Page 1

Dinsdag 14 november 2017

8657

Ontbijten met de burgemeester

3

Busreis naar ‘Mars voor het Leven’

7

Bakkerij Koese bestaat 60 jaar

17

Grote controle langs N59 Vuurtoren OUDDORP - Het lijkt erop dat de vuurtoren vanaf april 2018 opengaat voor het publiek. De vuurtoren zou aanvankelijk al in 2017 beklommen kunnen worden, maar bij Rijkswaterstaat, de beheerder van het bouwwerk, waren er nog bedenkingen. Beklimming door het publiek kan niet terwijl er vuurtorenwachters aan het werk zijn, vindt de organisatie. In 2018 past Rijkswaterstaat het werkschema op de toren aan en komen er mogelijkheden om van grote hoogte over de voordelta en de Kop van Goeree uit te kijken.

Jacht aangespoeld

Na de grote controle twee weken geleden op de Brouwersdam, in het kader van het Donkere Dagen Offensief, werd ook vorige week donderdagmiddag en -avond zo’n controle gehouden. Ditmaal aan de N59 vlakbij Bruinisse. Betrof het twee weken geleden vooral een verkeerscontrole, uitgevoerd door de politieteams Haringvliet en Oosterscheldebekken, nu was het een gezamenlijke controle door opnieuw beide politieteams, plus de Verkeerspolitie, de Vreemdelingenpolitie, de Belastingdienst en de Douane. De controle was dit keer gericht op mobiel banditisme, met name tegen woninginbrekers.

Tekst en foto’s: Hans Villerius

In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag. Met het Donkere Dagen Offensief zet de politie daarom in deze periode extra maatregelen in tegen woningen auto-inbraken, overvallen en straatroven. Onder andere door controles uit te voeren. Verscherpt toezicht en intensievere surveillance op bepaalde tijdstippen en risicoplaatsen waar criminelen vaker toeslaan, bedoelen personen eruit te filteren die mogelijk verkeerde bedoelingen hebben. Op Schouwen-Duiveland komen de laatste tijd regelmatig woninginbraken voor. Vandaar dat langs de N59, die de verkeersader vormt tussen de Randstad en dit gebied, van ‘s middags halfvier tot ‘s avonds halftien een controle werd gehouden.

Uit het verkeer dat in beide richtingen passeerde werden weggebruikers staande gehouden die door motorrijders van de politie eruit werden geselecteerd. Maar ook stonden op twee plekken punten waar kentekens werden gescreend. Zo’n honderd voertuigen werden zo naar de controleplaats gedirigeerd en met hun bestuurders aan uitgebreide controle onderworpen. Onder andere op alcohol- en drugsgebruik, de inhoud van de kofferbak, controle op inbrekersspullen, zelfs opvallende kleding werd geregistreerd. Maar ook nog openstaande boetes en belastingaanslagen werden gecheckt. Ter plekke inde de Belastingdienst in totaal ruim negenduizend euro en op tien auto’s werd beslag gelegd. De politie heeft een aantal nog

openstaande boetes geïnd en deelde bekeuringen uit, onder andere wegens het niet dragen van de autogordel, mobiel telefoongebruik achter het stuur, het bij zich hebben van drugs, rijden zonder rijbewijs of zonder autoverzekering, te hard rijden, over de doorgetrokken streep rijden, een vervallen APK, e.d. En ‘s avonds rolde één weggebruiker door de mand die wegens woninginbraak nog 25 dagen gevangenisstraf tegoed had. Hij werd meteen ingerekend. In de strijd tegen criminaliteit roept de politie dringend op: constateert u een mogelijk verdachte situatie? Bel áltijd de politie! En schroom zeker niet 112 te bellen wanneer u (poging tot) inbraak vermoedt.

OUDDORP - Maandagmorgen spoelde er een jacht aan op het strand bij Ouddorp. Zaterdag raakte het jacht in de problemen, de Canadese zeiler werd van boord gehaald door de kustwacht. Een poging om het jacht naar de kust te slepen mislukte vanwege het slechte weer.

Dode zeehonden BROUWERSDAM - De afgelopen week zijn er meerdere dode zeehonden aangetroffen op de Brouwersdam. De dieren waren allemaal volwassen en goed gevoed, het is niet duidelijk waaraan de dieren zijn overleden. De Universiteit Utrecht doet onderzoek naar de oorzaak van het overlijden.

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Restauratie pakhuis Ceres OUDDORP - Woensdag begint aannemers-/bouwbedrijf Spoon, in opdracht van eigenaar BPD bv (Gebiedsontwikkelaar leefomgeving), met de restauratie van het pakhuis op het terrein van de voormalige cichoreifabriek Ceres aan het Smalle Einde in Ouddorp. Door Jaap Ruizeveld

De afgelopen week zijn de hekken rond het complex gecontroleerd

en opnieuw neergezet en zijn er groen- en grondwerkzaamheden verricht. Na de restauratie kan aan dit pand een passende herbestemming worden gegeven. De komende maanden moet er duidelijkheid komen welke invulling mogelijk is en wie de gebruiker wordt. BPD (voorheen Bouwfonds) maakt sinds deze zomer een rechtstreeks onderdeel uit van de Rabobank. De voormalige cichoreifabriek (rijksmonument) is al meer dan een

eeuw een beeldbepalend complex in Ouddorp. In maart 2015 gaven Gedeputeerde Han Weber en de toenmalige wethouder Koningswoud het startsein voor de werkzaamheden die de Ceres een nieuwe ontwikkeling zouden moeten geven. Behalve een aantal voorzieningen om verdere aantasting door regen en wind te voorkomen, bleef het stil rond het complex. Nu, ruim twee jaar later, wordt de draad weer opgepakt met de restauratieve aanpak van het pakhuis

t/m december, 10 uur rijles € 295,-

www.stamautorijschool.nl

U rijdt een lease auto? AxxiAuto verzorgt graag voor u het onderhoud! Uw leasepartner en BOSCHCAR Service partner. www.axxilease.nl


Woensdag 15 november OUDDORP - Winterfair in De Vliedberg van 10.00 tot 17.00 uur. OUDDORP - Bingo 55+ club, vanaf 14.00 uur in Dorpstienden. OUDE-TONGE - Kinderbingo voor de kinderen van groep 3 en 4 in Aktivia aan de Kerkring van 13.45 tot 15.15 uur. OUDE-TONGE - Themabijeenkomst met Alexia Robbemont. 20.00 uur op Emmastraat 27a. GOEDEREEDE - Verkoping Vrouwenvereniging Bidt en Werkt van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur in Verenigingsgebouw De Ark (Kerkpad 2).

Kijk voor

SPECIALE

AANBIEDINGEN op onze website

Donderdag 16 november MIDDELHARNIS - Presentatieavond Frans Weller. Prins Mauritsscholengemeenschap. Aanvang 20.00 uur. Zie ook: www.fransinafrica. com. GOEDEREEDE - Bijeenkomst C.V.B. Goeree, avond over beveiliging door de heer Van Dam. Aanvang 20.00 uur. Meer info: 0187-6517638. DIRKSLAND - Bingo Victoriahal. Aanvang 19.30 uur.

Woensdag 22 november DEN BOMMEL - Breicafé in Bommelstee, Schaapsweg 35. Inloop is van 19.00 tot 22.00 uur. Meer info: Carla Gebraad 611397.

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST

Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84

OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

NSGK collecteweek 12 t/m 18 november Geef voor kinderen met een handicap! www.nsgk.nl

www.vlieto.nl Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222 winkel@vlieto.nl

eer Zaterdag w ! N E P GEO D Wij halen en brengen uw machine bij u thuis af voor onderhoud of reparatie

Onze showroom is op afspraak en elke zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00

U wilt vlot Engels spreken? Middels onze spraakcursus gaat het ú lukken!

We starten begin januari in het Diekhuus te Middelharnis met groepscursussen beginners, beginners plus en gevorderden. De unieke voordelen van ‘Eurotaal.com’ zijn: • Mondelinge lessen in kleine groepen • Voor iedereen ongeacht vooropleiding • Avondcursus of eventueel overdag • Vakbekwame docenten Wilt u zich inschrijven of heeft u vragen? Bezoek dan onze website en stuur uw persoonlijke gegevens en wensen in! U kunt ook mailen via: info@eurotaal.com of bellen naar Laurens ‘t Hart (0653 317 615)

www.eurotaal.com

DAMESPANTALONS Taille rondom elastiek In korte en normale lengte Zwart, grijs, marine, taupe Maten 38 t/m 52.

Annette

Zandpad 90 • Middelharnis • tel. 0187 482431

Heren, let op! Grote collectie

APK ZOALS HET BEDOELD IS

·

ETO · K19 LI

V

Dinsdag 21 november DIRKSLAND - Koffieochtend ‘t Reginahof. Alle ruimte voor ontmoeting van 10.00 tot 12.00 uur. De ontmoetingsruimte is te vinden aan de Reginahof 1 (achter de apotheek) te Dirksland.

- 2015

JAAR ·

Maandag 20 november MIDDELHARNIS - De Hoeksteen bij de Hervormde Kerk. Cursus Geestelijke vorming. Aanvang 19.45 uur. Spreker ds. A.D. Fokkema. MIDDELHARNIS - Inloopavond Moedige Moeders GO, JAC Molenweg 28, van 19.30 tot 21.30 uur. Info: www.moedigemoedersgo.nl of www.ik-fullness.nl. MIDDELHARNIS - Ledenmiddag PCOB in De Hoeksteen. Aanvang 14.00 uur. Entree € 2,-. Te gast is repatriëringsverpleegkundige Rinus Pannekoek.

65

IETO · VL 5

Zaterdag 18 november DIRKSLAND - Rommelmarkt in de Victoriahal van 10.00 tot 15.00 uur. OUDDORP - Samen zingen van 19.30 tot 20.30 uur in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden. OUDDORP - Oliebollenactie Prinses Amelia. Verkoop vanaf 8.30 uur bij Jumbo Sperling en binnen bij Albert Heijn v.d. Berg. OUDDORP - Aankomst Sinterklaas in de Ouddorpse haven om 12.30 uur. NIEUWE-TONGE - Schuurverkoop emaille, e.d. bij fam. Nijssen, Groeneweg 35, van 10.00 tot 16.00 uur, tel. 0187-651638. ACHTHUIZEN - Winter Fair. Informatie over kramen: 06-12832995. HERKINGEN - Postduivententoonstelling P.V. De Luchtbode, vanaf 19.00 uur. STAD AAN ‘T HARINGVLIET - Intocht Sinterklaas vanaf 13.30 uur in de haven.

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat uw naaimachine vakman sinds 1965

0

Vrijdag 17 november DIRKSLAND - Lezing dr. H. Klink bij SGP-jongeren. Kerk Gereformeerde Gemeente. Aanvang 19.45 uur. Meer info: www.sgpjflakkee.nl. HERKINGEN - Postduivententoonstelling P.V. De Luchtbode, vanaf 19.00 uur. NIEUWE-TONGE - Bingo-avond in Ons Dorpshuis. Aanvang 19.30 uur. OUDE-TONGE - Mosselavond in De Grutterswei. Aanvang 18.00 uur. Entree voor leden € 20,-, niet-leden € 25,-. Aanmelden op dinsdag 7 november van 18.00 tot 21.00 uur via 630098 of h.zonneveld39@upcmail.nl.

Wollen jassen, Jacks, Pantalons, Vesten, Truien, Overhemden, etc.

Annette

Zandpad 90 • Middelharnis • tel. 0187 482431


Nieuws

DINSDAG 14 NOVEMBER 2017

3

Ontbijten met de burgemeester MIDDELHARNIS - Het Nationaal Schoolontbijt en het Voorleesontbijt voor kinderen van de basisschool kenden we al. Maar dit jaar voor het eerst zien we op Goeree-Overflakkee ook het Burgemeestersontbijt. Nee, geen ontbijt waarbij diverse burgemeesters uit de wijde regio ‘s morgens met elkaar aan een croissantje en een eitje zitten, maar waarbij schoolkinderen bij de burgemeester aan tafel zitten, in de kantine van het gemeentehuis, om daar met háár te ontbijten. Tekst en foto’s: Hans Villerius

Het Burgemeestersontbijt staat in het kader van het Nationaal Schoolontbijt en burgemeester Ada Grootenboer deed er dit jaar voor het eerst aan mee, samen met nog 275 burgemeesters in heel het land. Ze wil graag met alle scholen in contact komen en koos de Prins Johan Frisoschool te Herkingen uit om bij haar te komen ontbijten. Daarvan waren het vrijdagmorgen halfnegen de kinderen van groep 7/8 die met rammelende magen het gemeentehuis binnenstapten. Ze zouden die dag in Middelharnis ook de scholen voor voortgezet onderwijs bezoeken, ter oriëntatie naar welke school ze na de basisschool zouden willen. En het Burgemeestersontbijt was daarvoor een prima start, met het gemeentehuis zo centraal tussen de voortgezet onderwijs scholen gelegen. Aan tafel konden de kinderen van alles aan de burgemeester of over haar werk vragen. Maar de burgemeester zelf was ook heel geïn-

teresseerd in de toekomstplannen van de kinderen. Verschillenden wisten al duidelijk wat ze later willen worden en naar welke school ze van plan zijn te gaan. Eén van hen wil ontwerpster worden. Ze heeft al een rokje ontworpen en denkt erover ook interieurstyling in haar dienstenpakket op te nemen. Zelfs een visitekaartje heeft ze al klaar.

Een paar sierlijke veertjes erop vertellen iets over haar achternaam en graag nam de burgemeester dit van haar in ontvangst. De boterhammen, krentenbollen, melk en mandarijnen - gesponsord door Nationaal Schoolontbijt - gingen er bij de kinderen goed in en na een klein uurtje waren hun magen goed gevuld. “Ontbijten is al heel belangrijk”, zo gaf de burge-

meester aan, “en een gezond ontbijt is nóg belangrijker!”. Ze vroeg niet alleen wat de kinderen normaal gesproken eten als ze thuis ontbijten, maar vertelde ook wat ze dan zelf eet. “Soms yoghurt met nootjes of vruchtjes erin, maar ‘t liefst een donkerbruine boterham met kaas. Dat vind ik héérlijk!” En ze vond ‘t ook heel gezellig om met de schoolkinderen samen te eten.

“Thuis eet ik met vijf kinderen aan tafel, maar hier zijn ‘t er veel meer!” Als cadeau bij het weggaan had de burgemeester voor de schoolkinderen een cheque waarmee ze een gratis bezoek aan Streekmuseum Goeree-Overflakkee kunnen brengen, “zodat jullie ook iets kunnen zien en leren over de historie van ons mooie eiland!”

Welles nietes over behoefte woningplan Oude-Tonge DEN HAAG/OUDE-TONGE De gemeente Goeree-Overflakkee probeerde maandag de Raad van State er van te overtuigen dat er meer dan voldoende behoefte is aan ruim 50 nieuwe woningen in de Molenpolder in Oude-Tonge. Door Persbureau Cerberus

Voor het gehele eiland is er de

komende tien jaar een behoefte aan 1.235 woningen. Daarvan liggen er al 966 in harde plannen vast, of zijn al in aanbouw. Blijft over een behoefte aan 287 woningen die nog in nieuwe plannen moet worden opgenomen. Daarvan is het woningbouwplan Molenpolder er een van, aldus de raadsman van de gemeente maandag tijdens een rechtszaak in Den Haag. Tegenstanders en omwonenden

zetten grote vraagtekens bij de nieuwe woningbehoefteberekeningen. Volgens hen is de behoefte aan woningen veel minder dan die 1.235. Verder vinden zijn dat er voldoende ruimte is voor woningen binnen de bestaande dorpen en dat je niet in het ‘weiland’ moet gaan bouwen. De raadsman van Goeree-Overflakkee strooide enthousiast met woningbouwcijfers. Zo heeft Oude-Tonge als een van de eilandkernen volgens hem

Vragen over de Langeweg Ooltgensplaat GOEREE-OVERFLAKKEE Namens de SGP-raadsfractie stelde Van Gurp donderdagavond mondelinge vragen aan het college over onveiligheid van de Langeweg naar Ooltgensplaat. Door Jaap Ruizeveld

In deze donkere periode van het jaar blijkt de belijning langs de bermen nauwelijks zichtbaar en

is het wegdek in slechte conditie, waardoor bij slecht weer langdurig regenwater blijft staan. Het raadslid vroeg inzet van het college in overleg met de wegbeheerder (WSHD) om verbeteringen te verkrijgen. Ook wilde hij weten of het juist is dat de Langeweg tot een 60-km weg met drempels wordt getransformeerd en of het mogelijk is in genoemd overleg of er weer een liftplek

wordt aangebracht tegenover de inrit van de carpoolplaats. Juist nodig in de tijdvakken dat er geen busvervoer is. Wethouder Feller stelde dat de gemeente met het Waterschap in gesprek is. De gemeente is voorstander van het handhaven van de 80-km limiet op de Langeweg en zal bespreken of de snelheidsgrens die WSHD hanteert in haar wegenplan toch anders kan. Ook de wens voor een liftplek zal worden aangekaart.

meer behoefte aan nieuwe woningen dan bijvoorbeeld Ouddorp en Dirksland. “Daar zijn de afgelopen jaren 400 woningen gebouwd, in Oude-Tonge slechts 30, de laatste in 2004. Terwijl er 250 woningzoekenden voor Oude-Tonge zijn,” aldus de Raadsman. De tegenstanders geloven het ‘gegoochel’ met de cijfers niet. Het is nu aan de Raad van State om definitief een knoop door te hakken over het woningbouwplan. In totaal wil

de gemeente in de komende jaren een honderdtal woningen rond Oude-Tonge bouwen, waarvan de eerste 55 in de Molenpolder. Begin dit jaar droeg de Raad de gemeente in een tussenuitspraak nog op om met een betere ruimtelijke onderbouwing van het Molenpolderplan te komen. De gemeente maakte nieuwe berekeningen die volgens haar nu ondubbelzinnig de noodzaak van woningbouw in de Molenpolder aantoont.

Menheerse werf gaat in juni open MIDDELHARNIS – De opening van de Menheerse werf is in het eerste weekend van juni 2018. Momenteel zijn de werkzaamheden om de werf aan de haven van Middelharnis om te vormen tot een maritieme attractie in volle gang. De restauratie van het pakhuis en het woonhuis is afgerond. Nu volgt het inrichten van de benedenverdieping van het pakhuis tot bezoekerscentrum en het vervaardigen van speeltoestellen die kinderen spelenderwijs laten kennismaken met de maritieme wereld van toen. De entree is bijna klaar, evenals het monument voor de vissersschepen en vissers die op zee zijn gebleven.


4

DINSDAG 14 NOVEMBER 2017

Uit onze liefde Uit onze dromen Uit Zijn handen ben jij gekomen

Verder van de wereld weg elke dag een beetje dichter naar de hemel toe elke dag een treetje

Wij geven u kennis dat, na een zorgvol leven, door de Heere uit ons midden is weggenomen onze geliefde moeder, schoonmoeder, grootmoeder en overgrootmoeder

Niesje van Vugt

Bedroefd, maar dankbaar voor wat hij voor ons heeft betekend, delen wij u mede, dat na een moeilijke laatste levensperiode, van ons is heengegaan mijn innig geliefde man, onze lieve zorgzame vader, schoonvader en trotse opa 08.11.2017 Martin & Karin Slingerland Middelweg 4, 3251 LK Stellendam

weduwe van Andries Stolk eerder weduwe van Willem van ‘t Hof Geboren 14 januari 1927 Overleden 9 november 2017

Ary Tiggelman

echtgenoot van Joke Kievit

Poortvliet: C. van ‘t Hof A.P. van ‘t Hof-Geuze

in de leeftijd van 77 jaar.

Melissant: L. Goedegebuure-van ‘t Hof W.J. Goedegebuure

Wij zijn het personeel van Nieuw Rijsenburgh, woongroep 349, dankbaar voor de liefdevolle verzorging.

Ouwerkerk: J.W. Koese-van ‘t Hof L.J. Koese

Joke Tiggelman-Kievit Op 6 november waren onze lieve papa en mama 12,5 jaar getrouwd

Jacqueline en Henk Patrick en Beppie, Jasper Chantal en Maureen

Kleinkinderen en achterkleinkinderen

Jan en Wendy Rianne Sabrina Michael

50 jaar getrouwd. Van harte gefeliciteerd namens de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind. Jolanda en Marcel van der Lugt-Kats Colton en Christianne Fenna Mandy en Julian Tiffany en Matthijs Rebecca Naomi Henk en Rebecca Kats Jake en Dayna Michael en Matilda Jamie Nicholas

Correspondentieadres: W.J. Goedegebuure, Eik 1, 3248 XB Melissant

Anne en Bert Roy en Ilse Lisa en Tim Louise en Christian

Vrijdag 17 november zijn (o)pa en (o)ma

Dick en Tineke Kats

Zorgcentrum ‘Geldershof ’ te Dirksland

8 november 2017 Woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh, Sommelsdijk Correspondentieadres:

Goudsbloemplein 2, 3245 CE Sommelsdijk

De begrafenis heeft maandag 13 november plaatsgevonden op de algemene begraafplaats te Sommelsdijk.

De rouwdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op D.V. woensdag 15 november om 13.00 uur in de zaal van de Gereformeerde Gemeente, Mozartsingel 2, 3247 EL Dirksland. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden omstreeks 14.00 uur op de algemene begraafplaats aan de Staakweg te Dirksland. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de zaal van de kerk. Zij die geen persoonlijke kennisgeving hebben ontvangen, kunnen deze advertentie als zodanig beschouwen.

Met droefheid geven wij u kennis van het overlijden van onze geliefde broer, zwager en oom

Nooit klagend, nooit vragend zijn lasten in stilte dragend

Ary Tiggelman

echtgenoot van Joke Tiggelman-Kievit in de leeftijd van 77 jaar. Jaap en Jaan Tiggelman-Pipping Johan en Janny Tiggelman-Neels neven en nichten

Azaleastraat 1, 3245 CB Sommelsdijk

Bedroefd, maar dankbaar dat een verder lijden hem bespaard is gebleven, geven wij u kennis, dat toch nog onverwacht op 88-jarige leeftijd, van ons is heengegaan mijn lieve man, vader en schoonvader

Dingeman Gerardus van Es ~ Dim ~

8 november 2017

echtgenoot van Willemtje Elizabeth Janny Verweij

B E DA N K T ! Al onze familie, vrienden en kennissen willen we hartelijk bedanken voor de steun, in de vorm van kaarten, bloemen, telefoontjes en bezoeken toen Kees in Rijndam was opgenomen. Tevens willen we iedereen bedanken voor de rit naar Rijndam. Het besef dat zoveel mensen meeleven doet ons goed. Hartelijk bedankt. Kees en Lenie van den Berge Ook bedankt namens Fred en Wilma

* 15 januari 1929

Willy van Es-Verweij Verdrietig, maar terugdenkend aan mooie jaren die wij samen mochten beleven, hebben wij afscheid genomen van mijn lieve vrouw, onze zorgzame ma en oma

Adriana Martina Vijfhuize-van der Veer ~ Jaan ~

in de leeftijd van 79 jaar

GOEREE-OVERFLAKKEE KALENDER 2018 ook te koop bij: SPAR Goedereede, SPAR Nieuwe-Tonge, Café de Kok Sommelsdijk, Pia van Laar (06-12966227), en telefonisch: 483071 / 483465

† 11 november 2017

60 jaar

Erna en Piet Milas Raffie Sluuslaan 11 3241 SL Middelharnis De crematieplechtigheid zal gehouden worden vrijdag 17 november 2017 om 10.00 uur in het crematorium “Rotterdam”, Maeterlinckweg 101 te Rotterdam-Zuid. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in het crematorium. Kom zoals je bent.

9502 RK Stadskanaal, 9 november 2017 Omloop 52 Jaap Vijfhuize Addie en Meerten Kevin Marco Jacqueline Michel en Ryhlana Monique Martijn Kees en Marga Wouter Annelot De crematie heeft heden plaatsgevonden.

K

B

KRIJN BREEN u i t v a a r t v e r z o r g i n g

Pieterstraat 14 3252 BL Goedereede 0187 84 48 48 | 06 80 04 08 62 info@krijnbreenuitvaartverzorging.nl w w w. k r i j n b re e n u i tva a r tv e r z o rg i n g . n l


5

DINSDAG 14 NOVEMBER 2017

“Veilig in Jezus’ armen.”

Wat blijft is de herinnering

Dankbaar voor wat zij voor ons heeft betekend, geven wij u met veel verdriet kennis dat van ons is heengegaan mijn lieve vriendin, moeder, schoonmoeder en onze oma

Bedroefd geven wij u kennis dat, na een moeilijke laatste levensfase, door de Heere uit ons midden is weggenomen mijn lieve, zorgzame moeder, onze zuster, schoonzuster en tante

Jannetje Sleeuwenhoek-van der Jagt ~ Janny ~ weduwe van Barend Sleeuwenhoek

in de leeftijd van 77 jaar. Tiny

Hilda Kastelein-Breeman

sinds 25 december 1983 weduwe van Stoffel Kastelein in de leeftijd van 93 jaar.

Barend Karin Tom Demi Tess Gijs  Sil

Joke Kastelein Familie Breeman 11 november 2017 Woonzorgcomplex ‘Nieuw Rijsenburgh’ te Sommelsdijk

Ouddorp, 10 november 2017 Zorgcentrum ‘De Vliedberg’

Correspondentieadres: J.A. Kastelein, Pleinweg 6d, 3083 EB Rotterdam

Correspondentieadres:

De rouwdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op donderdag 16 november om 13.00 uur in rouwcentrum ‘Media Vita’, Westelijke Achterweg 3, 3241 EH te Middelharnis. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden omstreeks 14.00 uur op de algemene begraafplaats te Sommelsdijk.

Oudelandseweg 69 3253 LN Ouddorp

Donderdag 16 november om 13.30 uur zal de afscheidsdienst worden gehouden in de Gereformeerde kerk, Dorpstienden 15 te Ouddorp. Aansluitend zal omstreeks 14.30 uur de begrafenis plaatsvinden op algemene begraafplaats aan de Dorpsweg te Ouddorp. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de kerk.

Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in ‘Media Vita’. Zij die geen persoonlijke kennisgeving hebben ontvangen, kunnen deze advertentie als zodanig beschouwen.

Mocht u geen rouwbrief hebben ontvangen, wilt u dan deze advertentie als zodanig beschouwen.

Jan-Arie, Iris en Thijs Meijer Lenie Meijer-Westhoeve Jaap en Tonny Tanis Leo en Jany Huijsen

Bedroefd, maar dankbaar voor wat zij voor ons allen betekend heeft, delen wij u mede dat door de Heere uit ons midden is weggenomen mijn lieve moeder, onze lieve oma en oma Corrie

Corrie van den Bosch-Meijer sinds 27 augustus 1964 weduwe van Willem van den Bosch

in de leeftijd van 94 jaar. Sietona Willem-Jan en Angelique Charlotte, Matthijs Martijn en Giuseppina Floor, Jurre Annemarie en Christiaan 13 november 2017 Woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh, Sommelsdijk Correspondentieadres:

~ Geen bloemen ~ Als u geen rouwkaart heeft ontvangen, dan vragen wij u deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Bedroefd, maar vol fijne herinneringen en dankbaar dat hij zolang bij ons was, geven wij u kennis dat de Heere uit ons midden heeft weggenomen onze lieve, zorgzame vader, schoonvader, grootvader en overgrootvader

Bedroefd, maar dankbaar voor wat zij voor ons betekend heeft, geven wij u kennis dat de Heere tot Zich heeft genomen onze innig geliefde zus en tante

Frans van der Laan

Corrie van den Bosch-Meijer

weduwnaar van Maria van Heest Goedereede 24 januari 1921

Ouddorp 13 november 2017

weduwe van Willem van den Bosch

in de leeftijd van 82 jaar. E.A. Akershoek-Meijer

Riet en Job

W. Meijer-Meijer

Krijntje Adri en Ria Wim en Greet

Diep bedroefd, maar ook met grote dankbaarheid voor de liefde die wij in ruime mate van hem mochten ontvangen, geven wij u kennis dat uit ons midden is weggenomen onze geliefde papa en opa

Wilhelmus Petrus Anthonius van Diemen ~ Wim ~ Sinds 1 februari weduwnaar van Neeltje Anthonia van Diemen-de Boer * 6 juli 1930

† 9 november 2017

Correspondentieadres: Uitvaartverzorging M.H. van de Ven Tramweg 12, 3255 MB Oude Tonge

neven en nichten 13 november 2017

Kleinkinderen en achterkleinkinderen Zorgcentrum “De Vliedberg”, woongroep 105 Correspondentieadres: De tuinen 27 3252 AH Goedereede Gelegenheid tot condoleren op vrijdag 17 november van 15.00 tot 16.00 uur in de activiteitenzaal van Zorgcentrum “De Vliedberg”, Vliedberglaan 100 te Ouddorp en van 19.00 tot 20.30 uur in verenigingsgebouw “De Ark”, Kerkpad 2 te Goedereede.

De crematieplechtigheid zal in familiekring plaatsvinden.

De rouwdienst zal gehouden worden op D.V. zaterdag 18 november om 10.30 uur in de kerk van de Hervormde Gemeente, Kerkpad 3 te Goedereede. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats aan de Mariadijk te Goedereede, omstreeks 11.30 uur.

Indien u geen rouwkaart heeft ontvangen, gaarne deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in “De Ark”.

Gelegenheid tot condoleren dinsdagavond 14 november 2017 van 19.00 uur tot 20.00 uur in de zaal van serviceflat ‘Vroonlande’, Staakweg 5, 3247 BV te Dirksland.

Weistraat 5 3244 AW Nieuwe-Tonge

Er is gelegenheid tot condoleren na de begrafenis in de zaal van de kerk vanaf ca. 15.00 uur.

“Want uit genade zijt gij zalig geworden…” Efeze 2 : 8 en 9

Wij zullen haar gaan missen. Wij wensen Tiny veel sterkte toe.

Een moeder en een oma, ze deed zoals ze dacht. Op haar eigen wijze, heeft ze ons grootgebracht. Herinneringen blijven aan haar betrokkenheid, onze moeder en oma, we zijn ze beiden kwijt.

De rouwdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal D.V. gehouden worden op vrijdag 17 november om 13.00 uur in de Hersteld Hervormde Kerk, Westdijk 37, 3244 BM Nieuwe-Tonge. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats te Nieuwe-Tonge.

Met verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze lieve buurvrouw

JANNY

En nu, wat verwacht ik, o Heere! Mijn hoop, die is op U. Psalm 39:8

DA N K B E T U I G I N G Langs deze weg willen wij iedereen hartelijk bedanken voor de vele blijken van medeleven na het overlijden van onze tante

Jannetje in ’t Veld In het bijzonder dank aan ds. C. Gielen voor het leiden van de rouwdienst en dhr. P. Mans voor de correcte begeleiding van de begrafenis. Wij bedanken het personeel van woongroep 483 in Nieuw Rijsenburgh voor de uitstekende verzorging die tante in de afgelopen jaren mocht ontvangen. Neven en nichten Middelharnis, november 2017


6

DINSDAG 14 NOVEMBER 2017

DA N K B E T U I G I N G

Begrafenisverzorging

J. van der Slik

Voor de vele blijken van meeleven na het overlijden van mijn lieve vrouw, onze moeder en oma

Els Gebraad-Breeman

Voor een nette en waardige begrafenis,

willen wij u hartelijk danken. L. Gebraad Kinderen en kleinkinderen Oude-Tonge, november 2017

op geheel Goeree-Overflakkee.

Nicolaas Beetsstraat 21, 3245 RD Sommelsdijk Telefoon (0187) 48 63 53 • Fax (0187) 48 24 63

DA N K B E T U I G I N G

Johannes Verhage

          



In het bijzonder gaat onze dank uit naar de doktoren van huisartsenpraktijk ‘Westplaat’ en de doktoren en het verplegend personeel van het Van Weel Bethesda ziekenhuis te Dirksland en de medewerkers van ‘Careyn’ voor de medische begeleiding en verzorging. Ook bedanken wij Begrafenisverzorging J. van der Slik en medewerkers voor de begeleiding en uitvoering van de begrafenis.

UITVAARTVERZORGING

P. MANS WEESPAD 34, 3257 KK OOLTGENSPLAAT

TELEFOON: (0187) 631336

Voor uw medeleven en belangstelling na het overlijden van onze lieve

Uw aanwezigheid bij de begrafenis, uw condoleance persoonlijk of schriftelijk heeft ons heel goed gedaan.

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

DA N K B E T U I G I N G

zeggen wij u hartelijk dank.

Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

     



Jannie Knape-Nijland

Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant

 

Het medeleven en de vele kaarten tijdens zijn langdurig ziekzijn is hem en ons tot grote steun geweest.

Middelharnis, november 2017

www.kievit-uitvaart.nl

  

willen wij u hartelijk dank zeggen.

L. Verhage-Lodder Kinderen en kleinkinderen

0187- 601166 Dag en nacht bereikbaar

info@begrafenisverzorgingjvanderslik.nl www.begrafenisverzorgingjvanderslik.nl

Voor uw medeleven betoond tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn geliefde man, onze lieve en zorgzame vader en opa

Onze dank gaat uit naar kand. M. Diepeveen voor de pastorale begeleiding en het leiden van de rouwdienst, medewerkers van CuraMare en ‘Nieuw Rijsenburgh’ voor de liefdevolle verzorging, Mannenkoor ‘Ons Koor’ voor de bijdrage tijdens de dienst en Begrafenisverzorging J. van der Slik en medewerkers voor de respectvolle verzorging en begeleiding van de begrafenis.

Uw laatste wensen in goede handen

- Gespecialiseerd in thuisopbaring - Geheel naar uw wens, met persoonlijke begeleiding

B. G. G. 06 53448384 INFO@MANSUITVAARTVERZORGING. COM WWW. MANSUITVAARTVERZORGING. COM

Persoonlijke en professionele begeleiding van begrafenissen & crematies

Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf op Goeree-Overflakkee.

0187 - 491396

• Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.

Stoofweg 24, 3253 MA Ouddorp

www.arensmanuitvaart.nl

Uitvaartverzorging M.H. van de Ven

Hans Knape Edith en Wim Jaimy

Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Sommelsdijk, november 2017

Dag & nacht bereikbaar Uitvaartcentrum Media Vita altijd ruim

20% GOEDKOPER

M.H. van de Ven

Persoonlijk en betrouwbaar Uitstekende kwaliteit

Vraag vrijblijvend een prijsopgave en wij laten u zien dat wij goedkoper zijn een uniek monument met een dan andere bedrijven in de persoonlijke herinnering. regio T 06 - 55 89 23 11 | Nieuwe-Tonge | www.mementomorigrafmonumenten.nl

Theo Struik W. Buijs

T. 0187-642428 0187-486962

Administratieadres: Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

M. 06-53112979

Westdijk 31, 3244 BM Nieuwe-Tonge info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl


Nieuws

DINSDAG 14 NOVEMBER 2017

Busvervoer naar Mars voor het Leven

Zondagse achtervolging We hadden die ochtend met z’n drieën dienst: Leen, Wim en ik. Zoals de meeste zondagochtenden verwachtten we het niet heel erg druk te krijgen. Het is mooi weer en er zijn aardig wat mensen op straat die daarvan genieten. De rust lijkt waarheid te worden, de morgen verloopt rustig. Dat verandert kort na de lunch, als Leen en Wim een melding krijgen. We zitten binnen op het bureau en luisteren met z’n drieën naar de portofoon. “Wilt u op weg gaan voor een inbraak heterdaad naar de Stratensweg in Sommelsdijk? Men ziet drie mannen met iets zwaars uit de woning van de buren komen.”

Karije van Kempen en Joke Knöps organiseren het busvervoer vanaf Goeree-Overflakkee naar de Mars voor het Leven. (Foto: Marinda van der Valk)

GOEREE-OVERFLAKKEE - Karije van Kempen en Joke Knöps organiseren op 9 december busvervoer vanaf het eiland naar Den Haag, waar de Mars van het Leven wordt gehouden. “De mars heeft als doel om een signaal af te geven naar de samenleving en de politiek: Stop abortus en euthanasie en investeer in het leven. We mogen door Gods goedheid moeder zijn van een gezin. Zo verwonderd wij zijn dat wij moeder mochten worden, zo verdrietig zijn wij over de abortuspraktijken in ons land. Dat is onze drijfveer.” Op zaterdag 9 december zal de ‘Mars voor het Leven’ in Den Haag worden gehouden. De Mars wordt georganiseerd door de stichting ‘Schreeuw om Leven’, een mars voor bewustwording en ter bemoediging, aldus de organisatie. Het busvervoer vanaf Goeree-Overflakkee kost € 10,- p.p. Doordat verschillende ondernemers van ons eiland sponsoren, is het busvervoer voor personen tot 18 jaar gratis. “We hopen dat de drempel om mee te gaan voor jongeren en gezinnen hierdoor lager

Wagemaker Marmer & Graniet al sinds 1932 specialist in grafmonumenten

• • • • • • •

Elk ontwerp is mogelijk. Deskundig advies. Levertijd 3 weken. Showroom met vele modellen. Eigen werkplaats met echte vakmensen. De laagste prijs in de regio. Vraag vrijblijvende offerte aan.

Pascal 6 te Middelharnis T: 0187-489088 E: Info@corwagemaker.nl www.corwagemaker.nl

wordt. Wij willen o.a. Huizer Witjes, Theetuin De Keizershof, Bakkerij Koese, Plus Slingerland en Boekhandel Van der Boom hier hartelijk voor danken.” Een waardevolle zaterdag Vorig jaar ging W. Guijt voor het eerst mee naar Den Haag om deel te nemen aan de Mars voor het leven. “Met een bus vol demonstranten zijn we op een zaterdag in december 2016 vertrokken naar Den Haag om een bijdrage te leveren aan de ‘Mars voor het leven’. Voor mij was het de eerste keer, maar ik hoop zeker niet de laatste maal. Drie opmerkingen over de tocht. Ten eerste dat zo veel jongeren aanwezig waren, die blijk gaven van bewogenheid met het onderwerp: eerbied voor het leven. Ontroerend. Verder verliep de mars heel stijlvol, ondanks de ‘tegendemonstratie’. Als laatste noem ik de toespraken bij de tent. Daaruit sprak bewogenheid met ons volk, dat steeds verder van de Heere God afwijkt. Kom, ga met ons… (Ps. 122), om zo een duidelijk signaal af te geven aan onze volksgenoten”. Bijzonder in verbondenheid Een andere deelnemer is Ruud Keijer, ook hij vertelt over zijn ervaringen: “Wij gaan al een aantal jaren naar de ‘Mars voor het Leven’ en iedere keer weer raakt het me diep, met zoveel mensen optrekken/meelopen in een stille tocht. Vorig jaar werd er voor het eerst een busreis vanaf ons eiland naar Den Haag georganiseerd. Voor mij persoonlijk een grote zegen, om met mensen uit verschillende kerken van ons eiland en daarbuiten te reizen met hetzelfde doel. De dag werd in de bus geopend en afgesloten met gebed en zang. Niets anders dan dankbaarheid aan God, dat we dit samen mogen doen. Laten we bidden en werken om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om mee te gaan om voor het Leven te lopen, in opdracht van de God van het Leven.” Aanmelden Opgeven kan via marsvoorhetlevengo@gmail. com of 06-50856456. Verdere informatie volgt per e-mail. De bus zal rond 10.00 uur vertrekken en rond 17.00 uur weer terug zijn. Karije en Joke: “Vorig jaar gingen we met één volle bus. We rekenen erop dat er dit jaar zeker meerdere zullen rijden. Mogen we rekenen op uw gebed en aanwezigheid? Laten wij niet achterblijven in de strijd om het leven dat de Heere geeft.”

We rennen naar buiten, waar ik in een auto stap om Leen en Wim te assisteren. We besluiten, afzonderlijk van elkaar, een andere aanrijroute te nemen om de kans de daders tegen te komen te vergroten. Volgens de melder is er een klein model auto weggereden. Ik rij direct naar het adres, terwijl Leen en Wim de N215 oprijden. Bij het adres aangekomen zie ik niets meer, daarom besluit ik vol gas door te rijden richting Nieuwe-Tonge. Ze kunnen nog niet ver zijn, denk ik. Een paar tellen later hoor ik Wim over de portofoon roepen: “We zitten achter het voertuig en hij gaat er vandoor. We rijden richting de modelvliegclub.”

“Ik kom van links, ik kom van links!” ‘De parallelweg op’, denk ik en scheur langs de N215 richting Middelharnis. “We gaan weer richting de N215,” hoor ik Wim roepen. Ik kijk naar rechts en zie de auto aankomen, met daarachter Leen en Wim met zwaailicht en sirene. De auto van de verdachten vliegt in volle vaart de N215 op. Ik zie al het verkeer uitwijken en vol in de ankers gaan. Het is een wonder dat er geen ongeluk gebeurt. Ondertussen schreeuw ik in de portofoon, “Ik kom van links, ik kom van links!” Het laatste wat ik wil is een aanrijding met Leen en Wim. In volle vaart scheur ik over de, gelukkig lege, parallelweg de auto van de verdachten voorbij. Tijdens het inhalen kijk ik naar binnen, er zitten drie mannen in de vluchtende auto. Vlak voor de rotonde met de Langeweg stuur ik mijn auto door de berm voor het voertuig van de verdachten. Door hard te remmen hoop ik hen te stoppen. De bestuurder stuurt naar rechts en rijdt de berm in, ik ga er achteraan. Ze rijden een hek door en komen abrupt tot stilstand in een hoop houtsnippers. In een poging het voertuig te ontwijken, beland ik met mijn auto schuin ernaast in dezelfde hoop houtsnippers. Mijn auto ramt de openstaande portieren waardoor de verdachten zijn weggevlucht. Ik klim uit mijn auto en zie twee verdachten de sloot doorwaden bij Tieleman Keukens, in de richting van de Rottenburgseweg. Leen en Wim rijden er snel op af. Ik stapte in bij een verbaasde dame die toevallig langs komt rijden. “Omrijden!” roep ik. Ze moet ontzettend geschrokken zijn, bedenk ik achteraf, maar ze herpakt zich snel en rijdt om richting de inbrekers. Eén van de verdachten wordt ondertussen door een burger tegen de grond gewerkt, Leen en Wim slaan hem in de boeien. De tweede verdachte treffen we kort daarna, na een tip van een burger, aan in een tuin. De derde is ontsnapt, maar we zijn zeer tevreden met dit resultaat. Achterin de auto vinden we een kluis, die kan weer terug naar de eigenaar. Een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen politie en burgers. Zondagochtend is niet altijd een rustige ochtend...

In zijn maandelijkse column vertelt wijkagent Arjan Aarnoudse over zijn dagelijkse werk, bijzondere gebeurtenissen en ontwikkelingen binnen het wijkteam op GoereeOverflakkee.

7


Special

Bestel vroegtijdig Biefbuideltje

uw worstletter of staaf !!!

Rundgehakt vers gemalen 500 gram € 4.49

2

25 ham/kaas 4 voor € 5.98 Kwartetjes speklapjes

100 gram

Kogelbiefstuk dikbil BB 100 gr. € 3.19

Vleeswarenkoopje

Boterhamworst

Gehakt gekruid de lekkerste 500 gr. € 4.25

1

25 Filet Rollade ouderwets gekruid 1 kg.€ 10.98

150 gram

100 gr.Beenham nat/ger € 1.79 100 gr.Gebr.gehakt € 1.29 Varkens rookworst 100 gr.Gebr.V.Rollade € 1.69 elke 2eKoude en warme buffetten ! gratisAanbiedingen zijn geldig van Don.16 Nov.t/m.Woe.22 Nov. Vers van uw keurslager

SPECIAL

VLEESWARENKOOPJE

Vers van uw keurslager

Keurslagerkoopje

Boterhamworst 4Biefbuideltje saucijzen + 500 gram

225

rundergehakt 100 gram

VERSvan VAN UW Trots de KEURSLAGER Keurslager

150 gram 1 stuk

1625

95

KEURSLAGERKOOPJE

Botermalse entrecote 4 saucijzen + Varkens rookworst

500 gram rundergehakt 100 gram

ELKE 2DE GRATIS

1 stuk

6

195

99

Floresteijn, keurslager

TROTS VAN DERaadhuisstraat KEURSLAGER 13 VERS VAN UW KEURSLAGER 3253AN Ouddorp 0187681348 info@floresteijn.keurslager.nl floresteijn.keurslager.nl/

Botermalse entrecote

1

99

100 gram

Floresteijn, keurslager

Bakham

500 gram

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp tel. 0187-681348 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

5

49

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 13 t/m 18 november 2017

Bakham

Uw adres voor gourmet en vlees relatie pakketten!

5

PIETER 49 kijk voor de meest actuele aanbiedingen: & Fruit WWW. FACEBOOK.COM/LEUKSTEGROENTEWINKEL STRUIK

500 gram Groente

BIOLOGISCHE WINTERPEEN

kilo…

KERSVERSE KLEINE SPRUITJES GEKOOKTE KROOTJES

500 gram… gekookt en geschild!

500 gram…

‘STOPLICHT’ PAPRIKA’S

zak 3 stuks...

PINK LADY APPELS of CONFERENCE HANDPEREN ZOETE VERSE ANANAS

TONIJN STEAKS

kilo... per stuk... 500 gram…

59 79 99 99 99 99

5,1,49

aanbiedingen geldig t/m DV 18 nov - OP=OP ! - woensdagmiddag wordt uw bestelling in Dirksland GRATIS thuisbezorgd! B C ZAAIJERLAAN 6 - DIRKSLAND - tel 0187-605070 - fax 0187-600360 - PSTRUIK@KPNPLANET.NL

* WOENSDAG GEHAKTDAG *

Voor in de soep: Ossestaart 500 gram € 4,95 Varkensfiletrollade (met de hand geknoopt) 500 gram € 4,75 Sukadelappen (heerlijk suddervlees) 500 gram € 6,25 4 hamburgers + 4 varkenssaucijzen € 6,50 Kalfsrollade 100 gram € 1,98 Casselerib 100 gram € 1,79 Pittige kipsalade 100 gram € 1,39 Macaroni 500 gram € 4,45 Aanbiedingen geldig van: woensdag 15 november t/m dinsdag 21 november

Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904 Bestellingen: Zie ook:

info@landwinkelkeizer.nl www.landwinkelkeizer.nl

Openingstijden Landwinkel: maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

13.00-17.30 uur 8.30-16.30 uur 8.30-17.30 uur 8.30-17.30 uur 8.30-17.30 uur 8.00-16.30 uur

DOYENNE DU COMICE zeer sappig

kilo

JONAGOLD nieuwe oogst

kilo

BOSKROTEN eigen oogst, onbespoten, zoet en rood

bos

1.25 1.25

1.00 PANKLARE ANDIJVIE 1.00 eigen teelt KNOLSELDERIJ 00 eigen oogst, groot en onbespoten 1. CLEMENTINES 1.00 500 gram

500 gram

Aanbiedingen zijn geldig t/m maandag 20 november 2017.

AANBIEDING GELDIG T/M A.S. ZATERDAG.

Echte Bakker Akershoek Stationsweg 15, Ouddorp

OUDDORP Fax 683826 Stationsweg 15 Tel. 681352 Hoenderdijk 13 Tel. 681278

www.akershoek.echtebakker.nl

EIGEN KEUKEN HUISSALADE 200 gram

2.00


Nieuws

9

Rugbyers laten snor staan voor goede doel MIDDELHARNIS - De maand november staat sinds een jaar of 15 in het teken van de strijd tegen prostaatkanker, de meest voorkomende vorm van kanker onder mannen in de westerse wereld. Vorig jaar lieten twaalf spelers van de Eerste Flakkeese Rugby Club Eilanders, net als tienduizenden mannenSpecial over de hele wereld, hun Keurslagerkoopje Biefbuideltje 4 saucijzen + snor staan en haalden uiteindelijk meer dan 500 gram rundergehakt € 1100,- op voor het werk van de Movem25 Keurslagerkoopje 2 ber Foundation. Deze organisatie haalt geld Vleeswaren van de week op om onderzoek naar de genezing van Boerenmetworst 95 6en prostaatteelbalkanker te financieren en Trots van de Keurslager 80 probeert het taboe wat er nog steeds op rust 1 Botermalse entrecote Vleeswarenkoopje bespreekbaar te maken door middel van ver100 gram schillende 0 campagnes. Dit jaar gaan de Ruggebraden kiprollade + 100 van Flakkee met hun team ‘Haer Onder Maaltijd vanbyers de week gram Vleeswarenkoopje Spruitjesschotel bouilliesalade met speklapje Neuze Tuuk’ proberen minstens zo’n mooi op vrijdagavond 1 december in het clubhuis bedrag op 99 bene75aan de Oostplaatseweg in Middelharnis. 4 te halen, zullen zij weer een2 fietwedstrijd spelen en afsluiten met de tra- Elke donatie is welkom, meer info staat op ditionele Shave Down, die zal plaatsvinden www.nl.movember.com. 100 g

1 stuk

4 SAUCIJZEN + 95 500 GRAM RUNDERGEHAKT 1 STUK TROTS VAN DE KEURSLAGER BOTERMALSE 89 ENTRECOTE 100 gram C. Bouter, Keurslager MAALTIJD VAN DE WEEK SPRUITJESSCHOTEL 99 MET SPEKLAPJE 400 gram KEURSLAGERKOOPJE

Dabbestraat 1-3 3255XB Oude-Tonge 0187641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl/

SPECIAL BIEFBUIDELTJE 100 gram

225

6 1 4

150 gram

100 g

samen

400 gram

180 VLEESWARENKOOPJE 100 GRAM GEBRADEN KIPROLLADE + 75 100 GRAM BOUILLIESALADE samen 2 VLEESWAREN VAN DE WEEK BOERENMETWORST 150 gram

C. Bouter, keurslager Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 13 t/m 18 november 2017

Cafe restaurant Concordia Al 417 jaar het Hart van Zierikzee!!!

Heeft u iets te vieren kom op zaterdagavond genieten van ons Menu Concordia: Horse d’oeuvre /visplateau / Carpaccio ~ Malse Tournedos met champignons en bairnaissesaus ~ Grand dessert

Zandprinses komt naar Dirksland DIRKSLAND – Fascinerend om te zien: zandtovenaar Gert van der Vijver maakt een schilderij van zand op een verlichte glasplaat, veegt het weer uit en maakt een volgend kunstwerk. De tovenaar is te zien op tv, maar zijn dochter Rosa, die als zandprinses in de voetsporen van haar vader treedt, komt naar Dirksland. Op 22 december, vlak voor kerst, laat ze haar kunsten zien op het complex van voetbalvereniging DVV’09. Door Kees van Rixoort

Het optreden van de zandprinses is een initiatief van de hervormde kerk in Dirksland. De afgelopen twee jaar organiseerde de kerk kerstwandelingen door het dorp. Die waren behoorlijk populair. “Die wandelingen waren laagdrempelig. Iedereen kon meelopen en worden meegenomen in het geboorteverhaal van Jezus Christus”, zegt jeugdouderling Willem van der Welle. Na twee succesvolle kerstwandellingen zocht de kerk een andere manier om rond

de feestdagen onder de mensen te komen. Dat gebeurt dus met behulp van zandprinses Rosa van der Vijver. Ze is op vrijdagavond 22 december te zien op het tweede veld van DVV’09. De voetbalclub uit Dirksland werkte graag mee aan het initiatief van de hervormde gemeente. De zandprinses gaat haar kunsten vertonen op een goed verlichte spruitenkar De kerk kleedt het optreden aan met onder andere een kerststal, een aantal vuurkorven, een engelenkoor dat liederen ten gehore zal brengen, en een optreden van Amicitia. Na afloop is er bij de kantine van DVV’009 gelegenheid om warme chocolademelk te drinken. Als de grasmat door langdurig slecht weer onbegaanbaar is, wijkt de kerk uit naar de parkeerplaats bij sportcomplex De Gooije. De dorpsraad van Dirksland subsidieert het initiatief met 500 euro. Volgens voorzitter Jan Leenders zou het optreden van de zandprinses wel eens veel volk kunnen trekken, ook van buiten de geledingen van de hervormde kerk. “We zien uit naar een mooie, sociale activiteit met heel veel Dirkslanders”, aldus Leenders.

Peuterspeelzaal Klein Duumpie in Het Spectrum

€ 35,00 per persoon komt u met minimaal 4 personen dan zijn de drankjes voor onze rekening!

Of kiesvoor ons al om bekende: All In diner buffet (vanaf 18:30 uur) Wij serveren een compleet buffet met voor, hoofd en nagerechten op grote schalen aan tafel inclusief drankjes

35,00 p.p. (minimaal 4 personen, maximaal 3 uren)

alleen op reservering Afgelopen jaar ontvingen wij ruim 182.000 gasten www.restaurantconcordia.nl

Appelmarkt 29c 4301 CA Zierikzee tel. 0111-415122 / fax 0111-416520 Zeer ruime parkeergelegenheden in de buurt / rolstoel vriendelijk

STELLENDAM – Onlangs is peuterspeelzaal Klein Duumpie met een groep peuters gezellig op bezoek geweest in het bejaardencentrum Het Spectrum in Stellendam. De peuters hebben in het thema ‘herfst’ een slak van klei geknutseld, samen met heel veel ‘opa’s en oma’s’ uit het bejaardencentrum. De peuters hebben genoten van alle aandacht, maar ook voor de inwoners van Het Spectrum was het contact met de kleintjes een bijzondere gebeurtenis. Het was een echte visite, compleet met drinken en koekjes. De peuters hebben de ‘opa’s en oma’s’ van Het Spectrum de oren van hun hoofd gekletst en gezongen. In de toekomst gaat Klein Duumpie vaker op visite. Het was voor iedereen een geslaagd bezoek.


10 Energy Island

Bouwcenter Esselink presenteert concept voor gasloze woningen Bouwcenter Esselink is één van de partners van de beurs en het congres Energy Island die in december in Middelharnis wordt gehouden. Op deze beurs presenteert het bedrijf een door Bouwcenter ontwikkeld concept voor gasloze woningen: EQ Zero. Directeur Taco van Dieren en Martijn Goedegebuur, senior vertegenwoordiger en tevens duurzaamheidsexpert bij Bouwcenter Esselink, lichten het concept graag toe. De landelijke organisatie Bouwcenter, waarbij Esselink is aangesloten, levert in samenwerking met anderen het concept. Onder de naam EQ Zero wordt het systeem in de markt gezet. Taco van Dieren vindt dat EQ Zero haarfijn aansluit bij de plannen van de regering om in 2050 volledig aardgasloos te zijn. Voor de particulier en ondernemer heeft dit natuurlijk grote gevolgen, want aardgas neemt momenteel nog een belangrijke plaats in het als het gaat om verwarming en ook bij de productie in bedrijven. Martijn Goedegebuur legt het systeem EQ Zero uit. “Het is gebaseerd op infraroodverwarming, die in combinatie met ventilatie, koeling en bevochtiging zorgt voor een comfortabel en aangenaam klimaat in heel de woning”. Hiervoor zijn verschillende onderdelen in de woning nodig. Centraal is de controller die

mogelijk om met maar heel weinig water toch dagelijks comfortabel te douchen. Via een ingenieus douchesysteem kan men onder normale omstandigheden zich met anderhalve liter water douchen. Het gebruikte water wordt gefilterd en weer hergebruikt, dit scheelt niet alleen in het waterverbruik, maar ook de warmte wordt op deze manier teruggewonnen. Het hele EQ Zero systeem kan via een app bestuurd worden, zodat op ieder moment de ideale omstandigheden in de woning per kamer kan worden gecreëerd.

de verschillende onderdelen aanstuurt, dit is het ‘hart’ van het systeem De basis van de verwarming is de infrarood vloerverwarming, die kan worden aangevuld met infraroodpanelen. “Heel belangrijk hierbij is wel dat de woning goed geïsoleerd dient te zijn, want bij EQ Zero is het belangrijk dat de ‘schil’ goed is”. Bij toepassing van het EQ Zero

systeem wordt dan een goede isolatie van de woning meegenomen. Voeding Bij deze manier van verwarming is geen gas meer nodig, wel heeft het systeem energie nodig. Voor een groot deel wordt de elektriciteit hiervoor verkregen via zonnepanelen op het dak. Een apart soort

zonnecollector - de EQ Powertube - zorgt voor de warmwatervoorziening in de woning. Deze collector zorgt al voor warmte-opname als het buiten licht is. Speciale vacuümleidingen zorgen ervoor dat het verwarmde water wordt opgeslagen in een boiler, waardoor er voldoende warm water beschikbaar is. Bij het EQ Zero systeem is het

Lokale partijen Bouwcenter Esselink is geen aannemer. “Daarom werken wij samen met verschillende lokale partijen, waaronder aannemers die het systeem kunnen installeren”, aldus Taco van Dieren. Hij verwacht dat binnen afzienbare tijd het EQ Zero systeem ook op het eiland ingang zal krijgen, omdat er in het land al tientallen woningen met succes van het systeem gebruik maken. Tijdens de beurs zal in de stand van Bouwcenter Esselink het systeem uitgebreid worden gepresenteerd. Hierbij zullen geïnteresseerden alle ruimte krijgen om nadere informatie in te winnen bij de mensen van de bouwmaterialenhandel. Na de beurs zal het EQ Zero systeem in de showroom van Esselink gepresenteerd worden.

Coöperatie Deltawind

“Onze wereld gaat erg veranderen” Het congres en de beurs Energy Island heeft verschillende partners. Dit zijn bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. Onder hen is natuurlijk ook Coöperatie Deltawind, de eerste organisatie op het eiland die bijna dertig jaar geleden al inzag dat de energievoorziening ‘anders’ moest. Ondanks dat er het afgelopen decennium veel gesproken en gedaan is over duurzaamheid, energiebesparing en het gebruik van alternatieve energiebronnen, blijft het nog steeds hard nodig om deze zaken onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Ir. Monique Sweep, directeur van Deltawind, wijst erop dat de noodzaak van duurzaamheid al wel bekend is, maar dat er nog te weinig besef is dat er veel meer moet veranderen om de aarde leefbaar te houden. Monique Sweep wijst erop dat Coöperatie Deltawind in het verleden al veel heeft gedaan om haar leden te informeren over en te helpen bij verduurzaming van hun woning. Wanneer de windopgave op het eiland is gerealiseerd, zal Deltawind nieuwe wegen in slaan. Daarover wil ze graag met de omgeving in

Ruim 2300 bewoners van Goeree-Overflakkee zijn lid van Coöperatie Deltawind. gesprek. Grote energieverbruikers zijn de particuliere woningen en het vervoer. Dat zijn dan ook de terreinen waarop binnen de coöperatie nieuwe ideeën worden ontwikkeld. Zo zijn de alternatieven voor aardgas nog niet binnen ieders bereik. Daarnaast is energieopslag een belangrijke ontwikkeling, wat past in de ambitie van het waterstof convenant dat tijdens de beurs wordt ondertekend. Hoewel ze zich realiseert dat lang

niet iedereen enthousiast over het plaatsen van windmolens is, blijft volgens Monique het opwekken van windenergie noodzakelijk. “Een energieneutraal eiland gaat écht niet zonder windenergie”. Een volwaardig en betaalbaar alternatief voor windmolenparken ziet zij vooralsnog niet, de aanleg van zonnevelden heeft óók veel impact op de omgeving. Monique legt uit dat er een zonneveld ter grootte van 22 voetbalvelden nodig is om dezelfde hoe-

veelheid energie op te wekken die één windmolen doet. “Kiezen voor zonne-energie op grote schaal heeft tot gevolg dat er een blauwe zee van panelen zal ontstaan”. Zij verzekert dat we nog maar aan het begin staan van de energietransitie en dat onze wereld erg gaat veranderen. Deltawind heeft tijdens Energy Island meerdere momenten waarmee ze in contact kan komen met het publiek. Zo is er de beurs waar

de bezoekers voorgelicht worden over de projecten van de coöperatie, en ook worden er twee presentaties gehouden. De coöperatie heeft een unieke plaats in Nederland en daar is men bij de organisatie best trots op. “Bij ons is de helft van de energieproductie in handen van de lokale bevolking en daar is men in Nederland toch wel jaloers op”. Wie meer over de organisatie wil weten, kan terecht op de beurs.


Nieuws

DINSDAG 14 NOVEMBER 2017

11

‘Goeree-Overflakkee is financieel gezonde gemeente met potentie’ GOEREE-OVERFLAKKEE Donderdag hielden de politieke fracties voor de laatste keer in deze zittingsperiode (20132018) hun politieke beschouwingen. Nu rond de Begrotingsvaststelling 2018. Afrondend op ons raadsverslag in de abonnee-editie van vrijdag 10 november, onderstaand een samengestelde bloemlezing van statements van de negen fractievoorzitters.

heid bij Smart Water en Paulina. nu. Anderzijds ook zorgen en wel over de oplopende nadelige financiële posities (tekorten) bij Webego (Reintegratieproject) en Sopogo (onderwijs). Eénmansfracties EVV sprak over een spiegel van de ziel. Gaf aan dat uit onderzoeken blijkt dat het zeer matig is gesteld met bereikbaarheid en voorzieningenpakket. De staat van de gemeente waar wil ik wonen? Meting van welvaart en welbevinden en duurzaamheid van de gemeente scoren laag. Vragen bij opbrengst Eilandmarketing. Visies die niet zijn uitgevoerd en een oproep tot meer bescheidenheid en meer verdieping.

Door Jaap Ruizeveld

De SGP-fractie kijkt terug op de afgelopen jaren, waarin dankbaarheid de boventoon voert. Ondanks een valse start met grote tekorten, is er nu sprake van een stabiele financiële situatie. Het eiland staat op de kaart. Participatie van burgers heeft op vele terreinen vorm gekregen. Een gemeente met potentie. Met aandachtspunten voor een financiële reserve in relatie tot risico’s die we lopen. Met name de uitkeringen uit het Gemeentefonds. “Laten we lessen trekken uit de Bijbelse geschiedenis van Jozef: In vette jaren schuren vol graan om uit te kunnen delen in de magere jaren”, aldus de fractievoorzitter. Ontwikkelingen op innovatief gebied, duurzaamheid, recreatie en toerisme mogen niet schadelijk zijn voor de eigenheid, het karakter, het DNA van onze mooie gemeente. Aandacht voor woningbouwprogramma’s en de bereikbaarheid van het eiland is belangrijk. Ambitie De PvdA-fractie toonde zich kritisch over de begroting. Er werd ambitie gemist om het eiland leefbaarder en socialer te maken. Financiële problemen zijn opge-

lost. Nu is het tijd om te investeren in de bevolking en om achterstallig onderhoud uit te voeren. Dit is tegengesteld aan de insteek van het college, waar het gaat om het terugdringen van investeringen in nieuw beleid en nog meer oppotten. De beschouwing mondde uit in een aantal moties die onze krant vrijdag publiceerde. Waardering De ChristenUnie sprak waardering uit dat de gemaakte afspraken in het coalitieakkoord haalbaar en realistisch zijn gebleken en vooralsnog niet tot belastingverhoging hebben geleid. Er is veel nieuw beleid in werking gezet en zowel de gemeentelijke organisatie als de externe partners leren op een andere wijze met elkaar om te gaan. De cliënt dient voorop te blijven staan. Het beleid moet gericht zijn op een betere hulp- en zorgverlening. Maatwerk is nodig om elke kern passend te accommoderen. Aandacht voor alle lagen van de bevol-

king is een blijvend aandachtspunt. Stabiel Het CDA was tevreden over het algemene beeld van de gemeente. Financieel stabiel. Een stijgend aantal inwoners en de insteek om het eiland als aantrekkelijk te promoten om er te wonen, te werken en te ontspannen. Dit beleid wordt buiten Goeree-Overflakkee herkend. Zorgpunten zijn er op onderwijsgebied (financiële positie gebonden partijen (openbare scholen) door daling leerlingenaantal. Gezamenlijk gebruik gebouwen is en wordt cruciaal. Teleurstelling dat de motie Huishoudelijke Hulp Toelage nog niet in uitvoering is gebracht. Wens blijft voor langduriger Respijtzorg. Proeftuin Vrije Kernen (VKGO) vindt dat er nogal wat geld gaat naar zaken die niet direct de sympathie krijgen van de bewoners. Voorbeeld: voor Paulina.nu wordt 100.000 euro

per jaar gevoteerd. Geld dat komt uit de Reserve Sociaal Domein. Ruimte voor nieuw beleid, maar de harmonisatie voetbalclubs is nog niet opgepakt. Zorgen: Ziekteverzuimcijfers organisatie liegen er niet om. Mensen zijn werkgerelateerd ziek thuis. Geen sprake van evenredigheid in gelden over het eiland in relatie sociaal economie. Kritisch ten aanzien van ‘proeftuin waterstof ’, het College laat in Noordrand miljoenen liggen bij grondpositie. Eenco aandelen verbleken hierbij. Regie bij Sociaal Domein ontbreekt. Meer informatie VVD-fractie toonde trots dat er een gezonde financiële positie is bereikt. Dit betekent voor de nieuwe raad een goede start. Met ruimte voor nieuw beleid. Belastingdruk die in de pas loopt. Afspraken in het collegeakkoord zijn nagekomen. Trots over diverse ontwikkelingen. Wel een verzoek om meer informatie en betrokken-

Fractie Maliepaard Rob Maliepaard gaf aan dat burgers meer gehoord willen worden en betrokken moeten zijn bij onderwerpen die hen raken. Hij twijfelde aan het nut van algemene beschouwingen. Wilde die liever afschaffen, omdat het presenteren ervan niets oplevert. Gaf alvast een signaal dat het te verwachten is dat na de lokale verkiezingen de verhoudingen in raad en tussen college en raad zullen veranderen. Van der Meer (eigen fractie) toonde tevredenheid over de goed verzorgde begroting. Was blij met de gezonde financiële positie van de gemeente, waardoor een nieuwe raad goed van start kan gaan. Betreurde dat visies niet tot realisatie hebben geleid. Benadrukte de toezegging voor ruimhartige compensatie aan bewoners in de kernen die met overlast van windmolens te maken krijgen (Battenoord) en herinnerde aan de incidenten die in de afgelopen raadsperiode optraden. Die verdienden beslist niet de schoonheidsprijs.

Van der Staaij: “We hebben onze zegeningen geteld”

Themabijeenkomst met Alexia Robbemont

Afgelopen vrijdag, 10 november, kwam Kees van der Staaij (SGP) spreken in Ooltgensplaat. “We hebben eindelijk een nieuw kabinet. Op basis van de verkiezingsuitslag denken we dat dit de best mogelijke combinatie is. Het eerste grote debat met het kabinet was op Dankdag. We hebben dus onze zegeningen geteld: een minister van landbouw en meer geld naar defensie en wijkagenten.

OUDE-TONGE - Afkomstig uit de Hoekse Waard, geboren in Maasdam, was Alexia Robbemont voorbestemd om huisvrouw te worden. Gebonden door traditie en religie lag haar toekomst al vast. Na de middelbare school en een Schoeversopleiding voor secretaresse startte ze in 1992 haar eigen onderneming. In korte tijd wist ze dit bedrijf uit te bouwen tot een internationale recruitment organisatie. Deze buitengewone prestatie leverde haar de titel ‘Beste ondernemer van het jaar’ op (2003). Haar passie ligt in het helpen van organisaties aan de juiste kandidaat. In de 25 jaar dat zij dit bedrijf leidt, heeft

Tegelijkertijd blijven er verbeterpunten. Defensie krijgt nog te weinig, eenverdieners zijn nog steeds economisch achtergesteld en de abortuswetgeving is nog te ruim. We willen als SGP een constructieve bijdrage leveren; we zijn dankbaar voor het goede en blijven strijden voor de rest. We willen het kabinet een faire kans geven.’’ “In de samenleving is behoefte aan meer samenbinding. Mensen heb-

ben behoefte aan geborgenheid én aan persoonlijke vrijheid. Waar eerst vrijwel alle aandacht naar het tweede ging, zie je dat er nu meer ruimte komt voor het eerste.’’ Dan volgen er enkele vragen vanuit de zaal: “Zou de SGP mee willen regeren? Is Nederland steeds liberaler geworden? Hoe denkt u over Trump?’’ Vervolgens komen lokale SGP-policiti Van der Boom en Van Dam aan het woord. Van der Boom vertelt

iets over Paulina.nu, een samenwerkingsverband dat zich hard maakt voor behoud en continuïteit van het ziekenhuis, huisartsenposten en apotheken. “Kortom: goede zorg dichtbij en beschikbaar voor de inwoners.’’ Van Dam vertelt als hekkensluiter iets over duurzaamheid. “Vanuit een stuk rentmeesterschap zijn wij gedreven om de aarde goed aan het nageslacht door te geven. We willen als eiland dan ook een proeftuin van innovatie zijn.’’

zij 15.000 kandidaten geïnterviewd en talloze kandidaten succesvol geplaatst bij de meest uiteenlopende organisaties. Van kleine (familie)bedrijven tot non-profit organisaties, stichtingen en multinationals. Een boeiende getuigenis van een bijzondere vrouw. Deze bijeenkomst is woensdag 15 november en start om 20.00 uur, vanaf 19.30 is de zaal open. De locatie is Emmastraat 27a in Oude-Tonge. Deze bijeenkomst is een initiatief van de Evangeliegemeente Flakkee. Voor informatie over deze meeting kunt u terecht bij mevrouw Dupon, telefoon 0167-572 818 / 062906 1694.

Rectificatie In het artikel over vertrekkende vrijwilligers bij De Klup is een vervelende fout geslopen. Er staat abusievelijk Cor Zandwijk, dat moet zijn Cor Zuidwijk.


12 ACHTHUIZEN Sjoelen De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 27 november a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,- inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL Bingo voor 55+ Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 30 november mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,00. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34.

Breicafé Woensdag 22 november is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop is van 19.00-22.00 uur. Entree € 1,75. Dit is inclusief 2x een kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/ haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad: 611397. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Stichting WO2GO zoekt ‘inundatie-verhalen’ GOEREE-OVERFLAKKEE Van oudsher hebben de bewoners van Goeree-Overflakkee zich tegen het water moeten verdedigen. In februari 1944 zijn de rollen omgedraaid, als het water juist wordt gebruikt als verdedigingsmiddel. Het is echter de Duitse bezetter die dan gebruikmaakt van een eeuwenoude, door de Nederlanders, ontwikkelde tactiek: de inundatie. Ruim 12.000 ha, circa 60 procent van het eiland, komt onder water te staan en ruim 15.000 mensen moeten huis en haard verlaten. Het waterpeil is zo gekozen, dat het gebied noch begaanbaar noch bevaarbaar is en een geallieerde invasie moet vertragen dan wel tegenhouden; water tegen vrijheid… Meer dan een jaar blijven de Flakkeese polders onder water staan. Als de bevrijding een feit is en het water wordt afgevoerd, blijft een troosteloos landschap achter, waar het zoute water een vernietigende uitwerking heeft gehad op de ooit zo vruchtbare landbouwgrond en de infrastructuur van het eiland. Herinneringen “Over tien jaren is veel herinnering versleten, over vijfentwintig jaren wordt het al een legende. Maar foto’s blijven. Latere Flakkeesche geslachten zullen naar de plaatsen zoeken waar deze foto’s genomen werden en zich vergewissen... stond het water zo hoog?” Deze woorden

DIRKSLAND Rommelmarkt Victoriahal

een met een longziekte. Het onderwerp deze middag is: ‘Meer beweging?... Ik wil wel, maar waar is het eigenlijk goed voor?’ Voor een informatieve middag kun je terecht bij het Longpunt, de ontZaterdag 18 november wordt moetingsplek voor longpatiënten weer een rommelmarkt gehouden en hun familie, mantelzorgers en in de Victoriahal. Er zijn tachtig andere geïnteresseerden. Fysiotafels, vier kramen en grondplaat- therapeuten Jeannet van Rooijen sen, verdeeld over twee hallen. De (eerstelijnspraktijk) en Valenmarkt duurt van 10.00 tot 15.00 tijn Luijk (ziekenhuis) verzoruur. De toegang is gratis. De Vic- gen deze middag de voorlichting toriahal is te vinden aan de Phi- over bewegen en waar het goed voor is, in relatie tot longziekten. lipshoofjesweg 57a. Door ervaringen op te doen en ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! met elkaar te delen, leer je hoe ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! je met (meer) bewegen de longONBETWIST DE APK-SPECIALIST! ziekte positief kunt beïnvloeden. De bijeenkomst wordt gehouden in verenigingsgebouw Onder de Wiek, Ring 57, en begint om 14.00 uur. Deelname is gratis, ook APK ZOALS HET BEDOELD IS voor niet-leden. Mail voor meer informatie naar: haringvliet@ longpunt.longfonds.nl.

Longpunt Dirksland Door het Longfonds wordt, in samenwerking met Zorggroep Haringvliet, op donderdag 23 november opnieuw een bijeenkomst georganiseerd voor ieder-

Bingo Victoriahal Donderdagavond wordt weer de bingoavond gehouden in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De zaal gaat om 19.00 open en ‘de ballen worden gestart’ om 19.30 uur.

schrijft dhr. J. Boomsma als voorwoord in het boek ‘Verdrinkend Land’ in september 1945. Ruim 70 jaar later blijken die woorden destijds niet uit de lucht gegrepen te zijn. Overleveringen van mensen die de oorlog destijds bewust hebben meegemaakt worden met het verstrijken van de tijd steeds spaarzamer. Daarom is stichting WO2GO op zoek naar mensen die zich de inundatie van het eiland kunnen herinneren en daarover

GOEDEREEDE

iets willen vertellen voor de camera. Elke herinnering, groot of klein, is waardevol en kan verteld worden op locatie of desgewenst gewoon thuis. De beelden zullen gebruikt worden in diverse onderdelen van het project ‘Verdrinkend Land’ van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee. Met behulp van subsidies van de provincie Zuid-Holland en het Prins Bernard Cultuurfonds zet Stichting WO2GO zich in om de herinnering aan de onderwaterzet-

Familiefair

Donderdag 16 november komt de heer Van Dam bij C.V.B. Goeree iets vertellen over beveiliging van de huizen tegen ongewenst bezoek. De bijeenkomst is in het verenigingsgebouw Oostdam te Goedereede, aanvang 20.00 uur. Meer info via 0187-683223.

Op vrijdag 24 november a.s. is er voor iedereen in Ooltgensplaat een gezellige Familiefair. Er zijn leuke kramen en een modeshow van kerstkleding te bezichtigen. Deze wordt van 18.00 tot 22.00 uur gehouden in ‘t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Van 16.00 tot 18.00 uur zijn er kinderactiviteiten, o.a. een gratis springkussen, limonade, schminken en een poffertjeskraam. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Voor overige bezoekers is de entree € 2,00. Ook wordt er een verloting gehouden; € 0,50 per lot. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Schuurverkoop Op zaterdag 18 november is er een grote schuurverkoop aan de Groeneweg 35 bij Nieuwe-Tonge. Zoekt u iets van email, zink of andere voorwerpen uit grootmoeders tijd, dan kunt u daar terecht. Alle afgeprijsde artikelen hebben 20% korting. Heel veel emaille en zink, Keulse poten en petroleumstellen. Oud gereedschap en nog veel meer. Toegang gratis, evenals koffie of thee. Open van 10.00 tot 16.00 uur. Ruime parkeergelegenheid. Inlichtingen: Jan Nijssen, 0187-651638.

Wilt u uw herinneringen aan de inundatie delen? Heeft u wellicht nog documenten of foto’s met betrekking tot de onderwaterzetting? Neem dan contact op met Dennis Notenboom van Stichting WO2GO via d.notenboom@ wo2go.nl of 06-51 859 641.

OOLTGENSPLAAT Youth Event

C.V.B. Goeree

NIEUWE-TONGE

ting van het eiland levend te houden en te bewaren voor het nageslacht.

OUDDORP Samen zingen Zaterdag 18 november kan er van 19.30 tot 20.30 uur weer een uurtje samen gezongen worden. Het gaat om Psalmen en Johannes de Heer liederen en wordt gehouden in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden.

Op zondag 19 november wordt er weer een Youth Event georganiseerd. Het thema voor dit jaar is: ‘Een leven met Jezus’. Er zijn al drie avonden geweest over dit onderwerp. Deze keer zal er nagedacht worden over: ‘Een leven met Jezus, een offer!’ De spreker is dhr. Coen Nuijten. De diensten zijn ook te volgen zonder dat de andere zijn bijgewoond. De dienst wordt gehouden in de Doopsgezinde Gemeente. Het adres is Dorpstienden 3. Aanvang 18.30 uur.

Oliebollenactie ‘Prinses Amalia’ Op zaterdag 18 november hoopt de Chr. Peuterspeelzaal ‘Prinses Amalia’ uit Ouddorp weer de jaarlijkse oliebollenactie te houden. De verse oliebollen zullen vanaf 8.30 uur verkocht worden op het parkeerterrein bij Jumbo Sperling en binnen bij Albert Heijn v.d. Berg. De opbrengst komt volledig ten goede aan de peuterspeelzaal. “Draagt u ook een steentje bij aan de toekomst van onze kinderen? Bedankt namens de peuters!” aldus de organisatie.


DINSDAG 14 NOVEMBER 2017

Rommelmarkt bij Winterfair Van der Linde rommelmarkt is a.s. woensdag aanwezig bij de Winterfair van Zorgcentrum De Vliedberg. Men staat in de recreatiezaal. De Winterfair is van 10.00 tot 17.00 uur, maar de rommelmarkt tot 16.00 uur, omdat de zaal nog voor andere doeleinden gebruikt gaat worden. Er kunnen dit jaar geen rommelmarktspullen meer gebracht worden bij Van der Linde rommelmarkten . Volgend jaar hoopt men weer spullen in te zamelen.

OUDE-TONGE Goederen voor Uzon Zaterdag 18 november is er weer inzameling van goederen voor de zustergemeente van de Hervormde Gemeente uit Oude-Tonge: Uzon. De inzameling is aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om schone, goed bruikbare spullen in ont-

vangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden, neem dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer is 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

De mensen van NLGO raakte met veel mensen in gesprek die de beurs en de stand bezochten. "Opvallend was dat velen ons aanspraken en hun bezorgdheid uitten over de vele nieuwe recreatieprojecten", aldus de organisatie. Er spelen veel zaken waar NLGO zich mee bezighoudt. Wilt u meer weten over deze vereniging, kijk dan op www.nlgo.nl. In de stand was een vragenlijst die men in kon vullen. Uit de vele vragenlijsten is inmiddels een winnaar getrokken die de nestkast heeft gewonnen. Dat is de fam. Mierop, Emmaweg 22 uit Ouddorp. Hieronder ziet u de vragen en antwoorden: Vraag 1: Welke vogel zie je op de foto? (Tevens nationale vogel). Antwoord: Grutto. Vraag 2: Waar staan de letters NLGO voor?

Winnaars kleurwedstrijd RegioBank

STELLENDAM Sinterklaasintocht Ook dit jaar komt Sinterklaas weer met heel wat Pieten naar Stellendam, Zoals elk jaar zal er weer van alles gebeuren en ook dit jaar zal het zeker niet zonder bijzonderheden zijn. Zaterdag 25 november om ongeveer 13.00 uur is de aankomst in de oude haven. Daarna is er een middagvullend programma in het Haagse Huus. Vrijdagmiddag 24 november opent men al de deuren van de versierfabriek. Daar kunnen de kinderen gezellig knutselen van 14.00 tot 16.00 uur in het Haagse Huus. Deze activiteiten worden aangeboden door de ondernemersvereniging van Stellendam.

NLGO op Vision Beurs OUDDORP – Weer was Natuur en Landschap Goeree-Overflakkee uitgenodigd om op de Vision Beurs aanwezig te zijn. Van dit aanbod werd graag gebruik gemaakt.

13

Antwoord: Natuur en Landschap Goeree-Overflakkee. Vraag 3: Wat is een braakbal? Antwoord: Onverteerbare voedselresten zoals botjes, haren e.d. die uitgebraakt worden. Vraag 4: Welke planten zie je in de vaas? Antwoord: Margriet, kaardenbol, kardinaalsmuts, riet, grote lisdodde of, zoals de streeknaam zegt, lampenpoetser, sigaar. Vraag 5: Welke vogel hoort niet in dit rijtje thuis? Zwarte kraai, ekster, Vlaamse gaai, wilde eend. Antwoord: Wilde eend. Vraag 6: Gaat het goed of niet goed met de insecten? Licht toe waarom. Antwoord: Niet goed. Er zijn vele oorzaken, zoals pesticiden, weinig bloemenrijke weilanden, verstening van tuinen.

STELLENDAM - In de herfstvakantie was het weer feest bij de RegioBank. Het was namelijk spaarweek en de kinderen mochten hun spaarpot bij ons komen legen. Bij dit feest horen natuurlijk cadeautjes, ballonnen, snoepjes en natuurlijk een kleurwedstrijd. De prijswinnaars hebben onlangs hun prijs opgehaald. De 1e prijs is gewonnen door Esmee, de 2e prijs door Naomi en de 3e prijs door Thom. Bent u ook benieuwd naar de producten en rente van de RegioBank? Of wilt u volgend jaar ook de spaarpot legen tijdens de herfstvakantie? Neem dan contact op met John P. de Wit assurantiën BV / RegioBank Stellendam, Langeweg 63, 3251 LH Stellendam. Telefoonnummer 0187-491755.

Jubileumconcert m.m.v. zandkunstenaar Gert van der Vijver

Hoewel de vragen niet moeilijk leken, hadden toch nog veel mensen moeite bij het invullen. Om uw kennis te verbreden, zijn natuurexcursies een goed hulpmiddel.

Lezing dr. H. Klink DIRKSLAND - Het jaar 2017 is het Lutherjaar. In dit jaar wordt herdacht dat Maarten Luther 500 jaar geleden zijn 95 stellingen aan de deur van de slotkapel te Wittenberg heeft gespijkerd. Deze gebeurtenis leidde uiteindelijk tot een reformatie van de kerk, die veel gevolgen had; ook gevolgen voor de wijze waarop naar de mens gekeken werd (en wordt). Op vrijdag 17 november zal dr. H. Klink bij de SGP-Jongeren Flakkee een lezing over dit onderwerp geven, waarbij vooral gekeken wordt vanuit het oogpunt van dr. W. Aalders. De lezing zal plaatsvinden in het gebouw van de Gereformeerde Gemeente te Dirksland (Mozartsingel 2). De aanvang is om 19.45 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur. Dr. H. Klink, de spreker van deze avond, is hervormd predikant te Hoornaar en eindredacteur van 'Ecclesia', het orgaan van de Stichting Vrienden van Dr. H.F. Kohlbrugge. Zie voor meer informatie de website, www.sgpjflakkee.nl.

MIDDELHARNIS - Gospelkoor Per Amore o.l.v. Ad de Joode uit Stellendam viert het 20-jarig bestaan m.m.v. zandkunstenaar Gert van der Vijver met een concert. Het koor zal in samenwerking met de zandkunstenaar een muzikaal verhaal van ‘Jozef ’ uit gaan voeren. Zij laten het publiek een prachtige avond beleven. Gert van der Vijver is de eerste

zandkunstenaar in Nederland. Hij maakt gebruik van een fascinerende kunstvorm: zandschilderen. Gert gooit, strooit en schuift met zand op een verlichte glasplaat en zal op betoverende wijze, in prachtige creaties, het verhaal laten verschijnen. Door middel van een directe projectie is deze kunstvorm live te zien. Met wat hij maakt betrekt hij God. God zit net zoveel in het zand als je zelf wilt zien. Je moet door het zand heen kijken wil je de ware boodschap ontdekken. De avond zal

zijn op 15 en 16 maart 2018 in de Hervormde Kerk, Ring 15 in Middelharnis. Aanvang: 20.00 uur / kerk open 19.30 uur. Volwassenen € 12,50 / kinderen t/m 12 jaar € 10,00. Tip voor de feestdagen: wanneer u iemand wil verrassen met een bijzondere mooie avond, dan zijn er cadeaubonnen te koop. Verkoopadressen: zie website. De toegangskaarten zullen in januari 2018 in de verkoop gaan. Meer informatie: www.per-amore.nl / info@per-amore.nl / facebook.


OOK UW VACATURE

Wil jij op korte termijn fulltime aan de slag?

KAASVOORDEEL BAKKER zoekt per direct een

ZELFSTANDIG ONDERNEMER

-

-

-

Wij ondersteunen u van a tot z.

Een goede geografische kennis Goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk) Kennis van ERP-pakketten Relevante werkervaring in een soortgelijke functie is een pré

Bij voorkeur reageren per e-mail: m.reijnders@sjaloomzorg.nl

ONDERHOUDSMONT

BloembollenbedEUR

Komt u ons een

rijf Stad aan ’t Haringvliet

handje helpen?

CuraMare woonzorglocatie Geldershof in Dirksland met drie kleinschalige start Wij zoeken vrijwilligerswoongroepen voor bewoners met januari 2016 dementie. die willen helpen zoveel mogelijk om op deze woongroepen de sfeer van thuis te creëren. Vindt u het leuk om te helpen bij het bereiden van maaltijden, helpen - en ondersteunen bij koffiedrinken bij en andere activiteiten? Heeft u affiniteit met ouderen en zoekt u een zinvolle Dan zoeken we u. tijdsbesteding? Wij bieden u • Reiskostenvergoeding • Verzekering en vrijwilligersovereenkomst • Contact met andere vrijwilligers • Jaarlijks een vrijwilligersavond met buffetmaaltijd Belangstelling? Voor meer informatie managers: Marieke of aanmelden neemt u contact op met de teamPanis en Tineke Maliepaard op telefoonnummer 0187 60 20 55.

Voor ons bloembollenbedrijf in Stad aan ’t Haringvliet medewerker die het bedrijf komt zijn wij op zoek technische vlak. naar een allround versterken! Je wordt hét aanspreekpunt op het Functieprofiel: Je wordt verantwoordelijk voor het onderhouden de onderneming. en repareren van Daarnaast houd het je, je bezig met Het gehele jaar door kleine aanpassingen machinepark van de machines. Naast ben je tevens verantwoordelijk voor het oplossen aan de machines. van de tulpenbollen.deze werkzaamheden werk je ook mee in de teelt van storingen aan en de verwerking

Functie-eisen: - Affiniteit met de agrarische sector. - Bekend met technische

- Ervaring met onderhoud werkzaamheden. - Bij voorkeur woonachtig aan machines. - Een flexibele instelling. op of rond Goeree-Overflakkee. - In het bezit van een rijbewijs B. - Enige ervaring met - Bij voorkeur een trekkerwerkzaamheden. technische of agrarische opleiding op Mbo werk- en denkniveau. Wij bieden: - Een zeer afwisselende, leuke en uitdagende - Een baan voor functie binnen een de groeiende onderneming. medewerker binnen toekomst waarin je jezelf kan ontwikkelen tot - Uitstekende primairede bloembollensector. een allround en secundaire arbeidsvoorwaarden. - Wij bieden een fulltime baan en dienstverband. bij gebleken geschiktheid kans op een vast Contactpersoon: Voor meer informatie kun je contact opnemen Mobiel: 06 - 10 31 met: Jessica Sol 96 44 en je kunt van AB Zuid-Holland je sollicitatie sturen naar email: jsol@abzuidholland.nl.

+ doorplaatsing naar www.eilandennieuws.nl/ vacatures

+ doorplaatsing op facebook.com/eilandennieuws

Informeer 0187 - 47 10 20 of mail naar info@eilandennieuws.nl

Voor informatie over de functie kijk je op: www.vanwijkbv.nl

Vijf extra redenen om te kiezen voor van Wijk: -

Wij bieden u een goede mogelijkheid voor het creëren van een ruim inkomen binnen een bewezen concept.

Voor inlichtingen bel of mail: Aar Bakker Energieweg 30, Tholen T. 0166-617184 | M. 06-53419593 E. kaashandelbakker@gmail.com

Functie eisen:

-

• in staat zelfstandig te werken; • flexibel en creatief; • bekend met digitale gegevensverwerking. Je krijgt: • ruimte voor zelfstandigheid en flexibiliteit; • een boeiende functie in een professioneel • salariëring volgens team; de CAO gehandicaptenzorg (FWG 40). Schriftelijke sollicitatie vóór 20 jan. 2016 richten aan: Sjaloom Zorg Aanvullende informatie: afdeling P&O Christina Wolfert (regiomanager) Watertoren 20 telefoon: 06 – 57223077 3247 CL Dirksland Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 27 januari a.s. Gelijktijdig interne en externe werving.

Informeer 0187

Is puzzelen jouw passie en wil jij graag werken bij een bedrijf dat staat voor duurzaamheid en innovatie? Haal meer energie uit je baan en zet jouw planningsvaardigheden in.

-

Voor onze woonlocaties Refugium te Sommelsdijk en Elkersweide te Dirksland zijn wij per direct op zoek naar een oproepkracht voor de functie van

Zorgkundige coach m/v Inhoud van de functie: Het betreft een contract voor de periode van ben je verantwoordelijk één jaar. Als zorgkundige voor de uitvoer van coach op oproepbasis de zorg volgens het hierop. Tevens ben je aanspreekpunt zorgplan en rapporteert voor de zorgverlening Je houdt het zorgdossier aan de individuele van cliënt. het leveren en verantwoorden de cliënt actueel en bent integraal verantwoordelijk van zorg op maat. voor Je hebt: • minimaal MBO SPW 4-niveau; • diploma A-verpleegkundige (niveau 4), ziekenverzorgende/verzorgende of Z-verpleegkundige is een pré; IG (niveau 3) • een professionele attitude; • affiniteit met mensen met (meervoudige) beperkingen en de • goede sociale en ouderenzorg; communicatieve vaardigheden. Je bent:

- 47 10 20 www.eilandennieuws.nl/v acatures

SERVICE PLANNER / ADMINISTRATIEF MEDEWERKER Ervaring in de functie van Service Planner of een vergelijkbare plannersfunctie MBO werk- en denkniveau Affiniteit met automatisering en Office-pakketten

Ook uw vacature in Eilanden-Nieuws?

voor in de ambulante handel.

Van Wijk Installaties & Constructies heeft een vacature

-

in Eilanden-Nieuws, op de website en Facebook?

Wij zijn voorloper op het gebied van duurzame innovaties. Vernieuwd pand en mooie werklocatie. Door onze interne opleidingsmogelijk heden leren wij jou alles wat je moet weten om jouw functie tot een succes te maken. Ruimte voor eigen inbreng en persoonlijke ontwikkeling. Warme en collegiale werksfeer.

of neem je contact op met Martin van Wijk via 0187 - 49 22 24 Geïnteresseerd? Stuur je sollicitatie met cv, bij voorkeur via e-mail naar: vacature@vanwijkbv.nl

Kindwijs, protestants-christelijke scholengroep op GoereeOverflakkee, zoekt voor de Prins Mauritsschool te Dirksland en de Prins Johan Frisoschool te Herkingen:

Leerkrachten | Creatief Talent | Onderwijsassistent Tevens zijn we voor onze totale scholengroep op zoek naar:

Installaties & Constructies INSTALLATIES & CONSTRUCTIES

Provincialeweg 10 | 3252 LR Goedereede T 0187 - 49 22 24 | F 0187 - 49 33 90

Informatie over onze vacatures kunt u vinden op onze website: www.kindwijs.org

E info@vanwijkbv.nl | www.vanwijkbv.nl

Gezocht: Teamleider

In onze apotheekhoudende huisartsenpraktijk zijn we per direct op zoek naar een

Ben jij een People Manager die de juiste mensen op de juiste plek weet in te zetten? Heb je daarnaast affiniteit met de groene sector? Dan ben jij misschien wel een geschikte kandidaat om onze vacature Teamleider te vervullen. D.T. van Noord Tomaten is een professioneel familiebedrijf dat al jarenlang actief is in het telen van tomaten. Met een duurzame bedrijfsfilosofie, een organisatie die de trends continue op de voet volgt en innovatie hoog in het vaandel heeft staan, hopen wij een vooruitstrevende speler in de markt te zijn. Verantwoordelijkheden: • Verantwoordelijk voor de gehele productie en arbeid; • Dagelijks leidinggeven aan de medewerkers; • Zorgdragen voor een efficiënte taak en werkverdeling; • Voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken met medewerkers; • Toezicht houden op handhaving van veiligheidsvoorschriften en hygiëne; • Dagelijks overleg met de teeltverantwoordelijke; • Meedraaien met avond, weekend- en storingsdiensten.

Sollicitatieprocedure: Enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en solliciteer direct door je CV en motivatie naar ons te sturen of te mailen t.a.v. de heer D.T. van Noord.

D.T. van Noord Tomaten B.V. Noord Hogeweg 1a 4308 NW Sirjansland

Tel: 0111 – 647 018 E-mail: dick@dtvannoord.nl

Gediplomeerde apothekersassistent(e) voor 21 uur per week (maandag, dinsdag en woensdagochtend)

De werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: - Het bewaken, controleren en distribueren van genees- en zelfzorgmiddelen - Voorlichting en advies geven over genees- en zelfzorgmiddelen - Het bijhouden van de voorraad inclusief vervaldatumcontrole - Het werken met en bijhouden van ons kwaliteitssysteem (Dekra) - Het uitvoeren van medicatiebeoordelingen samen met huisarts en praktijkondersteuner

++ ++

Functie-eisen: • MBO+ / HBO werk- en denkniveau; • Afgeronde agrarische of ‘groene’ opleiding; • Enkele jaren ervaring in een leidinggevende functie; • Kan medewerkers motiveren, coachen en straalt zelf gedrevenheid en plezier uit; • ICT vaardig en bekend met moderne bedrijfsvoering; • Flexibel, geen probleem met werken onder tijdsdruk en beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden; • Kennis van plantenteelt; • In bezit van BHV en heftruck certificaat of bereid dit te halen. Wij bieden: • Een verantwoordelijke en afwisselende functie op een vooruitstrevend glastuinbedrijf; • De ruimte om eigen inbreng en expertise in te brengen; • De mogelijkheden tot het volgen van opleidingen; • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform CAO.

Invalleerkrachten

Wij zijn een enthousiast en gezellig team bestaande uit 2 huisartsen, 2 apothekersassistentes, 2 doktersassistentes, 1 praktijkondersteuner-somatiek, 2 praktijkondersteuners-GGZ en een diabetesverpleegkundige.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: S.A. van der Gaag, huisarts, via telefoonnummer 0187-611306. Een sollicitatiebrief met CV kan tot uiterlijk 1 december 2017 gericht worden aan: Huisartsenpraktijk Den Bommel, t.a.v. S.A. van der Gaag, Schaapsweg 26, 3258 AW Den Bommel.


Le Duc zoekt een topper in

FINANCIËLE ADMINISTRATIE (JUNIOR)

GEZOCHT: AUTOTECHNICUS Heb jij een diploma autotechnicus op zak? Wil jij de moeilijkste (maar natuurlijk ook de minder moeilijke) technische problemen oplossen? Werk jij graag met een goed team maar dop je ook graag je eigen boontjes en heb je een rijbewijs?

NAUWKEURIGE EN VERANTWOORDELIJKE TEAMSPELER DIE WEET VAN AANPAKKEN Werken bij een internationale organisatie als Le Duc Fine Food is werken in een uitdagende omgeving. Als medewerker financiële administratie werk je in teamverband en draag je zorg voor het verwerken van inkoop- en verkoopfacturen en het uitvoeren

Dan zijn we voor onze vestiging in Zierikzee naar jou op zoek!

van de bankadministratie. Ook voor de kasadministratie, verlofdagenregistratie en andere ondersteunende werkzaamheden draai jij je hand niet om. Heb je een MBO niveau-4 opleiding en kennis van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal, dan komen we graag met je in contact. Ervaring met Navision is een pré. De functie betreft een dienstverband van 3 dagen, vrij in te delen. Neem voor meer informatie

Belangstelling? Stuur dan je CV en korte motivatie via e-mail naar

contact op met Coen Slurink, coen@leduc-food.nl of bel 0187 – 60 50 17. Bekijk de volledige vacature op leduc-food.nl/nl/vacatures.

Autokievit Zierikzee: info@autokievit.nl t.a.v. Marcel Dekker

Le Duc Fine Food is een snelgroeiend bedrijf in Stellendam dat diepvriessnacks

Wil je meer weten? Bel dan met 0111- 412 529

produceert en deze exporteert over de hele wereld. Acquisitie n.a.v. de vacature wordt niet op prijs gesteld.

VACATURE

VACATURE

VACATURE

VACATURE

AutoKievit is officieel Renault-, Dacia- en occasiondealer voor het Zuidwesten van Nederland. Wij hebben vestigingen in Rotterdam, Hellevoetsluis, Zierikzee, Goes en Bergen op Zoom. In Oosterland hebben wij een logistiek VACATURE centrum voor inname, poetsen en distributie van onze occasions.

autokievit.nl

WWW.LEDUC-FOOD.NL

Hebt u ernstig overgewicht én lukt het u niet om zelf of met hulp van anderen af te vallen? Het Bariatrie Expertisecentrum voor obesitas in het Maasstad Ziekenhuis kan u helpen om tot een gezond gewicht te komen.

UITNODIGING VOORLICHTINGSBIJEENKOMST

Samen naar een gezond gewicht Dinsdag 12 december 19.30 - 21.00 uur Een team van specialisten en verpleegkundigen van verschillende betrokken afdelingen staat voor u klaar om samen de strijd tegen de kilo’s aan te gaan. Zij behandelen en begeleiden u tijdens een behandelprogramma van 5 jaar. Dit uitgebreide programma is samengesteld om uw gezondheid te verbeteren. Er wordt gestart met een voortraject, daarna vindt de operatie plaats en tot slot is er een nazorgtraject.

Aanmelden U kunt zich aanmelden voor deze voorlichtings-

Over het Bariatrie Expertisecentrum voor obesitas

bijeenkomst via www.maasstadziekenhuis.nl/

Het Maasstad Ziekenhuis heeft inmiddels

voorlichtingbariatrie. U ontvangt een bevestiging

30 jaar ervaring in de behandeling van over-

na aanmelden.

gewicht. Ook leidt het als een van de weinige ziekenhuizen in Nederland chirurgen op tot

Parkeren is deze avond kosteloos. U ontvangt een uitrijkaart voor het parkeerterrein.

Graag nodigen wij u uit voor een speciale voor-

Praktische informatie

lichtingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst

Datum : dinsdag 12 december 2017

informeren wij u over de behandelmogelijkheden.

Tijd

Een van onze bariatrisch chirurgen geeft samen

Locatie : Spijkenisse Medisch Centrum,

: 19.30 - 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

met een verpleegkundig specialist uitgebreid uitleg

Boterbloemzaal,

over ernstig overgewicht, het behandelprogramma,

Ruwaard van Puttenweg 500,

de operatie, het nazorgtraject en de verandering

3201 GZ Spijkenisse

van leefstijl. Natuurlijk kunt u dan ook uw vragen aan deze specialisten stellen.

bariatrisch chirurgen, die zijn gespecialiseerd in maagverkleinende operaties. Jaarlijks worden er meer dan 600 operaties in het Bariatrie Expertisecentrum voor obesitas uitgevoerd.


16 Nieuws

DINSDAG 14 NOVEMBER 2017

Muskathlon Roadshow in Stellendam

Repatriëringsverpleegkundige te gast bij PCOB

STELLENDAM - Op dinsdag 28 november, vanaf 19.00 uur, organiseert Compassion Nederland een Muskathlon Roadshow in Stellendam. De avond is gratis en staat geheel in het teken van een unieke en ontspannen kennismaking met de Muskathlon. Een sportieve uitdaging in onder andere Afrika en Azië, waar inmiddels honderden mensen aan mee hebben gedaan. De Muskathlon Roadshow in Stellendam blikt met name vooruit op de Compassion Muskathlons in 2018 en 2019. Een roadshow-avond bestaat uit twee speciale korte films en enkele inspiratiemomenten met onder andere Tiemen Westerduin van Compassion. Daarnaast wordt de bezoeker getrakteerd op een heerlijke pizza of salade die men vooraf bij opgave kan reserveren. De Muskathlons in o.a. Afrika en Azië worden georganiseerd door de 4e Musketier en Compassion Nederland. Beide organisaties zetten zich met de Muskathlon al jaren hand in hand in tegen onrecht over de gehele wereld. De Muskathlon Roadshow, een initiatief van Compassion Nederland, heeft inmiddels in vier steden plaatsgevonden. Op 28 november vindt de vijfde plaats

in Stellendam. Tijdens deze avond staat het doen van een Muskathlon voor kinderen die leven in extreme armoede centraal. Een grensverleggende ervaring De Compassion Muskathlon is een bijzondere uitdaging in Azië of Afrika. Deelnemers gaan ruim een week mee op reis naar één van de landen waar Compassion actief is. In 2018 zijn deze landen bijvoorbeeld Ethiopië, de Filippijnen en Indonesië. Tijdens de reis levert elke deelnemer een dag een uitdagende sportieve prestatie: wandelen, hardlopen of mountainbiken. In het jaar voor de Muskathlon worden fondsen geworven voor kinderen in armoede. Maar de Muskathlon is meer dan het werven van fondsen en een sportieve uitdaging. Tijdens de

reis kijken de deelnemers armoede recht in het gezicht, tijdens bijvoorbeeld de bezoeken aan een sloppenwijk of steengroeve. Ook vinden er bezoeken plaats aan projecten van Compassion, gezinnen thuis en ontmoetingen met kinderen die ondersteund worden door Compassion. Met haar of zijn Muskathlon brengt elke deelnemer hoop op plekken die door velen zijn vergeten. En wordt een stem gegeven aan kinderen die leven in extreme armoede. Reserveren De Roadshow-avond vindt op dinsdag 28 november plaats in het pand van WebNL, Deltageul 101, Stellendam. Voor meer informatie, opgave en het reserveren van een pizza of salade, ga naar www.muskathlon2018.nl/roadshow.

MIDDELHARNIS - PCOB Goeree-Overflakkee houdt op maandag 20 november haar maandelijkse ledenmiddag. Te gast is repatriëringsverpleegkundige Rinus Pannekoek. Het zal je maar overkomen… Datgene waar je liever niet aan denkt op reis of vakantie gebeurt. Je wordt ziek of krijgt een ongeluk en belandt in een ziekenhuis in het buitenland. Voor het begeleiden van mensen die niet in staat zijn om op eigen kracht te reizen, vliegen repatriëringsverpleegkundigen zoals Rinus Pannekoek de hele wereld over. Repatriëringsverpleegkundige Rinus Pannekoek zal het een en ander vertellen over zijn werk. De middag begint om 14.00 uur in De

Hoeksteen te Middelharnis. Entree € 2,-. Rinus doet dit werk al sinds 1989 en is vanaf 1992 werkzaam bij Ambulancedienst Broeder De Vries op Schiphol. Zijn opleiding als verpleegkundige en psychiatrisch verpleegkundige en zijn afgeronde CCU-opleiding (hartbewaking) in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis te Dirksland maakten Rinus geschikt voor het repatriëren van patiënten met cardiale klachten. In de afgelopen jaren is hij over heel de wereld gevlogen om patiënten naar huis te halen. Gewapend met niets anders dan een koffer medische spullen en zijn vakkennis. Rinus kan avonden vullen met de verhalen over zijn reizen. Een aantal springen er uit. Onder andere hierover zal hij vertellen op onze ledenmiddag.


Nieuws

DINSDAG 14 NOVEMBER 2017

17

Zestig jaar Bakkerij Koese GOEREE-OVERFLAKKEE Het is zestig jaar geleden dat in Sommelsdijk Bakkerij Koese van start ging. Aan de Binnenweg nam in 1957 Izaäk Koese, die in Dirksland bakkersknecht was, samen met zijn vrouw Wouterina de zaak van bakker Grein over. Nu, zes decennia verder, vormen de broers Niels (34) en Wouter (31) Koese de derde generatie die de bakkerij runnen, nadat ze begin dit jaar het bedrijf van hun ouders Gert en Ankie overnamen. Inmiddels met bakkerswinkels in Sommelsdijk en in Oude-Tonge en een bakkerij in Dirksland. Door Hans Villerius

In niets is het bakkersbedrijf van 1957 te vergelijken met dat van nu. Was vroeger achter de winkel in Sommelsdijk de bakkerij gevestigd, met daarin een elektrisch oventje, sinds 2010 is op bedrijventerrein De Watertoren bij Dirksland een afzonderlijke bakkerij gevestigd, van waaruit niet één, maar twee bakkerswinkels worden bevoorraad: sinds 2012 naast Sommelsdijk ook een winkel in Oude-Tonge. De bakkerswinkel in Sommelsdijk is nog altijd gevestigd aan Binnenweg 13, in Oude-Tonge aan Dabbehof 38. Goed voor in totaal 25 mensen die er letterlijk hun brood verdienen. En bestond het assortiment in de beginjaren uit slechts enkele broodsoorten, wat verschillende koekjes en met tompoezen en moorkoppen als belangrijkste gebaksoorten, vandaag de dag is alleen al de hoeveelheid soorten brood niet meer op vijf

Het (bijna voltallige) team van Bakkerij Koese.  handen te tellen. Ging vroeger het vervoer met een bakfiets en later met een hondenkar, inmiddels rijden een vrachtwagentje en bestelauto’s rond. Kon vroeger alleen in de winkel worden gekocht, nu heeft Bakkerij Koese ook een goed lopende webshop, waar klanten vóór drie uur ‘s middags een bestelling kunnen plaatsen die ze dan de andere dag thuis kunnen laten bezorgen of in de winkel af kunnen halen. En bepaalden eerst Izaäk Koese en later zoon Gert het gezicht in het bakkersbedrijf, nu zijn de kleinzoons Niels en Wouter die er het roer in handen hebben, hoewel achter de schermen best nog bijgestaan door hun ouders. En wie zal zeggen of de nu nog kleine kinderen van Niels en Wouter straks de vierde generatie zullen gaan vormen? Maar dat is nog toekomstmuziek. Groei Over die toekomst hebben Niels

en Wouter vanzelf wel nagedacht. De laatste zes jaar is de klandizie immers enorm toegenomen en de groei zit er nog steeds in. Waar die klantengroei vandaan komt? “De meeste producten maken wij zelf ”, vertellen Niels en Wouter. “Daarbij houden we de kwaliteit zo hoog mogelijk. Dat proeven de klanten. Natuurlijk levert je dat een goede naam op, maar ook een toenemende vraag”. Dat maakte de bouw van een afzonderlijke bakkerij noodzakelijk, maar recentelijk bijvoorbeeld ook de aanschaf van een extra oven. “Door de toegenomen klandizie moest de productiecapaciteit flink omhoog. De laatste twee nachten voor het weekend bakken we nu wel tweeduizend broden per nacht. En van dinsdagavond tot en met zaterdagmorgen gaat hier het licht gewoon niet meer uit”, vertelt Wouter. Hij en Niels zijn alleen op zaterdagmiddag niet in de bakkerij te vinden, maar laten dan hun gezichten zien in de winkels in

Ondernemers welkom bij netwerkevent Businessclub Grevelingen

Foto: Hans Villerius Sommelsdijk en in Oude-Tonge, zodat ze ook het contact met hun klanten houden. Altijd weer beter Verder zal ook het broodassortiment nog meer worden uitgebreid, vertelt Niels. “Zo hebben we nu ook desembrood, zonder enige toevoeging of gist, zó puur en zuiver. Wat je proeft is puur graan. Heel bijzonder om te eten.” Daarnaast is het de bedoeling volgend jaar de banketafdeling uit te breiden, met naast het standaard gebakassortiment nieuwe luxere producten. “Verder willen we”, vult Wouter aan, “de winkelbevoorrading nog meer optimaliseren. Door de extra oven die we nu hebben kunnen we later beginnen met bakken en krijgen klanten hun brood nóg verser. Toch blijven we ook in de toekomst steeds weer zoeken naar verdere verbetering. We willen alleen superkwaliteit en onze klanten moeten zo fijn en

correct mogelijk geholpen worden, zodat ze steeds met een goed gevoel de winkel weer verlaten! En voor ons als bakker is dit een vak waar je altijd mee bezig blijft. Het staat nooit stil, maar voortdurend kun je er je creativiteit en passie in kwijt!” Meer info Zestig jaar Bakkerij Koese. Een familiebedrijf dat in die jaren een prachtige ontwikkeling en groei heeft doorgemaakt. Natuurlijk, door keihard te werken. Maar ten diepste ligt er nog een andere oorzaak achter, weet Niels: “Het is door Gods zegen en onverdiende gunst geweest. En daarom is de eer niet aan ons, maar aan Hem: de Schepper van ons leven!” Meer info over Bakkerij Koese is te vinden op www.bakkerijkoese. nl. En zie elders in deze krant de advertentie met jubileumaanbiedingen.

Winnaar hometrainer FysioHolland

Op 23 november 2017 organiseert Businessclub Grevelingen een netwerkevent voor ondernemend Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Businessclub Grevelingen is een businessclub met zo’n 30 leden, die iedere twee weken bij elkaar komt om tijdens een ontbijt te netwerken en zaken te doen. Het is een businessclub die gericht is op resultaat: het doen van aanbevelingen en doorverwijzingen staat centraal. Bij Businessclub Grevelingen geldt branche-exclusiviteit, er kan maar één lid vanuit een bepaalde branche deelnemen. Voorzitter Martijn Hop zegt hier het volgende over: “Bij de Businessclub Grevelingen heb je de andere leden als jouw ambassadeur, waardoor jouw netwerk en mogelijkheden om met potentiële cliënten in contact te komen aanzienlijk worden vergroot”.

Businessclub Grevelingen brengt ondernemers van Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland bij elkaar. Het netwerkevent van Businessclub Grevelingen vindt plaats bij Grand Hotel Ter Duin, Hogeweg 55 in Burgh-Haamstede van 16.0019.00 uur. Tijdens het event kunnen ondernemers uit de regio op

een informele manier kennismaken met de club en haar leden en netwerken met nieuwe en bestaande relaties. Aanmelden voor dit event kan tot 16 november via de website www.businessclubgrevelingen.nl.

OUDDORP - Afgelopen zaterdag werd door Maarten Stout van FysioHolland Ouddorp de prijs uitgereikt van een leuke actie op de Vison Beurs. Mevrouw van Erkelens-Nuij kon zich de gelukkige winnaar noemen van een prachtige hometrainer. Fysiotherapeut en echografist Maarten benadrukt: “Wij helpen en adviseren cliënten om beter te bewegen. Ook zijn wij gespecialiseerd in het maken van echo’s”. Vanaf 4 december is de praktijk geopend en kan iedereen met of zonder verwijzing bij FysioHolland Ouddorp terecht voor deskundig onderzoek en behandeling.


Samen uw club sterker maken!

CD PRESENTATIE

KOMT PRIJST DEN HEERE

Mannenkoor ‘De Lofzang’ Goes

Rabobank Open Club avonden

Daniël Klijn

Ron van Ommen, dirigent Jos Oreel, orgel - Lennart Morée, vleugel

Chr. Ouddorps Mannenkoor Dinant Struik, dirigent Willem den Boer, orgel

D.V. ZATERDAG

18 NOVEMBER aanvang 19.30 uur

Hervormde Kerk Dirksland Toegang: GRATIS - collecte t.b.v. onkosten

Opening, sluiting en appèlwoord: Dirk-Jan Nijsink | jeugdwerkadviseur

20 en 23 november 2017

De Rabobank heeft een vernieuwde kijk op sponsoring. En die visie willen we graag delen

Wat kunt u verwachten? Daniël Klijn, verenigingsadviseur en auteur van

tijdens een bijeenkomst voor bestuurders van lokale verenigingen en stichtingen (clubs).

het boek ‘Verenigingen veranderen’ vertelt hoe je als club toekomstbestendig en zelfredzamer

Tijdens deze avond krijgen bestuurders van verenigingen en stichtingen inzicht in welke

wordt. We zetten uiteen wat onze nieuwe visie op sponsoring is en wat die mogelijk voor uw

vormen van ondersteuning de Rabobank aanbiedt om clubs sterker te maken.

club kan betekenen. Ook lichten we de mogelijkheden toe van de Rabobank Clubkas Campagne

Rabobank Het Haringvliet en Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde organiseren deze bijeenkomsten samen. Deze avond

en het Innovatie- en Cultuurfonds. Paul van Ass, de hockeycoach die het Nederlandse herenteam in 2012 én 2014 een aantal medailles bezorgde

vindt daarom plaats op twee data en locaties. Beide avonden kennen een identiek programma,

neemt u tenslotte mee in een inspirerend verhaal over motivatie, leiderschap en succes.

die start om 19.30 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur. • maandagavond 20 november: Theater het Kruispunt in Barendrecht

Aanmelden Wilt u namens uw vereniging of stichting

• donderdagavond 23 november: Recreatiecentrum De Staver in Middelharnis

aanwezig zijn op 20 of 23 november? Schrijft u zich dan snel in via de

Voor wie? Voor bestuurders van verenigingen en

website www.bankevent.nl (maximaal twee personen per club).

of stichting nog niet bankiert bij de Rabobank bent u van harte welkom.

Na afloop is de CD te koop à € 15,Van ieder verkochte CD zal er € 2,00 worden bestemd voor de JBGG

rabobank.nl/hhv

poster zangavond dirksland.indd 1

Paul van Ass

stichtingen. Ook als uw vereniging

04-07-2017 13:08:04

Zeven zekerheden van De Wit Assurantiën! Goed verzekerd zijn wordt steeds belangrijker en dus wilt u zeker weten waar u aan toe bent, dát kan bij De Wit Assurantiën. Wij hebben onze dienstverlening verdeeld over ‘zeven zekerheden’, waar u op terug kunt vallen als het nodig is. Zeven zekerheden, waardoor u zich nooit meer hoeft af te vragen of het wel goed geregeld is. Daar zorgen wij namelijk voor. Dat is zeker!

2

er Ve rvo

ZEKERHEID 4

Levensverzekering

4

Pen s i o e nen

Levensverzekering n ge rin ke rze ve re lie cu rti Pa

dri Be RegioBa nk

6

rin eke erz jfsv

n ge

7

JOHNPDEWIT.NL

Of het nu gaat om een kapitaalverzekering, een overlijdensrisico of een uitvaartverzekering: wij maken u hier wegwijs in en voorzien u van alle informatie die u wenst. Ontzorgen, informeren en adviseren nemen in onze dienstverlening een centrale positie in.

Bij John P. de Wit Assurantiën zijn jouw polissen 24 uur per dag binnen handbereik op

mijnpolis.nu

5

1

eken h t o Hyp

3

Langeweg 63 • Stellendam • t 0187-491755 • info@johnpdewit.nl


WONINGEN TE KOOP

Achthuizen Klimopstraat 15 Koopsom: € 133.000,- k.k.

Melissant

Pieterstraat 51 Koopsom: € 158.000,- k.k.

Sommelsdijk Patrijsstraat 11 Koopsom: € 170.000,- k.k.

Herkingen

Austinplein 50 Koopsom: € 152.000,- k.k.

Herkingen

Herkingen

Adoptieplein 17 Koopsom: € 85.000,- k.k.

Austinplein 54 Koopsom: € 145.000,- k.k.

Achthuizen

Sommelsdijk

Bloemstraat 11 Koopsom: € 133.000,- k.k.

Koolmees 40 Koopsom: € 173.000,- k.k.

Melissant

Melissant

Willem Alexanderstraat 12 Koopsom: € 240.000,- k.k.

Binnenweg 53 Binnenkort in verkoop

Interesse?

Langeweg 10, 3241 KA Middelharnis

Neem dan contact op met FidesWonen.

Postbus 9, 3240 AA Middelharnis

Wij zijn iedere werkdag bereikbaar

Tel: 0187-890400

van 8.30 uur tot 12.00 uur en

www.fideswonen.nl

van 13.00 uur tot 16.30 uur

info@fideswonen.nl


Omdat jij uniek bent is jouw Auping matras dat ook

LAATSTE WEEK

20%

voordeel op alle Auping (top)matrassen*

De vernieuwde matrassen van Auping passen perfect bij zowel jouw lichaam als je persoonlijke voorkeur. Kom proefliggen bij de Slaapboulevard Kwakernaat en ontdek het zelf. *Kijk voor de actievoorwaarden op auping.nl/actie

SLAAPBOULEVARD KWAKERNAAT BOONSWEG 7, 3274 LH HEINENOORD, TEL. 0186 - 60 13 55, SLAAPBOULEVARD.NL


Nieuws

DINSDAG 14 NOVEMBER 2017

Sinterklaas komt aan in de Ouddorpse Haven OUDDORP - Op zaterdag 18 november a.s. zullen Sinterklaas en Pieten aankomen met de pakjesboot in de Ouddorpse Haven en wel om 12.30 uur. Aan de kade speelt de “Pietenband” van Brassband Concordia gezellige Sinterklaasliedjes en wordt er warme chocolademelk uitgedeeld. Eén van de meest bekende verslaggevers van Goeree-Overflakkee, de heer Fred Götzenberger, die Sinterklaas op diverse manieren en ook in andere dorpen op het eiland vaak ter zijde staat, zal het gezelschap na de lange reis vanuit Spanje verwelkomen. Omstreeks 13.00 uur zal Sinterklaas met paard en wagen en een aantal Pieten in een verrassend vervoermiddel, vertrekken naar het centrum van Ouddorp. Ontvangst voor het Raad- en Polderhuis vindt plaats om circa 13.30 uur. Tussen 13.30 en 16.00 uur kunnen kinderen spelletjes spelen en hun “Pietendiploma” halen in de Ring

weg, Spaanseweg, Hazersweg. Dit jaar is het ook weer mogelijk om je schoen te zetten. Kinderen t/m 12 jaar kunnen hun schoen (en evt. tekeningen en verlanglijstjes) voorzien van naam en leeftijd afgeven in het Ouddorpse Raad- en Polderhuis tijdens openingstijden van de bibliotheek aldaar (vanaf 18/11 tussen 10.00 en 12.00 uur). Ophalen is mogelijk tijdens de Ouddorpse Winterfair op zaterdag 25/11 tussen 10.00 en 12.00 uur.

Het is ook mogelijk om kaarten te bestellen via de website van het eilandelijk comité: www.woordendaadgo.nl. Daar kunnen de kaarten die te koop zijn bekeken worden. Hieronder de adressen waar u daarvoor terecht kunt (met uitzondering van Ouddorp). Op sommige adressen zijn ook postzegels te koop met het logo van Woord en Daad. De Woord en Daad postzegels zijn net zo duur als gewone postzegels, maar een deel van de opbrengst is voor Woord en Daad. De opbrengst is voor hetzelfde doel bestemd als dat van de oliebollen. Goedereede: Eventueel op een van de andere adressen in de buurt Stellendam: C.M. Brinkman-Kievit, Eendrachtsweg 14; tel. 491048 Melissant: J.J. Menheere, Fabiusstraat 63; tel. 602081 Herkingen: Eventueel op één van de andere adressen in de buurt Dirksland: E. Baan-Bikker, Wilhelminalaan 16; tel. 603051 en R.Zevenbergen, Emmalaan 7, tel. 785021 Sommelsdijk: M.B. Baan, Sommelsdijkse Haven 18; tel. 489995

Kerstpraise ‘In Christ United’ SOMMELSDIJK - Zoals ieder jaar organiseert ‘In Christ United’ (ICU) ook dit jaar weer een Kerstpraise. Dit is een jarenlange traditie met een groeiend bezoekersaantal. Op Goeree-Overflakkee wordt de Kerstpraise voor de tweede keer op rij gehouden. ICU is een Praise & Worship band die bestaat uit acht enthousiaste Zeeuwse muzikanten en zangeressen met een missie: Gods liefde in de spotlights zetten. De jaarlijkse Kerstpraise is een muzikaal feest van mooie kleine liedjes, bekende meezingers en verrassende nieuwe nummers. Het thema van Kerstpraise 2017 is ‘Daybreak’. In een concert voor jong en oud viert ICU het goede nieuws van Kerst: met de komst van Jezus breekt de nieuwe morgen aan! Het concert neemt je mee

Kerst- en Nieuwjaarskaartenactie 2017 voor Woord en Daad GOEREE-OVERFLAKKEE De verkoop van kerst- en nieuwjaarskaarten ten bate van Woord en Daad is weer gestart. Inwoners van Goeree-Overflakkee kunnen dan ook in de komende weken kinderen aan de deur verwachten die u setjes kaarten aanbieden voor de prijs van € 1,50.

van Ouddorp door o.a. mee te doen aan de pepernotenrace, “Amerigo’s hoefijzerspel” en cadeautjes-memory. Overal in het centrum die middag is “meet & greet” met Sint en Pieten mogelijk. Om 15.55 uur vertrekken Sinterklaas en de Pietenband in een feestelijke optocht naar de “Sinterklaasdisco” met DJ Piet in MFG Dorpstienden. De route vanaf de haven naar het centrum: vanaf Ouddorpse haven over het viaduct, Havenweg, Hazers-

21

Middelharnis: A. de Bakker-Hendriksen, Emmalaan 23; tel.487807 Stad a/h Haringvliet: S. Bakelaar-Looijen, Jan van Halfwassenaerstraat 10; 06-10695769 Den Bommel: M. Lokker-Zuiddijk, Joh.Frisolaan 13; tel. 612217 Nieuwe-Tonge: C.J. Arensman, Burg. Overdorpstraat 10; tel. 651933 Oude-Tonge: P. van der Sluys, Uranusweg 29; tel.643037 en J. van der Veer-Arensman, Eisenhouwerlaan 38; tel. 848009 Ooltgensplaat: L.J.J. Okker-Braber, Pr. Bernhardstraat 17; tel.663905 Op bovenstaande adressen kunt u ook de volgende zaken afgeven: gebruikte mobiele telefoons, kleine cartridges, gebruikte postzegels en oude ansichten, oude buitenlandse munten, spaarzegels, gebruikte brillen en oude (bal)pennen. Ook kunt u er een spaarglobe aanvragen om in de loop van het jaar geld te sparen voor Woord en Daad. Verder kunt u er nog informatie opvragen over het financiële adoptieprogramma van Woord en Daad. “Wij roepen u op om na te denken over het financieel adopteren van kinderen in ontwikkelingslanden. Langs die weg kunnen wij hen uitzicht geven op een betere toekomst. Ook is op deze adressen informatie te verkrijgen over de aankoop van cashewnoten en Kaars koffie. Zie hiervoor ook onze website”, aldus het comité. Men is nog op zoek naar comitéleden voor de kernen Goedereede, Stellendam en Herkingen.

Nationaal schoolontbijt bij De Molenvliet naar het eeuwenoude verhaal en de meest indrukwekkende zonsopgang ooit. Kerstpraise 2017 vindt plaats op 9 december in de Exoduskerk te Sommelsdijk. In de periode daarna is de Kerstpraise op 16 december in de concertzaal in

Middelburg en op 22 en 23 december in De Mythe in Goes. Aanvang 20.00 uur, inloop 45 minuten voor aanvang. Kaarten zijn gratis, reserveren via www. inchristunited.nl.

Expositie met lezing door de kunstenaar OUDDORP - In De Overkant is er een nieuwe expositie. Deze keer van kunstenaar Lenie van den Bulk. Zaterdag 18 november is de kunstenaar ook zelf aanwezig. Lenie zal dan ook een presentatie over haar werk houden. Zij werkt met olieverf op linnen en gebruikt verschillende schildertechnieken. Naast fijn uitgewerkte delen zijn er ruigere delen, die onderling een contrast vormen. Naast schilderijen maakt Lenie van den Bulk ook sieraden. Ook daarbij spelen kleur en vorm een belangrijke rol. De sieraden zijn altijd gemaakt van natuurlijke materialen, zoals glaskralen, natuursteen, zoetwaterparels, hoorn, hout of zilver. Ook worden de materialen onderling

gecombineerd. Deze sieraden zijn ook in De Overkant te zien. De presentatie is op zaterdag 18 november in De Overkant, Dijkstelweg 33 in

Ouddorp. De presentatie begint om 15.00 uur. Toegang gratis en de koffie of thee ook.

STAD AAN ‘T HARINGVLIET - Ook in Stad aan ‘t Haringvliet werd hier aandacht aan besteed op OBS De Molenvliet, samen met Peuterspeelzaal Peuterstad. De peuters waren hierbij ook uitgenodigd, omdat de leidsters en leerkrachten het belang van een goed ontbijt onderschrijven. Jong geleerd is oud gedaan. Na een gezellig en lekker ontbijt speelden allen in de grote speelzaal van de school. Er kon weer teruggekeken worden op een gezellige morgen. (Met dank aan de Plusmarkt te Middelharnis).


Tuincentrum Graka - Staverseweg 2 3245 NE Sommelsdijk - Tel.: 0187 - 483 100

1595

2695

11

1295

19

95

9

95

X- Bezem

95

Snoeischaar

Ideaal voor buiten

Bladhark

Professionele snoeischaar

Nylon

Gratis Tuinafvalzak bij aanschaf van één van de bovenstaande artikelen

WWW.GRAKA.NL

Bloembollen Grootverpakking

899

6

Ideaal voor de winterperiode

11,-

540

vanaf

3

99

Pinda’s 2 kg

2 voor

2

99

Houder met 4 mezenbollen 360 gram

49

Allround mix

Strooivoer voor tuin- en buitenvogels


Varia

DINSDAG 14 NOVEMBER 2017

Maaskant Shipyards sponsort voetbaltassen

23

Schotejil actief bij Regionale Zwemkampioenschappen MIDDELHARNIS - De Schotejil uit Middelharnis was met 20 zwemmers present tijdens het eerste weekend van de Regio Kampioenschappen korte baan in Den Haag. Zilveren medailles waren er voor Leyla Oversluizen op 100m vrij (1.08.59) en 200m vrij (2.27.29). Ook bij de jongens werden zilveren medailles gewonnen door o.a. Xander Vis op 200m schoolslag (2.37.20) in een clubrecord en door Julien Tanis op 200m rugslag (2.27.97). Bronzen medailles waren er nog voor Julien Tanis op 200m schoolslag (2.45.06) en Jorian Tanis op 400m vrij (4.13.74). Ook Xander Vis won op de 100m school-

slag (1.12.25) een bronzen medaille in opnieuw een clubrecord. Lotte Middelbos zwom een clubrecord op 200m vrij (2.17.56), evenals de gemengde estafette 4x100m wisselslag (4.25.82) met Manon Middelbos, Lotte Middelbos, David Kievit en Jorian Tanis. Vermeldenswaardig waren verder de estafette aflossingen door Jorian Tanis op 100m vrij (53.09) en 200m vrij (1.56.20). Ook de tijden van Aisha Nobels op 800m vrij (10.53.91), Luuk Kieviet op 400m wisselslag (5.16.63) en Christian Kalle (5.57.94) mogen worden genoemd. Manon Middelbos zwom op 200m vrij een verrassende 2.17.22.

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

OUDDORP - Maaskant is geen onbekende bij WFB, want al bijna 40 jaar sponsort dit bedrijf het wijdbekende visserijtoernooi in Ouddorp. Dit toernooi wordt ieder jaar in juni gespeeld en altijd wordt de grote bokaal aan de winnaar van

dit gezellige toernooi overhandigd door de directeur, de heer Frits van Dongen. Voor het seizoen 2017/2018 heeft de sponsorcommissie Maaskant Shipyards bereid gevonden om tassen te schenken aan het team JO11-2. Jaap Tanis is hier uiteraard erg content mee, omdat hij de heer van Dongen heeft overtuigd om met Maaskant

Bart Klijn herfstkampioen motorcross in België

OUDDORP - Aan het eind van een mooi crossseizoen heeft Bart Klijn uit Ouddorp meegedaan met het herfstkampioenschap MCLB in België. In de maand oktober werd er vier weekenden achtereen op zandcircuits gestreden om de eerste plaats. De eerste wedstrijd begon hij goed door in de eerste manche op een derde plaats te finishen en in de tweede manche als winnaar over de eindstreep te komen. De tweede wedstrijd lukte het Bart om beide manches te winnen. Het waren spannende races, met de achtervolgers aan zijn achterwiel. Opnieuw wist Bart in de derde wedstrijd als snelste rijder over de finish te komen, waardoor hij als favoriet

zich in te zetten voor de groeiende jeugdafdeling van WFB. Op zaterdag 21 oktober was het dan ook zover en heeft de heer van Dongen, samen met collega Eric Moerkerk, de tassen uitgereikt aan WFB. De begeleiding, spelers en speelsters van WFB JO11-2 zijn erg blij met de nieuwe tassen. Maaskant Shipyards, hartelijk bedankt.

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Dressuur Oostmoer STAD AAN ‘T HARINGVLIET – De uitslag van de dressuurwedstrijd voor pony’s, proeven F9 tot en met F20 en paarden, alle proeven, gereden op zaterdag 11 november in Manege Oostmoer is als volgt: Proeven F2 t/m F8. Nikki Stolk, Apart, 238 pnt; Naomi Stouten, Missy, 237 pnt; Julia Kalle, Cappuccino, 229 pnt; Tessa v.d. Burg, Denver, 225 pnt; Nienke v.d. Burg, Warvel, 225 pnt; Soraya Ustun, Zigane, 224 pnt; Noa v.d. Berg, Gabanna, 224 pnt; Emme-Lotte v. ‘t Hoff, Fernando, 222 pnt; Marit Koel, Bon Jovi, 218 pnt; Marisa Nieuwpoort, Fernando, 217 pnt; Nikki v. Dijk, Diego, 215 pnt; Peter Witvliet, Doddle, 215 pnt. Proeven F9 t/m F17. Saskia Möhrke, Salerno, 245 pnt; Mandy Popyus, Nienke, 239 pnt; Fleur v. Belle, Fernando, 233 pnt; Julia Kalle, Rody, 226 pnt; Gaby v.d. Welle, Isabella, 226 pnt; Irene v. Dijke, Isaroola, 221 pnt; Thamara Dangerman, Lorna, 221 pnt; Amber Edelbloedt, Isaroola, 219 pnt; Denise Verolme, Fernando, 215 pnt; Amber Vroege, Luna, 211 pnt; Daphne v. Zwienen, Olaf, 211 pnt; Debby v.d. Made, Sparky, 211 pnt. Proeven B en L1. Lotte Muller, Verona, 205 pnt; Lotte Muller, Verona, 190 pnt; Mignon v. Heemst, Castello, 183 pnt; Niels Terlouw, Rosa, 155 pnt.

aan de finalewedstrijd begon. Hij maakte zijn favoriete rol waar door beide manches van start tot finish aan de leiding te rijden. Aan het eind van dit herfstkampioenschap was hij dan ook de terechte winnaar. Met een mooie plaquette als prijs begon hij na deze huldiging aan een rustperiode. Over een aantal weken zullen de trainingen weer beginnen voor het nieuwe seizoen. Bij deze wil hij alle sponsoren bedanken voor de bijdrage in 2017. Met name Buitenhuis Racing (Amersfoort) voor het onderhoud van de motor, en hotel Akershoek; Koot en Duyn Transport; Hoeds Siropen Topping; Meuleman Autoschade; Albert Heijn Ouddorp; Het Wapen van Stellendam; Autobedrijf J.K. Verduijn & zn; Club van 50.

ONBETWIST DE APK-SPECIALIS ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

Christelijk nieuwsblad op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,48 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Martijn de Bonte, tel. (0187) 471022 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl

Abonnementen vrijdageditie

Abonnementsprijs: € 36,- per jaar; Postabonnement: € 96,- per jaar; Alleen vrijdag postabonnement: € 71,- per jaar; Digitaal abonnement: € 28,50 per jaar. Opzeggingen schriftelijk vóór 30 november Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING NL16 INGB 0000167930 Rabobank NL59 RABO 0342001108

Lid NNP

Ambulanceverpleegkundige zoekt collega’s

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Eilanden-Nieuws 14 november 2017  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Eilanden-Nieuws 14 november 2017  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Advertisement