Page 1

Woensdag 19 april 2017

8600

Nieuwe IJssalon in Herkingen

3

Charity diner Roparun

20

Felle brand legt historisch pand geheel in de as OOLTGENSPLAAT - Een felle uitslaande brand heeft gisterenmorgen het woonhuis op de hoek Voorstraat/Molendijk in Ooltgensplaat volledig verwoest. Rond tien voor half elf is de brand ontstaan, waarna het vuur razendsnel om zich heen greep. Door het vele hout waarmee dit uit 1690 stammende pand vanbinnen is opgebouwd, brandde de woning al gauw als een fakkel en sloegen de vlammen aan alle kanten naar buiten. Ook een naast de woning geparkeerde auto is geheel in vlammen opgegaan. Omwonenden zagen verschillende mensen blootsvoets naar buiten rennen om zich het vege lijf te redden. Een hond en een poes zijn ook in veiligheid gebracht. Vrijwel meteen na de eerste brandmelding werd opgeschaald naar middelbrand. Aan de hand van de enorme rookontwikkeling, die halverwege het eiland te zien was, schaalde de aanrijdende brandweer al snel verder op naar grote brand. Vanwege de omgevingssituatie, en ten behoeve van de waterwinning, werd uiteindelijk opgeschaald naar GRIP1. Tekst en foto: Hans Villerius

>> Lees verder op pagina 9.

Duizenden mensen in de polders

Aangespoelde pakketten REGIO - De afgelopen dagen zijn er op diverse plekken langs de kustlijn van Nederland pakketten aangespoeld. De politie verzoekt vinders van een pakket om de politie te bellen. “Laat de pakketten liggen en wacht de komst van de politie af.”

Programma Koningsdag GOEREE-OVERFLAKKEE - Afgelopen weekend was het een drukte van belang in de polder. Zaterdag waren er honderden mensen op de been om deel te nemen aan de Tulpenwandeltocht. Op Tweede Paasdag was het met dank aan Kijk bij de Boer weer stampvol op het platteland. In sommige polderwegen stonden enorme rijen met geparkeerde auto’s. De timing van de evenementen was perfect, er stonden ontzettend veel tulpenvelden in bloei op het eiland. Meer op pagina 12 en 13. (Foto: Wilko van Dam)

Volgende week dinsdag verschijnt de Koningsdagbijlage bij het Eilanden-Nieuws, met daarin een overzicht met de activiteiten. Organisaties kunnen hun programma’s, bij voorkeur voor het weekend, sturen naar redactie@eilandennieuws.nl.

Brandblusapparatuur - Branddetectiemateriaal - EHBO - Advies Noodverlichting - Controle en onderhoud volgens de NEN normen

U rijdt een lease auto?

t/m december, 10 uur rijles € 295,-

Vandaag bij de krant

www.stamautorijschool.nl

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

d’ ‘Uw partner in veilighei

Hobius de Krijgerlaan 29 3245 XE, Sommelsdijk | T: 06 51 83 37 00 www.steunenbergbrandbeveiliging.nl

AxxiAuto verzorgt graag voor u het onderhoud! Uw leasepartner en BOSCHCAR Service partner. www.axxilease.nl


Woensdag 19 april OUDE-TONGE - Breicafé in het Infocentrum aan de Bernhardstraat van 19.30 tot 21.30 uur.

Al meer dan

30 jaar

Donderdag 20 april DIRKSLAND - Bingo SVIK in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. OUDDORP - Concert van violist Niek Baar en pianist Ben Kim in de Overkant, aanvang 20.00 uur. Kaarten via de VVV: 0187-681789.

Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84

OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

Le Creuset braadpannen

Zaterdag 22 april OUDDORP - Fair t.b.v. Diaconaal gastenhuis De Oase. Van 9.30 tot 16.00 uur. OUDDORP - Uurtje zingen vanaf 19.30 uur: samenzang van psalmen en paasliederen uit de Johannes de Heer bundel tijdens het maandelijkse ‘uurtje zingen’ in de Doopsgezinde kerk. Collecte voor de Oekraïne. MELISSANT - Verkoping Vrouwenvereniging Ger. Gem. Van 10.00 tot 14.30 uur in verenigingsgebouw De Poort, Voorstraat 14. NIEUWE-TONGE - Hersteld Hervormde Kerk. Psalmzangavond met bovenstem. Aanvang 19.30 uur. DIRKSLAND - Rommelmarkt Victoriahal, Philipshoofjesweg 57a van 10.00 tot 15.00 uur. NIEUWE-TONGE - Sportcomplex ‘de Kopernis’. Reünie NTVV aanmelden via c.roijers@chello.nl

20

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat uw naaimachine vakman sinds 1965

V

Dinsdag 25 april SOMMELSDIJK - VakantieBijbeldag voor kinderen tussen 4 en 12 jaar oud. Rehobôthkerk, Olympiaweg. Start 10.00 uur. Einde om 15.00 uur.

www.vlieto.nl

Al vanaf € 60,00

Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222 winkel@vlieto.nl

Wij halen en brengen uw machine bij u thuis af voor onderhoud of reparatie

Onze showroom is op afspraak en elke zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Woensdag 26 april DEN BOMMEL - Breicafé in Bommelstee. Aanvang 19.30 uur. Info: Carla Gebraad: 611397. APK ZOALS HET BEDOELD IS

Donderdag 4 mei DIRKSLAND - Bingo SVIK in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

M WELKingO stijden voor open site zie onze web

16_0287_HUY sticker diameter 48,8mm.indd 1

Zaterdag 29 april MIDDELHARNIS - Oranjeconcert CGK Jeduthun en Sempre Crescendo. Aanvang 19.30 uur. Hervormde kerk Middelharnis. STELLENDAM - Verkoping van goede, gebruikte spullen vanuit de container bij de Gereformeerde Kerk. Van 10.00 tot 13.00 uur aan de Kerkhoflaan 4. HERKINGEN - Lenteverkoping door vrouwenvereniging bij de Hervormde Kerk van 9.30 tot 12.30 uur. In het de Fontein en bij het Scharrelloodsje. Woensdag 3 mei OUDE-TONGE – Gebedssamenkomst. Aanvang 20.30 uur in Aktivia aan de Kerking.

gen Open Huysda ril D.V. 21 - 22 ap

Opslagruimte te huur vanaf 130 m

Vrijdag 5 mei MIDDELHARNIS – Autisoos. 19.00 tot 21.00 uur in de kantine van ‘Goed voor Goed’ (Kringloopcentrum). Adres: Simon Stevinweg 49.

2

tel. 06-30874932

23-02-16 13:01

UITNODIGING

UITNODIGING

Hierbij nodigen wij belangstellenden uit tot het bijwonen van een voorlichtingsavond met betrekking tot de nieuwbouwplannen aan de Hoge Pad en de Oosterweg te Ouddorp.

Hierbij nodigen wij belangstellenden uit tot het bijwonen van een voorlichtingsavond met betrekking tot de nieuwbouwplannen aan de Meidoornstraat te Stellendam.

Iedereen is welkom op deze avond om kennis te nemen van de plannen en te horen hoe de toewijzing van de woningen gaat plaatsvinden.

Iedereen is welkom op deze avond om kennis te nemen van de plannen en te horen hoe de toewijzing van de woningen gaat plaatsvinden.

De voorlichtingsavond zal worden gehouden op:

De voorlichtingsavond zal worden gehouden op:

DINSDAGAVOND 25 APRIL 2017

·

IETO · VL 5

Maandag 24 april ACHTHUIZEN - Sjoelmiddag in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang 13.30 uur. Organisatie: Stichting ZIJN.

Altijd ruime collectie gebruikte machines

- 2015

ETO · K19 LI

65

JAAR ·

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST

Vrijdag 21 april MIDDELHARNIS - Kleedjesmarkt Bosseschool van 13.30 tot 15.15 uur.

0

dé VW specialist!

WOENSDAGAVOND 26 APRIL 2017

in Dorpstienden aan de Dorpstienden 4 te Ouddorp.

in ‘t Haegse Huus, Haagsestraat 4-A te Stellendam.

Inloop vanaf 19.00 uur en aanvang 19.30 uur.

Inloop vanaf 19.00 uur en aanvang 19.30 uur.

Het Bestuur.

Het Bestuur.


Nieuws

WOENSDAG 19 APRIL 2017

3

Woningbouwvereniging gaat voor brandveiligheid achter de voordeur OUDDORP - Brandveiligheid staat hoog in het vaandel van Woningbouwvereniging Beter Wonen en daarom krijgen alle huurders in de komende tijd een rookmelder. Daarnaast krijgen zij bezoek van ‘de brandweer’ en wordt de brandveiligheid van hun woning bekeken.

veilig inrichten van hun woning. Het is de bedoeling dat dit project in een jaar tijd wordt afgerond. Voordat de mensen van de brandweer de rookmelders plaatsen werd er eerst een vragenlijst ingevuld. Hierbij wordt gekeken welke situaties brandgevaar op kunnen leveren en wat er eventueel aan gedaan kan worden. Zo wordt gekeken naar gevaarlijke snoeren, niet ver genoeg uitgerolde haspels, gevaarlijk opgebergde elektrische dekens of apparaten. Ook wordt gekeken wat de vluchtwegen zijn bij brand.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Donderdagochtend was er een kort officieel moment toen bij de familie Grinwis aan de Diependorst officieel de eerste van de duizend brandmelders geplaatst. Om dit moment te markeren waren er bloemen voor mevrouw Grinwis en kwam een aantal mensen van Woningbouwvereniging Beter Wonen op bezoek. Zij waren er getuige van hoe mensen van de veiligheidsregio samen met de bewoners een veiligheidscheck uitvoerden in de woning om ten slotte twee rookmelders te plaatsen. Teun Bakelaar en Bram Pijl van Beter Wonen leggen uit dat hun organisatie samen met de brand-

De door Beter Wonen verstrekte rookmelders zijn gratis voor de bewoners en van dit nieuwe type rookmelders gaat de batterij maar liefst tien jaar mee.

Bloemen voor mevrouw Grinwis ter gelegenheid van de plaatsing van de eerste rookmelder. weer er voor wil zorgen dat er optimale veiligheid achter de voordeur is. En dan wordt vooral gedoeld op

de brandveiligheid. Men is gestart om de duizend woningen van Beter Wonen die hiervoor in aanmer-

IJssalon Marsi geopend in Herkingen

king komen gratis brandmelders te plaatsen. Daarnaast krijgen de bewoners ook een advies over het

Ron de Rover (CU) vertrekt uit de gemeenteraad GOEREE-OVERFLAKKEE In een brief aan de gemeenteraad, opgenomen op de agendalijst Mededelingen voor de vergadering van donderdag 20 april, kondigt Ron de Rover, fractievoorzitter van de ChristenUnie, aan zijn raadszetel tet beschikking te stellen. Dit in verband met de verhuizing van het gezin naar Hardinxveld-Giessendam. Het is de bedoeling dat De Rover in juli, bij het begin van het zomerreces van de raad, afscheid neemt. Al eerder, in de maand mei, draagt hij het voorzitterschap van de CU-fractie over aan Bert Tuk. Dit raadslid zal deze functie dan vervullen tot de komende gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2018. Door Jaap Ruizeveld

HERKINGEN - Aan de Peuterdijk in Herkingen is zaterdag 15 april ijssalon Marsi geopend. In de salon verkopen Marco en Sitana van den Enden echt Italiaans schepijs. Er zijn 26 smaken verkrijgbaar, die met enige regelmaat zullen variëren. Er zijn ook lactose- en glutenvrije varianten. Hat pand, in een ver verleden ook een ijssalon, is ingrijpend verbouwd en licht en fris ingericht. Enorme foto’s verwijzen naar het land van herkomst van de lekkernijen die er over de toonbank gaan. Binnen staan vier tafeltjes met stoelen, buiten, voor de deur, een bankje om even te gaan zitten met een ijsje, een gekoeld drankje of, binnenkort, koffie of thee. IJssalon Marsi is van april tot en met september geopend van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 22.00 uur. Maandag is ijssalon Marsi gesloten. Na de opening kwam de ijsverkoop direct goed op gang.

Beter Wonen heeft ongeveer 1.200 woningen onder haar beheer, 200 honderd van deze nieuwe woningen hebben de rookmelders al. Men verwacht dat de overige 1000 woningen binnen een jaar de veiligheidscheck en de rookmelders hebben ontvangen. Met de bewoners wordt hiervoor van tevoren een afspraak gemaakt.

“Het is door mij als een eer ervaren om sinds 2002, eerst in de voormalige gemeente Middelharnis tot de herindeling in 2013 en vervolgens in de volksvertegenwoordiging van Goeree-Overflakkee voor de ChristenUnie een raadszetel te hebben mogen innemen”, stelt De Rover. Sinds vorig jaar werkt hij als leider van het internet evangelisatieteam IkzoekGod.nl gedurende twee dagen in Amersfoort. Via het team worden allerlei cursussen gegeven die mensen kunnen helpen om meer over God, Jezus,

geloof, vriendschap en het leven te ontdekken. Dit kan onder andere met een persoonlijke e-coach. De overige tijd zal Ron de Rover zijn werk in zijn zelfstandige coachingpraktijk vanuit de nieuwe woonplaats Hardinxveld voortzetten. Omdat beide activiteiten zich veelvuldig in het midden van het land afspelen kunnen de reistijden flink worden ingekort. De Rover geeft nog een extra persoonlijke reden aan. Voor zowel echtgenote Janneke als hem zelf is de omgeving van Hardinxveld een gezamenlijke geboortegrond. Er woont daar veel familie, waaronder de ouders van Janneke en Ron. Gemengd gevoel Of hij in Hardinxveld straks politiek actief zal zijn, kan Ron op dit moment niet aangeven. Hij zegt: “Primair ga ik daar ook niet zelf over, maar er is ook geen verzoek bij mij gekomen. Mijn werk voor het opleidingscentrum van de ChristenUnie blijf ik wel doen. Een periode van 15 jaar in de gemeente Middelharnis en Goeree-Overflakkee wordt nu afgerond. Ik zie daarbij ook wel uit naar een periode met iets meer rust. Het is allemaal best intensief. Mijn afscheid in juli zie ik toch met een gemengd gevoel tegemoet. Ik heb met veel plezier en uitdaging het werk voor de gemeente mogen doen en kijk er ook met dankbaarheid, voor het vertrouwen dat ik hierin ontving - van ChristenUnie leden, kiezers, bestuur en fractie - op terug”, zegt Ron de Rover.


4

WOENSDAG 19 APRIL 2017

S OL I DE O G LOR IA D.V. zaterdag 22 April hopen onze lieve ouders, opa en oma

Arie Grinwis

EEUWIT SANTIFORT

is overleden.

Ria Grinwis-Tanis te gedenken, dat ze 40 jaar geleden zijn getrouwd. Wij willen hen hiermee van harte feliciteren en Gods zegen toewensen op hun verdere levensweg. Irene & Jaap Rosanna, Daniëlle, Alisa, Anne-Lynn en Madeleine Andreas & Patricia Carmen, Kaleb, Manoa en Silas Arnoud & Sandra

Eeuwit is kort na de oprichting van onze schaak- en damclub in 1950 lid geworden bij de schaaktak van de club en was met zijn bijzondere aangename en vriendelijke persoonlijkheid een plezier om tegen te spelen en bij de club te hebben. Wij beseffen dan ook wat zijn vrouw Basti en de kinderen Christa, Wim, Jaap, Jeannette, Marieke en Rene zullen gaan missen en wensen hun en de kleinkinderen sterkte toe de komende tijd. Bestuur en leden van Dam- en Schaakvereniging “Ontspanning” Ouddorp

Zeebrekersweg 11 3253 VS Ouddorp

Verwonderd en dankbaar aan de Heere, voor de mooie momenten met onze kinderen, familie, vrienden, rondom ons 60-jarig huwelijksjubileum. Langs deze weg willen wij iedereen hartelijk bedanken voor alle reacties in de vorm van de vele kaarten, bloemen en attenties. Het heeft ons zeer verrast en bijzonder gewaardeerd Eeuwit en Aad v.d. Bok Ouddorp, april 2017

“Onvergetelijk mooie herinneringen. Dankbaar voor alle ontvangen liefde. Voorgoed uit ons midden. Voor altijd is ons hart.” Het is nog niet echt tot ons doorgedrongen. Langzaam groeit het besef dat zij nooit meer in ons midden zal zijn. Met grote droefheid stellen wij u in kennis van het overlijden van mijn fantastische vrouw, onze geweldige moeder, schoonmoeder en oma

MARIA KRIJTENBERG-VAN DONGEN ~ Rietje ~ ó 30 mei 1928

VERHUISD

Jobje Adriana Grinwis-van der Sluis echtgenote van Willem Eeuwit Grinwis ~ Joke ~

in de leeftijd van 58 jaar. Onze dank gaat uit naar de medewerkers van Careyn voor de liefdevolle verzorging en begeleiding.

Jan Krijtenberg Anke en Wout Michael Danielle Lenie en Wim Hans en Jeannet Machiel

Dorpsweg 49 naar Vliedberglaan 40, 3253 VT Ouddorp

20 april 2017

Alweer 10 jaar geleden, we zullen je nooit vergeten. Opa Addy en Oma Lia Tamara en Jeroen Loïs en Kate Natasja en Mike

Op 11 april nam de Heere uit ons midden weg onze lieve broer, zwager en oom

PIETER RIJNBRAND Sterke de Heere de kinderen en kleinkinderen. J. Rijnbrand T. Rijnbrand-Tanis W. van Veen P. van Veen-Rijnbrand Liesbeth en Peter Jeanet en Willem Jan en kinderen J. Grinwis J. Grinwis-Rijnbrand Klaas Jan en Karin Corma en Christian Nelleke en Hans en kinderen

13 april 2017 Oudelandseweg 53 3253 LN Ouddorp Er is gelegenheid tot condoleren op D.V. woensdag 19 april van 19.00 tot 20.30 uur in verenigingsgebouw ‘EbenHaëzer’, Preekhillaan 3 te Ouddorp. De rouwdienst waarvoor u wordt uitgenodigd zal gehouden worden op D.V. donderdag 20 april om 13.30 uur in verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats aan de Dorpsweg te Ouddorp. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’.

† 13 april 2017

Wat overblijft zijn vele mooie en dierbare herinneringen.

P.J Bosland

20 april 2007

Na een leven dat gekenmerkt werd door eenvoud, goedheid, bezorgdheid, eerlijkheid en liefde, is na een geduldig gedragen ernstige ziekte door de Heere op Zijn tijd van ons weggenomen mijn innig geliefde vrouw en onze lieve, zorgzame moeder

Wim Grinwis Paul Elbert-Jan en Erna Mineke en Corné

DA N K B E T U I G I N G

LIEVE DUCO

D’ eenvoudigen wil God steeds gadeslaan; ‘k Was uitgeteerd, maar Hij zag op mij neder. Keer, mijne ziel, tot uwe ruste weder; Gij zijt verlost; God heeft u welgedaan. Ps. 116:4

Tot onze grote teleurstelling kregen wij afgelopen week het bericht dat ons erelid

Correspondentieadres: Waaijers Uitvaartverzorging t.a.v. de familie Krijtenberg Olmendreef 160 3137 CR Vlaardingen Er is gelegenheid tot afscheid nemen op vrijdag 21 april van 10.15 tot 10.40 uur in het Waaijers Uitvaartcentrum Holy, Olmendreef 160 te Vlaardingen.

~Liever geen bezoek aan huis~ ~Geen bloemen~ Indien u geen rouwbrief heeft ontvangen, dan kunt u deze kennisgeving als zodanig beschouwen.

“Als ik omringd door tegenspoed, bezwijken moet, schenkt Gij mij leven.” Ps.138 : 4 berijmd Tot ons groot verdriet delen wij u mee dat de Heere op Zijn tijd uit ons midden heeft weggenomen onze lieve en zorgzame zus, schoonzus en tante

Jobje Adriana Grinwis-van der Sluis ~ Joke ~ echtgenote van Willem Eeuwit Grinwis

in de leeftijd van 58 jaar.

Om 11.00 uur zal de afscheidsplechtigheid worden gehouden in de aula van de begraafplaats Holy, Olmendreef 150, waarna de begrafenis zal plaatshebben. Na de begrafenis bent u welkom in het uitvaartcentrum naast de begraafplaats, waar gelegenheid is de familie te condoleren.

Ouddorp : Leo van der Sluis Ridderkerk : Connie en Aart Vos-van der Sluis en kinderen Nieuw-Lekkerland: Addy van der Sluis We wensen Wim en de kinderen de ondersteuning en vertroosting van de Heere toe in dit grote verlies. Ouddorp, 13 april 2017

Liefde houdt niet op waar het leven eindigt Met verdriet in ons hart moeten wij afscheid nemen van onze lieve (schoon)zus en tante

MARIA KRIJTENBERG-VAN DONGEN echtgenote van J. Krijtenberg Zierikzee: Teunie en Leen Wessels-van Dongen Marleen en Johan Rombouts-Wessels Lars en Thijs Woerden: Jan en Conny Wessels-Slappendel Bas en Roos 13 april 2017

K

B

KRIJN BREEN u i t v a a r t v e r z o r g i n g

Pieterstraat 14 3252 BL Goedereede 0187 84 48 48 | 06 80 04 08 62 info@krijnbreenuitvaartverzorging.nl w w w. k r i j n b re e n u i tva a r tv e r z o rg i n g . n l


5

WOENSDAG 19 APRIL 2017

Tot onze diepe droefheid heeft de Heere na een ernstige ziekte van ons weggenomen mijn geliefde schoondochter, onze schoonzus en tante

Jobje Adriana Grinwis-van der Sluis echtgenote van Willen Eeuwit Grinwis

in de leeftijd van 58 jaar. De Heere sterke Wim en de kinderen in dit verlies. P. Grinwis Jan Ineke Eef en Hannie Marijke André Jaap en Alie Johan LeendertJan Jorine Gert

Lelystad, Hans en Marja Ouddorp, Cees en Jeanette kleinkinderen en achterkleinkinderen

weduwe van Bertus Boeter April 2017

† 16 - 04 - 2017

* 30 - 03 - 1930

Familie Boeter Familie Vervloet

Tot onze droefheid, heeft de Heere door een ernstige ziekte van ons weggenomen, onze nicht

Teuni en Dirk

willen wij u danken voor het medeleven, de belangstelling en de persoonlijke woorden.

~ To ~

De uitvaartplechtigheid, waarvoor u wordt uitgenodigd zal plaats vinden op vrijdag 21 april 2017 om 13:00 uur in Parochiekerk “O.L.V. ten Hemelopneming”, Langeweg 50 te Middelharnis. Aansluitend zal de begrafenis plaats vinden op de algemene begraafplaats aan de Rottenburgseweg te Middelharnis.

Ina en Kors Eveliene Kathy en Kees Chanell, Jasmijn en Ewout

Wout van ‘t Geloof

Anthonia Maria Vervloet

Ouddorp, 13 april 2017

We wensen Wim, de kinderen en ome Pauw, Gods kracht toe om dit verlies te kunnen dragen en te kunnen verwerken.

Na het overlijden van onze vader, opa en opi Wout

Strijdbaar tot het einde en dankbaar dat verder lijden haar bespaard is gebleven, geven wij u kennis van het overlijden van

Correspondentieadres: Familie J.C. Boeter Hyacintenstraat 12 3245 CN Sommelsdijk

Joke Grinwis-van der Sluis

Dankbetuiging

Voor jou ging het sterven niet ineens. Je hebt er moedig voor gestreden. Niemand kan weten wat je hebt gevoeld, ook niet wat je hebt geleden.

Maart 2013 - Ma Februari 2017 - Pa Geen thuis meer, geen verhalen meer, geen telefoontje. Alleen een stukje grond en een koude steen met letters. Daar is het besef, het leven is kwetsbaar en kostbaar. Blijft over herinneringen en respect... Hans Lelystad, april 2017

Na afloop is er gelegenheid tot condoleren en samen zijn met de familie in uitvaartcentrum “Media Vita”, Westelijke Achterweg 3, 3241 EH te Middelharnis. Zij die geen persoonlijke rouwbrief hebben ontvangen dienen deze advertentie als zodanig te beschouwen.

DA N K B E T U I G I N G Voor de blijken van medeleven voor en na het overlijden van mijn lieve broer, onze oom en oudoom

Pieter Koese

Hierbij willen wij iedereen heel hartelijk bedanken voor de warme belangstelling die wij hebben ontvangen na het overlijden van mijn lieve man, onze zorgzame vader, schoonvader, opa en overgrootvader

Barend Bastiaan Vinke

zeggen wij u hartelijk dank. Bedroefd zijn wij door het overlijden van

Joke Grinwis

(schoon)moeder van onze vrienden Mineke en Corné Wij wensen hen en de verdere familie veel sterkte toe. Jan en Nelie Rinus en Herriëtte Vincent en Andrea Dimmen José Daniëlle en kinderen

Een bijzonder woord van dank gaat uit naar: Dr. P.R. de Vries en Dr. E.G. Houwink. De doktoren en verplegend personeel van de afdeling A1 van woonzorgcomplex Nieuw-Rijsenburgh voor de liefdevolle verzorging. Ds. B.D. Bouman en de kerkeraad voor de geestelijke bijstand en het leiden van de rouwdienst. Uitvaartverzorging Kievit en medewerkers voor het begeleiden van de begrafenis. En tot slot de steun en hulp van mevr. M. van Lenten. M.E. van Dodewaard-Koese

In het bijzonder gaat onze dank uit naar: - ds. M.J. Middelkoop voor zijn gesproken woorden tijdens de afscheidsdienst en op de begraafplaats. - Mannenkoor ‘Ons Koor’ voor de bijdrage tijdens de afscheidsdienst. - Begrafenisverzorging J. van der Slik voor de correcte begeleiding en uitvoering van de begrafenis. A. Vinke-Verhage kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen Middelharnis, april 2017

Jan en Cocky Rogier en Katinka Lucas Laura en Sander Shania, Julian Mariska Stellendam, april 2017

Zo lief, zo bijzonder met je geluidjes. Je grappige fladderende bewegingen en je stralende lach. We gaan je missen, elke dag. Erg bedroefd, maar met een onuitwisbare herinnering aan zijn leven, hebben wij afscheid moeten nemen van

COLIN VAN SCHAIK in de leeftijd van 48 jaar. Bewoners & medewerkers Woongroep Westerschelde 9 14 april 2017 Stichting Zuidwester Hernesseroord Westerschelde 9, 3241 PA Middelharnis

    

DA N K B E T U I G I N G Voor uw vele blijken van medeleven en belangstelling ondervonden na het overlijden van mijn innig geliefde man, onze zorgzame vader, schoonvader, lieve grootvader en overgrootvader

      

Cornelis van Damme willen wij u hartelijk danken. Het is ons tot grote steun geweest. A.J. van Damme-Bakelaar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen Stad aan ‘t Haringvliet, april 2017

          






6

WOENSDAG 19 APRIL 2017

Begrafenisverzorging

J. van der Slik Persoonlijke en professionele begeleiding van begrafenissen & crematies

0187 - 491396 Stoofweg 24, 3253 MA Ouddorp

Voor een nette en waardige begrafenis, op geheel Goeree-Overflakkee. - Gespecialiseerd in thuisopbaring - Geheel naar uw wens, met persoonlijke begeleiding

Nicolaas Beetsstraat 21, 3245 RD Sommelsdijk Telefoon (0187) 48 63 53 • Fax (0187) 48 24 63

www.arensmanuitvaart.nl

info@begrafenisverzorgingjvanderslik.nl www.begrafenisverzorgingjvanderslik.nl

Huisartspraktijk A. Baelde Pieterstraat 88 3248 BH Melissant Tel: 0187 - 60 17 52 Spoed: 0187 - 60 03 61 www.huisartsbaelde.praktijkinfo.nl

Wegens vakantie afwezig 28 april t/m 5 mei Achternaam A t/m L Huisarts H.C. Graafland Voorstraat 13 Dirksland Tel 601227 Achternaam M t/m Z Huisarts J.A. Kooij Zomerstraat 8 Dirksland Tel 601262 Herhaalrecepten tijdens onze vakantie verlopen rechtstreeks via apotheek. Medicijnen die u chronisch gebruikt kunt u bestellen via: 0187-601580 / dirksland@mediq-apotheek.nl Deze liggen de volgende dag bij de apotheek klaar. Onze praktijkondersteuners zijn enkele dagdelen wel aanwezig.

UITVAARTVERZORGING

P. MANS Uw laatste wensen in goede handen

WEESPAD 34, 3257 KK OOLTGENSPLAAT

TELEFOON: (0187) 631336

Dag en nacht bereikbaar

www.kievit-uitvaart.nl

In het artikel op de voorpagina van onze editie van vorige week dinsdag, over de schilderijenexpositie 'Gezicht van een eiland', staat vermeld dat ook Jaap Reedijk geportretteerd is. Dat is onjuist. Het moest Jaap Peeman zijn.

B. G. G. 06 53448384 INFO@MANSUITVAARTVERZORGING. COM WWW. MANSUITVAARTVERZORGING. COM

0187- 601166

Rectificatie

Inloopavond de Krukel

Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf op Goeree-Overflakkee. • Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.

Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

Uitvaartverzorging M.H. van de Ven Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Wagemaker Marmer & Graniet al sinds 1932 specialist in grafmonumenten

Dag & nacht bereikbaar Uitvaartcentrum Media Vita M.H. van de Ven Theo Struik W. Buijs

T. 0187-642428 0187-486962

Administratieadres: Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

M. 06-53112979

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

• • • • • • •

Elk ontwerp is mogelijk. Deskundig advies. Levertijd 3 weken. Showroom met vele modellen. Eigen werkplaats met echte vakmensen. De laagste prijs in de regio. Vraag vrijblijvende offerte aan.

Pascal 6 te Middelharnis T: 0187-489088 E: Info@corwagemaker.nl www.corwagemaker.nl

GOEDEREEDE - Op donderdag 20 april 2017 houdt Peuterspeelzaal 'de Krukel' aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede een inloopavond. Op deze avond staat van 19.30 uur tot 22.00 uur de deur open voor alle belangstellenden. Juf Lisanne Breen en juf Danielle Sperling zijn er voor u om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. De inloopavond vindt gelijktijdig plaats met de MAMA Fair in Verenigingsgebouw Oostdam, waarin ook de peuterspeelzaal is gevestigd. Peuterspeelzaal 'de Krukel' is een neutrale peuterspeelzaal waar iedereen van harte welkom is. Bij 'de Krukel' vinden ze aandacht voor ieder kind belangrijk, evenals veiligheid en geborgenheid zodat het zich kan ontwikkelen. Wist u dat u uw kindje al vanaf de geboorte bij Peutereiland kunt inschrijven? Meer informatie? Bel 06 86820468, mail naar krukel@peutereiland.nl of bezoek de website www.peutereiland.nl.

Open Deur bij de Radiozendamateur HELLEVOETSLUIS - Op zaterdag 22 april organiseert de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland (VERON) Afdeling Voorne-Putten en Omstreken (Rozenburg en Goeree-Overflakkee) de "Open Deur bij de Radiozendamateur". Radiozendamateurs stellen u in de gelegenheid om kennis te maken met hun hobby. Zij laten zien hoe verbindingen te maken met andere amateurs over de hele wereld. Vaak met

spraak, morsecode en televisiebeelden maar ook digitaal met behulp van de computer. Misschien wilt u zelf eens ervaren hoe het is om een radioverbinding te maken en neemt u zelf de microfoon of morsesleutel ter hand, of neemt u plaats achter de computer voor een digitale radioverbinding. Kom dan op zaterdag 22 april eens langs tussen 10.00 en 16.00 uur bij ons Afdelingsgebouw aan het Achterdorp 1 te 3223 BA Nieuwenhoorn (gemeente Hellevoetsluis). Ingang aan het parkeerterrein voor de kerk. Kijk op de website www.a42.veron.nl .


Nieuws

WOENSDAG 19 APRIL 2017

7

Herbouw voortvarend ter hand genomen

Warme steun na brand en sloop nieuwbouwwoning SOMMELSDIJK - Een jaar lang aan gebouwd. Geheel zelf. Elk vrij uurtje erin gestopt, dagelijks tot ‘s avonds elf uur. Prachtig om te doen en om naartoe te werken. Maar ook zwaar, een zwaar wissel trekkend op het privéleven: overdag actief in het eigen bouwbedrijf en daaromheen nog het bouwproject van je eigen huis runnen. Het was goed dat ‘t er bijna op zat en er werd naar uitgekeken om er nu toch gauw intrek in te kunnen nemen, in het huis van je dromen. Tot die nacht van 23 op 24 maart, die in één keer alles rigoureus omverwierp, toen een felle brand in de aanbouw van het huis zó had toegeslagen dat al gauw daarna duidelijk werd dat het hele huis met de grond gelijk gemaakt moest worden. Door Hans Villerius

Het overkwam het gezin van Cor en Ina Kieviet uit Sommelsdijk, enkele weken geleden. Met belangstelling werd de bouw, door Cor zelf uitgevoerd, door verschillende dorpsbewoners gevolgd. Een prachthuis naar dito ontwerp verrees er aan Langeweg 109 te Sommelsdijk. En er was best veel waardering voor de bouwer c.q. toekomstige bewoner, die deze bouwklus zelf uitvoerde in elk uurtje vrijetijd dat ‘ie had. En zijn doorzettingsvermogen was niet vergeefs. Langzaam maar zeker vorderde het bouwproces, en het moment waarop het voltooid genoemd kon worden was al in zicht gekomen. Verbazing en verbijstering was er dan ook alom in Middelharnis en Sommelsdijk, toen overdag het nieuws zich verspreidde dat in de nacht ervoor dit bouwproject door brand was getroffen. En dat de brand waarschijnlijk nog was aangestoken ook. Van Cor zelf maakten verslagenheid en verlamming zich meester op het moment dat hij, niet als eigenaar of als bouwer, maar nu als brandweerman onder ogen

In de nacht van 23 op 24 maart ontstond er brand in de nieuwbouwwoning. moest zien dat z’n eigen werk, een stukje levenswerk, genadeloos de vernieling in ging. Eén groot raadsel was ‘t op dat moment nog, hoe dít zo kon ontstaan… Vervolg Inmiddels is het enkele weken later. En we vroegen Cor voorzichtig naar het vervolg. “Tja, in ‘t begin sta je als verlamd”, reageert hij. “Maar gelukkig ben ik ook nuchter en besef ik dat we er niet veel aan hebben als we bij de pakken neer zouden gaan zitten. We zullen verder moeten.” Hoe, werd al gauw duidelijk. “We hebben er een paar experts bij gehad”, vertelt Cor. “Niet alleen de houten aanbouw was verwoest, maar ook bleek dat de kap van het huis af en vernieuwd moest worden.” Terwijl hij vertelt, pakt Cor z’n mobiele telefoon erbij en laat hij foto’s zien van hoe ‘t in de woning eruitzag na de brand. “Kijk, zo zag ‘t er in het hele huis uit. Alles zwart, terwijl in huis geen vuur geweest is, alleen maar

rook. Die was zo heet dat boven en beneden álle ruiten gesprongen zijn en de brandweermannen die naar binnen zijn geweest er niet eens konden lopen, maar vanwege de hitte op hun knieën vooruit moesten. Toen na de brand de experts erbij kwamen, kwamen die tot een conclusie die verschrikkelijk hard bij me aankwam: deze rook- en roetschade krijg je er nooit meer uit, maar hier blijf je altijd last van houden. De woning kan beter worden afgebroken! De verzekering begon er niet eens aan om uit te rekenen wat ‘t zou gaan kosten om alles schoon te maken.” En in plaats van in mei er intrek in te nemen, kon de woning met de grond worden gelijkgemaakt. Op de fundering na. Doortastend Cor is toen doortastend te werk gegaan. “Als de hele woning herbouwd moet worden, dan moet de bestaande bouw zo gauw mogelijk weg, dan wil ik vóór de aanstaan-

De woning is helemaal gesloopt. de bouwvakvakantie de nieuwbouw onder de kap hebben en wil ik er vóór de Kerst intrek in kunnen nemen!” Een duidelijke maar strakke planning, die er ook aan bijdraagt dat voor Cor en Ina de tweede bouwperiode te overzien blijft. Geen bouw die opnieuw in de vrije tijd plaats gaat vinden, maar waaraan Cor nu overdag aan het werk gaat, met gebruikmaking van de diensten van collega’s. Vorige week is de bijna voltooide woning van Cor en Ina tegen de vlakte gegaan. In vier dagen tijd is een jaar werk letterlijk in puin gegaan. En ook dit werk hebben verscheidene dorpsbewoners gevolgd, verbouwereerd dat deze bouw zó uit zou pakken. “Ik ben blij dat ‘t in zo korte tijd opgeruimd is allemaal, anders bleef je ernaar kijken en nu móeten we wel verder.” Hartverwarmend “Ja, hartverwarmend is de onvoorstelbare hoeveelheid steunbetuigin-

gen die we overal vandaan krijgen, van zowel mensen die we kennen als voor ons onbekenden, van zowel het eiland als van mensen ver daarbuiten, die de berichten op Facebook hebben gezien. De woonkamer staat vol met kaarten en bloemen die we vanuit medeleven hebben gekregen. Ook degene die ons huidige huis gekocht heeft, heeft aangegeven dat we niet - zoals was afgesproken - volgende maand al uit ons huis moeten, maar dat we er mogen blijven tot september. Ook daar zijn we heel blij mee. De vele steunbetuigingen doen ons echt goed!” En de daders, zijn die al in beeld? “Tja, in ‘t dorp wordt gezegd dat ze weten wie ‘t zijn. Maar er moet natuurlijk eerst voldoende bewijslast zijn. Is het je trouwens niet opgevallen? Het was in de achterliggende maanden nogal eens raak met branden, ‘s avonds of ‘s nachts, maar na ons huis is er niks meer gebeurd. Maar goed, het onderzoek loopt...”

Paasshow Tieleman Keukens en Knöps Automotions druk bezocht MIDDELHARNIS - Tieleman Keukens en Knöps Automotions blikken uiterst tevreden terug op de recentelijk georganiseerde Paasshow. De ‘grootste’ keuken- en autoshow van Zuidwest Nederland, in combinatie met een enerverende consumentenbeurs, heeft geresulteerd in ruim 2.500 bezoekers. “Middelharnis stond dit weekeinde weer glansrijk in de schijnwerpers”, vertellen Jan Tieleman (Tieleman Keukens) en Herman de Blok (Knöps) . “Ondanks de wat minder drukke vrijdag en zaterdag kan de show wederom als uitermate geslaagd worden bestempeld, zoveel mensen als

maandag Tweede Paasdag hebben we nog nooit gehad, een echt record!” Niet alleen de inwoners van Goeree-Overflakkee en haar omliggende eilanden wisten de weg naar Middelharnis te vinden, maar consumenten uit het gehele land (o.a. Almere, Bussum, Amsterdam, Waardhuizen en Wateringen) togen naar het ‘centrum’ van Goeree-Overflakkee. “Het gezamenlijke concept blijft gewoon hét spreekwoordelijke schot in de roos. Een compleet dagje uit voor het hele gezin. Maar wel elk jaar anders qua invulling van de consumentenbeurs.” Op marketinggebied zijn de vernieuwde uitnodiging (100.000 exemplaren!) en driehoeksborden de pijlers geweest. “We hebben onze show ook landelijk via tele-

visie- en internetcampagnes kenbaar gemaakt”, vult Tieleman aan. Consumentenbeurs Ook de vele standhouders (méér dan 35!) op de consumentenbeurs zijn uiterste content over de organisatie en het verloop tijdens de showdagen. Naast auto’s en keukens was er een ruimschoots aanbod in o.a. nieuwbouwwoningen, sieraden, mode, zonwering, fietsen en elektronica. “Allen ondernemers met een lokale achtergrond, dus kwaliteit en zekerheid is gewaarborgd. Goeree-Overflakkee is wederom verder op de kaart gezet en dat is belangrijk!” De Paasshow 2018 staat gepland op zaterdag 31 maart en maandag 02 april 2018.


Probeer en proef ons Beef Best vlees Rundergehakt vers gemalen 500 gr .€ 4.50

Karbonade alle soorten.. 3 voor € 4.50

10 voor

2.00

Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904 Bestellingen: Zie ook:

SPINAZIE eigen teelt, vers en onbespoten

0.99 ANDIJVIE eigen teelt, vers 0.99 en onbespoten WITTE ASPERGES 99 Hollandse 500 gram 2. MANDARIJNEN 99 nieuwe oogst Satsuma 2 kilo 2. ELSTAR 49 2 kilo 2.

info@landwinkelkeizer.nl www.landwinkelkeizer.nl

Openingstijden maandag 13.00-17.30 uur dinsdag 8.30-16.30 uur (theetuin gesloten) woensdag 8.30-17.30 uur donderdag 8.30-17.30 uur vrijdag 8.30-17.30 uur zaterdag 8.00-16.30 uur

EIGEN KEUKEN ZOMERSALADE

Hamburgers de lekkerste 4 voor € 4.50

kilo

Verse worst de lekkerste 500 gr. € 4.50

kilo

Lenterol rosbief-groente en pepersaus 100 gr €1.99 www.slagerijbuth.nl

100 gr. Palingworst € 1.19 100 gr.Schop`s busworst € 1.19 100 gr.schouderham € 1.69

Aanbiedingen zijn geldig van Don.20 Apr.t/m. Woe. 26 Apr.

1.98 00 5 kilo 2.

200 gram

BINTJES Aanbiedingen zijn geldig t/m dinsdag 24 april 2017.

Let op ! 27 - 28 -29 April Zijn wij gesloten !

EIGEN KAS - DORE’S

PIETER STRUIK

Groente & Fruit

TROTS VAN DE KEURSLAGER

VLEESWARENKOOPJE

kijk voor de meest actuele aanbiedingen: WWW. FACEBOOK.COM/LEUKSTEGROENTEWINKEL

MALSE WITLOF

500 gram…

KERSVERSE SPINAZIE

500 gram…

HOLLANDSE

BLOEMKOOL Zeeuws spek + selleriesalade Malse kalfs Zeeuws spekVLEESWARENKOOPJE + selleriesalade TROTS MalseVAN kalfsDE KEURSLAGER schnitzels FLAKKEESE schnitzels Zeeuws spek + Malse kalfs TROTS VAN DE KEURSLAGER

schnitzels 7

50

4 stuks

2 x 100 gram selleriesalade

77

5050

VERS VAN UW KEURSLAGER

4 stuks

195

KOMKOMMERS

1

95

KEURSLAGERKOOPJE

Gevulde Cordon bleus varkensfiletlapjes 2 x 100 gram

4 stuks

550

695

HOLLANDSE AARDBEIEN

VLEESWARENKOOPJE

Malse kalfs schnitzels

VERS VAN UW KEURSLAGER VERS VAN UW KEURSLAGER Zeeuws spek + selleriesalade

4 stuks

7

50

4 stuks

SPECIAL

VLEESWARENKOOPJE

Roll on

Mosterdrollade

195

150 gram

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp Tel. 0187-68 13 48, info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

5150550 95

2 x 100 gram stuks

VERS VAN UW KEURSLAGER

KEURSLAGERKOOPJE

Gevulde SPECIAL varkensfiletlapjes Cordon bleus

Cordon bleus

50 95 5 6

SPECIAL

VLEESWARENKOOPJE

Roll on

Mosterdrollade

95 95 6 1

100 gram 3 stuks

195

150 gram

Mosterdrollade 150 gram

150 gram

95 Floresteijn, keurslager 95 1 1

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp Tel. 0187-68 13 48, Aanbiedingen zijn geldig van 17 t/m 22 april Floresteijn, keurslager info@floresteijn.keurslager.nl ELKE WOENSDAG Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp tel. 0187-681348 www.floresteijn.keurslager.nl GEHAKTDAG info@floresteijn.keurslager.nl

Floresteijn, keurslager www.floresteijn.keurslager.nl Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp Tel. 0187-68 13 48, info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

1,99 1,99 1,49

B C ZAAIJERLAAN 6 - DIRKSLAND - tel 0187-605070 - fax 0187-600360 - PSTRUIK@KPNPLANET.NL

3 stuks

Dhr. Waardenberg te Dirksland is de gelukkige winnaar van de gouden ruitkrabber op de kraskaart, gekregen bij aankoop van een heerlijk Echte Bakkers Vikorn brood, wat hem een gratis slipcursus oplevert.

695

195

Mosterdrollade

195

grote bak 500 gram...

4 stuks

VLEESWARENKOOPJE VLEESWARENKOOPJE 100 gram

100 gram

500 gram…

ZOETE HAND/PERS

1

Floresteijn, keurslager4

3 stuks4 stuks

195

KEURSLAGERKOOPJE

Aanbiedingen zijn geldig van 17 t/m 22 april

Roll on

Roll on

2 x 100 gram

Gevulde Cordon bleus 20 stuks... Gevulde SINAASAPPELS varkensfiletlapjes 95 varkensfiletlapjesaanbiedingen geldig t/m DV 22 APRIL - OP=OP ! - woensdagmiddag wordt uw bestelling in Dirksland GRATIS thuisbezorgd!

KEURSLAGERKOOPJE

SPECIAL

3 stuks

2 stuks…

PITOZE WITTE DRUIVEN

TROTS VAN DE KEURSLAGER

100 gram

mooi groot…

VLEESWARENKOOPJE

59 79 99 99 99

Wij feliciteren hem daarmee van harte Aanbiedingen zijn geldig van 17 t/m 22 april en wensen hem mede hierdoor veilig Reisplezier toe.

OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl

Aanbiedingen zijn geldig van 18 t/m 22 april 2017

* WOENSDAG GEHAKTDAG *

Varkensfiletlapjes 4 voor €6,50 + GRATIS honingmosterdsaus

BOMMELSE BLOEMKOOL 0,79 eigen teelt ANDIJVIE 1,25 per kg

Hollandse witte ASPERGES 3,25 per 500 gram Flakkeese komkommers 2 voor 0,99 NIEUW: SOFTIJS EN MILKSHAKES GLUTENVRIJ

Floresteijn, keurslager Raadhuisstraat 13, Ouddorp

maandag van 09.00 tot 17.00 uur dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur woensdag van 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur donderdag van 13.00 tot 17.00 uur vrijdag van 09.00 tot 18.30 uur zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

Jumbohamburgers 5 Halen 4 Betalen Rosbiefbroodjes 5 Halen 4 Betalen Kipcurry salade 100 gram € 1,59 Indische balletjes 200 gram €2,75 Gevulde stokbroden div smaken 2 voor €5,75

Eigengemaakte ham

150 gram Halen 100 gram Betalen Aanbiedingen geldig van: woensdag 19 april t/m dinsdag 25 april


Nieuws

9

Geen persoonlijke ongelukken bij brand VLEESWARENKOOPJE ZEEUWS SPEK Malse bieflappen Zeeuws spek + selleriesalade VLEESWARENKOOPJE

EXTRA KOOPJE

EXTRA KOOPJE

MALSE BIEFLAPPEN 500 gram 2 x 100 gram

KEURSLAGERKOOPJE

KEURSLAGERKOOPJE Cordon bleus

SPECIAL ROLL 3 stuks

SPECIAL

CORDON Roll onBLEUS 3 stuks

ON 100 gram

695

1

95

100 gram

7 695

Tortellini met asperges 400 gram

VLEESWARENSPECIAL ROASTED PORC 100 gram

39

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 C. Bouter, keurslager info@bouteroudetonge.keurslager.nl Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude-Tonge www.bouteroudetonge.keurslager.nl Tel. 0187-641292,

49999

ASPERGES 400 gram

Roasted Porc

C.1 Bouter, keurslager

500 gram

MAALTIJD VAN DE WEEK

195

MAALTIJD VAN DE WEEK TORTELLINI MET VLEESWARENSPECIAL

100 gram

250

+ SELLERIESALADE 2 x 100 gram 99 250 799

1

39

4

ELKE WOENSDAG Aanbiedingen zijn geldig van 17 t/m 22 april

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 18 t/m 22 april 2017

info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

Een vers jaar... Vervolg van de voorpagina

OOK UW ADVERTENTIE OP DE VERSPAGINA IN 2017?

Aan de ene kant van het brandende huis is een woning aangebouwd. Aan de andere kant - met slechts een smalle Molendijk ertussen, waarin ook nog een brandend voertuig - zijn het Oude Raadhuis en aangebouwde panden gevestigd. Door de rookontwikkeling moesten de direct omwonenden worden geëvacueerd. Zij zijn tijdelijk ondergebracht op andere adressen. Honderden jaren is het nu uitgebrande pand in gebruik geweest als bakkerij. Na een aantal jaren leeg te

hebben gestaan, werd het zo’n vijf jaar geleden vanuit vervallen staat gerenoveerd. Het was één van de oudste panden van Ooltgensplaat. Nu kan het als verloren worden beschouwd. Vanwege instortingsgevaar is de omgeving van het huis afgezet, naderhand heeft de brandweer het bovenste deel van de voorgevel omgehaald. Vele brandweervoertuigen uit de wijde regio kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden, maar er viel weinig meer uit te richten dan alleen de aangrenzende gebouwen nat te houden. In hoeverre die rook- en

waterschade hebben opgelopen moet nog worden onderzocht. Om 13.55 uur kon het sein ‘Brand meester’ worden gegeven. Er wordt rekening mee gehouden dat de brand is ontstaan doordat één van de in huis aanwezige kinderen met vuur heeft gespeeld. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Wel moesten twee mensen door ambulancemedewerkers worden geholpen omdat ze teveel rook hadden ingeademd, maar zij hoefden niet naar het ziekenhuis.

Vraag naar aantrekkelijke tarieven: info@eilandennieuws of 0187 - 471020

Schrijver te gast bij Inloophuis De Boei OUDDORP - Dinsdag 11 april hebben veel gasten inloophuis de Boei op locatie de Overkant te Ouddorp bezocht. In de middag was er gelegenheid om een paasbloemstukje/voorjaarsstukje te maken. Inloophuis de Boei, iedere 2de en 4de dinsdag van de maand vanaf 10.00 uur open, even ontspannen, in een andere omgeving, aan de uitnodigende ronde tafel een kopje koffie of thee drinken met gasten. Praten met elkaar, met de deskundige gastvrouwen, ervaringen delen of gewoon luisteren en genieten van samen zijn. Reacties van gasten die de stap hebben genomen, de schroom overwonnen de Boei te bezoeken zijn overwegend; ‘het voelt als een warme deken, had ik dit geweten dan was ik eerder gekomen’. De vrijheid om er gewoon te zijn, niets hoeft. De mogelijkheid om met mooi weer te wandelen in de tuin of de omgeving. Ouddorp is ver weg en de Overkant niet gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer daarom is er een chauffeursdienst die u ophaalt en ook weer thuis brengt. Wel graag van te voren bellen op nummer 0622111572. Op dinsdag 25 april is Desirée Hessing te gast. Zal in de middag om 13.00 uur een lezing geven over het boek dat zij geschreven heeft: ‘Tom, liefde leven na je dood’. Ten tijde van ziekte en verlies, bleek liefde te léven te zijn. Na jaren schrijven, terugkijkend bleek dit de kern van mijn ervaringen, aldus Desirée. Geen handleidingen hoe te handelen, maar het Bork geeft wel handvatten. De liefde leven als de dood nadert vraagt keuzes, grenzen en moed. De liefde leven na het verlies van een dierbare is naast een zoektocht ook een uitdaging die troost kan bieden. Wilt u haar ontmoeten en uw ervaringen met haar delen dan bent u van harte uitgenodigd.

Beleef Flakkee van honderd jaar geleden SOMMELSDIJK - In samenwerking met het Streekmuseum Goeree-Overflakkee organiseert het RTM-museum een complete dagtocht op de donderdagen 6, 13 juli en 3 augustus. Een uitgebreid bezoek aan het Streekmuseum van Goeree-Overflakkee en het RTM-museum met een stoomtramrit maken hiervan deel uit. De ontvangst in het Streekmuseum is met koffie en grootmoeders appeltaart. Daarna is er een rondleiding met levende geschiedenis. Proef en beleef op verrassende wijze het leven van begin 1900. Na het museumbezoek wordt er een eenvoudige lunch geserveerd in het schuttersgebouw De Doele. Vervolgens rijdt de RTM-museumbus naar het RTM-museum op de kop van Goeree voor een bezoek aan dat museum en een stoomtramrit. De museumbus vertrekt ‘s morgens om 09:00 uur vanaf

Busstation Heinenoord en rijdt langs diverse opstapplaatsen (A29 Numandsdorp, A59 Schaapsweg, Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge) naar het Streekmuseum in Sommelsdijk. Op de terugweg worden dezelfde opstapplaatsen aangedaan. De prijs van deze dagtocht is slechts € 44,00

per persoon, alles inbegrepen. Voor meer informatie over opstapplaatsen en tijden: www.rtm-ouddorp.nl of www.streekmuseum. nl. Inschrijven voor een van deze dagtochten, liefst per e-mail: flakkeemin100@gmail.com, of telefonisch 06-20082503.

door een afvaardiging van Koninklijke Muziekvereniging Sempre Cresendo, ook zullen zij nog een muzikale bijdrage leveren. Geschiedenisleraar op de Guido de Bres, drs. A. Golverdingen zal de aan-

wezigen meenemen in zijn verhaal in de tijd van oorlog en bevrijding met een paar opmerkelijke gebeurtenissen waaruit duidelijk blijkt dat je met God overal kunt zijn. De opbrengst van de collecte is

bestemd voor de veldwerker van stichting Ontmoeting. Er zal ook iemand aanwezig zijn die vertelt van het werk van stichting Ontmoeting. De kerk is open vanaf 19.00 uur.

Oranjeconcert in kerk Middelharnis MIDDELHARNIS - Op zaterdag 29 april is er in de Hervormde kerk van Middelharnis een Oranjeconcert. Christelijk

gemengd

koor

‘Jeduthun’ heeft een programma samengesteld met daarin onder meer ‘Hollands vlag’, ‘Gelukkig is het land’, ‘In een blauw geruite kiel’, enz. Het geheel zal ondersteund worden


P rofiE PtLUeeSPrUNTEN

woensdag

donderdag

april

april

12

VA N D

APRIL 2017

13

woensdag

donderdag

april

april

april

april

15

19

4

3 nu 570,-

zaterdag

21

22

april

april

6480,-

‘ M et slidebediening en boostfunctie’

Pelgrim inductiekookplaat voordeel!

2

20

vrijdag

Koopavond! Koopavond!

Koopavond! Koopavond!

ACTIEWEKEN

nu 770,-

zaterdag

14

pluspunten 1

vrijdag

nu 440,-

‘ E lke vrijdag en s !’ zaterd ag kookdemo’

Setprijs

2310,-

950,-

nu 530,-

+ ‘Praktisch en

veel opbergruimte’

Bij aankoop van minimaal 4 Pelgrim apparaten

P rofiteer VA N D E P LU S P U APRIL 20

17

Maak kennis met Thomas U kent mij nog niet, maar mijn naam is Thomas, keukenadviseur. Aangenaam! Net als mijn collega Thijs (keukenmonteur) werk ik al jaren bij Ardi. Binnen Ardi hanteren wij het motto ‘ Z eg wat je doet en doe wat je zegt.’

7060,-

Mij is gevraagd om u op de hoogte te gaan houden van onze unieke verkooppluspunten en alles wat belangrijk is tijdens het uitzoeken van een keuken. Tijdens de actieweken een eerste kennismaking.

Bekijk online onze actiefolder voor nog veel meer voordeel!

ACTIE STENEN WERKBLADEN

99,-

Des ign kra an

1293,-

Nu in onze showroom volop acties en voordeel!

Prijsvoorbeeld Afmeting 205 x 235 cm Prijs inclusief + Kookplaatuitsparing + Kraangat + Geïntegreerde spoelbak

Tot ziens bij Ardi!

Thomas .

9,7 RUIM 220 BEOORDELINGEN QASA.NL | APRIL 2017

CECILIAWEG 4, SINT-ANNALAND T 0166 653448 WWW.ARDIKEUKENS.NL

NTEN


Nieuws

WOENSDAG 19 APRIL 2017

11

“Goeree-Overflakkee is een eiland dat om beleving vraagt” OOLTGENSPLAAT - Goeree-Overflakkee had er nog geen, maar sinds vorige week donderdag 13 april in één keer twee: Toeristische Overstappunten. De ene bevindt zich in Ooltgensplaat, de andere in Stellendam. En met de officiële opening van die in Ooltgensplaat werd ook die in Stellendam voor geopend verklaard. Gedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland en wethouder Frans Tollenaar verrichtten donderdagmiddag de openingshandeling van beide overstappunten door het onthullen van twee informatiepanelen die bij een Toeristische Overstappunt (TOP) horen.

kunnen zetten in het versterken van de recreatieve netwerken in Zuid-Holland.” Beleving Ook wethouder Frans Tollenaar is blij met deze toeristische voorziening. “Goeree-Overflakkee is een eiland dat om beleving vraagt. En Ooltgensplaat ís een prachtige omgeving om te beleven, om in stil te staan, voor je uit te staren en het gebied op je in te laten werken. Met de natuurorganisaties werken we er momenteel hard aan om de natuurgebieden ook ín te kunnen. Het wordt alleen maar mooier, beter en meer, zowel voor de toerist als voor de eigen inwoners. De realisatie van de twee TOP’s op Goeree-Overflakkee zorgt voor een prachtige uitbreiding en aanvulling van de recreatiemogelijkheden op ons mooie eiland. En misschien moeten we er eens over denken om ook bij de Slikken van Flakkee nog een TOP te realiseren.”

Door Hans Villerius

Een TOP is bedoeld als markerings- en startpunt voor een fietsof wandelroute in een bepaald gebied. Recreanten die de fiets achterop de auto meegenomen hebben, kunnen hier hun auto parkeren en op de fiets verder het gebied verkennen. Of te voet natuurlijk. Een TOP is dan ook voorzien van twee informatiepanelen: de één laat meerdere wandelroutes in het betreffende gebied zien, met verschillende afstanden, de andere welke fietsroutes er kunnen worden gereden. En beide geven aan welke bezienswaardigheden je onderweg tegenkomt. Bovendien kun je door middel van een op de panelen aangebrachte QR-code de routes ook op je smartphone krijgen, zodat je die onderweg altijd op zak hebt. Een TOP is vooral herkenbaar aan de vijf meter hoge

Gedeputeerde Han Weber (l.) en wethouder Frans Tollenaar  openen de TOP-locatie Ooltgensplaat. spriet in de vorm van een gebogen groene grashalm. Op de grond eromheen is een grote O-vormige stalen bodem aangebracht met aan de ene kant van de cirkel een bankje en aan de andere kant de twee routepanelen. En in de buurt is altijd horeca aanwezig. Samenwerking Het aanwijzen van Ooltgensplaat en Stellendam als TOP-locatie op Goeree-Overflakkee is tot stand gekomen door de Stichting TOP Routenetwerken als projectleider, in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee. De kop van het eiland - met z’n natuur, strand,

zee en duinen, het historische Goedereede en Stellendam met z’n visserij en zeehondenopvang - het is natuurlijk al decennialang een begrip als toeristische trekpleister. De andere kant van het eiland is minder bekend. Maar eveneens gelegen aan het water en met de prachtige natuur van de Hellegatsplaten heeft ook dit gebied veel te bieden voor de wandel- of fietsliefhebber. Symbool Niet alleen de gemeente maar ook de provincie heeft bijgedragen aan de realisering van de TOP’s op Goeree-Overflakee. En gedepu-

Foto: Hans Villerius teerde Han Weber was erbij toen vorige week de officiële opening plaatsvond. “TOP staat symbool voor het mooie, leuke en goede dat de provincie te bieden heeft, en om de recreant en de toerist te lokken het gebied in te trekken en verder te verkennen. Goeree-Overflakkee is prachtig, met een heel mooie infrastructuur voor wandelaars en fietsers. Reden genoeg om hier een paar dagen te blijven. De TOP’s helpen daarbij als herkenningspunt en als startpunt. En doordat ze altijd gesitueerd zijn in de nabijheid van horeca zijn ze ook goed voor de plaatselijke economie. Ik ben heel blij dat we vandaag weer een belangrijke stap hebben

Uitbreiding De uitbreiding van het TOP-netwerk met Ooltgensplaat en Stellendam brengt het aantal TOP’s in de provincie Zuid-Holland op 46 en het gehele netwerk - omvattend de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant - op 56. Jaarlijks geeft de Stichting TOP Routenetwerken een nieuwe kaart uit waarop in het gebied alle TOP’s zijn aangegeven. Die in Ooltgensplaat bevindt zich bij de parkeerplaats op de hoek Havendijk/Dorpsweg en die in Stellendam aan de Meester Snijderweg, net voorbij de visafslag richting Goedereede Havenhoofd. Zie voor meer informatie www.toproutenetwerk.nl.

2.000 uur werken aan de vernieuwing van de oude haven OUDDORP - In clubhuis De Reddingsloods werd Paaszaterdag met een feestelijke bijeenkomst de heropening gevierd van de vernieuwde Ouddorpse jachthaven. Veel leden van Watersport Vereniging (WSV) Goeree waren op dit moment afgekomen dat naast gloedvolle woorden van voorzitter Wim Boerbooms bestond uit de onthulling van een welkomstbord en een informeel gezellig samenzijn. Wethouder Van der Vlugt en Remco Hoek verrichtten de plechtigheid. Door Jaap Ruizeveld

In een perfecte samenwerking tussen Gemeente, Waterschap, Rijkswaterstaat en tomeloze inzet van leden van de watersportvereni-

De vernieuwde (oude) haven in Ouddorp. ging is in het afgelopen half jaar hard gewerkt aan een - voor iedere bezoeker - zichtbare opknapbeurt van de oude haven. Palen, loopdekken / steigers alles is in deze aanpak meegenomen. Meer dan 2000 manuren zijn ingezet om de haven voor de komende tijd weer functioneel te kunnen maken. En als de klus dan, op een kleine afronding na, voltooid is betekent dat aanleiding om het resultaat in de schijnwerper te zetten.

Duurzaam Portefeuillehouder Van der Vlugt was blij met de goed ingevulde samenwerking. Zelfs trots, omdat de investering in tijd naar voren kon worden gehaald en nu kan worden opgeleverd. “ Het leefbaar houden van deze voorzieningen is belangrijk. Zeker in deze tijd nu de watersport onder druk staat. Met elkaar is hier kwaliteit tot speerpunt verheven. Ook een duurzame jachthaven. Met mogelijk op 18 mei

De onthulling van het Welkom bord door Remco Hoek en Arend-Jan van der Vlugt. bij de landelijke toekenning van de blauwe vlaggen ook een vlag voor de vernieuwde Ouddorpse (oude) haven. In ieder geval ligt dit onderwerp al bij de jury op tafel verzekerde Van der Vlugt. Ligplaatsen In het clubhuis, waar tot voor de sluiting van de Brouwersdam, de reddingsboot was gestationeerd, werd de ceremonie enthousiast

onder de leden beleefd. In de oude en nieuwe jachthaven in Ouddorp aan het Grevelingenmeer is ruimte voor 175 ligplaatsen. Vaste ligplaatsen voor leden, maar ook ruimte voor passanten. De vernieuwde (oude) haven heeft een diepgang van 2 meter. Er zijn talrijke faciliteiten waaronder verhuur van fietsen. Het clubhuis biedt een prachtig uitgezicht op de Grevelingen.


12 In beeld

Geslaagde Tulpenwandeltocht 2017 GOEREE-OVERFLAKKEE Zaterdag was het zover: in alle vroegte, rond de klok van 8.00 uur vertrokken de eerste wandelaars voor de langere afstanden van de traditionele Tulpenwandeltocht. Meer dan 1000 wandelaars zouden later op de dag volgen. Tekst en foto’s: Adri van der Laan

Hoewel het bij de start van de eerste deelnemers nog een klein beetje regende was het de rest van de dag puik wandelweer: een fris windje, wat wolken en heel veel zon. De ideale omstandigheden voor de tulpen om zich in volle glorie te tonen. En daar werd door de deelnemers volop van genoten. De organisatie spreekt van een “Bijzonder geslaagde dag”. Aan deze zesde editie van de Tulpenwandeltocht namen 1091 wandelaars deel. Dit waren er maar liefst 400 meer dan het aantal van vorig jaar. Naast de wandelaars namen er 156 fietsers en scootmobielers deel

aan het evenement. Verder waren er twaalf rolstoelrijders en hun begeleiders onder de deelnemers. Zij reden de route rondom Manege Oostmoer bij Stad aan ‘t Haringvliet. De route van de rolstoelers en scootmobielers is door de organisatie uitgezet in nauwe samenwerking met zorginitiatief Paulina.nu. Het totaal aantal deelnemers kwam op 1.270 te staan. Vorig jaar liepen en reden 833 deelnemers de tocht. Natuurlijk voerde de Tulpenwandeltocht zoveel mogelijk langs de tulpenvelden, die op deze zaterdag er prachtig bij lagen. De wandelaars genoten van de verschillende kleuren die zich langs de route ontvouwden. Wie aan de Tulpenwandeltocht deelnam had de keus uit verschillende afstanden: de 17, 25 en 40 kilometerlopers vertrokken vanaf het terrein van ASV en AV Flakkee aan de Van Pallandtpolder. Voor de tocht van 11 kilometer, waaraan uw verslaggever deelnam, werden de deelnemers naar het startpunt gebracht met bussen. Ze werden ‘gedropt’ aan de Watergatseweg aan de rand van het

natuurgebied ten zuidwesten van Stad aan ‘t Haringvliet. Door het waterrijke gebied ging het langs de tulpenvelden richting de eerste stempelpost: Manege Oostmoer. Vervolgens ging de tocht richting Middelharnis om na de stempelpost bij de modelvliegtuigbouwers van Modelvliegclub SDGO, via De Vliegers richting de finish te gaan. De combinatie van tulpen en natuurgebieden was perfect. Ook dit jaar wordt de opbrengst van de tocht weer besteed aan twee eilandelijke goede doelen: de aanschaf van een AED met bijbehorende kast voor het Rode Kruis Goeree-Overflakkee. Het apparaat komt aan het nieuwe gebouw aan de Marnix Gijsenstraat in Sommelsdijk te hangen. Het andere goede doel is het surfproject voor kinderen met een beperking in Ouddorp. De opbrengst en officiële overhandiging van de cheque zal binnenkort gebeuren. De datum voor de zevende Tulpentocht is al bekend: 14 april 2018.

Foto: Wilko van Dam


WOENSDAG 19 APRIL 2017

13

Foto: Eric Mol

Foto: Wilko van Dam

Foto: Wilko van Dam

Kijk bij de Boer trekt veel publiek GOEREE-OVERFLAKKEE - Vrolijke Jerseykalfjes, zoevende molens, felgekleurde tulpen en galopperende paarden. Tijdens Kijk bij de Boer op Tweede Paasdag vertelden agrarische ondernemers hun verhaal aan het grote publiek. Er is veel animo voor het evenement. Alleen al op het bedrijf van familie Breen, in de polder van Goedereede kwamen een paar duizend mensen een kijkje nemen. Bij het bedrijf van familie Dogterom bij Oude-Tonge mochten bezoekers tulpen plukken in de speciale pluktuin. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Op de kinderboerderij van Hernesseroord konden kinderen knuffelen met dieren en paaseitjes zoeken. Bij Manege Oostmoer reed de huifkar en stapten kinderen voor het eerst op een pony voor een ritje. Bij de molen in Goedereede werden er pizza’s gebakken in een houtgestookte oven. Bij het melkveebedrijf van familie Peijnenburg in Oude-Tonge zijn ze trots op Wendy, deze koeiendame heeft al 100.000 kilo melk gegeven. Mensen die wilden ontdekken waarom witlof nu precies wit is konden terecht bij handelskwekerij van Rossum in Ooltgensplaat. De molen in Stad aan’t Haringvliet viel op door de vrolijk versierde wieken. Bij familie Kardux in Melissant stalen oude tractoren de show. Bij maatschap de Jong in Ouddorp zijn ze ontzettend veelzijdig, daar telen ze sierfruit, aardappels, gladiolen en nog veel meer. Tijdens het evenement leren volwassenen allerlei nieuwe dingen over het reilen en zeilen in de polder, kinderen genieten van de ruimte en kijken vol verbazing naar de machines en de dieren. Kijk bij de Boer is een evenement voor iedereen.


14 Nieuws

WOENSDAG 19 APRIL 2017

Natuurmonumenten luidt weidevogelalarm GOEREE-OVERFLAKKEE Op de eerste dag van de lente luidde Natuurmonumenten het Nationaal weidevogelalarm. De reden: het gaat bedroevend slecht met de weidevogels in ons land. Bekende iconen onder de weidevogels als de grutto, scholekster, veldleeuwerik en kemphaan zijn zo zeldzaam geworden dat ze op de rode lijst van ernstig bedreigde diersoorten staan. Jan Roodhart, boswachter en weidevogelexpert, van Natuurmonumenten: “Het Nederlandse open weidegebied is van groot belang voor het voortbestaan van de weidevogels, maar de vogels hebben het erg zwaar bij ons. Als wij er hier niet in slagen om de daling te stoppen, is het straks echt doodstil in de Nederlandse weiden. We kunnen die daling stoppen, maar dan moet er echt boter bij de vis. Staatssecretaris van Dam pleitte onlangs voor extra geld voor onderzoek, prima uiteraard, maar de vogels hebben alleen een kans van slagen als er op korte termijn juist geld wordt vrij gemaakt voor extra weidevogelbeheer. Veel tijd hebben ze niet meer, daarom luiden wij het weidevogelalarm.”

gels alleen de verantwoordelijkheid is van een handjevol boeren en afhankelijk is van subsidie. Weidevogels zijn immers in belangrijke mate afhankelijk van Nederland: onze grasrijke delta is de perfecte uitvalsbasis om te broeden en de jongen vliegvlug te krijgen. Willen we de weidevogel ook voor onze kinderen en kleinkinderen behouden, dan moeten we echt nu in actie komen.”

De Kievit, één van de weidevogels die bedreigt wordt.  Veranderingen landbouw De voornaamste problemen voor de weidevogels zijn de veranderingen in de landbouw. In de praktijk: lage waterstanden en veel mest in de weides. Dat is goed voor de boeren die, daardoor eerder en vaker kunnen maaien. Maar slecht voor de eieren en jonge kuikens van de weidevogels die door de vroege maaibeurten, begin mei, het loodje leggen. Bovendien leven er te weinig insecten in de eentonige weilanden om de jongen te voeden. Een kuiken eet duizenden insecten per dag. Bloemrijke weilanden, die goed gedijen bij een hoog water-

Foto: Natuurmonumenten, Dick Klees

peil en schaars gebruik van mest, zijn daarom van levensbelang voor de jonge weidevogels. Ook door de uitbreiding van onder andere steden en de bijbehorende infrastructuur en de daarmee gepaard gaande toegenomen verstoring, is broedgebied van weidevogels verloren gegaan. In totaal verdween er sinds 1990 ruim 150.000 hectare grasland. Dat is een daling van ruim 14 procent. Agrarisch natuurbeheer Sinds 1 januari 2016 werken boeren gezamenlijk aan weidevogelbeheer. In plaats van maatregelen die

Het kantoor van FidesWonen is van 24 april t/m 5 mei 2017 geopend tot 12.00 uur. In de middag zijn wij gesloten maar kunt u wel op afspraak bij ons terecht.

donderdag 27 april en vrijdag 28 april is ons kantoor de gehele dag gesloten.

Langeweg 10, 3241 KA Middelharnis Postbus 9, 3240 AA Middelharnis Tel: 0187-890400 www.fideswonen.nl, info@fideswonen.nl

Design: Sfa Print bv

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN TIJDENS DE MEIVAKANTIE

door individuele boeren worden getroffen, maken ze samen een gebiedsplan en stemmen daar de maatregelen en doelen op af. Het beheer en dus ook het resultaat, zou daardoor effectiever en succesvoller moeten worden. In de praktijk blijkt dit niet, slechts op enkele locaties is de situatie stabiel. Het totaal aantal boeren dat aan agrarisch natuurbeheer doet (en daarvoor subsidie krijgt) is gedaald van 40.000 naar 16.000. De gebieden waar ze dit doen zijn bovendien kleiner. Jan Roodhart, Natuurmonumenten: “Het kan niet zo zijn dat de toekomst van de weidevo-

Nationaal alarm Met het ‘weidevogelalarm’ als actie vraagt Natuurmonumenten aandacht voor de penibele situatie van deze typisch Nederlandse vogels zo kenmerkend voor het authentieke Nederlandse boerenland. Er is hoop voor de weidevogel. Jan Roodhart: “In de weidevogelgebieden van Natuurmonumenten broeden nog relatief veel weidevogels dankzij het weidevogelvriendelijke beheer, waarin laat maaien en behoud van bloemrijke graslanden belangrijke speerpunten zijn. Daarnaast proberen wij met de aankoop van extra hectares natuurgebied het leefgebied van de weidevogel uit te breiden en goede samenwerking met boeren die open staan voor weidevogel vriendelijk beheer. Samen laten we zien dat het kan en dat geeft iets van hoop voor de rest van Nederland.”

Wij organiseren van

maandag 24 april t/m zaterdag 6 mei 2017 een collecte voor de CF Stichting. Cystic Fibrosis (ook wel bekend als taaislijmziekte) is een aangeboren aandoening die (vooralsnog) niet te genezen is. Hierbij nog een korte uitleg over CF. Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporteert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen met CF is het slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren. • CF is één van de meest voorkomende erfelijke aandoeningen met een beperkte levensverwachting. • De gemiddelde levensverwachting ligt momenteel rond de veertig jaar. • CF is een slopende ziekte, omdat de klachten steeds ernstiger worden naarmate iemand ouder wordt. • Je wordt geboren met CF. 1 op de 4.750 pasgeborenen in Nederland heeft CF. Elk jaar worden in Nederland ongeveer 40 baby's geboren met CF. Dat is dus ongeveer 1 baby per week. • Sinds 1 mei 2011 is CF opgenomen in de hielprik. • Wereldwijd zijn er meer dan 70.000 mensen met CF, waarvan ruim 30.000 in Europa. In Nederland hebben ongeveer 1.500 mensen CF. Wij komen collecteren van maandag 24 april t/m zaterdag 6 mei 2017. Hierbij willen wij alle collectanten alvast bedanken voor hun inzet tijdens deze collecte.


Nieuws

WOENSDAG 19 APRIL 2017

15

Kwarteeuw Auto Bakker in Dirksland DIRKSLAND - Voor Auto Bakker in Dirksland is 2017 een jubileumjaar. Gestart in februari 1992, viert het bedrijf nu zijn 25-jarig bestaan. Bovendien is de huidige eigenaar, Cornelis Bakker, twaalf en een half jaar in het autobedrijf werkzaam. Veel is er veranderd in de branche. Vooral als het gaat over autotechniek. Onveranderd bleef echter de wijze waarop Auto Bakker er voor z’n klanten wil zijn.

auto gereed.” Maar boven alles staat het persoonlijke contact met zijn klantenkring. “Ik wil m’n klanten kénnen, maar ook moeten m’n klanten míj kennen, dat ze me weten te vinden als ze me nodig hebben. Daarom wil ik het bedrijf bewust kleinschalig houden, anders raak ik het persoonlijke klantencontact te veel kwijt.”

Door Hans Villerius

Cornelis Bakker (32) nam 1 januari 2015 het bedrijf over van z’n vader, Cees. Die begon, na eerst jaren in loondienst in de autobranche werkzaam te zijn geweest, in 1992 een eigen garagebedrijf en werd in Dirksland Seat-dealer. Het bedrijf vestigde zich aan de Nijverheidsweg en is daar nog steeds te vinden. Seat-dealer is Auto Bakker niet meer. Nu kunnen klanten er terecht voor alle merken nieuwe en gebruikte auto’s. En natuurlijk voor onderhoud en reparatie aan zowel personenauto’s, bedrijfsauto’s als campers. “Wat we willen is gewoon een ‘ouderwetse’ garage zijn, waar vakwerk, persoonlijke aandacht en een

Cornelis Bakker (l.) en zijn team. Achteraan in ‘t midden Cees Bakker,  die het bedrijf 25 jaar geleden oprichtte. vriendelijk praatje heel gewoon zijn, en waar geen onverwachte kosten worden gepresenteerd”, zegt Cornelis. “Een echte dorpsgarage dus, maar met de knowhow van 2017, inclusief de nieuwste techniek.”

Foto: Hans Villerius

Persoonlijk contact Cornelis vindt het ontzettend belangrijk dat iedereen supertevreden is over Auto Bakker. “Goede service gaat daarom heel ver bij mij: kan niet, bestaat niet!” Daarin wil hij zich ook duidelijk onder-

scheiden. “Klanten moeten meteen geholpen worden als ze voor ‘n kleinigheidje met hun auto langskomen. En mocht het verhelpen van een probleempje toch wat langer lijken te gaan duren, dan staat er voor de klant gewoon een leen-

Zoekservice Wat de verkoop van auto’s betreft, onderscheidt Auto Bakker zich ook met een zoekservice. “Voor wie een specifiek automodel wil, ga ik actief hiernaar op zoek. “Klanten geven een verlanglijstje waar hun ideale auto aan moet voldoen en daarmee ga ik aan de slag. Het is een heel aantrekkelijke service, waarbij ik alleen auto’s selecteer waar ik zelf volledig achter kan staan, zodat er geen onaangename verassingen wachten.” “Alles moet goed zijn”, zo vat Cornelis het samen: “de auto, het contact met de klant, de service, het gepleegde onderhoud of de uitgevoerde reparatie. Ofwel: Zorgeloos van A naar B, Auto Bakker Dirksland helpt u hiermee!” Zie voor meer informatie www.autobakkerdirksland.nl.

JAAR 1992 - 2017

ONDERHOUD, REPARATIE & APK

Periodiek onderhoud scheelt kosten

BANDEN & VELGEN

Weer snel en zonder problemen op weg

SCHADEHERSTEL & RUITREPARATIE, AIRCOSERVICE Alsof er nooit iets is gebeurd

IN- / VERKOOP NIEUWE & GEBRUIKTE AUTO’S De betrouwbare occasion

25 jaar

geleden

Nijverheidsweg 2 - Dirksland - T. 0187 605 055 - autobakkerdirksland.nl


16 Kernactiviteiten DIRKSLAND Oranjebingo SVIK

Voor ‘t eerst Girlsday bij Woongoed GO

MIDDELHARNIS - Het was voor de eerste keer dat Woongoed GO Stichting SVIK organiseert op doneraan meedeed en wat de woningderdag 20 april een bingo in de Viccorporatie betreft was het zo’n toriahal aan de Philipshoofjesweg geslaagde happening dat ze ‘t 57a. Er zijn mooie geldprijzen te voor herhaling vatbaar noemde: winnen. De aanvang is 19.30 uur en de Girlsday die vorige week donde zaal is open vanaf 19.00 uur. derdag 13 april gehouden werd. Tijdens de Girlsday, een dag die landelijk jaarlijks wordt gehouden, kunnen meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar kennismaken met werken in een technisch beroep, de ICT of bèta. Woongoed GO was door Zaterdag 22 april is er weer rom- de landelijke organisatie gevraagd melmarkt in de Victoriahal aan de eraan mee te doen en dat deed Philipshoofjesweg 57a. De markt is Woongoed graag. Voor de twaalf van 10.00 tot 15.00 uur. Er zijn 80 meiden van de RGO die er dondertafels in twee grote hallen. De entree dagmorgen te gast waren, had de is gratis. Voor de markten in mei en corporatie een afwisselend projuni zijn nog enkele plaatsen vrij: 1 gramma samengesteld. Natuurlijk tafel voor 5.00; 2 tafels voor 7.50. werd eerst verteld wat Woongoed De vier kramen zijn 15.00 per stuk. GO is en doet. Daarna werd aan de Opgeven kan via 0620213165. hand van filmpjes getoond hoe het in de praktijk is om een technisch ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! beroep te beoefenen. Verder werd ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! nagedacht over duurzaamheidsONBETWIST DE APK-SPECIALIST! vraagstukken. Ze werden geprikkeld om actief mee te denken over hoe je een seniorenwoning moet bouwen: welke voorzieningen zouden die moeten hebben? Er werd APK ZOALS HET BEDOELD IS een kijkje genomen in een bouwproject aan de Margrietstraat in Middelharnis, met name naar welke duurzame technieken vandaag de dag in woningen worden toegepast. En tijdens een afsluitende quiz werd getest wat er van deze morgen was blijven hangen bij de dames. Op een groot scherm kwamen de quizvragen voorbij, die via de smartphone beantwoord moesten worden. Die stonden weer in verbinding met het grote scherm, zodat meteen gezien werd wie de meeste goede antwoorden gaf. En mooi: aan het eind van de ochtend Op zaterdag 13 mei 2017 organi- lieten drie meiden weten door deze seert LEeF (Ladies Event Flakkee) Girlsday best geïnteresseerd te zijn voor de derde keer een interkerkelij- geworden in een technisch beroep. Daar was het nou net voor bedoeld! ke vrouwendag. Het thema dit jaar (Door Hans Villerius) is ‘Bijbels verantWOORD’. Spreekster en schrijfster Marianne Grandia zal onder andere vertellen over de macht van woorden. Daarnaast zijn er verschillende workshops, en de overbekende gebreide sokken, samenzang en is er ruimte voor koek, jam, kaas, vers gebakken vis ontmoeting. Dit jaar wordt de vrou- en prachtige foto kaarten worden wendag georganiseerd in ‘het Tref- verkocht. Op het terras buiten of punt’ in Stad aan ‘t Haringvliet. De binnen geniet u van verse koffie of dag begint om 15.00 uur (inloop thee met zelf gebakken cake of koek. vanaf 14.30 uur) en is rond 22.00 Er zijn leuke prijzen te winnen bij de uur afgelopen. Kaarten á €20,- vijver met vissen en de verschillen(inclusief eten en drinken) zijn te de verlotingen, waaronder een comkoop bij Boekhandel Akershoek pleet ingericht poppenhuis en een (Ouddorp), Boekhandel v.d. Boom goed gevulde boodschappenmand. (Sommelsdijk) en Country at Home Het “Scharrelloodsje” is helemaal (Dirksland). Meer informatie over gevuld met mooie tweedehandsarLEeF is te vinden op de Facebook- tikelen. Een groot aantal mooie 2e pagina: www.facebook.com/vrou- hands boeken is op voorraad. De wendagGO. opbrengst is bestemd voor de Hervormde gemeente van Herkingen.

Rommelmarkt Victoriahal

GOEREEOVERFLAKKEE Vrouwendag LEef

HERKINGEN Lenteverkoping Op zaterdag 29 april wordt de jaarlijkse lenteverkoping gehouden door vrouwenvereniging “Niet in eigen kracht”. De verkoping vindt plaats bij de Hervormde Kerk in Herkingen. Van 9.30 tot 12.30 uur is iedereen heel hartelijk welkom in en rond verenigingsgebouw “de Fontein” en in “het Scharrelloodsje”, Scharloodijk 35. Handwerken zoals mooie handdoeken, schortjes

MELISSANT Verkoping door vrouwenvereniging De jaarlijkse verkoping, gehouden door de vrouwenvereniging van de Ger. Gem. te Melissant vindt plaats in verenigingsgebouw ‘de Poort’, Voorstraat 14 op zaterdag 22 april,

van 10.00 tot 14.30 uur. Er wordt onder andere vers gebakken vis, snoep, cadeauartikelen, groente, fruit en kaas verkocht.

MIDDELHARNIS Kleedjesmarkt Bosseschool Vrijdag 21 april is er van 13.30 tot 15.15 uur weer een “kleedjesmarkt” op het plein van de Bosseschool. De leerlingen van de Bosseschool kunnen voor 2 euro een plekje “huren” op het plein, waar op een kleedje spullen verkocht kunnen worden. De opbrengst van de verkochte spullen is voor de kleedjeshouders zelf, de huur van het plekje is voor de Bossebieb. Hiermee kan men de wisselcollectie boeken uitbreiden, zodat er nog meer mooie, spannende en leuke boeken in de Bossebieb te vinden zijn. Er worden ook enkele activiteiten op het plein aangeboden, zoals het Rad van fortuin, de Fiep-bus en verkoop van koffie/thee en koek.

Kofferbakverkoop De Oranjevereniging Middelharnis/ Sommelsdijk (OVMS) organiseert aankomende Koningsdag op 27 april a.s. een “supergezellige dag” in het centrum van Middelharnis. Na het grote succes van vorig jaar, zal er weer een heuse kofferbakverkoop zijn onder aan d’n Diek. Op het Zandpad is zoals altijd ruimte voor de kleedjesverkoop van de kinderen. Het Beneden Zandpad is gereserveerd voor de kofferbakverkoop, waar men eigen waren mag verkopen. Commerciële verkoop of voedingswaren mag niet. Voor maar € 10,00 ben je zeker van een mooi plekje om je auto te parkeren en de kofferbak te openen en de gehele inhoud lekker te kunnen verkopen. Aan melden kan via het mailadres info@ovms.nl.

NIEUWE-TONGE Reünie NTVV Op zaterdag 22 april is er op sport-

complex ‘de Kopernis’ een grote reünie bij voetbalvereniging NTVV. Alle (oud-)leden, bestuursleden, trainers/coaches, vrijwilligers, begunstigers/sponsors, supporters en belangstellenden worden heel hartelijk uitgenodigd om elkaar weer eens te ontmoeten, herinneringen op te halen en er samen een gezellige middag/avond van te maken. Iedereen is welkom. Allen die NTVV een warm hart toedragen hopen dat deze reünie door zoveel mogelijk oude bekenden en overige belangstellenden bezocht zal worden. Het programma is als volgt: 13.30 uur Voorwedstrijd NTVV/ Herkingen E; 14.30 uur NTVV 1 DVV 1; 17.30 uur Warm/koud buffet met aansluitend een feestavond. Indien dit nog niet is gebeurd wordt u, i.v.m. de catering, verzocht u nog snel aan te melden via: c.roijers@ chello.nl

Psalmzangavond met bovenstem Op zaterdagavond 22 april zal er een psalmzangavond met bovenstem worden gehouden in de Hersteld


WOENSDAG 19 APRIL 2017

OOLTGENSPLAAT Rommelmarkt 22 april wordt er in Inleveren spullen Zaterdag ‘Den Hoogen Caemer’ rommelmarkt gehouden. Het wordt weer rommelmarkt gezellig met veel nieuwe artikelen Elke zaterdag in april is er gelegenheid om goede verkoopbare spullen en mooie tweedehands kleding in te leveren voor de rommelmarkt van 6 mei van de Hervormde Gemeente. Grote meubelen en computers kan men niet gebruiken. Voor het inleveren kunt u terecht van 10.30 uur tot 12.00 uur (Prinses Amaliapad 7).

OUDDORP Samen zingen Op de zaterdag na Pasen is er weer een zanguur in de Doopsgezinde Kerk. Onder leiding van dhr. Wijnand Tanis worden er Psalmen en Johannes de Heerliederen gezongen, begeleid door het orgel. Vanuit de maandelijkse zangavond is er al jarenlang een band met een kerkelijke gemeenschap in de Oekraïne. Hiervoor wordt een collecte gehouden. Zaterdag 22 april van 19.30 tot 20.30 uur, Dorpstienden 3 in Ouddorp.

Oase Fair Voor de derde keer op rij houdt diaconaal gastenhuis de Oase te Ouddorp de Oase Fair. Op zaterdag 22 april a.s., van 9.30-16.00 uur, met vele standhouders en ruim opgezet op het terrein van Bloemenkwekerij Klepper, Oudelandseweg 27 te Ouddorp. Met een keur aan standhouders, diverse activiteiten én een royaal aanbod om de inwendige mens van het nodige te voorzien, is de Oase Fair niet alleen een gezellig uitje voor het hele gezin, maar met uw bezoek steunt u de Oase ook. De toegang is gratis en er is volop parkeergelegenheid. Hervormde Kerk van Nieuwe-Tonge, Westdijk 37. De avond begint om 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur. Het thema van deze avond is: ‘de Koning’. De psalmen zullen worden omlijst met het zingen van de bovenstem door Vereniging Bovenstem Ouderkerk a/d IJssel. Organist op deze avond is de heer Arie van der Vlist. Ds. De Greef zal de opening, sluiting en de inleidingen op de psalmen verzorgen. De collecte is bestemd voor de aflossing van het kerkgebouw. Ook al zal er een collecte gehouden worden voor de onkosten.

Verkoping Op woensdagmiddag 10 mei hoopt vrouwenvereniging ‘Rhodé’ van de Gereformeerde Gemeente een verkoping te houden in samenwerking met de zendingscommissie. De verkoping begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Er is o.a. te koop: eigengemaakte lekkernijen, groente fruit, Jemako schoonmaakartikelen, boeken en bloemen. Ook aan de kinderen is gedacht. Voor een klein prijsje kunnen ze cupcakes versieren. De verkoping wordt gehouden aan de Oranjestraat 17.

Youth Event Na een eerste dienst in de serie “Een Leven met God” staat de volgende alweer voor de deur. Op 23 april is de tweede dienst, dit keer met het thema een leven met God: ‘De weerspiegeling’. De spreker op deze avond is Joop Gottmers. En de aanbidding wordt geleid door All4one. De dienst begint om 18.30 uur in de kerk van de Doopsgezinde gemeente aan de Dorpstienden.

SOMMELSDIJK Bingo O-G-O Zaterdag 22 april is er een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. De bingo is om 19.30 uur in het wijkgebouw van De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/ thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes voor € 6.50 per ronde. Daarnaast nog negen extra prijsjes en in de pauze een verkoop van twee extra rondes allebei € 1.00 per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

17

Edudelta horeca bij Toptalentengala

zoals kleding, kaarsen, sieraden, tassen, sjaals, boeken, Kika, hobby spullen, gehaakte en gebreide artikelen en rommelmarktspullen. Er is een leuke verloting van een boodschappenpakket(ten). Verder wordt er vers gebakken vis verkocht. De markt is van 10.00 uur tot 16.00 uur.

STELLENDAM Zeemanszending bij Caleido Vanavond, woensdag 19 april, is Felix Henrichs van SCFS (Seamen’s Christian Friend Society) uitgenodigd door Inloop Caleido. Hij zal iets vertellen over zijn werk wat hij mag doen in de havens van Rotterdam. De stichting heeft als doel het brengen van het evangelie in het bijzonder aan zeelui. Dit doet zij door middel van het verspreiden van bijbels, boeken, tijdschriften, enz. en door persoonlijk gesprek. Verder proberen ze contact te houden, vaak via internet, met de zeelui en willen hen tot steun zijn in hun persoonlijk leven. De avond begint om 19.30 uur. Vervoersprobleem? bel: 06-23506507. Inloop Caleido wordt gehouden in verenigingsgebouw De Rank aan de Bosschieterstraat.

DEN HAAG/MIDDELHARNIS - Op zaterdag 8 april vond het ‘Toptalentengala’ plaats in het Museon in Den Haag en was er na afloop een feestelijk galadiner in de Ridderzaal. 150 Nederlandse toptalenten uit het voortgezet onderwijs werden deze dag door staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker in de schijnwerpers gezet. De kersverse Skills Talents kampioenen 2017 ‘Horeca’ van Edudelta College Middelharnis werden ook door staatssecretaris Sander Dekker uitgenodigd om bij deze selecte groep aanwezig te zijn. Joëlle Buth, Rik Melissant en Silena de Bakker van Edudelta

hadden de smaak te pakken en namen de uitnodiging van staatssecretaris Sander Dekker met open armen aan. Zij namen deel aan de ‘Masterclass gastronomie’ en zijn de keuken in gegaan onder leiding van niemand minder dan Niven Kunz. Niven (35) is medeoprichter van Dutch Cuisine, waarbij de Nederlandse keuken internationaal op de kaart wordt gezet. Niven is met zijn Michelin sterrenrestaurants meerdere malen uitgeroepen tot ‘Beste Groenterestaurant van Nederland’ en won onlangs de ‘Restaurant Award 2017’! Joëlle, Rik en Silena keerden na het feestelijke galadiner in de Ridderzaal huiswaarts en met weer een hele ervaring rijker. Het was een leuke en vooral leerzame dag!

Expositie Kaartenhuis MIDDELHARNIS - Van 22 april tot en met 19 mei wordt een expositie ‘Kaartenhuis’ gehouden. Dit is een duo-expositie van Danny van de Griend en Renate van Opdorp. In deze surrealistische expositie dagen de kunstenaars elkaar uit, om buiten de voor hen bekende ‘paden’ te treden, wat betreft het proces en onderwerp. “Het idee was om elkaar Carte Blanche te geven, wat betreft de invulling van deze tentoonstelling. Dit heeft geresulteerd in een fantasierijk en kleurig geheel”. Kaartenhuis is een tentoonstelling met lef en onverwachte, verassende elementen. “Ontdek de symboliek; de verwijzingen naar verval, dreiging, kans

en hoop. De combinatie met wel en niet bestaande elementen, het vervreemdend karakter van de werken, doet denken aan het magisch realisme en neigt zelfs naar het sur-

realisme”, aldus de kunstenaars. Expositie Kaartenhuis is te zien van zaterdag 22 april tot en met vrijdag 19 mei 2017. Fotografie, diorama’s en tekeningen. Opening: Vrijdagavond 21 april, om 19.30 uur. De expositie wordt gehouden in Atelier Havenhoofd 1 Middelharnis. Zie ook www.atelierhavenhoofd1.nl Openingstijden: Iedere woensdag en donderdag van 12.30-16.30 uur. Vrijdag van 9.30- 12.30 uur. Gedurende de expositie op de volgende zaterdagen: Zaterdag 22 april: 9.30-12.30 uur; Zaterdag 29 april: 9.30-12.30 uur; Zaterdag 6 mei: 9.30-12.30 uur; Zaterdag 13 mei: 9.30-12.30 uur. En op afspraak: info@renatevanopdorp. nl / info@dannyvandegriend.com

Nacht van Gebed GOEDEREEDE - Aanslagen in Egypte eisten de levens van zeker 45 koptische christenen. Niet alleen in Egypte is er veel geweld tegen christenen. Tienduizenden christenen in Irak sloegen op de vlucht voor Islamitische Staat. Ze wonen verspreid over de hele wereld. En in Nigeria werden opnieuw meisjes en vrouwen door Boko Haram ontvoerd. Wat is hun toekomst?

“Dit is slechts een greep uit de nieuwsberichten van de afgelopen tijd. Het geweld tegen christenen neemt toe. We kunnen ons nauwelijks voorstellen wat voor impact dit heeft op de lokale kerk. Toch kunnen we een verschil maken in het leven van vervolgde christenen. Landsgrenzen en gevangenismuren belemmeren het gebed niet. Uw gebed heeft impact op de vervolgde kerk! Bid mee tijdens Nacht van Gebed van 16 op 17 juni in de hervormde kerk te Goedereede. De Nacht begint om 20.00 uur en duurt tot 0.00 uur. U kunt er ook voor kie-

zen om een deel van de nacht mee te bidden. Schuif gerust aan!” aldus de organisatoren van de Nacht van Gebed. Tijdens de nacht luistert men naar verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen we hen door gebed. Zodra het programma definitief is, volgt nog nader bericht. Neem voor vragen contact op met: Coen Slurink (cwslurink@hotmail. com; 0187-490626) Meer informatie: www.opendoors.nl/nacht


Groen Recycling Goeree-Overflakkee BV Wie Komt GRGO BV versterken? We zijn op zoek naar;

Kraanmachinist voor rups/mobiele kraan en een Shovelmachinist Wat vragen wij? Je bent in hoge mate zelfstandig Je hebt gevoel voor techniek en bent flexibel Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel Je draagt bij aan een veilige werkomgeving Voor meer informatie over ons bedrijf verwijzen wij u naar onze website: www.GRGOBV.nl Intresse in deze functie? Graag je reactie naar: Groen Recycling Goeree Overflakkee B.V. t.a.v. de heer P Tieleman p/a Noordlandsedijk 1a 3255 LL Oude Tonge of per mail: info@grgobv.nl voor informatie: Tel 0187-657053

Hanse Staalbouw heeft circa 150 werknemers in dienst, verdeeld over kantoor, productiehal en montage. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn dan ook VCA** gecertificeerd. De sfeer binnen het bedrijf is informeel, de samenhang en betrokkenheid onder het personeel is groot. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat we gezamenlijk een sterk verhaal maken; dag in, dag uit!

Wij groeien...

Groei jij met ons mee? Wegens de groei van ons bedrijf zijn wij per direct op zoek naar:

• Uitvoerder Bouw/Industrie • Meewerkend voorman montage • Montagemedewerkers • Werkvoorbereider • Meewerkend machinist verreiker • Leerlingen BBL Ga voor meer informatie en solliciteren naar:

Het bestuur van Stichting Christelijke Peuterspeelzaal “Prinses Amalia” nodigt gegadigden uit om te solliciteren naar de vacature van

werkenbijhansestaalbouw.nl

Peuterleidster/VVE-coördinator Met ingang van D.V. 1 augustus 2017

Wij vragen: · De grondslag van de Stichting (Gods Woord en de Drie Formulieren van Enigheid) te onderschrijven; · Meelevend lid te zijn van een van de reformatorische kerken in Nederland; · Een afgeronde opleiding SPW-4 (SAW) of HBO (Pedagogiek/Pabo); · Een VVE certificaat of de bereidheid dit te behalen; · Een certificaat voor taaltoets niveau 3F; · Een diploma kinder-EHBO; · Een enthousiaste en gemotiveerde inzet. Wij bieden: · Werk als peuterleidster voor in ieder geval 4 dagdelen inclusief optreden als VVE-coördinator; · De mogelijkheid om dit voor een half jaar uit te breiden met 2 dagdelen; · Een fijne werkomgeving in het gebouw van de School met de Bijbel “Koningin Beatrix”; · Salariëring volgens de CAO Kinderopvang; · Een ondersteunend en stimulerend bestuur. Inlichtingen te verkrijgen bij: Mevr. M. P. Klepper – van Huizen, hoofdleidster, bereikbaar tussen 20.00-20.30 uur op tel. 0187-680646 of per mail m.klepper@smdbkonbeatrix.nl en info op website www.smdbkoninginbeatrix.nl/psz-prinses-amalia. Sollicitaties uiterlijk 5 mei 2017 richten aan Het Bestuur van de Stichting Christelijke Peuterspeelzaal “Prinses Amalia”, bij voorkeur per e-mail aan a.kasteleijn@smdbkonbeatrix.nl.

De Weel 13 • Nieuwerkerk • 0111 641 333 • www.hansestaalbouw.nl

hanse + staal een sterk verhaal


Sámen werken aan het welbevinden van cliënten? In een modern gebouw met de nieuwste technieken? Spreekt dit je aan? Dan zoeken we jou!

Voor woonzorglocatie Ebbe en Vloed in Oude-Tonge, onderdeel van CuraMare, zoeken wij

VERZORGENDE IG/MMZ EN VERPLEEGKUNDIGEN

Diverse contracturen mogelijk. Kijk op www.werkenbijcuramare.nl voor meer informatie of neem contact op met locatiemanager Yvonne de Waal of teammanager Wijnand den Hertog op 0187 64 18 44.

OOK UW VACATURE in Eilanden-Nieuws, op de website en Facebook? Ook uw vacature in Eilanden-Nieu ws?

Voor onze woonlocaties Refugium te Sommelsdijk en Elkersweide te Dirksland zijn wij per direct op zoek naar een oproepkracht voor de functie van

Zorgkundige coac h m/v Inhoud van de functie: Het betreft een contract voor de periode van ben je verantwoordelijk één jaar. Als zorgkundige voor de uitvoer van coach op oproepbasis de zorg volgens het hierop. Tevens ben je aanspreekpunt zorgplan en rapporteert voor de zorgverlening Je houdt het zorgdossier aan de individuele van cliënt. het leveren en verantwoorden de cliënt actueel en bent integraal verantwoordelijk van zorg op maat. voor Je hebt: • minimaal MBO SPW 4-niveau; • diploma A-verpleegkundi ge (niveau 4), ziekenverzorgen of Z-verpleegkundi de/verzorgende IG ge is een pré; (niveau 3) • een professionele attitude; • affiniteit met mensen met (meervoudige) beperkingen en de • goede sociale en ouderenzorg; communicatieve vaardigheden. Je bent: • in staat zelfstandig te werken; • flexibel en creatief; • bekend met digitale gegevensverwerking.

Je krijgt:

• ruimte voor zelfstandigheid en flexibiliteit; • een boeiende functie in een professioneel • salariëring volgens team; de CAO gehandicaptenz org (FWG 40).

Informeer 0187 - 47 10 20

www.eilandennieuw

s.nl/vacatures

Schriftelijke sollicitatie vóór 20 jan. 2016 richten aan: Sjaloom Zorg Aanvullende informatie: afdeling P&O Christina Wolfert (regiomanager) Watertoren 20 telefoon: 06 – 57223077 3247 CL Dirksland Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 27 januari a.s. Gelijktijdig interne en externe werving.

Bij voorkeur reageren per e-mail: m.reijnders@sjaloomzorg.nl

ONDERHOUDSMONT

BloembollenbedrEUR

Komt u ons een

ijf Stad aan ’t Haringvlie t

handje helpen?

CuraMare woonzorgloca met drie kleinschalige tie Geldershof in Dirksland start Wij zoeken vrijwilligerswoongroepen voor bewoners met januari 2016 dementie. die willen helpen zoveel mogelijk om op deze woongroepen de sfeer van thuis te creëren. Vindt u het leuk om te helpen bij het bereiden van maaltijden, helpen - en ondersteunen bij koffiedrinken bij en andere activiteiten? Heeft u affiniteit met ouderen en zoekt u een zinvolle Dan zoeken we u. tijdsbesteding? Wij bieden u • Reiskostenve rgoeding • Verzekering en vrijwilligersov ereenkomst • Contact met andere vrijwilligers • Jaarlijks een vrijwilligersavond met buffetmaaltijd Belangstelling? Voor meer informatie managers: Marieke of aanmelden neemt u contact op met de teamPanis en Tineke Maliepaard op telefoonnumm 0187 60 20 55. er

Voor ons bloembollenbed rijf in Stad aan ’t medewerker die Haringvliet zijn wij het bedrijf komt op zoek naar een technische vlak. versterken! Je allround wordt hét aanspreekpunt op het Functieprofiel: Je wordt verantwoordelij k voor het onderhouden de onderneming. en repareren van Daarnaast houd het je, je bezig met Het gehele jaar door kleine aanpassingen machinepark van de machines. Naast ben je tevens verantwoordelij k voor het oplossen aan de machines. van de tulpenbollen.deze werkzaamheden werk je ook mee in de teelt van storingen aan en de verwerking Functie-eisen: - Affiniteit met de agrarische sector. - Bekend met technische - Ervaring met onderhoud werkzaamheden. - Bij voorkeur woonachtig aan machines. - Een flexibele instelling. op of rond Goeree-Overflak kee. - In het bezit van een rijbewijs B. - Enige ervaring met - Bij voorkeur een trekkerwerkzaamheden. technische of agrarische opleiding op Mbo werk- en denkniveau. Wij bieden: - Een zeer afwisselende, leuke en uitdagende - Een baan voor functie binnen een de groeiende onderneming. medewerker binnen toekomst waarin je jezelf kan ontwikkelen tot - Uitstekende primairede bloembollensector. een allround en secundaire arbeidsvoorwaa - Wij bieden een rden. fulltime baan en dienstverband. bij gebleken geschiktheid kans op een vast Contactpersoon: Voor meer informatie kun je contact opnemen Mobiel: 06 - 10 31 met: Jessica Sol 96 44 en je kunt van AB Zuid-Holland je sollicitatie sturen naar email: jsol@abzuidhol land.nl.

+ doorplaatsing naar www.eilandennieuws.nl/vacatures

Friese witjes en tableaus!

+ doorplaatsing op facebook.com/eilandennieuws

Informeer 0187 - 47 10 20

Portugese cementtegels, ontelbare mogelijkheden!

of mail naar info@eilandennieuws.nl

SECUUR OP UW AUTO ÉN OP UW PORTEMONNEE! KIJK OP SECUUR OP UW AUTO www.securaautoservice.com ÉN OP UW PORTEMONNEE!

APK. ONDERHOUD. REPARATIE. APK. ONDERHOUD. BANDEN.REPARATIE. Mogen weBANDEN. u ook verwelkomen als TEVREDEN KLANT?

Mogen wevanaf u ook verwelkomen APK 29,95 all in!als TEVREDEN KLANT? Stationsweg 18, Oude Tonge info@securaautoservice.nl

APK vanaf 29,95 all-in!

0187-645381 Stationsweg 18 B, Oude Tonge info@securaautoservice.com 0187-645381

KIJK OP www.securaautoservice.com

ACTIE:

Marokkaanse zelliges, verkrijgbaar in 24 kleuren! A. Huizer Emmalaan 8, Dirksland info@huizerwitjes.nl 0622645533/0187601844

Gratis APK bij

ACTIE: onderhoudsbeurt Gratis APK bij onderhoudsbeurt

Bezoek onze website voor veel meer mogelijkheden!


20 Nieuws

WOENSDAG 19 APRIL 2017

Charity Diner Rabobankteam draagt bij aan deelname Roparun GOEREE-OVERFLAKKEE Het Paasweekend ligt achter ons, maar daarvóór waren de dertig leden van Team 287 van Rabobank Het Haringvliet al lang en breed gericht op het komende Pinksterweekend. Dan hopen ze - voor de eerste keer - deel te nemen aan de Roparun, om een financiële bijdrage te leveren aan de strijd tegen de ziekte kanker. Tekst en foto’s: Hans Villerius

Natuurlijk willen ze niet met lege handen aankomen. Voor deelname aan de Roparun zijn ze gehouden voor € 2.500 aan lootjes af te nemen en die te verkopen, maar ze gaan voor veel meer: € 30.000 hebben ze zich ten doel gesteld. En op verschillende manieren zijn ze bezig dit bijeen te brengen. Zoals het Charity Diner, in combinatie met een veiling, vorige week woensdagavond in Brasserie ‘t Vingerling te Middelharnis, die samen netto alleen al € 3.000 opbrachten. Diner Zo’n zestig gasten hadden zich aangemeld voor het Charity Diner. Op de bovenverdieping van de sfeervolle brasserie wachtte hun een viergangendiner. Een culinair hoogstandje uit de keuken van ‘t Vingerling en geserveerd door leden van Team 287, die de hele avond flink gelopen hebben om de opeenvolgende dinergangen op en van tafel brengen. Na een amuse waren dat gerookte zalmrolletjes, gevuld met ei, en twee groene asperges in een bijpassend sausje als voorgerecht. Daarna een romig aspergesoepje met krokante ham. Als hoofdgerecht lamshaasjes met risotto en enkele groentesoorten en mooie frites. Een palet van desserts vormde het nagerecht. Uit eigen omgeving Een kwalitatief hoogstaand menu was het, waarvan de ingrediënten afkomstig waren van leveranciers uit eigen omgeving: Goeree-Overf-

lakkee en de Hoeksche Waard. Een stukje duurzaamheid dus. “Dat past ook helemaal bij één van de ideële doelstellingen van de Rabobank: de voedselproblematiek op aarde meehelpen oplossen”, zo gaf directievoorzitter Renata Brabander van Rabobank Het Haringvliet voor aanvang van het diner aan. “Het Charity Diner van vanavond verbindt de boeren van Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard aan onze Rabobank Foundation, het maatschappelijke fonds van de Rabobank om mensen in eigen land en daarbuiten te helpen investeren in zelfredzaamheid.” Hart onder de riem Ook topatlete Nelli Cooman, al

23 jaar één van de ambassadeurs van de Roparun, was kort aanwezig om het woord te richten tot de organiserende teamleden, ze te complimenteren met hun initiatief en ze een hart onder de riem te steken. En dat kunnen ze wel gebruiken. Immers, niet alleen het voorbereiden van hun deelname aan de Roparun is al een hele uitdaging, zo vertelt medeorganisator Jan Verhage van Rabobank Het Haringvliet, maar natuurlijk wacht hun tijdens de run de fysieke en mentale opgave om binnen 48 uur in estafettevorm de afstand tussen Rotterdam en Parijs te overbruggen, ruim 500 kilometer, hetzij te voet hetzij op de fiets. “Het is dan vier uren op en vier uren af ”, zegt

Verhage, die binnen Team 287 de functie van teamcaptain vervult. “Met eigen navigators, technische mensen, mensen die voor het eten zorgen, een coördinator die van de deelnemers de slaaptijden in de gaten houdt en of ze op tijd en voldoende eten, medische verzorging, het hoort er allemaal bij. Alles regel je als deelnemend team zelf en alle taken dóen we ook zelf. Op de medische verzorging na, die moet professioneel zijn.” Veiling Ze hebben er zin in met z’n allen en dat was op de avond van het Charity Diner al voelbaar. Ook tijdens de veiling, die Rabobankmedewerker Erik Bakker op enthousiaste wij-

ze dreef. Diverse stukken werden bij opbod verhandeld. Zoals een autopoetsbeurt, ook vanbinnen, door Axxi Auto. Verschillende tegoedbonnen voor een diner voor twee, zoals bij restaurant De Zeemeeuw en restaurant Zoet of Zout, beide te Stellendam. Een complete kaas van Kaasboerderij Mulder. Een doos, ofwel zes flessen, Hoeksche Wodka. Viermaal een high tea voor twee. Een roestvrijstalen set elektrische peper- en zoutmolen. En een voetbalshirt van Dirk Kuyt. De veiling leverde € 1.605 op en het diner € 1.400. Zowel het diner als de veiling werden mogelijk gemaakt door verscheidene bedrijven die de nodige producten sponsorden.

Presentatieavond kerkorgel Rehobôthkerk Sommelsdijk SOMMELSDIJK - Na enkele maanden te hebben gezwegen zal het kerkorgel van de Rehobôthkerk in Sommelsdijk op dinsdag 25 april 2017 officieel worden gepresenteerd. De afgelopen drie maanden is er groot onderhoud aan het orgel uitgevoerd door Orgelmakerij Reil uit Heerde, waarbij het orgel zowel technisch alsook klank-technisch is aangepakt. Zo zijn o.a. de handklavieren en het pedaalklavier gerestaureerd en zijn de tongwerken van hoofdwerk, rugwerk en pedaal nage-

noeg vernieuwd. Verder zijn twee labiaalregisters gewijzigd en is de intonatie van het gehele orgel aangepast aan de kerkruimte. Door deze aanpassingen heeft het orgel enorme grondtoon gekregen. De totaalklank is geheel in balans gekomen, waardoor het orgel ademt en straalt als nooit tevoren.

Reil, zal een toelichting geven op de uitgevoerde werkzaamheden. Na afloop is er een hapje en een drankje. Er wordt een collecte gehouden ten bate van het orgel. Gemeenteleden en belangstellenden worden van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen. De aanvang is 19.30 uur.

Tijdens de presentatieavond op 25 april zal het orgel bespeeld worden door de organisten van de Rehobôthkerk. Er zal orgelliteratuur en koraalmuziek ten gehore worden gebracht en er is veel ruimte voor samenzang. Hans Reil, directeur van Orgelmakerij

Op zaterdag 6 mei 2017 wordt er vanaf 14.00 uur tot circa 16.00 uur een open speelmiddag georganiseerd waarbij gemeenteleden en belangstellenden de mogelijkheid krijgen om o.l.v. één van de vaste organisten zelf het kerkorgel te bespelen.


Nieuws

WOENSDAG 19 APRIL 2017

21

Cocaine Anonymous Holland nu ook op Goeree-Overflakkee MIDDELHARNIS - Sinds kort komt er iedere woensdagavond een groep mensen bij elkaar in het JAC, het is een zelfhulpgroep voor verslaafden. Ze doen dit volgens de bewezen succesvolle methode van Cocaine Anonymous.

zichzelf buiten discussies en ze geven er geen aanleiding toe. Het hoofddoel is om bevrijd van coke en alle andere geestveranderende middelen te leven en om anderen te helpen bij het vinden van die vrijheid. Ze gebruiken het twaalf stappenprogramma, omdat dat heeft bewezen dat het werkt.

Door Adri van der Laan

Aan het deelnemen aan de avonden zijn geen kosten verbonden, wel is er ruimte voor een vrijwillige bijdrage in de kosten, zodat de groep onafhankelijk kan blijven en de huur van de ruimte kan bekostigen alsook de koffie en de gebruikte literatuur.

Een woordvoerder van Cocaine Anonymous (CA) legt uit dat de methode overgenomen is van de organisatie Anonieme Alcoholisten (AA), die ook draaien volgens het concept van de zelfhulpgroepen aan de hand van het twaalf stappenplan. In Nederland heeft de CA nu 93 van dit soort groepen. “Het is een groep voor verslaafden die geleid wordt door verslaafden”. De enige voorwaarde voor lidmaatschap is het verlangen om te stoppen met het gebruik van cocaïne en alle geestveranderende middelen,” legt de woordvoerder van de organisatie uit. Hij zelf is ervaringsdeskundige, maar al twee jaar nuchter, zoals hij het noemt. Hij heeft ervaren wat zijn jarenlange (21 jaar) verslaving met mensen doet en wat voor invloed bijvoorbeeld het gebruik van cocaïne heeft op een verslaafde en zijn omgeving. Ook weet hij goed wat het is om aan een CA-groep deel te nemen. Als we hem vragen naar het doel van deze groepen, is het antwoord kort: “Weer nuchter worden en nuchter of clean blijven”. De groepen zijn bestemd voor een ieder die zich zorgen maakt over de hoeveelheden drugs die hij of zij gebruikt. Doorgaans

De woordvoerder van Cocaine Anonymous benadrukt dat - ondanks dat de naam anders doet vermoeden - gericht is op het beëindigen of voorkomen van alle verslavingen, dus ook die van alcohol. weten zij in hun achterhoofd dat ze verslaafd zijn. Zelf de verslaving onder controle krijgen lukt niet, vaak na herhaaldelijke pogingen om te stoppen. Mocht je nu twijfelen of je zelf verslaafd bent, dan staat er op de website www.ca-holland.org een handige zelftest. Volgens de woordvoerder van CA is het dan een goed idee om eens bij een zelfhulpgroep binnen te lopen. Hij weet uit eigen ervaring dat iemand die gebukt gaat onder een verslaving vaak een eenzaam bestaan lijdt. Hij of zij vervreemdt zich van zijn omgeving en komt steeds meer in een isolement terecht. Het leven lijkt alleen maar gericht op de verslaving en het verkrijgen van de middelen.

Juist in die situatie is het belangrijk om op een positieve manier in contact te komen met lotgenoten. “Het doel van de zelfhulpgroepen is om te komen tot volledige nuchterheid. We doen dit aan de hand van het twaalf stappenplan, wat is overgenomen van de Anonieme Alcoholisten en aansluit bij de situatie van de verslaafde”, legt de woordvoerder uit. Zijn ervaring is dat, als men regelmatig de avonden bezoekt en het stappenplan volgt, deze methode succesvol is. “Ik ben niet alleen zelf twee jaar nuchter, maar ik ken ook veel mensen die al jaren nuchter zijn door het deelnemen aan deze groepen”.

Drempel? Volgens de woordvoerder kan de stap naar een CA-groep voor sommige mensen wel groot lijken. Men kan, zeker in een plattelandsgebied, schaamte hebben en bang zijn voor herkenning. Hij begrijpt dat er van deze gevoelens kunnen zijn, maar men hoeft hier niet mee te zitten “want de mensen die komen zijn allemaal verslaafd en bovendien is de privacy gewaarborgd en men kan deelnemen in volledige anonimiteit”, aldus de zegsman van CA, die zelf ook anoniem door ons geïnterviewd wordt. Hij benadrukt dat de zelfhulpgroepen volledig onafhankelijk zijn. Ze zijn niet verbonden aan kerken, sekten, politieke of hulpverlenende instanties. Ze houden

Informatie Ieder woensdagavond is er een bijeenkomst van 19.30 tot 20.45 uur in het Jongerencentrum aan de Molenweg 28 (tegenover de Lidl). Belangstellenden kunnen gewoon langskomen; eerst bellen mag ook. Voor meer info: www.ca-holland.org, hulp- en infolijn: 06 1019 2770, info@CA-holland.org

Goereese vis placemats brengen 250 euro op voor De Klup STELLENDAM - Voor de derde editie van De Week van de Goereese Vis in 2016 maakten de basisschoolleerlingen van OBS ‘t Stellegors in Stellendam onder leiding van kunstenares Mirian Zimmerman schitterende schilderijen van vissen en vissersboten. Van de mooiste schilderijen zijn speciale placemats gemaakt en werden tijdens De Week van de Goereese Vis verkocht in de restaurants en bij de kantoren van VVV Goeree-Overflakkee. Een deel van de opbrengst is geschonken aan Stichting De Klup. Tijdens de laatste bowlingavond in Recreatiecentrum De Staver van de bowlingklup seizoen 2016-2017 mocht het bestuur een geldbedrag van €250,- in ontvangst nemen. De Klup is erg blij met dit mooie bedrag dat gebruikt zal worden om

in 2018 het 30-jarige bestaan van De Klup te vieren met een onvergetelijke dag voor de deelnemers. Stichting De Klup is sinds 1988 actief is op Goeree-Overflakkee op het gebied van vrijetijdsbesteding t.b.v. mensen met een verstandelijke beperking van 18 jaar en ouder. Het speerpunt van De Klup is de deelnemers een fijne, leuke en plezierige activiteit aanbieden in hun vrije tijd. Er zijn 5 klups actief, dit zijn de: Bowlingklup, wandelklup, soosklup, kompjoeterklup en kookklup. Het aantal deelnemers bedraagt 83 personen en de begeleiding is in handen van 28 vrijwilligers. Zij zijn verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoer van de activiteiten. De deelnemers betalen een kleine bijdrage om deel te nemen aan de klupactiviteiten en verder draait De Klup geheel op eigen kracht.


WEKEN

BIJ SLAAPBOULEVARD KWAKERNAAT

HÄSTENS

AUPING

ONTVANG EEN UNIEKE VANMOOF FIETS BIJ AANKOOP VAN EEN HÄSTENS BED

ONTVANG KUSSENS EN EEN DEKBED NAAR KEUZE T.W.V. €579,- BIJ UW NIEUWE AUPING BOXSPRING

WONDERLAND

TEMPUR

EEN HOOFDBORD CADEAU BIJ EEN WONDERLAND BOXSPRING COMBINATIE

HOE HOGER UW MATRAS, HOE HOGER DE KORTING! TOT €620,VOORDEEL OP UW MATRASSEN

BOONSWEG 7, 3274 LH BLAAKSEDIJK | T: 0186 - 60 13 55 | SLAAPBOULEVARD.NL AUPING

HÄSTENS

PULLMAN

TEMPUR

ULTIMA

NOLTE

HÜLSTA

SWISSFLEX


23

Karel van Wageningen vijfentwintig jaar als zelfstandig vrachtwagenchauffeur op de weg SOMMELSDIJK - Of het een Volvo was, weet hij niet zeker. Feit is dat Karel van Wageningen als klein jochie op school al een vrachtwagen tekende met zijn eigen naam erop. Het bleek geen droom, want nu, vele jaren later, rijdt hij al vijfentwintig jaar in zijn eigen vrachtwagen. Volvo nummer vijf. Door Kees van Rixoort

Op 1april jl. is het jubileum gevierd met familie, vrienden en relaties. Exact vijfentwintig jaar na de start als zelfstandig transporteur: 1 april 1992. Een mop was het zeker niet. Wel een sterke wens, die Karel van Wageningen dus al van jongs af aan had. “Ik zit al mijn hele leven in het transport”, zegt de jubilaris op een vrije zaterdagochtend in zijn woonhuis te Sommelsdijk. “Toen ik elf jaar was begon ik bij transportbedrijf Taale al met auto’s wassen. Later ben ik er in de garage gaan werken en ik heb er, na het behalen van mijn rijbewijs, ook nog acht jaar gereden.” Om in 1992 dus de stap naar zelfstandigheid te zetten. Hij wist dat hij een goede chauffeur was en hij bleek ook aanleg te hebben voor het ondernemerschap. “Als je het vijfentwintig jaar volhoudt, mag je dat wel zeggen, denk ik.” Nu is Van Wageningen Transport wel een vrij overzichtelijke onderneming. Het is altijd bij één vrachtwagen gebleven. Collega’s, die in dezelfde tijd voor zichzelf begonnen, groeiden naar een wagenpark van vijf, zes tot soms wel honderd auto’s. “Ik zag daar de meerwaarde niet van. Als je gaat doorgroeien, ben je zelf altijd de sluitpost. Nu is het vrij simpel: als ik vakantie heb, staat de auto stil.” Vijfentwintig jaren op de weg vormen uiteraard een periode met ups en downs. “Toen

ik in 1992 begon was er net een economische crisis achter de rug. Na drie maanden ben ik bij mijn opdrachtgever gestopt, omdat de gemaakte afspraken niet werden nagekomen. Maar ach, het is een klein wereldje en via via wist ik wel weer aan werk te komen. Zo is het eigenlijk steeds gegaan. Toen er zoveel Oost-Europese chauffeurs kwamen, was het rijden op de lange afstand niet meer interessant. In juli 2007 ben ik hiermee gestopt. Na een paar jaar containers te hebben gereden op de kortere afstanden, rijd ik nu alweer sinds januari 2012 voor BLS.” Van Wageningen heeft zijn auto ervoor moeten laten ombouwen, want wat BLS laat ver-

voeren zit in een tankcontainer. “Diermeel, pvc - alles wat door een slang gaat, maar geen vloeistof.” De rijafstanden zijn de laatste jaren afgenomen. Reed Karel van Wageningen in het verleden gerust tot voormalig Joegoslavië, tegenwoordig is de bestemming doorgaans te vinden in Duitsland, België en (soms) Noord-Frankrijk. Vier uur rijden, dat is wel het maximum. Vrijheid “Het mooie van mijn werk is de vrijheid. Ik ben eigen baas en ik kan alles zelf regelen. Als chauffeur en als ondernemer. Of het eenzaam is? Ja, maar door de kortere rijafstan-

den heb je tegenwoordig vaker een praatje op de fabriek. Ik heb het ook altijd over ‘wij’ en ‘ons’. Dat wij-gevoel, dat vind ik wel belangrijk”, zegt Van Wageningen, die in al die jaren nauwelijks verkeersongelukken heeft meegemaakt. Alleen de aanrijding met een kippenkop op een Duitse snackwagen is het vermelden waard. Dat hij er nog vijfentwintig jaar aan vastplakt is niet te verwachten. Het laden en lossen maakt het beroep best zwaar. Maar iets anders had hij niet gewild: een vrachtwagen met daarop Van Wageningen Transport. Zoals op die kindertekening…

Artistieke trailer voor Plaats bestratingsbedrijf OOLTGENSPLAAT - Een nieuwe trailer achter je truck, da’s een mooie aanwinst. Maar voor J & J van Gurp Erf- en sierbestrating te Ooltgensplaat mocht ‘t best nóg mooier worden. En dat gebeurde ook, en wel op artistieke wijze. Door Hans Villerius

Hans van Gurp wilde graag iets moois op de zijkanten van z’n nieuwe trailer, iets niet alledaags. Toen enkele jaren geleden van de schuur die aan hun woning is vast gebouwd de mendeuren werden verwijderd en er een nieuwe entree werd gemaakt, werd boven de nieuwe rechte deuren de ronding van de vroegere deuren met hout dichtgetimmerd. Het zou een tijdelijke oplossing zijn, in afwachting van wanneer een originelere oplossing bedacht zou worden. En die oplossing kwam er. Het werd een grote fraaie tekening. Tot de kennissenkring van Hans en Nel van Gurp behoren Kees en Abra van Dam, ook uit Ooltgensplaat. En Kees kan geweldig tekenen. Al vanaf z’n kinderjaren doet ‘ie dat. Hij heeft er ook lessen in gevolgd en heeft

oog voor velerlei detail. Het leek Hans en Nel fraai om de dichtgetimmerde toog van de vroegere mendeuren te voorzien van een originele prachtige tekening van Kees’ hand. En

Kees vond ‘t helemaal prima. Hij bedacht zelf het tafereel voor de tekening: een man die in een tuin een tegelpad aan ‘t leggen is, vóór hem een hoopje straatzand met een schop erin, achter hem een kruiwagen en hier en

daar een stapeltje tuintegels. Er staat niet bij of die bij Van Gurp gekocht waren, maar dat zal ongetwijfeld wel. Als opzet maakte Kees in acht weken tijd er een drieluik van, die inmiddels bij Hans en Nel in huis hangt. Om de toog van de vroegere mendeuren op te vullen werd van de drie panelen één geheel gemaakt, dit in sepiatinten afgedrukt, en dat vormt sindsdien een fraaie blikvanger boven de entree naar het kantoor van Van Gurp. Maar sinds vorige week dinsdag ook aan beide zijkanten van Van Gurps nieuwe trailer, hier weer als drieluik en nu in Delfts blauwe tinten aangebracht, geheel in harmonie met de blauwe kleur van truck en trailer. Kees van Dam wist daar alleen nog niets van af. Pas toen de trailer helemaal klaar was werden hij en z’n vrouw uitgenodigd om te komen kijken, vorige week dinsdagavond. En perplex stond Kees. “Tjoengejoenge…! Daer gae ‘k geweun van zwêete… Traenen in m’n oagen… Ik krîeg ‘t geweun ‘n beetje benauwd…!”, zei hij voor zich heen toen hij rondom de trailer het resultaat aan het bewonderen was. En ook Hans van Gurp is in z’n schik met z’n nieuwe artistieke trailer, want met zoiets unieks rondrijden, dan word je wél gezien!


hecklist

Vakantie c

en TE HUUR IN ZEGVELD. Handdoek t or Uniek gelegen op po as ZEGVELD. TEPHUUR IN ZEGVELD. Medicatie een eiland in hetop Uniek gelegen Camera eilandnabij in het GroeneeenHart Oplader éme r c d an r b Groene Hart e nabij Zonn Nieuwkoopse Plassen. keringspas Zorgverze Nieuwkoopse Plassen. Plassen. VanuitVanuit Hortensia Eiland tant geld Eiland Hortensia Eiland Con Bent u opzoek naar een bungalow midden in wandel en wandel volop volop fiets-fietsen wandel de natuur met een rustgevende omgeving? mogelijkheden. Info. 06 --55 32 Info. 0606 55-39 39 3639 3236 32 Dan is bungalow “De Ahrend” in Ommen, de mogelijkheden. Info. 5536  Veel rust, bungalow die u zoekt! Bungalow is geschikt  Veel rust, voor 6 personen. Bel naar 055-5415108 voor natuur en privacy. www.hortensiaeiland.nl www.hortensiaeiland.nl meer informatie. natuur en privacy. www.hortensiaeiland.nl

OMMEN, 2-8 persoons vakantiehuis, voorzien van alle comfort, gebruik van wifi, fietsen, wasmachine, droger. Scherpe all in prij dus geen bijkomende kosten. Meer info zen, www.juniperus.nl of tel. 0622608798.

NIEUW IN VIERHOUTEN! Heerlijk huisje aan de heide, veel privacy en direct aan het fietsroutenetwerk! Gaat u voor natuur, cultuur en leuke stadjes deze zomer? Boek dan nu op www.parelopdehei.nl. Graag tot ziens in Vierhouten!

DRENTHE, EXLOO: Geniet in de elk seizoen van een gezellige SCHONE VAKANTIEBUNGALOW met grote privétuin. APRIL EN MEI EXTRA KORTING! Warm welkom en vertrouwd! GRATIS gebr. WIFI. Vaat-/wasm., kindermeub., uitstekende boxspringbedden. Schitt. fiets-/ wandelomg. bos/hei. Rook-/huisd.vrij. Veel extra’s. www.schonebungalow.nl of tel.nr. 0591-513947 (broch.).

Drijber, Drenthe - 4-6 persoonschalet

TE HUUR - Volledig ingericht chalet te huur op gezellige Boerderijcamping. voor 6 personen op camping BergGeniet in dit mooie chalet, van rust, ruimte zicht te Ommen. Prachtig uitzicht op en natuur. Uitermate geschikt voor fietsliefhebbers en gezinnen met kinderen. de Regge.TE HUUR VOLLEDIG INGERICHT CHALET VOOR 6 PERSONEN Verhuur gehele jaar moge-

lijk. Voor inlichtingen 06 - 29118005 OP CAMPING BERGZICHT TE OMMEN

www.vacarechalet.nl

PRACHTIG UITZICHT OP DE REGGE VERHUUR GEHELE JAAR MOGELIJK VOOR INLICHTINGEN 06 29118005

Wij maken uw dak en muren weer als nieuw!

Voor de behandeling

Holland Tel: +31 113 56 75 82 Mob: +31 650 89 67 96 E-mail: info@hc-dakbehandeling.nl

Na de behandeling

De behandelingen die wij verzorgen: • Het dak schoonmaken en impregneren (5 jaar garantie) • Het dak schoonmaken, impregneren en coaten (10 jaar garantie) • Het dak schoonmaken, impregneren, coaten en glazuren (12 jaar garantie) • Het is ook mogelijk om de bestaande kleur van uw dak te wijzigen (keuze uit div. kleuren) • Het vernieuwen van daken (inclusief platte daken) • Reinigen, impregneren en stralen van muren. • Reinigen van bestratingen • Coaten van garagevloeren (keuze uit c.a. 150 kleuren) • 10 jaar lang je bestrating onkruidvrij!

w w w. h c - d a k b e h a n d e l i n g . n l


Varia

WOENSDAG 19 APRIL 2017

Geslaagde uitvoering De Vrolijke en Dwarse Fluiters

25

MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen) Stichting ZIJN

GOEREE-OVERFLAKKEE MBVO staat voor Meer Bewegen Voor Ouderen. Steeds meer onderzoek wijst uit dat bewegen erg belangrijk is wanneer je fit en gezond ouder wil worden. Bewegen is niet alleen goed voor het lichaam maar ook voor de geest. Bewegingsactiviteiten bevorderen de gezondheid en het welbevinden.

MELISSANT - Op 13 april 2017 hebben De Vrolijke en Dwarse Fluiters een geslaagde uitvoering gegeven. Dit muzikaal optreden vond plaats op het podium in de grote zaal van de Melishof te Melissant. De Vrolijke Fluiters Club werd gevormd door de volgende blokfluitleerlingen: Sjanne Herweijer, Marlien Herweijer, Machteld van der Wielen en Anna Reijersen van Buuren. De dwarsfluitleerlingen waren Annelore de Leeuw en Larissa Schaaf. De uitvoering werd gepresenteerd door docente M. de Lange-van Buren. Na een door het publiek goed gewaardeerd, afwisselend programma bleek dat vier deelnemers de tweejarige blokfluitcursus hadden volbracht. Zij ontvingen daarvoor het Vrolijke Fluiters Certificaat. Na de uitvoering kregen alle deelnemers een mooie bloem en konden tevreden terugkijken op een geslaagd optreden. Informatie over muziekles op blokfluit, dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hobo en piano is verkrijgbaar bij Fam. De Lange. Ook voor het laten stemmen van uw piano kunt u hier terecht. Bel 0187-602620 of mail naar aj-delange@kpnmail.nl .

Behalve dat MBvO mensen aanzet tot bewegen heeft MBvO ook een ontmoetingsfunctie. Stichting ZIJN organiseert op verschillende locaties MBvO activiteiten. Maandagmorgen: MBvO van 09.15-10.00 uur in ‘t Centrum, Ooltgensplaat. Maandagmiddag: MBvO van 13.30 uur -14.30 uur in Ons Dorpshuis, Nieuwe Tonge. Maandagmiddag: Yoga van 13.4514.45 uur in Bommelstee, Den Bommel. Dinsdagmorgen: Dans

van 9.45-10.30 uur in het Infocentrum, Oude-Tonge. Woensdagmiddag: Koersbal van 13.00-15.00 uur in Dorpstienden, Ouddorp. Woensdagavond: Yoga van 19.3020.30 uur in de Keet, Langstraat Achthuizen. Donderdagmiddag: MBvO van 13.30-14.15 uur in het Wijkcentrum, Middelharnis. Donderdagmiddag: MBvO van 14.00-15.00 uur in het Therapie en Bewegingscentrum, Goedereede. Donderdagmiddag: Volksdansen van 14.30-15.15 uur in het Wijkcentrum, Middelharnis. Donderdagmiddag: MBvO van 15.4516.30 uur in het Infocentrum, Oude-Tonge. Donderdagmiddag: Koersbal van 14.00-16.00 uur in ‘t Centrum, Ooltgensplaat. Vrijdagmorgen: Koersbal van 09.00-11.00 uur in het Infocentrum, Oude-Tonge. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Marja van der Welle, telefoonnummer (0187) 64 13 44 of via e-mail: m.vanderwelle@zijngo.nl.

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! Ben Fabert nieuwe voorzitter UVV Goeree-OverflakkeeONBETWIST

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

GOEREE-OVERFLAKKEE Met ingang van 1 april is de heer Ben Fabert de nieuwe voorzitter van de UVV Goeree-Overflakkee. Hij volgt Caroline Goedegebuur op, die tijdens de jaarvergadering van 14 maart 2017 voor het laatst de leiding had. Het bestuur is blij dat met de komst van de heer Ben Fabert de vaca-

ture in het bestuur is ingevuld. Bij velen op het eiland is de heer Fabert bekend van een modezaak in Middelharnis. Daarnaast heeft hij in diverse organisaties bestuurlijke ervaring opgedaan. Ben is enthousiast over het werk van de UVV: “Het gerucht ging dat de UVV zou stoppen. Gelukkig is dat niet waar. Bijna 300 vrijwilligers zijn actief met allerlei activiteiten om

(zoals de missie vermeldt) ‘het leven van kwetsbare mensen te veraangenamen’. Ik wil mij er de komende jaren met mijn medebestuursleden voor inzetten dat onze vrijwilligers dat kunnen blijven doen. Samen met de instellingen kunnen we zorgen voor een aantrekkelijk aanbod van activiteiten en diensten op diverse locaties op Goeree-Overflakkee. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Het werk verrijkt je leven.”

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Bibliotheek zoekt vrijwilligers MIDDELHARNIS - Voor een aantal nieuw op te zetten activiteiten is de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta op zoek naar vrijwilligers. Wie interesse heeft in onderstaand vrijwilligerswerk, kan een email naar Gerdie Schellevis, gschellevis@bzhd.nl Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta wil een voorleesactiviteit voor jonge kinderen (en hun ouders) opzetten, wat steeds plaatsvindt op zaterdagmorgen tussen 10:30 en 11:45 uur. Programma: Voorlezen van een prentenboek en aanbieden van een verwerkingsopdracht (eenvoudig knutselwerkje, kleurplaat of iets dergelijks). En natuurlijk een kopje koffie / thee voor de ouders! Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is op zoek naar een aantal vrijwilligers die op toerbeurt deze activiteit

wil (helpen) voorbereiden en uitvoeren. Er wordt gestreefd naar een team van 4 tot 6 vrijwilligers.

Christelijk nieuwsblad op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,48 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Verder is men op zoek naar vrijwilligers voor Klik&Tik- cursus; basisvaardigheden op de computer. Binnen Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta wordt het computerprogramma Klik&Tik gegeven; Hierbij leer je je computerbasisvaardigheden. Denk hierbij aan: typen, email versturen, het internet op, sociale media etc. Aan de hand van een vastgesteld programma gaat elke cursist op zijn/haar eigen tempo aan de slag.

Redactie

Voor de begeleiding van deze cursisten zijn we op zoek naar computervaardige vrijwilligers die assistentie willen verlenen tijdens de cursus. Cursusdata en tijden worden in overleg vastgesteld.

Lid NNP

• Hoofdredacteur: Martijn de Bonte, tel. (0187) 471022 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl

Abonnementen vrijdageditie

Abonnementsprijs: € 36,- per jaar; Postabonnement: € 96,- per jaar; Alleen vrijdag postabonnement: € 71,- per jaar; Digitaal abonnement: € 28,50 per jaar. Opzeggingen schriftelijk vóór 30 november Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING NL16 INGB 0000167930 Rabobank NL59 RABO 0342001108

Dromen en discussie over het Haringvliet

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


VERKOCHT

VERKOCHT

OUDDORP WILG 5

OUDDORP ALEXANDERPARK 104

GOEDEREEDE

OUDDORP

€ 198.000,-

€ 184.500,-

K.K.

K.K.

HOOFDPOORTPLANTSOEN 13

JONKERSTEE 215

Perfect afgewerkte gezinswoning

Zeer vrij gelegen recreatiewoning

106 m2 perceel

449 m2 perceel eigen grond

Instapklaar, perfect voor starters

2 slaapkamers, meerdere mogelijkheden

TEL: 0187.68.44.07

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

STELLENDAM ZANDGORSWEG 5

OUDDORP MEEKRAPWEG 2

WEGENS SUCCESVOLLE VERKOPEN NIEUW AANBOD GEVRAAGD!

STELLENDAM

€ 175.000,-

K.K.

MOLENKADE 20 

Volledig verbeterde gezinswoning

113 m2 perceel

Gunstige ligging nabij centrum en strand

NU INCLUSIEF KEUKEN(CHEQUE)

3 slaapkamers

3 slaapkamers

WWW.HAMEETEMANMAKELAARDIJ.NL

Auperle tuinplanten Grote sortering tuinplanten tegen de allerlaagste prijzen! Stek geraniums diverse kleuren, hang en staand

10 voor € 7,50 Lavendel en buxus 20 cm hoog 10

voor € 12,50

Tuingrond 40 liter 3 voor €5,00 Potgrond 40 liter 2 voor €5,00 Stationsweg 30 - Oude Tonge - 06-51792812

Eilanden-Nieuws 19 aprll 2017  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Eilanden-Nieuws 19 aprll 2017  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Advertisement