Page 1

Dinsdag 17 maart 2015

8392

‘Vuurtoren Ouddorp moet bemand blijven’

3

Restaurant zet bakker in het zonnetje

11

Entrez weer open na renovatie

18

Nieuwe toekomst voor oude fabriek

Grote brand GOEDEREEDE - Op zondag 15 maart 2015 ontstond rond 11.00 uur een grote brand bij de Koningspleisterplaats in Goedereede. In het begin van de middag was de brand onder controle en konden de bewoners terug naar hun woningen. Er is geen asbest vrijgekomen. Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker van de gemeente Goeree-Overflakkee was ter plaatse en richtte het woord tot de bewoners in verenigingsgebouw Oostdam. Op korte termijn is er een informatiebijeenkomst voor betrokkenen in verenigingsgebouw Oostdam. Datum en tijdstip worden later bekend gemaakt.

Start bouw DOCK187

Bij de krant van vandaag ontvangt u

wonen

Bewaarmagazin

e boordevol woonplezier!

van 2015 | Een uitgave nummer 8 | maart | jaargang 3 |

jaargang 6 -

op flakkee

10

26

biedenenwone

WE

WE

D

RE

N RE

L

D

WERELDS Food | Winebar

Voor jaa mod rs e

KIJK BIJ DE BOER Rode Peren

PASEN Matthaüs Passion

L

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 Zie bijlage bij deze krant (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

maart 2015

NIEUW OP GO Marian Tanis

D

Erf- en sierbestrating

5

N

op 18 maart

Attentie

S

A

STEM

Lees verder op pagina 3.

A

GOEREE-OVERFLAKKEE - De provinciale CDA zal er in de staten voor pleiten om de 25 WM aan waterkrachtenergie in mindering te brengen op de hoeveelheid MW die aan windenergie is afgesproken tussen de gemeente Goeree-Overflakkee en de provincie Zuid-Holland.

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

R

Breng waterkrachtenergie in mindering op windenergie

www.rozima.nl

ST

Die werkzaamheden omvatten vooralsnog het wind- en waterdicht maken van alle delen van het complex, het verwijderen van asbesthoudende onderdelen en het restaureren van

Herbestemming Sinds een jaar of tien is de Ceres in bezit van BPD, voorheen het Bouwfonds, namens wie vrijdagmiddag René Schepers aangaf dat het voor BPD geen dagelijkse kost is om objecten als deze onderhanden te nemen. “In intensieve samenwerking en in overleg met de provincie is echter tot overeenstemming gekomen dat dit gebouw het waard is om geconsolideerd dan wel gerestaureerd te worden en er een herbestemming voor te vinden.” Dergelijke plannen liggen er al langer, maar door de economische crisis die kwam, werd er tot op

heden geen uitvoering aan gegeven. De provincie en het BPD hebben nu echter financiële middelen beschikbaar gesteld voor maatregelen waardoor de Ceres in ieder geval niet verder achteruit zal gaan. Restauratie van het pakhuisgedeelte zal uitgevoerd worden gericht op en in combinatie met herbestemming van het gebouw. Gedacht wordt in eerste instantie aan horeca doeleinden, waardoor de omgeving meer gaat leven en naar verwachting meer ondernemers interesse zullen krijgen om in dit pand activiteiten te ontwikkelen. “We hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken”, zo gaf Schepers vrijdagmiddag aan, “ondanks dat ‘t vandaag vrijdag de 13e is.”

N HET

Door Hans Villerius

het pakhuisgedeelte van de vroegere fabriek. De leiding heeft hierbij Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed (BOEi).

AA

voor verder verval te behoeden en om het pakhuisdeel te restaureren en er een passende herbestemming voor te vinden. Het was daarom dat afgelopen vrijdag 13 maart gedeputeerde Han Weber van de provincie ZuidHolland in Ouddorp te gast was om samen met wethouder Piet Koningswoud een start te geven aan de werkzaamheden die de Ceres uiteindelijk nieuw leven in moeten blazen.

S

OUDDORP - Al 110 jaar lang is aan het Smalle Einde in Ouddorp de voormalige chichoreifabriek Ceres een markant, beeldbepalend pand. Geruime tijd echter verkeert het gebouwencomplex, een rijksmonument, in niet al te beste staat. Scheuren in het metselwerk, berkentakken die van binnen naar buiten groeien dwars door één van de muren heen, een zolder waarvan planken in de vloer ontbreken, en waarschijnlijk zal er nog wel een aantal gebreken op te sommen zijn. Niettemin, dit gebouw vertelt een verhaal, een stuk geschiedenis van het eiland. Daarom staat het, als waardevol gekoesterd, op het punt om vooreerst

Foto: Hans Villerius

D

Wethouder Piet Koningswoud en gedeputeerde Han Weber onthullen het bouwbord aan de Ceres. 

Donderdag 19 maart wordt de start van de bouw van DOCK 187 gevierd. Een bouwproject aan de rand van Middelharnis. Belangstellenden zijn welkom om een kijkje te nemen. Naast het symbolische startsein dat wordt gegeven door wethouder Koningswoud, biedt de bijeenkomst ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan betrokkenen en kennis te maken met toekomstige bewoners. Het programma start op donderdag 19 maart om 15.00 uur op de bouwplaats (ingang nabij de splitsing Anne Franklaan - Joost van den Vondellaan in Middelharnis).

AA

N HET

ST

R

AAN HET STRAND

| Lounge | Beach | Marina | Events De Eco Punt 1, 3353 WWW.WERELDS.NML Ouddorp L/STRAND

PM 3/10/15 4:14

Hoeve Kortsta ert

n goereeoverfl akkee.nl

Sl���i�� a�� ��� �� ���� Oostdijkseweg

Doe een bod op uw droom huis

39 3252 LL Goedereede 0187-492851 www.hoevekortstae rt.nl “heerlijk kokkerellen, vergaderen, en lunchen voor groepen dineren ....”

Middelharnis

T 0187 - 48

72 19 autoherstelbosman.nl

Bezuijen Bemiddelin g

wof8.indd 1

Dit vertelde CDA-kandidaat Ellen Verkoelen vorige week na een bezoek van een CDA-afvaardiging aan de locatie op de Brouwersdam, waar - naar huidige inzichten - in 2020 een getijdencentrale in gebruik kan worden genomen. “Wij juichen deze ontwikkeling en inzet op schone energie van harte toe. Graag willen wij voor dit proces ook bij de bevolking een zo groot mogelijk draagvlak scheppen”. De CDAkandidate deed haar uitspraak mede onder verwijzing naar enerzijds de inspanning van het eiland om in 2020 energieneutraal te zijn en anderzijds op voorschriften van hogere overheden (rijk/provincie) om op Goeree-Overflakkee 72 windmolens te plaatsen. Ook op een ander vlak was er een duidelijke uitspraak van de CDA-provinciale staten-kandidate en wel over de visserij. Zij noemde het onacceptabel dat bijvangst niet op zee teruggebracht wordt in het ecosysteem. Dit is immers het meest duurzaam. Helaas dreigt dit door Europees beleid te worden gedwarsboomd. Dat betekent dat alle vis, dus ook de bijvangst, door de vissers aan land moet worden gebracht. Wij zullen dit visserij aspect via onze CDA-woordvoerster Annie Schreijer in de EVP in het Europese parlement aan de orde stellen”, aldus Verkoelen.  (Door Jaap Ruizeveld)

TWEEDE PAASDAG Kijk bij de Boer 2015 -

(5e editie)

-

Open dag 8 boerderijen en 2 molens Kleurwedstrijd/prijsvraag, met mooie prijzen! Jubileumactie, vind het gouden ei en win een waardebon t.w.v. € 150,-! Compleet gevulde brooddoos voor € 3,50

KIJK, DOE en PROEF, voor het hele gezin!

Kom naar onze

Paasmeubelshow! op 3, 4 & 6 april

Vertrouwd en Dichtbij!

Met unieke aanbiedingen en op 2e paasdag een luxe wijnproeverij

WIJ BESTAAN 95 JAAR!

Schoolstraat 28, Oude Tonge


Middelharnis – Langeweg 164 TE HUUR: GOED GEVENTILEERDE OPSLAGRUIMTE 5 loodsen met een totaal oppervlakte van ca. 2.100 m2. Buitenterrein ca. 3.000 m2. Voor een deel is koeling mogelijk (ca. 600 m2). Gedeeltelijke huur in overleg. Ook voor winterstalling. De opslag is geschikt voor voedingsproducten. Informatie: Dijkers Middelharnis bv, S.M. van Eck, bereikbaar via dijkers@solcon.nl of op werkdagen na 18.00 uur 0187-489325.

Donderdag 19 maart

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat uw naaimachine vakman sinds 1965

MIDDELHARNIS - Diekhuus. Moedige Moeders GO. Avond over ‘communiceren met uw pubers’. Spreker Johan Cahuzak. Aanvang 19.30 uur. Vrijdag 20 maart ACHTHUIZEN - Ons Café. Single beker Dart toernooi. Inschrijven kan tot 15 minu-

www.vlieto.nl Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222

Zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00

HUSQVARNA Sapphire

Betere verlichting, meer handige mogelijkheden voor een perfect resultaat ! De ideale machine voor de veeleisende naaister.

ten voor aanvang toernooi. De kosten bedragen € 5 p.p. Het toernooi start om 20.00 uur.

ga snel naar Zaterdag 21 maart www.brilcentrumkeuvelaar.nl

Zandpad 56 - Middelharnis (0187) 483437

MIDDELHARNIS - Integrale uitvoering Matthäus Passion van J.S. Bach, in samenwerking met Orion Barok Orkest door Christelijk Kamerkoor Fiori Musicali, o.l.v.

www.flakkeeschebazar.nl voor scherpe aanbiedingen

Sietse van Wijgerden. NIEUWE-TONGE - Schuurverkoop van meer dan vijfhonderd artikelen uit groot-

Voor afspraken t: 0111-412514 m: 0642434268

moeders tijd. Van 10.00 tot 16.00 uur. Gratis koffie of thee. Groeneweg 35. Telefoon 0187 651638.

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST

NIEUWE-TONGE - Inleverochtend voor rommelmarkt van de Hervormde Gemeente bij de schuur van familie Van Kempen, Oudelandsedijk 4-a (de dijk volgen langs graanhandel Van Schelven), tussen 9.00 en 11.45 uur. Info: 06 16794189.

Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84 OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

Dinsdag 24 maart OUDDORP - Inloop De Boei in ‘de Overkant’, Dijkstelweg 33. Vanaf 10.00 uur inloop. Zandpad 42 ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

Middelharnis ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

Deze middag: Creatieve activiteit onder leiding van Dineke van Katwijk. www.deboeigo.nl. Donderdag 26 maart SOMMELSDIJK - Rehobôthkerk. Cursus Geestelijke Vorming. Aanvang 19.45 uur.

Van der Made

Langeweg 24 Middelharnis 0187-487181

voor vakman en doe-het-zelver nu ook op dinsdag geopend

Spreker dhr. H. van Groningen over ‘Verkiezing en verantwoordelijkheid’.

APK ZOALS HET BEDOELD IS Zaterdag 28 maart MAASSLUIS - Grote Kerk, Kerkplein 2. Aanvang 19.00 uur. De Matthäus Passion uitgevoerd door Vocaal Ensemble Magnificat uit Middelharnis. Kaartverkoop via www.

AUDIO, VIDEO en LICHT

cantodilode.nl. NIEUWE-TONGE - Voorjaarsverkoping vrouwenvereniging Hervormde gemeente in

N. A. van Kempen

beëdigd makelaar / taxateur

Voor: * agr. taxaties en bemiddeling * bedrijfstaxaties * grondzaken * planschade * onteigening

Postbus 7, 3248 ZG Melissant Tel. (0187) 60 26 14 / Fax (0187) 60 39 04 Email: vankempentaxaties@online.nl

Hervormd Centrum Elim, Zuiddijk 19 van 10.00 tot 14.00 uur. Donderdag 2 april OUDDORP - Hervormde Kerk. Zangavond met medewerking van Kamerkoor Da lui Cantiamo o.l.v. Jurriën van Kooten. Aanvang 19.30 uur. Dinsdag 14 april OUDDORP - Inloop De Boei in ‘de Overkant’, Dijkstelweg 33. Vanaf 10.00 uur inloop, vanaf 13.30 uur activiteiten. Deze middag: Lezing door Tessa Fase over wat huidtherapie kan betekenen na de behandeling van kanker. Deze lezing start om 14.15 uur. Als het weer het toelaat wil men met degenen die dit leuk vinden vooraf een wandeling maken. www.deboeigo.nl.

info@framewave.nl ● www.framewave.nl ● 0187 78 5050 Boezemweg 14d+e ● 3255 MC ● Oude-Tonge


DINSDAG 17 MAART 2015

Nieuws

3

‘Vuurtoren Westhoofd moet bemand blijven’ GOEREE-OVERFLAKKEE - Het CDA in de provincie en het CDA Goeree-Overflakkee zijn van mening dat de vuurtoren Westhoofd in Ouddorp op de Kop van Goeree bemand dient te blijven. Zij zullen via de CDA-afvaardiging in de Tweede Kamer over dit onderwerp vragen stellen aan de minister nu blijkt dat het rijk een voornemen heeft de Ouddorpse vuurtoren vanaf afstand te gaan bedienen. Door Jaap Ruizeveld

Het CDA vindt het belangrijk dat de veiligheid en de werkgelegenheid aan de kust gegarandeerd wordt en blijft. Vuurtoren Westhoofd, als vooruit geschoven post van de vuurtoren in Den Helder, zorgt voor de veiligheid van de kust bij Goeree-Overflakkee. Niet alleen als achtervang voor de zeevaart maar ook voor de steeds toenemende recreatievaart. Daarnaast vervullen de vuurtorenwachters een signaalfunctie voor dagjestoeristen en de vakantiegangers recreërend op het strand. Op locatie Afgelopen week bezocht een CDAdeputatie bestaande uit kandidaten voor de provincie (Ellen Verkoelen en Paul Rijken) en het waterschap (Leo van Gelder), wethouder Van der Vlugt en leden van de raadsfractie Goeree-Overflakkee de vuurtoren om zich nader op de locatie te oriënteren.

“Door op afstand de vuurtoren in werking te houden kan er niet adequaat ingegrepen worden in de fase voordat er zich een noodsituatie voordoet”, zegt Ellen Verkoelen. “Pas als een schip werkelijk in nood verkeert kan er door de kustwacht vanuit Den Helder hulp geboden worden. Dat is niet de wijze zoals het CDA met de veilig-

heid bij de kust wil omgaan. Dat moet worden voorkomen en daar willen wij bij het kabinet aandacht voor vragen”. Niet verantwoordelijk Rijkswaterstaat voelt zich niet verantwoordelijk voor het preventieve toezicht op recreanten aan de kust van Goeree-Overflakkee. Formeel behoort

Menheerse Stee officieel geopend

dit niet tot de taak van Rijkswaterstaat maar van de kustwacht. Het CDA stelt dat de kosten van onderhoud en beheer van de vuurtoren zeker niet zullen afnemen want de vuurtoren behoudt haar functie als lichtpunt en moet bovendien bemand kunnen worden bij calamiteiten. Paul Rijken zegt: “Iedereen vindt dat de vuurto-

Symbolische start werkzaamheden Ceres Vervolg van de voorpagina Kansrijk Gedeputeerde Han Weber gaf een korte uitleg over waarom de provincie er geld in steekt om zo veel werk aan dit gebouw te laten uitvoeren. “De komende jaren wordt extra aandacht besteed aan de herontwikkeling van rijksmonumenten, het beleefbaar maken van de havenkanalen op het eiland en het leesbaar maken van het cultuurhistorisch landschap. Cichoreidrogerij Ceres is door de provincie benoemd als één van de kansrijke ontwikkellocaties voor herbestemming in Zuid-Holland. Dit pand is het waard om veel aan te doen. Het vertelt een verhaal over de geschiedenis van het eiland. En het past in het kader van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee om dergelijke monumenten aan elkaar te verbinden en de Ceres, als onderdeel van de Erfgoedlijn, te behouden voor de toekomst. Daarbij maken we gebruik van de energie die hiervoor ook in de eigen omgeving aanwezig is.”

MIDDELHARNIS - Wie vorige week donderdagmorgen langs het nieuwe appartementencomplex van Woogoed GO kwam, op de hoek Langeweg/Rottenburgseweg te Middelharnis, móet ‘t wel zijn opgevallen dat daar iets feestelijks in de lucht hing. Aan de buitenmuren wapperde bij ieder appartement de Nederlandse driekleur, terwijl blauwe, gele en witte ballonnen het feestbeeld nog eens onderstreepten. En inderdaad, op de plek waar vroeger Woningbouwvereniging Middelharnis, later Woongoed Flakkee, was gevestigd, nam dezelfde woningcorporatie, maar nu Woongoed GO geheten, donderdagmiddag het nieuwe complex officieel in gebruik én werd de naam onthuld die voor het gebouw werd bedacht: Menheerse Stee. De openingshandeling werd verricht door de waarnemend oud-burgemeester Pieter Zevenbergen van de voormalige gemeente Middelharnis, die veel heeft betekend voor het mogelijk maken van de bouw van het complex. Lees een uitgebreid verslag in onze (abonnee-)editie van a.s. vrijdag 20 maart.  (Tekst en foto: Hans Villerius)

renwachters goed werk doen. Maar door een discussie of de medewerker door het Rijk uit de vestzak of de broekzak moet worden betaald, staat de vuurtoren straks - volledig operationeel - leeg. Dat betekent dan ook dat een tot op het bot gemotiveerde vuurtorenwachter voor zijn pensioen thuis op de bank zit”

Van cruciaal belang noemde de gedeputeerde het om in geval van restauratie ook een concrete her-

bestemming op het oog te hebben. “Anders is restauratie niet zinvol.” Blij zei Weber te zijn dat de restauratie van de Ceres zo uitgevoerd wordt dat herbestemming kansrijk zal zijn. “Ik hoop hier daarom over een paar jaar weer te staan, maar dan in een horecavoorziening in deze gerestaureerde chichoreifabriek.” Bouwbord Wethouder Piet Koningswoud schetste in korte trekken de geschiedenis van de Ceres - in november 1905 in bedrijf gesteld, de inrichting en werking van de fabriek en het gebruik van chichorei, dat aanvankelijk diende als smaakversterker in de koffie en tijdens de koffieschaarste zelfs als vervanger van koffie. Na 1960 werd chichorei niet meer geteeld en kreeg de Ceres andere bestemmingen, zo gaf Koningswoud aan. In de toekomst wacht dus opnieuw een andere bestemming. En om aan de werkzaamheden die dit mogelijk gaan maken een symbolische start te geven, onthulden Weber en Koningswoud samen een bouwbord aan een van de buitenmuren van de oude fabriek.


4

DINSDAG 17 MAART 2015

‘Hem zij de dankzegging en de eer.’ Openb. 5:13b Op D.V. 21 maart 2015 hopen wij, met onze kinderen, te herdenken dat wij 25 jaar geleden in het huwelijk zijn getreden.

Johan en Hennie van Schaik-Nap Pieter Ton en Mathilda Reinier Martijn

Rianne Henk Hans Anneleen

Langeweg 1, 3251 LH Stellendam

Als ik de dingen niet meer weet, als ik de namen niet meer ken, en al het andere vergeet: Gedenk dan wie ik voorheen was.

Een hand, een woord, een gebaar doen zo goed, als je iemand die je lief hebt verliezen moet. De lege plek, het doet zo’n pijn maar in gedachten zal ze altijd bij ons zijn.

Met droefheid geven wij u kennis dat, toch nog onverwacht, maar zacht en kalm van ons is heengegaan onze lieve, zorgzame moeder, schoonmoeder, grootmoeder en overgrootmoeder

Elisabeth Maria Molenaar-van Mil

Lena HoLLeman-Vroegindeweij

echtgenote van Cornelis Molenaar mama van Ricardo en Melissa

sinds 4 februari 1981 weduwe van jan Holleman

~ Elisa ~ * 29 juni 1968

Cor Ricardo Melissa

in de leeftijd van 96 jaar. Onze dank gaat uit naar het personeel van ‘Ebbe en Vloed’ te Oude-Tonge voor de zeer liefdevolle verzorging.

Op D.V. 21 maart 2015 zijn onze ouders, opa en oma

Jaap van Wijk &

Corrie van Wijkde Ronde 40 jaar getrouwd! Wij willen ze van harte feliciteren met deze feestelijke dag en wensen ze nog vele gelukkige jaren toe! Jeanet & Gerco Martin & Marianne Mirthe Emma Anna Jan-Jaap Arie & Corrien Sara Provincialeweg 8, 3252 LR Goedereede

Vandaag is deze dame 50 jaar geworden, gefeliciteerd!

J. Neels

~ in liefdevolle herinnering ~

kleinkinderen en achterkleinkinderen 15 maart 2015 ‘Ebbe en Vloed’ te Oude-Tonge Correspondentieadres: P. Holleman, Vrouwtjesweg 30 3243 AW Stad aan ‘t Haringvliet Gelegenheid tot condoleren op donderdag 19 maart van 19.30 tot 20.30 uur in verenigingsgebouw ‘De Ark’, Nieuwstraat 25a te Stad aan ‘t Haringvliet. De afscheidsplechtigheid, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op vrijdag 20 maart om 13.30 uur in bovengenoemd verenigingsgebouw. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden omstreeks 14.15 uur op de algemene begraafplaats te Stad aan ’t Haringvliet. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in ‘De Ark’. ~ Geen bloemen ~

Liefs, Wim, Arnold & Thalina, Nicole & Bart

D A N K U, Allereerst willen wij de kinderen en kleinkinderen bedanken voor de mooie dag en de mooie verrassingen ter gelegenheid van ons 50-jarig huwelijk. Ook familie, vrienden en bekenden voor de mooie giften, bloemen, cadeaus en de vele, vele kaarten. Het was overweldigend. Deze dag is voor ons een mooie herinnering. Hartelijk dank! Joost en Corrie Kievit-Klijn Ouddorp, maart 2015

Beste mensen, Graag wil ik, mede namens Kees, iedereen hartelijk danken voor de belangstelling, bloemen, kaarten, telefoontjes en bezoeken na mijn been- enkeloperatie. Hartelijk dank. Ans Mastenbroek-van der Wekke

Ria en Gerard Frank Ilonka en Peter Jolanda en Marcel Julian, Mitchell, Rowan

~ in liefdevolle herinnering ~

Sommelsdijk: H. Kagchelland-Holleman E. Kagchelland Stad aan ‘t Haringvliet: J. Holleman C. Holleman-Wilkes

Zij die geen persoonlijke kennisgeving hebben ontvangen, worden verzocht deze advertentie als zodanig te beschouwen. Met droefheid geven wij u kennis dat, toch nog onverwacht, maar zacht en kalm van ons is heengegaan onze lieve grootmoeder en overgrootmoeder

Lena HoLLeman-Vroegindeweij weduwe van jan Holleman

Ries en Sara Jan en Els Jan en René Evy en Fenne René en Amy Anita en Elbert Kim, Jet, Bo Jan Sophie, Lotte Heleen en Remco Jesse, Devin Jacqueline en Ronald Roan Oude-Tonge, 15 maart 2015

Bedroefd, maar dankbaar voor wat hij in zijn leven voor mij en anderen is geweest, geven wij u kennis dat de Heere plotseling, maar op Zijn tijd, van ons heeft weggenomen mijn lieve zorgzame vader en oom

JOHANNES DEN OUDEN sinds 8 juni 2000 weduwnaar van Cornelia Huizer

in de leeftijd van 86 jaar en ruim 6 maanden. De Heere sterke mij in dit smartelijk verlies.

Pa en Ma van Mil Pa en Ma Molenaar

Stad aan ‘t Haringvliet: S. Neels-Holleman

Stad aan ‘t Haringvliet: P. Holleman N.Holleman-Doornhein

† 12 maart 2015

Want Gij Heere! zijt goed en gaarne vergevende, en van grote goedertierenheid allen, die U aanroepen. Psalm 86:5 onber.

Botter 2 3251 PB Stellendam Mama hield veel van bloemen. De herdenkingsbijeenkomst zal gehouden worden op woensdag 18 maart 2015 om 13.30 uur in de Hervormde kerk, Bosschieterstraat 4 te Stellendam. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de begraafplaats aan de Voorstraat te Stellendam.

Arie den Ouden en verdere familie 14 maart 2015 Austinplein 16, 3249 BL Herkingen De rouwdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal D.V. gehouden worden op donderdag 19 maart om 13.00 uur in het verenigingsgebouw ‘Ons Huis’, Kaaidijk 26 te Herkingen. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats te Herkingen. Gelegenheid tot condoleren na de begrafenis in ‘Ons Huis’. ~ Geen bloemen ~ Als u geen rouwkaart heeft ontvangen, dan vragen wij u deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in ‘t Haegse Huus, Haagsestraat 4a te Stellendam.

Soms is er zoveel wat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen. Met ontroering hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze lieve buurvrouw

Elisa Molenaar Wij wensen Cor, Ricardo, Melissa en familie veel sterkte toe om dit verlies te dragen. Namens alle buurtjes van de Botter in Stellendam 12 maart 2015

Met droefheid delen wij u mede, dat plotseling uit onze familiekring is weggenomen onze oom

HANS DEN OUDEN

weduwnaar van Corrie Huizer vader van onze neef Arie Hans en Anneke Sluijter-Koole Corina en Glen Huijzers-Sluijter Nick Mark en Eline Sluijter-van Beek Herkingen, 14 maart 2015

Lieve Elisa, Een ‘klavertje’ vormden wij, met ons vier. Samen een eenheid, Samen plezier en leuke dingen doen, Samen verdriet en samen weer moed. Nu is er één prachtig ‘blaadje’ tussenuit… Wat zullen wij je missen. Rust zacht. Je vriendinnen: Nancy, Annemarie en Yvonne Voor altijd. Stellendam, 12 maart 2015

Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van

Eliza Molenaar Wij wensen Melissa, Cor, Ricardo en verdere familie heel veel sterkte toe. Bestuur en leden ZC De Stelle Stellendam, 12 maart 2015

Met droefheid geven wij u kennis dat de HEERE, voor ons geheel onverwacht, op Zijn tijd uit dit leven heeft weggenomen de heer

HANS DEN OUDEN We zullen in hem een dierbare vriend en bijzondere persoonlijkheid missen. Wij wensen Arie van harte Gods troostvolle nabijheid en goedheid toe, nu hij het verlies van zijn vader moet dragen. Nora en Wim (in liefdevolle herinnering) van Laren Aad en Mieke Ju Erik en Margriet Ju Arjan en Jacomina Zondervan Siem

Herkingen, 14 maart 2015


DINSDAG 17 MAART 2015

Met droefheid geven wij u kennis dat van ons is heengegaan onze lieve zus, schoonzus en tante

MIENTJE WESTDIJK-VAN SOEST in de leeftijd van 81 jaar. Stellendam: J. van Soest Lage-Zwaluwe: M. Brinkman-van Soest Stellendam: J. van Soest-Moijses H. van Soest T. van Soest-de Jong J. van Soest-Roon R. van Soest-Melissant Hellevoetsluis: L. Stolk-van Soest Stad aan ’t Haringvliet: M. van den Nieuwendijkvan Soest P. van den Nieuwendijk Neven en nichten

Met droefheid geven wij u kennis dat, na een leven vol liefde en hartelijkheid voor allen die zij kende, door de Heere uit ons midden is weggenomen, onze lieve moeder, schoonmoeder, grootmoeder en overgrootmoeder

We kregen het droevige bericht dat onverwacht is overleden onze schoonzus en tante

JACOMIJNTJE CATHARINA VAN SOEST weduwe van Adrianus Westdijk

12 maart 2015

Wij wensen de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe. Familie Westdijk Ouddorp

Ken Hem in al uwe wegen, en Hij zal uwe paden recht maken. Spreuken 3 vers 6 Met droefheid geven wij u kennis dat, na een kortstondig ziekbed, is overleden mijn geliefde man, onze lieve, zorgzame vader en opa

13 maart 2015 Woonzorgcomplex ‘Nieuw Rijsenburgh’ te Sommelsdijk Correspondentieadres: De Klaver 125, 3245 XT Sommelsdijk

Zij die haar gekend hebben, zullen beseffen wat wij in haar verliezen. Melissant: Henny en Wout Visbeen-Temmink Liesbeth Jesse, Nikki Hendrik en Mariska Henk

Goedereede: Bas en Angelique Temmink-Waalboer Sanne en Erik Renée en Jonathan Julia 15 maart 2015 Capellerij 10, 3252 CG Goedereede Gelegenheid tot condoleren donderdag 19 maart van 19.00 tot 20.30 uur in kerkgebouw ‘De Levensbron’, Achterstraat 1 te Goedereede.

Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in de Lukaskapel. Zij die geen persoonlijke kennisgeving hebben ontvangen, worden verzocht deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Goedereede, 15 maart 2015

Verdrietig geven wij u kennis van het overlijden van mijn vader, schoonvader en onze opa

Wouter Ouwens Wout

sinds 18 december 2014 weduwnaar van Nellie Ouwens - Vermeulen op de leeftijd van 87 jaar. Bert en Annemieke Steven Marjan Hoek van Holland, 6 maart 2015 Correspondentieadres: H.C. Ouwens Havenkom 30 3245 MG Sommelsdijk

Enige algemene kennisgeving Met droefheid geven wij u kennis dat, na een moeilijk leven, nog onverwacht is overleden onze broer, zwager en oom

De crematie heeft inmiddels plaatsgevonden.

AREN HUIZER

* 7 oktober 1933

† 12 maart 2015

Dirk † en Lies Mien en Arend † Peet en Sienie Gree en Han Jannie en Franz Neven en nichten De begrafenis heeft in familiekring plaatsgevonden. Correspondentieadres: P.J. Huizer J. van Halfwassenaerstraat 11 3243 AS Stad aan ‘t Haringvliet

Op vrijdag 20 maart om 10.15 uur wordt de rouwdienst gehouden in genoemde kerk, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de Algemene begraafplaats aan de Mariadijk te Goedereede, omstreeks 11.30 uur. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in de kerk. ~ Geen bloemen ~ Mocht u geen rouwbrief hebben ontvangen, dan vragen wij u deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Filippenzen 1 vers 21 Bedroefd geven wij u kennis dat, na een periode van afnemende krachten, in de Hope des Eeuwigen levens, door de HEERE uit ons midden is weggenomen onze geliefde moeder, oma en overoma

ELIZABETH MASTENBROEK

sinds 16 juli 1977 weduwe van Pieter Tanis in de gezegende leeftijd van 99 jaar. Wat boffen wij met zo’n lieve warme oma zoals jij. De lekkerste pannenkoeken, heerlijke rijstepap en altijd lolly’s. Een potje kaarten, mens erger je niet, of rummikub.

Arnemuiden:

J.J. Tanis F. Tanis-Sturm Peter en Marieke, Jurian, Rhodé, Guido Mirjam Bart en Else-Marie, Joachim, Justine, Dinand

Ouddorp:

J. Tanis C. Tanis-Kieviet Pieter en Marieke, Joran, Matthias, Louise, Josephine Corné en Lieke, Jesse, Lisa, Senn, Sophie Lisette Herbert en Geline, Joshua, Boas

Ouddorp:

K. van der Laan-Tanis A.van der Laan (in liefdevolle herinnering) Jacomine en Kees, Anne-Lieke, Coraline, Elze-Marije Petra Job-Adrie en Wilma Bert en Martine

Bij oma was altijd alles fijn en goed en bij het weggaan een knuffel en een dikke kus op je toet.

DAG LIEVE OMA Liesbeth Jesse en Nikki Hendrik en Mariska Henk John en Jeanique Sanne, Renée, Julia

Gelegenheid tot condoleren op dinsdag 17 maart van 19.30 tot 20.30 uur in de Lukaskapel, Nieuw Rijsenburgh, Sperwer 271, 3245 VP te Sommelsdijk. De rouwdienst zal gehouden worden op woensdag 18 maart om 13.00 uur in de Lukaskapel van Nieuw Rijsenburgh. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden omstreeks 14.00 uur op de algemene begraafplaats te Sommelsdijk.

Aat en Peet Mienke en Ko

in de leeftijd van 81 jaar.

echtgenoot van lijda van noord

L.D. Mackloet-van Noord Aart-Jan ~ in liefdevolle herinnering ~ Erik en Nelleke Tessa Daniël en Jolanda Marie-Lise Annelijn Charlotte

GRETA TEMMINK-MEIJER

sinds 21 juni 2001 weduwe van Hendrik Temmink

Jan Mackloet

in de leeftijd van 83 jaar.

Met droefheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze lieve tante

GRETA TEMMINK-MEIJER

H.I. Ambacht: Laura Temmink John en Jeanique

Ouddorp, 12 maart 2015

13 augustus 1933

Ik zal dan geduriglijk bij U zijn; Gij hebt mijn rechterhand gevat. Psalm 73:23

5

Bedroefd, maar dankbaar voor wat ze voor ons heeft betekend, geven wij u kennis dat de Heere tot Zich heeft genomen onze innig geliefde zus en tante

GRETA TEMMINK-MEIJER E. Akershoek-Meijer C. v/d Bosch-Meijer K.C. Meijer W. Meijer-Meijer Neven en nichten

Wij zijn dankbaar voor de liefdevolle verzorging, eerst jarenlang door thuiszorg CuraMare en het laatste jaar in ‘De Vliedberg’, woongroep 7 13 maart 2015 Zorgcentrum ‘De Vliedberg’ kamer 107-2 Correspondentieadres: Prins Hendrikweg 18, 3253 BV Ouddorp Gelegenheid tot condoleren op D.V. woensdag 18 maart van 19.00 tot 20.30 uur in de zaal van de Gereformeerde Gemeente, Spaanseweg 13 te Ouddorp. De rouwdienst voor familie en belangstellenden, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op D.V. donderdag 19 maart om 13.15 uur in de kerk van de Gereformeerde Gemeente. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden om 14.30 uur op de Algemene Begraafplaats aan de Dorpsweg te Ouddorp. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in de zaal van de Gereformeerde Gemeente. Indien u geen rouwbrief heeft ontvangen, kunt u deze kennisgeving als zodanig beschouwen.


midden moeder, rgroot-

weij

rt

ring ~

ring ~

t

iert

urg

n deren

elsdijk

derdag in het Getij 3

itgenovrijdag aal van 1 MV

vinden egraaf-

heid tot

hebben ertentie

zo lang n wij u nomen

weij

rt

Tineke

Indien u geen rouwbrief heeft ontvangen, wilt u dan deze kennisgeving als zodanig beschouwen.

6

En geen inwoner zal zeggen: Ik ben ziek, DINSDAG MAART 2015 zal want het volk, dat17daarin woont, vergeving van ongerechtigheid hebben. Jesaja 33:24

Nieuws

Het zit er op, ik heb de ogen definitief gesloten.

Ik heb mijn leven gewijd aan de techniek. Met toewijding heb ik hieraan gewerkt. Tot onze diepe droefheid, heeft de Heere tot Mijn naasten waren mij zeer dierbaar. Zich genomen onze lieve tante Ik heb mijn leven lang met vreugde gebridged. Tijdens mijn pensioen heb ik prachtige reizen gemaakt. Dit jaar GERDA aanvaardde ik dat ik niet lang meer te d aMijn n k bdank e t u i g iuit ng Haar liefde en belangstelling voor ons zullen leven had. naar een Na een moedig gedragen kortstondige ziekte, hebben wij tot ons grote gaat verdriet afscheid wij missen. Hartelijk dank ieder met wie ik vriendschappelijke Voor moeder uw medeleven belangstelling, zowel moeten nemen van mijn geliefde vrouw, zorgzame en lieveenoma banden had met wie na ik tijdens mijn persoonlijk alsen schriftelijk, het overlijden Wewensen zijn oma stil Tanis en ontroerd door het Wij in haar hoge ouderdom leven gelukkige momenten heb beleefd. van onze neef dat wij mogen naAnna het Gerdina Spoor-Braber ’s medeleven HEEREN ondersteuning toe ervaren in dit verlies. overlijden van mijn lieve man, onze -Gerda- marinus markwat vader Keesen en allerliefste, Jacomine onvergetelijke opa Echtgenote van Bram Spoor Anne-Lieke, Coraline en Elze-Marije ~ Rinus ~ * 15 oktober 1934 te Noord-Scharwoude Petra Simon Karels † 8 september 2014 te Ouddorp 9Job-Adrie oktober 1938 11 dank. november 2014 en Wilma zeggen wij u heel hartelijk Het ons gesteund te weten dat Bertheeft en Martine Sommelsdijk: A.J.D. Simon bij zoveel mensen geliefd was. In hetSpoor bijzonder gaat onze dank uit naar: Ouddorp, 15 september 2014 Het personeel Oude-Tonge: Marcel en Jolanda van ‘Nieuw Rijsenburgh’, Onze dank gaat uit naar de mensen die Wij danken onze lieve Karel afdeling D2,iedereen voor de die liefdevolle verzorging Eline tijdens zijn ziekte zo dicht bij Simon envan ons steun heeft geboden, op welke Bart Rinus. hebben gestaan. dan ook, vooralJ.tijdens de laatste -wijze Begrafenisverzorging van der Slik en Tim maanden van zijn leven. Dokter Bruggeman, dokter Wijsenbeek medewerkers voor de correcte begeleiding longarts Erasmus, Nelleke Tak longen uitvoering de begrafenis. Dorpsweg 91 Lievevan Vati, pa en opa, Tot onze grote droefheid Heere, na verpleegkundige voor de de medische 3245 VB Sommelsdijk heeft in onze harten leef je voort. een periode van afnemende krachten, tot Zich zorg. Uit aller naam: genomen onze lieve oudtante Dominee Klijnsma de waardeJaap en Nely Jordaan De begrafenis heeft invoor besloten kring plaatsgevonden. Antje volle afscheidsdienst. Binnenweg 16 Cora Arensman Uitvaartverzorging voor GERDA MASTENBROEK 3245 AB Sommelsdijk Geendebezoek aan huis Charlotte goede begeleiding. Geen bloemen Carlijn-li-Xiao De Heere sterke oma en verdere familie in dit Ria diabetesverpleegkundige, ambuMaart 2015 verlies heilige deze roepstem aan ons aller lanceen medewerkers, medewerkers Maayke † hart. trombosedienst, medewerkers Exodus gemeente, medewerkers crematorium Correspondentie adres: Rotterdam. en Marieke Na ‘nPieter moeilijk laatste stukje van haar leven, hebben wij afscheid genomen van onze lieve Mevr. A. Bos-Hofmann Joran, Matthias, zus, schoonzus en tanteLouise en Josephine Rustburg 26 Corné en Lieke Allen hartelijk dank VK Ouddorp Jesse, Lisa, Senn en Sophie Gerda Spoor3253 - Braber da n k b e t u i g i n g Lisette Jo De crematieplechtigheid heeft in besloten Herbert en Geline de vele blijken medeleven, in welke Wij wensen Bram, Marcel, Jolanda en kinderenVoor sterkte toe met dit van zware verlies. kring plaatsgevonden op donderdag Joshua en Boas Pieter Joost en Bea vorm dan ook, die wij mochten ontvangen na 11 overlijden september in crematorium Pepijn het van 2014 onze moeder, oma, overBeilen Annie Prins - te Braber “Hofwijk” Rotterdam. 15 september 2014 Joost grootmoeder en betovergrootmoeder Fokko Prins †

Correspondentieadres: G.N. Nieuwland-Zweere Westerstraat 5 3244 BR Nieuwe-Tonge

Sommelsdijk

DA N K B E T U I G I N G Voor de vele blijken van medeleven die wij mochten ontvangen na het overlijden van onze lieve moeder en oma Bedroefd om het verlies, maar dankbaar voor KRIJNTJE DINA haar jarenlange vriendschap en hartelijkheid, RIJNBRAND-TEMMINK hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieve vriendin betuigen wij u langs deze weg onze oprechte dank.

GERDA SPOOR-BRABER

In het bijzonder bedanken wij het verzorgend Wij wensenvan Bram, Marcel en101 Jolanda en kleinpersoneel woongroep van zorgcenkinderen veel sterkte toe. trum ‘De Vliedberg’ voor de liefdevolle zorg. Ds. W.J. van de Griend voor zijn bezoeken en het leiden van de rouwdienst.Willy Human Alex Human Uitvaartverzorging Spanjersbergh en medewerkers, met name Krijn Breen, voor de persoonlijke en correcte verzorging van de begrafenis. Uit aller naam: Dankbetuiging

Mienke en Ko Nuij-Rijnbrand Voor de vele blijken van betrokkenheid Ouddorp, 2015na het overlijden van die wij maart ontvingen onze vader en grootvader

Dankbetuiging. Egidius Vervloet ~Gijs ~ Voor de vele blijken van medeleven en be-

langstelling die wij mochten ontvangen na het willen wij u allen overlijden van onze hartelijk oom dank zeggen. Kinderen en kleinkinderen Jacob van Oudenaarden Middelharnis, november zeggen wij u hartelijk dank. 2014

Adrietrijntje Braber schol-de jong Lyda Braber - Pollemans Joke Braberwij- Kastelein † betuigen u onze oprechte dank. Hans Kastelein † Tevensengaat onze dank uit naar: Neven nichten - Het personeel van woongroep 285 van Nieuw Rijsenburgh voor de liefdevolle verzorging - Wendy Tuns voor de warm gesproken woorden Leven is... - Dhr. J. van der Slik voor de steun en de Leven is te zijn als een kind in correcte verzorging van de begrafenis vreugde en verdriet. Wetend: God leidt de wegen. kinderen Hij vergeet je niet. kleinkinderen Alachterkleinkinderen is het dan nog zo moeilijk. Alachterachterkleinkinderen schijnt het hooploos... vaak. Het begin van elke morgen, geeft 2015 ook een nieuwe taak. Sommelsdijk, maart N. Verhagen (1948) Uw medeleven na het overlijden van onze geliefde moeder en (over-)grootmoeder

NEL DEN HENGST-VERHAGEN D Aeen N Ktroost. BETUIGING was voor ons Uw betrokkenheid helpt bij het verwerken van Heere, maak mij Uw wegen bekend, dit verlies. leer mij Uw paden. Onze dank daarvoor. Psalm 25:4 Kinderen en kleinkinderen Voor het overstelpende medeleven ondervonden in de zorgvolle weken van zijn ziekte, November 2014 belangstelling bij de condode overweldigende leance en de begrafenis van mijn innig geliefde man, onze lieve vader en opa Uw belangstelling en DE medeleven LEENDERT BERGna het overlijden van onze lieve zorgzame moeder, zeggen wij u hartelijk onvergetelijke oma en dank. oma-oma

In het bijzonder gaat onze dank uit naar dr. A. Baelde voor zijn bijzondere bijstand, dag en nacht en de medewerksters van ZorgVoor de blijken van belangstelling en deelnecentrum Gelderhof voor de liefdevolle verming na het overlijden van zorging. Ook danken wij ds. N. van der Want en de kerkenraadJan van de Herst. Herv. gemeente Vijfhuizen van Melissant voor de bezoeken en het leiden van de rouwdienst. * 16 februari 1939 † 1 oktober 2014 Tevens een woord van dank aan de medebetuigen van wij uUitvaartverzorging langs deze weg onzeKievit oprechte werkers en dank. van der Wende voor de correcte verMark zorging van de begrafenis. Uit aller naam: SannieNotaris en PietExecuteur Vlietland Bets en vanSchuring Dam Mr.Jan C.N.

In het bijzonder bedankenEERZAMEN wij ds. Maljaars DINA TANIS-DEN voor het leiden van de rouwdienst. kerkenraad van de Ger.enGemeente de isDe voor ons heel waardevol wij willenvoor u hierpastorale begeleiding. voor hartelijk danken. Het medisch team van het Erasmus MC voor de liefdevolle verpleging. Ook de bezoekjes, gesprekken, de vele kaarten Het zorgteam Nieuw van Rijsenburgh voor tijde en alle andere vormen belangstelling goedehaar verzorging. dens verblijf in Zorgcentrum ‘De VliedDr. van Kempen de steun ons gegeven berg’ hebben haarvoor en ons steedsaan goedgedaan. in de laatste levensfase. Jaapwas van Wageningen de correcte Het voor ons eenvoor enorme steun verzordat zo ging van de begrafenis. velen bij het afscheid aanwezig waren. Allen dieonze met oprechte en voor dank. ons gebeden hebben, Hiervoor heel, heel veel dank. Dit alles heeft ons diep geraakt. Pieter en Alice

Stellendam, 2015 2014 Middelharnis,maart november

Zwolle, november 2014 Dirksland, maart 2015

C.S. deKleinkinderen Berg-de Geus en achterkleinkinderen Kinderen en kleinkinderen

De rouwdienst zal D.V. gehouden worden op vrijdag 19 september 2014 om 13.30 uur in de Hersteld Hervormde kerk, Julianaweg 2 te Melissant, waarna de begrafenis zal plaatsvinden op de nieuwe begraafplaats aan de Nieuweweg te Melissant.

De crematieplechtigheid zal gehouden worden op donderdag 18 september 2014 om 11.15 uur in het crematorium “Rotterdam”, DINSDAG 18 NOVEMBER 2014 Maeterlinckweg 101 te Rotterdam-Zuid.

5

Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren.

Na de begrafenis is er in verenigingsgebouw ‘De Poort’, Voorstraat 14 te Melissant alsnog gelegenheid tot condoleren.

Heden heeft de Heere tot Zich genomen onze lieve zus, schoonzus en tante

NLdoet bij Rust nuen maar uit, je hebt je strijd gestreden. Ebbe Vloed

RINA VAN GRONINGEN-VAN OURS

Je hebt het met veel moed gedaan. Wie kan begrijpen hoe je geleden OUDE-TONGE - Vrijdag 20hebt maart doet Ebbe en wiemee kan voelen wat je hebt doorstaan? en Vloed met NLdoet. Tijdens deze dag, die om 10.00 uur start en om 15.00 uur einMet zullen grote droefheid geven u kennis van digt, er - samen met wij de medewerkers het overlijden van onze moeder, veel klussen gedaan worden. Ookschoonmoefamilieleden, der, oma en kleine oma leerlingen van verschillende scholen en medewerkers van Woongoed GO hebben zich voor dezeDOEDERINA dag opgegeven. ErSCHURING zullen schoonmaakwerkzaamheden verrichten ~ Dien ~ worden, konijnenverblijven geschilderd, galerijen opgeknapt, beauty en massages zullen er verzorgd sinds 10 oktober 1994 weduwe worden en er zijn Zumbaen yogalessen. van Lourens Vermeer Verder zullen er deze dag standjes zijn waar ondernemers hun in deproducten leeftijd vanverkopen, 88 jaar. zoals kettingen, tassen, wax melts, kaas, make-up, beschilderd servies en tuinplanten alsMartin violen en en andere Andreasoorten bloemen. De Vrienden van Ebbe en Vloed zulPatriciavan boeken en len actief zijn met de verkoop puzzels. Er is ook gebakkenNick kibbeling te koop.

Middelharnis: L. Kieviet-van Ours Ph. Kieviet †

Karel Bos

Stad a/h Haringvliet Middelharnis, maart 2015

in de zaal van het woonzorgcomplex ‘Vollenhoven’, Pieterstraat 14 te Melissant.

S.J. van Ours † B. van Ours-van der Veer Oud-Beijerland: W.J. van der Wendevan Ours M.J. van der Wende † en kinderen Hellevoetsluis, 14 september 2014

    

Jeroen en Nathalie Amy Fay

     

UITVAARTVERZORGING

P. MANS

Loura en Willem Jaarvergadering Sebastiaan IJsclub Vooruit

 

  WEESPAD 34, 3257 KK  OOLTGENSPLAAT  ELEFOON      

T

: (0187) 631336

B.G.G. 06 53448384

 INFO@MANSUITVAARTVERZORGING.COM  WWW .MANSUITVAARTVERZORGING.COM

Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf op Goeree-Overflakkee. • Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.

Uw laatste wensen in goede handen

uitvaartverzorging M.H. van0187de Ven 601166 Voor eenDag uitvaart met persoonlijke aandacht en nacht bereikbaar

www.kievit-uitvaart.nl Dag & nacht bereikbaar Rouwcentrum Kievit Rouwcentrum Media Vita Nieuweweg 2, Melissant

Contact

Administratie adres

Middelharnis 0187-48 69 62 Oude-Tonge 0187-64 24 28 Mobiel 06 53 11 29 79

Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Achthuizen W. Buys 63 19 77 Tel. 0181-488088

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl Uitvaartverzorging M.H. van de Ven

Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Dag & nacht bereikbaar Uitvaartcentrum Media Vita M.H. van de Ven Theo Struik

Administratieadres: Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

W. Buijs

T. 0187-642428 Uw laatste wensen 0187-486962 M. 06-53112979 in goede handen info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

0187- 601166 Dag en nacht bereikbaar

www.kievit-uitvaart.nl Rouwcentrum Kievit

Voor uitvaartverzorging Nieuweweg 2, Melissantop geheel geheel Goeree-Overflakkee Burg. Letteweg 36 TELEFOON 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

Meidoorn 4 0187491396 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

Administratie-adres: Stoofweg 24, 3253 MA Ouddorp

12 september 2014 GOEDEREEDE – De IJsclub Vooruit GoederCorrespondentieadres: eede houdt haar jaarvergadering op vrijdag 20 Van Wassenaarvliet 1, 2992 BarendrechtDe maart in het clubgebouw aanWT de Hoofddijk. aanvang is 20.00 uur. De uitvaart heeft plaatsgevonden dinsdag 16 september vanuit het stiltecentrum van ‘Ebbe en Vloed’ te Oude-Tonge.

Kleding voor baby’s in ziekenhuis Oekraïne DEN BOMMEL - In oktober hoopt Jacolien Mijs samen met enkele anderen twee weken naar Oekraïne te gaan voor een werkvakantie van de stichting Children’s Relief. In Oekraïne verblijven veel baby’s vanwege ziekte, armoede en/of andere problemen in de gezinssituatie voor langere tijd in het ziekenhuis. Maar ook in het ziekenhuis worden de kinderen aan hun lot achtergelaten, krijgen ze nauwelijks (gezonde) voeding en medicijnen, is er een tekort aan kleding en luiers en zijn er slechte hygiënische omstandigheden. Door gebrek aan liefde en aandacht hebben de kinderen ook een ontwikkelingsachterstand. Children’s Relief biedt intensief hulp in vier ziekenhuizen in het zuidwesten van Oekraïne om zo, in samenwerking met het personeel, de situatie voor de kinderen te verbeteren en hun kansen in de toekomst te vergroten. In de periode dat Jacolien in Oekraïne is, zal ze de baby’s verzorgen, voeden, verschonen, badderen, spelen, knuffelen en liefhebben. “Voor ons is dit heel gewoon, maar deze kinderen zijn dat vanaf hun geboorte allemaal tekort gekomen! Op deze manier hoop ik dat de kinderen mogen ervaren dat ze waardevol en geliefd zijn”, aldus Jacoline. Hoewel het nog even duurt dat ze naar Oekraïne gaat wil ze voor de die de baby’s graag helpen door babykleding en babyspullen in te zamelen. De volgende spullen zijn weer welkom: (katoenen) luiers, kinderkleding: van ‘new born’ tot maat 86, rompertjes, kruippakjes met voetjes, babymutsjes, slabbetjes, omslagdoeken, babyspeelgoed (geen knuffels!), speelkleden, vochtige en droge wegwerpwantjes, vochtige billendoekjes, wattenstaafjes en fopspenen.De spullen kunnen vóór 1 april worden afgegeven op Tilsedijk 39 in Den Bommel/Zuidzijde, tel. 0187 612181, e-mail jacolienmijs@hotmail. com. De organisatie OostEuropa Zending brengt de goederen met een vrachtwagen naar Oekraïne. U kunt het ziekenhuisproject in Oekraïne ook steunen met een financiële bijdrage. Hiervan wordt o.a. het transport naar Oekraïne bekostigd. Giften kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL93INGB00.00.00.3584 t.n.v. Stichting Children’s Relief o.v.v. ‘Kinderzorg ziekenhuizen Oekraïne’.


DINSDAG 17 MAART 2015

Nieuws

7

Integer, betrouwbaar en met respect handelen in een waardig politiek debat

SGP voegt waarde toe aan politiek bestuur GOEREE-OVERFLAKKEE - De SGP is landelijk goed georganiseerd en bracht met diverse kopstukken op vrijdag 13 maart een werkbezoek aan Goeree-Overflakkee met als thema: ‘Op weg naar een duurzaam eiland’. Een thema dat goed past in de Bijbelse waarden en normen waar de partij voor staat als het gaat om goed rentmeesterschap, het bouwen en bewaren van de aarde’, aldus de lijsttrekkers: Servaas Stoop voor de provincie en Wim de Jong voor het Waterschap. ‘Integer, betrouwbaar en met respect handelen in een waardig politiek debat’ is het handelsmerk van de SGP. Diverse eilandelijke fractieleden en Tweede Kamerlid Roelof Bisschop waren tevens aanwezig bij dit werkbezoek. De start vond plaats aan de Ouddorpse Haven ten kantore van Architect Zeelenberg, die de inzet vanuit de SGP op diverse duurzame thema’s onderschreef. ‘Wonen als economie’ was de rode draad in zijn presentatie. Om voorzieningen als het ziekenhuis in Dirksland te behouden, zijn er meer inwoners nodig op het eiland, zo is de conclusie van het Innovatie Platform. Om dit te bereiken zijn er diverse kwalitatieve en duurzame concepten ontwikkeld. Eén daarvan is het Ecohotel aan de Punt in Ouddorp, waar de SGP-delegatie die middag tevens een bezoek bracht. Poetin De presentaties over het energieneutrale eiland - alle energie die we gebruiken willen we lokaal duurzaam opwekken - maakte grote indruk op de politici van buiten het eiland. Tweede Kamerlid Bisschop twitterde na de bijeenkomst: ‘#Goeree-Overflakkee 2020 1e energie-exporterende gemeente van NL. Fantastische initiatieven. Dat zal Poetin leren... Dank voor presentaties!’ Fossiele brandstoffen zijn eindig, daarbij zijn we veel te veel afhankelijk

blijven gebruiken bij de ontwikkelingen die gaande zijn in de recreatie? Kees van Dam geeft aan dat op dit moment een aantal ontwikkelingen samenkomt vanuit beleid van voormalige gemeenten, maar dat voor de SGP van belang is dat er een balans wordt gevonden waarbij voor de SGP kwaliteit en kleinschaligheid centrale begrippen zijn.

Het forum tijdens de afsluitende discussie. van bijvoorbeeld Rusland en het Midden-Oosten. Juist dit thema kwam in de avondbijeenkomst uitgebreid aan de orde op vragen over het nut en de noodzaak van windturbines. De SGP zag ook liever andere initiatieven, maar als we de landelijke 16% duurzame opgewekte energie willen halen, is het onvermijdelijk om dit voor een groot deel in te zetten op windenergie. Met innovatie gaat de SGP ervan uit dat dit een tijdelijke oplossing is en dat deze molens op termijn weer verdwijnen. Initiatieven als de getijdencentrale in de Brouwersdam zijn dan ook van groot belang. Voor de Grevelingen betekent dit tevens het oplossen van het zuurstofprobleem dat na de afsluiting in 1971 is ontstaan. Ook innovatie in de Visserij en de komst van het Waterstofpunt dragen bij aan de doelstelling van Goeree-Overflakkee als duurzaam eiland. Spiegel Voor Bisschop was het duidelijk een

Pluscertificaat voor Fit & Fysio Dirksland DIRKSLAND - Op 11 maart heeft Fit & Fysio Dirksland de Plus audit opnieuw behaald. Hiermee mogen ze het predicaat TopZorg of Pluspraktijk blijven voeren. De verzekeraars kennen de TopZorg en Plusstatus toe aan praktijken die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van zorginhoudelijke kwaliteit, service, veiligheid en praktijkorganisatie. Het behalen van een Plus audit is een prestatie om trots op te zijn, want slechts 10% van de fysiotherapiepraktijken in Nederland hebben deze status. ‘In onze praktijk streven we altijd naar het verlenen van kwalitatief hoogwaardige zorg’, vertelt de eigenaar van Fit & Fysio Dirksland Netty Westhoeve. ‘Wij vinden het dan ook fantastisch dat onze inzet opnieuw beloond is met behalen van de status Topzorg/ Pluspraktijk. Een status die aangeeft dat wij die hoogwaardige zorg ook echt verlenen’. Netty benadrukt dat

verrassing wat een gemeente van gemiddelde grootte presteert en dat getuigt van bestuurskracht en lef om in 2020 een energie neutrale gemeente te willen zijn. ‘Jullie houden Den Haag een spiegel voor. Goeree-Overflakkee is een voorbeeld van een gemeente die eigenstandige verantwoordelijkheid neemt’. Hij wees op het feit dat de provincie en waterschappen medeoverheden zijn en was er gelukkig mee dat de rijksoverheid de plannen voor het opheffen van de provincies en waterschappen op dit moment niet laat doorgaan. Samen voor Zuid-Holland Provinciaal lijsttrekker Stoop legde aan de hand van negen redenen uit waarom een stem op lijst 9, de SGP, van belang is. Naast de Bijbelse waarden zijn het diverse praktische punten. Zo noemde hij de inzet voor het cultureel erfgoed die met de motie van zijn fractie extra financiële middelen heeft gekregen, waardoor er ook gelden

beschikbaar zijn voor de Hervormde Kerk van Sommelsdijk. De rode draad van zijn presentatie was het samen optrekken. ‘Samen met mede-overheden wil de SGP beleid vormgeven’. Wijs met Water Wim de Jong van SGP Waterschap Hollandse Delta lichtte het programma van de SGP toe. Het programma heeft als titel: ‘Wijs met Water’. Voor het waterschap is het van belang om verstandig om te gaan met water, juist vanuit het Bijbels rentmeesterschap. ‘Bouwen lukt meestal nog wel, maar voor het bewaren van de schepping is meer aandacht nodig’. Kwaliteit voorop In het tweede deel van de avond was er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over diverse thema’s die belangrijk zijn voor ‘het eiland’, zoals lijsttrekker Wim de Jong het noemt. Kunnen we de slogan van ‘Kust, rust, ruimte en natuur’, wel

Kleuters bezoeken tuincentrum alleen met een goed team met gekwalificeerde therapeuten het behalen van dit resultaat mogelijk is geweest. ‘Wij vinden het erg belangrijk om patiënten goed te adviseren over hun aandoening en een vlotte start te maken met hun herstel. Naast goed advies willen wij natuurlijk vooral goede zorg leveren, zodat patiënten zich snel beter voelen’. Dit doen de medewerkers van Fit & Fysio Dirksland vanuit verschillende disciplines. Zij zijn, naast de reguliere fysiotherapie, ook geschoold in gespecialiseerde behandelmethodes, zoals manuele therapie, oedeemtherapie, revalidatie, dry needling en claudicatiotherapie. Binnen de praktijk is een fitnesscentrum gerealiseerd, wat zeker ook toegevoegde waarde heeft in de fysiotherapeutische behandelingen. Voor informatie over het certificaat, de praktijk en de behandelmethoden kunt u kijken op www.fitenfysiodirksland.nl of bellen naar 0187 603938.

DIRKSLAND - Begin maart waren de kleuters van de Prins Mauritsschool uit Dirksland te gast bij Tuincentrum Graka in Sommelsdijk. Na de voorjaarsvakantie werd gestart met een nieuw thema: het tuincentrum. Natuurlijk wil je dan als kleuters (maar ook als juffen) wel eerst eens even een kijkje nemen in een echt tuincentrum. Bij Graka waren de kinderen van harte welkom. Aan de hand van een fotospeurtocht, waarin allerlei opdrachten verwerkt waren, maakten de kleuters kennis met de wereld van groei en bloei. In kleine groepjes, begeleid door enthousiaste ouders, verkenden ze het tuincentrum, tekenden ze hyacintenbollen op een glas na, puzzelden ze bloemenpuzzels in elkaar, namen ze de maat op van tuintegels, zochten ze naar tuingereedschap en kochten ze een zakje tuinkerszaad. Na wat gegeten en gedronken te hebben vertrokken de kleuters weer richting Dirksland. Een hele ervaring rijker!

Kier De zaal reageerde massaal op de diverse stellingen. Zo mogen de opcenten van de provincie wat de SGP’ers betreft niet omhoog, wat Servaas Stoop onderstreepte. De SGP wil samen met ‘het eiland’ optrekken voor een betere doorstroming en veiligheid van de N57 en de N59. De SGP-topmannen geven ook aan grote moeite te hebben met de Kier in het Haringvliet, zeker met het oog op de zoutindringing. ‘De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de waterkwaliteit en de visstand zal verbeteren, maar de Kier na 2018 zeker niet verder openzetten’. ‘Zoet water moet gezekerd worden’, aldus zittend Statenlid Henk van Dieren. Innovatie in de economie zal zeker worden bevorderd. ‘Voor Goeree-Overflakkee hoort daar de visserij bij, zeker als het gaat om innovatie en verduurzaming’. Stemadvies ‘Drie voor twee’, zo eindigde Stoop de avond. Naast de stem voor het Waterschap, wordt met een stem op de Provincie ook indirect een stem gegeven voor de Eerste Kamer. Het belang van een stem op de Zuid-Hollandse SGP is daarbij van groot belang omdat een zetel in Zuid-Holland van gewicht veel waarde heeft voor de Eerste Kamer. Een derde zetel in ZuidHolland zou zomaar een tweede SGP zetel voor de Eerste Kamer kunnen betekenen. ‘We hebben de afgelopen jaren gezien wat het belang daarvan is. Op aangelegen punten kan de SGP meer invloed uitoefenen op het beleid van het kabinet’, zo sprak Bisschop eerder deze avond.

‘De geschiedenis van NLGO’

MIDDELHARNIS - Donderdag 26 maart organiseert Natuur en Landschap Goeree Overflakkee (NLGO), als vóórprogramma van haar algemene ledenvergadering, een lezing over de geschiedenis van de natuur en landschapsbescherming op Goeree-Overflakkee. De lezing wordt gehouden in het Diekhuus, aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). Jos Hendriks, mede-oprichter van de NLGO, zal de lezing verzorgen. Ook niet-leden zijn van harte welkom. De geschiedenis van de NLGO begon opmerkelijk genoeg bij de Stichting Natuurmonument De Beer, op Rozenburg. De Beer was een natuurmonument dat gelijkenissen vertoont met de ontwikkeling van de Kwade Hoek.


Ambachtelijk Slagerij

V an Zuidland WOENSDAG GEHAKTDAG

Magere hamlappen

3.95

Fricandeau

500 gram

6.00

Rundertong

4 voor

6.00

Breydelhamsalade

3 voor

5 voor

3.

100 gram

1.

Varkensfiletlapjes VLEESWARENKOOPJE

+ gratis honingmosterd saus

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Kalfsgehaktballen TROTS VAN DE KEURSLAGER

Bij 150 gram gegrilde KEURSLAGERKOOPJE boterhamworst

GRATIS 100 GRAM Runderminute SCHARRELSALADE 695 Kalfsgehaktballen steaks 4 stuks

SPECIAL

KEURSLAGERKOOPJE

TIP VAN DE KEURSLAGER

Belle Hélène

Runderminute steaks

Zuiderzee salade

6

ELKE 4E GRATIS ELKE 4E80 GRATIS 4 stuks 100 gram

1

150 gram

PROEFHAM VAN DE MAAND

Beenham met kaas

VLEESWARENKOOPJE

SPECIAL

1 gegrilde Bij 150 gram boterhamworst

Belle Hélène

100 gram

99

Aanbiedingen zijn geldig van 16 t/m 21 mrt

C. Bouter, , keurslager Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude-Tonge Tel. 0187-641292, info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

GRATIS 100 GRAM SCHARRELSALADE

100 gram

PROEFHAM VAN DE MAAND

Zuiderzee salade

Beenham met kaas

2

40

100 gram

C. Bouter, keurslager

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

voor €12,50 aan versproducten.

1

80

TIP VAN DE KEURSLAGER

150 gram

Deze klant wint

40 295

Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904 Bestellingen: Zie ook:

info@keizeragf.nl www.keizeragf.nl

Openingstijden: maandag 13.00-17.30 uur dinsdag 8.30-12.00 uur woensdag 8.30-12.00 uur 13.00-17.30 uur donderdag 8.30-12.00 uur 13.00-17.30 uur vrijdag 8.30-17.30 uur zaterdag 8.30-16.30 uur

Advertentie geldig t/m dinsdag 24 maart 2015

1

99

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van16 t/m 21 maart 2015

1.50 ELSTAR 50 2 kilo 1. GROTE PERSSINAASAPPELS 50 2 kilo 1. GROTE HANDSINAASAPPELS 50 5 voor 1. KOMKOMMERS 50 2 voor 1. MANGO’S 50 2 voor 1. HUISSALADE 50 eigen keuken 200 gram 1. BINTJES 50 5 kilo 1.

Pepersteak's Rundersaucijzen Ontbijtspek

100 gram

1.59

100 gram

1.39

100 gram

1.59

100 gram

1.49

Paté met ui

98

Maaltijd van de week:

05

Bami/nasi + kipsaté

250 gram 250 gram

3.98

Boomvliet 6, Dirksland • Tel. (0187) 601487 • Fax (0187) 605330 www.slagerijvanzuidland.nl

PIETER STRUIK

BRANDERIJ: UIT EIGEN PINDA’S GEKRUIDE 0 gram 0,99 25 : ek we deze

Groente & Fruit

HAGELWITTE BLOEMKOOL, per stuk... HOLLANDSE SPITSKOOL, per stuk... FLAKKEESE KOMKOMMER, nu… CHAMPIGNONS, 250 gram... IJSBERGSLA, krop... VERSE BOSUITJES, bos... EETRIJPE AVOCADO, 2 stuks... MALSE PEULTJES, 200 gram…

2 VOO R 1,-

0,59

VERSE HOLLANDSE SPINAZIE, 500 gram… HOLLANDSE KAS-ANDIJVIE, 500 gram... ‘STOPLICHT’ PAPRIKA’S, 3 stuks… PITLOZE WITTE DRUIVEN, 500 gram… GIESER WILDEMAN STOOFPEREN, kilo...

0,99

DE ENIGE ECHTE ‘ZESPRI’ KIWI’S

10 stuks…

1,99

ZOETE HAND/PERS SINAASAPPELS

15 stuks…

1,99 1,49

aanbiedingen geldig t/m zaterdag 21 maart - OP=OP ! - woensdagmiddag wordt uw bestelling in Dirksland GRATIS thuisbezorgd! B C ZAAIJERLAAN 6 - DIRKSLAND - tel 0187-605070 - fax 0187-600360 - PSTRUIK@KPNPLANET.NL

VERSE SPINAZIE

kilo

Bij aankoop van 2 of meer flessen (h)eerlijke Schaik-zuivel 1 extra landwinkelstempel

SPECIAL

VLEESWARENKOOPJE

Bij 150 gramVLEESWARENKOOPJE gegrilde boterhamworst KEURSLAGERKOOPJE Belle Hélène

Runderminute 180 steaks

Bij 150 gram gegrilde boterhamworst

GRATIS 100 GRAM SCHARRELSALADE

100 gram

KEURSLAGERKOOPJE

VERS UIT DE GRILL

Runderminute steaks

Grillworst divers soorten

ELKE 4E GRATIS GRATIS 100 GRAM ELKE 4E GRATIS 99 150 gram

SCHARRELSALADE

TROTS VAN DE KEURSLAGER

SNEL EN LEKKER

Kalfsgehaktballen

Gehakt cordon bleu SNEL EN LEKKER

SPECIAL

695

Gehakt cordon blue Floresteijn, , keurslager

4 stuks

elke 4e gratis

Belle Hélène 100 gram

De versspecialisten plaatsen weke-

deze specialisten op de foto. Staat u

Laatste week Gilde Korn-actie. Kans op mooie prijzen!! € 1.35 (400 gram)

op de foto? Dan kunt u voor €12,50

1

80

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp, 0187-68 13 48 Kerkstraat 26, 4328 LJ Burgh Haamstede, 0111-65 14 40 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

ELKE 4E GRATIS

TROTS VAN DE KEURSLAGER

VERS UIT DE GRILL

Kalfsgehaktballen

Grillworst diverse soorten

lijks hun aanbiedingen op deze pagina. Onze fotograaf zet de klanten van

Aanbiedingen zijn geldig van 16 t/m 21 mrt

4 stuks

695

150 gram

099

verse producten uitzoeken bij:

Pieter Struijk Burg C Zaaijerlaan 6, Dirksland

OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl

Floresteijn, keurslager

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp tel. 0187-681348 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 16 t/m 21 maart 2015


Adres Doelweg 2 | 3252 AJ Goedereede Tel. 0187 - 49 25 02

Goedereede

WEEK TOPPERS! 12 Aanbiedingen geldig van woensdag 18-03-2015 t/m dinsdag 24-03-2015

Kipkarbonade

Riblappen

Voor

5,79

500 gram

Voor

1,49

500 gram

Potgrond of tuinaarde

Petit pain Vers gebakken

Voor

Voor

0,99 4 stuks

2 zakken

Schoonmaakazijn

Eieren

Voor

1,98

Voor

0,79

0,99

Schilderen-Beglazing-HoutsaneringBehangen

Natuur bij u in de buurt

10 stuks

2 flessen

www.facebook.com/onzesupermarktgoedereede www.onzesupermarkt.com Aanbiedingen geldig zolang de voorraad strekt. Zet- en drukfouten voorbehouden. Niet voor wederverkopers.

TE KOOP GEVRAAGD

GRINDTEGELS

40 bij 60 cm - 0187-663729

Steun natuur en landschap:

Dijkhof 9 3243 AG Stad aan ’t Haringvliet 06 - 48 52 25 03

Ò WWW.ZUIDHOLLANDSLANDSCHAP.NL

HEREN, LET OP! Super voordelig Jacks, Pantalons Overhemden, enz.

Annette

Zandpad 90 • Middelharnis tel. 0187 482431

– WAARDEBONNEN – WAARDEBON

Allemaal opgelet! U ontvangt de gehele e maand maart

op alle afdelingen bij iedere

€12.50 een waardebon van

€ 1.25

ANNETTE

Kom passen bij: Zandpad 90, Middelharnis, (0187) 482431 Niet op bruidskleding!

NEN – WAARDEBONNEN – WAA RD

ARDEBONNEN – WAARDEBON NEN

HEERLIJK UITWAAIEN AAN DE KUST

EBONNEN – WAARDEBONNEN – WA

ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

APK ZOALS HET BEDOELD IS

RECTIFICATIE In de krant van vorige week is helaas een oude advertentie geplaatst. Op dit moment zijn er geen vacatures bij Lodder Financials


Bij Goeree Staal bv ontwerpen en produceren we staalconstructies, trappen en hekwerk. Flexibel en creatief wordt ingespeeld op de vraag van de klant.

HORECATOPPERS GEZOCHT! Begin juni 2015 opent Werelds aan het Strand haar deuren.

Wegens uitbreiding van de werkzaamheden is er per direct plaats voor een

Met Werelds aan het Strand willen we niet alleen de mooiste beachclub van Nederland zijn maar ook de beste! De beste beachclub kun je alleen zijn wanneer je ook over het beste team beschikt. Dat team stellen wij momenteel samen en er zijn nog een aantal vacatures vrij.

Samensteller in de werkplaats

WIE ZOEKEN WE? Wij zoeken enthousiaste representatieve jongens en meiden die dezelfde instelling hebben en dezelfde waarden aanhangen als wij; professioneel, gedisciplineerd, gastvrij, dienstbaar en kwaliteitsgericht. WAT BIEDEN WE? Werelds aan het Strand zal het hele jaar door 7 dagen per week geopend zijn. Naast de mogelijkheid om in een waanzinnige setting bij de beachclub van Nederland werkzaam te zijn bieden we je een competitieve vergoeding, leuke collega's en een dynamische en prettige werksfeer. Ons motto is: Work hard, play hard. WIE ZIJN WE? Wij zijn Werelds aan het Strand. Wij zijn de nieuwe definitie van een beachclub. Wij zijn de mooiste beachclub van Nederland en wij willen ook de beste zijn. WAT WILLEN WE? Werelds aan het Strand streeft er naar om haar gasten bij elk bezoek een unieke en memorabele ervaring te bieden. Dit wordt bereikt door de bijzondere setting, het fijne personeel, de verrassende gerechten, de verleidelijke wijnen en de spraakmakende events.

U maakt met aangeleverde passende onderdelen met behulp van samenstellingstekeningen complete producten, zoals hiervoor genoemd.

Met onze unieke positionering (‘betaalbare luxe') onderscheiden wij ons van onze concurrentie. Wij bieden onze gasten een ervaring die als on-Nederlands zal worden ervaren.

Na een controlemoment worden uw producten vervolgens door de lassers afgelast.

Het is ons doel om de regionale beach- en dineerbestemming te worden. Daarnaast willen wij ook de regionale evenementenlocatie worden.

Onze voorkeur gaat uit naar iemand die het bouwen met staal volledig beheerst, zelf oplossingen kan bedenken en ook met deadlines om kan gaan.

WELKE VACATURES ZIJN BESCHIKBAAR? - Bediening - Souschefs

- Koks - Keukenhulp

- U heeft ruime ervaring in de staalbouw - U heeft een middelbare technische opleiding, niv. 3 of 4 - U kunt uitstekend tekening lezen

Ben jij die horecatopper die ons team naar een hoger niveau gaat tillen?

Heeft u interesse? Bel dan bij voorkeur ’s avonds naar Eef Grinwis 0622998467 of stuur een bericht naar miranda@goereestaal.nl.

Mail dan je CV voor 1 april 2015 met motivatiebrief naar:

michel@werelds.nl

Goeree Staal bv Deltageul 28 3251 NG Stellendam

www.facebook.com/wereldsaanhetstrand www.instagram.com/wereldsaanhetstrand/

Maakt U het verschil? Stichting Mentorschap Rotterdam e.o. zoekt voor de regio Rotterdam, Nieuwe Waterweg Noord en de ZuidHollandse eilanden vrijwilligers die MENTOR wil worden.

Tel. 0187-684721 www.goereestaal.nl

www.onseiland.nl

Kom werken in een dynamische omgeving Foodmate B.V. is een jong internationaal georiënteerde onderneming met een hoofdvestiging in Nederland en een eigen vestiging in de USA. Daarbuiten heeft Foodmate een wereldwijd netwerk van verkoopagenten en dealers. Foodmate ontwikkelt en produceert hoogwaardige productiemachines voor de pluimvee- en vleesverwerkende industrie.

Interesse in een baan bij één van de meest dynamische bedrijven uit de regio?

Een mentor treedt op als wettelijk vertegenwoordiger voor mensen die vanwege een verstandelijke beperking, dementie of een psychiatrische stoornis niet meer in staat zijn om (geheel) zelfstandig beslissingen te nemen. Het betreft vaak mensen die geen familie (meer) hebben waar ze voor hulp op terug kunnen vallen. Deze mensen wonen in een woonvoorziening of thuis.

Junior verkoper buitendienst

Wat doet de stichting Mentorschap Rotterdam e.o.?

Functie eisen: • Technische achtergrond; • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, overige talen is een pré; • Analytisch denkvermogen; • Zorgvuldig; • Bereid om te reizen (60%); • Communicatief sterk.

. Het werven en selecteren van vrijwilligers voor het mentorschap . Zorg dragen voor scholing en ondersteuning van de mentoren . De cliënt die is aangemeld bij de stichting in contact brengen met een mentor . Verzorgen van procedures o.m. naar de rechtbank

Wij zoeken mensen die:

. Gevoel hebben voor mensen met een beperking of dementie . In staat zijn indien nodig besluiten te nemen namens hun cliënt . Kunnen onderhandelen met zorg- en hulpverleners . Inzicht hebben in hun eigen handelen . Communicatief vaardig zijn . Bereid zijn regelmatig tijd aan de cliënt te besteden.

Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie?

Kijk dan op www.mentorschap-rotterdam.nl of mail naar info@mentorschaprotterdam.nl of bel met onze coördinatoren: Janneke Niemantsverdriet 06-22961471 of Ineke Sulkers 06-22961551

Op onze verkoopafdeling zoeken wij uitbreiding voor onze buitendienst. In eerste instantie zullen de werkzaamheden plaatsvinden binnen ons bedrijf op de sales support afdeling, waar onze portfolio en processen eigen gemaakt moeten worden. Afhankelijk van de kandidaat zullen de werkzaamheden steeds meer op de buitendienst worden gericht. Werkzaamheden: • Contact met klanten, agenten en prospects - veelal in de Engelse taal; • Voorbereiden van offertes; • Opvolgen van offertes; • Deelname aan beurzen wereldwijd.

Medewerker binnendienst Spare Parts Voor de afdeling Spare Parts zoeken wij diverse mensen om ons team te versterken. Een mooie uitdaging voor iemand die zowel technisch als commercieel onderlegd is. Werkzaamheden: • Contact met klanten via telefoon, mail en bezoeken; • Detailonderzoek voor offertes; • Maken van offertes; • Opvolgen van offertes; • Omzetten van offertes naar orders. Functie eisen: • Technische achtergrond; • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, overige talen is een pré; • Analytisch denkvermogen; • Zorgvuldig; Voor al onze vacatures geldt dat wij uitstekende arbeidsvoorwaarden bieden in een net georganiseerd bedrijf. Wij zijn aangesloten bij de CAO Kleinmetaal. Voor alle vacatures prefereren wij een flexibele instelling.

Sollicitaties die na 31 maart 2015 binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen. Heb jij interesse? Bel, email of schrijf ons een brief t.a.v.: Dhr. Hans Tieleman • h.tieleman@foodmate.nl FOODMATE B.V. Röntgenstraat 18 • 3261 LK Oud-Beijerland Postbus 1405 • 3260 AK Oud-Beijerland Tel: +31-186 630 240 • Fax: +31-186 630 249 info@foodmate.nl • www.foodmate.nl

ARRIVAL

(Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!)

SLAUGHTERING

EVISCERATING

CHILLING

CUT-UP

DEBONING


DINSDAG 17 MAART 2015

Nieuws

11

Restaurant Pannetjes zet Echte Bakker Akershoek in het zonnetje OUDDORP - Een buitengewoon sympathiek gebaar was het, wat restaurant Pannetjes vorige week dinsdag richting zijn overburen maakte. Aan de andere kant van de straat is Echte Bakker Kommer Akershoek gevestigd en Frederik Faasse, eigenaar van restaurant Pannetjes, is zo onder de indruk van de tomeloze inzet van het hele bakkersteam, dat hij dit eens flink in het zonnetje wilde zetten. Enerzijds om zijn grote waardering voor hen uit te spreken, anderzijds om iets terug te willen doen voor wat de bakkerij én voor het restaurant én voor de Ouddorpse samenleving doet.

uitgenodigd om met de hele ploeg bij ons een avond te komen eten.” Niet alle 55 medewerkers waren erbij toen vorige week dinsdag de bakker en zijn mensen voor een voortreffelijk driegangendiner neerstreken in het gezellige en sfeervolle restaurant Pannetjes, maar zo’n veertig zaten er zeker, die zich deze avond heerlijk lieten verwennen door Frederik en zijn moeder Janet, die als kok bij haar zoon in de keuken actief is en garant staat voor subliem smakende gerechten, die ambachtelijk worden bereid, veelal met gebruikmaking van producten uit de eigen streek.

Tekst en foto’s: Hans Villerius

“Als wij ‘s avonds in ons restaurant het licht uitdoen, zien we bij Kommer Akershoek de lampen nog branden en ook ‘s morgens vroeg zijn ze al weer volop in de weer”, vertelt Frederik Faasse. “Dag en nacht wordt er gewerkt om de inwoners van Ouddorp overdag te kunnen voorzien van hun broodnodige eten, maar ook van allerlei lekkers, waar je altijd weer door vriendelijk personeel aan geholpen wordt, in een winkel die ‘s morgens vroeg keurig wordt schoongemaakt. Maar er is niemand die goed beseft of ziet wat een onvoorstelbare hoeveelheid uren de bakkerij hier

Het team van Echte Bakker Kommer Akershoek wordt door restaurant Pannetjes in de watten gelegd. Rechtsonder jubilaris Jaap Both en zijn vrouw, met de bakkersfamilie Akershoek. allemaal voor maakt. Daarnaast behalen ze in vaktesten de hoogste scores of winnen ze prijzen, wat aangeeft wélke kwaliteit onze bakker iedere dag levert en hóe klantvriendelijk en vakkundig het personeel is. Bovendien

staat Kommer altijd voor ons restaurant klaar. Wekelijks komt hij uit eigener beweging wel even aan met een nieuw broodje: ‘Hier, probeer maar eens, kijken of de mensen ‘t lekker vinden’. En onze gasten vinden ‘t ver-

MKB Boekhoudservice: “Wij bieden boekhoudgemak op locatie…..!” STELLENDAM - De meeste ondernemers antwoorden op de vraag: “Wat doen jullie nu precies?” met allerlei superlatieven over hun activiteiten. Dat is anders bij Hans Klaasse en Martin van der Bok. Zij zijn van MKB boekhoudservice uit Stellendam. “Wij willen eigenlijk vooral vertellen wat wij niet zijn!”. De omgekeerde wereld? Nee. Dit zal verderop in dit interview duidelijk worden. “Wij zijn geen administratie- of boekhoudkantoor. Ook geen accountantskantoor. Wij bieden boekhoudgemak op locatie. Bij ons is het geen gesjouw met mappen en de administratie vervolgens een tijd kwijt zijn omdat het moet worden verwerkt. Onze Julia’s - zo noemen wij onze administratieconsulentes komen bij de ondernemer op vaste tijden, tegen vaste prijzen, op het bedrijf de boekhouding bijwerken. Zij ontzorgen de ondernemer zodat deze kan ondernemen. Kijk maar eens op onze website www.mkbboekhoudservice.nl. Maar dat niet alleen. Zij zorgen ook voor de aangifte omzetbelasting, het debiteurenbeheer en de eventuele incasso van openstaande rekeningen. Wanneer zij vertrekken is alles in orde. De ondernemer heeft op deze wijze geen omkijken naar zijn boekhouding. Ook de facturatie kunnen de Julia’s uit handen nemen”.

Snel en goedkoop “Door slimme software - die de Julia’s meebrengen - gaat dit snel en goedkoop. De ingevoerde administratie is desgewenst te raadplegen op een online dashboard van “MKB Inline”. Hierin staat de prognose naast de gerealiseerde cijfers. Dagelijks inzicht in cijfers. Kijk eens op de website www.mkbinline.nl, daarop kunt u zien wat wij bedoelen”. “Eigenlijk bieden wij kleine- en grote ondernemers een optimale begeleiding op boekhoudgebied. Maar we kunnen ook een Julia opleiden of tijdelijk inzetten bij ziekte, drukte of andere calamiteiten”. Dames die hun mannetje staan “Veel ondernemers denken dat wij

het zoveelste administratiekantoor zijn in de regio. Maar dat is niet zo. Wij willen de ondernemer ontzorgen en niet belasten met vragen en gesjouw. Op administratief gebied staan onze dames hun ‘mannetje’. Ze zijn ervaren, zelfstandig en weten precies wat ze moeten doen. Dat is de reden dat deze activiteit de afgelopen jaren flink is gegroeid. Wie wil niet dat zijn administratie altijd bij is en profiteren van slimme gratis software om optimaal inzicht te krijgen in zijn resultaten en prestaties? www.mkbboekhoudservice.nl, tel. 0187 497165.

rukkelijk. Of als we onverwachts een grote groep binnenkrijgen die gebak wil, is ‘t altijd Kommer en zijn team waar we nooit tevergeefs een beroep op doen. Daarom wilden we graag iets voor hen terugdoen en hebben we ze

Jubileum En Kommer Akershoek maakte van de gelegenheid meteen gebruik om één van zijn medewerkers in de schijnwerpers te zetten, nu de meeste collega’s erbij waren: Jaap Both, die enkele dagen later 25 jaar aan de bakkerij verbonden was. Zowel door zijn baas als door zijn collega’s werd hij getypeerd als iemand die altijd, en zonder mopperen, voor z’n medemens klaarstaat, een gouden collega. De armen overladen met bloemen, de buik verzadigd uit de voortreffelijke Pannetjeskeuken en de wangen bedekt met zo’n 90 zoenen van dertig feliciterende vrouwelijke collega’s kon Jaap aan ‘t eind van de avond huiswaarts. Voor hem was het dubbelfeest geweest.

Zaterdag krentenbrodenactie voor Woord en Daad GOEREE-OVERFLAKKEE - Het eilandelijk comité van de Stichting Reformatorische Hulpactie Woord en Daad hoopt zaterdag 21 maart a.s. weer de jaarlijkse krentenbrodenactie te houden. De opbrengst is bestemd voor projecten waar de hulpstichting zich dit jaar voor inzet, onder het jaarthema “Vakonderwijs, doe het zelf!” Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van Onderwijs, Arbeid en Inkomen en Basisvoorzieningen (gezondheid, water en landbouw). Het jaarthema voor 2015 is, evenals in 2014: “Vakonderwijs, doe het zelf!” Op jonge leeftijd naar school, daarna een vervolgopleiding kiezen en uiteindelijk aan het werk. Zo gaat het in Nederland, maar ook in Afrika, Azië en Latijns Amerika. Partnerorganisaties van Woord en Daad investeren in toegang tot onderwijs en vakscholing. Na de opleiding wil elke student graag aan het werk als boer, metselaar, automonteur of ICT’er. Veel partnerorganisaties zien met hun vakonderwijsprogramma mogelijkheden om voor een deel zelfvoorzienend te zijn, bijvoorbeeld door ook arbeidsbemiddeling tegen betaling aan te bieden aan niet-studenten van de vakschool. Studenten krijgen hierdoor gelegenheid om een baan te vinden en daarmee enerzijds inkomen te verwerven en anderzijds een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van hun land. Dat uw sponsorgeld, dat hiervoor

onmisbaar is, goed besteed wordt, mag blijken uit het volgende citaat: “Het mooiste vind ik dat ik nu terug kan geven wat destijds door de Nederlandse sponsor in mij is geïnvesteerd. Want ik leid nu jongeren op die ook gesponsord worden. Dat heeft voor mij echt meerwaarde Ik ga in feite doorgeven wat ik gekregen heb via mijn sponsor. En… als christen kun je jongeren vanuit Gods Woord ook veel over het leven leren!” U kunt ook uw steentje bijdragen aan de verbetering en uitbreiding van de onderwijsmogelijkheden, in het bijzonder vakonderwijs, in ontwikkelingslanden zoals Burkina Faso, Columbia, Filipijnen, Nicaragua, Oeganda en Zuid Afrika, door de inspanningen van Woord en Daad hiervoor te steunen met een bijdrage. Dat kan door het kopen van krentenbroden. De opbrengsten van dit soort acties worden niet meer door de overheid verdubbeld. Op de bekende adressen kunt u de volgende zaken afgeven ten behoeve van Woord en Daad: gebruikte mobiele telefoons, kleine cartridges, gebruikte postzegels en oude ansichten, oude/buitenlandse munten, spaarzegels, Airmiles en oude brillen. Als u thuis wilt sparen voor Woord en Daad kunt u daarvoor een spaarglobe aanvragen. Verder kunt u speciale Woord en Daad postzegels kopen. Ook kunt u daar informatie vragen over het financiële adoptieprogramma van Woord en Daad. Zie hiervoor verder www.woordendaadgo.nl. De datum van de Rabofietsdag is nog niet bekend. Mocht die gehouden worden en u wilt hieraan deel nemen dan kunt u zich als sponsor voor Woord en Daad aanmelden bij de Rabobank.


Nieuweweg 59 | Stellendam Op één van de mooiste locaties aan de rand van de dorpskern gelegen vrijstaand woonhuis met een geschakelde kantoorruimte, afzonderlijke schuur en met schitterend aangelegde tuin op het zuid-oosten. Perceeloppervlakte 804 m2 eigen grond. Vrijstaande woning Bouwjaar: 1906-1930 Woonopp.: 128 m² Aantal kamers: 6

Inhoud: Perceel opp.:

595 m³ 804 m²

Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Oostdijk 2 3241 CN Middelharnis

Boompjes 21 3253 AC Ouddorp

Te huur: Mooie 8-persoons bungalow op chaletpark de Hofstee in Nunspeet. Drie slaapkamers, ruime woonkamer en keuken. Nog vrij voor week 29 of na week 32. Kijk voor meer informatie op www.vakantiehuisjeopdehofstee.webklik.nl of bel 0577-492003.

Rustig gelegen klein bungalowpark,18 bungalows en 2 chalets voor 2 tot 8 pers. te midden van bos en hei en dichtbij centrum. Ideaal voor fiets en wandel liefhebbers. Zie onze site: www.derietberg.nl of tel. 0578 - 612615

Tel. (0187) 48 63 43 info@dr-makelaardij.nl

De Brug Modeservice nodigt u uit voor de presentatie van de voorjaarsmode Datum: woensdag 25 maart 2015 Lokatie: De Vliedberg in Ouddorp Wij verzorgen een modeshow om 10:15 uur en om 14:30 uur. De verkoop begint om 10:45 uur en duurt de gehele dag.

In het prachtige Westzaan op de boerderij valt veel te beleven:

Beekbergen

RUIM VAKANTIEHUIS • Ongeveer 14 pers. • 7 slaapkamers • ook voor B&B, • V.a.g.v. incl. gebruik boot + kano. z.i.e.h.

20%

T. 075-6169780

055 5051358

De zondag in ere houdend.

Iedereen is welkom !

www.debrugmode.nl

VROEGBOEKKORTING ZOMERPERIODE!

BEL NU VOOR ONZE LASTMINUTES!

www.bungalowparkeldorado.nl

Rook-/huisd.vrij. Veel extra’s. Ook online te boeken op www. schonebungalow.nl of tel.nr. 0591-513947 (broch.).

a n hui s ui t K w ek er s v

g D.V. v9.ri00jd- 17a.30 uur) (0 18 april zaterd00ag - 16.30)

DRENTHE, EXLOO: t.h. Luxe, sfeervolle, betaalbare SCHONE VAKANTIEBUNGALOW op schitterende locatie! Grote privétuin. GRATIS gebr. WIFI en ZWEMBAD! Vaat-/wasm., kindermeub., uitstekende boxspringbedden. Schitt. fiets-/ wandelomg. bos/hei.

OPEN EN HUYSDAG 17 april

* Vrolijke zomerbloeiers * Echte kwekerspotgrond * Handig (om) Ruilsysteem * Voedzame meststoffen * Inplantservice VIOLE N * Hangpotten met PRIMU LA RANO NKEL waterreservoir en n (09.

Grote vakantiewoningen met grote tuin aan bos en beekje. Ideaal voor wandelen en fietsen en dichtbij Maastricht, Geuldal en Valkenburg. Rustige ligging in mooie natuur.Voor 10 en 14 personen per woning. www.BIESENBERG.nl Tel 043-3648580 en email info@biesenberg.nl

Huyskweker Stouten // Oudendijk 1a // 4307 RZ Oosterland // 06 519 176 76

huyskweker-stouten.nl

og ve

el me

er!!!


DINSDAG 17 MAART 2015

Kernactiviteiten Free wheelen op Koningsdag De Oranjevereniging van Goedereede is al enige tijd bezig met het organiseren van een leuke Koningsdag. Dit jaar organiseren zij een nieuw onderdeel: Free wheelen. Het gaat het erom wie het snelst bij de bel is. Daarnaast zullen er ook prijzen worden uitgereikt aan degene die het origineelst van de schans gaat, in een voertuig dat gebouwd is op wielen. Omdat de deelnemers een poosje nodig hebben om een mooie boot te bouwen, vraagt de Oranjevereniging aan de deelnemers zich alvast op te geven voor dit spektakel. Na opgave bij de oranjevereniging ontvangt de deelnemer (die minimaal 10 jaar moet zijn) de regels en gegevens over afmetingen en gewicht thuis. Het evenement zal alleen doorgaan als er minimaal 10 deelnemers zijn, het maximumaantal deelnemers is vastgesteld op 25. Het spektakel begint om 14.30 uur, de kosten voor deelname zijn € 3,50. Opgeven kan tot 14 april 2015 bij Jan Redert, telefoonnummer 0187 493403, e-mail h.redert@chello.nl.

Verkoop Tabitha Vrouwenvereniging Tabitha hoopt op zaterdag 21 maart haar voorjaarsverkoping te houden, van 9.00 tot 15.00 uur, met verscheidene kramen bij Herstelde Hervormde kerk “De Levensbron” aan de Doelweg. Deze dag worden de volgende artikelen verkocht: voorjaarsbloemen, plantenbakjes, vers gebakken kibbeling en oliebollen, groenten, fruit, eigengebakken cake, koekjes, advocaat, jam, rollen snoep. U mag zelf snoepscheppen als u het juiste gewicht raad, dan is de zak met snoep gratis voor u. Verder kaas van de kaasboerderij, fotokaarten en nieuw speelgoed, veel handwerk zoals borduurwerk, slabben, handdoeken, ontbijtlakens, baby- en kleuterslaapzakken, dekbedovertrekken voor kinderledikantjes en nog veel meer voor baby- en kinderkamer. Daarnaast kussens, schorten, tafelkleden, strijkplank overtrekken, vlaggetjes van stof, sokken en mooie gebreide baby dekentjes, e.d. Er zijn ook artikelen waar op u kunt raden. En voor de kleintjes is er de grabbelzak en enveloppe trekken. Er kunnen ook DE-punten en andere spaarzegels worden ingeleverd. In een zaal van de kerk kan onder orgelklanken een kopje koffie of fris worden gedronken. De opbrengst is voor de kerk en een diaconaal doel.

sche voedingsstoffen voor o.a. de sieren moestuin. Maar wat zijn voedingsstoffen voor de plant, wat is bodemleven en waarvan worden organische meststoffen gemaakt? Op deze en nog veel meer vragen zal Leo Groenleer antwoord geven. En als u zelf vragen hebt zal er gelegenheid zijn deze te stellen. Tijdens de presentatie zullen mooie foto’s van tuinen in binnen- en buitenland te zien zijn. Zoals beelden van de tuinen van Villandry in Frankrijk, Barnsdale gardens, Sissinghurst, Rosemoor en van Wisley gardens in Engeland en Paleis Het Loo in Nederland. De lezing vindt plaats in verenigingsgebouw “Oostdam”, Jongkoenstraat 1 te Goedereede, aanvang 20.00 uur.

Lentemarkt Zaterdag 21 maart vindt in Melissant de Lentemarkt plaats. In en rondom verenigingsgebouw Melishof aan de Binnenweg is er voor jong en oud van alles te beleven. Zo is er een kleedjesmarkt voor de kinderen, rondrit met paard en wagen, diverse kraampjes met mooie spulletjes, vis en patat, leuke spelletjes, een springkussen en een pannakooi. Verenigingen uit Melissant zijn de hele dag aanwezig en geven demonstraties van hun activiteiten. ‘s Morgens beoordeelt een vakkundige jury de inzendingen van de bakwedstrijd ‘Heel Melissant bakt… een geit!’. Ook kunt u een steentje bijdragen bij het mozaïeken van de afvalbak voor bij de Social Sofa of nieuwe ideeën aandragen bij de Dorpsraad. ‘s Middags vinden de eerste Melissantse Kinderspelen plaats met onder andere tafeltennis, het brandweerspel, jeu de boules en pannakooi. Om 10.00 uur zal kernwethouder Marnix Trouwborst de Lentemarkt openen. De dag wordt georganiseerd door de Dorpsraad Melissant en de Melishof. Zij worden daarbij ondersteund door Pameijer, SjaloomZorg, Stichting ZIJN, FidesWonen, de gemeente Goeree-Overflakkee, KIBEGO en daarnaast vele vrijwilligers van de verenigingen die zich belangeloos inzetten om de markt mede mogelijk te maken.

‘Ouderen achter de PC’

ANBO M & W Flakkee, in samenwerking met de Rabobank Goeree Overflakkee en het Seniorweb, gaan weer van start met de PC Cursus “Ouderen achter de PC’’. De cursus start op woensdag 1 april met een basiscursus. Deze cursus is bedoeld voor mensen die weinig of niets van de computer afweten. De cursus wordt gegeven in het leercentrum van het Seniorweb op Dinsdag 24 maart geeft Leo Groen- de Rabobank, Rottenburgseweg 25 te leer voor Groei & Bloei de lezing Middelharnis. Duur van de cursus is “Beleef je tuin”. De presentatie zal 9 weken van 14.00 tot 16.30 uur . Kosgaan over het voeden van de plan- ten bedragen voor leden van ANBO ten in de moestuin, de siertuin en M & W Flakkee € 60 niet-leden € 75. het gazon op een milieuvriendelijke De volgende cursus start op woensdag manier met organische meststoffen. 9 september, ditmaal met een vervolg DCM is een producent van organi- op de basis. Deze cursus is bedoeld ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! voor mensen die de basis reeds hebDE APK-SPECIALIST! ben gevolgd. Als u wilt deelnemen ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! wacht dan niet te lang, om teleurstelling te voorkomen. Voor nadere informatie of opgave voor deelname kunt u bellen naar 06 20631663.

Lezing Groei & Bloei

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Workshop cupcakes maken Dinsdagmiddag 31 maart van 14.00 tot 15.30 uur is er een workshop cup-

cakes maken in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De kosten zijn € 3,- incl. een kopje koffie of thee. Graag opgeven per e-mail: m.kieviet@zijngo.nl, of telefonisch: 0187 483366.

Schuurverkoop Zaterdag 21 maart is er van 10.00 tot 16.00 uur schuurverkoop van meer dan 500 artikelen uit grootmoeders tijd: emaille, zink, Keulse potten, fornuizen en nog veel meer. Gratis koffie of thee. De verkoop wordt gehouden aan Groeneweg 35. Meer info: 0187 651638.

Inleveren voor rommelmarkt Zaterdag 21 maart is er een inlevermorgen voor de rommelmarkt van de Hervormde Gemeente. Stoelen, speelgoed, kleding, boeken, koelkasten, vriezers, noem maar op, wellicht staat of ligt het bij u in de weg. Op 27 juni houdt men een rommelmarkt, en wat is een rommelmarkt zonder mooie spullen? Dus hebt u nog overcomplete spullen in uw schuur, op zolder, in uw boeken- of kledingkast, breng het gerust bij de schuur van familie Van Kempen, Oudelandsedijk 4-a (de dijk volgen langs graanhandel Van Schelven), zaterdag 21 maart tussen 9 uur en 11.45 uur. Kleine spullen kunt u ook a.s. zaterdagmorgen 21 maart afgeven bij Hervormd Centrum “Elim”, Zuiddijk 19 in Nieuwe-Tonge. Is het vervoer een probleem, dan kunt u bellen naar W. Meijer, tel. 06 16794189.

Voorjaarsverkoping Zaterdag 28 maart is er de voorjaarsverkoping van vrouwenvereniging Hervormde gemeente in Hervormd Centrum Elim, Zuiddijk 19, van 10.00 tot 14.00 uur. Te koop zijn leuke groendecoraties, tweedehands- en nieuwe boeken, fotokaarten, originele cadeauartikelen. Gezellig een kopje koffie nuttigen met gebak of vers gebakken wafel kan ook. Lunchen met een patatje behoort ook tot de mogelijkheden. Voor de kinderen is er een knutselhoek en grabbelton.

Uurtje zingen Zaterdag 21 maart is er weer ‘een uurtje zingen’ in de Doopsgezinde Kerk aan de Dorpstienden. Aanvang 19.30 uur.

Paas- en Krentenbroodactie De activiteitencommissie HHG Ouddorp organiseert op zaterdag 28 maart een Paas- & Krentenbroodactie t.b.v het fonds kerkbouw. Deze Ouddorpse broden kunt u bestellen tot uiterlijk maandag 23 maart bij de fam. Tanis, tel. 0187 663373, e-mail wilma.tanis@ gmail.com. De prijzen: Paasbrood, 800 gram, zonder spijs € 6,80; Paasbrood, 800 gram, met spijs € 7,80; Paasbrood, 1.200 gram, zonder spijs € 10,20; Paasbrood, 1.200 gram, met spijs € 12,85; Paasbrood 1.600 gram, zonder spijs, € 13,50; Paasbrood 1.600 gram, met spijs, € 15,50; Paasbrood 800 gram, zonder spijs, € 4,80; Krentenbrood 800 gram, met spijs € 5,80; Krentenbrood 1.200 gram, zonder spijs, € 7,20; Krentenbrood, 1.200 gram met spijs € 8,70.

Broden kunnen worden opgehaald op zaterdag 28 maart van 09.30 tot 11.00 uur in Eben-Haezer, Preekhillaan 3 te Ouddorp.

Dienst voor Belangstellenden Zondagmorgen 22 maart om 10.00 uur is er weer een Dienst voor Belangstellenden in de Gereformeerde Kerk in Ouddorp. In deze dienst gaat ds. G.J. Mink uit Herwijnen voor, Martin Kolff zal de dienst begeleiden op het orgel. Het thema van de dienst is: “Drie Vrouwen”. Het Gospelkoor van de Doopsgezinde Gemeente uit Ouddorp o.l.v. Petra Troost zal enkele liederen zingen.

Markt valt in de prijzen Tijdens het congres van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, dat de verkiezing om de Beste Markt van Nederland organiseert, zijn de winnaars 2015 bekend gemaakt. De Siermarkt in Amsterdam (op woensdag) won in de categorie kleine markten van Ouddorp (op dinsdag) en Zierikzee. In de categorie middelgrote markten trok de zaterdagmarkt van Haarlem aan het langste end. Nummers twee in die categorie zijn Eygelshoven en Huizen. In de categorie grote markten won de zaterdagmarkt van Gouda van Valkenswaard en Nunspeet. De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) organiseert de verkiezing De Beste Markt van Nederland met als belangrijkste doel: Zorgen dat de warenmarkt verder professionaliseert, zodat consumenten in de toekomst naar de markten blijven komen. De jury was enthousiast over alle inzendingen. Aandachtspunten voor de beoordelingen waren onder meer: basisinfrastructuur van de markt, inrichting, wisselwerking met de omgeving, afstemming op de consument, organisatie en communicatie.

Paasmiddag 55+ De Plaatselijke Commissie van OudeTonge organiseert voor alle 55- plussers van Oude- Tonge op woensdag 25 maart a.s. een gezellige paasmiddag in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 te Oude-Tonge. De middag begint om 14.00 uur en om 17.00 uur een luxe broodmaaltijd. De kosten zijn € 10,00 p.p. met een aanbetaling van € 2.50 p.p. Voor informatie en aanmelden kunt u bellen met Stichting ZIJN, telefoonnummer 0187 64 13 44.

Open Schuur bij Houweling Meubelen Zaterdag 21 maart wordt er weer Open Schuur gehouden aan Langeweg 41-a. Van 10.00 tot 16.00 uur kan men zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-enschotels, allerlei huisraad, brocante, enz. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

13

Paasviering ANBO Oostflakkee Woensdag 1 april wordt de paasviering van de ANBO Oostflakkee gehouden in De Grutterswei. De zaal is open om 16.00 uur, het programma begint om 16.30 uur. Er is een paasbroodbuffet en ‘s avonds om 19.30 uur is er een optreden van de Simply Six. Opgeven op maandag 23 maart na 18.00 uur bij Lenie, tel. 0187 642590, e-mail anbo.oostflakkee@upcmail.nl. De kosten van de paasmiddag zijn € 15,- p.p., niet-leden betalen € 20,-.

Feestavond ANBO Zaterdag 21 maart is er een feestavond van de afdeling Midden, West en Oostflakkee van de ANBO. De aanvang is 19.30 uur en de avond wordt gehouden in de Grutterswei. Er is een optreden van de zangeressen Jeelz. Entree € 10,-- p.p. voor leden en € 15,-- p.p. voor niet-leden. Opgave voor Oostflakkee via tel.nr. 0187 642590, voor M & W Flakkee via tel. nr. 06 49869966.

ANBO bij Kroon Tapijt Woensdag 18 maart is ANBO Oostflakkee te gast bij haar sponsor Kroon Tapijt Vinyl en gordijnen. Er wordt bingo gespeeld. Het adres is Energiebaan 2 in Oude-Tonge. De aanvang is 14.00 uur. De kosten zijn € 5,- p.p. Voor vervoer kunt u contact opnemen met Bram Kamp, tel. 0187 642076.

Inzameling voor Uzon Zaterdag 21 maart is er weer een inzameling van goederen voor Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein). Vanaf 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om uw schone, goed bruikbare kleding aan te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw spullen of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem, tel. 0187 641304 (vrijdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur). Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

“Volkstuinen” zoeken nieuwe gebruikers Aan de Molenweg te Sommelsdijk heeft vereniging “Klein Grondbezit Sommelsdijk” een complex “Volkstuinen” ook wel “Hoven” genoemd. Een aantal van deze tuinen zoekt een nieuwe gebruiker. De tuinen hebben een oppervlakte van 200 m2 en 400 m2 . “U hebt nu de kans om op korte afstand in uw woonomgeving over een volkstuin te beschikken. Het tuinencomplex ligt in het (blijvend) landelijk gebied van Sommelsdijk”, aldus het bestuur van de vereniging. “Tuinieren is genieten van je eigen groente en fruit en is tevens een gezonde manier van bewegen”. Voor informatie en verhuur kunt u contact opnemen met secretaris Bram Grit, tel. 0187 483253, e-mail: kleingrond. sd@chello.nl.


PROFITEER NU EEN MAAND LANG VAN ONZE NIEUWE SCHERPE POMPPRIJZEN

Met kortingen tot 16 cent/liter! Services:

Brandstoffen:

Euro Euro Premium Diesel (incl. highspeed) LPG AdBlue (afpomp)

Shop 24 uur tanken

Met acceptatie van o.a. de volgende tankkaarten: - Esso cards - Tamoil cards - MTC/TC - DKV/UTA/DCB/DCS/DC Berkel - Visa/AMEX, EC/MC - Sakko kaart

Esso tankstation De Tille • Rijksweg N nr.  • 3255 LH Oude Tonge • telefoon: 0187 - 643116

open Dag

neem een kijkje achter de schermen van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Zien, beleven en doen voor jong en oud.

OPEN DAG ALBEDA COLLEGE DONDERDAG 26 MAART 2015 KIJK VOOR MEER INFORMATIE EN AANMELDEN OP ONZE WEBSITE:

WWW.ALBEDA.NL/OPENDAGEN

• • • • • • • •

bepaal uw bloedsuiker meet uw bloeddruk kom naar de poppendokter vul je eigen infuuszak laat je arm gipsen kijk hoe het werkt in de operatiekamer diverse quizen informatie over: het hart, veilig zonnen, het oog, werken bij CuraMare, knie- en heupoperaties, verschillende vormen van kanker, wondverzorging, fysiotherapie, diabetes, spataderen en nog veel meer....

g zaterda rt 21 maa 15.00 0 0 . 1 1 uur Station sweg 22 Dirksla nd


DINSDAG 17 MAART 2015

Nieuws

15

Win een prijs bij Kijk bij de boer! GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 6 april (tweede paasdag) wordt de 5e editie van Kijk bij de Boer gehouden. De kinderen worden uitgedaagd om actief betrokken te zijn bij het bezoek aan de boerderij. Wanneer op 6 april de deuren opengaan van acht bedrijven en twee molens, kunnen de kinderen hun kleurplaat en blad van de prijsvraag inleveren in de boxen op de verschillende bedrijven.

vd Ende mechanisatie, SteenbergenMiddelkoop, T-Toys Dirksland en MCF. De vragenwedstrijd Voor wie? Alle kinderen van 7 tot en met 13 jaar. Wat kan ik winnen? “Beleef de Boerderij” met je vrienden/ vriendinnen of met de hele klas! Kijken bij de kippen van fam. De Baar, samen met de boer in de melkput bij fam. Ras, fam. Van den Ouderijn of fam. Kok, knuffelen met de geitjes van fam. Van Tilburg, een rondleiding tussen de radijsjes van fam. Coolbergen, een kijkje op het akkerbouwbedrijf van V.O.F van Putten, beklim een molen of neem een paardrijles op Manege Oostmoer. De vragen zijn te vinden op www.kijkbijdeboer.nl.

De bedrijven die meedoen hebben van alles te laten zien. In het cluster rondom Sommelsdijk kunt u een bezoek brengen aan twee verschillende akkerbouwers, aan een molen en aan een paardenstal. In Achthuizen kunt u terecht bij een veeteeltbedrijf, een molen en een fruitteler. En er wordt een mooie fiets- en proefroute uitgezet tussen Oude-Tonge, NieuweTonge en Herkingen, waarbij u een specialiteit kunt proeven van een fruitteler, een akkerbouwer en een geitenhouder. Er is voor iedereen wat te beleven, te leren en te zien deze dag.

Tijdens Kijk bij de Boer is er veel te beleven voor kinderen. 

De kleurwedstrijd De kleurwedstrijd is voor alle kinderen van 0 tot en met 6 jaar. Er kan een traptractor worden gewonnen. De kleurplaat is te vinden op www.

kijkbijdeboer.nl. Alle kinderen van 0 tot en met 6 jaar mogen de kleurplaat downloaden en heel mooi inkleuren. Op iedere deelnemende “Kijk bij de boer” boerderij staat een blauwe box

Foto: Wilko van Dam

met daaroverheen een jute zak. Hier mag je je kleurplaat indoen. Schuring & Benschop Netwerk Notarissen kiest een aantal kleurplaten uit en de winnaars worden op 9 april uitgeno-

digd. Er wordt een aantal traptractors verloot! Deze zijn beschikbaar gesteld door Barendregt Mechanisatie, ROGO, Stehouwer mechanisatie, Dick Klok Mechanisatie BV, Kees

Hoe werkt het? Alle kinderen van 7 tot en met 13 jaar mogen de vragenlijst downloaden. Je kiest één of meer boerderijen uit. Op iedere boerderij ga je op zoek naar het antwoord. Op iedere “Kijk bij de boer” boerderij kun je je vragenlijst inleveren. Probeer zoveel mogelijk antwoorden aan te kruisen. Schuring & Benschop Netwerk Notarissen kiest uit de best ingevulde vragenlijsten de winnaars. Deze worden op 9 april uitgenodigd om een van de “Beleef de Boerderij” prijzen in ontvangst te nemen.

Hans Meijer Advies: persoonlijk en midden in de samenleving SOMMELSDIJK - Vorig jaar was een bijzonder jaar voor Hans Meijer Advies. Het bedrijf aan de Langeweg in Sommelsdijk bestond vijftien jaar. Hans Meijer zat veertig jaar in de financiële dienstverlening. Zijn dochter Alexandra kwam tien jaar geleden in de zaak. En de ervaren hypotheekadviseur Willy de Vos was vijf jaar in dienst. Vier jubilea in één jaar.

gegroeid. Steeds meer bedrijven vooral in het midden- en kleinbedrijf - en particulieren weten Hans Meijer Advies te vinden. “Het gaat haast vanzelf ”, lacht Hans Meijer. “Er is veel mond-tot-mondreclame, hele families zijn klant bij ons. We hebben heel veel contacten en staan midden in de samenleving. Dat laten we ook zien door sportverenigingen te sponsoren. Je komt elkaar overal tegen, ook in het zwembad en op het voetbalveld. In de gemeenschap én, doordat wij zelf in leeftijd variëren, in verschillende leeftijdsklassen.” De klanten van Hans Meijer Advies komen voor 95 procent van Goeree-Overflakkee.

Door Kees van Rixoort

Hans Meijer begon eind 1974, na zijn militaire diensttijd, bij een verzekeraar in Rotterdam. Hij kon er aan de slag als auto-acceptant en ging zich dus bezighouden met het verzekeren van auto’s. Groot netwerk Daarna kon hij terecht bij een gevolmachtigde op Goeree-Overflakkee, waar hij twintig jaar in dienst bleef. Hij hield zich vooral bezig met het verzekeren van de transportsector en bouwde in de loop der jaren een groot netwerk van persoonlijke contacten op. “Toen ik in 1999 voor mezelf begon, bleven veel transportbedrijven klant

Het team van Hans Meijer Advies.  bij me. Zo zie je goed dat het mensenwerk is.” Met de transportsector als basis bouwde Hans Meijer zijn bedrijf verder uit, aanvankelijk met één assistent. Zijn kantoor aan huis was na drie jaar echt te klein, waardoor het noodzakelijk was een ander pand te zoeken. Dat werd gevonden aan de Langeweg in Sommelsdijk, in een deel van een kantoorpand. Nu, twaalf jaar later, is

Foto: Hans Villerius het hele pand in gebruik, inclusief de bovenverdieping. Bij Hans Meijer Advies werken vijf mensen, onder wie Alexandra Meijer, die mede-eigenaar is van Hans Meijer Advies en Flakkee Hypotheken. Hans houdt zich in de eerste plaats bezig met zakelijke verzekeringen en Alexandra vooral met particuliere verzekeringen en met hypotheken. In vijftien jaar tijd is het bedrijf flink

Vertrouwd adres Het gaat haast vanzelf, maar je moet er wel wat voor doen. Hoe onderscheid je je van al die andere bedrijven die actief zijn op het gebied van verzekeringen en hypotheken? Met andere woorden: hoe word je het vertrouwde adres dat Hans Meijer Advies is? Alexandra Meijer: “Afspraak is afspraak. We werken snel en bij ons staat het persoonlijke contact hoog in het vaandel. We zijn een klein clubje met korte lijnen en we investeren in contacten. Ook vinden we het belangrijk om de klant op de

hoogte te houden, bijvoorbeeld bij de afwikkeling van een schade of bij een hypotheekaanvraag. Communiceren, dat hoort bij onze manier van werken.” Misverstand Over hypotheken wil Alexandra graag een misverstand uit de wereld helpen. “Veel mensen denken dat het afsluiten van een hypotheek via internet goedkoper is. Nou, dat valt tegen. Bovendien moet je op internet alles zelf bepalen en regelen. Er wordt niet met je meegedacht. Wij doen dat wel, wij kijken niet alleen naar de cijfertjes en de rentepercentages. Dat is prettig, ook jonge mensen vinden dat. Zo bied je toegevoegde waarde.” Een financiële dienstverlener als Hans Meijer Advies moet goed op de hoogte zijn en blijven van alle veranderende wet- en regelgeving, inclusief de fiscale regels. Dat is een vanzelfsprekendheid. Ook voor de klant. “Veranderingen? Daar hebben we jullie voor”, krijgen Hans en Alexandra Meijer en hun medewerkers regelmatig te horen. En zo is het, beaamt Hans. “Je moet je vakkennis op peil houden.” Dat doet hij al veertig jaar, waarvan vijftien aan de Langeweg.

Natuuronderhoud in het kader van NLdoet in Ouddorp OUDDORP - Het Oranje Fonds organiseert op 20 en 21 maart 2015, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Daarom helpt de Natuur en Landschaps vereniging Goeree-Overflakkee mee aan NLdoet. “Op zaterdag 21 maart worden er weer onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd

aan Natuur elementen. De Rabobank heeft haar verantwoordelijkheid genomen en komt helpen op deze dag”, aldus de de organisatie. Activiteit De activiteiten die in het teken staan van NLdoet worden georganiseerd in het Natuurgebied “de Kleistee” te Ouddorp. De bedoeling is de oude boomgaard weer op te knappen, de restanten van de boerderij te verwijden en opslag langs wandelpaden de verwijderen. Kortom, veel werk-

zaamheden voor vele handen. Het perceel is eigendom van het ZuidHollands Landschap. Kleistee De Kleistee (9 ha.) is een natuurterrein dat de kenmerken van oud cultuurlandschap en oud duinlandschap verenigt. Het ligt ten westen van Ouddorp en maakt onderdeel uit van een uniek zandwallen landschap, ook wel schurvelingen en hoagten genoemd, en is als zodanig beschermd.

Er wordt verzameld om 8.30 uur bij ingang aan de Dijkstelweg ter hoogte van nr. 19a te Ouddorp. De Dijkstelweg is te bereiken richting “Stranden”, vanaf de Vrijheidsweg de tweede weg links de Koolweg in. De ingang van De Kleistee bevindt zich links in de Dijkstelweg. Verdere inlichtingen kunt u krijgen via de telefoonnummers 0187 681105 of 485566 en op www.nlgo.nl.


DE MOOISTE VLOEREN VINDT U BIJ ONS! KOM LANGS EN ERVAAR HET ZELF!

PROFI NOG T TEER OT 1 J ULI VAN 6 % BTW OP AR BEID BIJ RE NOVAT IE

VLOEREN VINDT U BIJ ✔ Showroom vol inspiratie met een zeer uitgebreide collectie ✔ Vrijwel voor elk budget een passende vloer ✔ Altijd verzekerd van de laatste trends in tegels, natuursteen en keramisch hout ✔ Van tegel tot aan montage, inclusief vloerverwarming, één adres

ONZE O

PENING

STIJ

DEN: dinsda g t/m v rijdag 08 vrijdag .00 - 17.00 uu : avon r zaterda d: 19.00 - 21.0 g: 09.3 0 - 16.0 0 uur 0 uur

Bouwcenter Esselink | Industrieweg 35 Middelharnis | T 0187 - 475 440 | www.esselink.nl


DINSDAG 17 MAART 2015

Nieuws

17

Naast De Ouwe Waerelt is er nu ook De Jonge Waerelt

De Motte laat de jeugd de eilandelijke geschiedenis ontdekken MIDDELHARNIS - Geschiedenis leeft. Je merkt het aan tv-programma’s, het bezoek aan musea en op scholen. Het verleden spreekt mensen aan, vooral het verleden van hun eigen omgeving. Goeree-Overflakkee heeft heel veel te bieden op historisch vlak: historische dorps- en stadskernen, interessante archeologische vondsten, de geschiedenis die in het landschap te ontdekken is. Historische vereniging De Motte wil dat alles meer ontsluiten, onder andere door een koppeling te maken tussen de geschiedenis en het heden. Dat is interessant voor toeristen (eilandpromotie), maar natuurlijk ook voor de eilanders zelf. Niet in de laatste plaats de jeugd van Goeree-Overflakkee (educatie). Speciaal voor hen heeft De Motte De Jonge Waerelt ontwikkeld. Door Kees van Rixoort

De lancering van De Jonge Waerelt is zaterdag 21 maart, tijdens de Historische Dag die De Motte houdt in het

Oude Raadhuis van Middelharnis. In het eerstvolgende nummer van De Ouwe Waerelt, het historische tijdschrift dat sinds 2001 verschijnt, is De Jonge Waerelt ingevoegd. Tommie “We introduceren niet alleen ons jeugdkatern, vol leuke weetjes over de geschiedenis, maar presenteren ook een gezicht van onze vereniging”, zegt Motte-bestuurslid Pieter Prins, die

samen met collega-bestuurslid Arjen Diepenhorst aan de wieg stond van De Jonge Waerelt. “Dat gezicht is onze eilandarcheoloog Tommie. We willen dit figuurtje op diverse manieren terug laten komen in onze activiteiten. Hij is de hoofdpersoon van ons blad, hij zal op onze website een rol gaan spelen en in de toekomst willen we ook een eigen online videokanaal lanceren waarop Tommie van alles vertelt en laat zien van de geschiedenis van Goeree-Overflakkee. Het is toch geweldig om met hem de Romeinse haven van Goeree te ontdekken? Of het middeleeuwse Berwoutsmoer bij Ooltgensplaat? De opgraving van Berwoutsmoer zal de komende tijd nog veel aandacht krijgen. Daarover staat al iets in de Jonge Waerelt te lezen.” Arjen Diepenhorst: “We willen de jeugd meer betrekken bij onze vereniging en bij de geschiedenis van de streek. Er is genoeg over het verleden van het eiland te vinden en te vertellen, dat aansprekend is. Veel is onbekend, maar wel leuk en spannend. Met De Jonge Waerelt, maar ook door bijvoorbeeld lessen te geven op school, willen we het enthousiasme voor de geschiedenis stimuleren. Het is allemaal in de buurt, je kunt er zelf naartoe gaan en het bekijken. De geschiedenis van

Bezoek het Rabo Wooncafé

Kom op zaterdag 21 maart om 10.00 uur naar ons Rabo Wooncafé en leer van een ervaren starter de Locaties: Rottenburgseweg Middelharnis en Reedijk Heinenoord.

Meer info op www.rabobank.nl/hhv Een aandeel in elkaar

Historische Dag Tijdens de Historische Dag is er, naast de lancering van De Jonge Waerelt, veel meer te doen. Het Oude Raadhuis is opengesteld voor jong en oud. Pau Heerschap geeft een lezing getiteld ‘Op de Kop’, waarbij de geschiedenis van de Kop van Goeree centraal staat. Martina Westdorp vertelt de aanwezigen over heksenprocessen. Na iedere lezing volgt een rondleiding door Jan

en wees goed voorbereid.

De sleutel naar je eigen huis! zes stappen naar het kopen van je eigen huis!

Goeree-Overflakkee is nooit ver weg, maar om ons heen.” Het eerste nummer van De Jonge Waerelt bevat onder meer een verhaal over de motte in Ouddorp. Tommie leidt de jonge lezer ook naar bijvoorbeeld de activiteiten van een archeoloog, allerlei weetjes en een prijsvraag, waarmee nog wat te winnen valt ook. Het idee is om in de toekomst een geschiedkundig stripverhaal te maken. Volgens Arjen Diepenhorst is het jeugdkatern van De Ouwe Waerelt gericht op de jonge bewoners van Goeree-Overflakkee vanaf groep 5 tot ongeveer de brugklas. “Wij hopen dat de lezers van De Ouwe Waerelt het katern aan hun kinderen, kleinkinderen of buurkinderen laten lezen. Zo werken we ook aan verbreding van onze vereniging.”

Both over de historische Voorstraat van Middelharnis. Rondom de lezingen en rondleidingen is er een doorlopend programma met onder andere een boekentafel met historische publicaties van De Motte. Verder is Rias Olivier aanwezig met een kleine demonstratie van archeologische vondsten. Hij nodigt iedereen uit zelf een eigen vondst mee te nemen naar zijn archeologische helpdesk. Olivier zal de vondsten bekijken en vertellen wat het is en hoe oud het is. Voor iedereen dus een uitgelezen mogelijkheid om te zien welke schatten de achtertuin herbergt. Hoogtepunt van de Historische Dag vormt de prijsuitreiking om 13.30 uur van de tekenwedstrijd die De Motte organiseerde op de basisscholen van Middelharnis. De inzendingen zijn deze dag in het Oude Raadhuis te bewonderen en de winnaar kan rekenen op een prachtige prijs. Aansluitend presenteert de vereniging De Jonge Waerelt. Het katern is op de Historische Dag verkrijgbaar. Het doorlopende programma loopt van 10.00-12.00 uur en van 13.0015.00 uur. De tijdstippen van de lezingen zijn 11.00 uur (Pau Heerschap) en 14.00 uur (Martina Westdorp). Iedereen is van harte welkom.


18

DINSDAG 17 MAART 2015

Nieuws

‘Entrez’ na renovatie weer open MIDDELHARNIS - Na een sluitingsperiode van tien dagen werd vorige week donderdagmiddag cadeauwinkel/lunchroom ‘Entrez’ van de Gemiva-SVG Groep aan de Eendrachtstraat in Middelharnis feestelijk heropend. Al twintig jaar is ‘Entrez’ hier gevestigd, zij het in de beginjaren onder een andere naam, en het pand was dringend aan een verfrissende facelift toe. In korte tijd is dat prima gelukt. Het pand staat er weer up-to-date bij.

politie hier onverwacht binnenkwam en ons na een inspectie overtuigend een OK-sticker gaf vanwege de goede hygiëne, was dat voor ons en onze cliënten dan ook het bewijs dat we met z’n allen goed bezig zijn! En die kwaliteit houden we vast.” “Mooi is ook om te zien hoe verschillende cliënten hiervandaan doorstromen naar externe werkplekken, bijvoorbeeld in het gemeentehuis of in scholen. Daarmee is ‘Entrez’ een springplank naar de samenleving, of misschien beter gezegd: de entree naar de samenleving!”

Door Hans Villerius

Nieuw welkom De officiële opening werd verricht door wethouder Gerrit de Jong, die samen met één van de cliënten, Aarliene Bekker, een nieuwe kaars goot die, als deze is gestold, aan de wethouder cadeau zal worden gedaan. De Jong complimenteerde ‘Entrez’, niet alleen met het resultaat van de renovatie, maar ook met het feit dat hier - in goede samenwerking met andere betrokken partijen - zulk mooi werk wordt verricht. “Voor de één betekent ‘Entrez’ een plek voor een prachtige dagbesteding, voor de ander vormt het hier een plek middenin de samenleving. En de facelift die jullie het hebben gegeven betekent eigenlijk niets anders dan een nieuw welkom aan nóg meer inwoners van de héle gemeente. Dat zou iedereen eens wat vaker moeten doen!”

“De werkzaamheden zijn snel en rigoureus aangepakt”, vertelt locatiemanager Rianne Terlouw. “Dat ging ‘t best door de zaak even helemaal te sluiten. In de tussentijd werd alles geschilderd, het meubilair werd vernieuwd en alles heeft een frisse maar tegelijk ook warme uitstraling gekregen. We zijn trots op het resultaat en kunnen voorlopig weer vooruit.” Participatieproject Vlak voor de officiële openingshandeling gaf regiodirecteur Jan Brink van de Gemiva-SVG Groep aan dat, toen twintig jaar geleden ‘Entrez’ hier startte, er al sprake was van een participatieproject in de samenleving. “Mensen met een beperking staan en functioneren hier midden in de maat-

Wethouder Gerrit de Jong en Aarliene Bekker gieten samen een nieuwe kaars,  waarmee cadeauwinkel/lunchroom ‘Entrez’ officieel werd heropend.

Foto: Hans Villerius

uit eigen atelier, waarbij de kaarsenmakerij een belangrijke plaats inneemt. De overige twintig procent wordt uit de directe omgeving betrokken.

kaarsenatelier”, vertelde Jan Brink. “Dit doet een beroep op hun creativiteit, aanpassingsvermogen en klantgerichtheid. Wij zorgen daarbij voor de begeleiding. Speerpunt is bij ons altijd kwaliteit en hygiëne geweest. Ook op het laatste hebben wij steeds gehamerd. Toen enkele jaren geleden de Smaak-

schappij.” Begonnen werd met atelier ‘Het Ambacht’, waarin producten werden vervaardigd die hier ook werden verkocht. Later kwam er een lunchroom bij en veranderde de naam in ‘Entrez’. Dat is altijd zo gebleven. Tachtig procent van de producten die in de cadeauwinkel worden verkocht, komen

Hygiëne “Onze cliënten werken hier in een echte lunchroom, cadeauwinkel of

WATERSCHAPSPARTIJ HOLLANDSE DELTA

Kolossale weegbunker van Breston b.v. op transport

LIJST 1 Hans Kalle No. 4

Arie Wesdorp No. 10

- Betrouwbare Dijken

- Voorzieningen voor recreatie

- Droge voeten

- Versterken van stads- en

- Voldoende schoon water - Goede wegen - Veilige fietspaden

plattelandsregio’s - Evenwichtige, transparante kostenverdeling

“Lokaal verbonden voor een leefbare omgeving”

NIEUWE-TONGE - Vorige week verliet een indrukwekkend transport het bedrijf Breston b.v. Het vroeg wel wat manoeuvreerkunst om deze mobiele weegbunker met een hoogte van zeven meter op het Havenhoofd van Middelharnis te brengen. Vandaar vertrok de bunker richting Gent waar het materieel veilig werd afgeleverd. De weegbunker is voor Stukwerkers in Gent. Dit is een op- en overslagbedrijf in de haven. In het afgelopen jaar heeft Breston diverse mobiele machines geleverd voor loods- en scheepsbelading aan de Stukwerkers, alsmede een grote mobiele zeef voor kunstmest. Nu is er een mobiele weegtoren geleverd die in de lijn komt de staan met de andere mobiele banden. De weegtoren is een 7 meter hoge trechter die gevoed wordt met transportbanden. De weegsectie is een ‘batch to batch’ weegschaal met een weegvermogen van 8.000 kg. Batch to batch houdt in dat de bovenschalen worden geopend en de schaal volloopt. Als deze vol is sluiten de bovenkleppen en vervolgens vindt de weging plaats. Hierna gaan de onderkleppen open en wordt het product via de de onderbunker op de afvoerband gestort. Het totaalgewicht van dit apparaat is 46 ton. De mensen van Breston zijn nu bezig om weer een grote trechter te bouwen, die in mei zal worden opgebouwd aan de werkhaven in Middelharnis. Deze trechter wordt 14 meter hoog en gaat ruim 100 ton wegen.   (Foto: Wim van Vossen Fotografie)


DINSDAG 17 MAART 2015

Nieuws

19

Jubilarissen bij Bouwcenter Esselink: Steef van Loon en Dirk-Jan Grootenboer 25 jaar in dienst MIDDELHARNIS - Op 2 april 2015 is het 25 jaar geleden dat Steef van Loon en Dirk-Jan Grootenboer in dienst kwamen bij Esselink Bouwmaterialen. Op 10 maart 2015 werd op de personeelsvergadering van Bouwcenter Esselink te Middelharnis aan deze beide jubilea aandacht besteed. Speciaal voor dit feestelijke gedeelte van de vergadering waren ook de naaste familieleden van de jubilarissen uitgenodigd. Van beide medewerkers werden de originele sollicitatiebrieven voorgelezen en werd de historie verhaald. Cor Esselink sprak als hoofd Logistiek Steef van Loon toe. Steef van Loon is in 1990 begonnen als chauffeur op een DAF800. Dit betekende een hele dag sjouwen, hij kreeg namelijk alle materialen twee keer door zijn handen, zowel bij het laden als bij het lossen. In 1996 kon gebruik worden gemaakt van een trekker-oplegger en een meeneemheftruck om dagelijks de klanten van hun orders te voorzien. Dit was al een hele verbetering. Toch was het puzzelen met het laden omdat er zowel op de Molenweg als op de Oostplaat geladen moest worden. In 2004 zijn zowel de vrouw als de schoonmoeder van Steef omgeko-

Op de foto: Cor Esselink, Dirk-Jan en Liesbeth Grootenboer,  Taco van Dieren, Steef van Loon en Koos Goedegebuur. men bij een ernstig auto-ongeluk. Dat was een enorme slag voor Steef. Deze slag heeft zijn leven getekend en heeft zijn leven als medewerker bij Esselink en als vader in zijn gezin veranderd.

Vraag naar mentoren stijgt door maatschappelijke veranderingen GOEREE-OVERFLAKKEE - Niet iedereen kan goed voor zichzelf opkomen. Meestal wordt dit door familie gedaan. Soms is er echter niemand. Daarom is in 2000 Mentorschap Rotterdam e.o. opgericht. Wie niemand in de eigen omgeving heeft die mentor kan of wil zijn, mag een beroep doen op deze stichting. Die zorgt dan dat er een vrijwilliger wordt aangesteld als belangenbehartiger, een zogenoemde mentor. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel die wordt opgelegd door de kantonrechter. De afgegeven beschikking staat op naam van de stichting en de mentor wordt gemandateerd voor de uitvoering van het mentorschap. Juist omdat het zulk belangrijk en dankbaar werk is, moeten er voldoende vrijwilligers zijn. Daarom is Mentorschap Rotterdam e.o. op zoek naar betrokken mensen die graag de belangen van anderen willen behartigen. Het gaat om mensen die lijden aan een vorm van dementie, of niet-aangeboren hersenletsel. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking en/of een psychiatrische aandoening kan een mentor aangevraagd worden. Contacten Mede door de maatschappelijke veranderingen stijgt de vraag naar mentoren. Hun taak is onder andere het

In 2011 werd Steef zelf aangereden, met de nodige medische gevolgen. Steef werkt nu enthousiast in het pickmagazijn. Met name hout en plaatmaterialen hebben altijd zijn interesse

Foto: Wim van Vossen Fotografie gehad. Cor Esselink roemde Steef als een man met oog voor detail, een perfectionist, iemand die zijn werk goed doet en nadenkt voordat hij ergens aan begint. Cor wenste Steef namens

alle collega’s Gods onmisbare zegen toe zowel thuis als op het werk. Hierna was de beurt aan directeur Taco van Dieren om Dirk-Jan Grootenboer toe te spreken. Dirk-Jan begon als magazijnman en reservechauffeur en ontwikkelde zich in de loop der jaren mede door het volgen van cursussen tot adviseur en verkoper in de Bouwshop. Hij staat altijd klaar voor een collega en pakt alles aan. Hij geeft zijn beste krachten aan de zaak, is loyaal ook naar de klanten toe. Hij komt met plezier naar het werk en gaat ‘s middags ook weer met plezier naar huis. In Dirk-Jan’s eigen woorden: Het werk is een deel van mijn leven geworden. Naast zijn drukke werkzaamheden bij Bouwcenter Esselink draagt Dirk-Jan thuis de verantwoordelijkheid voor zijn gezin. Hij bouwt, verbouwt en doet veel klussen voor zijn vrouw en kinderen. Daarom gaf Van Dieren aan de kinderen aan: “zo’n vader, daar mag je best een beetje trots op zijn!” Na al deze jaren in Middelharnis gaat Dirk-Jan vanaf april in de nieuwe vestiging in Heinenoord aan de slag. Taco van Dieren wenste Dirk-Jan en zijn gezin Gods zegen toe voor de toekomst. Na deze toespraken werd aan beide jubilarissen door commercieel directeur Koos Goedegebuur de Hibin oorkonde voor 25 trouwe dienstjaren uitgereikt.

Landelijke en lokale VVD’ers in gesprek over de landbouw en het platteland

onderhouden van contacten met hulpverleners, professionals van zorgorganisaties en bewaking van de uitvoering van het zorgplan. Verder overlegt u met de financiële vertegenwoordiger (bewindvoerder) over uitgaven die nodig zijn voor het welzijn van degene die u vertegenwoordigt. Geen kleinigheid, maar u krijgt op uw beurt ondersteuning van de coördinatoren van Mentorschap Rotterdam e.o. Cursus Voordat u aan de slag gaat, volgt u de basiscursus van vijf avonden, waarop de volgende onderwerpen worden behandeld: Wet- en regelgeving, bewindvoering, de doelgroepen waar een mentor voor wordt aangevraagd, praktijk van de mentor, ouderenmishandeling, communicatie en ethiek. Als u vrijwilliger bent bij Mentorschap Rotterdam e.o. worden er na de basiscursus regelmatig trainingen en nascholing aangeboden. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u ervaringen uitwisselen met andere mentoren. Om mentor te worden, moet u met “recht betrokken” zijn bij het welzijn van mensen die niet mondig genoeg zijn om hun eigen belangen te behartigen. Het neemt gemiddeld ongeveer 1,5 uur per week in beslag. Voor meer informatie zie www.mentorschap-rotterdam.nl. Of u kunt contact opnemen met een van de coördinatoren van de Stichting Mentorschap Rotterdam: Ineke Sulkers (06 22961551) en Janneke Niemantsverdriet (06 22961471).

GOEREE-OVERFLAKKEE - De VVD afdeling Goeree-Overflakkee heeft twee kandidaten op verkiesbare plaatsen staan. Mirjam Nelisse voor Provinciale Staten Zuid-Holland (nr. 9) en Frank van Oorschot voor waterschap Hollandse Delta (nr. 1). Dit was voor de partij een goede aanleiding voor een verkiezingsbijeenkomst over landbouw en platteland met VVD Europarlementariër Jan Huitema en Tweede Kamerlid Helma Lodders op het landbouwbedrijf van de familie van Oorschot in Achthuizen. Landbouw en natuur zijn belangrijke thema’s voor de Provincie en

het Waterschap. Mirjam Nelisse licht dat toe: “De provincie neemt belangrijke beslissingen op dit gebied, onder andere over een continue toegang tot zoet water als de Haringvlietsluizen op een kier gaan, maar ook over de ganzenoverlast in de landbouw. Het is belangrijk om mensen in PS te hebben die afkomstig zijn van het platteland en weten wat er speelt. Van de VVD ben ik de enige kandidaat van de Zuid-Hollandse eilanden en ik hoop dan ook het platteland te mogen vertegenwoordigen.” Frank van Oorschot, lijsttrekker voor het waterschap Hollandse Delta, is tevreden over de dag. “Water is enorm belangrijk in ons gebied. Zeker voor de landbouw en voor de industrie is blijvend zoet water nodig. De VVD zet

zich daar volop voor in. Dat het VVD geluid aanspreekt blijkt uit de mooie opkomst die we vandaag hadden bij de bijeenkomst op ons bedrijf. Als VVD willen we koers houden nu het wat beter gaat met de economie na de pittige jaren die we gehad hebben”. Jan Huitema gaf aan dat “we trots mogen zijn op de landbouwsector in Nederland en in het bijzonder hier in Zuid-Holland, waar de beste kwaliteit voedsel tegen de laagste milieu-impact ter wereld wordt verbouwd”. Helma Lodders pleit voor een wetenschappelijke onderbouwing van beslissingen en niet zomaar af te gaan op meningen en ideeën. Beiden gaven aan dat “we te maken hebben met twee authentieke politici met verstand van zaken die veel kunnen bereiken voor hun regio”.


hart van dirksland WONEN IN HET MIDDELPUNT

Zaterdag 28 maart

OPEN HUIZEN DAG Kom, kijk en wees verrast!

S J I R IN P AGD! A L R VE

Nog 3 te koop vanaf 224.000,- v.o.n.

Op 28 maart, tijdens de NVM Open Huizen Dag, kan iedereen tussen 11.00 en 15.00 uur een ingericht appartement bekijken. Zo krijgt u een goed beeld van de ruimte en de mogelijkheden. Natuurlijk informeren wij u graag en voorzien wij u desgewenst van documentatie. Kunt u 28 maart niet? Maak dan een afspaak en we leiden u persoonlijk rond. U bent van harte welkom!

“Leuk dat we in de modelwoning alvast van de sfeer kunnen proeven” Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Dörr & Van Rossum Makelaardij | 0187-486 343 | www.dr-makelaardij.nl Naamloos-2 1

3/12/15 3:28 PM


DINSDAG 17 MAART 2015

Marcel Bal Makelaardij en Xsarus sponsoren V.C. Intermezzo

Diploma’s voor assistenten SOMMELSDIJK - Op zaterdag 14 maart hebben Joris van den Nieuwendijk, Marith Landman, Madalene Goedegebuur en Loura Hamelink hun junior assistenten diploma behaald bij turnclub Turn2Move in Sommelsdijk. De afgelopen maanden hebben de junior assistenten een opleiding gevolgd om te mogen assisteren. In de lessen bij Turn2Move moesten zij 19 opdrachten uitvoeren onder begeleiding van een niveau 3 lesgever om op die manier de kneepjes van het vak in de praktijk te leren. Deze praktijkopleiding is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar die leuk met kinderen om kunnen gaan en het fijn vinden om met kinderen te werken. Vanaf 14 jaar kunnen deze assistenten een niveau 2 assistenten opleiding volgen en vanaf 16 jaar een niveau 3 opleiding, waarmee ze de bevoegdheid krijgen om zelfstandig gym- en turnles te geven.

Staver ook gebruik kan maken van de springtoestellen die ook tijdens de Springdagen gebruikt worden, zoals airtrackbaan, grote trampoline, airlandingsvlak en dubbele mini trampoline, en doordat er gewerkt wordt met een jaarplanning en lesvoorbereidingen voor elke groep. In de les wordt er door de lesgevers een positieve sfeer gecreëerd waarbij de kinderen respect hebben voor zowel de lesgevers als voor elkaar.

MIDDELHARNIS - Naast vrijwilligers zijn sponsoren van enorm belang voor V.C. Intermezzo omdat een bloeiende volleybalvereniging niet kan functioneren zonder sponsorbijdragen. Intermezzo prijst zich gelukkig met alle sponsoren, zo hebben onlangs alle competitie spelende herenteams van V.C. Intermezzo de beschikking gekregen over een nieuw volleybalshirt. Dit is mogelijk gemaakt, dankzij sponsors Xsarus en Marcel Bal makelaardij. Daarbij heeft Marcel Bal van Marcel Bal makelaardij op zaterdag 7 maart officieel zijn handtekening gezet onder het sponsorcontract. De vereniging danken de sponsors voor hun bijdrage. Kijk eens op www.mbmakelaardij.nl, www.xsarus.nl of op www.vcintermezzo.nl voor meer informatie. Op de foto: Sponsors Bram Hoekman van Xsarus en Marcel Bal van Marcel Bal Makelaardij poseren met elkaars shirt.

Gericht op motorische ontwikkeling Door alleen te werken met gediplomeerde leiding wil Turn2Move op een verantwoorde wijze gym- en turnlessen verzorgen. Op die manier zorgen ze ervoor dat kinderen op de juiste manier aangestuurd worden, maar dat er ook efficiënt onderdelen aangeleerd worden, zoals handstand, radslag, borstwaartsom en nog veel meer. De lessen zijn zeer gevarieerd doordat Turn2Move naast de toestellen in De

INGEZONDEN: Wie kan ons helpen?

Creatief talent gezocht SOMMELSDIJK - Op 13 juni a.s. organiseert Sociëteit Rethorica in Sommelsdijk een toneelwedstrijd, zoals dat in de begintijd gebruikelijk was, toen de sociëteit een rederijkerskamer was. Het hoogtepunt vormden dan altijd de toneeluitvoeringen voor publiek. Deze spelen werden geschreven over een van te voren opgegeven onderwerp. Er werden ook prijzen uitgeloofd. Elke rederijkerskamer had niet alleen een naam, maar ook een zinspreuk. Dit was een zin waarin tot uiting kwam, wat men voor de vereniging belangrijk vond. De kamer van Sommelsdijk had er zelfs twee: ‘Van harten minnende’, wat tegenwoordig zou betekenen: ‘Wij gaan er helemaal voor!’ De tweede is ‘Hoe langer, hoe liever!’ , wat ongeveer

OOLTGENSPLAAT - Zondag 22 februari 2015 zijn door twee honden, op drie verschillende plaatsen aan de Oudedijk in Ooltgensplaat, vier hoog drachtige schapen, vijf raskippen en enkele kalkoenen doodgebeten. Ondanks diverse pogingen hebben we nog steeds niet kunnen achterhalen waar deze honden vandaan komen en wie de eigenaar(s) is/zijn. Van een van de honden hebben we een foto kunnen maken. Een foto van deze hond is hierbij gevoegd. Het zijn Husky’s of Husky-achtige honden. Als u weet wie de eigenaar van deze honden is, wilt u dan s.v.p. contact met ons opnemen. Uw naam blijft, als u dat wenst, beslist anoniem. Wij zijn op dit moment ontzettend bang, dat deze honden opnieuw zullen toeslaan. Het is bekend dat, zodra honden eenmaal bloed geproefd hebben, zij opnieuw zullen proberen los te breken en achter een prooi aan gaan.

We hebben daarom de overige drachtige schapen tijdelijk naar een andere plaats gebracht. Zolang de honden niet getraceerd zijn, durven we het niet aan om de schapen thuis te laten lammeren of ze samen met de lammetjes in onze wei te laten lopen. Help ons verder leed te voorkomen. Als u ons kunt helpen, zijn we u daar bijzonder dankbaar voor. Fam. G.K. Timmerman, Oudedijk 8, 0187 631319; Fam. J.P. de Vos, Oudedijk 3, 0187 632409.

21

Nieuw springkussen Kinderen die een keertje mee willen doen mogen een gratis proefles volgen, daarna kan men lid worden van de club door zich aan te melden. Net

betekent: ‘Wij willen dat het zo lang mogelijk doorgaat.’ De opdracht is nu: een spel maken waarin deze zinspreuken op de een of andere manier tot uiting komen. Het toneelstuk mag zich afspelen in een zelfgekozen tijd tussen 1515 tot 2015. Het is dus de bedoeling dat u een kort toneelspel verzint en als groep opvoert. Het geheel mag maximaal 20 minuten duren. Het spel kan zowel kluchtig als ernstig zijn. De spelen zullen op zaterdag 13 juni in de Voorstraat van Sommelsdijk op een eenvoudig podium in de open lucht opgevoerd worden. Natuurlijk zijn er ook nu prijzen te winnen. Enkele groepen hebben zich al aangemeld, Sociëteit Rethorica zou er graag nog meer zien. Voor aanmelding en meer informatie: Wim van Ham, tel. 0187 611673, e-mail wimvanham@upcmail.nl.

Kunst- en Ambachtsmarkt zoekt meedenkers en deelnemers

Voor de 10e editie van de Ouddorpse Kunst- en Ambachtsmarkt is het bestuur van de St. Promotie Kop van Goeree op zoek naar meedenkers én naar nieuwe deelnemers.

Op zaterdag 27 juni a.s. zal de 10e editie van de Ouddorpse Kunst- en Ambachtsmarkt worden georganiseerd. In het centrum staan die dag van 10.00 tot 16.30 uur bijna 40 kramen opgesteld waarin super-creatieve mensen hun “kunststukken” tentoonstellen en/of verkopen. Daarnaast zal in de buurt van alle sfeervolle terrasjes, een gezellig en afwisselend live-muziekprogramma ten gehore worden gebracht. Op het pleintje voor het Ouddorpse Raadhuis wordt een verrassend “schildersprogramma” georganiseerd. Vanuit de St. Promotie Kop van Goeree zijn voor de diverse evenementen, vele

organisatiecommissies actief, maar momenteel bestaat de jubileumcommissie van de Ouddorpse Kunst- en Ambachtsmarkt nog maar uit drie vaste leden waarvan er één een adviseursrol heeft. Vooraf een paar keer bij elkaar komen om mee te denken over de invulling van het programma en op de dag zelf “er zijn”, daarvoor zoekt de commissie nieuwe mensen, bijvoorbeeld die zelf ook aan de Kunst- en Ambachtsmarkt deelnemen. Medio maart zullen de deelnemers van voorgaande markten een uitnodiging ontvangen om weer een kraam te huren. “Geweldig natuurlijk dat we kunnen rekenen op trouwe deelnemers, maar het tentoonstellen van “nieuwe kunsten” is goed voor de variatie, dus ook voor nieuwe deelnemers zullen kramen te huren zijn, aldus de organisatie. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: info@kopvangoeree.nl.

als bij alle andere sportclubs heeft deze turnclub hun eigen clubkleding. Deze kleding kan voor of na de les gepast en gelijk gedragen worden. Alle kinderen die begin dit jaar in groep 3 t/m 8 van de basisschool in Sommelsdijk en Middelharnis zaten hebben begin van het jaar al een keer les gehad op de nieuwe airtrack tijdens de eigen schoolgymles. Informatie Meer informatie over turnclub Turn2Move kunt u vinden op hun website www.turn2move.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen via info@turn2move.nl of bellen naar 0187 487513.

Christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 • Fax (0187) 485736 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,46 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Adri van der Laan, tel. (0187) 471021 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl Plaatsing van ingezonden berichten kan zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.

Abonnementen

Abonnementen (vrijdageditie) zijn bij vooruitbetaling en worden automatisch verlengd. Opzeggingen schriftelijk vòòr 30 november. Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING 167930 // Rabobank 3420.01.108

Lid NNP

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Krijgt u ook lentekriebels? vrijdag 09.00 tot 17.00 uur

zaterdag 09.00 tot 16.00 uur

zondag gesloten

din. t/m vrij. 09.00 tot 17.30 do. koopavond tot 21.00 uur

2e paasdag gesloten

zaterdag 09.00 tot 16.00 uur

Een greep uit onze voorraad occasions... 107 3D ACTIVE AUTOMAAT 2-T NAVI

107 5D XS 1.0i-12V AIRCO

03-’13 PLUM 25.263 km 6 maanden garantie

01-’12 BLANC LIPIZAN 36.000 km 12 maanden garantie

9.400,206 3D QUIKSILVER 1.4i-16V AIRCO

7.250,206 5D FOREVER 1.4-8V AIRCO

01-’05 GRIS ALUMINIUM 136.373 km 12 maanden garantie

06-’07 GRIS ALUMINIUM 83.786 km 6 maanden garantie

5.250,206 CC 1.6 AUTOMAAT LEER

6.250,207 CC PREMIERE 1,6VTI-120 PK LEER

01-’03 BLUE RECIFE 127.870 km 6 maanden garantie

06-’07 GRIS ERMITAGE 99.474 km 6 maanden garantie

5.400,207 SW XS 1.4VTI-95PK AIRCO

8.950,208 5D ACTIVE 1.2 VTI AIRCO

04-’09 GRIS ALUMINIUM 78.262 km 6 maanden garantie

06-’13 ROUGE ERYTHREE 35.060 km 12 maanden garantie

9.400,-

12.500,-

Kijk voor onze gehele voorraad op www.nobelpoort.peugeot.nl 3008 PREM 1.6THP-156 PK KLEURNAVIGATIE

3008 ST 1.6 VTI-122PK

06-’09 NOIR PERLA NERA 96.672 km 6 maanden garantie

04-’10 GRIS ALUMINIUM 42.513 km 6 maanden garantie

14.750,EXPERT 229L1H1 2,0HDI-120PK AIRCO-120PK

16.950,JUMPER L1H1 2.2HDI-100PK AIRCO

06-’10 BLANC BANQUISE 102.097 km 6 maanden garantie

08-’11 GRIS ALUMINIUM 79.926 km 6 maanden garantie

9.750,- ex btw

12.400,- ex btw

308SW STYLE 1.6-VTI-120PK

308 CC 1.6 VTI-120PK

07-’09 GRIS MOONDUST 108.752 km 6 maanden garantie

11.500,-

automobielbedrijf

DE NOBELPOORT B.V.

Oudeweg 2-6 - ZIERIKZEE Tel. (0111) 414453 www.nobelpoort.peugeot.nl

05-’12 BLUE PHILAE 8.011 km 12 maanden garantie

21.650,-

Eilanden-Nieuws 17 maart 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 17 maart 2015.

Eilanden-Nieuws 17 maart 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 17 maart 2015.

Advertisement