Page 1

Dinsdag 10 juli 2018

8722

Gezondheidscentrum voor Ooltgensplaat

3

Nieuw recreatiepark bij Herkingen

9

Nieuw: Goeree op wielen

21

Vlaggetjesdag weer druk bezocht Gevaarlijk spel MIDDELHARNIS - Vorige week hebben de politie en BOA’s van de gemeente drie jongens op heterdaad betrapt die vanaf het sluisje bij het Havenhoofd de haven in sprongen. Zij zijn doorverwezen naar bureau Halt. De politie schrijft: “Wij proberen jongeren inzicht te laten krijgen in het gevaar wat het springen van de sluis voor hen en voor het overige waterverkeer kan veroorzaken.

Wijkagent plotseling overleden

STELLENDAM - Duizenden mensen wisten zaterdag weer de weg te vinden naar het Stellendamse havengebied. Voor de bezoekers was het hoogtepunt van de dag weer de traditionele vlootschouw die door burgemeester Grootenboer werd afgenomen. Ze deed dit vanaf het vlaggenschip de GO 23. Veel van de bezoekers wisten een plaatsje te bemachtigen op één van de visserschepen en genoten van het prachtige uitzicht. Dit alles onder ideale weersomstandigheden. In de ochtenduren werd door het Nederlands Visbureau ter gelegenheid van de Dag van de Nederlandse Visserij een bijeenkomst gehouden waarop verschillende sprekers, waaronder minister Schouten, hun visie gaven op de plaats van de visserij in de duurzame voedselketens. Uitgebreid werd stil gestaan bij wat er samen gedaan kan worden tegen voedselverspilling. In onze abonneekrant van aanstaande vrijdag volgt een verslag van deze bijeenkomst en een fotoreportage. (Tekst en foto: Adri van der Laan)

Goeree-Overflakkee heeft het schoonste strand van Nederland

Starterspakket; 10 uur rijles voor € 399,-.

www.stamautorijschool.nl

NIEUWS

GOEREE-OVERFL AKKEE - Het is Goeree-Overflakkee gelukt, donderdag ontving het op Vlieland de hoogste waardering in de Schoonste Stranden Verkiezing. Het strand in Ouddorp op Goeree-Overflakkee valt in de categorie zeer schoon. Een primeur, want Goeree-Overflakkee heeft daarmee voor de eerste maal het schoonste strand van heel Nederland! In 2016 en 2017 werden het strand van Ouddorp al uitgeroepen tot schoonste strand van Zuid-Holland. Tijdens de feestelijke uitreiking op donderdag 5 juli 2018 bij ‘t Badhuys op Vlieland, nam wethouder Arend-Jan van der Vlugt samen met teamleiders van de buitendienst de eerste prijs in ontvangst. “We werken met allerlei partijen intensief samen om de prachtige

MIDDELHARNIS - Zaterdagochtend is Bert Hulzebosch op 51-jarige leeftijd als gevolg van een hartstilstand overleden. Bert Hulzebosch was werkzaam als wijkagent van Middelharnis binnen het basisteam Haringvliet. Hij werd thuis aangetroffen na een hartstilstand. Het bericht heeft de collega's diep geschokt. Er is een gedenkplaats voor Hulzebosch ingericht in de hal van het politiebureau aan de Olympiaweg 40 in Sommelsdijk. Dit kan op woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Hier kan het condoleanceboek worden getekend.

Dinsdag 10 juli 2018

De klus is geklaard. In NieuweTonge heeft Woongoed GO een compleet nieuwe wijk neergezet. Het gloednieuwe Tuundurp bestaat uit 37 woningen, waar zowel jongeren, ouderen als gezinnen wonen. Tijdens een stralende junidag is de wijk feestelijk in gebruik genomen. De vraag om de wijk onder handen te nemen kwam zes jaar geleden van de bewoners zelf. Ook tijdens het maken en uitvoeren van de plannen dachten de mensen uit de wijk enthousiast mee. In drie fases zijn er 58 huizen gesloopt en daarvoor in de plaats zijn er 37 nieuwe woningen teruggebouwd. Dat betekent dat de wijk nu veel ruimer is opgezet, de ruimte is ingevuld met veel groen en extra parkeerplaatsen. Directeur Van Nieuwaal van Woongoed GO: "Dit is een prachtig staaltje dorpsvernieuwing, je kunt je ogen er bijna niet vanaf houden." Wethouder Markwat vat het als volgt samen: "Minder huizen, meer groen. Dit is een voorbeeld voor andere kleine kernen op Goeree-Overflakkee." De bouw verliep voorspoedig. Bouwer Waal werkt met prefab bouwelementen, waarbij een kraan de wanden van een huis plaatst, inclusief kozijnen, ramen en stopcontacten. De volgende dag gaat het dak erop en is het huis wind- en waterdicht. Het is een interessant proces, dat veel buurtbewoners op de voet hebben gevolgd. Zo was er een vrouw die zich iedere dag in haar tuinstoel installeerde om alles goed te kunnen bekijken. De huurders in de wijk zijn blij

TROTS OP

TUUNDURP

met hun nieuwe stekkie. Mijntoch een mooi achteruit waar nog steeds een interessante heer Kastelein zit voor zijn woden woonden ze tijdelijk in een de kleinkinderen kunnen spelen. wereld. Hij kreeg een helm en ning op een bankje en vertelt: wisselwoning, maar nu wonen Vanaf de eerste dag was ik hier werkschoenen en volgde de "Ik ben er zo blij mee, dit is echt ze weer op hun oude stek, in gelijk gewend en mijn vrouw ook. werkzaamheden op de voet. En een heerlijk plekje." Hij woonde een gloednieuwe en moderne We kunnen hier oud worden." als de bouwers naar huis waren eerst een paar honderd meter woning. Samen met wethouder hield hij een oogje in het zeil om verderop in de Verolmestraat, nu Markwat verrichtte het echtpaar, De heer van Moort volgde de diefstal te voorkomen. Met een woont hij samen met zijn vrouw geholpen door de kleinkinderen, bouw van de nieuwe wijk nauwgrote in een seniorenwoning aan het kraan sloopte hij zijn eigen de openingshandeling. Mevrouw lettend. Hij is weliswaar met woning aan de Weistraat waar Helicoptèreplein. "Het is hier alleVan Moort: "Het is fijn dat de wijk pensioen, maar na 46 jaar werde familie bijna 50 jaar heeft gemaal gelijkvloers en we hebben nu klaar is, we wonen hier heerken in de bouw, vindt hij het woond. Tijdens de werkzaamhelijk."

Duurzame schil voor 49 eengezinswoningen in Oude-Tonge

30 seniorenappartementen langs de Langeweg

Later dit jaar start Woongoed GO met groot onderhoud aan 49 eengezinswoningen vels worden onder handen genomen in Oude-Tonge. De geen het dak en de goten worden vervangen. en comfortabeler te maken wordt Om de woningen zuiniger er een isolerende schil aangebracht. In combinatie met zonnepanelen het dak krijgen de woningen in één op klap energielabel A/B. Op dit moment wordt de aannemer geselecteerd die de klus mag klaren. De planning is om in de tweede helft van 2018 te starten met de werkzaamheden. De betreffende huurders zullen nog nader geïnformeerd worden. Het project betreft de volgende adressen: Johnsonstraat 1 t/m 17, Bernhardstraat 63 t/m 69, Rooseveltstraat 54 t/m 64 en het Lincolnplein 2 t/m 4 en 23 t/m 39.

stranden op Goeree-Overflakkee zo schoon mogelijk te houden voor onze gasten. Geweldig om te zien dat deze inzet wordt beloond met de hoogst mogelijke waardering, namelijk het schoonste strand van Nederland!” aldus een

trotse wethouder Arend-Jan van der Vlugt. De Schoonste Stranden Verkiezing is een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon. ANWB-inspecteurs bepalen welk strand het schoonste van Nederland is.

Het voormalig "Groene Kruisgebouw" aan de Langeweg 72 te Middelharnis is eigendom van Woongoed GO. Dit pand staat momenteel leeg. Het is de bedoeling om samen met projectontwikkelaar Herkon, die het naastliggende perceel bezit, 30 seniorenappartementen te bouwen. Van deze 30 appartementen worden er dan 9 aangeschaft door Woongoed GO, die worden beschikbaar gesteld voor huurders. De overige 21 appartementen worden hoogstwaarschijnlijk huurwoningen voor senioren met een midden of hoger inkomen. Op 11 juni is de intentieovereenkomst afgesloten met Herkon, er wordt nu gezamenlijk gewerkt aan de verdere uitwerking van de plannen.

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Een safeloket voor al uw waardevolle zaken

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

KLUISVERHUUR VOORNE-PUTTEN KRAMMER 4 BRIELLE TEL: 0181-712222 INFO@KLUISVERHUUR-VP.NL


Donderdag 12 juli OUDDORP - ‘t Rommelschuurtje, t.b.v. Hersteld Hervormde Gemeente Goedereede. In de kas aan de Dorpsweg 5, van 9.30 tot 12.30 uur. OUDDORP - Rommelmarkt in loods van Bouwbedrijf Van der Linde, Zuidweg 3, van 9.00 tot 12.00 uur. STELLENDAM - Wijnproeverij voor World Servants. Opgeven via annevanwijngaarden@gmail.com. Adres: Deltageul 7. Vrijdag 13 juli OOLTGENSPLAAT - Afsluiting seizoen 55+ Stichting ZIJN met een barbecue. Aanvang 16.00 uur in ‘t Centrum. Kosten € 12,-. Opgeven voor 6 juli bij Ati Verwoerd: 06-40701181. OUDDORP - Rommelmarkt in loods van Bouwbedrijf Van der Linde, Zuidweg 3, van 9.00 tot 12.00 uur. OUDE-TONGE - Barbecue A.S.V. Oostflakkee bij Tonnie Buijs aan de Magdalenadijk 9. Opgeven bij h.zonneveld39@hotmail.com of 0187-630098, tussen 19.00 en 21.00 uur.

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat uw naaimachine vakman sinds 1965 ·

ETO · K19 LI

- 2015

IETO · VL 5

VAN ROSSUM 65

0

JAAR ·

V

www.vlieto.nl Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222 winkel@vlieto.nl

De Pfaff Select serie, bewezen kwaliteit nu met nog sterkere motor en betere verlichting !

DE WOONPROFESSIONALS

Onze showroom is op afspraak en elke zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Zaterdag 14 juli OUDDORP - Kringloopmarkt in de Ring. Organisatie Doopsgezinde Gemeente. OUDDORP - Rommelmarkt in loods van Bouwbedrijf Van der Linde, Zuidweg 3, van 9.00 tot 12.00 uur. OUDDORP - Snuffelmarkt aan de Dorpsweg 39a, van 9.00 tot 15.00 uur. HERKINGEN - Jaarmarkt Herkingen. Ook het Scharrelloodsje is de hele dag geopend. Dinsdag 17 juli HERKINGEN - Vakantiebijbelweek. Van 10.00 tot 12.00 uur. In tent naast De Fontein aan de Scharloodijk. Kinderen vanaf 4 jaar (t/m groep 4) van 10.00 tot 12.00 uur. HERKINGEN - Vakantiebijbelweek. Van 19.00 tot 21.00 uur. In tent naast De Fontein aan de Scharloodijk. Kinderen die na de vakantie naar groep 5, 6, 7, 8 of naar de brugklas gaan.

VAN ROSSUM VAN ROSSUM ANVAN ROSSUM VAN ROSSUM ROSSUM HERMAN DE MANSTRAAT 2, SOMMELSDIJK | MORIAANSEWEG WEST 48-50, HELLEVOETSLUIS 0187 - 487184 | 0181 - 763520

Woensdag 18 juli HERKINGEN - Vakantiebijbelweek. Van 10.00 tot 12.00 uur. In tent naast De Fontein aan de Scharloodijk. Kinderen vanaf 4 jaar (t/m groep 4) van 10.00 tot 0187DE - 487184 | 0181 - 763520 HERMAN MANSTRAAT 2, SOMMELSDIJK | MORIAANSEWEG WEST 48-50, HELLEVOETSLUIS HERMAN DE MANSTRAAT 2, SOMMELSDIJK | MORIAANSEWEG WEST 48-50, HELLEVOETSLUIS MANSTRAAT HERMAN 2, SOMMELSDIJK | MORIAANSEWEG WEST 48-50, HELLEVOETSLUIS 0187 - 487184 | 0181 - 763520 DE MANSTRAAT 2, SOMMELSDIJK | MORIAANSEWEG WEST 48-50, HELLEVOETSLUIS 12.00 uur. 0187 - 487184 | 0181 - 763520 0187 - 487184 | 0181 - 763520 0187 - 487184 | 0181 - 763520 HERKINGEN - Vakantiebijbelweek. Van 19.00 tot 21.00 uur. In tent naast De HOME Fontein aan de Scharloodijk. Kinderen die na de vakantie naar groep 5, 6, 7, 8 of HOME VERF EN BEHANG SPECIALIST MADE HOME VERF EN BEHANG SPECIALIST naar de brugklas gaan. MADE BY E HOME VERF EN BEHANG SPECIALIST MADE BY VERF EN BEHANG SPECIALIST VERF EN BEHANG SPECIALIST SOMMELSDIJK - Bingo O-G-O. Aanvang 13.30 uur in Wijkgebouw De Zwaluw, E MADE BY Sperwer 55.

Deze zomer zijn we drie keer een week week 29 (16-21 juli) week 31 (30 juli-4 augustus) week 33 (13-18 augustus)

GESLOTEN

Nieuwe openingstijden: di. t/m vr. 13.00-17.30 uur za 09.00-12.00 uur 13.00-17.00 uur

Aanbiedingen van de week: Boterkoek nu met € 1,00 korting Harde broodjes 5 halen 4 betalen Appelstukje nu € 1,45

DE WOONPROFESSIONALS DE WOONPROFESSIONALS DE2, WOONPROFESSIONALS WOONPROFESSIONALS HERMAN DE MANSTRAAT SOMMELSDIJK | MORIAANSEWEG WEST 48-50, HELLEVOETSLUIS DE WOONPROFESSIONALS DE

HOME VERF EN BEHANG SPECIALIST BYMADE BY

Koekje van de week:

Sprits

200 gram nu € 2,90.

Donderdag 19 juli HERKINGEN - Vakantiebijbelweek. Van 10.00 tot 12.30 uur. In tent naast De Fontein aan de Scharloodijk. Kinderen vanaf 4 jaar (t/m groep 4) van 10.00 tot 12.00 uur. HERKINGEN - Vakantiebijbelweek. Van 19.00 tot 21.00 uur. In tent naast De Fontein aan de Scharloodijk. Kinderen die na de vakantie naar groep 5, 6, 7, 8 of naar de brugklas gaan. OUDDORP - ‘t Rommelschuurtje, t.b.v. Hersteld Hervormde Gemeente Goedereede. In de kas aan de Dorpsweg 5 van 9.30 tot 12.30 uur.

Bezorgers

Wij zijn op zoek naar

(ook in de vakantie

Acties geldig van dinsdag 10 juli t/m zaterdag 14 juli Voorstraat 5, 3247 CD Dirksland 0187 601 417

periode)

Ben jij 13 jaar of ouder en wil je graag wat verdienen? Neem dan contact op via info@eilandennieuws.nl of bel naar 0187 -74 54 50

APK ZOALS HET BEDOELD IS


Nieuws

DINSDAG 10 JULI 2018

3

Scholieren bouwen skelter om tot elektrisch voertuig DIRKSLAND - Voor een project van hun school de Prins Maurits hebben Jan-Jaap Bom, Martijn Baan, Stefan van Gurp, Matthijs Verburg en Jaap de Vos een elektrische skelter gebouwd. Hun doel was de weg te laten zien van het ombouwen van een simpele skelter tot een elektrisch voertuig. Tekst en foto: Erwin Guijt

De focus van het project lag op duurzaamheid. De jongens hebben dit in relatie gezien tot mobiliteit en met behulp van de docent natuurkunde hebben ze berekeningen gemaakt en het een en ander uitgezocht. Nadat ze een zelf aangedreven voertuig hadden gemaakt, wilden ze deze ook nog verduurzamen. Dit viel echter nog niet mee. De zonnepanelen bleken in eerste instantie te groot, waardoor het gevaarte moest worden omgebouwd. Gelukkig bleek Bouwcentrum Esselink bereid om het hout te sponsoren. Daarnaast hadden de vijf ook hulp van Navito Energy Solutions die de zonnepanelen sponsorden, Berg & Berg die hielp met de cel aan de binnenkant en tot slot de school, die de rest van

de kosten voor hun rekening nam. Het resultaat mag er dan ook zijn. Met een volle accu kan er 50 minuten gereden worden, met 23 kilometer per uur als topsnelheid. Het gevaarte weegt 95 kilo, is zo’n twee meter lang en bijna een meter breed. Twee docenten krijgen de eer om de wagen te onthullen, wat ze met verve doen. De beide felle lichten van de elektrische skelter priemen door het schemerdonker van de verduisterde schuur waarin de presentatie plaatsvindt. In deze eindpresentatie lichten de bouwers het een en ander toe. De dingen die goed gingen worden besproken, maar ook de dingen die minder gingen. Een van de jongens nuchter: “De planning kon beter. We staan hier niet voor niets na de jaarsluiting te presenteren.’’ Tot slot moet er natuurlijk even een proefritje gemaakt worden. Met luide knallen schiet het ding over het erf. De teamleider van de jongens raadt aan hiermee verder te gaan. Wellicht dat ze de skelter voor hun profielwerkstuk ‘slim’ kunnen maken? Enfin, daar hebben ze nog de hele vakantie voor om over na te denken. De 9,5 voor dit project hebben ze in ieder geval binnen.

Gezondheidscentrum Ooltgensplaat officieel geopend

Huwelijk in Ouddorps dialect

OOLTGENSPLAAT - Normaal gesproken gaan veel mensen niet graag naar de dokter of onder behandeling. Donderdag 5 juli bezochten veel inwoners van Ooltgensplaat (en omstreken) toch geheel vrijwillig het gezondheidscentrum. Dit had te maken met het feit dat op die dag de feestelijke opening van het centrum plaatsvond. Tekst en foto: Erwin Guijt

In het gloednieuwe gezondheidscentrum zijn een hele waslijst aan hulp- en zorgverleners geherbergd. Op de begane grond huizen de huisarts, fysiotherapie en de apotheek. Op de eerste verdieping zijn onder andere Careyn thuiszorg, buurtzorg, Centrum voor Jeugd en Gezin, verloskundigen, podotherapie, ergotherapie, logopedie en een diëtiste te vinden. Kortom, vrijwel alle zorg onder één dak. Een kijkje binnen leert dat ondanks de grote verscheidenheid aan disciplines, het gebouw toch royaal in ruimte en modern oogt. Een van de initiatiefnemers neemt het woord. Hij is volgens eigen zeggen onder de indruk van het grote aantal aanwezigen, namelijk zo’n 200 mensen. Hij verhaalt dat, toen de huisartsenpost te klein werd en er gezocht werd of het wellicht

mogelijk zou zijn om met meerdere zorgdragers in één pand te gaan, eigenlijk iedereen - los van elkaar - gelijk heel enthousiast reageerde. Hij bedankt dan ook alle betrokken voor de vlotte samenwerking. Ook burgemeester Grootenboer, die aanwezig is om de officiële opening te verrichten, verhaalt over de geschiedenis die er aan de opening vooraf ging. Voor het gebouw, waarin eerst de Rabobank gevestigd was, was veel interesse vanuit verschillende partijen. Daarnaast was het pand te groot voor enkel de huisartsen. Gelukkig waren meerdere zorgdragers bereid om onder één dak te gaan, waardoor in het voorjaar van 2017 gestart kon worden met de herbouw - of eigenlijk

nieuwbouw. De burgemeester is blij dat de maatschappelijke functie van het gebouw gebleven is en noemt het een meerwaarde voor de oostkant van het eiland. In het bijzonder natuurlijk voor de inwoners van Ooltgensplaat, die door dit pand zorg dichtbij huis hebben gekregen. Na alle complimenten, maar vooral haar waardering te hebben uitgesproken, opent zij samen met de kinderen van een van de huisartsen het informatiebord buiten. Hierna kunnen geïnteresseerden nog een kijkje nemen in het pand en staat er voor een ieder een hapje en een drankje klaar. “Geweldig resultaat!’’ steekt een bezoeker zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.

OUDDORP - Op 22 juni trouwden Corné Grinwis en Mieneke Grinwis. Zij heet nu dus Grinwis-Grinwis. De huwelijksvoltrekking door Pau Heerschap was in het Ouddorpse dialect en vond plaats op het Ouddorpse strand. Zowel de bruid als de bruidegom heeft vroeger Eilanden-Nieuws bezorgd. Een familielid vertelt dat de moeder van vrachtwagenchauffeur Corné weleens heeft gezegd dat hij niet uit huis mocht als hij geen vrouw van Ouddorp zou trouwen en op Ouddorp zou blijven wonen. Dat is dus helemaal goed gekomen. Veel Ouddorpser dan deze bruiloft wordt het niet zo snel... Foto: Marion Meyer Fotografie


4

DINSDAG 10 JULI 2018

Ga maar mooie ster, ik laat je los, je bent nu vrij. Ga maar mooie ster, je blijft voor altijd dicht bij mij. Intens verdrietig, maar ook vervuld van de mooie herinneringen en liefde die zij ons gegeven heeft, is veel te vroeg van ons weggegaan mijn lieve, onvergetelijke vrouw, onze mama, dochter, (schoon)zus en tante.

Soms is er zoveel wat we voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen... Wij zijn diep geschokt door het onverwachte overlijden van

Richard, Luca Sanne en Floortje, we wensen jullie alle sterkte en kracht van de wereld toe. Alles komt voort uit de liefde Alles keert terug in de liefde Zonder begin en zonder einde is er liefde...

echtgenote van Richard Breure en moeder van Luca Sanne en Floortje *26 december 1980

Piet en Ellen Marieke en Pieter Karlijn en Jeroen Annemarie en Jos Sander en Maryann Jeroen en Monique

† 4 juli 2018 Richard Luca Sanne, Floortje

Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft... We zijn diep getroffen door het bericht van het totaal onverwachte overlijden van moeder van Luca Sanne en Floortje, leerlingen van de groepen 4 en 6 van de Bosseschool. We bidden om de kracht en nabijheid van God voor dit gezin en de familie en vrienden. Wij willen de uitvoerders zijn van de liefde en zorg van God voor Luca Sanne, Floortje en Richard, samen met de mensen die dicht om hen heen staan. Team en ouders van de Bosseschool

zoveel vragen zoveel pijn zoveel dingen die niet te begrijpen zijn...

Abraham en Willie Leantine en Jasper Senna Geralda Esmee, Amy en Sem Singelkade 48, 3241 DG Middelharnis Gelegenheid tot condoleren dinsdag 10 juli van 19.30 tot 21.00 uur in de Exoduskerk, Dorpsweg 97a 3245 VB Sommelsdijk. De afscheidsdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op woensdag 11 juli om 13.00 uur in de Exoduskerk. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats aan de Molenweg te Sommelsdijk. Na de begrafenis is er ook nog gelegenheid tot condoleren in de Exoduskerk.

Afscheid nemen is niet loslaten Het is een andere manier van vasthouden Intens verdrietig hebben wij veel te vroeg afscheid moeten nemen van onze lieve vriendin

Richard, Luca Sanne, Floortje en verdere familie, wij wensen jullie ontzettend veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Joris en Marianne Jort, Marit en Fenna Johan en Manon Sem, Cas en Gijs Martin en Christine Sophie en Jurre Jurjen en Inge Julia en Feline Remco en Marianne Nova Bart en Maike Esmee en Tom John en Camar Thijmen en Feline Marco en Rachel Nova, Twan, Loek en Iris Robbert en Marisca Thijs en Luuk

~ Carolien hield van gekleurde bloemen ~ Als u geen rouwkaart heeft ontvangen, dan vragen wij u deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Met ontsteltenis namen wij kennis van het plotseling overlijden van onze lieve nicht

Ook hopen wij dat zij nu haar rust heeft gevonden. Nel Holleman-Doornhein Piet Holleman ( in liefdevolle herinnering ) Jan en René Evy en Fenne René en Amy Marjon

vrouw van onze collega Richard, moeder van Luca Sanne en Floortje. Lieve Richard, Luca Sanne en Floortje, wij wensen jullie heel veel sterkte met dit grote verlies. Onze gedachten gaan tevens uit naar de familie en allen die dicht bij Carolien stonden. Namens directie en medewerkers van VDH Company BV

Allemaal zo onwerkelijk, het verdriet zo groot. Diep geschokt en verslagen, moeten wij geheel onverwacht afscheid nemen van

We zullen je missen!

In memoriam

Carolien Breure-Maliepaard Wij wensen Richard, Luca Sanne en Floortje veel sterkte toe met dit verlies.

Wij zijn vol ongeloof en verdriet na het overlijden van

lief dinnetje, Achter elke traan van verdriet schuilt een glimlach vol herinneringen. Wij wensen Richard, Luca Sanne, Floortje en familie heel veel sterkte. Ronnie en Ankie Mick Dani

Dim Doornhein Sjaan Driece-Doornhein Piet Driece Bastiaan en Saskia Floor en Bo Heleen

Groot is het verdriet, ons hart gevuld met herinneringen, mooie, dierbare momenten.

Cock Doornhein Middelharnis, 4 juli 2018

wij gaan je zo missen. Richard, Luca Sanne en Floortje, weet dat we er altijd voor jullie zijn... Andre en Grisalda Liske, Kyra en Wes Arco en Leonie Stijn Chamber en Marieke Myla, Yarno en Nolan

We wensen onze trainer Richard, teamgenoot Luca Sanne, Floortje en alle anderen die haar liefhadden veel sterkte en kracht toe in het dragen van dit verlies. Namens het meisjes hockeyteam ME1: Anne-Ruth, Noa, Anastasia, Evy Lynn, Loïs, Jente, Myla, Julia, Evy en alle ouders


5

DINSDAG 10 JULI 2018

De Heer is mijn Herder

Maar de Heer zal uitkomst geven.

Op Zijn tijd heeft de Heere tot Zich genomen mijn lieve, zorgzame man en onze fantastische papa en opa

Met intens verdriet geven wij u kennis van het plotselinge overlijden van onze behulpzame, altijd opgewekte zwager en oom

Jacob van Drongelen 18 augustus 1947

~ Jaap ~

5 juli 2018

Jannie

Jaap van Drongelen

Met droefheid geven wij u kennis, dat door de Heere uit ons midden is weggenomen onze zorgzame moeder, schoonmoeder, oma, zus, schoonzus en tante

Wij bidden onze zus en schoonzus Jannie, met haar kinderen en kleinkinderen, Gods troost en nabijheid toe.

Maartje Dana Bestman-de Korte

Gerda en Jan Wijnand en Jo Lien en Wim Heleen

Margrieta en Krijn Jacoline Arinda en Dewi Natasja en Tobias Brechje Gijske Gosse Renske en Denny Bram

en onze kinderen en kleinkinderen Met veel verdriet hebben wij kennisgenomen van het onverwachte overlijden van onze opgewekte, lieve en altijd voor ons klaarstaande buurman

Jaap van Drongelen

Neeltje

Wij gaan hem enorm missen.

Lijster 6, 3245 TR Sommelsdijk Er is gelegenheid tot condoleren op woensdag 11 juli van 19.00 tot 20.30 uur in de ontmoetingsruimte van de Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden 3, 3253 AS te Ouddorp. De dankdienst voor zijn leven, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op donderdag 12 juli om 12.30 uur in de bovengenoemde kerk. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden omstreeks 14.00 uur op de algemene begraafplaats aan de Molenweg te Sommelsdijk. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in rouwcentrum ‘Media Vita’, Westelijke Achterweg 3, 3241 EH Middelharnis. ~ Geen bloemen ~ Zij die geen persoonlijke kennisgeving hebben ontvangen, kunnen deze advertentie als zodanig beschouwen.

Gij verdrukte door onweder voortgedrevene, ongetrooste! zie Ik zal uw stenen gans sierlijk leggen, en Ik zal u op saffieren grondvesten. Jesaja 54:11

Wij wensen Jannie, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe. Ben en Anneloes Willemijn en Nico Annemiek en Erik

sinds 26 november 1992 weduwe van Arend Cornelis Bestman

in de leeftijd van 82 jaar. Wij zijn het personeel van ‘Ebbe en Vloed’, woongroep 42, dankbaar voor de liefdevolle verzorging. Familie Bestman Familie De Korte 6 juli 2018 Zorgcentrum ‘Ebbe en Vloed’, Oude-Tonge Correspondentieadres: P.J. Bestman, Theo Kwantenstraat 29, 3223 CE Hellevoetsluis De rouwdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op donderdag 12 juli om 13.30 uur in het Hervormd verenigingsgebouw ‘Onder de Wiek’, Ring 57 te Dirksland. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats aan de Staakweg te Dirksland.

Bedroefd delen wij u mee, dat plotseling uit ons midden is weggenomen ons trouw lid

Er is gelegenheid tot condoleren na de begrafenis in ‘Onder de Wiek’.

Jaap van Drongelen

~ Geen bloemen ~

Zijn grote betrokkenheid voor onze vereniging zullen we nog lang blijven herinneren.

Als u geen rouwkaart heeft ontvangen, dan vragen wij u deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Wij wensen Jannie en kinderen veel sterkte toe met dit grote verlies. Dirigent, bestuur en leden van het Mannenkoor Ons Koor

Bedroefd zijn wij door het overlijden van onze tante

Ma Bestman-de Korte Lieve oop,

Jacoline, Arinda en Dewi

Lieve opa baard,

Brechje, Gijske, Gosse

Met diepe droefheid geven wij u kennis dat de Heere, na een leven van moeite en zorgen, van ons heeft weggenomen mijn lieve moeder, onze lieve groot- en overgrootmoeder

, Neeltje

sinds 10 juli 2005 weduwe van Jacob Gerrit Maliepaard in de leeftijd van 83 jaar.

Wel uit ons leven, maar nooit uit ons hart.

Jezus zeide tot haar: Ik ben de Opstanding en het Leven; die in Mij gelooft zal leven, al ware hij ook gestorven;

De Heere heilige deze roepstem aan ons aller hart. Onze dank gaat uit naar personeel en vrijwilligers van Salem, afdeling Olijftak, voor de verzorging en bijzonder liefdevolle betrokkenheid bij onze moeder en oma. Kesteren: Leny Veenendaal: Gert en Marjon Rijssen: Willy en Aleid Yander en Lindy

Johannes 11 vers 25 Bedroefd namen wij kennis van het plotseling overlijden van onze geliefde broer, zwager en oom

Jaap van Drongelen echtgenoot van Jannie Tanis

Werkendam: A. Vlietstra-van Drongelen D. Boon Ooltgensplaat: L.A. van Drongelen M.M. van Drongelen-Baas Middelharnis: P. Kats C. Kats-van Drongelen neven en nichten 5 juli 2018

Marius Kaslander en Erik Roozeboom

Jannetje Maliepaard-van der Vliet

Lieve opa snoepje, Bram,

Piet en Jenny Kaslander

Tot onze droefheid ontvingen wij het bericht dat na lange tijd van afnemende krachten door de Heere op Zijn tijd, plotseling werd weggenomen onze zwager en oom

Eeuwit de Jong Wij wensen Lien en de (klein)kinderen Gods nabijheid en sterkte toe om dit grote verlies te dragen. J.G. Nieuwland-Moerkerke en kinderen

7 juli 2018 Correspondentieadres: Con. Huijgensstraat 25, 4041 XR Kesteren Gelegenheid tot condoleren op het bovengenoemd adres dinsdag 10 juli en woensdag 11 juli van 15.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. Tevens is er voorafgaand aan de rouwdienst gelegenheid tot condoleren in ‘Diakonia’. De rouwdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal D.V. gehouden worden op vrijdag 13 juli om 13.00 uur in het Hervormd verenigingsgebouw ‘Diakonia’, Kolfweg 1 te Oude-Tonge. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats te Oude-Tonge. ~ Geen bloemen ~

Herkingen, 4 juli 2018

Nog onverwachts en uit zijn familie, heeft de Heere, en na vele jaren vriendschap, weggenomen

Eeuwit de Jong

echtgenoot van Lijntje Nieuwland Mevr. Nuij-Padmos Molentienden 60, Ouddorp


6

DINSDAG 10 JULI 2018

En nu, wat verwacht ik, o HEERE! Mijn hoop, die is op U. Psalm 39:8 Bedroefd, maar dankbaar voor alles wat hij voor ons gedaan en betekend heeft, geven wij u kennis dat door de Heere nog onverwacht uit ons midden is weggenomen mijn innig geliefde man, onze lieve zorgzame vader en schoonvader

Jan van den Ouden

echtgenoot van Riet Drooger Geboren 1 oktober 1948

Overleden 6 juli 2018

Oude-Tonge:

Riet van den Ouden-Drooger

Meerkerk:

Laura en Gilles

Oude-Tonge:

Lendert

Grijsoord 2, 3255 VC Oude-Tonge Er is gelegenheid tot condoleren op woensdag 11 juli van 19.30 tot 20.30 uur in het Hervormd verenigingsgebouw ‘Diakonia’, Kolfweg 1 te Oude-Tonge. De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden. ~ Geen bloemen ~ Als u geen rouwkaart heeft ontvangen, dan vragen wij u deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Na een periode van afnemende krachten, is onverwacht overleden onze zwager en oom

Jan van den Ouden

echtgenoot van Riet Drooger We steunen Riet, Laura, Gilles en Lendert in dit verdriet en wensen hen alle kracht en sterkte toe. Gerie en Leen van der Sluijs Wim en Hilda Drooger Bram en Santien Drooger

Langzaam ben je van ons weggegleden. Elke dag een beetje meer. Telkens werd je weer iets ontnomen. Dat deed jou en ons zeer. Het is een gemis, een stille pijn. Dat je nooit meer bij ons zult zijn. Bedroefd, maar ook wetend dat het goed is, nemen wij afscheid van onze moeder, oma en oma Tonny

Anthonia van der Net

DA N K B E T U I G I N G Het heeft ons goed gedaan zoveel medeleven en belangstelling te hebben ontvangen na het overlijden van onze lieve zorgzame moeder, schoonmoeder en oma

Marie du Pree-de Graaff geboren 20 juni 1930

overleden 7 mei 2018

Uw medeleven is ons tot steun geweest. Langs deze weg willen wij u onze hartelijke dank betuigen. Jan en Diana Roman Yaëla

~ Tonny ~ * 21 maart 1928

† 7 juli 2018

Petra en Jan Leen (In liefdevolle herinnering) Emely en Jacob Lucas, Jesse Chantal en Jan Rens, Mats Cor (In liefdevolle herinnering), Toni Correspondentieadres: Petra van Ast - Rijnsaard Prinsessestraat 2 3244 BL Nieuwe-Tonge

Johan Oude-Tonge, juli 2018

DA N K B E T U I G I N G

Jan van der Bok 6 januari 1963

18 mei 2018

Moeder is opgebaard in uitvaartcentrum ‘Media Vita’, Westelijke Achterweg 3, 3241 EH te Middelharnis. Gelegenheid tot condoleren donderdag 12 juli 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur in bovengenoemd uitvaartcentrum. De crematieplechtigheid, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal plaatsvinden vrijdag 13 juli om 11.30 uur in crematoruim ‘Rotterdam’, Maeterlinckweg 101, 3084 KD te Rotterdam-Zuid.

Aangezien het onmogelijk is jullie allemaal persoonlijk te bedanken, wil ik langs deze weg iedereen die de laatste jaren Jan en mij hebben gesteund en geholpen uit het diepst van mijn hart bedanken.

Aansluitend is er gelegenheid tot condoleren in de koffiekamer van het crematorium.

Daarnaast wil ik iedereen bedanken voor de hartelijke blijken van medeleven en de oprechte steun na het overlijden van Jan. Alle kaarten en lieve woorden hebben mij, mijn ouders en tante Piep heel erg goed gedaan.

Zij die geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen dienen deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Het was voor ons allemaal niet makkelijk, maar met z’n allen hebben we ervoor kunnen zorgen dat Jan op de best mogelijke manier zijn laatste moeizame jaren heeft kunnen doorbrengen.

Reinhilde van Dam Ouddorp, juli 2018

(Rita in liefdevolle herinnering)

Leen en Els Drooger Johan en Hilde Drooger Jan en Elcris Drooger Neven en nichten

DA N K B E T U I G I N G

Oude-Tonge, 6 juli 2018 Met een gevoel van verslagenheid en besef het nog niet te kunnen geloven, kregen we op zaterdagochtend 7 juli het bericht dat onze collega

Voor uw belangstelling en medeleven betoond na het overlijden van mijn schoonzus en onze tante

Hubertha van Moort-Dubbeld zeggen wij u u hartelijk dank.

Als ik de dingen niet meer weet, als ik de namen niet meer ken, en al het andere vergeet, gedenk dan wie ik voorheen was. Bedroefd, maar dankbaar dat een verder lijden haar bespaard is gebleven geven wij u kennis dat op 85-jarige leeftijd rustig is ingeslapen mijn schoonzus, tante, onze medebewoonster en cliënt

Catharina Maria den Besten ~ Tine ~ Onze troost is te weten dat zij nu geen pijn meer hoeft te voelen.

Pietje den Besten Wilco Cliënten en medewerkers Woongroep Westerschelde 5 6 juli 2018 Correspondentieadres: Westerschelde 5 3241 PA Middelharnis De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

Familie Dubbeld Familie Van Moort Juli 2018

Bert Hulzebosch totaal onverwacht is overleden.

DA N K B E T U I G I N G

Bert werd thuis aangetroffen na een hartstilstand. Bert is slechts 51 jaar geworden. Hij was werkzaam als wijkagent van Middelharnis, binnen het basisteam Haringvliet.

De vele blijken van medeleven, zowel persoonlijk als schriftelijk, na het overlijden van mijn lieve, zorgzame man, onze lieve vader, schoonvader en opa

Met zijn overlijden verliezen we een gepassioneerde en zeer gewaarde collega, die een enorme leegte achterlaat.

Wijnand van der Welle

Wij wensen zijn familie en naasten veel sterkte met dit verlies. Collega’s basisteam Haringvliet Er is een gedenkplaats voor Bert ingericht. Woensdag- en vrijdagochtend van 9.00-12.00 uur kan het condoleanceboek worden getekend en kan in de hal van het politiebureau aan de Olympiaweg 40 te Sommelsdijk worden stilgestaan bij het overlijden van Bert.

hebben wij zeer gewaardeerd. Onze hartelijke dank daarvoor. Corrie van der Welle-van der Kooij Nelly en Jaap Celia en Peter Pieter en Leontine Sommelsdijk, juli 2018


7

DINSDAG 10 JULI 2018

  

DA N K B E T U I G I N G Langs deze weg willen wij u bedanken voor uw steunbetuigingen na het overlijden van mijn partner, onze vader en opa. Het heeft ons goed gedaan te zien dat hij bij zovelen geliefd was.

 

Pieter Johannes Bakelaar ~ Piet ~

Marion Stienstra kinderen en kleinkinderen Dirksland, juli 2018

Persoonlijke en professionele begeleiding van begrafenissen & crematies

     

0187 - 491396 

Stoofweg 24, 3253 MA Ouddorp

          





www.arensmanuitvaart.nl

Begrafenisverzorging

J. van der Slik Voor een nette en waardige begrafenis, op geheel Goeree-Overflakkee.

- Gespecialiseerd in thuisopbaring - Geheel naar uw wens, met persoonlijke begeleiding Nicolaas Beetsstraat 21, 3245 RD Sommelsdijk Telefoon (0187) 48 63 53

info@begrafenisverzorgingjvanderslik.nl www.begrafenisverzorgingjvanderslik.nl

Uw laatste wensen in goede handen Wij verstrekken gratis het boekje “wensen voor de uitvoering van mijn begrafenis”

Wilt u hiermee geholpen worden, neem dan contact met ons op.

0187- 601166

Westdijk 31, 3244 BM Nieuwe-Tonge

Dag en nacht bereikbaar

www.kievit-uitvaart.nl Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant

UITVAARTVERZORGING

P. MANS WEESPAD 34, 3257 KK OOLTGENSPLAAT

TELEFOON: (0187) 631336 B. G. G. 06 53448384

Uitvaartverzorging M.H. van de Ven

Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Dag & nacht bereikbaar

Wagemaker Marmer & Graniet al sinds 1932 specialist in grafmonumenten

Uitvaartcentrum Media Vita

INFO@MANSUITVAARTVERZORGING. COM WWW. MANSUITVAARTVERZORGING. COM

Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf op Goeree-Overflakkee. • Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.

Administratieadres:

M.H. van de Ven Theo Struik

Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

W. Buijs

T. 0187-642428 0187-486962

M. 06-53112979

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

altijd ruim

K

B

KRIJN BREEN u i t v a a r t v e r z o r g i n g

Pieterstraat 14 3252 BL Goedereede 0187 84 48 48 | 06 80 04 08 62 info@krijnbreenuitvaartverzorging.nl w w w. k r i j n b re e n u i tva a r tv e r z o rg i n g . n l

20% GOEDKOPER

Persoonlijk en betrouwbaar Uitstekende kwaliteit

Vraag vrijblijvend een prijsopgave en wij laten u zien dat wij goedkoper zijn een uniek monument met een dan andere bedrijven in de persoonlijke herinnering. regio T 06 - 55 89 23 11 | Nieuwe-Tonge | www.mementomorigrafmonumenten.nl

• • • • • • •

Elk ontwerp is mogelijk. Deskundig advies. Levertijd 3 weken. Showroom met vele modellen. Eigen werkplaats met echte vakmensen. De laagste prijs in de regio. Vraag vrijblijvende offerte aan.

Pascal 6 te Middelharnis T: 0187-489088 E: Info@corwagemaker.nl www.corwagemaker.nl


8

Nieuws

DINSDAG 10 JULI 2018

Onderzoek hogere snelheid kruispunt N57 Goedereede GOEREE-OVERFLAKKEE Rijkswaterstaat district Zee en Delta stelt een onderzoek in naar de mogelijkheid om de maximale snelheid op de N57 bij de verkeerslichten in Goedereede (kruispunt Vissersweg / Dammenweg) te kunnen verhogen naar 80 km. Het onderzoek zal overigens nog enige tijd in beslagnemen nemen omdat er bij invoering van deze verhoogde snelheid mogelijk sprake kan zijn van geluidsoverschrijding. Dit antwoordt het college van b. en w. op een raadsvraag van de fractie ChristenUnie

Door Jaap Ruizeveld

Fractieleider Tuk had de vraag gesteld gelet op het zeer grote aantal bekeuringen dat op dit kruispunt (met verkeerslichten) wordt geregistreerd. Gemiddeld 170 overtredingen per dag. Oorzaak kan zijn onduidelijkheid in bebording dat op die locatie de snelheid van 80 naar 50 km moet worden teruggebracht. De CU vroeg om goede aanduidingen, een betere signalering. In beide richtingen op de N57 zijn flitskasten geplaatst die de overschrijding van de maximale snelheid vastleggen. Signaleringsbord Het college heeft zich met dit

Veel belangstelling voor project Thuishaven in Stellendam

heikele punt gewend tot Rijkswaterstaat, die in eerste instantie aangaf dat de bebording langs de N57 voldoende is omdat de weggebruiker twee keer een verkeersbord passeert met daarop 50 km. Het gemeentebestuur heeft aangedrongen op een signaleringsbord dat er geflitst wordt bij overschrijding van de maximale snelheid en het negeren van rood licht. Eind vorige maand (juni) zijn er verkeersborden geplaatst met daarop het symbool dat er geflitst wordt, maar deze borden zijn toen niet opgehangen conform afspraak tussen gemeente en Rijkswaterstaat. Er is inmiddels door deze dienst opdracht verstrekt om de borden te plaatsen nabij de flitskast en niet 200 meter verder langs de N57.

Beiaardconcert Bauke Reitsma in Goereese toren GOEDEREEDE - De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert, in samenwerking met de Stichting Goereese Gemeenschap, een serie beiaardconcerten. Zaterdag 14 juli is Bauke Reitsma aan de beurt. Hij zal de beiaard bespelen tussen 14.30 en 15.30 uur. Bauke Reitsma is stadsbeiaardier van Almere, Baarn en Weesp. Samen met Gerda Peters vormt hij het Almeers Beiaardduo. Naast

reguliere (markt)bespelingen geeft Bauke als beiaardier concerten in binnen- en buitenland. Hij trad op in Nederland, België, Frankrijk, Ierland en Litouwen, waar hij recent gastbeiaardier was in het Pazaislio (Zomer Muziek) Festival. Hij gaf daar concerten op de carillons te Vilnius en Kaunas. In het kader van het festival werkte hij samen met collega-beiaardiers en met de Friese beeldend kunstenaar en componist Joop Visser. Tijdens het concert van zaterdag klinkt

daarom ook muziek rond Litouwen. Bauke volgde zijn beiaardiersopleiding aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Bernard Winsemius, Jacques Maassen, Frans Haagen en Henk Verhoef. Bauke is tevens werkzaam als kerkmusicus in de St. Vituskerk in Hilversum en de H. Nicolaaskerk in Eemnes en hij is de vaste organist van de Algemene Begraafplaatsen van de stad Utrecht. Meer over de beiaardier is te vinden op www. baukereitsma.nl.

Openingstijden dienstapotheek GOEREE-OVERFL AKKEE - In antwoord op vragen van de SGP-raadsfractie over openingstijden van de dienstapotheek Dirksland, deelt het college mee dat in 2014 door CZ afspraken zijn gemaakt over de openingstijden van de eilandelijke apotheken. Door Jaap Ruizeveld

Hierbij is de avondopenstelling tot 22.00 uur geregeld. Er is geen informatie bij de apotheek bekend over (verdere) beperking van de openingstijden. Gewezen wordt op het aspect dat het ziekenhuis niet als - verkapte - apotheek aan niet bij hen opgenomen patiënten medicijnen mag verstrekken. Omdat uit inlichtingen van apothekers en Paulina.nu niet blijkt dat er een verslechtering van de zorgverlening op het eiland plaatsvindt

en dat medicijnuitgifte zo optimaal mogelijk verloopt, acht het college het niet nodig op dit moment met zorgverzekeraars, huisartsenpost en apotheek over dit onderwerp in overleg te treden. Uit eerder contact met Paulina.nu kwam naar voren dat medicijnverstrekking gedurende 24 uur per dag, 7 dagen per week een beter alternatief is, maar dat is momenteel niet mogelijk, gezien het budget en ook kijkend naar personele mogelijkheden.

Stedentrip Jeruzalem GOEREE-OVERFLAKKEE - Reisleider Jaap Mackloet hoort van verschillende deelnemers aan Israëlreizen dat ze de tijd in Jeruzalem te kort vinden, omdat er zoveel is te zien.

Tijdens deze avond was projectontwikkelaar Bouhuisen Groep uit Naaldwijk aanwezig om te informeren over het project. Met de makelaars van Van Rossum makelaardij kon direct een afspraak gemaakt worden voor de verkoop van de hui-

dige woning en met de adviseurs van John P. de Wit Assurantiën kon een vrijblijvend en informatief gesprek gevoerd worden over de financiële mogelijkheden. Van beide opties werd veel gebruik gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een succesvolle avond: er staan zes woningen onder optie! Het unieke project met diverse soorten woningen in verschillende prijscategorieën bestaat in fase 1 uit twee-onder-een kapwoningen, herenhuizen en eengezinswoningen. Er is gekozen voor een speels verband waardoor de woningen onderling verschillen, maar toch met elkaar dezelfde uitstraling hebben. Meer informatie staat op www.woneninthuishaven.nl, of is verkrijgbaar via Van Rossum Makelaardij.

Oproep: ‘Overweeg andere locatie voor brandweerkazerne’ GOEREE-OVERFLAKKEE – De raadsfractie Eiland van Vrijheid heeft vragen gesteld over het voornemen van het gemeentebestuur om de huidige brandweerkazerne aan de Hofdijksweg in Ouddorp te gaan vervangen en dat, na overleg met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, afbraak en bouw nieuwe kazerne op de huidige locatie wordt voorgestaan. Deze locatie zou na afweging van opties zijn gepositioneerd. Door Jaap Ruizeveld

De brief is opgenomen in de lijst Ingekomen stukken bij de vergadering van donderdag 12 juli. De EVV-fractie (Van Alphen / Van der Meer) geeft een andere locatie in overweging en wel op een perceel ten zuiden van tankstation De Haan nabij de randweg Oosterweg. Dit zou een optimale vestigingsplek zijn met goede uitvalsbasis. Snelle bereikbaarheid vanuit dit punt naar alle richtingen. Naar het centrumgebied en noordelijk richting de recreatieparken via de Vrijheidsweg. Zuidelijk naar Brouwersdam en Port Zélande, de nieuwe woonwijken en Havengebied en naar N 57 voor eventuele ondersteuning richting Goedereede.

Bezorgers

Wij zijn op zoek naar

(ook in de vakantie

Voor mensen die uitgebreid Jeruzalem willen bekijken, biedt Jaap een mogelijkheid om begin november een trip te maken van maandag t/m zaterdag. Voor deze reis is er geen vast programma, in overleg met de reisleider wordt een programma samengesteld. De stad Jeruzalem is het middelpunt van het land Israël. Door velen zelfs het religieuze, culturele en historische centrum van de wereld genoemd. In deze stad hoef je je dan ook geen moment te vervelen. Ga er zelf op uit of ontdek

STELLENDAM - Woensdag 4 juli was de Start Verkoop van nieuwbouwproject Thuishaven. Onder grote belangstelling werd het project gepresenteerd. De 15 energie-neutrale woningen werden getoond met hun plattegronden en bijbehorende prijzen. Al even voor zessen stonden de eerste mensen enthousiast voor de deur.

periode)

Ben jij 13 jaar of ouder en wil je graag wat verdienen? samen met de reisleider al het moois wat Jeruzalem te bieden heeft. Als er voldoende belangstelling is, volgt een informatieavond met de deelnemers. Opgave kan via: jmackloet1@kpnplanet.nl.

Neem dan contact op via info@eilandennieuws.nl of bel naar 0187 -74 54 50


Nieuws

DINSDAG 10 JULI 2018

9

Park Zeedijk:

77 recreatiewoningen in polder bij Herkingen

HERKINGEN - Nabij de Slikken van Flakkee en de kreek de Oude Dee is Park Zeedijk in ontwikkeling. Het park van 5 hectare groot zal uiteindelijk 77 recreatiewoningen bevatten. Van de drie type villa’s die er komen, staat er nu van elke één exemplaar, zodat potentiële kopers een beeld kunnen krijgen van de mogelijkheden. Voordat het eerste verkoopweekend, op 14 en 15 juli, een feit is, zijn de eerste woningen al verkocht. Door Kees van Rixoort

Park Zeedijk is een initiatief van familie Van der Vlugt, die ook landschapscamping De Vlugtheuvel in Stellendam en camping De Vrijheid in Ouddorp runt. Marlies van der Vlugt: “Het is vanuit het akkerbouwbedrijf in Stellendam begonnen met kamperen bij de boer. In 2005 kregen we een vergunning voor een landschapscamping en die hebben we gerealiseerd. Het is een landelijk gelegen camping met grote plaatsen. Alles draait om rust, ruimte en duurzaamheid. In de regio zijn we de enige met het gouden duurzaamheidskeurmerk Green Key.” Op De Vlugtheuvel zijn chalets, toercaravans, campers en tenten te vinden. “In 2013 hebben we camping De Vrijheid, bij de vuurtoren van Ouddorp, gekocht. Deze camping met chalets en appartementen is helemaal op het strand gefocust en trekt een ander type gasten. Een mooie aanvulling op De Vlugtheuvel dus. Ook hier is kwaliteit ons motto. Daarom hebben we camping De Vrijheid up-to-date gemaakt.” Kwaliteitsslag Met de ontwikkeling van Park Zee-

dijk aan de Peuterdijk in Herkingen heeft familie Van der Vlugt een volgende stap gezet. Marlies van der Vlugt: “Wat je vandaag de dag ziet is dat er ook gasten zijn die kiezen voor een plek wat verder op het eiland. Met het oog daarop hebben wij in 2016 de Johannahoeve gekocht. Het was een verouderde camping, waar het nodige aan moest gebeuren om een kwaliteitsslag te maken. Met de kennis en ervaring die we inmiddels wel hebben opgebouwd én het materieel van het landbouwbedrijf zijn we aan de slag gegaan om de infrastructuur volledig te vernieuwen. Ook hebben we de natuur als het ware naar binnen gehaald op Park Zeedijk.” Op het nieuwe park is in principe ruimte voor 115 recreatiewoningen. Maar omdat familie Van der Vlugt heeft gekozen voor grote kavels - 400 vierkante meter of meer - komen er uiteindelijk niet meer dan 77 villa’s. “We gaan ook hier voor kwaliteit en beleving”, zegt Marlies van der Vlugt. Ze roemt de locatie, die inderdaad mooi en zeer rustig gelegen is nabij natuurgebieden en de Grevelingen. De golfbaan in Melissant en de jachthaven van Herkingen zijn ook dichtbij.

Impressie van één van de drie type villa’s. Op het park staan nu demo’s van de drie typen villa’s die te koop zijn. Er zijn verschillen in grootte - voor vier of zes personen - en indeling, maar wat de woningen verbindt zijn de aansprekende architectuur en de duurzame materialen. Het dak is verzwaard, zodat er zonder problemen zonnepanelen op kunnen worden geplaatst. Twee typen zijn voorzien van twee badkamers. Iets unieks Kopers kunnen kiezen uit tal van opties en ook gebruikmaken van de aangeboden meubelpakketten. Marlies van der Vlugt: “Elk type woning heeft iets unieks. Bij de ene is dat de doorkijk-openhaard,

bij de andere typen de openslaande tuindeuren in de slaapkamer en het kookeiland.” Park Zeedijk moet zich in drie fasen gaan ontwikkelen. Het middenstuk is nu gereed voor bebouwing. Dat is fase 1. Daarna volgen nog twee bouwfasen, met als laatste het oostelijke deel van het terrein. “We verwachten dat het park in twee, drie jaar tijd is afgerond.” Kopers kunnen hun vakantiewoning voor eigen gebruik houden, maar ook aanbieden voor de verhuur. Volgens Marlies van der Vlugt is Park Zeedijk een verrijking van het aanbod aan recreatievoorzie-

ningen op Goeree-Overflakkee. “Ook heeft het een meerwaarde voor de middenstand en horeca in de omgeving”, zegt ze. Logisch, want de mensen die hun vakantie komen doorbrengen op het nieuwe park moeten ook boodschappen doen en wat eten of drinken.

Verkoopweekend Op 14 en 15 juli is er op Park Zeedijk, Peuterdijk 50 in Herkingen, een verkoopweekend. Belangstellenden zijn welkom van 13.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: 06-57574738.

Plantenbakken voor ‘soepele’ buurtbewoners MIDDELHARNIS - Al bijna een jaar lang wordt er gebouwd om het ‘gat’ in de winkeldijk op te vullen. Als alles volgens plan verloopt, wordt het project in oktober opgeleverd. De samenwerking tussen de bouwers en de buurtbewoners verloopt goed. Als dank voor de medewerking sponsort De Kok Bouwgroep plantenbakken voor de wijk. Bewoner Alize Mulder en voorman Kees Overbeeke vertellen er meer over. Door Martijn de Bonte

Het is een uitdagende klus. Bouwen tegen een dijk aan, tussen twee bestaande gebouwen in en dat allemaal in een gebied waar veel mensen wonen en winkelen. De voorman vertelt dat het vooral lastig is dat er weinig plek is om materialen op te slaan. Gelukkig kunnen we in overleg met de gemeente en buurtbewoners een aantal parkeerplaatsen gebruiken. Iedere werkdag zijn er tussen de 20 en 25 werklui bezig om 11

Buurtbewoner Alize Mulder en voorman Kees Overbeeke werken goed samen. appartementen, een winkel en een parkeergarage te realiseren. De Kok Bouwgroep heeft drie vestigingen in Brabant met in totaal 170 personeelsleden, de medewerkers komen uit Brabant, Zeeland en ook Goeree-Overflakkee. Het ‘gat’ in de bebouwing ontstond door een grote brand in mei 2015. De bouw gebeurt in opdracht van projectontwikkelaar Estate

Invest. Het linkergedeelte vanaf de dijk, dat nog minder ver is, wordt in opdracht van een andere opdrachtgever gedaan, daarvoor doet De Kok Bouwgroep alleen de ruwbouw. Het is een project dat de aandacht trekt. Regelmatig staan er mensen vanaf D’n Diek te kijken naar de werkzaamheden. En er komt iedere dag een oudere man een praatje

maken, vertelt Overbeeke. Het is onvermijdelijk dat de bouw voor overlast zorgt voor de mensen in de buurt. Zo wordt er regelmatig gevraagd aan de mensen in de buurt om hun auto verderop te parkeren, zodat er ruimte is voor een kraan. Overbeeke: “Dat gaat eigenlijk altijd goed. De mensen werken echt met ons mee.” Alize Mulder, die aan de Singelkade woont, vertelt dat het naast de

wegafsluitingen ook regelmatig stoffig is door de werkzaamheden. Dus trok ze de stoute schoenen aan en vroeg aan de uitvoerder of het bouwbedrijf plantenbakken wilde sponsoren voor haar buurt. Zo gezegd, zo gedaan. Dus nu fleuren felgekleurde geraniums de wijk op. “Leuk voor in de krant,” aldus de enthousiaste buurtbewoner. “Dit is positief nieuws.”


Pakee!

PaPk +2! k aae 4ke P m

mmmeeee!!

Harde broodjes assorti

* WOENSDAG GEHAKTDAG *

VOOR OP DE BBQ:

Mini Houthakkers 5 halen, 4 betalen

gratis

Cheeseburgers 5 halen, 4 betalen Malse biefstukjes + kruidenboter 3 voor € 6,-

+1 3gratis

41

Kipborrelhapjes gem./ongem. 500 gram € 3,98

3,

Kip piri piri stokjes 200 gram € 2,55

Fruitvlaaitjes

Harde broodjes Eierkoeken 4gratis eekend +ne+2r assorti Wve rwen gratis OUDDORP Fax 683826 Stationsweg 15 Tel. 681352 Hoenderdijk 13 Tel. 681278

Nieuw

Kip bacon salade 100 gram € 1,89 Duopakket: Snijworst 100 gram + Busworst 100 gram € 2,49

95

Zomerwind Met sinaasappel en cranberry

Aanbiedingen geldig van: woensdag 11 juli t/m dinsdag 17 juli

Vleeswarenkoopje

www.akershoek.echtebakker.nl Vleeswarenkoopje

100 gr gebraden runderrollade + 150 gr hampreisalade

345

samen

Trots van de Keurslager

Maaltijd van de week

Surinaamse Gehaktschotel

Extra aanbieding

Keurslagerkoopje

50 Duitse biefstuk VLEESWARENKOOPJE 100 GR. GEBR. 5 RUNDERROLLADE per stuk

+RIB 150 roast GR. HAM-PREISALADE samen Special

TROTS VAN DE KEURSLAGER MINI KIPROLLADE per7stuk 1 Dabbestraat 1-3 3255XB Oude-Tonge 0187641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl/

65

100 gram

50

4 stuks

165

Aanbiedingen geldig van 9 t/m 14 juli 2018

SPECIAL RIB ROAST 100 gram

5

50

SBAIE F CCLHU Eij X KKER* Bij 150 gram T deEweek de Evan 45 BMaaltijd

*Kip Tikka Massala

gebraden kippendijtjes in k rosbief + 100 van de errieKeurslager 99 gram Trots gebraden amandelsaus 400 gram Mini kiprollade gehakt

Mini kiprollade

345

345

samen

Special per stuk

El Toro

MAALTIJD VAN DE WEEK SURINAAMSE GEHAKTSCHOTEL 400 gram

4

Special

99 100 gram

Gezond genKeurslagerkoopje tot Ωmega

nA Gezond vaDuitse biefstuk

Varkensfiletlapjes

500 gram

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904

Keurslagerkoopje

RIB roast 95 Gemarineerde

2

kipschnitzels

n de w va1

Bestellingen: Zie ook:

info@landwinkelkeizer.nl www.landwinkelkeizer.nl

Openingstijden Landwinkel: maandag 13.00-17.30 uur dinsdag 8.30-16.30 uur woensdag 8.30-17.30 uur donderdag 8.30-17.30 uur vrijdag 8.30-17.30 uur zaterdag 8.00-16.30 uur

4 stuks 100 gram info@bouteroudetonge.keurslager.nl WIJ GAAN MET VAKANTIE Aanbiedingen geldig van 11 tot en met 16 juni 2018 www.bouteroudetonge.keurslager.nl/

VAN 30 JULI T/M 20 AUGUSTUS.

Aanbiedingen zijn geldig van 9 t/m 14 juli 2018

SPINAZIE eigen teelt, onbespoten FRIESLANDERS nieuwe oogst CLEMENTINES

kilo 5 kilo 500 gram

JONGE NIEUWE BOSKROTEN onbespoten 3 bossen SPERZIEBONEN eigen teelt, onbespoten 500 gram JONAGOLD 2 kilo

165

4 stuks

5

750

OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl

GildeHweeledk va n d e

1.00 3.00 1.25 3.50 2.00 3.80

DEZE WEEK 20% KORTING OP ECHTE BOERENZUIVEL KARNEMELK EN VOLLE YOGHURT VAN VAN SCHAIK Aanbiedingen zijn geldig t/m maandag 16 juli 2018.

565045

Aanbiedingen juli 2018 89 geldig van 9 t/m 1495

3255XB Oude-Tonge www.bouteroudetonge.keurslager.nl/ 0187641292

C. Bouter, keurslager

rauwe ham GRATIS galia meloen

Extra aanbieding

C. Bouter, Keurslager van de Keurslager Dabbestraat EXTRA AANBIEDING Bij 150 gram RAUWE1-3 HAM GRATIS GALIA MELOENTrots Entrecote 3255XB Oude-Tonge 100 gram H e l d 50 Keurslager 0187641292 Bouter, G i l de eek KEURSLAGERKOOPJE DUITSE BIEFSTUK 4C. stuks 1-3 Dabbestraat info@bouteroudetonge.keurslager.nl

7

4

derbr BunGildeMaïs 4 ood n iete

Vleeswarenkoopje samen 100 gram

Bij 150 gram rauwe ham GRATIS galia meloen

C. Bouter, Keurslager

*

* 3

Bij de ECHTE BAKKER Extra aanbieding

499

400 gram

Maaltijd van de week

Surinaamse 100 gr Gehaktschotel gebraden runderrollade + 99 150 gr ham400 gram U preisalade EXCL SIEF

G

LET OP: D.V. 14 JULI A.S. ONZE BOERDERIJFAIR GRATIS KERSEN, MAAR U MOET ER WEL WAT VOOR DOEN!

g

Eibaar heeft een nieuwe eierautomaat! Altijd geopend. Kakelverse eieren direct van de boerderij wanneer het u past. Vrije uitloopeieren 6 stuks € 1,25 10 stuks € 2,00 30 stuks € 5,00

Landwinkel Keizer Damweg 1a, Stellendam

Tilsedijk 6 Den Bommel (Zuidzijde) Contactloos betalen nu ook mogelijk.

Schouder Voor de Lekkerste Spareribs !! Ook uw adres voor Bbq.party`s All-in bbq pakket zie website € 14.50


Onderstaande bedrijven feliciteren Gezondheidscentrum Ooltgensplaat met de opening.

JW


• • • • • • •

Sierbestrating Blokhutten Schuttingen Tuinhout Kunstgras Veranda’s Aanleg

Vrijda 16.00-1 g 8.00 op cam uur ping Kleppe rstee Ouddo rp

NIEUW!

Elke donderdag op de weekmarkt in GOEDEREEDE

AANBIEDING

*Vele acties tot aan de bouwvak.

Gebakken KABELJAUW KIBBELING

Zolang de voorraad strekt. Bezoek onze showtuin. Vraag naar de voorwaarden

gezinsbak € 7,75 met saus € 7,95

Paasdijkweg 33, Poortvliet - 0166619200 | Pilootweg 5, Stavenisse - 0166692977

Voor onze standplaatsen zie www.sperlingvis.nl

www.sierbestratingvanhaaften.nl

ZOMERVAKANTIE Onze zomervakantie is van 12 juli t/m 5 augustus.

ZOMERVAKANTIE

ZOMERVAKANTIE

ZOMERVAKANTIE

ZOMERVAKANTIE

ZOMERVAKANTIE

ZOMERVAKANTIE

NIEUW OP ONZE SITE OCCASIONS!!

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE

Helpt u om Bûûtenboat, Bûûtenhûûs en Bûûtenpraet klaar te maken voor de volgende fase? Ga voor de crowdfund actie naar onze website, Facebook pagina of voordebuurt.nl/buuten

Het kantoor van FidesWonen is van 16 juli t/m 24 augustus 2018 op werkdagen geopend tot 12.00 uur. In de middag zijn wij gesloten maar kunt u wel op afspraak bij ons terecht.

Langeweg 10, 3241 KA Middelharnis Postbus 9, 3240 AA Middelharnis Tel: 0187-890400 www.fideswonen.nl, info@fideswonen.nl

Deze bedrijven hebben de komst van de “Bûûtenboat” mede mogelijk gemaakt: • Matrans • Van Estrik Buitenruimtes • C.D. Ras kraanverhuur • Schotgroep • H.J. van Putten en Zn. kraanverhuur • Boeter kraanverhuur • De Gier • Lekstroom • Taale Gas • Jaro Group • Tuinderij Bevelander • Plaisier BV • Vreeswijk Battenoord • Loonbedrijf van der Sluijs en van Zielst • M. van Zanten Zand en Grind • Van Gelder Aannemingsbedrijf • AMK GWW • Loonbedrijf Kort • Paviljoen Sluishaven Bûûtenplaets, Mariadijk 2, 3257 LK Ooltgensplaat www.buutenplaets.nl • Facebook @buutenplaats


13 Nieuws

DINSDAG 10 JULI 2018

Videocontact met leerlingen in India is inspiratiebron voor sponsorloop GOEREE-OVERFLAKKEE Armoede en ongelijkheid zijn voor veel leerlingen een vervan-mijn-bed-show. Begrijpelijk, want meestal komen ze alleen met het thema in aanraking via lessen, voorlichting of media. Dat kan anders, dachten ze op de Prins Maurits. “We brengen leerlingen uit twee werelden met elkaar in contact’.” Aan het woord is coördinator Internationalisering, dhr. Klippel. “Je wilt als school je leerlingen het maximale bieden. Dat kan het beste door een project waarin veel leeraspecten samenvallen. Onderwijs in een realistische context, uitdagend, internationaal en ook nog eens leuk en leerzaam: dat was de uitdaging die we zijn aangegaan”. Leerlingen uit vwo 3 konden intekenen voor de ICIN-module (International Class India and The Netherlands). Meetings vonden plaats in een Engelstalige, digitale ClassRoom. Tien Nederlandse leerlingen werden gekoppeld aan tien leeftijdsgenoten, leerlingen van de VEDA-school in Chilakaluripet, India. Acht weken lang hadden ze een uur per week video-contact, één op één. “Het had iets weg van een callcenter, maar oogde veel levendiger. Je zag de emotie op de

dat ze hun belofte “100% van uw gift naar India” waarmaken. “Heel transparant en motiverend”.

gezichten van de leerlingen. Schitterend!” Organisatie Gelijk tijdens de eerste meeting ontstond een klik tussen de Indiase en Nederlandse leerlingen. Hoewel ze met elkaar in gesprek zouden gaan over thema’s als water, kunst en vervuiling, bestond een groot gedeelte uit social-talks. Veel

aspecten van het dagelijks leven bleken zo totaal anders; niet alleen door de cultuurverschillen, maar vooral door de welvaartsverschillen. Daarom kwamen de leerlingen uit vwo 3 al snel met het initiatief om iets te willen doen voor de leeftijdsgenoten met wie ze hadden gesproken. “Ineens praat je dan met een leeftijdgenoot die ‘s morgens vanuit een sloppenwijk naar school komt en daar na school-

tijd weer terug naar toe gaat. Echt bizar! We wilden echt iets doen, maar wat?” aldus een van de leerlingen. Het plan ontstond om een sponsorloop te houden voor de VEDA-school. Er vonden gesprekken plaats met stichting RRDF, die als mediator kan fungeren om de geldstroom tussen beide scholen te beheren. Een belangrijke reden om te kiezen voor deze stichting is

Activiteit Toen duidelijk werd dat de leerlingen een sponsorloop zouden gaan houden, gingen ze nog een versnelling hoger. Er werden activiteiten opgetuigd, routes uitgezet, sponsoren gezocht, een filmpje opgenomen in India, leerlingen bezochten een benefietavond belegd door RRDF. Zodoende kwamen ze in contact met andere donateurs van RRDF. Op 22 juni liepen driehonderd leerlingen die zich hadden laten sponsoren het bedrag van exact 6.000 euro bij elkaar. In overleg met RRDF hebben de vwo-leerlingen gekozen voor het project Clever Kids van RRDF. Daarbij worden arme, getalenteerde leerlingen uit sloppenwijken gestimuleerd door te leren op de VEDAschool. “Omgerekend kunnen we een hele klas leerlingen aan onderwijs helpen. Voor hen hebben we het gedaan. Zij hebben toch recht op dezelfde kansen als wij?” Dhr. De Blok nam de cheque namens RRDF in ontvangst. Zijn reactie? “Echt super, hartverwarmend. Namens de Clever Kids: hartelijk dank!” Meer informatie staat op www.rrdf.nl/csgpm.

Zaterdag grote Boerderijfair en Open Imkerijdag bij Landwinkel Keizer STELLENDAM - Aanstaande zaterdag 14 juli is er van 9.30 tot 15.30 uur bij Landwinkel Keizer veel te beleven. Een grote Boerderijfair, oude ambachten, kleedjesmarkt en rondleidingen naar de bijenkasten.. Een gezellig uitstapje voor het hele gezin. De Boerderijfair biedt voor elk wat wils. Doordat Keizer aangesloten is bij de coöperatie Landwinkel, bieden ze op de fair producten aan vanuit de streek. Er is een grote diversiteit aan kramen. 100% Ouddorp, Brocante, Carmen’s Kitchen, Van der Boom Boeken, een kraam van Adullam, verse bloemen van kwekerij Luime, mooie handgemaakte fotokaarten, Poldergoed, Huizer Witjes, John Rietdijk voor al uw klussen, Schaik kaas, de Dutch Cranberrygroup, de Nollestee, Aloë Vera producten, Hollandse kersen, aardbeien, noten, visser Grinwis met heerlijk vers gerookte paling, Bakkerij Van Harberden… Het is allemaal aanwezig! Naast dit alles is er de gelegenheid om kennis te maken met producten uit de landwinkel. Proef de zelfgemaakte rabarberwijn, probeer de productlijn van Your Well op basis van zeewier uit de Oosterschelde... en proef een scala aan 100% pure sappen deze dag! Uiteraard is er ook een kraam met bijenproducten en heerlijke honing uit eigen imkerij.

ren over deze prachtige dieren! Er zijn ook een aantal beschermkappen aanwezig voor mensen die bang zijn om gestoken te worden. De rondleiding is gratis.

Activiteiten Bij aankomst staat er meteen een grote landbouwmachine opgesteld, wie wil hier nu niet bij op de foto? Kinderen kunnen met vers fruit hun eigen gebakje maken en zich vermaken op het grote springkussen. In het weiland kunnen ze rondjes op een pony rijden. In theetuin ‘Keizershof ’ is de mandenmaker bezig en zien bezoekers hoe het weverswiel werkt (kinderen mogen het ook zelf proberen). Daarnaast worden er boterbabbelaars bereid, die bezoekers mogen proeven! Verder vindt u op het terrein bij Landwinkel Keizer een gezellige kleedjesmarkt. Nieuw dit jaar is een rondleiding door een

echte boer! Kinderen kunnen kennismaken met het ontstaan van de gewassen, de groei en het oogsten. De groenten die ze bekijken, worden verkocht in de Landwinkel. Rondleidingen Duik in de fascinerende wereld van de bijen en ga met imker Ad Keizer mee naar de bijenkasten! Bijen maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Deze dag kunnen bezoekers zich verdiepen in de fascinerende wereld van deze diertjes. U krijgt antwoord op vragen als: Wat

Uiteraard is er de gelegenheid om gezellig in de theetuin wat te drinken.. Ook ontbreekt de verzorging van de innerlijke mens niet. De boerin staat weer klaar in de keuken om u te verwennen met vers gebakken taart. Gebakken vis, gerookte paling een patatje zijn ook verkrijgbaar, net als een lekker ijsje. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig en de fair is ook toegankelijk voor mindervalide mensen. Er is een pinautomaat aanwezig. Landwinkel Keizer is te vinden aan de Damweg 1a. Tussen de fietsknooppunten 60-66 en 41-71. Kijk voor meer informatie op www.landwinkelkeizer.nl of www.bijenhouders.nl.

doet een imker en waarom word je imker? Hoe gaat het oogsten van honing in zijn werk? Er wordt uitleg gegeven over de werksters, darren en de koningin. We nemen een kijkje in een bijenvolk, op zoek naar de koningin! Ook worden er diverse demonstraties gehouden en WIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! tips gegeven over hoe u uw tuin of balkon bijvriendelijk kan inrichten en hoe u kunt helpen om de bijenstand te verbeteren. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met een imker en het houden APK ZOALS HET BEDOELD IS van honingbijen. Het advies voor bezoekers is om geen parfum op te spuiten. Overigens is de kans klein om gestoken te worden, zodat ook kinderen zich kunnen verwonde-


14

DINSDAG 10 JULI 2018

Beachvolleybaltoernooi en clinic op het Diekhuusplein MIDDELHARNIS - Op vrijdag 13 juli organiseert VC Intermezzo het traditionele beachvolleybaltoernooi op het Diekhuusplein in Middelharnis. Het plein zal voor de gelegenheid weer omgetoverd worden tot een echt zandstrand! Het toernooi start om 18.00 uur en staat open voor leden en niet-leden, iedereen vanaf 16 jaar (A-jeugd en senioren) kan meedoen. De teams bestaan uit 3 spelers, waarvan minimaal 1 vrouw en minimaal 1 man. Schrijf je voor 10 juli in met een team, waarbij je kunt kiezen tussen hoog of laag niveau. Het inschrijfgeld is 15 euro per team. Info en opvragen inschrijfformulier via balop16@ gmail.com. Beachvolleybal Clinic voor de jeugd Lijkt het je leuk om kennis te

DIRKSLAND Wandelingen door Dirksland DIRKSLAND - Op zaterdag 21 juli en 18 augustus worden er weer rondwandelingen in Dirksland georganiseerd. Gedurende twee uur wordt de ontstaansgeschiedenis van het dorp en de oude historische kerk uitgelegd. Het ontstaan van het dorp en de kerk zijn nauw aan elkaar verbonden. De rondwandeling start om 13.30 uur in de Hervormde Kerk aan de ring in Dirksland. Na het bezoek aan de kerk is er een korte wandeling door het dorp waarbij, naast het bezichtigen van beeldbepalende panden, ook de Joodse begraafplaats wordt aangedaan. Vervolgens is het ziekenhuis van Dirksland in de wandeling opgenomen. In het ziekenhuis wordt het ontstaan nader uitgelegd aan de hand van oude foto’s en voorwerpen die in vitrines geplaatst zijn. We sluiten de wandeling, onder het genot van een drankje, af in de schuur van het Hof van Dirksland. Ook deze historische plaats wordt nader toegelicht. Deelname is gratis.

maken met beachvolleybal en een training te krijgen van een echte pro? Dat kan op donderdagavond 12 juli, de avond vóór het beachvolleybaltoernooi. Want dan organiseert VC Intermezzo voor de jeugd van 10-16 jaar (B en C-jeugd) een beachvolleybal clinic onder leiding van Michiel Ahyi, 19-jarig toptalent en speler van Jong Oranje. Iedereen is welkom, ook als je geen lid bent van VC Intermezzo. De clinic start om 18.40 uur en eindigt om 21.00 uur, locatie Diekhuusplein Middelharnis. Inspelen kan vanaf 18.00 uur. Deelname aan de clinic is gratis, maar vol=vol. Geef je daarom snel op via jtc.vcintermezzo@hotmail.com. Meer informatie over het Beachvolleybaltoernooi en de clinic kun je vinden op www.vcintermezzo.nl of via facebook.com/vcintermezzo.

GOEREEOVERFLAKKEE In de maand juni van 2020 zal een reünie worden georganiseerd van de MULO te Pernis. Een ieder die geboren is in de jaren 1950 t/m 1952 en daar op school gezeten heeft, kan zich aanmelden via de onderstaande e-mail adressen. Klassenfoto’s en informatie zijn zeer welkom. Aanmelden onder vermelding van telefoonnummer en e-mail-adres naar: joopsnel@hotmail.com, b.ruizevelddewinter@chello.nl, of wwaal@ chello.nl.

HERKINGEN Scharrelloodsje Tijdens de jaarmarkt in Herkingen op 14 juli is het Scharrelloodsje de hele dag geopend.

Vakantiebijbelweek

Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 juli is er weer de ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! Vakantiebijbelweek, die georganiNBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! seerd wordt door de Hersteld HerONBETWIST DE APK-SPECIALIST! vormde Gemeente en de Hervormde Gemeente. Er is voor kinderen van alle leeftijden veel te doen. De kinderen vanaf 4 jaar (t/m groep 4) zijn welkom op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en APK ZOALS HET BEDOELD IS donderdag van 10.00 tot 12.30 uur. Donderdag wordt er gegeten. Kinderen die na de vakantie naar groep 5, 6, 7, 8 of naar de brugklas gaan, zijn welkom op dinsdag en woens-

dag van 19.00 tot 21.00 uur en donderdag van 18.00 tot ongeveer 21.00 uur. Donderdag wordt er gegeten om ongeveer 18.00 uur. Donderdagavond zijn alle ouders, opa’s, oma’s, buren en belangstellenden welkom om alle liedjes nog een keer samen te zingen. De Vakantiebijbelweek wordt gehouden in de tent naast De Fontein aan de Scharloodijk. De kosten zijn € 1,- per dag. Het thema van de Vakantiebijbelweek is ‘Zoek het uit!’

MIDDELHARNIS Muzikaal Menheerse Avondmarkt Vrijdag 13 juli organiseert Stichting Hart van Goeree Overflakkee voor de tweede keer ‘Muzikaal Menheerse Avondmarkt’. Deze zal plaatsvinden op de Voorstraat en de havenkom van Middelharnis. Tijdens deze grote braderie krijgen lokale muzikanten en talenten de kans om op diverse plekken hun muzikale talenten te laten horen. “Dus ben je benieuwd wat het publiek van Goeree-Overflakkee van je talenten vindt, of wil je meer bekendheid genereren voor je band of muziekvereniging, meld je dan aan via info@hartvangoereeoverflakkee.nl,” aldus de organisatie. Het muzikale aanbod tijdens deze dag zal heel divers zijn, want ondertussen hebben zich niet alleen twee violisten (Tygo en Arwen) aangemeld, maar zal er ook een akoestisch optreden worden verzorgd door de band Baneham, bestaande uit Pepijn (zang), Jeroen (drums) en Bas (gitaar) en zullen ook de dames

van Sax’a’holic uit Oude-Tonge hun vrolijke klanken laten horen. Natuurlijk zijn er ook diverse kinderattracties aanwezig, zoals een draaimolen, mini cars en bungee trampoline. En is er voor deze avond op het Diekhuusplein een volleybaltoernooi georganiseerd door Intermezzo. Op de website www.hartvangoereeoverflakkee.nl en de Facebookpagina staat meer informatie.

OUDDORP Vierdaagse rommelmarkt In een andere ruimte van de loods van Bouwbedrijf Van der Linde aan de Zuidweg 3, is weer een nieuwe voorraad rommelmarktspullen klaargezet. Daarom is er een vierdaagse rommelmarkt van woensdag t/m zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Snuffelmarkt Zaterdag 14 juli is er Snuffelmarkt aan de Dorpsweg 39a. De markt begint om 9.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Er is verkoop van tweedehands spullen, speelgoed, kleding, kinderkleding en vaste planten. Er is ook de mogelijkheid om te genieten van een kopje koffie/thee met taart.

SOMMELSDIJK Bingo O-G-O Woensdag 18 juli is er een bingo

van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. Om 13.30 uur is de aanvang in wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open vanaf 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3,50. Daarnaast zijn er nog negen extra gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. Vervolgens is er een verloting.

Bingo op zaterdag Zaterdag 21 juli is juli is er een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. Om 19.30 uur is de aanvang in wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De koffie /thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog negen extra prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Zomerzangavond In de vroege zaterdagavond kan men terecht voor een uurtje zingen. Tussen 19.30 en 20.30 uur kan men ‘samen zingen’. Er zullen dan psalmen en Johannes de Heer-liederen gezongen worden met orgelbegeleiding in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente. Deze ‘zomerzangavond’ is in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente en wordt gehouden op zaterdag 21 juli.


Nieuws

DINSDAG 10 JULI 2018

Natuur in de Delta

OUDDORP - Op donderdagavond 19 juli zal Jan Baks, door middel van een mooie fotopresentatie, beelden laten zien over de natuur in de Delta. Hij neemt u mee op een virtuele vaartocht via de Biesbosch naar het Haringvliet, richting de zee. “Onderweg komen we langs het eiland Tiengemeten, de Slijkplaat, de Scheelhoek en passeren we de Haringvlietsluizen. Buitengaats zien we het Quackjeswater, de dui-

nen, de Kwade Hoek en de Voordelta. Zoals u waarschijnlijk wel weet, gaan in september de Haringvlietsluizen op een kier. Welke veranderen brengt dat te weeg in de omliggende natuurgebieden? En wat is er bekend over de plannen aan de noordrand van het Haringvliet, het zogeheten Droomfonds? We komen op onze route heel veel vogels tegen, onder andere ijsvogels, zwanen, zilverreigers, de grote stern en de blauwborst. In de duinen kijken we naar de planten die daar groeien en in de Voordelta bezoeken we de zeehonden”, aldus

Vrijwilligers gezocht GOEREE-OVERFLAKKEE Stichting ZIJN zoekt vrijwilligers die regelmatig of incidenteel een paar uurtjes de hulpvrager willen helpen of de mantelzorger willen ontlasten door degene waar voor gezorgd wordt gezelschap te houden. Wij zijn erg blij dat er mensen zijn die vrijwilligerswerk willen doen. Zonder hen zou de Stichting niet kunnen bestaan. Wilt u wat tijd vrijmaken om een ander te helpen, dan kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27, 3241 AA Middelharnis, telefoonnummer (0187) 48 33 66, toets 5.

de organisatie. Na de pauze is er een serie met muziek over de bloeiende duinen van Goeree. Houdt u van de natuur en wilt u graag hierover geïnformeerd worden, dan wordt deze avond van harte aanbevolen. De presentatie begint om 20.00 uur. De Overkant is open vanaf 19.30 uur. Een kaartje kost € 6,50 en is inclusief een kopje koffie of thee voor aanvang. Kaartverkoop via VVV Ouddorp, telefoon: 0187-681789. Kijk ook op www.janbaks.nl voor foto’s over Goeree-Overflakkee.

Laudando zingt 2490 euro bij elkaar voor Calando

DIRKSLAND - ‘Laudando zingt voor Calando’ heeft 2490 euro opgebracht. Drie bestuursleden overhandigden de cheque met dat bedrag erop op woensdag 4 juli aan bestuurder John Kremers van Calando. Tekst en foto: Kees van Rixoort

Het twintigjarig jubileum van hospice Calando was voor de christelijke oratoriumvereniging Laudando de aanleiding om een benefietconcert te organiseren. Dit omdat er al lange tijd een warme band is tussen Laudando en Calando. Het

koor was te zien en te horen tijdens jubileumconcerten van het hospice en ook tijdens de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomsten.

bezoekers trokken ruimhartig de beurs. Dat leidde tot een fraaie opbrengst - na aftrek van de kosten - van 2490 euro.

Het benefietconcert was op zaterdag 30 juni in de Nederlandse Hervormde kerk te Dirksland. Ondanks het warme weer waren er circa honderddertig bezoekers naar het concert gekomen. Zoals gebruikelijk stond het koor onder leiding van dirigent Rinus Verhage.

De bestuursleden Bram Grit, Rien Abramse en Angeline van der Perk van Laudando overhandigden de cheque aan John Kremers, die recent Janneke Koningswoud opvolgde als lid van de raad van bestuur. Kremers, die in korte tijd al kennis heeft kunnen nemen van het enorme draagvlak voor Calando in de samenleving, was blij met het bedrag. Hij zei het te gaan besteden aan de inrichting van de serre en een airco.

Laudando had diverse sponsors weten te werven voor het concert. Daarnaast was er aan het eind van de uitvoering een collecte onder de bezoekers. Zowel sponsors als

15

Regio Oude-Tonge Stichting ZIJN is op zoek naar een vrijwilliger/vrijwilligster in de omgeving van Oude-Tonge die het leuk vindt om op 3 hondjes te

passen als mevrouw moet worden opgenomen in het ziekenhuis. De hondjes kunnen absoluut niet alleen zijn. Voor meer informatie kunt u bellen met Marja van der Welle: (0187) 483366, toets 5. Den Bommel In het kader van mantelzorg zoeken we voor een meisje van 14 jaar, die in bijzondere omstandigheden verkeert, iemand die af en toe wil ondersteunen na schooltijd. Het gaat om af en toe een uurtje en het ondersteunen zou ook ‘s avonds kunnen. Stellendam Voor een mevrouw van 74 jaar zoeken we iemand die het gezellig vindt om bij mevrouw op visite te gaan en bij mooi weer een klein rondje met haar te lopen. Mevrouw loopt niet makkelijk, maar wil graag naar buiten. Mevrouw kan goed fietsen en zou doet dit ook graag met iemand willen doen.

Zomerorgelconcert Paul Kieviet OUDDORP - Donderdag 12 juli om 20.00 uur wordt op het Van Vulpen orgel in de Dorpskerk van Ouddorp een orgelconcert gegeven door Paul Kieviet (1964) uit Middelharnis. Met het thema: 'Noord-Duitse orgelbarok' brengt hij orgelwerken van Weckman, Reinken, Hanff, Buxtehude, Böhm en Bruhns ten gehore. De entree bedraagt € 8,00 per persoon vanaf 16 jaar. Het volgende concert, wat gehouden wordt op donderdag 26 juli a.s., wordt Sietze de Vries (1973) uit Niezijl verwacht. Daarnaast is vanaf 14 juli tot medio september de Dorpskerk op zaterdag van 10.00 tot 15.30 uur open en kan de maquette van de tabernakel worden bezichtigd. Verder zullen verschillende predikanten om 11.00 uur een inloopconcert geven. Zaterdag 14 juli a.s. wordt ds. G.J. Baan uit Vlissingen verwacht en op 21 juli a.s. ds. M.F. van Binnendijk uit Rotterdam.

195 senioren met Rode Kruis voor de 11e keer op bootreis

GOEREE-OVERFLAKKEE Liefst 195 senioren uit de gemeente Goeree-Overflakkee maakten op dinsdag 26 juni hun opwachting voor de bootreis die het Rode Kruis, afdeling Goeree Overflakkee, in de personen van Kees en Mineke Pikaart organiseerden. Het waren ouderen vanaf 50 jaar die in de ochtenduren in de Stellendamse buitenhaven opstapten aan boord van het luxe partyschip Marlina van Rederij Fortuna bv (Spijkenisse) voor een tocht over het Haringvliet, langs Tiengemeten, Haringvlietbrug, Hollands Diep, Willemstad Moerdijkbruggen, Nieuwe Merwede, Langs de Hollandse en Brabantse Biesbosch, Werkendam, Gorinchem, naar Woudrichem. Hier bleef men

anderhalf uur aangemeerd om van boord te gaan. Een prima mogelijkheid, in het bijzonder voor rolstoelers en voor senioren die zonder hulp en begeleiding niet gemakkelijk meer een dag er op uit kunnen trekken. Het Rode Kruis-team, met gespecialiseerde zorg- en hulpverleners en een aantal vrijwilligers, stond de hele tocht gereed om desgevraagd assistentie en ondersteuning te verlenen van de afdeling Goeree-Overflakkee van het Rode Kruis. Dankzij de volgende sponsoren kon deze dag zo’n succes worden: Kommer Akershoek en Jumbo Ouddorp voor het lekkers bij de koffie en thee, Eilanden-Nieuws voor de berichtgeving in de krant en Rijkswaterstaat voor het beschikbaar stellen van het terrein en hun aanlegsteiger.


1

Jaargang 7 - week 28 - 10 juli 2018

Informatierubriek

Gemeentenieuws 2

Bezoekadres Koningin Julianaweg 45 3241 XB Middelharnis

Beperk de kans op natuurbrand Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat er natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen. Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert, maar vragen ook uw medewerking om de gevolgen van natuurbrand te voorkomen of te beperken.

3

Contactgegevens

Open vuur verboden In natuurgebieden mag u geen open vuur stoken. Ook vuurkorven, fakkels, wensballonnen en vuurwerk zijn niet toegestaan, net als in de natuur koken met open vuur op vaste brandstoffen, zoals hout of houtskool/briketten. De brandweer raadt aan om altijd blusmiddelen bij de hand te hebben, bijvoorbeeld een blusdeken, tuinslang, brandblusser of desnoods een emmer water. Tijdens deze droge periode kunt u natuurlijk nog steeds gerust de natuur intrekken. Maar wees extra alert, gebruik het gezonde verstand en meld vooral verdachte zaken meteen via 112.

Ontstaat er, ondanks de maatregelen, toch een natuurbrand? Onderneem dan de volgende acties: • • • •

Blijf kalm; Bel 112 en geef je locatie door; Probeer de brand niet zelf te blussen; Loop niet voor de brand uit of in de richting van de brand, maar haaks op de richting waar de brand vandaan komt; • Een veilige plaats bij een natuurbrand is de openbare weg of bebouwde kom. Natuurbrandrisico Het natuurbrandrisico wordt uitgedrukt in twee fases: fase 1 betekent ‘regulier risico’, fase 2 betekent een grote kans op natuurbrand. Het huidige natuurbrandrisico vind je terug op www.natuurbrandrisico.nl. Voor de regio Rotterdam-Rijnmond geldt altijd hetzelfde risico als voor de regio Zeeland.

BEPERK DE KANS OP EEN NATUURBRAND! WWW.BRANDWEER.NL/NATUURBRAND

Postadres Postbus 1 3240 AA Middelharnis Telefoon 14 0187 info@goeree-overflakkee.nl www.goeree-overflakkee.nl @gem_GO gemeentegoereeoverflakkee gemeenteGO gemeente Goeree-Overflakkee Bezoekadres raadzaal Dwarsweg 40 3241 LB Middelharnis De gemeente Goeree-Overflakkee werkt volledig op afspraak. Een afspraak maken kan online (voor veel-gevraagde producten) via www.goeree-overflakkee.nl of door te bellen met het algemene nummer 14 0187. Openingstijden gemeentehuis Maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur Dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur Donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur 1e zaterdag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur Met een camper, de zogenaamde GO-bus, brengt de gemeente wekelijks een bezoek aan drie dorpskernen, verspreid over het eiland. De GO-bus staat op: • maandag tussen 09.00 en 12.00 uur op de Geldersedijk in Dirksland (parkeerterrein naast Slagerij Van Zuidland) • dinsdag tussen 09.00 en 12.00 uur op de weekmarkt in Ouddorp • vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur op de weekmarkt in Oude-Tonge

4

Dankzij de GO-bus hoeven inwoners voor bepaalde producten en diensten niet meer naar het gemeentehuis in Middelharnis te reizen.

Vuur maken en barbecueën mag alleen op speciale picknick- en vuurplaatsen. Houd altijd blusmiddelen als een tuinslang, emmer water of brandblusser bij de hand voor een beginnende brand. Gooi afval in de daarvoor bestemde bakken. Smeulend zwerfafval en glas is regelmatig een oorzaak van natuurbrand.

Maak foto's of een filmpje van de situatie. Onthoud de locatie en eventueel persoonskenmerken of kenteken zodat je dit door kunt geven aan 112-meldkamer en hulpdiensten.

21

15

SMS

Hoe bepaal ik mijn locatie? De 112-meldkamer maakt gebruik van sms-verificatie. Houd je mobiele telefoon dus bij de hand. Oriënteer je in andere gevallen met behulp van de aanwezige aanduidingen van fietsrouteknooppunten of ANWB-paddenstoelen.

Parkeer nooit op bospaden en zorg voor een vrije doorgang.

Wat moet ik doen bij een natuurbrand?

Blijf kalm, bel 112 en geef de locatie van de natuurbrand door. Probeer een grote brand niet zelf te blussen. Verlaat de plek in de richting van de openbare weg of de bebouwde kom. Loop niet voor de brand uit, blijf uit de rook en loop altijd haaks op de rookwolk.

Telefonische openingstijden Maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur Vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur (Op vrijdagmiddag is het gemeentehuis gesloten en telefonisch niet bereikbaar, met uitzondering van het Jeugd Ondersteuningsteam (Bel 14 0187 en kies optie 4). Klant Contact Centrum Inwoners en ondernemers worden geholpen op één centraal punt: Het Klant Contact Centrum. U kunt mailen naar info@goeree-overflakkee.nl of bellen naar 14 0187. Dan hoort u een keuzemenu: Toets 1 voor het Sociaal meldpunt Het Sociaal meldpunt is er voor alle meldingen, vragen en signalen op het gebied van werk, zorg, ondersteuning en jeugd. Toets 3 voor overige vragen U wordt dan doorverbonden met de eerst beschikbare medewerker van het callcenter.

Calamiteiten

Buiten kantoortijden en telefonische openingstijden van de gemeente: Jeugdhulp Op vrijdagmiddag is de gemeente telefonisch niet bereikbaar, maar voor jeugdhulp kunt u het Jeugd Ondersteuningsteam (JOT) wel bereiken tussen 12.00 en 17.00 uur. U kunt dan bellen naar: 14 0187 en kiezen voor optie 4. Bij spoedeisende jeugdhulpkwesties buiten kantoortijden belt u het crisisinterventieteam: 010-23 30 000. Buitendienst Bij calamiteiten waarvoor de buitendienst moet worden ingeschakeld of voor het reserveren van een begrafenis belt u: (0187) 47 53 35. U hoort een keuzemenu: Toets 1 voor district West: Goedereede, Havenhoofd, Melissant, Oostdijk, Ouddorp en Stellendam Toets 2 voor district Midden: Dirksland, Herkingen, Middelharnis en Sommelsdijk Toets 3 voor district Oost: Achthuizen, Battenoord, Den Bommel, Langstraat, Nieuwe-Tonge, Ooltgensplaat, Oude-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet en Zuidzijde


1

Jaargang 7 - week 28 - 10 juli 2018

Informatierubriek

Smaak aan Zee behaalt duurzaam doel!

Op een fietsvrije markt is het prettig winkelen

2

Onlangs is het rondje markt in Ouddorp gerealiseerd. Dit betekent dat er op dinsdag in de straten rondom de kerk marktkramen en terrasjes staan opgesteld. Om voldoende ruimte te creëren voor (winkelend) publiek, vraagt de gemeente bezoekers om de fiets op marktdagen buiten het marktterrein te plaatsen en de markt te voet te betreden. Zo houden we de markt samen veilig en toegankelijk!

Rondwandelingen Dirksland 3

Op zaterdag 21 juli en zaterdag 18 augustus worden er weer rondwandelingen in Dirksland georganiseerd. Gedurende twee uur wordt de ontstaansgeschiedenis van het dorp en de oude historische kerk uitgelegd. Het ontstaan van het dorp en de kerk zijn nauw aan elkaar verbonden. De rondwandeling start om 13.30 uur in de Hervormde Kerk aan de ring in Dirksland. Na het bezoek aan de kerk is er een korte wandeling door het dorp waarbij, naast het bezichtigen van beeldbepalende panden, ook de Joodse begraafplaats wordt aangedaan. Vervolgens is het ziekenhuis van Dirksland in de wandeling opgenomen. In het ziekenhuis wordt het ontstaan nader uitgelegd aan de hand van oude foto’s en voorwerpen die in vitrines geplaatst zijn. De wandeling wordt afgesloten, onder het genot van een drankje, in de schuur van het Hof van Dirksland. Ook deze historische plaats wordt nader toegelicht. Deelname is gratis.

Tijdens het foodtruckfestival ‘Smaak aan Zee’ op de Brouwersdam dat is gehouden op 15, 16 en 17 juni is samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en hun bezoekers ingezet op volledige afvalinzameling. Deze doelstelling is voor een belangrijk deel gehaald!

4

De samenwerking past bij het No-Waste beleid van de organisatie van Smaak aan Zee en het afval- en duurzaamheidsbeleid van de gemeente Goeree-Overflakkee. Beide partijen vinden het behoud van de natuurlijke schoonheid van Goeree-Overflakkee en haar kustgebieden belangrijk. Met deze samenwerking kunnen zij dat doel bereiken. De gemeente heeft tijdens het festival gefaciliteerd met het beschikbaar stellen van vijf afvaleilanden. Totaal stonden er tien plastic containers waarin plastic verpakkingsafval gescheiden kon worden ingeleverd. Deze containers zijn goed gebruikt en zijn gedurende het evenement regelmatig geleegd. Daarnaast heeft het commitmentteam en hebben de afvalobers eraan bijgedragen dat er vrijwel geen zwerfafval op het terrein lag. Afvalinzamelaar Renewi heeft het afval meegenomen en het innemen en verwerken gesponsord. Op 17, 18 en 19 augustus wordt het festival nogmaals gehouden, maar dan in Ouddorp Duin. Ook dan probeert de gemeente samen met de bezoekers op dezelfde manier het zwerfafval tegen te gaan. Maandag heeft de organisatie zelf nog vijfduizend peuken opgeruimd, maar overig zwerfafval lag er nauwelijks. Staatsbosbeheer gaf de organisatie achteraf nog een compliment voor het schoonhouden van het terrein.

Officiële bekendmakingen Publicaties in de krant zijn enkel bedoeld om het publiek te informeren. Voor rechtsgeldige en volledige publicaties van de gemeente Goeree-Overflakkee kijkt u op www.officielebekendmakingen.nl. U kunt zich via www.overheid.nl abonneren op de e-mailservice bekendmakingen.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning Activiteit bouwen: • Dirksland, G, 1178 nabij Haveloozeweg: bouwen twaalf woningen, ontvangstdatum: 28/06/18 • Middelharnis, B, 7317 Westplaat: bouwen vijftien appartementen, ontvangstdatum: 28/06/18 • Nieuwe-Tonge, Zuiddijk 49: uitbreiden woning, ontvangstdatum: 28/06/18 • Ouddorp, Dijkstelweg 34: uitbreiden woning, ontvangstdatum: 28/06/18 • Stad aan ‘t Haringvliet, De Redoute 7: plaatsen schutting, ontvangstdatum: 29/06/18 • Ouddorp, Klingendaal 33: aanbrengen houten gevelbekleding en nieuwe dakbedekking, ontvangstdatum: 29/06/18 • Oude-Tonge, E, 1457 nabij Handelskade: bouwen 25 appartementen, ontvangstdatum: 29/06/18

• Ouddorp, Kerkhoek 1: bouwen vijf woningen, ontvangstdatum: 29/06/18 • Middelharnis, nabij Oosthavendijk 18: bouwen appartementencomplex, ontvangstdatum: 29/06/18 • Middelharnis, Holfaan 45: bouwen garage, ontvangstdatum: 01/07/18 • Ouddorp, Westerweg 14: wijzigen bed en breakfast (uitbreiding), ontvangstdatum: 01/07/18 • Oude-Tonge, Van Halenstraat 50: plaatsen dakkapel, ontvangstdatum: 02/07/18 • Stellendam, Pampus 12a: plaatsen stelling voor houtopslag, ontvangstdatum: 03/07/18 • Den Bommel, Molendijk 31: bouwen schuur, ontvangstdatum: 03/07/18 • Nieuwe-Tonge, Battenoordsedijk 5a: uitbreiden loods, ontvangstdatum: 03/07/18 • Dirksland, Spuikolk 10: verbouwen pand (voorzijde), ontvangstdatum: 04/07/18 Activiteit kappen: • Middelharnis, Oranje Nassaustraat 17: kappen boom, ontvangstdatum: 04/07/18 Activiteit bouwen/planologische afwijking: • Herkingen, nabij Klinkerlandse Zeedijk 5t: opslagvoorziening biologische vaste mest en compost, ontvangstdatum: 25/06/18

Activiteit bouwen/in-/uitrit: • Dirksland, G, 1177 nabij Haveloozeweg: bouwen woning en aanleg in-/uitrit, ontvangstdatum: 28/06/18 Activiteit planologische afwijking: • Ouddorp, Oudelandseweg 67: realiseren bed en breakfast, ontvangstdatum: 03/07/18 Activiteit bouwen/monument/slopen: • Ouddorp, Klarebeekweg 4: verbouwen pand, ontvangstdatum: 04/07/18 Deze publicatie is bedoeld om het publiek te informeren. Tegen ingekomen aanvragen kunnen geen bezwaren worden ingediend.

Verlengen beslistermijn aanvragen omgevingsvergunning Activiteit bouwen/planologische afwijking: • Oude-Tonge, gebied tegenover Suisendijk 2 (kadastraal bekend gemeente Oostflakkee, sectie D, nr. 24):


1

Jaargang 7 - week 28 - 10 juli 2018

Informatierubriek

realiseren vuurput met banken, trailerhelling en vogelobservatiehut, verlengd op: 02/07/18 • Stad aan ‘t Haringvliet, Achterdijk 45: plaatsen schutting, verlengd op: 04/07/18

Zitting welstandscommissie Dinsdag 24 juli 2018, aanvang 09.30 uur (gemandateerde behandeling).

2

Activiteit Bouwen: • Ouddorp, Diependorst 63: plaatsen schutting, verlengd op: 02/07/18 Deze publicatie is bedoeld om het publiek te informeren. Tegen het verlengen van de beslistermijn kunnen geen bezwaren worden ingediend.

Verleende omgevingsvergunningen Activiteit bouwen:

3

• Stad aan ‘t Haringvliet, Dijkhof 19: plaatsen stenen schutting, verzenddatum: 29/06/18, referentienummer: Z/18/147979 • Dirksland, Korteweegje 27: bouwen erker, verzenddatum: 03/07/18, referentienummer: Z/18/148648 • Achthuizen, Achthuizensedijk 1: vervangen dak en dakkapel, verzenddatum: 03/07/18, referentienummer: Z/18/148189 • Middelharnis, Langeweg 78: verbouwen woning, verzenddatum: 03/07/18, referentienummer: Z/18/147829 • Middelharnis, Buitenring 34: bouwen garage, verzenddatum: 04/07/18, referentienummer: Z/18/148108 Activiteit bouwen/planologische afwijking:

4

• Ouddorp, Westeinde 11: verbouwen recreatiewoning, verzenddatum: 26/06/18, referentienummer: Z/18/148507 • Ooltgensplaat, Boomgaardpad 2b: plaatsen overkapping, verzenddatum: 28/06/18, referentienummer: Z/18/148080 • Stad aan ‘t Haringvliet, Lieve Vrouwepoldersedijk 21: plaatsen schutting, verzenddatum: 02/07/18, referentienummer: Z/18/147800 • Ouddorp, Oude Nieuwlandseweg 19: plaatsen carport, verzenddatum: 04/07/18, referentienummer: Z/18/146662 Van rechtswege verleend: Activiteit planologische afwijking: • Goedereede, Oostdijkseweg 53: realiseren theetuin, verzenddatum: 03/07/18, referentienummer: Z/18/146863

Verleende ontheffing APV burgemeester en wethouders • Rasenberg Infra B.V., ontheffing geluidshinder conform artikel 4:6 van de Algemene plaatselijke verordening , geldig van maandag 20 augustus 2018 tot en met 24 augustus 2018 dagelijks tussen 20.00 tot 06.00 uur, N59 ter hoogte van Oude-Tonge industriegebied, Tonisseweg en buitengebied, verzenddatum: 04/07/2018, referentienummer: Z-18-101954 Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beslissingen binnen zes weken na verzending van de vergunning een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Wij vragen u om bij uw bezwaarschrift het referentienummer te vermelden. Het besluit treedt na verzending direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen in verband hiermee een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket. Rechtspraak.nl/bestuursrecht.

De zitting vindt plaats in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45, 3241 XB Middelharnis. De agenda van deze zitting kunt u opvragen bij het team Omgeving.

Verleende evenementenvergunningen • Middelharnis, parkeerterrein Olympiaweg - Magic Circus, het stadscircus op 4 en 6 augustus 2018 van 16.00 tot 21.00 uur, verzenddatum: 28/06/18, referentienummer: Z-18-101130 • Oude-Tonge, grasveld Mercuriuslaan – Circusvoorstellingen door Circus Freiwald van 6 tot en met 15 juli 2018, verzenddatum: 28/06/18, referentienummer: Z-17-89631 • Middelharnis, Voorstraat – Muzikaal Menheerse op 13 juli 2018 van 14.00 tot 23.00 uur, verzenddatum: 04/07/18, referentienummer: Z-18-101736

Verleende vergunning Drank- en horecawet • Ouddorp, Eetwinkel ‘t Hoekje – Wijziging aanvullingsblad Drank- en Horecavergunning in verband met wijziging leidinggevende, geldig voor onbepaalde tijd, verzenddatum: 19/06/18, referentienummer: Z-18-101143

Verleende ontheffingen Drank- en horecawet • Goedereede, Stadscafé Goeree, Noordzijde Haven – Ontheffing conform artikel 35 van de Drank- en Horecawet voor het schenken van zwak- alcoholhoudende dranken tijdens Kunstkijkdagen, geldig op 3 augustus 2018 van 12.00 tot 00.00 uur en op 4 augustus 2018 van 12.00 tot 22.00 uur, verzenddatum: 04/07/18, referentienummer: Z-18-101951 • Goedereede, Stadscafé Goeree, Noordzijde Haven – Ontheffing conform artikel 35 van de Drank- en Horecawet voor het schenken van zwak- alcoholhoudende dranken tijdens Omloop 2018, geldig op 24 augustus 2018 van 12.00 tot 01.00 uur, verzenddatum: 04/07/18, referentienummer: Z-18-101952 • Stellendam, United Fish Actions B.V. - Ontheffing conform artikel 35 van de Drank- en Horecawet voor het schenken van zwak- alcoholhoudende dranken tijdens Vlaggetjesdag 2018, geldig op 6 juli 2018 van 18.00 tot 23.00 uur en op 7 juli 2018 van 12.00 tot 19.00 uur, verzenddatum: 04/07/18, referentienummer: Z-18-101174

Verleende ontheffing APV burgemeester • Jeugdclub 4you - ontheffing voor het onderhouden van een kampvuur conform artikel 2:23b, vijfde lid van de Algemene plaatselijke verordening, geldig op 28 september 2018 van 18.30 tot 23.00 uur en op een nader te bepalen datum in 2019 en 2020, Noordzeestrand Ouddorp tussen de paalhoofden 11:25 – 11:50, verzenddatum: 04/07/18, referentienummer: Z-18-101950 Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beslissingen binnen zes weken na verzending van de vergunning een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van GoereeOverflakkee, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Wij vragen u om bij uw bezwaarschrift het referentienummer te vermelden. Het besluit treedt na verzending direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen in verband hiermee een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket. Rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Subsidieregeling Gebiedsprogramma Goeree-Overflakkee Burgemeester en wethouders hebben op 25 juni 2018 de subsidieregeling Gebiedsprogramma GoereeOverflakkee vastgesteld. Deze uitvoeringsregeling is gebaseerd op de Algemene subsidieverordening Goeree-Overflakkee 2015 en betreft het mogelijk maken van initiatieven passend binnen het gebiedsprogramma Goeree-Overflakkee met als doel te komen tot het behoud en versterken van de sociaal economische vitaliteit van Goeree-Overflakkee. Datum inwerkingtreding: 11 juli 2018 (met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2018).

Sluiten anterieure overeenkomst met Estate Invest II Middelharnis B.V. Ten behoeve van het bestemmingsplan Everdinapolder te Sommelsdijk heeft de gemeente Goeree-Overflakkee met Estate Invest II Middelharnis B.V. een overeenkomst gesloten. Hierbij volgt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 6.12, lid 2 en 6.24 Wet ruimtelijke ordening een zakelijke omschrijving van deze overeenkomst. Doel van de overeenkomst Het doel van deze overeenkomst is om te komen tot afspraken over de ontwikkeling en de uitvoering van het bestemmingsplan Everdinapolder te Sommelsdijk. Verplichtingen van de gemeente Het voeren van een ruimtelijke procedure onder voorbehoud van de publiekrechtelijke verplichtingen die de gemeente hierbij heeft. Verplichtingen Estate Invest II Middelharnis B.V. Estate Invest II Middelharnis B.V. realiseert het vastgoed en de openbare ruimte en draagt de kosten hiervoor. Financiële bepalingen Estate Invest II Middelharnis B.V. betaalt de gemeente het vooraf overeengekomen bedrag voor de door de gemeente te besteden uren en de kosten ten behoeve van het voeren van de ruimtelijke procedure.

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Windpark Kroningswind Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee in de vergadering van 21 juni 2018 heeft vastgesteld het bestemmingsplan Windpark Kroningswind als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1924.wpkroningswind-BP30 met de bijbehorende regels. Plangebied Het plangebied is gelegen ten noorden van Melissant en ten oosten van Stellendam en wordt begrensd door de dijk langs het Haringvliet aan de noordzijde, de weg Oudedijk/Kraaijenissedijk aan de zuidzijde en Zuiderdiepweg aan de oostzijde. Aan de noordzijde bevinden zich de natuurgebieden het Haringvliet en de Scheelhoek. Het gebied is in de ‘Partiële herziening regionale structuurvisie GO, Windenergie’ aangewezen als plaatsingsgebied en bekend onder de naam plaatsingsgebied Noordrand. Referentienummer: Z -18-101011 Wijzigingen – In de regels van het bestemmingsplan is de maximale tiphoogte beperkt tot 149,99 meter in plaats van 150 meter (artikel 4..2.1 onder e van de regels van het bestemmingsplan). Dit is ook verduidelijkt in de toelichting van het bestemmingsplan (paragraaf 4.3.1). – In paragraaf 5.2.1 en 5.2.2 van de toelichting van het bestemmingsplan is de motivatie aangevuld. Omgevingsvergunning Naast het bestemmingsplan heeft eerder dit jaar ook een ontwerp omgevingsvergunning voor de bouw van het


1

Jaargang 7 - week 28 - 10 juli 2018

Informatierubriek

windpark ter inzage gelegen. De verlening van deze omgevingsvergunning wordt via een afzonderlijke publicatie bekend gemaakt. 2

3

4

Inzage De stukken kunt u inzien met ingang van 11 juli tot en met 21 augustus 2018 in het gemeentehuis, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het bestemmingsplan (inclusief bijlagen) in pdf-formaat ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/terinzage en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan is het digitale plan op www.ruimtelijkeplannen.nl bepalend. Beroepstermijn Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: • belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Windpark Kroningswind naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee; • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te stellen. • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening aanvragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit bestemmingsplan. Het betreft een project als bedoeld in categorie 1.2 van bijlage 1 van deze wet. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl. Inwerkingtreding Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Moelker of de heer J. Zuidweg van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187.

Ontwerpbestemmingsplan Rijzenburgseweg 1 Sommelsdijk Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 11 juli 2018 het ontwerpbestemmingsplan Rijzenburgseweg 1 Sommelsdijk gedurende zes weken voor een ieder ter inzage wordt gelegd. Plangebied Het plangebied is gelegen aan de Rijzenburgseweg te Sommelsdijk. Het bestemmingsplan voorziet in vestigen van een bouwbedrijf op deze locatie. Het bestemmingsplan Rijzenburgseweg 1 Sommelsdijk biedt het planologische juridische kader om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Referentienummer: Z-18-96810 Inzage De stukken kunt u inzien in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het ontwerpbestemmingsplan (inclusief bijlagen) in pdf-formaat ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/terinzage en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan is het digitale plan op www.ruimtelijkeplannen.nl bepalend. Zienswijzen Tot en met 21 augustus 2018 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan Rijzenburgseweg 1 Sommelsdijk kenbaar maken aan de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Wij vragen u om bij uw zienswijze het referentienummer te vermelden. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met de heer S. Koppenaal van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan. Informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer S. Koppenaal van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187.

Nieuws uit de gemeenteraad Raadsvergadering donderdag 12 juli 2018 Donderdag 12 juli is de volgende vergadering van de gemeenteraad. Dit is tevens de laatste vergadering voor het zomerreces. De vergadering wordt gehouden in Bestuurscentrum het Rondeel, Dwarsweg 40 in Middelharnis. Belangstellenden zijn van harte welkom! Aanvang van de vergadering is 19.30 uur. Beeldvormende fase In de beeldvormende fase van de vergadering zijn geen onderwerpen geagendeerd. Oordeelsvormende fase In deze fase van de vergadering worden de volgende onderwerpen besproken: • Kadernota 2019, waarbij de fracties hun beschouwingen zullen houden; • Aanvullend budget Fort Prins Frederik; • Windpark Piet de Wit; • Bestemmingsplan Everdinapolder te Sommelsdijk.

Besluitvormende fase In de besluitvormende fase van de vergadering wordt een besluit genomen over de volgende onderwerpen: • Toekomst beroepscampus; • Meerjarenperspectief Grondbedrijf (MPG) 2018; • Jaarstukken 2017; • Bestemmingsplan Recreatieterreinen 2012, herziening de Magneet; • Bestemmingsplan Hazersweg 25 te Ouddorp; • Bestemmingsplan Kerkhoek 1 te Ouddorp; • Bestemmingsplan Prutweg 1 te Sommelsdijk; • Bestemmingsplan Veegplan 2018; • Instelling voorziening en bestemmingsreserve fonds Grevelingen; • Aanwijzing leden algemeen bestuur DCMR Milieudienst Rijnmond; • Arbeidsvoorwaardenregeling griffie Goeree-Overflakkee 2018.

Agenda en stukken De agenda en stukken voor deze vergadering zijn te raadplegen via de website www.goeree-overflakkee.nl/ vergaderkalender. Voor inzage van de papieren stukken kunt u een afspraak maken met de Griffie van de gemeenteraad, via email: griffie@goeree-overflakkee.nl of via telefoonnummer 14 0187. Inspreken Wenst u in te spreken in deze raadsvergadering? Dan kunt u zich uiterlijk 24 uur voor aanvang van de vergadering melden bij de Griffie. Dit kan via de bovenstaande contactgegevens of via het aanmeldformulier ‘Inspreken’ op www.goeree-overflakkee/spreekrecht. Vergadering live volgen De raadsvergadering is live te volgen via de website: www.goeree-overflakkee.nl/videoverslagen. Zomerreces De eerste raadsvergadering na het reces is op donderdag 6 september 2018 gepland.


20 Nieuws

- Advertorial -

Taxateur Molendijk maandag 23 juli in Ouddorp

Daltonschool de Vliegers groeit en zoekt gepassioneerde docenten

OUDDORP - Mensen die een zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel of oude atlas in hun bezit hebben, kunnen deze op maandag 23 juli later taxeren door taxateur Arie Molendijk. Hij taxeert van 13.00 tot 16.00 uur in Hotel Duinzicht aan de Oud Nieuwlandseweg 13. Naast boeken taxeert hij ook documentatiemateriaal uit de oorlog, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. Meer dan 1800 taxatiedagen heeft de Rotterdamse taxateur inmiddels op zijn naam staan. Hij is niet alleen bekend in Nederland, maar werkt ook in Canada, de Verenigde Staten, Australië, enzovoort. De taxaties zijn zo mogelijk gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Uni-

Daltonschool De Vliegers is een unieke school op Goeree-Overflakkee door het onderwijs dat gebaseerd is op de Daltonprincipes. De school, gevestigd in Middelharnis, heeft een bijzondere visie wat betreft onderwijs en de persoonlijke ontwikkeling van haar leerlingen. Veel ouders in Middelharnis en daarbuiten kunnen zich hierin vinden, waardoor de school zich in een gezonde groeifase bevindt.

versiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. De taxaties vinden alleen plaats tijdens de taxatiedagen, dus niet via foto’s of bij mensen aan huis. Kosten voor een taxatie zijn € 5,- voor één tot ca. tien boeken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Dan gaat het soms om dozen vol met echt waardevolle boeken, die bijvoorbeeld wel € 1800,- waard zijn. Bezoekers krijgen uitleg over de meegebrachte boeken, bij boeken met een waarde van boven de 200 euro kan er een taxatierapport worden opgesteld. Kijk voor meer informatie op www.molendijkboeken. nl, of bel naar 06-27177625.

De docenten van De Vliegers nemen de kernwaarden van het Daltononderwijs als leidraad in hun lessen. Zo staat de zelfstandigheid en ondernemendheid van het kind centraal. De docenten streven ernaar om bij te dragen aan een sterke persoonsontwikkeling van ieder kind op zowel

Bedrijf:

cognitief, cultureel, sportief, sociaal en emotioneel gebied. Dat het Daltononderwijs op Goeree-Overflakkee aan populariteit wint resulteert in uitbreiding met een nieuwe groep in het aankomend schooljaar. Daarom is de Daltonschool op zoek naar uitbreiding van het team. Directrice Eileen Willers-van Immerseel vertelt: “Komend schooljaar hebben wij zowel tijdelijke als vaste banen in te vullen. Ons team kenmerkt zich door HBO en universitair geschoolde docenten, waardoor het niveau hoog is en we elkaar continu scherp houden. Het team is klein en hecht waardoor je veel van elkaar kunt leren. Daarnaast hebben we een laag verloop omdat docenten echt passie hebben voor het Daltononderwijs.” Wil je meer weten over het Daltononderwijs of solliciteren als docent? Kijk eens op www.daltonschooldevliegers.nl.

Arjen Bevelander (36) Tuinderij Bevelander in Achthuizen Druk bezig met oogsten en beregenen

14

‘Wij zijn blij met zoet water uit het Haringvliet’ Bij Tuinderij Bevelander wordt er onder andere bieslook, munt, peterselie en Chinese kool geteeld. Op dit moment wordt er niet alleen geplant en geoogst, maar vooral ook veel water gegeven. Teler Arjen Bevelander legt uit: “Het klimaat verandert langzaam en daardoor veranderen ook de seizoenen. Het weer wordt grilliger. Als het regent, valt er meer water in één keer en ook droge periodes duren langer. Daardoor is het belangrijk om over voldoende zoet water te beschikken om de groente te beregenen. Het

water dat wij gebruiken is afkomstig uit het Haringvliet. Zonder dit water zouden wij geen groente, kruiden, bloembollen en andere gewassen meer kunnen telen op het eiland.” Het beregenen lijkt simpel, maar ook voor die werkzaamheden zijn ‘groene vingers’ onmisbaar. De groenteteler geeft uitleg: “Als er overdag wordt

beregend, kan het water als een spiegel werken, waardoor het felle zonlicht wordt weerkaatst en de planten ‘verbranden’. Ook belangrijk is de hoeveelheid water die wordt gegeven. Het is beter om iedere vijf dagen 15 millimeter te geven dan in een keer 25 millimeter, het heeft geen zin om meer water te geven dan de grond vast kan houden. Het verschilt per gewas hoeveel water er wordt vastgehouden, dus daarom is kennis van de verschillende gewassen belangrijk.” Het water geven

kan door middel van een waterkanon, of een buis met een sprinklersysteem. Het buizensysteem is duurder en vergt meer inspanning, maar heeft als voordeel dat het water egaal wordt verdeeld. Een waterkanon wordt beïnvloed door de wind, waardoor er op de ene plaats meer water komt dan op de ander. Al met al is het hard werken voor de agrariërs op het eiland om ervoor te zorgen dat er ondanks de droogte straks weer volop aardappels en groente in de schappen liggen.


Nieuws

DINSDAG 10 JULI 2018

21

Nieuw evenement ‘Goeree op Wielen’

‘Sport is voor iedereen’ GOEDEREEDE - Dinsdag 17 juli - in de eerste week van de schoolvakantie - zal een deel van de kop van het eiland in het teken staan van ‘bewegen op wielen’. Een nieuw laagdrempelig evenement waarvan de initiatiefnemers hopen dat het een vervolg zal krijgen, “want bewegen is goed voor iedereen”.

ook schoenen meenemen voor de activiteiten. Fietstocht Verder is er voor die avond een fietstocht uitgezet van 25 kilometer. Deze tocht, die start om 18.30 uur bij Oostdam, maakt een rondje over de Kop van Goeree. Vanwege de verwachte recreatiedrukte wordt het centrum van Ouddorp niet aangedaan, maar zal de tocht door de mooie natuur rond Ouddorp en Goedereede gaan. Onderweg kan men even uitrusten en deelnemen aan de georganiseerde activiteiten op Goedereede-Havenhoofd.

Door: Adri van der Laan

Elza Feller, beheerder van SRGO locatie Oostdam, Vincent Keijmel van SRGO Dorpstienden en Dennis Zwarts van Sportteam GO vormen het team dat het initiatief heeft genomen voor ‘Goeree op Wielen’. Elza vertelt dat Oostdam, in tegenstelling tot de meeste andere verenigingsgebouwen op het eiland, geen sportaccommodatie heeft. Toch vindt ze sport en bewegen heel belangrijk en daarom is ze op het idee gekomen om een ‘beweeg-evenement’ in Goedereede te organiseren. Samen met Dennis en Vincent heeft ze een uniek programma opgesteld voor dinsdagavond 17 juli. De start van de programmaonderdelen is Oostdam aan de Jongkoenstraat, maar een groot deel van de activiteiten zal zich afspelen op Goedereede-Havenhoofd, waar verschillende sportieve activiteiten zullen plaatsvinden. De initiatiefnemers zijn enthousi-

De initiatiefnemers, v.l.n.r.: Vincent Keijmel, Elza Feller en Dennis Zwarts. ast over ‘Goeree op Wielen’, dat uit drie onderdelen bestaat. De activiteiten zijn laagdrempelig van opzet. Zodat er voor heel jong en heel oud wel iets te doen valt. Hierbij is het de bedoeling dat de deelnemers zoveel mogelijk gebruik maken van zelf meegebrachte wielen. Zo kan men deelnemen aan een foto-puzzeltocht door Goedereede, waarvan het vertrek is tussen 18.30 en 20.00 uur. “Dit is een activiteit die heel geschikt is voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel of voor ouders met kinderen in een buggy of wandelwagen”, legt Elza uit. Zowel start- als eindpunt zal in

Oostdam zijn. Zelf meegebrachte wielen Een ander onderdeel is een tocht waarbij van ‘zelf meegebrachte wielen’ nog meer sprake is. Dit is een tocht voor skaters, rolschaatsers, skeelers, steppers, maar ook voor kinderfietsen. Auto’s, segway’s en cyboards zijn niet toegestaan. Deze tocht van 5 km gaat naar Goedereede-Havenhoofd. Daar is in nauwe samenwerking met Buurtvereniging ‘t Hôôd een actief programma opgezet. Bij deze tocht is een helm verplicht, deze kan als

het nodig is gratis geleend worden bij de start om 18.30 uur in Oostdam. Op het Havenhoofd is op het terrein langs de haven een gezellig terras ingericht. Maar er is ook een springkussen en men kan deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten. In samenwerking met ‘t Wapen van Stellendam zijn er bootjes beschikbaar, waarmee men gratis kan varen in de haven en over een stukje van het Zuiderdiep. Het belooft een gezellige gebeurtenis te worden op ‘t Hôôd, zo verwachten de organisatoren. De organisatoren gaan er vanuit dat zij die ‘op wielen’ naar het Havenhoofd komen

Omdat de organisatoren van het evenement het ‘in beweging brengen van mensen’ heel belangrijk vinden, is ‘Goeree op Wielen’ heel laagdrempelig opgezet. Mensen van Goeree en van andere plaatsen van het eiland en natuurlijk de recreanten zijn allen van harte welkom, “want sport is voor iedereen”. Bij succes zal er zeker later een herhaling van ‘Goeree op Wielen komen’. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis. De organisatoren benadrukken dat ‘Goeree op Wielen’ niet georganiseerd kon worden zonder de medewerking van SRGO Oostdam, Buurtvereniging ‘t Hôôd en de gemeente Goeree-Overflakkee. Als de weersomstandigheden ongunstig zijn, wordt er uitgeweken naar dinsdag 24 juli.

Voorbereidingen GO-Classic in volle gang GOEREE-OVERFLAKKEE De voorbereidingen van de GO-Classic zijn in volle gang. Het organiserend comité geeft graag nog wat nader uitleg over het traditionele wielerevenement dat tijdens het eerste weekend van september wordt gehouden. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via de voorinschrijving op de website www.GO-classic.nl. Het evenement wordt al een aantal jaren gehouden tijdens de tweede zaterdag van september. Dit jaar zal dus op zaterdag 8 september het evenement worden verreden. Start en finish is op het Diekhuusplein en heel de dag door zal het plein in het teken staan van het wielerevenement. GO-Classic is geen wielerwedstrijd, maar iedereen kan meedoen aan één van de tochten. De routes van de verschillende tochten zijn uitgezet door de mooie natuur van Goeree-Overflakkee en een klein stukje Schouwen-Duiveland.

daar veilig gestald worden. Wie wil douchen, kan dit bij De Staver doen. Onderweg zijn er een aantal pauzeposten. Pauzepost 4 is dit jaar niet bij de Reddingsbrigade bij Ouddorp, maar bij De Houten Kaap. Natuurlijk is er duidelijke bewegwijzering langs de route.

De start van de GO-Classic op een archieffoto van vorig jaar. Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden: 70 km, 115 km of 150 km. Op verzoek van diverse deelnemers is de route van de 150 km voor het grootste deel aangepast, meer natuur en afwisseling in de route.

Zowel onderweg als bij de start en finish zijn veel voorzieningen voor de fietsers - die naar verwachting ook dit jaar weer afkomstig zijn uit het hele land - getroffen. Zo is er een bewaakte fietsenstalling naast het Diekhuusplein. Voor en na de tocht kunnen de soms dure fietsen

Hoewel er aan de tocht geen wedstrijdelement is verbonden, valt er dit jaar wel iets te winnen. Wie de mooiste GO-Classic herinnering deelt op de Facebookpagina, kan een ‘super leuk’ geschenk krijgen: een weekendverblijf in een beachlodge bij Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam. Via de Facebookpagina van GO-Classic kan men ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom het evenement. De opbrengst van de GO-Classic komt dit jaar ten goede aan drie goede doelen: Vrienden van Carmen, Stichting D’n Speultuun en de Rotary Foundation.

De organisatie van de GO-Classic is in handen van de stichting GO-Classic. Deze stichting maakt deel uit van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee. De organisatie van de GO-Classic, de stichting GO-Classic, is vanaf de eerste editie van de GO-Classic lid van de NTFU. De NTFU hanteert voor de toertochten van haar leden een kwaliteitssysteem, waardoor elke erkende tocht aan bepaalde basiseisen moet voldoen. Bij de GO-Classic ligt de lat hoger dan het basisniveau: de GO-Classic voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is daarom gekwalificeerd als ‘Extra Goed Geregeld’. De deelnemers aan de GO-Classic zijn er daarom van verzekerd dat de toertocht voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van organisatie, route-aanduiding en veiligheid. Meer informatie en inschrijven via www.GO-classic.nl.


22 Zomerserie

Beroepsfotograaf Wim van Vossen uit Dirksland:

‘Drone met camera is mooie aanvulling op mijn werk’ GOEREE-OVERFLAKKEE - Een bewolkte, maar warme zomeravond op Goeree-Overflakkee. Gezellig op een terrasje, buiten bij het eigen huis of gewoon in het dorp of de polder. In de lucht gebrom. Niet van een vliegtuig dat de laatste kilometers aflegt naar Rotterdam The Haque Airport of de daling al inzet naar Schiphol Amsterdam. Nee, bijna ieder kent inmiddels het sonore zoemende geluid. Het is van een drone die dichtbij het luchtruim doorklieft. Soms net boven een laag hangend wolkendek. Of op nauwelijks honderd meter hoogte. Door Jaap Ruizeveld

Evenals het mobieltje en social media niet meer weg te denken zijn uit het levenspatroon van jongeren en senioren, zo lijkt de laatste jaren de opmars van de drone niet te stoppen. Waren voorheen de kosten voor aanschaf van het op afstand bestuurbare luchtvaartuigje nog torenhoog, nu zijn er voor particulieren aanbiedingen die tot enkele tientjes beperkt blijven. Voor de betere drone moet wel duizend of meer euro worden neergeteld. Impact De drone. In het Groot woordenboek van de Nederlandse taal (Van Dale) slechts beschreven in een korte verklaring: “Een op afstand bestuurd vliegtuigje”. Maar deze drone heeft, naast een louter verklarende tekst, ook impact op het dagelijks leven. Het Reformatorisch Dagblad besteedde recent nog enkele pagina’s aan het fenomeen onder de titel “Blik van boven”. Een drone met camera, bestuurd door particulieren die geen certificaat bezitten, kan enerzijds gezien worden als gluren over de schutting. Anderzijds kunnen er, bij overtreding van bijvoorbeeld hoogtevoorschriften, zeer gevaarlijke situaties ontstaan. De luchtvaart maakt zich hierover - na een aantal incidenten - duidelijk zorgen. Meer duidelijkheid in regelgeving en controles zijn bij particulier (de consument) gebruik van de drone daarom niet uit te sluiten. Nieuwe loot Mogelijkheden bij het gebruik van een drone met camera zijn spannend. Het biedt, gericht op een beperkte oppervlakte/ruimte directe mooie beelden. Bijvoorbeeld bij een sportevenement, een straatfestiviteit of voor een privé-activiteit. Zomaar een willekeurige opsomming. In dit artikel willen wij het accent leggen op de beroepsmatige, zakelijke kant van het gebruik van drones. Aan de hand van een gesprek met beroepsfotograaf Wim van Vossen (43) uit Dirksland. Na een gedegen cursus

in Almere legde hij daar succesvol een examen af, waarmee hij zich in mei certificeerde voor het gebruik van een drone met camera. Een interessante nieuwe loot aan zijn werkzaamheden. Op het eiland is Wim bekend door zijn foto’s en videografie in de agrarische sector, LTO, voor het vastgoed, voor bedrijven, overheid en kranten, zoals Eilanden-Nieuws. Stukje historie Van Vossen leverde in de negentiger jaren van de vorige eeuw een foto van een brandweeractiviteit in bij de toenmalige hoofdredacteur van Eilanden-Nieuws Aart Grinwis. Wim was ter plaatse van de calamiteit. Maakte foto’s en liet die snel ontwikkelen. Zo ging dat nog in die tijd. Hij stopte de foto’s in een envelop en bezorgde ze thuis bij Grinwis in Middelharnis. Het werd het begin van blijvende contacten met onze krant. Mede door mond op mond reclame kon een eilandelijk netwerk worden opgebouwd. Fotografie werd van hobby zijn beroep. Zijn eerder onderhoudswerk voor de technische dienst (elektronica) en zijn wiskundelessen op de Prins Mauritsschool waren met de groeiende fotojob niet te combineren. Hij moest een keuze maken en besloot als professioneel fotograaf een eigen bedrijf te starten. Wat wel en niet Met zijn drone (gewicht 1.4 kg) met camera - en in het bezit van certificaten en hanterend alle voorgeschreven regels - zijn en blijven er veel items die Wim als beroepsfotograaf en -videograaf in acht moet nemen. Het voorafgaande traject begon na zijn genoemde cursus en het verkrijgen van het Certification of Completion for ROC-light. De

registratie, het bewijs van inschrijven, het PH-nummer op de drone en het regelen van de verzekering. Vervolgens de vergunningaanvraag bij het ministerie en dan wachten op de beschikking van dit ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, die 16 mei werd ontvangen. Dan kan je met jouw drone aan de slag. Als je de regels in acht neemt, zegt Wim. Er gelden geboden en er zijn verboden. De drone mag niet hoger vliegen dan 120 meter. Stedelijk gebied (aaneengesloten bebouwing), is verboden. Je mag ook niet boven grote groepen mensen vliegen. Voor hulpdiensten gelden er ontheffingen. Veiligheid Je moet je drone bij de vlucht kunnen blijven zien. Dat is begrijpelijk. Want vliegen met drones kan gevaarlijk zijn. De afstand van piloot tot de drone mag maximaal 100 meter zijn. En over gevaar gesproken: er zijn landelijk incidenten gemeld dat consumenten hun drones naar een hoogte van één kilometer of hoger stuurden. Dat is onverantwoord en ongeoorloofd, gaf recent ook de luchtvaartsector aan. “Bij een opdracht ga ik voor safe. Hanteer veiligheid. Ik controleer of het toestel luchtwaardig is. Werkt alles? Zijn de accu’s goed geladen? Kort samengevat: je plant het hele gebeuren. Je let op of er een vliegtuig of helikopter in de lucht is. Zo ja, dan wacht ik. Je weet dat de drone altijd ondergeschikt is aan het vliegverkeer. Je houdt je ook strikt aan de beperkingen. Geen drone met camera boven havens, dorpskernen en bedrijvenlocaties. In het kader van Natura 2000 zijn er ook beperkingen. Zonder ontheffing mag er - bijvoorbeeld - niet boven de Slikken van Flakkee worden gevlogen. Dat er toch in genoemde gebieden dronefilmpjes worden gemaakt, dat is mij bekend. Ik doe dat niet. Als een overheid of bijvoorbeeld Staatsbosbeheer van genoemde gebieden een opname wil hebben, dan kan dat alleen met een ontheffing op zak van de opdrachtgever”. Desgevraagd zegt Wim van Vossen: “De drone is een heel mooie aanvulling op mijn werk”.

Het Grevelingenmeer vanuit de lucht. Foto's: Wim van Vossen

Start zomerserie Deze zomer bezoekt correspondent Jaap Ruizeveld mensen die bijzondere activiteiten doen. In de eerste aflevering fotograaf Wim van Vossen, die sinds kort professioneel fotografeert met een drone. Daar komt heel wat bij kijken...

Wim van Vossen in actie met zijn drone op Noordzeestrand Brouwersdam.


DINSDAG 10 JULI 2018

23

Accordeonles op Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het Hoeksche Waards Accordeonorkest NLS uit Klaaswaal bestaat uit een B-orkest (opleidingsorkest) onder leiding van Paula van Wanrooy en een A-orkest onder leiding van Anny van Wanrooy. NLS voldoet graag aan de vraag om accordeon/keyboardles te verzorgen op ‘Flakkee’. Als er voldoende aanmeldingen zijn, zal er een start worden gemaakt met de lessen. Zowel jongeren als volwassenen zijn van harte welkom. De lessen worden gegeven door de dirigent/docent van het Hoeksche Waards Accordeonorkest, Paula van Wanrooy. De locatie is de consistorie van de Gereformeerde Kerk in Den Bommel aan de Molendijk. Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met onderstaande personen: Liesbeth Broer, tel.: 0187-631330, e-mail: liesbethbroer9@kpnmail.nl of Rinie van den Akker, tel.: 0186-652358, e-mail: burgakker@ziggo.nl.

Twirlvereniging Vivace 30 jaar

Drone opname van het Havenkanaal van Dirksland bij Het Sas.

OUDE-TONGE - Afgelopen zaterdag, 7 juli 2018, heeft Twirlvereniging Vivace haar 30-jarig bestaan gevierd. Dertig jaar geleden, op 16 februari 1988, is Vivace opgericht en vandaag de dag bestaat deze bruisende vereniging nog steeds. Aanleiding genoeg om daar een feestdag aan te wijden. Na maandenlange voorbereiding was het afgelopen zaterdag dan zover. Alle leden verzamelde zich in Achthuizen voor een feestelijk programma. Er is gestart met een workshops dans, de leden hebben genoten en na uur intensief trainen is er een leuke dans ontstaan. Na wat lekkers door naar de volgende workshop, drama. Ook hier hebben we met zijn allen van genoten. Aan het einde van de middag stond een speurtocht op het programma. Tijdens de speurtocht hebben de leden opdrachten gedaan en een leuk spandoek gemaakt. Dit spandoek gaat mee op wedstrijden. Er is ook afscheid genomen van Karin Wagenmaker. Jarenlang heeft zij zich ingezet voor de vereniging, waarvoor ze hartelijk wordt bedankt. Vivace is altijd op zoek naar nieuwe leden! Bent u nieuwsgierig geworden naar onze vereniging? U kunt contact opnemen via twirlverenigingvivace@hotmail.com. Een kijkje nemen op de training? Ook dat is mogelijk. Vanaf 28 augustus wordt elke dinsdagavond getraind vanaf 18.30 tot 20.30 uur in de Grutterswei in Oude-Tonge.


SUMMERSALE BIJ SLAAPBOULEVARD KWAKERNAAT ONTDEK ALLE ACTIES IN DE WINKEL!

RUIM 4.000M 2 BEDDE N

2 e ARTI

KEL

50%

AL

MINIMA

€ 1.00E0 L*

KORTIN G

*

E VOORD

VIER ELKE DAG MET ONZE VIER NIEUWE BEDDEN

NIEUWE COLLECTIE! KUSSENS, BEDBODEMS EN MATRASSEN

TOT

GRATIS

% 5O0 RTING*

HOOFD

BORD*

K

EEN GRATIS HOOFDBORD BIJ AANKOOP VAN EEN VIKING BOXSPRING

SALE OP ALLE A-MERK SHOWROOMMODELLEN IN ONZE OUTLET

DESKUNDIG ADVIES TOP BEDDENMERKEN OP MAAT GEMAAKT SHOWROOM VAN 4.000M2 *VRAAG NAAR DE ACTIEVOORWAARDEN IN DE WINKEL

BOONSWEG 7, 3274 LH HEINENOORD | T: 0186 - 60 13 55 | SLAAPBOULEVARD.NL AUPING

HÄSTENS

PULLMAN

SOMNUS

TEMPUR

ULTIMA

NOLTE

HÜLSTA

SWISSFLEX


25 Nieuws

DINSDAG 10 JULI 2018

Aanmoedigingsprijs voor Mi Mekaore in Dirksland tief van de gemeente. In april 2018 was de start. Tijdens de inloopbijeenkomsten is er een presentatie van foto’s uit de jaren ‘70, toen Mi Mekaore nog vanzelfsprekend was. Ook is er een klaverjasclubje ontstaan en trekt het project de aandacht via een maandelijkse column in het Eilanden-Nieuws. Na de zomerstop beginnen in september de inloopbijeenkomsten weer. Mogelijk is het project ook in andere kernen op Goeree-Overflakkee toe te passen.

V.l.n.r.: Arco Hoekman (SVIK), Jan Trompper (REZO) Nicole Gierman, Conny Bakker en Joop van Son (Mi Mekaore).

DIRKSLAND - Mi Mekaore is in de prijzen gevallen. Het project preventie en vroegsignalering in Dirksland kreeg de aanmoedigingsprijs van het Regionaal Zorgoverleg (REZO) Goeree-Overflakkee. Secretaris Jan Trompper reikte de prijs, een fraai beeldje, vorige week donderdag uit. Eerder ging de prijs van netwerkvereniging REZO naar De Mekkerstee (2015) en zorgtuinderij De Nollestee (2016). De prijsuitreiking volgt op de derde Eilandtour, die REZO op 28 juni hield. Ruim dertig medewerkers van maatschappelijke organisaties gingen die dag in vier personenbusjes op pad om kennis te maken met het maatschappelijk aanbod van wonen, welzijn en zorg op Goeree-Overflakkee. Op het programma stonden bezoeken aan Zuidwester (project Goede en Veilige Nachtrust), het team Jeugd en Gezin van de gemeente, het samenwerkingsverband Passend Onderwijs en Agathos Hulpverlening. Het Platform Gehandicaptenbeleid G-O zorgde voor leerzame ervaring: een ritje op de winkeldijk in de rolstoel. In het Wijkcentrum informeerde Stichting ZIJN over eenzaamheid en de ontmoetingsactiviteiten die de stichting organiseert om tot nieuwe sociale contacten te komen. Op Tuinderij Bevelander en Zorgkwekerij De Nollestee kregen de deel-

nemers van de Eilandtour meer te horen over begeleid werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook De Vliedberg in Ouddorp (project Waardigheid en Trots) en zorgboerderij De Schaapskooi in Den Bommel kregen bezoek. De aanmoedigingsprijs voor het meest aansprekende initiatief ging na een stemming onder de deelnemers van de Eilandtour naar Mi Mekaore. Het project is bedoeld om tot een gemeenschap te komen waarin mensen elkaar ontmoeten en omkijken naar elkaar. Vrijwilligers van de Stichting Verenigd In Kracht (SVIK) runnen het project, onder ander door inloopbijeenkomsten in de Victoriahal te organiseren. Er zijn ook professionals van Stichting ZIJN en Kwadraad betrokken. Die zijn daar laagdrempelig te benaderen. Mi Mekaore is een pilot op initia-

“Er is geen uitgebreid juryrapport”, zei Jan Trompper bij de uitreiking van de prijs. “Maar dit project kwam er wel uit als een initiatief dat aanmoediging verdient. Of een pluim. Dat heeft ook te maken met de gunfactor. Op professionele intuïtie hebben de deelnemers van de Eilandtour bepaald welk project er in hun ogen op dit moment het meeste toe doet.” De ontvangers van de trofee voelden zich zeer vereerd. REZO Netwerkvereniging REZO verbindt medewerkers en organisaties in de maatschappelijke branches wonen, welzijn, zorg en hulpverlening op Goeree-Overflakkee. REZO begon in 1997, toen maatschappelijke organisaties in eilandelijk verband wilden nadenken over wonen, zorg en welzijn. Tegenwoordig is netwerkvereniging REZO actief als organisator van de Eilandtour en brede kennisbijeenkomsten waar maatschappelijke initiatieven worden gepresenteerd. Meer informatie: www.rezo-goeree-overflakkee. nl. De REZO-trofee is een verbronsd beeldje van Corry Ammerlaan. Het stelt ‘een bloeiende samenwerking voor kleurrijke personen’ voor. Dat past goed bij de diversiteit van maatschappelijke initiatiefnemers groot en klein - op Goeree-Overflakkee en de netwerkgedachte van REZO.

Wandelen naar De Kleistee OUDDORP - Op de donderdagen 19 juli en 16 augustus wordt er een wandeling georganiseerd vanuit het Raad- en Polderhuis aan De Kleistee. Natuurgebied De Kleistee in Ouddorp is een gebied waar een aantal oude landschapskenmerken nog waar te nemen zijn: haaymeten, woeste grond dus, een restant van een schurveling, eigenlijk de enige die nog zichtbaar is gebleven in het Ouddorpse landschap, en haogten, en dat zijn zandwallen om de akkertjes. Voorafgaand aan de wandeling o.l.v. een gids wordt in de raadzaal van het museum/ de bibliotheek meer uitleg gegeven

over het gebied (ook aan de hand van de mini-expo). Inloop vanaf 13.00 uur in het Raad- en Polderhuis, Raadhuisstraat 4, Ouddorp. Vertrek wandeling om 14.15 uur.

Prijs: € 3,50 p.p. (incl. koffie/thee). Reserveren (en betalen) is mogelijk via en bij de bibliotheekbalie in het Raad- en Polderhuis en de VVV in Ouddorp. (Foto: Elsswart)


(Leerling) Hovenier gezocht Meaf Machines b.v. ontwerpt en bouwt, op specificatie van de klant, machines voor de kunststofverwerkende industrie, zoals folie-, extrusielijnen en thermovormmachines. Deze machines worden wereldwijd geleverd en door onze eigen monteurs geïnstalleerd. We werken met een team van ca. 19 mensen.

Functie eisen: • Prettige omgangsvormen • Passie voor het vak • Gediplomeerd of bereid te leren Meaf Machines b.v. www.meaf.com

Industrieweg 10 4401 LB Yerseke

Wij zijn op zoek naar MEAF-collega’s die het verschil maken!

ELEKTROTECHNISCH TEKENAAR / HARDWARE EN SOFTWARE ENGINEER Functieomschrijving ➢ Het ontwerpen en tekenen van elektrotechnische installaties, panelen en machinebesturingen. ➢ Op termijn het ontwerpen en programmeren van machinebesturingen. ➢ Wij vragen een afgeronde opleiding HBO Elektrotechniek of gelijkwaardig.

MECHANISCH MONTEUR MACHINEBOUW Functieomschrijving ➢ Je monteert complete extrusielijnen in onze eigen montagehal. ➢ Je krijgt te maken met pneumatiek, hydrauliek, verwarmings- en koelsystemen, maar ook met motoraandrijvingen en elektro, een brede functie dus. ➢ Met een klein team, op termijn ga je deze lijnen installeren en testen, op locatie bij de klant in binnen- en buitenland. ➢ We vragen een afgeronde opleiding MBO Werktuigbouwkunde/Mechatronica of gelijkwaardig. Wat kun je van MEAF verwachten? ➢ Een afwisselende baan in een klein team. ➢ Uitdagend en afwisselend werk in een open werksfeer. ➢ Fijne collega’s om mee samen te werken. ➢ Een goed salaris. ➢ Opleidingsmogelijkheden. Enthousiast over deze functie? Voor meer informatie over deze vacatures kun je contact opnemen met Ardjan Houtekamer (a.houtekamer@meaf.com). Sollicitaties ontvangen wij het liefst per e-mail, voorzien van contactgegevens, motivatie en een CV.

Wij bieden: • Full-time baan (minder uren bespreekbaar) • Prettig werken in een klein team • Beloning volgens CAO Hoveniers • Gevarieerd werk in de particuliere sector Heb je interesse in deze baan? Stuur binnen 10 dagen je sollicitatiebrief met cv naar: Van Waveren hoveniers Vijverbergstraat 3 4317 BA Noordgouwe Telefoon 06 51434545 vanwaverenhoveniers@hotmail.com Voor nadere inlichtingen kun je bellen met Jan Piet van Waveren 06 51434545


27

DINSDAG 10 JULI 2018

Droogte Bastiaan Veldkamp stuurde deze foto in van de strijd van de boeren tegen de droogte. “Zo wordt het leed hopelijk een beetje verlicht en toch positief besproeid”, aldus de fotograaf.

Christelijk nieuwsblad op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 74 54 50 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

Toespraak Minister Schouten tijdens Dag van de Nederlandse Visserij

• Tel. (0187) 74 54 50 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,48 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Martijn de Bonte • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl

Abonnementen vrijdageditie

Abonnementsprijs: € 37,50 per jaar; Postabonnement: € 97,50 per jaar; Alleen vrijdag postabonnement: € 72,50 per jaar; Digitaal abonnement: € 29,50 per jaar. Opzeggingen schriftelijk vóór 30 november Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING NL16 INGB 0000167930 Rabobank NL59 RABO 0342001108

Jongeren geven hun mening over energiedrankjes

Lid NNP Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


p o o k r ve t r a t s e g 15 ENERGIENEUTRALE NIEUWBOUWWONINGEN ACHTER DE LANGEWEG IN STELLENDAM

Bouw gestart!!

Nog 1 beschikbaar! WWW.WONENINDEROOS.NL

Royale twee-onder-een-kapwoning Met eigen parkeergelegenheid, in het hart van Numansdorp

Prijs: € 395.000,-- v.o.n.

Eilanden-Nieuws 10 juli 2018  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Eilanden-Nieuws 10 juli 2018  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Advertisement