Page 1

Dinsdag 9 januari 2018

8670

Jubileum Reizende Dichters

3

Winnaar Kruukplaetjeswedstrijd

9

‘Opgeknapte Melishof is fantastische prestatie van jullie zelf’ MELISSANT - In Melissant houden ze van combineren. Daarom hebben de dorpsraad, de Oranjevereniging, Stichting De Melishof en de Activiteitencommissie de krachten gebundeld. En daarom was de nieuwjaarsreceptie voor het dorp tevens hét moment om de flink opgeknapte Melishof officieel te heropenen.

Huiskamer van Melissant Volgens Feller kwam er veel bij kij-

Vrijwilligersavond A Seal STELLENDAM - Interesse om vrijwilliger te worden bij zeehondenopvang A Seal? Woensdag 17 januari is er een informatie-avond voor belangstellenden. A Seal is op zoek naar expomedewerkers, zeehondenverzorgers, gastheren en gastvrouwen en iemand die de website kan beheren. De bijeenkomst start om 19.00 uur bij A Seal, aanmelden is verplicht, dit kan via info@aseal.nl.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Die eer viel Peter Feller te beurt, de kernwethouder van Melissant. Feller deelde complimenten uit voor het werk dat is verzet om De Melishof een nieuw, fris en uitnodigend uiterlijk te geven. “Het gebouw is schitterend opgeknapt”, aldus de wethouder. “De eerste fase zit erop. Het was een lang traject en er is jaren nagedacht en met allerlei partijen gesproken, met uiteindelijk dit resultaat. Dat is een fantastische presentatie. Echt van jullie zelf. Een pluim voor het bestuur van De Melishof, de vrijwilligers die hier veel werk hebben verzet en de gemeenschap van Melissant.”

19

Koeien staan nu op stal

Brand op Fort

Wethouder Peter Feller opent de vernieuwde Melishof. Links van hem: voorzitter Désirée van Loon van het Melishof-bestuur. ken om het pand een metamorfose te laten ondergaan. En dat geldt ook voor het beheer en het organiseren en begeleiden van alle activiteiten in De Melishof. “Er is heel veel voor nodig om dit gebouw de huiskamer van Melissant te laten zijn.”

Daarom riep hij de bewoners van het dorp op om nog meer de handen uit de mouwen te steken. “De Melishof is immers voor en door de inwoners van Melissant”, aldus de wethouder. “Met verbinding en saamhorigheid zit het hier wel

goed. Melissant is een voorbeeld voor Goeree-Overflakkee als het gaat om het met elkaar leuk en leefbaar te houden.” 

OOLTGENSPLAAT - Donderdagavond 4 januari is er een chalet afgebrand op het recreatiepark bij Fort Prins Frederik. De melding van de brand was rond 21.00 uur. Bij de brand is er niemand gewond geraakt, er is een onderzoek opgestart naar de oorzaak van de brand.

Vandaag bij de krant:

>> Lees verder op pagina 3.

Fietscafé De Werkplaats geopend MIDDELHARNIS - Zaterdagmiddag is het Fietscafé aan de Hobbemastraat officieel geopend. Het Fietscafé is een nieuw initiatief van stichting Koop de Goede Hoop, die tevens de goede doelenwinkel ernaast verzorgt. Onder grote belangstelling knipte Lucas Hartong, één van de bestuursleden van de stichting, zaterdagmiddag het lint door waarmee de verbinding tussen de goede doelenwinkel en het Fietscafé symbolisch werd gelegd. Direct erna werd de naam van het Fietscafé bekendgemaakt: Fietscafé De Werkplaats. Zoals eerder in deze krant stond, is het Fietscafé allereerst een ontmoetingsplaats voor fietsliefhebbers. Zo kan men daar aan de eigen fiets sleutelen en is er alle ruimte voor een goed gesprek over fietsen, maar ook over andere onderwerpen. Een ieder is welkom om zomaar eens binnen te lopen (of te fietsen). Er is wat te eten of te drinken en te lezen.

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Lucas Hartong onthult de naam van het Fietscafé. Bij De Werkplaats is men nog op zoek naar oude fietsen waarvan de onderdelen gebruikt kunnen worden. Ook zou men graag nog

wat fietsgereedschap ontvangen om zelf te sleutelen. De opbrengst van De Werkplaats gaat geheel naar goede doelen. Fietscafé De

Werkplaats is voorlopig geopend op woensdag- en zaterdagmiddag. De Werkplaats is te vinden aan de Hobbemastraat 1.

wenst u een geslaagd 2018! t/m december, 10 uur rijles € 295,www.stamautorijschool.nl


Dinsdag 9 januari MIDDELHARNIS - Bijbelstudie over Kolossenzenbrief door Jack Nugter. Aanvang 20.00 uur. Diekhuus, Beneden Zandpad. OUDDORP - Nieuwjaarsreceptie gemeente Goeree-Overflakkee vanaf 19.00 uur in Dorpstienden. Woensdag 10 januari ACHTHUIZEN - Bingomiddag 55+-ers. Aanvang 13.30 uur in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Kosten 4 euro.

Al meer dan

30 jaar

dé VW specialist!

Donderdag 11 januari MIDDELHARNIS - Cursus Geestelijke Vorming. Rehobôthkerk, Olympiaweg. Aanvang 1945 uur. Ds. P.D.J. Buys W.A. ‘De onheilige heilige’een levensthema bij H.F. Kohlbrugge. . Info: Kati Mulder, tel. 0187-482443 (’s avonds). DIRKSLAND - Breicafé aan de Reginahof. Van 10.00 tot 12.00 uur. DIRKSLAND - Nieuwjaarsbingo in de Victoriahal. Aanvang 19.30 uur. STELLENDAM - Nieuwjaarsreceptie 55+ van Stichting ZIJN. Aanvang 14.30 uur in het Haegse Huus. OOLTGENSPLAAT - Breicafé in ‘t Centrum aan de Weesmolenstraat 12. Aanvang 19.30 tot 22.00 uur. Meer info: 06-40701181.

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat uw naaimachine vakman sinds 1965

Van 2 tot 19 januari is Vlieto gesloten.

Zaterdag 13 januari OUDDORP - Nieuwjaarsreceptie KunstPlus. Aanvang 20.00 uur in De Overkant, Dijkstelweg 33.

www.vlieto.nl Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222 winkel@vlieto.nl

Vrijdag 12 januari MIDDELHARNIS - Zendingsavond Bonisa Zending met Chinese spreker. Vooraf wordt een Chinees buffet gehouden. Opgave hiervoor voor 5 januari bij middelharnis@bonisa.nl of telefonisch 0187 487450 of 061078811. NIEUWE-TONGE - Bingo-avond Wijkgroep Nieuwe-Tonge in Ons Dorpshuis. Aanvang 19.30 uur.

Wij wensen u een gezond en creatief 2018.

Onze showroom is op afspraak en elke zaterdag geopend van 10.00-17.00 uur.

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Woensdag 17 januari MELISSANT - Koffieochtend in De Melishof van 10.00 tot 12.00 uur. Kosten 3,0 euro. MIDDELHARNIS - Tabletcafé in de Bibliotheek van 10.00 tot 11.30 uur. OUDE-TONGE - Breicafé in het Infocentrum Bernhardstraat 27, van 19.30 tot 21.30 uur. Meer info: 0187-483366 of email: m.kieviet@zijngo.nl

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST

Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84

OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

Donderdag 18 januari STELLENDAM - Poteravond in het Haegse Huus. Kosten 25 euro, incl. Twee consumpties. Opgeven kan tot 13 januari bij: Lena Moerkerk: mailadres: d.moerkerk@hotmail.com of telnr 0622315726 of Martine Orgers 0636503139. Opgeven kan tot 13 januari. Vrijdag 19 januari OOLTGENSPLAAT - Grote bingo in ‘t Centrum, Weesmolenstraat 12. Aanvang 14.00 uur. Meer info: 06-40701181.

TE KOOP

GEVRAAGD:

SCOOTMOBIEL Tel. 0187-689110

Maandag 22 januari MIDDELHARNIS – De Hoeksteen bij de Hervormde Kerk. Cursus Geestelijke vorming. Aanvang 19.45 uur. Spreker ds. W.A. Capellen. DIRKSLAND – Workshop Pot Bewerken in de Reginahof. Aanvang 19.00 uur kosten 17,50 euro. Opgeven via joke.vandijk@careyn.nl of 06-53861647. Of via een brief in de postbus van de Reginahof. Dinsdag 1 februari MIDDELHARNIS – Bijbelstudie over Kolossenzenbrief door Jack Nugter. Aanvang 20.00 uur. Diekhuus, Beneden Zandpad.

We willen u via deze weg heel hartelijk bedanken voor al uw kerst- en nieuwjaarswensen. Ook wij wensen u alle goeds toe voor 2018! Artsen en medewerksters huisartsenpraktijk Den Bommel

De medewerkers van

Westplaat en voorspoedig 2018 toe. Hartelijk dank voor alle hartelijke kerst- en nieuwjaarswensen!

Voorstraat 141 3251BC Stellendam tel 0187 498333 pr.devries@huisartsstellendam.nl www.huisartsstellendam.nl

Wij wensen al onze patiënten een gelukkig en gezond 2018. Ook willen wij iedereen hartelijk danken voor alle goede wensen. Antoon Coolenstraat 110 3245 MC Sommelsdijk www.dewestplaat.nl

Huisartsenpraktijk Stellendam P.R. de Vries, E.G. Houwink. Alle medewerkers.

Huisartsenpraktijk B-Hoed Antoon Coolenstraat 104 3245 MC Sommelsdijk Hartelijk dank voor de kaarten en goede wensen die wij ontvingen.

Wederzijds wensen wij u een goed en gezond 2018 toe! Ook dit jaar staan wij klaar voor al uw vragen rondom uw gezondheid. H.L. Groenenboom, huisarts Personeel huisartsenpraktijk B-Hoed


Nieuws

DINSDAG 9 JANUARI 2018

3

Jubilerende Reizende Dichters hebben poëzie podium gegeven GOEREE-OVERFLAKKEE Dichten, gedichten maken, kan een eenzame bezigheid zijn. Solitair schrijven en schaven aan een secretaire tot het sonnet staat als een stevig huis. Maar niet alle dichters zijn hiervoor in de wieg gelegd. Wie liever eens afstemt met collega’s en samen verzen aan de poëtisch geïnteresseerde man of vrouw breng, sluit zich aan bij een dichterscollectief. Op Goeree-Overflakkee heb je De Reizende Dichters. Het gezelschap bestaat in 2018 tien jaar.

sche en muzikale kunst. Verschillende dichters treden op, evenals troubadour Willem, Clementine Volker en Pierre Venant. Het programma duurt van 15.00 tot 21.00 uur. Er staan naast dit dubbele literaire café, dat is aangekleed met een maaltijd, nog literaire cafés op het programma in De Zwaluw in Sommelsdijk (april) en De Overkant in Ouddorp (juli). Verder manifesteren De Reizende Dichters zich in het kader van Zandstad, een educatief en kunstzinnig project dat scholieren van de basisscholen meer waterbewustzijn moet bijbrengen. Zandstad is een project van KunstPlus en Stichting Podium Goeree-Overflakkee. Er staat een bladerboek op stapel waarin De Reizende Dichters een eerbetoon brengen aan overleden schrijvers die een band hebben met het eiland. Deze bijzondere bundel zal na de presentatie in oktober te koop zijn in een aantal boekhandels op Goeree-Overflakkee.

Door Kees van Rixoort

De Reizende Dichters zijn een voortvloeisel van de agrarische dag die in 2007 plaatsvond op Lust en Last, een historische boerderij ten westen van Sommelsdijk. Een onderdeel van wat daar te zien en te doen was, was poëtisch: gedichten op bordjes in de grond. De gedichten waren ‘geregeld’ door Yvonne Broeren en Pau Heerschap en de bordjes waren gefabriceerd en geplaatst door Herman Maas. Deelnemende dichters raakten op Lust en Last met elkaar in gesprek. Waarom gaan we niet meer doen? De Boekenweek is misschien een goede optie. Of de Gedichtendag op de laatste donderdag van januari. Een samenzijn bij René Mijnders, een van de dichters, deed het enthousiasme groeien. Dat leidde tot de eerste gezamenlijke activiteit, mede vormgegeven door Jan Trompper.

De reizende dichters. Rondreis Het was een poëtische rondreis over Goeree-Overflakkee. Van Ouddorp tot Oude-Tonge, langs diverse kernen. De dichters, vanaf dat moment De Reizende Dichters, stonden op de ijzig koude Markt van Goedereede, in de koekjesfabriek van Tanis in Ouddorp, in het ziekenhuis, in het gemeentehuis van Oostflakkee, aan de kassa bij de supermarkt in Nieuwe-Tonge. Dit dynamische en intensieve debuut, onder leiding van een bevlogen spreekstalmeester Joop Tilbusscher, smaakte naar meer.

Ingezonden... Ingezonden brieven zijn welkom op het redactieadres. Het al of niet plaatsen van een ingezonden artikel is ter beoordeling van de redactie. Uitsluitend artikelen voorzien van naam en adres komen voor plaatsing in aanmerking. Plaatsing betekent niet automatisch dat de redactie het met het geschrevene eens is.

Vrouwen in de raad In Eilanden-Nieuws van woensdag 3-1-2018 lazen wij dat de kandidatenlijst van Vitale Kernen Goeree-Overflakkee voor bijna 40% uit vrouwen bestaat. Ze willen meer vrouwen in de gemeenteraad. Geweldig initiatief van deze partij. Ze vergeten er alleen bij te vermelden dat de eerste drie kandidaten mannen zijn (ze hebben drie zetels!) en op plaats vier de eerste vrouw staat. VVD, CU, PVDA en CDA hebben allemaal

vrouwen op verkiesbare plaatsen staan en de VVD en CDA hebben vrouwelijke lijsttrekkers. Dan doe je naar onze mening werkelijk iets om meer vrouwen in de gemeenteraad te krijgen. Addy Rijerkerk-Andriessen Raadslid VVD gemeente GoereeOverflakkee en lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen Tea Both-Verhoeven Raadslid CDA gemeente GoereeOverflakkee en lijsttrekker CDA gemeenteraadsverkiezingen

Er kwamen meer optredens, in de bieb, in het Diekhuus, het tot tijdschrift gepromoveerde programmaboekje o-o-go zag het licht, er verschenen bladerboeken, Goeree-Overflakkee maakte kennis met open podia en het fenomeen literaire cafés… Kortom: De Reizende Dichters timmerden aan de weg, en doen dat tien jaar later nog steeds. Met een vaste kern van circa tien poëten, grotendeels afkomstig van of een band hebbend met het eiland. In samenwerking - een rode draad in de tienjarige geschiedenis van De Reizende Dichters - met bijvoorbeeld KunstPlus (Woord &

Jaarvergadering Oranjefeest STELLENDAM - Dinsdag 16 januari wordt de algemene ledenvergadering van de Vereniging Oranjefeest Stellendam gehouden. Tijdens deze vergadering wordt het afgelopen jaar besproken en een vooruitblik gemaakt voor het komend jaar. Wie ideeën heeft of het bestuur wil komen versterken, kan zich aanmelden. Voor het inzien van de notulen en vergaderpunten kunt u de website www.vos-web.nl raadplegen, Facebook: Vereniging Oranjefeest Stellendam, of een berichtje via vos2008stellendam@gmail. com. De vergadering zal gehouden worden in de bedrijfskantine van Taxi Donkersloot, Mr. Iman Caustraat 55, Stellendam. Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.45 uur. "Graag willen wij de sponsoren en vrijwilligers bedanken die onze vereniging in 2017 gesteund hebben. Zonder uw inzet was het ons niet gelukt om iets te organiseren!" aldus het bestuur.

Kunst), het Watersnoodmuseum (Dichten bij objecten), het Streekmuseum (Dichten bij dingen) en Sociëteit Rethorica (vijfhonderdjarig bestaan in 2015). Jubileumjaar In het jubileumjaar, 2018, is er een expositie in de remonstrantse kerk te Sommelsdijk. De expositie ‘10 jaar Reizende Dichters’ is daar nog te zien tot 26 februari. Daarna verhuist het tentoongestelde naar het Diekhuus. Op 27 januari is de jubileumviering in het Diekhuus. Onder het motto ‘Poëzie & Muziek’ kan het publiek gratis genieten van een keur aan poëti-

Veelkleurig De twaalf Reizende Dichters vormen een levendig geheel. Ze ontmoeten elkaar, geven elkaar tips op het gebied van stijl en inhoud, leren van elkaar en zoeken een podium voor poëzie op Goeree-Overflakkee. Dat zoeken is in de afgelopen tien jaar niet voor niets geweest: het podium is gevonden. Een veelvormig podium - katheder, papier, schoolklas, museum - voor een veelkleurig gezelschap dat heeft bewezen dat poëzie helemaal niet verheven of elitair hoeft te zijn, maar je dichter bij dingen brengt. Of bij Flakkeese schrijvers van weleer.

‘In het geitendorp wordt volop gecombineerd’ Vervolg van de voorpagina In de eerste fase zijn onder meer de vloeren en plafonds van De Melishof vervangen. Er is een aantrekkelijke open hal gecreëerd met een bar en het gebouw is uitgerust met een nieuwe keuken. In de tweede fase wordt de grote zaal onder handen genomen. Dat zal in januari en februari plaatsvinden. Eerder, op 10 januari, komen er achttien zonnepanelen op het dak van De Melishof. Op 17

februari staat de eerste toneeluitvoering op het programma. Désirée van Loon, voorzitter van het Melishof-bestuur: “Op naar 2018!” Dan is niet alleen de geplande afronding van de restauratie, maar krijgt ook de samenwerking van verenigingen en stichtingen in Melissant een impuls met de mogelijke aansluiting van de plaatselijke voetbalclub. Combineren, ook daarmee is het geitendorp een voorbeeld.

Opbrengst Ambulancewens Tijdens de decemberactiviteiten in Melissant is geld ingezameld voor Stichting Ambulancewens. De opbrengst is 481,01 euro. Vorig jaar zamelden de organisatoren lego en ander speelgoed in voor de kinderafdeling van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Volgend jaar staat weer een ander goed doel centraal.


4

DINSDAG 9 JANUARI 2018

In de moederschoot geweven, tot een wonder van bestaan, bracht God je in ons leven. Dankbaar noemen wij jouw naam

Jesse Tobias 27 december 2017 13.37 uur - 3490 gram - 50 cm Geschenk van God – God is goed Tobias is de zoon van: Martijn & Antoinette Dijkgraaf Wilhelminalaan 1-B, 3247 AS Dirksland

“In Gods Liefde geborgen.” Heden ontvingen wij het bericht dat is overleden in de leeftijd van 81 jaar, mevrouw

Tiny Schellevis Wij wensen familie, medebewoners en medewerkers veel sterkte toe. SjaloomZorg Raad van Toezicht, dhr. P. Blok Raad van Bestuur, dhr. H. Brinkman Sommelsdijk, 4 januari 2018 Bedroefd, maar dankbaar voor hetgeen hij gedurende vele jaren voor onze vereniging heeft mogen betekenen, geven wij u kennis van het overlijden van onze broeder

Groot is het wonder, een hartje dat klopt, een kindje dat leeft, een geschenk van God. In stille verwondering en met grote blijdschap mochten wij uit Gods scheppende en bewarende hand een dochter en zusje ontvangen.

Simon Pille

Arco & Jannetta Maliepaard-Hoek Lisanne en Walter Molentienden 105, 3253 VH Ouddorp

Bedroefd namen wij kennis, dat na een moedig gedragen ziekte, uit ons midden is weggenomen, onze lieve schoonzuster en tante

Magrieta Leentje Streefkerk weduwe van Arend van der Sluijs partner van Arnold van Wezel

in de leeftijd van 64 jaar.

Middelharnis: Wim Melissant Ati Melissant-Peekstok Den Bommel: Ria de Bakker-van Wezel Jaap de Bakker Middelharnis: Jan van Wezel Gré van Wezel-Konings

in de leeftijd van 86 jaar. Vele jaren was hij secretaris van onze mannenvereniging. Wij wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en verdere familie de nabijheid en troost van de HEERE toe. Bestuur en leden van mannenvereniging ‘Nathanaël’ te Middelharnis-Sommelsdijk

6 januari 2018

In je hart wonen mensen die daar helemaal thuis zijn en die daar blijven wonen ook als ze er niet meer zijn

Met ontroering nam de Hervormde Gemeente Middelharnis kennis van het overlijden van broeder

Simon Pille Wij denken in dankbaarheid aan de vele jaren dat broeder Pille onze gemeente op vele gebieden heeft gediend en in verschillende besturen heeft vertegenwoordigd. 28 jaar was hij diaken van onze gemeente.

Neven en nichten In liefde gedenken wij die haar voorgingen. Wij zijn dankbaar voor alles wat zij in haar leven aan ons in liefde en zorg mocht geven. Wij zullen haar missen. Wij wensen Arnold veel sterkte en bovenal Gods vertroostende kracht toe om dit verlies te dragen. Middelharnis, 7 januari 2018 Intens verdrietig hebben wij veel te vroeg afscheid moeten nemen van onze lieve schoonzus, tante en oudtante

Magriet van der Sluijs-Streefkerk Jan en Corrie

Namens de kerkenraad van de Hervormde Gemeente Middelharnis, Voor de vele felicitaties, die wij mochten ontvangen bij ons 50-jarig huwelijksjubileum, zeggen wij u hartelijk dank. Ook dank voor alle medeleven in het afgelopen jaar. Bovenal gaat onze dank uit naar de Heere, Die ons tot hiertoe geholpen heeft. Een gezegend 2018! Jaap en Lenie Mosselman

Ds. M.J. Middelkoop, voorzitter S.M. van Eck, scriba P. Vroegindeweij, voorzitter diaconie Jouw ogen straalden als de zon Jouw handen hielpen waar het kon Jouw hart was van goud, jij hield van iedereen Jij liet niemand ooit alleen Na een moedig gedragen ziekte hebben wij tot ons groot verdriet afscheid moeten nemen van mijn geliefde partner, onze lieve zus, schoonzus en tante

Magrieta Leentje Streefkerk DA N K B E T U I G I N G We willen iedereen bedanken voor de lieve kaartjes, telefoontjes en bloemen ter gelegenheid van ons 60-jarig huwelijk. Het heeft ons heel goed gedaan. W.A. van Gurp W.T. van Gurp-Kagchelland Ooltgensplaat, januari 2018

Cebes en Miranda Youri Nick

~ Magriet ~

weduwe van Arend van der Sluijs partner van Arnold van Wezel in de leeftijd van 64 jaar. Allen die haar gekend hebben, zullen beseffen wat wij in haar verliezen. Middelharnis: A. van Wezel

Arend en Anke Jayden Thijmen Middelharnis, 7 januari 2018

Na een kortstondig verblijf in woonzorgcomplex ‘Nieuw Rijsenburgh’ te Sommelsdijk, hebben wij met veel verdriet, maar dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend, afscheid moeten nemen van mijn lieve man, onze zorgzame vader, opa en overgrootvader. Koos was een lieve, hardwerkende man met veel humor en veel liefde voor zijn dieren.

Jacobus Adrianus de Waal ~ Koos ~

Ooltgensplaat 23 augustus 1926 Sommelsdijk: Heinkenszand:

en verdere familie

Verdrietig dat wij haar moeten missen, maar dankbaar voor de vele jaren dat we haar hebben gekend, geven wij u kennis van het overlijden van

Tiny Schellevis in de leeftijd van 81 jaar. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers Woonlocatie ‘Refugium’ SjaloomZorg Sommelsdijk, 4 januari 2018

7 januari 2018 Rembrandtlaan 90, 3241 AL Middelharnis De afscheidsplechtigheid, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op vrijdag 12 januari 2018 om 10.00 uur in rouwcentrum ‘Media Vita’, Westelijke Achterweg 3, 3241 EH Middelharnis. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden omstreeks 11.00 uur op de algemene begraafplaats ‘Vrederust’ te Middelharnis. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in ‘Media Vita’. Zij die geen persoonlijke kennisgeving hebben ontvangen, kunnen deze advertentie als zodanig beschouwen.

Middelburg: Middelharnis:

Sommelsdijk 4 januari 2018 W.C. de Waal-Kuijer Wilma Esther en Robbie Fenna Manon en Mark Michael Peter en Grace Theo Fred

Correspondentieadres: Sperwer 551, 3245 VP Sommelsdijk De uitvaartplechtigheid, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op donderdag 11 januari om 11.00 uur in ‘Media Vita’, Westelijke Achterweg 3 te Middelharnis. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de R.K. begraafplaats te Achthuizen. Na afloop is er gelegenheid om in ‘Media Vita’ de familie te condoleren.


5

DINSDAG 9 JANUARI 2018

We hebben kennisgenomen van het overlijden op 19 december van de heer

Gerrit Joppe De heer Joppe heeft zich meer dan 30 jaar ingezet in het bestuur van de Stichting Hervormd Diaconale Gezondheidszorg. Hij heeft mede aan de basis gestaan van het vormgeven van de samenwerking tussen het ziekenhuis en de thuis- en ouderenzorg, zoals deze nu gestalte heeft gekregen in CuraMare. We herinneren hem als wijs, bedachtzaam en tactvol. We zijn dankbaar voor zijn grote betrokkenheid en inzet voor onze organisatie.

Toch nog vrij onverwachts is mijn lieve vrouw en onze zorgzame moeder, oma en “kleine/oude” oma overleden

Petronella M aria

van E ijkeren-J acobs Arjaan van Eijkeren Jan en Marian Hanneke en Ard Bart en Luuk Arjan en Kristel Adrie en Ellie Judith en Rikke Sara, Maud * en Julia Evelien en Jorn Thijs

Namens Raad van Bestuur en Raad van Toezicht CuraMare

Kees van Erkelens 4 september 1942

1 januari 2018

Correspondentieadres: ‘t Getij 12, 3255 TG Oude-Tonge De begrafenis heeft maandag 8 januari 2018 plaats gevonden op de RK begraafplaats aan de Langeweg te Oude-Tonge.

Middelharnis: G. A. Verweij-Tanis Nieuwe Tonge: Piet Verweij en Muk Sirin Sommelsdijk: Gerie en Aart Heijboer Nieuwe Tonge: Gert Verweij en Adrie Verweij-Ras Doorn: Loes Sinoo-Verweij en Jan Sinoo Middelharnis: Kees Verweij en Petra Saers

Jan Grinwis in de leeftijd van 65 jaar. Mieneke Grinwis-Tanis Marjan en Richard Ties Sven Ylva

* 24 juni 1925 - † 2 januari 2018

We wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen de nabijheid van God toe om dit verlies te verwerken en te dragen.

Met veel liefde gedenken wij mijn schoonzoon, onze zwager en oom

Met droefheid geven wij u kennis, dat plotseling door de Heere van onze zijde is weggenomen, mijn lieve man, onze lieve vader, schoonvader en opa

Bedroefd, maar dankbaar voor de fijne herinneringen die wij van haar hebben mogen ontvangen, geven wij kennis van het overlijden van onze lieve zus en schoonzus

Petronella Maria van Eijkeren-Jacobs echtgenoot van Arjaan van Eijkeren

Alblasserdam: Marga Verweij

Familie Jacobs

Neven en nichten

Linda en Jasper Arend Marco Johnny 8 januari 2018 Preekhillaan 16 3253 VJ Ouddorp Gelegenheid tot condoleren op donderdag 11 januari van 15.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur in verenigingsgebouw ‘Eben Haëzer’, Preekhillaan 3 te Ouddorp. De rouwdienst zal worden gehouden op D.V. vrijdag 12 januari om 13.15 uur in verenigingsgebouw ‘Eben Haëzer’. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats aan de Dorpsweg te Ouddorp, omstreeks 14.30 uur. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in ‘Eben Haëzer’. ~ Geen bloemen ~ Mocht u geen rouwbrief hebben ontvangen, wilt u dan deze advertentie als zodanig beschouwen.

Goedereede, 1 januari 2018 En nu, wat verwacht ik, o HEERE! Mijn hoop, die is op U. (Psalm 39:8)

Heden hebben hebben wij metmet grootgroot verdriet, maar dankbaar alles Heden wij verdriet, maar voor dankbaar watalles hij voor afscheid genomen van onze voor watons hij betekend voor onsheeft, betekend heeft, afscheid genolieve broer, zwager en oom men van onze lieve broer, zwager en oom

Willemvan van der Willem derVeer Veer

* 23 december 1943

* 23 december 1943

Na een leven vol liefde en hartelijkheid voor allen die zij kende, geven wij u kennis van het overlijden van mijn lieve vrouw, onze zorgzame moeder, schoonmoeder en oma

† 4 januari 2018

Hanneke en Gert-Jan Marek Kelly

D. Goosens-van der Veer † J.C.van der Veer Goosens †

Leon en Margot Hannah Liede

T.H. Veer † A. M.van vander der Veer C. M. van der Veer-Vervloet

C. M. van der Veer

Neven en nichten

G. van der Veer

Bloemstraat 40, 3256 AC Achthuizen

E. van der Veer

De uitvaartdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal worden Neven en nichten gehouden op woensdag 10 januari om 10.00 uur in de Parochiekerk van de Heilige Familie te Achthuizen. Bloemstraat Achthuizen Aansluitend 40, zal3256 de AC begrafenis plaatsvinden op de R.K. begraafplaats te Achthuizen. DeGelegenheid uitvaartdienst, waarvoor wordt na uitgenodigd, tot condoleren in het u Buurthuis de begrafenis. zal

worden gehouden op woensdag 10 januari om 10.00 uur in de Parochiekerk van de Heilige Familie te Achthuizen. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de R.K. begraafplaats te Achthuizen. Gelegenheid tot condoleren in het Buurthuis na de begrafenis.

Willy Venneman-Grinwis Hans Venneman Neven en nichten Ouddorp, 8 januari 2018

Jos en Graham Jonathan Jody

T.H. van der Veer †der Veer † D. Goosens-van C.C.Goosens M. van der†Veer

N. der Veer † E. B. vande derWilde-van Veer J. de Wilde

Mattie van Poortvliet-Grinwis Cees van Poortvliet

Job Westhoeve

P. de Boed-van der Veer † J. van der Veer S. J. de Boed †

G. van der Veer

Jo Akershoek-Grinwis Piet Akershoek

in de leeftijd van 89 jaar.

S. J. de Boed †

N. B. de Wilde-van der Veer †

Wij wensen onze schoonzus, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe met dit verlies.

~ Hannie ~

A.J. de Waal-van der Veer † deWaal Boed-van J.P.de † der Veer †

A. M.Wilde van der Veer J. de C. M. van der Veer-Vervloet

Jan Grinwis

echtgenoot van Mieneke Tanis

Johanna Cornelia Westhoeve - van Oosterhout

† 4 januari 2018

A.J. de Waal-van der Veer † J. de Waal †

Bedroefd geven wij kennis van het plotseling overlijden van onze lieve broer, zwager en oom

8 januari 2018 Hazersweg 2a 3253 XG Ouddorp De afscheidsdienst wordt gehouden op zaterdag 13 januari om 10.30 uur in de kerk van de Doopsgezinde gemeente, Dorpstienden 3 te Ouddorp. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats aan de Dorpsweg te Ouddorp, omstreeks 11.30 uur. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de ontmoetingsruimte van de kerk.

We zijn erg dankbaar voor de hartverwarmende belangstelling die wij hebben ontvangen tijdens haar ziekte en na het overlijden van mijn lieve vrouw en onze zorgzame moeder

Mary Winifred Goemaat * 18 januari 1954

Uw belangstelling en aanwezigheid heeft ons goed gedaan en gesterkt. Jan de Vos Sander en Marissa Derek en Chantal

- Geen bezoek aan huis Zij die geen persoonlijke kennisgeving hebben ontvangen, kunnen deze advertentie als zodanig beschouwen.

† 7 november 2017

Middelharnis, januari 2018


6

DINSDAG 9 JANUARI 2018

DA N K B E T U I G I N G

Ontroerend, troostend, bemoedigend en vol liefde waren de vele blijken van medeleven, die wij mochten ontvangen, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn innig geliefde man, onze zorgzame vader en opa

Marinus Jan Gebuis ~ Rien ~

Een kaart Een gebaar Een handdruk Een woord… Voor uw blijken van deelneming die wij mochten ontvangen na het overlijden van mijn moeder, onze oma en oma Corrie

Hiervoor willen wij u hartelijk danken.

Corrie van den Bosch-Meijer

E. Gebuis-Non Marleen en Martin Roan Sanne Goedereede, januari 2018

zeggen wij u hartelijk dank. Sietona Kinderen en kleinkinderen

Wij verstrekken gratis het boekje “wensen voor de uitvoering van mijn begrafenis”

Wilt u hiermee geholpen worden, neem dan contact met ons op.

Nieuwe-Tonge, januari 2018

DA N K B E T U I G I N G

Omdat het voor ons onmogelijk is u allen persoonlijk te bedanken voor alle telefoontjes en kaarten na het overlijden van mijn lieve man, vader en schoonvader

Dingeman Gerardus van Es ~ Dim ~

willen wij u langs deze weg hartelijk bedanken. Onze speciale dank gaat uit naar Cura Mare thuiszorg voor hun liefdevolle verzorging. Eveneens bedanken wij de medewerkers van Uitvaartverzorging Kievit voor de uitstekende wijze waarop zij de uitvaart hebben verzorgd. Willy van Es-Verweij Erna en Piet

Daar het ons niet mogelijk is een ieder persoonlijk te bedanken, willen wij langs deze weg, voor de vele blijken van medeleven door u betoond na het overlijden van onze geliefde zorgzame moeder en oma

Cornelia Johanna van Nimwegen-Kardux u onze dank betuigen. In het bijzonder bedanken wij ds. K. Boeder voor het leiden van de rouwdienst en de kerkenraad van de Gereformeerde Gemeente voor de bezoeken aan moeder en oma. Ook de artsen van Helius MC, dokter Van Oosten-Slingeland en dokter Jongejan voor de medische zorg en het personeel van Buurtzorg voor de hulp in de laatste dagen. Tenslotte Begrafenisverzorging J. van der Slik voor de correcte verzorging van de begrafenis.

Middelharnis, januari 2018

DANKBETUIGING

Klaas Breen willen wij u langs deze weg hartelijk dankzeggen. Het heeft ons goed gedaan dat velen, op welke wijze ook, hun medeleven betoonden. In het bijzonder gaat onze dank uit naar: - Woonstede ‘t Spectrum voor de liefdevolle zorg en aandacht. - Ds. van Estrik en de kerkenraad voor het leiden van de rouwdienst en het afsluiten van de condoleance en de begrafenis. - Arie-Jaap Arensman en medewerkers van Arensman Uitvaartverzorging voor de persoonlijke begeleiding en de correcte verzorging van de begrafenis. Bovenal willen we de Heere danken Die ons de kracht en ondersteuning geeft om het verlies, in zo korte tijd, van onze geliefde ouders, opa en oma, te kunnen dragen. Corrie en Krijn Breen Dimmen en Willeke Marith, Thijmen, Jesse, Aaron Anneke en Jaap Carlijn Goedereede, januari 2018

Persoonlijk en betrouwbaar Uitstekende kwaliteit

Vraag vrijblijvend een prijsopgave en wij laten u zien dat wij goedkoper zijn een uniek monument met een dan andere bedrijven in de persoonlijke herinnering. regio T 06 - 55 89 23 11 | Nieuwe-Tonge | www.mementomorigrafmonumenten.nl

Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen Sommelsdijk, januari 2018

Daar het niet mogelijk is een ieder persoonlijk te bedanken voor de vele blijken van medeleven tijdens het ziekzijn en na het overlijden van onze geliefde vader en opa

altijd ruim

20% GOEDKOPER

K

B

KRIJN BREEN u i t v a a r t v e r z o r g i n g

Pieterstraat 14 3252 BL Goedereede 0187 84 48 48 | 06 80 04 08 62 info@krijnbreenuitvaartverzorging.nl w w w. k r i j n b re e n u i tva a r tv e r z o rg i n g . n l

Uw laatste wensen in goede handen

0187- 601166 Dag en nacht bereikbaar

www.kievit-uitvaart.nl Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

UITVAARTVERZORGING

P. MANS WEESPAD 34, 3257 KK OOLTGENSPLAAT

TELEFOON: (0187) 631336 B. G. G. 06 53448384 INFO@MANSUITVAARTVERZORGING. COM WWW. MANSUITVAARTVERZORGING. COM

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

Persoonlijke en professionele begeleiding van begrafenissen & crematies

0187 - 491396 Stoofweg 24, 3253 MA Ouddorp

Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf op Goeree-Overflakkee. • Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.

www.arensmanuitvaart.nl


Nieuws

DINSDAG 9 JANUARI 2018

Begrafenisverzorging

  

J. van der Slik

 

     

Voor een nette en waardige begrafenis, op geheel Goeree-Overflakkee. - Gespecialiseerd in thuisopbaring - Geheel naar uw wens, met persoonlijke begeleiding

 

          

Nicolaas Beetsstraat 21, 3245 RD Sommelsdijk Telefoon (0187) 48 63 53 • Fax (0187) 48 24 63





info@begrafenisverzorgingjvanderslik.nl www.begrafenisverzorgingjvanderslik.nl

Gaslek in de Reiger Uitvaartverzorging M.H. van de Ven Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Dag & nacht bereikbaar Uitvaartcentrum Media Vita M.H. van de Ven Theo Struik W. Buijs

T. 0187-642428 0187-486962

Administratieadres:

SOMMELSDIJK - Op maandag 8 januari aan het einde van de middag ontstond er een gaslek in een woning in de Reiger in Sommelsdijk. In verband met de veiligheid werden er een aantal huizen in de straat ontruimd. De gasleiding werd buiten afgesloten, waarna het lek kon worden gedicht.

Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

M. 06-53112979

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

Wagemaker Marmer & Graniet al sinds 1932 specialist in grafmonumenten

Nieuwjaarsreceptie KunstPlus OUDDORP - Kunstplus houdt op zaterdag 13 januari een nieuwjaarsreceptie in De Overkant te Ouddorp. Tevens vindt dan de opening plaats van een nieuwe tentoonstelling van de vijfjarige vereniging van kunstenaars op Goeree-Overflakkee. Tijdens de gratis toegankelijke receptie treedt Sax'a'holic op. Sax'a'holic is het saxofoonensemble van fanfareorkest Vooruit uit Oude-Tonge. Het ensemble bestaat uit vijf dames: Annelies van Heemst op sopraansax, Sanne Smeets op altsax, Corry Maliepaard en Carolien Kranse op tenorsax en Tonny Smeets-van Dis op baritonsaxofoon. Sax'a'holic speelt muziek in diverse genres, maar vooral easy listening-muziek, met hier en daar een solistisch trekje. Belangstellenden zijn van harte welkom ,de receptie begint om 20.00 uur. De Overkant is te vinden aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp.

Avond van de wiskunde • • • • • • •

Elk ontwerp is mogelijk. Deskundig advies. Levertijd 3 weken. Showroom met vele modellen. Eigen werkplaats met echte vakmensen. De laagste prijs in de regio. Vraag vrijblijvende offerte aan.

Pascal 6 te Middelharnis T: 0187-489088 E: Info@corwagemaker.nl www.corwagemaker.nl

7

MIDDELHARNIS - Het thema van de Avond van de wiskunde deze keer is 'verrassende wiskunde'. Het gebruik van wiskunde in de techniek of logistiek kennen we wel. Maar als je aan het sparen bent voor je Freek Vonkalbum en je zou geen dubbele kaartjes ruilen, hoeveel kaartjes heb je dan waarschijnlijk nodig? Of welke verbanden zijn er tussen het strikken van veters en wiskunde? Het schatten van aantallen toeschouwers bij een popconcert en hoe zou je je kansen in het casino kunnen verhogen? Het zijn allemaal vragen die aan de orde komen op de avond van de wiskunde. De avond van de wiskunde wordt op 12 januari gehouden in het gebouw van de RGO aan de Julianalaan in Middelharnis. Het begin is om 20.00 uur. Opgeven is niet verplicht, maar het is voor de organisatie prettig dit wel te doen door een mailtje naar S.Garst@RGOMiddelharnis.nl te sturen. Iedereen is van harte welkom.

Mijn oud en nieuw Eerlijk gezegd begon ik 31 december 2017 met een naar gevoel aan de nacht. Ik voelde mij enigszins gespannen. Het is anders dan een gewone dienst, er zijn meer mensen op straat, er zijn meer mensen dronken en er zijn overal op straat potentiële wapens. Ik bedoel dan het abnormaal zware vuurwerk van de laatste jaren. Het valt niet eens meer onder vuurwerk, maar onder de wet wapens en munitie. Het zware vuurwerk is net zo krachtig als een handgranaat. Je zal het maar naar je hoofd krijgen. Een aantal jaar geleden overkwam het mij. Ik sleepte een verdachte, die onder de benzine zat, weg bij een Cobra die ieder moment af kon gaan. Gelukkig liep het goed af en kon de persoon die de Cobra gooide worden aangehouden. Je hoort weleens zeggen dat oud en nieuw niet meer is wat het geweest is. Vroeger, toen er nog gestookt werd op de welbekende plekken en de ME de straat schoon veegde, omdat de brandweer bekogeld werd bij het blussen. Dat waren nog eens tijden. Tja, het was inderdaad een stuk levendiger, maar of het beter was? Ik denk het niet. De afgelopen jaarwisseling hadden wij als politie een makkelijke nacht, dat lijkt mij een goed teken. Dan is oud en nieuw voor iedereen een feestje. Een terugblik op de laatste dienst van het jaar.

Als je een agent te eten geeft… De nachtdienst begint rustig. We rijden op ons gemak langs alle stooklocaties en genieten van ons lunchpakket. De baas heeft weer goed voor ons gezorgd. Maakt dat uit dan? Jazeker, voor een agent is goed eten heel belangrijk. We zeggen altijd: “Als je een agent goed te eten geeft, dan kun je ze 24 uur door laten werken.” Als ik dit schrijf op 5 januari, wordt er tijdens de pauzes nog steeds gepraat over de goed verzorgde lunch met oud en nieuw… We nemen een kijkje bij De Staver. Daar zijn 1100 mannen en vrouwen, of eigenlijk jongens en meisjes, aanwezig op het feest. De gemiddelde leeftijd is niet zo hoog. Een 15-jarige jongen wordt bij de toegang geweigerd omdat hij te dronken is. We nemen hem mee naar bureau, hij heeft inderdaad te veel op en na contact met de ouders wordt hij opgehaald op het bureau. Helaas mist hij hierdoor het eerste feestje van het jaar. Verder blijft het rustig in De Staver, een paar jongens worden naar buiten gebracht door de beveiliging, maar echte incidenten zijn er niet. De brandweer rukt nog een keer uit voor een brandje in de Fabiusstraat. De nacht vordert, rond een uur of zes in de morgen zit de dienst er op. Kunnen we thuis iedereen geluk gaan wensen. Opgelucht stap ik het huis binnen, daar is het stil, iedereen ligt te slapen. Gelukkig Nieuwjaar!

In zijn maandelijkse column vertelt wijkagent Arjan Aarnoudse over zijn dagelijkse werk, bijzondere gebeurtenissen en ontwikkelingen binnen het wijkteam op GoereeOverflakkee.


Ke

Lever de bonnen in en pak

4 + ru

het voordeel

Sa

Sp

W

10

Ve

Ri

Voordeel op de plank!

TROTS VAN DE KEURSLAGER

VLEESWARENKOOPJE

Trots van de Keurslager

4 4schnitzels gepaneerd of + 100 gr. 100 gr. leverkaas schnitzels gepaneerd ongepaneerd gegrilde boterhamworst of ongepaneerd

8 t/m 13 JANUARI

5

95

4 stuks

Suikerbrood

¤

2,-

Boterkoek

¤

3,-

Vleeswarenkoopje

¤

Stationsweg 15 Tel. 681352

7

samen

4,-

Raadhuisstraat 13 3253AN Ouddorp UW0187681348 KEURSLAGER VERS UIT DE info@floresteijn.keurslager.nl floresteijn.keurslager.nl/

Ribkarbonade

Hoenderdijk 13 Tel. 681278

www.akershoek.echtebakker.nl

Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904 Bestellingen: Zie ook:

SNIJ-WITLOF 500 gram

info@landwinkelkeizer.nl www.landwinkelkeizer.nl

Openingstijden Landwinkel: maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

13.00-17.30 uur 8.30-16.30 uur 8.30-17.30 uur 8.30-17.30 uur 8.30-17.30 uur 8.00-16.30 uur

NAVEL-HANDSINAASAPPEL 2 kilo supers, zoet en sappig JONAGOLD, nieuwe oogst 2 kilo

0.69 3.00 3.00

Stoofperen, GIESER WILDEMAN MIDDEL

2 kilo

RODE GRAPEFRUITS 10 voor

1

GRILL

Halve grillworst

3.00 3.00

Floresteijn, keurslager

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp tel. 0187-681348 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

500

Aanbiedingen zijn geldig t/m maandag 15 januari 2018.

SPLIT- OF HELE ERWTEN, nieuwe oogst, 500 gram

Maaltijd van de week

Keurslagerkoopje

4 varkenssaucijzen + 500 gram rundergehakt

795

samen

Vleeswarenkoopje

samen

100 gram leverkaas + 100 gram gegrilde boterhamworst20

3.00

Macaroni met kip

400 gram

399

Roasted Porc

144

Trots van de Keurslager

4 VARKENSSAUCIJZENSchnitzels 95 aneerd ofsamen 2 gep + 500 gram RUNDERGEHAKT ongepaneerd Special VLEESWARENKOOPJE 100 gram LEVERKAAS Winterslofje 95 + 100 gram GEGRILDE BOTERHAMWORST 20095 gram C. Bouter, Keurslager 5 95195 KEURSLAGERKOOPJE

7 1

samen

Dabbestraat 1-3 3255XB Oude-Tonge

1292 SPECIAL018764 WINTERSLOFJE 100 gram detonge.keurslager.nl 100 g

info@bouterou lager.nl/ www.bouteroudetonge.keurs

1

4 stuks

3

MAALTIJD VAN DE WEEK MACARONI

MET KIP 400 gram 44 VLEESWARENAANBIEDING ROASTED PORC 100 gram

99

1 C. Bouter, Keurslager 95

TROTS VAN DE KEURSLAGER SCHNITZELS (gep. of ongep.) 4 stuks Dabbestraat 1-3

Landwinkel Keizer Damweg 1A, Stellendam

3255XB

Oude-Tonge

C. Bouter, keurslager 0187641292

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 8 t/m 13 januari 2018

4 varkenssaucijzen + 500 gram rundergehakt

g

samen

7

95

Maaltijd van de w

Macaroni me

400 gram

Vleeswarenanbiedi

Roasted Porc

Vleeswarenkoopje

Vleeswarenanbieding

100 gram

ELKE WOENSDAG

Keurslagerkoopje

ERWTENSOEPPAKKET: ERWTENSOEPGROENTEN, vers gesneden 500 gram,

1

95 95 5

1 50 100keurslager 95 gram Floresteijn,

ELKE 4DE GRATIS OUDDORP Fax 683826

H

KEURSLAGERKOOPJE SPECIAL 100 gram leverkaas + 100 gram gegrilde boterhamworst 4 varkenssaucijzen + Winterslofje 95 500 gr. rundergehakt 200 g

VERS VAN

3 Tompoucen

4 stuks 200 gram

Ve

5

ELKE WOENSDAG

info@bouteroudetonge.keurslager.nl GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 8 t/m 13 januari 2018 www.bouteroudetonge.keurslager.nl/

100 gram 100 gram lever* WOENSDAG GEHAKTDAG * kaas Rundersaucijzen + 100 gram 5 voor € 3,95 Trots van de Keurs Malse biefstukjes + kruidenboter 3 voor € 6,gegrilde Kwartetjes 5 halen, 4 betalen boterhamworst Kalfssmeerleverworst 100 gram € 0,89Schnitzels

220

samen Schouderham 100 gram € 1, 39

Katenspek 100 gram € 1,59 Kipcurry salade 100 gram € 1,59 Cowboyvlees 100 gram € 1,99

Special

gepaneerd ongepanee

Maaltijd van de week Winterslofje

Stamppot boerenkool met rookworst 500 gram € 5,75

Aanbiedingen geldig van: Woensdag 10 januari t/m dinsdag 19 januari

100 g

195

4 stuks

5


Nieuws

DINSDAG 9 JANUARI 2018

Ada Kraak is de beste kruukplaetjesbakker van het eiland

9

Thema-avond over de Vervolgde Kerk OUDDORP - Commissie Vorming & Toerusting van de Gereformeerde Kerk houdt donderdag 18 januari 2018 een thema-avond over de Vervolgde Kerk (Open Doors). Aanvang 19.30 uur, Dorpstienden 15 te Ouddorp. Wereldwijd worden miljoenen christenen gediscrimineerd, mishandeld of zelfs gedood om hun geloof. Een bijbel in de kast hebben staan, openlijk over je geloof kunnen praten; het lijken heel vanzelfsprekende dingen. Maar in Noord-Korea kan alleen het bezit van een bijbel er al toe leiden dat je met je hele gezin in een concentratiekamp wordt opgesloten. In Iran en andere moslimlanden kunnen christenen vaak alleen maar in kleine groepen samenkomen in het geheim. Een spreker van Open Doors vertelt over christenvervolging, onder meer aan de hand van eigen ontmoetingen met vervolgde christenen. Waar worden christenen vervolgd en waarom? De verhalen uit de Vervolgde Kerk zijn vaak schrijnend, maar ze bevatten ook een inspirerende boodschap. Over volharding in geloof, moed en de kracht van gebed. Open Doors is een interkerkelijke organisatie die sinds 1955 vervolgde christenen steunt. Open Doors brengt bijbels, geeft training en praktische hulp aan christenen in zo’n vijftig landen. Meer informatie is te vinden op www. opendoors.nl.

MIDDELHARNIS - Het was een leuke, spontane actie, die niet alleen een stukje nostalgische eilandelijke huisvlijt, maar ook een bij uitstek streekeigen product in het zonnetje zette. Het gaat over de kruukplaetjesbakactie van Struijk & Struijk Makelaardij te Middelharnis die zo pas werd gehouden. Tekst en foto: Hans Villerius

Samenhangend met het uitgeven van een nieuw magazine van Struijk & Struijk Makelaardij besloot deze makelaar daar een leuke actie aan te verbinden. Het werd de kruukplaetjesbakactie. Tussen 2 en 4 januari jl. kon iedereen tien zelfgebakken kruukplaetjes afgeven in het makelaarskantoor. Een eigen team van vijf man, inclusief de vrouwen, stortte zich daarna op de inzendingen en deed zich tegoed aan dit specifiek Flakkeese product, dat vroeger in menige huishoudelijke keuken werd bereid en gebakken, maar dat de laatste jaren weer volop in de belangstelling staat

als een eigenlijk niet te overtreffen koekje, zo lekker, van specifiek Flakkeese bodem. Een koekje van eigen deeg dus. Struijk & Struijk wist van tevoren natuurlijk niet hoeveel inzendingen ze konden verwachten. “Zo’n zes tot tien hielden we wel rekening mee”, vertelt makelaar Eldert Reedeker, “maar in totaal deden maar liefst 58 mensen mee. Dat betekent dus 580 kruukplaetjes! Velen presenteerden hun inzending ook in een leuke, creatief bedachte verpakking”. Nee, de jury liet zich niet verleiden om alle ingeleverde koekjes te verorberen. Er werd stukjes van afgebroken en aan de hand daarvan werd het product van dit streekeigen stukje huisvlijt beoordeeld op criteria als smaak, beet, geur, kleur, afmeting, gewicht en gelijkheid tussen de tien per inzending ingeleverde koekjes. “Er waren vreselijk lekkere bij”, blikt Reedeker op de keuring terug, “maar van een aantal moest ook het tegenovergestelde worden gezegd. Verder was van één inzending het kruukplaetje geheel identiek aan het product dat bij de plaatselijke bakker wordt

verkocht… Die hebben we daarom verder buiten de beoordeling gelaten. Maar er waren er ook die moddervet waren, of verbrand, of die uit elkaar rolden.” Uiteindelijk bleven vier inzendingen over die het tegen elkaar op moesten nemen voor het behalen van de eerste plaats. En dat werd het portie kruukplaetjes dat Ada Kraakvan Wageningen uit Nieuwe-Tonge bakte. Ze besloot eigenlijk pas op het laatste moment mee te doen, maar eindigde als eerste. “Zij mag daarom de beste kruukplaetjesbakker van Goeree-Overflakkee worden genoemd”, vindt Eldert Reedeker. Uit zijn handen mocht Ada een VVV-bon ter waarde van € 100 in ontvangst mocht nemen: haar welverdiende prijs. De kruukplaetjes die na de keuring overbleven, in totaal 540, heeft Struijk & Struijk Makelaardij gedoneerd aan Voedselbank Goeree-Overflakkee. En vanwege het succes van de actie is besloten er een vervolg aan te gaan geven. Of het de volgende keer ook weer om kruukplaetjes gaat of om iets anders, daar moet nog over worden nagedacht.

RGO Academy over het puberbrein MIDDELHARNIS - Op 23 januari organiseert de ouderraad van de RGO Middelharnis weer een informatieve avond over het puberbrein. Dit keer zijn er informatieve workshops opgezet, zoals: Faalangst; In & outs rond anorexia; Gameverslaving; Fear of missing out; Puber & zelfbeeld. Op deze avond zal Menno Meerbach de inleiding verzorgen. Na de inleiding worden een aantal workshops aangeboden, die verzorgd wor-

den door gastsprekers en deskundigen. De RGO Academy wordt georganiseerd voor alle ouders van RGO-leerlingen, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Het wordt een interessante avond, waarbij het thema vanuit verschillende visies belicht zal worden en waar in kleinere groepen tijdens de workshops deelonderwerpen behandeld worden. Vanaf 8 januari kan men zich opgeven via de website van school (link e-mail: aca-

demy@rgomiddelharnis.nl). Belangstellenden kunnen zich voor twee workshops aanmelden in de volgorde van voorkeur. De organisatie van de avond maakt vervolgens een indeling. Op basis van het aantal aanmeldingen moeten soms keuzes worden gemaakt, maar er wordt uiteraard zoveel mogelijk gekeken naar de voorkeur. De ouderraad van de RGO Middelharnis kijkt uit naar de komst van heel veel ouders en andere belangstellenden.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Gereformeerde Kerk, Dorpstienden 15, 3253 AS te Ouddorp en begint om 19.30 uur (inloop 19.00 uur). Voor informatie over deze avond kunt u contact opnemen met ds. V.d. Griend, e.mailadres: wjvdgriend@upcmail.nl.

Open avond RealTime met evangelist MIDDELHARNIS - De eerste RealTime-avond van 2018 is een open avond en wordt op zaterdag 13 januari gehouden. Ouders, broer(tje)s en zussen, opa's en oma's, buren en kennissen, ze zijn allemaal van harte welkom om een RealTime-avond mee te maken! Vorig jaar was dat een groot succes. Evangelist Van Dooijeweert hoopt te spreken over het thema 'Wedergeboren tot een levende hoop.' Van Dooijeweert zegt over de avond het volgende: "Wedergeboren tot een levende hoop' is de titel en de inhoud van de lezing die ik hoop te houden in Middelharnis/Sommelsdijk. Wedergeboorte - Opnieuw geboren... Eén van de moeilijkste onderwerpen van het christelijk geloof. Vaak gezien als een onmogelijkheid. Ik wil met de jongeren de Bijbel openen om een antwoord te vinden op een heleboel vragen. Er is ook gelegenheid om zelf vragen te stellen". De avond wordt gehouden op zaterdag 13 januari vanaf 19.45 uur. Langeweg 107 Sommelsdijk. www.realtimego.nl

Nu bij Annette De gehele voorraad Damesmode 50% KORTING

Annette

Zandpad 90 • Middelharnis • tel. 0187 482431


Onderstaande bedrijven feliciteren Melishof met het vernieuwde verenigingsgebouw

Ook hier verzorgden wij de plafonds. 06 - 54 68 76 52

Wij verzorgden de installaties.

Aannemersbedrijf Wielhouwer is actief in nieuwbouw, verbouw, restauratie, utiliteitsbouw en machinale houtbewerking

AL 75 JAAR

ACTIEF IN DE BOUW

Waterweg 39 3241 EJ Middelharnis T (0187) 483074 E info@wielhouwer.nl I www.wielhouwer.nl


Nieuws

DINSDAG 9 JANUARI 2018

11

Tanis Makelaardij krijgt er een klinkende naam bij GOEDEREEDE -Na elf jaar haar makelaarskantoor in haar eentje te hebben gerund, natuurlijk wel samen met haar medewerksters, gaat Jeanet Tanis van Tanis Makelaardij te Goedereede met ingang van 15 januari a.s. verder met een compagnon: Martijn Akershoek, op Goeree-Overflakkee en omstreken een bekend en vertrouwd gezicht in makelaarsland. Beide zijn blij dat ze elkaar hebben gevonden om op deze manier invulling te geven aan de passie voor hun vak: aankoop, verkoop en het taxeren van woningen; dit voortaan onder de naam Tanis & Akershoek Makelaardij.

Presenteren Om een zo groot mogelijke markt te bereiken vinden de twee de presentatie van hun woningaanbod heel belangrijk. Niet alleen door te zorgen voor een zo breed mogelijke presentatie op de eigen website, de facebookpagina, op Funda. nl én bij een collega-makelaar in Rotterdam, maar ook door een zo volledig mogelijke presentatie met professionele foto’s, een 360 graden foto, plattegronden en een videopresentatie.

Door Hans Villerius

De elf jaar waarin Jeanet (47) haar makelaarskantoor runde, aan de Varkensmarkt 11 te Goedereede, richtte ze zich uitsluitend op aankoopbegeleiding en op het verzorgen van taxaties. Maar omdat ze het verkopen van woningen steeds meer ging missen en daarvoor ook nogal eens ‘nee’ moest verkopen aan klanten die daarvoor bij haar aanklopten, besloot ze 1 januari vorig jaar ook deze tak van sport erbij te gaan doen, ondanks dat ze het met de aankoopbegeleiding al superdruk had. Eén voorwaarde had ze zich wel gesteld toen ze de huizenverkoop erbij ging doen: dan wilde ze ‘t niet meer in haar eentje doen, maar samen met een compagnon. En ze wist ook al wie dat dan zou moeten worden: Mar-

Jeanet Tanis (l.) en Martijn Akershoek. tijn Akershoek (34). De twee kennen elkaar al langer in hun vakgebied. Ze weten wat ze aan elkaar hebben, dat ze eenzelfde wijze van denken en werken hebben en dat ze vanuit eenzelfde levensvisie en bedrijfsfilosofie opereren, gedreven door een grote passie voor hun vak. Bovendien vinden ze het allebei belangrijk om de klant niet alleen als klant te zien, maar vooral ook als mens met z’n eigen levensomstandigheden, in wie ze graag persoonlijke aandacht steken en bij wie ze zich betrokken voelen. “Daarvoor heeft Jeanet een groot

inlevingsvermogen”, weet Martijn. “Martijn heeft daarnaast een grote gunfactor richting z’n klanten”, reageert Jeanet. Ontzorgen Martijn speelde al langer met de gedachte om zelfstandig makelaar te worden. Toen Jeanet hem benaderde met het voorstel om als compagnon in haar makelaarskantoor te komen, waren ze het daar gauw over eens. “Ik werk liever vanuit een samenwerkingsgedachte dan vanuit concurrentieoogpunt”, geeft Martijn aan. “En wat ik wil is, net

Gemeente zoekt leden voor cliëntenraad jeugd GOEREE-OVERFLAKKEE - De gemeente Goeree-Overflakkee zoekt voor de cliëntenraad jeugd geïnteresseerde jeugdigen of ouders/verzorgers van jeugdigen die momenteel jeugdhulp ontvangen. Zij kunnen bij uitstek vanuit eigen ervaringen een bijdrage leveren aan het jeugdbeleid op Goeree-Overflakkee. Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdhulp. Zij kunnen de zorg dichter bij de inwoners organiseren, maar ook eenvoudiger en goedkoper. De gemeente Goeree-Overflakkee is verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp aan jongeren en hun ouders/verzorgers. Op basis van deze verandering wil de gemeente graag, in samenspraak met inwoners, bekijken welke verbeteringen er doorgevoerd kunnen worden in de uitvoering van het jeugdbeleid op Goeree-Overflakkee. Wie zoeken we? Ouders/verzorgers en jongeren die momenteel jeugdhulp ontvangen en die vanuit eigen ervaringen mee willen denken over mogelijke ver-

beterpunten van de uitvoering van het jeugdbeleid op Goeree-Overflakkee. Deze geïnteresseerde betrokkenen vormen vervolgens, bij voldoende interesse, een cliëntenraad jeugd. Wat doet de cliëntenraad jeugd? Ervaringen en signalen die ouders/ verzorgers en jongeren hebben met betrekking tot de jeugdzorg op Goeree-Overflakkee kunnen met de cliëntenraad jeugd gedeeld worden. Wanneer er sprake is van een probleem dat door meerdere inwoners van Goeree-Overflakkee wordt ervaren, dan wordt dit doorgegeven aan de adviesraad sociaal domein. De adviesraad sociaal domein brengt het probleem vervolgens in tijdens het periodieke

als Jeanet al doet, op een eerlijke en transparante manier met klanten omgaan. Zij laten heel de zorg rondom de aan- en verkoop van hun woning aan ons over. Dat is een kwestie van vertrouwen. En dat nemen we uiterst serieus. We willen dat de klanten geen enkele drempel ervaren wanneer ze ons nodig hebben.” “Het ontzorgen van klanten is bij ons heel belangrijk”, vult Jeanet aan. “We nemen ze als het ware bij de hand en begeleiden ze van stap tot stap door het hele proces heen, van a tot en met z.”

Koploper Jeanet en Martijn vinden het waardevol dat ze elkaar als zakenpartner hebben. “Twee weten meer dan één. Je kunt met elkaar sparren als dat nodig is, je bent flexibeler en minder kwetsbaar dan alleen en richting klanten kun je sneller schakelen.” Bovendien heeft Jeanet afgelopen zomer ook een vestiging in Hellevoetsluis geopend, aan Bruggehoofd 1b. “In je eentje kun je op een gegeven moment de steeds groeiende vraag niet meer aan en kun je niet meer de aandacht en kwaliteit bieden die je wenst en die ook gewoon noodzakelijk is. Maar door samen te gaan, kunnen we het bedrijf alle ruimte geven om te groeien. En met onze gezamenlijke tweeëndertig jaar ervaring worden we koploper als fullservice makelaar op Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten.” Wie meer wil weten, kan kijken op www.tanisakershoek.nl, mailen naar info@tanisakershoek.nl of bellen naar 088 4969300.

Psalmen zingen bij zangvereniging ‘De Lofstem’ overleg met de gemeente Goeree-Overflakkee. De voorzitter van de cliëntenraad jeugd is tevens onderdeel van de adviesraad sociaal domein en kan op deze wijze meedenken over de beleidsvorming van onder meer het jeugdbeleid. Voor een bijdrage aan de cliëntenraad ontvangen leden een onkostenvergoeding. Oproep Woont u in de gemeente Goeree-Overflakkee en bent u ouder/ verzorger van een jeugdige of een jeugdige die momenteel jeugdhulp ontvangt en wilt u zich aanmelden voor de cliëntenraad jeugd of wilt u meer informatie? Meld u dan uiterlijk woensdag 31 januari aan bij Esther Meijer, beleidsadviseur maatschappelijke ontwikkeling, via het algemene telefoonnummer 14 0187 of per e-mail: e.meijer@goeree-overflakkee.nl. Alle aanmeldingen worden in februari beoordeeld. Geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek.

MIDDELHARNIS - Elke donderdagavond repeteert zangvereniging ‘De Lofstem’ in de bovenzaal bij de Gereformeerde Gemeente, Landbouwweg 2 te Middelharnis. ‘De Lofstem’ is een interkerkelijk koor, met leden van over het hele eiland en daarbuiten. De repetitie-avonden duren van kwart voor acht tot ongeveer kwart voor tien. Als u van psalmen zingen houdt en daarbij ook moeilijke en onbekende psalmen wilt leren, bent u bij de zangvereniging aan het juiste adres,

alle 150 psalmen komen aan bod. Alle psalmen worden vierstemmig gezongen, dat betekent dat naast de gewone wijs ook een bovenstem, onderstem en middenstem wordt ingestudeerd. De psalmen worden a-capella, dus zonder begeleiding van instrument gezongen, hierdoor komt de menselijke stem het meeste tot zijn recht. Notenkennis is niet vereist. Meer info bij de dirigent, J.C. Troost jr.: 0187 480710; info@delofstemmiddelharnis.nl of raadpleeg de website: www.delofstemmiddelharnis.nl.

Kerkdiensten Ger. Gemeenten MIDDELHARNIS - Ger. Gem., woensdag 10 januari 2018, 19.30 uur ds. B. van der Heiden. NIEUWE-TONGE - Ger. Gem. De eerder aangekondigde dienst van vanavond, waarin ds. J. van Rijsdijk zou voorgaan, gaat niet door. OUDDORP - Ger. Gem. De eerder aangekondigde kerkdienst van donderdag 11 januari, waarin ds. J. Schipper zou voorgaan, is verzet naar donderdag 18 januari, aanvang 19.30 uur.


12 ACHTHUIZEN Bingo 55+ De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 10 januari een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

DIRKSLAND Nieuwjaarsbingo Op donderdag 11 januari wordt een nieuwjaarsbingo gehouden in de Victoriahal. Er wordt ‘geproost’ op het nieuwe jaar met een hapje en een drankje. Er zijn weer veel geldprijzen, met een hoofdprijs van 150 euro. De zaal gaat om 19.00 open en de ballen worden gestart om 19.30 uur. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57a.

Nieuw seizoen DEV Stellendam STELLENDAM - Chr. Mannenkoor ‘Door Eendracht Verbonden’ uit Stellendam hoopt op dinsdag 9 januari de repetities weer te hervatten. Na verschillende kerstuitvoeringen en een aantal weken rust, gaan de mannen van het koor, onder leiding van Jurriën van Kooten, weer van start. Niet alleen liederen die al eerder zijn uitgevoerd, maar ook nieuwe nummers worden ingestudeerd. Inmiddels zijn de eerste uitvoeringen, waarvan enkele op uitnodiging, alweer gepland. Dit jaar staan naast Pasen en Koningsdag diverse uitvoeringen op de agenda. Het mannenkoor zingt uitsluitend Nederlandstalige liederen, omdat het op die manier aan het publiek duidelijk kan maken waarover wordt gezongen.

Verstaanbaar zingen is dan ook een opdracht aan alle mannen. “Lijkt het u leuk om op het mannenkoor te zingen, kom dan eens luisteren op één van de repetitieavonden, welke iedere dinsdag van 19.45 ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! tot 21.30 uur in Hervormd vereniONBETWIST DE APK-SPECIALIST! gingsgebouw ‘De Rank’ aan de NBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! Bosschieterstraat in Stellendam ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! plaatsvinden”, aldus het bestuur. Het mannenkoor is niet op zoek naar geschoolde zangers. Iedereen die zich thuis voelt op een christelijk koor is welkom. Ook de leeftijd APK ZOALS HET BEDOELD IS maakt niet uit. Meer info op www. mannenkoordooreendrachtverbonden.nl.

Gemengd koor Excelsior Na de drie mooie kerstconcerten in 2017, gaat het gemengd koor Excelsior weer beginnen op woensdag 10 januari met haar wekelijkse repetities onder leiding van dirigente Meike Warmoeskerken. De aanvang is van 19.45 tot 22.00 uur in De Schakel, Beatrixlaan 31. Op het programma staan voorlopig twee concerten waaraan gewerkt gaat worden, te weten: het Lenteconcert in De Grutterswei te Oude-Tonge op 16 maart a.s. en een concert in Nieuw Rijsenburgh voor de bewoners aldaar op 18 april a.s. Aan het Lenteconcert werken verder mee: Advendo Ooltgensplaat, Apollo Nieuwe-Tonge en Ons Koor uit Sommelsdijk. “Heeft u interesse om lid te worden, kom eens langs; de koffie staat klaar voor u en een gastmap ligt er altijd…”, aldus het koorbestuur.

Workshop ‘Pot Bewerken’ ‘t Reginahof organiseert, in samenwerking met de Oude Stempel, een workshop ‘Pot Bewerken’. Breng uw oude vaas, pot of fles mee en geef hem een landelijke uitstraling. Deze techniek, die u kunt toepassen op alle

gladde materialen, kunt u leren in de workshop. Deze wordt gegeven op woensdag 24 januari om 19.00 uur aan de Reginahof 1 te Dirksland (achter de apotheek). De kosten zijn € 17,50 exclusief koffie. U kunt zich aanmelden tot 20 januari via de mail: joke.vandijk@careyn.nl, telefonisch: 0653861647, of via een briefje in de brievenbus, dit onder vermelding van naam, telefoonnummer en aantal personen.

MELISSANT Koffie-ochtend in Melishof Woensdag 17 januari is er weer een koffie-ochtend in de Melishof van 10.00 tot 12.00 uur. Een ieder is welkom om samen met anderen een bakje koffie/thee te komen doen. Deze ochtend wordt er gesproken over het afgelopen jaar en kan er een spelletje gedaan worden. Voor de prijs hoeft u het niet te laten: € 3,- , dit is inclusief entree + koffie/thee en wat lekkers. Tevens kunt u ook elke maandagmiddag terecht om een boek te ruilen. De dames van de ‘bieb’ zijn er van 15.00 tot 17.00 uur. Dit alles is geheel gratis en u kunt ook een kop thee krijgen.

MIDDELHARNIS Aangepaste kerkdienst Op zondag 14 januari zal er weer een aangepaste kerkdienst gehouden worden voor ‘mensen met een beperking’. Deze dienst zal plaatsvinden in de Chr. Geref. Kerk te Middelharnis. In deze dienst hoopt ds. G.R. Procee voor te gaan. De aanvang is om kwart vòòr drie. Iedereen is van harte welkom bij deze dienst.

Cursus Geestelijke Vorming Donderdag 11 januari wordt de Cursus Geestelijke Vorming weer voortgezet. Een ieders uitgenodigd om 19.45 uur aanwezig te zijn in de Rehobôthkerk Middelharnis/Sommelsdijk. Deze avond hoopt ds. P.D.J. Buijs een lezing te verzorgen over een indringend geestelijk getuigenis over ‘De onheilige heilige’, een levensthema bij H.F. Kohlbrugge. Gebaseerd op Romeinen 7. Bekende en nieuwe gezichten hartelijk welkom.

Computervaardigheden opdoen

Aanmelden via www.leerenbeleef.nl of aan de balie in de Bibliotheek Middelharnis.

Of je het nu leuk vindt of niet: computers & internet zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, bankzaken regelen, het gaat steeds vaker alleen nog maar via het internet. Wil je graag meer met de computer & internet doen, maar weet je niet goed hoe het werkt of waar je moet beginnen? Dan is er nu Klik & Tik! Tijdens deze cursus begin je bij het begin. En dan gaan we stap voor stap verder. Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op.

In de bibliotheek van Middelharnis wordt regelmatig een Tabletcafé georganiseerd. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op woensdag 17 januari. Deelnemers kunnen samen ervaringen opdoen en met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Van 10.00 tot 11.30 uur. Toegang gratis.

Ook leer je sociale media gebruiken. Je volgt de cursus zelfstandig en in eigen tempo, met behulp van het cursusboek van Klik & Tik en stap voor stap filmpjes. Gemiddeld zijn er 14 lessen nodig om de cursus te voltooien. Begeleiding, laptop en koptelefoon zijn tijdens de lesdata aanwezig. Iedere eerste woensdagochtend van de maand is het mogelijk om in te stromen bij de cursus Klik & Tik. De instroomdata voor het voorjaar 2018 zijn: woensdag 10 januari; woensdag 7 februari; woensdag 7 maart; woensdag 4 april; woensdag 16 mei. Eerstvolgende startdatum: woensdag 7 februari; tijd: 09.30 tot 11.30 uur; prijs € 15,- voor het werkboek.

Tabletcafé

OOLTGENSPLAAT Breicafé Op donderdag 11 januari is er Breicafé van 19.30-22.00 uur in ‘t Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Grote Bingo 55+ Op vrijdag 19 januari wordt er


DINSDAG 9 JANUARI 2018

13

Lichtjesparade Oude-Tonge OUDE-TONGE - Op zaterdag 27 januari organiseert Oranjevereniging Oude-Tonge ook dit jaar weer een gezellige lichtjesparade. De optocht zal zo’n 45 minuten duren en begint en eindigt bij Ebbe en Vloed in Oude-Tonge. Na afloop is er warme chocolademelk en glühwein en zal er een prijs voor de mooist verklede deelnemer worden uitgereikt. Wanneer je het leuk vindt, mag je dus verkleed komen, zodat je kans maakt op deze leuke prijs. Vanaf 18.30 uur worden er lichtjes verkocht bij Ebbe en Vloed, waarna om 18.45 uur de optocht begint. Zie ook: www.ovot.nl.

Aftrap campagne ChristenUnie GOEREE-OVERFLAKKEE Vrijdagavond 19 januari trapt de ChristenUnie de campagne af voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er is enkele maanden hard gewerkt aan het maken van een professionele campagnefilm. Die zal deze avond worden gepresenteerd in de Rabobankzaal van het Diekhuus. Naast het presenteren van de campagnefilm, zijn er speeches van de fractievoorzitter Bert Tuk en de lijsttrekker Gerrit de Jong.

een grote bingo georganiseerd in ‘t Centrum, Weesmolenstraat 12, aanvang 14.00 uur. Voor één boekje betaalt u € 4,00, voor twee boekjes € 7,00. Natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen. Er is ook nog een verloting: € 1,00 voor 3 lootjes. Het bestuur van ZIJN 55+ heet u van harte welkom, speciaal ook diegenen uit de andere dorpen. Voor informatie kunt u bellen naar Ati Verwoerd: 06-40701181.

OUDE-TONGE Breicafé OUDE-TONGE - Woensdagavond 17 januari is het Breicafé weer geopend. Het Breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het Breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept Breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN: (0187) 483366, of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

Open Schuur Houweling Zaterdag 8 januari wordt er weer Open Schuur gehouden bij de

familie Houweling aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-enschotels, van allerlei huisraad, brocante, enz. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

Het officiële gedeelte duurt van 20.00-20.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om, onder het genot van een drankje, de kandidaten te spreken. Inloop vanaf 19.45 uur.

Diner-bingo voor KiKa

STELLENDAM Poteravond Op donderdag 18 januari is er een gezellige poteravond in het Haegse Huus. De aanvang is 18.00 uur. De prijs is € 25,- per persoon, incl. twee consumpties. Aanmelden kan bij Lena Moerkerk, d.moerkerk@hotmail.com, tel. 06-22315726, of Martine Orgers, tel. 06-36503139.

UITVERKOOP Maandag 22 januari in De Vliedberg in Ouddorp. De verkoop is van 10.00 tot 15.30 uur.

de Jonge Mode 06-53722495

OUDDORP - Op zaterdag 10 februari is er bij eetcafé Springert een diner-bingo t.b.v. KiKa. Om 18.00 uur gaat de zaal open en worden de deelnemers verwelkomd met een drankje. Rond 18.30 uur wordt de eerste ronde bingo gespeeld. Daarna wordt er een voorgerecht geser-

veerd dat bestaat uit kippensoep en stokbrood. Vervolgens wordt de tweede ronde gespeeld en om ongeveer 19.00 uur is er het lopend warm- en koudbuffet. Dit bestaat uit salades, stokbrood, kruidenboter, satésaus, kibbeling, saté, schnitzels en natuurlijk verse friet. Vervolgens zijn er weer twee ronden bingo, gevolgd door het nagerecht naar keuze: ijs of koffie. Na het nagerecht wordt er nog een ron-

de bingo gespeeld. Ook is er tussendoor een verloting t.b.v. KiKa. De kosten voor deze avond zijn € 27,50 inclusief 5 bingokaarten. Exclusief de drankjes. Wie meer bingokaarten wil, kan deze op de avond kopen. Aanmelden via kees@kikagoeree-overflakkee.nl of bel naar Kees Witte: 0187-489097.


Jaargang 7 - week 02 - 9 januari 2018

Informatierubriek

Gemeentenieuws 2

3

4

Werkzaamheden Haringvlietbrug (A29) Rijkswaterstaat voert begin 2018 reparatie- en verstevigingswerkzaamheden uit aan de Haringvlietbrug (A29). Voor deze werkzaamheden wordt de Haringvlietbrug in januari en februari vier weekenden afgesloten voor zowel wegverkeer als scheepvaart.

• Vrijdag 23 februari 22.00 uur – maandag 26 februari 2018 05.00 uur

De beweegbare klep van de Haringvlietbrug is aan het einde van zijn levensduur en moet vervangen worden. Inspecties en onderzoeken hebben aangetoond dat de toestand van de brugklep met regulier of groot onderhoud niet meer op het vereiste niveau kan worden gehouden. Vervanging van de brugklep gaat drie tot vijf jaar duren. Vanwege de zware belasting van de Haringvlietbrug, zowel door wegverkeer als door de frequente openingen voor de scheepvaart, blijft Rijkswaterstaat de komende jaren de brugklep regelmatig inspecteren en blijven onderhoudswerkzaamheden en reparaties noodzakelijk. Ook storingen zullen de komende jaren kunnen blijven optreden.

Daarnaast zijn twee reserveweekenden gereserveerd: • vrijdag 2 maart 22.00 uur – maart 5 maart 2018 05.00 uur RESERVE • vrijdag 23 maart 22.00 uur – maandag 26 maart 2018 05.00 uur RESERVE

Om het gebruik door het wegverkeer en het openingsregime ook voor het nieuwe vaarseizoen te kunnen garanderen, zijn in de eerste maanden van 2018 al diverse werkzaamheden aan de brug gepland. Zo gaat Rijkswaterstaat diverse verstevigingen aan de brugklep aanbrengen, de voor- en achterkant van de brugklep repareren en werkzaamheden aan de voegovergangen afronden. Tot aan de start van de werkzaamheden, wordt de brug slechts tweemaal per dag bediend. Afsluitingen Begin 2018 worden vier weekenden reparaties en verstevigingswerkzaamheden aan de Haringvlietbrug uitgevoerd: • Vrijdag 19 januari 22.00 uur – maandag 22 januari 2018 05.00 uur • Vrijdag 26 januari 22.00 uur – maandag 29 januari 2018 05.00 uur • Vrijdag 16 februari 22.00 uur – maandag 19 februari 2018 05.00 uur

Tijdens deze weekenden is de brug volledig afgesloten voor (vaar)wegverkeer.

Openstelling Kiltunnel Gedurende de werkzaamheden is de Kiltunnel tolvrij. Omleidingen wegverkeer Van noord naar zuid: Verkeer vanuit Rotterdam / Den Haag richting Goeree-Overflakkee / Zierikzee via A4-N57 Verkeer vanuit Rotterdam richting Antwerpen-Havens / Bergen op Zoom via A16-A17(-A59) Verkeer vanuit Barendrecht / Oud-Beijerland / Numansdorp worden via A29-A15-A16-A17(-A59) omgeleid. Lokaal verkeer vanuit Hoeksche Waard (Binnenmaas en ’s-Gravendeel) richting Antwerpen/Bergen op Zoom en Zierikzee via N217-A16-A17 (Kiltunnel tolvrij). Van zuid naar noord: Verkeer vanuit Serooskerke en Stellendam via N57-A15 Verkeer op de N59 of N215 via N215-N57-A15 Doorrijders N59 ri Hellegatsplein via A29/A4-A59-A17A16-A15 Verkeer vanuit Bergen op Zoom (A4) / Roosendaal (A17) via (A59-)A17-A16-A15 Lokaal verkeer met bestemming Hoeksche Waard kan via A16-N217 (Kiltunnel tolvrij) Openbaar vervoer De bussen van Connexxion rijden met een aangepaste dienstregeling. De gewijzigde dienstregeling is aangegeven op www.connexxion.nl.

Officiële bekendmakingen Publicaties in de krant zijn enkel bedoeld om het publiek te informeren. Voor rechtsgeldige en volledige publicaties van de gemeente Goeree-Overflakkee kijkt u op www.officielebekendmakingen.nl. U kunt zich via www.overheid.nl abonneren op de e-mailservice bekendmakingen.

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning Activiteit bouwen: • Middelharnis, Boomgaardweg 5: wijzigen constructie, ontvangstdatum: 22/12/17 • Achthuizen, Achthuizensedijk 24: verlengen geslotenen open overslag, ontvangstdatum: 22/12/17 • Dirksland, Westdijk, plan Havenstede, kavel 1: bouwen woning, ontvangstdatum: 22/12/17 • Ouddorp, Hazersweg 4: uitbreiden woning, ontvangstdatum: 22/12/17 • Sommelsdijk, Kerkstraat 4: aanbrengen reclame/ banner, ontvangstdatum: 22/12/17 • Ouddorp, Kommersweg 2: uitbreiden woning, ontvangstdatum: 24/12/17 • Dirksland, Kralingseweg 21: uitbreiden woning, ontvangstdatum: 28/12/17 • Oude-Tonge, Tramweg 5b: plaatsen vriescontainer en aangrenzend drooghok, ontvangstdatum: 29/12/17 • Ooltgensplaat, Langeweg 98: oprichten carwash en oplaadpunten, ontvangstdatum: 20/12/17 • Middelharnis, Prins Bernhardlaan 100: plaatsen raamkozijn in zijgevel, ontvangstdatum: 02/01/18 • Sommelsdijk, Nachtijs 44: uitbreiden woning, ontvangstdatum: 03/01/17

Activiteit kappen: • Dirksland, Staakweg, Beatrixlaan en Clematis, Middelharnis, Burg. Mijslaan en Margrietstraat: kappen bomen, ontvangstdatum: 22/12/17 Activiteit bouwen/slopen: • Sommelsdijk, van Aerssenstraat 22: gedeeltelijk slopen woning en bouwen aanbouw, ontvangstdatum: 21/12/17

Contactgegevens Bezoekadres Koningin Julianaweg 45 3241 XB Middelharnis Postadres Postbus 1 3240 AA Middelharnis Telefoon 14 0187 info@goeree-overflakkee.nl www.goeree-overflakkee.nl @gem_GO gemeentegoereeoverflakkee gemeenteGO gemeente Goeree-Overflakkee Bezoekadres raadzaal Dwarsweg 40 3241 LB Middelharnis

Openingstijden gemeentehuis De gemeente Goeree-Overflakkee werkt volledig op afspraak. Een afspraak maken kan online (voor veelgevraagde producten) via www.goeree-overflakkee.nl of door te bellen met het algemene nummer 14 0187. Openingstijden Maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur Dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur Donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur 1e zaterdag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur Telefonische openingstijden Maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur Vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur (Op vrijdagmiddag is het gemeentehuis gesloten en telefonisch niet bereikbaar, met uitzondering van het Jeugd Ondersteuningsteam (Bel 14 0187 en kies optie 4). Klant Contact Centrum Inwoners en ondernemers worden geholpen op één centraal punt: Het Klant Contact Centrum. U kunt mailen naar info@goeree-overflakkee.nl of bellen naar 14 0187. Dan hoort u een keuzemenu: Toets 1 voor het Sociaal meldpunt Het Sociaal meldpunt is er voor alle meldingen, vragen en signalen op het gebied van werk, zorg, ondersteuning en jeugd. Toets 3 voor overige vragen U wordt dan doorverbonden met de eerst beschikbare medewerker van het callcenter.

Activiteit planologische afwijking: • Ouddorp, Oudelandseweg 100: realiseren camperplaatsen (tijdelijk), ontvangstdatum: 21/12/17 Activiteit in-/uitrit: • Goedereede, Breenstraat 29: aanleg in-/uitrit, ontvangstdatum: 02/01/18 Deze publicatie is bedoeld om het publiek te informeren. Tegen ingekomen aanvragen kunnen geen bezwaren worden ingediend.

Verlengen beslistermijn aanvragen omgevingsvergunning Activiteit bouwen: • Dirksland, Irenelaan 2: plaatsen dakkapel, verlengd op: 27/12/17 Activiteit planologische afwijking: • Ouddorp, Groenedijk 22: tijdelijk uitbreiden aantal standplaatsen, verlengd op: 28/12/17

Calamiteiten

Buiten kantoortijden en telefonische openingstijden van de gemeente Jeugdhulp Op vrijdagmiddag is de gemeente telefonisch niet bereikbaar, maar voor jeugdhulp kunt u het Jeugd Ondersteuningsteam (JOT) wel bereiken tussen 12.00 en 17.00 uur. U kunt dan bellen naar: 14 0187 en kiezen voor optie 4. Bij spoedeisende jeugdhulpkwesties buiten kantoortijden belt u het crisisinterventieteam: 010 – 23 30 000. Buitendienst Bij calamiteiten waarvoor de buitendienst moet worden ingeschakeld of voor het reserveren van een begrafenis belt u: (0187) 47 53 35. U hoort een keuzemenu: Toets 1 voor district West: Goedereede, Havenhoofd, Melissant, Oostdijk, Ouddorp en Stellendam Toets 2 voor district Midden: Dirksland, Herkingen, Middelharnis en Sommelsdijk Toets 3 voor district Oost: Achthuizen, Battenoord, Den Bommel, Langstraat, Nieuwe-Tonge, Ooltgensplaat, Oude-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet en Zuidzijde


Jaargang 7 - week 02 - 9 januari 2018

Informatierubriek

Activiteit bouwen/planologische afwijking:

Activiteit bouwen/in-/uitrit:

• Ouddorp, Hofdijksweg 34a: plaatsen chalet (tijdelijke woonruimte), verlengd op: 29/12/17

• Oude-Tonge, Zonnekracht 4 (sectie K, nrs. 672 en 674, kavel 21) : bouwen bakkerij en aanleg in-/uitrit, verzenddatum: 22/12/17, referentienummer: Z -17-92149

2

Deze publicatie is bedoeld om het publiek te informeren. Tegen het verlengen van de beslistermijn kunnen geen bezwaren worden ingediend.

Verleende omgevingsvergunningen Activiteit bouwen: • Ouddorp, Stoofweg 10c: splitsen pand, verzenddatum: 21/12/17, referentienummer: Z-17-144898 • Ouddorp, Hazersweg 63: bouwen woning, verzenddatum: 03/01/18, referentienummer: Z -17-90700 Activiteit kappen:

3

• Middelharnis, Langeweg 104: kappen twee bomen en snoeien twee bomen, verzenddatum: 21/12/17, referentienummer: Z -17-92589 • Nieuwe-Tonge, Burgemeester Sterkplein 17: kappen boom, verzenddatum: 03/01/18, referentienummer: Z -17-93174 Activiteit bouwen/planologische afwijking: • Ouddorp, Spaanseweg 1: bouwen woning, verzenddatum: 03/01/18, referentienummer: Z -17-92853

4

De zitting vindt plaats in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45, 3241 XB Middelharnis. De agenda van deze zitting kunt u opvragen bij de afdeling Vergunningverlening, Handhaving en Veiligheid.

Geweigerde omgevingsvergunning

Verleende evenementenvergunning

Activiteit in-/uitrit:

• Ouddorp, Hazersweg 81 - Oase-Fair op 14 april 2018 van 09.30 tot 16.00 uur, verzenddatum: 20/12/17, referentienummer: Z-17-93429

• Sommelsdijk, Hobius de Krijgerlaan 32: aanleg in-/ oprit, verzenddatum: 03/01/18, referentienummer: Z-17-144877 Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beslissingen binnen zes weken na verzending van de vergunning een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Wij vragen u om bij uw bezwaarschrift het referentienummer te vermelden. Het besluit treedt na verzending direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen in verband hiermee een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket. Rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Activiteit bouwen/monument:

Zitting welstandscommissie

• Ouddorp, West Nieuwlandseweg 2: verbouwen pand, verzenddatum: 21/12/17, referentienummer: Z -17-92340

Dinsdag 23 januari 2018, aanvang 09.30 uur (gemandateerde behandeling).

Verleende vergunning Drank- en horecawet • Ouddorp, Informatie Centrum Grevelingen - wijziging leidinggevende, geldig voor onbepaalde tijd, verzenddatum: 20/12/17, referentienummer: Z-17-91611 Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beslissing binnen zes weken na verzending van de vergunning een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van Goeree-Overflakkee, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Wij vragen u om bij uw bezwaarschrift het referentienummer te vermelden. Het besluit treedt na verzending direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen in verband hiermee een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket. Rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Nieuws uit de gemeenteraad Raadsvergadering 11 januari 2018 Donderdag 11 januari 2018 is de eerste raadsvergadering in het nieuwe jaar. De vergadering wordt zoals gebruikelijk gehouden in de raadzaal in Bestuurscentrum het Rondeel, Dwarsweg 40 in Middelharnis. Belangstellenden zijn van harte welkom! Aanvang van de vergadering is 19.30 uur. Beeldvormende fase In de beeldvormende fase van de vergadering wordt door de gasten van de raad een presentatie verzorgd. Het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee is ditmaal gast van de raad en zal een toelichting geven op de werkzaamheden en eventuele aandachtspunten van het platform voor het gemeentebestuur. Oordeelsvormende fase In deze fase van de vergadering worden de volgende onderwerpen besproken: • Budget Erfgoedlijn 2018-2020 • Onkruidbeheersing op verhardingen • Krediet warmtepompen sport- en recreatiecentrum De Staver • Krediet energielabels en duurzaamheidsadviezen gemeentelijke gebouwen

Besluitvormende fase In de besluitvormende fase van de vergadering wordt een besluit genomen over het Bestemmingsplan Diverse compensatielocaties Goeree-Overflakkee. Agenda en stukken De agenda en stukken voor deze vergadering zijn te raadplegen via de website www.goeree-overflakkee.nl/ vergaderkalender. Voor inzage van de papieren stukken =kunt u een afspraak maken met de Griffie van de gemeenteraad, via email: griffie@goeree-overflakkee.nl of via telefoonnummer 14 0187. Inspreken Wenst u in te spreken in deze raadsvergadering? Dan kunt u zich uiterlijk 24 uur voor aanvang van de vergadering melden bij de Griffie. Dit kan via de bovenstaande contactgegevens of via het aanmeldformulier ‘Inspreken’ op www.goeree-overflakkee/spreekrecht. Vergadering live volgen De raadsvergadering is live te volgen via de website: www.goeree-overflakkee.nl/videoverslagen.

Presentatieavond 18 januari 2018 Op donderdag 18 januari wordt er weer een presentatieavond georganiseerd voor de leden van de gemeenteraad. Belangstellenden zijn van harte welkom! Locatie De bijeenkomst wordt gehouden in de raadzaal, in Bestuurscentrum het Rondeel, Dwarsweg 40 in Middelharnis. Aanvang van de vergadering is 19.30 uur. Programma Het programma voor deze avond is op dit moment nog niet bekend. Zodra dit wel het geval is, wordt het programma voor de presentatieavond ook via Facebook en de gemeentelijke website gecommuniceerd. Presentaties live volgen De bijeenkomst is ook live te volgen op internet, via http://goeree-overflakkee.nl/videoverslagen.

Digitale nieuwsbrief gemeenteraad Goeree-Overflakkee Elke twee weken wordt een digitale nieuwsbrief verzonden waarin informatie rondom de gemeenteraad is te lezen. In de nieuwsbrief zijn agenda’s en verslagen van de raadsvergaderingen te vinden, maar ook bijvoorbeeld terugblikken op evenementen en werkbezoeken die door de raadsleden zijn gebracht. Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018 In de nieuwsbrief is ook een rubriek opgenomen waarin steeds het laatste nieuws omtrent de komende gemeenteraadsverkiezingen te lezen is. Aanmelden nieuwsbrief U kunt zich aanmelden voor deze nieuwsbrief via http://goeree-overflakkee.nl/raad. Onderaan deze pagina vindt u de link om aan te melden. De eerstvolgende nieuwsbrief wordt verzonden op maandag 15 januari 2018.


HUISARTSENPRAKTIJK J.A. KOOIJ

Voor onze recreatieparken en agrarisch bedrijf zoeken wij uitbreiding van ons team en zijn we op zoek naar:

M.i.v. 1 februari 2018 zoeken wij een zelfstandige, flexibele en servicegerichte

Doktersassistente

28 uur per week (2 parttimers is ook een optie) Onze praktijk is gevestigd in Dirksland. De praktijk bestaat uit 2 artsen, 2 POH-Somatiek en 1 POH-GGZ. Verder zijn in onze praktijk een diëtiste en een psychologe werkzaam. Profiel: • Je bent flexibel en stressbestendig. • Je hebt ervaring met telefonische triage, het geven van medische adviezen, administratieve taken en medische verrichtingen. • Je bent in het bezit van het diploma MBO- Doktersassistente Wij bieden: • Salaris conform CAO Huisartsenzorg • Een gezellig collegiaal team • Een eigen spreekuur

Fulltime en parttime medewerker, vakantiekrachten en stagiaires BBL/BOL

WAT HOUDT DE FUNCTIE IN? Je treedt op als aanspreekpunt voor de gasten. Hieronder valt het ontvangen en informeren van gasten. Het verkopen van producten of diensten, het signaleren van klachten en onderhouden van contracten. Het uitvoeren van administratieve handelingen zoals het bijhouden van administratie, het afhandelen van transacties en het doen van voorstellen voor aftersales. Het realiseren van commercieel aanbod door het werven van gasten, het beheren en promoten via social media en het opstellen van een passend aanbod met betrekking tot de verkoop van chalets en vakantiewoningen. WAT WORDT ER VAN JE VERWACHT? Je bent gedreven, enthousiast en op zoek naar een leuke uitdaging. • Je bent flexibel • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden • Je vindt het leuk om met mensen om te gaan • Je bent representatief • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend • Je beheerst de Engelse en Duitse taal in woord en geschrift • Je kunt goed in teamverband werken

U kunt uw brief met CV bij voorkeur per mail richten aan: petrawaleboer.praktijkmanager@gmail.com Huisartsenpraktijk J.A.Kooij T.a.v. Petra Waleboer, praktijkmanager Zomerstraat 8, 3247CJ Dirksland Tel: 06-83803734

Kom bij ons werken Als persoonlijk begeleider Tussen Rotterdam en Dordrecht bevindt zich locatie “De Oogstlaan” van Profila Zorg in Puttershoek. Op woonafdelingen ‘Boom’ en ‘Weg’ wonen 14 bijzondere mensen van jongvolwassen en middelbare leeftijd met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met complexe problematiek op het scheidsvlak van psychiatrie, justitie en verslaving. Op deze afdelingen ontstaat een vacature voor de functie persoonlijk begeleider voor 28-32 uur per week. Je hoofdtaak is het coördineren van de zorg rondom de toegewezen cliënten en het onderhouden van het individuele zorgdossier, in samenwerking met de cliënt en verwant vanuit de zorgvisie van Profila Zorg. Verder biedt de persoonlijk begeleider begeleiding, stabiliteit en structuur aan deze dynamische bewonersgroep in en rondom de thuissituatie. De functie wordt uitgevoerd binnen een jong, ervaren, betrokken en enthousiast team. Wil je werken in een zelfregelend team met een open werkklimaat? Solliciteer dan voor 25 januari 2018. Ga voor de volledige beschrijving naar www.profilazorg.nl/werken-bij-profila-zorg/vacatures

Medewerkers buitendienst

WAT HOUDT DE FUNCTIE IN? Je draagt zorg voor de kwaliteit van de agrarische producten, machines en werktuigen. Je bent medeverantwoordelijk voor het groenonderhoud op de recreatieparken en draagt zorg voor de bedrijfsgebouwen en terreinen. Ook het verbouwen van appartementen, woningen, bedrijfsgebouwen zijn onderdeel van je werkzaamheden. WAT WORDT ER VAN JE VERWACHT? • Je bent flexibel • Je bent representatief • Je hebt ervaring met agrarische tractoren en machines • Je hebt ervaring met bouw en verbouwen van woningen en gebouwen. • Je kunt goed in teamverband werken

Wat bieden we je? www.profilazorg.nl

• • • • • •

Prettige werksfeer Goed salaris, voorwaarden, cao Meebouwen aan een nieuw recreatiepark Een afwisselende, uitdagende functie met veel verantwoordelijkheden In overleg is een bedrijfswoning beschikbaar Werken binnen een familiebedrijf

Gevraagd: BEMANNINGSLID VOOR OP DE ZZ18 Functie: Werkzaamheden op een Hangcultuur Mosselkotter

Interesse? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marlies van der Vlugt via het mailadres marlies@vlest.nl of telefonisch op 06-57574738.

GEÏNTERESSEERD? Kijk voor meer informatie op: www.neeltjejansmosselen.nl Of neem contact op met: 06 51 88 45 42

v.o.f. van der Vlugt Agro


Vanaf 1 maart 2018 zijn wij op zoek naar een:

Zorgkundige coach voor 2x16 uur of 32 uur per week. Het gaat om een aanstelling in de functie voor bepaalde tijd met kans op een vaste aanstelling. Wat ga je doen: als zorgkundige coach ondersteun en begeleid je cliënten met een verstandelijke beperking, zowel op individueel niveau als groepsniveau. Je draagt zorg voor het opstellen, uitvoeren, actualiseren en evalueren van begeleidingsplannen. Je bewaakt de uitvoering van de afspraken in het kader van de ondersteuning en hebt regelmatig afstemming met het netwerk van de cliënt. Je werkt nauw samen met je collega’s en daarin ben je zorgvuldig in de overdracht en rapportage. Er wordt gewerkt in wisseldiensten volgens rooster. Je hebt: • ruime ervaring in het werken met cliënten met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking; • affiniteit en ervaring met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag, waaronder hechtingsproblematiek, borderline en autisme; • doorzettingsvermogen en denkt in mogelijkheden; • ervaring in het samenwerken binnen een team, maar bent daarnaast ook in staat om zelfstandig te werken; • een gerichte beroepsopleiding minimaal op mbo-niveau 4, maar bij voorkeur op hbo-niveau. Je kunt: • begeleidingsplannen opstellen; • structuur aanbrengen in een groep; • omgaan met agressie; • flexibel zijn en initiatief tonen.

Wij bieden: Een uitdagende functie binnen een dynamische werkomgeving. Arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de cao Gehandicaptenzorg. Salaris: - exclusief ORT - min. € 1.850,-- en max. € 2.736,-bruto per maand op fulltime basis overeenkomstig FWG schaal 40.

Sjaloom Zorg is een protestants-christelijke regionale organisatie die begeleiding, hulp en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke, psychiatrische, N.A.H. en/of lichamelijke beperking en anderen die zorg behoeven. Richt je sollicitatie uiterlijk 22 januari a.s. aan: Sjaloom Zorg, afdeling P&O, Watertoren 20, 3247 CL Dirksland Of bij voorkeur per e-mail aan: p&o@sjaloomzorg.nl

Aanvullende informatie: Conny Berkenbosch, Regiomanager, telefoon: 06-10003667 Sollicitatiegesprekken staan gepland voor woensdag 7 februari a.s. De sollicitatiecommissie bestaat uit de regiomanager en enkele medewerkers.

Euro Snijtechniek, Focust.eu is gevestigd in Stellendam en gespecialiseerd in het snijden van staal en non-ferro. Wij zijn op zoek naar een

Allround Productiemedewerker In deze fulltime functie ben je onderdeel van een klein hecht team. Jouw profiel - Enthousiasme voor metaalbewerking - Verantwoordelijksheidgevoel - Flexibel - Bij voorkeur in bezit van heftruckcertificaat en lasvaardigheid - In bezit van eigen vervoer i.v.m. flexibele werktijden Jouw taken - Laden en lossen van staalplaten en halffabricaten - Machinaal (na)bewerken van werkstukken - Assistentie aan operators bij plasma- of autogeensnijmachines - Lichte onderhoudswerkzaamheden aan machinepark Wij bieden - Een zelfstandige functie met een goed salaris - Goede werksfeer in een hecht team - Bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot een vast dienstverband Interesse - Stuur je reactie met CV en je motivatie naar estpz@kpnmail.nl - Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans Planken (06-57635687) of Mark Biesheuvel (06-51722840)

wwoonni inn gg i n rr ii cchhtti inng g

WIE WIEKOMT KOMTONS ONSTEAM TEAM VERSTERKEN? VERSTERKEN? Wegens sterke groei, zijn wij op zoek naar: Wij zijn op zoek naar

3 VAKBEKWAME HOVENIERS - VAKBEKWAME HOVENIERS

- TIMMERMANNEN Je hebt ervaring in een soortgelijke functie, je bent klantgericht, zelfstandig en in het bezit van de benodigde vakdiploma’s. Je hebt goede communicatieve eigenschappen en een klantvriendelijke houding. Je hebt ervaring in een soortgelijke functie, je bent klantgericht, zelfstandig en in het bezit van de benodigde vakdiploma’s. Je hebt goede eigenschappen en een klantvriendelijke - Incommunicatieve bezit van rijbewijs B en E. houding. - Spuitlicentie - Voorkeur VCA - In bezit van rijbewijs B, bij voorkeur BE. - Spuitlicentie voor hoveniers - Voorkeur VCA 1 LEERLING HOVENIER Voor solliciteren kunt u zich richten aan Martin Tanis 06-53546189 LEERLING HOVENIER Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Martin Tanis, tel. 06-53546189 of kijk op onze website www.tanisgoeree.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jovelle via Heb je interesse? 0187-499559 of kijk op onze website www.tanisgoeree.nl Stuur dan je sollicitatie met CV binnen 14 dagen naar: Hebinfo@tanisgoeree.nl je interesse? Stuur dan je sollicitatie met CV binnen 14 dagen naar: info@tanisgoeree.nl

woninginrichting Hameeteman Dorpsweg 1 3253 AG  Ouddorp Tel: 0187-681288  E: info@hameetemanwonen.nl I: www.hameetemanwonen.nl


18 Nieuws

DINSDAG 9 JANUARI 2018

Uitslag selfie-wedstrijd GO-Classic MIDDELHARNIS - Tijdens de 5e editie van de GO-Classic 2017 heeft de gemeente Goeree-Overflakkee een leuke ‘selfie-wedstrijd’ georganiseerd. Iedereen die meedeed aan de GO-Classic 2017 werd uitgenodigd om de leukste trainingsfoto op de Facebookpagina van de GO-Classic te plaatsen op @GoereeOverflakkeeClassic. De makers van de leukste/origineelste foto maakten kans op een midweek of weekend voor 2 personen in een 4-persoons beachlodge inclusief ontbijt aan de Brouwersdam. Deze prijs werd beschikbaar gesteld door Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam. Met deze actie kregen deelnemers aan de wielerronde de kans om nog een keer terug te komen naar het eiland, om Goeree-Overflakkee ook op een andere manier te verkennen. Uit de vele inzendingen zijn Karin Bogers en Perry Luijkx uit Roosendaal gekozen. Zij fietsten voor het eerst mee met de GO-Classic. Zij waren erg verrast en blij. Binnenkort zullen zij met hun dochter Jowie het super leuke strandhuis direct aan het Grevelingenmeer gaan boeken en de prachtige omgeving en locaties op Goeree-Overflakkee gaan verkennen. Karin en Perry beloofden om de training weer op te pakken, zodat zij op zaterdag 8 september 2018 weer aan de start zullen staan van de 6e editie van de GO-Classic.

winterkorting!

COMPLETE BOVAG BEURT NÚ € 165,-

aravanservice

Middenweg 21 Ouwerkerk | 0111642306

Onderhoud | reparatie | (web)shop

Help hersenpatiënten, geef aan de collectant! Help hersenpatiënten, Help hersenpatiënten, De Hersenstichting zet alles op alles om hersenaandoeningen te bestrijden, geef aan de collectant! zorg voor aan patiënten en hersenen gezond te houden. geef dete verbeteren collectant! Doneren kan ook via: De Hersenstichting zet www.hersenstichting.nl alles op alles om hersenaandoeningen te bestrijden, zorgHersenstichting voor patiëntenzet te verbeteren gezond te houden. De alles op allesen omhersenen hersenaandoeningen te bestrijden, zorg voor patiënten te verbeteren en hersenen gezond te houden. Doneren kan ook via: www.hersenstichting.nl Doneren kan ook via: www.hersenstichting.nl

Geef om je hersenen Geef om je hersenen Geef om je hersenen


Nieuws

DINSDAG 9 JANUARI 2018

19

Ds. Ron van der Spoel spreekt op Mannendag GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 3 februari wordt weer de - inmiddels - traditionele Mannendag Goeree-Overflakkee gehouden. De mannen komen bijeen in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente in Ouddorp. Het Mannencomité Goeree-Overflakkee, dat bestaat uit mannen afkomstig uit verschillende kerken, organiseert dit jaar weer de jaarlijkse Mannendag op de eerste zaterdag van februari. Jaren geleden is men begonnen met het organiseren van een dergelijke dag. Vroe-

ger werd die dag in de Technische School in Middelharnis gehouden en duurde een hele dag. Nu wordt deze dag alweer een aantal jaren gehouden in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente. De ‘dag’ duurt nu maar een uitgebreide ochtend, want tussen 12.30 en

13.30 uur is de afsluiting van de bijeenkomst met een uitgebreide lunch. Zoals gebruikelijk op de Mannendag, is er een spreker die het thema van de dag toe zal lichten. Het thema is ‘Het wonder van…’ en wordt behandeld door ds. Ron van der Spoel uit Amersfoort. Van der Spoel was voorheen predikant in een PKN-gemeente in Amersfoort. Afgelopen jaar heeft hij een andere bediening gekregen. Als pionier, met steun van de missionaire organisatie IZB, zet hij gebedsposten op in Amersfoort. Het zijn locaties waar christenen samenkomen om regelmatig te bidden voor de directe omgeving waarin ze wonen - de straat, de buurt, de wijk en/of de stad. Verder is hij verbonden aan de organisatie Open Doors. Van der Spoel heeft als zoon van een politieagent nog een tijdje in Middelharnis gewoond. Het is de bedoeling dat hij met het thema ‘Het wonder van…’ stilstaat bij wonderen in de Bijbel en in het dagelijks leven. Tijdens de bijeenkomst is er alle ruimte om van gedachten te wisselen met de spreker en met elkaar. Want tijdens de Mannendag is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens de koffiepauzes en tijdens de rijk voorziene lunch waarmee de dag wordt afgesloten. Naast het onderwerp wordt er op deze dag ook veel gezongen. Dit alles onder leiding

van United4you. De deuren van het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden in Ouddorp gaan om 8.45 uur open. De bezoekers worden verwelkomd met koffie en wat erbij, het programma begint om 9.30 uur. Het organiserend comité is het ook dit jaar weer gelukt om de prijs voor deelname laag te houden, hierbij heeft het comité hulp

gekregen van heel veel sponsoren. De kosten zijn € 10,-, die bij aankomst moeten worden voldaan. Wel dient men zich - ook vanwege de catering - aan te melden voor deze dag. Dit kan via de site www. mcgo.nl. Hier is ook meer info te vinden over deze dag. Per e-mail aanmelden kan ook: aanmelden. mcgo@gmail.com.

alle merken zijn ons even lief

uw vestiging in 2 muisklikken zichtbaar!

jammer dat ons werk onzichtbaar is..

Koos (61), Simone (57), Peter (30) en Maarten (25) van Adrichem Melkveehouderijbedrijf bij Melissant Bezig met klussen die in drukke periodes blijven liggen

Ook rondom de feestdagen gaat het werk op een melkveebedrijf gewoon door. De koeien melken en voeren moet dag in dag uit, daarnaast worden er het hele jaar door kalfjes geboren. Koeien houden daarbij geen rekening met de feestdagen... Toch stond het werk bij familie Van Adrichem op een lager pitje rondom Kerst en oud en nieuw. Zo worden vooraf de hopen met het ingemaakte gras alvast open gelegd, zodat het minder tijd kost om de koeien te voeren. En de koei-

en staan in de winter allemaal in de stal, dat maakt het makkelijker om alles in de gaten te houden. In de winterperiode is er tijd voor klussen die in de drukke periodes blijven

liggen. Zo wordt bijvoorbeeld de mestboekhouding en de koeienadministratie bijgewerkt en worden alle machines gecontroleerd. Die moeten piekfijn in orde zijn om straks in het voorjaar probleemloos te functioneren. Deze winter komt daar bij dat er erg veel regen is gevallen. Dus worden de drainagebuizen die het overtollig water afvoeren van het land goed in de gaten gehouden. En er worden extra greppels gegraven om het water naar de sloten te laten stromen.

Dat betekent de laarzen aan en met de schop in de hand de polder in. Het familiebedrijf in de polder bij Melissant bestaat uit Koos en Simone van Adrichem en hun zoons Peter en Maarten. De laatste twee vormen de toekomst, de broers hebben de intentie om het bedrijf voort te zetten. Afgelopen herfst zijn er zonnepanelen geïnstalleerd, daardoor is het bedrijf zelfvoorzienend wat betreft elektriciteit.


WINTERSALE TOT 50% KORTING OP ONZE SHOWROOMMODELLEN

BOXSPRINGS, LEDIKANTEN EN MATRASSEN

AVEK

AUPING

MAAR LIEFST €510,- KORTING OP DE NINETY BOXSPRING

15% VOORDEEL OP HET AUPING ASSORTIMENT

HÄSTENS

TEMPUR

ONGEKEND VOORDEEL OP SHOWROOMBEDDEN

NU 2DE ARTIKEL 50% KORTING

DESKUNDIG ADVIES TOP BEDDENMERKEN OP MAAT GEMAAKT SHOWROOM VAN 4.000M2

BOONSWEG 7, 3274 LH HEINENOORD | T: 0186 - 60 13 55 | SLAAPBOULEVARD.NL AUPING

HÄSTENS

PULLMAN

TEMPUR

VIKING

NOLTE

HÜLSTA

SWISSFLEX


Oproep

DINSDAG 9 JANUARI 2018

21

Herdenking Ramp voor en door dorpsgenoten

Van links naar rechts: Wim Harteveld, Ben Musters en Jaap van Nieuwenhuizen.

OUDE-TONGE - Dit jaar is het precies 65 jaar geleden dat de watersnoodramp plaatsvond. Reden voor de herdenkingscomités om wat uitgebreider stil te staan bij deze gebeurtenis, die zo’n enorme impact heeft gehad op het leven van de bewoners op Goeree-Overflakkee. Ook in Oude-Tonge is er een mooi herdenkingsprogramma. Bovendien is daar ook een expositie over de ramp samengesteld, die gedurende een week zal worden vertoond in de pastorie in de Voorstraat. De organisatie heeft al veel beeldmateriaal kunnen verzamelen, maar hoopt ook nog tastbare spullen te verkrijgen. Men doet dan ook een oproep aan mensen die nog spullen hebben, bijvoorbeeld van het Rode Kruis, om deze voor een weekje beschikbaar te stellen. Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Al ruim een jaar is de organisatie in Oude-Tonge bezig met de voorbereidingen voor de herdenking. Normaliter is deze in handen van de Oranjevereniging. Op verzoek van de gemeente is deze keer de samenwerking gezocht met de Dorpsraad en de eilandelijke ambassadeurs van de watersnoodherdenking. “Vorig jaar zijn we al bij elkaar gekomen”, vertelt Wim Harteveld, de voorzitter van de Oranjevereniging. “Samen met Ada Overwater, Sandra Bouwer en Hugo Verwey, namens de gemeente, Ben Musters van de Dorpsraad en Jaap van Nieuwenhuizen, één van de ambassadeurs, hebben we een organisatiecomité gevormd en ons ingezet voor een mooi programma. Ook de scholen zijn er weer bij betrokken.

Het moet immers een herdenking worden voor jong en oud. Dit jaar zal naast burgemeester Ada Grootenboer-Dubbeldam, de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit aanwezig zijn”. Herinneren en bedanken “We hebben dit jaar wat groter uitgepakt, omdat het 65 jaar geleden is, maar ook omdat er nu nog veel nabestaanden en overlevenden zijn, die de ramp hebben meegemaakt en hun verhaal kunnen doen”, voegt Jaap van Nieuwenhuizen er aan toe. “Wij willen hen met deze herdenking laten weten, dat we hun omgekomen dierbaren niet zijn vergeten. Daarnaast is het nu nog mogelijk om een eerbetoon te brengen aan allen die hebben geholpen in de nadagen van de ramp. Mensen

die anderen gered hebben of hebben meegeholpen met het ruimen van het puin en de wederopbouw. Nationaal en internationaal. Maar ook de moddermeisjes, de militairen en alle mensen die hun huis openstelden om dorpsgenoten op te vangen, die geen dak meer boven hun hoofd hadden. Het is nu de tijd om hen te eren en nogmaals te bedanken”. Programma “We hebben er echt een programma voor en door de dorpsgenoten van willen maken”, laat Ben Musters weten. “Er is eerst een herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk, waarbij iedereen welkom is. Tijdens de dienst zal Ina Mackloet haar persoonlijke herinneringen voorlezen. Ook zijn er muziekmomenten, door Rinus Verhage op orgel en Marlotte van ‘t Hoff met zang. Na dit onderdeel gaan we in stille tocht naar de begraafplaats aan de Heerendijk. Op de begraafplaats zal Jaap Smit spreken en zullen diverse kransen worden gelegd. De muzikale begeleiding is in handen van Henk Braber op trompet. De herdenking wordt afgesloten met een koffiemoment in de (nieuwe) Lely. Op de Kaai zullen deze hele dag een tiental grote foto’s te zien zijn, die de ramp in en rondom ons dorp in beeld brengen. We

raden iedereen aan om een kijkje te gaan nemen.” Tentoonstelling Zoals vermeld, is er ook een tentoonstelling samengesteld. Deze is ingericht in de pastorie aan de Voorstraat. De tentoonstelling bestaat uit heel veel beeldmateriaal, wat is verkregen van zowel dorpsgenoten als van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Ook is er een touchscreentafel, waarop foto’s te zien zijn. Toch hoopt de organisatie ook nog wat tastbare spullen, als spades, rieken en overig gerei binnen te

krijgen van mensen die dit voor een weekje willen afstaan. Er is destijds veel uitgereikt door het Rode Kruis en men hoopt dat daar nog wat van aanwezig is. Wie wat beschikbaar heeft, kan contact opnemen met Ben Musters via ben@dorpsraadoudetonge.nl of 06-46635173. De tentoonstelling is op 1 februari geopend van 11.00-17.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur. Daarna is deze tot en met 9 februari dagelijks te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Op zondag 4 februari is de pastorie gesloten.

Programma 1 februari Oude-Tonge Herdenkingsdienst Hervormde Kerk:

9.30 uur: Inloop en ontvangst; 10.00 uur: Welkom door Wim Harteveld; 10.05 uur: Muziek en stiltemoment; 10.10 uur: Toespraak door burgemeester Ada Grootenboer; 10.15 uur: Persoonlijke herinnering door Ina Mackloet; 10.25 uur: Muziekmoment; 10.30 uur: Einde herdenkingsdienst en opmaken voor stille tocht.

Herdenking op de begraafplaats Heerendijk

10.35 uur: Stille tocht naar begraafplaats Heerendijk; 10.45 uur: Welkomstwoord door Wim Harteveld; 10.50 uur: Gedichten voorgedragen door kinderen van Christelijke basisschool De Bron; 10.55 uur: Toespraak Commissaris van de Koning, Jaap Smit; 11.05 uur: Kranslegging door burgemeester Ada Grootenboer en de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit; 11.10 uur: één minuut stilte; 11.11 uur: Krans- en bloemleggingen; 11.20 uur: Wandeling langs de graven; 11.30 uur: Koffiemoment in hotel-restaurant De Lely, Kaai 16.


Varia

DINSDAG 9 JANUARI 2018

KijkbijdeBoer komt eraan

23

Dressuur Oostmoer STAD AAN ‘T HARINGVLIET - Hieronder volgt de uitslag van de dressuurwedstrijd voor pony’s, proeven F3 en F4, gereden op zaterdag 6 januari in Manege Oostmoer, Oostmoersedijk 2a te Stad aan ‘t Haringvliet. Voor deze proeven dient een minimaal aantal punten behaald te worden van 210. Proef F3. Robine v. Burg, Sproet, 235 pnt; Edy de Rover, Magic M, 233 pnt; Susanne v. Brussel, Sonja, 226 pnt; Daphne Abresch, Gabanna, 226 pnt; Lieve Pabbruwee, Kelly, 217 pnt. Proef F4. Julia v. Beusichem, Gabanna, 240 pnt; Ymke v. Laere, Doddle, 239 pnt; Nikita Goemaat, Rody, 234 pnt; Ilse v. Loo, Doddle, 233 pnt; Caroline Bouwmeester, Doddle, 233 pnt; Nienke Jordaan, Gabanna, 222 pnt; Floortje v.d. Tol, Balou, 221 pnt; Danique Hagoort, Magic M, 221 pnt.

Winterprogramma 2018 De Motte MIDDELHARNIS - De historische vereniging De Motte heeft ook dit jaar weer boeiende dingen op het programma staan. Op woensdag 17 januari, dinsdag 6 februari en dinsdag 13 maart vinden de lezingen van het winterprogramma plaats. Tijdens ieder van deze lezingen neemt een spreker de aanwezigen mee in een onderwerp dat iets van doen heeft met de geschiedenis en/of archeologie van Goeree-Overflakkee. De onderwerpen van dit jaar zijn:

kamer voor paleontologie en archeologie Alle lezingen worden gehouden in het Oude Raadhuis, Raadhuisstraat 1. Vanaf 19.30 uur kan men binnenlopen en een kopje koffie nuttigen. Om 20.00 uur starten de lezingen. Voor leden van De Motte is de entree gratis. Ook niet-leden zijn van harte welkom! Van hen wordt een kleine bijdrage van € 3,gevraagd.

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

GOEREE-OVERFLAKKEE - De voorbereidingen voor KijkbijdeBoer zijn in volle gang. Op 2 april (Tweede Paasdag) zetten agrarische bedrijven op Goeree-Overflakkee hun deuren open. Onder hen zijn akkerbouwbedrijven, melkveebedrijven, een manege en twee molens. Het is niet alleen kijken, er zijn ook verschillende activiteiten. Kortom, een leerzaam uitje voor jong en oud. Meer informatie over editie 2018 vanaf half februari op kijkbijdeboer.nl. (Foto: Archief Eilanden-Nieuws)

ONBETWIST DE APK-SPECIAL

17 januari: De Tweede WereldoorONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! log op Goeree-Overflakkee 6 februari: De familie Van Aerssen van Sommelsdijck 13 februari: De Noordzee als schatAPK ZOALS HET BEDOELD IS

Succesvolle Decemberactie Goudsmid afgesloten

Christelijk nieuwsblad op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

Stand van zaken Droomfonds

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,48 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Martijn de Bonte, tel. (0187) 471022 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl

Abonnementen vrijdageditie

Abonnementsprijs: € 37,50 per jaar; Postabonnement: € 97,50 per jaar; Alleen vrijdag postabonnement: € 72,50 per jaar; Digitaal abonnement: € 29,50 per jaar.

MIDDELHARNIS - Heel de decembermaand konden de mensen een formulier inleveren bij De Goudsmid om kans te maken op een prachtig sieraad uit de Rosa Di Luca collectie. Inmiddels is de actie afgelopen en is de laatste winnaar bekend. Mevrouw Van de Boogert uit Middelharnis was de laatste winnaar van 2017. Ook haar reactie was: “Ik win nooit wat” en ze was heel verrast met de door haar gewonnen prijs. Daar er vele honderden mensen in de decembermaand een formulier bij De Goudsmid hebben ingeleverd, kunt u er op rekenen dat De Goudsmid de Decemberactie aan het einde van 2018 weer zal herhalen. Houd u deze krant goed in de gaten, want er zullen in 2018 nog vele acties volgen! “De Goudsmid is toch de man die van winkelen een feest maakt”.

Opzeggingen schriftelijk vóór 30 november Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING NL16 INGB 0000167930 Rabobank NL59 RABO 0342001108

Nieuws uit de gemeenteraad

Lid NNP Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


De regio heeft iets te vieren!

Er gaat iets moois gebeuren binnen de makelaardij.

Tanis Makelaardij slaat een nieuwe

kelijke courtage. En u wilt continu

weg in. Met de komst van Martijn

op de hoogte gehouden worden

Akershoek als partner halen we

van de vorderingen. Maar meer

jarenlange kennis en ervaring

nog: u wilt er zeker van zijn dat uw

in huis. Hiermee worden we koploper als full-

huis het bedrag oplevert dat het écht waard is.

service makelaar op Goeree-Overflakkee en

Daar komt een eerlijke partij bij kijken. Voortaan

Voorne-Putten. En dat gaat ú merken. Want u bent

heten we Tanis & Akershoek Makelaardij. Om u zo

gebaat bij een snelle verkoop tegen een aantrek-

nóg beter van dienst te kunnen zijn. Aangenaam.

B E L 0 8 8 - 4 9 6 9 3 0 0 | W W W. TA N I S A K E R S H O E K . N L

Eilanden-Nieuws 9 januari 2018  
Eilanden-Nieuws 9 januari 2018  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Advertisement