Page 1

Woensdag 6 mei 2015

8406

EilandenNieuws fietstocht op 20 mei

3

Inspiratiecentrum officieel geopend

13

2B heropent in New York stijl

20

De vrijheid gevierd

Ruiten ingegooid MIDDELHARNIS - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn de ruiten ingegooid bij de tabakswinkel op D’n Diek. Niet alleen de winkelruit sneuvelde, ook de ramen op de eerste etage waren kapot. De politie heeft de zaak in behandeling. Tips kunnen worden doorgegeven door te bellen naar 09008844.

Dorpswandeling MIDDELHARNIS - Op zaterdag 16 mei organiseert de bibliotheek een wandeling langs verborgen historische plekjes in Middelharnis en Sommelsdijk. De wandeling, onder leiding van gids Bertrand van den Boogert, voert langs een aantal markante plaatsen en gebouwen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en wordt afgesloten met een hapje en drankje. De tocht begint om 13.00 uur in de bibliotheek, deelname kost € 5,-.

Er waren veel mensen op de been om de herdenkingsvluchten bij te wonen. 

De flypast van de Spitfire en de Lancaster bommenwerper was een hoogtepunt. Stipt op tijd vlogen de toestellen over het centrum. Als het indrukwekkende geluid van de vliegtuigen dichterbij komt, wordt er gezwaaid met plastic vlaggetjes met de Hollandse driekleur. Presentator Ab van der Valk zegt: “Dit moeten we volgend jaar weer doen.”

De doden herdacht

Zaterdag 16 mei 2015

DIRKSLAND

6

5

7

4

8 9 10

E

WE

G

JHE

IDS

3 ES

TE

RS

NIJ

DE

RW

EG

MM

WE

G

K

DIJ

IEV AA

EG

US

A EM LL EG W

K

EDIJ

ERS

EH

A

LD

E

PS

EG

PO

OT

OR

SW

ID

GR

DD

UI

ZU

SEWEG

HO

OU

WEG

KR

NIE UW E WE ST ER LO O

G

ERS

OO

EG

J V E RW

VI

O

KR

EN

EN

K

EW

E

FD WE IJK G S

DIJ DS

EG

D

EG

V

EG

UI TD

AN

SW

E

EL

IJK

IN

EG

UD

K

W

O

RW

N WEG

IU

ALLE EINDE

TE WA

E AV

U

BE

SEWEG

H

ND

SM

EG

G

LA

FD

EG

NWE

W

W

SW

U

WES

PS

STEE

S

IEU

G

JI LLES WEG

WEG

D

WE

TN

NDSEWE

O

EG

R

DOR

D PA

OUDELA

EG

LENWEG

SW

WE

EN

NW

MO

O

LLE

KLAREBE E K S

VISSERSW

E

H

OK

KD

STE

EG

D

B

EG

IR

KW

EG

LW

D

KLINGENDAAL

17

RW

STE

E RWEG

KELDE

EE

G

EB

WE

AR

DIJK

KE

KLEPP KL

EESE

G

RS

E

DEL

HO

W

G

KS

MID

IJ

WE

FD

IN

N

IJK

ME

GOER

GROE

ED

D

Fietszomer special Goeree-Overflakkee VRI

KL

15

16

IN

HAVEN

11

12

HET FLAAUWE WERK

EG

HTER

NDSW

K AC

HO

DIJ

13 14

E

ZUI

D

PO L D

ER S EDI

Z U I D Z E E DIJ

JK

NS

K

I JK ZEED

18 OUD

ELA

ND

SE

WE

G

WEG

19

BOUWD

EERSTE

Zaterdag 2 mei was de eerste editie van het ‘Vier je Vrijheid festival’. Op het Vrijheidsplein staat een podium waar verschillende muzikanten een optreden verzorgen. Van Sempre Crescendo tot de drie dames in uniform van Bubbles and Boas. Die worden zoveel op de foto gezet, dat één van de dames verzucht: “We lijken Willem-Alexander en Maxima wel.” Het Beneden Zandpad, dat afgelopen

DEN BOMMEL - De Gereformeerde Kerk van Den Bommel bestaat 125 jaar. Tijdens een dankdienst van aanstaande zondag wordt hier aandacht aan besteed. De dienst begint om 10.00 uur. De voorganger is dhr. J. Anninga. Het interkerkelijk koor Jehosua uit Ooltgensplaats verleent haar medewerking.

keurig in pak en een groene baret op zijn hoofd, praat in de microfoon van een journalist. Op de robuuste trap naar D’n Diek genieten toeschouwers van de zon, een lekker drankje en een praatje met een bekende. Kortom: het bruist in Middelharnis.

R

De flypast van de vliegtuigen was één van de hoogtepunten van het Vier je Vrijheid festival.

zaterdag even Liberty Lane heette, staat vol met kraampjes. Het is mooi voorjaarsweer, voor de verkoopwagen met ijs staat een lange rij met mensen. Rondom de muziektent zit de mandenvlechter in het gras manden te maken, een vrouw schildert met blote handen een bloemenschilderij en een oudere dame in klederdracht maakt Zeeuwse babbelaars. Bij het Diekhuus staat een groene legerjeep, kinderen klauteren erop terwijl hun ouders het tafereel vastleggen. Iets verderop rijden miniatuurtanks door een landschap met een kerk en bomen. Volwassen mannen besturen de tanks met hun afstandsbediening. Ze trekken veel bekijks. Een veteraan,

ZE

Door Martijn de Bonte

Foto: Martijn de Bonte

HA

MIDDELHARNIS - Vijf vliegtuigjes vliegen in een ‘V’ over het centrum van Middelharnis, plotseling schiet er één opzij en vliegt weg uit de formatie. Het is de Missing man-formatie, een eerbetoon aan de piloten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Het Diekhuusplein, dat is omgedoopt tot Vrijheidsplein, staat vol met publiek, de trappen naar D’n Diek zitten tjokvol en ook in de Liberty Lane is het druk. Iedereen kijkt omhoog naar de felgekleurde vliegtuigen.

125 jaar kerk Den Bommel

IJ

K

NG

NOORDDIJ

M RE VL N O ESS ED E KE RI O

K

NOO

RD

DIJ

K

R

S T. C H

O O S T H AV E N D I J

W E S T H AV E N D I J K

NIEUWE-TONGE - “Het gevaar van zeventig jaar vrijheid is gewenning. Juist na zoveel jaar moeten de doden worden herdacht.” Dat zei raadslid Van Alphen tijdens zijn toespraak op de begraafplaats van Nieuwe-Tonge. Staand naast het graf van Jacob Arij Verolme stond hij ook stil bij de andere oorlogsslachtoffers die het dorp betreurt. Op 13 mei wordt er een paneel onthuld met daarop de namen van deze personen.

ST

RIST

OFFELDIJK

K ON

WA A

RDS

ED

IJK

20 mei 1e fietstocht K

IJ

LIE

OUDELAN

DS

E

D

VE

VR

OU

WE

IJK

U

E

IV

W

EG SW

R

TE

T

PI

E

KL

RD

SE

INKERLAN

DIJ

K

DSEW

O

LE

ND

D

IJ

K

IJK

NOO

RD

BOVEN OOST

LA

EG

DIJK

N

TILS

N

ED

SLAND

IJK

AND

BO

SI RL

E DIJK

KE

E

NOORDLANDSEDIJK

AA

M

N

DS

IN

LS

ESTRIJPSE DIJK

D

KL

TI

SED

ZU

ID

DER

DI

JK

POL

WELL

NWEG

GREVELINGE

SE ZEEDIJK

OUDELAND

SEDIJK

ER

LAND

SE

DI

JK

OU

OO

DELA DSEDIJK N

STD

IJK

LA ND

ID

DE

ZU

OU

SE

JK

D

DO

I

TH

EE

SE

DI

JK

DIJK

AL

A

ZEELA

GO E ND S/ BR UG

K

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

Het raadslid noemde de namen van alle slachtoffers van de Tweede Wereldoor-

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Het graf van Verolme, met vooraan een portretfoto.  log. Plechtig klinken de namen op de stille begraafplaats. Van Alphen besluit zijn toespraak met het feit dat er steeds meer mensen van na de oorlog zijn. Om dat te kunnen blijven zeggen moeten we blijven gedenken. Arenda Evers

leest een gedicht voor, ze licht toe dat je de oorlog als jongere eigenlijk niet kunt beseffen. De dochter van Verolme legt een bos bloemen bij graf, daarna volgen er meer bloemen van verschillende mensen en organisaties. Tot slot

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Foto: Martijn de Bonte klinkt het Wilhelmus vers 1 en 7 op de begraafplaats: “Den vaderland getrouwe blijf ik tot in den dood.” Lees meer herdenkingsverslagen in de krant van as. vrijdag 8 mei.

Ladies Night

donderdag 21 mei

www.hameetemanwonen.nl

PS

D K

SUISSEN

G

MARIADIJ

Door Martijn de Bonte

Als de stille tocht bij het graf van Verolme aankomt, speelt het muziekkorps het lied ‘Wat de toekomst brenge moge, mij geleidt des Heren hand’. Van Alphen legt in zijn toespraak uit dat op de begraafplaats de geschiedenis van Nieuwe-Tonge voorbij trekt. “De fietsenmaker van de Molendijk, de koster die het gazon rondom de kerk zo netjes bijhield. De begraafplaats herinnert ons aan de mensen die we gekend hebben.”

R

IJ

meldt u nu aan: eilandennieuws.nl/fietszomer


MEUBELSTOFFEERDERIJ MEUBELSTOFFEERDERIJ

a Laur Ook voor het vakantie Laura Fun Openingstijden: Wegens Laura Laura Fun Fun stofferen van uw Watertoren 47 Dins - don - vrijdag Boezemweg 28 C Molendijk 110 bootkussens en 3247 CL Dirksland 3244 AN van 9.00 tot 16.30 uur 3255 MCNieuwe-Tonge Oude-Tonge caravankussens 06 - 502 121 09 van 27 april t/m 11 mei

GESLOTEN

(06) 50 zaterdag (06) 5021 2121 2109 09 van 9.00 tot 12.00 uur

Vrijdag 8 mei DIRKSLAND - Roofvispresentatie Willem Stolk. SVIK-kantine Philipshoofjesweg 57-a. Aanvang 20.00 uur. Zaterdag 9 mei STAD AAN ‘T HARINGVLIET - Muziek- en zangavond in Ned. Herv. Kerk. Anne Marie Huizer op panfluit, Piet Bechthum op orgel en meerdere fluitisten. Ds. H.J. Catsburg verzorgt de opening en sluiting. Aanvang is 19.30 uur, de kerk is open om 19.00 uur. DIRKSLAND - DVD-opname Urker Mans Formatie. Hervormde Kerk Dirksland. Aanvang 15.00 uur. Kaarten reserveren via www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06-25391903. OOLTGENSPLAAT - Taartenbakwedstrijd tijdens de rommelmarkt/verkoping van de Herv. Kerk. Opgeven kan bij Jacoline Groenendijk: 0187-630286. De markt wordt gehouden op het plein voor de kerk. OUDDORP - Rommelmarkt WFB. Aanvang 8.00 uur op het terrein van de vereniging aan de Hofdijkseweg. OUDDORP - Voorjaarsmarkt bij fam. Tanis, Hazersweg 56. Voor het fonds kerkbouw van de Hersteld Hervormde gemeente. Aanvang 9.00 uur.

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat uw naaimachine vakman sinds 1965

www.vlieto.nl

HUSQVARNA Sapphire

Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222

Betere verlichting, meer handige mogelijkheden voor een perfect resultaat ! De ideale machine voor de veeleisende naaister.

Zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Van der Made

Langeweg 24 Middelharnis 0187-487181

voor vakman en doe-het-zelver nu ook op dinsdag geopend

Dinsdag 12 mei OUDDORP - Inloop De Boei in ‘De Overkant’, Dijkstelweg 33. Van 12.00 tot 16.00 uur. Deze middag: High Tea aangeboden en verzorgd door Erica Groenendijk van De SnoeONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! perij in Dirksland i.v.m. haar 5-jarig bestaan. www.deboeigo.nl Opgave voor de High Tea ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! kan via het emailadres info@deboeigo.nl. ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! GOEDEREEDE - Lezing over Klederdracht voor de Vereniging Vrouwen Rondom Goeree. Aanvang 19.30 uur. Verenigingsgebouw Oostdam.

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Zaterdag 16 mei OUDDORP - Hervormde Kerk. Uitvoering door het Holland koor o.l.v. Jan Quintus Zwart en met medewerking van: Ronald IJmker en ds. Kees van Velzen. Aanvang 17.00 uur. OUDDORP - Doopsgezinde Kerk aan de Dorpstienden. Een uurtje zingen van 19.30 tot 20.30 uur. OOLTGENSPLAAT - Repaircafé Ooltgensplaat geopend: elke derde zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 14.30 uur. Locatie: Fort Prins Frederik, Havendijk 16. DIRKSLAND - Familiefietsdag over de kop van Goeree. Start kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente. Inschrijven en starten kan tussen 9.30 en 11.30 uur. Opgave (niet verplicht) bij Leen Markwat, tel. 06-46173599 of l.markwat@jmservices.nl Donderdag 21 mei DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje. Korteweegje 30 (elke donderdagmorgen) van 9.00 tot 12.00 uur. Zaterdag 23 mei NIEUWE-TONGE - Inleverochtend voor rommelmarkt van de Hervormde Gemeente bij de schuur van familie Van Kempen, Oudelandsedijk 4A (de dijk volgen langs graanhandel Van Schelven), tussen 9.00 en 11.45 uur. Info: 06-16794189.

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84 OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

Dinsdag 26 mei OUDDORP - Inloop De Boei in ‘De Overkant’, Dijkstelweg 33. Vanaf 10.00 uur inloop. Deze middag: Lezing door (colon- en wondverpleegkundigen) Jacomien Tanis en Marieke Poldermans over diverse zaken die te maken hebben met (darm)kanker. www.deboeigo.nl Donderdag 28 mei DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje. Korteweegje 30 (elke donderdagmorgen) van 9.00 tot 12.00 uur.

Het geheim van een uitbundige bloei?

10 MEI ag Moederd n wij zegge niets...

• • • • • •

VROLIJKE ZOMERBLOEIERS ECHTE KWEKERSPOTGROND (OM)RUILSERVICE INPLANTSERVICE TURBO PLANTEN VOEDING TUIN TOTAALVOEDING

voor openingstijden zie

www.huyskweker-stouten.nl

n hui s ui t K w ek er s v a

MOEDERDAG KADO’S

voor al uw groot en klein moet u bij het KADOOTJE zijn Leuke tekstborden, Riverdale aanbiedingen en nog veel meer leuke moederdag Kadootjes. Facebook: Het Kadootje www.hetkadootjeouddorp.nl

HUYSKWEKER STOUTEN Oudendijk 1a | 4307 RZ Oosterland


WOENSDAG 6 MEI 2015

Nieuws

3

‘Het is nu tijd om op pad te gaan’

Promoteam gaat Goeree-Overflakkee aan de man brengen MIDDELHARNIS - Ze zijn aanwezig op Vlaggetjesdag en de TrekkerTrek, tijdens de GOClassic en andere grote publieksevenementen op het eiland, maar ze zijn ook een dagje in diergaarde Blijdorp, bij Concert at Sea en op de Seniorenbeurs: acht tot twaalf enthousiaste promotors van Goeree-Overflakkee. U kunt ze zowel op evenementen als beurzen tegenkomen op het eiland, in Rotterdam, in Utrecht en zélfs in Antwerpen. Ze vertellen over het eiland en delen duurzame tasjes uit met informatie én een zakje Kruukplaetjes om de smaak van Goeree-Overflakkee alvast te proeven. Het Promoteam ‘Goeree-Overflakkee op pad’ presenteert zich binnenkort aan de gemeenteraad. Vanaf 1 mei zijn de promotors actief.

Goeree-Overflakkee tegen en kregen te horen wat er allemaal zo aantrekkelijk is aan het eiland. Met het oog op dat laatste waren leerlingen van het voorbereidende groepje onlangs druk bezig met een elevator pitch: een korte gesproken tekst die mensen enthousiast moet maken om het eiland eens te bezoeken, hier te komen wonen en/ of te werken. Niet alleen bij onbekenden, huidige bezoekers en bewoners van Goeree-Overflakkee worden ook graag verder geïnformeerd over al het moois op/van het eiland. Gezinnen en senioren Is er daadwerkelijk interesse bij de aangesprokene, dan overhandigt het promoteam een tasje met daarin de Z-card en een lekkernij van het eiland. “In ruil voor hun naam en e-mail, zodat zij op de hoogte kunnen worden gehouden van interessante informatie over ons eiland qua recreëren, wonen en werken. We richten ons in de eerste plaats op gezinnen met jongere kinderen en vitale senioren.”

Tekst en foto Kees van Rixoort

De voorbereidingen zijn al enige tijd aan de gang. Wethouder ArendJan van der Vlugt is de initiatiefnemer vanuit het gemeentebestuur. “Eind vorig jaar zijn we gestart”, zegt Maureen van Leeuwen als projectleider vanuit Eilandmarketing. Zij nam een aantal leerlingen van de RGO, CSG Prins Maurits, Edudelta College en Albeda College onder haar hoede om het Promoteam ‘Goeree-Overflakkee op pad’ goed in de steigers te zetten. “Dit is een project van de overheid, het onderwijs en verschillende ondernemers. De gemeente en de ondernemers zijn cofinanciers. Het team is zo duurzaam mogelijk opgezet. Zo maakt het gebruik van elektrisch vervoer, in samenwerking met Zuidwester.”

Het Promoteam Goeree-Overflakkee. Vanaf begin 2015 is het groepje een aantal keren bijeen geweest en is er heel veel tot stand gekomen. Zoals een poster om mensen voor het promoteam te werven, een social mediaplan, een filmpje, een Z-card en een elevator pitch. De poster roept eilanders die spontaan, enthousiast, representatief, flexibel en gastvrij zijn op om zich aan te melden. “Ongeveer vijfentwintig mensen hebben gereageerd op de poster. Zij willen Goeree-Overflakkee aan de man brengen op evenementen en beurzen. Er zitten ook zestigers en een zeventiger bij.” Voor de goe-

de orde: het is vrijwilligerswerk. De mensen krijgen een herkenbare outfit en zijn verzekerd via de gemeente. Mijn eiland De leerlingen die alles hebben voorbereid - als maatschappelijke stage en ter invulling van de praktijkportfolio - hebben ook een Instagram-account opgestart (eilandgo). Ook via andere sociale media wordt er ruchtbaarheid aan het project gegeven. Alles onder het motto: ‘Goeree-Overflakkee, mijn eiland!’. De Z-card bevat een kaart van GoereeOverflakkee, een opsomming van alle

20 mei is de eerste Eilanden-Nieuwsfietstocht van dit seizoen

evenementen in 2015 en zes hotspots waar je in ieder geval geweest moet zijn: Ouddorp, Stellendam, Middelharnis, Oude-Tonge en omstreken, de Brouwersdam en Galathese haven. Van Leeuwen: “De leerlingen hebben aangegeven welke informatie in de Z-card moet komen. Die informatie hebben ze zelf verzameld bij o.a. de VVV.” De Z-card bevat ook kortingsbonnen van ondernemers. Op 2 mei was het promoteam voor het eerst actief. Bezoekers van het Inspiratiecentrum op de Brouwersdam, dat die dag feestelijk werd geopend, kwamen de promotors van

Dat Goeree-Overflakkee wat meer naams- en plaatsbekendheid mag krijgen en dat het imago nog wel een impuls kan gebruiken, is duidelijk. Niet voor niets is Eilandmarketing een speerpunt van de gemeente en zijn er tal van ondernemers en organisaties druk bezig om het eiland, nabij metropolen als Rotterdam en Antwerpen, op de kaart te zetten. Het Promoteam ‘Goeree-Overflakkee op pad’ past daar naadloos bij. Zowel Arend-Jan van der Vlugt als Maureen van Leeuwen kijken terug op een positief voorbereidingsproces. “Het idee is met veel enthousiasme ontvangen en het resultaat is zeer goed! Het is nu tijd om op pad te gaan.”

Zwemtrainer stapt in het huwelijksbootje

De Eilanden-Nieuwsfietstocht staat ook dit jaar weer onder auspiciën van het bekende duo Jaap van Nieuwenhuijzen en Hans Bruggeman. Door de zomer heen zullen er verschillende van deze tochten, verdeeld over het eiland, worden gehouden. De bedoeling is om met dit evenement ‘de streek in het zonnetje te zetten’ en zoveel mensen te laten genieten van het veel schoon dat het eiland te bieden heeft. Tijdens de tocht zullen er onderweg weer verschillende stopplaatsen zijn bij bedrijven waar men kan rondkijken of iets kan eten.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op woensdag 20 mei zal in het kader van de - inmiddels traditionele - Eilanden-Nieuws fietszomer weer de eerste tocht worden gereden. Het blijkt dat deze fietstocht ieder jaar meer deelnemers trekt en het evene-

ment voorziet in een behoefte. De eerste tocht vertrekt deze keer vanaf De Staver in Sommelsdijk. De vertrektijd is 13.00 uur en vanaf 12.30 uur wordt er verzameld. Het blijkt dat het evenement duidelijk in een behoefte voorziet, omdat er ieder jaar zich meer deelnemers aanmelden.

Het slot van de fietstocht is weer bij De Staver, waar de deelnemers voor € 9,95 een etentje krijgen aangeboden. De kosten voor de tocht bedragen € 7,- (hiervan wordt de verzekering betaald en een deel van het bedrag is bestemd voor een goed doel. Dat is deze keer het Streekmuseum in Sommelsdijk.

DIRKSLAND - Op vrijdag 1 mei is Bastian Zoon, de trainer van ZV de Gooye, in het huwelijksbootje gestapt met Nienke. Toch lag er al eerder een bootje klaar in het zwembad. In het geheim werd er tijdens de training een opblaasboot het zwembad in gedragen, gevuld met hartjesballonnen. Halverwege de training verdwenen alle zwemmers naar de kleedkamer. Ze kwamen terug met waterpistolen, de boot werd te water gelaten en Bastian en Nienke sprongen er onder luid gejuich in. Er werd een lied gezongen waarin het aanstaande bruidspaar opdrachten kreeg. Tot slot peddelden ze onder een waterboog naar de overkant om daar de cadeaus in ontvangst te nemen. Bastiaan en Nienke waren blij verrast door de actie en iedereen had veel plezier om dit aanstaande bruidspaar.


4

WOENSDAG 6 MEI 2015

Hoera, Lieke heeft een zusje!

Nina Mariët de Jong We noemen haar

Nina

Nooit verwacht dat mijn afscheid als melkboer uit Oude-Tonge gepaard zou gaan met zoveel (media)aandacht, gevarieerde cadeaus en warme belangstelling. Wat een mooie herinneringen. Ik wil jullie hier, ook namens mijn vrouw Marian, heel hartelijk voor danken. Wij wensen jullie het allerbeste toe! Klaas Hagens

Geboren op 22 april 2015. Iwan en Carolien de Jong Oosterweg 18, 3253 BT Ouddorp

Met grote blijdschap en dank aan God, geven wij u kennis van de geboorte van onze zoon en ons broertje

Benjamin Thomas Mathijs

Benjamin

Met diepe droefheid geven wij u kennis dat door de Heere, na een liefdevolle verzorging in ‘Ebbe en Vloed’, is weggenomen onze lieve zorgzame moeder, oma en overgrootmoeder

JANNETJE MARIA OVERBEEKE-KREEFT

weduwe van Leendert Cornelis Overbeeke in de leeftijd van 89 jaar. Sieni (in liefdevolle herinnering)

is geboren op 30 april 2015 om 16:18 uur

Marius (in liefdevolle herinnering)

Peter en Petra Nieuwpoort-Hameeteman Thom, Anneline, Lisette, Mathijs

Jaco en Johan Hank en Caroline Janniene en Pim Fien Mathijs en Lisa Marie

Marijkeweg 20, 3253 BP Ouddorp

Op D.V. 9 mei 2015 zijn onze lieve ouders en opa en oma

Klaas van Dam & Jannie van Dam-Mierop 40 jaar getrouwd! We willen ze van harte feliciteren en wensen ze nog vele gelukkige jaren toe! Veel liefs van jullie kinderen en kleinkinderen Marijkeweg 24, 3253 BP Ouddorp

1 mei 2015 Zorgcentrum ‘Ebbe en Vloed’, Oude-Tonge Correspondentieadres: J. Kooijman, Kerkdreef 9 3257 BH Ooltgensplaat De begrafenis heeft plaatsgevonden op dinsdag 5 mei op de algemene begraafplaats te Ooltgensplaat. Met diepe droefheid geven wij u kennis, dat de Heere uit onze familiekring heeft weggenomen onze geliefde zus, schoonzus en tante

JANNETJE MARIA OVERBEEKE-KREEFT

weduwe van Leendert Cornelis Overbeeke in de leeftijd van 89 jaar. Wij wensen de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe om dit verlies te dragen. Lies (in liefdevolle herinnering) Marie en Piet Joop en Wijna Adrie en Pia Elly en Rinus

En nu blijft geloof, hoop en liefde, deze drie; doch de meeste van deze is de liefde. 1 Korinthe 13 vers 13 Op D.V. vrijdag 8 mei hopen onze lieve ouders, opa en oma, zus en zwager

Jan de Witte en Ada de Witte-de Munck te gedenken dat ze 45 jaar geleden in het huwelijk zijn getreden.

Wij wensen dat de Here hen nog lang voor elkaar en voor ons wil sparen. Michel en Jowien Svinthe en Ole Annelies en Edwin Elianne en Tamara Martien en Nikita Mitch en Jordy Els Psalm 4:9b 4 april was voor ons een onvergetelijke dag! Samen met onze kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden mochten we vieren dat we 40 jaar getrouwd waren. We willen iedereen hartelijk bedanken voor de kaarten, bloemen en persoonlijke gelukwensen die we ontvingen. Henk en Coby Klem-van Kempen

Neven en nichten 1 mei 2015

Hoed mijn ziel, en red z’ uit noden, Maak mij niet beschaamd, o HEER’; Want ik kom tot U gevloden. Psalm 25:10a Bedroefd zijn we, nu we afscheid hebben moeten nemen van onze geliefde broer, zwager en oom

LEENDERT ADRIANA BOM Ooltgensplaat 30 mei 1943

Leiden 2 mei 2015

Sterke de Heere zijn vrouw, hun kinderen en kleinkinderen en ook ons in dit grote verlies. Nieuwolda: C.A. Bom F. Bom-van Drongelen Sommelsdijk: S.M. Nipius-Bom K.J. Nipius Nieuw-Beijerland: A. Bom M. Bom-de Rooij neven en nichten Correspondentieadres: Voorstraat 10, 3245 BH Sommelsdijk

Na een kortstondig ziekbed is overleden onze lieve en zorgzame moeder, schoonmoeder en oma

CHRISTINA TAMBOERVAN DEN NIEUWENDIJK weduwe van Leendert Tamboer

geboren 24 maart 1921

overleden 3 mei 2015

Bedroefd, maar dankbaar wat zij voor ons allen betekend heeft, delen wij u mede dat na een liefdevolle verzorging in ‘De Vliedberg’ de Heere uit ons midden heeft weggenomen mijn geliefde zuster en onze tante

NEELTJE WILLEMPJE KLEIJN in de leeftijd van 86 jaar. Sterke de Heere ons in dit verlies.

Sommelsdijk: Leo Tamboer Janine en Pieter Middelharnis: Bas Tamboer Joke Wessel Annemarie HazenbergTamboer Jan Hazenberg Woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh, Sommelsdijk Correspondentieadres: Prins Bernhardlaan 117 3241 TA Middelharnis De afscheidsdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op donderdag 7 mei om 13.00 uur in rouwcentrum ‘Media Vita’, Westelijke Achterweg 3 te Middelharnis. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats ‘Vrederust’ te Middelharnis.

M. van Splunder-Kleijn neven en nichten 2 mei 2015 Zorgcentrum ‘De Vliedberg’ kamer 105-3 Correspondentieadres: Fam. M. van Splunder Dorpsweg 6, 3253 AM Ouddorp De rouwdienst voor familie en belangstellenden, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op D.V. donderdag 7 mei om 10.00 uur in de zaal van ‘De Vliedberg’, Vliedberglaan 100 te Ouddorp. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden om 11.15 uur op de Algemene Begraafplaats te Ouddorp. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in de zaal van ‘De Vliedberg’. ~ Geen bloemen ~

Gelegenheid tot condoleren na de begrafenis in ‘Media Vita’. Als u geen rouwkaart heeft ontvangen, dan vragen wij u deze advertentie als zodanig te beschouwen. Na een lange periode waarin wij hulp en ondersteuning gaven, hebben wij afscheid genomen van mevrouw

S. TAMBOER

Wij zijn er naar toe gegroeid. Desondanks is het afscheid nemen voor ieder van ons moeilijk. Op 3 mei 2015 is onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en “ouwe oma” overleden.

Johanna Christina Bal - van den Berge ~ Anna ~

Wij wensen Leo, Bas, Joke, Annemarie, Jan en Janine en Pieter veel sterkte. Adrie en Gerda Kievit Rien, Patricia en Marieke Henk, Wilma en Jacquelien

Enige en algemene kennisgeving De Heer is mijn herder. Psalm 23 Bedroefd, maar dankbaar voor wat zij voor ons gedaan en betekend heeft, geven wij u kennis dat de Heere uit ons midden heeft weggenomen onze lieve zorgzame moeder, schoonmoeder en allerliefste oma

ELIZABETH sinds 25 juli 2001 weduwe van Jacob Arij Koole in de leeftijd van 71 jaar. Sommelsdijk: Leen en Anita Sjaak Wim Eva Oude-Tonge: Lia en Kees Lonneke Daan Sommelsdijk: Wilma

(in liefdevolle herinnering)

Oude-Tonge: Kees Oud-Beijerland: Jaco en Annelies Julian Emma 22 april 2015 Correspondentieadres: Emmastraat 33, 3255 BD Oude-Tonge Overeenkomstig haar wens, heeft de begrafenis in besloten kring plaatsgevonden.

sinds 21 november 2005 weduwe van Simon Bal Zij werd 99 jaar. Sommelsdijk: Middelharnis: HardinxveldGiessendam:

Atie en Richard Piet en Tonny Leo en Janny Kleinkinderen Achterkleinkinderen

Zorgcentrum “Geldershof ” Correspondentieadres: P.A.E. Bal Jan Steenlaan 4 3241 AE Middelharnis Gelegenheid tot condoleren donderdag 7 mei 2015 van 13.30 tot 14.30 uur in de aula van zorgcentrum Geldershof, Poldersweegje 2 te Dirksland. Aansluitend zal de crematieplechtigheid om 16.00 uur gehouden worden in crematorium De Ommering, Oprelseweg 3 te Spijkenisse. Na de plechtigheid is alsnog gelegenheid tot condoleren in het crematorium. Voor de vele blijken van belangstelling die wij van u mochten ontvangen na het overlijden en bij de begrafenis van onze lieve zorgzame vader, schoonvader, opa en overgrootvader

KOMMER JOHANNES STANDER betuigen wij u onze welgemeende dank. De wijze waarop u met ons hebt meegeleefd, zowel persoonlijk als schriftelijk, heeft ons erg goed gedaan. Kinderen, klein- en achterkleinkinderen Mei 2015


WOENSDAG 6 MEI 2015

5

Bikkelen tijdens Kids of Steel Run

DA N K B E T U I G I N G Het heeft mij goed gedaan zoveel medeleven en belangstelling te hebben ontvangen na het overlijden van mijn lieve, zeer zorgzame vader

JOHANNES DEN OUDEN Uw medeleven is mij tot steun geweest. Langs deze weg wil ik u mijn hartelijke dank betuigen. In het bijzonder gaat mijn dank uit naar ds. A. van Wijk voor het leiden van de rouwdienst en het bezoeken van vader thuis en in het ziekenhuis. Ouderling Ju voor de pastorale begeleiding en het afsluiten van de begrafenis. Ook bijzonder dank aan de familie Ju, familie Sluiter en mevrouw Van Laren voor de vele steun en hulp die ik, maar ook vader in zijn leven, van u mocht ontvangen. Ook dank ik dokter Baelde voor zijn betrokkenheid en inzet. De buren worden hartelijk dank gezegd voor hun hulp, de brandweer Herkingen en het ambulancepersoneel voor hun inzet. Tenslotte Begrafenisverzorging Van Wageningen voor de correcte begeleiding en uitvoering van de begrafenis.

Uw laatste wensen in goede handen

Arie den Ouden Herkingen, mei 2015

0187- 601166 Dag en nacht bereikbaar

www.kievit-uitvaart.nl Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant

da n k b e t u i g i n g Voor uw belangstelling en medeleven betoond na het overlijden van mijn geliefde man, vader en onze opa

johannis haameete

OUDDORP - Als een soldaat onder het net door ‘tijgeren’, van een zeephelling afglijden, over muren heen klimmen en over een evenwichtsbalk lopen. Dat waren een paar van de opdrachten tijdens de Kids of Steel Run afgelopen vrijdagmiddag. Het evenement maakte onderdeel uit van de opening van het Inspiratiecentrum Brouwersdam. Er deden zo’n tachtig kinderen mee met het evenement. Op zaterdag was het Inspiratiecentrum heel de dag geopend voor publiek en konden bezoekers kennis maken met lokale producten op de streekmarkt.  Foto: Hans Villerius

Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

Scouting ontmoet veteraan

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

betuigen wij u onze oprechte dank. In het bijzonder bedanken wij: - Team van ‘De Vliedberg’, Thuiszorg Cura Mare te Dirksland, bezoekers en verzorgenden ‘t Reginahof te Dirksland voor de goede verzorging en begeleiding. - Dr. A. Baelde voor de medische zorg. - Dhr. A. Dubbeld voor het leiden van de rouwdienst en kerkenraad, in het bijzonder ouderling C. Adriaanse, voor de bezoeken en het afsluiten van de condoléance. - Begrafenisverzorging J. van der Slik en medewerkers voor de correcte begeleiding en uitvoering van de begrafenis. Bovenal dank aan de Heere, Die ons tot hiertoe heeft geholpen. M. Haameete- van ‘t Geloof Kinderen en kleinkinderen

Uitvaartverzorging M.H. van de Ven Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Dag & nacht bereikbaar Uitvaartcentrum Media Vita M.H. van de Ven Theo Struik W. Buijs

T. 0187-642428 0187-486962

Administratieadres: Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

M. 06-53112979

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

Dirksland, mei 2015

UITVAARTVERZORGING

P. MANS WEESPAD 34, 3257 KK OOLTGENSPLAAT

TELEFOON: (0187) 631336 B.G.G. 06 53448384 INFO@MANSUITVAARTVERZORGING.COM WWW.MANSUITVAARTVERZORGING.COM

Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf op Goeree-Overflakkee. • Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.

GOEDEREEDE - Scouting Goedereede is de afgelopen tijd bij verschillende activiteiten aanwezig geweest. Zo waren de scouts dinsdag 5 mei aanwezig in Goedereede. Door de harde wind, werd de ceremonie van het hijsen van de vlag verplaatst naar Oostdam, waar ook oorlogsveteraan Bill Knapp aanwezig was. Na afloop mochten de scouts met Mr. Knapp op de foto. Hij genoot zichtbaar van zijn aanwezigheid bij de scouts en na afloop vertelde hij dat hijzelf als 5-jarige jongen al lid was van de scouting.

Workshop Natuurfotografie

GOEREE-OVERFLAKKEE - Fotograferen met een spiegelreflexcamera kan iedereen. Elke camera heeft tenslotte een automatische stand. Maar wilt u het maximale uit uw apparatuur halen, dan zult u toch moeten leren ‘spelen’ met de handmatige instellingen. En daarvoor is enige basiskennis nodig. Door bijvoorbeeld verschillende standen te gebruiken bij diafragma en sluitertijd kunnen er mooiere resultaten geboekt worden. “En hoe mooier uw foto’s, hoe meer plezier u beleeft aan uw hobby!” aldus Jan Baks die op de zaterdagochtenden 16 en 30 mei SOMMELSDIJK - Zaterdag 9 mei is de laatste een workshop natuurfotografie gaat verzorgen. RealTime-avond van het seizoen. Dhr. B.S. van Groningen zal met de aanwezigen nadenken over De deelnemers gaan naar buiten en fotograhet thema: ‘Beproeving of verzoeking’. De avond feren wilde orchideeën in een eigen heemtuin en maken een wandeling naar de duinen en begint om 19.45 uur, het adres is Langeweg 107 het strand. De volgende dingen komen aan Sommelsdijk. de orde: Wat is het verschil tussen JPEG en Raw? Alles over sluitertijd en diafragma. Wat Actie is scherptediepte? Hoe maak je een mooie foto RealTime bedankt de familie van Kempen uit waar je tekst in kan zetten voor een wenskaart? Nieuwe-Tonge. Ze hebben op Koningsdag een Voor iedereen voor wie fotografie meer betepatatactie gehouden voor de stichting. Het leverde kent dan alleen een “kiekje” maken. ruim 350 euro op! Volg RealTime ook op Facebook voor actuele Kijk voor meer informatie en om aan te melinformatie: RealTime jongeren. den op www.janbaks.nl.

Realtime Jongerenavond

Politie zoekt scharenmessenslijper MIDDELHARNIS - Op donderdag 30 april, rond het middaguur, is er een scharen- messenslijper actief geweest in de omgeving van het Rubensplein te Middelharnis. De politie wil graag in contact komen met deze persoon. Het gaat om een blanke man, tussen de 50 en 55 jaar oud en tussen de 1.80 en 1.85 cm. lang en heeft een fors postuur. Hij heeft grijs haar, en geen gezichtsbeharing. Op 30 april droeg de man een grijs met witte trui met patronen erin verwerkt. Wanneer er iemand is die informatie heeft omtrent deze persoon of bijvoorbeeld het voertuig waarmee deze persoon zich mogelijk verplaatst verzoekt de politie u zich te melden via het algemene politienummer 0900-8844 politie Middelharnis.

volg ons op TWITTER @dekrantvango vind ons op FACEBOOK facebook.com/eilandennieuws


6

WOENSDAG 6 MEI 2015

Nieuws

TrekkerTrek Familiedag 2015 op zaterdag 16 mei DIRKSLAND - Op zaterdag 16 mei wordt voor de zesde keer de TrekkerTrek Familiedag gehouden. De grootste krachtmeting van Goeree-Overflakkee. En ook nu weer georganiseerd door de afdeling Goeree-Overflakkee van Plattelands Jongeren EuroDelta. Deze editie belooft weer een groot spektakel te worden. Nog grootser dan voorheen en met activiteiten voor jong en oud, voor mannen én voor vrouwen!

natuurlijk ook veel te zien en te beleven. Zo is er om de dames te vermaken dit jaar een speciaal Vrouwenplein. In diverse kraampjes van Flakkeese ondernemers is van alles te vinden op het gebied van fashion, make-up, sieraden, lifestyle, food, planten en bloemen. En in een mini studio worden leuke fotoshoots gemaakt. Voor de kids is er een groot kinderdorp. In de kinderboerderij kunnen ze allerlei dieren van dichtbij bekijken of zelfs aaien. Er is een hindernisbaan. Crossfanaten kunnen zich uitleven op een quadbaan. Natuurlijk is er een springkussen. En nieuw dit jaar is de spectaculaire bungeetrampoline, waarmee je wel acht meter hoog kunt springen!

Nadat de eerste twee TrekkerTrek Familiedagen op een andere locatie op het eiland plaatsvonden, wordt de komende editie voor de vierde keer gehouden op en rond landbouwbedrijf De Wit, Philipshoofjesweg 77 te Dirksland. Met DeltaRent opnieuw als hoofdsponsor. TrekkerTrek is afkomstig uit Amerika. Daar organiseerden in de jaren ‘50 van de vorige eeuw farmers op het platteland onderling wedstrijden. Ze daagden elkaar uit zo veel mogelijk gewicht, dat tijdens het trekken telkens werd verhoogd, zo ver mogelijk weg te slepen. In 1977 is deze sport naar Europa overgewaaid en wordt de TrekkerTrek, ofwel Tractor Pulling, nu in heel Europa fanatiek bedreven. Op Goeree-Overflakkee wordt het

De TrekkerTrek Familiedag begint om 14.00 uur, met een openingstrek om 13.55 uur, en duurt tot 20.00 uur. Toegangskaarten kosten € 8,00 (vanaf 18 jaar) en € 4,00 voor 6- tot 18-jarigen. Tijdens TrekkerTrek is er veel te beleven voor jong en oud. evenement georganiseerd door de TrekkerTrek Commissie van de eilandelijke afdeling van Plattelands Jongeren Euro-Delta. Acht jongeren die hun schouders eronder zetten om ook dit jaar weer een knallend spektakel te maken van deze sport met landbouwtractoren.

Klassen De trekkers worden verdeeld in meerdere klassen: de standaard gewichtsklasse, oldtimerklasse, hobbysportklasse en bikiniklasse. Dit jaar is er voor het eerst ook een AgriSportklasse. Op twee geprepareerde wedstrijdbanen doen vanuit alle

Foto: Wilko van Dam regio’s maar liefst 160 deelnemers mee. Naarmate het spektakel vordert, zullen steeds zwaardere tractoren hun krachten tonen en zijn de banen het toneel van brullende motoren en zwarte rookpluimen! Tussen de wedstrijden door is er

De Pulling Party begint om 21.00 uur en om 02.00 uur is het feest afgelopen. Toegangskaarten voor de party kosten in voorverkoop € 10,00 en (indien nog voorradig) € 12,50 bij aankoop voor aanvang in de feesttent. Kijk alvast ook op: www.trekkertrekflakkee.nl.

Burgemeester geeft aftrap fase 2 ‘Hart van West’ MIDDELHARNIS - Met een hartelijk welkomstwoord aan de toekomstige bewoners ontvingen projectontwikkelaar Herkon B.V. en bouwonderneming Stout vorige week donderdagmiddag de kopers, en andere genodigden, in een partytent op de locatie waar fase 2 van start ging van bouwproject ‘Hart van West’. Terwijl buiten de tent de heipalen al geslagen werden, konden de toekomstige bewoners alvast met elkaar kennismaken en hield waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker een korte toespraak rondom de start van de bouw, waarvoor hij de officiële handeling verrichtte. Door Hans Villerius

Aan het begin van zijn toespraak memoreerde de burgemeester echter aan “degene die hier eigenlijk had moeten staan, die als portefeuillehouder bovenop dit project heeft gezeten en die hier ook de officiële starthandeling van de bouw verricht zou hebben: wet-

ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

Met de heggenschaar ging de burgemeester met enkele kinderen het lint te lijf om de toegang naar de bouwplaats te openen. 

Foto: Hans Villerius

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

APK ZOALS HET BEDOELD IS

houder Piet Koningswoud, die ons zo plotseling is ontvallen. Daarom neem ik vanmiddag zijn taak waar.” “Ongelooflijk blij” zei Lokker te zijn dat er in de gemeente weer gebouwd wordt. “En trots ben ik er ook op dat jullie het voor elkaar hebben gekregen dat dit bouwproject gerealiseerd kan worden. Dat was na de afgelopen crisisjaren, waar-

van we de gevolgen nog steeds ondervinden, geen vanzelfsprekendheid. Jullie hebben er keihard voor geknokt! Duidelijk is dat we anno 2015 niet meer op de klassieke manier aan de slag kunnen om zulke dingen te realiseren. Dat geldt ook voor de gemeente. Die kan niet meer op de hiërarchische wijze opereren, zo van: wij hebben ‘t voor het zeggen, maar moet als medepartij aan tafel plaatsnemen om dingen mogelijk te helpen maken. De bakens moeten worden verzet, anders mis je

de slag. Daarom kan ook de gemeente niet achterblijven en zal ook zij hierin risico’s moeten dragen. Samen - ontwikkelaars, bouwers én gemeente - zijn we verantwoordelijk voor het dorp. Je doet ‘t voor de mensen. Als college prijzen we ons gelukkig met een gemeenteraad die dit ook beseft en ons hierin ruimte biedt”, aldus Lokker, die richting de toekomstige bewoners overigens aangaf blij zei te zijn dat hij in dit bouwproject slechts een lint hoefde door te knippen. “Jullie moeten je por-

temonnee ervoor trekken en straks aan ons OZB gaan betalen, waarvoor alvast dank!” Na deze woorden was het tijd voor de officiële starthandeling en kreeg de burgemeester een heggenschaar in handen gestopt waarmee hij, samen met enkele kinderen die hier straks zullen gaan wonen, op deze voormalige Koninginnedag een oranjekleurig lint van tussen twee ballonnentrossen knipte en de weg naar de bouwplaats vrij maakte.


WOENSDAG 6 MEI 2015

Kernactiviteiten Thema-avond ‘kracht van gebed’

Bevrijdingsworkshop

Op 19 mei is er een thema-avond met spreker Cees Vork in gebouw ‘Bij de Bron’. De avond begint om 19.30 uur er is ook een boekentafel aanwezig. De toegang is gratis. Bij de Bron is te vinden aan de Voorstraat 25. Meer info: Ruud Kuijer 0625048576 of Ariëtte Hage 494911.

Bij Bakkerij Van Harberden in Melissant wordt ter gelegenheid van “Vier je vrijheid” een workshop gehouden. Deelnemers gaan aan de slag om Zweeds wittebrood, Wilhelmientjes en Oranje Tompoucen te maken. Inclusief koffie, thee, limonade en koekjes volgens recept uit de Tweede Wereldoorlog. Bakker van Harberden heeft verhalen rondom de oorlog en bevrijding verzameld die hij zal vertellen, zodat het verleden herleeft tijdens de workshop in daad, woord en smaak. Inschrijven voor de workshop is verplicht. Dit kan telefonisch via 0187-601619. De kosten zijn € 20,00 p.p. De avond begint om 19.00 uur. De bakkerij is te vinden aan de Julianaweg.

Lege flessenactie Amicitia In de maanden mei, juni en juli zullen de leden van Muziekvereniging ‘Amicitia’ lege statiegeld flessen gaan verzamelen voor de vereniging. Verschillende (jeugd)leden zullen langs de deuren gaan om de flessen bij u op te halen. U kunt de flessen ook zelf afgeven bij het muziekgebouw (Nijverheidsweg 3, Dirksland). In het gebouw staat een grote zak (big bag) waar u de flessen in kunt doen. Het gebouw is open op maandagavond (van 19.00 tot 21.15 uur) en op woensdagavond (van 18.15 tot 21.30 uur). Met het bedrag wat opgehaald wordt kan Amicitia onder andere nieuw instrumentarium aanschaffen.

Musical door In Touch

‘Laat alles wat adem heeft de Heer prijzen!’ Dit is een regel uit de musical ‘Jesus the One and Only’ die Gospelkoor In Touch gaat uitvoeren op zaterdag 30 mei 2015, in de Emmauskerk (Koningin Julianaweg 64, Middelharnis). Het concert begint om 20.00 uur, de deur gaat om 19.30 uur open. Kaarten kosten € ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! 7.50 in de voorverkoop en € 10,- aan ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! de deur. Ze zijn te koop bij Boekhandel van der Boom Sommelsdijk, Bruna Middelharnis of via de koorleden. Gospelkoor In Touch is een interkerkelijk gospelkoor en repeteert elke donderdag van 20.00uur APK ZOALS HET BEDOELD IS tot 22.00uur in de Exoduskerk in Sommelsdijk. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Voor meer info zie de website: www.gospelkoor-intouch. nl

Rommelmarkt Zaterdag 9 mei wordt de maandelijkse rommelmarkt gehouden in de Victoriahal van 10.00 tot 15.00 uur.

Moederdagcake voor Malawi Voor een waterpomp bij het weeskinderdorp dat gesteund wordt door de eilandelijke Stephanoswerkgroep worden voor Moederdag roombotercakes verkocht. Het gaat om een cake die door bakker Van der Spoel is gebakken en € 3,99 kost, met bon voor gratis bus A-H slagroom. In verband met een verkeerd opgegeven emailadres volgt hier nog een keer de adressen waar de cake besteld en opgehaald kan worden. In Goedereede kunt u bestellen bij Janita: janita.troost@kpnmail.nl, of via een briefje brengen op Bekaf 6. Uw bestelling kunt u ophalen op vrijdag 8 mei in de Levensbron van 16.00 tot 17.00 uur. In Stellendam via Claudia Grinwis: kagrinwis@ kpnmail.nl en die kunt u ophalen op vrijdag 8 mei Kerkhoflaan 16 tussen 16.00 en 17.30 uur. En in Ouddorp komen kinderen bij u aan de deur zaterdag 9 mei tussen 9.00 en 12.00 uur.

Uitslag verloting De uitslag van de verloting, georganiseerd door Gem. Zangvereniging Apollo en gehouden op Koningsdag is als volgt: 1. Insectenhotel 855 Geel; 2. Schroevenkoffer 909 Groen; 3. Wijnhouder 540 Geel; 4. Plantenbak met plant 944 Geel; 5. Houten kistje 753 Geel; 6. Schroevendraaierset 105 Groen; 7. Set Waxinelichten 520 Geel; 8. Amuseset 956 Geel; 9. Railway lantaarn 127 Groen; 10. Messenset + blok 796 Geel; 11. Blad met sierflesjes 695 Geel; 12. Rieten mand 393 Groen; 13. Handtas 203 Groen; 14. Boodschappentrolly 193 Groen; 15. Weekendtas 31 Geel; 16 Dienblad 827 Groen; 17 Tuinierkrukje 504 Geel; 18. Houten Plantenbak 398 Groen; 19. Reiskoffer 773 Geel; 20. Smoothie-maker 557 Geel; 21. Klok 828 Groen. Prijzen zijn af te halen bij Anja van Heemst, Gen. Snijdersstraat 24, 0187-651698.

Bevrijdingsconcert Zaterdag 9 mei wordt op de Mestkaai om 19.30 een concert gegeven met meerdere verenigingen uit Ooltgensplaat. Dit ter gelegenheid van het 70-jarige bevrijdingsjubileum. Oranjevereniging Ooltgensplaat brengt in samenwerking met diverse ‘Plaetse’ verenigingen een cultureel evenement. Optredens van gemengde zangvereniging Advendo,

7

een van de oudste koren van dit eiland, Just 4 Fun dat sinds 2004 niet meer weg te denken is uit het dorp, het wat minder bekende interkerkelijk koor Jehosua dat ondertussen ook al 26 jaar bestaat, Muziekvereniging W.M. van der Harst die al meer dan 40 jaar de activiteiten muzikaal ondersteund en niet te vergeten de dansgroep Dance4Girls van gymvereniging DOS een jonge groep meiden die danst op hippe muziek.

Rommelmarkt/ verkoping Zaterdag 9 mei is er weer een rommelmarkt/verkoping van de Hervormde Gemeente te Ooltgensplaat. Deze wordt ditmaal gehouden aan de Voorstraat vanaf de kerk. Voor de rommelmarkt zijn er weer diverse bruikbare spullen ingeleverd. Ook heel veel goede tweedehandskleding. Er wordt allerlei lekkers van de bakker verkocht, boerenkaas, Hollandse aardbeien en bloemkool, boeken oud en nieuw, (foto)kaarten, leuke cadeautjes en nog veel meer. Nieuw dit jaar zijn bakmixen en een kraam met bloemstukken (moederdagtip). Voor de kinderen zijn er diverse spelletjes en enveloppen trekken. Er is een terras waar u kunt genieten van een kopje koffie met taart of patat en snacks. Er zijn weer diverse prijzen te winnen met als hoofdprijs een leuk zitje voor twee personen voor in de tuin. De markt is van 9.30 tot 14.00 uur.

Uurtje zingen Zaterdagavond 16 mei kan er weer een ‘uurtje’ worden gezongen in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden. Aanvang 19.30 uur.

Snuffelmarkt Op vrijdag 15 mei wordt de jaarlijkse snuffelmarkt ronddom de Hervormde kerk van Ouddorp (Weststraat 2) weer gehouden. De verkoping zal zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Het volgende is er te koop: Tweedehands bruikbare spullen en boeken, vers gebakken wafels, gebakken vis, gebakken koekjes en cake, zelfgemaakte kaarten en diverse andere handgemaakte producten. Verder is er de kraam ‘met liefde gemaakt.

Deltawind en geld Vorige week hebben we in de krant laten weten dat de Bonussen bij Deltawind weggaan. Zelfs onze leden reageerden op dit grapje. Zes van de zeven windturbines op het Windpark Battenoert zijn van het merk Bonus. Andere bonussen kennen we niet. De 7 werknemer van Deltawind zijn in dienst van de coöperatie en krijgen allemaal een salaris, de 5 bestuurders van de coöperatie ontvangen een vergoeding, evenals de leden die bereid zijn in de stand te staan. En onze 1780 leden ontvangen rente op het bedrag dat ze aan de coöperatie hebben uitgeleend. In totaal heeft de coöperatie over het jaar 2014 € 230.000,- aan rente uitbetaald aan de inwoners van Goeree-Overflakkee. De eerste dertien jaren van het 26 jarige bestaan van Deltawind werd al het werk door vrijwilligers gedaan. Pas in 2002 werd personeel aangenomen. Toen Windpark Piet de Wit werd gerealiseerd nam de productie van stroom fors toe en kon de organisatie verder groeien. Op dit moment werken er 7 medewerkers, in 4,5 voltijdsbanen (fte’s). De inkomsten komen voornamelijk uit de verkoop

Coöperatie Deltawind Boezemweg 13X | 3255MC Oude-Tonge WWW.DELTAWIND.NL

Bingo in de Sperwer Zaterdag 9 mei is er bingo in de Sperwer 55. De aanvang is 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Kopje koffie/thee gratis.

van energie, kilowatturen (kWh). De windturbines en het zonnepark zijn goed voor zo’n 50 miljoen kWh per jaar. Naast de kosten voor personeel, organisatie en rentebetaling aan de leden gaan de meeste kosten zitten in de ontwikkeling van nieuwe windparken. Windpark Battenoert wordt nu gesloopt, in de plaats van de huidige 7 turbines komen er vier nieuwe, een investering van 18 miljoen euro. Daarnaast ontwikkelt de coöperatie (samen met coöperatie Zeeuwind) Windpark Krammer en de uitbreiding van het park Battenoert / Suyderlandt. Wanneer je als ondernemer een project wilt realiseren en naar de bank gaat voor financiering hiervan, vraagt de bank altijd hoeveel eigen vermogen je kunt inbrengen. Ons eigen vermogen bestaat voor een belangrijk deel uit de leningen van de leden. In ruil voor hun lening ontvangen de leden een goede rente. De rente is gemiddeld 6% en wordt mede bepaald door de wind, hoe meer het waait hoe meer rente. Over 2014 was de rente 5,34 %. Zo is de Coöperatie Deltawind gegroeid. Inmiddels hebben we bijna 1800 leden. Twee maal per jaar wordt iedereen uitgenodigd voor de ledenvergadering en legt het bestuur verantwoording af. Dat doen we zo omdat we een coöperatie zijn: van en voor de leden. Met als bonus op de ledenvergadering een gebakje bij de koffie.

Oliebollenverkoop Op zaterdag 9 mei a.s. organiseert het Roemenië Comité van de Hersteld Hervormde Kerk te Stellendam een oliebollenverkoopactie. Vanaf kwart over acht ‘s morgens staan de bakkers op het Oranjeplein weer te bakken om u te voorzien van verse warme oliebollen. Deze actie wordt gehouden om het Roemeniëwerk te kunnen blijven voortzetten.

Oud papier Zaterdag 9 mei haalt het Hervormd Jeugdwerk Stellendam weer oud

papier en karton op. Het ophalen beginit om 9.00 uur op de Molenkade, Nieuweweg en de Schoolstraat. Graag goed gebundeld en op tijd buiten zetten.

Kleding inen aanleveren Donderdag 7 mei is De Rank aan de Bosschieterstraat 2 weer geopend voor de verkoop en tevens ook inleveren van kleding. Dit vindt plaats vanaf 10.00 tot 15.00 uur. Elke donderdag kunt u (tussen 10.00 en 15.00 uur) uw nette, schone kleding inleveren, en elke 1e donderdag is men geopend voor de verkoop.


VLEESWARENKOOPJE

KEURSLAGERKOOPJE

Snijbloemen voor de lage prijzen.

runderrollade

Tuinhortensia xl 8.95, 2 voor 15 Geraniums en vele andere zomerbloeiers 1 euro p stuk en 12 voor 10 euro

TIP VAN UW KEURSLAGER

Uienbol

Lamsfilet botermals

Asperge pate

2

2

VERS VAN UW KEURSLAGER SPECIAL Ribkarbonade

Uienbol 500 4 stuks

per stuk

g10  mei  -­‐  Moederdag   adredeoM  -­‐  iem  01

   Speciaal  voor  Moederdag  een  grote  pot  met                tem  top  etorg  nee  gadredeoM  roov  laaicepS            zomerbloemen  voor  €  9,95.    .59,9  €  roov  nemeolbremoz                8  geraniums    59,9    €     €  9,95      smuinareg  8            5  Spaanse  margrieten    59,4  €      neteir€  4,95   gram  esnaapS  5            5  petunia’s      59,4    €     €  4,95    s    ’ainutep  5       Kerkstraat  8/10   3252  AX  Goedereede   Tel.  0187  491116   info@dekorenbloem.nl   www.dekorenbloem.nl  

Bij 150 gram TROTS boterhamworst

2

Varkenshaas

+ gratis kruidenboter

250 gram

3.95 3.95

Jumbohamburgers

5 halen, 4 betalen

Katerspek

p.st. 100 gram

Snijworst

195

2

85

VERS VAN UW KEURSLAGER

Asperge paté

Ribkarbonade

150 gram

1

85

5

00

4 stuks

VERS UIT DE GRILL

Bij 150 gram boterhamworst

Zeeuws spek

GRATIS 100 GRAM HAMSALADE

1

95

150 gram

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 4 t/m 9 mei 2015

U: MOEDERDAG-MEN PERGES NIEUWE DORE, AS IEN BE RD EN AA

GESNEDEN SNIJBOONTJES, 400 gram… RADIJS en/of LENTE-UITJES, 2 voor… VERSE BOSKROOTJES, 2 bossen… BIOLOGISCHE WINTERPEEN, kilo... FLAKKEESE KOMKOMMERS, 2 voor... EXTRA KWALITEIT SPERZIEBOONTJES, 500 gram...

1,-

MIX-BAK met ZOETE WITTE + RODE DRUIVEN

1,50

STUNT !

250 gram

Soeppakket

100 gram

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp, 0187-68 13 48 Kerkstraat 26, 4328 LJ Burgh-Haamstede, 0111-65 14 40 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp tel. 0187-681348 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

WOENSDAG GEHAKTDAG

voor €12,50 aan versproducten.

150 gram

Aanbiedingen zijn geldig van 4 t/m 9 mei

Floresteijn, keurslager

V an Zuidland

met ui en champignons

Zeeuwsspek

Florresteijn, , keurslager

PIETER STRUIK

Biefstukreepjes

VERS UIT DE GRILL VAN DE KEURSLAGER

Lamsfilet botermals

25

185

TIP VAN UW KEURSLAGER

01/8  taartskreK  edeeredeoG  XA  2523  611194  7810  .leT  ln.meolbneroked@ofni  ln.meolbneroked.www

Ambachtelijk Slagerij

150 gram

GRATIS 100 GRAM HAMSALADE

Groente & Fruit

Deze klant wint

6

95

TROTS VAN DE KEURSLAGER

GRATIS 100 GRAM samen 25 85 TONIJNSALADE per stuk 100 gram

Tomatenplanten - aardbeienplanten- div. Kruiden

samen

SPECIAL

Hangpotten 3.95 p stuk en 3 voor 10

4 slavinken + 95 6 4 saucijzen

GRATIS 100 GRAM Bij 150 gram gebraden TONIJNSALADE runderrollade

Boeketjes v.a. 5.95

4KEURSLAGERKOOPJE slavinken + 4 saucijzen

Bij 150 gram gebraden VLEESWARENKOOPJE

100 gram

4.75 1.69 1.25

Creme paté

100 gram

Groene knoflook olijven

100 gram

Surinaamse eisalade Gebr. spareribs

1.25 1.

19

100 gram

1.49

100 gram

1.29

Maaltijd van de week:

3.98

Nasi/Bami 250 gram Babipangang 250 gram

Boomvliet 6, Dirksland • Tel. (0187) 601487 • Fax (0187) 605330 www.slagerijvanzuidland.nl

ZONDER PITJES

500 gram…

2 VOOR 2,5 0

ZOETE HOLLANDSE AARDBEIEN

bak 500 gram…

SMAKELIJKE ELSTAR APPELS

2 kilo nu...

BIJZONDER LEKKERE MAROC MANDARIJNTJES PRIMA PERSSINAASAPPELS

NAAR KE UZE :

1,50 1,50

1,50 15 stuks... 1,50 1,49

ZONDER PITJES

VOORDELIGER SAP DAN UIT EEN PAK !

15 stuks…

aanbiedingen geldig t/m zaterdag 9 mei. - OP=OP ! - woensdagmiddag wordt uw bestelling in Dirksland GRATIS thuisbezorgd! B C ZAAIJERLAAN 6 - DIRKSLAND - tel 0187-605070 - fax 0187-600360 - PSTRUIK@KPNPLANET.NL

The Flowerman Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904

De versspecialisten plaatsen weke-

Bestellingen: Zie ook:

info@keizeragf.nl www.keizeragf.nl

verse producten uitzoeken bij:

2 grote bakken

ANDIJVIE

500 gram

JONAGOLD Openingstijden: maandag 13.00-17.30 uur dinsdag 8.30-12.00 uur woensdag 8.30-17.30 uur donderdag 8.30-17.30 uur vrijdag 8.30-17.30 uur zaterdag 8.30-16.30 uur

kilo

GOLDEN DELICIOUS kilo

DRUIVEN Pitloze KOMKOMMERS

500 gram 2 voor

GESCHRAPTE KRIEL

Landwinkel Keizer, Damweg 1a, Stellendam

AARDBEIEN

BROCCOLI

na. Onze fotograaf zet de klanten van op de foto? Dan kunt u voor €12,50

Eigen teelt

Eigen teelt en onbespoten 500 gram

lijks hun aanbiedingen op deze pagideze specialisten op de foto. Staat u

Bekend van de markt op dinsdag

NIEUWE DORE’S

500 gram

Advertentie geldig t/m dinsdag 12 mei 2015

Weer volop Hollandse producten; aardbeien, asperges, kasboontjes

3.50 0.75 1.00 1.00 1.00 1.50 1.00 1.00

KIST 9,-

NIEUWE WINKEL GEOPEND

aan Molenblok 7 te Ouddorp.

WEEKAANBIEDING: Moederdagboeket met rozen vanaf € 10,00 Moederdag bloemstuk met orchidee € 15,00 En nog veel meer speciale  aanbiedingen.

Open van woensdag t/m zaterdag. T. 06 - 13 90 02 85


Adres Doelweg 2 | 3252 AJ Goedereede Tel. 0187 - 49 25 02

Goedereede

WEEK TOPPERS! 19 Aanbiedingen geldig van woensdag 06-05-2015 t/m dinsdag 12-05-2015

VLEESWARENKOOPJE

KEURSLAGERKOOPJE

VLEESWARENKOOPJE Bij 150 gram gebraden varkensrollade GRATISgebra100 GRAM Bij 150 gram SMULSAUS den varkensrollade

4KEURSLAGERKOOPJE slavinken + 4 saucijzen

4 slavinken + 4 saucijzen

samen

695

SPECIAL

TROTS VAN DE KEURSLAGER

TIP VAN DE KEURSLAGER

Uienbol

Lamsfilet botermals

Aardappelsalade

GRATIS 100 gram samen 25 85 per stuk smulsaus 100 gram

2

2

PROEFHAM VAN DE MAAND

60

100 gram

95 60

SPECIAL Country Beenham

TROTS VAN DE KEURSLAGER

99 Uienbol 1

Lamsfilet botermals

100 gram

2

25

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude-Tonge Tel. 0187-641292, info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

TIP VAN DE KEURSLAGER

Aardappelsalade 100 gram

Voor

4,99

Kilo

Voor

Kilo

7,98

Div. soorten verse rauwkost

Zak boerderijchips

Aanbiedingen zijn geldig van 4 t/m 9 mei

C. Bouter, , keurslager

per stuk

Bakham

2 hele verse kip

0

60

100 gram

2

85

PROEFHAM VAN DE MAAND

Country beenham

100 gram

C. Bouter, keurslager

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

1

Voor

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 4 t/m 9 mei 2015

I love a m am

1,00 170 gram

Markant sinas, up of cola

99

ELKE WOENSDAG

Voor

1,69

Div. soorten Markant snoep

Voor

Voor

1,98 3 flessen

1,98 2 stuks

www.facebook.com/onzesupermarktgoedereede www.onzesupermarkt.com Aanbiedingen geldig zolang de voorraad strekt. Zet- en drukfouten voorbehouden. Niet voor wederverkopers.

SLIJTERIJ AANBIEDINGEN Acties geldig woensdag 6 t/m dinsdag 19 mei Licor 43 fles à 700 ml van € 18,99 voor € 14,99 Hoppe Vieux fles à 1000 ml van € 13,99 voor € 11,99

Hoppe Jonge Jenever fles à 1000 ml van € 13,49 voor € 11,99

Moederdag = verwendag Heerlijk assortiment in taarten en schnitten. Slagroom,verse vruchten met natuurlijk aardbeien! Bavaroise in verschillende smaken, ‘t is eigenlijk teveel om op te noemen. En dan onze luxe doosjes bonbon, ook heerlijk om liefdevol weg te geven. Eigen teelt Bommelse aardbeien 500 gram voor 2,49, 2 bakjes voor 3,99 Nieuwe oogst Hollandse Doré’s - dagprijs Verse Hollandse asperges - dagprijs

Kom een keuze maken in onze winkels, Uw Echte Bakker is er voor. Dan om het je gemakkelijk te maken voor het zondagmorgenontbijtje: wij maken leuke mandjes klaar met een assortiment van voorgebakken mini broodjes, even in de oven en smullen maar. En dit alles voor een kindvriendelijk prijsje!

Boomsma Wilde Vlierbessen -of Wilde bramenjenever fles à 1000 ml van € 12,49-€ 11,99 voor € 8,99

Ook voor sterke dranken:

Verras moeder op Moederdag met een Puur Landwinkelpakket! maandag van 09.00 tot 17.00 uur dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur woensdag van 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur donderdag van 13.00 tot 17.00 uur vrijdag van 09.00 tot 18.30 uur zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl

Molenweg 4 | 3253AM Ouddorp | 0187-685050


Onderstaande bedrijven feliciteren 2B trends met

HO

Gefeliciteerd & succes!

BORN Architectenbureau BV BNA

Soldatenplein 3 3241 EL Middelharnis T (0187) 483074 www.wielhouwer.nl Middelharnis - T. 0187-482466 - www.bornarchitecten.nl

Deze stalen constructie hebben wij gefabriceerd en gemonteerd. Langeweg 12a | 3244 BH Nieuwe-Tonge (0187) 48 21 15

WWW.WTIELEMANBV.NL

WONINGBOUW - UTILITEITSBOUW - RENOVATIE Langeweg 14, 3244 BH Nieuwe Tonge | Telefoon 0187-651777 | www.schipperelectro.nl


de opening van het prachtige nieuwe winkelpand!

INGENIEURSBUREAU

OOFDAANNEMER

VOOR

BOUW

EN

CIVIEL

Cerfix Constructies BV Watertoren 51A 3247 CL Dirksland

Aannemersbedrijf Wielhouwer is actief

Schouwersweg 9d 4451 HS Heinkenszand info@cerfix.nl | 0187 60 96 58

in nieuwbouw, verbouw, restauratie, utiliteitsbouw en machinale houtbewerking

Wij verzorgden het installatiewerk!

Sinds 1983 voor al uw wand- en vloertegels, natuursteen en vloerverwarming.

Herman de Manstraat 10 | 3245MB Sommelsdijk 0187 48 61 92 | info@tegelhandelpeeman.nl

WWW.TEGELHANDELPEEMAN.NL

sinds 1999

Wij feliciteren 2B trends met de ingebruikname van hun nieuwe pand.

Bouwcenter Esselink leverde de bouwmaterialen www.esselink.nl | Middelharnis, Heinenoord, Hellevoetsluis, Zierikzee


Naturel Relax Stoel + Voetensteun

Ibiza Verstelbare Stoel

Montano Relax set

Toscane Verstelbare Set

€ 399,voor

€ 279,2 voor € 500,-

€ 299,-

meerdere kleuren

€ 695,voor

€ 499,San Marino Lounge-Dining

2 stoelen + tafel

Sahara loungeset

€ 649,Saba

Formiga + stoel

€1395,voor

€ 799,voor

€ 1095,voor

Laguna

€ 1099,voor

€ 999,-

€ 599,-

€ 799,-

Aboyne + krukjes

€ 899,-

Nissah XXL-Corner

Ibiza Combi Verstelbaar meerdere kleuren

320x320

€ 1716,voor

€ 1299,voor

€ 1329,-

Montes loungeset

€ 1599,voor

€ 999,Capri

€ 975,-

€ 999,-

vanaf

meerdere kleuren

€ 1195,voor

€ 1199,voor

€ 969,Ibiza Corner

meerdere kleuren

€ 749,voor

€ 1259,-

Macau stoel + handgat

Romantic Seat

Meerdere kleuren

+ stoel € 1499,-

Valentine set

€ 999,voor

Meerdere kleuren

€ 749,-

€ 2880,voor

€ 1999,-

Menorca verstelbaar

Darwin stoel

Bilbao

€ 129,voor

€ 145,voor

€ 89,-

€ 139,-

€ 169,voor

€ 129,voor

€ 139,-

€ 89,-

€ 219,voor

€ 169,-

Lorenzo Tuinset Hartman

Old Java Teaktafel 200cm

Loire dining tuinset

€ 599,voor

€ 939,voor

€ 629,-

meerdere maten

200cm

€ 299,-

€ 499,160x90cm incl. 4 stoelen

Old Java Teaktafel

€ 1185,voor

€ 999,-

meerdere uitvoeringen en maten


Tweede Katern

WOENSDAG 6 MEI 2015

BROUWERSDAM - Na een jaar intensief bouwen, de eerste paal werd geslagen op 14 mei 2014, vaak in weer en wind, is donderdagmiddag 30 april 2015 het Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam officieel geopend. Met het ontwerp en de bouw is een bedrag gemoeid van rond 3,25 miljoen euro. Het Inspiratiecentrum (26 meter hoog) is mogelijk gemaakt door bijdragen uit subsidies van Stimuleringsregeling Voordelta, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid, de Agenda Vrije Tijd (provincie Zuid-Holland) en een bijdrage vanuit het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen. Daarnaast support van Rabobank Het Haringvliet, Evides Waterbedrijf en de eilandgemeenten.

“Een niet te missen trekpleister”

Inspiratiecentrum Grevelingen officieel geopend

Het Inspiratiecentrum is een opvallend gebouw op de Brouwersdam.  Door Jaap Ruizeveld

Frans Tollenaar, voorzitter van het begin dit jaar geformeerde Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta verrichtte samen met directeur Bert Kranendonk de openingshandeling: Het weghalen van een toegangshek bij de trap naar het platform met panorama uitzicht over Grevelingen, Brouwersdam en Voordelta. Een groot aantal genodigden woonde het openingsgebeuren bij, onder wie wethouder Ad Verseput van Schouwen-Duiveland, raadsleden en afgevaardigden van betrokken instanties en instellingen. Vanaf afgelopen weekeind is het Inspiratiecentrum nu voor een ieder, belangstellenden, eilandbewoners, recreanten en toeristen geopend. “We zijn er klaar voor” “Wij zijn er klaar voor om invulling te geven aan de drie centrale thema’s die voor dit Inspiratiecentrum gelden: Het bieden van uitzicht, het presenteren van overzicht en het geven van inzicht”, antwoordde directeur Kranendonk op de uitnodigende vraag van Tollenaar. “Met genoegen heb ik vier jaar geleden de uitnodiging als een uitdaging aanvaard om een Landmark op de Brouwersdam te realiseren. Daarmee een centraal, herkenbaar punt aan te brengen op de toplocatie Brouwersdam. Een nieuw gebouw, uniek vorm gegeven door De Ruiter Architecten, dat een niet te missen trekpleister

Foto: Hans Villerius

wordt op de verbindingslijn tussen 2 provincies en 2 gemeenten.”

uitbreiding van het RTM-museum, mogelijk te maken.

In samenhang Tollenaar wees op de verantwoordelijkheid die alle betrokken partijen dragen om in dit - voor ons land unieke gebied - de ecologische natuurwaarden in samenhang met economische ontwikkelingen hand in hand te laten gaan. Dat vergt afstemming en samenhang. Verwijzend naar een uitspraak van schilder Mondriaan zei hij: “Achter de veranderlijke vormen van de natuur ligt een onveranderlijke zuivere werkelijkheid. De zuivere werkelijkheid van verleden en heden laat zich in het Inspiratiecentrum Grevelingen beleven.”

Oriëntatiepunt “Met de opening van het inspiratiecentrum wordt een oriëntatiepunt toegevoegd die niet over het hoofd kan worden gezien. Voor bezoekers van de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland en toeristen die hier van heinde en ver aan de keukentafel komen zitten ook een elk-weervoorziening die er toe doet. Bekende en minder bekende eilanders hebben al aan tafel gezeten. Hun verhalen over bijzondere plekken, mooie herinneringen en gedenkwaardige gebeurtenissen staan centraal in een boekwerk. Hier in het centrum kan men de personen ontdekken die achter de verhalen zitten. Het is ook de plek waar vanaf nu schoolkinderen en ouderen educatief kennis kunnen vergaren over de rijke scharkering aan natuur, water en land. Over mensen en de geschiedenis en toekomst van dit prachtige gebied. Ondernemers op de Brouwersdam zullen profiteren van de bezoekers die hier komen. Het geheel van dit gebied is de som der delen”, zei Tollenaar.

Bouw op zeewering Tijdens de opening sprak Tollenaar waarderend over de inzet van Donné Slangen, directeur gebieden en projecten bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, die de minister in overweging gaf een ontheffing te verlenen van de Barro-wetgeving. Dat is het bouwen op een zeewering. Een dergelijke ontheffing moet voor een regio een nationaal belang dienen. De toon voor het besluit was gezet en het resultaat zien wij vandaag met de opening van het inspiratiecentrum. Een besluit dat van grote betekenis is om ook andere gebiedsontwikkelingen, zoals het Brouwerseiland en de

Samenwerken “Samenwerken als gemeenten, medeoverheden en terreinbeheerders is op deze internationale Hotspot voor watertoerisme en verblijfsmogelijk-

heden van grote betekenis. Alleen dan kan de beleving van de Grevelingen en de Brouwersdam als geheel op een hoger plan worden getild. Dat moet de doelstelling zijn. Niet denken in bedreigingen, maar in kansen. Durven over de eigen schaduw heen te springen”. Tollenaar schetste daarbij het programma Zicht op de Grevelingen, dat ontwikkeling voorstaat van vier belangrijke gebieden: De Punt, Slikken van Flakkee, Grevelingendam en de Brouwersdam. Ecologie en economie in afstemming en in samenhang. Enerzijds prachtige natuur, vogeleilanden, zeehonden, beachsport, bunkers, mountainbikeroutes, wandel- en fietsmogelijkheden, het Grevelingenstrand en het Noordzeestrand. Anderzijds hoogwaardige voorzieningen als het Ecohotel, Brouwerseiland, mogelijk een strandhotel, de uitbreiding van Port Zelande en de getijdecentrale. De onderwaterecologie, de waterkwaliteit, waterberging en spuifunctie naar zee zijn erg gebaat bij de komst van de getijdecentrale. Presenteren De voorzitter van het Zuidwestelijk Delta-schap complimenteerde directeur Kranendonk en zijn crew met het inspiratiecentrum waar regionale ontwikkelingen en producten op een aansprekende en interactieve manier gepresenteerd en aan de man worden gebracht. “Met attracties als de uitkijktoren, het speelpaleis en het 4d-the-

ater. Een multifunctioneel ontmoetingscentrum waar in deze regio echt behoefte aan is. Wij wensen je veel bezoekers in de toekomst en allen een graag geziene gast hier op de Brouwersdam”, zei Tollenaar. Uithangbord Het team Inspiratiecentrum Grevelingen staat gereed om samen met de ondernemers en de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland bij te dragen aan de bekendheid van en de waardering voor de regio. Dit kan positief uitstralen op de aantrekkingskracht voor en het verblijf van toeristen. Inspiratiecentrum Grevelingen wil daarbij voor alle bezoekers functioneren als de huiskamer van de twee eilanden. Interessant is dat door samenwerking van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk en het Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam aandacht wordt besteed aan een gelijk thema. Dat is de aanleg van het Grevelingenmeer, als direct gevolg van de watersnoodramp van 1 februari 1953. In de Waterzaal van het centrum worden beelden en materialen van het Watersnoodmuseum getoond. Daarnaast zullen de beide instellingen ook gaan samenwerken bij het aanbieden van (groeps)arrangementen. Het inspiratiecentrum op de Brouwersdam wordt een belangrijk uithangbord voor het Watersnoodmuseum. (www.icgrevelingen.nl).


ONDERSTAANDE BEDRIJVEN FELICITEREN INSPIRATIECENTRUM GREVELINGEN MET DE OPENING VAN DEZE AANWINST OP GOEREE-OVERFLAKKEE.

Uw uitzicht, is onze trots

STAAL IS ÓÓK DE BASIS VAN DIT STERKE VERHAAL!

W W W. B O U W B E D R I J F B O O G E R T. N L

Veel succes met deze inspirerende ruimte!

De Weel 13 • Nieuwerkerk • 0111 641 333 • info@hansestaalbouw.nl • www.hansestaalbouw.nl

Wij leverden de complete glasgevels

@BOOGERTBOUW /BOOGERTBOUW

Provincialeweg 14 | 3252 LR Goedereede T 0187-492648 | E info@goemaatglas.nl

Partner voor bouwers en beheerders Voor de nieuwbouw van Inspiratiecentrum Grevelingen in Ouddorp mochten wij de EPS-afschotisolatie, de wortelwerende dakbedekking en het groendak leveren en aanbrengen. Wij feliciteren directie en medewerkers met in hun inspirerende centrum en wensen hen veel succes in de toekomst.

www.lukasse.nl

Albert Plesmanweg 35

n

Eilanden-Nieuws - 29 april 2015 - 139 x 50 mm - Lukasse Dakb adv-117 fc

4462 GC Goes

n

T (0113) 27 01 01


WOENSDAG 6 MEI 2015

Nieuws

15

Eerbetoon aan negenentwintig jonge mannen MIDDELHARNIS - Negenentwintig portretten met negenentwintig kaarsjes ervoor. Ze stonden op het podium als eerbetoon aan de bemanningsleden van de Britse Lancaster-bommenwerpers die op of bij GoereeOverflakkee zijn neergestort in de Tweede Wereldoorlog. Mooi geordend: drie keer zeven en één keer acht, samen de bemanning van vier Lancasters. Kees Stoutjesdijk van stichting WO2GO stond ernaast, op het podium in het Diekhuus, om erover te vertellen en om het boek te presenteren dat hij erover schreef: ‘Drama in de nacht, Lancaster crashes op Goeree-Overflakkee’.

in de Grevelingen of Noordzee, bij de Oudelandsedijk in Sommelsdijk en in de geïnundeerde Molenpolder ten zuiden van Oude-Tonge. Van overlevenden was geen sprake. Vier van de omgekomen bemanningsleden zijn missing in action. De overigen zijn begraven in Sommelsdijk (acht), Middelharnis (zeven), Ouddorp (een) en Bergen op Zoom (de resterende negen). Op de vier crashlocaties heeft stichting WO2GO een herdenkingspaneel geplaatst. Stoutjesdijk heeft zeven jaar aan zijn boek gewerkt. Het was ook een zoektocht naar de families. In het boek zijn de soms bijzondere levensverhalen van de bemanningsleden opgetekend. Zoals van de Nieuw-Zeelander Alexander Bernard Sheddan, die op zijn eerste missie sneuvelde. Hij had er een voorgevoel van en kwam aan zijn eind in de vijver van de Torenstee aan de Potterweg.

Door Kees van Rixoort

“Dit boek leest niet als een roman”, zei Stoutjesdijk. “Het gaat over negenentwintig jonge mannen die hun leven hebben verloren, dat is niets voor een roman. Het boek gaat over de jongens, het is een eerbetoon aan negenentwintig mannen.” De Avro Lancaster is een beroemd toestel. Het is een viermotorige bommenwerper, ontworpen in 1937, die negen tot tien ton aan bommen kon meenemen. De Lancaster kwam in de plaats van achterhaalde toestellen als de Blenheim en de Wellington. De bemanning bestond uit zeven man-

Kees Stoutjesdijk overhandigt het eerste exemplaar van zijn boek  aan wethouder Arend-Jan van der Vlugt.  nen, of acht als er iemand aan boord was om de Duitse radar te ontregelen. Van de 125.000 mannen die (vrijwillig) bij de RAF Bomber Command dienden zijn er in oorlogstijd meer dan 55.000 gesneuveld. Negenentwintig van hen dus op Goeree-Overflak-

kee. Overigens was er in het naoorlogse Groot-Brittannië weinig eerbetoon voor al deze gesneuvelden. “Dat heeft wel veel pijn gedaan. Pas veel later is er een memorial gekomen, in Green Park, en in oktober 2015 gaat het International Bomber Command

Van het boek is ook een Engelstalige versie beschikbaar. Een van de nabestaanden heeft de kosten op zich genomen. ‘Drama in de nacht, Lancaster crashes op Goeree-Overflakkee’ kost 15 euro. Kees Stoutjesdijk overhandigde het eerste exemplaar na zijn lezing in het Diekhuus aan wethouder Arend-Jan van der Vlugt. Daarna liep het publiek uit respect langs de negenentwintig portretten met negenentwintig kaarsjes ervoor.

Foto: Cora de Boed

Center, een museum, open.” De Duitsers schoten de vier Lancasters uit de lucht tussen december 1943 en juli 1944. De toestellen kwamen neer bij de Potterweg in Middelharnis, op een onbekende plaats

Mr. Remko Koopman: Advocaat aan zee OUDDORP - Koopman Advocatuur. Dat is de naam waaronder Remko Koopman in Ouddorp zijn advocatenkantoor voert. Met daaraan toegevoegd: Advocaat aan zee. Het zegt meteen iets over de stijl van de 54-jarige jurist: naast serieus z’n vak beoefenen gespecialiseerd in arbeidsrecht, ambtenarenrecht en huurrecht ook ruimte laten voor een eigen stijl. Laagdrempelig. Geen duur of chique kantoor, maar gewoon een efficiënte werkruimte thuis. Voor bespreking of advisering gaat hij naar z’n cliënten toe. Bij geschillen kijkt hij graag naar mogelijkheden om tot een voor beide partijen bevredigende oplossing te komen in plaats van te procederen, tenzij het echt moet natuurlijk. En tussen de bedrijven door ook gevoel voor humor. Op deze wijze voert Koopman zijn advocatenpraktijk en zijn cliënten waarderen dat. Tekst en foto: Hans Villerius

Afkomstig uit Amsterdam, woont Remko Koopman met zijn gezin al twintig jaar in Ouddorp. En ze zouden hier niet graag meer vandaan gaan. Voordat Koopman advocaat werd, vervulde hij als jurist functies op het gebied van P&O, arbeidsvoorwaarden en CAO onderhandelingen. Naast de advocatenopleiding volgde hij de Grotius opleiding om zich te specialiseren in arbeidsrecht. In 2007 maakte hij in z’n werk de overstap naar de advocatuur. Na een aantal jaren bij een middelgroot advocatenkantoor in Den Haag te hebben gewerkt, vond hij het anderhalf jaar geleden tijd worden om zelfstandig verder te gaan. En daar

heeft en waar hij momenteel een opleiding voor volgt, namelijk die van mediator. Hoewel hij benadrukt dat beide beroepen totaal verschillend zijn en dat in de beroepsuitoefening mediaton en advocatuur ook beslist niet door elkaar heen kunnen lopen, vindt Koopman dat de mediator opleiding wel leerzaam en verrijkend is voor de advocatuur. “Je gaat anders, breder naar een zaak kijken. Toch ben je als mediator heel anders bezig. Als advocaat ben je in dienst van één partij. Daar kom je voor op en je bemoeit je inhoudelijk met de zaak. Als mediator doe je dat niet. Je staat ten dienste van twee partijen, om te proberen dat ze zelf het conflict oplossen.”

Mr. Remko Koopman bij de vuurtoren van Ouddorp.  heeft hij geen moment spijt van gehad. Eénpitter met netwerk Cliënten heeft Koopman door het hele land heen. Van Zwolle tot Den Haag, van Delft tot Amsterdam en ook enkele op Goeree-Overflakkee. Zowel grotere klanten zoals scholenorganisaties, als kleinere werkgevers en particulieren. “Als eenmanskantoor gaat dat allemaal prima”, legt de advocaat uit. “Je hebt evengoed je netwerk met collega-advocaten als wanneer je deel uitmaakt van een groot - en veel duurder - kantoor. Dat moet ook wel, al is het alleen al voor waarneming in geval van afwe-

zigheid. Maar ook voor intercollegiaal overleg, bijvoorbeeld wanneer bepaalde zaken zo’n specialisatie vragen dat ‘t beter is om door te verwijzen naar collega’s waar je mee samenwerkt.” Liever schikken Hoewel hij ook civiele zaken doet, is arbeidsrecht zijn core business, zoals Koopman ‘t zelf noemt. “Dingen doen van arbeidsgerelateerde aard is echt mijn passie. Hier heeft iedereen mee te maken, of je nu werkgever bent of werknemer. En ik geloof er heilig in dat ‘t negen van de tien keer beter is te proberen op dit gebied een minne-

Foto: Hans Villerius lijke schikking te treffen dan het voor de rechter uit te vechten. Dan moet je wel allebei water bij de wijn doen, maar er komt toch een regeling uit die door beide partijen gedragen wordt omdat ‘t van partijen zelf is in plaats van dat de rechter beslist. Bovendien, als je schikt geeft dat op korte termijn zekerheid, je beperkt risico’s, voorkomt dure en langdurige procedures en je houdt de sfeer op de werkvloer beter. En veel dingen zíjn ook simpeler op te lossen. Mediator Hiermee komt Koopman als vanzelf op een vlak dat hiermee verwantschap

Wet werk en zekerheid Dat laatste zal in de toekomst ook vaker de meest wenselijke weg worden ingeval van arbeidsgerelateerde conflicten, verwacht Koopman. “Per 1 juli gaat de Wet werk en zekerheid in”, legt hij uit. “Hoewel deze wet als vereenvoudiging is bedoeld, zal ‘t hierdoor moeilijker worden om afscheid van elkaar te nemen. Als een werkgever van een werknemer afwil, zal hij de ontslaggronden helemaal waar moeten maken, aan kunnen tonen. Dat is niet eenvoudig en vraagt een veel beter gedragen personeelsdossier. Daardoor zal onder de nieuwe wet een werkgever in de praktijk meer op zoek moeten naar herplaatsing of omscholing van een werknemer dan dat ‘ie van ‘m afkan. “Een verstoorde werkverhouding zal in de toekomst reden worden voor een goed gesprek.” Koopman Advocatuur is gevestigd aan Molentienden 76, 3253 VG Ouddorp. Voor meer informatie: www.advocaataanzee.nl, e-mail info@advocaataanzee.nl, tel. 0187 769035.


!

agtip oederd

M

Aspergeboerderij van der Velde

Ze zijn er weer!

Let op onze nieuwe openingstijden!

Groene Asperges vers

Zondag gesloten Maandag 13.30-16.30 uur Dinsdag 13.30-16.30 uur Woensdag 09.00-11.30 uur Donderdag 13.30-16.30 uur Vrijdag 09.00-16.30 uur Zaterdag 09.00-15.30 uur

van het land. Daarnaast verkopen we ook scharreleieren, nieuwe aardappelen, aardbeien en diverse sauzen en sappen.

WIJ ORGANISEREN VAN 6 T/M 16 MEI 2015 Wij organiseren  van  6  t/m  16  mei  2015  een  collecte  voor  de  CF  S;ch;ng.   EEN COLLECTE VOOR DE CF STICHTING. Cys;c  Fibrosis  (ook  wel  bekend  als  taaislijmziekte)  is  een  aangeboren  aandoening  die  (vooralsnog)   niet  te  genezen  is.    

Cystic Fibrosis (ook wel bekend als taaislijmziekte) is een aangeboren aandoening die (vooralsnog) niet te genezen is. Hierbij nog  een  korte  uitleg  over  CF.  

Ieder mens  heeH  kliertjes  in  het  lichaam  die  slijm  afscheiden.  Dit  slijm  voert  afvalstoffen  af,  zoals   Hierbij nog een korte uitleg over CF. ingeademde  stofdeeltjes  en  bacteriën.  Daarnaast  transporteert  het  verteringsstoffen  van  de   Ieder mens heeft kliertjes in het lichaam die slijm afscheiden. Dit slijm voert alvleesklier  naar  de  dunne  darm.  Bij  mensen  met  CF  is  het  slijm  door  een  gene;sche  afwijking   afvalstoffen af, zoals ingeademde stofdeeltjes en bacteriën. Daarnaast transporuitzonderlijk  taai.  Het  kan  daardoor  zijn  func;es  onvoldoende  vervullen,  met  als  gevolg  dat   teert het verteringsstoffen van de alvleesklier naar de dunne darm. Bij mensen organen  zoals  de  longen,  alvleesklier  en  lever  steeds  slechter  gaan  func;oneren.   met CF is het slijm door een genetische afwijking uitzonderlijk taai. Het kan daardoor zijn functies onvoldoende vervullen, met als gevolg dat organen zoals •CF  is  één  van  de  meest  voorkomende  erfelijke  aandoeningen  met  een  beperkte   de longen, alvleesklier en lever steeds slechter gaan functioneren. levensverwach;ng.  •De  gemiddelde  levensverwach;ng  ligt  momenteel  rond  de  veer;g  jaar.    

• •CF is  een  slopende  ziekte,  omdat  de  klachten  steeds  erns;ger  worden  naarmate  iemand  ouder   CF is één van de meest voorkomende erfelijke aandoeningen met een bewordt.   perkte levensverwachting. De gemiddelde levensverwachting ligt momenteel rond de veertig jaar. •Je  wordt  geboren  met  CF.  1  op  de  4.750  pasgeborenen  in  Nederland  heeH  CF.  Elk  jaar  worden  in   • CF is een slopende ziekte, omdat de klachten steeds ernstiger worden Nederland  ongeveer  40  baby's  geboren  met  CF.  Dat  is  dus  ongeveer  1  baby  per  week.   naarmate iemand ouder wordt. • •Sinds  1  mei  2011  is  CF  opgenomen  in  de  hielprik.     Je wordt geboren met CF. 1 op de 4.750 pasgeborenen in Nederland heeft CF. Elk jaar worden in Nederland ongeveer 40 baby's geboren met CF. Dat •Wereldwijd  zijn  er  meer  dan  70.000  mensen  met  CF,  waarvan  ruim  30.000  in  Europa.  In  Nederland   is dus ongeveer 1 baby per week. • hebben  ongveer  1.500  mensen  CF.   Sinds 1 mei 2011 is CF opgenomen in de hielprik. • Wij  komen  collecteren    van  woensdag  6  mei  t/m  zaterdag  16  mei  2015.   Wereldwijd zijn er meer dan 70.000 mensen met CF, waarvan ruim 30.000 in Europa. In Nederland hebben ongveer 1.500 mensen CF.

Hartelijk welkom op: Peuterdijk 59 3249 AW Herkingen Tel. 0187- 663301

Ook staan  er  in  Ouddorp  collectebussen  bij:  Bakkerij  Akershoek,  Jumbo,  Viswinkel  Ouddorp  en    

Wij komen collecteren van woensdag 6 mei t/m zaterdag 16 mei 2015. In d`  Groene  Lanteern.  

Ook staan er in Ouddorp collectebussen bij: Bakkerij Akershoek, Jumbo, Hierbij willen  wij  alle  collectanten  en  bedrijven  alvast  bedanken  voor  hun  inzet  ;jdens  deze   Viswinkel collecte.   Ouddorp en In d` Groene Lanteern. DRENTHE, EXLOO: t.h. Luxe, sfeervolle, betaalbare SCHONE VAKANTIEBUNGALOW op schitterende locatie! Grote privétuin.

Proef de lente in Twente, op de fiets of tijdens een wandeling. 2/4/8 persoons boerderijappartementen. Er is ook een mooie boerderijcamping aanwezig. tel. 0546-671703

www.dereggevallei.nl

GRATIS gebr. WIFI en ZWEMBAD! Vaat-/wasm., kindermeub., uitstekende boxspringbedden. Schitt. fiets-/ wandelomg. bos/hei. Rook-/huisd.vrij. Veel extra’s. Ook online te boeken op www. schonebungalow.nl of tel.nr. 0591-513947 (broch.).

Hierbij willen wij alle collectanten en bedrijven alvast bedanken voor hun inzet tijdens deze collecte. 

`

! ! ! !


WOENSDAG 6 MEI 2015

Nieuws

17

Streekmuseum komt met nieuwe activiteiten:

Op de foto in klederdracht, puzzelen, speuren en als archeoloog aan de slag SOMMELSDIJK - Meer herkenbaarheid. Meer mensen over de vloer. Meer inkomsten. Dat zijn de drie doelstellingen die het Streekmuseum Goeree-Overflakkee voor het komend seizoen heeft geformuleerd. Het bestuur wil de doelen langs verschillende wegen bereiken. Vrijdag 1 mei ging het museum weer open voor het publiek. Tot 31 oktober heeft iedereen de gelegenheid om er eens een kijkje te nemen, iets mee te maken of zelfs een kinderfeestje te vieren. Tekst en foto’s: Kees van Rixoort

Over de toekomst van het streekmuseum is het bestuur hoopvol gestemd. “Wat betreft onze financiële situatie zaten we in zwaar weer, maar na een gesprek met een vertegenwoordiger van de gemeente zijn we hoopvol gestemd”, aldus voorzitter Rinus van Dam. “De aangekondigde bezuinigingen worden deels teruggedraaid. We gaan ervan uit dat we de zaak draaiend kunnen houden.” Van Dam heeft het over de uitgaven voor de exploitatie van het pand en de beheerder. Voor voorwerpen in het museum komt er gelukkig regelmatig sponsorgeld beschikbaar. Zo is de locomotief van de RTM vernieuwd en verbeterd, zodat hij weer als vanouds heen en weer kan tuffen. Ook is de verlichting hier en daar verbeterd. De kruidenierster is bijvoorbeeld beter uitgelicht. Leen Brijs heeft het museum weer een scheepsmodel cadeau gedaan. Dit keer gaat het om het binnenvaartschip De Blijde Aankomst, dat ongeveer een eeuw geleden voer tussen Oude-Tonge en Antwerpen. Tweede Wereldoorlog Met sponsorgeld kon het streekmuseum drie extra beeldschermen aanschaffen. In totaal zijn er nu vier. Eén scherm, in de hal, toont een aantal ‘smaakmakers’. Op de andere schermen kunnen de bezoekers kennis-

nemen van oude dorpsgezichten, de watersnoodramp van 1953 en de eilandelijke slachtoffers die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit laatste scherm is een uitvloeisel van een project van Stichting WO2GO, bedoeld om de oorlogsslachtoffers letterlijk een gezicht te geven. De stichting laat nog meer zien, vijfenzeventig jaar na de inval van de Duitsers en zeventig jaar na de bevrijding. De bezoeker krijgt meer te weten en te zien over de Atlantikwall, de luchtoorlog en de beschieting van de RTM-tram in Goedereede. Ook zijn er diverse gebruiksvoorwerpen uit de tijd van de bezetting en de bevrijding te zien, zoals een carbidlamp, voedselbonnen en oranje kledingstukken. Berwoutsmoer Historische vereniging De Motte, een andere ‘inwoner’ van het streekmuseum, gaat spoedig een maquette van Berwoutsmoer plaatsen. Berwoutsmoer was een nederzetting in de tijd dat Goeree-Overflakkee nog niet was ingepolderd. De woonplek uit de dertiende, veertiende eeuw bevond zich ten zuiden van Ooltgensplaat en

ligt momenteel geheel onder water. Opgravingen van De Motte, in de jaren zeventig en tachtig, hebben een beeld van Berwoutsmoer opgeleverd. Dat is straks te zien in het streekmuseum. Hoe gaat het streekmuseum de herkenbaarheid, het aantal bezoekers en de inkomsten verhogen? Daar zijn meerdere nieuwe initiatieven voor ontwikkeld. Zo is er de mogelijkheid om je op Havendag, toch een evenement waar de geschiedenis centraal staat, te laten fotograferen in Flakkeese klederdracht. À la Volendam. De foto’s komen vervolgens op Facebook en wie de meeste ‘likes’ krijgt, verdient een high tea in het museum. Daarnaast gaat het streekmuseum Moederdag- en Vaderdagacties houden.

Het resultaat mogen ze mee naar huis nemen, samen met het diploma voor archeoloog. De tweede variant: kinderen gaan verkleed als Ot en Sien een puzzeltocht of een speurtocht doen in het museum. De puzzeltocht leidt langs spreekwoorden en gezegden, de speurtocht brengt de deelnemertjes naar een schat. Door deze nieuwe activiteiten verwacht het museum meer mensen te

trekken én meer inkomsten te genereren. Wie op de foto wil in Flakkeese klederdracht of wil meedoen aan een kinderfeestje, moet namelijk wel wat betalen. Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en op woensdag ook van 10.00 tot 12.00 uur.

Kinderfeestjes Ook staan er kinderfeestjes op het programma. Er zijn twee varianten in voorbereiding. Ten eerste: archeoloog voor een dag. Kinderen kruipen in de huid van een archeoloog. Ze krijgen van alles te horen over het vak en over de bodemvondsten, maar gaan ook zelf graven en scherven plakken.

Twee dorpsraden vallen in de prijzen GOEREE-OVERFLAKKEE - Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de Zuid-Hollandse Vereniging voor Kleine Kernen (ZHVKK) die ditmaal in Wijngaarden is gehouden, werden traditiegetrouw de prijzen uitgereikt voor het beste dorpsproject. De dorpsraad van Ooltgensplaat ontving de eerste prijs, bestaande uit een cheque van 600 euro, voor hun initiatief Extra Handen. De dorpsraad van Melissant mocht de tweede prijs ter waarde van 275 euro in ontvangst nemen voor hun project Social Sofa. De derde en vierde prijs gingen naar inzendingen uit Streefkerk, voor nieuwe wandel- en fietsroutes in de streek, en uit Noorden, waar bewoners meebeslisten over de renovatie van een

doorgaande weg. De jurering werd gedaan op basis van criteria zoals de waarde voor andere dorpsorganisaties, innovatie, bijdrage aan de leefbaarheid en de mate van samenwerking met andere betrokkenen en vooral met de inwoners zelf. De jury was van oordeel dat de dorpsraad van Ooltgensplaat met hun pilot ‘Extra handen’, wat onderdeel is van het project Eigen kracht en Burgerkracht, uitstekend inspeelt op de toekomstige ontwikkelingen rond de participatiewet, waar steeds meer verantwoordelijkheid wordt neergelegd bij de burgers. Voor andere dorpsraden zou deze werkwijze in de toekomst eveneens een voorbeeld kunnen zijn voor een vorm van burgerparticipatie. Verder werd de samenwerking met de vele organisaties en vrijwilligers geprezen.

De dorpsraad van Melissant maakte indruk door de professionele aanpak van hun project Social Sofa. Bewoners zijn van jong tot oud bij dit project betrokken en ook de financiële opzet was uitstekend. Een mooi initiatief dat bijdraagt aan de leefbaarheid en de sociale binding en dat door andere dorpsorganisaties zonder meer kan worden opgepakt. Een vijfde inzending kwam van de gemeente Korendijk, waar een multifunctionele accommodatie is opgezet in Goudswaard, die onder andere plaats biedt aan een basisschool, een peuterspeelzaal en de bibliotheek. Deze inzending deed buiten mededinging mee, aangezien de stimuleringsprijs alleen bedoeld is voor de leden, zijnde dorpsorganisaties, van de ZHVKK. Als dank voor de inzending deed het bestuur van de ZHVKK ech-

De winnaars met in het midden Bram den Exter en André Kool. ter de toezegging aan de wethouders van de gemeente Korendijk om hen indien gewenst bij te staan wanneer het gaat om het reilen en zeilen van dorpsraden in hun gemeente. Inmiddels is het een traditie geworden

dat de volgende voorjaarsbijeenkomst van de ZHVKK plaats zal vinden bij de winnaar van de stimuleringsprijs. Dit houdt in dat voor 2016 deze bijeenkomst mede georganiseerd wordt door de dorpsraad van Ooltgensplaat.


Fam. W.L. Flohil en medewerkers Dorpstienden 4, 3253 AS Ouddorp, tel. 0187-681314

Sporten vanaf € 27,50 per maand, onbeperkt vanaf € 42,50 per maand. Tot 24 jaar sporten vanaf € 25,00 en onbeperkt vanaf € 39,00 per maand. Sport gezellig dichtbij huis! Wij hebben ECHT alles wat je van een fitnesscentrum mag verwachten.

Gazelle Medeo Lite Specs: 24 versnellingen, geveerde voorvork en zadelpen, , kleur: blauw, lichtgewicht fiets!

Van €949,- Voor €699,-

Gazelle Impuls Specs: 7 versnellingen, geveerde voorvork, krachtige middenmotor, 400Wh accu (actieradius: ca. 80 km), Zeer stabiele fiets, kleur: dark brown

Van €1899,- Voor 1499,-


WOENSDAG 6 MEI 2015

Nieuws

19

Dinsdag 12 mei: Europese Dag van de Beroerte GOEREE-OVERFLAKKEE Sinds het jaar 2000 wordt jaarlijks de Europese Dag van de Beroerte gehouden. Bedoeld als dag om in zo veel mogelijk landen in Europa aandacht te vragen voor het voorkomen en herkennen van een beroerte of Cerebro Vasculair Accident (CVA), om zo te werken aan een zo groot mogelijke reductie van het aantal beroertes én dat mensen die erdoor getroffen worden de juiste hulp krijgen. Ook in Nederland en op Goeree-Overflakkee wordt de Europese Dag van de

Beroerte gehouden, dit jaar op dinsdag 12 mei a.s. van 15.00 tot 17.00 uur in het restaurant van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland. Door Hans Villerius

Hier zal een informatiebijeenkomst worden gehouden die vrij toegankelijk is en waar iedereen welkom is. Verschillende organisaties die betrokken zijn bij de zorg en begeleiding van CVA patiënten zijn er met infostands aanwezig. U kunt er gratis diverse tests laten doen om te controleren in hoeverre u risico loopt door een

Na een beroerte blijken, zij het anders en aangepast,  toch nog heel veel dingen mogelijk om te doen.

Foto: Hans Villerius

ADVERTORIAL

beroerte getroffen te worden. Er worden presentaties gegeven door een CVA verpleegkundige en door Stichting ZIJN. Laatstgenoemde gaat in op de mogelijkheden voor mantelzorg en verdere ondersteuning. Ook zijn fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en een verpleegkundige van de afdeling Neurologie/Cardiologie van het Dirkslandse ziekenhuis aanwezig om belangstellenden van de nodige informatie te voorzien. Dit alles met als hoge doel: herken een beroerte, ken de risico’s en voorkom zo veel mogelijk schade op de langere termijn wanneer u of iemand in uw directe omgeving door een beroerte wordt getroffen. En in dat geval: wees er snel bij, wacht niet te lang! n een uitgebreid artikel in onze (abonnee-)editie van a.s. vrijdag vertellen, vanuit een verschillend vertrekpunt, drie mensen over het gevaarlijke verschijnsel dat wij beroerte noemen. Aan het woord komt iemand die door een beroerte getroffen werd en wiens leven daardoor van de ene op de andere dag er totaal anders uit kwam te zien. Daarnaast iemand met wie degene die door een beroerte wordt getroffen in eerste instantie regelmatig mee te maken heeft: de CVA verpleegkundige. En ook iemand die als activiteitenbegeleidster in de dagelijkse praktijk ziet hóeveel dingen - zij het anders en aangepast - toch nog mogelijk blijven om te doen voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel, waar ook de beroerte toe behoort.

Authentiek wonen aan het groene Vliedpark

MIDDELHARNIS - Langs de Joost van den Vondellaan in Middelharnis wordt hard gewerkt aan een groene en authentieke woonwijk: DOCK187. Een bijzonder project aan een autovrij binnenhof, aan het water én aan het park. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. De nieuwe wijk bestaat uit 37 woningen en wordt in Hollandse architectuurstijl gebouwd, met een speelse variatie in types. Uniek hierbij is de keuze in gevels die je als koper hebt. In het eerste kwartaal van volgend jaar worden de eerste woningen opgeleverd. 'De berg' aan het eind van de Joost van den Vondellaan is inmiddels een begrip geworden in Middelharnis. Het Vliedpark, zoals het nieuwe park op deze locatie gaat heten, ligt direct aan DOCK187 en wordt aangelegd door de gemeente. Het wordt een groen park met grote hoogteverschillen; voorzien van wandelpaden,

speel- en fitnesstoestellen, stapstenen en mogelijk een echte klimwand. Poortwoning Het grootste gedeelte van DOCK187 is inmiddels verkocht. Er zijn echter nog een aantal mooie woningen beschikbaar. Hier koop je bijvoorbeeld een stijlvolle poortwoning voor € 153.950,- vrij op naam. Met een aparte woonlaag voor zowel een grote woonkeuken als voor de woonkamer, slapen op de tweede verdieping, een complete badkamer én een aparte berging buiten. Wil je er een balkon bij? Ook dat is geen probleem. Meer informatie? Kijk voor meer informatie op www. bloklandhuizen.nl/projecten/ dock187 of bel direct met Van Alphen Makelaardij (0187 476 555) of Struijk & Struijk Makelaardij (0187 470 272). Ontwikkelingen m.b.t. het project zijn ook te volgen via de Facebookpagina van DOCK187.

Deze bloemenpracht is in elke tuin een succes Onze passie is kweken. Ze zorgen voor een enorme bloemenpracht, de eenjarige zomerbloeiers van Huyskweker. Kale plantenbakken veranderen in één grote, weelderige tros bloemen. In de kassen van Huyskweker Stouten in Oosterland is het altijd een drukte van belang. In het najaar beginnen we met hele kleine stekjes. Ze zijn dan nog heel klein en uiterst kwetsbaar. Planten kweken is een vak apart, dat moet je in je hebben en dat hebben onze klanten inmiddels wel ontdekt. De kracht van Huyskweker Het geheim zit hem in de combinatie van verschillende factoren. Voorop staat de kwaliteit van de plant ,verder zijn onze plantenbakken voorzien van een waterreservoir, waardoor ze minder snel droog staan, ook is onze potgrond zodanig samengesteld dat de wortels van de planten over voldoende zuurstof en water opnemend vermogen beschikken. Planten hebben net als mensen voedsel nodig, Huyskweker heeft de perfecte meststof voor u, een tovermiddel noemen onze klanten het.

Complete bloemenwolken Het is altijd weer leuk als mensen tevreden zijn over hun aankoop , dat geeft ons altijd weer de uitdaging om de lat steeds hoger te leggen. Elk jaar weer ontvangen wij foto’s van enthousiaste klanten. De plantenbakken zelf zijn nergens meer zichtbaar, overgroeid door de uitdijende zomerbloeiers. “Complete bloemenwolken worden het”. En het mooie is; je hebt er helemaal geen groene vingers voor nodig ,die krijg je vanzelf wel, lacht de Huyskweker. Af en toe water met meststoffen geven is voldoende. Wij maken van onze klanten echte liefhebbers die er een sport van maken om de buren te overtreffen. Kweken kost tijd Elk voorjaar is het regelmatig dringen in de kassen van Huyskweker Stouten. Wie er niet op tijd bij is, loopt zelfs kans achter het net te vissen, ”Dit jaar hebben we opnieuw onze productie vergroot” , zo proberen we aan de vraag te blijven voldoen. Handige service van Huyskweker Steeds meer klanten maken gebruik van onze inplant-

service, geen geknoei met potgrond en gesleep met planten en u mag van ons aannemen dat wij de juiste combinaties weten te maken zodat het een passend geheel is. Na enkele weken kunnen de plantenbakken weer opgehaald worden. Kant en klaar met een voorsprong. Deze service geldt uiteraard alleen voor onze speciale

Huyskweker bakken met waterreservoir. Ook hebben wij op al onze hangpotten een ruilsysteem, u koopt dus een compleet gevulde hangpot met waterreservoir voor 15,95 en het jaar erop ruilt u uw hangpot weer om voor een nieuwe met 4 euro korting. Kortom, rede genoeg om Huyskweker te bezoeken, het is er nog gezellig ook.

Huyskweker Stouten is gevestigd aan de Oudendijk 1a, 4307 RZ Oosterland. De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 9.00 t/m 17.30 uur, zaterdags tot 16.30 uur.


20

WOENSDAG 6 MEI 2015

Nieuws

2B heropent in New York stijl MIDDELHARNIS - Een positief signaal op D’n Diek in Middelharnis: geen sluitende winkel, maar één die verhuist naar een ander plekje, daar flink uitbreidt en na opening aan het publiek een winkelinterieur presenteert die klinkt als een klok. Met sferen en een winkelbeleving die rechtstreeks uit New York komen. En uit nóg ‘n aantal plaatsen, ook in Nederland. 2B, voorheen gevestigd aan Zandpad 6, opende afgelopen vrijdagmorgen op Zandpad 30 de winkeldeuren. En als het initiatief en de aanpak van deze ondernemer - Daan Buijze, van de bekende confectiewinkel Buijsse Mode - model mag staan voor de toekomst van heel D’n Diek, dan biedt dat zeker perspectief voor hét winkelcentrum van Goeree-Overflakkee.

een vintage winkelinventaris, zo heeft Daan Buijze - naar eigen inzichten en zonder tussenkomst van een interieurarchitect - een resultaat neergezet dat een aanwinst voor D’n Diek mag zijn. Ook de voorgevel van het pand heeft hij onder handen genomen, met een gevelindeling die zo veel mogelijk in originele staat is teruggebracht. Marco Born van Architectenburo Born heeft de wensen van Daan uitgewerkt en in 3D gezet en richting gemeente de nodige formaliteiten verzorgd, terwijl aannemersbedrijf Wielhouwer als hoofdaannemer de bouwtechnische kant van de zaak voor z’n rekening nam.

Door Hans Villerius

Met een team van vier medewerksters heeft 2B een kledingassortiment dat qua stijl geheel aansluit bij de winkel zelf: los, stoer en jeans gerelateerd, met merken als Only, Tommy Hilfiger Denim, LTB by Little Big, Pieces, Sisters Piont, Broadway en S. Oliver Denim. “Met de losse, laagdrempelige sfeer die de winkel eigen is, kunnen meiden hier zo binnenstappen voor een stel toffe kleren”, zegt Daan. “En natuurlijk voor een heel gave winkelbeleving!”

Gestart eind jaren negentig van de vorige eeuw, toen nog JB Jeans Store geheten, begon Daan Buijze aan de Westdijk in Middelharnis een winkel in damesmode voor “jongvolwassenen”, zoals hij het noemt, zo’n beetje voor de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Dit om ook een klantengroep te bedienen die wat minder te makken heeft en voor wie de ‘grote winkel’ net wat te duur is. In 2005 was het kledingwinkeltje - slechts 25 vierkante meter groot - dusdanig uit haar jasje gegroeid dat een verhuizing naar Zandpad 6 volgde, naar een winkelruimte die vier

Boven de winkel wordt nog gewerkt aan het realiseren van een appartement waarin één á twee personen kunnen wonen. En eronder is een kelder die dienst doet als magazijn voor 2B en als berging voor het appartement boven de winkel.

Het interieur van 2B nieuwe stijl. Foto-inzet: Imke Buijze, de 13-jarige dochter van Daan Buijze, opende vrijdagmorgen na het lostrekken van een strik voor de winkelingang met een weids welkomstgebaar de winkeldeuren van 2B.   Foto’s: Hans Villerius keer zo groot was. Bij die gelegenheid werd ook de naam veranderd in 2B. “Je kan deze naam op twee manieren opvatten”, legt Daan uit: “als tweede Buijze winkel, of dat ‘t hier de ‘place to be’ is voor jonge damesmode. In ieder geval spreek je ‘t wel in ‘t Engels uit, dus als ‘toe bie’. Net zoals alles in de winkel trouwens in ‘t Engels vermeld

staat”. In de jaren die volgden zette het succes van 2B zich voort en na tien jaar was ook deze winkelruimte aan een maatje groter toe. Concrete ideeën had Daan hier nog niet voor, totdat het pand direct naast zijn andere winkel, Buijsse Mode, te koop kwam. Daan kocht ‘t meteen aan om híer een totaal vernieuwde 2B in te realiseren. Inspiratie voor het winkelinteri-

Geslaagde 11-dorpen Rally GOEREE-OVERFLAKKEE - De regen mocht de pret zeker niet drukken tijdens de allereerste 11-dorpen Tour Rally die onlangs werd gereden van Oud-Beijerland naar Middelharnis. Er deden 45 equipes in bijzondere auto’s mee. “Een groot succes”, blikt GertPaul van’t Hoff namens Gentlemen Mode uit Oud-Beijerland en damesmodewinkel deauville. uit Middelharnis en Numansdorp, die de rally hebben geïnitieerd en georganiseerd, tevreden terug.

De route die de auto’s reden, startte in de Hoeksche Waard en voerde vervolgens naar Goeree-Overflakkee. Via het Bol Pijl-systeem navigeerden de deelnemers naar de verschillende controle- en stempel- en stopplaatsen, waar zij flesjes water en een versnapering kregen. “Het Bol Pijl-systeem (Tulip system) is een bepaalde manier van navigeren en dateert uit de jaren ‘50. Een bolletje ontspringt de weg, dat lijken net tulpjes. Vanaf de bol vertrekken de deelnemers en de zijwegen waaieren uit als een soort bloem, een

Zie voor meer informatie http://2btrends.nl. En voor meer foto’s www. eilandennieuws.nl.

Muzikanten in touw voor Nepal

MIDDELHARNIS - Twee Flakkeese bands, WatchEls en The Soggy Bottom Girls, geven vrijdag 8 mei een concert in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Het is niet zomaar een optreden, maar een benefietconcert. De opbrengst is in zijn geheel bestemd voor noodhulp aan Nepal.

Tekst Mirjam Boertje, Cees van der Zandt

Liefhebbers konden hun hart ophalen bij Tieleman Keukens toen de rit er aan het einde van de dag stopte. Eyecatchers als een Austin Healey, Ferrari’s, een Rolls Royce Phantom, verschillende BMW-modellen van oud tot de supermoderne i.8 -elektrisch sportmodel, Porsche-modellen uit de jaren ‘80 tot de allernieuwste, een Maserati, een Jaguar, een Tesla waren er te zien. Maar bijvoorbeeld ook een Fiat 500 en een Mini.

eur deed hij hoofdzakelijk op in New York. Een aansprekende stoere sfeer waarin ‘beleving’ de boventoon voert, dat wilde hij ook op D’n Diek, in 2B nieuwe stijl. Met ruwe muren, stoere gordingen en balken in ‘t zicht, doorleefd hout zowel tegen een deel van het plafond als op de vloer, tegelelementen in het gebied rond de kassa, twee fraaie zuilen halverwege de winkel en

tulp. Deelnemers hebben geen kaart voor zich, ze weten feitelijk niet waar ze heen gaan”, legt Gert-Paul uit. Het idee voor de Tour Rally is volgens hem spontaan via klanten van beide winkels ontstaan. “Het zijn de klanten die de sfeer maken en zo is het ook gegaan. Iedereen had er veel zin in. Er waren mensen die niemand kenden en aan het eind van de avond, na het diner, zeiden zelfs vrienden te hebben gemaakt. Veel mensen kwamen spontaan naar Tieleman om te kijken en de kinderen hebben een rondje kunnen maken in oude Ferrari’s.” Open dak Enkele die-hards hebben zelfs de hele dag met een open dak in hun cabrio

gereden. De oudst meerijdende auto was een Volkswagen Kever uit 1957 (team 39), de auto die door de deelnemers is uitgeroepen tot Car of the rally 2015 is een Chevrolet Corvette (team 36), de winnaar van de 11-dorpen Rally reed in een Porsche 911 (team 40) en de winnaressen van de dames -er reden twee dames equipes mee- reden in een BMW i.8 (team 8). Gentlemen en deauville. zijn van plan om volgend jaar weer een 11-dorpen Rally te organiseren en hopen dat er dan nog meer dames equipes mee zullen doen! Heeft u belangstelling om volgend jaar mee te doen? U kunt zich nu al aanmelden via info@deauvillegrande.nl.

“Natuurlijk is er de Nationale Actie voor Nepal op 1 mei”, zegt Piet Witvliet van de band WatchEls. “Maar we wilden daar graag een lokaal initiatief aan toevoegen. Iedereen heeft de beelden van Nepal gezien en weet welke gevolgen de aardbeving heeft voor dit arme land. We moeten gewoon wat doen. In ons geval: muziek maken voor het goede doel.” WatchEls nam het initiatief om op korte termijn een benefietconcert te organiseren. “The Soggy Bottom Girls waren laaiend enthousiast om mee te doen. Zo staat er een uniek dubbelconcert op het programma.” Kaarten voor het concert zijn te koop via de website van het Diekhuus, of bij Piet Witvliet (telefoon 0187 - 483657). Ze kosten 12,50 euro. Op is op; in de Rabobankzaal van het Diekhuus is plaats voor 160 mensen. Tijdens het benefietconcert staat een collectebus in het Diekhuus voor extra donaties. De organisatie rekent in totaal op een opbrengst van minimaal tweeduizend euro. Al het geld gaat naar Nepal. Het concert op 8 mei begint om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur open.

WatchEls is een band die het publiek meeneemt op een feestelijke reis langs bekend en minder bekend werk van onder anderen Tina Turner, Stevie Wonder, Anouk, Stones, Simply Red en Fleetwood Mac. De band bestaat uit vijf gerenommeerde muzikanten, stuk voor stuk door de wol geverfd en gepokt en gemazeld op Flakkee en ver daarbuiten: Els van de Wetering (zang), André Visbeen (gitaar), Dirk Wagner (keyboard), André Stam (bas) en Piet Witvliet (drums). The Soggy Bottom Girls is een coverband die de nummers op een eigen manier vormgeeft. De vijf dames zijn vooral thuis in de country- en folkmuziek en hebben zich gespecialiseerd in meerstemmige zang.


21

WOENSDAG 6 MEI 2015

Nieuws

Jeduthun jubileert: dertig jaar lovend belijden MIDDELHARNIS - In Middelharnis was halverwege de jaren tachtig nog geen christelijk gemengd zangkoor. Daarom richtten enkele enthousiaste zangers en zangeressen Jeduthun op. Ab Vroegindeweij, organist in de Hervormde Kerk, was de drijvende kracht achter het nieuwe koor én de eerste dirigent. Jeduthun bestaat in 2015 dertig jaar. Een jubileum om te vieren, vooral door lovend te belijden.

draag je het evangelie uit. Lovend belijden, met elkaar. Dat levert veel positieve reacties op.” Jeduthun heeft tot nu toe vier cd’s gemaakt: ‘De aarde spreekt van wonderen’, ‘Uw licht, o stad Jeruzalem’, ‘Bij uw altaren’ en ‘Ons danklied klinkt’. De cd’s wisten hun weg naar de koper heel goed te vinden. Sommige titels zijn nauwelijks nog verkrijgbaar. Niet vreemd, het koor is populair. Dan blijkt ook tijdens de concerten, die doorgaans veel mensen trekken. Jubileum Het koor ging er dus vanaf het begin op uit. Naar Scheveningen, Vlaardingen, Houten - noem maar op. Nu Jeduthun dertig jaar bestaat, staat er een reis over de Moezel op het programma. Het is een van de jubileumactiviteiten. Een andere activiteit is het jubileumconcert op zaterdag 23 mei in de Hervormde Kerk te Middelharnis. Ook het mannenkoor Groot Rotterdam is dan present. De finale van de avond bestaat uit een gezamenlijk optreden. De toegang voor het publiek is zoals gewoonlijk gratis. Wel is er de mogelijkheid om een gift in de collectebus te doen.

Door Kees van Rixoort

Dat er in 1985 behoefte was aan een christelijk gemengd koor in Middelharnis, was wel duidelijk. Jeduthun ging van start met negentig leden. Ati Melissant, die jarenlang in het bestuur zat van de zangvereniging, herinnert zich nog wat het eerste ingestudeerde lied was: Psalm 116. “Dat hebben we tot in den treure gezongen.” Overigens opereerde het koor vanaf het begin onafhankelijk van de kerkenraad van de Hervormde Kerk. De muziekkeuze is daardoor geheel vrij en leden van andere kerken worden gemakkelijker lid. Er zijn zelfs zangers en zangeressen van buiten GoereeOverflakkee die mee zingen. Momenteel telt Jeduthun 84 leden. Er is ooit een piek geweest van 134. Het jongste lid is 21, het oudste 89.

Het Christelijk gemengd koor Jeduthun. Eén geheel Volgens Ati Melissant en voorzitter Janny van Dam trekt het koor veel leden vanwege de sfeer en de gezelligheid. “Als we op reis gaan ontstaan er geen losse groepjes: het koor is één geheel, net als tijdens concerten. We kijken ook naar elkaar om als er ‘lief en leed’ aan de orde is.” Maar het belangrijkste is het zingen van psalmen, gezangen en bewerkingen daarvan. Jeduthun zingt Nederlandstalige liederen. “Dan weet je wat je zingt”, zegt Ati Melissant. “Zo

DE MOOISTE DEUREN VINDT U BIJ ONS! KOM LANGS EN ERVAAR HET ZELF!

evangeliseren we. Jeduthun betekent lovend belijden. We hebben aan verschillende projecten meegedaan. Van Woord en Daad, bijvoorbeeld, en van de EO in Ahoy. Daarnaast treden we overal op. Op Goeree-Overflakkee - vroeger bijvoorbeeld jaarlijks op Hemelvaartsdag in de vismijn, elk jaar op de eilandelijke korendag en vorig jaar voor het eerst op de Boerenlanddag in Ouddorp - maar ook daarbuiten. Jaren zongen we met Kerst in een Rooms-Katholieke kerk in Bergen op Zoom, ook op basis van evangelisatie. In Wenen hebben we een keer gezon-

gen ter gelegenheid van Dodenherdenking. Heel bijzonder.” Het koor stond eerst onder leiding van oprichter Ab Vroegindeweij. Daarna volgde Mar van der Veer en tegenwoordig is Jan Wisse dirigent. Er waren in drie decennia tijd bijzondere uitvoeringen. Zoals het zingen en declameren van het Bijbelboek Openbaringen. “Geweldig, als je daar als koor mee bezig bent”, zegt Ati Melissant. “Je zag de nieuwe hemel en de nieuwe aarde voor je. Al zingend

Hoe gaat Jeduthun de komende dertig jaar in? Dat is volgens Ati Melissant en Janny van Dam niet zo ingewikkeld: “We hopen op dezelfde voet verder te gaan en de Heere groot te maken door ons lied. Dat is ons grootste doel.”

Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt smullen in (elke) stijl Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt smullen inmet(elke) stijl Ook grill bbc’en groepskorting! Onbeperkt Onbeperkt smullen smullen Onbeperkt smullen in (elke) stijl Ook grill bbc’en met groepskorting! Onbeperkt Onbeperkt smullen smullen Onbeperkt smullen in (elke) stijl Ook grill bbc’en met groepskorting! smullen smullen Ook grill bbc’en met groepskorting! smullen smullen Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt smullen Onbeperkt

De Staver Deheeft Staver alleheeft ingredialle ingredienten voor een lekker avondenten voor een lekker avondDe StaverDeheeft Staver alleheeft ingredialle ingredije uit. In het vernieuwde je uit. In het vernieuwde enten voor eenvoor lekker avondenten een lekker avondDe Staver Deheeft Staver alle heeft ingredialle ingredirestaurant kunt u zes avonrestaurant kunt u zes avonje uit. voor Inje het vernieuwde je uit. Inlekker heteen vernieuwde je In het vernieuwde uit. In het vernieuwde enten een avondenten voor lekker avondDeuit. Staver De heeft Staver alle heeft ingredialle ingrediden per den week genieten van per week genieten van restaurant kunt u zes avonrestaurant kunt u zes avonrestaurant kunt u zes avonrestaurant kunt u zes avonje uit. In het vernieuwde je uit. In het vernieuwde enten voor een lekker avondenten voor een lekker avond‘All you can eat en drink’. ‘All you can eat en drink’. den per week genieten van den per week genieten van den perIn(Op week genieten van den per genieten van restaurant kunt uhet avonrestaurant kunt u iszes je uit. Inweek vernieuwde je uit. het vernieuwde (Op zondagavond iszes het reszondagavond hetavonres‘All you can eat en drink’. ‘All you can eat en drink’. ‘All you can eat en drink’. ‘All you can eat en drink’. den per week genieten van den per week genieten van restaurant kunt u zes avonrestaurant kunt gesloten.) u zes avontaurant gesloten.) Er kan taurant Er kan (Op zondagavond is het res(Op zondagavond is het res(Op zondagavond isdrink’. het res(Op zondagavond isdrink’. het res‘All can eat en ‘All you can eat en den per week genieten van den you per De week genieten van worden gekozen voor lekworden gekozen voor lekStaver heeft alle ingreditaurant gesloten.) Erhet kanrestaurant gesloten.) Erhet kanres(Op zondagavond is (Op zondagavond is taurant gesloten.) Er kan taurant gesloten.) Er kan ‘All you can eat en drink’. ‘All you can eat en drink’. kere spareribs, zelf pizza’s kere spareribs, zelf pizza’s enten voor een lekker avondworden gekozen voor lekworden gekozen voor lekDe Staver heeft alle ingreditaurant gesloten.) kan taurant gesloten.) kan worden gekozen voor lekworden gekozen voor lek-res(Op zondagavond isEringredihet (Op zondagavond isErwok-bbc het resDe Staver heeft alle maken, het wok-bbc buffet maken, het buffet je uit. In het vernieuwde kere spareribs, zelf pizza’s kere spareribs, zelf pizza’s enten voor een lekker avondworden gekozen voor lekworden gekozen voor lekDe Staver heeft alle ingreditaurant gesloten.) ErVoor kan taurant gesloten.) Er kan kere zelf pizza’s kere spareribs, zelf pizza’s enten voor een lekker avondof hetspareribs, Staverbuffet. Voor of het Staverbuffet. of restaurant kunt uof zes avonmaken, het wok-bbc buffet maken, het wok-bbc buffet je uit. In het vernieuwde kere spareribs, zelf pizza’s kere spareribs, zelf pizza’s enten voor een lekker avondworden gekozen voor lekworden gekozen voor lekmaken, het wok-bbc buffet maken, het wok-bbc buffet De Staver heeft alle ingredijuist na eten kunt u een juist na eten kunt u een je uit. In het vernieuwde den perStaverbuffet. week genieten van of het Staverbuffet. Voor of het Voor of restaurant kunt uofzes avonmaken, hetuit. wok-bbc buffet maken, het wok-bbc buffet je In het vernieuwde kere spareribs, zelf pizza’s kere zelf pizza’s enten voor een lekker avonduurtje bowlen met onbeperkt uurtje bowlen met onbeperkt of hetspareribs, Staverbuffet. Voor of of het Staverbuffet. Voor of ‘All you can eat en drink’. restaurant kunt u zes avonjuist na het eten kunt u een juist na het eten kunt u een den perStaverbuffet. week genieten van of het Staverbuffet. Voor of of het Voor of restaurant kunt u zes avonmaken, het wok-bbc buffet maken, het wok-bbc buffet je uit. In het vernieuwde drinken voor slechts vijf euro drinken voor slechts vijfuvan euro juist nabowlen het you eten kunt u en een juist na het eten kunt een (Op zondagavond isonbeperkt het resden per week genieten uurtje met onbeperkt uurtje bowlen met ‘All can eat drink’. juist na het eten kunt u een juist na het eten kunt u een den per week genieten van of het Staverbuffet. Voor of of het Staverbuffet. Voor of restaurant kunt ueuro zes avonper persoon. per persoon. taurant gesloten.) kan uurtje bowlen met onbeperkt uurtje bowlen met onbeperkt ‘All can eat en drink’. drinken vooryou slechts vijf drinken voor slechts vijf euro (Op zondagavond isEr het resuurtje bowlen met onbeperkt uurtje bowlen met onbeperkt ‘All you can eat en drink’. juist na het eten kunt uvan een juist na worden het eten kunt u voor een den per week genieten gekozen lekdrinken voor slechts vijf euro drinken voor slechts vijf euro (Op zondagavond isErhet resper persoon. per persoon. All you can eatAll you can eat gesloten.) taurant kan drinken voor slechts vijf euro drinken voor slechts vijf euro (Op zondagavond het resuurtje bowlen met uurtje bowlen met onbeperkt Het belangrijkste Het voordeel belangrijkste van ‘All voordeel youeat can van eat’ ‘Allis isonbeperkt you can eat’ is ‘All you can en drink’. kere spareribs, zelf pizza’s per persoon. per persoon. taurant gesloten.) Er kan worden gekozen voor leknatuurlijk dat unatuurlijk onbeperkt dat kunt u onbeperkt eten en drinken kunt eten en drinken All you can eat All you can eat per persoon. per persoon. taurant gesloten.) Er kan drinken voor slechts vijf euro drinken voor slechts vijf euro (Op zondagavond is het resmaken, het wok-bbc voor een vast bedrag. voor eenDaarnaast vastvan bedrag. is you het Daarnaast prettig dat isisyou hetbuffet prettig Het belangrijkste Hetvoordeel belangrijkste ‘All voordeel can van eat’ ‘All can eat’dat is worden gekozen voor lekkere spareribs, zelf pizza’s youdepersoon. can eatuuworden All you can eat uAll zelf drankjes zelf kunt depersoon. uitzoeken drankjes kunt en pakken. uitzoeken Het en pakken. Het leknatuurlijk natuurlijk onbeperkt kunt ugekozen onbeperkt eten en drinken kuntvoor eten enkan drinken per per taurant gesloten.) Er All you candat eat All you candat eat of het Staverbuffet. Voor of restaurant is gescheiden restaurant van is gescheiden het foyer café van en het daarfoyer café en daarHet belangrijkste Het voordeel belangrijkste van ‘All voordeel you can van eat’ ‘All is you can eat’ is maken, het wok-bbc buffet voor een vast bedrag. voor eenDaarnaast vast bedrag. is you het Daarnaast prettig dat isisyou het prettig kere spareribs, zelf pizza’s Het belangrijkste Het voordeel belangrijkste van ‘All voordeel can van eat’ ‘All can eat’dat is kere spareribs, zelf pizza’s door lekker rustig. lekker rustig. natuurlijk dat udoor natuurlijk onbeperkt dat kunt ugekozen onbeperkt eten en drinken kunt eten en drinken worden voor lekunatuurlijk zelf drankjes u zelf kunt de uitzoeken drankjes kunt en pakken. uitzoeken Het en pakken. Het juist na het eten kunt u een All youdecan eat All you can eat dat uof natuurlijk onbeperkt dat kunt u onbeperkt eten en drinken kunt etenVoor en drinken het ofdat maken, het wok-bbc voor een vast bedrag. voor eenDaarnaast vast bedrag. isfoyer het Daarnaast prettig dat isfoyer hetbuffet prettig restaurant is gescheiden restaurant van isStaverbuffet. gescheiden het café van en het daarcafé en daarHet belangrijkste Het voordeel belangrijkste van ‘All voordeel you can van eat’ ‘All is you can eat’ is maken, het wok-bbc buffet voor een vast bedrag. voor een Daarnaast vast bedrag. is het Daarnaast prettig dat is het prettig dat kere spareribs, zelf Zelf aan slag Zelf aan slag uurtje bowlen met udoor zelf dededrankjes udoor zelf kunt dede uitzoeken drankjes kunt en pakken. uitzoeken Hetonbeperkt enpizza’s pakken. Het lekker rustig. lekker rustig. dat uBij onbeperkt dat kunt uhet onbeperkt eten en drinken kunt eten en drinken juist na eten kunt u een unatuurlijk zelf drankjes unatuurlijk zelf kunt de uitzoeken drankjes kunt en pakken. uitzoeken Het en pakken. Het of het Staverbuffet. Voor of Bij het de onbeperkt het pizza’s onbeperkt eten kunt pizza’s u zelf eten aan kunt de u zelf aan de restaurant is gescheiden restaurant van is gescheiden het foyer café van en het daarfoyer café en daarof Staverbuffet. Voor ofdat maken, het wok-bbc buffet voor Op eende vast bedrag. voor het eenDaarnaast vast bedrag. het Daarnaast prettig isfoyer het prettig restaurant iskant-en-klare gescheiden restaurant van is gescheiden het isfoyer café van en hetdat daarcafé en daardrinken voor slechts vijf euro slag. slag. Op de pizzabodem kant-en-klare kunt pizzabodem uw kunt Zelf de slag Zelf aan de slag door lekker rustig. door lekker rustig. uurtje bowlen met onbeperkt u zelfaan de drankjes u zelf kunt de uitzoeken drankjes kunt eneten pakken. uitzoeken Hetlekkerste en pakken. Het door lekker rustig. door lekker rustig. juist na het kunt uuaanuw een ideale pizza samenstellen ideale pizza met samenstellen depizza’s lekkerste met ingrede ingrejuist na het eten kunt een Bij het onbeperkt Bij het pizza’s onbeperkt eten kunt u zelf eten aan kunt de u zelf de of het Staverbuffet. Voor of per persoon. restaurant is gescheiden restaurant van is gescheiden het foyer café van feestje. en hetdaarfoyer café en daardiënten. diënten. ook voor kinderen ook is voor ditkunt kinderen een ditvijf een uw feestje. drinken voor slechts euro slag. Op Zeker de kant-en-klare slag. Op Zeker de pizzabodem kant-en-klare pizzabodem uw isonbeperkt kunt Zelf aan de slag Zelf aan de slag uurtje bowlen met doorbij lekker rustig. doorbij lekker rustig. Zelf aan de wok-bbc slag Zelf aan de slag uurtje bowlen met onbeperkt Ook het Ook buffet het wok-bbc moeten buffet deeten handen moeten uitlekkerste de handen uit de juist na het kunt u een ideale pizza samenstellen ideale pizza met samenstellen de lekkerste met ingrede ingreBij het onbeperkt Bij het pizza’s onbeperkt eten kunt pizza’s u zelf eten aan kunt de u zelf aan de Bij het onbeperkt Bij het pizza’s onbeperkt eten kunt pizza’s u zelf eten aan kunt de u zelf op aan de per persoon. All you can eatwokmachine mouwen, want mouwen, dan komt want de dan komt de op wokmachine tafel. tafel. diënten. Zeker diënten. ook aan voor Zeker kinderen ook is voor ditkunt kinderen een feestje. is ditvijf een uw feestje. drinken voor slechts euro slag. Op de de kant-en-klare slag. Op de pizzabodem kant-en-klare kunt pizzabodem uw kunt uw Zelf aan slag Zelf slag slag. Op kant-en-klare slag. Op de pizzabodem kant-en-klare pizzabodem uw kunt uurtje bowlen met onbeperkt Het belangrijkste voordeel van you can vis eat’enis Daarmee kunt Daarmee uOok zelf het kunt uitgekozen u zelf het vlees, uitgekozen vis‘All en vlees, Ook bijpizza het wok-bbc bijbuffet het wok-bbc moeten buffet de handen moeten uitlekkerste de handen uit de Bij het onbeperkt Bij het pizza’s onbeperkt eten kunt u zelf eten aan kunt de uen zelf aan de ideale samenstellen ideale pizza met samenstellen depizza’s lekkerste met ingrede ingrenatuurlijk dat onbeperkt kunt eten drinken groente klaarmaken. groente klaarmaken. All youkomt can eatuwokmachine per persoon. mouwen, want mouwen, dan want de dan is komt de opwokmachine tafel. tafel. drinken voor slechts euro slag. Op de kant-en-klare slag. Op de pizzabodem kant-en-klare kunt pizzabodem uw kunt diënten. Zeker diënten. ook voor Zeker kinderen ook voor dit kinderen een feestje. ishet ditvijf eenopuw feestje. voor een vast bedrag. Daarnaast is prettig dat Het belangrijkste voordeel van ‘All you can vis eat’enis Daarmee kunt Daarmee u zelf het kunt uitgekozen u de zelf het vlees, uitgekozen vis en vlees, ideale samenstellen ideale pizza met samenstellen lekkerste met ingrede lekkerste ingreOok bijpizza het wok-bbc Ook bijde buffet het wok-bbc moeten buffet de handen moeten uiten de handen uit de uDe zelf drankjes kunt uitzoeken pakken. Het De Staver maakt gebruik Staver maakt maakt gebruik van verse maakt producvan verse producnatuurlijk dat u onbeperkt kunt eten en drinken per persoon. groente groente klaarmaken. All you can eat diënten.klaarmaken. Zeker diënten. ook voor Zeker kinderen ook voor dit kinderen een feestje. is ditcafé eenopen feestje. mouwen, wantrestaurant mouwen, dan komt want wokmachine dan is komt deopwokmachine tafel. tafel. isde gescheiden van het foyer daar-

smullen smullen smullen

ten, daarom is ten, het daarom belangrijk om het twee belangrijk dagenom van van voor een vastisbedrag. Daarnaast istwee het dagen prettig Het belangrijkste voordeel van ‘All can eat’dat is de Ook bij het wok-bbc Ook bij buffet het wok-bbc moeten buffet de handen moeten uityou de handen uit en Daarmee u zelf zelf het kunt uitgekozen u zelf het vlees, uitgekozen vis en vlees, vis door lekker rustig. te voren tekunt reserveren. te voren Dat te reserveren. kan telefonisch Dat kan op:telefonisch op:Het uDaarmee de drankjes kunt uitzoeken enverse pakken. De Staver maakt De gebruik Staver maakt maakt gebruik van verse maakt producvan producAll you can eat natuurlijk dat u onbeperkt kunt eten en drinken mouwen, want mouwen, dan komt want de wokmachine dan komt de op wokmachine tafel. op tafel. groente klaarmaken. klaarmaken. groente klaarmaken. klaarmaken. natuurlijk dat u onbeperktvan kunt eten encafé drinken groente groente 0187-483306. 0187-483306. restaurant is gescheiden het foyer en daarten, daarom ten, daarom belangrijk isbedrag. het twee belangrijk dagen om van twee dagen Happy Music en de staver Happy Music en de staver Het belangrijkste voordeel van ‘All can eat’van voor een vast Daarnaast is het prettig dat Daarmee kuntisZelf Daarmee uhet zelf het kunt uitgekozen uom zelf het vlees, uitgekozen vis en vlees, vis enis voor een vast bedrag. Daarnaast is you het prettig dat presenteren: presenteren: aan de slag door lekker rustig. te voren temaakt reserveren. tezelf voren Dat te reserveren. kan telefonisch Dat kan op:telefonisch op:Het dat u onbeperkt kunt eten en drinken unatuurlijk de drankjes kunt uitzoeken en pakken. groente groente klaarmaken. De Staver gebruik Staver maakt maakt van maakt producvan producuDe zelf de drankjes kuntverse uitzoeken enuverse pakken. Het Bij het onbeperkt pizza’s eten kunt zelf aan de De Staverklaarmaken. maakt De gebruik Staver maakt maakt gebruik gebruik van verse maakt producvan verse produc0187-483306. 0187-483306. voor een vast bedrag. Daarnaast is het prettig dat restaurant is gescheiden van het foyer café en daarten, daarom is ten, het daarom belangrijk is om het twee belangrijk dagen om van twee dagen van Happy Music en de staver Happy Music en de staver slag. Op de kant-en-klare pizzabodem kunt uw 1,5 uur grill bbc’en restaurant isslag van het foyer café envan daarten, daarom isZelf ten, het aan daarom belangrijk isgescheiden om het twee belangrijk dagen om van twee dagen presenteren: presenteren: de ing ing ’s ’s ute de drankjes kuntverse uitzoeken enverse pakken. Het door lekker rustig. De voren Stavertemaakt Dezelf gebruik Staver maakt maakt van maakt producvan producte reserveren. voren Dat te reserveren. kan gebruik telefonisch Dat kan op: op: ideale pizza samenstellen met detelefonisch lekkerste ingredoor rustig. Ook dit kan in Ook de dit kan in drinken de Staver: + Staver: 2,5 uur Night Night te voren te reserveren. te voren Dat teisreserveren. kan telefonisch kan op: telefonisch op: Bij hetlekker onbeperkt pizza’sDat eten kunt u zelf aan de restaurant gescheiden van het foyer café envan daarten, daarom isdiënten. ten, het daarom belangrijk is om het voor twee belangrijk dagen om van twee dagen 0187-483306. 0187-483306. ONZE O Hét tribute-event Hét tribute-event Zeker ook kinderen is dit een feestje. 1. Franse Avond 1. op Franse vrijdag Avond 21 maart op vrijdag 21 maart Happy Happy slag. Op de kant-en-klare pizzabodem kunt uw 1,5 uur grill bbc’en Music enuit Music enuit + 1 uur bowlen 0187-483306. Zelf 0187-483306. met met de staver de staver bands bands PENING door lekker rustig. presentere presentere aan de slag de de n: n: jaren Happy Happy te voren te reserveren. te voren Dat te wok-bbc reserveren. kan telefonisch Datmoeten kan op:telefonisch op:uit deBegin de lente Begin ’80 en ’80 en Music Music en’90! en’90! ing ing de de staver staver ’s ’s Ook bij buffet de handen met Franstalige deinlente met muziek, Franstalige wijn, stokbrood muziek, wijn, stokbrood jaren STIJDE presenteren: presenteren: Zelf aanhet de slag ideale samenstellen met kunt de lekkerste ingrede dit kan de Staver: + Staver: 2,5 uur drinken Nig Nig Bij het pizza onbeperkt pizza’s eten u zelf op aan deOok dit kan in Ook N: vrijdag vrijdag 25ht 25ht 0187-483306. mouwen, 0187-483306. april april dinsda want dan komt de wokmachine tafel. en Franse kaas. en Franse kaas. Hét Hét Happy Happy met met tribute tribute Music Music artiest artiest diënten. Zeker ook voor kinderen is dit een feestje. Bij het onbeperkt pizza’s eten kunt u zelf aan de -event -event en en ende staver ende staver g t/m v 1. Franse Avond 1.1,5 op Franse vrijdag Avond 21 maart op vrijdag 21 maart + 1 uur bowlen presentere presentere Zelf aan slag bands bands alsmet alsmet slag. Op de kant-en-klare pizzabodem kunt uw grill bbc’en n: n: u2 u2 uit uit & & Queen Queen rijdag de de jaren ’80 en’90! Daarmee kunt u zelf buffet het uitgekozen vlees, vis en p.p. ’80 en’90! 2. deKings 2.op Kings vrijdag Night april op bbc’en vrijdag 25 wijn, april stokbrood 08 ing’s Ook bij het wok-bbc moeten de handen uit ’s slag. Oppizza de kant-en-klare pizzabodem kunt uw 1,5 uur grill Begin Night de lente Begin met Franstalige de25 lente met muziek, Franstalige muziek, wijn, stokbrood jarening Bij het onbeperkt pizza’s eten kunt u zelf aan de ideale samenstellen met de lekkerste ingrevrijdag .00 - 17.00 uu : OokBouw dit kan Ook de dit kan in de een Staver: + Staver: 2,5 uur drinken Nig Nig ing ing ht vrijdag groente klaarmaken. ’spers. vrijdag ’s 25 25ht 3. je in eigen 3. Bouw feestje. je Huur eigen feestje. zaal en Huur kies eenzelf zaal ofpersoon en u gebruik kies zelf of u vanaf gebruik april april per 10 vanaf 20 pers. avond: mouwen, want dan voor komtkinderen de opuw tafel. r en en Franse kaas. ideale pizza samenstellen metwokmachine de islekkerste ingremet met artiest artiest Ook dit Franse kanAvond in kaas. Ook de+ Staver: dituur kan in 21 demaart Staver: 2,5 uur drinken Hét Hét Nig Nig en en tribute tribute slag. Op de kant-en-klare pizzabodem kunt 1,5 grill bbc’en diënten. Zeker ook dit een feestje. ht ht -event -event 1 1. Franse 1. op Franse vrijdag Avond op vrijdag 21 maart 9 als als u2 u2 .0 + 1 uur bowlen & & Queen met met Queen zaterda maakt van 2. de bediening, maakt van hapjes de bediening, enp.p. drankjes. hapjes en drankjes. bands bands 0 - 21.0 uit uit ing ing Daarmee kunt u zelf het uitgekozen vlees, vis en ’s ’s 2. Kings Night op Kings vrijdag Night 25 april op vrijdag 25 april Hét Hét de de tribute tribute jaren jaren diënten. Zeker ook voor kinderen is dit een feestje. ’80 ’80 -event -event en’90! en’90! 1. Franse Avond 1. op Franse vrijdag Avond 21 op vrijdag 21 maart g: 09.3 ideale samenstellen met de lekkerste ingreOok bijpizza hetmaakt wok-bbc buffet moeten de handen uit + 1 uur bowlen Begin met Franstalige de met muziek, Franstalige wijn, stokbrood muziek, wijn, stokbroodde met met OokdeBegin dit kande inlente Ook de Staver: dit kan inlente demaart Staver: 2,5 uur drinken bands bands Nig Nig uit uit ht ht De Staver gebruik maakt van verse produc0 - 16.0 0 uur jaren ’80 en’90! jaren ’80 en’90! groente klaarmaken. 3. deBegin Bouw je eigen 3. Begin Bouw feestje. je Huur eigen een feestje. zaal en Huur kies eenstokbrood zelf zaal ofpersoon en u gebruik kies stokbrood zelf of u vanaf gebruik vrijdag vrijdag 2510 25 april april Ook bij het wok-bbc buffet uit per pers.deHét vanaf 20 pers. Hét tribute tribute 0 uur de lente met Franstalige de lente met muziek, Franstalige wijn, muziek, wijn, diënten. Zeker ook voor kinderen isde dithanden eenopfeestje. -event -event mouwen, want danbelangrijk komt demoeten wokmachine tafel. Franse kaas. en Franse kaas. 1. en Franse Avond 1.+ op Franse vrijdag Avond 21 maart op vrijdag 21 maart met met uur bowlen metartiest metartiest ten, daarom is het om twee dagen van bandsen bandsen uit uit vrijdag vrijdag maakt vankaas. de 1 bediening, maakt van hapjes de bediening, enp.p. drankjes. hapjes en drankjes. 25 25 als als de de april april u2 &’80 u2 &’80 jaren jaren Queen Queen en’90! en’90! mouwen, want demoeten wokmachine op tafel. Ook bij het wok-bbc buffet de handen uit Franse Franse kaas. Daarmee kunt udan zelfkomt hetDat uitgekozen vlees, vis en 2. deen Kings Night 2.op en Kings vrijdag Night april op met vrijdag 25 wijn, april stokbrood Begin de lente Begin met Franstalige de25lente muziek, Franstalige muziek, wijn, stokbrood met met artiesten artiesten te voren te reserveren. kan telefonisch op: als als De Staverklaarmaken. maakt gebruik maakt van verse producu2 &25 u2 &25 vrijdag vrijdag Queen Queen april april Daarmee kunt u zelf het uitgekozen vlees, vis en mouwen, want dan komt de wokmachine op tafel. p.p. groente 2. Kings Night 2. op Kings vrijdag Night 25 april op vrijdag 25 april 3. Bouw je eigen 3. Bouw feestje. je Huur eigen een feestje. zaal en Huur kies een zelf zaal of en u gebruik kies zelf of u gebruik en Franse kaas. en Franse kaas. met artiest per persoon vanaf 10en pers.alsmetu2artiest vanaf 20 pers. en 0187-483306. ten, daarom om twee dagen als u2 & Queen & Queen Happy Music en de staver Daarmee kuntis uhet zelfbelangrijk het uitgekozen vlees, visvan en3. groente klaarmaken. maakt hapjes de bediening, enp.p. drankjes. hapjes enofdrankjes. 2. maakt Kings Night 2.de opbediening, Kings vrijdagNight 25 april opeen vrijdag 25 april Bouw jevan eigen 3. Bouw feestje. jevan Huur eigen feestje. zaal en Huur kies eenzelf zaal en u gebruik kies zelf of u vanaf gebruik n: per persoon 10 pers. presentere vanaf 20 pers. te voren temaakt reserveren. kan telefonisch op: groente De Staverklaarmaken. gebruikDat maakt van verse produc3. maakt Bouw jevan eigen 3.de bediening, Bouw feestje.jevan Huur eigen feestje. zaal en Huur kies eenzelf zaal en u gebruik kies zelf of u vanaf gebruik10 pers. maakt hapjes deeen bediening, en drankjes. hapjes enofdrankjes. per persoon vanaf 20 pers. 0187-483306. ten,Staver daarom is het belangrijk omvan twee dagen van maakt van de bediening, maakt van hapjes de bediening, en drankjes. hapjes en drankjes. Happy Music en de staver De maakt gebruik maakt verse producpresenteren: ing ’s De voren Staver gebruik maakt van verse producte temaakt reserveren. Dat kan op:van ten, daarom is het belangrijk omtelefonisch twee dagen 0187 - 475 440 | www.esselink.nl Ook dit kan in de Staver: Night ten,voren daarom is het belangrijk omtelefonisch twee dagen 0187-483306. Hét tribute-event te te reserveren. Dat kan op:van 1. Franse Avond op vrijdag 21 maart Happy Music enuit met de staver bands presentere de jaren n: te voren te reserveren. Dat kan telefonisch op: ’80 en’90! ing ’s 0187-483306. deinlente met Franstalige muziek, wijn, stokbrood OokBegin dit kan de Staver: Nig Happy Music en de staver vrijdag 25ht 0187-483306. april presenteren: Franse kaas.op vrijdag 21 maart Hét Happy met tribute Music en artiest -event ende staver 1. en Franse Avond presentere alsmet n: u2bands uit & Queen de jaren ’80 en’90! 2. Kings op vrijdag 25 april muziek, wijn, stokbrood ing’s Begin Night de lente met Franstalige OokBouw dit kan de Staver: Nig vrijdag 25ht 3. je in eigen april en Franse kaas.feestje. Huur een zaal en kies zelf of u gebruik mettribute artiest Hét en -event ing ’s 1. maakt Franse van Avond op vrijdag 21 maarten drankjes. als u2bands & Queen met de bediening, uit ing ’s Ook dit kan in de 2. Kings Night opStaver: vrijdag 25 hapjes april de jaren Nig ’80 ht en’90! met Franstalige muziek, wijn, stokbrood Ook Begin dit kandeinlente de Staver: Nig ht Hét tribute-event 3. Franse Bouw jeAvond eigenop feestje. Huur een zaal en kies zelf of u gebruik vrijdag 1. vrijdag 21 maart 25 april Hét met tribute bands -event uit Franse kaas. 1. en Franse Avond op vrijdag 21 maart artiest met demet jaren en bands ’80 en’90! uit maaktde vanlente de bediening, hapjesmuziek, en drankjes. als de u2 &’80 jaren Begin met Franstalige wijn, stokbrood stokbrood Queen en’90! 2. Begin Kings Night op met vrijdag 25 april muziek, de lente Franstalige wijn, vrijdag 25 april

✔ Showroom vol inspiratie met enorm veel keus ✔ Binnendeur standaard afgelakt vanaf € 219,- per stuk ✔ Stijlvol en uitsluitend topkwaliteit ✔ Voor elke wens een passend advies Bouwcenter Esselink | Industrieweg 35 Middelharnis | T

Kijk voorKijk meer voor informatie meer informatie op op www.destaver.nl www.destaver.nl Kijk voorKijk meer voor informatie meer informatie op op www.destaver.nl www.destaver.nl Kijk voorKijk meer voor informatie meer informatie op op Kijk voor Kijk meer voor informatie meer informatie op op www.destaver.nl Kijk voorwww.destaver.nl Kijk meer voor informatie meer informatie op op www.destaver.nl www.destaver.nl www.destaver.nl www.destaver.nl

Kijk voor meer informatie op www.destaver.nl Kijk voor meer informatie op

€ 34,50 € 34,50 50 € 34, 50 € 34, € 34,50

10% korting 10% korting 10% 10% korting 10% korting korting

K K

K K

15% korting K K K K 15% K K korting 15% 15% korting 15% korting korting destaver.nl

@GOdestaver

destaver.nl like ons op facebook

destaver.nl

@GOdestaver

destaver.nl like ons op facebook

destaver.nl

@GOdestaver

destaver.nl

@GOdestaver

destaver.nl

@GOdestaver

20% korting 20% korting 20% 20% korting 20% korting korting

@GOdestaver

like ons op facebook

@GOdestaver

like ons op facebook

destaver.nl like ons op facebook

@GOdestaver

like ons op facebook

destaver.nl like ons op facebook

@GOdestaver

like ons op facebook

destaver.nl like ons op facebook

@GOdestaver

like ons op facebook

K K K K K

destaver.nl

vrijdag

@GOdestaver

like ons op facebook


22

WOENSDAG 6 MEI 2015

Varia

Zesde editie Mannenzang G-O

Muzikale avond met fluitisten en orgel in Stad aan ‘t Haringvliet STAD AAN ‘T HARINGVLIET - Zaterdag 9 mei a.s. gaan de deuren van de Nederlands Hervormde Kerk te Stad aan ‘t Haringvliet weer open voor een muzikale avond. Anne Marie Huizer en Piet Bechthum hebben een muziek- en samenzangprogramma samengesteld. Verschillende fluitisten op panfluit, dwarsfluit en blokfluit zullen hun best doen om u te laten genieten. Ze zijn in verschillende samenstellingen te horen. Anne Marie Huizer zal solo spelen

GOEREE-OVERFLAKKEE. Er wordt uitgekeken naar de uitvoering en opname van de mannenzang 2015. Na zes repetities, waarin met veel vreugde geoefend is in het zingen van melodie en bovenstem, is het eindelijk zover dat er zaterdag 16 mei weer een eilandelijke mannenzangavond gaat plaatsvinden. Om van deze avond een succes te maken wil het bestuur alle zanglustige mannen van het eiland en omstreken uitnodigen om deze avond aanwezig te zijn. Deze keer zal de mannenzangavond plaats vinden in de Hervormde Kerk te Dirksland. Aanvang is om 19.30 uur.

In voorbereiding op deze avond zijn er de afgelopen twee maanden zes repetitieavonden geweest waarin, onder leiding van dirigent Corné de Geus en begeleiding van organisten Cees het Jonk en Rik van der Veer, de benodigde kennis is opgedaan om de 16e mei als bovenstemkoor een goede basis te vormen voor het opnemen van een mooie cd met Psalmen en enkele geestelijke liederen. Ruim 50 mannen hebben de repetities bezocht, waarvan ongeveer de helft van het aantal de melodie heeft ingestudeerd, om zo al een goede indruk te krijgen van hoe de stemmen straks samen gaan klinken. Het is de bedoeling dat men met zoveel mogelijk mannen op 16 mei

aanwezig zal zijn. De opening en sluiting wordt verzorgd door ds. C. Gielen. De toegang tot deze avond is gratis. Wel zal er een collecte worden gehouden voor de Bond tegen het Vloeken. Ook kan er ingeschreven worden voor de uit te brengen cd van deze mannenzangavond, welke € 12,50 gaat kosten. Om ook daar de nodige aandacht aan te geven is er een presentatieavond gepland op vrijdag 26 juni in de kerk te Dirksland. Aanvang 20.00 uur. Voor inlichtingen kunt u terecht op de website http://mannenzanggo. com/ of via de email mannenzanggo@hotmail.com Ook kunt u via dit mailadres de nieuwe cd bestellen.

op panfluit met begeleiding van het orgel. Piet Bechthum zal het orgel bespelen. Hij begeleidt de fluitisten, de samenzang en hij zal ook een orgelsolo verzorgen. Samenzang van bekende liederen is deze avond een groot onderdeel van het programma. Ook worden er enkele gedichten voordragen. De opening en sluiting van deze avond is in handen van ds. H.J. Catsburg. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden welke is bestemd voor de Ned. Hervormde Kerk. De kerk is open om 19.00 uur en de aanvang is om 19.30 uur.

Activiteit Stichting Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee OUDDORP - Stichting Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee organiseert iedere 2e en 4e dinsdag van de maand een inloop met activiteit voor mensen die persoonlijk of in hun naaste familie te maken hebben (gehad) met kanker. De volgende inloop staat gepland voor dinsdag 12 mei. Deze dag zal men met elkaar gaan genieten van een High Tea. Deze High Tea wordt aangeboden door Erica Groenendijk van De Snoeperij uit Dirksland. Zij biedt deze aan vanwege

het 5-jarig bestaan van De Snoeperij. Wegens deze activiteit zullen er deze dag gewijzigde openingstijden zijn, namelijk van 12.00 - 16.00 uur. Opgave voor de High Tea kan via het emailadres info@deboeigo.nl. De inloopdagen vinden plaats in ‘De Overkant’ Dijkstelweg 33 te Ouddorp. Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen via het emailadres info@deboeigo.nl of het telefoonnummer 06-22111572. Meer informatie is te vinden op onze website www.deboeigo.nl of onze facebookpagina www.facebook. com/deboeigo

Peuterochtenden in de bibliotheek GOEREE-OVERFLAKKEE Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert dit voorjaar enkele peuterochtenden voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/ verzorgers. De eerstvolgende peuterochtenden vinden plaats op woensdag 13 mei in de Bibliotheekvestigingen van Middelharnis en Ouddorp en op woensdag 20 mei in bibliotheekvestiging Oude-Tonge van 09.30 uur tot 11.00 uur. Bij deze peuterochtenden draait alles om voorleesplezier, maar voorlezen is ook heel nuttig. Van de peuters en kleuters die geregeld zijn voorgelezen heeft bijna 70 procent een voldoende woordenschat om een goede start te kunnen maken op school. Van de kinderen die niet zijn voorgelezen heeft

J. van Alphen: (22/39) 1 7 11 12 14 16 21 27 32 33 57 58 70 71 73 74 86 87 106 113 116 118; Comb. v.d. Sluys (10/18) 2 5 8 17 18 19 23 34 72 85; M.A. van Nimwegen (5/24) 3 50 51 78 79; A. v.d. Linde (3/9) 4 63 92; P.G. van den Boogert (11/56) 6 35 48 49 56 59 77 99 104 108; Yvonne

Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 • Fax (0187) 485736 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Tijdens de komende peuterochtenden staat het prentenboek Piep wil oversteken van Fleur van der Weel centraal. “We beginnen de ochtend met het interactief voorlezen van het verhaal. Daarna wordt er over het verhaal nagepraat, wordt er gezongen en gedanst en is er tijd voor koffie, limonade en wat lekkers. We sluiten af met een leuke creatieve verwerking!” aldus de mensen van de bibliotheek in een toelichting.

Advertenties en administratie

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,46 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers zijn welkom! De toegang is gratis, maar wel graag van tevoren aanmelden: telefonisch, aan de balie van uw bibliotheekvestiging of via de website www.leerenbeleef.nl.

Wedvlucht PV De Reisduif SOMMELSDIJK - Hieronder volgt de uitslag van de wedvlucht van PV De Reisduif. V18 Asse Zellik zaterdag 2 mei 2015; gelost: 16.10 uur; Deelnemers: 15; Duiven: 483; Weer: noordoostenwind.

Christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag

slechts 30 procent voldoende woordenschat. Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel zinvol!

en Cor Kleijn (15/38) 9 10 13 20 24 26 52 61 62 80 81 90 112 114 117; J. de Blok (2/12) 15 60; Cor en Yvonne Kleijn (19/40) 22 25 30 31 41 42 43 44 45 46 53 83 89 91 93 94 95 115 119; J.K. Hoekman (14/96) 28 29 38 39 64 65 67 82 84 96 97 98 100 101; C. Looy (3/6) 36 37 107; Appel Vis van Heemst (8/69) 40 66 68 69 88 105 110 111; P. van Moort (3/21) 47 75 120; P. van den Boogert (3/22) 54 102 103; D. Maliepaard (3/26) 55 76 121.

Redactie

Flakkees sneldamkampioenschap

Open dag Modelvliegclub

SOMMELSDIJK - Het op zaterdag 2 mei in de Staver gehouden kampioenschap voor de Flakkeese dammers heeft na negen speelronden tot de volgende eindstand geleid: 1. J. v.d. Ouden 17 pnt. 132 sb. 2. A. v.d. Veer 14 pnt. 104 sb. 3. I. Mackloet 14 pnt. 103 sb. 4. J.J. Melaard 10 pnt. 54 sb. 5. A. Jelier 9 pnt. 52 sb. 6. J. Jordaan 7 pnt. 53 sb. 7. P. v.d. Brussel 7 pnt. 40 sb. 8. J. de Jong 5 pnt. 21 sb. 9. G. Kamp 4 pnt. 31 sb. 10. R. Jacobs 3 pnt. 20 sb.

MIDDELHARNIS - Modelvliegclub “SDGO” organiseert op Hemelvaartsdag, 14 mei, de jaarlijkse open dag. Men kan er terecht van 13.00 uur tot 17.00 uur op het modelvliegveld gelegen aan de Middelweg te Middelharnis. Op deze dag geeft modelvliegclub “SDGO” bezoekers de gelegenheid om te kijken en om vragen te stellen over deze interessante hobby. Er zullen de hele middag demonstraties gegeven worden met radiografisch bestuurbare vliegtuigen en helikopters van verschillende grootte. Voor meer informatie; kijk op: www.modelvliegclubsdgo.nl

• Hoofdredacteur: Adri van der Laan, tel. (0187) 471021 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl Plaatsing van ingezonden berichten kan zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.

Abonnementen

Abonnementen (vrijdageditie) zijn bij vooruitbetaling en worden automatisch verlengd. Opzeggingen schriftelijk vòòr 30 november. Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING 167930 // Rabobank 3420.01.108

Lid NNP

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Welke hypotheek past het beste Welke hypotheek past het beste bij u?bij u? Welke hypotheek past beste bij u? In een adviesgesprek analyseren wij uwhet wensen. Alle relevante zaken komen aan de In een adviesgesprek analyseren wij uw wensen. Alle relevante zaken komen aan de orde. Zo komen wij, samen met u, bij de hypotheekverstrekker uit waar ú zich thuis voelt.

orde. Zo komen wij, samen met u, bij de hypotheekverstrekker uit waar ú zich thuis voelt. In een adviesgesprek analyseren wij uw wensen. Alle relevante zaken komen aan de orde. Zo komen wij, samen met u, bij de hypotheekbank uit waar ú zich thuis voelt. Langeweg 63 • 3251 LH Stellendam • t 0187-491755 e info@johnpdewit.nl • i www.johnpdewit.nl

Langeweg 63 • 3251 LH Stellendam • t 0187-491755 e info@johnpdewit.nl • i www.johnpdewit.nl Langeweg 63 • 3251 LH Stellendam • t 0187-491755 e info@johnpdewit.nl • i www.johnpdewit.nl

Antwoord krijgen op uw woonvragen

en u meteen thuisvoelen in De Nieuwe Oostdijk.

Ontdek uw financiële mogelijkheden Denkt u na over een woonplek in het pittoreske Goedereede? U heeft groot gelijk! Kom uw financiële mogelijkheden bij ons ontdekken. U kunt zich online al oriënteren via het Rabobank Hypotheekdossier. Wilt u daarna een persoonlijk gesprek? Wij adviseren u graag.

Vrijblijvend een afspraak maken? Bel (0186) 89 10 00 Een aandeel in elkaar


Design: Sfa Print bv.

Kom 16 mei naar de verkoopdag

Waagt u ook de sprong?

Estate Invest ontwikkelt een bijzonder project aan de rand van Goedereede. De Nieuwe Oostdijk bestaat uit 67 verschillende woningen van nu met de uitstraling van toen. Kortom: oog voor detail, extra ruime percelen, kwaliteitsmaterialen en zeer aantrekkelijke prijzen! De zeer riante woningen worden gekenmerkt door een tijdloze architectuur met moderne elementen. De prachtige detailleringen geven iedere woning een eigen identiteit.

T H U IS IN GOEDER EEDE TUSSENWONING

2-ONDER-1-KAP

v.o.n. vanaf

v.o.n. vanaf

€ 189.000,-

€ 315.000,-

Zaterdag 16 mei

VERKOOPDAG

Start om 14.00 uur in Hotel-Restaurant Duinzicht, Oude Nieuwlandseweg 13, Ouddorp

VRIJSTAAND v.o.n. vanaf

€ 375.000,-

HOEKWONING v.o.n. vanaf

€ 219.000,STRAND - 2,8 km SUPERMARKT - 700 m NATUURGEBIED - 1,8 km KWADE HOEK EUROPOORT/ - 20 km MAASVLAKTE ROTTERDAM - 50 km CENTRUM

Thuis Goedereede in

De Hofjes 16 3241 ML Middelharnis 0187 - 48 04 00

67 VERSCHILLENDE WONINGEN VAN NU MET DE UITSTRALING VAN TOEN

info@estateinvest.nl www.estateinvest.nl U vindt ons ook op

Er wordt alleen gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals keramische dakpannen, hardhouten kozijnen en zinken hemelwaterafvoeren. Bovendien worden alle woningen op zeer royale percelen gerealiseerd met achtertuinen tot wel 25 meter diep. De Nieuwe Oostdijk is tot stand gekomen met toepassing van vraaggerichte projectontwikkeling. Uit jarenlange inventarisatie onder woningzoekenden komt duidelijk naar voren dat er vraag is naar grote woningen op royale percelen. Geschikt voor alle (toekomstige)

gezinssituaties en met respect voor het karakter van Goedereede. Daarnaast biedt Estate Invest u maatwerk in De Nieuwe Oostdijk middels een 12-tal zeer riante bouwkavels waarop u zelf de mogelijkheid heeft uw eigen vrijstaande of levensloopbestendige woning te realiseren. Uiteraard is het ook mogelijk om in samenspraak met Estate Invest een woning te realiseren welke geheel is afgestemd op uw woonwensen. En dat is precies wat De Nieuwe Oostdijk te bieden heeft. De uitstraling van toen en het comfort van nu in een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag de speciale brochure aan. Deze kunt u ook doorbladeren via de website.

WWW.DENIEUWEOOSTDIJK.NL

Eilanden-Nieuws 6 mei 2015  

Huis-aan-huiskrant Goeree-Overflakkee woensdag 6 mei

Eilanden-Nieuws 6 mei 2015  

Huis-aan-huiskrant Goeree-Overflakkee woensdag 6 mei

Advertisement