Page 1

Dinsdag 6 februari 2018

8678

Rozen uitdelen in het ziekenhuis

3

Veel winnaars winteractie OVO

14

25

Quiz: Wie kent GoereeOverflakkee?

WATERSNOODRAMP

door de BRIL

van nu

SOMMELSDIJK - Indringend. Realistisch. Je voelt de ontzetting. De eerste reacties op Virtual Reality in het Streekmuseum GoereeOverflakkee zijn positief. Zaterdagmiddag 3 februari, met de herdenkingen van de Ramp van 1953 nog vers in het geheugen, opende burgemeester Ada Grootenboer de spannende nieuwe toevoeging aan wat het streekmuseum te bieden heeft: de Watersnood door de bril van nu. Zet een Virtual Reality-bril op en onderga de desastreuze nacht van 1 februari 1953. Op GoereeOverflakkee is de Watersnood gevoelige materie. Dat blijkt wel uit de tranen tijdens de massaal bijgewoonde herdenkingen en de verhalen die 65 jaar na dato nog altijd diepe indruk maken. “De Watersnoodramp was een onvoorstelbaar ingrijpende gebeurtenis”, zei burgemeester Grootenboer vlak voordat ze het lintje naar de Virtual Reality-ruimte in het streekmuseum mocht doorknippen. “Veel inwoners ondervinden nog dagelijks de gevolgen van die Ramp. Het is goed om jaarlijks te blijven herdenken en nooit te vergeten wat natuurgeweld kan aanrichten.”

Starterspakket; 10 uur rijles voor € 399,-.

www.stamautorijschool.nl

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

www.derondeboom.nl

Lees verder op pagina 20.

CarWash ‘de ronde boom’

Foto: Magda Korthals

dé wasbeleving voor uw auto! Langeweg 113 • Sommelsdijk • 0187 48 22 22

Kleuters shoppen bij Spar Klapmuts

NIEUWE-TONGE - Vorige week maandagmiddag was het eindelijk zover. De oranje kleutergroep van de cbs Prins Maurits uit Dirksland mocht gaan shoppen bij de Spar Klapmuts in Nieuwe-Tonge. In de groep wordt al een paar weken gewerkt over de supermarkt. In de groep is zelfs een eigen supermarkt waar je boodschappen kan doen met een winkelwagentje. Maar hoe gaat het eraan toe in een echte grote supermarkt? Gewapend met boodschappenlijsten en karren gingen de kinderen door de winkel. Ook kregen de kinderen een kijkje achter de schermen en ze voelden de kou in de vriescel. Als afsluiting kregen de kinderen limonade en rozijnen en mochten ze vragen stellen.

Jan Zwerus komt met nieuwe rechtse partij

>>

11


Woensdag 7 februari DIRKSLAND - Ladiesnight van de SVIK in de Victoriahal, van 19.00 tot 21.30 uur. Gratis entree. MIDDELHARNIS - Alzheimercafé. Van 19.30 tot 21.00 uur in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27. OUDE-TONGE - Gebedssamenkomst. 20.30 uur in Aktivia aan de kerk. Samen danken en bidden voor het dorp met andere christenen. OUDE-TONGE - Spelletjesmiddag voor kinderen van groep 1 t/m 8 in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Van 13.30 tot 15.00 uur, deelname kost € 2,- per kind. OUDDORP - Handletterworkshop door Carmen Tanis. Ten bate van project Servants naar Zambia. Vanaf 19.30 uur op Dorpstienden 3. Aanmelden en info: annevanwijngaarden@gmail.com. OUDDORP - Informatiemiddag over voeding bij de 55+club. Vanaf 14.00 uur in de Dorpstienden. Entree: € 2,- p.p.

Al meer dan

30 jaar

dé VW specialist!

Donderdag 8 februari DIRKSLAND - Breicafé Klein Parijs, van 10.00 tot 12.00 uur, Reginahof 1. DIRKSLAND - Bingo in de Victoriahal, aanvang 19.30 uur. HERKINGEN - Open avond vrouwenvereniging over de geschiedenis van Herkingen. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur in ‘De Fontein’, Scharloodijk 33. MIDDELHARNIS - Cursus Geestelijke Vorming. Rehobôthkerk, Olympiaweg. Aanvang 19.45 uur. Prof. A. Baars, onderwerp nog niet bekend. Info: Kati Mulder, tel. 0187-482443 (’s avonds). MIDDELHARNIS - Sing-in met liederen uit de bundel van Johannes de Heer, aanvang 20.00 uur in het Diekhuus. De toegang is gratis. OOLTGENSPLAAT - Breicafé in ‘t Centrum, vanaf 19.30 uur. Meer info: 0640701181. OUDDORP - Natuurfotopresentatie over kerkuilen door Erwin van Laar, aanvang 20.00 uur in De Overkant. Leden gratis, niet-leden betalen € 5,-. Vooraf aanmelden op www.nlgo.nl.

U kunt bij ons terecht voor: Samenstellen Jaarrekening BUTH Fiscale aangiften (IB en VPB) BUTH Aangiften erfbelasting BUTH Gratis B U T H advisering rechtsvorm (VOF-BV)

ADMINISTRATIEKANTOOR

ADMINISTRATIEKANTOOR

ADMINISTRATIEKANTOOR

ADMINISTRATIEKANTOOR

ADMINISTRATIEKANTOOR

ADMINISTRATIEKANTOOR hét kantoor voor ondernemers & particulieren

ADMINISTRATIEKANTOOR

hét kantoor voor ondernemers & particulieren

ADMINISTRATIEKANTOOR

hét kantoor voor ondernemers & particulieren

hét kantoor voor ondernemers & particulieren

Anno 1948

ADMINISTRATIEKANTOOR

BUTH

PERSOONLIJK BETROKKEN EN ERVAREN Hobbemastraat 49, Middelharnis Tel.: 0187 - 48 2414 E-mail: info@buth-administratie.nl

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST ADMINISTRATIEKANTOOR

Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84

OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

Weststraat 9, 3253 AR Ouddorp www.laduquesa.nl

* zolang de voorraad strekt

Moments • Zinzi • Ted Baker Ixxxi • Karma • Melano

www.vlieto.nl Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222 winkel@vlieto.nl

- 2015

·

ETO · K19 LI

Altijd ruime collectie gebruikte machines

V

Deze week een gratis goodiebag voor iedere klant!*

65

JAAR ·

viert feest!

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat uw naaimachine vakman sinds 1965 IETO · VL 5

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Zaterdag 10 februari DIRKSLAND - Voorjaarsmarkt van 10.00 tot 15.00 uur in Geldershof, Poldersweegje 2 in Dirksland. MELISSANT - Snertwandeling, deelname € 5,- per persoon, € 2,50 (t/m 12 jaar). Start en finish in de Melishof. Starttijden: 29 km van 08.00-09.00 uur, 17 km van 09.00-10.00 uur en 6,5 km van 10.00-12.00 uur. MIDDELHARNIS - Bingo in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27. De eerste ronde start om 19.30 uur. MIDDELHARNIS - Jongerenavond RealTime met ds. A. ten Brinke. Vanaf 19.45 uur in het EduDelta aan de Langeweg 107. OOLTGENSPLAAT - Boekenmarkt bij Snuffelschuur Alles Wisselt, van 9.00 tot 12.00 uur aan de Van Weelstraat 1.

hét kantoor voor ondernemers & particulieren

0

TE KOOP

Stacaravan voor 3 à 4 personen + 1 hond Op rustige camping De Magneet NR 85 Klarebeekweg 11 te Ouddorp. Klein onderhoud. Prijs n.o.t.k. Compleet ingericht. Tel: 06-22132131

Vrijdag 9 februari DIRKSLAND - Feestavond van postduivenvereniging De Snelpost, met bonnenverkoop, vanaf 19.30 uur aan de Spuikolk 19. DIRKSLAND - Kampvuuravond van Buutengeweun, vanaf 19.45 uur aan de Philipshoofjesweg 79. Spreker: Maarten Zwaan. NIEUWE-TONGE - Bingo in Ons Dorpshuis, aanvang 19.30 uur. Tien rondes plus een superronde. OUDDORP - Kaapse Comedy Night in theater De Houten Kaap. Meer info en reserveren: www.houtenkaap.nl. STELLENDAM - Verkoping van Herst. Herv. Vrouwenvereniging ‘Onderzoekt de schriften’. Van 14.00 tot 18.00 uur in de Beth-Elkerk, Voorstraat 69.

Al vanaf € 60,00

Wij halen en brengen uw machine bij u thuis af voor onderhoud of reparatie

Onze showroom is op afspraak en elke zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Iedere 30 minuten komt er een kind met lepra bij. Sluit uw ogen niet en geef nu.

leisure services

Geen kind meer met lepra! Geef op lepra.nl


Nieuws

DINSDAG 6 FEBRUARI 2018

3

Een roos en een hart onder de riem van de dames van Inloophuis De Boei DIRKSLAND - Loop eens binnen bij het ziekenhuis en je komt erachter dat veel bezoekers te maken hebben met kanker. Direct of indirect: patiënten, partners, familie, andere naasten. Om deze mensen een hart onder de riem te steken, deelden vier dames van Inloophuis De Boei donderdag 1 februari roze rozen uit in de hal van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Tekst en foto: Kees van Rixoort

De actie vond plaats in het kader van Wereldkankerdag, 4 februari. “We hebben dit de afgelopen jaren ook gedaan”, vertelt Alize Mulder, gastvrouw bij Inloophuis De Boei. “Tulpen en narcissen hebben we ook wel eens uitgedeeld. Mensen een steuntje in de rug geven, dat is de bedoeling. We geven de bloemen aan alle in- en uitgaande bezoekers van het ziekenhuis. We spreken de mensen aan en soms leidt dat tot hele gesprekken.” Inloophuis De Boei, een stichting, brengt mensen met kanker en hun

naasten samen. “Je ontmoet mensen die ook kanker hebben, of hebben gehad, en hoort hoe die lotgenoten ermee omgaan. We bieden psychosociale hulp. Iedereen kan z’n verhaal kwijt in het Inloophuis. Het is sowieso fijn om even in een andere omgeving te zijn. Niets moet, alles mag”, zegt Yonne Mous, die samen met Marjan Fleuren zorgt voor de coördinatie. Inloophuis De Boei is te vinden in De Overkant te Ouddorp. Het is geopend op de tweede en vierde dinsdag van de maand. Op proef is er een locatie bijgekomen: De Zwaluw in Sommelsdijk, dat elke eerste donderdag van de maand voor dit doel geopend is. Dit gecombineerd met een lezing. De uitdeelactie in het ziekenhuis te Dirksland is mede mogelijk gemaakt door Auperlé Bloemen in Oude-Tonge. De zaak pakte tweehonderd rozen netjes per stuk in. “De mensen die een bloem van ons krijgen, waarderen het”, zegt Alize Mulder, terwijl ze de tafel met informatie en literatuur van Inloophuis De Boei laat zien. “Alles draait om aandacht en mensen niet in de kou laten staan.”

De vier dames van Inloophuis De Boei die rozen uitdeelden in het ziekenhuis.

Gemeente officieel eigenaar van Fort Prins Frederik OOLTGENSPLAAT - Sinds 1 februari 2018 is de gemeente Goeree-Overflakkee de nieuwe eigenaar van het Fort Prins Frederik. De gemeente wil van Fort Prins Frederik een exploitabel fort maken, waar niet alleen recreanten ter plaatse, maar ook toeristen profijt van hebben. Het vrijmaken van de vestingwal, de restauratie van de geschutstoren en de reconstructie van de fiets- en voetgangersbrug zijn de eerste stappen die de gemeente zet om het doel te bereiken. De gemeenteraad van Goeree-Overflakkee stelde op 14 december 2017 budget beschikbaar voor de aankoop van Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat, de verplaatsing van eigenaren en gebruikers van de vestingwal, de restauratie van de geschutstoren en de reconstructie van de cultuurhistorische fiets- en voetgangersbrug. Na de ondertekening van de intentieovereenkomst om over te gaan tot aankoop van het fort, is op 1 februari 2018 het fort formeel overgedragen aan de gemeente Goeree-Overflakkee. Hiermee is de gemeente formeel de nieuwe eigenaar van het Fort Prins Frederik. “We hebben waardering voor alle inspanningen die Ivo Donker, namens Erfgoed Fort Prins Frederik BV, heeft gedaan tijdens zijn

ander perceel op het fort waar onder het nieuwe bestemmingsplan recreatieverblijven worden toegestaan of het perceel te verkopen aan de gemeente. De eigenaren en gebruikers van de vestingwal krijgen binnenkort een uitnodiging voor een vervolggesprek.

Sleuteloverdracht van Fort Prins Frederik door Ivo Donker (Erfgoed Fort Prins Frederik BV) aan wethouder Daan Markwat. beheerperiode en danken hem voor de constructieve samenwerking ter voorbereiding op de overdracht. Nu we het fort hebben overgenomen en de nieuwe eigenaar zijn, gaan wij verder met de gedane inspanningen om het fort weer mooi, uitnodigend en beleefbaar te maken. Wij zijn van mening dat we door deze aankoop de exploitatiemogelijkheden van het fort kunnen verbeteren, waarbij het cultuurhistorische karakter en de monumentale waarden van het fort centraal staan”, aldus wethouder Daan Markwat.

Gesprekken De komende periode vervolgt de gemeente de gesprekken met de eigenaren en gebruikers van de vestingwal van het Fort Prins Frederik. De insteek van de gesprekken is om samen met de eigenaren en gebruikers te komen tot een passende oplossing. De gemeenteraad heeft budget beschikbaar gesteld voor een coulanceregeling. Hierdoor is het mogelijk om de eigenaren en gebruikers van de vestingwal een vergoeding aan te bieden als zij vrijwillig hun perceel ontruimen. Daarnaast is het mogelijk om de recreatieverblijven te verplaatsen naar een

Subsidie Door Erfgoed Fort Prins Frederik BV is een plan opgesteld voor de restauratie van de geschutstoren. Op basis van dit plan heeft de voormalige eigenaar bij de provincie Zuid-Holland subsidie aangevraagd voor zowel de restauratie van de geschutstoren als de reconstructie van de fiets- en voetgangersbrug. De gemeente heeft dit plan en de subsidieaanvraag overgenomen. Hoewel de definitieve toekenning van de subsidie nog moet volgen, is de toezegging al wel gedaan. Zodra de subsidie is toegekend, gaat de gemeente aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden. De insteek is om nog dit jaar te starten met de restauratiewerkzaamheden. Fort Prins Frederik Het Fort Prins Frederik, gebouwd als fort Duquesne in 1811 en uitgebreid in 1889, ligt op de oostpunt van Goeree-Overflakkee in Ooltgensplaat. Het fort vormt samen met Fort Sabina en Fort De Hel (Willemstad), Fort Bovensluis en Fort Buitensluis (Numansdorp) de zogeheten ‘Stelling van Willemstad’, een uniek cluster van forten binnen de Zuiderwaterlinie.

Verkiezingsdebat Goeree-Overflakkee op 21 februari GOEREE-OVERFLAKKEE Op woensdag 21 maart 2018 vindt de verkiezing plaats van de leden van de gemeenteraad. Er wordt in aanloop naar deze verkiezingen volop campagne gevoerd en gedebatteerd door de lijsttrekkers van de lokale politieke partijen. Radio Rijnmond brengt, in samenwerking met RTV Slogo, het ‘Rijnmond Nu’ verkiezingsdebat. Dit debat vindt plaats op woensdag 21 februari. Het ‘Rijnmond Nu’ verkiezingsdebat wordt uitgezonden van 16.00 tot 19.00 uur. In de eerste twee uur maakt de luisteraar kennis met de gemeente. Van 18.00 tot 19.00 uur komen de lijsttrekkers van de belangrijkste politieke partijen aan het woord om met elkaar te debatteren. Het ‘Rijnmond Nu’ verkiezingsdebat is een samenwerking tussen de lokale omroep van Goeree-Overflakkee en de regionale omroep van de regio Rijnmond. De duo presentatie is in handen van Radio Rijnmond presentator Ruud de Boer en politiek verslaggever van RTV Slogo, Jan van Gurp. Het debat is vrij toegankelijk voor iedereen en vindt plaats in het Rondeel in Middelharnis.


4

DINSDAG 6 FEBRUARI 2018

VERHUISD

Mevr. G.A. Troost-Westdijk van: Maannezee 40 3247 XN Dirksland

Wat blijft is de liefde... Mijn eindbestemming heb ik mogen vinden. Voor eeuwig verenigd met Cor, de liefde van mijn leven en met Sissi, mijn eigen meisje.

naar: Poldersweegje 226 3247 KE Dirksland

Jannie Braber-van de Breevaart Bravenboer weduwe van Cor Braber

Ons bereikte het trieste bericht dat is overleden

Arnold Broere

* 30 juli 1955

Wij wensen Charlotte en allen die hem lief waren heel veel sterkte toe. Team, kinderen en ouders OBS J.C. van Gent

‘Mag ik even wat vragen......?’ En nu is het stil. Met diepe bewondering en veel respect voor zijn moedig gedragen, soms zware leven, waarin hij toch zijn vrolijkheid en liefde liet blijken, geven wij u kennis van het overlijden van onze oudste broer en huisgenoot

Roberto van Dijk † Dirksland, 1 februari 2018 Familie van Dijk Medebewoners en begeleiding Haringvliet 15 Correspondentieadres: Familie H. van Dijk Ferdinand Bolstraat 15 3262 RB Oud-Beijerland De uitvaartdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal plaatsvinden op woensdag 7 februari 2018 om 13.00 uur in de ‘Exoduskerk’, Dorpsweg 97, 3245 VB te Sommelsdijk.

† 2 februari 2018

Wij zijn zeer dankbaar voor de liefdevolle verzorging in ‘Calando’ te Dirksland. Sissi (in liefdevolle herinnering)

vader van onze leerling Charlotte uit groep 4.

* Rotterdam, 5 juli 1951

en verdere familie Meidoornstraat 6, 3257 XS Ooltgensplaat Correspondentieadres: G. Bravenboer, Willemstraat 10 3255 BS Oude-Tonge De plechtige uitvaartdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op woensdag 7 februari om 10.00 uur in de Parochiekerk van de Heilige Familie te Oude-Tonge. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats te Ooltgensplaat. Gelegenheid tot condoleren na de begrafenis in het Hervormd verenigingsgebouw ‘Elthato’, Zuid-Achterweg 27 te Ooltgensplaat vanaf ca. 12.00 uur. ~ Geen bloemen ~ Als u geen rouwkaart heeft ontvangen, dan vragen wij u deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Neeltje Cornelia Mastenbroek

sinds 23 mei 1963 weduwe van Cornelis Bakelaar

Kinderen Kleinkinderen en achterkleinkind

Correspondentieadres: Julianaweg 4 3253 BL Ouddorp

Na een kortstondige ziekte, nam de Heere tot Zich onze lieve en altijd meelevende zus en tante

Maatje Hendrika Johanna van den Boogert echtgenote van Stoffel Keijzer

Gelegenheid tot condoleren op donderdag 8 februari van 19.30 tot 20.30 uur in de activiteitenzaal van Zorgcentrum ‘De Vliedberg’, Vliedberglaan 100 te Ouddorp. De afscheidsdienst voor familie en belangstellenden zal gehouden worden op D.V. vrijdag 9 februari om 13.30 uur in ‘De Vliedberg’. Aansluitend gaan we per auto naar de algemene begraafplaats aan de Dorpsweg te Ouddorp, waar de begrafenis omstreeks 14.30 uur zal plaatsvinden. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in ‘De Vliedberg’.

in de leeftijd van 81 jaar.

Verdrietig, maar dankbaar voor alle mooie herinneringen, hebben wij afscheid moeten nemen van onze

We zullen haar missen.

Lieve Oma en ouwe Oma Bakelaar

Henny Quist-van den Boogert Cees Quist (in herinnering) Joke Groenenboom-van den Boogert Leen van den Boogert Wil van den Boogert-van der Slik

~ Nel ~ weduwe van Hendrikus Gerardus Derksen geboren 30 juni 1926 te Elst

overleden 5 februari 2018 te Sommelsdijk Jacqueline en Jan Roel en Loes Joris en Elodie Irene en Bas Tom

Correspondentieadres: Prutweg 14 3245 LW Sommelsdijk De crematieplechtigheid, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal plaatsvinden op vrijdag 9 februari om 13.30 uur in het crematorium ‘De Hoeksche Waard’, Zaaiviool 3, 3274 KR Heinenoord. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de koffiekamer van het crematorium.

Zijn enthousiasme, gezelligheid en belangstelling zullen ons altijd bijblijven. Verdrietig moeten wij afscheid nemen van onze lieve broer, zwager en oom

Lies de Boed

Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in voornoemde kerk.

Zij is verlost, God heeft haar welgedaan

Petronella Leonie Maria Derksen-Roelofs

in de leeftijd van bijna 95 jaar.

Ouddorp, 2 februari 2018 Zorgcentrum ‘De Vliedberg’, Woongroep 103

Zij die geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, dienen deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Dankbaar dat wij haar zo lang in ons midden mochten hebben, geven wij u kennis dat op 91-jarige leeftijd onze lieve, zorgzame moeder en oma is overleden.

Bedroefd geven wij u kennis dat, na een liefdevolle verzorging, is overleden onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en ouwe oma

Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats ‘Vrederust’ aan de Rottenburgseweg te Middelharnis.

Neven en nichten

Sterven doe je niet ineens, maar af en toe een beetje, en alle beetjes die je stierf, ’t is vreemd, maar die vergeet je, het is je dikwijls zelf ontgaan, je zegt: ik ben wat moe, maar op ’n keer dan ben je aan je laatste beetje toe.

Wij zullen haar nooit vergeten. Sandra en Edwin Marion en Ko Constantina Adamo en Marieke Nicolas en Angeline Jaimy

echtgenoot van Jo Benjamins Wij wensen Jo, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe met dit verlies. Oude-Tonge 18 januari 1934

Hoogeveen 1 februari 2018

Middelharnis: J.E. de Boed Joh. de Boed-van der Bok Emmen: A.C. de Boed J. de Boed-Benjamins Middelharnis: J.H. de Boed K.M. de Boed-de Bruin Sommelsdijk: N.A. Langendoen-de Boed † J. Langendoen Neven en nichten Hoogeveen, 1 februari 2018

DA N K B E T U I G I N G Hierbij willen wij iedereen bedanken die hun medeleven hebben betoond na het overlijden van onze geliefde moeder, schoonmoeder en oma

Magdalena Maria Koppelman-Stolk Uw belangstelling is voor ons een grote steun geweest. Kinderen, klein- en achterkleinkinderen Dirksland, februari 2018


5

DINSDAG 6 FEBRUARI 2018

DA N K B E T U I G I N G Het heeft ons goed gedaan dat we na het overlijden van mijn lieve man, onze lieve vader, grootvader en overgrootvader

Kees Mourik zoveel lieve kaarten en warme belangstelling hebben gekregen. In het bijzonder bedanken wij het personeel van woongroep 555 ‘Nieuw Rijsenburgh’ voor hun liefdevolle verzorging. Daarnaast bedanken wij ds. M.J. Middelkoop voor de gesproken woorden tijdens de rouwdienst en begrafenisverzorging J. van der Slik voor de goede begeleiding van de begrafenis. Stien Mourik-Witvliet kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen Middelharnis, februari 2018

Je was een gever en geen nemer. Hard gewerkt en genoten van het leven. Je wilde de strijd niet opgeven, zelfs toen het einde werd verwacht. Je bleef geloven in het leven vol liefde, zorg en levenskracht.

Wij verstrekken gratis het boekje “wensen voor de uitvoering van mijn begrafenis”

Wilt u hiermee geholpen worden, neem dan contact met ons op.

Westdijk 31, 3244 BM Nieuwe-Tonge

Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd tijdens zijn ziekte en na het overlijden van

Theo Tieleman

Voor uw belangstelling en medeleven, in welke vorm dan ook, die wij ontvingen na het overlijden van mijn lieve vrouw, onze lieve moeder, oma en ‘ouwe oma’

Een ieder koos hiervoor een eigen manier, dit heeft het afscheid voor ons bijzonder gemaakt. Onze oprechte dank hiervoor. Marijke Tieleman-van Assen Stephanie

Maria Kaatje Polder-Hogchem zeggen wij u hartelijk dank.

Middelharnis, februari 2018

Wij hebben gemerkt dat zij bij velen van u, evenals bij ons, een grote plaats heeft ingenomen.

Langeweg 166, 3241 KB

UITVAARTVERZORGING

P. MANS WEESPAD 34, 3257 KK OOLTGENSPLAAT

TELEFOON: (0187) 631336

C. Polder kinderen, klein- en achterkleinkinderen Sommelsdijk, februari 2018

B. G. G. 06 53448384 INFO@MANSUITVAARTVERZORGING. COM

Dankbetuiging

De grote belangstelling en de warme vriendschap na het verlies van mijn geliefde vrouw, onze moeder en oma

Suzanna Barbera Poortvliet-de Wachter ~ Suzan ~

hebben ons bewezen, dat zij in vele harten een plaats had ingenomen. De hartelijke, welgemeende brieven, digitale berichten alsmede uw aanwezigheid bij de condoleance en de crematieplechtigheid hebben er toe bijgedragen de voor ons zo zware slag te dragen. Hiermede willen wij u hartelijk dankzeggen voor uw medeleven. Rias Poortvliet Leonie Cornelis en Iris Lars Xander Dirksland, februari 2018

DA N K B ET U I G I N G Wij willen u heel hartelijk bedanken voor de hartverwarmende belangstelling voor en na het overlijden van mijn lieve zorgzame man, onze lieve vader en trotse opa

Jan van der Mast Dank aan huisartsen Dr. Van der Gaag, Dr. Trimp en assistenten, Thuiszorg Careyn, mevrouw Wendy Tuns en de heer Theo Struik en medewerkers van Uitvaartverzorging van de Ven. Mw. E.A. van der Mast kinderen en kleinkinderen Achthuizen, februari 2018

WWW. MANSUITVAARTVERZORGING. COM

Wij willen u hartelijk bedanken voor de hartverwarmende belangstelling in welke vorm dan ook, na het overlijden van onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder.

Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf op Goeree-Overflakkee. • Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.

Jannetje Robijn - van Huizen In het bijzonder gaat onze dank uit naar: - Het personeel van de Geldershof voor de liefdevolle verzorging. - dr. T. van Eck voor de goede medische zorg. - ds. G.T. van Appeldoorn voor het gesproken woord. - Leon van Noortwijk en medewerkers van Uitvaartverzorging Kievit voor de correcte verzorging van de begrafenis.

K

Kinderen Kleinkinderen Achterkleinkinderen

u i t v a a r t v e r z o r g i n g

Pieterstraat 14 3252 BL Goedereede 0187 84 48 48 | 06 80 04 08 62 info@krijnbreenuitvaartverzorging.nl w w w. k r i j n b re e n u i tva a r tv e r z o rg i n g . n l

Melissant, februari 2018

Voor de grote belangstelling en de vele blijken van hartelijk medeleven die ik ontvangen heb na het overlijden, zowel persoonlijk als schriftelijk en bij de begrafenis van mijn lieve, zorgzame moeder

  

Cornelia Luime-Breen

 

zeg ik u hartelijk dank. Allereerst dank aan ds. D. Zoet en de kerkenraad voor de pastorale zorg en het leiden van de rouwdienst. Eveneens dank aan huisartsenpraktijk Kop van ‘t Eiland, Buurtzorg Ouddorp en doktoren en verplegend personeel van ziekenhuis Dirksland. Verder dank aan dhr. K. Groeneveld en medewerkers van ‘Eben-Haëzer’ en Begrafenisverzorging Van der Klooster en zijn medewerkers voor de persoonlijke begeleiding en de correcte verzorging van de begrafenis. Het heeft mij goed gedaan te weten dat zovelen met mij meeleefden in deze moeilijke periode. Krijna Ouddorp, februari 2018

B

KRIJN BREEN

       

          






6

DINSDAG 6 FEBRUARI 2018

Dia’s over Cuba, een reis door het land van Castro

Uitvaartverzorging M.H. van de Ven Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Uw laatste wensen in goede handen

Dag & nacht bereikbaar Uitvaartcentrum Media Vita Administratieadres:

M.H. van de Ven Theo Struik

0187- 601166

Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

W. Buijs

T. 0187-642428 0187-486962

Dag en nacht bereikbaar

www.kievit-uitvaart.nl

M. 06-53112979

Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

altijd ruim

20% GOEDKOPER

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

Persoonlijk en betrouwbaar Uitstekende kwaliteit

Vraag vrijblijvend een prijsopgave en wij laten u zien dat wij goedkoper zijn een uniek monument met een dan andere bedrijven in de persoonlijke herinnering. regio

Wagemaker Marmer & Graniet al sinds 1932 specialist in grafmonumenten

T 06 - 55 89 23 11 | Nieuwe-Tonge | www.mementomorigrafmonumenten.nl

Begrafenisverzorging

J. van der Slik Voor een nette en waardige begrafenis, op geheel Goeree-Overflakkee.

- Gespecialiseerd in thuisopbaring - Geheel naar uw wens, met persoonlijke begeleiding

Nicolaas Beetsstraat 21, 3245 RD Sommelsdijk Telefoon (0187) 48 63 53 • Fax (0187) 48 24 63

info@begrafenisverzorgingjvanderslik.nl www.begrafenisverzorgingjvanderslik.nl

• • • • • • •

Elk ontwerp is mogelijk. Deskundig advies. Levertijd 3 weken. Showroom met vele modellen. Eigen werkplaats met echte vakmensen. De laagste prijs in de regio. Vraag vrijblijvende offerte aan.

Pascal 6 te Middelharnis T: 0187-489088 E: Info@corwagemaker.nl www.corwagemaker.nl

Tien lijsten ingediend voor verkiezingen Persoonlijke en professionele begeleiding van begrafenissen & crematies

0187 - 491396 Stoofweg 24, 3253 MA Ouddorp

www.arensmanuitvaart.nl

GOEREE-OVERFLAKKEE - Maandag was de sluitingstermijn voor het indienen van kandidatenlijsten van politieke partijen / groeperingen / organisaties bij de gemeente die deel willen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen Goeree-Overflakkee. Tien lijsten zijn er totaal ingediend. Omtrent de definitieve accordering, de geldigheid van de ingediende kandidatenlijsten, het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten, het handhaven van de aanduiding van een politieke groepering en de nummering van de geldig verklaarde lijsten beslist vrijdag in laatste instantie het centraal stembureau. Bij de lijsten gaat het om de huidige raadsfracties van SGP, VVD, PvdA, ChristenUnie, CDA, VKGO en EVV. Nieuw hebben zich gemeld Lijst van de groep Jan Zwerus, Jezus Leeft en GOS. De huidige fractie Maliepaard met Rob Maliepaard als fractievoorzitter, heeft al eerder meegedeeld niet meer in de nieuwe raad terug te zullen keren. (Jaap Ruizeveld)

MIDDELHARNIS Maandagmiddag 19 februari 2018 komt wereldreiziger Kees Terlouw dia’s vertonen over één van zijn reizen die hij met zijn partner Diny heeft gemaakt, namelijk zijn ‘Cubareis’. Dit op uitnodiging van PCOB-Goeree Overflakkee. De middag wordt gehouden in verenigingsgebouw De Hoeksteen te Middelharnis en begint om 14.00 uur. Entree € 2,-. De Cubaanse dia-reis is “geschoten” VÓÓR de grote veranderingen die momenteel aan de gang zijn en begint in de westelijke plaats Holguin, vandaar met openbaar vervoer naar Santiago de Cuba, Baracoa en weer terug naar Santiago de Cuba. Per huurauto rijden we vervolgens naar plaatsen zoals Sancti Spiritus, Trinidad en het uiterst spectaculaire westen met haar bergstreken en de groene tabaksvelden. Uiteraard

wordt Havanna aangedaan waar tegenover het handelskantoor van de US Bush Jr. als vampier en “Bad Boy” staat afgebeeld. De reis voert van oost naar west en ze bezoeken meerdere koloniale steden waar het straatbeeld nog wordt beheerst door hoog bejaarde Amerikaanse auto’s uit de jaren 50, lichte motoren en taxizijspannen, deze volgeladen met mens en goederen. Deze 3-wielcombinaties met soms dubbellucht aanhangers, afgeladen met olievaten, waren wel heel bijzonder. Diny en Kees reizen als het ware in een dubbele lus over het eiland en ontmoeten de zeer vriendelijke en gastvrije Cubanen, velen met een glas rum aan en een dikke sigaar tussen de lippen. De eindeloze glimlach, prachtige “vervallen” steden die bruisen van de samba en cha-cha-cha, de geur van drogende tabaksbladeren en de humor willen ze graag delen met de bezoekers. (Foto: Kees Terlouw)

Voedselbank heeft nieuwe huisvesting nodig GOEREE-OVERFLAKKEE -

De raadsfractie van het CDA heeft in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders aandacht gevraagd voor de problematiek huisvesting Voedselbank Goeree-Overflakkee. Er zijn pogingen in het werk gesteld om beschikbare ruimte te zoeken maar dat is tot nu toe niet gelukt. Onder andere omdat er commerciële huurprijzen gevraagd werden en er soms dure aanpassingen verricht moesten worden om een gewenste ruimte geschikt te maken.

Door Jaap Ruizeveld

Aangezien inspanningen van de Voedselbank van maatschappelijke betekenis zijn voor een groep inwoners binnen de gemeente vindt de politieke partij dat er een uiterste inspanning verricht moet worden om hun werk te kunnen voortzetten. Daarom wordt het college gevraagd medewerking te verlenen bij het realiseren van een vervangende ruimte voor de Voedselbank. Gedacht wordt daarbij - als voorbeeld - aan het beschikbaar stellen van een deel van het WEBEGO-gebouw, of ander vastgoed dat in bezit is van de gemeente Goeree-Overflakkee.


Nieuws

DINSDAG 6 FEBRUARI 2018

7

Twee kampioenen bij Bakkerij Van Harberden MELISSANT - Dit jaar bestaat Bakkerij Van Harberden 100 jaar, het jubileumjaar wordt extra feestelijk doordat twee medewerkers in de prijzen zijn gevallen tijdens de jeugdvakwedstrijden in Breda. Jan van Harberden jr. behaalde de eerste prijs in de categorie zelfstandig broodbakker. Hij bakte deze dag een bijzonder desembrood met kerrie, gedroogde tomaa tjes en olijven. De jury was onder de indruk van de bijzonder mooie vormgeving. Voor de croissants die Jan inleverde, haalde hij vier negens en een tien voor de smaak. Lynda Timmer deed mee in de categorie Patissier. Ze maakte een prachtig showstuk met het thema ‘VOC’. De marsepeinfiguren die ze moest maken waren helemaal in dezelfde stijl en de macarons die ze de jury voorzette maakten het plaatje compleet, zodat ook zij

met een eerste prijs naar huis kon. Terugblikkend op deze spannende dag, vertellen Jan en Lynda dat ze al vanaf begin december wekelijks hebben getraind, soms tot in de late uurtjes, maar dat het toch nog spannend was door de grote

concurrentie. Nu ze gewonnen hebben, willen ze graag het Scalda College Middelburg bedanken voor de begeleiding die de leerkrachten gegeven hebben, Niek van Waarde van het Boulangerie Team voor zijn adviezen en de collega’s van Bakkerij Van Harberden voor hun enthousiaste coaching. Deze week zijn in de winkel in Melissant diverse producten in de aanbieding (zie de advertentie op pagina 8 in deze krant), zodat iedereen kan proeven hoe bijzonder de producten van deze jonge bakkers smaken.

Jan van Harberden junior en Lynda Timmer vielen in de prijzen.

Tieleman Keukens winnaar Beste Service Award Keukenbranche 2018 GOEREE-OVERFLAKKEE - Maandag 29 januari zijn dertien Nederlandse dienstverleners beloond met de Opiness Beste Service Awards van 2018. Een onafhankelijke consumentenprijs die is gebaseerd op klantreviews. Tieleman Keukens is één van de winnaars en staat daarmee tussen bekende namen als Coolblue, KPN Internet en KLM. Uit de review analyse van 1.500 klantmeningen blijkt het onderscheidende vermogen van de winnaars zit in: doen wat is beloofd. Snelheid en gemak leveren via digitale middelen. Een vriendelijke en kundige klantenservice, die natuurlijk snel te bereiken is. Het nakomen van de belofte door bedrijven blijft jaar op jaar het belangrijkste element om tevreden klanten te hebben en te behouden, blijkt uit de klantreviews. Hierdoor ontstaat vertrouwen en blijven klanten jaren klant. Wie duurzame klantenre-

laties wil, zal hier moeten beginnen. Maak het waar of pas je boodschap aan. Keukenaanbieders Tieleman Keukens heeft zich hoogwaardig qua service ingezet dit jaar en de hoogste score

behaald in de gestelde termijn ten opzichte van alle anderen. Vooral op gebied van deskundigheid & meedenken (zowel adviseurs als monteurs), prijs/kwaliteit verhouding, klantbeleving, klantvriendelijk personeel en uiteraard de service. De Opiness Award is een onafhankelijke consumentenprijs puur gebaseerd op klantreviews. Dankzij de reviews van klanten heeft Tieleman ook dit jaar weer een award in de wacht mogen slepen. Met een gemiddelde van een 8,9 (uit ruim 1.600 reviews) heeft Tieleman Keukens de andere Nederlandse keukenaanbieders kunnen verslaan.

Fototentoonstelling ‘De Ramp in focus’ OUWERKERK - ‘De Ramp in focus’ zo heet de fototentoonstelling die vanaf 2 februari in caisson 4 van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk te zien is. De tentoonstelling bestaat uit zeventig originele foto’s van fotografen Ed van der Elsken, Cas Oorthuys, Eva Besnyö, Ed van Wijk, Aart Klein, Kees Molkenboer en Dolf Kruger. De foto’s van zes fotografen die in de galerie hangen in de nieuw ingerichte caisson 4 van het Watersnoodmuseum zijn afkomstig uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum uit Rotterdam. De foto’s van Eva Besnyö komen uit de collectie van het Maria Austria Instituut in Amsterdam. De tentoonstelling is te zien tot september 2018.

Nieuw boek De publicatie ‘De ramp uit 1953’, is een uitgave uit 1953 van de Vereeniging ter bevordering van de belangen des Boekhandels waarvan de baten ten goede kwamen aan het Nationaal Rampenfonds. Alle betrokkenen, zoals auteur, fotografen, vormgever, lithografen, drukkers en binders hebben anoniem en deels belangeloos meegewerkt. Dit boek, dat in een oplage van meer dan 600.000 exemplaren is verschenen, maakt inmiddels deel uit van het collectieve geheugen van Nederlanders. Er verschijnt nu een nieuw boek met foto’s van de watersnoodramp met de titel ‘De Ramp’, wat wordt uitgegeven door Uitgeverij Komma in Den Haag. Het boek verschijnt in februari en is dan ook verkrijgbaar in de museumwinkel en via de webshop van het Watersnoodmuseum.

Bijverdienen met Anemonenzaad plukken Wij zijn op zoek naar mensen die Anemone willen planten en hiervan het zaad willen plukken. Moet wel in het bezit zijn van eigen grond. Teeltinfo en plantgoed wordt gratis aangeleverd en zaad wordt teruggekocht. Voor info: R. Admiraal • 06-29082580 Admiraal Handelskwekerij, Heemstede Ed van der Elsken/Nederlands Fotomuseum


Bakkerij van Harberden viert feest!

Trots va

Kip c bleus

4 stuks

TROTS VAN DE KEURSLAGER

KIP CORDON BLEUS 4 stuks

Special

500

Valen

100 gram

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT BINK-BURGERS ELKE 5e SPECIAL VALENTINO

Feestelijke aanbiedingen:

C. Bouter, BURGER 100 gram

165

GRATIS

Maaltijd

Kip Pe mihoe

Keurslager

Dabbestraat 1-3 3255XB Oude-Tonge 0187641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl/

KEURSLAGERKOOPJE FILETLAPJES ELKE 4e

400 gram

GRATIS

MAALTIJD VAN DE WEEK!! KIP PEKING MET MIHOEN 400 gram

499

VLEESWARENKOOPJE BIJ 200 GRAM ACHTERHAM

GRATIS 250 GRAM FIJNE LEVERWORST

C. Bouter, keurslager

Croissants

ELKE WOENSDAG

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

VAN DE KAMPIOEN

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 5 t/m 10 februari 2018

3 halen

2 betalen

Petit fours

VAN DE KAMPIOEN van € 1,65

voor € 1,00

Franse tompoucen VAN PATISIER LYNDA van € 1,75

voor € 1,50

Melissants donkermeergranenbrood VAN BAKKER JAN van € 2,50

Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904 Bestellingen: Zie ook:

info@landwinkelkeizer.nl www.landwinkelkeizer.nl

Openingstijden Landwinkel: maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

13.00-17.30 uur 8.30-16.30 uur 8.30-17.30 uur 8.30-17.30 uur 8.30-17.30 uur 8.00-16.30 uur

250 gram

0.75

500 gram

CONFERENCE kilo

ELSTAR kilo

MANDARIJNEN supers

500 gram

BINTJES SOEPGROENTEN vers voor u gesneden en panklaar

Aanbiedingen zijn geldig t/m maandag 12 februari 2018.

5 kilo

0.50 1.50 1.50 1.25 2.00

PREI

LANDWINKEL-BELEGEN KAAS

NU 10% KORTING

Een vers jaar...

voor € 2,00

Krentenbollen 6 halen

5 betalen

Eierkoeken 6 halen

5 betalen

De aanbiedingen zijn geldig van woensdag 7 t/m zaterdag 10 februari.

Bakkerij van Harberden - Julianaweg 30 Melissant - 0187-601619

OOK UW ADVERTENTIE OP DE VERSPAGINA IN 2018? Vraag naar aantrekkelijke tarieven: info@eilandennieuws.nl of 0187 - 745450

verse BOERENKOOL 0,79 per stronk 5 kg FRITESAARDAPPELEN 1,99

BOERENKAAS jong belegen 3,75 per 500 gram

Bommelse NOTENMIX 250 gram 2,49

Landwinkel ‘t Zand Lageweg 6, Den Bommel

maandag van 09.00 tot 17.00 uur dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur woensdag van 09.00 tot 17.00 uur donderdag van 13.00 tot 17.00 uur vrijdag van 09.00 tot 18.30 uur zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur donderdag: Bommelse markt van 08.00 tot 12.00 uur

g


Voordeel derdeel opVoo ! k! kan plaopnplde

* WOENSDAG GEHAKTDAG * Bij aankoop van 1 kg rundergehakt (gratis 1 pond Flakkees/Zeeuwse bakworst) gratis m.u.v. woensdag Pepersteaks 3 voor € 6,Varkensfiletlapjes + Honingmosterdsaus 4 voor € 6,-

5 t/m 10 FEBRUARI

Kwark4 Kwark-84 Witte bollen bollen

¤

3 Zeeuwse 4 Gevulde bolussen koeken

2,-2,,¤

¤

3 Gevulde Kersenkoeken Appelcake-

OUDDORP Fax 683826 Stationsweg 15 Tel. 681352 Hoenderdijk 13 Tel. 681278

Gebraden gehakt, div. smaken 150 gram halen, 100 gram betalen

529 t/m JAN 10t/m FEBRUARI 3 FEB

¤

Fricandeau 100 gram € 1,49 Filet Americain, pepertjes of naturel bakje 150 gram € 2,45

3,,-

Maaltijd van de week

3,¤

taartje

Bami/nasi 250 gram + Ajam ketjap 250 gram € 5,25

Aanbiedingen geldig van: Woensdag 7 februari t/m dinsdag 13 februari

4,,-

Kersenwww.akershoek.echtebakker.nl ¤ 4,taartje Dit zijn onze weekaanbiedingen! MAANDAG

Vleeswarentrio: gebraden gehakt, leverkaas, boterhamworst 3x 100 gram

DINSDAG

WOENSDAG

Halve grillworst

Gehakt dag

5

00

299

DONDERDAG

Schnitzels

vers of gepaneerd 4 stuks

595

ELKE 2 pond e

GRATIS

VRIJDAG

Varkenshaaspuntjes 500 gram

695

ZATERDAG

Kogelbiefstuk 3x 100 gram

750

Karbonades ELKE 4e

GRATIS VERS EN EERLIJK HOEFT NIET DUUR TE ZIJN Floresteijn, keurslager Raadhuisstraat 13, Ouddorp Tel. 0187-681348 info@floresteijn.keurslager.nl

Kerkstraat 26, Burgh Haamstede Tel. 0111-651440 www.floresteijn.keurslager.nl

Aanbiedingen zijn geldig van 5 t/m 10 februari 2018.

Stichting Oost-Europa blikt terug op 2017

Tien transporten met goederen van Flakkee naar Roemenië GOEREE-OVERFLAKKEE In sommige gebieden in Roemenië is er sprake van grote armoede. De mensen lijden er dagelijks honger. Een groep vrijwilligers op Goeree-Overflakkee helpt de mensen in Uioara en de omliggende dorpen. In een loods in Middelharnis worden er goederen ingezameld om de mensen in het gebied te helpen. En dat al jarenlang. Een terugblik op de activiteiten vorig jaar. In 2017 zijn er tien transporten, elk gemiddeld 90 kubieke meter, naar Roemenië gebracht. En ook in 2018 zijn er in januari alweer twee grote transporten de grens overgegaan naar de projecten in Roemenië. In de loods in Middelharnis worden jaarlijks heel veel spullen ingeleverd. Zo kan er ieder jaar kleding voor volwassenen en kinderen, schoenen, meubilair, kostuums, mantels, jassen, dekens, bedden, matrassen, rollators en keukenspullen, schoolmeubilair, medicijnen, enzovoort naar Roemenië worden gebracht. Eén van de projecten is een twee-

de schoolleiding gebracht en bij een later bezoek waren veel gangen en lokalen keurig in de verf gezet. Maar nog niet alles is klaar. De organisatie heeft een nieuwe serie verfpotten toegezegd. Mochten er lezers zijn die de stichting aan witte verf zouden kunnen helpen of het project willen sponsoren, dan kan er contact worden opgenomen.

Er is warme kleding uitgedeeld, gebreid door mensen op GoereeOverflakkee.

Kerkdienst in de open lucht. dehands winkel Tabitha in Uiara. Ds. Husar, die in het gebied werkt, schreef in december: "We zijn de werkgroep ontzettend dankbaar, die zoveel materiële hulp weet te organiseren! De goederen voor onze winkel zijn een zegen voor veel arme gezinnen." Andere projecten zijn het ziekenhuis, waar vanuit Nederland bedden zijn gebracht. Een bejaardentehuis was zo armoedig dat bij de

bezoekers van Goeree-Overflakkee de tranen in de ogen sprongen. De stichting heeft daarom gezorgd voor comfortabele stoelen en goede bedden voor het bejaardentehuis. Ook gaat er regelmatig incontinentiemateriaal, medicijnen en medische apparatuur vanaf het eiland naar Roemenië. Op een Openbare school zijn er

zestig Bijbels overhandigd aan de directrice. Alle klassen krijgen eens per week godsdienstles. De contacten met die school zijn een paar jaar geleden gelegd. De armoede in de school was duidelijk zichtbaar. We hebben toen hulp toegezegd. Inmiddels zijn diverse lokalen voorzien met tafels, stoelen, schoolborden en zonwering uit Nederland. Veel potten met verf zijn er op verzoek van

Andere toekomstplannen zijn het bouwen van een onderkomen, waar kerkdiensten kunnen worden gehouden. Er is al grond beschikbaar gesteld door de plaatselijke overheid, het is de bedoeling om hier een multifunctioneel gebouw neer te zetten. De rest van het perceel kan worden gebruikt voor het verbouwen van aardappels en groenten en het houden van kippen en varkens. Daarnaast is een belangrijk doel om ervoor te zorgen dat alle kinderen in het gebied onderwijs ontvangen. De meeste kinderen in het gebied gaan op dit moment niet naar school. In Eilanden-Nieuws van aanstaande vrijdag een uitgebreid jaarverslag van de Stichting Oost-Europa. Kijk voor meer informatie of om het werk te steunen op de website: www.oosteuropa-werkgroep.nl.


KIES UW KEUKEN BIJ U THUIS

1

2

3

WIJ KOMEN NAAR U TOE: NAAR DE PLEK WAAR DE NIEUWE KEUKEN KOMT.

U KIEST DE MATERIALEN WAARMEE WIJ TER PLEKKE HET 3D-ONTWERP MAKEN.

WIJ MONTEREN UW KEUKEN EN STAAN OOK NA OPLEVERING GARANT VOOR KEUKENPLEZIER!

www.homekeukens.nl Vaste planten en bloemenkwekerij Klepper is een modern, agrarisch tuinbouw bedrijf in Ouddorp, dat gespecialiseerd is in de teelt van zomerbloemen en bollen op pot.

OOK UW VACATURE in Eilanden-Nieuws, op de website en Facebook?

Ook uw vacatur e in Eilanden-Nieuw s?

Voor onze woonlocaties Refugium te Sommelsdijk en Elkersweide te Dirksland zoek naar eenoproepkracht zijn wij per direct op voor de functie van

Zorgkundige coach m/v Inhoud van de functie: Het betreft een contract voor de periode van één jaar. Als ben je verantwoordelijk zorgkundige coach voor de uitvoer van op oproepbasis hierop. Tevens ben de zorg volgens het zorgplan en je aanspreekpunt rapporteert voor de zorgverlening Je houdt het zorgdossier aan de individuele van cliënt. het leveren en verantwoordende cliënt actueel en bent integraal verantwoordelijk van zorg op maat. voor Je hebt: • minimaal MBO SPW 4-niveau; • diploma A-verpleegkundige (niveau 4), ziekenverzorgende/verz of Z-verpleegkundige orgende IG (niveau is een pré; • een professionele 3) attitude; • affiniteit met mensen met (meervoudige) • goede sociale en beperkingen en communicatieve de ouderenzorg; vaardigheden. Je bent: • in staat zelfstandig te werken; • flexibel en creatief; • bekend met digitale gegevensverwerking. Je krijgt: • ruimte voor zelfstandigheid en flexibiliteit; • een boeiende functie in een professioneel • salariëring volgens team; de CAO gehandicaptenzorg (FWG 40).

Informeer 0187 - 47 10 20

www.eilandennieuw

s.nl/vacatures

Schriftelijke sollicitatie vóór 20 jan. 2016 richten aan: Sjaloom Zorg afdeling P&O Watertoren 20 3247 CL Dirksland Bij voorkeur reageren per m.reijnders@sjaloomzo e-mail: rg.nl

+ doorplaatsing naar www.eilandennieuws.nl/vacatures

Aanvullende informatie: Christina Wolfert (regiomanager) telefoon: 06 – 57223077 Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 27 januari a.s.

Gelijktijdig interne

en externe werving.

ONDERHOUDSMONTEUR

Bloembollenbedrijf

Komt u ons een

Stad aan ’t Haringvliet

handje helpen?

CuraMare woonzorglocatie Geldershof in Dirksland met drie kleinschalige start januari 2016 Wij zoeken vrijwilligerswoongroepen voor bewoners met dementie. die willen helpen zoveel mogelijk om op deze woongroepen de sfeer van thuis te creëren. Vindt u het leuk om te helpen bij het bereiden van maaltijden, helpen - en ondersteunen bij koffiedrinken bij en andere activiteiten? Heeft u affiniteit met ouderen en zoekt u een zinvolle Dan zoeken we u. tijdsbesteding? Wij bieden u • Reiskostenvergoedin g • Verzekering en vrijwilligersovereenko • Contact met andere mst vrijwilligers • Jaarlijks een vrijwilligersavond met buffetmaaltijd Belangstelling? Voor meer informatie managers: Marieke of aanmelden neemt u contact op met de teamPanis en Tineke Maliepaard op telefoonnummer 0187 60 20 55.

Voor ons bloembollenbedrijf in Stad aan ’t Haringvliet medewerker die het bedrijf komt zijn wij op zoek technische vlak. naar een allround versterken! Je wordt hét aanspreekpunt op het

Functieprofiel: Je wordt verantwoordelijk

voor het onderhouden de onderneming. en Daarnaast houd je, je bezig met repareren van het machinepark Het gehele jaar door kleine aanpassingen van ben je tevens verantwoordelijk de machines. Na aan de machines. ast voor het oplossen van de tulpenbollen.deze werkzaamheden werk je van storingen aan ook mee in de t eelt en de verwe rking

Functie-eisen: - Affiniteit met de agrarische sector. - Bekend met technische

- Ervaring met onderhoud werkzaamheden. - Bij voorkeur woonachtig aan machines. - Een flexibele instelling. op of rond Goeree-Overflakkee. - In het bezit van een rijbewijs B. - Enige ervaring met - Bij voorkeur een trekkerwerkzaamheden. technische of agrarische opleiding op Mbo werk- en denkniveau. Wij bieden: - Een zeer afwisselende, leuke en uitdagende - Een baan voor functie binnen een de groeiende onderneming. medewerker binnen toekomst waarin je jezelf kan ontwikkelen tot - Uitstekende primairede bloembollensector. een allround en secundaire arbeidsvoorwaarden. - Wij bieden een fulltime baan en dienstverband. bij gebleken geschiktheid kans op een vast Contactpersoon: Voor meer informatie kun je contact opnemen Mobiel: 06 - 10 31 met: Jessica Sol 96 44 en je kunt van AB Zuid-Holland je sollicitatie sturen naar email: jsol@abzuidholland.nl.

+ doorplaatsing op facebook.com/eilandennieuws

Wij hebben plaats voor een:

Allround medewerker • Samen met het team ben je dagelijks bezig met het verzorgen en verwerken van de gewassen. • Je werkt met moderne (verwerkings)machines, heftrucks en tractors. • Elk deel van het seizoen heeft zijn eigen specifieke werkzaamheden zoals zaaien, plant en, machinaal schoffelen, gewasbescherming, beregenen, oogsten en het verwerken en veiling klaarmaken van de bloemen. • In de winterperiode ondersteun je diverse werkzaamheden in de broeierij van de bolbloemen op pot. • Meedenken binnen de bedrijfsvoering wordt op prijs gesteld, tevens zijn er doorgroeimogelijkheden. • Werken op ZZP-basis behoort tot de mogelijkheden

* Ben je op zoek naar een agrarisch BOL of BBL-leerbedrijf?

Informeer 0187 - 74 54 50 of mail naar verkoop@eilandennieuws.nl I.v.m. tijdelijke afwezigheid van één van de collega’s zoekt Huisartsenpraktijk Westplaat een

PRAKTIJKONDERSTEUNER SOMATIEK/PRAKTIJKVERPLEEGKUNDIGE Wat vragen wij: Een enthousiaste collega voor 16 uur per week, bij voorkeur verdeeld over 2 dagen. Vereist is een afgeronde opleiding praktijkondersteuner of praktijkverpleegkundige. Werkervaring is een pré.

en praktijkondersteuners op een huisartsenpraktijk met informele sfeer. Salaris conform CAO-Huisartsenzorg. Zoals het er nu naar uitziet gaat het om een tijdelijk dienstverband voor de periode van juni 2018 – oktober 2019.

Met ons wil je kwalitatief goede zorg geven aan patiënten met een chronische aandoening.

Interesse? Stuur voor 20 februari a.s. een mail met CV naar westplaat.administratie@ezorg.nl of per post naar onderstaand adres t.a.v. Leontien van der Ploeg.

Wat bieden wij: Werken in een team van huisartsen, assistentes

Ook dan kun je solliciteren.

Bel bij interesse of voor meer informatie naar: Teun Klepper 0622881367 of mail naar kwekerij.klepper@planet.nl Oudelandseweg 27 3253 LN Ouddorp

www.dewestplaat.nl


Nieuws

DINSDAG 6 FEBRUARI 2018

11

Jan Zwerus meldt zich met nieuwe rechtse partij

“Er moet een eind komen aan de arrogantie van bestuurders” GOEREE-OVERFLAKKEE – De lijst met 14 kandidaten (Groep Jan Zwerus) is maandag ingediend. . Vrijdag zal het centraal stembureau, na controle van de geldigheid, ook het lijstnummer geven aan deze nieuwe lijst en kan Jan Zwerus uit Dirksland met zijn partijgenoten de campagne starten ter voorbereiding op deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen Goeree-Overflakkee. “Wij zijn er klaar voor”, geeft de optimistische 69-jarige lijsttrekker aan. Hij spreekt van een frisse, positief ingestelde, vrolijke rechtse partij, die in uitingen dichtbij het gedachtegoed van de PVV en Forum voor Democratie staat. Ideologie en identiteit zijn pijlers. Door Jaap Ruizeveld

“Ik ben geen politicus en mijn te verkiezen kandidaten zijn dat ook niet. A-politiek. Onervaren, ja. Dat wil ik ook. Kandidaten die dichtbij en tussen de burgers staan. Weten wat er speelt. Naar hen luisteren en niet zonder slag of stoot wijken voor niet gewenste taakopdrachten. Die daarvoor verantwoordelijkheid nemen. Wij zullen transparant zijn in handelen. Geen gezeur. Kort en bondig optreden. Als de kiezers ons steunen, en kijkend naar eerdere stembusuitslagen op ons eiland, moet het mogelijk zijn zeker 2 zetels in de nieuwe raad te behalen,” verwacht Zwerus. Zonder enige terughoudendheid noemt hij kernthema’s die hij wil aanpakken: “Geen verspilling van belastinggeld. Doelgerichte besteding, dus ook het afschaffen van hondenbelasting, omdat die opbrengst aan andere zaken wordt toebedeeld. Lasten voor burgers verlagen daar waar het maar kan. Kritisch en transparant kijken naar subsidies. Vanuit eigen kracht in de organisatie onderwerpen aanpakken. Minder externe adviesbureaus inschakelen”. Toon wat kan “Er moet een eind komen aan de arrogantie van bestuurders die onderwerpen doordrukken. Die regels belangrijker vinden dan burgers te raadplegen die zij vertegenwoordigen. Ga niet prat op

toegedichte successen rond het hot-item duurzaamheid. Laat zien, toon aan wat kan en niet kan. Die transparantie kweekt vertrouwen. De kloof tussen bestuurders en burgers wordt anders nog groter”, zegt Zwerus. Ambitieuze kretologie? De lijsttrekker laat zich niet uit het veld slaan, ook niet als niet alle onderwerpen worden onderbouwd. Wie is dit nieuwe gezicht? Levensloop Jan Zwerus is geboren in Rotterdam. Kwam met zijn ouders op tweejarige leeftijd naar Goeree-Overflakkee. Zijn vader was 4 jaar predikant in de Gereformeerde Gemeente Middelharnis. Het gezin vertrok daarna naar Canada en de USA. Op zijn 14e jaar (1961) was hij terug in Nederland. Vader werd als predikant beroepen in Nunspeet. Jan was, zoals hij het aangeeft, gedurende het grootste deel van zijn actieve loopbaan, internationaal opererend in de mediawereld. Opnieuw Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk waren zijn standplaatsen. Hij woont nu in Dirksland aan de Nieuwstraat. Omstandigheden Kwam in 2015 - toen voor de PVV-fractie - in de provinciale staten van Zuid-Holland. Wilde graag op het eiland een lokale partij oprichten, daarbij kansen inschattend na het succes op Goeree-Overflakkee van de PVV bij de

Domineeszoon Jan Zwerus wil geen verspilling meer van belastinggeld.  landelijke verkiezingen in maart 2017. Toen werd deze partij hier derde in stemmental na VVD en SGP. Kreeg voor zijn initiatief echter geen groen licht en geen support van de PVV-partijtop. Trad vervolgens uit. Nam zijn zetel mee, onder de vlag van Leefbaar Zuid-Holland. Op het eiland lukte het niet - door omstandigheden, zoals hij noemt -, de afgelopen periode onder een bestaande partijnaam gezamenlijk tot één kandidatenlijst te komen. Jan Zwerus wil daar verder niet op ingaan. Zijn vizier is op eigen kracht nu gericht op 21 maart. Samenwerken Er van uitgaand dat de partij een verkiezingssucces behaalt, geeft de lijsttrekker aan dat hij in de volks-

Aanduiding Leefbaar GoereeOverflakkee uit register geschrapt GOEREE-OVERFLAKKEE - Een opvallende ontwikkeling in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Het centraal stembureau van de gemeente Goeree-Overflakkee heeft woensdag besloten de aanduiding Leefbaar Goeree-Overflakkee uit het register te schrappen.

Door Jaap Ruizeveld

Dit op verzoek van de Vereniging Leefbaar Goeree-Overflakkee, het verzoek is ingediend op 15 januari 2018. Het centraal stembureau geeft aan dat, ingevolge een artikel in de Kieswet, de aanduiding in het register wordt geschrapt wanneer een politieke groepering daartoe een verzoek heeft gedaan. In de overweging staat dat de vereniging Leefbaar Goeree-Overf-

lakkee bij het verzoek een uittreksel uit het handelsregister Kamer van Koophandel heeft overlegd en rechtsgeldig door haar voorzitter, de heer A.Swaneveld, is vertegenwoordigd. Diegenen die door dit besluit in hun belangen zijn getroffen kunnen (mits binnen een week na de dagtekening van de openbare kennisgeving) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

vertegenwoordiging zeker dan openstaat voor samenwerking met andere fracties. “Ik sluit niemand uit. Wij zijn duidelijk in het respectvol uitdragen van ons gedachtegoed, zonder het islam-aspect”, voegt hij er aan toe. “In onze campagne op het eiland richten wij ons op tal van onderwerpen, zoals permanente bewoning van recreatiewoningen, de verkeersveiligheid, speciaal ook veiligheid bij de scholen, gratis parkeren op het hele eiland, zorg, economie en werk-

Foto: Wim van Vossen Fotografie gelegenheid.” Daarbij even over de grenzen kijkend, stelt hij: “De oorspronkelijke EEG-insteek omarm ik, maar de regels van de EU, ook hier vanuit de visie van politici op grote afstand, zijn niet alleen betuttelend, maar ook uiterst negatief en desastreus voor onze visserij en voor de agrarische sector. Ook daar zie je de geldverspilling aan baantjes en zinloze projecten. Kom op zeg, dat moet anders. De burger moet centraal staan. Niet de politici”, reageert Zwerus.

Op weg naar de verkiezingen Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. EilandenNieuws publiceert in aanloop naar de verkiezingen een serie artikelen over de lokale politiek.

Zitting centraal stembureau GOEREE-OVERFLAKKEE – Het centraal stembureau voor de te houden verkiezingen van de leden van de raad gemeente Goeree-Overflakkee belegt op vrijdag 9 februari om 16.00 uur in de raadzaal van het Rondeel in Middelharnis een openbare zitting. Daar wordt dan beslist over de geldigheid van de op maandag 5 februari ingediende kandidatenlijsten, het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten, het handhaven van de aanduiding van een politieke groepering en de nummering van de geldig verklaarde lijst voor de verkiezingen op 21 maart.

Geen vergadering van gemeenteraad GOEREE-OVERFLAKKEE - De geplande raadsvergadering op donderdag 8 februari komt te vervallen. De eerstvolgende reguliere vergadering is dan donderdag 22 februari om 19.30 uur in het Rondeel in Middelharnis. De presentatie-vergadering op 15 februari gaat wel door.


Kom werken bij Bouwcente r Esselink

Kom werken bij Bouwcente r Esselink

Middelharnis

Hel l evoetsl uis

Voor onze vestiging in Middelharnis zoeken wij een:

VERVANGEND CHAUFFEUR / MAGAZIJNMEDEWERKER

Voor onze vestiging in Hellevoetsluis zoeken wij een:

M/V

ERVAREN BALIEVERKOPER BOUWSHOP M/V

De functie Als onze nieuwe collega verwerk je bouw- en afbouwmaterialen in het magazijn. Je bent verantwoordelijk voor binnenkomende en uitgaande materialen. Verder zorg je dat het magazijn en het buitenterrein er piekfijn uitzien. Eventueel spring je bij in een van onze andere vestigingen. Bij afwezigheid van een van onze chauffeurs stap je op de vrachtauto en bezorg je de materialen bij onze klanten. Als chauffeur ben je ambassadeur van Bouwcenter Esselink en zorg je voor een correcte aflevering. Het betreft een fulltime dienstverband.

De functie Als Balieverkoper ontvang je klanten en help je deze aan de balie. Je maakt afhaalbonnen in het systeem en geeft klanten gedegen advies over materialen en de verwerking daarvan. Je werkt actief mee aan de representatieve uitstraling van de Bouwshop. Binnenkomende materialen ruim je in en bestellingen maak je gereed. Het betreft een fulltime dienstverband. Je profiel Je bent een enthousiaste verkoper met goede contactuele en commerciële vaardigheden. Je hebt ervaring in de bouw en/of een goede kennis van bouwmaterialen. Je bent vaardig met de computer en bereid de handen uit de mouwen te steken. Je instelling? Praktisch en stressbestendig. Je vindt het leuk om te werken in een klein team en daarbij als allrounder alle voorkomende werkzaamheden uit te voeren. Je bent bereid om jezelf te ontwikkelen en daarvoor trainingen en opleidingen te volgen. Ook ben je bereid om regelmatig op zaterdagochtend in de vestiging Middelharnis te werken.

Je profiel Je bent een klantgerichte aanpakker met een praktische instelling. Een allrounder die verschillende werkzaamheden uitvoert. Je houdt van orde en gestructureerd werken en je hebt affiniteit met de bouwwereld. Je werkt graag samen met collega’s in een hecht team; daarnaast ben je ook in staat om zelfstandig werk op te pakken. Je bent bereid om regelmatig op zaterdagochtend te werken. Je bent in het bezit van rijbewijs CE en vakbekwaamheid code 95. Ervaring met de heftruck en reachtruck is een pré.

Ons aanbod Bouwcenter Esselink biedt je een zeer afwisselende baan in een plezierige, collegiale werkomgeving. Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima ingevuld.

Ons aanbod Bouwcenter Esselink biedt je een zeer afwisselende baan in een plezierige, collegiale werkomgeving. Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima ingevuld.

Interesse? Mail dan je brief met cv vóór 20 februari 2018 naar info@esselink.nl t.a.v. dhr. J. Markus. Wil je meer informatie? Bel dan met Johan Markus, Hoofd Vestigingen en Bouwshops: 06-36174843.

Interesse? Mail dan je brief met cv vóór 20 februari 2018 naar info@esselink.nl t.a.v. dhr. C. Esselink. Wil je meer informatie? Bel dan met Cor Esselink, Hoofd Logistiek: 06-53681337.

Over ons Bouwcenter Esselink is een bedrijf van formaat met vestigingen in Middelharnis, Heinenoord, Hellevoetsluis en Zierikzee. We zijn al meer dan 100 jaar actief in de regio Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden. Ons brede assortiment aan bouwmaterialen vindt zijn weg naar professionele bouwbedrijven en particulieren. Bouwcenter Esselink is aangesloten bij de Bouwcentergroep, onderdeel van de grootste landelijke inkooporganisatie in bouwmaterialen. Bouwcenter Esselink hecht grote waarde aan kwaliteit, service en betrouwbaarheid.

Over ons Bouwcenter Esselink is een bedrijf van formaat met vestigingen in Middelharnis, Heinenoord, Hellevoetsluis en Zierikzee. We zijn al meer dan 100 jaar actief in de regio Zeeland en de Zuid-Hollandse eilanden. Ons brede assortiment aan bouwmaterialen vindt zijn weg naar professionele bouwbedrijven en particulieren. Bouwcenter Esselink is aangesloten bij de Bouwcentergroep, onderdeel van de grootste landelijke inkooporganisatie in bouwmaterialen. Bouwcenter Esselink hecht grote waarde aan kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Bouwcenter Esselink | Industrieweg 35, 3241 MA Middelharnis | T 0187 - 475 400 | www.esselink.nl

Bouwcenter Esselink | Industrieweg 35, 3241 MA Middelharnis | T 0187 - 475 400 | www.esselink.nl

Klantgericht. Betrouwbaar. Flexibel. Vakmanschap. Roestvaststaal. Dat is IHG. Een dynamisch bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in verwerking van dun roestvaststaal plaatwerk in allerlei toepassingen; in de medische sector, in het grootkeukenbedrijf en in de industrie. Deze toepassingen zijn voor een belangrijk deel klant-specifiek. Vanuit een doelmatig en efficiënt ingericht bedrijfspand en met een uitgebreid en modern machinepark wordt een breed portfolio van klanten bediend door betrokken en goed opgeleide vakmensen.

Kindwijs, protestants-christelijke scholengroep op GoereeOverflakkee, zoekt voor de CBS Albert Schweitzer te Stad aan ‘t Haringvliet, CBS Bosseschool te Middelharnis en CNS Zomerland te Stellendam:

LEERKRACHTEN

IHG groeit. Daarom zijn wij op zoek naar een:

Tekenaar / Werkvoorbereider

Voor de Groen van Prinstererschool te Middelharnis zijn we op zoek naar een:

Wij zoeken een accurate en flexibele MTS-er / MBO -4 (werktuigbouw). Goed kunnen werken met een 3D CAD programma is een vereiste. Je hebt een goed ontwikkeld

ONDERWIJSASSISTENTE

technisch inzicht met oog voor details. Bovendien vind je het een uitdaging op een creatieve manier te streven naar optimale kwaliteit. Ervaring in plaatwerk is een pre.

Tevens zijn we voor onze totale scholengroep op zoek naar:

Voor een uitgebreid functieprofiel of meer informatie kun je contact opnemen met Arwin Barth, tel. 0187-497950 of a.barth@ihg-roestvaststaal.nl

Postbus 93 • 3255 ZH Oude-Tonge • Energiebaan 9 • 3255 SB Oude-Tonge T +31 (0)187 49 79 50 • F +31 (0)187 49 79 51 • E info@ihg-roestvaststaal.nl

ihg-roestvaststaal.nl

INVALLEERKRACHTEN Uitgebreide informatie over deze vacatures kunt u vinden op onze website: www.kindwijs.org


Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis levert excellente medisch specialistische basiszorg in de regio ZuidHolland Zuid. Korte lijnen en een dynamische sfeer zijn kenmerkend voor ons protestants-christelijke ziekenhuis. We werken, ook op Intensive Care gebied, intensief samen met het Maasstad Ziekenhuis en zijn actief in het samenwerkingsverband IC-Rijnmond, waarbij we streven naar optimale gezondheidszorg. Daarnaast zijn we, samen met het Maasstad Ziekenhuis, eigenaar van Spijkenisse Medisch Centrum.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis levert excellente medisch specialistische basiszorg in de regio ZuidHolland Zuid. Korte lijnen en een dynamische sfeer zijn kenmerkend voor ons protestants-christelijke ziekenhuis. We werken, ook op Intensive Care gebied, intensief samen met het Maasstad Ziekenhuis en zijn actief in het samenwerkingsverband IC-Rijnmond, waarbij we streven naar optimale gezondheidszorg. Daarnaast zijn we, samen met het Maasstad Ziekenhuis, eigenaar van Spijkenisse Medisch Centrum.

Cliëntenraad zoekt nieuw lid

Welke analist m/v (0,8 ft) komt ons team versterken?

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis maakt werk van medezeggenschap. Er is een actieve cliëntenraad, waar op dit moment een vacature is. De cliëntenraad heeft als belangrijkste taak het behartigen van de algemene belangen van de cliënten. De raad adviseert de Raad van Bestuur over onderwerpen die voor cliënten van belang zijn. De cliëntenraad bestaat uit 7 personen met een brede deskundigheid en ervaring. Wij zoeken een enthousiaste kandidaat • met kennis van en/of ervaring binnen de ziekenhuiszorg • met interesse in de ontwikkelingen van de zorg • met een kritische maar positieve en constructieve houding • die gemiddeld 10 uur per maand aan de cliëntenraad kan besteden en in het bezit is van e-mail • die bekend is met ons ziekenhuis • die vanwege de evenwichtige samenstelling bij voorkeur woonachtig is op Goeree-Overflakkee of Schouwen-Duiveland.

Wij bieden u de kans om de ontwikkelingen in het ziekenhuis van nabij te volgen en geven u de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op deze ontwikkelingen. Zo kunt u de positie van cliënten helpen te versterken. Binnen de cliëntenraad heerst een positieve en betrokken sfeer. U ontvangt onkostenvergoeding en vacatiegeld.

Het Klinisch-Chemisch en Hematologisch Laboratorium (KCHL) is een modern en volledig uitgerust laboratorium. Een enthousiast team biedt 24/7 laboratoriumdiagnostiek aan Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, huisartsen, verloskundigen, andere zorginstellingen en de trombosedienst. Bent u degene die we binnenkort kunnen verwelkomen in ons team?

Informatie over het werk van de cliëntenraad kunt u opvragen bij mevrouw C.J. den Eerzamen, secretaris van de cliëntenraad via 0187 60 73 62 of vindt u op www.vanweelbethesda.nl.

Wij zoeken een enthousiaste en positief ingestelde analist • met een opleiding op MLO/HLOniveau (medische richting) • met werkervaring op een laboratorium binnen de klinische chemie • die een teamspeler is en accuraat en zelfstandig kan werken • die de protestants-christelijke identiteit van onze instelling respecteert en een positieve bijdrage levert aan de instandhouding van onze cultuur

Sollicitatie Uw schriftelijke sollicitatie kunt u binnen 3 weken na het verschijnen van deze advertentie o.v.v. SOD1802 sturen naar: Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis t.a.v. mevrouw C.J. den Eeerzamen Ambtelijk Secretaris Cliëntenraden Postbus 153, 3240 AD Middelharnis of per e-mail: clientenraad@vanweelbethesda.nl

Uw werkzaamheden zijn • bloedmonsters afnemen • analyses uitvoeren op de diverse

afdelingen van het KCHL • werken volgens het kwaliteitssysteem ISO15189 van het KCHL • participeren in de dienstenstructuur van het KCHL; inzetbaar in avond, nacht- en weekenddiensten Wij bieden • salariëring in FG 45 en overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO Ziekenhuizen • een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden Informatie over deze functie wordt u graag verstrekt door de heer P.J. Stienen, hoofdanalist via 0187 60 71 75 of de heer dr. L.J. Mostert, klinisch chemicus via 0187 60 71 74. Sollicitatie Uw schriftelijke sollicitatie kunt u vóór 11 februari o.v.v. VWB1809 bij voorkeur per e-mail sturen naar po&o@curamare.nl of per post: Dienst P,O&O CuraMare Postbus 153, 3240 AD Middelharnis

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

CuraMare biedt thuiszorg, ouderenzorg, ziekenhuiszorg en behandeldiensten in de regio Goeree-Overflakkee en westelijk Voorne-Putten. Als grootste werkgever in de regio biedt CuraMare werk aan ruim 2400 professionals. Samen spannen wij ons in om onze cliënten en patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Zorg met hart én ziel.

Voor onze woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zoeken wij

TEAMMANAGERS

Verdien jij graag wat bij in je vakantie? Ga als vakantiewerker bij CuraMare aan de slag!

28-36 uur per week

Wat ga je doen? • je geeft leiding aan medewerkers van meerdere teams • je ziet toe op de uitvoering van zorg op basis van zorgleefplannen • je bevordert kwaliteit van zorg volgens kwaliteitssystemen en neemt deel aan projecten • je draagt het beleid en de protestants-christelijke identiteit van de woonzorglocaties uit Wat bezit jij? • HBO-werk- en denkniveau • werkervaring als verpleegkundige • ervaring in het organiseren van zorg en leidinggeven • geen 9-5 mentaliteit • innovatieve- en voorwaarden scheppende kwaliteiten voor je teampresaties

• goede sociale vaardigheden en je beheerst de Nederlandse taal Wat bieden wij? • salariëring FG 55 en overige arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT • een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden Meer informatie Voor meer informatie kun je contact opnemen met locatiemanagers Yvonne de Waal of Gerda Pulleman via 0187 48 83 00. Sollicitatie Stuur je sollicitatie vóór 13 februari a.s. naar po&o@curamare.nl o.v.v. ZVGO 1734.

We zoeken vakantiewerkers voor in de verzorging en verpleging, ondersteuning op de poliklinieken, in de keuken en de schoonmaak op de locaties en bij cliënten thuis: • Geldershof • Nieuw Rijsenburgh • De Vliedberg • Ebbe en Vloed • CuraMare Thuiszorg (regio’s Goedereede, Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee) • Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis Ben je scholier en 16 jaar of ouder en heb je interesse? Vul dan het vakantiewerkformulier in op www.werkenbijcuramare.nl/werken-en-leren/vakantiewerk

Kijk voor meer informatie op www.werkenbijcuramare.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


14 DEN BOMMEL Bingo 55+

Winteractie OVO levert vele winnaars op

Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 22 februari mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,00. De bingo wordt gehouden in de Bommelstee, Schaapsweg 34.

DIRKSLAND Ladiesnight Woensdag 7 februari organiseert de SVIK een gratis avond, speciaal voor vrouwen. Op deze avond zijn in de Victoriahal aan de Philiphoofjesweg in Dirksland allerlei ondernemers aanwezig met o.a. mode, beauty & lifestyle, huis- en woondecoratie en hobbyartikelen. Er is ook een hapje en drankje voor de bezoekers. De entree voor deze avond is gratis, voor de eerste 50 bezoekers staat er een leuke goodiebag klaar. Tijdens deze avond is er een modeshow, waarbij de laatste modetrends worden geshowd. De avond is van 19.00 tot 21.30 uur.

Breicafé Klein Parijs Op donderdag 8 februari zijn handwerkliefhebbers weer van harte welkom in het breicafé ‘Klein Parijs’. Neem uw eigen brei-, haak- of borduurwerkje mee en laat u inspireren door medebezoekers van het café. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Er zijn geen kosten aan verbonden. Ook mensen die nog nooit eerder in het breicafé zijn geweest, zijn van harte welkom om de sfeer te proeven. Het breicafé is van 10.00 uur tot 12.00 uur aan de Reginahof 1 te Dirksland. ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

OUDDORP - De Ondernemersvereniging Ouddorp (OVO) kan terugkijken op een zeer geslaagde Winteractie. En de deelnemers aan de actie ook. Niet minder dan tachtig winnaars waren er. Ze ontvingen zaterdagochtend 3 februari allemaal een cheque van 25 euro in De Dorpstienden. Tekst en foto: Kees van Rixoort

vuuravond is er een spreekster die iets zal delen uit Gods Woord en uit haar leven. De avond start om 20.00 uur aan de Philipshoofjesweg 79. De avond is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina ZUS&zo Flakkee, of meld u aan voor de nieuwsbrief via Zusenzoflakkee@gmail.com.

Voorlichting dementie

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! NBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Bingo Donderdag 8 februari is er een bingoavond in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg. De zaal is open om 19.00 uur, aanvang bingo is 19.30 uur. Er zijn mooie geldprijzen te winnen.

Kampvuuravond ZUS&zo Flakkee creëert momenten voor vrouwen om stil te staan bij Gods Woord en wat Hij over jou zegt. Op vrijdag 16 februari organiseert ZUS&zo een kampvuuravond speciaal voor vrouwen. Er is een lekker vuurtje, bakkie koffie en een hapje en drankje! Op de kamp-

Eén op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie. Om meer te weten over deze ingrijpende ziekte, kan men de voorlichting over dementie bezoeken. De volgende onderwerpen komen aan de orde: Wat is Dementie? Het verschil tussen vergeetachtigheid en Dementie? Hoe ga ik om met mensen met Dementie? De voorlichting is op woensdag 21 februari om 19.00 uur in ‘t Reginahof aan de Reginahof 1. Bezoekers wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 2,-, inclusief koffie/ thee. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afdeling Goeree-Overflakkee/ Hoekse-Waard. Graag vooraf aanmelden via: joke.vandijk@careyn.nl of 06-21641712.

GOEREEOVERFLAKKEE Belastingservice FNV De FNV Belastingservice biedt

De OVO reikte, na een trekking door kinderen uit het publiek, ook de extra prijzen uit, waaronder de hoofdprijs van 250 euro, die naar Corrie Breen ging. De Winteractie ging eind november van start en duurde tot eind januari. Acht weken lang konden klanten van OVO-ondernemers zegels plakken. Groene zegels kregen ze bij besteding van iedere 10 euro in supermarkten en rode bij

leden van de FNV de gelegenheid hun aangifte te laten verzorgen. Men kan deze maand zelf online een afspraak maken via www.afspraakmakenfnv.nl. Of telefonisch via telefoonnummer 06-51675214 vanaf 7 februari t/m 21 februari op woensdag, tussen 8.30 uur en 16.00 uur. De voicemail wordt niet beantwoord. Het landelijk telefoonteam is bereikbaar vanaf 15 februari op maandag t/m donderdag via 0205816 335. Bij het maken van een afspraak en op de invulavonden geldig lidmaatschapsnummer bij de hand houden. De invulavonden vinden plaats in De Staver te Sommelsdijk, Bommelstee te Den Bommel, verenigingsgebouw ‘t Centrum te Ooltgensplaat, Wijkcentrum te Middelharnis en De Rank, Herv. Gem. te Stellendam. Mensen die als ‘invuller’ aan de slag willen, kunnen zich melden, de FNV biedt de mogelijkheid opgeleid te worden. Meer weten? Neem dan contact op via bovengenoemd telefoonnummer.

Sporten voorjaarsvakantie In de voorjaarsvakantie staat er op diverse locaties op het eiland een sportief programma voor de kinderen klaar. Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee verzorgt de kindervakantieweek van 24 februari tot en met 3 maart. Op de diverse locaties van SRGO kan er tijdens de voorjaarsvakantie volop gesport, gespeeld en gezwommen worden. Van zwemmen tot springkussens en klimmen tot een lego bouwfestijn. Op alle vestigingen is het thema identiek; namelijk sportief, maar op een andere wijze ingesto-

besteding van hetzelfde bedrag in andere zaken. Het publiek plakte er lustig op los. Niet minder dan 7.000 volgeplakte formulieren ontving de OVO. Beduidend meer dan vorig jaar. Uit die grote berg formulieren werden tachtig winnaars getrokken. Nieuw was dit jaar dat de OVO alle winnaars in één keer in het zonnetje zette. Niet per week, zoals voorheen het geval was. Nieuw was

ook dat de Winteractie doorliep in januari. Verder had de OVO het totale prijzenbedrag verdeeld over meer cheques. Dat verhoogde de kans om wat te winnen. Dat het werkte is duidelijk: diverse blije winnaars lieten weten dat ze voor het eerst een prijs hadden gewonnen. Na afloop van de prijsuitreiking wilden alle winnaars maar wat graag op de foto.

ken. Later deze maand wordt het programma bekendgemaakt in de lokale media.

bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27, Middelharnis. Inloop vanaf 19.15 uur.

MIDDELHARNIS RealTime

Bingomiddag

Zaterdag 10 februari is ds. A. ten Brinke aanwezig op de RealTime-jongerenavond in Middelharnis. Ds. A. ten Brinke is predikant in de Hervormde Gemeente te Goedereede. Hij maakte met SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) een reis naar India om de voorgangers daar te bemoedigen. Graag wil hij hun (benarde) positie voor het voetlicht brengen in kerkelijk Nederland. Aan de hand van beelden en videofragmenten zal hij verslag doen van de ontmoetingen. Hopelijk komt er bij een ieder een bewustwordingsproces op gang, altijd trouw te blijven aan God, ongeacht de situatie. De bijeenkomst start om 19.45 uur in het EduDelta aan de Langeweg 107, Middelharnis/ Sommelsdijk. www. realtimego.nl.

Alzheimercafé In het Alzheimercafé van woensdag 7 februari wordt het thema ‘Gedragsveranderingen bij dementie en de gevolgen in de thuissituatie’ besproken. De gastsprekers zijn Sandra Lenstra en Annette Akkermans. Beide psychologen verbonden aan CuraMare en Allévo - hebben ruime ervaring in de diagnostiek en in het werken met ouderen en dementie. Er is ruimte voor bezoekers om vragen te stellen. De

De activiteitencommissie van het Ouderenwerk organiseert op woensdagmiddag 21 februari een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat. Er zijn mooie prijzen te winnen, iedereen is van harte welkom. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de 1e ronde begint om 13.30 uur. Er wordt een gratis kopje koffie of thee aangeboden. De 9 ronden bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. Wegens succes is er ook weer een vluggertje met grote prijs voor € 1,-. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. Bezoekers kunnen zelf kiezen waar ze aan deelnemen. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Bel voor meer informatie naar 483366.

OUDDORP Koor- en Samenzang Op zaterdag 24 maart is er een Koor- en Samenzangavond in de Eben Haëzerkerk. Aanvang 19.30 uur, kerk open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, er is een collecte voor stichting Stéphanos. Met medewerking van Door Eendracht Verbonden uit Stellendam en het Christelijk Ouddorps Mannenkoor. Dirigent: Jurrien van Kooten en


DINSDAG 6 FEBRUARI 2018

Dinant Struik. Organist: Wiljan de Geus & Stephan Folmer. Violiste: Rebecca van Zandwijk. Leiding: ds. D. Zoet.

Workshop haken Op dinsdag 13 februari is er weer de eerste bijeenkomst van de maand in inloophuis De Boei. Vanaf 10.00 uur is men welkom in De Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp. Bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie, thee en wat lekkers. Om 13.30 uur start er een workshop haken, die gegeven wordt door Gerdi Schellevis van het breicafé. Neem indien mogelijk een haaknaald mee, maat 3/3,5/4. De organisatie zorgt voor de overige spullen, de workshop is gratis. Het middagprogramma duurt tot 16.00 uur. Blijft u de hele dag, dan is het handig als u zelf uw lunch meeneemt. Mocht de afstand naar De Overkant of het gebruik van het openbaar vervoer een probleem zijn, dan kan er gebruik worden gemaakt van de chauffeursdienst. Bel daarvoor op maandagavond 12 februari naar: 06-22111872.

Kaapse Comedy Night Vrijdag 9 februari is de eerste ‘Kaapse Comedy Night’ in theater De Houten Kaap. De volgende comedians treden op: Max van den Burg, Mark Waumans, Roel C. Verburg en Marlon Kicken. Voor meer informatie over de comedians en video’s, zie de Facebookpagina van de Houten Kaap: Facebook.com/houtenkaap. Kaarten voor de Kaapse Comedy Night kosten € 15,00 en zijn online te bestellen via houtenkaap.nl en te reserveren via info@houtenkaap.nl.

Duo Edenwood Op donderdag 22 februari is het eerste concert van 2018 in de reeks ‘De Overkant Klassiek OK!’ Het Belgische Duo Edenwood trapt het jaar af. Het duo bestaat uit Catherine Struys op de gitaar en Wouter Vercruysse bespeelt de cello. Kaarten kosten € 17,50 en zijn verkrijgbaar bij VVV: 0187-681789. De toegang is inclusief koffie of thee voor aanvang en een glas wijn na het concert. Meer informatie over het duo op de webstite: www.deoverkantouddorp. nl. Al meer dan 6 jaar alweer organiseert De Overkant onder het kwaliteitslabel ‘De Overkant Klassiek OK!’ serieuze concerten. De volgende data zijn ook al bekend: 7 juni, 5 juli en 23 augustus.

Infomiddag Rien Poortvliet Woensdag 14 februari heeft de 55+ club in Ouddorp meneer De Pater uit Dirksland uitgenodigd voor een infomiddag. Hij houdt een lezing met beeldmateriaal over het leven en werk van Rien Poortvliet. Om 14.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom in de Dorpstienden. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Joke van Dam, tel.: 0187 682319 of Stichting ZIJN, e-mail: c.vermeulen@zijngo. nl. Woensdag 21 februari kunnen bezoekers snert eten bij de club.

OUDE-TONGE Jeugdmiddag Op woensdag 7 februari is er een spelletjesmiddag voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Kinderen zijn hartelijk welkom van 13.3015.00 uur. Kosten: € 2,00 per kind. Inlichtingen via Rita Visbeen: 0187642514, of Koop en Matty Klos: 0187-643622.

Bijbelstudie Eindtijd Dinsdag 13 februari organiseert Evangelie Gemeente Flakkee een Bijbelstudie over de Eindtijd, aanvang 19.30 uur. De locatie is te vinden aan de Emmastraat 24a. Spreker Frank Ouweneel zet de schijnwerper op de jaren 2017 en 2018 met het oog op de in de Bijbel beschreven toekomstige gebeurtenissen. Ondersteund door honderden indringende beamer-beelden, zal Frank Ouweneel stilstaan bij de precisie waarmee de Bijbel over de actualiteit spreekt. “De wereldgebeurtenissen in de periode januari 2017 tot en met heden sluiten naadloos aan op de volgende passages uit de door God aan de profeet Daniël getoonde visioenen.”

Regelzorg Rijbewijskeuringen: 0882323300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.

Alphacursus Oostflakkee In Oude-Tonge start op woensdag 14 februari een Alphacursus. De bijeenkomst is van 17.45 tot 20.00 uur, de locatie is Evangelie Gemeente Flakkee, Emmastraat 24a. De cursus is bedoeld voor mensen die vragen hebben over het leven, of het christelijk geloof. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en vragen en ideeën te delen. Tijdens Alpha denken deelnemers samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. De organisatie: “Je ontdekt altijd iets nieuws en ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis! We beginnen elke cursusavond met een maaltijd, een ontspannen manier om elkaar te leren kennen. Daarna een interessant onderwerp met alle ruimte om hierover van gedachten te wisselen.”

SOMMELSDIJK 35 jaar vrijwilliger Ammy van der Weide is al 35 jaar actief als vrijwilliger. Ze zet zich onder andere in voor de dieren en bewoners van Nieuw Rijssenburgh. Vorige week is bekend gemaakt dat ze een publieksprijs heeft gewonnen bij de landelijke vrijwilligersverkiezingen. Op dinsdag 13 februari is er van 14.00 tot 16.00 uur gelegenheid om haar te feliciteren in het restaurant van Nieuw Rijsenburgh.

15

10 februari bij mevr. M. v. OostenSTELLENDAM brugge, tel: 491653 of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel: 602411. Verkoping vrouwProef de liefde envereniging Op vrijdag 9 februari organiseert de Hersteld Hervormde Vrouwenvereniging ‘Onderzoekt de schriften’ van 14.00 tot 18.00 uur een verkoping. De opbrengst is bestemd voor nieuwbouw van de kerk. De verkoping is in de Beth-El kerk, Voorstraat 69. Er is van alles te koop, zoals opgemaakte bloemstukjes, sokken, knuffels, haakwerk, handdoeken, kraamcadeautjes, kaarten en dergelijke. Ook wordt er zelfgebakken cake, boterkoek, arretjescake, appeltaart en rumtaart aangeboden. Het assortiment bestaat verder uit appels, peren en sinaasappels, mandarijnen, eieren en witlof. Dit kan men eventueel ook bestellen. Er is gelegenheid om koffie of thee te drinken en er zijn worstenbroodjes en andere lekkernijen te koop. Daarbij is er enveloppentrekken voor jong en oud en er kan worden ingetekend voor een mooie boodschappenmand.

Stamppot maaltijd 55+ De activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam organiseert op donderdag 15 februari een heerlijke stamppot maaltijd in het Haagse Huus. Deelnemers kunnen kiezen uit boerenkool of hutspot, met spekjes en rookworst. Vooraf aan de maaltijd komt Adri Bijl uit Stellendam enkele verhalen vertellen uit zijn loopbaan als politieagent. De aanvang is 16.00 uur, de zaal is open om 15.45 uur. De kosten bedragen € 6,-, neem zelf een bord en bestek mee. Aanmelden kan t/m

Op woensdag 14 februari, Valentijnsdag, start de Gereformeerde Kerk met de Veertigdagentijd op weg naar Pasen. De start is een eenvoudige, sobere maaltijd, bestaande uit soep en brood. De organisatie legt uit: “De maaltijd is tenslotte zoveel meer dan eten, als voeding voor lichaam en ziel, het gaat ook om de ontmoeting: ‘Proef de liefde’. Voor, tijdens en na de maaltijd staan we stil en zijn we soms stil bij de betekenis van de Veertigdagentijd en de weg naar de Paasmorgen.” De bijeenkomst start om 17.30 uur in ‘t Forum naast de Gereformeerde Kerk aan de Kerkhoflaan 2 te Stellendam. Iedereen is welkom.

Borrel CDA Vrijdagmiddag 16 februari organiseert het CDA een borrel in Stellendam, waarbij iedereen van harte welkom is. Speciale gast op deze borrel is Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. De borrel vindt plaats van 16.30 tot 18.30 uur in paviljoen Zoet of Zout in Stellendam. Onder het genot van een hapje en drankje is er een informeel en informatief samenzijn. Naast Mona Keijzer zal ook wethouder Arend-Jan van der Vlugt een speech houden en kan er kennis worden gemaakt met de kandidaat-raadsleden van het CDA Goeree-Overflakkee. Aanmelden kan door voor maandag 12 februari een mail te sturen naar cdagoereeoverflakkee@gmail.com.

Go-Fit week op Buten de Poorte

Jaarvergadering Op dinsdag 13 februari houdt de A.S.V. Oostflakkee haar Jaarvergadering in de Grutterswei. De zaal is open vanaf 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Na afloop van de vergadering is er een bingo voor de liefhebbers, met 5 rondes en één extra ronde. Kosten € 5,-, aanvang bingo is ongeveer 15.00 uur.

Bloembollenactie Verlenging Op zaterdag 17 februari is de jaarlijk- rijbewijs se bloembollenactie van Hometeam ‘Speranta’, de opbrengst is bestemd voor het kinderwerk van Jantina in Roemenië. De bloembollen zijn van Bloemkwekerij Klepper. Kinderen gaan zaterdagmorgen tussen 9.00 en 12.00 uur langs de deuren om bloembollen te verkopen. Men kan ook tussen 9.30 en 11.30 uur bij Kwekerij Klepper langskomen om bloembolletjes te kopen. De organisatie: “Laten we de actie ook dit jaar weer tot een groot succes maken en steun Jantina´s kinderwerk!”

Senioren, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs door een arts moeten worden gekeurd, kunnen op 12 februari en 12 maart terecht bij Stichting ZIJN, Bernardstraat 27. Voor senioren kost de keuring € 40,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 60,00. Voor informatie en een afspraak kan er tijdens kantooruren worden gebeld naar het landelijke afsprakenbureau van

GOEDEREEDE - Op o.b.s. Buten de Poorte in Goedereede stonden de lessen vorige week in het teken van gezondheid en sportiviteit. Elke dag werd begonnen met een warming-up, waarna de ‘Daily-Mile’ in de omgeving van de school werd gerend. ‘s Middags werden workshops georganiseerd. De kinderen konden zich inschrijven om te gaan dansen, mountainbiken, basketballen, voetballen of voor het maken van gezonde hapjes. Ook verzorgde Budokai Senshi uit Sommelsdijk een workshop kickboksen. Op een van de dagen kreeg de school bezoek van oud-topatlete Nelli Cooman. Zij verzorgde die dag de warming-up en vertelde in alle klassen iets over haar topsportcarrière. Ze had natuurlijk enkele medailles meegenomen, die ze won bij Europese- en Wereldkampioenschappen.


Jaargang 7 - week 06 - 6 februari 2018

Informatierubriek

Gemeentenieuws 2

Concept ontwerp gereed voor tentoonstelling in Battenoord over en door ‘Ooggetuigen van de Watersnood’ Dit voorjaar wordt de tentoonstelling ‘Ooggetuigen van de Watersnood’ in het landschap van Battenoord gerealiseerd. Het concept hiervoor is gereed en wordt gepresenteerd op 8 februari in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge. Ooggetuigenverslagen als basis voor tentoonstelling Voor deze tentoonstelling zijn twaalf personen geïnterviewd door de heer Willem van der Ham. Met de opgetekende persoonlijke verhalen wordt een app ontwikkeld en informatiepanelen geplaatst op de locaties waarover wordt verteld.

3

Wandelroute langs twaalf ooggetuigenverhalen Aan het begin van de wandelroute wordt een informatie-

paneel geplaatst met algemene informatie over de Watersnood die Battenoord trof in 1953. Via de wandelroute kunnen geïnteresseerden langs de andere twaalf panelen lopen die in het landschap staan. De tentoonstelling bestaat uit panelen die informatie geven over de ervaringen en herinneringen van de geïnterviewde. Het gehele verhaal kan worden beluisterd via de app. Informatiebijeenkomst 8 februari Donderdagavond 8 februari wordt door de projectgroep een presentatie gegeven over deze tentoonstelling. Locatie: Ons Dorpshuis, Korteweegje 14 in Nieuwe-Tonge. De avond start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Controle hondenbezit 2018 Is úw hond al aangemeld? 4

SVHW Postbus 7059 3286 ZH Klaaswaal www.svhw.nl

Officiële bekendmakingen

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunning Activiteit bouwen: • Ouddorp, Oude Nieuwlandseweg 11: plaatsen snackbar, ontvangstdatum: 25/01/18 • Ouddorp, Ireneweg 3: tijdelijk plaatsen portocabin, ontvangstdatum: 26/01/18 • Herkingen, Herkingsezeedijk 212: uitbreiden woning, ontvangstdatum: 29/01/18 • Sommelsdijk, Jacob Catsstraat 23: plaatsen balkonbeglazing, ontvangstdatum: 29/01/18 • Stellendam, Gladiolenpad 35: plaatsen blokhut, ontvangstdatum: 29/01/18 • Ouddorp, Vijverhof 6: plaatsen tuinhuisje, ontvangstdatum: 29/01/18 • Ouddorp, Hazersweg 49: plaatsen (tijdelijk) stacaravan, ontvangstdatum: 29/01/18 • Dirksland, West Havendijk 45: vervangen dak, plaatsen zonnepanelen en onderhoudswerkzaamheden, ontvangstdatum: 30/01/18

Postadres Postbus 1 3240 AA Middelharnis Telefoon 14 0187 info@goeree-overflakkee.nl www.goeree-overflakkee.nl @gem_GO gemeentegoereeoverflakkee gemeenteGO gemeente Goeree-Overflakkee Bezoekadres raadzaal Dwarsweg 40 3241 LB Middelharnis

Openingstijden gemeentehuis De gemeente Goeree-Overflakkee werkt volledig op afspraak. Een afspraak maken kan online (voor veelgevraagde producten) via www.goeree-overflakkee.nl of door te bellen met het algemene nummer 14 0187.

Telefonische openingstijden Maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur Vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur (Op vrijdagmiddag is het gemeentehuis gesloten en telefonisch niet bereikbaar, met uitzondering van het Jeugd Ondersteuningsteam (Bel 14 0187 en kies optie 4).

Hoeveel hondenbelasting u betaalt, is afhankelijk van het aantal honden dat u bezit. Heeft u een hond of pas een hond aangeschaft? Dan bent u verplicht hiervan aangifte te doen. Heeft u geen hond meer of vertrekt u naar een andere gemeente? Meld dit bij SVHW. U ontvangt dan mogelijk teveel betaald belastinggeld terug.

Publicaties in de krant zijn enkel bedoeld om het publiek te informeren. Voor rechtsgeldige en volledige publicaties van de gemeente Goeree-Overflakkee kijkt u op www.officielebekendmakingen.nl. U kunt zich via www.overheid.nl abonneren op de e-mailservice bekendmakingen.

Bezoekadres Koningin Julianaweg 45 3241 XB Middelharnis

Openingstijden Maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur Dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur Donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur 1e zaterdag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur

Voor Goeree-Overflakkee verzorgt SVHW de hondenbelasting. Jaarlijks controleert LEGITIEM BV hiervoor het hondenbezit. Dit jaar vindt de controle van 12 tot en met 16 februari plaats. De controleurs kunnen zich legitimeren als werknemer bij LEGITIEM BV. Treffen zij een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalt, dan melden zij dat bij SVHW.

U kunt uw hond aanmelden door bij ‘Mijn SVHW’ in te loggen met uw DigiD. Maar u kunt uw hond ook telefonisch aanmelden via (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873. Afmelden kan alleen via de website of schriftelijk.

Contactgegevens

• Ouddorp, Grevelingen 70 - Noordzeepark: verbouwen recreatiewoning, ontvangstdatum: 30/01/18

Klant Contact Centrum Inwoners en ondernemers worden geholpen op één centraal punt: Het Klant Contact Centrum. U kunt mailen naar info@goeree-overflakkee.nl of bellen naar 14 0187. Dan hoort u een keuzemenu: Toets 1 voor het Sociaal meldpunt Het Sociaal meldpunt is er voor alle meldingen, vragen en signalen op het gebied van werk, zorg, ondersteuning en jeugd. Toets 3 voor overige vragen U wordt dan doorverbonden met de eerst beschikbare medewerker van het callcenter.

Activiteit kappen: • Stad aan ‘t Haringvliet, Voorstraat 32: kappen boom, ontvangstdatum: 28/01/18 Activiteit bouwen/planologische afwijking: • Oude-Tonge, Zuiddijk 36: overkappen terras en wijzigen kozijnen, ontvangstdatum: 29/01/18 • Dirksland, Straatdijk 4: realiseren bed en breakfast, ontvangstdatum: 31/01/18 Activiteit planologische afwijking: • Goedereede, Oostdijkseweg 43: realiseren gastenkamer, ontvangstdatum: 30/01/18 Deze publicatie is bedoeld om het publiek te informeren. Tegen ingekomen aanvragen kunnen geen bezwaren worden ingediend.

Calamiteiten

Buiten kantoortijden en telefonische openingstijden van de gemeente Jeugdhulp Op vrijdagmiddag is de gemeente telefonisch niet bereikbaar, maar voor jeugdhulp kunt u het Jeugd Ondersteuningsteam (JOT) wel bereiken tussen 12.00 en 17.00 uur. U kunt dan bellen naar: 14 0187 en kiezen voor optie 4. Bij spoedeisende jeugdhulpkwesties buiten kantoortijden belt u het crisisinterventieteam: 010 – 23 30 000. Buitendienst Bij calamiteiten waarvoor de buitendienst moet worden ingeschakeld of voor het reserveren van een begrafenis belt u: (0187) 47 53 35. U hoort een keuzemenu: Toets 1 voor district West: Goedereede, Havenhoofd, Melissant, Oostdijk, Ouddorp en Stellendam Toets 2 voor district Midden: Dirksland, Herkingen, Middelharnis en Sommelsdijk Toets 3 voor district Oost: Achthuizen, Battenoord, Den Bommel, Langstraat, Nieuwe-Tonge, Ooltgensplaat, Oude-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet en Zuidzijde


Jaargang 7 - week 06 - 6 februari 2018

Informatierubriek

2

Verlengen beslistermijn Verleende uitgebreide aanvraag omgevingsvergunning omgevingsvergunning Armenweg 2 Nieuwe-Tonge Activiteit bouwen/planologische afwijking: • Sommelsdijk, Elise van Calcarhof 3: bouwen woning, verlengd op: 29/01/18 Deze publicatie is bedoeld om het publiek te informeren. Tegen het verlengen van de beslistermijn kunnen geen bezwaren worden ingediend.

Verleende omgevingsvergunningen Activiteit bouwen: • Ouddorp, Marijkeweg 15: verbouwen woning, verzenddatum: 23/01/18, referentienummer: Z-17-144910 • Dirksland, Kastanjelaan 21: plaatsen dakkapel, verzenddatum: 26/01/18, referentienummer: Z-18-145300 3

Activiteit kappen: • Ooltgensplaat, Beneden Molendijk en Oude-Tonge, Jupiterhof: kappen bomen, verzenddatum: 23/01/18, referentienummer: Z-17-144972 Activiteit bouwen/planologische afwijking:

4

• Nieuwe-Tonge, Groeneweg 35: veranderen bestaande loods en nieuwbouw loods, verzenddatum: 25/01/18, referentienummer: Z-17-92521 • Oude-Tonge, Langeweg 14: plaatsen tijdelijke woonunit, verzenddatum: 25/01/18, referentienummer: Z-17-144901 • Ouddorp, Kommersweg 2: bouwen schuur, verzenddatum: 31/01/18, referentienummer: Z-17-144967 Activiteit in-/uitrit: • Ouddorp, Havenweg 41: wijzigen in-/uitrit, verzenddatum: 29/01/18, referentienummer: Z-18-145199 Activiteit planologische afwijking: • Ouddorp, Oudelandseweg 100: tijdelijk afwijken van het maximum aantal standplaatsen voor achttien nachten, verzenddatum: 31/01/18, referentienummer: Z-17-145080

Verleende kansspelvergunningen Vergunning kansspelautomaat: • Den Bommel, Boven Oostdijk 3 (Café Overbeeke) vergunning voor één kansspelautomaat, geldig tot en met 31 december 2018, verzenddatum: 22/01/18, referentienummer: Z-18-96114 Kanspelvergunning: • Gospelkoor Ouddorp - loterij geldig van 1 februari tot en met 14 maart 2018, verzenddatum: 30/01/18, referentienummer: Z-18-96331 Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beslissingen binnen zes weken na verzending van de vergunning een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Wij vragen u om bij uw bezwaarschrift het referentienummer te vermelden. Het besluit treedt na verzending direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen in verband hiermee een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket. Rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in afwijking van het bestemmingsplan, gelet op de artikelen 2.10 en 2.12 lid 1a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, omgevingsvergunning verleend is voor Activiteit bouwen en planologische afwijking: • Nieuwe-Tonge, Armenweg 2: bouwen loods met overkapping Inzage De stukken kunt u inzien vanaf woensdag 7 februari tot en met dinsdag 20 maart 2018 in het gemeentehuis, van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is op maandag en vrijdag geopend van 08.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur tot 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt de stukken in pdf-formaat ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/ terinzage.Daarnaast is de verleende omgevingsvergunning eveneens gepubliceerd op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Beroepstermijn Vanaf donderdag 8 februari 2018 kan gedurende zes weken beroep tegen de verleende omgevingsvergunning worden ingesteld bij de Rechtbank te Rotterdam, Sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam, door: – belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerp-omgevingsvergunning; – belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning hebben kunnen indienen; – belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die bij verlening van de omgevingsvergunning zijn aangebracht. Tevens kunnen voornoemde personen de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Sector bestuursrecht, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd. Inwerkingtreding De verleende omgevingsvergunning treedt in werking de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van een besluit niet. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Sector bestuursrecht, treedt de omgevingsvergunning niet in werking totdat er op het verzoek is beslist.

Zitting welstandscommissie Dinsdag 20 februari 2018, aanvang 09.30 uur (gemandateerde behandeling).

• Stellendam, Visafslag Stellendam - Truckshow Flakkee op 12 mei 2018 van 08.00 tot 24.00 uur, verzenddatum: 30/01/18, referentienummer: Z-18-93573

Verleende ontheffing Drank- en horecawet • Ooltgensplaat, Havendijk 16 - verstrekken zwakalcoholhoudende dranken tijdens Kunstkijk 2018, geldig van 9 tot en met 13 mei 2018, verzenddatum: 22/01/18, referentienummer: Z-17-94148

Verleende vergunningen Drank- en horecawet • Middelharnis, Vingerling 3, Het Genot van Menheerse wijziging leidinggevende, geldig voor onbepaalde tijd, verzenddatum: 29/01/18, referentienummer: Z-18-96027 • Ouddorp, Raadhuisstraat 19, New Harvest Inn wijziging in verband met toevoegen terras, geldig voor onbepaalde tijd, verzenddatum: 25/01/18, referentienummer: Z-18-96075 • Herkingen, Kaaidijk 17, Eetcafé Het Wapen van Herkingen - wijziging leidinggevende, geldig voor onbepaalde tijd, verzenddatum: 31/01/18, referentienummer: Z-18-96486

Verleende exploitatievergunning • Ouddorp, Raadhuisstraat 19 (E. Tanis, New Harvest Inn) - wijziging in verband met toevoegen terras, geldig voor onbepaalde tijd, verzenddatum: 25/01/18, referentienummer: Z-18-96077

Verleende ontheffing APV burgemeester • R. Rath - Aanleggen, voeden en onderhouden van een kampvuur, geldig op 17 maart 2018, Noordzeestrand tussen paalhoofden 11.25 en 11.50, Ouddorp, verzenddatum: 31/01/18, referentienummer: Z-18-96541 Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beslissingen binnen zes weken na verzending van de vergunning een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van GoereeOverflakkee, Postbus 1, 3240 AA Middelharnis. Wij vragen u om bij uw bezwaarschrift het referentienummer te vermelden. Het besluit treedt na verzending direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen in verband hiermee een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket. Rechtspraak.nl/bestuursrecht.

De zitting vindt plaats in het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45, 3241 XB Middelharnis. De agenda van deze zitting kunt u opvragen bij het team Omgeving.

Schrappen aanduiding politieke groepering in register

Verleende evenementenvergunningen

Het centraal stembureau heeft op 31 januari 2018 op verzoek van de Vereniging Leefbaar Goeree Overflakkee besloten de aanduiding Leefbaar Goeree Overflakkee te schrappen uit het register van aanduidingen van politieke groeperingen, als bedoeld in artikel G 3 van de Kieswet. Het besluit treedt in werking op de eerste dag na die van de bekendmaking.

• Middelharnis, Diekhuusplein - Schoolconcerten (mobiele concertwagen) van 19 tot en met 23 maart 2018, verzenddatum: 25/01/18, referentienummer: Z-18-95536 • Nieuwe Tonge, Kerkring-Korteweegje en Dorpshuis Koningsdag 2018 op 27 april 2018 van 07.00 tot 21.00 uur, verzenddatum: 24/01/18, referentienummer: Z-18-94822 • Den Bommel, in en rond Den Bommel - Avondvierdaagse van 5 tot en met 8 juni 2018 van 19.00 tot 20.30 uur, verzenddatum: 29/01/18, referentienummer: Z-18-92870 • Ouddorp, Dirkdoensweg 18 - Fair “Bie ûûs thûûs” op 21 juli 2018 van 10.00 tot 16.00 uur, verzenddatum: 25/01/18, referentienummer: Z-18-96011


1

Jaargang 7 - week 06 - 6 februari 2018

Informatierubriek

2

Openbare zitting centraal stembureau over kandidatenlijsten De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 21 maart 2018 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Goeree-Overflakkee maakt, ingevolge artikel I 4 van de Kieswet bekend, dat dit bureau op vrijdag 9 februari 2018 om 16:00 uur, in de raadzaal van Het Rondeel te Middelharnis in een openbare zitting zal beslissen over: • de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten; • het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten; • het handhaven van de daarboven geplaatste aanduiding van een politieke groepering en • de nummering van de geldig verklaarde lijsten. Plaats: Middelharnis Datum: woensdag 31 januari 2018

Nieuws uit de gemeenteraad Geen raadsvergadering op 8 februari 2018 De op donderdag 8 februari geplande raadsvergadering gaat niet door. Het presidium heeft dat eerder deze week besloten omdat er onvoldoende inhoudelijke punten voor de agenda zijn. De eerstvolgende raadsvergadering is op

donderdag 22 februari 2018 om 19.30 uur in Bestuurscentrum het Rondeel. De agenda is een week voor de vergadering beschikbaar via de website www.goeree-overflakkee.nl/vergaderkalender.

Presentatieavond 15 februari 2018 Op donderdag 15 februari is de volgende presentatieavond voor de leden van de gemeenteraad. Programma 19.30 - 20.15 uur Presentatie Erfgoedbeleid Goeree-Overflakkee 2018-2020 Presentatie door de heer M. Witte, beleidsmedewerker Erfgoed en Cultuur. 20.15 - 21.00 uur Presentatie Muziekgebouw Presentatie door de heer J. Jansen van het Muziekgebouw.

De voorzitter voornoemd,

Live videoverslag Via de website www.goeree-overflakkee.nl/videoverslagen is de presentatieavond live te volgen en achteraf te raadplegen.

mr. A. Grootenboer-Dubbelman 3

Aanvang 19.00 uur d.d. 13 februari 2018 Raadzaal Rondeel 18.30 uur fotosessie Biemond/Witte

8. 9.

4

Agenda vergadering Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Opening Welkom Betsy Biemond en Wim Witte Gastsprekers, nog niet bekend Vaststelling agenda Mededelingen: gastspreker maart In- en uitgaande mail Formalisering penningmeesterschap Marjo van Maurik

10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19.

Voortgang sollicitaties Eisenpakket nieuwe Adviesraadsleden (Sollicitatieprocedure) Vorming werkgroepen nieuwe stijl Advies evaluatie SD Advies PvE doelgroepenvervoer Rapportage werkgroepen Verslag DB:23-01-2018 Verslag TO 29-01-2018 Verslag ASDGO 19-12-17 Jaarverslag 2017 Rondvraag Sluiting

Tien jaar De Reizende Dichters

Geweldige Gedichtendag tijdens Poëzieweek GOEREE-OVERFLAKKEE Zenuwachtig of niet, veel dichters en gastschrijvers van De Reizende Dichters stonden zaterdag 27 januari 2018 achter een lessenaar van de lagere school uit vroeger tijden en wel in de Rabobankzaal van Het Diekhuus te Middelharnis. Om hun eigen bedachte creaties aan een breed publiek te laten horen tijdens de viering van het collectief dat tien jaar bestaat. Sommigen ging dat gemakkelijk af, anderen hadden er wellicht moeite mee. Door Cora de Boed

Het is ook niet niks, als je dat niet dagelijks doet, optreden voor een goed gevulde zaal waar iedereen je aankijkt. Een voordeel is dat je als brenger van een verhaal of gedicht de mensen totaal niet ziet. Je bent immers gefocust op je papieren.

Wat het mooie was van de aankondigingen die presentator Herman Maas deed, is dat hij voor iedereen een welkomstpraatje had, gericht op een gebeurtenis in de voorbije tien jaar van De Reizende Dichters. Daar komen dan ook meteen herinneringen naar boven, meestal dingen waar je al een hele tijd niet meer aan gedacht hebt. Presenteren is ook een gave, net zoals het maken van gedichten en verhalen, want dat is zeker niet voor iedereen weggelegd. Enfin, het was een mooie dag in Het Diekhuus, dat is zeker. Want wie je ook spreekt, de toehoorders hadden alle lof voor degenen die het aandurfden om het podium op te gaan. Ook de leden van het dichterscollectief hebben het allemaal als een mooie dag ervaren. Dat geeft een goed gevoel, voor allemaal.

Nieuwe Wijn raakt publiek met muziek en zang. 

Om het voordragen tussendoor te verluchtigen met muziek en dat de hele dag door, zorgden Pierre Venant, het duo Nieuwe Wijn met Ivo Teeuwen en Ton Meier, Cle-

mentine Volker en Willem Arends. Ze speelden en zongen, ieder op hun eigen wijze en dat is juist het unieke ervan. Daardoor ontstaat een grote verscheidenheid, zoals bij

zoals je moeder die vroeger maakte, zonder overdrijven. En dan die leuke gesprekken die als vanzelf ontstaan in de foyer. Gezellig keuvelen en lekker eten, dat zijn de ingrediënten om mensen samen te brengen, te verbinden en dat was nu juist de bedoeling van deze feestdag van De Reizende Dichters. Dus succes gegarandeerd.

Foto: Cora de Boed

alle mensen die voor het voetlicht gestaan hebben. In de pauze werd een voortreffelijke maaltijd gepresenteerd door medewerkers van Het Diekhuus. Je proefde de soep

Na deze landelijke Gedichtendag zijn er dit jaar nog drie Literaire Cafés in de regio, allen op zaterdagen. Op 7 april is dat in Wijkgebouw De Zwaluw te Sommelsdijk, op 7 juli in De Overkant te Ouddorp en op 6 oktober in Het Trefpunt te Stad aan ‘t Haringvliet. Tijdens deze laatste dag wordt het Bladerboek 6 gepresenteerd, vol met schrijvers van Flakkee, die niet meer onder ons zijn. Het draagt de titel ‘Woorden overleven’. Burgemeester Ada Grootenboer zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.


19


20

Leerlingen van de Prins Johan Friso-school onthullen het herdenkingspaneel. 

Foto: Kees van Rixoort


21


In ontwikkeling: Nieuwe Handelskade 1e fase, Oude-Tonge

14 koop- en 25 huurappartementen aan het water! Direct aan het water van de sfeervolle jachthaven én vlak bij de gezellige dorpskern van Oude-Tonge, realiseren Sustay en De langen & Van den Berg de eerste fase van de Nieuwe Handelskade. Deze eerste fase bestaat uit 14 koopappartementen en 25 huurappartementen, beide in diverse uitvoeringen en met oppervlakten varierend van 70 tot zelfs 125 m2. Meld u nu alvast vrijblijvend aan als belangstellende. U bent dan als eerste op de hoogte van al het laatste nieuws!

Belangstelling? kijk op www.suijssenwaerde.nl

Impressies van de jachthaven en het gezellige dorp Oude-Tonge.

Tieleman Keukens | Korendreef 15 | 3241 AS Middelharnis | 0187 - 602555 | www.tieleman.nl

016

BESTE SERVICE AWARD OPINESS.NL

TOPWINKEL OPINESS.NL

FINANCIEEL GEZOND GROENE VLAG GRAYDON

BESTE KEUKENWINKEL WUGLY.NL

BESTE FAMILIEBEDRIJF VAN GOEREE-OVERFLAKKEE

BESTE FAMILIEBEDRIJF VAN WEST-NEDERLAND

BESTE ZELFSTANDIGE WINKEL VAN NEDERLAND

WARME DOUCHE TROS RADAR

BESTE KEUKENSPECIALIST VAN NEDERLAND

2018

2017

2012 - 2017

2012 - 2016

2014

2011

2011

2010

2003 / 2004 / 2009

de échte binnenhuis adviseur


Zeven zekerheden van De Wit Assurantiën! Goed verzekerd zijn wordt steeds belangrijker en dus wilt u zeker weten waar u aan toe bent. Dát kan bij De Wit Assurantiën. Wij hebben onze dienstverlening verdeeld over ‘zeven zekerheden’, waar u op terug kunt vallen als het nodig is. Zeven zekerheden, waardoor u zich nooit meer hoeft af te vragen of het wel goed geregeld is. Daar zorgen wij namelijk voor. Dat is zeker!

1 ioe ne n

JOHNPDEWIT.NL

Pe ns

gen n i r e rzek e v s f ij Bedr

6

7

ZEKERHEID 2

Hypotheken

Bij ons kiest u voor zorgeloos woongenot. Door persoonlijke aandacht en een goed advies van onze kant krijgt u een financiering waarbij u zich daadwerkelijk thuis voelt.

nk

R e g ioB a

e lier ticu Par

r oe rv Ve

Bij John P. de Wit Assurantiën zijn jouw polissen 24 uur per dag binnen handbereik op

3

Leve n s v e r z ekering

n nge eri zek ver

5

2

Hypotheken

Dat u een huis heeft, betekent niet altijd dat u zich er ook thuis voelt. Veiligheid en stabiliteit spelen daarin een belangrijke rol.

mijnpolis.nu

4

Langeweg 63 • Stellendam • t 0187-491755 • info@johnpdewit.nl

DIRKSLAND VACATURE APOTHEKERSASSISTENT 24-32 UUR. Vind jij het leuk om contact met patiënten te hebben? Wil jij werken in een team waar kwaliteit en service hoog in het vaandel staan? Dan zoeken wij jou!

BEN JE GEDREVEN IN HET AUTOMOTIVE VAK EN HEB JE ZIN OM ONS TEAM TE KOMEN VERSTERKEN? STUUR JE MOTIVATIE EN CV VOOR 9 FEBRUARI A.S. NAAR WELKOM@JANVANDIJK.NL

GEZOCHT: 1e AUTOTECHNICUS MET APK

ZIE OOK DE SITE/FACEBOOK

Wat verwachten we van jou? •

Afgeronde MBO opleiding apothekersassistente;

Goede beheersing van de Nederlandse taal;

Flexibele instelling;

Collegiale en klantgerichte werkhouding.

Wat levert het je op?

Werken bij BENU Apotheek Dirksland is kiezen voor een afwisselende, verantwoordelijke baan. Je werkt samen in een gezellig team om klanten deskundig te helpen en adviseren. We werken goed samen met de lokale huisartsen. We bieden je goede arbeidsvoorwaarden conform de cao en diverse opleidingsmogelijkheden. BENU helpt je met extra opleidingen om verder te ontwikkelen. BENU apotheek Dirksland is een onderdeel van de Brocacef Groep.

Heb je interesse?

Neem dan contact op met BENU apotheek Dirksland! Sollicitatie, met cv en motivatie kun je richten aan Dhr. B. van den Aarsen. Dit kan per mail of per post naar onderstaand adres. Natuurlijk kun je ook eerst even bellen voor meer informatie. Ons mailadres: dirksland@benuapotheek.nl BENU apotheek Dirksland

Achterdorp 1

Tel: (0187)601580

Fax:(0187)603958

VACATURE APOTHEKERSASSISTENT

SEGGELANT-ZUID 8 - BRIELLE - T 0181 413777


G IN IM U R P O S N A L A B E T O R G I R A U R B E F 0 1 F A N VA GEN OPLOPEND TOT 80% TIN

R O K T E M N E K E O B N E D N E IZ DU

1

4

7

10

13

Op jacht

2

Doeboek voor kinderen Leuk: Samen koken Meer dan 90 bladzijden

Prachtig fotoboek over dieren in de wildernis. De strijd tussen roofdieren en hun prooi staan in dit boek centraal.

afwisselende spelletjes voor jongens en en meisjes vanaf 5 jaar Voor kinderen volwassenen die graag samen koken. Receptenboek met schort, deegroller, 100 cakevormpjes, 4 maatlepels ….

Van € 29,99 voor € 12,50

Van € 9,95 voor € 3,95

De leermeester

5

De vijand was mijn bondgenoot

3

Kikkeralarm Engels ontdekken voor kleuters incl. CD. Vrolijk boek met flapjes waar van alles achter verborgen zit. Door middel van Engelse woorden en zinnen in het verhaal komen we spelenderwijs in contact met de Engelse taal.

Van € 14,95 voor € 3,95

6

Klokkenluider van Bosnië

Douglas Bond

E. Vermaeten

K. Bolkovac

Ontdek het fascinerende verhaal van John Knox, die door genade en kracht van het Evangelie een van de meest invloedrijke personen in de Schotse kerkgeschiedenis is geworden. Roman over het leven van John Knox.

Het oorlogsverleden van mijn vader. Indrukwekkend verhaal over gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog waarvan in Nederland weinig bekend is.

Na werkzaam te zijn geweest bij de politie vertrekt Bolkovac naar het door oorlog verscheurde Bosnië om te helpen bij de wederopbouw. Hierbij komt ze zoveel corruptie en criminaliteit tegen dat ze met gevaar voor eigen leven de klok luidt.

Van € 22,50 voor € 9,99

Van € 16,90 voor € 8,95

Van € 20,50 voor € 9,95

De schijn voorbij

8

Een bruid voor het leven

9

God, Heidelberg en Oranje

S. Mitchell Engeland, eind zestiende eeuw. In de wereld van Koningin Elizabeth 1 is geen plaats voor oprechte liefde, schoonheid of vriendschap. De hovelingen dwepen met haar in ruil voor een machtspositie, en de hofdames dienen maar één doel: hun man helpen de troon zo dicht mogelijk te naderen.

M. Jagears Kate Dawson zou een postorderbruid worden, maar toen ze erachter kwam dat ze misleidt was door haar aanstaande bruidegom, is ze als schooljuf gaan werken. Als de moeder van een leerling overlijdt, denkt Kate de zorg voor de negenjarige Anthony op zich te zullen nemen totdat….

H.J. Selderhuis en K. Apperloo-Boersman Uniek overzicht uit de geschiedenis van de Heidelbergse Catechismus. Met meer dan 700 prachtige full colour afbeeldingen.

Van € 19,90 voor € 9,95

Van € 20,00 voor € 10,00

Van € 39,90 voor € 15,00

Uit het boek der Psalmen

11

Waarover hebben we het?

12

Het zal je kind maar zijn

Ds. W. Hage

Ds. B. Labee

Ds. G.J. van Aalst

Een bundel preken geschikt voor leesdiensten en persoonlijk gebruik.

Gedachten over catechisatie.

Gedachten over ouders en kerkverlating. Verdriet, boosheid, het gevoel machteloos te staan en te hebben gefaald…. Dit boekje wil een handreiking bieden.

Van € 11,50 voor € 7,50

Van € 9,95 voor € 6,95

Van € 9,95 voor € 6,95

’t Is ook maar een mens

14

Vanavond komen ze

15

Een lege plaats

Ds. G.J. van Aalst

Ds. G.J. van Aalst

Ds. L. Terlouw

Gedachten over de predikant. Een boekje over de plaats van de dominee in de gemeente. Met praktische handreikingen voor de omgang tussen predikant en gemeenteleden.

Gedachten over huisbezoek. Hoe dient een huisbezoek te verlopen? Welke vragen moeten aan de orde komen?....

Gedachten over rouwverwerking. Wat roept omgaan met rouw veel vragen op. Zowel persoonlijk als wanneer we willen meeleven met rouwenden in onze naaste omgeving…

Van € 9,95 voor € 6,95

Van € 9,95 voor € 6,95

Van € 8,95 voor € 6,95

Vele andere aanbiedingen zijn in de winkel of op de website te vinden! Vanaf € 35,00 geen verzendkosten

BALANSOPRUIMING E OT GR ri ua br fe 10 f , vana t/m 9 februari gesloten

Bestellen? Voorstraat 41, 3245 BG Sommelsdijk Tel. (0187) 482614 / Fax (0187) 484520 E-mail: boomboek@filternet.nl Internet: www.boekhandelvanderboom.nl


Nieuws

DINSDAG 6 FEBRUARI 2018

25

Komende editie WKGO Quiz grootser en spannender dan ooit GOEREE-OVERFLAKKEE Na het succes van de eerste twee edities wordt binnenkort opnieuw de ‘Wie Kent Goeree-Overflakkee? Quiz’ (WKGO) gehouden. Alleen nu nog veel leuker, grootser van opzet en met meer competitie erin, dus ook spannender. Maar nog altijd voor het goede doel. Dat is deze keer de kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland. Ditmaal organiseert Lionsclub Goeree-Overflakkee het evenement in ‘t Prieel van Recreatiecentrum De Staver, op vrijdag 16 maart a.s., aanvang 19.30 uur. Door Hans Villerius

De nieuwe opzet van de WKGO Quiz heeft flink meer allure en laat zich prima meten met quizzen zoals

Lionsclub Goeree-Overflakkee organiseert voor het derde jaar de Wie Kent Goeree-Overflakkee? Quiz. die ook wel in televisieprogramma’s te zien zijn. In teamverband, met maximaal veertig teams en zes deelnemers per team, zal de quiz worden gehouden. Met voor elk team een afzonderlijke tafel. De vragen worden digitaal beantwoord. Ter plekke is de hiervoor ontwikkelde app voor

de deelnemers te downloaden. Na het verstrijken van de antwoordtijd wordt meteen het goede antwoord genoemd en is per team te zien hoe de stand van de scores eruitziet. Ook kunnen er jokervragen worden ingezet om nóg meer punten te verdienen. De vragen in de quiz hebben

allemaal met Goeree-Overflakkee te maken, hetzij van politieke aard, cultureel, historisch of taalkundig, foto’s, het kan van alles zijn. De vragen passeren in vier afzonderlijke blokken de revue, met tussendoor een pauze. In de pauze en na afloop zijn drankjes en versnaperingen verkrijgbaar,

waarop een marge zit dat het goede doel eveneens ten goede komt. De kinderafdeling van het Dirkslandse ziekenhuis wil familiesuites gaan bouwen en daar wil de Lionsclub graag aan bijdragen. Vandaar dat de leden van de club, de Lions, hopen dat een overweldigend aantal teams op de WKGO Quiz afkomt. Als daadwerkelijk het maximumaantal teams meedoet, vraagt dat een flinke zaal. Vandaar dat het evenement nu in ‘t Prieel wordt gehouden. De Lions doen overigens niet zelf mee aan de quiz. Zij verzorgen deze avond de bediening. Dat scheelt kosten en betekent dus een hogere opbrengst voor het goede doel. Deelname aan de quiz staat zowel voor bedrijven als voor particulieren open. Iedereen kan met een team meedoen. Het inschrijfgeld is daarom bewust laag gehouden: € 100 per team. Iedereen is welkom. Opgeven kan via de mail: wiekentgoereeoverflakkee@gmail. com.

Filipijnse Hazel opent nagelstudio in Oude-Tonge

Wijziging 'De actualiteit van Arminius'

OUDE-TONGE- Op 1 januari was het officieel. Hazel’s Nagel Studio aan de Zuiddijk 57 in Oude-Tonge. Hazel Amistoso is er erg mee in haar nopjes. Niet alleen kan ze haar oorspronkelijke beroep uit de Filippijnen voortzetten, maar ook biedt het de mogelijkheid om mensen te leren kennen en de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Ze hoopt dan ook vele nieuwe klanten te mogen ontvangen in haar gloednieuwe studio.

SOMMELSDIJK - De Toneelvoorstelling 'De actualiteit van Arminius' kan door ziekte van de hoofdrolspeelster helaas geen doorgang vinden. Er is in Dr. T.R. Barnard een interessante plaatsvervanger gevonden, die met hetzelfde onderwerp 'Arminius' de toeschouwers zal weten te boeien. De bijeenkomst is op dinsdag 6 februari, de kerk gaat open om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Het kerkgebouw van de Remonstrantse Gemeente is te vinden aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk.

Symbool voor GoereeOverflakkee in beweging

Tekst en foto: Mirjam Terhoeve

Hazel woont sinds april vorig jaar in Nederland. De reden om hierheen te komen, was het huwelijk met haar Nederlandse man Jurgen. Het stel leerde elkaar, via een kennis, drie jaar geleden kennen in Maleisië, waar ze allebei voor hun werk waren. Het klikte meteen en na een aantal jaren heen en weer reizen, besloten ze zich voorlopig in Nederland te vestigen. Hazel voelt zich hier al redelijk thuis. “Nederland is schoon, maar ook koud”, vindt ze. “Een heel verschil met de Filippijnen, waar het gemiddeld 35 graden is en altijd erg vochtig. De mensen zijn hier erg vriendelijk, maar in Oude-Tonge mis ik wel een beetje de drukte van de stad, dus ik ben blij dat ik weer aan het werk kan”. Om in Nederland te mogen komen, moest Hazel alvast wat Nederlands leren en nog steeds volgt ze lessen en uiteraard ook de bijbehorende inburgeringscursus. “De taal is best moeilijk” zegt ze, “en dat terwijl ik prima Engels spreek. Ik kan het redelijk goed verstaan, maar spreken en lezen is nog lastig. Door te starten met mijn nagelstudio kan ik met mensen in contact komen en heel veel oefenen. Maar boven alles vind ik het ontzettend leuk om han-

den en nagels te verzorgen. Dat was altijd al mijn grootste hobby”. Afkijken De moeder van Hazel had ook een nagelstudio en als klein meisje keek ze altijd mee, als haar moeder bezig was. “Op de middelbare school in de Filippijnen kunnen leerlingen een praktijkvak kiezen, legt ze uit. “Kleding maken, schoonheidsspecialiste of manicure bijvoorbeeld. Ik koos uiteraard voor het laatste en dat ging me prima af. Na mijn schooltijd ben ik me er helemaal op toe gaan leggen en ging bij heel veel families langs om de manicure te verzorgen. Dat was veelal bij mensen die het financieel wat beter hadden. Vader, moeder en de oudere kinderen, allemaal wilden ze met regelmaat een manicure. Ik had er dagelijks mijn werk aan van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Zodoende heb ik heel veel ervaring opgedaan. Ook hier in mijn eigen studio kan iedereen terecht voor een complete handverzorging en als men wil, kan ik na afloop de nagels mooi aflakken. Ik heb daarvoor een

assortiment nagellak van hoge kwaliteit, die zeker twee weken lang blijft zitten”. Voeten Niet alleen handen en nagels, maar ook de voeten zijn in goede handen bij Hazel. “Voetverzorging, voetspa en eeltverwijdering behoren tot de mogelijkheden”, beaamt ze, “maar ook ingegroeide teennagels kunnen worden verwijderd. Ook weer een techniek, die ik me in mijn thuisland met succes heb eigen gemaakt. Inmiddels heb ik al wat vaste klanten, maar ik hoop dat meer mensen de weg naar mijn studio zullen vinden. Ik neem uitgebreid de tijd voor de behandeling, want ik wil graag dat de mensen tevreden naar huis gaan en doorvertellen dat het allemaal prima was en natuurlijk dat ze later weer terug komen”. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan men contact opnemen via Hazel.amistoso1@gmail. com of bellen naar 06-15458232. Ook kan men een kijkje nemen op de Facebookpagina van Hazel’s Nagel Studio.

SOMMELSDIJK - Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee en Ladies’ Circle Goeree-Overflakkee steunen elkaar waar nodig. In SRGO-locatie De Staver in Sommelsdijk vond er een uitje plaats voor eigen leden van de Ladies’ Circle, inclusief partners. Er werd een schilderworkshop georganiseerd en onder het genot van een hapje en een drankje werden de gemaakte schilderijen geveild voor het goede doel HAE. Beide partijen kijken hier met een warm gevoel op terug. Onlangs werd een van de schilderijen aangeboden aan directeur SRGO Lesly Wolters. Het schilderij symboliseert Goeree-Overflakkee in beweging en is daarom een passende gift vanuit de serviceclub aan de stichting. Ladies’ Circle 45 Goeree-Overflakkee is een serviceclub voor vrouwen tot 45 jaar en is onderdeel van een landelijk, maar ook internationaal netwerk. Grondbeginsel voor dit netwerk is service en vriendschap, ze zetten zich dus samen in voor goede doelen.


BEN JIJ OP ZOEK

NAAR EEN MBO-VERVOLGOPLEIDING IN DE TECHNIEK? VOLG DAN EEN BBL-OPLEIDING MÉT BAANGARANTIE! streaMetalent laat zien waar je de beste opleidingen in de techniek kunt volgen in de regio Rotterdam. Kom sfeer proeven in onze bedrijfsvakschool op het terrein van Damen Shiprepair & Conversion in Schiedam (Adm. de Ruyterstraat 24).

MBO beroepskeuze en -opleidingsadvies Opleidingsgarantie MBO 2 en 3 BBL

D N O V A N E OP van 18.30 tot 20.30 uur op donderdag 15 februari 2018

D N O V A P O iNlO

MELD JE AAN:

INFO@STREAMETALENT.NL

van 18.30 tot 20.30 uur op dinsdag 27 februari - 27 maart 24 april - 22 mei - 19 juni 2018 -voor persoonlijk advies-


Nieuws

DINSDAG 6 FEBRUARI 2018

Mobiel ECG-apparaat voor spoedeisende hulp

Goeree-Overflakkee is Erfgoedlijn Plus MIDDELHARNIS - Goeree-Overflakkee is als Erfgoedlijn een buitenbeentje. Van een lijn - zoals bij de trekvaarten, de Romeinse limes en de Atlantikwall - is geen sprake. Wel van een gebied. Omdat de objecten zijn verbonden in dat gebied, is Goeree-Overflakkee een Erfgoedlijn Plus of een Erfgoedlandschap. Dat betoogt landschapsarchitect Abe Veenstra. Door Kees van Rixoort

Veenstra, voorheen adviseur ruimtelijke kwaliteit van de provincie Zuid-Holland, was donderdag 25 januari te gast bij de Erfgoedtafel. Hij liet zijn licht schijnen over de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee, die hij dus liever omschrijft als een Erfgoedlijn Plus. “Dat maakt het rijker en complexer”, aldus de landschapsarchitect, die uit de goed bezochte Erfgoedtafel opmaakte dat “het leeft” op Goeree-Overflakkee.

DIRKSLAND - Op 31 januari heeft de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland een mobiel ECG-apparaat geschonken aan de spoedeisende hulp van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Marieke van Splunter, afdelingshoofd van de acute zorg, is enorm blij met deze gift. “Het is het 2e mobiele ECG-apparaat dat we nu hebben. We hadden al een mobiel ECG-apparaat en als dit apparaat in gebruik was en er kwam een spoedpatiënt binnen waarbij een hartfilmpje gemaakt moest worden, dan was het echt soms ‘trekken’ aan het apparaat. Het is een zeer welkome aanvulling in de zorg aan onze patiënten.” ECG-apparaat Met het mobiele ECG-apparaat

kan ter plekke een hartfilmpje worden gemaakt om snel de situatie van de patiënt te beoordelen. De patiënt hoeft de spoedeisende hulp niet af, waardoor andere onderzoeken tegelijkertijd door kunnen gaan. Daardoor zijn de resultaten van de onderzoeken sneller bekend en kan gerichte zorg eerder gestart worden. En dat is natuurlijk beter voor de patiënt. Ook Paul van der Velden, lid raad van bestuur, spreekt zijn waardering uit voor het werk dat de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland verricht en in het bijzonder voor de overhandiging van het mobiele ECG-apparaat. De Stichting doet belangrijk werk, niet alleen in financieel opzicht door schenkingen van medische apparatuur, maar ook als verbindende factor tussen de regio en het ziekenhuis.

Vrienden van Ziekenhuis Dirksland Voor Pieter Helmsing is het een gedenkwaardig moment. De cheque ter waarde van 13.500 euro die hij overhandigt is de laatste overhandiging die hij voor de stichting doet. Na 13 jaar heeft hij het stokje overgedragen aan de nieuwe voorzitter van de stichting, Karel Olsthoorn, voormalig medewerker bij het laboratorium van het ziekenhuis. Helmsing bedrukt dat iedere euro welkom is. Door schenkingen is het voor het ziekenhuis mogelijk om medische apparatuur aan te schaffen waar geen budget voor is. Anderzijds komt dit de patiënten in de regio ten goede, omdat zij hierdoor net dat beetje extra zorg krijgen. Een mooie wisselwerking. De Stichting is dan ook blij dat zij deze keer voor het mobiele ECG-apparaat hebben kunnen zorgen.

Lezing over wereldberoemde schilder uit Middelharnis SOMMELSDIJK - Stichting Kunst en CultuurEducatie (KCE) Goeree-Overflakkee organiseert op dinsdagavond 13 februari een lezing over Jan van Os uit Middelharnis. Hij is een van de beroemdste bloemstillevenschilders uit de 18e eeuw. Jan van Os werd in 1744 geboren in Middelharnis en kwam na een aantal omzwervingen in 1763 in Den Haag terecht. Daar bouwde hij een internationale carrière op. Tot zijn dood in 1808 was hij actief in de schilderkunst. Naast bloemstillevens, maakte hij ook landschappen en zeegezichten. De schilderijen van Van Os hangen vandaag de dag

in toonaangevende musea in Europa en daarbuiten. Jan van Os beoefende in zijn Haagse periode ook de dichtkunst. Er verschenen meerdere dichtbundels van zijn hand. Deze lezing is een vervolg op een eerdere lezing en is gebaseerd op nader historisch onderzoek en nieuwe informatie. Aan de hand van zijn schilderijen en gedichten, wordt het veelbewogen leven van Jan van Os geschetst. De lezing wordt gegeven door Martina Westdorp en vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur, in de Voorstraat 35 te Sommelsdijk. De kosten bedragen € 5,- per persoon, inclusief consumptie. Aanmelden kan via: infokce- Hendrik Pothoven “Portret van Jan van Os”, 1771, Paneel, Museum Bredius te Den Haag. go@gmail.com.

27

Als provinciaal adviseur adviseerde Abe Veenstra de Erfgoedlijnen om de ambities en de kwaliteit te verhogen. Daar is goed naar geluisterd, ook op Goeree-Overflakkee: “Er is meer focus gekomen op het verhaal van het water en de havenkanalen zijn centraal komen te staan. Er zijn ook mooie projecten gerealiseerd. Het gaat goed met de Erfgoedlijn. Maar het kan altijd beter, en er is altijd ontwikkeling.” Identiteit Karakteristiek voor Goeree-Overflakkee zijn de dijken, de dorpen en de relatie met het water door middel van de havens, de havenkanalen en de oevers. Die bepalen de identiteit van het eiland, aldus Veenstra. “Is dan alles prachtig en mooi? Nee, natuurlijk niet. Ook hier heeft ieder dorp zijn bedrijventerrein, zijn er woonwijken zonder de kwaliteiten van de oude kernen en zijn er

infrastructuur en recreatieterreinen waarvan je je kunt afvragen of die kwaliteit toevoegen of juist landschap consumeren.” Veenstra haalde er ook een andere ontwikkeling bij: energieopwekking. Passen de windmolens wel in het landschap? Hoe zou het verder moeten met de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee? Volgens Abe Veenstra kan de kwaliteit verder stijgen via twee bewegingen: omhoog en vooruit. Met ‘omhoog’ bedoelt hij het aanbrengen van meer structuur. “Meer focussen op het landschap als geheel en de structuur tussen de objecten, de opgepoetste pareltjes.” De dijken en de waterstructuur - behalve de havenkanalen ook de kreken, het buitenwater en de oevers - kunnen daarbij dienen als aanknopingspunten. Evenals de dorpen en hun relatie tot het omliggende landschap. ‘Vooruit’ is de tweede beweging die Abe Veenstra adviseert. Daarmee bedoelt hij dat we ook rekening moeten houden met nieuwe ontwikkelingen, zoals de energieopgave en klimaatverandering. Dat er nooit een status quo is en dat je structuurlijnen en een traditie als landaanwinning zou kunnen gebruiken om daarmee om te gaan. Al is er altijd een zekere spanning tussen behoud en ontwikkeling. Veenstra benadrukte dat samenwerking van groot belang is bij het verder versterken van de Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee.

Minisymposium ‘Voltooid leven, hoezo? Betrokken tot in de kern’ GOEREE-OVERFLAKKEE - Lelie zorggroep organiseert in samenwerking met de SGP op Goeree-Overflakkee een minisymposium over het thema voltooid leven. Het minisymposium vindt plaats op vrijdagavond 23 februari in Middelharnis en is bedoeld voor mensen die beroepsmatig, als vrijwilliger of mantelzorger betrokken zijn bij ouderen. Vanzelfsprekend zijn leden en belangstellenden van harte welkom. Hoe ga ik om met mijn vader die levensmoe is? Wat zeg ik tegen mijn zuster in de kerk die zich eenzaam voelt nu haar levenseinde nadert? Hoe kan ik mijn cliënt helpen met vragen over de zin van het leven? “Spreken over deze thema’s kan moeilijk en confronterend zijn. Toch is het belangrijk om dat juist wél te doen. Daarom organiseren we dit minisymposium,” aldus Corrie Vroon van Lelie zorggroep, één van de initiatiefnemers. Workshops Diverse professionals die door hun

beroep regelmatig met het levenseinde in aanraking komen, zullen workshops verzorgen. De heer Driece bijvoorbeeld, huisarts, gaat tijdens een workshop in op het onderwerp besluitvorming in de laatste levensfase. Daarbij komen begrippen als passende zorg, overbehandeling en behandelbeperkingen aan de orde. Mevrouw Heij van de NPV verzorgt een workshop over tijdig spreken over het levenseinde en mevrouw Koningswoud over palliatieve zorg in het hospice, raadslid Van der Boom zal een workshop geven over het ouderen- en mantelzorgbeleid van de gemeente. Het minisymposium vindt plaats in het Edudelta College, Schoolstraat 11, 3241 CT te Middelharnis. Aanvang: 19.30 uur (inlxoop vanaf 19.00 uur). Om 22.00 uur wordt de avond afgesloten met een hapje en een drankje. Voor meer informatie, het programma en aanmelding: www. leliezorggroep.nl/minisymposia of sgpgo.nl/symposium.


EEN PERFECT BED... VOOR ELK BUDGET

AVEK

AUPING

MAAR LIEFST €510,- KORTING OP DE NINETY BOXSPRING

DE AUPING ESSENTIAL NU VERKRIJGBAAR VANAF €1.930,-

BEDDING CONCEPTS

ULTIMA

DE CITY BOXSPRING VAN €1.999,- VOOR €1.499,-

DE COMPLETE ULTIMA FORMA BOXSPRING VANAF €3.195,-

HÜLSTA EN NOLTE 10% VOORDEEL OP ALLE KASTEN

BOONSWEG 7, 3274 LH HEINENOORD | T: 0186 - 60 13 55 | SLAAPBOULEVARD.NL AUPING

HÄSTENS

PULLMAN

TEMPUR

VIKING

NOLTE

HÜLSTA

SWISSFLEX


Nieuws

DINSDAG 6 FEBRUARI 2018

29

Museumexcursie naar de Hermitage op 17 februari GOEREE-OVERFLAKKEE Op zaterdag 17 februari gaat KunstReis per luxe touringcar naar de Hermitage in Amsterdam, daar is tentoonstelling: ‘Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren’ te zien. Deelname kost € 40,-, en is inclusief busreis, koffie met gebak en een lezing in de bus. De prijs is exclusief entree voor het museum, die bedraagt € 25,- per persoon, met museumkaart is de entree € 10,-. Er is lang naar uitgekeken, voor het eerst in haar bestaan heeft de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.-Petersburg naar Nederland gehaald. Er zijn wereldberoemde schilderijen te zien, zoals Rembrandts Flora (met haar mysterieuze, ‘Mona Lisa-achtige’ glimlach), Jonge vrouw met oorbellen en een van Frans Hals’ beroemde mannenportretten. Maar ook namen

zoals Ferdinand Bol, Gerard Dou, Govert Flinck, Pieter Lastman, Gabriël Metsu, Paulus Potter, Jacob van Ruisdael en Jan Steen komen aan bod. Het gebouw van de Hermitage is een voormalig verpleeghuis (en UNESCO Werelderfgoedmonument), omgetoverd tot een museum voor kunst uit Rusland. Praktisch De bus vertrekt om 7.30 uur bij Ouddorp busstation Preekhillaan, om 8.00 uur bij Zierikzee busstation Grachtweg, om 8.30 uur bij Oude-Tonge busstation, om 8.40 uur bij de Schaapsweg en om 9.00 uur bij Heinenoord busstation. Deelnemers zijn rond 18.00-19.00 uur weer thuis. Aanmelden kan bij Esther Kranendonk, zij is docent kunstgeschiedenis. De contactgegevens zijn: info@kunstreis.eu en 06-21913954. Vergeet niet om bij het aanmelden naam, telefoonnummer en opstapplaats door te geven, vermeld ook of u u in het bezit bent van een museumjaarkaart.

CollegeTour met auteur Maarten van der Graaff ‘Haal- en brengbus’ MIDDELHARNIS - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert op dinsdagavond 20 februari een avond á la CollegeTour met auteur en oud-Flakkeeënaar Maarten van der Graaff (1987). Hij groeide op op Goeree-Overflakkee en geldt als een van de meest getalenteerde auteurs van zijn generatie. In 2013 debuteerde hij met de dichtbundel Vluchtautogedichten, die het jaar daarop werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs. In het voorjaar van 2015 verscheen zijn tweede bundel Dood werk. Met zijn roman Wormen en engelen debuteerde hij vorig jaar als romanschrijver. Auteur Maarten van der Graaff

voor Woord en Daad

wordt deze avond geïnterviewd door Wim Mastenbroek (docent Nederlands aan het RGO). Aan de hand van prikkelende vragen en stellingen leren bezoekers Maarten van der Graaff beter kennen en maakt men kennis met zijn werk. De CollegeTour-avond met Maarten van der Graaff vindt plaats in de Rabobankzaal van Het Diekhuus. De avond wordt

georganiseerd door Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, docenten van RGO Middelharnis. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Dekker en Van Esbroek in Middelharnis (voorheen Bruna), via de website www. leerenbeleef.nl of aan de balie in de bibliotheek. Kaarten kosten € 7,50, scholieren tot 18 jaar gratis.

Bijeenkomst bedrijfsovername voor land- en tuinbouwbedrijven GOEREE-OVERFLAKKEE - Alle ondernemers krijgen er vroeg of laat mee te maken: het overdragen van hun onderneming. Aan een opvolger binnen de familie, aan medewerkers of mogelijk aan een externe partij. Voor alle trajecten geldt dat een goed begin het halve werk is. Op donderdag 22 februari zijn leden van LTO Noord en

Euro-Delta Jongeren en klanten van Rabobank vanaf 12.00 uur harte welkom bij de bijeenkomst Bedrijfsovername voor land- en tuinbouwbedrijven in het advieskantoor van Rabobank in Middelharnis. De bijeenkomst wordt georganiseerd door LTO Noord, Euro-Delta Jongeren en Rabobank Het Haringvliet. Tijdens het interessante programma met dagvoorzitter Maureen van Leeuwen worden bezoekers op weg geholpen bij het complexe thema

bedrijfsoverdracht. Anja Luijkx en Colette Petra de Vos verzorgen een workshop ‘Financiering en Vermogensplanning’ en Hans Verweij neemt u mee in de ‘Communicatie bij de Bedrijfsovername’. Aanmelden Meer informatie en aanmelden (voor 16 februari) kan bij Ingrid: 06-13197440 of Marloes: 06-11504454, of via mail: ingridvanderkooij@live.nl.

MIDDELHARNIS - De succesvolle Kringloopwinkel van Woord en Daad aan de Zernikeweg 43 te Middelharnis heeft de vaart er goed in zitten sinds de opening afgelopen oktober. Gemiddeld bezoeken tussen de 300 en 400 mensen per week de kringloopwinkel. Wat betreft de omzet behoort de vestiging in Middelharnis bij de top van de 15 kringloopwinkels van Woord en Daad in Nederland. Dit heeft tot gevolg dat er een grote goederenstroom te verwerken is, gelukkig zijn er veel vrijwilligers om alles in goede banen te leiden.

Tot nu toe werd al het transport met (geleende) aanhangwagens gedaan, maar dat is niet ideaal om grote stukken te vervoeren. Daarom heeft de stuurgroep besloten om een transportbus aan te schaffen. Overtollige spullen voor de kringloopwinkel kunnen tijdens de openingstijden van de winkel worden afgeleverd. Voor afspraken kan er tijdens openingstijden worden gebeld naar 0187-701106. De kringloopwinkel is geopend op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Buiten de openingstijden kan er contact worden opgenomen via kringloopwinkelmiddelharnis@ gmail.com, of 06-12493202.

Nieuwe voorzitter bij LTC-Ouddorp OUDDORP - LTC-Ouddorp houdt vrijdag 16 februari, aanvang 19.30 uur, de algemene ledenvergadering in het clubhuis aan de Klarebeekweg. Als de leden met het voorstel van het bestuur instemmen, gaat Gerard Oostveen de functie van voorzitter innemen, als opvolger van de aftredende Ivanka Broer. Gerard van Rijt is voorgedragen als nieuwe secretaris. Hij volgt Gjalt Huppes op. LTC-Ouddorp kent met 301 leden een vrij stabiel ledental. Zij zijn actief in de onderdelen tennis en Jeu de Boules. Het hoogtepunt in de jaarlijkse activiteitenkalender is ook in 2018 het AH-Badgastentoernooi, dat in de periode van 27 juli tot en met 5 augustus is gepland.


+ Service zit in onze genen Alles voor een tevreden klant

Zo gaat het vaak Bij veel keukenwinkels is de klus geklaard zodra het contract getekend is. De koop is gesloten, dus waar zou een verkoper zich nog druk over maken? Op naar de volgende klant! Maar bent u er als klant wel zeker van dat uw keuken tijdig geleverd wordt, netjes wordt gemonteerd en aangesloten? En als er iets mis gaat? Heeft de verkoper nog wel tijd voor u? Of is die vooral geïnteresseerd in het binnenslepen van nieuwe klanten?

Zo doen wij dat Wij zien service voor en met name na de koop niet als kosten, maar als reclame. Want, juist door bestaande klanten in de watten te leggen, verhogen wij onze klanttevredenheid. Hierdoor bouwen wij aan relaties voor de lange termijn.

Kookworkshops in onze kookstudio Kook & Geniet € 35,- p.p. meer info: ardikeukens.nl/kookworkshop

Als familiebedrijf zit het verlenen van service er bij ons ingebakken. Het in ons gestelde vertrouwen waarmaken geeft ons échte voldoening. Hoe blijer u bent, hoe meer werkplezier wij hebben.

9,7 RUIM 270 BEOORDELINGEN QASA.NL | FEBRUARI 2018

CECILIAWEG 4, SINT ANNALAND

T 0166 65 34 48

WWW.ARDIKEUKENS.NL


Varia

DINSDAG 6 FEBRUARI 2018

Sterk optreden Intermezzo MC1 tegen Volley2B MC2 GOEREE-OVERFLAKKEE Op zaterdag 3 februari speelde Intermezzo MC1 tegen Volley2B MC2, uit in Bergschenhoek. Het was alweer hun derde wedstrijd in de hoofdklasse, het op één na hoogste wedstrijdniveau in de C-jeugd waar de Flakkeese meiden sinds dit jaar in uitkomen. Er wordt gespeeld tegen sterke tegenstanders, op een groter veld, waar het net hoger hangt. De meiden moeten dus alles uit de kast halen om op dit niveau punten te kunnen pakken. Intermezzo begon sterk aan de wedstrijd. De servicedruk was direct hoog en het team pakte snel een voorsprong. Volley2B kwam echter terug, waarna het gelijk op ging. Bij 19-19 pakte Intermezzo het initiatief en serveerde het de wedstrijd uit. Het werd 19-25, waarmee Intermezzo de eerste set pakte. De tweede set werd met 25-10 door Volley2B gewonnen. Het team kwam beter in de wedstrijd en Intermezzo had daar geen antwoord op. De derde set werd een stuk spannender. Intermezzo pakte een voorsprong, maar Volley2B

Stichting ZIJN zoekt vrijwilligers GOEREE-OVERFLAKKEE Doet u graag iets voor een ander? Stichting ZIJN is op zoek naar mensen die het enthousiaste team van vrijwilligers willen versterken. Eén uurtje per week of veertien dagen kan al heel veel goeds doen. Stichting ZIJN is een welzijnsorganisatie die o.a. het welzijnsadvies voor kwetsbare mensen en mantelzorgers op Goeree-Overflakkee verzorgt. Mantelzorgers hebben soms even tijd voor zichzelf nodig om nieuwe energie op te kunnen bouwen. Daarom is Stichting ZIJN regelmatig op zoek naar vrijwilligers die de mantelzorgers of eenzame ouderen willen ondersteunen. Dirksland Stichting ZIJN zoekt iemand die kan wandelen met een dame van 97 jaar, die erg slechtziend is. Mevrouw wandelt met een rollator. Ook zou ze het fijn vinden als deze vrijwilliger af en toe zou willen voorlezen uit de krant of ander blad.

kwam terug. Bij 13-13 stootte de thuisploeg door en liep uit naar 17-13, maar Intermezzo knokte zich goed terug tot 20-18. Na een zeer spannende slotfase werd het uiteindelijk 25-23 voor Volley2B. In de vierde set kwam Intermezzo kracht tekort en al snel stond het met 20-14 achter. Maar de Intermezzo-meiden geven nooit op, dat is bekend, en knokten zich terug door goed in drieën te

blijven spelen en de aanval te blijven zoeken. Zo werd het nog een spannende laatste set. Bij 21-18 vroeg Volley2B een time-out aan, om de inhaalrace van Intermezzo te stoppen. Dat lukte, het werd 25-21 en daarmee won Volley2B deze zeer spannende, maar ook zeer sportieve wedstrijd met 3-1. Intermezzo verloor, maar het scheelde niet veel en dus kon het team met opgeheven hoofd het veld verlaten.

31

leuke dame van eind 80. Sinds haar man is overleden is ze eenzaam, terwijl ze juist zo houdt van gezelligheid. Wie gaat er bij deze mevrouw geregeld op visite om koffie te drinken en een praatje te maken? Computers Verder zoekt de organisatie naar mensen die een beetje handig zijn met de computer om ouderen te helpen met het gebruik van de computer in het digi-café in Middelharnis op woensdagmorgen. Dit digi-café is in de bibliotheek. Handletteren En wie kan (éénmalig) helpen op woensdag 11 april, op de inspiratiedag voor mantelzorgers, door iets te vertellen over handlettering en hierbij te helpen? Graag willen we de mantelzorgers hiermee aan de slag laten gaan. Voor materiaal wordt gezorgd. Neem voor meer informatie contact op met Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis: 0187-641344 of a.hogenbirk@zijngo.nl.

Ook wordt er iemand gezocht in de omgeving van Dirksland ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIAL die een rolstoel kan duwen voor ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! een mevrouw van 80 jaar. Ze wil ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! graag naar buiten om te wandelen. Mevrouw zou het fijn vinden als er iemand met haar mee liep om een boodschapje te halen en gelijk een gezellig praatje te maken. Ouddorp In Ouddorp is men op zoek naar iemand die langs kan gaan bij een

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Christelijk nieuwsblad op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 74 54 50 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Schotejil op meerdere fronten actief

Advertenties en administratie

SOMMELSDIJK - Zaterdag 3 februari heeft De Schotejil de derde wedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie gezwommen. In Alblasserdam kwamen de zwemmers van De Schotejil tot ruim 40 ereplaatsen, waaronder een clubrecord voor Jorian Tanis op 200m rugslag (2.11.77). In deze wedstrijd van de A-klasse van de landelijke competitie waren er behalve medailles ook aansprekende persoonlijke records te vieren door o.a. Lyke Buscop op 100m rugslag (1.16.50) en 200m schoolslag (3.03.38). Op 400m wisselslag zwommen Xander Vis (5.22.27) en Lieske Zijlstra (5.38.94) eveneens naar scherpe tijden. Op 200m schoolslag debuteerden Daniel ‘t Mannetje en Laurens Kalle in knappe tijden met resp. 3.13.16 en 3.13.25. Xander Vis ging op 100m vrij voor het eerst onder de ‘magische’ 1-minuut grens in 59.77. Alle estafettes werden door De Schotejil gewonnen, hetgeen het niveau in de breedte andermaal bevestigt. In het klassement van de landelijke A-klasse lijkt De Schotejil de hoge

• Tel. (0187) 74 54 50 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,48 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Martijn de Bonte • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl

Leyla Oversluizen en Aisha Nobels zijn succesvol op de lange afstand. positie rond de top-10 weten te handhaven. In Antwerpen was een viertal zwemmers actief bij de ‘Antwerp International Youth Swimming Cup 2018’ (50m-baan). Aisha Nobels en Lelya Oversluizen zwommen op 400m en 800m vrij naar knappe tijden. Op 400m vrij resp. 5.22.34 en 5.25.06, terwijl beide zwemsters op 800m vrij resp. 11.05.75 en 11.07.86 op de klokken zetten. De 11.07.86 voor Leyla Oversluizen bleek, behalve goed voor een gouden medaille in

een serieus veld van leeftijdsgenoo tjes, ook een startbewijs voor de Nationale Junioren Lange Afstand Kampioenschappen op te leveren. Floris Tanis was uiterst effectief als het gaat om ereplaatsen en vooral clubrecords. Hij verbeterde zowel het clubrecord uit 2004 van Mark Costeris op de 100m rugslag (1.23.68) als op de 200m vrij (2.34.16) van broer Jorian. Elise Tanis zwom tenslotte in de finales van zowel 100m rugslag als 100m vlinderslag naar het zilver in resp. 1.06.68 en 1.04.88.

Abonnementen vrijdageditie

Abonnementsprijs: € 37,50 per jaar; Postabonnement: € 97,50 per jaar; Alleen vrijdag postabonnement: € 72,50 per jaar; Digitaal abonnement: € 29,50 per jaar. Opzeggingen schriftelijk vóór 30 november Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Flakkees stel reist de hele wereld over

Rekeningnummers

ING NL16 INGB 0000167930 Rabobank NL59 RABO 0342001108

Lid NNP Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


WIJ STAAN KLAAR

VOOR ÉLKE AUTO De monteurs van AxxiService onderhouden alle vertrouwde automerken met passie en precisie. Of het nu gaat om uw gloednieuwe gezinswagen of juist om uw allereerste auto. Uiteindelijk wilt u gewoon veilig, zeker en zorgeloos de weg op.

DE OPTELSOM VAN AXXISERVICE    

DE ESSENTIE VAN ONZE SERVICE

Onze filosofie is dat elke klant perfecte service verdient. Dat klinkt misschien duur in de oren. De praktijk bewijst het tegendeel. Neem onze persoonlijke touch, de aandacht voor uw wensen en ons scherpe oog voor detail. Essentieel en ze kosten u natuurlijks niets. Daarom zeggen we bij AxxiService ook altijd: de kleinste details maken het grote verschil!

DE WERKPLAATS: GEAVANCEERD

U KRIJGT UW AUTO BRANDSCHOON TERUG LEENAUTO BIJ REPARATIE HAAL- EN BRENGSERVICE

maken De kleinste de tails he t grote verschil

Onze werkplaats is door Bosch Car Service gecertificeerd. Zodoende beschikken we over geavanceerde uitleesapparatuur om de juiste diagnose bij storingen te stellen. Bovendien heeft AxxiService alle capaciteit om u flexibel en vakkundig van dienst te zijn.

“ Wij weten al ruim 15 jaar dat ze hier werken met hart voor de zaak en met hart voor de klant.”

“ 17 jaar geleden stapten we voor het eerst binnen bij Axxiauto. Een aantal auto’s verder komen we nog steeds bij Axxiauto. We slagen telkens en wat de aankoop ook is, als klant voelen we ons altijd nummer 1.”

Hans Haddering Oudenhoorn

Autorijschool Dorine van de Willik Stellendam

ALLE AUTOSERVICES ONDER ÉÉN DAK

Maak nog VÓÓR 14 FEBRUARI 2018 kennis met onze perfecte service:

Kennis making s

GRATIS APK-KEURING BIJ EEN KLEINE OF GROTE BEURT! BIJ APK GRATIS NIEUWE RUITENWISSERZEMEN VAN BOSCH!

tot 14 f eb.

COMPLETE SERVICE

De meest complete service krijgt u bij AxxiAuto. Want wij hebben alle autodiensten onder één dak. Verkoop van nieuwe auto’s, poetsservice, autoverhuur, verzekeringen, lease, en schadeherstel. Veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.

www.AxxiAuto.nl

Kelly

Cor

Sebastiaan

Sjaak

 Watertoren 25 Dirksland  0187 603 590 | 0187 600 842 (werkplaats)  info@axxiauto.nl

EIlanden-Nieuws 6 februari 2018  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

EIlanden-Nieuws 6 februari 2018  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee

Advertisement