Page 1

Dinsdag 3 maart 2015

8388

Van der Staaij over antisemitisme

6

Scouts actief voor Jantje Beton

11

19

Nieuw tankstation: Total Express

Voorbereidingen jubileumaflevering Kijk bij de Boer in volle gang GOEREE-OVERFL AKKEE - Tweede paasdag, 6 april… alweer vijf jaar “Kijk bij de Boer”. Een jubileum dus. Daar geeft de organisatie een speciaal tintje aan. Inmiddels is het een bekend uitstapje, op tweede paasdag trekken heel veel mensen eropuit. Ze gaan een kijkje nemen op één of meerdere boerderijen in de buurt. Het is interessant om een bedrijf waar u regelmatig langs fietst eens van dichterbij te bekijken. U kunt er vragen stellen, rondlopen en zelf bekijken wat er op de boerderij gebeurt. Vijf jaar geleden is het initiatief ontstaan bij de afdeling Goeree-Overflakkee van LTO Noord om de agrarische sector op het eiland positief onder de aandacht te brengen. Samen met de Euro Delta Jongeren werd een bestuur gevormd en “Kijk bij de Boer” was een feit. De visie luidt: “Het onder de aandacht brengen en promoten van de agrarische sector op Goeree-Overflakkee, waarbij agrariërs hun bedrijf open stellen voor publiek en uitleg geven over hun specifieke werkzaamheden en producten”. Inmiddels bestaat het bestuur uit negen enthousiaste leden. Ieder met hun eigen agrarische achtergrond. Dit jaar zetten acht bedrijven en twee molens de deuren open. Er zijn drie clusters ontstaan. Cluster Oude-Tonge/ Nieuw-Tonge/Herkingen, cluster Sommelsdijk en cluster Achthuizen/ Ooltgensplaat. Er worden verschillende takken van het boerenleven belicht. Zo doen er twee fruitteeltbedrijven mee, twee akkerbouwbedrij-

Activiteitenagenda 55+ krant 27 maart verschijnt de Voorjaarseditie van de 55+krant. Deze krant, die door de Stichting Zijn in samenwerking met EilandenNieuws wordt uitgegeven, verschijnt twee keer per jaar. In het voor- en najaar. Dit zijn ‘bewaarexemplaren’ waarin ook plaats is ingeruimd voor een activiteitenagenda voor de doelgroep (55+). Organisaties of verenigingen die activiteiten (t/m oktober 2015) organiseren, kunnen deze aanleveren via redactie@ eilandennieuws.nl, onder vermelding van ‘activiteitenagenda 55+krant’. De uiterste inzenddatum is 18 maart. Het gaat hierbij niet om persberichten, maar alleen om kort de activiteiten te noemen.

Materiaal gezocht voor bevrijdingsexpositie NIEUWE-TONGE - Omdat het in 2015 zeventig jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd, wordt ook in Nieuwe-Tonge een aantal evenementen gepland. Bij Kijk bij de Boer wordt zeker ook aan de kinderen gedacht.  ven met ieder hun eigen specialiteit, een groenteboer en er kunnen paarden, geiten en koeien geaaid worden. Gouden ei Omdat “Kijk bij de Boer” dit jaar 5 jaar georganiseerd wordt, is er een jubileumactie bedacht. Eén bezoeker kan het ‘gouden ei’ vinden en hierbij

hoort natuurlijk een passende prijs. In de krant van 24 maart kunt u meer uitleg verwachten over deze prijs. Dit jaar mogen de kinderen weer een kleurplaat kleuren of een prijsvraag invullen, ook hier zijn prijzen aan verbonden. Meer over de kleurplaat en prijsvraag leest u in de krant van 17 maart.

Nieuwe pontverbinding Volkerak

Foto: Wilko van Dam Op 31 maart kunt u de mooie bijlage bij deze krant verwachten, met informatie over de bedrijven en alle activiteiten. Wilt u niet zolang wachten? Kijk dan alvast op de website. www.kijkbijdeboer.nl. De organisatie is ook te volgen op facebook.

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

OOLTGENSPLAAT - In het begin de zomer van dit jaar komt er een nieuwe pontverbinding op het Volkerak. De pont gaat twee maal per dag varen tussen Brabant en Goeree-Overflakkee (zie beoogde route op de kaart). Hiermee kunnen wandelaars en fietsers oversteken en nog meer genieten van de fraaie uitzichten, verstilde plekjes en gezellige dorpen rondom het water van dit Deltabekken. In de komende maanden worden de ‘dienstregeling’ en nadere informatie bekend gemaakt. Initiatiefnemer hiervoor is Waterpoort, het samenwerkingsverband, waarin de gemeente GoereeOverflakkee, Bergen op Zoom, Halderberge, Tholen en Steenbergen zijn vertegenwoordigd, evenals de drie provincies.

Eén daarvan is een expositie. Hiervoor is men nog op zoek naar verhalen maar vooral ook beeldmateriaal en stukken die tentoongesteld kunnen worden. Wie foto’s, films of andere objecten in bruikleen wilt geven voor de duur van enkele dagen in mei, kan contact opnemen via 0187-651480, via een e-mail aan bevrijdingnt70@ filternet.nl of reageer op de Facebookpagina Expo Nieuwe Tonge 70 jaar bevrijding.

Vierkorenconcert in Grutterswei

OUDE-TONGE – Vrijdag 20 maart vindt voor de vierentwintigste keer het jaarlijkse Vierkorenconcert plaats in de Grutterswei in Oude Tonge. De volgende gemengde koren treden dan op: Apollo uit Nieuwe-Tonge, Excelsior uit Dirksland en Advendo uit Ooltgensplaat. De uitvoering wordt afgesloten door Mannenkoor Ons Koor uit Sommelsdijk. De dirigenten zijn respectievelijk Marlous Smit, Meike Warmoeskerken, Linda Klumpers en Marjan Fey. De aanvang is om 19.45 uur en de zaal is open vanaf 19.15 uur. De toegangsprijs is € 6,-.


www.brilcentrumkeuvelaar.nl

Zandpad 56 - Middelharnis (0187) 483437

Zaterdag 7 maart MIDDELHARNIS - Eilandelijke GZB zendingsmiddag/avond. Sprekers fam. Van Heijningen en fam. Visscher. Inloop 15.00 uur, start 15.30 uur tot 19.00 uur. Toegang en broodmaaltijd gratis. Kinderoppas aanwezig. Collecte voor de GZB. DIRKSLAND - Activiteiten Ontmoetingscentrum Geheugensteunpunt om 13.30 uur Workshop ‘Bewegen bij dementie’. Hart van Dirksland, Reginahof 1. Inloop tussen 10.00 en 15.00 uur. Info: 06 83 67 84 17 of e-mail info@ketenzorgdementie-go.nl MIDDELHARNIS - Open dag Streekarchief voor stamboomonderzoekers. Van 10.00 tot 16.00 uur. Workshop ‘beginnen met een stamboom’, hiervoor kan men zich opgeven via info@genealogieflakkee.nl. Streekarchief GO is te vinden in bestuurscentrum Het Rondeel, Dwarsweg 40. Dinsdag 10 maart OUDDORP - Inloop De Boei in ‘De Overkant’, Dijkstelweg 33. Vanaf 10.00 uur inloop, vanaf 13.30 uur activiteiten. Deze middag: Lezing door Cor Schenkenberg over het onderwerp ‘(De gevolgen van) kanker in relatie tot werk’. www.deboeigo.nl MIDDELHARNIS - Cursusavond Geestelijke Vorming. Spreker ds. R. Kok. Thema: ‘Onder Gods leiding’. Aanvang 19.45 uur. De Hoeksteen aan de Ring. Kosten € 4,-. www. deboeigo.nl Zaterdag 14 maart OUDDORP - Praiseavond met Marcel & Lydia Zimmer en band. Jong en oud is welkom in de Gereformeerde Kerk aan de Dorpstienden. Aanvang 19.30 uur. Toegang is gratis.

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84 OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

N. A. van Kempen

beëdigd makelaar / taxateur

Voor: * agr. taxaties en bemiddeling * bedrijfstaxaties * grondzaken * planschade * onteigening

Postbus 7, 3248 ZG Melissant Tel. (0187) 60 26 14 / Fax (0187) 60 39 04 Email: vankempentaxaties@online.nl

Zaterdag 21 maart MIDDELHARNIS - Integrale uitvoering Matthäus Passion van J.S. Bach, in samenwerking met Orion Barok Orkest door Christelijk Kamerkoor Fiori Musicali, o.l.v. Sietse van Wijgerden. Dinsdag 24 maart

ga snel naar

ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! OUDDORP - Inloop De Boei in ‘De Overkant’, Dijkstelweg 33. Vanaf 10.00 uur inloop. DE APK-SPECIALIST!

ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

Deze middag: Creatieve activiteit onder leiding van Dineke van Katwijk. www.deboeigo. nl

Zaterdag 28 maart MAASSLUIS - Grote Kerk, Kerkplein 2. Aanvang 19.00 uur. De Matthäus Passion uitgevoerd door Vocaal Ensemble Magnificat uit Middelharnis. Kaartverkoop via www.cantodilode.nl

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Voor afspraken t: 0111-412514 m: 0642434268

Zandpad 42 Middelharnis

Dinsdag 14 april OUDDORP - Inloop De Boei in ‘De Overkant’, Dijkstelweg 33. Vanaf 10.00 uur inloop, vanaf 13.30 uur activiteiten. Deze middag: Lezing door Tessa Fase over wat huidtherapie kan betekenen na de behandeling van kanker. Deze lezing start om 14.15 uur. Als het weer het toelaat, wil men met degenen die dit leuk vinden vooraf een wandeling maken. www. deboeigo.nl Zaterdag 18 april OUDDORP - Oasefair t.b.v. diaconaal gastenhuis De Oase. ‘Gezellig uitje voor het goede doel’. Kwekerij Klepper, Oudelandseweg 27.

www.flakkeeschebazar.nl voor scherpe aanbiedingen

Van der Made

Langeweg 24 Middelharnis 0187-487181

voor vakman en doe-het-zelver nu ook op dinsdag geopend

Zaterdag 25 april MIDDELHARNIS - Hervormde Kerk Middelharnis. Aanvang 20.00 uur. Uitvoering van het Dixit Dominus van G. Händel en de Missa in F. van G. Platti door het Oratoriumkoor Zuid-West Nederland m.m.v. diverse solisten. Onder leiding van Bas van Houte. Dinsdag 28 april OUDDORP - Inloop De Boei in ‘De Overkant’, Dijkstelweg 33. Vanaf 10.00 uur inloop. Deze middag: Ontspanningsoefeningen met o.a. klankschalen, o.l.v. Franc Jansen. www. deboeigo.nl

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat uw naaimachine vakman sinds 1965

www.vlieto.nl Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222

Zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00

Altijd ruime collectie gebruikte machines Al vanaf € 60,00

Wij halen en brengen uw machine bij u thuis voor onderhoud of reparatie.


DINSDAG 3 MAART 2015

Nieuws

Interactieve SGP-verkiezingsavond GOEREE-OVERFLAKKEE Twee lijsttrekkers en een Tweede Kamerlid zullen aanwezig zijn op de verkiezingsbijeenkomst van SGP Goeree-Overflakkee. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de kandidaten van de SGP voor de verkiezingen van de Provinciale Staten en het Waterschap. Vanuit de landelijke Tweede Kamerfractie zal ook SGP-er Roelof Bisschop aanwezig zijn. “Een avond vol met interactie over actuele thema’s”, aldus de eilandelijke SGP.

OUDDORP Ger. Gem. 14.30 uur (bev. ambtsdragers) en 19.00 uur Ds. G.M. de Leeuw MELISSANT Hersteld Herv. Gem. 10.00 en 19.00 uur Ds. N. van der Want Ger. Gem. 14.30 en 19.00 uur Ds. C. van Ruitenburg - Ger. Gem in Ned. 10.00 uur en 19.00 uur leesdient. DIRKSLAND Ger. Gem. 10.00 en 19.00 uur Ds. J. Schipper HERKINGEN Ger. Gem. 14.30 uur Ds. J.M.D. de Heer en 19.00 uur Ds. C. Harinck MIDDELHARNIS Ger. Gem. 9.30 uur Ds. S. Maljaars, 14.30 uur Ds. L. Terlouw en 19.00 uur Ds. S. Maljaars kandidaten vindt u op de websites van de SGP: www.sgpzh.nl, wshd.sgp.nl of www.sgpgo.nl.

Workshop: Van Sleur naar Kleur

Goedereede counseling en Y-Challen-

ge hebben hun krachten gebundeld om jou een leerzame middag te laten beleven, waarbij je zeker met nieuwe moed en frisse ideeën naar huis gaat. Op 10 maart wordt deze workshop georganiseerd op een inspirerende locatie in Stellendam. De deelnamekosten zijn 15 euro per persoon. De aanvang is om 13.30 uur en de workshop eindigt om

16.30 uur. Aanmelden kan via info@ychallenge.nl of 06 22331819. Na aanmelding ontvang men een bevestiging met aanvullende informatie.. “Ben je iemand die constant voor een ander moet zorgen en niet aan jezelf toekomt? Heb je veel tegenslagen gehad en heb je het daar moeilijk mee? De

ChristenUnie: 'Thuiskomen op Goeree-Overflakkee'

GOEREE-OVERFLAKKEE - De ChristenUnie hield zaterdag een campagnedag op Goeree-Overflakkee. Volgens de deelnemers was het "een zeer succesvolle en mooie campagnedag". Behalve dat het weer afgelopen zaterdag mee zat, zat de sfeer er ook goed in. De dag begon met flyeren in het centrum in Oude-Tonge. Piet Robijn uit Sommelsdijk speelde een thuiswedstrijd. Vele enthousiaste mensen die hem spontaan aanspra-

Kerkdiensten Biddag Woensdag 4 maart

Woensdag 18 maart zullen er verkiezingen zijn voor zowel de vertegenwoordiging van het Waterschap Hollandse Delta als de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De SGP op Goeree-Overflakkee laat de inwoners van het eiland graag kennis maken met de lijsttrekkers: Servaas Stoop, die de kar trekt voor de Provinciale Staten en Wim de Jong, de nummer 1 op de lijst voor SGP Hollandse Delta. Met ook de aanwezigheid van Tweede Kamerlid Roelof Bisschop en SGP Servaas Stoop bij de campagneauto van de SGP. fractievoorzitter Kees van Dam in het forum kunnen de vragen en stellingen Vrijdag 13 maart wordt deze avond Inloop vanaf 19.30 uur. De bijeenvanuit diverse overheidslagen worden gehouden in verenigingsgebouw ‘De komst zal om 19.45 uur starten. Meer beantwoord. Schakel’, Beatrixlaan 31 te Dirksland. informatie over het programma en de

STELLENDAM - Heb je het helemaal gehad? Wil je ontdekken hoe je het leven mooier maakt? Dit is je kans: een middag waar het gaat om jou! Je krijgt informatie en wordt aan het denken gezet.

3

ken en hem veel succes wensten bij de komende waterschapsverkiezingen. De CU blauwe eilandtoer werd vervolgd met een wandeltocht langs vele mooie plekjes die het gebied rijk is. Dit werd georganiseerd door de lokale afdeling van de ChristenUnie. De opkomst was groot. Zelfs vanuit Rotterdam, Rhoon en Ridderkerk waren er enthousiaste deelnemers gekomen om mee te lopen. Zij werden vergezeld door een delegatie van het waterschap en van betrokken gemeenteraadsleden van Goeree-Overflakkee.

Uiteindelijk werd de dag afgesloten in Middelharnis. "Het is altijd goed om naar de mensen toe te gaan en de ongezouten mening te horen van de man en vrouw op straat. Wij zijn blij dat we hier een thuiswedstrijd spelen, want het is van belang als, willen we Goeree-Overflakkee daadwerkelijk kunnen vertegenwoordigen, we hun steun en vertrouwen krijgen. Daar hebben wij na afgelopen zaterdag alle vertrouwen in", aldus de organisatoren van deze campagnedag. Woensdag 18 maart zijn de provinciale staten en waterschapsverkiezingen.

workshop van Sleur naar Kleur is een mogelijkheid om uit het vaste patroon los te komen en nieuwe inzichten op te doen. Dat kan een wereld van verschil betekenen. Ken je anderen die je wilt motiveren om deze middag mee te maken Ook dat kan natuurlijk. Neem contact op en ontvang de informatieve flyer”, aldus de organisatoren.

NIEUWE-TONGE Ger. Gem. 14.30 uur Ds. J. van Belzen en 19.00 uur Ds. A.J. Gunst OUDE-TONGE Ger. Gem. 14.30 en 19.00 uur Ds. A.J. de Waard STAD a/h HARINGVLIET Ger. Gem. (zie Middelharnis) OOLTGENSPLAAT Ger. Gem. 14.30 en 19.00 uur Ds. M. Mondria

Herdenkingsavond einde Tweede Wereldoorlog

SOMMELSDIJK - Op dinsdag 5 mei 2015 wordt in de Hervormde Kerk te Sommelsdijk een herdenkingsavond gehouden ter gelegenheid van het feit dat 70 jaar geleden een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Nederland. In onze abonnee-editie van vrijdag geeft dhr. K. van Walsem in enkele artikelen een indruk van de soort liederen die deze avond kunnen worden beluisterd en gezongen. Aanstaande vrijdag is er het eerste artikel.


4

DINSDAG 3 MAART 2015

Je kleine knuistjes op het laken, zo lief, zo zacht en teer. Wat zijn wij U met dit geschenk, oneindig dankbaar Heer. Heel blij en dankbaar zijn wij met de geboorte van onze zoon en ons broertje We noemen hem

Dank u, Allereerst willen wij de kinderen en kleinkinderen bedanken voor de mooie dag en de mooie verrassingen ter gelegenheid van ons 50-jarig huwelijk. Ook familie, vrienden en bekenden voor de mooie giften, bloemen, cadeaus en de vele, vele kaarten. Het was overweldigend. Deze dag is voor ons een mooie herinnering. Hartelijk dank! Bovenal dank aan de HEERE, Die ons deze 50 jaar gegeven heeft. Bram en Pie Klijn-Verduijn

26 februari 2015 Coen, Linda, Rosalien en Liselotte Sperling Capellerij 17, 3252 CG Goedereede

Dankbaar voor wat hij in zijn leven voor ons ieder op zijn manier heeft betekend, geven wij u kennis dat door de Heere, nog onverwacht, uit ons midden is weggenomen mijn innig geliefde man, onze lieve zorgzame vader, schoonvader en mijn onvergetelijke opa

LEENDERT LODDER echtgenoot van Lijntje Bom

geboren 25 februari 1940

overleden 1 maart 2015 L. Lodder-Bom Anton Tim

Ouddorp, maart 2015

Onze lieve ouders

zijn 12,5 jaar getrouwd.

IN MEMORIAM

SIMON J. VAN DEN DOEL 6 maart 1965 – 2015

Haaften: A. J. van den Doel Oude-Tonge: J.C.A. van den Doel

Papa en mama, gefeliciteerd! Wij wensen jullie nog vele jaren samen toe.

Springert 34, 3253 EH Ouddorp

Er is een God die hoort Op D.V. 5 maart 2015 hopen onze zus en zwager

Joost Kievit en Corrie Kievit-Klijn 50 jaar getrouwd te zijn.

Groot is ons verdriet, omdat wij haar moeten missen; groot is onze dankbaarheid voor alles waarmee zij ons leven en dat van vele anderen heeft verrijkt.

~ Janny ~ Echtgenote van Eddy Kersseboom * 24 maart 1937

† 28 februari 2015

Eddy Kersseboom Marian en Laurens Marlou, Joëlle Irene en Hiske Kees en Willy Herman en Ans René Jolanda en Leendert Gina, Joleen, Nikita

Geleedststraat 66, 3253 BE Ouddorp

Margrietstraat 13, 3241 VG Middelharnis

Burgemeester Sterkstraat 30 Stad aan ‘t Haringvliet

Goof en Els Lodder Kinderen en kleinkinderen 1 maart 2015

De rouwdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal D.V. gehouden worden op donderdag 5 maart om 13.00 uur in bovengenoemde zaal. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats ‘Vrederust’ te Middelharnis.

Bedroefd delen wij u mede dat de Heere, na een lange periode van ziek zijn, uit dit leven heeft weggenomen onze geliefde zwager en oom

Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in de zaal van de kerk.

echtgenoot van Lijntje Bom

LEENDERT LODDER in de leeftijd van 75 jaar.

~ Geen bloemen ~ Als u geen rouwkaart heeft ontvangen, dan vragen wij u deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Middelharnis: Tom en Ina Bom Wierden: Teun en Jannie Bom Middelharnis: Riet en Gommert Jongejan Neven en nichten Middelharnis, 1 maart 2015

Je verleden bestond uit werken en een groot besef van plicht. Dit alles bepaalde steeds weer jouw gezicht. Je was een man van weinig woorden, herkenbaar voor hen die echt bij je hoorden. Een vader, zo oprecht, waar je altijd op kon bouwen. Jouw woord en hulp gaf ons een grenzeloos vertrouwen. Bescheidenheid stond in het vaandel van je leven. Liefde en vriendschap, dat is wat je altijd aan ons hebt gegeven. Onze liefde voor jou is voor eeuwig. In ons hart nemen we je overal mee naar toe. Marijke en Marinus

Gelegenheid tot condoleren op dinsdag 3 maart 2015 van 19.00 uur tot 20.00 uur in uitvaartcentrum “Media Vita”, Westelijke Achterweg 3, 3241 EH Middelharnis. De crematieplechtigheid, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal plaatsvinden op woensdag 4 maart 2015 om 10.30 uur in crematorium Beukenhof, Burgemeester van Harenlaan 1450, 3118 GR Schiedam. Aansluitend is er gelegenheid tot condoleren in de koffiekamer van het crematorium.

Namens alle verzorgenden van het Careyn-team Stellendam

Via deze weg wil ik iedereen hartelijk bedanken voor alle hulp en medeleven tijdens mijn verblijf in het Amphia en Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Uw steun en belangstelling hebben mij goedgedaan. Mevrouw E. Huizer-van der Mast

Zij die hem voorgingen: 15 januari 2015 Maatje van der Slik-Lodder 31 januari 2015 Cornelis Lodder Wij wensen Lien, kinderen en kleinkind veel sterke toe om dit verlies te dragen.

Jannetje Huibertje Roon

Hans en Janie Klijn Alexander, Vanessa Marleen

Wij als Careyn-medewerkers willen u, mevrouw van Ours, van harte feliciteren met uw 86e verjaardag. U verdient het om even in het zonnetje gezet te worden, omdat u al zoveel jaren elke dag trouw uw zus bezoekt. U helpt haar met de maaltijden en doet vele hand- en spandiensten. Daar zeggen we u, ook namens uw zus, onze hartelijke dank voor.

Het is de derde keer in 6 weken dat wij afscheid moesten nemen van een familielid.

Er is gelegenheid tot condoleren op woensdag 4 maart van 19.30 tot 20.30 uur in de zaal van de Rehobôthkerk, Olympiaweg 44 te Sommelsdijk.

Verdrietig maar dankbaar voor wat zij voor ons heeft betekend, nemen wij afscheid van

Wij willen hen hiermee van harte feliciteren. Samen nog vele gelukkige en gezonde jaren. Gods zegen in alles toegewenst.

Mevrouw Van Ours-Bergers

LEEN LODDER

Marijke en Marinus Wilgenlaan 45, 3241 BR Middelharnis

Henk-Jan Tanis & Bianca Tanis-Tanis

Met droefheid delen wij u mede, dat door de Heere uit onze familiekring is weggenomen onze broer, zwager en oom

geboren 22 maart 1916 Nooit klagend, nooit vragend, je lasten in stilte dragend. Jouw handen hebben voor ons gewerkt. Jouw hart heeft voor ons geklopt. Jouw ogen hebben ons tot het tot het laatst gezocht. Niet meer in ons midden, maar altijd in ons hart.

Met droefheid geven wij u kennis, dat overleden is onze geliefde zuster

5-2-1921

27-2-2015 A.M. Born G. Verbrugge-Born M. Blanken-Born

HELENA GEERDINA VAN DEN BERG-VAN DALEN

weduwe van Marinus Jacobus van den Berg

Anton en Sandra

ELIZABETH MAATJE SCHOENMAKER-BORN

Verdrietig, maar dankbaar voor alle liefde, zorg en toewijding die wij van haar mochten ontvangen, geven wij u kennis dat van ons is heengegaan onze lieve zorgzame moeder, oma en ‘ouwe oma’

overleden 1 maart 2015

Wij zijn het personeel van Nieuw Rijsenburgh dankbaar voor de liefdevolle verzorging. Hellevoetsluis: J.W. van den Berg G.M. van den Berg-van Berkel Gabriëlle en Paul Demi, Isis, Quinten, Jolie Jasper Rotterdam: H.C. van den Berg F.P.B. Smits Kellie en Anton Djek, Elvis Mark en Karina Stella Woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh, Sommelsdijk

OPAATJE LIEF

Correspondentieadres: J.W. van den Berg Componistenpad 3 3223 TD Hellevoetsluis

Te klein ben ik om te begrijpen. Te klein om je te verliezen. Maar groot genoeg ben ik om van je te houden.

Tim

De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden.


Jeannette en Peter Bram Patricia en Jacob Machiel, Charlotte, Jeroen Erwin en Lisanne Hanna

Trudy en John Willy en Gertjan Claudia, Denise Patricia en Robert Justin, Bradly

Achterneven en -nichten

n, weten welke lege plaats zij in de familie achterlaat.

2-7

Fred en Hanneke Joyce † Marco en Marloes Zola Richard en Wendy Dex Karin en Jordy Ruud en Rymke

rp

oensdag 17 september van 19.00 tot 20.30 uur in ekhillaan 3 te Ouddorp.

gstellenden, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden ber om 13.15 uur in verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’.

Jan en Selly Bryan Ria en Wim Carolien en André Femke, Ralph Lenny en Bart Ruben, Loïs

sephine

elsdijk

derdag in het Getij 3

itgenovrijdag aal van 1 MV

vinden egraaf-

heid tot

hebben ertentie

zo lang n wij u nomen

weij

rt

Tineke

ijn i.v.m. bidd z j i tot condoleren is er op adonderGelegenheid dag 18W september 2014 van 19.00 tot 20.30 uur in de zaal van 4 het maart woonzorgcomplex ‘Vollenhoven’, Pieterstraat 14 te Melissant.

g

n e in dit deren ns aller

~ Geen bloemen en gaarne in gepaste kleding ~

GESLOTEN

Voorstraat 41 • 3245 BG Sommelsdijk Tel. (0187) 48 26 14 • Fax (0187) 48 45 20

Na de begrafenis is boomboek@filternet.nl er in verenigingsgebouw Email: ‘De Poort’, Voorstraat 14 te Melissant alsnog gelegenheid tot condoleren.

Rust nu maar uit, je hebt je strijd gestreden. Je hebt het met veel moed gedaan. Wie kan begrijpen hoe je hebt geleden en wie kan voelen wat je hebt doorstaan?

hendrik verolme Gerda

Spoor - Braber Mevr. A. Bos-Hofmann  Rustburg 26 Hiervoor zeggen wij u Marcel, langs deze weg hartelijk  WijVK wensen Bram, Jolanda en kinderen sterkte toe met dit zware verlies. 3253 Ouddorp  dank.  Beilen Annie Prins - Braber  De crematieplechtigheid heeft in besloten     Namens ons als familie, Fokko Prins † kring plaatsgevonden op donderdag  Miranda Troost-Verolme 11 september 2014 Stad in crematorium a/h Haringvliet Adrie Braber  “Hofwijk” te Rotterdam. Lyda Braber - Pollemans Stellendam, maart 2015 Sommelsdijk

DA N K B E T U I G I N G Het was voor ons hartverwarmend om te zien en te voelen hoeveel mensen met ons het verdriet deelden om het heengaan van mijn lieve Bedroefd om het verlies, maar dankbaar voor man, onze vader en opa haar jarenlange vriendschap en hartelijkheid, hebben wij afscheid moeten nemen van onze DE STERKE lieveHENDERIKUS vriendin De vele mooie kaarten en de grote belangstelGERDA SPOOR-BRABER ling bij het afscheid hebben ons goed gedaan. Wijhet wensen Bram, Marcel en Jolanda en de kleinIn bijzonder gaat onze dank uit naar artkinderen veel sterkte toe.personeel van het Van sen en het verplegend Weel-Bethesda Ziekenhuis voor de ruimte die Human verwij kregen en de respectvolle Willy en liefdevolle Alex Human zorging. Ds. H.J. Catsburg voor het leiden van de afscheidsdienst en Begrafenisverzorging Van Wageningen voor de begeleiding en uitvoering van de begrafenis.

Dankbetuiging T. de Sterke-de Penning

Kinderen en kleinkinderen Voor de vele blijken van betrokkenheid die wij ontvingen na het overlijden van Stad aan ’t Haringvliet, maart 2015 onze vader en grootvader

Egidius Vervloet ~Gijs ~ willen wij u allen hartelijk dank zeggen. Voor uitvaartverzorging op geheel Goeree-Overflakkee geheelKinderen en kleinkinderen

TELEFOON 0187-2014 491396 Middelharnis, november Administratie-adres: Stoofweg 24, 3253 MA Ouddorp

Voor de blijken van belangstelling en deelneming na het overlijden van

Met grote droefheid geven wij u kennis van het overlijden van onze moeder, schoonmoeder, oma en kleine oma

DOEDERINA SCHURING ~ Dien ~

Uitvaartverzorging Martin en Andrea M.H. van de Ven Patricia

Nick Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht Jeroen en Nathalie Amy ITVAARTVERZORGING Dag & nacht bereikbaar Fay en Willem P. MLoura ANS

Uitvaartcentrum Media Vita

Sebastiaan Administratieadres: EESPAD 34, 3257 KK O OLTGENSPLAAT M.H.W van de Ven

Theo TStruik ELEFOON 631336 12 september 2014 : (0187) Tramweg 12 W. Buijs 3255 MB Oude-Tonge B.G.G. 06 53448384 Correspondentieadres: T. 0187-642428 VanINFO Wassenaarvliet 1, 2992 WT Barendrecht @MANSUITVAARTVERZORGING .COM

0187-486962

M. 06-53112979

WWW.MANSUITVAARTVERZORGING.COM

Joke Braber - Kastelein † Hans Kastelein †

0187- 601166

www.kievit-uitvaart.nl Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant

in de leeftijd van 88 jaar.

U

Uw laatste wensen in goede handen

Dag en nacht bereikbaar

sinds 10 oktober 1994 weduwe van Lourens Vermeer

 

Charlotte Het heeft ons goed gedaan zoveel medeleven  Carlijn-li-Xiao en belangstelling te hebben ontvangen na het   plotseling overlijden vanMaayke mijn lieve Na ‘n moeilijk laatste stukje van haar vader leven, hebben wij afscheid genomen van onze lieve † man,    enzus, opa schoonzus en tante Correspondentie adres:

5

De rouwdienst zal D.V. gehouden worden op DINSDAG NOVEMBER vrijdag 1918september 20142014 om 13.30 uur in de Hersteld Hervormde kerk, Julianaweg 2 te Melissant,BOEKEN waarna de begrafenis zal plaatsEN MUZIEK vinden op de nieuwe begraafplaats aan de VAN DER BOOM Nieuweweg te Melissant.

Karel Bos

d a n k b e tCora uiging

5

Pieterstraat 74, 3248 BH Melissant

Nico en Ydi Voor de grote belangstelling en de vele blijken DA N K B E T U I G I N G Annemieke vinden om 14.30 uur op de Algemene Begraafplaats te van hartelijk meeleven die ik ontvangen heb na De talrijke blijken van medeleven na het overMaaike het plotselinge overlijden, zowel persoonlijk lijden van onze lieve moeder, schoonmoeder, Sietske en Pieter als schriftelijk, tijdens het condoleren en bij de grootmoeder, overgrootmoeder en betovereid tot condoleren in ‘Eben-Haëzer’ . Bartvrouw begrafenis van mijn innig geliefde grootmoeder Correspondentieadres: en, wilt u dan deze kennisgeving als zodanig beschouwen. G.N. Nieuwland-Zweere ARENTJE (ZUS) LEENTJE GRINWISWesterstraat 5 MOERKERK-KIEVIT VAN OOSTENBRUGGE 3244 BR Nieuwe-Tonge zeg ik u langs deze weg hartelijk dank. maken het ons onmogelijk om iedereen De crematieplechtigheid zal gehouden worden persoonlijk hiervoor dank te zeggen. ophet donderdag 18dank september om 11.15 uur In bijzonder aan de2014 hulpverleners van en ziek, Het zit er op, ik heb de ogen ambulance en brandweer. Dank aan ds. D. Zoet in het crematorium “Rotterdam”, MaeterlinckUw sympathie, warme gesloten. belangstelling en welont, zal definitief voor de bezoeken thuis en het leiden van de weg 101 te Rotterdam-Zuid. gemeende vriendschap hebben ons getroost. ebben. rouwdienst en de gesproken woorden op de Na de plechtigheid is erdank gelegenheid tot condoa 33:24 Ik heb mijn leven gewijd aan de techniek. begraafplaats. Alsook aan de kerkenraad Familie Grinwis leren.de dagafsluitingen. Met toewijding heb ik hieraan gewerkt. voor eere tot Mijn naasten waren mij zeer dierbaar. Ook dank aan dr. Albert en dr. Scheijgrond Ouddorp, maartleven 2015 lang met vreugde Ik heb mijn voor de bezoekjes aan mij thuis na het overlijmidden gebridged. Tijdens mijn pensioen heb ik den van Zus. Na een moedig gedragen kortstondige ziekte, hebben wij tot ons grote verdriet afscheid Hedenaan heeft tot Zich onze moeder, prachtige reizen gemaakt. Dit jaar Dank dhr.deK.Heere Groeneveld engenomen medewerkers moeten nemen van mijn geliefde vrouw, zorgzame moeder en lieve oma lieve zus, schoonzus en tante rgrootaanvaardde ik dat ik niet lang meer te van ‘Eben-Haëzer’, alsook dank aan begrafezullen leven had. Dankbetuiging Mijn dank gaat uit naar een nisverzorging Van der Klooster en medewerRINA VAN Gerdina Anna Spoor-Braber kers, in het bijzonder Arleen van der Klooster, ieder met wie ik vriendschappelijke Hartelijk voor voorGRONINGEN-VAN de persoonlijke begeleiding en de correcte banden haddank en met wiedeikblijken tijdens van mijn OURS weij medeleven na momenten het overlijden van mijn-Gerdaderdom wijze waarop de begrafenis is verzorgd. Dit was leven gelukkige heb beleefd. rt lieve man, onze zorgzame vader en opa van Bram lies. Echtgenote mijMiddelharnis: totSpoor grote steun. L. Kieviet-van Ours Ph. Kieviet † 9 oktober 1938 Nattekaas 11 november 2014 en Ook dank aan mijn zus, broer, zwagers Jaap van Ours † voor de vele arije schoonzussen en S.J. verdere familie * 15 oktober 1934 te Noord-Scharwoude B. van Ours-van der Veer Sommelsdijk: A.J.D. Spoor bezoeken. In het gaat onze dank uit naar † 8bijzonder september 2014 te Ouddorp het personeel van Ebbe en Vloed voor Oud-Beijerland: Oude-Tonge: Marcel en JolandaW.J. van der WendeHet heeft mij goed gedaan te mogenvan ervaren de liefdevolle verzorging en de heer ring ~ Ours Eline dat zij bij zovelen geliefd was. M.H. van de Ven voor de respectvolle M.J. van der Wende † Bart verzorging van de uitvaart. Tim Wij danken iedereen die onze lieve Karel en kinderen Hans Moerkerk ring ~ en ons steun heeft geboden, op welke N. - Raap Dorpsweg 91Nattekaas wijze dan ook, vooral tijdens de laatste t Hellevoetsluis, september 2014 Ouddorp, maart142015 kinderen en kleinkinderen 3245 VB Sommelsdijk maanden van zijn leven. iert Sommelsdijk, 2015 Lieve maart Vati, pa en opa, kring plaatsgevonden. De begrafenis heeft in besloten ere, na in onze harten leef je voort. ot Zich Geen bezoek aan huis Antje urg Geen bloemen  

K

DINSDAG 3 MAART 2015

De uitvaart heeft plaatsgevonden dinsdag 16 Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf september vanuit het stiltecentrum van op ‘Ebbe info@uitvaartverzorgingvandeven.nl Goeree-Overflakkee. en Vloed’ te Oude-Tonge. www.uitvaartverzorgingvandeven.nl • Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.

Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

Inzamelen goederen Roemenië

MIDDELHARNIS - Zaterdag 7 maart is de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17 te Middelharnis weer geopend. Tussen 09.30 en 11.30 staat men klaar om uw hulpgoederen voor Roemenië in ontvangst te nemen. Er is behoefte aan kleding, huishoudelijke artikelen, keukenspullen, speelgoed, brillen, incontinentiemateriaal en medicijnen waarvan de houdbaarheid nog niet verstreken is.Meer info via tel. 484228, 603051 of 486377.

Succesvolle open dag Flakkeebox

Neven en nichten

MIDDELHARNIS – De open dag die Flakkeebox afgelopen zaterdag hield, aan de is... OosthavendijkLeven te Middelharnis, is heel sucLeven is te zijn als een kind in cesvol verlopen. Zo'n zestig belangstellenvreugde en verdriet. den kwamen afWetend: op dit God bijzondere initiatief leidt de wegen. van de Flakkeese Vastgoed Maatschappij, Hij vergeet je niet. die met het project Flakkeebox een respecAl is hetendan nog zo moeilijk. tabel aantal grotere kleinere units reaAl schijnt het hooploos... vaak. liseert die zich uitstekend laten gebruiken Het begin van elke morgen, als garage, als opslagruimte of alstaak. bedrijfsgeeft ook een nieuwe ruimte. Verschillende bedrijven, N. Verhagenparticu(1948) lieren of hobbyisten hebben de mogelijkheidmedeleven om één of na meerdere units tevan kopen Uw het overlijden onzeof geliefde moeder en (over-)grootmoeder te huren met beide handen aangegrepen. En zaterdag kon worden gezien hoe zeer de NEL DENhiermee HENGST-VERHAGEN gebruikers in hun schik zijn. was voor ons een troost. Doorbetrokkenheid Hans Villerius helpt bij het verwerken van Uw dit verlies. Het doel vandaarvoor. de open dag was te peilen hoe groot Onze dank de belangstelling is voor start van de tweede fase van het Flakkeebox project. Van 1 zijn nameKinderen enfase kleinkinderen lijk op één na alle units verkocht. En het gebruik ervan is heel divers, van kitbedrijf tot auto- of November 2014 caravanstalling, van oefenruimte voor een muzikant tot sleutelruimte voor een oldtimer en van cateringbedrijf tot verhuur van de units. De ruimtes zijn dus multifunctioneel. Bovendien kan, Uw belangstelling en medeleven na het door een scheidingswand weg te halen, van twee overlijden van onze lieve zorgzame moeder, boxen gemakkelijk ruimte worden gemaakt. onvergetelijke oma één en oma-oma En het bijzondere is dat alle voorzieningen die je maar wensen kunt ook op het terrein aanwezig DINA TANIS-DEN EERZAMEN zijn, zoals elektriciteit (ook krachtstroom), water, is voor ons heel waardevol en wij willen u hiervoor hartelijk danken. Ook de bezoekjes, gesprekken, de vele kaarten

toilet, beveiliging, enz. Iedere Flakkeebox heeft een eigen postadres en kan dus worden gebruikt als bedrijfsadres. Unieke ontwikkeling uitvaartverzorging Volgens Alwin van Alphen, van Van Alphen Makelaardij, is het Flakkeebox M.H. van de Ven project een "unieke ontwikkeling", die inspeelt op de vraag naar Voor een uitvaart persoonlijke aandacht goedkope opslag- met of bedrijfsruimte voor zowel ondernemers, zzp'ers, particulieren als hobbyisten. "En voor wie meer rendement wil dan 1%

Dag & nacht bereikbaar Rouwcentrum Media Vita

Contact

Administratie adres

Achthuizen W. Buys 63 19 77 Middelharnis 0187-48 69 62 Oude-Tonge 0187-64 24 28 Mobiel 06 53 11 29 79

Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

Uw laatste wensen in goede handen

rente op spaargeld is met verhuur van boxen een netto rendement van 6% prima haalbaar." De kleine boxen kunnen worden verhuurd voor € 100 per maand en de grote units voor € 250 per maand. Verkoopprijzen zijn er vanaf € 12.950 vrij op naam (ex. btw) voor de garageboxen en € 29.500 voor de grote units. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Van Alphen Makelaardij, tel. 0187 476555, email info@vanalphenmakelaardij.nl.


6

DINSDAG 3 MAART 2015

Nieuws

“De kerken hebben een verantwoordelijkheid ten opzichte van het Joodse volk

Van der Staaij over antisemitisme MIDDELHARNIS - Vrijdag 20 maart a.s. houdt het Comité Herleving Gebed voor Israël een appélavond te Middelharnis om te protesteren tegen het toenemend antisemitisme. Inmiddels hebben enkele kerken hun sympathie uitgesproken voor dit initiatief en zijn andere christelijke gemeenten van het eiland Goeree Overflakkee gevraagd zich daarbij aan te sluiten. Antisemitisme neemt toe. Het is nu zeventig jaar geleden dat de grootste misdaad tegen de Joden in de geschiedenis plaatsvond en Jodenhaat is nog steeds actueel, zodanig dat Joden als minderheid in Amsterdam extra moeten worden beschermd. Hoe is het mogelijk? Wat kunnen we er aan doen? Inmiddels groeit ook het besef onder de kerken dat ze zich moeten uitspreken tegen antisemitisme. De kerken hebben hierin een verantwoordelijkheid ten opzichte van onze maatschappij, maar ook ten opzichte van het Joodse volk. Helaas kwam

SGP-kamerlid mr. C.G. van der Staaij. antisemitisme veelvuldig voor in de geschiedenis van de christelijke kerk. Temeer dwingt dit de kerk van nu hierover een uitspraak te doen. Om hier aandacht aan te geven wil bovengenoemd Comité, in samenwerking met zo mogelijk alle kerken van Goeree Overflakkee, een appel doen op iedereen om een duidelijk

Workshop 'Bewegen bij dementie' DIRKSLAND - Het ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers is gehuisvest in het Hart van Dirksland, Reginahof 1 in Dirksland. Het ontmoetingscentrum is de eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Programma 7 maart 10:00 uur: Inloop: Onder het genot van een kop koffie en/of thee is er gelegenheid elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, informatie te vragen. Tevens is er de mogelijkheid om uw eigen hobby mee te nemen of gebruik te maken van de BrainTrainer,

een spelcomputer speciaal voor mensen met geheugenproblemen. Naast onze gastvrouwen is er een casemanager van de Ketenzorg Dementie GO aanwezig. 12.30 uur: Lunch 13.30-15.00 uur: Workshop ‘Bewegen bij dementie’. Bewegen is belangrijk en gezond voor iedereen. Voor mensen met een geheugenproblematiek is het extra belangrijk om te bewegen, omdat bewegen en actief zijn een bevordering van de conditie en een betere doorbloeding van het hart en de hersenen kan betekenen. De workshop ‘Bewegen bij dementie’ wordt begeleid

standpunt in te nemen en dat ook uit te dragen, “in de hoop hiermee een signaal af te geven richting onze samenleving en tot steun te zijn voor de Joden die in ons land wonen. Zij verdienen een hart onder de riem”. De avond zal plaatsvinden op 20 maart in de Christelijke Gereformeerde kerk te Middelharnis, Hof-

door Heleen Geelhoed, beweegcoach en Maarten Stout fysiotherapeut Jofib. Beide docenten hebben veel ervaring op het gebied van bewegen en geheugenproblemen. De activiteit is bedoeld voor mensen met geheugenproblemen. Tussendoor is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. 15.00 uur: Afsluiting U hoeft zich niet aan te melden. U bent op elk gewenst tijdstip van harte welkom. Voor koffie, thee en lunch vragen we een kleine vergoeding. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de casemanagers via telefoon 06 83 67 84 17 of via e-mail info@ketenzorgdementie-go.nl

laan 41. Spreker is mr. C.G. van der Staaij, fractievoorzitter SGP Tweede Kamer. Opening en sluiting door resp. ds. N. van der Want en ds. G.R. Procee. De avond begint om 19.30 en eindigt rond 21.00 uur. Collecteopbrengst is voor de orthodox Joodse school Het Cheider in Amsterdam. Jong en oud van harte uitgenodigd!

Met de bus naar de EO jongerendag GOEREE-OVERFLAKKEE - Ook dit jaar wil men weer gezamenlijk met de bus vanaf Goeree-Overflakkee naar Arnhem gaan voor de EO Jongerendag. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via eojdbusgo@ gmail.com onder vermelding van je voor- en achternaam, telefoonnummer, emailadres en opstapplaats. De EO jongerendag wordt op zaterdag 6 juni gehouden. Je kunt kiezen uit de volgende opstapplaatsen: Ouddorp (bushalte Preekhillaan); Goedereede (busstation Vissersweg); Stellendam (busstation nabij Brielsestraat/Korteweg); Melissant (bushalte aan de Provincialeweg); Dirksland (bushalte Schelpenpad); Sommelsdijk (bushalte Samaritaan); Middelharnis (bushalte Doetinchemsestraat); Nieuwe-Tonge (Tramlijnweg bij tankstation Nelisse); Oude-Tonge (busstation); Schaapsweg (bushalte). De exacte opstaptijden worden nog doorgegeven in de week voorafgaand de EO Jongerendag. De bus start om circa 9.30 uur in Ouddorp. ‘s Avonds nadat het gehele programma van de Jongerendag is afgelopen vertrekt de bus weer richting het eiland en men verwacht voor 24.00 uur weer terug te zijn in Ouddorp.

Woninginrichting Hameeteman geeft avontuur op grote hoogte weg

Youth Event met Zeeuwse band ICU in Ouddorp GOEREE-OVERFLAKKEE Zaterdagavond 7 maart om 19.30 uur wordt in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden te Ouddorp een bijzondere Youth Event gehouden met als thema Christ is enough. Onder begeleiding van de Zeeuwse band In Christ United worden naast opwekkingsliederen ook bekende en minder bekende nummers gebracht met een eigentijdse twist. Cornelis van Brussel vertelt in een persoonlijk ver-

haal hoe zijn geloof de redding betekende in zijn leven na een periode van zware drugsverslaving. Samen zijn wij één Jongeren van alle gezindten worden uitgenodigd deze speciale Event bij te wonen. Na afloop (rond 21.30 uur) is er gelegenheid op de jeugdzolder van het kerkgebouw onder genot van een hapje en een drankje met elkaar van gedachten te wisselen. De naam van de band ICU geeft duidelijkheid: Samen

zijn wij één in Christus. Het is de rode draad van de doelstelling van de band. Zoveel mogelijk mensen in de naam van Christus samen brengen om Hem te prijzen. Dat betekent dat ook senioren hartelijk welkom zijn om met de jongeren deze avond te vieren. Bandformatie De band telt thans 9 leden (zangeressen en muzikanten) en 2 ondersteunende krachten. Zij wonen in verschillende kernen in de provincie Zeeland. Van Yerseke tot Krabbendijke en Waarde en van Goes tot Kapelle en Kruiningen. De zang wordt begeleid met gitaar, basgitaar, synthesizers en drums. De band is in 2007 geformeerd. De muzikanten, die elkaar daarvoor niet of nauwelijks kenden, kwamen met elkaar in contact en zo ontstond ICU. Het eerste optreden in 2007, toen had de band nog geen naam, was tijdens een bijeenkomst in de Meiboom in het Zeeuwse Krabbendijke. De reacties op het optreden waren positief. Daarom besloten de muzikanten en zangeressen door te gaan en te oefenen voor vervolg Praiseavonden. Vanaf 2008 treedt de band in de gehele provincie Zeeland op. Vooral tijdens jeugddiensten. De entree voor de Youth Event in Ouddorp is gratis. De zaal is open vanaf 19.00 uur.  (Jaap Ruizeveld)

Tijdens de opruiming konden klanten van Woninginrichting Hameeteman in Ouddorp meedingen naar een ballonvaart voor twee personen. Deze unieke prijs is gewonnen door de fam. Heerschap uit Ouddorp.


DINSDAG 3 MAART 2015

Kernactiviteiten Schuurverkoop Samen bidden Zondag 8 maart komen christenen in Den Bommel samen om met elkaar te bidden. Een ieder is hierbij welkom. Volgens de organisatie is het niet belangrijk of men lid is van een kerk of niet. De avond begint om 19.30 uur in gebouw ‘Bij de Bron’, Voorstraat 25.

Op de zaterdagen 7 en 14 maart is er weer een schuurverkoop aan Philipshoofjesweg 65 te Dirksland, van 9.00 tot 12.00 uur. Er zijn veel kasten, bedden, tafels, stoelen en nog veel meer. Op zaterdagmorgen 7 maart is ook het Lôôsje aan het Korteweegje 30 geopend.

theek Zuid-Hollandse Delta, vestiging Middelharnis een Tabletcafé. Alle gebruikers van een iPad of een andere tablet zijn van harte welkom. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u uw ervaringen met elkaar delen, programmatips uit wisselen en op deze manier meer uit uw tablet halen. Tip: neem uw tablet mee. Ook als u nog geen tablet heeft, maar wel geïnteresseerd bent in de mogelijkheden bent u van harte welkom om aan te schuiven.

Oud papier Kinderkledingbeurs De Hummelhoek Vrijdag 27 maart houdt peuterspeelzaal De Hummelhoek van 19.0021.30 uur een tweedehands kinderkledingbeurs. Er zal een verkoop zijn van kleding (behalve ondergoed en sokken), schoenen, positiekleding, binnen- en buitenspeelgoed (behalve videobanden en knuffels) en babyartikelen. Heeft u nog mooie voorjaar- en zomerkleding liggen (maat 50 t/m 176) en vindt u het zonde om er niets mee te doen, dan is dit de mogelijkheid om er zelf wat aan over te houden, 50% van de opbrengst is voor de peuterspeelzaal. De kleding kan op maandag 16 en dinsdag 17 maart van 19.3020.30 uur op peuterspeelzaal De Hummelhoek, Philipshoofjesweg 57 te Dirksland (aan de zijkant van de VIC) worden ingeleverd. Alles dient schoon, heel en compleet te zijn. Voor vragen kunt u contact opnemen met N. Koppenaal, tel. 0187 481360.

De Stichting Koninklijke Fanfare Apollo te Goedereede haalt zaterdag 7 maart weer oud papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Ook huishoudelijk karton kan aangeboden worden. Graag voor 08.30 uur goed gebundeld buiten zetten. Wie oud papier bij de container aan het parkeerterrein Het Hof wil brengen dient dit tussen 8.00 en 17.00 uur te doen. Dit om problemen te voorkomen.

Kerk binnenste buiten

Is de kerk meer dan instituut dat zorgt voor haar eigen leden? Is ze present in de omgeving en in de wereld? In de Emmaüskerk wordt daarover nagedacht op een avond waar ds. Davy Hoolwerf zal spreken over dit thema. Hij is gemeentepredikant in Stellendam en verleent bijstand in het pastoraat te Dirksland. Lange tijd was hij betrokken bij missionair werk in heel Nederland. Hij wil graag vertellen hoe de gemeente vandaag het evangelie gestalte geeft en hoe het nog meer zou kunnen. De avond is op ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! maandag 9 maart 2015 om 20.00 uur in de Emmaüskerk te Middelharnis. ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! Kijk ook op www.emmauskerkmiddelharnis.nl.

Alzheimer Inloop APK ZOALS HET BEDOELD IS

Zangavond Zaterdag 14 maart hoopt het Christelijk gemengd Rehobôthkoor een voorjaarszangavond te organiseren. Hieraan zal het kinderkoor Kadosj uit Goedereede en het mannenensemble Goeree meewerken. Zij staan beiden o.l.v. Berdien Dekker. O.l.v. dirigent Ab Vroegindeweij hoopt het koor weer mooie liederen ten gehore te brengen zoals ‘Op die heuvel daarginds’, Psalm 32, bewerkt door Pieter Stolk en de ‘Grote Bruiloft’. Zoals altijd zal de vaste koororganist Johan van Wijk koor- en samenzang begeleiden op het orgel. De zangavond zal plaats vinden in de Hervormde kerk te Dirksland. De aanvang is 19.30 uur. De algehele leiding is in handen van ds. J.W. van Estrik uit Goedereede. De toegangsprijs bedraagt € 5,--. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Toegangskaarten zijn te verkrijgen bij de ingang van de kerk, voor aanvang van de zangavond. De kerk is open om 19.00 uur. Het koor zou zich graag versterken met mannelijke leden, zowel bassen als tenoren. Voor meer informatie zie de website van het koor: www.chrgemrehobothkoor.nl.

Morgen, woensdag 4 maart is er weer Alzheimer Inloop. Het thema van deze avond gaat over “Het uitlezen van diverse onderzoeken en het persoonlijk gesprek met patiënt en naaste familie om tot een zorgvuldige diagnose te komen”. Neuroloog mevrouw dr. L. Vroegindeweij zal vragen beantwoorden tijdens een interview. Het is gebruikelijk dat een deskundige wordt geïnterviewd door één van de medewerkers over een bepaald onderwerp aangaande de ziekte dementie. Het publiek kan eveneens vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Wordt het erg persoonlijk dan is er gelegenheid voor een privégesprek met de medewerkers, indien gewenst ook met de sprekers. In een cyclus van 10 inloopavonden geeft Alzheimer Vereniging GO&HW gelegenheid tot informatie en voorlichting aan betrokkenen met de ziekte dementie; hetzij de patiënt zelf met partner of familie, vrienden, buren, kennissen óf beroepsmatig geïnteresseerden. De toegang is gratis en de thee/koffie ook. Locatie: Dienstencentrum Middelharnis. Het programma begint om 19.30 uur en sluit rond 21.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cor Besuyen, tel. 0187 485344, email corbesuyen@kpnmail.nl of via www. alzheimer-nederland.nl/go-hw.

Tabletcafé in de Bibliotheek Op zaterdag 14 maart, van 13.30 tot 15.30 uur, organiseert Biblio-

Inleveren spullen Op alle zaterdagen in maart en april is er gelegenheid om goede verkoopbare spullen (geen grote meubelen en computers) in te leveren. Er kan ook goede, schone tweede hands kleding worden ingeleverd. Voor het inleveren kunt u terecht op zaterdagmorgen van 10.30-12.00 uur in de schuur van aardappelhandel Meijer aan de Lindenlaan.

Praiseavond en kinderdienst Zaterdag 14 maart organiseert de Gereformeerde Kerk te Ouddorp een praiseavond met medewerking van Marcel & Lydia Zimmer en hun band. Jong en oud zijn welkom. Het thema van deze avond is: “Het grote geheim” naar de gelijknamige CD van Marcel & Lydia Zimmer. Aanvang praiseavond: 19.30 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Op zondagochtend 15 maart werken Marcel en Lydia Zimmer ook mee tijdens een feestelijke kinderdienst rond dit thema. Iedereen is welkom, er is oppas aanwezig voor de allerkleinsten. Voorganger is ds. Van der Griend. De dienst begint om 10.00 uur. Zowel de praiseavond als de kinderdienst vinden plaats in de Gereformeerde Kerk te Ouddorp, Dorpstienden 15.

Potgrondactie Scouting Jan Joosten Zaterdag 14 maart gaan de Explorers van scouting Jan Joosten uit Ouddorp potgrond verkopen in Ouddorp. Er wordt kwalitatief goede potgrond geleverd van Culvita, dit is één van de bekendste potgrondmerken uit Nederland. Een zak Culvita potgrond á 40 liter kost € 3,50 en drie zakken een tientje. Bestellen en thuisbezorgen kan tegen de prijs van € 1,-. Bestellen kan via www. potgrond.janjoosten.nl of via 06 51214553.

Lentebingo 55+ Morgen, woensdag 4 maart, organiseren de vrijwilligers van de 55+ club weer een lentebingo. Om 14.00 uur is men van harte welkom in de Dorpstienden in Ouddorp. De kosten bedragen € 6, inclusief een kopje koffie of thee. Op 11 maart zijn er geen activiteiten i.v.m. biddag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam, tel. 0187 682319, of via stichting ZIJN, tel. 0187 483366.

Ledenvergadering Oranjevereniging Het bestuur van de Oranjevereniging Ouddorp is druk bezig met het samenstellen van het programma voor Koningsdag 2015. Hierbij kan men “enthousiaste mannen/vrouwen gebruiken om ons te ondersteunen”. Wie een paar uurtjes kan helpen kan zich melden via www. oranjeverenigingouddorp.nl. Tevens kunt u zich hier aanmelden voor de kleedjesmarkt. Voordat Koningsdag wordt gevierd is er de jaarvergadering op dinsdag 17 maart om 19.30 uur in Hotel Café Restaurant Akershoek. Alle leden, enthousiastelingen, ondernemers zijn hierbij van harte welkom.

Bingo voor kinderen Woensdagmiddag 4 maart is er bingo voor kinderen van 4 t/m 12 jaar bij wijkvereniging De Zwaluw aan de Sperwer. Er worden drie rondjes gespeeld met hele leuke prijzen. Het begint om 14.00 en is om 15.30 uur afgelopen. De bingo kost € 1,50, incl. drinken en een snoepje.

7

Jongerendienst Op zondagavond 29 maart vanaf 18.30 uur wordt er weer een jongerendienst gehouden in de Gereformeerde Kerk van Stellendam. Het thema, de spreker en de muziekgroep worden later nog bekend gemaakt, maar nu wil men eerst aandacht vragen voor het eten. Vòòr de dienst, van 17.30-18.15 uur, zijn alle jongeren in de leeftijd van (ongeveer) 12-21 jaar uitgenodigd om met elkaar pannenkoeken te eten. Je kunt je hiervoor uiterlijk donderdag 26 maart aanmelden via jongerendienststellendam@hotmail. com. Wil je al wat meer weten over de dienst, neem dan een kijkje op de Facebookpagina ‘Jongerendienst Stellendam’.

Goederen voor Roemenië Vrijdag 6 maart houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30 tot 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187 491803) of met Adrie Wandemaker (06 46091660).

Bingo Zaterdagavond 21 maart is er bingo bij wijkvereniging De Zwaluw aan de Sperwer in Sommelsdijk. Er worden 10 ronden gespeeld waaronder 8 reguliere, één geld rondje en een superronde. Er zijn tal van leuke prijzen te winnen. De zaal gaat om 19.30 uur open, de bingo begint om 20.00 uur.

Bingo ANBO Op zaterdag 14 maart is er bingo in Den Hoogen Caemer, Sperwer 55. Aanvang 19.30 uur. Kopje koffie/thee gratis. Iedereen is van harte welkom.

Voorlichtingsmiddag ANBO Op vrijdag 13 maart houdt de ANBO Midden & West Flakkee in samenwerking met CuraMare een voorlichtingsmiddag. Het Thema zal zijn ‘Ouderen in veilige handen’. Deze middag vindt plaats in Woonzorglocatie Nieuw Rijsenburg, Sperwer 271 te Sommelsdijk. Deze bijeenkomst is bedoeld voor cliënten van CuraMare, ANBO leden en eventueel andere geïnteresseerden, die het taboe rondom ouderenmishandeling willen doorbreken. De voorlichting wordt ondersteund met een presentatie en een aantal korte filmpjes. Wie deze bijeenkomst wil bezoeken kam zich opgeven via tel. nr. 06 49869966.

Het laatste nieuws...? Volg ons via Facebook en u blijft op de hoogte!

Paasbroodverkoopactie Zaterdag 14 maart houdt de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente Stellendam, in samenwerking met Bakkerij Bleumink, een verkoopactie van paasbrood in Stellendam. De prijzen voor 800 gram paasbrood zijn € 8,00 voor een paasbrood met spijs en € 7,00 voor een paasbrood zonder spijs. U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven tot 11 maart a.s. tussen 18.30 en 20.00 uur via telefoonnummer 492803. Op zaterdagmorgen 14 maart a.s. tussen 9.00 en 10.30 uur kunt u uw bestelling afhalen aan de Beth-El Kerk aan de Voorstraat. Als u aangeeft dat u het graag thuisbezorgd wilt hebben, dan zal dit vanaf 9.00 uur gebeuren in Stellendam.


Adres Doelweg 2 | 3252 AJ Goedereede Tel. 0187 - 49 25 02

Goedereede Botermalse biefstukken KEURSLAGERKOOPJE

VLEESWARENKOOPJE

Bij 150 gram TROTS VAN gebraden DE KEURSLAGER rosbief

4 uienburgers + 4 KEURSLAGERKOOPJE gehaktballen

WEEK TOPPERS! 10 Aanbiedingen geldig van woensdag 04-03-2015 t/m dinsdag 10-03-2015

Ribkarbonade Slager van Zuidland

Verse worst Slager van Zuidland

GRATIS 100 GRAM 4 uienburgers +695 Botermalse SELLERIESALADE 4 gehaktballen biefstuk samen

SPECIAL

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Kip parmigiana

samen100 gram

1

6

TIP VAN DE KEURSLAGER

Botermalse Biefstuk

95

80

6

Ouderwets mager draadjesvlees

6

95 3 stuks 3 stuks

500 gram

PROEFHAM VAN DE MAAND

Beenham met kaas

25 795

VLEESWARENKOOPJE

SPECIAL

Bij 150 gram 199 gebraden rosbief

Kip parmigiana

100 gram

Voor

3,49

500 gram

3,49

500 gram

Krat Schutters bier

Broccoli

Aanbiedingen zijn geldig van 2 t/m 7 maart

C. Bouter, , keurslager

1

80

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude-Tonge Tel. 0187-641292, info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

GRATIS 100 gram selleriesalade

100 gram

TIP VAN DE KEURSLAGER

PROEFHAM VAN DE MAAND

Ouderwets mager draadjesvlees

Beenham met kaas

7

25

500 gram

Voor

1

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

Aanbiedingen zijn geldig van 2 t/m 7 maart 2015

6,99

Markant groente

Oqu mas wijn, wit of rosé

Voor

Voor

1,98

4,95

3 potjes

2 flessen

www.facebook.com/onzesupermarktgoedereede www.onzesupermarkt.com

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG

Voor

500 gram

99

100 gram

C. Bouter, keurslager

Voor

0,79

Aanbiedingen geldig zolang de voorraad strekt. Zet- en drukfouten voorbehouden. Niet voor wederverkopers.

Ambachtelijk Slagerij

V an Zuidland WOENSDAG GEHAKTDAG

Verse worst

Deze klant wint

voor €12,50 aan versproducten.

500 gram

Jumbo hamburgers KEURSLAGERKOOPJE

5 halen, 4 betalen

VLEESWARENKOOPJE

TROTS VAN DE KEURSLAGER 4 uienburgers +4

Bij 150 gram gebraden VLEESWARENKOOPJE rosbief

gehaktballen

Botermalse 6 kogelbiefstuk samen

95

Gezouten krab

Bij 100 gram gebraden ribeye

GRATIS 100 GRAM SELLERIESALADE

SPECIAL

TROTS VAN DE KEURSLAGER

TIP VAN DE KEURSLAGER

Kip parmigiana

Botermalse Biefstuk

Ouderwets mager draadjesvlees

3 stuks100 gram 1

4

80

95

PROEFHAM VAN DE MAAND

95 25 GRATIS 100 gram 3 stuks 6 500 gram 7 selleriesalade

Beenham met kaas

SPECIAL

KEURKOOPJE

199

4 uiburgers + C. Bouter, , keurslager4 gehaktballen

100 gram

Belle Héléne 100 gram

Aanbiedingen zijn geldig van 2 t/m 7 maart

1

6

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude-Tonge Tel. 0187-641292, info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

80

95

samen

SCHEURKAARTACTIE: GRATIS bakje beenhamsalade bij aankoop van beide aanbiedingen

De versspecialisten plaatsen wekelijks hun aanbiedingen op deze pagi-

TIP VAN DE KEURSLAGER

ALTIJD LEKKER

Entrecote

Kippenbout

na. Onze fotograaf zet de klanten van deze specialisten op de foto. Staat u op de foto? Dan kunt u voor €12,50 verse producten uitzoeken bij:

Van Zuidland Boomvliet 6, Dirksland

2.95

450 gram

650

4 stuks

Floresteijn, keurslager

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp tel. 0187-681348 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

500 ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 2 t/m 7 maart 2015

500 gram

Riblappen (Heerlijk suddervlees)

500 gram

Smulsloffen Div. smaken

2 voor

Peperpaté 100 gram

3. 5.95 5.95 1.49 95

Eigengemaakte ham

100 gram

Boerenmetworst 100 gram

Kipsaté salade 100 gram

Gebr. speklapjes 100 gram

Indische balletjes 200 gram

1.75 1.29 1.39 1.98 2.25

Maaltijd van de week: Stamppot zuurkool met rookworst 500 gram

5.75

Boomvliet 6, Dirksland • Tel. (0187) 601487 • Fax (0187) 605330 www.slagerijvanzuidland.nl

PIETER STRUIK

Groente & Fruit

Aanbiedingen geldig t/m za 7 maart 2015 Voor alles geldt; op=op ! Op woensdagmiddag wordt uw bestelling in Dirksland gratis thuisbezorgd!

O SUGARSNAPS of PEULTJES - pakje... O VERSE BROCCOLI - 500 gram... O KRUL– of IJSBERGSLA - krop… O SNOEPTOMAATJES - 250 gram... O HOLLANDSE KOMKOMMER - nu…

0,59

O NIEUWE OOGST BOSKROTEN - bos... O BLOEMKOOL - nu slechts... O SPITSKOOL - per stuk… O PAPRIKA MIX - 3 stuks... O GESNEDEN ANDIJVIE - 400 gram…

0,79

O NAVELSINAASAPPELS, 10 stuks... O BLOEDSINAASAPPELS, 10 stuks... O PERSSINAASAPPELS, 15 stuks… O SAPPIGE MINEOLA’S, 10 stuks… O MAROC MANDARIJNEN, 15 stuks... O GRAPEFRUITS of CITROENEN, 10 stuks…

KIST SINA HAND/PE ASAP R PELS S 9,-

1,99

BIJ INLEVERING VAN DEZE BON ONTVANGT U BIJ AANKOOP VAN EEN ZAK CITRUS UIT BOVENSTAANDE ACTIE EEN BAK PITLOZE WITTE DRUIVEN twv 1,99 GRATIS

!

B C ZAAIJERLAAN 6 - DIRKSLAND - tel 0187-605070 - fax 0187-600360 - PSTRUIK@KPNPLANET.NL


Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904 Bestellingen: Zie ook:

info@keizeragf.nl www.keizeragf.nl

LET OP

I.V.M. BIDDAG WOENSDAG 4 MAART GESLOTEN

2 kilo GROTE PERSSINAASAPPELS zoet en vol sap 2 kilo DRUIVEN zoet, pitloos 500 gram SNIJBONEN panklaar 350 gram BOSPEEN bos TOMATEN kilo PEULTJES 200 gram GROTE KIWI’S de lekkerste 10 voor AGRIA-AARDAPPELEN 5 kilo

– WAARDEBONNEN – WAARDEBON

Allemaal opgelet! U ontvangt de gehele e maand maart

op alle afdelingen bij iedere

€12.50 een waardebon van

€ 1.25

ANNETTE

Kom passen bij: Zandpad 90, Middelharnis, (0187) 482431 Niet op bruidskleding!

NEN – WAARDEBONNEN – WAA RD

ARDEBONNEN – WAARDEBON NEN

Advertentie geldig t/m dinsdag 10 maart 2015

ELSTAR

EBONNEN – WAARDEBONNEN – WA

Damespantalons Taille rondom elastiek. Maten 38 t/m 56

Zwart, marine, donkerbruin, grijs, camel. In korte en normale lengte.

Annette

Zandpad 90 • Middelharnis tel. 0187 482431

NACHTHEMDEN korte en lange mouw 38 t/m 56

ANNETTE Zandpad 90 Middelharnis

0187-482431

ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

APK ZOALS HET BEDOELD IS

1.75 1.50 1.50 1.50 1.00 1.00 1.00 3.00 2.00

T/m 7 maart Broodje v/d week (450 grams) € 1.30. Bij 2 halve (1 heel € 2.60) kans op een mooie reis of handige reiskoffer.

OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl


VERGOEDE DYSLEXIEZORG DICHT BIJ HUIS onderzoek naar dyslexie; afstemming met school en ouders; vergoede dyslexiebehandelingen; wekelijkse behandelingen op locaties bij u in de buurt;

Hoe dichtbij blijft de nieuwe bank?

informatie en aanmelden 0341 - 27 84 84, info@centraalnederland.nl en www.centraalnederland.nl

Zo dichtbij als u wilt.

Rabobank Het Haringvliet. U ontmoet onze adviseurs in netwerken, bij u thuis, op kantoor, via telefoon of virtueel. Samen met u hebben we een groot aandeel in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee.

www.rabobank.nl/hhv Een aandeel in elkaar

Centraal Nederland verzorgt diagnostiek en behandeling van dyslexie

Belastingaangifte...

Wij maken het leuker

én makkelijker voor u!

U bereikt ons via (0186) 89 10 00.

Kringloop ’t Pakhûûsje GROTE UITVERKOOP!!!!!! Actie heel de maand maart: We starten op donderdag 5 maart. Alle kleding: Heren, dames, kinder, baby 1 euro per kledingstuk. Hoeden, tassen, riemen, nu 1 euro. De eerste zaterdag van april hangt de zomercollectie voor u klaar. Bij ons kunt u ook terecht voor: * Meubels, Banken, Kasten, Bedden, Stoelen, Orgels. * Huisraad, Potten, Pannen, Glaswerk, Serviezen, Lampen * Speelgoed, knuffels * Cake, appeltaartjes, kruukplaetjes. LET OP: WOENSDAG 4 MAART ZIJN WIJ GESLOTEN IVM BIDDAG.

Gerda Lodder

Miranda de Leeuw

Watertoren 49a, 3247 CL Dirksland

Lodder Financials

OPEN: woensdag 9.00 tot 11.30 donderdag 9.00 tot 15.00 vrijdag van 9.00 tot 11.30 (op zaterdag altijd de eerste v/d maand open) dus op 7 maart open van 10.00 tot 15.00

‘t Pakhûûsje

Tel: 0187 - 66 32 98 E-mail: info@lodderfinancials.nl www.lodderfinancials.nl

WELKOM!!

Molenweg 16, Middelharnis (schuin tegenover de Lidl, in de eerste loods achter Trommel Transport)


DINSDAG 3 MAART 2015

Nieuws

11

Gemeente en DVV’09 werken samen om zwerfafval tegen te gaan DIRKSLAND - Vorige week dinsdagavond ondertekenden voorzitter Rob van Gils van voetbalvereniging DVV’09 en wethouder milieu Piet Koningswoud van de gemeente Goeree-Overflakkee de intentieverklaring extra aanpak zwerfafval. Met deze ondertekening verklaren de gemeente en DVV’09 dat zij samen gaan werken om zwerfafval op het sportcomplex in Dirksland tegen te gaan en hergebruik van afvalstoffen te bevorderen. In november 2014 nam voetbalvereniging DVV’09 contact op met de gemeente Goeree-Overflakkee. De vereniging zamelde al actief zwerfafval in, maar vogels haalden continu het ingezamelde afval uit de afvaltonnen en verspreidden het over het complex. Na overleg bleek het plaatsen van verschillende minicontainers langs de velden de oplossing voor dit probleem. De gemeente heeft de voetbalvereniging in het kader van het project ‘Extra aanpak zwerfafval’ twintig minicontainers geschonken. Op de containers zitten stickers in de clubkleuren van DVV’09 met het opschrift ‘Zo houden wij onze club schoon’, die gratis zijn geleverd door de Stichting Nederland Schoon. De containers zijn eigendom van de vereniging. De vereniging zorgt voor een schoon sportcomplex en voert het zwerfafval af via de bedrijfscontainer.

Walking Bins tijdens de Omloop en de ondertekening van intentieverklaringen met scholen en verenigingen. Het project ‘Extra aanpak zwerfafval’ wordt bekostigd uit het door de gemeente ontvangen bedrag uit het Afvalfonds Verpakkingen.

Wethouder Koningswoud en Rob van Gils van DVV’09 plaatsen hun handtekening. Project ‘Extra aanpak zwerfafval’ Het tegengaan van zwerfafval staat hoog op de agenda bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Om het zwerfaf-

val tegen te gaan is de gemeente gestart met het project ‘Extra aanpak zwerfafval’. Dit project bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder: lessen op de basisscholen, projecten voor het

Topjaar voor FrameWave Oude-Tonge

OUDE-TONGE - Trots poseren ze voor hun bedrijfspand aan de Boezemweg in Oude-Tonge. Sander Timmers (links) en Rick van der Vegt leveren met FrameWave alweer zeven jaar licht en geluid aan het midden- en kleinbedrijf op Flakkee. Het afgelopen jaar was een topjaar voor de twee neven uit Oude-Tonge, maar dat is weleens anders geweest. “Er waren momenten dat ik dacht, redden we dit wel?”, zegt Rick lachend. “Gelukkig is onze liefde voor het vak enorm,” vult Sander aan. “De ene dag sjouwen we met speakers en lampen, de volgende dag monteren we een video van een bruiloft. Tussendoor denken we mee over sporttoer-

nooien of bedrijfsfeestjes. Die diversiteit maakt het werk zo leuk”.

inmiddels te vinden als ze licht of geluid nodig hebben”.

Loods vol licht en geluid Hoewel het werk dus elke dag anders is, leggen de twee het simpel uit. “Sander doet video en licht, ik doe het geluid”, vat Rick samen. Die taakverdeling was eigenlijk vanaf dag één vanzelfsprekend. Rick volgde in Rotterdam een opleiding tot geluidsman, Sander studeerde af als cameraman in Hilversum. “We werkten beiden een tijdje als zzp’er, totdat we in 2007 de enige logische conclusie trokken: licht en geluid gaan niet zonder elkaar”. De twee jonge ondernemers hebben inmiddels een flinke verzameling speakers, mengpanelen en lampen. “Vooral voor de verhuur”, legt Sander uit. “Bedrijven en scholen, maar ook particulieren weten FrameWave

Bedrijfsfeestjes en toernooien De twee neven voorzien elk jaar een aantal grote evenementen van speakers en lampen. “De ijsbaan in Dordrecht, de wielerronde van OudeTonge en natuurlijk elk jaar de Flakkeese Dagen, dan trekken we alles uit de kast”, geeft Rick toe. Toch vindt hij de kleinere feestjes ook erg leuk. “Op een bedrijfsfeestje of een sporttoernooi ben je echt tussen de mensen. Je voelt dan de waardering”. Op de vraag of FrameWave het afgelopen topjaar kan evenaren, is Sander duidelijk: “Daar gaan we voor! Sinds vorig jaar merken we eindelijk weer een toename in vraag.” Dat is voor de twee een teken dat de crisis voorbij is. “Je merkt het eigenlijk aan alles: er mag weer een feestje worden gevierd”.

voortgezet onderwijs, opruimdagen stranden samen met leerlingen van de basisscholen en de verenigingen, plaatsen van extra inzamelmiddelen in de kernen, inzet van zogenoemde

Duurzaamheid Voetbalvereniging DVV’09 is al erg actief op het gebied van duurzaamheid. Zo is de vereniging bezig met het opstellen van een duurzaamheidsplan, waarvan energiebesparende maatregelen als zonnepanelen een onderdeel uitmaken. Ook doet de vereniging mee aan de verkiezing ‘Schoonste Club van Nederland’. En is DVV’09 één van de twee verenigingen op Goeree-Overflakkee, die geselecteerd is om mee te doen aan een landelijke proef om de vrijkomende kunststofverpakkingen apart in te zamelen. De andere vereniging die hiervoor is geselecteerd is MSV&AV Flakkee.

Jantje Beton Collecteweek GOEREE-OVERFLAKKEE - De Scouts van Scouting Goedereede zetten zich hiervoor in in de volgende plaatsen: Ouddorp, Goedereede, Havenhoofd, Stellendam, Melissant, Dirksland, Sommelsdijk en Middelharnis. In een tijd waarin 80% van de kinderen niet voldoende beweegt, kan er niet genoeg aandacht naar spelen en bewegen gaan. Fietsen, zelfverzonnen spelletjes doen, klauteren en hutten bouwen zijn favoriet. Een leven zonder vrij buitenspelen is ondenkbaar voor een gezonde ontwikkeling van kinderen, zowel fysiek, mentaal als sociaal. Toch speelt een vijfde minder vaak buiten dan hij zou willen en speelt 22 procent helemaal niet of slechts een keer per week buiten! Buitenspelen begint voor een kind op het moment dat de deur opengaat. Helaas kan dit lang niet overal. Langsrazende auto’s, hondenpoep op de veldjes of het gebrek aan speelruimte maken dat kinderen, met name in steden, worden beperkt in hun mogelijkheden. Jantje Beton komt op voor het recht van kinderen in Nederland om buiten te kunnen spelen in hun eigen buurt. Hier is geld voor nodig: dit wordt o.a.

opgehaald met de jaarlijkse collecte. Over Jantje Beton Jantje Beton wil dat kinderen weer vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen en bewegen in hun eigen buurt. Want buitenspelen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling. Helaas is buitenspelen voor veel kinderen niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Daarom ondersteunt Jantje Beton kinderen om hun eigen buurt leuker te maken. Naast de organisatie van de collecte voor jeugdverenigingen en de loterij voor scholen werkt Jantje Beton de komende twee jaar mee aan de realisatie van 70 Gezonde Schoolpleinen: dit zijn pleinen waar jongeren kunnen bewegen en spelen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving.

Stem 18 maart SGP Wat gaat u op 18 maart stemmen? De SGP is in Zuid-Holland van de partij. Om een christelijk geluid te laten horen. Samen voor een vitaal Zuid-Holland.

www.sgpzh.nl

Stem voor een veilige Delta.


12

DINSDAG 3 MAART 2015

Nieuws

Barokconcert Trio QAMM

Welkome lange-baan ervaring voor Schotejillers MIDDELHARNIS - De zwemmers van de Schotejil hebben de afgelopen twee weekenden de nodige ervaring op kunnen doen op de 50m-baan in Dordrecht. Er werden 6 clubrecords en enkele tientallen persoonlijke records verbeterd tijdens resp. een limietwedstrijd en de Regio competitie. Clubrecords waren er voor Elise Tanis, Jorian Tanis en een tweetal estafetteploegen.

SOMMELSDIJK - Zaterdag 14 maart geeft Trio QAMM een concert in de Remonstrantse kerk, Voorstraat 35 te Sommelsdijk. Dit trio, bestaande uit Anne Marie Kamphuis (sopraan), Marèl Willems (blokfluit) en Quintijn Hoogenboom (klavecimbel), brengt vooral liederen en “pastorale cantates” over de veelal ongelukkige liefde, uit de 17e en 18e eeuw. Werken van onder andere Frescobaldi, Purcell,

Alessandro Scarlatti en Pepusch. Maar ook worden, begeleid door het kabinetorgel dat in deze kerk staat, enkele geestelijke liederen van Bach uitgevoerd. De instrumentale intermezzi, blokfluit en orgel/klavecimbel zijn van de relatief onbekende Italiaanse componist Cima en van Händel. Tenslotte wordt een Canzonetta Spirituale van Tarquinio Merula, ook uit de Italiaan-

se 17e eeuw, uitgevoerd. In de vorm van een wiegelied wordt door Maria het lijdensverhaal van Jezus bezongen: ze wiegt haar baby in slaap maar blikt daarbij al vooruit op de heftige gebeurtenissen die in zijn leven gaan plaatsvinden. De aanvang van het concert is 20.00 uur en de toegang is € 10 (tot 18 jaar gratis).

Op genoemde limietwedstrijd zwom Elise Tanis clubrecords op 50m vrij (28.59), 100m rugslag (1.11.63) en 100m vlinderslag (1.09.83). Jorian Tanis verbeterde het clubrecord op 200m rugslag (2.22.40). Persoonlijke records, zelfs t.o.v. de 25m-baan (dubbele p.r.’s), waren er o.a. voor Manon Middelbos en Lotte Tillema

op 50m vrij in resp. 30.90 en 32.63. Lotte Tillema deed dit trouwens ook 200m vrij (2.37.04). Tijdens de competitiewedstrijd werden twee clubrecords verbeterd op 4x50m vrij door resp. Jacob Mackloet, David Kievit, Aron Paasse en Bradley Tjia (1.59.47) en door Lieske Zijlstra, Marjon van Kempen, Lotte Middelbos en Elise Tanis (1.59.86). Ook tijdens deze wedstrijd waren er dubbele p.r.’s andermaal voor Manon Middelbos op 400m vrij (5.17.39), Bradley Tjia op 50m schoolslag (40.33), Tamara de Ruiter op 200m vrij (2.35.06), Dylan v.d. Groef op 50m vrij (32.60), Xander Vis op 50m vrij (33.36) en opnieuw Lotte Tillema op 50m vrij (31.96). Ereplaatsen waren er voor Manon Middelbos (1e) op 100m rugslag (1.17.13), Elise Tanis (3e) op 200m vrij (1.19.95) en Lieske Zijlstra (3e) op 50m vrij (31.32).

Meer over de iPad SOMMELSDIJK - Careyn Keuzepakket organiseert de cursus Meer over de iPad in Sommelsdijk vanaf 18 maart van 14.00 tot 17.00 uur, bestaande uit 2 bijeenkomsten.

Voor meer informatie kunt u Careyn Keuzepakket op werkdagen bereiken via tel. (088) 123 99 88, of via e-mail: keuzepakket@careyn.nl

DE MOOISTE BADKAMERS VINDT U BIJ ONS!

KOM LANGS EN ERVAAR HET ZELF!

BADKAMERS & TEGELS ✔ Showroom vol inspiratie met maar liefst 50 badkamers ✔ Al een complete badkamer vanaf € 6.995,✔ Altijd verzekerd van de laatste trends

ONZE O

PENING

STIJ

DEN: dinsda g t/m v rijdag 08 vrijdag .00 - 17.00 uu : avond: r 19.00 zaterda 2 1 .0 g: 09.3 0 - 16.0 0 uur 0 uur

✔ Voor elke wens een passend advies Bouwcenter Esselink | Industrieweg 35 Middelharnis | T 0187 - 475 440 | www.esselink.nl


DINSDAG 3 MAART 2015

Nieuws Oranjevereniging Nieuwe-Tonge bereidt zich voor op Koningsdag NIEUWE-TONGE - Rondom Koningsdag ontplooit de Oranjevereniging Ring van Oranje weer veel activiteiten in het dorp. Voor een aantal worden nog medewerkers gevraagd.

Op maandag 27 april worden onder andere een kramenmarkt en kindervrijmarkt gehouden. De markt is van 10.00 tot 12.30 uur op de Kerkring. Wilt u een kraam huren? De huurprijs is € 20 voor een 4-meter kraam. Een kraam delen kan natuurlijk ook! Interesse? Neemt dan contact op met Christa Graafland, tel. 0187 652075, e-mail a.graafland@ chello.nl. Wilt u wel op de markt staan maar geen kraam huren, dan kunt u ook uw eigen tafel neerzetten, nadat de kramen zijn opgezet. Kinderen kunnen hun spulletjes verkopen op de kindervrijmarkt die nabij het springkussen gesitueerd is. Toezichthouders gevraagd Op Koningsdag kan ook de kerktoren weer beklommen worden, van 10.0010.45 uur en van 13.00-13.45 uur. Voorwaarde is wel dat er per trap twee volwassenen aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden. Er zijn drie trappen, dus in totaal zijn er twee groepjes van zes volwassen vrijwilligers nodig, die elk drie kwartier toezicht willen houden bij de beklimming. Aanmelden kan bij Elsbeth Knöps, tel. 0187 651525, e-mail elsbethknops@hotmail.com.

Regio West competitie door ZV De Gooye DIRKSLAND – Zaterdag heeft ZV De Gooye uit Dirksland deelgenomen aan de RegioWest Zwemcompetitie te Alblasserdam. Er werden weer prima resultaten behaald. De volgende zwemmers namen deel en hier volgen de uitslagen. Op de 4 x 50 m vrije slag behaalde de heren een 1e plaats in 1.50.65. Bij de dames behaalde Lindsay van den Doel een 3e pl op de 400m vrije sl in 5.22.81, Lobke den Eerzamen 5.34.58 en Amanda Schaaf 5.40.60.

Hand- en spandiensten In de aanloop naar 27 april en op de dag zelf zijn er heel wat zaken die de aandacht vragen; grotere, maar ook kleinere. Of u nu veel of weinig tijd heeft, wilt helpen sjouwen of juist liever creatief meedenkt, u bent van harte welkom. Er is altijd wel iets waar u mee kunt helpen. Zo worden o.a. (jong-)volwassenen gezocht die willen meedenken en assisteren bij de kinderspelen, mensen die willen helpen de Kerkring aan te kleden, EHBO’ers en extra handen bij

de Ring van Oranje kraam. Aanmelden kan bij Maria Evers, tel. 0187 652330, e-mail mariaevers@upcmail.nl. Creatief bezig zijn? Geschminkt worden is voor de meeste kinderen een must op Koningsdag. Wie wil helpen om de jeugd op die dag een ander aanzien te geven, kan zich aanmelden als schminkhulp bij Jacqueline van Dijk, tel. 06 30905440, e-mail jacquelinevandijk78@gmail.com. Via dit adres kan men zich ook opgeven als cupcakebakker.

Bij de Heren Ramon van Huizen 4.58.51, Coen vd Wekken 5.02.04 en Lex vd Wekken 5.19.14. De 50 m vlinderslag meisjes werd gezwommen door Karlijn Donkersloot in 50.05, Chloe Keehnen in 50.14 en Aisha Nobels in 55.03 s. Bij de jongens Tjeerd Lugtenburg in 1.03.74. De 50m schoolslag meisjes haalde Liza Vijfhuizen een tijd van 48.91 en Nienke Wolfert 50.66. Op de 50m schoolslag jongens haalde Bas van Reede 45.13 en Jonathan Melissant 46.15 s. De 100m vrije slag meisje zwom Wendy Visser in 1.14.70 en bij de jongens Niels Donkersloot 57.99, Jordi Schaaf 1.0039 en Jurgen Wervers 59.29 s. Op de 50m rugslag zwom Lindsay van den Doel 37.89 en Lobke den Eerzamen 38.31 en Amanda Schaaf 38.87 s.Bij de heren Coen vd Wekken 34.10 en Lex vd Wekken

35.75 en Ramon van Huizen 32.12s. Op de 100m rugslag meisjes zwom Larissa Schaaf 1.33.73 en Dion vd Veer 1.38.02, Chloe Keehnen 1.43.77, Karlijn Donkersloot 1.46.30 en Aisha Nobels 1.54.47s. Bij de jongens zwom Wernar van Veen 1.39.06. Op de 50 m schoolslag Dames zwom Wendy Visser 49.08s.Bij de jongens Niels Donkersloot 33.44, Jordi Schaaf 35.99, Rick Spaan 39.45. De 100 schoolsl Dames zwom Lindsay van den Doel in 1.29.11, Lobke den Eerzamen 1.34.51, Amanda Schaaf 1.39.75 en bij de heren Coen vd Wekken 1.18.18,Ramon van Huizen 1.22.89 en Lex vd Wekken 1.33.88. De 200m vrijeslag meisjes Nienke Wolfert met 2.52.50, Liza Vijfhuizen 3.15.92 en bij de jongens Bas van Reede 2.43.30 en Jonathan Melissant 2.51.62s. De 50m vrije slag meisjes behaalde Dion vd Veer in 35.55,Larissa Schaaf in 36.29 en Yvonne Visser 39.16. Bij de Jongens Wernar van Veen in 37.85 en Job van Strien 43.63. De 100m Vlinderslag dames was voor Wendy Visser in 1.42.77s. bij de heren Jurgen Wervers een 3e pl in 1.09.78, Jordi Schaaf in 1.09.92 en Rick Spaan in 1.22.31.

Wie ook mee wil doen met trainingen en zwemwedstrijden bij De Gooye kan langskomen tijdens één van de trainingen. Voor meer info bel: 0187 602009.

Always connected

✔0% rente met Ford Options  ✔Technology Pack met navigatie en  SYNC smartphone-koppeling voor 395,-!

✔Er is al een Ford Fiesta  vanaf 12.315,- (inclusief 1.000,- inruilpremie)

129,-

Fiesta vanaf slechts p.mnd. met Ford Options

Tijdelijk 0% rente

Ook verkrijgbaar met:

14% bijtelling

Kenmerken Options-aanbieding: Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en verkoopvoorwaarden Contante Aan- Totaal kredietVaste Jaarlijks kostenDuur TermijnSlotTotaal te prijs betaling bedrag debet rentevoet percentage overeenkomst bedrag termijn betalen bedrag ford.nl. Financieringstarief alleen voor particuliere klanten. 25% aanbetaling voor 0% financierings13.315,3.561,9.754,0% 0% 25 mnd 129,- p.mnd. 6.658,9.754,aanbieding. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Gemiddeld brandstofDe Europese Standaardinformatie is verkrijgbaar via FCE Bank en wordt voorafgaand aan de totstandkoming van de overeenkomst verstrekt. verbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 14,3-30,3; liter/100 km: 3,3-7,2; CO2 g/km: 85-138.

Ford Iriks

Middelharnis: 0187 - 48 26 44.

13

Steenbergen: 0167 - 56 66 62.


7 maart Start verkoop

op zaterdag 7 maart a.s. Inloop van 11.00 tot 13.00 uur in het Multi-Functioneel Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat.

AAN DE

Kom naar de start verkoop

WONEN LINDEN LAAN Dit is je kans om een nieuwbouwwoning te bemachtigen in Ooltgensplaat! Het terrein van de voormalige aardappelgroothandel aan de Lindenlaan wordt ontwikkeld tot een gezellige, groene en kleinschalige wijk - met mooie tweekappers, forse vrijstaande woningen en ruime hoek- en middenwoningen. De speelse indeling van de wijk doet denken aan de natuurlijke ontwikkeling van een dorp en biedt bovendien veel privacy. Echt een plek om je snel thuis te voelen. Meer weten? Kijk op bloklandhuizen.nl en schrijf je vrijblijvend in.

Graag tot ziens bij de start verkoop op zaterdag 7 maart!

Volg ons op Facebook .nl/Ooltgensplaat

I

Schrijf je in op


DINSDAG 3 MAART 2015

Nieuws

15

Ik kijk er nu al naar uit, maandag komt ‘mijn’ viervoeter weer langs! ­ Zonne-energie is de toekomst Ja, u leest het goed. Dat is wat Coöperatie Deltawind, groot geworden in de windenergie, verwacht. Als je de razendsnelle ontwikkeling in efficiëntie van zonnepanelen ziet en de gelijktijdige daling van prijzen, dan is het wel duidelijk: Zonne-energie is de toekomst. Er zijn deskundige trendwatchers die voorspellen dat we in 2030 in onze energiebehoefte kunnen voorzien met energie uit zonnepanelen.

Maike bij mevrouw Groenendaal op bezoek.

SOMMELSDIJK - Als je een huisdier hebt en hier plezier aan beleeft sta je er niet bij stil dat dit plotseling voorbij kan zijn. Niet meer voor jezelf kunnen zorgen, opname in een zorginstelling en afstand van je huisdier moeten doen, is heel ingrijpend in het leven van dierenliefhebbers. ZorgDier Nederland is een goede doelen organisatie, die zoveel mogelijk mensen toegang wil bieden tot een unieke, dierbare en verantwoorde vorm van huisdiercontact in de zorg. Dit verhoogt de levenskwaliteit van mensen met een psychische of lichamelijke ziekte of beperking. Wilt u samen met uw hond of kat liefde geven aan kwetsbare ouderen in Ouddorp, Oude-Tonge, Sommelsdijk en Dirksland? Curamare en Stichting ZorgDier Nederland zijn een samenwerking aangegaan om kwetsbare ouderen wekelijks contact met huisdieren te laten ervaren. Kwetsbare en eenzame mensen, mensen met een trauma, een ontwikkelingsstoornis en/of beperking ervaren het contact met dieren in veel gevallen als stimulerend en vreugdevol. Een zorgdierbezoek is een geweldige ervaring en

heeft aantoonbaar activerend en therapeutisch effect. “Wij zijn op zoek naar zelfstandige vrijwilligers die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken en na gratis selectie en training wekelijks een uurtje op bezoek willen komen bij een of meer oudere bewoners”, aldus ZorgDier Nederland. De vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen professionele ondersteuning bij het bezoek aan de aan hun toegewezen bewoners. Door het positieve contact met het huisdier is zorgdierwerk in vergelijking met andere zorg ondersteunende activiteiten in Nederland uniek. Opgeleide vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen veel positiviteit door hun bijzondere werk. Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen zich inschrijven via www.zorgdier.nl. • • • • •

De cursus zal in de maanden april en mei worden aangeboden op een van de locaties van Curamare. Daarnaast is er op 10 maart 2015 een inloopavond van 19.30-21.00 uur in locatie Nieuw Rijsenburgh, waar kennis kan worden gemaakt met de inhoud van en de gezichten achter het project. Het adres van deze locatie is Sperwer 271 in Sommelsdijk. Als u interesse heeft in deelname of een idee heeft over financiële steun voor dit project, kunt u contact opnemen met ZorgDier via zorgdier@live.nl of tel. 06 10592212. Als u contact wenst met CuraMare kunt u bellen naar Linda Westerbeke, coördinator dagbesteding en welzijn, via l.westerbeke@curamare.nl of tel. 0187 488300.

Huisdieren oefenen een positieve invloed uit op kwetsbare oudere dierenliefhebbers. Geestelijk: gevoelens van eenzaamheid, depressie, stress en angst verminderen. Fysiek: hartslag en bloeddruk verlagend, het contact stimuleert beweging. Sociaal: mens/dier interactie vormt brug naar contact met mensen, doorbreekt sociaal isolement. Psychosociaal: minder onrust gevoelens.

Maar op dit moment is die ontwikkeling nog niet voldoende om de noodzakelijke energietransitie door middel van zonnepanelen te laten plaatsvinden. Er zijn nog wel wat vraagstukken op te lossen. Zonnepanelen nemen veel ruimte in. Wanneer we met zonnepanelen evenveel energie op willen wekken als met één moderne windturbine hebben we 24 voetbalvelden aan zonnepanelen nodig. En omdat we niet alleen energie verbruiken wanneer de zon schijnt zal ook de opslag goed en betaalbaar moeten zijn. Op dit moment is iedere kWh die met zonnepanelen wordt opgewekt nog 2 tot 3 keer zo duur dan met windturbines op land. Maar, zoals gezegd, dat is een kwestie van tijd. Ondertussen is het geregistreerde vermogen aan zonnepanelen in Nederland in 2014 met 45 procent gestegen. Al deze zonnepanelen

produceerden in 2014 ruim 700 miljoen kWh schone elektriciteit. Energie uit wind, een afgeleide van zonne-energie, zien wij dan ook als een overgangstechniek. Nodig om de stap te maken van verslaving aan fossiele brandstoffen naar volledig duurzaam. Dat vraagt om een verandering in de maatschappij en in onszelf. Tot op heden konden we ons comfortabele leven leiden, terwijl de nadelige effecten ver weg waren: mijnbouw, schade aan het landschap en milieu, slechte werkomstandigheden. Met windenergie zijn de consequenties van ons energieverbruik zichtbaar voor onszelf. Voor sommigen oncomfortabel of confronterend. Maar niets weerhoud u ervan om voorloper te zijn, met zonnepanelen op uw eigen dak. Heeft u een paar duizend euro op de bank staan, tegen 1,2% rente, dan is het financieel gezien zeer gunstig om het geld in zonnepanelen te steken. Na circa 6 jaar is de investering terug verdiend en de energie die ze de 20 jaar daarna nog opleveren is gratis. Deltawind ondersteunt dit, kijk daarvoor op onze website naar de actie DeltawindenZon. Zo verbetert u ook in één klap uw Energielabel van de woning waarin u woont. En als u vervolgens ook nog stopt met vliegen voor uw plezier en het eten van vlees dan zijn we er zo. Maar daarover een volgende keer meer.

Coöperatie Deltawind Boezemweg 13X | 3255MC Oude-Tonge WWW.DELTAWIND.NL

Vergoede dyslexiezorg dicht bij huis MIDDELHARNIS - Kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie kunnen in aanmerking komen voor dyslexiebehandelingen. Deze behandelingen werden voorheen vergoed uit het basispakket van zorgverzekeraars, maar vallen vanaf 1 januari 2015 onder de Jeugdwet. Dit betekent dat de financiering van dyslexiebehandelingen via de gemeenten loopt. Onderwijsadviesbureau Centraal Nederland verzorgt ook op Goeree-Overflakkee de diagnostiek en

behandeling van dyslexie en heeft daarvoor een contract met regio Rijnmond. Als uit het schooldossier blijkt dat een kind een hardnekkige achterstand heeft in lezen en/of spellen, die ook na een intensieve begeleiding blijft bestaan, komt het in aanmerking voor een dyslexieonderzoek. Uit dit onderzoek kan blijken dat het kind ernstige enkelvoudige dyslexie heeft. Enkelvoudig wil zeggen dat er

geen andere belemmeringen zijn, zoals gedrags-, leer- of psychische stoornissen. Na de diagnose ernstige enkelvoudige dyslexie krijgt het kind een dyslexieverklaring die belangrijk is voor school, vervolgopleiding en toekomstig werk. Ook komt het kind in aanmerking voor 40 tot 60 behandelingen die worden vergoed door de gemeente waar het kind woont. Centraal Nederland verzorgt zowel de diagnostiek als de behandeling van dyslexie. De dyslexiebehandelaars zijn orthopedagoog, dyslexiespecialist of logopedist en werken

onder supervisie van GZ-psychologen. Een dyslexiebehandeling bij Centraal Nederland is één keer per week en duurt 50 minuten. Het bestaat uit een vast stramien van spellen en lezen op woord- en tekstniveau. Centraal Nederland heeft hiervoor haar eigen behandelmethode ontwikkeld, Taaltoren. Uitgangspunt van de behandeling is de klankstructuur van woorden waarbij het goed auditief leren waarnemen en analyseren voorop staat. Visuele hulpmiddelen, computerprogramma’s en aantrekkelijke boekjes worden hiervoor eveneens ingezet.

Belangrijk aandachtspunt tijdens de gehele behandeling is het bevorderen van het zelfvertrouwen en leesplezier bij de kinderen. Locatie Centraal Nederland heeft op GoereeOverflakkee een behandellocatie in Middelharnis (verenigingsgebouw De Hoeksteen). Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Centraal Nederland: info@ centraalnederland.nl, www.centraalnederland.nl of 0341 278484.


www.onseiland.nl

Actiedag in Den Bommel

N MARzAS

ar je waar’

BO M

DEN BOMMEL - De eerste ac-

een laatste zal zijn. De trouwe zielen n niet. Ze zijn er gewoon. Ik kom op ode omdat een koorlid vijftig jaar d is. Nooit zong ze solo. Maar ze was ken eens mee. Als je veertig keer per wee uur per week oefent en dat maal zing je 4000 uur. Als je per dag 8 uur op zou zingen ben je 500 werkdahter elkaar bezig. De trouwe zielen n geen geld - ze geven alleen. Vraagt eider loonsverhoging - zij betalen Ze geven hun geld en hun inzet. Ze nzichtbaar en onmisbaar. Maar hun wordt zelden beseft. De trouwe zielen n het raderwerk van het geheel. er hen zou alles stil staan, hun leiders eloos zijn en de samenleving zware zen lijden. We kunnen niet zonder de e zielen. Zij zijn de stille dragende Daarom verdienen zij een erelied. in de krant.

Info avond

De grootste voorraad ter wereld van de meeste merken Hallenvullers, Duobanden, Transportbanden Colofon en Stortbakken op één locatie!

redactie contactgegevens media-advies van trier — Lorentzwegcontactgegevens 2 / welgelegen 35 — 4691 Sr tholen Prins Hendrikkade 16a, Postbus 1980 en advertentieverkoop 3000 Bz Rotterdam Voor informatie over de advertentieinfo@vantrier.nl — www.vantrier.com t (088) 013 10 00/06-23 40 70 29 mogelijkheden

baar bij

eesmidluitend estaand de bij-

G

obby 2015 pakket met atis extra’s!

ROOT RATIS KKET

elink.nl

neemt u contact op met uw accountmanager, t (088) 01 39985/06-5318 4226. E adverteren.zuidholland@wegenermedia.nl

5 www.vantrier.com maart 2015 twitter: @OnsEilandGO Facebook.com/weekkrantonseilandgoeree-overflakkee commercieel Directeur Bas Stikkelorum E b.stikkelorum@wegenermedia.nl

Familieberichten E familieberichten@wegenermedia.nl t (088) 013 72 68 www.familieberichtenonline.nl

Groene Zoom 113 Eindredactie cora de Boed 06-2340 7029 E redactie.oeg@wegenermedia.nl

Rubrieksadvertenties E telesales@wegenermedia.nl t (0900) 674 38 36

Druk wegener Nieuwsdruk Algemene voorwaarden en overige informatie (zoals advertentie-tarieven en oplage) I www.wegenermedia.nl

Van 19.00 tot 21.00 uur chef regioredactie Annemieke Anneveldt E a.anneveldt@wegenermedia.nl Bezorgklachten I www.deweekkrant.nl/ verspreidklachten t (0900) 424 57 26

Ons Eiland Goeree-Overflakkee is een uitgave van wegener Media BV. © wegener Media BV

www.edudelta.nl

ALLES MOET WEG!

Word lid van ANBO!

Word nu lid en laat Onze winkel in Middelharnis wordt vanaf 8 maart een Euronics winkel uw belastingaangifte invullen! t/m DINSDAG WOENSDAG

Onze winkel in Middelharnis wordt vanaf 8 maart een Euronics winkel. Een nieuwe naam voor u maar met de bekende en vertrouwde gezichten. De winkel zal in maart worden verbouwd en daarom kunt u tot 8 maart profiteren van ‘alles moet weg’ meeneemprijzen met oplopende kortingen.

Vanzelfsprekend kunt u ook in de toekomst bij EURONICS MIDDELHARNIS terecht voor uw reparaties en garanties van uw aankopen die u eerder bij Mikro-Electro heeft gedaan. Kijk op www.euronics.nl voor meer informatie. Als u nu lid wordt, helpen de vrijwilligers van de Belastingservice u bij het invullen van uw belastingaangifte. U krijgt ook hulp bij het invullen van uw huur- en zorgtoeslagpapieren. De belastinginvullers zijn uiteraard goed op de hoogte van de belastingregels, inclusief de laatste wijzigingen.

DONDERDAG 5 MAART

20%

* Voor gepensioneerden met een

inkomen tot € 35.000,- (alleenstaanden) en € 50.000,- (gehuwden/samenwonenden) per jaar. De belastinginvullers mogen u een onkostenvergoeding van maximaal € 12,- in rekening brengen.

4 MAART

3 MAART

Leden profiteren van Belastingservice.*

15%

Vakmanschap

Lid zijn loont!

VRIJDAG 6 MAART

voor een

betaalbare

• Advies op maat via ANBO Raadslijn • Fikse korting op uw zorgpremie

25%

• Hulp bij belastingaangifte

• Goed verzekerd tegen schade

prijs!

• 8 keer per jaar ANBO Magazine

• Besparen op uw energierekening • Korting op reizen, uitstapjes en artikelen

20%

ģ ģ

Volledig schadeherstel Complete afwikkeling met elke verzekeringsmaatschappij Ruitschade Poetsen en reinigen Restauratie oldtimers Klein industrieel spuitwerk Gratis vervangend vervoer Geen Eigen Risico

ģ EXTRA KASSAKORTING EXTRA KASSAKORTING ģ en kwaliteit ģ ģ ģ ģ

ZATERDAG 7 MAART

30%

Uw auto total loss? Wij kunnen hem in de meeste gevallen wel repareren. ACTIE:

Auto poetsen + reinigen KASSAKORTING EXTRA KASSAKORTING EXTRA KASSAKORTING EXTRA binnenzijde • Nieuwe mensen ontmoeten • Uw stem in de landelijke en

lokale politiek € 150,-EN incl. btw SHOWROOMMODELLEN: LED, LCD EN PLASMA TV • AUDIO EN VIDEO APPARATUUR • COMPUTERS • FOTO FILM MP3 EN PORTABLE • WASMACHINES • DROGERSKOELKASTEN • VRIEZERS • VAATWASSERS • MAGNETRONS KOOKAPPARATUUR • STOFZUIGERS • KLEINHUISHOUDELIJK • PERSOONLIJKE VERZORGING EAC_04_ADVE_AFDLNG_1500_N

n en ogelijk door ergroaattest aattest

E redactie.oeg@wegenermedia.nl I www.onseiland.nl

Klik voor alle informatie op onze website:

heorie gedeelte in de klas en een praktijk Foto: VVN m een speciale vrachtauto.

heeft 3,99.

grote schoonmaak? Zou u er tiedag in Den Bommel op graag een dagje op uit wil22 januari dit jaar was een len, maar heeft u geen vergeslaagde dag! Er zijn veel voer of juist iemand die met eerste contacten gelegd. u op pad wil gaan? Groeit in Een aantal mensen met een u tuin het onkruid harder sommelsdijk hulp-vraag zijn gekoppeld dan de plantjes? Bel, zodat aan vrijwilligers die zich men u van dienst kan zijn! hadden aangemeld. Kortom, Dit is mogelijk: Jaap-Jan Ras, het is prachtig om te zien 06-1542 3934 en Ariëtte Hage, dat men in Den Bommel 0187-494911. hulp kan bieden voor elkaar en dat juist door elkaar! Op Iets betekenen dinsdag 10 maart staat er Wilt u/jij graag iets voor een wederom een nieuwe dag ge- ander betekenen? Dan kunt pland om elkaar een dienst u zich natuurlijk opgeven te gaan bewijzen. Inloop als vrijwilliger. Deze actiemet koffie is vanaf 10.00 uur dag gaat uit van de Nederin ‘Bij de Bron’. Het voorjaar lands Hervormde Kerk en komt er weer aan. Zoekt u de Gereformeerde Kerk van iemand die helpt met een Den Bommel.

VrijDag 6 maarT 2015 13.00 - 21.00 uur ZaTerDag 7 maarT 2015 10.00 - 16.30 uur

er dode hoek

g en

Ons Eiland Goeree-OVerflakkee · donderdag 26 februari 2015 · 14

Ons Eiland Goeree-OVerflakkee · donderdag 26 februari 2015 · 5

Mikro-Electro Middelharnis Word vandaag nog lid via www.anbo.nl/belastingactie of bel (06) 49 86 99 66.

Spui 2 | tel 0187 482435 | www.mikro.nl Dé belangenorganisatie voor senioren

Meuleman Autoschade Stoofweg 10a | 3253 MA Ouddorp Telefoon 0187-689395/06-11412895 Email: info@meuleman-autoschade.nl www.meuleman-autoschade.nl


DINSDAG 3 MAART 2015

Nieuws Succesvolle obstakeltraining bij Manege Oostmoer STAD aan ‘t HARINGVLIET Zaterdagavond 21 februari werd er bij de Stadse vijfsterren FNRSmanege Oostmoer obstakeltraining gehouden. De deelnemers streden op deze avond niet om de prijzen, maar konden zich toch allemaal winnaar noemen. “Bij de obstakeltraining is het de bedoeling dat de combinaties een spannend parcours afleggen, waarbij de ‘gevaren’ die je op buitenrit tegen kunt komen, nagebootst worden”, zo vertelt Rowena Koster, instructrice bij Manege Oostmoer en coördinator van de obstakeltraining. “Kinderen die bij ons op ruiterkamp zijn geweest, zullen weten wat ik bedoel, want tijdens de ruiterkampweken is obstakeltraining een vast onderdeel. We hadden nu ook een uitdagend parcours, met bogen met wapperende linten waar de combinatie dan doorheen moest sturen, er was een glinsterend, knisperend zeil waar overheen gestapt moest worden, er waren klapperende vuilnisbakken, opengeklapte parasols, krappe doorgangen. Kortom: allerlei situaties die door paarden en pony’s veelal heel erg eng gevonden worden, maar die je op buitenrit zomaar tegen kunt komen.” “De deelnemers waren verdeeld over een aantal groepen en iedere groep van zo’n acht combinaties kreeg een uur lang training”, legt Rowena uit. “Je zag dat elk dier wisselend reageerde op de confrontatie met de enge objec-

17

Kiezer aan zet op 18 maart voor meer of minder asfalt DEN HAAG - De provinciale verkiezingen in Zuid-Holland op 18 maart bepalen of de provincie wel of niet terughoudend zal zijn met de aanleg van nieuwe wegen. Dat blijkt uit het Groene Kieskompas van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland (NMZH).

Voorbereiding op het buitenrijseizoen. Mignon van Heemst op Candy  tijdens de obstakeltraining bij Manege Oostmoer ten. Het was de kunst voor de berijder om op een rustige manier paard of pony zóveel vertrouwen te geven dat de hindernis genomen kon worden. De deelnemers werden gestimuleerd om, net als op buitenrit, samen te

werken en elkaar te helpen als bleek dat een rijdier iets niet durfde.” “Het was een zeer geslaagde avond”, besluit Rowena lachend, “want uiteindelijk konden in elke groep alle combinaties alle hindernissen nemen, dus iedereen mag zich winnaar noemen!

Foto: Joyce de Ruiter

Al met al was deze obstakeltraining een leerzaam iets voor paard en ruiter, maar ook een hele mooie voorbereiding op het buitenrijseizoen, dat met onze ‘Enjoy the Ride’-rit op 4 april a.s. van start gaat!”

50Plus, D66, GL, PvdA, PvdD, SGP en SP vinden dat er terughoudend omgegaan moet worden met plannen voor de aanleg van nieuwe wegen. Liever kijken zij eerst of andere oplossingen mogelijk zijn, aldus hun verkiezingsprogramma's. CDA, CU, PVV en VVD denken hier anders over. Zij noemen in hun verkiezingsprogramma's lijstjes met nieuwe wegen die zij graag gerealiseerd zouden zien. Op www.groenekieskompas.nl kunnen kiezers zien hoe de Zuid-Hollandse partijen scoren op de thema's natuur, landschap, ruimte, duurzaamheid en energie aan de hand van een aantal stellingen. Eén van deze stellingen heeft betrekking op bereikbaarheid. In deze stelling wordt aangegeven dat de verkeersgroei gestagneerd is. Volgens de NMZH is dit reden om wegenplannen die gebaseerd zijn op inmiddels achterhaalde verwachtingen over hoge verkeersgroei opnieuw tegen het licht te houden. GL en D66 benoemen dit ook expliciet in hun verkiezingsprogramma's.

- Advertorial -

Weerman Ed Aldus stemt op 18 maart voor water Al bijna 20 jaar is Ed Aldus de vaste weerman van RTV Rijnmond. In een wervelwind aan woorden laat hij elke dag zijn licht schijnen over het weer in het Rijnmondgebied. Omdat het weer steeds extremer wordt, is het werk van het waterschap steeds belangrijker, meent de weerman. “Uiteraard ga ik stemmen voor de waterschapsverkiezingen. Want als ik stem, heb ik invloed op de keuzes die het waterschap maakt bij het inspelen op klimaatverandering.” Samen met dijkgraaf Geluk gaf Ed Aldus op 18 februari jl. de aftrap voor de campagne van de waterschapsverkiezingen van waterschap Hollandse Delta (WSHD). Volgens Aldus hebben het waterschap en het weer veel met elkaar gemeen. “De langetermijnontwikkeling van het weer laat zien dat de aarde in rap tempo opwarmt. Hierdoor zijn de winters natter en de regenbuien in de zomer zwaarder. Tel de zeespiegelstijging erbij op, en je begrijpt dat de kans op wateroverlast toeneemt. Het waterschap zorgt ervoor dat we ondanks dit alles droge voeten houden en veilig kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld door het versterken van dijken en het aanleggen van waterbergingen en klimaatbuffers.”

In een waterrijk gebied als dat van WSHD, waar de rivier en de zee veel invloed hebben, is de wateropgave, volgens Aldus, best ingewikkeld. Want ook bij waterbeheer spelen verschillende belangen en gaat het om keuzes. “Het waterschap zorgt voor droge voeten, schoon en voldoende water in sloten, veilige polderwegen en het zuiveren van ons afvalwater. Als klimaatdeskundige én inwoner van dit gebied vind ik persoonlijk waterveiligheid het belangrijkste. Daar wil ik invloed op uitoefenen. Inwoners zouden zich moeten afvragen wat voor hen belangrijk is. Als je bijvoorbeeld vindt dat het waterschap extra beschermingsmaatregelen moet nemen voor het gebied waarin jij woont, is het slim om te gaan stemmen op een partij die dat ook wil.”

De waterschapsverkiezingen zijn op 18 maart en worden gecombineerd met die van de Provinciale Staten. Kiezers kunnen dan in één stembureau voor beide verkiezingen stemmen. Op www.wshd.nl staat meer informatie over de waterschapsverkiezingen.


Design: Sfa Print bv.

Vestiging

Vestiging

Middelharnis Middelharnis

Ouddorp Ouddorp

In prijs verlaagd

Julianastraat 5 | Den Bommel Vraagprijs € 115.000,- k.k.

Spuipad 17 | Stellendam Vraagprijs € 295.000,- k.k.

Boomgaarddreef 1a | Stad ‘t Haringvliet

Vraagprijs € 350.000,- k.k.

Vrij uitzicht

Langstraat 56 | Achthuizen Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Noord Spuidijk 6 | Dirksland Vraagprijs € 169.000,- k.k.

In prijs verlaagd

Austinplein 24 | Herkingen Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Onderlangs 22 | Herkingen Vraagprijs € 189.000,- k.k.

Wilhelminastraat 3 | Middelharnis Vraagprijs € 205.000,- k.k.

Verkocht o.v.

Marktveld 5 | Sommelsdijk Vraagprijs € 225.000,- k.k.

Schaapsweg 18 | Den Bommel Vraagprijs € 235.000,- k.k.

Saturnuslaan 37 | Oude-Tonge Vraagprijs € 165.000,- k.k.

Vrijstaande villa

Prinses Marijkestraat 51 | Stellendam

Vraagprijs € 250.000,- k.k.

Molenlaan 7 | Sommelsdijk Vraagprijs € 674.000,- k.k.

Oostdijk 2 3241 CN Middelharnis

Volgerblok 18 | Ouddorp Vraagprijs € 345.000,- k.k.

In prijs verlaagd

Nieuweweg 59 | Stellendam Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Boompjes 21 3253 AC Ouddorp

Voorstraat 13 | Stellendam Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Tel. (0187) 48 63 43 info@dr-makelaardij.nl


DINSDAG 3 MAART 2015

Nieuws

19

Tankstation Nelisse omgebouwd naar Total Express NIEUWE-TONGE - Het voormalige Total Tankstation van Nelisse aan de N215 bij Nieuwe-Tonge is afgelopen weken omgebouwd naar een onbemand Total Express station. Afgelopen vrijdag is deze ombouw voltooid en kon het station worden heropend. Het station is nu een onderdeel van Sakko Tankstations in Bergen op Zoom, één van de snelst groeiende tankstation ketens van Nederland. Sakko Tankstations exploiteert/belevert sinds haar start eind 2010 inmiddels ruim 35 bemande en onbemande tankstations in West Nederland. Eind 2015 zal de teller naar verwachting op ruim 40 locaties staan. Alle onbemande stations hadden tot nu toe de Sakko Tankstations huisstijl, terwijl de bemande stations in zowel de eigen Sakko tankstations huisstijl als in de Shell en de BP kleuren worden geëxploiteerd. Het onbemande tankstation aan de N215 bij NieuweTonge is het eerste onbemande Sakko station dat niet in de eigen Sakko Tankstation huisstijl zal worden geëxploiteerd, maar als Total Express. De klant kan op dit station niet alleen tanken met een Total en Sakko Commercial tankpas, maar daarnaast ook

tijde is gegarandeerd. Wat evenzeer dus wordt gegarandeerd is een zeer scherpe prijs, niet alleen in de openingsweken, maar elke dag opnieuw! De snelle groei van Sakko Tankstations is immers gebaseerd op: Hoge kwaliteit! Lage prijs! Elke dag! Achtergrond Sakko Tankstations is samen met Sakko Commercial een onderdeel van Sakko Holding en beschikt over een eigen brandstofopslag depot in Bergen op Zoom. Sakko lijkt een relatief nieuwe speler op de tankstationmarkt, maar het bestaat al meer dan 100 jaar en het voorziet bedrijven in het westen van Nederland sinds jaar en dag van brandstof en smeerolie. Sakko exploiteerde daarnaast ook een netwerk van 88 tankstations in de Avia en Shell kleuren. Dit initiële netwerk is in 2005 verkocht aan Tamoil Nederland.

Het vernieuwde tankstation van Total Express bij Nieuwe-Tonge. Foto: Hans Villerius met kaarten van DKV, UTA, Visa, MTC/Travelcard en natuurlijk ook met de Maestro bankpas. Verder kan de klant gebruik maken van een

lucht- en stofzuiger unit. Eén ding is daarnaast zeker: de klant staat nooit in de rij bij de kassa en geniet de allerhoogste korting!

Voor dit nieuwe Total Express Tankstation in Nieuwe-Tonge wordt de brandstof uiteraard betrokken bij Total, waarmee de kwaliteit te allen

Sakko Tankstations richt zich nu volledig op de exploitatie van een nieuw netwerk van stations met als motto: Hoge kwaliteit! Lage prijs! Elke dag! Sakko Tankstations heeft zich ten doel gesteld om het retail netwerk in het westen van Nederland in de komende jaren aanzienlijk verder uit te bouwen.

YOUNG LADY Korte of lange blazer Korte stretch rok Lange tricot rok Kanten T-shirt

€ € € €

42,95 49,95 37,50 27,50

Nieuw-Lekkerland Kleijburgplein 29 T 0184 68 75 55

Frisse & zachte voorjaarstinten

Nieuw exclusieve vintage collectie Young Lady

Jurkje Rokje T-shirts driekwart mouw T-shirts korte mouw Legging Lange rok Verkrijgbaar in de maten XS-XXL

€ € € € € €

59,95 34,95 34,95 29,95 24,95 59,95

Dirksland Voorstraat 52 T 0187 60 50 84 Werkendam Vissersdijk 3 T 0183 66 14 37 www.simonskleding.nl


Rustig gelegen klein bungalowpark,18 bungalows en 2 chalets voor 2 tot 8 pers. te midden van bos en hei en dichtbij centrum. Ideaal voor fiets en wandel liefhebbers. Zie onze site: www.derietberg.nl of tel. 0578 - 612615

Renswoude nabij Veluwe en Utr. Heuvelrug 20p. familiegroepshuis met 6 badk. Gezellige eetk.+lounge+terras. Wasserette- Skelters-Trampoline.

T.h. Zeer ruime gezellig ingerichte vak. won. 8 á 9 personen. In ’tGroene hart. De zondag in ere houdend.

Speciale zomerprijzen!

Tel: 0623368227/0348562605 cvdbosch@solcon.nl

033-2771400 of www.dekleineweide.nl

FRANSE-ALPEN, dichtbij Meer van Geneve, zeer luxe nieuw chalet, 6-8-14 pers. Groot balkon en terrassen op zuiden. Vraag naar de (50+) korting in voor- en naseizoen. Uitermate geschikt voor twee samenreizende gezinnen. Zie www.montevian.nl. Tel. 06-51193358

Te huur in Emst (Veluwe) sfeervol ingericht vakantiehuisje voor 2 personen. Kroondomein Het Loo en de Gortelse heide binnen loopafstand. Veel fiets- en wandelroutes in deze bosrijke omgeving. Info: 0578-661345 of www.vakantiehuisje-veluwe.nl

Te huur: Mooie 8-persoons bungalow op chaletpark de Hofstee in Nunspeet. Drie slaapkamers, ruime woonkamer en keuken. Nog vrij voor week 29 of na week 32. Kijk voor meer informatie op www.vakantiehuisjeopdehofstee.webklik.nl of bel 0577-492003.

Chalets/Stacaravans te huur op rustige camping in Bakkeveen (Zo Frl.) Folder/inl. 0512-752118 of zie www.jdoesburg.nl Nu vroegboekkorting van 10% in de vakanties.

Wijkverpleegkundige

niv 5 10 uur per week

Ben jij de wijkverpleegkundige die samen met het team de aanspraak wijkverpleging en de implementatie van zelforganisatie in kleinere, wijkgerichte teams vorm wil geven? Dan verwelkomen wij je graag in Middelharnis! In verband met de identiteit van de organisatie vragen we van je dat je meelevend lid bent van één van de reformatorische kerken.

onderdeel van Lelie zorggroep

Werk dat bij jou past

Meer informatie? Marieke Kalle (0187) 477 185. Solliciteren en info over deze en andere vacatures: leliezorggroep.nl

BEREKEN NU UW INRUILWAARDE OP

WWW.KNOPSBV.NL S GROEP!

E KNÖP D R A A N T M O K

ALLEEN VAN 9 T/M 14 MAART

DE INRUILSENSATIE IN UW REGIO! U bent van harte welkom in onze showrooms. Middelharnis/Sommelsdijk KNÖPS,Langeweg 113, (0187) 47 67 67.

Noordgouwe AKKERDAAS, Kloosterweg 2, (0111) 40 13 47.

Voor meer informatie of een inruilvoorstel op maat ? www.knopsbv.nl


DINSDAG 3 MAART 2015

Ongewone Matthäus-uitvoering door Vocaal Ensemble Magnificat en ROV Canto di Lode

21

Doppen sparen voor geleidehonden OUDDORP - Iedereen heeft wel plasticdoppen thuis. Gooit u ze altijd weg dan kunt u ze nu gaan sparen voor KNGF geleidehonden. De opbrengst van de gespaarde doppen wordt gebruikt voor de opleiding van de geleidehonden. De volgende doppen kunnen worden gespaard en ingeleverd: Mineraal- of spuitwater, frisdrankenflessen, melkof yoghurtpakken, fruitsap pakken, sportdrankdoppen (het kleine plastic doorzichtig dopje niet). Pindakaaspotten, wasproducten, zepen en

shampoos, deo spuitflessen, sauzen, medicijnen, bekers, bollen van zeep dispensers. Er kunnen nu ook lege inkt cartridges worden ingeleverd van de volgende merken: HP, Lexmark, Brother, Canon, Dell, Panasonic en Samsung. De opgespaarde doppen en cartridges kunnen ingeleverd worden bij de familie P. Grinwis, Rustburg 17, tel. 0187 681390, email pietgrinwis@hetnet.nl. Neem eerst telefonisch contact op. De inktcartirdges leveren € 0,15 op; De opbrengst voor de doppen is € 0,22 per kilo; Er zitten ongeveer 400 doppen in een kilo; Een eenvoudige opleiding kost ongeveer € 5000,00.

PvdA Goeree Overflakkee start Ombudsteam

MAASSLUIS - Miljoenen mensen wereldwijd laven zich jaarlijks in talloze kerk- en concertzalen aan Bachs bekendste meesterwerk: de Matthäus-Passion. Zaterdag 28 maart klinkt deze ontroerende passievertolking in de Groote Kerk van Maassluis, door onder meer ROV Canto di Lode en vocaal ensemble Magnificat. “Deze muziek is een wonder.” Met de Matthäus-Passion maakte Bach een van de meest indrukwekkende composities ooit, weet Rinus Verhage, dirigent van onder meer de beide koren. “De lengte, de diepgang, de emoties... Dit stuk raakt je elke keer weer. Woorden en muziek sluiten naadloos op elkaar aan om over het lijden van Christus te vertellen. Het is een eeuwenoud werk, maar het verveelt nooit. Wonderlijk toch, dat

zo’n oude tekst vanwege de muziek mensen - gelovig of niet - over heel de wereld blijft boeien?” Ook de dubbelkorigheid maakt de monumentale passie bijzonder. Het eerste koor maakt deel uit van het grote verhaal; het tweede koor mengt zich er vanaf de zijlijn in met vragen, commentaar en conclusies. Ongewoon Voor de uitvoering op 28 maart maakt Verhage een ongewone keuze: zijn twee koren hebben een ongelijke grootte. “Dat kom je niet zo veel tegen, inderdaad. Ik zag het Jos van Veldhoven van de Nederlandse Bachvereniging voor het eerst doen, vorig jaar. Gezien hun verschillende functies kun je de keus uitstekend verdedigen. Grote kans dat Bach dit ook gedaan heeft. Zo krijg je een nog levendiger, diverser geheel.” Op twee onderdelen schrijft de componist zelfs een derde koor voor, als

uitkomende stem (cantus firmus). Verhage: “Hiervoor heb ik gekozen voor het schoolkoor van de CSG Prins Maurits te Middelharnis. Een koor met een mooie, jonge klank, dat dit al vaker heeft gedaan. Het zingt een melodie over de andere koren heen.” Schoonheid De prijs blijft met maximaal 20,00 euro (in de voorverkoop) opvallend laag, voor een uitvoering van de passie op dit niveau. “We hebben geen winstoogmerk”, legt voorzitter Johan Wolterink van Canto di Lode uit. “Met hulp van fondsen, sponsors en de opbrengst van de kaartverkoop willen we puur kostendekkend werken. Zo kunnen we onze luisteraars in de schoonheid van de muziek laten delen.” Meer informatie over prijzen, musici en (online) kaartverkoop op cantodilode.nl.

GOEREE-OVERFLAKKEE PvdA Goeree-Overflakkee start een Ombudsteam. Het startsein wordt gegeven op de algemene ledenvergadering van 9 maart door Tweede Kamerlid Lutz Jacobi. Het Ombudsteam is er om mensen, lid of niet, te ondersteunen bij problemen met instanties zoals overheidsinstellingen, gemeentelijke instanties, energiebedrijven, woningcorporaties, zorginstellingen, etc. Deze problemen kunnen onder andere op het gebied van wonen, inkomen, werk, gezondheid of onderwijs liggen. Er zijn al meer dan 130 PvdA-ombudsteams in Nederland. Het Ombudsteam gaat met de betrokken persoon op zoek

Ruiters en aanspanningen kunnen nu volgens hetzelfde concept de Stadse polders gaan verkennen, want Manege Oostmoer opent het buitenrijseizoen van 2015 met een ‘Enjoy the Ride’-rit op zaterdag 4 april. Ruiter- en menroutes “Erg leuk dat Manege Oostmoer deze rit op de evenementenkalender heeft kunnen zetten”, zegt instructrice Christina Troost. “Toen we hoorden van ‘Enjoy the Ride’ hebben we met het team meteen de mogelijkheden bekeken en voorbereidingen getroffen voor deze openingsrit. In aansluiting op ons manegeterrein zijn tenslotte twee prachtige ruiter- en menroutes aangelegd en we gunnen het alle paardenei-

Het ombudsteam is telefonisch te bereiken op woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur. En via de mail of de website. Telefoonnummer: 06-58946565. Website: https://goereeoverflakkee@pvda-ombudsteam.nl

Christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag

Manege Oostmoer opent landelijke ‘Enjoy the Ride’-seizoen STAD AAN ‘T HARINGVLIET Vorig jaar hebben de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) het landelijke buitenrijplatform ‘Enjoy the Ride’ in het leven geroepen. ‘Enjoy the Ride’ staat voor onbezorgd buitenrijden in de mooiste gebieden van Nederland. Paardenliefhebbers zullen zich herinneren dat er al eenmaal zo’n rit is verreden op Goeree-Overflakkee; dat was in oktober 2014 op de kop van het eiland.

naar een antwoord voor zijn/haar probleem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kennis over wet- en regelgeving en het beschikbare netwerk van het Ombudsteam. Waar nodig wordt iemand verwezen naar de juiste persoon of instantie. Wanneer het probleem om een politieke oplossing vraagt, schakelt het Ombudsteam zijn netwerk in: raadsleden, wethouders, Statenleden, Tweede Kamerleden en zelfs de mensen in het Europees parlement, als dat moet.

Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 • Fax (0187) 485736 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,46 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

genaren om daarvan te genieten!” “Je kunt op die zaterdag 4 april uit twee routes kiezen: de 15 km en de 24 km. Beide routes starten vanaf Manege Oostmoer en zijn helemaal gemarkeerd, verdwalen is onmogelijk!”, lacht Christina. “Op de website van de KNHS wordt onze rit mooi omschreven: ‘na het verlaten van het terrein ontdek je via de ruiterpaden het typische Goeree-Overflakkee, met z’n polderlandschap van dijken, uitgestrekte akkers, kreken en kleine boselementen’. Gezien de datum zouden er misschien ook nog wel bloeiende tulpenvelden te bewonderen kunnen zijn!”, voegt Christina er hoopvol aan toe. “Onderweg hebben we een kleine stop ingelast, met een drankje en een versnapering. En terug op de manege

kunnen de deelnemers aanschuiven voor de lunch - ook die is bij de prijs inbegrepen. Wie kan er meedoen? “Iedereen van 12 jaar of ouder en met een eigen paard of pony kan meedoen aan de rit, je hoeft geen lid te zijn van de KNHS. Er wordt gestart in groepjes of individueel en je rijdt de rit in je eigen tempo. Bij inschrijving kun je aangeven met wie je graag samen in een groep wilt. Onze trouwe bezoekers zullen overigens wel even moeten opletten bij inschrijven!”, waarschuwt Christina. “Iedereen is zó gewend om rechtstreeks bij ons op de manege zelf aan te melden, maar bij dit landelijk georganiseerde evenement kan dat helaas echt niet. Als je mee wilt doen

aan ‘Enjoy the Ride’, moet je even de moeite nemen om een gratis account aan te maken op www.mijnknhs.nl en vervolgens in te loggen en aan te melden. “Als je in het bezit bent van een Ruiterof Koetsiers-/Menbewijs, een startpas of een FNRS Ruiterpaspoort, of als je individueel KNHS-lid bent, dan betaal je €20,00 voor deze rit”, zegt Christina. “Overige deelnemers betalen €25,00, voor grooms zijn de kosten €10,00 en voor iedereen is de lunch bij de prijs inbegrepen. Meer info: info@manegeoostmoer.nl of post een privébericht op Facebook/ manegeoostmoer. Tekst: Myra Lugthart (met dank aan de KNHS)

• Hoofdredacteur: Adri van der Laan, tel. (0187) 471021 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl Plaatsing van ingezonden berichten kan zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.

Abonnementen

Abonnementen (vrijdageditie) zijn bij vooruitbetaling en worden automatisch verlengd. Opzeggingen schriftelijk vòòr 30 november. Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING 167930 // Rabobank 3420.01.108

Lid NNP

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Ontwikkeling van prachtige appartementen op de mooiste locatie van Middelharnis!

dinsdag 3 maart 2015 www.estateinvest.nl

Van doorn in het oog tot een echte

Parel van de Delta een bloeiend verenigingsleven. Al deze ingrediënten tezamen maken de haven van Middelharnis een geliefde locatie om te wonen.

De haven van Middelharnis is een unieke locatie met een karakteristieke uitstraling, welke is gelegen midden in het centrum van Middelharnis. Middelharnis beschikt over vele voorzieningen, zoals een uitgebreid winkelaanbod, restaurants, scholen, bibliotheek, culturele voorzieningen en

De haven van Middelharnis werd echter ook gekenmerkt door het voormalige hotel de Parel van de Delta, hetgeen haar glorie had verloren en zeer zeker niet kon worden beschouwd als een visitekaartje voor Middelharnis. Estate Invest is een ontwikkelaar welke nauw verbonden is met Goeree-Overflakkee en het voormalige hotel, als een doorn in het oog beschouwde. Derhalve is Estate Invest medio 2014 gestart met het bestuderen van de ontwikkelingsmogelijkheden van de locatie van de Parel van de Delta.

Vraaggerichte projectontwikkeling

Het schetsontwerp alsmede de nota van uitgangspunten zijn op 20 november 2014 gepresenteerd aan de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee. De raad heeft unaniem aangegeven voorstander te zijn van de realisatie van het plan Parel van de Delta, bij voorkeur zo spoedig mogelijk. Vervolgens heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten in te stemmen met de Nota van stedenbouwkundige uitgangspunten en beeldkwaliteitplan. Gezien de positieve houding van de gemeente en om zo spoedig mogelijk van start te kunnen gaan met de realisatie van een prachtige ontwikkeling op deze locatie heeft Estate Invest haar daadkracht getoond, door daags na de beslissing van het college, opdracht te verstrekken om over te gaan tot de sloop van het voormalige hotel. Nog voor de kerstdagen is er gestart met de werkzaamheden en de sloop was eind januari reeds voltooid.

Ontwerp Aan de hand van de Nota van stedenbouwkundige uitgangspunten en beeldkwaliteitplan de vraag vanuit de markt is er door de architect een schetsontwerp gemaakt voor een prachtig gelegen appartementengebouw waarbij alle appartementen uitzicht op de haven hebben. Het appartementengebouw omvat ca. 17 appartementen en 3 penthouses van verschillende groottes, variërend van

90 m2 tot circa 180 m2. Hierbij is er door de architect extra aandacht besteed aan het creëren van buitenruimtes, zodat alle appartementen zijn voorzien van zonnig gelegen, zeer ruime buitenruimtes. Tevens is er in het ontwerp een parkeergarage opgenomen zodat ieder appartement ten minste over één parkeerplaats in de parkeergarage beschikt. In het ontwerp is er voor gekozen om het

aanzicht zo te maken dat het appartementengebouw niet als één gebouw wordt ervaren, maar als een verzameling van meerdere individuele gebouwen welke in het verloop der tijd zijn gebouwd. Hierbij wordt tevens een knipoog gegeven naar het verleden door het toepassen van karakteristieke en klassieke elementen en wordt er veel aandacht besteed aan het opwaarderen van het openbare gebied.

Zorgvuldige omgang karakteristieke omgeving Aangezien de locatie is gelegen in een karakteristieke omgeving, in het beschermde dorpsgezicht, is zorgvuldigheid uiteraard van groot belang. De 1e stap die werd gemaakt was de inschakeling van een stedenbouwkundig bureau om nader te onderzoeken welke soort ontwikkeling op deze locatie mogelijk en passend is. Gedurende enkele maanden is er,

in samenspraak met gemeente en het stedenbouwkundig bureau gewerkt aan een Nota van stedenbouwkundige uitgangspunten en beeldkwaliteitplan. Hierbij is er uitvoerige ruimtelijke analyse gemaakt waarbij onderzoek is verricht naar zaken als historie, de huidige situatie, de relatie met de omgeving, ontsluiting en ruimtelijke kwaliteit.

Vervolgtraject en verkoop

Sloop

Uiteraard is naast het betrachten van zorgvuldigheid ook de financiële haalbaarheid van een ontwikkeling van groot belang. Immers, indien dit niet het geval kan er niet tot realisatie van een ontwikkeling worden overgegaan. Er is derhalve door Estate Invest gedegen (markt)onderzoek verricht naar de realisatie van een ontwikkeling op de locatie van de Parel van de Delta. Hierbij is gebruik gemaakt van “vraaggerichte projectontwikkeling”. Bij deze door Estate Invest ontwikkelde wijze van projectontwikkeling worden woningzoekenden zoveel mogelijk betrokken bij de planvorming. Dit alles om ervoor zorg te dragen dat het uiteindelijke woningaanbod aansluit op de vraag vanuit de markt. Uit de vele gesprekken met geïnteresseerden en de door hen aangedragen (woon)wensen is er een profiel gemaakt ten behoeve van deze locatie. Uit dit profiel kwam naar voren dat geïnteresseerden het als zeer belangrijk ervaren dat er ruime appartementen in diverse oppervlakten en diverse prijsklassen worden gerealiseerd welke allen zijn voorzien van een, groot zonnig balkon/terras. Daarnaast werd ook de realisatie van een parkeergarage als zeer belangrijk geacht.

Estate Invest laat de Parel weer schitteren!

Om de realisatie van de Parel van de Delta mogelijk te maken is er een bestemmingsplanwijziging benodigd. Hiervoor gaat een ruimtelijke ordeningsprocedure van start waarbij het voorontwerpbestemmingsplan vanaf 5 maart ter inzage worden gelegd. Het streven is om de ruimtelijke procedure medio dit jaar te hebben afgerond. In de tussentijd wordt er door de architect hard gewerkt aan het nader uitwerken van het ontwerp. De verkoop zal, naar verwachting, na de zomer van 2015 van start gaan.

Informatieavond Graag nodigen wij u uit om op woensdag 18 maart a.s. een informatieavond bij te wonen ten behoeve van de “Parel van de Delta”. De informatieavond wordt gehouden in het Prieel van recreatiecentrum De Staver te Middelharnis. De aanvang is 19.30 uur. Op deze avond zal nadere informatie worden verstrekt omtrent het bestemmingsplan “De Parel van de Delta”. Tevens zullen wij u de nieuwste schetsen en plattegronden van het appartementengebouw tonen, waar op dit moment hard aan wordt gewerkt door de architect. Dit om u een impressie geven van deze prachtige ontwikkeling op de mooiste locatie van Middelharnis, wat straks weer met recht een Parel van de Delta mag worden genoemd. Inmiddels hebben zich reeds vele geïnteresseerden aangemeld voor de Parel van de

Delta welke hun woonwensen hebben aangegeven. Aangezien wij het woningaanbod naadloos aan wil laten sluiten op de woonwensen van geinteresseerden willen wij deze wensen nog verder uitkristalliseren ten behoeve van het definitieve ontwerp. Hierbij hebben wij uw hulp nodig als geïnteresseerde.

CONTACT Uiteraard kunt u uw woonwensen nu ook reeds kenbaar maken. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer: 0187-480400 of via e-mail: info@estateinvest.nl. Meer informatie vindt u op www.estateinvest.nl

Meer informatie vindt u op www.estateinvest.nl De Hofjes 16 • 3241 ML Middelharnis • T: 0187 48 0400 • E: info@estateinvest.nl • Volg ons op:

Eilanden-Nieuws 3 maart 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 3 februari 2015.

Eilanden-Nieuws 3 maart 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 3 februari 2015.

Advertisement