Page 1

Dinsdag 2 juni 2015

8414

Stellendam werkt aan dorpsraad

3

25 jaar lesgeven op de zondagschool

7

Nieuwe beachclub opent deuren

11

Minder molens, meer energie

Verdachte inbraak aangehouden OOLTGENSPLAAT - Politieagenten hielden maandagochtend een man aan die verdacht wordt van inbraak bij een recreatiewoning op de Havendijk.

NIEUWE-TONGE - Over ongeveer een halfjaar moeten de nieuwe windmolens draaien. Deltawind vervangt de zeven molens die er nu nog staan voor vier nieuwe turbines, die samen meer dan vier keer zoveel energie opbrengen. Gisterochtend ging de eerste paal de grond in.

Rond half twaalf belden getuigen de politie. Zij vertelden dat zij personen zagen lopen rond het recreatieterrein die daar niet thuishoorden. Gealarmeerde agenten reden naar het terrein. Al snel zagen ze een man die voldeed aan het gegeven signalement. Hij had een trolley en een rugzak bij zich met daarin spullen die gebruikt kunnen worden bij een inbraak. Toen bleek dat er bij de recreatiewoning die de getuigen noemden daadwerkelijk een slot verbroken was, is de 33-jarige inwoner van Standdaarbuiten aangehouden. Hij is naar een politiebureau gebracht voor verder verhoor. De spullen die hij bij zich droeg zijn in beslag genomen.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Het windpark, het oudste van Deltawind, bestaat negentien jaar. De molens zijn afgeschreven en ingehaald door de technische ontwikkelingen. Ze zijn verkocht en mogen in hun nadagen nog energie opwekken in het buitenland. Zuid-Amerika en Oost-Europa zijn de mogelijkheden die Deltawind noemt. De zeven windmolens brachten samen 9.000 Megawatt per jaar op. De nieuwe molens, vier in getal, hebben een rendement dat vier keer zo hoog is: jaarlijks 40.000 Megawatt. Ze zijn een stuk hoger dan de oude molens: 99 meter, met een tiphoogte van 149,5 meter. Door onder de 150 meter te blijven hoeft Deltawind geen verlichting op de vier nieuwe molens te plaatsen. De huidige windmolens hebben een hoogte van 60 meter. Enercon, een Duitse firma, levert de turbines. Stedin verzorgt de netaansluiting van het nieuwe windpark en GMB zorgt voor de infrastructuur, de fundering en de opbouw. De oplevering is naar verwachting in september of oktober. Dan houdt Deltawind ook open dagen op windpark Battenoert. Rond de jaarwisseling moeten de molens draaien. De feestelijke opening volgt in 2016. Deltawind had een mail aan de leden gestuurd met de vraag wie de eerste

Op de foto in klederdracht Maandagmorgen is de eerste paal geslagen voor de vier nieuwe windmolens van Windpark Battenoert. paal wilde slaan, met daarbij de motivatie. Uit de circa dertig inzendingen kwam Anne Karin Guijt naar voren als de gelukkige. Zij mocht maandag 1 juni in de heistelling plaatsnemen om de eerste paal de grond in te heien. “De windmolens staan als het ware in onze achtertuin”, vertelde Anne Karin Guijt na haar klus. “Vanuit het keukenraam kijken we er zo op. Zo ben je betrokken bij windenergie. Daar komt nog bij dat we als dorpsraad van Nieuwe-Tonge vorige jaar een uitnodiging ontvingen van Deltawind, om te praten over de komst van de nieuwe

windmolens. Zo zijn we als dorpsraad betrokken bij de plannen. Naar aanleiding van het gesprek ben ik lid geworden van Deltawind en heb ik zonnepanelen op ons dak laten plaatsen. Ik zie de voordelen van natuurlijke energie boven bijvoorbeeld kernenergie. Mensen vinden windmolens soms lelijk. Dan zeg ik: doe de stroom eens een week uit, dan praten we verder… Ik heb mijn motivatie naar Deltawind opgestuurd en ben nu zeer vereerd dat ik de eerste paal mocht slaan. Ik heb er echt van genoten. Het was heel gaaf.”

Obligaties en Windfonds De omwonenden van Windpark Battenoert kunnen op twee manieren meedelen in de opbrengsten. In de eerste plaats via obligaties voor het park, waarvoor zowel leden van Deltawind als omwonenden kunnen inschrijven. En in de tweede plaats het Windfonds Battenoert, waarin jaarlijks een bedrag wordt gestort. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de opbrengst van de molens. Naar verwachting gaat het om circa 15.000 euro per jaar. De omwonenden bepalen wat ze met dit geld willen doen.

Open dag 10 jaar De Bonte Koe SOMMELSDIJK - Zorgboerderij De Bonte Koe aan de OudKraaijerdijk 14b in Sommelsdijk bestaat 10 jaar en viert dit met een open dag op zaterdag 6 juni van 10 tot 15 uur. Er zijn tal van activiteiten voor jong en oud en er worden rondleidingen gegeven.

MIDDELHARNIS - Altijd al een foto van jezelf of van je gezin in klederdracht willen hebben? Dat is mogelijk met Menheerse Havendag op zaterdag 6 juni. Het Vingerling in Middelharnis is ingericht als historische kade waar je bij de kraam van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee tegen een kleine vergoeding op de foto kan in streekdracht. Een onvergetelijk souvenir met een knipoog naar het verleden. Ga mee terug in de tijd en wie weet wint jouw foto de fotowedstrijd op Facebook en win je een High Tea voor 4 personen in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Hoe maak je kans op deze prijs? Plaats je foto op de facebookpagina van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. De persoon met de meeste likes wint de fotowedstrijd. Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws en acties? Like dan de facebookpagina van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee.

Bijlage bij deze krant:

Bewaarmagaz ine

boordevol woonplezier! | jaargang 3 | nummer 9 | juni 2015 | Een uitgave van

op flakkee

WOF.indd 1

Tien jaar geleden is De Bonte Koe gestart als vorm van dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. “Vanuit ons activiteitencentrum D’n Duyt in Middelharnis ontstond de behoefte aan agrarische activiteiten voor mensen met een beperking”, vertelt Rianne Terlouw, locatiemanager van de Gemiva-SVG Groep. “Samen met de familie Slegh hebben we een plan bedacht om dit te realiseren op hun boerderij aan de Kraaijerdijk. Onze cliënten ondersteunen de boer bij allerlei werkzaamheden in het boerenbedrijf. Door de veranderingen in de zorg zoals de Wmo, bieden we op De Bonte Koe nu ook dagbesteding aan mensen die om een

22-05-15 15:28

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

andere reden ondersteuning nodig hebben bij hun dagbesteding. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben en toch aan de slag willen. Ook is er plaats voor vrijwilligers, die onze cliënten ondersteunen bij hun werk.”

Tijdens de open dag zijn er tal van activiteiten en er is van alles te zien en te beleven, zeker ook voor kinderen. Er is wat te drinken, er zijn rondleidingen, er kunnen pannenkoeken gebakken worden en cliënten verkopen zelfgemaakte producten. “Al jaren organiseren we de Bonte Koedagen,

ook dit jaar. Kinderen kunnen dan op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur terecht bij De Bonte Koe. Tot en met 8 juli zijn er ook dit jaar weer Bonte Koedagen. Onze open dag is een groter feest, waar iedereen welkom is die meer wil zien en weten van De Bonte Koe.”

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl


ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

APK ZOALS HET BEDOELD IS

MEUBELSTOFFEERDERIJ MEUBELSTOFFEERDERIJ

a r u a L Ook voor het vakantie Laura Fun Openingstijden: Wegens Laura Laura Fun Fun stofferen van uw C Watertoren 47 Dins - don - vrijdag Boezemweg Molendijk 11028 bootkussens en 3247 CL Dirksland 3244 AN Nieuwe-Tonge van 9.00 tot 16.30 uur 3255 MC Oude-Tonge caravankussens 06 - 502 121 09 van 27 april t/m 11 mei

GESLOTEN

(06) 50 zaterdag (06) 5021 2121 2109 09 van 9.00 tot 12.00 uur

Donderdag 4 juni DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje. Korteweegje 30. (elke donderdagmorgen) van 9.00 tot 12.00 uur. OUDDORP - De Overkant Dijkstelweg 33. Concert Trio Tob e Sung. Aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop via VVV Goeree-Overflakkee 0187-681789. Zaterdag 6 juni DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje. Korteweegje 30. (elke eerste zaterdagmorgen van de maand) van 9.00 tot 12.00 uur. MIDDELHARNIS - Repaircafé. Elke eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie: Kringloop centrum Goed voor Goed, Simon Stevinweg 49. MIDDELHARNIS - Inleveren spullen zomermarkt van Christelijke Gereformeerde Kerk. Iedere eerste zaterdag van de maand vanaf 9.30 tot 11.00 uur bij de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis. Meer info via activiteitencommissie@cgkmiddelharnis.nl MIDDELHARNIS - Verkoop tweede hands spullen op HAvendag aan de Oostelijke Achterweg van 9.00 tot 15.00 uur. Dinsdag 9 juni OUDDORP - Inloop De Boei in ‘de Overkant’, Dijkstelweg 33. Vanaf 10.00 uur inloop. Kruidenwandeling o.l.v. Myra Terpstra. www.deboeigo.nl Donderdag 11 juni DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje. Korteweegje 30. (elke donderdagmorgen) van 9.00 tot 12.00 uur.

Naaimachinehandel ’Vlieto’ Ooltgensplaat uw naaimachine vakman sinds 1965

www.vlieto.nl

HUSQVARNA Sapphire

Vernieuwde serie bewezen kwaliteit ! De meest perfecte machine vanaf € 1.299,00

Spuidijk 4 Ooltgensplaat 0187-485222

De showroom is op afspraak en elke Zaterdag van 10:00 tot 17:00 geopend

5 jaar garantie !

Dirksland

Tuinstraat 32 Een betaalbare starterswoning welke diverse verbeteringen heeft ondergaan. De woning heeft een ruime woonkamer met openslaande deuren naar de achtertuin, een open keuken uitgerust met inbouwapparatuur, 2 slaapkamers, een badkamer en een zonnig dakterras.

Watertoren 49b 3247 CL Dirksland

REËEL BOD GEVRAAGD

Donderdag 18 juni DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje. Korteweegje 30. (elke donderdagmorgen) van 9.00 tot 12.00 uur. Zaterdag 20 juni OOLTGENSPLAAT - Repaircafe Ooltgensplaat geopend: elke derde zaterdag van de maand van 10.00 uur tot 14.30 uur. Locatie: Fort Prins Frederik, Havendijk 16. Dinsdag 23 juni OUDDORP - Inloop De Boei in ‘de Overkant’, Dijkstelweg 33. Dagje uit. Meer info: www. deboeigo.nl

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84 OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

TE HUUR OUDE-TONGE BEDRIJFSUNIT 100 M² BOEZEMWEG 9 INFO: 06-53375562

Donderdag 25 juni DIRKSLAND - Snuffelloods Het Lôôsje. Korteweegje 30. (elke donderdagmorgen) van 9.00 tot 12.00 uur. Vrijdag 26 juni OUDDORP - Hervormde Kerk. Zangavond met medewerking van Christelijk gemengd koor “Jeduthun” o.l.v. Jan Wisse en Christelijk Jong Gemengd Koor “Marcando” uit Nieuw Lekkerland. Aanvang 19.30 uur. Zaterdag 27 juni NIEUWE-TONGE - Rommelmarkt Hervormde Gemeente. Aanvang 9.00 uur in en rond Hervormd Centrum Elim. Donderdag 2 juli OUDDORP - Hervormde Kerk. Donderdagavond-orgelconcerten door professionele organisten. Aanvang 19.00 uur. Jan Bezuijen voor en met kinderen van groep 7 en 8.

Van der Made

Langeweg 24 Middelharnis 0187-487181

voor vakman en doe-het-zelver nu ook op dinsdag geopend

Opslagruimte te huur vanaf 35 m en 60 m

2 2

tel. 06-30874932


DINSDAG 2 JUNI 2015

Nieuws

3

Inwonersavond donderdag 11 juni

Ook Stellendam werkt aan oprichting dorpsraad

STELLENDAM - Na de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2013 zag, en zie je nog steeds, in meerdere plaatsen op het eiland dorpsraden ontstaan. Dit proces gaat in het ene dorp vlotter dan in het andere, niettemin is een goed functionerende dorpsraad voor de plaatselijke samenleving van grote waarde. Dat besef is ook in Stellendam aanwezig, waar momenteel een dorpsraad in oprichting is. Op 11 juni a.s. wordt er een inwonersavond gehouden waarvoor alle inwoners van Stellendam van harte worden uitgenodigd en meer dan welkom zijn. De bijeenkomst wordt gehouden in ‘t Haegse Huus, Haagsestraat 4-a te Stellendam. Vanaf 19.30 uur kan iedereen hier binnenlopen, om 20.00 uur begint de bijeenkomst.

sowieso welkom, maar meer dan twee is ook prima, want dat maakt het mogelijk om naast de dorpsraad subcommissies te vormen die zich vooral richten op bepaalde items. “Stellendam heeft zoveel facetten dat je die onmogelijk als één dorpsraad kunt behappen”, zo geven de mannen aan: “bedrijventerreinen, havens, recreatie, het zwembad, natuurgebieden, visserij, de N57 als belangrijke verkeersader, het Haringvliet aan de noordzijde of de Grevelingen aan de zuidzijde.” Punten waaraan gewerkt zou kunnen worden zijn bijvoorbeeld activiteiten voor de jeugd van 12 tot 18 jaar, vergrijzing, voorzieningen in het dorp, verenigingsgebouw ‘t Haegse Hûûs, veiligheid, infrastructuur, e.d. Maar ook ‘omzien naar elkaar’ is voor de dorpsraad in oprichting een belangrijk punt dat ze in de plaatselijke samenleving wil stimuleren.

Door Hans Villerius

Graag wil de dorpsraad in oprichting van de Stellendammers zelf horen wát er leeft, wát er speelt, wáárvan ze vinden dat aan gewerkt zou moeten worden, enz., om de aan de hand daarvan een dorpsplan op te stellen waarvan uitvoering de leefbaarheid in het dorp bevordert, om van Stellendam een nóg mooiere plek te maken. Een soort ideaal stellen, en aan de hand daarvan kijken of ‘t haalbaar is of niet. Met het plan dat hieruit volgt, hoopt de dorpsraad - pas ná goedkeuring door de inwoners - richting de gemeente te gaan, om daarmee in goede samenwerking mooie dingen te gaan realiseren. Dat zeggen drie leden van de Stellendamse dorpsraad in oprichting, die graag aan Eilanden-Nieuws meer vertellen over het waarom van een dorpsraad en diens inzet voor de plaatselijke samenleving. Het zijn Aart van

Drie leden van de dorpsraad Stellendam in oprichting.  V.l.n.r. Peter Klink, Aart van der Velden en Adrie Tieleman. der Velden, Peter Klink en Adrie Tieleman. Eerstgenoemde heeft het initiatief opgevat om tot vorming van een dorpsraad in Stellendam te komen. Hij zocht hiervoor contact met plaatsgenoot Peter Klink, die het nut van een dorpsraad evenzeer onderschrijft, en samen zijn ze aan de slag gegaan om nog meer gemotiveerde inwoners van Stellendam warm te krijgen om te functioneren in een toekomstige dorpsraad. Verbindende schakel “Het is heel belangrijk dat de afstand tussen de bevolking met wat daar leeft en de gemeente niet te groot wordt”, zeggen de drie mannen. “Toch ontkwam je er niet aan dat door de

gemeentelijke herindeling de lijnen minder kort werden. Al is het alleen al doordat de gemeente fysiek op grotere afstand kwam te staan. Maar ook in praktische zin veranderde er wel wat. Vóór de herindeling was de plaatselijke vertegenwoordiging in de gemeenteraad directer, meer tastbaar, en daarmee was er ook een gerichtere behartiging van lokale belangen. Je liep ook makkelijker het gemeentehuis binnen. Het was laagdrempeliger en de lijnen korter. Om toch in te staan voor een plaatselijke belangenbehartiging, het signaleren van dingen die in de lokale samenleving spelen en hiervoor spreekbuis te zijn richting de gemeente, zie je in meerdere woonkernen het orgaan ‘dorpsraad’ ontstaan. Een serieuze belangen-

Foto: Hans Villerius organisatie voor en van de inwoners, die een verbindende schakel tussen de lokale samenleving en het gemeentebestuur bedoelt te zijn, om als adviesraad gevraagd en ongevraagd mee te denken, met als doel de leefbaarheid in de dorpskern te bevorderen.” Veelomvattend Nadat ook Wim Hansen, Diana Meijer-Nuij, Diana Warnaar en Lian van der Schelde zich aansloten, staat de teller inmiddels op zeven. Maar een goed functionerende dorpsraad in Stellendam zou volgens de drie mannen best ook negen mensen mogen tellen. “Je kunt dan het beste alle leeftijden vertegenwoordigen”. Twee leden - liefst jongeren - zijn daarom

Oproep De inwonersavond van 11 juni is voor iedere inwoner van Stellendam hét moment om zijn of haar stem te laten horen. Graag doet de dorpsraad in oprichting dan ook naar iedereen en uit álle gezindte - in Stellendam de roep uitgaan om 11 juni aanwezig te zijn, zowel om er een positieve avond van te maken als om alles op tafel te leggen wat er aan wensen, gedachten of idealen leeft. En natuurlijk ook om de gelederen van de dorpsraad te versterken. “Stellendammers moeten weten dat een dorpsraad hun eigen stem en inspraak is richting gemeentebestuur, dat financiële middelen beschikbaar stelt waarmee de dorpsraad voor de eigen samenleving goed werk kan doen. Geld dat het gehéle dorp ten goede zal komen, dus niet alleen de verenigingen. Bestuurlijke structuur en achterban zijn daarom ontzettend belangrijk en daar gaan we ook op donderdagavond 11 juni hard mee aan de slag.”

Gratis preventieve check voor senioren SOMMELSDIJK - Hoe is het met uw gezondheid? Wat eet en drinkt u? Beweegt u voldoende? Kunt u goed zien, horen en onthouden? Heeft u genoeg sociale contacten? 65-Plussers die zich jaarlijks willen laten checken door het Consultatiebureau voor Senioren, krijgen dit soort vragen. De controle, die ook enige gezondheidstestjes bevat, is preventief en gratis. Door Kees van Rixoort

Het Consultatiebureau voor Senioren is van Careyn. Het bestaat al sinds 2008. Ook de SWO (nu Stichting ZIJN) in de toenmalige gemeente Oostflakkee startte destijds met preventieve controles voor 65-plussers. De gemeente hecht er veel belang aan en draagt de kosten. Daardoor hoeven de senioren die gebruikmaken van deze dienst niets te betalen. Van Careyn zijn twee verpleegkundigen actief in het Consultatiebureau voor Senioren: Ditta van Sluis en Wilma Both. Ze werken op de locatie De Hoogen Caemer, Sperwer 17, Sommelsdijk. Ditta van Sluis is er op dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur, Wilma Both op donderdag van 10.00

gezondheidsacties van Careyn (zoals op zaterdag 30 mei in de Reginahof te Dirksland) en mond-tot-mondreclame. Ook verwijzen huisartsen 65-plussers wel naar het Consultatiebureau voor Senioren.

tot 13.00 uur. Wie het Consultatiebureau voor Senioren wil bezoeken kan een afspraak maken via het algemene nummer van Careyn: 088 123 99 88. Wie slecht ter been is en dus niet in de gelegenheid om naar de Sperwer te komen, kan de verpleegkundige vragen om een bezoek aan huis af te leggen. Laagdrempelig “Het doel is om cliënten bewust te maken van en inzicht te geven in hun leefstijl”, leggen Van Sluis en Both uit. “Het is gezondheidsbevorderend en als zodanig gaat er een preventieve werking van uit. Ben ik goed bezig op het gebied van eten en drinken en bewegen, slaap ik goed, hoe is mijn psychische gesteldheid, hoe ziet mijn sociale netwerk eruit - daar gaat het om. We doen de check aan de hand van een uitgebreide vragenlijst, die ingaat op het lichamelijke, geestelijke en sociale welzijn. We werken laagdrempelig en nemen voor iedereen de tijd. Een gesprek duurt vijftig tot zestig minuten. Zo kunnen we alles goed doorspreken. Uiteraard kunnen cliënten ook zelf vragen stellen. Wij geven adviezen of verwijzen zo nodig door naar andere hulpverlenende instanties op het eiland, waarmee we samenwerken. Aan het eind van het gesprek doen we een paar gezond-

Volgens Ditta van Sluis en Wilma Both hebben senioren alleen maar baat bij zo’n check. “Het is een stimulans om gezonder te leven, zodat je langer vitaal bent. Daardoor ben je minder afhankelijk van de zorg, langer in staat zelfstandig te blijven wonen en de regie over je eigen leven te houden.”

Samenwerking

Ditta van Sluis (links) en Wilma Both, verpleegkundigen van het Consultatiebureau voor Senioren. heidstestjes.” Wie een jaar later weer een check laat doen, is daar ongeveer een halfuur voor kwijt.

Senioren weten de weg goed te vinden naar het consultatiebureau. Ze weten van het bestaan via de krant, folders,

Halverwege 2015 hoopt het Consultatiebureau voor Senioren een samenwerkingsverband aan te gaan met Stichting ZIJN. Ook Stichting ZIJN houdt zich bezig met het welzijn van ouderen, onder meer via huisbezoeken. Het Consultatiebureau voor Senioren van Careyn kan aanvulling bieden op het gebied van gezondheid. In de komende periode wordt er nader inhoud gegeven aan de samenwerking.


4

DINSDAG 2 JUNI 2015

Op donderdag 28 mei 2015 ontvingen wij uit Gods hand een zoon en broertje

Wij noemen hem

Leon en Elza van Damme-de Waard Julia Acacialaan 19, 3927 GD RENSWOUDE

Heere, Schenker van het leven, heeft ons verblijdt met een dochter en zusje

Geboren 29 mei 2015, weegt 3500 gram en is 50 cm lang. Wim v/d Plaat Janneke v/d Plaat - Looij Adriaan - Jan Pieter Evertsenstraat 70 3342 CH Hendrik Ido Ambacht

Schooldirecteur Jan Verduin neemt, in verband met zijn pensionering, op D.V. 2 juli afscheid van c.b.s. ‘De Bron’. Dhr. Verduin heeft in totaal 43 jaar in het onderwijs gewerkt. Hij begon in 1972 als jonge meester op een school in Wapenveld. In 1977 werd hij aangesteld als hoofd van de christelijke school in Oude-Tonge. Eerst nog aan de Emmastraat. Later op de huidige locatie aan de Melkweg. Het bestuur wil alle oud-collega’s, -leerlingen, -bestuursleden en al zijn overige werk- en netwerkcontacten uitnodigen voor een feestelijke receptie, die wordt gehouden op D.V. vrijdag 3 juli vanaf 19.00 uur tot 21.00 in de aula van de school. Belangstellenden die de receptie willen bezoeken om Jan Verduin de hand te schudden, wordt gevraagd zich te melden bij het secretariaat van c.b.s. De Bron: email: CBS_DeBron.Bestuur@solcon.nl of tel.nr. 0187 643604 Geeft u alstublieft vóór vrijdag 19 juni door met hoeveel personen u wenst te komen. c.b.s. De Bron Melkweg 75 Oude-Tonge

D.V. donderdag 4 juni a.s. is het 50 jaar geleden dat wij

Met droefheid geven wij u kennis dat op het alleronverwachts, door de HEERE op Zijn tijd en wijze is weggenomen onze stiefvader, opa, broer en oom

Jan Hendrikus Ju sinds 23 juli 2012 weduwnaar van Maatje Breen

in de leeftijd van 58 jaar. Heilige de Heere deze ernstige roepstem aan ons aller hart en sterke Hij ons in dit verlies. André Bruggeman Edith Bruggeman-van der Bok Marlotte en Klaas Marvin Joriam

C.D. van der Velde Irenelaan 7, Dirksland

Henk Groenendijk en Ina (Krientje) Groenendijk-van Dam in het huwelijk traden. Wij zijn daar dankbaar voor en hopen dit te vieren met onze kinderen en kleinkinderen. Kerkring 25, 3244 AH Nieuwe-Tonge

is verhuisd naar: Staakweg 41, 3247 BV Dirksland 0187-603680, 06-21928862

LAURENS OVERBEEKE echtgenoot van Aagje van Oostende * 29 augustus 1929

† 30 mei 2015

Gelegenheid tot condoleren op D.V. woensdag 3 juni van 19.00 tot 20.30 uur in verenigingsgebouw ‘Eben-Haёzer’, Preekhillaan 3 te Ouddorp. De rouwdienst voor familie en belangstellenden zal gehouden worden op D.V. donderdag 4 juni in ‘Eben-Haёzer’ om 13.15 uur, waarna aansluitend de begrafenis zal plaatsvinden omstreeks 14.45 uur op de Algemene Begraafplaats aan de Dorpsweg te Ouddorp.

~ Geen bloemen ~ Indien u geen rouwbrief heeft ontvangen, dan kunt u deze kennisgeving als zodanig beschouwen.

Ad Keizer &

Annelies de Goffau in het huwelijk te treden. Ons toekomstig adres is: Mr Iman Caustraat 9, 3251 AP Stellendam

Den Bommel: Koos en Henneke Jolanda en Marco Alison Den Bommel: Dick en Wilma Denise Kevin Ooltgensplaat: Krijn en Jolanda Linda Lars Ooltgensplaat: Petra en Hans

Rinus en Hannie Koppejan Dirksland

De afscheidssamenkomst zal gehouden worden op woensdag 3 juni om 10.30 uur in ‘Elthato’, Zuid-Achterweg 27 te Ooltgensplaat. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats. Gelegenheid tot condoleren in ‘Elthato’ na de begrafenis. Als u geen rouwbrief ontvangen heeft, mag u deze advertentie als een uitnodiging beschouwen. ~ Geen bloemen ~

Wij wensen zijn verdere familie en allen die hem dierbaar waren veel sterkte toe met het dragen van dit grote verlies. Bestuur en leden P.V. De Trekvogels Ouddorp

Verdrietig hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze geliefde zus en schoonzus

NEL BESTMAN in de leeftijd van 76 jaar. Dirksland: A.C. Bestman (in liefdevolle

herinnering)

M.D. Bestman-de Korte

L. Koppenaal (in liefdevolle

herinnering)

E. Koppenaal-Bestman Helmond: C. Bestman E. Bestman-de Leeuw Terneuzen, 31 mei 2015

Zondagmorgen is overleden onze lieve en zorgzame tante

JAN HENDRIKUS JU

NEL BESTMAN

in de leeftijd van 58 jaar. Wij wensen de familie sterkte toe. Hans Breen Piet Breen Corrie Breen-Akershoek Ouddorp, 31 mei 2015

Wilna en Bart Bazen Ilona en Kevin, Macy Nathalie en Adriaan, Kyano, Fabiënne André en Karen Koppenaal Loran Tobias Elin Anita Koppenaal Gertjan Oosterkamp Terneuzen, 31 mei 2015

Diep bedroefd zijn wij met het overlijden van onze goede vriend

JAN JU Wij wensen de verdere familie veel sterkte toe met dit verlies. Adrie en Nel Klink Bas en Dit Breen Jaap en Marieke Nagtegaal en kinderen

Kastanjestraat 18, 3257 XD Ooltgensplaat

Hartverwarmend waren de vele felicitaties in de vorm van kaarten, attenties en persoonlijke wensen ter gelegenheid van ons 40-jarig huwelijksjubileum. Bemoedigend was ook het grote medeleven na het overlijden van onze vader, schoonvader en opa. Mede namens onze (klein)kinderen zeggen wij u daarvoor hartelijk dank.

Wij zullen Jan in onze herinnering houden als een gewaardeerd lid, die voor onze vereniging jarenlang de functie van penningmeester heeft vervuld. Ook de tentoonstellingscommissie kon altijd op hem rekenen.

Verdrietig zijn wij dat is overleden onze zwager

Ooltgensplaat: A. Overbeeke-van Oostende

Op D.V. donderdag 4 juni hopen wij,

in de leeftijd van 58 jaar.

31 mei 2015 Molentienden 59, 3253 VE Ouddorp

weduwnaar van Maatje Breen Bedroefd om het verlies, maar dankbaar voor de liefde en zorg die hij ons gegeven heeft, geven wij u kennis van het overlijden van mijn lieve man, onze lieve vader, opa en ‘opa-plaat’

J.H. JU

Aad en Mieke Ju-van ‘t Hof Erik en Margriet Jacomina en Arjan, Siem

Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in ‘Eben-Haёzer’.

Verhuisbericht

Met verslagenheid geven wij kennis van het plotseling overlijden van ons lid en oudbestuurslid, de heer

Voor de vele blijken van belangstelling en deelneming na het overlijden van onze lieve vader en opa

Cornelis Grootenboer Betuigen wij u langs deze weg oprechte dank.

Met grote verslagenheid hebben wij zondagavond 31 mei kennis genomen van het plotselinge overlijden van ons trouw koorlid

Marja en Peter Daniëlle en Paul Martijn Charlotte

JAN JU

Wilma en Albert Jinthe Lindy

Wij wensen de familie heel veel sterkte toe. Heilige de Heere deze roepstem aan ons aller hart. Bestuur, dirigent en leden van het Christelijk Ouddorps Mannenkoor

Niels en Pascal Yoran Tygo Stellendam, juni 2015


DINSDAG 2 JUNI 2015

DANKBETUIGING

Dankbetuiging

De vele blijken van medeleven ondervonden tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn lieve vrouw, onze moeder en oma

Voor uw belangstelling en medeleven na het overlijden van onze tante

Katie Roeland-Holleman hebben ons bijzonder goed gedaan. Een bijzonder woord van dank aan: De medewerkers van Hospice Calando voor de liefdevolle verzorging. Huisarts J. van de Putte en dr. A.I. de Vos voor de medische zorg. Ds. Catsburg voor het leiden van de begrafenisdienst. En tevens Wendy Phielix en medewerkers voor de begeleiding en de verzorging van de uitvaart.

Ida Koppenaal Willen wij u allen hartelijk dank zeggen. Onze bijzondere dank gaat uit naar het verplegend personeel van verzorgingshuis “Geldershof”. Namens de familie Cor en Nella v/d Sluijs Peter en Sonja Koppenaal

Een kaart… Een gebaar… Een handdruk… Een woord…

Henk Roeland Theo en Heidi Lotte en Jasmijn Stad aan ’t Haringvliet, juni 2015

Stil zijn wij door de grote belangstelling en hartverwarmend medeleven die wij mochten ontvangen na het onverwachts overlijden en tijdens de begrafenis van onze moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder

JAAN HOEK-VAN DAM

Dankbaar zijn wij voor de liefde en de vriendschap waarmee u ons heeft omringd tijdens het ziek zijn en na het overlijden van onze lieve vader en opa

PIETER HOLLEMAN kinderen, kleinen achterkleinkinderen Nieuwe-Tonge, juni 2015

Wij betuigen u hiervoor onze welgemeende dank. In het bijzonder danken wij: De arts en het verzorgend personeel van woongroep 106 van ‘De Vliedberg’. Alsnog het verzorgend personeel van het ‘Schelphoekje’ voor de liefdevolle zorg aan huis geboden. Dominee Juffer en dhr. Nelis voor de gesproken woorden tijdens de begrafenis. Een speciaal dankwoord ook aan Uitvaartverzorging Spanjersbergh en medewerkers. In dankbare herinnering moge zij bij u en ons verder leven. Namens kinderen, kleinen achterkleinkinderen Ouddorp, juni 2015

Opbrengst Jaarmarkt

UITVAARTVERZORGING

P. MANS WEESPAD 34, 3257 KK OOLTGENSPLAAT

TELEFOON: (0187) 631336 B.G.G. 06 53448384 INFO@MANSUITVAARTVERZORGING.COM WWW.MANSUITVAARTVERZORGING.COM

Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf op Goeree-Overflakkee.

DA N K B E T U I G I N G

Uitvaartverzorging M.H. van de Ven Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Dag & nacht bereikbaar Uitvaartcentrum Media Vita M.H. van de Ven Theo Struik

Administratieadres: Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

W. Buijs

T. 0187-642428 0187-486962

M. 06-53112979

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

5

• Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.

SOMMELSDIJK - De Jaarmarkt van de hervormde gemeente Sommelsdijk van afgelopen zaterdag was weer succesvol. Veel bezoekers, prima weer en een mooie opbrengst van € 12.300,- was het resultaat. Bij de curiosa kraam kon men raden naar een voorwerp uit het verleden. Het enige juiste antwoord was: een ouderwetse appelrasp. Dit werd geraden door mevrouw Born-de Jong uit Middelharnis. De fietsverloting werd gewonnen door Germa Vreeswijk-Kamp. De commissie bedankt de sponsors, bezoekers en medewerkers die de jaarmarkt mogelijk gemaakt hebben.

Menheerse Havendag

MIDDELHARNIS - Op 5 en 6 juni organiseert de Stichting Behoud Scheepstimmerwerf Middelharnis voor de tweede keer de Menheerse Havendag. Samen met vele vrijwilligers en met medewerking van o.a. de gemeente GO, het Streekmuseum, de WSV Flacquee, de havendienst, Eilandmarketing, de Koninklijke Marine en de horeca rond de Havenkom. Het is het grootste evenement van de Dag van de Watersport, die op 6 juni landelijk gevierd wordt. Historische schepen, een levendige braderie en een markt met oude ambachten en streekproducten. Allemaal activiteiten die plaatsvinden tijdens de Menheerse Havendag. Net als de sportieve Uw laatste wensen zeskamp, de kermis en een Vloot- en Roadshow in goede handen van de Koninklijke Marine. Tijdens de dag komt zowel de agrarische als de maritieme geschiedenis van het eiland aan bod. Klaar voor vertrek! 0187- 601166 Ruim 200 kinderen van groep 7 nemen deel aan de Havendag junior. Voor één dag kruipen de Dag en nacht bereikbaar kinderen is de huid van het Kofjekokertje. Door alle opdrachten leren de scholieren van alles over de geschiedenis van de visserij. Rouwcentrum Kievit Officiële opening Nieuweweg 2, Melissant De scheepshoorn van de marinesleepboot Regge op vrijdagavond om 19.30 uur is het startsein Burg. Letteweg 36 Meidoorn 4 voor de vlootschouw. De historische optocht 3233 AG Oostvoorne 3248 XE Melissant varen in optocht door het kanaal naar het cenTel. 0181-488088 Tel. 0187-601166 trum van Middelharnis. De parade wordt voorafgegaan door door een flyboarder die spectaculaire kunsten laat zien. De burgemeester geeft vanaf een drijvend podium het startsein door een enorme scheepshoorn te laten klinken. Zaterdag 6 juni is er als opening een optocht OUDDORP - De aangekondigde dienst op don- vanaf de Ring van Middelharnis die start om 9.30 derdag 4 junivan de Gereformeerde Gemeente, uur. waarin ds. B. van der Heiden zou voorgaan, gaat Verder zijn er die dag veel activiteiten zie hier voor www.menheersewerf.nl niet door.

www.kievit-uitvaart.nl

Kerkdienst gaat niet door

DA N K B E T U I G I N G Wij danken u hartelijk voor de vele kaarten, telefoontjes of op wat voor wijze ook u uw medeleven heeft getoond tijdens de ziekte en na het overlijden van onze zorgzame vader en onvergetelijke opa

Spaarders winnen iPad Air bij Regiobank

LEENDERT BASTIAAN DE BERG Wij willen in het bijzonder bedanken: - dominee Van Rumpt - huisarts Graafland - dominee Pleizier - Careyn - verplegend personeel van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis - begrafenisonderneming Van Wageningen De leegte blijft moeilijk te aanvaarden, maar zoveel betrokkenheid verzacht het verdriet. Kinderen en kleinkinderen Dirksland, juni 2015

Persoonlijke en professionele begeleiding van begrafenissen & crematies

0187 - 491396 Stoofweg 24, 3253 MA Ouddorp

www.arensmanuitvaart.nl

STELLENDAM - Tijdens de Trend Beurs in Ouddorp en de LenteFair in Stellendam heeft RegioBank Stellendam een actie gehouden voor nieuwe en bestaande spaarders. Onder het motto van "Spaar € 500,- en maak kans op een iPad Air" hebben veel spaarders deelgenomen aan deze actie. Uit alle inzendingen zijn uiteindelijk twee winnaars geloot. De winnaars zijn geworden: familie Grinwis uit Ouddorp en familie Troost uit Goedereede. Zij zijn inmiddels de trotse bezitters van de nieuwe iPad Air, waarop zij eenvoudig hun bankzaken online kunnen regelen. De mensen van Regiobank feliciteren de winnaars van harte. Mensen die meer willen weten over de producten en spaartarieven van de RegioBank kunnen binnenstappen voor persoonlijk advies. RegioBank Stellendam is gevestigd aan de Langeweg 63 in Stellendam. Of bel voor verdere informatie of een vrijblijvende afspraak 0187-491755.


6

DINSDAG 2 JUNI 2015

Nieuws

“Op deze manier kunnen we Den Bommel beter profileren aan de ‘buitenwacht’”

Ollie B. Bommelwandeling voor ‘Heeren van stand’ en alle andere mensen DEN BOMMEL - Dit jaar is het precies 50 jaar geleden, dat het eerste standbeeld van Ollie B. Bommel werd geplaatst in het centrum van Den Bommel. “Daar moeten we wat mee doen”, vond de Dorpsraad en samen met de twee basisscholen werd gestart met een mooi project. De kinderen maakten tekeningen van de acht figuren uit het bekende stripverhaal van Marten Toonder en deze zijn afgebeeld op de elektriciteitskastjes, die verspreid in het dorp staan. De Dorpsraad zette vervolgens een wandeling uit langs al deze objecten. Afgelopen zaterdag liep Burgemeester Jan- Pieter Lokker, als eerste, een deel van de route. Tekst en foto’s: Mirjam Terhoeve

Voorafgaand aan de wandeling kwamen dorpsraad, leerlingen, dorpsbewoners en afgevaardigden van ‘Kern met Pit’ bijeen in De Bommelstee. Joop de Ridder, de voorzitter van de dorpsraad, gaf daar in het kort uitleg over het project. “Het is een uniek project, waarbij vele dorpsbewoners en de scholen betrokken waren. We zijn dan ook erg trots op het resultaat. Het dorp is opgefleurd met mooi versierde objecten, waarlangs een leuke wandeling is uitgezet . Op deze manier kunnen we Den Bommel beter profileren aan de ‘buitenwacht’ en door de objecten kunnen we vertellen over wat Marten Toonder heeft betekent voor ons dorp. Het was ook heel mooi om te zien, hoe enthousi-

ast de kinderen aan de slag gingen. Er zijn prachtige kunstwerkjes gemaakt van alle figuren, die in de strip voorkomen. Denk aan Ollie B. Bommel zelf met zijn rood/geel geblokte jas, maar bijvoorbeeld ook aan Joost zijn trouwe bediende en natuurlijk Tom Poes zijn jonge vriend. Een strenge jury heeft ze allemaal beoordeeld en de meest creatieve en originele exemplaren zijn voortaan te zien op de elektriciteitskastjes, die in het dorp

staan. Hoewel dit project bedoelt was om het dorp op de kaart te zetten en mooier te maken, heeft het ook veel bijgedragen aan de saamhorigheid van de bewoners. En dat is iets, waar we erg blij mee zijn”. Nominatie Dat vond ook de organisatie Kern met Pit. Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij

(KNHM) , waarbij bewonersgroepen worden uitgedaagd om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. De beste ideeën mogen deelnemen aan de wedstrijd. Hiermee zijn mooie geldprijzen te winnen. Den Bommel is hier inmiddels voor geselecteerd. In januari zullen de prijzen worden uitgereikt. Ook niets dan lof door burgemeester Lokker. “Jullie hebben Den Bommel inderdaad heel mooi op de kaart

gezet”, zo sprak hij . “Zo zie je maar, waar een klein dorp groot in kan zijn. Dit is beter nieuws, dan vorige week”, blikte hij nog even terug op de vondst van de drugslaboratoria. “Maar gelukkig is Den Bommel weer helemaal veilig en het is mooi, dat het dorp nu op een positieve manier in de belangstelling staat. Erg leuk ook, dat de jeugd zo bij het project betrokken is. De jeugd heeft immers de toekomst en staat symbool voor de vitaliteit van Den Bommel. Hiermee wordt een goede basis gelegd voor de gemeenschapszin van het dorp”. Na alle woorden, reikte de burgemeester prijzen uit aan de kinderen, die zich het meest hadden ingezet voor het project. Voor hen was er een mok of een glas met een afbeelding van de stripfiguren. De scholen zelf kregen nog een passend schilderij aangeboden door de dorpsraad, als dank voor hun inzet. Hierna nodigde Joop de Ridder iedereen uit om samen met hem en de burgemeester een deel van de wandelroute te lopen. Helaas viel de tocht letterlijk en figuurlijk in het water, vanwege een enorme bui. Maar gelukkig trok de lucht daarna open en werd het alsnog een zonnige gezellige dag met braderie. De wandelroute is uiteraard elke dag te lopen. Men kan beginnen bij het standbeeld aan het Emmaplein of anders op de Kaai. Volg daarna de rood/geel geblokte stoeptegels. De wandeling duurt zo’n klein uur. De organisatoren hopen, dat vele inwoners van Den Bommel, maar vooral ook van daarbuiten, de route eens komen lopen.

De Koning komt! - Tournee in het licht van de wederkomst van Jezus GOEREE-OVERFLAKKEE Christian Verwoerd, Jacques Brunt en de praiseband Ahava starten deze week een tournee door Nederland. Ze noemen het een ‘tournee in het licht van de wederkomst van Jezus’ en thema is: ‘De Koning komt!’ De tournee start donderdag op Urk en een week later doet men GoereeOverflakkee aan: donderdag 11 juni in De Grutterswei.

Volgens de initiatiefnemers van de tournee “leven we in een bijzondere tijd”. Ze wijzen dan de op de spanningen in de wereld en vooral die in het Midden-Oosten, waarbij “donkere wolken zich samenpakken boven Jeruzalem”. Dit komt tijdens hun tournee dan ook duidelijk naar voren. Toenemend antisemitisme “We zien met name de laatste jaren een ongekende druk op Jeruzalem, nu niet alleen vanuit de Arabische wereld, maar steeds meer vanuit de hele wereld. De Bijbel voorzegt dat Jeruzalem een ‘steen zal worden, waar alle volken zich aan zullen vertillen’. Het antisemitisme is de laatste jaren ook drastisch toegenomen. Er wordt zelfs gezegd dat het in veel landen erger is dan vlak voor WOII”, zo leggen de organisatoren uit. “Wat we in deze tijd ook steeds meer

zien, is dat de waarheid van Gods Woord steeds meer onder vuur komt te liggen. Niet alleen in de maatschappij, maar ook in de kerk zelf. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, waar ook in de Bijbel al voor wordt gewaarschuwd. De duivel doet er alles aan om Gods plan te blokkeren, maar we weten dat hem dat niet zal lukken”. Profetenboeken Jacques Brunt en Christian Verwoerd geloven dat veel christenen het Oude Testament de profetenboeken te weinig lezen. “Als er überhaupt in gelezen wordt, worden deze teksten vaak vergeestelijkt en op het persoonlijke leven toegepast, terwijl ze vaak veel meer te zeggen hebben over Gods grote plan voor de toekomst met Israël en de volken. Het is goed om te beseffen dat heel de Bijbel door God gegeven is om daarvan te leren. In 2 Petrus 1:19 staat ook dat juist het Profetische Woord als een lamp is die schijnt op een donkere plek. Als we dus constateren dat het vandaag de dag een donkere tijd is, moeten we dus deze ‘lamp’ gebruiken om een helder zicht te kunnen houden”. Tijdens de tour ligt het accent niet op het exact invullen van profetieën. “Uiteindelijk gaat het er ons om dat mensen voorbereid zijn en dat ze van-

daag de dag gaan leven als Koningskinderen die bezig zijn met de komst van de Koning en het vertellen van andere mensen over Hem”. Mooie boodschap “De boodschap van de Bijbel is een hele mooie boodschap. Iedereen die Zijn leven overgeeft aan Jezus, kan op Hem vertrouwen in deze onrustige tijd. Er loopt God niets uit de hand. Hoe geweldig is het om in zo’n tijd van stormen een vaste hoop te hebben, te weten dat er een Koninkrijk van recht en vrede zal komen die voor altijd een einde zal maken aan dood en verderf ”. Naast Oude-Tonge gaat de tournee langs Urk, Nijkerk en Nieuw-Lekkerland, plaatsen die liggen in christelijke ‘streken’. De organisatoren verwachten dat vooral christenen de bijeenkomsten bezoeken, “maar de boodschap is zeker net zo goed voor niet-gelovigen. We geloven namelijk dat dit thema ook bij het evangelie de blijde boodschap - hoort”. Tijdens de bijeenkomsten zal Jacques Brunt het appélwoord verzorgen en zanger Christian Verwoerd verzorgt met praiseband Ahava de muziek. Volgens Christian Verwoerd zal dit voornamelijk ‘toekomstmuziek’ zijn. Hij legt uit: “De liederen bevatten vaak teksten die rechtstreeks uit de

Jacques Brunt (links) en Christian Verwoerd. Bijbel komen. Soms zijn dat ook psalmen die gaan over de aarde die zal juichen voor de Heer. Wij zingen bijvoorbeeld ook Israëlisch nummers en psalmen in het Hebreeuws of Engels”. Jacques Brunt spreekt veel in diverse gemeenten tijdens verschillende bijeenkomsten. Hij is voorzitter van de Stichting Heart Cry. www.jacquesbrunt.nl Christian Verwoerd is een christelijke liedjesschrijver en zanger. Hij treedt op tijdens bruiloften, jeugddiensten, concerten etc. www.christianverwoerd.nl De band Ahava is ontstaan

in 2006. Het Hebreeuwse woord ‘Ahava’ betekent ‘liefde’. Het is de liefde van Jezus die de band wil uitstralen door middel van muziek. De band laat een duidelijk onderscheidend geluid horen door o.a. te zingen over het Koninkrijk van God, het herstel van Israël en Jezus’ terugkomst. Zie ook www.ahavamusic.nl De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 11 juni in De Grutterswei, Willemstraat 14 in OudeTonge. De aanvang is 20.00 uur. Toegang is gratis.


DINSDAG 2 JUNI 2015

Nieuws

7

“Fantastisch dat er mensen zijn die dat mogen doen, een middel in Zijn hand zijn.”

Margreet Verbiest geeft al vijfentwintig jaar Gods Woord door op de zondagschool STELLENDAM - Ze had wel iets verwacht, maar een hele middag… Margreet Verbiest is vijfentwintig jaar leidinggevende bij de zondagschool Emanuël van de Hersteld Hervormde Beth-El kerk in Stellendam. En aan dat jubileum ging de kerk niet zomaar voorbij. Het begon zaterdagmiddag 30 mei met een ophaalactie van een stuk of dertig kinderen van de zondagschool. Ze haalden de juf thuis op en brachten haar onder een feestelijke boog naar het kerkgebouw aan de Voorstraat. Door Kees van Rixoort

Daar volgden diverse toespraken, het toezingen door de kinderen en het overhandigen van een aantal geschenken. Uiteraard werd er ook gebeden en gezongen: Psalm 116 vers 1 (God heb ik lief) en Psalm 134 vers 3, een zegenlied. De sprekers noemden de vijfentwintig jaar dat Margreet Verbiest het zondagschoolwerk heeft verricht zonder uitzondering een mijlpaal. “Dat is in al die jaren steeds weer naar voren gekomen”, zei de heer G. Plas, voorzitter van de zondagschool, in zijn toespraak aan de hand van Hebreeën 13, “de kinderen onderwijzen en wijzen

op wie Jezus Christus is. Zijn liefde is ons enige fundament, en dat moeten we vasthouden. We moeten ervoor zorgen dat de kinderen de liefde van Christus te horen krijgen. We zijn dankbaar dat Margreet dat al vijfentwintig jaar heeft mogen doen, dat God haar daarvoor de kracht heeft gegeven.”

den. Hen is duidelijk gemaakt wie de Koning van de kerk is.” Uit de woorden van de heer G.J. ‘t Mannetje, oud-voorzitter van de zondagschool én vader van de jubilaris, kwam naar voren dat Margreet Verbiest vrijwel direct na haar afzwaaien als leerling van de zondagschool leidinggevende werd.

De heer C. Verhoeven zei namens de Stichting Jeugdraad dat het jeugdwerk, waar de zondagschool een onderdeel van is, van belang is om de erfenis, het Woord van God, door te geven. “Fantastisch dat er mensen zijn die dat mogen doen, een middel in Zijn hand zijn.” Hij noemde Margreet Verbiest consciëntieus en nuchter.

Ook hij onderstreepte het belang van het opvoeden van de kinderen in de Vreze des Heeren. ‘t Mannetje meldde dat zijn dochter het vak leerde van juffrouw Dekker. Dat kon hij in het begin ook wel horen, bijvoorbeeld tijdens een kerstvertelling. “Net of ik juffrouw Dekker hoorde.” Maar algauw had Margreet haar eigen stijl te pakken. “We mogen heel dankbaar zijn dat je dit werk hebt mogen doen en dat de Heere je de kracht daarvoor heeft gegeven.”

Zaad met kiemkracht Dominee B.D. Bouman feliciteerde de jubilerende zondagschooljuf namens de kerkenraad en de classis. “We mogen dankbaar zijn dat de Heere u gaven heeft geschonken om dit werk te doen. Vijfentwintig jaar is een mijlpaal, zeker in deze jachtige tijd. Het is goed om daarbij stil te staan.” Volgens de predikant is er in vijfentwintig jaar tijd heel veel gezaaid. “Er waren ook gebreken, maar u mocht zaaien met het beste zaad. Zaad met kiemkracht en vruchten van geloof voortbrengt. Alle kinderen op de zondagschool is dit zaad voorgehou-

Tot slot, voordat de receptie begon, maakte Margreet Verbiest zelf duidelijk dat ze best wel eens had willen stoppen met de zondagschool, maar het gewoon niet kan. “Ik kan het stokje niet overdragen.” Ze zei dat ze de zondagschool als leerling al geweldig vond. En dat is altijd zo gebleven. Toen ze begon met het uitdelen van plaatjes aan de kinderen en daarna als echte leidinggevende. “Wat in Gods Woord staat moet worden doorgegeven”, zei ze. “De eer van de Heere God, die wil ik verkondigen.”

5,3 biljoen dollar subsidie voor … fossiele brandstof Bovenstaand bericht werd 19 mei gepost op Nu.nl . Het verwijst naar een rapport van het Internationaal Monetair Fonds. De kop raakt me omdat wij als ontwikkelaars van windparken te pas en te onpas worden geconfronteerd met de oneliner: ‘Windmolens, niet doen want die draaien alleen maar op subsidie’. Hij is waar en niet waar. Windparken kunnen zonder subsidie nog niet rendabel produceren. Tegelijkertijd is het aandeel van subsidie juist voor windenergie gering. Duurzame energie krijgt geen 5,3 biljoen. En minstens zo tragisch: we besteden wereldwijd niet een zoveel aan gezondheidszorg. Er zijn twee reden denkbaar waarom de fossiele industrie dit wel krijgt: óf ook fossiele productie kan niet rendabel, óf er zijn bedrijven die handig gebruik maken van maatschappelijk geld. Voorlopig zijn we nog blij met fossiele brandstoffen, want onze maatschappij draait er op. Als gevolg van de olie die we als mensheid hebben gewonnen, zijn we in staat geweest welvaart te creëren, maar wel met een economie van verspilling. De fossiele industrie heeft grote belangen en machtige spelers om die te verdedigen. Echter, het winnen van fossiele brandstoffen wordt steeds duurder en leidt tot steeds meer vernietiging van

gebieden op aarde. We moeten dan ook naar een economie die uitgaat van de kringloop, daarover zijn velen het eens. De hoeveelheid energie van de zon die de aarde bereikt, is ca. 9000 maal groter dan de totale energiebehoefte van alle aardbewoners. Dus uitdaging is hoe we die gaan ‘oogsten’. Het is nog een lange weg naar een ‘volhoudbare’ samenleving,. Iedere ontwikkeling gaat met hink-stap-sprongen: twee stapjes vooruit en één terug. Misschien is windenergie op de lange termijn geen blijvertje en komt er een moment dat ook de andere oneliner bewaarheid wordt: ‘ Windturbines zijn gebaseerd op achterhaalde techniek’. Op dit moment is dat nog niet het geval. Het is niet voor niets dat er een nieuwe generatie windturbines wordt gebouwd op Goeree-Overflakkee. Deltawind is begonnen met de vervanging van Windpark Battenoert, bij Nieuwe-Tonge en de komende jaren zullen er elders nog meer turbines worden vervangen en bijgeplaatst. Deze turbines draaien opnieuw 15 tot 20 jaar. Nieuwe technologieën voor de winning van energie zijn nu nog veel minder efficiënt, of alleen nog veelbelovend op laboratoriumschaal. Ze hebben die tijd om zich te bewijzen op grote schaal. En als het zover is worden de windturbines gewoon afgebroken., want ook daar hebben we rekening mee gehouden.

Coöperatie Deltawind Boezemweg 13X | 3255MC Oude-Tonge WWW.DELTAWIND.NL

Reactiveringszwemmen Careyn STELLENDAM - Op donderdag van 09.00 tot 10.00 uur en van 10.00 tot 11.00 uur. Is er reactiveringszwemmen in Stellendam.

Margreet Verbiest te midden van een aantal kinderen van zondagschool Emanuël voor het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde gemeente in Stellendam.

Reactiveringszwemmen is voor volwassenen met een chonische/lichamelijke beperking, mensen bij wie de jaren zijn gaan tellen en voor revaliderenden. Het water zorgt dat men kan trainen zonder al te veel pijn en moeite. De deelnemers bewegen in warm water en kunnen daarom oefeningen doen die op het droge moeilijk of zelfs onmogelijk zijn. Bij (chronische) aan-

doeningen aan het bewegingsapparaat zoals Fibromyalgie, ME en Bechterew, maar ook na een blessure of operatie biedt het reactiveringszwemmen een vergroting van de bewegingsmogelijkheden. Wekelijks doet de groep onder begeleiding van een vakkundig docent diverse ontspannings-, conditionele-, lenigheids-, en vaardigheidsoefeningen. Het is mogelijk aan het begin van iedere maand in te stappen. Voor meer informatie kunt u Careyn Keuzepakket op werkdagen bereiken via tel. (088) 123 99 88, of via e-mail: keuzepakket@careyn.nl


Adres Doelweg 2 | 3252 AJ Goedereede Tel. 0187 - 49 25 02

Goedereede

WEEK TOPPERS! 23 Aanbiedingen geldig van woensdag 03-06-2015 t/m dinsdag 09-06-2015

VLEESWARENKOOPJE

SPECIAL

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Blijedije spies Voor

4 stuks

2,99

4 stuks

Coop kipfilet of grilham

180

100 gram

SPECIAL TIP VAN DE KEURSLAGER Wijncervelaat

1

150 gram

100 gram ALTIJD LEKKER

Speklap

ELKE 4E GRATIS

235

250 gram

TROTS VAN DEEN KEURSLAGER SNEL LEKKER Kipschnitzel Kalfsentrecote heerlijk 500 zacht 550

1

80

4 stuks

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp, 0187-68 13 48 Kerkstraat 26, 4328 LJ Burgh-Haamstede, 0111-65 14 40 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

Voor

1,29

100 gram

1,29

Coop koffie pads

Voor

per fles

2,79

TIP VAN DE KEURSLAGER

Speklap

Wijncervelaat

24 rollen

225

150 gram

115

ALTIJD LEKKER

SNEL EN LEKKER

Kippenbouten

Kipschnitzel

5

00

4,98

48 stuks

35

KEURKOOPJE

250 gram

Markant toiletpapier

2 4 stuks

Aanbiedingen zijn geldig van 1 t/m 6 juni [BBQ actie]

100 gram Flrresteijn, , keurslager100 gram

Voor

225

Kippenbouten

Blijedije spies 15

Grote galia meloen

KEURKOOPJE

Kalfsentrecote GRAM heerlijk zacht

GRATIS 100 EIERSALADE

Voor

2,49

KEURSLAGERKOOPJE Procureurlapjes naturel of gemarineerd

Bij 150 gram Procureurlapjes ELKE 4E GRATIS GRATIS 100 GRAM parmaham EIERSALADE naturel of gemarineerd

Kippebouten

Slavinken

KEURSLAGERKOOPJE

VLEESWARENKOOPJE Bij 150 gram parmaham

4 stuks

www.facebook.com/onzesupermarktgoedereede www.onzesupermarkt.com

4 stuks

Floresteijn, keurslager

Raadhuisstraat 13, 3253 AN Ouddorp tel. 0187-681348 info@floresteijn.keurslager.nl www.floresteijn.keurslager.nl

Aanbiedingen geldig zolang de voorraad strekt. Zet- en drukfouten voorbehouden. Niet voor wederverkopers.

5

50

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 1 t/m 6 juni 2015 (BBQ actie)

Ambachtelijk Slagerij

V an Zuidland

The Flowerman

WOENSDAG GEHAKTDAG

Deze klant wint

voor €12,50 aan versproducten.

Beenhammetjes Div. smaken

500 gram

Gevulde varkensfilet Entrecote rolletjes

4 voor 100 gram

3. 6.50 1.79

95 Peperpaté

Gehaktcordonbleu's

5 halen, 4 betalen

Kalfssmeerleverworst

stukje 100 gram

NIEUW

100 gram

Eiersalade

100 gram

Pain d' ardenne

100 gram

Kalfsrollade

100 gram

Maaltijd van de week:

0.

1. 1.25 2.75 1.98

NIEUWE DORE of FRIESLANDERS

De versspecialisten plaatsen wekelijks hun aanbiedingen op deze pagi-

100 gram

3 kilo…

MOOIE GROTE HOLLANDSE BLOEMKOOL... MALSE SPERZIEBONEN, 400 gram… KERSVERSE SPINAZIE, kilo... STOPLICHT PAPRIKA’S, 3 stuks... BLEEKSELDERIJ, per stuk…

deze specialisten op de foto. Staat u

GROTE GALIA MELOEN

verse producten uitzoeken bij:

Landwinkel Keizer,

SAPPIGE BOSPERZIKEN

Damweg 1a, Stellendam

Diversen tuinplanten

per bak € 5,00

2 bossen vertakte pioenen

€ 6,50

2 bossen exclusieve rozen

€ 5,00

1.59

5,1,1,-

na. Onze fotograaf zet de klanten van

KERSVERSE HOLLANDSE ZOETE AARDBEIEN

vanaf € 3,50

Open van woensdag t/m zaterdag. T. 06 - 13 90 02 85

OOK VOLOP VERKRIJGBAAR: POSTELEIN, RABARBER, ASPERGES,VELDSLA, ENZ...

KROP SLA, KOMKOMMER, LENTE-UITJES, RADIJS of SNOEPTOMAATJES, 2 voor...

op de foto? Dan kunt u voor €12,50

Diversen soorten orchideeen planten

3.

Boomvliet 6, Dirksland • Tel. (0187) 601487 • Fax (0187) 605330 www.slagerijvanzuidland.nl

PIETER STRUIK

WEEKAANBIEDING:

BBQ-pakketten al vanaf € 3.95. Voor info: zie www.slagerijvanzuidland.nl

Kip pesto pasta salade

Groente & Fruit

NIEUWE WINKEL GEOPEND

aan Molenblok 7 te Ouddorp.

98

Bami/nasi 250 gram + kipsaté 250 gram

89

Bekend van de markt op dinsdag

39

per stuk...

NAAR KE UZE

1,1,-

1,49

2 VOOR 3,50

bak 500 gram… per bak…

1,99

Damweg 1a, 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904 Bestellingen: Zie ook:

info@keizeragf.nl www.keizeragf.nl

aanbiedingen geldig t/m zaterdag 6 juni - OP=OP ! - woensdagmiddag wordt uw bestelling in Dirksland GRATIS thuisbezorgd!

A.s. Donderdag is onze landwinkel, wegens huwelijk zoon, de gehele dag GESLOTEN. Vrijdag en zaterdag voor iedere betalende klant een GRATIS bak Aardbeien. POSTELEIN eigen teelt, onbespoten 500 gram BLOEMKOOL

Openingstijden: maandag 13.00-17.30 uur dinsdag 8.30-12.00 uur woensdag 8.30-17.30 uur donderdag vrijdag 8.30-17.30 uur zaterdag 8.30-16.30 uur

ANDIJVIE eigen teelt, onbespoten 500 gram NIEUWE DORE’S HUISSALADE eigen keuken

1,49

B C ZAAIJERLAAN 6 - DIRKSLAND - tel 0187-605070 - fax 0187-600360 - PSTRUIK@KPNPLANET.NL

Let op:

Advertentie geldig t/m dinsdag 9 juni 2015

MANDARIJNEN nieuwe oogst

2 kilo 200 gram 15 voor

1.25 1.00 0.75 3.00 1.50 2.00


SLIJTERIJ AANBIEDINGEN Acties geldig van woensdag 3 t/m dinsdag 16 juni Old Captain Rum per fles à 700 ml van € 10,39 voor € 8,99

VLEESWARENKOOPJE

VLEESWARENKOOPJE Bij 150 gram boterhamworst

KEURSLAGERKOOPJE

Procureurlapjes naturel of KEURSLAGERKOOPJE gemarineerd

Procureurlapjes ELKE 4E GRATIS GRATIS 100 GRAM Bij 150 gram EIERSALADE naturel of boterhamworst Blijedije spies Kalfsentrecote Huisgemaakte gemarineerd heerlijk zacht Griekse SPECIAL

TROTS VAN DE KEURSLAGER

180

GRATIS 100 GRAM 100 gram 100 gram EIERSALADE PROEFHAM VAN DE MAAND Beenham met olive & garlic SPECIAL

TIP VAN DE KEURSLAGER

285

150 gram

200

ELKE 4E GRATIS

TROTS VAN DE KEURSLAGER

199

Kalfsentrecote C. Bouter, , keurslagerheerlijk zacht

100 gram

Blijedije spies 100 gram

Dujardin Vieux per fles à 1000 ml van € 12,69 voor € 10,99

Aanbiedingen zijn geldig van 1 t/m 6 juni [BBQ actie]

180

235

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude-Tonge Tel. 0187-641292, info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

TIP VAN DE KEURSLAGER

Huisgemaakte Griekse selderij salade 150 gram

Olifant Jonge Jenever per fles à 1000 ml van € 12,29 voor € 10,99

2

00

100 gram

PROEFHAM VAN DE MAAND

Beenham met olive & garlic

1

99

100 gram

C. Bouter, keurslager

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

Jameson Irish Whiskey per fles à 700 ml van € 19,99 voor € 16,99

Ook voor sterke dranken:

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 1 t/m 6 juni 2015 (BBQ actie)

KLANTEN BEDANKT!

Molenweg 4 | 3253AM Ouddorp | 0187-685050

NIEUWE AARDAPPELEN Vanaf woensdag 6 juni. Van eigen teelt.

Doré Frieslander Dagelijks geopend Zondag gesloten

Biedermeier Expresse Lijnbaanstraat 17-19 3241GN MIDDELHARNIS

T: 0187487619 F: 0187489288 E: info@biederm.nl

Fam. N.L. Osseweijer Tilsedijk 5, Den Bommel, (0187)643073

e

2 product

€ 1,-

DEZE WEEK 4 rozijnenbollen MET amandelspijs + 2 gratis

Bij inlevering van deze bon:

Alle verse snijbloemen of Orchideeën 1+1 GRATIS! Actie geldig van wo. 3 juni t/m wo 10 juni. Hoge pad 9 3253BH Ouddorp 06-54716083

onnen Lever de bl in en haalang uw 4 weken voordeel!

OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl

OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl


10

DINSDAG 2 JUNI 2015

Nieuws

Goed voor Goed heropent uitgebreide kringloopwinkel in Middelharnis MIDDELHARNIS - Bij Kringloopwinkel Goed voor Goed, Simon Stevinweg 49 te Middelharnis, was het woensdagmiddag 27 mei een beetje feest. Het kringloopcentrum, dat tevens activiteitencentrum is voor mensen met een beperking, werd in de achterliggende vier maanden uitgebreid met een extra loods en die werd woensdag feestelijk in gebruik genomen. Door Hans Villerius

De loods die al een aantal jaren in gebruik was en waarin álle activiteiten onder één dak plaatsvonden, was te klein geworden. Het innemen van goederen, het sorteren en stickeren ervan, het testen en repareren van elektrische apparatuur, de goederenverkoop, het gebeurde allemaal in dezelfde loods. En ook atelier Kunst(en)maker had er zijn onderkomen. Behoefte aan meer ruimte De behoefte aan meer ruimte werd steeds sterker gevoeld. Vooral een rustige werkplek voor degenen die bij Goed voor Goed een dagbestedingslek hebben. Maar ook de verko-

opruimte werd te klein, waardoor op den duur alles op en in elkaar moest worden geëtaleerd om ‘t allemaal nog een beetje kwijt te kunnen. Het werd er niet overzichtelijker op, het werd tijd dat er een oplossing kwam. En die bleek heel vlakbij: de naastgelegen loods kwam vrij en kon door Goed voor Goed bij de bestaande huisvesting worden betrokken. In de ‘oude’ loods is nu de werkplaats en het kunstenaarsatelier ondergebracht, evenals het Repaircafé elke eerste zaterdag van de maand. Royale verkoopruimte De extra loods is nu een royale verkoopruimte geworden, waar alles ordelijk en meer gegroepeerd staat uitgestald. De ‘computerafdeling’ is eveneens uitgebreid, terwijl aan een aparte kledingafdeling nog wordt gewerkt. Zo’n 55 mensen zijn momenteel bij Goed voor Goed betrokken. En als openingsact voor de heropening van het kringloopcentrum namen de medewerkers die in de oude loods werkzaam zijn het op tegen de medewerkers die de ‘nieuwe’ loods bemensen, dit d.m.v. een touwtrekwedstrijd. Een echte winnaar of echte verliezer kwam er niet uit. En dat staat ook symbool voor het complete team, dat gezamenlijk het héle centrum runt.

De openingshandeling vond plaats in de vorm van een touwtrekwedstrijd. 

Foto: Hans Villerius

Het geheim van een uitbundige bloei?

tten Hangpo met servoir waterre

• • • • • •

VROLIJKE ZOMERBLOEIERS ECHTE KWEKERSPOTGROND (OM)RUILSERVICE INPLANTSERVICE TURBO PLANTEN VOEDING TUIN TOTAALVOEDING K w ek er s v a

voor openingstijden zie

n hui s ui t

Woongoed GO is een woningbouwvereniging op Goeree-Overflakkee met (inclusief bedrijfsruimte) ruim 2800 verhuureenheden. De vereniging bezit en beheert ongeveer 45% van de huurwoningen op GoereeOverflakkee. De organisatie is een sociale gesprekspartner voor huurders, gemeente en maatschappelijke organisaties. Met het ondernemingsplan “Meer dan een huis alleen 2.0” geeft Woongoed GO inhoud aan wonen. Er is een vacature ontstaan in verband met het overlijden van een ledenraadslid. Daarom zoekt Woongoed GO

EEN KANDIDAAT VOOR DE LEDENRAAD

HUYSKWEKER STOUTEN

www.huyskweker-stouten.nl

Oudendijk 1a | 4307 RZ Oosterland

De ledenraad stelt de begroting, het volkshuisvestelijk verslag en de jaarrekening vast. De ledenraad vergadert 5 keer per jaar. De kandidaat draagt de sociale volkshuisvesting met haar vele aspecten een warm hart toe. Ook is hij/ zij lid is van onze woningbouwvereniging.

In verband met toekomstige samenwerking tussen Kindwijs en CSG Prins Maurits te Middelharnis zoeken wij een:

Financieel manager/ Beleidsmedewerker

Vacature

Verder beschikt hij/zij over een -

financieel-economische achtergrond of kennis en ervaring op het gebied van volkshuisvesting en vastgoed, of juridisch gebied, of een bouwtechnische achtergrond.

In de samenstelling van de ledenraad zien we graag de diverse woonkernen van het werkgebied terug. Leden van onze vereniging die menen aan het profiel te voldoen en interesse hebben, kunnen solliciteren. De profielschets voor ledenraadsleden kunt u vinden op de website van Woongoed GO: www.woongoedgo.nl/de-organisatie

Vergoeding

Informatie over deze vacature kunt u vinden op www.kindwijs.org en www.csgpm.nl

CSG Prins Maurits

Per bijgewoonde vergadering wordt presentiegeld betaald.

Procedure:

U kunt uw brief voorzien van uw CV voor 10 juni 2015 zenden naar Woongoed GO ter attentie van de directeur-bestuurder, dhr. S. van Nieuwaal, Postbus 98, 3240 AB Middelharnis. U mag uw brief ook per e-mail sturen naar broere@woongoedgo.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met de directeurbestuurder, tel. 0187-471071.


DINSDAG 2 JUNI 2015

Achtergrond

11

Beachclub Werelds aan het strand Punt-West ademt Zuid-Franse sfeer

Fascinerend uitzicht over het Grevelingenmeer GOEREE-OVERFLAKKEE Donderdagmiddag 4 juni zullen honderden genode gasten zich opmaken voor de feestelijke openingsverklaring - door wethouder Arend-Jan van der Vlugt - van Beachclub Werelds aan het strand. Locatie: De Punt West in Ouddorp. In dit duingebied is het nieuwe Punt-West Hotel & Beachresort gerealiseerd met 72 strandvilla’s, 20 luxe hotelsuites en talrijke extra voorzieningen. Door hun ontwerp opgaand in de natuurlijke omgeving. Matthijs Zeelenberg, geestelijk vader, concept-ontwerper en Marco Bijdevaate (DPP Vastgoed) projectontwikkelaar, leidt ons, samen met eigenaar-directeur Michel Schreuders, rond in het imponerende complex aan de vooravond van de opening. Met zijn compagnon Joost Maarschalkerweerd (executive chef) vormt Schreuders het duo drijvende krachten achter Werelds aan het strand, waar 35 personen werkzaam zijn in fulltime en parttime functies. Door Jaap Ruizeveld

De duurzaam gebouwde en trendy Beachlub aan het Grevelingenmeer richt zich op gasten van alle leeftijden die prijs stellen op luxe en kwaliteit, zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen. Een week-verblijf in het hotel & beachresort komt op een bedrag vanaf 2200 euro. Het complex oogt chique, uitnodigend en is aantrekkelijk toegankelijk. Het warme familiegevoel staat voorop. Iedereen is er, het gehele jaar door, hartelijk welkom. Dat is de uitnodigende boodschap. Michel Schreuders is horecaondernemer pur sang met passie voor het verwennen en entertainen van zijn gasten. Steeds creatief en doorlopend op zoek naar vernieuwing en innovatie. Hij is al geruime tijd ook succesvol eigenaar van horecavestigingen als grandcafé en restaurant Werelds Aan de Kade in Oud-Beijerland (geleid door zijn partner Miranda) en lunchroom Werelds InSide en Catering (bij Tieleman Keukens) in Middelharnis. Testfase Het duo Schreuders - Maarschalkerweerd zet in op perfectie. Dat betekende het uitfilteren van eventuele kleine onvolmaaktheden in het con-

Aan de steiger bij de beachclub: Matthijs Zeelenberg (links) en Michel Schreuders.  cept voorafgaand aan de publieke openstelling van de beachclub op 6 juni. Via Facebook zijn uit 7000 likes enkele honderden gasten uitgenodigd die aan een testsessie mochten deelnemen. Via een vragenlijst gaven zij concrete antwoorden over o.a. het menu, de ambiance, personeel en bediening en wijn - en drankenkaart. Met als uitdrukkelijk verzoek “Spaar ons niet, wees open, kritisch en eerlijk. Immers dan alleen kunnen wij zaken verbeteren als u ons concreet aangeeft wat er eventueel niet goed is”. Het leverde het management van de beachclub gewenste informatie op. Belangstelling “Het was een megaklus. Een huzarenstukje. De afgelopen 12 weken is dit complex uit het niets opgebouwd”, vertelt Michel Schreuders. Nu wordt de laatste hand gelegd aan de gewenste invulling. De belangstelling voor ons project is nu al enorm groot. Er zijn al bruiloften geboekt tot april 2017. De ambiance is uiteraard grandioos. Waar kun je trouwen in een - drijvend eilandpaviljoen - in

de Grevelingen?” Of aanleggen met je jacht aan een 120 meter lange steiger, pal voor de beachclub. Schreuders verwacht per jaar 40.000 tot 50.000 gasten te mogen ontvangen. “Wij bieden op deze unieke locatie op een privé-eiland een groot aantal faciliteiten zowel voor de zakelijke- als voor de particuliere markt. Overnachtingen in een 4-6 personen villa of 2-persoonshotelsuite. Voor feestelijkheden, het vieren van een jubileum of verjaardag of zakencontact: Beachresort Werelds aan het strand zal zijn gasten in de watten leggen”, verzekert Michel Schreuders. “Ons spectaculaire horeca-concept met internationale allure is uniek in Nederland”. Mediakit In een informatieve brochure (mediakit) staan de faciliteiten verder uitgebreid vermeld. Van gratis Wi-Fi, gratis parkeergelegenheid (320 plaatsen) met oplaadpunten voor elektrische auto’s tot zalen voor meetings, workshops, seminars en trainingen. Voorzien van alle gewenste faciliteiten. En uiteraard worden ook de ruime ont-

Schreuders en zijn compagnon Maarschalkerweerd in beachclub Werelds aan het strand Punt West.

bijt-, lunch- en dinermogelijkheden genoemd. Grote zorg is besteed aan de kwaliteit van de terrassen waar men zich, met een blik op de Grevelingen, in Zuid-Franse sfeer zal voelen. Er is zelfs een unieke voorziening - een buiten airco - aangebracht, die het extra aangenaam maakt bij verblijf op tropische dagen. De tevredenheid van de gast staat bij de beachclub op alle onderdelen nummer één. Eerste indruk “De locatie en uitstraling van Werelds aan het strand op het terrein van PuntWest Hotel & Beachresort wekken al snel het gevoel van exclusiviteit bij gasten. Projectontwikkelaar Zeelenberg zegt dat het binnenkomen alleen al voor bezoekers een verpletterende indruk geeft en emoties losmaakt. Een fascinerend uitzicht over de Grevelingen. Het imposante gebouw met bij de entree de receptiebalie, bar en het restaurant, kenmerkt zich door een stoer, warm en sfeervol interieur. Het oogt robuust. Boven de bar hangen zes grote koperen biertanks met een capaciteit van elk duizend liter.

Interieur van de Beachclub.

Foto’s: Wim van Vossen Fotografie Glazen wijnkelders Opvallend detail is dat er onder de twee trappen die naar de vide leiden twee geconditioneerde glazen wijnkelders zijn gebouwd elk met 400 flessen, respectievelijk rode en witte wijn. Bij de indeling van ruimen zijn verschillende zithoogten aangebracht hetgeen een speciaal effect geeft. Tafels, eetkamerstoelen, barkrukken en loungebanken zijn speciaal voor Werelds aan het strand ontworpen. Aan beide zijden van de entree liggen de afzonderlijke ruimten (club Oost en club West). Op de verdieping zijn er multifunctionele ruimten met hangend terras. Uitzicht biedend over de Grevelingen. Aan de voorzijde van het gebouw zijn er wandelpaden en waterpartijen. Aan de zijkant een drietal meditatiepaviljoens. Marcel Schreuders en Joost Maarschalkerweerd en hun team tellen af tot het openingsmoment. Er heerst een gezonde ‘wedstrijdspanning’. Met de wetenschap dat men vanaf dag één zich volledig moet inzetten alsof er een finale wordt gespeeld. Leiding en team zijn er klaar voor.


Gazelle Medeo Lite Specs: 24 versnellingen, geveerde voorvork en zadelpen, , kleur: blauw, lichtgewicht fiets!

Van €949,- Voor €699,-

Gazelle Impuls Specs: 7 versnellingen, geveerde voorvork, krachtige middenmotor, 400Wh accu (actieradius: ca. 80 km), Zeer stabiele fiets, kleur: dark brown

Van €1899,- Voor 1499,-


DINSDAG 2 JUNI 2015

WebNL

13

WebNL en BEELDKRACHT straks naar ‘Koornlust’

Eeuwenoude boerderij wordt decor voor hypermodern multimediabedrijf STELLENDAM - Wie ‘Koornlust’ zegt in Stellendam, weet over welke plek het gaat: de eeuwenoude boerderij vlakbij het dorp, langs de vroegere doorgaande weg van Stellendam naar Goedereede. Een markant losstaand woonhuis met een eveneens losstaande authentieke boerenschuur met zware houten balken en dakbeschot van planken die in lang vervlogen jaren nog als steigerhout dienden bij werkzaamheden aan de Goereese toren. En nóg een losstaande schuur op het erf, duidelijk zichtbaar van latere makelij. Alles bij elkaar een specifieke plek voor een ambitieuze niet-agrarische ondernemer die, met gevoel voor authentieke sferen en bouwsels, hier iets in ziet - of beter gezegd: heel veel in ziet - om bedrijfsmatig er een nieuwe toekomst tegemoet te gaan. We hebben het over Pieter Struik en over zijn landelijk goedbekende onderneming WebNL. Door Hans Villerius

“Eigenlijk heb ik altijd al gefantaseerd over een modern bedrijf in een oud markant gebouw, dat er een bijzondere beleving aan geeft om erin te werken”, zegt Pieter Struik als hij vertelt over zijn plannen met ‘Koornlust’. Wat die bijzondere beleving dan wel inhoudt, omschrijft hij op de weblog van zijn bedrijf: “Eenmaal over het karakteristieke dijkje, langs het bosje, over een bruggetje gereden, ontluikt een schilderachtig tafereel. Een boerderij in een rustieke omgeving, waar je vogels hoort fluiten en konijntjes ziet huppelen. Waar de wind speelt met de bomen, de weidsheid van de weilanden je doet neuriën en waar de zilte geuren van de Noordzee, het Grevelingenmeer en het Haringvliet zich vermengen…” Dáár gaat het gebeuren, zo vervolgt hij daarna op de weblog: “maximale inspiratie om nóg meer online succes te kunnen boeken voor onze gewaardeerde opdrachtgevers.” In 2014 kocht Pieter ‘Koornlust’ aan en momenteel worden de puntjes op de i gezet van de voorbereiding van een grootscheepse verbouwing tot een enerzijds hypermodern bedrijfscomplex, met anderzijds zo veel mogelijk behoud van authenticiteit. Die mix, waarbij historie en toekomst door elkaar worden verwerkt, zal beide elementen straks versterken in de beleving van het gebouw, wanneer het helemaal af is. Maar zo ver is het nog niet. Onlangs werd alle asbest verwijderd en momenteel worden de opstallen gestript, maar voor de bijzondere plannen die Pieter hier wil realiseren, moeten daarna nog bergen werk worden verzet. Graag geeft Pieter uitleg over de uitdaging die hij is aangegaan. WebNL In grote lijnen zouden zijn plannen in drie delen kunnen worden ‘geknipt’: de oude schuur, de nieuwere schuur en het woonhuis. De oude authentieke boerenschuur zal straks de werkruimte vormen voor de ‘WN-ers’, zoals Pieter de medewerkers van WebNL noemt. “Onder de eeuwenoude stoere balken en zware kapconstructie, tussen boerderijmuren waarin een combinatie van originele schuurdeuren en glazen partijen zorgen voor een fraaie en royale lichtinval, vanuit zó’n ruimte zal WebNL in de toekomst haar vele klanten gaan bedienen.” BEELDKRACHT De nieuwere schuur wordt het onderkomen van de tweede tak die het bedrijf kent: BEELDKRACHT. Het huidige betonnen bouwwerk zal van-

Pieter Struik op de toekomstige locatie van zijn bedrijf.  buiten worden bekleed met zwarte potdeksels, zodat die qua stijl geheel bij de oude schuur ernaast zal passen. Bijzonder te vermelden is dat in dit gebouw naast een opnamestudio een theaterruimte zal worden gerealiseerd, waarin opdrachtgevers voor het maken van films het eindresultaat in het groot, als het ware ‘live’, kunnen bekijken. Maar ook kan deze ruimte worden gebruikt voor andere doeleinden, bijvoorbeeld bedrijfspresentaties of theatervoorstellingen. Talent hub “Beide schuren zullen aan elkaar worden verbonden door een transparante verbindingsruimte, gedragen door een robuuste stalen constructie”, vertelt Pieter verder. “Als een soort grote glazen kas zal deze worden gebouwd op de nu nog open ruimte tussen beide schuren. Hier wil ik, en dat is best bijzonder, een soort talent hub openen, studenten de gelegenheid bieden om hier voor hun studie te komen werken. Nu moeten ze daarvoor naar bedrijven ‘aan de overkant’, maar

straks kan dat dus hier, en gratis. Op deze manier wil ik eraan bijdragen dat talent op ‘t eiland blijft. Daarnaast kan iedereen die daar behoefte aan heeft hier terecht om rustig te komen zitten werken, ook gratis. Met de Wi-Fi verbinding die er vanzelfsprekend zal zijn, kunnen hier alle online activiteiten worden gedaan.” Logies en ontbijt Ook voor het woonhuis, hoe kan het ook anders, heeft Pieter plannen. “We zien in ons bedrijf een verschuiving ontstaan van projectmatige opdrachten naar een permanent samenwerken met opdrachtgevers”, geeft hij aan, “om samen met de klant continue mee te denken in het bedenken van oplossingen. Hiervoor zijn klanten soms langer dan één dag bij WebNL te gast en bieden we ze op het eiland logies en ontbijt aan. Dat willen we in de toekomst in het vrijstaande boerenwoonhuis mogelijk maken, dat hiervoor natuurlijk ook geheel geschikt gemaakt moet worden.” Voor deze klanten worden in de his-

Foto’s: Hans Villerius torische schuur aparte projectruimtes gerealiseerd, op een onderscheidende manier. Zo worden deze bijvoorbeeld niet voorzien van gewone bureaustoelen, maar van schommels, die met kettingen aan de oude balken hangen, maar waar je wel gewoon op kunt werken, aan een bureau en met een computer. Samen met de idyllische omgeving hier moet ‘t voor onze cliënten echt iets zijn van uit de dagelijkse sleur raken”, zo vertelt Pieter enthousiast. Tennisbaan Maar het onderscheid dat WebNL maakt, gaat verder. Ook in de buitenruimte. Naast voldoende parkeerruimte en een fraaie groenvoorziening zullen er ook een tennisbaan en een douchegelegenheid worden gerealiseerd. “Werken moet leuk zijn en energie geven!”, licht Pieter meteen toe. “Als werkgever moet je je best doen dit te bevorderen. Bijvoorbeeld door niet al te starre ideeën eropna te houden over werktijden. Als uren en productie tiptop in orde zijn, moet je

zolang dat niet nodig is als werkgever daar niet al te veel tussen gaan zitten. Willen medewerkers er even een uurtje tussenuit, lekker tennissen met elkaar, om na een verfrissende douche weer boordevol energie aan de slag te gaan? Dan juich ik dat alleen maar toe, dus komt hier ook deze tennisbaan met doucheruimte”, vertelt hij terwijl hij op de plattegrond een ingetekende tennisbaan aanwijst. Brasserie Nog wat verder vooruit gedacht, speelt Pieter nog met het idee om hier in de toekomst ook een brasserie te realiseren. “Klanten en personeel kunnen dan gewoon in eigen huis iets lekkers eten, maar ook voor andere grootschaliger activiteiten zou de brasserie ingezet kunnen worden, voor presentaties bijvoorbeeld of kookworkshops.” Toekomstplannen en uitdagingen genoeg dus. We zullen er ongetwijfeld meer van horen.


ALLE LEEFTIJDEN

BUSREIZEN

v.a.

445,voor abonnees*

Uw vacature ook in Eilanden-Nieuws?

MOEZELGEBIED DUITSLAND

Informeer 0187 - 47 10 20

ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

GENIET MEE VAN CULTUUR EN NATUUR!

www.eilandennieuws.nl/vacatures

ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

* prijs niet-abonnee v.a. €485,-

KIJK OP WWW.BETER-UIT.NL/EILANDENNIEUWS BETER-UIT. VAKANTIES MET OVERTUIGING 088 – 3100 500 | WWW.BETER-UIT.NL

TE HUUR Noord-Italie, Lago Maggiore. 6 pers. vakantiehuisje, compleet met wasmachine, kinderbedje etc. Zicht op meer, prachtig wandelgebied. Voor- en naseizoen aantrekkelijke prijs. Foto en info:

Wij staan ook op de Menheerse Havendag alle soorten schilderwerk

www.huisjeinLuino.nl

of tel. 0297-257222 (avond) – 366299 (dag)

Rivian is verhuisd naar Zandpad 68 met een geheel nieuwe collectie

Dameshoeden Ook nu ontvangt u nog steeds

20% KORTING Rivian

Dameshoeden Zandpad 68 Middelharnis Ons tel.nr. tijdelijk 0187 48 24 31 (Annette)

Te huur: Mooie 8-persoons bungalow op chaletpark de Hofstee in Nunspeet. Drie slaapkamers, ruime woonkamer en keuken. Nog vrij voor week 29 of na week 32. Kijk voor meer informatie op www.vakantiehuisjeopdehofstee.webklik.nl of bel 0577-492003.

wand- en plafondafwerking AMELAND - LASTMINUTE

houtrotsanering

- NOG VRIJ stacaravans (2x) 5-12 juni ¤ 175,- schoolvakanties

beglazing

schilderdiensten

KE PRIJZEN U E L IN W EN 0,-* DE STAND T.W.V. € 50 P E O U S Q E N H O C T DS VIND NDERHOU O N E E R E WAAROND T (0187) 605022

Watertoren 43d

E vanburendirksland@xs4all.nl

Postbus 50

I www.vanburendirksland.nl

3247 ZH Dirksland * vraag naar onze voorwaarden

BAKKEVEEN : FRIESLAND Ontdek de Fries- Drentse Wouden voor snelle beslissers reeds v.a ¤ 140,-/ ¤ 150,- p.w. ook schoolvakanties - EXTRA GOEDKOOP!

OMMEN - HARDENBERG 55+ weken - eind juni v.a ¤ 175,- Ook schoolvakanties NOG VRIJ

Bel 0512-516096 of zie www.vdsluisvakanties.nl

20% KORTING 20% KORTING 20%

» 5-DAAGSE BUSREIS » VERTREK D.V. 21 SEPTEMBER 2015 » BOEKEN KAN TOT 1 JULI, DUS BOEK SNEL! » OOK EENPERSOONSKAMERS MOGELIJK!

20% 20% KORTING 20% KORTING

APK ZOALS HET BEDOELD IS

20% KORTING KORTING 20%


DINSDAG 2 JUNI 2015

Kernactiviteiten ‘Zomer op Flakkee’ Op zaterdag 6 juni laten Jan en Jaap Maliepaard beelden zien van de Zomer van Flakkee in het ontmoetingscentrum Geheugensteunpunt. Het ontmoetingscentrum voor mensen met geheugenproblemen is gevestigd in het Hart van Dirksland, Reginahof 1 in Dirksland. Het centrum is ook gericht op ondersteuning van de mantelzorgers: de partner, de familie, maar ook op de vrienden of kennissen, die een groot deel van de zorg voor mensen met geheugenproblemen op zich nemen. Het ontmoetingscentrum is de eerste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Onder het genot van een kop koffie en/of thee is er vanaf 10.00 uur gelegenheid elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en informatie te vragen. Naast de gastvrouwen is een casemanager dementie aanwezig. Rond 12.30 uur kan er gebruik worden gemaakt van een eenvoudige lunch. De gebroeders Maliepaard verzorgen van 13.30 tot 15.00 uur een fotopresentatie met muziek over het thema ‘Zomer’. Mooie natuurbeelden van alles wat zich in de zomer afspeelt op het eiland, zoals het koppen van de tulpen, het maaien van het koren en de bermen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor koffie, thee en lunch wordt een kleine vergoeding gevraagd. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met één van de casemanagers via telefoon 06-83678417 of via e-mail info@ ketenzorgdementie-go.nl.

aangeboden. Het oud-papier moet voor 08.30 uur goed gebundeld buiten worden gezet. Het is ook mogelijk om oud papier in te leveren bij de container, die staat op parkeerterrein het Hofje. Het inleveren graag tussen 08.00 en 17.00 uur om overlast te voorkomen.

Kringloop ‘t Pakhûûsje Op zaterdag 6 juni is er een actie bij ‘t Pakhûûsje. Klanten krijgen bij aankoop vanaf 15 euro een gratis zakje kruukplaetjes of een cake. Het aanbod in de kringloopwinkel bestaat onder andere uit kleding, meubels, huisraad, speelgoed, knuffels. Daarnaast wordt er ook cake, appeltaart en kruukplaetjes aangeboden en is er een koffiehoek. ‘Pakhûûsje is geopend op woensdag van 9.00 tot 11.30 uur, donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 11.30 uur. En de eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur. Het adres is Molenweg 16 in Middelharnis. Tijdens openingstijden is de kringloopwinkel telefonisch te bereiken op tel 06-43184804.

Expositie over water

ONBETWIST DEONBETWIST APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST!

ONBETWIST ONBETWIST DE APK-SPECIALIST! DE APK-SPECIALIST! ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

APK ZOALS HET BEDOELD IS

Tuinenwedstrijd De dorpsraad Dirksland organiseert een wedstrijd voor tuinliefhebbers. Een jury komt gedurende het seizoen meerdere keren de deelnemende tuinen beoordelen. Voorwaarde voor deelname is wel dat de tuin te zien is vanaf de openbare weg. Juryleden zijn Mark v.d. Boogert, werkzaam bij A-B groen voorziening, Ben Rottier van Rottier projecten en Frits Veringmeier, secretaris van de dorpsraad en vroeger werkzaam bij de gesloten Bloemenwinkel Marieke. Aan het eind van het seizoen, in oktober, worden de prijzen voor de mooiste tuinen bekend gemaakt. De prijzen die er gewonnen kunnen worden, zijn cadeaubonnen te besteden bij de Dirkslandse winkeliers. De eerste prijs is € 100,- , de tweede prijs is €50,- en de derde prijs is € 25,-. Opgeven voor deze wedstrijd bij Frits Veringmeier per mail: f.veringmeier@ dorpsraaddirksland.nl of per telefoon 0187-605609.

Inzameling oud papier De Stichting Oud Papier Apollo haalt zaterdag weer oud-papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Ook huishoudelijk karton kan worden

Aanstaande zaterdag, tijdens de Menheerse Havendag, is om 11.00 de opening van een expositie over water. Er zijn verschillende activiteiten zoals het voordragen van gedichten. De expositie bestaat uit tekeningen, schilderijen, grafiek, fotografie, keramiek, glaskunst, houtkunst en gedichten. Er nemen elf leden van vereniging KunstPlus en twee leden van de Reizende Dichters deel aan de expositie. De locatie is Atelier Havenhoofd 1. Naast de opening van de expositie zullen er ook activiteiten plaatsvinden op het buitenterrein, zoals een kunstmarkt. De kunstmarkt duurt van 10.00-16.30 uur. Op de kunstmarkt is genoeg te zien en te beleven, verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd, er wordt geschilderd en gebeeldhouwd en is er informatie te vinden over diverse workshops en teken-of schildercursussen. Ook is er een stand aanwezig van de vereniging KunstPlus. De expositie Water duurt van zaterdag 6 juni 2015 t/m zaterdag 27 juni. De openingstijden zijn woensdag van 12.30-16.30 uur, donderdag van 12.30-16.30 uur, vrijdag van 9.30-12.30 uur en zaterdag van 9.30-15.00 uur. Het adres is Havenhoofd 1, 3241LD in Middelharnis. Kijk voor meer informatie op www. atelierhavenhoofd1.nl.

Rommelmarkt Marijkestraat In 2006 ontstond bij een bewoonster van de Prinses Marijkestraat uit Middelharnis het idee om samen met haar buren een rommelmarkt te organiseren. Een rommelmarkt met als doel weer wat ruimte op zolder te creëren en tevens de buren beter te leren kennen. Ze had niet voorzien dat haar idee uit zou groeien tot een groot opgezette rommelmarkt. Zaterdag 20 juni zijn er allerlei spulletjes te koop

tijdens de rommelmarkt in de Prinses Marijkestraat van Middelharnis. Zelf deelnemen mag ook. De rommelmarkt is van 9.00 tot 15.00 uur. Voor meer informatie of deelname kan er contact worden opgenomen met Wil Alberts, telefoonnummer 0187612680.

Inzamelen goederen Roemenië Zaterdag 6 juni is de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17 te Middelharnis weer geopend. Tussen 09.30 en 11.30 staat de organisatie klaar om uw hulpgoederen in ontvangst te nemen. Afgelopen maand is er een tweede kringloopwinkel geopend in Gherla, District Cluj, Roemenië. Ook vanuit deze winkel worden de ingezamelde hulpgoederen van Flakkee ter beschikking gesteld aan de arme bevolkingsgroep daar. Nog dit voorjaar wil de werkgroep een transport vervoeren richting Roemenië. De organisatie zoekt hulp bij het vullen van de vrachtauto met met kleding, huishoudelijke artikelen, speelgoed en (klein) meubilair? Ook medicijnen, incontinentiemateriaal en brillen zijn welkom. Zoals altijd is er in de loods ook weer een verkooptafel en staat er bij de ingang een collectebusje voor een (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De twaalf ronden Bingo kosten u € 7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor €1,00. En, wegens succes weer een vluggertje met grote prijs voor €1,00.

Inleveren rommelmarktspullen Zaterdag 6 juni is het de laatste keer dat er spullen ingeleverd kunnen worden voor de rommelmarkt van de H.H.K. te Nieuwe Tonge. Spullen kunnen van 09.30-11.30 uur ingeleverd worden in de schuur van fam. van Kempen, Duivenwaardseweg 7. Zoals vaker is vermeld: bedden, spiralen, crt-monitoren en wandmeubels kunnen niet worden ingeleverd. Mensen die vragen hebben of willen dat de spullen thuis worden opgehaald kunnen contact opnemen met Paul Knöps, tel.:0187-745004 of 06-16777904.

Bingoavond in Wijkcentrum De bingocommissie van het Ouderenwerk houdt op zaterdag 13 juni een bingoavond voor jong en oud. Er zijn

Overflakkee in ’t Blaeuwe Huus is geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur en op zaterdag van 9.00-16.00 uur.

Bingo Vrijdag 5 juni is er een Bingo in de Sperwer 55 te Sommelsdijk. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. Kopje thee/koffie is gratis. Er zijn negen extra rondjes en verder leuke prijzen. Iedereen is van harte welkom.

Nationale Buitenspeeldag Woensdagmiddag 10 juni is het de Nationale Buitenspeeldag. Het Sportteam GO organiseert dan van 14.0015.30 uur activiteiten voor de jeugd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen krijgen aan het begin van de middag een stempelkaart en gaan hiermee alle spelletjes af. Zo is er bijvoorbeeld: steltlopen, sjoelen, voetballen, straattekenen, springkussen en nog veel meer. Tussendoor krijgen wat te drinken en een snoepje.

Kledingverkoop

Harp, viool en zang Aan de slag Op vrijdag 5 juni, aanvang 19.30 uur, met kruiden is er een uitvoering van de Muziekschool G-O in de Rabobankzaal van het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 te Middelharnis. Voor het voetlicht treden diverse harp-, viool- en zangleerlingen met een zeer veelkleurig programma. De docenten Ghislaine Voorrecht (harp), Heleen DeWitte (viool), Marijke Nieuwenweg (zang) en hun leerlingen hebben zich de laatste tijd geconcentreerd op een brede schakering aan composities die ze willen spelen tijdens het concert. Naast solistische inbreng zijn er natuurlijk ook weer allerlei vormen van samenspel. Een greep uit het programma. Een groot harpensemble (met daarin zelfs 1e jaars leerlingen) spelen o.a. De Mayim (Israëlische volksmelodie), een Menuet van Rosseau en een Medley met Walsen van Strauss. Astrid van Rossum speelt op de grote pedaalharp een Sonatine van Naderman en Joline Sperling (harp) en Judith Soeteman (viool) spelen samen de beroemde Canon van Pachelbel. Het Flakkees Strijkersensemble speelt het 1e deel van het eveneens heel beroemde Stabat Mater van Pergolesi. Op altviool speelt Tygo de Waal een Wals van Brahms en Maartje Hameeteman en Hannah de Leeuw spelen uit hun stukken voor het A-examen Duo’s van Nelson. De beginners van dit schooljaar Eloise Goedegebuur, Marije de Jong en Christan Maljaars spelen op hun nog kleine violen Variaties over Twinkle, Twinkle Star. De zangers zingen o.a. een Duet van Händel uit zijn opera Tamerlano. Heel speciaal is de uitvoering van de Tourdion dat in 1530 geschreven werd door Attaignant; zang, harp en viool werken hiervoor samen en docente Ghislaine Voorrecht heeft het ook voorzien van een Nederlandse tekst. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

15

Stichting Inloophuis de Boei Goeree Overflakkee organiseert iedere tweede en vierde dinsdag van de maand een inloop met activiteit voor mensen die persoonlijk of in hun naaste familie te maken hebben (gehad) met kanker. De eerstvolgende inloop is op dinsdag 9 juni. Deze dag gaan de bezoekers onder leiding van Myra Terpstra creatief aan de slag gaan met kruiden. Deelnemers zullen wat te horen krijgen over het gebruik van kruiden, op zoek gaan naar kruiden en recepten gaan maken met kruiden. Deze activiteit start om 13.00 uur. Opgave kan via het emailadres info@ deboeigo.nl. De inloopdagen vinden plaats in ‘De Overkant’ Dijkstelweg 33 te Ouddorp. Voor vragen en informatie kan contact opgenomen worden via het emailadres info@deboeigo.nl of het telefoonnummer 06-22111572. Meer informatie is te vinden op de website www.deboeigo.nl of op de facebookpagina www.facebook.com/ deboeigo.

Tentoonstelling maritieme foto’s

Susanne Herppich woont in Soest (Duitsland) en is professioneel fotografe. Toen zij in 2004 voor ’t eerst in Ouddorp vakantie vierde, was ze zo onder de indruk van de prachtige natuur dat ze sindsdien Ouddorp als haar 2e “vaderland” beschouwt. Het continu verlangen naar de kust en naar Ouddorp zorgt er voor dat ze er zo veel mogelijk vakanties met familie en hond doorbrengt en dan maakt ze natuurlijk foto’s. De afgelopen 10 jaar fotografeerde Susanne met veel passie vooral de schoonheid van de stranden, de duinen en de zee. En als ze op pad gaat, hoopt ze altijd weer wat nieuws te kunnen ontdekken. De mooiste vakantiefoto’s heeft ze af laten drukken op canvas maar zelfs op ansichtkaarten en kalenders kunt u ze in ’t Blaeuwe Huus in de maand juni bewonderen. Susanne heeft ook een leuke website: www.sanne-hnatureart.jimdo.com. VVV Goeree-

Donderdag 4 juni is er van 10.00 tot 15.00 uur een kledingverkoop in de Rank aan de Bosschieterstraat 2 in Stellendam. Iedere eerste donderdag van de maand is de kledingshop geopend. Kleding inleveren kan iedere week. Neem ook eens een kijkje bij de inloop, waar verschillende activiteiten worden georganiseerd op creatief gebied. De inloop is elke week geopend..

Goedereninzameling Op vrijdag 5 juni 2015 houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië. De inzameling is van 18.30 - 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (0646091660).

Huifkartocht Scheelhoek Zaterdag 6 juni is er een huifkartocht door natuurgebied Scheelhoek. Het gebied is normaal gesloten voor publiek. Aan de ene kant ligt het weidse Haringvliet. Op de eilandjes daar is het in het voorjaar een drukte van jewelste. Sterns en meeuwen broeden er met honderden paren. Maar ook kluten, brandganzen en plevieren. Aan de andere kant ligt het binnendijkse rietmoeras. Rietzangers, karekieten, blauwborsten zingen er om het hardst. Vooraf aanmelden voor deze excursie is verplicht. Dit kan via de website van Natuurmonumenten (www.natuurmonumenten. nl/agenda). De excursie vertrekt om 10.00 uur vanaf de werkschuur van natuurmonumenten aan de Meester Snijderweg in Stellendam. Ongeveer twee uur later wordt de tocht daar weer afgesloten. Leden van Natuurmonumenten betalen € 9,-, niet-leden betalen € 12,-. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 3,-.


MBO

OPLEIDINGEN PROCESINDUSTRIE

INFOMIDDAG

GOEREE-OVERFLAKKEE – De eerste Eilanden-Nieuwsfietstocht van dit seizoen is weer van start gegaan. Hans Bruggeman, één van de begeleiders, schreef onderstaand verslag:

KERKHOEKSTRAAT 1, BRIELLE

WOENSDAG

3 JUNI

VAN 13.00 TOT 16.00 UUR

K I JK V O O R A L L E O P L E ID IN GE N E N D E L O C AT IE S O P

WWW.WERELDOPLEIDING.NL

Kringloop ’t Pakhûûsje KOM EENS GEZELLIG SNUFFELEN TUSSEN DE VELE SPULLEN. Actie: alleen geldig op zaterdag 6 juni. Bij aankoop vanaf 15 euro gratis een zakje kruukplaetjes of een cake!!! Bij ons kunt u ook terecht voor: • Heren-, dames- en kinderfietsen • Heren-, dames- en kinderkleding • Klein meubelen • Huisraad, potten, pannen, glaswerk, serviezen, lampen • Speelgoed, knuffels • Cake, appeltaartjes, kruukplaetjes • Gezellige koffiehoek GOEDEREN GRAAG INLEVEREN OP DE OPENINGSTIJDEN.

(geen grote kasten en wandmeubels meer) OPEN: woensdag 9.00 tot 11.30 donderdag 9.00 tot 15.00 vrijdag van 9.00 tot 11.30 (op zaterdag altijd de eerste v/d maand open) dus op 6 juni open van 10.00 tot 15.00

‘t Pakhûûsje

Molenweg 16, Middelharnis (achter Trommel Transport, schuin tegenover de Lidl). Vanaf heden op openingstijden

telefonisch te bereiken op tel 06-43184804.

WELKOM!!

Eerste EilandenNieuwsfietstocht is verreden

“Zoals gebruikelijk start de eerste tocht vanuit Middelharnis en deze keer was start en finish bij het sportcomplex De Staver. Zo’n 75 fietsers hadden zich aangemeld. Wij konden, dankzij de medewerking van de eigenaren, ook nu weer gebruik maken van wegen die uit de openbaarheid zijn onttrokken. Vandaar de veel gehoorde opmerking ‘hier zijn we nog nooit geweest’. De route slingerde door de polder het Oude Land van Middelharnis richting de boerderij Bouwlust van de fam. Vroegindeweij aan de Oudelandsedijk in Oude-Tonge. Deze prachtige monumentale boerderij uit 1732, die na de watersnoodramp in 1953 grondig is gerestaureerd, behoort tot een van de mooiste boerderijen van het eiland. We werden door Mw. Vroegindeweij opgewacht en de roerige geschiedenis van de boerderij, door de eeuwen heen, kwam uitgebreid aan de orde. Na het toepasselijke dankwoord voor de ontvangst en uitleg, gingen we verder richting Oude-Tonge en de volgende halte was het bedrijf van de fam. Coolbergen. Coolbergen jr. (Ad) heette ons welkom en vertelde in grote lijnen over de geschiedenis van het bedrijf. Het bedrijf teelt het jaar rond radijs en levert voor heel Nederland aan Albert Heijn. Zijn broer runt de vestiging in Italië en daar vanuit wordt de totale Europese markt voorzien. Na het verhaal in grote lijnen gingen we naar binnen en konden we zien hoe het totale proces verloopt. Van zaaien tot oogsten werd voor een ieder zichtbaar en de verbazing was alom. Coolbergen sr. (Jan),was inmiddels ook aanwezig en beiden vertelden met trots hoe e.e.a. in zijn werk gaat. De rooimachines die we in vol

bedrijf konden bekijken werden vol bewondering aanschouwd. Afhankelijk van de vraag worden er verschillenden soorten gezaaid. Nu zagen we rode radijs en rode radijs met een witte punt. Het wassen en inpakken is geheel geautomatiseerd en ook die lijnen konden we van dichtbij bekijken. Kortom een prachtig bedrijf in het dankwoord aan beide heren maakte Jaap nog de opmerking we hebben sinds kort TOF (Trots op Flakkee) hier zou de uitdrukking TOC (Trots Op Coolbergen) goed van toepassing zijn. Al met al een prachtige stop bij een uniek internationaal bedrijf. We slingerden verder naar Manege Oostmoer, we waren inmiddels ook wel toe aan een kopje koffie met wat lekkers. Nou daar was prima voor gezorgd, binnen of buiten in de zon konden we genieten van de aangeboden versnaperingen. We werden daarna in 2 groepen verdeeld om de gehele manege, met deskundige uitleg, te bekijken. Hier hoorden we veel de opmerking, als we gaan fietsen doen we hier dikwijls een bakje, maar we hebben nooit geweten dat het zo groot was. Ook hier weer de gebruikelijke woorden van dank aan de directie. Dus ook dit was weer een leuke onderbreking. Rond de klok van half 5 keerden we terug naar de startplaats, waar de Staver voor een prachtig fietsmenu had gezorgd. Zo’n 45 mensen hebben genoten van het eten en het bijkletsen over de tocht of wat er ook maar ter tafel komt. Kortom een middag die door allen als zeer leuk is ervaren. Wij, Jaap van Nieuwenhuijzen en Hans Bruggeman, hebben de route met veel plezier samen gesteld, zonder de hulp van de EHBO’er(Bert) en beide verkeersregelaars (Henk en Jan) zou dit niet mogelijk. De drie heren worden hartelijk bedankt en we hopen jullie in de komende routes weer te zien. Ook onze dank aan de eigenaren van particuliere wegen, die dit initiatief van harte ondersteunden.


de website: Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 12 juni op

www.eilandennieuws.nl/fietszomer

S T. C H

RIST

OFFELDIJK

Woensdag 17 juni Wanneer: 13.00 uur Vertrektijd: Vanaf 12.30 uur Verzamelen: Paviljoen Sluishaven Verzamelplaats: Mariadijk 2, Ooltgensplaat +/- 25-30 km Aantal km: www.eilandennieuws.nl/ Opgeven: fietszomer Aanmelden kan tot vrijdag 12 juni

Telefoonnummer: 0187-471020 Zeven euro per persoon. Kosten fietstocht: Paviljoen Sluishaven heeft een menu n: Dinere samengesteld (zie advertentie onderaan de pagina) Stichting Inloophuis De Boei doel: Goede Goeree-Overflakkee

Verse Flakkeese vrije uitloopeieren Kijk voor verkooppunten op Goeree-Overflakkee op www.eibaar.nl

IJ

K

JK DI

LIE

OUDELAN

DS

E

D

VE VR

OU WE

POL DER

U

IV

E

W

AA

RD

SE

DIJ

K

EG

SW R

ND

IJK NOO

RD

BOVEN OOST LA

DIJK

N

KL

INKERLAN

DSEW

EG

Den Bommel

ED

SLAND

E

LE

BO

PI

O

TILS

T

Tilsedijk 6 | Den Bommel Tel. 06 15874800 | www.eibaar.nl

K

E DIJK

N

IJ

DS

SI

D

NOORDLANDSEDIJK

M

N

E

LS

IJK

D

ESTRIJPSE DIJK

TI

SED

IJK

OUDELAND SEDIJK LAND

SE

DI

JK

OU

OO

DELA DSEDIJK N

STD

IJK

LA

ER

DE ND

ID

OU

ZU

SE

JK

D

DO

I

Achthuizen

R

PS

D

IJ K

SUISSEN

DIJK

EE

SE

DI

JK

Ooltgensplaat

TH

WELL

TE

SE

van Goeree-Overflakkee. De n deelnemers iedere tocht een nieuwe gedeelte plaat, Den Bommel en Achthuiekke ontd er zom fiets ws Nieu denEilan de ns Tijde en gaat door de weidse polder tussen Ooltgens tweede fietstocht dit jaar is op woensdag 17 juni n in Ooltgensplaat. Deelname kost € 7,- per persoon, daarvan is € 3,- bestemd gidsen bij het startpunt. zen. De start en finish zijn bij Paviljoen Sluishave akkee. Deelnemers betalen dit bedrag aan de verfl ee-O Goer Boei De is phu Inloo ting Stich voor bericht wordt op de dag van de website geïnformeerd of de tocht doorgaat. Dit Bel dan bij twijfel na 9.30 uur naar de op ers nem deel en word r, wee nstig ongu Bij in de gelegenheid om de website te raadplegen? fietstocht voor 9.30 uur geplaatst. Bent u niet Eilanden-Nieuws: 0187-471020. derde is de planning om deze vier keer op rij op de Het . digd ekon aang g tijdi ten toch fiets ende In Eilanden-Nieuws worden de volg woensdag van de maand te organiseren.

G

AL

A

MARIADIJ

K

Bron: Google Maps

FIETSTOCHT IS MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

Fietszomer special Goeree-Overflakkee

DEELNEMERS VAN DE FIETSTOCHT Kunnen een boerenschnitzel of scholfilet met gebakken aardappelen eten. VOOR MAAR

€ 10,-

Van ons kunt u verzekerd zijn!

AANMELDEN VIA EILANDEN-NIEUWS

Op deze unieke plek, direct gelegen aan het Volkerak kun je terecht voor een drankje, lekker eten, vergadering, feesten en partijen. Mariadijk 2 | 3257 LK Ooltgensplaat Tel. 0187-639418 | info@paviljoensluishaven.nl WWW.PAVILJOENSLUISHAVEN.NL


559

179

Meer dan 100 soorten loungesets! Super scherpe prijzen


DINSDAG 2 JUNI 2015

Eerste paal restaurant Zoet of Zout aan het Haringvliet

19

Ingezonden... Ingezonden brieven zijn welkom op het redactieadres. Het al of niet plaatsen van een ingezonden artikel is ter beoordeling van de redactie. Uitsluitend artikelen voorzien van naam en adres komen voor plaatsing in aanmerking. Plaatsing betekent niet automatisch dat de redactie het met het geschrevene eens is.

Woningbouw en leefbaarheid in mooie stad Goedereede

STELLENDAM - Afgelopen donderdag is de eerste paal geslagen door Willem Korevaar voor de aanbouw van het nieuwe restaurant Zoet of Zout. Een heugelijk feit voor de drie nieuwe eigenaren Reza Simi, Piet de Bruijne en Willem Korevaar na hun overname van de Expo Haringvliet in november 2014. Na maanden van plannen maken en vergunning aanvragen was het donderdag 28 mei zo ver. De eerste paal zit erin en de totale make-over van het restaurant gaat beginnen. “Na de opening in oktober komt u bij Zoet of zout terecht in een gezellige, warme en moderne atmosfeer waar u kunt genieten van het fenomenale uitzicht over het Haringvliet onder het genot van heerlijk eten en drinken”, aldus de ondernemers. Het restaurant heeft vele mogelijkheden om een speciale gebeurtenis te vieren en zijn er vergaderfaciliteiten. Op de foto een impressie van het te ontwikkelen restaurant.

Beste Mensen, wat kunnen er grote tegenstellingen zijn in de grote wereld waarin wij leven, zeker als je het wereldnieuws volgt, maar ook op ons mooie eiland GoereeOverflakkee kom je deze tegenstellingen tegen. We noemen twee artikelen in het Eilanden-Nieuws van Vrijdag 29 mei 2015, “Eilandteam presenteert inzet voor leefbaarheid en vitaliteit kernen” op de volgende pagina “rechtszaak tegen woningbouwplannen Goedereede”

voorzieningen niet meer aanwezig zijn, nu zullen de bezwaarmakers van de woningbouwplannen in Goedereede best wel een punt hebben of e.a. wel strookt met verkeersveiligheid etc., maar er is ook nog een ander belang voor zowel de inwoners als de beperkte middenstand van ons mooie Goedereede, en dat is de leefbaarheid. Burgers hebben winkels nodig, winkels hebben klanten nodig, en daar horen huizen bij.

Als winkelondernemers van de mooie stad Goedereede, willen we stellen dat de leefbaarheid van een gemeenschap, alles te maken heeft met de nodige winkelvoorzieningen, praat maar eens met inwoners van ons eiland waar dergelijke

Kortom: laten met z’n allen gaan voor leefbaarheid van onze mooie Stad Goedereede.

beroemde Stabat Mater van Pergolesi. Op altviool speelt Tygo de Waal een Wals van Brahms en Maartje Hameeteman en Hannah de Leeuw spelen uit hun stukken voor het A-examen Duo’s van Nelson. De beginners van dit schooljaar Eloise Goedegebuur, Marije de Jong en Christan Maljaars spelen op hun nog kleine violen Variaties over

Twinkle, Twinkle Star. De zangers zingen o.a. een Duet van Händel uit zijn opera Tamerlano. Heel speciaal is de uitvoering van de Tourdion dat in 1530 geschreven werd door Attaignant; zang, harp en viool werken hiervoor samen en docente Ghislaine Voorrecht heeft het ook voorzien van een Nederlandse tekst.

De Ondernemers van Goedereede, KLAAS VAN HEEST

Harp, Viool en Zang bij Muziekschool MIDDELHARNIS - Op vrijdag 5 juni, aanvang 19.30 uur, is er een uitvoering van de Muziekschool Goeree-Overflakkee in de Rabobankzaal van het Diekhuus. Voor het voetlicht treden diverse harp, viool en zang leerlingen met een veelkleurig programma. De docenten Ghislaine Voorrecht

Ruimer onderkomen voor Repaircafé Middelharnis

(harp), Heleen DeWitte (viool), Marijke Nieuwenweg (zang) en hun leerlingen hebben zich de laatste tijd geconcentreerd op een brede schakering aan composities die ze u willen laten horen bij dit concert. Een greep uit het programma: Een groot harpensemble (met daarin eerstejaars leerlingen) spelen o.a. De Mayim (Isra-

ëlische volksmelodie), een Menuet van Rosseau en een Medley met Walsen van Strauss. Astrid van Rossum speelt op de grote pedaalharp een Sonatine van Naderman en Joline Sperling (harp) en Judith Soeteman (viool) spelen samen de beroemde Canon van Pachelbel. Het Flakkees Strijkersensemble speelt het 1e deel van het eveneens heel

Expositie Fotoclub Herkingen

Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 • Fax (0187) 485736 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

MIDDELHARNIS – Woensdag opende Goed voor Goed hun nieuwe ruimte. Hiermee heeft ook het repaircafé een ruimer onderkomen gekregen bij Goed voor Goed. Het repaircafé kan nu ook meer mensen ontvangen en meer reparaties verwerken. Voor hen die nog niet in de gelegenheid zijn geweest om de nieuwe ruimte te bezichtigen, kunnen dit nu zaterdag 5 juni doen. Zij kunnen dan gelijk de kapotte spullen te laten repareren door ons? Men is geopend van 10.00 uur tot 13.00 uur. Het adres is Simon Stevinweg 49, Middelharnis. Tijdens de openingstijden van het repaircafe kan ook gebruik worden gemaakt van de haal- en brengservice van Goed voor Goed. Voor meer info kunt u even navraag doen in het winkelpand van Goed voor Goed, aan de Lijnbaan in Middelharnis.

Christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag

Advertenties en administratie

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,46 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Adri van der Laan, tel. (0187) 471021 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl Plaatsing van ingezonden berichten kan zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.

Abonnementen

HERKINGEN - In het paviljoen van Theetuin De Bongerd te Herkingen werd zaterdag 23 mei jl. voor de vierde keer een expositie van Fotoclub Herkingen geopend. De expositie kent twee thema’s - sport en vrije onderwerpkeus - en toont een grote verscheidenheid aan fotowerk. “Het gaat meestal om het juiste moment: die ene fractie van een seconde in het leven van alledag. Het is een kwestie van

selectief waarnemen en van zorgen op de goede plek te staan om dat ene moment te vangen, vorm te geven en door te geven”, aldus het bestuur. De expositie is bezichtigen tot 21 augustus, vanaf 10.00 uur tot zonsondergang. De entree is gratis. Bezoekers kunnen bovendien een prijs winnen door een stem uit te brengen op één van de tentoongestelde foto’s. Theetuin De Bongerd is te vinden aan

Molendijk 65 te Herkingen (www. theetuindebongerd.nl). Fotoclub Herkingen telt vijfentwintig leden die eenmaal per maand samenkomen. Soms wordt rond thema’s gewerkt of wordt er een gastspreker uitgenodigd. Een selectie van hun foto’s is te zien op (www.fotoclubherkingen.eu). Ook is hier meer informatie te vinden over de activiteiten van de club en de fotografen.

Abonnementen (vrijdageditie) zijn bij vooruitbetaling en worden automatisch verlengd. Opzeggingen schriftelijk vòòr 30 november. Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING 167930 // Rabobank 3420.01.108

Lid NNP

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Design: Sfa Print bv.

Vestiging

Ouddorp Ouddorp

Vestiging

Middelharnis Middelharnis

NIEUW

NIEUW

NIEUW

NIEUW

Nieuwstraat 31| Stad aan ’t Haringvliet

Westdijk 3 | Sommelsdijk Vraagprijs € 230.000,- k.k.

Molendijk 39 | Stad aan ’t Haringvliet

Azaleastraat 29 | Stellendam Vraagprijs € 199.000,- k.k.

Vraagprijs € 119.500,- k.k.

NIEUW

Tramlijnweg 1| Goedereede Vraagprijs € 239.000,- k.k.

Vraagprijs € 225.000,- k.k.

In prijs verlaagd

In prijs verlaagd

Looheul 12 | Goedereede Vraagprijs € 425.000,- k.k.

Volgerblok 18 | Ouddorp Vraagprijs € 325.000,- k.k.

Steneweg 45 | Middelharnis Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Voorstraat 5 | Stad aan ’t Haringvliet

In prijs verlaagd

Schaapsweg 6 | Den Bommel Vraagprijs € 150.000,- k.k.

In prijs verlaagd

Waterweg 5 A | Ouddorp Vraagprijs € 675.000,- k.k.

V.O.V.

Dubbele Ring 12 | Sommelsdijk Vraagprijs € 199.000,- k.k.

V.O.V.

Oudelandsedijk 13-15 | Sommelsdijk

Vraagprijs € 200.000,- k.k.

Oostdijk 2 3241 CN Middelharnis

Vraagprijs € 150.000,- k.k.

Noord Spuidijk 6 | Dirksland Vraagprijs € 169.000,- k.k.

Verkocht

Verkocht

Straatdijk 36 | Dirksland Vraagprijs € 110.000,- k.k.

Aelbrechtstraat 14 | Nieuwe-Tonge

Boompjes 21 3253 AC Ouddorp

Vraagprijs € 199.500,- k.k.

Tel. (0187) 48 63 43 info@dr-makelaardij.nl

Eilanden-Nieuws 2 juni 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 2 juni 2015.

Eilanden-Nieuws 2 juni 2015  

Huis-aan-huiskrant van Goeree-Overflakkee van dinsdag 2 juni 2015.

Advertisement