Page 1

Dinsdag 3 september 2013

8240

Brocante in de Halve Maan

3

Nieuw gemeentewapen in de Oude Waerelt

6

Rabobank hoofdsponsor Intermezzo

13

Vierentwintigste Omloop is een geslaagd wandelfeest

Nieuwsbrief Eilanden-Nieuws SOMMELSDIJK - Sinds kort is het mogelijk om wekelijks een digitale nieuwsbrief van Eilanden-Nieuws te ontvangen. In de nieuwsbrief zullen de lezers interessante nieuwtjes te zien krijgen en ook kan men worden doorgelinkt naar de website van EilandenNieuws om meer artikelen digitaal te lezen.

De confetti dwarrelt neer op de massa lopers die langzaam in beweging komt. Vooraan gaan de eerste lopers er als een haas vandoor. Op D’n Diek zwaaien toeschouwers naar de vertrekkende lopers. Even buiten Sommelsdijk begint de groep uit elkaar te vallen, iedereen zoekt zijn eigen tempo. Het Omloopavontuur is begonnen.

Aanmelden kan via: www.eilandennieuws.nl

Toerustingsavond over ‘Hervormd en Evangelisch

Door Martijn de Bonte

Het eerste stuk zijn de lopers vol goede moed, er wordt gegrapt, gekeuveld en gediscussieerd. Bij de eerste post bij de Scheelhoekpolder is een stop nog niet nodig; de lopers scannen snel hun pasje, drinken wat water en vervolgen de tocht over de buitendijk. Hier en daar staan mensen die de deelnemers succes wensen. Voor de vismijn in Stellendam staat twee meisjes, allebei met een bord ‘Hup Kees’, eromheen zijn rode hartjes geschilderd. Binnen is er eten, drinken en gezelligheid. Na de stop gaan de lopers weer opgeladen verder. Dobbertje Duik Tussen de lopers vallen twee in het wit geklede heren op, die om de beurt een witte vlag dragen. Op hun T-shirts en de wapperende vlag staat W.S.V. Dobbertje Duik. De afkorting W.S.V. staat voor wandelsportvereniging. Het voltallige bestuur en ook alle leden lopen mee, vooralsnog zijn dat in totaal twee personen. Door middel van de vlag hopen ze de aandacht te vestigen op hun geesteskind Dobbertje Duik en nieuwe leden te werven.

NIEUWE-TONGE - De Regionale Afdeling Goeree-Overflakkee van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk houdt op 17 september haar jaarlijkse toerustingsavond. Het thema is ‘Hervormd en Evangelisch’.

De start van de vierentwintigste Omloop, voor het eerst bij het Diekhuus in Middelharnis.  Knapperende vuurtjes In Goedereede-Havenhoofd knapperen de vuurtjes. Overal zitten groepjes bewoners gezellig in een kring en moedigen de deelnemers aan. Twee meisje lopen met een doos chipszakjes tussen de deelnemers door en delen die gratis uit. Net buiten Goedereede-Havenhoofd doen twee vrijwilligers, gehuld in motorpakken, een ‘yell’. Ze buigen voorover met

hun handen naar beneden, veren dan overeind en gooien hun handen in de lucht, terwijl ze een overwinningskreet slaken. Later komen we ze nog twee keer tegen en iedere keer weer tonen ze hun kunststukje. Vrijwilligers Als we in het holst van de nacht van een lang stuk dijk afkomen, tussen de Ouddorpse haven en de ingang van

Scholen weer van start

Foto: Adri van der Laan

de Slikken, worden we hartverwarmend verwelkomd door een vrijwilliger. De jonge vrouw biedt drinken aan en zegt opbeurend: “Vanaf hier is het pad weer lekker verhard.” Zo zijn er steeds weer vrijwilligers die de voeten verzorgen, een uitgebreide massage geven of aanbieden dat je gerust een tweede beker bouillon kunt krijgen. Lees verder op pagina 3.

Wat zijn deze invloeden? Hoe moeten we die plaatsen? Vormen ze een bedreiging, of juist een verrijking voor het hervormde leven? Na de pauze is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Iedereen is van harte welkom op deze avond. De toegang is vrij. Er wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten.

Rien Poortvlietkalender TIENGEMETEN - De nieuwe Poortvliet kalender 2014, met veel werk van Rien Poortvliet is nu al weer te koop in het Rien Poortvliet Museum. Bezoekers die de kalender kopen aan de kassa, krijgen gelijk één gratis entreekaartje voor het museum. De kalender kost € 18,50. In het museum zijn de schilderijen van Rien Poortvliet te bewonderen, een autodidact die een ieder blijft verbazen. De kalender kan ook worden besteld door een mailtje te sturen naar info@ rienpoortvlietmuseum.nl. Meer informatie staat op de website: www.rienpoortvlietmuseum.nl

GOEREE-OVERFLAKKEE - Als laatste regio is deze week ook Zuid-Holland weer aan de beurt, maandag is het nieuwe schooljaar van start gegaan. Zowel de kinderen van de basisschool als de scholieren van de middelbare school moeten weer aan de slag. Voor andere weggebruikers is het belangrijk om rekening te houden met de jonge weggebruikers die op weg zijn naar school of weer terug naar huis. Op de foto zijn scholieren van de RGO te zien die na de eerste schooldag over de Shared Space op huis aan gaan.

De spreker op deze avond is ds. A.J. Mensink uit Krimpen aan den IJssel (vooriztter van de Gereformeerde Bond). De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Hervormd Centrum Elim, Zuiddijk 19 in Nieuwe-Tonge. Het volgende komt aan de orde: Hervormde Gemeenten hebben de afgelopen jaren te maken gekregen met invloeden van de evangelische beweging.

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Betaalbaar maatwerk! Harry Westhoeve Keuken en Interieurbouw (0187) – 684957 Ouddorp Bel voor een afspraak of kijk op de website: www.harrywesthoeve.nl


Vrijdag 6 september

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST

STELLENDAM - Rondleiding door de visafslag en de Stellendamse haven van 8.30 tot 11.00 uur. Kaarten kosten € 9,- p.p. en zijn verkrijgbaar bij VVV-Ouddorp. Reserveren is verplicht.


Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84 OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

GOEDEREEDE - Open huis van 10.00-18.00 uur met antiek en brocante bij Hoeve Kortstaert, Oostdijkseweg 39 in Goedereede. Parkeren in de tuin.

Advies • Bouwaanvraag • Bouwtoezicht Ontwerp • Tekenen M.C. Droger

OUDDORP - Trekkerbehendigheidswedstrijden en Boerenbal aan het Smalle Einde in Ouddorp vanaf 19.00 uur. Dit is tegenover het VVV-kantoor. Doe mee of kom kijken op

Prinses Marijkestraat 9 3241 VJ Middelharnis Tel 06-24144948 tekenburodrogerbouw@upcmail.nl

- Bouwen doen we $amen -

het gezelligste feestje van de boeren van Goeree! Deelname en toegang is gratis.

Schildersbedrijf Bazen

Zaterdag 7 september

St elizabethstraat 19 3249 BC Herkingen 0187 – 669 474 info@schildersbedrijfbazen.nl www.schildersbedrijfbazen.nl

MIDDELHARNIS - GO-classic. Toerfietstocht vertrekt 8.30 uur vanaf Het Diekhuus.

TE KOOP GEVRAAGD:

THEOLOGISCHE- en aanverwante boeken Boekhandel Versprille Krabbendijke, tel. (0113) 502004

Meer informatie: www.go-classic.nl DIRKSLAND - Rommelmarkt Victoriahal, Philipshoofjesweg. van 10.00 tot 16.00 uur.

Schilderwerken, Beglazingen, Wand en plafondafwerkingen, Behangen, Houtrot herstel

OUDDORP – Windsurfevenement bij Zeil- en surfcentrum Brouwersdam, Ossenhoek 1 in Ouddorp. Meer informatie staat op de website www.dam7.nl STELLENDAM - Rommelmarkt van 9.00-15.00 uur in de Gereformeerde Kerk, Kerkhof-

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte 10 jaar lang uw huis geschilderd voor een vast bedrag per maand

laan 4. De toegang is gratis. STELLENDAM - Vrijmarkt in Expo Evenementenhal, Haringvlietplein 3 in Stellendam. De toegang is gratis, van 9.00 tot 16.00 uur. OUDDORP – Boerenlanddag van 10.00 tot 16.00 uur in het centrum van Ouddorp. Een

Van der Made Langeweg 24 Middelharnis 0187-487181

voor vakman en doe-het-zelver dinsdag gesloten / vrijdag koopavond

agrarisch getinte markt met onder andere demonstraties, oude tractoren en zomerbloemen.

Elke vrijdag,

Lunchroom | Catering

WERELDS ACTIE!

GOEDEREEDE - Open huis van 10.00-18.00 uur met antiek en brocante bij Hoeve Kortstaert, Oostdijkseweg 39 in Goedereede. Parkeren in de tuin.

CompleteWARME MAALTIJD

OUDDORP - Openstelling van de Dorpskerk Hervormde Gemeente van 11.00 tot 15.00 uur. Het adres is Weststraat 2 in Ouddorp, het is mogelijk om het orgel te bespelen. OUDDORP - Rommelmarkt t.b.v. stichting Stephanos (weeskinderen in Malawi) van 8.00 tot 16.00 uur, Molenblok 24.

€ 10,-

Korendreef 15, Middelharnis | 0187 - 890239 www.inside-lunchroom.nl

GOEDEREEDE - Goerees Havenconcert van 19.30-21.30 uur ‘in’ de haven van Goedereede. Op een speciaal ponton zullen in de open lucht vanuit de haven diverse optredens plaatsvinden.

ga snel naar

Kringloop ’t Pakhûûsje

MELISSANT - Workshop natuurfotografie. 8.00 uur. www.janbaks.nl

www.flakkeeschebazar.nl

Woensdag 11 september

voor scherpe aanbiedingen

Hofdijksweg 20 in Ouddorp. Gezellige ochtend voor peuters/kleuters vanaf 1,5 jaar met

OUDDORP - Peuterochtend in bibliotheek Zuid-Hollandse Delta van 9.30 tot 11.00 uur, ouders/verzorgers. Voorlezen, luisteren, zingen, knutselen en op ontdekkingstocht. Toegang gratis, reserveren gewenst, 0187-667744. Vrijdag 13 september

Naaimachinehandel ‘Vlieto’ Ooltgensplaat Uw naaimachinevakman sinds 1965.

STELLENDAM- Rondleiding door de visafslag en de Stellendamse haven van 8.30 tot 11.00 uur. Kaarten kosten € 9,- p.p. en zijn verkrijgbaar bij VVV-Ouddorp. Reserveren is

Pfaff select 150

verplicht.

Nu €

10.00 uur. Reserveren vooraf wordt geadviseerd (tussen 12.00-16.00 uur) via telefoonnum-

STELLENDAM – Overtocht naar Tiengemeten met klipperaak ‘Linquenda’, vertrek om

nuttige sterke machine ACTIEPRIJS

599,00

Showroom elke zaterdag geopend, of bel 0187-485222

www .vlieto.nl

Spuidijk 4, Ooltgensplaat

mer: 06-46440113. De vertreklocatie is de Stellendamse Binnenhaven. Kosten retourtje: € 15,- (vw) en € 9,50 (kind tot 12 jaar), fietsen € 1,- p.s. Aankomst terug in Stellendam om 17.00 uur.

Hangcultuur- en bodem mosselen! Ze zijn er weer De Zeeuwse Geeltjes HET adres voor heerlijke verse mosselen, verse paling, gerookte paling en makreel, krukels, nieuwe haring en kreeft.

Gevraagd service-monteur landbouwmechanisatie

U kunt ons vinden aan de Werkhavenweg 2 te Bruinisse. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.

• • • • •

Tel. 0111-483121 www.mosselhandelbout.nl

Werkzaamheden worden zowel op locatie als bij klanten uitgevoerd. Geen 9 tot 5 mentaliteit. Bereidheid om cursussen te volgen. Ervaring strekt tot aanbeveling. Salariëring volgens Cao.

Sollicitaties aan: Voor meer informatie:

ROGO Machines B.V. Zernikeweg 28 | 3241 MG Middelharnis www.rogo.nu | info@rogo.nu 06-53864236 G. van Rossum


DINSDAG 3 SEPTEMBER 2013

Nieuws

3

Lopers worden zingend onthaald in Stad aan ‘t Haringvliet:

“Ik weet je gaat het halen, een echte kei ben jij” Vervolg van de voorpagina

Stadtse kleuren, geeft iedere deelnemer die aankomt bij de post een lootje van de Stadtse vriendenloterij. En alle lopers hebben direct de hoofdprijs te pakken, die bestaat uit een appel of banaan. Als toegift zingt een energiek koortje het lied ‘De laatste loodjes’. Eén van de coupletten luidt: “Nog even een klein endje, Meneerse is vlakbij… Ik weet je gaat het halen, een echte kei ben jij.”

Verliezers De Omloop is geen wedstrijd, maar kent toch verliezers. In Herkingen zien we een man die de post inloopt, neerzakt op een stoel en vervolgens flauw valt. Hij is letterlijk uitgeput en moet het ‘strijdtoneel’ verlaten. En zo zijn er helaas meer deelnemers die vanwege blaren, zere knieën of ander wandelleed de tocht niet uit kunnen lopen. De uitvallers kunnen het deze editie maar moeilijk op het weer steken. Het is niet te warm en niet te koud en vooral ook droog. ‘s Nachts zijn er wat kleine miezerbuitjes, maar echte regen valt er niet. Op zaterdagmiddag kunnen de lopers genieten van Flakkeese luchten en een fel zonnetje. Ooltgensplaat De dijk tussen Oude-Tonge en de Galathese haven is een pittige etappe. Er is weinig afleiding en het einde van de tocht is nog ver weg. Een jonge deelnemer is de moed in de schoenen gezakt, haar vader loopt naast haar en biedt ondersteuning. Ze klemt haar armen om zijn nek en zo komen ze stap voor stap vooruit. In Ooltgensplaat hangen de vlaggen op zijn kop, een symbolische daad waarmee de bewoners duidelijk maken dat ze het niet eens zijn met de verhuizing naar Middelharnis. Er hangen ook handgeschreven spandoeken met de tekst dat de Omloop in 2014 weer in Ooltgensplaat start. Of deze wens werkelijkheid wordt

Via Gladiola In Middelharnis aangekomen worden er gladiolen uitgedeeld. Hiermee gewapend volbrengen de lopers de laatste etappe naar de finish. Daar flitsen de toestellen van de fotografen en staan familie, vrienden en collega’s de lopers op te wachten. De Flakkeese variant van de Nijmeegse Via Gladiola. Op het podium wordt de medaille overhandigd, in de keet verderop de oorkonde. En dan zit het erop, de strijd is gestreden. De enige vraag die rest is: volgend jaar weer?

Team Eilanden-Nieuws in de Visafslag in Stellendam. Links Martijn de Bonte, rechts Marius Kot.  Foto: Adri van der Laan zal in de toekomst blijken. De rustplaats is het fort. Er speelt een bandje, er is lekkere soep en er zijn ‘gewone’ toiletten; een heerlijke plek om op te laden voor de laatste etappe. Het zijn trouwens de broers Hans en Piet Both die al vanaf de eerste Omloop voor lekkere verse soep zorgen voor de deelnemers.

Franse brocante fair bij Kwekerij De Halve Maan

Behulpzaam Onderweg ontmoeten we een viertal in roze gehulde vrouwen die de 55 kilometer lopen. Gezellig keuvelend lopen ze door het weidse landschap. Wanneer een loper klaagt over zijn zere knie duiken ze gelijk een dubbele paracetamol op om het leed te verzachten. Even verderop nemen twee van de vrouwen een jonge deel-

nemer tussen hen in die veel last heeft van blaren. Ze loodsen hem, al moed insprekend, richting de volgende post. In Den Bommel deelt een vrouw zakken met ijsklontjes uit aan lopers die warm zijn gelopen. Gastvrij onthaal In Stad aan ‘t Haringvliet is de ontvangst gastvrij. Een man, gehuld in

Marktplaats Women with Power OUDDORP - Zin om samen met vriendinnen, collega’s, je moeder, of je zus tijdens een gezellig, ongedwongen evenement kennis maken met mooie producten en diensten van dertig dynamische vrouwelijke ondernemers uit Zeeland en Zuid-Holland? Wie hier oren naar heeft, mag op vrijdag 13 september aanstaande van 11.00 – 17.00 uur het Marktplein Women with Power bij Beachclub ’t Gorsje niet missen! Deze Women with Power zor-

gen voor een dynamisch marktplein. Er zijn tal van standjes, met een keur aan waar en informatie. Om 12.00 uur en 15.30 uur wordt tijdens een modeshow van Lake Side de nieuwste najaarsmode gepresenteerd. Natuurlijk zorgt Beachclub ’t Gorsje de hele dag voor heerlijke hapjes en drankjes. Het Marktplein Women with Power is vrijdag 13 september geopend van 11.00 tot 17.00 uur bij Beachclub ’t Gorsje aan de Brouwersdam. Toegang

Team Eilanden-Nieuws heeft deelgenomen aan het koningsnummer van 110 kilometer. Marius Kot moest na tachtig kilometer stoppen vanwege een knieblessure. Martijn de Bonte heeft de tocht wel uitgelopen en kwam na ruim tweeëntwintig uur over de finish.

is gratis. Vooraf opgeven voor een workshop is gewenst. Dat kan via een e-mail naar marktpleinwwp@outlook. com. Op Facebook is het evenement te vinden op: www.facebook.com/ events/1399770776908611. Daar is het volledige programma met workshops te zien. Natuurlijk heeft Marktplein Women with Power ook een eigen pagina: www.facebook.com/ Marktpleinwomenwithpower en een twitteraccount: @womenwith.

Gepresenteerde plannen rond en bij Eco-hotel zijn niet veranderd

SOMMELSDIJK - De gehele maand september staat Kwekerij “De Halve Maan” in het teken van antiek en brocante. Evenals vorig jaar is de kwekerij opgesteld in een combinatie van nieuwe planten en oude gebruiksvoorwerpen. De sfeer van toen, samen met jong , nieuw leven. Ook dit jaar werd weer veel brocante vanuit Frankrijk meegebracht. Er is een grote keus in kleine ouderwetse cadeautjes en hebbedingetjes, maar natuurlijk ook in alle soorten tuinplanten en bomen. De ruim honderd bloeiende hortensia’s zijn een lust voor het oog. Zaterdag 7, 14 en 21 september zal er

een antiquair aanwezig zijn, waarbij u terecht kunt met uw vragen. Breng gerust uw eigen spulletjes mee om te beoordelen. Kunst en kitsch, dicht bij huis! Prachtige najaarsplanten, een nostalgische inrichting, en de landelijke locatie, maken de kwekerij tot een idyllisch plekje. Een bezoek aan de kwekerij is zeker de moeite waard. Ervaar de rust en sfeer, of schuif aan, aan de grote franse tafel voor een gratis drankje. Kwekerij De Halve Maan is te vinden aan het Panksdijkje 2, 3245 LE Sommelsdijk, 0187-482172. Geopend: Maandag 13.00-17.00 uur; Dinsdag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur; Zaterdag 9.00-16.00 uur

GOEREE-OVERFLAKKEE – Wethouder Tollenaar had geen enkele behoefte in te gaan op een artikel in het A.D. dat een Dubai-achtige ontwikkeling bij en rond het Eco-hotel op De Punt in Ouddorp suggereerde. Hij zei dit donderdagavond in de raadsvergadering op vragen van D.Pijl (CDA). Volgens het raadslid is er door genoemde publicatie onrust ontstaan, dat officieel aan de raad gepresenteerde plannen zouden zijn veranderd. Tollenaar bestreed dit met klem. Het bestemmingsplan is onherroepelijk. Door Jaap Ruizeveld.

Dirk Pijl stelde zijn vraag bij het agendapunt Ingekomen stukken, concreet bij de brief van Catamaranvereniging Catpoint, die voor afhan-

deling door het college van b. en w. was geprogrammeerd. Voorzitter Frans van Weert van de vereniging uitte in de brief zorgen omtrent een “geprojecteerde steiger” waardoor wedstrijdwater niet meer (optimaal) benut zou kunnen worden en daarmee de essentie van de catamaranvereniging in problemen zou komen. Het krantenartikel heeft geen officiële status en de raad is daarbij niet betrokken, zo realiseert Van Weert zich de publicatie. Tollenaar herhaalde dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt tussen en met partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het Eco-hotel en het beachresort. Sportteam In de beeldvormende fase kreeg de gemeenteraad nog een informatieve presentatie over de activiteiten van het Sportteam GO. Zes combinatie functionarissen (samen 4.4 formatieplaats) Zetten zich in om de hoofddoelstelling sportstimulering

en bevordering sportklimaat in de eilandelijke gemeente in te vullen. Voor de jeugdige doelgroep wordt een sportieve invulling van vrije tijd geboden. Wordt gestimuleerd lid te worden van clubs en verenigingen en wordt ondersteuning aangereikt bij het sporten. In alle kernen wordt elke 14 dagen een uitgebreide activiteit geboden. Deelname is voor de jongeren gratis. Het Rijk draagt voor 40 procent bij in de kosten. De gemeente betaalt de resterende 60%. De raadsleden hadden talrijke vragen die mogelijk al beantwoord zullen worden bij de presentatie - deze maand - van de Sportnota. Schoolzwemmen, monitoren van aanbod en behoefte van sport, communicatie en bijvoorbeeld mogelijke verbreding van de doelgroep ook naar ouderen. En wat er uiteindelijk (ook financieel) kan worden uitgevoerd komt zeker aan de orde bij de gemeentebegroting.


4

DINSDAG 3 SEPTEMBER 2013

De Heere, die leven gaf en leven spaarde, verblijde ons met de geboorte van een zoon en broertje

Willem

We noemen hem Wim 30 augustus 2013 Jakob, Marleen en Teunis van Biert Oudelandsedijk 65 3245 LG Sommelsdijk

Onze grote broer

William Jelier en onze grote zus

Annemarije van Heinsberg hopen 6 september 2013 te gaan trouwen en wij mogen hun bruidsmeisjes zijn! De huwelijksvoltrekking zal plaatsvinden om 13.00 uur in het Oude Raadhuis te Middelharnis. Gods zegen over hun huwelijk willen ze vragen in een kerkdienst, die geleid zal worden door ds. J. Schipper. Deze dienst begint om 14.45 uur in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente, Oranjestraat 17 te Nieuwe Tonge. Hun toekomstig adres is: Prins Bernhardlaan 46, 3247 AR Dirksland We wensen hen een onvergetelijke dag toe! Ellianne Jelier Elise van Heinsberg Judith van Heinsberg

DA N K B E T U I G I N G De belangstelling ter gelegenheid van ons 25-jarig huwelijksjubileum heeft ons bijzonder verrast. De vele kaarten, bloemen en kado’s die wij mochten ontvangen hebben wij zeer gewaardeerd. Langs deze weg hartelijk dank voor uw spontane reacties. Jaap en Katie van Wageningen

Verslagen en diep bedroefd geven wij u kennis dat de Heere, voor ons nog onverwacht, uit ons midden heeft weggenomen, mijn innig geliefde man, onze lieve zorgzame pa en opa

WOUTER GROOTENBOER echtgenoot van Elizabeth van Mourik

geboren 23 maart 1936

overleden 30 augustus 2013

Middelharnis: E. Grootenboervan Mourik Stad aan ’t Haringvliet: Connie BakelaarGrootenboer Adriaan Bakelaar Eline Wouter en Lisa Ingrid Jari Dirksland: Greetje HuizerGrootenboer Piet Huizer Burg. Mijslaan 69, 3241 XA Middelharnis Er is gelegenheid tot condoleren op dinsdag 3 september van 19.30 tot 20.30 uur in de zaal van de Rehobôthkerk, Olympiaweg 44 te Sommelsdijk. De rouwdienst zal D.V. gehouden worden op woensdag 4 september om 10.30 uur in de Rehobôthkerk. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de algemene begraafplaats ‘Vrederust’ te Middelharnis. Na de begrafenis is er ook nog gelegenheid tot condoleren in de zaal van de Rehobôthkerk. - Geen bloemen -

Voor ons onverwachts, voor de Heere op zijn tijd, is van ons weggenomen onze pleegvader en oom

WOUT GROOTENBOER We bidden tante Lies, kinderen en kleinkinderen sterkte toe met dit verlies. Leni en Jaco Lugtenburg-van Es Kinderen en kleinkinderen

Nieuwe-Tonge

DA N K B E T U I G I N G Tijdens mijn verblijf in ‘Nieuw Rijsenburgh’ en bij mijn thuiskomst heb ik heel veel medeleven van u mogen ontvangen. Een stroom van kaarten, veel bezoekjes en telefoontjes hebben ons erg goed gedaan. Ook mochten Jaap en ik ons gedragen weten door uw gebed. Ook namens Jaap heel hartelijk dank voor alle liefde en belangstelling. Bovenal dank aan de Heere, Die het alles nog goed heeft gemaakt. Hartelijke groeten van Jaap en Nely Jordaan

Zaterdag heeft de Heere weggenomen mijn lieve schoonzus

JANNY HELMINK

geboren 6 januari 1919 weduwe van Leen van Sliedregt Uit ons gezin zijn haar voorgegaan Jaap en Klaasje, Gilsia en Han, Leen, Marie en Jaap, Abra en Jaas, Louis en Anna, Piet. P. Robijn-van Sliedregt Hoflaan 31 3241 GK Middelharnis 31 augustus 2013

Mijn tijden zijn in Uw hand. Psalm 31 : 16a

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze geliefde broer

WOUT GROOTENBOER

Met ongeloof en diepe verslagenheid geven wij kennis dat is overleden onze geliefde zwager

WOUT GROOTENBOER in de leeftijd van 77 jaar. Wij wensen Lies, kinderen en kleinkinderen veel sterkte en kracht toe. Herkingen: T.J. van Mourik A. van Mourik-Troost Dronten: A.M. Kievit-van Mourik M.L.A. Kievit Hekelingen: G.D. Kweekel-van Mourik J. Kweekel Oudenhoorn: E. van Mourik C.M. van Mourik-Bres Herkingen: J. van Mourik L. van Mourik-van der Veer neven en nichten Augustus 2013 Er zijn geen woorden voor een zieke waarvan je weet zij redt het niet, je ziet het in haar ogen en dat doet veel verdriet, toch ben je dankbaar voor het einde dat na een moedig strijden kwam, omdat het niet alleen haar leven maar ook haar lijden overnam.

ADRIANA PLEUNTJE TROOST-VISSER ~ Sjaan ~ weduwe van Cornelis Troost

* 15 februari 1928

† 2 september 2013

John en Janny Mia en Jan Maria en Maher Rudie Leendert en Esther Sjanie en Leen Thijs en Anneke Klein- en achterkleinkinderen Correspondentieadres: J. van Oudenaren-Troost Schoolstraat 56 3251 AZ Stellendam Gelegenheid tot afscheid nemen is er op vrijdag 6 september 2013 van 13.15 tot 13.30 uur in woonzorgcentrum ‘De Vliedberg’, Hoge Pad 2 te Ouddorp waarna om 13.45 uur de afscheidsdienst zal worden gehouden. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de begraafplaats aan de Voorstraat te Stellendam. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in ‘De Vliedberg’.

echtgenoot van Lies van Mourik

W. Grootenboer A. Grootenboer-de Jong en kinderen H. Grootenboer C. Grootenboer-Kievit en kinderen We wensen Lies, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van ons gewaardeerd koorlid

WOUTER GROOTENBOER Sterke de Heere de familie in het dragen van dit verlies. Ps. 103: 8 (ber.) Bestuur, dirigent, organist en leden Christelijk gemengd Rehobôthkoor Sommelsdijk, 30 augustus 2013

DA N K B E T U I G I N G Hierbij willen wij iedereen bedanken die hun medeleven hebben betoond tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn innig geliefde man, onze lieve zorgzame vader, schoonvader en opa

PHILIPPUS KIEVIET Uw belangstelling is voor ons tot grote steun geweest. In het bijzonder gaat onze dank uit naar Ds. Middelkoop voor de pastorale zorg en het leiden van de rouwdienst. Doktoren Valstar en Bruggeman voor de zeer betrokken professionele hulp en de buurtzorg voor de liefdevolle verzorging. Begrafenisverzorging Van Wageningen voor de goede en respectvolle verzorging van de begrafenis. L. Kieviet-van Ours Kinderen en kleinkinderen Middelharnis, september 2013

‘t Verlies was er al voor het einde De rouw voordat het afscheid kwam Toen die onzekere verwarring Bezit van haar gedachten nam Heden nam de Heere onverwachts, tot onze diepe droefheid, zacht en kalm uit ons midden weg mijn geliefde moeder, schoonmoeder, onze oma en ‘ouwe’ oma

MARIA ADRIANA MARKWAT weduwe van Servaas van der Waal

in de leeftijd van 88 jaar. Sommelsdijk: Corrie en Jaap van Nimwegenvan der Waal Wijchen: Léon en Petra Teun Famke Leiden: Maroesja en Jurjen Nynke Jillis Tybe 29 augustus 2013 Nieuw Rijsenburgh, locatie Sperwer, Sommelsdijk Correspondentie-adres: Groene Zoom 72 3245 CJ Sommelsdijk De afscheidsdienst, waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op woensdag 4 september om 13.30 uur in de aula van zorgcentrum ‘Geldershof ’, Poldersweegje 2 te Dirksland. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden omstreeks 14.15 uur op de begraafplaats aan de Kapoenstraat te Dirksland. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de aula van ‘Geldershof ’. ~ Geen bloemen ~ Zij die geen persoonlijke kennisgeving hebben ontvangen, worden verzocht deze advertentie als zodanig te beschouwen.

- Enige en algemene kennisgeving – Met droefheid geven wij u kennis dat van ons is heengegaan onze lieve moeder, schoonmoeder en oma

FRANCINA MALIEPAARDVAN DER PLAAT sinds 21 augustus 1993 weduwe van Jacob Maliepaard

in de leeftijd van 82 jaar. Melissant: Hanneke van de GeestMaliepaard Henk van de Geest Patrick Franciska 27 augustus 2013 Correspondentieadres: Hazelaar 12, 3248 BM Melissant Overeenkomstig de wens van onze moeder en oma heeft de begrafenis in besloten kring plaatsgevonden op de algemene begraafplaats te Stad aan ’t Haringvliet.


DINSDAG 3 SEPTEMBER 2013

5

“Stal Ploeg” is gespecialiseerd in de in-en verkoop en het beleren van paarden en pony’s Lieke Ploeg is gefascineerd door paarden, al op haar negende jaar reed ze voor het eerst. En op haar veertiende heeft ze voor het eerst een pony beleert. En nu is haar lang gekoesterde wens voor een eigen stal werkelijkheid geworden. Aan de Geerweg in Middelharnis is Stal Ploeg gevestigd, een compleet bedrijf met stallen, weides en een rij- en longeerbak.

Uw laatste wensen in goede handen

0187- 601166 Dag en nacht bereikbaar

www.kievit-uitvaart.nl Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

uitvaartverzorging M.H. van de Ven Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Dag & nacht bereikbaar Rouwcentrum Media Vita Contact

Administratie adres

Achthuizen W. Buys 63 19 77 Middelharnis 0187-48 69 62 Oude-Tonge 0187-64 24 28 Mobiel 06 53 11 29 79

Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

Extra diensten

DIRKSLAND – Ger. Gem. dinsdag 3 september 19.30 uur ds. J. Schipper (Bijbellezing) OUDDORP – Ger. Gem. woensdag 4 september 19.30 uur ds. L. Terlouw NIEUWE TONGE – Herst. Herv. Gem. woensdag 4 september 14.30 uur (bev. kand. H. de Greef) ds. G. de Greef en 19.00 uur (intrede) ds. H. de Greef NIEUWE TONGE – Ger. Gem. woensdag 4 september 19.30 uur ds. A. Schot MELISSANT – Ger. Gem. woensdag 4 september (i.p.v. donderdag) 19.30 uur ds. E. Bakker OUDE TONGE – Ger. Gem. donderdag 5 september 19.30 uur ds. J. Driessen

Beleren De specialiteit van Lieke is het beleren van paarden. Dat wil zeggen dat ze een ‘groen paard’, dat is vakterm voor een onbereden paard, opleidt tot een goed gedresseerd paard. De eerste stap is het winnen van vertrouwen, vervolgens leert ze de pony of het paard stap en draf. Afhankelijk van de wensen van de eigenaar kan ze het dier daarna verder opleiden. Bijvoorbeeld tot een paard waarmee aan dressuurwedsstrijden kan worden deelgenomen. Het beleren geeft Lieke veel voldoening: “Soms begin ik met een heel druk en onrustig dier, door alle trainingen zie je het dan stapje voor stapje veranderen in een rustig en mak paard. Een paard of pony voor en na het beleren is echt een verschil van dag en nacht. Je bereikt er echt iets mee en dat geeft veel voldoening.”

ze kan kopen en opleiden. Het getrainde paard wordt dan weer te koop aangeboden. Natuurlijk heeft ze als echte liefhebber ook een eigen paard, dat nooit meer weggaat. Aanvankelijk deed ze met haar eigen paard ook mee aan wedstrijden, maar daar heeft ze door haar eigen stal minder tijd voor.

Eigen paarden Naast het beleren van paarden en pony’s voor anderen heeft ze ook nog eigen dieren. Want ze is altijd op zoek naar talentvolle paarden die

Verschillende paardenrassen Paardenliefhebbers die hun paard of pony willen laten beleren zijn hartelijk welkom bij Stal Ploeg. Lieke heeft ruime ervaring met verschillende

paardenrassen, alle soorten paarden en pony’s met een schofthoogte van meer dan 1,40 meter zijn welkom. En ook mensen die een paard of pony willen verkopen of juist op zoek zijn naar een goed afgericht paard of pony kunnen contact opnemen met Lieke Ploeg. Haar telefoonnummer is 06-12122370, het e-mailadres is stalploeg@live.nl. Op de facebookpagina van Stal Ploeg zijn foto’s te zien van de paarden en pony’s. www.facebook.com/stalploeg

Zaterdag Ouddorpse Boerenlanddag OUDDORP - Op zaterdag 7 september zal in het centrum van Ouddorp een Boerenlanddag worden gehouden.

NXXT Verkeersscholen B.V. zoekt voor het hoofdkantoor te Oude-Tonge, op korte termijn, een gedreven, dynamische:

Deze dag staat geheel in het teken van de agrarische sector. Naast diverse kramen met agrarische producten zoals aardappelen, sjalotten, kalebassen, bloemen, kaas, etc. zijn er ook vele andere kramen te zien met artikelen verwant aan de landbouwsector. De officiële opening van deze door de St. Promotie Kop van Goeree georganiseerde dag zal verricht worden door de heer Paul Kieboom, directeur particulieren van Rabobank Goeree-Overflakkee om 10.00 uur.

(Gepensioneerde) chauffeur uit de regio Flakkee

Rondom de markt, voorzien van een diversiteit aan producten, worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn er excursies waarbij u op een platte wagen langs diverse landerijen wordt gereden en ook langs molen “de Zwaan”. Voor de kinderen staan schminken en “broek hangen” op het programma. Op de ring zelf zullen authentieke tractoren worden opgesteld. De prachtige inzendingen van de “Ouddorpse Sierfruit- en Zomerbloemen-keuringswedstrijd”, worden de gehele dag tentoongesteld. Ook dit jaar zijn wederom diverse oude ambachten en lieve dieren te zien en is er extra aandacht voor het fietsen langs de velden waar sierfruit groeit. Omstreeks 10.30 uur verzorgt de Ouddorpse Boerenkapel een gezellig muziekje. Nieuw dit jaar is de “etalage-/puzzel-wedstrijd” waarbij een “boeren-diner voor 2” kan worden gewonnen.

Functie eisen: • Woonachtig in de regio Flakkee (20 km) • In bezit van een rijbewijs B met BE of CE • Klantgericht

• Proactieve werkhouding • Flexibel • Beschikbaar voor eventuele inzet in de avonden en op zaterdag • De werkzaamheden zijn op oproepbasis.

Kantoormedewerker (m/v) In deze functie ben je verantwoordelijk voor alle communicatie tussen onze rijinstructeurs, klanten, leveranciers en leerlingen. Profiel Ben je zelfstandig, doelgericht, gedisciplineerd, volhoudend, heb je tactisch en strategisch inzicht en ben je besluitvaardig en heb je daarnaast ook goede communicatieve vaardigheden ? Dan ben jij wellicht de nieuwe collega die wij zoeken! Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en bent daarnaast een kei in het organiseren en opvolgen van activiteiten. Verder heb je een gezond gevoel voor commercie en beleef je plezier aan het met succes afronden van activiteiten die tot tevreden bestaande en nieuwe klanten leiden.

• Woonachtig in de regio Goeree-Overflakkee e.o. • Full-time functie. • Je bent minimaal in bezit van een afgerond HBO-diploma. Opleidingen en ervaring : • Goede beheersing van de Nederlandse taal in spreken en schrift. • Je hebt gedegen kennis van MS word, excel en powerpoint. • Je hebt uitstekende communicatieve en commerciële vaardigheden. Heb je interesse? Mail of per post dan snel je sollicitatie voorzien van cv, pasfoto en motivatie naar: jan@nxxt.nl t.a.v. dhr. J.A. Catsburg (directeur NXXT Verkeersscholen B.V.). Boezemweg 13p, 3255 MC OUDE-TONGE.


6

DINSDAG 3 SEPTEMBER 2013

Nieuws Zaterdag zesde Goereese Havenconcert Nieuw gemeentewapen en ver-

vallen kerkhof in Ouwe Waerelt

G O E R E E - OV E R F L A K K E E – Het nieuwe wapen van de gemeente Goeree-Overflakkee is een van de onderwerpen in het nieuwste nummer van De Ouwe Waerelt. Het historisch tijdschrift voor Goeree-Overflakkee verschijnt binnenkort.

In een vorig nummer van De Ouwe Waerelt deed archivaris en redactielid Jan Both een voorstel voor een nieuw gemeentewapen. Toen stond er een vraagteken achter de titel van zijn artikel. Nu zou er een uitroepteken achter kunnen staan, want zijn voorstel is in goede aarde gevallen. Het gemeentewapen wordt inmiddels gebruikt door de gemeente Goeree-Overflakkee. Both beschrijft nu het gemeentewapen en hoe men tot de keuze voor zijn voorstel is gekomen.

GOEDEREEDE - Zaterdag 7 september aanstaande organiseert de Stichting Promotie Kop van Goeree weer het Goereese Havenconcert. Op een speciaal ponton in de haven van Goedereede zal vanaf 19.30 uur door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma ten gehore worden gebracht. Presentatie van de avond is in handen van Patrick Polie. Er is voor een mooie line-up gezorgd voor deze zesde editie. Vanaf 19.00 uur start het voorprogramma met Jan Bezuijen op het carillon. Zangeres Margriet Sjoerdsma en gitarist Arie Storm openen het concert. Zij brengen nummers ten gehore uit hun theatershow ‘Tribute to Eva Cassidy’, waar zij nog tot de zomer van 2014 mee in de Nederlandse theaters te

zien zijn. Eva Cassidy (1963 – 1996) raakte met haar postuum verschenen album Songbird miljoenen harten. Cassidy was een begenadigd vertolkster van de mooiste folk-, jazz- en countryliedjes. Margriet Sjoerdsma brengt samen met Arie Storm een aantal van deze prachtige tijdloze songs. Saxofoonkwartet Het programma wordt vervolgd met het Rotterdams Saxofoonkwartet, bestaande uit Tom de Vette, Wim Millenaar, Martin van der Oude en Roeland Kapaan. Dit professionele kwartet speelt sinds 2003 in deze samenstelling en vertolkt een zeer gevarieerd repertoire op topniveau. Voor het Havenconcert is gekozen voor een vrolijk barokstuk van Domenico Scarlatti, sprankelend Italiaans met een Spaanse twist. Ook spelen zij een swingende tango van

Astor Piazzolla en als sluitstuk, drie stukken van de Beatles. De Koninklijke Fanfare Apollo o.l.v. Leo Simons levert altijd een prachtige bijdrage aan het Havenconcert, zo ook deze editie. Het orkest zal verschillende herkenbare melodieën spelen zoals onder andere Circle of Smiles bekend van de tv-serie Baantjer, een medley van Demis Rousos en de door André Rieu menig maal vertolkte Waltz no. 2 van D. Shostakovich, nu in een arrangement van Johan de Mey. Kortom, het zesde Goereese Havenconcert wordt een evenement dat u niet mag missen. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door diverse sponsors, waaronder het Paul van Hessenfonds. Het Havenconcert is kosteloos te bezoeken. Tijdens de avond zal via een collecte wel om een vrijwillige bijdrage worden gevraagd.

In De Ouwe Waerelt is ook een artikel te vinden over de doopsgezinde gemeenten van Sommelsdijk en Middelharnis, die in tegenstelling tot die van Ouddorp niet meer bestaan. Ze zijn allebei rond 1800 opgeheven. Een andere bijdrage aan het blad

gaat over de vervallen begraafplaats aan de Emmastraat in Oude-Tonge. De schrijfster, Eva Lassing-van Gameren, doet tevens voorstellen om deze mooie, rustige plek te behouden. “Misschien kunnen deze bijdragen aan de besluitvorming van het gemeentebestuur?”, stelt redactievoorzitter Pau Heerschap in zijn woord vooraf. Verder een artikel over de Wentinkstraat in NieuweTonge, met name over de naamgever van deze straat: ds. Wentink, die van 1880 tot 1915 predikant was in Nieuwe-Tonge. In de rubriek Museumstukken staat de beschrijving van een achttiendeeeuws servies, gemaakt in opdracht van de familie Van Putten. Leden van De Motte ontvangen De Ouwe Waerelt gratis in de bus. Het blad is ook te koop bij het Streekarchief Goeree-Overflakkee en Boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk. Lid worden van De Motte kan via de secretaris van de vereniging, Jan Both, telefoon 0187 - 488155, e-mail j.both@goeree-overflakkee.nl.

Voor de eerste keer zanguitvoering in de Overkant OUDDORP - Het Vocaal Ensemble Cappella Constancis viert haar tweede lustrum informeel met een weekend in Ouddorp. Op 7 september 2013 biedt “de Overkant” aan de Dijkstelweg 33 het ensemble de gelegenheid om een concert te geven. Het bestaat uit korte stukken van componisten als Purcell, Händel, Mozart en Fauré. Het miniconcert in twee delen begint om 15.00 uur. Oprichter en dirigent Ingrid Kappelle voltooide in 1988 de vakopleidingen solozang cum laude. Naast haar internationale concertpraktijk

is zij 12 jaar verbonden geweest als hoofdvak-docente solozang aan het Maastrichts Conservatorium. Ze is een veelgevraagd jurylid onder andere bij de staatsexamens solozang. Ze gaf gast-colleges aan de Hogeschool voor Logopedie te Rotterdam en heeft een bloeiende privé-praktijk als zangpedagoge. Ze leidt verscheidene koren. Cappella Constancis zal bij het concert in De Overkant worden begeleid door Bert Roest op de vleugel. Het bijwonen van het miniconcert in twee delen is gratis.

Franse brocantefair Zoekt u een handige werkruimte of ruimte voor opslag waar u altijd bij kunt? FlakkeeBoxen zijn 24/7 toegankelijk en liggen altijd op straatniveau; u rijdt met uw auto gewoon tot voor de deur van uw box. Zet al uw gereedschappen, steigermateriaal en voorraden veilig neer in een FlakkeeBox. U richt uw box naar eigen inzicht in en natuurlijk heeft u beschikking over eigen stroom. U kunt zelfs krachtstroom aansluiten. Bel of mail ons voor meer informatie.

7, 14, en 21 septe mber

Sfeervol antiek en brocante, gecombineerd met prachtige tuinplanten en bomen. - Antiquair aanwezig - Hortensia show - Winterviolen, heide en bolchrysanten

Kwekerij de halve maan

list De tuinplantenspecia

Panksdijkje 2, 3245 LE Sommelsdijk Open: Maandag 13.00-17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur Zaterdag 9.00-16.00 uur


DINSDAG 3 SEPTEMBER 2013

Varia

7

Flakkee Box: multifunctionele opslag-/ bedrijfsunits MIDDELHARNIS - Verkopend makelaar Alwin van Alphen is trots om het bijzondere project van 24 multifunctionele opslag-/bedrijfsunits te mogen verkopen en presenteren op Goeree-Overflakkee. “Een betaalbare oplossing voor particulier en bedrijf voor bedrijfsruimte, opslagruimte, hobbyruimte etc….” Dit alles aan de Oosthavendijk 46. Volgens de heer Van Alphen is er al jarenlang vraag naar garages en kleine loodsjes in Middelharnis en Sommelsdijk. Hij wijst op het succes van de al oude Sluisjeshoek en Knorrenburg. Twee locaties met een concentratie van oude schuurtjes die ingezet worden voor diverse doeleinden. “Nu gaan we eigenlijk hetzelfde doen maar dan op een moderne manier: hierbij worden alle mogelijke voorzieningen aangebracht op het terrein of mogelijk gemaakt: eigen wateraansluiting en -meter; eigen stroomvoorziening, krachtstroom is mogelijk; fundering onder het gebouw; riolering wordt aangelegd op het terrein; hekwerk met een elektrische poort; Beveiliging; nieuw straatwerk en alles

De nog te ontwikkelen Flakkee Boxen.

in moderne kleuren en van uiterst duurzame materialen”. Wat tevens onderscheidend is in de markt is de ruime opzet van het plan. “Geen kleine laantjes, enge hoekjes maar een kleine 20 meter tussen de units om te draaien. Geen vol gepropt terrein maar een luxe uitstraling met mooie materialen; geen witte deuren maar antraciet, beton in plaats van hout etc... “ De units kunnen worden gekocht of gehuurd, de keuze is aan de klant. De lokale Rabobank kan de financiering verzorgen voor de kopers. Een financiering tot 90% van de aanschafprijs is mogelijk. Eindeloze mogelijkheden De gebruiksdoeleinden zijn letterlijk eindeloos. Van een werkplaats, webshop, logistiek op- en overslag, winterstalling voor een cabrio, het opslaan van voorraden of admini-

stratie tot koelopslag; de units zijn multi-inzetbaar en flexibel. Het exacte gebruik is uiteraard mede afhankelijk van het lokale bestemmingsplan. Iedere unit een huisnummer Dankzij het nummerbesluit heeft elke unit een eigen huisnummer. Dit betekent dat een compleet bedrijf in een unit kan worden gevestigd. De Flakkee Boxen beschikken bovendien over een centrale locatie voor brievenbussen, zodat post ontvangen geen enkel probleem is. Daarnaast komen eigenaar/gebruikers door het nummerbesluit in aanmerking voor alle mogelijke fiscale voordelen, inclusief investeringsaftrek. De units zijn niet te vergelijken met de ‘standaard’ opslagsystemen die in bijna elke gemeente worden aangeboden. De units van Flakkee Box zijn moderne, hoogwaardige,

ruim bemeten opslagruimtes op uitstekend beveiligde (tegen brand én diefstal) en goed onderhouden terreinen. Alle units zijn minimaal 60 minuten brandwerend en het hele complex - met ondermeer de mogelijkheid voor een sanitaire ruimte - is veilig dankzij een 24-uurs toegangscontrolesysteem met inbraakbeveiliging, camerabewaking, brandpreventiemiddelen en brandalarm. Marktwaarderisico De marktwaarde bij doorverkoop van de units van een Flakkee Box is afhankelijk van de toekomstige marktomstandigheden. De verwachting is echter gerechtvaardigd dat eigenaren kunnen rekenen op waardevermeerdering vanwege de grote vraag naar veelzijdige units en de huidige schaarste binnen dit vastgoedsegment. Daarnaast staan gemeenten nog slechts beperkt de bouw van dergelijke complexen binnen de eigen gemeentegrenzen toe. Dit werkt verdere schaarste in de hand, wat een stimulerend effect heeft op de waarde van de units. Meer informatie staat op de website: www.vanalphenmakelaardij.nl. Het telefoonnummer is 0187-476555.

Een trotse Alwin van Alphen met de brochure van de Flakkee Box.

r a a j 30 ACTIEMAAND

Audi

A4 Avant 2.0 TDI

sep-08

Zwart

Renault

Gr.Espace 2.0 DCI 150pk

apr-06

Beigemet

BMW

116 i 5 drs.

okt-09

Zwartmet

Renault

Gr.Espace 2.0 T Expr. AUT

okt-07

Blauwmet

BMW

316 TI Compact

apr-02

Roodmet

Citroen

C1 AUT. 5 drs.

okt-10

Wit

Seat

Alhambra 2.0i Exp.7 P

mei-08

Grijsmet.

Seat

Altea XL 1.6

mrt-09

Grijsmet.

Citroen

C8 2.0 16V Ambiance AUT.

okt-08

Grijsmet.

Citroen

C8 2.0 HDI Ligne Ambiance

jun-08

Grijsmet.

Seat

Ibiza 1.4 16V 5 drs. Good Stuff

aug-10

Zwartmet

Dacia

Logan MCV 1.6 16V 7 Pers

jan-10

Grijsmet.

Seat

Leon 1.6 Active Style

feb-09

Zwartmet

Daihatsu

Sirion 5 drs. Slim

jan-11

Wit

Skoda

Fabia 5 drs.1.6 Sport

apr-08

Groenmet

Ford

Focus 1.6 16V 5 drs. X-pack

jul-09

Zwartmet

Skoda

Fabia Combi 1.4

aug-06

Grijsmet.

Ford

Focus Wagon 2.0 16V Titanium

jan-09

Grijsmet.

Ford

Mondeo Wgn 2.0 TDCI Titanium

aug-08

Zwartmet

Skoda

Octavia Combi 1.6 FSI Ele.

jun-06

Groenmet

Ford

Mondeo Wgn 2.0 16V Titanium

jun-09

Grijsmet.

Skoda

Octavia Combi 2.0 TDI Ele.

feb-08

Grijsmet.

Ford

Mondeo Wgn 2.0 16V Limited

jan-10

Chill

Toyota

Avensis Wagon 2.0 VVT-I

mrt-08

Zwartmet

Ford

S-MAX 2.0 16V 7 Persoons

jan-07

Zilvermet

Toyota

Avensis Wagon 2.0 D4-D

mrt-08

Grijsmet.

Toyota

Verso 1.8 VVT-I Sol 7 P

jan-08

Zwartmet

V.W.

Golf 1.6 16V 5 drs. Highline

sep-00

Zilvermet

V.W.

Golf Var.1.6 TDI Comf.Line

okt.-10

Zwartmet

V.W.

Golf Variant 1.6

okt.-07

Blauwmet

Ford

S-MAX 2.0 16V 7 Persoons

apr-08

Zilvermet

Ford

S-MAX 2.0 16V 7 Persoons

nov-08

Grijsmet.

Ford

S-MAX 2.0 TDCI 7 Persoons

apr-07

Blauwmet

Ford

S-MAX 2.0 TDCI 7 Persoons

mei-12

Zwartmet Zwartmet

Ford

Galaxy 2.0 16V Ghia

feb-08

Ford

Galaxy 2.0 TDCI Ghia

jan-08

Zilvermet

V.W.

Passat Var. 1.4 TSI AUT. Comf

xx-09

Blauwmet

Honda

FRV 6 Pers.

mei-06

Zwart

V.W.

Passat Var. 1.9 TDI Comf. Bns

okt.-07

Grijsmet.

Kia

Sorento 3.3 V6

jul-07

Grijsmet.

V.W.

Passat Var. 1.9 TDI Comf.

jun.-06

Grijsmet.

Mercedes

B 200 AUT.

jan-06

Blauwmet

Mercedes

C 180 AUT. Elegance BNS

sep-10

Zilvermet

V.W.

Polo 1.4 16V 5 drs.

jul.-06

Zwartmet

Mitsubishi

Grandis 2.0 DI-D Insport 7 P

jan-09

Blauwmet

V.W.

Polo 1.4 16V Black Ed.

jun.-09

Zwartmet

Polo 1.9 TDI 5 drs. Sportline

mrt.-08

Zwartmet

Touran 1.4 TSI Optive 7 Pers.

mrt.-08

Zwartmet

Mitsubishi

Grandis 2.4 7 Pers.

jun-07

Blauwmet

V.W. V.W.

Mitsubishi

Grandis 2.4 Insport AUT. 7 P

feb-09

Grijsmet.

Nissan

Pathfinder 4.0 V6 4WD LE

mrt-06

Zwartmet

V.W.

Touran 1.9 TDI Optive 105 pk

aug.-07

Blauwmet

Nissan

Qashqai 1.6 Connect Ed.

jul-09

Zwartmet

V.W.

Touran 1.9 TDI Comf.Bns 7 P

sep.-07

Zilvermet

Opel

Astra Wagon 1.6 16V Tempt.

jun-08

Zwartmet

V.W.

Touran 1.9 TDI 105pk Aut.

mei-08

Grijsmet.

Opel

Insignia Sp. Tourer 1.8 BNS

mei-09

Grijsmet.

Peugeot

5008 1.6 THP Exe 7 Pers.

mei-10

Grijsmet.

Volvo

V 50 2.0 Ed II

jun.-09

Blauwmet

V 70 2.4 T Cross Country

jun.-01

Zwartmet

V 70 2.0 Summum

apr.-10

Blauwmet

Peugeot

807 2.0 16V Navtech

jun.-08

Blauwmet

Volvo

Renault

Clio 1.2 5 drs. Bns Line

sep.-07

Roodmet

Volvo

bij Lunchroom St. Joris Tijdens de maand september de volgende aanbiedingen: In eigen keuken gemaakt: Nasi of Bami

(Kip)Saté

Normaal € 8,80

Normaal € 4,50

Actieprijs

Actieprijs

€ 5,95

€ 3,25

EIGEN gemaakte verse frites Alle weken in september 5 frikadellen of 5 kroketten of mix + gezinszak friet € 4,80

Cafetaria St. Joris St. Joris Doelstraat 11 3245 BA Sommelsdijk Tel.: 0187 - 48 31 85

VOOR € 8,80

Openingstijden wo, do, vr, za 11.45-22.00 uur overige dagen 16.00-22.00 uur


Deze week f ru it

Winterharde

viooltjes

kleinbloemig in diverse kleuren

€ 6,95

per bak

Mooie sortering kamerplanten en snijbloemen

vis

OUDDORP • Fax 683826 Stationsweg 15 • Tel. 681352 Hoenderdijk 13 • Tel. 681278 www.akershoek.echtebakker.nl

bro o d Westdijk 9-11

NIEUWE OOGST HOLLANDSE APPELEN: 20101665/1-50x20mm.indd 1 DISCOVERY 2 kilo

3.

2 kilo

3.50

Vers gegrilde varkensrib

500 gram

1.00

100 gram

kilo

0.90

DELCORF

Per 14 september

vl ees

POSTELEIN

Damweg 1a 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904

gro enten

PREI

Openingstijden: maandag 13.00-17.30 uur dinsdag gesloten woensdag 8.30-12.00 uur 13.00-17.30 uur donderdag 8.30-12.00 uur 13.00-17.30 uur vrijdag 8.30-17.30 uur zaterdag 8.30-15.30 uur

TROSTOMATEN PRUIMEN REINE CLAUDE

Advertentie geldig t/m maandag 9 september 2013

Middelharnis

Tel. (0187) 48466510-09-10

00

kilo

1.50

500 gram

1.95

www.dekaashal.nl

VERS UIT EIGEN OVEN Grillworst

kaas-natural-pikant

199

250

150 gram

UIT EIGEN KEUKEN

VERS GEBRAND

roomkaas-peper-prei

notenmix met kruiden

200 gram

250 gram

Lente Brie

Weekend melange

295

225

Nu ook op bestelling: vers vlees leverbaar! Rund - Kip - Varken - Kalfs - Kalkoen - Wild (seizoen) etc.

bl o em en Ambachtelijk Slagerij

V an Zuidland WOENSDAG GEHAKTDAG

Jumbohamburgers

5 halen, 4 betalen

Kipsaté 500 gram TROTS VAN KEURSLAGER TROTS VANDEDE KEURSLAGER

Gepaneerde gehaktballen

SPECIAL SPECIAL

Pollo Italiano

VLEESWARENKOOPJE

KEURSLAGERKOOPJE

TIP VAN UW KEURSLAGER

Bij 150 gram filet Americain

Shoarmapakket, 500 gram vlees + broodjes + saus

Spekkwartetjes

100 gram100 gram

samen voor � 6,95 4de GRATIS

WEEKAANBIEDING

KEURSLAGERKOOPJE

VLEESWARENKOOPJE Gevulde pistolet q

Bij 150 gram 50 filet Americian per stuk

1

1

11

60 05

KEURSLAGERKOOPJE

KEURSLAGERKOOPJE q

Shoarmapakket, 500 gram vlees + 1 broodjes + saus 1 1

1

C. Bouter, keurslager GRATIS 100 gram samen Dabbestraat 1-3, 3255 XB OUDE TONGE voor Tel. 0187-641292, Fax 0187-643590 scharrelsalade http://www.bouteroudetonge.keurslager.nl info@bouteroudetonge.keurslager.nl

1

695

TIP VAN UW KEURSLAGER

WEEKAANBIEDING

Spekkwartetjes

Gevulde pistolet

100 gram

105

per stuk

C. Bouter, keurslager

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

Hamlappen

1

60 Gepaneerde4de GRATIS 100 gram Pollo Italiano gehaktballen gratis 100 gram scharrelsalade

6.00

+ pot satésaus

Aanbiedingen zijn geldig van 02-09-2013 t/m 07-09-2013.

versaanbiedingen van de week

WEEKAANBIEDING

150

ELKE WOENSDAG

GEHAKTDAG Aanbiedingen zijn geldig van 02-09-2013 t/m 07-09-2013

gem/ongem

3.

500 gram

2.

Groene knoflookolijven 100 gram

500 gram

5.75

150 gram

1.99

Grillworst salade NIEUW

piri zakje 98 Kip piri W

500 gram

Kipborrelhapjes

Lasagne Bolognese

95

1.

25

2.85

NIEU

Peperpaté Rosbief Chorizo

100 gram

1.25

Kalfssmeerleverworst

100 gram

2.

100 gram

100 gram

2.30

15

0.89

Boomvliet 6, Dirksland • Tel. (0187) 601487 • Fax (0187) 605330 www.slagerijvanzuidland.nl

Deze klant wint gratis versproducten t.w.v. € 12,50 De Versspecialisten op deze pagina plaatsen hier wekelijks hun aanbiedingen. Als onze fotograaf u in het dorp van de verszaak fotografeert en u staat die week hierbij afgebeeld, dan kunt u

GRATIS PRODUCTEN T.W.V. € 12,50

bij de desbetreffende verszaak besteden. Deze week gratis producten bij: Keurslagerij C. Bouter Dabbestraat 1-3 Oude-Tonge

Sandy fotografie

13:52


100 jaar de tijd vooruit

EEN JAAR VOL VOORDEEL! NORMAAL

€834 PER M1 JUBILEUMPRIJS €599 PER M1

100 JAAR ESSELINK Imabo Esselink bestaat 100 jaar! Dat vieren we een heel jaar lang met spectaculaire jubileumacties. Niet zomaar een beetje korting, maar écht fors voordeel. Kijk maar naar deze drie jubileumaanbiedingen. Ze zijn geldig tot en met 31 oktober 2013.

De herfst komt eraan Laat het blad niet in de goot landen. Gootdrain type 178 110-150mm zwart lengtes van 3m1.

Imabo Esselink is in 1913 gestart als kleine betonfabriek in Middelharnis. De rode draad in een eeuw bedrijfsgeschiedenis? De tijd vooruit zijn in innovatie en techniek. Maar ook in deskundig advies, persoonlijke service en professionele dienstverlening.

BIJ AANKOOP VAN 4 SVEDEX STIJLDEUREN

Svedex stijldeuren

€10000 KORTING INCL. BTW

Keuze uit de volledige Svedex-Stijldeuren collectie.

WEGENS SUCCES HERHAALD !

GRATIS TEGELS

bij uw nieuwe badkamer! U vindt in de showroom van Imabo Esselink de badkamer van uw dromen? Een complete badkamer met bad- en/of douchecombinatie, toilet en badmeubel of wastafelcombinatie? Dan krijgt u gratis wand- en vloertegels uit de speciale Jubileum Selectie! Zie de voorwaarden op de website.

Prijzen incl. BTW Kijk voor meer informatie en de actievoorwaarden op

www.esselink.nl

Showroom: Middelharnis Industrieweg 35 Afhaalvestiging: Hellevoetsluis Marconiweg 14 - Zierikzee Groeneweegje 15

Familiebedrijven op GO

In deze tijd toch een aantrekkelijke rente?   

RegioBank!  

Eilanden-Nieuws organiseert de verkiezing

‘Familiebedrijf van het jaar’ Is uw bedrijf een familiebedrijf en gevestigd op Goeree-Overflakkee? Meld u dan nu aan!

Alle bankproducten in  huis Heldere voorwaarden  en gunstige tarieven 

O en ol/fapmiliG edrijv ebedrijf uws.n Familiebww w.eilandennie

Altijd een aantrekkelijke  spaarrente 

Lorem Ipsum

Compleet betaalpakket:  Wereldpas, Internet  Bankieren, iDeal 

standaard proefIpsum is de 16e en ze Lorem tak sinds de letters nam in deze bedrijfs zethaak met font- tekst nde drukker proef- een e om een een onbeke is slechts een eeuw, toen elkaar husseld nam en ze Lorem Ipsum Het heeft niet zetterij- door met letters us te maken. drukkerij- en een zethaak is een fonttekst uit het stan- catalog overleefd maar husselde om Ipsum is de vijf eeuwen door elkaar heeft niet overgenotak alleen wezen. Lorem maken. Het te onveranderd, deze bedrijfs us in kst vrijwel is catalog ook, tting. Het daard proefte overleefd maar een onbeische letterze eeuw, toen alleen vijf eeuwen men in elektron overgenogeworden sinds de 16e k met let‘60 populair onveranderd, r een zethaa ook, vrijwel is in de jaren t vellen tting. Het kende drukke husselde ische letterze ctie van Letrase ze door elkaar met de introdu men in elektron geworden es en meer . ters nam en ‘60 populair Ipsum passag talogus te maken ing met Lorem is in de jaren vellen om een font-ca desktop publish van Letraset ctie door lijk introdu die recente met de es en meer PageMaker proeftekst Ipsum passag e zoals Aldus is slechts een ing met Lorem bevatten. Lorem Ipsum ezen. softwar desktop publish Lorem Ipsum ij- en zetterijw versies van recentelijk door een proefuit het drukker aker die rd proefAldus PageM Ipsum is slechts is de standaa zetterijwesoftware zoals n. Lorem Ipsum de 16e Lorem drukkerij- en Ipsum bevatte bedrijfstak sinds tekst uit het standaard versies van Lorem tekst in deze nde drukker Ipsum is de een onbeke zen. Lorem tak sinds eeuw, toen nam en ze deze bedrijfs met letters nde proeftekst in Ipsum onbeke fonteen zethaak Lorem proefeen een een toen is slechts husselde om de 16e eeuw, door elkaar Lorem Ipsum met letters nam heeft niet zetterijweeen zethaak maken. Het drukkerij- en een is drukker catalogus te tekst uit het husselde om standaard overleefd maar ze door elkaar Ipsum is de Het heeft alleen vijf eeuwen derd, overgeno- en zen. Lorem te maken. tak sinds onveran deze bedrijfs font-catalogus fd maar ook, vrijwel tting. Het nde proeftekst in eeuwen overlee ische letterze otoen een onbeke niet alleen vijf men in elektron derd, overgen geworden de 16e eeuw, letters nam ‘60 populair ook, vrijwel onveran Het zethaak met is in de jaren t vellen is letterzetting. drukker een e om een ctie van Letrase in elektronische husseld en men introdu elkaar de geword met es en meer en ze door ‘60 populair Het heeft Ipsum passag is in de jaren vellen te maken. met Lorem publishing van Letraset font-catalogus ctie fd maar desktop introdu overlee de eeuwen es en meer recentelijk door aker die met niet alleen vijf Ipsum passag overgeAldus PageM met Lorem onveranderd, publishing n. software zoals vrijwel desktop bevatte ook, is tting. Ipsum recentelijk door ische letterze aker die versies van Lorem Aldus PageM nomen in elektron lettern. software zoals in elektronische Ipsum bevatte Overgenomen versies van Lorem Lorem Ipsum proeftekst zetting. is slechts een Lorem Ipsum ezen. ij- en zetterijw Lorem Ipsum uit het drukker een proeftekst rd proefMartijn de Bonte Ipsum is slechts is de standaa ezen. Door Lorem Ipsum de 16e Lorem ij- en zetterijw bedrijfstak sinds het drukker uit deze in tekst nde drukker een onbeke eeuw, toen

WEET U EEN ? RIJF FAMILIEBED

50,-! BON T.W.V. € U A E D A C N E WIN E

Persoonlijk, dat vinden  wij belangrijk.  

Wij zijn uw bank, RegioBank.  Kom gerust eens langs voor de actuele rente! 

Wij zijn uw bank. RegioBank  De koffie staat voor u klaar.   

                                                         Zelfstandig Adviseur

Van Dis Assurantie‐ en Financieringen BV 

Ring 54 ‐56  3241 CS  Middelharnis  T (0187) 48 55 37  E info@vandis.nl  I www.vandis.nl 

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas. 

a rijf dan op vi Geef dit bed iebedrijf uws.nl/famil ie n n e d an il www.e aadwerkelijk het bedrijf d r e e n an w n e kt u kans meedoet, maa ubon. op een cadea

Voor meer informatie over de verkiezing of om u aan te melden ga naar www.eilandennieuws.nl/familiebedrijf of neem contact met ons op via 06 - 30 99 21 90.

Sponsors

Lorem Ipsum een is slechts Lorem Ipsum rij- en uit het drukke proeftekst is . Lorem Ipsum zetterijwezen deze proeftekst in de standaard eeuw, sinds de 16e bedrijfstak drukker onbekende toen een nam en met letters een zethaak een husselde om ze door elkaar te maken. font-catalogus een is slechts Lorem Ipsum

Sponsors

Lorem Ipsum

rij- en uit het drukke proeftekst is . Lorem Ipsum zetterijwezen deze proeftekst in de standaard eeuw, sinds de 16e bedrijfstak drukker onbekende toen een nam k met letters een zethaa de om elkaar hussel en ze door maken. talogus te een font-ca n alleen vijf eeuwe Het heeft niet is ook. overleefd maar

standaard proefIpsum is de 16e en ze Lorem tak sinds de letters nam in deze bedrijfs zethaak met font- tekst nde drukker proef- een e om een een onbeke is slechts een eeuw, toen elkaar husseld nam en ze Lorem Ipsum Het heeft niet zetterij- door met letters us te maken. drukkerij- en een zethaak is een fonttekst uit het stan- catalog overleefd maar husselde om Ipsum is de door elkaar alleen vijf eeuwen derd, overgenoheeft niet tak wezen. Lorem bedrijfs maken. Het onveran kst in deze catalogus te ook, vrijwel fd maar is tting. Het daard proefte ische letterze toen een onbeeeuwen overlee vijf elektron eeuw, in en alleen 16e men overgenogeword sinds de k met let‘60 populair onveranderd, r een zethaa ook, vrijwel is in de jaren t vellen tting. Het kende drukke husselde ische letterze ctie van Letrase ze door elkaar met de introdu men in elektron geworden es en meer . ters nam en ‘60 populair Ipsum passag talogus te maken ing met Lorem is in de jaren t vellen om een font-ca desktop publish ctie van Letrase recentelijk door met de introdu aker die meer Aldus PageM passages en een proeftekst zoals Ipsum slechts e is n. ing met Lorem bevatte Lorem Ipsum ezen. softwar desktop publish Lorem Ipsum ij- en zetterijw versies van recentelijk door een proefuit het drukker aker die proefrd slechts PageM is Aldus Ipsum is de standaa esoftware zoals Lorem Ipsum de 16e Lorem ij- en zetterijw bevatten. uit het drukker bedrijfstak sinds Lorem Ipsum rd van tekst standaa versies tekst in deze is de nde drukker Lorem Ipsum een onbeke tak sinds eeuw, toen en ze zen. deze bedrijfs in letters nam kst met nde proefte een zethaak Lorem Ipsum een fonteen proeftoen een onbeke husselde om de 16e eeuw, Ipsum is slechts letters nam edoor elkaar Lorem met heeft niet zetterijw Het een zethaak maken. drukkerij- en een is drukker catalogus te tekst uit het husselde om standaard overleefd maar ze door elkaar Ipsum is de Het heeft alleen vijf eeuwen derd, overgeno- en zen. Lorem te maken. tak sinds onveran deze bedrijfs font-catalogus fd maar ook, vrijwel tting. Het nde proeftekst in eeuwen overlee ische letterze otoen een onbeke niet alleen vijf men in elektron derd, overgen geworden de 16e eeuw, vrijwel onveran met letters nam ‘60 populair tting. Het een zethaak is in de jaren vellen is ook, t letterze een drukker ische Letrase e om ctie van men in elektron elkaar husseld ir geworden met de introdu es en meer en ze door Het heeft jaren ‘60 popula Ipsum passag vellen te maken. ing is in de met Lorem van Letraset font-catalogus fd maar desktop publish de introductie eeuwen overlee es en meer recentelijk door aker die met niet alleen vijf Ipsum passag overgeAldus PageM ing met Lorem onveranderd, software zoals n. desktop publish is ook, vrijwel tting. Ipsum bevatte recentelijk door ische letterze aker die versies van Lorem Aldus PageM nomen in elektron lettersoftware zoals in elektronische bevatten. Overgenomen van Lorem Ipsum versies Ipsum Lorem proeftekst zetting. is slechts een Lorem Ipsum zetterijwezen. en ijIpsum Lorem uit het drukker een proeftekst rd proefMartijn de Bonte Ipsum is slechts is de standaa ezen. Door 16e Lorem Lorem Ipsum zetterijw de en ijsinds bedrijfstak uit het drukker tekst in deze nde drukker een onbeke eeuw, toen


10

DINSDAG 3 SEPTEMBER 2013

De Omloop in beeld

Ingezonden... Ingezonden brieven zijn welkom op het redactieadres. Het al of niet plaatsen van een ingezonden artikel is ter beoordeling van de redactie. Uitsluitend artikelen voorzien van naam en adres komen voor plaatsing in aanmerking. Plaatsing betekent niet automatisch dat de redactie het met het geschrevene eens is.

Na mijn enthousiasme van vorig jaar over de Omloop was ik benieuwd of het dit jaar weer zo zou zijn. Wat er vooraf allemaal voorbij is gekomen aan opmerkingen over de omloop heeft mij enigszins verbaasd. Zelfs de Franse bezetting is er bij gehaald en dat zou het slotstuk moeten zijn van een campagne om de omloop terug te krijgen naar Ooltgensplaat. Vlaggen op zijn kop om de afschuw weer te geven van de ontzetting die men voelde over het stelen van een groots evenement uit de eigen plaats. Zaterdag ben ik door Ooltgensplaat gereden en heb ik wel vijf vlaggen geteld die op de kop hingen, maar meer ook niet. Wat ik afgelopen vrijdag en zaterdag wel gezien heb bij de omloop, heeft mij eens te meer doen realiseren dat de discussie niet moet gaan over waar of wie, maar voor wie! Het antwoord is voor de lopers die voor dit prachtige evenement nog altijd naar Goeree-Overflakkee komen. De start was fenomenaal met mooi weer, veel publiek en veel lopers. De lopers gaan de vrijdagavond in en worden gelijk hartelijk onthaald in Sommelsdijk en bij de overgangen van de haven naar de polder richting de buitendijk is ook veel publiek. De deelnemers worden hartelijk toe juichten op hun reis richting Stellendam.

Foto’s met dank aan Jaap Peeman

Op de kop van ons mooie eiland was er weer veel publiek om de lopers aan te moedigen. Bij de familie Westhoeve op Ouddorp leek het wel de wereldhavendagen, zoveel auto,s en zoveel mensen. Na het voortreffelijke eten aldaar van CuraMare konden de lopers op weg richting Ouddorp haven en daarna via Melissant naar Herkingen. Ook daar bij de familie van der Velde was het weer een gezellige drukte en konden de lopers terwijl het al licht begon te worden op weg richting Oude-Tonge. Ook de tachtig kilometerloop was ondertussen gestart vanuit Middelharnis en de lopers kwamen bij Stellendam weer op de route van de honderdtien kilometer. Toen moesten we weer terug om de start van de vijfenvijftig km en de dertig km bij te wonen en ook dat was voor de lopers weer een feest om te mogen gaan lopen bij dit werkelijk prachtige weer. Posten en vrijwilligers hebben ook dit jaar weer de lopers voorzien van alles wat nodig was om de tocht te kunnen volbrengen en ook dat is wederom gelukt door de grote inzet van al die vrijwilligers die ieder jaar weer willen helpen. Toen was de vijftien km kinderloop aan de beurt, gestart op den Bommel en mee in de grote omloop met de honderdtien km. De gezichten van die kinderen die voor hen aan een grote uitdaging gaan beginnen is geweldig om te zien. Later op de zaterdag konden de kinderen die nog jonger waren starten op Hernesseroord voor de vijf km omloop. Om bij die omloop kinderen van 4, 5 en 6 jaar te zien gaan lopen geeft een geweldig gevoel. En dan weet je dat de Franse bezetter ook geglunderd zou hebben bij de aanblik van deze kinderen die op weg gingen naar opa, oma en ouders die stonden te wachten onder aan de dijk op de binnenkomst van de kinderen. Ook waren er toen al lopers binnen gekomen van de honderdtien kilometer en bij dit mooie weer en prachtige parcours om binnen te komen was dat voor iedereen die binnen kwam een geweldig gezicht. Ook het publiek heeft de gehele dag de lopers binnen geklapt en gezongen en voor veel lopers was het een emotioneel moment. Ik zou er nog wel veel meer over willen schrijven maar daar kom ik het volgende jaar weer wel aan toe. Dan is de 25e editie zijn van de Omloop en ik hoop dat het opnieuw een geweldig evenement zal worden waar iedereen nog lang aan herinnerd zal blijven. Graag wil ik nog de verkeersregelaars danken voor hun niet afnemende inzet om de lopers op een zo veilige manier over gevaarlijke punten te begeleiden en dat 24 uur lang. Hopend op veel inschrijvingen voor de 25e omloop en hopend dat het een soort van reĂźnie zal worden waar nieuwe en oude lopers elkaar weer zullen ontmoeten voor deze geweldige tocht rond ons nog mooiere eiland. Wim Bruggeman, Nieuwe-Tonge


DINSDAG 3 SEPTEMBER 2013

Kernactiviteiten DIRKSLAND

Tweedehandsmarkt

De Werkgroep Derde Wereld van SVIK uit Dirksland organiseert een tweedehandsmarkt onder de naam ‘La Poubelle’. De markt wordt gehouden op zaterdag 7 september in de Victoriahal in Dirksland. De aanvang is 10.00 uur en men sluit om 16.00 uur. Er zijn diverse standhouders en de toegang is gratis.

betrokkenen bij deze problematiek worden uitgenodigd om op maandagavond 9 september langs te komen. Ook oud-cursisten zijn welkom. Om 19.30 uur in het wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 te Middelharnis, wordt begonnen met het schenken van de koffie. Als u liever eerst belt, het telefoonnummer is: 06 25295021. Ook kunt u informatie krijgen over de gratis te volgen training die in het voorjaar van 2014 van start hoopt te gaan. Zie ook: www.moedigemoedersgo.nl

OUDDORP Rommelmarkt voor Stephanos Bij droog weer zal er zaterdag 7 september een rommelmarkt worden gehouden t.b.v. stichting Stephanos (weeskinderen in Malawi), van 8:00 tot 16:00 uur aan de Molenblok 24.

te komen bezoeken”, aldus de organisatie. Voor de inwendige mens kan men terecht bij de oliebollen-, patat- en viskraam met diverse snacks, gebakken vis, haring, lekkerbekjes en kibbelingen. De platvis wordt weer geschonken door de Goereese en Ouddorpse vissers, waarmee de organisatoren heel blij zijn. Om de dorst te lessen is er de mogelijkheid koffie, thee, limonade, aangevuld met lekkere cake, kruukplaetjes of appelflappen te kopen.

Goederen voor GOEDEREEDE Oost-Europa

Bingo Vrouwen rondom Goeree De Vereniging Vrouwen rondom Goeree begint haar seizoen 2013/2014 op dinsdag 10 september a.s. met een bingo-avond. Met diverse rondes en aan het slot van de avond een superronde. Deze eerste avond wordt gehouden in Partycentrum ‘Oostdam’ te Goedereede. Aanvang 20.00 uur. Niet-leden zijn ook van harte welkom. Zij betalen € 5.- p.p. entree. Meer informatie over deze avond of verdere avonden van de vereniging is te verkrijgen bij: 0187493205 of 494256.

Bachconcert Christelijk kamerkoor Fiori Musicali geeft op Monumentendag zaterdag 14 september a.s. een concert in de Toren van Goedereede. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis, reserveren is niet mogelijk. Thema van de monumentendag is dit jaar “Macht en Pracht”. De programmakeuze van kamerkoor Fiori Musicali met uitsluitend werken van J.S. Bach sluit daar goed bij aan. Want welke componist heeft in de westerse muziekhistorie zo nadrukkelijk zijn sporen nagelaten? Fiori Musicali kent het repertoire als geen ander, en koos met dit uitbundige Bach-programma voor o.a. hoogtepunten uit een aantal cantates. De artistieke leiding is in goede handen bij dirigent Sietse van Wijgerden.

MELISSANT Ledenwerfavond ANBO Vrijdag 6 september is er een ledenwerfavond van de ANBO in de Melishof te Melissant. Aanvang 19.30 uur. Er zal een presentatie zijn van het brede aanbod van zowel informatief als vakantiereizen en dagjes uit. Voor informatie kunt u bellen tel.nr. 06-49869966

MIDDELHARNIS

Moedige Moeders

De zomervakantie is achter de rug en de scholen zijn weer begonnen. Ook de Moedige Moeders staan weer in de startblokken om de helpende hand te bieden. Het zijn geen professionals, maar ervaringsdeskundigen als het gaat om kinderen die overmatig alcohol drinken of met andere drugs bezig zijn (of waren). Vaak is het moeilijk er een vinger achter te krijgen maar heb je het gevoel dat er ‘iets niet klopt’ in het gedrag van je zoon of dochter. Als u dit gevoel herkent is het heel goed hierover eens van gedachten te wisselen. Door het te negeren of te ontkennen help je jezelf als ouder(s) niet verder, maar raak je verder in de put. Alle ouders, opvoeders of andere

Zaterdag 7 september is het weer inzamelen van goederen voor de Stichting Oost Europa werkgroep.Van 09.30 tot 11.30 uur staat men klaar aan de Industrieweg 17 te Middelharnis om schone gewassen kleding in ontvangst te nemen. Ook is er grote vraag naar huishoudelijke artikelen, alles wat men in de keuken gebruikt is welkom, zoals kopjes en schoteltjes maar dan wel per minimaal vier van hetzelfde, dit geldt ook voor glaswerk. Voor grotere spullen zoals kasten, bergmeubels, tafel en stoelen, bedden enz. eerst even contact opnemen. Ook staat er een busje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten. Verder is er eerste klas fruit te koop. Meer info:486377, 484228 en 603051.

Notaris bij PCOB De PCOB start het nieuwe seizoen met actuele informatie door notaris J.M. Benschop. De heer Benschop zal spreken over zaken als erfrecht, schenkingen, levenstestament, volmacht, AWBZ enz. Wetten en regels veranderen nogal eens. Daarom zal de notaris ons evenals enkele jaren geleden, opnieuw informeren over de laatste ontwikkelingen, zoals het feit dat voor veel mensen de eigen bijdrage AWBZ fors kan verhogen. Zijn er mogelijkheden om die hoge eigen bijdrage te voorkomen? Deze en vele andere zaken zullen deze middag aan de orde komen. De bijeenkomst is in De Hoeksteen te Middelharnis en begint om 14.00 uur. Als bijdrage in de kosten vraagt men aan leden en gasten € 2,- p.p.

Winkelcentrum D’n Diek op Facebook Ondernemersvereniging Middelharnis heet u van harte welkom op de nieuwe Facebook pagina van Winkelcentrum D’n Diek. Winkelcentrum D’n Diek biedt plaats aan meer dan 100 winkels, variërend van groot en landelijk bekend tot klein en exclusief. Deze combinatie maakt het aanbod op D’n Diek bijzonder en uniek. Winkelcentrum D’n Diek is derhalve hét winkelcentrum van Goeree Overflakkee. Het winkelcentrum dankt haar naam aan de lange winkeldijk (in dialect ‘diek’) die doorloopt tot Sommelsdijk. Aan het eind van D’n Diek in Middelharnis kan men plaatsnemen op verschillende terrasjes nabij en rond de jachthaven. Ondernemersvereniging Middelharnis organiseert vele activiteiten. Leden van de vereniging presenteren zich op de website www.dndiek.nl Het winkelcentrum in Middelharnis staat nu ook op Facebook. U kunt de pagina op Facebook vinden onder de naam: Winkelcentrum D’n Diek Middelharnis, of via de link: https://www.facebook.com/dndiek

11

de Haringvlietsluizen die hiervoor door Rijkswaterstaat gesloten worden. De start zal zijn vanaf het Quakstrand te Hellevoetsluis en de finish is wederom op het Expostrand te Stellendam. Tijdens de tocht worden de deelnemers begeleid door kano’s, motorboten, reddingsbrigades uit Ouddorp, Rockanje en Hellevoetsluis en veiligheidsduikers. Uiteraard staat er een kundig team EHBO’ers klaar. Dit alles voor de veiligheid van de zwemmers. Wie dit aandurft kan inschrijven via de website: hvo.destelle.nl

Jazlynn wint gratis zwemopleiding Vakmanschap en kwaliteit voor een lage prijs Meuleman Autoschade Stoofweg 36 3253 MA Ouddorp Mobiel 06-11412895 Telefoon 0187-689395

Cursus EHBO Het nieuwe cursusseizoen voor de EHBO staat weer voor de deur. Naast de herhalingslessen wil men ook weer een nieuwe opleiding aanbieden. In november hoopt men van start te gaan met een eenheidscursus EHBO. Hierbij leren de cursisten de levensreddende handelingen, inclusief het bedienen van de AED. Daarnaast is er ook verbandleer. Deze cursus wordt verzorgd op maandagavond. De herhalingslessen zijn gepland op dinsdagavond. Verder kunt u bij de vereniging terecht voor opleidingen, c.q. herhalingslessen van Jeugd-B (12 - 15 jarigen), EHBO aan kinderen (voor verzorgers en/of begeleiders van kinderopvang), cursus alleen bestemd voor het bedienen van de AED en de reanimatietraining en ook voor het doen van een examen na een opleiding via internet, het zgn. e-learning. Heeft u interesse in één van deze opleidingen, of heeft u vragen hierover, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de vereniging, tel. 0187-683861 of via d.pikaart@hetnet.nl.

OUDE-TONGE

Sporten met ANBO

De eerste van de activiteiten van het nieuwe seizoen bij de ANBO Oostflakkee is sporten bij Sportschool Kicks. Start: donderdag 5 september van 9.00 tot 10.15 uur. Wie langs wil komen en een keer gratis mee wil doen is welkom. De kosten zijn € 20,00 p.p. per maand. Inlichting bij Lenie: tel.642590.

Bingo ANBO Vrijdagavond 6 september is er bingo, georganiseerde door de ANBO. Aanvang 19.30 uur; zaal open 19.00 uur. Er zijn negen rondes voor € 6,50. Koffie en drankjes zijn voor eigen rekening. Niet-leden zijn ook van harte welkom.

SOMMELSDIJK

Jaarmarkt met veiling

Zaterdag 7 september wordt de jaarmarkt gehouden rondom de Rehobôthkerk aan de Olympiaweg (nabij het recreatiecentrum de Staver) te Sommelsdijk. De markt begint om 9.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Er worden veel activiteiten georganiseerd, zodat er voor jong en oud iets te beleven is. “Afwisseling genoeg om met het hele gezin gezellig onze markt

Er kunnen ook boodschappen worden gedaan zoals kaas, eieren, fruit, groente, noten, kinderkleding, handgemaakte houten decoraties ed. en voor de doe-het-zelver de stoffenkraam. Voor kinderen is er het springkussen en verder is het aanbod zeer gevarieerd: schiettent, diverse planten en bloemen. Ook is er een kapsters bij wie u uw haar kunt laten knippen. De creakramen staan weer vol met veel cadeauartikelen, u kunt inschrijven voor een nieuwe fiets, geschonken door rijwielhandelaar C. van Eck. Om 12.30 uur is er een veiling van antieke en overige mooie waardevolle spullen. En natuurlijk een grote rommelmarkt waar u een scala van artikelen kunt vinden.

De 5-jarige Jazlynn Tamerus uit Stellendam is winnaar geworden van de Facebookactie van zwemcomplex ‘t Zuiderdiep. Uit handen van bedrijfsleider John Albrechts ontving ze afgelopen vrijdag de zwemles rugzak van ‘t Zuiderdiep met daarin o.a. de leskaart voor het Zwem ABC. De zwemlessen zijn net als de basisscholen weer gestart op maandag 2 september.

STELLENDAM Open huis bij

Varen met de Linquenda

De klipperaak Linquenda is een voormalig vrachtschip uit 1914, maar voldoet aan alle eisen van deze moderne tijd en kan zowel zeilen als varen op de motor. Een aantal keren in de week tot half september - doet deze dienst als veerboot tussen Hellevoetsluis en Middelharnis en Tiengemeten en op een aantal vrijdagen tussen Stellendam en Tiengemeten. Een overtocht met de Linquenda duurt ruim een uur, dus alle tijd om van het uitzicht te genieten en iets lekkers te eten of drinken. Voor meer informatie m.b.t. het vaarschema kunt u contact opnemen met het VVV kantoor in Hellevoetsluis op telefoonnummer 0181-312318 of via de website www.klipperaak-linquenda.nl. Voor reserveringen kunt u tussen 12.0014.00 uur bellen met telefoonnummer 06-46440113.

Goedereninzameling voor Roemenië Vrijdag 6 september houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam weer een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30 tot 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803).

Haringvlietoversteek Zaterdag wordt weer de haringvlietoversteek gehouden. Men zwemt hiervoor een afstand van ongeveer 3 kilometer (afhankelijk van waterstand en zwemroute). Deze zwem(prestatie) tocht wordt georganiseerd door Z.C. de Stelle. Er wordt gezwommen langs

De Deltastreek Zaterdag 14 september, van 15.00 17.00 uur, houdt muziekschool De Deltastreek open huis in verenigingsgebouw Haegse Huus te Stellendam. De muziekschooldocenten geven informatie over muzieklessen, de muziekverenigingen zijn aanwezig met demonstraties en met heel veel instrumenten om te laten zien en horen. Er zijn presentaties van het jeugdorkest van De Hoop en een optreden van saxofoonkwartet BLAST. Inschrijvingen voor het nieuwe seizoen zijn nog mogelijk. Bij voldoende belangstelling worden voor diverse instrumenten groepslessen gevormd. De instrumenten worden door de drie muziekverenigingen in Goedereede, Ouddorp en Stellendam gratis in bruikleen gegeven. meer info: 0181-415161 of via de mail info@deltastreek.nl

Eten met Stichting Fier De activiteitencommissie van de Stichting Fier (voorheen SWO) afd. Stellendam, organiseert een ‘proeverij’ in het Wapen van Stellendam. Dit wordt gehouden op 11 september en de aanvang is om 16.30 uur. De heer Breen gaat het een en ander uitleggen over de maaltijdservice aan huis, waarna er ook zelf van enkele gerechten geproefd kan worden. De kosten hiervan bedragen tussen 7,50 en 8,00 euro. U kunt zich hiervoor opgeven bij: Mevr. M. van Oostenbrugge tel:491653 en bij Mevr. E.S. Spahr vd Hoek tel: 602411. Graag voor 9 september. Voor de volgende activiteit op 19 september kunt u zich ook al aan melden. Dit is een spelletjesmiddag en wordt gehouden in het Haagse Huus te Stellendam. De aanvang is 14.30 uur. De intree is 3,50 euro. Op het programma staan o.a. de volgende spelletjes: sjoelen, rummikub, yatzee. U mag ook uw eigen spelletje meebrengen.


Was u aanwezig bij de Zomerborrel GO? Kom ook naar ons Prinsjesdagontbijt!

Uitnodiging Prinsjesdagontbijt 2013 Kom ook naar het Prinsjesdagontbijt van Visser & Visser op woensdag 25

september 2013, aanvang 07.30 uur in Werelds In-Side (Keukencentrum

Tieleman). In navolging op de succesvolle zomerborrel net voor de zomer,

willen we nu opnieuw ondernemend Goeree-Overflakkee bij elkaar brengen! Wanneer de inkt van de Troonrede en Miljoenennota nog maar net droog is, brengt Visser & Visser meteen de belangrijkste maatregelen en gevolgen voor u in kaart. Welke wijzigingen gaan u of uw onderneming raken? En hoe ziet het nieuwe Belastingplan eruit? Wij praten u bij tijdens onze bijeenkomst!

Naast een inhoudelijke presentatie is er voldoende gelegenheid tot netwerken en het ontmoeten van andere gasten. Vanzelfsprekend zorgen wij dat er een gezond en voedzaam ontbijt voor u klaar staat. U bent welkom vanaf 7.15 uur, waarna om 7.30 uur het ontbijt begint. Meld u aan via www.prinsjesdaggo.nl, vol = vol.

Van der Ploeg tuin- en parkmachines over Starterscoach GO Mijn naam is Jeroen van der Ploeg en ik ben eigenaar van ‘Van der Ploeg tuin- en parkmachines’ in Dirksland. Ik repareer, onderhoud en verkoop allerlei soorten machines die met tuin- en groenvoorziening te maken hebben. Dit varieert van een kettingzaag en heggenschaar tot zitmaaiers en graafmachines. Al 14 jaar werk ik als monteur in deze branche en het is mijn lust en mijn leven, het is echt een passie van me. Het was mijn droom om ooit een eigen zaak op te zetten en die droom heb ik nu verwezenlijkt. Starterscoach Dennis Maliepaard heeft mij goed advies gegeven en me geholpen bij het ondernemingsplan. Het was voor mij heel prettig om zijn visie en mogelijkheden te horen. Dat heeft mij net dat laatste duwtje in de rug gegeven!

‘Starterscoach GO heeft mij net dat laatste duwtje in de rug gegeven dat ik nodig had!’ Een stap verder

Opslagruimte te huur vanaf 35 m en 60 m

2 2

tel. 06-30874932

HELP

S

VAKMANNEN

GEZOCHT

Start succesvol klusbedrijf ! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies, aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV.

www.devakman.info www.keurmerkbedrijf.nl

Sportief, kleurrijk en betaalbaar… Tijdens onze najaarspresentatie tot en met D.V. 14 september krijgen dames bij besteding vanaf € 100,- een heerlijke parfum cadeau. Ook voor kinderen ligt er een aardigheidje klaar!

Aandach vo or nieuwe mterk en:

* Voor (jonge ) da * Voor jongen mes HV Polo s Wam Denim

Nieuw-Lekkerland Kleijburgplein 29 T 0184 68 75 55 Dirksland Voorstraat 52 T 0187 60 50 84 Werkendam Vissersdijk 3 T 0183 66 14 37 www.simonskleding.nl


DINSDAG 3 SEPTEMBER 2013

Rabobank hoofdsponsor van VC Intermezzo “De vereniging samen op een hoger plan brengen”

Jaarmarkt Hervormde gemeente Dirksland Jaarmarkt, paalzitten, Martin Mans en mandoline- orkest Estampida DIRKLAND - Zaterdag 14 september organiseert de Hervormde Gemeente van Dirksland weer een jaarmarkt. Zoals gebruikelijk wordt de jaarmarkt georganiseerd op ‘Open Monumentendag’. De kerk staat hierbij letterlijk en figuurlijk centraal. Immers, rondom de kerk worden allerlei activiteiten georganiseerd. Behalve de jaarmarkt met goede spullen, boeken en tweedehands kleding is er een keur van activiteiten georganiseerd. Een springkussen en een skeltertrek voor de jongste bezoekers zorgt voor het nodige vertier en aan de inwendige mens is eveneens gedacht; koffie, fris, friet, snacks en poffertjes zijn in ruime mate aanwezig.

Marcella van der Pluijm (links) van de Rabobank Goeree-Overflakkee en Marcel Bal van VC Intermezzo ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

GOEREE-OVERFLAKKEE Rabobank Goeree-Overflakkee en VC Intermezzo gaan de komende drie seizoenen een partnership aan. De Flakkeese volleybalvereniging, opgericht in 1965, heeft behoorlijke ambities. Anno 2013 bestaat de club uit ca. 200 leden, verdeeld over 2 herenteams, 2 damesteams, diverse A-, B-, C- en mini-jeugdteams en recreantenteams.

“De vereniging heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld en als wij daar als sponsor ons steentje aan bij kunnen dragen doen we dat graag. Het zou leuk zijn als we de vereniging samen op een hoger plan kunnen brengen”, meldt Marcella van der Pluijm, communicatieadviseur van Rabobank GoereeOverflakkee. “De vereniging heeft veel ambitie en gaat het komende seizoen met professionele trainers aan de slag. De club heeft al een aantal kampioenen in huis. Zo zijn het herenteam 1 en 2 vorig seizoen kampioen geworden en

ook het recreantenteam ging met de beker naar huis. Dat zijn resultaten om over naar huis te schrijven en daar sluiten we als sponsor natuurlijk graag bij aan!” Ook VC Intermezzo is heel blij met Raboank Goeree-Overflakkee als nieuwe sponsor, “want dat betekent dat we ons beleidsplan daadwerkelijk kunnen invullen en uitvoeren. Intussen hebben we twee ervaren en gediplomeerde trainers aangetrokken die zich vooral over de jeugdige talenten gaan ontfermen. Samen komen we verder”.

Excursie naar het Rijksmuseum MIDDELHARNIS - Esther Koetsier gaat 12 september per luxe touringcar naar het prachtig verbouwde Rijksmuseum met haar wereldberoemde collectie oude meesters. Daarnaast bezit het museum topstukken uit de kunstwereld tot en met de 20e eeuw en is het gebouw een kunstwerk op zich. Onderweg krijgt u een lezing in de bus met afbeeldingen op schermen.

In Amsterdam wordt er eerst koffie/ thee gedronken met gebak, waarna u voor het museum wordt afgezet. Als gereserveerde groep kunt u doorlopen zonder in de rij te hoeven staan. Vertrek vanaf Zierikzee, Oude Tonge, Schaapsweg en Heinenoord. Kosten: € 33.50, inclusief busreis, koffie met gebak en lezing door docent kunstgeschiedenis Esther Koetsier, exclusief entreekosten van € 15.00 Voor museumkaarthouders is de entree gratis. Met een ING pas krijgt

u 50% korting op de entreeprijs De dag duurt van ca. 8.00 tot 18.30 uur. Aanmelden het liefst per email info@kunstreis.eu onder vermelding van de opstapplaats, uw 06-nummer en of u in het bezit bent van een INGpas, museumkaart of geen van beide. N.B. Er zijn ook nog enkele plaatsen beschikbaar op zaterdag 7 september. Zie ook de website www.kunstreis.eu

13

Paalzitten Op vrijdag 13 september start men al met een nieuw onderdeel van de jaarmarkt; het zogenaamde ‘paalzitten’. Indien je tenminste 18 jaar bent bestaat de mogelijkheid tot een sportieve uitdaging. Vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur kunnen deelnemers een paal ‘bezetten’. Voorwaarde hierbij is dat je zelf sponsors zoekt. Er zijn zeven palen beschikbaar, waarvan er al één bezet is. Opgeven kan via jaarmarkt@ hervormddirksland.nl. Uiteraard is de nodige medische zorg aanwezig; er is een brandwacht 24 uur beschikbaar.

Aangepaste kerkdienst voor ‘mensen met een beperking’ SOMMELSDIJK - Zondag 8 september a.s zal er weer een aangepaste kerkdienst gehouden worden voor “mensen met een beperking”. Deze dienst zal plaatsvinden in de Herst. Herv. Kerk te Sommelsdijk. In deze dienst hoopt voor te gaan Ds. K. J. Kaptein. De aanvang is om 14.45 uur. Iedereen is van harte welkom en de organisatie hoopt dan ook dat velen deze dienst willen bijwonen.

De kerk centraal betekent ook dat de kerk te bezichtigen valt. Op en aan deze fraaie laat Gotische dorpskerk zijn allerlei zaken aan te wijzen die iets vertellen over de omgang van de kerkganger met het gebouw. Gidsen staan gereed voor een rondleiding en beklimming van de toren is mogelijk. Daarnaast wordt er een fraai muzikaal programma ten gehore gebracht. Vanaf 10.00 uur wordt het mooie Kunckelorgel bespeeld door de eigen organisten. Van 13.00 tot 14.00 uur zal Martin Mans het orgel bespelen. Om 14.00 uur speelt het 30-koppig mandolineorkest “Estampida” uit Sommelsdijk. Volgens de organisatie heeft men een gevarieerd programma opgesteld dat veel bezoekers zal trekken. “We hopen dat dit gevarieerd programma veel bezoekers zal trekken. Een dergelijke jaarmarkt is mede van belang voor de instandhouding van de kerk. Immers, de kerk heeft nog steeds een functie in de samenleving. Ook niet-kerkgangers zijn gehecht aan het beeldbepalende historisch gebouw midden in het dorp, en juist in de tijd van een terugtredende overheid neemt de kerk de zorgtaak meer en meer over. Zo wordt er elke zondag gecollecteerd voor een goed doel en zouden er zonder de kerk mensen zijn die een eenzamer bestaan zouden leiden”, aldus de de organisatoren.

Christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 • Fax (0187) 485736 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,46 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Adri van der Laan, tel. (0187) 471021 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl Plaatsing van ingezonden berichten kan zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.

Abonnementen

Abonnementen (vrijdageditie) zijn bij vooruitbetaling en worden automatisch verlengd. Opzeggingen schriftelijk vòòr 30 november. Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING 167930 // Rabobank 3420.01.108

Lid NNP

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA).

Jan Polder: passie voor de duivensport

Bijzonderheden over schipperstruien

Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


! S I N R A H L E D D I M N I U N

ALLEEN VAN 2 t/m 7 SEPtEmBER

BIJ KNĂ–ps mIddelharNIs. Langeweg 113, Sommelsdijk. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 5,2 - 7,2; kms/liter: 19,2 - 13,9; CO2 gr/km 138 - 169. * Zie actie- en verkoopvoorwaarden op www.opel.nl. Wijzigingen voorbehouden.

Eilanden-Nieuws 3 september 2013  

De Eilanden-Nieuws huis-aan-huiskrant van dinsdag 3 september 2013. Met onder andere het verslag van de Omloop.

Eilanden-Nieuws 3 september 2013  

De Eilanden-Nieuws huis-aan-huiskrant van dinsdag 3 september 2013. Met onder andere het verslag van de Omloop.

Advertisement