Page 1

85e jaargang • Nr. 8225 • Christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag • Tel. 0187 47 10 20 • redactie@eilandennieuws.nl • Dinsdag 2 juli 2013

Dé badkamershowroom van ZuidwestNederland

>>

Klanten aan het

De Esselink Groep:

woord over Esselink

méér dan Imabo!

Bouwmaterialenspecialist 100 jaar de tijd vooruit

Imabo Esselink viert 100-jarig jubileum

Bouw- en activiteitendag op zaterdag 6 juli MIDDELHARNIS - Imabo Esselink bestaat in de eerste week van juli 100 jaar. Dit eeuwfeest wordt gevierd met een grootse Bouw- en Activiteitendag op zaterdag 6 juli. Iedereen is dan van harte welkom in Middelharnis voor een bouwbelevenis voor jong en oud. Voor kinderen is er ook van alles te doen! Op de laatste pagina van dit speciale jubileumkatern leest u er meer over. I.v.m. de jubileumbijeenkomst zijn alle vestigingen van Esselink op vrijdag 5 juli gesloten.

Nieuw drive-in magazijn en Profcenter Middelharnis

Op 4 juli 1913 neemt Cornelis Esselink een kleine betonfabriek in Middelharnis over en noemt deze “Flakkeesche Betonfabriek en Bouwmaterialenhandel C. Esselink”. De eerste jaren ligt de nadruk op de verkoop van betonnen draineerbuizen. Al snel komen daar betonnen drinkbakken, regenbakken, wellen en drinkputten bij... een bouwmaterialengroep is geboren. Het bedrijf van Cornelis Esselink ligt aan de Oosthavendijk en dit maakt aanvoer per schip eenvoudig. In 1915 koopt Esselink een woning met pakhuis aan de Spuistraat in Middelharnis. Zo krijgt de oprichter een kantoor- en magazijnruimte. In de jaren dertig van de vorige eeuw is de concurrentie groot. Door een overvloed aan bouw materialen dalen de prijzen en worden woningen zeer goedkoop gebouwd. Esselink breidt het productenassortiment in die periode gestaag uit. In de jaren veertig komen er bijvoorbeeld ook wand- en vloertegels, raamdorpelsteen, schoorsteenpotten en triplex bij.

gevorderd en geruïneerd achtergelaten. In 1946 komt Teunis van Dieren, een schoonzoon van Cornelis Esselink, in het bedrijf. De watersnoodramp van 1953 beschadigt de loodsen, alle voorraden gaan verloren. Er ontstaat echter in de regio een grote vraag naar bouwmaterialen. De meestal schaarse materialen worden vaak met voorrang afgeleverd. Men lost soms in één week zes schepen met bakstenen aan het haventerrein, die meteen naar de bouwterreinen worden vervoerd. Esselink is dan de enige bouwmaterialenhandel op Goeree-Overflakkee en levert alle voor de bouw benodigde materialen.

Zes schepen per week Na de Tweede Wereldoorlog moet Esselink het bedrijf opnieuw opbouwen. De panden aan de Oosthavendijk zijn door de bezetter

Brug naar uitbreiding In 1964 opent Esselink een nieuw pand aan de Molenweg in Middelharnis. De komst van bruggen en dammen zorgt voor een

uitbreiding van het werkgebied naar Zeeland, Voorne Putten en de Hoekse Waard. In 1967 is C. Esselink en Zoon medeoprichter van Betonmortel Grevelingen, een betoncentrale met momenteel vestigingen in Stellendam en Zierikzee. In 1978 wordt op Industrieterrein Oostplaat een terrein van 11.000 m2 gekocht. Hierop bouwt Esselink loodsen en een kantoor. Dit terrein wordt gebruikt voor opslag van ruwe bouwmaterialen en grote partijen. In 1981 neemt Esselink het filiaal van bouwmaterialenhandel Van Dijk en Co in Zierikzee over, in 2008 verhuist dit bedrijf (dat dan al Imabo Esselink heet) naar een nieuw pand. Hier werkt men met het drive-in concept: klanten kunnen in de ruime hallen producten zelf laden.

opslag van bulkmaterialen en hout. Rond de eeuwwisseling start de Esselink Groep nog twee bedrijven: Topdak en Topcasco. Deze spelen in op de toenemende vraag naar casco en prefab producten in de bouw. Topcasco heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend specialist in de levering van houtskeletbouwwoningen, utiliteitbouwdelen en gevel-(sluitende) elementen. Topdak is een begrip in de wereld van de prefab daken. Het bedrijf gaat geen enkele uitdaging uit de weg als het om prefab daken gaat. Deze worden geplaatst in zowel woningbouw als in de utiliteitsbouw. In 2010 wordt ook in Hellevoetsluis een afhaalvestiging van de bouwmaterialenhandel Imabo Esselink geopend. Ook hier kunnen klanten door het drive-in magazijn rijden, zodat ze snel en efficiënt hun materialen kunnen afhalen.

KARWEI en GAMMA Sinds 1984 richt de Esselink Groep zich ook nadrukkelijk op consumenten. Het doe-het-zelven neemt in deze periode een hoge vlucht en overal in het land ontstaan bouwmarkten. Esselink opent in Ridderkerk haar eerste GAMMA-bouwmarkt. Inmiddels behoren vijf GAMMA GAMMA’s en één KARWEI tot de Groep. Deze zijn gevestigd in Vlissingen, Hellevoetsluis, Goes, Zwijndrecht, Ridderkerk en Tiel (KARWEI). Groei in de 21e eeuw In 1999 opent Imabo Esselink het huidige pand aan de Industrieweg 35. De twee oude locaties (Molenweg en Oosthavendijk) komen hier bijeen op één locatie van 30.000 m2 met een uitgebreide showroom. Hoewel dit pand op groei berekend is, wordt er in 2007 een hal bijgebouwd voor de

Imabo Esselink blijft verder bouwen aan het bedrijf, óók in 2013. Op 5 juli opent Imabo Esselink in Middelharnis een compleet vernieuwd afhaalmagazijn en Profcenter. Het magazijn is een drive-in, waardoor iedereen met een bestelwagen of aanhanger naar binnen kan rijden en materialen kan laden. Dat spaart tijd én energie!

Nieuwe naam in 2014 Per 1 januari gaat de naam van Imabo Esselink veranderen. De sterke punten van het familiebedrijf blijven onveranderd, en worden gecombineerd met een krachtige naam en een nieuw logo. Houd daarom aan het einde van dit jaar de kranten goed in de gaten!

Uit de Maas en Scheldebode 4 juli 1913

Cornelis Esselink


OP TIJD AFGELEVERD

De Esselink Groep:

Tijd is geld, zeker in de bouwwereld. Daarom levert Imabo Esselink vrijwel alle bestellingen af met eigen mensen en eigen vrachtwagens. Door de logistiek in eigen hand te houden, kunnen we dagelijks op tijd de benodigde materialen afleveren op iedere gewenste (bouw)locatie.

MÉÉR DAN IMABO!

BOUWBREED ASSORTIMENT! Professionele bouwers vinden alle materialen bij Imabo Esselink. In onze hoofdvestiging in Middelharnis en afhaalvestigingen in Zierikzee en Hellevoetsluis presenteren wij een bouwbreed assortiment ruwbouwmaterialen, hout en plaatmateriaal, plus een Profcenter met ruim 10.000 bouwgerelateerde artikelen voor bouwvakmensen en professionele klussers. • • • • • • • • • • • • • • • • • • • •

Gevelstenen Dakpannen Hout Plaatmateriaal Isolatiemateriaal Daken Funderingen en vloeren Afbouwmaterialen Bouwtechnische producten Installatiemateriaal Gereedschappen IJzerwaren Badkamers Tegels Natuursteen Sfeerverwarming Deuren & Kozijnen Garagedeuren Plafonds Sierbestrating

De afhaalvestigingen van Imabo Esselink

DRIVE-IN IN ZIERIKZEE EN HELLEVOETSLUIS Naast een hoofdvestiging in Middelharnis heeft Imabo Esselink ook twee afhaalvestigingen. Deze Profcenters in Zierikzee en Hellevoetsluis beschikken beide over een drive-in magazijn met hout, plaatmateriaal en ruwbouwmaterialen. Juist dit drive-in concept wordt erg gewaardeerd door klanten: het laden gaat sneller en gemakkelijker en levert dus veel tijdwinst op. In het Profcenter treffen zij naast een assortiment van 10.000 bouwgerelateerde producten ook verkoopadviseurs met verstand van bouwen. Overigens beschikt ook de vestiging in Middelharnis vanaf 5 juli over een drive-in magazijn! In alle vestigingen bieden we klanten die snel willen doorwerken een speciale klaarzetservice. Wie tenminste 1,5 uur tevoren een bestelling doorgeeft, mag erop rekenen dat zijn bestelling klaarstaat om direct geladen te worden.

De Esselink Groep telt meer bedrijven dan de drie Imabo-vestigingen in Middelharnis, Hellevoetsluis en Zierikzee. Tot de bedrijvengroep behoren ook zes bouwmarkten die zich richten op particulieren. Dit zijn vijf GAMMA’s (Goes, Hellevoetsluis, Ridderkerk, Vlissingen en Zwijndrecht) en één KARWEI (Tiel). De term bouwmarkt is niet helemaal passend meer bij het assortiment dat geboden wordt. Eigenlijk zijn het meer woon- en doehetzelf-warenhuizen waar iedereen alles vindt voor interieur én exterieur. Ook twee prefab-bedrijven zijn onderdeel van de Esselink Groep. Het betreft Topdak en Topcasco, beide gevestigd in Middelharnis. Topdak prefabriceert in haar werkplaats complete daken en monteert deze op de bouwplaats. Dit werkt sneller én kostenbesparender en is toepasbaar in zowel de woningbouw als utiliteitsbouw. Topcasco doet precies hetzelfde als Topdak (prefabriceren en monteren), maar kan complete woningen en bedrijfspanden casco bouwen.

Beide bedrijven spelen in op de huidige wensen van opdrachtgevers die efficiënter, voordeliger en sneller willen bouwen. De Esselink Groep heeft tevens een deelneming in Betonmortel Grevelingen, gevestigd in Stellendam en Zierikzee. Het bedrijf produceert en levert betonmortel voor fundering en vloeren en levert met name aan bouwbedrijven, maar ook aan particulieren.

ENERGIENEUTRAAL BOUWEN IN 2020 In 2020 moeten alle nieuwbouwwoningen energieneutraal gebouwd zijn. Bouwers en installateurs maken zich daarom op voor een enorme omslag in hun denken. Het zijn vooral slimme installaties die energieneutrale bouw mogelijk moeten maken, zo is de heersende gedachte. Het verminderen van energieverbruik begint echter bij een hoogwaardig geïsoleerd en luchtdicht gebouw. Imabo Esselink ontwikkelt bij dochterbedrijf Topcasco daarom een houtskeletcasco dat volledig past bij energieneutraal bouwen. Door te bouwen in houtskelet wordt een casco in perfecte maatvoering getekend. In haar fabriek prefabriceert Topcasco bouwelementen onder ideale omstandigheden. Deze worden vervolgens in korte tijd op de bouwplaats opgebouwd. Het resultaat: een korte bouwtijd, een perfecte ‘pasvorm’, geen energiekosten en een comfortabel woonklimaat. In 2013 komt het eerste casco voor een energieneutrale woning uit de fabriek van Topcasco.

Esselink & ARDEX: De juiste weg.

Uw onmisbare partner in de duurzame bouwketen Meer weten: www.mebin.nl

VBI feliciteert Imabo Esselink met het 100-jarig bestaan! www.ardex.eu www.entra.nl

Een zonnige TUIN

MBI

Een strak geBOUW

altijd tijd voor De steenmeesters

W

Gefeliciteerd met het 100- jarig jubileum! Uw onmisbare partner in de duurzame bouwketen Meer weten: www.mebin.nl

ESSELINK

®

WOODIES

®

WOODIES U

L

T

I

M

A

T

E

www.woodies-ultimate.nl

Proficiat 100 jaar Esselink


Dinsdag 2 juli 2013

8225

5

Blik in het heelal bij RGO

14

Visser & Visser kiest het luchtruim

16

Fier: nieuwe overkoepelende stichting voor welzijnswerk

Burgemeester officieel benoemd DEN HAAG - Bij Kabinetsbesluit van vrijdag 28 juni is mevrouw mr. Ada Grootenboer-Dubbelman nu officieel benoemd tot burgemeester van onze gemeente Goeree-Overflakkee. De benoeming gaat in op 3 september 2013. Zoals bekend is mevrouw Grootenboer 48 jaar en lid van het CDA. Zij is sinds december 2003 wethouder in Moerdijk.

Fier is de naam van de welzijnsorganisatie van Goeree-Overflakkee. In deze nieuwe organisatie zijn Companen, SWO, Peutereiland en Jac opgegaan. De ondertekening van de fusiedocumenten afgelopen vrijdag is het einde van het fusietraject en de start van stichting Fier.

Nacht van de nacht GOEREE-OVERFLAKKEE Mevrouw Both (CDA) vroeg het college of zij bereid is medewerking te verlenen aan het jaarlijkse initiatief “Nacht van de nacht” dat landelijk in het najaar weer wordt georganiseerd. Een actie, een signaal, om op duurzame wijze een onnodig gebruik van licht tegen te gaan. De gemeente zou kunnen medewerken ten aanzien van de onder haar beheer staande- of in eigendom zijnde gebouwen. Wethouder Van der Vlugt bespreekt het verzoek in het college van b. en w. Een sympathiek voorstel, maar het veiligheidsaspect mag ook niet uit het oog worden verloren, gaf de portefeuillehouder als eerste reactie aan.

Tekst en foto: Martijn de Bonte

6

JHE

IDS

WE

G

EG

ME

3 ES

TE

RS

NIJ

DE

RW

EG

K

RS

VISSERSW

EG

EDIJ ERS

RW

DD

OR

EN

PS

EH

A

WEG

ID

ZU

SEWEG

LD

E

OU

EG

PO

OT

D

EG

SW

FIETST U WEER MEE? GR

ALLE EINDE

TE WA

UI

ZUID

POLDER

SEDI

Z U I D Z E E DIJ

JK

K

WEG

BOUWD

EERSTE

SM

EG

KR

NIE UW E WE ST ER LO O

DIJK

D

I JK ZEED

IJ

K

M RE VL N O ESS ED E KE RI

NG

NOORDDIJ

R

K

NOO

RD

DIJ

K

S T. C H

O O S T H AV E N D I J

W E S T H AV E N D I J K

RIST

OFFELDIJK

K

Kijk op pagina 12 voor meer informatie! WA A

RDS

ED

IJK

IJ

K

ON

JK

DI

ID

IJK M

ED

EG

SW

R TE

T

PI

E

ND

D

IJ

K

IJK

KL

INKERLAN

DSEW

NOO

RD

BO V E N O O S T LA

EG

DIJK

N

TILS

N

LE

ED

SLAND

IJK

AND

O

BO

SI RL

K

KE

LS

IN

EDIJ

KL

TI

WEG

ERS

DS

E DIJK

GEN

E

NOORDLANDSEDIJK

A AR

DS

GREVELIN

OLD

W

W EP

IV

N

OU

U

E

VR

D

ESTRIJPSE DIJK

VE

WELL

LIE

OUDELAN

DS

E

D

ZU

O

IN

K

J V E RW

VI

G

HA

NDSEWE

FD WE IJK G S

EG

SW

ZE

R

G

EN

G

HO W

E

WE

G

OUDELA

ERS

V

EG

NW

UI

TD

PS

D PA

EG

MM

NWE

O

G

19

ST

E

US

E

EW

KR

IN

WES

DOR

KLAREBE E K S

DS

STEE

WE

E

U

SE

EG

JI LLE S WEG

ND

SW

E

AN

NS

ELA

IJK

D

EL

A EM LL EG W

OUD

FD

EG

EG

UD

K

O

N WEG

IU

BE

SEWEG

O

E AV

ND

H

LA

LENWEG

EG

U

W

W

MO

SW

D

IEU

RW

H

K

DIJK

KE

O

EN

K ELDE WE

SE

IEV AA

IN

B

EG

LLE

G

OO

KL

LW

STE

WEG

S

TN

18

E

DEL

STE

R

17

W

G

E RWEG

EG

O

KW

KD

EE

IR

EB

D

AR

G

KLEPP

KL

KS

MID

IJK

IJ

DIJ

REE

WE

ED

EN

GOE

FD

WE

15

4

H AV

VRI

14

16

5

7 8 9 10 11

12

HET FLAAUWE WERK

EG

HTER

NDSW

D

13

AC IJK

HO

taken en verantwoordelijkheid bij de burger neer te leggen. Maar dat is niet het belangrijkste voor Fier, belangrijker vindt Anne Verhey dat uit Deens onderzoek blijkt dat mensen die zelf de regie hebben over hun leven blijer zijn. De nieuwe stichting wil mensen fier maken op de eigen omgeving en het eigen leven. Daarvoor worden de kernwaarden van de organisatie ingezet: Spelen, welzijn en cultuur. WE

De vrijwilligers zijn en blijven belangrijk. “Ze zijn hun gewicht in goud

waard” zegt de directeur bestuurder. Een nieuw pilotproject dat vrijwilligers op dit moment uitvoeren zijn de netwerkcoaches. Hierbij worden mensen geholpen om hun eigen netwerk beter te benutten of te vergroten. Het doel is dat cliënten zelf de regie blijven houden over hun leven, doordat ze een netwerk hebben om op terug te vallen. Dit soort taken passen goed bij trend om steeds meer

KLINGENDAAL

rug. De stichting ontvangt geld van de gemeente om het welzijnswerk op Goeree-Overflakkee uit te voeren. De gemeente stelt de doelen vast voor het welzijnswerk, die blijven na de fusie ongewijzigd. In de praktijk gaat er daarom weinig veranderen: dezelfde mensen blijven hetzelfde werk doen.

N

De grootste verandering: de bestuurlijke samenvoeging is al achter de

Stichting Fier is een feit.

GROE

Onder het toeziend oog van notaris Schuring zetten directeur bestuurder Anne Verhey, voorzitter van de raad van toezicht Andre van Otzel en lid van de raad van toezicht Rudie Heijntjes hun handtekening op de officiële documenten. De fusie is al een aantal jaar geleden in gang gezet, maar is nu daadwerkelijk een feit. Er zijn verschillende redenen voor de fusie. Een eenvoudige reden is dat het personeel nu makkelijker ingezet kan worden voor de verschillende professies die deel uitmaken van Fier. Dat was in de oude situatie moeilijker omdat toen de ene stichting personeel uitleende aan een stichting. Andere redenen zijn dat het nu eenvoudiger is om onderling kennis te delen en dat de administratie eenvoudiger wordt door de fusie. Voor de gemeente is de fusie ook van belang, omdat er nu één aanspraakpunt is in plaats van vier verschillende stichtingen.

HO

Aftrap strandtoezichtsproject door wethouder

SE ZEEDIJK

OUDELAND

SEDIJK LAND

SE

DI

JK

OU

OO

DELA DSEDIJK N

STD

IJK

ND SE

D

JK

I

DO

R

PS

D

IJ

K

SUISSEN TH

EE

SE

DI

JK

DIJK

G

AL

A

ZEELA

GO E ND S/ BR UG

MARIADIJ

Gratis proefles DE WAAL HOVENIERS www.rozima.nl Voor ontwerp en aanleg ing van uw bestrat

Tel. 0187-612000 Boomgaarddreef 18 Stad aan ’t Haringvliet info@rozima.nl

Langeweg 46 3244 BH Nieuwe-Tonge Tel. (0187) 652484 WWW.DEWAALHOVENIERS.NL

Erf- en sierbestrating

Firma J. & J. van Gurp Oudedijk 14, Ooltgensplaat (0187) 631350 (06) 55552023 www.erf-sierbestrating.nl

Betaalbaar maatwerk! Harry Westhoeve Keuken en Interieurbouw (0187) – 684957 Ouddorp Bel voor een afspraak of kijk op de website: www.harrywesthoeve.nl

The Lounge ‘t fort

Restaurant-Lounge-Drinks Gevestigd in het historische fort prins Frederik te Ooltgensplaat. Gevestigd in het historische fortKeuken prinsgeopend Frederik Donderdag t/m zondag geopend vanaf 13:00. tot 22:00. Galerie vrijdag en zaterdag van 11:00-15:00. Tel. 0187-639402. te geopend Ooltgensplaat.

OUDE-TONGE - Het waren de laatste bewoners van het oude Ebbe en Vloed, die donderdagmorgen 27 juni naar de nieuwe locatie van het zorgcentrum verhuisden. Ze hadden in de nacht van woensdag op donderdag als enige twee de nacht nog doorgebracht in het verder al geheel leegstaande gebouw aan de Washingtonstraat, waar het 38 jaar lang dienst heeft gedaan als verzorgingshuis. Alle andere bewoners waren al vertrokken naar het nieuwe zorgcomplex aan ‘t Getij, een nieuwe straat in de noordwesthoek van Oude-Tonge. Een markant, afsluitend moment dus in de bestaansgeschiedenis van Ebbe en Vloed. Op de foto verlaten de laatste bewoners van oud-Ebbe en Vloed verlaten het gebouw, met achter hen, locatiemanager Joke Paulen. Foto-inzet: vrijwilliger Dick Jochems overhandigt mevrouw Vervloed haar nieuwe tuinsetje. Foto’s: Hans Villerius.  Lees verder op pagina 5.

LA

ER

DE

ID

OU

Verhuizing Ebbe en Vloed een feit

ZU

DonderdagWWW.FORTPRINSFREDERIK.NL t/m zondag geopend vanaf 13:00. Keuken geopend tot 22:00. Galerie vrijdag en zaterdag geopend van 11:00-15:00. Tel. 0187-639402 Rondleiding gratis

WWW.FORTPRINSFREDERIK.NL

K


Van der Made Langeweg 24 Middelharnis 0187-487181

voor vakman en doe-het-zelver dinsdag gesloten / vrijdag koopavond

MEUBELSTOFFEERDERIJ

a r u a L OokOpeningstijden: voor het stofferen van uw Dins-, don-, vrijdag bootkussens en van 9.00 tot 16.30 uur caravankussens

zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur

Laura Fun Laura Fun Watertoren 47ef Molendijk 110 CL Dirksland 3244 AN3247 Nieuwe-Tonge 06 - 502 121 09 (06) 50 21 21 09

Salon Pracht & Praal Mooi de zomer in, met leuke acties!

Wimperverlenging of extensions Gel of Acrylnagels Gellak, ook mooi voor op de tenen! Overheerlijke manicures En nog veel meer…

Kijk op www.salonprachtenpraal.nl Bel voor informatie of een afspraak: 06 22629737

TE HUUR

BEDRIJFSUNITS Boezemweg Oude Tonge 06-53375562

DIVERSE SOORTEN Pioenrozen, Snijbloemen en Boeketten Vers van eigen kwekerij Ma t/m vrij van 8.00-17.00 Za van 8.00-16.00 Gesloten van 12.00-13.00 Oudelandseweg 27, Ouddorp Tel. 0187-680968

De Ouddorpse Viswinkel

Opslagruimte te huur vanaf 35 m en 60 m

2

Woensdag 3 juli DIRKSLAND - Zendingsmarkt voor Stichting Kimon. De afgelopen weken is op de CBS Prins Maurits te Dirksland actie gevoerd voor het werk onder kinderen in Roemenië door Jantina Bucur-Mastenbroek van Stichting Kimon. Deze actie wordt afgesloten met een grote zendingsmarkt op het terrein van de school, Begonia 1. De markt wordt gehouden van 11.30 tot 14.00 uur. Vrijdag 5 juli ‘Helemaal Hollands’ is het thema van de themadag van Pameijer. Het programma begint om 12.00 uur met de opening van wethouder De Jong. Vanaf 13.30 uur zijn er Hollandse spelletjes in de Marnix Gijssenstraat. Teams spelen tegen elkaar met koekhappen, blikgooien en andere spelletjes. Om 16.00 uur begint de barbeque. Publiek en vrijwilligers zijn welkom. Teams, bestaande uit  vier personen, kunnen nog inschrijven. Voor meer informatie en inschrijven kan contact opgenomen worden met het activeringscentrum: 0187-485897.  Zaterdag 6 juli OOLTGENSPLAAT – Oeltgendag. Grote braderie in het centrum van 10.00-17.00 uur. MIDDELHARNIS - Rommelmarkt door buurtbewoners Pr. Marijkestraat van 9.00-15.00 uur. Voor meer informatie of deelname kan men contact opnemen met Wil Alberts, telefoonnummer 0187-612680. DIRKSLAND - Muziek play-in bij Muziekvereniging Amicitia aan de Nijverheidsweg. Repetities starten om 10.00 uur. Concert start om 16.00 uur. OUDDORP - Ouddorpse Brandweerdag van 10.00-16.00 uur in het centrum van Ouddorp. Maak kennis met de brandweer en kinderen kunnen hun brandweerdiploma halen. Org: Brandweer Ouddorp, St. Promotie Kop van Goeree. GOEDEREEDE – Braderie van 10.00-17.00 uur met diverse kramen rondom de haven en op de Markt in het sfeervolle Goedereede. Voor inlichtingen: mevrouw A. Visser, 06-20452291. Org. Oranjevereniging Goedereede. OUDDORP – Vuurtorenconcert. Aanvang: 19.00 uur. Zingen aan de voet van de Ouddorpse vuurtoren door Brassband Concordia i.s.m. Christelijk gemengd koor ‘Deo Cantemus’. Toegang is gratis. Org. Werkgroep Missionaire Gemeente. OUDDORP - Jeugdexcursie voor kinderen vanaf 8 jaar op de Kleistee te Ouddorp. Tijdens deze excursie worden er  verschillende soorten beestjes gezocht. Vooraf aanmelden  bij VVV Ouddorp, telefoon 0187-681789. De start is om 13.30 uur bij de ingang Dirkdoensweg. De excursie duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn € 1,50 per persoon. Dinsdag 9 juli GOEDEREEDE - Natuurexcursie over de ‘Kwade Hoek’ onder leiding van gids. Aanvang: 19.00 uur. Kosten: volwassenen: € 3,- en kinderen: € 1,50. Vertrekpunt: parkeerplaats ingang Kwade Hoek, einde Oostdijkseweg te Goedereede. Vooraf aanmelden via VVV Ouddorp aan Zee, 0187-681789. SOMMELSDIJK - Mandolineorkest ‘Estampida’ geeft samen met het M.O. “Melodia” uit Stampersgat een zomeravondconcert in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk. De toegang is gratis, het concert begint om 19.30 uur, de deuren zijn open vanaf 19.00 uur. 

2

tel. 06-30874932

ga snel naar www.flakkeeschebazar.nl voor scherpe aanbiedingen

DÉ VERF- & BEHANGSPECIALIST

Herman de Manstraat 2 3245 MB Sommelsdijk Tel. 0187 - 48 71 84 OOK VOOR GORDIJNEN, RAAMDECORATIE, TAPIJT/LAMINAAT EN GLAS

Naaimachinehandel ‘Vlieto’ Ooltgensplaat Uw naaimachinevakman sinds 1965.

Husqvarna Sapphire de machine voor uw toekomst!

Actiemodel € 999,– Voor een demonstratie bent u welkom in de showroom, of wij komen naar u thuis.

Showroom elke zaterdag geopend, of bel 0187-485222

Woensdag 10 juli STELLENDAM – Rode Kruis boottocht voor alle 65-plussers naar de Tweede Maasvlakte. Opstappen om 9.00 uur bij de binnenhaven van Stellendam. Na afloop om 17.00 uur diner. Kosten: € 70,- p.p. Meer informatie en aanmelden via 06 – 55 108 348 of bij de heer Hoek. Mailadres: bramhoek@hetnet.nl

Schildersbedrijf Bazen St elizabethstraat 19 3249 BC Herkingen 0187 – 669 474 info@schildersbedrijfbazen.nl www.schildersbedrijfbazen.nl

Donderdag 11 juli OUDDORP - Mosselavond voor het Sophia Kinderziekenhuis aan de Oudelandsweg 10 te Ouddorp. Kaarten kosten € 25,00 en zijn uitsluitend te bestellen door vooraf te reserveren bij: Arjanne Hameeteman, tel. 06 20920068 of Monique van Biert, tel. 06 54361633 of bij VVV Ouddorp, tel. 0187 681789 of per mail: sophia150jaar@gmail.com. Zaterdag 13 juli MELISSANT - Flakkeese zendingsmarkt, op het terrein bij de fa. Mijnders van 9.00-15.30 uur in Melissant. De opbrengst is bestemd voor de zendingsvliegers vanuit de Gereformeerde Gemeente bij MAF Nederland.

www.vlieto.nl

Spuidijk 4, Ooltgensplaat

Schilderwerken, Beglazingen, Wand en plafondafwerkingen, Behangen, Houtrot herstel Neem contact op voor een vrijblijvende offerte 10 jaar lang uw huis geschilderd voor een vast bedrag per maand

Haringkraam Ouddorp Bezoek nù onze modelwoning! Bel voor een www.dehandelskade.nl

www.dehandelskade.nl

www.dehandelskade.nl

Assortiment: - Verse vis -

Gerookte vis Gebakken vis Sushi (vrijdag en zaterdag) Hollandse Nieuwe (vers van het mes) - Belegde broodjes Geopend: maandag t/m zaterdag Weststraat 12 Ouddorp

Assortiment: - Hollandse Nieuwe Haring (vers van het mes) - Diverse haringproducten

Raambord_HK_0606.indd 1

Geopend: woensdag t/m zaterdag Kerkring (Hoek Weststraat/Hoendersdijk) Ouddorp

06-06-13 16:27

www.dehandelskade.nl

Raambord_HK_0606.indd 1

Raambord_HK_0606.indd 1

www.dehandelskade.nl

afspraak... 06-06-13 16:27

www.dehandelskade.nl

• • • • •

Dinsdag 2 juli GOEDEREEDE - Natuurexcursie ‘Struinen door de duinen op de Kwade Hoek’. Start om 19.00 uur. Verzamelen: parkeerplaats Kwade Hoek, t.h.v. kantoor NM, Oostdijkseweg 107 in Goedereede. Deelname: € 3,- (vw) en € 1,50 (kind). Aanmelden bij VVV Ouddorp aan Zee, tel. 0187-681789. Org: IVN i.s.m. Natuurmonumenten.

06-06-13 16:27

www.dehandelskade.nl v.a.

Voor bestellingen: 0187 84 52 29 HK_142x106_advertentie_2406_WT.indd 1

€ 195.000

v.o.n.

24-06-13 11:00


DINSDAG 2 JULI 2013

Nieuws

‘Kan ik u helpen?’

Bijeenkomsten Veteranen in oude Raadhuis Middelharnis

OUDDORP - Op de Kop van het eiland is vrijdag 28 juni het samenwerkingsproject tussen de gemeente en Webego weer van start gegaan, waarbij in de periode van 1 juli t/m 30 augustus diverse medewerkers van de sociale werkplaats én uitkering genieters die in een re-integratietraject zitten erop toezien dat op de parkeerterreinen en strandovergangen bij de Brouwersdam, de Vuurtoren, het Flaauwe Werk, strand Noord en het 3e Blok het netjes blijft en dat toeristen optimaal kunnen genieten van het gebruik van de elektrische scooter.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het bestuur van de Vereniging veteranen van Flakkee is blij dat het bestuur van de nieuwe gemeente GoereeOverflakkee support geeft, ook in organisatorisch verband, aan de activiteiten van de vereniging. Een goed voorbeeld van integratie en samenwerking, stelt het bestuur. Ook een waarderend woord voor de Rabobank Goeree-Overflakkee die de verenging ondersteunt en daarmee activiteiten mogelijk maakt. Verheugend is dat de bijeenkomsten van de vereniging - vanaf september - gehouden mogen worden in het oude Raadhuis van Middelharnis, bij velen bekend als het voormalige Rien Poortvliet-museum. Ook voor deze medewerking van het gemeente Goeree-Overflakkee zijn wij dankbaar, zegt het bestuur.

Door Hans Villerius

Een extra service in de richting van vakantiegasten en toeristen om de gebruikers van stranden en omgeving het zo gerieflijk mogelijk te maken. Tegelijkertijd worden hiermee aan doelgroepen arbeidsparticipanten mogelijkheden geboden om (weer) aan het werk te zijn of te gaan. Zeven dagen in de week van 11.00-17.00 uur verrichten ze diverse werkzaamheden, zoals het schoonhouden van de parkeerplaatsen en sanitaire voorzieningen, onder andere door het verwijderen van zwerfvuil. Ze zijn behulpzaam of geven aanwijzingen bij het parkeren en bieden ondersteuning bij de verhuur of reparatie van elektrische scooters. Sommige taken, zoals het controleren van parkeerterreinen, wordt in samenwerking met de politie gedaan. Zo wordt erop gelet

Met het hijsen van de gemeentelijke vlag gaf wethouder Tollenaar de start aan het serviceproject. Als beloning werd hij met een scooter rondgereden door één van de medewerkers.  Foto’s: Hans Villerius dat mensen hun auto op een juiste manier parkeren, geen raampjes open laten staan of kostbare spullen zichtbaar in de auto achterlaten. De betrokken medewerkers zijn in herkenbaar tenue gestoken, met gele shirts met op de rug de toepasselijke tekst: ‘Kan ik u helpen’, terwijl ze zich in het gebied verplaatsen op de witte elektrische scooters van het VVV, die op het eiland ook te huur zijn. Al in eerdere jaren werd deze

Meester Leen Schippers: ‘40 jaar Meesterlijk talent!’ HAVENHOOFD - Op maandag 17 juni startte op de Eben Haëzerschool het jaarlijkse schoolproject. Dit jaar is de titel van het project ‘Meesterlijk talent’. Zoals de titel doet vermoeden zullen tijdens het project de kinderen creatief aan de slag gaan met hun eigen hobbies en talenten. Er zullen gedurende drie weken ook ouders en gastdocenten op school komen om de kinderen te inspireren.De titel ‘Meesterlijk talent’ is gekozen vanwege de jubilerende meester Leen Schippers. Veertig jaar geleden begon deze gedreven onderwijsman, uit Gendt bij Nijmegen, zijn loopbaan op het Havenhoofd en de Eben Haëzerschool. Als dat geen meesterlijk talent is! Meester Leen Schippers gaf en geeft hoofdzakelijk les in de middenbouw, de groepen 5 en 6. Inmiddels heeft hij nu de kinderen van zijn oud-leerlingen in de klas. De specialiteit van deze meester is het vertellen van verhalen; vooral vanuit de geschiedenis. Daarnaast houdt de meester van duidelijke regels en afspraken zodat de leerlingen weten waar ze aan toe zijn en zich ook fijn en veilig voelen in de groep. Nog steeds volgt de meester met veel belangstelling alle vernieuwingen op onderwijsgebied. En nog steeds is hij enthousiast om

5

nieuwe trajecten met het team van uitsluitend vrouwelijk jonge collega’s te volgen. Al jaren heeft meester Schippers ook een voortrekkersrol op school als het gaat over computer en ICT zaken. Dit is zijn specialiteit en ook de jonge startende leerkrachten kunnen veel leren van de manier waarop deze meester die “jong van geest” is prachtige digitale lessen ontwikkelt. Meester Schippers heeft een groot hart voor kinderen en het onderwijs en alle betrokkenen van de Eben Haëzerschool zijn dan ook blij en dankbaar voor de enorme inzet van Leen Schippers in de afgelopen jaren. Op vrijdag 5 juli is er op school een feestelijk programma voor alle kinderen waarbij de jubilerende meester in het zonnetje zal staan. Aan het einde van de morgen zullen het vernieuwde voorplein en de splinternieuwe schoolbibliotheek geopend worden. Open huis Vrijdagmiddag 5 juli tussen 16.00 en 19.00 uur is het op de Eben Haëzerschool open huis. Het creatieve werk van de kinderen is dan te bewonderen en er is voor alle oud-leerlingen, dorpsbewoners en belangstellenden gelegenheid om Leen Schippers te feliciteren met dit bijzonder feestelijke jubileum.

vorm van extra serviceverlening rond de stranden zeer door bezoekers gewaardeerd. Het was dan ook met groot genoegen dat wethouder Frans Tollenaar dit jaar de start aan het project kon geven. Dat gebeurde bij de nieuwe uitvalsbasis voor het team, dat gestationeerd is op het terrein van de Ouddorpse reddingsbrigade, tegenover het parkeerterrein aan de Westerweg te Ouddorp. Hij stak de medewerkers dan ook

bemoedigend een hart onder de riem voor hun inzet de komende maanden. “Dit is heel belangrijk werk, want voor het toerisme vormen jullie hiermee het visitekaartje naar buiten, en ik weet dat jullie dit ontzettend goed kunnen. Ik reken op jullie!” “Dat gaat helemaal goed komen!”, klonk daarop spontaan de reactie van de medewerkers. Ze hebben er duidelijk weer zin in.

De kluis gekraakt

Het oude postkantoor in Middelharnis wordt grotendeels gesloopt. In het midden van het gebouw stond een stevige kluis met dikke muren vol met staalmatten. Op de foto maakt de kraanmachinist korte metten met de kluis. Het karkas van het gebouw blijft staan, dat is de basis voor het nieuwe kantoor van wooncorporatie Fides Wonen.

Verhuizing Ebbe en Vloed Vervolg van voorpagina Zoals bekend, heeft Woongoed GO in de achterliggende tijd aan ‘t Getij te Oude-Tonge een nieuw multifunctioneel complex gerealiseerd met diverse zorg- en welzijnsfaciliteiten. Ook Ebbe en Vloed zou hier intrek in nemen, en met de overkomst van de laatste twee bewoners uit de oude zorglocatie aan de Washingtonstraat, donderdagmorgen, is die verhuizing een feit. Het verhuizen van de bewoners heeft zo’n twee weken in beslag genomen. Hoewel het enerzijds soms best even wennen zal zijn, zo’n verhuizing als je niet meer tot de jongsten behoort, hebben verscheidene bewoners zich al enthousiast uitgelaten over hun nieuwe onderkomen. Prachtige appartementen in een complex waarvan de architect bij het ontwerp sterk heeft gedacht vanuit de leefwereld van de oudere, maar ook met zichtlijnen en lichtval in het gebouw een prachtige creatie heeft ontworpen. Na de verhuizing van de laatste bewoners overhandigde vrijwilliger Dick Jochems donderdagmorgen namens de Stichting vrienden van Ebbe en Vloed symbolisch een setje tuinmeubels aan mevrouw Vervloed, op het zonnige balkon van haar nieuwe appartement. En daarmee ook aan alle 120 bewoners van het zorgcentrum, die elk zo’n tuinsetje - twee stoelen en bijpassend tafeltje - ontvangen om op hun balkon neer te zetten. De stichting heeft hier een aantal jaren voor gespaard, o.a. door de opbrengst van vele rommelmarkten hiervoor te bestemmen.

Aanloop naar De Omloop (1) “Start with why” (Begin met waarom), is een slogan die rondzingt op het internet. Voor deelname aan de omloop is dat geen gek uitgangspunt. Want het ‘wat’ is wel duidelijk: 110 kilometer lopen. En ook het ‘hoe’ is voor de hand liggend: Stap voor stap. De vraag waarom is lastiger te beantwoorden. Vrijwillig een nacht en dag non-stop lopen is niet de meest voor de hand liggende wijze om een etmaal door te brengen. “Het lijkt mij gaaf om

een keer mee te doen” zegt Marius. “De vorige keer heb ik de tocht niet uitgelopen, dat wil ik dit jaar rechtzetten” is de motivatie van Martijn. Vierentwintig uur wandelen is vooral een strijd tegen jezelf. Een overwinning op je nachtrust, op je vermoeidheid en je zere voeten. De Omloop is geen wedstrijd, theoretisch is de prestatie van de eerste loper die over de finishlijn komt net zo bijzonder als de laatste deelnemers die het Diekhuusplein op loopt. Het gaat er vooral om dat je het kan. Dus: Waarom? Nou om te laten zien dat je het kan! De meningen over

deelnemen aan de omloop zijn verschillend. De ene collega vraagt zich af: “Wie gaat er nu ’s nachts lopen?” Een andere collega vindt het wel een leuke actie en zegt toe dat hij ons komt aanmoedigen. De kogel is door de kerk, vanaf nu is er geen weg terug meer. Eilanden-Nieuws medewerkers Marius Kot en Martijn de Bonte lopen mee met De Omloop. In de komende weken schrijven ze regelmatig over hun voorbereidingen.


6

DINSDAG 2 JULI 2013

ONS GROTE GELUK IN LIEFDE VAN GOD ONTVANGEN

SIEBE SIEBE IZAÄK 25 JUNI 2013 LEO & ANNE PRONK JUDITH & THAMAR MARIETJESPAD 16 3241 BN MIDDELHARNIS

De Heere, de Schepper van hemel en aard, heeft leven geschonken en leven gespaard. Hij, Die ons leven leidt en onderhoudt, heeft ons tot onze blijdschap een zoon en broertje toevertrouwd.

Eeuwit Cornelis

Langs deze weg willen wij graag iedereen hartelijk bedanken voor de kaarten, bloemen en attenties die wij mochten ontvangen ter gelegenheid van ons 50-jarig huwelijk. Het was hartverwarmend. Jan en Maaike Menheer

Teder, lief en nog zo klein een stil moment om dankbaar te zijn voor onze mooie lieve zoon en broertje

Kevin

Kevin Marinus Hij is geboren op 26 juni 2013 en weegt 3165 gram. De trotse ouders en broer zijn: Martijn, Thea en Joey Bazen Sint Elizabethstraat 26 3249 BC Herkingen

Uit Gods hand hebben wij een kindje gekregen om van te houden en om in liefde voor te zorgen.

Elizabeth Maria Jacoba

Livia

Zij is geboren op 27 juni 2013 om 9.01 uur. Martijn & Jacoline Bestman Magnolia 6, 3247 DL Dirksland

Geboren op 29 juni 2013

Maria Jacoba

Mara van Rijswijk Anna Bree & Henk van Rijswijk Westdijk 2, 3247 LM Dirksland

Wij gaan trouwen!

Gertjan Lodder & Iris Mulder Het kerkelijk huwelijk zal plaatsvinden op vrijdag 5 juli a.s. om 15:00 uur in de Emmaüskerk te Middelharnis. Ons adres wordt: Van Gorcumstraat 45, 3245 BE Sommelsdijk

Op Zijn tijd heeft de Heere van onze zijde weggenomen mijn geliefde man, onze vader, schoonvader en opa

Johanna Maria ooMens-van den houten

ABRAHAM DE JONG

in de leeftijd van 97 jaar. Dankt, dankt nu allen God... Mede namens onze kinderen en (achter) kleinkinderen willen we u heel hartelijk bedanken voor de vele kaarten, de attenties, de bloemen en de persoonlijke gelukwensen. Boven alles gaat onze dank uit naar de Heere God, Die ons 60 jaren voor elkaar en onze kinderen wilde sparen. Hem komt de eer toe. A. Roon L. M. Roon-Moyses Stellendam, 2 juli 2013

26 juni 2013 Kees & Wilma Tanis-Grinwis Hazersweg 56, 3253 XG Ouddorp

Na een goede verzorging in ’t Opper nam de Heere uit dit leven weg

echtgenoot van Klaartje Breen

Ehud is het broertje van Emma en Leah

De Heere kent degenen die Zijne zijn. 2 Tim. 2 vers 19b

‘k Ben geborgen, ik ben veilig In de hand van God, mijn heer. Aan Hem mag ik alles zeggen. ‘k Leg mijn zorgen bij Hem neer. Hij belooft voor mij te zorgen. ‘k Twijfel niet aan wat Hij zegt, want Zijn liefde zal bewerken Wat Gods Woord heeft vastgelegd. Rijk ben ik door Jezus Christus Die Zijn schatten aan mij geeft, Alles wat Hij door zijn kruisdood Ook voor mij verworven heeft. Eenmaal zal ik bij Hem wezen Vrij van zorgen, vrij van leed. Dan zal ik Hem eeuwig danken Voor wat Hij op aarde deed. Intens verdrietig, maar dankbaar voor de vele gelukkige jaren die wij bij elkaar mochten zijn, delen wij u mee dat de Heere tot Zich heeft genomen mijn innig geliefde man en onze lieve zorgzame vader en opa

ARIE MOERKERKE

echtgenoot van Johanna van Seters in de leeftijd van 83 jaar. J. Moerkerke-van Seters T.C. Moerkerke B. Moerkerke-Witte Marijke M.N. Moerkerke A. Moerkerke R. Dijkhuizen Ilona J. Moerkerke W. Moerkerke-de Vogel Jeffrey C.J. Moerkerke Z. Sen 30 juni 2013 Haagsestraat 35, 3251 CP Stellendam Er is gelegenheid tot condoleren op D.V. woensdag 3 juli van 19.00 tot 20.00 uur in de ‘Beth-El kerk’, Voorstraat 69 te Stellendam. De rouwdienst waarvoor u wordt uitgenodigd, zal gehouden worden op D.V. donderdag 4 juli om 13.30 uur in de ‘Beth-El kerk’, aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats te Stellendam. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in het bovengenoemde kerkgebouw. - Geen bloemen - Gaarne in gepaste kleding Zij die geen rouwbrief hebben ontvangen kunnen deze kennisgeving als zodanig beschouwen, graag aan toevoegen.

Sterke de Heere ons in dit smartelijk verlies.

sinds 8 april 2008 weduwe van schipper Gerardus oomens Geboren op 21 december 1920 te Nieuwe-Tonge Overleden op 30 juni 2013 te Bruinisse

Kl. de Jong-Breen Maria en Wim Hameeteman-de Jong Karl Karola Wilber Manon

Haar lichaam zal ter aarde besteld worden op de algemene begraafplaats te Oude-Tonge.

Jannie en Sjaak Grootenboer-de Jong Arieke en Niels Arjo Gerco Marjoke

Wij staan niet altijd stil bij het woord ‘samen’, maar het is een groot gemis als ‘samen’ uit je leven is.

1 juli 2013 Zorgcentrum ‘De Vliedberg’, kamer 124 Hoge Pad 2, 3253 BJ Ouddorp Gelegenheid tot condoleren op D.V. 5 juli van 15.00 tot 16.00 uur in Zorgcentrum ‘De Vliedberg’, Hoge Pad 2 te Ouddorp en van 19.00 tot 20.30 uur in verenigingsgebouw ‘EbenHaëzer’, Preekhillaan 3 te Ouddorp. De rouwdienst waarvoor u wordt uitgenodigd zal gehouden worden op D.V. zaterdag 6 juli om 10.30 uur in verenigingsgebouw ‘Eben-Haëzer’. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden om 11.45 uur op de Algemene Begraafplaats te Ouddorp. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in verenigingsgebouw ‘EbenHaëzer’. - Geen bloemen Zij die geen rouwbrief hebben ontvangen kunnen deze kennisgeving als zodanig beschouwen.

da n k b e t u i g i n g

Voor de vele blijken van medeleven zowel persoonlijk als schriftelijk ons betoond, na het overlijden van mijn geliefde zorgzame man, onze lieve vader en opa

Krijn van der Wende betuigen wij u hiermede onze oprechte dank. Uw medeleven was voor ons een grote steun. In het bijzonder bedanken wij Begrafenisverzorging J. van der Slik voor de correcte verzorging van de begrafenis. M. van der Wende-Grinwis kinderen en kleinkinderen Dirksland, juli 2013

da n k b e t u i g i n g Hierbij zeggen wij u hartelijk dank voor de vele blijken van medeleven en belangstelling, zowel persoonlijk als schriftelijk, die wij van u mochten ontvangen na het ziekzijn en overlijden van mijn innig geliefde man, onze lieve vader, opa, zoon, schoonzoon, broer en zwager

rob groeneveld Heden heeft de Heere uit dit leven weggenomen, onze lieve opa

ABRAHAM DE JONG Karl, Karola, Wilber, Manon, Arieke & Niels, Arjo, Gerco en Marjoke Sterke de Heere ons in dit verlies. Ouddorp, 1 juli 2013

In het bijzonder heel veel dank aan ds. G.R. Procee voor de vele bezoeken in het ziekenhuis en het leiden van de rouwdienst, de kerkenraad voor de correcte afsluiting van de condoleanceavonden, doktoren en verplegend personeel van de afdelingen Neurologie/Cardiologie en IC van het Van Weel Bethesda ziekenhuis te Dirksland en Begrafenisverzorging J. van der Slik en medewerkers voor de correcte verzorging en het leiden van de begrafenis. Bovenal dank aan de Heere, Die ons de kracht geeft om door te gaan. Jannie Groeneveld-Speelman kinderen en verdere familie

Heden behaagde het de Heere uit ons midden weg te nemen onze geliefde broeder, zwager en oom

ABRAHAM DE JONG

echtgenoot van Klaartje Breen in de gezegende leeftijd van 97 jaar. Sterke de Heere ons in dit verlies. D. de Jong J.P. de Jong-Komtebedde Th. de Jong L. de Jong-Grinwis E. de Jong L. de Jong-Nieuwland Neven en nichten 1 juli 2013 De Vliedberg, kamer 124 3253 VT Ouddorp

Ooltgensplaat, juli 2013

VERHUISD Mevr. J. Hoogland-Moerkerke van: Diependorst 54, 3253 VB Ouddorp naar: Nieuw Rijsenburgh, De Westplaat Joost v/d Vondellaan 137, woongroep 7 3241 DR Middelharnis Tevens wil ik de medewerkers van Careyn bedanken voor de goede verzorging.

Voor uitvaartverzorging op geheel geheel Goeree-Overflakkee

TELEFOON 0187- 491396 Administratie-adres: Stoofweg 24, 3253 MA Ouddorp


DINSDAG 2 JULI 2013

Knullige aanpak raadsvoorstel

da n k b e t u i g i n g Voor de belangstelling en hartelijk medeleven na het overlijden van

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met voorafgaand de concluderende opmerking dat de gemeenteraad als besluit “geen bedenkingen” heeft tegen de begroting GGD-Rotterdam-Rijnmond 2014 voor het basistakenpakket Gemeenschappelijke regeling, hamerde voorzitter Kleijwegt donderdag een wel heel knullige communicatie rond dit onderwerp af. Portefeuillehouder De Jong ging diep door het stof. Bestuurlijk en ambtelijk had men flinke steken laten vallen.

ria ekkebus betuigen wij een ieder onze oprechte dank. In het bijzonder aan – het personeel van zorginstelling ‘Refugium’, voor de liefdevolle verzorging van de jaren dat zij daar heeft mogen wonen; – allen die Ria hebben begeleid, zoals de kerkenraad van de Hervormde kerk te Sommelsdijk voor de pastorale begeleiding en het leiden van de rouwdienst door kand. J.W.J. Guis; – Begrafenisverzorging J. van der Slik voor de correcte begeleiding en uitvoering van de begrafenis; – mevrouw Van der Sluis, mevrouw Koert, mevrouw Peute en Marja Smouter voor de tijd die zij hebben willen besteden aan Ria.

Door Jaap Ruizeveld

uitvaartverzorging M.H. van de Ven

Voor zoveel betrokkenheid willen wij u nogmaals hartelijk bedanken.

Voor een uitvaart met persoonlijke aandacht

Familie Ekkebus Familie Klink

Dag & nacht bereikbaar Rouwcentrum Media Vita

Middelharnis, juli 2013 Contact

Administratie adres

Achthuizen W. Buys 63 19 77 Middelharnis 0187-48 69 62 Oude-Tonge 0187-64 24 28 Mobiel 06 53 11 29 79

Tramweg 12 3255 MB Oude-Tonge

info@uitvaartverzorgingvandeven.nl

www.uitvaartverzorgingvandeven.nl

Huisartspraktijk

A. Baelde

Pieterstraat 88, 3248 BH Melissant Tel. 601752, Spoed: 600361 www.huisartsbaelde.praktijkinfo.nl

0187- 601166

Wegens vakantie afwezig

Dag en nacht bereikbaar

www.kievit-uitvaart.nl

12 juli t/m 2 augustus

Rouwcentrum Kievit Nieuweweg 2, Melissant

Waarneming voor spoedgevallen: Achternaam A t/m L: Huisarts H.C. Graafland Voorstraat 13, Dirksland Tel. 601227 Achternaam M t/m Z: Huisarts J.A. Kooij Zomerstraat 8, Dirksland Tel: 601262

Meidoorn 4 3248 XE Melissant Tel. 0187-601166

  

Onze praktijkverpleegkundige is enkele dagdelen wel aanwezig.

 

Herhaalmedicijnen tijdens onze vakantie verlopen rechtstreeks via apotheek. Medicijnen die u chronisch gebruikt kunt u telefonisch (0187-601580) bestellen, deze liggen de volgende dag bij de apotheek klaar.

 

          



Aan de patiënten van Helius MC te Middelharnis-Sommelsdijk Dokter L. Roekx heeft per 1 juni 2013 zijn functie als huisarts wegens gezondheidsredenen moeten neerleggen.

UITVAARTVERZORGING

P. MANS WEESPAD 34, 3257 KK OOLTGENSPLAAT

TELEFOON: (0187) 631336 B.G .G .

06 53448384

Sinds 1882 een vertrouwd familiebedrijf op Goeree-Overflakkee. • Voor een correcte regeling en nette uitvoering van een eenvoudige begrafenis of een veelomvattende uitvaart. • Voor advies en het vastleggen van uw wensen. • Dag en nacht te ontbieden.

Mosterd na de maaltijd dus. En een besluitvorming (goedkeuring), zoals het college aan de raad in het agendavoorstel aangaf, was niet aan de orde. Er zou alleen een zienswijze van Goeree-Overflakkee worden gevraagd. Ander bedrag Een reactie die de wethouder nog ter kennisname aan het GGD-bestuur zou kunnen aanreiken. “Een zienswijze van geen betekenis meer”, stelde Van Dam (SGP) vast. De PvdA-fractie wees er op dat de cijfers, genoemd in het raadsvoorstel, niet correct waren. Bij het hoofdstuk Financiële gevolgen werd gesproken over een basistakenpakket voor 2014, begroot op 6,21 euro per inwoner. Dit moet echter 5,97 euro zijn vermenigvuldigd met het inwonertal. In de begroting zouden de juiste ramingsgegevens zijn opgenomen, werd als verzachtende toelichting aangegeven.

Alternatieven chemische onkruidbestrijding GOEREE-OVERFLAKKEE– “Wij zoeken naar alternatieven om op termijn chemische onkruidbestrijdingsmiddelen te kunnen beperken en of wellicht geheel of gedeeltelijk te kunnen vervangen”. Deze boodschap van wethouder Van der Vlugt en zijn toelichting op de huidige werkwijze bij gemeentelijke onkruidbestrijding bleken sterker dan de – door een aantal fracties – sympathiek beoordeelde motie van de PvdA (Eijkenduijn).

Hierin werd het college opgeroepen te stoppen met het gebruik van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen met het ingrediënt glysofaat (zoals Roundup) op verhardingen in de gemeente en over te gaan op niet-chemische middelen. De PvdA gaf als één van de overwegingen

aan dat gezondheid en milieu prioriteit hebben boven kosten en beeldkwaliteit. Nu geen termijn Van der Vlugt meldde dat Roundup in ieder geval tot eind 2015 gebruikt mag worden en vermoedelijk zelfs tot 2018. Op die verlenging zitten we niet te wachten. De gemeente voegt bij het spuiten al een middel toe dat 50 procent reductie overlevert van het Roundup-gehalte. Er zijn andere proeven met biologische bestrijdingsmiddelen. Daarbij wordt ook gelet op de kostenpost die tot 130.000 euro negatief verschil zou kunnen oplopen. Op dit moment wordt op de 13 hectare verharding in de gemeente 2 keer per jaar gespoten. De PvdA trok haar motie in omdat er onvoldoende steun kwam uit de raad en van de wethouder. Ook niet na een eventuele tekstwijziging van - direct stoppen - in binnen afzienbare termijn stoppen. Van der Vlugt wilde zich niet aan toezegging voor een tijdvak binden.

Inzamelen goederen Roemenië Zaterdag 6 juli is het weer inzamelen van goederen voor de Stichting Oost Europa werkgroep. Van 9.30 tot 11.30 kan er aan de Industrieweg 17 te Middelharnis schone kleding worden ingeleverd. Ook is er grote vraag naar huishoudelijke artikelen, alles wat wij in de keuken gebruiken is welkom. Zoals kop en schotels en glaswerk, maar dan wel per minimaal vier exemplaren

van dezelfde soort. Voor grotere spullen zoals kasten, bergmeubels, tafels en stoelen, bedden enz. a.u.b. eerst contact opnemen. Er staat een busje klaar voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten. Ook is er eersteklas fruit te koop. Voor vragen 486377, 484228 of 603051. Graag tot aanstaande zaterdag. In de maand augustus is er geen inzameling.

Inloopavond ontsluiting Nieuwe-Tonge N215

     



Immers van een spoedeisend karakter voor besluitvorming was totaal geen sprake. In de ochtenduren had de GGD-Rotterdam Rijnmond de begroting namelijk al goedgekeurd.

Door Jaap Ruizeveld

Uw laatste wensen in goede handen

Burg. Letteweg 36 3233 AG Oostvoorne Tel. 0181-488088

7

Dokter Roekx heeft sinds 2008 deel uitgemaakt van ons team. Voor vele patiënten is hij een vertrouwd aanspreekpunt geworden. Wij betreuren dan ook zeer zijn vertrek en willen dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op vrijdag 5 juli 2013 zal er van 16.00-18.00 uur een afscheidsreceptie zijn in het praktijkgebouw aan de Langeweg 70 te Middelharnis. Uw aanwezigheid zal zeer op prijs worden gesteld. Mieke van Dijk, Kees Meijer, Frans Brosterhaus Dors, huisartsen en medewerkers van Helius MC, Middelharnis

Op woensdag 10 juli organiseert de Provincie Zuid-Holland samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en het Waterschap Hollandse Delta een inloopavond over de ontsluiting van NieuweTonge op de N215. Tijdens de avond zijn ontwerptekeningen te bekijken van het verbeterplan om de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid te verbeteren. De N215 wordt steeds drukker. Hierdoor is het voor het autoverkeer uit Nieuwe-Tonge steeds lastiger om de weg op te rijden of over te steken. Op de kruisingen met de Molendijk en de Oudelandsedijk leidt dit regelmatig tot onveilige situaties. Ook fietsers en voetgangers ervaren hier regelmatig gevaarlijke momenten. Om de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid te verbeteren, is het nodig de ontsluiting van Nieuwe-Tonge aan te passen. De provincie Zuid-Holland is eigenaar van de N215 en

Extra kerkdiensten

NIEUWE TONGE – Ger. Gem. woensdag 3 juli 19.30 uur ds. M. Mondria MELISSANT – Ger. Gem. in Ned. woensdag 3 juli 19.30 uur (bed. H.D.) ds. J.A. Weststrate MELISSANT – Ger. Gem. wijziging kerkdienst woensdag 3 juli 19.30 uur ds. M.Joosse (in

heeft het initiatief genomen om samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en het Waterschap Hollandse Delta een verbeterplan op te stellen. Inmiddels is een ontwerp verbeterplan zover uitgewerkt, dat de provincie, de gemeente en het waterschap het aan alle belanghebbenden willen voorleggen tijdens een inloopavond. Inloopavond Op woensdag 10 juli vindt de inloopavond plaats in Ons Dorpshuis, Korteweegje 14 in Nieuwe-Tonge. Belanghebbenden kunnen tussen 19.00 uur en 21.00 uur op een zelf gekozen tijdstip binnenlopen. De avond heeft geen plenair gedeelte of een centrale presentatie. Vanuit de verschillende organisaties zijn medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden. Het plan is nog niet definitief. Vragen en opmerkingen die naar voren komen tijdens deze inloopavond, kunnen daar waar nodig nog worden verwerkt in het plan.

plaats van donderdag 4 juli) OUDE TONGE – Ger. Gem. woensdag 3 juli 19.30 uur stud. H.A. van Zetten OUDDORP – Ger. Gem. donderdag 4 juli 19.30 uur ds. F. Mulder


8

DINSDAG 2 JULI 2013

Bedrijven

‘Bieden en Wonen’ stimuleert het uitbrengen en accepteren van een bod

Bezuijen Bemiddeling lanceert aanvullende dienstverlening OUDDORP - Bij het makelaarskantoor Bezuijen Bemiddeling heeft men een nieuwe dienstverlening gelanceerd: ‘Bieden en Wonen’. Een tool op de website waarmee het uitbrengen en accepteren van een bod op een woning eenvoudiger wordt. Jan Bezuijen van Bezuijen Bemiddeling geeft graag uitleg bij het nieuwe concept. “In ons bestand staat een aantal huizen helaas al heel lang te koop. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo kan er weinig belangstelling bestaan voor een bepaald soort huizen, of is het misschien - iets - te duur voor deze moeilijke tijd. Maar het kan ook zijn dat er teveel aanbod is en/of te weinig geld”. Persoonlijke omstandigheden van huizenbezitters kunnen ook de reden zijn dat men een huis echter wél graag wil of moet verkopen. Dit kunnen situaties zijn rondom echtscheiding, ziekte, verhuizing in verband met verandering van baan, “en zo kunnen er legio redenen zijn waarom mensen hun huis willen of moeten verkopen”. Ook kan het bezit van twee huizen met dubbele lasten en dito ongemakken de reden

ook voor ons als makelaars erg frustrerend, want wij zijn er dag en nacht mee bezig, we houden de site bij, we geven mooie prospectussen uit, we plaatsen advertenties en zijn actief op de social media en toch wordt er soms nog geen koper gevonden. “Verder zakken met de prijs kan ook geen optie zijn, want als men het huis dan wel kan verkopen, is de restschuld zo groot dat de bank niet akkoord gaat met verkoop en is men weer terug bij af ”.

Bij Bezuijen Bemiddeling kan men zelf een bod uitbrengen op een woning via de website. zijn dat men graag het huis wil verko- bodemprijs in gedachten die hij of pen. Maar men krijgt maar geen bod zij zeker voor de woning wil hebben. en dat kan frustrerend zijn. Soms moeten deze prijzen bijgesteld worden om het huis toch te kunnen verkopen. Maar het gebeurt ook dat Prijs Bezuijen Bemiddeling weet als geen er een te lage prijs geboden wordt, of ander hoe het in de praktijk bij het dat er helemaal niet geboden wordt. aan- en verkopen van een huis eraan De mensen vragen dan aan ons: ‘wat toe gaat. “Er is een vraagprijs, maar kunnen wij hier nog aan doen? Kreiedereen heeft ook een bepaalde gen we maar een bod’. Deze situatie is

Bieden en Wonen Bezuijen Bemiddeling heeft zich bezonnen op de voor alle partijen, onbevredigde situatie. Uiteindelijk hebben ze het concept ‘Bieden en Wonen’ ontwikkeld. Jan legt uit: “Het is eigenlijk heel simpel: Mensen die bij ons hun huis in de verkoop hebben kunnen zich aanmelden voor de optie ‘Bieden en Wonen’. De vraagprijs van het huis staat nog steeds op de gewone site en geïnteresseerden kunnen nu bieden op een ‘vanaf prijs’. De verkoper heeft een prijs in gedachten tot hoever hij of zij wil gaan. Een voorbeeld: stel een huis wordt op de gewone site aangeboden voor € 250.000 k.k. De koper denkt: als ik

een bod krijg van € 225.000 k.k., dan doe ik het. Dit bedrag wordt nu echter niet geboden. Als de koper dan zakt krijgt hij of zij waarschijnlijk weer een lager bod. Nu komt het echter op ‘Bieden en Wonen’ voor biedprijs vanaf € 215.000. De gedachte is dat eventuele kopers door middel van hun bieding laten weten wat ze reëel over denken te hebben voor dit huis. Dus gaat men tegen elkaar opbieden. Als men nu niet hoger komt dam € 220.000 k.k., denkt de verkoper: ‘Het is dan wel niet wat ik wilde maar ik doe het toch maar voor die prijs.’ Dan is dus iedereen blij: de verkoper omdat het verkocht is en de koper omdat het gekocht kon worden voor een bedrag wat men er voor over had en… wat men ook kan betalen. Zeker dat laatste is heel belangrijk”. Er is ook een mogelijkheid dat men een bod kan doen met ontbindende voorwaarden,voor als men de financiering eventueel niet rond kan krijgen. “Maar we verwachten natuurlijk alleen serieuze biedingen want dat is voor alle partijen het prettigst”, besluit Jan. Meer info is te vinden op www.bezuijenbemiddeling.nl of via 0187­684868.

Bieden en wonen Bezuijen Bemiddeling In prijs verlaagd

Duffelweg 14 - Ouddorp € 589.000 k.k.

Beatrixweg Horrelshoogten 78 - Ouddorp € 164.000 k.k. In prijs verlaagd

Tramlijnweg 1 - Goedereede € 299.000 k.k.

Pr Beatrixstraat 8 - Stellendam € 596.500 k.k. €50.000 In prijs verlaagd

Superscherpe prijs

Nieuweweg 15 - Stellendam € 275.000 k.k.

Marijkeweg 36 - Ouddorp € 695.000 k.k. Serieus bod gevraagd

Molentienden 48 - Ouddorp € 249.000 k.k.

Hoogaars 33 - Stellendam € 329.000 k.k.

Meer informatie op www.bezuijenbemiddeling.nl

In prijs verlaagd

Gladiolenpad 8 - Stellendam € 349.000 k.k.


MECHELEN

(Zuid-Limburg) mooie 4/6 p vakantie woningen met openl. zwembad in tuin. Centraal gelegen in mooi natuur- en landschappelijk gebied. Gehele jaar open, Speciale aanbiedingen juli/aug.

Stacaravans/Chalets TE HUUR in Bakkeveen (ZO.Friesland). Zie aanbieding/last-minute

40% korting

LAUWERSMEER: Uniek! Fraai huis bij water. Friesland/Groningen leren kennen met een LEUKE ZOMERKORTING?

in bouwvak.

Folder/inl: 0594-643928 of bekijk www.jdoesburg.nl

Inl. 043.455.1518 www.agengraet.nl

Tel. 0182 – 61 46 01 www.zuideroog.com.

Wij verhuren ook trekkershutten. Tel. 0341 – 25 29 41 www.grobbenhorst.nl

Zie: www.camping-beukhof.nl tel. 0318-484086.

Te huur aangeboden:

NUNSPEET Camping Groot Grobbenhorst nog enkele chalets vrij 4-6 personen. Weken 30/31/32 tevens 6-8 persoonsbungalow week 28 en 29.

Gelderland Veluwe Lunteren: te huur boerderijtje 10 personen op SVR camping. Veel speelgelegenheid voor kinderen en 2km vanaf dorp en bos! €500,per week.

Particuliere vrijstaande woning met grote tuin aan rand van dorp Gieten (Drenthe) Genieten van de rust in de mooie natuur! In de buurt van het kunststadje Ootmarsum, luxe en gezellige vakantiewoningen. Prachtig wandel- en fietsgebied. Huisdieren zijn niet toegestaan. Tel. 0615044661, email:ervegetkot@hotmail.com, www.ervegetkot.nl

Te huur in de ACHTERHOEK, 2-pers. chalet op park te Doetinchem, rust,ruimte, groene ruime tuin omsloten. Fiets- en wandelroutes. Incl.linnengoed, geen huisdieren

Nog geen vakantie geboekt? Kom dan naar UDDEL! De maanden juli en augustus 14=10 betalen. Kijk op www.weijdehorst.nl of bel 0577 - 40 25 20.

275,00 per week tel. 06 43099122

Van 6 juli t/m 20 juli, voor maximaal 6 personen (schappelijke prijs) Foto’s en verdere gegevens: www.rschuiling.zikle.nl Tel. 06-52148449 of 06-16088275

o? t o f e z e d p o ij j Sta Dan win jij

Nieuw in de Staver

* ,0 5 € . .v .w t n o een waarDeb

Uw (klein)kind ook in de krant? Stuur de leukste foto in en maak kans op een waardebon t.w.v. X 50,-**

Staver Kidsparty Kidsparty Staver ag sdag ensd woen ncee wo Danc Funn && Da Fu Pirates Party Party 6,95 6,95perperkind kind Pirates

FOTOSHOOT FOTOSHOOT En bowlen bowlen ofof zwemmen zwemmen && afsluiting afsluiting met met muziek muziek En

Girly Girly Girl Girl Party Party 6,95 6,95perperkind kind

FOTOSHOOT FOTOSHOOT En En bowlen bowlen ofof zwemmen zwemmen && afsluiting afsluiting met met muziek muziek

Extra Extra info info

Uitsluitend Uitsluitend mogelijk mogelijk op op 1010 juli juli Alle Alleactiviteiten activiteitenzijn zijnalleen alleeninincombinatie combinatiemet meteen eenKidspartymenu Kidspartymenu

*Je kunt deze waardebon, samen met de persoon die jouw foto heeft opgestuurd, op komen halen bij Eilanden-Nieuws en besteden bij één van de adverterende ondernemers op deze pagina. **U kunt uw foto mailen naar marthavdhave@eilandennieuws.nl indien deze aan de volgende voorwaarden voldoet: • het kind op de foto is jonger dan 10 jaar; • de foto is minimaal 650 kb / 150 dpi / 360x480 pixels (liggende foto 480x360); • de foto wordt in jpeg aangeleverd.

Ko ffie &K rt & TTaaaart

Bij aankoop van een Woezel en Pip product het boekje ‘Allemaal kleuren’ cadeau!

w vooorr uuw Oookk vo O rten staaaart rdaaggst verjrjaaaard ve es! estjtjes fees erfe kinndder enki en op shop rksh work hopp -- wo bsho webs el--we nkel wink wi e.nll ffie.n koffi n-ko t-enart-e taar w.ta www. ww

Juwelier

Swemmer

Straatdijk 10 3247 BZ Dirksland (0187) 605999

40 at40 traat wstra euws Nieu Ni is rn lha de s id ni M ar lh Midde 00 4000 7640 8776 0187 01

Ook adverteren op deze pagina? Neem contact op met marthavdhave@eilandennieuws.nl of bel 0187-471020


versaanbiedingen van de week

eigen teelt Aardbeien f ru it

HOLLANDSE KOMKOMMERS

Ambachtelijk Slagerij

V an Zuidland

BOSPEEN

WOENSDAG GEHAKTDAG

Kipvinken

5 halen, 4 betalen

Souvlaki lapjes 5 voor

vis

Varkenshaas 250 gram

Magere stooflappen 500 gram

Gebraden kipkluifjes 200 gram

NIEUW

bro o d

2 voor

4. 3.95 5.95 1.75 50

Paté met ui 100 gram

1.29

Bij aankoop van 150 gram achterham of 150 gram kipfilet

kans op een zwembad

Pepercervelaat

100 gram

Komkommersalade 100 gram

Maaltijd v/d week:

Damweg 1a 3251 LB Stellendam Tel. (0187) 492904

5.

25

Stamppot andijvie met spekjes 500 gram

Spirelli kip appel met kerriesaus

1.75 0.79

BLOEMKOOL

100 gram

1.49

Boomvliet 6, Dirksland • Tel. (0187) 601487 • Fax (0187) 605330 www.slagerijvanzuidland.nl

Advertentie geldig t/m maandag 8 juli 2013

eigen teelt

KERSEN heerlijk

500 gram

NIEUWE OOGST: MANDARIJNEN

10 voor

NIEUWE OOGST: NAVELSINAASAPPELS

10 voor

AARDAPPELEN kleine, nieuwe

2,5 kilo

0.80 1.00 1.00 2.50 2.50 3.00 2.25

WEEKAANBIEDING

2 prachtige vl ees

gehele week geldig van woensdag tot woensdag

tuinhortensia’s € 14,95

voor

1 kilo

MOSSELVLEES

2 kilo

Ook dit weekend een mooie sortering boeketten.

100 gram

KRABSALADE

Let op onze aanbiedingen!

pond

PAELLA GEBAKKEN SCHOL-SCHAR

gro enten

100 gram

7,95 15,00 1,25 6,25 1,10

Adres winkel: Nieuwstraat 22, Middelharnis Adres kar: Dorpsweg bij AH, Sommelsdijk

1 bl o20101665/1-50x20mm.indd emen

10-09-10 13:52

Deze klant wint gratis versproducten t.w.v. € 12,50 Stoofpaling

Uit eigen keuken

GEBAKKEN

(wildvang)

Vissoep

Poon

100 gram

per bak

100 gram

280 Sandy fotografie

100

VRIJDAG EN ZATERDAG Schol

De Versspecialisten op deze pagina plaatsen hier wekelijks hun aanbiedin-

495

2 1/2 kilo voor maar

575

Op de Franse toer

gen. Als onze fotograaf u in het dorp van de verszaak fotografeert en u staat die week hierbij afgebeeld, dan kunt u

GRATIS PRODUCTEN T.W.V. E 12,50

Wilt u op de hoogte blijven van onze “SPETTER AANBIEDINGEN”, stuurt u ons een email naar info@sperlingvis.nl en u ontvangt onze nieuwsbrief met de nieuwste acties en aanbiedingen!

bij de desbetreffende verszaak besteden. Deze week gratis producten bij: Kaashal Westdijk 9-11, Middelharnis

Dinsdag: Woensdag: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag:

Vishandel Sperling Hazersweg 77 3253 XE Ouddorp T 0187 68 3148 F 0187 68 9367 E info@sperlingvis.nl Reclame week 26 geldig van 2 t/m 13 juli

Ouddorp: Weekmarkt 8.30 – 15.00 uur Ouddorp: Parkeerterrein bij Albert Heijn 9.00 – 17.30 uur Goedereede: Weekmarkt 8.00 – 13.00 uur Ouddorp: Camping Klepperstee (seizoen) 11.00 – 18.00 uur Ouddorp: Parkeerterrein bij Albert Heijn 8.00 – 17.00 uur

Echt Frans Desem Stokbrood samen met Echte Kruidenboter

€ 2,98

OUDDORP | Fax 683826 Stationsweg 15 | Tel. 681352 Hoenderdijk 13 | Tel. 681278


Westdijk 9-11 Middelharnis Tel. (0187) 484665 www.dekaashal.nl

2

99

Zoete olijven met Peper 150 gram

2

50

Grillworst

-kaas-naturel-pikant-

150 gram

2

Weekend Melange

250 gram

ELKE WOENSDAG

50

2

25

Kom vrijdag en zaterdag onze huiswijnen proeven!!

Een vers jaar...

GEHAKTDAG TROTS VAN KEURSLAGER TROTS VANDEDE KEURSLAGER Bij 2 Runder entrecotes

SPECIAL

SPECIAL

Oosterse varkensfilet met aubergine

1

85 Bij 2 Runder Oosterse varkensfilet 100 gram GRATIS kruidenboter met aubergine entrecotes VLEESWARENKOOPJE

KEURSLAGERKOOPJE

PROEFHAM VAN DE MAAND

Bij 150 gram gebraden entrecote

Varkens cordonbleu's

Franse Beenham

GRATIS GRATIS kruidenboter 100 gram selderijsalade 3 stuks

WEEKKNALLER

100 gram100 gram

695

KEURSLAGERKOOPJE

Bij 150 gram gebraden 100 gram 1 entrecote 35

Varkens 1 cordonbleu’s

1

1

99

KEURSLAGERKOOPJE

KEURSLAGERKOOPJE q 1

C. Bouter, keurslager GRATIS 100 gram 3 TONGE stuks Dabbestraat 1-3, 3255 XB OUDE Tel. 0187-641292, Fax 0187-643590 selderijsalade www.bouteroudetonge.keurslager.nl

1

6

1

95

PROEFHAM VAN DE MAAND

WEEKKNALLER

Franse Beenham

Gebraden Gehakt

100 gram

1

99

100 gram

C. Bouter, keurslager Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden: info@eilandennieuws of 0187 - 471020

85

VLEESWARENKOOPJE Gebraden Gehakt q

info@bouteroudetonge.keurslager.nl

Ook uw advertentie op de verspagina?

11

Dabbestraat 1-3, 3255 XB Oude Tonge tel. 0187-641292 fax. 0187-643590 info@bouteroudetonge.keurslager.nl www.bouteroudetonge.keurslager.nl

Aanbiedingen zijn geldig van 01-07-2013 t/m 06-07-2013.

150 gram

VERS UIT EIGEN OVEN

1

35 Aanbiedingen zijn geldig van 01-07-2013 t/m 06-07-2013

Magere achterham

Ze zijn er weer, de hangcultuurmosselen!

Zomerzangavond in bloemenschuur te Ouddorp weer groots!

HET adres voor heerlijke verse mosselen, verse paling, gerookte paling en makreel, krukels, nieuwe haring en kreeft. U kunt ons vinden aan de Werkhavenweg 2 te Bruinisse.

Op de jaarlijkse zangavond van het Christelijk Ouddorps Mannenkoor en het Delta Mannen Ensemble in de bloemenschuur van de familie Klepper in Ouddorp was het weer genieten! Mooie koor- en orgelmuziek, samenzang met tegenstem, een prachtige collecte voor de zending van de HHG (ruim €1200,- !) en een volle schuur met toehoorders. Ieder jaar komen er meer mensen luisteren naar de mannenkoorzang olv Dinant Struik en de organisten Stephan Folmer en Willem den Boer. Mede dankzij onderstaande sponsoren werd de avond weer mogelijk gemaakt waarvoor we hen hartelijk dankzeggen. Meer info over het Christelijk Ouddorps Mannenkoor op de site: www.christelijkouddorpsmannenkoor.nl of Wim Grinwis: wgrinwis@gmail.com of 06-20420976. HET KOPEN VAN EEN KEUKEN

Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Tel. 0111-483121 www.mosselhandelbout.nl

ONBETWIST DE APK-SPECIALIST!

MOET EEN FEEST ZIJN!

100 jaar de tijd vooruit 100 jaar jaar de de tijd tijd vooruit vooruit 100

EEN JAAR VOL VOORDEEL! EEN JAAR VOL VOORDEEL! Design: Sfa Print bv.

TIELEMAN VERZORGT OOK UW COMPLETE KEUKENRENOVATIE

Zit er nog muziek in uw Begrafenisverzorging verzekeringen? VAN DER KLOOSTER Dorpsweg 1 • 3253 AG Ouddorp • Tel: 0187-681288 info@hameetemanwonen.nl • www.hameetemanwonen.nl

Stellendam • t 0187-491755 • e info@johnpdewit.nl • i www.johnpdewit.nl Tel. 0187 - 68 15 99 - OUDDORP - www.aannemervdklooster.nl

Wij gaan met vakantie van 18 juli t/m 11 augustus. Maak nog snel een afspraak, VOL=VOL!

NATUURSTEEN JUBILEUM VOORDEEL! NATUURSTEEN JUBILEUM VOORDEEL! NATUURSTEEN JUBILEUM VOORDEEL! Blue Anticato Spring Applestone

Travertino Anticato getrommeld Blue Anticato Spring Travertino Anticato getrommeld Applestone 40x60 cm Romaans Romaans Blue Spring Travertino Applestone 40x60Anticato cm Romaans Anticato getrommeld Romaans 50 00 95 00 van €77 verband verband 50 40x60 cm Romaans Romaans 00 95 00 van €77 verband verband PER M22 PER M22 PER M22 PER M PER M PER M 50 van €7250 van € 7600 00 95 00 van €77 verband verband van €7250 van € 7600 PER M2 PER M2 PER M2 van €7250 van € 7600 Vloerprijzen Vloerprijzen incl. incl. BTW. BTW. Romaans Romaans verband verband bestaat bestaat uit: uit: 20x20, 20x20, 20x40, 20x40, 40x40, 40x40, 40x60 40x60 cm cm Vloerprijzen incl. BTW. Romaans verband bestaat uit: 20x20, 20x40, 40x40, 40x60 cm

€49 €49

€54 €54

€49 €49

C1000 Sperling ONTDEK IMABO ONTDEK UW UW DROOMBADKAMER DROOMBADKAMER BIJ BIJ IMABO Ouddorp ONTDEK UW DROOMBADKAMER BIJ IMABO ESSELINK! ESSELINK! ESSELINK! Imabo Esselink bestaat 100 jaar! Dat vieren we een heel jaar lang Imabo Esselink bestaat 100 jaar! Dat vieren we een heel jaar lang met met specspec-

hanse + staal een sterk verhaal Nieuwerkerk • 0111 641 333 • www.hansestaalbouw.nl

STENEN & DAKPANNEN STENEN & DAKPANNEN TEGELS & BADKAMERS TEGELS & STENEN & BADKAMERS DAKPANNEN SFEERVERWARMING SFEERVERWARMING TEGELS & BADKAMERS DEUREN DEUREN SFEERVERWARMING SIERBESTRATING taculaire jubileumacties. Niet zomaar een beetje korting maar écht fors voor SIERBESTRATING DEUREN Imabo Esselink bestaat 100 Dat een vieren we een heelmaar jaar lang taculaire jubileumacties. Nietjaar! zomaar beetje korting écht met fors specvoorPLAFOND- EN EN WANDPANELEN WANDPANELEN PLAFONDSIERBESTRATING deel. Kijk maar op onze website. Deze vloeren leveren wij vanuit onze voorraad. deel. Kijk jubileumacties. maar op onze website. Dezeeen vloeren leveren vanuit onze taculaire Niet zomaar beetje kortingwij maar écht forsvoorraad. voorHOUT EN EN PLAATMATERIAAL PLAATMATERIAAL • Financiële administratiesHOUT EN WANDPANELEN Imabo Esselink is 1913 gestart als betonfabriek Middelharnis. De ImaboKijk Esselink is in in 1913 gestartDeze als kleine kleine betonfabriek invanuit Middelharnis. De• Salarisadministraties PLAFONDdeel. maar op onze website. vloeren leveren wijin onze voorraad. GEREEDSCHAPPEN GEREEDSCHAPPEN HOUT EN PLAATMATERIAAL rode in eeuw bedrijfsgeschiedenis? Deskundig advies, persoonlijke rode draad draad in een een eeuw bedrijfsgeschiedenis? DeskundiginHofdijksweg advies, persoonlijke Imabo Esselink is in 1913 gestart als kleine betonfabriek Middelharnis. De• Jaarrekeningen en aangiften IJZERWAREN 30a T (0187) 687814 • Begrotingen IJZERWAREN GEREEDSCHAPPEN 3253 KB Ouddorp F (0187) 687993 service en professionele dienstverlening.

service en professionele dienstverlening. rode draad in een eeuw bedrijfsgeschiedenis? Deskundig advies, persoonlijke service en professionele dienstverlening. Postbus 55

3253 ZH Ouddorp

info@htanis.nl

www.htanis.nl

• Advisering

• Begeleiding

Middelharnis Industrieweg 35 Middelharnis Industrieweg 35

IJZERWAREN

Kijk Kijk voor voor meer meer op informatie Kijk voor meer

www.esselink.nl informatie op www.esselink.nl

Verse Vis koop je toch bij Habraken vis ? Vlakbij de visafslag in Stellendam vindt u een compleet assortiment verse vis, rechtsreeks van Goerees Vissersvloot. Maar ook verse oosterscheldemosselen, gebakken kibbeling en lekkerbek en groot assortiment diepvries-specialiteiten Ook voor een belegd (vis)-broodje het juiste adres. Geopend van maandag t/m zaterdag Meestersnijderweg 5 3251 LJ Stellendam tel: 0111-481839 www.habrakenvis.nl


* Ideale ligging, direct aan het Grevelingenmeer * Seizoenplaatsen en toeristische plaatsen * Gastvrije schone en ruime gezinscamping * Strand, jachthaven, watersport, fietsen, sportvissen, wandelen

DE GREVELINGEN

Door uitbreiding nieuwe staanpalatsen van 250 m2 voor stacaravans en chalets

CARAVANHANDEL

6

* verkoop van nieuwe en gebruikte stacaravans en chalets * verzekering en financiering * taxatie en inruil * transport, plaatsen, aansluiten * levering door heel Nederland

5

7

4

8

Klarebeekweg 10 | 3253 LC Ouddorp T. 0187 68 15 56 | E. info@campingwitte.nl VE HA

HO

EG

3 ES

TE

RS

Havenweg 1 - 3244 LK Nieuwe Tonge Tel. +31 (0)187 651259 - Fax +31(0)187 651655 info@degrevelingen.nl

SE

NIJ

DE

RW

EG

KORENDREEF 15 | MIDDELHARNIS | 0187-602555

EN MAAK EEN PITSTOP BIJ WERELDS IN-SIDE!

www.degrevelingen.nl

Sch

IEV AA

DIJK

VISSERSW

OO

H

ME

K

G

EE

DEL

EG

E OT

EG

PO

SW

ID

GR

UI

ZU

SEWEG

U

IN

ZU

ID

PO L D

E R S ED K IJ

Z U I D Z E E DIJ

K

EG

I JK ZEED

TE W BOUWD

IJ

K

NOORDDIJ

K

NOO

RD

DIJ

K

O O S T H AV E N D I J

W E S T H AV E N D I J K

S T. C H

RIST

OFFELDIJK

K ON

WA A

RDS

ED

IJK

Dirksland

K

IJ

LIE

OUDELAN

DS

E

D

VE VR

OU WE

ID

DER

DI

JK

POL

D

ESTRIJPSE DIJK

U

IV

E

W

AA

RD

SE

DIJ

K

EG SW

R

TE

KL

IN

SI

RL

AND

N

T

PI

E

ND

IJK

INKERLAN DS KL

NOO

RD

LA

EWEG

N

IJK

KE

LE

ED

NWEG

O

TILS

NGE

SE ZEEDIJK

OUDELAND SEDIJK ZU

ID

ER

LAND

SE

DI

JK

OU

OO

DELA DSEDIJK N

STD

IJK

SUISSEN

Even tijd voor een rustpauze? DIJK

Super kortingsactie Voor alle lezers van het Eilanden-nieuws €100 korting* op de E-bikez ’Spark’. • • • • • • •

Gratis servicebeurt aan huis Comfortabel en onderhoudsarm Li-ion accu (60-120 km) Shimano nexus-7 naaf Digitaal display (5 niveaus ’s) krachtige motor (40 Nm) van 1399,- voor 1249,-

Ga naar www.e-bikez.nl voor meer informatie. Voor een gratis proefrit belt u: (0187) 60 13 56 (06 38 11 08 01) Of neem contact op met E-bikez (030 268 2010) * Voorwaarden: geldig t/m 28 augustus 2013, tegen inlevering van deze bon

K

E DIJK

VE LI

IJ

DS

G RE

D

NOORDLANDSEDIJK

M

N

E

LS

IJK

WELL

TI

SED

ZU

E

WEG

KR

NIE UW E WE ST ER LO O

JI LLES WEG EN

LD

ERS

EDIJ

K

E

US

EE RS

KR

D

DIJ

E

IN

RS

W

ER

G

KS

O

WE

IJ

MID

O

G

FD

NE

WWW.CAMPINGWITTE.NL

NDSW

E

FIETS OOK MEE OP HET MOOISTE (KOOK)EILAND VAN NEDERLAND!

CAMPING EN CARAVANHANDEL

CAMPING

Kom dan genieten van een versnapering in onze gezellige foyer of op het terras. Graag tot ziens, Fam. Kieviet

1299

,-

Oostmoersedijk 2a | 3243 LE Stad aan ‘t Haringvliet Tel.: 0187-611242 | info@manegeoostmoer.nl

www.manegeoostmoer.nl


www.knopsbv.nl

Wij wensen u veel fietsplezier!

The Lounge ‘t fort

17 juli

Restaurant-Lounge-Drinks Gevestigd in het historische fort prins Frederik te Ooltgensplaat.

€ 0,50 korting op alle kaas soorten!

Donderdag t/m zondag geopend vanaf 13:00. Keuken geopend tot 22:00. Galerie vrijdag en zaterdag geopend van 11:00-15:00. Tel. 0187-639402 Rondleiding gratis

WWW.FORTPRINSFREDERIK.NL

henkeldijk 1 | 3248 LR Melissant

Eilanden-Nieuws nodigt u, in samenwerking met gidsen Jaap van Nieuwenhuijzen en Hans Bruggeman, uit voor de 3e fietsroute van 2013. Er is weer een prachtige route voorbereid die u niet mag missen. Meld u snel aan! Datum:

De Knöps Groep is opgericht in 1921 en telt inmiddels circa 75 medewerkers. Onze activiteiten bestaan naast het uitoefenen van het dealerschap voor Opel en Chevrolet, reparateurschap van Mitsubishi, uit een werkplaats-, schadeen verhuurafdeling. Verder maakt een leasemaatschappij en de exploitatie van twee Shell-tankstations inclusief moderne CarWash onderdeel uit van de groep. Binnen onze afdeling Knöps Autoschade zijn wij op zoek naar enthousiaste collega’s om de onderstaande functie’s invulling te geven:

• AUTOSCHADEHERSTELLER / PLAATWERKER Locatie: Knöps Autoschade Middelharnis/Sommelsdijk

Wij zijn op zoek naar een allround Autoschadehersteller/Plaatwerker M/V welke verantwoordelijk is voor het verrichten van alle voorkomende schadeherstelwerkzaamheden binnen onze moderne schadeafdeling. Als vakman ontwikkel je je verder binnen een kwalitatief hoogstaande werkomgeving. Uw werkzaamheden omvatten onder andere: • het de- en monteren van onderdelen • uitdeuken, richten en renovatiewerkzaamheden • het verrichten van deelbewerkingen • het uitvoeren van schadereparaties

Woensdag 17 juli 2013

Verzamelen: Vanaf 12:30 uur Faunapark Flakkee, Duivenwaardsedijk 22 te Nieuwe-Tonge Vertrek:

13:00 uur

Kosten:

Vier euro, waarvan drie euro bestemd is voor ‘Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland’

Aanmelden: Liefst via: www.eilandennieuws.nl/fietszomer of via: 0187-471020 Avondeten: Het menu is nog niet bekend, maar u kunt voor 10 euro heerlijk dineren

De door ons gewenste kandidaat beschikt over een grote mate van zelfstandigheid en doorzettingsvermogen en herkent zich in het onderstaande • u beschikt over aantoonbare ervaring met het herstellen van autoschade • u bent in staat om met richtapparatuur te werken • u beschikt over ervaring in het werken met plaatwerk • uw werkwijze valt als nauwkeurig en servicegericht te omschrijven.

• AUTOSPUITER / VOORBEWERKER Locatie: Knöps Autoschade Middelharnis/Sommelsdijk

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een ervaren Autospuiter/Voorbewerker M/V welke zich binnen een dynamischse en kwalitatief hoogstaande werkomgeving verder wil ontwikkelen. De geschikte kandidaat voor deze functie heeft reeds enige jaren ervaring en is gewend aan een hoge kwaliteit van het geleverde werk. Wij vragen: • enige jaren aantoonbare ervaring • goed zelfstandig en in teamverband te kunnen werken • flexibele instelling

BOVEN OOST

De Knöps Groep biedt u een functie bij een dynamische organisatie waarbij klantgerichtheid centraal staat. Wij bieden u prima secundaire arbeidsvoorwaarden, leuke collega’s en een prettige werksfeer.

DIJK

BO SLAND

Voor meer informatie omtrent beide vacatures kunt u contact opnemen met onze Schademanager, de heer A. Nagtegaal op telefoonnummer 0187-476789.

Stuur of mail uw sollicitatiebrief inclusief CV naar: OU DE

LAAt DE AUtO EEN KEERtJE StAAN!

LA ND

SE

D

JK

I

DO

R

PS

D

IJ

K

TH

EE

SE

DI

JK

RIJD OP EEN ElEktRIschE FIEts MEE tIJDENs DE EIlANDEN NIEUWs FIEtsROUtE!

G

AL

A

MARIADIJ

K

Coöperatie Deltawind promoot en ondersteunt duurzame ontwikkeling. Daarbij hoort ook duurzaam vervoer. Leden van Deltawind rijden op de elektrische fiets mee tijdens de Eilanden Nieuws Fietsroute. De fietsen worden beschikbaar gesteld door E-Bikez. Kijk voor meer informatie over Deltawind: www.deltawind.nl info@deltawind.nl (0187) 47 05 44

Knöps B.V. Afdeling Personeelszaken Langeweg 113 3245 KG te SOMMELSDIJK E-mail naar: info@knopsbv.nl | www.knopsbv.nl Meer informatie: 0187-476789


14

DINSDAG 2 JULI 2013

Onderwijs

Leerlingen werpen een blik in het heelal

Geslaagden Tweede tijdvak CSG Prins Maurits MIDDELHARNIS - In het tweede tijdvak zijn bij de CSG Prins Maurits de volgende leerlingen geslaagd: VWO, profiel cultuur en maatschappij Sarine Jacobse , Middelharnis; VWO, profiel economie en maatschappij Jan Meuleman , Ouddorp; HAVO, profiel cultuur en maatschappij Wilco van Dis , Achthuizen; HAVO, profiel economie en maatschappij Carlijn Kruize , Tholen;

HAVO, profiel natuur en gezondheid Lisanne Akershoek , Ouddorp; Bart Braber , Stad aan het Haringvliet; Annelize Stouten , Zierikzee; Marlies Tanis , Ouddorp; VMBO, kaderberoepsgerichte leerweg, zorg en welzijn afd. verzorging algemeen Nathalie Jordens , Sommelsdijk; VMBO, theoretische leerweg Jamine Verwijs , Oosterland; VMBO, gemengde leerweg Marieke van der Mast , Middelharnis; Corma van den Ochtend , Herkingen; Jesse Overduin , Bruinisse;

Edudelta College Middelharnis haalt de 100%

Tijdens de les in het planetarium. Foto’s: Hans Villerius

MIDDELHARNIS - Heeft u enig idee van wat zich ver buiten onze gezichtseinder bevindt, en wat er op vele lichtjaren afstand van onze aarde vandaan te zien is? Waarschijnlijk niet echt. De jeugd van de RGO in ieder geval niet, zo bleek vorige week donderdag in de gymzaal van de Middelharnisse scholengemeenschap, waar die dag een mobiel planetarium was opgesteld en waarin leerlingen een ‘les’ sterrenkunde kregen. Door Hans Villerius

Nee, geen sterrenkunde in astrologische betekenis, waarin gebeurtenissen in samenhang worden gezien met de stand van hemellichamen. Maar in een planetarium gaat het om astronomie, over de studie naar het heelal, naar alles wat plaatsvindt en zich ontwikkelt buiten de atmosfeer van de aarde. Vroeger was hiervoor ook ruimte in het lesprogramma van de middelbare scholen. Al een aantal jaren is dat niet meer het geval en docent natuurkunde en informatica Julian de Groot van de

RGO betreurt dit nog steeds. Het heelal intrigeert hem duidelijk. De grootsheid en oneindigheid ervan, en de nietigheid van de mens daartegenover máken ook indruk op wie zich slechts enigszins in deze materie verdiept. Het was dan ook op initiatief van De Groot dat, een aantal jaren geleden voor het eerst, jaarlijks een mobiel planetarium naar de school komt, waarin aan leerlingen een indruk wordt gegeven van de letterlijke onmetelijkheid van het firmament en van wat zich daarin bevindt. Zo ook vorige week donderdag, waarop - in het kader van de natuurkundelessen - een mobiel planetarium van de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) in de gymzaal bovenin de school werd opgezet. Het planetarium is onderdeel van een breder educatief concept en reist drie maal per week door het hele land. De doelstelling van dit rondreizend planetarium is zo veel mogelijk mensen, en in het bijzonder scholieren, kennis te laten maken met de sterrenhemel, de sterrenkunde in het algemeen en de Nederlandse toppositie binnen de internationale astronomie in het bijzonder.

Namens NOVA was Franka Buurmeijer donderdag in Middelharnis aanwezig en gaf ze, binnen in de opblaasbare koepel van het planetarium, met enkele ‘penceelstreken’ uitleg over planeten en sterren, over hun plaats aan de hemel en de baan die ze daarlangs gaan, over natuurkundige krachten in het heelal, over sterrenexplosies, sterrenbeelden en sterrenstelsels. Dit alles gevisualiseerd door middel van interactieve beelden, terwijl tussendoor voor de leerlingen alle gelegenheid bestond om vragen te stellen. Voor verschillende leerlingen ging een wereld buiten de wereld open. Wie ook nieuwsgierig is geworden kan een kijkje nemen op http:// www.astronomie.nl/#!/onderwijs/ docenten/mobiel-planetarium. Of gewoon op een mooie avond zelf eens met de verrekijker naar de maan kijken, of ermee langs de donkere lucht op zoek gaan naar Saturnus, de planeet met de ring eromheen. Maar natuurlijk níet met uw verrekijker naar de zon gaan kijken, als uw ogen u dierbaar zijn…

De RGO feliciteert alle geslaagden!

MIDDELHARNIS - Alle leerlingen uit klas 4 van het VMBO hebben hun diploma behaald. Dat betekent dat het Edudelta College Middelharnis een percentage van maar liefst 100% heeft gehaald. “Op dit schitterende resultaat kan het Edudelta College Middelharnis met recht trots zijn mede dankzij de voortreffelijke inzet van alle docenten. Vier jaar lang hebben zij de leerlingen voorbereid op het examen. En de resultaten mogen er zijn!” aldus de de mensen van het Edudelta College. Met veel passie gingen alle leerlingen met hoofd, hart en handen de moeilijke examenopdrachten te lijf. Hun vakkundigheid was een must om te zien, en is het dan ook welverdiend dat zij hun diploma in ontvangst mochten nemen. Tijdens de diploma-uitreiking, afgelopen woensdag 26 juni, was de opkomst overweldigend en zal een

“Allemaal van harte gefeliciteerd! Edudelta College Middelharnis is het bewijs dat “Leren werken met hoofd, hart en handen” de basis is voor je toekomst”, aldus de schoolleiding. Geslaagden Tweede tijdvak: Voor het Tweede tijdvak zijn de volgende leerlingen geslaagd: M-Basis Landbouw, Techniek, Economie 4 Jean-Pierre Auperlé, Oude-Tonge, Tonnie Colijn, Dirksland, Nathalie Torensma, Goedereede M-Kader Landbouw, Techniek, Economie 4 Thomas Maaskant, Bruinisse, Kristel de Man, Dirksland

Enkele geslaagden van het Edudelta College Middelharnis.

Geslaagden Tweede tijdvak RGO MIDDELHARNIS - Bij de RGO zijn de volgende leerlingen voor het Tweede tijdvak geslaagd: Geslaagden vmbo basis/kader Mike van Dam, MELISSANT

Je groeit op de RGO

ieder die hier aanwezig waren deze gezellige sfeervolle avond niet snel meer vergeten. Het Edudelta levert hiermee weer een staaltje vakkundige mensen af die met open arme zullen worden ontvangen in het bedrijfsleven.

Geslaagden vmbo gemengd/theoretisch Ilse van Rumpt, STAD AAN HET HARINGVLIET Marijn Redert, SOMMELSDIJK

Koen Arendse, SOMMELSDIJK Geslaagden havo Tim Bezemer, DIRKSLAND Sagi Ismailov, SOMMELSDIJK Esther Meijer, OUDE TONGE Charon Prooijen, NIEUWE TONGE Geslaagden vwo Milou Maliepaard, DEN BOMMEL Mara Nagtegaal, DIRKSLAND


DINSDAG 2 JULI 2013

Kernactiviteiten Dirksland

Zendingsmarkt DIRKSLAND - De afgelopen weken is op de CBS Prins Maurits te Dirksland actie gevoerd voor het werk onder kinderen in Roemenië door Jantina Bucur-Mastenbroek van Stichting Kimon. Deze actie wordt afgesloten met een grote zendingsmarkt op het terrein van de school, Begonia 1. De markt wordt gehouden op woensdag 3 juli van 11.30 uur tot 14.00 uur. Allerlei activiteiten zullen er te doen zijn, zoals quadrijden, grabbelen, haarvlechten, envelop trekken, schminken, verlotingen met mooie prijzen voor jong en oud. U kunt een ritje maken met de Goeree Express door Dirksland. Ook zullen er verschillende dingen te koop aangeboden worden: broodjes met hamburger, frikadel, of knakworst. Fruit, sieraden, zelfgekweekte plantjes, fotokaarten, ijsjes, snoep, cake, koekjes, enz.

Bingo zaterdag DIRKSLAND - Op zaterdag 6 juli is er een marathonbingo in de Victoriahal te Dirksland. De bingo begint om 16.00 uur, zaal open 15.30 uur. Er zijn dertig ronden inclusief zes superronden, er kan elk uur worden ingestapt. Er is een gratis warm en koud buffet, bel voor deelname 0187 - 601850 of 0187- 493186.

Bingo maandag Maandag 8 juli organiseert de dirkslandse kleindierenvereniging weer een bingo. Er worden vijftien ronden en één superronde gespeeld. De hoofdprijs van de superronde is €50,00. Koffie en thee is gratis, snacks en drinken € 1,00. De zaal is open om 19.00 uur, aanvang bingo 19.30 uur. De bingo is in de keet naast de Victoriahal in Dirksland. Inlichtingen bij Annie Witte, tel. 06 12977822.

Goedereede Kerk open

De ruim driehonderd jaar oude Hervormde Kerk te Goedereede is deze zomer open voor bezoekers. Van 1 juli tot en met 14 september 2013 is de kerk van 14.00 en 16.30 uur te bezichtigen. Op de donderdag is de kerk al vanaf 11.00 uur geopend. Er is een kerkwachter aanwezig om vragen te beantwoorden.

Vrijmarkt De tweede vrijmarkt van dit jaar is op zaterdag 13 juli 2013. Van 10.00 uur tot 15.00 uur kan iedereen spulletjes verkopen. Voor meer informatie of het reserveren van een plaats kan contact opgenomen worden met Annie Visser. Het telefoonnummer is 0187-491807 of per e-mail: annievisser11@live.nl.

Melissant

Ochtend voor voedende moeders Borstvoedingorganisatie La Leche League organiseert op vrijdag 5 juli van 10.00 tot 11.30 uur een informatie- en ontmoetingsochtend voor voedende moeders. Naast een informatief gedeelte is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen over borstvoeding en het moederschap. Voor kinderen is er speelgoed aanwezig. De bijeenkomst vindt plaats aan de Hazelaar 17 in Melissant. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen. De contactpersoon is Vanessa Holleman bereikbaar op 600998 of per e-mail: goeree-overflakkee@lalecheleague.nl. Bij aanmelden graag het telefoonnummer vermelden en de leeftijd van het kind. De bijdrage voor de bijeenkomst is vijf euro.

0187 TELT

Poll v/d week: 93% van onze Maar deelnemers wil graag waarom een complete voor nieuwbouwwoning... kies jij

0187 telt

Braderie

Aanstaand weekend staat het strand Westerduinpad in Ouddorp geheel in het teken van beachvolleybal. De wedstrijden zijn zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Meer informatie en inschrijven kan op de website www. beachvolley.nl.

Zomeravondconcert

Middelharnis?

bloklandhuizen.nl

Oolgensplaat Opening kunstexpositie Fort

Zaterdag 6 juli om 14.00 uur wordt een nieuwe expositie geopend in Fort Prins Frederik. Het is de expositie van schilder Cassandra van der Wende uit Sommelsdijk en fotografe Corrie Venant uit Oude-Tonge. Bezoekers zijn welkom om de opening bij te wonen. De expositie is tot en met september iedere vrijdag en zaterdag te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur. Meer informatie over de galerie staat op www.fortprinsfrederik.nl.

Ouddorp

Jeugdexcursie Beestjes

Ipad-café Op vrijdag 12 juli, tussen 18.00 en 20.00 uur organiseert Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, vestiging Ouddorp een iPad-café. Alle iPad- en andere tabletgebruikers zijn welkom. Onder het genot van een hapje en drankje, kunnen ervaringen worden gedeeld en tips worden uitgewisseld. Op deze manier leren bezoekers meer uit hun tablet te halen. Het is handig om een tablet mee te nemen.

Mandolineorkest ‘Estampida’ geeft op dinsdag 9 juli samen met het M.O.”Melodia” uit Stampersgat een zomeravondconcert in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk. De toegang is gratis, het concert begint om 19.30 uur, de deuren zijn open vanaf 19.00 uur. Een mandolineorkest is samengesteld uit instrumenten van de mandoline familie. De meest voorkomende bezetting is eerste en tweede mandolines, mandola’s, mandoloncello, gitaren en een bas.

De goedkoopste in de regio Bezoekadres Dorpsweg 35 | 3253 AG Ouddorp tel. 06 - 27 588 433

www.houtenzo.info

Middelharnis

84e jaargang • Nr. 8135 • Christelijke

Ab van der Veer geniet van een koninklijke sigaar

de grondslag • Tel. 0187 47 10 nieuwsmedia op gereformeer

De toekomst van “Het Diekhuus” staat op het spel

3 >>

5

Inzameling rommelmarktspullen

De goedkoopste in de regio

Op zaterdag 6 juli 2013 is er de mogelijkheid voor het inleveren van spullen voor de rommelmarkt. De spullen kunnen van 10.00 tot 12.00 uur worden ingeleverd op de boerderij in de Van Pallant Polder te Middelharnis. Mensen die niet in de gelegenheid om spullen te brengen kunnen bellen om een afspraak te maken voor het ophalen van de spullen. Het telefoonnummer hiervoor is 680755 of 487124.

Zaterdag 6 juli 2013 is er van 10.00 tot 17.00 uur een braderie rond de Haven van Goedereede. Er is een groot aantal kramen die eten en drinken en andere spullen te koop aanbieden. www.brilcentrumkeuvelaar.nl Zandpad 56 - Middelharnis - (0187) 483437

Meuleman Autoschade Stoofweg 36 3253 MA Ouddorp Mobiel 06-11412895 Telefoon 0187-689395

Mennonietenkoor Zondag 7 juli zingt in de Doopsgezinde Gemeente een bijzonder koor; The Faith and Life Women’s Chorus uit Manitoba, Canada. Dit Mennonietenkoor zingt in de morgendienst die om 09.30 uur begint en waarin Ds. E.A. van Hoof. Het adres is Dorpstienden 3, Ouddorp.

Wijzig inzam

GOEDEREE Tweede paa wordt de br gehele gem op de zater 2012. Gelie uur aan de overzicht v

SOMMEL van kren Daad, afge van Somm pers zijn b Villerius Hans Het appar Geschreven door van het m Vanwege persoonlijke omstandiggrijs van heden kon André van den Houten gevonden van (38) niet langer deel uitmaken lijk doch de blusgroep, waaraan hij van 1992 op te nem Op tot 2012 verbonden is geweest. 06 23130 als er hij trad Nieuwjaarsdag 1992 safe.nl. M en dienst in rijwilliger brandweerv brood vo bekwaamde zich daarna steeds verder zaterdag hij in dit vakgebied. In 1994 behaalde dijk een het het diploma Brandwacht, in 2000 glucosem diploma Brandwacht le klas, in 2001 zit in ee het certificaat Verkenner gevaarlijke Contour er burgemeest de bloemen gezet door stoffen, in 2002 het diploma HoofdAls iem in de Koninklijke versierselen en in zojuist zijn vrouw zijn en certihet Houten Fotografie André van den Foto: Wim van Vossen brandwacht en vorig jaar wordt d Zo redder. water ve ficaat Oppervlakte van, met name Stellendam, gend burgers kazermogelijkde op geboden zowel de binnen blusploeg, hij heeft van de er hoefde met Ste nooit tevergeefs bij hem aan. Burgebij een alar- hulp hebt. De burgemeest uitruk de tijdens als heden het maximale aan opleidingen ne bij deze woorden van e-mail: meester Van de Velde van de gemeendoor jouw inbreng is ‘t echter niet Mede gedaan en sloot deze ook allemaal mering. het ver dan er d te laten. De burgemeest te Goedereede had vrijdagavon Stellendam een hechte waardering blusploeg met goed gevolg af. Verder woonde de Woord voor woorden orden deze bij niet bij ook warme afscheidswo om hoefde ‘t echter hij altijd trouw de oefenavonden club mensen die paraat staat in de k André. van waardering te laten. Namens Hare en door zijn enthousiasme en inzet verk hun medemens te helpen ten tijde mocht ze de 20-6-20 Koningin Beatrix uws_vpblok-Shell.pdf Majesteit 200612_eilnie nam hij veel jongere collega’s op sleepvan calamiteiten. Tijdens je brandverlore Leren door te doen... scheidende spuitgast ook een Koninktouw om de brandweerman of -vrouw weercarrière heb je een groot aantal zwart e onderscheiding uitreiken. “Door je ervaring was je een steun lijke hen de je Voor waarbij zijn. t nu ze die meegemaak te worden rs uitrukken en toeverlaat voor de bevelvoerde ons fungeerde hij dikwijls als vraagbaak Tankstati

De activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente van Stellendam organiseert as. zaterdag de jaarlijkse haringverkoopactiviteit. Dit jaar is er ook verkoop van diverse soorten vis, namelijk gerookte en r gebakken tong, gebakken lekkerbek-Brêêveertien bestaat 20 jaa jes en gebakken kibbeling. De verkoop vindt van 8.00 tot 14.00 uur > Betrouwbaar & actueel nieuws plaats op het Oranjeplein. > Activiteitenagenda

Scan nu deze QR-code in en bezoek onze website voor het laatste nieuws!

STELLENDAM - Tijdens de jaarlijkse korpsavond van het brandweerkorps Goedereede, afgelopen vrijdag in Restaurant Expo Haringvliet te Stellendam, werd afscheid genomen van brandweerman André van den Houten. Bij die gelegenheid kreeg hij een Koninklijke onderscheiding uitgereikt, waarvan burgemeester Ger van de Velde van de gemeente Goedereede hem de bijbehorende versierselen opspeldde.

Shell Knöps

dagelijks scherp geprijsd !

C

M

Y

CM

Op vrijdag 5 juli houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam weer een goedereninzameling voor Roemenië. De inzameling is van 18.30 - 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803).

Sommelsdijk Themadag Pameijer

‘Helemaal Hollands’ is het thema van de themadag as. vrijdag. Het programma begint om 12.00 uur met de opening van wethouder De Jong. Vanaf 13.30 uur zijn er Hollandse spelletjes in de Marnix Gijssenstraat. Teams spelen tegen elkaar met koekhappen, blikgooien en andere spelletjes. Om 16.00 uur begint de barbeque. Publiek en vrijwilligers zijn welkom. Teams, bestaande uit vier personen, kunnen nog inschrijven. Voor meer informatie en inschrijven kan contact opgenomen worden met het activeringscentrum: 0187485897.

stoffen, in 2002 het diploma Hoofdbrandwacht en vorig jaar het certiZo ficaat Oppervlaktewater redder. heeft hij binnen de geboden mogelijkheden het maximale aan opleidingen gedaan en sloot deze ook allemaal hij met goed gevolg af. Verder woonde

“De Ronde Boom” - Langeweg

113

• Ouddorp

“Knöps Ouddorp - Oosterweg 2

K

w

méér dan tanken alleen !

www.knopsbv.nl

Verse eieren en Tilse Kip 

en altijd trouw de oefenavonden bij door zijn enthousiasme en inzet nam hij veel jongere collega’s op sleeptouw te om de brandweerman of -vrouw funhen worden die ze nu zijn. Voor en geerde hij dikwijls als vraagbaak nooit klopten collega’s ook de oudere er tevergeefs bij hem aan. Burgemeest Van de Velde.

volg ons op TWITTER @ dekrantvango vind ons op FACEBOOK facebook.com/eilandennieuws

De

www.debaareieren.nl

15874800 06-15874800 T.. 06– Den Bommel, T Ook voor horeca en retail 

> Lokale weersverwachting Brandwacht le klas, in 2001 > Kerkdiploma & Geloof het certificaat Verkenner gevaarlijke

S S

• Middelharnis/Sommelsdijk

CY

Geschreven door Hans Villerius

Vanwege persoonlijke omstandigheden kon André van den Houten van (38) niet langer deel uitmaken de blusgroep, waaraan hij van 1992 Op tot 2012 verbonden is geweest. als Nieuwjaarsdag 1992 trad hij er en dienst in rijwilliger brandweerv verder steeds daarna zich bekwaamde hij in dit vakgebied. In 1994 behaalde het het diploma Brandwacht, in 2000

24-uur per dag tanken !

tevens nachtautomaat

MY

CMY

> Nieuwsarchief

Goedereninzameling

>>

Wie h bloed gevon

Op zaterdag 6 juli is de buurtrommelmarkt in de Prinses Marijkestraat. De rommelmarkt “Van Rommelzolder tot Straatverkoop” is van 9.00 tot 15.00 uur. Er zijn al ruim veertig aanmelding van verkopers die deel nemen aan de rommelmarkt. Voor meer informatie of deelname kan contact opgenomen worden met Wil Alberts, telefoonnummer 0187612680.

Op zaterdagmiddag 6 juli organiseert IVN-GO een jeugdexcursie voor kinderen vanaf 8 jaar op de Kleistee te Ouddorp. Tijdens deze excursie worden er verschillende soorten beestjes gezocht. Kinderen ontdekken wat deze beestjes eten, hoe ze vliegen of lopen en waar ze wonen. Vooraf aanmelden bij VVV Ouddorp, telefoon 0187-681789. De start is om 13.30 bij de ingang Dirkdoensweg. De excursie duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn € 1,50 per persoon.

8

STELLENDAM - Tijdens de jaarlijkse korpsavond van het brandweerkorps Goedereede, afgelopen vrijdag in Restaurant Expo Haringvliet te Stellendam, werd afscheid genomen van brandweerman André van den Houten. Bij die gelegenheid kreeg hij een Koninklijke onderscheiding uitgereikt, waarvan burgemeester Ger van de Velde van de gemeente Goedereede hem de bijbehorende versierselen opspeldde.

Stellendam Visverkoop

s.nl • Woensdag

20 • redactie@eilandennieuw

Happende honden niet gestraft, wel bekeurd

Koninklijke onderscheiding voor André van den Houten

Buurtrommelmarkt

Oud papier De Stichting Koninklijke Fanfare “Apollo” te Goedereede haalt as. zaterdag weer oud papier op in Goedereede en op het Havenhoofd. Ook huishoudelijk karton kan worden aangeboden. Het oud papier moet voor 08.30 uur gebundeld klaar staan. Iedereen die zelf oud papier wegbrengt naar de container bij het Hofje wordt verzocht dit tussen 08.00 en 17.00 uur te doen.

Beachvolleybal

15

w

Een stap verder www.visser-visser.nl

. . . Stipt

Administratie- en belastingadvieska Watertoren 49a • 3247 CL Di


16

DINSDAG 2 JULI 2013

Varia

Visser & Visser kiest het luchtruim SOMMELSDIJK - Ballonvaarten vanaf Goeree-Overflakkee. Of dat er in de toekomst in gaat zitten valt niet te zeggen. Feit is in ieder geval dat het momenteel geen alledaags verschijnsel is op het eiland, maar ook dat ‘t vorige week wél gebeurde, maandagavond 24 juni, in de polder tussen Dirksland en Sommelsdijk.

het opstijgen en het moment van de landing toe. Dat laatste vond ruim een uur later en 26 kilometer verder plaats, bij Dinteloord. Naast de piloot - die al 1500 vlieguren op zijn naam heeft staan, Steef Visser en Jan Kieviet van Visser & Visser, Kees Verweij en André Koudstaal gingen van laatstgenoemde zijn zoons Don en Peter en zakenrelatie René Treur mee de lucht in. De deelnemers vonden het een geweldige ervaring. “Alles is heel soepel en goed verlopen”, reageert Jan Kieviet. “Geweldig om boven het eigen woon- en werkgebied te ‘varen’ en de huizen en bedrijfspanden op de grond te herkennen. Uniek ook om de stilte op die hoogte te ervaren, behalve dan als de brander even aanstaat”. Overigens stelt Visser & Visser haar ballon niet alleen beschikbaar voor vluchten met zakenrelaties, maar ook voor het goede doel. Zo werd tijdens het laatstgehouden Kiwanis HaringEvent te Stellendam een vlucht met de ballon van dit kantoor geveild. De vaart van maandagavond was overigens al meerdere keren gepland, maar moest door de weersomstandigheden telkens worden gecanceld. Ditmaal kon het dus wel doorgang vinden.

Door Hans Villerius

Het was een ballonvaart die Visser & Visser Accountants-Belastingadviseurs organiseerde. Dit gerenommeerde kantoor, met verscheidene vestigingen in Nederland, beschikt bij Ballonvaartcentrum Van Manen te Barneveld (www.geenhoogtevrees. nl) zelf over een heteluchtballon, compleet voorzien van eigen naam in eigen huisstijl. Visser & Visser organiseert hiermee 25 keer per jaar, en verspreid over het hele land, ballonvaarten voor cliënten en relaties, die dan gratis mee mogen. Een leuk relatiecadeau. Ditmaal waren Kees Verweij van Saers Opticiens en André Koudstaal de gelukkigen. En omdat Koudstaal sinds een jaar op het fraaie landgoed ‘Lust en Last’ woont, met eromheen een royale open ruimte, werd besloten om vanaf hier het luchtruim te kiezen. De zeer fraaie villa en de rustieke

landschappelijk omgeving rondom,

vormden een beeldschoon decor voor dit evenement. Voor de verkorenen

GlansGarant: Een perfect geschilderd huis, jaar na jaar! uitgaven ineens, maar tegen een vast bedrag per maand.

De huidige ontwikkelingen op de huizenmarkt bewijzen het: een tot in de puntjes onderhouden woning behoudt altijd zijn waarde. Een pand dat fraai in de verf staat oogt niet alleen mooier, het is ook dé manier om ervoor te zorgen dat uw kostbare bezit kostbaar blijft. Het GlansGarant onderhoudsabonnement heeft al duizenden huiseigenaren de prettige zekerheid verschaft van een stukje waardevastheid. Tegen minimale kosten. Wat is GlansGarant? GlansGarant is een organisatie waarbij professionele schilders over het hele land zijn aangesloten. Zij biedtparticulieren de mogelijkheid om, op basis van continuïteit, het schilder- en onderhoudswerk aan hun huis in topconditie te houden. Daartoe is het GlansGarant onderhoudsabonnement ontwikkeld, dat nu zo’n twintig jaar bestaat. Gedurende die periode hebben Nederlandse huizenbezitters in grote getale dit abonnement afgesloten. Zij zijn daardoor tien jaar lang verzekerd van een blijvend goed onderhouden pand - zonder grote

Hoe werkt het? Heel eenvoudig: u hoeft geen groot geldbedrag te reserveren voor het schilderwerk aan uw woning. De GlansGarant schilder inspecteert uw woning en maakt een offerte op. Na volledige acceptatie hiervan zet de GlansGarant schilder uw huis van top tot teen smetteloos in de verf. Daarna worden er dan ieder jaar werkzaamheden uitgevoerd zoals een inspectie, onderhoud- of herschilder beurt. Op die manier blijft uw eigendom tien jaar lang fris, fraai en in topconditie. Voor u een prettige gedachte! Zo werkt het GlansGarant onderhoudsplan: 1. U meldt zich aan bij GlansGarant of bij de GlansGarant schilder. 2. De GlansGarant schilder maakt een technisch advies op basis van een gecertificeerd stappenplan 3. Het technisch advies wordt verwerkt in een aanbieding voor een abonnement 4. In overleg met uw GlansGarant schilder bepaalt u het tijdstip van uitvoering van de werkzaamheden 5. Na uitvoering van het onderhoudswerk tekent u, na beoordeling, het opdrachtformulier af, waarna uitbetaling plaatsvindt aan uw GlansGarant schilder. Pas vanaf dit moment gaat u betalen. 6. Jaarlijks vindt er controle, onderhoud of herschilderwerk plaats van de woning. Tijdens de herschilder- en onderhoudsbeurten wordt de woning opnieuw geschilderd en worden beschadigingen bijgewerkt. 7. Na afloop de overeengekomen periode heeft u de gelegenheid om het abonnement te verlengen

van deze trip een hele belevenis, vanaf het gereed brengen van de ballon tot

Voor meer foto’s en een filmpje zie www.eilandennieuws.nl.

Doornheinshop.nl heeft breed assortiment

Voordelen Vast bedrag Elk jaar betaalt u een vast bedrag waardoor het onderhoud aan uw woning is verzekerd. Dit betekent dat u geen pieken meer heeft in uw onderhoudsuitgaven, doordat uw kosten zijn ondergebracht in een periodiek abonnementsbedrag. Ook achterstallig onderhoud kan worden opgenomen in het abonnement. U betaalt per maand. Waarde ontwikkeling woning Een perfect onderhouden huis is meer waard en verlengt de levensduur van uw woonhuis.

HERKINGEN - Wie op de site van Doornheinshop.nl kijkt komt onder de indruk van het brede assortiment van het bedrijf.

Garantie & controle De GlansGarant schilder is aangesloten bij de Stichting AF erkenningsregeling. Dit betekent dat u de garantie heeft dat de werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de hoogste kwaliteitseisen van deze keurmerken. GlansGarant wordt volkomen ondersteund door Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond.

Contact Zowel particulieren als bedrijven kunnen op de webshop een bestelling plaatsen, Deze artikelen worden dan bezorgd of kunnen worden afgehaald op de bedrijfslocatie. Henkjan benadrukt dat kopen bij de webshop niet alleen maar een onpersoonlijk digitaal gebeuren is. “Wij zijn een webshop die ook telefonisch bereikbaar is en natuur-

Henkjan Doornhein legt uit dat men begin 2010 begonnen is met de verkoop van trampolines via de webshop. En in 2011 is men ook begonnen met de verkoop van binnen en buiten speelgoed van de bekende A merken, waarvan wij ook officieel dealer zijn.

lijk kan men langs komen om de producten te bekijken. Producten die op voorraad zijn kunnen direct meegenomen worden. Doornheinshop biedt de luxe en snelheid van thuiswinkelen met de vertrouwde persoonlijke service. Actiedag Zaterdag 13 juli is er een actiedag op de bedrijfslocatie aan de Molendijk 65b/c in Herkingen. Dan kan een breed publiek kennismaken met de producten van de webshop, zoals springkussens, voetbaldoelen, trampolines, loopfietsen, trikers, skelters, bolderkarren en speeltoestellen. De openingstijden van de showtuin/showroom zijn: maandag t/m vrijdag van 9.00 t/m 17.00 uur en zaterdag van 9.00 t/m 12.00 uur. Buiten deze tijden op afspraak altijd mogelijk. Meer info: www.doornheinshop.nl

Schildersbedrijf Bazen uit Herkingen is de GlansGarant schilder voor de regio Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Wilt u meer weten, dan kunt u bellen of alvast een kijkje nemen op www.glansgarant.nl GlansGarant, je hele huis straalt ervan. Schildersbedrijf Bazen St elizabethstraat 19 3249 BC Herkingen 0187 – 669 474 www.schildersbedrijfbazen.nl

volg ons op TWITTER @ dekrantvango

vind ons op FACEBOOK facebook.com/eilandennieuws


t r a t s e g uiming is

De opr

c e l l o c s i s Ba

THOLEN

g! n i t r o k ie 10%

t

Burgstraat 21 / T 0166 602321

ST. MAARTENSDIJK

Ds. de Bresstraat 10 / T 0166 662167

WWW.QUISTSCHOENEN.NL


TE KOOP GEVRAAGD:

Grote Rommelmarkt in ’t Pakhûûsje

THEOLOGISCHE- en aanverwante boeken

op zaterdag 6 juli 2013 van 10.00 tot 15.00 uur

WAT HEBBEN WE ZOAL: • tweedehands zomercollectie heren-, dames-, kinder- en babykleding: NU HALVE PRIJS • zomerhoeden, tassen, zomerschoenen; • boeken: theologie, kinder, romans, cd’s; • huisraad: potten, pannen, servies, lampenhoek; • meubelen: kasten, banken, stoelen, tafels, kleinmeubelen; • heren-, dames-, kinderfietsen; • babybenodigdheden, babybedjes, buggy’s; • spullen voor uw huisdier; speelgoed, puzzels; div. gebreide kleertjes voor baby born; kaarten; HALVE PRIJS hoek; gezellige koffiehoek.

Boekhandel Versprille Krabbendijke, tel. (0113) 502004

N. A. van Kempen

beëdigd makelaar / taxateur

ACTIE OP ZATERDAG 6 JULI: gratis cake, kruukplaetjes proeven en een gratis bakje koffie!! Kortom een bezoekje waard. Heeft u nog goede, schone spullen? U kunt ze gelijk inleveren. Ook heren- en damesfietsen zijn welkom. LET OP: In de vakantieperiode gewijzigde openingstijden. Woensdag 24 juli, woensdag 31 juli, woensdag 7, 14, 21 en 28 augustus open van 10.00 tot 16.00 uur. Zaterdag 3 augustus van 10.00 tot 15.00 uur. Molenweg 16, Middelharnis (schuin tegenover de Lidl, in de eerste loods achter Trommel Transport)

Nu bij Annette 30% korting op damesmode

20% korting

op herenmode

De molen

s van Goe

ree-Overfla

kkee Op het Zu id-Holland se eiland Goeree-O verfl waarvan er akkee staan twaalf korenmolenOpleiding Elektrotechniek elf worden s, beheerd do Molenstic hting Goe or de en Werktuigbouwkunde ree-Overfl De molen akkee. s zijn niet op Goeree-Overflakkee al leen draaiv maar ook aardig, maalvaard ig. In dit jubi leumboek leest u niet over het w alleen mee erk van de r Molenstic bovenal ov htin er de histor ie van de no g, maar de verdwen g bestaand en molens. e enwww.gocollege.nl Zij staan er tegenwoord maar even ig goed on als elders de rh ou de in N n bi op Goeree0187 750 834 Overflakke ederland raakten oo j, k e de meest halverweg e van hen e de vorig e eeuw bu het verval info@gocollege.nl iten bedrijf in. en zette Gelukkig hebb particuliere en gemeenten en Hulp in de huishouding n op tijd in itiatieven om donderdag de molens op maandag, woensdag, ontplooid te redden. en vrijdag van 14.00 H –et16.00 uur. boek is rij foto’s en af k geïllustreerd met vaak unieke be Voor de in eldingen van kaarte n. houd is ve Voor meer info: el onderzoe Streekarch k verricht ief Goereein het Overflakuur). 0187-68 74 84 (bellen tussen 14.00 – 16.00 Naast de kee. tech met de mol niek leest u meer ov er het wer ens door de ken Tegenwoo molenaars rdig worde in het verle n zij draaie door vrijw nde gehoud den. illige molen en aa De molen s op Goere rs. e-Overflak rijke histor kee hebben ie en zijn een het waard generaties te behoud na ons. en voor

MBO Techniek

Schoenen sterk afgeprijsd Annette, Zandpad 90

NU VERKRIJGBAAR: “MET DANK AAN DE WIND”

Gezocht:

Een prachtig boek over alle 12 molens op Goeree-Overflakkee. Ook de verdwenen molens. Tel.

Gegevens: • gebonden met stofomslag • 180 pag. • met ruim 200 foto’s en tekeningen. s van Goere

e-Overflakk

ee

d

Verkrijgbaar bij: Boekhandel Bruna – Middelharnis Boekhandel v.d.Boom- Sommelsdijk Boekhandel Bruna – Ouddorp Molenstichting G-O. – www.gomolens.nl

Molens op Goeree-Ove rflak

kee

Stichting tot behoud der Molens op GoereeOverflakkee

Jan Both

Foto voorzijd Korenmolen e: Middelharnis ‘De Dankbaarheid’ Gesloopt in 1965

Stichting tot behoud der Molen op Goeree-O s verflakkee

M et da nk aa n de w in d

aan de win

Prijs: € 27.50

Met dank

De molen

Op het Zuid-H Goeree-Overfl ollandse eiland waarvan er akkee staan twaalf korenmolens, elf Molenstichtingworden beheerd door de Goeree-Overfl De molens akkee. zijn niet alleen maar ook draaivaardig, maalvaardig. In dit jubileu mboek leest over het werk u niet alleen bovenal over van de Molenstichting meer de historie , de verdwe van de nog maar nen bestaande Zij staan er molens. en tegenwoordig maar evenals goed onderh ouden bij, op Goeree elders in Nederland -Overflakkee raakten ook halverwege de meeste van hen de vorige eeuw buiten het verval in. bedrijf en zette Gelukkig hebben gemeen particulieren ten en om de molensop tijd initiatieven ontploo te redden. id Het boek is rijk foto’s en afbeeld geïllustreerd met vaak unieke Voor de inhoud ingen van kaarten is veel onderzo . Streekarchief Goeree-Overfl ek verricht in het Naast de technie akkee. met de molens k leest u meer over het werken Tegenwoordig door de molenaars in door vrijwill worden zij draaien het verleden. de gehoud ige molena en De molens ars. op rijke historie Goeree-Overflakkee hebben en zijn het generaties waard te behoud een na ons. en voor

n de wind

Middelharnis, 0187-482431

Postbus 7, 3248 ZG Melissant Tel. (0187) 60 26 14 / Fax (0187) 60 39 04 Email: vankempentaxaties@online.nl

Met dank aa

‘t Pakhûûsje

Voor: * agr. taxaties en bemiddeling * bedrijfstaxaties * grondzaken * planschade * onteigening

Me t d a n k aan de w ind

www.fitclub.nu

Molens op GoereSarine Joyce v.d. Broecke Jeannette van Kempen Monique Pijl e-Ovvan erfWezel lakkee0187-482056 0187-684030 06-51574450 0187-669364

Catharina de Wit Mirlande Besemer 06-16595383 06-57327138

Mariëlle Klink 0187-487958

Jeanette Verhage 0187-483615

Deze HerBalife welzijnscoaches helpen u graag. Ook voor aankomen, sportvoeding, gezond ontbijt, gewichtsbeheersing en Weight Loss Challenge Ja

n Both

Gratis voedingsadvies en -begeleiding!

Wij zoeken nog collega’s!


DINSDAG 2 JULI 2013

19

Havenevangelist voor ‘zending dichtbij’ STELLENDAM/MAASVLAKTE – Een deel van de lezers van het Eilanden Nieuws is nauw betrokken bij zendingswerk. Velen werken voor kortere of langere tijd in landen in Azië of Afrika waarbij men actief is in de verkondiging van het evangelie of in de hulpverlening. Om verre volken te bereiken hoeft men niet altijd ver van huis. Onlangs waren we op een zendingslocatie dichtbij huis. Het havengebied van Rotterdam. Tekst en foto: Adri van der Laan

Felix Henrichs woont al geruime tijd in Stellendam. Zijn levensloop is opmerkelijk: Voorheen woonde hij in het midden van Duitsland en was nauwelijks bekend was met zeehavens of zeelui, toch heeft hij zijn ‘hart verloren’ aan het havenwerk. Hij bezocht in Duitsland een zendingsschool en via

een stage kwam hij terecht bij havenzendeling Martin Otto in Hamburg en was zijn interesse gewekt. Hierdoor kwam hij in contact met havenevangelist Rudy Kuijer en vertrok met zijn vrouw naar Holland om Kuijer te assisteren bij het havenwerk. Toen Kuijer ergens anders ging werken nam Felix het havenwerk over en inmiddels is hij met zijn vrouw Kerstin in Stellendam gesetteld, waar ook hun twee kinderen zijn geboren. Beiden spreken vloeiend Nederlands. Bij zijn werk wordt Felix regelmatig begeleid door een vrijwilliger uit de regio. Eén van deze vrijwilligers is Jaap de Gans, in het dagelijks leven buschauffeur bij Arriva, maar een aantal dagen per maand trekt hij samen met Felix de havens in. Het werk wat Felix mag doen heeft ook zijn hart geraakt en helpt Felix om zijn werk optimaal te kunnen doen. Felix gaat op pad met een aantal Bijbels, boeken, brochures en dvd’s in verschillende talen wordt

Auto

De stichting die Felix helpt en begeleidt voert momenteel actie voor een andere en meer praktische auto voor het havenwerk. Momenteel heeft hij een Peugeot 307 met heel veel kilometers op de teller en waar forse reparatiekosten voor dreigen. Men denkt ongeveer € 20.000 nodig te hebben voor een andere doelmatige auto. Giften voor het werk en voor een auto zijn welkom op rekeningnummer RABO 11 49 92 096 onder vermelding van ‘Project auto’. Goed om te weten is dat de stichting een ANBI status heeft. Voor informatie kunt u zowel Felix als de Werkgroep contacten. Stichting Seamen’s Christian Friend Society / Werkgroep Rotterdam / p/a Pimpelmees 13 / 3245 TW Sommelsdijk / 0187 750815. Contact Felix Henrichs woont samen met zijn vrouw Kerstin en kinderen Jakob en Emilie in Stellendam. Het echtpaar Henrichs is afkomstig uit Duitsland. Drie jaar geleden namen zij het haven evangelisatiewerk over van Rudy en Henny Kuijer uit Oude Tonge. Zij werken namens de internationale organisatie SCFS wat staat voor Seamen’s Christian Friend Society en worden betaald door een vriendenkring. Hun adresgegevens zijn: Felix Henrichs / Voorstraat 13 / 3251 BB Stellendam / Tel +31 187 750924 / GSM +31 6 16077868 E-mail: Felix.henrichs@scfs.org

Reünie Belastingdienst Brielle BRIELLE - In het najaar van 2013 wordt er een reünie gehouden voor alle belastingambtenaren die t/m 1996 hebben gewerkt bij de belastingdienst - Clarissenstraat te Brielle. Aanmelden kan via: tel. 0181-662890 of email: a.herrewijnen4@upcmail.nl

Inleveren rommelmarktspullen voor zendingsmarkt Bruikbare spullen of in goede staat verkerende 2e handskleding die verkocht kunnen worden voor het goede doel? Deze kunnen de 1e en 3e zaterdag van de maand tussen 10 en 12 uur ingeleverd worden bij:C. Goedegebuur, Achterweg 8, Melissant; telefoon: 0187-603764, P. Markwat Achterdijk 73 Stad aan het Haringvliet, telefoon: 0187-612276

Liever geen Afdeling 8 GOEREE - OVERFLAKKEE - Nog in de beeldvormende fase was er nu in de raad gelegenheid voor mevrouw Stienstra om met de politieke fracties direct te communice-

ren over de ontwikkelingen rond de WSW. “Daar ben ik weer” was haar humoristische openingszin. Er was een rits aan schriftelijke vragen gesteld die nu desgewenst een aanvullende toelicht kregen. Na de herindeling is op dit dossier een flinke slag gemaakt. Er zijn, juist door het lang uitblijven van definitieve zekerheden van rijkswege, grote zorgen over het financiële aspect maar alle inzet wordt gepleegd om te voorkomen dat er voor de doelgroep een neergaande spiraal ontstaat. Onvrede was er bij mevrouw ‘t Hoen (PvdA) over de geïntroduceerde “Afdeling 8” (ook aangeduid als uitvoeringsbedrijf) in de gemeente die zich met de WSW-zaken bezighoudt. Een naam, werktitel waar zij een “onpasselijk gevoel “ bij krijgt. Webego en Binnenhof waren stevige namen. Direct herkenbaar. Mevrouw Stienstra wil wel naar een meer passende naam zoeken maar gaf aan dat die duidelijk betrekking moet hebben op de werkzaamheden in de toekomst. Wat de gemeente gaat besluiten over het bedrijf in de participatiewet. Dat wacht op inzicht en resultaat in en van onderhandelingen rond het Sociaal akkoord. Of wel wachten met aanpassing van naam bij uitvoering van activiteiten (zorgtaken/decentralisatie). (Tekst Jaap Ruizeveld)

ingeladen. Onderhouden van contacten Felix vertelt dat hij niet ‘zomaar’ een schip opstapt en daar gaat evangeliseren. “Op de meeste schepen waar ik kom ben ik al meer geweest of ik ben door een collega in een andere haven gevraagd om contact op te nemen met één van de zeelieden. Ik steek vooral veel energie in het onderhouden van de contacten en het toerusten van christen zeelui”. Daarnaast bied Felix een helpende hand als dit nodig is. “We willen vooral ook vriend zijn van de zeelui”, benadrukt Felix. Verder zegt hij: “SCFS is een organisatie die in grote wereldhavens ‘aanwezig is’ d.m.v. havenzendelingen zoals ik en daardoor een netwerk vormen om de contacten met zeelui voort te zetten of te verdiepen die in andere havens begonnen zijn. Een gesprek wat in Hamburg of Manilla is begonnen, kan in Rotterdam voortgezet worden”. Het valt op dat Felix overal van harte welkom is, “het is nog maar nauwelijks voorgekomen dat ik geweigerd word als ik aan boord wil komen. Ik meld me dan ook tevoren aan en op de meeste schepen ben ik al eerder geweest”. De schepelingen hebben naast hun collega’s weinig contacten. In vroeger jaren kon men nog wel eens gaan ‘stappen’ in de stad, maar de vrije tijd is beperkt en voor een taxirit van de Maasvlakte naar het centrum van Rotterdam betaalt men zo’n 100 Euro. Genieten Felix geniet zichtbaar van het werk op de schepen. Hij werkt er vijf dagen per week, dat is natuurlijk lang niet voldoende om de honderden schepen die Rotterdam per week aandoen te bezoeken. Hij zou het fijn vinden als er nog meer mensen ‘het op hun hart kregen’ om in de havens aan de slag te gaan. Toch ontvangt hij steun van een aantal kerken, bedrijven en particulieren in de regio. Regelmatig gaan er mensen mee en worden er hand- en spandiensten verleend bij het vervaardigen en inpakken van kerstpakketten en het breien van mutsen. Wie ook eens mee wil of meer van het werk van Felix

Felix Henrichs (rechts) en Jaap de Gans bij een ertscarriër die ze zojuist hebben bezocht. Henrichs wil weten of hem wil uitnodigen voor een presentatie op een verenigingsavond, kan altijd bij hem terecht (zie contactgegevens). In onze a.s. vrijdageditie een uitgebreid verslag van een ‘dagje op stap’ met de havenevangelist.

Kinderen bij huwelijk juf

Christelijke nieuwsmedia op gereformeerde grondslag Uitgave: Uitgeversmij. Eilanden-Nieuws b.v. Verschijning: dinsdag huis-aan-huis vrijdag abonnement Tel. (0187) 471020 • Fax (0187) 485736 Postbus 8, 3240 AA Middelharnis Langeweg 13, Sommelsdijk

Advertenties en administratie

• Tel. (0187) 471020 • E-mail: info@eilandennieuws.nl • Tarief per mm € 0,46 excl. BTW. Contracttarieven op aanvraag • Sluitingstermijn zakelijke advertenties: maandag en donderdag 12.00 uur • Sluitingstermijn overlijdensberichten: dinsdag en vrijdag 7.30 uur. Voor foutief geplaatste advertenties als gevolg van onduidelijke advertentieopdrachten kan de uitgeverij niet aansprakelijk worden gesteld. • Bladmanager: Gert Verweij, tel. (06) 50448359 • Advertentieverkoop: e-mail: gertverweij@eilandennieuws.nl

Redactie

• Hoofdredacteur: Adri van der Laan, tel. (0187) 471021 • E-mail: redactie@eilandennieuws.nl Plaatsing van ingezonden berichten kan zonder opgaaf van redenen worden geweigerd.

Abonnementen

Abonnementen (vrijdageditie) zijn bij vooruitbetaling en worden automatisch verlengd. Opzeggingen schriftelijk vòòr 30 november. Wijzigingen twee weken voor ingaan doorgeven.

Rekeningnummers

ING 167930 // Rabobank 3420.01.108

Lid NNP

OUDDORP - Onlangs trouwde juf Maria van Sighem met Richard van Damme. Maria is juf op twee scholen: CBS het Kompas uit Stellendam en CBS Op Dreef uit Bruinisse. De kinderen van beide scholen begroetten het bruidspaar bij de ingang van de Gereformeerde Kerk in Ouddorp. Natuurlijk ontbraken de bogen niet.  (Tekst en foto: Adri van der Laan)

Van toepassing zijn de Regelen voor het Advertentiewezen (ROTA). Eilanden-Nieuws behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


Kie

s nu

Uw eigen duinvilla

het

nog

kan !

pal achter de duinen van Ouddorp aan Zee

Informatie-/ verkoopweekend zaterdag 13 juli 2013

Strandpark Duynhille In Ouddorp aan Zee wordt het stijlvolle Strandpark Duynhille gerealiseerd. Genieten in een sfeervolle badplaats met de rust en ruimte binnen handbereik.

11.00 tot 16.00 uur

Oude Nieuwlandseweg 11b Ouddorp aan Zee

• Vrijstaande luxe duinvilla’s (4 tot 6 personen) • Geschikt voor eigen recreatief gebruik en/of verhuur

Meld u nu aan www.duynhille.nl Rotterdam

Ouddorp

• Top belegging aan de Noordzeekust • Royale percelen eigen grond • Tal van recreatie- en watersportmogelijkheden in de directe omgeving • Uitstekende verhuurmogelijkheden middels Roompot Vakanties

Vanaf € 182.700 Meld u nu aan! www.duynhille.nl | info@duynhille.nl | T. 0118 - 641500

Middelharnis

Zierikzee

Middelburg

Goes


Profcenter

GROOT IN GARAGEDEUREN U zoekt een nieuwe garagedeur? Kom dan zeker naar Middelharnis en stap de showroom van Imabo Esselink binnen. Daar vindt u een speciale afdeling waar garagedeuren werkend staan opgesteld. Als exclusief Hörmanndealer presenteren we u tal van comfortabele en inbraakveilige deuren. Met en zonder afstandsbediening. Garagedeuren zijn in vele stijlen en alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Er is dus altijd een deur die past bij de architectuur van uw woning. Imabo Esselink zorgt ook voor de montage.

MATERIALEN EN ADVIES VAN PROFNIVEAU

DÉ BADKAMERSHOWROOM VAN ZUIDWEST-NEDERLAND Wie bij de naam Imabo Esselink niet direct aan badkamers denkt, moet beslist eens de showroom in Middelharnis binnenstappen. Daar staan tientallen badkamers opgesteld, van eenvoudige inloopdouches tot uitgebreide badruimten met wellness-faciliteiten. Voor werkelijk iedere wens heeft Imabo Esselink een passende invulling. Bij het vinden van uw perfecte badkamer speelt onze adviseur een belangrijke rol. Deze verstaat de kunst om goed te luisteren en uw ideeën en voorkeuren te vertalen in een creatieve invulling.

Naast kleurgebruik en materiaalkeuze mag u rekenen op efficiënt en doordacht ruimtegebruik. Alle ideeën en ontwerpen krijgt u in 3D te zien, zodat u direct het effect van de gemaakte keuzes ziet! Een badkamer koopt u niet voor een paar jaar en is sterk gebonden aan persoonlijke wensen. Maak daarom enkele uren vrij voor een persoonlijk adviesgesprek. Een afspraak daarvoor is zo gemaakt via (0187) 475 440.

IN 2014 OOK IN DE HOEKSCHE WAARD BELEEF UW NIEUWE TUIN, LOOP ‘NS DOOR DE ERVAARTUINEN Natuurlijk kunt u voor de mooiste tuinideeën internet raadplegen of tuinbladen lezen. Maar dan beleeft u niet het effect wat sierbestrating, tuinhout en verlichting echt hebben. Daarom nodigen wij u uit voor een bezoek aan de Ervaartuinen van Imabo Esselink. Naast de entree van

onze showroom in Middelharnis zijn door hovenier William de Boet vier stijltuinen aangelegd. Waar kiest u voor: de Romantische tuin, de Landelijke tuin, de Loungetuin of misschien toch de moderne Vijvertuin? Wandel eens door de diverse stijlen of neem alvast een kijkje op www.ervaartuinen.nl.

Bouwers, zzp’ers en klussers vinden bij de Profcenters van Imabo Esselink precies wat ze zoeken: professionele materialen en advies van ervaren vakmensen. De Profcenters in Middelharnis, Hellevoetsluis en Zierikzee lijken op een bouwmarkt, maar zijn zoveel meer. Om te beginnen is het assortiment bouwgerelateerde producten breder en dieper. Meer dan tienduizend artikelen liggen op voorraad of zijn binnen 48 uur leverbaar. Zo kunt u er terecht voor gereedschap, installatiemateriaal, ijzerwaren, bevestigingsmateriaal, werkkleding, stucadoorsmateriaal, lijmen en kitten en vooral voor vakkundig advies!

Imabo Esselink breidt uit. Het bedrijf start in 2014 met een afhaalvestiging in de Hoeksche Waard. Hiermee wordt de positie van Imabo Esselink in deze regio versterkt en kunnen bouwers, aannemers en zzp’ers snel, efficiënt en dichtbij materialen afhalen. De locatie voor deze nieuwbouw is het toekomstige bedrijventerrein Reedijk in Heinenoord. Direct bij de snelweg en dichtbij de Heinenoordtunnel: een ideale en uitstekend bereikbare locatie voor bouwers uit zowel de Hoeksche Waard als Barendrecht.

EIGEN HAARD

IS EEN ONTDEKKINGSREIS WAARD Kille winteravonden worden veel gezelliger met een haard of kachel. Maar welke sfeerverwarming past in uw interieur? Een nostalgische houtkachel, klassieke open haard of moderne panoramahaard? Het antwoord ontdekt u in de schitterende showroom van Imabo Esselink in Middelharnis. Daar staan meer dan 50 modellen (deels brandend) opgesteld. Zo krijgt u een goede indruk van uitstraling, vlambeeld en stijl. Reis af naar Middelharnis en ontdek alle mogelijkheden. Onze adviseur helpt u met het maken van de juiste keuze en daarbij gaat het om meer dan uw persoonlijke smaakvoorkeur. Ook de ruimte, indeling en woonstijl van uw interieur is belangrijk. Sfeerverwarming heeft bovendien bouwkundige randvoorwaarden en die betrekt onze adviseur in de beschouwing. En wilt u serieus op energiekosten besparen? Overweeg dan eens een pelletkachel of een houthaard die op de cv-installatie is aangesloten.

TIP: MAAK IN DE ZOMER UW KEUZE, DAN BRANDT UW HAARD ALS DE ‘R’ IN DE MAAND KOMT.

Sika Nederland B.V. feliciteert als generatiegenoot Imabo Esselink met hun 100-jarig jubileum 100 jaar Imabo Esselink Gefeliciteerd!

www.poppers-senco.nl nedsale aansluittray Nedsale heeft een nieuwe aansluittray ontwikkeld. De trays worden langs o.a. dakkapellen meegedekt met de dakpannen. Het regenwater wordt op deze wijze aan de bovenkant van de pannen afgevoerd. Door de gepatenteerde vormgeving is de tray voor vele dakpannen toepasbaar, zelfs voor geprofileerde dakpannen. De trays zijn leverbaar in 2 standaard modellen, die men eenvoudig met een mesje of schaar op lengte kan maken.

nieuw

www.nedsale.nl

ESSELINK


“Bijna elke dag komt er wel een vrachtwagen lossen”

“Esselink spreekt dezelfde taal als wij”

“Volgend jaar bestaan we 25 jaar,” vertelt Hans van Huizen, directeur van Bouw- & Timmerbedrijf Jaap van Huizen in Goedereede. “En vanaf het begin doen we zaken met Esselink. Eigenlijk komt er bijna elke dag wel een vrachtwagen lossen. De prijs-kwaliteit verhouding is prima, de buitendienst is goed, de binnendienst ook. Klanten stuur ik naar de showroom, daar worden ze uitstekend behandeld. Het eilandgevoel is ook belangrijk, bij Esselink snappen ze wat er speelt.” Ook de productinformatieavonden stelt Van Huizen zeer op prijs. “Daar gaan we met onze medewerkers naar toe. Ik zou zeggen: niets veranderen, gewoon zo doorgaan!”

De contacten van Jan van Drongelen met Esselink gaan terug tot 1961 en sinds 1980 doet hij zaken met Esselink voor zijn eigen aannemersbedrijf Van der Welle Van Drongelen B.V. te Ooltgensplaat. En daar komt voorlopig geen verandering in. Want zegt Van Drongelen: ”Hun vakkennis is dik in orde, ze veranderen goed mee en ze bezorgen elke dag. Ook qua prijs liggen ze goed, dat controleren we natuurlijk regelmatig. Het zijn prettige mensen. Het is fijn dat ze hier op het eiland zitten, ze spreken dezelfde taal als wij. We gaan niet bij elkaar op de koffie, maar als de vertegenwoordiger een kleine heeft gekregen, sturen we wel een aardigheidje.”

Hans van Huizen

directeur bouw- en timmerbedrijf

“Geen cent te veel”

Jan van Drongelen

directeur aannemersbedrijf

“Esselink is mijn hofleverancier”

Sinds een jaar of 25 doet Hans Boogert, directeur van Bouwbedrijf Boogert B.V. te Oosterland zaken met Esselink, en daarvoor deed zijn vader dat ook al. Hij verhaalt: “Door de komst van de Grevelingendam werd Esselink bereikbaar. En aangezien de gipsplaten er een paar centen goedkoper waren, werden die daar ingekocht. We blijven echte Zeeuwen hè, geen cent te veel.” De relatie is in de loop der jaren uitgebouwd, de betonmortel wordt altijd door Esselink geleverd. Boogert: “We halen voor onze kleine werken in de regio materialen bij het magazijn af. De bezorgservice is ook goed,

Klanten aan het woord over hun samenwerking met Imabo Esselink

Hans Boogert

eigenaar bouwbedrijf

gaat er toch iets mis met een levering, dan lossen ze dat correct op.”

Taco Blok is eigenaar van een eenmanszaak: Taco Blok Bouwhulp in Rockanje. “Mijn bedrijf bestaat tien jaar. Ik haal alle materialen weg bij Esselink, van ruwbouwhout tot badkamermeubel. Als ik begin aan een klus, rij ik de bus bij ze binnen en laad ik alles in wat ik nodig heb. Je kunt wel zeggen dat Esselink mijn hofleverancier is.” De samenwerking met Esselink bevalt hem uitstekend: “Professioneel, vriendelijk en zakelijk, maar dan zonder de harde kanten, want dat is niet nodig. Ze denken goed mee. Ik heb een klein bedrijf, ik doe alles zelf. Ik vind het belangrijk dat ik

Taco Blok

eigenaar klussenbedrijf

serieus genomen word. En dat is zeker het geval.”

“Wij zoeken altijd partners”

“Esselink toonde vertrouwen in de volgende generatie”

“Een project kan alleen slagen als je goed samenwerkt, daarom zoeken we altijd naar goede partners,” aldus Henk Aantjes, operationeel directeur bij Bouwbedrijf De Vries en Verburg uit Stolwijk. “Esselink is zo’n partner. Klanten vragen steeds meer van ons, dat trekken we door naar onze partners. We werken al ruim vijfentwintig jaar met Esselink en zijn hun grootste klant. Ze lijken misschien soms wat stugachtige Zeeuwen te zijn, maar afspraak is afspraak bij hen en dat werkt prettig. Onze bedrijven lijken op elkaar: goed georganiseerd en korte lijnen; met gemotiveerde medewerkers een kwalitatief hoogstaand product maken; plezier beleven in je mooie vak! En dat resulteert in snelheid en degelijkheid.”

”Esselink hecht veel waarde aan relaties,” aldus Mark Jan Koldijk, directeur van Delta Techniek in Sint Philipsland. “En dan niet alleen naar de klant toe, maar ook met de uitvoerende partijen onderhouden ze een goede relatie. Voor de consument is het prettig dat ze one-stop-shopping bieden, van stenen tot badkamers. Esselink helpt de klant goed bij het maken van keuzes, ook de nazorg is goed.” En tenslotte: “We zijn ook een familiebedrijf, zes jaar geleden heb ik het stokje overgenomen van mijn vader. Esselink heeft altijd laten merken dat ze vertrouwen hadden in de nieuwe generatie, dat geeft een goed fundament voor de toekomst.”

Henk Aantjes

operationeel directeur bouwbedrijf

Mark Jan Koldijk

directeur installatiebedrijf

Insulation

ouw & nieuwb atie v o n re

Samen verder bouwen met Kingspan Unidek INNOVATIEVE OPLOSSINGEN VOOR SNEL EN EFFICIËNT BOUWEN EN ISOLEREN

houten gevelpaneel www.kingspanunidek.nl

gefeliciteerd met jullie

100-jarig jubileum en met de nieuwe balie in het Profcenter

Gevel(s) bekleden?

Gevelproducten.nl Vind én bied de juiste oplossing!

Topgevel

Houtkade 18, 4463 aC Goes tel. 0113-271147 info@HarinGman-beton.nl www.HarinGman-beton.nl

www.mosa.nl

Dakkapel

Boeiboord Gevelvlak

w w w. v erw i j s t i m m erw er k en . n l

Meer dan 15.000 m2 natuursteen

www.mo-b.nl

ESSELINK


“Betrouwbaar en stabiel”

“Nazorg is belangrijk”

Wiljo van den Nieuwendijk, samen met broer André eigenaar van Bloemfontein Aannemersbedrijf te Stellendam is kort en duidelijk: “De belangrijkste punten bij het zakendoen zijn dat afspraken nagekomen worden, dat offertes op tijd zijn, de kwaliteit goed is en de leveringen tijdig zijn. Aan al die voorwaarden voldoet Esselink. Mijn vader had ook een bouwbedrijf en hij deed al zaken met Esselink. Wij nu ook alweer zo’n 20 jaar. Ik zou onze relatie als betrouwbaar en stabiel willen omschrijven, met wederzijds begrip. Wat mij betreft gaan we nog jaren zo door!”

Peter Verkerk is eigenaar van Peter Verkerk Sanitair en Tegelwerk. Vanaf het begin werkt hij samen Esselink, nu zo’n veertien jaar. Vooral de showroom waardeert hij: “Ik spreek altijd eerst bij de klant af, en maak daar ter plekke een 3D-ontwerp van bijvoorbeeld een badkamer. Daarna ga ik samen met de klant naar de showroom van Esselink om materialen te kiezen. Klanten stellen kwaliteit en goed advies op prijs. De verkoper doet zijn werk prima, ik ben er bij als begeleider. Een heel prettige manier van werken, zo weten we allemaal waar we aan toe zijn!” Wiljo van den Nieuwendijk

Peter Verkerk

eigenaar aannemersbedrijf

eigenaar sanitairbedrijf

“Erg prettig dat we een vaste contactpersoon hebben”

“Elkaar iets gunnen is belangrijk”

Peter van der Spek, directeur van T.P. van der Spek Bouw B.V, heeft Esselink hoog in het vaandel staan. “We bestellen bij veel leveranciers materialen. Esselink vinden we een van de besten, ook qua logistiek. We doen al zestien jaar zaken. De service is prima. We hebben een vaste contactpersoon, dat is prettig. Het is een persoonlijk contact, ze denken mee en de kwaliteit van het geleverde is prima. En als er toch iets mis is gegaan, komen we er ook uit. Het is een kwestie van goede samenwerking, dat moet ook wel, anders hou je het niet zo lang uit samen.”

Peter Kieviet heeft acht jaar geleden Timmerbedrijf P. Kieviet opgezet, en sindsdien doet hij zaken met Esselink. Tot volle tevredenheid, want: “Ze leveren goede materialen en goed advies. Als ik een vraag neerleg over bijvoorbeeld de verwerking van een bepaald materiaal dan weten ze daar het antwoord op. En zo niet, dan zoeken ze het uit. De vaste contactpersoon is erg prettig, daarmee bouw je een relatie op. Elkaar iets gunnen is ook belangrijk. Door een goede samenwerking komt er iets moois tot stand.”

Peter van der Spek directeur bouwbedrijf

Luxalon plafonds Lu VOOR IEDERE STIJL EN RUIMTE

Peter Kieviet

eigenaar timmerbedrijf

Duurzaam | 100% vochtbestendig Stijlvol | keuze uit 44 dessins Praktisch | nooit meer witten In 1 dag geplaatst | snelle en

schone montage

100 jaar Imabo Esselink van harte gefeliciteerd!

www.kingspaninsulation.nl

Van Harte !

de blauw gesmoorde dakpan zorgt al eeuwenlang voor meer uitstraling

100 jaar Imabo Esselink...

gefeliciteerd!

www.unilininsulation.com

HOLLANDS GLORIE OP UW DAK

namens

www.monier.nl

Ontop B.V. feliciteert Imabo Esselink! Imabo Esselink is al jarenlang naar volle tevredenheid verkoper van Metaloterm® AT rookkanalen.

Rabobank Goeree-Overflakkee

Van harte gefeliciteerd met het 100-jarig jubileum! www.rabobank.nl/goeree-overflakkee Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren.

BADKAMER PROJECT DESIGN RADIATOREN www.instamat.nl

ESSELINK

feliciteert Imabo Esselink!


Eilanden-Nieuws dinsdag 2 juli 2013  

Huis-aan-huis streekblad Goeree-Overflakkee

Eilanden-Nieuws dinsdag 2 juli 2013  

Huis-aan-huis streekblad Goeree-Overflakkee

Advertisement