Forlaget Indbliks hestebøger

Page 1

Indblik - et fagbogsforlag i EgoLibris-gruppen

FORLAGET INDBLIK HESTEBØGER


GROOMING af Tina Dufour

Hvordan er det lige, man får lagt bandagerne, så de ligger perfekt? Og flettet hesten, så den står knivskarpt til det vigtige stævne, man skal afsted til? Eller klippet man og hale på den helt rigtige måde? Disse og mange andre hundrede gode spørgsmål får du svar på i opslagsværket Grooming skrevet af hele Danmarks Grooming-darling Tina Dufour, der gennem mange år har drevet bloggen Horsegroom Denmark.

Grooming er alt det, du foretager dig med din hest, som ikke involverer ridning eller kørsel. Det er det, der får hesten til at ligne en million, men det er også det, der skaber den sunde atlet, der har lang holdbarhed, færre syge- og skadespauser og dermed det, der giver hest og rytter større glæde i en hverdag med en sport, der kræver meget tid og mange penge. Med Grooming får du for første gang et opslagsværk, hvor alle de gode råd og guidelines om hestens pleje og fremtoning er samlet. Og samtidig kan du nyde bogens flotte billeder af det smukkeste dyr i verden: hesten. Grooming ISBN: 978-87-93664-01-2 Hardcover, guld foliering Sideantal: 253 Vejl. pris: 349,95 Varegruppe: 803


SIKKERHED FOR HEST OG RYTTER – tryg i stalden, på folden og under ridning af Jan Ladewig

For alle, der elsker heste, er der ingen grænser for, hvor meget tid man kan bruge sammen med dem – både i stalden, på ridebanen og i terrænet. Det er fascinerende at være sammen med de store dyr. Men det kan også være farligt, da der er mange kræfter på spil, når deres instinkter sætter ind. Sikkerhed er derfor altafgørende sammen med hestene – det gælder både i stalden, på folden og under ridning. Ridesporten har en stor andel af både store og små skader på samvittigheden, men ved at følge nogle helt enkle omgangsregler med hestene kan der gøres meget for at nedbringe antallet af skader.

Sikkerhed for hest og rytter er en samlet gennemgang af den vigtigste viden, som et godt og sikkert samarbejde med hesten kræver. Bogen fokuserer ikke kun på sikkerheden under ridning, men i lige så høj grad på sikkerhed i den øvrige omgang med hesten: Når du henter den fra folden, strigler den eller sadler den op, læsser den i en trailer og mange flere potentielt farlige situationer. OM FORFATTEREN Udover at være aktiv rytter siden barnsben er Jan Ladewig uddannet dyrlæge fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole i København og har en ph.d.-grad i Neuroscience og Behavior Biology ved University of California, USA. Han har siden da arbejdet på et tysk forskningsinstitut, inden han blev professor i husdyradfærd og -velfærd på Københavns Universitet. Hans hovedinteresse er den videnskabelige baggrund for træning af heste, især med henblik på ridesikkerhed og hestevelfærd.

Sikkerhed for hest og rytter kan læses af alle typer ryttere, ”ponymødre” og andre med interesse i sikkerheden omkring heste.

Sikkerhed for hest og rytter – tryg i stalden, på folden og under ridning ISBN: 978-87-93959-08-8 Softcover med flapper Sideantal: 218, illustreret Vejl. pris: 299,95 Varegruppe: 803


EN HALV PARADE af Karina Watson Olsen

At få en hest til at præsentere sig bedst muligt, at få den til at gå for lette hjælpere og demonstrere taktfaste, rummelige gangarter, imens den ubesværet viser øvelserne i de lette dressurprogrammer, er ikke helt så let, som det lyder. Med udgangspunkt i hestens natur og rytterens fysik samt en række enkle metoder, udgør En halv parade et fantastisk supplement til den egentlige rideundervisning for både nye og rutinerede ryttere. Bogen er inddelt i tre dele, der gennemgår henholdsvis hestens grunduddannelse, som er baseret på at få den lydig for hjælperne, løsgjort, ligeudrettet og i balance, dernæst alle øvelser i de lette dressurklasser og til sidst ridning til stævner. Bogen indeholder også et interview med en af Danmarks allermest vindende unge dressurryttere, Nanna Skodborg Merrald, der kommer med gode råd til uddannelse af unge dressurheste, til at vælge den rigtige hest og til at ride stævner.

OM FORFATTEREN Karina Watson Olsen har redet og haft egen hest, siden hun var seks år gammel. Det meste af sin ridekarriere har hun været konkurrencerytter, og hun har været under træning af den internationale dressurdommer NielsErik Bøchman. Karina har desuden været dressurdommer i over ti år, og hun har undervist i dressur, siden hun var 17 år.

En halv parade er den første af en serie af bøger om uddannelse af hest og rytter skrevet af underviser, foredragsholder, dressurdommer og rytter Karina Watson Olsen. En halv parade ISBN: 978-87-93434-10-3 Hardcover Sideantal: 224 Vejl. pris: 299,95 Varegruppe: 803


TRÆN DIN HEST FRA JORDEN af Karina Watson Olsen

Det sker mange gange i løbet af hestens liv, at du har brug for at arbejde med hesten fra jorden. Det kan for eksempel være i longe i den første tid før ridning eller som aflastning, afvekslende træning, genoptræning og for at løse et problem, der er opstået under træningen. I Træn din hest fra jorden viser Karina Watson Olsen dig, hvordan du gennem arbejdet fra jorden kan uddanne din hest, få et fantastisk venskab med den og indøve nye øvelser, som du siden med lethed kan udføre fra ryggen.

Træn din hest fra jorden er den anden bog i En halv parade-serien om uddannelse af hest og rytter skrevet af underviser, foredragsholder, dressurdommer og rytter Karina Watson Olsen.

Træn din hest fra jorden ISBN: 978-87-93664-07-4 Hardcover Sideantal: 180 Vejl. pris: 299,95 Varegruppe: 803


DEN SMIDIGE HEST af Charlotte Beck Ascanius

Vores rideheste er atleter, og vi forlanger, at de hver dag fungerer optimalt. Men ligesom alle andre atleter kan heste forbedre deres præstation og velvære ved at holde sig smidig og løsgjort. Ved hjælp af stræk- og smidighedsøvelser kan hestens præstation forbedres og din ridning styrkes.

OM FORFATTEREN Charlotte Beck Ascanius arbejder til dagligt som dyrlæge, veterinær kiropraktor og kropsterapeut i egen praksis, Den smidige hest. Hun er uddannet som kiropraktor på Backbone Academy i Tyskland. Charlotte holder desuden foredrag og kurser om anatomi, kiropraktik, biomekanik og strækøvelser. Hun er også selv aktiv dressurrytter på Intermediare 1 niveau.

Den smidige hest er en udførlig, men lettilgængelig bog, der med illustrationer og gode beskrivelser kan guide alle let igennem at forbedre deres hests smidighed og præstation. Bogen er trykt i et solidt materiale og med spiralryg, så den kan tages med i stalden og holdes opslået, mens man udfører øvelserne.

Den smidige hest ISBN: 978-87-93091-37-5 Hardcover Sideantal: 48 Vejl. pris: 299,95 Varegruppe: 803


NYE UDGIVELSER


RIDNING PÅ KÆPHEST af Annika Schalück

Ridning og heste er et vældigt populært emne blandt børn og unge, nu mere end nogensinde, men der kan være flere udfordringer, der gør det svært for børn at gå til ridning. Med kæphesteridning, eller “hobby horsing”, som oprindeligt startede i Finland, kan alle være med – uanset baggrund, levestandard, nationalitet eller handicap. Gennem leg med kæphesten kan ridning bringes ind i næsten enhver stue, skole og børnehave. Kæphesteridning kan bruges af både ridelærere, skolelærere, pædagoger og forældre til at få børn til at lege og bevæge sig med ridning som fokus. Kreativitet, leg og sjov er vigtig motivation. Børnene lærer at lave deres egen kæphest samt lærer om dressurridning og baneøvelser og meget mere gennem leg med kæphesten. Ridning på kæphest – kæphesterytterens ABC Udkommer: 10. september 2020 ISBN: 978-87-93959-20-0 Softcover Sideantal: 88 Vejl. pris: 199,95 Varegruppe: 803


TRÆNING AF ISLANDSKE HESTE af Rasmus Møller Jensen og Emma Alnor

Rasmus Møller Jensen er landets mest efterspurgte underviser og har de seneste ti år afholdt mere end 20 weekendkurser om året. Han underviser ryttere på alle niveauer og arbejder ud fra den overbevisning, at hesten først og fremmest skal være godt tilpas og have lyst til at arbejde. Denne bog er en sammenfatning af den viden og erfaring, som Rasmus baserer sin undervisning på. Her får man en grundig gennemgang af den grunduddannelse, der er fundamentet for et godt samarbejde mellem hest og rytter.

OM FORFATTEREN Rasmus Møller Jensen har arbejdet med heste hele sit liv. Allerede som 16-årig rejste han til Island, hvor han arbejdede et år som hestetræner på Landbrugsskolen Hólar. Siden har han arbejdet fuldt tid som hestetræner i Danmark og deltaget i utallige stævner. Siden 1995 har han stort set været fast inventar på det danske landshold og vist cirka 400 heste til kåring.

Bogen er udstyret med QR-koder, så man kan se videoklip af de forskellige øvelser. Træning af islandske heste Udkommer: Efterår 2020 ISBN: 978-87-93959-24-8 Hardcover Sideantal: 128 Vejl. pris: 299,95 Varegruppe: 803


RYTTERTRÆNING af Lene M. Theill

Mange ryttere tænker, at man kun kan blive en bedre rytter ved at ride, gerne meget og gerne på mange heste hver dag. Som ordsproget siger: Øvelse gør mester. Men faktum er, at du kan gøre rigtig meget for at forbedre din opstilling, din balance og din kropskontrol gennem træning, og dermed gøre det lettere for dig at indvirke korrekt på hesten.

Ryttertræning giver dig en forståelse for, hvorfor din egen krop kan give dig forskellige udfordringer i din ridning, masser af gode råd til, hvordan du løser dem, samt træningsprogrammer for begyndere, øvede og meget øvede.

OM FORFATTEREN Lene Theill har mange års erfaring med heste og ridning og ved, hvad der skal til for at kunne præstere på topniveau. Hun træner med flere topryttere inden for dressur, spring og military.

Ryttertræning Udkommer: 17. september 2020 ISBN: 978-87-93959-22-4 Softcover med flapper Sideantal: 100 Vejl. pris: 299,95 Varegruppe: 803


RIDETRÆNINGSDAGBØGER af Forlaget EgoLibris

Rigtig mange ryttere mangler et redskab, der hjælper med at give overblik over den daglige træning, stævner, undervisningsforløb, dyrlæge, smed, fodring og meget andet, der er vigtigt for at opnå den harmoni og samhørighed med hesten, der giver en god ridetur hver gang og resultater i sporten.

Ridetræningsdagbøger er et sæt veltilrettede logbøger udarbejdet af ryttere til ryttere. Den kan anvendes af ryttere på alle niveauer og i alle discipliner. Sættet indeholder to lækre træningsdagbøger: en til juniorrytterne og en til den voksne rytter. Ridetræningsdagbøger Udkommer: Efterår 2021 ISBN: 978-87-93959-24-8 Softcover Sideantal: 150 Vejl. pris: 299,95 Varegruppe: 803