Page 1

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 2015 egmontbulgaria.com

facebook.com/egmont.bg

 Презентацията съдържа издателския план за художествена литература без заглавията от романтичната линия „Книги за любов”  Книгите се издават както в печатен, така и в електронен формат  Издателството запазва правото си да променя заглавията, датите на издаване и илюстрациите на предстоящите издания  Информацията в този документ се обновява и допълва. Актуална към: 22 октомври 2015

 Публикуваните в началото на годината заглавия са в края на презентацията


Научна фантастика

Принцесата, разбойникът и фермерското момче Книга първа от новата поредица адаптации по филмите

Междузвездни войни

Александра Бракен

10+ години

В навечерието на кинопремиерата на Междузвездни войни: Епизод 7 – Силата се пробужда, Disney Lucasfilm Press предлага на новото поколение читатели обновена поредица романи – адаптации по най-обичаната научнофантастична филмова поредица за всички времена! Галактиката е във война.

Александра Бракен живее в малък и препълнен с книги апартамент в Ню Йорк. Пише първия си роман в гимназията като подарък за своя приятелка. Още от детството си е свързана с Междузвездни войни чрез баща си, който е огромен фен на научнофантастичната сага.

Империята е на път да завърши изграждането на най-голямото оръжие познато някога - Звездата на смъртта. Щансът за защита на бунтовниците e в ръцете на принцеса, мошеник и млад фермер. Насладете се този нов прочит на историята от филма Междузвездни войни: Епизод 4 – Нова надежда.

10.10.2015


Хари Потър и философският камък

Фентъзи

8+ години

Книга първа от поредица

Хари Потър

Дж. К. Роулинг

 Историята на Хари Потър оживява с прекрасните илюстрации, дело на художника Джим Кей

илюстрации

Джим Кей

"Той ще стане прочут... ще стане легенда... Не бих се изненадала в бъдеще днешният ден да е известен като деня на Хари Потър... Ще се пишат книги за Хари... всяко дете по света ще знае името му!" Професор Макгонъгол

Дж. К. Роулинг няма нужда от дълго представяне. Авторката завладява сърцата на читатели от всички възрасти и всички краища на света с поредицата за „момчето, което оживя”. Джим Кей завършва университета Уестминистър в Лондон и след това работи за музея Tate Britain и Кралската ботаническа градина. Негови концептуални творби за използвани в различни телевизионни продукции. Живее и твори в Нортхамптъншир, а онлайн може да го откриете на jimkay.com

13.10.2015


Мечът на лятото Книга първа от поредицата

Магнус Чейс и боговете на Асгард

Фентъзи

13+ години

 Раждането на една нова легенда и първа книга в приключенската поредица „Магнус Чейс и боговете на Асгард”

Рик Риърдън

Рик Риърдън печели любовта на милиони читатели с романите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, „Хрониките на Кейн” и „Героите на Олимп”. Носител на множество престижни награди, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни.

Магнус Чейс винаги е бил хлапе с проблеми. След загадъчната смърт на майка си той живее по улиците на Бостън, като оцелява единствено благодарение на острия си ум. Един ден обаче го намира негов чичо - човек, който никога не е срещал, а майка му е смятала за опасен. Този чичо му разказва невъзможни неща: че Магнус е син на северен бог, легендите на викингите са истина и боговете на Асгард се готвят за война. За да спре надвисналия Рагнарьок, Магнус трябва да претърси Деветте свята за оръжие, което е било изгубено преди хиляди години. А когато атаката на огнените великани го принуждава да избира между собствената си сигурност и живота на хиляди, Магнус взима фаталното решение. Понякога единственият начин да започнеш наново е... като умреш!

24.10.2015


И какво? Ще ставаш джедай? Книга първа от новата поредица адаптации по филмите

Междузвездни войни

Адам Гидуиц

В началното училище Адам Гидуиц е прекарвал доста време в директорската стая. Но в гимназията и колежа разбира, че най-големите истини за живота се намират в литературните творби и че може да бъде писател. Сега живее в Ню Йорк и пише непрекъснато романи за деца и тийнейджъри.

Научна фантастика

10+ години

В навечерието на кинопремиерата на Междузвездни войни: Епизод 7 – Силата се пробужда, Disney Lucasfilm Press предлага на новото поколение читатели обновена поредица романи – адаптации по най-обичаната научнофантастична филмова поредица за всички времена!

Историята e преразказ на Междузвездни войни: Епизод 5 – Империята отвръща на удара, но с допълнителни сцени, коментари и много хумор. Ще откриете практически дежедайси уроци, като например как да медитирате, как да медитирате докато стоите на един крак и как да медитирате, докато стоите на един крак и хората ви замерят с мръсни чорапи...

31.10.2015


Ключът на Блекторн Книга първа от поредицата

The Archangel’s Fire

Кевин Сандс

Кевин Сандс е магистър по теоретична физика. Работи като изследовател, бизнес консултант, професионален покер играч, гимназиален учител по математика и физика и телевизионен журналист, преди да се завърне към първата си любов – писането. The Blackthorn Key e дебютният му роман за деца.

Фентъзи

10+ години

 Първа книга в нова приключенска поредица, която се разгръща на фона на Великобритания от 17 век.  Загадки и мистерии, много хумор, екшън и опасности ще посрещнат младите читатели от страниците на романа Лондон, 1663 г., 14-годишният Кристофър, чирак на аптекар, се учи да превръща прости съставки в могъщи лекове и оръжия. Заедно с най-добрия си приятел, Кристофър се впуска в изследването на мистериозно общество. Разплитайки опасна мрежа от кодове и загадки, той е на път да достигне до неземна тайна – толкова могъща, че би могла да разкъса света на две.

07.11.2015


Тъмен прилив

Фентъзи

13+ години

Книга трета от поредица

Сага за вода и огън

Дженифър Донъли

Дженифър Донъли е автор на пет романа. Отраснала е в Ню Йорк, в окръзите Люис и Уестчестър, и е посещавала университета Рочестър, където завършва английска литература и европейска история. Дженифър живее в Хъдсън Вали в Ню Йорк заедно със съпруга си, дъщеря си и три спасителни кучета.

Третата книга в неустоимата фентъзи поредица, проследяваща приключенията на русалките от шестте морета.

07.11.2015


И заживели щастливо Съпътстващи новели към

Изборът

Кийра Кас

Антиутопия

13+ години

 Книгата съдържа новелите “Принцът”, “Стражът”, “Кралицата” и “Любимката”  Поредицата „Изборът” е преведена на 24 езика  Правата за телевизионна адаптация са закупени Преди Америка да пристигне в двореца, друго момиче присъства в живота на Максън. Принцът ще проследи живота му седмица, преди Изборът да започне, до първия ден от надпреварата. В Стражът читателите ще надникнат в живота на Аспен отвъд стените на двореца и ще узнаят негова тайна, която Америка никога няма да научи. Преди историята на Америка да започне, едно момиче се състезава за ръката на различен принц. Кралицата ще разкаже историята на майката на Максън Амбърли и как тя се превръща в любима кралица. В Любимката светлините на прожекторите се насочват към Марли Теймс, която пристига в двореца, за да спечели сърцето на Максън, но нейното собствено я отвежда другаде.

Кийра Кас израства в Южна Каролина и учи история в университета Радфорд. Днес живее в Блексбърг, Вирджиния, със семейството си. В свободното си време обича да чете и да танцува. Може да я посетите на kieracass.com или да я последвате в twitter на @kieracass

07.11.2015


Трилър

Ключ небе

16+ години

Книга втора от поредицата

Последната игра

Джеймс Фрей и Нилс ДжонсънШелтън

 3 романа, 15 е-книги, уникално онлайн преживяване с участието на Google  Книгите се превеждат на повече от 30 езика  Играта е истинска: Награда в злато очаква найнаходчивия  Филмовите права са закупени от 20th Century Fox Втората книга в експлозивния мултимедиен проект „Последната игра”.

Джеймс Фрей е американски автор на бестселъри, сред които A Million Little Pieces, My Friend Leonard, Bright Shiny Morning и „Аз съм номер Четири”, написан под псевдонима Питакъс Лор в съавторство с Джоби Хюджис. Писателят живее със съпругата и дъщеря си в Ню Йорк. Повече за него ще откриете на: www.james-frey.com Нилс Джонсън-Шелтън е съавтор на бестселъра No Angel: My Harrowing Undercover Journey to the Inner Circle of the Hells Angels и автор на детската поредица Otherworld Chronicles. Джонсън-Шелтън живее в Бруклин, Ню Йорк.

07.11.2015


Winter

Научна фантастика

13+ години

Книга четвърта от поредицата

Лунните хроники

Мариса Мейър

 Бестселър поредица на New York Times  Преведена на 27 езика  Свеж и необичаен поглед към приказките от нашето детство Тази книга ще включва Синдер и Снежанка, а действието ще се развива на Луната.

Мариса Мейър е родена в Такома, Вашингтон. Дипломира се като бакалавър по творческо писане и детска литература в Тихоокеанския лутерански университет. Магистърската си степен по книгоиздаване получава от университета Пейс. Работи като редактор, преди да се отдаде изцяло на писането. Признава, че освен книгите и четенето, сред интересите ѝ са пътешествията, хубавите вина и ловът на антики.

14.11.2015


Angel dares

Фентъзи

13+ години

Книга пета от поредицата

Саванти

Джос Стърлинг

 Бестселър поредица, преведена на над 10 езика  Историята на Савантите продължава с дългоочакваната пета книга от популярната поредица

Истинското име на Джос Стърлинг е Джулия Голдинг. Родена през 1966 г. в Лондон, тя е доктор по английска литература от университета в Оксфорд. Автор е на повече от 30 романи в най-различни жанрове – исторически, фентъзи, приключески. Носител на престижни литературни награди, тя пише и под псевдонима Ив Едуардс. Книгите ѝ са преведени на множество езици, продадени в над половин милион копия по цял свят. Повече за нея ще откриете в личния ѝ сайт jossstirling.co.uk

14.11.2015


Beware the Power of the Dark Side! Книга първа от новата поредица адаптации по филмите

Междузвездни войни

Том Англебъргър

Автор на детската поредица Origami Yoda, базирана на Междузвездни войни, за Том Англебъргър писането е като редене на пъзел – събира заедно герои, проблеми и случки и след малко суетня и врява се появява новият книжен шедьовър. Преди е работил като репортер, биолог-изследовател и какво ли още не...

Научна фантастика

10+ години

В навечерието на кинопремиерата на Междузвездни войни: Епизод 7 – Силата се пробужда, Disney Lucasfilm Press предлага на новото поколение читатели обновена поредица романи – адаптации по най-обичаната научнофантастична филмова поредица за всички времена! Завладяващия преразказ на Междузвездни войни: Епизод 6 – Завръщането на джедаите поднася класическата битка между доброто и злото в една неповторима гледна точка и на езика на днешните младежи. Несъмнено по-зрелите фенове на сагата Междузвездни войни също ще оценят този роман.

21.11.2015


Научна фантастика

Още 7 романа STAR WARS 10+

ПОДРОБНО ПРЕДСТАВЕНИ В ТАЗИ ПРЕЗЕНТАЦИЯ

години

16+ години

13+ години

21.11.2015


These Shallow Graves Дженифър Донъли

Дженифър Донъли е автор на пет романа. Отраснала е в Ню Йорк, в окръзите Люис и Уестчестър, и е посещавала университета Рочестър, където завършва английска литература и европейска история. Дженифър живее в Хъдсън Вали в Ню Йорк заедно със съпруга си, дъщеря си и три спасителни кучета.

Исторически романи

10+ години

 От бестселър автора на поредицата “В морските дълбини” В Ню Йорк в края на 19 век младата аристократка Джоузефин Монтфорт живее в охолство. Очакванията към Джо не са особено големи, освен да изглежда добре и да се омъжи още по-добре. Внезапно обаче баща й умира в инцидент със стрелба, а света на Джо започва да се разпада парче по парче. С помощта на красив, но безочлив репортер и млад студент по медицина, момичето се впуска в търсене на истината за смъртта на баща й. И научава, че, ако искаш да заровиш миналото, най-добре е да го заровиш на дълбоко.

28.11.2015


Червена като кръв Книга първа от трилогията

Снежанка

Криминален трилър

13+ години

 Издадена в 48 държави

 Литературен феномен на 2013 г.

Сала Симука Видео:

Сала Самука е финландска писателка на романи за деца и тийнейджъри, преводач и автор на ревюта за престижни печатни издания в родината си. Тя е носител на редица литературни отличия.

Седемнадесетгодишната Снежанка Андерсон е ученичка в гимназия по изкуства. Тя всячески се старае да стои далеч от неща, които не я засягат. Това ѝ житейско правило е поставено на изпитание. Момичето се натъква на изпрани банкноти от по 500 евро, които се сушат в училищния килер. Трима нейни съученици са се оказали в притежание на плик с кървави пари. Една от тях – Елица, подозира, че баща ѝ, полицай от отдела за борба с наркотиците, е замесен по някакъв начин. Неусетно Снежанка е въвлечена в мрежа от лъжи, животът ѝ е поставен в смъртна опасност, а по петите ѝ тръгват руски и естонски престъпници. И тя трябва да бяга. Но това не е особено лесно, когато градът е скован от най-студената зима от десетилетия, а улиците са побелели от сняг и вледенени. Снежанка осъзнава, че няма по-червено нещо от кръв по белия сняг...

28.11.2015


Близнаците Тапър в Ню Йорк Книга втора от поредицата

Близнаците Тапър

Джеф Родки

Илюстрована книга

10+ години

 Поредица от четири книги  Спада към характерния жанр художествена литература с илюстрации  Издава се в повече от 10 държави Забавното продължение на една невероятна история – подгответе се за нова порция смях с близнаците Тапър, този път в Ню Йорк.

Джеф Родки е автор на хумористичната поредица за деца The Tapper Twins и приключенската поредца Chronicles of Egg. Номиниран за наградата Emmy сценарист на хитови филми като Daddy Day Care, RV, Good Luck Charlie и It's Christmas на Disney Channel.

28.11.2015


ПОРЕДИЦИ:

АВТОРИ:

Приключенско фентъзи:

Фентъзи романтика:

Научна фантастика:

 Хари Потър

 Здрач

 Последната игра

 Пърси Джаксън и боговете на Олимп

 Сирена

 Петата вълна

 Заветът Мефисто

 Лунните хроники

 Героите на Олимп

 Създадена от дим и кост

 БЗМЦ

 Хрониките на Кейн

 Трилогията ГРИША

 Магистериум

 Саванти

 Мидендхил

 Лукс

 Стражи на историята

Криминални и мистерии:

 Стъкленият трон

 Максимум Райд

 Юлисес Мур

 39 ключа

Антиутопии:  Изборът  Дивергенти  Пепел  Чисти

 Джон Грийн  Елиф Шафак  Людмила Филипова


Заглавия, излезли през първите месеци на годината:


Разбий ме Книга първа от трилогията

Разбий ме

Тахере Мафи

Антиутопия

13+ години

 Бестселър на New York Times и USA Today

 Издава се в над 25 държави  Филмовите права са закупени от 20th Century Fox „Пленяващо, наситено с емоции и романтика.” Лорън Кайт, писателка „Не може да ме докоснеш”, прошепнах аз. Лъжа, но не му казвам. Може да ме докосне, но никога няма да узнае. Странни неща се случват, когато някой ме докосне. Лоши неща.”

Тахере Мафи е авторът на суперуспешната трилогия Разбий ме. Родена и отраснала в малък град в Кънектикът, днес живее в Калифорния. Когато няма нищо за четене подръка, чете опаковки на бонбони, купони и стари рецепти. Може да я посетите онлайн на taherehbooks.com или да я последвате в twitter @TaherehMafi

Никой не знае защо допирът до Джулиет е фатален, но определени хора имат планове за нея. Планове да я използват като оръжие. Но Джулиет има собствени планове. След живот, прекаран в плен, тя най-накрая открива сила да се бори за себе си – и за бъдеще с момчето, за което доскоро вярва, че е изгубила завинаги.

Видео:

17.01.2015


Елинор и Парк Рейнбоу Роуел „Този роман ми припомни не само какво е да си млад и влюбен в момиче, но и какво е да си млад и влюбен в книга.” Джон Грийн, писател Видео:

Рейнбоу Роуел е автор на Fangirl, „Елинор и Парк”, Landline и Attachments. Когато не пише, с удоволствие чете комикси и планира пътешествия. Писателката живее в Омаха, Небраска, със съпруга си и двамата си сина.

Съвременни романи

13+ години

 Бестселър на New York Times и Amazon

 Отличен с наградите Printz Honor (2014) и YALSA Best Fiction for Young Adults (2014) и Goodreads Choice for Best Young Adult Fiction (2013)  Предстои екранизация от DreamWorks Двама аутсайдери. Една необикновена любов. Елинор е новото момиче в града. Отношенията в семейството ѝ са в пълен хаос, дрехите – съчетани по безобразен начин, а косата – червена и непокорна. Тя не би могла да изпъква повече, дори и да се старае. Парк е момчето, което винаги сяда в края на автобуса. Черна тениска, слушалки в ушите, погледът забит в книга – той е убеден, че се е постарал достатъчно добре да е невидим. Но не за Елинор... никога за Елинор. Бавно и постепенно, благодарение на дълги нощни разговори и нарастващ списък с музикални касетки, Елинор и Парк се влюбват. Така, както се влюбваш за първи път, когато си млад и чувстваш, че няма какво да губиш.

Видео:

24.01.2015


Огнената наследница

Фентъзи

13+ години

Книга трета от поредицата

Стъкленият трон

Сара Дж. Маас

 Бестселър поредица на New York Times  Преведена на 18 езика  Пленителна история, изпълнена със сенки и магия Приключенията на Селена продължават в третата книга от шеметната поредица „Стъкленият трон”.

Сара Маас живее в Южна Каролина. Обожава приказките и балета, пие прекалено много кафе и е фен на популярните тв програми. Когато не е заета да пише фентъзи романи за тийнейджъри, обикаля калифорнийското крайбрежие. Научете повече на: sarahjmaas.com

31.01.2015


Съвременни романи

Ние, лъжците Е. Локхарт „Докосваща душата история, чудесно разказана и с неочаквани обрати, която ще допадне както на повъзрастните, така и на по-младите читатели.” - Wall Street Journal

13+ години

 Бестселър на New York Times  Издадена на 16 езика  Правата за филмиране са закупени от Imperative Entertainment Заможно семейство. Частен остров. Умно, но емоционално повредено момиче; страстно, запалено по политиката момче. Четирима приятели – лъжците, чието приятелство се оказва разрушително. Революция. Инцидент. Тайна.

Емили Локхарт е доктор по английска литература на Колумбийския университет, преподава творческо писане в университета Hamline. Тя е автор на романите We Were Liars, Fly on the Wall, Dramarama, The Disreputable History of Frankie Landau-Banks и поредицата за Руби Оливър: The Boyfriend List, The Boy Book, The Treasure Map of Boys и Real Live Boyfriends.

Лъжи след лъжи. Истинска любов. Истината.

Ние, лъжците, е модерен и изтънчен роман от Е. Локхарт, носител на наградата Printz Award. Прочетете го. И ако някой ви пита как свършва, просто ИЗЛЪЖЕТЕ.

14.02.2015


Фентъзи романтика

Мисти

13+ години

Книга четвърта от поредицата

Саванти

Джос Стърлинг Видео:

Истинското име на Джос Стърлинг е Джулия Голдинг. Родена през 1966 г. в Лондон, тя е доктор по английска литература от университета в Оксфорд. Автор е на повече от 30 романи в най-различни жанрове – исторически, фентъзи, приключески. Носител на престижни литературни награди, тя пише и под псевдонима Ив Едуардс. Книгите ѝ са преведени на множество езици, продадени в над половин милион копия по цял свят. Повече за нея ще откриете в личния ѝ сайт jossstirling.co.uk

 Нова порция романтика и приключения от света на Савантите Около Мисти непрекъснато се случват бъркотии. Родена с дарбата винаги да казва истината, тя постоянно се забърква в големи неприятности. Когато среща Алекс, уверен и невероятно очарователен, Мисти решава, че не бива да се сближава много с него... Някой толкова перфектен никога няма да бъде с нея, нали така? Но тъмна сила атакува обществото на Савантите. Сериен убиец преследва младите хора със специални умения. Скоро един от тях ще бъде отведен до прага на смъртта... и отвъд.

21.02.2015


Рисунка за Айла Стефъни Пъркинс

Съвременни романи

13+ години

 Пленяващ финал на поредицата от романтични истории с участието на Анна и Етиен и Лола и Крикет Безнадеждната романтичка Айла си пада по вглъбения Джош още от първата им година в американската гимназия в Париж. След случайна среща в Манхатън през лятото романтичната развръзка изглежда по-близко, отколкото Айла някога си е представяла. Но със започването на последната учебна година във Франция Айла и Джош се изправят пред предизвикателствата на всяка млада двойка, включително семейни драми, несигурност около бъдещето и съвсем реална заплаха да се разделят.

Стефъни Пъркинс е автор на романи за тийнейджъри и възрастни (които не се страхуват да си признаят, че тийн книгите са страхотни). Споделя, че работата ѝ винаги е била свързана с книги – първо като консултант в книжарница, после като библиотекар, а днес като писател. Повече за Стефъни Пъркинс ще откриете в сайта ѝ на адрес www.stephanieperkins.com

21.02.2015


В морските дълбини Книга първа от поредица

Сага за вода и огън

Дженифър Донъли Видео:

Дженифър Донъли е автор на пет романа. Отраснала е в Ню Йорк, в окръзите Люис и Уестчестър, и е посещавала университета Рочестър, където завършва английска литература и европейска история. Дженифър живее в Хъдсън Вали в Ню Йорк заедно със съпруга си, дъщеря си и три спасителни кучета.

Фентъзи

13+ години

 Проект на Disney Publishing Worldwide  Първа книга в поредица от четири епични истории, чието действие се развива дълбоко в океана. Там шест русалки се борят да защитят и спасят тайния си свят. Дълбоко в океана, в свят не толкова различен от нашия, живеят морските хора. Тяхното общество се разпростира през морета и води по цялото земно кълбо... Серафина, русалка от Средиземно море, се събужда в сутринта на годежа си. Най-голямата ѝ тревога би трябвало да е да спечели любовта на красивия принц Мади. Въпреки това Сера е преследвана от странни сънища, предсказващи завръщането на древно зло. Мрачните ѝ предчувствия се потвърждават, когато стрелата на наемен убиец отравя майка ѝ. Сега Серафина трябва да се впусне в търсене на господаря на убиеца и да предотврати война между морските народи. Водена единствено от призрачните си сънища, Сера търси пет други русалки, разпръснати по шестте морета. Заедно те ще създадат неразрушима сестринска връзка и ще разкрият конспирация, заплашваща съществуването на света им.

21.03.2015


БЗМЦ Апокалипсис

Научна фантастика

Книга трета от трилогията

 Финал на една взривяваща трилогия

БЗМЦ

 Неустоима комбинация от научна фантастика с елементи на антиутопия, приключенски екшън, мистерия и трилър

Майкъл Грант

16+ години

Ноа и Сейди са срещали смъртта и тя не ги плаши. Но лудостта – да. Както и това да се загубят един друг. Но те няма да стоят настрана като безпомощни свидетели на невидим апокалипсис. Светът е унищожаван отвътре навън. Време е да отвърнат на удара. И ще дадат всичко от себе си, за да спрат братята Армстронг. Но дали близнаците са най-големият им враг? Никой не знае каква е самоличността на Лир, сенчестия лидер на БЗМЦ. На чия страна са водили битка досега? Лудостта се разпространява като чума и едно нещо става ясно: Лир е в основата на всичко. И неговата игра не е честна.

Майкъл Грант е автор е на бестселърите Gone, Eve and Adam, The Magnificent 12. Понастоящем Грант живее заедно със съпругата си Катрин Апългейт (с която са съавтори на близо 150 романа), двете си деца и ужасно много домашни животни в Сан Франциско. Открийте го онлайн на www.michaelgrantbooks.co.uk

Видео:

28.03.2015


Разнищи ме

Антиутопия

13+ години

Книга втора от трилогията

Разбий ме

 Бестселър на New York Times и USA Today

Тахере Мафи

 Издава се в над 25 държави  Филмовите права са закупени от 20th Century Fox Джулиет е избягала в Omega Point. Това е място за хора като нея – хора с дарби. Това е и щабът на бунтовническата съпротива. Най-накрая тя е свободна от Reestablishment, свободна от плана им да я използват като оръжие, свободна да обича Адам. Но Джулиет никога няма да може да се освободи от смъртоносното си докосване.

Тахере Мафи е авторът на суперуспешната трилогия Shatter Me. Родена и отраснала в малък град в Кънектикът, днес живее в Калифорния. Когато няма нищо за четене подръка, чете опаковки на бонбони, купони и стари рецепти. Може да я посетите онлайн на taherehbooks.com или да я последвате в twitter @TaherehMafi

Или от Уорнър, който иска Джулиет повече, отколкото тя би могла да си представи. В това вълнуващо продължение на Разбий ме Джулиет трябва да избере между това, което иска, и това, което мисли за правилно. Решение, което би могло да включва и избор между сърцето ѝ и живота на Адам.

28.03.2015


Дивогласи

Фентъзи

10+ години

Книга първа от поредицата

Дивогласи

Джейкъб Грей

 Първа книга в неустоима нова фентъзи поредица  Филмовите права са закупени от Fox 2000

 Издава се на над 30 езика

Джейкъб Грей пази самоличността си в тайна. Много малко се знае за него. Говори се, че живее в голям град в Щатите, а нощем кръстосва улиците, мечтаейки си тъмни и магични истории. Обожава животните и дори самият той говори на гарвани... въпреки че никой не знае дали разбира нещо от отговорите им.

13-годишният Коу е отвлечен от ято врани, когато е на 5 годинки. Сега той малко по малко започва да придобива силите си на Feral – човек, който има специална връзка с животните. Но Коу е на път да открие, че другите от неговия вид невинаги използват силите си за добро...

04.04.2015


Здраво прегърни ме

Съвременни романи

16+ години

Дейвид Левитан  Продължението на бестселъра на New York Times „Уил Грейсън, Уил Грейсън”

Запознайте се с историята на Тайни Купър от „Уил Грейсън, Уил Грейсън”, поднесена под формата на мюзикъл – точно по вкуса на Тайни. Един от найколоритните образи в литературата се завръща, за да разкаже всичко за себе си – от раждането до неспирното търсене на истинската любов.

Дейвид Левитан е популярен американски автор на книги за тийнейджъри. Сред най-известните му романи се нарежда Nick and Norah's Infinite Playlist, публикуван през 2006 г. и адаптиран за големия екран през 2008 г.

18.04.2015


Гибелна вълна Книга втора от поредица

Сага за вода и огън

Дженифър Донъли Видео:

Дженифър Донъли е автор на пет романа. Отраснала е в Ню Йорк, в окръзите Люис и Уестчестър, и е посещавала университета Рочестър, където завършва английска литература и европейска история. Дженифър живее в Хъдсън Вали в Ню Йорк заедно със съпруга си, дъщеря си и три спасителни кучета.

Фентъзи

13+ години

 В това вълнуващо продължение на Дълбоки води Серафина намира още следи за талисманите, Нийла се впуска в гнездото на морски дракон и Линг разкрива самоличността на врага им.

Серафина, Нийла, Линг, Ава, Бека и Астрид, шест русалки от царства, разпръснати по моретата и водите, са призовани от лидера на речните вещици, за да научат невероятна истина: русалките са директни наследнички на могъщи магове, някога управлявали изчезналата империя Атлантида. Древното зло, което я е унищожило, оживява отново и единствено русалките могат да го победят. За да успеят, те трябва да намерят вълшебните талисмани, принадлежали на маговете. Търсейки ги, Серафина и Нийла откриват у себе си запаси от смелост и хитрост, които не са подозирали, че притежават. Изправят се пред опасност и смърт и преживяват предателство, изненадващо като измамна вълна.

25.04.2015


Близнаците Тапър подемат война (един с друг)

Илюстрована книга  Поредица от четири книги

Книга първа от поредицата

 Спада към характерния жанр художествена литература с илюстрации

The Tapper Twins

 Издава се в повече от 10 държави

Джеф Родки

Джеф Родки е автор на хумористичната поредица за деца The Tapper Twins и приключенската поредца Chronicles of Egg. Номиниран за наградата Emmy сценарист на хитови филми като Daddy Day Care, RV, Good Luck Charlie и It's Christmas на Disney Channel.

10+ години

Децата ще се забавляват невероятно с новата книжна поредица, дело на популярния сценарист Джеф Родки. Тя е чудесна съвременна комедия с участието на дванадесетгодишните близнаци Клаудия и Рийс, които не биха могли да бъдат поразлични един от друг… освен в решителността си да победят в ожесточена война с пакости! Когато обаче състезанието се превръща в битка, в която са позволени всички средства, близнаците трябва да преценят дали усилията да се унищожат взаимно си струват. Представена като колоритен „устен разказ“ от близнаците и техните приятели и включваща снимки, скрийншотове, чат история, онлайн игри и текстови съобщения, The Tapper Twins Go To War е изключително забавна и автентична илюстрация на това какво е да си в основно училище в нашия дигитално пренаситен свят.

09.05.2015


Наследницата Книга от поредицата

Антиутопия

Изборът

 Очарователна и пленяваща история, изпълнена с неочаквани обрати

Кийра Кас

 Поредицата се издава на 24 езика

13+ години

 Правата за телевизионна адаптация са закупени Преди 20 години Америка Сингър се състезава в Избора и печели сърцето на принц Максън. Сега е време принцеса Едлин да проведе своя Избор. Едлин не очаква той да завърши като приказната любовна история на родителите ѝ. Но състезанието започва и тя скоро ще открие, че щастливата развръзка не е толкова невъзможна, колкото си е представяла. Кийра Кас израства в Южна Каролина и учи история в университета Радфорд. Днес живее в Блексбърг, Вирджиния, със семейството си. В свободното си време обича да чете и да танцува. Може да я посетите на kieracass.com или да я последвате в twitter на @kieracass

16.05.2015


Фентъзи

Фантастични животни и къде да ги намерим

9+ години

Съпътстваща новела към

Хари Потър

 Съпътстваща книга към поредицата за Хари Потър

Джоан К. Роулинг

 Приходите на Дж. К. Роулинг от продажбите отиват за благотворителност, като подпомагат бедни деца в различни места по целия свят  Предстои екранизация , която ще се завърти по кината през 2016 г. „Екземпляр от тази книга може да се открие в почти всеки магьоснически дом в страната. Сега, само за определен период от време, мъгълите също имат възможност да научат любопитни подробности за най-фантастични същества.” Албус Дъмбълдор

Дж.К. Роулинг е родена на 31 юли 1965 г. във Великобритания. Тя е добре позната като автор на световния феномен – поредицата за момчето магьосник Хари Потър.

23.05.2015


Куидичът през вековете Съпътстваща новела към

Хари Потър

Джоан К. Роулинг

Фентъзи

9+ години

 Съпътстваща книга към поредицата за Хари Потър  Приходите на Дж. К. Роулинг от продажбите отиват за благотворителност, като подпомагат бедни деца в различни места по целия свят Знаеш ли, че има над 700 вида фал в куидича? А че най-старият отбор във Великобритания е „Пъдълмиър Юнайтед“, основан през 1163 г.? Ако прочетеш тази книга, ще откриеш в нея още много любопитни факти. Тя съдържа всичко, което трябва да знаеш за историята и правилата на куидича... както и за нарушаването им.

Дж.К. Роулинг е родена на 31 юли 1965 г. във Великобритания. Тя е добре позната като автор на световния феномен – поредицата за момчето магьосник Хари Потър.

23.05.2015


Възпламени ме Книга трета от трилогията

Разбий ме

Тахере Мафи

Антиутопия

13+ години

 Бестселър на New York Times и USA Today  Издава се в над 25 държави  Филмовите права са закупени от 20th Century Fox След унищожението на Omega Point Джулиет не знае дали бунтовниците, нейните приятели, и Адам са живи. Но това няма да я спре да се опита да победи Reestablishment веднъж завинаги. Сега тя трябва да разчита на Уорнър, красивия командир на Сектор 45. Единственият човек, за когото не е и подозирала, че ще може да се довери някога. Същият човек, спасил живота ѝ. Той обещава да помогне на Джулиет да овладее силите си и да спаси умиращия ѝ свят… но това не е всичко, което иска за нея.

Тахере Мафи е авторът на суперуспешната трилогия Shatter Me. Родена и отраснала в малък град в Кънектикът, днес живее в Калифорния. Когато няма нищо за четене подръка, чете опаковки на бонбони, купони и стари рецепти. Може да я посетите онлайн на taherehbooks.com или да я последвате в twitter @TaherehMafi

30.05.2015


Меси Ивете Дарска

Биография

10+ години

 Първата биография на Лео Меси, адаптирана за деца  Историята на малко момче, което се превръща в един от най-големите футболни герои Той е само на 9, когато чупи прозорец, за да отиде на мач. На 10, когато спира да расте. На 13, когато напуска дома, за да живее на друг континент. Днес целият свят знае неговото име. Лео Меси. Най-известният футболист в света. Това е неговата история.

06.06.2015


Книгата на легендите Книга първа от поредицата

Ever After High

Фентъзи

10+ години

 Нов проект на Mattel, включващ играчки, анимация, издателска продукция  „Кралско добро забавление.” - Kirkus Reviews

Шанън Хейл Видео:

Шанън Хейл е една от найпродаваните авторки на New York Times с шест романа за тийнейджъри. Писателката и съпругът ѝ живеят близо до Солт Лейк Сити, Юта, с четирите си малки деца и домашния си любимец – малко пластмасово прасе.

В Ever After High децата на приказните герои се подготвят да изпълнят съдбите си на следващо поколение Снежанки, принцове и зли крадци… независимо дали го искат, или не. Всяка година на Деня на завета учениците подписват Книгата на легендите, за да запечатат предвидените си съдби. Поколения наред се мълви, чe отказът да подпишеш означава Край – и на историята, и на живота ти. Като дъщеря на злата кралица, съдбата на Рейвън е да последва злите стъпки на майка си, но злото въобще не е в стила ѝ. Рейвън започва да се чуди – какво ще стане, ако пренапише собствената си история? На великолепната дъщеря на Снежанка ѝ предстои щастлив живот, но бъдещето ѝ зависи от това дали Рейвън ще я изкуши с отровна ябълка. Ами ако Рейвън не подпише Книгата на легендите? Това би могло да значи вечно нещастие и за двете...

06.06.2015


Аз съм знаменитост Книга първа от поредицата

Аз съм знаменитост

Съвременни романи

13+ години

 „Аз съм знаменитост“ е безумно смешна и отчайващо романтична история за трудностите на живота в гимназията.

Кейти Бърчъл Всички искат да бъдат популярни, нали така? Житейските цели на Анна са съвсем простички: 1. Да задържа двамата ми нови (и единствени) училищни приятели 2. Да тренирам Кучето да дава пет. Това е найамбициозният ми проект досега 3. Да не паля косата на никого (повече) Кейти Бърчъл е журналист и носител на наградата за най-добър литературен дебют от 24/7 Theatre Festival през 2011 г. Сред най-любимите ѝ неща са трите ѝ лабрадора, комиксите на Марвел и Джейн Остин.

4. Да отида да раздавам ориз в Африка 5. Да се крия в килера до живот, след като татко се сгоди за най-известната актриса на света и папараците искат да изтипосат лицето ми по всички вестници. 6. Оризът май не е достатъчен? Може би мога да раздавам шоколад в Африка. Все пак обичам шоколад. Трябва да измисля как да раздавам шоколад от килера...

13.06.2015


Гръцките богове на Пърси Джаксън

Фентъзи

13+ години

Книга от поредицата

Пърси Джаксън

Рик Риърдън Видео:

Рик Риърдън печели любовта на милиони читатели с романите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, „Хрониките на Кейн” и „Героите на Олимп”. Носител на множество престижни награди, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни.

 Съпътстващо издание към поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп” и „Героите на Олимп” „Невероятното съчетание от приключения и хумор се балансира от сцени, в които човешките нужди, страхове и морални избори заемат централно място в тази превъзходна книга!” Booklist „Издател от Ню Йорк ме помоли да напиша книга с всичко, което зная за гръцките богове. А аз го попитах дали мога да я напиша анонимно, защото не искам Олимпийците да ми се сърдят отново.” Така започва Percy Jackson's Greek Gods – книга, в която синът на Посейдон разказва класическите митове от своя гледна точка. Той обяснява как светът е бил създаден, кой кой е на Олимп – от Аполон до Зевс, като не пропуска нито една подробност – ужасии, кървави бани и всичко останало.

20.06.2015


Всеки ден Дейвид Левитан

Съвременни романи

13+ години

 Бестселър на New York Times „Мъдра и наистина уникална любовна история.” Entertainment Weekly Всеки ден различно тяло. Всеки ден различен живот. Всеки ден влюбен в същото момиче.

Дейвид Левитан е популярен американски автор на книги за тийнейджъри. Сред най-известните му романи се нарежда Nick and Norah's Infinite Playlist, публикуван през 2006 г. и адаптиран за големия екран през 2008 г.

Не си предупреден нито къде ще се случи, нито с кого. А се е примирил с това, дори е установил правила, според които да живее: Никога не се привързвай прекалено много. Избягвай да бъдеш забелязван. Не се намесвай. Всичко е наред до сутринта, в която А се буди в тялото на Джъстин и среща приятелката на Джъстин – Рианън. От този момент нататък всички правила, според които А живее, вече не важат. Защото най-накрая А намира някого, с когото иска да бъде – ден след ден.

04.07.2015


Съвременни романи

Фенка

13+ години

Рейнбоу Роуел

Видео:

Рейнбоу Роуел е автор на Fangirl, „Елинор и Парк”, Landline и Attachments. Когато не пише, с удоволствие чете комикси и планира пътешествия. Писателката живее в Омаха, Небраска, със съпруга си и двамата си сина

 Бестселър на New York Times

 Интелигентно написана и забавна история за семейните взаимоотношения и първата любов Кат е фен на Саймън Сноу. Всъщност всички го харесват, но за Кат да си фен е нещото, в което е наистина добра. Заедно с близначката й Рен двете са вманиачени по сериала със Саймън още от деца. Всъщност именно това им увлечение им помага да приемат по-леко факта, че майка им ги напуска. Четат, препрочитат, посещават форуми за Саймън Сноу, пишат фен фикшън за Саймън, обличат се като героите от филмите му за всяка премиера. Сестрата на Кат е надраснала детското си увлечение, но Кат не може. Тя не иска. Сега двете са на път да заминат за колеж, но Рен е заявила твърдо на Кат, че не искат да бъдат съквартирантки. Кат трябва да се справя сама. И така, новата съквартирантката й се оказва груба, професорът й по творческо писане смята, че фен фикшъна е краят на цивилизования свят, а красивият й съученик иска само да си говорят за думи... На всичкото отгоре Кат не може да спре да се тревожи за баща си, който е крехък и обичлив и никога не е бил сам. За нея въпросът е дали ще се справи? Може ли да преживее живота в колежа без Рен наоколо? Готова ли е да започне да живее живота си? Да напише собствената си история? И дали иска да го направи, ако това означава да остави Саймън Сноу в миналото си?

22.08.2015


Островът на изгубените Книга първа от поредицата

Фентъзи

Наследниците

 Предистория на “Наследниците”, предстоящия ТВ сериал на “Дисни ченъл”

Мелиса де ла Круз

 В главните роли влизат децата на найизвестните лоши герои от филмите на “Дисни”

Мелиса де ла Круз е автор на бестселъри на New York Times и USA Today. Работила е като моден редактор за New York Times, Marie Claire, Harper’s Bazaar, Glamour, Cosmopolitan, The San Francisco Chronicle и Teen Vogue. Живее в Лос Анджелис със съпруга и дъщеря си.

10+ години

Преди 20 години всички злодеи са прогонени от кралството на Аурадон в Острова на загубените – мрачно и зловещо място, защитено от енергийно поле, което им пречи да го напуснат. Без магическите си способности, злодеите живеят в абсолютна изолация, забравени от света. Мал научава от майка си Злодеида, че ключът към истинския мрак – Окото на дракона, е затворен в скиптъра й, скрит в забранената гора на най-отдалечения край на острова. Окото е прокълнато и който го открие ще изпадне в дълбок сън за хиляда година. Но Мал има план да го залови. Ще й е необходима единствено малко помощ от „приятелите” й – Иви (дъщерята на Злата кралица), Джей (сина на Джафар) и Карлос (сина на Круела де Вил).

29.08.2015


Най-грозната от всички Книга втора от поредицата

Фентъзи

10+ години

 Огледалце, огледалце на стената… Кой е найгрозната от всички на земята?

Ever After High

Шанън Хейл

Шанън Хейл е една от найпродаваните авторки на New York Times с шест романа за тийнейджъри. Писателката и съпругът ѝ живеят близо до Солт Лейк Сити, Юта, с четирите си малки деца и домашния си любимец малко пластмасово прасе.

Време е за Деня на наследството, в който учениците от Ever After High трябва да дадат обет, че ще следват стъпките на приказните си родители. Рейвън, дъщерята на Злата кралица, отказва да подпише Книгата на легендите, отхвърляйки своята съдба и излагайки всички останали на опасност. Дъщерята на Снежанка не иска да мисли за Рейвън като за създаваща проблеми бунтарка, но изборът на Рейвън означава, че тя може никога да не получи отровната ябълка, принц и кралство, което да управлява. Но когато хаосът и съперничеството излагат Маделин от Страната на чудесата на опасност, Рейвън и съперничката ѝ ще трябва да съберат враждуващите лагери и да сложат край на тяхната вражда, преди тя да застраши щастливия край на всички веднъж и завинаги.

05.09.2015


Медната ръкавица

Фентъзи

10+ години

Книга втора от поредицата

Железният изпит

Холи Блек и Касандра Клеър

 Книгата се издава в 30 държави  Правата за филмирането са закупени от Constantin Films Втората книга от приключенската поредица „Магистериум” ще потопи читателите отново в света на Кал Хънт – магичен и опасен.

Холи Блек е сред най-продаваните автори на романи за деца, тийнейджъри и възрастни, сред които са книгите от поредиците „Хрониките на Спайдъруик” и Curse Workers. Понастоящем Холи живее със съпруга си в Масачузетс в къща с библиотека скривалище. Разгледайте сайта ѝ тук: blackholly.com Касандра Клеър работи като журналист за Hollywood Reporter, преди да се ориентира към писането на книги. Тя е авторът на бестселър поредицата „Реликвите на смъртните”. В момента Касандра живее заедно със своя годеник и двете си котки в Масачузетс. Повече за Касандра Клеър тук: cassandraclare.com

19.09.2015


Гръцките герои на Пърси Джаксън

Фентъзи

13+ години

Книга от поредицата

Пърси Джаксън

Рик Риърдън

 Съпътстващо издание към поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп” и „Героите на Олимп”

Видео:

Рик Риърдън печели любовта на милиони читатели с романите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, „Хрониките на Кейн” и „Героите на Олимп”. Носител на множество престижни награди, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни.

Кой е отрязал главата на Медуза? Кой е опитомил Пегас? Само един полубог би могъл да ви разкаже цялата история и кой друг, ако не Пърси Джаксън ще знае всички подробности за делата на Персей, Аталанта и останалите гръцки герои. Разказана в забавния и неподражаем стил, който читатели са свикнали да очакват от Пърси, и обогатена с изпълнените с живот картини на Джон Роко, тази колекция от истории е задължителна за феновете на Рик Риърдън и за всеки, който има нужда от герой.

19.09.2015


Речник на погледите Елиф Шафак

Съвременни романи

16+ години

 Поредният шедьовър от талантливата разказвачка на истории Елиф Шафак  Книгата е отличена с наградата „Най-добър роман” в Турция

Елиф Шафак е автор на 13 романа и на политически статии за издания като „Гардиън”, „Монд” и „Ню Йорк Таймс”. Пише на турски и на английски, живяла е на Запад и на Изток и определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, жена и майка.

Жена с наднормено тегло и нейният любовник джудже се чувстват неловко от погледите, втренчени в тях, където и да отидат. Затова решават да сменят ролите си – мъжът започва да излиза с грим, а жената да рисува мустаци на лицето си. Но докато жената иска да се скрие от света, мъжът отговаря на погледите на минувачите с високо вдигната глава. И така той започва да създава свой „речник на вторачванията”, изследвайки границата между външния вид и своята реалност.

26.09.2015

ЕГМОНТ - Художествена литература за 2015  

Презентацията съдържа издателския план за художествена литература. Книгите ще се издават като печатни и е-книги. Издателството запазва право...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you