Kitty nu e o pisică. Se dă stingerea

Page 1

Se da stingerea!Această carte aparține lui: ..............................................Într-un conac vechi și dărăpănat, cocoțat pe un deal, locuiește o familie de pisici vagaboande. Aceste pisici iubesc muzica, petrecerile și n-au nicio grijă pe lume.

FACE ŤI

NOŠTINŤÃ CU U C

Cãpitanul

Norocel

Regele Bond oc

ŠI

Cimpi


Într-o zi, o fetiță cu două cozi negre bate la ușa conacului. Înainte ca pisicile să-și dea seama ce se petrece, fetița a și pășit înăuntru! Pisicile au o regulă foarte strictă care spune INTERZIS OAMENILOR, dar fetița aceasta nu seamănă cu oamenii obișnuiți. Poartă un costum portocaliu-aprins, cu urechi, lăbuțe și coadă, și face

! U A I M

Nu că pisicile ar avea habar ce înseamnă asta.

KITTY

O cheamă , adică Pisicuța, așa scrie pe zgarda ei. Se pare că tot ce vrea Kitty e să fie pisică. Dar…


Se da stingerea! JESS BLACK

Traducere din limba engleză de Domnica Drumea


Gașca pestriță de pisici din vechiul conac dărăpănat aștepta cu cea mai mare nerăbdare seara lor preferată din săptămână: cea în care se uitau la filme de groază. După cină, se adunau pe canapeaua din sufragerie pentru o porție de distracție care le dădea fiori pe șira spinării și le făcea blana măciucă. Ecranul televizorului răspândea lumină în încăperea întunecată.

8


Cimpi nu mai avea astâmpăr.

— Toatã sãptãmâna am ašteptat sã vinã seara pentru filme de groazã! Cimpi era un motan care nu semăna deloc cu un cimpanzeu, dar, întocmai ca unul, avea o grămadă de energie și nu putea sta locului o clipă.

— Bondoc ar face bine sã se grãbeascã, altfel o sã piardã începutul.

9


— Filmul din seara asta se numește

a r a n P o i r ť m ã t i ale, v i t c A spuse Căpitanul, citind din prezentare. Pisicile alegeau împreună filmul, dar Căpitanul își lua foarte în serios sarcina de a citi cu voce tare descrierea lui. Se străduia ca vocea să-i sune cât mai fioros cu putință. — Ia fiți atenți, spune așa: Avertisment – poate reduce speranța de viață pisicească până la trei vieți.

10


— Ei bine, în cazul ãsta, eu mã retrag! strigă Norocel.

Se dădu jos cu greutate de pe canapea trăgându-și piciorul de lemn și porni șchiopătând spre ușă.

— Eu mai am doar UN SINGUR picior!

11


Când începu filmul, niște acorduri ce-ți ridicau blana pe ceafă umplură încăperea. Cimpi făcu ochii mari de groază și se ascunse în spatele Căpitanului. — Ce bine că la ora asta Kitty doarme dusă în pătuțul ei, zise el, uitându-se în tavan. Brusc, sufrageria se lumină. Regele Bondoc stătea lângă întrerupător. — Ce faci acolo, Bondoc? îl întrebă Cimpi.

12


— Fac atmosferă! răspunse vesel Regele Bondoc. Cimpi se repezi și stinse lumina cu o privire încruntată. Filmele de groază trebuie urmărite în întuneric. Asta E ȘI IDEEA! — Ssst! șopti Căpitanul, arătând spre tavan. O s-o trezești pe Kitty!

! U A I M

Brusc, auziră un țipăt ascuțit.

Cele trei pisici se uitară surprinse una la alta.

KITTY?! 13


e s e C -

14


Pisicile se repeziră în sus pe scări și o găsiră pe Kitty tremurând ca varga în cutia pe care o folosea drept pătuț. Kitty avea un pătuț drăguț, normal, confortabil, dar insista să doarmă într-o cutie de carton. I se părea că așa e mai pisicește.

întâmplã, Kitty? întrebă Căpitanul.

15


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.