Page 1

NOVO


– EDINSTVEN KONCEPT FOTOAPARATA Nikon je naša nova mojstrovina v segmentu fotografije formata FX, ki fotografom prinaša edinstveno zlitje otipljive natančnosti in kakovost slike najvišjega razreda. in klasičen način upravljanja s številnimi mehanskimi vrtljivimi Novi vintage dizajn Nikona gumbi pretvarjata strast do fotografije v doživetje, ki ga občutite pod svojimi prsti. V fotografih bo prebudil novo dojemanje fotografije, kjer ima veselje do rokovanja z aparatom prav tako pomembno vlogo kot ustvarjanje samih fotografij. kot Nikonov najmanjši in najlažji fotoaparat formata FX nudi kakovost posnetkov paradnega konja D4, hkrati pa prinaša novo dimenzijo čutnosti pri upravljanju in ustvarjalnosti. Koncept upravljanja z različnimi mehanskimi vrtljivimi gumbi in enostavno zgornjo stranjo ohišja v roki bodo dospominja na klasike analogne dobe, kot sta bila Nikon F2 in F3. Fotografi z besedno otipali, da je digitalni zrcalnorefleksni aparat lahko tudi natančen instrument. Površina z visokokakovostno teksturo klasičnega otipa, kompakten in trden dizajn ter intuitivno upravljanje poskrbijo, da je fotografiranje s tem aparatom pravi užitek. Po drugi strani pa kakovost slike prav nič ne spominja na analogno preteklost. Najsodobnejše digitalno drobovje in številne fotografske zmožnosti, od slikovnega tipala aparata Nikon D4 prek slikovnega procesorja EXPEED 3 do izjemno velikega razpona občutljivosti, skrbijo za kakovost slike na najvišji ravni in po merilih 21. je bil zasnovan samo za fotografiranje in ni namenjen snemanju videoposnetkov. To stoletja. je odgovor na želje številnih uporabnikov, ki se strastno posvečajo klasični fotografiji.


JAZ SEM PRISTNA FOTOGRAFIJA


Izpostavljamo – Tipalo CMOS formata FX z efektivno ločljivostjo 16,2 milijona slikovnih točk. – ISO 100 do 12.800 (razširljivo do ISO 204.800). – Optično iskalo s pentaprizmo in 100-odstotno pokritostjo. – Hitrost neprekinjenega zaporednega fotografiranja do 5,5 posnetka/sekundo (CH). – Ročni koncept upravljanja s številnimi vrtljivimi in pritisnimi gumbi. – 39-točkovni sistem za samodejno ostrenje (vključno z 9 križnimi točkami). – Združljiv z vsemi objektivi Nikkor z bajonetom F, vključno z objektivi NIKKOR Non-AI. – 8-cm (3,2-palčni) zaslon TFT s približno 921.000 slikovnimi točkami. – Način predogleda slike v živo. – Najmanjši in najlažji Nikonov fotoaparat formata FX. -

Izdelan na Japonskem.


sprednji vrtljivi gumb za upravljanje

gumb za predogled globinske ostrine funkcijski gumb z nastavljivo funkcijo

gumb za ročno nastavljanje časa osvetlitve

gumb za način osvetlitve zgornji zaslon

izbira občutljivosti ISO in kompenzacije osvetlitve z vrtljivim gumbom, ki se lahko zaklene

okroglo iskalo kot pri D800/D4 s prilagajanjem dioptrije

izbira načina merjenja svetlobe

8-cm (3,2-palčni) zaslon TFT s pribl. 921.000 slikovnimi točkami


PREIZKUŠEN KONCEPT UPRAVLJANJA V KOMBINACIJI Z NAJSODOBNEJŠO TEHNIKO Nikon je le od zunaj podoben klasičnim fotoaparatom, kot sta bila Nikon FM2 in FE2. Spomin na analogne zrcalnorefleksne fotoaparate je ohranjen v vrtljivih gumbih za izbiro časa osvetlitve, kompenzacije osvetlitve in občutljivosti ISO. Kakovosti ročnih gumbov za izbiro nastavitev zajema fotografij niso dobro znane le ljubiteljem Nikona je hkrati tudi najsodobnejši digitalni zrcalnorefleksni fotoain fotografskim navdušencem. Nikon parat, ki elegantno združuje pozitivne lastnosti z obeh svetov. Nikon je s svojo robustnostjo, hitrostjo, dobrimi rezultati tudi v šibki svetlobi in združljivostjo s praktično vsemi do danes izdelanimi objektivi NIKKOR izjemen primerek fotografske tehnike, ki se ponaša z oznako »Made in Japan«.


PRIPRAVLJEN ZA VSAK IZZIV Pomembni deli Nikona so izdelani iz magnezijeve zlitine: zadnja stran, dno in zgornji del ohišja, so tako kar najbolje zaščiteni pred udarci. Ročaji in ohišje prizme so oblečeni v usnje.

Nikon je s temeljito preizkušenimi tesnili dobro zaščiten pred vremenskimi vplivi in pred prahom, zato je idealen spremljevalec v vseh pogojih fotografiranja.


KAKOVOST SLIKE IN TIPALO KOT PRI NIKONU D4 Zmogljivost tipala na najvišji ravni ima enako tipalo CMOS kot Nikonov paradni konj Nikon D4. Tipalo ima ločljivost 16,2 milijona slikovnih točk in se ponaša s sanjskimi šumnimi lastnostmi.

Slikovni procesor Expeed 3 - Izjemna kakovost slike pri visokih vrednostih občutljivosti ISO z natančnimi detajli in visoko ločljivostjo ob minimalnem šumu. - Natančen zapis podrobnosti z ostrimi robovi tudi pri večji občutljivosti. - Fini, podrobni in naravni barvni prehodi zelo temnih in svetlih delih slike. - Popolna usklajenost posnetkov z mehko, naravno in čisto barvno reprodukcijo v celotnem razponu vrednosti občutljivosti ISO.

Tipalo RGB z 2016 slikovnimi točkami Fotoaparat s tipalom RGB z 2016 slikovnimi točkami analizira celotno polje slike že pred pritiskom na sprožilec. Ta podrobna sprotna analiza scene zagotavlja dragocene informacije za merjenje svetlobe, izbiro točk samodejnega ostrenja in nastavitev beline.


PRIPOROČENA DODATNA OPREMA

NOVO AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G SE Svetel normalni objektiv je idealno dopolnilo za Nikon Df.

AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED Kompakten in vsestranski makroobjektiv z nanokristalno prevleko.

AF-S VR Micro-NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED Koristi VR funkcije zmanjševanja tresljajev na voljo tudi za makro fotografijo.

AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR Ultraširokokotni zoom objektiv z VR funkcijo zmanjševanja tresljajev za kakovostne posnetke iz roke pri šibki svetlobi.

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED Profesionalen in svetel standarden zoom objektiv.

AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR Visokokakovosten standardni zoom objektiv z VR funkcijo zmanjševanja tresljajev in nanokristalno prevleko.

AF-S NIKKOR 28mm f/1.8G Svetel širokokotni objektiv je oster do robov za naravno perspektivo.

AF-S NIKKOR 70-200mm f/4G ED VR Razpon goriščne razdalje od 70 do 200 mm je idealen za fotografiranje dogodkov, živali in na potovanjih, kakor tudi za športno fotografijo.

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G Svetel objektiv s fiksno goriščno razdaljo, odlična ostrina, izjemen bokeh, kompaktno ohišje.

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED Ultraširokokotni zoom objektiv za izjemno ostrino do robov od goriščne razdalje 14 mm naprej.

AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II Zmogljiv teleobjektiv z zoomom in VR funkcijo zmanjševanja tresljajev za največjo kakovost slike pri vseh goriščnih razdaljah.

AF-S NIKKOR 85mm f/1.8G Kompakten in lahek portretni objektiv.

Brezžični vmesnik za mobilne naprave WU-1a

Daljinski upravljalnik WR-T10 (oddajnik)

Daljinski upravljalnik WR-R10 (sprejemnik)

GPS-enota GP-1

Bliskavica SB-700

Bliskavica SB-910


Nikon

; zaslonka 2.8; 1/60 s; ISO 3200; goriĹĄÄ?na razdalja 28 mm


EKSKLUZIVNA DODATNA OPREMA

Trak ANSPL001 (dodatna oprema)

Nikon GmbH Slovenija Leskoškova 9e 1000 Ljubljana

Tel. 059 948356 www.nikon.si

Stanje: oktober 2013. Pravice do napak in tehničnih sprememb pridržane.

Torbica CF-DC6 (dodatna oprema)

Brosura nikon df web  

Brošura Nikon DF

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you