Page 1

weber.info Soluţii de calitate la îndemână

Numărul 6 / Decembrie 2011


CUPRINS 1

Editorial

2

Produse noi weber.set EX25 weber MIN 100

4

Servicii Weber

6

De vorbă cu meseriașii

8

Weber, partenerul afacerilor de succes

10

Profesioniști despre profesioniști

11

Referinţe Weber

12

În ochii meseriașilor


EDITORIAL Luna Decembrie este una dintre cele mai aşteptate ale fiecărui an pentru armonia, voioşia dar nu în ultimul rând pentru cadourile pe care le primim şi le oferim celor dragi. Începutul sărbătorilor de iarnă este anunţat de ziua Sfântului Nicolaie. Din 6 Decembrie intrăm în atmosfera sărbătorilor de iarnă acoperite de strălucire, începem să colindăm, ne deschidem sufletul şi ne apropiem de prieteni, familie, de toţi oamenii pentru bucuria de a primi acelaşi răspuns. Suntem nostalgici gândindu-ne că un alt an se încheie dar ne înveselim pentru cel nou. Reflectăm la ce am făcut pe parcursul anului, dacă ne-am realizat visele şi ne planificăm altele pentru a avea puterea de a continua cu satisfacţia realizărilor şi cu dorinţa împlinirii. Noi, echipa Weber, vă transmitem un gând bun şi sincere mulţumiri pentru colaborarea din anul 2011 şi vă dorim An Nou îmbelşugat, bucurii şi multă sănătate..

Cu respect,

“ Vine seara lui Crăciun Cu ce-i mai frumos şi bun Să primeşti în dar tot ce-ai visat Când ai sufletul curat Noaptea sfântă, noaptea albastră Stau copii la fereastră Cu privirea să găsească Steaua care-a răsărit Si din bolta poleită Vine-o sanie aurită

Şi se-aud colindători De cu seară până-n zori Fericiţi cei obosiţi de drum Vine iarăşi Moş Crăciun Seară blândă, luminoasă Lângă brad când toţi acasă Şi cu cei ce le-au pe masă Fii mai darnic, fii mai bun Este Seara lui Crăciun. “


PRODUSE NOI Adeziv pentru faianţă şi gresie “Weber oferă produse uşor de aplicat” Dezvoltarea de soluţii noi Weber urmează îndeaproape solicitările venite din partea pieţei de materiale de construcţii. Importanţa deosebită pe care o reprezintă adezivii pentru placări ceramice a făcut ca în luna mai să lansăm un adeziv nou pentru placarea gresiei şi faianţei, cu domeniu de utilizare atât la interior cât şi la exterior: weber.set EX25.

weber.info

Aplicatorii care l-au folosit deja au confirmat avantajele acestui produs, adezivul completând gama de produse Weber destinate placărilor ceramice. S-au remarcat următoarele caracteristici: t aderenţă mărită la suport t lucrabilitate superioară t timp deschis extins

2

OPINII MESERIAŞI: “E garantat 100% că nu ai probleme dacă suportul este profesional pregătit. Nu mă fac de ruşine dacă îl recomand şi folosesc pentru că l-am testat şi am văzut că este bun” Nagy Laurenţiu „E bun. Se întinde bine, alunecă bine, stă bine” Mihai Cucurean “Adeziv excelent. Chiar dacă încarc foarte mult, adezivul nu curge în spatele plăcilor de faianţă ” Valentin Busuioc


www.weber.ro

Finisarea 100% minerală pentru termoizolaţii Începând cu luna septembrie a acestui an, gama destinată finisării pereţilor şi sistemelor termoizolante a fost completată de un nou produs tencuiala decorativă minerală weber MIN 100. Respectând tendinţele şi solicitările pieţei în ceea ce priveşte decorarea faţadelor, weber MIN 100 este disponibilă în trei variante de granulaţie: – rolare 3 mm şi bob de orez 1,5 mm şi 2 mm. Conţinutul hidrofob, bogat în răşini sintetice de calitate profesională conferă tencuielii decorative minerale Weber aderenţă mare la suport şi randament ridicat. Astfel, un sac de weber MIN 100 este suficient pentru a acoperi o suprafaţă de 7 m2. Recomandată pentru finisarea termosistemelor, tencuiala decorativă minerală weber MIN 100 poate fi aplicată cu succes şi pe suporturi ca tencuieli de bază sau tencuieli fine (tinci).

OPINII MESERIAŞI: “Se comportă excelent la aplicare și arată foarte bine după uscare. Suntem foarte mulțumiți.“ Dorin – Sibiu “Este o carte de vizită. După prima aplicare am hotărât să îl folosim pentru toate lucrările.” Badica Valentin – Tulcea

weber.info

Weber oferă soluţii complete pentru finisare faţadelor, asfel încât tencuiala minerală weber MIN 100 poate fi folosită alături de adezivul alb pentru armarea sistemelor de izolaţie termică, weber R40 şi de vopseaua silicatică pentru exterior şi interior, weber.ton variosil

3


SERVICII WEBER Program de instruire on-line Mereu în pas cu tendinţele pieţei şi cu noile tehnologii, Weber oferă meseriaşilor şi utilizatorilor produselor sale, un nou serviciu: programul de instruire on-line. Foarte simplu şi foarte util!

weber.info

Solicitările aplicatorilor pentru realizarea sesiunilor de instruire a fost motivul pentru care Weber a dezvoltat programele naţionale de instruire a meseriaşilor încă de acum 5 ani.Numărul tot mai mare al meseriaşilor care folosesc internetul pentru a se pregăti şi pentru a căuta informaţii referitoare la proiectele lor a determinat apariţia acestui nou serviciu on-line. Uşor de accesat de acasă sau direct de pe şantier, ansamblul de filme pe care vi le punem la dispoziţie vă prezintă etapele de realizare a unui sistem de izolaţie termică, de la montarea profilului de soclu, la aplicarea tencuielii decorative. Sunt prezentate uneltele de care aveţi nevoie, precum şi cele mai importante aspecte ce trebuie luate în considerare la realizarea sistemelor de izolaţie termică.

4


www.weber.ro

Cum puteţi vizualiza aceste filme?

weber.info

Direct de pe pagina principală a website-ului Weber, cu un simplu click

Vă invităm să ne adresaţi întrebările Dvs. prin intermediul website-ului, secţiunea Contact.

5


DE VORBĂ CU MESERIAŞII Am avut plăcerea de a sta de vorbă cu domnul Sorin Cruceru din Bucureşti – şeful unei echipe de 5 meseriaşi. Vă prezentăm răspunsurile acestuia la întrebările pe care i le-am adresat.

Domeniul construcţiilor a suferit modificări în ultimii 2 ani datorită crizei economice, fiind unul dintre cele mai afectate sectoare industriale în România. Cum se văd lucrurile din punctul de vedere al meseriaşilor? Cum au fost aceştia afectaţi? Sorin Cruceru.: Chiar dacă piaţa construcţiilor a scăzut foarte mult în ultimi doi ani, eu ca şi echipa am avut lucrări datorită recomandarilor venite în urma lucrărilor bine executate anterior. În lucrările angajate în ultima perioadă, care sunt solicitările beneficiarilor? Care sunt aşteptările acestora atunci când angajează echipa de meseriaşi pentru realizarea unui proiect? S.C: Beneficiarul aşteaptă o execuţie de înaltă calitate a lucrării la un preţ foarte redus (manopera şi materiale de calitate la cel mai bun preţ din piaţă ).

weber.info

Care este importanţa materialelor utilizate în realizarea unei lucrări? Cum alegeţi materialele? Care sunt criteriile de selecţie: marca, preţul, calitatea? S.C: Materialele asigură o durată de viaţă îndelungată şi un aspect final bun la o lucrare. Alegerea materialelor o facem în funcţie de raportul calitate-prêţ şi comportamentul acestora în timp văzut la lucrarile realizate anterior.

6

Care este recomandarea pe care o aveţi pentru producătorii de materiale? La ce trebuie acordată atenţie deosebită atunci când se dezvoltă soluţii noi? S.C: Soluţiile noi trebuie să fie cât mai uşor de pus în operă şi să acopere în totalitate problema, domeniul pentru care au fost concepute. Dintre produsele Weber utilizate până acum în lucrările dvs. care este produsul care este cel mai apreciat de dvs şi echipa dvs? S.C Produsele folosite la termoizolaţii, adezivi şi chiturile pentru placări ceramice. Tehnologia de producere a adezivilor care nu fac praf este inovaţie Weber în România. Aţi folosit adezivi din această gamă? Care credeţi că sunt avantajele meseriaşilor dacă plachează cu aceşti adezivi? S.C: Da, am utilizat weber.set portelanat şi weber.set H2O şi creează pentru aplicator un plus de confort atunci când se lucrează în spaţii închise. Un alt avantaj nu mai inhalez acel praf emis de un adeziv obişnuit în momentul în care îl manipulezi sau îl prepari.


www.weber.ro

DE VORBĂ CU MESERIAŞII Am avut plăcerea de a sta de vorbă cu domnul Ion Grigorov din Constanţa – şeful unei echipe de 10 meseriaşi. Vă prezentăm răspunsurile acestuia la întrebările pe care i le-am adresat.

Domeniul construcţiilor a suferit modificări în ultimii 2 ani datorită crizei economice, fiind unul dintre cele mai afectate sectoare industriale în România. Cum se văd lucrurile din punctul de vedere al meseriaşilor? Cum au fost aceştia afectaţi? Ion Grigorov: Acum s-a aşezat piaţa. În proporţie de 30 % a scăzut volumul de muncă. În lucrările angajate în ultima perioadă, care sunt solicitările beneficiarilor? Care sunt aşteptările acestora atunci când angajează echipa de meseriaşi pentru realizarea unui proiect? I.G.: Aceştia solicită o lucrare bună calitativ la preţuri mai scăzute. Care este importanţa materialelor utilizate în realizarea unei lucrări? Cum alegeţi materialele? Care sunt criteriile de selecţie: marca, preţul, calitatea? I.G.: Cele mai importante într-o lucrare sunt materialele. Pe baza experienţei fac alegerile materialelor. În primul rând calitatea acestora iar în al doilea rând marca.

Dintre produsele Weber utilizate până acum în lucrările dvs. care este produsul care este cel mai apreciat de dvs şi echipa dvs? I.G.: Produsele pentru termoizolaţii : weber R50, weber P50 şi tencuiala decorativă silicatică iar pentru placări şi adezivul pentru marmură weber marmoplus şi adezivul pentru gresie weber.set portelanat. Tehnologia de producere a adezivilor care nu fac praf este inovaţie Weber în România. Aţi folosit adezivi din această gamă? Care credeţi că sunt avantajele meseriaşilor dacă plachează cu aceşti adezivi? I.G.: Da am folosit, în spaţii închise nu creează disconfort montatorului şi beneficiarului.

weber.info

Care este recomandarea pe care o aveţi pentru producătorii de materiale? La ce trebuie acordată atenţie deosebită atunci când se dezvoltă soluţii noi? I.G.: Punerea în practică - testarea produselor şi reclama.

7


Weber, partenerul afacerilor de succes “Conştienţi că în zilele noastre nivelul calităţii şi seriozitatea producătorului construiesc renumele acestuia, îţi oferim produse de înaltă calitate, durabile în timp şi cu caracteristici tehnice la standarde europene”( www. batsonconstruct.ro). Batson Construct este unul dintre clienţii noştri care comercializează întreaga gama de produse Weber: adezivii pentru placări, chituri de rosturi şi piatră, produse pentru termoizolaţii dar şi finisaje pereţi. Firma cu sediul în Aiud, jud. Alba şi-a început activitatea în 1995 fiind unul dintre cei importanţi colaboratori Weber.

weber.info

Am purtat o discuţie cu unul din administratorii firmei - dl. Levente Szekely, despre parteneriatul în beneficiul utilizatorului final alături de Weber în toată perioada de colaborare - care a ajuns la 9 ani, anul acesta. 1 Care credeţi că sunt cele mai importante avantaje pe care le oferă brand-ul Weber atunci când este recomandat meseriaşilor? Calitatea produselor este cartea de vizită a mărcii Weber întrucât asigură garanţia lucrărilor executate cu aceste materiale. Ofertarea unei game variate de materiale de la un producător conferă o imagine puternică acestuia iar Weber prin gama de produse beneficiază de acest avantaj. 2. Tehnologia FĂRĂ PRAF aplicată adezivilor pentru placări ceramice este inovaţie Weber în România. Cum este primit avantajul acestei game (weber.set ST10L, weber.set portelanat şi weber.set H20) de către aplicatori? Atunci când materialele sunt achiziţionate direct de către meseriaşi, adezivii cu emisii reduse de paf sunt căutaţi întrucât oferă un plus de confort pe parcursul realizării proiectelor.

8


www.weber.ro

Weber, partenerul afacerilor de succes

weber.info

“Experienţa vastă acumulată de-a lungul câtorva decenii, calitatea deosebită a materialelor şi inovaţiilor în soluţii tehnice permit grupului Saint Gobain Weber să facă faţă cu succes oricăror provocari noi apărute în domeniul construcţiilor.” (www.orientceramic.ro) ORIENT CERAMIC s-a afirmat pe piaţa materialelor de construcţii începând cu anul 2005, cu o dezvoltare rapidă a societăţii privind importurile de gresie porţelanată şi faianţă rectificată şi ajungând în prezent la un volum de achiziţie anual de 850.000 mp de gresie şi faianţă ce cuprinde peste 60 de familii de faianţă, gresie, list, un număr ce depăşeşte 80 de modele de gresie porţelanată şi peste 20 de modele covoare ceramice porţelanate. 1. Care credeţi că sunt cele mai importante avantaje pe care le oferă brand-ul Weber atunci când este recomandat meseriaşilor? Weber a găsit mereu inovaţii utile în domeniul construcţiilor de orice tip, oferind colaboratorilor consultanţă tehnică, suport, asistenţă, programele de training precum şi documentaţia necesară. Toate acestea reflectă strânsa legatură între colaboratori, meseriaşi şi brand-ul Weber. 2. Cum a fost primită de către beneficiari noua generaţie de chituri weber.color comfort? weber color comfort surprinde piaţa cu noua generaţie de chituri pentru rosturi, mai flexibile, rezistente la apă, pe bază de ciment cu conţinut de răşini sintetice şi paletar foarte variat ce cuprinde un număr de 30 culori potrivite oricărui proiect. În calitate de importator şi distribuitor de produse ceramice recomandăm colaboratorilor chiturile weber.color comfort care completează perfect ambienţa şi design-ul exclusivist obţinut după montarea plăcilor ceramice. 3. Tehnologia FĂRĂ PRAF aplicată adezivilor pentru placări ceramice este inovaţie Weber în România. Adezivul weber.set portelanat este cel mai bine comercializat în magazinele dvs. Care credeţi că este principalul motiv? Având în vedere specificul societăţii noastre, susţinem comercializarea adezivilor Weber de orice tip, în special weber.set portelanat - adeziv flexibil pe bază de răşini sintetice de calitate profesională. Tehnologia FĂRĂ PRAF aplicată acestui adeziv oferă un confort maxim şi curăţenie în acelaşi timp; toate aceste calităţi ale adezivului îl recomandă ca fiind potrivit plăcilor ceramice porţelanate.

9


PROFESIONIŞTI DESPRE PROFESIONIŞTI Colaboram constant cu meseriaşii care utilizează produsele Weber fiind interesaţi de activitatea pe care o desfăşoară şi de lucrările pe care aceştia le realizează. Vă prezentăm o echipă de meseriaşi din Bucureşti cu care am avut un dialog despre materialele şi serviciile Weber.

weber.info

Numele şefului de echipă: Stoian Florin Număr de meseriaşi în echipă: 6 persoane, la nevoie 12 persoane De cât timp lucrează cu produsele Weber: de aproximativ 5 ani Câte lucrări aţi realizat cu produse Weber: 10 – 15 lucrări integral cu produse Weber, aproximativ 10 lucrări parţial cu produse Weber, datorită specificului lucrării Care este produsul cu care aţi lucrat şi pe care il recomandaţi şi altor meseriaşi: gama de produse pentru termoizolaţii ( dar şi celelalte produse ) Ce apreciaţi cel mai mult la serviciile Weber: consultanţa tehnică, training, cadourile din saci

10

Dacă echipa din care faceţi parte utilizează în mod frecvent produsele Weber la realizarea lucrărilor angajate şi doriţi să poată fi prezentată într-unul din numerele următoare ale revistei weber.info, vă invităm să ne trimiteţi informaţii şi poze cu echipa Dumneavoastră pe adresa fabricii din Turda sau pe e-mail office@weber.ro sau să ne contactaţi la numarul de telefon 0264-317.823.


www.weber.ro

REFERINŢE WEBER Casă particulară Snagov, Bucureşti Casa din imaginile alăturate - imobil cu structura P+1 - este un proiect realizat integral cu materiale Weber, atât pentru partea de izolaţie termică cât şi pentru placare. Decizia beneficiarilor de a alege produsele Weber pentru proprietatea personală a fost luată după ce au remarcat un imobil învecinat la care s-au utilizat doar materiale Weber, rezultatul acelui proiect fiind cartea de recomandare pentru lucrarea prezentată aici. Pentru sistemul termoizolant, echipa de meseriaşi a utilizat adezivul flexibil pentru lipire weber P50 iar armarea sistemului s-a realizat cu adezivul alb weber R50, rezistent la apariţia fisurilor şi la şocuri mecanice.

Atât pentru interior cât şi pentru exterior s-a optat la placarea ceramică pentru adezivul weber.set flex şi pentru chituirea rosturilor la weber.color perfect. Acesta a fost recomandat la interior întrucât beneficiarii au dorit ca încălzirea imobilului să fie prin pardoseală iar la exterior datorită expunerii plăcilor ceramice la intemperii, fenomenului de îngheţ-dezgheţ, terasa fiind neacoperită. Sperăm că şi această lucrare va reprezenta referinţă pentru alegerea materialelor Weber pentru proiecte viitoare.

weber.info

Tencuiala decorativă weber.pas silicate a fost aplicată atât pentru a decora faţada cu suprafaţa de 300 mp dar şi pentru protejarea acesteia.

11


ÎN OCHII MESERIAŞILOR Mulţumim partenerilor şi colaboratorilor noştri pentru gândurile bune şi urările transmise şi le urăm spor la muncă şi succes în tot ceea ce întreprind. Apreciem orice părere referitoare la serviciile şi produsele oferite precum şi sugestiile Dvs. de îmbunătăţire a serviciilor Weber. Iată câteva dintre mesajele primite de la utilizatorii produselor Weber:

weber.info

Gabriel Plai, Luncu, Gorj: “…vreau să vă mulţumesc pentru faptul că mă ţineţi la curent cu orice produse pe care le promovaţi şi de care pot spune că sunt mulţumit de calitatea şi performanţa obţinută” Ion, Siliştea, Neamţ: “Sunteţi cei mai tari, în realizarea lucrărilor executate cu produsele Weber, proprietarii lucrărilor mele sunt foarte mulţumiţi şi odată cu ei şi echipa mea” Cristian Zinc, Lipăneşti, Piatra Neamţ : ” Sunteţi cei mai buni, ţineţi-o tot aşa! Mult succes în continuare” Cristian Gorgi, Leleşti, Gorj: ”Să lucrezi fără praf e un lucru extraordinar” Piu Măciucă: “…mă bucur că am avut ocazia de a lucra cu produsele firmei dvs” Necunoscut, Slatina, Olt: “Ţin foarte mult pe această cale de a vă mulţumi pentru certificatele trimise” Ion Leonard Păun, Drobeta Turnu Severin: “…primesc cu mare plăcere de la dvs. aceste reviste legate de meseria noastră; suntem foarte mulţumiţi de calitatea acestor noi materiale apărute pe piaţă” Elisabeta Bukos, Haţeg, Hunedoara: ”Multe salutări din partea firmei “Niciu Silviu”!”

12


www.weber.ro www.weber.ro

Prima firmă din România care produce adezivi pentru placări ceramice cu TEHNOLOGIA FĂRĂ PRAF

CU PRAF

FĂRĂ PRAF

1

INOVAŢIE

2

CONFORT MAXIM

3

CURĂŢENIE


S.C. Saint-Gobain Construction Products Rom창nia S.R.L. Weber Business Unit 401113- Turda, Str. 22 Decembrie 1989, Nr. 23 Telefon/fax: 0264 312 044 E-mail: office@weber.ro www.weber.ro

weber.info 6  
weber.info 6  

applier magazine