Naselje Nokturno

Page 1NOKTURNO. S POGLEDOM NA ŽIVLJENJE. Vse, kar je okoli nas, nas oblikuje v to, kar smo. Določajo nas tisti, ki jih ljubimo, določajo nas prijatelji, določajo ljudje, ki jih srečujemo, določajo kraji, kjer živimo. In nasprotno.

Naselje Nokturno je skrbno načrtovan stanovanjskoposlovni kompleks na razglednem hrbtu Markovca, ki zaradi bujne narave od nekdaj velja za vrt Kopra. Narava je določila tudi domiselno in funkcionalno arhitekturno in ambientalno zasnovo naselja, ki z razgibanimi strukturami stanovanj in zelenimi strehami spoštuje avtohtono okolje in ustvarja občutek lahkotnosti bivanja v razkošju narave.

Naselje je zasnovano za tiste, ki cenijo odmik od mestnega hrupa in vrveža in hkrati bližino infrastrukture. Stanovanjske enote so obrnjene proti Koprskemu in Tržaškemu zalivu z razgledi vse do Julijskih Alp in Dolomitov. Naselje je umeščeno tako, da omogoča hiter dostop do vseh večjih obalnih mest in tudi čez mejo.

Naša vizija je, da postane udobna oaza miru za vse svoje prebivalce.


Dobro povezan, diskretno umaknjen.

Nokturno, razgibano nanizan na pobočju Markovca, na vzhodni strani meji na kakovostno naselje individualnih vrstnih hiš, proti zahodu pa na nepozidane zelene površine. Tik ob naselju je avtobusno postajališče mestnega potniškega prometa, ki omogoča preprost dostop do središča Kopra z bankami, tržnico, upravnimi institucijami in drugo infrastrukturo. In seveda z živahnim vrvežem na obali, priljubljenimi lokali, marino in privezi za domačine.

Premišljeno izbrana lokacija mu, četudi mirna in umaknjena, zagotavlja odlične prometne povezave. Do hitre ceste skozi Koper in naprej proti Ljubljani je le nekaj minut. Enako na drugo stran mimo Izolske bolnišnice do hitre ceste mimo Izole in naprej proti Portorožu in Sečovljam ali pa do ceste proti Šmarjam in naprej proti mejnemu prehodu Dragonja. Bližina Kopra in Izole ponuja vso potrebno javno infrastrukturo in veliko možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Brezskrbno opravljanje vsakodnevnih opravil omogočajo trgovine, pošte in zdravstvene ustanove na območju Semedele, oddaljene od Nokturna le 0,5 km do 1,5 km.

ODDALJENOSTI

Trst

Do slikovite kolesarske poti Parenzane je le dober kilometer. Tudi do drugih urejenih kolesarskih poti proti zaledju Istre ali proti Kraškemu robu ni daleč.

23 km

Ljubljana

107 km

Maribor

235 km

Celovec

185 km

Mokrine

189 km

Videm

100 km

Benetke

187 km

Reka

80 km

Pulj

103 km

Krk (most)

97 km

NOKTURNO


Krajinski park Strunjan

Škocjanski zatok

Sečoveljske soline

Tik za naseljem se dviguje zeleno gričevje Semedele z razvejeno mrežo poti med urejenimi vinogradi in oljčniki. Le nekaj dlje je do Škocjanskega zatoka ali Krajinskega parka Strunjan in naprej do Sečoveljskih solin. Čudovite priložnosti za uživanje v čistem zraku in neokrnjeni naravi.

Ankaran

V vročih poletnih mesecih je osvežitev mogoče poiskati na številnih urejenih kopališčih in v bazenih v bližini. Do Žusterne je poldrugi kilometer, plaže ob sprehajalni poti, mestno kopališče v Kopru in Kopališče pri Svetilniku v Izoli tudi niso daleč, do Debelega rtiča se je najbolje odpraviti s kolesom ali avtom.


Zasnova. Za danes, za jutri, za ljudi. STRUKTURA Stanovanja so razporejena v šest večstanovanjskih sklopov, A, B, C, D, E in F.

Posamezni vhodi združujejo praviloma po šest stanovanj, po dve v vsaki etaži, le v nekaj vhodih je stanovanj več.

Sklope sestavlja več ločenih stopnišč – jeder s skupno 235 stanovanjskimi enotami različnih tipov in velikosti ter štirimi poslovnimi prostori, ki so namenjeni mirni dejavnosti. DUTB je lastnik 215 stanovanj in dveh poslovnih prostorov.

Vsaka bivalna enota ima po stopnišču in z osebnim dvigalom dostop do garažnih etaž. Shrambe, servisni in spremljajoči prostori so v kleti, podzemnih garažah ali pritličju. Nekatera stanovanja imajo za sezonsko shranjevanje opreme (stoli, mize, ležalniki itd.) shrambo tudi na terasi.

Višinsko se gabariti objektov prilagajajo terenu, tako da imajo objekti poleg kleti še po tri etaže. Večinoma je etažnost objektov 2K + P + 2N, v zgornjem delu sklopa F pa tudi 4K + P + 2N. Večina stanovanj ima s pripadajočih teras in iz lož pogled na Koprski zaliv.


DOSTOPI ZA VOZILA Vozila imajo dostop v naselje z novega priključka na Cesto na Markovec. PARKIRANJE Mirujoči promet je urejen v podzemnih garažnih etažah. Skupno je objektom namenjenih 559 parkirnih mest. Za vsako stanovanjsko enoto sta v garažnih etažah zagotovljeni po dve parkirni mesti. Zunanja parkirna

mesta so ob rekonstruirani cesti in so namenjena za poslovne prostore in delno tudi za obiskovalce. Parkirna mesta za obiskovalce so večinoma v garažah in nekaj na zunanjih parkirnih površinah. Dostop do garaž za obiskovalce je krmiljen daljinsko. SHRAMBE Večina shramb posameznih stanovanj je predvidena v kletnih etažah ob komunikacijskih je-

drih, nekaj jih je v pritličjih, nekaj shramb pa ima vhode tudi iz garažnih etaž. Vse shrambe so osvetljene in opremljene z električno vtičnico, povezano s števcem pripadajočega stanovanja. DODATNI VEČNAMENSKI PROSTORI Stanovalcem, ki bi želeli dodatne shrambne prostore, je v odkup na voljo 39 dodatnih prostorov.


Polno življenje Vse naše strasti in želje in doživetja in mala tekmovanja s samim seboj najdejo svoj prostor. In čas. Samo včasih potrebujejo malo pomoči.

Vsa stanovanja so z okolico povezana prek lož ali teras. Prostorna enosobna, dvosobna, trisobna, štirisobna, s kabineti ali brez, presegajo povprečje bivalnih stereotipov in nedvomno ponujajo drugačno, kakovostnejše, polnejše in udobnejše bivanje. Razporejena so v treh etažah šestih stanovanjskih sklopov kot melodija igrivih ritmov, duhovito nanizana v mozaik naselja.

TRISOBNO STANOVANJE S KABINETOM stanovanje 99,40 m2 hodnik wc+utility kopalnica stopnice bivalni prostor soba kabinet spalnica zunanje površine 29,43 m2 nadkrita terasa odkrita terasa


Stvari, za katere nikoli ni bilo časa Drobne radosti, skrite želje, davno dane obljube. Nekega dne bom vse to uresničil. Danes, na primer.

Stene nekaterih prostorov, ki mejijo na terase, so steklene z drsnimi vrati. Vsa stanovanja imajo zunanje površine – lože ali odkrite, delno nadkrite ali v celoti nadkrite terase, v stanovanjih v višjih etažah pa so odkrite ali delno nadkrite terase na strehi nižje ležečih objektov. Strehe so izdelane kot zelene nepohodne strehe. Vse terase so obložene z leseno talno oblogo in večinoma opremljene s cvetličnimi koriti.

DVOSOBNO STANOVANJE S KABINETOM stanovanje 87,80 m2 hodnik wc+utility kopalnica stopnice bivalni prostor kabinet spalnica zunanje površine 31,59 m2 nadkrita terasa odkrita terasa

Terase v zadnjih etažah so večinoma opremljene s predpripravo za manjše masažne bazene.


Prostor za domišljijo Veliko prostora. Za vse domislice in vragolije, za malo privatno plažo, za gumitvist, za prijatelje. In za Murija. Brez rodovnika, z veliko dušo.

Izvirno zasnovo stanovanjskih enot skrbno dopolnjuje kakovostna izbira materialov, deloma opečni zunanji zidovi, kamen ali keramika v skupnih hodnikih in na stopniščih, varnostna vhodna vrata v stanovanja, kakovostna keramika v sanitarijah, kakovosten hrastov parket, višja svetla višina prostorov, ločeno stranišče v večini stanovanj. Etaže so med seboj povezane z dvigali, malo stanovanj na posamezno komunikacijsko jedro, po dve parkirni mesti v garažni etaži za vsako stanovanje in shrambe v kleti pa stanovalcem zagotavljajo udobno in prijetno bivanje.

TRISOBNO STANOVANJE stanovanje 91,65 m2 hodnik wc+utility kopalnica garderoba spalnica soba bivalni prostor zunanje površine 23,59 m2 nadkrita terasa odkrita terasa korito


Svoboda misli, idej, prostorov Včasih bi potreboval sobo več. Včasih sobo manj. Včasih še eno stanovanje. Včasih je dobro misliti naprej.

Stanovanja so zasnovana tako, da elementi konstrukcije omogočajo svobodnejšo postavitev predelnih sten in razporeditev opreme. Kuhinje so v sklopu bivalnih prostorov, ponekod pa jih je mogoče izdelati kot ločen stanovanjski prostor. Sanitarije in kopalnice so prostorne, v opremo so vključeni konzolna WC-školjka s podometnim kotličkom, umivalnik, kopalna kad, v večini stanovanj pa tudi konzolni bide.

DVOSOBNO STANOVANJE Z MOŽNOSTJO PREUREDITVE V TRISOBNO stanovanje 76,90 m2 hodnik kopalnica bivalni prostor spalnica zunanje površine 32,96 m2 nadkrita terasa odkrita terasa korito


Začetek prihodnosti Zgodi se, da spoznaš nekoga in veš, da je to to. Ali pa prideš v kraj, ki se ti zdi, da diha s tabo. Včasih najdeš stanovanje in si rečeš, to sem jaz.

Vsa stanovanja so ogrevana daljinsko, kar zagotavlja brezskrbno in gospodarno ogrevanje v hladnejšem delu leta. Prav tako sta daljinska nadzor in merjenje porabe vode ter elektrike. V stanovanjih so predvideni priključki za vse sodobne gospodinjske in komunikacijske naprave, vgrajene klimatske naprave in videodomofoni.

DVOSOBNO STANOVANJE stanovanje 59,27 m2 hodnik kopalnica bivalni prostor soba zunanje površine 11,46 m2 nadkrita terasa korito


Moja pot Če želiš kam priti, moraš najprej oditi. In ko odhajaš, pusti za sabo stvari, ki te bremenijo. Vzemi, kar šteje.

Do vseh stanovanj so speljani optični vodniki, iz komunikacijske omarice v predsobi pa razvedeni UTP-vodniki s priključki za telefon in kabelsko TV, internetni priključek in računalniško mrežo.

ENOSOBNO STANOVANJE stanovanje 49,57 m2 hodnik kopalnica bivalni prostor zunanje površine 13,12 m2 nadkrita terasa odkrita terasa korito


Premišljeno načrtovano, skrbno izvedeno

KONSTRUKCIJA Nosilna konstrukcija objektov so armirani betonski temelji, stebri, stene in etažne plošče. Stopniščne rame so prav tako armiranobetonske.

TLAKI Finalni tlaki so izvedeni na plavajoči betonski estrih. V bivalnih prostorih, spalnicah in hodnikih je položen gotovi parket, v kopalnicah in sanitarijah pa keramika.

STENE Zunanji zidovi so zidani ali betonski in toplotno izolirani. Stene med stanovanji, proti stopniščem in hodnikom so armiranobetonske in dodatno toplotno izolirane ter zagotavljajo zadostno zvočno in toplotno izolativnost.

Skupna stopnišča so obložena s kamnom, druge skupne zaprte površine s keramiko, betonom ali asfaltom.

STREHE IN FASADA Objekte prekrivajo ravne pohodne in nepohodne strehe. Robovi streh so zaključeni z venci. Na pohodnih strehah – terasah – je položen leseni tlak na podkonstrukciji. Nepohodne strehe so ozelenjene – na njih je ekstenzivna zasaditev na substratu brez dodatnega namakanja. Fasade objektov so izdelane po sistemu toplotne izolacije s tankoslojnim zaključnim ometom. Ograje lož in teras so iz kaljenega lepljenega stekla.

OKNA IN VRATA Okna dosegajo predpisano toplotno in zvočno izolativnost. Okenski okvirji so iz aluminijskih profilov, steklo je izolacijsko. Pri panoramskih steklenih stenah v bivalnih prostorih stanovanj so vrata drsna, ponekod tudi navadna. Okna imajo možnost senčenja z žaluzijami, nekatere terase so opremljene s pomičnimi senčili. Notranje okenske police so kamnite, zunanje iz ALU-pločevine. Zastekljena vrata v objekte in vrata v kletnih prostorih imajo jeklene ali aluminijske podboje in krila. Vhodna vrata v stanovanja so lesena, nemasivna, bele barve, so zvočno izolativna in požarno odporna ter imajo protivlomno tritočk-

ovno ključavnico z zapahi. Opremljena so tudi s kukalom. Podboji so leseni. Notranja vrata so lesena, nemasivna, bele barve. Podboji so leseni, obdelani enako kot vratno krilo. Vrata v shrambe stanovanj so lesena, nemasivna, bele barve s kovinskimi podboji. OGRAJE Ograje lož in teras so iz kaljenega lepljenega stekla z manjšim barvanim ALU-prijemalom. Ograje na stopnišču so kovinske, iz ploščatega barvanega železa. Pred večjimi in francoskimi okni so protikorozijsko zaščitene in barvane ograje iz ploščatega železa. STROJNA NAPELJAVA Naselje ima tri kotlarne na utekočinjeni naftni plin, ki oskrbujejo stanovanja in poslovne prostore z ogrevno vodo. Vsa stanovanja imajo v zaprtih nišah pred stanovanjem kalorimetre za ogrevno vodo in vodomere za sanitarno hladno vodo. Daljinsko odčitavanje porabe je nameščeno v prostorih kotlarn.


Ogrevala so jekleni ploščati radiatorji, ponekod v dnevnih prostorih talni konvektorji, v kopalnicah pa cevni kopalniški radiatorji. Izveden je dvocevni sistem ogrevanja. Ogrevala imajo termostatske ventile. Hlajenje je urejeno s klimatskimi napravami »split« z eno, v večini stanovanj pa z dvema notranjima enotama na primernih mestih v stanovanju in zunanjo enoto na strehi ali v garaži. V sanitarijah in utilitijih je prezračevanje urejeno s samostojnimi odvodnimi ventilatorji. V kuhinjah so pripravljene prezračevalne tuljave za priključitev kuhinjskih nap. Na nekaterih terasah višje ležečih stanovanj je izvedena predpriprava za vgradnjo manjših masažnih bazenov, velikih do 200 x 200 cm (dovod vode, odtok in električni priključek). Garaže in shrambe stanovanj v kleti se prezračujejo prisilno z zajemom svežega

zraka skozi prezračevalne odprtine na zunanjih stenah kleti. ELEKTRIČNA NAPELJAVA Izvedene so ločene meritve električne energije za vsako stanovanje ali poslovni prostor s trifaznim dvotarifnim števcem. Stikalni blok stanovanj je v predsobah nad vhodnimi vrati, pripadajoči števec pa v pritličju v vetrolovu posameznega stopnišča. V predsobi je nameščena nadometna omarica s priključki za telefon in kabelsko TV, do katere vodi optični vodnik.

Iz omarice izhajajo zaščitne cevi za razvod UTP-vodnikov do več mogočih lokacij za priklop TV ali telefona. Tako je mogoče na teh mestih brez gradbenih posegov izvesti kabelski internetni priključek in računalniško mrežo. Odpiranje glavnih vhodnih vrat objekta iz stanovanj poteka prek domofonske videonaprave. Dostop v garažo je omogočen z daljinskim odpiranjem vrat. Na stopniščih in hodnikih je poleg splošne razsvetljave tudi varnostna, ki sveti le ob izpadu omrežnega napajanja.


Reči, ki živijo z nami Lepo je začeti dan s čim lepim. S pogledom, dotikom, mislijo. In če nas obkrožajo lepe stvari, je lažje misliti kaj lepega. Iz dneva v dan, iz leta v leto.

Nokturno je zasnovan z mislijo na udobno, sodobno in kakovostno bivanje. Tako je izbrana tudi vgrajena oprema. Ugledne blagovne znamke, kakovostni izdelki, premišljene rešitve.

Sodobna, funkcionalno in tehnično dovršena ter vrhunsko oblikovana dvigala Schindler 3300 Piccadilly odlikujejo energijska varčnost, dolga življenjska doba in prijaznost do okolja.

Kakovostni 2-strip hrastov natur parket ustvarja prijeten, topel občutek doma ter zagotavlja veliko trpežnost in obstojnost.

Konzolne WC-školjke in bideji ter lični umivalniki so iz elegantne kolekcije CATALANO SFERA.

Mešalne sanitarne baterije Hansgrohe Talis E2 za umivalnik, bide in kopalno kad ter set za prhanje Hansgrohe Croma 3jet elegantno in z občutkom dopolnjujejo sanitarno keramiko.


V vseh stanovanjih kakovostne, funkcionalne in estetske klimatske naprave Sinclair, serija Nordic, zagotavljajo prijetno bivalno mikroklimo v vseh temperaturnih obdobjih.

Kopalne kadi so iz programa Elektra, Kolpa San.

Lična bela stikala in vtičnice Modul Soft, TEM, ter kakovosten videofon Lynea se prilegajo zasnovi kakovosti in celostnemu slogu opreme.

Talne in stenske keramične ploščice so iz serije Kursal španskega proizvajalca Keraben.


POSLOVNI PROSTORI

Dajati in sprejemati Moje delo me osrečuje. In če osrečuje tudi druge, sem sam še srečnejši.

Naselje z 235 stanovanji na dostopni lokaciji je lahko tudi dobro poslovno okolje. Morda za ordinacijo, frizerski salon, manjši fitnes ali plesni studio. Nemara pa sodoben wellness v elegantnem, kakih 300 m2 velikem poslovnem dupleksu. Za stanovalce, okoliške prebivalce in obiskovalce. DUTB je lastnik dveh od štirih poslovnih prostorov, vsi štirje v sklopih B, C, D in F pa so predvideni za mirno dejavnost. Za celoten objekt je pridobljeno uporabno dovoljenje, kupci bodo, ko bodo prostore končali, sami pridobili obratovalno dovoljenje. Prostor v objektu F, velik približno 300 m2, je izdelan do podaljšane III. gradbene faze in uporabniku omogoča svobodno izbiro in prilagoditve pri dokončanju.

Poslovni prostori imajo vhode ločene od stanovanjskih stopnišč. V lokale so pripeljani inštalacijski priključki za ogrevno in hladno vodo, kanalizacijo, elektriko ter telekomunikacijska napeljava (optični vodnik) z možnostjo priključitve TV, telefona in računalniške mreže. Izvedeno je daljinsko odčitavanje porabe sanitarne hladne in ogrevne vode. V predprostorih pred stopnišči, kjer so električni števci stanovanj, so tudi trifazni dvotarifni števci porabe elektrike za lokale. Poslovnim prostorom pripadajoča parkirna mesta so na zunanjih parkirnih površinah, razen v sklopu F, kjer je nekaj pripadajočih parkirnih mest v garaži.


Fotografije uporabljene v tej publikaciji so simboliÄ?ne.


www.nokturno.eu info@nokturno.si