__MAIN_TEXT__

Page 31

Ønsker du eller din kirke at hjælpe med et af ønskerne her på siderne, kan det ske ved overførelse til reg. nr. 4400 konto nr. 45 25 2100 49. Angiv gavens navn fx ”Salmebøger, Skåne”. Er du privat giver, kan du få skattefradrag. Kontakt gerne sekretariatet på 70 26 18 28. Berlin Renovering af badeværelser – 3.000 kr.

Tak til kirker og private, der støtter op om de danske kirker i udlandet. Fra Vancouver fortæller præsten fx:

Kirken har fire kollegieboliger, som udlejes til danske studerende. Værelserne og fællesrummet er blevet istandsat takket være private donationer, og nu ønsker vi at renovere badeværelserne fra 1994. Det drejer sig om udskiftning af toilet, bruseniche, håndvask og ventilation.

Bærbar Thorvaldsen Kristusfigur Vi har fået en bærbar figur til at tage med til gudstjenester på vores tre alderdomshjem og til andre gudstjenester fx på Vancouver Island, i medborgerhuse etc. Kristusfiguren er doneret af Frederiksberg Sogns Pigekor ved deres besøg i 2018. Oblater I Vancouver kan vi ikke få gode oblater, sammenlignet med de sprøde danske fra Diakonissestiftelsen. Vi får ofte oblater af gæster som donation til kirken. Salmebøger med stor skrift Skelgårdskirken på Amager har doneret 3 salmebøger med stor skrift. Disse benyttes flittigt af svagtseende (bl.a. præsten).

Rotterdam Interactive whiteboard – 18.200 kr. Vi har ofte brug for et whiteboard til klubber, film, møder - både internt og til udlejning, fjernsynsaftener for sømændene og de fastboende danskere i Holland, og ikke mindst konfirmandundervisning. Et arbejdsredsskab, der kan bruges i utallige sammenhænge.

Sydney – Australien Air conditioner – 19.000 kr. I heden har vores kirke brug for en air conditioner. Vi fik sidste år doneret en, men vi skal bruge et par stykker, for at det virker optimalt.

New York Industrikøleskab – 10.000 kr.

Hamborg Stor havegrill – 10.000 kr.

Sømandskirken ønsker sig støtte til et nyt industrikøleskab. Køkkenet er en central del af det sociale liv i kirken. Det er her, al mad tilberedes f.eks. ved konfirmandweekender, julemarked, juleaften, påskefrokoster og de mange netværksarrangementer i huset. Men vi har al for lidt køleplads.

Kirken er ramme om mange sociale stunder. Når unge studerende, børnefamilier og ældre mødes i forbindelse med gudstjeneste, højskoleeftermiddag eller noget tredje. Vi ønsker os rigtig meget at kunne købe en stor og god grill til brug ved fællesspisninger i haven.

31

NYT februar 2020

Profile for DSUK

NYT fra Danske Sømands- og Udlandskirker  

Læs blandt andet om skibsbesøg i Dubai, lancering af søfartsrapport med deltagelse af erhvervsminister Simon Kollerup og om de unge danskere...

NYT fra Danske Sømands- og Udlandskirker  

Læs blandt andet om skibsbesøg i Dubai, lancering af søfartsrapport med deltagelse af erhvervsminister Simon Kollerup og om de unge danskere...

Profile for dsukdk
Advertisement