__MAIN_TEXT__

Page 13

#UNGDERUDE

“Vi fik en whatsapp-besked fra skolen, hvor der kort stod: ”Semestret er slut! Tag hjem.” Folk fra forskellige konsulater og ambassader begyndte at møde op for at få de udenlandske studerende ud.“ På campus herskede krigslignende forhold. Demonstranter øvede sig i at kaste med flasker, skyde med bue og pil og samlede alt muligt andet, der kunne styrke dem i deres forsvar. Om aftenen ringede en ven på skolen til Elisabeth og sagde ”Skynd jer ud, politiet stormer os kl. 06.30”. Kl. 02.00 om natten blev der holdt krisemøde af de lokale studerende, og Elisabeth og hendes venner blev rådet til at pakke deres tasker og komme væk! Folk begyndte at købe flybilletter hjem. “På et tidspunkt tog vi til et andet kollegie på campus og hentede de andre studerende (Christian, Johan og Gustav), og der fandt Johan en løsning til os. Nemlig, at Den Danske Sømandskirke ville tage imod os. Præstens kone havde lavet et opslag i Facebookgruppen ”Danskere i Hong Kong” og skrevet, at vi skulle give lyd, hvis vi havde brug for hjælp. Og det havde vi jo!

Det var en stor lettelse for de unge at komme væk fra universitetet og have et sted at tage hen. Nu skulle de bare dertil, hvilket var lettere sagt end gjort.

De blev kørt så tæt på en station, som det var muligt. Herfra måtte de selv komme videre til sømandskirken. De fik penge til taxa og mad med.

Metroen var lukket ned, men heldigvis gik skolens rektor og inspektør i gang med at evakuere alle udenlandske studerende, som de bedst kunne.

“Vi blev taget godt imod af blandt andre kirkens juniorassistent og kirkerådsmanden. Vi var seks danske studerende, der blev indlogeret i en assistentbolig.

De kørte hele natten i rutefart, og også Elisabeth og hendes venner blev kørt ud af campus.

Vi kom fra en utrolig stresset og chokerende situation og havnede så midt i kirkens danske julebasar. Det var noget af en kontrast, men vi gav en hånd med, så godt vi kunne!” Elisabeth blev selv en uges tid, hvorefter hun rejste til Shanghai og var hos nogle venner. Hendes semester var aflyst, men eksaminerne stod stadig ved magt! Det lykkedes Elisabeth at tage sin eksamen online fra Shanghai og Hong Kong, selvom det ikke var på optimale betingelser. “Den 3. december rejste jeg retur til Danmark efter et ophold, der på alle måder blev noget helt andet, end jeg havde forestillet mig. Mine kammerater og jeg var taknemmelige for at kunne søge ly hos kirken. Godt, at den var der!”

13

r uTa fr e2b0r 2u 0a r 2 0 2 0 1N3Y T f eNbY

Profile for DSUK

NYT fra Danske Sømands- og Udlandskirker  

Læs blandt andet om skibsbesøg i Dubai, lancering af søfartsrapport med deltagelse af erhvervsminister Simon Kollerup og om de unge danskere...

NYT fra Danske Sømands- og Udlandskirker  

Læs blandt andet om skibsbesøg i Dubai, lancering af søfartsrapport med deltagelse af erhvervsminister Simon Kollerup og om de unge danskere...

Profile for dsukdk
Advertisement