Page 1

Consumentenbond: De Hypotheker biedt ‘Beste Koop’.

creations

VOOR AL UW

RECLAME

Rolbanner nodig?

Voor al uw drukwerk

ACTIVITEITEN

BLEKERSDIJK 38A DORDRECHT • 078 6489 319 WWW.TWINCREATIONS.NL

D r u k k e r i j

Jonkheer

Dordrecht Centrum, (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders, (078) 630 97 25

Voorstraat-West 348 • 3311 CW Dordrecht 078 6132475 • info@drukkerijjonkheer.nl www.drukkerijjonkheer.nl

dordtcentraalreclame.nl OÄŤerte aanvragen? 078 - 6140149

Bij inlevering van deze bon, geldig t/m 7 decÂś13:

12 krentenEROOHQÂź,-Like ons op Facebook M Maandag t/m zaterdag geopend! Van Eesterenplein WC Bieshof 078-6161918 Gratis Parkeren

www.dordtschegebakkraam.nl d

Dordt Centraal weekend vrijdag 29 november 2013

verschijnt wekelijks huis-aan-huis in Dordrecht

oplage 60.000 • nr. 364

Krispijn op slot

Oranje Wit op visite bij ASWH DORDRECHT Op de laatste dag van november gaat Oranje Wit op pad voor ĂŠĂŠn van de meest aansprekende wedstrijden van het seizoen. De hekkensluiter in de hoofdklasse B visiteert ASWH. De landskampioen bij de amateurs van 2005 geldt zaterdag als favoriet, hoewel ASWH tot nu toe een moeizaam seizoen kent. De Ambachters, waar Michel Langerak dit seizoen de scepter zwaait en Dordtenaar Ferry van Lare de aanvoerdersband draagt, willen naar de topklasse, maar maken de ambities vooralsnog niet waar met op dit moment een plek in het rechterrijtje. De wedstrijd begint om 14.30 uur. Volg het Dordtse amateurvoetbal op de voet op www.dordtcentraal.nl.

Zondag 1 december

GEOPEND 11.00 - 17.00 uur

ODE GEOPEND VOOR M EN KERSTBOMEN van Neurenburgpad 2 Dordrecht • www.vtcjeans.nl

A.s. zondag d 1 december

DORDRECHT De politie heeft he dinsdagavond Krispijn op slot gegooid. Automobilisten die vanaf de N3 de Laan der VN V opreden werden gescand en bij ‘signalering’ naar na een parkeerplaats aan de Nassauweg begeleid. Daar Daa werden zij opgewacht door verschillende diensten voor v een controle. Ook op de Krispijnseweg en Viottakade werden acties gehouden. De acties waren bedoeld om woninginbraken en diefstallen tegen te gaan. De politie inde 8.900 euro aan openstaande boetes. Controleurs van de Belastingdienst legden beslag op twaalf auto’s, waarvan ze er acht direct wegsleepten. Ook werd 9.500 euro aan openstaande vorderingen ter plekke voldaan. Een 62-jarige Dordtse automobilist werd betrapt zonder rijbewijs en met een te hoog alcoholgehalte, het rijbewijs van een 30-jarige Dordtenaar werd ter plaatse ingenomen, omdat het ongeldig was verklaard. Een van de gecontroleerde passanten gaf een valse naam op, wat werd bestraft met een bekeuring van 360 euro. De politie gebruikte de controle ook om informatie te verzamelen uit de wijk en om buurtbewoners veiligheidstips te geven. (Foto: Thymen Stolk)

DORDRECHT Het zijn er ongeveer 350. Ernstige en zorgwekkende zorgmijders. Dat is de schatting van de verschillende zorginstellingen die de handen ineen hebben geslagen om met hen contact te maken en hen te helpen. Sinds begin november zijn er zes medewerkers die gericht bezig zijn deze groep te bereiken.

(078) 613 60 60 - monumententuin.nl

Dordt Sport geeft ruimte aan beweging Zie pagina 12 & 13

NIET LANGER DUBBELE WOONLASTEN!

THUIS in woningbemiddeling

Zie onze advertentie op pag. 20

NIEUW BIJ CHEZ:

Het Team Toeleiding en Bemoeizorg bestaat uit medewerkers van Yulius, het Leger des Heils, Dienst Gezondheid en Jeugd, De Hoop GGZ en Bouman GGZ. Door de handen ineen te slaan moet er snellere en betere hulp komen voor de extreme zorgmijders. Kenmerk van deze groep is dat zij zich niet willen laten vinden. Taak dus voor de hulpverleners om hen toch in het vizier te krijgen. Het team komt in actie als familieleden, buurtbewoners of professionals aangeven zich ernstig zorgen te maken over iemand. “Er wordt dan ongevraagd contact gelegd met die persoon. Gekeken wordt of de cliĂŤnt al ergens bekend is, en er wordt een bezoekje gebracht. Ook hulpverlenende instanties in de omgeving van de client worden erbij betrokkenâ€?, zegt een woordvoerder van Yulius.

HIGH WINE Extra openingsdag: Zaterdag 14 december Beide Kerstdagen: Brunch, Diner en Catering

Wieldrechtseweg 52 | 3316 BG Dordrecht Tel. 078 - 618 22 32 | www.chezheerenjansen.nl

Verrassend veelzijdig voor een diner, vergadering, receptie of feest in het FC Dordrecht stadion. www.schaapskooidordt.nl

+,:2<5+0.,465;(.,

Lees verder op pagina 3.

zie onze advertentie op pagina 10

open van 12.00 tot 17.00 uur

Bestel vuurwerk online op www.groenrÄłkdordrecht.nl

Gevestigd in het Gevest uitvaartcentrum Nassauweg 190

Bemoeizorg voor zorgmijders

koopzondag

GroenRÄłk Dordrecht Voorheen Tuincentrum Pap /LQGHODDQDĹ&#x2DC;

Grafmonumenten

^^^ILSTHYU\ Dordrecht â&#x20AC;˘ (078) 6164808

BELISOL DRECHTSTEDEN KELVINRING 56 E+F, 2952 BG ALBLASSERDAM TEL. 078-691.49.91 WWW.BELISOL.NL DRECHTSTEDEN@BELISOL.COM

De zorg van DenO gaat verder

WEER EENS 8 UUR ACHTER ELKAAR LEKKER SLAPEN! DAT KAN MET EEN HEERLIJK MATRAS VAN ROBERTâ&#x20AC;&#x2122;S

NU 50% TOT 70% KORTING OP COLLECTIE 2013 WEES ER SNEL BIJ WANT DE VOORRAAD IS BEPERKT OP=OP

6OORSTRAATs$ORDRECHT 4ELEFOON  WWWROBERTSMATRASSENNL

(078) 6 483 483 www.uitvaartdordrecht.nl


2

Dordt Centraal vrijdag 29 november 2013

Enige Algemene kennisgeving

Vrees niet: Ik laat je niet alleen; vertrouw op Mij, Ik zal je dragen, Ik houd Mijn vleugels uitgeslagen en voer je door de wolken heen naar het stralend licht der hemelboog! naar Jes 40: 31

Na een leven dat gekenmerkt werd door eenvoud, goedheid en liefde is van ons heengegaan onze lieve vader, schoonvader, opa en groot-opa

Boleslaw Rutkowski

Bedroefd om het verlies, maar dankbaar voor wat zij voor ons heeft betekend, geven wij u kennis dat na een langdurige ziekte van ons is heengegaan onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder

in de leeftijd van 91 jaar. Kinderen Kleinkinderen

Grada Josina Meijer - Spierings Grada

Achterkleinkinderen

* Dordrecht, 26 maart 1924 † Dordrecht, 27 november 2013 sinds 16 mei 1990 weduwe van Georg Hinrich Meijer

Dordrecht, 26 november 2013 Hilde en Emile Annemarie en Ab Lisa Karlieke en Robin Dante, Stian

De crematie heeft vrijdag 29 november plaatsgevonden in het crematorium “Essenhof” te Dordrecht. Onze dank gaat uit naar het verzorgend personeel van thuiszorg “Aafje” en zorgcentrum “Het Parkhuis”, voor de liefdevolle verzorging die zij onze vader en opa hebben gegeven.

Annemarie en Piet David en Elise Wouter en Lianne Helen José Tim Tess en Roel

Correspondentieadres: Abeelstraat 22 3329 AD Dordrecht Dag lieve lieve

Pa Tot ziens, Lonja

Moedig tot het laatste moment en met bewondering voor de wijze waarop zij haar ziekte heeft gedragen, is tot ons verdriet overleden onze lieve moeder, schoonmoeder, oma, zus, schoonzus, tante, oudtante en nicht

Jeltje Alida Judy van Schelt Judy Dordrecht, 6 november 1949

Dordrecht, 25 november 2013

Kinderen en kleinkinderen Verdere familie

Correspondentieadres: A.J.W. Neels - van Schelt Nagtegaalplaats 21 3312 AC Dordrecht

De crematie heeft in besloten familiekring plaatsgevonden.

Voor de vele en hartverwarmende bewijzen van medeleven, die wij na het zo plotseling heengaan van

Aad Scheurwater Via deze weg willen wij onze dank uitspreken. Wij weten dat zijn heengaan niet alleen in onze familie een lege plaats heeft achtergelaten. Hoezeer hij echter geliefd was, is ons gebleken door de overstelpende hoeveelheid reacties die u ons gestuurd heeft. Weet dat dit ons getroost en gesterkt heeft en de kracht geeft om verder te leven.

Nel Scheurwater Ron en Sabina Zoë Kjeld Gianni

Dordrecht, november 2013

Er is gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren op maandag 2 december van 9.30 tot 9.50 uur in de Wilhelminazaal van Het Uitvaartcentrum, Nassauweg 190 te Dordrecht. De afscheidsdienst vindt aansluitend plaats om 10.00 uur in genoemde Wilhelminazaal, waarna wij haar omstreeks 11.00 uur zullen begraven op naast gelegen begraafplaats Essenhof. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de Orangerie van Het Uitvaartcentrum.

Kat in het nauw Karel is een verlegen cyper kater van ongeveer 5 jaar. Hij is opgehaald omdat hij op straat dreigde te belanden in verband met een huisuitzetting. Karel is een heel lief en verlegen ventje. Deze zachtaardige kater is inmiddels al wat meer gewend, maar zou helemaal opknappen in een eigen huisje. Voor inlichtingen over de Karel of andere katten of kitten: de Stichting Herplaatsing Zwerfkatten Dordrecht, tel. 06-29472632. Kijkt u ook eens op www.zwerfkattendordrecht.nl. Wilt u donateur worden? Dat kan, u kunt uw bijdrage storten op bankrekeningnummer: 52.45.86.489 of bel naar bovenstaand telefoonnummer voor meer informatie.

Niet meer in de file dankzij webcams DORDRECHT Veel ondernemers en hun medewerkers op de westelijke industriegebieden van Dordrecht ervaren regelmatig overlast van het vastlopende verkeer op het kruispunt N3-A16. Omdat de reconstructie ervan voorlopig nog op zich laat wachten is nu iets anders bedacht. De beelden van vier strategisch geplaatste webcams (onder meer op het dak van het Van der Valk Hotel) zijn binnenkort te zien op www.filecamdrechtsteden. nl. Ondernemers kunnen zo eerst beoordelen of ze een beetje kunnen doorrijden richting huis of dat ze beter nog even kunnen doorwerken.

Scholieren kennen lokale politici niet DORDRECHT Gemeenteraadsleden Ad Klous, Nelleke de Smoker, Ad van Dongen, Jacqueline van Dongen, Bert Staat en Jacqueline van den Bergh namen woensdag op het Johan de Witt-gymnasium de lessen maatschappijleer van de heer Koch over. De vierdeklassers bleken nauwelijks op de hoogte van de lokale politiek. De naam van de burgemeester konden enkelen van hen nog wel noemen, maar geen enkele Dordtse wethouder en geen enkel raadslid kenden ze.

Jacqueline van den Bergh (PvdA) spreekt de klas toe.

De gastlessen maken deel uit van het project Raad in de klas, een initiatief van de gemeenteraad waarmee afgelopen jaar

al ervaring is opgedaan op een aantal middelbare scholen in Dordrecht. Leerlingen krijgen uitleg over de gemeenteraad

en kunnen met gemeenteraadsleden in gesprek over hoe de democratie werkt. Ook is er ruimte voor een debat over actuele onderwerpen. Doel van de les is leerlingen kennis te laten maken met de lokale politiek en bewust te maken van het belang van de raad en de democratie. Het Johan de Witt was de eerste school die werd bezocht. Ook andere scholen hebben belangstelling getoond. Het programma is bedoeld voor de bovenbouw van havo en vwo en past binnen het examenprogramma maatschappijwetenschappen of, voor MBO, de lessen burgerschap.

Auto belandt op busbaan PAPENDRECHT Een automobilist is dinsdag vermoedelijk door een klapband met zijn auto op de busbaan van de Burgemeester Keijzerweg terechtgekomen, waar op dat moment een bus reed. Door de klap kwam de bestuurder bekneld te zitten in zijn auto. Het portier kon niet meer open. Hierop werd de hulp ingeroepen van de Brandweer Papendrecht. Na het openknippen van het portier lukte het de bestuurder om zelfstandig uit zijn auto te komen. Ambulancepersoneel heeft de man voor controle naar een ziekenhuis in de regio gebracht. (Foto: Thymen Stolk/ Pieter vd Berg)


Op de hoogte van het regionale nieuws

Dordt Centraal vrijdag 29 november 2013

Actueel

dordtcentraal.nl

3

Veel Dordtenaren voor komst windmolens DORDRECHT De meeste Dordtenaren (negen op de tien) zien de komst van windmolens op het eiland wel zitten. Er zijn voor de gemeente vier locaties in beeld waar de molens zouden kunnen staan: Dordtse Kil III en IV, de Merwedezone nabij DuPont en Krabbepolder/ Duivelseiland. Volgens wethouder Wagemakers is er plek voor maximaal 23 windmolens.

0PL BBOEBDIU WPPS Ă&#x153;XXJKL

In oktober heeft het Onderzoekscentrum Drechtsteden het Dordtse bewonerspanel gevraagd naar hun mening over windenergie. Daaruit blijkt dat Dordtenaren wel een duidelijk voorkeur voor molens aan de westzijde van het eiland hebben. Zij vinden de Merwedezone het minst geschikt. De locatie zou te zichtbaar zijn vanuit Papendrecht en Sliedrecht, het zou te

dicht bij de natuur van de Biesbosch zijn en te dicht bij de bebouwing van de stad. Zes op de tien ondervraagden zegt ook geĂŻnteresseerd te zijn in deelnemen aan windturbines. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld de afname van stroom of het kopen van obligaties of aandelen. Doelstelling De gemeente wil dat in 2020 zoâ&#x20AC;&#x2122;n 20

%03%3&$)5

BeachĹ&#x2021;ag nodig? dordtcentraalreclame.nl OÄŤerte aanvragen? 078 - 6140149

Voor loop en sloopauto's u belt wij komen ook â&#x20AC;&#x2DC;s avonds met RDW vrijwaringbewijs, direct, de hoogste prijs

0627381986

Dordt Centraal Verschijnt wekelijks op woensdag huis aan huis in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam en H.I. Ambacht in een oplage van 100.000 exemplaren.

Verschijnt ieder weekend huis-aan-huis in Dordrecht en is tevens af te halen op diverse afhaalpunten in Papendrecht en Zwijndrecht. Totaal oplage 60.000.

Kantoor: Jade 228, 3316 LJ Dordrecht, Postbus 1030, 3300 BA Dordrecht, tel. algemeen: 078-6140149 Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Acquisitie: Marco Haan 06-24243399, Edwin van Rijswijk 06-30671359, Michel van Wijland 06-15217220 e-mail: advertentie@dordtcentraal.nl Redactie: Hesper Romijn, Kees-Jan Visser, Loes Verkuijlen, Nettie Dekker tel. 078-6133223, e-mail: redactie@dordtcentraal.nl Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s: Thymen Stolk (tenzij anders vermeld). Nabestellen: tel. 06-45230441, www.thymenstolk.nl Lay-out & Zetwerk: Twin Creations, Dordrecht, www.twincreations.nl Bezorgklachten: www.dordtcentraal.nl, verspreiding@dordtcentraal.nl Directie: Piet van Westen, tel. 078-6140149

met de stad.â&#x20AC;? Er is inmiddels al een klankbordgroep samengesteld met ondernemers, bewoners, het Platform Duurzaamheid, Stichting de Stad en de Milieufederatie. Als de gemeenteraad instemt met de Uitvoeringsagenda Windenergie start begin 2014 een campagne om inwoners te informeren en te betrekken.

Veel aanmeldingen voor stembureau .FOTFO NBLFO EFTUBE

ingezet kunnen worden bij het tellen van DORDRECHT 8JKXFOTFOV 7PPSFFO sen %VVS[BBN de stemmen. De campagne voor het werven van nieuwe Dordtse stembureauleden kan nu al een sucTijdens het Stadsdebat in het Dordrechts Museum was er IPFGUOJFU woensdag ook aandacht voor deFFO wervingscampagne. ces genoemd worden.CFUBBMCBSF Al 230 meldingen zijn (Foto:

er binnengekomen, meldt Alex Brandts die de campagne aanstuurt. â&#x20AC;&#x153;Dat aantal ntal is boven verwachting.â&#x20AC;? Maar er zijn dan ook honderden mensen sen nodig. Komend jaar staan er zowel wel gemeenteraadsverkiezingen als Europese verkiezingen op het programma. Per keer zijn zeker 375 stembureauleden nodig. Ze krijgen gen een vergoeding van 150 euro voor een (lange) dag. Mochten er meer mee aanmeldingen zijn nodig, wordt dt er gekeken of er mogelijk extra men menen-

Thymen Stolk)

TUBE

EVVS

UF[JKO Lift hapert wederom DORDRECHT

XXXWWEEPSESFDIUOM

procent van de energie duurzaam geproduceerd wordt. Om die doelstelling te bereiken is ook windenergie nodig. Wethouder Wagemakers (Duurzaamheid): â&#x20AC;&#x153; De gemeenteraad heeft opdracht gegeven om de vier locaties verder te onderzoeken. Stap voor stap komen we tot een steeds concretere uitwerking. Voorwaarde is wel dat dat in samenspraak gebeurt

Niet voor het eerst in de afgelopen weken bleef de lift in een flat aan de Keplerweg steken. Donderdag moest de brandweer weer naar het gebouw om twee bewoners te bevrijden. De man en de vrouw konden na 20 minuten veilig naar buiten stappen. (Foto: Thymen Stolk)

WPPSTQPFEJHBemoeizorg voor zorgmijders vervolg voorpagina

â&#x20AC;&#x153;Soms gaat het om een korte interventie, maar regelmatig zullen we ook langer contact moeten onderhouden. Het gaat om vertrouwen opbouwen, maar als het moet zal ook dwang en drang worden toegepast.â&#x20AC;? De zorgmijders hebben vaak complexe problemen: psychiatrisch, lichamelijk, psychosociaal en (of) een verslaving. Individuele begeleiding Het aantal zorgmijders is de laatste jaren iets toegenomen. Steeds meer mensen hebben last van de crisis, maar lang niet altijd zoeken zij (op tijd) de juiste hulp. Ook is er een groep zorgmijders die om de een of andere reden de aansluiting met de zorg is kwijtgeraakt. Het doel is om hen weer in de zorg te krijgen en zolang als nodig daar te houden. â&#x20AC;&#x153;We geven hen individueel begeleiding en zorg op alle leefgebieden. Vanuit de bestaande situatie en het verhaal van de client worden de mogelijkheden gezocht om een aanvaardbare leefomgeving te creĂŤren.â&#x20AC;? Bij

het in beeld krijgen van deze mensen wordt ook samengewerkt met politie, gemeente, reclassering en maatschappelijk werk.

chiater en verslavingsarts. Door de bundeling van kracht moet de zorg sneller op gang komen. â&#x20AC;&#x153;Voorheen werden deze mensen bij ĂŠĂŠn van de vier zorginstellingen, of andere instellingen, opgevangen. Er was wel samenwerking, maar juist door ervaren professionals als multidisciplinair team in te zetten is de verwachting dat ĂŠĂŠn en ĂŠĂŠn drie wordt.â&#x20AC;?

Vaak complexe problemen

Sneller op gang Het team bestaat uit een psychiatrisch verpleegkundige, een verpleegkundig specialist, maatschappelijk werker, psy-

Wist U dat........ â&#x20AC;˘ BETER VOOR DORDT vindt dat Sporten en Bewegen van groot belang is voor een goede ontwikkeling van de Dordtse Jeugd? â&#x20AC;˘ De fractie steunt van harte het advies van de Sportraad Dordrecht voor uitbreiding van bewegingsonderwijs op basisscholen naar minimaal 180 minuten per week door vakleerkrachten. â&#x20AC;˘ BETER VOOR DORDT heeft het College opgeroepen Dordrecht bij staatssecretaris Dekker aan te melden voor een voortrekkersrol in de aanpak van bewegingsonderwijs op basisscholen

Bezoek onze website en Facebook-pagina betervoordordt.nl â&#x20AC;˘ facebook.com/betervoordordt

Dag kind

Boodschappen odschappen doen. doen Inkopen doen. doen Ik verdeel het tegenwoordig in drie manieren. Ga ik voor handig? Ga ik voor praktisch? Of wil ik het ook leuk hebben? Praktisch kopen doe ik met spullen die ik regelmatig nodig heb en waar verder geen lol aan te beleven valt. Die koop ik via internet, in zoâ&#x20AC;&#x2122;n webwinkel. Meestal is het een stuk voordeliger en de hele afhandeling gaat erg soepel. Binnen vierentwintig uur staat de bezorger met mijn pakketje voor mijn deur. Handig vind ik, wanneer alle winkels bij elkaar zitten. Voor een nieuwe keuken ga ik dan bijvoorbeeld naar de Mijlweg. Een uurtje rondwandelen geeft je dan een hele hoop informatie. Het toppunt van handigheid vind ik nog steeds Ikea. Parkeren handig. Rondlopen handig. Uitzoeken handig Afrekenen handig. Voor leuk wil ik best in Dordrecht blijven. Beetje drentelen naar links, beetje rommelen naar rechts. Cadeautjes zoeken en vinden voor de familie. Vrienden op straat tegenkomen. Ergens gaan zitten om iets te eten en te drinken.

Bij deze krant ontvangt u de volgende folders:

Plus folder gedeelte Dordrecht Dordt Centrum 3311 Lief Lifestyle, Dordrecht Cigo Polderman gedeelte 3314, gedeelte 3311 Wij verzorgen het gehele traject: Ontwerpen â&#x20AC;˘ Drukken â&#x20AC;˘ Verspreiden Postcodeverspreiding mogelijk

Info via: 078 - 6140149 of dordtcentraalverspreiding.nl

Bert van de Water doet hier wekelijks verslag van het Dordtse leven aan zijn kleinkind.

De D afgelopen dagen ben ik zowel handig als praktisch het Steegoversloot en is een paar maanden geleden verhuisd naar de Lange Geldersekade. Dat mooie geweest en verder heb ik het ook leuk gehad. Mijn koffie en kantoorspulletjes zijn netjes door Wim aan hoekpand naast de Grote Kerk met die leilinden er voor. Cees Timmerman is daar de grote baas. Druk? de voordeur afgeleverd. Ik heb weer eens door de Zeker weten. Ik loop graag mijn dagelijkse Grote Kerk gelopen en de koffie op de Voorstraat was Kan Cees Timmerman over rondjes langs de Voorstraathaven en naar de rivier. Als het â&#x20AC;&#x2122;s avonds donker is en bij goed en gezellig. Maar, Ikea een paar jaar geen burge- Delicees is het licht aan, dan zie ik alle tafelblijft toch een verhaal apart. meester worden? tjes vol zitten met etende gasten. In de keuWe hebben daar vooral ken weet iedereen wat er moet gebeuren. Ik rondgekeken en toen we uitgekeken waren, was ons karretje toch vol geraakt. heb wel zin om daar binnenkort naar binnen te stapHalverwege zijn we gaan zitten in het restaurant. pen. Lunch voor een kleine dertig euro per persoon. Allebei eten; vlees met patat en groenten en een pas- Dat vind ik een hele nette prijs. Eigenlijk wel heel tamaaltijd. Als dessert allebei een stuk Zweeds gebak geweldig wat meneer Cees Timmerman op dit mooie met een kopje thee. Daar betaal ik dan zegge en Dordtse plekje voor elkaar heeft gekregen. Geen schrijve het kolossale bedrag van veertien ĂŠuro voor. poeha en humbug op straat. Niet klagen en zeuren in de krant. Alles netjes en bekwaam geregeld. Een Niet per persoon, maar alles bij elkaar voor allebei. stukje stad waar de mensen graag naar toe gaan. Kan Geen wonder dat het daar druk is. die Timmerman over een paar jaar geen burgemeesWeet je waar het ook druk is wanneer je een hapje ter van Dordrecht worden? wil eten? Bij Delicees. Je weet wel; die zat eerst op


4

Dordt Centraal vrijdag 29 november 2013

45 jaar ervaring

beker frites

1

van 1,65

1,00 (max. 2 per bon)

december

1 bon per persoon - alleen geldig in december 2013

5 kipkluiven

2

van 2,95

2,25 (max. 2 per bon)

december

1 bon per persoon - alleen geldig in december 2013

snackmenu

22 snacks snacks naar naar keuze*, keuze*, frites en salade frites en salade * (kroket, frikadel, kaassoufflé of bamihap)

3

van 5,50

4,00 (max. 2 per bon)

december

1 bon per persoon - alleen geldig in december 2013

spareribmenu kies pittig pittig of of zoet zoet

4

van 7,95

6,00 (max. 2 per bon)

december

1 bon per persoon - alleen geldig in december 2013

8 kipkluifjes + gezinsbox

5

van 8,67

6,50

1 bon per persoon - alleen geldig in december 2013

Van Eesterenplein 134 • Winkelcentrum Bieshof - Dordrecht • Tel. 078-616 83 65

december

proef het bij

Dé Italiaanse auto specialist

Verkoop – Reparatie – Onderhoud APK – Onderdelen – Schade herstel Uw auto verkopen? Wij kopen ook auto’s in. Kom vrijblijvend langs voor een waardebepaling. December acties:

Nijverheidstraat 67A 3316AP Dordrecht

- Winterinspectie € 12,50 (klaar terwijl u wacht)

Tel: 078 – 6 31 66 31 mail: info@vdzeevdzee.nl Openingstijden:

- Accu’s 30% korting

- Winterbanden 35% korting

Ma - Do: 8.15 – 17.30 uur Vr: 8.15 – 16.45 uur Za: 10.00 – 17.00 uur

www.vdzeevdzee.nl

LACHEN Soms is het nieuws wat ons bereikt zo lachwekkend! Je vraagt je soms af hoe mensen en instanties zo naïef kunnen zijn, of beter gezegd dom. Helaas zit er niet zelden een financieel addertje onder het gras. Over graaiende medici, bankceo’s en andere grootverbruikers is al veel geschreven, maar over een winnaar bij de Postcodeloterij die per ongeluk op de rode knop drukt en daarmee een miljoen misloopt, en dan vervolgens een procedure wil aanspannen, of mevrouw Oosterhuis die per “like” op haar Facebookpagina een euro doneert aan giro 555, helaas werden het er 200.000, moet ik toch wel lachen hoor. En dan komt Lance Armstrong weer eens voorbij die een nieuwe zondebok heeft gevonden, en zo gaat het maar door. Geloof mij, de topsport is altijd al doorspekt geweest met dopingschandalen. En waarom? Alleen vanwege het geld. Meneer Nadal komt echt niet naar Rotterdam als hij een zakcentje krijgt. En Christiano Ronaldo vindt zichzelf al meer waard dan 94 miljoen euro. Dat zijn veel nullen. Het WK-voetbal is een stuk minder leuk, nu Zlatan Ibrahimovic niet meedoet, althans, dat vindt hijzelf. Alles draait om geld. Inkomen, subsidies, uitkeringen, winst en afkoopsommen, premies bonussen, transfersommen en ga zo maar door. En, niet te vergeten, binnenkort komt SBS6 met een gokzender op TV, als het goedgekeurd wordt door de regering tenminste. Gelukkig, daar zaten we op te wachten. Waar gaat dit toch allemaal over, vraag ik me zo langzamerhand af. Waar is Nederland gebleven als land waar men het

(Rotterdamse) gezegde “niet lullen maar poetsen” als tegeltje boven de kachel had hangen? Ik weet het niet hoor….. Als een kind zo blij is iedereen als de economie 0,1% groeit en we uit de recessie zijn, de huizenprijzen niet meer dalen, en de vraag naar koopwoningen weer toeneemt, maar de maatschappij is wel veranderd de afgelopen jaren. Ik mis herkenbaarheid, vaste waarden en gebruiken. Het individualisme regeert. We geven 18 miljoen aan de Filippijnen, wat veel lijkt maar nauwelijks meer dan een euro per inwoner in Nederland is. En waarom? Niet vanwege de crisis hoor, maar vanwege de angst, het vermoeden, of de overtuiging dat geld niet (volledig) goed terechtkomt. Dat is toch echt te zot voor woorden eigenlijk, vindt u niet, maar helaas wel de praktijk. Lachwekkend, en triest tegelijk. Maar ja, eerlijk is eerlijk, begrijpelijk is het wel, gelet op de historie. Dus zelfs bij goede doelen (of misschien wel “juist”) heerst ook al een graaicultuur. Zo lijkt het goede doel vooral de bestuurder zelf te zijn. Nog een maand en 2013 is alweer voorbij en gaan we weer herhalen en terugblikken. Ik kijk liever vooruit, ervan overtuigd dat 2014 een beter jaar wordt dan 2013!

Annelies Bol, directrice

Dordrecht Centrum, Johan de Wittstraat 160, (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders, Van Eesterenplein 254, (078) 630 97 25 www.hypotheker.nl


Op de hoogte van het regionale nieuws

Dordt Centraal vrijdag 29 november 2013

DEZE WEEK

Actueel

dordtcentraal.nl

I›—›Ù› 󛛻 Ù›Ä¦ã DÊٗã C›Äãكƒ½ «›ã Ä®›çóÝ ®¹ ç ç®ã —› Ýãكƒã. OÖ —›þ› փ¦®Äƒ —› ½›ç»Ý㛠›Ä ÃÊÊ®Ý㛠››¥ã ç þ›½¥ ®›ãÝ ¦›¥Êãʦك¥››Ù—, ¦›¥ Ä®›çóã¹›Ý ®Ä ››½—. H››¥ã ÝãççÙ «›ã ăƒÙ —› ٛ—ƒ‘ã®› ò®ƒ ٛ—ƒ‘ã®›Μ—Êٗ㑛Äãكƒ½.Ľ. Tijdens een feestelijke avond werden enkele vrijwilligers van dee zorgcentra Thureborgh, Vreedonkk en De Prinsemarij (onderdeel van het Spectrum) bedankt voor hun belangeloze inzet. Dagelijks is een groep vrijwilligers in de zorgcentra aanwezig om de bewoners te helpen, aandacht te geven en een luisterend oor te bieden. Een aantal vrijwilligers vierde ook zijn jubileum. Mevrouw E. Smeulers en mevrouw J.J.M. Biljardt doen inmiddels 25 jaar vrijwilligerswerk in Thureborgh. De dames I.G. Devers, H. Fransen, W. Paul, Y. Wallé, J.C. van Pelt en M. van de Waal zetten zich al 12,5 jaar in. (Foto: Het Spectrum)

Dubbeldam E7 is zaterdag kampioen geworden. Het team wist door een 15-1 overwinning op Drechtstreek de titel voorjaarskampioen te pakken. De jonge mannen worden gesponsord door Timmer- en afbouwbedrijf Pons & Van der Burgh.

Gert-Jan van Es is Prins Krommediek de 22e. Zaterdagavond was de prinsinstallatie van Nar Veure. In een goed gevulde zaal werd op de klanken van de gerenommeerde hofkapel Bar Gebeure gestart met het officiële gedeelte van de avond. De hofhouding van Prins Krommediek bestaat uit opper Edwin de Jager en de hofdames Kelly van Es en Danielle Delmotte.

Stuur ook uw foto in!

Gymnastiekvereniging Sparta organiseerde zaterdag voor al haar damesleden een high tea om het 110-jarig bestaan te vieren. En alsof het zo had moeten zijn, precies 110 dames hadden zich opgeven voor deze gezellige middag. De gymzaal werd omgetoverd tot een sfeervolle eetzaal vol tafels, stoelen en een heerlijk buffet. Twee uur lang genoten maar liefst 110 dames van thee en lekkernijen.

De Dordtse band Funky Organizers heeft de PopSport Talent Award 2013 gewonnen. Ze overtuigden het meest in de landelijke finale van bands die een coachingsprogramma volgen bij PopSport.

Hij is nog maar tien maanden, maar hondje Brammetje zit alweer voor de tweede keer met zijn pootje in het gips. De eerste keer brak hij zijn pootje toen hij achter een limonadedopje aanrende. Toen het gips na zes weken werd verwijderd sprong Brammetje van blijdschap te enthousiast in de lucht. Hij brak zijn pootje voor de tweede maal. Volgende week wordt het gips wederom verwijderd en kan Brammetje eindelijk zonder deze roze restrictie door het leven. (Foto: Thymen Stolk)

Bandjeverstandje.nl

Uw Slager weet wat u lekker vindt! SPECIAAL VOOR U GEMAAKT

VLUGKLAAR

Spaanse kippedijen

Pietenzak

100 gram

per stuk

1.

85

EXTRA VOORDELING

1.

99

Banden - Velgen - Winter Is uw band lek (gestoken)? Trilt uw stuur? Heeft u een reserve band / wiel nodig?

EXTRA VOORDELIG

Botermalse biefstuk

Gegrilde varkensfricandeau + paté

250 gram

samen 200 gram

5.

98

3.

98

ALLES VOOR HET HEERLIJKE AVONDJE

* Wij laten u genieten van smaakvolle kwaliteit. Voor iedereen, op elk moment van de dag. * Geniet bij Uw Slager van kwaliteit, smaak, keuze en persoonlijk advies. * ProÀteer bovendien elke week van de beste acties.

V E RS

TE E NK Versteeg, Henk G HE Uw Slager Damplein 9 - Dordrecht Tel. 078 - 6160213 henk@slagerijversteeg.nl www.versteeg.uw-slager.nl De aanbiedingen zijn geldig van ma. 02-12 t/m za. 07-12

HE

NK V

Gourmet fondue-vlees Smulstenen Saucijzenstaaf of letter Heerlijke vleeswaren

E R STE

EG

5

Kleine zelfstandige en particulier, koopt zijn banden hier!

Bel Paul Bestebreurtje op 0180-619411 Koedood 2 2993 AL Barendrecht autobanden@live.nl ELKE ZATERDAG OPRUIMING


HERFSTPRIJS! MOTORZAAG MS 170-D

30 cm

€€ 244199

creations

Voor de professionele tuinier

OVERTUIG OVERTUIGUZELF UZELFEN ENKOM KOMONZE ONZEMACHINES MACHINESTESTEN TESTEN

NAAM VAN DE WINKEL Onze techniek STRAAT • PLAATS

wint terrein

ERKEND VAKHANDELAAR

VOOR AL UW

Lagendijk 178 2988 AD Ridderkerk Telefoon 0180 - 42 13 99 Telefax 0180 - 42 34 53 info@gavdwaal.nl

RECLAME

gavdwaal.nl

ACTIVITEITEN

VCA* GECERTIFICEERD

KWALITEIT • ADVIES • SERVICE

BLEKERSDIJK 38A 3311 LE DORDRECHT 078 6489 319

WWW.TWINCREATIONS.NL

Alle acties zijn geldig tot 15 december 2013.

Herfst Voordeel Dagen

Borent Dordrecht zoekt een;

KIJK IN DE ETALAGE NAAR DE HERFSTVOORDEELPRIJZEN

www.borent.nl

BALIEMEDEWERKER / CHAUFFEUR B(E) Interesse? onder vacatures

DAMES-, HEREN-, KINDERSCHOENEN

Nieuwe directeur voor Kunstmin

40

KORTIN

G

10

DORDRECHT Jasper Damsteegt wordt vanaf 1 maart de nieuwe directeur van Stichting Kunstmin. Hij volgt daarmee interim-bestuurder Freek van Duijn op. Van Duijn trad op zijn beurt aan na het vertrek van Maarten Verhoef. Damsteegt is geen onbekende in Dordrecht. Tot 2010 leidde hij de Jeugdtheaterschool van ToBe. Hij is daar nu nog als regisseur aan verbonden.

KORTIN

G

30

KORTIN

G

25

KORTIN

G

10 EURO KORTING op de niet afgeprijsde laarzen en laarsjes pp j

SCHOENEN

TASSEN

LEDERWAREN

Dubbelsteynlaan W 81 - Tel. 078 - 6215423 3 's maandags gesloten

Damsteegt is zeer gemotiveerd om in Dordrecht aan zijn nieuwe baan te beginnen: “De stad heeft met lef en verstand geïnvesteerd in cultuur. Het is fantastisch wat de laatste jaren allemaal tot stand is gekomen. En hoe goed het aanslaat bij de Dordtenaren. Ik vind het ontzettend eervol dat ik hieraan een bijdrage mag gaan leveren.” Damsteegt (1974) is nu nog werkzaam als directeur van Concordia Film-Theater-Expositie in Enschede. In n zijn loopbaan was hij ook onder meer werkzaam als directeur van poppodia in Rotterdam en projectmanager bij Theaterinstituut ituut Nederland. Aan Damsteegt de taak om de nieuwe stichtingg verder vorm te geven. Per 1 januari anuari is niet langer de gemeente, e, maar de stichting Kunstmin min verver erantwoordelijk voor oor de theaterprogrammemering in Kunstmin. n.

20

KORTIN

G Per 1 maart gaat Jasper Damsteegt aan de slag als directeur bij de Stichting Kunstmin.


Dordt Centraal vrijdag 29 november 2013

Het actuele nieuws leest u op:

Natuur- en Vogelwacht zoekt handige vrijwilligers

Actueel

dordtcentraal.nl

7

Spanjaarden verwonderd over beroemde landgenoot

seling tussen beide gemeenten voor te bereiden. Omdat het ook het weekend was van de intocht Sinterklaas mag dan van hun landgenoot ging het uit Spanje komen, in gezelschap daar ook even kijken.. het Zuid-Europese Een geplande ontmoeting met de land is hij niet de Sint ging helaas niet door. Die zou beroemdheid die hij in in Crabbehof plaatsvinden, maar Nederland is. Sterker kon op het laatste moment niet nog, Spanjaarden zijn doorgaan, omdat de Sint behoorhelemaal niet bekend lijk achterliep op zijn tijdschema. met het fenomeen, ontVrijwilligers bezig met het afsteken van een oeverzwaluwwand. (Foto: Hans Ge-buis/NVB) Het werd dus een ontmoeting dekte Axel Gruteke. Hij met één van de Pieten. Het hele is lid van de baptistenge- De Spaanse gasten met een landgenoot die ook toevallig in Nederland was. feest was een gewaarwording voor meente Dordrecht en ontDORDRECHT ze, meldt Gruteke. “Een leuke opmerking van onze gasten was De Stichting Natuur- en Vogelwacht is op zoek naar vrijwilligers voor diverse activi- ving eerder deze maand samen met predikant Harm Jut vier nog wel dat Sint duidelijk uit Spanje komt. Hij kwam zowel in teiten. Er is vooral behoefte aan handige klussers die kunnen helpen met timmer- mensen van de Spaanse kerk Esperanza de Vida uit La Linea, de haven als in Crabbenhof flink te laat aan.” werk, verfwerk, elektra en onderhoud en reparatie van gereedschappen en materi- een plaatsje tegen Gibraltar aan. Ze waren hier om een uitwiseel. Ook voor museum Twintighoeven wor-den medewerkers gezocht voor baliewerk en het onderhoud van de museumcollectie. Daarnaast zijn vrijwilligers welkom bij de landschapsonderhoudsploeg, die het knotten en aanplanten van wilgen en ander beheerswerk op het eigen terrein van de stichting aan de Zanddijk verzorgt. Bij de onderzoeksafdeling is plaats voor vrijwilligers die zich bezighouden met natuurinventarisa-ties, met name met het uitpluizen en analyseren van braakballen van uilen. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze één of enkele dagdelen doordeweeks beschikbaar zijn. De Natuur- en Vo-gelwacht zorgt voor materiaal en gereedschap en keert een kleine onkostenvergoeding uit.

DORDRECHT

Wethouder opent

bibliotheek De Repelaer

Inlichtingen en aanmelden kan via tel. 6213921 (tijdens kantoortijd) of via nvd.strix@planet.nl.

DORDRECHT DOR DO RDR

Snertmarkt DORDRECHT

In verpleeghuis De Sterrenlanden aan de Minnaertweg 4 is er zaterdag 30 november van 10.00 tot 14.00 uur een snertmarkt. Bezoekers kunnen diverse tweedehands artikelen, zoals schoenen, boeken en kleding, aanschaffen. Natuurlijk is er dit keer ook een

Ba Basisschool Basissc De Repelaer aan de Eddingtonweg is ook gestart met Eddi Ed ding ng een op school. Dinsdag eeen bibliotheek bibb opende open op ende de wethouder Bert van de Burgt Burg Bu rgtt de d Bibliotheek op school. De leerlingen vierden dit feest met leer le erlilin n een waarna het een doorgeefestafette, d do eerste te boek officieel werd uitgeleend. d De wethouder las vervolgens verhaaltjes voor uit het uitgeleende verhaaa boek: Meester Jaap maakt er een M puinhoop van. (Foto: Thymen Stolk) puinhoo

ruime keuze aan kerstaanbiedingen en staat de snert klaar. Ook is tweedehandswinkel De Koopjeshof geopend voor bezoekers en is de stroopwafelbakker aanwezig. De opbrengst van de Snertmarkt komt ten goede aan de bewoners van de Sterrenlanden, onderdeel van Het Spectrum.

Geniet van uw huis! ! - zonder te schilderen

6.00m lang & uit voorraad leverbaar

Keralit-dealer van het jaar 2011 en 2012!

Eigen vakkundige montage-afdeling / offerte vooraf!

MaatGarant maakt ook complete dakkapellen, kunststof kozijnen en verzorgt kleine bijpassende verbouwingen. Informeer naar de betaalbare mogelijkheden! Uw Keralit-specialist: Langeweg 5e Oud-Beijerland T: 0186 - 616 633 W: www.maatgarant.nl Maatgarant-gevelbekleding

Openingstijden: tijdens herfst en wintermaanden: di & do van 10-17 uur

Gratis kleurmonsters op www.maatgarant.nl


8

Dordt Centraal vrijdag 29 november 2013

MEGADEAL ! LET OP ! tegen inlever van de ing z advert e e ontvan ntie gt leuke a u een ttentie !

70% IEDERE WEEK NIEUWE VOORRAAD !

*

KORTING

D J I T L A

KLEDING • DAMES • HEREN KINDEREN • CASUAL (WINTER)SPORT • ARTIKELEN

*van de originele prijs

Visstraat 104 - 106 centrum Dordrecht

Winkelcentrum Alexandrium Rotterdam

Winkelcentrum Hoog Catharijne

(bij McDonalds)

(uitgang metro, tegenover Trekpleister)

(naast C&A)


Dordt Centraal vrijdag 29 november 2013

Op de hoogte van het regionale nieuws

Dylan organiseert sfeervolle kerstfair voor KiKa DORDRECHT Dylan Roest, vwo 6-leerling op het Stedelijk Dalton Lyceum, organiseert op zondag 8 december een sfeervolle kerstfair tfair in Sterrenburg. Daarmee bereikt hijij in één keer drie doelen: “Ik wil de geleerde eerde theorie op school in praktijk brengen engen en eren van ervaring opdoen in het organiseren ernemers evenementen, ik wil kleine ondernemers oten en ik wil de kans geven zichzelf te promoten ld inzamet behulp van deze tuinfair geld melen voor een goed doel.” De tuinfair aan de Schuilenburg heeft ft al een aantal keren eerder plaatsgevonden, den, maar deze keer mocht Dylan de organiganisatie op zich nemen. Als eerste deelnemer emer benaderde hij zijn eigen moeder, die een webwinkel heeft in landelijke woonaccesccessoires. “Daarna ben ik ook andere braderieën derieën afgegaan op zoek naar leuke deelnemers.” ers.” Om de kosten zo laag mogelijk te houden zocht ocht Dylan de locatie dicht bij huis; zijn eigen tuin. “Ik heb een redelijk grote tuin, dus ik kan daar wel een

aantal kraampjes in kkwijt”, zegt hij. “Buiten het feit dat het voor mij niks kost, is een tuinfair ook veel gezelliger. Veel kerstmarkten zijn te massaal en te druk. Je kunt dan niet op je gemak bij een kraampje kijken. Bij deze tuinfair is het veel intiemer, gezelliger en sfeervoller. Gewoon een paar leuke kraamp kraampjes met hartstikke leuke producten. Je kunt op deze kers kerstfair terecht voor woonaccessoires, een kopje koffie met iiets lekkers, beauty en wellness, woonkussens, sieraden, erwtensoep en de KiKa-beren.” Want doel dat gesteund wordt met de tuinfair. KiKa is het do “Ik vind het super wat KiKa doet. Het streven naar een hogere genezingskans voor kinderen m met kanker. Daarom zal er erwtensoep worden word verkocht om geld in te zamelen voor KiKa, de deelnemers hebben speciale acties acti en worden de KiKa-beren verkocht.”

Voor zijn profielwerkstuk organiseert vwo-leerling Dylan Roest een kerstfair voor Kika.

De eerste vijftig betalende klanten krijgen krijg een goodiebag met cadeautjes van v alle deelnemers en meer. Het adres: adre r s: Schuilenburg 8. De kerstfair is geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Meer geopen info op www.facebook.com/tuinfair.

Kampioenen bij hondenschool

Giro 555 DORDRECHT

Enkele jongelui uit de Vogelbuurt zijn een spontane inzameling gestart voor de slachtoffers van de tyfoon op de Filippijnen. Ze klopten daarvoor aan bij supermarktondernemer Michel Doesburg van de Plus op het Vogelplein. Met de appelflappen die hij beschikbaar stelde, gingen ze de deuren langs voor verkoop. Afgelopen zaterdag hadden ze zelfs de beschikking over een eigen kraam voor de deur van de supermarkt. “Een mooie spontane actie”, vindt Doesburg. De opbrengst van alle inspanning, meer dan 300 euro, gaat naar Giro 555.

Bij Ria v.d. Pol op het Damplein in Dubbeldam * GRATIS PARKEREN *

Bredase spruitjes Mooie blanke witlof Zoete mandarijnen Giesser Wildermannen Elstar Perssinasappels (vol sap)

0,98 kilo 0,98 kilo 2,50 25 stuks 2,50 3 kilo 2,50 3 kilo 2,50 3 kilo

UIT DE AARDAPPELHOEK

Frieslanders Bildstar Eigenheimers

4,99 5,99 6,99

10 kilo 10 kilo 10 kilo

RelaƟegeschenk nodig?

dordtcentraalreclame.nl nll Offerte aanvragen? 078 - 6140149 9

Pearl Buck-Erf 179 Stadspolders Dordrecht

Dit schitterend, geheel verbouwd 2-kamer appartement op de begane grond met tuin op het zuidwesten is gelegen in de wijk “Stadspolders”. Recent is dit appartement compleet gerenoveerd tot een waar paleisje wat direct te betrekken is. Of u nu starter, single of samen bent, dit appartement aan het Pearl Buck-erf zal voldoen aan uw woonwensen. De leuke en rustige wijk “Stadspolders”, winkels op loopafstand en de vele openbare voorzieningen maken het geheel tot een gewilde locatie.

Deze woning vrijblijvend bezichtigen? Bel dan met 0180 - 200 000.

0180 - 200000 www.deltamakelaars.nl

9

Plus Doesburg steunt spontane inzameling voor

DORDRECHT

Ze kunnen niet trotser zijn bij Hondenschool Fred Riet. Sinds afgelopen weekend lopen er heuse kampioenen rond op de school. Marina Padlina is met Sophie (een Novia Scotia Duck Toller Retriever) Nederlands kampioen in de behendigheidscompetitie (klasse DGR) geworden. Silvia van de Worm is in dezelfde klasse tweede geworden met Ducky (ook een Novia Scotia Duck Toller Retriever). En Addy Vaartmans kreeg de tweede prijs met Tess (Australian Shepherd) bij de behendigheidscompetitie in de klasse AMAX. Daarnaast is het Flyballteam van de hondenschool, de Schapekoppies, Nederlands kampioen geworden in de landelijke competitie van 2013 met een gemiddelde snelheid van 23,49 seconden. Het andere team van Hondenschool Fred Riet, de Entertainers, is derde geworden in de eerste klasse met een gemiddelde snelheid van 24,77 seconden.

Ondernemers

dordtcentraal.nl

Vraagprijs

€129.500,- k.k.


voor al uw reclame acƟviteiten:

Dordt Centraal vrijdag 29 november 2013

Cultuur

dordtcentraalreclame.nl

11

Zet je schoen bij Huis van Gijn

Sinterklaasvoorstelling

DORDRECHT

DORDRECHT

De Dordtse poppenspeeler Koos Wieman speeltt woensdag 4 december een voorstelling in Theater Voorstraat 450. 0. Zoals te verwachten valt is het een speciale Sinterklaasvoorstelling die om 14.30 uur begint. Kaarten zijn te koop bij de Giraf (Groenmarkt 163) en kosten 9 euro per stuk.

Het is nog even de vraag, maar misschien komt Sinterklaas op zondag 1 december wel even langs bij Huis van Gijn. Kinderen kunnen die dag in het museum hun schoen zetten en op de speelgoedzolder wordt een spannend Sinterklaasverhaal verteld. Ondertussen gebeurt er van alles in het huis. Kinderen tot en met 8 jaar kunnen zich opgeven (via aanmelden@ dordrechtsmuseum.nl) voor deze middag die duurt van 14.00 tot 15.00 uur. Kosten zijn 2,50 euro. Jan Steen - Het Sint Nicolaasfeest

Musical over moeder Garland en dochter Minnelli DORDRECHT De musical Garland & Minnelli is ‘een heerlijke show rond twee geschifte diva’s’. Op zaterdag 7 december is de show te zien bij Kunstmin. De musical verhaalt over het dramatische leven van moeder Judy Garland en dochter Liza Minelli. Rollen zijn weggelegd voor Jelka van Houten (moeder) en Janke Dekker (dochter). Een bijzondere rol is er voor Theo Nijland die meerdere personages voor zijn rekening neemt. Minnelli en

Garland werden allebei showbizziconen. Het leven van dochter Minnelli is bijna een exacte kopie van dat van haar moeder. In deze voorstelling gaat de 47-jarige Liza op zoek naar haar moeder. Geen rainbows, geen sprookjes; twee vrouwen, met het zelfde lot: altijd en overal in de spotlights van hun eigen succes. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.kunstmin.nl. Aanvang 20.00 uur.

Spandoek nodig?

dordtcentraalreclame.nl nll Offerte aanvragen? 078 - 6140149 9

THUIS MET KERST? Wij hebben een groot assortiment koude en warme gerechten voor u. Haal de bestellijst op in onze winkel of download van onze website

WWW.VANPELTDELICATESSEN.NL KOUDE GERECHTEN

WARME GERECHTEN

OPGEMAAKTE SALADES

3-5 PERS

6-8 PERS

Huzarensalade (rundvleessalade)

€ 34,95

€ 51,95

€ 34,95

€ 51,95

Zalmsalade (gemaakt van Red Sockey rode zalm) Waldorfsalade (met stukjes kip en walnoot)

€ 34,95

Russisch-eisalade (van verse eieren en rode zalm)

€ 34,95

Huzarensalade SUPERIEUR

€ 42,95

Zalmfilet In een licht gebonden saus met Hollandse garnaaltjes

€ 11,95

p.p.

€ 51,95

Gesmoorde tijgergarnalen in een curry uit Indië

€ 11,95

p.p.

€ 51,95

Tongrolletjes Gemaakt op Oostendse wijze met paddenstoelen en garnalen

€ 11,95

p.p.

Varkenshaasje “Grand Mere” Varkenshaasje versneden in stevige mootjes, overgoten met een smaakvolle roomsaus met champignons, spekreepjes, uitjes ,fijne kruiden

11,95 p.p.

Varkenshaasje met veenbessen Gesneden varkenshaasje met een heerlijke veenbessensaus

11,95 p.p.

Rundstoofvlees Op Vlaamse wijze, klassiek bereid met mosterd

9,95 p.p.

€ 29,95

Veluwse wildschotel Diverse soorten wild in een volle wildsaus

11,95 p.p.

€ 32,50

Elzasser stoofschotel Met fazant, rookworst en zuurkool

11,95 p.p.

Gevulde kalkoen (gewicht ong. 2,3 kg) voor in de oven Ontbeend, gegaard en gevuld met een zoete vulling

€ 89,95

Gevulde witlof Gehakt met gestoofd witlof, gevuld in witlofschelpen met spek in een saus van eigen jus en Leffe bier

€ 60,95

(opgemaakt met diverse vleeswaren en gevuld ei) Zalmsalade SUPERIEUR

€ 50,95

€ 65,95

(opgemaakt met verse zalm en paling) DIVERSEN Schaal met rauwe ham en meloen Schaal met zalm en paling Schaal met luxe vleeswaren (diverse salami’s en parma) Schaal met buitenlandse kaas

€ 22,50 € 36,50

€ 56,50

€ 26,50

€ 42,50

€ 24,50

8,95 p.p.

OOK VERKRIJGBAAR: Verse aardappelkroketjes, aardappelpuree, aardappelgratin, verse krieltjes of een Chutney van appel en veenbessen. Wij hebben ook alles in huis voor het maken van carpaccio en vitello tonato. VAN PELT DELICATESSEN & CATERING WINKELCENTRUM STERRENBURG 116 DORDRECHT, 078 - 6182641, WWW.VANPELTDELICATESSEN.NL


Dordt Sport geeft ruimte aan beweging In drie jaar vijftig gecertificeerden en drie scholarships

Citytrainers brengen enthousiast sport naar de wijken Wat is er mooier dan je sporthart laten spreken en leeftijdsgenoten en jongere jeugd in jouw wijk in Dordrecht motiveren om te gaan sporten? In die gedachte schuilt het succes van de Dordtse Citytrainers, jongeren die organisatietalent combineren met sportieve daadkracht en daardoor zelfs een studiebeurs van de Krajicek Foundation kunnen verwerven.

Volgens Roy Waalboer, projectleider jongerensport Dordrecht-West bij Sportbedrijf Dordrecht, schuilt daar ook het succes van het Citytrainersproject in. ,,We zijn inmiddels drie jaar bezig en de trainers zijn allemaal

Zwemkriebels

SportProm 2013

Schoolsport Tafeltennis

SantaRun

Bewegen met Sint en Piet Samen met Sint en Piet beleven wat er op het gebied van sport en bewegen al mogelijk is, dat kon tijdens het Sinterklaas Beweegfeest. De vierde editie van dit beweegfeest vond plaats op zondag 24 november in Sportcomplex Crabbehof en trok zo’n 1400 bezoekers. Ruim 380 kinderen proefden samen met hun papa, mama, opa en/of oma van het brede beweegaanbod dat Dordrecht rijk is. Speciaal voor het Sinterklaas Beweegfeest was de sporthal omgetoverd tot een sfeervolle Sint en Piet belevingswereld. Onder een gezellige muzikale noot van zwarte pieten showband De Donuts werd fanatiek geklommen en geklauterd over de daken, gedanst in de pietendisco, gesport in de pietensportzaal en werden leuke beweegspelletjes gespeeld in de huiskamer en tuin. In het kader van Doe ff Gezond konden de deelnemers in de keuken aan de slag met gezonde voeding.

Dordrecht telt inmiddels een vijftigtal Citytrainers, die de acht theoriebijeenkomsten in het kader van ‘Ik train mijn stad’ succesvol doorliepen en de theorie naar de sportieve praktijk vertaalden. Chantal Harthoorn (16), zelf woonachtig in de wijk Crabbehof, is één van die Citytrainers. ,,Ik heb ooit ook zelf gesport bij de sportbuurtclub en vond dat ik wat moest doen om de jeugd in de leeftijdscategorieën van zes tot twaalf en van twaalf tot achttien jaar enthousiast te maken voor het sporten.’’ Chantal is al enkele jaren actief als Citytrainer en is betrokken geweest bij de opening van het Cruyff Court en Krajicek Playground in haar onmiddellijke nabijheid. Ook heeft zij meegedraaid in de organisatie van de Block 2 Block League (inmiddels FC Dordrecht Streetleague). Dankzij haar enthousiasme en inzet is de havo-scholiere één van de drie Dordtse Citytrainers die een scholarship (studiebeurs) van de Krajicek Foundation toegekend heeft gekregen. ,,Als tegenprestatie voor de verkregen studiebeurs doe ik honderd uur vrijwilligerswerk voor de Krajicek Foundation. We hebben de Krajicek Sportclub opgericht en wekelijks organiseren we op twee verschillende locaties sportactiviteiten. Hartstikke leuk om te doen en de reacties zijn ook heel positief.’’

Dordt Sport

Het Sinterklaas Beweegfeest is één van de Dordt Sport activiteiten om een actieve en gezonde leefstijl onder de allerjongsten te stimuleren. Ga voor meer foto’s en de videoreportage naar

www.dordtsport.nl

mensen die volop gemotiveerd zijn om sport naar de wijk te brengen. Ook is een zekere mate van exclusiviteit gewaarborgd, omdat we de opleiding ‘Ik train mijn stad’ maar één keer per jaar organiseren voor jongeren tussen 14 en 21 jaar. Bij de aanmeldingen toch vooral mensen zien die veel voeling hebben met sport of later bijvoorbeeld Cios willen gaan doen. Het is mooi dat we drie trainers hebben kunnen aandragen voor een Krajicek scholarship, mensen die afzonderlijk hebben bewezen dat zij organisatietalent hebben en een groot sporthart.’’

Meld kandidaten aan voor SportProm 2013 Op woensdag 5 februari 2014 organiseert de Sportraad Dordrecht de jaarlijkse SportProm. De jury van de SportProm kiest tijdens deze feestelijke avond de beste sportman, sportvrouw, sport¬ploeg, sportcoach en het sporttalent van Dordrecht over het jaar 2013. Zijn er sporters die volgens u voor een prijs in aanmerking komen? Meld ze aan! De SportProm is een feestelijke bijeenkomst waar sporters, bestuurders en beleidsbepalers elkaar ontmoeten, maar waar de (top)sporters centraal staan. Het is dé manier om te laten zien dat de stad trots op ze is en om de sport in Dordrecht aandacht te geven. Aanmelden

U kunt sporters aanmelden via www.dordtsport. nl/sportprom. Daar leest u ook aan welke criteria de kandidaten moeten voldoen om voor een nominatie in aanmerking te komen. Let op: per categorie kunt u maar één sporter, talent, ploeg of coach aanmelden. U kunt tot vrijdag 20 december 2013 kandidaten aanmelden.

Citytrainer is één van de Dordt Sportactiviteiten om Dordtse jongeren te verleiden tot een actieve en gezonde leefstijl. Het sluit daarmee aan op de Doe ff Gezond-aanpak in DordrechtWest.

View with Layar Stap 1: Stap 2: Stap 3: Stap 4:

Download de gratis Layar-app voor Android of iPhone, of update naar de laatste versie als je Layar al hebt. Vind pagina’s met het Layar logo. Open Layar, houd de telefoon boven de pagina en ‘Tap to view’ om de actie te starten. Houd de telefoon boven de pagina, ‘luister’, ‘bekijk’ en ‘zie’ meer!

ONK Korte Baan Zwemmen

SantaRun Dordrecht

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november was er opnieuw een mooi topsportevenement in de Dordtse Sportboulevard. Een groot aantal zwemmers van de nationale (jeugd)selectie verscheen aan de start. Het kampioenschap was een kwalificatiemoment voor de Europese Kampioenschappen Korte Baan in Denemarken in december.

Het kerstgevoel omarmen, een geweldige middag hebben met vrienden, familie en kennissen en het goede doel steunen? Doe dan op zaterdag 21 december mee met de tweede editie van SantaRun Dordrecht. De opbrengst gaat naar de lokale Voedselbank en Hospice de Patio.

Jasper van Mierlo won goud op de 50 meter vrije slag. De zwemmer snelde op de sprintafstand naar een tijd van 22,01. Jeroen Baars werd op drie tienden tweede, voor Jesse Puts die in 22,40 derde werd. Bij de vrouwen ging de winst naar Maud van der Meer in 24,71. Tamara van Vliet werd tweede (24,98) en Clarissa van Rheenen legde beslag op het brons (25,08). Alle uitslagen zijn te lezen op www.knzb.nl. Evenement ook live te volgen De ONK Korte Baan was ook live te volgen via www.dordtsport.nl. Zo’n 6500 mensen maakten hier gebruik van en bekeken de wedstrijden online. Op deze manier is het voor een groot publiek mogelijk te genieten van mooie topsportevenementen op Dordtse bodem.

29 november 2013 Sportagenda 30 november Proeflessen ijshockey www.ijhs.nl 1 en 8 december Speelronde FC Dordrecht Streetleague www.dordtsport.nl 2 december Introductiecursus Aikido Dordrecht www.aikidodordrecht.nl 6 december Speelavond 7 tegen-7 voetbal www.dordtsport.nl 21 december Santa Run www.rotarysantarundordrecht.nl 23 en 24 december Zwemkriebels, editie Kerstvakantie www.dordtsport.nl 27 december Schoolsportevent Tafeltennis www.dordtsport.nl Kerstvakantie Snelcursus schaatsen www.ddd-kunstrijden.nl

Overig nieuws Zwemkriebels in de kerstvakantie De activiteit Zwemkriebels is speciaal bedoeld voor kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 die nog geen zwemles volgen en gezamenlijk met mama of papa kennis willen maken met zwemles. Uw kind leert samen met u op een speelse manier het water kennen en zich er prettig in voelen. De activiteit wordt in de kerstvakantie aangeboden op maandag 23 en dinsdag 24 december en bestaat uit 2 zwemlessen van een uur verspreid over 2 achtereenvolgende dagen. De locatie is Sportboulevard Dordrecht. Deelname is gratis. www.dordtsport.nl. Snelcursus Schaatsen Kunstrijvereniging De Drechtsteden verzorgt in de kerstvakantie een vierdaagse snelcursus schaatsen voor alle leeftijden (vanaf 4 jaar). De cursus in de vakantie wordt gegeven op maandag 23 en dinsdag 24 december en donderdag 2 en vrijdag 3 januari 2014 van 9.00-10.30 uur op de ijsbaan in de Sportboulevard Dordrecht. Kijk ook op www.ddd-kunstrijden.nl. Cursus Tennis voor 40-plussers Stichting BOS organiseert een cursus tennis voor beginners, op donderdag van 13.00 tot 14.00 uur in de tennishal Schenkeldijk. De kosten bedragen 99 euro. Hiervoor ontvangt u 9 lessen (om de 14 dagen) plus de gelegenheid om de andere weken vrij te tennissen (tot eind april 2014!). Materiaal is aanwezig (rackets en ballen). Een ideale gelegenheid om met andere beginners in contact te komen. Meer informatie: Peter Brand, 078-6172159 of tennisbos3@gmail.com. Kunt u al tennissen en wilt u aansluiten bij een bestaand groepje? Ook daarvoor kunt u terecht bij Stichting Bos. Of wilt u overdag met uw eigen groepje een baantje huren? Zie dan voor beschikbare uren: www.tennishalschenkeldijk.nl.

Colofon De SantaRun is een “funloop” van ongeveer drie kilometer dwars door de prachtige historische binnenstad van Dordrecht. Om 13:00 uur is er een muzikale warming-up in het Hofkwartier en om 14:00 klinkt het startschot in de Steegoversloot. Voor €12,50 (€10,00 voor kinderen) kun je je inschrijven om deel te nemen. Hiervoor krijg je een startbewijs, een kerstmannenpak en – niet te vergeten - na afloop een eervolle medaille plus een lekker warm drankje. Dit alles samen met gratis start- en finish activiteiten. Volg de SantaRun ook via Twitter @santarundordt en Facebook / SantaRunDordrecht. De organisatie is in handen van de gezamenlijke Dordtse Rotary Clubs. Meer info: www.rotarysantarundordrecht.nl.

Dordt Sport is een initiatief van Sportbedrijf Dordrecht. Wilt u ook met uw verenigingsnieuws op deze pagina, neem dan contact op met Angela Verkerk, (078) 770 43 65 of as.verkerk@dordrecht.nl. Fotografie: Ronald van den Heerik e.a. Kijk ook op www.dordtsport.nl


Aleyna

Specialisten in maatwerk!

ROOMBOTER AMANDELLETTERS Letters van A tot Z

Spaar bij ons voor SCHAPEKOPWIJNGLAZEN

Of heeft u liever een cijfer? het kan allemaal!

Reeweg speciaalzaak banketbakker van der Breggen maakt ze.

Mode

Dus voor exclusiviteit en kwaliteit naar:

VAN DER BREGGEN

BAKKER VAN DORDTSE ROOMBOTERSCHAPEKOPPEN REEWEG OOST 27• TEL. 078-6134702 dineke.vdbreggen@gmail.com

Van Nugteren Kwaliteitsslagerij DIT WEEKEND GEHAKT, OMDAT HET ZO LEKKER IS RUNDERGEHAKT 500 gram € 75

3.

LEKKER EN MAGER

HALF OM GEHAKT 500 gram TARTAARTJES

ode - Heren-Damesm ding - Gelegenheidskle t - Kleding op maa e - Kledingreparati - Stomerij

4 stuks

€ 3.25 € 5.00

AL ONS VLEES IS SCHARRELVLEES. WIJ VERKOPEN VERSE HOLLANDSE PAARDENHAAS. REEWEG OOST 45 • 3312 CK DORDRECHT • TEL. NR. 078-6134395

REEWEG OOST 69 3312 CL DORDRECHT

VERS GEBRAND!

CASHEWNOTEN OF LUXE NOTENMIX

Reeweg Oost 49 - 3312 CK Dordrecht

5.-

T 06 - 14 11 44 58

2 bakken €

VANAF HEDEN OP ALLE ZATERDAGEN VAN 2013!

BIJ AANKOOP VAN €15.BOODSCHAPPEN 1 bakje salade naar keuze GRATIS

Stapelkorting bij Sam Sam 1 STUK 25%

3 STUKS 40%

Günther

4 ST TUKS 45%

5 STUKS 50%

op nieuwe en gebruikte e kinderen positiekleding!!! matenn 50 t/m 176 Vinngino, Feetje, Quapi, Blue Seven, es Mim-Pi, Nopppie

Leuke nieuwe bril? Kom kijken in onze huiscollectie supervoordelige trendy monturen

2 STUKS 30%

Kom m oook eens kijken naar het gebruikte speelgoed!!

Sam Sam, Reeweg-Oost 92, 3312 CS Dordrecht, 078-6312907 www.samsamdordrecht.nl • info@samsamdordrecht.nl

Reeweg Oost 35 - 37 3312 CK Dordrecht T 078 - 6133655

Volg Dordt Centraal op Twitter en blijf op de hoogte van de nieuwste berichten op

dordtcentraal.nl

25e editie van WinterCircus Royal

Tip:

Diner en 1e rang €40,= pp

19 december 2013 tot en met 29 december 2013. Op het Jaap Edenplein in Dordrecht Bestel nu alvast uw kaarten op www.circusroyal.nl of kom naar de circuskassa aan de Bankastraat 10 in Dordrecht. (iedere zondag geopend van 10 - 17 uur)

Dord

(Jaap Ed

20 tot 6 www.circ


voor al uw reclame acƟviteiten:

Dordt Centraal vrijdag 29 november 2013

Cultuur

dordtcentraalreclame.nl

15

Nieuwe cd’s komen uit DORDRECHT De muziekscene in Dordrecht (en omstreken) leeft. Beginnende en gevestigde bands brengen de komende tijd nieuwe cd’s uit.

liedjes is een deel van de geheimen van Prediker samengevat. Het zijn toegankelijke nummers die de kijk op het leven en de toekomst kunnen verbreden. De cd is te bestellen via tel. 6167319 of 06-20830251.

Zo komen de Bazzooka’s op 20 december met een nieuw album. De titel blijft nog even geheim, maar de band laat alvast weten dat het weer een bruisende plaat wordt die volstaat met energieke skarock. De cd wordt gepresenteerd in Bibelot en bezoekers krijgen een gratis exemplaar van de nieuwe cd. Tickets voor de show in Bibelot kosten 5,50 euro en zijn te bestellen via www.bibelot.net, www.energiehuis. nl, de kassa van het Energiehuis (dinsdag tot en met zondag van 18.00 tot 20.30 uur) en Velvet Music Dordrecht.

Frans Huxie Het heeft vier jaar geduurd, maar eindelijk is daar het tweede album van de Dordtse band Frans Huxie: Moenia Equus. Een album over ondeugd, verleiding, lust, woede en egoïsme. Maar niet getreurd,

natuurlijk wordt dit alles gebracht met de nodige luchtigheid en humor die de fans van Frans Huxie inmiddels gewend zijn. Op 24 januari is de albumpresentatie in Bibelot. De eerste honderd mensen die in de online voorverkoop hun kaartjes kopen, krijgen het nieuwe album gratis. Tickets kosten 5,50 euro en zijn te bestellen via www. bibelot.net, www.energiehuis.nl, de centrale kassa van het Energiehuis en Velvet Music Dordrecht.

Livalife De Zwijndrechtse rockband LivaLife heeft deze week de nieuwe EP uitgebracht. De titel: Anywhere But Nowhere. Op www.facebook.com/ LivalifeNL zijn fragmenten van de nummers te horen. Wim Bevelander De nieuwe cd van Wim Bevelander is ook verkrijgbaar. In dertien

Frans Huxie

Wim Bevelander

Bazzookas

Fenomeen Blue Grass Boogiemen in Dolhuis DORDRECHT

Bobby Kinghe en het Dolhuis presenteren op vrijdag 29 november Blue Grass Boogiemen. Dit internationale fenomeen wordt gezien als Nederlands beste Blue Grass band. Voor wie nog niet bekend is met Blue Grass, de bands spelen dan op akoestische instrumenten en gebruiken maar één microfoon.

Deliverin’ the grass is het vierde album van de Blue Grass Boogiemen. Van Paradiso tot de Station Inn in Nashville, Tennessee; van de Rodeo Bar in New York tot de Continental Club in Texas; ze traden er op. Al ruim 22 jaar staan de Blue Grass Boogiemen voor het beste wat Nederland qua authentieke rootsmuziek te bieden heeft. De Boogiemen verzamelden inmiddels een goed gevulde prijzenkast bij elkaar. Deze avond zullen de deuren openen om 20.00 uur en de entree is 7,50 euro. Tickets zijn verkrijgbaar op www. dolhuis.com en aan de deur.

“Díe aandacht, zo onmisbaar, óók voor u… want een goed afscheid helpt je verder.”

AANDACHT Aandacht is een variatie van liefde. Ze is een geschenk dat je ontvangt en geven kunt. Ze is niet alleen op zichzelf gericht. Ze ziet ook de ander. Ze verspreidt licht. Ze heeft fantasie en is verrassend. Ze haalt mensen uit de schaduw. Ze is attent en creatief. Ze denkt aan wie gemist wordt. Ze kan stil zijn. Maar ook stem geven aan wat vergeten wordt. Aandacht is voedsel voor de ziel. Onmisbaar als de liefde.

Marinus van den Berg

WIJ ZIJN ER VOOR IEDEREEN! OOK VOOR PARTICULIEREN EN ELDERS VERZEKERDEN. 24 UUR PER DAG, 7 DAGEN PER WEEK BEREIKBAAR.

078 711 0201 / 06 19 47 28 15 Toermalijnring 1020 3316 LC Dordrecht

mirjam.verkaik@yarden.nl www.yarden.nl


Onze showroom is overvol en daarom ruimen we op... EGA m4d / t . v o n 28

d 5 t/m 12

ec.

M G N I T R KO

SUPER G N I T R O K

v. o n 7 2 m /

21 t

E G I V STE G N I T R KO

ec.

... haal nu uw voordeel! weg = w eg

Km st.:

21 nov. Prijs:x t/m 27 nov.

28 nov. t/m 4 dec

Kortingen 5d dec. t/m 12 dec.

Km st.:

Bouw jaar:

Prijs:x

21 nov. t/m 27 nov.

28 nov. t/m 4 dec

5 dec. d t/m 12 dec.

TOYOTA AYGO DYNAMIC BLUE

1.0 50KW

71.877

jun.-09

€ 7.895,-

€ 1.500,-

€ 1.750

€ 2.000,-

VW CADDY

1.9 TDI 77 KW

99.287

nov.-08

€ 10.963,-

€ 1.500,-

€ 1.750

€ 2.000,-

MITSUBISHI COLT CZ5 INSTYLE

1.3 70KW

85.085

feb.-11

€ 12.695,-

€ 1.500,-

€ 1.750

€ 2.000,-

OPEL CORSA ECOFLEX

1.3 70KW

71.554

mei-11

€ 10.495,-

€ 1.500,-

€ 1.750

€ 2.000,-

VW GOLF CABRIOLET

1.2 TSI 77KW

16.033

jul.-12

€ 24.995,-

€ 1.500,-

€ 1.750

€ 2.000,-

€ 5.500,-

VERKOCHT PASSAT cht! Verko VARIANT COMFORTLINE

2.0 TDI 103KW

27.452

okt.-12

€ 29.995,-

€ 1.500,-

€ 1.750

€ 2.000,-

€ 4.750,-

€ 5.000,-

FORD S-MAX TREND ECOBOOST

1.6 T 118KW

44.234

mrt.-12

€ 27.495,-

€ 1.500,-

€ 1.750

€ 2.000,-

€ 4.000,-

€ 4.500,-

€ 5.000,-

AUDI TT ROADSTER

2.0 TSI 147KW

58.185

apr.-09

€ 26.995,-

€ 1.500,-

€ 1.750

€ 2.000,-

€ 19.995,-

€ 2.000,-

€ 2.250,-

€ 3.000,-

VW BEETLE DESIGN

1.2 TSI 77 KW

32.500,-

feb.-12

€ 19.495,-

€ 500,-

€ 1.000,-

€ 1.500,-

€ 22.995,-

€ 2.000,-

€ 2.250,-

€ 3.000,-

TOYOTA AYGO COMFORT

1.0 50KW

78.689

mrt.-10

€ 7.695,-

€ 1.000,-

€ 1.250

€ 1.500,-

jun.-12

€ 29.995,-

€ 2.000,-

€ 2.250,-

€ 3.000,-

FORD FOCUS TREND

1.6 74KW

77.560

aug.-07

€ 10.495,-

€ 1.000,-

€ 1.250

€ 1.500,-

apr.-11

€ 29.995,-

€ 2.000,-

€ 2.250,-

€ 3.000,-

VW TIGUAN SPORT&STYLE

2.0 119.643 147 KW

sep.-08

€ 21.995,-

€ 1.000,-

€ 1.250

€ 1.500,-

2.0 TFSI 125KW

81.146 mrt.-11

€ 31.495,-

€ 2.000,-

€ 2.500,-

€ 3.000,-

VERKOCHT POLO cht! Verko COMFORT

1.2 TDI 55 KW

85.246

apr.-11

€ 11.995,-

€ 500,-

€ 750,-

€ 1.000,-

2.0 TDI 103KW

12.451 mei-12

€ 35.995,-

€ 2.000,-

€ 2.500,-

€ 3.000,-

cht!GTI Verko VERKOCHT GOLF

2.0 150 KW

29.373

okt.-09

€ 20.995,-

€ 500,-

€ 750,-

€ 1.000,-

67.620 mei-11

€ 18.495,-

€ 2.000,-

€ 2.500,-

€ 3.000,-

AUDI A3 ATTRACTION

1.4 TSI 92KW

74.476

aug.-11

€ 19.995,-

€ 500,-

€ 750,-

€ 1.000,-

PORSCHE 911 CARRERA

3.4 221KW

46.604

jan.-01

€ 39.995,-

€ 8.000,-

€ 9.000,-

€ 10.000,-

VERKOCHT TOUAREG Verko cht! R-LINE

4.2 V8 TDI 250KW

83.984 mrt.-11

€ 69.995,-

€ 6.000,-

€ 7.000,-

€ 8.000,-

AUDI A5 BASIS

2.7 TDI 132KW

126.698

AUDI A5 PROLINE

1.8 TFSI 125 KW

45.575

jan.-12

€ 35.995,-

€ 5.000,-

€ 5.500,-

€ 6.000,-

AUDI A5 SPORTBACK S-LINE

2.0 TSI 155KW

85.000

feb.-10

€ 35.995,-

€ 5.000,-

€ 5.500,-

€ 6.000,-

AUDI A3 SB

1.6 TDI 77KW

60.524 dec.-11

€ 25.995,-

€ 4.500,-

€ 5.000,-

AUDI A3 CABRIO PROLINE AMBITION

1.8 TSI 118KW

37.847

jan.-10

€ 26.995,-

€ 4.500,-

AUDI A5 CABRIO PROLINE

2.0 TFSI 155 KW

57.886

jun.-11

€ 45.995,-

AUDI A1 PROLINE BUSINESS

1.2 TSI 63 KW

28.444

jan.-13

AUDI A3 ATTRACTION

1.6 TDI 77KW

32.500,- aug.-12

AUDI A4 PROLINE

1.8 TFSI 125 KW

23.741

AUDI A4 AVANT S-LINE QUATTRO

1.8 TFSI 118 KW

62.863

AUDI A6 AVANT PROLINE SEAT ALHAMBRA STYLE

OPEL ASTRA 1.4 88KW SPORTSTOURER COSMO

jan.-08

€ 29.995,-

€ 5.000,-

€ 6.000,-

€ 7.000,-

VERKOCHT TIGUAN cht! Verko SPORT&STYLE

2.0 TDI

3.850

feb.-12

€ 31.995,-

€ 2.000,-

€ 2.500,-

€ 3.000,-

OPEL CORSA 111 EDITION

1.2 63KW

86.085

mei-11

€ 10.995,-

€ 500,-

€ 750,-

€ 1.000,-

VW GOLF VARIANT COMFORTLINE

1.2 TSI 77KW

110.158

apr.-11

€ 17.995,-

€ 2.000,-

€ 2.500,-

€ 3.000,-

VW POLO CROSS

1.4 63KW

12.660

mrt.-11

€ 16.450,-

€ 500,-

€ 750,-

€ 1.000,-

VW T5 GESLOTEN BESTEL

1.9 TDI 62KW

85.810

okt.-08

€ 13.910,-

€ 2.000,-

€ 2.500,-

€ 3.000,-

VW POLO TREND

1.4 63KW

34.676

jun.-08

€ 9.450,-

€ 500,-

€ 750,-

€ 1.000,-

AUDI A3 CABRIO PROLINE

1.8 TSI 118KW

55.251 aug.-09

€ 20.995,-

€ 1.500,-

€ 1.750,-

€ 2.000,-

t! Verko VERKOCHT MIIch STYLE

1.0 44 KW

12.450

mei-12

€ 8.450,-

€ 250,-

€ 500,-

€ 750,-

81.036 mei-11

€ 14.695,-

€ 1.500,-

€ 1.750,-

€ 2.000,-

AUDI A3 SB AMBITION

1.4 TSI 92KW

53.569

mrt.-10

€ 19.995,-

€ 250,-

€ 500,-

€ 750,-

OPEL ASTRA SPORTS1.4 74KW TOURER ECOFLEX EDITION

Vanzelfsprekend hebben wij nog ruim 100 andere scherp geprijsde occasions op voorraad S cherp in is scherp gekocht ve r ko c h t

Fiat 500 bouwjaar 2013, km st. 1500 Direct en voordelig op weg. Met 6 maanden garantie en keuringsrapport volgens ANWB richtlijnen.

15 witte en 15 zwarte scherp ingekocht. Nu nergens goedkoper

Nieuwprijs

€18.130,Uw voordeel €6.130,vanaf €12.000,www.occasioncentrum.nl

Langeweg 350 Zwijndrecht Tel. 078 - 612 67 55

www.ames.nl

exclusief kosten rijklaar

Kortingen Bouw jaar:


Dordt Centraal vrijdag dag 29 november 20 2 2013 01 13 3

Het actuele act nieuws leest u op:

Dordt

in Beeld

Bram en Ria van Broekhoven.

dordtsekaart.nl

1

dordtcentraal.nl

17

Actueel

DORDRECHT In de laatste weekendeditie van de maand lopen we weer een stukje van de Dordt in Beeld-wandeling. Aan de hand van de collectie historische prentbriefkaarten en foto’s van Bram en Ria van Broekhoven uit Dubbeldam bekijken we steeds een stukje stad en zien we wat er is veranderd. Het hele traject van de wandeling is terug te vinden op de website www. dordtsekaart.nl (klik op Dordt in Beeld). Op de site is nog veel meer historisch beeldmateriaal te vinden van Hollands oudste stad. Bram en Ria zijn altijd blij met uitbreiding van hun collectie, meer informatie over de afbeeldingen en ook met bewegend beeld. Contact leggen kan via dordtsekaart.nl, bramriabroekhoven@online.nl, tel. 6211631 of redactie@dordtcentraal.nl.

2

> 1. Bouwen zonder opsmuk Een halve eeuw geleden werd in Dordrecht al lang niet meer voor de eeuwigheid gebouwd. Dit pand op de hoek van de Mauritsweg en Nassauweg is hier een voorbeeld van. In die tijd werd zo efficiënt mogelijk gewerkt en versiering vond men vooral niet nodig. Dat het gebouw hierdoor een eentonige uitstraling kreeg werd voor lief genomen. Het was goedkoop en na vijftig jaar zou het toch zijn ‘ wie dan leeft dan zorgt’. Omdat de politie dit gebouw in gebruik nam, moest het wel enig gezag uitstralen. Pilaren bij de ingang zorgden hiervoor en het insigne van de politie op het platte dak zou de waardigheid compleet moeten maken. Enkele jaren geleden ging het pand desondanks roemloos tegen de vlakte en werden er spiksplinternieuwe zorgappartementen neergezet. De ludieke naam Prinsemarij voor het nieuwe pand, een oud woord voor politie, is nu nog het enige wat ons herinnert aan dit pand. De kei op deze foto ligt daar overigens nog steeds al staat hij niet meer zo fier overeind.

3

> 2. 2 Fraai uitzicht over de stad Hier vlakbij aan de Mauritsweg nog zo’n voorbeeld uit dezelfde wegwerpcultuur. Niemand zal er een traan om hebben gelaten dat dit gebouw ook niet ouder mocht worden dan zo’n vijftig jaar. De uniformiteit straalt je tegemoet en dat verveelt snel. Ook hier bleek het geven van een andere nuttige bestemming duurder, dan maar gewoon slopen van het pand. Het fenomeen bejaardenhuis of verzorgingshuis is zelfs nu al geschiedenis. Ouderen geven aan dat ze het liefst zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven wonen. Ook de overheid staat, mede ingegeven door de hoge kosten, een zogenaamde participatiesamenleving voor ogen, waarbij wij allemaal maar voor elkaar moeten gaan zorgen. Toch vinden we het jammer dat het gebouw is verdwenen. Als tieners gingen we namelijk wel eens stiekem met de lift naar boven en genoten we dan van het fraaie uitzicht over de stad. Totdat een boze bejaarde ons dan te kennen gaf dat dit zeker niet de bedoeling was en hij ons de deur wees. En dit uitzicht zullen we dus nu nooit meer zien.

4

> 3. Dubbeldamseweg in volle glorie Deze belangrijke toegangsweg, de Dubbeldamsche Weg, was eeuwenlang de verbinding tussen de relatief kleine stad Dordrecht en de grote gemeente Dubbeldam. Later werd dit de Dubbeldamseweg. Hoe oud zou het kinderversje zijn: ‘ Op de Dubbeldamseweg, stond een rijtje bomen...’ Ver buiten Dordrecht konden kinderen dit opzeggen. Ondanks het feit dat de woningen veel ouder zijn dan de eerder genoemde bejaardenflat en het politiebureau, staan deze hier nog steeds in volle glorie. Het verkeer begeeft zich comfortabel over de weg en niemand lijkt zich iets aan te trekken van de verkeersdrukte. Zelfs de politieman rijdt hier op zijn gemak midden op de weg. Paaltjes om de snelheid eruit te halen waren toen nog niet nodig.

> 4. Verkeerslesje

5

Op een andere kaart van dezelfde weg zien we toch een aanwijzing dat het verkeer ietwat in betere banen moest worden geleid. Met kapitalen wordt aangegeven dat het toch echt de bedoeling is om rechts aan te houden.

> 5. Bakker de Post Nog een foto van dezelfde weg. Zoals zo vaak bleven de wandelaars gewoon even rustig wachten totdat de fotograaf zijn kiekje had geschoten. Van enige stress is duidelijk geen sprake. Bij dit soort foto’s komen we vaak dezelfde persoon tegen. Op de voorgrond zien we een man met een baard. Omdat hij de enige was met een baard in Dordrecht is hij altijd gemakkelijk te herkennen. Bij ons is hij nu bekend met zijn bijnaam ‘Bakker de Post’. Voor de goede orde: hij was postbesteller en hij heette Bakker. Door onze publicaties in Dordt Centraal zijn we in contact gekomen met zijn kleindochter, Lenie Michielse- Bakker. Van haar ontvingen wij veel achtergrondinformatie over hem. Kijk maar op onze site www. dordtsekaart.nl/dubbeldam.html als u meer van deze persoon wilt weten.


18

Dordt Centraal vrijdag 29 november 2013

Gewoon lekkere oliebollen!!! tegen inlevering van deze bon, geldig t/m 7 dec . 2013

6 appelflappen én 6 oliebollen voor ¼8,=

Ook het adres voor (school)traktaties voor verjaardagen, High Tea oliebollen, recepties enz. Maandag t/m zaterdag geopend

Consumentenbond: De Hypotheker biedt ‘Beste Koop’.

van Eesterenplein, Winkelcentrum Bieshof. Bestellingen: 078-6161918 GRATIS Parkeren Meer informatie en kortingsbonnen

www.dordtschegebakkraam.nl

Argenta Spectrum Extra Hypotheek* Alleen verkrijgbaar bij De Hypotheker.

WIN K E L C E N TRU M

C OMP L E E T, GE Z ELLIG EN DICHTBIJ

www.bieshof.nl Extra inkoopmomenten: Woensdag 4 december tot 21.00 uur Zondag 22 december van 12.00 tot 17.00 uur Maandag 23 december tot 21.00 uur

Download de Bieshof-app en bekijk de nieuwste aanbiedingen op je smartphone Ontdek Winkelcentrum Bieshof Compleet, gezellig en dichtbij Het bruisende hart van Stadspolders

Gratis parkeren

Dordrecht Johan de Wittstraat 160 (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders Van Eesterenplein 254 (078) 630 97 25 * Consumentenbond Geldgids september 2013, annuïteitenhypotheek met 10 jaar rentevast en NHG


Dordt Centraal vrijdag 29 november 2013

Cultureel nieuws leest u op:

Cultuur

dordtcentraal.nl

Beeld uit de kerstfilm The Snowman waar De Phil live muziek bij speelt.

Dordtse Phil speelt live bij kerstfilm The Snowman DORDRECHT Het Dordrechts Philharmonisch Orkest geeft zaterdag 21 december een bijzonder galakerstconcert in het BeneVia Muziekcentrum in Dordrecht. Onder leiding van Jan Gerrit Adema speelt De Phil live muziek bij de kinderfilm The Snowman. Een bijzondere belevenis voor jong en oud.

The Snowman is het verhaal van een jongen die een sneeuwpop maakt op een mooie winterdag. Die avond, om klokslag middernacht, komt deze sneeuwpop tot leven. Het jongetje en de sneeuwpop beleven daarna samen allerlei spannende avonturen. The Snowman is een Britse kinderfilm uit 1982. De film is in 1983 genomineerd geweest voor een Oscar, in de categorie Best Animated Short Film. De muziek voor deze film werd geschreven door Howard Blake. In de film wordt het verhaal verteld door het beeld en de muziek. Er wordt niet in gesproken. Tijdens het kerstconcert van de Dordtse Phil wordt de film getoond op een groot scherm en speelt het orkest de muziek. Het enige lied Het Dordrechts Philharmonisch Orkest geeft een sfeervol galakerstcon- in de film, Walking in the Air, cert op zaterdagavond 21 december.

Nieuw werk bij Galerie Noschka DORDRECHT

Bij Galerie Noschka wordt zondag 1 december om 15.00 uur de expositie met werk beeldend kunstenaar Aly Grelling uit Utrecht en Adrienne van Duivenbode uit Papendrecht geopend. Grelling maakt monumentale schilderijen waarop menselijke lichamen en menselijke oerkrachten en -driften zijn afgebeeld. Adrienne van Duivenbode is voor de mensen uit Dordt een bekende door Place D’ Ary, waar zij in de zomer al werkend te zien was aan haar fantastische Zeilen van hardsteen en marmer. Haar beelden zijn een eenheid van rond naar strakke vlakken, deels ruw bewerkt met de spits. De opening heeft zondag een feestelijk tintje met een olijfolieproeverij. Galerie Noschka aan de Groenmarkt 12 is geopend op vrijdag en zaterdag en tijdens Kunstrondje Dordt.

19

werd speciaal voor de film geschreven en wordt tijdens het concert gezongen door de 9-jarige Bregtje Adema. Zij stond afgelopen jaar als jongste deelnemer in de regionale finale van de provincie Noord Brabant van Kinderen voor Kinderen. Bekende kerstmuziek Naast The Snowman speelt het Dordrechts Philharmonisch Orkest een echt kerstprogramma met bekende kerstmuziek. Zangeres Silvia Robbemont zorgt voor de zang. Het belooft een sfeervolle avond te worden en een prachtig begin van de kerstweek voor het hele gezin.

Kaarten

Het kerstconcert vindt plaats op zaterdag 21 december om 19.30 uur in het BeneVia Muziekcentrum, Spirea 7 in Dordrecht. Volwassenen betalen 9,50 euro, kinderen tot en met 12 jaar 5 euro. Een gala-outfit mag, maar hoeft niet. Kaarten zijn verkrijgbaar via het e-loket van het Dordrechts Philharmonisch Orkest: www.dpho.nl/loket.

Dordts YouTube Filmfestival DORDRECHT Wie heeft dit jaar in Dordrecht de beste amateurfilmpjes (maximaal tien minuten) op YouTube gezet? Dat is de inzet tijdens het Dordts YouTube Filmfestival dat website iDordt organiseert. Er wordt in verschillende categorieën gestreden om geldprijzen. Nieuw is de categorie Beste Dordtse muziekclip van 2013. Wie mee wil dingen moet uiterlijk 28 januari de link naar zijn of haar filmpje (dat na 1 januari van dit jaar is geüpload naar YouTube, Vimeo of een andere videowebsite) mailen naar redactie@idordt.nl. Op iDordt zijn de regels en de inzendingen Offerte aanvragen? 078 - 6140149 9 van vorig jaar terug te vinden.

RelaƟegeschenk nodig?

dordtcentraalreclame.nl nll

Pietenspektakel Zondag 1 december van 12.30 tot 16.30 uur

Kom naar Modepassage 3Vriendenhof! Beleef een gezellige middag met veel Pieten en heel veel strooigoed... Tot Z

Het pietenspektakel wordt u aangeboden door:

Modepieans in s 3Vriende sage Voor mee nhof! r info: w ww.3vrie ndenhof. nl


NIET TEVREDEN OVER UW HUIDIGE VERHUURMAKELAAR? MET SPOED WONINGEN TE HUUR GEVRAAGD

Nr.1 in woningbemiddeling

Bergen op Zoom

0164 - 76 00 03


Wist u dat: Wanneer uw woning 2 jaar of ouder is, u slechts

EEN VAK

APART

6% BTW op al het binnen- en buitenschilderwerk betaalt. Bel ons voor een geheel vrijblijvende offerte: Schildersbedrijf Wilfred van der Laars 078-6131435 of mail naar: info@schildersbedrijfvanderlaars.nl www.schildersbedrijfvanderlaars-dordrecht.nl

autoruitschade? • 24 uur bereikbaar, 7 dagen per week • gratis vervangend vervoer of service op locatie • sterreparatie zonder afspraak

Autotaalglas Dordrecht Keerweer 49, 3316 KA Dordrecht Telefoon 078 6511111 www.autotaalglas.nl/dordrecht

autotaalglas laat je niet barsten

0800-0828

Uw betrouwbare partner in elektrotechniek Jade 200 3316200 LJ Dordrecht Jade 3316 LJ Dordrecht

T 078 - 614 75 30

T 078 - 614 75 30

E info@ronic.nl

E info@ronic.nl

www.ronic.nl II www.ronic.nl

Thuredrith Pedicure - Medische - Voetzorg bij u thuis

Als Pedicure verzorg ik uw: • nagels en nagelomgeving • ingroeiende en/of mycose (schimmel) nagels • verwijder ik eelt en/of likdoorns Als Medisch Pedicure behandel ik uw: • zogeheten risicovoeten, bijvoorbeeld ontstaan door reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom of verwaarlozing. Als Ambulant -Medisch- Pedicure • kom ik bij u thuis en hoeft u zelf de deur niet uit

Uw droomhuis, uw thuis

Ronic elektrotechniek

WWW.THUREDRITHPEDICURE.NL

Lekdijk 240, 2957 CK Nieuw-Lekkerland

Tel. 0184-682056

www.rozendaaldakkapellen.nl

zorgt voor opƟmaal comfort DORDRECHT - In uw droomhuis vindt u rust, ontspanning, geborgenheid en sfeer. U woont en leeft er comfortabel, u voelt zich er prettig en veilig, u vindt er de ruimte voor uw hobby’s en u ontvangt er uw vrienden. Thuis zijn is pure verwennerij! Dat is de gedachte achter Xcomfort, de trend op het gebied van draadloos schakelen. Met Xcomfort trakteert u uzelf dagelijks op luxe en comfort. U beschikt over een uitgekiend en multifunctioneel systeem dat u van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat verassen met zijn mogelijkheden. Enkele voorbeelden: het aan- en uitschakelen van apparaten, het schakelen en dimmen van verlichting, het oproepen van sfeerverlichting, het op afstand bedienen van rolluiken en poortdeuren en het regelen van ventilatie en temperatuur. Eenvoudig in gebruik Xcomfort geeft u de vrijheid om zelf de bediening van uw verlichting en apparatuur te regelen. Zo laat u bijvoorbeeld de lichten aan- of uitgaan op elk gewenst tijdstip. En bent u op een bepaalde dag vrij, dan kunt u instellen dat op die dag alles later in werking treedt. Op de zelfde manier laat u natuurlijk ook uw verwarming automatisch uit gaan, een half uurtje voordat u gaat slapen. Comfortabel en energiebesparend. Heeft u speciale wensen? Ronic elektrotechniek installeert het systeem precies zoals u dat wenst. Snelle, schone en eenvoudige montage Het Xcomfort systeem werkt met draadloze wandschakelaars, waardoor er tijdens de aanleg niemand hoeft te hakken of te breken. De schakelaars kunnen worden bevestigd waar u dat wenst, in een kast, naast het bed of gewoon op de muur. Betrouwbaarheid Over de betrouwbaarheid van Xcomfort hoeft u zich geen zorgen te maken. De draadloze zenders hebben ruimschoots voldoende bereik om een groot huis van kelder tot zolder te bedienen. Zelfs door muren en plafonds heen. Bovendien hebben de batterijen van de schakelaars een levensduur van maar liefst 10 jaar. Mobiele telefoon Nieuw met de Xcomfort is dat je alles in huis kan regelen via je mobiele telefoon.

Kan ik iets voor u betekenen? Bel mij maar:

Ingrid Greeuw - Broers 06 - 11 77 83 79 info@thuredrithpedicure.nl

Specialist in 6 % B T W dakkapellen, OP ARBEID PROFITEE dakopbouw R NU! en aanbouw

Nieuwsgierig geworden? Bel (tel. 6147530) of mail (info@ronic-elektrotechniek. nl) vrijblijvend naar Ronic elektrotechniek zodat wij uw wensen kunnen vertalen naar een offerte op maat. Meer informatie op www.ronic.nl

CV

ONDERHOUD €85,-

op arbeid 6% BTW regeling!

Groenendijk 66a • 4926 RH Lage Zwaluwe Tel. 0168 - 480399 • Fax 0168 - 327261 Mobiel 06 - 20960087 • Tel. Dordrecht 078 - 8446700

info@esveldinstallatie.nl • www.esveldinstallatie.nl

Wij houden u in het vizier! Beveiliging stip ! Overval/pan iek zenders Draadloos, 2 handzend ers

Schepers B.V. • Postbus 1084 • 3350 CB Papendrecht T 078 - 6185999 • F 078 - 6559600 • E info@rschepers.nl


3 gangen keuze menu

bestaat! 33 jaar MAANDMENU PAPPARDELLE VAN DE CHEF Drankje (limonade, wijn of bier) + dessert

€ 20,50 pp

Restaurant - traiteur - catering

dinsdag t/m zaterdag van 13.00 - 22.00 uur zondag van 15.00 - 22.00 uur

Piccola Italia Voorstraat 259 3312 EP Dordrecht Tel. 078 - 614 49 50 info@piccola-italia.nl

Oergezellig trefpunt aan het Scheffersplein: * borrel * lunch * diner

4 gangen maandmenu € 27,50

(niet geldig op feestdagen)

Openingstijden:

Keuze uit 5 voorgerechten, 5 hoofdgerechten en 5 nagerechten.

pp

Ruimte voor feesten, vergaderen en privédiner

Wij verzorgen ook de catering voor molen Kyck over den Dyck Informeer naar de mogelijkheden

WWW.RESTAURANTZEST.NL

Dagelijks geopend vanaf 10:00 tot 24:00 uur Dordts Genoegen Voorstraat 256 - 3311 ET Dordrecht 078 8438001 www.dordtsgenoegen.nl

Nieuwstraat 5 - Dordrecht Tel.: 078 - 645 19 62 info@restaurantzest.nl

Openingstijden keuken: wo 12.00 tot 19.30 do 12.00 tot 20.30 vrij 12.00 tot 19.30

23,50 p.p.

za 12.00 tot 20.30 zo 13.00 tot 20.30

Welcome - Wilkommen - Bienvenue Voor jong en oud is Poffertjeshuis PIM een gezellig, lekker en goedkoop adres. U kunt er lekker genieten van overheerlijke pannenkoeken, poffertjes, àensjes en andere gerechten. sfeer is er altijd zowel binnen als buiten op ons terras

www.pimspofenpan.nl Nieuwstraat 19/21 078-6312709

VOORSTRAAT 202 3311 ES DORDRECHT TEL. 078 843 6940 WWW.GRANDCAFEHETGERECHT.NL

Shoarma - Spareribs Kip Döner- Surinaamse Rotti OPENINGSTIJDEN: Dagelijks geopend van 12.00 tot 23.00 uur

maandag t/m woensdag GROTE BEZORGTIJDEN: KAPSALON Dagelijks met blikje cola, van 15.00 tot 23.00 uur fanta of sprite minimaal bestelbedrag is €10,00

Kerst 2013

VOOR 5,50

Tel. 078 - 631 07 73 J.P Heijeplein 2 • 3314 SR Dordrecht

UIT ETEN IN

Dordrecht

Beide Kerstdagen geopend

Kom & beleef het!

Lange L a ange Breestraat 3 - 3311 VK Dordrecht - Tel: 078 - 635 24 86

H O T E L D E WAT E RTO R E N

P O L D E R C A F É D E WAT E R J U F F E R

Te r g e l e g e n h e i d v a n h e t 1 0 j a r i g bestaan van Poldercafé de Waterjuffer bieden wij u dit jubileum wildmenu aan

Dordrecht

voor € 29,50 Wildzwijnpaté met cranberrycompôte ****** In rodewijn gestoofde hazenbout met rode kool

10 jaar !

Nu uitsluitend beschikbaar voor iedere denkbare gelegenheid! Verjaardag, Bedrijfsborrel OPEN:

Besloten diner, Receptie

dinsdag t/m zondag

Bruiloft, ?

van 17.00 - 22.00 uur

U verzint de gelegenheid Wij maken het feest! Voor meer informatie:

078 - 6579027 Singel 183 Dordrecht

www.feestlokaalhetbolleke.nl

****** Warm stoofpeertje met kastanjeijs

K r o m m e Z a n d w e g 8 0 - D o r d r e c h t - 0 7 8 6 2 2 4 4 11 I n f o @ h o t e l d e w a t e r t o r e n . n l - w w w. h o t e l d e w a t e r t o r e n . n l

t Bolleke feestlokaal

Vriesestraat 39 Dordrecht Tel: 078-6146050 078-6145009

Geniet van diverse gevarieerde menu’s

Uw huiskamer voor NederVlaamsche gerechten uit grootmoeders tijd

Lunchen bij oma betekent dagverse huisgemaakte soep, ambachtelijk brood, lekkere koffie en gezelligheid. woensdag t/m zondag geopend vanaf 12.00 uur Groenmarkt 8 - Dordrecht Tel. 078 - 614 05 00 www.knollen-citroenen.nl


VERKOCHT (ONDER VOORBEHOUD) MAKELAARS FINANCIEEL ADVISEURS

Willem Alexanderplantsoen 85 (Barendrecht)

Elzenlaan 130

R VE

K

H OC

T R VE

Vraagprijs € 179.950 kk Lyra 26

Vijverlaan 69

R VE

K

H OC

T R VE

Vraagprijs € 189.500 kk

Fonteinkruid 89

V

K ER

Driehoek 3

K

H OC

T R VE

Vraagprijs € 379.078 kk

Assumburg 81

O

T CH V

Koopsom € 179.350 kk

Branco 18

K ER

Vraagprijs € 384.000 kk

Noorderkroonstraat 56

T R VE

Vraagprijs € 189.078 kk

O

T CH V

Van Karnebeekstraat 31

K ER

uw

H OC

T R VE

Vraagprijs € 179.950 kk

O

Vraagprijs € 89.950 kk

uw

uw

Nie

IN VERKOOP Vraagprijs € 127.500 kk

Abraham Kuyperweg 46

uw

Zeedijk 11

uw

Nie

uw

Nie

Koopsom € 85.000 kk

Vraagprijs €105.950 kk

OPEN HUIS

Nie

Vraagprijs € 1.275.000 kk

Haaswijkweg West 40

Reeweg Zuid 64

Nie

T

Vraagprijs € 102.078 kk

NIEUW

T CH

Abraham Kuyperweg 298

Nie

K

H OC

Leeuwstraat 20

Fonteinkruid 89

Nie

K

Vraagprijs € 210.000 kk

Vraagprijs € 136.500 kk

uw

Nie

K

H OC

T

Noorderkroonstraat 56

Noorderkroonstraat 80

Vraagprijs € 149.950 kk

uw

Anna Paulownastraat 2

K

H OC

uw

uw

Nie

Nie

14 december van 11.15 – 12.15 uur Vraagprijs € 102.078 kk

Koopsom €179.350 kk

Vraagprijs € 233.950 kk

Sandenburg 107

Zinnia 12

Reeweg Oost 126

uw

uw

Nie

Vraagprijs € 148.000 kk

Vraagprijs € 269.000 kk

Nie

Vraagprijs € 209.000 kk

MEER WETEN? Vissersdijk Beneden 25 Telefoon 078 - 635 17 53

uw

Nie

Vraagprijs € 339.500 kk

Openingstijden Ma-vr 09.00 - 17.30 uur Zaterdag op afspraak en zelfs ‘s avonds op afspraak

Bekijk het complete aanbod op

www.ozp-makelaars.nl

Weekendeditie wk 48 2013  
Advertisement