Page 1

D r u k k e r i j

Jonkheer

Financieel advies?

creations

Voor al uw drukwerk Volg ons op twitter @twincreations 078 - 6489319 • twincreations.nl

Dordrecht Centrum, (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders, (078) 630 97 25

Voorstraat-West 348 • 3311 CW Dordrecht 078 6132475 • info@drukkerijjonkheer.nl www.drukkerijjonkheer.nl

Verrassend veelzijdig voor een diner, vergadering, receptie of feest in het FC Dordrecht stadion. www.schaapskooidordt.nl

Verspreiding kranten & drukwerk ? dordtcentraal verspreiding.nl

Dordt Centraal weekend vrijdag 5 april 2013

verschijnt wekelijks huis-aan-huis in Dordrecht

oplage 60.000 • nr. 337

André Kuipers

lanceert projectweek

DORDRECHT De leerlingen van De Horizon kregen gisteren een hoogvlieger op bezoek. Omdat het thema van de projectweek dit jaar ruimtevaart is, kwam de bekendste ruimtevaarder van Nederland André Kuipers langs. Niet toevallig, want zijn nichtjes Nynke en Vera (inzet, rechts) zijn leerlingen van De Horizon. Al voordat hij de ruimte in ging beloofde hij hun school een bezoekje te brengen. Kuipers zette om 13.00 uur precies de lancering van de projectweek in. De leerlingen voerden vooraf een ingestudeerde dans uit op het plein. (Foto’s: Thymen Stolk)

Voor het laatste nieuws

dordtcentraal.nl

Zie onze advertentie elders in deze krant

Vrijdag 12 april

ELEKTRISCHE FIETSEN OPSTAPDAG Zie onze advertentie a.s. woensdag voor spectaculaire aanbiedingen

Klinkende 3FM-namen op Wantijpop

Lekdijk 240 2950 CK Nieuw-Lekkerland Tel. 0184-682056 www.rozendaaldakkapellen.nl

DORDRECHT Het programma is bekend, de datum ook. Wantijpop 2013 pakt op 15 juni groot uit met klinkende namen op het hoofdpodium. “We hebben de juiste lijn te pakken, maar het kan natuurlijk altijd leuker en beter”, aldus organisator Magchiel Koekkoek van de BOD Groep. “We willen een regionaal familie-evenement zijn en blijven en aantrekkelijk zijn voor vier generaties.”

Koekkoek: “We hebben dit jaar weer gekozen voor genomineerden voor de 3FM awards. Bekende namen, maar wel een mix aan muziekstijlen.” Nielson verzorgt de opening; Memphis Maniacs de afsluiting. De bekendste act van de dag is De Jeugd van Tegenwoordig. De andere optredens zijn van Kensington, Handsome Poets, Lefties Soul Connection en Marty Graveyard & The Working Men. Die laatste band heeft een Dordts tintje: De ideale locatie aan het water, met gratis parkeerplaats! Ook voor catering hét juiste adres!

Heeft u ook zo’n zin in de lente? Kom en geniet van ons Lentemenu, 3 gangen incl. een zonnig aperitief

€ 26,00 p.p.

Marty Graveyard staat op het podium met een live band die bestaat uit muzikanten uit Dordrecht en Zwijndrecht. Bekende bands “Bij de programmering kijken we meer naar het verloop van de dag en de sfeer dan dat we de bekendste band laatst zetten en de onbekendste eerst. Memphis Maniacs zijn met hun explosieve show heel geschikt als afsluiter. Op een ander moment van de dag kies je voor een optreden waarbij je lekker kunt chillen.” Ook dit jaar werkt de BOD Groep weer samen met de Popcentrale voor de programmering van het tweede podium.” Programmeur Sjoerd van Lee: “We staan bekend om talentontwikkeling en regionale bands. Dat doen we ook hier. We willen op het podium een afspiegeling laten zien van zo veel mogelijk subculturen.

1 MAAND

GRATIS SPORTEN Zie de achterpagina

Feestje? In het weekend zijn wij beschikbaar voor besloten gezelschappen vanaf 30 personen!

Wieldrechtseweg 52 | 3316 BG Dordrecht Tel. 078 - 618 22 32 | www.chezheerenjansen.nl

Lees verder op pagina 3.

S P O R T & H E A LT H

Sikkelstraat 1 - 3319 LJ Dordrecht Tel. 078 61 61 454

www.progress-sport.nl De zorg van DenO gaat verder WONEN IN HET HUIS VAN DE TOEKOMST, MET DE GEZELLIGHEID VAN VROEGER! In De Prinsemarij, aan de Nassauweg, zijn nog enkele ruime 3-kamer appartementen te huur. Hier vindt u de voordelen van zelfstandig wonen met de benodigde zorg binnen handbereik. En heeft u zin in gezelligheid dan is die stap zo gezet. In het restaurant vindt u altijd gezelschap. In de gloednieuwe Prinsemarij vinden tal van activiteiten plaats voor zowel bewoners als mensen uit de wijk. U kunt hier leven zoals u dat gewend bent, in een prettige en beschermde woonomgeving. In De Prinsemarij woont u in het huis van de toekomst, met de gezelligheid van vroeger. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Het Spectrum, via de receptie van Thureborgh, tel. (078) 614 3200 en via www.hetspectrum.nl

(078) 6 483 483 www.uitvaartdordrecht.nl


2

Dordt Centraal vrijdag 5 april 2013

Machteloos keken wij toe… hoe jij de pijn ondervonden moest. Je bent nu pijn – vrij, geen gevecht meer, geen gelij’ . De engel die jij als vrouw, moeder en oma voor ons was is nu naar de hemel… en die nu op ons past. Onvervangbaar, dat ben jij. Je bent nu een engel in de hemel, zo vrij. Waar je ook mag gaan wij weten dat je altijd naast ons zal staan.

Adriana van der Feest – Slingerland Jans 2 juli 1963

3 april 2013 Feest Jany en Jan Jantje Vanity en Joey J.J. Elvis Presley

3311 SR Dordrecht Meivogelhof 11 Maandag 8 april is er van 14.30 tot 15.15 uur gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen in de Wilhelminazaal van Het Uitvaartcentrum, Nassauweg 190 te Dordrecht. Aansluitend vindt de afscheidsbijeenkomst plaats in genoemde Wilhelminazaal, waarna de begrafenis zal plaatshebben op de Algemene begraafplaats Essenhof, Nassauweg 200 te Dordrecht.

Steekincident op Bureau Leerplicht DORDRECHT Bij een steekincident in een voormalig schoolgebouw aan de Professor Gunninglaan is dinsdagmiddag een 53-jarige man gewond geraakt. Agenten konden de 47-jarige verdachte in de omgeving aanhouden. De verdachte had een afspraak bij Bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten met een consulent. Tijdens dit gesprek ontstond onenigheid, waarbij het slachtoffer, een locatiemanager van een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Dordrecht, in zijn been werd gestoken door de verdachte. Daarna Onenigheid leidde dinsdag tot een steekincident op Bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten bij het Leerpark. (Foto: verliet deze het gebouw, maar hij Thymen Stolk) kon in de direct omgeving door politieagenten worden aangehouden. man zit vast op het politiebureau en Het slachtoffer liep een flinke been- wordt verhoord. De politie doet onderwond op en is voor behandeling naar zoek naar het motief en de achtergroneen ziekenhuis gebracht. De verdachte den van dit steekincident.

Zondag

Lammetjesdag

Na afloop ontmoeten wij elkaar in Het Uitvaartcentrum.

DORDRECHT Het voorjaar lijkt nog ver weg, maar pasgeboren lammetjes zijn er volop. Zondag is het Lammetjesdag in natuur- en recreatiegebied de Hollandse Biesbosch. Lammetjes knuffelen kan tussen 10.00 en 16.00 in de boerderijschuur. Buiten is het nog iets te koud voor ze.

Johannes Josephus Koster 6 april 2010 - 6 april 2013 Pa, alweer een jaar voorbij, u hier te laten ” herleven”, stemt mij blij. Uit het kijken naar uw foto haal ik kracht, toch zorgt het gemis voor duisternis overdag. Je zoon, Jerry

Herinner mij in mooie dagen Herinner mij zoals ik was Heden hebben wij afscheid moeten nemen van mijn lieve man, onze zorgzame vader, schoonvader, fantastische opa en overgrootvader

Johannes Peter Marie Claessen *Dordrecht, 17 mei 1934

†Dordrecht, 3 april 2013 E. Claessen - Erkens Kinderen Kleinkinderen Achterkleinkinderen

Iepenlaan 5 3319 VD Dordrecht De crematieplechtigheid wordt gehouden op woensdag 10 april om 11.00 uur in de Wilhelminazaal van Het Uitvaartcentrum, Nassauweg 190 te Dordrecht. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in de Orangerie van Het Uitvaartcentrum.

Advertenties die donderdag voor 15.00 uur zijn gereserveerd en voor 17.00 uur zijn aangeleverd worden in de uitgave van vrijdag nog geplaatst.

Gevonden en vermiste huisdieren

DORDRECHT Stichting Amivedi registreert gevonden en vermiste huisdieren. Hierbij volgt een actueel overzicht van Dordrecht. Meer informatie via Meldpunt Dordrecht, tel. 088-0064634, dordrecht@amivedi.com of amivedi.nl. Vermist zijn: 27 mrt - Kat, poes (zwart), paar witte haren, mogelijk krols. Emily, 3 jaar. M.H. Trompweg 27 mrt - Kat, poes (zwart met wit), wit befje, onderbuik, witte sokjes. Binkie, 2 jaar. Floresstraat 30 mrt - Hond, teef (Chihuahua), bruin met wit. Nina, 3 jaar. Olivier van Noortstraat 30 mrt - Kip (wit), groot, met veren aan de poten, 5 jaar. Amerstraat Gevonden zijn: 28 mrt - Kat, kater (cypers bruin), met wit. Koningstraat 26 mrt - Kat, kater (cypers rood), met wit, overleden. Engelbrechtstraat 24 mrt - Vogel (grasparkiet), blauw met geel, geel kopje, grijze vleugels, punt staart donkerblauw. Frida Katz-erf

Ellenlange voorjaarskou bijna voorbij We hebben de koudste Pasen beleefd sinds 1964 in Dordt en in het noorden van Nederland zelfs de koudste sedert tenminste 1901. Dat gold ook voor de derde decade van maart, dus de periode tussen 21 en 31 maart. De bovenste grondlaag is zowat uitgedroogd vanwege de kurkdroge oostenwind van de afgelopen tijden en dat had direct invloed op het temperatuurverloop, zowel overdag als in de nacht. Overdag kwam het kwik hoger uit door de felle instraling van de aprilzon daar de zon niet eerst het resterende vocht uit de bodem hoefde te verdampen (kost immers warmte). Dus ook al zaten we nog in van origine koude lucht, kon de temperatuur vaak hoger uitpakken dan de instituten ons deden geloven. Ook tijdens de nachten merkten we het, maar dan was het tegenovergestelde het geval. In geval van uitstraling kon het door dat droge oppervlak juist kouder worden, omdat het warmte kostende condenseren van de lucht later plaatsvond. Tegen het einde van deze week en in het weekend blijft het zo goed als droog en verkeren we nog steeds onder invloed van het standvastige hogedrukgebied boven Scandinavië. De oostenwind waait nog even door

de milde zuidwesthoek komen, maar dat gaat wel gepaard met meer wolken. Vanaf maandagavond is zelfs wat regen mogelijk.

en daags komt het kwik bij veelal zonnige perioden (vrijdag nog wolken) op zondag uit op 8-9 graden, maar de nachten blijven nipt nachtvorst geven. Zondag belooft een fraaie kalme dag te worden met overwegend veel zon in Dordrecht en omgeving. Vooral begin nieuwe week zien we eindelijk een doorbreking van het koude patroon als een warmbloedige depressie vanuit het zuidwesten aankomt. De wind gaat uit

vrijdag

0

6

Volgende week houdt het zachtere (lees normale) aprilweer aan en dan zitten we regelmatig met dubbele temperatuurcijfers in onze zuidwestelijke oorden. Vergeleken met de voorbije winterse weken is dat al een hele luxe.

zaterdag

1

7

zondag

-2

8-9

NO 4

NNO 3ͳ4

NNW 3ͳ4

40%

75%

90%

10%

10%

10%

weerman Marc Putto


Op de hoogte van het regionale nieuws

Dordt Centraal vrijdag 5 april 2013

Actueel

dordtcentraal.nl

Extra controles op top 20 gevaarlijke wegen REGIO Het verkeershandhavingsteam van de politie in Zuid-Holland Zuid heeft de komende tijd speciale aandacht voor twintig wegen in de regio waar veel ongevallen plaatsvinden. Regelmatig vinden controles plaats op de wegen uit deze top 20.

Samen met de wegbeheerders en het Openbaar Ministerie is de lijst en volgorde bepaald voor de twintig locaties die het komend jaar intensief onder de aandacht komen. In de lijst van 2013 komen tien nieuwe locaties voor. Op de tien afgevallen wegen uit 2012 zullen nog steeds regelmatig controles blijven plaatsvinden. Op nummer 1

van de top 20 van dit jaar staat de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht. De Brouwersdijk in Dordrecht staat op 2. Voor de lijst is gekeken naar onder andere het totaal aantal ongevallen met en zonder slachtoffers in de periode 2010, 2011 en 2012. Op iedere nieuwe weg in de top 20 wordt gestart met een week lang verschillende verkeerscontroles. Komende week is dat de Krispijnseweg in Dordrecht. Maar ook na die week blijven deze nieuwe locaties uitgebreid onder de aandacht van de verkeerscontroleurs. Met de controles wil de politie de weggebruikers bewust maken van de gevaarlijkste verkeerspunten in het district. De belangrijkste oorzaken voor ongevallen zijn het niet verlenen van voorrang, onvoldoende afstand houden en verkeer van rechts geen voorrgang verlenen. Een te De Brouwersdijk is de hoogst genoteerde Dordtse weg in de top 20. Deze hoge snelheid speelt bij heel veel ongeaanrijding in mei 2011 droeg daar aan bij. (Archieffoto: Thymen Stolk) vallen een grote rol.

Klinkende 3FM-namen op Wantijpop Vervolg voorpagina We brengen ruig met Death of the Legend en hiphop/poëzie met Evi de Schurk. Voor de black metal-liefhebbers hebben we Onheil en Dreadless voor reggaefans. Namen die we nog niet weten zijn de beste schoolband en de winnaar van Band Boost. Ook hebben we op dit moment nog drie plekken vrij.” Subsidie De financiering is nog niet helemaal rond, vertelt Koekkoek. “De komende week hopen we de contracten met de laatste twee sponsors te tekenen.” Hij moet het dit jaar doen met 10 duizend euro minder subsidie dan de eerste editie. “We hebben een contract voor drie jaar à 50 duizend euro per jaar. Daarbij kregen we vorig jaar 20 duizend euro extra en dit jaar 10 duizend;

Voor loop en sloopauto's u belt wij komen ook ‘s avonds met RDW vrijwaringbewijs, direct, de hoogste prijs

0627381986

Dordt Centraal Verschijnt wekelijks op woensdag huis aan huis in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam en H.I. Ambacht in een oplage van 100.000 exemplaren.

Verschijnt ieder weekend huis-aan-huis in Dordrecht en is tevens af te halen op diverse afhaalpunten in Papendrecht en Zwijndrecht. Totaal oplage 60.000.

Kantoor: Jade 228, 3316 LJ Dordrecht, Postbus 1030, 3300 BA Dordrecht, tel. algemeen: 078-6140149 Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Acquisitie: Marco Haan 06-24243399, Edwin van Rijswijk 06-30671359, Michel van Wijland 06-15217220 e-mail: advertentie@dordtcentraal.nl Redactie: Hesper Romijn, Kees-Jan Visser, Loes Verkuijlen, Nettie Dekker tel. 078-6133223, e-mail: redactie@dordtcentraal.nl Foto’s: Thymen Stolk (tenzij anders vermeld). Nabestellen: tel. 06-45230441, www.thymenstolk.nl Lay-out & Zetwerk: Twin Creations, Dordrecht, www.twincreations.nl Bezorgklachten: www.dordtcentraal.nl, verspreiding@dordtcentraal.nl Directie: Piet van Westen, tel. 078-6140149

3

De top 20 van 2013: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

Burgemeester Keijzerweg (Papendrecht) Brouwersdijk (Dordrecht) Banneweg (Gorinchem) Laan der Verenigde Naties (Dordrecht) Merwedestraat (Dordrecht) Krispijnseweg (Dordrecht) Nieuwe Wolpherensedijk (Gorinchem) Galileilaan (Dordrecht) Brugweg (Zwijndrecht) Oranjelaan (Dordrecht) Langeweg (Zwijndrecht) Antoniuslaan (Hendrik-Ido-Ambacht) Newtonweg (Gorinchem) Provincialeweg (Dordrecht) Overkampweg (Dordrecht) Koninginneweg (Zwijndrecht) Dubbeldamseweg Zuid (Dordrecht) Noordendijk (Dordrecht) N3 (Dordrecht/Papendrecht) N 214 (Alblasserwaard)

Bij deze krant ontvangt u de volgende folders:

Plus folder gedeelte Dordrecht Wij verzorgen het gehele traject: Ontwerpen • Drukken • Verspreiden Postcodeverspreiding mogelijk

Info via: 078 - 6140149 of dordtcentraalverspreiding.nl

volgend jaar moeten we het doen met de vaste subsidie. Wij kiezen ervoor om veel geld in de line-up te stoppen. Zo kunnen we grote namen contracteren. Het is een voordeel dat Wantijpop al zo lang bestaat. De meeste boekers kennen het. Omdat de artiesten het vorig jaar zo naar hun zin hadden, kost het weinig moeite om ze te overtuigen artiesten te boeken voor het festival.” Jeugdplein “Dit jaar breiden we het Jeugdplein verder uit. We willen aantrekkelijk zijn voor families. Zo pakt Gemiva dit jaar opnieuw picknicktasjes in voor de allerkleinsten. Ze kunnen er poffertjes eten en zich laten schminken.” Ook de halve finale van Ultrakids wordt uitgevochten op het Jeugdplein. “Nieuw is ook dat er in de pauze op het Popcentralepodium ruimte is voor andere activiteiten. We organiseren er shows en acts voor bezoekers die het hoofdpodium allemaal een beetje te mainstream vinden. Dit jaar werken we samen met skatestore Fier uit de Vriesestraat. Zij zetten er een ramp neer. Verder zijn er graffitishows.” Festivallers hoeven het dit jaar geen minuut zonder muziek te doen. “De optredens op de twee podia worden na elkaar gepland. Er is dus geen concurrentie tussen de podia.”

Memphis Maniacs verzorgen de afsluiting van Wantijpop.

sen het festival. “We willen Wantijpop laten groeien, maar niet alleen of per se in aantallen bezoekers. Ons doel is om regionaal blijven, en een breed gedragen evenement neer te zetten. We willen bijdragen aan de leefbaarheid van de stad. Maar leuker en beter kan natuurlijk altijd. Dit jaar is er bijvoorbeeld meer aandacht voor ‘groen’. We hebben advies gevraagd aan

Het kan natuurlijk altijd leuker en beter

Draagvlak Vorig jaar bezochten 15 duizend men-

De Jeugd van Tegenwoordig is een van de publiekstrekkers op Wantijpop 2013.

Nederland Schoon en werken samen met Netwerk. We willen het afval zo veel mogelijk scheiden inzamelen en recyclen en de hoeveelheid zwerfvuil terugdringen. Wat betreft de geluidsoverlast werken we met een goed geluidsbedrijf. Daardoor kunnen we ervoor zorgen dat omwonenden minder decibellen in hun tuin horen.” Afterparties Ook bij de 2013-editie is gedacht aan de festivalgangers die na de sluiting van het park nog even door willen

DE KONING

ZONWERING ROLLUIKEN HORREN ROLGORDIJNEN DUBBEL GLAS KUNSTSTOF KOZIJNEN WWW.VENSTERCENTER.NL

AMBACHTSTRAAT 2 DORDRECHT 078-6161292

Dag kind

“Joh, oh laat je hond ergens anders gaan pissen!” De winkelier komt naar buiten met een fles bleekmiddel om zijn pui te ontsmetten. Gelukkig is mijn hond thuis. Ik kan heel onschuldig toekijken hoe een andere buurtbewoner op zijn kop krijgt. Eerlijk gezegd heeft mijn hond tegen die pui ook wel eens zijn pootje opgetild. Reutjes doen dat nou eenmaal. Die blijven hun poot optillen. Snuffelen doen ze ook en wanneer ze wat ruiken dan, hup weer die poot omhoog. Mijn hond mag niet meer overal zijn plasje doen. Niet meer tegen gevels en puien. Ik zoek een boom uit, of een lantaarnpaal en dan moet het maar gebeuren. Gewoon een of twee keer plassen en dan is het klaar. Hondenbaasjes moeten eigenlijk een hoop leren. Jaren geleden zie je overal van die trottoirtegels met Hond in de Goot. Overal adviesbordjes om de honden tussen de struiken van het stadsplantsoen hun behoefte te laten doen. Daarna heb ik geleerd dat mijn hond nooit los mag lopen. Altijd poepzakjes bij je. Of ander materiaal

feesten. “Er is in ieder geval een afterparty in het Energiehuis. Dat is lekker dichtbij. Zaken in het centrum die een afterparty willen organiseren kunnen zich bij ons aanmelden.” Koekkoek maakt voor de promotie van Wantijpop gebruik van sociale media, vooral van Facebook: “Rond het festival hebben we zo’n 125 duizend bezoekers per week. We doen dit jaar ook weer een aantal acties via Facebook.” Meer informatie is te vinden op wantijpop.nl.

Wist U dat........? • BETER VOOR DORDT wil ook in 2014 als grootste politieke partij van Dordrecht HET VERSCHIL maken in onze mooie stad • Wij zijn op zoek naar Dordtenaren die zich herkennen in onze actieve en betrokken politiek, bereid zijn om daar in de komende raadsperiode een bijdrage aan te leveren en onze fractie te versterken • Mail, bel of schrijf ons als u een nader gesprek wilt over wat het werk als raadslid of burgerraadslid van BETER VOOR DORDT nu eigenlijk inhoudt

Bezoek onze website en Facebook-pagina betervoordordt.nl • facebook.com/betervoordordt

Bert van de Water doet hier wekelijks verslag van het Dordtse leven aan zijn kleinkind.

om o de viezigheid op te ruimen. Ik doe het allemaal. Ik buk, raap alles bij elkaar, vouw het in mijn biologisch afbreekbaar papier en doe het hoopje in de vuilnisbak. Of in de klepje van de stortcontainer. Of in de rivier. Of in de haven. Of in het rooster van de riolering. Nee, zegt de wethoudster. Dat is niet goed. De hondenpoep mag ik niet meer in het rooster van de riolering stoppen. Als ik dat doe komt de hondenpoep heel vaak in het oppervlakte water en dat is volgens de wethoudster niet zoals het hoort. Ik vind het allemaal best, maar ik doe niet meer mee. Als het zo uitkomt gaat mijn hondenpoep in de Oude Maas. Daar valt het hoopje binnen een paar minuten uit elkaar en wordt het allemaal opgevreten door de vissen en de wormen en de algen en bacteriën. Er zijn nog steeds viespeuken die de stront van hun

hond nooit opruimen. Geen stadswacht of veldwachter of andere uniformdrager die daar echt werk van maakt. Nooit lees ik iets over de kattenkak waar ik steeds met mijn handen in wroet wanneer ik mijn plantenbak netjes probeer te houden. Eenden mogen gewoon in het water poepen en die poepen heel wat af. Ik denk dat de wethoudster ook wel eens op het stadhuis is. Daar kan ze zien hoe de binnenstad wordt ondergescheten door reigers en meeuwen. Ooit wel eens een kwak reigerpoep op je kop gehad? Dat wil je dus echt nooit meemaken. Dat brandt in je huid. Waarom die reigers de stad onderschijten? Omdat ze in de binnenstad gevoerd worden. Net als de duiven en de meeuwen en de eenden en de ganzen en de zwanen. Zodra het gaat regenen spoelt al die poep netjes in het riool en daarna netjes in het oppervlakte water. Vies hè?

Ooit wel eens een kwak reigerpoep op je kop gehad?


GROTE COLLECTIE VAN BOMMEL SCHOENEN

LENTEPRIJS! MOTORZAGEN VANAF

€ 169

Voor de professionele tuinier

OVERTUIG UZELF EN KOM ONZE MACHINES TESTEN OVERTUIG UZELF EN KOM ONZE MACHINESLagendijk TESTEN 178

NAAM VAN DE WINKEL Onze techniek

2988 AD Ridderkerk Telefoon 0180 - 42 13 99 Telefax 0180 - 42 34 53 info@gavdwaal.nl

WIJNEGEMSESTEENWEG • ‘S GRAVENWEZEL wint21terrein

Diverse kleuren

ERKEND VAKHANDELAAR

gavdwaal.nl VCA* GECERTIFICEERD

KWALITEIT • ADVIES • SERVICE

Alle acties zijn geldig tot 15 juni 2013.

Vanaf maat 38 t/m 46

Door de voortdurende groei van TB-Plus B.V. en HB-Plus B.V. en de start van HRM Compleet B.V. zoeken wij, ter versterking van ons team, een enthousiaste medewerker salarisadministratie en een jonge enthousiaste duizendpoot. Ben jij op zoek naar een uitdagende functie in een leuke werkomgeving, dan nodigen wij je uit om te solliciteren. TB-Plus B.V. en HB-Plus B.V. zijn twee snel groeiende administratie- en advieskantoren, waarbij TB-plus B.V. gespecialiseerd is in de maritieme sector. HB-Plus B.V. is een dienstverlener in de niet maritieme sector. HRM Compleet richt zich volledig op het ontzorgen van haar klanten op het gebied van personeel, salaris en Arbodiensten. Door een branche benadering hebben de kantoren naast een administratieve rol ook een sterk adviserende rol. De drie kantoren bestaan uit inmiddels 9 medewerkers en worden gekenmerkt door een informele sfeer.

Grotere maten beperkte voorraad

Wanneer de maat niet aanwezig is kunnen wij de schoenen bestellen. (mits voorradig bij Van Bommel)

SCHOENEN

TASSEN

LEDERWAREN

Dubbelsteynlaan W 81 - Tel. 078 - 6215423 's maandags gesloten

Wat zijn de werkzaamheden? • Verzorgen van de complete salarisadministratie van klanten van dit kantoor; • Het verzorgen van meldingen en mutaties aan externe instanties, zoals pensioenfonds en belastingdienst; • Ondersteunen van je collega’s bij de uitvoering van periodiek terugkerende werkzaamheden; • Het maken van loonbelastingaangiften; • Verzamelen van gegevens en samenstellen van overzichten ter betaling van loonbelasting, sociale premies en verzekeringen; • Beantwoorden van vragen aangaande de uitvoering van het salaris technische deel van de arbeidsvoorwaarden, waaronder: bruto-netto berekeningen, berekeningen in verband met pensioenpremies, bijdrage werkgever in verband met collectieve ziektekosten verzekering, uitdiensttreding, bonussen, overwerk, reiskostenvergoedingen, vakantiegeld en dergelijke; • Invullen van werkgeversverklaringen, woon-werkverkeervergoeding en collectieve ziektekosten verzekering; • Verwerken van de ingevulde UWV formulieren, loonbelastingverklaring en reiskostenformulieren in verband met de bepaling van de hoogte van de maandelijkse vergoeding; • Verwerking van ziek- en hersteld meldingen en het maken van de ziekteverzuimrapportages; • Bijhouden van alle verzekeringen en mutaties; • Beheren van stamgegevens van alle medewerkers; • Bewerkstelligen van een goede toegankelijkheid en beveiliging van deze gegevens en zorgen voor een doelmatige elektronische archivering. Naleven van de wet op de persoonsregistratie. Wat verwachten wij van jou? - Opleidingsniveau minimaal MBO; - PDL; - Bekendheid met MS Office en Unit 4 Personeel en Salaris is een absolute pre; - Kennis van arbeidsrecht; - Flexibele, service gerichte en collegiale instelling; - Goede communicatieve vaardigheden; - Relevante werkervaring is een absolute must;

Wat bieden wij? - Een administratieve functie in een enthousiast team; - Een uitstekende salariëring, afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring; - Diverse opleidingsmogelijkheden; - Het betreft een parttime functie (24-32 uur) Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Gerdie Bosdijk of Patricia Lopez 078-6841400. Tevens zijn wij ter versterking van ons team op zoek naar een jonge enthousiaste fulltime (40 uur) duizendpoot die het leuk vind een divers takenpakket toebedeeld te krijgen. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het beantwoorden van de telefoon - een goede telefoonstem is dus belangrijk-, in- en uitgaande postbehandeling, het digitaal archiveren van uiteenlopende documenten, bijhouden van de websites en alle verder voorkomende (licht) administratieve werkzaamheden. Wij vragen: - Een flexibele instelling; - Affiniteit met automatiseringssystemen; - Leergierig; - Nauwkeurig; - Een hands-on mentaliteit; - Goede kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Wij bieden: Een leuke, afwisselende baan binnen een continu groeiende onderneming in een gezellig team collega’s. Prima salariëring op basis van opleiding en ervaring. Heb je belangstelling? Stuur je sollicitatiebrief, voorzien van curriculum vitae, binnen 14 dagen na het verschijnen van deze advertentie aan TB-Plus B.V. t.a.v. mevrouw G. Bosdijk, Postbus 441, 3340 AK Hendrik Ido Ambacht of naar gerdie.bosdijk@tb-plus.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertenties wordt niet op prijs gesteld.


Cultureel nieuws leest u op:

Dordt Centraal vrijdag 5 april 2013

Cultuur

dordtcentraal.nl

5

30.000e bezoeker portrettententoonstelling

DORDRECHT

De tentoonstelling Portret in Portret van het Dordrechts Museum is een succes. Woensdag werd de grens van 30.000 bezoekers gepasseerd. De tentoonstelling met Hollandse en Vlaamse portretkunst van de zestiende eeuw tot heden, van Frans Hals, Anthony van Dyck en Gerard Dou tot Charley Toorop, Roger Raveel en Anton Corbijn, kan nog tot en met zondag 7 april bezocht worden. En dit weekend ook nog eens heel voordeling. Het is museumweekend en daardoor is de entree tot het museum 1 euro. (Foto: Huib Kooijker)

Chantal van Gastel signeert DORDRECHT Bestsellerschrijfster Chantal van Gastel maakt ter gelegenheid van het verschijnen van haar nieuwe roman Zwaar verguld een booktour door Nederland. Op zaterdag 6 april doet ze Dordrecht aan. Ze signeert er tussen 11.00 en 12.00 uur bij Boekhandel Vos & van der Leer op de Voorstraat. In 2008 verscheen Van Gastels debuutroman Zwaar verliefd! bij The House of Books. Een jaar later werd deze succesvolle chicklit opgevolgd door Zwaar beproefd! Daarna verschenen de losstaande boeken Geknipt voor jou (2010) en Zoek het maar uit (2011). In korte tijd wist ze een grote schare fans te vergaren. In 2009 werd Van Gastel door de bezoekers van Chicklit.nl verkozen tot beste Nederlandse chicklitauteur.

Kunstmin laadt Energiehuis verder op DORDRECHT Met twee bijzondere voorstellingen laadt Schouwburg Kunstmin het Energiehuis verder op: een hilarische onemanshow op 18 april en een live gespeelde animatiefilm op 20 april. Tobias Wegner, van het Berlijnse Circle of Eleven, speelt op donderdag 18 april Leo, een onemanshow zonder woorden, waarin dans, acrobatiek en projectie samenkomen. De basis voor de voorstelling is een komische act van de soloacrobaat Wegner. Deze grappige, fascinerende, ontroerende en soms surrealistische voorstelling is zeer succesvol. Zo heeft het op het Schotse Edinburgh Fringe Festival 2011 drie

prijzen gewonnen en is Leo door de internationale pers bejubeld.

de voorstelling De Baard van God verbeelden de spelers met dit procedé spannende en aangrijpende familieverhalen. Pauline Kalker bewerkte een interview met haar vader, waarin hij vertelt hoe haar oma uit de handen van de nazi’s ontsnapte met hulp van een Duitse generaal.

Baard van God De specialiteit van theatergroep Hotel Modern, te gast op zaterdag 20 april is live animatiefilm. Op het podium bouwen de spelers met vuilnis, antiek, speelgoed en kleipoppetjes maquettes van complete steden, concentratiekampen, ruimteschepen en slagvelden. De miniatuurwerelden worden met minicamera’s gefilmd, de beelden direct op een groot scherm geprojecteerd en live voorzien van een soundtrack. Het * GRATIS PARKEREN * Rotterdamse Hotel Modern tourt over de hele wereld. In

Kaarten Kaarten zijn te koop via kunstmin.nl, aan de kassa van de schouwburg op woensdag en vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, via tel. 6397979 en een uur voor aanvang van de voorstelling in het Energiehuis.

Tuinverse spinazie

Bij Ria v.d. Pol

1,50 / per kilo

Witlof

op het Damplein

LET OP!

49 cent / per kilo

Malse andijvie

in Dubbeldam

1,50 / per kilo

Hollandse komkommers

3 stuks voor 1,00

Uit de fruithoek Navelsinasappels Vol sap 3 kilo voor 3,50

Pink Crisp. Lekkere handappels 3 kilo voor 2,95 Volop Hollandse aardbeien

UW VLOER WEER ALS NIEUW!

Uw Slager weet wat u lekker vindt!

Het renoveren van een houten vloer is lonend! De vloer ziet er weer als nieuw uit. Wij schuren 3 fase stofvrij en werken daarna de vloer af met olie (evt aangekleurd), hardwax of lak. Informeer naar onze aantrekkelijke tarieven of bel ons voor een vrijblijvende vloerinspectie.

SPECIAAL VOOR U GEMAAKT

SPECIAAL VOOR U GEKOOKT

VLUGKLAAR

EXTRA VOORDELIG

Toscaans Lasagne Rolletje

Lekker mager

Gegrilde rosbief + gegrilde kipfilet

100 gram

100 gram

per portie 400 gram

1.85

4.98

Biefstukworst

1.85

samen 200 gram

3.89

EXTRA VOORDELING

PROFITEER NU VAN DE 6% BTWREGELING OP VERBOUWINGEN. Toepasbaar op schuren parket, polijsten natuursteen en traprenovatie.

vraag naar de voorwaarden

* Wij laten u genieten van smaakvolle kwaliteit. Voor iedereen, op elk moment van de dag. * Geniet bij Uw Slager van kwaliteit, smaak, keuze en persoonlijk advies. * Profiteer bovendien elke week van de beste acties.

V E R ST

EE NK Versteeg, Henk G HE Uw Slager

Bamendaweg 46 3319 GS Dordrecht (achter Tuinwereld wijk Dubbeldam)

Tel. 078 6227214

www.vloerspecialist.nl / www.floortec.nl

Damplein 9 - Dordrecht Tel. 078 - 6160213 henk@slagerijversteeg.nl www.versteeg.uw-slager.nl De aanbiedingen zijn geldig van ma. 08-04 t/m za. 13-04

HE

NK V

E R STE

250 gram

Botermalse biefstuk

EG

5.98


OPEN DAG

Autowasstraat

n e n e p o Wi j ze 2d e

zaterdag 13 april van 10:00 tot 16:00 uur

Thema: Veiligheid met spectaculaire demonstraties van

met medewerking van

* Modeshow

van de nieuwste collectie motorkleding

* Live Music (Zorrow) Ook aan de kleintjes wordt natuurlijk gedacht Echt een topdag voor het hele gezin!

De Walvis

Voor iedere betalende klant een leuke attentie!

DIVERSE AANBIEDINGEN ZIE WWW.BNM-MOTOREN.NL Maxwellstraat 49 3316 GP Dordrecht 078 630 91 11

il o n h a l f apr ec h t! r d r o D n g i ve s t i gi n Meld u daarom aan op nu onze websit voor m e oo korting ie en!

Handm atige voorwa s voor het bes te resulta at

Na iede re wasbeu rt GRATIS gebruik van sto fzuiger s en matten wasser

Ploegstraat

DORDRECHT Dagelijks geopend van 08:00 - 20:00 uur Zondags geopend van 10:00 - 18:00 uur Volg ons op facebook WasstraatdeWalvis

MAXWELLSTRAAT 53 • 3316 GP DORDRECHT 078-630 91 11 • WWW.BNM-MOTOREN.NL

We dienen uitsluitend het belang van onze klanten. Bij ons krijg je volkomen onafhankelijk hypotheekadvies. Dit is een van de Jazekerheden van De Hypotheker.

Volg ons op twitter @wasstraatwalvis

WWW.WASSTRAATDEWALVIS.NL

Iedere uitvaart uniek. Yarden

Yarden & Verkaik Uitvaartzorg Dordrecht

Wij zijn er voor iedereen! Ook voor particulieren en elders verzekerden. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Voor het melden van een overlijden

078 711 0201 06 19 47 28 15

www.yarden.nl

AD AUTOBEDRIJF

DRECHTSTEDEN

ACTIEPRIJZEN

Meer informatie op hypotheker.nl/jazekerheden

Toe aan de APK?

Benzine slechts € 24,95 Diesel slechts € 39,95

Grote beurt Dordrecht Centrum Johan de Wittstraat 160 (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders Van Eesterenplein 254 (078) 630 97 25 Papendrecht Weteringsingel 4 (078) 642 30 00 Ook voor jou zoeken we de optimale hypotheek. Onafhankelijk en transparant. En alles is goed geregeld.

Yarden & Verkaik Uitvaartzorg Dordrecht Toermalijnring 1020 3316 LC Dordrecht

v.a. € 179,00

Kleine beurt v.a. € 39,95

Uw auto in- en verkopen?? ng! ari ld en RDW vrijw Direct contant ge 12 92 tot en met 20 19 r jaa uw bo f Vana

VOLLEDIGE AIRCO BEURT slechts € 79,95 inclusief afvullen

COMPLETE AIRCO CHECK

slechts € 19,95 AD Autobedrijf Drechtsteden

OPDORDRECHT.NL WWW.AUTOINKO

Distributieriem Prijsopgave voorvervangen? distributieriem? Bel voor voor de descherpste scherpsteprijs! prijs! Bel

AUTOBEDRIJF

Daltonstraat 7 3316 GD Dordrecht t. 078 6176361 e. info@drechtstedenautos.nl w. www.drechtstedenautos.nl


Cultureel nieuws leest u op:

Dordt Centraal vrijdag 5 april 2013

Cultuur

dordtcentraal.nl

7

Lucky Fonz III en Darkstar

op Urban Explorers DORDRECHT Aan de line-up voor de achtste editie van het Urban Explorers festival, van 10 tot en met 12 mei, zijn onder meer singersongwriter Lucky Fonz III en het Londense post-dupsteptrio Darkstar toegevoegd. Het festival dompelt de historische binnenstad van Dordrecht drie dagen lang onder in een wereld van concerten, expedities en performances. Eerder maakte Urban Explorers de komst van Sun Kil Moon, Ólöf Arnalds, ATAK Dance Hall en MMOTHS al bekend. Het festival heeft er inmiddels een verse lading nieuwe namen bij. Lucky Fonz III geeft een intiem optreden. Hij staat bekend om zijn ontroerende, op folk geïnspireerde liedjes. Deze maand kwam zijn nieuwe album All of Amsterdam uit. Het Londense post-dupsteptrio Darkstar verlicht al sinds 2007 de hemel van de elektronische muziek. Hun nieuwste werk heet News From Nowhere

Rommelmarkt DORDRECHT De bewonersvereniging Planetenlaan organiseert op zaterdag 6 april van 09.00 tot 15.00 uur een rommelmarkt in haar sociëteit ’t Trefpunt aan de Planetenlaan 16a. De opbrengst komt geheel ten goede aan de diverse activiteiten die voor de leden/bewoners georganiseerd worden.

bevat opvallend frisse stukken elektronica. Met hun onverzettelijke electropop en ambient soundscapes brengen zij het publiek van Urban Explorers in dezelfde wereld waar Radiohead en Animal Collective hun gewaagdste avonturen beleven. Kaarten en info Festivalhart en hoofdlocatie is Huis Van Gijn. Hier kan het publiek terecht voor tickets en informatie. Kaarten kunnen online gekocht worden via urbanexplorersfestival.nl of bij platenzaak VelvetMusic Dordrecht, Vriesestraat 110. Op de website is het volledige muziekprogramma en een overzicht van alle bijzondere expedities en optredens te vinden.

‘Boswandeling’ in hartje Dordt

DORDRECHT

IVN-gidsen staan zaterdag 6 april om 13.30 uur klaar bij de ingang van Park Merwestein aan de Vrieseweg voor een wandeling door het Bos van Staring, onderdeel van het park. In het stukje bos in hartje Dordrecht gaan de wandelaars op zoek naar stinzenplanten. Wat dit zijn en hoe ze hier gekomen zijn, wordt allemaal duidelijk tijdens de twee uur durende wandeling. In het Bos van Staring staan ook veel imposante oude bomen en broeden veel vogels. Aanmelden vooraf is niet nodig. Kijk voor meer informatie over het IVN en andere publiekswandelingen op ivn.nl/dordrecht.

Museumweekend in Dordtse musea DORDRECHT Aan het Nationaal Museumweekend op 6 en 7 april doen de Dordtse musea uiteraard ook mee. Thema is dit jaar Doe een museum! en Huis Van Gijn en Dordrechts Museum haken daar op in. Er is veel te doen en de toegangsprijs is laag: 1 euro. Het volledige programma is vanaf vandaag (woensdag) te lezen op de websites van de musea. In Huis van Gijn zijn verhalen op zaal door onder

me. De restaurateur geeft zondag een kijkje achter de schermen. Lidwien Speleers neemt bezoekers mee naar haar atelier en toont de achterkant van schilderijen. Daarnaast zijn er rondleidingen door de vaste collectie, Portret in portret (tijdens het museumweekend voor het laatst te zien) en Leonardo’s leerling. Op 7 april geeft een van Nederlands grootste portretspecialisten Rudi Ekkart een lezing. Deze begint om 14.30 uur. Reserveer hiervoor kan via aanmelden@dordtsemusea.nl, voor alle andere activiteiten kan er niet gereserveerd worden.

meer conservator kunstnijverheid Chris de Bruijn. Hij vertelt over merkwaardigheden die te zien zijn in het woonhuis en geeft een introductie bij de nieuwe tentoonstelling Vader & zoons. Instaprondleidingen Het Dordrechts Museum biedt korte instaprondleidingen aan. Bijzonder is de nieuwe rondleiding Slijkgeuzen, piraten, tulpen en het leven in de Republiek die met een historische blik naar de collectie kijkt. Over gedoogcultuur, hebzucht en moralis-

Johan de Wittstraat 166 3311 KJ Dordrecht T 078-6135115 dordrecht@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor.

Leeuwarden

Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de

Groningen

Emmen

goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor

Alkmaar Zwolle

is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we

Haarlem

waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Katwijk

Goudwisselkantoor nten g in goud, zilver en mu • ruim 25 jaar ervarin atie tax de ven blij • een deskundige en vrij k indien gewenst per ban of g alin bet te tan con • r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver egg • advies in het bel d en door heel Nederlan • meer dan 25 kantor

Amersfoort Apeldoorn

Den Haag Utrecht Rotterdam Oud-Beijerland

Nijmegen

Dordrecht Klaaswaal Den Bosch

Goes

Breda Eindhoven

Heerlen

Enschede


2e HANDS MERKKLEDING

ACTUEEL EN VAN ZEER GOEDE KWALITEIT

voor tieners (j/m) en dames o.a. Expresso - AirďŹ eld - Bandolera - Daite - 2026 - Part Two - Claudia Sträter - Supertrash

Verkoopdagen: 9 t/m 12 april op dinsdag en woensdag geopend van 10.00-20.30 uur, de andere dagen van 10.00-16.00 uur

ZATERDAG 6 APRIL VAN 11 TOT 13 UUR Kom 6 april binnen kijken! Niet kopen van tekening maar zelf ervaren wat u woongenot wordt.

op donderdag 25%* en op vrijdag 50%* korting * m.u.v. enkele stuks

achter woonhuis Stevensweg 59 - Dordrecht

www.tweedehandskledingbeurs.nl www.vanmill.nl

Autobedrijf Van Mill is de Opeldealer in Dordrecht en Gorinchem en maakt deel uit van Amega. Amega is actief met dealerschappen van toonaangevende merken, waaronder Volkswagen, Seat, Ĺ koda, Audi, Opel, Volvo, en Hyundai. Verder behoren een universele leasemaatschappij en een gespecialiseerde afdeling bedrijfswageninrichting tot de groep. Amega is te typeren als een vooruitstrevende en dynamische organisatie met een informele werksfeer en een no-nonsense mentaliteit. In de gehele groep zijn ca. 400 medewerkers werkzaam. Van Mill in Dordrecht is op zoek naar enthousiaste kandidaten (m/v) voor de functies:

Chef werkplaats Als chef werkplaats coĂśrdineer je alle werkplaatsactiviteiten en assisteer je bij pieken in de werkzaamheden. Je volgt de werkzaamheden en ziet toe op vereiste voortgang, efďŹ ciĂŤntie en resultaat met handhaving van de richtlijnen en kwaliteitsnormen. Er is goede stuurinformatie beschikbaar, zowel op werkplaats- als ook op monteursniveau. In deze functie zul je tezijnertijd ook de interne technische trainingen gaan verzorgen. Wij zoeken kandidaten met: t&FODPNNFSDJĂ‘MFFOLMBOUWSJFOEFMJKLFJOTUFMMJOH tPSHBOJTBUJFWFSNPHFOFOTUSFTTCFTUFOEJHIFJE tIFUWFSNPHFONFEFXFSLFSTUFNPUJWFSFOFO[PIFUUFBNUPUHSPUFSFIPPHUFUFCSFOHFO tEFDBQBDJUFJUFOPNTBNFONFUPOTUFCPVXFOBBOEFVJUTUSBMJOHWBO7BO.JMMJOEFSFHJP tNJOJNBBMIFUEJQMPNB&FSTUF"VUPUFDIOJDVTPG.54"VUPUFDIOJFL tFSWBSJOHBMTDIFGXFSLQMBBUT EBOXFMFFOFFSTUFNPOUFVSEJFEPPSWFSWBOHJOHWBODPMMFHBTEF nodige ervaring heeft opgedaan en toe is aan een volgende stap in zijn carrière.

Eerste Autotechnicus Ben jij op dit moment een automonteur die in staat is om zelfstandig onderhouds- en reparatiewerkzaamheden te verrichten en die zelfstandig diagnose kan stellen bij storingen en deze kan herstellen? Wil je door interne en externe opleidingen de kans pakken om op de hoogte te blijven van de laatste technische ontwikkelingen? Dan is het tijd voor een nieuwe TUBQJOKFDBSSJĂ’SF7BO.JMMCJFEUKFEFLBOTPNFFO&FSTUF"VUPUFDIOJDVTUFXPSEFOCJOOFOFFO HFNPUJWFFSEUFBNWBOFOUIPVTJBTUFDPMMFHBTJOFFONPEFSOVJUHFSVTUFXFSLQMBBUT

Ervaar hoe Wilgenwende hier groeit! Infocentrum Wilgenwende: Smitsweg, Dordrecht Nabij voetbalvereniging Wieldrecht twee-onder-ĂŠĂŠn-kap woningen en half vrijstaande woning s Woonoppervlakte van ca. 140 m2 - 147 m2 s Royale woonkamer met schuifpui naar ruime achtertuin s Compleet ingerichte open keuken s Drie slaapkamers plus zolderverdieping s Badkamer met douche en 2e toilet s Garage en auto opstelplaats op eigen terrein s Eventueel dakkapel op zolderverdieping s Scherp geprijsde uitbreidingsmogelijkheden

Wij zoeken kandidaten met: t.JOJNBBMOJWFBVWBO&FSTUF"VUPUFDIOJDVT tCJKWPPSLFVSNFU"1,CFWPFHEIFJE tDBQBDJUFJUPN[FMGTUBOEJHUFXFSLFO tNPUJWBUJF JO[FUFOCFSFJEIFJEPNUFMFSFO 7BO.JMMIFFGUPPLSVJNUFWPPSUXFFEFNPOUFVSTEJFCFSFJE[JKOWFSEFSUFMFSFOUPUNJOJNBBMIFU niveau van Eerste Autotechnicus!

Koopsommen vanaf â‚Ź 337.500,- v.o.n.

ROYALE EENGEZINSWONINGEN

Wat bieden wij? 7BO.JMMJTFFOCFUSPVXCBSFXFSLHFWFS8JKCJFEFOKFFFOQSFUUJHFXFSLTGFFS TUFSLFNFSLFOFO volop doorgroei- en opleidingsmogelijkheden. Wij weten je prestaties te waarderen en hebben PPHWPPSKFDBQBDJUFJUFO5FWFOTCJFEFOXFKFHPFEF TFDVOEBJSF BSCFJETWPPSXBBSEFO Interesse? 4UVVSPGNBJMVX$7OBBS7BO.JMM BGE1FSTPOFFMT[BLFO 1PTUCVT  "+%PSESFDIUQFSTPOFFMT[BLFO!BNFHBOM Informatie? #FMOBBS.BSJĂ‘UUFEF;FFVX UFM PGLJKLPQ www.vanmill.nl.

Koopsommen vanaf â‚Ź 209.000,- v.o.n. Verkoop en informatie OZP Makelaars 078 635 17 53

www.wilgenwende.nl Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

s Woningtypen met woonoppervlakte van ca. 109 m2 - 124 m2 s Fraaie jaren ‘30 details s Erker aan voorgevel (m.u.v. type D) s Woonkamer met open keuken s Keuken incl. apparatuur s 5 slaapkamers mogelijk s Diepe achtertuin met westligging en berging s Enkele woningen uitgevoerd met dwarskap s Optionele dakkapel op zolderverdieping s Scherp geprijsde uitbreidingsmogelijkheden


Cultureel nieuws leest u op:

Dordt Centraal vrijdag 5 april 2013

Cultuur

dordtcentraal.nl

9

Jazzinvaders met Dr. Lonnie Smith op albumtour DORDRECHT Na een gezamenlijk optreden op Big Rivers in 2012 besloten The Jazzinvaders en Hammond-grootheid Dr. Lonnie Smith Smith samen de studio in te duiken. Na drie dagen stond het gezelschap buiten met een nieuw album. That’s What You Say is de meest jazzy Jazzinvaders-plaat tot nu toe. De samenwerking is zo goed bevallen dat er in mei een promotietour van start gaat. Op That’s What You Say staan acht nieuw nummers en twee herbewerkte standards. The Jazzinvaders bleven bij hun eigen sound: toegankelijke jazz met verrassende beats en de stem van Linda Bloemhard. En deze keer dus met de indrukwekkende en smakelijke Hammond van Dr. Lonnie Smith. Hij is al meer dan vijftig jaar actief als muzikant en componist en geldt als pionier op het legendarische Hammond B3 orgel. Hij nam meer dan zeventig platen op, onder meer voor Blue Note, en werkte met grote namen als George Benson, Lee Morgan, Dizzy Gillespie, King Curtis, Etta James, Dionne Warwick and Gladys Knight. Naast James Brown is hij een van de meest gesampelde artiesten in de hiphop, dance en acid jazz. Dolhuis De promotietour van That’s What You Say, dat ook in Japan wordt uitgebracht, voert de band door Nederland, Duitsland en Spanje. De tour start in de stad waar drummer Phil Martin en bassist Ton van der Kolk wonen: op woensdag 15 mei in het Dolhuis in Dordrecht. Kaarten (dolhuis.com en Velvet) kosten 10 euro in de voorverkoop en 15 aan de deur. Na een gezamenlijk optreden besloten The Jazzinvaders en Hammond-legende Dr. Lonnie Smith samen een plaat op te nemen. (Foto: jazzinvaders.com)

Shantycafé in het Waterwiel

Antiekmarkten op Nieuwkerksplein

DORDRECHT

In de zomermaanden organiseert de ondernemersvereniging van de Voorstraat Noord iedere eerste zondag van de maand, afgezien die in juli (Boekenmarkt), een antiek-, kunst- en brocantemarkt op het Nieuwkerksplein. Op zondag 7 april is de eerste van dit seizoen. De markten vallen telkens samen met het Kunstrondje Dordt. Zo’n dertig standhouders hebben zich aangemeld voor de markt op het plein bij de Torenstraat en de Voorstraat Noord en de aanliggende Nieuwkerkstraat. De markt wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens iedere markt is er in de middag livemuziek bij het terras. Zondag treedt de band Parking Luke op, een blues- en soulband. Voor meer informatie kijkt u op voorstraatnoord.nl. Standhouders kunnen zich aanmelden via de website of via Sylvia Landa, voorzitter van de Stichting Ondernemers Voorstraat Noord, tel. 06-48461111.

Shantykoor de Admiraliteit organiseert zaterdag 13 april weer een Shantycafé in het Waterwiel aan het Admiraalsplein. Vanaf 14.00 uur staan de deuren van het (rookvrije) café voor iedereen open die houdt van shanty’s en zeemansliedjes af. Bezoekers kunnen hun eigen instrument meenemen. Entree en parkeren zijn gratis.

DORDRECHT

Aanmelden voor

monumentendagen DORDRECHT Eigenaren of beheerders van monumenten kunnen zich aanmelden voor de Open Monumentendag. Op zaterdag 14 en zondag 15 september zijn de monumentendagen en zijn er in Dordrecht weer honderden open voor bezichtigen. Veel van het cultureel erfgoed is in particuliere handen. Zij kunnen zich ook aanmelden, voor 24 mei via het digitale formulier op indordrecht.nl, onder het kopje Vrije tijd & Toerisme. Vragen kun-

nen gesteld worden via openmonumentendagen@dordrecht.nl. Deelnemers worden vermeld in de programmabrochure en de Monumentengids. Macht en pracht Het thema van dit jaar is Macht & Pracht. Dit sluit aan op de start van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden en de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht. De openstellingen worden omlijst met verschillende activiteiten in de historische binnenstad. Zo zijn er onder andere weer allerlei muzikale uitvoeringen.

Uitvaartcentrum “Van der Jagt”straalt warmte uit Uitvaartcentrum “Van der Jagt”is gelegen aan de Jan Valsterweg te Dordrecht. Dit intieme uitvaartcentrum telt 4 familiekamers waar nabestaanden hun overledene 24 uur per dag kunnen bezoeken. Zij krijgen zelf de sleutels in hun beheer en kunnen elk gewenst moment komen.

Met een oppervlakte van 300 vierkante meter en veertig eigen parkeerplaatsen zijn er ruime mogelijkheden voor het opbaren, het houden van condoleances en uitvaartplechtigheden. De sfeervolle aula is ruim en intiem en voorzien van de benodigde technische installaties. De familiekamers kenmerken zich door een warme en huiselijke sfeer. Het is geen probleem als mensen in goed overleg de kamer een persoonlijke ‘touch’ willen geven met bijvoorbeeld foto’s of eigendommen die veel betekend hebben voor de overledene. Er is voldoende ruimte om rustig te zitten en met meerdere mensen tegelijk aanwezig te zijn. KofÀe en thee zijn altijd beschikbaar Uitvaartcentrum “Van der Jagt” is gemakkelijk te bereiken en ligt in een prettige en toegankelijke omgeving. De drempel om bij ons naar binnen te komen is heel laag.

Veel andere rouwcentra zijn gevestigd op begraafplaatsen. Dat betekent dat mensen eerst de begraafplaats moeten oplopen om bij een rouwcentrum te kunnen komen. Dat vinden mensen vaak vervelend, vooral kinderen hebben daar moeite mee. Technisch is het gebouw helemaal upto-date. Het gehele pand is voorzien van airco en de kist van de overledene staat op een vaste koelplaat, die een glasplaat overbodig maakt. De koeling is, doordat de unit op het dak is geplaatst, volledig geruisloos. Geen begrafenis of crematie is hetzelfde. Daarom is het van groot belang dat mensen kiezen voor een uitvaartverzorger waar ze een klik mee hebben. Je bent vrij in die keuze, hoewel sommige verzekeringen een andere indruk wekken.

Tineke van der Jagt Uitvaartverzorging is een dienstverlenende onderneming met een regionaal karakter. Steeds meer mensen willen af van de gangbare uitvaarttradities en op een persoonlijke manier afscheid nemen van hun dierbaren.

Indien andere uitvaartondernemers geen mogelijk hebben tot opbaren in een familiekamer, geeft uitvaartcentrum “Van der Jagt” daar de ruimte voor.

Tineke van der Jagt laat niets aan het toeval over, begeleidt deskundig en biedt persoonlijke aandacht omdat de laatste zorg de beste moet zijn. Een waarborg voor verzekerde zorg en persoonlijke aandacht.

Tineke van der Jagt probeert de familie, als dat wordt gewenst, zoveel mogelijk bij het afscheid van een dierbare te betrekken. Betrokkenheid en het regelen van de uitvaart overeenkomstig de wensen van de overledene en nabestaanden, spelen een belangrijke rol bij het verwerken van het verdriet.

Dag en nacht bereikbaar.

Ridderspoorhof 27 - 3355 BG Papendrecht • Jan Valsterweg 100 3315 LG Dordrecht • Tel. 078 - 644 0777 • b.g.g. 06 - 22421787 E-mail tineke@vanderjagtuitvaart.nl • Zie ook onze website: www.vanderjagtuitvaart.nl


10

Dordt Centraal vrijdag 5 april 2013

RUST In tijden van economische en ďŹ nanciĂŤle malaise, waar we nu mee te maken hebben, zie je standpunten verharden en mensen radicaliseren. Links en rechts staan vaker lijnrecht tegenover elkaar, en in zowel politieke als religieuze kringen worden standpunten harder. Criminaliteit en diefstal nemen toe. Het zijn helaas de negatieve gevolgen van de crisis waar we nog altijd mee te maken hebben. Ik vind het wel een goede stap dat werklozen “gedwongenâ€? worden om vrijwilligerswerk te gaan doen. Op deze manier kunnen ze, vaak heel nuttig of sociaal, werk verrichten in bijvoorbeeld ouderenzorg of gemeentewerken. Werk wat blijft liggen maar wat wel heel nuttig is, en ook zinvol voor werklozen want zo blijven ze aan het werk en dus zowel voor zichzelf als voor de samenleving nuttig bezig. Het is natuurlijk wel zaak dat ze geen goedkoop werk gaan doen en daarmee mensen die een baan hebben passeren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. In de hypotheekmarkt lijkt de branche eindelijk een beetje tot rust te komen. Na een lange en moeizame weg zijn de hypotheekregels nu wel zo’n beetje duidelijk en weten we waar we aan toe zijn. Niet dat alles nu koek en ei is, maar we kunnen er in ieder geval mee aan de slag. En, het goede nieuws is en blijft natuurlijk dat de hypotheekrente nog altijd heel laag is, en in combinatie met de gedaalde huizenprijzen is het nu zeker interessant om een huis te

kopen. Feitelijk is het nu veel interessanter dan een jaar geleden, alle maatregelen ten spijt. Ik verwacht dat de huizenprijzen de komende maanden langzaam iets zullen stijgen, dus mocht u van plan zijn om een huis te gaan kopen, kom dan zeker eens langs om uw mogelijkheden te bekijken. Als de rust in eigen land terugkeert en we niet meer verrast worden door zaken als Cyprus, of misschien straks wel SloveniĂŤ en wie weet wat nog meer, dan geloof ik dat we weer eens positief naar de toekomst kunnen en moeten gaan kijken. De winter was lang, net als de crisis, maar de lente zal toch echt een keer komen net als het economische en ďŹ nanciĂŤle herstel. Ik kan niet wachten tot het zover is, want zowel die koude winter als de economische en ďŹ nanciĂŤle ellende ben ik, net als u, al lang zat. Laten we er positief naar uitkijken. Als we zelf positief zijn helpt het misschien. Noem het wishful thinking. Ik ben er klaar voor.

Annelies Bol, directrice

Dordrecht Centrum, Johan de Wittstraat 160, (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders, Van Eesterenplein 254, (078) 630 97 25 www.hypotheker.nl

18*‹‹1$)/(9(5.267(123'($/72 /DDJVWH&2XLWVWRRWRQGHUGHË?

'HKDQGJHVFKDNHOGH6X]XNL$OWRPHW(QJLQH$XWR6WRS6WDUW6\VWHHP KHHIWHHQ&2XLWVWRRWYDQVOHFKWVJUDPHQKHWODDJVWHEHQ]LQH YHUEUXLNYDQDOOHDXWRʧVRQGHUGHË? EURQ-DWR 

%LMKHWULMNODDUPDNHQYDQHHQQLHXZH 6X]XNLNRPWKHHOZDWNLMNHQ:LM SRHWVHQKHPQLHWDOOHHQPDDUFKHFNHQ KHPRRNRSPDDUOLHIVWSXQWHQ +HWPRRLHLVGDWNRVWXQXKHOHPDDO QLHWV:DQWELMGHDDQVFKDIYDQHHQ QLHXZH6X]XNL$OWRKRHIWXGH]H DËšHYHUNRVWHQQLHWWHEHWDOHQ(QDOVX JHEUXLNPDDNWYDQRQ]HEHNHQGH DFWLHGDQEHWDDOWXQÂźGHKHOIWHQGH DQGHUHKHOIWLQ=RQGHUUHQWH (ULVDOHHQ$OWRYDQDIË? %UDQGVWRIYHUEUXLNYROJHQV(XUR QRUP &( HQ ONPNPO &2XLWVWRRWJNP

 $&7,(

+DQGJHVFKDNHOGHYHUVLHV

5HNHQYRRUEHHOG6X]XNLDFWLH &RQWDQWSULMV

$DQEHWDOLQJ

7RWDDONUHGLHWEHGUDJ

-DDUOLMNVNRVWHQSHUFHQWDJH

'HEHWUHQWHYRHW

/RRSWLMGLQPDDQGHQ

7HUPLMQEHGUDJ

6ORWWHUPLMQ

7RWDDOWHEHWDOHQEHGUDJ

Ë?

Ë?

Ë?Ë?

Ë?

Ë?

ĘŽ

ĘŽ

ĘŽ

'LWQLHWGRRUORSHQGHNUHGLHWZRUGWDDQJHERGHQGRRU6X]XNL)LQDQFLDO6HUYLFHV *HOGLJYDQMDQXDULWPDSULO 9RRUHHQQLHXZH6X]XNL$OWR 8˸QDQFLHUWYDQGHFRQVXPHQWHQSULMVPHWHHQPD[LPXPNUHGLHWEHGUDJYDQË?PLQLPXPË? 2QGHUYRRUEHKRXGYDQNUHGLHWDFFHSWDWLH 7RHWVLQJHQUHJLVWUDWLHELM%.5WH7LHO 6X]XNL)LQDQFLDO6HUYLFHVVWDDWRQGHUWRH]LFKWYDQGH$XWRULWHLW)LQDQFL­OH0DUNWHQ $)0  :LM]LJLQJHQHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ LQIR#VX]XNLIVQO

ĘŽ

ĘŽ

ĘŽ

5HQR'RUGUHFKW%9

1LMYHUKHLGVVWUDDW$3'RUGUHFKW7HO   GRUGUHFKW#UHQRDXWRQOZZZUHQRDXWRQO

ĘŽ

ĘŽ

5HQR$XWRVHUYLFH%9

/HO\VWUDDW$-6OLHGUHFKW7HO   VOLHGUHFKW#UHQRDXWRQOZZZUHQRDXWRQO

$IJHEHHOGLVGH$OWR([FOXVLYH*HQRHPGHSULM]HQ]LMQLQFO%7:%30HQDËšHYHUNRVWHQ DGYLHVSULMVNRVWHQULMNODDUPDNHQË?OHJHVNRVWHQË?HQUHF\FOLQJELMGUDJHË? 

'H6X]XNL$OWR %HWDDOQÂźË? HQGHDQGHUHKHOIW LQ=RQGHUUHQWH $OOLQHQULMNODDU


Lees het actuele sportnieuws op::

dordtcentraal.nl

Sport

11

IJshockeyinterland in Dordrecht DORDRECHT Het Nederlands ijshockeyteam speelt, ter voorbereiding op het Wereld Kampioenschap in Donetsk (Oekraïne), twee thuisoefenduels tegen België. De eerste interland staat op vrijdag 5 april in Eindhoven op het programma. Voor de tweede confrontatie met België is Dordrecht op zondag 7 april de sportlocatie. Voor het laatst werd er in 1956 een A-interland IJshockey in Dordrecht gespeeld. Het programma is als volgt: zaterdag 6 april, van 14.15 tot 15.45 uur, de openbare training van het Nederlandse team en op zondag 7 april vanaf 14.15 uur de wedstrijd tegen België. Kaarten, à 5 euro per stuk, zijn te bestellen via dordtsport.nl.

Yoga

voor de hele familie ZWIJNDRECHT

Transparant geeft zaterdag 6 april gratis yogalessen voor de hele familie. Van 11.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 14.00 uur kunnen ouders en kinderen samen lessen krijgen in het speellokaal van PCBS De Bron aan de Uilenvliet 41. Inschrijven voor de gratis lessen kan via info@transparant-coaching.nl. Transparant is een praktijk voor kindercoaching, kinderyoga en kinesiologie.

IJshockeydoelman Seefal overleden DORDRECHT Glenn Seefal, jarenlang doelman van het eerste team van ijshockeyclub Dordrecht Lions, is dinsdag plotseling overleden. De pas 32-jarige Seefal overleed aan hartfalen. De laatste twee jaar was hij actief in het toekomstteam van de Lions. Door zijn ervaringen kon Seefal een mooie rol spelen in dit team. Twee weken geleden speelde hij nog een afscheidswedstrijd, omdat hij aan een nieuw avontuur in Spanje zou gaan beginnen. Uiteraard is de verslagenheid binnen de Dordrecht Lions groot. Seefal wordt komende dinsdag gecremeerd. Dordrecht Lions zal zondag stilstaan bij het overlijden van de doelman rond de interland Nederland-België op de Sportboulevard. De Lions vieren het eerder behaalde kampioenschap in de eerste divisie.

Stap ’ns in een roeiboot DORDRECHT De Koninklijke Dordrechtse Roei- en Zeilvereniging organiseert op 20 april een open dag aan het Wantij. Iedereen van 11 jaar en ouder die meer wil weten over de roeisport is welkom. Bezoekers kunnen gratis een roei-instructie volgen. De open dag wordt gehouden op zaterdag 20 april tussen 12.00 en 16.00 uur. De Roei- en zeilvereniging is te vinden aan het Wantijpark 2, achter het Wantijbad. Meer informatie is te vinden op kdrzv.nl of bel tel. 6148550.

Dordtse derby’s vol belangen DORDRECHT In het amateurvoetbal staan komend weekend twee Dordtse derby’s op het menu met grote belangen. GSC ontvangt zaterdag Dubbeldam, een dag later krijgt in 4C koploper SSW hekkensluiter SC Emma op visite. In de zaterdagse klasse 4D strijden GSC en Dubbeldam om deelname aan de nacompetitie. Dubbeldam leidt de dans in de derde periode, maar kan ook via de vijfde plaats in de reguliere eindrangschikking een ticket afdwingen. GSC mikt op die laatste optie. Van de andere Dordtse clubs speelt alleen ODS op verplaatsing. Eersteklasser Oranje Wit zet de jacht op een prijs aan de Middelweg voort tegen De Zwerver, Wieldrecht ontvangt

Leerdam Sport en DFC heeft de het vierde opeenvolgende optreden aan de Reeweg Oost voor de boeg, tegen WNC. Krachtmeting Op zondag springt de krachtmeting tussen SSW en SC Emma in het oog. Aan de Zeehavenlaan kan SSW met een zege vroegtijdig directe promotie bewerkstelligen, maar het is dan nog wel afhankelijk van de achtervolgers. De eerste twee ploegen bij de eindafrekening in 4C promoveren rechtstreeks. Emma strijdt manmoedig tegen een afzink naar de vijfde klasse. De afgelopen vier wedstrijden bleef het team van Houssin Jouhri ongeslagen, maar Emma speelde te vaak gelijk (drie keer) om

weg te komen van de laatste plaats. Evenals Emma krijgen RCD, Dubbeldam en OMC een uitwedstrijd voorgeschoteld.

Het programma: Zaterdag 1C: Oranje Wit - De Zwerver 2F: DFC - WNC Wieldrecht - Leerdam Sport 3C: EBOH - Heukelum SC Amstelwijck - De Alblas 4C: Unitas’30 - ODS 4D: GSC - Dubbeldam Zondag 3B: Waspik - RCD 4C: SSW - SC Emma Barca - Dubbeldam 5C: WDS’19 - OMC


3 gangen keuze menu Keuze uit 5 voorgerechten, 5 hoofdgerechten en 5 nagerechten.

23,50 p.p. VOORSTRAAT 202 3311 ES DORDRECHT TEL. 078 843 6940

WWW.GRANDCAFEHETGERECHT.NL

WWW.RESTAURANTZEST.NL

Vriesestraat 39 Dordrecht Tel: 078-6146050 / 078-6145009

zondag van 15.00 - 22.00 uur

l

a

Singel 183 Dordrecht

www.feestlokaalhetbolleke.nl

e gans - 0 d n e 78 ch

de BISTRO

2 55 13

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 13.00 - 22.00 uur

078 - 6579027

63

€ 19,50 pp (niet geldig op feestdagen)

Voor meer informatie:

Nieuwstraat 5 - Dordrecht Tel.: 078 - 645 19 62 info@restaurantzest.nl

-

OPEN: dinsdag t/m zondag van 17.00 - 22.00 uur

Pizza of pasta van de kaart + dessert + koffie of thee

U verzint de gelegenheid Wij maken het feest!

Piccola Italia Voorstraat 259 3312 EP Dordrecht Tel. 078 - 614 49 50 info@piccola-italia.nl

a el @d

Boomstraat 27 078 - 631 54 58 www.eetcafe-kantjeboord.nl

www.pimspofenpan.nl Nieuwstraat 19/21 078-6312709

Wij verzorgen ook de catering voor molen Kyck over den Dyck Informeer naar de mogelijkheden

o inf

specialiteiten

Welcome - Wilkommen - Bienvenue Voor jong en oud is Poffertjeshuis PIM een gezellig, lekker en goedkoop adres. U kunt er lekker genieten van overheerlijke pannenkoeken, poffertjes, àensjes en andere gerechten. sfeer is er altijd zowel binnen als buiten op ons terras

Maandmenu April

dagschotel vlees-

za 12.00 tot 20.30 zo 13.00 tot 20.30

Verjaardag, Bedrijfsborrel Besloten diner, Receptie Bruiloft, ?

€ 25,- pp

Openingstijden keuken:

bestaat! 33 jaar

Voor uw diner, en paarden-

4 gangen maandmenu wo 12.00 tot 19.30 do 12.00 tot 20.30 vrij 12.00 tot 19.30

Dagelijks geopend vanaf 10:00 tot 24:00 uur Dordts Genoegen Voorstraat 256 - 3311 ET Dordrecht 078 8438001 www.dordtsgenoegen.nl

Restaurant - traiteur - catering

l

Nu uitsluitend beschikbaar voor iedere denkbare gelegenheid!

nd eg an s. n

Oergezellig trefpunt aan het Scheffersplein: * borrel * lunch * diner Ruimte voor feesten, vergaderen en privédiner

t Bolleke feestlokaal

ch en

de ac l gan e s.nl - wWw.d

he

Uit eten in de regio Grote Griek viert 3e lustrum met Griekse avond Vrijdag 5 april live-muziek. DORDRECHT - Restaurant De Grote Griek op de Voorstraat in Dordrecht viert vrijdag 5 april zijn vijftienjarig bestaan en zijn tweejarige heropening een Griekse avond met live-muziek. Tussen 17.00 en 18.00 uur is er eerst een receptie met hapjes. Rond 17.30 uur begint het optreden van de Griekse band Parea Mas, wat in het Nederlands vertaald ‘Onze vrienden’ betekent. De band bestaat uit drie muzikanten die gitaar, mpouzouki, viool en synthesizer spelen. Parea Mas staat garant voor een sfeervolle Griekse avond die tot en met 0.30 uur zal duren. De gasten worden uitgenodigd om te dansen en volgens goed Griekse traditie borden kapot te gooien. Restaurant De Grote Griek begon in 1998 aan de Spuiboulevard en viel vooral op door de enorme beelden en wandschilderingen. Na een gedwongen sluiting, zocht het restaurant naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden in de voormalige beddenzaak La Couchette aan de Voorstraat 394, waar De Grote Griek twee jaar geleden op 5 april de deuren heropende. Het restaurant beschikt over 150 zitplaatsen, een kinderhoek met oppas een rookruimte, een invalidetoilet en is rolstoeltoegankelijk.

10% korting op alle gerechten alleen geldig op dinsdag en woensdag in maart en april en bij reservering.

Dordrecht

Kom & beleef het!

Dinsdag t/m zondag v Dinsd van 16.00 - 24.00 uur Keuken open tot 22.30 uur

Lange Breestraat 3 - 3311 VK Dordrecht La Tel: 078 - 635 24 86 of 06 - 41 50 56 77 Te www.diwanrestaurant.nl

De nieuwe

Bagatelle is weer geopend. Zaterdag 13 april officiële opening m.m.v. DJ OKÉ EN ZANGER LEENDERT feest tot 04.00 uur U bent allen van harte welkom aan het

V. OLDENBARNEVELTPLEIN 93 Reserveren via 078-6489495

7 dagen in de week.


FC DORDRECHT SPARTA

FC DORDRECHT CAMBUUR LEEUWARDEN

VRIJDAG 5 APRIL 2013 20:00 UUR - GN BOUW STADION

FC Dordrecht ontmoet Sparta DORDRECHT Voor FC Dordrecht staat er komende vrijdag een onvervalste de Rijnmondderby op het programma. De Schapenkoppen ontmoeten namelijk Sparta. De opponent uit Rotterdam wil dit seizoen maar een ding: het kam-

Frans Klaver Voor al uw Tuinwerkzaamheden

TUINMAN/STRATENMAKER nodig voor al uw tuin-werkzaamheden & bestratingen • Schoonmaken • Snoeien • Gazon • Beplantingen • Aanplanten van uw tuin • Winterklaarmaken • Ophogen • Grondverbeteren • Afvoeren vuil • Nieuwe bestrating • Ophogen bestrating • Plaatsen van schuttingen • Tuinhuisjes

Van klein klusje tot complete aanleg. GRATIS prijsopgave aan huis. Alles bespreekbaar. Garantie op ons werk en materiaal.

078 - 744 01 74

pioenschap en de rechtstreekse promotie naar de eredivisie.

de Spartanen, maar dinsdagochtend werden de oefenmeester en zijn assistent Pascal Jansen per direct op nonactief gezet. Afgelopen donderdag werd bekend dat Henk ten Cate dit seizoen, pro deo, plaatsneemt in de dug out als hoofdtrainer.

Op tweede paasdag verloren de Rotterdammers, die dezelfde dag de 125e verjaardag vierde hun koppositie door de 0-1 thuisnederlaag tegen FC Emmen. Van de zes laatst gespeelde duels won Sparta er slechts een. Die rechtstreekse opstap naar die eredivisie lijkt nu te gaan mislukken en dus wordt plan B in werking gesteld: de eredivisie bereiken middels de play-offs. Spelen op het hoogste niveau is van levensbelang voor Sparta. Nog een seizoen langer in de Jupiler League zou de roemruchte Rotterdamse club de das om kunnen doen.

Pionnen Belangrijke pionnen in de Rotterdamse selectie naast doelman Nico Pellatz zijn Donovan Slijngard, Toni Varela, Illias Bel Hassani, Gijs Luirink, Mario Bilate en Steef Nieuwendaal. Topscorer van Sparta met achttien treffers is Sandro Calabro. Om 20.00 uur is de aftrap van dit Rijnmondduel tussen de nummers tien (FC Dordrecht) en drie (Sparta) van de Jupiler League.

Ontslagen Voormalig SVV/Dordrecht ‘90 speler Michel Vonk was tot de avond van tweede paasdag nog de hoofdtrainer van

DORDRECHT De nummer vijf van de Jupiler League komt maandag op bezoek. FC Dordrecht speelt dan het inhaalduel tegen Cambuur Leeuwarden. Dit duel werd eerder uitgesteld na het overlijden van hoofdtrainer Theo Bos. De tegenstander uit Friesland staat vijfde op de ranglijst en dat is niet wat de club wil. Hoofdtrainer Alfons Arts werd vorige week de laan uit gestuurd wegens tegenvallende resultaten. Jan Bruin en Henk de Jong zullen de taken van de weggestuurde Arts tot het einde van dit seizoen afmaken. Met de voor Cambuur belangrijke krachten Rose, de Leeuw, Hemmen, El Makrini van der Laan, Vosselman en topscorer Bakens hopen de Friezen de doelstelling van het seizoen, minimaal het behalen van de play-offs, veilig te stellen. De Friezen hebben acht punten achterstand op koploper Helmond Sport, maar hebben wel twee duels minder gespeeld. Het eerste fluitsignaal in de inhaalwedstrijd klinkt maandagavond om 20.00 uur.

van de Week

Voor alle werkzaamheden in en rondom het huis Schilderen - Tegelen - Timmerwerk Reparaties - Behangen - Laminaat Parket - Tuinaanleg en onderhoud Satellietstraat 10 | 3328 GL Dordrecht Tel.: 078 - 6171677 | Mobiel: 06 - 51684740 E-mail: a.kleef4@chello.nl

Spuistraat | Dordrecht | 078 614 09 33 Passage | Zwijndrecht | 078 612 53 66 info@holster.nl | www.holster.nl

Inhaalduel tegen Cambuur Leeuwarden

Mascotte

DORDTSE KLUSCENTRALE

Verrassend veelzijdig voor een diner, vergadering, receptie of feest in het FC Dordrecht stadion. www.schaapskooidordt.nl

MAANDAG 8 APRIL 2013 20:00 UUR - GN BOUW STADION

Sparta

Hallo, ik ben Tigo Moret. Ik ben 6 jaar oud en zit in groep 3b van De Horizon. Ik zit op judo en zwemles, maar wil heel graag op voetbal. Maar eerste moet ik van mijn ouders mijn zwemdiploma halen. Ik denk dat FC Dordrecht met 2-1 gaat winnen van Sparta. Mijn favoriete eten is lasagne en patat.

van de Week Cambuur

Justin van Mourik, 9 jaar. Voetbalt in de verdediging bij de E5 van Wieldrecht. De liefde voor het voetbal heeft hij van zijn opa. Hij is gek op Ajax en natuurlijk fan van FC Dordrecht. Zijn favoriete speler is daar Jeffrey Rijsdijk. Hij zit in groep 5 van Het Kristal, woont in Sterrenburg en wil later graag profvoetballer worden. Voetbalt graag op straat met zijn vriendjes. Hij heeft pas de voorwedstrijd gespeeld bij Dordt tegen Go Ahead Eagles en de penaltybokaal. Ook zijn kinderfeestje heeft hij in december bij FC Dordt gehouden.

Terug in de tijd DORDRECHT In deze rubriek blikken we terug op wedstrijden tussen FC Dordrecht, Dordrecht 90, DS’79 of SVV/Dordrecht 90, zoals de club in het verleden ook heette en de tegenstander van komende vrijdagavond. Vandaag de eredivisiewedstrijd van 13 december 1987 tussen DS’79 en Sparta. Dit Rijnmondduel werd gefloten door arbiter van Ettekhoven en 6500 toeschouwers waren op deze d d worden d van ontmoeting afgekomen. Het zou de wedstrijd

Tevens verzorgen wij ook APK’s voor: campers, bedrijfswagens, bestelbussen etc. Ambachtstraat 2B 3319 CA Dordrecht (Dubbeldam) 7HOx)D[ www.apkcentrekrispijn.nl

Mascotte

De Dordtse Spartaan Juul Ellerman juicht na zijn tweede treffer in de wedstrijd tussen DS’79 en Sparta. (Foto: Michel Sterrenberg)

De twee keer voor Sparta scorende Dordtenaar Juul Ellerman wint dit kopduel van DS’79 speler Michel Marree. Op de achtergrond kijkt Michel Langerak toe. (Foto: Michel Sterrenberg)

ll d d d het h Juull Ellerman. De 22-jarige Dordtenaar was destijds g grote voetbaltalent uit de Merwestad bij de Rotterdamse K Kasteelclub. Ellerman opende namens Sparta de score in d twaalfde minuut. Een kwartier voor tijd kwam DS’79 de v Michel Langerak op gelijke hoogte. Lang konden de via D Dordtenaren niet genieten van de gelijkmaker. Twee minute later was het opnieuw Juul Ellerman die trefzeker was ten v voor Sparta. Zijn tweede treffer van de middag betekende u uiteindelijk de 1-2 zege voor Sparta. DS’79 startte met de v volgende basisopstelling: Henk Dirven (doel), Kees Koudstaal, M Michel Marree, Peter Matena, Frans van der Heide, Marcel v der Net, Theo Kulsdom, Gerrie Slagboom, Jaap van der van W en Marco Boogers. Invaller was Michel Langerak. Het Wiel e elftal van Sparta kende de volgende namen: De Goey (doel), De K Kant, Eger, Campbell, Ridderhof, Van der Berg, Wijnberg, Olde R Riekerink, Schmidt, Ellerman en Lengkeek.


14

Dordt Centraal vrijdag 5 april 2013

 $AAGSE 3EIZOENSOPENINGSCRUISE

Al 20 jaar uw rd vertrouwen waa

STA OP FAUTEUILS

Deze fauteuils bieden niet alleen een ongekend comfort, maar helpen u ook met het opstaan uit de fauteuil en het plaatsnemen hierin. Uw gewrichten en spieren worden hierdoor ontlast en zitten wordt genieten.

al norma

AANBIEDING

NU DEZE WEEK MET MOTOR

OP=OP

599,-

Grote Kerksplein 9 • Dordrecht • Telefoon 078-6144477 Geopend: dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur

Bowling de Merwehal • Baanhoekweg 1 Dordrecht • 078-6164777

WWW.BOWLINGCENTRUM.NL

599,p.p.

++++

nu

299,-

Switzerland II Van ma. 22 april tot zat. 27 april

p.p.

Met optreden va

Joke Bruijs!n

2OTTERDAMs!MSTERDAM(OORNs+AMPENs$EVENTERs!RNHEMs2OTTERDAM

 $AAGSE+ONINGSCRUISE 6IERDEKRONINGAANBOORD

Per direct zoeken wij een

FLEXIBELE FULLTIMER Minimaal 25 jaar, ervaring in de horeca, technisch inzicht is een pre, in bezit van sociale hygiĂŤne en BHV, afďŹ niteit met bowlen en zeker beschikbaar in de weekenden en de feestdagen. Mail je cv, motivatie en foto naar: zweedijk@bowlingcentrum.nl Geen telefonische sollicitaties.

al norma

599,p.p.

Switzerland II ++++ Van za. 27 april tot do. 2 mei

Chauffeur/Magazijnmedewerker M/V Parttime 12 uur Functie-inhoud: • Bezorgen van automaterialen aan onze klantenkring • Het mede op orde houden van het magazijn Wat verwachten we van je?: • 100% inzet / motivatie • Teamplayer • In het bezit van rijbewijs B • Goede communicatieve eigenschappen Wij bieden je: • Uitdagende afwisselende baan in een gezond bedrijf • De juiste werksfeer binnen een jong team • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden Werktijden: • Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 12.30 tot 15.30 uur. Spreekt deze functie je aan? Ben je op zoek naar een parttime functie waarin je de basis kunt vormen voor onze klanten en waarin je kunt werken binnen een informele, collegiale en dynamische onderneming. Laat deze kans dan niet aan je neus voorbij gaan en stuur je schriftelijke sollicitatie gericht aan:

349,p.p.

2OTTERDAMs!MSTERDAM(OORNs+AMPENs$EVENTERs!RNHEMs2OTTERDAM

6OORINFORMATIEENRESERVERINGEN

Bel 0481- 451615 INFO SELECT VOYAGESNL WWWSELECT VOYAGESNL

TENNIS

SKATES

50%

40%

RACKETS

APS B.V. met vestigingen te Breda, Tilburg, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Dordrecht en Waalwijk is al jaren een begrip in de autobranche. In 1947 gestart in de autotechniek, telt het bedrijf inmiddels 115 medewerkers. Ter uitbreiding van ons team voor onze vestiging te Dordrecht zijn wij op zoek naar een:

nu

Rollerblade/K2/Stuff

VOETBAL 50% SCHEENBESCHERMERS • BALLEN KEEPERSHANDSCHOENEN Uhl sport

ZWEMVLIEZEN 50% Seac Sub

1 ST=30% 2 ST=40% 3 ST=50% KORTING

SPORT OUTLET

APS B.V.

Visstraat 106 Dordrecht

T.a.v. de heer A. Brouwers - Postbus 2224 - 4800 CE Breda - t.brouwers@aps-bv.nl

Open van di t/m vrij 10.00 tot 17.00 • Ma van 12.00 tot 17.00 • Za van 10.00 tot 17.00 • Donderdagavond tot 21.00


15

Dordt Centraal vrijdag 5 april 2013

ZONNESTUDIO

DE JAGERWEG DE MEEST COMPLETE ZONNESTUDIO IN DORDRECHT EN OMGEVING

Al 31 jaar de betrouwbaarste zonnestudio in Dordrecht. Wij helpen u de crisis door. Wij betalen de ene helft, u de andere helft!

SUPERAANBIEDINGEN! ERGOLINE 450

VANAF

ERGOLINE 500

VANAF

ERGOLINE 600

VANAF

ERGOLINE 800

VANAF

ERGOLINE 900

VANAF

3. 50 € 3. 00 € 4. 00 € 5. 50 € 5. €

00 € 30.€ 50.€ 100.-

SUN ANGEL (ALS ENIGE IN DORDRECHT)

ZONNEBANKEN VANAF € 3.geldig t/m 30 april 2013

EXTRA KADO

* Kom langs voor de voorwaarden

10.00 EURO

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 10:00 - 21:30 uur Zaterdag 10:00 - 18:00 uur | Zondag 12:00 - 17:00 uur

De Jagerweg 223 | 3328 AA Dordrecht | Tel. 078 - 6559755

www.zonnestudiodejagerweg.com


KOM NU SPORTEN BIJ PROGRESS! Ruime gsopenin tijden!

S P O R T & H E A LT H

Gratis NR I Âż H e en the

Kinderopvang! 5 dagen per week

Groepslessen voor ieder wat wils!

Spor te vana n 25 e f uro!

Betaal geen inschrij fgeld!

Gratis attentie

Wat velen beloven komen wij na!

bij een jaar abonnement

NU INSCHRIJVEN= 1 MAAND GRATIS SPORTEN* O.A. 50+ FITNESS, KICK4FUN, BODYBALANCE, BODYPUMP, DANCE4FUN *vraag naar de voorwaarden

Sikkelstraat 1 3319 LJ Dordrecht Telefoon: 078 61 61 454 Email: info@progress-sport.nl www.progress-sport.nl

PROGRESS STAAT VOOR VOORUITGANG Bij ons kunt u sporten op de manier die bij u past. Of u nu wilt werken aan een goede gezondheid, een betere conditie, spierversterking, gewichtscontrole, ontspanning, revalidatie, individueel en/of onder begeleiding? Alles is mogelijk in ons sportcentrum met ruime openingstijden. Het team van Progress Sport & Health heet u van harte welkom!

WEL DE LUXE... NIET DE PRIJS! Sporten in een stijlvolle, gezellige en luxe omgeving met de modernste apparatuur. .LQGHURSYDQJJH]HOOLJHNRIÂżHFRUQHUPRGHUQH NOHHGUXLPWHV:,),ÂżWWHVWSHUVRRQOLMNH begeleiding, dit is allemaal bij de prijs inbegrepen.

GROEPSLESSEN OF INDIVIDUEEL? Wilt u wel sporten maar het niet allĂŠĂŠn doen? Wij hebben een groot aanbod aan groepslessen; van boksen tot dance, cycling tot body & mind, krachttraining tot cardio, freestyle tot Les Mills. Ochtend, middag, avond en/of weekend maak uw eigen keuze! Voor senioren en jeugd hebben wij speciale lessen!

Weekendeditie wk 14 2013  
Advertisement