Page 1

D r u k k e r i j

Jonkheer

Financieel advies?

creations

Voor al uw drukwerk Volg ons op twitter @twincreations 078 - 6489319 • twincreations.nl

Dordrecht Centrum, (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders, (078) 630 97 25

Voorstraat-West 348 • 3311 CW Dordrecht 078 6132475 • info@drukkerijjonkheer.nl www.drukkerijjonkheer.nl

Verrassend veelzijdig voor een diner, vergadering, receptie of feest in het FC Dordrecht stadion. www.schaapskooidordt.nl

Een nieuw perspectief in de huur&verhuur van woningen Meer informatie: Tel 088-1118777 info@boek7.com www.boek7.com

Dordt Centraal weekend vrijdag 22 februari 2013

verschijnt wekelijks huis-aan-huis in Dordrecht

oplage 60.000 • nr. 331

Verder met slopen

Voor het laatste nieuws

dordtcentraal.nl dor

Zie onze advertentie adv elders in deze krant

De ideale locatie aan het water, met gratis parkeerplaats! Ook voor catering hét juiste adres!

Chez Maandmenu

Prijs p.p.

€ 26,--

Kerken staan samen stil bij troonswisseling DORDRECHT In de stad waar ‘Nederland is geboren’ en waar de Oranjes in de loop der eeuwen vaak op bezoek kwamen moet natuurlijk stilgestaan worden bij de naderende troonswisseling. Dat vinden vertegenwoordigers van verschillende Dordtse kerken. Op initiatief van de Raad van Kerken Dordrecht houden allerlei kerkelijke richtingen daarom op maandag 29 april, de dag voor de troonsafstand van Koningin Beatrix, een interkerkelijke gebedsbijeenkomst in de Grote Kerk. Die begint om 20.00 uur. Vertegenwoordigers van de deelnemende kerken zorgen samen voor de invulling van de dienst.

Italiaanse tomatensoep • Varkenshaasspiesje met Stroganofsaus • Appelstrudel met vanillesaus

In het weekend brunch/diner/feesten e.d. voor besloten gezelschappen mogelijk! Bel ons voor meer info!

DORDRECHT De sloop van het oude laboratorium aan de Planetenlaan in Sterrenburg heeft meer dan een maand stilgelegen, maar vanaf deze week kunnen er weer meters gemaakt worden, vertelt Ad van der Plas van het sloopbedrijf uit Uithoorn. “De Arbeidsinspectie eiste dat er een herinventarisatie zou plaatsvinden. Er zijn zoveel mensen in het pand geweest, dat er gecontroleerd moest worden of alle asbestbronnen nog intact zijn.” Inmiddels is er al rond de 15 kuub afval verwijderd uit het pand en het is nog lang niet leeg, meldt de sloper. Hij denkt begin april klaar te zijn met de sloop. (Foto: Thymen Stolk)

Waar wilt u op bezuinigen? DORDRECHT Ook de gemeente Dordrecht ontkomt niet aan bezuinigen. De stad staat een grote bezuinigingsoperatie te wachten. Nieuw is dat burgers hun mening kunnen geven over mogelijke maatregelingen via een digitale enquête op Bezuinigingskeuzes.nl. Hier kunnen ze ook hun eigen ideeën aandragen. Op de site kunnen Dordtenaren tussen 13 maart en 3 april aangeven waarop wel of niet bezuinigd moet worden. Ambtenaren van de gemeente hebben een zo breed mogelijk pakket aan mogelijke bezuinigingen samengesteld. Dit heeft geleid tot vijf mogelijke pakken, met een

totale bezuiniging van 18,6 miljoen euro in 2017. Hierin is ook 3 miljoen euro aan lastenverzwaring voor de burger ingecalculeerd. Het pakket is veel groter dan de 3,8 miljoen euro die Dordrecht in 2014 moet bezuinigen (9,1 miljoen euro in 2017). Kadernota Bij de selectie van twintig maatregelen waarover Dordtenaren straks hun mening kunnen geven, staan ook bezuinigingen die het college eerder heeft afgewezen. Bij de behandeling van de Kadernota 2014 neemt de gemeenteraad een besluit over de te nemen maatregelen. Dit gebeurt op 16 en 17 juli. De uitkomsten van de enquête Bezuinigingskeuzes.nl worden daarbij meegenomen.

Wieldrechtseweg 52 | 3316 BG Dordrecht Tel. 078 - 618 22 32 | www.chezheerenjansen.nl

+,:2<5+0.,465;(.,

^^^ILSTHYU\ Dordrecht • (078) 6164808 Bij deze krant ontvangt u de volgende folders:

Plus folder gedeelte Dordrecht

Opnieuw & Co postcode 3314 Wij verzorgen het gehele traject: Ontwerpen • Drukken • Verspreiden Postcodeverspreiding mogelijk

Info via: 078 - 6140149 of dordtcentraalverspreiding.nl

75% KORTING OP DE GEHELE WINTERCOLLECTIE Zondag 24 februari

GEOPEND 11.00 - 17.00 uur

NS VEEL JEA EN HEEL R A A M&H VOOR HE

van Neurenburgpad 2 Dordrec Dordrecht • www.vtcjeans.nl

WOZ TE HOOG?

Maak werk van uw bezwaar en kijk op pagina 5 5

Dordt Sport geeft ruimte aan beweging Zie pagina 10 & 11

De zorg van DenO gaat verder

(078) 6 483 483 www.uitvaartdordrecht.nl


2

Dordt Centraal vrijdag 22 februari 2013 Het medeleven dat u betoond heeft na het overlijden van mijn vrouw, dochter, onze moeder en oma

Johanna Berendina Kros Ank hebben wij zeer gewaardeerd. Wij betuigen u onze oprechte dank voor uw bezoek, schrijven, bloemen of aanwezigheid bij de crematieplechtigheid.

Toon en Heleen

Ronald en Sandra

Jack en Corien

Februari 2013

Geheel onverwacht is overleden onze lieve zus en tante

Caroline Judith Gras Leerdam, 14 februari 2013

We zijn verdrietig en zullen haar ontzettend missen. We voelen ons rijk door de vele goede herinneringen aan Caroline. Anneke en Teus (in liefdevolle herinnering) Raymond Jan en Hester Mathilde en Ben Correspondentie-adres: Mathilde Vos - Gras Dorpsstraat 93 2969 AD Oud-Alblas De begrafenis heeft woensdag 20 februari plaatsgevonden op de Algemene Begraafplaats in Oud-Alblas. Caroline heeft 2 1/2 jaar met veel plezier in het Emmahuis in Leerdam gewoond. De familie is alle medewerkers van Syndion zeer erkentelijk voor hun liefdevolle zorg en toewijding.

Als…. Als ik de dingen niet meer weet Als ik de namen niet meer ken En al wat ik weet meteen weer vergeet Zodat ik onherkenbaar ben Herinner mij dan, stralend in de zon Vol levenskracht, toen ik alles nog kon… Na een lang leven waarvan de laatste fase voor haar en voor ons zeer moeilijk is geweest en waarin zij liefdevol werd verzorgd in het verpleeghuis “Crabbehof” te Dordrecht, is rustig ingeslapen

Catharina Maria Visser – van Lonkhuizen Kitty 20 februari 2013 Klaas Visser René Visser Yvonne van Spanje-Visser Gert-Jan van Spanje Shannon en Rowan Piet van Lonkhuizen Jeanne van Lonkhuizen-Rombout Jack Ardon De Jagerweg 155 3328 HE Dordrecht Dinsdag 26 februari is er van 14.30 tot 15.00 uur gelegenheid om afscheid van haar te nemen in de Wilhelminazaal van Het Uitvaartcentrum, Nassauweg 190 te Dordrecht. Aansluitend wordt aldaar om 15.15 uur de crematieplechtigheid gehouden. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren in de Orangerie van Het Uitvaartcentrum. Geen bloemen.

DORDRECHT

geboren 3 januari 1934

Mw. J. Kros - Jabaaij

en verdere familie

29 november 1933

Moe Anna de Kort Bert en Astrid

Hella Melissa, Natascha

Autokrakers betrapt

Op 17 februari 2013 hebben wij, tot ons groot verdriet, geheel onverwacht afscheid moeten nemen van

Han

Yvonne en Jan Nova

Dordrecht, 24 januari 1966

De waarheid dringt nog niet tot ons door, maar het feit ligt er.

Surveillerende agenten betrapten woensdag om 05.00 uur twee mannen op heterdaad toen zij probeerden een geluidsinstallatie uit een auto te stelen in de Vrankenstraat. Een verdachte werd na een achtervolging te voet aangehouden; de tweede man wist te ontkomen. De agenten zagen dat het duo zich probeerde te verschuilen achter geparkeerde auto’s. Toen ze naar hen toe liepen renden de mannen weg. Na een onderzoek werd een autospeaker gevonden, die afkomstig was uit een opengebroken auto. De autoradio bleek verdwenen. De 21-jarige verdachte is naar het politiebureau gebracht voor verhoor.

Het Waterwiel Admiraalsplein 717 3317 NJ Dordrecht Maandag 25 februari is er van 12.30 tot 13.00 uur gelegenheid tot condoleren en om afscheid van haar te nemen in Het Uitvaartcentrum van Dordrecht en Omstreken, Nassauweg 190 te Dordrecht.

Kat in het nauw

Aansluitend willen wij haar, samen met u, gedenken om 13.15 uur in de Wilhelminazaal van genoemd uitvaartcentrum, waarna we haar naar haar laatste rustplaats zullen begeleiden op de Algemene begraafplaats Essenhof, Nassauweg 200 te Dordrecht.

Gevonden en vermiste huisdieren DORDRECHT Stichting Amivedi registreert gevonden en vermiste huisdieren. Hierbij volgt een actueel overzicht van Dordrecht. Meer informatie via Meldpunt Dordrecht, tel. 088-0064634, dordrecht@amivedi.com of amivedi.nl.

Milou is bijna 2 jaar oud. Deze jongedame zit al de helft van haar jonge leventje in de opvang. Dat is voor elke kat veel te lang, maar voor een jonge, energieke dame is het natuurlijk helemaal triest. Ze is een lieve meid, maar wel een beetje schuchter bij onbekenden. Dat is niet zo gek, want door haar vorige baasjes is zij met haar nestje kittens gedumpt. Het vertrouwen van Milou in mensen heeft daardoor een flinke deuk opgelopen. Ze bekijkt de boel een beetje van een afstandje, maar als ze de situatie vertrouwt, ontdooit ze snel en geniet ze van een lekker kroelpartij.

Vermist zijn: 15 feb - Kat, kater (wit), gecastreerd, wat terughoudend bij vreemden. Gechipt. Jamie, 5 jaar. Weegschaal Gevonden zijn: 30 dec - Kat, poes (wit met zwart). Lijnbaan 10 feb - Kat, poes (schildpad), witte poten, ongeveer 3 maanden. Moestuin de Kringloop, Wieldrechtse Zeedijk 11 feb - Kat, kater (wit met zwart), gecastreerd 13 feb - Kat, poes (zwart), ongeveer 3 jaar. Herradestraat 13 feb - Kat (cypersgrijs met wit). Johannes Spaanstraat 15 feb - Kat, kater (zwart met wit), ongecastreerd, grote kop, witte sokjes, witte buik met zwarte stip. Merwedestraat.

Voor inlichtingen over Milou of andere katten kunt u zich wenden tot de Stichting Herplaatsing Zwerfkatten Dordrecht, tel. 06-29472632 na 20.00 uur. Of kijk op de website zwerfkattendordrecht.nl.

Doorstaande ooster Veel mensen hebben de lente al een beetje in hun hoofd en dat is ook niet zo verwonderlijk na een tamelijk winterse winter dit seizoen. Ook de actuele toenemende daglengte speelt een rol bij het opkomende lentegevoel en met name is dat ook bij de vogels het geval die soms al hun hoogste lied zingen bij het ochtendkrieken. Lenteliefhebbers moeten in ieder geval tot begin maart geduld hebben, want voorlopig blijft het nog koud. In het weekend blijft het met name in de nachten flink vorstig, terwijl het kwik overdag iets boven het vriespunt uitkomt in Dordt. De doorstaande ooster (soms vrij krachtig, 5) maakt het extra gevoelskoud dezer dagen. Mocht die wind wat gaan luwen in de nachten en het klaart goed uit kan het koud worden in onze zuidwestelijke oorden met laagste minima tot bij de -5 graden tegen de vroege ochtend. Het aandeel zon is vooralsnog mondjesmaat, maar op de vrijdag, als de luchtaanvoer tijdelijk nog wat droger wordt, kan de zon er meer bij gaan komen. Een tamelijk helder dagdeel is dan zeker mogelijk. Ook tijdens het weekend is een stevig hogedrukgebied boven Scandinavië nog weersbepalend en tezamen met lagere druk boven het centrale deel van Europa wordt een stevige oostelijke stroming in stand

drukgebied geleidelijk van de kaarten en probeert zachtere lucht via het zuidwesten op te dringen. Tot in Frankrijk geraakt deze lenteachtige luchtsoort. Daar zou het al bijna 15 graden kunnen worden begin maart, maar of Nederland er dan ook al van gaat profiteren? Een ander scenario schrapt die lentetemperaturen weer en verwacht slechts normale temperaturen voor begin maart. Volgende week weten we veel meer.

gehouden. Die oostenwinden blijven voortdurend koude en droge lucht aanvoeren vanuit de winterse brongebieden stroomopwaarts. Overdag komt het kwik wel steeds boven nul uit bij ons in Zuidwest-Nederland. Op zondag is er een kleine kans op wat sneeuw vanwege een kleine storing uit het oosten. Later stroomt wel wat minder koude lucht binnen. Rond de maandwisseling verdwijnt het hoge-

vrijdag

-4

0

zaterdag

-3

2

zondag

-2

2

NO 4ͳ5

NO 4

NO 4

35%

35%

20%

15%

20%

55% weerman Marc Putto


Dordt Centraal vrijdag 22 februari 2013

Op de hoogte van het regionale nieuws

Actueel

dordtcentraal.nl

3

Circus en gemeente blijven botsen DORDRECHT Ieder jaar haalt Circus Royal de krantenkolommen. Met de aankondiging van het jaarlijkse wintercircus in Dordrecht, maar ieder jaar ook wel met akkefietjes. Met de belastingdienst, met de gemeente. Dit jaar was er onenigheid over materialen die twee maanden na de laatste voorstelling nog steeds op het parkeerterrein van de Sportboulevard stonden. “Het draait allemaal om oud zeer”, zegt circusbaas en clown Joop Teuteberg (64). De achtergebleven zeecontainers en opleggers van het circus zijn donderdag uiteindelijk toch weggehaald bij de Sportboulevard. Volgens Teuteberg zou de gemeente toezeggingen hebben gedaan over een plek om de spullen op te slaan, maar die staan niet zwart op wit. De circusdirecteur zat zelf ook met de situatie in zijn maag. Via AH-ondernemer Cees van der Poel is uiteindelijk een opslag-

plek geregeld op het terrein van FC Dordrecht. Het tekent de verhoudingen tussen het circus en de gemeente Dordrecht sinds eind jaren negentig. “Noodgedwongen moesten we toen onze grond aan de Sikkelstraat verkopen. Toen is het geëtter begonnen”, stelt Teuteberg. Perikelen rond de verkoop van die grond, een aantal verkeerd gevallen uitspraken van toenmalig wethouder Van den Oever. En daarna groeide het alleen maar verder scheef tussen beide partijen. Volgens ‘Teut’ was er daarna onwil bij de gemeente om een alternatief terrein beschikbaar te stellen en ging de subsidie ook nog eens fors omlaag. Beslagleggingen door de belastingdienst ter grootte van 40.000 euro zorgden voor nog meer problemen.

Het is allemaal oud zeer

Subsidie Circus Royal heeft niet de routine van het op- en afbreken die een reizend circus wel heeft. “Elk jaar moeten we dit puur met vrijwilligers doen”, zegt Teuteberg. “Wij doen dit vooral voor de gezelligheid. We hoeven er niet

Joop Teuteberg woonde een aantal weken op het parkeerterrein bij de Sportboulevard om te waken over de achtergebleven spullen van zijn circus. Hij kon donderdag eindelijk naar huis. (Foto: Thymen Stolk)

rijk van te worden. En wat we verdienen, investeren we weer meteen. Maar echt rendabel wordt het nooit. Burgemeester Brok heeft gezegd dat het circus cultureel erfgoed is. Ik zou graag zien dat de gemeente dat

Aanslag waterschapsbelasting hoger RIDDERKERK Veel Dordtenaren hebben hem al op de mat gevonden, de nieuwe aanslag van het Waterschap Hollandse Delta. Het bedrag van de aanslag is hoger dan vorig jaar. “De totaal benodigde belastingopbrengst is 0,5 procent hoger dan die van 2012,” aldus dijkgraaf Jan Geluk. De hoogte van het tarief is afhankelijk

Voor loop en sloopauto's u belt wij komen ook ‘s avonds met RDW vrijwaringbewijs, direct, de hoogste prijs

0627381986

Dordt Centraal Verschijnt wekelijks op woensdag huis aan huis in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam en H.I. Ambacht in een oplage van 100.000 exemplaren.

Verschijnt ieder weekend huis-aan-huis in Dordrecht en is tevens af te halen op diverse afhaalpunten in Papendrecht en Zwijndrecht. Totaal oplage 60.000.

Kantoor: Jade 228, 3316 LJ Dordrecht, Postbus 1030, 3300 BA Dordrecht, tel. algemeen: 078-6140149 Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Acquisitie: Marco Haan 06-24243399, Edwin van Rijswijk 06-30671359, Michel van Wijland 06-15217220 e-mail: advertentie@dordtcentraal.nl Redactie: Hesper Romijn, Kees-Jan Visser, Loes Verkuijlen, Nettie Dekker tel. 078-6133223, e-mail: redactie@dordtcentraal.nl Foto’s: Thymen Stolk (tenzij anders vermeld). Nabestellen: tel. 06-46732700, www.thymenstolk.nl Lay-out & Zetwerk: Twin Creations, Dordrecht, www.twincreations.nl Bezorgklachten: www.dordtcentraal.nl, verspreiding@dordtcentraal.nl Directie: Piet van Westen, tel. 078-6140149

van de samenstelling van het huishouden, de waarde van het onroerend goed en de hoeveelheid grond. De aanslag kan in termijnen worden betaald. “Met name in een laaggelegen en zowel stedelijke als landelijke omgeving als Zuid-Holland Zuid, is de zorg voor waterveiligheid en waterkwaliteit cruciaal voor de leefbaarheid in het gebied. De inwoners betalen belasting voor het algemene belang dat zij hebben bij de uitvoering van de waterschapstaken. Deze belangen kunnen verschillen. Daarom zal de belastingaanslag van een huiseigenaar anders zijn dan die van iemand die landbouwgrond bezit,” legt Geluk

uit. Een gezin met een huurwoning in Zuid-Holland Zuid betaalt dit jaar 248 euro. 137,5 miljoen Het waterschap zuivert het afvalwater van huishoudens en bedrijven, ge dijken en duinen, zorgt voor veilige choon water in sloten voldoende en schoon en plassen en voor veilige wegen en en de bebouwde kom. fietspaden buiten eren van deze taken Voor het uitvoeren heeft Hollandsee Delta dit jaar 137,5 dig, die via de aanslag miljoen euro nodig, wordt geïnd. Een overzicht van alle tarieven voor 2013 is te hd.nl. vinden op wshd.nl.

Politiek café D66: Laveren tussen markt en overheid

ondersteunt. In Bibelot steken ze 12 euro per kaartje. Als ze ons met 1 euro per kaartje subsidiëren zouden we helemaal gered zijn.” Zelf is Teuteberg na al die jaren een beetje moegestreden, zegt hij. “Komende winter staan

we voor de 25e keer in Dordrecht. Waarschijnlijk doen we dan iets minder dagen, een stuk of tien. Ik denk dat ik dan nog één keer meedoe en daarna een beetje als clown in een ander circus ga werken.”

Beste voorlezers van de regio DORDRECHT

Ruim 75.000 kinderen uit groep 7 en 8 hebben op scholen in heel Nederland meegedaan aan de voorrond voorrondes voor de Nationale Voorleeswedstrijd. Er bleven 3.073 schoolkamprovin pioenen over die in lokale, regionale en provinciale voorrondes de competitie aangaan. Woensdag zetten zett veertien voorlezers van basisscholen in Dordrecht, Zwijndrecht en ’s Gravendeel hun beste beentje voor in de Centrale Bibliotheek van Dordrecht. Ze kregen vi vijf minuten uitgek de tijd om een zelf uitgekozen fragda ment voor te lezen en daarmee een plaats in de kwartfinale af te dwin12-j gen. De jury koos de 12-jarige Tessa voorleeskampio de Boer, voorleeskampioen van de Brave Statenschool, en Tess Bravenboer (11) Z van De Twee Wieken uit Zwijndrecht Drech als winnaars van de Drechtsteden. Zij maa opnieuw moeten zich op 20 maart bewijzen in de kwar kwartfinale die d bieb van wordt gehouden in de Ridderkerk.

DORDRECHT D66-afdeling Dordrecht organiseert woensdag een politiek café in bistro De Lachende Gans. Het onderwerp van de avond is: Laveren tussen markt en overheid. Vragen die aan de orde komen zijn: welke bemoeienis heeft de overheid bij het realiseren van een bioscoop? Welke taak heeft de gemeente als het gaat om de bouw van een nieuw voetbalstadion? En wat is de visie van D66 daarop? Kortom: wat moet volgens D66 de verhouding zijn tussen de markt en de (lokale) overheid? Gemma Kwantes van het wetenschappelijk bureau van D66 vertelt over het visiedocument ‘Ordening op orde’, waarin de partij haar visie op de verhouding tussen mens, markt en staat heeft neergelegd. Na een inleiding over de ordeningsprincipes, gaat ze in op de toepassing voor de praktijk. Het debat start woensdag 27 februari om 20.00 uur; de deur is open om 19.30 uur. De Lachende Gans is te vinden aan de Singel 389. Meer informatie op d66dordrecht.nl.

Dag kind

Voo Voorleeskampioen Tess Tessa de Boer in actie. (Foto: Thymen Stolk) (Foto

Wist U dat........? • BETER VOOR DORDT maakt zich sterk voor het behoud van ons unieke open polderlandschap en is daarom tegen de oprukkende verstedelijking • Uit de vele reacties op het voorontwerpbestemmingsplan Dubbeldam blijkt dat heel veel Dordtenaren hechten aan behoud van het landelijke karakter van het gebied • De fractie ondersteunt daarom ook van harte de wens van de inwoners en het voorstel van het College om de manage/groen bestemming van het Laantje van Middenhoeve te behouden en daarmee geen bebouwing mogelijk te maken.

Voor meer info + foto’s: www.betervoordordt.nl Beter Voor Dordt , ook beter voor U!

Deze week door omstandigheden omstandighed geen column van Bert van de Water.


4

Dordt Centraal vrijdag 22 februari 2013

Uw eigen energie, voordeliger dan ooit!

Plug in en profiteer !!!

Hoeveel kunt u Besparen? Vanaf 2 juli 2012 geeft het Rijk een subsidie van 15% van de aanschafprijs met een maximum van € 650,-. Met de huidige aanschafprijs van ons product (10/2012) betekent dat ongeveer € 220,- subsidie. De maximale opbrengst van de set met 3 panelen is 735 WP per jaar (uitgebreidere systemen zijn ook mogelijk). Bij een dubbeltariefmeter kost 1 kWh ongeveer € 0,23. Bij een verbruik tussen de 3000 en 3500 kW per jaar (gemiddeld gezin), is de besparing maximaal 25%.

De voordelen van zonnepanelen • Uw positieve bijdrage aan een groen milieu. • Zeer degelijk fabrikaat voorzien van • • • • • • • •

uitstekende garantiebepalingen. Standaard 10 jaar garantie op panelen en 25 jaar verzekerde opbrengstgarantie. Standaard 5 jaar garantie op de omvormer. Compleet plug en play systeem van 3 panelen, incl. omvormer, bekabeling en dakmontageset € 1450,- incl. btw. Uit voorraad leverbaar. Hoog rendement middels teruggave aan stroomnet. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Eenvoudig zelf te monteren. Stijging waarde van uw woning of bedrijfsunit. Terugverdientijd ongeveer 6 jaar.

Voor meer informatie: Goud Installatiesystemen bv

Actie pr ijs per set

€ 1450,-

excl. € 220,- subsidie

Einsteinstraat 14 F | 3316 GG Dordrecht Tel. +3178-6452977 | Fax +3178-6452775 Email:info@goud-cv.nl | Internet: www.goud-cv.nl

Alle restanten dames, heren, meisjes en jongens schoenen

NOG 1 WEEK

1 /3

Vanwege onze verhuizing in juli

N E G N I T R O K VAN DE

PRIJS

van de normale verkoopprijs

SCHOENEN

TASSEN

LEDERWAREN

Dubbelsteynlaan W 81 - Tel. 078 - 6215423 's maandags gesloten

70%

Hilfiger y m m o T , Y N o.a. DK Modellen van l, G-Shock e te S W T , e c n ende Hugo Boss, T

Jewels & Watches Voorstraat 295 Dordrecht 078-6489762


Dordt Centraal vrijdag 22 februari 2013

Het actuele nieuws leest u op:

Duo betrapt op stelen van koper DORDRECHT

Bij een slooppand aan de Adriaen van Ostadestraat werd maandagmiddag koper ontvreemd. Twee medewerkers van een woningbouwvereniging betrapten rond 14.45 uur een man (47) en een vrouw (44) uit Dordrecht bij het pand. Het duo ging er op de fiets vandoor. Agenten werden erbij gehaald die de man en vrouw even later wisten aan te houden. De buit was niet meer in hun bezit. De zaak wordt nu door de politie onderzocht.

Skateles op school DORDRECHT De leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 van Brede School De Keerkring in Sterrenburg volgden donderdag een skate-clinic. Om het onder te knie te krijgen, om beter te worden of, voor de geoefende skaters, om trucs te leren. â&#x20AC;&#x153;Een leuke manier om de kinderen kennis te laten maken met een andere sportâ&#x20AC;?, aldus waarnemend directeur Alice van Driel van de openbare basisschool. (Foto: Thymen Stolk)

Actueel

dordtcentraal.nl

5

Hulpactie Uganda van start DORDRECHT Ze zijn er klaar voor, de leerlingen van het Insula College Leerpark. Zaterdag beginnen ze aan de reis van hun leven: een hulpproject in het dorpje Kakuuto, in de provincie Rakai, Uganda. Daar gaan ze een huis bouwen voor de 13-jarige aidswees Ronald. Dordt Centraal zal de komende twee weken in de krant en op de website berichten over de belevenissen van de Dordtse leerlingen. Trekker van het project en docent aan het Insula College Cor van der Neut volgt alles op de voet vanuit Nederland. Hij is erachter gekomen dat Ronald al langere tijd wordt gesponsord door een familie in Alblasserdam. â&#x20AC;&#x153;We hebben contact met elkaar gezocht en de betreffende familie is helemaal enthousiast! Er is zelfs geld toegezegd waardoor we waarschijnlijk in Uganda ook een waterput kunnen gaan slaan.â&#x20AC;? Dankzij de steun van deze familie kan de jongen nu naar school en zijn er medicijnen voor hem beschikbaar.

Leerlingen van het Insula College hopen in Uganda een waterput te slaan

Waterput De 22 Insula-leerlingen en hun vijf begeleiders zijn van plan om een huis voor Ronald en zijn voogd te bouwen. Ook gaan ze hem helpen om een kleine koffieplantage te starten en een paar var-

kens te houden. Zo kan hij over een paar jaar zelfvoorzienend zijn. Daarbij hopen ze een nieuwe waterput te kunnen slaan in het dorp. De leerlingen hebben zelf het geld voor het hulpproject bij elkaar gebracht.

Laatste kans polder Stededijk DORDRECHT De eigenaren van de polder Stededijk hebben het plan van aanpak overlegd aan de gemeente, zo laat een woordvoerder weten in reactie op het artikel Gifbelt of recreatiepolder? in de woensdageditie van deze krant. Daarmee hebben BV Exploitatie Polder Stededijk en Polderstaete BV voldaan aan de voorwaarde voor het intrekken van de eerste dwangsom.

Dit betekent niet dat het bedrijf nu van de gemeente af is. Heeft Exploitatie Polder Stededijk op 29 februari geen begin gemaakt met de uitvoering van het plan van aanpak voor de sanering, dan gaat de tweede last onder dwangsom lopen: 200 duizend euro per maand, met een maximum van 2 miljoen. Een bedrag dat het bedrijf, volgens eigen zeggen, niet kan betalen.

WOZ aanslag te hoog? Schakel OZP makelaars in en wij maken werk van uw bezwaar

Bezwaar maken tegen uw WOZ aanslag is nog nooit zo eenvoudig geweest, zonder kosten en in vertrouwde handen via 2=30DNHODDUVGpPDNHODDUVYDQ'RUGUHFKW8SURĂ&#x20AC;WHHUWGRRUGHODJHUH:2=ZDDUGHHQKHWEHODVWLQJYRRUGHHO+HWNDQXDO snel honderden euroâ&#x20AC;&#x2122;s VFKHOHQ&KHFNYLDRQ]HZHEVLWHQXDOXZPRJHOLMNHYRRUGHHO

Hoe werkt het?

6WXXUHHQHPDLODDQLQIR#R]SPDNHODDUVQOPHWXZQDDPHQDGUHV JHJHYHQV8NULMJWGDQHHQIRUPXOLHUWRHJHVWXXUGZDDUPHHXRQV PDFKWLJWRPQDPHQVXEH]ZDDUWHPDNHQWHJHQGHYDVWJHVWHOGH :2=ZDDUGH V 

BINNEN HET ONTV6AWNEGKEN NA DE BESCHIKKIN EN VAN U BEZWAAR MG MOET AKEN!

1DRQWYDQJVWYDQKHWIRUPXOLHUVDPHQPHWGHEHVFKLNNLQJHQKHW taxatieverslag van de gemeente, dat u op kunt vragen met uw DigiD, EHSDOHQZLMGHKDDOEDDUKHLGYDQXZGRVVLHU

Geen werk en gĂŠĂŠn kosten voor u !

+HWEH]ZDDUVFKULIWZRUGWGRRURQVQDDUGHJHPHHQWHJHVWXXUG +LHUKHHIWX]HOIJHHQZHUNDDQ8ZRUGW]RZHOGRRURQVDOVGRRUGH gemeente op de hoogte gehouden van de voortgang van uw dossier. 'HJHPHHQWHKHHIWKHWJHKHOHNDOHQGHUMDDUGHWLMGRPXLWVSUDDNWH GRHQ8NULMJWDOWLMGEHULFKWRYHUGHXLWNRPVWYDQKHWEH]ZDDU Als u ons inschakelt komt u in aanmerking voor een kostenvergoeding. ,VKHWEH]ZDDUVFKULIWJHJURQGGDQYHUJRHGWGHJHPHHQWHRQ]HNRVWHQ =LM]LMQGLWELMZHWYHUSOLFKW,VKHWEH]ZDDUVFKULIWRQJHJURQGGDQLVGLW ONS RISICO en KOST HET U DUS NIETS.

Neem contact met ons op en wij doen de rest t 078-6351753 e info@ozp-makelaars.nl i www.ozp-makelaars.nl


6

Dordt Centraal vrijdag 22 februari 2013

P7J;H:7= ()<;8HK7H?

/$&&#'.$&&

:EH:H;9>J

A7HM;??D;;DD?;KM@7I@; A; B ;  H LEE ;;D  J D 7 AB  B;KA; J?; 7JJ;D

AB;KH IJOB?IJ; 77DM;P?= D LEEH;; D >7F@;; ; :H7DA@ MEH:J : =;PEH=

A?:I

AB;KH M;:IJH?@:

F รกรกAE J AH7D EDP; ?D=;D ?;: 77D8  (& D= AEHJ?

B;L;H@;ABKI J;A;D?D=LรกรกH ()<;8HK7H? ?D8?@:;87B?;

I9>C?DA;D L7D:; A?D:;H;D

M?D 77D KM AEE F 8;: H7=  J;HK =

(&  AEHJ?D=

AEHJ?D= EF7BB;I EF7BB;I A7HM;?8EKMC7HAJ:EH:H;9>J K?J=;PED:;H:IKF;HIJKDJI"L7IJL;HB77=:"EFHK?C?D=I7HJ?A;B;D"L;H>KKH;D:?;DIJ;D :;IJ?9A;HFB7AA;D7AJ?;L;HL7BJ:;P;:7= M?D@;77DAEEF8;:H7=J;HK=5LH77=D77H:;IF;BH;=;BI?D:;8EKMC7HAJ

L?II;HI:?@A8;D;:;D,& ))'/=M:EH:H;9>J &-.#,('))&&

LEB=EDIEF0

;DM?D$$$$$;BA;M;HA:7=

EF;D/#/ P7J;H:7=/$&&#'.$&&


Dordt Centraal vrijdag 22 februari 2013

Cultureel nieuws leest u op:

dordtcentraal.nl

Cultuur

7

Terug in reggaetijd: aflevering 1 met Al Campbell

Avondje reggaenostalgie met Al Cambell in de Popcentrale.

D DORDRECHT R Reggae-muziek is al jaren vaste pr prik bij de Popcentrale. De avonden me met deze muziekstroming zijn goed bezoc bezocht, en in het kader van de verhuizing naar het Energiehuis is besloten om het dit d jaar grootser aan te pakken. De Popcent Popcentrale gaat terug naar de roots in Jamaica.

met vrienden vormde hij later The Thrillers. In de late jaren 60 namen zij gezamenlijke tunes op in Studio One. Later ging Cambell solo. Hij nam in de loop der jaren vele platen op. Zijn nummers bevatten elementen van roots, reggae, dancehall en loversrock-style. Kortom: een herkenning voor de oudere liefhebber, en een kennismaking voor de jongere generatie met een artiest die de basis van de reggae van nu legde.

Veel nationa nationale en internationale reggae-artiesten stonden de afgelopen afgel jaren op het podium. Nu komen daar ook de oude meesters bij. In Reggae Central presents Roots inna di d yard presenteert de Popcentrale artiesten uit het land van de reggae, Jamaica, die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. In de eerste editie is dat niemand min minder dan Al Campbell.

Het optreden van Al Cambell wordt begeleidt door de Dordtse reggaeband Dreadless. De pre- en afterparty is van Sticky Sound Crew. Deze extra versie van Reggae Central, editie één, is op zaterdag 2 maart en begint om 20.30 uur. Locatie is nog aan de Merwedestraat 48. Entree is 8 euro.

Grondlegge Grondlegger Cambell is n niet de minste, hij werkte samen met de top van de reggaescene: regg Sly en General Lee. Geboren in Kingston zong zon hij in zijn jeugd vooral in de kerk. Samen

Leer Dordtse vogels kennen DORDRECHT Op het eiland van Dordrecht leven veertig verschillende vogelsoorten. Wie al deze soorten wil kunnen herkennen, kan de vogelcursus voor beginners van het IVN volgen. De cursus bestaat uit drie theorieavonden en drie buitenexcursies. Deelnemers leren vogels herkennen en leren over de vogeltrek, het leven in groepsverband of territorium, het gebruik van een verrekijker en vogelgidsen. De theorielessen vinden plaats in het Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het van Baerleplantsoen; de praktijklessen in Dordtse parken en de Biesbosch. De cursus kost 36 euro, inclusief een digitale syllabus en vogelgeluiden. Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Aanmelden kan bij Leo Nennie op tel. 6173933 of per e-mail: leonennie@kpnplanet.nl.

Natuuractiviteiten

kinderen

DORDRECHT IVN-afdeling Dordrecht organiseert zaterdag allerlei activiteiten voor kleuters (4-6 jaar) en kinderen (7-12 jaar). De kleuters leren hoe het dieren lukt de winter te overleven. Hoe gaan ze om met de kou? De kinderen gaan kijken naar vogels, of beter: snavels. Waarom zijn snavels zoals ze zijn? Alle activiteiten vinden zaterdag 23 februari plaats in het Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het van Baerleplantsoen, ingang naast het Koetshuis en duren van 10.30 uur tot 12.30 uur. De deur is geopend om 10.15 uur. De activiteiten zijn gratis en aanmelden is niet nodig.

Jazzlab met Savoy Room en The Flatlandelic Funkateers DORDRECHT Jazzlab presents op zaterdag 23 februari Savoy Room en The Flatlandelic Funkateers. Zij mogen hun nieuwe project in Jazzpodium DJS op het publiek uitproberen. De deuren gaan open om 21.30 uur en de entree is 7,50 euro (onder de 25 jaar 3,50 euro). Savoy Room is een veelzijdig collectief met zelfgeschreven composities waarin elementen uit de jazz, afrobeat, latin en funk terug te horen zijn. Ook nieuwere invloeden uit dub, breakbeat en electro worden niet geschuwd. Savoy Room brengt de luisteraar van de Afrikaanse jungle via de krijtrotsen van Normandië tot in de verre toekomst. De andere band deze avond is The Flatlandelic Funkateers. Deze band heeft een hele eigenwijze funk-opvatting. Als kers op de taart neemt de band ook nog eens niemand minder dan Joseph Bowie mee op trombone, de man werd wereldberoemd met zijn funkband Defunkt. Jazzlab is een initiatief van Jazz & Beyond.


8

Dordt Centraal vrijdag 22 februari 2013

BIJ U REEWEG SPECIALIST BANKETBAKKER VAN DER BREGGEN:

Van Nugteren Kwaliteitsslagerij 500 gram Kipfilet + 500 gram

rundergehakt Vleeswaren Trio 100 gram boterhamworst 100 gram eigen ham 100 gram snijworst

HEERLIJKE VERSE

95

8. 25 4.

SUPER

PERSSINAASAPPELS!

samen

BOEREN JONGE KAAS NU SLECHTS

Al ons vlees is scharrelvlees. Wij verkopen verse Hollandse paardenhaas.

5,00 30 stuks

6,95 kilo

ROOMBOTER KOEK UIT EIGEN BAKKERIJ VAN 3.95

NU 3.25 REEWEG SPECIAALZAAK BANKETBAKKERIJ R

VAN DER BREGGEN

*BAKKER VAN DORDTSE SCHAPEKOPPEN* *

REEW REEWEG OOST 27-31 • TEL. 078-6132798 078-6134702 E-Mail: dineke.vanderbreggen@gmail.com

Reeweg Oost 45 3312 CK Dordrecht Tel. nr. 078-6134395

Günther

Flora TOT ZIENS Calendula

Leuke nieuwe bril?

OP DE

Kom kijken in onze huiscollectie supervoordelige trendy monturen

REEWEG

Reeweg Oost 35 - 37 3312 CK Dordrecht T 078 - 6133655

Reeweg Oost 83 Dordrecht 078-6133220 bloemenmeidendordrecht@hetnet.nl

Wat u ook wilt gaan kopen...

www.muldercitroen.nl

Doelstelling: st ling: ontlasten milieu: milieu: 3000 ton goederen 91% hergebruik

Doelstelling: verbeteren koopkracht: goedkoop alternatief voor nieuw

Doelstelling: (sociale-) werkgelegenheid: 200 mensen

D]mZ]d]fÛÝÛcd]\af_ÛÝÛ]d]cljak[`]ÛÝYhhYjYl]fÛ ]d]cljak[`]ÛÝYhhYjYl]fÛ ]ÛÝYhhYjYl]f Yl !!! fÛÝÛ[mjagkYY Ý Z kh]]d_g]\ÛÝÛZ]\\]fÛÝÛ[mjagkYÛÝÛZg]c]fÛ g n i t r o 0% k ]fÛZabÛYdÛ Fhf x]lk]f•Û]frgnggjl”ÛFhfa]moÛ¬Û:gÛ`]]^lÛ`]l› rkoop 5 f

Uitve ]jcd]\af_Û]fÛk[`g]dd]Ûcd]mj[g\]k jÛY ghÛoafl ]d\lÛngg Û>  f ] d Y a gfr]Ûxd ~€ YYjlÛ‡ ]]d Û_ Ûe ] Û n d e Y £ l jaÛ Z]` Û^]ZjmY ‚

jag\]‘Û

8[la]h]

i Drechtsteden h d Hét kringloopbedrijf van d de regio Fhfa]moÛ¬Û:g‘ÛÛD]jo]\]kljYYlۂ•Û;gj\j][`lÛ¨JlYYjl© Fhfa]moÛ¬Û:g‘ÛÛB]l]do]_ۃ~`•ÛGYh]f\j][`l Fhfa]moÛ¬Û:g‘ÛÛCaf\lk]\abcۅƒ•ÛQoabf\j][`l Fhfa]moÛ¬Û:g‘ÛG:Û?gg^lkljYYlÛ~•ÛRidderkerk

Ophalen herbruikbare goederen NabÛ`Yd]fÛ`]jZjmacZYj]Û_g]\]j]fÛ_jYlakÛZabÛmÛghÛYYfÛ`makÛ ?a]jnggjÛcmflÛmÛlab\]fkÛgfr]Ûgh]faf_klab\]fÛZ]dd]fÛe]l‘

 078 - 641 79 66 g^ÛnaY www.opnieuwenco.nl Brengen van goederen kan ook bij één van onze filialen Openingstijden DYÛl£eÛnjÛ‡†€‡ÛlglÛ~„€‡Ûmmj QYl]j\Y_ۇ†‡‡ÛlglÛ~„‡‡Ûmmj

Opnieuw & Co heeft geen winstdoelstelling

NU ALLEEN BIJ ONS EEN CITROËN C1 COLLECTION 5-DEURS RIJKLAAR VOOR MAAR

€ 4.575,-*

SPECIAAL VOOR U INGEKOCHT 26X CITROËN C1 COLLECTION 5 DEURS

GEEN WEGENBELASTING VERBRUIK 1:23,3

CITROËN C1 COLLECTION 5-DEURS Standaard uitgerust met: Airconditioning Radio/CD-speler Bluetooth ® Stuurbekrachtiging, LED dagrijverlichting Centrale deurvergrendeling Elektrische ramen vóór

INCLUS IE RIJKLA F MA AKK AROSTEN

DEAL

*U BETAALT DE OVERIGE € 3.987,50 IN JULI 2014 *U BETAALT DE OVERIGE € 4.575,IN JANUARI 2015

Gem. verbr. 4,3 - 4,5 l/100 km; 22,2 - 23,3 km/l; CO2 99 - 104 g/km. De korting geldt alleen op een C1 5-drs Collection uit voorraad en is niet geldig in combinatie met Gem.acties. verbruik: km: 4,5-4,6; km/l 21,7-22,2; CO 103-106 gr/km. betreffen helemaal rijklaar voertuigen, gebaseerd optegen de 50/50 andere Prijzen 1/100 betreffen helemaal rijklaar voertuigen, gebaseerd op de2:50/50 deal van CitroënPrijzen Nederland: betaal 50% bij aankoop en 50% in Januari 2015 dealrente. van Citroën Nederland: betaal 50%Aanbieding bij aankoopgeldig en 50% 24 maanden tegen 0% rente. Vraag naar debetaling, voorwaarden. Aanbieding t/m 31Financial juli 2012. 0% Vraag ons naar de voorwaarden. t/mover 31 maart 2013. Financiering op basis vanons uitgestelde rentevrij en verstrektgeldig door Citroën Financiering op basis van rentevrij en verstrekt door AFM Citroën Financial Services, handelsnaam PSA Finance Nederland B.V. (registratienummer Services, handelsnaam van uitgestelde PSA Financebetaling, Nederland B.V. (registratienummer 12007744). Op verzoek sturen wij u van het standaard informatiedocument toe. AFMen12007744). Prijs- en specificatie wijzigingen voorbehouden. Getoonde kan afwijken van de de werkelijkheid. Kijk voor de actievoorwaarden op www.citroen.nl. Prijsspeciýcatie wijzigingen voorbehouden. Getoonde model kan afwijken vanmodel de werkelijkheid.

ijk voor actievoorwaarden op www.citroen.nl.

AUTOBEDRIJF MULDER B.V. B.V. WWW.MULDERCITROEN.NL AUTOBEDRIJVEN MULDER ALBLASSERDAM KELVINRING 84A 84A 078 - 691 34 88 ALBLASSERDAM KELVINRING 078-6913488 DORDRECHT LAAN LAAN DER VERENIGDE NATIES 111 111 078 - 614 13 99 DORDRECHT DER VERENIGDE NATIES 078-6141399 ZWIJNDRECHT MARTIN DE HAANDIRCK 078-6129106 AUTOBEDRIJVEN B.V. UYTENBOOGAERTSTRAAT 6WWW.MARTINDEHAAN.NL WWW.MULDERCITROEN.NLDIRCK UYTENBOOGAERTSTRAAT 6 ZWIJNDRECHT 078 - 612 91 06


Dordt Centraal vrijdag 22 februari 2013

Cultureel nieuws leest u op:

Muzikale levensreis in de Kunstkerk

Kaartjes voor Weizigt paasfeest weer te koop DORDRECHT Bij Weizigt wordt op Tweede Paasdag traditiegetrouw een activiteit voor de kinderen georganiseerd. Kids tussen de 3 en 12 jaar gaan op zoek naar de verstopte houten eieren. Die kunnen ze vervolgens omruilen voor een echt ei dat mooi versierd kan worden. Er zijn vijf zoekrondes. Deze starten om 10.30, 11.00, 11.30, 12.00 en 12.30 uur. Naast eieren zoeken valt er nog meer paaspret te beleven. Schminken, spelletjes en kaarsen rollen bijvoorbeeld. Ook kan er op de Stadsboerderij met kuikens en cavia’s geknuffeld worden. De paashaas zelf komt ook nog even op bezoek. De activiteiten starten om 10.00 uur en zijn om 14.00 uur afgelopen.

DORDRECHT Het Göksel Yilmaz Ensemble speelt zaterdag 23 februari het nieuwe programma Gezgin in de Kunstkerk. Met dit programma neemt het ensemble de luisteraar mee op een muzikale reis door het leven. Van verlangen tot opstand, van verdriet tot intense liefde en blijdschap. Eeuwenoude traditionele liederen worden met een eigentijdse benadering voorgedragen. Aanvang 20.00 uur.

zijn beïnvloed door traditionele muziek en westerse stijlen als jazz, blues en klassiek. Het spel van het Göksel Yılmaz Ensemble kenmerkt zich door zijn ritmische kracht, die gepaard gaat met een bijzonder scala aan klanken en instrumenten. Met de bijna mystiek aandoende zang, een inspirerend geheel.

Originele, hedendaagse composities van de Turks-Arabische zanger, gitarist en sazspeler Göksel Yılmaz maken deel uit van het repertoire. Deze composities

Kaarten zijn te koop via www. vvvzhz.nl. De Kunstkerk zit aan de Museumstraat 65. Meer informatie: www.kunstkerkdordrecht.nl.

De bezetting is als volgt Göksel Yilmaz (gitaar, saz en zang), Anne Bakker (viool), Ulaş Aksünger (percussie) en Sándor Kém (contrabas).

Cultuur

dordtcentraal.nl

Kaartjes zijn te koop in het informatiepunt van de Stadsboerderij en kosten 3 euro. Het informatiepunt is geopend op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Maak wat moois van afval DORDRECHT Dordtenaren, jong en oud, kunnen meedoen aan de Dordtse afvalrecyclewedstrijd. Wie, alleen of met een groep, iets moois, innovatiefs en/of origineels weet te maken van afval, maakt kans op een prijs. Stuur een foto of filmpje met korte uitleg van het afvalrecyclingresultaat in voor eind maart via t.monster@faironly.nl én lever het kunstwerk uiterlijk 29 maart (fysiek) in bij galerie b.Art aan de Steegoversloot 231. Winnen? De inzendingen worden beoordeeld door een kundige 3-koppige jury. De jury bestaat uit Thirza Monster, initiatiefneemster en eigenaar duurzaam projectmanagement en adviesbureau Fair Only, Bart Rombout, galeriehouder b.Art, urban kunstenaar, kapper en fotograaf in-1 en Marleen Oud, graphic designer. Alle inzendingen komen te liggen bij galerie b.Art. De winnaar krijgt bovendien een (gave) recyclingprijs en ontvangt extra exposure. De afvalrecycle-expositie van alle inzendingen is in het eerste weekend van april (5, 6 en 7 april). Vrijdagavond 5 april, vanaf 19.00 uur, is de opening van de expositie en wordt de winnaar bekend gemaakt. Iedereen is welkom. Meer informatie via t.monster@faironly.nl.

Eerste première in het Energiehuis DORDRECHT

Muziektheater Hollands Diep maakt zich op voor de première van de moderne opera De Stilte van Saar. Vrijdag is dat de allereerste voorstelling in het grondig verbouwde Energiehuis. De afgelopen week werd er in de zaal, Machine 3, gerepeteerd. Dat is even wennen, vertelt Mieke van der Ven van Hollands Diep. “Zo hadden we verwacht dat we de voorstelling onversterkt zouden kunnen spelen, maar heeft de zaal waarschijnlijk toch een beetje versterking nodig. En natuurlijk moeten er, zoals bij iedere première, nog allerlei dingetjes op het laatste moment geregeld worden.” De première van deze vrijdag is uitverkocht. Voor de overige zeven voorstellingen zijn nog kaartjes te koop via Schouwburg Kunstmin. Er kan ongeveer 240 man publiek in Machine 3. (Repetitiefoto: Hollands Diep)

WINTER 3 HALEN JASSEN WINTERSPORT

70 % KORTING

1 BETALEN

ALLE SCHOENEN

2 HALEN 1 BETALEN

WEKELIJKS NIEUWE ARTIKELEN

SPORT OUTLET DORDRECHT Visstraat 106 Dordrecht

9

ERGARAGE NAAST PARKE

Open van di t/m vrij 10.00 tot 17.00 • Ma van 12.00 tot 17.00 • Za van 10.00 tot 17.00 • Donderdagavond tot 21.00


Dordt Sport geeft ruimte aan beweging De Dordt Sport ‘Kriebelactiviteiten’

Volleybalclub beleeft explosieve jeugdgroei De satellietclubstatus legt volleybalvereniging Next Volley Dordrecht bepaald geen windeieren. Integendeel, de combinatie van inspanningen ‘in de wijk’ en intensivering van het jeugdbeleid zorgt voor een explosieve groei van het aantal jonge volleyballers. De ‘piramide’ van Next Volley, die uitgaat van een brede basis die uiteindelijk moet resulteren in een kwaliteitsimpuls aan de top, stroomt aan de onderkant (over)vol. Next Volley is voor het tweede jaar satellietclub en plukt de vruchten van die verbintenis met Sportbedrijf Dordrecht. ,,De groep jeugdleden in de leeftijdscategorie van vijf tot twaalf jaar is gegroeid van dertig naar ruim honderd,’’ geeft de 26-jarige Alfred Maas, die sinds eind 2012 de voorzittershamer bij Next Volley hanteert, aan. Het succes straalt ook af op combinatiefunctionaris Annet van den Berg, die vanaf 2010 die functie vervult en volleybal promoot in de wijken onder de noemer ‘Next Volley in jouw buurt!’ Maas: ,,Wij zijn heel blij met de inspanning van Annet. Zij zorgt niet alleen voor sportstimulering en –participatie, maar ook voor een kwalitatieve impuls.’’ Van den Berg is blij met haar rol als combinatiefunctionaris. ,,Ik voel me heerlijk in mijn rol, want ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Mijn didactische achtergrond in het basisonderwijs helpt daar absoluut bij. Het is prachtig om bij scholen langs te gaan en, zoals afgelopen jaar,

nadrukkelijk in de wijken te werken. De inspanningen in Dordrecht-West leverden het voorbije jaar een groep van acht meiden uit Krispijn op die enthousiasme voor de volleybalsport toonden. ,,Op maandag trainen we wekelijks met die meiden in de Koloriet aan de Patersweg. In maart en april starten we ook met een pilot op drie donderdagen in de hal van DeetosSnel voor leerlingen van groep 3 en 4 uit de wijken Crabbehof en Krispijn,’’ verklapt Annet van den Berg. Het groeiende enthousiasme voor de volleybalsport is getalsmatig meetbaar. ,,Voor het Schoolsportevent Volleybal, dat vorig jaar 29 deelnemende teams telde, zijn dit jaar 46 teams ingeschreven. De bedoeling is dat de meiden uit Dordrecht-West op 6 april aan een Nevobo-toernooi deelnemen. En dat is nog niet het enige: in mei beginnen we ook met beachvolleybaltraining op de locatie Patersweg. Ook daar gaan we enthousiast mee aan de slag.’’

Rooster naschoolse trainingen Next Volley in jouw buurt! Maandag - Krispijn - 15.30-16.30 uur Sportzaal Koloriet (vanaf mei beachaccommodatie Sportcomplex Patersweg) Donderdag - Crabbehof - 15.30-16.30 uur Sportcomplex Crabbehof (vanaf maart voor kids uit de groepen 3 & 4)

Goede Vrijdag 29 maart

Sporten ontdekken bij het Dordtse Sportfestijn Dordrecht kent een groot sportaanbod voor diverse doelgroepen. Om kinderen van 4 tot en met 8 jaar én hun ouders te laten ontdekken wat er te beleven is, organiseren we op Goede Vrijdag 29 maart van 13.30 tot 16.00 uur het Dordtse Sportfestijn. Kinderen en hun ouders maken op sportcomplex Crabbehof vrijblijvend en op een leuke manier kennis met diverse sporten die in Dordrecht te beoefenen zijn. Het sportcomplex aan de Vorrinklaan toveren we voor het sportfestijn om tot een festivalterrein. Tijdens het vrolijke en sportieve festijn wisselen sportactiviteiten, spetterende demonstraties en entertainment elkaar af. Zo maken de bezoekers op verschillende manieren kennis met tennis, aikido, hockey, gymnastiek en nog véél meer. Dit alles onder begeleiding van sportprofessionals. De deelnemersbijdrage is 2 euro per duo ouder/kind. Ook broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn welkom. Het Dordtse Sportfestijn is één van de Dordt Sport activiteiten om de allerjongsten te verleiden tot een sportieve en gezonde leefstijl. De activiteit maakt deel uit van de Doe ff Gezond aanpak. Dordt Sport werkt in de uitvoering nauw samen met lokale sportverenigingen.

Ga naar www.dordtsport.nl voor meer informatie en inschrijving.

Cruyff Court Kampioenen 6vs6 in Dordrecht Van 25 februari tot en met 1 maart zijn de Cruyff Courts in Dordrecht decor voor de ‘Cruyff Court Kampioenen 6 vs 6’. Basisschooljeugd van 10 tot en met 12 jaar kan zich inschrijven het voetbaltoernooi, wat voor de eerste keer in Dordrecht plaatsvindt. Deelnemende teams kunnen het zelfs schoppen tot kampioen van Nederland en een Cruyff Court interland spelen in het buitenland. Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 spelers. Inschrijven kan in de categorie jongens of meisjes. Voor jongens start het toernooi met een voorronde op het Cruyff Court in Stadspolders of in Wielwijk, gevolgd door een finaledag. De voetballende meiden hebben een eigen speeldag, inclusief finale, op Cruyff Court Stadspolders. De kampioenen van Dordrecht spelen verder in de kwartfinale van het Nederlands 6 vs 6 kampioenschap. En, het team dat zich het beste gedraagt richting scheidsrechters, tegenstanders, medespelers en omstanders wint een Respect Award.

Bekijk het rooster op www.dordtsport.nl en schrijf in! Cruyff Courts Kampioenen 6vs6 is het kampioenschap voor jongens en meisjes tot en met 12 jaar, dat alle Cruyff Courts met elkaar verbindt. De organisatie van Cruyff Court Kampioenen 6vs6 in Dordrecht is in handen van Dordt Sport.


Dordt Sport Schoolsport Honkbal

Zwemkriebels

SportProm

Korfbal

Dordrecht bruist van sportieve actie De eerste zes maanden van 2013 bulkt de Dordtse sportkalender van de mooie evenementen. Karate op mondiaal niveau, de beste korfbalploegen van Nederland verzameld binnen de stadsgrenzen, een krachtmeting tussen twee topwaterpololanden: de accommodaties in de Merwestad zinderen de komende tijd van sportieve actie.

Zomaar een greep uit de agenda: de waterpoloclash tussen de vrouwen van Nederland en Rusland op 16 maart, gevolgd door het Dordtse Sportfestijn op 29 maart. Het zijn slechts twee hoogtepunten in een reeks van sportevenementen die de sportliefhebber op voorhand laten likkebaarden. Evenementen, die bovendien de speerpuntsporten in Dordrecht extra voor

het voetlicht halen. De crème de la crème van de mondiale karatesport komt op 9 en 10 maart naar Dordrecht voor de Premier League. ,,We staan in een mooi rijtje met steden als Jakarta, Parijs en Istanbul,’’ glundert Wim Muilwijk, die nauw betrokken is bij de organisatie van het evenement in de Sportboulevard. ,,Vorig jaar hadden we

zeshonderd deelnemers uit 55 verschillende landen. Ook dit jaar verwachten we veel deelnemers, met name ook uit Europese landen om dat de Premier League een ideale voorbereiding is op het EK in Boedapest in mei van dit jaar.’’

groot succes worden. ,,Voor het publiek is dit de kans om het beste karate van de wereld te zien,’’ verzekert Muilwijk. ,,Toplanden als Egypte, Frankrijk, Iran, Japan en Algerije zijn present met hun beste sporters. Nederland dreigt wat achterop te geraken.’’ Moreno Sheppard en Geoffrey Berens zijn in maart de regionale ijzers in het vuur. De vijf Dordtse korfbalverenigingen DeetosSnel/Volhuis, Oranje Wit, Sporting Delta, Movado en KC Dordrecht bundelen op 22 juni met het Dordtse Sportbedrijf de krachten bij de organisatie van de Nationale Korfbal Dag (NKD). ,,Samenwerking is daarbij het sleutelwoord,’’ stelt Arjen van Ree, initiatiefnemer namens het vijftal clubs. ,,De Nationale Korfbal Dag moet het evenement worden waar heel korfballend Nederland het einde van het seizoen viert. De afspraak ligt er om dat tot en met 2015 te doen, waarbij we jaarlijks evalueren.’’ Op 22 juni huisvest DeetosSnel de senioren- en junioreneindstrijd, Sporting Delta krijgt de B- en C-finale toegewezen en Oranje Wit de nationale schoolkorfbalstrijd. ,,Graag hadden we ook het NK voor G-korfballers gehad, maar dat was reeds vergeven,’’ vertelt Van Ree. ,,KC Dordrecht zal dit jaar de Dordtse schoolkorfbalkampioenschappen organiseren, met Movado zijn we nog in gesprek welk evenement die club zal huisvesten. In de toekomst willen we de NKD uitbouwen naar een nationale korfbalweek.’’

Gedragen door een tachtigtal vrijwilligers moet het evenement wederom een

Laat deze pagina tot leven komen met Layar! Hoe? Stap 1:

Stap 2:

Download de gratis Layar-app voor Android of iPhone, of update naar de laatste versie als je Layar al hebt.

Vind pagina’s met het Layar logo.

view this page

with

Stap 3: Open Layar, houd de telefoon boven de pagina en ‘Tap to view’ om de actie te starten.

Stap 4: Tap to view

Houd de telefoon boven de pagina, ‘luister’, ‘bekijk’ en ‘zie’ meer!

Beste sporters 2012 van Dordrecht bekend Polstokhoogspringer Rutger Koppelaar is de Dordtse Sportman van 2012. Zwemster Kim Busch mag zich een jaar lang Sportvrouw van Dordrecht noemen. De prijs voor Sportploeg 2012 ging naar het eerste team van Mampaey The Hawks (honkbal). Zwemster Sanne Advocaat won de prijs voor Sporttalent 2012. Dit maakte de jury bekend op woensdagavond 6 februari 2013 tijdens de jaarlijkse sportverkiezing SportProm.

Sinds 1988 reikt de Sportraad Dordrecht bij de SportProm een extra prijs uit: Sportprijs Stad Dordrecht, bestemd voor iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor sport in Dordrecht. Dit jaar ging de prijs naar Jan Pruymboom voor zijn bijdrage aan de voetbalsport in Dordrecht. Naast zijn 56-jarig lidmaatschap bij voetbalvereniging SSW, organiseert hij verschillende activiteiten op sportief gebied. Voetbal is voor hem meer dan een sport. Het is een manier om de buurt met elkaar en de club te verenigen.

Kijk voor een impressie van de avond op www.facebook. com/dordtsport.

22 februari 2013 Sportagenda 25 februari t/m 27 februari Snelcursus schaatsen www.ddd-kunstrijden.nl 25 februari t/m 1 maart Zwemkriebels Cruyff Court Kampioenen 6vs6 2 maart Open Nederlands Kampioenschap Snelschaak www.snelschaakmarathon.nl 9 & 10 maart Premier League Karate www.kbn.nl 16 maart World League Waterpolo www.knzb.nl 20 maart Schoolsportevent Hockey 27 maart Schoolsportevent Honkbal 29 maart Dordtse Sportfestijn

Overig nieuws Kennismaken met zwemles Zwemkriebels is speciaal bedoeld voor kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 die nog geen zwemles volgen en samen met mama of papa kennis willen maken met zwemles. De activiteit wordt in de voorjaarsvakantie aangeboden en bestaat uit twee gratis zwemlessen, in de Sportboulevard op twee achtereenvolgende dagen. Inschrijven via

www. dordtsport.nl. Opleiding Citytrainers gestart Op maandag 4 februari startten 19 Citytrainers in spé hun cursus ‘Ik train mijn stad’. Deze diverse groep van 15 tot 21 jarigen wil graag iets betekenen voor sportief Dordrecht. Dordt Sport helpt hen met een mix van theorie en praktijk alles uit hun talent te halen. Voorrondes NK Jazzdans Op zaterdag 23 maart organiseert de dansafdeling van gymnastiekvereniging OKK Dordrecht, één van de vijf voorrondes van het NK Jazzdans. De beste jazzdansteams van Nederland, waaronder zes selectiegroepen van OKK, reizen naar Dordrecht af om in de sporthal van Sportboulevard Dordrecht te strijden om een felbegeerde plek in de grote finale. Deze vindt plaats op zaterdag 15 juni in Ahoy Rotterdam.

Kijk voor meer informatie op www.okkdordrecht.nl.

Colofon Dordt Sport is een initiatief van Sportbedrijf Dordrecht. Wilt u ook met uw verenigingsnieuws op deze pagina, neem dan contact op met Angela Verkerk, (078) 770 43 65 of as.verkerk@dordrecht.nl. Fotografie: Ronald van den Heerik e.a. Kijk ook op www.dordtsport.nl


12

Dordt Centraal vrijdag 22 februari 2013

ACTIE BIJ

BOB AUTOWAS DORDRECHT

OPSPORING VERZOCHT! Steeds meer inbraken en overvallen op huizen. Veel oudere mensen zijn vaak de dupe van deze gevaarlijke criminelen. Wilt u NIET het volgende slachtoffer worden van een inbraak of brutale roofoverval in uw woning? Wij van FK Alarm Systeem beveiligen uw huis snel, deskundig en bovendien betaalbaar. Binnen 1 dag beveiligen wij al uw eigendommen en natuurlijk u als bewoner. GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS. GARANTIE OP AL ONZE MATERIALEN. BEL NU VOORDAT HET TE LAAT IS! 078 - 744 01 74 FK ALARM SYSTEEM Binnen 1 dag een gegarandeerd veilig gevoel.

NU WASSEN v.a.

5,-

Volg Dordt Centraal op Twitter en blijf op de hoogte van de nieuwste berichten op dordtcentraal.nl

3200 m2 overdekt: Autowassen Gratis stofzuigen 5 wasboxen Uw veelzijdige vakman voor al uw klussen: Badkamers - Renovatie - Onderhoud Keukens - Vloeren - Timmerwerk

Merwedestraat 82-84 | 3313CS Dordrecht | www.bobautowas.nl Gelegen in De Staart tussen de Jumbo supermarkt en McDonald’s

Kleurrijk

Adve Ad veert r enntiieess

Bro B Br rrocch hures hu hures ress re

Rob Vermij Joop den Uylstraat 11 3317 NW Dordrecht Tel. 078 - 785 00 90, Mobiel 06 - 12 70 74 58 r.vermij@klussenier.nl, www.klussenier.nl

buitenreclame

ddiiggiittaaaall prriinte nteenn nt

huisstijlen logo’s mag maaggazi azin az zine neess posters pr nes proom moottiioonneele le arrttik ikelleenn denAAddve verrtteennttiieess

Iedere uitvaart uniek. Yarden

Bro Br B rro och hu urres re e ess

buitenreclame

drukwerk flyersrs fofolldderers

ssttic ickkeerss websites weekbla-

diggiitaaaall pri di digi rinntteenn

huisstijlen logo’s mmagaggaaziazzizines nneeess

drukwerk flyyeerrss

reclame posters prprom prom omot otiioonneele le arttik ikel eleenn elen in

Yarden & Verkaik Uitvaartzorg Dordrecht

Wij zijn er voor iedereen! Ook voor particulieren en elders verzekerden. 24 uur per dag,

stiicckkeerrss websites weekbladen AAddve sti st v rtteenntitieess

tenreclame tenreclame

ffoollddeerrs rs

Bro B ro ochu ch hurre hu res e ess

bui-

ddiigi digitaal gita taaall pprinten rriint nteenn

7 dagen per week bereikbaar. Voor het melden van een overlijden

078 711 0201 06 19 47 28 15

Yarden & Verkaik Uitvaartzorg Dordrecht Toermalijnring 1020 3316 LC Dordrecht www.yarden.nl

creations

twincreations.nl

Blekersdijk 38A | Dordrecht | 078-6489319


Dordt Centraal vrijdag 22 februari 2013

Cultureel nieuws leest u op:

dordtcentraal.nl

Vogelhuisje knutselen

ddoor de binnenstad

Illustrator M.A. Koekkoek maakte zeer gedetailleerde schoolplaten van dieren en planten. De schoolplaten hingen vroeger in de klas zodat de juf of meester hierover kon vertellen. Op de schoolplaat Wintervogels

DORDRECHT D O Tijd Tijdens de Dordtse Roze Nacht op 7 juni, de vrijdag dagavond van Dordrecht Pride, presenteert de Stad Stadsomroepster een theatrale tour. Een oud ber beroep wordt in ere hersteld wanneer Darja de Calu de festivalbezoekers meeneemt door Caluwe m de monumentale binnenstad. Het programma bes bestaat uit een wandeling met verborgen verhalen en nieuwe legendes. Dit alles onder leiding van de enige echte vrouwelijke Stadsomroepster van Nederland.

uit de collectie van het Nationaal Onderwijsmuseum is te zien dat vogels hard op zoek moeten naar een warm plekje en eten. Om ze daar een handje bij te helpen, kunnen kinderen in de voorjaarsvakantie daarom een eigen vogelhuisje maken. De activiteiten vinden plaats van dinsdag 26 februari tot en met zondag 3 maart (van 11.00 tot 17.00 uur). De entree bedraagt 3 euro per kind. Het Nationaal Onderwijsmuseum is te vinden aan de Nieuwe Haven 26. Voor meer informatie: onderwijsmuseum.nl.

13

Theatrale tour

in Onderwijsmuseum DORDRECHT Wie maakt de vogels blij met een nieuw huis? Tijdens de voorjaarsvakantie organiseert het Nationaal Onderwijsmuseum weer nieuwe activiteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. In de vakantie kunnen kinderen zelf een vogelhuisje maken voor in de tuin.

Cultuur

Rese Reserveren voor deze avondwandeling door Dordrecht kan op sstadsomroepster.nl. Er is een tour om 21.00 en om 23.00 uur. De tickets voor de verhalenwandeling, die speciaal gem gemaakt is voor Dordrecht Pride, kosten 12,50 euro. Wintervogels, M.A. Koekoek, Noordhof f Uitgevers uit de col Nationaal Onderwij lectie smuseum.

O zaterdagmiddag 8 juni is er een verhalenwanOp deli geschikt voor alle leeftijden. deling

Dertiende editie Popcentrale terug naar het Energiehuis Cellofestival Dordrecht DORDRECHT DORDR Stichtin ToBe organiseert van 9 tot en met 12 Stichting mei dde 13e editie van Cellofestival Dordrecht. Het fest festival vindt plaats in de binnenstad, met als hoo hoofdlocatie het Energiehuis. Wie cello speelt en zzichzelf zowel muzikaal als technisch (verder) wil ontwikkelen, kan lessen volgen of inspiratie opdoen bij concerten en workshops. Aanmelden kan vi via cellofestivaldordrecht.nl. Wie zich vóór 31 m maart aanmeldt, ontvangt een gratis passeppartout voor alle concerten. Ga voor meer informatie naar de website of stuur een e-mail naar cellofestival@stichtingtobe. nl. Op de foto: celliste Quirine Viersen. Zij verzorgt ook een optreden.

DORDRECHT Na een verblijf van twee jaar in een fabriekshal op de Staart verhuist de Popcentrale in de meivakantie terug naar het Energiehuis. De oude stek van het popcentrum lijkt in niets meer op wat het was.

De Popcentrale krijgt in het Energiehuis de beschikking over goed ingerichte oefenruimtes voor muzikanten, met onder andere een speciale dj-ruimte, een drumcabine en oefenruimtes voor een grote bezetting. Op het eigen podium, het Talent Stage, krijgt lokaal en regionaal talent weer de kans om zichzelf te presenteren en kunnen nieuwe concepten voor de programmering worden ontwikkeld. De studio (ProSound) is ook weer in de Popcentrale gehuisvest met professionele apparatuur. Doordat deze direct verbonden is met de zalen kunnen geluidsopnamen gemaakt worden van alle zalen in het Energiehuis. Het hoofddoel blijft ook in het nieuwe Energiehuis het stimule-

ren en mogelijk maken van actieve beoefening van popmuziek en talentontwikkeling. De mogelijkheden worden met de verhuizing nog verder uitgebreid, onder meer door samenwerking met de andere gebruikers van het pand. Band Boost Het laatste programma op de Merwedestraat 48 is op 20 april: de halve finale van de Band Boost 2013. Daarin strijden twintig ambitieuze bands uit de regio om een prijzenpakket met studiotijd, vijfhonderd cd’s en een optreden op Wantijpop. In de halve finale staan de publiekswinnaars die strijden om een plaats in de finale. Vanaf maandag 13 mei is de Popcentrale gehuisvest in het Energiehuis. Aan het eind van dit seizoen is er een officiële opening van het cultuurhuis. Samen met alle partners maakt de Popcentrale een uitgebreid programma voor die dag, waarbij iedereen kan ontdekken wat het Energiehuis in petto heeft.

Uitvaartcentrum “Van der Jagt”straalt warmte uit Uitvaartcentrum “Van der Jagt”is gelegen aan de Jan Valsterweg te Dordrecht. Dit intieme uitvaartcentrum telt 4 familiekamers waar nabestaanden hun overledene 24 uur per dag kunnen bezoeken. Zij krijgen zelf de sleutels in hun beheer en kunnen elk gewenst moment komen.

Met een oppervlakte van 300 vierkante meter en veertig eigen parkeerplaatsen zijn er ruime mogelijkheden voor het opbaren, het houden van condoleances en uitvaartplechtigheden. De sfeervolle aula is ruim en intiem en voorzien van de benodigde technische installaties. De familiekamers kenmerken zich door een warme en huiselijke sfeer. Het is geen probleem als mensen in goed overleg de kamer een persoonlijke ‘touch’ willen geven met bijvoorbeeld foto’s of eigendommen die veel betekend hebben voor de overledene. Er is voldoende ruimte om rustig te zitten en met meerdere mensen tegelijk aanwezig te zijn. KofÀe en thee zijn altijd beschikbaar Uitvaartcentrum “Van der Jagt” is gemakkelijk te bereiken en ligt in een prettige en toegankelijke omgeving. De drempel om bij ons naar binnen te komen is heel laag.

Veel andere rouwcentra zijn gevestigd op begraafplaatsen. Dat betekent dat mensen eerst de begraafplaats moeten oplopen om bij een rouwcentrum te kunnen komen. Dat vinden mensen vaak vervelend, vooral kinderen hebben daar moeite mee. Technisch is het gebouw helemaal upto-date. Het gehele pand is voorzien van airco en de kist van de overledene staat op een vaste koelplaat, die een glasplaat overbodig maakt. De koeling is, doordat de unit op het dak is geplaatst, volledig geruisloos. Geen begrafenis of crematie is hetzelfde. Daarom is het van groot belang dat mensen kiezen voor een uitvaartverzorger waar ze een klik mee hebben. Je bent vrij in die keuze, hoewel sommige verzekeringen een andere indruk wekken.

Tineke van der Jagt Uitvaartverzorging is een dienstverlenende onderneming met een regionaal karakter. Steeds meer mensen willen af van de gangbare uitvaarttradities en op een persoonlijke manier afscheid nemen van hun dierbaren.

Indien andere uitvaartondernemers geen mogelijk hebben tot opbaren in een familiekamer, geeft uitvaartcentrum “Van der Jagt” daar de ruimte voor.

Tineke van der Jagt laat niets aan het toeval over, begeleidt deskundig en biedt persoonlijke aandacht omdat de laatste zorg de beste moet zijn. Een waarborg voor verzekerde zorg en persoonlijke aandacht.

Tineke van der Jagt probeert de familie, als dat wordt gewenst, zoveel mogelijk bij het afscheid van een dierbare te betrekken. Betrokkenheid en het regelen van de uitvaart overeenkomstig de wensen van de overledene en nabestaanden, spelen een belangrijke rol bij het verwerken van het verdriet.

Dag en nacht bereikbaar.

Ridderspoorhof 27 - 3355 BG Papendrecht • Jan Valsterweg 100 3315 LG Dordrecht • Tel. 078 - 644 0777 • b.g.g. 06 - 22421787 E-mail tineke@vanderjagtuitvaart.nl • Zie ook onze website: www.vanderjagtuitvaart.nl


TIMMER/ONDERH.BEDR. J. VAN BERKEL

Sinds 2000 uw vertrouwde Nu 6% BTW regeling adres voor alle timmeren onderhoudswerkzaamheden Blijven de ‘kleine’ of ‘grote’ klussen bij U ook liggen ???

Nu 6% BTW regeling Bel voor info: 078-6313208 - 06-50475907 www.jvberkel.nl

Een puppy?? Binnenkort starten wij weer met PUPPYCURSUSSEN

Leuk

Uw droomhuis, uw thuis Ronic elektrotechniek zorgt voor optimaal comfort DORDRECHT - In uw droomhuis vindt u rust, ontspanning, geborgenheid en sfeer. U woont en leeft er comfortabel, u voelt zich er prettig en veilig, u vindt er de ruimte voor uw hobby’s en u ontvangt er uw vrienden. Thuis zijn is pure verwennerij! Dat is de gedachte achter Xcomfort, de trend op het gebied van draadloos schakelen. Met Xcomfort trakteert u uzelf dagelijks op luxe en comfort. U beschikt over een uitgekiend en multifunctioneel systeem dat u van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat verassen met zijn mogelijkheden. Enkele voorbeelden: het aan- en uitschakelen van apparaten, het schakelen en dimmen van verlichting, het oproepen van sfeerverlichting, het op afstand bedienen van rolluiken en poortdeuren en het regelen van ventilatie en temperatuur. Eenvoudig in gebruik Xcomfort geeft u de vrijheid om zelf de bediening van uw verlichting en apparatuur te regelen. Zo laat u bijvoorbeeld de lichten aan- of uitgaan op elk gewenst tijdstip. En bent u op een bepaalde dag vrij, dan kunt u instellen dat op die dag alles later in werking treedt. Op de zelfde manier laat u natuurlijk ook uw verwarming automatisch uit gaan, een half uurtje voordat u gaat slapen. Comfortabel en energiebesparend. Heeft u speciale wensen? Ronic elektrotechniek installeert het systeem precies zoals u dat wenst.

! d e o g en

Snelle, schone en eenvoudige montage Het Xcomfort systeem werkt met draadloze wandschakelaars, waardoor er tijdens de aanleg niemand hoeft te hakken of te breken. De schakelaars kunnen worden bevestigd waar u dat wenst, in een kast, naast het bed of gewoon op de muur.

Specialist in dakkapellen, dakopbouw en aanbouw

6% BTW O P ARBEID

PROFITEE

Lekdijk 240, 2957 CK Nieuw-Lekkerland

R NU!

Tel. 0184-682056

www.rozendaaldakkapellen.nl

Betrouwbaarheid Over de betrouwbaarheid van Xcomfort hoeft u zich geen zorgen te maken. De draadloze zenders hebben ruimschoots voldoende bereik om een groot huis van kelder tot zolder te bedienen. Zelfs door muren en plafonds heen. Bovendien hebben de batterijen van de schakelaars een levensduur van maar liefst 10 jaar. Nieuwsgierig geworden? Bel (tel. 6147530) of mail (info@ronic-elektrotechniek. nl) vrijblijvend naar Ronic elektrotechniek zodat wij uw wensen kunnen vertalen naar een offerte op maat. Meer informatie op ronic-elektrotechniek.nl.

NIEUWE SIERBESTRATING?

Hoveniersbedrijf F. Stal creëert ideale tuinen

Jade 200 3316200 LJ Dordrecht Jade 3316 LJ Dordrecht

T 078 - 614 75 30

T 078 - 614 75 30

E info@ronic.nl

E info@ronic.nl

www.ronic.nl II www.ronic.nl

Deze winterperiode

20% KORTING op al uw binnen- & afgeschermd buitenschilderwerk! Wist u dat: Wanneer uw woning 2 jaar of ouder is, u slechts 6% BTW op al het binnen- en buitenschilderwerk betaalt. Bel ons voor een geheel vrijblijvende offerte: Schildersbedrijf Wilfred van der Laars 078-6131435 of mail naar: info@schildersbedrijfvanderlaars.nl www.schildersbedrijfvanderlaars-dordrecht.nl

Wij houden u in het vizier! Beveiliging stip ! Overval/pan iek zenders Draadloos, 2 handzend ers

Schepers B.V. • Postbus 1084 • 3350 CB Papendrecht T 078 - 6185999 • F 078 - 6559600 • E info@rschepers.nl

Johannes Spaanstraat 73 3313 XC Dordrecht 078-3030263 *Orthopedische schoenen *Semi Orthopedische schoenen n *Comfort schoenen *Steunzolen *Voetonderzoek *Loopanalyse www.geertsschoenen.eu

Voetklachten? Nu gratis voetonderzoek!!

Jaarlijkse inspectiebeurt

CV-ketel Geldig voor alle merken CV-ketels

85.-

RIOOLREINIGING EN CAMERA-INSPECTIE

Stenen - zand - uitgraven afvoer aanleggen - trillen

Uw betrouwbare partner in elektrotechniek

DE WINTERSCHILDER:

Nu slechts

50.per m2

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende prijsopgave.

WWW.FSTAL.NL

TEL.: 078 - 631 94 17 » MOB.: 06 - 25 29 21 27 »

 Rioolbeheer

 Camera-inspectie

 Ontstoppen van leidingen middels hogedruk en/of veer

 Vervangen van leidingen

 Plaatsen van inspectieputten

 Graafwerkzaamheden

Nu

GRATIS

camera insp ectie bij rioolrei niging v.a. 75 mm ø

Groenendijk 66a • 4926 RH Lage Zwaluwe Tel. 0168 - 480399 • Fax 0168 - 327261 Mobiel 06 - 20960087 • Tel. Dordrecht 078 - 8446700

info@esveldinstallatie.nl • www.esveldinstallatie.nl


Dordt Centraal vrijdag dag 22 februari 2 2013 01 0 13

Het actuele act nieuws leest u op:

Dordt

in Beeld dordtsekaart.nl

Bram en Ria van Broekhoven.

1

dordtcentraal.nl

15

Actueel

DORDRECHT In de laatste weekeditie van de maand lopen we weer een stukje van de Dordt in Beeld-wandeling. Aan de hand van de collectie historische prentbriefkaarten en foto’s van Bram en Ria van Broekhoven bekijken we steeds een stukje stad en zien we wat er is veranderd. Het hele traject van de wandeling is terug te vinden op de website dordtsekaart. nl (klik op Dordt in Beeld). Op de site is nog veel meer historisch beeldmateriaal te vinden van Hollands oudste stad. Bram en Ria zijn altijd blij met uitbreiding van hun collectie, meer informatie over de afbeeldingen en ook met bewegend beeld. Contact leggen kan via dordtsekaart.nl, bramriabroekhoven@online.nl, tel. 6211631 of redactie@dordtcentraal.nl.

2

> 1. Kruiskerk Wandelend vanaf het Vrieseplein richting Vrieseweg komen we in een lommerrijke straat en zien we een kerkgebouw. Omdat we de gevel niet meer herkennen duiken we maar weer eens in de boeken. En wat blijkt: het is de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente. Deze werd in 1886 ontworpen door architect A. Schmidt op het terrein aan de Vrieseweg waar een theehuis genaamd Pas Buiten was gelegen. Om onduidelijke reden werd het pand alweer 50 jaar later grotendeels afgebroken en in mei 1936 kreeg de vernieuwde kerk de naam Kruiskerk. De kerk is nu bij Dordtenaren beter bekend door de tekst op het gebouw van God is Liefde en Het is Volbracht. De gevel werd volledig gemoderniseerd en de naastgelegen woning werd aangebouwd aan de kerk. In 1977 werd het gebouw door de baptisten in gebruik genomen. Onze voorkeur gaat toch uit naar de oude gevel. Dat deze mooie voorpui op de kaart zo’n kort leven is beschoren is jammer, maar dat hebben we in Dordrecht wel vaker meegemaakt.

> 2. De Dordtse Maagd Om dit te staven lopen we even terug naar het Vrieseplein. Vrieseplein Aan de linkerkant op deze kaart zien we grappige geveltjes. Deze zijn ook onlangs afgebroken zonder dat hier iets nieuws voor terug kwam. Op de achtergrond staat de korenmolen de Maagd. Tegenwoordig staat op deze plaats een modern appartementengebouw waarin een gevelsteen met de Dordtse Maagd is gemetseld die uit deze molen komt. Daarop staat dat de stichter Jan Bax was en dat de molen gebouwd werd in 1762. Doordat de bebouwing in de omgeving steeds meer toenam werd het voor de molenaar ondoenlijk zijn bedrijf uit te oefenen. In 1919 kocht de gemeente het gebouw voor afbraak. Bij de sloop brak de 7000 kilo wegende molenas in stukken. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.

4

3

> 3. Beeldjesbrug Als we naar deze aquarel kijken van W. de Klerk uit 1845 zien we niets bekends. Op de kaart staat dat het een gezicht is vanaf de Blekersdijk op de in 1898 gedempte Beeldjeshaven en de Beeldjesbrug. De Blekersdijk is hier nog echt een dijk en zo kijken we richting stad. De waterloop die we hier zien zou best eens een overblijfsel kunnen zijn van het oude riviertje de Thure, waaraan Dordrecht is gesticht. Immers; de Thure liep door de stad langs de Voorstraat en verder ten westen van de Vriesestraat, Blekersdijk en Dubbeldamseweg, om ter hoogte van de begraafplaats in de Dubbel uit te komen.

5

> 4. Bleekersdijk Op deze ansichtkaart staat op de achterzijde vermeld dat dit de Bleekersdijk is voor 1908. De afzender schrijft op de voorzijde: ‘Bleekersdijk voor 1900’. En dit moet ook wel, want de Beeldjeshaven zou in 1898 al gedempt zijn. Het water ligt hier nog mooi langs de Bleekersdijk. Dus de foto moet zelfs voor 1898 gemaakt zijn. Wat ons betreft mag de Beeldjeshaven zo weer terugkomen. De verbreding van de Blekersdijk heeft nu geen enkele functie. Ook de waterhuishouding zou er mee gediend zijn. De molen op de achtergrond is uiteraard weer De Maagd.

> 5. PiƩoresque We laten deze molen ook nog eens van de andere kant zien. Nu bekeken vanaf de huidige Johan de Wittbrug. Op de achtergrond de molen aan het Kromhout. Ook de buitenlanders waren zeer te spreken over dit fraaie plaatje van Dordrecht, blijkt uit de tekst op deze ansichtkaart. En het moet gezegd: wij vinden het ook zeer ‘pittoresque’.


16

Dordt Centraal vrijdag 22 februari 2013

Welke warmtebron u ook zoekt: Gas, hout of elektrisch 90

Al jaar uw warmte specialist

Kinderfeestje vieren bij Pim? Al vanaf

Kom naar onze showroom in Dubbeldam en ontdek hoe u de winter warm en sfeervol door kunt komen

Bij Van de Merwe vindt u alles wat wonen fijn maakt Burgemeester Jaslaan 35 3319 AB Dordrecht Tel.: 078-6160364

www.vdmerwe.nl

5.95 per persoon

kindercola of taksi, portie poffertjes of kinderpannenkoek met een kinderijsje en een verrassing. PIM’S POFFERTJES EN PANNEKOEKENHUIS Nieuwstraat 19/21 - Dordrecht - tel: (078) 631 27 09 website: pimspofenpan.nl - e-mail: info@pimspofenpan.nl

Johan de Wittstraat 166 3311 KJ Dordrecht T 078-6135115 dordrecht@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor.

Leeuwarden

Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de

Groningen

Emmen

goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor

Alkmaar Zwolle

is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we

Haarlem

waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Katwijk

Goudwisselkantoor nten in goud, zilver en mu • ruim 25 jaar ervaring jblijvende taxatie • een deskundige en vri ien gewenst per bank ind of g • contante betalin r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver egg bel • advies in het d en door heel Nederlan • meer dan 25 kantor

Amersfoort Apeldoorn

Den Haag Utrecht Rotterdam Oud-Beijerland

Nijmegen

Dordrecht Klaaswaal Den Bosch

Goes

Breda Eindhoven

Heerlen

Enschede


Lees het actuele sportnieuws op::

Dordt Centraal vrijdag 22 februari 2013

Sport

dordtcentraal.nl

17

Wat je van ons kunt verwachten? Daar zijn we heel duidelijk over. Het trainersduo van FC Dordrecht, woensdag vastgelegd aan de Krommedijk: Virgil Breetveld (zwart trainingspak) met naast hem Rody Hoegee. Hoegee is ook de keeperstrainer. (Foto: Michel Sterrenberg)

De Jazekerheden van De Hypotheker • • • • • • •

Gert Kruys al weer weg

Hypotheekadvies dat exact past Volkomen onafhankelijk Duidelijk en transparant We zoeken jouw optimale hypotheek met de scherpste prijs We regelen alles voor je Maximale zekerheid We controleren jouw hypotheek voortdurend

DORDRECHT

Gert Kruys is al weer weg bij FC Dordrecht. In december nam hij tijdelijk de trainersfunctie over van de opgestapte Harry van der Ham, die op zijn beurt een half jaar de honneurs voor Theo Bos had waargenomen. Tijdens de verliespartij g j p j tegen g FC Den Bosch van afgelopen g p maandag stond Kruys voorlopig voor het laatst langs de lijn bij de club waarmee hij twee keer de play-offs haalde. Dit keer pakte de samenwerking minder succesvol uit. FC Dordrecht begon het nieuwe jaar met drie nederlagen en een gelijkspel. Virgil Breetveld en Rody Hoegee maken het seizoen op de bank af.

Meer informatie op hypotheker.nl/jazekerheden

Dordrecht Centrum Johan de Wittstraat 160 (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders Van Eesterenplein 254 (078) 630 97 25 Papendrecht Weteringsingel 4 (078) 642 30 00 Ook voor jou zoeken we de optimale hypotheek. Onafhankelijk en transparant. En alles is goed geregeld.

Echte eiken houten vloer

De trotse winnaars met hun leraren Ger van Zanten (2e Dan) en Jan Vleesenbeek, die onlangs in Japan werd gegradueerd tot 7e Dan tijdens de World Cup Kyokushin in Chiba.

Zeven keer op het erepodium lamelparket

Nu gelegd en wel, met rubberen ondervloer en afdeklatten

White wash of naturel eiken UV lak Met klik system 4 v microvelling

DORDRECHT Budokai Dordrecht was afgelopen weekend met tien jeugdleden vertegenwoordigd bij de (Internationale) Kyokushin Tezuka Cup 2013 in Rotterdam. Zeven karateka’s van de Dordtse club behaalden een ereplaats. Ecem Yuksel, Zoé Sol, Winston van de Graaf en Angel Gerritsen veroverden een eerste plaats, Gino Rietdijk en Trijntje Bouman werden tweede en Fabian Groenenberg behaalde een derde plaats op het erepodium.

59,

95

Geldig tm 31 maart 2013

Bamendaweg 46 3319 GS Dordrecht (achter Tuinwereld wijk Dubbeldam)

Tel. 078 6227214

www.vloerspecialist.nl / www.floortec.nl Like ons op Facebook( Floortec Schilten) of volg ons op Twitter (@floortecschilte) en maak kans op een waardebon van €250,-

DORDRECHT

PKC pakt opnieuw Rijnmond Korfbal Cup

DeetosSnel heeft PKC dinsdagavond niet kunnen verrassen in de finale van de Rijnmond Korfbal Cup. De Papendrechters triomfeerden met 27-21 tegen hun rivaal uit Dordrecht. Voor PKC betekende het de derde eindzege op rij in het toernooi. (Foto: Thymen Stolk)


18

Dordt Centraal vrijdag 22 februari 2013

BELASTING Ik herinner mij nog goed een klein schilderijtje boven het bureau van een verzekeringsadviseur…..”De belastingaangifte, reedsch jaren eenen quelling” Oud Hollands natuurlijk, maar ik moest er toen al om lachen, en nu ik eraan denk, komt er weer een glimlach op mijn mond. Want ja, sinds enkele jaren heeft onze Belastingdienst natuurlijk de slogan “leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” maar dat geldt nog lang niet voor iedereen. Wat is er nog wel aftrekbaar, wat niet? Hoe zit het in een jaar van echtscheiding? En wat als je in een jaar een huis hebt gekocht, of, nog leuker, een huis hebt gekocht en er één hebt verkocht? Of misschien ben je wel ZZP-er geworden. Kortom, er zijn tal van

situaties denkbaar waarbij het invullen van de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting niet leuker, noch makkelijker is geworden. En, zo blijkt ook, veel mensen denken dat ze het zelf wel kunnen, maar vinden het toch wel prettig als een deskundige meekijkt of voor hen doet. En, hoewel ik dat in een column eigenlijk nooit doe, maak ik nu een uitzondering door iedereen die zelf de belastingaangifte niet in kan of wil invullen, hij bij De Hypotheker terecht kan. U kunt een afspraak maken bij één van onze kantoren in de regio en wij verzorgen uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting voor een bedrag van slechts € 100,- per aangifte. Eigenlijk zouden wij de slogan van de Belastingdienst moeten gebruiken want

die is hier wel van toepassing! Deze extra service verlenen wij overigens al jaren, en de vraag ernaar is groot, dus ik adviseer u wel om snel een afspraak te maken! Ik was eigenlijk van plan geweest om in deze column aandacht te besteden aan de SNS-bank. Maar ja, wat moet je daar nu nog over zeggen. Groot geworden door klein te blijven, failliet gegaan door groot te willen worden. De reddingsactie van minister Deijsselbloem roept heel wat vraagtekens op en ook heel wat verzet, en dat is begrijpelijk want veel beleggers zien hun geld waarschijnlijk in rook opgaan. En om nog maar niet te spreken over nieuwe imagoschade voor de bankwereld. Maar ja, een column schrijf ik enkele dagen voor publicatie in

deze krant, en op het moment dat u het leest is het misschien al weer achterhaald. Zo niet onze aanbieding om uw aangifte inkomstenbelasting te verzorgen. Die staat als een huis.

Annelies Bol, directrice

Autowasstraat

De Walvis

e i t k A TEGEN INLEVE RING VAN DE BON

wasprogramma INCL. GRATIS RAIN-X RUITEN DOEKJ E

Handm atige voorwa s voor het bes te resulta at

Na iede re wasbeu rt GRATIS gebruik van sto fzuiger s en matten wasser

zolang de voorraa d strek t7.

50

Normaal € 14.50De aktie is geldig t/m 28 februari 2013 en alleen in Dordrecht. Niet geldig icm andere actie.

Weeskinderendijk 13

DORDRECHT Dagelijks geopend van 08:00 - 18:00 uur Zondags geopend van 10:00 - 18:00 uur

Volg ons op twitter @wasstraatwalvis Volg ons op facebook WasstraatdeWalvis

WWW.WASSTRAATDEWALVIS.NL


3 gangen keuze menu Keuze uit 5 voorgerechten, 5 hoofdgerechten en 5 nagerechten.

22,50 p.p.

Openingstijden keuken: wo 12.00 tot 19.30 do 12.00 tot 20.30 vrij 12.00 tot 19.30

Dagelijks geopend vanaf 10:00 tot 24:00 uur VOORSTRAAT 202 3311 ES DORDRECHT TEL. 078 843 6940

Welcome - Wilkommen - Bienvenue Voor jong en oud is Poffertjeshuis PIM een gezellig, lekker en goedkoop adres. U kunt er lekker genieten van overheerlijke pannenkoeken, poffertjes, àensjes en andere gerechten. sfeer is er altijd zowel binnen als buiten op ons terras

www.pimspofenpan.nl Nieuwstraat 19/21 078-6312709

WWW.GRANDCAFEHETGERECHT.NL

l

de

2 55 13

bestaat! 32 jaar Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag van 12.00 - 14.00 uur en van 17.00 uur - 22.00 uur Zaterdag van 12.00 - 22.00 uur

l

Zondag van 17.00 - 22.00 uur

ch en

de gan el s.nl - wWw.d

Uit eten in de regio

Aparte ruimte beschikbaar voor jong en oud voor recepties en partijen max 35-40 personen

Piccola Italia Voorstraat 259 3312 EP Dordrecht Tel. 078 - 614 49 50 info@piccola-italia.nl

Nu bij ons verkrijgbaar

Een oude Dordtse specialiteit SCHARRELPAARDENVLEES Gegrilde paardenbiefstuk Zoervleis met gebakken champignons, (Limburgse groene mayonaise paardenstoofschotel) en frites met frites en appelmoes

€ 13,50

€ 12,50

Boomstraat 27 • 078 - 631 54 58 www.eetcafe-kantjeboord.nl

aliteiten Rest Speci

nt

Ko om & beleef het!

he c a

aura

‘Dordt op je bord’ krijgt vooralsnog een nieuwe editie in 2013. Vorig jaar ging het evenement niet door omdat de organisatie de begroting niet sluitend kreeg. Dit jaar zal het evenement plaatsvinden van 30 augustus t/m 1 september in het Merwesteinpark.

Singel 183 Dordrecht

www.feestlokaalhetbolleke.nl

gans nde 07 e h 8 c

Dordrecht

Dordt op je bord 2013

078 - 6579027

63

Vriesestraat 39 Dordrecht Tel: 078-6146050 / 078-6145009

Voor meer informatie:

Nieuwstraat 5 - Dordrecht Tel.: 078 - 645 19 62 info@restaurantzest.nl

a el @d

In de maand mei is het weer mogelijk om een 4-gangen diner te reserveren voor 59,50 per persoon. Het speciale hiervan is dat iedere gang in een ander restaurant genoten wordt. De volgorde wordt door de organisatie bepaald. U maakt op deze manier kennis met verschillende restaurants op een verrassende manier. U wordt ontvangen in het 1e restaurant met een aperitief en een heerlijk voorgerecht. Daarna loopt u door het historische centrum van Dordrecht naar het 2e restaurant waar u kunt gaan genieten van het tussengerecht. In het 3e Restaurant geniet u van het hoofdgerecht (*keuze vis/vlees). De avond zal geheel in culinaire stijl worden afgesloten met een dessert en een heerlijk kopje koffie in het 4e restaurant.. Deze culinaire belevenis wordt u exclusief aangeboden voor de prijs van € 59,50 inclusief 1 drankje per gang. Deelnemende restaurants zijn Restaurant Zest, Restaurant Blanc, Restaurant Art & Dining en Restaurant Knollen en Citroenen. Meer info via www.ontdekculinairnederland.nl

OPEN: dinsdag t/m zondag van 17.00 - 22.00 uur

U verzint de gelegenheid Wij maken het feest!

WWW.RESTAURANTZEST.NL

o inf

Ontdek Culinair Dordrecht

a

Wij verzorgen ook de catering voor molen Kyck over den Dyck Informeer naar de mogelijkheden

-

Live muziek bij Dordts Genoegen De wekelijkse livemuziek bij Dordts Genoegen aan het Scheffersplein komt zondag 24 februari van de Halve Haantjes. Joris en Daan, samen één Haan, zijn ras-muzikanten en brengen hun repertoire met humor en bezieling. Sfeervolle achtergrondmuziek, opzwepende dansmuziek en vrolijke meezingers. De Halve Haantjes zijn een muzikale belevenis om van te genieten. De Zondag Muziekdag bij het grand-cafe op de Voorstraat is elke zondag van 14.30 uur tot 17.30 uur.

za 12.00 tot 20.30 zo 13.00 tot 20.30

Verjaardag, Bedrijfsborrel Besloten diner, Receptie Bruiloft, ?

€ 25,- pp

BISTRO

Dordts Genoegen Voorstraat 256 - 3311 ET Dordrecht 078 8438001 www.dordtsgenoegen.nl

4 gangen maandmenu

nd eg an s. n

Nu uitsluitend beschikbaar voor iedere denkbare gelegenheid!

Restaurant - traiteur - catering

Griek s

Oergezellig trefpunt aan het Scheffersplein: * borrel * lunch * diner Ruimte voor feesten, vergaderen en privédiner

t Bolleke feestlokaal

Zaterdag 2 maart

Geniet nu van een culinaire reis door onze keuken...

GRIEKS FEEST

3-gangen Verrassingsmenu

met DEMIS en ERIKOS kom en dans de Sirtaki met ons mee! Reserveer tijdig!

€ 26,50

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 16.00 0 - 24.00 00 uu uur ur Keuken open tot 22.30 uur 0 uu ur

Lange Breestraat 3 - 3311 VK Dordrecht Tel: 078 - 635 24 86 of 06 - 41 50 56 77 www.diwanrestaurant.nl

Groenmarkt 84 • Dordrecht Tel. 078-631 58 01


NIEUW IN VERKOOP Nijhofflaan 42

Vredenburg 20

w ieu

uw

Nie

N

MAKELAARS FINANCIEEL ADVISEURS

vraagprijs € 215.000 kk Isaac da Costastraat 35

Rivierenplein 35

w

uw

Nie

Ni

vraagprijs € 119.000 kk

vraagprijs € 83.950 kk

Lingestraat 28

vraagprijs € 159.078 kk

Kromme Zandweg 21

euw

euw

Ni

Vorensaterstraat 23

euw

Ni

vraagprijs € 172.950 kk

Aert de Gelderstraat 31

euw

Ni

vraagprijs € 89.078 kk Hermann Hesse-erf 47

Abraham Kuyperweg 96

euw

u Nie

vraagprijs € 164.500 kk

uw

Nie

Ni

vraagprijs € 135.000 kk

vraagprijs € 299.000 kk

vraagprijs € 162.500 kk Noorderkroonstraat 16

Abraham Kuyperweg 120

RECENT VERKOCHT

R VE

(onder voorbehoud) Vest 60

R VE

K

T R VE

vanafprijs € 375.000 kk Zadkinerade 35

R VE

K

H OC

Leeuwstraat 112

K

R VE

vraagprijs € 109.000 kk

T

vraagprijs € 95.078 kk

R VE

R VE

K

H OC

Adj. H.P. Kosterstraat 36

T

Hoge Nieuwstraat 33-35

H OC

T

Koopsom € 85.000 kk

Kleine Beerstraat 108

H OC

K

H OC

K

H OC

T R VE

vraagprijs € 109.000 kk Achterhakkers 122

T

vraagprijs € 200.000 kk

R VE

K

K

H OC

R VE

vanafprijs € 189.078 kk

K

R VE

Vissersdijk Beneden 25 Telefoon 078 - 635 17 53

Openingstijden Ma-vr 09.00 - 17.30 uur Zaterdag op afspraak en zelfs ‘s avonds op afspraak

K

H OC

T

vanafprijs € 145.078 kk Frederikstraat 20

H OC

T R VE

koopsom € 181.475 kk

MEER WETEN?

vraagprijs € 102.500 kk

T

vraagprijs € 85.000 kk

T

T

De Jagerweg 181

Moerasvaren 162

H OC

K

H OC

K

H OC

T

vraagprijs € 147.078 kk

Bekijk het complete aanbod op

www.ozp-makelaars.nl

Weekendeditie wk 08 2013  
Weekendeditie wk 08 2013  
Advertisement