Page 1

KOZIJNEN • DAKK APELLEN DEUREN • GEVELBEKLEDING SCHUIFPUIEN • AANBOUWEN TERRASOVERKAPPINGEN ZONWERING www.ckkozijnen.nl

CK Kozijnen, Planckstraat 7, 3316 GS Dordrecht,

FRACTIE DORDRECHT

MET HART VOOR DORDRECHT

Politiek Café:

HET NIEUWE WINKELEN IN EEN BRUISENDE DORDTSE BINNENSTAD

Maandag 6 FEBRUARI 17.30 - 20.00 uur (met soep & broodjes)

THE MOVIES, Nieuwstraat 62 U bent van harte welkom Graag aanmelden i.v.m. catering: secretarispvdadordrecht@gmail.com

Meer informatie:

www.pvdadordrecht.nl

iedere zondag van 12.00 tot 17.00 uur

geopend!! TuinWereld Dordrecht • Provincialeweg 4a • Tel.: (078) 621 91 61

www.hypotheker.nl


2

Dordt Centraal Vrijdag 13 januari 2017

ŶŝŐĞĞŶĂůŐĞŵĞŶĞŬĞŶŶŝƐŐĞǀŝŶŐ Na een lang leven is rustig overleden mijn zus

Anna Wilhelmina Loonen Raamsdonk 22 oktober 1928

Dordrecht 6 januari 2017

Weduwe van Gerrit Cornelis van Wijngaarden. Piet Loonen Dordrecht, Zorgcentrum ’De Linde’ De crematie heeft woensdag 11 januari plaatsgevonden. Correspondentie-adres: Familie Loonen p/a Uitvaartonderneming ’De Drechtstreek’ Jan Steenstraat 71 3362 XH Sliedrecht

Geheel onverwacht overleed op 59-jarige leeftijd mijn broer

Reurt Walterus Fortuin Walter Dordrecht, 20 september 1957

Dordrecht, 9 januari 2017

Edwin Fortuin Correspondentieadres: Dordrecht en Omstreken uitvaartverzorging T.a.v. Edwin Fortuin Nassauweg 190 3314 JR Dordrecht Wij nemen afscheid van Walter op dinsdag 17 januari om 14.00 uur in de kantine van RKSV R.C.D. aan de Reeweg Oost 265, 3312 LK te Dordrecht. Aansluitend is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten. De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden.

† RCD heeft met zeer veel verdriet kennis genomen van het op 59 jarige leeftijd overlijden van

:DOWHU)RUWXLQ Erelid van R.K.s.v. R.C.D. Binnen en buiten onze vereniging was Walter een graag gezien persoon die veel vrienden had binnen het voetbalwereldje. Op zeer jonge leeftijd kwam hij al op RCD en deed er vrijwilligerswerk met zijn vader Kees, zijn ooms en de andere leden van de familie Fortuin. Daarnaast was Walter ook een verdienstelijk voetballer. Hij speelde jaren in de A-selectie als middenvelder van het 2e elftal. Daarna is Walter in de lagere elftallen verder blijven spelen.

Man krijgt klappen met stalen pijp ● '25'5(&+7 In een woning aan de Hooftstraat in Oud Krispijn is woensdagochtend een 52-jarige man gewond geraakt aan zijn hoofd. Hij zou bij een ruzie door een andere man met een stalen pijp geslagen zijn. Meerdere hulpdiensten, waaronder politie, ambulance en de traumahelikopter werden opgeroepen om eerste hulp te verlenen. De gealarmeerde traumahelikopter, die vanuit Rotterdam onderweg was, werd al vrij snel gecanceld. De man is met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte, een 26-jarige huisgenoot, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt het incident. 0HHUIRWRèVHQHHQYLGHRRSZZZGRUGWFHQWUDDOQO(Foto: Thymen Stolk)

Inrijden op gevel ‘poging doodslag’ ● '25'5(&+7 Laura de Haas van Laura’s Keuken op het Damplein was kort na het bizarre incident nog heel rustig. Pas later drong tot haar door dat het veel erger had kunnen aflopen. “Het hele verhaal heeft best een emotionele impact op ons gehad. Ik weet ook nog steeds niet wat ik ervan moet denken. Ik kende deze man als vaste klant en dan doet hij compleet onverwacht zoiets. Als er nu een conflict was, had ik er nog iets van begrepen, maar dat was absoluut niet het geval. Het idee dat hij naar binnen is gereden zonder te weten of er iemand binnen was is heftig. Wij zijn ook regelmatig buiten onze openingstijden aanwezig vanwege onze cateringwerkzaamheden.

De schade aan de gevel van Laura’s Keuken werd deze week hersteld. (Foto: Thymen Stolk)

Winter BBQ Nu alle verzekeringswerk geregeld is, kan komende week waarschijnlijk de verbouwing van start gaan. Laura hoopt dat haar klanten dan snel weer terug komen. “Ik was net iets moois aan het opbouwen.” De Winter BBQ, die ze op 28 januari met een hoop hulp van buiten organiseert, gaat sowieso door. “Dan is de verbouwing hoogstwaarschijnlijk nog niet klaar, maar het evenement zou voor een groot deel toch al buiten plaatsvin-

den. In de eerste of tweede week van februari hoop ik weer echt open te gaan.” Op de Facebook-pagina van de horecazaak zijn de ontwikkelingen te volgen. In de war De reden van de actie haar wijkgenoot is nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat hij in de war is. Hij verblijft op een bijzondere zorgafdeling van een huis van bewaring, meldt het Openbaar Ministerie.

Gedumpte scooter leidt tot consternatie

Van oktober 1988 tot oktober 2015 maakte Walter deel uit van het bestuur van R.K.s.v. R.C.D. met als portefeuille Technische Zaken Voetbal. Na zijn bestuurslidmaatschap bleef Walter Wedstrijdsecretaris voor de senioren en verrichtte hij vele vrijwilligerstaken. Het belangrijkste daarbij was dat hij altijd voor jong en oud aanspreekbaar was en waar mogelijk een helpende hand bood. Vanwege zijn grote betekenis voor RCD werd Walter benoemd tot Lid van Verdienste en tijdens zijn afscheid als bestuurslid tot Erelid van de vereniging. De KNVB waardeerde hem in 2015 met “De Gouden Speld”. Het plotseling heengaan van Walter slaat een diepe krater in ons verenigingsleven. Onze club is Walter heel veel dank verschuldigd. Wij wensen zijn broer Edwin en alle familieleden veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies. Het bestuur en alle leden van R.K.s.v. R.C.D.

● =:,-1'5(&+7 Hulpdiensten rukten gisterenmiddag uit omdat gevreesd werd dat er een scooterrijder te water was geraakt aan de Doevelskerc. De brandweer takelde de scooter uit het water en duikers gingen op zoek naar de eventuele berijder. Die bleek niet te vinden. Uit nader onderzoek bleek de scooter al enige tijd geleden gedumpt te zijn. De scooter is in beslag genomen. (Foto: Thymen Stolk)


1

Gemeentenieuws 13 januari 2017

Einde fietspad Nicolaas Maessingel Vanaf aanstaande dinsdag, 17 januari wordt het fietspad aan de Nicolaas Maessingel aan beide zijden afgesloten. Het is de bedoeling een aantal maanden later een groenstrook aan te leggen. Automobilisten moeten er dus rekening mee houden dat er meer fietsers op de rijbaan rijden. Dit geldt overigens in het hele 30 km gebied. De opheffing van het fietspad gebeurt in overleg met de bewoners.

Alle fietsers rijden dan op de Nicolaas Maessingel. De buurtcomités en de Fietsersbond zijn hier positief over. Tijdens een eerdere inloopbijeenkomst waren er geen negatieve reacties. We hebben ook met bewoners gesproken over hun inzet tijdens de aanleg en het toekomstige onderhoud. Omdat zij willen meewerken, is het mogelijk een hogere kwaliteit groen tot stand te brengen. Er komt een groenstrook met een zogenaam-

de 'griffioenbeplanting'. In de groenstrook komen er 'doorsteekjes' voor de bereikbaarheid van de bestaande parkeerplaatsen langs de Nicolaas Maessingel. Ook komen er enkele fietsnietjes voor het stallen van fietsen. De wijziging van dit stuk openbare ruimte past goed in het streven van de gemeente om meer groen in de stad te brengen. Het fietspad dat nu helemaal verhard is, maakt plaats voor een groengebied. Fietsers ook op rijbaan Op wegen waar 30 km/h van toepassing is, rijdt alle verkeer op dezelfde rijbaan. Sinds november 2015 is in het gebied van de 19e-Eeuwse Schil sprake van een 30 km/h-zone. Tot en met 2018 vinden er allerlei aanpassingen plaats in het gebied. Ook de Nicolaas Maessingel is onderdeel van de 19e-Eeuwse Schil. Sinds november 2015 werd het mogelijk voor fietsers om niet alleen op het bestaande fietspad achter de bomenrij te fietsen, maar ook gewoon op de rijbaan.

Een impressie van de Nicolaas Maessingel na de herinrichting. (Bron: Fietsersbond Dordrecht)

Meer informatie vindt u op www.dordrecht.nl/30km.

Zelfbouwgrond te koop aan Papeterspad Zelf uw droomhuis bouwen vlakbij het centrum van Dordrecht? Het wordt mogelijk dankzij de zelfbouwkavels die de gemeente aanbiedt aan het Papeterspad. Op de plek van kantoorgebouw de Papaeter komen zeven kavels beschikbaar. De verkoop start aanstaande maandag, 16 januari. Op dit moment is een gespecialiseerd bedrijf bezig met de sloop van het kantoorpand. Naar verwachting is het in maart 2017 helemaal weg. Daarna begint het bouwrijp maken. Op de vrijgekomen grond is plek voor zeven woningen met drie tot vier bouwlagen met de mogelijkheid voor een bedrijfaan-huis. De kavels variëren in grootte van 86,8 tot 107 vierkante meter. De goedkoopste kavel is iets meer dan 90.000 euro (kosten koper) en de duurste ruim 99.000 euro (kosten koper). Deze prijzen zijn inclusief btw. Iedere woning krijgt een eigen parkeerplek op een (afgesloten) terrein achter de woningen. Dat terrein wordt gezamenlijk eigendom net als het achterpad dat de gemeente aanlegt. Op www.dordtseruimte.nl/papeterspad vindt u meer informatie.

Belangstelling? Wie belangstelling heeft voor een kavel aan het Papeterspad kan zich maandag 16 januari vanaf 9.00 uur melden in het Stadskantoor, kamer 4. Neem wel een identiteitsbewijs mee wanneer u een kavel wilt reserveren. U kunt geen grond voor iemand anders reserveren.

U moet ook zelf in het huis gaan wonen dat u op de grond bouwt. De gemeente bevestigt de reservering per brief en voegt daarbij ook een rekening. Bij de koop van de grond wordt dit bedrag in mindering gebracht op de koopsom. Voor de verkoop geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Foto: Martijn de Rijke

Duizend afgekeurde geboorteschaapjes zoeken nieuwe bestemming Kersverse ouders in Dordrecht krijgen bij de aangifte van hun kindje het traditionele 'geboorteschaapje'. Een tijd konden wij ze niet uitdelen door een ondeugdelijke partij knuffels. Deze bleken onveilige oogjes of een snel loslatende vacht te hebben. Gelukkig zijn de schaapjes die we nu uitdelen weer van goede kwaliteit! De afgekeurde schaapjes zomaar weggooien, vinden we zonde. Daarom zoeken wij naar creatieve ideeën om ze een nieuwe (Dordtse) bestemming te geven. Hebt u een leuk idee? Let wel: ze kunnen geen dienst meer doen als knuffel. Daarvoor zijn ze immers afgekeurd. Het idee moet bij voorkeur makkelijk uit te voeren zijn en de uitvoering mag niet veel kosten. Misschien kunt u het zelf uitvoeren? Mail uw idee vóór 15 januari naar: mediadordrecht@dordrecht.nl. Het is voor de eer! Als we uw idee uitkiezen, krijgt u natuurlijk bericht. Ook betrekken we u indien mogelijk bij de uitvoering.

Kom naar het Initiatieven Knooppunt Donderdag 19 januari Hebt u ideeën voor een sociaal, maatschappelijk, groen of cultureel initiatief? Of hebt u een goed idee en wilt u ondersteuning bij de uitwerking van uw plan? Bent u aan het worstelen met regelgeving en vergunningen? Elke maand kunt u met al uw vragen terecht bij het Initiatieven Knooppunt. Volgende week donderdag is er weer een bijeenkomst, van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Berckepoort, aan de Voorstraat 220. Bij het Initiatieven Knooppunt treft u enthousiaste experts en ambtenaren die u samen met hun netwerk een stap verder willen helpen. Bent u zelf een ervaren initiatiefnemer en wilt u uw kennis beschikbaar stellen? Schuif dan ook aan als expert en kom flexwerken, koffie drinken en ervaringen delen. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt gewoon binnenlopen. Initiatieven Knooppunt is een idee van Initiatief zoekt Nemer en de Bibliotheek AanZet in samenwerking met de Gemeente Dordrecht.

De sloop van gebouw de Papaeter is in volle gang. (Foto: Rita Heiden)

Aanleg Noorderdiepzone Het werk aan de Noorderdiepzone komt in een volgende fase. De aannemer, Combinatie Nieuwe Dordtse Biesbosch, hervat het werk met ingang van aanstaande maandag, 16 januari. De aannemer werkt verder aan het graven van de watergang ten zuiden van de Zeedijk, van de Oude Veerweg

tot aan de Van Elzelingenweg. Andere werkzaamheden omvatten het voorbelasten van de Zuidbuitenpoldersekade. Afsluiting Van Elzelingenweg De Van Elzelingenweg is vanaf 16 januari voor langere tijd volledig afgesloten. Dit is nodig om naast deze weg watergangen te graven, de weg op te breken en voorbelasting aan te

brengen. De voorbelasting zal ongeveer negen maanden blijven liggen. Pas daarna kan de aanleg van de nieuwe weg starten. Het verkeer moet zolang omrijden. Borden geven de omleidingsroute aan. U kunt de vorderingen van de aannemer in woord en beeld volgen op www.nieuwedordtsebiesbosch.nl.

Foto: Jacoline de Heer


2

Gemeentenieuws 13 januari 2017

Ruim zesduizend kerstbomen ingeleverd

Meld discriminatie bij RADAR Iedereen kan met discriminatie te maken krijgen: vanwege leeftijd, huidskleur of het geloof dat u aanhangt, omdat u homoseksueel bent, een beperking hebt, u een vrouw bent, een man bent of omdat u juist een andere genderidentiteit hebt. U kunt slachtoffer zijn van discriminatie of getuige. U kunt er – onbedoeld – aan meedoen of ervan beschuldigd worden. Hebt u vragen over discriminatie, of wilt u een melding doen? Dat kan bij RADAR, bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie.

Er werd dit jaar een recordaantal kerstbomen ingeleverd in Dordrecht, 6390 bomen om precies te zijn. Dat zijn 1350 bomen meer dan in 2016. De grootste bomeninzamelaar van Dordrecht kon ook een cadeaubon winnen ter waarde van honderd euro. Bij het inzamelpunt op het Damplein barstte de 'kerstbomenstrijd' los en werden in totaal maar liefst 1025 kerstbomen ingeleverd. De winnaars zijn Willem en David Krijgsman. Zij zamelden maar liefst 240 bomen in. De gemeente bedankt alle kinderen en ouders die hebben geholpen bij het opruimen van de kerstbomen. Samen houden we Dordrecht netjes. HVC heeft alle kerstbomen opgehaald om ze te versnipperen. Foto: Jan van der Waal

Algemene Plaatselijke Verordeningen Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening Dordrecht (APV) heeft de burgemeester de volgende vergunningen verleend: Evenementen, optochten, standplaatsen, ontheffingen en dergelijke Er zijn vergunningen, verklaringen van geen bezwaar of ontheffingen verleend voor: - rioolwerkzaamheden aan de Merwedestraat in de gemeente Dordrecht, voor de periode: woensdag 1 februari 2017 tot woensdag 1 maart 2017 (datum besluit: 9 januari 2017 / zaaknummer: 1755102). Bezwaar Als u het niet eens bent met bovenstaande besluit(en), kunt u binnen zes weken na dagtekening ervan schriftelijk

Iedereen die weleens gediscrimineerd is, weet hoe pijnlijk dat kan zijn. Afgewezen worden op basis van vooroordelen en angst. Wie u echt bent, wordt niet meer gezien. Discriminatie tast zelfvertrouwen aan en kan leiden tot schaamte, frustratie, verdriet en woede. In de buurt, op het werk of op school tast discriminatie de saamhorigheid en goede sfeer aan. Uiteindelijk beïnvloedt

het de samenleving als geheel. Daarom moeten we discriminatie tegengaan. Elke dag. Moeilijk bespreekbaar Het begrip discriminatie heeft een zware lading. Het ligt gevoelig en gebeurt vaak onbedoeld en onbewust. Vrijwel niemand vindt van zichzelf dat hij of zij discrimineert. Zowel slachtoffer als dader zien bij elkaar vooral de ongevoeligheid of overgevoeligheid. Dat maakt het moeilijk om met elkaar in gesprek te gaan en tot een oplossing te komen. Hoe kan RADAR helpen RADAR kan helpen bij het vinden van een oplossing. Door slachtoffers bij te staan, te bemiddelen tussen partijen of te adviseren over juridische stappen en door klachten te registeren. Ook in Dordrecht is RADAR actief. Ga naar www.radar.nl voor meer informatie over RADAR en hoe u discriminatie bij RADAR kunt melden.

Milieu

bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. U dient uw bezwaarschrift te richten aan: het college van burgemeester en wethouders óf de burgemeester, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht. Op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht moet het bezwaarschrift ondertekend zijn. Verder moet het ten minste bevatten: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van uw bezwaar. Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Indien daarvoor naar uw mening aanleiding bestaat, kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

ĞŬĞŶĚŵĂŬŝŶŐĞŶ tĞƚŵŝůŝĞƵďĞŚĞĞƌ De directeur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid maakt, ingevolge de Wet milieubeheer, hoofdstuk 10 afvalstoffen, artikel 10.52, het volgende bekend. In de afgelopen periode is een kennisgeving van het daarbij aangegeven besluit ingediend op: 9 januari 2017 door Sando Puinrecycling ingevolge artikel 4.1 van het “Besluit mobiel bouw- en sloopafval” voor het plaatsen van een mobiele puinbreker op een locatie aan de Colijnstraat 1 tot en met 129 te Dordrecht. De werkzaamheden vinden plaats

in de periode van 30 januari 2017 tot en met 29 april 2017, gedurende maximaal vier werkdagen van 7.00 uur tot 19.00 uur. Indien daaraan behoefte bestaat kunnen telefonisch inlichtingen worden ingewonnen bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, telefoonnummer (078) 770 85 85. De directeur vestigt er de aandacht op dat deze kennisgeving uitsluitend een informatief karakter heeft.

ĞŬĞŶĚŵĂŬŝŶŐĞŶ tĞƚŵŝůŝĞƵďĞŚĞĞƌ Op 3 november 2016 is een melding ontvangen in het kader van het "Activiteitenbesluit milieube-

heer". Het gaat over het oprichten van een inrichting, zijnde een schadeherstelbedrijf, gelegen aan deWŝĞƚĞƌĞĞŵĂŶǁĞŐϭϱϱ te Dordrecht. Deze melding is afgehandeld onder zaaknummer Z-16-312051. Indien daaraan behoefte bestaat, kunnen - onder verwijzing naar het zaaknummer - inlichtingen worden ingewonnen bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, telefoonnummer: (078) 770 85 85. De directeur van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid vestigt er de aandacht op dat deze bekendmaking uitsluitend een informatief karakter heeft.

Verkeer sĞƌŬĞĞƌƐďĞƐůƵŝƚĞŶ Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het: - instellen van een 30 km-zone Rijksstraatweg Willemsdorp; - aanwijzen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op de Luchtenburg ter hoogte van huisnummer 102; - opheffen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op de Palissander ter hoogte van huisnummer 85; - opheffen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op de Dubbeldamseweg-Zuid ter hoogte van huisnummer 219. Bezwaar De volledige tekst van de besluiten staat op www.officielebekendmakingen.

nl/staatscourant. Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u binnen zes weken na dagtekening ervan schriftelijk bezwaar maken bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. U dient uw bezwaarschrift te richten aan: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht. Op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht moet het bezwaarschrift ondertekend zijn. Verder moet het ten minste bevatten: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van uw bezwaar. Wilt u ook het telefoonnummer vermelden waarop u overdag te bereiken bent? Het indienen van een bezwaarschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. In spoedeisende gevallen kunt u de voorzieningenrechter van de Rechtbank

Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket. rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening brengt de Rechtbank een bedrag aan griffierecht in rekening. Voornemen tot het opheffen van fietspad Nicolaas Maessingel In november 2013 heeft de gemeenteraad met het vaststellen van het Verkeersstructuurplan Centrum besloten dat het gebied van de 19e Eeuwse Schil een 30 km-gebied zal worden. Vanaf november 2015 zijn de eerste maatre-

gelen op straat getroffen om te komen tot een 30 km-gebied. Vervolgens zijn het afgelopen jaar telkens verschillende maatregelen genomen om de inrichting te optimaliseren naar een volwaardig 30 km-gebied en dat gebeurt tot en met 2018. Op de Nicolaas Maessingel was aan de noordzijde een vrijliggend verplicht fietspad aanwezig waarop fietsverkeer werd gescheiden van het autoverkeer. Met de invoering van de maatregelen die horen bij het 30 km-gebied is het ook op de Nicolaas Maessingel toegestaan om op de rijbaan te fietsen. Dit past binnen de uitgangspunten van een erftoegangsweg waarbij alle voertuigen gebruikmaken van dezelfde rijbaan. Het draagt daarnaast ook bij aan de uniformiteit van de gehele

Singel en alle andere 30 km-straten in het Schilgebied waar fietsverkeer overal al op de rijbaan aanwezig is. In overleg met bewoners van de Nicolaas Maessingel is het voorstel gekomen om het fietspad op te heffen en te veranderen in een groenstrook. Dit komt de leefbaarheid en uitstraling van dit gedeelte van de Singel ten goede. Zienswijze Tegen het voornemen kunt u binnen vier weken na publicatie in het Gemeentenieuws in Dordt Centraal uw zienswijze indienen. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar: Gemeente Dordrecht, Stadsontwikkeling, t.a.v. de heer R.C.G. Buurstee, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht. Uw reactie per e-mail kunt u sturen naar: rcg.buurstee@ dordrecht.nl.


3

Gemeentenieuws 13 januari 2017

Omgevingsvergunningen Kennisgeving beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Reguliere voorbereidingsprocedure Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend: Activiteit: Kap Voor: het vellen of doen vellen van een houtopstand (paardenkastanje (aesculus)) Locatie: Grotekerksplein 5 Datum besluit: 10 januari 2017 Activiteit: Bouw Voor: het plaatsen van drie vlaggenmasten Locatie: Opaal 320 Datum besluit: 4 januari 2017 Activiteit: Bouw Voor: het gedeeltelijk vervangen inclusief verbreden van de bestaande dakkapel Locatie: Robinia 8 Datum besluit: 6 januari 2017 Activiteit: Bouw, Reclame Voor: het aanbrengen van een reclamevoorziening Locatie: Voorstraat 356 Datum besluit: 4 januari 2017 Activiteit: Bouw, Reclame Voor: het aanbrengen van een reclamevoorziening Locatie: Pearl Buck-erf 77a Datum besluit: 9 januari 2017 Activiteit: Kap Voor: het vellen of doen vellen van een houtopstand (zilveresdoorn (Acer saccharinum)) Locatie: Jakartastraat ter hoogte van huisnummer 25 Datum besluit: 6 januari 2017 Omgevingsvergunningsvrij project Burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht maken bekend dat zij de volgende aanvragen omgevingsvergunningsvrij hebben verklaard: Activiteit: Bouw Voor: het verplaatsen van een hekwerk Locatie: Stationsplein 1 Datum besluit: 9 januari 2017 Verleende onttrekkings- en splitsingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht maken bekend dat zij de volgende onttrekkings- en splitsingsvergunningen hebben verleend:

belanghebbende op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na verzending aan de aanvrager een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht. Een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht, tenzij bij of krachtens wettelijk voorschrift anders is bepaald. Een verzoek om schorsing van het bestreden besluit kunt u indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Verlengen beslistermijn aanvraag om een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht maken bekend dat zij besloten hebben de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning te verlengen met een beslistermijn van zes weken: Activiteit: Bouw, Handelen in strijd met regels RO Voor: het realiseren van een aanbouw Locatie: Vismarkt 1 Datum besluit: 9 januari 2017

zij de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning hebben ontvangen:

van huisnummer 25 Datum ontvangst: 4 januari 2017

Activiteit: Bouw Voor: het plaatsen van een dakkapel Locatie: Laan van Braets 29 Datum ontvangst: 5 januari 2017

Activiteit: Handelen in strijd met regels RO Voor: het wijzigen van de bestemming Locatie: Octant 130 Datum ontvangst: 6 januari 2017

Activiteit: Bouw Voor: het plaatsen van een hekwerk naast de rechtbank Locatie: Steegoversloot 36 Datum ontvangst: 4 januari 2017 Activiteit: Brandveilig gebruik Voor: vergunning brandveilig gebruik Locatie: Nolensweg 4 Datum ontvangst: 4 januari 2017 Activiteit: Kap Voor: het vellen of doen vellen van een houtopstand (één els) Locatie: Haringvlietstraat achter huisnummer 137 Datum ontvangst: 5 januari 2017 Activiteit: Kap Voor: het vellen of doen vellen van een houtopstand (zilveresdoorn (Acer saccharinum)) Locatie: Jakartastraat ter hoogte

Welstandscommissie Elk bouwplan waarvoor een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) nodig is, moet worden getoetst aan ‘redelijke eisen van welstand’. Het gaat om het uiterlijk van het bouwplan op zichzelf en in relatie tot zijn omgeving.

Activiteit: Bouw, Reclame Voor: het bouwen van een autobedrijf Locatie: Nijverheidstraat 95 Datum ontvangst: 3 januari 2017 Activiteit: Kap Voor: het vellen of doen vellen van een houtopstand Locatie: Spuiboulevard 50 Datum ontvangst: 4 januari 2017 Tegen de hiervoor genoemde aanvragen kan op dit moment geen bezwaar of beroep worden ingediend. Dat kan pas nadat het college over deze aanvragen heeft beslist. Die beslissing wordt eveneens bekendgemaakt in het Gemeentenieuws in Dordt Centraal. Ingediende aanvragen liggen niet ter inzage.

Vergunningen en Meldingen, 13 januari 2017

De toetsende instanties zijn de Grote en de Kleine Welstandscommissie. De Grote (voltallige) Commissie toetst de grotere plannen en plannen die een sterke invloed hebben op het stadsbeeld aan de criteria in de Welstandsnota. Kleine bouwplannen (zoals aan- en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen, kozijnen- en gevelwijzigingen, dakkapellen of erfafscheidingen) worden in eerste instantie getoetst door een ambtenaar van Stadsontwikkeling aan de zogenoemde ‘sneltoetscriteria’. Als het plan daaraan niet voldoet, wordt het alsnog beoordeeld door de Kleine Welstandscommissie. Welstandsvergaderingen De commissievergaderingen zijn openbaar en vinden plaats in de oneven weken op maandag. De agenda’s van de Grote en de Kleine Commissie zijn te vinden op www. dordrecht.nl/welstandscommissie. Daar zijn ook de Welstandsnota en de daarin opgenomen sneltoetscriteria te vinden.

Activiteit: Bouw Voor: het plaatsen van twee composiet fiets/voetgangersbruggen Locatie: Vinkenbaan Datum besluit: 5 januari 2017 Activiteit: Bouw Voor: het verplaatsen van een hekwerk Locatie: Stationsplein 1 Datum besluit: 5 januari 2017

Ervaar het gemak van MijnOverheid

Ingetrokken aanvragen Burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht maken bekend dat zij de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning hebben ingetrokken:

Uw persoonlijke website voor overheidszaken

Activiteit: Handelen in strijd met regels RO Voor: het afwijken van het bestemmingsplan Locatie: Voorstraat 443 Datum ontvangst: 11 november 2016 Activiteit: Brandveilig gebruik (vergunning) Voor: vergunning brandveilig gebruik Locatie: Vest 119 Datum ontvangst: 13 december 2016 Ingediende aanvragen om een omgevingsvergunning

RECTIFICATIE Per abuis is in week 1 gepubliceerd:

Voor: het splitsen van het pand in drie appartementsrechten Locatie: Grote Spuistraat 3-3A Datum besluit: 6 januari 2017

Activiteit: Bouw, Handelen in strijd met regels RO Voor: het wijzigen van de bestemming van de begane grond naar een woonbestemming Locatie: Krommedijk 11 Datum ontvangst: 23 december 2016

Inzage De beschikking met bijbehorende stukken is op afspraak tijdens kantooruren in te zien bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Johan de Wittstraat 140, 3311 KJ Dordrecht. Via telefoonnummer (078) 770 85 85 kunt u een afspraak maken.

Dit moet echter zijn: Activiteit: Bouw, Handelen in strijd met regels RO Voor: het wijzigen van de bestemming van de begane grond naar een woonbestemming Locatie: Krommedijk 13 Datum ontvangst: 23 december 2016

Bezwaar Tegen bovenstaande besluiten kan een

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht maken bekend dat

Overzichtelijk. Veilig. Altijd beschikbaar.

Nederland digitaliseert in hoog tempo. Ook de overheid biedt haar diensten steeds vaker digitaal aan. MijnOverheid biedt toegang tot uw berichten, uw persoonlijke gegevens en uw lopende zaken. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. Uw post van de overheid digitaal ontvangen? Wilt u uw post van de overheid liever digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid. In uw persoonlijke Berichtenbox ontvangt u berichten over uw toeslagen, uw kinderbijslag, betaalspecificaties van uw WW, of het verlopen van uw rijbewijs of APK. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail. Zien welke gegevens de overheid over u heeft vastgelegd? Op MijnOverheid ziet u in één oogopslag welke persoonlijke gegevens de overheid van u heeft vast-gelegd. Zo kunt u controleren hoe u bij het Kadaster, WOZ of Basisregistratie Personen geregistreerd bent. Klopt er iets niet, dan ziet u waar u terecht kunt om het aan te passen.

MijnOverheid Overzichtelijk ˜ Veilig ˜ Altijd beschikbaar | mijn.overheid.nl

De status van een vergunning bekijken? Ook de aanvraag van bijvoorbeeld een omgevings- of parkeervergunning kunt u op MijnOverheid volgen. U vindt de status van uw aanvraag onder Lopende zaken. Verandert de status van uw aanvraag? Dan ontvangt u automatisch een e-mail. Inloggen met uw DigiD Al veel Nederlanders kennen het gemak van MijnOverheid. Ervaar het zelf en log in met uw DigiD op mijn.overheid.nl. Meer informatie? Voor meer informatie kijkt u op mijn.overheid.nl.

› Post van de overheid in uw digitale Berichtenbox nbox › Zien welke gegevens de overheid over u heeft vastgelegd tgelegd › De status van uw vergunninggunningaanvraag volgen

Dit is een uitgave van Logius Dienst Digitale Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kijk voor meer informatie op mijn.overheid.nl Oktober 2016

Colofon Redactie: Afdeling Communicatie • Postbus 8, 3300 AA Dordrecht, e-mail: gemeentenieuws@dordrecht.nl • Eindredactie: Jarko De Witte van Leeuwen


6

Dordt Centraal Vrijdag 13 januari 2017

Dordtse oliebollenkampioen Ron van der Weijden overleden Foto: Buro Geus

Maandagavond 9 januari jl. is na een kortstondig ziekbed

Ron van der Weijden op 59-jarige leeftijd overleden. Ron stond in 2016 voor het 41e jaar met Ron’s Gebakkraam in Dordrecht en wist als eerste van Nederland drie keer de AD-oliebollentest te winnen. Zaterdag 14 januari is er van 10.00 tot 10.45 uur gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen in de Antoniuskerk te Dordrecht, Burgemeester de Raadtsingel 45. Aansluitend vindt om 11:00 uur de uitvaartdienst plaats. Na de dienst rijdt de rouwauto nog eenmaal langs de kraam aan de Spuiboulevard waarna de begrafenis in besloten kring zal plaatsvinden. Vanaf maandag 16 januari t/m 31 januari zal Ron’s Gebakkraam weer geopend zijn. Zijn vrouw Wies en kinderen Sebastiaan en Elloise zullen de zaak voortzetten. Familie van der Weijden. Correspondentieadres: Familie van der Weijden p/a Uitvaartverzorging Tineke van der Jagt Jan Valsterweg 100 - 3315 LG Dordrecht


Vergaderingen van de gemeenteraad Wilt u weten wat er op de agenda staat bij de vergaderingen van de gemeenteraad, zelf een onderwerp agenderen of wilt u meepraten in de adviescommissie van de raad, kijk dan op www.dordrecht.nl/raad voor actuele informatie. Heeft u vragen over de gemeenteraad, dan kunt u contact opnemen met de raadsgriffie: (078) 770 85 50 of raadsgriffie@dordrecht.nl. De raad op twitter: @raaddordt, #raad078.

Stem uit de fracties Deze week in de ‘Stem uit de fracties’ bijdragen van de fracties CDA en VSP.

Inge Mous (CDA)

Meer kansen voor kinderen Veel ouders maken zich zorgen over de toekomst van hun kinderen. Met welke kansen en in welke wereld groeien zij op? Kunnen we onze kinderen een toekomst met alle mogelijke kansen bieden? De eerste kans die we onze kinderen zeker moeten geven is het volop mee kunnen doen in de samenleving. Bijvoorbeeld door lid te zijn van mooie sportvereniging zoals DVO, Oranje Wit, VV Dubbeldam, Wieldrecht en vele anderen. Maar ook als het gaat om hele dagelijkse dingen op school, zoals volwaardig mee kunnen met schoolreisjes, feest- en verjaardagen. Niet voor niets staat onze partij al jaren pal voor de financiële middelen van het SMS Kinderfonds en Stichting Leergeld. Nuttige stichtingen, die er voor zorgen dat ook kinderen uit armere gezinnen mee kunnen doen in de samenleving. Bijvoorbeeld door de contributie van een sportvereniging te vergoeden. De tweede kans in het leven van ieder kind is goed en uitgebreid onderwijs. Niet alleen op het gebied van rekenen, taal en lezen, maar ook als het gaat om onze cultuur, historie en de wortels van onze waarden en normen. We hebben daarom als ouders en als samenleving de verantwoordelijkheid om voortdurend creatief te kijken naar de middelen waarmee we leerkrachten uitrusten. Zo bleek bijvoorbeeld recent uit wetenschappelijk onderzoek dat kinderen al op zeer jonge leeftijd een bepaalde voorkeur voor taal of techniek ontwikkelen. Toch komt de gemiddelde basisschool niet verder dan een handvol blokken. Dit zou toch beter moeten kunnen? De suggestie vanuit de Duurzaamheidsfabriek om elke basisschool uit te rusten met technisch duplo vinden wij dan ook erg interessant. Dit is wat het CDA betreft een goed voorbeeld hoe we onze kinderen alle kansen kunnen bieden. Een uitdaging voor de wethouder!

Margret Stolk (VSP)

Een waardig bestaan voor iedereen De feestdagen zijn achter de rug, een nieuwjaar is begonnen. Wij wensen alle inwoners van Dordrecht een mooi en gezond 2017. Niet voor iedereen is dat even vanzelfsprekend en daarom zetten wij ons als Verenigde Senioren Partij ook dit jaar weer in voor iedereen die dat nodig heeft. Want vaak blijkt pas op de momenten dat iets niet helemaal goed gaat, hoe lastig het is om voor jezelf op te komen en je zaakjes te kunnen regelen. Stel, je krijgt ineens te maken met ziekte of werkloosheid, waar begin je? Wie gaat je helpen om ervoor te zorgen dat je huishouden gewoon doorloopt? Als je een aanvraag voor hulp indient bij de WMO dan weet je vaak de eerste weken helemaal niet waar je aan toe bent. Dat brengt onzekerheid met zich mee waar je in jouw situatie niet op zit te wachten, dat kan je er dan net niet bij hebben. Of je verliest je baan en je krijgt de eerste acht weken helemaal niks, hoe moet je jezelf en eventueel je gezin dan in leven houden en uit de schulden blijven? Zodat je niet, na de vele jaren hard werken, dubbel in de problemen komt terwijl het niet eens je eigen schuld is? De VSP verwacht van de gemeente hierin een actievere houding. Je kunt niemand zomaar in de steek laten, zorg ervoor dat mensen bijvoorbeeld een voorschot krijgen tot hun uitkering komt. Of regel een speciaal team dat direct ingezet kan worden bij ouderen als ze ineens ziek worden om schoon te maken of eten te verzorgen, wat dan ook. Een team dat direct ingezet kan worden tot de officiële hulp rond is. Het zijn geen makkelijke maatregelen en ze kosten natuurlijk ook extra geld. Maar als je het belangrijk vindt dat er met iedereen in je stad waardig wordt omgegaan, dan kan je altijd een manier vinden om de kosten te dragen.

T 078 614 27 53 lj.kuhlemeier-booij@betervoordordt.nl

T 078 639 61 25 cda@dordrecht.nl

T 06 51 52 53 10 info@d66dordrecht.nl

info@pvdadordrecht.nl www.pvdadordrecht.nl

T 078 645 21 69 dordrecht@sp.nl

078

GEMEENTEBELANGEN T 06 349 23 693 fractiesecretaris.cu.sgp@gmail.com

T 078 618 14 74 info@vvddordrecht.nl

T 078 618 41 64 secretariaat@vsp-dordrecht.nl

T 078 6396130 info@groenlinksdordrecht.nl

COLOFON Heeft u vragen? Neem dan contact op met de Raadsgriffie via (078) 770 8550 of via raadsgriffie@dordrecht.nl

T 06-348 86 788 Gemeentebelangen078@gmail.com

fractie

Meijer

alfred@halmpec.nl


Crabbehoeve is een verassende mooie ontmoetingsplek in de Dordtse wijk Crabbehof. In het opgeknapte schoolgebouw en de grote stadstuin vinden verschillende activiteiten plaats. 45 vrijwilligers en 0,6 FTE coördinator vormen samen een bewonersbedrijf. Crabbehoeve werkt zonder subsidie en zorgt voor haar eigen inkomsten.

Vanwege het zwangerschapsverlof van onze coördinator zoeken wij m.i.v. 20-2-2017 voor gemiddeld 24 uur per week een

waarnemend coördinator Voor meer informatie en de functieomschrijving zie www.crabbehoeve.nl/ crabbehoeve-zoekt-waarnemend-coordinator/ Uw sollicitatie zien wij graag vóór 24 februari in onze mailbox. U stuurt deze naar het bestuur van Stichting Crabbehoeve, t.a.v. Lita Harpe, secretaris@crabbehoeve.nl (Crabbehoeve zoekt óók enthousiaste bestuursleden en ondernemende vrijwilligers. Zie www.crabbehoeve.nl/meedoen)

VOOR DE KOUDE WINTERDAGEN LEKKER GEVOERDE LAARSJES!

Wil jij werken in een gezellige lunchroom? Woonboulevard Dordrecht

Wat is relevant lokaal nieuws?

Wij zoeken een

JONG DYNAMISCHE MEDEWERKSTER voor 2 à 3 dagen per week (ook op de zaterdag) Ervaring in lunchroom noodzakelijk (ZONDER ERVARING HOEFT U NIET TE REAGEREN) Een goed afscheid helpt je verder

Yarden & Mirjam is een onderneming die de uitvaart verzorgt, gewoon, zoals het behoort te zijn:

met een open hart voor wie u bent! VOOR HET MELDEN VAN OVERLIJDEN BELT U

078 711 0201 of 06 19 47 28 15

Altijd in samenspraak

(24 uur per dag)

Toegankelijk

Wij zijn er voor iedereen, ook voor particulieren en elders verzekerden.

Ondersteunend Kwetsbaar en inlevend

Toermalijnring 1020 3316 LC Dordrecht mirjam.hamoen@yarden.nl

Persoonlijk en betrokken Puur

Mirjam Hamoen

BIJ RIA V.D. POL OP HET DAMPLEIN IN DUBBELDAM DINSDAGMORGEN OP HET DAMPLEIN, GROTE TASSEN MEENEMEN! GRATIS PARKEREN!

BLANKE WITLOF ELSTAR MAROC CLEMENTINE VEEL SAP, GEEN PIT HAND- EN PERSSINAASAPPELEN VERSE BOSBIETEN GROTE BLOEMKOOL MANGO’S

per kilo 3 kilo 30 stuks 3 kilo 2 bossen per stuk 5 stuks 10 stuks

UIT DE AARDAPPELHOEK FRIESLANDERS BILDSTAR EIGENHEIMERS

5 kilo 10 kilo 5 kilo 10 kilo 5 kilo 10 kilo

0.98 2.98 3.50 2.98 1.98 0.98 1.50 2.50 3,50 5,00 3,50 6,00 4,00 7,50

• DORDRECHT Stichting DOCK houdt op donderdag 19 januari een borrel met als thema ‘levende lokale media’. Iedereen die zich professioneel of als amateur bezighoudt met journalistiek is uitgenodigd om deze eerste van drie avonden mee te komen praten over het onderwerp lokaal nieuws. Op verzoek en met medewerking van TIEN Plus, de Bibliotheek AanZet en de gemeente Dordrecht gaan de thema-avonden over de lokale wijk- en burgerjournalistiek, de diverse media, zoals wijk- en lokale kranten, Buurboek, sociale media en de lokale radio en televisie. Eenieder die zich daartoe geroepen voelt is welkom om mee te praten over vragen die spelen in en om de stad. Die trilogie begint op donderdagavond 19 januari om 20.00 uur in De Blauwe Kamer van de Centrale Bibliotheek aan de Groenmarkt 153 met een DOCK-borrel waarin een aantal vertegenwoordigers van de lokale media ingaan op vragen als: hoe belangrijk is lokale (wijk- en burger) journalistiek voor een stad; wanneer is iets lokaal relevant nieuws; hoe werken de media, is er onderlinge samenwerking of moet deze worden versterkt? Op 16 februari vindt de DOCKING-station over het onderwerp plaats: een workshop waarvoor iedere geïnteresseerde uitgedaagd wordt op een brainstormende wijs ideeën te leveren voor verbinding tussen de burger, het nieuws van de straat, de wijk en de stad en de diverse lokale media. Weer een maand later, in maart zullen de resultaten daarvan worden gepresenteerd. De avonden van DOCK zijn gratis toegankelijk.

Dé webshop voor al uw DUBBELSTEYNLAAN WEST 81 • DORDRECHT TEL. 078 - 621 54 23 www.drukwerkcompleet.nl

KOOIJMANSCHOENEN.NL


9

Dordt Centraal Vrijdag 13 januari 2017

ACTUEEL

Koning Winter op Dordwijk

● '25'5(&+7 De winterexcursie met IVN-Natuurgidsen op landgoed Dordwijk heeft zaterdagmiddag 14 januari hoogstwaarschijnlijk ook een echt winters karakter. Het bijna vier eeuwen oude landgoed is normaliter niet voor publiek toegankelijk en het was de bakermat voor de Dordtse IVN-afdeling. De wandeling voert over kenmerkende bruggen vanaf de kasteelboerderij langs de Villa Dordwijk, het hertenkamp, de oranjerie, de moestuin en imposante boomsoorten en de winterklare Victorian Kitchen Garden. De nog kale bomen bieden ruime doorkijkjes over het fraaie landgoed en tonen waar in het voorjaar de reigers nestelen. De gidsen vertellen onderweg over de geschiedenis van het in Engelse landschapsstijl heringerichte gebied. De excursie start om 10.00 uur en het duurt tot ongeveer 12.00 uur. Verzamelen op de parkeerplaats tegenover de ingang aan de Dordwijklaan. Deelname is gratis, maar gemaximeerd. Aanmelding vooraf bij Elly den Hartog, tel. 6166780 (na 19.00 uur). Deelnemers ontvangen na de rondleiding een informatieve brochure over het landgoed. Er is parkeergelegenheid, honden zijn niet toegestaan. (Foto: Cees Mastenbroek)

Kennismakingscursus over God ● '25'5(&+7 Een Alpha Cursus is een basiscursus over het christelijk geloof, zowel bedoeld voor nieuwsgierigen als voor mensen die hun geloof willen opfrissen. In de Andreaskerk aan de Jacob v. Heemskerckstraat 19 in Wielwijk is dinsdagavond 7 februari van 19.00 tot 22.00 uur de eerste van een reeks van tien bijeenkomsten die samen een ontdekkingstocht vormen door de bijbel en

het christelijk geloof. Elke avond begint met een gezellige maaltijd, waarna het onderwerp behandeld wordt. Daarna wordt in groepjes verder gepraat. De bijeenkomsten kenmerken zich door gezelligheid, verrassende ontmoetingen en soms best diepgaande gesprekken. De eerste avond is vrijblijvend. Graag wel even aanmelden in verband met de maaltijd. Aanmelden en/of info via tel. 6184836 of vos.ooms@12move.nl.Actie geldt van 9 t/m 21 januari 2017. Vraag naar de deelnemende merken en voorwaarden

Speciaal voor u gemaakt

Voordeelpakker Bak bur de ca. 8g-e1rs min 0 gemat. op ig vuur d

± 30 in een min. verwar vooroven vmde a 180°C n

Chicken mozzarella

Boerenburger

Kipfilet omwikkeld met rauwe ham en gevuld met mozzarella

100 gram

Iedere 4e

1.59

GRATIS

ek 3 4

GEVRAAGD Medewerkster voor de zaterdag en voor in de vakanties. Leeftijd vanaf 17 jaar.

k3

Extra voordelig

Uw Slager koopje

Vleeswarenaanbieding

Ribkarbonade

Coburger + ei-bieslooksalade

Achterham + boterhamworst + snijworst

100 gram

samen 250 gram

3 x 100 gram

7,98

3,98

4,50

Uw Slager Henk Versteeg

Aanbiedingen geldig van ma. 16-01 t/m za. 21-01

Damplein 9, Dordrecht Tel. 078 - 6160213 henk@slagerijversteeg.nl www.versteeg.uw-slager.nl

WWW.WANDDECO.COM


Grootste keukensho

Vo or be el d Ke uken D ea l

,– 5 9 NU voor € 79 Uit voorraad !

Compleet - Ontzorgd -

10 0 0 ns e k u e k l u xe aat m e r e d op ie ad a r r o o v uit

SPECTACULAIRE NIEUWJAARSs SvoHorOhaW lf • ontzorgde keuken geld; • apparatuur tegen internetprijzen; • 1000 luxe keukens uit voorraad; 2017; • alle nieuwe modellen en • zes maanden reserver mogelijk; eren, • én ontspannen oriënt de kijken en vergelijken in grootste keukenshowroom in de regio; • levering en montage in heel Nederland.

Einsteinstraa

Stobbeweg 19


owroom in de regio!

Kom ook naar de spectaculaire Nieuwjaarsshow bij Keukenwarenhuis. nl. Er is de laatste weken keihard gewerkt aan de totaal vernieuwde showroom, en het resultaat mag er zijn! De gehele nieuwe collectie van 2017 is nu reeds te zien in een gezellige ambiance. En dat in de Grootste Keukenshowroom in de regio! In de totaal nieuwe keukenshowroom vindt u nu de allernieuwste trends, zoals industriële keukens, landelijke keukens, de nieuwste generatie greeploze en hoogglans keukens, moderne keukens, eilandkeukens, beton keukens, seniorenkeukens, outletkeukens en nog veel meer !! Het familiebedrijf Keukenwarenhuis.nl specialiseert zich in betaalbare ontzorgde A-merk keukens welke voor Half Geld geleverd worden, mèt de apparatuur en accessoires tegen internetprijzen. Alles wordt voor u geregeld, inclusief montage en aansluiten, kant en klaar! Keukenwarenhuis.nl kan bovendien 1000 luxe keukens uit voorraad leveren, compleet met apparatuur. Deze keukens kunnen in iedere ge-

wenste opstelling en formaat voor u ontworpen en geleverd worden. Ontspannen een dagje shoppen en zelf oriënteren is bij Keukenwarenhuis.nl nog mogelijk! Alle keukens zijn compleet geprijsd, zodat u zelf vrijblijvend kunt beslissen of u met een adviseur aan tafel wilt gaan.

ACTIETIJDEN woensdag 11 januari 10 - 18 uur donderdag 12 januari 10 - 22 uur vrijdag 13 januari 10 - 22 uur

Vraag ook naar de snelle beslisserskorting! .RP GXV VQHO ODQJV HQ SUR¿WHHU DOOHHQ GH]H week nog van de Spectaculaire Nieuwjaarsacties en de ruime openingstijden. Wij zorgen tevens voor een feestelijke en ontspannen sfeer met een hapje en een drankje!!

zaterdag 14 januari 9 - 18 uur ZONDAGS GESLOTEN

8

,7

at 29 – 3316 GG Dordrecht – Tel. 088 01 01 201

9-21 (Woonboulevard Bovenland) – 2461 EX Ter Aar (ZH) – Tel. 088 01 01 200


Kippie Dordrecht Grill- en Maaltijdenwinkel

Winkelcentrum Sterrenburg P.A. de Kok-plein 136 3318 JW Dordrecht Telefoon: 078-6176521

De Kippiepan De pannen zijn kant en klaar! Opgewarmd in ongeveer 20 minuten. Voor gebruik van de pan wordt €25,- borg gerekend. Nieuw: De aluminium schaal en plastic deksel worden erbij geleverd. Zo is de inhoud makkelijk in de koelkast te bewaren! Exclusief bij Kippie!

+

Snackpan

65 hapjes/ XL 90 hapjes

Mini-saté/Ballenpan 80 hapjes/ XL 140 hapjes

€24,95

€29,95

€29,95 XL

€49,95 XL

Mini-satépan

80 hapjes/ XL 140 hapjes

€29,95

Sparerib-pan

+/- 2200 gram zoete of pittige spareribs

€29,95

Kluifpan

80 kipkluifjes

€29,95

Ballenpan

90 kipgehaktballetjes

€29,95

€49,95 XL

Saté-pan

30 stuks/ XL 45 stuks

€34,95

Dönnerpan

1750 gram kipdönner

€29,95

Maaltijdpan

Keuze uit 4 maaltijden

€29,95

€49,95 XL

Kijk voor alle Kippiepannen en om te bestellen op www.kippie.nl!


13

Dordt Centraal Vrijdag 13 januari 2017

ACTUEEL

DEZE WEEK Een selectie van alle inzendingen van deze week. Ook een mooie of leuke foto gemaakt in Dordrecht? Stuur hem onder vermelding van Deze Week naar redactie@dordtcentraal.nl en maak kans op publicatie in de weekendeditie van Dordt Centraal.

â—? Stuur ook uw foto in!

Het resultaat van een helder blauwe lucht en een felle zon. (Foto: Corrie Voskuijl)

In de Merwelanden is hard gewerkt. Montserrat de Knecht maakte de foto bij hole 11.

Ton vd Broek maakte deze foto van de buurtkinderen op het Remmerstein-plein. “Ze zijn de hele dag heerlijk in de weer geweest op zo’n zeldzame sneeuwzaterdag!�

Een mooi kiekje vanaf het Groothoofd op de Groothoofdstoren in het zonnetje. (Foto: Teun Benschop)

Albert Muskee maakte deze foto van een winterse Zuidendijk.

5HLLUĂ…PURL]LYIV\^PUNR\U[\^LLY terecht voor een complete huid- en haarverzorging in onze salon aan het Paulusplein

TINEKE VAN DER JAGT

Begrafenis- en Crematieverzorging Een waarborg voor verzekerde zorg en persoonlijke aandacht

T 078 - 644 07 77

24/7

Op 21 januari hebben we een feestelijke opening met een hapje en een drankje van 14.00 tot 16.00 uur.

M 06 - 224 217 87

EJOGP!WBOEFSKBHUVJUWBBSUOMrwww.vanderjagtuitvaart.nl Tineke van der Jagt Uitvaartverzorging is een dienstverlenende onderneming met een regionaal karakter. Steeds meer mensen willen af van de gangbare uitvaarttradities en op een persoonlijke manier afscheid nemen van hun dierbaren.

Huid- en

Kleurspecialist

MOCHT U IETS WILLEN GEVEN TIJDENS DE OPENING, DAN GRAAG IN DE VORM VAN EEN GIFT VOOR DAGBESTEDING ‘ZO MOOI SAMENWERKEN’.

• De zaak is helemaal vernieuwd en heeft een mooie uitstraling. • Haal en breng service. • Al 85 jaar een begrip in Dordrecht waar service en klantvriendelijkheid nog bovenaan staat. Familie kamer

Aula

Condoleance

Tineke van der Jagt probeert de familie, als dat wordt gewenst, zoveel mogelijk bij het afscheid van een dierbare te betrekken. Betrokkenheid en het regelen van de uitvaart overeenkomstig de wensen van de overledene en nabestaanden, spelen een belangrijke rol bij het verwerken van het verdriet. Tineke van der Jagt laat niets aan het toeval over, begeleidt deskundig en biedt persoonlijke aandacht omdat de laatste zorg de beste moet zijn. Een waarborg voor verzekerde zorg en persoonlijke aandacht.

UITVAARTCENTRUM “VAN DER JAGT� STRAALT SFEER UIT SWINGEND HET NIEUWE JAAR IN? DANS NU DE EERSTE MAAND GRATIS BIJ SPARTA DORDRECHT

‘Â?‰‡Â?•‡Â?Â?‡‹•Œ‡•˜ƒÂ?ƒˆ͢Œƒƒ” ÂŽÂ?‡†‘Â?†‡”†ƒ‰˜ƒÂ?Í?ͣǤÍ&#x;Íœ–‘–Í?ͤǤÍ&#x;Íœ——”ǥ ›Â?œƒƒŽ††‹Â?‰–‘Â?™‡‰ ‹ŒÂ?˜‘‘”Â?‡‡”‹Â?ˆ‘”Â?ƒ–‹‡‘’www.spartadordrecht.nl ‘ˆ„‡ŽÍœÍŁÍ¤ÇŚÍ˘Í?ͣͣ͢ͼÍ?Ǥ

ALBERTINE AGNESSTRAAT 49 • 3314 LB DORDRECHT • TEL. 078 613 8607


OPEN DAG VMBO GL/TL - HAVO

18 JANUARI 2017

KAPTEYNWEG

VAN 15.00 TOT 20.00 UUR www.dalton-dordrecht.nl


15

Dordt Centraal Woensdag 11 januari 2017

CULTUUR

2RNXZDFWLYLWHLWKLHU"0DLOXLWHUOLMNZRHQVGDJRFKWHQGQDDUUHGDFWLH#GRUGWFHQWUDDOQO

    Weekend Vrijdag 13 januari 10.00-12.00 uur, Bibliotheek Centrum: computerspreekuur 20.00 uur,

DOOR: DOOR open met Giant Chicken

20.00 uur,

Bibelot: oplaadpop

20.00 uur,

Bibelot: The Stand-Up Club

20.00-22.00 uur, Sportboulevard: schaatsdisco 20.15 uur,

Schouwburg Kunstmin: Bint

22.00 uur,

Dolhuis: OCD & TMC Birthday Bash 2017

22.00 uur,

Jazzpodium DJS: Martha Jane & The Talisman

Zaterdag 14 januari 10.00-15.00 uur, Bibliotheek Centrum: Klik&Tik het internet op 10.00-16.00 uur, De Plint: 078 Van Alles Wat Markt 12.00-15.00 uur, Bibliotheek Centrum: Next Generation Speaks 13.00-13.45 uur,

Nationaal Onderwijsmuseum: familierondleiding

13.30-15.30 uur,

Biesboschcentrum: winterexcursie

15.00 uur,

Poppentheater Damiet van Dalsum: Kaatje met de lange tenen

19.00 uur,

The Hide Away: cdpresentatie Fixxxman

20:00 uur,

D.C & V.B. gebouw: Dansen in de Keet met Dj Herman

20.15 uur,

Schouwburg Kunstmin: Hart tegen hart

20.15 uur,

Energiehuis: erlijn Twaalfhoven, Abdelkader Benali – A Postcard from Aleppo

21.00 uur,

Energiehuis: Band Boost 2017-Voorronde 2

21.00 uur,

DOOR: Club d'Or: Violet Fall

21.00 uur,

Jazzpodium: Rolf Delfos Kwartet

Zondag 15 januari 13.00-13.45 uur,

Nationaal Onderwijsmuseum: familierondleiding

13.30-14.30 uur, Biesboschcentrum: Winters Rondje Hollandse Biesbosch 15.00 uur,

Energiehuis: Sam Wills - The boy with Tape on His

16.00 uur,

DJS: Donkey Fonk

Amnesty-directeur opent foto-expo bij DOOR â—? '25'5(&+7 Eduard Nazarski, directeur van Amnesty International in Nederland, opent zondag 15 januari om 16.00 uur bij DOOR de fototentoonstelling 'For Those Who Died Trying' van Luke Duggleby. Hij legde in Thailand mensenrechtenverdedigers vast die de afgelopen decennia om het leven zijn gebracht of zijn verdwenen. De opening van de expositie, die tot (Foto: Luke Duggleby) en met 29 januari is te zien op de Voorstraat 142, krijgt een bijzondere muzikale omlijsting. De ‘movements’ voor strijkkwartet die componist Frank Horvat speciaal voor de expositie schreef beleven hun wereldpremière. ‘For Those Who Died Trying’ verhaalt over 35 ‘gewone mensen’ uit Thailand. Zij spraken zich uit voor de gezondheid, het levensonderhoud, de cultuur of het milieu in hun stad, dorp of streek. Hun inzet voor vrijheden en mensenrechten botsten met andere belangen, in de energiesector, de mijnbouw, de afvalverwerking of de houtindustrie. En dat kostte hen uiteindelijk het leven. Fotograaf Luke Duggleby plaatste een portret van ieder van hen op de plek waar hij of zij vermoord werd of verdween. Het resultaat is een ‘een verrassend ontroerende reeks foto’s’, volgens de The New York Times. Defenders “Deze mensen lieten hun stem horen over een kolencentrale, landjepik, chemisch afval of illegale houtkap bij hen in de buurt. En zij betaalden de hoogste prijsâ€?, legt Arjan van der Waal van Defenders in Dordrecht uit. Deze organisatie biedt mensenrechtenverdedigers die dat nodig hebben een mini-sabbatical in de stad. Zij organiseert deze expositie om aandacht te vestigen op de positie van mensenrechtenverdedigers elders in de wereld. En om een perspectief te bieden voor rećectie over vrijheden en rechten in ons eigen land. “In Nederland scheppen de vrijheid van meningsuiting en respect voor mensenrechten ruimte om je stem te laten horen. Denk aan het protest rond de Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen, de omwonenden van DuPont/Chemours in Dordrecht, het Groninger protest tegen de NAM. Ben je in de Nederland begaan met het milieu of je leefomgeving, dan krijg je tegenspel. Maar je wordt niet vermoord of bent opeens spoorloos verdwenen, zoals de personen die in deze expositie centraal staan. Het is belangrijk na te denken over wat die ruimte om een tegengeluid te laten horen ons waard is. En hoe we de vrijheden en mensenrechten die dat mogelijk maken kunnen onderhouden. Ook in Nederland.â€?

Tentoonstellingen Van 14 januari t/m 19 februari Reisgenoten Pictura

Stadsgezichten en abstracte kunst Outsider Art Galerie Via Lumina

Van 15 januari t/m 29 januari For Those Who Tried Dying DOOR

t/m 30 januari World Art Games expositie ‘Cariben’ Galerie Hofsteeg

t/m 19 januari SprookjesďŹ guren Bibliotheek Crabbehof t/m 28 januari

t/m 1 april Bohdan Bladowski Galerie Europ’Art t/m 28 april Het oudste goud

ter wereld Dordrechts Museum t/m 30 april Feesten voor de vrijheid Hof van Holland t/m 7 mei Wout van Heusden Dordrechts Museum t/m medio juni Strijd!-Heldhaftig verleden op schoolplaten Nationaal Onderwijsmuseum

Film Kijk voor het totale ďŹ lmoverzicht, tijden en kaartverkoop op www.themoviesdordrecht.nl of www.kinepolis.nl. Patriots Day: Wanneer bij de Boston Marathon twee explosieven afgaan begint voor politieagent Tommy Saunders (Mark Wahlberg) een race tegen de klok om de daders op te sporen voor zij opnieuw toeslaan. Terwijl hulpverleners de overlevenden bijstaan start het ijzersterke team van special agent Richard Deslauriers (Kevin Bacon), de commissaris van de politie Ed Davis (John Goodman) en Sergent Jeffrey Pugliese (J.K. Simmons) een bloedstollende klopjacht op de terroristen. The Violin teacher: Violist Laerte (Lazaro Ramos) was ooit een muzikaal wonderkind. Maar door zijn stress verprutst hij een carrièrre in het symfonieorkest van SĂŁo Paolo. Noodgedwongen aanvaardt hij een baantje als muziekleraar aan een school in een grote sloppenwijk (‘favela’). In een omgeving vol criminaliteit en drugsgebruik probeert hij een groep jongeren via de muziek op het goede spoor te houden. Het zijn geen lieverdjes en slechte invloeden dringen door in de Voor loop en sloopauto's school. Maar langzaam aan wint Laerte u belt wij komen hun vertrouwen en begint zijn klas klaar ook ‘s avonds met RDW te stomen voor een belangrijk concert. De vrijwaringbewijs, muziek doet zijn werk voor de jongeren en direct, de hoogste prijs Laerte herontdekt zijn eigen passie voor het viool spelen. 0627381986

TaizĂŠ-viering

Reisgenoten in Pictura

â—? '25'5(&+7 De Voorbereidingsgroep Interkerkelijke TaizĂŠ-vieringen Drechtsteden houdt zondagavond 22 januari om 19.00 uur in kerkgebouw de Verrezen Christuskerk aan de Nolensweg 8 een TaizĂŠ-viering.

� '25'5(&+7 Het nieuwe jaar begint in Pictura met wegen die kruisen. Vanaf 14 januari tot en met 19 februari is er de tentoonstelling ‘Reisgenoten’ te zien, met uiteenlopende installaties van Marianne Grootenboer, Saskia Meesters, Tamyra Meesters, Robert Pravda en Quirijn Smits en Minne Smits.

De viering heeft een meditatief karakter. De deelnemers zingen liederen uit de spiritualiteit van TaizÊ die afgewisseld worden met ÊÊn of meer schriftlezingen, gebeden en stiltemomenten. Voor de viering, vanaf 18.30 uur kunnen de aanwezige de onbekende liederen oefenen. Na de viering is er kofĆe en thee. Voor meer informatie en data voor andere vieringen www.taizedrechtsteden.nl

De multimediale tentoonstelling zal zich uitstrekken van het begin van de foyer tot de verre tentoonstellingszaal. Installaties die op meerdere zintuigen een beroep doen. Hoe? Dat blijkt tijdens de expositie. De reistentoonstelling opent op zaterdag 14 januari om 17.00 uur met Piet Rogie en Pauline Vogel. De bezoeker ziet en hoort een speciale bewerking van hun performance No.mades. Van Reisgenoten verschijnt tevens een catalogus, te koop tijdens de expositie. Pictura is aan de Voorstraat 190-192 in Dordrecht te bezoeken op woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en vormt met haar rijke historie een inspirerende omgeving voor bezoekers en kunstenaars. Kunst is hier nu al 240 jaar van muur tot muur te bewonderen.

Americana in het Dolhuis � '25'5(&+7 Liefhebbers van Americana moeten zondag 15 januari in het Dolhuis zijn. Crow’s Feet uit Dordrecht speelt er zijn mix van countryrock, blues en folkrock. Speciale gast is de gloednieuwe Dordtse band Downtown Decatur. Deze zeskoppige band rond gitarist Evert Houtman treedt voor de allereerste keer op. Crow’s Feet speelt veel muziek van hun helden Ry Cooder, Little Feat, en J.J. Cale. Daarnaast ook nummers van onder meer John Hiatt, Ryan Adams, Guy Clark en Delbert Mc Clinton. Een hoofdrol is

er voor de meerstemmige zang en voor de slide-gitaar (Maarten Walters). Verder bestaat de band uit Teus Zantman ( solo- en slaggitaar), Arie Biesheuvel (drums), Dick de Bruin ( keyboard), Tiemen Hut (bas) en AndrÊ Boer (percussie). Al drie keer eerder organiseerde Crow’s Feet een Americana-zondagmiddag in het Dolhuis. Er worden steeds andere muzikale gasten uitgenodigd om van elke middag een feestje te maken. De zaal is zondag open om 15.15 uur. De optredens beginnen om 16.00 uur en duren tot circa 19.30 uur. Er is betaalbare catering. De entree bedraagt 5 euro.


16

Dordt Centraal Vrijdag 13 januari 2017

LIVE MUZIEK

Oergezellig trefpunt aan het Scheffersplein: * borrel * lunch * diner

VRIJDAG 27 JANUARI VAN 19.00 - 01.00 UUR

In januari, februari en maart

25% korting

OPEN:

op een drie gangen diner bij een reservering voor minimaal twee personen

GRATIS ENTREE!!!

dinsdag t/m zondag van 17.00 - 22.00 uur

Bel en reserveer of bezoek de website

www.dordtsgenoegen.nl Voorstraat 256 • 3311 ET Dordrecht • 078 8438001

Vriesestraat 39 Dordrecht Tel: 078-6146050 078-6145009

Gezellig uit in Dordrecht

John Kagie Jack van Raamsdonk en Janske

Nieuw restaurant en bar in Dordrecht: Nulzevenacht Eten & Drinken

Rijksstraatweg 1 3316 EE - Dordrecht. Tel. 078 - 6179902 wilhelminaboom@live.nl

DORDRECHT - Dordrecht is een restaurant en bar rijker aan het gezellige Statenplein. Nulzevenacht ƚĞŜΘĆŒĹ?ŜŏĞŜĹ?Ć?ĞĞŜůƾŜÄ?ĹšĆŒĹ˝Ĺ˝ĹľÍ•ĆŒÄžĆ?ĆšÄ‚ĆľĆŒÄ‚ĹśĆšĞŜÄ?Ä‚ĆŒĹ?ŜϭĹ?ĞǀĞĆ?Ć&#x;Ĺ?ĚĂĂŜŚĞƚ^ƚĂƚĞŜƉůĞĹ?ĹśĎŽĎłÍžÇ€Ĺ˝Ĺ˝ĆŒĹšÄžÄžĹś 'ĆľĆ?ƚŽĹ˝ÄŤÄžÄžÍżÍ˜Ĺ˝Ĺ˝ĆŒĚĞĆľĹ?ĆšĹ?ÄžÄ?ĆŒÄžĹ?ĚĞĹŹÄ‚Ä‚ĆŒĆšŏƾŜĹŠÄžĹ?ÄžÄšÄžĆŒžŽžĞŜƚǀĂŜĚĞĚĂĹ?Ä?Ĺ?ŜŜĞŜůŽƉĞŜŽžĞĞŜ ŚĂƉŊĞƚĞĞƚĞŜŽĨƚĞĹ?ĞŜĹ?ĞƚĞŜǀĂŜĞĞŜÄ?Ä‚ĹŹĹŠÄžŏŽĸĞ͕Ä?Ĺ˝Ä?ŏƚĂĹ?ĹŻŽĨĞĞŜ͞ŚĹ?Ĺ?ŚͿÇ Ĺ?ĹŠĹśĆšĹŠÄžÍ˜ De eigenaar van Nulzevenacht Eten & Drinken ĹšÄžÄžĹŒŽŽŏŚĞƚĆ?ĆľÄ?Ä?ÄžĆ?ǀŽůůĞĞƚÄ?Ä‚Ä¨Ä Ä‚Ä?LJůŽŜÄ‚Ä‚Ĺś ŚĞƚ^Ä?ĹšÄžÄŤÄžĆŒĆ?ƉůĞĹ?ĹśÍ˜DĞƚĆšÇ ÄžÄžĹšĹ˝ĆŒÄžÄ?Ä‚ÇŒÄ‚ĹŹÄžĹśĹ?ĹśĚĞ ĹšĹ?Ć?ĆšĹ˝ĆŒĹ?Ć?Ä?ŚĞÄ?Ĺ?ŜŜĞŜĆ?ƚĂĚǀĂŜĹ˝ĆŒÄšĆŒÄžÄ?ŚƚŚŽŽƉƚĹšĹ?ĹŠ ĞĞŜŜŽĹ?Ä?ĆŒÄžÄšÄžĆŒƉƾÄ?ĹŻĹ?ĞŏƚĞĆšĆŒÄžĹŹĹŹÄžĹśÍ˜EĞƚÄ‚ĹŻĆ?Ä?Ĺ?ĹŠ Ä‚Ä?LJůŽŜĹ?Ć?ŽŽŏÄ?Ĺ?ĹŠEĆľĹŻÇŒÄžÇ€ÄžĹśÄ‚Ä?ŚƚĚĞĹŹÇ Ä‚ĹŻĹ?ƚĞĹ?ĆšÄžĆŒĹ? Ä?ĞůĂŜĹ?ĆŒĹ?ĹŠĹŹÍ˜sĂŜĂĨŚĞĚĞŜĹ?Ć?EĆľĹŻÇŒÄžÇ€ÄžĹśÄ‚Ä?ŚƚŽŽŏĚĞ ƉůĞŏÇ€Ĺ˝Ĺ˝ĆŒůĞƾŏĞĞǀĞŜĞžĞŜƚĞŜĞŜÄ?Ĺ˝ĆŒĆŒÄžĹŻĆ?͘

Jordy Carrero

www.wilhelminaboom.nl

Nulzevenacht Eten & Drinken Ĺ?Ć?ĎłĚĂĹ?ĞŜĆ‰ÄžĆŒÇ ÄžÄžĹŹĹ?ĞŽƉĞŜĚ ƚŽƚĎŽĎŻÍ˜ĎŹĎŹĆľĆľĆŒĞŜŽƉÇ€ĆŒĹ?ŊĚĂĹ?ĞŜ ÇŒÄ‚ĆšÄžĆŒÄšÄ‚Ĺ?ƚŽƚĎŽÍ˜ĎŹĎŹĆľĆľĆŒÍ˜

Blijf op de hoogte via Facebook pagina! Íž'ĞƚƚŽĹ?ÄžĆšĹšÄžĆŒΛϏϳϴÍ&#x;Í• www.nulzevenacht.nl

CHINEES SPECIALITEITEN RESTAURANT

Zaterdag 14 januari

ROMMELMARKT van 10.00 – 16.00 uur Zaterdag 14 januari

Uw huiskamer voor NederVlaamsche gerechten uit grootmoeders tijd

DANSEN BIJ DE PLINT 19.30 – 00.00 uur Entree ₏ 5,= inclusief koud en warm bittergarnituur.

AFHAALMENU VOOR 2 PERSONEN Kroepoek Mini loempia’s Babi pangang Foe Yong Hai Tau si Kai Sate Bami, nasi of witte rijst

â‚Ź

13.

70

“WINKELCENTRUM CRABBEHOF�

VAN OLDEBARNEVELTPLEIN 1A • 3317 EP DORDRECHT • TEL.: 078-61 73 113

Maarten Harpertsz Trompweg 235 Dordrecht T 078 652 6522 T +31 (0)6-23481358 info@deplint.nl www.deplint.nl

Woensdag t/m zondag van 17.00 tot 22:00 uur Groenmarkt 8 - Dordrecht Tel. 078 - 614 05 00 www.knollen-citroenen.nl

Di t/m Zo: 17.00 - 22.00 uur

Openingstijden keuken: wo 12.00 tot 19.30 do 12.00 tot 20.30 vrij 12.00 tot 19.30

za 12.00 tot 20.30 zo 13.00 tot 20.30

Welcome - Wilkommen - Bienvenue Voor jong en oud is Poffertjeshuis PIM een gezellig, lekker en goedkoop adres. U kunt er lekker genieten van overheerlijke pannenNRHNHQSRIIHUWMHVĂ HQVMHVHQDQGHUHJHUHFKWHQVIHHU is er altijd zowel binnen als buiten op ons terras

www.pimspofenpan.nl Nieuwstraat 19/21 078-6312709 www.grandcafehetgerecht.nl


presenteert

Nationaal Theaterweekend

Doe mee en win

Za 21 & Zo 22 januari

kaarten voor A Chorus Line!

Programma

Altijd al achter de schermen willen kijken

Kunstmin daagt je uit!

Za 21 januari

Om op zaterdag 21 januari

12.00 - 17.00 uur Achter de Schermen Bij Kunstmin

bij het mooiste theater van Dordrecht en omstreken?

• Boek z.s.m. je rondleiding plus GRATIS drankje*

Bezoek op zaterdag 21 januari overdag de kleed-

je vrienden, je clubgenoten je

• Optredens in het Theatercafé

kamers van topacteurs en musici en neem een

eigen Chorus Line optreden te doen. Wil je als

• Je eigen Chorus Line optreden in de Grote Zaal*

kijkje op het imponerende podium van de Grote

een echte artiest ook een keer schitteren op het

16.30 uur Classic Young Masters

Zaal, waar het hele seizoen artiesten, acteurs,

hoofdpodium van Kunstmin en lukt het je om in

(let op: in het Energiehuis € 12,50)*

cabaretiers, dansers en musici optreden.

korte tijd toch een Chorus Line op te zetten op

Unforgettable - One Night in Manhattan

Kom kijken hoe de restauratie een groot succes

het finale nummer One? Het hoeft niet perfect te

(swingende song & dance show € 10,-)*

is geworden en geniet van muzikale optredens

zijn, een paar bewegingen en stapjes zijn genoeg

in het Theatercafé. Win leuke en bijzondere

om de deskundige jury te overtuigen dat jullie

theaterprijzen bij het Rad van Avontuur.

winnaars zijn en tickets winnen voor de supergoed

Geniet van een weekend lang topvoorstellingen

ontvangen musical A Chorus Line (op Do 23 & Vr

voor maar 10 eurootjes.

24 februari) in Schouwburg Kunstmin, Dordrecht.

20.15 uur

20.30 uur Marcel de Groot (intiem theaterconcert € 10,-)*

Zo 22 januari 11.00 uur

Eitje (voor iedereen v.a. 3 jaar € 5,-)*

14.00 uur Shakespeare by Heart (met topacteurs Pierre Bokma & Gijs Scholten van Aschat € 10,-)*

overdag met je collega’s,

• Boek tickets voor tien eurootjes tijdens dit BankGiroLoterij Theaterweekend • Bestel nu je kaarten voor de rondleidingen (beperkt aantal plaatsen) • Meld je met een groep aan voor de Chorus Line wedstrijd * Ga naar

www.kunstmin.nl


18

Dordt Centraal Vrijdag 13 januari 2017

De Hon da Civic ve rschij n t i n m a a r t i n d e s h ow ro o m , Maar alle e n o p 17 ja nua r i 2 0 1 7 va n a f 1 7 . 0 0 - 2 1 . 0 0 u u r ku nt u de a uto a l in he t e ch t b e wo n d e r e n

Auto Vervoort & Zn Mijlweg 67a, 3316 BE Dordrecht Tel. 078 - 614 36 44

www.autovervoort.nl

feesten

FEESTLOCATIE

ZAALACCOMMODATIE

lunches

Dè unieke locatie van Dordrecht! Voor feesten, recepties, diners en vergaderingen. Voor meer informatie www.deraedtskelder.nl of bel 078 - 635 635 8 Stadhuisplein 1 . 3311 CR Dordrecht De Raedtskelder is een locatie van Fles & Mes.


19

Dordt Centraal Vrijdag 13 januari 2017

HÊt adres voor service aan uw ‍ۋ‏HWV Bij Maia kunt u terecht voor reparatie, service en onderhoud DDQDOOHPHUNHQRRNDDQ‍ۋ‏HWVHQ JHNRFKWELMLQWHUQHWZLQNHOV

Stichting E-wheels vervoer is een wijkinitiatief en bevordert op duurzame wijze de mobiliteit in de stadswijken van Dordrecht.

MA

A

FIETSEN

Stevensweg 79a • 3319 AJ Dordrecht • 078-616 63 02 • LQIR#PDLDOLJ‍ۋ‏HWVQO‡ZZZPDLDOLJ‍ۋ‏HWVQO

Wij zijn op zoek naar zeer gemotiveerde mensen die geĂŻnteresseerd zijn om chauffeur/koerier te worden.

Chauffeur / Koerier (32-40 uur per week) Voor onze opdrachtgever in Dordrecht zijn wij op zoek naar zeer goed gemotiveerde, ćH[LEHOLQJHVWHOGHNRHULHUVFKDXIIHXUV ]RZHOPDQQHQDOVYURXZHQ PHWJHOGLJULMEHZLMV% GLHZRRQDFKWLJ]LMQLQGHRPJHYLQJ'UHFKWVWHGHQ+HWEHWUHIWKHWEH]RUJHQYDQSDNNHWWHQ ELMSDUWLFXOLHUHQHQEHGULMYHQ Overige eisen: ï0HQGLHQWLQKHWEH]LWWH]LMQYDQHHQ JHOGLJ ULMEHZLMV% ï=HOIVWDQGLJNXQQHQZHUNHQLVHHQPXVW ï)\VLHNLQRUGH]LMQLQYHUEDQGPHWKHWLQODGHQYDQGHSDNNHWWHQLQGHDXWRWUDSSHQORSHQ HQKHWVMRXZHQYDQSDNNHWWHQ ï)OH[LEHO]LMQLQYHUEDQGPHWZLVVHOHQGHZHUNWLMGHQ:HUNGDJHQ'LQVGDJWP=DWHUGDJ SDUWWLPHQLHWPRJHOLMN ï(UYDULQJKHEEHQDOVNRHULHUFKDXIIHXURPLQHHQ0HUFHGHV6SULQWHUEXVWHNXQQHQULMGHQ U reactie graag met een motivatie brief en CV sturen naar info@servicepuntwerk.nl

e-wheels zoekt vrijwilligers Voor een aantal dagdelen per week zijn wij ter versterking van ons vrijwilligersteam op zoek naar collega;

Chauffeurs

m/v

U rijdtmet met elektrische de wijken Sterrenburg, DubU rijdt een een elektrische shuttle in shuttle een aantalinwijken van Dordrecht. U bent enthousiast beldam en nu ook Stadspolders. U bent enthousiast en energiek en energiek en vindt het leuk om in contact te komen met andere mensen. Daarnaast en vindt het leuk om in contact te komen met andere mensen. bent u in het bezit van rijbewijs B en vindt u het geen bezwaar om onze klanten eventueel Daarnaast bent u in het bezit van rijbewijs B en vindt u het geen bete helpenom bij het in- enklanten uitstappen. zwaar onze eventueel te helpen bij het in- en uitstappen. Wij bieden een concept nieuw dienstverlening concept dienstverlening enteam eencollega’s. enthousiWij bieden u eenunieuw en een enthousiast ast team collega’s. Daarbij kunt u rekenen op de vele enthousiaste Daarbij kunt u rekenen op de vele enthousiaste reacties van onze klanten en uiteraard reacties van onze klanten en uiteraard onze dankbaarheid. onze dankbaarheid. Wilt u meewerken aan de opbouw van e-wheels “buurt-taxiâ€? en Wilt u umeewerken aan de opbouw e-wheels “buurt-taxiâ€? en bent u bent geĂŻnteresseerd, stuurvan dan uw reactie zo snel mogelijk geĂŻnteresseerd, stuur dan uwVermeldt reactie zo snel mogelijk naar info@e-wheels.nl. naar info@e-wheels.nl. daarbij duidelijk uw contactVermeldt daarbij duidelijk uw contactgegevens en wij schrijven u direct terug. gegevens en wij schrijven u direct terug.

Voor meer informatie kijkt u op onze website www.e-wheels.nl of belt u met Anouska van Beveren, vrijwilligerscoĂśrdinator tel.nr. 06.31193250.


BEKROOND ALS WINNAAR BEDRIJVEN AWARDS 2012, 2013 EN en 2014 2012, 2013, 2014 2015

KOZIJNEN • DAKKAPELLEN DEUREN • GEVELBEKLEDING SCHUIFPUIEN • AANBOUWEN TERRASOVERK APPINGEN ZONWERING www.ckkozijnen.nl De mooiste manier van uw huis verfraaien, doet u met de producten en diensten van CK Kozijnen. Wij leveren en monteren een breed assortiment houten, kunststof en aluminium gevelelementen voor de particuliere en zakelijke markt. Onze producten kenmerken zich door hoge kwaliteit, zorgvuldig maatwerk, vele variatiemogelijkheden, scherpe prijsvoering en deskundig personeel.

6 DAGEN PER WEEK GEOPEND Bezoek onze showroom en/of vraag een vrijblijvende offerte aan.

CK Kozijnen BV, Planckstraat 7, 3316 GS Dordrecht, t 078-6170070, e info@ckkozijnen.nl

Weekendeditie Week 2 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you