Page 1

Zwijndrecht Uitgave van Dordt Centraal

Verschijnt huis-aan-huis in Zwijndrecht | Maart 2019 | Nr. 17

WATERGEBONDEN BEDRIJVIGHEID IS HET KENMERK VAN ZWIJNDRECHT


ESTATE

VERKOOPT JE WONING EERD GEGARAND

TEGEN DE BESTE 8'4-11224 č5

ESTATE OPVALLEND ANDERS

Huis verkopen? Gratis taxatie!

123estate.nl 088-1231000


Acquisitie Michel van Wijland 06-15217220 Edwin van Rijswijk 06-30671359

Zwijndrecht is de grootste binnenvaartgemeente in Nederland. Zo’n 800 binnenvaartondernemers hebben hier hun thuisbasis ergens tussen de havens en kades van de Strooppot vlakbij H.I. Ambacht tot aan de Oude Veerhaven in Heerjansdam. Watergebonden bedrijvigheid en de havens zijn kenmerkend voor de Zwijndrechtse economie. De gemeente ligt aan het drukst bevaren waterknooppunt van Europa (foto voorpagina: Eveline van de Lagemaat). Geen wonder dat hier de Koninklijke BLN-Schuttevaer gevestigd is. (Oud-)Burgemeester Dominic Schrijer heeft op 1 februari de ambtsketting afgelegd en is op dezelfde dag voorzitter geworden van deze vereniging van binnenvaartschippers. Robert Strijk (53) is beëdigd als waarnemend burgemeester tot het aantreden van een kroonbenoemde burgemeester in juni 2019. In dit magazine leest u over de geschiedenis van het voormalige terrein en de haven van Schokindustrie, welke beiden herontwikkeld gaan worden. Verder ook aandacht voor de amateurfotografen die een expositie maakten met bewerkte jeugdfoto’s. Andere inwoners van Zwijndrecht legden sporthoogtepunten voor het nageslacht vast in mooie beelden die nog tot dit weekend te zien zijn in het Raadhuis. Ouders, leerkrachten en kinderen schrijven historie met het maken van een Passion4Kids die op woensdag 17 april op het Raadhuisplein opgevoerd gaat worden. Wie zich graag van deur tot deur wil laten vervoeren naar de verschillende activiteiten in de Zwijndrechtse Waard moet zeker eens kennis maken met Marcel en Annemieke Looijschelder van Taxi Zwijndrechtse Waard. Veel leesplezier met deze Thuis in Zwijndrecht.

Redactie Eveline van de Lagemaatt Vormgeving Wouter Groeneveld Erik Vos Beeld voorpagina: Eveline van de Lagemaat Fotograͤe: Thymen Stolk (tenzij anders vermeld)

Uitgave van Dordt Centraal Toermalijnring 1200 3316 LC Dordrecht advertentie@dordtcentraal.nl al.nl www.dordtcentraal.nl

ACTIECOUPONS UITGEBREID WASPROGRAMMA

MICROVEZEL DOEK

NU VOOR

VAN

NU VOOR

€15.

50

1.

00

VAN €2.00

AUTOPARFUM 15 ML.

VAN €4.95

3.95

Tegen inlevering van deze coupon. Niet geldig i.c.m. andere acties. Geldig t/m 30 april 2019

€25€30

0.50

Tegen inlevering van deze coupon. Niet geldig i.c.m. andere acties. Geldig t/m 30 april 2019

Tegen inlevering van deze coupon. Niet geldig i.c.m. andere acties. Geldig t/m 30 april 2019

Tegen inlevering van deze coupon. Niet geldig i.c.m. andere acties. Geldig t/m 30 april 2019

DORDRECHT PLOEGSTRAAT DORDRECHT WEESKINDERENDIJK 13 GOES LIVINGSTONEWEG 3

BIJ AANSCHAF OF OPWAARDEREN

BONUS

NU VOOR

WASPAS BONUSSEN

20%

VAN €1.00

NU VOOR

10.-

COVEVA GER GEURHANGER

30%

BONUS €50€65

60% 40% BONUS 4

BONUS BO

€100€140

€200€320

Tegen inlevering van deze coupon. Niet geldig i.c.m. andere acties. Geldig t/m 30 april 2019

PAPENDRECHT KATTESTAART 26 SLIEDRECHT MARISSTRAAT 1 ZWIJNDRECHT FRUITENIERSSTRAAT 19


15%

Voorjaars

KORTING*

BELISOL g n i t r o k s r Vo o r j a a BELISOL ing t r o k s r a a j r o o V

Wij brengen graag het zonnetje bij u in huis, daarom profiteert u nú tot 31 maart van

15% voorjaarskorting op kozijnen en deuren. Wij komen graag bij u thuis om uw wensen

om te zetten in een passend advies. Daarna produceren én monteren we uw kozijnen en deuren met zorg. Zo geniet u binnen de kortste keren van de lentezon. Ontdek het op Belisol.nl.

Wij brengen graag het zonnetje56 bije+f, u in2952 huis,BG daarom profiteert u nú tot 31 maart van Belisol Drechtsteden - Kelvinring Alblasserdam, T 078-6914991, drechtsteden@belisol.com 15% voorjaarskorting op kozijnen en deuren. Wij komen graag bij u thuis om uw wensen om te zetten in een advies. Daarna produceren én monteren we uw kozijnen en deuren Belisol. Al meer dan passend 40 jaar kozijnen en deuren zonder zorgen. met zorg. Zo geniet u binnen de kortste keren van de lentezon. Ontdek het op Belisol.nl.

Belisol Drechtsteden - Kelvinring 56 e+f, 2952 BG Alblasserdam, T 078-6914991, drechtsteden@belisol.com Belisol. Al meer dan 40 jaar kozijnen en deuren zonder zorgen.


TAXI ZWIJNDRECHTSE WAARD rijdt mensen met plezier

Voor Marcel Looijschelder en zijn vrouw Annemieke is hun bedrijf Taxi Zwijndrechtse Waard bijna een uit de hand gelopen hobby.

PERSOONLIJKE AANDACHT EN GOEDE SERVICE, DAARMEE ONDERSCHEIDT TAXIBEDRIJF TAXI ZWIJNDRECHTSE WAARD ZICH. HET RELATIEF KLEINE PLAATSELIJKE TAXIBEDRIJF VAN MARCEL LOOIJSCHELDER EN ZIJN VROUW ANNEMIEKE IS BIJNA EEN UIT DE HAND GELOPEN HOBBY; EEN HOBBY WAAR DE PASSIE NOG VANAF SPAT. EEN TAXIRIT MET TAXI ZWIJNDRECHTSE WAARD IS DAARDOOR MEER DAN EEN VEILIGE RIT VAN A NAAR B. HET IS EEN WARM ONTHAAL VAN DEUR TOT DEUR. Marcel vertelt: “Heel ons leven bestaat uit taxi rijden. Annemieke en ik hebben elkaar zelfs ontmoet op de taxi. Jaren reden we parttime op een taxi, deden de planning en eigenlijk alle andere facetten van het grote taxibedrijf waar wij voor werkten. Daarom leek het logisch dat we ons eigen bedrijf gingen starten. Annemieke werkt nu fulltime in ons bedrijf en ik doe het naast mijn deeltijdbaan. Ik denk dat wanneer wij onze gewerkte uren zouden optellen, er geen overtuigend uurloon overblijft. Maar daar gaat het ons ook niet in de eerste plaats om. We vinden het taxi rijden gewoon ontzettend leuk en dan hoort hard werken er nu eenmaal bij.” Luxueus Eind 2013 startten Marcel en zijn vrouw Lees verder op pagina 7 »

Annemieke hun bedrijf met twee auto’s. Nu vijf jaar later hebben de twee drie prachtige taxi’s, twee luxueuze busjes, een kantoorpand en een handvol personeel. Voordat ze voor zichzelf begonnen merkten ze op, dat er een tekort was aan taxi’s in en rond Zwijndrecht. Ze besloten de gok te wagen en startten hun eigen taxibedrijf om dat gat te dichten. Hoewel de werkdruk niet consistent is, gaat het goed met het bedrijf. “We zijn uiteraard afhankelijk van het aantal aanvragen. Onze ritten bestaan onder andere uit ritten naar Schiphol, naar ziekenhuizen, treinstations, verzorgingstehuizen en heel veel zakelijke ritjes. ’s Avonds brengen we uitgaand publiek van en naar restaurants en cafés. We hebben geen opdrachten op basis van een contract, zoals vervoer voor scholen

en jeugdzorg. Dat soort opdrachten worden vaak weggezet bij grotere vervoerders. Als we zoiets zouden binnenhalen dan moeten we gelijk fors uitbreiden. Dat willen we op dit moment niet.” Bekend De Zwijndrechtse ondernemer vervolgt: “We proberen juist klein te blijven en het persoonlijk contact met onze klanten te houden. Goede service is ons belangrijkste wapen in de marketingstrategie. Wij kennen Zwijndrecht en de omliggende Waard op ons duimpje. Dat vinden mensen ͤjn. Dat begint al aan de telefoon als de klant een rit bestelt. Dan weten wij precies ‘O, dat is naast de kerk’, of ‘in die straat met éénrichting verkeer.’ Mensen weten dat we uit Zwijndrecht komen en dat geeft verbinding. We dragen herken-

5


Taxi Zwijndrechtse Waard “Altijd voor u onderweg”

Taxi Bestellen? BEL 078 - 612 72 68 Taxi Zwijndrechtse Waard is een jong en dynamisch taxibedrijf in de regio Drechtsteden. Wij zijn op het gebied van personenvervoer van alle markten thuis en willen u daar zo goed en veilig mogelijk mee van dienst zijn. Voor uw taxiritten bent u bij Taxi Zwijndrechtse Waard op het goede adres. Wij staan inmiddels bekend als een vertrouwd taxibedrijf. Dit komt onder andere doordat wij onze afspraken nakomen en werken met proffesionele chauffeurs.

Voor alle soorten personenvervoer

Zwijndrecht • Ridderkerk • Hendrik-Ido-Ambacht • Heerjansdam Barendrecht • Dordrecht • Papendrecht • Alblasserdam


« Vervolg van pagina 5 service die veel van onze klanten op prijs stellen.” Op dit moment werken er negen chauffeurs voor Taxibedrijf Zwijndrechtse Waard. Naast Annemieke als leading women is onze bedrijfsleider in fulltime dienst. De andere chauffeurs werken op verschillende contractbasissen. Marcel: “We hebben een sociale inslag ook naar onze medewerkers. Als het even wat minder is, bijvoorbeeld in vakantietijd, dan hebben we minder manuren op de weg nodig. De uren die overblijven proberen we zo goed mogelijk te verdelen over onze chauffeurs. Dat vraagt een bepaalde flexibiliteit van ons eigen rooster.”

Annemieke Looijschelder werkt fulltime voor het bedrijf en rijdt niet alleen maar is veelal ook degene die de telefoon aanneemt.

Zorgeloos vervoer Bij Taxi Zwijndrechtse Waard werken alleen professionele chauffeurs met een servicegerichte houding die er alles aan doen om de klant een plezierige en comfortabele rit te bezorgen. Het bedrijf verzorgt personenvervoer van en naar: Zwijndrecht, Ridderkerk, Heerjansdam, Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht, Papendrecht en Alblasserdam. Voor groepen heeft het bedrijf een Volkswagen Transporter en een Mercedes Vito. Beiden zijn geschikt voor groepen van acht personen en uitgerust met airconditioning. Beide bussen beschikken zelfs over private glass en is daardoor ideaal voor zakelijk vervoer. De busjes zijn daarnaast erg handig voor vervoer naar een festival, huwelijksfeest, vrijgezellenfeest of een andere speciale gelegenheid. Reizigers kunnen zorgeloos naar hun feest en worden na afloop weer veilig thuisgebracht. In de taxi is het niet nodig met contant geld te betalen; pinnen of betalen met creditcard is mogelijk. Zakelijke relaties kunnen op rekening rijden en voor 65-plussers geldt een speciaal tarief. Het bedrijf werkt met vaste tarieven voor vervoer naar luchthavens. Deze ritten dienen 12 uur van tevoren aangevraagd te worden. Voor meer informatie en reserveringen: www.taxizwijndrechtsewaard.nl of telefonisch 078 6127268.

bare bedrijfskleding en rijden altijd op tijd. Mocht het toch een keer voorkomen dat we wat later zijn door ͤle, dan bellen we direct met onze klant om hem of haar op de hoogte te brengen. Dat wordt gewaardeerd en het is een reden om ons weer te bellen voor de volgende rit. Als je de klant goed behandelt, dan behandelt hij jou ook goed.” Sociaal “Tijdens de rit helpen we de klant met in- en uitstappen, zeker natuurlijk als mensen slecht ter been zijn. We helpen tassen in- en uitladen en vertellen onderweg wat over de omgeving. Ook dat is

Passie Wat de toekomst voor het ondernemende tweetal brengt weten ze nog niet. Marcel: “Misschien ga ik ooit volledig werken voor het taxibedrijf. Dan zouden we verder kunnen doorgroeien. Wie weet nemen we dan tóch opdrachten op contractbasis aan. Als ondernemer moet je alle opties openhouden. Voor nu is het goed zoals het is. We blijven in ieder geval in de taxi business, want: eens een taxichauffeur, altijd een taxichauffeur. Voor ons is er geen mooiere baan. Passie en liefde voor je bedrijf moet de drijfveer zijn van iedere ondernemer. Het bedrijf is als het ware je kindje. Wij hebben zoveel plezier in dit werk omdat we het met elkaar doen. Dat maakt ons taxibedrijf uniek!”

De chauffeurs van Taxi Zwijndrechtse Waard zijn te herkennen aan hun bedrijfskleding en aan hun servicegerichte houding.

7


OPTIONS DEAL

De veelzijdige Fiesta!

Vanaf € 149,- p.mnd met Ford Options Contante prijs Aanbetaling € 17.625,-

€ 5.414

Totaal Kredietbedrag

Vaste debetrentevoet

Jaarlijkse kostenPercentage

Duur overeenkomst

Termijnbedrag per maand

Slottermijn

Totaal te betalen bedrag

€ 12.211

3,9%

3,9%

37 mnd

€ 149,-

€ 8.047

€ 13.411

Ardea Auto treedt op als verbonden bemiddelaar en bemiddelt daarmee uitsluitend voor Ford Credit. De Europese Standaardinformatie is verkrijgbaar via Ford Credit en wordt voorafgaand aan de totstandkoming van de overeenkomst verstrekt. (FCE19002) Kijk voo r de voorwaarden op ford.nl. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/ltr 19,2-31,3: ltr/100km: 3.2-5.2. CO2 g/km 97-118.

8;A?@A79JK;B;77D8?;:?D=;DEFMMM$7H:;77KJE$DB :EH:H;9>JšC?@BM;=-) J;B$&-.,+('+'+


Zwijndrecht heeft eigen The Passion:

LEERLINGEN VAN PIT KINDEROPVANG & ONDERWIJS SPELEN WOENSDAG 17 APRIL EEN EIGEN PASSION4KIDS OP EEN PODIUM OP HET RAADHUISPLEIN. VORIG JAAR GAVEN DE LEERLINGEN VAN DE SCHOLEN DIE BIJ PIT ZIJN AANGSLOTEN VOOR HET EERSTE EEN VERGELIJKBARE UITVOERING IN HET OPENBAAR. DIE AVOND REGENDE HET PIJPESTELEN EN ER KWAMEN SLECHTS VIERHONDERD MENSEN KIJKEN EN LUISTEREN NAAR HET PASSIEVERHAAL, VERTELD EN GEZONGEN DOOR DE SCHOOLKINDEREN. DIT JAAR HOOPT DE ORGANISATIE OP BETER WEER. “MOCHT HET ECHT BAR EN BOOS ZIJN, DAN HEBBEN WE EEN NOODPLAN ACHTER DE HAND. MAAR WE HOPEN DAT DAT NIET VAN DE PLANK GEHAALD HOEFT TE WORDEN,” ALDUS ANNEKE GUIS WOORDVOERDER VAN PIT.

“KIndcentrum De Notekraker is begonnen met het passiespel voor leerlingen van de groepen 5 tot en met 8. Het muziekspektakel was geïnspireerd op The Passion dat de EO sinds 2011 produceert en werd gehouden op de school aan de Bazuinstraat 26. Bij de derde uitvoering was burgemeester Dominic Schrijer, die inmiddels afscheid genomen heeft, verteller. Hij was zo onder de indruk dat hij vroeg of de school een openbare uitvoering op het Raadhuisplein wilden doen. Dat wilde het christelijke kindcentrum dat onderdeel Lees verder op pagina 11 »

is van van PIT kinderopvang & onderwijs wel. En zo is vorig jaar een eerste uitvoering gehouden op een groot podium op het plein. Dit jaar is dus het lustrum en doen er ook leerlingen van Het Akkoord en De Rank mee. Het koor is daardoor verder uitgebreid. Het aantal hoofdrollen in Passion4kids is hetzelfde,” aldus Anneke. Videowall Het muziektheaterstuk begint net als vorig jaar rond 18.30 uur met een stille tocht met een verlicht kruis vermoedelijk van-

De enthousiaste cast voor de hoofdrollen van Passion4KIds 2019

af de Bethelkerk naar het Raadhuisplein. Hier heet Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs, rond 19.30 uur

9


“Ik help u graag bij een goed afscheid�

Rudolf Verver uitvaartverzorger

Ieder mens verdient een mooi afscheid. Daarom ondersteun en inspireer ik u graag bij het organiseren van een persoonlijk afscheid van uw dierbare. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, bel ons gerust 078 642 6547. Wij zijn er voor iedereen, ook als u niet of elders verzekerd bent.

Yarden & Verver Oostkil 1 3356 DB Papendrecht 078 642 6547 yarden.nl/verver


« Vervolg van pagina 9 de bezoekers van harte welkom bij het Paasfeest dat volgens PIT een feest van hoop is. Achter het grote podium staat een groot videoscherm waar naast de live optredens, vooraf opgenomen beeld en geluid vertoond worden. Vorig jaar vertolkte oud-burgemeester Schrijer voor de tweede maal de rol van verteller op geweldige wijze. Wie dit jaar verteller zal zijn, is nog niet bekend maar wel de andere rollen. De rol van Jezus wordt vertolkt door Rieks. Annelynn speelt Pilates. Natasja heeft net als vorig jaar de rol van Maria, Maaike is Petrus en Laura kruipt voor het tweede jaar in de huid van Judas. De vrienden van Jezus worden gespeeld door Lisa, Sacha, Ouarda, Onur en Benjamin. Auditie De kinderen, hun leerkrachten, een groep PIT’ers, ouders en andere vrijwilligers zijn inmiddels hard bezig om ook van de lustrumeditie van Passion4kids een prachtig spektakel te maken met zang, spel en dans. RIeks, die Jezus zal spelen vertelt: “We hebben auditie gedaan en zijn zo uitgekozen. Zingen is mijn lust en mijn leven.” Voor Annelynn (Pilatus) is naast zingen ook dansen één van haar hobby’s, terwijl Laura (Judas) vooral graag acteert. “Het maakt me gewoon blij.” Naast dat ze het leuk vinden om te zingen, dansen en acteren, benadrukken de kinderen dat ze ook het bijzondere verhaal van Pasen willen vertellen. “We zitten niet voor niets op een christelijk kindcentrum.”

Net als vorig jaar komt er voor het muziekspektakel een groot podium em een videowall op het Raadhuisplein. (Archieffoto 2018)

Oefenen, oefenen, oefenen Na de audities was het oefenen, oefenen en nog eens oefenen. “Dat doen we onder leiding van juf Elizabet. Zo leuk dat Passion4kids door kinderen wordt uitgevoerd en dat we nu heel veel samen zingen,” vindt Onur. “De liedjes zitten voortdurend en voor altijd in je hoofd,” vult Ouarda aan. Inmiddels zijn de kinderen een dag in de studio van de Popcentrale in Dordrecht geweest om geluidsopnamen te maken die in de ͤlmbeelden worden gemonteerd. “Voor alle duidelijkheid: wat we op 17 april op het podium zingen, is echt 100 procent live,” vertelt Benjamin. Lisa vertelt dat er deze maand ook ͤlmopnamen zijn waarvan de beelden tijdens de uitvoering van Passion4kids worden getoond op grote videoschermen. Sacha: “Dit opnamen doen we in Heerjansdam en Zwijndrecht,

Leerlingen van de christelijke kindcentra De Notenbalk en Het Akkoord zongen ondanks het slechte weer vorig jaar de sterren van de hemel op het Raadhuisplein. (Archieffoto 2018)

samen met de kinderen van De Rank en Het Akkoord.” Voorproefje De kinderen kunnen niet wachten tot ze op 17 april op het Raadhuisplein staan. Of ze zenuwachtig zijn? “Van tevoren wel, maar zodra we met alles erop en eraan op het podium bezig zijn, is het geweldig om te doen,” spreekt Maaike, die Petrus speelt, uit ervaring. “Het is tegelijk spannend en leuk.” Wat ze allemaal jammer vinden, is dat zoveel mensen veel tijd en energie steken in Passion4kids terwijl die maar één keer wordt opgevoerd. Misschien kan dat anders. Juf Elizabet: “Misschien wil een bedrijf of organisatie een voorproefje van Passion4kids. Dan zouden we een try-outvoorstelling op loicatie kunnen organiseren. Maar we hopen in ieder geval dat heel veel mensen op 17 april naar het Raadhuisplein komen om Passion4kids mee te beleven. Het wordt echt heel mooi en speciaal!” Voor mensen die slecht ter been zijn zullen er tijdens de uivoering stoelen staan. Overige toeschouwers worden gevraagd te blijven staan of zelf een stoeltje mee te nemen. De voorstelling op het plein duurt ruim een uur. De precieze route van de stille tocht met het verlichte kruis moet nog met de gemeente en andere betrokkenen worden afgestemd. Wie interesse heeft in een try-out op locatie kan mailen naar info@pit-ko.nl.

11


Oudste voetbalclub V.V.G.Z.

Jordy Schutte, de technisch coördinator voor de jeugd, heeft onlangs het UEFA C-diploma behaald.

koestert familiesfeer

DE BIJNA NEGENTIGJARIGE VOETBAL VERENIGING GELUKSVOGELS ZWIJNDRECHT (V.V.G.Z.) IS SINDS ZESTIG JAAR GEHUISVEST OP HET NOORDPARK. HIER HEEFT DE VERENIGING, DIE MET BIJNA 800 LEDEN DE ÉÉN NA GROOTSTE CLUB VAN VOETBALLERS IN ZWIJNDRECHT IS, DRIE HELE EN ÉÉN HALF VELD. “EIGENLIJK NET TE WEINIG VOOR HET AANTAL ACTIEVE VOETBALLERS,” VOLGENS VOORZITTER MARC REIJMERS: “MET GOED PASSEN EN METEN LUKT HET OM IEDEREEN TE LATEN SPELEN.”. AFGELOPEN WEEK VOERDE HIJ EN DE VIER ANDERE VOETBALVERENIGINGEN OVERLEG MET DE GEMEENTE OVER DE BUITENSPORTACCOMMODATIES IN ZWIJNDRECHT VOOR DE KOMENDE VIER JAREN. Marc vertelt: “De gemeente zal in de komende zomerperiode het noodzakelijke onderhoud aan onze velden uitvoeren waarbij met name het kunstgrasveld extra aandacht krijgt. Het eerste veld is na de renovatie van enkele jaren geleden, waarbij er drainage is aangelegd, prima bespeelbaar. De renovatie van het tweede veld wordt in de zomer van 2020 verwacht. V.V.G.Z. heeft zelf geïnvesteerd in de kantine en de kleedkamers, waardoor de accommodatie in prima staat is.” Scheidend burgemeester Dominic Schrijer sprak recentelijk in een interview met Lees verder op pagina 17 »

Dordt Centraal over het uit ‘de koelkast halen van het plan Noordoevers’. Op de plek waar V.V.G.Z. gehuisvest is, zouden in de toekomst mogelijk woningen gebouwd worden. De V.V.G.Z.-voorzitter wil niet op deze woningbouwplannen vooruitlopen. “Wij zijn blij met onze accommodatie en zetten ons met gerichte acties in om verdere verbeteringen op deze plek te ͤnancieren zoals het terras dat we volledig vernieuwden.” Rookvrij “De jongste spelers trainen en spelen op

het halve veld. We hebben een bloeiende pupillen- en jeugdtak. Er is zelfs een groepje mini-pupillen; kinderen vanaf 4 à 5 jaar die spelenderwijs balbeheersing leren. Het groepje is opgezet door een aantal oud-selectiespelers. Alleen al bij de JO9, wat vroeger de F-jes waren, hebben we 47 leden. We zijn een echte amateurvereniging die veel investeert in de breedte. Bij ons zijn de kinderen net zo belangrijk als de spelers van het eerste team. We hebben goede oefenmaterialen, een perfecte faciliteit, trainingspakken en trainingskampen. We willen dat iedereen lekker en veilig kan

13


RUNDVLEES 8102 8104 8117 8119 8126 8162 8167 8201 8205 8208 8235 8236 

Sucadelapje, stoofpeertjes, gekookte aardappelen Gesneden rundvlees, snijbonen, gekookte aardappelen 2 Rundvleeskroketten, appelcompote en geb. aardappelen Oma’s sudderlapje, bietjes, gekookte aardappelen Runderlapje, andijvie, gekookte aardappelen Steak grillĂŠ, snijbonen, gebakken aardappelen Duitse biefstuk met doperwten en geb. aardappelen %LHIVWXNUHHSMHVVWURJDQRÎ?VDXVVSHU]LHERQHQJHENULHOWMHV Hollandse hachee met rode kool en gek. aardappelen Stoofpotje met andijvie Ă la crème en aardappelpuree Stukjes rundvlees met bloemkool en gek. aardappelen Jachtschotel, rode kool en aardappelpuree Hongaarse goulash met rijst en doperwten 2VVHQWRQJLQPDGHLUDVDXVEODGVSLQD]LHHQDDUGDSSHOSXUHH )UDQVVWRRISRWMHPHWVSHU]LHERQHQHQDDUGDSSHOSXUHH

VARKENSVLEES 8103 8109 8220  8262 8271 8276 8281 8401 8417

Varkenslapje met witlof ham/kaas, gekookte aardappelen Beenham in mosterd/honingsaus, broccoli, geb. wedges Varkenslapje met tuinbonen en aardappelpuree 6FKQLW]HOPHWVSHU]LHERQHQHQJHEDDUGDSSHOHQ &RUGRQEOHXEODGVSLQD]LH¢ODFUªPHDDUGDSSHOSXUHH Halskarbonade met spruitjes en gekookte aardappelen Varkenshaas champignonsaus, botergroenten, geb. aard. Speklapjes met bietjes en gekookte aardappelen Spareribs, tyrolienne met gebakken aardappelen Speklapjes picalillysaus, kapucijners, gek. aardappelen Boerenkarbonade met boerengroenten, geb. aardappelen

GEHAKT EN WORSTGERECHTEN 8115 8116 8124 8135 8136 8173 8184  8224 8232

Gehaktballetjes, sambalboontjes, geb. aardappelen Braadworst met koolraap, gekookte aardappelen Opoe’s gehaktbal, bloemkool, gekookte aardappelen Kalfsgehakt met spitskool en gekookte aardappelen Slavink met bloemkool en gekookte aardappelen Gemengd gehakt met rode kool en gek. aardappelen Gehaktballetjes in jagersaus, spruitjes, gek. aardappelen 5XQGHUJHKDNWPHWVSLQD]LH¢ODFUÂŞPHJHNDDUGDSSHOHQ *HPJHKDNWVWURJDQRÎ?JHVQVSHU]LHEJHEDDUGDSSHOHQ Hamburger in barbequesaus, appeltjes, geb. aardappelen Rundergehakt met witlof en gekookte aardappelen

KIPGERECHTEN 8112 8113 8118   8206 8226 8278 8418

Half haantje, appelcompote, gebakken aardappelen Kippenspies, exotische groenten, gebakken aardappelen Kip piri piri, wokgroenten, gebakken aardappelen .LSRSJURRWPRHGHUVZLM]HPHWKHHUOLMNHRPDȇVJURHQWHQ .LSSHQVFKQLW]HOPHWZRUWHOHQHQJHEDNNHQDDUGDSSHOHQ .LSȴOHWPHWDSSHOFRPSRWHHQJHNRRNWHDDUGDSSHOHQ %RXUJNLSVWRRISRWMHJHVQVSHU]LHERQHQJHENULHOWMHV Kip kerrie met doperwten en fantasie-rijst Kippenboutjes met tutti frutti, gebakken aardappelen .LSȴOHWJHYXOGPHWNUERWHUERWHUJURHQWHQDDUGNURNHWWHQ Gegrilde kippenbout, gemengde groenten, aardappelpuree Koninginnehapje met doperwten en rijst

Tel. 0488-443813 info@mouritsdiepvries.nl

VISGERECHTEN  8142 8181 8187 

6FKROČ´OHWSDULMVHZRUWHOVSHU]LHERQHQHQJHEDDUGDSSHOHQ *HEDNNHQ]DOPČ´OHWPHWEURFFROLHQJHEDNNHQZHGJHV .LEEHOLQJSDULMVHZRUWHOVSHU]LHERQHQHQJHEDDUGDSSHOHQ Gebakken vis met tyrolienne en gebakken aardappelen Kabeljauw met kaassaus, worteltjes en gek. aardappelen Gebakken vis picasso, broccoli en gebakken aardappelen 0DNUHHOČ´OHWPHWEORHPNRROHQJHEDNNHQDDUGDSSHOHQ

STAMPPOTTEN 8210 8114 8157 8164 8230 

Andijviestamppot met gemengd gehakt Hutspot met klapstuk Hollandse erwtensoep met rookworst Hete bliksem met saucijsje 6WDPSSRW]XXUNRROPHWURRNZRUVW Stamppot boerenkool met rookworst 9LHUVHL]RHQHQVWDPSSRWPHWVODYLQN

VEGETARISCHE GERECHTEN 8159 8170 8171 8189 8412 

&KDPSLJQRQUDJRXWPHWVSLQD]LHHQ]LOYHUYOLHVULMVW Tjap Tjoy met gele rijst Appelpannenkoek (2 stuks) Pannenkoek naturel (3 stuks) Vegetarische balletjes met savooiekool en bulgur rijst Vegetarische babi pangang, bami goreng 9HJHWDULVFKHYLHUVHL]RHQHQVWDPSSRWPHWEDOOHWMHV

INTERNATIONALE GERECHTEN 8110 8121 8123 8148 8178 8233 8282 8290 8292 8293 8410 6060

&DVVHOHUULE(O]DVVHU]XXUNRROVSHNZRUVWJHNDDUGDSSHOHQ Babi pangang met gewokte nasi goreng Macaroni Andalouse met rundvlees Babi pangang met gewokte bami goreng Chinese kipschotel met ketjapsaus en rijst 0LKRHQPHWNLSLQ]RHW]XUHVDXV KipsatĂŠ met nasi goreng speciaal Spaghetti bolognese Indische rijsttafel (babi pangang, kip, gehakt, boontjes, rijst) KipsatĂŠ met nasi goreng en ei Wildragout met appeltjes en aardappelpuree VarkenssatĂŠ met bami goreng Chili con carne met aardappelpuree Lasagne bolognese

1 PERSOONS SOEPEN (kant en klaar, 225 ml)

2172 2173 2174 2175 2176 2177 2178

Franse uiensoep Groenten vermicellisoep Tomaten groentensoep Heldere kippensoep Tomaten vermicellisoep Hollandse erwtensoep Champignonsoep

â‚Ź 1,45 â‚Ź 1,45 â‚Ź 1,45 â‚Ź 1,45 â‚Ź 1,45 â‚Ź 1,95 â‚Ź 1,45

OOK HALAL & ZOUTARME MAALTIJDEN LEVERBAAR

0 5,8 ,aa5lt0 â‚Ź ijd per m BIJ AANKOOP VAN 6 STUKS


Als de laatste zorg de beste moet zijn Tineke van der Jagt Uitvaartverzorging staat al 25 jaar garant voor een persoonlijk afscheid. In het Van Der Jagt Uitvaartcentrum, aan de Jan Valsterweg, kunnen nabestaanden in alle rust afscheid nemen van een overleden dierbare. Het uitvaartcentrum, al tien jaar een begrip in de regio, is heel modern, toegankelijk ĂŠn kindvriendelijk. Bij Tineke van der Jagt en haar team staat persoonlijke aandacht voor de overledenen en hun families voorop. Waar andere uitvaartondernemers geen mogelijkheid hebben tot opbaren, biedt Uitvaartcentrum Van der Jagt daar alle ruimte voor. De overledene kan, desgewenst, in een familiekamer blijven tot aan de dag van de uitvaart. Nabestaanden krijgen een eigen sleutel en kunnen hun overleden dierbare in alle rust bezoeken, 24 uur per dag. Het uitvaartcentrum is voorzien van airco en de koeling is geruisloos. Het uitvaartcentrum is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar. De ervaring leert dat het regelen van de uitvaart, in overeenstemming met de (soms bijzondere)

wensen van de nabestaanden, een belangrijke rol speelt bij de rouwverwerking. Tineke van der Jagt en haar team betrekken de familie, desgewenst, nauw bij het afscheid. Toen Tineke van der Jagt met haar uitvaartverzorging begon, wist zij dat ze bepaalde dingen anders zou aanpakken. Benieuwd naar de benadering van Van der Jagt Uitvaartverzorging? Heeft u vragen of wilt u eens persoonlijk kennismaken met Tineke en haar team? Neem vrijblijvend contact op. Mensen die bij leven hun uitvaart willen regelen, kunnen ook terecht bij Tineke van der Jagt.

Familiekamer

Aula

Voor meer informatie, een persoonlijk gesprek of een

078 - 644 07 77 06 - 224 217 87 INFO@VANDERJAGTUITVAART.NL WWW.VANDERJAGTUITVAART.NL

gratis wilsbeschikkingsboekje: tel. 078-6440777 of neem een kijkje op www.vanderjagtuitvaart.nl. Van der Jagt Uitvaartverzorging heeft ook een Facebookpagina.

TINEKE VAN DER JAGT

Begrafenis- en Crematieverzorging

Een waarborg voor verzekerde zorg en persoonlijke aandacht


DE BESTE INGREDIËNTEN HOOGWAARDIGE INGREDIËNTEN ZORGEN VOOR EEN ECHTE SMAAKEXPLOSIE! Zo werken wij samen met Kesbeke om onze burgers te verrijken met het allerbeste zuurtje. Het doel van dit zuurtje is de smaakpapillen te prikkelen met uiteenlopende combinaties van ingrediënten.

VARIATIETIP 4 SPIESEN MET MALSE KIPPENDIJEN SATÉ, OVENVERS STOKBROOD EN KNAPPERIGE KROEPOEK Bij Spare Rib Express hebben we een passie voor lekker en voedzaam eten. Wat denk je van maar liefst 300 gram heerlijk malse saté van zachte kippendijen met ovenvers stokbrood, knapperige kroepoek, gebakken uitjes en huisgemaakte satésaus als hoofdgerecht. Natuurlijk houd je nog net een plekje over voor een heerlijke cup Ben & Jerry’s Cookie Dough, genieten!

Kesbeke maakt al sinds 1948 tafelzuren op traditionele wijze. Alleen de beste augurken worden ingelegd met het traditionele Kesbeke recept.

SPARE RIBS

In de smaken classic, hot, sweet, sweet & spicy en BBQ

Spare Ribs 650 gram Spare Ribs 1000 gram

15.50 23.95

SPARE RIB MENU

19.95

RIBS FOR TWO

33.95

FAMILY SPECIAL

62.95

KIDS MEAL

12.50

Gepofte aardappel, frisse salade en saus naar keuze

1 kg spare ribs + 3 side dishes + 2 sauzen

ANGUS BURGER

2 kg spare ribs + 8 side dishes + 4 sauzen

200 gram Angus Beef

Spare ribs, kip of kipsaté, incl. appelmoes, stokbrood, saus en een leuke verrassing

(Goudse kaas, smoked bacon of jalapeños +€ 0.80)

LIFE OF A VIP Als VIP geniet je van vele voordelen en dit begint al bij het makkelijker en sneller bestellen op onze nieuwe website. Je hoeft niet telkens opnieuw je gegevens in te voeren en je ontvangt een leuke aanbieding als je jarig bent. Bovendien krijg je de beste deals en geven we je korting op je volgende bestellingen omdat we blij zijn dat je vaste gast bent.

Angus Beef burger Angus Beef burger menu* Chees of Bacon burger / menu*

9.50 13.95 10.30 / 14.75

*warme maïskolf met roomboter en frisse salade.

KIPPENDIJENSATÉ 4 spiesen (300 gram kippendijensaté met satésaus) Kippendijensaté Kippendijensaté menu*

13.50 17.95

SIDE DISHES Gepofte aardappel met kruidenboter Gegratineerde aardappeltjes Warme maïskolf met roomboter Stokbrood met kruidenboter Italiaans plukbrood Frisse salade Fruitcocktail Kruidenboter Knoflook, curry, shaslick, whiskey, satésaus

2.25 3.25 3.25 3.25 5.50 2.25 3.25 0.50 1.50

*stokbrood, frisse salade, kroepoek en gebakken uitjes.

DESSERTS

KIPPENBOUTEN

Rockslide Brownie Ben & Jerry’s (100ml cup / 500ml pint)

3 bouten (in de smaken classic, hot of BBQ)

Kippenbouten Kippenbouten menu*

14.50 18.95

*gepofte aardappel, frisse salade en saus naar keuze.

ZALM

Zalmmoot (275 gram)

Zalmmoot Zalmmoot menu*

15.50 19.95

4.25 2.80 / 7.95

DRINKS

Coca-Cola (Regular / Zero 330ml) Fanta / Sprite (330ml) Lipton Ice Tea Green (330ml) Heineken (330ml) Amstel Radler Lemon 2% (330ml) Heineken sixpack (6x330ml) Rode / witte wijn, rosé (750ml)

1.60 1.60 1.60 1.95 1.95 9.95 8.25

*gepofte aardappel, frisse salade en saus naar keuze.

Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden. Geldig van t/m 31 maart 2019.

SPECIALS 5 Chicken wings (met saus)

BESTEL OP SPARERIBEXPRESS.NL Via onze apps, of bel: 078 - 617 6380 Spare Spare Rib Rib Express Express 5.50 H.A. Lorentzstraat 114

H.A. Lorentzstraat 114 3331 ndrecht 3331 EE EE Zwij Zwijndrecht

maandag t/mdag vrijgeopend dag Elke van 16:00 21:00 uur van tot 16:00 tot 21:00 zaterdag en zondag Bezorgen vanaf 17:00 van 14:00 tot 21:00 uur


« Vervolg van pagina 13

V.V.G.Z. voor iedereen Voetbal Vereniging Gelukvogels Zwijndrecht is in juni 1930 opgericht en daarmee de oudste voetbalvereniging in Zwijndrecht. Het is een amateur zaterdagclub. In het bijna negentigjarige bestaan, speelde het eerste team van de club tweemaal een seizoen hoofdklasse. De vereniging heeft bijna 800 leden en meer dan 45 teams, ook voor recreanten. Naast het voetbal zijn er voor de leden en oud-leden diverse andere activiteiten zoals het jaarlijkse Vogels Open mixed-dubbel Tennistoernooi, dat afgelopen zaterdag 9 maart gehouden werd. Bijna elk kwartaal is er een klaverjastoernooi waar jong en oud aan meedoen. Voor meer informatie: www.vvgz.nl.

De jeugdafdeling van V.V.G.Z. groeit als kool; dat begint al met de minipupillen vanaf 5 jaar.

voetballen. We hebben het bij de training en de wedstrijden over normen en waarden en respect voor elkaar. We serveren gezonde voeding in onze kantine en zijn sinds oktober ook één van de eerste rookvrije sportverenigingen in Zwijndrecht.” Camera-analyse Half februari zijn er rond het hoofdveld van V.V.G.Z. camera’s geplaatst. Marc: “Daarmee kunnen we niet alleen de wedstrijden vertonen op een scherm in de kantine maar ook is het mogelijk de wedstrijden naderhand te analyseren. Het systeem wordt ondersteund door bijbehorende software waarmee bepaalde belangrijke wedstrijdelementen eruit gelicht kunnen worden. Zo kunnen de trainers snel analyseren en de beelden gebruiken bij instructie van hun team. De selectieteams van zowel de senioren als de junioren werken met gediplomeerde trainers. Jordy Schutte, de technisch coördinator voor de jeugd, heeft onlangs het UEFA C-diploma behaald. Talentvolle jongens worden overgezet naar de senioren selectieteams. Zo hebben we een goede piramide ook met ons technische kader.” Bestuurlijke vernieuwing De lagere teams worden vaak getraind door goedwillende vaders en moeders. Zij kunnen gebruik maken van een speciale voetbalapp die hen helpt een goed team op te bouwen. “We proberen alle teams

zoveel mogelijk tweemaal per week te laten trainen maar dat hangt dus ook van de staat en beschikbaarheid van onze velden af. Vroeger had je op de vereniging vrijwilligers die dag en nacht aanwezig waren. Die tijd is voorbij. We vinden echter wel dat iedereen een steentje moet bijdragen aan de activiteiten. Het is niet ‘ik heb recht op dit en heb recht op dat’. De vereniging, dat zijn we met elkaar. We hebben meer

commissies samengesteld, die delen van de organisatie voor hun rekening nemen. Voetbal dat is van oudsher een volkssport en we willen het voor iedereen bereikbaar houden. De contributie is laag en daarmee is voetballen een relatief goedkope sport. Om toch alle activiteiten en faciliteiten te kunnen bieden moeten we dus met elkaar de schouders eronder zetten.”

Jordy Schutte, de technisch coördinator voor de jeugd, heeft onlangs het UEFA C-diploma behaald en is blij met de camera’s langs het veld. Zo kan hij gerichte tactieken doorspreken.

17


CARAVAN CENTRUM ZWIJNDRECHT GA VEILIG OP VAKANTIE!

Focwa onderhoudsbeurt van alle merken

GROOT ASSORTIMENT

KAMPEER ARTIKELEN

UIT VOORRAAD LEVERBAAR

v/a €125.met keuringrapport en sticker 2019 ALLE GASFLESSEN UIT DEZE ADVERTENTIE LEVEREN WIJ UIT VOORRAAD, OOK VULLINGEN Take5 5 KG

EASYBLUE 5 KG

ANTARGAZ 10,5 KG

EURO 5 KG

CAMPINGAZ 901

ANTARGAZ CALYPSO

8 KG

CAMPINGAZ 904

CAMPINGAZ 907

BENEGAS

BP 10 KG

BP 5 KG

Zoutverkopersstraat 3 (industrieterrein De Geer) - 078-6105025 info@caravancentrumzwijndrecht.eu - decaravanmakelaar.nl caravancentrumzwijndrecht.nl • Wij zijn altijd te bereiken op 06-20705277 ZOMER OPENINGSTIJDEN: DI. T/M VR. 09:00 - 17:30 UUR, ZA. VAN 10:00 - 16:00 UUR


Het monumentale kantoorgebouw van Schokbeton dateert uit de jaren dertig van de vorige eeuw en is gemaakt met het eigen product: schokbeton.

Herontwikkeling terrein ZWIJNDRECHT EN DEEN SHIPPING BV HEBBEN EEN INTENTIEVERKLARING GETEKEND VOOR INVULLING VAN HET VOORMALIGE SCHOKBETON/LOVELD-TERREIN AAN DE LINDTSEDIJK. DE GEMEENTE IS EIGENAAR VAN DE GRONDEN EN HEEFT DE AMBITIE DIT GEBIED TE HERONTWIKKELEN TOT EEN WATERGEBONDEN BEDRIJ-

voormalig Schokbeton Projectleider Jacinta Moonen: “We zijn op dit moment in gesprek met verschillende Zwijndrechtse bedrijven, die interesse hebben zich op het terrein te vestigen. Het terrein waarbij een mooie haven hoort met twee schitterende kades is bijvoorbeeld zeer geschikt voor kleine service werkzaamheden aan schepen. Bedrijven die zich hier willen vestigen moeten aan een aantal criteria voldoen. Ze moeten watergebonden zijn, innovatief, economische spin-off geven en zowel nieuwe banen creëren voor theoretische als praktische geschoolde medewerkers. Vervolgens vinden we het van belang dat er een mix van bedrijvigheid komt, die bij elkaar past.”

TER VAN BEDRIJVEN.

Oude kantine Volgens Jacinta, die werkzaam is bij Deen Shipping BV, is het de bedoeling dat zij met haar collega’s gaat verhuizen naar het monumentale kantoorpand van voormalig Schokbeton. “Het terrein, de fabriekshallen en het kantoorgebouw aan de dijk zijn lang verwaarloosd. Het terrein is op een afgelegen plek en de afgelopen drie jaar heeft het braakgelegen. Het was een plek geworden waar mensen die er niets te zoeken hadden, zich ophielden en er vond veel vandalisme plaats. Met onder andere het hergebruik van de oude kantine door het innovatieve project Binnenvaart Centre of Excellence, is er weer positieve bedrijvigheid op het terrein ontstaan. Eén van de loodsen wordt nu ook gebruikt door jongeren die meehelpen met de bouw van het bezoekerscentrum Hooge Nesse dat even verderop gerealiseerd wordt.”

Lees verder op pagina 23 »

19

VENTERREIN MET RUIMTE VOOR MARITIEME BEDRIJVIGHEID. DE ZWIJNDRECHTSE BINNENVAARTONDERNEMER GERARD DEEN HEEFT AANGEGEVEN POTENTIE IN DE GRONDEN TE ZIEN EN WIL HET GEBIED INVULLEN MET EEN CLUS-


DE SPECIALIST VOOR: • WA SCHADE’S • VERZEKERINGS SCHADE • ONDERHOUD WAGENPARK • FLEETOWNER • INDUSTRIEEL SPUITWERK

Betrouwbare kwaliteit, modern uitgevoerd, met ouderwetse persoonlijkheid. KORTOM, UW AUTO EN VEILIGHEID ZIJN ONZE VERANTWOORDING! VOOR EERLIJK SCHADE HERSTEL…. BEL AUTOSCHADE GOUDSWAARD SNEL….

Autoschade Goudswaard heeŌ de JIJ BEPAALT garanƟe wat inhoud dat jij bepaalt bij jouw auto wie repareert, en niet uw verzekeraar, deze is niet belangeloos!

078-6101707

HUUR NU EEN NEFIT CV-KETEL

Uilenkade 56 - 58 • 078-6101707 info@autoschadegoudswaard.nl www.autoschadegoudswaard.nl

vanaf € 27.95 per maand!

VAN ESVELD INSTALLATIE 'ĞƐƉĞĐŝĂůŝƐĞĞƌĚŝŶŽƉůŽƐƐŝŶŐĞŶǀŽŽƌƉĂƌƟĐƵůŝĞƌĞŶĞŶD<͘ ĞǁĂƚĞƌͲĞŶŐĂƐĞdžƉĞƌƚ͗ŝŶƐƚĂůůĞƌĞŶ͕ŝƐŽůĞƌĞŶĞŶƌĞŶŽǀĞƌĞŶ͘ sĞƌǁĂƌŵŝŶŐ͕ŬĞƵŬĞŶ͕ďĂĚŬĂŵĞƌ͕ǁĐ͕ĚĂŬΘƐĐŚŽŽƌƐƚĞĞŶ͘ sƌĂŐĞŶƌŽŶĚŽŵƵǁǀĞƌǁĂƌŵŝŶŐ͕ĚĂŬ͕ƌŝŽŽůŽĨƐĂŶŝƚĂŝƌ͍ ĞůŽĨŵĂŝůǀƌŝũďůŝũǀĞŶĚ͘ tĞŐĞŶƐƵŝƚďƌĞŝĚŝŶŐǀĂŶŽŶƐƚĞĂŵŝƐŚĞƚǁĞĞƌ ŵŽŐĞůŝũŬsĂďŽŶŶĞŵĞŶƚĞŶĂĨƚĞƐůƵŝƚĞŶǀĂŶĂĨ

€ 95.-

UW SPECIALIST IN ZINK, LOOD EN DAKWERK Van Esveld Installatie Groenendijk 66a • 4926 RH Lage Zwaluwe Tel. 0168 - 480399 • Fax 0168 - 327261 Mobiel 06 - 20960087 • Tel. Dordrecht 078 - 8446700 info@esveldinstallatie.nl

www.esveldinstallatie.nl


Kippie Grill- en Maaltijdenwinkels www.kippie.nl

Exclusief bij Kippie!

De Kippiepan

+

De pannen zijn kant en klaar! Opgewarmd in ongeveer 30 minuten. Voor gebruik van de pan wordt €15,- borg gerekend. Nieuw: De aluminium schaal en plastic deksel worden erbij geleverd. Zo is de inhoud makkelijk in de koelkast te bewaren!

Snackpan

Minisaté/ballenpan p

Kluifpan

65 hapjes/ XL 90 hapjes

80 hapjes/ XL 140 hapjes hapje

80 kipkluifjes

€24,95 €29,95

€29,95 XL

Minisatépan 80 hapjes/ XL 1400 hapjes

€29,95 €49,95

XL

Sparerib-pan +/- 2200 gram zoete of ppittige ge rib ribs

€29,95

Ballenpan 90 kipgehaktballetjes gehaktballe

€29,95

XL

Satépan

n Dönnerpan

30 stokken/ XL 45 stokken n

€34,95 €49,95

€49,95

€29,95

am kipdönne 1750 gram kipdönner

€29,95

Maaltijdpan Keuze uit 4 maalt maaltijden

€29,95

XL

Iets te vieren? Bestel een Kippiepan! an! K Kijk voor meer info op p www.kippie.nl w


« Vervolg van pagina 19

Innovatief Deen Shipping BV is als familiebedrijf al meer dan 40 jaar actief als rederij op de Europese binnenwateren. Deen Shipping heeft een moderne en innovatieve vloot van vier tankers, met als paradepaardje de MTS Argonon, het eerste LNG aangedreven binnenvaartschip in Europa. Jacinta: “Hoewel het de bedoeling is dat ons kantoor op termijn van het Veerplein verhuisd naar de Lindtsedijk, zullen onze schepen niet in de oude Schokhaven gelegd worden. De tankers zijn vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week onderweg, voornamelijk op de route Nederland – België. We hebben dertig man personeel waarvan er slechts vier op kantoor zitten. Voor het monumentale kantoorgebouw zoeken we dus zeker ook nieuwe huurders. De fabriekshallen waar Schokbeton en later Loveld beton maakten en de silo’s willen we zoveel mogelijk proberen te behouden. Daarvoor doen we momenteel een haalbaarheidsonderzoek.” Bijzondere historie Schokbeton en Schokindustrie gingen in 2006 failliet waarna de Belgische betonfabrikant Loveld het terrein en haar industrie overnam. Ook na de overname bleef het een zieltogend bedrijf. Volgens personeelsleden maakte de directie er een puinhoop van en kwam er geen nieuw leven in de jarenlang zo succesvolle betonproductie. In 2016 sloot de betonfabriek voorgoed haar deuren. Wethouder Tycho Jansen (Economie) is blij dat er nu weer zicht is op een passende invulling van het gebied, maar benadrukt dat de gemeente voor de herontwikkeling niet over één nacht ijs gaat. “Het heeft even geduurd en er zijn verschillende plannen voor de invulling van het gebied aan de gemeente aangeboden. Het is een unieke en zeer strategisch gelegen locatie met een bijzondere historie. Al die elementen zijn meegewogen in de beoordeling van de ingediende plannen. In het plan van Deen Shipping komen alle uitgangspunten samen. We willen een herontwikkeling die recht doet aan het maritieme karakter van onze regio en Zwijndrecht, als thuishaven van de binnenvaart, in het bijzonder.”

Zwijndrechtse beton voor bouw in heel de wereld De eerste Schokbetonfabriek werd tijdens de crisis in de jaren dertig opgericht door de heer Lieve en Leeuwrik op het bedrijventerrein aan de Lindtsedijk langs de Oude Maas. Lieve ontdekte het proces van de schokmethode nadat hij aardvochtig beton met een kruiwagen met een kapotte band vervoerde. Wat bleek? Dit beton werd veel compacter en harder dan gewoon beton. Met geld van zijn vrouw huurden de twee zakenpartners het bedrijventerrein voor dertig jaar en begonnen met experimenteren. Zo bouwden ze onder andere een wasmachine om tot schoktafel. Door zowel hun zakelijke als creatieve instinct werd Schokbeton vooral in de wederopbouwperiode een internationaal succes. Bijzondere opdrachten voor het bedrijf waren onder andere de Uitkijktoren van Diergaarde Blijdorp, Rotterdam (1938), het Groothandelsgebouw in Rotterdam (1953) en de Amerikaanse ambassade in Dublin (1964). Naast de op maat gemaakte betonproducten verkreeg het bedrijf zijn inkomsten met standaardproducten als wanden en vloeren. Tijdens de hoogtijdagen halverwege de vorige eeuw, had Schokbeton vijf vestigingen in Nederland en een hoofdkantoor in Zeist, waar jaarlijks miljoenen guldens binnenkwamen met het geëxporteerde patent. De eerste producten buiten Nederland werden in de jaren dertig in Nederlands-Indië geproduceerd. In Engeland werd in 1939 op pretpark Pleasure Beach een casino gebouwd met een schokbetonnen gevel. De elementen hiervoor werden vanuit Zwijndrecht getransporteerd. Na de oorlog volgden projecten in België en fabrieken in Duitsland, Frankrijk en Spanje als ook in Pakistan, Australië en Japan. Het eerste project in de VS was een folly (vreemd gebouw) op het landgoed van het beroemde Glass House van Phillip Johansen in 1948. Om de kwaliteit van het product te waarborgen stuurde het hoofdkantoor van Schokbeton altijd Nederlandse inspecteurs en adviseurs naar het buitenland om schoktafels te installeren en te controleren. Voor veel internationale architecten, zoals onder andere Marcel Breuer, was Schokbeton het favoriete bouwmateriaal. De grootste architectonische kwaliteit van het bedrijf was dat ze tijdens het ontwerpproces constructief meedachten met de architect. Het arbeidsintensieve proces van het schokken kon in de jaren 80 economisch niet meer concurreren met nieuwe, snellere productietechnieken waarbij het beton door toevoeging van chemische verharders kon worden verdicht. Het arbeidsintensieve proces van schokbeton werd ͤnancieel onaantrekkelijk, wat uiteindelijk delijk geleid heeft tot het faillissement in 2006.

Wethouder Tycho Jansen (links) en Gerard Deen van Deen Shipping BV bezegelden de intentieverklaring voor herontwikkeling met een handdruk. (Foto: Cees Schilthuizen)

23


NIEUWE VESTIGING

Wij zijn hard aan het verbouwen om ons zo spoedig mogelijk te vestigen in

de Gravenhorst, Vijverlaan 1002 te Dordrecht. Wij hopen u binnenkort te mogen ontvangen voor:

• • • •

Een nieuwe gebitsprothese; - volledige protheses - gedeeltelijke protheses - prothese op implantaten Reparaties, direct klaar op afspraak Controle en intake altijd vrijblijvend en gratis Loop gerust bij ons binnen! Wilt u vast een afspraken maken of meer informatie? Bel 078-6121442

BEZOEK ONZE NIEUWE WEBSITE

www.vandermaletandprothetiek.nl | 078-6121442


‘Samen met u...’ ...zoeken wij naar wat er nodig is om afscheid te kunnen nemen. Op een manier die past bij uw dierbare maar ook bij u als nabestaande. Zorg en aandacht mag u dan van ons verwachten...

Sonja Werkhoven

Hetje Harmsma

Toos Goppel

HARMSMA UITVAARTVERZORGING Burg. de Bruïnelaan 27 - 3311 AC Zwijndrecht

T 078 61 24 200

I www.harmsmauitvaartverzorging.nl


Welke warmtebron U ook zoekt! Gas, hout, of elektrisch:

Burgemeester Jaslaan 35 Dordrecht 078-6160364 www.vdmerwe.nl


Project Familiealbum in Fotogalerie Zwijndrecht WE KENNEN ZE ALLEMAAL WEL: DE OUDE FOTOALBUMS VAN JE OUDERS WAARIN JE ONDER ANDERE ZELF FIGUREERT OF DE NOG OUDERE ALBUMS UIT DE GENERATIE VAN JE GROOT- OF OVERGROOTOUDERS. LEDEN VAN FOTOCLUB ZWIJNDRECHT STARTTEN TWEE JAAR GELEDEN MET EEN FOTOPROJECT WAARBIJ HET FAMILIEALBUM ALS INSPIRATIEBRON WERD GENOMEN. DEZE MAAND TONEN DE CLUBLEDEN HET RESULTAAT VAN HUN PROJECT IN FOTOGALERIE ZWIJNDRECHT. De deelnemers hebben ieder op hun eigen wijze invulling gegeven aan het project waarin verschillende thema’s in fotograͤe zijn uitgewerkt. Sommigen keerden terug naar hun geboortehuis. Anderen deden stamboomonderzoek, haalden oud speelgoed van zolder of gingen op zoek naar jeugdherinneringen, sentiment en vergankelijkheid. De fotoclubleden bespraken in de lange periode van het project hun ideeen met elkaar. Plannen, schetsen, werkmethoden werden in tussentijdse bijeenkomsten in de groep besproken. Zo is met vallen en opstaan, zoals bijna altijd met dit soort langlopende projecten, langzaam

het resultaat gegroeid van een prachtige expositie. Alles in de Cloud Op de expositie is het verrassende resultaat te zien van acht deelnemers. Een bezoek aan de tentoonstelling roept nostalgische gevoelens op en deze kunnen gedeeld worden met de fotografen van wie er op zaterdag altijd een of meer aanwezig zijn. Ook komt bij de tentoonstelling de vraag boven of het traditionele familiealbum nog een lang leven is beschoren? Met de komst van de digitale fotograͤe is het medium erg vluchtig geworden en worden

Fred van Turenhout

Foto Anja Groot-Zwaaftink

Henk Ras

foto’s bijna niet meer afgedrukt. En geen afgedrukte foto’s is geen album. De toekomst zal het leren of we voor onze familiegeschiedenis straks allemaal de Cloud zullen gaan bezoeken. De leden van de Fotoclub Zwijndrecht adviseren in ieder geval iedereen het wachtwoord van hun vader of opa tot de Cloud goed te onthouden.

De expositie Het Familiealbum is te zien bij Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126, hoek Koninginneweg elke zaterdag in maart van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Sandra Reijmers

27


De vloeren van Alpon Parket brengen sfeer in uw huis ! Of het nu gaat om parket-, planken-, laminaat-, PVC-, vinyl-, marmoleum- of kurkvloeren.... U vindt het bij Alpon Parket.

10 %

KORTING* op laminaat en PVC

Alpon Parket is gespecialiseerd in parket op vloerverwarming en -koeling. Het is meer dan de moeite waard om langs te komen en u deskundig te laten informeren. Ook voor traprenovatie, onderhoud van vloeren en alle onderhoudsmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres.

* Vraag naar de actievoorwaarden

U bent van harte welkom

Blekersdijk 114 - 120 Dordrecht Tel. 078-613 76 77 www.alponparket.nl


Ruim 25 soorten op voorraad

250 M2 SHOWROOM

Kijk voor acties en impressies op Facebook www.facebook.com/kunstgrasdepot

Dé leverancier van

IN ALBLASSERDAM M

kunstgras aan particulier en bedrijf

Kleine tuin

Onze service Persoonlijk advies

Speelveld voor kinderen

Daarom

kunstgras!

Scherpe prijzen

Geen kale plekken

Snelle levering

Altijd groen

Geen een onkruid

Nooit meer er maaien

Eigen legservice

Maandaanbiedingen

Gratis stalen

€ 17,95

€ 29,95

€ 13,95

€ 22,95

per m2

Gratis stalen en en

per m2

In de veranda

Kunstgras voor uw tuin, balkon, dakterras, speelveldjes, onder speeltoestellen of rondom

Kunstgras ‘Sill’

Kunstgras ‘Darling’

Poolhoogte: 20 mm

Poolhoogte: 33 mm

Wij leveren en verzorgen de aanleg van uw kunstgras. Kunstgras direct te leveren vanaf de rol of uit de couponnen hoek. Voor informatie en

€ 33,95

€ 42,95

€ 26,95

€ 34,95

per m2

uw jacuzzi, het kan allemaal!

advies kom naar onze showroom, of met ons op! neem contact m

Showroom in Alblasserdam Openingstijden

Ma / di Op afspraak Woe / do 09.00 t/m 17.30 uur 17.30 uur Vrijdag 09.00 t/m 21.00 uur Zaterdag 09.00 t/m 16.00 uur Ohmweg 50, 2952 BB Alblasserdam Adres Ohmweg 50 2952 BB Alblasserdam

per m2

Kunstgras ‘Hudson’

Kunstgras ‘Rosandra’

Poolhoogte: 26 mm

We helpen u graag! Reinier Verhoeven

078 - 647 27 89

Poolhoogte: 40 mm

www.kunstgrasdepot.nl

T R A P R E N O VAT I E A A N B I E D I N G NU 12 TREDEN EN STOOTBORDEN BEKLEDEN

NU 12 TREDEN EN STOOTBORDEN BEKLEDEN

IN DIVERSE HOUT- EN BETONDECOREN

UW TRAP NU BEKLEED MET LAMINAAT TRENOVO NU VOOR €

1695,-

FEDI LAMISTAIRS* NU VOOR €

1895,-

Beide aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad d strekt en niet in combinatie met andere aanbiedingen.

*20 NIEUWE KLEUREN VOOR DE LAMINAAT TRAPPEN (ACHTER TUINWERELD WIJK DUBBELDAM)

BAMENDAWEG 46 - 3319 GS DORDRECHT TEL. 078 6227214 - WWW.VLOERSPECIALIST.NL

Bekend van tv!


The Art of Window Styling

ϮϬйŬŽƌƟŶŐ op terrasnjŽŶǁĞƌŝŶŐ ĞĂĐƟĞůŽŽƉǀĂŶϭϯ ĨĞďƌƵĂƌŝƚͬŵϯϭŵĂĂƌƚ ϮϬϭϵ͘sƌĂĂŐŚŝĞƌŶĂĂƌ ĚĞǀŽŽƌǁĂĂƌĚĞŶ͘

ůƵdžĂŇĞdž͘Ŷů

UW LUXAFLEX INSPIRATION DEALER

Coornhertstraat 18 | 3351 GE Papendrecht | T: 078-6471482

15% KORTING op Ambiant PVC stroken en click pvc. Actie geldig tot en met 31 maart 2019

www.duo-parketvloeren.nl

Coornhertstraat 18 | 3351 GE Papendrecht | T: 078-6471482


‘Wat beweegt Zwijndrecht?’ in foto’s vastgelegd BIJ KUNZT IN HET RAADHUIS HANGEN VIJFTIG FOTO’S DIE INWONERS VAN ZWIJNDRECHT MAAKTEN VAN SPORTERS IN HUN WOONPLAATS. DE AMATEURFOTOGRAFEN

STUURDEN

HUN MOOISTE SPORTFOTO OP VOOR DE BIJBEHORENDE FOTOWEDSTRIJD WAT BEWEEGT ZWIJNDRECHT? DE Jordy Vreugdenhil maakte deze spannende handbalfoto tijdens een wedstrijd van het eerste elftal en won daarmee de eerste prijs.

FOTO DIE JORDY VREUGDENHIL (35) MAAKTE VAN EEN HANDBALSTER VAN CONVENTUS, KREEG DE EERSTE PRIJS. handen van de Nederlandse atlete op de Paralympische Spelen, de Zwijndrechtse Iris Pruysen.

De Zwijndrechtse Atlete op de Paralympische Spelen Iris Pruysen reikte de prijzen uit aan amateurfotografen die meededen aan de wedstrijd “Wat beweegt Zwijndrecht”.

Jordy was jarenlang handballer, zowel bij Conventus als andere sportverenigingen in de regio. “Wegens tijdgebrek ben ik afgelopen seizoen gestopt met de sport en ook niet gestart met een andere. In de plaats daarvan ben ik gaan fotograferen. Ik vind het fotograferen leuk omdat mensen het waarderen mooie sportmomenten terug te zien. Ik fotografeer alleen bij het handballen van Conventus. Deze foto koos ik voor de wedstrijd, omdat hij zo mooi overzichtelijk is. Dat lukt niet altijd bij sportfotograͤe. Een andere reden is dat de foto van een moment in de wedstrijd is, waarbij één speelster een ‘break-out’ loopt en je de tegenpartij ziet, die dit wil stoppen. Het is dus één speler tegen de rest.”

Vakjury Een vakjury bestaande uit Mary-Ann Struijk (professioneel fotograaf), Martin Hulsman (professioneel sportfotograaf) en Jan Huijsman (Fotoclub Zwijndrecht) beoordeelden alle inzendingen op onderwerp, creativiteit, kwaliteit en diversiteit. De inzendingen van Jordy Vreugdenhil, Marianne van Diggelen en Ingrid Nienkemper vielen de vakjury extra op. De foto’s zijn op het juiste moment genomen, het object staat centraal en opvallend in beeld, zonder storende elementen, waren belangrijke argumenten die de jury noemde. Marianne kreeg de tweede en Ingrid de derde prijs. Brigitte Veenbrink kreeg een aanmoedigingsprijs tijdens de opening uit

Krachtige beweging Volgens wethouder Jolande de Witte (Cultuur), die de tentoonstelling opende, is Zwijndrecht een sportieve gemeente. “De gevarieerde fototentoonstelling in KunZt geeft een mooi beeld van de rijke verscheidenheid aan sporters en sporten in de gemeente in combinatie met kunst. Of het nu gaat om breedtesport of topsport, de prachtige foto’s laten op artistieke wijze zien dat sporten en bewegen plezier en voldoening geeft en bovendien ook nog eens heel erg gezond is. Wie sport, voelt zich in lichaam en geest beter en krachtiger.” Met de tentoonstelling Wat beweegt Zwijndrecht? laat KunZt zien hoe sport en kunst elkaar ontmoeten. De tentoonstelling van de ingezonden foto’s is aangevuld met sculpturen van kunstenaar en beeldhouwer Lilian Steenhuisen. De beelden vormen een mooie aanvulling op de foto’s: stuk voor stuk stralen ze beweging, kracht en energie uit. De tentoonstelling in het Raadhuis, ingang Burgemeester de Bruïnelaan, is nog te zien tot 17 maart op woensdag, donderdag, vrijdag zaterdag en zondag tussen 13.30 uur en 16.30 uur.

31


Therapie en training van 0 tot 90+ jaar

Nieuw – nu ook behandelingen van zwangerschapsgerelateerde en bekkenbodem gerelateerde klachten! EĂĂƐƚĚĞďĞƐƚĂĂŶĚĞƐƉĞĐŝĂůŝƐĂƟĞƐǁĂĂƌǀŽŽƌƵďŝũŽŶƐƚĞƌĞĐŚƚŬƵŶƚ͕ŚĞďďĞŶǁŝũƐŝŶĚƐŬŽƌƚŽŽŬďĞŬŬĞŶĨLJƐŝŽƚŚĞƌĂƉŝĞďŝŶŶĞŶŽŶnjĞƉƌĂŬƟũŬ͘/ůŽŶĂ<ĂŵƉnjĂůŶĂĂƐƚŚĂĂƌǁĞƌŬ ĂůƐďĞŬŬĞŶĨLJƐŝŽƚŚĞƌĂƉĞƵƚŽŽŬĚĞĐƵƌƐƵƐǁĂŶŐĞƌ&ŝƚĞŶDĂŵĂ&ŝƚŽƉƐƚĂƌƚĞŶ͕ĞĞŶĂĐƟĞǀĞĐƵƌƐƵƐǀŽŽƌƟũĚĞŶƐĚĞnjǁĂŶŐĞƌƐĐŚĂƉĞŶĚĞƉĞƌŝŽĚĞŶĂĚĞďĞǀĂůůŝŶŐ͘ De bekkenfysiotherapeut: ͻ ͻ  ͻ   ͻ  ͻ 

ƐƉĞůĞŶ ŽŶƚǁŝŬŬĞůĞŶ ŬŝŶĚĞƌĞŶ ŚƵŶ njŝŶƚƵŝŐĞŶ ĞŶ ŵŽƚŽƌŝĞŬ͘ ŝũ ƐŽŵŵŝŐĞ ŬŝŶĚĞƌĞŶ ŝƐ Ğƌ ƐƉƌĂŬĞ ǀĂŶ ĞĞŶ ǀĞƌƚƌĂĂŐĚĞ ŽĨ ĂĨǁŝũŬĞŶĚĞ ŽŶƚǁŝŬŬĞůŝŶŐ͘ ŝƚ ŬĂŶ ĞĞŶ ŐĞǀŽůŐ njŝũŶ ǀĂŶ ĞĞŶ ĂĂŶĚŽĞŶŝŶŐĂĂŶnjŝŶƚƵŝŐĞŶ͕ŽƌŐĂŶĞŶ͕ŚĞƚnjĞŶƵǁƐƚĞůƐĞů͕ŚĞƚ ŚŽƵĚŝŶŐƐͲĞŶďĞǁĞŐŝŶŐƐĂƉƉĂƌĂĂƚŽĨĚŽŽƌĞĞŶƚĞŬŽƌƚĂĂŶ ŵŽƚŽƌŝƐĐŚĞ ĞƌǀĂƌŝŶŐ͘ ^ŽŵŵŝŐĞ ŬŝŶĚĞƌĞŶ ŚĞďďĞŶ ŶƵ ĞĞŶͲ ŵĂĂůŵĞĞƌŽĞĨĞŶŝŶŐŶŽĚŝŐŽŵĞĞŶǀĂĂƌĚŝŐŚĞŝĚƚĞůĞƌĞŶĚĂŶ ĞĞŶĂŶĚĞƌ͘

ŐĞĞŌǀŽŽƌůŝĐŚƟŶŐŽǀĞƌĞŶďĞŚĂŶĚĞůŝŶŐďŝũ ďĞŬŬĞŶďŽĚĞŵͲƉƌŽďůĞŵĂƟĞŬĞŶďĞŬŬĞŶƉŝũŶ͖ ŚĞůƉƚďŝũŚĞƚůĞƌĞŶŚĞƌŬĞŶŶĞŶĞŶƚƌĂŝŶĞŶǀĂŶ ĚĞƐƉŝĞƌĞŶǀĂŶŚĞƚďĞŬŬĞŶĞŶĚĞ ďĞŬŬĞŶďŽĚĞŵ͖ ŝƐŐĞƐĐŚŽŽůĚŝŶŚĞƚƵŝƚǀŽĞƌĞŶǀĂŶĞĞŶ ŝŶǁĞŶĚŝŐŽŶĚĞƌnjŽĞŬǀĂŶĚĞ ďĞŬŬĞŶďŽĚĞŵƐƉŝĞƌĞŶƚ͘ď͘ǀ͘ĞĞŶǀŽůůĞĚŝŐĞƌ ĚŝĂŐŶŽƐƟĞŬĞŶŽƉƟŵĂůĞĨĞĞĚďĂĐŬĂĂŶĚĞ ƉĂƟģŶƚ͖ ŵĂĂŬƚŐĞďƌƵŝŬǀĂŶƐƉĞĐŝĂůĞĂƉƉĂƌĂƚƵƵƌ͖ ĂĚǀŝƐĞĞƌƚĞŶŚĞůƉƚďŝũŚĞƚŚĞƌǁŝŶŶĞŶǀĂŶĚĞ ĐŽŶƚƌŽůĞŽǀĞƌǀƵůůŝŶŐĞŶůĞŐĞŶǀĂŶďůĂĂƐĞŶ ƌĞĐƚƵŵ;ďůĂĂƐƚƌĂŝŶŝŶŐͿ͖ ŐĞĞŌŝŶĚŝĞŶŶŽĚŝŐĂĚǀŝĞƐŽǀĞƌ ŽŶĚĞƌƐƚĞƵŶĞŶĚĞŚƵůƉŵŝĚĚĞůĞŶ͘

tŝũŵĂŬĞŶŐĞďƌƵŝŬǀĂŶĚĞŶŝĞƵǁƐƚĞD'ĂƉƉĂƌĂƚƵƵƌǀŽŽƌ ĚĞďĞŬŬĞŶďŽĚĞŵ͗ĚĞDW>Ğ͘ŝƚĂƉƉĂƌĂĂƚŬĂŶĚĞďĞŬŬĞŶͲ ĨLJƐŝŽƚŚĞƌĂƉĞƵƚďŝũƵƚŽĞƉĂƐƐĞŶǀŽŽƌŐĞƌŝĐŚƚĞĚŝĂŐŶŽƐƟĞŬŽĨ ŝŶĚŝĞŶƌĞŐƵůŝĞƌĞďĞŚĂŶĚĞůŵĞƚŚŽĚĞƐďŝũƵŽŶǀŽůĚŽĞŶĚĞďĂĂƚ ŚĞďďĞŶ͘ ,Ğƚ ĂƉƉĂƌĂĂƚ ďƌĞŶŐƚ ĚĞ ďĞŬŬĞŶďŽĚĞŵƐƉŝĞƌĞŶ ŝŶ ďĞĞůĚĞŶůĂĂƚnjŝĞŶŚŽĞĚĞnjĞĨƵŶĐƟŽŶĞƌĞŶ͕ǁĂĂƌŶĂĂĂŶĚĞ ŚĂŶĚǀĂŶĚĞƵŝƚƐůĂŐŽŽŬĞĞŶďĞŚĂŶĚĞůŝŶŐŬĂŶǁŽƌĚĞŶŐĞͲ ŐĞǀĞŶ͘ Kinderfysiotherapie (0-18 jaar) :ŽLJĐĞ ĞůůĂĂƌƚ ĞŶ ůůĞŶ ZŝĞƚǀĞůĚďĞŚĂŶĚĞůĞŶƉƌŽďůĞŵĞŶďŝũŬŝŶĚĞƌĞŶǀĂŶϬƚŽƚϭϴ ũĂĂƌ͘<ŝŶĚĞƌĞŶůĞƌĞŶƐƉĞůĞŶĚĞƌǁŝũƐ͘ŽŽƌƚĞďĞǁĞŐĞŶĞŶƚĞ

WƌŽďůĞŵĞŶŝŶŚĞƚďĞǁĞŐĞŶŬƵŶŶĞŶĞĞŶŶĞŐĂƟĞǀĞŝŶǀůŽĞĚ ŚĞďďĞŶŽƉĚĞŽŶƚǁŝŬŬĞůŝŶŐǀĂŶŚĞƚŬŝŶĚ͘ĂĂƌŽŵŝƐŚĞƚďŝũ ĚĞũŽŶŐƐƚĞŬŝŶĚĞƌĞŶďĞůĂŶŐƌŝũŬĚĂƚŶĂƵǁŬĞƵƌŝŐǁŽƌĚƚǀĂƐƚͲ ŐĞƐƚĞůĚŽĨĚĞŽŶƚǁŝŬŬĞůŝŶŐǁĞůůŝĐŚƚǀĞƌƚƌĂĂŐĚŽĨĂĨǁŝũŬĞŶĚ ǀĞƌůŽŽƉƚ͘ĞŽƵĚĞƌĞŬŝŶĚĞƌĞŶŬƵŶŶĞŶƉƌŽďůĞŵĞŶĞƌǀĂƌĞŶ ŝŶŚĞƚďĞǁĞŐĞŶ͕ǁĂĂƌĚŽŽƌnjĞďŝũǀŽŽƌďĞĞůĚŶŝĞƚŐŽĞĚŬƵŶͲ ŶĞŶƐƉĞůĞŶŽƉŚĞƚƐĐŚŽŽůƉůĞŝŶŽĨŵĞĞŬƵŶŶĞŶĚŽĞŶĂĂŶŚĞƚ ƐƉŽƌƚĞŶ͘tĂŶŶĞĞƌĞƌĞĞŶǀƌĂĂŐŝƐŽǀĞƌĚĞŽŶƚǁŝŬŬĞůŝŶŐǀĂŶ Ƶǁ ŬŝŶĚ͕ ŬĂŶ ĚĞ ŬŝŶĚĞƌĨLJƐŝŽƚŚĞƌĂƉĞƵƚ ŐĞƌĂĂĚƉůĞĞŐĚ ǁŽƌͲ ĚĞŶ͘ പ OsteopathieŽŵŝŶŝƋƵĞĞƌŐĞƌǀŽůŐƚĚĞϱͲũĂƌŝŐĞŽƉůĞŝĚŝŶŐ ŽƐƚĞŽƉĂƚŚŝĞĞŶnjŝƚŶƵŝŶŚĂĂƌĂĨƐƚƵĚĞĞƌũĂĂƌ͘ĞŶŽƐƚĞŽƉĂĂƚ ŚĞĞŌĞĞŶƵŝƚŐĞďƌĞŝĚĞŬĞŶŶŝƐŽǀĞƌŚŽĞĂůůĞǁĞĞĨƐĞůƐ͕ŽƌŐĂͲ ŶĞŶ ĞŶ ŐĞǁƌŝĐŚƚĞŶ ǀĂŶ ŚĞƚ ŵĞŶƐĞůŝũŬ ůŝĐŚĂĂŵ ŵĞƚ ĞůŬĂĂƌ ŝŶǀĞƌďŝŶĚŝŶŐƐƚĂĂŶ͘ŽŬĂŶĞƌĚŽŽƌůŝƩĞŬĞŶǁĞĞĨƐĞůŽĨǀĞƌͲ ŬůĞǀŝŶŐĞŶ͕ĂůƐŐĞǀŽůŐǀĂŶĞĞŶŽƉĞƌĂƟĞŽĨŽŶƚƐƚĞŬŝŶŐ͕ĞůĚĞƌƐ ŝŶŚĞƚůŝĐŚĂĂŵĞĞŶƉƌŽďůĞĞŵŽŶƚƐƚĂĂŶ͘ĞŶŽƐƚĞŽƉĂĂƚŽŶͲ ĚĞƌnjŽĞŬƚŶŝĞƚĂůůĞĞŶĚĞƉůĞŬǁĂĂƌĚĞƉŝũŶnjŝĐŚďĞǀŝŶĚƚ͕ŵĂĂƌ ŐĂĂƚŽƉnjŽĞŬŶĂĂƌĚĞŽŽƌnjĂĂŬǀĂŶĚĞƉŝũŶŬůĂĐŚƚ͘ŽŽƌďĞŚĂŶͲ ĚĞůŝŶŐǁŽƌĚƚŚĞƚůŝĐŚĂĂŵǁĞĞƌŝŶďĂůĂŶƐŐĞďƌĂĐŚƚĞŶǁŽƌĚƚ ŚĞƚnjĞůĬĞƌƐƚĞůůĞŶĚǀĞƌŵŽŐĞŶŐĞĂĐƟǀĞĞƌĚ͘

<ůĂĐŚƚĞŶǁĂĂƌŵĞĞƵďŝũĞĞŶŽƐƚĞŽƉĂĂƚƚĞƌĞĐŚƚŬƵŶƚnjŝũŶ ŚĞĞůĚŝǀĞƌƐ͕Ž͘Ă͗͘ ͻ  ͻ ͻ ͻ ͻ ͻ ͻ

ďƵŝŬŬůĂĐŚƚĞŶ;ŵĂĂŐŬůĂĐŚƚĞŶ͕ĚĂƌŵŬůĂĐŚƚĞŶ͖ ŽďƐƟƉĂƟĞ͕ǀĞƌƚĞƌŝŶŐƐƉƌŽďůĞŵĂƟĞŬ͕ ŚĞƚƉƌŝŬŬĞůďĂƌĞĚĂƌŵƐLJŶĚƌŽŽŵĞƚĐ͘Ϳ ;ĐŚƌŽŶŝƐĐŚĞͿƌƵŐͲĞŶŶĞŬŬůĂĐŚƚĞŶ ƉŝũŶŬůĂĐŚƚĞŶĂĂŶŐĞǁƌŝĐŚƚĞŶ ŚŽŽĨĚƉŝũŶͬŵŝŐƌĂŝŶĞ ƉŝũŶĂĂŶŚĞƚƐƚƵŝƚũĞ ďůĞƐƐƵƌĞƐ;ƉƌĞǀĞŶƟĞĨͿ ŬĂĂŬƉƌŽďůĞŵĞŶ

KƐƚĞŽƉĂƚŚŝĞŝƐŐĞƐĐŚŝŬƚǀŽŽƌǀŽůǁĂƐƐĞŶĞŶĞŶŬŝŶĚĞƌĞŶ͘ ^ƉĞĐŝĂůŝƐĂƟĞƐ h ŬƵŶƚ ďŝũ ŽŶƐ ŽŽŬ ƚĞƌĞĐŚƚ ǀŽŽƌ manuele therapieĞŶdry needling͘ĂĂƌŶĂĂƐƚnjŝũŶǁŝũĂůƐĞĞŶǀĂŶĚĞ ǁĞŝŶŝŐĞŶŝŶĚĞƌĞŐŝŽŐĞĐĞƌƟĮĐĞĞƌĚŽŵůŽŽƉƚƌĂŝŶŝŶŐďŝũclauĚŝĐĂƟŽŬůĂĐŚƚĞŶ;ĞƚĂůĂŐĞďĞŶĞŶͿƚĞŐĞǀĞŶ͘tŝũnjŝũŶůŝĚǀĂŶŚĞƚ ůĂƵĚŝĐĂƟŽEĞƚĞŶǁĞƌŬĞŶƐĂŵĞŶŵĞƚǀĂĂƚĐŚŝƌƵƌŐĞŶƵŝƚĚĞ ƌĞŐŝŽ͘KŽŬnjŝũŶǁŝũůŝĚǀĂŶ^ĐŚŽƵĚĞƌŶĞƚǁĞƌŬZŽƩĞƌĚĂŵĞŶ ƌĞĐŚƚƐƚĞĚĞŶĞŶŽŶĚĞƌĚĞĞůǀĂŶŚĞƚůĂŶĚĞůŝũŬŶĞƚǁĞƌŬ͘ůƐ schouderspecialist ǁŽƌĚĞŶ ǁĞ ŝŶŵŝĚĚĞůƐ ĚƵŝĚĞůŝũŬ ŐĞǀŽŶͲ ĚĞŶǀŝĂŽŶnjĞŶĞƚǁĞƌŬƐŝƚĞĞŶŽŶƚǀĂŶŐĞŶǁŝũŐĞƌŝĐŚƚĞǀĞƌǁŝũͲ njŝŶŐĞŶǀĂŶŽƌƚŚŽƉĞĚĞŶ͘

tŝůƚƵŵĞĞƌŝŶĨŽƌŵĂƟĞŽǀĞƌŽŶnjĞďĞŚĂŶĚĞůŵĞƚŚŽĚĞŶ ŽĨĞĞŶĂĨƐƉƌĂĂŬŵĂŬĞŶ͕ďĞůϬϳϴͲϲϭϮϳϬϵϵŽĨnjŝĞŽŶnjĞ ǁĞďƐŝƚĞǁǁǁ͘ĨLJƐŝŽďĞƌŐĞƌƚǁŝůƚĞŶƟĞůŵĂŶ͘Ŷů &ŽƚŽŐƌĂĮĞ͗ǁǁǁ͘ůŝĨĞŝŶŵŽƟŽŶĮůŵƐ͘Ŷů;,͘tĂŶĚĞƌƐͿ

FYSIOTHERAPIE EN MANUELE THERAPIE BERGER, TWILT EN TIELMAN

Buizerdstraat 2a 3334 SB Zwijndrecht Tel: 078-6127099 Fax: 078-6122599 info@fysiobtt.nl www.fysiobergertwiltentielman.nl

Gezondheidscentrum Rotterdamseweg Rotterdamseweg 70 3332 AK Zwijndrecht Tel.078-6127099

Profile for DordtCentraal

Thuis in Zwijndrecht 17  

Thuis in Zwijndrecht 17  

Advertisement