Page 1

RODOAUTOS.NL

creations

RECLAME ACTIVITEITEN

BLEKERSDIJK 38A DORDRECHT • 078 6489 319 WWW.TWINCREATIONS.NL

In- verkoop gebruikte auto’s APK / ONDERHOUD / REPARATIE Gratis ophalen van sloopauto’s

pipoos Visstraat 100 Tel. 078 - 6132030

Tel 078 - 6163980

www.kroonkozijn.nl tel: 078-6226340

Dordt Centraal midweek vrijdag 27 december 2013

vers ch i j nt wekel i jks h u i s -aa n-huis in D ord recht - H eerj ansdam - Pa pendrec ht - Zwijndrec ht

oplage 90.000 • nr. 691

Arrestatie met getrokken pistolen

Urnen

Gevestigd in het uitvaartcentrum Nassauweg 190 (078) 613 60 60 - monumententuin.nl

Gewoon lekkere oliebollen!!! Zondag 29 dec 12 uur - 18 uur

30 dec. van 10.00 uur continu open tot 31 dec. 17.00 uur Van Eesterenplein WC Bieshof 078-6161918 Gratis Parkeren

DORDRECHT Na een achtervolging over de A16 werd maandagmiddag rond half twee een man in Dordrecht door de politie klemgereden en met getrokken pistolen gedwongen uit zijn auto te stappen. De man kwam uit de richting Breda en negeerde een stopteken bij de afrit richting N3 ter hoogte van Dordrecht. Hij werd even later klemgereden en gearresteerd. De man reed in een auto die op naam staat van een gezochte (vuurwapengevaarlijk) crimineel en werd daarom aangehouden. Hij bleek echter niet de gezochte persoon te zijn maar mocht alsnog mee naar het bureau, onder andere voor het negeren van een stopsignaal en andere zaken. (Foto: Thymen Stolk)

Smakelijke actie bij lancering nieuwe website

DORDRECHT Nog een paar dagen en dan gaat hij online: de nieuwe website van Dordt Centraal. Een frisse start van 2014 met een totaal vernieuwde versie van www.dordtcentraal.nl. De lancering gaat vergezeld van een smakelijke voordeelactie in samenwerking met Verhage Fastfood. Bezoek en like ons op Facebook (www.facebook.com/

D r u k k e r i j

Jonkheer

dordtcentraal) en ga daarna snel naar onze nieuwe website. Daar is het downloadformulier te vinden voor de Verhage-actie. En die is niet te versmaden: een snackmenu met frites, salade en twee snacks naar keuze kost met de gedownloade bon geen 5,50 euro, maar slechts 1,50! Let op: deze actie geldt alleen op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 januari. Eén bon per persoon.

Consumentenbond: De Hypotheker biedt ‘Beste Koop’.

Voor al uw drukwerk Voorstraat-West 348 • 3311 CW Dordrecht 078 6132475 • info@drukkerijjonkheer.nl www.drukkerijjonkheer.nl

Dordrecht Centrum, (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders, (078) 630 97 25

Bioscoop is ‘kers op de taart’ voor college DORDRECHT De bioscoop en parkeergarage op de Stadswerven komen er deĮniƟef. Vrijdag werden de handtekeningen onder de overeenkomst gezet door wethouders Sleeking en Mos, bioscoopexploitant Wolī en bouwer Aan de Stegge. De bioscoop met zes zalen en 1200 stoelen gaat naar verwachƟng voor kerst 2014 open. De realisaƟe van de bioscoop ervaar ik als de kers op de taart van deze collegeperiode”, zegt wethouder Piet Sleeking. De nieuwe bioscoop en garage komen aan het Wantij ter hoogte van het Energiehuis. Het gebouw krijgt een foyer met terras aan het water. Daarnaast komt een parkeergarage met plaats voor 320 auto’s en 470 fietsen. Met de bouw gaat een langgekoesterde wens van het college en veel Dordtenaren in vervulling. In april

2012 ging de gemeenteraad al akkoord met het plan voor een bioscoop en parkeergarage. In de tijd daarna is gewerkt aan definitieve bouwplannen en vergunningen en aan de (private) financiering van de bioscoop. Directeur Philipp Wolff is enthousiast: “De ligging is fantastisch. Aan het water, vlakbij de binnenstad, goed bereikbaar vanuit de regio, parkeergarage naast de deur, mooier kan niet. Ook de combinatie met het Energiehuis is natuurlijk heel interessant.” Hij verwacht dat zijn bioscoop, die zich meer richt op de kaskrakers, goed kan bestaan naast het vorig jaar geopende filmhuis aan de Nieuwstraat. “We kunnen elkaar goed aanvullen.” Bouwen Er kan nu gestart worden met het bouwklaar maken van de locatie achter het Energiehuis.

www.dordtschegebakkraam.nl

Vragen over uw zorgverzekering? Kom naar de Univé

Zorg Adviesdag op 28 december van 9.00 tot 12.30 uur

jaar Nu een lang 10% saking kennism g rt o k in

Spuiboulevard 438-440 (078) 63 93 555 dordrecht@unive.nl

BEDDENSPECIALIST

HENDRIKSEN

OPGERUIMD

SLAAPT LEKKER zie pagina 18 - 19 Toulonsestraat 67-69 3311 LT Dordrecht www.beddenspecialist.nl/ hendriksen

VERNIEUWDE SHOWROOM

BELMAR KEUKENS en BADKAMERS

www.belmar .nu Lees verder op pagina 3.

Dordrecht • (078) 6164808

2E KERSTDAG OPEN

VUURWERK VERKOOP

ZONDAG 29 DECEMBER

Zaterdag 28 december 09:00 - 17:00 uur Maandag 30 december 09:00 - 20:00 uur Dinsdag 31 december 09:00 - 17:00 uur

KOOP ZONDAG VOOR MODE EN VUURWERK

De zorg van DenO gaat verder

STAARTPLOEG.BESTELVUURWERK.NL VUU

RWE

RK

VAN NEURENBURGPAD 2 | 078 - 614 44 43 | WWW.VTCJEANS.NL

ONLINE BESTELLEN T/M DINSDAG 31 DECEMBER 12:00 UUR Stevensweg 39 • 3319 AH Dordrecht Tel. 078 6165167 • www.staartploeg.nl

(078) 6 483 483 www.uitvaartdordrecht.nl


2

Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

Als het leven ondraaglijk wordt, is sterven een verlossing.

Jordaan Pieter Heyme van Gelderen -Daan11 juni 1959

16 december 2013

Verdrietig namen wij kennis van het overlijden van ons erelid

Mini van Zeggeren - Pepping Haar grote inzet voor MOV, samen met haar man Ab, blijft in onze herinnering. Wij wensen Ab en de verdere familie veel sterkte toe. Bestuur, leden en dirigent van Merwe's Oratorium Vereniging

M.G.Baan A. van Gelderen broers en zus zwager en schoonzussen neven en nichten Melvin

Het afscheid van Daan heeft op 19 december in besloten kring plaatsgevonden.

Kat in het nauw Jozef is een kanjer van een kater (5 jaar) voor de echte kattenliefhebbers. Jozef is erg grappig. Hij vindt het heerlijk om aandacht te krijgen. Jozef houdt echter niet van te wild kroelen en oppakken. Kleine kinderen zijn daarom niet geschikt voor Jozef. Hij wil gewoon een eigen familie, die hem in zijn waarde laat, het liefst zonder andere poezen.

Correspondentieadres: Zonnestein 191 3332 NX Zwijndrecht

Advertenties die dinsdag voor 12.00 uur zijn gereserveerd en voor 14.30 uur zijn aangeleverd worden in de uitgave van woensdag nog geplaatst.

Voor inlichtingen over de Jozef of andere katten of kittens kunt u zich wenden tot de Stichting Herplaatsing Zwerfkatten Dordrecht, tel. 06-29472632. Kijkt u ook eens op: www.zwerfkattendordrecht.nl. Wilt u donateur worden? Dat kan, u kunt uw bijdrage storten op bankrekeningnummer: 52.45.86.489 of bel naar bovenstaand telefoonnummer voor meer informatie.

Lezers Centraal Erg blij met Voedselpakket Ik ben één van de vele mensen die een voedselpakket ontvangt in Zwijndrecht. Afgelopen week mochten wij een kerstpakket ontvangen van scholengemeenschap De Devel. Ik ben één van de zovele mensen die hier erg blij mee was. Er zijn toch mensen die met ons rekening houden en ja dan de jongeren van deze genoemde school. Het voelde gewoon heerlijk en ja bovenal erg lief van deze leerlingen. Daarom wil via deze weg de leerlingen bedanken voor de kerstpakketten. Een ontvanger van een kerstpakket uit Kort Ambacht.

Stadswiel: koude of warme douche? Sinds ruim een jaar wonen wij in het mooie en prachtige Stadswiel aan de Beverwijckstraat. We hebben niets dan lof over het hoe en zijn daar. Als je in het sfeervolle gebouw binnenkomt word je bij de receptie welkom geheten en keurig te woord gestaan door vriendelijke dames. Ook in het restaurant is het erg gezellig onder elkaar en zorgen diverse lieve dames voor de inwendige mens. En dan het verzorgings- en huishoudelijke personeel: niets is teveel voor deze geweldig lieve dames en heren. Daarom geven wij aan allen die daar werken, inclusief de teamleden heel graag ‘een warme douche’. Twee dankbare bewoners: Jan en Ada Leeflang.

Regiogemeenten werken samen aan Een veilig thuis DORDRECHT Gemeenten in de Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden hebben de regiovisie Een veilig thuis opgesteld. Daarin zijn afspraken gemaakt om in regionaal verband huiselijk geweld en kindermishandeling aan te pakken. Dordrecht heeft als centrumgemeente het initiatief hiertoe genomen. Er zijn afspraken gemaakt met zorgpartners, justitie en politie. Die afspraken gaan over preventie, signalering, stoppen van geweld en de nazorg. Dordrecht voert de regie en bekijkt de voortgang van de gemaakte afspraken. Begin 2014 wordt de samenwerking bekrachtigd door het ondertekenen van een convenant.

Fusie bibliotheken een feit DORDRECHT Bibliotheek A tot Z en BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost vormen per 1 januari één bestuurlijke organisatie. In de eerste helft van 2014 krijgt de nieuwe organisatie de definitieve inrichting, dan moet ook duidelijk zijn wat de consequenties zijn voor het personeel.

Door deze fusie moet het bibliotheekwerk in de regio gehandhaafd zijn. Door nieuwe technologie en veranderd leesgedrag verandert de behoefte van de leden. Bovendien hebben de bibliotheken te maken met forse bezuinigingen. Door de fusie hoopt de nieuwe organisatie beter in staat te zijn in te spelen op deze ontwikkelingen en de kwaliteit en dienstverlening te verbeteren. Speerpunt van de nieuwe bibliotheekorganisatie is educatieve dienstverlening aan onderwijs, door het bijdragen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. In het werkgebied van de nieuwe organisatie zijn 32 bibliotheekvestigingen. De vestigingen variëren in oppervlak, collectiegrootte en faciliteiten: van afhaalen servicepunten, dorps- en wijkvestigingen tot een centrale vestiging voor de hele regio in Dordrecht. In totaal werken er bij de twee organisaties 165 mensen.

Ankie Kesseler (A tot Z) en Steven Hartman (ZHZO) bezegelen de fusie met een handdruk.

Te water geraakte automobilist bevrijdt zichzelf

DORDRECHT

Langs de Rijksstraatweg in Dordrecht is maandagochtend ter hoogte van het filiaal van Bo-Rent, net voorbij de afslag naar McDonalds en Postillion Hotel, een automobilist te water geraakt. De bestuurder kon zelf uit zijn voertuig komen. Een toevallig net passerende ambulance ontfermde zich over de jongeman die alleen een nat pak overhield aan het ongeval. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. (Foto’s: Thymen Stolk)

Doorloop wordt wel gebruikt (reactie op Kronkelaar van 18 december)

Ik ken je buurmeisje Tilly niet, maar ik meen dat de gemeente Dordrecht zich niet door de boosheid van deze verwende tiener moet laten leiden. Fantastisch als er een vestiging van Primark komt. Die zal beslist een aantal voordelen hebben voor de stad. Alleen is het zo dat de positieve gevolgen door de voorstanders wat worden overdreven terwijl de negatieve aspecten worden gebagatelliseerd. Wethouder Sleeking hanteert als argument dat de doorgang best kan worden afgesloten omdat hij er zelf toch geen gebruik van maakt. En jij voert aan dat je het doorloopje in tien jaar tijd hooguit drie keer hebt gebruikt. Nu ken ik Dordtenaren die nog minder vaak in het Stadhuis zijn geweest. Toch is dat nog geen reden om het dan maar te slopen. Ik ken mensen die alle dagen een aantal keren de doorloop benutten. Voor bezoekers van buiten de stad van het Dordrechts Museum is de Lindenstraat de logische en meest gebruikte route. Als Primark commercieel vertrouwen heeft in een vestiging in Dordrecht zal dit bedrijf zich niet door het openhouden van een doorgang laten tegenhouden. Maar kennelijk is het moeilijk om het bedrijf over te halen en wordt alles op alles gezet om voor de verkiezingen nog een overeenkomst te hebben. Primark? Welkom, er staat winkelruimte genoeg leeg, de hele Drievriendenhof is ter beschikking, laten we alleen dat straatje in stand houden en aantrekkelijk maken. Onder andere met het oog op de grote Willem II-tentoonstelling die dit voorjaar een stroom toeristen naar het Dordrechts Museum zal leiden. Of sturen we die soms langs de Vest? Ton Wulfert, Dordrecht


Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

Het actuele nieuws leest u op:

Actueel

dordtcentraal.nl

3

Twee dure opties voor veiliger rotonde Groenezoom DORDRECHT De gemeenteraad krijgt twee varianten voorgelegd om de rotonde op de Groenezoom veiliger te maken. Beide varianten gaan de gemeente fors meer kosten dan de in eerste instanĆ&#x;e ingeschaĆŠe 2,8 miljoen euro. De brugvariant gaat rond de 4,9 miljoen kosten, de tunnel 4,6.

marktpartijen gevraagd een optimale variant uit te werken tot een voorlopig ontwerp met een kostenraming.

De verkeerssituatie vraagt al langere tijd om aanpassing door de vele (bijna-)ongelukken die er plaatsvinden op de rotonde bij het kruisen van snel en langzaam verkeer. Eind 2012 heeft de gemeenteraad een voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld om te bekijken hoe de verkeerssituatie verbeterd kan worden. De gemeente riep met een prijsvraag Dordtenaren op om hun oplossingen op te sturen. Uit tientallen reacties zijn de vijf beste gekozen, die weer als inspiratiebron dienden voor de marktconsultatie die afgelopen voorjaar plaatsvond. Hierbij werd aan

Brug of tunnel Adviesbureau VAGN kwam met het beste ongelijkvloerse ontwerp, waarbij het langzaam verkeer via bruggen over een aangepaste rotonde wordt geleid. De totale projectkosten voor deze brugvariant blijken met 4,9 miljoen euro nog hoger dan die voor de eind 2012 ontworpen tunnelvariant die drie ton lager uitkwam. Bij die variant komen drie ďŹ etspaden samen in een verlaagd middeneiland in het midden van de rotonde. Het college vraagt de gemeenteraad nu om een voorkeur uit te spreken voor een tunnel of een brug. Er is op dit moment 2,8 miljoen euro beschikbaar. Afhankelijk van de keuze van de gemeenteraad, heeft de gemeente nog 1,8 of 2,1 miljoen euro extra nodig.

Bouwhistorie

8JKXFOTFOV

binnenstad in kaart

FFO WPPSTQPFEJH

DORDRECHT Voor de Dordtse binnenstad is een kaart ontwikkeld die weergeeft wat de eventuele historische waarde van een pand is. Bij deze panden is volgens het college onderzoek, voorafgaand aan sloop of ingrijpende verbouwingen, gewenst. Het inzicht is verkregen aan de hand van de ontwikkeling van de bebouwing in de loop der eeuwen. Bij een (oriĂŤnterend) bezoek door de gemeentelijk bouwhistoricus kan echter ook nog blijken dat de verwachtingen niet kloppen. Vroegtijdig onderzoek voor bijvoorbeeld een verbouwing of renovatie leert de eigenaar iets over de geschiedenis van het pand en de aanwezige waarden. Daarmee kan dan rekening worden gehouden bij gewenste verbouwingen.

 XXXWWEEPSESFDIUOM

%03%3&$)5

Bioscoop is ‘kers op de taart’ voor college

Voor loop en sloopauto's u belt wij komen ook ‘s avonds met RDW vrijwaringbewijs, direct, de hoogste prijs

0627381986

Bij deze krant ontvangt u de volgende folders:

Dordt Centraal

Plus folder gedeelte Dordrecht

Verschijnt wekelijks op woensdag huis aan huis in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Heerjansdam in een oplage van 90.000 exemplaren. Verschijnt ieder weekend huis-aan-huis in Dordrecht en is tevens af te halen op diverse afhaalpunten in Papendrecht en Zwijndrecht. Totaal oplage 60.000 exemplaren.

KanĆ&#x;ne ’t Hoekje gedeelte 3312

Kantoor: Jade 228, 3316 LJ Dordrecht, Postbus 1030, 3300 BA Dordrecht, tel. algemeen: 078-6140149 Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Acquisitie: Michel van Wijland 06-15217220 Edwin van Rijswijk 06-30671359, Marco Haan 06-24243399, e-mail: advertentie@dordtcentraal.nl Redactie: Hesper Romijn, Kees-Jan Visser, Loes Verkuijlen tel. 078-6133223, e-mail: redactie@dordtcentraal.nl Foto’s: Thymen Stolk (tenzij anders vermeld). Nabestellen: tel. 06-45230441, www.thymenstolk.nl Lay-out & Zetwerk: Twin Creations, Dordrecht, www.twincreations.nl Bezorgklachten: www.dordtcentraal.nl, verspreiding@dordtcentraal.nl Directie: Piet van Westen, tel. 078-6140149

De concept bouwhistorische beleidskaart is met toelichting te vinden op www.dordrecht. nl\monumentenzorg. Reageren op de beleidskaart kan via het mailadres monarch@dordrecht. nl. In mei 2014 neemt de gemeenteraad een beslissing over de bouwhistorische beleidskaart voor de binnenstad.

Daar mag op getoost worden! De bioscoop en de parkeergarage op de Stadswerven komen er echt. (Foto: Thymen Stolk)

Aanstaande zondag zijn wij geopend van 11.00 tot 17.00 uur

Nieuwsbrief Oud Krispijn gedeelte 3314

vervolg voorpagina.

De gemeente verwacht dat aannemer Aan de Stegge Twello in het eerste kwartaal van het 2014 met de bouw kan starten. “Deze parkeergarage is in de eerste plaats voor bezoekers van de bioscoop en het Energiehuisâ€?, zegt wethouder Jasper Mos. “Maar daarnaast heeft de garage ook betekenis voor de noordoostkant van de binnenstad. Bijzonder is dat we nu meteen een gratis ďŹ etsenstalling in de garage opnemen.â€?

Jumbo Sterrenburg postcode 3318, 3328

Roeland Klein / Chef Restaurant Hermitage Ridderkerk-Rijsoord

“Kom aanstaande zondag naar Aswa Dordrecht� WWW.ASWAKEUKENS.NL DORDRECHT MIJLWEG 53C, T (078) 63 21 280 HELMOND / HILVERSUM / UDEN

Grill House gedeelte 3328 Wij verzorgen het gehele traject: Ontwerpen • Drukken • Verspreiden Postcodeverspreiding mogelijk

Info via: 078 - 6140149 of dordtcentraalverspreiding.nl


4

Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

NIEUW

BIJ HET VTC

JEANS VELE MODELLEN VERKRIJGBAAR ALLE MATEN EN IN DE LENGTEMATEN 32 T/M 38 INCH

Bij aankoop van een PME jeans ontvang je een PME body¿t lycra T-shirt (t.w.v. €19.95)

GRATIS

DECEMBER OPENINGSTIJDEN

VTC JEANS & FASHION Vrijdag 27 dec Zaterdag 28 dec Zondag 29 dec Maandag 30 dec Dinsdag 31 dec

09:00 - 18:00 uur 09:00 - 17:00 uur 11:00 - 17:00 uur 09:00 - 18:00 uur 09:00 - 17:00 uur

VAN NEURENBURGPAD 2 | 3311 DN DORDRECHT | 078 - 614 44 43 | WWW.VTCJEANS.NL | GRATIS PARKEREN


VTC...UW VUURWERK SPECIALIST! WWW.VTCVUURWERK.NL

VU

ER W R U

K

OP WWW.VTCVUURWERK.NL IS DE VUURWERKFOLDER TE DOWNLOADEN

OPENINGSTIJDEN Za. 28 DEC. 08:00 - 21:00 uur Zo. 29 DEC. 11:00 - 17:00 uur Ma. 30 DEC. 08:00 - 21:00 uur Di. 31 DEC. 08:00 - 18:00 uur TOP SPINNERS

Top Spinner grondbloem. 40 stuks.

VAN 3.50

VAN 1.75

VOOR €0.99

VOOR €2.50 KNOCK OUT DOUBLE DEMOLITION

Loeiharde singleshot. Uit 1 buisje komen 2 mortieren. 4 stuks

VTC-VUURWERK

VOORDELEN 300 M2

VERWARMDE VUURWERKWINKEL

VAN 19.95

VOOR €14.95

THUNDERKING

De bekende knalkoning in grootverpakking. 32 single shot mortieren met extreem harde knal.

ZONDAG 29 DECEMBER KOOPZONDAG VOOR VUURWERK EN MODE

SNELLE EN NAUWKEURIGE

BEDIENING VOLOP

GRATIS PARKEREN

ALTIJD VOLOP

VOORRAAD HET

GROOTSTE ASSORTIMENT VAN DE REGIO

VAN 19.95

VOOR €14.95 ACTIE MAXI

Actie maxi meter pakket.

HET VTC WENST U EEN GEZOND, GELUKKIG, MODIEUS EN KNALLEND 2014! VAN NEURENBURGPAD 2 | 3311 DN DORDRECHT | 078 - 614 44 43 | WWW.VTCJEANS.NL | GRATIS PARKEREN


6

Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

VUURWERK VERKOOP Zaterdag 28 december 9:00 - 17:00 uur Maandag 30 december 9:00 - 20:00 uur Dinsdag 31 december 9:00 - 17:00 uur

KNALaanbiedingen 1857 Family XXL-Pakket Familiepakket voor de hele familie, vuurpijlen, romeinse kaarsen, ratelband, fonteinen, enz...

1852 Staartploeg Meterpakket vuurpijlen, romeinse kaarsen, ratelband, fonteinen, enz...

van 24,95

1580 Asian Budget

Selection 2.0 Box met 4 zware 500grams siercakes. Elk 20 shots tot maximaal 25grams vulling!

Nu voor 99,95

van 199,-

van 51,95

Nu voor 14,95 Nu voor 35,95 1003 Flying dragon kanonslagen 100stuks + Lady Cracker 40shots 10stuks

Nu voor 0,99

1594 Asian Silver & Red Thunderbox 24stuks van 13,95

1839 My Style Rockets

15 stuks leuke siervuurpijlen

Nu voor 9,95

van 34,95

Nu voor 25,95

ONLINE VUURWERK BESTELLEN STAARTPLOEG.BESTELVUURWERK.NL ONLINE BESTELLEN T/M DINSDAG 31 DECEMBER 12:00 UUR OPENINGSTIJDEN:

Stevensweg 39 • 3319 AH Dordrecht Tel 078 6165167 • www.staartploeg.nl

maandag woensdag vrijdag

10:00 - 17:30 uur 09:00 - 17:30 uur 09:00 - 17:30 uur

dinsdag 09:00 - 17:30 uur donderdag 09:00 - 17:30 uur zaterdag 09:00 - 17:00 uur

Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt, op = op. Prijswijzigingen en drukfouten onder voorbehoud.


voor al uw reclame acĆ&#x;viteiten:

Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

Stuurman aan wal

Stuur een e-mail naar kronkelaar@dordtcentraal.nl betaalt er geen cent aan mee. Als er betaald wordt, zoals voor Noordoevers, is het vooral weinig. Bij dat debacle draaiden alle zes Drechtsteden op voor de zeperd op Ambachts grondgebied. Rationeel is het allemaal uit te leggen, maar emotioneel wordt het steeds moeilijker, als ÊÊn gemeente alleen maar de hand wil ophouden. Omdat twÊÊ theaters naast elkaar wat veel is, sloot Zwijndrecht De Uitstek en bleef Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht open. Twee zwembaden naast elkaar is ook wat veel. Als het nieuwe zwembad dan in Zwijndrecht zou verrijzen, zouden voorzieningen wat beter verdeeld worden. Juist dat delen was wat een meerderheid van de Zwijndrechtse Raad na zeven jaar wilde zien. Er was een uitgestoken hand vanuit Ambacht, maar die was (weer) leeg, zo constateerden ze in Zwijndrecht. Veel voorzieningen kunnen en zullen gebruikt worden door inwoners van beide plaatsen. Door die te verdelen en ook de kosten te delen zouden beide gemeentes flink voordeel kunnen halen. Dat gaat nu niet gebeuren. De samenwerking ligt op z´n gat. Gaat er nog iemand bemiddelen of heffen we de Drechtsteden nu maar op?

Ambachtse dorpspolitiek: ik haal, ik heb en ik hou

DI 31-12 GESLOTEN MANDELA:LONG WALK TO FREEDOM (VK 152 min.) Do, Vr, Za, Wo 18:40 + Zo, Ma 19:30 | 2e Week

Eerlijke verďŹ lming van de indrukwekkende levensreis van Nelson Mandela. AVANT L’HIVER (Fr, 103 min.) Do, Vr, Za, Wo, Do 19:00 + Zo, Ma 16:45 | 2e Week Franse cinema over die bekende vraag: heb ik het leven wel genoeg geleefd. Prachtige rollen van DaniĂŤl Auteuil en Kristin Scott Thomas. CAMILLE CLAUDEL 1915 (Fr, 95 min.) Dagelijks (niet Di) 16:30 + Zo, Ma 20:00 + Wo 21:45 | Laatste Week

Kroniek over eenzaamheid en eindeloos wachten SOOF (NL,100 min.) Dagelijks (niet Di) 19:00 | 3e Week

Een Nederlandse sterrencast verbeeldt een uiterst grappige weergave van ‘de oorlog tussen de seksen’ THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG 3D (VS.161 min.) Dagelijks (niet Di) 16:00 en 21:00 | 3e Week Tweede ďŹ lm uit de trilogie. Opnieuw een grootse reis van Bilbo Balings. INSIDE LLEWYN DAVIS (VS, 105 min.) Do, Vr, Za, Wo 16:45 + Zo, Ma 20:00 | Laatste week De Coen-broers portretteren op hun geheel eigen wijze een sjofele folkzanger in het New York van “the early sixtiesâ€?.

MANNENHARTEN (NL, 100 min.) Do, Vr, Za, Wo 19:30 + Zo, Ma 20:15 | 5e week THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE (VS,146 min) Do, Vr, Za, Wo 21:30 + Zo 12:00 | 6e week HET DINER (NL, 88 min.) Do, Vr, Za 21:45 + Wo 16:45 | 8e week

KINDERVOORSTELLINGEN

Onder strikte voorwaarden worden coffeeshops gedoogd. EÊn van de voorwaarden voor exploitatie van een coffeeshop is een exploitatievergunning op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). ’t Geeltje beschikt niet over deze exploitatievergunning. Bewoners rond de coffeeshop vroegen de burgemeester alles in het werk te stellen om de coffeeshop te sluiten. Dit door overlast van de coffeeshop in de nabije omgeving. De sluiting van coffeeshop ’t Geeltje past in het strenge handhavingsbeleid van de gemeente. De exploitant van de coffeeshop kan tegen de uitspraak beroep instellen bij de rechtbank.

WALKING WITH DINOSAURS 3D (VS, 85 min ) Do 17:00 + Vr, Za, Zo, Ma, Wo 14:00 + Zo 12:30 | 2e Week

Een groots 3D-spektakel dat je terug brengt tussen de machtige dinosaurussen TARZAN 3D (D, 95 min.) Do 14:00 + Vr, Za, Ma, Wo 16:00 + Zo 11:45 | 2e Week De legende opnieuw verďŹ lmd in een moderne vorm FROZEN 3D (VS, 108 min.) Do 14:00 + Vr, Za, Zo, Ma, Wo 14:30 + Zo 12:00 | Week Disney-sprookje waarin Anna het opneemt tegen de Snow Queen. MIDDEN IN DE WINTERNACHT (NL, 85 min.) Dagelijks (niet Di) 14:15 | 5e week Vrolijke Nederlandse familiekerstďŹ lm met een eland in de hoofdrol FINN (NL, 90 min.) Do 14:30 + Vr, Za, Zo, Ma, Wo 14:45 | 3e Week

Finn is een ďŹ lm die de kerstwens in vervulling brengt, inclusief sneeuw. THE MOVIES WENST U EEN MOOI 2014

Nieuwstraat 60-62 3311 XR Dordrecht info/reserveren: 078 – 7200777 www.themoviesdordrecht.nl

(Archieffoto: Thymen Stolk)

Reclamebord nodig?

dordtcentraalreclame.nl Offerte aanvragen? 078 - 6140149 9

Wil je een frisse start maken in 2014? Wij zoeken nieuwe enthousiaste collega’s! 1/PDWFKLVHHQĂ€H[LEHORXWERXQGFDOOFHQWHUPHWZHUN SOHNNHQ:LM]LMQJHVSHFLDOLVHHUGLQKHWPDNHQYDQ DIVSUDNHQYRRUGHYHUNRSHUVYDQRQ]HNODQWHQ 2Q]HNODQWHQ]LMQJHUHQRPPHHUGHEHGULMYHQLQGLYHUVH EUDQFKHV:LMZHUNHQDOOHHQEXVLQHVVWREXVLQHVVHQ YRHUHQXLWVOXLWHQG]DNHOLMNHWHOHIRRQJHVSUHNNHQ2Q]H ZHUNWLMGHQ]LMQWLMGHQVNDQWRRUXUHQ XXUXXU

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar: YURXZHQPDQQHQPHWHQWKRXVLDVWHSHUVRRQOLMNKHLG HUYDULQJPHWFDOOFHQWHUZHUNHQRI]DNHOLMNEHOOHQLVHHQSUp ]HHUJRHGHEHKHHUVLQJYDQGH1HGHUODQGVHWDDO GRRU]HWWLQJVYHUPRJHQ

FILMLADDER 26 DECEMBER T/M 1 JANUARI

LA GRANDE BELLEZZA (It. 142 min.) Do, Vr, Za, Wo 21:15 + Zo 16:15 | 4e week Een meesterwerk over decadentie, vervreemding en melancholie.

’t Geeltje blijft gesloten

Van de zomer besloot de burgemeester dat ’t Geeltje aan de Sint Jorisweg dicht moest omdat de eigenaar zonder geldige vergunning softdrugs verkocht. Op grond van de Opiumwet is het verboden drugs te verhandelen en te verkopen.

7

Reageren?

De samenwerking in de Drechtsteden heeft afgelopen week een nieuw dieptepunt bereikt. Na zeven jaar getreuzel en geneuzel besloot de gemeenteraad van Zwijndrecht om niet samen met Hendrik-Ido-Ambacht een nieuw zwembad te bouwen. Puur financieel gezien een dom besluit, want opknappen en nog tien jaar open houden van de eigen Hoge Devel kost drie miljoen euro mĂŠĂŠr. En dan is er in 2024 nog geen cent beschikbaar voor een nieuw bad. Een raadsbesluit van ‘wie dan weer leeft, die dan weer zorgt’. Oud-burgemeesters van beide plaatsen zeiden jaren geleden dat als er niet ĂŠĂŠn gezamenlijk bad komt in de Zwijndrechtse Waard, de politiek zichzelf een brevet van onvermogen geeft. En juist dat is nu dus gebeurd. In Hendrik-Ido-Ambacht huilden de wolven om het hardst over het optreden van hun collega’s in Zwijndrecht. De dorpspolitici van Ambacht kunnen beter eens in de spiegel kijken. Achter de eurotekentjes in hun ogen zullen ze een tekst ontwaren: “ik haal, ik heb en ik houâ€?. Samenwerking is geven en nemen en juist daarop is het stuk gegaan. Emotioneel is het raadsbesluit van Zwijndrecht daarom wel degelijk te verklaren. De bouw van de Volgerlanden, op Ambachts grondgebied, heeft Zwijndrecht miljoenen euro’s gekost. De lokale belastingen vloeien naar de buren. Ambachtse leerlingen volgen onderwijs op het LOC in Zwijndrecht, maar Hendrik-Ido-Ambacht

DORDRECHT Burgemeester Brok heeft na advies van de gemeentelijke bezwarencommissie besloten coffeeshop ’t Geeltje geen nieuwe vergunning te verlenen. Dit betekent dat de coffeeshop gesloten blijft. De exploitant maakte bezwaren tegen de sluiting van de coffeeshop en de intrekking van de vergunning afgelopen zomer.

Actueel

dordtcentraalreclame.nl

PLQLPDDOGDJHQSHUZHHNEHVFKLNEDDU We bieden HHQOHXNHZHUNRPJHYLQJ ÀH[LEHOHZHUNWLMGHQHQHHQYDVWHEDDQ WUDLQLQJHQHQHHQSUDNWLVFKHRSOHLGLQJ Geïnteresseerd? 6WXXUGDQMH&9PHWHHQEHJHOHLGHQGHEULHIRIHPDLOQDDU 1/PDWFK%9WDY'KU9.HLMVHUV ar -RKDQGH:LWWVWUDDWE .-'RUGUHFKW 7HO HPDLOYDFDWXUH#QOPDWFKQO rief of email naar:

Voor directe hulp na overlijden C e n t ra a l m e l d n u m m e r o v e r l i j d e n :

0800 – 099 55 15

( g ra t i s ) 7 d a g e n p e r w e e k , 2 4 u u r p e r d a g b e r e i k b a a r.

De zorg van D&O gaat verder

www.uitvaartdordrecht.nl

e

VANAF NU 2 AFPRIJSRONDE 29 DECEMBER KOOPZONDAG

-30% -40% -50% -60% -70% V O O R S T R A AT 3 5 2 D O R D R E C H T www.bahlmann-mode.nl


Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

Het actuele nieuws leest u op:

Actueel

dordtcentraal.nl

9

Leerlingen Kennedyschool blijven nacht wakker voor Serious Request DORDRECHT De leerlingen van groep 7-8 van de John F. Kennedyschool, locaĆ&#x;e Eddingtonweg, hebben in ĂŠĂŠn week zelf een acĆ&#x;e georganiseerd voor Serious Request. Na toestemming van directeur Henk Wiersma bleven de kinderen samen met leerkacht RenĂŠ de Wit en twee ouders na het kerstdiner ĂŠĂŠn nacht op school. Op school wisselden de kinderen werk en ontspanning steeds af. Ouders kwamen langs met patat, fruit en andere lekkernijen. De kinderen hadden zelf ook voldoende eten en drinken bij zich voor de lange nacht. Met Serious Request op de achtergrond bleven alle kinderen elkaar wakker houden tot de volgende ochtend 10.00 uur. De kinderen waren gebrand om de eindtijd te halen. Om 10.00 uur was iedereen apetrots dat de actie geslaagd was. Er in twee dagen tijd ruim 650 euro opgehaald. Het streven is een eindbedrag van 700 euro. De kinderen konden na de actie naar huis om bij te slapen en vakantie te vieren.

Stedelijk Dalton Kapteynweg

haalt recordbedrag op voor Serious Request DORDRECHT Leerlingen en docenten van het Stedelijk Dalton Lyceum, locaĆ&#x;e Kapteynweg, zijn ook in acĆ&#x;e gekomen voor 3FM Serious Request. Op de acĆ&#x;edag van 17 december sprokkelden ze op talloze manieren liefst 7.000 euro bij elkaar voor het Rode Kruis. Grote publiekstrekker op de actiedag was FIFA-scheidsrechter Danny Makkelie. Zijn interactieve masterclass, waarbij hij leerlingen situaties in het veld liet beoordelen, was een groot succes. Leerlingen beslisten zelf over overtredingen van hun sterspelers die Makkelie met video-opnamen toonde. Zo kwamen de leerlingen erachter dat het alles behalve eenvoudig is een wedstrijd te leiden. De actiedag begon met een modeshow van kleurrijke wcpapierjurken. Andere activiteiten waarmee de Kapteynweg geld inzamelde waren onder meer mode ontwerpen, kickboksen, zingen, sushi maken, egeltjes vouwen uit boeken en drollen maken van ontbijtkoek. Enkele docenten en de schoolband zorgden voor de muzikale omlijsting. De actiedag werd afgesloten met een beneďŹ etdiner. De bovenbouwleerlingen lieten zich van hun beste kant zien tijdens een gesponsorde 24-uurs marathon met een educatief programma dat ’s nachts doorging. Ook de 12-uurs marathon gamen leverde een groot bedrag op. Leerlingen zijn nu alweer bezig met plannen voor komend jaar.

ZZZ&QO

2OLHEROOHQ QDWXUHORIJHYXOG ]DNVWXNV 23 23

 &UĂƒPDQWGH %RXUJRJQH RI%UXWGH 0DUVLJQ\ )UDQVHPRXVVHUHQGHZLMQ DOOHYDULDQWHQZLWRIURVĂƒ IOHVPO

op de Markt

PAPENDRECHT Voor de tweede keer is er aan de Markt in Papendrecht een mooie schaatsbaan te vinden. Uiteraard wordt er gretig gebruik van gemaakt en levert het sfeervolle plaatjes op. De ijsbaan is nog tot en met 5 januari geopend.

 

0RUDPLQLVQDFNV

Schaatspret

DOOHYDULDQWHQ XLWKHWYULHVYDN GR]HQÂĄVWXNV DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN %LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJRSGHWRWDDOSULMV

(Foto: Thymen Stolk)

=$..(1

=$..(1& 5LEEHOFKLSV SDSULNDQDWXUHO HQERORJQHVH ]DNNHQÂĄJUDP DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

*UROVFKELHU NUDWIOHVMHVÂĄPORI EHXJHOIOHVMHVÂĄPO

&6KRDUPD JHNUXLGYDUNHQVYOHHV JUDP

NLOR

& %RUUHOQRWHQ DOOHYDULDQWHQ ]DNNHQÂĄ RIJUDP DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

NLOR

DORDTSE KLUSCENTRALE

OLWHU

)/(66(1

NLOR

&RFD&RODOLWHU UHJXODUOLJKW ]HURRIFDIHÛQHYULM IOHVVHQRIVHWIOHVVHQ DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN 23 23

C1000 Westpolder Papendrecht

OLWHU3ODDWVKLHUGHDGUHVJHJHYHQV ELMYRRUNHXULQWKHVDQVEROG

Voor alle werkzaamheden in en rondom het huis Schilderen - Tegelen - Timmerwerk Reparaties - Behangen - Laminaat Parket - Tuinaanleg en onderhoud

:HHN

$DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQYUWPGLQGHF$FWLHVJHOGHQXLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ$DQELHGLQJHQ]LMQQLHWEHVWHPG YRRUJURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]HDGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQSHUNODQW23 23'H]H]LMQXLWVOXLWHQG JHOGLJ]RODQJGHYRRUUDDGVWUHNW3ULMVZLM]LJLQJHQGUXNIRXWHQHQXLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ&%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW

JAN VAN GOYENSTRAAT 5 • 3351 /(723'()2/'(5+(()7((1*(:,-=,*'(/2237,-'

6OLPEH]LJ

JM PAPENDRECHT • TEL. 078-6446161 • WWW.WINKELCENTRUM-WESTPOLDER.NL

Week 52 2013. Aanbiedingen zijn geldig van vrijdag 27 december t/m dinsdag 31 december 2013. Acties gelden uitsluitend voor de in de winkel aanwezige varianten. Aanbiedingen zijn niet bestemd voor grootverbruikers en/of wederverkopers. Voor alle producten in deze advertentie geldt maximaal 4 dezelfde aanbiedingen per klant, OP=OP. Prijswijzigingen, drukfouten en uitverkocht voorbehouden. C. 1000 b.v., Databankweg 26, 3821 AL Amersfoort. Kijk voor onze aanbiedingen op: www.c1000.nl

Satellietstraat 10 | 3328 GL Dordrecht Tel.: 078 - 6171677 | Mobiel: 06 - 51684740 E-mail: a.kleef4@chello.nl


BESTEL ONLINE OP WWW.GROENRIJKDORDRECHT.NL

โœน โœน โœนโœน A10

A11

BOOSTER BOX

27,95

17,95

THUNDERKING JUMBO BOX

47,50

24,95

super acties

โœน โœน

ALS BESTE GETEST

80 STUKS!!

A1

KANONSLAG THUNDER XL

2,25

Megaopruiming bij GroenRijk Dordrecht

Mega

Mega

opruiming

4 0 % % 50 opruiming

G N I T R O K del

mo w o h s e l l a op en kunstbom

Megaming oprui

% 0 3

Mega

op alle kerst artikelen

opruiming

30%

KOaRlleTwIoNonGop es* accessoir

*Niet op de Ptmd-collectie

GroenRijk Dordrecht Voorheen Tuincentrum Pap /LQGHODDQDล˜

KO R T I N G

KORTING

1,29

EXTRA

OPENINGSTIJDEN

VUURWERK VERKOOP 28 december 08:30 - 20:30 uur

Koopzondag alleen voor vuurwerk 29 december 12.00 -17.00 uur (alleen voorverkoop)

30 december 8.30 - 20.30 uur

op alle zijden bloemen

31 december 8.30 - 18.00 uur


Het actuele nieuws leest u op:

Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

Actueel

dordtcentraal.nl

11

Geld voor vuurwerkafval en kerstbomen

Wederom

DORDRECHT

storm

Net als voorgaande jaren levert het inzamelen van vuurwerkafval en kerstbomen weer geld op. Voor iedere volle zak vuurwerkafval wordt 1 euro gegeven, voor een ingeleverde kerstboom 0,50 euro. Vuurwerk kan ingeleverd worden op 2 januari tussen 10.00 en 15.00 uur bij inzamelpunten. Voor het opruimen van vuurwerk worden op zaterdag 28 en zondag 29 december speciale afvalzakken uitgedeeld in de stad. Het inleveren van kerstbomen kan op 2 en 4 januari tussen 10.00 en 15.00 uur. Op de website www.dordtveilig.nl staan de inleverpunten. Wie op facebook. com/dordtveilig kijkt, krijgt tips en links over een veilige jaarwisseling. Wie de pagina ook nog ‘liked’ maakt kans op bioscoopbonnen en fashioncheques die begin januari worden verloot.

DORDRECHT De harde wind in de nacht van maandag op dinsdag heeft tot dinsdagochtend niet tot heel veel schade geleid. Er is vooral materiële schade. Zo waaide aan de Wittesteijn een boom om. Deze boom nam een andere boom mee en kwam op een auto terecht. De brandweer kwam ter plaatse om de schade op te ruimen. De auto is total loss. Op de afrit A16, ter hoogte van de Laan der Verenigde Naties is ook een flinke boom omgewaaid. De takken lagen op de rijbaan waardoor de brandweer er aan te pas kwam om de weg weer vrij te maken. (Foto’s: Thymen Stolk)

Dubbeldamse vlag gehesen DORDRECHT De winkeliersvereniging Dubbeldam heeft op basis van een oude vlag van Dubbeldam een nieuwe vlag laten maken. Deze werd maandagmiddag officieel gehesen op het Damplein. (Foto: Thymen Stolk)

Nieuw geboortecentrum heet Rhena DORDRECHT Het nieuwe geboortecentrum van het Albert Schweitzer ziekenhuis krijgt de naam Rhena. Die naam heeŌ de jury gekozen uit 220 inzendingen van de naamwedstrijd, die afgelopen zomer plaatsvond voor iedereen uit de regio. Rhena Schweitzer Miller (1919-2009) was het enige kind van Albert Schweitzer. De symboliek is dus dat de plek waar vanaf 30 december alle baby's in het Albert Schweitzer ziekenhuis worden geboren, het kind van Albert Schweitzer zelf als 'beschermvrouw' krijgt.

Rhena was niet alleen de dochter van Schweitzer, maar een vrouw met dezelfde daadkracht en eerbied voor het leven als haar vader. Zij nam na zijn overlijden de leiding op zich van het ziekenhuis in Lambarene (Gabon) dat haar vader had gesticht. Rhena had zelf vier kinderen en was zeer begaan met het lot van hulpbehoevende kinderen in Afrika. Het Albert Schweitzer ziekenhuis wil op de nieuwe afdeling de persoon Rhena zichtbaar maken en haar bijzondere levensverhaal vertellen. Hiervoor is al contact gelegd met het Schweitzer Museum in de Elzas. Afgezien van de symboliek, vindt de jury dat de naam

NERGENS ZO GOEDKOOP!

Rhena warm van klank, voor iedereen makkelijk uitspreekbaar en niet moeilijk te onthouden is. De winnende naam werd door zes mensen ingezonden. Voor het gebruik van de naam Rhena heeft het ziekenhuis instemming gevraagd aan Rhena's dochter Christiane, een kleindochter dus van Albert Schweitzer. Zij liet vanuit haar woonplaats Los Angeles weten dat ze ‘in dankbaarheid’ toestemming geeft om de naam van haar moeder ‘op zo’n betekenisvolle wijze’ te voeren. Ze e-mailde: “Ik ben diep geraakt door de eer die het Albert Schweitzer ziekenhuis hiermee aan mijn moeder geeft.”

Verrast je met boek, hobby en cadeau

14.99

5.99

14.99

4.

99

9.99

7.

9.99

6.99

7.50

6.

99

P/ST

14.95

TELS KEUZE UIT MEER DAN 100 TI

9.99

Martin Gaus agenda

14.95

14.99

99

DVD TOPPERS 14.99

JE VINDT ONS O.A. IN: DORDRECHT VOORSTRAAT 306 ZWIJNDRECHT HOF V HOLLAND 15 OF KIJK OP WWW.BOEKENVOORDEEL.NL

BoekenVoordeel Elines Huis hobby agenda

1 + 3 GRATIS

Actie geldig vanaf 2 januari 2014

ALLES MOET WEG!

Scheurkalender

Vanaf er 27 decemb

12.50

6.25

9.99

6.99

12.99

9.

99

9.99

6.99

14.99

9.

99

14.99

9.99

9.99

P/ST

NAAIMACHINE

99

14.99

7.50

AGENDA’S & 12.50 KALENDERS 6.25

19.99

9.

Scheurkalender

Scheurkalender

12.99

7.99

Rhena Schweitzer, dochter van Albert.

2 automatische snelheden. voetpedaalbediening · 12 verschillende steken, inclusief 2 knoopsgatsteken · achteruit-naaiknop · LED-verlichting · draadsnijder · slanke arm voor mouwen · opberglade · inclusief AC-adapter.

4 ! G N A L N E G DA ari

2, 3, 4 & 5 janu

99.95 99

39.


e ll a n a v n e onn b s g n i t r o tra k n e de c in u t n e n e t k r a m is w x a r bou p j i ig b

*

geld k o o ú n

Dordrecht

Aanstaande zondag open van 12-17 uur

Geldig van 27 19 t/m 22 29 december 20 13

ing or kort ook vo *Geldt

ssticke

rs.

2 5 % korting

op één artik el naar keuze

kortingsbo

n De korting geldt tegen inlevering van deze bon voor één artikel naar keu ze uit het gehele assortiment m.u.v. Bas eline, ‘vaste lage prijs’ producten, opruiming, kerstbomen en Ruiter dakkapellen. Voo r overige voorwaarden zie praxis.nl/acties. Nie t i.c.m. Air Miles korting .

Praxis Dordrecht Edisonstraat 7, Dordrecht • Heeft u een WIA/ WAO/WAJONG/WGA of ziektewet uitkering en bent u op zoek naar een leuke baan en/of opleiding? • Heeft u al een baan en bent u of uw werkgever op zoek naar een kosteloze professionele jobcoach/ begeleiding op de werkvloer?

en meubelen Veel fabrikanten hebb de magazijnen blijven geproduceerd welke in de mogelijkheid deze t ed bi n io ct le ol C ’ A staan. room te plaatsen om meubelen in haar show ijzen aan te kunnen pr ge la er ze n ge te ze de t. U krijgt 100% bieden bij de consumen E or echte SUPER LAG vo n da r aa m it, ite al kw brieksgarantie. fa e al rm no de et m , N PRIJZE

Dan bent u bij de Workaholics BV aan het juiste adres! Neem vrijblijvend contact met ons op via 0788422514 of via info o@deworkaholics.nl, voor een gratis 1e kennismakingsgesprek om met u de mogelijkheden te bespreken. Noordendijk 42 • 3311 RP Dordrecht • Tel. 078 842 2514

KLUSSENBEDRIJF

Frank van Beers • Kunststof kozijnen • Gevel bekleding • Dakbedekking • Houten kozijnen • Schilderwerk • Dakrand bekleding / panelen • Alles in en om uw woning Kortom; vraag vrijblijvend een offerte aan

06 - 33041230 info@frankvanbeers.nl - www.frankvanbeers.nl

T D I R Ee C m en m een

25e editie van WinterCircus Tip: Royal Diner en 1e ra

ng 19 december 2013 tot en €40,= pp met 29 december 2013. Op het Jaap Edenplein in Dordrecht * B A N K ST EL L EN * REL A X FA U T EU I L S * ST OEL EN * EET H OEK EN

* SA L ON TA FEL S

Nijverheidstraat 12-a 3316 AP DORDRECHT 078-6144098 www.a-collection.nl

Openingstijden: Dinsdag t/m Zaterdag 10.00-17.30 uur.

Bestel nu alvast uw kaarten op www.circusroyal.nl of kom naar de circuskassa aan de Bankastraat 10 in Dordrecht. (iedere zondag geopend van 10 - 17 uur)


Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

voor al uw reclame acƟviteiten:

Opnieuw klus voor EGM in Rusland

13

Actueel

dordtcentraalreclame.nl

DE WINKELIERS EN BEDRIJVEN VAN DUBBELDAM Ambachtstraat 2e Tel. 078 - 614 77 55

www.apkcentrekrispijn.nl

Damplein 1a - 3319 HC Dordrecht T 078-7370282 www.edelsmidpaulinehoekman.nl

Het winnende ontwerp van Yana Vlasova van EGM architecten.

DORDRECHT

Het Dordtse architectenbureau EGM heeft het winnende ontwerp ingediend voor het New Bachelor Building op de campus van The Ural Federal University in Rusland. Het onderwijsgebouw is bedoeld voor bachelors van de opleidingen Natuurwetenschappen en Scheikunde. Het omvat dertien collegezalen en overige onderwijsruimten, laboratoria, restaurant, publieke ruimte en een ondergrondse parkeergarage. Yana Vlasova van EGM tekende voor het ontwerp. Het Dordtse bureau werkte de afgelopen jaren al aan meerdere projecten in Rusland, waaronder het olympisch ziekenhuis voor de winterspelen in Sochi.

Hypotheken Verzekeringen Dubbelsteynlaan West 82 • www.benevia.nl • 078-6163355

I[hl_Y[Edbo:kXX[bZWc 6bWVX]ihigVVi'6I/+(%.**+ lll#hZgk^XZdcan#ca

Sportieve verkleedpartij

Meubel Provincialeweg 8a • www.skippymeubel.nl

DORDRECHT Het was weer een mooi gezicht, de Dordtse SantaRun. Zaterdag renden er zo’n duizend verklede Kerstmannen en -vrouwen door de Dordtse binnenstad. De funloop, georganiseerd door de gezamenlijke Dordtse Rotary Clubs, leverde een mooi bedrag op. Hospice de PaƟo ontving 10.000 euro en de Voedselbank 5000 euro. (Foto’s: Thymen Stolk)

maat ! Interieuradvies op

Foto van der Hoff

Damplein 66 • Dordrecht • Tel: (078) 616 00 14 fotovanderhoff@tiscali.nl

F

I

E

T

S

S

P

Oīerte aanvragen? 078 - 6140149

A

L

I

S

T

Dordrecht

078-6160460

Damplein 24 • Tel. 078-6160385 • 06-18715877

Tel.: 078 - 616 03 64 www.vdmerwe.nl

The Readshop Damplein 20 078-6169910 thereadshop.nl

creations

‘t Kroontje

• efficiënt verdelen van de werkzaamheden over de medewerkers • controleren van de beschikbaarheid van materialen, gereedschappen, voorschriften en dagelijkse productproces- en kwaliteitscontrole • oplossen van productiestoringen, zelfstandig of in samenspraak met de monteurs uit de technische dienst • het realiseren van de productiedoelstellingen ten aanzien van productiviteit, kwaliteit en leverbetrouwbaarheid • verantwoordelijk voor instructie, handhaving en verbetering van regels op het gebied van Arbo en milieu • het schoon en ordentelijk houden van de afdeling.

BLOEMISTERIJ

Damplein 5 3319 HC Dordrecht Tel. 078-6169529

‘t Lam

Dubbeldam Dubbelsteynlaan West 92 Tel. 6164324 Bieshof Van Eesterenplein 23 Tel. 6165788

Je komt te werken in een 2-ploegenrooster (06.00-23.00 uur). In deze functie ben je actief binnen bezig en leer je alle ins en outs van de afdeling Blending, de blendprocessen en het tankenpark. Je zorgt voor een veilige werksituatie en een juiste ploegenoverdracht. Je rapporteert aan de Supervisor Blending.

STEVENSWEG 110A 078-6300074 / 078-6309755

Functie-eisen Voor deze afwisselende functie zoeken wij een collega die houdt van fysiek werk in combinatie met een gezonde dosis logisch verstand. Je hebt minimaal MBO 4- werk en denkniveau of een gelijkwaardige opleiding, bij voorkeur in een productietechnische richting. Je beschikt over tenminste 3 jaar relevante ervaring in een leidinggevende functie binnen een productieomgeving. Een heftruckcertificaat is een pre. Gezien de bereikbaarheid van de organisatie is eigen vervoer wenselijk.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Kandidaten die niet voldoen aan de gestelde functie-eisen vragen wij niet te reageren.

I

SCHOENEN • TASSEN • LEDERWAREN Dubbelsteynlaan West 81 Tel. 078 - 621 54 23

dordtcentraalreclame.nl

Functie Als Teamleider Blending ben je –samen met 2 andere collega’s - verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden en het aansturen, begeleiden en coachen van 2-3 medewerkers. Tot je werkzaamheden behoren o.a.:

Sollicitatieprocedure Als deze functie je aanspreekt en je voldoet aan bovenstaand functieprofiel, dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren. Je brief met uitgebreide cv kun je sturen naar Personeelszaken Transnational Blenders BV, email adres solliciteren@tnb.nl, Wieldrechtseweg 37, 3316 BG Dordrecht, tel. 0786527652. Je kunt ook een sollicitatieformulier bij ons aanvragen.

C

Leen & Anthony Vermeij

Damstraat 92

TEAMLEIDER AFDELING BLENDING (2 ploegendienst)

Arbeidsvoorwaarden Onze organisatie biedt je een afwisselende baan op basis van een tijdelijk contract met de mogelijkheid tot een vast dienstverband. Het betreft een zelfstandige functie met veel verantwoordelijkheid. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden (w.o. een premievrij pensioen) zijn in overeenstemming met de functie.

E

GOOS STAM

Rolbanner nodig? Transnational Blenders BV gelegen in het industriegebied Mijlweg in Dordrecht, is een moderne Productieplant voor de verwerking (Blending) en opslag van olieproducten en smeermiddelen. Met 117 opslagtanks en een totale opslagcapaciteit van 19000 kubieke meter behoort TNB tot een van de meest dynamische productiebedrijven voor olie- en smeermiddelen in Nederland.

V.O.F.

L STEVENSWEG 92 • 3319 AL DORDRECHT NL N. N.N RSTHAGE WWW.GA TELEFOON 078 - 6164209 • FAX 078 - 6317610

VOOR AL UW

RECLAME ACTIVITEITEN BLEKERSDIJK 38A 3311 LE DORDRECHT 078 6489 319

WWW.TWINCREATIONS.NL

Damplein 30-34 Dordrecht Tel. 078 - 621 00 86

Gewoon. voor de service!!


Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

Het actuele nieuws leest u op:

Actueel

dordtcentraal.nl

15

Circus Royal trekt alles uit de kast DORDRECHT Alles werd donderdagavond uit de kast getrokken, tot krokodillen aan toe, voor de jubileumediƟe van Circus Royal. De 25e show van het Teuteberg-circus is tot en met 29 december te zien op het Jaap Edenplein bij de Sportboulevard Dordrecht. (Foto’s: Thymen Stolk) Kaartjes en info: www.circusroyal.nl.

Kanaries strijden om districtsƟtel

RelaƟegeschenk

nodig?

dordtcentraalreclame.nl Oīerte aanvragen? 078 - 6140149

DORDRECHT In de kassen van het Wellant College in Dordrecht vond zaterdag een grote districtstentoonstelling plaats van vogelverenigingen uit de provincie Zuid-Holland. Gastheer was de jubilerende, zestig jaar oude vogelvereniging De Volière. Maar liefst 1400 verschillende soorten kanaries en tropische vogels streden om wie het mooist kon zingen en wie er het mooist uitzag. (Foto: Thymen Stolk)

a t de de dea eaa eaa aut eaa dea eaau w.ardea ardeaau deaa rdeaau eaau w.ardea ardeaau w.ar .ard w.ar .ard .ard .ard rdea ww.a w.ar . .ard a w.ar . a w . w . w w w w w w w w w w w w www o.nl • ww l • www .nl • ww l • www .nl • ww w w w w w w l w l •w l to .n to ut nl • w auto.nl to.n .nl eaau deaauto ardeaau deaa rdeaau a d r auto e a a d . . r r e a a w a . w d a . . r w w w w a w w w . w. •w ww l•w ww o.nl • ww to.nl • w .nl to.n .nl • t l u o u n t a a u a u a to de deaa arde deaa rdeaau ww. w ar a w ar wa

S R E L L A N K S R EINDEJAA ! o p b ij A rd e a A u to

m u it ve rko o ro w o h S l! e e rd o uitgeruste ce m b e r e x tra vo leegverkoop van rijk D e h e le m a a n d d e houden wij een totale d, aa orr vo e uw nie te maken voor de ats jaarsknallers. Om pla 2013 van onze einde n va is? d ur an du ma nd e aa tst dat de decemberm Profiteer in deze laa l voordeel. Wie zei er vee el he t me n lle Ford mode

Ford Mondeo EcoBoost 160pk Platinum

Met o.a.: 17” lichtmetalen velgen, parkeersensoren voor en achter, touchscreen navigatie, Alcantara lederen bekleding, voorruitverwarming en cruise control.

€ 29.945,-

e: rivéleas Fiesta P mnd!* p/ . € 259,- E maandbedrag incling IV last egenbe INCLUS ering, w Een ALL Pack. d, verzek igation onderhou lp. Nu met Nav hu en pech

Ford Fiesta Style 65pk Met o.a.: Navigation Pack, 5” geïntegreerd navigatiesysteem, airco, radio/CD-speler, elektrische ramen vóór en Bluetooth/Voice Control.

€ 11.994,Totaal eindejaarsvoordeel: € 2.996,-

Totaal eindejaarsvoordeel: € 2.250,-

rraad Mega-voo erpe ch rs e voor sup ! n e jz ri p

Ford Ka Style Plus Met o.a.: Airco, radio/CD-speler, lichtmetalen velgen, metaallak, lederen bekleding en elektrische ramen vóór.

€10.690,Totaal eindejaarsvoordeel: € 1.500,-

Zeer rijk uitgerust met o.a.: 5” geïntegreerd navigatiesysteem, Bluetooth/ Voice Control, parkeersensoren, 16” lichtmetalen velgen, voorruitverwarming, cruise control, automatisch inparkeren en mistlampen.

Ford B-Max Style Rijk uitgerust met: Airco, cruise control 5’’ navigatiesysteem, elektrisch bedienbare ramen, centrale deurvergrendeling, radio/CD-speler, en mistlampen voor.

€ 17.390,Totaal eindejaarsvoordeel: € 2.600,-

Ford Focus EcoBoost Plus 125pk Wagon

DUIZENDEN EURO’S VOORDEEL OP ONZE OCCASIONVOORRAAD EN DEMONSTRATIEMODELLEN!

€ 21.953,Totaal eindejaarsvoordeel: € 3.000,Rijklaar inclusief metaallak en dakreling.

Kijk voor de exacte showaanbiedingen, openingstijden en beschikbaarheid op www.ardeaauto.nl Kom naar uw Ardea Auto vestiging in: Rotterdam Zuid - Rotterdam West - Rotterdam Noord Capelle a/d IJssel - Dordrecht - Sliedrecht - Gorinchem Prijzen zijn in euro en incl. BTW/BPM, excl. Kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Aanbiedingen zijn geldig op voorraad auto’s voorzien van kenteken. Vraag naar de voorwaarden. Kijk voor de verkoopvoorwaarden op www.ford.nl. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 15,3-24,5; liter/100 km: 4,3-6,6; CO2 g/km: 109,6-147.


16

Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013


HET GROTE ZWIJGEN... In het grote zwijgen waar ieder mens eens komt ben jij nu verdwenen en alle taal verstomt. De woorden die ik spreek ze raken jou niet meer keren ongehoord terug hoe vaak ik ook probeer. Verstild is mijn leven woord’loos leeg zonder jou stilte overschaduwt degeen waar ik van hou. Laat jouw grote zwijgen WIJ WI W IJ ZIJN ZIIJN Z JN ER ER VOOR VOOR VO O IEDEREEN! IE ED DER EREEN! EEN EE N!! OOK OOK OK VOOR VOO O R PARTICULIEREN PART PA RTIC TIC CUL ULIE I RE REN EN ELDERS VERZEKERDEN. spreken 24 UUR PER in DAG, 7 DAGEN PER WEEK BEREIKgedachten BAAR. opdat de herinnering aan jou mijn verdriet zal verzachten.

Theo Vertelman

Laat alle mooie sprekende gedachten een troost zijn in het nieuwe jaar. Hartelijke groet, het team van Yarden & Verkaik

WIJ ZIJN ER VOOR IEDEREEN! OOK VOOR PARTICULIEREN EN ELDERS VERZEKERDEN. 24 UUR PER DAG, 7 DAGEN PER WEEK BEREIKBAAR.

078 711 0201 / 06 19 47 28 15 Toermalijnring 1020 3316 LC Dordrecht

mirjam.verkaik@yarden.nl www.yarden.nl


Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

voor al uw reclame acƟviteiten:

dordtcentraalreclame.nl

Cultuur

21

De Willem verkoopt 20.000e kaartje PAPENDRECHT Na een paar lasƟge jaren zit de kaartverkoop van Theater De Willem in Papendrecht weer in de liŌ. Afgelopen w week werd het 20.000e kaartje van dit sseizoen verkocht. Paola de Ridder kocht vvoor haar beide zoons Ramon en Bryan kkaartjes voor de voorstelling van Ernst, B Bobbie en de Rest. Ze werd ontvangen m met bloemen en cadeaubonnen door w wethouder Joke Reuwer-Verheij en theaterdirecteur Erik Groeneweg. Met th 20.000 bezoekers zit De Willem nog niet 2 op de aantallen van weleer, maar is het th theater zeker weer op de goede weg.

Paolo de Ridder, koopster van het 20.000 kaartje, wordt in de bloemen en de bonnen gezet door de wethouder en de theaterdirecteur.

Thuredrecht Cantorij zingend 2014 in DORDRECHT

Na een drukke kerstperiode gaat de Thuredrecht Cantorij begin januari weer aan de slag met het instuderen van nieuw repertoire. Naast een vast kern van zangers is het sinds kort ook mogelijk om als projectlid deel te nemen aan een of meerdere concertprogramma’s . In 2014 worden er vier programma’s aangeboden voor projectleden. Zowel beginnende als geoefende zangers (alle stemsoorten) zijn welkom. Enige ervaring met het zingen van bladmuziek is gewenst. De cantorij staat onder leiding van dirigent Frans Huijts, hoofdvakdocent zang aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. De repetities van de cantorij vinden plaats op woensdag van 20.00 tot 22.15 uur in de Grote Kerk in Dordrecht. Meer informatie over de projecten en aanmelden op website van de cantorij: www.thuredrechtcantorij.nl.

Het theater begint het nieuwe jaar als circustent. Op zaterdag 4 januari geeft Wintercircus Martin Hanson om 13.00 en 16.15 uur een show die geschikt is voor bezoekers vanaf 4 jaar. Wintercircus Martin Hanson viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum. Theater De Willem verandert ervoor in een piste met zaagsel en glinsterende lampen. Internationale topartiesten, jonge talenten, en één van de beste live-circusorkesten. Acrobatiek, jongleren, luchtnummers en (huis)dieren. Een middag warm circus op het toneel. Kaarten kosten 18,50 euro en 15 voor bezoekers tot en met 12 jaar. Ga voor kaarten naar www.theaterdewillem.nl.

Absurdistische Belgische humor bij Kunstmin LuchtacrobaƟek in het thea ter. Wintercircus MarƟn Hanson komt op 4 januari naar De Willem.

Top 2000-dienst

in Zwijndrecht

DORDRECHT Het Belgische cabaretduo Kommil Foo heeft een voorstelling gemaakt over de breekbaarheid van de mens. Die is op donderdag 9 januari te zien bij Kunstmin in het Energiehuis. De Belgische broers Mich en Raf Walschaerts ontwikkelden door de jaren heen een volstrekt unieke stijl: ontroering, humor, muzikaliteit en een absurde beeldentaal vechten om voorrang. Als geen ander weten ze met minimale middelen de toeschouwer maximaal te raken. Kommil Foo dwingt de kijker op het puntje van zijn stoel, aan vertwijfeling ten prooi: lachen of huilen? Aanvang: 20.00 uur. Entree: 20,50 euro. Kaarten www.kunstmin.nl.

ZWIJNDRECHT De ochtenddienst van 29 december staat in De Develhof in Zwijndrecht in het teken van de Top 2000. Ieder kan zijn of haar top 3 van meest inspirerende nummers insturen en de gezamenlijke top 3 is in de dienst te beluisteren. De lezingen en preek zullen daar op aan sluiten. De opzet is de christelijke inspiratie in songs voor het voetlicht te halen in een speciale Top 2000-dienst. Iedereen kan zijn inspirerende en spirituele Top 3 kenbaar maken aan gastvoorganger Jolande van Baardewijk: jolande_v@hotmail.com. De dienst begint 09.30 uur. Info: www.develhof.nl.

(Foto: Phile Deprez)


VUURWERK 2013 - 2014

BESTEL UW VUURWERK OP RIOFIREWORKS.NL & CHINAFIREWORKS.NL

2e KERSTDAG IS ONZE VUURWERKWINKEL GEOPEND VAN 12:00 - 17:00 UUR • GRATIS VUURPIJL BIJ BEZOEK

175.-

ONLINE BESTELLEN T/M 28 DECEMBER MET VEEL

GRATIS VUURWERK €

4.99

Black Spanish Cracker Extreme vlinderbom

67.50

99

29.

Topper Sierpakket 4 cakes, 3 fonteinen en 3 Romeinse kaarsen van top kwaliteit.

Black nitraat 500.000 35 meter lange ratelband, daarmee de langste van Europa, met mega harde eindknal!

TIJDENS VERKOOPDAGEN

Moving Stars 35 schots combi cake. 25 gram kruit per tube.

50

37.

EXTRA KORTINGEN

DINSDAG 31 DECEMBER *** LEEGVERKOOP *** OP = OP

RIJKSSTRAATWEG 16 - 3316 EH DORDRECHT - 078 651 46 15 SHOWROOM VANAF HEDEN GEOPEND * BIJ VOORBESTELLING ALTIJD GRATIS VUURWERK * GRATIS PARKEREN OPENINGSTIJDEN: MAANDAG T/M VRIJDAG 08:00 - 20:00 UUR • ZATERDAG 10:00 - 17:00 UUR


Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

Grote Gymfeest bij O&O ZWIJNDRECHT De Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O doet donderdag 2 en vrijdag 3 januari mee aan Het Grote Gymfeest. Overal in Nederland stellen gymclubs hun deuren open om kinderen de verschillende facetten van de gymsport te laten ervaren. Kinderen volgen een uitdagend parcours met oefeningen, waaronder turnen, dansen en springen. Het Grote Gymfeest is een landelijk initiatief van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) om beweging onder jonge kinderen te stimuleren. Het gehele programma is onderverdeeld in een viertal leeftijdsgroepen. Voor de leeftijds- en tijdsindeling: www.o-en-o-zwijndrecht. nl. De toegang is gratis. Alle informatie over het Grote Gymfeest is te vinden op www.hetgrotegymfeest.nl.

voor al uw reclame acƟviteiten:

dordtcentraalreclame.nl

Sport

23

Najaarskampioenen bij RCD DORDRECHT RCD E2 is zaterdag met een glansrijke 11-2 overwinning op vv Dubbeldam E6 de najaarskampioen van 2013 geworden. Een knappe teamprestaƟe van de greƟge Epupillen onder leiding van Edward Schrijver en Herman Odijk.

Drukwerk erk nodig?

Jubileumeditie Wieldrecht Cross

dordtcentraalreclame.nl lame. Oīerte aanvragen? 078 - 6140149

DORDRECHT Rond de velden van de vv Wieldrecht wordt op de eerste zaterdag van 2014 (4 januari) de tradiƟonele Wieldrecht Cross gehouden, alweer voor de 30e keer. De loop door het buurtpark en langs het hoofdveld had in de 29e ediƟe bijna 300 deelnemers. De organisaƟe gaat er vanuit dat bij deze jubileumloop het aantal van 300 wordt overschreden.

Het programma ziet er als volgt uit: Starƫjd 10.00 uur 10.15 uur 10.30 uur 11.00 uur 11.30 uur 12.00 uur 13.00 uur

Categorie welpen F-pupillen E-pupillen D-pupillen C-junioren / MC1 B-junioren / MB1 A-junioren / senioren/ VR1

Geboortejaar 2007 en later 2005-2006 2003-2004 2001-2002 1999-2000 1997-1998 1996 en eerder

Afstand 400 m 800 m 1.500 m 1.900 m 3.000 m 4.500 m 6.000 m

Deelname is voor leden graƟs. Niet-leden betalen 2 euro. Deelnemers krijgen, al derƟg jaar lang, een leuke herinnering en een lekker kopje snert.

BOODSCHAPPEN THUISBEZORGD? BESTEL EENVOUDIG ONLINE

Astrid Erkelens Uitvaartverzorging staat voor een persoonlijke begeleiding van een begrafenis of crematie, ongeacht culturele of kerkelijke achtergrond.

In 2014 steunen wij enkele projecten van Oxfam Novib. Wilt u meer weten over deze projecten, kijk op mijn website: www.erkelensuitvaartverzorging.nl

Uitvaartkisten Drukwerk

RGING! GRATIS BEgZO deze kortingscode Voer bij uw bestellin in en profiteer: pluspunt01 Deze code is geldig t/m 31-12-2013

Bloemen

Foto’s

Voor het melden van een overlijden ben ik altijd bereikbaar op: 06 528 81 505 of 078 26 00 366 info@erkelensuitvaartverzorging.nl Postbus 370, 3300 AJ Dordrecht

www.bestellenbijplus.nl

www.erkelensuitvaartverzorging.nl


24

Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

O T U A A E D R A IJ B S L A E D N BEDRIJFSWAGE ad, De allergrootste voorra Uitgerust met onder andere: ABS/EBD, bestuurdersairbag, dagrijverlichting, volledig laadschot met ruit, 6 sjorogen in de laadruimte, 4-weg verstelbare stoelen, grote buitenspiegels met anti-dodehoekspiegels, achterdeuren 180 graden te openen (geblindeerd).

FordTransit Connect Economy Edition 200S TDCI - 55kW - 75pk 220 Nm - 159 gr/km CO2

Nu inclusief Cool & Sound pack t.w.v. € 1.675,-: Airconditioning, radio/CD-speler met bediening aan de stuurkolom, AUX-aansluiting, elektrisch bedienbare ramen, centrale deurvergrendeling.

FordTransit Connect First Edition 200L1 1.6 Duratorq TDCI 55kW - 75pk - 115gr/km CO2

Financiering

met de laagste prijzen!

Voorzien van onder andere: Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, dagrijverlichting, elektrische ramen, ABS, ESP, TCS, Load Adaptive Control, Hill Start Assist, stuurwiel in hoogte en diepte te verstellen, Trip computer, verstelbare buitenspiegels.

FordTransit Custom 270L1/H1 Trend

Verder uitgerust met het First Edition Pack: Airconditioning, Multimedia Pack met Bluetooth, Comfort bestuurdersstoel i.c.m. passagier-, zij- en gordijnairbags, rechter schuifdeur, 13 polige trekhaak en volwaardig reservewiel.

Financiering

Laadruimte

Hij is er! De nieuwe Transit Connect!

Laadruimte

2.8 m3 Laadvolume: 1.200 kg Aanhanggewicht: 677 kg : ogen verm Laad

Deze actieauto is verder uitgerust met de opties: Airbag passagier, zij- en gordijn airbags, verwarming, zitplaatsen, LED laadruimte verlichting, trekhaak 13 polig met Trailer Sway. Meerprijs Ardea Driver Assistance Navigatie Pack: € 1.100,Navigatie met kleurendisplay, achteruitrijcamera, parkeersensoren voor en achter, elektrisch inklapbare buitenspiegels, autom. inschakelende koplampen en regensensor.

Financiering

p/wk* Financial lease € 74,73,- p/wk* Operational lease €

p/wk* Financial lease € 51,70,- p/wk* Operational lease €

74kW - 100pk - 310Nm 174 gr/km C02

Uitgerust met onder andere: Elek.ramen, Ford Easy Fuel system, kunststof laadvloerafwerking, airconditioning, Cruise Control, Bluetooth, elek. verwarmde voorruit, radio/CD met 4 speakers, lendesteunverstelling bestuurdersstoel, 6 versnellingen.

2.9 m3 Laadvolume: 1.200 kg Aanhanggewicht: 625 kg Laadvermogen:

p/wk* Financial lease € 113,95,- p/wk* Operational lease €

Laadruimte

3 5.95 m Laadvolume: 2.000 kg Aanhanggewicht: kg 980 : Laadvermogen

Uitgeroepen tot “Van of the year 2014” Meerprijs metaallak € 400,-.

Meerprijs metaallak € 600,-.

Normaal: -/- Ford & Ardea inruilkorting:

€ 13.845,€ 3.895,-

ARDEA ACTIEPRIJS EX. BTW EX. BPM

UW VOORDEEL € 3.895,Rotterdam Zuid Laagjes 4

€ 9.950,-

Rotterdam West Graafstroomstraat 25

Normaal: +/+ First Editon Pack: -/- Ford & Ardea inruilkorting:

€ 12.890,€ 1.850,€ 1.750,-

UW VOORDEEL € 1.750,Capelle a/d IJssel Schermerhoek 523

ARDEA ARDEAACTIEPRIJS ACTIEPRIJS Zolang de voorraad strekt. EX. BTW EX. BPM

9.950,€€ 12.990,-

Dordrecht Mijlweg 73

Sliedrecht Deltalaan 217

Meerprijs metaallak € 600,-.

Normaal: +/+ Extra frabieksopties: -/- Ford & Ardea inruilkorting:

€ 21.350,€ 1.100,€ 3.600,-

UW VOORDEEL € 3.600,Gorinchem Newtonweg 20

ARDEA ACTIEPRIJS EX. BTW EX. BPM

€ 18.850,-

www.ardeaauto.nl

Prijzen zijn in euro en ex. BTW/BPM, excl. Kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Aanbieding is geldig op voorraad auto’s voorzien van kenteken. Vraag naar de voorwaarden. *Financial lease o.b.v. 48 mnd zonder aanbetaling. Operationele lease o.b.v. 60 mnd./20.000 km p/jr. Wijzingen voorbehouden. Kijk voor de verkoopvoorwaarden op www.ford.nl. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 5,8 liter/100 km ; CO2 152 g/km.

SUPER WINTERVOORDEEL

SPECIAAL GEOPEND OP 27 EN 28 DECEMBER EN OP 3 EN 4 JANUARI VAN 10.00 15.00 UUR

KUNSTSTOF KOZIJNEN MET DE ‘LOOKS’ VAN HOUT

“BESTEL IN DE WINTER, MONTAGE IN HET VOORJAAR”

- ALLE ISOLEREND HR++ GLAS - INSECTHORREN - VENSTERBANKEN ALLEEN TIJDENS DE OPEN DAGEN

VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

KELVINRING 40 ALBLASSERDAM T 078-699 16 99 WWW.KURA.NL AL 35 JAAR!!


Wist u dat: Wanneer uw woning 2 jaar of ouder is, u slechts

6% BTW

EEN VAK

APART

op al het binnen- en buitenschilderwerk betaalt. Bel ons voor een geheel vrijblijvende offerte: Schildersbedrijf Wilfred van der Laars 078-6131435 of mail naar: info@schildersbedrijfvanderlaars.nl www.schildersbedrijfvanderlaars-dordrecht.nl

Specialist in 6 % B T W dakkapellen, OP ARBEID PROFITEE dakopbouw R NU! en aanbouw

DORDRECHT - Goede vaklui lijken steeds zeldzamer te worden. Daarom op deze pagina, elke

Lekdijk 240, 2957 CK Nieuw-Lekkerland

Tel. 0184-682056

www.rozendaaldakkapellen.nl

eerste woensdag van de maand, een selectie van ondernemers die echt vakwerk weten te leveren. Zij weten wel raad met het werk aan uw tuin,

autoruitschade?

huis, bestrating of andere klussen. Vraag vrijblij-

• 24 uur bereikbaar, 7 dagen per week • gratis vervangend vervoer of service op locatie • sterreparatie zonder afspraak

klus is bij hen in goede handen.

vend een offerte aan of ga eens bij ze langs. Uw

078- 8446700 - 06-20960087 info@esveldinstallaƟe.nl Noodservice

In deze crisistijd wordt vaak gerept over een toenemende werkloosheid. De vraag naar goede Autotaalglas Dordrecht Keerweer 49, 3316 KA Dordrecht Telefoon 078 6511111 www.autotaalglas.nl/dordrecht

autotaalglas laat je niet barsten

0800-0828

Dak- & Zinkwerken

vaklui neemt echter alleen maar toe. Een vakman zal nooit zonder werk komen te zitten.

CV, Keuken & Badkamer

Glaszetters, metselaars, hoveniers of bijvoorbeeld een schilder blijven nodig. Toch lijkt de

Rioolreiniging en Vervanging

tendens dat steeds meer mensen kiezen voor een baan achter een bureau en hun handen niet meer letterlijk vuil willen maken. Maar de

Groenendijk 66a 4926 RH Lage Zwaluwe

www.esveldinstallatie.nl

komende jaren gaan veel vaklui met pensioen

Thuredrith Pedicure - Medische - Voetzorg bij u thuis

Als Pedicure verzorg ik uw: • nagels en nagelomgeving • ingroeiende en/of mycose (schimmel) nagels • verwijder ik eelt en/of likdoorns Als Medisch Pedicure behandel ik uw: • zogeheten risicovoeten, bijvoorbeeld ontstaan door reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom of verwaarlozing. Als Ambulant -Medisch- Pedicure • kom ik bij u thuis en hoeft u zelf de deur niet uit Kan ik iets voor u betekenen? Bel mij maar:

Ingrid Greeuw - Broers 06 - 11 77 83 79 info@thuredrithpedicure.nl

en ontstaat er dus letterlijk ruimte voor jongeren. Daar komt bij dat de vraag naar goede vakmensen door consumenten toeneemt. Wie wil er nou niet een degelijk en lekvrij dak of een goed aangelegd elektriciteitsnet in de woning?

Wij houden u in het vizier!

Iedere maand stelt een gespecialiseerd bedrijf

Beveiliging stip !

zich op deze pagina voor. Hieruit zal blijken dat

Overval/pan iek zenders

er genoeg talent en ervaring in deze regio te

Draadloos, 2 handzend ers

vinden is. Dus bent u op zoek naar goed vakmanschap? Maak dan hier uw keuze! WWW.THUREDRITHPEDICURE.NL

Schepers B.V. • Postbus 1084 • 3350 CB Papendrecht T 078 - 6185999 • F 078 - 6559600 • E info@rschepers.nl

x x x

Gedragstherap ie Advies Opvoeding

4 en 5 janua ri start puppycursus en opstartcursu s

Voor meer info rmatie: 078-8427786 info@fredriet.n l www.fredriet.n l

Voor meer info rmatie: 06-19004582 info@fjurdy.com www.fjurdy.com


Gigantische

kerst Opruiming!!

3kort0in% g!!

Gehele collectie Riverdale en LifeSTYLE:

3ko0rti% ng!!

Alle vogelhuizen:

3ko0rti% ng!!

Alle kerstballen en kersthangers:

5ko0rti% ng!! korting!!

korting!!

1,–

5kor0ti% ng!! Alle tuinaccesoires:

3kor0ti% ng!!

50% korting!!

Alle tuinplanten:

50%

e l l a 30% n e l e k i t r a t s ker

5kort0in% g!!

nu op alle kunstkerstbomen

5ko0rti% ng!!

Alle kerststerren:

Alle lantaarns:

Alle hobbymaterialen

5ko0rti% ng!!

Alle verlichte kerstfiguren:

Alle kerstverlichting:

Alle buitenpotterie

Alle foambloemen:

5ko0rtin%g!!

Alle rieten manden:

3ko0rti% ng!!

Alle glaswerk:

Alle binnenpotterie:

3ko0rtin%g!! 30% korting!!

Alle interieurartikelen *:

Alle Brabantia prullenbakken

3ko0rtin%g!! 30% korting!!

3ko0rti% ng!!

Alle Restanten s kerststukje

50% korting!!

Alle guirlandes, kransen en overige kerstversieringen:

5ko0rtin%g!!

Alle kamerplanten*: * tot 4 januari 2014

5ko0rtin%g!! Alle* interieurkussens en plaids: (m.u.v. Riverdale)

% 0 5 5ko0rtin%g!! korting!!

Alle Lemax, Dickensville en Luville kersthuisjes en figuren:

veel voor weinig!

TUINWERELD DORDRECHT • Provincialeweg 4a • 3319 LH DORDRECHT • Tel.: (078) 621 91 61 • www.tuinwereld.nl

SPECIALE OPRUIMKOOPAVOND OP VRIJDAG 27 DECEMBER TOT 21.00 UUR!

Aanbiedingen zijn geldig van 27 december 2013 tot 4 januari 2014. Prijswijzigingen en druk– en zetfouten voorbehouden.

Alle zijden bloemnen en plante

speciale opruimkoopavond op vrijdag 27 december tot 21.00 uur!!


Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

voor al uw reclame acƟviteiten:

dordtcentraalreclame.nl

FC Dordrecht sluit 2013 af met uitzege ALMERE FC Dordrecht heeŌ het kalenderjaar 2013 afgesloten met een uitzege. Almere City FC werd vrijdagavond met 0-2 geklopt. Na een doelpuntloze eerste helŌ zeƩe Javier Vet de Schapenkopppen twee minuten na rust op een 0-1 voorsprong. In de 70e minuut bepaalde Marvin Peersman de 0-2 eindstand.

Dordtse (15) rijdt prachtkür DORDRECHT Op ijsbaan De Scheg in Deventer werd zaterdag de eerste selecƟewedstrijd voor de KNSBcup C verreden. Kunstrijvereniging De Drechtsteden werd in de Categorie Proms C vertegenwoordigd door de Dordtse dames Romy Kaptein en Amke Eskes en Nicole Verhoeven uit PuƩershoek. In een veld van 25 deelneemsters liet de 15-jarige Romy Kaptein een mooie kür zien met sierlijke pirouettes en een prima muziekinterpretatie. Ze eindigt op de tiende plaats. De 18-jarige Nicole Verhoeven reed haar kür met volle overgave en een mooie pirouette. Met

het behaalde puntentotaal eindigde zij op de 16e plaats. Amke Eskes (15) liet een fantastische kür zien. Moeilijke sprongen en pirouettes mochten niet ontbreken en werden prachtig uitgevoerd. Ze schaatste zich dan ook naar een welverdiende eerste plaats. In de categorie Teens C reed Joanne Stam (18) in een veld van veertien rijdsters een elegante kür met een mooie zweefstand. Zij eindigde op de 12e plaats. De tweede selectiewedstrijd in deze categorie wordt verreden op 8 februari 2014 in Heerenveen, waarna de beste twaalf rijdsters in elke categorie de finale KNSB cup zullen rijden op 1 en 2 maart in Groningen.

Sport

27

Rolbanner nodig? dordtcentraalreclame.nl Oīerte aanvragen? 078 - 6140149

Winterkampioen FC Dordrecht mag zich winterkampioen noemen van de Jupiler League met een voorsprong van zes punten op de eerste achtervolgers. Omdat Willem II zaterdag in Tilburg met 0-1 van Exelsior verloor, volgen de Brabanders op zes punten. FC Dordrecht heeft 46 punten verzameld, Willem II en FC Eindhoven tellen 40 punten.

Trainers DeetosSnel stoppen aan einde seizoen DORDRECHT DeetosSnel-trainers Patrick den Hertog en Dennis Voshart stoppen aan het einde van het seizoen. De trainers hebben afgelopen week het bestuur medegedeeld dat zij na dit seizoen niet verder gaan als trainers van de eerste selectie van de club. Trainer Patrick den Hertog gaat na drie seizoenen DeetosSnel voor een nieuwe uitdaging elders. Assistent-trainer Dennis Voshart zal zijn bijdrage binnen DeetosSnel volgend seizoen anders invullen. Dit seizoen staan DeetosSnel en trainers nog samen voor de uitdaging om de 1e selectie van de club naar een zo hoog mogelijke positie in de Hoofdklasse te brengen. DeetosSnel gaat op zoek naar een opvolger die het opleidingsproces, waarin de club zich bevindt, voort kan zetten. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Thuiszorg en meer.Met elkaar. Voor elkaar.


28

Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

? L A V F A K R E W R VUU RUIM HET OP! DAT IS VEILIG VOOR IEDEREEN

PER INGELEVERDE ZAK

Like & Win ! facebook.com/dordtveilig

Oud en nieuw is een feest. Voorkom vuurwerkslachtoffers. Tips: • Vuurwerk afsteken mag op 31 december van 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. • Let op de minimumleeftijden op de verpakking van vuurwerk. • Steek vuurwerk af met een aansteeklont, sigaret of sigaar. • Gebruik een (vuurwerk)bril om je ogen te beschermen. • Steek vuurwerk dat niet afgaat nooit opnieuw aan. Dompel het onder in water. • Ruim vuurwerkafval snel op.

Blijf op de hoogte van wat wij doen en wat jij kunt doen om vuurwerkslachtoffers tijdens oud en nieuw te voorkomen. Like ons op Facebook en win!

Inleveren: Lever vuurwerkafval in en ontvang € 1,- per ingeleverde zak. Inleveren kan op 2 januari 2014 tussen 10.00 en 15.00 uur. Ook kerstbomen kun je inleveren. Elke boom levert € 0,50 op. Inleveren kan op 2 en 4 januari 2014 tussen 10.00 en 15.00 uur. Kijk voor meer tips en voor inleverlocaties bij jou in de buurt op www.dordtveilig.nl.

Voorkom vuurwerkslachtoffers Kijk op dordtveilig.nl


voor al uw reclame acĆ&#x;viteiten:

Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

Thuishaven RCD even domein van SSW

DORDRECHT Het zal niet vaak voorkomen dat de oudste speler in een standaardelĹŒal drie keer zo oud is als de jongste. Bij SSW was dat zondagmiddag tegen RCD wel het geval en de Benjamin van de Zeehavenclub maakte het winnende doelpunt.

(Foto: Michel Sterrenberg)

Man minder SSW leverde daarmee een knappe prestatie, aangezien RCD over meer kwaliteit beschikt en ook omdat de gasten een groot deel van het tweede bedrijf met een man minder tussen de krijtlijnen stonden. Lowie Holzken speelde voor doelman door de bal corner te boksen. Hij voorkwam daarmee bij een 1-1 tussenstand een zeker doelpunt, maar kreeg een rode kaart en RCD mocht van elf meter aanleggen. Doelman Jan Arie Kouwenhoven fungeerde als reddende engel door de inzet van Jurgen Abrahamse te keren. RCD zocht vervolgens de aanval, maar de winnende treffer viel aan de andere kant en kwam nota bene van een pas 15-jarige invaller. Tonnie van Kooten, de kleinzoon van de glunderende Pieterman van Kooten, de vroegere trainer van SSW, hield het hoofd koel bij ĂŠĂŠn van de spaarzame counters. Keepers Het degradatieduel kreeg zo een onverwachte ontkno-

ping, aangezien RCD geen rendement uite en drietal grote kansen wist te peuren. “We hebben enig geluk gehadâ€?, erkende doelman Kouwenhoven bescheiden. Het was een wedstrijd waarin beide keepers een rol van betekenis vervulden. In deel ĂŠĂŠn, na een kwartiertje, veroorzaakte Wesley de Jong, de sluitpost van RCD, een penalty in een even drastische als onnozele poging een fout van hemzelf te herstellen. Omdat scheidsrechter Imazouine clementie toonde en de spelregels niet in acht nam, ontsnapte De Jong aan een rode kaart. De strafschop was echter onvermijdelijk en Gerard Bosua wist raad met die buitenkans: 0-1. Toen RCD binnen een mum van tijd via Ronald Nusteling langszij kwam, 1-1, leek de thuisploeg de beste papieren te hebben. Vooral toen SSW met tien man verder moest. Maar toen rechtte de formatie van Wols de ruggen. “Als er iets gebeurt, zijn we op z’n sterkstâ€?, stelde Wols. Domper Ron van Kooten, de hoofdtrainer van RCD, reageerde aangeslagen na het verlies. “Tegen Oosterhout, de koploper, verloren we in de laatste minuut, maar dat hebben we snel verwerkt. Toen voetbalden we goed. Vandaag zijn we qua veldspel en qua kansen in ieder geval beter dan SSW, maar verliezen we. Dit is een domper. Die gemiste penalty was cruciaal. Wat er moet veranderen om onderin weg te komen? Dat is een goede vraag. Ik doe niets anders doe dan de eerste vier wedstrijden, we hebben dezelfde spelers, maar toen speelden we goed en pakten we punten. Nu niet. Ik geloof niet dat ĂŠĂŠn overwinning voor de ommekeer zorgt. Daar is meer voor nodig.â€?

Opnieuw & Co is een professioneel, klantvriendelijk en ďŹ nancieel rendabel kringloopbedrijf zonder winstdoelstelling. Onze doelen zijn: sociale werkgelegenheid, het ontlasten van het milieu en armoedebestrijding. Er werken 300 mensen bij Opnieuw & Co waarvan 75 in loondienst. We hebben vestigingen in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Ridderkerk en Barendrecht. Het DaVinci College en Bouman GGZ zijn aandeelhouder van Opnieuw & Co b.v.

Zoekt: ďŹ liaalleider (m/v) kringloopwinkel (36 uur) Kerntaken functie: s ,EIDINGGEVENAANHETGROOTSTElLIAALVAN /PNIEUW#O s 5ITVOERENPERSONEELSBELEIDVOORDITlLIAAL s 2EALISERENlNANCIĂ‘LEBEGROTINGVOORDITlLIAAL s )NITIĂ‘RENENREALISERENVERKOOPACTIESEN EVENEMENTEN s !ANSTUREN BEWAKENENVERBETERENVANDE VERKOOPPROCESSENVANGEBRUIKTEGOEDEREN s 3AMENWERKENMETANDERElLIALENENAFDELINGEN LOGISTIEK SORTERENENREPAREREN 7ATVRAAGT/PNIEUW#OVANDEZElLIAALLEIDER s +IESTBEWUSTVOOREENUITDAGENDEJOBBIJ /PNIEUW#O s OP ,EIDER#OACH s $YNAMISCH ENERGIEK OPTIMISTISCH RELATIVEREN ENHUMOR s %RVARINGMETDEDOELGROEPWAAR/PNIEUW#O MEEWERKTOAWSW ZORG  s #OMMERCIEELENKLANTVRIENDELIJK AFlNITEITMET KRINGLOOPDETAILHANDEL s 3TRESSBESTENDIGENSTABIEL BEWAARTDERUST s &LEXIBEL KANGOEDOMGAANMETVERANDERINGEN

Nadere informatie 6OORAANVULLENDEINFORMATIEOVERDE VACATUREKUNTUZICHWENDENTOTDEHEER -ARCEL%LBERTSEN "EDRIJFSLEIDERKRINGLOOPWAREN HUIZEN TEL WWWOPNIEUWENCONL

Amateurvoetbal

29

Matchwinner van vijftien lentes

DORDRECHT ‘Milaan is een beetje van Feyenoord’, sprak Herman Kuiphof in 1970 toen de RoĆŠerdammers in San Siro de Europa Cup voor landkampioenen ten koste van CelĆ&#x;c veroverden. De Dordtse thuishaven van Racing Club Dordrecht aan de Reeweg- Oost leek vanmiddag voor even het domein van SSW, dat met 1-2 bij RCD triomfeerde. Zanger Gerrit van Kooten, voormalig topschutter en zoon van de Zeehavenclub, trad na aoop van de derby op in de kantine, waar tal van luidruchtige aanhangers van SSW de triomf vierden. Voorafgaand aan de ontspanning verkeerde de aanhang van de Zebra’s langdurig in spanning. EĂŠn van de bezoekende supporters die het duel binnen volgde, opende tegen half vijf een raam om de scheidsrechter erop attent te maken dat het tijd was. De geleverde inspanning van het elftal van Paul Wols bleek uiteindelijk voldoende om de thuisclub te vloeren.

dordtcentraalreclame.nl

s ) NSTAATDUIDELIJK DIRECTENOPHETJUISTE NIVEAUTECOMMUNICEREN s (ANDSONWANNEERNODIG s 4EAMPLAYER GOEDINSAMENWERKEN DELENEN VERBINDEN s ,EIDINGGEVENDEERVARINGMETTEAMS VANAF  COLLEGAS s 'EENFYSIEKEBEPERKINGEN s +ENNISVAN-ICROSOFTOFlCE s -INIMAALEENAFGERONDE-"/OPLEIDING s %ENSPERWEKENWERKENOPZATERDAG 7ATKAN/PNIEUW#ODElLIAALLEIDERBIEDEN s %ENJAARCONTRACTWATOPTERMIJNKANUITMONDEN INEENCONTRACTVOORONBEPAALDETIJD s %ENBRUTOJAARSALARISVANMAXIMAALâ‚Ź  #!/+RINGLOOPBRANCHE s OPLEIDINGSMOGELIJKHEID s %ENPRETTIGEUITDAGENDEWERKOMGEVINGBINNEN EENPROFESSIONEELBEDRIJF

Met 45 lentes mocht Dave Kant zich de nestor van het gezelschap noemen. Hij maakte als invaller zijn opwachting, omdat trainer Paul Wols krap in zijn spelers zat. De aanwezigheid van een andere bankzitter, die ook inviel, baarde nog meer opzien. De 15-jarige Tonnie van Kooten, normaal gesproken actief in B1, debuteerde in de tweede helft en scoorde de golden goal: 1-2. De tiener maakte indruk met zijn onbevangen optreden. “Dit was een mooie wedstrijd om te mogen spelen. Bij mijn doelpunt heb ik eerst opgelet wat de keeper deed. Je moet blijven nadenken als je in scoringspositie komt. Normaal speel ik in B1 en ben ik ĂŠĂŠn van de betere spelers. Een verschil met het eerste is dat ik nu de bal steeds goed kreeg aangespeeld. Of deze wedstrijd naar meer smaakt? Ik wil graag vaker in het eerste voetballen.â€?

Die kans is groot, liet Paul Wols doorschemeren. “We hebben geen A1 en in het tweede lopen niet veel kandidaten voor het eerste. Dus met blessures en schorsingen kijk ik naar de B1. Ik heb tegen Tonnie gezegd dat hij lekker zijn eigen spel moest spelen. Dat heeft hij gedaan. Hij is pas een maand 15 jaar en dus ook pas een maand speelgerechtigd.� Wols begon het seizoen als grensrechter van RCD, maar zwaait de scepter bij SSW na het vertrek van Patrick Stok. Inmiddels heeft SSW, dankzij de zege tegen RCD, de laatste plaats overgedaan aan Gilze. “We zullen ons waarschijnlijk niet rechtstreeks handhaven, maar geloven in de nacompetitie. En dan wil ik Dubbeldam wel tegenkomen. En dat kan. Dubbeldam wordt geen kampioen in de vierde klasse.�

Voetbaluitslagen Zaterdag 3C: De Alblas-DFC 3-3 Beker DOSKO-Wieldrecht 0-0 (DOSKO wns, 4-3) Zondag 3B: RCD-SSW 1-2

DFC moet De Alblas gelijkspel toestaan DORDRECHT DFC heeĹŒ De Alblas een gelijkspel moeten toestaan in het restant van de eerder gestaakte wedstrijd op sportpark Souburgh. De degradaĆ&#x;eslag in de derde klasse C eindigde op 3-3. Met een 2-3 voorsprong begon DFC aan de laatste tien minuten, maar omdat de Dordtenaren door drie eerdere uitsluitingen met slechts acht man tussen de lijnen stonden, was het zeer onzeker of de gunstige tussenstand tot eindscore zou worden gepromoveerd. Zoals verwacht trok De Alblas ten aanval en verdedigde DFC met man en macht. De kansen waren voor de Alblas en Raymond Roosenboom vond een gaatje in de Dordtse defensie: 3-3. Met nog vijf minuten op de klok ging de thuisploeg op jacht naar de winnende treffer, maar DFC hield stand. Toch voelde het punt als een nederlaag en feitelijk leverde de uitwedstrijd tegen De Alblas ook niets op. DFC kreeg immers ĂŠĂŠn punt aftrek van de KNVB nadat de wedstrijd werd gestaakt. In de rangschikking gaat DFC als hekkensluiter de winterstop in, met acht punten uit dertien wedstrijden. De competitie in 3C wordt 18 januari hervat. DFC speelt dan op eigen veld tegen Groot-Ammers.

Consumentenbond: De Hypotheker biedt ‘Beste Koop’. Argenta Spectrum Extra Hypotheek* Alleen verkrijgbaar bij De Hypotheker.

(ERKENJIJJEINBOVENSTAANDEOMSCHRIJVING$AN IS/PNIEUWEN#OOPZOEKNAARJOU

Reageren 3CHRIFTELIJKEREACTIESBRIEFEN#6 KUNTUTOTUITERLIJK JANUARISTURENNAAR/PNIEUW#OTAV -%LBERTSEN "EDRIJFSLEIDERKRINGLOOPWARENHUIZEN /PNIEUW#O 0OSTBUS!"$ORDRECHT OFVIAE MAILMELBERTSEN OPNIEUWENCONL

Dordrecht Johan de Wittstraat 160 (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders Van Eesterenplein 254 (078) 630 97 25 * Consumentenbond Geldgids september 2013, annuĂŻteitenhypotheek met 10 jaar rentevast en NHG


Voor uw buffetten, brunches, diners en party’s.

Hip! Weddingdesign

All-in Arrangementen inclusief drank 00 14, 12,50 p.p 00 2 ½ uur receptie 18, 16,50 p.p 00 5 uur feestavond 24, 22,50 p.p

Hip! Weddingdesign is jarig en dat vieren we met leuke acties!

1 ½ uur receptie

Kom ook passen en ontdek jouw droomjurk...

Wantijpark 1 • 3312 AV Dordrecht • Tel. 078 - 614 13 06 Wantijpark 1  3312 AV Dordrecht  Tel. 078 - 614 13 06 Fax 078 Fax - 639 info@wantijpaviljoen.nl 078 09 - 6394409•44E-mail:  E-mail: info@wantijpaviljoen.nl

www.wantijpaviljoen.nl

Voorstraat 324 Dordrecht Tel. (078) 6131400 www.hipweddingdesign.nl

BRUIDSPAAR

Het mooiste boeket voor de dagg van je j leven vind je bij

van de maand Van Oldenbarneveltplein 17-18 Dordrecht 078 - 617 01 78- www.schansbloemen.nl

Winkelcentrum Walburg Zwijndrecht 078 - 619 10 50 - www.dendekkerbloemen.nl

TROUW-

PLANNEN?

Bij ons kunt u terecht voor een ruime sortering trouwkaarten

2%%7%'0!$s$/2$2%#(4s4%, s777$25++%2)* 2!$.,

Wat voor trouwkostuum zoekt u ?

Danny van de Merwe en Cecile Hazenberg leerden elkaar kennen in cafÊ Scheffer’s Huyskamer in Dordrecht. In het Stadshuis van die stad trouwden zij op een speciaal moment: om 10 uur, op de 11e dag van 12e maand van het jaar 2013. (Foto: Rinie Boon)

Zwart

Wit

Effen

Gestreept

THE MOD Voorstraat 271 • Dordrecht • 078 - 614 14 94


Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

Ondernemersnieuws leest u op:

dordtcentraal.nl

Ondernemers

31

Id Est IT kiest voor Seat van Ames DORDRECHT Id Est IT is een bedrijf dat zich volledig richt op de ITprocessen van middelgrote bedrijven die internaƟonaal werken. Het bedrijf neemt het beheren van deze technologie volledig voor zijn rekening.

ha, representatief en alles zit erop en eraan. Deze uitvoering is zuinig en heeft een lage uitstoot. Dat past precies bij ons bedrijf en onze

“Wij gaan een laag hoger dan een gemiddeld IT-bedrijf, beheren het hele proces van privacy en veiligheid tot en met de aanschaf en het dagelijkse gebruik, gesteund door een helpdesk. We ontzorgen de klant, zodat die zich kan richten op hetgeen waar hij of zij goed in is”, vertelt managing director Jan-Paul Krijgsman. Het in HendrikIdo-Ambacht gevestigde bedrijf stuurt de IT-engineers door het hele land naar de klanten. Het bedrijf houdt van sportieve auto’s, maar wel maatschappelijk verantwoord. De keus viel al snel op de Seat Leon Limited Edition 2 en als dealer werd Ames Auto Casa in Dordrecht de gelukkige. “Ik ken manager Reinier de Koning van het bedrijf goed. Samen met eerdere positieve ervaringen met het Ames-concern en het beoordelen van de Leon is dit de auto die bij ons past. Geen poe-

visie.” De IT-engineers van Id Est IT kunnen dus even verantwoord als veilig en sportief de weg op.

De engineers van het Ambachtse IT-bedrijf Id Est IT rijden sinds deze maand met Seat Leons van Ames naar klanten in het hele land.

Woonaccessoires voor

Decemberactie Reeweg Oost

DORDRECHT

DORDRECHT

Brenda Reedijk voor haar nieuwe winkel.

Zeven van de Ɵen gelukkige winnaars van de decemberacƟe.

budgetprijzen

Aan de Papendrechtsestraat op de Staart is donderdag Budget Living by Studentenshop opengegaan. Brenda Reedijk verkoopt in deze winkel de eyecatchers uit de delen van inboedels die ze opkoopt. Leuke tweedehands woonaccessoires en meubels voor budgetprijzen. Budget Living, op de Papendrechtsestraat 14, is geopend op donderdag (10.00-21.00 uur), vrijdag (10.0018.00 uur), zaterdag (10.00-17.00 uur) en koopzondagen. Meer info via info@studenten-shop.nl en binnenkort op www.studenten-shop.nl.

een succes De decemberacƟe van de winkeliers op de Reeweg Oost kan een groot succes genoemd worden. Veel klanten deden mee en lieten steeds hun spaarkaart afstempelen. Er werden ruim vijĬonderd spaarkaarten ingeleverd en hieruit werden Ɵen winnaars gekozen. De gelukkigen kregen zaterdag hun cadeaudoos overhandigd, met daarin arƟkelen beschikbaar gesteld door de winkeliers.

Nieuw in Dordrecht

Waarom een nieuwe band onder een gebruikte auto? Een goede gebruikte band is aanzienlijk goedkoper. U kiest zelf hoeveel u voor uw nieuwe (gebruikte) band over heeft. Kom langs en zoek zelf de band uit passend bij uw budget.

Vierlinghstraat 56 Dordrecht (naast Postillion Hotel) telefoon 078 - 617 70 22

C o m p lete w inte rb a n d e n s et in c l. ve lg e n va n af € 2 9 5 ,- (1 5 in c h ) € 3 1 9 ,- (1 6 in c h ) a ll in a ll in

Openingsaanbieding Gratis montage tot 31 december 2013 (winter)banden vanaf € 20,-

(gebruikte) banden alle maten op voorraad


32

Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

Verhuisbericht AUTO BOOI

Automobielbedrijf

VAN DER OCCASIONS MET 3 TOT 12 MAANDEN GARANTIE Chevrolet Aveo 1.2 LS, 5-drs 7.500 Citroën C2 1.1 Furio 63.692 Kia Ceed Sporty Wagon 1.6 CVVT 132.089 Kia Rio 1.4 X-tra airco, 5-drs. 73.150 Lexus RX 300 300 executive V6 160.000 Mazda MX-5 1.6i Cabriolet 176.453 Nissan Micra 1.2 65pk Visia, airco 79.611 Nissan Micra 1.2 80pk Visia 3-drs 66.082 Nissan Note 1.4 16V Life Plus 70.000 Nissan Pixo 1.0 LOOK airco 60.689 Peugeot 207 XS 1.4-16V VTi 5-drs. 59.713 Opel Corsa 1.2-16V 111-EDITION 84.592 Opel Meriva 1.4 16V 49.000 Renault Clio Estate TCE 100 Dyn. 109.529 Seat Altea 2.0 FSI 150pk Sport 133.511 Suzuki Liana 1.6 Exclusive 75.288 Suzuki Swift 1.5 16V 102pk Exclusive 67.983 Toyota Aygo 1.0 12V VVT-i Access 67.596 Toyota RAV4 2.0 16V VVT-i Linea Sol 98.148 VW New Beetle 1.6 16V, airco 96.000

Zilver Zwart Zwartm. Zwartm. Groenm. Groenm. Grijsmet. Bruin Blauw Grijs Grijs Grijsm. Grijs Blauw Blauwm. Grijsm. Blauwm. Grijsm. Grijsm. Zilver

2011 2006 2007 2007 2004 1999 2006 2006 2010 2010 2010 2010 2004 2008 2005 2005 2007 2011 2006 2002

9.250,4.950,8.250,6.750,15.950,4.750,5.750,5.950,10.950,6.450,9.750,8.250,6.750,8.950,7.750,6.950,7.950,7.250,9.500,6.750,-

Inclusief grote beurt / 1 jaar APK + geen afleveringskosten

Geopend van maandag t/m zaterdag + koopavond

Bremstraat 9 • Dubbeldam • Telefoon 078 - 616 18 49 • Dordrecht

Bekijk al onze occasions met foto’s op onze site: www.autovanderheiden.nl

Wegens uitbreiding van onze activiteiten

Over

6 dagen .................

zijn wij u graag van dienst in ons nieuwe, ruimere pand aan de overkant. Hier kunnen wij u nog beter van dienst zijn voor reparatie en onderhoud van uw auto.

Dus vanaf 2 januari is ons adres Marconiweg 4 - 6 Dordrecht

M. BUIJTENHEK AUTOSERVICE Marconiweg 3 - 3316 AM Dordrecht Tel. 078-6489830, Mob. 06-28066025

www.mb-autoservice.nl

VOOR EEN TOPOCCASION GAAT U NATUURLIJK NAAR EEN BOVAG BEDRIJF! Uw vertrouwde gezicht voor o.a.: •

APK • Reparaties • Airco • Accu’s

OPEL MERIVA 1.4I TURBO EDITION AIRCO - 65.000 KM - 1E EIG - 2011

Nu voor € 13.650,-

BMW 118i Cabrio Executive 32.000 km, LMV,. 1e eig....................... 08 BMW 316i Executive ECC, NAVI, 66.000 km, 1e eig............................. 08 Fiat Panda 1.2i Edizione, ECC, 31.000km, 1e eig.................................. 11 Fiat Punto Evo 1.3 Multijet diesel, 5-drs, NAV, 29.000 km, 1e eig.... 12 Ford Fiësta 1.25 16V Trend, 5-drs, airco, 33.000 km, 1e eig................ 10 Ford Fiësta 1.25 16V Trend, 5-drs, airco, 37.000 km, 1e eig.............. 10 Ford Fiësta 1.4 16V Titanium, ECC, LMV, PDC, 43.000 km.................. 09 Ford Focus 1.6 16V 5-drs, 30.000 km, 1e eig, nieuw model................ 12 Ford Focus 1.6 16V 5-drs., NAV, 43.000 km, nieuw model, 1e eig.... 11 Ford Focus 1.8 16V Wagon, Titanium, ECC, NAV, 63.000 km, 1e eig.10 Ford Focus 2.0 16V Rally Ed., airco, LMV, 59.000 km, 1e eig...............07 Ford Mondeo 2.0 16V Wagon, ECC, NAV, LMV, 79.000 km, 1e eig.. 09 Honda Civic 1.3i Hybrid Elegance, ECC, LMV, 59.000 km, 1e eig.... 11 Hyundai i20, 1.4i, catcher, leder, ecc, 16.000 km................................... 11 Kia Rio 1.2i 5-drs., nieuwm, airco, 55.000 km, 1e eig......................... 11 Mercedes A170 Avantgarde, ECC, LMV, 61.000 km, 1e eig............... 09 Nissan Qashqai 1.6 16V Tekna, ECC, LMV, 69.000 km, 1e eig.............08 Opel Adam 1.2 Glam, NAV, Leder, 3.000 km, 1e eig........................... 13 Opel Antara 2.4 16V Edition, ECC, NAV, 32.000 km, 1e eig................11 Opel Corsa 1.2 16V 80pk, 5-drs., NAV, LMV, airco, 56.000 km, 1e eig.......... 11 Opel Corsa 1.2 16V Cosmo, 5-drs., leder, LMV, airco, 28.000km, 1e eig..... 12 Opel Corsa 1.2 16V Cosmo, 5-drs., leder, LMV, airco, 29.000km, 1e eig..... 12 Opel Corsa 1.3 CDTi, 5-drs III Ed., LMV, airco, 51.000km, 1e eig....... 11 Opel Corsa 1.3 CDTi, 5-drs Edtion, airco, 39.000km, 1e eig................ 11 Opel Insignia Wagon 1.4i Turbo 140pk, NAV, LMV, ECC, 1e eig...... 12 Opel Meriva 1.4i, Turbo Edition, airco, 65.000 km, 1e eig...................11 Opel Meriva 1.4i, Turbo Cosmo, ECC, LMV, 57.000 km, 1e eig.......... 11 Opel Zafira 1.8 16V Executive, ECC, LMV, 54.000 km, 1e eig..............11 Peugeot 207 SW 1.4 16V X-line, 59.000 km, 1e eig............................. 10 Peugeot 207 1.6 16V VTI, Pack, ECC, NAVI, 58.000................................. 08 Peugeot 3008 1.6 16V THP Premiere, ECC, LMV, 53.000 km, 1e eig.... 09 Peugeot 3008 1.6 16V VTi Acces, airco, 19.000 km, 1e eig.................... 12 Renault Clio 1.2 16V Estate Collection, airco, 44.000 km, 1e eig...........11 Renault Megane 1.6 16V Celsium, ECC, LMV, NAV, 48.000km, 1e eig.10 Renault Megane 1.6 16V Celsium, ECC, LMV, NAV, 68.000km, 1e eig.10 Seat Ibiza 1.2i CLub 5-drs., wit, airco, nieuwm., 1e eig........................... 10 Seat Leon 1.2 TSi, Good Stuff Sport, LMV, airco, 65.000 km, 1e eig.... 11 Skoda Fabia Combi 1.2TSI, 19.000 km, airco, 1e eig.................................13 Toyota Avensis 1.8 16V Wagon 1.8 16V Wagon, NAV, LMV, ECC, 63.000 km, 1e eig.09 Toyota Aygo 1.0 12V, Aspiration Red, 5-deurs, airco, leder/alcantara, 1e eig.... 10 Toyota IQ 1.0 12V VVTI leder, LMV, airco, 1e eig.................................... 09

18.950,16.650,6.950,10.850,9.350,9.250,9.650,15.650,13.850,13.850,9.650,14.950,12.850,10.850,10.950,12.950,13.850,15.850,23.650,10.650,10.950,10.950,10.850,9.650,19.950,13.650,14.850,15.850,9.950,9.650,15.750,16.950,11.650,13.450,12.950,8.750,13.250,12.850,16.450,7.450,7.350,-

Inruilauto’s zonder garantie, wel APK keuring Citroën Xsara Picasso 1.6 16V ECC, 149.000 km........................................06 Mazda 626 1.8 16V 5-deurs, airco, 112.000 km.........................................00 Opel Astra 1.4 16V Wagon, airco, 138.000 km..........................................08

4.950,2.650,6.850,-

Compleet aanbod met foto www.autobooi.nl

• Uitlaten • Onderhoud alle merken

Airco check/onderhoud incl. vullen, excl. BTW

078 - 617 10 72

Gebruikte auto’s met BOVAG garantie en nationale AUTOPAS. WEEK AANBIEDING

69,95

* Geen afleveringskosten * Levering alle merken nieuwe auto’s * APK II keurstation * Inruil, financiering mogelijk * Tevens donderdagavond en zaterdag open

Reeweg-zuid 46 TEL. 078-6171072 bij het Albert Schweitzer (Refaja) ziekenhuis Locatie Amstelwijk Dordrecht

Madame Curiestraat 8 Dordrecht tel. 078 - 617 56 57 www.vandrielautoservice.nl

VUURWERK VERKOOPDAGEN 28-30-31 DECEMBER

8,95

BESTEL SNEL EN VEILIG UW UW VUURWERK VUUURWERK WER W WE EERK RK R K OP

VUURWERKINDORDRECHT.NL OF IN ONZE WINKEL REEWEG-OOST 77-79 DORDRECHT


Dordt Centraal vrijdag 27 december 2013

voor al uw reclame acƟviteiten:

dordtcentraalreclame.nl

Ondernemers

33

Rio Fireworks: meer en mooier DORDRECHT De showroom van Autokoeling Rio aan de Rijksstraatweg staat op dit moment weer helemaal in het teken van vuurwerk. De collecƟe van Rio Fireworks is weer enorm en gevarieerd. “Dit jaar hebben we meer dan driehonderd producten”, vertelt Frank Khemai van Rio. “We hebben de showroom er voor uitgebreid.” De uitbreiding van het aanbod zit hem vooral in de nieuwe vuurwerklijn China Fireworks. En in de uitbreiding van de Diamond Collection. “Vorig jaar zijn we gestart met een aantal producten van dit merk”, zegt Khemai. “Dit jaar hebben we de complete lijn in huis.” Verder biedt Rio Fireworks nog steeds de bekende merken als Black Thunder, Explosion, Army en Vuurwerktoppers. En daarnaast de exclusieve topmerken Red Dragon, Titaan, Show Time en Crystal Exclusive. Khemai: “We specialiseren ons steeds meer in het exclusievere siervuurwerk. Niet

in de folder, maar wel in de showroom hebben we flowerbeds die echt top of the bill zijn.” Een mooi voorbeeld daarvan is het zwaarst verkrijgbare flowerbed in Nederland; de Big Platina Crystal bevat 4 kilo kruit (!) en vuurt 222 shots af. Maar natuurlijk houdt Rio ook rekening met de mensen die niet zo diep in de buidel kunnen of willen tasten, maar wel willen genieten van mooi vuurwerk. Ook op zondag In de showroom aan de Rijksstraatweg kan iedereen terecht om de collectie te bekijken, professioneel advies te vragen en een bestelling te plaatsen. Ook op de website www.riofireworks.nl is de collectie, vaak met filmpje, overzichtelijk terug te vinden en te bestellen. De afhaal- en losse verkoopdagen zijn op vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december. Ook op de zondag ertussen is de winkel open voor verkoop. “Omdat er deze dag geen controles plaatsvinden, mogen we het alleen niet meteen meegeven”, zegt Khemai. “Maar wie deze

dag een eenn bestelling besttel be elliling ng doet, doe oet,t, krijgtt eerr al extraatje als extraa atj tjee we wel een mooie mooi mo oiee vuurpijl v urpijl ter vu waarde d van de van 6 euro bij. Sowieso eso zijn er tijdens de verkoopdagen ooopddag agenn nog nog allerlei voordeeltjes deelltj tjes es bbijij ons ons te halen met diverse dive di verrse tweee halen-één halen-éénn betalen-acties en-acties bij bij de de pakketpakk pa kket et-ten enn losse los osse se producten. pro rodu ducten. Wij Wij zijn zijn sowieso esoo weer es weer de goedkoopste goedkooppst stee en de grootste ootste van de regio. Kom langs la en vergelijk! ergelijk! En bekijk onze site en de advertentie i elders ld in i deze d krant!” k !” OpeningsƟjden Het afhalen van de bestellingen en de losse verkoop lopen ieder jaar gesmeerd dankzij het volgnummersysteem. De winkel aan de rand van Dordrecht is eenvoudig te bereiken en heeft ruime en gratis parkeergelegenheid. De openingstijden op de verkoop-

Frank en John Khemai in de opnieuw uitgebreide showroom van Rio Fireworks. (Foto: Thymen Stolk)

dagen: 28, 30 en 31 december van 08.00 tot 20.00 uur en op zondag 29 december van 12.00 tot 18.00 uur. Bekijk het assorƟment en de webshop op www.rioĮreworks.nl.

Volvo’s van Svenscar voor TrainGroup DORDRECHT/RIDDERKERK Svenscar heeŌ donderdag vijf Volvo’s V40 afgeleverd aan TrainGroup. De medewerkers van Train Group toonden zich zeer tevreden met de keus voor deze auto’s. TrainGroup, gevestigd in Ridderkerk, is een uniek bedrijf. Het bedrijf levert een uitgebreid dienstenpakket aan goederenvervoerders op het spoor. Directeur-eigenaar Martijn Loois: “Wat andere bedrijven doen voor bijvoorbeeld het goederenvervoer in de lucht, doen wij expliciet voor het spoor. Wij kunnen de vervoerders op verschil-

lende manieren ondersteunen. Met werkmaatschappij TrainStaffing zorgen wij voor internationale machinisten die vanuit Nederland naar België, Duitsland of beide landen kunnen rijden. Hier fungeren we als een uitzendbureau voor gekwalificeerd personeel. Met TrainSupport zorgen wij voor de afhandeling van het transport in de havengebieden. Het goederenvervoer werkt sinds de Betuweroute met elektrische locs, maar voor het laatste stukje - de last mile - is een dieselloc nodig, anders kunnen de wagons vanwege de bovenleiding niet worden gelost. Daartoe beschikken we over drie locs in Rotterdam en één in Vlissingen.

Uiteindelijk groeien we door naar zes locs.” Alleen al voor de machinisten zijn auto’s nodig om naar het vertrekpunt van de trein te kunnen rijden. Daar zijn sinds donderdag 19 december vijf Volvo’s V40 voor beschikbaar. Deze werden die avond afgeleverd door verkoopadviseur Guido Revet van Svenscar. Dat geldt ook voor een Volvo V40XC voor de rondreizende veiligheidsfunctionaris en een Volvo V60 Plug-in Hybrid voor Martijn Loois zelf. TrainGroup profiteert nog net van het maximale fiscale voordeel van deze zuinige en milieuvriendelijke Volvo’s. “Dankzij de welwillende medewerking van Guido Revet is het allemaal op tijd gelukt”, aldus Loois.

Hoekbank Denz Royale hoekbank met keuze uit meer dan 40 verschillende elementen en opties om de ideale bank samen

Merano slaapkamer

te stellen. 2-H-2 opstelling in stof vanaf €

1.890.- In leer vanaf € 2.820.-

Stijlvol uitrijdbaar ledikant met subtiele aluminium accenten. Op comfort hoogte, verstelbare bodemdragers, om te bouwen naar twee 1-persoonsledikanten, 160 en 180 cm. breed, in 4 kleuren leverbaar.

Bankstel Noah Ba Lifestyle bank in Amazone Life leder. Leverbaar als 3-zits, led 2½-zits, 2-zits bank en 2½ fauteuil. Ook in andere fau ledersoorten leverbaar. led

Hoekbank Bahia 2-zits – hoek – 2-zits In stof vanaf € 1295.-

In Gazelle leder € 1745.Ook leverbaar als 3-zits bank en 2-zits bank en 3-zits – hoek – 2-zits

Landeck woonprogramma Nostalgisch eiken woonprogramma in ‘scratched’ uitvoering. Dwars geschuurd, waardoor het hout een ruwe en natuurlijke uitstraling krijgt. In diverse kleuren leverbaar.

Meubel Provincialeweg 8a (richting Kop van ‘t Land) › Dordrecht › Tel. 078 - 616 50 91 › www.skippymeubel.nl


GROOT EINDEJAARS-SPEKTAKEL!!

NU! 3x VOORDEEL 1e voordeel

BTW VOORDEEL

+ BALLONPRIK-

2e voordeel

A

EXTRA KORTING AANGEBODEN DOOR SANI-DUMP

E I CT

+ GEEN PRIJSVERHOGING

3e voordeel

* Vraag in de winkel naar de voorwaarden

NU NOG KOPEN VOOR DE PRIJZEN VAN 2013 UITLEVEREN 2014

DIT OP ONZE TOCH AL LAGE PRIJZEN!!!

KOM LANGS VOOR DEZE EN NOG MEER SPECTACULAIRE ACTIES EN AANBIEDINGEN

SANI-DUMP SLIEDRECHT LEEGHWATERSTRAAT 63

Almere - Amsterdam - Bergen op Zoom - Breda - Capelle a/d IJssel - Delft - Dordrecht - Drachten - Leiderdorp - Nuenen - Roelofarendsveen - Roosendaal Rotterdam - Sliedrecht - Spijkenisse - Tilburg - Utrecht - Veghel - Volendam - Wijchen - Zaandam - Zaltbommel - Zoetermeer

KIJK VOOR ALLE

23VESTIGINGEN EN OPENINGSTIJDEN OP WWW.SANIDUMP.NL


Heeft u nog spullen in de aanbieding of bent u al jaren ergens naar op zoek?

Centraaltjes

In Dordt Centraal kunt u wekelijks uw centraaltje kwijt. U kunt uw centraaltje opgeven via www.dordtcentraal.nl of door onderstaande bon in te vullen. Een centraaltje staat garant voor snel verkoopresultaat, dus reageer snel.

www.dordtcentraal.nl

********************* Nicolle Buis haalt graag uw oude spullen op. Ook boedelruimingen 06-20562539 ********************* Meubelstoffeerderij A.P. Franken ruim 40 jaar ervaring in stofferen van klassieke, moderne en antieke meubelen. Bel 078-6144860 voor een offerte of kom langs op Hoogt 14 in Dordrecht

********************* Daklekkage op tijd Jan gebeld dan wordt het snel hersteld, 0786194525 / 06-22203437 ********************* V. sierbestr.tegelw., gras, schuren, schuttingen, bel vrijbl. 6309409 / 0622514651 ********************* STUCADOOR voor al uw wand, plafond en sierpleisters Rombout 0655895835 ********************* ELECTRICIEN (erkend) Voor al uw klusjes 078-6177152 / 06-27447407

******************** TE KOOP GEVRAAGD ELPEES SINGLES & LPS 0622-200785

********************* Stucadoorsbedrijf van der Giessen: scherpe prijzen, goede kwaliteit bel naar 0653585984

******************** FRANKEN KUNST & ANTIEK In- en verkoop schilderijen, antiek, goud & zilver. Voorstraat 380 Tel. 078-6130289 / 06-53568480

********************* Schildersbedrijf FAEST binnen en buiten schilderwerkzaamheden met winter korĆ&#x;ng 06-55727364

******************** Te koop verzameling postzegels. Prijs â‚Ź35,tel.078-8443442

********************* Onderhoudsbedrijf R.C. Kant voor lood-, zink, dakwerk (dakpannen), sanitair en riool 06-22102002/078-6169743

Les op uw eigen instrument ! PIANO- KEYBOARD - ORGEL Paul Salders 078 - 6.510.532 ********************* Snel je rijbewijs, gratis examen, garantie pakket - gratis herex. tel. 078-6290825 www.autorijschool-jansen.nl ******************** Nieuwe lessen januari '14 Yoga & Pilates in Dordt info: wat-beweegt-jou.nl ******************** Begincursus FRANS 10 lessen 1,5 uur â‚Ź70,00 Centrum Sta Pal Dordrecht Tijd: 10.00u - 11.30u Start: wo 15 januari 2014 Tel. 078-6138283, Mevr. Van der Schoor ********************* Natuur- of Scheikunde Oud-docent TUDelft geeft bijles voor Havo/VWO 0610860471 ********************* MINDFULNESS CURSUS 12 WK Start 07/01: 19.15-20.30 Inspiratie c. Papendrecht info/aanmelden 0619842827

Huisdieren P U P P Y C U R S U S, www.fredriet.nl 078-8427786 lid FHN ********************* Positief opvoeden en trainen Hondenschool Jans www.hondenschooljans.nl

Computers

******************** Specialist in sierpleister stukadoorsbedrijf R. van Loon 078-6512497 / 06-53268805 www.stukadoorvanloon.nl ******************** Kitbedrijf van Hoven voor al uw kit werk ook particulieren 06-12450560 ******************** KLUSBEDRIJF Aydin voor al uw grote & kleine klussen elektra instll.- complete badkamers - complete verbouwingen - schilder werkzaamheden - enz. meer informatie bel gerust aub 06-21253881 (al 12 jaar) ******************** Poolse mensen zoeken renovatie-tegel-stucwerk 06-84416987 ******************** Thuiszorg nodig? PGB of particulier. 078-6314758 www.BONNIERSZORG.nl

Personeel gevraagd Gezocht horecamedewerkster leeftijd 17/21 jr. ervaring niet vereist werktijden 15.00 tot 21.00u. op maandag en woensdag, locatie werk Papendrecht. Alleen nodig te reageren indien beschikbaar op bovengenoemde tijden en dagen, bel dan 06-16406827 ********************* Verkopers M/V gevraagd voor ons PROMOTEAM WWW.PROJECT-XL.NL ********************* personeel gezocht m/v minimaal 6 uur per week schrift. solicitatie naar Tabak&Gifts Franciska admiraalsplein 8 3317BA dordrecht

*********************

EN DAAROM OP VERZOEK VAN IEDEREEN UIT DORDRECHT EN OMSTREKEN ALLEEN BIJ RON’S OLIEBOLLENKRAAM

B.V. Lisdreef 18, 3355 EC Papendrecht Tel.: 078 - 651 24 97 Fax: 078 - 617 07 19 Mob.tel.: 06 - 53 268 805 E-mail: info@stukadoorvanloon.nl Website: www.stukadoorvanloon.nl

Onroerend Goed

Kantoormeubelen

Garagebox te huur nabij centrum â‚Ź105,00 per maand 0653-632176

Low-budget kantoormeubelen nieuw & occasion www.brepro.nl 0653433833

********************* Te huur diverse bedrijfsunits, kantoorruimtes KIII, garages, zeecontainers, loodsen, parkeerplaatsen. Tegen zeer scherpe prijzen. Water, gas, licht in overleg. Nabij centrum van Dordrecht. Bel voor info 06-53284286

Relatie & Kennismaking

********************* TE HUUR GARAGEBOX omg. Sterrenburg / Mauritsplaats Tel. 013 5073817

www.veranderjewereld.nl www.polyamorie.nl

********************* Fa. van Driel. WITGOEDREPARATIE en verkoop van alle merken was-, droog-, koel-, vries-, en vaatwasmachines. Garantie op reparatie en onderdelen. Tel. 6182690. Direct monteur 06-53336030 ********************* De Heer onderdelenshop reparatie en onderdelen electr. huis. app. v. Oldenbarneveldplein 5 WC Crabbehof 078-6187400

Boeken De boekenla. In en verkoop boeken en strips, tev. lp’s en singles. Boomstr. 5, tel. 078-6137988

Dames en serieuze heren ontstressen door geheel of gedeeltelijke massage va â‚Ź25 0628254467

Van 2 januari t/m 31 janu ari geopend!

Diversen Magnetiseur Ron Malestein voor allerlei lichamelijke en psychische klachten. 078-7850835 www.malestein.info

Spuiboulevard (nabij Rabobank) DORDRECHT

******************** Verloren Irakees paspoort nr. G1230047 tnv Hameed Hasan Munshed geb.datum 13-01-1961 tel. 06 84922603

BeleĆŠering nodig?

dordtcentraalreclame.nl

Belasting Belastingservicedienst Bel.aangiften & toeslagen Part. Pgb, Mkb en ZZP 078-6200954 / 0653-780005 aang. 59 eur, zzp mnd 59 eur Pr. feestdagen gezond 2014

Escort BOYS & GIRLS ESCORT 078-6258035 ********************* Charmante dame 48 jr. volslank verwent u zeer discr. de gehele week bij u of bij mij thuis tel. 0638080646

Dordt Centraal Voor het laatste regionale nieuws

Offerte aanvragen? 078 - 6140149 9

Opgeven advertentie Uw advertentie 2 weken huis-aan-huis in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Heerjansdam.

voor 16,50 (3 regels)

dordtcentraal.nl

Auto's

www.dordtcentraal.nl

Ook mogelijk via www.dordtcentraal.nl

D r u k k e r i j

Jonkheer

Schildersbedrijf Wilfred van der Laars 078-6131435 of mail naar:

creations DE KONING

Voor al uw drukwerk

Zie onze advertentie op pagina 9

078 - 6489319 • twincreations.nl

Zekerheid? De

info@schildersbedrijfvanderlaars.nl Volg ons op twitter @twincreations

creations

verschijnt verschij versch ijnt wekelijks huis-aan-huis

creations

3 VERSCHILLENDE ZONES IN DORDRECHT Dordrecht Centrum, (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders, (078) 630 97 25

oplage 60.000 • nr. 284

www.kroonkozijn.nl tel: 078-6226340

Voor het laatste nieuws

dordtcentraal.nl Eerste schaatsbaan geopend

Opgeven t/m maandag, voor plaatsing op woensdag

pagina 3 De beste sporters

pagina 13

GraĆ&#x;s naar WK ShorĆŠrack?

DORDRECHT De gymzaal op het Vogelplein is niet meer. Deze week werd de zaal, tussen het oude badhuis en school Noordhove, met de grond gelijk gemaakt. Op het Vogelplein verrijst in de toekomst een complex, onderdeel van seniorende herontwikkeling van de wijk. De gymzaal en school Noordhove moeten voor deze nieuwbouw wijken. Voorlopig duurt het nog wel even eerdat er gebouwd gaat worden. Volgens Woonbron liggen de plannen nog niet vast. Dat de gymzaal echter nu al is gesloopt, komt omdat het van de zomer Ňinke schade

Wil je graĆ&#x;s naar het WK ShorĆŠrack, volgend weekend op de Sportboulevard? Dat kan! Mail de redacĆ&#x; e van Dordt Centraal via redacĆ&#x;e@dordtcentraal.nl en maak kans op graĆ&#x;s kaarten. Vermeld in je mail eventjes waarom die graĆ&#x;s kaarten juist jouw kant op moeten.

opliep. Zo viel een van de populieren aan de Bankastraat van de zaal. Met het oog op het dak op de komende herstructurering de gemeente besloten geen werd geld te stoppen in het herstellen door zaal. Voor de veiligheid werd van de het gebouw alvast gesloopt. de van dit jaar starten Aan het einde voorbereidingen voor de herontwikkeling van het plein. Vooralsnog wordt er nog les gegeven in school Noordhove omdat de hoofdlocaĆ&#x; e aan het Oranje Vrijstaatplein wordt gerenoveerd. Het w momenteel is de bedoeling dat er in het nieuwe schooljaar j geen les meer wordt gegeven aan het Vogelplein. Sloopdata echter e nog niet bekend. (Foto: Thymen zijn

Winterregeling na nachtopvang Stolk)

Verras je Valentijn

met een gratis liefdesbericht

DORDRECHT

Je moet er niet aan denken. Met deze barre temperaturen buiten slapen. Toch zijn er mensen die het doen. Hoewel het Leger des Heils het aantal bedden in de nachtopvang heeft uitgebreid, wil niet iedereen binnen slapen. De opvang kan daarom de nodige dekens gebruiken.

Pannenkoekenhuis Party-restaurant

t/m 31 maart: Van 1 oktober

Elke zondag tot 13.30 uur van 11.00

V VIP

4j a4a r

e DKV D

incl. drank en hapje

Merwekrabbers

Carnaval 2012

al 18 februari Koeienb leis van Van Halen Leutpa

â‚Ź 50,00

44

jjaa ja aar

Reserveren

aanbevolen!

Dordrecht

Onverantwoord O nve eran ntw woo ord De out-reach med medewerkers motiveren volgens W Wiersma de buitenslapers om o naar binnen binn te gaan. “Elke gaan

In de raadsvergadering heeft D66 dit met de andere oppositiepartijen bepleit.

BRUNCH

`15,-

op pad gaan. In plaats van driemaal per week elke dag. “Dit zijn speciaal opgeleide collega’s die op pad gaan om daklozen onder bruggen, bru viaducten en in parken park op te zoeken. Zo hebben we hen in het vizier en wete weten we wie waar verblijft.�

D66 wil een GROTE PARKEERGARAGE bij het Energiehuis

VIP-kaarten

9 - Barendrecht Achterzeedijk 617 576 0180 www.pannenkoekenhuisoudemaas.nl

Nu het zo koud is, is de winterregeling in de nachtopvang van toepassing. Het aantal bedden is meer dan verdubbeld, van 28 naar 60. De afgelopen dagen hebben rond de 40 mensen gebruik gemaakt van de nachtopvang, aan het Kromhout/Kasperspad. Dat weet Ida Wiersma van het Leger des Heils. Andere maatregelen die worden genomen is dat de zogenaamde outreach medewerkers vaker

Pannenkoekenhuis Party-restaurant

n 2a aan aa elaa del nd Lindelaan Li 3319 XK Dordrecht Tel.: 078-6160821

Lees hierover op onze website www.d66dordrecht.nl www.d6 66d dord dre echt.n nl

in Dordt Centraal!

Wie heeft een deken over? avond is er contact, wordt er gekeken hoe deze mensen er bij zitten. Is hun slaapplaats goed beschut? Hebben ze voldoende dekens? En nog iets te eten?� Zolang het nog verantwoord is mogen de buitenslapers die geen gebruik willen maken van de nacht-

Zoals ieder jaar maakt Dordt Centraal rond Valentijnsdag ruimte vrij in de krant voor liefdevolle berichtjes. Dat kan een liefdesverklaring zijn aan een geheime liefde, maar ook aan de partner waar je al jaren gelukkig mee bent. Nieuw dit jaar is dat deze Valentijntjes helemaal gratis zijn! Ga daarvoor naar dordtcentraal.nl, klik op de Valentijnsbutton en vul online de bon in. De berichtjes worden op vrijdag 10 februari geplaatst in Dordt Centraal.

opvang, buiten blijven. “Is het onverantwoord en moeten ze mee dan is een laatste pressiemiddel het oproepen van de politie.� Volgens Wiersma zijn er momenteel twee notoire buitenslapers die weigeren van de nachtopvang gebruik te maken.

Dag en nacht

bereikbaar

Het team is tevens afhankelijk H van de informatie van Dordtenaren. een buitenslaper kent ee Wie wordt verzocht dit door te geven. Dat kan via outreaching@legerdesheils.nl ou of tel. 06-10380864. Gevraagd een ee nauwkeurige omschrijving wordt om van de persoon, de slaaplocatie tijdstip van signaleren. tijd en het Het Leger des Heils kan ook heel goed gebruik maken van dekens, slaapzakken ma en dekbedden. Wie wat over heeft kan het afgeven aan het Kromhout 110 of bij het Servicecentrum Dubbeldamseweg 50. Du aan de

0800 - 099 55 15 7x24 uur GRATIS bereikbaar voor directe hulp

Achterzeedijk 9 - Barendrecht 0180 - 617 576 www.pannenkoekenhuisoudemaas.nl Van 1 oktober t/m 31 maart:

Elke zondag 00 t t 13 30

Dag en nacht

+,:2<5+0.,465;(.,

ur

b

ikb

HUIS AAN HUIS (THEMA)KRANTEN

â&#x201A;Ź16,50

HUIS N OM HET SSEN IN E R UW KLU ALLES VOO

Nieuws

Centraal uitgave van Dordt

oplage: 100.000

2 nr. 4 - jaargang Vastgoed

Trends & Interieur

Regio

Financieel

Groenendaal Kees Diamant

Henk Wiersma Willem Klink

Pippy Pruymboom Clayment van Duren

Tjark de Lange Paul Koster

Jaap Boot Tennistak

23

Marco

13

Marco Mans John van der Linden

Jan Kees MarĆ&#x;n Dielhof AĆŠasio

20

Juridisc Juridisch & Weetjes

nieuw als nieuw hui weer als Het huis

â&#x201A;Ź19,50

Inho ud Richard

11

15 17 januari 2012

********************* www.bestboatcompany.nl

â&#x201A;Ź 6.- / â&#x201A;Ź 8.- / â&#x201A;Ź 11.-

SCHERPE TARIEVEN â&#x20AC;˘ 24-UURS SERVICE

vrijdag 3 februari 2012

in Dordrecht Dorrdrecht

Gesloopt Gesl Ge Ges esloo s opt

Recreatie www.saleboot.nl

100 % Taxi

Dordtse

Voorstraat-West 348 â&#x20AC;˘ 3311 CW Dordrecht 078 6132475 â&#x20AC;˘ info@drukkerijjonkheer.nl www.drukkerijjonkheer.nl

Dord Dor o dt dt Centraal weekend

Voor loop en sloopauto's u belt wij komen, ook s'avonds met RDW vrijwaringbewijs, direct de hoogste prijs 0627381986

Arto Dielhof Retel

16

19

21

â&#x201A;Ź22,50

van werkeen combinatie stal gaat het om Meestal en impregnatie. een breed begrip. evel, voegrenovatie Gevelrenovatie is de gevel, het reinigen van zaamheden, zoals keren gaat het Verreweg de meeste Dit kan door om gevelreiniging. chemisch reinigen stoomcleanen, te bepalen wat of stralen. Om is voor een gevel, het beste is wat om te weten het belangrijk en om welke type voor soort gevel gaat. Om zolang vervuiling het een te hebben van mogelijk plezier van de renovatie is impregneren gevel aan te raden. Schoonmaken eenis de meest Stoomcleanen Dit van reinigen. voudige manier om een wordt vaak toegepast die licht vervuild gevel te reinigen wordt heet is. Onder hogedruk gevel gespoten. water tegen de lost de vervuiling Het warme water vuil druk wordt het op, en door de afgespoten. Stoom van de gevel elk geschikt voor cleanen is niet

â&#x201A;Ź25,50

Kopen of huren?

het een beter en wanneer Wanneer is het of een huis huren? voor jezelf een keuze. Maak daarom Een huis kopen van mens tot mens. het kosten koper. Als andere? Dat verschilt ongeveer 10 procent

********************* Te koop. Sportboot Campion Yamaha inboard turbo diesel 220pk uit 1998. Het geheel verkeert in zeer goede staat van onderhoud. Ideaal om te vissen of heerlijk mee te toeren. Prijs: â&#x201A;Ź25.900,-. Voor meer info bel:06-12087057

verstandiger bovenop de verkoopprijs, weer kwijt. Dan lijkt het dus direct koopt betaalt altijd, verkoper dit geld Âť Wie een huis wordt dan is de gestegen is. huis weer verkocht procent in waarde als het huis 10 geen huis te om pas te verkopen verstandig aan zijn doet er misschien gestegen moet weer te verhuizen, 10 procent in waarde is binnen vijf jaar is, het huis eerst Âť Wie van plan zoals eerder genoemd kopen. Dit omdat, stijgt. te maken. flink in waarde om geen verlies binnen vijf jaar of dat het huis flink zal stijgen te hoog is, dat je inkomen Âť Tenzij je weet Tenzij de inkomensgrensterecht in de vaak minder gecompliceerd.een huurder automatisch komt is bij huurwoningen haalbaar is. Dan Âť Verhuizen woningbouw niet waardoor sociale liberale huursector. een woning. bij het huren van en meer voorspelbaar dus zijn duidelijker hebben huurders Âť De woonlasten Zorgen hierover de huisbaas gedaan. wordt vaak door Âť Het grote onderhoud een stuk minder. bouwen. vermogen op te een manier om de bewoner een Âť Kopen is daarentegen zelf, wel heeft van de bewoner voor rekening is het onderhoud aan te brengen. Âť Bij een koopwoning aan de woning veranderingen grote vrijheid om

In het amateurvoetbal komt het weinig voor: een mental coach. Oranje Wit heeĹ&#x152; Ĺ&#x152; er wel ĂŠĂŠn en dat geeĹ&#x152; geeĹ&#x152; aan dat de grootste vereniging van Dordrecht open staat voor veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. De mental coach, Clayment van Duren, komt in deze bijlage aan het woord. Hetzelfde geldt voor allerlei andere mensen binnen Oranje Wit, van wie het gros doorgaans niet in de schijnwerpers verschijnt, maar die allemaal een eigen verhaal hebben. Of het nu gaat een sponsor bij de jeugd, de verantwoordelijke man voor het reilen en zeilen in de kanĆ&#x; Ć&#x;ne of de coĂśrdinator van de recreaĆ&#x; Ć&#x;eve pupillenteams.

â&#x201A;Ź28,50

nl

heel Dordrecht

Redactie: Hans Boender - Opmaak: Twin Creations, Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s: Michel Sterrenberg Visser. en Linda

VERSPREIDING DRUKWERK IN DE GEHELE DRECHTSTEDEN IJ ĸĜIJ Ĺ&#x20AC;ĸ ÄŽĹ&#x20AC;ĸĜIJĹ&#x2030;IJĝ IJĝr.ÄŽĹ&#x20AC;ĸ ľIJĹ&#x20AC;ĺIJ ĸĎĹ&#x20AC;ĺŠİľIJĹ&#x20AC;ĺIJĝr. IJĝ Ĺ&#x20AC;IJ Ĺ&#x201E;ĎĚŠİľIJĹ&#x20AC;ĺIJĝr,ĝĜ Ě? Ě?r)ÄźĹ&#x20AC;Ĺ&#x20AC; 1ĚĜŠŠĚ? Äťr1ĚĜŠŠĚ?r)ÄźĹ&#x20AC;Ĺ&#x20AC;IJĝ Ä´r3ğĚĚĹ&#x192;ĜĸIJĝr6ÄśĹ&#x201A; ĜIJĚ&#x201C;Äťr3ğĚĴğĹ&#x20AC;ĹĜġĝIJ 7IJĹ&#x20AC;ĎĝĹĎĹ&#x2030;ğĝĹ&#x2026;IJĹ&#x20AC;Ĝĝ IJĚĎĺIJĚĚIJĝr+ĎĚğIJĹ&#x2030; 4Ä°Ĺ&#x20AC;IJIJĝŠr7IJĹ&#x20AC;Ĺ&#x201A;ĜİĎĚ

Papendrecht Brederodehuis 14 3353 HD Papendrecht 11 Tel. 078 - 642 64 86 Fax 078 - 642 64

;FWFOLBNQ 3PUUFSEBN;FWFOLBNQ plein 125 Ambachtsplein mp nkam Zeven - Zevenkamp 3068 GV Rotterdam 05 Tel. 010 - 456 84 47 Fax 010 - 456 21

Reeweg aanbiedin gen! 10 PITLOZE MANDARIJNEN

................................... VERSE ........... ......................................... BLOEMKOOL ...................... ......................................... ......................................... .................................... ........... ......................................... ........................................ ...................... VRIJDAG : ......................................... ......................................... ......................................... .................................... ......................................... .......... ......................................... ..................... : ......................................... ......................................... HOLLANDSE ......................................... SLA EN ................................... ........................................ .......... ......................................... ..................... HOLLANDSE KOMKOMMER ......................................... : .............. ......................................... .................................. ......................................... ......................................... ......................................... ............................................. ......................................... Telefoon : .......................... Telefo

1,00 1,00

Ribkarbonade

*(+.

Haaskarbonade

Adres

FRIESLANDER AARDAPPELS GESNEDEN SNIJBONEN

HaasďŹ letrollade

samen voor

1,50

Plaats

5 kilo

1,50

GRAM

E

knip uit - knip uit knip uit - knip uit

1,50

Onze ham

400 gram

â&#x20AC;&#x153; In de Bogaardâ&#x20AC;?

E

*(+.

Onze runderrookvlees

98 E5, 6, 98 8, 98 7, 45 1, 99

E

*(+.

KipďŹ let

250 gram

1,50

E

*(+.

Naam

Brederodehuis 14 3353 HD Papendrecht Tel. 078 - 642 64 11 Fax 078 - 642 64 86

â&#x201A;Ź31,50

Elke regel extra â&#x201A;Ź3,00

Opsturen naar: Dordt Centraal - Postbus 1030 - 3300 BA Dordrecht

FEBRUARIÂŹ

JOGP!FVSP[POOM XXXFVSP[POOM 58.59.19.003 ABN AMRO DONDERDAG nr. 242 997 94 KvK Rotterdam BTW nr. 808488375B01

ZATERDAG

&1 ,

E

Ondergetekende machtigt Dordt Centraal om ĂŠĂŠnmalig â&#x201A;Ź ................................................. ,van zijn/haar bank-giro rekening af te schrijven.

1,50

max. 200 gram per klant

fruit groente

knip uit - knip uit knip uit - knip uit

aardappelen Reeweg Oost 69 | 078 - 613 55 54 | www.indebogaardagf.nl

1CCUCE.MQRg"*

Ambachtsplein 125 3068 GV Rotterdam - Zevenkamp Tel. 010 - 456 84 05 Fax 010 - 456 21 47

#MPBPCAFR

DEZE WEEK 4 broodjes naar keuze

+

HairCare Knipsalon

200 gram Roomboterkoekjes

Knippen 14,50Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;*Â&#x153;Â&#x2DC;Ă&#x17E;Ă&#x160;5,0 0 FĂśhnen kort haar 10,00 FĂśhnen lang haar 15,00

gesorteerd

van E8,20

5,50 .........

.........................................

nu E

aanbiedingen geldig van woensdag 16 februari t/m zaterdag 5 maart

REEWEG S

Naam

Kappersbenodigdheden

+

2 saucijzen of appelďŹ&#x201A;appen

www.vethenkaptein.nl

Dordt Centraal

Dit is een uitgave van:

oplage 60.000 verschijnt huis aan huis in

De redacĆ&#x; Ć&#x;e

VERSE TOMAAT EI SALADE

Voor een gegarandeerde occasion

DUS 33 UUR NONSTOP DE MARATHON VAN RON!

Massage

Reparatie KLOK DEFECT? reparaĆ&#x;e met garanĆ&#x;e prysopgaaf aan huis 078 6848791

SUPERGROTE, GOED GEVULDE DAGVERS GEBAKKEN ROZIJNBOLLEN! UDJA A R TIJDENS O VAN GEOPEND .00 UUR EC. 08 MA. 30 D NACHTS) (OOK â&#x20AC;&#x2DC;S 1 DEC. TOT DI. 3 R 17.00 UU

********************* Kent iemand te Dordrecht Martina uit Sterrenburg? Mooie, ongvr. 35 jarige jonge vrouw. Rond koppie. Half lang haar, dnk blond Wil 'r graag ontmoeten? Bel me and tnXx 06-30319680

Jaap Heesbeen

******************** Problemen met PC, laptop, tablet, smartphone of internet? Bel PC Perfect op 078-6549828 of kijk op www.pcperfect.nl

DE MARATHON VAN RON

S I E R P L E I S T E R

#

Problemen met uw computer?? PC Hulp Zuid Holland, komt bij u aan huis!!!! Voor reparatie en installatie tegen een betaalbaar tarief!!! Ook voor al uw nieuwe en gebruikte computers. Tel. 078-8447832 / 06-41745841. Kjk op onze nieuwe webwinkel. www.pchulp-zuidholland.nl

I N

STUCADOOR spackspuiten, spachselputz, sauzen wanden plafondafwerking vrijbl. offerte 06-54387674

******************** DE DORDTSE KIL vr. t.k. postzegels, munten, oud antiek, speelgoed, ansichtkaarten 078-6136438

Lessen

S P E C I A L I S T

n

Pandora. In- en verkoop kleingoed, kunst, boeken, LPâ&#x20AC;&#x2122;s, curiosa, evt. compl. inboedels, Wijnstraat 82 D.dr. 078-6135030 w w w. p a n d o r a - d o r d t . com

Personeel aangeboden

#

Vraag & aanbod

1Ă&#x160;Ă&#x203A;Â&#x2C6;Â&#x2DC;`Ă&#x152;Ă&#x160;LÂ&#x2C6;Â?Ă&#x160;>Â&#x2C6;Ă&#x20AC;V>Ă&#x20AC;iĂ&#x160;iiÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x20AC;Ă&#x2022;Â&#x2C6; Â&#x201C;iĂ&#x160;Â&#x17D;iĂ&#x2022;âiĂ&#x160;>>Â&#x2DC;Ă&#x160;*Ă&#x20AC;Â&#x153;viĂ&#x192;Ă&#x192;Â&#x2C6;Â&#x153;Â&#x2DC;iÂ?i Ă&#x160;ÂŤĂ&#x20AC;Â&#x153;`Ă&#x2022;VĂ&#x152;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x203A;>Â&#x2DC;Ă&#x160;LiÂ&#x17D;iÂ&#x2DC;`iÂ&#x2DC;Ă&#x160;/" *Ă&#x160;Â&#x201C;iĂ&#x20AC;Â&#x17D;iÂ&#x2DC;oĂ&#x160;

>Â&#x2C6;Ă&#x20AC;V>Ă&#x20AC;iĂ&#x160;}iivĂ&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;

Ă&#x160;}Ă&#x20AC;>>}Ă&#x160;>`Ă&#x203A;Â&#x2C6;iĂ&#x192;Ă&#x160;Â&#x153;Ă&#x203A;i Ă&#x20AC;°°

*Haarverzorging â&#x20AC;&#x201C; shampoo/conditioners/trea I>>Ă&#x20AC;Ă&#x192;Ă&#x152;Ă&#x17E;Â?Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;qĂ&#x160;Gel/wax/ tments I>>Ă&#x20AC;Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;vĂ&#x160;qĂ&#x160;Biologisch/Ghaarlak/versteviging/serum oldwell/Loreal/Schwarzkop *Materialen â&#x20AC;&#x201C; Fohnâ&#x20AC;&#x2122;s/styletang/tondeuzeâ&#x20AC;&#x2122; f s

Kom la

Adres

ONTWERP / VERVAARDIGEN RECLAMEDRUKWERK

Postcode/woonplaats

Voor informatie: 078 - 6140149

Handtekening

IBAN Nr. Datum

Plaatsing uitsluitend bij betaling vooraf of bij ĂŠĂŠnmalige machtiging.


Een woning kopen?

Denk eens aan Trivire! Naast het verhuren van woningen, verkoopt Trivire ook woningen. Dit doen wij niet zelf, maar daar hebben we verschillende makelaars voor ingeschakeld. Hieronder een greep uit het aanbod van bestaande woningen die Trivire op dit moment in de verkoop heeft staan. Heeft u interesse in één van de woningen? Neem dan contact op met de betreffende makelaar. Zij helpen u graag verder!

BINNENKORT IN DE VERKOOP

MET LIFT

Stadspolderring 341 Dordrecht Een degelijke, relatief jonge eengezinswoning met tuin op het westen kopen in de Stadspolders? Deze woning biedt u naast de ruime, tuingerichte woonkamer 3 slaapkamers op de verdiepingen en een moderne badkamer. Wacht niet te lang! Deze woning biedt u de kans om voor een aantrekkelijke prijs een goed huis te kopen

Noorderkroonstraat 12 Dordrecht Ruim 4-kamerappartement met gerenoveerde badkamer en toilet. Een loggia met prachtig uitzicht over recent aangelegd park met waterpartij. Dit appartement is gelegen op de 1e verdieping van een grondig gerenoveerd en van penthouses voorzien complex. Kenmerkend zijn de prettige lichtinval en de praktische/ruime indeling. U heeft een eigen berging in de onderbouw. Vraagprijs: € 112.500,- k.k. OZP Makelaars 078 635 17 53

Vraagprijs: € 150.000, - k.k. OZP Makelaars 078 635 17 53

SCHERP GEPRIJSD

S.M. Hugo van Gijnweg 111 Dordrecht Op de eerste en tweede woonlaag gelegen 4-kamermaisonnette met ruim balkon en ruime berging welke ook inpandig te bereiken is. De woning beschikt over een prettige leefruimte van ongeveer 82 m2 (excl. berging). Deels voorzien van kunststof ramen. Isolerende beglazing.

Vraagprijs: € 100.000, - k.k. Waltmann Dordrecht 078 613 43 11.

KOOPGARANT

Moerasvaren 88 H.I. Ambacht Aantrekkelijk jonge eengezins(hoek)woning met 3 slaapkamers. Wordt verkocht onder Koopgarant. (15% korting op de marktprijs en er is een terugkoopgarantie!) Zeer verzorgde woning met keurige vloeren, gladde wanden, een roomwitte keuken, fraaie antraciet/ witte bad-kamer en toilet! Recent aangelegde tuin op het zuiden, met fraaie bestrating en afgesloten met schuttingen. Koopprijs: € 179.350,-- k.k. OZP Makelaars 078 635 17 53.

BINNENKORT IN DE VERKOOP

MET LIFT

SCHERP GEPRIJSD

KOOPGARANT

Abraham Kuyperweg 84 + 100 Dordrecht Aantrekkelijke 3-kamerappartementen van ongeveer 70 m² op de 2e verdieping met een berging in de kelder en een zolderberging. Aan één portiek grenzen 6 appartementen. Eigen cv-installatie en gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing. Het appartement dient opgeknapt te worden, maar kan ook gerenoveerd worden aangeboden op het gebied van glad gestuukte wanden en plafonds en wandcontactdozen en schakelaars.

Kleine Beerstraat 12 Dordrecht Volledig gerenoveerd 3-kamerappartement op het gebied van wanden, plafonds, toilet en badkamer. Prachtig uitzicht vanaf op het oosten gesitueerde loggia over recent aangelegd park met waterpartij. Dit appartement is gelegen op de 1e verdieping van een grondig gerenoveerd en van penthouses voorzien complex. U heeft een eigen berging in de onderbouw.

S.M. Hugo van Gijnweg 189&193 Dordrecht Een scherpe vraagprijs voor veel ruimte! Deze 4-kamermaisonnette is gesitueerd op de 3e en 4e woonlaag van een appartementencomplex met liftinstallatie. Eenvoudig afgewerkt interieur. Eigen cv-installatie (2009). Geheel voorzien van isolerende beglazing en deels voorzien van kunststof ramen.

Blaauwweg 393 Dordrecht Ruim 4-kamerappartement op de 9e verdieping in de rustige wijk Sterrenburg II, grenzend aan het Sterrenburgpark. De woning heeft een oppervlakte van ongeveer 90 m² en is grotendeels voorzien van isolerende beglazing. Tevens is de woning geheel voorzien van een laminaatvloer.

Vraagprijs: € 111.950,- k.k. OZP Makelaars 078 635 17 53

Vraagprijs: € 100.000,- k.k. Vijfvinkel Trossèl Makelaardij 078 6139600

Koopprijs: € 94.500,- k.k. Waltmann Makelaars 078 613 43 11

Vraagprijs: € 85.000,-- k.k. Vraagprijs gerenoveerde woning € 95.000,-- k.k OZP Makelaars 078 635 17 53

BINNENKORT IN DE VERKOOP

Een steuntje in de rug nodig bij het kopen van uw eerste woning? Nu bij Trivire:

Abraham Kuyperweg 26 Dordrecht Eindelijk weer eens te koop: een bovenste verdieping. Dus een grote zolder erbij! Dit aantrekkelijke 4-kamerappartement van ongeveer. 70 m² op de 4e verdieping is door Trivire net gerenoveerd. De woning heeft glad gestuukte wanden en plafonds, binnenschilderwerk is uitgevoerd en elektra is vernieuwd. Belangrijk om te vermelden, deze woning heeft een eigen cv-installatie en is grotendeels voorzien van isolerende beglazing.

De Corporatie Starterslening maakt uw eerste koopwoning betaalbaar!

Voor de voorwaarden en het huidige aanbod koopwoningen:

Vraagprijs: € 95.000,-- k.k. OZP Makelaars 078 635 17 53

Kijk voor het complete aanbod op www.trivire.nl

www.trivire.nl

Midweekeditie wk 52 2013  
Midweekeditie wk 52 2013  
Advertisement