Page 1

zie onze advertentie op de achterpagina van de oranje special

BELISOL DRECHTSTEDEN KELVINRING 56 E+F, 2952 BG ALBLASSERDAM TEL. 078-691.49.91 WWW.BELISOL.NL DRECHTSTEDEN@BELISOL.COM

Een stijlvolle en persoonlijke uitvaart in de gehele regio N. Klink – J. Kolf - M. Ligthart Dag en nacht bereikbaar:

078-6128257

(ook voor informatie en vragen)

of kijk op www.klinkuitvaart.nl

Dordt Centraal midweek woensdag 24 april 2013

verschijnt wekelijks huis-aan-huis in Dordrecht - Heerjansdam - Hendrik-Ido-Ambacht - Papendrecht - Zwijndrecht

ORANJE Special

oplage 100.000 • nr. 656

Dordtse parel in de steigers

U I T VA A R T V E R Z O R G I N G Voor het melden van een overlijden ben ik altijd bereikbaar op: 06 528 81 505 of 078 26 00 366 info@erkelensuitvaartverzorging.nl Postbus 370 3300 AJ Dordrecht

www.erkelensuitvaartverzorging.nl

In deze uitgave alles over Koninginnedag in de regio

500 GRAM 1.99 Sperziebonen Land van herkomst: Egypte 500 gram

0.99

50% KORTING

PLUS ‘t Lam Dubbeldam - Dordrecht Dubbelsteynlaan West 86 + 92, T: 078 616 43 24

zie pagina 4 & 5

maandag - woensdag 08.00 - 20.00 uur, vrijdag 08.00 - 21.00 uur, zaterdag 08.00 - 19.00 uur

RODOAUTOS.NL

DEZE WEEK WORDT STYL2BE VERSPREID MET DORDT CENTRAAL

DORDRECHT

Het is bijna onherkenbaar, het hart van onze stad. In december werd het startsein gegeven voor de restauraƟe, renovaƟe en herinrichƟng van Het Hof. Dat wordt verbouwd tot een interacƟef historisch museum. Eind 2014 moet Het Hof weer open gaan voor publiek, maar zover is het nog lang. Op het moment ligt het dak ‘eraf’. De verbouwing verloopt overigens volgens planning. (Foto: Thymen Stolk)

Krant eerder

vanwege

Koninginnedag

DORDRECHT Vanwege Koninginnedag wordt de woensdagediƟe van Dordt Centraal volgende week al op maandag afgerond. AdvertenƟes kunnen maandag 29 april tot 12.00 uur gereserveerd worden en moeten uiterlijk om 16.00 uur binnen zijn. RedacƟe voor deze uitgave moet die maandag om 10.00 uur binnen zijn. De krant wordt wel gewoon op woensdag 1 mei verspreid.

Plantjesdagen bij

Zondag 28 april

5 voor

5,– extra koopavonden Bloeiende vaste planten

Potmaat Ø 13 cm. O.a.: Aubrieta, Saxifraga, Arabis etc. per stuk: 1,50

GEOPEND G

In- verkoop gebruikte auto’s APK / ONDERHOUD / REPARATIE Gratis ophalen van sloopauto’s

Tel 078 - 6163980

Uw Eigen Bakker oranje tompoucen 4 stuks 2.99

1.79 NERGENS GOEDKOPER!

11.00 - 17.00 uur 1

S EN HEEL VEEL JEAN VOOR HEM & HAAR

van Neurenburgpad 2 Dordrech Dordrecht • www.vtcjeans.nl

zie onze aanbiedingen op www.C1000bertvisser.nl

C1000 BERT VISSER

DAMPLEIN 16 3319 HC DORDRECHT

op woensdag, donderdag én vrijdag tot 21.00 uur.

TuinWereld Dordrecht • Provincialeweg 4a • Tel.: (078) 621 91 61

De zorg van DenO gaat verder

(078) 6 483 483 Vriesestraat 164 - Dordrecht - Telefoon 078-6215560 - www.jokerdesign.nl

www.uitvaartdordrecht.nl


2

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

† Jouw leven moesten wij loslaten, in ons leven houden wij jou altijd vast. Na een lang leven overleed onze lieve moeder, schoonmoeder en oma

Unieke waterurn voor in de eigen tuin

Cornelia de Groot

Deze bijzondere waterurn kan in

Corrie

de eigen tuin geplaatst worden. (Foto: Thymen Stolk)

* Meliskerke, 22 juni 1923

† Dordrecht, 18 april 2013 John en Irene Cindy en Ben Michelle, Sharon, Kiomi Leon Rob

Correspondentie naar: Dordrecht en Omstreken uitvaartzorg, t.a.v. Familie de Groot, Nassauweg 190, 3314 JR Dordrecht Geen bezoek aan huis. Geen toespraken. Donderdag 25 april is er van 9.45 tot 10.15 uur gelegenheid tot condoleren en om afscheid van haar te nemen in de Wilhelminazaal van Het Uitvaartcentrum van Dordrecht en Omstreken, Nassauweg 190 te Dordrecht. Om 11.00 uur willen wij haar gedenken tijdens de Uitvaartdienst in de parochiekerk H. Antonius, Burgemeester de Raadtsingel 45 te Dordrecht. Op vrijdag 26 april zullen wij haar om 13.00 uur te rusten leggen op de Algemene begraafplaats aan de Biggekerksestraat, 4371 EW, Koudekerke.

In liefdevolle herinnering

Lieve Pa van Kooten 25 april is het al weer 10 jaar dat wij u moeten missen. Uit het oog maar niet uit ons hart. Ma van Kooten Kinderen en Kleinkinderen Dordrecht, april 2013

Dode bij frontale botsing N214

DORDRECHT Het is vernieuwend en zeer bijzonder. De waterurn biedt nabestaanden de gelegenheid om hun dierbare terug te halen naar zijn geliefde plek. Juist niet in de vorm van een aanwezig herdenkingsmonument, maar als ‘onopvallend’ bronzen kunstwerk in de eigen tuin. In de loop der jaren verdwijnt de as met het regenwater in de grond. Natuursteenbedrijf De Monumententuin is ‘dealer’ geworden van deze waterurn. Directeur Harry de Jong meent een mooie aanvulling te hebben op het urnenassortiment.

Terug naar geliefde plek

“Het is iets vernieuwends in de markt”, vertelt hij en dat spreekt hem altijd erg aan. Om ‘feeling’ te krijgen met de mening van de klanten werd de waterurn reeds gepresenteerd op de open dag van uitvaartverzorging Dordrecht en Omstreken. De reacties waren boven verwachting. Hoewel hij niet verwacht er ‘honderden te verkopen’ vindt De Jong wel dat hij het moet kunnen aanbieden. “Waarom strooien nabestaanden de as van hun geliefde uit? Omdat ze deze persoon terug willen brengen naar de plek waar hij of zij zo graag was. Iemand kan natuurlijk ontzettend van zijn tuin hebben gehouden, dan is de waterurn ideaal.” Het bronzen kunstwerk, van Nederlandse makelij, is niet ‘protserig’ en daardoor zeer aanwezig, maar gaat juist op in zijn omgeving. Het is ook in verschillende kleuren te verkrijgen. Hoe werkt het? In de waterurn wordt de as van de overledene geplaatst. Het kunstwerk heeft aan de buitenzijde meerdere richels waar het

PAPENDRECHT Een frontale botsing op de N214 bij Papendrecht heeft vrijdagmiddag het leven geëist van een 86-jarige automobilist. Een andere bestuurder raakte zwaar gewond. De aanrijding ontstond toen de 86-jarige man uit Alblasserdam een vrachtwagen wilde inhalen. Tijdens de manoeuvre botste hij frontaal op een tegenligger. De bestuurder van de inhalende auto kwam bij het ongeval om het leven. De andere DORDRECHT bestuurder, een 50-jarige man uit Dordrecht, raakte zwaar gewond. Hij is naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam overgebracht. Twee auto’s zijn total loss (Foto: Thymen Stolk) geraakt bij een aanrijding op de N3. Het ging vrijdag in de ochtendspits mis op het kruispunt van de rondweg met de A16, ter hoogte van de oprit richting Breda. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp aan een van de bestuurders die een hoofdwond had opgelopen. De auto’s zijn met flinke schade opgetakeld. Vermoedelijk heeft één van de bestuurders door de zon een rood stoplicht over het hoofd gezien. (Foto:

regenwater de urn kan binnensijpelen. Dat vermengt zich met de as. De urn laat slechts een kleine hoeveel regenwater toe. Via een leidingwerk (aan de binnenzijde), dat een aantal meter de grond in loopt, druppelt het water de bodem in. Het duurt ongeveer tien jaar eerdat alle as in

de grond is verspreid. Harry de Jong is altijd op zoek naar nieuwigheden om het assortiment mee aan te vullen. De waterurn is perfect voor diegenen die de as van hun geliefde zowel dicht bij zich willen houden, maar het ook willen uitstrooien op die plek waar hij zo graag was. De urn is bewust geen opvallend monument. “Niemand die zal weten dat daar de as van een dierbare in zit”, aldus De Jong, die ook aanraadt om geen naam op de urn te laten graveren. Mochten mensen daar toch behoefte aan hebben, dan adviseert hij een apart plaatje bij de urn te laten plaatsen. Verhuizen De waterurn kan, bijvoorbeeld bij een verhuizing, verplaatst worden. “We kunnen het sluiten en demonteren. Dat is geen probleem.” Tevens kan er eventueel de as van meerdere personen in geplaatst worden. De Jong is zeer content dat De Monumententuin als enige in de regio de waterurn kan aanbieden. “Het is zo vernieuwend. De reacties op de open dag waren dan ook veelbelovend.”

Meer over Natuursteenbedrijf De Monumententuin en het aanbod: monumententuin.nl.

Forse blikschade bij aanrijding N3

Thymen Stolk)


Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Het actuele nieuws leest u op:

Het nieuwe parkeren

“Dordrecht wil een gastvrije stad zijn en daar hoort, naast voldoende parkeerplekken, een klantvriendelijk betaalsysteem bij. Betalen per minuut via je mobiele telefoon is dat bij uitstek.”

(Foto: Thymen Stolk)

Mobiel parkeren is een snelle, veilige en makkelijke manier om parkeergeld te betalen. Het verschuldigde bedrag wordt per minuut afgerekend. Mobiel parkeren in Dordrecht geldt voor alle parkeerplaatsen en parkeerterreinen in de stad waar parkeerautomaten staan. Mobiel parkeren geldt niet in de parkeergarages. Gebruikers dienen de 4-cijferige gebiedscode (aangegeven op de parkeerautomaat en de parkeerborden) door te geven via een parkeer app op een smartphone, door te bellen of via sms. Na registratie van de gebiedscode is het mobiel parkeren actief.

DORDRECHT Iedereen met een mobiele telefoon kan vanaf 1 mei ook in Dordrecht per minuut parkeren. Wethouder Jasper Mos van Verkeer:

Lezersaanbieding!

Een dagje uit met de Waterbus REGIO Waterbus, dat de veerdiensten tussen Dordrecht-Rotterdam en in de Drechtsteden verzorgt, heeŌ in samenwerking met Dordt Centraal een speciale voorjaarsaanbieding. Een hele dag onbeperkt reizen naar alle haltes voor één persoon. Normaal kost dat 12,50 euro, met deze actie slechts 6,95! De Ervaarkaart is geldig tot en met 12 mei 2013 en het aanbod geldt zolang de voorraad strekt. Bestel je Ervaarkaart(en) dus nu op waterbus.nl/lezersaanbieding.

Dordt Centraal Verschijnt wekelijks op woensdag huis aan huis in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam en H.I. Ambacht in een oplage van 100.000 exemplaren. Verschijnt ieder weekend huis-aan-huis in Dordrecht en is tevens af te halen op diverse afhaalpunten in Papendrecht en Zwijndrecht. Totaal oplage 60.000.

Kantoor: Jade 228, 3316 LJ Dordrecht, Postbus 1030, 3300 BA Dordrecht, tel. algemeen: 078-6140149 Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Acquisitie: Marco Haan 06-24243399, Edwin van Rijswijk 06-30671359, Michel van Wijland 06-15217220 e-mail: advertentie@dordtcentraal.nl Redactie: Hesper Romijn, Kees-Jan Visser, Loes Verkuijlen, Nettie Dekker tel. 078-6133223, e-mail: redactie@dordtcentraal.nl Foto’s: Thymen Stolk (tenzij anders vermeld). Nabestellen: tel. 06-46732700, www.thymenstolk.nl Lay-out & Zetwerk: Twin Creations, Dordrecht, www.twincreations.nl Bezorgklachten: www.dordtcentraal.nl, verspreiding@dordtcentraal.nl Directie: Piet van Westen, tel. 078-6140149

Actueel

dordtcentraal.nl

In Dordrecht kan vanaf 1 mei mobiel betaald worden via de aanbieders van mobiel parkeren, zoals Parkmobile, Park-line, Yellowbrick en SMS parking. Dordtenaren, ondernemers en bezoekers van Dordrecht die van mobiel parkeren gebruik willen maken, dienen zich eenmalig aan te melden bij één van de aanbieders. Het bedrag wordt per minuut afgerekend op basis van de geldende parkeertarieven. Mobiel parkeren kan met elk type mobiele telefoon. Meer informatie op de sites van de aanbieders van mobiel parkeren of kijk op dordrecht.nl/mobielparkeren.

Onze lente collectie is binnen.... Vrolijke mode in felle kleuren voor dames & kinderen

Winkelcentrum Bieshof Stadspolders, Van Eesterenplein 208 - Dordrecht

creations Volg ons op twitter @twincreations 078 - 6489319 • twincreations.nl

D r u k k e r i j

Jonkheer

Getuigen van zware mishandeling gezocht ZWIJNDRECHT De poliƟe is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond in Zwijndrecht. In een porƟek aan de Afslag werd een 25-jarige vrouw ernsƟg mishandeld. Rond middernacht ontving de politie melding van een zware mishandeling. De vrouw werd onder andere met een honkbalknuppel geslagen en moest met verschillende verwondingen over haar hele lichaam naar het Albert Schweizer ziekenhuis

in Dordrecht worden vervoerd. Enkele uren later hielden agenten de ex-man, een de 27-jarige man uit Utrecht, aan in Den Haag. De politie zoekt de aanleiding voor de mishandeling in de relationele sfeer. Om de precieze toedracht te kunnen achterhalen, komt de politie graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van de mishandeling en vraagt deze mensen zich te melden. Ook mensen die rond die tijd iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de straat de Afslag wordt gevraagd contact met de politie op te nemen. Dit kan bij een politiebureau of via tel. 0900-8844.

3

Voor al uw drukwerk Voorstraat-West 348 • 3311 CW Dordrecht 078 6132475 • info@drukkerijjonkheer.nl www.drukkerijjonkheer.nl

De ideale locatie aan het water, met gratis parkeerplaats! Ook voor catering hét juiste adres!

Heeft u ook zo’n zin in de lente?

Koffie Met weer open DORDRECHT Iedereen kan vanaf donderdag 25 april weer in Koĸe Met terecht voor ontmoeƟng en gebed. Eerder dit jaar trok de gemeente de vergunning voor het pand in en moest het iniƟaƟef onverwacht de deuren sluiten. Om toch weer open te kunnen is het concept Ɵjdelijk aangepast. De winkelkasten blijven dicht en de kassa is zolang vervangen door een giftenpot. Koffie en wafels zijn er als van-

ouds, maar worden nu gratis aangeboden. Ook de geplande activiteiten gaan gewoon door. Arjen Catsburg, namens de werkgroep Koffie Met: “Het is voor onze vrijwilligers heel demotiverend om zo lang gesloten te zijn. Daarom hebben we in overleg met de advocaat naar een constructie gezocht waarbij we toch mensen kunnen ontvangen.” Er is inmiddels beroep bij de rechter aangetekend tegen het besluit van de gemeente de vergunning in te trekken, maar een uitspraak is er nog niet. “In het slechtste geval kan dat nog maanden duren”,

aldus Catsburg, “daarom ben ik blij met deze oplossing. Ik hoop dat er veel mensen langskomen om onze vrijwilligers een hart onder de riem te steken. En ook nieuwe vrijwilligers zijn bijzonder welkom.”

Koĸe Met is gevesƟgd aan de Grotekerksbuurt 44 en geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informaƟe op koĸemet.nl.

Beeld van De Holland getakeld DORDRECHT Nadat het goed was ingepakt, werd het beeld boven de ingang van gebouw De Holland aan de Burgemeester de Raadtsingel vrijdagochtend weggetakeld. Het verkeert in slechte staat, dus het komt na de restauraƟe van het gebouw niet meer terug. Het dient echter wel als voorbeeld voor de replica die bij de opening van het NaƟonaal Onderwijsmuseum in september 2014 op die plek staat. (Foto: Thymen Stolk)

Kom en geniet van ons Lentemenu, 3 gangen incl. een zonnig aperitief

€ 26,00 p.p. Feestje? In het weekend zijn wij beschikbaar voor besloten gezelschappen vanaf 30 personen!

Wieldrechtseweg 52 | 3316 BG Dordrecht Tel. 078 - 618 22 32 | www.chezheerenjansen.nl

Bij deze krant ontvangt u de volgende folders:

Stem Oud Krispijn gedeelte 3314

Polderkrant

postcode 3315, 3329

Groenrijk Dordrecht,

Dordrecht, gedeelte Papendrecht

Domino Papendrecht Papendrecht

Style 2Be Dordrecht

Linolux

postcode 3315, 3319, 3328, 3329

Libra

postcode 3312, 3314, 3315, 3316, 3318, 3319, 3329

De Tweeling H.I.Ambacht

Wij verzorgen het gehele traject: Ontwerpen • Drukken • Verspreiden Postcodeverspreiding mogelijk

Info via: 078 - 6140149 of dordtcentraalverspreiding.nl

GOUD EN ZILVER

INKOOP Voorstraat 377 Dordrecht

van Leeuwen Juweliers

078 - 6131404 www.goudprijsvanleeuwen.nl


Geldig in week 16 (zondag 14 t/m zaterdag 20 april 2013)

2 VOOR

1.

49

Vifit Drink of Campina Goedemorgen Alle varianten

2 pakken à 500 ml naar keuze

2e

1.80 Appelsientje Mild of Multi Vitamientje Alle varianten

Vleeswaren of worst

HALVE PRIJS**

2 pakken à 1,5 liter naar keuze

De boeren leverworst van Gerard Ossenweijer is een bijzonder grove leverworst voor de echte liefhebber. Alle varianten Bijv. Boerenleverworst stuk 250 gram

25% KORTING

1.79 Nu 1.34

Donderdag

Vrijdag

25 april op de troon:

26 april op de troon:

Johma Salade

Alle varianten naar keuze Bijv. Kip-kerriesalade 3 bakjes à 200 gram

5.07 Nu 3.38 3 bakjes à 175-200 gram Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 33,3% korting op de totaalprijs.

2+ 1 GRATIS

Douwe Egberts Senseo

3.79

5.25

2.49

2.49

Klaverland 500 gram Jonge kaas 48+ Maximaal 4 stukken per klant.

Maximaal 4 zakken per klant.

Zaterdag

Maandag

29 april tot 17:00 uur op de troon:

27 april op de troon:

Korenlanders Rond brood

Donker zonnepit of licht meerzaden Vers gesneden met krokante korst.

Heel brood

1.

49

1+1

PER STUK 9.99

1.99

4.

99

Oranjevlaai Maximaal 4 vlaaien per klant.

Wicky Fruitdrink set 10 pakjes

50% KORTING

GRATIS

Maximaal 4 x 2 sets per klant.

2.84

1.79 2 VOOR Lay’s Chips XXL 300 gram Alle varianten

2 zakken à 300 gram naar keuze

3.26

2.

59

Dash of Dreft Wasmiddel

Flacon 1314-1440 ml of pak 1156 gram Alle varianten

1+1 GRATIS *

2 stuks naar keuze

Klaverland Plakken 35+ of 48+ Alle varianten

Echte Noord-Hollandse kaas, 100% weidemelk.

Per 200 gram

*Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs. ** Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

‘t Lam Dubbeldam | Dubbelsteynlaan West

86-92 | Dordrecht | T: 078 616 43 24 |

Openingstijden: maandag-woensdag 8.00 - 20.00 | donderdag-vrijdag 8.00 - 21.00 | zaterdag 8.00 - 19.00 |

‘t Lam Bieshof | Van Eesterenplein 23 | Dordrecht | T: 078 616 57 88 | Openingstijden: maandag-woensdag 8.00 - 20.00 | donderdag-vrijdag 8.00 - 21.00 | zaterdag 8.00 - 20.00 |


P ri ma

ke

OOGST K E VAN DE WE 1.79

u ze

0.

79

ORTING RUIM 50% K 1.59

5.98

Maatjesharing met ui

MSC gecertificeerd.

Bak 4 stuks

3.99

KILO

Alle varianten

Zak 75-100 gram

3.

Oranje tompouces Doos 5 stuks

4.75

Biefstuk

Niet mals, geld terug.

Per 250 gram

2.99

1.

5 STUKS

5.99

99

Rundergehakt Per kilo

Luxe slasoorten

19

2.99

1.

99

1.69

Krentenbollen

Reuze zak 4 stuks of mini’s zak 9 stuks

Zak

Hollandse n trostomate m Per 500 gra

1.29

PER PAK Fairtrade Koffie

Caffeïnevrij, rood snelfiltermaling of rood grove maling

Pak 500 gram

4.45

2.

99

1.29

Grillworst plakjes of gebraden gehakt Alle varianten Vers voor u gegrild.

0.

89

Per 100 gram

Spaar voor gratis nagellak +1GRATIS zegel

+2GRATIS zegels

11.17

4.02

Varkensfiletlapjes à la minute Gemarineerd

Per 350 gram

3.

29

Edet Family toiletpapier OP=OP Pak 32 rollen

8.

49

2 VOOR Mini’s Bros, KitKat, Lion, Nuts of Smarties Alle varianten

2 zakken à 190-250 gram naar keuze

3.98

3.

49

*Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs. ** Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

Doesburg | Vogelplein 18 | Dordrecht | T: 078 631 33 16 |

Openingstijden: maandag-woensdag 8.00 - 20.00 | donderdag-vrijdag 8.00 - 21.00 | zaterdag 8.00 - 19.00 |

Boerman | Hoekenessestraat 64 | Dordrecht | T: 078 613 79 86 | Openingstijden: maandag-vrijdag 8.00 - 20.00 | zaterdag 8.00 - 19.00 |

www.plus.nl


DE WINKELIERS Binnenkort bij ons in de salon:

MEDICEUTICALS

EN BEDRIJVEN VAN DUBBELDAM Ambachtstraat 2e Tel. 078 - 614 77 55

Heb jij last van hoofdhuid problemen zoals:

• • • • •

www.apkcentrekrispijn.nl

Eczeem Roos Psoriasis Seborrheic dermatitis (vette hoofdhuid) Haaruitval (verschillende vormen)

Damplein 1a - 3319 HC Dordrecht T 078-7370282 www.edelsmidpaulinehoekman.nl

Hypotheken Verzekeringen Dubbelsteynlaan West 82 • www.benevia.nl • 078-6163355

Dan is dit ideaal voor jou!! Wij zijn uniek in de regio I[hl_Y[Edbo:kXX[bZWc 6bWVX]ihigVVi'6I/+(%.**+ lll#hZgk^XZdcan#ca

Kijk voor meer informatie op www.mediceuticals.eu

Meubel

Nieuwstraat 26 • 3311 XR Dordrecht • 078 - 614 40 76

www.facetofacehairstudio.nl

Provincialeweg 8a • www.skippymeubel.nl

maat ! Interieuradvies op

Foto van der Hoff

V.O.F.

Het goede onderwijs nu (vanaf 23 april) ook in een nieuw, modern gebouw:

L STEVENSWEG 92 • 3319 AL DORDRECHT NL N. N.N RSTHAGE WWW.GA TELEFOON 078 - 6164209 • FAX 078 - 6317610

Damplein 66 • Dordrecht • Tel: (078) 616 00 14 fotovanderhoff@tiscali.nl

F

I

E

T

S

S

P

E

C

I

A

L

I

S

T

GOOS STAM Leen & Anthony Vermeij

Damstraat 92

Dordrecht

078-6160460

SCHOENEN • TASSEN • LEDERWAREN Dubbelsteynlaan West 81 Tel. 078 - 621 54 23

Damplein 24 • Tel. 078-6160385 • 06-18715877

Tel.: 078 - 616 03 64 www.vdmerwe.nl

The Readshop Damplein 20 078-6169910 thereadshop.nl

Officiële opening: 13 juni 2013

‘t Kroontje BLOEMISTERIJ

Damplein 5 3319 HC Dordrecht Tel. 078-6169529

‘t Lam

Dubbeldam Dubbelsteynlaan West 92 Tel. 6164324 Bieshof Van Eesterenplein 23 Tel. 6165788

STEVENSWEG 110A 078-6300074 / 078-6309755

Damplein 30-34 Dordrecht Tel. 078 - 621 00 86

C1000 BERT VISSER DAMPLEIN 16 3319 HC DORDRECHT

Gewoon.

www.beatrixschool.nl

voor de service!!


SALOEP

GRATIS iPhone 4

OP=

Nu €23.50 p/mnd 300 belmin p/mnd 500MB data p/mnd 1000 sms p/mnd

5.0 megapixel camera iPhone 4 is simlockvrij

aansluitkosten

NU

Actie geldig t/m 30 april 2013 Kom snel naar Ritel! Actie i.c.m. ben abonnement, op het netwerk van T-Mobile 9 MAANDEN

50% KORTING

23.

50

9 MAANDEN

GRATIS

50% KORTING

Apple iPhone 5

20. Gezichtsherkenning

GRATIS Samsung Galaxy S3

10.

00

*

p/mnd

na 9 mnd €40 p/mnd

8.0 megapixel camera

p/mnd

Gehele contractsperiode!

00

4.0 inch Retina Display

*

*

p/mnd

na 9 mnd €20 p/mnd

+ 1.5GB, 1e 9 mnd €8.75 p/mnd

8 megapixel camera

+ 1.5GB, 1e 9 mnd €8.75 p/mnd

gratis

4.8” inch HD scherm

gratis

I.c.m. 2-jarig Tele2 SmartMix 450 abonnement (450 min/sms)

Android 4.0 besturing

I.c.m. 2-jarig Tele2 SmartMix 450 abonnement (450 min/sms)

Dordrecht Voorstraat 266 šRotterdam Lijnbaan 51 0902

Dordrecht

Rotterdam

DdhiZg]dji™7Zg\ZcdeOddb™7gZYV™:iiZc"AZjg™<dZh™B^YYZaWjg\™GddhZcYVVa™IZgcZjoZc™I^aWjg\™Ka^hh^c\Zc™9Za[i™=jahi™LVVal^_`™He^_`Zc^hhZ™DjY"7Z^_ZgaVcY™E^_cVX`Zg™CVVaYl^_`™>?hhZahiZ^c

* Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden

geen

3.5 inch touchscreen


8

Actueel

Het actuele nieuws leest u op:

Stuurman aan wal Samen sta je sterk. Taalkundig klopt het volgens mij niet, maar het is een wijsheid die me al vroeg werd meegegeven. Later kwam daar dankzij het legendarische televisieduo Jacobse & Van Es nog een mooie variant bij: “samen voor ons eigen”. Taalkundig zeker onjuist. Maar los van de knipoog waarmee deze slogan destijds tot mij kwam, maakt deze kreet nog beter duidelijk dat je er zelf beter van wordt als je iets samen doet. Geldt dat ook voor winkeliers in de Dordtse binnenstad? Als u ze vanavond, tijdens een discussiebijeenkomst over de instelling van een ondernemersfonds, deze vraag stelt zullen ze waarschijnlijk unaniem ja zeggen. Maar als hen gevraagd wordt om dan even de knip te trekken, dan komen er plots tal van argumenten waarom dat niet moet. Of in elk geval anders moet dan wie dan ook voorstelt. Kop houden en dokken, denk ik dan. Het is een eerste opwelling die voortkomt uit een nare ervaring, zo ergens rond 1980. Als jonge verslaggever van een Dordtse krant werd ik naar een bijeenkomst gestuurd van de toenmalige WDC, de winkeliersvereniging Dordrecht Centrum. Daar kregen de heren (dames waren er toen nog niet) het ernstig met elkaar aan de stok over de route die Sinterklaas zou nemen bij zijn intocht. De straat, die

dordtcentraal.nl

Reageren?

Stuur een e-mail naar kronkelaar@dordtcentraal.nl niet werd aangedaan, weigerde mee te betalen en in de straten die de Schijnheilige wèl aandeed, zeiden sommige winkeliers óók niet te betalen, want Sint kwam toch wel... Freeriders, zo worden de types genoemd die profiteren van de inzet van hun buren. Profiteurs dus eigenlijk. Als je er daar teveel van hebt gaat je straat en uiteindelijk je hele centrum naar de sodemieter. In winkelcentrum Sterrenburg zit in de huur een vast bedrag voor gezamenlijke promotie en activiteiten. In de Dordtse binnenstad kan dat niet, maar daar is iets op verzonnen. De gemeente heft reclamebelasting en stort de opbrengst in een ondernemersfonds. Dat fonds wordt beheerd door een bestuur dat de ondernemers zelf kiezen. Maar de gemeenteraad aarzelt met de invoering van reclamebelasting. Daar moet breed draagvlak voor zijn. Ammehoela! Dat is er nooit. Natuurlijk kan het bijvoorbeeld wat eerlijker, door niet drie tarieven te heffen, maar een heffing te doen van één euro per duizend euro WOZ-waarde. Vanavond kunnen de visionairs en de kortzichtigen er bij Intree over debatteren. Maar daarna... kop houden en dokken!

Centrumwinkeliers moeten kop houden en dokken

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Big Rivers FesƟval zoekt vrijwilligers DORDRECHT In de historische binnenstad van Dordrecht vindt van 6 tot en met 14 juli het Big Rivers FesƟval plaats. Op diverse podia in hartje stad zullen ruim tachƟg acts uit binnen- en buitenland optreden. Om het fesƟval ook dit jaar succesvol te maken kan de organisaƟe niet zonder vrijwilligers. Daarom wordt gezocht naar mensen uit Dordrecht en omgeving die een waardevolle bijdrage willen leveren aan het evenement.

en creatieve vrijwilligers voor het elektra en op- en afbouwteam, communicatieve mensen op de centrale post en enthousiaste vrijwilligers met horeca ervaring. Beschikbaarheid en werktijden worden in overleg vastgesteld.

Het Big Rivers Festival is een evenement voor en door de inwoners van Dordrecht en de Drechtsteden. Het festival is op zoek naar mensen die overdag de stad, cafés en podia willen versieren. Ook verwelkomt het festival heel graag handige

Aanmelden Wie interesse heeft kan zich aanmelden bij de vrijwilligerscoördinator, Dennis de Kriek, via vrijwilligers@bigrivers.nl. Een korte e-mail voorzien van contactgegevens volstaat.

Waardering Alle vrijwilligers worden zeer gewaardeerd voor hun bijdrage aan het festival. Ter compensatie wordt een hoop gezelligheid geboden, gratis consumptiebonnen voor eten en drinken, een Big Rivers festival t-shirt en gratis toegang tot het super gezellige vrijwilligers eindfeest.

Sponsorloop De Meridiaan DORDRECHT De groepen 5 tot en met 8 van basisschool De Meridiaan renden maandag voor het goede doel. De scholieren Emma en Tara kwamen met het idee voor deze sponsorloop. De oma van Tara is nauw betrokken bij de sƟchƟng Luma (lumahelpt.nl) die in Zuid-Afrika twee scholen heeŌ gebouwd. De kinderen wilden graag hun steentje bijdragen en bedachten een sponsorloop. Maandag lieten de leerlingen zich van hun sporƟefste kant zien en werd er gerend om zo veel mogelijk geld op te halen. Het precieze resultaat is nog niet bekend, maar het is niet minder dan maar liefst 600 euro. (Foto: Thymen Stolk)

KOM OP 27 APRIL NAAR ONZE OPEN DAG Bent u ook toe aan een stralende lach? Tijdens onze open dag informeren wij u tussen 10.00 - 15.00 uur graag over het klikgebit, de behandelwijze en de vergoedingen van de zorgverzekeraars. Laat u vrijblijvend informeren. Voor iedereen staat er een kopje koffie klaar en is er een leuke attentie.

SCHRIJF U OP DEZE OPEN DAG IN VOOR EEN KLIKGEBIT EN ONTVANG GEBITSVERZORGING/VERZORGINGSPRODUCTEN TER WAARDE VAN € 100,(incl. elektrische tandenborstel).*

* U ontvangt deze ná plaatsing van het klikgebit. Alleen geldig bij inschrijving op 27-04-2013.

VOOR ELK E PROTHES E DRAGER

GRATIS T U KLEEFPA BE STA Mondzorg op hoog niveau voor iedereen

Burg. de Raadtsingel 49, 3311 JG Dordrecht 078 61 48 312 s info@mzcburgraadt.nl

WWW.SAMENWERKENDEMONDZORGCENTRA.NL


Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Het actuele nieuws leest u op:

Actueel

dordtcentraal.nl

9

De Prinsemarij bijna klaar

voor officiële opening DORDRECHT In de Prinsemarij aan de Nassauweg wordt een unieke bundeling gemaakt van wonen, zorg en een buurthuisfuncƟe. In juni is de oĸciële opening, maar nu al is er volop acƟviteit in deze nieuwbouw in Nieuw Krispijn. De Prinsemarij is er op initiatief van woningcorporatie Trivire en zorginstelling Het Spectrum gekomen. Ankie Willemse, manager bij Het Spectrum, vertelt. “Wij huren er 51 zorgwoningen van Trivire. Deze woonvorm is erop gericht om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen. Dankzij een vooruit-

De Prinsemarij ‘draait’ al grotendeels. In juni is alles klaar en volgt nog een

strevend systeem kunnen bewoners vanuit iedere woning op elk moment hun hulpvraag stellen via een beeldscherm.” Ook de huurders van de meer dan veertig ‘normale’ huur- en koopappartementen in het gebouw kunnen daar overigens desgewenst gebruik van maken. Gezondheidscentrum Als straks op de begane grond het gezondheidscentrum klaar is, is er een compleet zorgaanbod in huis. “In dat centrum komen een huisarts, een praktijk voor fysiotherapie, verschillende disciplines vanuit Het Spectrum (bijvoorbeeld een specialist ouderengeneeskunde, een psycholoog, een diëtiste en het maatschappelijk werk), een hulpmiddelenwinkel, een apotheek en een ‘uitvalsbasis voor de wijk’ van de Wielborgh”, somt Willemse op. “Het wordt een bijzondere samenwerking tussen eerste-, tweede en derdelijnszorg, met als doel mensen zo lang mogelijk in hun eigen huis te laten wonen.”

oĸcieel openingsfeestje. (Foto: Thymen Stolk)

WijkfuncƟe Op die begane grond is ook het wijkinformatiepunt van de gemeente, worden door Het Spectrum en MEE Drechtsteden tal van activiteiten georganiseerd en bevindt zich het restaurant. Hier serveren medewerkers van Drechtwerk onder andere voordelige en gezonde maaltijden voor de bewoners en (oudere) wijkbewoners.

Met z’n allen touwtje springen ZWIJNDRECHT Kinderen van elf basisscholen in Zwijndrecht hebben maandagochtend tegelijkerƟjd twee minuten touwtje gesprongen. Dit in het kader van de NaƟonale Sportweek. In deze week wordt iedereen zoveel mogelijk bewust gemaakt van een gezonde en acƟeve leefsƟjl. De sportweek wordt in heel Nederland gehouden en overal bieden sportclubs graƟs lessen aan om kennis te maken met hun sport.

Kinderen op de Roerdomp springen gezamenlijk touwtje. Onderwijswethouder in Zwijndrecht Gerard Slotema, was erbij. (Foto: Thymen Stolk)

FNV discussieert over sociaal beleid

DORDRECHT FNV Lokaal organiseert donderdagavond een debatavond in Short Stay Facility. Onderwerp van gesprek is dan werken met een uitkering en hoe het verder moet met de Participatiewet. Er wordt over een aantal stellingen gediscussieerd. Sommigen staan al vast, maar het is nog mogelijk om stellingen in te zenden. Dit kan via fnv078@gmail.com. Wie graag de avond wil bijwonen kan zich opgeven: th.lemmens@planet.nl. Aanvang is 19.30 uur, toegang is gratis.

Mode & Beauty-event met Tom Sebastian! Koopzondag 28 april van 12.00 uur tot 16.30 uur Kom naar Modepassage 3Vriendenhof en laat je inspireren door de nieuwste trends op het gebied van mode & beauty! • Advies van Tom Sebastian op het gebied van styling, mode en kleur • Kleuradvies, haar- en nagelstyling en massage • Na afloop een professionele foto mee naar huis!

Goodiebags

(op = op)

Het mode & beauty-event wordt u aangeboden door:

www.3vriendenhof.nl


10

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

ALWEER 1 JAAR IN DORDRECHT, MAAR AL 20 JAAR EEN BEGRIP 2MIY[MR(SVHVIGLXQEEVEPNEEVIIRFIKVMT

Keuken- en Baddesign

WA A R D E B O N

p

nu met

GRATIS

TEGEN INLEVERING VAN DEZE BON ONT VANGT U BIJ AANKOOP VAN EEN KEUKEN EN/O F BADKAMER

*vraag naar de voorwaarden

nu voor

EEN SIEMENS VAATWASSER KADO* EN/OF BADMEUBEL KADO*

kolomkast

Voor elk budget de perfecte keuken of FEHOEQIV ˆ &IWXIO[EPMXIMXPEEKWXITVMN^IR ˆ )IVPMNOEHZMIWIRTIVWSSRPMNOIFIKIPIMHMRK ˆ TVSGIRXXIZVIHIRLIMHWKEVERXMI ˆ %HZMIWPIZIVMRKIRZEOOYRHMKIMRWXEPPEXMI ˆ /IY^IYMXEPPIXSTQIVOIR Ook voor outdoor wellness, (verplaatsbare) zwembaden, buiten Spa’s, terrasverwarming, buitenkeukens, warmte cabines en sauna’s.

Nijverheidsstraat 10 F

I

3316 AP Dordrecht

I

078-6133692 Tel: 07861-33692

In onze nieuwe pand zijn ook gevestigd: Keukenboss.nl – Sanitairboss.nl – Bad en Bubbels – LTB Montage 2

Editie Zomer 2012

www.boskeuken-en-baddesign.nl

649,00

Hoogglans badmeubel Barcelona VËÁjj¬Ä^˚åËW”ËMÁjja VËjÁ?”‰ÄW†jËÝ?ÄÍ?wj VË™WÖĉjwËĬ‰j~jË”jÍËÜjÁ‰W†Í‰™~ VË!Ö˔jÍË-0.ˏ”?ÄÍ


Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Cultureel nieuws leest u op:

dordtcentraal.nl

Tweede Dordts Festijn bij

SƟchƟng SEDA

DORDRECHT SƟchƟng SEDA organiseert voor de tweede maal het Dordts FesƟjn op de accommodaƟe aan de Oranjelaan 264 (voormalig gebouw Gymnasium). Belangrijkste doel van SƟchƟng SEDA is om het fesƟjn een ontmoeƟngsplek te laten zijn.

organiseert een dergelijk festijn al meer dan 10 jaar aan de Eddingtonweg en het is ieder jaar weer een drukbezocht, succesvol, maar vooral gezellige samenzijn. Dankzij het succes van deze opzet vindt het inmiddels ook navolging bij andere instellingen in Dordrecht, maar ook in

11

Irakees prakkie

ZWIJNDRECHT In Wijkgebouw KAZ wordt woensdag 1 mei Irakees gekookt. Bewoners uit heel Zwijndrecht zijn uitgenodigd om een hapje mee te eten. andere steden. De maalƟjd (twee gangen) kost 2,50 euro en aanmelden kan tot vrijHet fesƟjn duurt vijf dagen, van 26 dag 26 april 13.00 uur bij Diverz, tel. 6191276. De wijkkeuken (KAZ) is tot en met 30 april en is alle dagen te vinden aan de Karel Doormanlaan 66. te bezoeken tussen 10.00 en 20.00 uur.

NaƟonal Geographic maakt bijlage over

Het Dordts FesƟjn is gezellig, maar ook informaƟef en inhoudelijk.

Naast de lekkernijen, de bezienswaardigheden en de verschillende Oosterse verkoopwaren heeft dit Festijn ook een inhoudelijk en informerend karakter. Zo zullen er twee thema’s behandeld worden: Ouderenzorg op 26 april en Jeugdzorg op 27 april. Beide thema-avonden vinden plaats tussen 18.00 tot 19.00 uur. Bezoek aan het Festijn en deelname aan deze thema-avonden is gratis.

Dordrecht DORDRECHT Bij NaƟonale Geographic Magazine verschijnt deze keer een extra bijlage over Dordrecht. Het is de eerste keer dat er over een Nederlandse stad zo’n uitgave wordt gemaakt. Abonnees krijgen het blad thuisgestuurd, niet abonnees kunnen een exemplaar van de bijlage aanschaffen bij Intree Dordrecht of via markeƟng@dordrecht.nl.

Gezelligheid Het idee van een dergelijk festijn komt van de Stichting Fazilet. Deze Stichting

ZomeracƟviteiten voor ouderen PAPENDRECHT In de zomervakantie komen veel reguliere activiteiten stil te liggen. Dit kan leiden tot eenzaamheid bij ouderen. Om dat te doorbreken organiseren de ouderenbonden in Papendrecht een Zomerschool voor Senioren. Er worden interessante, educatieve, creatieve, sportieve, culturele of smakelijke culinaire activiteiten aangeboden aan alle

Cultuur

senioren in Papendrecht (of ze nu al dan niet lid zijn van een ouderenbond). Na de officiële opening op 22 juli zijn er, verdeeld over de vakantieperiode, onder andere fietstochten naar de Natuur- en Vogelwacht en naar de afvalverbranding, workshops tekenen/schilderen en beeldhouwen, sportbeoefening, koken en dineren, bustochten, stadswandeling in Dordrecht met museumbezoek,

countrydance of kennismaken met een modelbouwvereniging. De zomerschool wordt afgesloten met een feestelijke high tea.

In het blad wordt Dordrecht beschreven aan de hand van drie thema’s: Het levende verleden, Oude ambachten en nieuwe kunsten en De Biesbosch en de strijd met het water. Dordrecht Marketing is uiteraard zeer blij met deze special. Directeur Gerben Baaij: “Dat het blad deze productie heeft gemaakt bevestigt wat Dordrecht Marketing vaak zegt. De stad is veel mooier dan veel mensen weten en veel bijzonderder dan veel inwoners zich realiseren.” Met de uitgave wordt Dordrecht bij vele duizenden Nederlan-

Inschrijven op een of meer van de activiteiten kan op 16 mei. Programma en inschrijfformulier zijn te verkrijgen bij Karel de Schrijver, tel. 6156640 of bij Ad Raaijmakers, tel. 8423702.

Schoonmaakpersoneel gezocht! Het betreft schoonmaakwerkzaamheden van een kantoorpand in Dordrecht, de werkzaamheden worden uitgevoerd in de avonduren van maandag t/m vrijdag.

ssés ën, pli jaloezie

Is uw interesse gewekt? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Contactpersoon: Danielle van Strien Email: info@isomanbv.nl Al 20 jaar uw rd vertrouwen waa

EETKAMERSTOEL E

NU €

IS! T A GR

Elke

119.20.-

99.-

LEVERBAAR IN DIVERSE KLEUREN Grote Kerksplein 9 • Dordrecht • Telefoon 078-6144477 Geopend: dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur

nen, lgordij

, ro

es , duett

Maximaal 6 uur per week.

NORMAAL € INRUIL OUDE STOEL €

ratie

deco 2e Raam

tc. llers, e

duo-ro

ders en Vlamingen voor het voetlicht gebracht. Hoofdredacteur van de Nederlandstalige editie van National Geographic, Aart Aarsbergen: “De extra bijlage geeft inzicht in de bijzondere aard van Dordrecht als historische en tegelijkertijd levende cultuurstad.” De teksten in de special zijn van de hand van journaliste Maartje de Gruyter en de fotografie is van Ton Koene.


12

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

De mooiste hangplanten... 11. 95

11. 95

Hangplant XXL Blauwe Mix

Hangplant XXL Rose Mix

Verkrijgbaar in roze / blauw / witte / gele / rode / klassieke mix

Verkrijgbaar in roze / blauw / witte / gele / rode / klassieke mix

Geraniums Hang of staand Diverse kleuren Potmaat 10.5 cm.

11. 95

Hangplant XXL Millions Bells Carnaval Million Bells Mix / Dubbelbloemig

Hangplant XXL Petunia Roze Verkrijgbaar in blauw / paars / lila / wit / roze

10. 95

Hangplant XXL Verbena Mix Verkrijgbaar in Bacopa / Scavola / Verbana mix

Nu 5 voor

per stuk

1.

5.-

29

Balkonbak Green Basics all-in-1

10. 95

11. 95

10. 95

50 cm. incl. rek

11, 49 (exclusief beplanting)

10. 95

Hangplant XXL Petunia Paars

Hangplant XXL Millions Bells Rose

Hangplant XXL Millions Bells Red

Verkrijgbaar in roze / paars / lila / wit / blauw

Million Bells verkrijgbaar in blauw / wit / rood / geel / roze / oranje

Verkrijgbaar in blauw / wit / rood / geel / roze / oranje

Stevensweg 39 3319 AH Dordrecht Tel 078 6165167 info@staartploeg.nl www.staartploeg.nl

OPENINGSTIJDEN: maandag 10:00 - 17:30 uur woensdag 09:00 - 17:30 uur vrijdag 09:00 - 17:30 uur

dinsdag 09:00 - 17:30 uur donderdag 09:00 - 20:30 uur zaterdag 09:00 - 17:00 uur

(koopavond)


Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Lees het actuele sportnieuws op::

Harry van den Ham

nieuwe hoofdtrainer

Sport

dordtcentraal.nl

Karatesucces

in Tokio?

13

Damesbridge PAPENDRECHT

FC Dordrecht

DORDRECHT Op het Internationaal Kyokushin-karate jeugdtoernooi in Zoetermeer heeft Noah van de Broek goud binnengesleept. Hij won ook nog eens de stijlprijs. Van de DORDRECHT Broek was de enige deelnemer van BudoHarry van den Ham (foto) wordt met ingang van het komende seizoen kai Dordrecht. de nieuwe hoofdtrainer van FC Dordrecht. De 58-jarige oefenmeesZijn clubgenoot Rudolf Conquet is dinster uit Utrecht tekende een contract voor een voetbaljaargang bij de dag vertrokken naar Tokio, waar hij Dordtse Jupiler Leagueclub. komend weekend (26 april) meedoet aan de wereldkampioenschappen KyoVan den Ham keert terug op voor hem bekend voetbalterrein. Hij verdedigde in zijn kushin-karate bij de veteranen (35+) in actieve periode als profspeler enkele seizoenen de kleuren van DS’79. Van 2000 tot en het zwaargewicht. Rudolf Conquet is de met 2002 zat Hary van den Ham bovendien bij de Krommedijkclub als hoofdtrainer huidige wereldkampioen in op de bank. In dit nog lopende seizoen werkte Van den Ham een klein half die klasse en zal zijn wejaar, van juli tot en met december, pro deo als vervanger van de ernstig reldtitel, die hij in 2012 zieke Theo Bos. De werkzaamheden aan de Krommedijk bij FC Doreveneens in Tokio drecht en voor zijn eigen bedrijf maakten het voor hem onmogelijk veroverde, moedit nog langer te combineren. Daarom stopte Van den Ham na de ten verdedigen. laatste wedstrijd voor de winterstop met zijn tijdelijke functie bij Rudolf Conquet de Schapenkoppen. meldde zich enige tijd geleAssistent-trainer den bij Budokai Vorige week maakte FC Dordrecht overigens nog bekend dat Dordrecht aan Gérard de Nooijer in het nieuwe seizoen assistent-trainer aan de om zich optiKrommedijk zal worden. De oud-speler van FC Dordrecht, Sparta maal voor te been Feyenoord is op dit moment werkzaam als hoofdtrainer bij reiden op het WK. de Zeeuwse zondaghoofdklasser Goes. De Nooijer gaat zijn functie bij FC Dordrecht combineren met de werkzaamheden bij zijn huidige club Goes en de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland. Achter de schermen is FC Dordrecht in gesprek met Virgil Breetveld om de interim-hoofdtrainer voor de Dordtse Jupiler Leagueclub te behouden. Breetveld zal dan in het nieuwe seizoen als assistent-trainer verder gaan. Harry van den Ham, de nieuwe hoofdtrainer van FC Dordrecht. (Foto: Michel Sterrenberg).

In het Papendrechtse Denksportcentrum is een aantal bridgeclubs actief. Zo ook bridgeclub Harten Vrouw, een club alleen voor dames. Harten Vrouw komt eenmaal per twee weken op de donderdagmiddag samen. Dan wordt er in een ongedwongen sfeer gespeeld. Tweemaal per jaar is er een bridgedrive, met name met de Kerst, en een einddrive. De einddrive is de laatste speelmiddag van het seizoen waar de winnaars van het afgelopen seizoen bekend worden gemaakt en in het zonnetje gezet. Inmiddels is het ook een goede gewoonte geworden om na de drives met elkaar uit eten te gaan. De club bestaat inmiddels uit ruim twintig leden. Meedoen of meer weten? Informatie via het secretariaat, tel. 6154961.

RCD 4 ongeslagen kampioen

DORDRECHT Drie wedstrijden voor het einde heeŌ RCD4 het kampioensfeest al mogen vieren. Het team heeŌ dit seizoen geen enkele keer verloren, twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Op papier was het team vorige week donderdag al kampioen, maar afgelopen zondag werd de ‘kampioenschapswedstrijd’ gespeeld. Vele supporters waren naar de wedstrijd gekomen om het feest mee te vieren. De wedstrijd tegen Oude Molen 1 eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Genoeg om het feestje te vieren.

Stoom u klaar voor het voorjaar! AEG efficiënte afzuigkap

€7.950,-

TOPPRIJS!

€4.997,-

TOPPRIJS!

AEG 75 cm, 5-pits gaskookplaat

AEG ruime koelkast

AEG stoomoven

AEG vaatwasser met 10 jaar garantie

Speciale AEG Actiekeuken

Stoomoven cadeau* Actiebadkamer

Inclusief: AEG 5-pits gaskookplaat, AEG efficiënte afzuigkap, AEG vaatwasser met 10 jaar garantie, AEG ruime koelkast en AEG stoomoven.

t/m 28 april bij aankoop van uw keuken.

Eigenaar Jan Blom (woonachtig in regio Dordrecht) staat met zijn team klaar voor u. Kom uzelf overtuigen! Gelukkige keuken- en badbezitters ervaren: • Het voordeel van de grootste inkoop organisatie • Beste prijs/kwaliteit verhouding • Alles mogelijk van a tot z; leidingwerk, elektra, loodgieterwerk, stucwerk, betegelen, keuken- of badkamer renovatie • BTW voordeel (van 21% naar 6%) • Top service voor, tijdens en na de montage • Grote collectie vloertegels • CBW-erkend

Inclusief: complete douche, design radiator, ruim ligbad, toilet combinatie, badmeubel met speigelkast en kranen, tegelpakket t.w.v. €800,-.

Grando Keuken & Bad Hoogvliet Blom Megastore met 1700 m2 showroom! Nieuwe Langeweg 41, tel. (0)10 490 44 70. Afslag 17, direct langs de snelweg (links Gadering aanhouden).

grando.nl

Grando. Koken. Baden. Genieten.

* Bij aankoop van een complete keuken/badkamer. Vraag naar de voorwaarden.

Whirlpool cadeau* Koop t/m 28 april een complete badkamer en ontvang een luxe bubbelbad zonder meerprijs.


14

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Autowasstraat

De Walvis

s g n i n e Op

Onze n ieuwe wasstr aat aan de Ploe gstraat is nu ge opend! !

e i t Ak

wasprogramma Ploegstraat

DORDRECHT Dagelijks geopend van 08:00 - 20:00 uur Zondags geopend van 10:00 - 18:00 uur

Knip de ze bon uit Actie is ! geldig in beid vestigin e ge Dordre n in cht

Dagelijks geopend van 08:00 - 18:00 uur

Volg ons op facebook WasstraatdeWalvis7.Zondags geopend van 10:00 - 18:00 uur

Meld u aan op nu o websit nze e voor nog me e korting r en!

Betaal nu slechts

Weeskinderendijk 13

DORDRECHT

Na iede re wasbeu rt GRATIS gebruik van sto fzuiger s en matten wasser

50

voor het RainX programma

Normaal € 14.50

Actie loopt t/m 30 april 2013

Volg ons op twitter @wasstraatwalvis

WWW.WASSTRAATDEWALVIS.NL


In deze uitgave alles over Koninginnedag in de regio

ORANJE pag .17

Beatrix en wij pag .23

Special

Koningshuis en wij pag .21

Troonswisseling op televisie Koninginnedag in de wijk

pag .24

pag .25

Leve de Koning Koninginnedag in de regio

pag .29

Dit is een uitgave van:

Dordt Centraal

nl

pag .27

Koningshuis in de straat Verschijnt huis-aan-huis in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, H.I. Ambacht & Heerjansdam in een oplage van 100.000.


16

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Profiteer nú bij ALPON PARKET van verlaagd BTW-tarief op arbeid van

21% naar 6% op vaste vloeren*

Het is de moeite waard om geheel vrijblijvend bij ons langs te komen en u deskundig te laten informeren over de zéér uitgebreide collectie parket-, planken-, laminaat-, marmoleum-, PVC-, vinyl- en kurkvloeren. Alpon Parket is gespecialiseerd in parket op vloerverwarming en -koeling. Ook voor traprenovatie, onderhoud van vloeren en alle onderhoudsmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres. Blekersdijk 114 - 120 Dordrecht Tel. 078-613 76 77 www.alponparket.nl

*vraag naar de actievoorwaarden

Agm staat voor eigentijdse en kwalitatief goede scooters voor een uitstekende prijs! Wilt u dit zelf ervaren en meer informatie hierover ontvangen?

Uitvoering 8 versnellingen Shimano Nexus Premium met Rollerbrakes en naafdynamo

€899,-

Of wilt u eens een kijkje komen nemen bij ons in de winkel?

Nu met de GRATIS bijpassende dubbele fietstas kleedt u de fiets helemaal aan in stijl!

Neem dan contact op met Garage Nederlof, de Agm dealer bij u in de buurt.

TWEEWIELERSPECIALIST (sinds 1938) TWEEWIELERSP

FRANS LEBRETLAAN 39 DORDRECHT TEL. 078-6136510

Vorstelijk veel voordeel op onze ŠKODA modellen.

TOT

ďĝĚĕ

VORSTELIJK VOORDEEL

TOT

ďėÕĜĚĕ

VORSTELIJK VOORDEEL

ŠKODA Citigo Arctic vanaf € 9.190,-

ŠKODA Fabia Fresh vanaf € 14.590,-

ŠKODA Citigo Arctic Air vanaf € 10.950,-

ŠKODA Fabia Fresh Combi vanaf € 15.690,-

TOT

ďėÕĜĚĕ

VORSTELIJK VOORDEEL

ŠKODA Roomster Fresh jwjoĎĖĜÕĚĞĕÖß

TOT

ď2.100

TOT

ď4.690

TOT

ď3.500

VORSTELIJK VOORDEEL

VORSTELIJK VOORDEEL

VORSTELIJK VOORDEEL

ŠKODA Yeti Adventure vanaf € 25.990,-

ŠKODA Octavia Combi Arctic vanaf € 23.430,-

ŠKODA Superb Arctic vanaf € 32.290,ŠKODA Superb Combi Arctic jwjoĎĘĘÕĜĞĕÖß

Brandstofverbruik gemiddeld 4,1-7,3 L/100km (1 op 13,7-24,4) CO2-emissie 95-171 gr/km.

Profiteer tot en met 26 juni 2013 van vorstelijk veel voordeel op onze ŠKODA modellen. www.skoda.nl

AMES AUTOBEDRIJF B.V. Laan der Verenigde Naties 109, 3316 AK Dordrecht. Tel. 078 - 633 83 38, Fax. 078 - 613 11 91, info@ames.nl, www.ames.nl Tijdelijk gevestigd in de SEAT showroom op nummer 55.

Genoemde prijs is incl. BTW en excl. verwijderingsbijdrage, kosten rijklaarmaken en leges. Wijzigingen druk- en zetfouten voorbehouden. Actieaanbod geldig van 5 april t/m 26 juni of zolang de voorraad strekt.


17

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

“Kroon op je werk”

Máxima en Willem-Alexander in de Omnibus van de familie Baan tijdens hun kennismakingsbezoek in 2001. (Foto: Familie Baan)

ZWIJNDRECHT Dammes Baan van Ad Baan & Zn. Trouwkoetsen heeft goede herinneringen aan het aanstaande koningspaar. Het stel was in Dordrecht voor het kennismakingsbezoek aan de provincie Zuid-Holland in oktober 2001. Zijn vader Ad, echtgenote Annemieke en hijzelf reden om beurten de Omnibus waarmee het gezelschap door Dordrecht reed. “Daar hoefden we dus geen ruzie over te maken.” De rondrit duurde ongeveer driemaal 15 minuten. “We reden een stukje, dan stapten ze uit, en daarna pikten we ze verderop weer op. Niet zo lang dus, maar de voorbereidingen namen wel veel tijd in beslag. Zo moesten we ook proefrijden. Bij Jongepier moesten er

paaltjes weggehaald worden,, anders konden we er met de koets niet door. Het was allemaal heel strak geregisseerd, met hele draaiboeken.. Máxima en Willem-Alexander waren spontaan en persoonlijk. Ze gaven ons een hand, maakten een praatje en n gaven de paarden een schouderklopje.” pje.” De koets werd getrokken door twee wee paarden: “We hadden hun manen anen met oranje ingevlochten.” Dee Baans hebben veel bekende Nederlanders en hoogwaardiggheidsbekleders rondgereden.. “Maar dit bezoek was toch wel heel bijzonder. Dat jouw bedrijf wordt uitgezocht, dat is toch de kroon op je werk.”

Koningshuis en wij Dordrecht heeft een band met het koningshuis die al heel ver teruggaat. Alle vorsten kwamen wel eens naar deze stad. Om kennis te maken, een opening te verrichten of op werkbezoek. Vele Dordtenaren hadden de eer om koninklijke bezoekers rond te leiden of aan hen te vertellen over hun werk of interesses.

kondigd de stadsboerderij Weizigt. In 1976 was ze er ook, samen met haar familie, om de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging te bezoeken. Zij is erelid van de club. In 2002 kwam ze naar Dordrecht voor een bezoek aan de Mariaschool, de Lijnbaan en Oud-Krispijn. In 2009 bezocht zij de tentoonstelling Calvijn en Wij in de Grote Kerk.

Wilhelmina werd door haar moeder (Emma) in 1897 meegenomen naar Dordrecht om kennis te maken met de stad. Vele tientallen jaren later deden Willem-Alexander en Máxima hetzelfde tijdens hun kennismakingstour door Nederland. Op 6 oktober 2011 waren zij daarom in ’t Hof. Deze plek is vaker bezocht door het Koninklijk huis. Juliana opende ’t Hof na de renovatie in 1972. Het is niet de enige Dordtse locatie die door een lid van het vorstenhuis werd geopend. In 1930 opende Wilhelmina de Zeehaven; in 1936 kwam zij weer naar Dordrecht. Toen voor de opening van de Moerdijkbrug. Juliana opende in 1956 een ander gedeelte van de Zeehaven. Twintig jaar later, in 1977, was zij erbij toen de Drechttunnel open ging. In 2007 kwam prinses Maxima op bezoek om Het Leerpark te openen. Drie jaar later verrichtte ze de openingshandeling van Microfinancieringsondernemerspunt.

Koningshuis en wij in ’t kort

Erelid Onlangs kwam Koningin Beatrix nog naar de stad. Tijdens de landelijke actie NLDoet bezocht zij onaange-

Emma en Wilhelmina

1897: kennismaking van Wilhelmina met de stad. 12 december 1936: Wilhelmina opent Moerdijkbrug 25 september 1930: opening Zeehaven

Juliana

1947: met Bernhard naar herdenking van Vrije Statenvergadering 1956: opening van Zeehaven 1972: opening Het Hof na renovatie 1977: opening Drechttunnel

Beatrix

1976: met familie bij jubileum van Koninklijke Roei- en Zeilvereniging. Zij is erelid van de club. 27 augustus 2002: Mariaschool, Lijnbaan en Oud-Krispijn 8 mei 2009: opening tentoonstelling Calvijn en Wij in Grote Kerk 15 maart 2013: stadsboerderij Weizigt kader van NLDoet

Willem-Alexander en Máxima

6 oktober 2001: kennismakingsbezoek, Het Hof 7 november 2007: opening Leerpark door Máxima 10 december 2010: werkbezoek Máxima: opening Microfinancieringsondernemerspunt Dordrecht. Ze ontmoet ondernemers in de Kansenflat 12 september 2011: Máxima opent nieuw hoofdkantoor van de Van Leeuwen Buizen Groep in Zwijndrecht


18

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

TAXICENTRALE DORDRECHT 078 - 6131234

Dag- en nachtservice • zorgvervoer info@taxicentraledordrecht.nl

Al 85 jaar het taxi adres van Dordrecht en omgeving Wij accepteren:

Fairy Tales CADEAU’S Volop keuze Mooi ingepakt vanaf €

MUTSAARS OOSTERSE TAPIJTEN

BALLONDECORATIES S

2.25

Bij u GRATIS aan huis gebracht ht

47.500

BALLONNEN: In de winkel te verkrijgen: alle soorten ballonnen voor baby showers, verjaardagen, trouwfeesten. n.

KERSTPAKKETTEN: Tevens zijn de huiselijke normale Kerstpakketten ook weer te bestellen. n. De normale boodschappen er in verwerkt zoals Unox erwtensoep, Verkade koekjes, Venz hagelslag en de heerlijke jam van Hero en nog heel veel andere overheerlijke nederlandse producten. U zoekt een leuke mand, kistje, doos enz. en u zoekt ook de boodschappen uit en wij maken er een prachtig in folie verpakt Kerstpakkett van met een super mooie strik. Uitgezocht in uw kleuren van het bedrijf. jf. Gratis gebracht tot aan uw woning of bedrijf.

10% korting

op alle Kerstpakkettenorders deze maand d

De kerstpakketten van de folders zijn ook aanwezig vanaf €22,50 per pakket. U kunt onze hollandse kerstpakketten bestellen tot 24 DECEMBER 2013

OPHEFFINGS UITVERKOOP

DE LAATSTE WEKEN!!

Enkele voorbeelden: Heriz 298 x 301 Kashkay 241 x 168 Bordjaluw 199 x 140 Nepal 250 x 250 Prachtige Kelins 302 x 198 240 x 180 220 x 150

van €1.800,€1.400,€1.300,€1.600,-

€ € € €

voor

€ 895,€ 675,€ 450,-

€ 375,€ 275,€ 195,-

295,245,275,150,-

Tevens Hetty-Henry (Numatic) stofzuigers. Moederdag en vaderdag cadeau’s vanaf €2,50 Zeepkettingen en doe het zelf zeepkettingen maken. Hele grote oranje strikken voor op auto scooters enz. vanaf €3,50 Grote strikken voor op ramen en huizen.

MERWEDESTRAAT 80A (naast Bob Autowas) Tel. 078 645 98 62 / 06 166 31 455

WWW.FAIRYTALESDORDRECHT.NL

‘s Heer Boeyenstraat 9 - 3311 BN Dordrecht Tel.: 078 - 614 09 80 - Fax: 078 - 631 60 06


19

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Van Leeuwen Juweliers viert samen met u de Troonwisseling 2013! Dit jaar is het zover. Koningin Beatrix neemt afscheid van ons als Koningin en prins Willem Alexander zal haar opvolgen als Koning.

Van Leeuwen Juweliers Dordrecht wil aan deze zeldzame en heugelijke gebeurtenis speciale aandacht besteden. Ter ere van deze troonwisseling is er een bijzondere oplage van een 2 euro muntstuk geslagen. Op deze munt, de zogeheten â&#x20AC;&#x153;Dubbelkopâ&#x20AC;?, zijn zowel de afbeelding van koningin Beatrix alsook de afbeelding van prins Willem Alexander te zien. Deze speciale munt willen wij cadeau geven aan klanten die bij ons in de winkel komen om hun goud of zilver te verkopen tegen de goud- en zilverprijs. Levert u bij ons uw oude gouden of zilveren sieraden in, dan krijgt u van ons deze munt cadeau! Deze actie loopt tot zaterdag 27 april en zolang de voorraad strekt! Uw gouden en zilveren sieraden die u niet meer draagt zijn momenteel 4 keer zoveel waard als 10 jaar geledenâ&#x20AC;Ś Doe er uw voordeel mee! Kom vrijblijvend bij ons langs aan de Voorstraat in Dordrecht en laat uw goud en zilver taxeren. Van Leeuwen Juweliers wenst u alvast een feestelijke Koninginnedag 2013! Van Leeuwen Juweliers, Voorstraat 377, Dordrecht. OpeningsĆ&#x;jden: di-vr 10:00 â&#x20AC;&#x201C; 17:30 uur, donderdag tot 21:00, za tot 17:00 uur. www.vanleeuwenjuweliers.nl

%HWDDOQŸGHKHOIWHQ GHUHVWSDVRYHUMDDU 1XLQHHQQLHXZH6X]XNLULMGHQ HQWRFKXZJHOGRSGHEDQN KRXGHQ"%LMRQVNDQKHWZDQW DOVXQXHHQQLHXZH6X]XNL NRRSWGDWEHWDDOWX VOHFKWVGHKHOIW 'HDQGHUH KHOIWKRHIWXYHUYROJHQVSDVRYHUMDDUWH EHWDOHQ=RQGHUUHQWH(QXZHYHQWXHOH LQUXLOPDJGDDURRNQRJHHQVYDQ ZRUGHQDIJHWURNNHQ8ORRSWRRNQRJ HHQVJHHQHQNHOULVLFRZDQWXZ6X]XNL LVRYHUGULHMDDUQRJDOWLMGPLQLPDDOGH KHOIWZDDUG'DWLVLQGH]HWLMGZHO]RʧQ YHUWURXZGLGHH

MDDU5HQR

+DQGJHVFKDNHOGHPRGHOOHQ

+DQGJHVFKDNHOGHPRGHOOHQ

'H6X]XNL$OWR

'H6X]XNL6ZLIW

'LWMDDUYLHUHQZLMRQVMDULJMXELOHXPHQGDDUYDQSUR˸WHHUW Âź:DQWDOVXQXHHQQLHXZH6X]XNLNRRSWGDQNULMJWXEÂľYHQ 'H]HVXSHU]XLQLJHDXWRLV]ÂŤÂŤUFRPSOHHWHQPHW]LMQ RSGHDFWLHRRNQRJHHQVMXELOHXPDFFHVVRLUH VWDQGDDUGYLMIGHXUHQGHUXLPVWHLQ]LMQNODVVH FKHTXHVYDQË?SHUVWXN'DDUPHHNXQWXXZQLHXZH $OYDQDIË? 6X]XNLKHHOYRRUGHOLJQÂľJPRRLHUPDNHQ %UDQGVWRIYHUEUXLNYROJHQVGH(XURQRUP &( HQ)ONPNPO &2XLWVWRRWJNP

'\QDPLVFKHQHUJLHNHQKLMNOHHIWDDQGHZHJ6WDQGDDUG PHW(63p 7UDFWLRQ&RQWUROHQ6WDELOLW\&RQWURO 

$OYDQDIË? %UDQGVWRIYHUEUXLNYROJHQV(XURQRUP &( HQONPNPO &2XLWVWRRWJNP

*HQRHPGHSULM]HQ]LMQLQFO%7:%30H[FONRVWHQULMNODDUPDNHQ.LMNYRRUNRVWHQHQYRRUZDDUGHQRSZZZVX]XNLQO

5HQR$XWRVHUYLFH%9 5HQR'RUGUHFKW%9 /HO\VWUDDW$-6OLHGUHFKW 7HO 

1LMYHUKHLGVWUDDW$3'RUGUHFKW 7HO 

ZZZUHQRDXWRQO

(63pLVHHQJHUHJLVWUHHUGKDQGHOVPHUNYDQ'DLPOHU$*$IJHEHHOG]LMQGH$OWRHQ6ZLIW GHXUV &RPIRUW'H]HDFWLHLVJHOGLJWPMXQL


20

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

€ 75,1.

€ 225,-

€ 69,-

4.

3.

Zilver

2.

€ 49,-

Gouden set, royal offer !

€ 110,5.

€ 139,-

6.

€ 125,-

7.

Zilver

Zilver

8.

9.

10.

11.

WWW.VISMANIA.NL

12.

Bestel nu ook online of kom langs voor persoonlijk advies! € 65,-

€ 59,-

€ 89,-

€ 49,-

€ 95,-

Openingstijden: maandag van 13.00 - 17.30 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 - 17.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Winkelcentrum Crabbehof - Van Oldenbarneveltplein 7 • Dordrecht • Tel. 078 - 617 55 07

van Neurenburgpad 13-15 • 3311 DN Dordrecht • 078 2020210

Hoekbank Denz Royale hoekbank met keuze uit meer dan 40 verschillende elementen en opties om de ideale bank samen

Merano slaapkamer

te stellen. 2-H-2 opstelling in stof vanaf €

Stijvol uitrijdbaar ledikant met subtiele aluminium accenten. Op comfort hoogte, verstelbare bodemdragers, om te bouwen naar twee 1-persoonsledidikanten, 160 en 180 cm. breed, in 4 kleuren leverbaar.

1.890.- In leer vanaf € 2.820.-

Bankstel Noah Ban Lifestyle bank in Amazone Lifes

WIJ ZIJN GESLOTEN OP KONINGINNEDAG

lede leder. Leverbaar als 3-zits, 2½2½-zits, 2-zits bank en faut fauteuil. Ook in andere lede ledersoorten leverbaar.

Bankstel Tampa Leverbaar als 3 zits, 2 zits en fauteuil. 3 + 2 zits vanaf €

Landeck woonprogramma Nostalgisch eiken woonprogramma in ‘scratched’ uitvoering. Dwars geschuurd, waardoor het hout een ruwe en natuurlijke uitstraling krijgt. In diverse kleuren leverbaar.

945.-

Meubel Provincialeweg 8a (richting Kop van ‘t Land) › Dordrecht › Tel. 078 - 616 50 91 › www.skippymeubel.nl


21

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Beatrix en wij DORDRECHT Koningin, straks prinses, Beatrix kwam meermalen naar de Drechtsteden. Dordt Centraal dook in de archieven.

De een na laatste keer dat K Koningin Beatrix Dordrecht aaandeed, was voor de open ning van de tentoonstelling ‘‘Calvijn en Wij’ in de Grote Kerk in mei 2009. Het was dh dhr. Jan Aarnoudse, destijds kerkrentmeester, die haar w welkom mocht heten in de Gro Grote Kerk: “Dat was natuurlijk een hele belevenis. Maar de majesteit was heel vriendel delijk en ontspannen”, herinnert hij zich. (Archieffoto: Thymen Stolk)

K Koningin Beatrix opende op 28 m mei 2003 het dorp De Hoop aaan de Provincialeweg. Zij liet zzich onder grote belangstelling vvan de pers, rondleiden over h het terrein en in de werkplaatssen ((Foto: Michel Sterrenberg) g)

Koningin Beatrix kwam op 5 juni 1996 naar Zwijndrecht voor de officiële opening van het Beeldenpark Drechtoevers. Zij liet zich uitgebreid informeren over de geëxposeerde kunstwerken. (Foto: Michel Sterrenberg)

ZOEK HET

ORANJE

Het laatste bezoek van koningin Beatrix aan Dordrecht dateert van nog geen zes weken geleden. Zij stak toen de handen uit de mouwen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt tijdens NL doet. Ze kwam niet alleen, ook prinses Margriet en de prinsen Bernhard jr., Floris, Pieter-Christiaan en Tjalling hielpen een handje mee. Weizigt-directeur Louise van Bergenhenegouwen: “De koningin was nog geen vijf minuten binnen en vroeg mij of ze ergens haar schoenen kon wisselen. Ik nam haar mee naar mijn kamer, daar pakte ze een paar oude gympies uit haar tas en deed haar pumps uit. Ze zei erbij: ‘Ik heb mijn beeldhouwbroek al aan, die mag ook lekker vies worden’. Heel ontwapenend was dat, ik voelde me ook gelijk meer ontspannen.” Eigenlijk zouden de koningin en haar familie al om kwart voor 12 weer vertrekken, maar het gezelschap liet zich nog verleden tot het mee-eten van een biologisch broodje met de medewerkers en vrijwilligers van Weizigt. Ruim een uur later dan gepland vertrok de familie weer. (Foto: Thymen Stolk)

25 % KORTING OP ALLE KLEDING WAAR ORANJE IN ZIT VERWERKT

Damplein 30-34 - Dordrecht Tel. 078 - 621 00 86 Passage 18 - 20 - Zwijndrecht Tel. 078 - 612 84 19 Volop gratis parkeergelegenheid! Koopavond geopend!

De aktie loopt t/m 29 april 2013


22

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Koninginnedag Op Koninginnedag en iedere zaterdag en zondag

ONBEPERKT GENIETEN

3-gangen keuzemenu

van ons exclusieve lopend buffet (warm en koud)

Op andere dagen ook mogelijk vanaf minimaal 10 personen.

€ ns U kunt bij o van n o o ew ook g . en et de kaart

13.50 p.p.

Kinderen t/m 10 jaar € 7,50

Keuze uit: vlees, kip of vis, seizoensgroenten met rijst, nasi of bami, soep en ijs

29.

50

p.p.

Kom & beleef het!

Afhaalaktie: Van m aandag 29 april t/m zondag 4 mei 1 portie Foe Yong Hai van € 9,40

nu voor € 6,5

0

Bel voor reserveringen:

078-617 31 13

Winkelcentrum CRABBEHOF Tel. 078-617 31 13 • Geopend van 12:00 - 22:00 uur

Dordrecht

Dinsdag t/m zondag van 16.00 - 24.00 uur Keuken open tot 22.30 uur

Lange Breestraat 3 - 3311 VK Dordrecht - Tel: 078 - 635 24 86 of 06 - 41 50 56 77

www.diwanrestaurant.nl


23

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Troonswisseling

Hans Berrevoets namens op televisie Dordrecht bij inhuldiging DORDRECHT Bij de beëdiging en inhuldiging van de koning op 30 april is namens Dordrecht Hans Berrevoets aanwezig. Hij is een van de tweeduizend mensen die in de Nieuwe Kerk in Amsterdam het historische moment van dichtbij mogen meemaken. Berrevoets werd voorgedragen door de gemeente en de Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland. “Een grote eer. Je staat op een bijzondere plek in de geschiedenis”, vindt hij. De twaalf Commissarissen van de Koningin hebben op verzoek van de voorzitter van de Eerste Kamer 501 burgers voorgedragen om bij de beëdiging en de inhuldiging van Koning Willem-Alexander aanwezig te zijn in de kerk. Uiteindelijk zijn er 550 burgers uitgenodigd. Voormalig dagbladjournalist Hans Berrevoets is zeer actief betrokken en bij de ontwikkelingen in de Dordtse samenleving. menleving. Onder meer als initiatiefnemer mer van het platform stedelijke herdenkingen. denkingen. “Als kind vond ik geschiedenis hiedenis al het leukste vak”, vertelt telt hij. “In Dordrecht is de geschiedenis denis op iedere straat-

dinsdagochtend vroeg samen met ruim zestig andere Zuid-Hollanders melden bij het Provinciehuis. Per bus gaan de genodigden naar Amsterdam. “We moeten vroeg aanwezig zijn vanwege de strenge veiligheidsmaatregelen. De hele wereldpers staat voor de deur. Het wordt een lange dag, maar wel eentje die je één keer in je leven meemaakt.” Van 150 van de 550 genodigden wordt op de Kroningsdag een portretfoto gemaakt. Berrevoets is één van die personen. Alle portretten worden apart afgedrukt en samen als een dwarsdoorsnede van de Nederlandse samenleving opgehangen in één grote lijst. De foto’s maken deel uit van een expositie die op 11 mei in de Nieuwe Kerk in Amsterdam wordt geopend. Hans Berrevoets is één van de 550 genodigden die de beëdiging van Koning Willem-Alexander dinsdag van dichtbij mogen mee-

Het mag geen nieuws zijn: Koninginnedag dit jaar is geen gewone. Op 30 april wordt Willem-Alexander onze koning. Voor wie niets wil missen zendt de NOS een bijna veertien uur durend verslag uit op Nederland 1. De marathonuitzending begint om 09.00 uur. Verslaggevers staan door heel het land en er wordt regelmatig geschakeld om te kijken hoe Nederlanders de troonswisseling vieren. Het programma van de troonswisseling ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:

10.00-10.30 uur uur:: abdicatie in de Mozeszaal van het Koninklijk Paleis Amsterdam. De koningin ondertekent de Akte van Abdicatie. Op het moment van ondertekenen is Willem-Alexander formeel koning. 10.30-10.50 uur: balkonscène met koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix. Beatrix en Willem-Alexander houden een korte toespraak. Vervolgens mogen ook de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane op het balkon. 13.30 uur: opening Verenigde Vergadering der Staten-Generaal, voorafgegaan door binnenkomst leden Staten-Generaal en de Staten van de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten, de Rijksministerraad, de Raad van State van het Koninkrijk en de gouverneurs en premiers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

maken. (Foto: Thymen Stolk)

13.50 uur: koninklijke familie vertrekt naar De Nieuwe Kerk. 14.00-15.30 uur: beëdiging en inhuldiging van koning Willem-Alexander in De Nieuwe Kerk. 15.30 uur: vertrek van de koning ning en zijn gevolg naar het Koninklijk Paleis Amsterdam. 16.30-18.00 uur: r: receptie voor autoriteiten en leden van de StatenStaten-Generaal in het Koninklijk Paleis eis Am Amsterdam.

koningshuis is natuurlijk

Spanjaarden. Aansluitend: Op het Museumplein is een Oranjeplein ingericht, waar mensen de hele dag de inhuldiging ging op grote schermen kku kunnen volgen. ’s Avonds is daar een groot koningsbal mett optredens van diverse artiesten.

Berrevoets moet oet zich

NU 3 J TIJD AAR ELIJ 0% K M REN ET TE

nu de fiat panda edizione cool vanaf ¢ 9.995,-* én 3 jaar 0% rente 5 0 wegenbelasting

14% bijtelling

Fiat Panda Edizione Cool o.a. voorzien van: • Handbediende airconditioning met pollenfilter • Elektrische raambediening • Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening + ontgrendeling van achterklep

• Buitenspiegels in carrosseriekleur • Portiergrepen exterieur in kleur carrosserie • Twee hoofdsteunen achter

• Radio/CD/MP3-speler 4x40W, inclusief 4 speakers + 2 tweeters • Zwarte stootstrips op de flanken

Prijs is incl. BTW, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Kijk voor de verkoopvoorwaarden op fiat.nl. Gem. brandstofverbruik: 4,1 - 5,1 l/100 km (1 op 19,6 - 24,4). CO2 : 86 - 118 g/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.** Het financieringsaanbod betreft een niet-doorlopend krediet via Fiat Financial Solutions, handelsnaam van FGA Capital Netherlands BV. (AFM Panda vergunningsnummer 12013694) onder voorbehoud van kredietacceptatie en toetsing BKR te Tiel. Max. kredietbedrag Panda 3 5.000,-. Deze financiering is geldig t/m 30 juni 2013. Prijs en uitvoering kunnen aan verandering onderhevig zijn zonder voorafgaande opgave. *Genoemde vanafprijs is na aftrek 3 600,- extra inruil. De afgebeelde auto is de Panda TwinAir Turbo 85 Dualogic Lounge. Actie is geldig t/m 30 juni 2013. **Bron: JATO Dynamics. Gebaseerd op de volume gerelateerde gemiddelde CO2 –uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2012. Model

Contante Aanbetaling Totaal Looptijd Vaste debetrente- Jaarlijkse Kosten Termijnbedrag Totaal te waarde en/of inruil kredietbedrag in maanden voet op jaarbasis Percentage (JKP) per maand betalen bedrag v 9.995,- v 4.995,v 5.000,36 0,0% 0,0% v 138,89 v 5.000,-

3

jaar 0% rente

Haal nu het gratis H nationale geschenk n op bij Monster Auto o


24

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Koninginnedag in de wijk Binnenstad

Wijkcentrum Koloriet

Wielwijk

Dordtsche Hout

Aubade

08.00 uur: vlag met oranjewimpel uithangen 09.00-17.00 uur: oranjemarkt en vrijmarkt voor kinderen 09.30 uur: muzikale rondgang door centrum van Jubal 10.30-11.30 uur: aubade Stadhuisplein 13.00 uur: demonstraties Aikido en djembĂŠgroep op Stadhuisplein verschillende tijden: optredens bandjes uit de Drechtsteden in Vriesestraat 13.30-16.00 uur: Oranjedag Bandshow door showkorpsen op Statenplein 15.00-17.00 uur: ontvangst gedecoreerden in Kunstmin 22.30 uur: vuurwerk op drierivierenpunt

29 april 20.30 uur: lampionenoptocht 30 april 10.15 uur: aubade en vlag hijsen 10.30 uur: versierde fietsenoptocht 11.45-14.00 uur: kinderactiviteiten en vrijmarkt

Speeltuin Zeehavenkwartier 10.00-14.00 uur: kinderrommelmarkt 10.00-10.30 uur: versieren van fietsen 10.30 uur: start fietsenoptocht 21.00 uur: lampionnenoptocht

Speeltuin Wilgewinde 09.30 uur: versieren kinderfietsen 10.00 uur: optocht door de wijk 10.30-13.00 uur: spelletjes en luchtkussen 12.00 uur: prijsuitreiking fietsenversierwedstrijd

10.30-11.30 uur: aubade door Burgemeester Brok met muziek van Jubal, JDâ&#x20AC;&#x2122;s Big Band en de kinderkoren Kerkuitltjes en The Young Voices. De vlag wordt gehesen door leden van de scouting.

Crabbehof Wijk- en Speeltuinvereniging Crabbehof 13.00-16.00 uur: pannenkoeken bakken en kindermatinee met clown 20.30 uur: lampionnenoptocht (lampionnen verkrijgbaar in speeltuin)

Dubbeldam Het Parkhuis 10.00 uur: aubade 10.00 uur: legervoertuigen bezichtigen en na aubade een optocht Baron van Boetzelaerlaan 10.30 uur: optocht met versierde fietsen, praalwagens, oldtimers, paard en wagens Sporting Delta 12.15 uur: uitreiking versierde fietsenoptocht 14.00-17.00 uur: kinderspelen 14.00-22.00 uur: feesttent met muziek

Sterrenburg

Dalmeyerplein 10.00-17.00 uur: vrijmarkt 12.00 uur: versierde fietsenoptocht Remmerstein en omgeving Nieuw Krispijn 09.00 uur: versierde fietsenoptocht Wijkcentrum De Ducdalf (vertrekt bij basisschool Het Kristal) 08.00-09.00 uur: fietsen en steppen 10.00-13.00 uur: rommelmarkt met versieren springkussen en een dj 09.00 uur: versierde fietsenoptocht 14.00-16.00 uur: spelletjesmiddag met 09.00-13.00 uur: vrijmarkt, spellen, doelschieten, blikgooien, skippyballenschminken, open podium, popcorn race en springkussen

Oranjemarkt

De Oranjemarkt heeft zoals vanouds een route door de historische Speeltuin Stadspolders binnenstad: (Grotekersbuurt), 10.00-17.00 uur: activiteiten voor kin- Grotekerksbuurt, Groenmarkt tot deren de bocht met de Visbrug, Visbrug, 10.30 uur: versierde fietsenoptocht Statenplaats, Sarisgang. De markttij11.45 uur: uitreiking prijs fietsenop- den zijn van 09.00 tot 17.00 uur. tocht 12.30 en 15.30 uur: roofvogel demon- Kindermarkt straties van Valkenier Faber Kinderen (tot en met 12 jaar) kunnen 21.00 uur, lampionnenoptocht in het Hof en de Kloostertuin hun kleedje neerleggen om spulletjes te verkopen. Wees er vroeg bij, want de (gratis) plekjes zijn zo weg. Verkoop tussen 09.00 en 17.00 uur.

Stadspolders

Land van Valk Buurt- en Speeltuinvereniging Victorie 09.00 uur: gekostumeerde optocht door de wijk 10.30 uur: straattekenen en rally rijden 14.00 uur: pretfestival 21.30 uur: lampionnenoptocht

Vogelbuurt Speeltuinvereniging Oosterkwartier 09.00 uur: verklede optocht door de wijk 10.15 uur: prijsuitreiking van de optocht 10.30-12.30 uur: spelletjes in de speeltuin 12.30-16.00 uur: speeltuin open voor vrij spelen 20.00 uur, lampionnenoptocht


25

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Leve de koning met unieke Marleen viert twaalfde

inhuldigingsprenten DORDRECHT Simon van Gijn verzamelde van alles, ook inhuldigingsprenten. Deze worden vanaf 27 april tentoongesteld in Huis van Gijn. De prenten komen uit Van Gijns atlas Historia Batava Illustrata. Van Gijn gebruikte ze ooit zelf rond de inhuldiging van koningin Wilhelmina. De tentoonstelling begint bij de landing van erfprins Willem Frederik bij Scheveningen op 30 november 1813 en wordt vervolgd met de plechtige intochten en inhuldigingen van de vier Oranje-vorsten in de negentiende eeuw in Amsterdam. De prenten (sommigen nog niet eerder getoond) geven een mooi beeld van de manier waarop de plechtigheden vanaf koning Willem I tot en met koningin Wilhelmina zijn weergegeven. Opvallend is het ver-

verjaardag in

schil in kwaliteit en artisticiteit waarmee deze gebeurtenissen door diverse graveurs en lithografen in de loop van de negentiende eeuw zijn vastgelegd. Penningen en enkele souvenirs maken de kleine expositie compleet.

Nieuwe Kerk

Catalogus Van Gijn stelde rond de kroning van koningin Wilhelmina in 1898 een tentoonstelling samen van prenten en voorwerpen uit zijn grote verzameling van het Huis van Oranje. Hij gaf hierbij een catalogus uit, waarvan het omslag door A. Schotel ontworpen was. In de catalogus werden ruim vierhonderd prenten, zevenentachtig penningen en drieëntwintig stuks Oranjekeramiek beschreven. De catalogus was uitgangspunt voor de huidige tentoonstelling Leve de Koning in Huis van Gijn.

Metta en haar dochter Marleen mogen ook bij de inhuldiging in Amsterdam zijn. (Foto: Thymen Stolk)

DORDRECHT zitter misschien iets te enthousiast was geweest en de voorJarig op 30 april. Dat was decennialang een bijdrachten voor burgers die bij de inhuldiging mochten zijn via zondere dag om je verjaardag te kunnen vieren. provincie en burgemeesters liep, zakte de moed een beetje Vanaf volgend jaar is dit weer een ‘gewone’ dag. in de schoenen. “Ik rekende er uiteindelijk niet meer op en De Dordtse Marleen Flach viert dit jaar haar laatste we hadden al een alternatief programma voor haar laatste verjaardag op Koninginnedag. En dat wordt deze verjaardag op Koninginnedag gemaakt. Tot we twee weken keer wel heel speciaal. Op de dag dat ze twaalf geleden ineens gebeld werden. We mochten toch komen!” wordt, zit zij in de Nieuwe Kerk in Hartstikke leuk en heel bijzonder Amsterdam. Samen met haar moevinden moeder en dochter de Laatste verjaardag op der mag ze bij de inhuldiging van uitnodiging. 30 april was reden koning Willem-Alexander zijn.

voor uitnodiging

Begin dit jaar deed de voorzitter van de Eerste Kamer, Fred de Graaf, een oproep. Hij wilde graag ook ‘gewone burgers’ in de kerk. Dit hoorde Metta Flach, moeder van Marleen, en ze aarzelde geen moment. “Ik heb een mailtje gestuurd. Daarin heb ik Bijschrift prent: uitgelegd dat 30 april voor ons altijd heel speciaal is. Plechtige Inhuldiging van H.M. We maken er altijd een Koningin Wilhelmina in de Nieuwe heel leuke dag van”, verKerk te Amsterdam, 6 september telt moeder Metta. Toen 1898. Chromolithografie door Emrik duidelijk werd dat de voor& Binger, Haarlem. Atlas Van Gijn

Behang op alle voorraad behang

Armin van Buuren Een van de belangrijkste vragen blijft een week voor de inhuldiging ook niet onbeantwoord: wat trekken ze aan? “We zijn gaan winkelen en we hebben iets leuks kunnen vinden. Voor ons allebei een jurkje. We houden ons aan de dresscode, het mag niet te bloot zijn.” Met de trein gaan Metta en Marleen volgende week dinsdag in alle vroegte naar Amsterdam. Ze worden daar om half negen verwacht. Daarna worden ze naar de Nieuwe Kerk gebracht. Om vier uur is dit gedeelte voorbij. “Maar dan gaan we nog niet naar huis. Ik heb kaartjes kunnen bemachtigen voor het optreden van dj Armin van Buuren. Dus daar zijn we ook bij”, zegt Metta.

Voor de kroon op uw interieur Gordijnen

20% korting

Vouwgordijnen

op alle behang bestellingen

Vloerbedekking

15% korting

De grootste collectie behang vindt u bij

Duo rolgordijnen PVC vloeren Zonwering

Paneelgordijnen Nergens goedkoper B.v.. Hoog 250 breed 400 cm. / 4 sporen rails met 7 panelen. Eventueel meerdere kleuren

€ 490,00

Kijk voor onze maandaanbiedingen op

Woonwinkel en Schilders winkelcentrum Crabbehof www.wanddeco.com www.vangemertschilders.nl

www.dicorations.nl Frits Vogelstraat 12 –14 3333 BC Zwijndrecht Tel. 078-6197474


Kijk- & adviesdagen zaterdag 27 & zondag 28 april Gegarandeerd e huuropbreng sten mogelijk!

Uw eigen recreatiewoning in een uniek watersportgebied aan de

jachthaven

Recreatie- & Watersportcentrum De Biesbosch Recreatie- en Watersportcentrum De Biesbosch ligt net buiten Dordrecht aan het Hollands Diep en de Dordtse Kil. Het park heeft een jachthaven met aanlegplaatsen voor uw boot. Met andere woorden: ideaal voor de watersporter!

Recreatiewoning type ‘Pavillon’. Moderne recreatiewoning voorzien van alle denkbare luxe!

Van: €129.500,Voor: €115.000,- (excl. kavel) Kavel v.a. €45.000,-

Kijk- & adviesdagen Wij nodigen u van harte uit om op zaterdag 27 & zondag 28 april ons park te komen bezoeken. U kunt op deze dagen de recreatiewoningen komen bekijken. U bent beide dagen van 10.00 uur tot 18.00 uur van harte welkom!

Meer informatie? Vraag onze brochure aan op www.europarcsverkoop.nl!

Recreatiewoning type ‘Velthorst'. Ruim, onderhoudsvrij en aantrekkelijk geprijsd.

Van: €89.500,Voor: €69.500,- (excl. kavel) Kavel v.a. €45.000,-

ebouw g fd o o h g in n e p O 26 mei 2013 Recreatiewoning type ‘Velthorst de Luxe'. Prachtig ruim chalet met een middenerker.

Van: €93.750,Voor: €79.500,- (excl. kavel) Kavel v.a. €45.000,-

Rijksstraatweg 186 3316 EJ Dordrecht Tel. 078-6183241

www.europarcsverkoop.nl Bel: 078 6183241


27

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Kronen te kijk

Koninklijke portretten

PAPENDRECHT Wethouder Nieuwstraten opent donderdag een bijzondere expositie van kronen in de bibliotheek. Deze zijn allemaal gemaakt door cliënten van de GemivaSVG Groep. Op de expositie zijn zo’n vijftien kronen te bewonderen, in alle soorten en maten. De expositie is tot 23 mei te bezoeken tijdens openingstijden van de bibliotheek. De opening vindt plaats op donderdag 25 april om 13.30 uur in de bibliotheek aan de Markt in Papendrecht. In de bibliotheek is tot 23 mei een expositie van kronen te zien.

De kinderen van basisschool De Bron in Zwijndrecht maken zich op voor de Koningsspelen van vrijdag. Ook de school werd helemaal in de juiste sfeer gebracht, onder meer met deze portretten van Koningin Beatrix.

SHOWROOM GEOPEND Groot assortiment (kinder) Àetsen Direct ophalen of snel thuis bezorgd Daltonstraat 65 B 3316 GB Dordrecht (Industrieterrein Dordtse Kil II)

Deskundig advies Open van ma-vrij 09.00-17.00!

www.bikefamily.nl - Tel: 078-7511870 www.bikefamily.nl • www.bestbuykinderÀetsen.nl • www.bestbuyomaÀetsen.nl www.beachcruiserstore.nl • www.bmxwebshop.nl • www.regenkledingexpert.nl www.mountainbikeconcurrent.nl • www.omaÀets.nl

Koninginnedag

in de regio

Zwijndrecht In Zwijndrecht vormt de feesttent op het Raadhuisplein het middelpunt van vier dagen van feestelijkheden. Op zaterdag 27 april klinken er overdag smartlappen ppen en shanty shanty’s. s. ’s Avonds zijn er feest-dj’s en zingt Hazes-imitator azes-imitator Lesley William. Op zondagmiddag staat een grote bing bingo gepland. Maandag de 29e komt omt er een clown op bezoek, bezo kunnen bez kinderen een rap-workshop orkshop volgen en draaien ’s avonds de Vrienden van Amstell Live DJ’s on Tour. De Koninginnedag Koni zelff begint al om 08.30 uur ur bij de tent met het op oplaten van balonnen alonnen onnen en e de aubade. Dan an is er ook een braderie brader en een vrijmarkt jmarkt markt vo voor kinderen. ’s Avonds is er een taptoe en komt Radio NLL ro roadshow langs met liveoptredens van Dennis De D Jones, Ed Nieman Niem em en De Zware are Jongens. De hele dag is op een groot scherm herm het landelijke ijke ke tv-programma te volgen. De dag wordt om 22.30 22 uur afgesloten met vuurwerk. Meer info: oranjefeesten-zwijndrecht.nl. efeeste ndrecht.nl. Papendrecht In Papendrecht is de troonswisseling onswisseling live e volgen op grote schermen op de Markt en n bij Willaerts. Willaerts Op deze locaties Willaert zijn de hele dag verschillende nde d muzikale optredens. Rond de Eilandstraat en op Winkelcentrum de Meent is er van 09.00 tot 17.00 uur een grote braderie. De Pontonniers treden van 13.00 tot 14.00 uur op in de muziektent, nadat daar eerst om 12.00 uur een aubade heeft plaatsgevonden. Burgmeester De Bruin plant om 18.15 uur een Koningsboom op de markt. Na de taptoe (19.30 tot 22.00 uur) is er om 22.30 uur vuurwerk op het Drierivierenpunt. Meer info: oranjecomitepapendrecht.nl.

de 8e A Ambachtse tse BreakfastRun (06.00 uur, start en finis finish bij Cascade). asca sca Naa het Oranjeontbijt op diezel diezelfde plek ek is er een aubade ubad en ballonnenwedstrijd aan de W Weteringsingel ng ((09.00 0 uur) en een kindervrijmarkt in win winkelcentra cent De cen Schoof en Hoog-Ambacht (09.00-17.00 uur). H Scho Het parkeerterrein eerterrein bij De Schoof verandert de hele dag in een Oranjepromenade anjepromenade met diverse (outdoor-, circus- en dans) activiteiten. teiten. O Op de Wilhelmina- en Julianasingel is een braderie, in de vijver naast het Burgemeester Hofplein wordt een demonstratie gegeven met modelboten (10.00-12.00 uur). In het Sophiapark worden schapendemonstraties gegeven (11.00-14.00 uur). Op het sportcomplex van ASWH en IFC, die om 10.30 uur een wedstrijd tegen elkaar spelen, is er om 19.30 uur een taptoe en om 22.00 uur vuurwerk.’s Avonds trekt vanaf 21.30 uur een lampionnenoptocht door het dorp. Meer info: oranjevereniging-hiambacht.nl.

Heerjansdam De Groenstrook in het midden van het dorp vormt ieder jaar het middelpunt van het Oranjefeest in Heerjansdam. Dat begint op zaterdag 27 april met een braderie van 10.00 tot 16.00 uur en ’s avonds vanaf 20.00 uur een playbackshow en pre-oranje-party. Op zondag is er een kerkdienst in de tent (11.00 uur), treedt muziekvereniging EMM op (15.00 uur) en brengt cabaretier Jan Jaap van der Wal zijn programma Live. Maandag is de dart- en klaverjasavond (19.30 uur). Koninginnedag staan onder meer een kindervrijmarkt en kinderspelen, een voetbaltoernooi en diverse spectaculaire attracties op het programma. Het landelijke programma is live te volgen op een groot scherm. Het Oranjefeest wordt ’s avonds vanaf 20.15 uur gevierd met de band Q5 en Disco Monmarte gevierd. Meer info: ovheerjansdam.nl.


28

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

RESERVEER TIJDIG UW SCHILDERWERK EN ONTVANG

20% KORTING* * (tegen inlevering van deze advertentie)

Kia 20 jaar in Nederland. Veel voordeel op uw nieuwe Kia ceeâ&#x20AC;&#x2122;d. ,JB DFFsE 20th AOOJWFSsBSy

,JB QSP@DFFsE 20th AOOJWFSsBSy

6 G%J EFVST

6 G%J 3EFVST

De sportieve primeur van K ia!

/orNaal v.a. 䪦 .7 

Nu tijdelijk vanaf

䪌 19995,Er iT al een Kia ceeâ&#x20AC;&#x2122;d v.a. 䪌 8.4 A | % OFUUP bJKUFMMJOH WB 䪌  /NOE*

,MBOtWPPSEFFM tPt 䪌 195,-

/orNaal v.a. 䪦 .7 

th

20 AOOJWFSsBSy 4VSQSJsF 4VSQSJsF! UI

"lle Kia ceeâ&#x20AC;&#x2122;d "nniverTarZ Nodellen UiKdeliKL graUiT NeU een volledig ge nUegreerd Pioneer navigaUieTZTUeeN NeU UoucITcreen U.w.v. 䪌 . en o.a. aircondiUioning CruiTe ConUrol en LE%dagriKverlicIUing.

Nu tijdelijk vanaf

䪌 19995,Er iT al een Kia pro_ceeâ&#x20AC;&#x2122;d v.a. 䪌 8.4 A | % OFUUP bJKUFMMJOH WB 䪌  /NOE*

,MBOtWPPSEFFM tPt 䪌 195,-

MeerpriKT SporUTwagon 䪌 . 

.*J-8&G 6 336 #& %0R%R&$H5 5&-  6  888,*A-D03D3&$)5N(eN. verCruiL: 7 â&#x20AC;&#x201C;  lLN 7  4 LNl. COuiUTUooU: 7 â&#x20AC;&#x201C; 4 gLN. "cUievoorwaarden: "lle genoeNde vanaG verLooppriKzen ziKn incluTieG BTWBPM. ExcluTieG LoTUen riKLlaarNaLen aGleverpaLLeU CrandTUoG legeT recZclingCiKdrage NeUallic laL en laLCeTcIerNing. (eUoonde Nodellen Lunnen aGwiKLen van de CeTcIreven uiUvoering. WiKzigingen en druLGouUen voorCeIouden. InGorNeer voor de coNpleUe acUievoorwaarden CiK uw Kiadealer. "lle genoeNde CiKUellingTpercenUageT ziKn aGIanLeliKL van daUuN van regiTUraUie. "lle genoeNde CiKUellingTpercenUageT energielaCelT en vanaG neUUo CiKUellingTCedragen (per Naand) ziKn per Nodel geCaTeerd op de uiUvoering NeU IeU laagTUe CiKUellingTpercenUage en alUiKd geCaTeerd op 4 inLoNTUenCelaTUing. Voor een coNpleeU overzicIU NeU de CiKUellingTpercenUageT per Nodel en welLe Nodellen vriKgeTUeld ziKn van wegenCelaTUing zie Lia.coN. %eze acUie iT geldig voor IeU acUuele NodelprograNNa van een nieuwe Kia ceeâ&#x20AC;&#x2122;d Kia ceeâ&#x20AC;&#x2122;d SporUTwagon en Kia pro_ceeâ&#x20AC;&#x2122;d NeU aanLoopdaUuN UN Kuni en uiUerTUe regiTUraUiedaUuN van 8 Kuni . %eze acUie geldU UenziK anderT verNeld nieU in coNCinaUie NeU andere acUieT en zolang de voorraad TUreLU.


29

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Koningshuis in de straat DORDRECHT Emmastraat, Oranjelaan, Prins Willem van Oranjehof, Nassauweg, Prinses Beatrixstraat. Zomaar een paar straten in Dordrecht die te maken hebben met het koningshuis. Op twitter, #StrateninDordt, is een actie gestart om tot de troonswisseling alleen nog maar straten te plaatsen die te maken hebben met het koningshuis. Om het project herkenbaarheid te geven, zijn de foto’s vergezeld van de hashtags #WvanWillem (knipoog naar het koningslied), #Koningsstraten en uiteraard #stratenindordt. Iedereen is vrij om te doen. Wie zoekt op de voorgaande hashtags vindt al vele voorbeelden.

Oranjeklaverjastoernooi ZWIJNDRECHT Café Biljart Partycentrum’t Spatje organiseert op 30 april zijn jaarlijkse klaverjastoernooi voor koppels. Koppels, maar ook individuele spelers kunnen zich hiervoor inschrijven. Het toernooi vindt plaats aan het Willem Ruysplein en start dinsdag 30 april om 11.00 uur. Deelname kost 6 euro, inclusief een lunchpakket en snacks. Inschrijven kan via tel. 6124981 of via e-mail: infospatje@planet.nl.

Oranje boven DORDRECHT Of de Koninginnedag op 30 april nog meer oranje kan kleuren dan vorig jaar is de vraag. Maar omdat dit voorlopig de allerlaatste Koninginnedag zal zijn op deze datum, maakte Dordt Centraal een selectie uit de mooiste Oranjefoto’s. (Foto’s: Thymen Stolk) De Koningin Wilhelminastraat is al vastgelegd. Wie dit mooier kan of op zoek wil naar andere oranjegezinde straatnamen wordt uitgenodigd mee te doen aan de ‘twitteractie’ van #stratenindordt. (Foto: Wilko Peenstra)

Kerken staan stil bij troonswisseling DORDRECHT Na de aankondiging van de komende troonsafstand wilde een aantal kerken in Dordrecht vanuit het geloof inhoudelijk stilstaan bij deze belangrijke gebeurtenis. De band die Dordrecht heeft met de Oranjes is voor de Raad van Kerken aanleiding voor een interkerkelijke gebedsbijeenkomst aan de vooravond van de troonswisseling. Oranje en Dordrecht hebben een lange geschiedenis. Zo werd in Dordrecht (in 1572) besloten dat Willem van Oranje weer stadhouder werd. In 1577 liet de stadhouder ook een dochter dopen in de Grote Kerk. Later (1672 en 1747) speelde Dordrecht een belangrijke rol bij de terugkeer van een Oranje als stadhouder. Dit alles is voor de Raad van Kerken reden voor een speciale dienst. Deze begint op 29 april om 20.00 uur in de Grote Kerk.

Bike Totaal

Oranjefestiviteiten Wielborgh DORDRECHT Bij de Wielborgh is het op 30 april goed toeven. Onder het genot van een oranjebitter of een punt oranjevlaai kunnen bezoekers genieten van optredens. Gerrit Jansen staat om 11.30 uur op het podium in het Sterrenwiel en op 12.30 uur in het Waterwiel. Duo A treedt om 12.00 uur op in het Stadswiel en om 13.15 uur in het Polderwiel. In de huiskamers op alle locaties staan grote tv-schermen, zodat niemand iets hoeft te missen van de inhuldiging van de nieuwe koning en de op Koninginnedag gebruikelijke hoedjesparade. De dag wordt mogelijk gemaakt door de Stichting de Vrienden van de Wielborgh.

Isendoorn

Onderscheidend door kennis, kunde en innovatie Service en vakmanschap staan bij Bike Totaal Isendoorn hoog in het vaandel. Alle medewerkers zijn in staat deskundig advies te verstrekken. Die kennis wordt gewaardeerd door de loyale klanten, die de weg naar het Admiraalsplein al heel lang weten te vinden. Sinds 1 januari 1998 is Serge van den Arend de eigenaar van Bike Totaal Isendoorn. De zaak vierde vorig jaar haar 75-jarig bestaan en is niet meer weg te denken uit Dordrecht. De landelijke, sterke formule van Bike Totaal, gecombineerd met de lokale knusheid van de winkel, verklaart volgens Van den Arend voor een groot deel het succes van Bike Totaal Isendoorn. “De medewerkers kennen het gros van de mensen die hier over de drempel stappen. Onze klanten komen niet alleen uit de Wielwijk, maar uit de gehele stad. Men attendeert elkaar ook op de goede service die wij verlenen, dat gaat van mond tot mond.” De elektrische fietsen zijn vandaag de dag een belangrijke pijler binnen Bike Totaal Isendoorn. “We zijn gestopt met de verkoop van brommers, om ons meer toe te kunnen spitsen op elektrische fietsen. Belangstellenden kunnen, wanneer het weer het toelaat, iedere zaterdag een proefrit maken. Omdat het om een flinke investering gaat, is het belangrijk om één of meerdere typen te testen. Zo kan de klant ondervinden of hij of zij het waard is. De ervaring leert dat na een proefrit bijna iedereen om is.” De stadsfietsen en trendy bikes zijn eveneens populair.

“Fietsen zijn heel modegevoelig. Ieder seizoen is er wel een andere kleur helemaal hip. Ik merk wel dat klanten steeds kritischer worden. Vanwege de economische situatie gaat het gros bewuster met geld om. Ze kunnen het maar één keer uitgeven, dus dan willen ze er wel kwaliteit voor terug. Bij die gedachte vaart Bike Totaal Isendoorn wel. Wij hebben in de 76 jaar dat we bestaan een naam opgebouwd als betrouwbare, servicegerichte zaak, waarbij het ook niet ontbreekt aan goede nazorg.” Bike Totaal Isendoorn gaat met de tijd mee en blijft continu op zoek naar innovatie. Een webshop is er al een tijdje. “Daar wordt niet massaal gebruik van gemaakt, maar het is vooral handig voor klanten die na het doen van een aankoop in de winkel nog iets willen bijbestellen. De webshop is meer een aanvullende service, want een fiets wil men vrijwel altijd in het echt zien en uitproberen voordat tot koop wordt overgegaan.” Een initiatief voor een groter publiek is de invoering van de Bike Totaal servicepas. Met de pas bouwen klanten een servicetegoed op bij aankopen van kleding, accessoires, onderdelen en arbeidsloon. Van het aankoopbedrag wordt 10% als servicetegoed bijgeschreven op de pas. Het tegoed kan vervolgens worden gebruikt om arbeidskosten bij onderhoud en reparatie in de werkplaats mee te betalen. “Bike Totaal loopt voor op de concurrentie. In deze tijd kan je niet meer alleen een ‘gewone’ fietsenmaker zijn die zich alleen met zijn ambacht bezighoudt. Via innovaties en het gebruik van social media gaan wij met onze tijd mee. Ook zo onderscheiden wij ons.”

BATAVUS LUCCA E-GO Sportieve E-bike met bekroonde E-motion techniek en ruime instap

,-

1549

, 9 7 14

Voor kwaliteit & Service

AGU ROTAN MAND Afneembare rieten mand met uniek Click&Go bevestigingsysteem

Dordrecht, Admiraalsplein 2 - Tel. 078-6181925 - www.isendoorntweewielers.nl

95

37,

95

19,


Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Turnsters pakken NK-Ɵckets LEEK De Dordtse gymnasƟekvereniging DVO was afgelopen weekend met drie eerste divisie turnsters in het Groningse Leek. Er werden ook drie ĮnaleƟckets voor het NK begin juni in Hoogwoud verdiend. De 9-jarige Nadia Tito en 11-jarige Vera Anrochte turnen een meerkamp turnen op het NK. Nadia komt ook in acƟe Ɵjdens de toestelĮnales dankzij een tweede plaats op de vrije oefening. Ook het Zwijndrechtse O&O was vertegenwoordigd in Groningen. In de seniorcategorie wist Lisanne Thies met haar balkoefening een ĮnaleƟcket te bemachƟgen. Daarnaast drong zij met haar derde plaats op sprong door tot de toestelĮnale. Bij de pupillen-1 waren er eveneens Įnaleplaatsen voor de Zwijndrechtse turnclub. Zowel Caitlin van de Graaf als Deandre de Camps drongen door tot de naƟonale meerkampeindstrijd. Tevens dwongen beide turnsters deelname aan de toestelĮnales af. Caitlin met haar eerste plaats op vloer en Deandre met haar tweede plaats op sprong. Naast deze halve Įnale vond in Leek de tweede NK-kwaliĮcaƟewedstrijd van de talenten- en eredivisie plaats. Bij de instappers is Joyce Siebert nog in de race, bij de jeugd Naomi Visser.

Lees het actuele sportnieuws op::

Sport

dordtcentraal.nl

Eerste Jaap

Zeilvereniging houdt open dag

van der Wiel

Toernooi DORDRECHT De Dordtse voetbalverenigingen GSC en ODS organiseren maandag 20 mei samen het Jaap van der Wiel Toernooi voor E- en F-pupillen. Het toernooi is vernoemd naar Jaap van der Wiel. Dit clubicoon van zowel GSC als ODS is vorig jaar veel te jong overleden en het was al snel duidelijk dat dit toernooi naar hem vernoemd moest worden.

Uiteraard doen de pupillen van beide verenigingen mee aan het toernooi. Naast de nodige Dordtse clubs zullen ook verschillende verenigingen uit andere regio’s deelnemen. De organisatie is erg trots de brede deelname en hoopt de komende jaren, als de verenigingen samen verder gaan als fusieclub GSC/ODS, het toernooi verder uit te bouwen. Uiteraard is iedereen welkom om op 20 mei te komen kijken. Het toernooi voor de Fpupillen duurt van 09.30 tot 12.45 uur, de rein. Als Fairmount die wint, kan het E-pupillen spelen van 13.45 tot 17.00 uur doorstomen naar Rayon U22 of Eredi- op het sportcomplex aan de Groenezoom visie U20. in Stadspolders.

DORDRECHT Op het spaarbekken de Grote Rug in Dordrecht kunnen kinderen en jongeren zaterdag 27 april kennismaken met de zeilsport. De Koninklijke Dordrechtsche Roei- & Zeilvereeniging organiseert dan een open dag. Op de ruime en afgesloten plas bij de Stadspolders kunnen kinderen van 8 tot 13 jaar les krijgen in de OpƟmist, voor jeugd van 13 tot 18 jaar zijn er lessen in de RS Feva tweemansboot. Belangstellenden zijn welkom tussen 12.00 en 16.00 uur. Kijk voor de route op kdrzv.nl.

Fairmount U12 kampioen H.I. AMBACHT Het team onder de 12 jaar van de Ambachtse basketbalvereniging Fairmount is overtuigend kampioen geworden in de Regio-West. Het jongste team van de vereniging nam het heft in eigen handen in de wedstrijd tegen Rotterdam-Zuid, die eindigde in 51-26. Het team van trainer-coaches Danielle van Helden en Scarlet Sibbes bestaat uit jongens en meisjes tot twaalf jaar. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen in het nieuwe seizoen bij Fairmount drie

keer vrijblijvend komen meetrainen. U20 ook op dreef Ook het team U20 deed afgelopen weekend goede zaken. Samen met Zoebas uit Zoetermeer en het team van DAS uit Delft werd gestreden om de Rayontitel. Uit die eindstrijd kwam de Ambachtse talentenploeg met even veel punten als de concurrentie, maar met het beste doelsaldo naar voren. Door een nieuwe regel is het doelsaldo echter niet meer doorslaggevend voor de titel. Het team speelt daarom op 1 juni een beslissingswedstrijd tegen Zoebas op neutraal ter-

PKC pakt landsƟtel PAPENDRECHT PKC heeŌ zich zaterdagavond gekroond tot landskampioen korĩal. In het RoƩerdamse sportpaleis Ahoy versloegen de Papendrechters in een spannende Įnale Fortuna uit DelŌ met 20-19. Een minuut voor Ɵjd scoorde Mady Tims de winnende treīer. PKC veroverde zo de achtste naƟonale zaalƟtel in het bestaan van de club en de eerste sinds de invoering van de Korĩal League. Voor coach Ben Crum was het de eerste landsƟtel in zijn carrière.

afname per uur

ACTIE BIJ

BOB AUTOWAS DORDRECHT

Volledig Flexibel

Uurtje Factuurtje

PSZ wordt duurder v.a. € 19,per dag

NU WASSEN v.a.

31

6,-

2

3200 m overdekt: Autowassen Gratis stofzuigen 5 wasboxen

Merwedestraat 82-84 | 3313CS Dordrecht | www.bobautowas.nl Gelegen in De Staart tussen de Jumbo supermarkt en McDonald’s

Elke dag vers brood Kleinschalige Groep / Grote ruimte + tuin Altijd Bereikbaar

Bepaal altijd zelf wanneer (dag + tijden) u uw kind naar de opvang brengt. Wijzigingen in de rooster mogen zelfs op dezelfde dag doorgegeven worden. Geen verplichte rooster. U betaalt alleen voor werkelijk afgenomen uren. Voorbeeld van een dag opvang tussen 09:00 uur - 15:00 uur: ‘t Oogappeltje: Bij vele anderen:

geen dagdelen 2 dagdelen

= =

6 uur x € 6,36 10,5 uur x € 6,36

= =

€ 38,16 € 66,78

De Peuterspeelzaal is in de meeste gevallen geen goedkoper alternatief meer. Vanaf 1 mei 2013 betalen tweeverdieners en alleenstaande werkende ouders zelf de peuterspeelzaal en kunnen een kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Minimaal even duur dus, maar dan beperkt aantal uren per week. Kinderopvang al vanaf € 19,- per dag dankzij een minimale afname van slechts 3 uurtjes per dag (3 x € 6,36 = € 19,08). Hier gaat nog toeslag van af, waardoor u voor slechts een paar euro per dag gebruik kunt maken van kinderopvang. Dankzij onze ligging naast “Bas van der Heijden” kunnen wij dagelijks vers inkopen. Bij ons krijgt uw kind nooit brood uit de diepvries. Elke dag vers brood en fruit. 1 vaste groep met maximaal 16 kinderen Vaste leidsters, elke dag minimaal 2 aanwezig (vaak zelfs 3 aanwezig) Grote binnenruimte + buitenruimte (tuin met veel groen en speelvoorzieningen) Pedagogisch verantwoord en goedgekeurd door de GGD Goede bereikbaarheid op doorgaande weg, gratis parkeren Gunstige ligging tussen 3 basisscholen en naast “Bas van der Heijden” De locatieverantwoordelijke staat dagelijks op de werkvloer en is altijd aanspreekbaar. U mag ook in de avonduren en in het weekend bellen voor al uw vragen of voor het maken van een afspraak. Bel hiervoor 06 - 52 60 13 15

Bekijk snel onze website voor een aantal rekenvoorbeelden en bereken uw voordeel


32

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Uw leren meubels bankstel weer als nieuw Leren kleuren Bent u de kleur van uw bankstel helemaal zat of is het dermate verkleurd, steek dan uw licht eens op bij de specialisten van MARCO LEER. Daar geven ze weer kleur aan uw bankstel waardoor u er weer voor vele jaren met veel zitplezier van kan genieten. Marco Leer werkt volgens het in eigen huis ontwikkelde applicatiesysteem FACELIFT FOR LEATHER®. Een volkomen uniek procédé wat het leer de kleur geeft die u wenst maar die bovenal zorgt dat het leer soepel en “natuurlijk” blijft. Na een inschatting van de te verwachten rest-levensduur van uw bankstel (minimaal 3 jaar) wordt een duidelijke en heldere offerte op tafel gelegd. Hierna kan uw bankstel (eventueel) worden gerepareerd en gereinigd. Een grondlaag en een nieuwe verflaag en een finishlaag complementeren het geheel waarna het weer als nieuw bij u in de woonkamer staat voor een prijs die beduidend lager is dan de nieuwprijs.

Ook kunt u bij ons terecht voor al uw stoffeerwerkzaamheden

Marco Leer geeft drie jaar onverbiddelijke garantie dus wat let u om vandaag nog te bellen met 0186-603268 om een afspraak te maken voor zo’n ‘make-over’. Niet alleen uw leren bankstel is in goede handen bij Marco Leer maar ook (leren) kantoormeubilair, auto-interieurs etc. krijgen bij Marco Leer weer hun glans en vitaliteit terug.

Wilt u eens komen kijken? geen probleem!

Marco Leer vindt u op het industriegebied Boonsweg in Heinenoord. Vanuit Dordrecht richting ‘s-Gravendeel via de Kiltunnel (€ 1,80) 2,00 tot aan de afslag Blaaksedijk, industrieterrein Boonsweg oprijden. Na het caravanbedrijf gaat u rechtsaf. Marco Leer vindt u hier, op de Nijverheidsweg, in het eerste pand links.

Marco Leer B.V. | Nijverheidsweg 31 | 3274 KJ Heinenoord | Telefoon: 0186-603268 | www.marcoleer.nl

Welke warmtebron u ook zoekt: Gas, hout of elektrisch

Fam. van Wijngaarden uit Dordrecht Wij hebben alle kozijnen aan onze legowoning in Sterrenburg laten vervangen door kunstof kozijnen van KOOZ. Daar hebben wij geen moment

inclusief de horramen. In 3 dagen tijd

90

Al jaar uw warmte specialist

ook nog eens verstand van het vak hebben. Mijn advies aan mensen met het idee over kunstof aanschaffen en laten plaatsen bel dan KOOZ en zijn

bedoel.

Deskundig advies

Kozijnen

Nog voordeliger investeren?

Uitgebreid assortiment

Dakkapellen

3UR¿WHHUWRWPDDUW

Montage in eigen beheer

Zonwering

van het 6% btw tarief op de

10 jaar fabrieksgarantie

Raamdecoratie

arbeid!

Showroom aan huis

Dakramen

Kijk voor meer info op onze

Scherp geprijsd

Gevelbekleding

website!

Onze pluspunten

Onze producten

www.koozijn.nl

Kom naar onze showroom in Dubbeldam en ontdek hoe u de winter warm en sfeervol door kunt komen

Bij Van de Merwe vindt u alles wat wonen fijn maakt Burgemeester Jaslaan 35 3319 AB Dordrecht Tel.: 078-6160364

www.vdmerwe.nl


Hip! Weddingdesign

SALE!

op rtingen Hoge ko n toprken va bruidsju dybird,

als La merken Enzoani, Blue by r! s en mee Demetrio

Voorstraat 324 Dordrecht Tel. (078) 6131400 www.hipweddingdesign.nl

Een onvergetelijke huwelijksdag!

Bruidspaar van de maand

Mark Prins en Inge Barends zijn afgelopen vrijdag getrouwd op het Stadhuis van hun woonplaats Dordrecht. Inge was in het verleden een verdienstelijk atlete, maar heeft zich nu op het kajakken gestort. Twaalf leden van haar vereniging Dajaks, gevestigd bij de pont naar Werkendam, vormden een toepasselijke erehaag toen het bruidspaar de trappen van het Stadhuis afkwam. (Foto: Thymen Stolk)

Wat voor trouwkostuum zoekt u ? Zwart

Wit

Centraal gelegen in recreatiegebied “de Hollandse Biesbosch”

Het mooiste boeket voor de dag van je dromen vind je bij

VRAAG NAAR ONS INFORMATIEPAKKET. DE UNIEKE LOCATIE VOOR AL UW FEESTEN EN BRUILOFTEN. • recepties • bruiloften • lunches • diners à la carte • grillkaart • barbecues • buffetten • catering etc. • groot zonneterras • VOLOP GRATIS PARKEERGELEGENHEID • HET HELE JAAR GEOPEND

na correctie Drechtsteden_2008.indd 76

20-7-2008 14:01:17

Van Oldenbarneveltplein 17-18 Dordrecht 078 - 617 01 78- www.schansbloemen.nl

Winkelcentrum Walburg Zwijndrecht 078 - 619 10 50 - www.dendekkerbloemen.nl

Hip

of

+LASSIEK

Restaurant

DE MERWELANDEN De Bekramming 13 • 3313 LM Dordrecht Tel. (0184) 41 11 31 • Fax: (0184) 42 08 55 E-mail: info@merwelanden.nl • Internet: www.merwelanden.nl

Voor uw buffetten, brunches, diners en party’s. All-in Arrangementen inclusief drank 00 14, 12,50 p.p 00 2 ½ uur receptie 18, 16,50 p.p 00 5 uur feestavond 24, 22,50 p.p

1 ½ uur receptie

Effen

Gestreept Altijd een kaart naar wens! Ook voor zelf ontworpen kaarten.

THE MOD Voorstraat 271 • Dordrecht • 078 - 614 14 94

Reewegpad 22 Ċ Dordrecht Ċ 078 - 621 38 82 info@drukkerij-rad.nl Ċ www.drukkerij-rad.nl

Wantijpark 1 • 3312 AV Dordrecht • Tel. 078 - 614 13 06 Wantijpark 1 3312 AV Dordrecht Tel. 078 - 614 13 06 Fax 078 Fax - 639 info@wantijpaviljoen.nl 078 09 - 6394409•44E-mail: E-mail: info@wantijpaviljoen.nl

www.wantijpaviljoen.nl


34

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Veredelingsmedewerker (v) (tuinbouwmedewerker)

Ben jij nauwkeurig en secuur? En heb je ervaring in de tuinbouw?

Veelzijdig

Mail dan je CV met motivatie naar horti@perflexxion.nl Bel 010-5111099 voor meer informatie.

ccreations reatio ons

www.perflexxion.nl

• Verkoop en reparatie naai- en borduurmachines bor • Tevens lock- en strijkmachines prijzen • Laagste prij lesdienst • Eigen lesdie voorrijkosten • En.... géén v

Voorstraat 328 Dordrecht Tel. 078 - 613 96 83 www.bekkersnaaimachines.nl www.bekkersnaaimachine

DORDTSE KLUSCENTRALE K Voor alle werkzaamheden in en rondom het huis S Schilderen - Tegelen - Timmerwerk R Reparaties - Behangen - Laminaat P Parket - Tuinaanleg en onderhoud

Proefbakker WERKZAAMHEDEN:

Het ontwikkelen van nieuwe producten en de kwaliteitsbewaking van de huidige producten.

Satellietstraat 10 | 3328 GL Dordrecht S Tel.: Tel 078 - 6171677 | Mobiel: 06 - 51684740 E-mail: a.kleef4@chello.nl

KANDIDAATSPROFIEL: - Afgeronde MBO+ Brood- en Banket; - Enkele jaren ervaring in een bakkerij; - Ervaring als proefbakker is een pré; - Administratief goed onderlegd. Mail je CV naar food@perflexxion.nl of bel 010-5111099 voor meer informatie. www.perflexxion.nl

Blekersdijk 38a | 078-6489319

twincreations.nl

KURA BESTAAT 35 JAAR!! KUNSTSTOF KOZIJNEN MET GRATIS INSECTENHORREN* PROFITEER VAN HET VERLAAGDE BTW TARIEF * vraag naar de voorwaarden

KOM BIJ ONS MET UW:

r ijs voo ste pr De be e kwaliteit! t de juis

Oud ijzer • Aluminium • Rood Koper • Messing • Brons

Geisers • Verwarmingsketels • Elektromotoren Elektriciteitskabel • Roestvast staal • Zink • Lood • Tin EN ONTVANG DE HOOGSTE PRIJS VOOR UW METAALAFVAL.

Van Leeuwenhoekweg 21 • 3316 AV Dordrecht Tel :078-6350489 • info@devisserdordrecht.nl

www.devisserdordrecht.nl Onze vestiging is op werkdagen dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00 uur.

Frans Klaver Voor al uw Tuinwerkzaamheden

TUINMAN/STRATENMAKER nodig voor al uw tuinwerkzaamheden & bestratingen

CUBE KOZIJN

KURA GEEFT UW PAND EEN EIGEN GEZICHT KELVINRING 40, ALBLASSERDAM T 078 - 699 16 99 WWW.KURA.NL

• Schoonmaken • Snoeien • Gazon • Beplantingen • Aanplanten van uw tuin • Winterklaarmaken • Ophogen • Grondverbeteren • Afvoeren vuil • Nieuwe bestrating • Ophogen bestrating • Plaatsen van schuttingen • Tuinhuisjes Van klein klusje tot complete aanleg. GRATIS prijsopgave aan huis. Alles bespreekbaar. Garantie op ons werk en materiaal.

078 - 744 01 74


Lees het actuele sportnieuws op::

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Sport

dordtcentraal.nl

35

Emma A1 - ASWH A1: 0-8 ASWH begon ongeconcentreerd aan deze wedstrijd. De spelers wisten dat er enkele klassen verschil tussen beide teams zaten. Emma kwam daarentegen fel uit de startblokken en zette enige druk op de verdediging van ASWH. De verdedigers van ASWH reageerden een beetje geïrriteerd. Na 10 minuten kwam ASWH in zijn spel en werd de verdediging van Emma getest. ASWH was veel sterker, de Dordtse ploeg liet zich niet ondersneeuwen en kwam ook wel met aanvallen. In de 25e minuut was het wel prijs. Billy Nzojybwami strafte een misverstand tussen een verdediger van Emma en de keeper af. ASWH bleef aanvallen en in de 42e minuut was het weer Nzojybwami die met een mooie kopbal over de keeper de 0-2 maakte. Na de

rust opnieuw een aanvallend ASWH en een stug verdedigend Emma, dat toch ook nu en dan in de buurt van de keeper van ASWH kwam. In de 3e minuut was het weer Nzojybwami die voor de 0-3 zorgde. Het spel golfde wat op en neer. In de 15e minuut was het Dylan de Boer die met een schot onder de keeper door de 0-4 scoorde. In de 30e minuut kon Nzojybwami zijn vierde van de avond laten noteren. Emma liet hierna de kopjes een beetje hangen. Het was dat Nzoyibwami zijn vizier niet op scherp had staan, anders was de wedstrijd geeindigd met dubbele cijfers. In de 33e minuut zorgde Harris Hasanovic voor 0-6. In de 37e minuut was daar toch weer Nzojybwami die na een fout van een verdediger de bal achter de keeper

Sliedrecht A1 - Groote Lindt A1: 4-2 de 19e minuut kreeg Groote Lindt zijn eerste kans, maar de keeper van Sliedrecht was alert en wist buiten zijn 16 de kans van Schuurmans ongedaan te maken. In de 27e minuut moest de keeper van Sliedrecht weer aan de bak, dit keer na een prachtig schot van 25 meter van Kraaijeveld. Daarna was het weer de beurt aan Sliedrecht. Visser kopte de bal van de zijkant goed in, maar de verdediging wist al koppend een doelpunt te voorkomen. Toch werd het nog 3-0 voor de rust. Van Zuijdam haalde uit de tweede lijn hard uit, keeper Bezemer kreeg de bal niet onder controle en Hordijk kon simpel binnen tikken. In de tweede helft geloofde Sliedrecht het wel en kwam Groote Lindt aan aanvallen toe. In de 52e minuut leverde dit zelfs de 3-1 op na slordig balverlies voorin bij

In een sportieve wedstrijd onder leiding van Roman Bussem dacht Sliedrecht met de rust de buit al binnen te hebben. Sliedrecht wilde binnen de kortste keren de wedstrijd beslist hebben. Binnen 3 minuten was de ban al gebroken. De eerste echte aanval van Sliedrecht leverde een hoekschop op waarna de bal slecht werd weggewerkt en via een been van de eigen verdediging in het doel viel. In de 8e minuut leek de wedstrijd al beslist. Een bal over 40 meter van Hordijk, waarop de verdediging van Groote Lindt niet alert reageerde, leverde de 2-0 op door De Jong. Een paar minuten later kon een lange bal van Muilwijk met moeite tot corner verwerkt worden. Uit deze corner had De Jong zijn tweede op de schoen, maar de twee kansen die hij kreeg, wist hij niet te benutten. In

kopte: 0-7. Drie minuten voor het eind was het Hasanovic die uit een voorzet van Billy Nzojybwami zorgde voor de eindstand van 0-8. Ondanks het grote veldoverwicht van ASWH bleef Emma sportief voetballen. Scheidsrechter Kevin Timmer had een makkelijke avond.

EBOH A1 - Wieldrecht A1: 4 - 1

Foto: daVinciMedia Meer info en beeld op de aparte pagina van de Jeugdbokaal op dordtcentraal.nl en op dordtcentraaljeugdbokaal.nl.

Sliedrecht waarna een counter uit het boekje volgde en Kraaijeveld eerst nog de paal wist te raken, maar uit de rebound Schuurmans alsnog scoorde. Twee minuten later volgde de volgende Zwijndrechtse kans door een snelle combinatie tussen Annegam en Schuurmans waarna de voorzet net te scherp was om binnen te tikken. Ruim 20 minuten voor tijd werd het toch nog 3-2, na een vrije trap hard door het midden door Kraaijeveld, waarbij de keeper niet geheel vrijuit ging, wist Den Engelsen het laatste tikje te geven. Hierna ging Sliedrecht toch weer voetballen wat gelijk weer diverse kansen opleverde. In de 72e minuut kwam Francois net een teenlengte tekort om een mooie aanval tussen hem en Meerkerk af te ronden. Vijf minuten later schoot De Vlaam na een verre uittrap van keeper De Gruijter net naast. In blessuretijd maakte Sliedrecht de bevrijdende 4-2 door een mooie actie van Francois.

Kies voor kwaliteit! Vraag uw verzekering altijd of van Gemert uw schade mag herstellen!! AUTOSCHADE

In het eerste kwartier tikten de ploegen de bal obligaat breed zonder dat er echte kansen ontstonden. In de 16e minuut was er echter een enorme fout in de achterhoede bij Wieldrecht. EBOH profiteerde optimaal van het knullige uitverdedigen en nam een voorsprong via Luseni Kabbah. Daarna werd Wieldrecht wel wat sterker en de ploeg kreeg twee aardige kansen die niet werden benut. Een daarvan was via een goede actie van de uitblinker aan de zijde van Wieldrecht, Matthew van der

Linden. Na de rust opnieuw veel positiespel op middenveld. Na 55 minuten een vrije trap voor EBOH. Deze werd prachtig in de hoek geschoten door Suayip en dat betekende 2-0. Daarna werd er in de 77e (Enes Ak) en de 83e minuut (Tamim Omari) nogmaals gescoord door EBOH uit twee fraai opgezette aanvallen. Tenslotte redde Wieldrecht via Ilian Solak de eer in deze verder sportieve wedstrijd, uitstekend geleid door scheidsrechter Patrick de Rover.

b b uitvaartzorg.nl Altijd bereikbaar via 06 - 237 238 29 of info@bbuitvaartzorg.nl

Borsje & de Brieder U I T V A A R T Z O R G

“een mooie uitvaart blijft je je hele leven bij...” ...Wendie Borsje en Joke de Brieder

Dordrecht - Papendrecht Scheiden doe je samen Corine Schreuder Tel.: 06 300 89 561 corineschreuder@hotmail.nl www.scheidingshuys.nl

ER IS TOEKOMST NA DE SCHEIDING!

vanaf intakegesprek tot en met afhandeling rechtbank uw jurist met fiscale en financiële kennis van zaken effectiever en goedkoper dan een advocaat één aanspreekpunt tegen een vaste totaalprijs

Alle aandacht, zorg en bemoediging om op uw eigen wijze afscheid te nemen...


36

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Rug– of nekklachten ? Myovision spierscan + spinal checkup! Alleen op afspraak. Bel met (078) 639 97 77 om uw plaats te reserveren*. Kosten €20.- i.p.v. €80.* VOL=VOL. Heeft u rugpijn of nekpijn? Wilt u meer weten over de gezondheid van uw wervelkolom of uw rug–/nekklachten? In onze praktijk te Dordrecht doen wij t/m 1 mei een “spinal checkup”. Een “spinal checkup” bestaat uit: * s-EMG scan * Rug check Wat is chiropractie? Chiropractie is een vorm van geneeskunde die zich toelegt op de wervelkolom en het centrale zenuwstelsel. Chiropractie gaat ervan uit dat het menselijk lichaam een zelf herstellend vermogen heeft mits het zenuwstelsel optimaal kan functioneren. Wanneer er echter blokkades in de wervelkolom aanwezig zijn krijgen de zenuwbanen, die hierdoor lopen, niet de mogelijkheid normaal te functioneren, wat pijnklachten kan veroorzaken. Een chiropractor kan door middel van diverse technieken de blokkades opheffen, zodat het lichaam weer optimaal kan functioneren. Wat doet een chiropractor? Chiropractoren zijn academisch opgeleide specialisten die zich richten op het opheffen van klachten die voorkomen uit blokkades in de wervelkolom die zenuwirritaties veroorzaken. Bij onze kunnen mensen onder meer terecht met pijnklachten in de lage rug, nek schouders, arm, been, hoofdpijn of die last hebben van migraine, whiplash, hernia (zelfs na een operatie), zwangerschapspijnen, gewrichtspijnen of arthrose. Wordt chiropractie door mijn verzekering vergoed? Ja, chiropractie wordt door alle verzekeringsmaatschappijen vergoed, al is dat helaas niet altijd volledig. Wat de exacte vergoeding is van uw verzekering kunt u nalezen in de polisvoorwaarden. De vergoeding staat dan vermeld onder chiropractie of alternatieve geneeswijzen. Een verwijsbrief van uw huisarts is niet nodig. Ja, ik wil graag meer informatie of een afspraak maken. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een behandeling of s-EMG scan, kunt u contact met ons opnemen Tel (078) 639 97 77. Inschrijving kan ook via ons e-mail chiropractie@live.nl Vermeld daar duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer.

Wat is een Myovision spierscan? De Myovision spierscan is een surface ElectroMyoGraphy of s-EMG scan. Een scan wordt gemaakt met behulp van een medisch apparaat ontworpen in de VS die de elektrische activiteit van een spier meet. s-EMG meet spierspanning in het lichaam. Zodoende kunnen chiropractoren de spierspanning in het lichaam meten en vergelijken; links met rechts op diverse niveaus in de wervelkolom. Is het pijnlijk? Het is totaal niet pijnlijk en geeft geen enkele irritatie. Hierdoor is deze procedure ook veilig voor iedereen. Het vereist eenvoudig plaatsing van passieve sensoren op de huid. Het onderzoek duurt maar enkele minuten.

Ideaal

1e Bezoek

2e Bezoek

Wat houdt een Rug check in? De chiropractor zal uw wervelkolom nakijken en de bewegelijkheid van uw wervels voelen om blokkades op te sporen. Door een blokkade kan de functie van het zenuwstelsel verstoord worden. De gevolgen hiervan o.a. kunnen zijn: pijn, spierverzwakking, spierverkramping, gevoelloosheid, verstoringen in het functioneren van organen.

Wanneer gaat later over in te laat? • Blijf niet onnodig langer met klachten rondlopen. • Binnen onze professionele praktijken staat het goed functioneren van het zenuwstelsel en de wervelkolom centraal. • Reeds vele tevreden en enthousiaste patiënten gingen u voor!

Website: www.chiropractie.us

Chiropractie Dordrecht Burg. de Raadtsingel 107 E-mail: chiropractie@live.nl

Tel: (078) 639 97 77


Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Volg het lokale nieuws op

Versheid van Multifresh

valt in de smaak ALBLASSERDAM

De één noemt het een ‘digitale groenteboer’, bij de ander roept het juist nostalgische herinneringen aan de SRV-man op. Maar wat alle klanten van MulƟfresh gemeen hebben is dat ze zeer te spreken zijn over de superverse producten en de bezorgservice van het vorig jaar opgestarte bedrijf van de Alblasserdamse broers Koemans. Maandelijks groeit het aantal klanten. Het assorƟment en het aantal bezorgdagen groeit mee. Multifresh komt voort uit Davis Europe, het im- en exportbedrijf van fruit van Edward en Johan Koemans. Het idee is simpel: als je die producten rechtstreeks aan de consument levert zijn ze daar één tot twee weken eerder, en dus veel verser. In de webwinkel kan de bestelling

geplaatst worden. Die wordt aan huis gratis afgeleverd in de (zeer) wijde omgeving. Het concept slaat aan. Waar een jaar geleden werd gestart met één bezorgdag, zijn dat er nu twee en het worden er na de zomer zelfs vijf. “We groeien maandelijks tussen de 5 en 10 procent”, vertelt Edward Koemans. “We hebben twee nieuwe medewerkers gekregen, nieuwe producten toegevoegd en gaan het assortiment nog verder verdiepen en verbreden.” Later dit jaar staat ook al een verhuizing naar een groter bedrijfspand op de planning. Dagvers Er werd gestart met fruit, vruchten sappen, Zeeuwse aardappels en biologische

Ondernemers

dordtcentraal.nl

kaas uit het eigen Alblasserdam. “Daar komen binnenkort gesneden groenten bij, andere kaassoorten en fruitmanden. Daarnaast gaan we kwaliteitsvlees uit de regio aanbieden en gaan we zelf dagelijks noten branden.” Verser kun je het niet krijgen. Wie eenmaal dankzij Multifresh heeft geproefd wat echt vers is, wil nooit meer wat anders. Bestellen kan eenvoudig via de website. Wie dat op bezorgdagen (nu nog dinsdag en vrijdag) voor 10.00 uur doet, krijgt de producten dezelfde dag tussen 14.00 en 20.00 uur aan huis bezorgd. Een sterk toenemend aantal klanten krijgt wekelijks deze ‘moderne SRV-man’ aan de deur. Wie ook geïnteresseerd is in deze superverse service aan huis kan rondkijken en zich registreren op multifresh.nl en een bestelling plaatsen.

37

Kleine prijzen bij Sport Outlet

Dordrecht DORDRECHT

KorƟngen van minimaal 40 procent. Geen wonder dat Sport Outlet Dordrecht, gevesƟgd aan de Visstraat 106, zo goed wordt bezocht. De Ɵjdelijke winkel die vanaf januari in het centrum van Dordrecht is te vinden, verkoopt sportkleding en -arƟkelen met giganƟsche korƟngen. Deze week zelfs met korƟngen van minimaal 40 procent. Onlangs is er weer mooie, nieuwe handel van onder andere Björn Borg en Brunoƫ binnengekomen. De grote zaak, bestaande uit twee verdiepingen, is zeker nog tot en met eind juni open. Topartikelen van bekende

artikelen kunnen klanten er terecht. Getracht wordt om een zo mooi mogelijke collectie aan te bieden. En dat lukt keer op keer. Onlangs is er weer een grote partij sweatshirts en -pants van Björn Borg binnengekomen, net als een grote hoeveelheid Birkenstocks en Brunotti artikelen. Zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen! De scherpe prijzen maken dat de winkel de afgelopen maanden al boven verwachting is bezocht. Dat zal de resterende acht weken niet anders zijn. Topmerken De kortingen op de collectie kunnen oplopen tot maar liefst 80 procent! Dat maakt Sport Outlet Dordrecht een wel heel aantrekkelijke zaak. Topmerken

De kortingen kunnen oplopen tot 80 procent! merken als Nike, Adidas en Puma gaan voor hele mooie prijzen de deur uit. Het assortiment omvat dames-, heren- en kinderkleding, maar ook voor schoenen, bikini’s, hockeysticks, tennisrackets, tassen, badslippers, skates en andere

Het team van MulƟfresh is uitgebreid. Versspecialist Dennis Koemans gaat zich bezighouden met de uitbreiding van het assorƟment. Mark van Nieuwkoop gaat helpen bij sterk groeiende logisƟeke tak van het bedrijf. (Foto: Thymen Stolk)

voor een lage prijs (ook op nieuwe collecties). Dat maakt dat iedereen goede sportkleding en -artikelen kan kopen, ook diegenen met een kleinere beurs. Nieuwsgierig geworden? Ga dan eens langs bij zaak aan de Visstraat.

IK\QM

CORTINA U4 Transportfiets

LET OP: Per 1 maart gewijzigd

voordeliger BTW tarief op arbeid.

GR ATIS

*I[QT[P

!

WXXMZ\I [ *TWWU \_^Â !! * Bij aankoop van een Cortina U4 <ZIV[XWZ\ÅM\[ QVKP,)5-; MMV*I[QT[PWXXMZ\I[*TWWUSTM]Z VIIZSM]bM\_^Â!!/:)<1; Of bij aankoop van een een Cortina U4 <ZIV[XWZ\ÅM\[ QVKP0-:-6MMV*I[QT ,MV\WVUIVL4\_^Â!!/:)<1;

2W]_+WZ\QVILMITMZ"


Dordt Centraal Voor het laatste regionale nieuws

dordtcentraal.nl D r u k k e r i j

Jonkheer

Schildersbedrijf Wilfred van der Laars 078-6131435 of mail naar:

creations

DE KONING

078 - 6489319 â&#x20AC;˘ twincreations.nl

Zekerheid? De 100

info@schildersbedrijfvande rlaars.nl Zie onze advertentie op pagina 9

Volg ons op twitter @twincreations

creations

Voor al uw drukwerk

Dordtse

Voorstraat-West 348 â&#x20AC;˘ 3311 CW Dordrecht 078 6132475 â&#x20AC;˘ info@drukkerijjonkheer.nl www.drukkerijjonkheer.nl

%

Taxi

3 VERSCHILLENDE ZONES Dordrecht Centrum, (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders, (078) 630 97 25

IN DORDRECHT

â&#x201A;Ź 6.- / â&#x201A;Ź 8.- / â&#x201A;Ź 11.-

Dor ordt dt Centraal SCHERPE TARIEVEN â&#x20AC;˘ 24-UURS

SERVICE

weekend vrijdag 3 februari 2012

verschijnt wekelijks huis-aan-huis

creations

in Dordrech Dordrecht ht

Ges Ge eessloo loop optt

oplage 60.000 â&#x20AC;˘ nr. 284

www.kroonkozijn.nl tel: 078-6226340

Voor het laatste nieuws

dordtcentraal.nl Eerste schaatsbaan geopend

pagina 3 De beste sporters

p van antiek Taxatie en inkoo t foto aanvragen me per mail ag ontvangen wij gra

pagina 13

GraĆ&#x;s naar WK ShorĆŠrack?

DORDRECHT

De gymzaal op het Vogelplein is niet meer. Deze week werd de zaal, tussen het oude badhuis en school Noordhove, met de grond gelijk gemaakt. Op het Vogelplein verrijst in de toekomst een complex, onderdeel van seniorende herontwikkeling van de wijk. De zaal en school Noordhove moeten voor deze nieuwbouw gymwijken. Voorlopig duurt het nog wel even eerdat er gebouwd gaat worden. Volgens Woonbron liggen de plannen nog niet vast. Dat de gymzaal echter nu al is gesloopt, komt omdat het van de zomer Ĺ&#x2021;inke schade

Wil je graĆ&#x;s naar het WK ShorĆŠrack, volgend weekend op de Sportboulevard? Dat kan! Mail de redacĆ&#x; e van Dordt Centraal via redacĆ&#x;e@dordtcentraal.nl en maak kans op graĆ&#x;s kaarten. Vermeld in je mail eventjes waarom die graĆ&#x;s kaarten juist jouw kant op moeten.

opliep. Zo viel een van de populieren aan de Bankastraat van de zaal. Met het oog op op de komende herstructurering het dak de gemeente besloten geen werd geld te stoppen in het herstellen door zaal. Voor de veiligheid werd van de het gebouw alvast gesloopt. de van dit jaar starten Aan het einde voorbereidingen voor de herontwikkeling van het plein. Vooralsnog wordt er nog les gegeven in school Noordhove omdat de hoofdlocaĆ&#x; e aan het Oranje Vrijstaatplein wordt gerenoveerd. Het momenteel is de bedoeling dat er in het nieuwe schooljaar geen les meer wordt gegeven aan het Vogelplein. Sloopdata zijn echter nog niet bekend. (Foto: Thymen

Winterregeling na nachtopvang Stolk)

Verras je Valentijn

met een gratis liefdesbericht

DORDRECHT

Je moet er niet aan denken. Met deze barre temperaturen buiten slapen. Toch zijn er mensen die het doen. Hoewel het Leger des Heils het aantal bedden in de nachtopvang heeft uitgebreid, wil niet iedereen binnen slapen. De opvang kan daarom de nodige dekens gebruiken.

Pannenkoekenhuis Party-restaurant 9 - Barendrecht Achterzeedijk 617 576 0180 .nl enhuisoudemaas

www.pannenkoek Van 1 oktober

t/m 31 maart:

Elke zondag tot 13.30 uur van 11.00

4a4ar j

BRUNCH

eM DKV D

incl. drank en hapje

erwekrabbers

â&#x201A;Ź 50,00

Carnaval 2012

44

jaa ja aar

al 18 februari Koeienb leis van Van Halen Leutpa

`15,Reserveren

D66 wil een GROTE PARKEERGARAGE bij het Energiehuis

VIP-kaarten

V VIP

In de raadsvergaderin g heeft D66 dit met de andere oppositiepartijen bepleit. Pannenkoekenhuis Party-restaurant

aann 2a aa elaa nddel Lindelaan Li 3319 XK Dordrecht Tel.: 078-6160821

aanbevolen!

Dordrecht

Nu het zo koud is, is de winop pad gaan. In plaats van terregeling in de nachtopvang driemaal per wee week elke dag. van toepassing. Het aantal â&#x20AC;&#x153;Dit zijn speciaa speciaal opgeleide bedden is meer dan verdubcollegaâ&#x20AC;&#x2122;s die op pa pad gaan om beld, van 28 naar 60. De afgedaklozen onder br bruggen, vialopen dagen hebben rond de ducten en in pa parken op te 40 mensen gebruik gemaakt zoeken. Zo hebbe hebben we hen van de nachtopvang, aan het in het vizier en we weten we wie Kromhout/Kasperspad. Dat waar verblijft.â&#x20AC;? weet Ida Wiersma van het Leger des Heils. Andere maatOnverantwoord O nverantwoord regelen die worden genomen De out-reach me medewerkers is dat de zogenaamde outmotiveren volgens Wiersma reach medewerkers vaker de buitenslapers om naar

Lees hierover op onze website www.d6 www.d66dordrech 66 6dordre echt.nl t.nl

bin binnen te gaa â&#x20AC;&#x153;Elke gaan.

in Dordt Centraal!

Wie heeft een deken over? avond is er contact, wordt er gekeken hoe deze mensen er bij zitten. Is hun slaapplaats goed beschut? Hebben ze voldoende dekens? En nog iets te eten?â&#x20AC;? Zolang het nog verantwoord is mogen de buitenslapers die geen gebruik willen maken van de nacht-

Zoals ieder jaar maakt Dordt Centraal rond Valentijnsdag ruimte vrij in de krant voor liefdevolle berichtjes. Dat kan een liefdesverklaring zijn aan een geheime liefde, maar ook aan de partner waar je al jaren gelukkig mee bent. Nieuw dit jaar is dat deze Valentijntjes helemaal gratis zijn! Ga daarvoor naar dordtcentraal.nl, klik op de Valentijnsbutton en vul online de bon in. De berichtjes worden op vrijdag 10 februari geplaatst in Dordt Centraal.

opvang, buiten blijven. â&#x20AC;&#x153;Is het onverantwoord en moeten ze mee dan is een laatste pressiemiddel het oproepen van de politie.â&#x20AC;? Volgens Wiersma zijn er momenteel twee notoire buitenslapers die weigeren van de nachtopvang gebruik te maken.

Dag en nacht

bereikbaar

Het team is tevens afhankelijk H van de informatie van Dordtenaren. een e buitenslaper kent Wie wordt verzocht dit door te geven. Dat kan via outreaching@legerdeshei o ls.nl of tel. 06-10380864. Gevraagd wordt om een e nauwkeurige omschrijving van de persoon, de slaaplocatie tijdstip t en het van signaleren. Het Leger des Heils kan ook heel goed gebruik maken m van dekens, slaapzakken en dekbedden. Wie wat over heeft kan het h afgeven aan het Kromhout 110 of bij het Servicecentrum Dubbeldamseweg D aan de 50.

0800 - 099 55 15 7x24 uur GRATIS bereikbaar voor directe hulp

Achterzeedijk 9 - Barendrecht 0180 - 617 576 www.pannenkoekenhuisoudemaas.nl Van 1 oktober t/m 31 maart:

Dag en nacht

+,:2<5+0.,465;(.,

Elke zondag 00 t t 13 30 ur

b

ikb

HUIS AAN HUIS (THEMA)KRANTEN

HUIS N OM HET SSEN IN E R UW KLU ALLES VOO

17

januari 2012

2 nr. 4 - jaargang Nieuws

Centraal uitgave van Dordt

oplage: 100.000 Vastgoed

Trends & Interieur

Regio

als nieuw Het huis weer als combinatie van al gaat het om een Meestal en impregnatie. een breed begrip. el, voegrenovatie Gevelrenovatie is de gevel, het reinigen van zaamheden, zoals keren gaat het Verreweg de meeste Dit kan door om gevelreiniging. chemisch reinigen stoomcleanen, te bepalen wat of stralen. Om is voor een gevel, het beste is wat om te weten het belangrijk en om welke type voor soort gevel gaat. Om zolang vervuiling het een te hebben van mogelijk plezier van de renovatie is impregneren gevel aan te raden.

rvuiling. type gevel en vervuiling. iging wordt toegeChemische reiniging tot zware vervuiling past bij matige Dan wordt gebruik op de gevel. een reinigingsmidgemaakt van gevel vuiling op de del dat de vervuiling staan verschillende oplost. Er bestaan len. elen. einigingsmidde reinigingsmidd soorten en n de steensoort Afhankelijk van uiling wordt gekozen het type vervuiling het gingsmiddell dat voor het reinigingsmidde gevel. bij beste past de

Schoonmaken eenis de meest Stoomcleanen Dit van reinigen. voudige manier om een wordt vaak toegepast vervuild die licht gevel te reinigen wordt heet is. Onder hogedruk gespoten. gevel water tegen de lost de vervuiling Het warme water vuil druk wordt het op, en door de afgespoten. Stoom van de gevel elk geschikt voor cleanen is niet

Kopen of huren?

Kees Diama endaa l nt

Henk Wiersm Willem Klink a

Pippy Pruym Clayment boom van Duren

Tjark de Lange Paul Koster

Jaap Boot Tennistak

23

Marco

13

Marco Mans John van der Linden

Jan Kees MarĆ&#x;n Dielhof AĆŠasio

20

tjje s etje etjes Weetjes Juridisch & We

Financieel

Inh oud Richard Groen

11

15

Arto Dielho f

16

19

21

Retel

werk-

wordt. Vaak gaat opnieuw gevoegd het gepaard met voegrenovatie herstel van scheuren.

ndstralen is eigenlijk De term zandstralen Er bestaan een beetje misleidend. el meer straalmiddelen namelijk veel Vaak wordt bijdan alleen zand. Het kalk gebruikt. voorbeeld ook af van almiddel hangt juiste straalmiddel vervuiort en wat voor de steensoort is. gevel aanwezig ling er op de water, iste instelling van Met een juiste het vaak del en druk is straalmiddel

Behouden wordt vervuiBij het impregneren tegen gegaan. ling op lange termijn beschermd dan Ook is de gevel vocht. Een kleurtegen doorslaand vloeistof wordt loze en glansloze Als deze op de gevel aangebracht. is de gevel waterlaag is gedroogd nog wel ademend. afstotend maar

werkelijkheid luit 2012 is 1 april wbesluit Bouwbes werking. Het 1 april 2012 in

op een intetreedt definitief dit moment aan we Bouwbesluit Het nieuwe Zaken werkt op versie zijn Binnenlandse In deze integrale ministeriee van nieuwe Bouwbesluit. zogenaamde Veegbesluit) (het kstversie van het grale tekstversie versie van het Bouwbesluit 2012 gingen van het Kamer goedgekeurde de wijzigingen door de Tweede orspronkelijke en de oorspronkelijke geschoven. esluit in elkaar Bouwbesluit

het

een beter en wanneer Wanneer is het of een huis huren? voor jezelf een keuze. Maak daarom Een huis kopen van mens tot mens. koper. Als het andere? Dat verschilt 10 procent kosten

w met bouwdepotzin. Of uw er)bou (Ver)bo is niet naar je keuken

maar de ongeveer alleen verstandiger en nieuw huis gekocht, Net een er is geen verwarming, bovenop de verkoopprijs, weer kwijt. Dan lijkt het dus badkamer in. Of direct koopt betaalt altijd, dus. et een moderne verkoper dit geld Âť Wie een huis er moet om te verbouwen wordt dan is de gestegen is. er reden genoeg huis weer verkocht procent in waarde ashaard. Dan is een gashaard. als het huis 10 geen huis te wanneer een gedeelte om pas te verkopen verstandig aan bij een hypotheek, zijn doet er misschien bouwdepot is een wordt afgesloten gestegen moet (ver)bouw. Een weer te verhuizen, Een bouwdepot de (ver) 10 procent in waarde g bestemd is voor is binnen vijf jaar te betalen voor is, het huis eerst een van het hypotheekbedra op staat, om daaruit kosten Âť Wie van plan geld of verbouw van zoals eerder genoemd rt rekening waar om nieuwbouw, soort kopen. Dit omdat, Dat kan gaan stijgt. te maken. w van de woning. bouw flink in waarde om geen verlies binnen vijf jaar taande woning. bestaande of dat het huis over het bedrag flink zal stijgen dat je rente ontvangt rente is in de dat je inkomen s te hoog is, bouwdepot is deze een inkomensgren van Maar Âť Tenzij je weet de . Tenzij opgenomen. Hett voordeel Je kunt niet terecht in de dat nog niet is erover betaalt. vaak minder gecompliceerdeen huurder automatisch in het bouwdepot dan de hypotheekrente die je komt is bij huurwoningen bank of geldverstrekker lager haalbaar is. Dan Âť Verhuizen eeste gevallen opnemen. Elke meeste Een belangrijke woningbouw niet uit een bouwdepot omaar even geld waardoor sociale opname en uitbetaling. voldoet. zomaar voorwaarden voor aan het bouwplan eeft zijn eigen heeft alleen liberale huursector. een woning. dat de opname die je indient bij het huren van zo dat een nota oorwaarde is bijvoorbeeld voorwaarde Voorafgaand en meer voorspelbaar bouw is het doorgaans het bouwplan. zijn duidelijker Bijij bestaande huurders dus ook voldoet aan je hypotheekadmet Âť De woonlasten wanneer deze hierover hebben opgesteld Zorgen uitbetaald wordt heb je dit gebruikt om de huisbaas gedaan. van je hypotheek dat je de hypotheek het aan het afsluiten wordt vaak door een nota voor met de bank afgesproken Âť Het grote onderhoud aankomen met viseur. Heb je aan en dan kun je niet facturen voldoen een stuk minder. in de zolder te renoveren, Bij nieuwbouw moeten de bouwen. door de aannemer de tuin. die zijn vermeld vermogen op te opknappen van een manier om met de bouwtermijnen de bewoner een overeenkomen Âť Kopen is daarentegen zelf, wel heeft st. van de bewoner de koopovereenkom voor rekening is het onderhoud aan te brengen. Âť Bij een koopwoning aan de woning veranderingen grote vrijheid om

In het amateurvoetbal komt het weinig voor: een mental coach. Oranje Wit heeĹ&#x152; Ĺ&#x152; er wel ĂŠĂŠn en dat gee geeĹ&#x152; Ĺ&#x152; aan dat de grootste vereniging van Dordrecht open staat voor veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. De mental coach, Clayment van Duren, komt in deze bijlage aan het woord. Hetzelfde geldt voor allerlei andere mensen binnen Oranje Wit, van wie het gros doorgaans niet in de schijnwerpers verschijnt, maar die allemaal een eigen verhaal hebben. Of het nu gaat een sponsor bij de jeugd, de verantwoordelijke man voor het reilen en zeilen in de kanĆ&#x; Ć&#x;ne of de coĂśrdinator van de recreaĆ&#x; Ć&#x;eve pupillenteams.

Dordt Centraal

Dit is een uitgave van:

oplage 60.000 verschijnt huis aan huis in

De redacĆ&#x; Ć&#x;e

nl

heel Dordrecht

Redactie: Hans Boender - Opmaak: Twin Creations, Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s: Michel Sterrenberg Visser. en Linda

VERSPREIDING DRUKWERK IN DE GEHELE DRECHTSTEDEN

NQ FWFOLBNQ 3PUUFSEBN;FWFOLB 125 Ambachtspleinn mp Zevenkaam erdam - Zevenkam 3068 GV Rotterdam 05 Tel. 010 - 456 84 47 Fax 010 - 456 21

Reeweg aanbie 10 PITLOZE MAND ARIJNEN

... ............... ............... ............... ............... ............... .............................. VERSE .......................... ............... BLOEMKOOL ............... ............... ......... ............... ............... ............... ............... ............... ....................... ........................... ............... ............... VRIJDAG .............................. ....... ............... ............... ............... ............... ............... ....................... .............................. ............... ............... .............................. HOLLA Adres .............................. ......... ............... NDSE ............... ............... SLA EN .............................. ............... ............... ...................... .................. . .. . .............................. ... . ..... ............... ............... ............... ............... .............................. HOLLANDSE KOMK Plaats : ............... .............................. OMMER .............................. .............................. .............................. Telefoon : ...............

Naam

..............................

..............................

..............................

............... : ..............................

VERSE TOMAAT

EI SALADE

ZATERDAG

FRIESLANDER AARDA PPELS GESNEDEN SNIJBO NEN

Ambachtsple in 125 3068 GV Rotter dam - Zevenkamp Tel. 010 - 456 84 05 Fax 010 - 456 21 47

5 kilo

&1 ,

knip uit - knip uit knip uit - knip uit 1CCUCE.MQRg

"*#MPBPCAFR

+

HairCare Knipsalon Knippen 14,50Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;*Â&#x153;Â&#x2DC; Ă&#x17E;Ă&#x160;5,00 FĂśhnen kort haar 10,00 FĂśhnen lang haar 15,00

Kappersbenodigdhede

n

+

5,50 .....................

..............................

nu E

5 maart

1,50

E max. 200 gram per klant

fruit groente aardappelen

200 gram Roomboterkoek jes gesorteerd

aanbiedingen geldig van woensdag 16 februari t/m zaterdag

GRAM

Onze ham

| www.indebogaardagf. nl

2 saucijzen of appelďŹ&#x201A;appen

*(+.

knip uit - knip uit knip uit - knip uit

1,50 400 gram

1,50

5, 98 6, 98 98 E8, 45 E7, 99 E1, E

E

*(+.

KipďŹ let

4 broodjes naar keuze

REEWEG S

*(+.

*(+.

Onze runderrookvlees

DEZE WEEK

van E8,20

Ribkarbonade

HaasďŹ letrollade

samen voor

1,50 250 gram

1,50

â&#x20AC;&#x153; In de Bogaardâ&#x20AC;?

| 078 - 613 55 54

FEBRUARIÂŹ

Haaskarbonade

#

Reeweg Oost 69

Jaap Heesbee n Brederodehu is 14 3353 HD Papend recht Tel. 078 - 642 64 11 Fax 078 - 642 64 86

1,00 1,00

..............................

..............................

..............................

..............................

: ..............................

dingen!

JOGP!FVSP[POOM XXXFVSP[POOM 58.59.19.003 BN AMRO A ABN DONDE 997 94 RDAG nr. 242 KvK Rotterdam 5B01 BTW nr. 80848837

n

Papendrecht Brederodehuis 14 ht 3353 HD Papendrec 11 Tel. 078 - 642 64 86 Fax 078 - 642 64

#

Äť Ĺ&#x2030;IJĝ ĸĜIJĹ&#x2030;IJ Ĺ&#x20AC;ĸ ÄŽĹ&#x20AC;ĸĜIJĹ&#x2030;IJ Äťr.ÄŽĹ&#x20AC; IJIJĝr.ÄŽ ĺIJĝr. Ĺ&#x20AC;ĺIJ ĺŠİľIJĹ&#x20AC; Ĺ&#x20AC;ĺIJĝr,ĝĜĸĎĹ&#x20AC; IJĝ Ĺ&#x20AC;IJIJĝ r)ÄźĹ&#x20AC;Ĺ&#x20AC; Ě?r)ÄźĹ&#x20AC; Äťr6ÄśĹ&#x201A;Ĺ&#x201E;ĎĚŠİľIJ ĚĜŠŠĚ? r1ĚĜŠŠĚ? Ĺ&#x20AC;ĜĝĴr3ğĚĚĹ&#x192;ĜĸIJ 3ğĚĴğĹ&#x20AC;ĹĜġĝIJĝ 7IJĹ&#x20AC;ĎĝĹĎĹ&#x2030;ğĝĹ&#x2026;IJ r+ĎĚğIJĹ&#x2030;ĜIJĚ&#x201C;Äťr ĜİĎĚIJĚĎĺIJĚĚIJĝ 4Ä°Ĺ&#x20AC;IJIJĝŠr7IJĹ&#x20AC;Ĺ&#x201A;

1Ă&#x160;Ă&#x203A;Â&#x2C6;Â&#x2DC;`Ă&#x152;Ă&#x160;LÂ&#x2C6;Â?Ă&#x160;>Â&#x2C6;Ă&#x20AC;V>Ă&#x20AC;iĂ&#x160;i iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x20AC;Ă&#x2022;Â&#x2C6;Â&#x201C;iĂ&#x160;Â&#x17D;iĂ&#x2022;âiĂ&#x160;>>Â&#x2DC;Ă&#x160;* Ă&#x20AC;Â&#x153;viĂ&#x192;Ă&#x192;Â&#x2C6;Â&#x153;Â&#x2DC;iÂ?i Ă&#x160;ÂŤĂ&#x20AC;Â&#x153;`Ă&#x2022;VĂ&#x152;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x203A;>Â&#x2DC;Ă&#x160;LiÂ&#x17D;iÂ&#x2DC; `iÂ&#x2DC;Ă&#x160;/"*Ă&#x160;Â&#x201C;iĂ&#x20AC;Â&#x17D;iÂ&#x2DC;oĂ&#x160;

>Â&#x2C6;Ă&#x20AC;V>Ă&#x20AC;iĂ&#x160;}iivĂ&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;}

Ă&#x20AC;>>}Ă&#x160;>`Ă&#x203A;Â&#x2C6;iĂ&#x192;Ă&#x160;Â&#x153;Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;°°

*Haarverzorging â&#x20AC;&#x201C; shampoo/conditioner s/treatments I>>Ă&#x20AC;Ă&#x192;Ă&#x152;Ă&#x17E;Â?Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;qĂ&#x160;Ge l/wax/haarlak/verste viging/serum I>>Ă&#x20AC;Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;vĂ&#x160;qĂ&#x160;Biolo gisch/Gold *Materialen â&#x20AC;&#x201C; Fohnâ&#x20AC;&#x2122;s/stywell/Loreal/Schwarzkopf letang/tondeuzeâ&#x20AC;&#x2122;s

Kom lan

ONTWERP / VERVAARDIGEN RECLAMEDRUKWERK

Voor informatie: 078 - 6140149


39

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

MEER DAN FIGUURVORMING

Bailine Figuurvorming ®

Makkelijk CENTIMETERS verliezen, precies waar JIJ dat wilt! Met de Cosmetic Training Simulator worden d.m.v. repeterende pulsjes je spieren gericht getraind wat resulteert in meer spiermassa en minder centimeters.

Doorbreek vastgeroeste gewoontes en word bewuster van hoe, wanneer en wat we eten. Dat ligt voor elk individu anders waardoor elk advies persoonlijk is.

Bailine® Mentale motivatie

Move it!

Bailine® Voedingsadviezen

Vind de BALANS bij jezelf! Met behulp van boeken, cd’s en coaching word je getraind om je nieuwe levensstijl makkelijker vol te houden.

GEEN operatie, wel resultaat De Bailine® gezichtssimulator traint uw gezichtsspieren, zodat de huid haar elasticiteit weer terug krijgt en een betere doorbloeding krijgt. Aanmaak van collageen wordt ook gestimuleerd.

Bailine® Pijnbestrijding

Huur nu een r Volkswagen Crafte voor maar

Bailine® Natuurlijke facelift

€89,-

De Cosmetic Training Simulator kan ook gebruikt worden om pijn te verlichten, te verminderen of zelfs helemaal weg te halen. Denk hierbij aan: bekkenbodemklachten, stressincontinentie, menstruatiepijn, reumaklachten, lage rugpijn.

proefbehandeling in te plannen! T 078 615 81 21 E papendrecht@bailine.nl

per weekend!

Neem vandaag nog contact met ons op om een GRATIS

Bailine® Papendrecht Winkelcentrum ‘De Meent’

Brederodehuis 17 3353 HD Papendrecht

www.bailine.nl

(incl. BTW)

T: 078 - 633 83 19

www.aarental.nl

DORDRECHT, SINGEL 418

VIERDAAGSE INFORMATIE AVOND

COMPLEET GERENOVEERDE 2-KAMER-PARTERRE WONING MET GROOT TERRAS

9 CV 9 Dubbel glas 9 Zeer luxe inbouwkeuken 9 Luxe badkamer 9 Stijlvol laminaat 9 Rustige ligging 9 Centrum en station op steenworp afstand

Koopsom: € 124.500,- k.k.

Mob.: 06 - 54 29 70 99 info@havenstadmakelaars.nl

WWW.HAVENSTADMAKELAARS.NL

Op 16 juli 2013 gaan in Nijmegen de 67e Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen van start. Voor alle deelnemers uit Dordrecht en wijde omgeving, die voor de eerste keer deelnemen aan de Vierdaagse organiseert de Stichting Wandelsport Dordrecht en Omstreken de Vierdaagse Informatie Avond. Op deze avond wordt informatie verstrekt over een juiste voorbereiding, over voeding, schoeisel, drinken, de parkoersen en over de verzorging, die de Stichting Wandelsport Dordrecht tijdens de Vierdaagse organiseert. Ook wordt er aandacht besteed aan het wandelen met hoge temperaturen. De Vierdaagse Informatie Avond wordt gehouden op woensdag 23 april 2013 in het clubgebouw van Muziekvereniging Drechtstad, Sportcomplex Schenkeldijk, Schenkeldijk 8c te Dordrecht. De avond begint om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Iedereen die de Vierdaagse voor de eerste keer gaat wandelen, moet op deze avond aanwezig zijn.


Vriesestraat Hippe kinderkleding bij

Chez Beau Hippe kinderkleding van merken als

Salty Dog, Vingino, Feetje en Jubel. Voor alle kinderkledingmaten (50 t/m 176) en voor elke portemonnee.

Tapperij de Harlekijn

-- MUZIEKBERICHT --

Koninginnedag 30 april

Vriesestraat 44 - Dordrecht

in de Vriesestraat van 13:00 - 18:30 uur

Drechtsteden bands levendige optredens

KONINGINNEDAG

Vriesestraat 111/113 • Vriesestraat 122 • Dordrecht Facebook: JRB122 • hklaus@chello.nl

LIVE MUZIEK

Kom gerust eens kijken en laat je verrassen. kleding in onze winkel.

De winkel wordt feestelijk

Vriesestraat 77 • www.chezbeaukinderkleding.nl

ZATERDAG

van

JUST FOR FUN

27 APRIL

AANVANG: 13:00 uur

Uw specialist in:

Vriesestraat Modestraat Winkels open

om 15:00, 17:00 en 19:00 uur

tot 22:00 uur

Gezellig Vriesestraatfeestje na 17:00 uur

Pasfoto’s Portret fotografie (ook op linnen) Trouwreportage Camera verkoop Uw oude films overzetten op dvd / video • Fotowerk analoog / digitaal

Fotohuis Modern “ “

3 modeshows

• • • • •

Vriesestraat 90 • 3311 NR Dordrecht 078-6133680

Dé schoonheidssalon in het centrum van Dordrecht

SUBWAY® Restaurant Dordrecht Vriesestraat 73a • 3311 NP Dordrecht • 078 - 6350319 dordrechtsubway@gmail.com

Koninginnedag geopend vanaf 7 uur Binnenkort bezorging in heel Dordrecht!

Lente actie

Laat je handen, voeten en gezicht weer stralen.

Nieuwe set acryl nagels €

25.-

Pedicure behandeling (inclusief voetmassage en lakken, ook diabetes)

25.-

Verwen behandeling (inclusief gezichtsmassage)

25.-

Adresgegevens Adr Adresgegevens Adresg esgeg eg Vriesestraat Vriesestraat Vriesestr 75 75 3311 NP Dordrecht 3311 NP Dordrecht 078 - 614 24 13

078 - 614 24 13 www.houseofbeautydordrecht.nl www.houseofbeautydordrecht.nl www.ho

Openingstijden Ope Openingstijden Openin ning g Maandag 09:00 - 18:00 uur Maandag 09:00- -18:00 18:00 uur Dinsdag 09:00 uur Woensdag 09:00 uur Dinsdag 09:00- -18:00 18:00 uur Donderdag 09:00 uur Woensda Woensdag 09:00- -21:00 18:00 uur Vrijdag 09:00 uur Donderdag 09:00- -18:00 21:00 uur Donderd Zaterdag 09:00 uur 09:00- -18:00 18:00 uur Vrijdag Zaterdag 09:00 - 18:00 uur

Koopzondag geopend!

Koo Koopzo pzon n Koopzondag geopend!

Alles onder één dak: • Schoonheidsbehandeling • Dr. Fish behandeling • Nagelstyling • Pedicure • Permanente make-up • Massage • Definitief ontharen • Manicure

• Hairextensions • Wimperextensions • Tanden bleken • Gellak • Microdermabrasie • Meso-Therapie • Acnebehandeling • Chemische peeling

KADOTIP


Volg het lokale nieuws op

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013

Ondernemers

dordtcentraal.nl

Taxi Centrale Dordrecht

al 85 jaar tot uw dienst

Piet in ’t Veld werkzaam is bij het bedrijf. “Als die een half uur van tevoren tien taxi’s bestellen kunnen wij die, in tegenstelling tot de meeste andere taxibedrijven, leveren. Dat onderscheid zie je ook in onze 24-uursbeschikbaarheid. Wij hebben ook ’s nachts altijd twee of drie chauffeurs paraat staan. Wij gaan als familiebedrijf net even een stapje verder op het gebied van flexibiliteit en service.” Naast zakelijk vervoer verzorgt Taxi Centrale Dordrecht veel vervoer van en naar horeca, ziekenvervoer en groepsvervoer van en naar Rotterdam. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een moderne vloot van Mercedessen en Volkswagens die plaats bieden aan vier tot acht personen. PIN en creditcard Waar bij het paard en wagen nog contant met guldens moest worden afgerekend, kan dat anno 2013 in elke taxi van Taxi Centrale Dordrecht met PIN of creditcard. De komende tijd wordt het jubileum gevierd met aantrekkelijke actietarieven. Meer info op taxicentraledordrecht. nl. Een taxi oproepen kan de klok rond op tel. 6131234 of 6135800.

Toen en nu; Taxi Centrale Dordrecht heeŌ een rijke historie van 85 jaar.

DORDRECHT Taxi Centrale Dordrecht heeŌ een rijke historie. Het bedrijf bestaat dit jaar liefst 85 jaar. Daartussen ligt een ontwikkeling van een vervoersdienst met paard en wagen naar een servicegericht taxibedrijf met een moderne vloot van 21 auto’s, herkenbaar aan de rode taxibordjes op het dak. Wat in die 85 jaar ook sterk is veranderd is de concurrentie op de markt.

Dordt in de

Mode op het Statenplein DORDRECHT Dordt in de Mode, dé modeshow waarbij Dordtse modezaken zich aan het grote publiek laten zien met de nieuwste voorjaarsmode en de laatste trends, vindt dit jaar eenmalig plaats op het Statenplein. Op de koopzondag van 28 april presenteren tientallen professionele modellen de mode van 25 Dordtse modezaken. De start is om 12.00 uur. De eerste modeshow begint om 13.00 uur en daarna volgen nog twee shows om 14.15 en 15.30 uur. Naast de catwalk zijn er op het Statenplein allerlei kramen te vinden waar Dordtse modebedrijven zich presenteren. Zo geeft Bekkers Naaimachines demonstraties, Van Pelt Coiffure Beauté een kleuradvies en kan bij Allure gegraveerd worden. En uiteraard kunnen bezoekers er ook terecht voor een hapje en een drankje. Er worden flyers uitgedeekd met een plattegrond met alle deelnemende winkels.

Gegrild vlees bij Van Nugteren

Door de onderscheidende service, flexibiliteit en betrouwbaarheid heeft Taxi Centrale Dordrecht al die tijd echter zijn sterke positie weten te behouden.

“Wij doen bijvoorbeeld heel veel zakelijk vervoer, bijvoorbeeld voor DuPont”, vertelt Ricardo de Boef, die samen met zijn broer, vader en diens compagnon

DORDRECHT Dirk van Nugteren van de gelijknamige slagerij aan de Reeweg Oost kreeg steeds vaker vraag naar kant en klaar gegrilde kip. Aan die vraag wordt nu voldaan met een nieuwe kippengrill. Niet alleen heerlijke kippetjes worden daarmee aan het aanbod van de slagerij toegevoegd, ook spareribs, zeeuws spek, kippenvleugeltjes en borrelhapjes worden zeer smakelijk in de grill. Op bestelling is ook de Ancenis-scharrelkip gegrild verkrijgbaar. LieĬebbers kunnen gewoon hun neus volgen richƟng Reeweg Oost 45.

Meimaand = Klim-maand

bij Pentagon

MEI MAAND = KLIM MAAND Basiscursus Klimmen Vrijdag 26 april, 17 of 31 mei. Inclusief waardebon.

20,00 p.p.

Totaal voor slechts €

Entree vrij klimmen Elke vrijdag, zaterdag en zondag Voor slechts €

41

7,50 p.p. (inclusief materiaal)

Ouder-Kind-klimmen Tijdens de meivakantie (van 26 april t/m 11 mei)

5,00 per kind (tot 14 jaar). LEUK IDEE: Kinderfeest “Kunst en Klimmen” Voor slechts €

Bel ons voor meer informatie en reservering Sikkelstraat 3 - 3319 LJ Dordrecht

WWW.PENTAGONSPORT.NL TEL: 078-6166964

In de maand mei heeŌ Sportcentrum Pentagon het klimmen centraal staan. Er zijn diverse leuke acƟes en aanbiedingen voor alle leeŌijden. De klimhal van Pentagon beschikt over meer dan 125 verschillende routes op diverse niveaus. Iedereen kan zich dus naar hartenlust uitleven op de klimwanden die in allerlei hoeken en richtingen staan. Als men zelfstandig kan klimmen, kan iedereen deze maand op vrijdag, zaterdag en zondag klimmen voor slecht € 7,50 p.p. inclusief materiaalhuur. Kun je nog niet zelfstandig klimmen, volg dan eerst de “basiscursus klimmen”. In deze cursus leer je hoe je veilig en verantwoord moet klimmen. Op vrijdag 26 april, 17 en 31 mei kun je deze cursus van 2 uur volgen voor € 20,00 p.p. (inclusief waardebon voor een keer zelfstandig klimmen). Opgeven kan telefonisch of per email.

Heel leuk is ook het “ouder-kind-klimmen” waarbij de volwassen begeleider zekert en de kinderen (tot 14 jaar) klimmen. Tevens kan er geklommen worden aan “klim-automaten”. Op vrijdag, zaterdag en zondag en tijdens de meivakantie kost deze activiteit slechts € 5,00 per kind. De begeleiders zijn hierbij gratis. Stoer, uitdagend en spannend is het om een kinderfeestje te vieren in Pentagon. Tot en met 14 jaar kan men klimmen of kick-biken (steppen). Nieuw is het feestje “kunst en sport” waarbij je het klimmen afwisselt met het beschilderen van een dier. Hierdoor ontstaat een prachtig kunstwerk. Dit feest kun je nog completer maken met taart en limonade of kindermenu. Voor meer informatie en aanmelden neem je contact op met Pentagon: 078-616.69.64 of kijk je op www.pentagonsport.nl of stuur je een email naar info@pentagonsport.nl


42

Dordt Centraal woensdag 24 april 2013


Centraaltjes

Heeft u nog spullen in de aanbieding of bent u al jaren ergens naar op zoek? In Dordt Centraal kunt u wekelijks uw centraaltje kwijt. U kunt uw centraaltje opgeven via www.dordtcentraal.nl of door onderstaande bon in te vullen. Een centraaltje staat garant voor snel verkoopresultaat, dus reageer snel.

www.dordtcentraal.nl Pandora. In- en verkoop kleingoed, kunst, boeken, LPâ&#x20AC;&#x2122;s, curiosa, evt. compl. inboedels, Wijnstraat 82 D.dr. 078-6135030 www.pandora-dordt.com

Hoveniersbedrijf F. Stal

********************* Nicolle Buis haalt graag uw oude spullen op. Ook ink. oude kerstballen / art. 06-20562539

Nieuw tuincleaning â&#x201A;Ź5,- per m2

********************* Meubelstoffeerderij A.P. Franken ruim 40 jaar ervaring in stofferen van klassieke, moderne en antieke meubelen. Bel 078-6144860 voor een offerte of kom langs op Hoogt 14 in Dordrecht

******************** FRANKEN KUNST & ANTIEK In- en verkoop schilderijen en antiek. Ook inkoop goud & zilver. Voorstraat 380 tel. 078-6130289 / 0653568480 ******************** DE DORDTSE KIL vr. t.k. postzegels, munten, oud antiek, speelgoed, ansichtkaarten 078-6136438 ******************** TE KOOP GEVRAAGD ELPEES SINGLES & LPS 0622-200785 OF 078-6258270 ********************

******************** Website designs vanaf 65 euro. 06-12120929 of kom naar Steegoversloot 147

Lessen Les op uw eigen instrument ! PIANO- KEYBOARD - ORGEL Paul Salders 078 - 6.510.532 ********************* Snel je rijbewijs, gratis examen, garantie pakket - gratis herex. tel. 078-6290825 www.autorijschool-jansen.nl

Huisdieren P U P P Y C U R S U S, www.fredriet.nl 078-6170613 lid FHN

Nu slechts

â&#x201A;Ź

55.per m2

WWW.FSTAL.NL TEL.: 078 - 631 94 17 Âť MOB.: 06 - 25 29 21 27 Âť Daklekkage op tijd Jan gebeld dan wordt het snel hersteld, 078-6194525 / 06-22203437 ********************* V. sierbestr.tegelw., gras, schuren, schuttingen, bel vrijbl. 6309409 / 0622514651 ********************* STUCADOOR voor al uw wand, plafond en sierpleisters Rombout 0655895835 ********************* ELECTRICIEN (erkend) Voor al uw klusjes 078-6177152 / 06-27447407

********************* Stucadoorsbedrijf van der Giessen: scherpe prijzen, goede kwaliteit bel naar 0653585984

********************* Schildersbedrijf FAEST binnen en buiten schilderwerkzaamheden met zomerkorting 06-55727364

********************* Onderhoudsbedrijf R.C. Kant voor lood-, zink, dakwerk (dakpannen), sanitair en riool 06-22102002/078-6169743

******************** Specialist in sierpleister stukadoorsbedrijf R. van Loon 0786512497 / 06-53268805 www.stukadoorvanloon.nl ******************** Kitbedrijf van Hoven voor al uw kit werk ook particulieren 06-12450560

********************* Vewijderen en snoei v. boom of struikgewas? GrabĂŠtas! 078-6143342 of 06-51662403 ******************** Tuin (sier) bestrating of terras? GrabĂŠtas! 0786143342 of 06-51662403 ********************

Personeel gevraagd Wijcon BV te Dordrecht is op zoek naar scholieren die na schooltijd wat licht kopieerwerk kunnen verrichten. Reacties tijdens kantooruren op telnr. 078-6201234. Werktijden vanaf 14.00 uur ********************* VU Papendrecht zoekt docent voor korte cursus/ workshop (bijv. High Tea/ Surinaamse Keuken, enz) vu-papendrecht@hetnet.nl ********************* Gevraagd voor kapsalon oproepkracht, vakantiehulp, inlichtingen tel.nr 06-10815010 of 6140893

Onroerend Goed Garagebox te huur nabij centrum â&#x201A;Ź105,00 per maand 0653-632176 ********************* TH2 gem. kamers voor 1pers. â&#x201A;Ź475,- p/m incl. Eneco tel. 06-42400134 ********************* TE HUUR: Multifunctioneel pand (combinatie van kantoor / detailhandel e.d.), gelegen aan het Neurenbergpad2 (boven VTC) van ca.570 m2, gelegen op de 1e verdieping. Ligging uitstekend aan de rand van het centrum van Dordrecht. Ruime parkeergelegenheid, gemakkelijk bereikbaar. Pand is thans in afbouwfase. Kandidaathuurder heeft inbreng in de binnenafwerking. Per direct leeg te aanvaarden. Huurprijs: â&#x201A;Ź3.500,- excl. BTW per maand. Tel. 078-6543131 ********************* Te huur aangeboden; Bovenwoning met drie slaapkamers. Nabij centrum Huurprijs â&#x201A;Ź795,00 per maand 06-51789902

********************* Hondenschool Jans positief opvoeden en trainen www.hondenschooljans.nl ********************* GEDRAGSTHERAPIE HOND www.fjurdy.com 06-19004582 lid Alpha

Computers HOPE COMPUTERS Voor probl. met uw pc & ook voor inst. van hard- en software belt u 078-7853849 - 0614592435 www.hopecomputers.nl

******************** Problemen met PC, laptop, tablet, smartphone of internet? Bel PC Perfect op 078-6549828 of kijk op www.pcperfect.nl

Personeel aangeboden STUCADOOR spackspuiten, spachselputz, sauzen wanden plafondafwerking vrijbl. offerte 06-54387674 *********************

Poolse mensen zoeken renovatie-tegel-stucwerk 06-84416987 ******************** WWW.PRINSRENO.NL coor al uw schilderwerk 0786119450 / 0624340806 ******************** Bel gerust voor al uw loodgieterwerkzaamheden. Uiteraard doen wij ook lood-koper & zinkwerk, zowel voor particulieren als aannemers. 0681289196 ******************** !!!OPSPORINGSBERICHT!!! Heeft u slapeloze nachten over uw financiĂŤn Bel 0788422611 info@finanstratie.nl

Voor een gegarandeerde occasion

www.vethenkaptein.nl

********************* TE HUUR 2 KM. APP.p. 1/5 Centrum Dordt Huurprijs p.m.: â&#x201A;Ź 500,- incl. G/W/L/ internetverb. E.G.: Keuken/ Badkamer/Parkplek, gezam. entree/traphuis/was /drogerautom. vz.lamin.vl 4x4 m2 p.k. v. 1 persoon info@ ooyenschoonmaak.nl ********************* T.H. Dordt kamer gebr. v. keuken, wc, douche 078-6160046 of 06-38102325 ********************* Te huur loods met 4 paardenboxen aan rand van de Stadspolders + gebr. paardenbak â&#x201A;Ź 295,- Tel 0654248490 *********************

********************* De Heer onderdelenshop reparatie en onderdelen electr. huis. app. v. Oldenbarneveldplein 5 WC Crabbehof 078-6187400

Boeken De boekenla. In en verkoop boeken en strips, tev. lpâ&#x20AC;&#x2122;s en singles. Boomstr. 5, tel. 078-6137988

Escort BOYS & GIRLS ESCORT 078-6258035

********************* Charmante dame 46 jr. volslank verwent u zeer discr. de gehele week bij u of bij mij thuis tel. 0638080646 ********************* Leuke dames vanaf 19 jaar aanwezig. blond, donker, licht getint. Kom vrijblijvend lekker kijken naar onze dames misschien zit wat voor je tussen of een drankje nemen aan onze gezelige bar. Spuiweg 27, Dordrecht

Ongeb. knul 52 zkt. guz slanke vrouw 30-40 geb. gn. bezw. v. sexy rel. ik ben discr. en kan ontv. liefst iemand uit Papendrecht, Zwijndrecht of H.I.Ambacht SMS me 06-13925916 *********************

man 56j guz zkt vr tot 60 j voor een fijne rel br.o.nr: DC 24-04-01 bur vdblad

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR BEZORGERS VOOR ENTRU HET CENTRUM

Dordt Centraal

Info o via 078 - 6 6140149 61401 1

Dordt orrdt o rdt Centraal entraal en ntraal n ra aal all

al ntraa t Ce

Voor het laatste regionale nieuws

dordtcentraal.nl D r u k k e r i j

Voor loop en sloopauto's u belt wij komen, ook s'avonds met RDW vrijwaringbewijs, direct de hoogste prijs 0627381986 ********************* Directe RDW vrijwaring aan huis plus contante betaling. Voor al uw personenauto's, sloopauto's en bedrijfswagens. Bel 06-43431638

Voor al uw drukwerk

Zie onze advertentie op pagina 9

078 - 6489319 â&#x20AC;˘ twincreations.nl

Zekerheid? De 100

info@schildersbedrijfvanderlaars.nl Volg ons op twitter @twincreations

creations

Dordtse

Voorstraat-West 348 â&#x20AC;˘ 3311 CW Dordrecht 078 6132475 â&#x20AC;˘ info@drukkerijjonkheer.nl www.drukkerijjonkheer.nl

%

Taxi

3 VERSCHILLENDE ZONES Dordrecht Centrum, (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders, (078) 630 97 25

SCHERPE TARIEVEN â&#x20AC;˘ 24-UURS

Gesloop Gesl Ge Ges esloo s opt

oplage 60.000 â&#x20AC;˘ nr. 284

www.kroonkozijn.nl tel: 078-6226340

Voor het laatste nieuws

dordtcentraal.nl Eerste schaatsbaan geopend

pagina 3 De beste sporters

pagina 13

GraĆ&#x;s naar WK ShorĆŠrack?

DORDRECHT

De gymzaal op het Vogelplein is niet meer. Deze week werd de zaal, tussen het oude badhuis en school Noordhove, met de grond gelijk gemaakt. Op het Vogelplein verrijst in de toekomst een seniorencomplex, onderdeel van de herontwikkeling van de wijk. De zaal en school Noordhove moeten voor deze nieuwbouw gymwijken.

Wil je graĆ&#x;s naar het WK ShorĆŠrack, volgend weekend op de Sportboulevard? Dat kan! Mail de redacĆ&#x; e van Dordt Centraal via redacĆ&#x;e@dordtcentraal.nl en maak kans op graĆ&#x;s kaarten. Vermeld in je mail eventjes waarom die graĆ&#x;s kaarten juist jouw kant op moeten.

opliep. Zo viel een van de po populieren aan de Bankastraat op van de zaal. Met het oog op de komende herstructurering het dak de gemeente besloten geen werd geld te stoppen in het herstellen door zaal. Voor de veiligheid werd van de het gebouw alvast gesloopt. de van dit jaar starten Aan het einde vo voorbereidingen voor de herontwikkeling van het plein. Vooralsnog wo er nog les gegeven wordt in school Noordhove omdat de hoofdlocaĆ&#x; Ć&#x;e aaan het Oranje Vrijstaatplein wordt gerenoveerd. Het momenteel is de bedoeling dat er in het nieuwe schooljaar geen les meer wordt gegeven aan het Vogelplein. geg Sloopdata zijn echter nog niet bekend. (Foto: Thy Thymen

Winterregeling nachtopvang nachtopv Stolk)

Verras je Valentijn

met een gratis liefdesbericht

DORDRECHT

Je moet er niet aan denken. Met deze barre temperaturen buiten slapen. Toch zijn er mensen die het doen. Hoewel het Leger des Heils het aantal bedden in de nachtopvang heeft uitgebreid, wil niet iedereen binnen slapen. De opvang kan daarom de nodige dekens gebruiken.

Pannenkoekenhuis Party-restaurant 9 - Barendrecht Achterzeedijk 617 576 0180 www.pannenkoekenhuisoudemaas.n Van 1 oktober

t/m 31 maart:

Elke zondag tot 13.30 uur van 11.00

l

D66 wil een GROTE PARKEERGARAGE bij het Energiehuis

VIP-kaarten

V VIP 4ja4ar

incl. drank en hapje

abbers e Merwekr DKV D

Carnaval 2012

al 18 februari Koeienb leis van Van Halen Leutpa

â&#x201A;Ź 50,00

44

jjaa ja aar

In de raadsvergadering heeft D66 dit met de andere oppositiepartijen bepleit.

BRUNCH

`15,Reserveren

aanbevolen!

Dordrecht

Pannenkoekenhuis Party-restaurant

aann 2a aa elaa nddel Lindelaan Li 3319 XK Dordrecht Tel.: 078-6160821

Lees hierover op onze website www.d66dordrecht.nl www.d6 66d dorrdrec chtt.n nl

Elke zondag 0 t t 13 30

avond is er contact contact, wordt er gekeken hoe deze m mensen er bij zitten. Is hun sl slaapplaats goed beschut? He Hebben ze voldoende dekens? En nog iets te eten?â&#x20AC;? Zolang het nog verantwoord is mogen moge de buitenslapers die geen gebruik willen maken van de d nacht-

Zoals ieder jaar maakt Dordt Centraal rond Valentijnsdag ruimte vrij in de krant voor liefdevolle berichtjes. Dat kan een liefdesverklaring zijn aan een geheime liefde, maar ook aan de partner waar je al jaren gelukkig mee bent. Nieuw dit jaar is dat deze Valentijntjes helemaal gratis zijn! Ga daarvoor naar dordtcentraal.nl, klik op de Valentijnsbutton en vul online de bon in. De berichtjes worden op vrijdag 10 februari geplaatst in Dordt Centraal.

opvang, buiten blijven. â&#x20AC;&#x153;Is het onverantwoord en moeten ze mee dan is een laatste pressiemiddel het oproepen van de politie.â&#x20AC;? Volgens Wiersma zijn er momenteel twee notoire buitenslapers die weigeren van de nachtopvang gebruik te maken.

Dag en nacht

bereikbaar

Het team is tevens afhankelijk van de informatie van Dordtenaren. een buitenslaper kent Wie wordt verz verzocht dit door te geven. outreaching@legerdesheils.nl Dat kan via of tel. te 06-10380864. Gevraagd een nauwkeurige omschrijving wordt om van de persoon, de slaaplocatie tijdstip van signaleren. en het Het Leger d des Heils kan ook heel goed gebruik maken van dekens, slaapzakken en dekbedden. Wie wat over heeft kan het afgeven aan het Kromhout 110 of bij het Servicecentrum 11 Dubbeldamseweg 50. aan de

0800 - 099 55 15 7x24 uur GRATIS bereikbaar voor directe hulp

Dag en nacht

+,:2<5+0.,465;(.,

r

b

ikb

HUIS AAN HUIS (THEMA)KRANTEN

HUIS N OM HET SSEN IN E R UW KLU ALLES VOO

Vastgoed

Regio

Trends & Interieur

Financieel

Inh oud Richard Groenendaal Kees Diamant

11

15 17

januari 2012

Nieuws

Centraal uitgave van Dordt

oplage: 100.000

2 nr. 4 - jaargang

Henk Wiersma Willem Klink

Pippy Pruymboom Clayment van Duren

Tjark de Lange Paul Koster

Jaap Boot Tennistak

Arto Dielhof

23

Het huis

Marco

13

Marco Mans John van der Linden

Jan Kees MarĆ&#x;n Dielhof AĆŠasio

20

Juridisc Juridisch & Weetjes

Retel

Schoonmaken eenis de meest Stoomcleanen Dit van reinigen. voudige manier om een wordt vaak toegepast vervuild die licht gevel te reinigen wordt heet is. Onder hogedruk gespoten. gevel water tegen de lost de vervuiling Het warme water vuil druk wordt het op, en door de afgespoten. Stoom van de gevel elk geschikt voor cleanen is niet

Kopen of huren?

het een beter en wanneer Wanneer is het of een huis huren? voor jezelf een keuze. Maak daarom Een huis kopen van mens tot mens. het kosten koper. Als andere? Dat verschilt ongeveer 10 procent

verstandiger bovenop de verkoopprijs, weer kwijt. Dan lijkt het dus direct koopt betaalt altijd, verkoper dit geld Âť Wie een huis wordt dan is de gestegen is. huis weer verkocht procent in waarde als het huis 10 geen huis te om pas te verkopen verstandig aan zijn doet er misschien gestegen moet weer te verhuizen, 10 procent in waarde is binnen vijf jaar is, het huis eerst Âť Wie van plan zoals eerder genoemd kopen. Dit omdat, stijgt. te maken. flink in waarde om geen verlies binnen vijf jaar of dat het huis flink zal stijgen te hoog is, dat je inkomen Âť Tenzij je weet Tenzij de inkomensgrensterecht in de vaak minder gecompliceerd.een huurder automatisch komt is bij huurwoningen haalbaar is. Dan Âť Verhuizen woningbouw niet waardoor sociale liberale huursector. een woning. bij het huren van en meer voorspelbaar dus zijn duidelijker hebben huurders Âť De woonlasten Zorgen hierover de huisbaas gedaan. wordt vaak door Âť Het grote onderhoud een stuk minder. bouwen. vermogen op te een manier om de bewoner een Âť Kopen is daarentegen zelf, wel heeft van de bewoner voor rekening is het onderhoud aan te brengen. Âť Bij een koopwoning aan de woning veranderingen grote vrijheid om

In het amateurvoetbal komt het weinig voor: een mental coach. Oranje Wit heeĹ&#x152; Ĺ&#x152; er wel ĂŠĂŠn en dat geeĹ&#x152; geeĹ&#x152; aan dat de grootste vereniging van Dordrecht open staat voor veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. De mental coach, Clayment van Duren, komt in deze bijlage aan het woord. Hetzelfde geldt voor allerlei andere mensen binnen Oranje Wit, van wie het gros doorgaans niet in de schijnwerpers verschijnt, maar die allemaal een eigen verhaal hebben. Of het nu gaat een sponsor bij de jeugd, de verantwoordelijke man voor het reilen en zeilen in de kanĆ&#x;ne kanĆ&#x; Ć&#x;ne of de coĂśrdinator van de recreaĆ&#x; Ć&#x;eve pupillenteams.

de (ver) te betalen voor een om daaruit kosten of verbouw van waar geld op staat, soort rekening gaan om nieuwbouw, woning. Dat kan bouw van de bestaande woning. het bedrag ontvangt over is dat je rente in de deze rente is een bouwdepot opgenomen. Maar Het voordeel van Je kunt niet dat nog niet is erover betaalt. in het bouwdepot dan de hypotheekrente die je bank of geldverstrekker lager opnemen. Elke meeste gevallen Een belangrijke uit een bouwdepot opname en uitbetaling. voldoet. zomaar even geld voorwaarden voor het bouwplan heeft zijn eigen alleen de opname aan die je indient bijvoorbeeld dat zo dat een nota voorwaarde is Voorafgaand bouw is het doorgaans het bouwplan. Bij bestaande ook voldoet aan met je hypotheekadwanneer deze wordt uitbetaald heb je dit opgesteld gebruikt om van je hypotheek dat je de hypotheek het aan het afsluiten een nota voor met de bank afgesproken aankomen met viseur. Heb je aan en dan kun je niet facturen voldoen in de zolder te renoveren, Bij nieuwbouw moeten de door de aannemer de tuin. die zijn vermeld opknappen van met de bouwtermijnen overeenkomen de koopovereenkomst.

Dordt Centraal D

Dit is een uitgave van:

oplage 60.000 verschijnt huis aan huis in

De redacĆ&#x;e redacĆ&#x; Ć&#x;e

nl

heel Dordrecht

Redactie: Hans Bo Boender - Opmaak: Twin Creations, Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s: Michel Visser. Sterrenberg en Linda

VERSPREIDING DRUKWERK IN DE GEHELE DRECHTSTEDEN

ĜIJIJ ĸ ĸĜIJĹ&#x2030;IJĝ IJĝr.ÄŽĹ&#x20AC;ĸ İľIJĹ&#x20AC;ĺIJ İľIJĹ&#x20AC;ĺIJĝr.ÄŽĹ&#x20AC; ĺIJĝr,ĝĜĸĎĹ&#x20AC;ĺŠĹ&#x20AC;IJIJĝ Ě?r)ÄźĹ&#x20AC;Ĺ&#x20AC;IJ Äťr6ÄśĹ&#x201A;Ĺ&#x201E;ĎĚŠİľIJĹ&#x20AC; ĚĜŠŠĚ?r)ÄźĹ&#x20AC;Ĺ&#x20AC;IJĝ r1ĚĜŠŠĚ? Ĺ&#x20AC;ĜĝĴr3ğĚĚĹ&#x192;ĜĸIJ ğĚĴğĹ&#x20AC;ĹĜġĝIJĝr1 7IJĹ&#x20AC;ĎĝĹĎĹ&#x2030;ğĝĹ&#x2026;IJ r+ĎĚğIJĹ&#x2030;ĜIJĚ&#x201C;Äťr3 İĎĚIJĚĎĺIJĚĚIJĝ 4Ä°Ĺ&#x20AC;IJIJĝŠr7IJĹ&#x20AC;Ĺ&#x201A;Äś NQ N;FWFOLBNQ 3PUUFSEBN;FWFOLB plein 125 Ambachtsplein amp enkam Zeven - Zevenkamp 3068 GV Rotterdam 05 Tel. 010 - 456 84 47 Fax 010 - 456 21

Reeweg aanbied

................................

Naam

: ................................

Adres

: ................................

10 PITLOZE MANDARIJNE N

1,00 1,00

................................

Ribkarbonade

*(+.

Haaskarbonade

*(+.

................................

................................ ................................

................................

EI SALADE

samen voor

1,50

â&#x20AC;&#x153; In de Bogaardâ&#x20AC;?

*(+.

Onze runderrookvlees

GRAM

5, 98 6, 98 98 E8, 45 E7, 99 E1, E

E

knip uit - knip uit knip uit - knip uit

Onze ham

400 gram

&1 ,

1,

50 E

max. 200 gram per klant

fruit groente aardappelen

knip uit - knip uit knip uit - knip uit

| www.indebogaardagf.n l

1CCUCE.MQRg

"*#MPBPCAFR

DEZE WEEK

Ambachtsplei n 125 3068 GV Rotterdam - Zevenkamp Tel. 010 - 456 84 05 Fax 010 - 456 21 47

*(+.

KipďŹ let

250 gram

1,50 1,50 1,50

| 078 - 613 55 54

HaasďŹ letrollade

5 kilo

FRIESLANDER AARDAPPELS GESNEDEN SNIJBONEN

Reeweg Oost 69

Jaap Heesbeen Brederodehui s 14 3353 HD Papendrecht Tel. 078 - 642 64 11 Fax 078 - 642 64 86

FEBRUARIÂŹ

ingen!

JOGP!FVSP[POOM XXXFVSP[POOM 58.59.19.003 ABN AMRO DONDERDAG nr. 242 997 94 KvK Rotterdam BTW nr. 808488375B01

................ ................................ . VERSE BLOEMKOOL ................................ .................................. ................................ ................ ................................ ................................ .................................. VRIJDAG ................................ ................ ................................ ................................ .................................. ................................ HOLLANDSE ................ SLA EN ................................ ................................ ................................ ................................ ............................... HOLLANDSE KOMKOMMER ................................ Plaats : ................................ ................................ ... ................................ ................................ Telefoon : ................................ ................................

4 broodjes naar keuze

+

HairCare Knipsalon

200 gram Roomboterkoekjes gesorteerd

Knippen 14,50Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;*Â&#x153;Â&#x2DC;Ă&#x17E; Ă&#x160;5,00 FĂśhnen kort haar 10,00 FĂśhnen lang haar 15,00

Kappersbenodigdheden

+

2 saucijzen of appelďŹ&#x201A;appen van E8,20

nu E

5,50 ....................

................................

aanbiedingen geldig van woensdag 16 februari t/m zaterdag 5 maart

REEWEG SP

1Ă&#x160;Ă&#x203A;Â&#x2C6;Â&#x2DC;`Ă&#x152;Ă&#x160;LÂ&#x2C6;Â?Ă&#x160;>Â&#x2C6;Ă&#x20AC;V>Ă&#x20AC;iĂ&#x160;i iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x20AC;Ă&#x2022;Â&#x2C6;Â&#x201C;iĂ&#x160;Â&#x17D;iĂ&#x2022;âiĂ&#x160;>>Â&#x2DC;Ă&#x160;*Ă&#x20AC; Â&#x153;viĂ&#x192;Ă&#x192;Â&#x2C6;Â&#x153;Â&#x2DC;iÂ?i Ă&#x160;ÂŤĂ&#x20AC;Â&#x153;`Ă&#x2022;VĂ&#x152;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x203A;>Â&#x2DC;Ă&#x160;LiÂ&#x17D;iÂ&#x2DC;` iÂ&#x2DC;Ă&#x160;/"*Ă&#x160;Â&#x201C;iĂ&#x20AC;Â&#x17D;iÂ&#x2DC;oĂ&#x160;

>Â&#x2C6;Ă&#x20AC;V>Ă&#x20AC;iĂ&#x160;}iivĂ&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;}Ă&#x20AC;>>}Ă&#x160;>`

Ă&#x203A;Â&#x2C6;iĂ&#x192;Ă&#x160;Â&#x153;Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;°°

*Haarverzorging â&#x20AC;&#x201C; shampoo/conditioners /treatments I>>Ă&#x20AC;Ă&#x192;Ă&#x152;Ă&#x17E;Â?Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;qĂ&#x160;Gel /wax/haarlak/verstevi ging/serum I>>Ă&#x20AC;Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;vĂ&#x160;qĂ&#x160;Biolog isch/Goldwell/Loreal /Schwarzkopf *Materialen â&#x20AC;&#x201C; Fohnâ&#x20AC;&#x2122;s/styletang/tond euzeâ&#x20AC;&#x2122;s

Kom langs v

ONTWERP / VERVAARDIGEN RECLAMEDRUKWERK

â&#x20AC;˘ Ontwerp â&#x20AC;˘ Aanleg â&#x20AC;˘ Onderhoud

Voor informatie: 078 - 6140149

Opgeven advertentie Uw advertentie 2 weken huis-aan-huis in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Heerjansdam en H.I. Ambacht

voor 16,50 (3 regels)

Plaats ook eens een centraaltje! Frans Klaver

www.dordtcentraal.nl

Ook mogelijk via www.dordtcentraal.nl Opgeven t/m maandag, voor plaatsing op woensdag

â&#x201A;Ź16,50

Voor al uw Tuinwerkzaamheden

TUINMAN/STRATENMAKER nodig voor al uw tuin-werkzaamheden & bestratingen â&#x20AC;˘ Schoonmaken â&#x20AC;˘ Snoeien â&#x20AC;˘ Gazon â&#x20AC;˘ Beplantingen â&#x20AC;˘ Aanplanten van uw tuin â&#x20AC;˘ Winterklaarmaken â&#x20AC;˘ Ophogen â&#x20AC;˘ Grondverbeteren â&#x20AC;˘ Afvoeren vuil â&#x20AC;˘ Nieuwe bestrating â&#x20AC;˘ Ophogen bestrating â&#x20AC;˘ Plaatsen van schuttingen â&#x20AC;˘ Tuinhuisjes

Van klein klusje tot complete aanleg. GRATIS prijsopgave aan huis.

KLOK DEFECT? reparatie met garantie prysopgaaf aan huis 078 6848791

Alles bespreekbaar. Garantie op ons werk en materiaal.

078 - 744 01 74

16

19

21

keren gaat het Verreweg de meeste Dit kan door om gevelreiniging. chemisch reinigen stoomcleanen, te bepalen wat of stralen. Om is voor een gevel, het beste is wat om te weten het belangrijk en om welke type voor soort gevel gaat. Om zolang vervuiling het een te hebben van mogelijk plezier van de renovatie is impregneren gevel aan te raden.

Papendrecht Brederodehuis 14 3353 HD Papendrecht 11 Tel. 078 - 642 64 86 Fax 078 - 642 64

Voordelig & goed uw tuin op orde

binnen te gaan. â&#x20AC;&#x153;Elke

in Dordt Centraal!

W heeft een Wie deken d over?

Achterzeedijk 9 - Barendrecht 0180 - 617 576 www.pannenkoekenhuisoudemaas.nl Van 1 oktober t/m 31 maart:

Plaats uw centraaltje ook eens via onze website dordtcentraal.nl

Nu het zo koud is, is de winop pad gaan. In plaats van terregeling in de nachtopvang driemaal per week elke dag. van toepassing. Het aantal â&#x20AC;&#x153;Dit zijn speciaal opgeleide bedden is meer dan verdubcollegaâ&#x20AC;&#x2122;s die op pad gaan om beld, van 28 naar 60. De afgedaklozen onder bruggen, vialopen dagen hebben rond de ducten en in parken op te 40 mensen gebruik gemaakt zoeken. Zo hebben we hen van de nachtopvang, aan het in het vizier en weten we wie Kromhout/Kasperspad. Dat waar verblijft.â&#x20AC;? weet Ida Wiersma van het Leger des Heils. Andere maatOnverantwoord Onvverranttwo oorrd regelen die worden genomen De out-reach medewerkers is dat de zogenaamde outmotiveren volgens Wiersma reach medewerkers vaker de buitenslapers om naar

www.saleboot.nl

********************* Te koop. Sportboot Campion Yamaha inboard turbo diesel 220pk uit 1998. Het geheel verkeert in zeer goede staat van onderhoud. Ideaal om te vissen of heerlijk mee te toeren. Prijs: â&#x201A;Ź25.900,-. Voor meer info bel: 06-12087057

SERVICE

weekend vrijdag 3 februari 2012

verschijnt wekelijks huis-aan-huis n-huis in Dordrecht

Voorlopig duurt het nog wel even eerdat er gebouwd gaat worden. Volgens Woonbron liggen de plannen nog niet vast. Dat de gymzaal echter nu al is gesloopt, komt omdat het van de zomer Ĺ&#x2021;inke schade

Recreatie ********************* www.bestboatcompany.nl

IN DORDRECHT

â&#x201A;Ź 6.- / â&#x201A;Ź 8.- / â&#x201A;Ź 11.-

Dord Dor dt Cent C raal

creations

ZATERDAG

Auto's

Jonkheer

Schildersbedrijf Wilfred van der Laars 078-6131435 of mail naar:

creations

DE KONING

nl

utie distrib

VERSE TOMAAT

Reparatie

*********************

Relatie & Kennismaking

#

Gevr: GOUDEN/ZILVEREN MUNTEN Oude ansichten. Munthandel Holland Voorstraat 194 Dordt 078-6132674

creĂŤert ideale tuinen Stenen - zand - uitgraven afvoer aanleggen - trillen

Fa. van Driel. WITGOEDREPARATIE en verkoop van alle merken was-, droog-, koel-, vries-, en vaatwasmachines. Garantie op reparatie en onderdelen. Tel. 6182690. Direct monteur 06-53336030

n

NIEUWE SIERBESTRATING?

#

Vraag & aanbod

â&#x201A;Ź19,50 â&#x201A;Ź22,50 â&#x201A;Ź25,50 â&#x201A;Ź28,50 â&#x201A;Ź31,50

Elke regel extra â&#x201A;Ź3,00

Opsturen naar: Dordt Centraal - Postbus 1030 - 3300 BA Dordrecht Ondergetekende machtigt Dordt Centraal om ĂŠĂŠnmalig â&#x201A;Ź ................................................. ,van zijn/haar bank-giro rekening af te schrijven. Naam Adres Postcode/woonplaats Bank-giro nr Handtekening

Datum

Plaatsing uitsluitend bij betaling vooraf of bij ĂŠĂŠnmalige machtiging.


Een woning kopen?

Denk eens aan Trivire! Naast het verhuren van woningen, verkoopt Trivire ook woningen. Dit doen wij niet zelf, maar daar hebben we verschillende makelaars voor ingeschakeld. Hieronder een greep uit het aanbod van bestaande woningen die Trivire op dit moment in de verkoop heeft staan. Heeft u interesse in één van de woningen? Neem dan contact op met de betreffende makelaar. Zij helpen u graag verder! REGELMATIG IN DE VERKOOP

MET LIFT

EENGEZINSWONING

Abraham Kuyperweg 120 te Dordrecht Eindelijk weer eens te koop op bovenste verdieping, wat betekent dat u er een grote zolder bij heeft! Aantrekkelijk 4-kamerappartement op de 4e verdieping met een berging in de kelder en zolderberging.Eigen cvinstallatie en gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing. Het appartement heeft een opknapbeurt nodig. Gelegen in de wijk Crabbehof met o.a. een winkelcentrum in de buurt.

Verweystraat 36 te Zwijndrecht 4-kamerappartement met individuele centrale verwarming op de tweede verdieping te bereiken per lift. Gelegen nabij een winkelcentrum in de wijk Kort Ambacht

Westerdiep 45 te Dordrecht 4-kamer eengezinswoning in de wijk de Staart vlakbij recreatiegebied de Merwelanden met veel fiets- en wandelroutes. Het centrum van Dordrecht is (met bus) snel bereikbaar. Vraagprijs: € 112.000,- k.k. OZP Makelaars 078 635 17 53.

Vraagprijs: € 115.000 k.k. Waltmann Zwijndrecht T. 078 - 620 57 77

Leeuwstraat 366 te Dordrecht Ruim, levensloopbestendig appartement gelegen in Sterrenburg met een buitenruimte van maar liefst 38 m2!. Met prachtig uitzicht over Dubbeldam en in de buurt van winkelcentrum Sterrenburg met al haar voorzieningen. Huren is ook mogelijk voor € 1.095,per maand.

Vraagprijs vanaf € 85.000,- k.k. OZP Makelaars 078 635 17 53.

Engelsetuin 2 en 17 te Zwijndrecht Op mooie en groene locatie in de wijk Walburg liggen deze 2-kamerappartementen met royaal balkon, woonkamer met open keuken en een nette badkamer. Winkelcentrum Walburg is in de buurt. Noorderkroonstraat 28 te Dordrecht Ruim 4-kamerappartement gelegen op de 2e verdieping met prachtig uitzicht vanaf op het oosten gesitueerde loggia. Kenmerkend zijn de prettige lichtinval en de praktische/ruime indeling. De keuken- en badkamerinrichting zijn eenvoudig. Eigen berging in de onderbouw. Eigen parkeerplaats. Vraagprijs: € 109.078 k.k. OZP Makelaars 078 635 17 53.

NIEUWBOUW

Nummer 2: Vraagprijs: € 84.000 k.k. Nummer 17: Vraagprijs: € 90.500 k.k. Vijfvinkel Trossél 078 613 96 00

Wielingenstraat 81 te Dordrecht Eengezinswoning in de wijk De Staart met royale woonkamer en 8 meter diepe tuin op het zuiden. Praktische en compacte indeling verdeeld over 2 woonlagen. Eigen (praktisch nieuwe) Remeha CV-ketel.

Vraagprijs: € 310.000 v.o.n. OZP Makelaars 078 635 17 53.

Vraagprijs: € 129.950,- k.k. OZP Makelaars 078 635 17 53.

Een steuntje in de rug nodig bij het kopen van uw eerste woning?

Trivire biedt u de Corporatie Starterslening!

Van basiswoning naar droomhuis aan de Nicolaasstraat

Aan de Nicolaasstraat in de wijk Noordflank in Dordrecht stelt Trivire zeven kavels beschikbaar waar particuliere kopers een eigen woning kunnen laten bouwen, samen met Trivire. Trivire is in maart 2013 van start gegaan met de kopers die zich inmiddels voor dit unieke project hebben gemeld. Ook ú kunt nog instromen en één van deze woningen kopen. Heeft u belangstelling voor een koopwoning aan de Nicolaasstraat? En wilt u zelf uw woning vormgeven, samen met andere kopers én Trivire? Kijk voor meer informatie op www.trivire.nl of neem contact op met onze projectleider Bart Buitendijk via 078 633 16 28 of b.buitendijk@trivire.nl

Ook mogelijk met de Corporatie Starterslening!

Kijk voor het complete aanbod op www.trivire.nl

v❒ Een kookeila v❒ Een eigen w nd v❒ Een tuin erkkamer v❒ Een bubbelba v❒ Een inloopka d st

Midweekeditie wk 17 2013  
Advertisement