Page 1

Verspreiding kranten & drukwerk ?

D r u k k e r i j

Jonkheer

creations Voor al uw drukwerk Volg ons op twitter @twincreations 078 - 6489319 • twincreations.nl

dordtcentraal verspreiding.nl

Voorstraat-West 348 • 3311 CW Dordrecht 078 6132475 • info@drukkerijjonkheer.nl www.drukkerijjonkheer.nl

www.kroonkozijn.nl tel: 078-6226340

Dordt Centraal midweek woensdag 6 maart 2013

verschijnt wekelijks huis-aan-huis in Dordrecht - Heerjansdam - Hendrik-Ido-Ambacht - Papendrecht - Zwijndrecht

oplage 100.000 • nr. 649

20 duizendste bezoeker Portret in portret

U I T VA A R T V E R Z O R G I N G Voor het melden van een overlijden ben ik altijd bereikbaar op: 06 528 81 505 of 078 26 00 366 info@erkelensuitvaartverzorging.nl Postbus 370 3300 AJ Dordrecht

www.erkelensuitvaartverzorging.nl

DORDRECHT Meestal gaan Henk en Linda Pieterse uit Zwijndrecht naar Rotterdamse musea. Dinsdag besloten ze de tentoonstelling Portret in portret in het Dordrechts museum te bezoeken. Daar vielen ze met hun neus in de boter, want ze bleken de 20 duizendste bezoeker te zijn. Wethouder Jasper Mos en museumdirecteur Peter Schoon overhandigden het echtpaar een bos bloemen en een boek over de tentoonstelling.

500 GRAM

Witlof 500 gram

MEER DAN 50% KORTING

PLUS ‘t Lam Dubbeldam - Dordrecht Dubbelsteynlaan West 86 + 92, T: 078 616 43 24

zie pagina 14 & 15

maandag - woensdag 08.00 - 20.00 uur, donderdag - vrijdag 08.00 - 21.00 uur, zaterdag 08.00 - 19.00 uur

RODOAUTOS.NL Het echtpaar Pieterse ontvangt bloemen en een boek van museumdirecteur Peter Schoon en wethouder Jasper Mos. (Foto: Thymen Stolk)

ATOS haalt meer dan 9100 euro op ZWIJNDRECHT Jimmy Dingemans en Sander de Haas van ATOS Radio haalden met 6 dagen en 5 nachten radio maken ruim 9100 euro op. Zij voerden hun acƟe ‘Beat the challenge’ voor de SƟchƟng Ambulancewens. Het geld komt van luisteraars, sponsors en toevallige voorbijgangers in de staƟonshal van het NSstaƟon Zwijndrecht, waar de Ɵjdelijke radiostudio stond. Tussen maandag 25 februari en zaterdag 2 maart middernacht zaten de dj’s 135 uur in een tijdelijke glazen studio. Vrienden en familieleden en twee ambulances van de Stichting Ambulancewens verlosten Dingemans en De Haas met zwaailichten en het geluid van sirenes uit hun opsluiting. De radiomakers konden direct al een gedeelte van de opbrengst overhandigen.

0.39

In- verkoop gebruikte auto’s APK / ONDERHOUD / REPARATIE Gratis ophalen van sloopauto’s

Tel 078 - 6163980

tijdens de actie veel ontroerende verhalen horen van wensvervullingen. Ook deden zo’n honderd mensen donderdagavond mee aan een via Twitter georganiseerde ‘Harlem Shake’. Ook bedrijven hielpen mee aan het succes van de actie. Het programma was te volgen op de radio, kabelkrant, televisie en de website. Op de dj’s zich volgend jaar nog eens laten opsluiten voor het goede doel is nog onduidelijk.

Sander de Haas laat een gedeelte van de opbrengst van de acƟe ‘Beat the challenge’ zien. (Foto: Thymen Stolk)

Het totaalbedrag werd dinsdagavond tijdens het wekelijkse actualiteitenprogramma ‘Informatos’ in de studio overgedragen aan de oprichter van de Stichting Ambulancewens, Kees Veldboer.

MulƟmediaal Behalve muziek liet ATOS Radio

PAASACTIES

Deze week bij deze krant:

C1000 BERT VISSER DAMPLEIN 16 3319 HC DORDRECHT

zie onze aanbiedingen op www.C1000bertvisser.nl De zorg van DenO gaat verder

KEUKENS en BADKAMERS MERS MERS MER ERSS

Burgemeester de Bruïnelaan 99 · 3331 AD Zwijndrecht · Telefoon 078 - 612 79 79

www.vanderwiel.decokay.nl

www.belmar .nu D ordrecht (078) 6164808

2 e PA A S D A G G E O P E N D V A N 1 0 . 03 0 - 1 7 . 0 0

(078) 6 483 483 www.uitvaartdordrecht.nl


2

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013 Daar waar zoveel liefde woont is het gemis heel groot. Thuis zal nooit meer hetzelfde zijn.

SAMEN STRIJDEN...... SAMEN VERLOREN..... SAMEN STERK !!!

Peter Brouwers 6 juni 1957

4 maart 2013

Onze trainer

“Vaarwel en we zeggen gewoon: tot ziens” “Dag lieverd”

THEO BOS heeft zijn laatste wedstrijd verloren.

Ankie Yvonne Peter

De krommedijk zal niet meer hetzelfde zijn. Hij heeft ons 1 ding geleerd........

Poolsterhof 7 3318 RK Dordrecht Met elkaar willen wij stilstaan bij zijn leven op maandag 11 maart om 15.00 uur in de Biesbosch aula van crematorium Essenhof, Nassauweg 200 te Dordrecht.

SAMEN STRIJDEN SAMEN WINNEN !!!

Voorafgaand kunt u vanaf 14.30 uur nog afscheid nemen van Peter in genoemde zaal. Na afloop ontmoeten wij elkaar tijdens een informeel samenzijn, eveneens in de Biesbosch aula.

Theo bedankt voor alles.

In plaats van bloemen: Graag een gift in één van de aanwezige collectebussen t.b.v. Stichting Ambulance Wens Nederland

You’’ll never walk alone....

Lieve Peter

Supportersvereniging en

Voor altijd in ons hart…

juniorclub “de Lammetjes”

Tot ziens lieverd.

Supporters FC Dordrecht. Gaby Christine Kelly Kylian Renée Na een moeilijke laatste levensfase is van ons heengegaan mijn vader, opa en onze groot-opa

De Essenhof rouwt om

Arie van der Net

Dankbaar zijn wij dat hij zo lang in ons midden mocht zijn; zo geven wij kennis dat na een korte ziekte Thuis is gehaald en herenigd is met haar naar wie hij zo verlangde. Zijn leven was vol van werk, zorg, geloof en liefde.

in de leeftijd van 98 jaar.

Onze vader, schoonvader, opa en ouwe opa

P. (Peter) Brouwers

Uit aller naam: Cock van der Net

Hij was 25 jaar werkzaam bij de gemeentelijke begraafplaatsen en crematorium Essenhof en zette zich in voor de uitvaart van tal van Dordtenaren. Hij was dienstbaar aan de nabestaanden en behulpzaam voor zijn collega’s. Het is ontzettend pijnlijk dat we hem nu al moeten missen. We zijn in gedachten bij zijn vrouw Ankie en zijn kinderen Yvonne en Peter.

Dordrecht, 1 maart 2013

Mede namens alle (oud-) medewerkers Essenhof

De crematie heeft volgens zijn wens in stilte plaatsgevonden.

weduwnaar van Maria de Wit sinds 11 februari 2010.

Dubbeldam, 16 oktober 1916

Contactadres: Weizigtweg 263 3314 JJ Dordrecht

Tot ons grote verdriet is overleden onze sterke, lieve broer en zwager

Kees Kanters

kleinkinderen achterkleinkinderen

Contactadres: Dubbelsteynlaan West 44 3319 EL Dordrecht Wij zijn intens verdrietig, maar dat zal veranderen in weemoed en weemoed in heimwee. Heimwee naar een mooie tijd met veel goede herinneringen.

Hij is 65 jaar geworden. We zullen hem ontzettend missen. “Kees, je was er altijd voor ons!” Maja en Kees Jan en Ricky Ineke en Hans

Een zorgzame man, met een hart van goud. “Lieve ome Kees, we zullen u nooit vergeten!” Warme groet, uw neven, nichten, achterneven en achternichten.

Dordrecht, 4 maart 2013

Jaap en Gijsje Bart en Jeanet Bep en Jack

Bewondering en respect hebben wij voor het zorgteam van Aafje voor hun geduld en de liefdevolle verzorging die zij aan hem hebben gegeven. Onze grote dank daarvoor!

P. (Pauline) Harmsen - directeur

Dini en Kors Bas en Hennie Ria en Teun Ada en Wout

Jan van der Veer

Bij het afscheid van mijn lieve vrouw, onze fantastische moeder en trotse oma

Cornelia Antonetta Stal - Kerseboom Corry Wij danken iedereen die ons verdriet heeft verstaan en hier uiting aan heeft gegeven, in de vorm van steun, met kaarten en in aanwezigheid bij de crematie.

De Dankdienst voor het leven zal gehouden worden op maandag 11 maart om 10.30 uur in De Wijnstok, Dubbelsteynlaan West 70 te Dordrecht, waarna aansluitend de begrafenis zal plaatsvinden op de begraafplaats aan de Zuidendijk 270 te Dordrecht. Voorafgaand aan de dienst is er gelegenheid tot condoleren vanaf 9.45 uur tot 10.15 uur in De Wijnstok. Na de begrafenis is er tevens gelegenheid tot condoleren in de Rank. Pa is thuis alwaar geen bezoek.

Het heeft ons erg goed gedaan.

Namens haar man, kinderen en (achter) kleinkinderen.

Advertenties die dinsdag voor 12.00 uur zijn gereserveerd en voor 14.30 uur zijn aangeleverd worden in de uitgave van woensdag nog geplaatst.


Het actuele nieuws leest u op:

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013 Heel bijzonder, heel gewoon, gewoon een heel bijzondere man. Op 2 maart 2013 is na een betrokken en zorgzaam leven rustig ingeslapen onze lieve vader en opa

Cornelis Welgraven - Cees -

Actueel

dordtcentraal.nl

3

Volgende fase herinrichting Bagijnhof van start

weduwnaar van Neeltje van Dijk in de leeftijd van 86 jaar.

Bert en Deanne Larissa en Kevin Tom Kees †

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op donderdag 7 maart om 15.00 uur in de Biesbosch Aula van crematorium Essenhof, Nassauweg 200 te Dordrecht. Na de plechtigheid is er gelegenheid tot condoleren. Correspondentieadres: Joke Smit-erf 101, 3315 VD Dordrecht.

Beste debaters op VMBO DORDRECHT

Leerlingen van twee Dordtse VMBO scholen strijden vrijdag om Nederlands beste debaters te worden. Samen met 24 andere scholen wordt in Almere gediscussieerd Ɵjdens het landelijke VMBO DebaƩoernooi. In drie debatrondes en een Įnaledebat wordt de winnaar bepaald. De scholieren debatteren over drie actuele thema’s. Vlak voor het debat begint, krijgen zij te horen of zij de standpunten voor of tegen een bepaalde stelling moeten verdedigen. Het toernooi start om 12.00 uur, de winnaar is om 16.15 uur bekend. LocaƟe is het Buitenhout College in Almere.

Werklui halen de bestraƟng op het Bagijnhof weg voor de volgende fase van de werkzaamheden. (Foto: Thymen Stolk)

DORDRECHT De aannemer heeŌ maandag een begin gemaakt met de volgende fase van de werkzaamheden op het Bagijnhof. Het werk begint met het troƩoir aan de kant van de Hema, Promiss en C&A. De winkels blijven Ɵjdens de klus bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden geldt er een parkeerverbod op het Bagijnhof en de Johan de Wittstraat. De gemeente plaatst parkeerverbodsborden en de parkeerautomaat wordt weggehaald. Ook het

Ledenvergadering Drechtse Stromen ZWIJNDRECHT BurgeriniƟaƟef de Drechtse Stromen houdt maandag een tweede ledenbijeenkomst in Zwijndrecht. Het thema van de avond is ‘Verbinden’. Het iniƟaƟef heeŌ als doel het lokaal opwekken van duurzame energie. Daarmee blijŌ geld in de eigen gemeenschap, verbetert het milieu en versterkt het de lokale en regionale werkgelegenheid. Inmiddels telt Drechtse Stromen ruim honderd leden en vier verschillende werkgroepen: zonnepanelen, windener-

Dordt Centraal Verschijnt wekelijks op woensdag huis aan huis in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam en H.I. Ambacht in een oplage van 100.000 exemplaren.

Verschijnt ieder weekend huis-aan-huis in Dordrecht en is tevens af te halen op diverse afhaalpunten in Papendrecht en Zwijndrecht. Totaal oplage 60.000.

gie, kennisbank en verbinding maken op buurtniveau. Tijdens de bijeenkomst rapporteren deze over eerste bevindingen. Drechtse Stromen heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met lokale bestuurders. De eerste lokale bestuurder heeft zich ook aangemeld: wethouder Henk Mirck. Hij opent tevens de vergadering. De bijeenkomst vindt plaats op 11 maart om 19.30 uur in het gemeentehuis in Zwijndrecht, Raadhuisplein 3. Meer informaƟe is verkrijgbaar op drechtsestromen.nl of via info@drechtsestromen.nl. Lid worden is graƟs.

Jubileum met een kroontje

Kantoor: Jade 228, 3316 LJ Dordrecht, Postbus 1030, 3300 BA Dordrecht, tel. algemeen: 078-6140149 Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Redactie: Hesper Romijn, Kees-Jan Visser, Loes Verkuijlen, Nettie Dekker tel. 078-6133223, e-mail: redactie@dordtcentraal.nl

Lay-out & Zetwerk: Twin Creations, Dordrecht, www.twincreations.nl Bezorgklachten: www.dordtcentraal.nl, verspreiding@dordtcentraal.nl Directie: Piet van Westen, tel. 078-6140149

HerinrichƟng De gemeente herontwikkelt de Visstraat, Bagijnhof, Johan de Wittstraat en de Verlengde Bagijnhof tot een sfeervoller en kwalitatief hoogwaardig woon- en winkelgebied. Deel van de plannen zijn nieuwbouw, verbouw en het opnieuw inrichten van de openbare ruimte. De entree naar de historische binnenstad en de entree naar het kernwinkelgebied, ter

Leer omgaan met je puber PAPENDRECHT De puberƟjd van hun kind is voor veel ouders een enerverende, maar ook lasƟge periode. Sommige pubers proberen graag van alles uit en daardoor ziƩen ouders soms met de handen in het haar. Rivas Zorggroep begint daarom vanaf woensdag 20 maart met de cursus Beter omgaan met pubers. Ouders krijgen advies over het opvoeden van een puber en er wordt met andere ouders gepraat. Daardoor kunnen nieuwe ideeën ontstaan. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. Tijdens iedere bijeenkomst staat weer een ander onderwerp centraal, zoals veranderingen in de pubertijd, positieve aandacht en manieren van opvoeden, ruzie voorkomen, luisteren naar en praten met je puber, grenzen stellen en straffen. De cursus is bedoeld voor alle ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar uit Papendrecht. De cursus start op woensdag 20 maart aan de Seringenstraat 16 om 19.30 uur. Aanmelden kan tot maandag 18 maart via tel. 0183-64 35 71. Er zijn geen kosten aan de cursus verbonden.

Acquisitie: Marco Haan 06-24243399, Edwin van Rijswijk 06-30671359, Michel van Wijland 06-15217220 e-mail: advertentie@dordtcentraal.nl

Foto’s: Thymen Stolk (tenzij anders vermeld). Nabestellen: tel. 06-46732700, www.thymenstolk.nl

beeld ter herinnering aan Aelbert Cuyp op het Bagijnhof is weg. Dit komt later op het verbrede deel van de Vriesestraat te staan.

Jan Fransen toast met Rob van Twist op het net ontvangen predicaat ‘Koninklijk’. (Foto: Thymen Stolk)

DORDRECHT Bij Kemper en Van Twist Diesel was het donderdag dubbel feest. Niet alleen werd het 175-jarig bestaan gevierd van het oer-Dordtse bedrijf, commissaris van de koningin Jan Fransen gaf het jubileum een gouden randje, of beter gezegd een kroontje, door aan Rob van Twist het predicaat Koninklijk uit te reiken. Bij de mijlpaal werd stilgestaan met een uitgebreid programma in het bedrijfspand aan de Keerweer. Te gast was onder meer astronaut André Kuipers, die het eerste exemplaar van een lijvig jubileumboek over het bedrijf in ontvangst nam.

GOUD EN ZILVER

INKOOP Voorstraat 377 Dordrecht

van Leeuwen Juweliers

078 - 6131404 www.goudprijsvanleeuwen.nl

hoogte van de Johan de Wittstraat en het Achterom, wordt beter herkenbaar voor bezoekers. Een onderdeel van het plan is het aanbrengen van de slagschaduw van het voormalige postkantoor. De uitvoering moet dit jaar klaar zijn.

Jeansjack €29,95 Winkelcentrum Bieshof Stadspolders, Van Eesterenplein 208 - Dordrecht

Bij deze krant ontvangt u de volgende folders:

Libra, 3312, 3314, 3315, 3318, 3328, 3329 Isendoorn/ Bike totaal, 3318, gedeelte 3317, gedeelte 3328 Grill House, 3312 Baardewijk Janson, gedeelte H.I. Ambacht, gedeelte Zwijndrecht Plus Doesburg, 3313, gedeelte 3311, gedeelte 3312 Domino Papendrecht, Papendrecht Voetbaljournaal, Dordrecht Dubbeldammer, 3319 Staartploeg, Dordrecht Wij verzorgen het gehele traject: Ontwerpen • Drukken • Verspreiden Postcodeverspreiding mogelijk

Info via: 078 - 6140149 of dordtcentraalverspreiding.nl


4

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

Bij Lidl willen we altijd de beste zijn. De beste service, de beste producten, de beste winkel en de beste prijs natuurlijk. Daar werken we, als ĂŠĂŠn van Europa’s grootste discounters, elke dag keihard aan. Met succes. Want inmiddels staat de teller in Nederland al boven de 360 ďŹ lialen en groeien we nog steeds.

Neem het voortouw. Als (Assistent-)Filiaalmanager Daar gebeurt het, de winkel. DÊ plek waar jij verschillende ballen in de lucht houdt en zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Zo is het jouw taak om ervoor te zorgen dat de winkel er perfect uitziet. Zorg je dat alles aan de kassa’s vlot verloopt, er voldoende wisselgeld is en de kas opgemaakt wordt. En zie je er op toe dat de bevoorrading zo verloopt dat alle schappen op tijd aangevuld kunnen worden. Wat er zo uitdagend aan je baan is? Dat is het feit dat je door zelf het goede voorbeeld te geven je team inspireert. En dat je elke dag het resultaat van jullie teamwork in prima cijfers en tevreden gezichten terugziet!

Collega’s die Æ6 66 6 66 6 6l

Kijk voor de volledige omschrijving op www.werkenbijlidl.nl of solliciteer direct via werken@lidl.nl. We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Altijd de beste willen zijn

Eindelijk weer lente! Geniet van de beste en mooiste zonweringen tegen HOGE korĆ&#x;ngen!

In meer dan 120 DA-winkels in Nederland! + Een kwaliteitsbril voor een scherpe prijs. + Er komt aan de kassa niets bij! + Altijd een vaste lage prijs. + Dat is EyeloveÂŽ!

Complete bril op iedere sterkte inclusief gratis oogmeting! NIEUWE COLLECTIE NU IN DE WINKEL!

EyeloveÂŽ bril op sterkt e

Kijk naar r o onze Brust ls commerciaen buitenlev ! op RTL 5

Verlaging BTW Tarief! 15 maart jubileumpresentje 1 voor elke bezoeker!

uze

uit

1n7tu5ren!

Ke

(voor veraf Ăłf dichtb ij) + Incl. montuur naa r keuze + Incl. beide glazen op iedere sterkte (ook met iedere cilinde r mogelijk) + Incl. niet goed = gel d terug garantie + Gratis ontspiegeling + Gratis kraswerende laag + Gratis extra dun ges lepen + Gratis luxe brillen koker

mo

EyeloveÂŽ multifocale bril

+ Incl. montuur naa r keuze + Incl. beide glazen op iedere sterkte (ook met iedere cilinde r mogelijk) + Incl. niet goed = geld terug garantie + Gratis onzichtbaar leesgedeelte + Gratis ontspiegeling + Gratis kraswerende laag + Gratis extra dun geslepen + Gratis luxe brillen koker

Met deze coupon:

â‚Ź 39,-

â‚Ź 99,-

Deze kortingsactie loopt t/m 16 maart 2013 en uitsluitend bij inlev ering van deze coup on.

KORTINGSCODE: 520 75

Zo eenvoudig bestelt u uw nieuwe bril bij EyeloveÂŽ:

Lange 223 LangeNieuwstraat Nieuwstraat 223 3111 AJ Schiedam 3111 AJ Schiedam Tel. Tel.010-2469333 010-2469333

1

Kies uw montuur

Burg.de de Bruinelaan Bruinelaan 5050 Burg. 3311 AG Zwijndrecht 3311 AG Zwijndrecht Tel. 078-6120054 Tel. 078-6120054

2

Laat uw ogen of bril opmeten

3

14 dagen later

4

Ligt uw nieuwe bril voor u klaar!

Iedere bril is ook als zonnebril op sterkte verkrijgbaar

DA Farma, v. Oldenbarneveltplein 10-12, Dordrecht, Tel. 078-617 4198 (OOGMETING) DA Molenkamp, v. Eesterenplein 94, Dordrecht, Tel. 078-616 7155 (GEEN OOGMETING) DA Farma, Ridderhof 23, Ridderkerk, Tel. 0180-425 772 (OOGMETING)


Het actuele nieuws leest u op:

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

Stuurman aan wal Ga nooit procederen tegen de overheid. Die heeft namelijk altijd meer geld en meer tijd dan jij. Ik weet niet meer wie mij deze wijsheid verkondigde, maar ik moest er van de week aan denken, toen ik Meneer Willem hoorde zeggen dat hij de strijd tegen de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht niet opgeeft. “Ze willen me kapot maken, maar dat gaat ze niet lukken”, riep hij er strijdvaardig achteraan. Het was luttele uren nadat de Dordtse rechtbank zijn eis afwees, om de gemeente te laten dokken. Meneer Willem runt een maritiem recyclingbedrijf, oftewel een scheepssloperij, aan de Veersedijk. Op de plek van zijn bedrijf moesten mooie villa’s aan de waterkant gebouwd worden. Het plan Noordoevers kende echter nogal wat uitstel en eind vorig jaar zelfs afstel. In de loop der jaren trachtte de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht om Meneer Willem uit te kopen. Na jaren van getreuzel en gedoe wilde Meneer Willem zekerheid over z’n toekomst. En die kreeg hij. Dacht hij... Met een mooie brief, ondertekend door de burgemeester, verklaarde de gemeente hem écht uit te willen kopen. De onderhandelingen kwamen zo ver dat er alleen nog onenigheid was over de prijs. De gemeente bood 5 miljoen, terwijl Meneer Willem 5,4 wilde hebben. Partijen besloten dat als

dordtcentraal.nl

Reageren?

Stuur een e-mail naar kronkelaar@dordtcentraal.nl de onderhandelingen niet binnen zes maanden tot een akkoord zouden leiden dat dan een onafhankelijk deskundige de prijs zou bepalen. Eind vorig jaar bleek het Plan Noordoevers onhaalbaar. Zelfs de Drechtsteden, die de financiële molensteen om de nek van de gemeente had overgenomen, kregen het niet voor elkaar. Meneer Willem, die in de tussentijd een nieuwe locatie voor z’n bedrijf kocht en wat ‘spulletjes’ bestelde, kreeg een belletje dat de deal niet door gaat. Toen hij de gemeente fijntjes herinnerde aan toezeggingen en afspraken verwees die ongegeneerd naar de Drechtsteden. In een kort geding eiste Meneer Willem dat de koop tóch gesloten wordt. De rechter wees de eis af, vooral omdat hij vindt dat er géén haast is bij de miljoenendeal. Maar de belangrijkste vraag, of hier nou sprake was van een intentie tot koop (zeg maar een voorlopig koopcontract), was volgens de rechter niet gesteld. En werd dus niet beantwoord. Meneer Willem is in beroep gegaan. De gemeente kan tevreden zijn; de overheid heeft altijd geld en alle tijd voor jarenlang procederen.

Ze willen me kapot maken, maar dat zal ze niet lukken

Actueel

5

Open dag uitvaartcentrum DORDRECHT DenO uitvaartverzorging houdt zaterdag een open dag. Belangstellenden kunnen dan kennismaken met de unieke afscheidsmogelijkheden van het bedrijf en lezingen over erfrecht, rouwverwerking en uitvaartverzorging bijwonen. Tijdens een rondleiding kunnen geinteresseerden de voorzieningen van DenO bekijken, zoals de rouwhuiskamers waar nabestaanden 24 uur per dag terecht kunnen. Ook diverse serviceafdelingen, zoals de drukkerij, de steenhouwerij, de Monumententuin en de verzorgingsruimte zijn open voor bezoekers. Lezingen Adriaan de Ruiter van Barendse Haase Notarissen houdt om 11.30 uur en om 12.30 uur een lezing over erfrecht. Mandy Verkerk van Mandy Verkerk Coaching vertelt om 13.30

en 15.15 uur over rouwverwerking. Ad de Jong, directeur van DenO uitvaartverzorging, spreekt om 14.30 uur over de diversiteit van uitvaartverzorging. Alle lezingen worden gehouden in de Wilhelminazaal. Orangerie Tijdens de open dag is De Orangerie open voor koffie, thee en versnaperingen. Daar is ook meer informatie te vinden over DenO uitvaartverzorging, Mandy Verkerk Coaching en Hospice De Patio. Verder zijn er uitvaartbegeleiders aanwezig om vragen te beantwoorden en te luisteren naar ervaringen en herinneringen van bezoekers. Voor kinderen is er een speurtocht uitgezet, waarin ze spelenderwijs kunnen kennismaken met de ‘rituelen’ van een uitvaart. De open dag is op zaterdag 9 maart, van 10.00 tot 16.00 uur bij DenO aan de Nassauweg 190.

Mooi gebaar voor aƩente jubilaris DORDRECHT

Wij de zorg, U een verzorgde uitvaart. Zwijndrecht - 078 619 87 54 Rotterdam - 088 224 00 00 Chaam - 0161 491 251 Walraven van Hallstraat 1 3333 BZ Zwijndrecht

info@bjansma.nl www.bjansma.nl

Hij is een begrip in de buurt, altijd heel behulpzaam, attent en vriendelijk. Daarom werd Eric van den Toren vrijdag niet alleen door zijn baas in het zonnetje gezet maar ook door de bewoners van de Staart. Eric van den Toren is al 25 jaar in dienst bij Jumbo, wat voorheen Super de Boer was en daarvoor Gebroeders de Jong, destijds nog gevestigd op de Papendrechtsestraat. Dat is wel een mooi cadeautje waard, meenden de Staart-bewoners en dus werd er geld opgehaald. Dat werd vrijdag aan de jubilaris overhandigd, gecombineerd met hele mooie woorden in de vorm van een gedicht. Van den Toren is aan het sparen voor een aangepaste fiets, dus de envelopjes, met in totaal bijna 200 euro, waren zeer welkom. (Foto: Thymen Stolk)

Wilt u voor uw zomervakantie een mooie strakke buik?

Kom dan nu vast trainen met de Belly Attack SNEL EEN STRAKKE BUIK!

Infrarood-Dieptewarmte zorgt voor:

Uitsluitend telefonisch aanmelden onder nummer

• Beter afvoer van afvalstoffen • Betere doorbloeding • Maximale stofwisseling

NIEUW IN DUBBELDAM B-FIT als exclusieve partner van de BellyAttack zoekt 50 deelnemers die mee willen doen aan ons project. Het duurt 4 weken en het zijn 3 trainingen per week van elk 30-40 minuten, geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 16 jaar. Meldt u nu aan en ervaar zelf wat deze BELLYATTACK met u doet! Deelname bijdrage €19.90 per week.

Vijverplantsoen 1a - 3319 SW Dordrecht Telefoon 078 - 651 45 24 www.bfitdord.nl

VOL = VOL

06-52441135 078-6514524


6

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

MEER DAN FIGUURVORMING

Bailine® Figuurvorming

Makkelijk CENTIMETERS verliezen, precies waar JIJ dat wilt! Met de Cosmetic Training Simulator worden d.m.v. repeterende pulsjes je spieren gericht getraind wat resulteert in meer spiermassa en minder centimeters.

Doorbreek vastgeroeste gewoontes en word bewuster van hoe, wanneer en wat we eten. Dat ligt voor elk individu anders waardoor elk advies persoonlijk is.

Bailine® Mentale motivatie

Bailine® Voedingsadviezen

Vind de BALANS bij jezelf! Met behulp van boeken, cd’s en coaching word je getraind om je nieuwe levensstijl makkelijker vol te houden.

GEEN operatie, wel resultaat De Bailine gezichtssimulator traint uw gezichtsspieren, zodat de huid haar elasticiteit weer terug krijgt en een betere doorbloeding krijgt. Aanmaak van collageen wordt ook gestimuleerd. ®

Bailine Pijnbestrijding ®

De Cosmetic Training Simulator kan ook gebruikt worden om pijn te verlichten, te verminderen of zelfs helemaal weg te halen. Denk hierbij aan: bekkenbodemklachten, stressincontinentie, menstruatiepijn, reumaklachten, lage rugpijn.

Neem vandaag nog contact met ons op om een GRATIS

Bailine® Papendrecht Winkelcentrum ‘De Meent’

Bailine® Natuurlijke facelift

PROFITEER NU VAN HOGE KORTINGEN OP DE GEHELE COLLECTIE

Brederodehuis 17 3353 HD Papendrecht

proefbehandeling in te plannen!

T 078 615 81 21 E papendrecht@bailine.nl

www.bailine.nl

ALLE BUITEN ZONWERING

20% KORTING

NU BESTELLEN EVENTUEEL IN HET VOORJAAR PLAATSEN!!

Bezoek vrijblijvend onze vernieuwde showroom RESERVEER TIJDIG UW SCHILDERWERK EN ONTVANG 15% KORTING* * (tegen inlevering van deze advertentie)


PROFITEER VAN UNIEKE SUPERSTUNTS BIJ RITEL!!

EXTRA VEEL VOORENDEEL!

% 50

% 50

9 MAAND

9 MAANDEN

KORTING!

KORTING!

SUPER STUNT

GRATIS Galaxy Note II

25.

16

GRATIS Apple iPhone 4

15.

00

*

p/mnd

p/mnd

na 9 mnd €50.33 p/mnd

8 megapixel camera

na 9 mnd €30.00 p/mnd

5.0 megapixel camera

gratis

5.55 inch touchscreen GRATIS internetbundel

+ internet, 1e 9 mnd €8.75

I.c.m. 2-jarig Tele2 SmartMix 300 abonnement (300 belmin /sms)

GOEDKOOPSTE 50% KORTING IN INKT! Bij aankoop van één van onderstaande multipacks

zwarte cartridge voor uw HP. Met extra veel inkt!

cyaan, magenta, geel & zwart + één extra zwart gratis!

geen 29.95

1+1 GRATIS zwart

geen 49.99

geen 26.95

11.99

Hi Prepay starterskaart

UIT VOORRAAD LEVERBAAR!

standbytijd van 800 uur! GSM is simlockvrij niet voor handelaren. max. 2 per klant

NU

Áipcover

Samsung 1200

Lever de bon in en ontvang maar liefst

elders €9.95

GRATIS

1. 

Incl. €15 beltegoed! elders €14.95

NU

9.

95

25.

16

*

p/mnd

na 9 mnd €50.33 p/mnd

incl. GRATIS internetbundel!!

gratis

Icm 2-jarig T-Mobile iSmart 200 abonnement (200 belmin/onbeperkt sms / 1.5GB)

zwarte cartridge voor uw HP. Met extra veel inkt!

24.99

€10 beltegoed!

24.99 HP364 XL

XL

cyaan, magenta, geel & zwart + één extra zwart gratis!

nu met

Android 4.0 besturing

m.u.v. originele cartridges

Canon 525/526

in wit en blauw beschikbaar

4.8” inch HD scherm

geen 49.99

16.99 1+1 GRATIS zwart

8 megapixel camera

niet voor handelaren. max. 2 per klant

XL

Galaxy S3

9 maanden

GRATIS EXTRA ZWARTE CARTRIDGE

Canon PGI 520/521

gratis

8GB geheugen

Icm 2-jarig T-Mobile iSmart 200 (200 belmin/onbeperkt sms / 1.5GB)

HP21 XL

*

éénmalig

€94.99

iPhone 5 Onbeperkt bellen! Onbeperkt sms’en! 1GB datategoed!

59.

00

*

p/mnd

Icm 2-jarig Vodafone RED abonnement (onbeperkt belmin/onbeperkt sms / 1GB)

Dordrecht Voorstraat 266 šRotterdam Lijnbaan 51 0895

Dordrecht

Rotterdam

DdhiZg]dji™7Zg\ZcdeOddb™7gZYV™:iiZc"AZjg™<dZh™B^YYZaWjg\™GddhZcYVVa™IZgcZjoZc™I^aWjg\™Ka^hh^c\Zc™9Za[i™=jahi™LVVal^_`™He^_`Zc^hhZ™DjY"7Z^_ZgaVcY™E^_cVX`Zg™CVVaYl^_`

* Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden

SUPER STUNT


8

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

ZATERDAG 9 MAART VANAF 12.30 UUR Om alvast in de voorjaarsstemming te komen presenteren wij u graag de nieuwe voorjaar-/zomercollectie die bol staat van de kleuren en prints. Diverse modellen showen deze dag onze collectie. Achterom 99 3311 KB Dordrecht T 078-6135359 I www.cecewomanswear.com

En vergeet ook donderdag 7 maart niet... Dan geven wij, vanaf 19.00 uur, gratis kleuradvies.

Kies voor kwaliteit! Vraag uw verzekering altijd of van Gemert uw schade mag herstellen!!

Narcis tête á tête Potmaat 9cm

Primula’s Diverse kleuren

AUTOSCHADE

per stuk 0,99

per stuk

Dordrecht - Papendrecht

Nu VOOR

Nu 3 VOOR

0,49

2,50

Open dag 9 maart van 10.00 tot 16.00 uur Afscheid nemen is een ingrijpende gebeurtenis in ieders leven. Om op een minder emotioneel moment kennis te maken met DenO Het Uitvaartcentrum bent u van harte welkom op onze open dag.

Kamerhortensia 5/6 bloemkoppen Hydrangea macrophylla Geschikt als kamer-, tuin- en kuipplant

Gentse Azalea/ Kamerazalea XL Flandresse is het kwalititetskeurmerk in de wereld van de Azalea en staat garant voor een uitbundige bloemenpracht Potmaat 14cm diameter 32cm

van 8,99

van 9,95

Lezingen Tijdens de open dag kunnen bezoekers enkele lezingen bijwonen: 11.30 uur Adriaan de Ruiter, Barendse Haase Notarissen over Erfrecht 12.30 uur Adriaan de Ruiter, Barendse Haase Notarissen over Erfrecht 13.30 uur Mandy Verkerk, Verkerk Coaching over Rouwverwerking 14.30 uur Ad de Jong, DenO uitvaarverzorging over Uitvaartverzorging 15.15 uur Mandy Verkerk, Verkerk Coaching over Rouwverwerking

potmaat 14cm

Nu VOOR

Nu VOOR

6,99

6,99

Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt, op = op. Prijswijzigingen en drukfouten onder voorbehoud.

Stevensweg 39 3319 AH Dordrecht Tel 078 6165167 info@staartploeg.nl www.staartploeg.nl

OPENINGSTIJDEN:

De zorg van D&O gaat verder

www.uitvaartdordrecht.nl

maandag 10:00 - 17:30 uur woensdag 09:00 - 17:30 uur vrijdag 09:00 - 17:30 uur

dinsdag 09:00 - 17:30 uur donderdag 09:00 - 17:30 uur zaterdag 09:00 - 17:00 uur

Koopavond met ingang van 4 april


Het actuele nieuws leest u op:

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

Vraag uw buurman eens wat hij het belangrijkste vindt in zijn leven. Tien tegen een dat hij antwoordt dat dit zijn gezondheid, zijn kinderen en/of zijn vrouw zijn. In willekeurige volgorde en passend bij zijn gezinssituatie. We willen allemaal plezierig leven, met zo min mogelijk pijn en zorgen over de gezondheid en de ontwikkelingskansen van onszelf of onze geliefden. Er is ook een economisch belang. Mensen die gezond zijn en zich ontwikkelen in werk of studie maken minder gebruik van de gezondheidszorg. Zij kunnen deelnemen aan het arbeidsproces en volwaardig participeren in de maatschappij. Gezondheid, ontwikkelingskansen en veilig-

9

Groene workshops

De GGD Zuid-Holland Zuid en Bureau Leerplicht en VoorƟjdig Verlaten vormen sinds 1 januari 2013 samen de Dienst Gezondheid & Jeugd. Maandelijks wordt één van de vele taken van deze organisaƟe op het gebied van publieke gezondheid, maatschappelijke zorg, leerplicht en voorƟjdig schoolverlaten uitgelicht in deze informaƟerubriek.

In de allereerste ediƟe van deze rubriek is het woord aan de directeur van de dienst.

Actueel

dordtcentraal.nl

DORDRECHT Ook dit jaar organiseert de Dordtse afdeling van Groei & Bloei een aantal groene workshops.

heid zijn de meest basale levensbehoeften en deze domeinen zijn dan ook de belangrijkste kerntaken van de overheid. Er wordt in Nederland veel geld aan zorg uitgegeven. En daar tekent zich dan ook een van de grootste uitdagingen voor de komende jaren af, hoe houden we met elkaar de zorg betaalbaar? De problematiek van bezuinigingen en een veranderende zorgvraag; wij kunnen er niet omheen. Het is in een ingewikkelde puzzel, met de oprichting van de nieuwe Dienst zien we echter ook kansen.

preventie. De sleutel eutel ligt echter ook bij de inwoner zelf. Wanneer nneer u zich verantwoordelijk voelt voor uw eigen gezondheid en ontwikkeling, g, bereid bent om voor een goede ede gezondheid concessiess te doen en vooral ook concrete stappen onderneemt eemt om gezond te leven en kansen in het arbeidsproeidsproces aan te pakken, ken, zijn we al een eind opp weg!

Wij geloven in preventie, zoals ons reizigersspreekuur, waarbij we reizigers informeren over de risico’s en de benodigde vaccinaties voor het land van bestemming. Of vroegsignalering op scholen, die moet voorkomen dat kinderen onnodig uitstromen of thuis blijven zitten. Ook onze gezondheidsprogramma’s zijn gericht op

Nico van de Poel, el, Directeur Dienst Gezondheid & Jeugd

Allereerst is er op woensdag 20 maart een Paasworkshop Bloemschikken. Deze vindt van 19.30 tot 22.00 uur plaats in het Wellant College, Groenezoom 400. Marga de Man van bloemenwinkel Op Rozen verzorgt de workshop. Het bestuur van Groen & Bloei zorgt voor hapjes en drankjes. Deelname kost 22 euro voor leden en 24 voor niet-leden. Op woensdag 27 maart staat van 19.30 tot 22.00 uur een workshop Tuinontwerp op het programma. Die wordt gegeven bij Hoveniersbedrijf De Biesbosch aan de Zuidbuitenpoldersekade 3a. Deelname kost 25 euro voor leden en 27,50 voor nietleden. Op zaterdag 13 april tenslotte is er een workshop Snoeien. Die vindt van 09.30 tot 12.30 uur plaats bij Hoeve de Biesbosch aan de Elzelingenweg 1. De kosten: 12,50 voor leden, 15 euro voor niet-leden. Aanmelden kan tot een week voor aanvang bij Maaike Brongers, tel. 6211784 of via maaikebrongers@upcmail.nl. Voor het bloemschikken kan ook aangemeld worden via genbbloemschikkendordrecht@gmail.com. Betalingen moeten uiterlijk een week voor de start overgemaakt worden op ING-rek 371877 t.n.v. Penm KMTP afd. Dordrecht (o.v.v. de activiteit). Voor alle workshops en cursussen geldt een deelname van minimaal 6 personen. Meer info: dordrecht. groei.nl.

SLAGERIJ PAULUSPLEIN Amalia van Solmstraat 37 • Dordrecht Tel. 078 - 631 00 82 • www.ovnk.nl

Runder Riblappen Magere Runderlappen heel kilo

8,98

heel kilo

Tartaartjes

9,98

9,98

heel kilo

Paardenlende biefstuk heel kilo Spaanse Kipfilet lapjes

heel kilo

Gepaneerde Varkens of kip schnitzel heel kilo

7,98

OP=OP

8,50 9,50

11,98

Varkens Cordonbleu

9,50

Oude kaas

Zolang de voorraad strekt

Sucadelappen

Runder Paulet

heel kilo

€999,-

9,98

heel kilo

Runder Kogelbiefstuk heel pond

heel kilo

Echte Eiken Houten Traprenovatie voor slechts

heel kilo

9,50

9,50

Boeren Ribkarbonade heel kilo

6,98

Afwerking in vele kleuren mogelijk Alleen bij ons de beste kwaliteit voor de laagste prijs! Bent u op zoek naar traprenovatie? Dan bent u bij De Fouw Woning -en Projectinrichting aan het juiste adres! Wij zijn al meer dan 12 jaar een begrip in de wijde omgeving van Dordrecht als het op traprenovatie en het leggen van allerlei soorten vloeren aankomt. Ons uitgebreide assortiment, ervaring en het denken in oplossingen op het gebied van traprenovatie en het leggen van vloeren zorgen ervoor dat elke open, dichte of wenteltrap een juweeltje wordt in uw huis of kantoor! Deze actie is alleen geldig indien u voor 20 maart 2013 een bestelling plaatst. Traprenovatie kan tot 15 mei plaatsvinden. Vraag naar de actievoorwaarden! Bel 078 610 13 17 of kijk op

www.detraprenovatie.nl


10

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

De Walvis

TOMOS • GILERA • RALEIGH • SYM • APRILIA • ALPINA

PIAGGIO • YAMAHA • GAZELLE • BATAVUS

Handm atige voorwa s voor het bes te resulta at

Downlo ad nu de korting sbon op onze websit e

wasprogramma Meld u aan op nu o websit nze e voor nog me e korting r en!

Na iede re wasbeu rt GRATIS gebruik van sto fzuigers en matten wasser

Actie a lleen geldig met de bon van de websit e

Weeskinderendijk 13

Dagelijks geopend van 08:00 - 18:00 uur

@soetemanBV

WWW.SOETEMANTWEEWIELERS.NL BROUWERSDIJK 88 - 94 DORDRECHT - 078-6134972 / 6146786

TOMOS • GILERA • RALEIGH • SYM • APRILIA • ALPINA

Al 20 jaar uw rd vertrouwen waa

6.

en betaal slechts

00

10%

voor het RainX programma

Zondags geopend van 10:00 - 18:00 uur

Normaal € 14.50

Actie loopt t/m 31 maart 2013

Volg ons op facebook WasstraatdeWalvis

www.facebook.com/Soetemantweewielers

OP AL ONZE EETKAMERSTOELEN

DORDRECHT

Kom naar Soeteman Tweewielers! Tot kijk op de Brouwersdijk.

INRUILKORTING

Volg ons op twitter @wasstraatwalvis

WWW.WASSTRAATDEWALVIS.NL

Grote Kerksplein 9 • Dordrecht • Telefoon 078-6144477 Geopend: dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur

Janssen Zonwering op alles

30%

korting

BUITENZONWERING BINNENZONWERING

30%

ROLLUIKEN SCREENS

30%

MARKIEZEN HORREN TERRASOVERKAPPINGEN

KYMCO • PUCH • VESPA • SPARTA • GITANE

VOORJAARS we b s i t e OPRUIMING A k t i e GESTART

Autowasstraat

op alles

30%

korting

SUPER “ACTIE” DAG

T 2013 R A A M 3 2 G A D R E T A Z P ALLÉÉN O VAN 09.00 - 17.00 UUR

Rijksstraatweg 24 • 3316 EH Dordrecht Tel.: 078 - 613 54 64 • www.janssenzonwering.nl


Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

Cultureel nieuws leest u op:

Hardcorefestival

Northcote groeit door val. (Foto: Alvin Carillo) er van het Northcote FesƟ re en is dit jaar de headlin Deze Amerikaanse band Expi

DORDRECHT Een goeie hardcoreshow voor een preƫge prijs. Dat is het idee achter het Northcote FesƟval. Vorig jaar was de eerste ediƟe in de Popcentrale met vijf stevige bands. Met de tweede ediƟe op zondag 11 maart wordt de volgende stap gezet, vertelt organisator Patrick Batenburg. “De komende jaren willen we steeds een beetje doorgroeien”, zegt de 22-jarige Ambachter. Batenburg programmeert regelmatig avonden in de Popcentrale en heeft een eigen bedrijfje Crawlback, waarmee hij concerten organiseert, onder meer ook voor het Dolhuis en Bibelot. “Met de eerste kleine editie van vorig jaar wilde ik polsen hoe het met de belangstelling voor een hardcorefestival stond. Die bleek best redelijk en dit jaar maken we de volgende stap. We moeten natuurlijk qua naams-

bekendheid nog groeien. Dan kan je ook de grotere bands binnenhalen.” Bands als Terror en Madball blijven dus nog even een maatje te groot voor Northcote, maar over de line-up van komende zondag is Batenburg zeker niet ontevreden. Bands als Expire (VS) en Desolated (UK) staan ook garant voor een ijzersterke en oorverdovende show. Meer dan honderd metal- en hardcore liefhebbers kochten al een kaartje. Er zijn nog enkele tientallen te koop. Ze kosten 10 euro. Voor de prijs krijgen de festivalgangers vanaf 13.30 uur veertien bands te horen. Kijk voor de volledige line-up en kaartverkoop op northcote.nl. Het fesƟval vindt nog één keer plaats in het huidige onderkomen van de Popcentrale aan de Merwedestraat 48. Volgend jaar lonkt het Energiehuis. “Dat biedt weer allerlei mogelijkheden om weer verder te groeien”, aldus Batenburg.

dordtcentraal.nl

Cultuur

11

Aankoop Dordrechts Museum maakt kans op prijs DORDRECHT Het Dordrechts Museum maakt kans om de ereƟtel Hollandse Nieuwe 2013 te winnen. In dit gelijknamige programma van AVRO Kunstuur tonen Ɵen Nederlandse musea hun mooiste aankoop. Op zaterdag 9 maart is het Dordrechts Museum weer te zien. Met het plafondstuk van Abraham Busschop hoopt het museum de felbegeerde prijs te winnen. Het publiek beslist door te stemmen. Het Dordrechts Museum dingt mee naar de prijs van mooiste museumaankoop van het jaar met een uniek plafondstuk met vogels uit 1708, gemaakt door de Dordtse kunstenaar Abraham Busschop. Het kunstwerk laat op illusionistische wijze een opening naar een wolkenlucht zien. Busschop maakte het waarschijnlijk voor een pand in Dordrecht. Daar wekte het de indruk van een doorkijkje naar de hemel. Langs een stenen balustrade zijn tal van inheemse en exotische vogels weergegeven. Samen beelden zij het verhaal uit van de raaf die zich getooid had met de veren van andere vogels, ontleend aan de fabels van Aesopus. De fabel is slechts weinig uitgebeeld in de schilderkunst en zelden op een plafondstuk. De raaf wil zich mooier voordoen dan hij is en verzamelt in het geniep de veren van andere vogels. Als de valse kleurenpracht wordt ontdekt,

Het plafondstuk van Abraham Busschop: De raaf die beroofd wordt van de veren waarmee hij zich had getooid. Het werd aangekocht met steun van het Willem en Mary Reus - de Lange Fonds van de Vereniging Rembrandt en het VSBfonds.

komen de vogels boos hun veren terughalen. Hoogmoed komt voor de val, als je pronkt met andermans veren! Stemmen De uitzending van AVRO Kunstuur is zaterdag 9 maart rond de klok van 17.00 uur op Nederland 2. Wie de aankoop van het plafondstuk en de bijzondere manier waarop het is gepresenteerd in het museum ook waardeert, kan tot en met 25 mei zijn stem uitbrengen via dordrechtsmuseum.nl en avro. nl/kunstuur/hollandsenieuwe. Stemmers maken kans op een speciale dag in het Dordrechts Museum.

Benefietconcert Alpe d’HuZes H.I. AMBACHT SƟchƟng Inspire2liveMusic organiseert op vrijdag 8 maart beneĮetconcert. De opbrengst komt ten goede aan het Įetsteam In Beweging Tegen Kanker, voor de Alpe d’HuZes. De teamleden waaronder een aantal koorleden, zullen op 5 en 6 juni zo vaak mogelijk de berg opĮetsen voor het goede doel. Het concert wordt gegeven door 150-koppige Inspire2liveChoir onder leiding van Peter Overduin en het Christelijk Mannenkoor Excelsior onder leiding van Ilona Vooijs-de Kievit. Verder treden op Annelies Schep, sopraan, Edwin Vooijs en André de Jager, orgel en Johan den Hoedt, piano. De koorzang wordt afgewisseld met sopraan-, orgel- en pianosolo’s. Het beneĮetconcert wordt gehouden in De Open Hof aan de Schildmanstraat 72A en begint om 20.00 uur. De toegang is 10 euro; 5 euro tot en met 12 jaar. Kaarten zijn te koop via karinoverduin@hotmail.com, tel. 6818260, of de site ibtk.nl.


12

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

DORDTSE KLUSCENTRALE

57,!!434%+!.3/005527//.'%./4

KOM NAAR HET

Voor alle werkzaamheden in en rondom het huis

OPEN HUIS

Schilderen - Tegelen - Timmerwerk Reparaties - Behangen - Laminaat Parket - Tuinaanleg en onderhoud

Een gedenksteen zorgt voor een speciale herinnering aan een dierbare. Bij Dominicus vertalen wij uw wensen in natuursteen, RVS of glas. Kijk op onze site of bel ons voor een persoonlijk advies. Voor ieder budget is er een mogelijkheid.

:!4%2$!'9-!!24

Satellietstraat 10 | 3328 GL Dordrecht Tel.: 078 - 6171677 | Mobiel: 06 - 51684740 E-mail: a.kleef4@chello.nl

Burg. van Walsumweg 530 3011 MZ Rotterdam Tel. 010 - 270 90 09

Madame Curiestraat 10 3316 GN Dordrecht Tel. 078 - 618 28 88

6!.11.004/413.00552

Frans Klaver

"52'%-%%34%2"2/57%2342!!4 :7)*.$2%#(4

Voor al uw Tuinwerkzaamheden

Te ruil aangeboden !! Beleggingspand

,AATSTE0ENTHOUSE

 VONINCL PTUINMAN/STRATENMAKER nodig voor al uw tuinwerkzaamheden & bestratingen

,AATSTE!PPARTEMENTBG

â&#x20AC;˘ Schoonmaken â&#x20AC;˘ Snoeien â&#x20AC;˘ Gazon â&#x20AC;˘ Beplantingen â&#x20AC;˘ Aanplanten van uw tuin â&#x20AC;˘ Winterklaarmaken â&#x20AC;˘ Ophogen â&#x20AC;˘ Grondverbeteren â&#x20AC;˘ Afvoeren vuil â&#x20AC;˘ Nieuwe bestrating â&#x20AC;˘ Ophogen bestrating â&#x20AC;˘ Plaatsen van schuttingen â&#x20AC;˘ Tuinhuisjes

Zwijndrecht, Jacob Marisstraat 1/11

 VONINCL P

$)2%#4"%3#()+"!!2 WWWPUUR WOONGENOTNL

2%#\Jaarhuur â&#x201A;Ź 46.800,Ruilwaarde â&#x201A;Ź 479.000,Netto rendement 9% !

waterschap

Ruil nu uw vastgoed in op dit verhuurde beleggingspand. Woningen, bedrijfsonroerendgoed, bouwgrond, garageboxen, gebouwen met achterstallig onderhoud etc.

Hollandse Delta

Van klein klusje tot complete aanleg. GRATIS prijsopgave aan huis.

Voor meer info:

Alles bespreekbaar.

T 06 - 53 29 29 39 E pieter@quotemakelaars.nl

www.wshd.nl

Garantie op ons werk en materiaal. Openbare bekendmaking Ontwerp Verordening elektronisch bekendmaken besluiten Het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta hebben op 26 februari 2013 de â&#x20AC;&#x2DC;Ontwerp verordening elektronisch bekendmaken van besluiten waterschap Hollandse Delta 2013â&#x20AC;&#x2122; vastgesteld. De verordening maakt het mogelijk om bekendmakingen van ontwerpbesluiten waarop belanghebbenden een zienswijze of inspraak kunnen indienen, op elektronische wijze te publiceren. Het plaatsen van advertenties in kranten komt hiermee te vervallen. De ontwerp verordening ligt van 8 maart tot en met 19 april 2013 tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapshuis in Ridderkerk (Handelsweg 100) en is ook te raadplegen op www.wshd.nl/waterschapsblad. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden hun gemotiveerde opvattingen over de ontwerp verordening schriftelijk indienen bij Dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC Ridderkerk. Voor vragen kunt u contact opnemen met het Waterschapsloket via 2005005@wshd.nl of telefoonnummer 0900-2005005 (â&#x201A;Ź 0,10 p/min).

waterschap Hollandse Delta bezoek: Handelsweg 100, 2988 DC Ridderkerk / post: Postbus 4103, 2980 GC Ridderkerk Voor algemene vragen, informatie, meldingen of klachten kunt u bellen met het waterschapsloket:

078 - 744 01 74

Spirituele beurs De Drie Licht Sterren

Volg Dordt Centraal op Twitter en blijf op de hoogte van de nieuwste berichten op dordtcentraal.nl

Zondag 10 maart 11.00 - 17.00 uur GRATIS ENTREE Het Baken, Slagveld 99, Zwijndrecht

0900 2005 005 (¤ 0,10 p/min) e-mail: 2005005@wshd.nl volg ons ook op twitter @hollandsedelta

Leefbaar land, leefbaar water

U bent van Harte Welkom! www.dedrielichtsterren.webklik.nl

Voor directe hulp na overlijden

denAAddve verte rteenntitieess rt

0800 â&#x20AC;&#x201C; 099 55 15

Bro B Br rroch hures hu rre ess

Brrro Bro B och hu urre res e ess

buitenreclame

ddiiigi gittaaal gi al pri rinntten en

buitenreclame

drukwerk ďŹ&#x201A;yyeerrss fofoldderrs

stiicckkeerss websites weekblast

diggiitaaal digi di al pri rinntteenn

huisstijlen logoâ&#x20AC;&#x2122;s mmagaggaz gaaz azizziines nneeess

drukwerk ďŹ&#x201A;yyeerrss

reclame posters prprom prom omot otio ionneele le art rtikkel elen elen en in

C e n t ra a l m e l d n u m m e r o v e r l i j d e n :

Kleurrijk

Adve Ad veert r ennttiieess

huisstijlen logoâ&#x20AC;&#x2122;s magagazi aggazi aazzizine neess posters pprrom nes omot otio tioone nele le arrtttik ikel ik elen en

stiicckkeerrss websites weekbladen AAdddve sti st verttenntitieess

tenreclame tenreclame

ddiiggiittaaal digitaal al pprinten rriint nten en

ffoold ldeerrs

B ochu Bro chu cch chures hu h urres re e ess

bui-

( g ra t i s ) 7 d a g e n p e r w e e k , 2 4 u u r p e r d a g b e r e i k b a a r.

De zorg van D&O gaat verder

www.uitvaartdordrecht.nl

creations

twincreations.nl

Blekersdijk 38A | Dordrecht | 078-6489319


Volg het lokale nieuws op

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

Ondernemers

dordtcentraal.nl

13

Betaalbaar keuken- en baddesign bij Grando Hoogvliet HOOGVLIET Wie op zoek is naar zijn ideale keuken of badkamer, volgens de laatste trends en met de nieuwste apparatuur, is bij Grando Hoogvliet aan het juiste adres. Door omstandigheden is de vesƟging in Papendrecht eind vorig jaar dichtgegaan. Maar wie twinƟg minuutjes verder rijdt, wordt hartelijk ontvangen Grando Hoogvliet. “Wij doen net dat stapje extra voor onze klanten”, zegt de Dordtse eigenaar Jan Blom. Betaalbaar keuken- en baddesign. Dat is in het kort wat Grando te bieden heeft. “Wij hebben een enorm assortiment op het gebied van keukens, vloertegels, badkamers en accessoires”, vertelt Jan Blom. “Grando Hoogvliet is een 1700 vierkante meter grote megastore.” De grote collectie biedt voor ieder wat wils.

Voor iedere smaak, van nostalgisch tot modern en van eigentijds tot design, maar ook voor vrijwel iedere beurs. Grando Hoogvliet verkoopt keukens van vijf tot enkele tienduizenden euro’s. Op dit moment loopt er een zeer aantrekkelijke actie van een keuken met Miele-apparatuur voor 9.700 euro. Snelle en complete service Grando Hoogvliet heeft alle lopende zaken en service overgenomen van de Papendrechtse vestiging. Die klanten zijn van harte welkom voor een kennismaking en kunnen erop vertrouwen dat het goed zit met die service, zegt Blom, die zelf al 35 jaar in de branche werkt. “Als franchiser ga je daarin net wat verder. We doen alles met eigen ervaren monteurs en staan voor snelle service. We kunnen de klant als die dat wil helemaal ontzorgen. Van het slopen van de oude keuken of badkamer, het omleggen van leidingen en stukadoorswerk tot de

Jan Blom heet iedereen welkom bij Grando Hoogvliet.

complete installatie. Verder staan wij voor transparante prijzen, dus zonder allerlei verrassingen voor de klant.” Kennismaken Jan Blom en zijn zeven ervaren adviseurs nodigen

iedereen uit kennis te komen maken met Grando Hoogvliet. Dat kan van maandag tot en met zaterdag en iedere eerste en laatste zondag van de maand. Neem op de A15 afslag 17 (Hoogvliet), na 100 meter links aanhouden en de snelweg over (industrieterrein Gadering).

Feest bij 10-jarig Ecoville

vergeten groenten terug op het bord gebracht. En die vinden gretig aftrek. Door deze gedrevenheid is er ook in biologisch een avontuurlijk aanbod ontstaan met exclusieve producten.

DORDRECHT Van kleine marktkraam is Ecoville in Ɵen jaar uitgegroeid tot een uitzonderlijk rijk gesorteerde groente- en fruitspeciaalzaak op de vrijdagmarkt van Dordrecht. Biologisch is niet saai en sober, bewijst Perry Falter.

Smaak voorop Vruchten en groenten kunnen er nog zo mooi uitzien, het is uiteindelijk toch de smaak die bepaalt of het in de kraam komt. De smaak zorgt ervoor dat de klant enthousiast blijft en graag naar de kraam komt. In het voorjaar voor superkwaliteit asperges uit Limburg en Brabant, in de zomer voor alle bessensoorten uit Zeeland en voor tomaten in alle vormen en kleuren van Voorne-Putten. In deze tijd kan er nog genoten worden van Italiaanse bergamot of echte bittere Spaanse sinaasappels.

De kraam van groentespecialist Perry Falter is een fenomeen. Als je op zoek bent naar iets bijzonders, is dit het juiste adres. Alles oogt even vers en fris en veel producten maken nieuwsgierig. Roodlof, romanesco, puntarella, oca, alle kleuren peen, verse aloë vera en verse kurkuma, mét ideeën voor de bereiding. Lekkers van dichtbij Nadat Perry in 2003 gestart was met de verkoop van biologisch groente en fruit, raakte hij in de ban van bijzondere rassen en is hij zich gaan specialiseren. Het mooiste vindt hij dat er zo onnoemelijk

SPECIALE

ACTIGE! KORTIN

Bij ASWA keukens aan de Mijlweg hield Ecoville zondag een proeverij met biologische groenten en fruit. De schilders van Barteljee exposeerden er hun geschilderde groenten en fruit omheen. (Foto: Thymen Stolk)

veel variatie gewoon van Nederlandse bodem komt. Veel groenten komen uit de Hoeksche Waard, van Landzicht, Beversoord en van Nieuw Bonaventura. Ecoville werkt nauw samen met biologische boeren en tuinders en met sommigen boeren overlegt Perry over de teelt van bijzondere gewassen. Zijn zoektocht heeft smakelijke

10 maal 1 euro Perry viert het feestje rond het 10-jarig jubileum graag met zijn klanten. Op de komende marktdagen heeft hij 10 wisselende aanbiedingen van 1 euro. Ze vormen een mix van alles wat je in de kraam vindt. Ecoville staat elke vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur op de biologische markt aan de rand van het Statenplein.

Zaterdag 9 Maart slechts 1 dag NU OF NOOIT SCHERMACTIE! UNIEK IN DORDRECHT!!

SLE CHT S

15

DA LEV GEN ERT IJD

DE CHAMPION

Deze mooie semi cassette knikarmscherm i n d e k l e u r B l a c k Tw i n k l e M e t a l l i c

859,-

- incl. motor en handzender - incl. gemoffeld “twinkle black” - B r e e d t e k e u z e 3 . 5 t o t 5 m t r. - i n c l . s t a n d a a r d m o n t a g e e n 5 j a a r g a r a n t i e - Doek: Keuze uit 4 hardlopers uit de Swela collectie, verlijmd doek!!

prijs voorbeeld 3.5 x 3.0 mtr.

S T- 2 0 0 0

INCL.

GARANTIE CERTIFICAAT

Deze mooie cassette knikarmscherm in de kleur roomwit - incl. motor en schakelaar - incl. gemoffeld “ral 9001” - A l l e m a t e n l e v e r b a a r t o t 5 . 5 m t r. - Doek: Keuze uit de nieuwe Swela collectie van 2013, verlijmd doek!! - incl. standaard montage en 5 jaar garantie

1.059,prijs voorbeeld 3.5 x 2.5 mtr.

TOT

ROLLUIKEN ZIJN INBRAAKWEREND. GEEF INBREKERS GEEN KANS!! NEEM EEN GOED ROLLUIK.

Actie in filiaal Dordrecht Neem uw maat mee van thuis Pak nu de laagste prijs ooit

25%

NG KORTI RE DE OP AN ING ER ZONW Equinox Equi Zonwering i Dordrecht, d h Stevensweg S 92, 92 3319 33 9 AL Dordrecht d h Equinox Zonwering Oostvoorne, Voorweg 35 A, 3233 SJ Oostvoorne

TEL: 078-6229348

w w w. e q u i n o x - z o n w e r i n g . n l


Geldig in week 10 (zondag 3 t/m zaterdag 9 maart 2013)

2.15 Korenlanders vloerbrood

1.69

1.

49

Extra donker, maïs, spelt of pompoen Vers uit eigen oven.

Heel brood

Reuze zak 4 stuks of mini’s zak 9 stuks

Per zak

1+1 GRATIS

*

Milner Kaas 30+

Krentenbollen

Alle varianten naar keuze

1.

29

PER PAK Mars, Snickers of Twix OP=OP Pak 10 stuks

2.25 Filet Americain

Alle varianten

Bakje 150 gram

3.25

1.

69

XL PAK

1.

99

Ola Viennetta vanille OP=OP XL pak à 1 liter

3.39

1.

99

S AL E Garnalen

2e

Alle varianten Bijv. PLUS Roze garnalen 2 bakjes à 125 gram

4.98 Nu 3.74 2 bakjes à 100-200 gram naar keuze Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

HALVE PRIJS

5 KILO Aardappelen Kruimig

Zak 5 kilo

3.99

KILO

1.

99

Kippenbouten Naturel of gekruid

Per kilo

3.79

3.

29

Montalto

Maaltijdsalade

Alle varianten Bijv. Kip

2.99 Nu 1.99 Bak 400 gram

1 EURO

KORTING

Chardonnay, Nero d’Avola, Pinot Grigio, Rosé of Sangiovese Syrah Uit Sicilië - Italië.

2 flessen à 75 cl naar keuze

1+1 GRATIS

*

10.98 Nu 5.49

4.99 PLUS appètit Verse pizza Alle varianten Uit de koeling.

Doos 370-450 gram

3.99

*Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs. ** Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 33,3% korting op de totaalprijs.

‘t Lam Dubbeldam | Dubbelsteynlaan West

86-92 | Dordrecht | T: 078 616 43 24 |

Openingstijden: maandag-woensdag 8.00 - 20.00 | donderdag-vrijdag 8.00 - 21.00 | zaterdag 8.00 - 19.00 |

‘t Lam Bieshof | Van Eesterenplein 23 | Dordrecht | T: 078 616 57 88 | Openingstijden: maandag-woensdag 8.00 - 20.00 | donderdag-vrijdag 8.00 - 21.00 | zaterdag 8.00 - 20.00 |


S AL E

OOGST K E VAN DE WE mers gst Komkomolla ndse oo Nieuwe H

2 stuks .99 1.98 Nu 0

Flacon 200-300 ml of bus 245 ml Alle varianten

2+1

GRATIS

**

GRATIS**

Alle varianten

3 stuks naar keuze

3 stuks naar keuze

9.49

2.19

5.

1.

99

Uniekaas Goudse kaas plakken Alle varianten

Pak 150-175 gram

ELK

Biefstuk Per 500 gram

rs ve

0.

Lay’s Chips Alle varianten

OP=OP

Zak 225 gram

0.

99

Robijn Wasmiddel Stralend wit, Color of Purple sensation

50% KORTING

OP=OP

Flacon 5 liter (66 wasbeurten) 18.99 Nu 9.49

RUIM € 5.VOORDEEL 15.19

9.

99

L

5.59

500 GRAM 1.19

69

69

AG ED

g DUaI T

Broccoli Per 500 gram

GRATIS*

2+1

Activia Yoghurt

G

Andrélon Shampoo of conditioner

1+1

Appel kruimelvlaai

Geschikt voor 10-12 personen.

Per stuk

Rollade

Kalfs, kip, mosterd of runder Vers voor u gegrild. Bijv. Runderrollade per 100 gram

4.

49

25% KORTING

2.20 Nu 1.65

Douwe Egberts Senseo Alle varianten

OP=OP Voordeelbox met 4 zakken à 36 stuks

1.48 Coca-Cola

Alle varianten

Fles 1 liter

0.

95

*Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs. ** Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 33,3% korting op de totaalprijs.

Doesburg | Vogelplein 18 | Dordrecht | T: 078 631 33 16 |

Openingstijden: maandag-woensdag 8.00 - 20.00 | donderdag-vrijdag 8.00 - 21.00 | zaterdag 8.00 - 19.00 |

Boerman | Hoekenessestraat 64 | Dordrecht | T: 078 613 79 86 | Openingstijden: maandag-vrijdag 8.00 - 20.00 | zaterdag 8.00 - 19.00 |

www.plus.nl


Dordrecht Schoon Van zaterdag 9 tot en met vrijdag 15 maart 2013 is de landelijke actieweek Nederland Schoon. Ook in Dordrecht steken inwoners, scholen, organisaties, bedrijven en gemeente de handen uit de mouwen voor een schone stad. De week begint met een schoonmaakactie in Stadspolders.

Doe Doemee! mee!

Van zaterdag 9 maart tot en met vrijdag 15 maart 2013 zetten Dordtenaren zich in voor een schone straat en demee? Week Nederland Van 9 tot Gedurende en met 15u maart zet van Dordrecht zich in buurt. Doet voor een schone straat en buurt. Doet u mee?

Gedurende de Week van Nederland Schoon zetten inwoners en de gemeen

Meld voor 27 februari 2013 uw schoonmaakactie Kijk voor meer informatie op aan bij Duurzaamheidscentrum Weizigt via te maken. zich in om Dordrecht schoon s.den.ouden@dordrecht.nl uw wijkwebsite of op : aftrap vindt plaats op zaterdag 10 maart tijdens de Landelijke Kijk voor meer informatie op de wijkwebsites: www.dordrecht.nl/wijken

Opschoondag. Dit is de dag waarop hee www.dordrecht.nl/wijken

Dordrecht

opschoondag

10 - 16 maart

Nederland de handen uit de mouwen steekt om de gemeente schoner te mak Meedoen is heel gemakkelijk. Meld voo 24 februari 2012 uw schoonmaakactie a bij Duurzaamheidscentrum Weizigt via s.den.ouden@dordrecht.nl. Bezoek voor meer informatie de websit www.dordrecht.nl/gewoondoen

Samen houden we de straat schoon. Bedankt!

Samen houden we de straat schoon!

Leerlingen maken schoon Leerlingen van diverse scholen steken de handen uit de mouwen in de actieweek Dordrecht Schoon. Zo gaan leerlingen van School Mühring het Merwesteinpark schoonmaken. Zo´n 30 leerlingen van groep 5 helpen mee op dinsdagmiddag 12 maart. Leerlingen van groep 6 en 8 van OBS Dubbeldam maken de omgeving van hun school schoon. Dat doen ze donderdagochtend 14 maart. Diezelfde dag gaan ´s middags leerlingen van groep 6 van CBS Het Kristal de omgeving van hun school schoonmaken. JF Kennedyschool: iedere week aan de slag Al sinds december vorig jaar maken groepjes kinderen van de JF Kennedyschool (Bosstraat, Crabbehof) de omgeving rond hun school extra schoon. Elke week wordt er op een middag schoongemaakt. Ieder groepje doet dat 6 tot 8 weken lang. Als ze die taak voltooid hebben, verdienen ze een speelgoedbon van € 25,-.

Grofvuil in de container in uw buurt Heeft u nog grofvuil staan op zolder, in de kelder, de tuin of de schuur? Tijdens de actieweek Dordrecht Schoon staan er op allerlei plekken in de stad grofvuilcontainers, waar u uw afval kwijt kunt. maandag 11 maart Kasperspad, Herman Josinahof, Kromhout, Warmoezierspad dinsdag 12 maart Matena’s-Pad, Amaliahof, Nicolaasstraat, Nicolaasdwarsstraat woensdag 13 maart Veststraat, Meivogelhof, Nieuwkerksplein, Weeshuisplein donderdag 14 maart Bieschbosstraat, Lijnbaandwarsstraat vrijdag 15 maart Poelwijckstraat / Oudelandstraat, Krommedijk (tussen Eemkerkstraat en Giessemondestraat) U kunt uw grofvuil kwijt tussen 10.00 en 16.00 uur bij de container. Medewerkers van het Buurtserviceteam zijn aanwezig om te helpen. Kijk voor meer informatie op uw wijkwebsite of in het onderdeel Dordrecht Schoon op www.dordrecht.nl/wijken.

Stedelijk Dalton Lyceum: wie wint de prijs? Alle 175 brugklasleerlingen van het Stedelijk Dalton Lyceum (Kapteynweg) waaieren uit over de buurt en ruimen het zwerfvuil op straat en in plantsoenen op. www.dordrecht.nl/wijken

Start in Stadspolder: extra aandacht voor hondenpoep Bewoners en bedrijven in actie in de buurt

’s Ochtends zijn medewerkers van HVC, BST (Buurtserviceteam) en Toezicht al vroeg in actie bij winkelcentrum Bieshof in Stadspolders. Stoepen worden schoongemaakt, hondenpoep verwijderd en prullenbakken geleegd. Zij spreken bewoners en kinderen aan: wat doet u voor een schone wijk? Startsein door wethouder Reynvaan Wethouder Rinette Reynvaan geeft om 10.00 uur het officiële startsein voor de actieweek van Dordrecht Schoon. Ze doet dat met een hondenpoepzuiger… Daarna delen wethouder en medewerkers van HVC en BST hondenpoepzakjes uit, tot 12.00 uur.

De leerlingen worden zo bewust van de hoeveelheid afval die achteloos op straat wordt gegooid: wat zijn de gevolgen van zwerfvuil? Ook is er die dag, dinsdag 12 maart, les over kauwgom en een zwerfafvalquiz. Leerlingen mogen op het schoolplein zelf aan de slag om kauwgom te verwijderen. Op het schoolplein is een weegpunt (per klas meten hoeveel vuil is verzameld), een kunstpunt (kun je van afval een mooi kunstwerk maken?) en een dumppunt (een vuilniswagen van HVC voor al het afval). De deelnemers krijgen punten: welke klas wint de prijs als beste opschoners van het Stedelijk Dalton Lyceum?

Ondersteuning

Wethouder Reynvaan neemt zwerfvuilklep in gebruik.

Doet u mee? Kijk voor meer informatie op www.dordrecht.nl/wijken of op uw wijkwebsite voor de activiteiten bij u in de buurt. Of organiseer samen met buren uw eigen schoonmaakactie. Mail een foto van uw actie Mail de mooiste foto’s van uw schoonmaakactie naar wijken@dordrecht.nl. Die krijgen een plekje in het fotoalbum van Dordrecht Schoon. Volg ons ook op www.twitter.com/wijkendordrecht en www.facebook.com/wijkendordrecht.

Ondersteuning bij alle schoonmaakacties tijdens de actieweek van Dordrecht Schoon is er door medewerkers van HVC en Buurtserviceteam (BST). Ook begeleiden zij leerlingen van scholen bij hun schoonmaakacties. Zonder deze twee bedrijven kunnen de schoonmaakacties in buurt, straten en scholen niet doorgaan. Zij staan het hele jaar Foto’s: Kees Dijkman klaar met vuilniswagen, kauwgomwagen, graffitiwagen, veegmachine en hondenpoepzuiger. Duurzaamheidscentrum Weizigt zorgde voor de organisatie en coördinatie van alle activiteiten. Hun missie is het stimuleren van duurzaam denken en handelen. Meer weten over Weizigt? Kijk op www.weizigtnmc.nl.

In Loevenstein en het Rustenburgerpark wil bewoonster Marga Hensen aan de slag gaan. Zij heeft een afvalgrijper en wil met haar actie graag andere bewoners inspireren en enthousiast maken om zwerfvuil op te ruimen. Samen werken aan een schone buurt. Gemiva, een organisatie voor gehandicapten, wil aan de slag gaan in Nieuw Krispijn, bij de speelplek Violenstraat en Emmaplein. Het schoonmaken vindt plaats op woensdagochtend 13 maart. ’s Middags gebeurt dat rond het Wijkinformatiepunt (WIP) aan de Waldeck Pyrmontstraat. Op vrijdag 15 maart maken Stadsbeheer en HVC de parkeervakken en de straatkolken bij het Weizigtpark (Mauritsweg) schoon. Vanuit Crabbehof en Wielwijk is er dinsdag 12 maart een excursie voor actieve bewoners naar de afvalsorteerinstallatie van Sita, in Rotterdam. Daar wordt plastic afval gesorteerd; bijna een kwart van het in Nederland gescheiden ingezamelde plastic. Na het sorteren wordt het materiaal geschikt gemaakt voor hergebruik. In Wielwijk is bovendien een schoonmaakactie van de: • Tuin der Herinnering, door de Marokkaanse Vadergroep; • sloot tussen de Reddersbuurt en Zuidendijk; • Reddersbuurt, door de veegploeg van Bouman GGZ. Dit jaar is er tijdens Dordrecht Schoon ook aandacht voor het Hondenbeleid. Tijdens de actieweek zal Toezicht hondenpoepzakjes en informatiefolders aan hondenbezitters uitdelen.

Foto: Lianne Dekker


Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

Volg het lokale nieuws op

OZP helpt gratis bij bezwaar WOZ-waarde DORDRECHT Het is weer WOZ-Ɵjd. Alle woningeigenaren krijgen een dezer dagen de WOZ-aanslag op de mat. In veel gevallen is deze, zeker gezien de crisisƟjd, nog steeds te hoog en betalen mensen niet alleen te veel onroerend zaakbelasƟng. Ook diverse andere (gemeentelijke) belasƟngen zijn aan deze te hoge waarde gerelateerd. Tegen de waardering kan bezwaar gemaakt worden, maar dit is voor de gemiddelde parƟculier niet eenvoudig. OZP Makelaars & Financieel Adviseurs in Dordrecht komt daarom met een uniek aanbod dat alleen maar voordeel op kan leveren voor de woningeigenaar. Sinds OZP het concept lanceerde, loopt het storm, vertelt Johan Oosterlee, NVMmakelaar en taxateur. Het werkt het simpel, zo legt hij uit: “Wij regelen het hele bezwaarschrift. Dit kost de bezwaarmaker niets. We hebben alleen een machtiging nodig om namens de eigenaar bezwaar aan te tekenen, ekenen, een kopie van zijn WOZ-beschikking beschikking en van het taxatieverslag everslag van de gemeente, wat eenvoudig aan te vragen is met DigiD. Wij beoordelen het dossier ossier dan op haalbaarheid. aarheid. Als we de kans aanwezig achten op succes ces wordt het object op onze kosten door een onafhankenafhankelijke taxateur getaxeerd

Ondernemers

dordtcentraal.nl

17

Nieuw in Dordt: Jack’s Steakhouse

en stellen wij in overleg met deze taxateur het bezwaar op en dienen dit in.” Hoe dat ook uitpakt, de woningeigenaar loopt geen risico, benadrukt Oosterlee. “Mocht de gemeente het met redenen omklede bezwaar gegrond verklaren, krijgt de bezwaarmaker een lagere OZB-aanslag en lagere (gemeentelijke) belastingen. Wij kunnen dan de gemaakte kosten tot een bepaald maximumbedrag claimen bij de gemeente. Als het bezwaar wordt afgewezen, komt OZP niet in aanmerking voor de onkostenvergoeding.” Voordeel Er zijn diverse landelijke bureaus gespecialiseerd in het bezwaar maken tegen een te hoge WOZ. Maar die hebben vooral als belang om zoveel mogelijk ‘onkosten’ vergoed te krijgen, stelt Oosterlee. “Als wij quitte spelen is het mooi meegenomen.” OZP biedt de service in het hele ‘078-gebied’ aan. Het is zaak dat woningeigenaren snel reageren, want je kunt tot maximaal zes weken na ontvangst van de aanslag bezwaar maken. Zoals gemeld heeft het niet alleen effect op de OZB-heffing, maar ook op de waterschapsbelasting, de inkomstenbelasting, in vennootschapsbelasting de venn en eeventueel de erfbellasting. Op de site ozp-makelaars.nl staat een programmaatje waarmee m eigenaren eenvoudig eig hun eventuele voordeel van een WOZdee verlaging kunnen uitverl rekenen. rek

Sinds begin dit jaar is Jack’s Steakhouse geopend. Het restaurant is gevesƟgd bij de golĩaan in de Merwelanden.

DORDRECHT Jack’s Steakhouse is nieuw in Dordrecht. “Wij zijn in november begonnen met de verbouwing van het restaurant. Na twee maanden was het eindelijk zover”, vertelt manager Jordy Kuijsters. Op 11 januari was de grote en geslaagde opening van het eerste echte steakhouse van de stad. Het is te vinden aan de Baanhoekweg bij Golĩaan Crayestein in de Merwelanden. De naam zal veel mensen doen denken dat het restaurant zich alleen richt op de vleeseter. Maar ook de viseter en de vegetariër hebben er een uitgebreide keuze. Ook de wijnliefhebber is hier op zijn plaats. De uitgebreide wijnkaart biedt voor elk wat wils. Naast de normale kaart zal het restaurant ook elke

maand een heerlijk driegangenmenu bereiden voor 25 euro. Daarnaast is er ook elke maand een speciaal themamenu. De maand maart staat in het teken van Pasen. Gastvrij Het restaurant is ook uiterst geschikt voor recepties, personeelsuitjes, bedrijfsfeestjes, (zakelijke) lunches en diners. Manager Jordy Kuijsters heeft de studie International Hospitality en Hotel Management gestudeerd aan het EuroCollege in Rotterdam. Hij heeft hier onder andere geleerd hoe je gastvrijheid optimaal kan combineren met producten van topkwaliteit. Dit laat hij dan ook zien in Jack’s Steakhouse. Manager Jordy is heel erg ambitieus. Jack’s Steakhouse is voor hem slechts de eerste stap. Er zullen er nog veel meer volgen. Welke dat precies zijn, zal de tijd uitwijzen.

Kroningsdag Jack’s Steakhouse gaat ook verschillende evenementen organiseren. Het eerste evenement was een dinershow op Valentijnsdag. De gasten waren heel positief en velen van hen hebben aangegeven vaker te zullen komen naar de evenementen die het restaurant organiseert. De tweede dinershow zal zijn op de Kroningsdag van Willem Alexander. Jordy: “Op 30 april zullen wij in samenwerking met Victoria Hubers van P.S. Creations de dinershow Koninklijk Genieten organiseren. Wilt u hierbij aanwezig zijn, dan kunt u nu al reserveren. Maar wees er wel snel bij, want vol is vol. Wilt u nu ook eens genieten van een van de hoogstandjes van chefkok Rini van Helden kom dan snel naar Jack’s Steakhouse. Reserveren kan via jackssteakhouse.nl of tel. 6211039.”


BOB AUTOWAS

DORDRECHT 2e wasbeurt

GRATIS Kom terug binnen 14 dagen en ontvang je wasbeurt gratis!*

*Op vertoon van de kassabon uit de actieperiode 6-3-2013 t/m 13-3-2013

ACTIEWEEK 1 JARIG BESTAAN

krijg je binnen 14 dagen dezelfde wasbeurt gratis.

Merwedestraat 82-84 | 3313CS Dordrecht | www.bobautowas.nl Gelegen in De Staart tussen de Jumbo supermarkt en McDonaldâ&#x20AC;&#x2122;s


Lees het actuele sportnieuws op::

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

Het voorjaar komt er aan!!

Maar wij hebben de voorjaarscollectie al binnen!!

dordtcentraal.nl

Sport

19

Afscheid van Theo Bos DORDRECHT

In het Gelredome in Arnhem wordt donderdag onderdag vanaf 19.00 uur een afscheidsbijeenkomst omst gehouden ter nagedachtenis aan de vorige week overleden voetbaltrainerr Theo Bos. De deuren zijn vanaf 18.15 uur open. Belangstellenden zijn welkom. Spelers, staf en supporters van FC Dordrecht zijn aanwezig Ɵjdens de herdenking. (Foto: Michel Sterrenberg)

Succes voor Dordtse karateka’s

Chesron Schot, Mike Kruyt, Chris Minnebreuker, Kaylee de Kreij en Deron DiƟecher veroverden medailles voor Omegasport Dordrecht.

SCHOENEN

TASSEN

LEDERWAREN

Dubbelsteynlaan W 81 - Tel. 078 - 6215423 's maandags gesloten

EEN KLIKGEBIT: VAST EN ZEKER! DÈ OPLOSSING VOOR ALS U LAST HEEFT VAN EEN LOSZITTEND KUNSTGEBIT, PIJNLIJKE DRUKPLAATSEN OF MOEITE HEEFT MET ETEN. Met een team van ervaren specialisten hebben wij alles in huis om u weer voluit te laten lachen. Elke Nederlandse basis-verzekering dekt de kosten voor de gehele behandeling! M.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico.

DORDRECHT Sporters van karatevereniging Omegasport Dordrecht deden afgelopen weekend goede zaken bij de Open Belgische Kampioenschappen Shinkyokushinkai-karate. Vijf karateka’s van Omegasport Dordrecht stonden dit weekend op de mat Ɵjdens het jaarlijkse open naƟonale kampioenschap in België. Chesron Schot en Deron Ditiecher werden beide kampioen, Schot prolongeerde hiermee zijn titel. Chris Minnebreuker veroverde het zilver en Kaylee de Kreij en Mike Kruyt wisten een derde plaats te bemachtigen.

SporƟng Delta naar overgangsklasse

DORDRECHT

De korĩallers van SporƟng Delta wisten zondag ReŇeks te kloppen met 19-14. Daarmee werd de Dubbeldamse club kampioen en volgt promoƟe naar de overgangsklasse. De Deltahal was afgeladen vol Ɵjdens de wedstrijd. De 650 toeschouwers zagen SporƟng Delta bij de rust comfortabel voorstaan met 14-8. In de tweede helŌ wisten de tegenstanders nog terug te komen tot 15-12. Op dat moment stonden Frank Vogt en Nada Houssein op en brachten Delta op een belangrijk moment naar 17-12.

U bent van harte welkom voor een gratis intakegesprek. Maak al uw wensen aan ons kenbaar en u ontvangt van ons uitgebreide informatie. Zowel over de mogelijkheden als over de behandeling. Alle behandelaars van Samenwerkende Mondzorgcentra hebben jarenlange ervaring met klikgebitten en helpen u graag weer aan een spontane, zekere lach.

Vertrekkend coach Daniel Beekmans ging op de schouders en zong luidkeels mee met Queens ‘We are the champions’. (Foto: Andy Bron)

Spinnen voor Roparun Mondzorg op hoog niveau voor iedereen

DORDRECHT SƟchƟng Roparun organiseert samen met Workout & Fitness Centre Diīerence op 16 maart een spinning-event om geld op te halen voor mensen met kanker. De Roparun is een estafeƩeloop van ruim 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar RoƩerdam. Team 199 ‘The Spirit Lives on’, is een van de 375 teams die aan de loop deelneemt. Burg. de Raadtsingel 49 3311 JG Dordrecht 078 61 48 312 s info@mzcburgraadt.nl WWW.SAMENWERKENDEMONDZORGCENTRA.NL

Inschrijven kost 12,50 euro en kan via the website thespiritliveson.nl (onder acties en evenementen). De spinning-event is op 16 maart, van 14.00 tot 18.00 uur op De Jagerweg 255.


CARAVAN CENTRUM ZWIJNDRECHT Wij zijn geopend: maandag van 13.00 tot 17.30 Dinsdag t/m Vrijdag 9.00 tot 17.30 Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

GA VEILIG OP VAKANTIE! Focwa onderhoudsbeurt

v/a €125 met keuringrapport en sticker 2013

Zoutverkopersstraat 3 (industrieterrein ndustrieterrein De Geer) - 078-6105025 decaravanmakelaar.nl - caravancentrumzwijndrecht.nl

CAMPER

Uw vertrouwde gezicht voor o.a.: •

APK • Reparaties • Airco • Accu’s

APK / ONDERHOUD

• Uitlaten • Onderhoud alle merken

Airco check/onderhoud incl. vullen, excl. BTW

ZORGELOOS GENIETEN VAN UW CAMPER.

69,95

LAAT HEM OP TIJD DOOR ONS CHECKEN!

Madame Curiestraat 8 Dordrecht tel. 078 - 617 56 57 www.vandrielautoservice.nl

18*‹‹1$)/(9(5.267(123'($/72 /DDJVWH&2XLWVWRRWRQGHUGHː

'HKDQGJHVFKDNHOGH6X]XNL$OWRPHW(QJLQH$XWR6WRS6WDUW6\VWHHP KHHIWHHQ&2XLWVWRRWYDQVOHFKWVJUDPHQKHWODDJVWHEHQ]LQH YHUEUXLNYDQDOOHDXWRʧVRQGHUGHː EURQ-DWR 

%LMKHWULMNODDUPDNHQYDQHHQQLHXZH 6X]XNLNRPWKHHOZDWNLMNHQ:LM SRHWVHQKHPQLHWDOOHHQPDDUFKHFNHQ KHPRRNRSPDDUOLHIVWSXQWHQ +HWPRRLHLVGDWNRVWXQXKHOHPDDO QLHWV:DQWELMGHDDQVFKDIYDQHHQ QLHXZH6X]XNL$OWRKRHIWXGH]H D˹HYHUNRVWHQQLHWWHEHWDOHQ(QDOVX JHEUXLNPDDNWYDQRQ]HEHNHQGH DFWLHGDQEHWDDOWXQ¼GHKHOIWHQGH DQGHUHKHOIWLQ=RQGHUUHQWH (ULVDOHHQ$OWRYDQDIː %UDQGVWRIYHUEUXLNYROJHQV(XUR QRUP &( HQ ONPNPO &2XLWVWRRWJNP

 $&7,(

+DQGJHVFKDNHOGHYHUVLHV

5HNHQYRRUEHHOG6X]XNLDFWLH &RQWDQWSULMV

$DQEHWDOLQJ

7RWDDONUHGLHWEHGUDJ

-DDUOLMNVNRVWHQSHUFHQWDJH

'HEHWUHQWHYRHW

/RRSWLMGLQPDDQGHQ

7HUPLMQEHGUDJ

6ORWWHUPLMQ

7RWDDOWHEHWDOHQEHGUDJ

ː

ː

ːː

ː

ː

ʮ

ʮ

ʮ

'LWQLHWGRRUORSHQGHNUHGLHWZRUGWDDQJHERGHQGRRU6X]XNL)LQDQFLDO6HUYLFHV *HOGLJYDQMDQXDULWPDSULO 9RRUHHQQLHXZH6X]XNL$OWR 8˸QDQFLHUWYDQGHFRQVXPHQWHQSULMVPHWHHQPD[LPXPNUHGLHWEHGUDJYDQːPLQLPXPː 2QGHUYRRUEHKRXGYDQNUHGLHWDFFHSWDWLH 7RHWVLQJHQUHJLVWUDWLHELM%.5WH7LHO 6X]XNL)LQDQFLDO6HUYLFHVVWDDWRQGHUWRH]LFKWYDQGH$XWRULWHLW)LQDQFL­OH0DUNWHQ $)0 :LM]LJLQJHQHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ LQIR#VX]XNLIVQO

ʮ

ʮ

ʮ

5HQR'RUGUHFKW%9

1LMYHUKHLGVVWUDDW$3'RUGUHFKW7HO  GRUGUHFKW#UHQRDXWRQOZZZUHQRDXWRQO

ʮ

ʮ

5HQR$XWRVHUYLFH%9

/HO\VWUDDW$-6OLHGUHFKW7HO  VOLHGUHFKW#UHQRDXWRQOZZZUHQRDXWRQO

$IJHEHHOGLVGH$OWR([FOXVLYH*HQRHPGHSULM]HQ]LMQLQFO%7:%30HQD˹HYHUNRVWHQ DGYLHVSULMVNRVWHQULMNODDUPDNHQːOHJHVNRVWHQːHQUHF\FOLQJELMGUDJHː 

'H6X]XNL$OWR %HWDDOQ¼ː HQGHDQGHUHKHOIW LQ=RQGHUUHQWH $OOLQHQULMNODDU


Auto

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

21

Volop extra’s bij Hyundai-dealer H-Point DORDRECHT Hyundai-dealer H-Point is aan een groots verkoopoīensief begonnen. Hyundaidealer H-Point opent de aanval door extra aantrekkelijk geprijsde speciale series te introduceren van de Hyundai ix35 en Hyundai ix20 onder de naam i-Magine. Dit zijn interessant geprijsde modellen boordevol extra opƟes en met een consumentenvoordeel van 2500 euro. Hyundai is al sinds jaar en dag succesvol in het SUV-segment. Met de Hyundai Tucson was Hyundai de onbetwiste marktleider in dit segment. Vanaf het moment dat zijn opvolger, de Hyundai ix35, in 2009 op het toneel verscheen, zijn de verkoopaantallen alleen maar gegroeid. De Hyundai ix35 is – na de Hyundai i10 – de populairste Hyundai. Dat komt niet alleen omdat de Hyundai ix35 een stoer en sterk uiterlijk heeft, maar zich ook als een allemansvriend profileert. De Hyundai ix35 is

een gebruiksvriendelijke, ruime, praktische en zeer representatieve familieauto en weet daarnaast hoge prestaties te combineren met zeer gunstige verbruikswaarden. Veel luxe voor scherpe prijs Met de Hyundai ix35 1.6 GDI i-Magine wil Hyundai-dealer H-Point zich nog nadrukkelijker manifesteren. Dit model is gebaseerd op de populaire StyleVersion en biedt de luxe die de veeleisende Europese automobilist verwacht voor een zeer scherpe prijs: 27.795 euro. De Hyundai ix35 1.6 GDi i-Magine biedt zes sterke interessante extra’s (parkeersensoren achter, verwarmbare zetels, smartkey met startknop, navigatiesysteem, premium audiosysteem en achteruitrijcamera). Deze extra specificaties kosten slechts 500 euro. In het spotlicht Hyundai-dealer H-Point zet ook de andere segmentleider van het merk, de Hyundai ix20, in het

spotlicht. Sinds de introductie in 2010 is deze compacte MPV de concurrentie in populariteit voorbij gestreefd. Dat komt omdat de Hyundai ix20 precies de juiste balans tussen dynamiek en gebruiksvriendelijkheid biedt. Het model biedt met zijn aantrekkelijke uiterlijk, de zuinige motoren en de serie kenmerkende MPV-elementen, een boven verwachting compleet pakket. Hierdoor is de Hyundai ix20 zowel de perfecte gezinsauto als het ideale vervoermiddel voor mensen die een middenklasser zoeken met een eigen personality. Met de introductie van de Hyundai ix20 i-Magine heeft Hyundai-dealer H-Point een auto samengesteld die de populairste uitrustingsspecificaties koppelt aan de vraag naar een ruime, zuinige, betaalbare en prettig ogende MPV. De Hyundai ix20 1.4 i-Magine is gebaseerd op de populaire Hyundai ix20 i-Motion, maar biedt vijf extra interessante opties voor een prijs van 19.995 euro. Voor deze extra specificaties betaalt de consument dus slechts 500 euro. Er is al een Hyundai ix20 vanaf 17.995 euro.

De Hyundai ix35 en Hyundai ix20 i-Magine combineren een aantrekkelijk uiterlijk met een pakkende prijs.

Driedubbele GaranƟe Zoals bij alle nieuwe Hyundai-modellen levert Hyundai-dealer H-Point ook de Hyundai ix35 en Hyundai ix20 i-Magine met vijf jaar Driedubbele Garantie zonder kilometerbeperking en zonder uitsluiting van onderdelen. Naast deze zeer uitgebreide garantie en vijf jaar inspecties, profiteren Hyundai-rijders die hun auto bij Hyundai-dealer H-Point in onderhoud hebben van vijf jaar gratis kaartupdate indien hun voertuig is voorzien van een af-fabriek navigatiesysteem. Dit is bij beide iMagine actiemodellen het geval. H-Point- Mijlweg 31 Tel. 6322200 - www.h-point.nl

Opnieuw trendseƩend: Volkswagen Golf GTD

Award-winnende Mazda CX-5 nog beter

DORDRECHT De nieuwe GTD is het sporƟeve dieseltopmodel binnen de Golf-range. Met 184 pk is hij goed voor hoge prestaƟes, maar dan wel in combinaƟe met een gemiddeld fabrieksverbruik van 1:23,8 (4,2 l/100 km; CO2: 109 / km). Dat betekent: 20 procent bijtelling bij zakelijke inzet. De Golf GTD voldoet nu al aan de Euro 6 emissienorm.

DORDRECHT Met in het achterhoofd het constante streven naar verbeteringen heeŌ Mazda de al uitstekend presterende CX-5 nog aantrekkelijker gemaakt met een reeks aanpassingen op het gebied van rijgedrag, design en funcƟonaliteit.

De aanduiding GTD heeft op dieselgebied dezelfde lading als GTI voor de benzinemodellen van Volkswagen. Precies dertig jaar geleden introduceerde Volkswagen de sportief uitgevoerde Golf GTD, de eerst compacte middenklasser met turbodiesel-kracht. Net als de eerste Golf GTI

heeft de GTD inmiddels de klassiekerstatus bereikt. Voorop De nieuwe Golf GTD heeft een 2.0 TDI-motor met 184 pk en een koppel van 380 Nm (vanaf 1.750 tpm). Daarmee is hij opnieuw trendsettend op diverse fronten. Zo haalt de krachtigste Golf GTD aller tijden een topsnelheid van 230 kilometer per uur. Het gemiddelde fabrieksverbruik (handgeschakeld) bedraagt slechts 1:23,8. De daarmee overeenkomende CO2uitstoot van 109 gram per kilometer is goed voor 20 procent fiscale bijtelling. De Golf GTD wordt standaard geleverd met zesbak; de zestraps DSG-transmissie is optioneel. Alle modellen voldoen nu al aan de Euro 6 emissienorm.

SporƟef De uitvoering van de Golf GTD sluit aan bij die van de nieuwe GTI: 17inch lichtmetalen wielen, een diffuser en een spoiler achter, sideskirts en een verlaagd sportonderstel. Binnen wordt de lijn doorgezet met sportstoelen met ruitbekleding, multifunctioneel sportstuur, RVSpedalen en GTD-accenten. De standaarduitrusting omvat onder meer progressive steering, volautomatische airco, ‘Licht en Zicht’-pakket, Pre-Crash vermoeidheidsherkenning en het radiosysteem Composition Color. De standaardkleuren zijn uiteraard Tornado Rood, Zwart en Wit. Ames Dordrecht Laan der Verenigde NaƟes 75 Tel. 6143322 - www.ames.nl

Zo is er in de bekroonde compacte crossover SUV een kickdown schakelaar toegevoegd. Deze schakelaar helpt aan de ene kant ongewenst terugschakelen te voorkomen, maar biedt aan de andere kant de mogelijkheid om snel terug te schakelen wanneer er juist meer vermogen nodig is. Ook zijn de maximale toerentallen van alle SKYACTIV-motoren in de CX-5 verhoogd dankzij een aangepaste regeleenheid voor de aandrijflijn. Het interieur is bovendien verbeterd met een focus op het optimaliseren van de mogelijkheden voor de bestuurder om zich nog beter te kunnen concentreren op de bediening van de auto. Soul Red Soul Red, als eerste geïntroduceerd op de nieuwe Mazda6 is vanaf nu ook beschikbaar voor de CX-5. De speciale lak wordt ontwikkeld met behulp van een uniek proces. Soul Red benadrukt op natuurlijke wijze de prachtige lijnen van de compacte SUV. De nieuwe kleur wordt tegelijk geïntroduceerd met drie andere nieuwe carrosseriekleuren voor de Mazda CX-5: Stormy Blue, Meteor Grey en Jet Black. Autobedrijf Vissersdijk BV - Mijlweg 67 - Tel. 6213100 - www.vissersdijk.nl

www.indumij.nl

JAMMER DAT JE EENMAAL DE

WIJ ZIJN VERHUISD!

BINNEN BUITENKANT NIET MEER ZIET

PROFITEER NÚ VAN EXTRA-VERHUISVOORDEEL BIJ AUTO INDUMIJ DORDRECHT

VANAF 14% BIJTELLING** & GÉÉN WEGENBELASTING CLIO COLLECTION VOORZIEN VAN:

Volg ons ook op facebook.indumij.nl + twitter.indumij.nl

WIJ ZIJN VERHUISD! ONTDEK DE NIEUWE VESTIGING TIJDENS OPEN-HUIS-WEEKEND OP 8, 9 EN 10 MAART

LICHTMETALEN WIELEN NAVIGATIESYSTEEM RENAULT HANDSFREE CARD, VOOR OPENEN, SLUITEN EN STARTEN

EXTRA-VERHUISVOORDEEL BIJ AANKOOP VAN EEN NIEUWE AUTO*:

CLIO COLLECTION VANAF € 16.990,EXCLUSIEF KOSTEN RIJKLAAR MAKEN à € 920,-

GRATIS WAXOYL T.W.V. € 199,OF ACCESSOIRECHEQUE T.W.V. € 250,-

MIJLWEG 65, DORDRECHT, TEL. (078) 617 00 00 *Acties zijn alleen geldig bij Auto Indumij Dordrecht van 18 februari tot 11 maart 2103, bij aankoop van een nieuwe Renault. **14% bijtelling is alleen van toepassing op nieuw te bestellen modellen Clio’s benzine en diesel, op voorraadmodellen is 20% bijtelling van toepassing. De in deze advertentie gecommuniceerde prijzen betreffen consumentenprijzen vanaf januari 2013. Afbeeldingen die in deze advertentie zijn gebruikt kunnen afwijken van de daadwerkelijk geleverde auto en/of specifi caties in Nederland en/of fi scale categorie waarin het model valt. Alle prijzen personenauto’s en diensten zijn inclusief BTW. Vraag altijd uw dealer naar de exacte details voor uw persoonlijke situatie. Kijk voor de exacte actievoorwaarden op renault.nl. Bedragen zijn afgerond op hele euro’s. Rentewijzigingen en drukfouten voorbehouden. Renault behoudt zich het recht voor de actie op elk moment te wijzigen of te beëindigen. Voor meer informatie informeer bij u Renault-dealer. Min./Max. verbruik: 3,2 – 4,3 l/100km. Resp. 33,1 – 23,3 km/l. CO2: 83 - 95 g/km.


22

Auto

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

Nissan introduceert nieuwe LEAF in Genève DORDRECHT Het wereldwijd meer dan 50.000 verkochte exemplaren en twee jaar prakƟjkervaring op het gebied van ‘zero emissie’ is de Nissan LEAF klaar voor een nieuw hoofdstuk. Op de Autosalon van Genève, tot en met 17 maart, maakt Nissans nieuwste volledig elektrisch aangedreven auto zijn debuut. Medio 2013 staat hij bij de Nissan-dealers.

Door de oplaadunit te verplaatsen van de achterzijde naar de voorzijde van de auto, is de bagageruimte met 370 liter nu 40 liter groter.

Hij lijkt misschien veel op de huidige Nissan LEAF, maar onder zijn kenmerkende carrosserie is de techniek van de nieuwe Nissan LEAF ingrijpend vernieuwd. Daardoor biedt hij onder meer een grotere actieradius – vooral bij lagere temperaturen – en levert hij betere prestaties op het gebied van opladen van de accu’s. Verder is de nieuwe Nissan LEAF gemakkelijker te recyclen, biedt hij meer bagageruimte en meer beenruimte achterin. Bovendien biedt de nieuwe Nissan LEAF meer functionaliteiten en keus uit drie uitvoeringen.

van der Wolf DORDRECHT

Feedback Veel van de aanpassingen aan de LEAF zijn direct voortgekomen uit de feedback die Nissan van vooruitstrevende Nissan LEAF-rijders ontving. Een van die verbeteringen is het vernieuwde verwarmings- en ventilatiesysteem. Het systeem verlaagt het energieverbruik en maakt een grotere actieradius mogelijk. Nissan heeft de nieuwe Nissan LEAF voorzien van een volledig nieuw ontworpen elektrische aandrijflijn, waarin de oplaadtechniek, de omvormer en de elektromotor voor het eerst in één geheel zijn samengebracht. De actieradius van de nieuwe Nissan LEAF bedraagt volgens de New European Driving Cycle (NEDC) 199 kilometer. Dat is 24 kilometer meer dan zijn voorganger. De nieuwe Nissan LEAF is nog praktischer dan voorheen, dankzij de nieuwe, optioneel leverbare, oplaadtechniek. Daarmee is de oplaadtijd gehalveerd tot vier uur. Auto Indumij Dordrecht Mijlweg 65 • Tel. 6170000 • www.indumij.nl

Garage van der Wolf • Vissersdijk Beneden 21 Tel. 6133101 • www.garagewolf.nl

9 & 16 maart v.d.

voorjaar in met Garage

De lente komt er aan. Na een lange winter, is de auto wel toe aan een onderhoudsbeurt. ’s Winters heeŌ de auto het meest te lijden. Daarom kunnen autorijders bij Garage van der Wolf op de zaterdagen 9 en 16 maart terecht voor een voorjaarscontrole. Voor slechts 9,95 euro wordt de auto op derƟg punten gecontroleerd. Daarbij is er onder meer aandacht voor het proĮel op de banden, het oliepeil, de koelvloeistof en ruitenwisservloeistof, uitlaat, accu en verlichƟng. Ook wordt er een professionele schokdempertest uitgevoerd en worden de remmen getest. Wie van deze gelegenheid gebruik maakt krijgt bovendien een waspas (ter waarde van 17,50 euro) van BOB Autowas cadeau.

Voorjaarscontrole Het vertrouwde adres voor onderhoud, reparaties, APK tegen een betaalbare prijs

GARAGE

Veilig het

WOLF

30 punten controle o.a.: Professionele schokdempertest - Bandenprofiel - Oliepeil – Koelvloeistof - Ruitenwisservloeistof - Remmentest - Uitlaat - Accu - Verlichting

9.

Kom langs voor een voorjaarscontrole en ontvang een waspas t.w.v. 17.50 van BOB autowas

Merwedestraat 82-84 3313CS Dordrecht www.bobautowas.nl

Vissersdijk Beneden 21 3319 GW Dordrecht - Tel: 078-6133101 - Fax: 078-6130092

WWW.GARAGEWOLF.NL

95

Ford Fiesta ST

leverbaar va vanaf 25.495 euro DORDRECHT Aan de nieuwe Fiesta Fie ST, die in de showroom van de Ford dealer deale te bewonderen is, ligt meer dan derƟg jaar ja ervaring met snelle Fiesta’s ten grondslag. gronds Hij volgt iconische Fiesta-modellen o op, zoals de XR2, XR2i, RS1800, RS Turbo en de eerste generaƟe ST. De nieuwe Fiesta ST iis ontwikkeld door Ford Team RS en is uitgerust met een 1.6 EcoBoost-benzinemotor. Deze sportieve Fiesta gaat in 6,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en heeft een vermogen van 182 pk en een maximumkoppel maximum van 240 Nm. Het brandf b ik bedraagt b d stofverbruik slechts 5,9 liter per 100 kilometer en de CO2-uitstoot 138 gram per kilometer. De maxim mumsnelheid is 220 kilometer per uur. Ford heeft het ggerenommeerde Fiesta-chassis verder verfijnd en de sstuurinrichting, wielophanging en remmen specifiek aafgestemd op het leveren van ST-waardige prestaties. D De nieuwe Fiesta ST arriveert begin april bij Ford dealer A Ardea Auto. De spectaculaire ST-1 3-deurs hatchback iis leverbaar vanaf 25.495 euro en de Fiesta ST-2 is te bbestellen vanaf 26.745 euro. A Ardea Auto • Mijlweg 73 TTel. 6521515 • www.ardeaauto.nl

Suzuki Alto: zuinigste onder de 10.000 euro DORDRECHT De handgeschakelde Suzuki Alto met Engine Auto Stop Start Systeem heeŌ een CO2-uitstoot van slechts 94 gram per kilometer en daardoor het laagste benzineverbruik van alle auto’s onder de 10.000 euro. De Alto is uitgerust met een zuinige, maar krachtige driecilinder 1.0 liter benzinemotor die liefst 50 kW / 68 pk levert. Door toepassing van onder meer VVT (variabele kleptiming) en start/ stop techniek wordt bij de handgeschakelde Alto een CO2 uitstoot

van slechts 94 gram per kilometer gerealiseerd en daardoor het laagste benzineverbruik van alle auto’s onder de 10.000 euro. Daarmee blijft de handgeschakelde Alto uiteraard BPM- en wegenbelastingvrij en behoudt ook zijn gunstige bijtelling voor de inkomstenbelasting van slechts 14 procent. De Alto is leverbaar vanaf 8299 euro inclusief BTW. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht bij de Suzuki dealer of op suzuki.nl/alto. Reno Dordrecht BV Nijverheidstraat 65 Tel: 6139244 www.renoauto.nl


Auto

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

Wereldprimeur EV-aanbod bij Autobedrijf Vissersdijk DORDRECHT Al bij de ontwikkeling van de eerste elektrisch aangedreven voertuigen in 1966, was de afdeling R&D van Mitsubishi Motors CorporaƟon ervan overtuigd dat elektrische voertuigen (EV) zouden moeten uitgroeien tot duurzame producten. Een visie die vandaag de dag wordt onderschreven door de zorg over de opwarming van de aarde. Sinds de baanbrekende i-MiEV in 2009 en MMC’s eigen doelstelling van 20 procent EV-auto’s in 2020, heeft Mitsubishi Motors al grote stappen voorwaarts gemaakt. De compleet nieuwe Outlander Plug-in Hybrid Electric Vehicle (‘PHEV’), met zijn innovatieve Dual Design ontwerp, is hiervan een aansprekend voorbeeld. Mitsubishi Motors breidt zijn programma uit met een compleet aanbod van elektrisch aangedreven auto’s. Volledig elektrisch (EV), hybride elektrisch (HEV) of Plug-in Hybrid Electric (PHEV). Op de Autosalon van Genève 2013 neemt het merk een voorschot op de nabije toekomst, met twee concept cars die naast de New Outlander PHEV hun wereldprimeur beleven. Met een brede blik op de auto-industrie stelt MMC zich gelijktijdig ten doel modellen te ontwikkelen voor de markt wereldwijd. Geschikt voor zowel opkomende als bestaande markten, zonder technische uitdagingen uit de weg te gaan. Maak kennis met de fraaie concept cars van Mitsubishi Motors op de Autosalon van Genève 2013. Schoner Om EV’s een belangrijke positieve impact op het milieu te laten hebben, dienen ze aantrekkelijk te zijn voor een groot publiek, met een compleet aanbod, verdeeld over de diverse segmenten. Van compact tot grote SUV’s. Allemaal volledig gebaseerd op schone technologie (EV, HEV of PHEV). De New Outlander PHEV bewijst al dat een D-segment crossover voor de lange afstand en een EV-aandrijflijn prima samengaan. De logische volgende stap voor MMC, was de toepassing van elektrische aandrijftechnologie voor een grotere, robuuste, spor-

LLEN!

BESTE VANAF NU TE

tieve auto, voor werk en ontspanning en voor nieuwe en bestaande markten. Dit was het basisidee achter de Concept GR-HEV: Mitsubishi Motors’ hybride (HEV) technologie, voor het eerst toegepast op een een-tons pick-up. Met dit nieuwe Dual Design voertuig introduceert Mitsubishi Motors een volledig nieuwe, gepatenteerde HEV-oplossing. Een combinatie van een Clean Diesel motor en elektromotoren. Omdat deze HEVtechnologie eenvoudiger en goedkoper is dan die van een EV- of PHEV-voertuig, wordt deze HEV bij uitstek geschikt geacht voor de dagelijkse heavy duty eisen van pick-uprijders. De Concept GR-HEV maakt gebruik van Mitsubishi’s fulltime 4WD-technologie, met de geïntegreerde, Super All Wheel Control (S-AWC), voor optimale tractie en sterke rijeigenschappen op elke ondergrond. Deze concept-4WD Sport Utility HEV Truck is ruig, robuust, stijlvol en veelzijdig tegelijk. Hij is bovendien ontwikkeld met een ambitieuze CO2-uitstoot van minder dan 149 gram per kilometer. Veel schoner dan de gemiddelde auto in dit segment. Stedelijke EV Drie jaar feedback van i-MiEV-rijders, voortdurende verbetering van accutechnologie en de elektrische aandrijflijn zijn de basis voor deze EV. Volgens MMC is deze nieuwe generatie compacte EV hét antwoord op schoon rijden in een stedelijke omgeving. De gestroomlijnde Concept CA-MiEV is de optelsom van diverse technologieën, waarmee MMC wereldwijd auto’s wil positioneren voor de midden- en langetermijn. Uitgevoerd met longlife accu’s, EV-technologie van de nieuwe generatie, een laag gewicht en doordachte aerodynamica geeft deze auto een actieradius van 300 kilometer, ideaal voor gebruik in een stedelijke omgeving en daarbuiten. De auto beschikt verder over nu al inzetbare innovatieve voorzieningen, zoals draadloze, elektromagnetische oplaadtechnologie, aan een smartphone te koppelen functies, etcetera.

Autobedrijf Vissersdijk BV Mijlweg 67 - Tel: 6213100 www.vissersdijk.nl

The next generation

Nu ook als PLUG-IN HYBRID EV • 0% BIJTELLING • WEGENBELASTINGVRIJ • 1.500 KG TREKGEWICHT

Operational lease vanaf € 699,A

VISSERSDIJK DORDRECHT ADRES VOORBEELD AUTOBEDRIJF Mijlwegwww.dealerwebsite.nl 67 • 3316 BE Dordrecht Tel. 078 - 621 31 00 • www.vissersdijk.nl

Alle informatie is gebaseerd op voorlopige gegevens zoals deze op 17 december 2012 bekend zijn. Leasen v.a. € 699 p.m., excl. btw en brandstof, o.b.v. Full Operational Lease, 60 mnd, 20.000 km/jr. Tarief is inclusief gebruikmaking van MIA/VAMIL regeling. Afgebeeld model kan afwijken van de standaardspecificaties. Imp.: MMSN B.V., Amstelveen, contact@mmsn.nl. Wijzigingen voorbehouden.

Auto Indumij Dordrecht is verhuisd! Open-huis-weekend op 8, 9 en 10 maart De nieuwe Dacia Sandero Vanaf

€ 10.990,-

Exclusief kosten rijklaar maken à € 810,-

Uit voorraad leverbaar

Koopt u tijdens het open-huis-weekend een nieuwe Dacia, dan profiteert u van extra-verhuis-voordeel*: Gratis Waxoyl t.w.v. € 199,of 1 jaar garantieplus t.w.v € 179,-

Met de 50/50 deal betaalt u nú de helft: vanaf € 5.495,-. De andere helft betaalt u binnen 3 jaar, rentevrij!

WWW.INDUMIJ.NL

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK.INDUMIJ.NL + TWITTER.INDUMIJ.NL

DORDRECHT, MIJLWEG 65, TEL. (078) 617 00 00 0% actiefinanciering

7,9% standaardtarief

Totaal kredietbedrag

Looptijd in maanden

Vaste debet rentevoet

€ 5.000

36

0%

Jaarlijks kosten- Totaal te betalen Maandtermijn percentage bedrag

0%

€ 5.000

€ 139

€ 7.500

36

0%

0%

€ 7.500

€ 208

€ 5.000

36

7,9%

7,9%

€ 5.610

€ 156

€ 7.500

36

7,9%

7,9%

€ 8.415

€ 234

Acties zijn alleen geldig bij Auto Indumij Dordrecht van 18 februari tot 11 maart 2103, bij aankoop van een nieuwe Dacia. De Dacia Sandero is verkrijgbaar vanaf € 10.990,-. Getoonde modellen kunnen afwijken van standaarduitvoering. Drukfouten, prijs- en specifi catiewijzigingen voorbehouden. Vraag naar de voorwaarden bij uw dealer of bel voor meer informatie, de exacte voorwaarden naar 0900-9998700 (€0,10 p/min) of kijk op dacia.nl. Aflopend krediet met vaste debetrentevoet verstrekt door Dacia Financial Services, handelsnaam van RCI Financial Services B.V. te Schiphol-Rijk (KvK nummer 30055070, AFM vergunningsnummer 12009781). Alleen geldig op nieuwe Dacia personenauto Sandero, Sandero Stepway, Lodgy en Duster orders van 8 januari 2013 tot en met 30 april 2013. U betaalt minimaal 50% van het totale aankoopbedrag aan (of naar wens meer), het resterende bedrag betaalt u gedurende maximaal 36 maanden tegen 0%. Jaarlijks kostenpercentage 0% tot 36 maanden. Dacia Financial Services behoudt zich het recht de actie zonder opgaaf van reden te beëindigen. Jaarlijks kostenpercentage na de actieperiode bedraagt 7,9%. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Bedragen zijn afgerond op hele euro's. Rentewijzigingen en drukfouten voorbehouden. Min./max. verbruik: 5,0 l/100 km, resp. 20,0 km/l. CO2: 116 g/km.

23


24

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

Exclusieve â&#x20AC;&#x2DC;Flamboyante KAâ&#x20AC;&#x2122; bij Ford dealer

ÂŹÂŹÂŹ

ÂŹ

!UTOBEDRIJFÂŹ3TUURMAN De DAIHATSU dealer &D HONDA Specialist $ $!)(!435 L (/.$! 3 Voor de ALBLASSERWAARD biedt aan:

Occasions met 6 mnd. BOVAG â&#x20AC;&#x201C; garantie Merk/Type Honda JAZZ HYBRID Elegance Honda JAZZ 1.2I COOL Honda CIVIC 5d 1.8i Silverstone, navi Honda CR-Z 1.5GT Navi, panoramadak Honda ACCORD 4D 2.4 Executive Honda ACCORD TOURER Elegance tr.hk Honda CR-V 2.0 Elegance Navi, 1e ed.pak. Daihatsu MATERIA 1.3 Funk, airco Daihatsu MATERIA 1.5 Soul Automaat Daihatsu TERIOS 1.5 Expedition Daihatsu CUORE 1.0 3D Anniversary Daihatsu CUORE 1.0 5D Trend Daihatsu CUORE 1.0 5D Trend Daihatsu CUORE 1.0 5D Trend Daihatsu SIRION 1.0 premium airco Daihatsu SIRION 1.3 prestige, airco Mazda 3 5d 1.6 Sport HymerCamp 644GT 2.8 TDI vol opties

DORDRECHT Bij Ford dealer Ardea Auto staat vanaf eind februari de â&#x20AC;&#x2DC;Flamboyante KAâ&#x20AC;&#x2122;, een fraaie limited ediĆ&#x;on van de meest compacte Ford, in de showroom. Deze bijzonder rijk uitgeruste Ka is de eerste van een nieuwe serie â&#x20AC;&#x2DC;KA van karakterâ&#x20AC;&#x2122; ediĆ&#x;es en wordt geproduceerd in een oplage van 250 stuks. De â&#x20AC;&#x2DC;Flamboyante KAâ&#x20AC;&#x2122; is gebaseerd op de KA 1.2 Metal 51 kW/69 pk en is voorzien van Fords nieuwe Advanced Technology Pack. Dit pakket ter waarde van 1680 euro is op de â&#x20AC;&#x2DC;Flamboyante KAâ&#x20AC;&#x2122; bij de prijs inbegrepen. Daarnaast heeft hij uiteraard alle andere standaard features van de KA Metal, zoals een met leder bekleed stuurwiel, mistlampen vóór, Privacy Glass, Theatre dimming binnenverlichting, 16-inch lichtmetalen velgen en een luxueus afgewerkt interieur met fraaie ´Metal´ designdetails. De â&#x20AC;&#x2DC;Flamboyante KAâ&#x20AC;&#x2122; is leverbaar in twee kleuren: de nieuwe dieprode tint Flame met Panther Black wielen en het krachtige Strobe (donkergrijs) met zilverkleurige wielen. Vanaf begin maart staat hij in de showroom. De uitvoering in Flame-rood kost 13.995 euro en de uitvoering in Strobe-metallic kost 14.495 euro, inclusief BTW en BPM. Zelf samenstellen Eveneens nieuw is de â&#x20AC;&#x2DC;KA van karakterâ&#x20AC;&#x2122; ConďŹ gurator op kavankarakter.nl en op de Ford Facebook-pagina. Daarmee kunnen klanten op een speelse manier ontdekken welke KA uitvoering en extraâ&#x20AC;&#x2122;s het beste bij hun persoonlijkheid passen. Op basis van korte keuzevragen (zoals â&#x20AC;&#x2DC;Wat heb je liever: skibril of zonnebril?â&#x20AC;&#x2122;) adviseert de ConďŹ gurator bijvoorbeeld voorruitverwarming of een panorama dak, of ĂŠĂŠn van de vele andere opties. Zo kan iedereen precies de KA samenstellen die bij hem of haar past, en die verder completeren met de favoriete kleur, striping of velgen. De â&#x20AC;&#x2DC;KA van karakterâ&#x20AC;&#x2122; is het vervolg op succesvolle eerdere limited edition series van de KA, een uniek kenmerk van de Ka. Bekende eerdere series waren de â&#x20AC;&#x2DC;KA Coutureâ&#x20AC;&#x2122; en de â&#x20AC;&#x2DC;Kunst met een grote KAâ&#x20AC;&#x2122;. Dit waren stuk voor stuk collectorâ&#x20AC;&#x2122;s items waarvoor wij veel geĂŻnteresseerden in onze showroom mochten begroeten. Mede dankzij die unieke uitvoeringen is de KA al jarenlang een bestseller in de compacte klasse.

ÂŹ

bw.jr. 2012 2006 2012 2011 2010 2009 2013 2007 2008 2008 2008 2008 2009 2009 2009 2006 2004 2001

km.stand 3150 60500 2000 7050 40000 89000 3000 62000 72000 35000 38000 66700 75000 103000 80000 109000 162000 107500

/## INULI INT ONZE SHOWROOM

: DE NIEUWE HONDA CR-V kleur Fresh Lime Storm silver Wit m. Zwart m. Silver m. Zwart m. Wit m. Lime green zilver m. zwart m. zilver m. zilver m. d. Blauw m. Zwart m. zwart m. lime gr. zilver m. wit

prijs 18950,= 7450,= 26950,= 19950,= 23950,= 17950,= 37490,= 7450,= 8250,= 12950,= 4450,= 5650,= 5950,= 5450,= 6950,= 5450,= 5650,= 29950,=

blauw/grijs Blauw Zilver Blauw

2950,= 2950,= 2250,= 3250,=

Zonder Garantie incl. APK Daihatsu Terios SXE , trekhaak Peugeot 206 XR 1.4 Opel Astra 1.6HB airco Ford KA 1.3 st.bekr.

1999 2002 2000 2003

143500 81000 174000 45500

Nu ook INBOUW van BEAR-LOCK versnellingsbak sloten!! ONDERHOUD, REPARATIE, APK ALLE MERKEN

WWW.WIMSTUURMANAUTO.NL

Lelystraat 99 (t.o. Trendhopper) 3364 AH SLIEDRECHT TEL: 0184-412796 Email: stuurman@daihatsu.nl

â&#x20AC;˘ Levenslang GRATIS APK*(ĂŠĂŠnmalig â&#x201A;Ź 69,-) â&#x20AC;˘ 10% korting op auto onderdelen

â&#x20AC;˘ GRATIS zomerinspectie Dhr. A. Jansen 01-vpd-1-

â&#x20AC;˘ GRATIS winterinspectie

â&#x20AC;˘ GRATIS airco-controle

â&#x20AC;˘ GRATIS haal- en brengservice * vraag naar de voorwaarden

Ardea Auto Mijlweg 73 Tel. 6521515. www.ardeaauto.nl

M. BUIJTENHEK AUTOSERVICE Marconiweg 3 - 3316 AM Dordrecht - Tel. 078-6489830

www.mb-autoservice.nl

Geopend Ma t/m vrij 08.00 - 17.30 Zaterdag op afspraak

*OEVNJK"VUPNPUJWFQBLUVJU #F[PFLPO[FOJFVXFTIPXSPPNFOQSPGJUFFSWBOFYUSBWPPSEFFM

,JB1JDBOUP%FTJHO&EJUJPO -FWFSCBBSWBOBG

䪌 

7BOBGQSJKT,JB%FTJHO&EJUJPO 䪦  7FSIVJTWPPSEFFM 䪦  *OEVNJK"VUPNPUJWFQSJKT /VNFUEFBMTMFDIUT

 

䪌  䪌 

,JB1JDBOUP%FTJHO&EJUJPOJTTUBOEBBSEWPPS[JFOWBOPB â&#x2020;&#x;-FEFSFOTUVVSXJFMâ&#x2020;&#x;4JEFTLJSUT â&#x2020;&#x;u-JDIUNFUBMFOXJFMFOâ&#x2020;&#x;-&%WFSMJDIUJOH â&#x2020;&#x;4UBOEBBSEKBBSHBSBOUJFâ&#x2020;&#x;1BSLFFSTFOTPSFO " #JKUFMMJOH]8FHFOCFMBTUJOHWSJK

(3"5*4"$$&440*3&$)&26&587䪌 &/

(3"5*48"90:-587䪦 &/

䪦 &953"*/,001,035*/(

#&;0&,0/4/601%&.*+-8&(

*OEVNJK"VUPNPUJWF ,PNMBOHTFOCF[PFLPOT0QFO)VJT8FFLFOEPQFONBBSUBBOEF .JKMXFH #&%PSESFDIU 5FM XXXLJBEPSESFDIUOM (FNWFSCSVJL m MLN  LNM$0VJUTUPPUmHLN(FOPFNEFBDUJFT[JKOBMMFFOHFMEJHPQWPPSSBBEBVUPs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䪦 %FBDUJFJTBMMFFOHFMEJHWPPSFFOOJFVXF,JB1JDBOUPCJKLFOUFLFOBBOWSBBHUNBQSJMFOFFOVJUFSTUFSFHJTUSBUJFEBUVNWBOBQSJM(FOPFNEFQSJKTJTJODMVTJFGWFSIVJTWPPSEFFMFO#58#1. NBBSFYDMVTJFGLPTUFOSJKLMBBSNBLFO MFHFT WFSXJKEFSJOHTCJKESBHF NFUBMMJDMBLFOMBLCFTDIFSNJOH #JKBBOLPPQWBOFFOBVUPHFEVSFOEFEFBDUJFQFSJPEFUNNBBSU (FOPFNEFBDUJFT[JKOBMMFFOHFMEJHPQWPPSSBBEBVUPsTFO[PMBOHEFWPPSSBBETUSFLU"GCFFMEJOHFOLVOOFOBGXJKLFOWBOTUBOEBBSE TQFDJGJDBUJFT ESVLGPVUFOWPPSCFIPVEFO,JKLWPPSNFFSJOGPSNBUJFFOEFWPMMFEJHFHBSBOUJFWPPSXBBSEFOPQXXXLJBOM


AUDI A4 Sedan 2,4 Automaat - Navi-LM velgen

Grijsmet.

Sedan 2002

5.450

3 mnd

CITROEN Xsara Picasso 1.6

Groenmet

MPV 2001

2.895

3 mnd

CITROEN Xsara Picasso 1.8

Beigemet

MPV 2004

4.950

6 mnd

DACIA Logan 1.4 Mpi 82.000 km-park.sensoren

Groenmet

Sedan 2006

3.250

3 mnd

Coupe 1990 33.000

-

FERRARI 348TB 53,000 km.

Rood

FORD Ka 1.3 Airco - Radio-CD speler 48.000 km

Zwartmet.

FORD Mondeo Wagon 2,0i Titanium+opties

Grijsmet.

HB3 2008

5.495

VOOR EEN TOPOCCASION GAAT U NATUURLIJK NAAR EEN BOVAG BEDRIJF!

6 mnd

Station 2008 12.500 12 mnd

AUTO BOOI 078 - 617 10 72 Gebruikte auto’s met BOVAG garantie en nationale AUTOPAS. WEEK AANBIEDING

BMW 318i 2.0 EXECUTIVE

NIEUWM., NAV., ECC., LMV, 86.000 KM 1E EIG 2009

Nu voor € 18.850,-

BMW 318i 2.0 Executive nieuwm., NAV, ECC, LMV, 86.000 km........... 09 18.850,BMW 520i Touring, Business Line ED1, ECC, leer, nav, 57.000 km........ 09 26.850,Chevrolet Tacuma 1.6 16V Style, ECC, leer, schuifdak, 1e eig............. 08

7.950,-

Chrysler PT Cruiser Cabrio 2.4i Limited, leer, 19.000 km, 1e eig........ 08 13.850,Dodge Journey 2.4i SX airco, wit, 50.0000 km, 1e eig.........................09 13.650,-

MITSUBISHI Colt Invite Cleartec

Blauwmet.

HB3 2009

8.750 24 mnd

MITSUBISHI Space Wagon 2,4 GLX 7 persoons

Blauwmet.

MPV 2002

4.250

3 mnd

Ford Focus 2.0 16V Rally Ed., airco, LMV, 59.000 km, 1e eig...............07 10.650,-

Groen

HB5 2006

5.750

6 mnd

Ford Mondeo 2.0 16V 5-drs., Titanium, NAV, ECC, LMV, 66.000km, 1e eig.... 08 14.850,-

Roodmet

HB5 2000

1.950

-

Ford Mondeo 2.0 16V 5-drs Titanium, NAV, ECC, LMV, 63.000 km... 09 15.650,-

Zwart

Station 2004

6.450

-

Honda Civic 1.3i Hybrid, ECC, LMV, 56.000, 1e eig................................08 10.650,-

RENAULT Modus 1.2 16v 59,000 km SUBARU Impreza GL Plus AWD VOLVO V70 2.4 Black Sapphire Edition 2 170PK

Fiat 500 1.2i sport automaat, airco, leder, 36.000km, 1e eig.............. 10 10.850,-

Hyundai I30 1.6i Dynamic, 5-drs., ECC, NAV, LMV, 49.000km, 1e eig.11 13.450,Kia Sportage 2.0 16V Executive, LMV, airco, 53.060km, 1e eig..........08 12.850,Mazda 6 1.8 16V Business, 5-drs., nieuwsm., 47.000 km, 1e eig........ 10 16.850,Mitsubishi Colt 1.1i invite, LMV, airco, 39.000 km, 1e eig................... 09

7.650,-

Opel Astra 1.4i 100pk Edition nieuwm LMV, Airco, 1e eig................. 10 12.850,Opel Zafira 1.6 16V 115pk 111-years ed 7pers, airco, 64.000km, 1e eig...... 10 14.850,-

Automobielbedrijf

VAN DER OCCASIONS MET 3 TOT 12 MAANDEN GARANTIE Citroen C2 1.4i VTR rijklaarprijs 103.435 Daewoo Matiz 0.8 Style str.bekr. 63.167 Ford Fusion 1.4 16V Champion 107.839 Ford Ka 1.3 70pk Trend Airco 82.895 Lexus RX 300 Executive 140.000 MINI Mini 1.6 16V Cooper Pepper 56.612 Mazda MX-5 1.6i Cabriolet 176.453 Mitsubishi Colt CZ5 1.3 Incharge 111.358 Nissan Almera 1.5 16V Visia 5-drs. 88.932 Nissan Almera 1.8 16V Acenta 37.571 Nissan Primera 2.0 16V Business 78.159 Opel Corsa 1.2-16V 111-EDITION 84.592 Peugeot Partner 1.6 16V 110pk LPG G3114.693 Renault Clio 1.2 TCE 100 pk Buss. 84.973 Renault Grand Scenic 2.0 16V 130.633 Seat Altea XL 1.6 102pk 104.578 Suzuki Swift 1.5 102pk Exclusive 71.498 Toyota Avensis Wagon 1.8 16v 136.477 Toyota Aygo 1.0 12v VVT0i Acces 67.596 Toyota Yaris 1.3 16v VVT-i Linea 94.607 Volkswagen Fox 1.2 40KW 3-drs. 70.682

Zwart Grijs blauwm. Grijsm. Groen Geel Groen Grijsm. Grijsm. Blauwm. Blauwm. Grijsm. Grijsm. Blauwm. Grijsm. Blauwm. grijsm. zwartm. Grijsm. Zwartm. Rood

2008 6.250,2002 2.750,2006 6.750,2004 3.250,2004 17.950,2003 7.950,1999 5.500,2008 6.750,2003 4.500,2003 5.950,2003 4.950,2010 8.950,2008 9.250,2008 6.950,2006 6.950,2007 9.950,2007 7.950,2008 11.950,2011 7.750,2004 5.750,2008 5.750,-

is een allround autobedrijf voor reparaties en onderhoud aan alle merken.

9.350,-

Renault Grand Modus 1.2 16V TCE 74kW, airco, 52.000 km, 1e eig....08

8.850,-

Renault Koleos 2.5 16V Dynamique Pack, NAV, leder, schuifdak, 61.000 km, 1e eig.. 09 17.850,Renault Megane 1.6 16V Celsium, ECC, LMV, NAV, 48.000km, 1e eig.10 13.650,Seat Altea XL 1.8 TSI automaat, NAV, 50.000km 1e eig......................... 10 18.450,-

Merk

Km. stand Bj

Prijs

Alfa Romeo 155 1.8 T-spark

172.000

1997 1.000,-

BMW 328 coupe EXX

207.000

1995 2.500,-

Chevrolet Spark 1.2 16V LT airco

52.000

2010 7.750,-

Fiat Stilo 1.8 16V airco nav

161.000

2004 3.750,-

Ford Escort 1.3 (in zeer nette staat)

1989

Hyundai Matrix 1.6 16V autom./airco

2008 8.950,-

990,-

Opel Corsa 1.2 Njoy

160.000

2003 3.250,-

Peugeot 206 SW 1.4 Airline

159.000

2005 4.950,-

Renault Clio 2.0 16V Dynamique S.

83.000

2007 7.950,-

Volvo V50 1.8 16V EditionII leer airco 107.000

2008 13.450,-

Inkoop van auto's gevraagd

Inclusief grote beurt / 1 jaar APK + geen afleveringskosten

Bekijk al onze occasions met foto’s op onze site: www.autovanderheiden.nl

Renault Clio 1.6 16V Estate ECC, LMV, 62.000km, 1e eig....................... 08

Seat Leon 1.4 16V TSi 125pk, airco, LMV, 46.000 km, 1e eig................. 08 11.950,Toyota Auris 1.8 16V Hybrid automaat, ECC, leder, NAV, 51.000km, 1e eig.11 16.650,Toyota Avensis 2.0 VVTi wagon automaat, NAV, leder, nieuwm. 76.000km, 1e eig.10 20.850,-

Inruilauto's zonder garantie, wel APK keuring Audi A3 1.6 FSi Ambition ECC, LMV, 129.000 km.................................... 04

7.850,-

Compleet aanbod met foto www.autobooi.nl * Geen afleveringskosten * Levering alle merken nieuwe auto’s * APK II keurstation * Inruil, financiering mogelijk * Tevens donderdagavond en zaterdag open

JAN KOK

Geopend van maandag t/m zaterdag + koopavond

Noordhoevelaan 39 - 3319 CH Dordrecht www.autobedrijfjkok.nl

Bremstraat 9 • Dubbeldam • Telefoon 078 - 616 18 49 • Dordrecht

Reeweg-zuid 46 TEL. 078-6171072 bij het Albert Schweitzer (Refaja) ziekenhuis Locatie Amstelwijk Dordrecht

DEALERKWALITEIT VOOR EEN GOEDE PRIJS

ALTIJD ± 60 OCCASIONS OP VOORRAAD

OCCASIONS AUTOMAAT

Audi Q7 3.0 TDI Quattro Bouwjaar: 01 - 2007 Km. stand: 178.102 km Opties:

Cruise control, LMV, lederen bekleding

Prijs: € 24.950,-

AUTOMAAT

Chrysler Voyager 3.3i Bouwjaar: 10 - 2004 Km. stand: 133.245 km Opties:

de Luxe 7-persoons

Prijs: € 5.650,-

AUTOMAAT

Citroën C5 2.0 16V Bouwjaar: 07 - 2006 Km. stand: 44.819 km Opties:

Cruise control, airco, trekhaak, automaat

Prijs: € 8.950,-

Fiat Panda 1.2 Dynamic cool Bouwjaar: 06 - 2009 Km. stand: 33.967 km Opties:

Metallic airco

Prijs: € 5.950,-

Hyundai

Kleur

KM

Hyundai i10 1.1 Active Version

Blauw

25.602

2010

BJ

6.950,-

Prijs

Hyundai i10 1.25i Drive Cool

Zwart

25.637

2011

8.450,-

Hyundai i20 1.2i Dynamic Version

Wit

33.221

2009

9.450,-

Hyundai i10 1.1i Active Cool

Hyundai i30 CW 1.6i

Blauw

28.892

2011

13.450,-

Hyundai Getz 1.4 Dynamic 5-drs

Blauw

75.110

2006

5.450,-

Bouwjaar: 09 - 2010 Km. stand: 25.602 km

Hyundai Matrix 1.6i GLS Club

Blauw

68.829

2005

5.875,-

Opties:

Hyundai Matrix 1.6 Dynamic

Grijs

69.000

2008

7.950,-

Hyundai Terracan 2.9 CRDi Aut.

Grijs

218.112

2006

6.950,-

Overig

Kleur

KM

Chevrolet Kalos 1.4 Class

Blauw

79.769

2006

BJ

4.250,-

Fiat Scudo 2.0 JTD (ex BTW)

Wit

40.124

2001

13.950.-

Mini Cooper

Groen

85.032

2003

7.950,-

Nissan Micra 1.2 25 T/H

Rood

29.315

2009

6.950,-

Opel Corsa 1.2 16V Cosmo

Grijs

95.124

2004

4.450,-

Opel Zafira 2.2i 16V Elegance

Grijs

133.711

2006

8.250,-

Renault Grand Scenic 1.9 DCI Aut.

blauw

161.282

2007

8.950,-

Volkswagen Golf 1.6i 16V

zwart

73.969

2007

11.450,-

Volkswagen Golf 1.6 16V Variant

Grijs

100.893

2005

7.950,-

Volkswagen Passat 1.6 16V

Blauw

81.407

2006

9.950,-

airco, elec. ramen, centr. vergrendeling

Hyundai Tucson 2.0 Bouwjaar: 04 - 2008 Km. stand: 140.102 km Opties:

Eleck. ramen, audio, airco, airbags

Prijs: € 6.950,-

Prijs: € 10.950,-

Jeep Wrangler 2.5I

Skoda Roomster 1.4i

Prijs

Bouwjaar: 09 - 2000 Km. stand: 98.321 km Opties:

trekhaak, LMV, airco audio, stuurbekr.

Prijs: € 9.950,-

Bouwjaar: 03 - 2007 Km. stand: 34.802 km Opties:

Metallic, airco

Prijs: € 8.950,-

STEVENSWEG 71 | 3319 AJ DORDRECHT | 078 - 616 02 11 | INFO@HYUNDAISPECIALIST.NL | WWW.HYUNDAISPECIALIST.NL


26

Dordt Centraal woensdag 6 maart 2013

Uw visspecialist in de regio Duurzaam gevangen

Kabeljauwfilet Skrei van de lofoten

500 gram

LET OP:

8,95

Per 1 maart gewijzigd

voordeliger BTW tarief op arbeid.

Verse tong

3+1

GRATIS

Krabsalade

200 gram

uit eigen keuken

2,95

Deze acties zijn geldig van donderdag 7 maart t/m woensdag 13 maart

Van Eesterenplein 96 t 3315 KT Dordrecht Tel. 078 – 616 77 11 Jan van Goijenstraat 6 • 3351 JN Papendrecht • Tel. 078 - 6 41 17 87 info@bieshof.visgilde.nl t www.bieshof.visgilde.nl Van Eesterenplein 96 • 3315 KT Dordrecht • Tel. 078 - 6 16 77 11

LEASETOPPERS! FORDFOCUS

1.6 TDCi Titanium

Econetic Lease

ZAKENAUTO VAN HET JAAR 2013! Uitgerust met o.a.: š7kjecWj_iY^_dfWha[h[dš9b_cWj[9edjhebš8bk[jeej^[dLe_Y[9edjheb š78I%;IF[d,W_hXW]iš<ehZFem[hIjWhjXkjjedš9hk_i[9edjheb šLeehhk_jl[hmWhc_d]šH[][di[diehšDWl_]Wj_[M[ij#;khefW šB;:WY^j[hb_Y^j[dšHWZ_e%9:#if[b[hc[j,if[Wa[hišKI8#WWdibk_j_d] šFWha[[hi[dieh[dleeh[dWY^j[h

77kW - 105pk!

Direct uit voorraad leverbaar als 5-deurs en Wagon!

RIANT ZEER RUST UITGE

Lease v.a. € 430,- p. mnd via SternLease! Netto bijtelling v.a. € 130,- p. mnd Direct uit voorraad leverbaar als 3-deurs of 5-deurs! 70 kW/95 pk

RIANT ZEER RUST UITGE

14% bijtelling

Go Further

14% bijtelling

FORDFIESTA

1.6 TDCi 5-deurs Econetic Lease

DE BEST VERKOCHTE AUTO VAN EUROPA! Uitgerust met o.a.: š BCl[b][dšC_ijbWcf[dleehš9^hec[db_`ij[d[d]h_bb[š8eWhZYecfkj[h š 7[ij^[j_Y7cX_[djB_]^jšA[ob[ii;djhošIedo7kZ_eš;b[ajh_iY^[ fehj_[hhWc[dWY^j[hš7Yj_l[9_joIjefš7kjecWj_iY^[7_hYešIOD9 ][WlWdY[[hZ8bk[jeej^!Le_Y[9edjhebioij[[cš9hk_i[9edjheb š ;b[ajh_iY^_dabWfXWh[Xk_j[dif_[][biš;b[ajh_iY^[leehhk_jl[hmWhc_d] š H[][di[diehšFWha[[hi[dieh[dWY^j[hšDWl_]Wj_[oij[[cš7ZZ_j_ed[b[ Wdj[dd[_dZ[WY^j[hXkcf[h

Lease v.a. € 325,- p. mnd via SternLease!

Netto bijtelling v.a. € 93,- p. mnd

Dordrecht • Gorinchem • Rotterdam • Capelle a/d IJssel • Sliedrecht

SternLease prijzen gebaseerd op 20.000 km / 60 mnd. en op full operational lease, excl. BTW, branstof en vervangend vervoer. Vraag naar de voorwaarden. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Gem. brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: van 9,7-27,0; liter/100 km: van 3,7-10,3; CO2 gr/km: van 98-244.


Centraaltjes

Heeft u nog spullen in de aanbieding of bent u al jaren ergens naar op zoek? In Dordt Centraal kunt u wekelijks uw centraaltje kwijt. U kunt uw centraaltje opgeven via www.dordtcentraal.nl of door onderstaande bon in te vullen. Een centraaltje staat garant voor snel verkoopresultaat, dus reageer snel.

www.dordtcentraal.nl Vraag & aanbod

Diversen

Pandora. In- en verkoop kleingoed, kunst, boeken, LP’s, curiosa, evt. compl. inboedels, Wijnstraat 82 D.dr. 078-6135030 www.pandora-dordt.com

Feestje? Zanger Jimmy en DJ Tony muziek van '60 tot nu. Tel. 06-20356259 Zangeres gevr. (30 t/m 50 jr.)

********************* Nicolle Buis haalt graag uw oude spullen op. Ook ink. oude kerstballen / art. 06-20562539 ********************* Meubelstoffeerderij A.P. Franken ruim 40 jaar ervaring in stofferen van klassieke, moderne en antieke meubelen. Bel 078-6144860 voor een offerte of kom langs op Hoogt 14 in Dordrecht

******************** FRANKEN KUNST & ANTIEK In- verkoop schilderijen en antiek. Voorstraat 380 tel. 078-6130289 / 0653568480 ******************** Inkoop goud, zilver en platina ook aan huis. Tel. 078-6130289 ******************** Huis ontruimen netjes en snel voor een offerte tel. 06-42069809 ******************** DE DORDTSE KIL vr. t.k. postzegels, munten, oud antiek, speelgoed, ansichtkaarten 078-6136438 ******************** TE KOOP GEVRAAGD ELPEES SINGLES & LPS 0622-200785 OF 078-6258270 ******************** Gevr:GOUDEN/ ZILVEREN MUNTEN. Ansichtkaarten.Munthandel Hollland.Voorstr. 194. Dordt. 078-6132674

Lessen Rijschool Dokman al jaren de beste prijskwaliteitverhouding tel. 078-6211656 www.rijschooldokman.nl ********************* Les op uw eigen instrument ! PIANO- KEYBOARD - ORGEL Paul Salders 078 - 6.510.532 ********************* Snel je rijbewijs, gratis examen, garantie pakket - gratis herex. tel. 078-6290825 www.autorijschool-jansen.nl ********************* Les gevraagd voor de Hawain steel guitar tel 078-6229640

Huisdieren

Hoveniersbedrijf F. Stal Stenen - zand - uitgraven afvoer aanleggen - trillen

Personeel aangeboden STUCADOOR spackspuiten, spachselputz, sauzen wanden plafondafwerking vrijbl. offerte 06-54387674 ********************* Daklekkage op tijd Jan gebeld dan wordt het snel hersteld, 078-6194525 / 06-22203437

50.per m2

Te huur diverse bedrijfsunits, kantoorruimtes KIII, garages, zeecontainers, loodsen, parkeerplaatsen. Tegen zeer scherpe prijzen. Water, gas, licht in overleg. Nabij centrum van Dordrecht. Bel voor info 06-53284286 ********************* Garageboxen Zwijndrecht, Ridderkerk, va €100,-pm inl. 06 231 29 415

********************* V. sierbestr.tegelw., gras, schuren, schuttingen, bel vrijbl. 6309409 / 0622514651

********************* Te huur bedrijfsruimte 35m bij 100 m entresol prijs €550 tel 6318604

********************* STUCADOOR voor al uw wand, plafond en sierpleisters Rombout 0655895835

********************* T.H. Dordt kamer gebr. v. keuken, douche wc 0786160046 / 06-38102325

********************* ELECTRICIEN (erkend) Voor al uw klusjes 078-6177152 / 06-27447407

********************* Stucadoorsbedrijf van der Giessen: scherpe prijzen, goede kwaliteit bel naar 0653585984

********************* Garagebox te huur nabij centrum €105,00 per maand 0653-632176 ********************* TH 2 gem. kamers voor 1 pers. €475,- p/m incl. Eneco tel. 06-42400134

********************* Schildersbedrijf FAEST binnen en buiten schilderwerkzaamheden met zomerkorting 06-55727364

********************* Jong stel zoekt woonruimte in Dordrecht e.o. 06-44101059 of len_vth@live.nl

********************* Onderhoudsbedrijf R.C. Kant voor lood-, zink, dakwerk (dakpannen), sanitair en riool 06-22102002/078-6169743

********************* TH kamer €295,- p/m gebr. v. keuken, douche, wc 0786160046 / 0638102325

******************** Specialist in sierpleister stukadoorsbedrijf R. van Loon 0786512497 / 06-53268805 www.stukadoorvanloon.nl ******************** Kitbedrijf van Hoven voor al uw kit werk ook particulieren 06-12450560 ********************* KLUSBEDRIJF voor al uw klussen in en om uw woning tel. 0653890162

******************** Tuin (sier) bestrating of terras? Grabétas! 0786143342 of 06-51662403

Computers

******************** Poolse mensen zoeken renovatie-tegel-stucwerk 06-84416987

********************

WWW.FSTAL.NL TEL.: 078 - 631 94 17 » MOB.: 06 - 25 29 21 27 »

********************* Hondenschool Jans positief opvoeden en trainen www.hondenschooljans.nl

******************** Problemen met PC, laptop, tablet, smartphone of internet? Bel PC Perfect op 078-6549828 of kijk op www.pcperfect.nl

Nu slechts

creëert ideale tuinen

P U P P Y C U R S U S, www.fredriet.nl 078-6170613 lid FHN

******************** HOPE COMPUTERS Voor probl. met uw pc & ook voor inst. van hard- en software belt u 078-7853849 - 0614592435 www.hopecomputers.nl

*********************

NIEUWE SIERBESTRATING?

********************* Vewijderen en snoei v. boom of struikgewas? Grabétas! 078-6143342 of 06-51662403

Problemen met uw computer??? PC Hulp Zuid Holland, komt bij u aan huis!!!! Voor reparatie en installatie tegen een betaalbaar tarief!!! Ook voor al uw nieuwe en gebruikte computers. Tel. 078-8447832 / 06-41745841. Kijk op onze nieuwe webwinkel www.pchulp-zuidholland.nl

heeft inbreng in de binnenafwerking. Per direct leeg te aanvaarden. Huurprijs: €3.500,- excl. BTW per maand. Tel. 078-6543131

******************** Uw fysieke winkel en internetwinkel versterken elkaar! Uw winkel online van af 640 Euro. Designer Agency 06-12120929

Reparatie KLOK DEFECT? reparatie met garantie prysopgaaf aan huis 078 6848791

********************* Te koop. Sportboot Campion Yamaha inboard turbo diesel 220pk uit 1998. Het geheel verkeert in zeer goede staat van onderhoud. Ideaal om te vissen of heerlijk mee te toeren. Prijs: €25.900,-. Voor meer info bel: 06-12087057

Boeken De boekenla. In en verkoop boeken en strips, tev. lp’s en singles. Boomstr. 5, tel. 078-6137988

2 kleinschalige kantoorunits ca. 50m2 per unit €350,- excl. BTW per maand. Ideaal voor starters! Gelegen op industriegebied Kil 1.

Belasting Uw aangifte bij u of bij mij aan huis voor u ingevuld, geen DigiD. Doe ook bezwaarschriften bel 078-6170565 ********************* 'Ook dit jaar verzorg ik weer graag uw Belastingaangifte. Prijs 25 euro, telefoonnummer: 06-53568305' ********************* Focusplus 078-7070382 BELASTINGAANGIFTEN! Particulieren,Bedrijven PKI Geregistreerd ********************* belastingen 0612923282 administraties /webwinkel administratiesadvies.nl ********************* Belastingaangifte 2012 ingevuld voor particulieren 0626642269

Voor info bel naar 06 37168693!

Frans Klaver Voor al uw Tuinwerkzaamheden

TUINMAN/STRATENMAKER nodig voor al uw tuin-werkzaamheden & bestratingen • Schoonmaken • Snoeien • Gazon • Beplantingen • Aanplanten van uw tuin • Winterklaarmaken • Ophogen • Grondverbeteren • Afvoeren vuil • Nieuwe bestrating • Ophogen bestrating • Plaatsen van schuttingen • Tuinhuisjes

Van klein klusje tot complete aanleg.

Relatie & Kennismaking Man zoekt een donkere sportieve leuke vrouw die alleen is en niet rookt ben 53 jaar. Br.o.nr. DC 27-0201 bur.v.d.blad ********************* Leuke man 85 jaar, zoekt kennismaking met leuke vrouw tel. 078-6813568

GRATIS prijsopgave aan huis. Alles bespreekbaar. Garantie op ons werk en materiaal.

Plaats ook eens een centraaltje via dordtcentraal

Rommelmarkt bij KC Dordrecht DORDRECHT De korfballers van KC Dordrecht organiseren zaterdag 9 maart een rommelmarkt. Er is van alles te koop zoals boeken, audio, speelgoed, servies, huishoudelijke artikelen en vele andere tweedehands spullen. De opbrengst komt geheel ten goede aan het jaarlijkse pinksterkamp van de korfbalvereniging. De kanƟne aan de Laan van London (Sportpark Amstelwijck) is geopend van 09.00 tot 13.00 uur.

078 - 744 01 74

Opgeven advertentie Uw advertentie 2 weken huis-aan-huis in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Heerjansdam en H.I. Ambacht

voor 16,50 (3 regels)

********************* Fa. van Driel. WITGOEDREPARATIE en verkoop van alle merken was-, droog-, koel-, vries-, en vaatwasmachines. Garantie op reparatie en onderdelen. Tel. 6182690. Direct monteur 06-53336030 ********************* De Heer onderdelenshop reparatie en onderdelen electr. huis. app. v. Oldenbarneveldplein 5 WC Crabbehof 078-6187400

TE HUUR

www.dordtcentraal.nl

Ook mogelijk via www.dordtcentraal.nl Opgeven t/m maandag, voor plaatsing op woensdag

€16,50

€19,50 €22,50 €25,50

Escort

€28,50

Charmante dame 46 jr. volslank verwent u zeer discr. de gehele week bij u of bij mij thuis tel. 0638080646

€31,50

Elke regel extra €3,00

Personeel gevraagd

Auto's

Zit je vast? Lukt niks? ambachtse.motivators @gmail.com No Cure No Pay

Voor loop en sloopauto's u belt wij komen, ook s'avonds met RDW vrijwaringbewijs, direct de hoogste prijs 0627381986

Ondergetekende machtigt Dordt Centraal om éénmalig € ................................................. ,van zijn/haar bank-giro rekening af te schrijven.

Onroerend Goed

********************* Gevraagd auto's - APK - afgekeurd - schade - kapotte distributieriem - loop of sloop met RDW vrijwaringsbewijs 06-48313416

Naam

TE HUUR: Multifunctioneel pand (combinatie van kantoor / detailhandel e.d.), gelegen aan het Neurenbergpad2 (boven VTC) van ca.570 m2, gelegen op de 1e verdieping. Ligging uitstekend aan de rand van het centrum van Dordrecht. Ruime parkeergelegenheid, gemakkelijk bereikbaar. Pand is thans in afbouwfase. Kandidaathuurder

Opsturen naar: Dordt Centraal - Postbus 1030 - 3300 BA Dordrecht

Adres Postcode/woonplaats Bank-giro nr

Recreatie www.saleboot.nl

********************* www.bestboatcompany.nl

Handtekening

Datum

Plaatsing uitsluitend bij betaling vooraf of bij éénmalige machtiging.


Midweekeditie wk 10 2013  
Advertisement