Page 1

RODOAUTOS.NL creations Volg ons op twitter @twincreations 078 - 6489319 • twincreations.nl

D r u k k e r i j

Jonkheer

In- verkoop gebruikte auto’s APK / ONDERHOUD / REPARATIE Gratis ophalen van sloopauto’s

Voor al uw drukwerk

Tel 078 - 6163980

Voorstraat-West 348 • 3311 CW Dordrecht 078 6132475 • info@drukkerijjonkheer.nl www.drukkerijjonkheer.nl

www.kroonkozijn.nl tel: 078-6226340

Dordt Centraal midweek woensdag 20 februari 2013

verschijnt wekelijks huis-aan-huis in Dordrecht - Heerjansdam - Hendrik-Ido-Ambacht - Papendrecht - Zwijndrecht

oplage 100.000 • nr. 647

Alleen op:

Biebservicepunt Sterrenburg open

vrijdag

zaterdag

februari

februari

22 23

AbrikozenPER STUK raster- of appelkruimelvlaai

Geschikt voor 8-10 personen.

Per stuk Elders 3.99

3.99

1.99

50% KORTING

PLUS ‘t Lam Dubbeldam - Dordrecht Dubbelsteynlaan West 86 + 92, T: 078 616 43 24

zie pagina 14 & 15

maandag - woensdag 08.00 - 20.00 uur, donderdag - vrijdag 08.00 - 21.00 uur, zaterdag 08.00 - 19.00 uur

Zie mijn advertentie elders in de krant DORDRECHT Het servicepunt van de Bibliotheek A tot Z in winkelcentrum Sterrenburg is dinsdag geopend. Alle bibliotheekleden kunnen hier met hun bibliotheekpas terecht voor het lenen van boeken Ɵjdens de openingsƟjden van het winkelcentrum. Mensen die een kijkje willen nemen in het unieke servicepunt of lid willen worden van de bibliotheek zijn welkom op Ɵjden dat een bibliotheekmedewerker aanwezig is. De collecƟe van de ‘oude’ vesƟging Sterrenburg is ondergebracht in het servicepunt, vesƟging Crabbehof en als ‘de Bibliotheek op School’ op basisscholen in de wijk. (Foto: Thymen Stolk)

Verdachte van aanranding Giĩelt of recreaƟepolder? Stadspolders aangehouden DORDRECHT De poliƟe heeŌ zaterdag in Stadspolders een 27-jarige man uit Schoonhoven aangehouden die ervan verdacht wordt meisjes met onzedelijke voorstellen te hebben benaderd. Ook wordt hij verdacht van de aanranding van een 7-jarig meisje op zaterdag 2 februari, ook in Stadspolders. Een 11-jarig meisje werd zaterdagmiddag tussen het Frida Katzerf en het Aletta Jacobserf aangesproken door een man die haar een onzedelijk voorstel deed. Het meisje ging hier niet op

in, snelde naar huis en waarschuwde haar vader. Deze ging direct met zijn dochter terug naar de plek waar zij benaderd was. Zodra de vader de man zag, maakte hij een foto van hem. Ook pakte de vader de portemonnee van de man om op zijn pasjes zijn naam af te kunnen lezen en alarmeerde hij de politie. De vader overhandigde de portemonnee aan gewaarschuwde agenten die de man aanhielden. Op het politiebureau heeft de man zowel de toenadering van 16 februari alsook de aanranding van 2 februari bekend. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van ontucht.

75% KORTING OP DE GEHELE WINTERCOLLECTIE Zondag 24 februari

GEOPEND 11.00 - 17.00 uur

NS VEEL JEA EN HEEL R A A H & VOOR HEM

van Neurenburgpad 2 Dordrecht • www.vtcjeans.nl

DORDRECHT De recreaƟepolder Stededijk lijkt nog ver weg. Op dit moment ligt de oever, beter bekend als De Stort van Troost, er grotendeels hetzelfde bij als toen de stortplaats werd gesloten en afgedekt. Ondanks jaren procederen en een door de gemeente opgelegde dwangsom hebben de eigenaars nog steeds geen begin gemaakt met het saneren. Beide parƟjen hullen zich in sƟlzwijgen.

In 2006 kwamen het ministerie van VROM, de provincie Zuid-Holland, Staatsbosbeheer en het Natuur- en Recreatieschap en de gemeente overeen de polder te saneren. De gemeente zou de stortplaats aan de Dordtse kant in de Sliedrechtse Biesbosch van de eigena-

Verspreiding kranten & drukwerk ? dordtcentraal verspreiding.nl

Partij handel

Dwangsom Dat de gemeente de grond zou saneren was een gepasseerd station en ze begon een procedure tegen de eigenaren.

Lees verder op pagina 3

zie onze aanbiedingen op www.C1000bertvisser.nl

C1000 BERT VISSER

ACTIE

DAMPLEIN 16 3319 HC DORDRECHT

WEKEN!

www.boekenvoordeel.nl

www.vanderwiel.decokay.nl

Gat van 4 miljoen Gemeente en provincie deden meerdere pogingen om het stuk grond aan te kopen, maar de eigenaren BV Exploitatie Polder Stededijk en Polderstaete BV wilden meer voor de grond. De gemeente bood 1 miljoen; Stededijk wilde 5 miljoen. De eigenaren weigerden te verkopen. Daarna zette het toenmalige kabinet een streep door de Ecologische Hoofdstructuur en daarmee door de meeste herinrichtingsplannen. Zo ook dit plan.

HOBBY BoekenVoordeel

Burgemeester de Bruïnelaan 99 · 3331 AD Zwijndrecht · Telefoon 078 - 612 79 79

ren kopen, saneren en ontwikkelen.

www.erkelensuitvaartverzorging.nl

De zorg van DenO gaat verder

zie onze advertentie op pag.12

Werken in de beveiliging ?

(078) 6 483 483

Kijk op www.guardacademy.nl

www.uitvaartdordrecht.nl


2

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013 ’t Verlies was er al voor het einde, de rouw voordat het afscheid kwam, toen die onzekere verwarring bezit van zijn gedachten nam. Wij voelen met zijn stil verdriet. Nu rouwen wij, maar treuren niet.

Bedroefd maar dankbaar voor wat hij voor ons heeft betekend, delen wij u mede dat na een welbesteed en zorgzaam leven van ons is heengegaan

Cornelis Mol Kees

Met verdriet hebben wij op 18 februari jl. afscheid genomen van onze collega

Hetty de Geus – Schoenmakers Dankbaar zijn wij voor de jaren waarin wij Hetty hebben leren kennen als een fijne en betrokken collega. Onze gedachten gaan uit naar haar partner Piet, haar dochters Babette en Hester en naaste familieleden. Wij wensen hen veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

S.C.Mol-de Vos Machiel en Anneke Mol-Schenk Martijn en Wendy Lisette Annemieke Robert Rianne en Martin Slagter-Mol Marc en Kristy Edwin en Eline Remko en Charlotte Mol-Breuring Roelie Alyssia José Mol en Bart van Gaal Robbert en Natasja Marco en Michelle 17 februari 2013 Correspondentieadres: Postbus 439, 3300 AK Dordrecht Vrijdag 22 februari wordt om 15.15 uur de begrafenisplechtigheid gehouden in de Wilhelminazaal van Het Uitvaartcentrum, Nassauweg 190 te Dordrecht, waarna hij in besloten kring zal worden begeleid naar zijn laatste rustplaats op de naastgelegen algemene begraafplaats Essenhof. Aansluitend is er gelegenheid tot condoleren in de Orangerie van Het Uitvaartcentrum.

Na een lang en welbesteed leven is zacht en kalm ingeslapen mijn lieve en zorgzame man, vader, schoonvader en opa

Adriaan Riekwel Drager van de Eremedaille verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau in goud 9 mei 1926

13 februari 2013 Nel Riekwel – de Vries Ton en Margo Laura

Keplerweg 191 3318 CV Dordrecht

DANKBETUIGING Wij danken iedereen voor de overweldigende hoeveelheid belangstelling, mooie woorden, prachtige bloemen, fijne brieven en kaarten, die wij mochten ontvangen na het overlijden van mijn innig geliefde man, onze onvergetelijke, lieve en zeer zorgzame vader en opa

Ton de Jong De leegte blijft nog moeilijk te aanvaarden, maar zoveel betrokkenheid verzacht het verdriet en vergroot de moed om verder te gaan.

Truus de Jong-van Dalen

Dordrecht, 15 februari 2013

José van der Zee-Bek Minne van der Zee Gaby en Tim Anouk René Bek Wilma Bek-Reedijk Jan Willem

De begrafenisplechtigheid heeft inmiddels plaatsgevonden.

Weduwe van Jacobus (Koos) Groenendijk. Moeder van Annelies en Nico. Schoonmoeder van Ireen en Hannie. Oma van Petra, Robert, Jose, Patrick, Ilze, Michel, Derek (in liefdevolle herinnering), Suzanne en Niels. Overgrootmoeder van Daphne, Stef, Dave, Justin en Thomas. De crematie heeft op haar verzoek in stilte plaatsgevonden. Een speciaal woord van dank gaat uit naar het personeel van Verzorgingshuis Dubbelmonde voor de liefdevolle verzorging die zij onze moeder hebben gegeven. Dordrecht, 18 februari 2013. Corr.adres: N.Groenendijk, Rechte Zandweg 38, 3319 GR Dordrecht

Advertenties die dinsdag voor 12.00 uur zijn gereserveerd en voor 14.30 uur zijn aangeleverd worden in de uitgave van woensdag nog geplaatst.

Overval op tankstation in Heerjansdam HEERJANSDAM Het tankstation aan de Industrieweg in Heerjansdam is vrijdagavond overvallen. Een man bedreigde de medewerkster en ging er met onbekende buit vandoor. De medewerkster van het Argos tankstation is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar een man met klein postuur. Hij droeg een spijkerbroek en een zwart jack. (Foto: Thymen Stolk)

Dordrecht, 20 februari 2013 Iepenlaan 1 3319 VD Dordrecht.

Heden overleed mijn liefde en maatje, Onze liefste Mam, m`n liefste Oma.

Hermina-Johanna Leeuwenhoek-den Haring

MIEP

Suzan van der Willigen-Bek André van der Willigen Charlotte Roel en Wendy

Contactadres: p/a Toermalijnring 1020 3316 LC Dordrecht

13-02-2013

Richard en Petra Youri Denise

Dankbaar dat hij zo lang in ons midden mocht zijn, delen wij u mede dat, omringd door hen die hem dierbaar waren, van ons is heengegaan onze lieve, zorgzame vader, schoonvader en opa

Hansweert, 11 mei 1917

-Jopie –

Miranda en Jacques Jeffrey Rechella

Herinner mij in stralende zon; hoe ik was, toen ik alles nog kon.

weduwnaar van Maria Bek-Oomens

Josina Cornelia Groenendijk – van der Velden

De crematie heeft dinsdag 19 februari plaatsgevonden.

Het is voor ons een grote troost te weten hoe geliefd hij was en hoe hij werd gewaardeerd.

Willem Jan Bek

Na een moeilijke laatste levensfase, een zorgzaam – en, zoals ze zelf aangaf, een prachtig leven, is op 93-jarige leeftijd overleden:

27-04-1919 Directie en personeel, ICS International BV

in de leeftijd van 84 jaar.

Mijn man en onze vader is enkele weken liefdevol verzorgd in het Parkhuis en het Parkhoff. Daarvoor onze welgemeende dank aan het personeel.

Herinner mij, maar niet in sombere dagen. Herinner mij, in stralende zon, hoe ik was, toen ik alles nog kon.

Politie zoekt getuigen beroving Rien Nicole & Rob Noya

Zwijndrecht, 11 juli 1945

Correspondentie: rimisol@yahoo.com

Politienieuws

Moraira, 13 Februari 2013

H.I. AMBACHT De politie onderzoekt een beroving aan de Graaf Willemlaan, die plaatsvond op zaterdagavond. Twee jongens van ongeveer 17 jaar beroofden rond 19.30 een man van een geldcassette uur bij de afstortkluis van een bank. Zij sloegen het slachtoffer op zijn hoofd, die daarbij lichtgewond raakte. Na de beroving, gingen de daders er lopend vandoor in de richting van de Vondelstraat. De politie vermoedt dat de daders achter het bankgebouw stonden te wachten. Een van de mannen droeg een donkere muts en een capuchon. De politie vraagt getuigen te bellen naar tel. 0900-8844 of anoniem naar tel. 0800-7000.


Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

Het actuele nieuws leest u op:

Actueel

dordtcentraal.nl

3

De leerlingen kijken samen met de wethouder hoe het afval bij HVC binnen komt. (Foto: Thymen Stolk)

Groep achters

bezoeken afvalcentrale DORDRECHT Op de Zwijndrechtse basisschool De Twee Wieken is drie weken lang uitgebreid aandacht besteed aan duurzaamheid. Dat begon begin deze maand met een warme truiendag. De burgemeester kwam langs op school om met een quiz de kennis over duurzaamheid te testen en deze week worden de duurzaamheidsweken afgesloten met een bezoek aan de afvalenergiecentrale van HVC in Dordrecht. Wethouder Henk Mirck (Duurzaamheid) liep mee toen groep 8 maandag een rondleiding kreeg door de centrale.

Banken, fauteuils, eethoeken

sta op fauteuils Nijverheidstraat 12-a 3316 AP DORDRECHT 078-6144098 www.a-collection.nl

Lezersonderzoek Dordt Centraal houdt de komende weken een onderzoek onder lezers. Wat vinden zij van de krant? Wat lezen ze graag? En wat helemaal niet? Wat missen ze nog? Komen zij wel eens op de website van Dordt Centraal? De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt om u als lezer nog beter van dienst te kunnen zijn. Het invullen duurt maar enkele minuten. Ga naar dordtcentraal.nl en klik op de buƩon Lezersonderzoek op de homepage. Bedankt vast!

Dordt Centraal Verschijnt wekelijks op woensdag huis aan huis in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam en H.I. Ambacht in een oplage van 100.000 exemplaren.

Verschijnt ieder weekend huis-aan-huis in Dordrecht en is tevens af te halen op diverse afhaalpunten in Papendrecht en Zwijndrecht. Totaal oplage 60.000.

Kantoor: Jade 228, 3316 LJ Dordrecht, Postbus 1030, 3300 BA Dordrecht, tel. algemeen: 078-6140149 Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Acquisitie: Marco Haan 06-24243399, Edwin van Rijswijk 06-30671359, Michel van Wijland 06-15217220 e-mail: advertentie@dordtcentraal.nl Redactie: Hesper Romijn, Kees-Jan Visser, Loes Verkuijlen, Nettie Dekker tel. 078-6133223, e-mail: redactie@dordtcentraal.nl Foto’s: Thymen Stolk (tenzij anders vermeld). Nabestellen: tel. 06-46732700, www.thymenstolk.nl Lay-out & Zetwerk: Twin Creations, Dordrecht, www.twincreations.nl Bezorgklachten: www.dordtcentraal.nl, verspreiding@dordtcentraal.nl Directie: Piet van Westen, tel. 078-6140149

Buurt ingelicht over

plannen BonifaƟuskerk DORDRECHT Bibelot heeft de Bonifatiuskerk verruild voor het Energiehuis. De verlaten kerk aan de Wijnstraat krijgt weer een religieuze invulling. De nieuwe huurder Stichting Vuur en Vlam presenteert donderdagavond 21 februari vanaf 20.00 uur zijn plannen met het gebouw op een avond voor buurtbewoners en genodigden. Het project Bonfire van de stichting is erop gericht ‘om het vuur van Gods Geest onder jongeren aan te wakkeren’. Dat doet Vuur en Vlam onder meer met gebedsavonden.

SP officieel in Zwijndrecht ZWIJNDRECHT De poliƟek in Zwijndrecht is een parƟj rijker. Sinds afgelopen weekend is de SocialisƟsche ParƟj, afdeling Zwijndrecht, oĸcieel. Op de landelijke ParƟjraad in Amersfoort werd de afdeling benoemd.

Gestolen Zwijndrechts beeld gevonden ZWIJNDRECHT In Breda is het bronzen beeld Cyrano de Bergerac gevonden dat in de nacht van 9 op 10 februari werd gestolen uit een park aan de Develweg in Zwijndrecht. Een getuige zag het beeld donderdag liggen bij een metaalbedrijf op de Valveeken. Bij de sloperij vonden agenten ook nog een beeld dat was gestolen uit Barendrecht. (Archieffoto: Thymen Stolk)

De getuige herkende het beeld van een foto uit een krant. Het beeld was in stukken gezaagd. De gemeente Zwijndrecht onderzoekt of de schade te herstellen is. Het beeld uit Barendrecht was gestolen uit een park aan de Windsingel. Medewerkers van het bedrijf vertrouwden het niet helemaal en hielden de beelden apart, maar ze konden de herkomst van de beelden niet direct achterhalen. De politie nam de beelden in beslag en heeft de zaak in onderzoek. Het bedrijf is geen verdachte in de zaak.

Uiteindelijk deed de Raad van State in augustus 2012 uitspraak dat de gemeente sanering mocht afdwingen. Deden de eigenaren dit niet, dan kon Dordrecht de exploitant een dwangsom opleggen. Was er binnen negen maanden geen begin gemaakt met het schoonmaken van de polder, dan moest er 100.000 euro per maand afgerekend worden, met een maximum van 600.000 euro. Overtreding De termijn verstreek in oktober 2012. Per brief vraagt Stededijk op 6 november 2012 de invorderingsbeschikking in te trekken. Als de gemeente de dwang-

Geen commentaar Daarna wordt het stil rond de zaak. Noch de gemeente, noch BV Exploitatie

GOUD EN ZILVER

Voorstraat 377 Dordrecht

van Leeuwen Juweliers

078 - 6131404 www.goudprijsvanleeuwen.nl

Giĩelt of recreaƟepolder? som wel zou innen, zou het bedrijf failliet gaan. Het college is niet onder de indruk van het argument en ziet geen reden om af te wijken van zijn beslissing. Het college stelt in een brief van 13 december 2012 dat het bedrijf in overtreding is. Maar de soep wordt minder heet gegeten: als het bedrijf voor 2 januari 2013 het plan van aanpak stuurt dat het heeft laten maken door TTE Consultants int de gemeente de dwangsom niet. Een plan dat de eigenaren van de grond zeggen niet te kunnen uitvoeren omdat dat het faillissement van het bedrijf zou betekenen.

Wie ook wat bij de partij wil aankaarten kan dat doen via zwijndrecht@sp.nl.

INKOOP

Mensen die informatie hebben over deze zaak kunnen contact opnemen met tel. 0900-8844 of anoniem via tel. 0800-7000.

vervolg voorpagina

De plannen van het huidige kabinet zijn door het hele land merkbaar en de SP Zwijndrecht gaat zich inzetten om de schade in Zwijndrecht, maar ook in Hendrik-Ido-Ambacht, ‘te meten en waar mogelijk te beperken’. Er zijn al contacten met de Voedselbank om de armoedeproblematiek in kaart te brengen. Ook wordt er hard gewerkt aan een hulpdienst. Hier wordt straks een helpende hand geboden aan iedereen die dit nodig heeft, of het nou om het invullen van een formulier gaat, of een conflict met een verhuurder.

Polder Stededijk en Polderstaete BV wil iets kwijt over wat de stand van zaken is. Zover Dordt Centraal kan nagaan, is de dwangsom niet geïnd en is er ook geen begin gemaakt met de sanering van de polder. Een klus die volgens de provincie in 2000 al ‘zeer urgent’ was. Rob Mank, milieudeskundige van de gemeente, gaf in een gesprek met deze krant op 2 december 2011 aan dat de verontreiniging zich verspreidt. “We laten elk jaar een meting uitvoeren en daarbij zijn concentraties benzeen aangetroffen. Het is alleen aangetoond in een ring om de stortplaats.” Omdat de stortplaats is afgedekt en deze moeilijk bereikbaar is, bestaat er geen gevaar voor de volksgezondheid, “zelfs niet als je in het gebied zou wandelen”, aldus Mank destijds.

Bij deze krant ontvangt u de volgende folders:

Karwei Dordrecht postcode 3315, 3319, 3329

Decokay H.I.Ambacht, gedeelte Zwijndrecht Wij verzorgen het gehele traject: Ontwerpen • Drukken • Verspreiden Postcodeverspreiding mogelijk

Info via: 078 - 6140149 of dordtcentraalverspreiding.nl


4

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

HOBBY ACTIE WEKEN

Meer dan 120 winkels!

GIGANTISCH VEEL NIEUWE HOBBYARTIKELEN VOOR SPOTPRIJZEN

BoekenVoordeel Verrast je met boek, hobby en cadeau

HOBBYBOEKEN 2e HALVE PRIJS

Hobbyliefhebbers slaan nú in bij BoekenVoordeel. Want bij BoekenVoordeel staat de gehele maand februari in het teken van creatieve hobby’s. Alles wat je nodig hebt voor jouw favoriete hobby haal je voor absolute bodemprijzen. Omdat BoekenVoordeel zelf produceert zelf en rechtstreeks aan haar winkels levert zijn alle artikelen extreem laag geprijsd.

KEUZE UIT MEER DAN 50 TITELS IN DE WINKEL EN OP DE WEBSITE! WWW.BOEKENVOORDEEL.NL/HOBBYBOEKEN

B

oekenVoordeel heeft 120 winkels. Er is er altijd eentje bij jou in de buurt. Verantwoordelijk voor het enorme hobbyassortiment is Monique van Oostrum: ‘Houd je van hobby? Grijp dan nu je kans. We hebben boeken en materialen, waaronder een hele nieuwe voorjaarslijn. Daar word je gegarandeerd vrolijk van!’

9.95

4.99 Cantecleer serie

Diverse delen uit de populaire serie.. 10 delen verkrijgbaar.

Nieuwe voorjaarslijn: Party Monique: ‘Midden in de winter verlangen we naar het voorjaar. Onze nieuwe voorjaarslijn ‘Party’ brengt letterlijk het vroege voorjaar in huis. Laat je inspireren door deze creatieve hobbylijn en maak de mooiste kaarten. Met de artikelen uit de ‘Party’-collectie maak je ook bijzondere traktaties, prachtige cadeaudoosjes en originele decoraties. Qua kleuren kun je twee stijlen onderscheiden: frisse, kleurrijke tinten met feestelijke designs en ingetogenere,

vanaf

BIJ ONS

5.99

3.99 Forte serie

Home & Hobby serie

Alle populaire hobby’s met nieuwe ideeën en projecten in deze 13 delige serie.

Serie handwerkboeken waarin de mooiste patronen duidelijk worden beschreven. 11 delige serie.

‘Volg BoekenVoordeel op Facebook voor speciale winacties!’

Waanzinnig veel voordeel op hobby!

ACTIES GELDIG TOT 25 FEBRUARI 2013

ALLE WOL & GAREN 3+1 GRATIS RUIME SORTERING GARENS IN DE WINKEL EN OP DE WEBSITE! WWW.BOEKENVOORDEEL.NL/GAREN

BIJ ONS

2 49 . Katoen garen

Maak je eigen lekker warme sjaal! JE VINDT ALLES WAT JE NODIG hebt in de winkel of op de website!

vanaf

99

0. Acryl garen

2.95

7.95

49

4.99

1. Fluffy garen

Froezel garen

HOBBY INSTRUCTIEFILMS KIJK OP WWW.BOEKENVOORDEEL.NL/INSTRUCTIE O.A. WERKEN MET DOUBLE DIES, EMBOSSINGPOEDER. MAAR LEER OOK BREIEN, STEMPELEN EN NOG VEEL MEER!

JE VINDT ONS ONDER ANDERE IN:

ZWIJNDRECHT HOF VAN HOLLAND 15 DORDRECHT VOORSTRAAT 306

Kijk op www.boekenvoordeel.nl VOLG ONS OP FACEBOOK.COM/BOEKENVOORDEEL

*

Geldig tot maandag 25 februari 2013 zolang de voorraad strekt, prijsfouten voorbehouden. *3+1 geldig op alle garens muv. strengels textiel €7,99. Niet geldig op artikelen met vaste boekenprijs.

HOBBY ACTIE WEKEN!

vintage-achtige kleuren in het thema Picknick.’ Deze zeer complete voorjaarslijn bestaat uit algemene producten zoals taartkleedjes (doilies), lintjes en figuurkaarten. Maar ook bijzondere producten als rubber stempels, luxe papierblokjes met en zonder glitter, 3Dstickers, knoopjes en strikjes maken deel uit van de collectie. ‘Verder hebben we papieren bloemen en meeldraden, plakparels, kant en klare labeltjes, koord, luxe kant en lintjes met dessin. Alle producten zijn qua kleuren en designs op elkaar afgestemd waardoor je ze heel mooi onderling kunt combineren. Én alles is speciaal voor BoekenVoordeel ontworpen, dus nergens anders verkrijgbaar.’

Trend: stempelen Stempelen is een heuse trend onder kaartenmakers en scrapbookers. ‘De stempels van BoekenVoordeel zijn uniek en van een hoge kwaliteit, maar bijzonder scherp geprijsd. Daarnaast hebben we ook stempelinkt, acrylblokken, embossingpoeders en een heattool. Dus alle benodigdheden om op een voordelige manier je collectie uit te breiden of juist te starten met een nieuwe hobby!’

Hobbyartikelen: 2+1 gratis ‘Deze actie mag je echt niet missen. Voor honderden hobbyartikelen geldt in de maand februari: 2 + 1 gratis! Dé gelegenheid om je verzameling hobbyspulletjes aan te vullen. Goedkoper vind je het nergens.’

Handwerken Voor haken, breien, en pompons maken vind je bij BoekenVoordeel de leukste garens in hippe kleuren. Tijdens de Hobby Actie Weken geldt: op alle garens 3+1 gratis!

Tweede hobbyboek voor de halve prijs BoekenVoordeel heeft een enorme collectie hobbyboeken. ‘Ze bieden een schat aan informatie en inspiratie. Werken met papier, vriendschapsbandjes maken, vilten, haken,

breien. Over alle onderwerpen vind je bij ons meerdere titels. Tijdens de Hobby Actie Weken krijg je uit een selectie van meer dan 60 titels het tweede boek voor de halve prijs.’

Knutselkids Voor creatieve kids heeft BoekenVoordeel het merk High5 in de winkel. Maskers maken, je eigen canvasdoek beschilderen, 3D foamfiguren maken, alles is mogelijk. Monique: ‘Kinderfeestje geven of cadeautje nodig? Kom eerst naar BoekenVoordeel. We hebben in de High5-collectie ook een uitgebreid basisassortiment vouwblaadjes, knutselpapier, potloden, kwasten en stempeltjes. Alles tussen de 1.49 en 4.99 euro.’

Samenwerking met HobbyHandig en Cards&Scrap BoekenVoordeel werkt intensief samen met het grootste hobbytijdschriften van Nederland: HobbyHandig en Cards&Scrap. Diverse artikelen uit de reportages in HobbyHandig kun je bij BoekenVoordeel heel voordelig kopen. In de winkel en op de website herken je deze artikelen aan het HobbyHandig logo. Nieuw is dat abonnees van deze bladen met hun Hobbypas 5% korting krijgen op hobbyartikelen bij BoekenVoordeel.

Wekelijks nieuwe instructiefilmpjes Op www.boekenvoordeel.nl vind je allerlei inspirerende instructiefilmpjes. Hierin wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je bepaalde hobbytechnieken kunt toepassen. Elke week verschijnt een nieuw instructiefilmpje met steeds een nieuw onderwerp. Afwisselend

‘Instructiefilmpjes met stap-voor-stap uitleg op boekenvoordeel.nl’ komen kaarten maken, handwerken en knutselen met kinderen aan bod. Op de site vind je ook een bijbehorende werkbeschrijving en een overzicht van de artikelen die in het filmpje gebruikt worden.

Marktleider in boeken, hobby en cadeau BoekenVoordeel is marktleider in boeken, hobby en cadeau. Bij de cadeauwinkel pur sang vind je de mooiste cadeaus voor minder dan 10 euro. Elke week is er verrassend nieuw aanbod, ook van grote namen en merken. ‘Hou je van puzzelen? BoekenVoordeel heeft ook een enorm assortiment puzzelboeken. Sudoku, Kruiswoord Kanjers, Woordzoekers... Alles zeer scherp geprijsd!’ Spectaculaire acties en kortingen wisselen elkaar constant af. Je vindt ze allemaal in de advertentie en op de website.

BoekenVoordeel online Op www.boekenvoordeel.nl kun je het actuele assortiment bekijken en ook veel artikelen bestellen. Wie zich inschrijft voor de nieuwsbrief blijft bovendien op de hoogte van de vele acties. •


Het actuele nieuws leest u op:

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

Stuurman aan wal

5

Actueel

dordtcentraal.nl

Reageren?

Stuur een e-mail naar kronkelaar@dordtcentraal.nl

‘Aanhouding niet door en zelfs niet dankzij de politie’ telefoonnummer) vroeg of ze getuige waren geweest van een ‘verdachte situatie’. Daar waren ze dus zelf bij geweest, om de verdachte af te voeren. Misschien hadden ze nog wat aanvullend bewijs nodig? Feit is, dat bewust werd verzwegen dat iemand was aangehouden die een meisje had aangesproken. Een buurtbewoner, de moeder van het slachtoffer en een groot aantal ouders op een naburig schoolplein wisten toen al te vertellen dat de kinderlokker gepakt was. Op de scholen wisten ze het ook. Oom Agent zat echter nog braaf te wachten op het Openbaar Ministerie. Want die moest het persbericht nog goedkeuren. De aanhouding van een figuur die een wijk twee weken in angst hield, werd twee volle dagen stilgehouden. Pas toen ze door de (social) media links en rechts werden ingehaald door de feiten, kwam de bevestiging. En zo gaat dat helaas vaak. Ons OM doet me denken aan een oud mannetje dat niets moet hebben van mobieltjes en als hij echt nodig moet bellen wel een telefooncel opzoekt. Kunnen ze daar geen frisse jonge meid aannemen, die modern en slim communiceert?

De kinderlokker die actief was in de Dordtse Stadspolders is gepakt. Niet door de politie en zelfs niet dankzij de politie. Het was de vader van een door de viespeuk beoogd nieuw slachtoffer die snel en kordaat handelde. Hij snelde met z’n kind naar buiten om de dader te zoeken en z’n dochtertje wees de man aan. Fotootje van de verdachte, voor de zekerheid z’n portefeuille met identiteitspapieren afgepakt en Oom Agent gebeld. Die had gelukkig even tijd om de verdachte op te halen. Je weet het maar nooit buiten kantoortijden, maar in dit geval werd de verdachte zelfs nog tot een bekentenis gebracht. Hij gaf toe dat hij afgelopen zaterdag een 11-jarig meisje op de korrel had, en bekende de aanranding van een 7-jarig kind, twee weken daarvoor. Ik ben er al aan gewend dat de politie bij zedenmisdrijven krampachtig communiceert en sinds de bejubelde fusie met Rotterdam zelfs de eigen successen niet meldt, maar de stilte na deze aanhouding verbaasde zelfs mij. Zondag en maandag werd me duidelijk dat ik niet de enige was. Via de sociale media kwamen de vragen; of ik wist wat er zaterdagmiddag aan de hand was met al die politie op het Frida Katz-erf. En of ik kon uitleggen waarom sommige buurtbewoners daarna een brief kregen, waarin Oom Agent (zonder naam of

OM is oud mannetje dat zoekt naar telefooncel

Deur Energiehuis

beklad DORDRECHT Het Energiehuis in nog niet eens af en graĸƟspuiters hebben het al gevonden. Behalve een deur is er ook een hijskraan beklad. Aan de achterkant van het gebouw staan de zandzakken klaar die gebruikt gaan worden voor het maken van een hellingbaan voor rolstoelen. (Foto’s: Thymen Stolk)

Burgemeester werŌ raadsleden PAPENDRECHT De volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn pas volgend jaar maart, maar de poliƟeke parƟjen zijn nu al bezig met het samenstellen van hun parƟjprogramma en kieslijst. De Papendrechtse burgemeester De Bruin gaat de komende maanden met raadsleden van zijn gemeente de boer op om inwoners op te roepen acƟef deel te nemen aan het lokale bestuur.

De Bruin gaat onder de aandacht brengen dat inwoners van Papendrecht nog meer invloed kunnen uitoefenen door als raadslid vooraan te staan in het democratische proces. Belangstellenden kunnen zich tot 31 maart opgeven voor een aantal bijeenkomsten om hen verder wegwijs te maken in de lokale politiek. De eerste avond houdt de burgemeester in de raadzaal een inleiding over het programma en krijgen de deelnemers de gelegenheid vragen te stellen

UW AANGIFTE IB

en thema’s en discussiepunten aan te dragen. Naar aanleiding van de inbreng van deze avond en wanneer daar behoefte aan bestaat, volgt een tweede bijeenkomst, bijvoorbeeld in de vorm van een debat. Tot slot is er een bezoek aan een openbare commissie- of raadsvergadering, waarbij tijd wordt ingeruimd voor het stellen van vragen en/of in discussie te gaan met raadsleden. Opgeven kan bij griffier Funs Bergmans via f.bergmans@papendrecht.nl.

Alle restanten dames, heren, meisjes en jongens schoenen anten Nu ook rest en er dames- en h pantoffels

1 /3

VAN DE PRIJS

van de normale verkoopprijs

vanaf

€ 25,-

Dat kan ! zie actie op onze site

www.administratie-belastingen.nl

by Leferink

Huisgemaakte anno Grote Spuistraat 12 - Dordrecht Tel: 078-6133428

Acties geldig t/m 2 maart

2008

Dordtse Bierworst

Wij zijn op vakantie van 3 tot 11 maart

WIJ VERKOPEN AL RUIM 15 JAAR PUUR ZUIVER SOORT VA N B I O L O G I S C H Z U I D A M E R I K A A N S PA A R D E N V L E E S

Paardenbiefstuk Paardenbieflappen Kilo

7.98

Paardenriblappen Kilo

6.98

Kilo

6.98

Paardenworst 800 gram

6.00

Scheiden doe je samen Corine Schreuder Tel.: 06 300 89 561 corineschreuder@hotmail.nl www.scheidingshuys.nl

ER IS TOEKOMST NA DE SCHEIDING!

vanaf intakegesprek tot en met afhandeling rechtbank uw jurist met fiscale en financiële kennis van zaken effectiever en goedkoper dan een advocaat één aanspreekpunt tegen een vaste totaalprijs

SCHOENEN

TASSEN

LEDERWAREN

Dubbelsteynlaan W 81 - Tel. 078 - 6215423 's maandags gesloten


6

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

Uw vertrouwde gezicht voor o.a.: tot

20%

korting

APK • Reparaties • Airco • Accu’s

• Uitlaten • Onderhoud alle merken

Airco check/onderhoud incl. vullen, excl. BTW

69,95

Zoekt u een stukadoor die snel en goed vakwerk kan aÅeveren en wilt u ook dat uw huis netjes en schoon wordt achtergelaten? Door onze jarenlange ervaring in de particuliere en zakelijke afbouwbranche verrichten wij alle voorkomende traditionele- en moderne stukadoors & spuitwerkzaamheden.

Madame Curiestraat 8 Dordrecht tel. 078 - 617 56 57 www.vandrielautoservice.nl

De werkzaamheden die wij o.a. verrichten zijn : w Sausklaar stukadoren w Schuurwerk stukadoren w Diverse sierpleisters stukadoren w Cement basis stukadoren w Raapwerk stukadoren w Buitengevels stukadoren w Ornamenten w Spack spuiten w Latex spuiten w Marmer pleister w Beton look

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! Tel. 06-29169268 Viermolenspoort 5 3311 MK Dordrecht

info@broedersstukadoors.nl www.broedersstukadoors.nl www.broeders-latexspuiten.nl

Al 20 jaar uw rd vertrouwen waa

STA OP FAUTEUILS Deze fauteuils bieden niet alleen een ongekend comfort, maar helpen u ook met het opstaan uit de fauteuil en het plaatsnemen hierin. Uw gewrichten en spieren worden hierdoor ontlast en zitten wordt genieten.

AANBIEDING

NU DEZE WEEK MET MOTOR

OP=OP

599,-

Grote Kerksplein 9 • Dordrecht • Telefoon 078-6144477 Geopend: dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur

WINTERACTIE BIJ HUMPHREY’S DORDRECHT

Kom gezellig eten bij Humphrey’s restaurant! Maak gebruik van deze WINTERACTIE.

Lever de kortingsbon in bij Humphrey’s Dordrecht. Kijk voor onze menukaart op www.humphreys.nl.

Wisselend 3-gangen keuzemenu

Kom genieten. Reserveer in ons restaurant. Actie geldig t/m 28-02-2013

24,95

ACTIEBON

Max. 4 bonnen per gezelschap

Tegen inlevering van deze bon

WINTERACTIE

10,00 KORTING

Humphrey’s Restaurant Dordrecht Actie voorwaarden:

• Niet geldig op zaterdag

• Geldig t/m 28-02-2013

tNiet geldig in combinatie met de nationale dinercheque/vvv-bon. tDeze cheque is niet inwisselbaar tegen contant geld. tFotokopieën worden niet geaccepteerd.

t Alléén inwisselbaar bij Humphrey’s Dordrecht. t Minimaal twee 3-gangen menu’s per bon. t Niet geldig in combinatie met andere acties en/of kortingen.

Meer informatie op www.humphreys.nl.

Humphrey’s Dordrecht Stationsplein 36 (tegenover het station) Openingstijden: zo - do: 17.00 - 22.00 uur; vr - za: 17.00 - 22.30 uur Meer weten? Kijk op onze website

www.humphreys.nl of bel naar 078-6138825. Reserveren gewenst!


Het actuele nieuws leest u op:

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

Actueel

dordtcentraal.nl

Steiger Riedijkshaven krijgt opknapbeurt DORDRECHT De gerenoveerde steiger in de Riedijkshaven is vorige week oĸcieel opgeleverd. “De steiger was in slechte staat, dus onderhoud was hard nodig. Gelijk met de renovaƟe is de steiger ook geschikt gemaakt voor het afmeren van plezierjachten en kleine binnenvaartschepen van maximaal 70 meter lang. Op deze manier ontstaat in de Riedijkshaven extra aanmeercapaciteit”, aldus verantwoordelijk wethouder Reynvaan. Steeds meer fietspassagiersschepen doen de Wolwevershaven aan. Daardoor ontstaat ruimtegebrek. Nu kunnen boten uitwijken naar de Riedijkshaven, die een zogenoemde overloophaven wordt. Dat is een haven waar boten kunnen uitwijken als er onvoldoende ligplaats is in de andere havens. De steiger maakt onderdeel uit van het beschermd stadsgezicht van de Riedijkshaven. In de toekomst zal de

(Foto’s: Ingenieursbureau Drechsteden)

voor steiger fungeren als wandelpromenade van de historische binnenstad naar de Stadswerven, via de Riedijksbrug en de nog aan te leggen brug vanaf het Noorderhoofd. Gasfabriek De houten loopsteiger fungeerde oorspronkelijk als afmeervoorziening bij

7

na

Onderdeel beschermd stadsgezicht de vroegere gasfabriek. Na de sloop van de gasfabriek heeft onder andere sleepdienst Muller gebruik gemaakt van de steiger. Sinds de komst van de brug over de Riedijkshaven maakt

Muller geen gebruik meer van de steiger. De afgelopen jaren zijn er verschillende plannen geweest voor de Riedijkshaven, waarbij de steiger deels zou verdwijnen. Na een bewonersonderzoek in 2011 is er echter voor gekozen om de loopsteiger zoveel mogelijk volgens het oorspronkelijke ontwerp te renoveren.

Walstroom Het nautisch beheer in de Riedijkshaven wordt gedaan door Havenbedrijf Rotterdam. Het aanmeerverbod voor de pleziervaart zal in overleg met HBR worden aangepast of verwijderd. Aan de Riedijkshaven is een generatorverbod geldig. Schippers mogen voor het opwekken van stroom geen generator gebruiken. Daarom is net als bij andere havens en kades als alternatief een walstroomvoorziening aangelegd.

Zie ook het Įlmpje op onze website: dordtcentraal.nl

SLAGERIJ PAULUSPLEIN

Kies voor kwaliteit! Vraag uw verzekering altijd of van 8,98 Gemert uw schade mag herstellen!!

Amalia van Solmstraat 37 • Dordrecht Tel. 078 - 631 00 82 • www.ovnk.nl

Runder Riblappen Magere Runderlappen heel kilo

heel kilo

Tartaartjes

9,98

9,98

heel kilo

Runder Kogelbiefstuk heel pond

heel kilo

9,98

heel kilo

Paardenlende biefstuk heel kilo Spaanse Kipfilet lapjes heel kilo

heel kilo

Gepaneerde Varkens of kip schnitzel heel kilo

7,98

9,50

11,98

Varkens Cordonbleu

9,50

Oude kaas

8,50

Sucadelappen

Runder Paulet

heel kilo

9,50

Dordrecht - Papendrecht

70% korting

op badmode

50% korting

op lingerie

9,50

Boeren Ribkarbonade heel kilo

AUTOSCHADE

6,98

Vest 191 • 3311 TV Dordrecht • Tel. / Fax 078-6147437

Openingstijden: di. t/m za. 10:00 - 17:00 uur


8

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

WOONKOERS MAKELAARDIJ

Breitnerstraat 57 Dordrecht

Hermann Hesse-erf 48 Dordrecht

NIEUW

Noordendijk 15 Dordrecht

Nagtegaalplaats 19 Dordrecht NIEUW

Grondig gerenoveerde, ruime jaren ’30 woning.

Centraal gelegen tussenwoning met ruime tuin.

• Kamers: 4 • Bouwjaar: 1939 • Woonoppervlakte: 80 m² • Inhoud: 230 m3 Oplevering in overleg.

Vanafprijs € 125.000,- k.k.

• Kamers: 4 • Bouwjaar: 1984 • Woonoppervlakte: 85 m² • Inhoud: 220 m3 Oplevering in overleg.

PLUG-AND-PLAY! Binnenkort opgeleverd: instapklaar driekamer appartement. • Kamers: 3 • Bouwjaar: 1976 • Woonoppervlakte: 80 m² • Inhoud: 225 m3 Oplevering in overleg.

Ruime vijfkamer bovenwoning op centrumlocatie. • Kamers: 5 • Bouwjaar: 1900 • Woonoppervlakte: 120 m² • Inhoud: 350 m3 Oplevering in overleg.

Vraagprijs € 139.000,- k.k.

Vraagprijs € 139.900,- k.k.

Vraagprijs € 149.000- k.k.

= INRUIL BESPREEKBAAR! MEER INFORMATIE: WWW.WOONKOERS.NL Weerdestein 93 Dordrecht

Noordendijk 56 Dordrecht

Prima eindwoning in kindvriendelijke en groene omgeving. • Kamers: 5 • Bouwjaar: 1982 • Woonoppervlakte: 100 m² • Inhoud: 350 m3 Oplevering per direct mogelijk.

Ruime stadswoning met grote loods en royale tuin! • Kamers: 5 • Bouwjaar: 1900 • Woonoppervlakte: 110 m² • Inhoud: 350 m3 Oplevering in overleg.

Vraagprijs € 169.000,- k.k.

Vanafprijs € 225.000,- k.k.

DIRECT VERKOPEN ZONDER GEDOE; SNELLE AFHANDELING? 078-614 66 33

WWW.WOONKOERS.NL Singel 348 • 3311 HM Dordrecht • Telefoon: 078-6146633 • info@woonkoers.nl


Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

Het actuele nieuws leest u op:

ATOS Radio 6 dagen ‘zichtbaar’ in actie ZWIJNDRECHT Twee vrijwilligers van ATOS Radio gaan 6 dagen en 5 nachten aaneengesloten radio maken voor een goed doel. Daar kan niet alleen naar geluisterd worden, het is ook te zien want vanaf maandag 25 februari 09.00 uur ziƩen de twee DJ’s tot zaterdag 2 maart middernacht in een Ɵjdelijke glazen studio op het NS-staƟon in Zwijndrecht. Sander de Haas en Jimmy Dingemans, vrijwilligers bij ATOS Radio, kwamen zoals veel andere zenders op het idee voor een non-stop radioshow voor een goed doel door Serious Request van 3FM, dat jaarlijks vlak voor Kerstmis plaatsvindt. Sander en Jimmy kozen bewust voor een andere periode, de voorjaarsvakantie, om meer aandacht

Actueel

dordtcentraal.nl

te trekken. Ze slaagden er ook in een laten zich hiervoor graag zes dagen plek te vinden, waar veel mensen vooropsluiten in hun eigen ‘glazen huis’ bij komen, het NS-station in Zwijnop het Zwijndrechtse station. Ze eten drecht, waar alweer lange tijd een wel, want anders zouden er kosten winkelruimte leeg voor medische staat. Die ruimte begeleiding geRadio maken wordt ingericht als maakt moeten vanaf station radiostudio, waarworden, waarZwijndrecht vandaan gedurende door er minder 486.000 seconden geld naar het goede doel gaat. Over het goede doel programma’s worden uitgezonden. is meer informatie te vinden op www. En dat is interactief, want luisteraars ambulancewens.nl. kunnen tegen betaling muziek aanBedrijven steunen de actie Beat the vragen en de opbrengst daarvan gaat Challenge ook door reclamezendtijd naar het goede doel. te kopen op ATOS Radio of op de kabelkrant van ATOS TV. Goede doel Er wordt met deze actie onder het motto Beat the Challenge zoveel mogelijk AcƟestudio Veel van de vaste radioprogramma’s geld ingezameld voor de Stichting Amkomen volgende week vanuit de acbulancewens. Deze stichting vervult tiestudio op het station. Iedereen kan met vrijwilligers de laatste wens van dus zien, hoe de ATOS radio maakt. terminale patiënten. De vrijwilligers

De twee presentatoren verwachten gedurende de actie ook veel bekende mensen, maar wie dat zijn, blijft nog even geheim. De uitzending 6 x 24/7 Beat the Challenge begint op maandag om 09.00 uur. Vanaf dat tijdstip kan iedereen bellen naar het bekende ATOS-telefoonnummer, tel. 6194900, muziek aanvragen en geld storten of brengen. Want langskomen mag natuurlijk ook. Wie wil, kan ook op de radio komen. ATOS Radio is te ontvangen via 106.1 en 106.8 FM in de ether (ook in Dordrecht en de andere Drechtsteden) en via de kabel in Zwijndrecht en Hendrik-IdoAmbacht op 105.9 FM en in Heerjansdam op 107.9 FM. Het programma is ook rechtstreeks te beluisteren via livestream op atosrtv.nl.

Medewerkers Drechtwerk in het zonnetje gezet DORDRECHT De gemeente vindt een schone binnenstad zeer belangrijk, ‘het wordt op Akwaliteit onderhouden’. Zes medewerkers van Drechtwerk houden de binnenstad vrij van zwerfvuil. ‘En dat doen zij met hart en ziel’. Daarom werden zij maandag door wethouder Piet Sleeking in het zonnetje gezet en kregen ze een oorkonde. (Foto: Thymen Stolk)

Infopunt voor

visueel

beperkten DORDRECHT Stichting Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, start met een Mobiel Informatiepunt in de regio. Hier kan iedereen met visuele problemen terecht met vragen en wordt advies gegeven over bijvoorbeeld aangepast lezen, tv-kijken, mobiliteit, vrijetijdsbesteding of het huishouden. Bij het informatiepunt zijn verschillende hulpmiddelen te bekijken. De locaties van de halteplaatsen, datum en tijden van het inloopspreekuur zijn te vinden op Visio.org.

Maandelijks spreekuur voor rugpatiënten ZWIJNDRECHT Vanaf 27 februari start er bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht een spreekuur voor mensen met rugklachten. Elke vierde woensdagochtend van de maand zitten ervaringsdeskundigen klaar om te luisteren en mogelijk tips te geven. Let wel: medewerkers zijn geen artsen. Het maandelijkse spreekuur wordt verzorgd door de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten (NVVR) De Wervelkolom en duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen met rug- of nekklachten kan vrijblijvend binnenlopen voor een persoonlijk gesprek, informatie over verschillende rug- en nekaandoeningen, brochures en advies. Te denken valt aan bewegingsadviezen, adressen waar onder begeleiding kan worden gesport, tips over hulpmiddelen en praktische handigheidjes in het dagelijks leven. Locatie is de centrale hal van het ziekenhuis.

Echte Eiken Houten Traprenovatie voor slechts

€999,-

Zolang de voorraad strekt

Astrid Erkelens Uitvaartverzorging staat voor een persoonlijke begeleiding van een begrafenis of crematie, ongeacht culturele of kerkelijke achtergrond.

OP=OP

Na een overlijden breekt een verdrietige en hectische periode aan. Mijn streven is om te luisteren naar uw wensen en gedachten, deze te ordenen en uit te filteren wat voor u belangrijk is. Ideeën te opperen die hierbij aansluiten en samen tot een persoonlijk afscheid te komen.

Afwerking in vele kleuren mogelijk Alleen bij ons de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Uitvaartkisten Drukwerk

Bloemen

foto’s

Voor het melden van een overlijden ben ik altijd beschikbaar op: 06 528 81 505 of 078 26 00 366 info@erkelensuitvaartverzorging.nl Postbus 370, 3300 AJ Dordrecht

www.erkelensuitvaartverzorging.nl

9

Bent u op zoek naar traprenovatie? Dan bent u bij De Fouw Woning -en Projectinrichting aan het juiste adres! Wij zijn al meer dan 12 jaar een begrip in de wijde omgeving van Dordrecht als het op traprenovatie en het leggen van allerlei soorten vloeren aankomt. Ons uitgebreide assortiment, ervaring en het denken in oplossingen op het gebied van traprenovatie en het leggen van vloeren zorgen ervoor dat elke open, dichte of wenteltrap een juweeltje wordt in uw huis of kantoor! Deze actie is alleen geldig indien u voor 6 maart 2013 een bestelling plaatst. Traprenovatie kan tot 30 April plaatsvinden. Vraag naar de actievoorwaarden! Bel 078 610 13 17 of kijk op

www.detraprenovatie.nl


10

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

ZET DEZE DATUM NU IN JE AGENDA Vrijdag 22 Februari vanaf 9:00 tot en met 21:00, bij De Radiobeurs Louter B.V. in Dordrecht. SONOS en de Radiobeurs organiseren een uniek luisterevenement waarbij we SONOS PLAYBAR introduceren

Vul elke kamer met grandioos, HiFi-bioscoopgeluid en stream draadloos alle muziek ter wereld vanaf een eenvoudig te bedienen speler.

Beleef als eerste het nieuwste product van Sonos in deze demonstratie speciaal voor jou, voordat het product in de winkel verkrijgbaar is. We laten je tv op een nieuwe manier beleven.

Dankzij het negen-luidsprekerontwerp vult PLAYBAR elke kamer met ultra-realistisch geluid voor games en films, enorme golven van live-concertgeluid en streamt hij draadloos alle muziek ter wereld. En dat allemaal uit één eenvoudig te bedienen speler die je hoge-definitietelevisie voorziet van HiFigeluid.

: Voorstraat 360 – 370 3331 CX Dordrecht : 078-6135202 : Info@deradiobeurs.nl : www.deradiobeurs.nl : www.facebook.nl/De-Radiobeurs-Louter


Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

Cultureel nieuws leest u op:

dordtcentraal.nl

Cultuur

11

(Foto: Amadeo)

Meezingen op Kindergospelfeest

Schrijftalent niet nodig

tijdens Dagboekdag PAPENDRECHT De eerste Dagboekdag Drechtsteden is op zaterdag 9 maart een feit. Dan gaan schrijfdocenten Sarine Zijderveld, Illa Wolters en Anja van der Starre workshops geven in het creaƟef dagboekschrijven. Het gaat er dan niet om een goed verhaal te schrijven, maar deelnemers leren op een ontspannen en preƫge manier het verhaal op te schrijven. De dag begint om 10.00 uur met een gezamenlijke sessie om warm te schrijven. Daarna beginnen om 11.00 uur en om 13.45 uur de workshops. Inschrijven kan voor twee workshops. Sarine Zijderveld geeft Schrijf het mooie naar

je toe, Illa Wolters geeft Schrijven met beelden en Anja van der Sterre geeft de workshop Schrijf je door rouw. De dag eindigt met een gezamenlijke afronding om 16.00 uur. Hulpmiddel De Dagboekdag richt zich op iedereen die belangstelling heeft voor schrijven als hulpmiddel. Schrijftalent is dan ook niet nodig. Het gaat er niet om een perfecte tekst te schrijven; de essentie is het met plezier schrijven en zelf betekenis geven aan eigen teksten. Locatie is zalencentrum De Palm aan de Van der Palmstraat 1. Kosten zijn 67,50 euro, inclusief koffie, thee en lunch. Meer informatie en aanmelden dagboekdag.nl.

DORDRECHT In de Wijnstok in Dubbeldam wordt zaterdag 9 maart weer een Kindergospelfeest met Amadeo gevierd. Het Ɵener- en kindergospelkoorproject heeŌ een nieuw programma.

vooral voor de kinderen die in T-shirts in de kleuren van de regenboog op het podium staan. Het repertoire bestaat uit vrolijke, mooie christelijke liedjes. De enthousiaste dirigent is Johan Bakels. Meedoen als feestzanger kost 5 euro, toeschouwers zijn gratis welkom.

Wie mee wil doen studeert thuis de liedjes in. Op de zaterdagmiddag van het feest worden alle liedjes met de gebaren geoefend en ’s avonds komen de vaders, moeders, opa’s en oma’s kijken. De kindergospelfeesten zijn telkens een belevenis. Voor het publiek, maar

Wie mee wil doen kan zich aanmelden via kindergospelfeest@pkndubbeldam.nl. Via e-mail volgt een bericht over hoe je de muziek krijgt om te oefenen. Er kunnen maximaal 85 kinderen meedoen. Meer informatie op amadeo.nl.

Op orgelexcursie H.I.AMBACHT De jaarlijkse excursie van de Vereniging Vrienden van het Duyschotorgel naar andere belangwekkende orgels is inmiddels een traditie geworden. Er werden al orgels bezocht in Middelburg, Amsterdam, Delft, Antwerpen, Maassluis, Leiden en Culemborg. Dit jaar, op 13 april, gaat de reis naar het beroemde Hagerbeer-Schnitgerorgel en het Van Covelenorgel in de St. Laurenskerk in Alkmaar. De excursie is per bus en vertrekt vanaf de Dorpskerk in Hendrik-Ido-Ambacht. In Alkmaar is de vaste bespeler van het orgel, Pieter van Dijk, de gastheer en liefhebbers mogen het orgel ook zelf bespelen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Tim Kamphuis (tel. 6813566 of tim49k@gmail.com). Kosten voor deelname zijn 20 euro, leden van de vereniging betalen 15 euro.

Krokusmarkt DORDRECHT In verpleeghuis De Sterrenlanden wordt zaterdag 23 februari een krokusmarkt gehouden. Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen koopjesjagers op zoek naar spotgoedkope kinderboeken, winterjassen en andere spullen. Uiteraard is er ook wat lekkers te krijgen. De opbrengst van de markt gaat naar de stichting Ontspanning&Dienstverlening en komt ten goede aan de bewoners van het verpleeghuis. De Sterrenlanden is te vinden aan de Minnaertweg 4.

Avond met muziek in Trinitatiskapel DORDRECHT In de Trinitatiskapel wordt zaterdagavond 23 februari Avondmuziek georganiseerd. Op het programma staan dan cantates en werk van Dietrich Buxtehude. Ook zijn er orgelsoli te beluisteren. Uitvoerende is het Ensemble voor Lutherse Kerkmuziek onder leiding van Klaas Veltman. Solisten zijn dan sopraan Lisa Hinfelaar, bas Dick van der Lecq en violisten Ruzana Tsymbalova en Richard den Exter. Organist van de avond is Bart van Buitenen. De toegang tot de avond is vrij, wel is er na afloop een collecte. Aanvang: 20.00 uur.

LAAT U VRIJBLIJVEND INFORMEREN OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN ORTHODONTIE EN IMPLANTOLOGIE Niemand hoeft meer met een onregelmatig gebit of een onder- of overbeet door het leven. Kinderen, maar ook steeds meer volwassenen, vinden de weg naar onze praktijk voor eenvoudige maar ook ingewikkelde orthodontie. Er wordt op deze dag gratis orthodontie advies gegeven! Een verwijsbrief van uw tandarts is niet nodig. Aanmelden voor deze dag hoeft niet, iedereen kan gewoon binnenlopen. Mist u tanden en/of kiezen….? Of zit uw kunstgebit los? Implantaten kunnen de oplossing zijn. Een klikgebit op implantaten is een mooie en eenvoudige oplossing voor een loszittend of pijnlijk kunstgebit. Een loszittend kunstgebit is dus verleden tijd.

INLOOPMIDDAG ORTHODONTIE EN IMPLANTOLOGIE Loop vrijblijvend binnen op vrijdag 1 MAART 2013 tussen 14.00 en 18.00 uur Samenwerkende Tandartsen de Volgerlanden IJselmeer 36 • 3332 EX Zwijndrecht • T: 078-6124674 • W: www.samenwerkendetandartsen.nl

(Foto: Bart van Buitenen)


Cultureel nieuws leest u op:

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

Cultuur

dordtcentraal.nl

13

Museumavond rond Buddingh’ en schaken

Maak je eigen Ňuit DORDRECHT Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen op maandag 25 en dinsdag 26 februari terecht in Werkplaats Oost voor een workshop Maak je eigen fluit. Alon Treitel en Donna Svašek, optredend onder de naam Treitelony

Bansuri, leren de deelnemertjes een fluit maken van gerecycled materiaal. In de tweede les leren ze hun fluit bespelen. Beide workshops duren van 14.00 tot 16.00 uur. Werkplaats Oost is te vinden aan

de Madoerastraat 2. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar treitelonybansuri@ gmail.com. De workshop kost 15 euro, inclusief limonade en een versnapering.

Verzamelbeurs DORDRECHT De Dordtse afdeling van De Verzamelaar organiseert op zaterdag 23 februari een algemene ruilbeurs. In Zalencentrum Pauluskerk wordt tussen 10.00 en 16.00 uur van alles, voor jong en oud, aangeboden. Te ruil en te koop zijn dan onder meer postzegels, munten, oude ansichtkaarten, telefoonkaarten, sigarenbandjes, lucifersetiketten, albumplaatjes en winkelwagenmuntjes. De toegangsprijs voor leden is 1,25 euro, niet leden betalen 2 euro. Inlichtingen kunnen worden gevraagd via tel. 6736165.

Wandeling Arboretum Munnike Park

DORDRECHT Voor ereburger en dichter Kees Buddingh’ was de schaaksport een belangrijke bezigheid, die hij bij schaakclub Dordrecht op landelijk niveau beoefende. Reden voor het Dordrechts Museum om de Museumavond van vrijdag 22 februari geheel aan Buddingh’ en het schaken te wijden.

Buddingh’ te zien door dichter en voordrachtskunstenaar Simon Vinkenoog. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen een workshop Kastjes maken volgen, inclusief rondleiding langs de geëxposeerde Kastjes van de schrijver. Ook biograaf Wim Huijser is present voor tekst en uitleg. Een dichter draagt jazzgedichten van Buddingh’ voor en er kan ge-

dineerd worden met kunstenaar Katinka van Haren. Reserveren via aanmelden@dordrechtsmuseum.nl. In de museumwinkel zijn speciale Buddingh’-aanbiedingen te koop en Art & Dining heeft een speciaal Museumavond-driegangenmenu. De avond is gratis toegankelijk van 17.00 tot 22.00 uur.

Hans Berrevoets, voorzitter van het Buddingh’ genootschap, opent de avond om 19.00 uur. Daarna spelen dagclub de Klockelaer en schaaksociëteit De Willige Dame een klokseance tegen Pierre Smeets, de clubkampioen van De Willige Dame. Aansluitend is er een speciale erepartij tussen Adri van der Willigen, de 92-jarige jeugdvriend van Buddingh’, en Han van Gorkom, directeur van het Da Vinci college op het Leerpark. De hele dag staan er schaakborden klaar in restaurant Art & Dining. Liefhebbers kunnen er vanaf 10.00 uur terecht voor een potje. Kastjes en jazzgedichten In De Zaal van het museum is deze avond een eerbetoon aan C.

ZWIJNDRECHT IVN-gidsen verzorgen zondag een wandeling in het Arboretum Munnike Park. Het voorjaar kondigt zich al aan. In het park zijn al verschillende boomknoppen te zien. Deelnemers leren hoe ze de knoppen van diverse bomen kunnen herkennen. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur en is gratis. De wandeling start 24 februari om 13.30 uur bij ’t Weetpunt Develpad 169.

Oud-wereldkampioen Boris Spasski (midden), grootmeester Oscar Panno (links) en Kees Buddingh’ bij de analyse van een parƟj in het Interpolistoernooi Tilburg 1979. (Foto: Daniël de Mol)

NIEUWE SIERBESTRATING? Hoveniersbedrijf F. Stal creëert ideale tuinen

Frans Stal is sinds 2000 met zijn eigen bedrijf actief in tuinontwerp- en aanleg, snoeiwerk en onderhoud, het ophogen van tuinen, het aanleggen van sierbestrating en het plaatsen van schuren en schuttingen. En voor die tijd ook nog eens bij verschillende andere bedrijven. Een doorgewinterde vakman dus, met groene vingers. Die ervaring betekent ook dat Stal de wensen van de klant prima weet te vertalen in de ideale tuin. Daarnaast is hij er ook voor andere klusjes rond het huis. De persoonlijke benadering en scherpe prijzen van Frans Stal bepalen het succes van het bedrijf.

Besparen Kiezen voor Frans Stal is niet alleen kiezen voor vakmanschap. Ten opzichte van de grotere hoveniersbedrijven zijn zijn tarieven zeer scherp te noemen. “Ik ben ook heel makkelijk”, zegt Stal. “Als mensen bijvoorbeeld zelf een deel van het werk willen doen, is dat geen probleem. Een tuin leegruimen bijvoorbeeld, kan bijna iedereen. En het afvoeren van materiaal is voor particulieren gratis. Dat levert een flinke besparing op.” Voor ieder budget wordt dus een creatieve oplossing bedacht. Ook met garantie gaat hij ver: “Ik lever geen standaardgarantie van een jaar, maar kom ook daarna gewoon langs om eventuele problemen, zoals een verzakking, op te lossen.”

AANBIEDING Stenen - zand - uitgraven afvoer aanleggen - trillen Nu slechts

50.per m2

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende prijsopgave.

F. STAL » TEL.: 078 - 631 94 17 » MOB.: 06 - 25 29 21 27 » WWW.FSTAL.NL


Geldig in week 08 (maandag 18 t/m zaterdag 23 februari 2013)

PER STUK Boerenbrood Wit of tarwe

Heel brood Normaal 1.20

+

Peijnenburg Ontbijtkoek

1.20

Groninger, gember, honing caramel, parelkandij, rozijnen of alle gesneden varianten

0.

99

2 VOOR

2 pakken à 350-475 gram naar keuze Elders 2.92

2.92

PER STUK

1.

99

Unox Rookworst

2.59

1.

49

Alle varianten

Per stuk 275 gram Elders 2.59

S

4eeGlkRaAaTrtIen

Sp

KOPER ER

OOTSTE GR

RTRADE FAI V

VELAAR MAX HA

2011

10 KILO Bildtstar Aardappelen Zak 10 kilo Normaal 5.99

Bros, KitKat, Lion, Nuts, Rolo of Smarties

Pak 4 of 5 stuks of pak 10 stuks KitKat singles Alle varianten

Per pak Elders 1.99

5.99

3.

99

PER PAK

Gijs Boerenkaas

Alle varianten Bijv. Jong belegen plakken pak 200 gram Normaal 2.50 50 Nu

1.

**

KORTING

1.87

1.99

59

25%

Struik Soep

Alle varianten

2 zakken of blikken à 800 ml naar keuze

1+1 GRATIS

*

KILO Rundergehakt Per kilo Normaal 5.99

Flacon 500-1314 ml, pak 500-1215 gram of pak 14-30 stuks Alle varianten

2+1

GRATIS**

Grolsch Pils Krat 16 beugels à 45 cl, 24 flesjes à 33 cl of 2 sets van 8 blikjes à 33 cl Elders 1 12.99 Maximaal 3 kratten per klant.

4.38

3.44

5.99

3.

Ariel Wasmiddel

0.

99

3 stuks naar keuze

Per 500 gram Nu

Fairtrade ananas Per stuk Normaal 1.99

Verantwoorde keuze: Bio+ Rundergehakt

Elders

1.99

99

Stroopwafels of stroopkoeken Alle varianten

2 zakken à 170-400 gram naar keuze

2e

12.99

9.

99

HALVE PRIJS **

*Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs. ** Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

‘t Lam Dubbeldam | Dubbelsteynlaan West

86-92 | Dordrecht | T: 078 616 43 24 |

Openingstijden: maandag-woensdag 8.00 - 20.00 | donderdag-vrijdag 8.00 - 21.00 | zaterdag 8.00 - 19.00 |

‘t Lam Bieshof | Van Eesterenplein 23 | Dordrecht | T: 078 616 57 88 | Openingstijden: maandag-woensdag 8.00 - 20.00 | donderdag-vrijdag 8.00 - 21.00 | zaterdag 8.00 - 20.00 |


OOGST K E VAN DE WE KILO andarijnen

M Net 1 kilo 9 Normaal 2.4

1 + 1 GRATIS

Almhof Yoghurt

Alle varianten

*

2 bekers à 500 gram naar keuze

Alle varianten

3 pakken à 1,5 liter naar keuze Elders 2.97

+

1.79

2.97

3 VOOR

Taksi Vruchtensap

2.49

1.

99

S

4eeGlkRaAaTrtIen

Sp

Zuurkool Naturel

2 zakken à 500 gram Normaal 1.18 Nu 0.59

1 + 1 GRATIS

*

2 VOOR Snackbroodje Frikandel, kaas of saté Vers uit eigen oven.

2 stuks naar keuze Normaal 1.98

1.98

1.

00

4.49 Gehaktschnitzels

Krokant, boeren of zigeuner

Pak 5 stuks Normaal 4.49

PLUS appétit Gerookte Noorse zalm Pak 150 gram Normaal 5.49

2.19 Rosbief

Vers uit eigen grill.

Per 100 gram Normaal 2.19

1.

79

3.

99

5.49

3.

99

PER SET Coca-Cola of Fanta Alle varianten

Set 6 blikken à 33 cl Elders 3.28

150 GRAM 2.99 Slagersachterham Vers voor u gesneden.

Per 150 gram Normaal 2.99

Vifit Drink

Alle varianten

2 pakken à 500 ml naar keuze Elders 1.80

3.28

2.

69

1.99

2 VOOR

1.

49

KILO Magere varkensrollade Per kilo Normaal 9.49

1.80

9.49

4.

99

*Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs. ** Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

Doesburg | Vogelplein 18 | Dordrecht | T: 078 631 33 16 |

Openingstijden: maandag-woensdag 8.00 - 20.00 | donderdag-vrijdag 8.00 - 21.00 | zaterdag 8.00 - 19.00 |

Boerman | Hoekenessestraat 64 | Dordrecht | T: 078 613 79 86 | Openingstijden: maandag-vrijdag 8.00 - 20.00 | zaterdag 8.00 - 19.00 |

www.plus.nl


16

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

Laat uw CV-ketel op tijd inspecteren De inspectie van een CV-ketel is van groot belang. Als dit op een juiste wijze word uitgevoerd en uw CV-ketel, indien nodig, opnieuw wordt ingeregeld, dan functioneert uw CV-ketel optimaal en is er minder kans op storingen. Tevens is uw Cv-ketel zuiniger en stoot minder schadelijke stoffen uit. Beter voor u en het milieu.

Deze beurt bestaat uit de volgende onderdelen.

• Rookgasanalyse. (meting van o.a. koolmonoxide, rendement etc.) • Reinigen warmtewisselaar. (voor betere warmteoverdracht) • Reinigen condens afvoer in de Cv-ketel. (voor beter doorstroming) • Visuele controle en inspectie elektronische gedeelte. (beperkt onverwachte storingen) • Controle werking van de Cv-ketel. (een veilig gevoel en zekerheid van warmte en comfort!!) Wilt u ook dit jaar uw Cv-ketel veilig en zuinig gebruiken? Dan willen wij u vragen om telefonisch of per e-mail, info@esveldinstallatie.nl , contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak.

RIOOLREINIGING EN CAMERA-INSPECTIE Rioolbeheer Ontstoppen van leidingen middels hogedruk en/of veer

Nu

GRATIS

camera ins pectie bij rioolrein iging v.a. 75 mm ø

ALLEEN NOG DEZE MAAND HOGE KORTINGEN OP ONZE GEHELE COLLECTIE

 Camera-inspectie Vervangen van leidingen Plaatsen van inspectieputten n Graafwerkzaamheden

ACTIE ATAG CV-ketel incl montage + BTW

v.a. 1.650,-

Nieuw: JIJ! Doe het nu. Ga voor minder centimeters, minder vet en meer spieren. Ga voor het ultieme, energieke en strakke gevoel. Bailine geeft het je. Prettig en ontspannen, zonder grote krachts- of tijdsinspanning. Niet jij, maar de duizenden impulsen trainen jouw spieren en zorgen voor de vetverbranding. Precies daar waar jij het nodig vindt.

ALLE BUITEN ZONWERING

20% KORTING

NU BESTELLEN EVENTUEEL IN HET VOORJAAR PLAATSEN!!

Persoonlijk advies, het Bailine boek en informatieve CD’s over voeding en beweging ondersteunen je en helpen je een persoonlijk doel te bepalen. Bailine is al ruim 30 jaar een groot succes in Scandinavië en is nu ook bereikbaar voor jou, in Papendrecht.

Bailine:

• • • • •

Bel voor meer informatie, loop eens binnen of kijk op: www.bailine.nl

Verstevigt de huid G Corrigeert het figuur PROEF RATIS BEHAN DELIN Geeft meer energie G kost weinig tijd en inspanning Is exclusief voor vrouwen

Brederodehuis 17, Papendrecht Tel.: 078-615 81 21 www.bailine.nl

Bezoek vrijblijvend onze vernieuwde showroom


Lees het actuele sportnieuws op::

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

dordtcentraal.nl

Sport

17

Twintig teams strijden om Dordt Centraal Jeugdbokaal DORDRECHT In de kanƟne van SC Emma werd dinsdagavond de loƟng verricht voor de Dordt Centraal Jeugdbokaal 2013. TwinƟg ploegen, waaronder Ɵtelhouder ASWH hadden zich ingeschreven voor alweer de 31e ediƟe van dit presƟgieuze voetbaltoernooi voor A-teams. De in voetbalkringen bekende Joop Hartman verrichƩe de loƟng. Begin maart zullen de eerste pouleduels gespeeld gaan worden. De Įnale staat voor vrijdag 31 mei op het programma. Natuurlijk doet Dordt Centraal weer iedere woensdag in de krant en daarnaast online verslag van het toernooi.

ABC D

Poule A

Peursum Pelikaan Dubbeldam Rijsoord Drechtstreek

Poule B

Oranje Wit A2 RCD VVGZ DFC OMC

Poule C

De Alblas Papendrecht Sliedrecht Groote Lindt Oranje Wit A1

Poule D Wieldrecht ASWH EBOH IFC SC Emma

Joop Hartman deed de loƟng voor de Dordt Centraal Jeugdbokaal 2013. (Foto: Michel Sterrenberg).

Derde nederlaag in 2013 voor FC Dordrecht

Hawks maken zich op voor hoofdklasse

DORDRECHT

DORDRECHT

FC Dordrecht is maand maandagavond tegen de derde nederaangelopen. Aan de Krommedijk ging het laag van 2013 aangelop inhaalduel tegen FC Den D Bosch teleurstellend met 1-2 verloren. Jeffrey Vlug zorgde op slag van rust voor de voorsprong. Kort na de theepauze kwam Brabantse 0-1 voorspr FC Dordrecht op ggelijke hoogte met de Boschenaren. Lars Veld Veldwijk rondde goed voorbereidend Gielisse doeltreffend met werk van Roderick Ro de 1-1 af. H Het antwoord was vervolgens aan FC Den Bosch. Ralf Seuntjes was aan BraBo bantse kant de verantwoordelijke man voor resterende tijd lukte het FC Dordrecht de 1-2. In de restere niet de achterstand ongedaan te maken. De derde verliespartij in 2013 was een feit. Ondanks de nederlaag blijft FC Dordrecht Dordre nog wel op de achtste plaats Vrijdag gaat FC Dordrecht van de Jupiler League. Lea naar Rotterdam voor vo de uitwedstrijd bij Excelsior.

Het complex van honk- en softbalvereniging The Hawks aan de Krommedijk wordt op dit moment grondig verbouwd. Het clubhuis ondergaat een metamorfose en vorige week werden er lichtmasten geplaatst rond het hoofdveld. Dat laatste is ook een vereiste voor het spelen in de hoofdklasse. Heren 1 van The Hawks, vorige week nog uitgeroepen tot Dordtse sportploeg van het jaar, is gepromoveerd naar dat hoogste niveau. (Foto: Thymen Stolk)

(Foto: Michel Sterrenberg)


18

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

CARAVAN CENTRUM ZWIJNDRECHT GA VEILIG OP VAKANTIE! Reserveer nu uw caravan onderhoudsbeurt Wij zijn Focwa gecertiďŹ ceerd www.caravancentrumzwijndrecht.nl

078 - 6105025 www.decaravanmakelaar.nl

GROOT ASSORTIMENT

KAMPEER- & CARAVANARTIKELEN ! UIT VOORRAAD LEVERBAAR.

Welkom... Afscheid nemen is een ingrijpende gebeurtenis in ieders leven. Om op een minder emotioneel moment kennis te maken met DenO Het Uitvaartcentrum bent u van harte welkom op onze open dag.

BIJNA ALLE GASFLESSEN EN VULLINGEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR

Inruilaktie Bij aanschaf van een nieuwe Easy Blue 5 kilo gasfles geven wij 10 euro terug voor uw groene stalen 5 kilo gasfles

AKTIEPRIJS: â‚Ź 44.95 â‚Ź 10.- -

NU

â‚Ź

34.95

Open dag 9 maart van 10.00 tot 16.00 uur Dan kunt u DenO Het Uitvaartcentrum aan de Nassauweg 190 in Dordrecht bezichtigen. Stap een rouwkamer in, bekijk een rouwauto van binnen, bewonder de drukkerij en verwonder u over de steenhouwerij. U krijgt informatie en persoonlijke uitleg. Ook de kinderen kunnen spelenderwijs met ons kennismaken. Wij verwelkomen u graag op 9 maart in DenO Het Uitvaartcentrum.

De zorg van D&O gaat verder

Zoutverkopersstraat 3 (industrieterrein De Geer) - 078-6105025 decaravanmakelaar.nl - caravancentrumzwijndrecht.nl

www.uitvaartdordrecht.nl

Een steuntje in de rug nodig bij het kopen van uw eerste woning? Nu bij Trivire:

De Corporatie Starterslening maakt uw eerste koopwoning betaalbaar!

Voor de voorwaarden en het huidige aanbod koopwoningen:

www.trivire.nl

    


Lees het actuele sportnieuws uws op::

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

Sport Spo

dordtcentraal.nl dordtc centraal.nl

6% BTW

De prijswinnaars: Voorste rij van links naar rechts: Chesron Schot, Inken Cara, Deron Ditiecher.

OP ARBEID

PROFITEER NU!

6% BTW op arbeid

Kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn

19

Midden: Kaylee de Kreij, Chris Minnebreuker, Robbert Vliet en Mike Kruyt.

Omegasport

Achter: Kelly Schenk, Nico Schewe, Stacey Schenk en coaches.

pakt prijzen in Noord-Holland DORDRECHT Negen karateka’s van Omegasport Dordrecht stonden afgelopen weekend op de mat in Gorredijk waar de Nederlandse Shinkyokushinkai Karate OrganisaƟe (NSKO) haar jaarlijkse Noord-Nederlandse regiokampioenschap organiseerde. De wedstrijden waren voor jeugd en volwassenen, voor beginners en gevorderden. De deelnemers konden zich voor stijlvormen (kata) en voor gevechten (kumite) inschrijven. Met een opkomst van liefst 27 dojo’s uit binnen- en buitenland van zes verschillende karatebonden kon het publiek een dag genieten van een dwarsdoorsnede van wat het Shinkyokushinkai karate. Namens het Omegasport deden aan de katawedstrijden vier kinderen en drie volwassenen mee. Kaylee de Kreij behaalde de derde plaats bij de beginners

onder 15 jaar. Bij de volwassen kata voor beginners behaalde Kelly Schenk het zilver. Haar zus Stacey werd in dezelfde poule Noord-Nederlands kampioen. Bij de volwassen kata voor gevorderden haalde Nico Schewe brons binnen. Bij de gevechtswedstrijden voor de jeugd werd Kaylee de Kreij derde. Chesron Schot werd tweede. Inken Cara van Budokai Wedel uit Duitsland werd wegens ziekte van haar coach opgenomen door de Dordtse ploeg en haalde zilver in haar poule. Chris Minnebreuker behaalde goud bij de jongens van 11 tot 13. Deron Ditiecher werd kampioen bij de 14- tot 16-jarigen. Bij de volwassen beginners werd Robbert Vliet verrassend Noord-Nederlands kampioen. Daarbij namen Kaylee en Robbert vanwege hun presteren in de loodzware poules waarin zij waren ingedeeld twee van de vier spiritprijzen mee naar huis. De coaching was in handen van Tristan Thiele, Lucien de Groot en Stacey Schenk.

Wereldschakers komen weer naar Dordrecht

Uw aanbouw vakkundig geplaatst

DORDRECHT De voorbereidingen voor het Open Nederlands kampioenschap snelschaken, dat op zaterdag 2 maart voor de vijŌiende keer in Dordrecht wordt gehouden, zijn in volle gang. Naast het hoofdtoernooi zal de organisaƟe ook een aantal nevenevenementen organiseren.

Uw dakkapel in één dag geplaatst

Als eerste zal op zaterdag 23 februari een zogenaamde aanschuifsimultaan op winkelcentrum Sterrenburg worden georganiseerd. De organisatie heeft Dordtenaar en kundig schaker Hans Berrevoets bereid gevonden om de simultaan te geven. Vanaf ongeveer 13.00 uur neemt hij het op tegen schakers die zijn krachten met hem willen meten. Zodra een partij is afgelopen kan een nieuwe uitdager de plek weer innemen. Het evenement zal rond de klok van 16.00 uur

eindigen. Daarnaast zal op de donderdag voor het toernooi, 28 februari, de tweevoudig winnaar en Amerikaans grootmeester Yasser Seirawan een kloksimultaan houden in de centrale hal van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. De simultaan start om 19.00 uur en er zijn nog plaatsen beschikbaar voor deelnemers. Hoofdtoernooi Deze nevenevenementen zijn de opmaat voor het hoofdtoernooi op 2 maart. Met tweehonderd deelnemers is het open NK snelschaken een van de grootste en sterkste snelschaaktoernooien van Europa, waarmee het naast een toonaangevend schaak - sportevenement tevens een groot sportevenement voor Dordrecht is. Het toernooi kent naast nationale topspelers zoals Jan Timman en Loek van Wely ook grootmeesters uit bijvoorbeeld Brazilië, Rusland, de Verenigde

Staten, Zweden en vele andere landen. Onder hen is de eerder genoemde Yasser Seirawan en hij zal proberen om een zuivere ‘hattrick’ te scoren, en zodoende een derde toernooioverwinning aan zijn palmares toe te voegen. Groot scherm Bezoekers zijn de gehele dag welkom in het Da Vinci College, Leerparkpromenade 1. Daar kan met een hapje en een drankje vanaf de tribune live gekeken worden naar de partijen. Het eerste bord is op een groot scherm zichtbaar. Het toernooi start om 10.00 uur en de prijsuitreiking is rond 18.30 uur. Toegang voor alle evenementen is, vanzelfsprekend, gratis. Meer informatie over de evenementen is te vinden via snelschaakmarathon.nl. Tevens is de organisatie te volgen via Twitter: twitter.com/blitzdordrecht. Voor specifieke vragen is de organisatie te bereiken via info@snelschaakmarathon.nl.

Liever bewegen dan moe

SPECIALIST IN DAKKAPELLEN DAKOPBOUW EN AANBOUW www.rozendaaldakkapellen.nl

Lekdijk 240 2957 CK Nieuw-Lekkerland Tel. 0184-682056 Fax 0184-684008 info@rozendaaldakkapellen.nl

DORDRECHT Met een goede condiƟe voel je je zowel lichamelijk als mentaal ĮƩer. Met voldoende beweging bouw je lichamelijke condiƟe op en kun je je beter gaan voelen. Dat is het idee achter de training Liever bewegen dan moe. Sportbedrijf Dordrecht en Yulius bieden deze training in Dordrecht aan aan mensen die niet lekker in hun vel ziƩen en leƩerlijk en Įguurlijk in beweging willen komen. Aanmelden kan al, deelname is graƟs. De training bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur. In de groep kunnen tussen de acht en twintig deelnemers zitten. De groep gaat

onder leiding van een sporttrainer aan de slag. Het verbeteren van de conditie wordt gecombineerd met spelvormen en spieropbouw. Na een uur trainen is er ruimte om uit te blazen en ervaringen uit te wisselen. De deelnemers krijgen ook voorlichting over fysieke en mentale gezondheid. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan de orde komen zijn gezonde voeding, omgaan met sombere gevoelens en positief denken. Aanmelden De start is op woensdag 6 maart en iedere week is er een bijeenkomst van 09.00 tot 11.00 uur. De gratis training worden gegeven in Sportcomplex Crabbehof in Dordrecht. Aanmelden kan via tel. 6545075 (maandag tot en met donderdag) of preventie@yulius.nl.


20

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

€ 16.753,- nu € 12.495,Uw voordeel € 4.258,-

De

CORSA

25 EURO VOOR EEN VOLLE TANK. Nu tanken voor € 0,86 per liter LPG. Nu is de Corsa LPG ook nog eens wegenbelastingvrij en krijgt u twee jaar volledige fabrieksgarantie. Daarnaast rijdt de zuinige Bi-Fuel motor zowel op benzine als LPG. Dat kan aan de pomp zelfs een euro per liter schelen. En als u de prijs ziet, begrijpt u meteen waarom we hier geen gewoonte van kunnen maken. Kom nu dus snel naar onze showroom!

Dordrecht, Mijlweg 31, (078) 613 21 55. Gorinchem, Van Hogendorpweg 6, (0183) 64 58 00. www.vanmill.nl Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 3.5 – 7.6; kms/liter: 28.57 - 13.16; CO2 gr/km: 94 – 178. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde modellen kunnen in detail verschillen van de werkelijke uitvoeringen. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties.

www.indumij.nl

JAMMER DAT JE EENMAAL DE

Volg ons ook op facebook.indumij.nl + twitter.indumij.nl

WIJ GAAN VERHUIZEN

BINNEN BUITENKANT NIET MEER ZIET

PROFITEER NÚ VAN EXTRA-VERHUISVOORDEEL NÚ BIJ AUTO INDUMIJ DORDRECHT

14% BIJTELLING & GÉÉN WEGENBELASTING CLIO COLLECTION VOORZIEN VAN:

WIJ GAAN VERHUIZEN OP 23 EN 24 FEBRUARI!

LICHTMETALEN WIELEN 16" PASSION PAKKET CHROME ACCENTEN RENAULT HANDSFREE CARD, VOOR OPENEN, SLUITEN EN STARTEN

EXTRA-VERHUISVOORDEEL BIJ AANKOOP VAN EEN NIEUWE AUTO*:

CLIO COLLECTION VANAF € 16.990,-

GRATIS WAXOYL T.W.V. € 199,ACCESSOIRECHEQUE T.W.V. € 250,-

EXCLUSIEF KOSTEN RIJKLAAR MAKEN à € 920,-

OUD ADRES: MIJ LWEG 69, DORDRECHT TEL. (078) 617 00 00

NIEUW ADRES: MIJLWEG 65, DORDRECHT TEL. (078) 617 00 00

*Acties zijn alleen geldig bij Auto Indumij Dordrecht van 18 februari tot 11 maart 2103, bij aankoop van een nieuwe Renault. De in deze advertentie gecommuniceerde prijzen betreffen consumentenprijzen vanaf januari 2013. Afbeeldingen die in deze advertentie zijn gebruikt kunnen afwijken van de daadwerkelijk geleverde auto en/of specificaties in Nederland en/of fiscale categorie waarin het model valt. Alle prijzen personenauto’s en diensten zijn inclusief BTW. Vraag altijd uw dealer naar de exacte details voor uw persoonlijke situatie. Kijk voor de exacte actievoorwaarden op renault.nl. Bedragen zijn afgerond op hele euro’s. Rentewijzigingen en drukfouten voorbehouden. Min./Max. verbruik: 3,0 - 8,7 l/100km. Resp. 33,3 - 11,5 km/l. CO 2: 83 - 150 g/km.


Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

Volg het lokale nieuws op

Ondernemers

dordtcentraal.nl

21

gratis Astrid Erkelens Uitvaartverzorging: Arriva voor kids

betrokken en persoonlijk

DORDRECHT Veel mensen hebben uitvaartbegeleidster Astrid Erkelens de afgelopen Ɵen jaar leren kennen. Sinds deze maand werkt zij op eigen Ɵtel in Dordrecht en omstreken. “Ik blijf zoals de mensen mij kennen: betrokken en persoonlijk”, zegt zij. “Mensen mogen best voelen dat je meeleeŌ. Maar tegelijkerƟjd ben je er om ervoor te zorgen dat alles verloopt volgens de wens van de nabestaanden en de overledene.”

Astrid Erkelens.

lie, werd zij gevraagd deze uitvaart ook te begeleiden. “Mensen waarderen het dat ik dichtbij hen sta, een arm om ze heen sla als het nodig is. Ze mogen best voelen dat ik soms ook verdrietig ben. Maar daarnaast ben je er voor de totale begeleiding. Alles moet volgens de wensen verlopen. Dat begint bij goed luisteren, de sfeer aanvoelen, inspelen op de dingen die op de achtergrond gebeuren, bijvoorbeeld iets wat een kleinkind zegt. Ik houd van dit werk. Het past heel goed bij me.”’

Heel veel families heeft Erkelens in de loop der jaren al mogen begeleiden. In veel gevallen ook meerdere keren. Als er weer een overlijden was in de fami-

Persoonlijke wensen Astrid Erkelens bespreekt de persoonlijke wensen met de familie, regelt de administratie en verzorgt als de nabestaanden dat willen ook een toespraak. Een standaarduitvaart bestaat niet

DORDRECHT

meer. Binnen de wettelijke regels en het budget kan helemaal ingespeeld worden op de wensen van de familie en de overledene. Erkelens begeleidt dat door ideeën te opperen die hierbij aansluiten en eventuele valkuilen te benoemen die zij door haar ervaring voorziet. Zo wordt samen invulling gegeven aan een persoonlijk afscheid. In overleg kunnen via Astrid Erkelens Uitvaartverzorging ook boeketten geregeld worden en eventueel een fotoreportage.

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Het moment om leuke uitstapjes met de trein en de bus te maken. Bij Arriva reizen kinderen tot 12 jaar iedere schoolvakantie gratis. Voorwaarde is dat er met de kinderen een betalende volwassene meereist. Er mogen maximaal twee kinderen meereizen per ticket. Dat betekent dus per betalende volwassene twee gratis meereizende kinderen. Volwassenen met een abonnement worden als betalende volwassenen beschouwd.

InformaƟe en contact Lees meer over de werkwijze en mogelijkheden op de website: erkelensuitvaartverzorging.nl. Voor het melden van een overlijden is Astrid Erkelens altijd bereikbaar op: tel. 06-52881505 of 2600366.

Het gratis reizen geldt door de week vanaf 09.00 uur en in het weekend de hele dag. Verder geldt het gratis reizen alleen als de kinderen op hetzelfde traject en in dezelfde klasse reizen als de begeleider. Meer informatie via arriva.nl.

Trivire geeŌ steuntje in de rug met starterslening DORDRECHT Als eerste organisaƟe in de regio Drechtsteden biedt Trivire de CorporaƟe Starterslening aan. Hiermee wil de woningcorporaƟe starters helpen bij de aankoop van hun eerste koopwoning. Op 15 februari is de regeling in werking getreden.

bij de bank kunnen lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. Het maximale bedrag voor de starterslening is nooit meer dan 20 procent van de totale aankoopkosten.

Het financieren van een woning is moeilijk in deze tijd, vooral voor starters. De Corporatie Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale aankoopkosten van de woning en het bedrag dat starters

V

Extra sƟmulans Jeanne de Waard, projectleider Trivire: “We zijn erg blij dat we de Corporatie Starterslening kunnen aanbieden. De regeling is ook een extra steun in de rug voor mensen die op basis van hun inkomen niet meer in aanmerking komen voor een sociale huurwoning en aan-

TO IJS. U E A E PR T S T IM RPS L S E DE SCH E RD O O

Financiering van een woning vooral moeilijk voor starters gewezen zijn op dure huurwoningen of koopwoningen. Met de starterslening kunnen starters een woning kopen, waarvan de maandlast past bij hun inkomen. We hopen hiermee de woningmarkt een extra stimulans te geven.” Voorwaarden Trivire biedt de starterslening aan bij

zowel de bestaande koopwoningen in haar bezit als bij de nieuwbouw. Voor het inzetten van de Corporatie Starterslening werkt Trivire samen met SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting). SVn verstrekt de lening namens Trivire. Trivire stelt zelf de voorwaarden op waaraan de starter moet voldoen om voor de lening in aanmerking te komen. Zo heeft Trivire bepaald dat de maximale lening 30.000 euro mag bedragen. Voor woningen onder de 100.000 euro geldt een maximale hoogte van 10.000 euro. Overigens is het

FIAT PANDA

EDIZIONE COOL

DERDE REMLICHT

ELEKTRISCHE RAMEN VOOR STUURBEKRACHTIGING

2 AIRBAGS

IN HOOGTE VERSTELBAAR STUURWIEL

AFSTANDBEDIENING CENTRALE VERGRENDELING

LAGE CO2-UITSTOOT

5-DEURS BUMPERS IN CARROSSERIEKLEUR ABS TRIPCOMPUTER EN TOERENTELLER

UW W VOORDEEL RU RUIM UIM

HALOGEEN KOPLAMPEN

w 1.368,-

LAAR

GEHÉÉL RIJK

PANDA ED. COOL w 11.318,NU VOOR

L 9.950,VANAF PRIJS

v 10.595,-

AFLEVERKOSTEN

v

668,-

RESERVEWIEL

v

55,-

TOTAAL

v 11.318,-

UW VOORDEEL

w

*Bron: JATO Dynamics. Gebaseerd op de volumegerelateerde gemiddelde C0 2-uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in de eerste 6 maanden van 2012.

1.368,-

NU GEHÉÉL RIJKLAAR w 9.950,-

5 0 wegenbelasting

Prijs incl. kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en legeskosten. Geen bijkomende kosten en geheel rijklaar. Geen kortingen mogelijk, niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Afgebeelde auto kan iets afwijken van de daadwerkelijke uitvoering. Meerprijs metallic lak € 410,- of afwijkende pastellak € 305,-. Gem. brandstofverbruik: 4,1 I/100 km (1 op 24,4) CO2: 95 g/km. Fiat. De laagste CO2-uitstoot van Europa.*

StartersinformaƟemarkt Op zaterdag 6 april organiseert Trivire van 11.00 tot 14.00 uur een startersinformatiemarkt op haar hoofdkantoor aan de Callistolaan 2 in Dordrecht. Hier kunnen mensen informatie krijgen van makelaars en notarissen en bij hypotheekadviseurs meteen uit laten rekenen hoe de Corporatie Starterslening hen kan helpen. SVn is ook aanwezig en geeft een presentatie over de inzet en de voorwaarden van de lening.

ALLÉÉN BIJ MONSTER AUTO

RADIO/CD/MP3-SPELER

5 0 BPM

toegestaan om verbeterkosten of meerwerk mee te nemen in de berekening.


FITTING STATION HASSING

S

AUTO BOOI

INKOOP OCCASION

★ Uitlaten ★ Trekhaken ★ Schokbrekers ★ Reparaties en onderhoud

078 - 617 10 72 Gebruikte auto’s met BOVAG garantie en nationale AUTOPAS. WEEK AANBIEDING

NU OOK OCCASIONS Merk Chrysler Voyager Citroën Xsara Daihatsu Sirion Daihatsu Terios Daihatsu YRV Ford Fiesta

Type 2.4 1.6i 1.0 1.3 1.3 1.25i

Bouwjaar 99 00 06 98 01 03

Merk Mitsubishi Lancer Renault Twingo Suzuki Grand Vitara, airco Suzuki wagon R aut/airco Volkswagen Golf Cabrio

Type 1.3i 1.2 2.0 1.3 2.0

Bouwjaar 98 05 02 04 00

BMW 318i 2.0 EXECUTIVE NIEUWM., NAV., ECC., LMV, 86.000 KM 1E EIG 2009

Nu voor € 18.850,-

BMW 318i 2.0 Executive nieuwm., NAV, ECC, LMV, 86.000 km........... 09 18.850,BMW 520i Touring, Business Line ED1, ECC, leer, nav, 57.000 km........ 09 27.850,Chevrolet Tacuma 1.6 16V Style, ECC, leer, schuifdak, 1e eig............. 08

A.P.K. STATION € 25,- en DIESEL € 45,-

8.450,-

Citroën C3 Picasso 1.4 16V VTI Aura Plus airco, 46.000km 1e eig......10 13.250,-

Dagelijks geopend van 8.00 - 17.30 uur - ook tijdens koopavond geopend. Zaterdag van 9.00 - 13.00 uur.

Chrysler PT Cruiser Cabrio 2.4i Limited, leer, 19.000 km, 1e eig........ 08 12.850,-

078 - 617 53 14 Dordrecht

de Savornin Lohmanweg 11 (achter winkelcentrum Crabbehof)

Dacia Logan MCV, 1.4i, Combi, airco, 38.000 km., 1e eig....................09

7.850,-

Dodge Journey 2.4i SX airco, wit, 50.0000 km, 1e eig.........................09 13.650,-

VOOR EEN

Ford Focus 2.0 16V Rally Ed., airco, LMV, 59.000 km, 1e eig...............07 10.650,Ford Mondeo 2.0 16V 5-drs., Titanium, NAV, ECC, LMV, 66.000km, 1e eig.... 08 14.850,-

TOPOCCASION

Rijders opgelet:

Automobielbedrijf Stuurman Lelystraat 99 3364 AH Sliedrecht Tel 0184 - 412796 www.wimstuurmanauto.nl

Kia Sportage 2.0 16V Executive, LMV, airco, 53.060km, 1e eig..........08 12.850,-

Mitsubishi Colt 1.1i invite, LMV, airco, 39.000 km, 1e eig................... 09

Opel Zafira 1.6 16V 115pk 111-years ed 7pers, airco, 64.000km, 1e eig...... 10 14.850,-

NAAR EEN

Peugeot 107 1.0 12V XS 5drs., nieuwm., airco, 19.000km, 1e eig.........12

8.450,-

Peugeot 207 1.4i X-line, airco, zwartmet., 46.000 km, 1e eig................07

7.350,-

Renault Grand Modus 1.2 16V TCE 74kW, airco, 52.000 km, 1e eig....08

8.850,-

Renault Koleos 2.5 16V Dynamique Pack, NAV, leder, schuifdak, 61.000 km, 1e eig.. 09 17.850,Seat Leon 1.4 16V TSi 125pk, airco, LMV, 46.000 km, 1e eig................. 08 11.950,-

Automobielbedrijf J.W. Pons B.V. Lindelaan 14 3331AN Zwijndrecht Telefoon: 078 – 6128323 www.autobedrijf-pons.nl

BOVAG

Toyota iq 1.0 VVTi Aspiration ECC, LMV, 42.000 km, 1e eig.................. 09

BEDRIJF!

BMW 318i Ci Coupe Executive Nav. ECC 82.000 km.............................. 03

8.850,-

Renault Grand Scenic 2.0 16V 7-persoons, ECC, LMV, 107.000 km.......05

5.950,-

Compleet aanbod met foto www.autobooi.nl * Geen afleveringskosten * Levering alle merken nieuwe auto’s * APK II keurstation * Inruil, financiering mogelijk * Tevens donderdagavond en zaterdag open

OLIE VERVERSEN incl Oliefilter + 4 liter 10 W 40

Nu € 25,-

Reeweg-zuid 46 TEL. 078-6171072 bij het Albert Schweitzer (Refaja) ziekenhuis Locatie Amstelwijk Dordrecht

(excl. verwijderingsbijdrage)

M. BUIJTENHEK AUTOSERVICE Marconiweg 3 - 3316 AM Dordrecht - Tel. 078-6489830

¬¬¬

Automobielbedrijf

Geopend Ma t/m vrij 08.00 - 17.30 Zaterdag op afspraak

¬

VAN DER OCCASIONS MET 3 TOT 12 MAANDEN GARANTIE

¬

!UTOBEDRIJF¬3TUURMAN De DAIHATSU dealer &D HONDA Specialist $ $!)(!435 L (/.$! 3 Voor de ALBLASSERWAARD biedt aan:

Occasions met 6 mnd. BOVAG – garantie Merk/Type Honda JAZZ HYBRID Elegance Honda JAZZ 1.2I COOL Honda CIVIC 5d 1.8i Silverstone, navi Honda CR-Z 1.5GT Navi, panoramadak Honda ACCORD 4D 2.4 Executive Honda CIVIC Hybrid Elegance Honda ACCORD TOURER Elegance tr.hk Honda CR-V 2.0 Elegance Navi, 1e ed.pak. Daihatsu MATERIA 1.3 Funk, airco Daihatsu CUORE 1.0 3D Anniversary Daihatsu CUORE 1.0 5D Trend Daihatsu CUORE 1.0 5D Trend Daihatsu CUORE 1.0 5D Trend Daihatsu SIRION 1.0 premium airco Daihatsu SIRION 1.3 prestige, airco Mazda 3 5d 1.6 Sport HymerCamp 644GT 2.8 TDI vol opties

bw.jr. 2012 2006 2012 2011 2010 2009 2009 2013 2007 2008 2008 2009 2009 2009 2006 2004 2001

km.stand 3150 60500 2000 7050 40000 92000 89000 3000 62000 38000 66700 75000 103000 80000 109000 162000 107500

/## INULI INT ONZE SHOWROOM

: DE NIEUWE HONDA CR-V kleur Fresh Lime Storm silver Wit m. Zwart m. Silver m. Urb. Tit.m. Zwart m. Wit m. Lime green zilver m. zilver m. d. Blauw m. Zwart m. zwart m. lime gr. zilver m. wit

prijs 19950,= 7450,= 26950,= 19950,= 23950,= 10950,= 17950,= 37490,= 7450,= 4450,= 5650,= 5950,= 5450,= 6950,= 5950,= 5650,= 29950,=

Zonder Garantie incl. APK Daihatsu Terios SXE , trekhaak Peugeot 206 XR 1.4 Opel Astra 1.6HB airco Ford KA 1.3 st.bekr.

1999 2002 2000 2003

143500 81000 174000 45500

7.650,-

Inruilauto's zonder garantie, wel APK keuring

AANBIEDING

www.mb-autoservice.nl

7.650,-

Opel Insignia 1.8 16V 140pk station, NAV, LMV, 62.000 km, 1e eig...09 17.850,-

NATUURLIJK naar de oĸciële Service Dealer, met orginele Daihatsu onderdelen.

Honda Civic 1.3i Hybrid, ECC, LMV, 56.000, 1e eig................................08 10.650,-

Mazda 6 1.8 16V Business, 5-drs., nieuwsm., 47.000 km, 1e eig........ 10 16.850,-

GAAT U

Voor onderhoud en reparaƟe Uw Service dealers in deze regio zijn:

Ford Mondeo 2.0 16V 5-drs Titanium, NAV, ECC, LMV, 63.000 km... 09 15.650,-

blauw/grijs Blauw Zilver Blauw

2950,= 2950,= 2250,= 3450,=

Nu ook INBOUW van BEAR-LOCK versnellingsbak sloten!! ONDERHOUD, REPARATIE, APK ALLE MERKEN

WWW.WIMSTUURMANAUTO.NL

Lelystraat 99 (t.o. Trendhopper) 3364 AH SLIEDRECHT TEL: 0184-412796 Email: stuurman@daihatsu.nl

Audi A3 1.4 TFSI Attraction AUT

84.074

Grijs

2009

Citroen C2 1.4i VTR rijklaarprijs

103.435

Zwart

2008

6.250,-

Ford Fusion 1.4 16V Champion

107.839

blauwm.

2006

6.750,-

Ford Ka 1.3 70pk Trend Airco Lexus RX 300 Executive MINI Mini 1.6 16V Cooper Pepper

16.750,-

82.895

Grijsm.

2004

3.250,-

140.000

Groen

2004

17.950,-

Geel

2003

7.950,-

Mazda MX-5 1.6i Cabriolet

176.453

56.612

Groen

1999

5.500,-

Mitsubishi Colt CZ5 1.3 Incharge

111.358

6.750,-

Grijsm.

2008

Nissan Almera 1.8 16V Acenta

37.571

Blauwm.

2003

5.950,-

Nissan Micra 1.2 65pk Visia Cool

78.377

Grijsm.

2006

6.450,-

Nissan Micra 1.2 65pk Visia Cool

92.343

Grijsm.

2004

4.250,-

Nissan Primera 2.0 16V Business

78.159

Blauwm.

2003

4.950,-

Opel Corsa 1.2-16V 111-EDITION

84.592

Grijsm.

2010

8.950,-

Peugeot Partner 1.6 16V 110pk LPG G3114.693

Grijsm.

2008

9.250,-

Renault Clio 1.2 TCE 100 pk Buss.

Blauwm.

2008

6.950,-

Seat Altea XL 1.6 102pk Suzuki Swift 1.5 102pk Exclusive Toyota Avensis Wagon 1.8 16v

84.973 104.578 71.498 136.477

Blauwm.

2007

9.950,-

grijsm.

2007

7.950,-

zwartm.

2008 11.950,-

Toyota Aygo 1.0 12v VVT0i Acces

67.596

Grijsm.

2011

7.750,-

Volkswagen Fox 1.2 40KW 3-drs.

70.682

Rood

2008

5.750,-

Inclusief grote beurt / 1 jaar APK + geen afleveringskosten

Bekijk al onze occasions met foto’s op onze site: www.autovanderheiden.nl

Geopend van maandag t/m zaterdag + koopavond

Bremstraat 9 • Dubbeldam • Telefoon 078 - 616 18 49 • Dordrecht


Volg het lokale nieuws op

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

dordtcentraal.nl

Ondernemers

23

Boekmans

in de mix DORDRECHT Voortaan is het iedere laatste vrijdag van de maand Ketel Mix Night bij Grand CafĂŠ Restaurant Boekmans op het Dudokplein in Stadspolders. Niet alleen de befaamde jenever van Ketel 1 gaat dan in de mix, ook de muziekmix van DJ Biblio zal deze avonden smakelijk, afwisselend en dansbaar zijn.

DJ Biblio, het dj-alias van Boekmans-eigenaar Peter Kruijtzer, draait alles van soul, funk, jazz, salsa, disco, lounge tot progressive. “Eigenlijk kun je het samenvatten als muziek die swingt.â€? De horecabaas besloot een paar jaar geleden niet langer telkens op zoek te gaan naar een dj voor feestjes in ĂŠĂŠn van zijn zaken, maar zelf een cursus te volgen op de Pioneer DJ School. Eigenlijk een logische stap voor iemand die al heel lang en zeer breed is geĂŻnteresseerd in muziek. “Als 45-jarige heb ik alle muziekstromen meegekregenâ€?, zegt Kruijtzer. “Vroeger was ik dagen bezig met het opnemen van cassettebandjes voor feestelijke gelegenheden. En nog steeds ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe muziek. Zo stuitte ik laatst toevallig via Facebook op een ďŹ lmpje van de 18-jarige singer-songwriter Noah die het nummer Sexy and I Know It van LMFAO prachtig covert. Maar

ook de tv blijft inspireren met al zijn talentenshows. Daar komen goede nummers vaak uit het niets weer naar boven. Het programma De ReĂźnie had laatst een klas uit Gorinchem. Maite HontelĂŠ uit Gorichem blijkt een salsakoningin op trompet te zijn in Colombia. Dan ga ik googlen en kom ik een heel lekker nummer van haar tegen. Haar nummer Charanga Pa’Maite zal ik vrijdag 22 februari zeker draaien. Ik heb haar al gemaild met de vraag of ze in Boekmans wil optreden.â€? Lekkere mix “De Mix Nights moeten voor al onze gasten iets hebbenâ€?, vervolgt Kruijtzer. “Daarom zoek ik het ook in de feestnummers, zoals Sweet Caroline van Neil Diamond. Daar zijn heerlijke versies op gemaakt. En het carnaval inspireerde me om weer de Braziliaanse sferen van Carnaval de Paris van Georjio Manana op te zoeken. Daarin hoor je effecten en melodieĂŤn waardoor de huidige housemuziek weer geinspireerd is. Persoonlijk dans ik het liefst op disco, luister ik in de auto foottapping jazz en geniet ik thuis op de bank van klassiek.â€? Een mooie muziekmix kunnen de gasten dus verwachten tijdens de maandelijkse Ketel Mix Night in Boekmans. En lekkere, speciaal geprijsde mixen van Ketel 1, bijvoorbeeld met ginger ale, cassis of cola.

CafĂŠ de Tijd bestaat 25 jaar DORDRECHT Om het 25-jarig jubileum te vieren houdt cafĂŠ De Tijd op zondag 3 maart van 15.00 tot 17.00 uur een receptie voor de vaste klanten. Bezoekers van De Tijd weten dat het personeel enorm veel kennis heeft van de meer dan honderd soorten bier, waarvan acht van het vat, die het cafĂŠ aanbiedt. Op de foto, het vaste gezicht van De Tijd, Corinne Smeijer. Lees het hele verhaal, geschreven door Ton Vermeulen, op de website van Dordt Centraal.

Op de foto met

Barbie & Michael DORDRECHT

De door Oh Oh Cherso bekend geworden Barbie komt samen met haar echtgenoot Michael naar Erotic Treasure. De Meet & Greet met het Haagse koppel is op zaterdag 23 februari van 14.00 tot 15.30 uur. In de erotiekwinkel aan de Grote Spuistraat 28 kunnen de fans gratis met hen op de foto. Tijdens het bezoek aan Dordrecht worden er ook opnames gemaakt voor het nieuwe tv-programma rond Barbie en haar man.

8*+(""/7&3)6*;&/

XXXLJBEPSESFDIUOM

1SPGJUFFSOä?„WBOFYUSBWFSIVJTWPPSEFFMCJK*OEVNJK"VUPNPUJWF

,JB3JP-FWFSCBBSWBOBG

䪌

7BOBGQSJKT,JB3JP䪌 

/VNFUEFBMTMFDIUT 0'JOSVJMWPPSEFFMUPU

 

䪌  䪌 

,JB3JPJTTUBOEBBSEWPPS[JFOWBOPB â†&#x;"#4â†&#x;"JSCBHTâ†&#x;&MFLUSJTDIWFSTUFMCBSFCVJUFOTQJFHFMT â†&#x;$FOUSBMFQPSUJFSWFSHSFOEFMJOHNFUBGTUBOETCFEJFOJOH â†&#x;3BEJP$%.1mTQFMFSNFU64#FO"69BBOTMVJUJOH JODMVTJFGTUVVSXJFMCFEJFOJOH

" #JKUFMMJOH]8FHFOCFMBTUJOHWSJK

䪌 &953" */36*-7003%&&-

%&"-

0' #&5""-/6%&)&-'5 &/%&3&45*/ 

*OEVNJK"VUPNPUJWF .JKMXFH #&%PSESFDIU 5FM XXXLJBEPSESFDIUOM ,PNFOEXFFLFOEFOGFCSVBSJWFSIVJTU,JB%PSESFDIUOBBSEF.JKMXFH (FNWFSCSVJL MLN  LNM$0VJUTUPPUmHLN &YUSBJOSVJMQSFNJFWPPSEF,JB3JPCFUSFGU䪌 PQEFEFVSTFO䪌 PQEFEFVST 3JP%FTJHO&EJUJPOBMMFFOMFWFSCBBSBMTEFVST (FMEJHCJKLFOUFLFOBBOWSBBHUNGFCSVBSJFOVJUFSTUFSFHJTUSBUJFEBUVNWBOBQSJM%FJOSVJMBVUPEJFOUNJOJNBBMNBBOEFOPQOBBNUFTUBBOWBOEFLPQFS QSJWäœłQFSTPPOPGLMFJO[BLFMJKLFNBSLU 7FSEFSEJFOFOEFHFHFWFOTPQEFLMBOUGBDUVVSPWFSFFOUFLPNFONFUEFHFHFWFOTPQIFULFOUFLFOCFXJKTWBOEFOJFVXFFOEFJOSVJMBVUP%F[FBDUJFHFMEUOJFUJODPNCJOBUJFNFUBOEFSFBDUJFT #JKEFBDUJFCFUBBMUVOVEFIFMGUFOEFBOEFSFIFMGUJO%F BDUJFCFUSFGUFFO OJFU EPPSMPQFOELSFEJFUBBOCPEWBO,JB'JOBODF IBOEFMTOBBNWBO4BOUBOEFS$POTVNFS'JOBODF#FOFMVY#7 HFSFHJTUSFFSECJK"'.POEFSWFSHVOOJOHOVNNFS5PFUTJOHFOSFHJTUSBUJFCJKIFU#,3UF5JFM*OGPSNFFSCJKVXWFSLPQFSOBBSEFWPPSXBBSEFOFOTUBOEBBSEJOGPSNBUJFCMBEPG CFM4BOUBOEFSFO,JB'JOBODFHFWFOHFFOBEWJFT6EJFOU[FMGUFCFQBMFOPGIFUEPPSVHFXFOTUFGJOBODJFFMQSPEVDUBBOTMVJUCJKVXXFOTFO CFIPFGUFOFOQFSTPPOMJKLFTJUVBUJF7PPSEFEVVSWBOEFVJUHFTUFMEFCFUBMJOHTQFSJPEF UPUVJUFSMJKLKBOVBSJ XPSEFOHFFOSFOUFFOLPTUFOJOSFLFOJOH HFCSBDIU)FUNBYJNBMFGJOBODJFSJOHTCFESBHWPPSEF,JB3JPCFESBBHU䪌 %FBDUJFJTBMMFFOHFMEJHWPPSFFOOJFVXF,JB3JPCJKLFOUFLFOBBOWSBBHUNGFCSVBSJFOFFOVJUFSTUFSFHJTUSBUJFEBUVNWBOBQSJM(FOPFNEFBDUJFT[JKOBMMFFOHFMEJHPQWPPSSBBEBVUPsTFO[PMBOHEFWPPSSBBETUSFLU %FWSJKTUFMMJOHWBOXFHFOCFMBTUJOHWSJKHFMEUUPUKBOVBSJ(FOPFNEFQSJKTJTJODMVTJFG#58#1. NBBSFYDMVTJFGLPTUFOSJKLMBBSNBLFO MFHFT WFSXJKEFSJOHTCJKESBHF NFUBMMJDMBLFOMBLCFTDIFSNJOH"GCFFMEJOHFOLVOOFOBGXJKLFOWBOTUBOEBBSETQFDJGJDBUJFT ESVLGPVUFOWPPSCFIPVEFO,JKLWPPSNFFSJOGPSNBUJF FOEFWPMMFEJHFHBSBOUJFWPPSXBBSEFOPQXXXLJBOM


24

Dordt Centraal woensdag 20 februari 2013

Kleurrijk

Adve Ad veert r enntie ttiies

Brrroch B Bro hures hu ures re ess

buitenreclame

ddiiggiittaaaall pri rinten nten nt en

huisstijlen logo’s magagagaazazizines neess posters pro proom pr mot otiioonele nellee art ne rtiikkelleenn denAAddve vert rteennttiie ieess

Bro Br B rro och hu urre res es es

diggiitaaal digi di al pri rinntteenn

huisstijlen logo’s mmagaggaziaazzziines nes ne es

drukwerk flyyeersrs

reclame posters prpromomototiioonneelele artrtikikelelenleenn in

LET OP:

buitenreclame

drukwerk flyyeerrss fofoldlderers

ssttiiccke kerss websites weekbla-

Per 1 maart gewijzigd. Voordeliger BTW tarief op arbeid.

stiicckkeers st sti rs websites weekbladen AAdddvvveertteennttiieess

tenreclame tenr

creations

fold fo ldeerrs

Bro Bro ochu ch chu hurre hu res e ess

ddiiggiittaaal al prriint nten en

bui-

twincreations.nl

Blekersdijk 38A | Dordrecht | 078-6489319

Politienieuws Verdachten verstopt in hijskraan ZWIJNDRECHT Op een bouwplaats in de buurt van de watertoren aan de Ringdijk hoorde een getuige in de nacht van zaterdag op zondag stemmen en belde de politie. Deze zetten het terrein af. Bij afgeknipte stekkers die in de buurt van de bouwkraan lagen sloeg een politiehond aan. Een politiehelikopter die assistentie kwam verlenen vond twee jongens van 18 jaar Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht in een kraan.

Verdachten woninginbraak aangehouden ZWIJNDRECHT Agenten hielden drie verdachten aan van een woninginbraak. De politie ontving melding van een inbraak in een pand op de H.A. Lorentzstraat op donderdag rond 19.40 uur. De verdachten zijn drie Rotterdammers van 20, 21 en 24 jaar. Ze werden aangehouden bij het stadion en in de Da Costastraat.

Te Koop gevraagd; onroerend goed in alle prijsklassen! Woningen, appartementen, opknappanden, (bouw)grond, agrarische grond, (Rijks) monumenten, recreatiewoningen, garageboxen, bedrijfshallen, kantoren, winkels, winkelcentra; verhuurd, onverhuurd of achterstallig onderhoud is voor ons geen bezwaar.

pieter@tresinvest.com sjoerd@tresinvest.com 06-53292939 06-14502425

 Neem contact met ons op en we komen direct bij u langs Wij doen u altijd een financieel voorstel Dezelfde dag betalen wij 10% van de koopsom bij de notaris Transport via de notaris mogelijk binnen 5 werkdagen

Tres Invest B.V. Postbus 205 3330 AE Zwijndrecht

www.tresinvest.com

CAMPER

APK / ONDERHOUD ZORGELOOS GENIETEN VAN UW CAMPER. LAAT HEM OP TIJD DOOR ONS CHECKEN!


Advertentie

PAGINA GEZOND www.paginagezond.nl

Te vet eten, alcohol, roken? Verlaag uw vetpercentage met Liv.52 Vraagt u zich wel eens af hoe het komt dat het zo moeilijk is om af te vallen of dat uw huid er niet mooi uitziet? Het antwoord hierop is veelal: de lever. Uw lever is namelijk het filter van uw lichaam en als deze niet goed werkt dan kunnen allerlei ‘gifstoffen’ niet uit uw lichaam worden verwijderd. Denk hierbij aan alcohol, suikers, vetten, zout, nicotine, kleur- en smaakstoffen. Als uw lever gezond is, kunt u makkelijker afvallen én zit u lekkerder in uw vel. Uw lever kan dus best een steuntje in de rug gebruiken. Zeker in een periode wanneer we wat minder gezond leven.

GEZONDE LEVER

¨ GEZOND GEWICHT

¨ GEZOND LICHAAM

Voor een gezond e l e ve r i s e r ® nu Liv.52 van Himalaya: stimuleert de afbraak van afvalstoffen in de lever, zoals alcohol, vetten, cafeïne en nicotine. Ook beschermt het de lever tegen schadelijke stoffen uit medicijnen en voeding. En het stimuleert de vetverbran-

ding, dus helpt het bij afvallen. Liv.52 zijn natuurlijke tabletjes met bijzondere kruiden uit het Himalayagebied (India). Deze kruiden zijn samengesteld op basis van de Ayurveda leer, die al 5.000 jaar oud is.

Wereldwijd succes Liv.52 is wereldwijd het best verkochte supplement voor de lever (1 miljard tabletten per jaar). Het

www.paginagezond.nl

Wapiti DarmMild DÉ DETO X AANPAK

Dagelijks een regelmatige stoelgang ®

product wordt, evenals Cystone (voor de nieren), voorgeschreven door 250.000 artsen en therapeuten in meer dan 90 landen. Cystone tabletjes stimuleren uw nierfunctie, voorkomen vorming van nierstenen en helpen de afvalstoffen via de urinewegen uit uw lichaam te verwijderen. Dat Liv.52 en Cystone daadwerkelijk goed werken, bleek uit meer dan 300 wetenschappelijke onderzoeken die sinds 1930 zijn uitgevoerd. Liv.52 en Cystone zijn voor €12,95 per verpakking te koop bij drogist, apotheek, gezondheidswinkel (G&W) en De Tuinen. Meer info: www.himalayaproducten.nl

Fit en uitgerust wakker worden met Sleepzz Magnesium! melatonine. Zink helpt bij stress, passiflora bevordert de slaap en helpt fit en uitgerust wakker te worden, magnesium geeft energie bij vermoeidheid. En melatonine helpt om sneller in slaap te vallen.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 79% van de Nederlanders ’s ochtends niet uitgerust wakker wordt.* Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich, zodat je er de volgende dag weer tegenaan kunt. Een goede herstelslaap zorgt ervoor dat je fit en uitgerust wakker wordt. Om het lichaam een handje te helpen, is er Sleepzz Magnesium. Sleepzz Magnesium is een hooggedoseerd magnesium supplement met 813 mg magnesiumcitraat. Deze hoogwaardige vorm van magnesium wordt goed door het lichaam opgenomen en kan daardoor effectief zijn werk doen in het lichaam.

Een goede dag begint met Sleepzz Magnesium!

Magnesium Magnesium is een mineraal dat in iedere cel van het lichaam aanwezig is. Het speelt een belangrijke rol in de werking van spieren en zenuwen en is onmisbaar voor de energieproductie. Door veranderingen in het eetpatroon van de mens en het steeds verder bewerken van ons voedsel, zit er minder magnesium in dan vroeger.

Sleepzz Magnesium is vanaf februari 2013 volop verkrijgbaar bij drogist, apotheek en gezondheidswinkel. Meer informatie; 0900 2333666 (€0,15 p/min) of www.sleepzz.nl Sleepzz Magnesium bevat naast de hoge dosering magnesium ook zink, vitamine B6, passiflora en

AtroFlex® helpt

Snel weer soepel bewegen? Bent u wat stijver en zijn uw gewrichten minder soepel? De oorzaak hiervan is dat het kraakbeen tussen uw gewrichten minder wordt en uitdroogt. AtroFlex® met o.a. Glucosamine én Hyaluronzuur smeert de gewrichten, ondersteunt het kraakbeen en zorgt dat u soepeler kunt bewegen. AtroFlex bevat als enige Hyaluronzuur, dat van nature voorkomt in ons bindweefsel en vocht vasthoudt. Het zorgt ervoor dat de gewrichtsvloeistof smeuïger wordt en dat het kraakbeen zijn schokdempende werking kan vervullen. Ook zitten er in Atro-

Flex speciale opbouwstoffen (o.a. Glucosamine, Chondroïtine en MSM) voor uw kraakbeen, waardoor dit veerkrachtiger wordt. Het is bewezen werkzaam en wetenschappelijk ontwikkeld volgens inzichten van de European Food and Safety Authority (EFSA).

Er zijn tabletten en een makkelijk opneembare siroop. AtroFlex helpt snel en is verkrijgbaar bij drogist (o.a. Etos, DA en DIO) en gezondheidswinkel (De Tuinen, G&W) en via www.liberty.nl Meer informatie: www.atroflex.nl of bel 035 548 05 48.

AtroFlex Siroop of Tabletten, goed voor: «Gewrichten «Botten «Kraakbeen «Spieren

Dit natuurlijke middel is samengesteld uit milde vruchtenextracten en bevordert iedere dag de darmwerking. Voor ondersteuning van een regelmatige stoelgang is dagelijks gebruik van Wapiti DarmMild aan te raden! Verkrijgbaar in verpakking van 60 en 20 tabletten. Verkrijgbaar of te bestellen bij drogist, gezondheidswinkel, reformzaak en apotheek. Info: Emonta B.V. tel. 0512-518085 / www.wapitinatuur.nl

Opvliegers? Stemmingswisselingen? Promensil helpt u door de overgang Promensil is een uniek natuurlijk voedingssupplement, dat isoflavonen (plantaardige hormonen) uit rode klaver bevat (40 of 80 mg) en helpt bij overgangsverschijnselen. 1 tablet per dag is genoeg om opvliegers, stemmingswisselingen en overmatige transpiratie te verminderen. Miljoenen vrouwen over de hele wereld gebruiken het met veel succes.

WERELDWIJD MEEST VERKOCHT Ook verkrijgbaar in Extra Sterk, helpt ook bij neerslachtige en zwaarmoedige gevoelens door de overgang. Het bevat tweemaal de hoeveelheid isoflavonen als de normale Promensil. Promensil wordt geadviseerd door artsen en is een natuurlijk alternatief voor receptgeneesmiddelen. Verkrijgbaar bij drogist, apotheek, gezondheidswinkel (G&W) en De Tuinen of via www.liberty.nl

*Internetpoll GezondheidsNet juli 2012

Haargroeiproblemen? Nieuwe Booster biedt uitkomst! Heeft u last van haaruitval, een brede scheiding of kale plekken? Het nieuwe Hair Booster Serum van HairGro® biedt uitkomst. Deze wetenschappelijk ontwikkelde kuur tegen haaruitval stimuleert krachtig nieuwe haargroei en verbetert effectief de verankering van de haarwortels. Dit is te danken aan de unieke Hair Booster Formula. Recent onderzoek onder zowel Nederlandse mannen als vrouwen met haaruitval en dun haar (n=35) toont, dat 1 op de 3 gebruikers nieuwe haargroei krijgt na gebruik van het serum. 83% van de gebruikers vindt dat het product goed intrekt, waardoor het snel de haarwortels bereikt, de haaruitval vermindert én er nieuwe haargroei ontstaat.

Complete aanpak Voor de totale verzorging zijn er ook HairGro Capsules. Een inwendige natuurlijke kuur die

haaruitval voorkomt, de haarwortels voedt en nieuwe haargroei stimuleert (klinisch onderzoek toont 83% positief resultaat). En voor op de hoofdhuid en haren HairGro Shampoo en Conditioner die ook de Hair Booster Formula bevatten. Deze producten zorgen voor betere verankering van de haarwortels, dikker haar én nieuwe haargroei.

Alle HairGro producten kunnen apart en in combinatie met elkaar worden gebruikt en zijn dermatologisch getest, zeep- en parfumvrij, zonder parabenen en schadelijke chemicaliën. Verkrijgbaar bij drogist, apotheek en gezondheidswinkel (G&W) en De Tuinen. Voor meer informatie of advies: www.hairgro.nl


DORDTSE KLUSCENTRALE Voor alle werkzaamheden in en rondom het huis Schilderen - Tegelen - Timmerwerk Reparaties - Behangen - Laminaat Parket - Tuinaanleg en onderhoud Satellietstraat 10 | 3328 GL Dordrecht Tel.: 078 - 6171677 | Mobiel: 06 - 51684740 E-mail: a.kleef4@chello.nl

Volg Dordt Centraal op Twitter en blijf op de hoogte van de nieuwste berichten op dordtcentraal.nl

,AATSTE!PPARTEMENTBG 3LAAPKAMERS 2UIMEWOONKAMERMETOPENKEUKEN 7OONOPPERVLAKTEVANM ,OGGIAVANM

 VONINCL POPSPORING VERZOCHT! Steeds meer inbraken en overvallen op huizen. Veel oudere mensen zijn vaak de dupe van deze gevaarlijke criminelen. Wilt u NIET het volgende slachtoffer worden van een inbraak of brutale roofoverval in uw woning? Wij van FK Alarm Systeem beveiligen uw huis snel, deskundig en bovendien betaalbaar. Binnen 1 dag beveiligen wij al uw eigendommen en natuurlijk u als bewoner. GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS. GARANTIE OP AL ONZE MATERIALEN. BEL NU VOORDAT HET TE LAAT IS! 078 - 744 01 74 FK ALARM SYSTEEM

"ELNUVOOREENBEZICHTIGING WWWPUUR WOONGENOTNL

2%#\

Binnen 1 dag een gegarandeerd veilig gevoel.

Voor directe hulp na overlijden

OPEN DAG zaterdag 23 februari 11.00 - 12.00 uur

C e n t ra a l m e l d n u m m e r o v e r l i j d e n : ( g ra t i s ) 7 d a g e n p e r w e e k , 2 4 u u r p e r d a g b e r e i k b a a r.

De zorg van D&O gaat verder

www.uitvaartdordrecht.nl

TE KOOP/ TE HUUR â‚Ź 2.500 KORTING OP KOOPSOM!*

2 MAANDEN GRATIS HUUR!*

Zwijndrecht, Dubbelweg 19 Nieuwbouw bedrijfsunit 53m² + 53m² verdieping. Eigen parkeerplaats direct voor de deur. Vraagprijs 119.500 ex. BTW v.o.n. Huursom 775,- ex. BTW p/m

  

                

" * "$# .' # # -!# ( # #-, + %!$" -'(*& * (!# -# ,' $%!# "* * %!$" (#! # # -## $"* $$'* $%!# *$* "(* $"%!* # (* # '!# " .$'# ' #& ,' * # $$ -! /*' - # 1$!( 1!-'# %' ''!' # & # ( * ,' *$' $%!# $"#'* "* # 1' -'' %' * ! *& $ ,### ,'((*# ' .' '-'# $%$# # # -$!! '* ##(" # "* * - & $ # (* .$'# #'* '$#$" %'($$#! (*,* -# (*' # # ' *-#( $% -! "$"#*# # . (* .$'# !$%#& $ # . ##& # (* # $% "* ,( # #%(* # 

0174-638750, www.vanbaar.nl

SCHULDHULPVERLENING

GEEN WACHTTIJDEN • DIRECTE HULP WWW.TEVEELSCHULDEN.NL

Tel. 0168-405657 Kvk 20096732

.( "1 $.+ $% 2+( - "(+ # )%! )!+ # /) /$$( $%!# /!( - $% ( /)+## + /#+(

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

DE LAATSTE BEDRIJFSUNITS! * vraag naar de voorwaarden

0800 – 099 55 15

Groenendijk BV te Dordrecht biedt aan in:

%'($$#! (*,*& ,' #* #! # ,*-!!'(& * $"* $$' ,*' (!* -$$'& $ .! $%!# *!,'(*!!## -$$' $"#  ,'((*& ,' ('#* # $$ !* -$$'&

       *,'# $(* !( !& ! "#(# ' ,' $%!# .!!# -$! # # * !  (*'* -# $%!# #*& !( ( $$ $-' (#( # * #* "' ' $" ($!# * -'$#& ,' "' * # $$ * -! "#(# #* "' .!!# # ,### .*# $% # ' -#,* -$$'! * $ "#*& *$## 1! #** #-(*'# 1! # #"# 1$ ,# # *$ $"(* # ##& # !#' '# -$$' ,' $" * (*'*# "* # # (*,##'#$#( .' $$' -$$' '# "* #** $%!# *$# ! # *!' !*& $$' #('-# # $%!# ( !#" # (!* # -( -'%!*& '' " # ,'((* # (*'! #& #('-# -$$' (!* # -( # - .(* -# ,' "0 000'.(($.%'#!

PAPENDRECHT Garage aan de Tachtigershof Huurprijs â‚Ź 75,00 per maand of Koopprijs â‚Ź 22.500,00 k.k. ZWIJNDRECHT 4 kamer appartement aan de Dahliastraat huurprijs â‚Ź 450,00 per maand

VOOR INLICHTINGEN EN INSCHRIJVEN:

Merwedestraat 229, Dordrecht info@groenendijkbv.nl 078-6135838


Centraaltjes

Heeft u nog spullen in de aanbieding of bent u al jaren ergens naar op zoek? In Dordt Centraal kunt u wekelijks uw centraaltje kwijt. U kunt uw centraaltje opgeven via www.dordtcentraal.nl of door onderstaande bon in te vullen. Een centraaltje staat garant voor snel verkoopresultaat, dus reageer snel.

www.dordtcentraal.nl

********************* Nicolle Buis haalt graag uw oude spullen op. Ook ink. oude kerstballen / art. 06-20562539 ********************* Meubelstoffeerderij A.P. Franken ruim 40 jaar ervaring in stofferen van klassieke, moderne en antieke meubelen. Bel 078-6144860 voor een offerte of kom langs op Hoogt 14 in Dordrecht

******************** FRANKEN KUNST & ANTIEK In- verkoop schilderijen en antiek. Voorstraat 380 tel. 078-6130289 / 0653568480 ******************** Inkoop goud, zilver en platina ook aan huis. Tel. 078-6130289 ******************** Huis ontruimen netjes en snel voor een offerte tel. 06-42069809

Hoveniersbedrijf F. Stal Stenen - zand - uitgraven afvoer aanleggen - trillen

Computers Problemen met uw computer??? PC Hulp Zuid Holland, komt bij u aan huis!!!! Voor reparatie en installatie tegen een betaalbaar tarief!!! Ook voor al uw nieuwe en gebruikte computers. Tel. 078-8447832 / 06-41745841. Kijk op onze nieuwe webwinkel www.pchulp-zuidholland.nl

********************* V. sierbestr.tegelw., gras, schuren, schuttingen, bel vrijbl. 6309409 / 0622514651

******************** De eigenschappen van een WERKSCHOEN maar toch een sportief uiterlijk! www.safeworking.nl ******************** Te koop Makma Vlet bj 2003 pracht schip met vele extra's â‚Ź26.000,- info 078-6135360

Lessen Rijschool Dokman al jaren de beste prijskwaliteitverhouding tel. 078-6211656 www.rijschooldokman.nl

********************* STUCADOOR voor al uw wand, plafond en sierpleisters Rombout 0655895835 ********************* ELECTRICIEN (erkend) Voor al uw klusjes 078-6177152 / 06-27447407

********************* Stucadoorsbedrijf van der Giessen: scherpe prijzen, goede kwaliteit bel naar 0653585984

********************* Schildersbedrijf FAEST binnen en buiten schilderwerkzaamheden met zomerkorting 06-55727364

********************* Les op uw eigen instrument ! PIANO- KEYBOARD - ORGEL Paul Salders 078 - 6.510.532 ********************* Snel je rijbewijs, gratis examen, garantie pakket - gratis herex. tel. 078-6290825 www.autorijschool-jansen.nl

******************** a.s. donderdagavond start er een bridgecursus voor beginners. Nog enkele plaatsen vrij! informatie bij: Ina Zoetemeijer docente Ned. Bridge Bond Tel: 617.77.84.

********************* Onderhoudsbedrijf R.C. Kant voor lood-, zink, dakwerk (dakpannen), sanitair en riool 06-22102002/078-6169743

******************** Specialist in sierpleister stukadoorsbedrijf R. van Loon 0786512497 / 06-53268805 www.stukadoorvanloon.nl ******************** Kitbedrijf van Hoven voor al uw kit werk ook particulieren 06-12450560 ********************* KLUSBEDRIJF voor al uw klussen in en om uw woning tel. 0653890162

Huisdieren

********************* Vewijderen en snoei v. boom of struikgewas? GrabĂŠtas! 078-6143342 of 06-51662403

P U P P Y C U R S U S, www.fredriet.nl 078-6170613 lid FHN I N

50.per m

2

S I E R P L E I S T E R

B.V. Lisdreef 18, 3355 EC Papendrecht Tel.: 078 - 651 24 97 Fax: 078 - 617 07 19 Mob.tel.: 06 - 53 268 805 E-mail: info@stukadoorvanloon.nl Website: www.stukadoorvanloon.nl

******************** Poolse mensen zoeken renovatie-tegel-stucwerk 06-84416987 ******************** KLUSBEDRIJF Aydin voor al uw grote & kleine klussen elektra instll. - complete badkamers - complete verbouwingen - schilderwerkzaamheden - enzv. meer informatie bel gerust aub 06-21253881 ******************** Website ontwerp vanaf 65 euro. Bel 06-12120929 of kom naar Designer Agency Steegoversloot 147 Dordrecht Centrum www.websitesshop.nl

Personeel gevraagd Feesten terwijl de kinderen spelen. Dat kan bij de Belhamel Recreatie Personeelsfeest Bruiloft Buurtfeest Communie Verjaardag etc Te combineren met div activiteiten lekker eten en drinken. Voor meer info en vakantieopeningstijden kijk op www.de-belhamel. nl of bel 0168-481341 ******************** Werk van huis uit. Goede verdiensten. Eigen tijdsindeling: tel 0638910247 ******************** Flox is voor na de winterperiode op zoek naar schilders / hoveniers. Bel 0787200900 www.floxwerkt.nl

Onroerend Goed TE HUUR: Multifunctioneel pand (combinatie van kantoor / detailhandel e.d.), gelegen aan het Neurenbergpad2 (boven VTC) van ca.570 m2, gelegen op de 1e verdieping. Ligging uitstekend aan de rand van het centrum van Dordrecht. Ruime parkeergelegenheid, gemakkelijk bereikbaar. Pand is thans in afbouwfase. Kandidaathuurder heeft inbreng in de binnenafwerking. Per direct leeg te aanvaarden. Huurprijs: â‚Ź3.500,- excl. BTW per maand. Tel. 078-6543131

********************* Te huur diverse bedrijfsunits, kantoorruimtes KIII, garages, zeecontainers, loodsen, parkeerplaatsen. Tegen zeer scherpe prijzen. Water, gas, licht in overleg. Nabij centrum van Dordrecht. Bel voor info 06-53284286 ********************* Te huur dijkwoning Dordr. 2 slp.kmr, garage, tuin. medio April. Huur 690,-. info 06-10984319 na 18.00 ********************* te koop gevraagd in dordrecht een stukje grond voor hobby tel. 078-6228564 wpdewaard@gmail.com ********************* TH 2 gem. kamers voor 1 pers. â‚Ź475,- p/m incl. Eneco tel. 06-42400134 ********************* Garageboxen Zwijndrecht, Ridderkerk, va â‚Ź100,-pm inl. 06 231 29 415

********************* Te huur bedrijfsruimte 35m bij 100 m entresol prijs â‚Ź550 tel 6318604 ********************* T.H. Dordt kamer gebr. v. keuken, douche wc 0786160046 / 06-38102325 ********************* GARAGEBOX ZWIJNDRECHT te huur â‚Ź100,- p/mnd inl. 06-25214774 Walburg

Reparatie KLOK DEFECT? reparatie met garantie prysopgaaf aan huis 078 6848791 ********************* Fa. van Driel. WITGOEDREPARATIE en verkoop van alle merken was-, droog-, koel-, vries-, en vaatwasmachines. Garantie op reparatie en onderdelen. Tel. 6182690. Direct monteur 06-53336030 ********************* De Heer onderdelenshop reparatie en onderdelen electr. huis. app. v. Oldenbarneveldplein 5 WC Crabbehof 078-6187400

Markten

OPSPORING VERZOCHT! Steeds meer inbraken en overvallen op huizen. Veel oudere mensen zijn vaak de dupe van deze gevaarlijke criminelen. Wilt u NIET het volgende slachtoffer worden van een inbraak of brutale roofoverval in uw woning? Wij van FK Alarm Systeem beveiligen uw huis snel, deskundig en bovendien betaalbaar. Binnen 1 dag beveiligen wij al uw eigendommen en natuurlijk u als bewoner. GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS.

ROMMELMARTKTEN MAART 3 MAART KLUNDERT SPORTHAL NIERVAERT 10 MAART OUD-GASTEL SPORTHAL t VEERHUIS 17 MAART HOEVEN SPORTHAL DE PARRESTEE 24 MAART HOOGERHEIDE M.F.C. KLOOSTERHOF 30 MAART HANSWEERT (BRADERIE) OPEN 10:00/18:00 UUR 31 MAART ZUNDERT SPORTHAL ONDER DE MAST ROMMELMARKTEN OPEN 9:00 / 16:30 UUR (Er mogen geen dieren in de hallen) INL. EN RESERV. 0165302682 OF WWW. DEMARKTEN-WOUW.NL

Dordt Centraal Voor het laatste regionale nieuws

dordtcentraal.nl D r u k k e r i j

Dordtse

Voorstraat-West 348 • 3311 CW Dordrecht 078 6132475 • info@drukkerijjonkheer.nl www.drukkerijjonkheer.nl

%

Taxi

3 VERSCHILLENDE ZONES

IN DORDRECHT

â‚Ź 6.- / â‚Ź 8.- / â‚Ź 11.-

Dordrecht Centrum, (078) 631 01 99 Dordrecht Stadspolders, (078) 630 97 25

SCHERPE TARIEVEN • 24-UURS

in Dordr Dordrecht recht

Gesloop Gesl Ge eesslooopt

oplage 60.000 • nr. 284

www.kroonkozijn.nl tel: 078-6226340

Voor het laatste nieuws

dordtcentraal.nl Eerste schaatsbaan geopend

pagina 3 De beste sporters

pagina 13

GraĆ&#x;s naar WK ShorĆŠrack?

DORDRECHT

De gymzaal op het Vogelplein is niet meer. Deze week werd de zaal, tussen het oude badhuis en school Noordhove, met de grond gelijk gemaakt. Op het Vogelplein verrijst in de toekomst een complex, onderdeel van seniorende herontwikkeling van de wijk. De zaal en school Noordhove moeten voor deze nieuwbouw gymwijken.

Wil je graĆ&#x;s naar het WK ShorĆŠrack, volgend weekend op de Sportboulevard? Dat kan! Mail de redacĆ&#x; e van Dordt Centraal via redacĆ&#x;e@dordtcentraal.nl en maak kans op graĆ&#x;s kaarten. Vermeld in je mail eventjes waarom die graĆ&#x;s kaarten juist jouw kant op moeten.

opliep. Zo viel een van de populieren aan de Bankastraat van de zaal. Met het oog op op de komende herstructurering het dak de gemeente besloten geen werd geld te stoppen in het herstellen door zaal. Voor de veiligheid werd van de het gebouw alvast gesloopt. de van dit jaar starten Aan het einde voorbereidingen voor de herontwikkeling vvan het plein. Vooralsnog wordt er nog les gegeven in school Noordhove h omdat de hoofdlocaĆ&#x;e aan het Oranje Vrijstaatplein wordt w momenteel gerenoveerd. Het is de bedoeling dat er in het nieuwe schooljaar j geen les meer wordt gegeven aan het Vogelplein. Sloopdata zijn echter e nog niet bekend. (Foto: Thymen

Voorlopig duurt het nog wel even eerdat er gebouwd gaat worden. Volgens Woonbron liggen de plannen nog niet vast. Dat de gymzaal echter nu al is gesloopt, komt omdat het van de zomer ŇŇinke inke schade

Winterregeling na nachtopvang Stolk)

DORDRECHT Je moet er niet aan denken. Met deze barre temperaturen buiten slapen. Toch zijn er mensen die het doen. Hoewel het Leger des Heils het aantal bedden in de nachtopvang heeft uitgebreid, wil niet iedereen binnen slapen. De opvang kan daarom de nodige dekens gebruiken.

Pannenkoekenhuis Party-restaurant 9 - Barendrecht Achterzeedijk 617 576 0180 -

nl

www.pannenkoekenhuisoudemaas. Van 1 oktober

t/m 31 maart:

uur Elke zondag tot 13.30 van 11.00

4ja4ar

incl. drank en hapje

abbers e Merwekr DKV D

â‚Ź 50,00

Carnaval 2012

44

jjaa ja aar

al 18 februari Koeienb leis van Van Halen Leutpa

`15,Reserveren

In de raadsvergadering heeft D66 dit met de andere oppositiepartijen bepleit. Pannenkoekenhuis Party-restaurant

aann 2a aa elaa nddel Lindelaan Li 3319 XK Dordrecht Tel.: 078-6160821

aanbevolen!

Dordrecht

Nu het zo koud is, is de winop pad gaan. In plaats p van terregeling in de nachtopvang driemaal per week elke dag. van toepassing. Het aantal “Dit zijn speciaal opgeleide bedden is meer dan verdubcollega’s die op pad gaan om beld, van 28 naar 60. De afgedaklozen onder bru bruggen, vialopen dagen hebben rond de ducten en in parken park op te 40 mensen gebruik gemaakt zoeken. Zo hebben we hen van de nachtopvang, aan het in het vizier en weten wete we wie Kromhout/Kasperspad. Dat waar verblijft.� weet Ida Wiersma van het Leger des Heils. Andere maatOnverantwoord On nver eran ntw woo ord regelen die worden genomen De out-reach mede medewerkers is dat de zogenaamde outmotiveren volgens Wiersma W reach medewerkers vaker de buitenslapers oom naar

D66 wil een GROTE PARKEERGARAGE bij het Energiehuis

VIP-kaarten

V VIP

BRUNCH

Lees hierover op onze website www.d66dordrecht.nl www.d6 66d dord dre ech ht.n nl

binnen te binn gaan. “Elke gaan

Verras je Valentijn

met een gratis liefdesbericht in Dordt Centraal!

Wie heeft een deken over? avond is er contact, wordt er gekeken hoe deze mensen er bij zitten. Is hun slaapplaats goed beschut? Hebben ze voldoende dekens? En nog iets te eten?� Zolang het nog verantwoord is mogen de buitenslapers die geen gebruik willen maken van de nacht-

Zoals ieder jaar maakt Dordt Centraal rond Valentijnsdag ruimte vrij in de krant voor liefdevolle berichtjes. Dat kan een liefdesverklaring zijn aan een geheime liefde, maar ook aan de partner waar je al jaren gelukkig mee bent. Nieuw dit jaar is dat deze Valentijntjes helemaal gratis zijn! Ga daarvoor naar dordtcentraal.nl, klik op de Valentijnsbutton en vul online de bon in. De berichtjes worden op vrijdag 10 februari geplaatst in Dordt Centraal.

opvang, buiten blijven. “Is het onverantwoord en moeten ze mee dan is een laatste pressiemiddel het oproepen van de politie.� Volgens Wiersma zijn er momenteel twee notoire buitenslapers die weigeren van de nachtopvang gebruik te maken.

Dag en nacht

bereikbaar

Het team is tevens afhankelijk He van de informatie van Dordtenaren. ee buitenslaper kent een Wie wordt verzocht dit door te geven. Dat kan via outreaching@legerdesheils.nl ou of tel. 06-10380864. Gevraagd een nauwkeurige omschrijving ee wordt om van de persoon, de slaaplocatie tijdstip van signaleren. tijd en het Het Leger des Heils kan ook heel goed gebruik maken van dekens, slaapzakken ma en dekbedden. Wie wat over heeft kan het afgeven aan het Kromhout 110 of bij het Servicecentrum Dubbeldamseweg Dub aan de 50.

0800 - 099 55 15 7x24 uur GRATIS bereikbaar voor directe hulp

Achterzeedijk 9 - Barendrecht 0180 - 617 576 www.pannenkoekenhuisoudemaas.nl Van 1 oktober t/m 31 maart:

Elke zondag 00 t t 13 30

Dag en nacht

+,:2<5+0.,465;(.,

r

b

ikb

HUIS AAN HUIS (THEMA)KRANTEN

HUIS N OM HET SSEN IN E R UW KLU ALLES VOO

Vastgoed

Regio

Trends & Interieur

Financieel

Kees Diamant

Henk Wiersma Willem Klink

Pippy Pruymboom Clayment van Duren

Tjark de Lange Paul Koster

Jaap Boot Tennistak

Arto Dielhof

23

Marco

13

Marco Mans John van der Linden

Jan Kees MarĆ&#x;n Dielhof AĆŠasio

20

Juridisch & Weetjes

Het huis

GARANTIE OP AL ONZE MATERIALEN.

Inh oud Richard Groenendaal

11

15 17

januari 2012

Nieuws

Centraal uitgave van Dordt

oplage: 100.000

2 nr. 4 - jaargang

Retel

Schoonmaken eenis de meest Stoomcleanen Dit van reinigen. voudige manier om een wordt vaak toegepast die licht vervuild gevel te reinigen wordt heet is. Onder hogedruk gespoten. gevel water tegen de lost de vervuiling Het warme water vuil druk wordt het op, en door de afgespoten. Stoom van de gevel elk geschikt voor cleanen is niet

Kopen of huren?

BEL NU VOORDAT HET TE LAAT IS! 078 - 744 01 74 FK ALARM SYSTEEM Binnen 1 dag een gegarandeerd veilig gevoel.

het een beter en wanneer Wanneer is het of een huis huren? voor jezelf een keuze. Maak daarom Een huis kopen van mens tot mens. koper. Als het andere? Dat verschilt 10 procent kosten

ongeveer verstandiger bovenop de verkoopprijs, weer kwijt. Dan lijkt het dus direct koopt betaalt altijd, verkoper dit geld Âť Wie een huis wordt dan is de gestegen is. huis weer verkocht procent in waarde als het huis 10 geen huis te om pas te verkopen verstandig aan zijn doet er misschien gestegen moet weer te verhuizen, 10 procent in waarde is binnen vijf jaar is, het huis eerst Âť Wie van plan zoals eerder genoemd kopen. Dit omdat, stijgt. te maken. flink in waarde om geen verlies binnen vijf jaar of dat het huis flink zal stijgen te hoog is, dat je inkomen Âť Tenzij je weet Tenzij de inkomensgrensterecht in de vaak minder gecompliceerd.een huurder automatisch komt is bij huurwoningen haalbaar is. Dan Âť Verhuizen woningbouw niet waardoor sociale liberale huursector. een woning. bij het huren van en meer voorspelbaar dus zijn duidelijker hebben huurders Âť De woonlasten Zorgen hierover de huisbaas gedaan. wordt vaak door Âť Het grote onderhoud een stuk minder. bouwen. vermogen op te een manier om de bewoner een Âť Kopen is daarentegen zelf, wel heeft van de bewoner voor rekening is het onderhoud aan te brengen. Âť Bij een koopwoning aan de woning veranderingen grote vrijheid om

In het amateurvoetbal komt het weinig voor: een mental coach. Oranje Wit heeĹ&#x152; Ĺ&#x152; er wel ĂŠĂŠn en dat geeĹ&#x152; geeĹ&#x152; aan dat de grootste vereniging van Dordrecht open staat voor veranderingen en nieuwe ontwikkelingen. De mental coach, Clayment van Duren, komt in deze bijlage aan het woord. Hetzelfde geldt voor allerlei andere mensen binnen Oranje Wit, van wie het gros doorgaans niet in de schijnwerpers verschijnt, maar die allemaal een eigen verhaal hebben. Of het nu gaat een sponsor bij de jeugd, de verantwoordelijke man voor het reilen en zeilen in de kanĆ&#x;ne kanĆ&#x; Ć&#x;ne of de coĂśrdinator van de recreaĆ&#x; Ć&#x;eve pupillenteams.

Dordt Centraal

Dit is een uitgave van:

oplage 60.000 verschijnt huis aan huis in

De redacĆ&#x; Ć&#x;e

VERSPREIDING DRUKWERK IN DE GEHELE DRECHTSTEDEN

*********************

ĸĜIJIJĹ&#x2030;IJĝ r.ÄŽĹ&#x20AC;ĸĜIJĹ&#x2030;IJĝ İľIJĹ&#x20AC;ĺIJIJĝr.ÄŽĹ&#x20AC;ĸ ÄŽĹ&#x20AC;ĺŠİľIJĹ&#x20AC;ĺIJĝ ľIJĹ&#x20AC;ĺIJĝr,ĝĜĸ Ĺ&#x20AC;IJIJĝ Ě? Ě?r)ÄźĹ&#x20AC;Ĺ&#x20AC;IJ ĸIJĝr6ÄśĹ&#x201A;Ĺ&#x201E;ĎĚŠİ 1ĚĜŠŠĚ?r)ÄźĹ&#x20AC;Ĺ&#x20AC;IJ r1ĚĜŠŠĚ? IJĹ&#x20AC;ĜĝĴr3ğĚĚĹ&#x192;Äś ğĚĴğĹ&#x20AC;ĹĜġĝIJĝr 7IJĹ&#x20AC;ĎĝĹĎĹ&#x2030;ğĝĹ&#x2026; r+ĎĚğIJĹ&#x2030;ĜIJĚ&#x201C;Äťr3 ĜİĎĚIJĚĎĺIJĚĚIJĝ 4Ä°Ĺ&#x20AC;IJIJĝŠr7IJĹ&#x20AC;Ĺ&#x201A; BNQ N;FWFOLBNQ 3PUUFSEBN;FWFOL plein 125 Ambachtsplein mp Zeveenkam - Zevenkamp 3068 GV Rotterdam 05 Tel. 010 - 456 84 47 Fax 010 - 456 21

Reeweg aanbied 10 PITLOZE MANDARIJNE N

1,00 1,00

...............................

: ...............................

...............................

...............................

VERSE TOMAAT

EI SALADE

ZATERDAG

FRIESLANDER AARDAPPELS

Reeweg Oost 69

Jaap Heesbee n

samen voor

1,50

*(+.

KipďŹ let

250 gram

1,50

*(+.

Onze runderrookvlees

5 kilo

GRAM

5,98 6,98 98 E8, 45 E7, 99 E1, E

E

knip uit - knip uit knip uit - knip uit

1,50

Onze ham

1,50

â&#x20AC;&#x153; In de Bogaardâ&#x20AC;?

| 078 - 613 55 54

*(+.

*(+.

400 gram

&1 ,

1,50

E max. 200 gram per klant

fruit groente aardappelen

knip uit - knip uit knip uit - knip uit

| www.indebogaardagf .nl

1CCUCE.MQRg

"*#MPBPCAFR

DEZE WEEK

Ambachtsple in 125 3068 GV Rotterdam - Zevenkamp Tel. 010 - 456 84 05 Fax 010 - 456 21 47

Ribkarbonade Haaskarbonade HaasďŹ letrollade

...............................

Brederodehu is 14 3353 HD Papendrecht Tel. 078 - 642 64 11 Fax 078 - 642 64 86

FEBRUARIÂŹ

ingen!

!FVSP[POOM OGP! JOGP!FVSP[POOM JOGP XFVSP[POOM XX XXXFVSP[POOM X 58.59.19.003 MRO AMRO BN A ABN AB DONDERDAG 997 94 Rotterdam nr. 242 vK Rotterdam KvK Kv T W nr. 808488375B01 BTW BT

...... ....................... ............................... ....................VERSE ...................................... BLOEMKOOL ............................... ................................. ............................... .......... ....................... ............................................... ....................................... ............................... ................................. VRIJDAG ............................... ........... ....................... ............................................ .......................................... ............................... ................................. ............................... HOLLANDSE Adres : ............................... ............ ............................... ....................... SLA EN ............................... ........................................ ............................... .............. ............................... ............................... .................................. HOLLANDSE KOMKOMMER ............................... Plaats : ............................... ............................... ............................... ..................... ............................... Telefoon : ...............................

Naam

4 broodjes naar keuze

+

HairCare Knipsalo n

200 gram Roomboterkoekjes

Knippen 14,50Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;*Â&#x153;Â&#x2DC; Ă&#x17E;Ă&#x160;5,00 FĂśhnen kort haar 10,00 FĂśhnen lang haar 15,00

gesorteerd

Kappersbenodigdhed

en

+

2 saucijzen of appelďŹ&#x201A;appen

Plaats ook eens een centraaltje!

nl

heel Dordrecht

Redactie: Hans Boender - Opmaak: Twin Creations, Fotoâ&#x20AC;&#x2122;s: Michel Sterrenberg Visser. en Linda

GESNEDEN SNIJBONEN

van E8,20

5,50

nu E

...................

...............................

aanbiedingen geldig van woensdag 16 februari t/m zaterdag 5 maart

REEWEG S

1Ă&#x160;Ă&#x203A;Â&#x2C6;Â&#x2DC;`Ă&#x152;Ă&#x160;LÂ&#x2C6;Â?Ă&#x160;>Â&#x2C6;Ă&#x20AC;V>Ă&#x20AC;iĂ&#x160;i iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x20AC;Ă&#x2022;Â&#x2C6;Â&#x201C;iĂ&#x160;Â&#x17D;iĂ&#x2022;âiĂ&#x160;>>Â&#x2DC;Ă&#x160;* Ă&#x20AC;Â&#x153;viĂ&#x192;Ă&#x192;Â&#x2C6;Â&#x153;Â&#x2DC;iÂ?i Ă&#x160;ÂŤĂ&#x20AC;Â&#x153;`Ă&#x2022;VĂ&#x152;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x203A;>Â&#x2DC;Ă&#x160;LiÂ&#x17D;iÂ&#x2DC; `iÂ&#x2DC;Ă&#x160;/"*Ă&#x160;Â&#x201C;iĂ&#x20AC;Â&#x17D;iÂ&#x2DC;oĂ&#x160;

>Â&#x2C6;Ă&#x20AC;V>Ă&#x20AC;iĂ&#x160;}iivĂ&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;}Ă&#x20AC;>>}Ă&#x160;>

`Ă&#x203A;Â&#x2C6;iĂ&#x192;Ă&#x160;Â&#x153;Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;°°

*Haarverzorging â&#x20AC;&#x201C; shampoo/conditioner s/treatments I>>Ă&#x20AC;Ă&#x192;Ă&#x152;Ă&#x17E;Â?Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;qĂ&#x160;Ge l/wax/haarlak/verste viging/serum I>>Ă&#x20AC;Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;vĂ&#x160;qĂ&#x160;Biolo gisch/Goldwell/Lore al/Schwarzkopf *Materialen â&#x20AC;&#x201C; Fohnâ&#x20AC;&#x2122;s/styletang/ton deuzeâ&#x20AC;&#x2122;s

Kom lan

ONTWERP / VERVAARDIGEN RECLAMEDRUKWERK

Voor informatie: 078 - 6140149

Escort Charmante dame 46 jr. volslank verwent u zeer discr. de gehele week bij u of bij mij thuis tel. 0638080646

Auto's Voor loop en sloopauto's u belt wij komen, ook s'avonds met RDW vrijwaringbewijs, direct de hoogste prijs 0627381986

Recreatie

Opgeven advertentie Uw advertentie 2 weken huis-aan-huis in Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Heerjansdam en H.I. Ambacht

voor 16,50 (3 regels)

www.saleboot.nl

www.dordtcentraal.nl

********************* www.bestboatcompany.nl ********************* Te koop. Sportboot Campion Yamaha inboard turbo diesel 220pk uit 1998. Het geheel verkeert in zeer goede staat van onderhoud. Ideaal om te vissen of heerlijk mee te toeren. Prijs: â&#x201A;Ź25.900,-. Voor meer info bel: 06-12087057

Ook mogelijk via www.dordtcentraal.nl Opgeven t/m maandag, voor plaatsing op woensdag

â&#x201A;Ź16,50

â&#x201A;Ź19,50

Belasting Focusplus 078-7070382 Belastingaangiften 2012 Administraties Particulier & bedrijven 06-13398086 na 16.00 uur

********************* Uw aangifte bij u of bij mij aan huis voor u ingevuld, doe ook bezwaarschriften bel 0786170565 ********************* Belastingservicedienst.nl belastingaangiften en contr/aanvr. toeslagen geen DigiD nodig 078-6200954 Roosstr. 58 Zwijndrecht laag tarief ********************* Zoekt u een executeur of iemand voor uw belasting ex-reg acc. 0622243396

16

19

21

keren gaat het Verreweg de meeste Dit kan door om gevelreiniging. chemisch reinigen stoomcleanen, te bepalen wat of stralen. Om is voor een gevel, het beste is wat om te weten het belangrijk en om welke type voor soort gevel gaat. Om zolang vervuiling het een te hebben van mogelijk plezier van de renovatie is impregneren gevel aan te raden.

Boeken

********************* Wij hebben weer een aantal nieuwe dms erbij. Michelle 22 jr. zwart haar en Lidia 28 jr. blond. Suzanne 22 jr. blond. Kom kennis maken met onze dames. Spuiweg 27 Dordrecht

SERVICE

weekend vrijdag 3 februari 2012

verschijijnt verschijnt nt wekelijks wekelijks wekelij ks huis-aan-huis huis aan h

Papendrecht Brederodehuis 14 3353 HD Papendrecht 11 Tel. 078 - 642 64 86 Fax 078 - 642 64

********************* Peter Kooper vertelt over zijn boek de zin van het leven. Waarom geboren, leven en sterven. Inform. 078-7078220

Voor al uw drukwerk

Zie onze advertentie op pagina 9

078 - 6489319 â&#x20AC;˘ twincreations.nl

Zekerheid? De 100

info@schildersbedrijfvanderlaars.nl Volg ons op twitter @twincreations

Dor ordt rdt d Centraal

creations

............................... ...............................

De boekenla. In en verkoop boeken en strips, tev. lpâ&#x20AC;&#x2122;s en singles. Boomstr. 5, tel. 078-6137988

Jonkheer

Schildersbedrijf Wilfred van der Laars 078-6131435 of mail naar:

creations

DE KONING

creations

#

********************* Daklekkage op tijd Jan gebeld dan wordt het snel hersteld, 078-6194525 / 06-22203437

******************** FF SNUFFELEN Voostr.143 Komt graag uw gebr. art. ophalen.tel 0788438141

â&#x201A;Ź

WWW.FSTAL.NL TEL.: 078 - 631 94 17 Âť MOB.: 06 - 25 29 21 27 Âť

STUCADOOR spackspuiten, spachselputz, sauzen wanden plafondafwerking vrijbl. offerte 06-54387674

******************** Gevr:GOUDEN/ ZILVEREN MUNTEN. Ansichtkaarten.Munthandel Hollland.Voorstr. 194. Dordt. 078-6132674

Nu slechts

creĂŤert ideale tuinen

Personeel aangeboden

******************** TE KOOP GEVRAAGD ELPEES SINGLES & LPS 0622-200785 OF 078-6258270

S P E C I A L I S T

NIEUWE SIERBESTRATING?

******************** HOPE COMPUTERS Voor probl. met uw pc & ook voor inst. van hard- en software belt u 078-7853849 - 0614592435 www.hopecomputers.nl

******************** DE DORDTSE KIL vr. t.k. postzegels, munten, oud antiek, speelgoed, ansichtkaarten 078-6136438

******************** Tuin (sier) bestrating of terras? GrabĂŠtas! 0786143342 of 06-51662403

â&#x201A;Ź22,50 â&#x201A;Ź25,50 â&#x201A;Ź28,50 â&#x201A;Ź31,50

Elke regel extra â&#x201A;Ź3,00

Opsturen naar: Dordt Centraal - Postbus 1030 - 3300 BA Dordrecht Ondergetekende machtigt Dordt Centraal om ĂŠĂŠnmalig â&#x201A;Ź ................................................. ,van zijn/haar bank-giro rekening af te schrijven. Naam Adres Postcode/woonplaats Bank-giro nr Handtekening

Datum

Plaatsing uitsluitend bij betaling vooraf of bij ĂŠĂŠnmalige machtiging.

n

Pandora. In- en verkoop kleingoed, kunst, boeken, LPâ&#x20AC;&#x2122;s, curiosa, evt. compl. inboedels, Wijnstraat 82 D.dr. 078-6135030 www.pandora-dordt.com

******************** FEBRUARI 10% KORTING OP EEN GEDRAGSCONSULT www.fjurdy.com 06-19004582 lid Alpha

#

Vraag & aanbod


PROFITEER VAN UNIEKE SUPERSTUNTS BIJ RITEL!!

NERGENS GOEDKOPER!

% % % 50 50 50 12 MAANDEN

9 MAANDEN

9 MAANDEN

KORTING!

KORTING!

KORTING!

GRATIS

GRATIS

GRATIS

Apple iPhone 4S

Galaxy Note II

Samsung Galaxy S3

nu met

GRATIS Áipcover

16

5.55 inch touchscreen onbeperkt sms’en

15.

8.0 megapixel camera

00

dual-core A5-chip + internet, 1e 9 mnd €8.75

p/mnd

na 9 mnd €50.33 p/mnd

I.c.m. 2-jarig T-Mobile iSmart 200 (200 belmin / 1.5GB)

2 INKTPATROON €1.-! Actie geldig tot 1 maart 2013

HP21 XL

Canon PGI 520/521

zwarte cartridge voor uw HP. Met extra veel inkt!

cyaan, magenta, geel & zwart + één extra zwart gratis!

geen 49.99

24.99

HP364 XL

DVD brander

zwarte cartridge voor uw HP. Met extra veel inkt!

met gratis Nokia 113

TWEEDE €1!

50% 9 MAANDEN

KORTING Windows 8 besturing 4,3-inch OLED display In wit en zwart leverbaar

geen 24.95

*m.u.v.originele cartridges.

24.99

9.50

TWEEDE €1!

Nokia Lumia 820

15.

Snelle laptop en Nokia

00

*

+

na 9 mnd €30.00 p/mnd

gratis

2-jarig Tele2 SmartMix 300 (inclusief 300 belmin/sms) + internet 500MB, 1e 9 mnd €5.- p/mnd

50% 12 MAANDEN

KORTING

STUNT! Galaxy S2 Plus

21.

25

*

p/mnd

p/mnd

na 9 mnd €30.00 p/mnd

8.0 megapixel camera

gratis

4,3-inch touchscreen

2-jarig Tele2 SmartMix 300 (inclusief 300 belmin/sms) + internet 1.5GB, 1e 9 mnd €8.75 p/mnd

15.

00

*

p/mnd

Canon 525/526

geen 49.99

STUNT!

KORTING Windows Vista 7

XL

p/mnd

I.c.m. 2-jarig Vodafone Altijd 47.50 (140 belmin / 4GB)

9 MAANDEN

TWEEDE €1!

cyaan, magenta, geel & zwart + één extra zwart gratis!

23.

75

na 12 mnd €47.50 p/mnd

50%

TWEEDE €1!

12.50

onbeperkt sms’en

p/mnd

I.c.m. 2-jarig Tele2 SmartMix 300 (300 belmin /sms)

*

geen 29.99

Android 4.0 besturing

na 9 mnd €30.00 p/mnd

e

XL

8.0 megapixel camera

In wit en zwart leverbaar

na 12 mnd €42.50 p/mnd

gratis

2-jarig Vodafone Altijd 42.50 (90 min / 4GB / onbeperkt sms/bellen naar Vodafone nrs. )

Dordrecht Voorstraat 266 šRotterdam Lijnbaan 51 0891

Dordrecht

Rotterdam

DdhiZg]dji™7Zg\ZcdeOddb™7gZYV™:iiZc"AZjg™<dZh™B^YYZaWjg\™GddhZcYVVa™IZgcZjoZc™I^aWjg\™Ka^hh^c\Zc™9Za[i™=jahi™LVVal^_`™He^_`Zc^hhZ™DjY"7Z^_ZgaVcY™E^_cVX`Zg™CVVaYl^_`

* Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden

25.

8.0 megapixel camera

Midweekeditie wk 08 2013  
Midweekeditie wk 08 2013  
Advertisement