Page 1

Dordt Centrum H E T M AG A Z I N E VO O R H E T C E N T RU M Dit is een uitgave van

Dordt Centraal

nr. 23 Februari 2018

Markant bedrijf Juwelier Avenue blinkt uit

Uitgaan Aan de bar bij... The Hide Away

Alles op loopafstand, dat is de luxe van wonen in de binnenstad. Terrassen, evenementen, festivals en speciaalzaken, het centrum biedt het allemaal. Ook kunt u in deze editie informatie vinden over wat de speciaalzaken in het centrum voor u in petto hebben. Verschijnt huis-aan-huis in (omgeving) centrum van Dordrecht in een oplage van 10.000 exemplaren en is te verkrijgen bij een aantal afhaalpunten.


Generation to generation...

Eclipse no. 470 & 480

Bagijnhof 4 3311 KE Dordrecht

Eclipse no. 471 & 481

Sarisgang 2 A 3311 NE Dordrecht

+31 (0)78 6139003 | www.juwelieravenue.nl

Eclipse no. 472 & 482


VOORWOORD

In deze editie o.a.:

In deze ediƟe van Dordt Centrum gaan we op bezoek bij juwelier Avenue. Dit markante bedrijf is al vele jaren in het centrum van Dordrecht gevesƟgd. Enkele jaren geleden werd zelfs een tweede vesƟging in de stad geopend. We spreken met eigenaresse Stefanie Ardon. Maak ook kennis met de wijkagenten van de Binnenstad. Zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor de bewoners, ondernemers, samenwerkingspartners en anderen vinden zij zeer belangrijk. Daarom stellen ze zich graag even voor en vertellen meer over hun werkzaamheden. Onveilige verkeerssituaƟes. Ook in het centrum zijn er heel wat punten die voor de nodige frustraƟes zorgen. In deze ediƟe lichten we er twee uit: Noordendijk-Torenstraat-Veststraat én Korte Engelenburgerkade-Engelenburgerbrug. Voor onze rubriek Aan de Bar gaan we op bezoek bij The Hide Away. Een echte pub waar naast Dordtenaren ook veel BriƩen, SchoƩen en Ieren hun pintje drinken.

15 Cinedordt Oscargala: feestje voor het goede doel

Pag. 15

Aan de bar bij…The Hide Away

Pag. 23 & 31 Diana en Louis Bonnier hebben iets bijzonders in hun voortuin gezet. Het echtpaar hoopt dat het aanslaat. Wat het is? Lees het snel. Tot slot aandacht voor Cinedordt Oscargala. Het goede doel steunen is nog nooit zo leuk geweest. Veel leesplezier! En heeŌ u een leuk idee voor de volgende Dordt Centrum? Of wilt u in onze rubriek Aan de Bar? Laat het ons gerust weten via redacƟe@dordtcentraal.nl.

CO LO FON

AcquisiƟe: Michel van Wijland 06-15217220, Edwin van Rijswijk 06-30671359, Esther van Rossen 06-24243399 DirecƟe: 078-6140149 RedacƟe: Hesper Romijn en Kees-Jan Visser Foto’s: Thymen Stolk Lay-out: Wouter Groeneveld & Erik Vos

• ONLINE AANKOOP SERVICE • SECOND HAND FIRST CHOICE • REPARATIE • ACCESSOIRES KORTOM... Heeft u advies nodig over bijvoorbeeld een nieuwe fiets een occasion of accessoires? U zoekt de ideale fiets voor woonwerkverkeer of uw schoolgaande kinderen? De Fietsendokter zorgt er voor dat u snel / veilig op de pedalen zit. Kom vrijblijvend langs in onze winkel en de Fietsendokter helpt u verder.

AANGESLOTEN BIJ NFP (NATIONAAL FIETSPLAN)

UW FIETS, ONZE ZORG

OPENINGSTIJDEN maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 18:00 zaterdag van 10:00 tot 17.00 Op donderdagavond hebben wij koopavond tot 20:00

Vriesestraat 128, 3311 NS Dordrecht, 078-6450573


MARKANT BEDRIJF

Stefanie, Michel en moeder Til.

Juwelier Avenue blinkt uit DORDRECHT Ringen, armbanden, kettingen en horloges. Stefanie Ardon is er mee opgegroeid. Haar ouders hadden een groothandel in sieraden waar ze zelf ook nog zeventien jaar werkte. De kans deed zich voor om een juwelierszaak in Dordrecht te openen. Die grepen Stefanie en haar man Michel aan met beide handen. Twaalf jaar geleden opende aan het Bagijnhof Avenue. Inmiddels is er sinds drie jaar een tweede Avenue-winkel, aan de Sarisgang.

4

Dordt Centrum

De winkel aan het Bagijnhof.


“Ik heb alƟjd in het vak gezeten”, vertelt Stefanie. “Mijn vader is een rasondernemer. Toen mijn ouders naar Dordrecht verhuisden, zag hij in de stad een mooi pand leegstaan. Mijn ouders waren de groothandel, in verband met hun leefƟjd, aan het aĩouwen. Het grote pand dat zij hadden was daarom niet meer nodig.” Besloten werd de winkel aan het Bagijnhof te kopen. Boven runden de ouders de groothandel, terwijl Stefanie en Michel, die zijn beroep als expediteur vaarwel zei, beneden juwelier Avenue begonnen. En dat doet het stel zeer verdienstelijk, al blijŌ Stefanie bescheiden. “Het komt door een combinaƟe van factoren. Met de opkomst van het shoppen online, moet je de mensen wat anders kunnen bieden. Wij zijn zeer klant- en servicegericht. Je krijgt bijvoorbeeld levenslange garanƟe op de baƩerijen die we ook graƟs verwisselen.”

ook in de winkel te vinden. Een echt familiebedrijf dus. De juwelier is tevens een betrouwbaar adres voor vakkundige reparaƟes aan alle sieraden en horloges.

ren liever niet van één moderne en één klassieke winkel. Het loont dus de moeite om in beide winkels een blik op de collecƟe te werpen. De ervaren eigenaren en

Ontdek de prachtige collecties Stefanie merkt dat nu verschillende juweliers in het centrum zijn gestopt (zoals Michael de Meij), klanten ‘zoekende zijn’. “Ze komen twijfelend binnen, of we ook reparaƟes doen. Natuurlijk doen we dat ook!” Advies Hoewel het assorƟment van de twee zaken niet hetzelfde is, spreken de eigena-

medewerkers staan klaar met, indien nodig, advies. Neem eens een kijkje bij de winkels van Avenue juweliers! Ook het betrouwbare adres voor reparaƟes. Wie liever online shopt, kan ook bij Avenue terecht. De webshop wordt nog steeds gevuld! Juwelier Avenue is te vinden aan het Bagijnhof 4 en de Sarisgang 2a. Voor meer informaƟe: www.juwelieravenue. nl.

Uitbreiding Terwijl de nodige juwelierszaken in het centrum de deuren sluiten, opent Avenue drie jaar geleden juist een tweede winkel. De vesƟging aan het Bagijnhof heeŌ niet voldoende ruimte voor het diverse assorƟment van de juwelier. “We hebben zoveel te bieden. Voor ieder wat wils. Het paste niet meer in één winkel.” Dus wie zijn gedroomde sieraad niet in de winkel aan het Bagijnhof vindt, moet gewoon even een paar meter doorlopen naar de Sarisgang (of andersom) want ook daar ligt een mooie collecƟe te wachten om gedragen te worden. Moeder Til is overigens Wat is waar te vinden? In de vesƟging aan het Bagijnhof is onder meer een grote horlogecollecƟe te koop. Wordt het een modern of klassiek polssieraad? Wat de keuze ook wordt, Avenue verkoopt de kwalitaƟeve merken. Denk onder andere aan Hugo Boss, Michael Kors, Tommy HilĮger, Casio G-shock, Casio EdiĮce, TWsteel, Fossil, CiƟzen, Cluse en RoseĮeld. Daarnaast is er ook een moderne collecƟe sieraden. En op de eerste etage, boven de winkel op de Bagijnhof, is er een trouwringenstudio. “Wilt u in alle rust uw ringen uitzoeken, komt u dan zeker langs of bel om een afspraak te maken. We hebben een zeer uitgebreide ringencollecƟe met merken zoals Alliance, Breuning en Promises.” De winkel op de Sarisgang richt zich meer op de ‘andere’ sieraden. Wat te denken van merken als Buddha to Buddha, Zinzi, Seiko, Jacob Jensen, Éclat, eNGi, Pulsar, eigenlijk te veel om op te noemen.

Het aanbod van Avenue is zeer divers.

De winkel aan de Sarisgang. (Foto’s: Thymen Stolk)

Dordt Centrum

5


Koop al vanaf 599,- euro je

&69-(7.96/ ...en maak kans op max. 3000,- euro KADOCHEQUES!

* check onze website voor de eenvoudige voorwaarden!

:SSVWXVEEXćĂ`āāÿÿ)6`(SVHVIGLX`XIPIJSSRþĄăąăĆĆþĆþ

[[[1]:MRXEKI&SYHSMVRP LIKE ons op facebook: ANKii my vintage boudoir NL


Onveilige verkeerssituaties in de stad Niet zelden neemt het autoverkeer de bocht op de Torenstraat te kort. Het levert gevaarlijke situaƟes op voor Įetsers, en ander verkeer, die vanaf de Noordendijk de Veststraat in willen.

De bocht en de woningen maken het onmogelijk om te kijken of er tegemoetkomend verkeer aankomt. Fietsers moeten wel op de middenstreep gaan staan. (Foto’s: Thymen Stolk)

Een artikel in de woensdageditie over de verkeersveiligheid in Dordrecht zorgde voor heel wat reacties. Een oproep aan lezers om onveilige verkeerspunten te melden, leverde flink wat mailtjes op. Ook over het centrum kwam het nodige binnen. We pikken twee opvallende situaties uit voor een nadere toelichting.

De Noordendijk

Coby Anderson en haar man Ben brengen al jaren het verkeerspunt Noordendijk-Torenstraat-Veststraat onder de aandacht. Hoewel er, voor zover Coby weet, geen ongelukken zijn gebeurd, is het een zeer gevaarlijke plek voor Įetsers. Zo ervaart zij dagelijks. Het is niet alleen een kwesƟe van te hard rijden, maar ook van slecht » Lees verder op pagina 9

zicht. “Als je op de Noordendijk met de Įets linksaf de Veststraat in wilt, moet je op de middenstreep gaan staan om te kijken of er tegemoetkomend verkeer komt. Niet zelden wordt er te hard gereden, de bocht te kort genomen en over de middenstreep gere-

den precies waar jij dan staat. Je schrikt je rot! En dan heb je ook nog het verkeer achter je dat niet even wil wachten en je rechts inhaalt! Alleen als ik samen met mijn man op de duoĮets zit, kunnen ze ons niet inhalen.” Coby heeŌ het verkeerspunt al vele ma-

‘Je schrikt je rot’

Dordt Centrum

7


Geef kleur aan je huis aan de hand van een professioneel kleuradvies!

Al meer dan

100 jaar

de Verfspecialist!

KLEURADVIES

Ook voor autolakken spuitbussen en bootlakken.

VanRees Rees Verfhandel Verfhandel Van Beverwijcksplein 30-36 3311 GK Dordrecht

Beverwijcksplein 30-36 3311 GK Dordrecht 078-6134500 www.vanreesverf.nl 078-6134500 www.vanreesverf.nl


« Vervolg van pagina 7 Henk Dijkema, bewoner van de Hooikade, vindt het schandalig dat er geen voorrang wordt verleend aan het verkeer dat van rechts komt. (Foto: Thymen Stolk)

len aangekaart. Bij de gemeente, Ɵjdens een bijeenkomst op het Stadskantoor, bij raadsleden, maar het punt is nog niet aangepakt. “Het valt ook binnen een 30 kilometer zone, maar geen mens die zich aan die snelheid houdt.”

de auto (voor Įetsers en wandelaars is er nog een bruggetje) alleen via de Korte Engelenburgerkade bereiken of verlaten. Verkeer van rechts heeŌ voorrang. Dat weet iedereen, maar verkeer wat van de Engelenburgerbrug komt, heeŌ daar ma-

dere keren meegemaakt dat het bijna uit de hand liep. Dan begon ik te toeteren en nam mijn voorrang. Ik ben niet bang aangelegd, maar dit is natuurlijk niet mijn hobby.” Dijkema heeŌ de situaƟe mondeling aan een agent medegedeeld. Hij

‘In veel gevallen geen voorrang!’ Oplossing: Coby denkt aan een spiegel op de hoek waardoor tegemoetkomend verkeer elkaar kan zien. “En ook het achteropkomend verkeer kan dan zien waarom je daar sƟlstaat met je Įets. Ook het doortrekken van de middenstreep zal helpen.”

Korte Engelenburgerkade Henk Dijkema stoort zich mateloos. Al drie jaar woont hij op de Hooikade. De bewoners kunnen het ‘schiereiland’ met

ling aan. Dat weten Dijkema en de andere bewoners van het eiland uit ervaring. “Ik heb in al die jaren kunnen constateren dat zeker meer dan de helŌ van het verkeer geen voorrang verleent.” Maar dat is niet het enige probleem. “Ze komen Ňink hard aangereden, denderen stevig door. Er wordt als gekken gereden. Het is meer dan schandalig! Als ik door zou duwen, zit er één tegen de zijkant van mijn wagen. En dan overdrijf ik niet!” Er komt ook nog eens gedonder van. “Ik heb meer-

hoopt dat de gemeente maatregelen gaat treīen. “Ik ben niet de enige die dit vindt. Ook medebewoners en kennissen vinden het een superonveilige plek in Dordrecht. Ik vraag me af of er eerst iets moet gebeuren voordat het wordt aangepakt?” Oplossing: Henk vindt dat er minimaal een verkeersbord geplaatst moet worden. “Een bord ‘gevaarlijke kruising’ met of zonder knipperlicht zou minstens op zijn plaats zijn.” Dordt Centrum

9


De vloeren van Alpon Parket brengen sfeer in uw huis ! Of het nu gaat om parket-, planken-, laminaat-, PVC-, vinyl-, marmoleum- of kurkvloeren.... U vindt het bij Alpon Parket. Alpon Parket is gespecialiseerd in parket op vloerverwarming en -koeling. Het is meer dan de moeite waard om langs te komen en u deskundig te laten informeren.

10 %

KORTING* op laminaat en PVC

Ook voor traprenovatie, onderhoud van vloeren en alle onderhoudsmiddelen bent u bij ons aan het juiste adres.

U bent van harte welkom

Blekersdijk 114 - 120 Dordrecht Tel. 078-613 76 77 www.alponparket.nl

* Vraag naar de actievoorwaarden

Valentijn geschenken van Rutte VOOR HEM: XO Koornwyn Mooie mix van moutwijnen, die jarenlang gerijpt zijn op nieuwe en oude vaten, van Amerikaans eikenhout, met een hint van kruiden ter afronding. Voor deze Koornwyn is een speciale blend gemaakt van moutwijnen van verschillende leeftijden, gerijpt op nieuwe en oude eikenhouten vaten. De XO is intens, smaakvol en met een lange afdronk van gedroogd fruit, abrikoos en vanille. Een recept van de huidige en achtste generatie Rutte distillateurs.

VOOR HAAR: Amarena Morellen Rutte maakt speciaal voor Valentijnsdag de Amarena Morellen likeur; een zoete volle likeur met sappige rode kersen. Ideaal om cadeau te geven aan uw geliefde of om samen te delen! Geniet, maar drink met mate

Prijs â‚Ź 21,

50

bij inleveren van deze bon 10% korting! g! De waardebonnen zijn geldig t/m 18 februari 20188

Prijs â‚Ź 29,50 Bij aankoop van de Koornwyn XO een gratis Rutte glas cadeau bij inlevering van deze bon

Distilleerderij Rutte Vriesestraat 130, 3311 NS Dordrecht 078-6134467 / info@rutte.nl www.rutte.nl

Sinds 1872 is distilleerderij Rutte gevestigd in Dordrecht. Hier startte Simon Rutte zijn stokerij waar ook nu nog de jenevers, Vodka en likeuren op ambachtelijke wijze gestookt worden.


EVEN VOORSTELLEN

De wijkagenten van het centrum: Gaab van de Koppel, Marco Zwanenburg (wijkagent expert), BasƟaan Kreukniet, Elvis Jamanika en Hanneke Twigt. Karin Been ontbreekt op de foto. (Foto: Thymen Stolk)

Ze stellen zich graag even voor: het team van wijkagenten van de Binnenstad. Zichtbaar en aanspreekbaar zijn voor de bewoners, ondernemers, samenwerkingspartners en anderen vinden de wijkagenten zeer belangrijk. Daarom zijn ze zoveel mogelijk op ‘de bike’ of te voet in het gebied te vinden. “Mensen spreken je dan eerder aan dan wanneer je in een auto surveilleert. En werken aan veiligheid doe je tenslotte samen. Daar hebben we de burger hard bij nodig. De wijkagent is het aanspreekpunt voor de burger. De spin in het web”, aldus het team bestaande uit Gaab van de Koppel, Bastiaan Kreukniet, Karin Been, Hanneke Twigt en Elvis Jamanika. Zij worden ondersteund door wijkagent expert Marco Zwanenburg. Het vernieuwde team van het centrum is op volle sterkte. Een paar vragen aan wijkagent Gaab van de Koppel. » Lees verder op pagina 13

De wijkagenten van het centrum Wie is waar te vinden? “Het gebied van het centrum is verdeeld in verschillende wijken en/ of thema’s met eigen problemaƟek. Karin en Hanneke hebben als wijk de ‘Historische Binnenstad’. BasƟaan Kreukniet heeŌ als wijk ‘Centrum Buitenring’. In deze wijk, gelegen tussen de Spuiboulevard en de Burgemeester de Raadtsingel, zijn diverse instellingen gelegen zoals het Leger des Heils en diverse GGZ-instellingen. Elvis Jamanika is wijkagent van de NoordŇank (Lijnbaangebied, Matena’s gebied en Bleijenhoek). Zelf ben ik wijkagent Centrum met als taakaccent het winkelgebied en de horeca. De problemaƟek verschilt per gebied en is heel divers. Het varieert van een burengeschil tot geluidsoverlast van een horecaonderneming of diefstal enzovoorts.”

Wijkagent expert? Nog nooit van gehoord. “Het is inderdaad een vrij nieuwe funcƟe binnen de NaƟonale PoliƟe. De wijkagent expert ontlast de wijkagenten op bepaalde punten. Met beleid, wijk- of gebiedsoverschrijdende problemaƟek of het contact met instanƟes. Marco houdt de helikopterview, het overzicht van de incidenten in het hele gebied Centrum. En ziet zo, waar bepaalde incidenten elkaar raken, overlappen. Dat geeŌ ons meer ruimte om buiten te zijn, de oren en ogen van de wijk te zijn.” Gaat het goed in het centrum? “We zijn zeer tevreden. Door de korte lijnen met de burgers en andere professionals, werkzaam in de wijk, zijn we snel op de hoogte van eventuele problemen. We signaleDordt Centrum

11


Piccola Italia

Traditioneel Italiaans specialiteiten restaurant

Kom genieten van onze heerlijke Italiaanse specialiteiten en Italiaanse gastvrijheid! Wij beschikken over ruim 85 zitplaatsen. De bovenzaal met 50 zitplaatsen is apart te reserveren voor bijvoorbeeld recepties. Geopend van 12.00 tot 23.00 uur.

Valentijns menu VOORGERECHT HOOFDGERECHT SPECIAAL VALENTIJN DESSERT Voor 2 personen inclusief koffie/thee

50

â‚Ź 55,

Reserveren gewenst.

Voorstraat 259 3312 EP Dordrecht Tel. 078 - 614 49 50 info@piccola-italia.nl


« Vervolg van pagina 11

ren problemen zoals overlast of een vorm van criminaliteit en maken vervolgens een plan van aanpak samen met collega’s in het basisteam Drechtsteden Binnen en eventuele andere netwerkpartners, zoals de woningbouwvereniging, partners uit het zorgnetwerk of de gemeente. Op deze manier trekken we gezamenlijk op om de veiligheid in het gebied te vergroten.”

van de bewoners. We proberen samen met de bewoners de ‘ogen en oren’ van de wijk te zijn. Als wijkagenten kennen we onze pappenheimers en weten we wie er acƟef zijn in ons gebied. Zo hebben we recent naar aanleiding van klachten uit de buurt een drugsacƟe gedraaid. Nadat een aantal klanten was afgevangen, is de dealer aangehouden en voorgeleid bij de

gingen en voorbereidingen op. Natuurlijk krijgen we bij evenementen steun van buitenaf, maar we zorgen er alƟjd voor dat er iemand van het team Binnenstad bij is.”

BasƟaan Kreukniet (@Pol_WACentrum)

Elvis Jamanika (@Pol_Jamanika)

Hanneke Twigt (@Pol_WACentrum)

Gaab van de Koppel (@Pol_Koppel)

Karin Been (links) (@Pol_WACentrum)

Marco Zwanenburg (@Pol_WACentrum)

De koĸemomentjes met de wijkagenten zijn bijzonder populair. “Dat klopt. Recent is gebleken dat het

(Foto: Facebook PoliƟe Dordrecht)

Kun je een voorbeeld geven? “De overlast van een vaste groep personen die alcohol nuƫgen in het centrum en daarbij de blikken bier op straat achterlaten, urineren, hard schreeuwen enzovoorts. In samenwerking met de gemeente en het OM is het mogelijk om op bepaalde locaƟes een wijkverbod op te leggen. Dit kan oplopen tot een wijkverbod van zes weken. Daarnaast kijken we samen met de partners of we deze overlastgevers in de zorg kunnen krijgen. Bewoners voeden ons met informaƟe over wat er speelt en wat zij ervaren of missen op het gebied van veiligheid. Op die manier kunnen we inspelen op de behoeŌe

Rechter-Commissaris. Vervolgens is de dealer door de woningbouwvereniging de woning uitgezet. Een mooi staaltje samenwerking!” Jullie hebben ook nog een mooi bureau aan de Groenmarkt. “Daar zijn we blij mee. Mensen vinden het preƫg dat ze alƟjd bij ons kunnen binnen stappen. Met een vraag of om aangiŌe te doen. We zorgen ervoor dat er iemand aanwezig is. Onze deur staat open.” Dordrecht is een evenementenstad. Dat moet uitdagend zijn. “Dat levert inderdaad de nodige uitda-

koĸemoment in de bibliotheek, waarbij door de wijkagenten voorlichƟng werd gegeven over babbeltrucs, een succes was. Ik wil bij deze benadrukken dat wij hierin Ňexibel zijn. We horen graag als bewoners, ondernemers, instellingen of andere instanƟes een contactmoment willen. We zijn hiertoe alƟjd bereid!” Volg de wijkagenten van het Centrum op TwiƩer en zie welke incidenten zij meemaken en oplossen of waar ze uw hulp bij nodig hebben! Dordt Centrum

13


De contactlens voor veraf en dichtbij Of je nu een mooie film op tv kijkt, of het appje dat tijdens de film binnenkomt leest, je wilt het allebei moeiteloos kunnen zien. Met multifocale lenzen kun je veraf en dichtbij zonder problemen scherp zien. Een op maat gemaakte oplossing voor zowel harde als zachte lenzen. Stap eens bij ons binnen voor meer informatie over multifocale maatwerk lenzen.

Dordrecht - Achterom 75 Telefoon (078) 614 00 91

www.brilmoderobboon.nl

RUNDEN VARKENSSLAGERIJ

VERKERK

Alles uit eigen worstenmakerij. Specialist in paardenworst. Grote Spuistraat 43 • Dordrecht Tel. 078 - 6134216


EVENT

Cinedordt Ci d d O Oscargala: l feestje voor het goede doel Het is een bijzonder leuke manier om het goede doel te steunen. Een wandeling over de rode loper (met paparazzi), genieten van een Oscargenomineerde film, een drankje, een hapje, een feestje. Geen wonder dat Cinedordt Oscargala zo populair is. Dit jaar wordt het, op zaterdag 17 februari, voor maar liefst de vijfde maal gehouden. Het eerste lustrum is een feit! Dat moet organisator Rotaryclub Johan de Witt Ter Merwe deugd doen. En het bijzondere van dit jaar: er zijn twee goede doelen namelijk Stichting voor Sara en Het Jonge Moeders initiatief van het Da Vinci College.

Cinedordt Oscargala is alƟjd een feestje. (Foto’s: Angelique van der Veen)

Je inzeƩ inzeƩen en voor maatschappemaatschappe lijke doelen kan op verschillende manieren. De Rotaryclub heeŌ jaren geleden een aanlokkelijke fundraising bedacht. Het concept van een Oscar gala-avond sloeg meteen aan. Het is leuk voor de bezoekers én voor de goede doelen die na aŇoop een mooie cheque in ontvangst kunnen nemen. De sƟchƟngen Leergeld Drechtsteden (2014), Zienderogen (2015), High Five FoundaƟon (2016) en Inloophuis Helianthus (2017) konden al eerder op een Įnanciële bijdrage rekenen. Dat zal dit jaar niet anders zijn. De kaartverkoop loopt goed en de nodige sponsoren hebben zich aan de avond verbonden (sponsoren kunnen zich nog aanmelden!). TTwee weken voorafgaand aan d de Oscaruitreikingen op 4 maart in Los Angeles wordt Cinedordt O Oscargala gehouden. De genom mineerde Įlms voor de Oscars vvan dit jaar zijn: Call me by your n name, Darkest Hour, Dunkirk, G Get Out, Lady Bird, Phantom TThread, The Shape of Water, TThree Billboards Outside Ebbing, M Missouri. Welke Įlm Ɵjdens het O Oscargala wordt vertoond blijŌ, to totdat de Įlm gaat draaien, een vverrassing. Dordtse leerlingfo fotografen nemen Ɵjdens het

event de rol van paparazzi op zich. En om middernacht wordt de Oscar-winnaar van de avond bekend gemaakt: and The Oscar goes to… het koppel dat Ɵjdens de gala-avond het meest glamourous gekleed gaat. Jij wilt er dit jaar (weer) bij zijn? Kaarten zijn te koop via www. cinedordt.nl en aan de kassa van The Movies. Aanmelden als sponsor is ook mogelijk, op de website staat alle informaƟe. Aanmelden voor het galadiner voorafgaand aan de avond kan via de website www.restaurantdivas.nl. Alle sponsorgelden komen ten goede aan de genoemde sƟchƟngen. Over de goede doelen: SƟchƟng Voor Sara zet zich in voor kinderen die lijden aan MDC1A, een zeldzame spierziekte waarover nog te weinig bekend is. Er is dan ook veel geld nodig om onderzoek te doen en genezing mogelijk te maken. Het Jonge Moeders iniƟaƟef van het Da Vinci College helpt jonge moeders hun opleiding te voltooien en middels de workshop ‘Gezond koken met Jonge Moeders’ gezond te leren koken. Dordt Centrum

15


Astrid Erkelens U I T V A A R T V E R Z O R G I N G

Astrid Erkelens Uitvaartverzorging staat voor een persoonlijke begeleiding van een begrafenis of crematie, ongeacht culturele of kerkelijke achtergrond.

In 2018 steunen wij Vila Joep. Wilt u meer weten over deze stichting en hoe ook u hen kunt steunen, kijk op mijn website www.erkelensuitvaartverzorging.nl

Bloemen Voor het melden van een overlijden ben ik altijd bereikbaar op: 06 528 81 505 of 078 26 00 366 info@erkelensuitvaartverzorging.nl Postbus 370, 3300 AJ Dordrecht

Drukwerk

www.erkelensuitvaartverzorging.nl


Voetverzorging Anne Slijkhuis Voeten zijn een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam. Heb je last van voetproblemen of wil je deze voorkomen? Wil je ze verfraaien omdat je bijvoorbeeld naar een zonnige bestemming gaat en je voeten weer uit de schoen in de slipper mag?

RECLAMEPRODUCTEN INCL. GRATIS ONTWERP!

Voetverzorgster Anne Slijkhuis is een professional met een ŵŽĚĞƌŶĞƉƌĂŬƟũŬŽƉŚĞƚ&ƌŝĚĂ<ĂƚnjͲĞƌĨϵϳŝŶĚĞǁŝũŬ^ƚĂĚƐƉŽůders. In de wijk is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Haar moeder, Monique Slijkhuis, is al ruim 20 jaar een begrip in de voetverzorging. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Anne door haar werd geïnspireerd voor het pedicure vak. ĞĂĨŐĞůŽƉĞŶƚǁĞĞũĂĂƌŚĞĞŌŶŶĞ^ůŝũŬŚƵŝƐŚĂĂƌǀŽĞƚǀĞƌnjŽƌŐŝŶŐƐĂĐƟǀŝƚĞŝƚĞŶŶĂĂƐƚŚĂĂƌǁĞƌŬnjĂĂŵŚĞĚĞŶŝŶĚĞnjŽƌŐŐĞĚĂĂŶ͘ EƵnjŝĐŚĚĞŵŽŐĞůŝũŬŚĞŝĚǀŽŽƌĚĞĞĚĞĞŶƉƌĂŬƟũŬŽǀĞƌƚĞŶĞŵĞŶ͕ ƐƚŽƉƚnjĞŵĞƚŚĞƚǁĞƌŬĞŶŝŶĚĞnjŽƌŐ͘sĂŶĂĨĨĞďƌƵĂƌŝŚĞĞŌnjŝũ ĚĂĂƌŽŵƌƵŝŵĞƌĞŽƉĞŶŝŶŐƐƟũĚĞŶ͘ĂĂƌŶĂĂƐƚnjĂůnjĞďŝŶŶĞŶŬŽƌƚ starten met de vervolgopleiding Medisch Pedicure.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE CONTACT OP MET 078-6140149

Niet alleen verfraait Anne jouw voeten door de nagelomgeving te reinigen, de nagels te knippen en te frezen, eelt te verwijderen en desgewenst mooi te lakken. Anne behandelt ook ingegroeide nagels, verwijdert likdoorns en behandelt diverse nagelproblemen zoals beschadigde nagels, schimmelnagels en/of trauma-nagels. Tijdens deze behandeling adviseert ze graag over goede voetverzorging en welke producten u het beste kunt gebruiken. Elke behandeling wordt afgesloten met een korte voetmassage. Uiteraard staat hygiëne bij Anne hoog in het vaandel. DŽĐŚƚƵŶŝĞƚŝŶĚĞŐĞůĞŐĞŶŚĞŝĚnjŝũŶŽŵŶĂĂƌĚĞƉƌĂŬƟũŬ te komen dan is er ook een mogelijkheid dat Anne bij u aan huis komt tegen een kleine meerprijs.

-

1

08

L

JK.N

Dijk

DI

Slijterij

62

SLIJTERIJ DE DIJK - NOORDENDIJK 5 - DORDRECHT - TEL. 078 621 0860

ORDENDIJ - NO K5

De

8

Actie is geldig tot 10 maart 2018

JK DI

07

OP=OP

Een aangenaam fris en fruitige rosé met een toegankelijke smaak.

HT REC RD DO

Per fles

Een robijnrode wijn met een uitgebalanceerde smaak van rijpe bosvruchten en kruiden op basis van van de karaktervolle Tempranillo druif. Deze wijn combineert erg goed met biologische kazen, tapas, rijstschotels en vleesgerechten.

TE L:

6 HALEN 5 BETALEN

Een wijn met een mooie heldergele kleur en de geur van exotisch fruit zoals banaan en meloen. Het is een frisse wijn met zachte zuren en een zoete zachte afdronk.

DE

Een lichtgele frisse en fruitige witte wijn, vol van smaak met frisse zuren en een fruitige afdronk.

MEER DAN ALLEEN EEN KRANT!

RI

J-

Website: www.pedicureanneslijkhuis.nl Email: annepedicure@hotmail.com Facebook: pedicure.anne.slijkhuis

- SLIJT ER IJ DE

Voetverzorging Anne Slijkhuis Frida Katzerf 97, 3315 VK, Dordrecht Tel: 06 464 853 24

60

- I N F O @ S LI J

TE


REANIMATIECURSUS VOOR ELKAAR EN AAN HUIS!!

BHVinstruct

1e schakel in de keten van overleven!!

Regel het nu, het staat waarschijnlijk al lang op je to do lijstje. Een nuttig cadeau voor jezelf, familie en vrienden, tegen een betaalbare prijs! Je hoeft de deur er niet voor uit, want wij komen naar je toe. Met deze cursus zorg je ervoor dat jij en zoveel mogelijk andere personen weten wat ze moeten doen, wanneer jij of je naaste bijvoorbeeld een hartinfarct krijgt. Heb je reeds een reanimatiecursus gevolgd, dan kun je de vaardigheden d.m.v. deze cursus ook opfrissen. Er zijn mogelijkheden om de cursus ook uit te EUHLGHQWRWELMYRRUEHHOGHHQ%+9FHUWL¿FDDW Doel en inhoud van de cursus: De cursus is inclusief het bedienen van een AED (Automatische ([WHUQH'H¿EULOODWRU 'HFXUVXVZRUGWJHJHYHQGRRUHHQHUYDUHQ instructeur met erkenning van het Nederlands Instituut BedrijfsHulpVerlening. Het doel van de cursus is, dat u doeltreffend kunt reanimeren met of zonder AED en je weet wanneer je moet alarmeren, hoe je dat moet doen en wat er gemeld moet worden. De handelingen worden geoefend met een reanimatiepop en een AED trainingsapparaat. Na de cursus kun je: • de belangrijkste handelingen uitvoeren, m.b.t. het benaderen van een slachtoffer dat “zomaar” in elkaar is gezakt. • een slachtoffer, dat geen normale ademhaling heeft, gaan reanimeren met en zonder AED. Je verkrijgt kennis van en inzicht in: • het alarmeren van 112 en de dienstverlening van de Centrale MeldKamer van de professionele hulpverleningsdiensten • de richtlijnen van de Nederlandse ReanimatieRaad • achtergrond informatie over hartfalen en wat een AED doet • de niet reanimeren verklaring • beadembeschermingsmiddelen • andere levensreddende handelingen, zoals de stabiele zijligging De cursus is in principe gericht op het reanimeren van een volwassene, maar de baby- en kinderreanimatie komt ook aan de orde. Mocht je nog andere wensen hebben, dan kunnen we bespreken of deze in het programma passen. Duur van de cursus: 3,5 uur

Cursusdagen: Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag Cursustijdstip: 09.00 uur - 12.30 uur of 13.30 uur - 17.00 uur of 19.00 uur - 22.30 uur Andere tijdstippen zijn in overleg mogelijk. Cursuskosten: € 30,00 per persoon incl. BTW, bij een groep van minimaal 4 personen. • Minimaal 4 personen worden in rekening gebracht • Maximaal 6 personen per cursus • Eventueel lesboekje: € 7,50 incl. BTW  ‡(YHQWXHHOFHUWL¿FDDWSULMVLVDIKDQNHOLMNYDQDDQWDOHQ uitvoering • Indien de enkele afstand meer is dan 25 km wordt voor de resterende km 0,28 per gereden km in rekening gebracht. Betaling: Voorafgaand aan de cursus. Je ontvangt een email met een betalingslink en het cursusbedrag dient uiterlijk op de dag van de cursus, voorafgaand aan de cursus, betaald te zijn. • Indien de cursus door ons toedoen geen doorgang heeft wordt het eventuele reeds betaalde cursus geld aan je terugbetaald of in overleg wordt een andere datum bepaald. • Zegt de groep op het laatste moment af, dan krijgt het 1-malig een verzetservice. Herhaling: Om de vaardigheden op peil te houden adviseren wij u de cursus 1x per jaar te herhalen. Volgens de richtlijnen van de Nederlandse ReanimatieRaad 2015 is het 1x per 2 jaar verplicht om de cursus te herhalen, waarbij de cursusgroep niet groter mag zijn dan 6 personen.

Gives you power to act! Bescherm jezelf en anderen tegen traumatische ervaringen die je kunt oplopen als je niet weet wat je moet doen wanneer je naaste een hartinfarct krijgt en elke seconde telt om degene een kans van overleven te geven! Zorg dat je kunt alarmeren en reanimeren. Vergeet ook jezelf niet! en regel dat jijzelf ook, door je naasten, snel gereanimeerd kan worden als het nodig is. Zorg ervoor dat je voorbereid bent.

Regel bijvoorbeeld met familie, vrienden, buren en/of collega’s een groepje en een (huis)kamer, meld het bij ons aan én heb een nuttige, gezellige leerzame cursus!

Ook Eerste Hulpen BHV cursusen: in-company en zelfstudie met persoonlijke begeleiding.

Aanmelden en vragen: Stuur een mail naar info@BHVinstruct.nl en wij gaan het met je voor elkaar krijgen. Als je vragen hebt, mail deze gerust naar info@BHVinstruct.nl

Wat u ook nodig heeft voor uw kantoor, Holster Heeft Het! Holster Kantoortotaal heeft meer dan 10.000 kantoorartikelen op voorraad. Wat u ook nodig heeft, één telefoontje en u heeft het vandaag nog in huis!


BEWONER

Diana en Louis Bonnier hebben een bijzondere kast in de voortuin gezet. (Foto: Thymen Stolk)

Tandpasta die al jaren onaangebroken in de kast staat. Gewoon, omdat het je merk niet is. Of die pakken macaroni. Het staat er maar, het zat in je kerstpakket, maar je houdt helemaal niet van pasta. In de meeste woningen staan er heel wat pakken, blikken en tubes achterin de keukenkast te wachten op de vuilnisbak. Eten en verzorgingsartikelen blijven tenslotte niet eeuwig goed. Zonde natuurlijk want er zijn genoeg mensen die het wél lusten, goed kunnen gebruiken of het geld niet hebben om het te kopen. Diana Bonnier, die al jaren met haar man Louis aan de Burgemeester de Raadtsingel 79 woont, heeft speciaal voor deze artikelen een kast in haar voortuin gezet. “Wie wat over heeft, kan het neerzetten. Wie het kan gebruiken, mag het meenemen.”

Proviandkast in de voortuin Over daadkrachƟg gesproken. In de- Voor iedereen zelfde week dat Diana in een blad Een weggeeŅast, een boekenkast; van een supermarkt leest over de zo- deze openbare kasten zijn al een Ɵjdje genaamde LiƩle Free Pantry (open- in Dordrecht te vinden. Er wordt bebare proviandruilkast) van SƟchƟng hoorlijk gebruik van gemaakt. Een SoGoed, zet zij een kast in haar eigen openbare proviandruilkast was er nog voortuin (bijna pal voor het centraal niet (bij Lets ruilwinkel is binnen wél staƟon). “Het is zo zonde dat heel een voedselruilkast). “We zien wel veel spullen weggegooid worden, hoe het loopt. Het zal even onwenterwijl het nergens voor nodig is. An- nig zijn, misschien vinden mensen het deren kunnen vreemd of lasƟg het misschien Beste mensen, zet maar om er iets uit te goed gebruiken.” pakken terwijl Het idee van de neer of neem maar mee! ze het wel kunopenbare provinen gebruiken. andruilkast sprak haar zo aan dat ze Ik hoop dat het laagdrempelig genoeg contact opnam met de iniƟaƟefnemer. is.” De locaƟe van de kast is in ieder Daarna werd door haar man een kast geval ideaal. “Er komen hier heel wat omgebouwd tot buitenkast, inclusief mensen voorbij, allerlei soorten menafdakje en glazen deurtje. Het staat nu sen ook. Dat is mooi, want dit is een bijna twee weekjes in de voortuin. kast voor iedereen!“ Dordt Centrum

19


Uw monumentale

stucwerk

weer als nieuw?

Voor restauraƟe van monumentaal stucwerk bent u bij E-Stuc stukadoorsbedrijf aan het juiste adres! E-Stuc stukadoorsbedrijf is opgericht in 2001 en heeŌ ruime ervaring met restauraƟe van stucwerk in allerlei sƟjlen. Binnen en buiten, wand en plafond. E-Stuc stukadoorsbedrijf garandeert kwaliteit door de NOA AĩouwgaranƟe te

stukadoorsbedrijf

bieden en is aangesloten bij Het Neerlandsch Stucgilde, waar alle kennis over monumentaal stucwerk in Nederland aanwezig is.

VOOR MEER INFORMATIE: www.e-stuc.nl www.restauraƟestucwerk.nl

06ͳ18744060 Bakema-erf 89 3315 JB DORDRECHT Lid van FotograĮe: Campuur


ALL YOU CAN EAT

â&#x201A;¬24. 50 PER PERSOON

14 FEBRUARI VALENSTIJNSDAG RESERVERING GEWENST

WWW.RESTAURANTASAHI.NL 078-20 490 68 ASAHIDORDRECHT


UNIEK IN DORDRECHT EN WIJ HEBBEN HEM! DE NIEUWE DNEYE® SCANNER VAN RODENSTOCK

Meer zien met de nieuwste en de beste glazen dankzij een revolutionaire oogmeettechniek.

Van der Ham Optiek Bel voor een afspraak 078 6 140 140 of mail naar info@vanroosmalenoptiek.nl - Vriesestraat 96 - Dordrecht

vanroosmalenoptiek.nl


UITGAAN

The Hide Away is de enige echte pub van Dordrecht. (Foto: Thymen Stolk)

Aan de bar bij…The Hide Away Dordt Centrum gaat op kroegentocht. Voor iedere editie gaan we op vrijdag aan het eind van de middag even sfeerproeven bij een gezellige horecagelegenheid in de Dordtse binnenstad. Deze keer bij The Hide Away op de Voorstraat. Dordrecht heeŌ maar één echte pub. Dat is The Hide Away op de Voorstraat Noord. Veel BriƩen, SchoƩen en Ieren komen er dan ook graag. “Maar ook veel Nederlanders komen hier over de vloer, hoor”, zegt Petra Smith, die samen met haar Schotse man James (‘Jimmy’ voor de stamgasten) uitbaters zijn van het café. “BriƩen zijn vaak wat luidruchƟger, maar er is bijna geen plek veiliger voor een vrouw dan de pub. Ze zijn heel vrouwvriendelijk. Maar het is natuurlijk vooral het huiskamergevoel waar onze gasten voor komen.” Will you marry me? Petra heeŌ er al een half leven in de horeca achter de rug. Ze werkte onder meer met veel plezier in The Boozer, de pub die » Lees verder op pagina 27

even verderop op de Voorstraat zat. Dat is ook de plek waar ze een jaar of Ɵen geleden Jimmy tegen het lijf liep. “Het was gezellig, maar ik was overtuigd vrijgezel in die Ɵjd. Bij mijn vriendin bleek hij geïnformeerd te hebben of ik single was. Toen we daarna een keer naar Café Cozmic gingen, bleek zij sƟekem Jimmy ingeseind te hebben. Toen hij me daar zag, ging hij meteen door de knieën. ‘Will you marry in Schotland?’. Ik vroeg of hij serieus of dronken was. Allebei dus. In eerste instanƟe zei ik nog geen ‘ja’, maar Ɵjdens één van de lange telefoongesprekken die we in de Ɵjd daarna hadden vroeg hij het nog een keer.” De geboren Dordtse stemde nu wel in en werd niet veel later Mrs Smith. Jubileum Een bijna logisch vervolg was om samen een pub te openen. Dat deden ze door Café Noord over te nemen. Dat had daarvoor al heel wat andere namen en eigenaars gehad, weet Petra. “Café Ouwe Jongens Krentenbrood, de Nachtsalon, de Vallende Ster, Rembrandt, Port Hole. Dat laatste was een echte zeemanskroeg. Heel de Voorstraat Noord zat in die Ɵjd nog vol met bordelen en kroegen. Dat is nu wel anders. Er ziƩen hier nu een hoop leuke adresjes en er gebeuren ook veel leuke dingen. Maar goed, de eerste jaren na de overname van Café Noord liepen niet zoals we hadden gehoopt. Het liep fout. Een heel gedoe. Op 29 Dordt Centrum

23


s b e le v in g ! t ie f l o v ls e k 3 w in

Voor aanschaf en onderhoud van uw ďĂŬĮĞƚƐ

N IE U W E ͳ /< ^

999.-

vanaf €

CST SAFE 37X622 ANTILEK BUITENBAND MET BINNENBAND EN MONTAGE NU € 42.50 Lokatie Centrum Achterhakkers 73 078 - 737 03 38

Lokatie Sterrenburg P.A. de Kok-Plein 162 078 - 737 04 53

ĂŬĮĞƚƐĞŶ vanaf

€949.-

Lokatie Krispijn (outlet) Mariannestraat 2 078 - 631 12 36

www.bikesandlifestyle.nl


NestrX zoekt voor flexpool info@nestrx.nl

• Helpenden plus • Verzorgenden IG • Verpleegkundigen in opleiding 078-6311430

www.nestrx.nl

LIEFDE IS… EEN SCHONE AUTO VOOR MAAR € 5,-

Ontvang op Valentijnsdag het Intensief programma voor maar € 5,-. Uitsluitend geldig op 14 februari 2018 bij BOB Autowas Dordrecht niet i.c.m. andere acties.

Merwedestraat 82-84, Dordrecht


« Vervolg van pagina 23

maart 2013 zijn we, middenin crisisƟjd, heropend onder de nieuwe naam. En dat pakte veel beter uit. Binnenkort vieren we ons vijłarig jubileum.” Sport Samen naar sportwedstrijden kijken is ook zo’n typische ‘pub-ding’. Als op de schermen in The Hide Away de wedstrijden van de Six NaƟons (rugby) en The Grand NaƟonal (paardrijden) te zien zijn, zit het meestal goed vol. Petra: “De leden van de Dordtsche Rugby Club komen hier vaste prik de wedstrijden van de Six NaƟons kijken. Maar ook Ajax-Feyenoord werd hier door fans van beide ploegen gebroederlijk naast elkaar bekeken. Tijdens de wedstrijd gaat het er best piƫg en luidruchƟg aan toe, maar achteraf worden er gewoon handjes geschud. Mijn man is een die hard fan van de Rangers. En dat zit diep hoor. Maar hij zit hier ook gewoon met CelƟc-fans naar The Old Firm te kijken.” Guinness en Strongbow Wat in een echte pub natuurlijk niet mag ontbreken is de Guinness (Iers stout-bier) en de Strongbow (appelcider) van de tap. “En regelmaƟg gaan we even naar de overkant om wat typische Britse producten te halen, zoals salt en vinegar chips. Dat zijn de vast waarden, maar we varieren ook regelmaƟg met onder meer de biertjes op de kaart. Op de tap hebben we nu bijvoorbeeld de Texelse Bock. En proef deze eens. Een Guinness Hop House 13, met vier soorten hop. Bijzonder biertje, hè?”

Bandjes Livemuziek is ook zoiets wat echt bij het pubgevoel hoort. “We hebben regelmaƟg bandjes, maar nog niet zoveel als ik zou willen. Op Koningsdag, met Oud en Nieuw en Ɵjdens carnaval mag je zonder vergunning een bandje neerzeƩen, maar daarbuiten moet je per keer een vergunning aanvragen. En je hebt ook met je omgeving te maken. Onversterkt mag het natuurlijk wel alƟjd. Op 17 februari is het eerstvolgende optreden. Op onze Facebook-pagina kan je volgen wat er allemaal op de planning staat. En hier op het krijtbord.” Final touch Nog een laatste kenmerk van een pub: er valt veel te zien en lezen op de muren. Erg bijzonder was in The Hide Away tot voor kort het terrarium met repƟelen. Petra: “Dat waren twee wateragamen. Die horen natuurlijk niet in een kroeg, maar ze zaten hier al. We hebben goed voor ze gezorgd, maar de laatste is helaas pas overleden.” Bij het vertrek zien we nog een mooie tekst op een muur in The Hide Away: ‘And for the Įnal touch, God created the Dutch.’ Dat is toch een leuk complimentje bij het naar buiten wandelen. LieĬebbers van een pint of Guinness moet op de Voorstrawat 158 zijn.

Jimmy en Petra Smith. (Foto: Thymen Stolk)

Dordt Centrum

27


Trendline

Maak snel een afspraak !

KNIPPEN VOOR IEDEREEN Voorstraat 255 • 3311 EP Dordrecht • Tel: 078 - 6140480

www.trendlinehairfashion.nl

ROBI MODELBOUW Militaire voertuigen

ONZE MERKEN ZIJN O.A.: Tamiya

Vliegtuigen

Uw plastic modelbouwwinkel en modelbouw webshop

Takom

Schepen Diorama en Upgrades

Meng

Figuren

Academy

Verf & weathering

IBG

Civiele voertuigen

Eduard

Gereedschap & penselen

en andere plastic

SLUBAN

modelbouw merken

GUNDAM

VOORSTRAAT 396 • 3311 CX DORDRECHT • INFO@ROBIMODELBOUW.NL • 0614208253

Let op: Wij zijn verhuisd! WWW.ROBIMODELBOUW.NL


Afscheid nemen is niet loslaten, maar een andere manier van vasthouden.

Star Award beste franchisenemer 2016/2017 VOOR HET MELDEN VAN OVERLIJDEN BELT U

078 711 0201 06 19 47 28 15 Yarden & Mirjam Toermalijnring 1020 3316 LC Dordrecht mirjam.uitvaartzorg@yarden.nl

(24 uur per dag)

Mirjam Hamoen

Stephanie Dorresteijn

Wij zijn er voor iedereen, ook voor particulieren en elders verzekerden.


MAAK JIJ VALENTIJN OOK ZO SPANNEND? Normaal € 34,95

Nu

€ 29,

Erotic Treasure Grote Spuistraat 28 Tel. 078-6150368 www.erotictreasure.nl 7 DAGEN PER WEEK GEOPEND

95

Erotic Treasure


NIEUW IN DORDRECHT

opticiens

Voorstraat 264

^LAAGSTE PRIJS ^HOOGSTE KWALITEIT ^BESTE COLLECTIE Unifocale bril voor € 100 € 75* Inclusief montuur uit de huis collectie

Multifocale bril voor € 200 € 175* Inclusief montuur uit de huis collectie

 Superontspiegeld  Kraswerend

 Extra dun  Breedste kijk en leesdeel

 UV-Blocker  Hydrofobe cleancoat

Complete Ray-Ban bril Multifocaal € 300

€175* €275* 

Directe samenwerking met

*Ter introductie krijgt u tegen inlevering van deze bon

€ 25 korting op een bril op sterkte Maximaal 1 bon per persoon, deze bon is te gebruiken voor meerdere personen, niet in combinatie met andere aanbiedingen en niet geldig op reeds bestelde brillen.

Ž—••–•œŽ

Unifocaal € 200

Dordt Centrum 23  
Dordt Centrum 23  
Advertisement