Page 1

PrestiZe no# 8 · 2. årgang · minBy a a lBo rg.dk · 29. a P r i l 2009

aal B org s største medie

B y e n s B e d s t e s i d e r · u d g i v e t a f a P Pe t i Z e · u d ko m m e r h v e r 2. ons d ag

Karneval 23. maj

farligt begær

poul Krebs 15. maj

slukker skråen

nordKraft 4. juni

skråen i størrelse xl

guide til AAlborg brincK operAfestivAl åbyhøj – moskva – aalborg

galerie wolfsen 6. maj

søren dahlgaard & christopher galvin harrison

absurd k agekunst, der sælger internationalt

+

kunstner med en fængslende baggrund v i n d p r æ m i e r f o r k r . 3 0 0 . 0 0 0 på w w w. m i n b y a a l b o r g . d k


HAR DU EVNEN TIL AT SPILLE SAMMEN MED

ROBINHO ELLER RONALDO?

*

- ELLER VIL DU VÆRE MED TIL AT SERVICERE DE MEST NYTÆNKENDE DANSKE VIRKSOMHEDER?

Advice har i forvejen et stærkt team af kreative medarbejdere, men nu har vi brug for flere, der vil være med til at give den en skalle. Vi søger: Grafik / flash / interaktiv – fem nye stillinger

Produktionschef – ny stilling

Vi søger AD’er og grafikere til magasinproduktion og bureauarbejde for vores kunder. Du er vant til at tage initiativ og ansvar og føler dig hjemme i hele den kreative arbejdsproces – fra brief over idé- og konceptudvikling til udformning af den færdige løsning. Derudover søger vi også folk, der kan arbejde kreativt med flash samt designe og vedligeholde hjemmesider.

Vi søger en produktionschef, der kan effektivisere vores produktioner og samle trådene på tværs af afdelinger. Du skal lede de kreative produktioner og sørge for, at de spiller sammen fra a til z. Samtidig indgår du i virksomhedens ledelsesgruppe.

Studievært / kamerafolk – flere ledige stillinger

Salg – syv nye stillinger

Advice har netop opbygget en tv-afdeling og har ansat en tv-director med 12 års erfaring fra blandt andet MTV og CNBC Europe. Det betyder, at vi nu skal bruge flere personer lige fra studieværter til filmfolk. Fra parttimere til fuldtidsansatte – fra amatører til professionelle. Vi søger medarbejdere, som er dynamiske, initiativrige og selvstændige – og som trives i et ungt miljø med en virksomhedskultur, hvor der er et højt energiniveau.

Vi søger en salgschef, der vil være med til at lede en afdeling med lokale, nationale og internationale sælgere, og som på sigt har salgsdirektør-potentiale. Derudover søger vi salgskonsulenter lokalt til Appetize, Prestize og MinByAalborg samt til nationale kunder, primært til at servicere FCK BALLS, FILMMAGASINET samt de danske mediebureauer. Vi søger ligeledes to personer, der kan servicere kunder over hele Danmark til eksklusiv emagasin-produktion.

Hvordan? Se mere information på vores hjemmeside advice.dk eller send en ansøgning til job@advice.dk Hvem er vi? ADVICE-koncernen består af en række selskaber, der alle specialiserer sig inden for kommunikation – både massekommunikation og 1-1-kommunikation på alle kendte platforme – online som offline. Interaktivt som reaktivt. Vores speciale er magasiner, men vi løser også opgaver for spillere, klubber og selskaber blandt nedstående brands:

entertainment

*Den er go’ nok; vi laver nu magasiner for Ronaldo og en håndfuld af verdens øvrige bedste fodboldspillere.


KONKURRENCE VIND PRÆMIER FOR OVER KR. 300.000

Tilmeld dig Aalborgs største og stærkeste nyhedsbrev og få lokale nyheder gratis samt et komplet indblik i alt, hvad der er værd at vide om kultur og livsstil i og omkring Aalborg. TILMELD DIG NU PÅ MINBYAALBORG.DK Meld dig til nyhedsbrevet allerede i dag – og du deltager automatisk i konkurrencen om præmier for over kr. 300.000. På MinByAalborg.dk kan du nu også gå på opdagelse i den nye danske magasinverden og få unikke magasiner om kultur, sport, livsstil, forældrekommunikation, byinformation og hospitalsklovne. Se mere på MinByAalborg.dk

s

FØLGENDE E-MAGASINER FINDES ALLEREDE – ELLER ER STÆRKT PÅ VEJ…

Før, under og efter kampen

PrestiZe

Nr. 14 · forår 2009 · Pris: kr. 69,50

Byens Bedste sider · udgivet af aPPetiZe

bent fabricius-bjerre

manden Bag klassikerne

UEFA CUP

SUSET FRA DEN INTERNATIONALE SCENE

JOHAN WILAND KAMPEN OM MåLET

BRDR. BOESEN

kultur + livsstil

LægER I SUPERLIgA-KLASSE

Byens største kultur- og eventkalender teater ⁕ film musik ⁕ kunst alt fra over- og undergrunden

SPORT INSIDE

london – here we come

DAME N’DOYE

ruten aalBorg-london genåBner

Reddet af mål og mulighedeR

M i n B y a a l Bo rg.d k · næ st e nuM M e r: P r e st i Ze d e n 15. a P r i l 2009

v i n d p r æ m i e r f o r k r . 2 5 0 . 0 0 0 på w w w. m i n b y a a l b o r g . d k

BIL MAG Nyt magasin på vej

Hospitalsmagasinet

Klovnen

Teater og kulturmag

Nyt magasin på vej

Nyt magasin på vej

Zenen.dk

Airport

Magazine

London – Sommer 72 timers weekend guide

dubAi – one Stop et isbjerg i ørkenen

phuket familie afslapning

konkurrencer Vind rejser til hele Verdenen

s

London • Paris • MaLaga • osLo • reykjavik • københavn

Bil, Test Gear og Grej

Konkurrence_Prestize_8.indd 1

isLand • engLand • sPanien • norge • CyPern • ThaiLand • grækenLand • Tunesien • iTaLien • egyPTen

27/04/09 14:36:28

B e s ø g vo re s b u t i k i A a l b o rg , h vo r v i h a r e t b re d t u d va l g a f :

K o s t u m e r • Pa r y k k e r • Te a te r s m i n k e M a s k e r • H a t te • S p ø g & S k æ m t m v . - e l l e r f i n d o s p å w w w . k a r n e va l s s h o p p e n . d k K a r n e va l s s h o p p e n • Da n m a r k s g a d e 1 4 • 9 0 0 0 A a l b o rg • Te l e fo n : 7 0 2 6 4 3 4 3 karneval_shoppen_190x85_NY.indd 1

24/04/09 12:30:31


4

indhold

INDHOLD KULTUR 8 10 32 38 42

Interview: Søren Dahlgaard – Dejkrigeren kommer til byen Interview: Christopher Galvin Harrison – Hold kæft og vis os din kunst Kulturkalender Subkultur – over-/undergrund Os med børn

TEMA: Den første og den sidste 13 17

Skråen flytter: Epoken på Strandvejen – Eventyret i Nordkraft Interview: Poul Krebs – Den første og den sidste koncert på Strandvejen

Kender du en god historie, som bør fortælles? Inspireret af alle de gode ting som tusindvis af ildsjæle udfører hver dag, sætter PRESTIZE fremover ekstra spot på Aalborgs positive historier. Det er historier om mennesker, som sprudler. Om mennesker, som kæmper og inspirerer os alle. Kort sagt, historier, som fortjener at blive fortalt. Det kan være alt lige fra frivilligt arbejde til en enkeltstående løsning på et problem – uovertruffen nabohjælp eksempelvis. Det kan være stort – det kan være småt. Hvorfor? Fordi det kan tjene til eksempel for andre – og dét synes vi, er værd at skrive om. Men vi har brug for din hjælp! Har du en idé, eller kender du til en historie, som bør fortælles, så skriv til os på prestize@advice.dk.

PRESTIZE byder velkommen til 20.000 nye husstande LIVSSTIL 6 44

Shopping – de nyeste trends fra byens butikker Mit Aalborg: Trommeslager Kristoffer Rom fra bandet Oh No Ono

TÆT PÅ 20 27

Karneval i Aalborg – Lad festen begynde Interview: Brinck – Før slaget i Moskva

Vi begyndte i november sidste år med 15.000 eksemplarer, og siden er PRESTIZE blevet Aalborgs største medie med 40.000 eksemplarer. Det er steget støt og roligt, og denne gang lander PRESTIZE hos 20.000 nye husstande, som ikke tidligere har modtaget det. Men tal giver først mening, når de sættes i perspektiv: Med 40.000 husstandsomdelte eksemplarer er PRESTIZE næsten 500 % større end NORDJYSKE Stiftstidendes oplag i Aalborg Kommune. Det er vi stolte af, og vi glæder os til at præsentere vores nye modtagere for PRESTIZE.

Tv og interaktive versioner Mens PRESTIZE vokser, arbejder vi videre med at lave en ny tv-station, som har Aalborg som det totale udgangspunkt. Den er snart klar til at blive præsenteret, så vi endelig kan tilbyde aalborgenserne tv, der handler om dem og det, der foregår i kommunen – tv, som kun er et klik væk hele dagen. Derudover er PRESTIZE allerede klar i en interaktiv version, som du kan tjekke ud på internettet. En version, der er lidt mere og lidt bedre end alle de andre. Drøn ind på www.MinByAalborg.dk – og læs mere. Husk, vi har en konkurrence med præmier for kr. 300.000. Anders Bruun Ansvarshavende udgiver

PRESTIZE – Byens bedste sider. Udgivet af Advice, Aalborg. Ansvarshavende udgiver: Anders Bruun. Redaktion og produktion: Advice · Telefon 70 20 77 77 · Fax 98 13 46 98 E-mail · prestize@advice.dk · Annonceafdeling 70 20 77 77 · oplag: 40.000 · Distribution: post danmark · Prepress og tryk: Color Print · Forsidefoto: søren dahlgaard og pressefotos PRESTIZE tager forbehold for trykfejl, ændringer af tidspunkter, priser og aflysning af begivenheder, der er beskrevet i bladet. PRESTIZE tager ligeledes forbehold for fejl og rettigheder til tekster fra eksterne skribenter og tekster indsendt uopfordret til redaktionen. Artikler, billeder og annoncer må ikke eftertrykkes uden skriftlig tilladelse.

min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008


6

shopping

MR. Walther

Lakrids-Sirup fra Johan Bülow

Så er foråret/sommeren kommet til Mr. Walther. Her kan du netop nu finde flotte t-shirts i fire flotte farver fra det klassiske mærke Black Blue. Her kan man se den maritime tendens, der breder sig i modebilledet netop nu. Bliv inspireret af forår/sommer kollektionen hos Walther. T-shirt kr. 199,95.

Uundværlig til desserter, på ymer eller direkte fra glasset, men hvis du er frisk på at prøve noget nyt og lækkert så bland et par spiseskeer lakrids sirup sammen med noget olie og brug det som marinade til for eksempel kylling! Stærkt vanedannende! Køb den hos Fru Ronne Kaffe, The og Chokolade.

Built Laptop Sleeve Bumper 13,3’’ – Nolita Stripe/Blue Uanset hvilket terræn du befinder dig i, vil din bærbare computer blive udsat for slag og skrammer mens du rejser. Bumper Laptop Sleeve er designet til at beskytte din Mac. I god stil selvfølgelig. Forhandles hos din lokale Humac, Lille Nygade 8, 9000 Aalborg. Pris kr. 349,00.

Konsolbord Håndlavet konsolbord med bordplade i præget skind og ben i aluminium. Perfekt som lille arbejdsplads til den bærbare. Set hos De 4 Årstider, Nørregade 23, Aalborg.

And the winner is… Titlen på ABBA’s sang “The Winner Takes It All” var oprindelig “The Story of My Life”, og denne sang er ABBA’s stærkeste skilsmissesang. Efter skilsmissen fra Agnetha Fältskog udtalte Björn Ulvaeus dog, at sangen ikke var skrevet på baggrund af deres skilsmisse, og at der ikke var hverken vindere eller tabere i deres skilsmisse. Men hvorfor ændrede man så titlen på sangen? MAMMA MIA indeholder i alt 22 sange, så mon ikke “The Winner Takes It All” er på repertoiret, når musicalen spiller i Gigantium fra 20.-23. maj?

r5.5 CHRONOGRAPH fra Rado Som perfekt opfølgning på 2007 modellen samt designet af en helt ny box til uret, er r5.5 tredje trin i samarbejdet med den verdenskendte designer Jasper Morrison. Produceret 100 % i high-tech keramik fremhæver r5.5 det som Rado kan bedst: At forene komponenter og materialer i et harmonisk hele. Det flotte ur kan købes hos Henrik Ørsnes Ure Guld Sølv.

Nyt til forårspigerne Hos Femilet glæder de sig til foråret. Den nye kollektion er kendetegnet ved lækre detaljer, feminine blonder og moderigtige farver. Så finanskrise eller ej – alle kvinder har brug for at forkæle sig selv en smule, eller blive forkælet af den, de holder af.

Only er vild med denim Hos Only forhandlere er der rig mulighed for at købe lækkert tøj i denim. Det er allerede muligt at finde de super trendy Lola SS Korea jeans, pris kr. 399.95, eller de frække Sammy ebba lee denim hotpants, pris kr. 159.95. Eller glæd dig til spændende nyheder fra 20. april, hvor denim jakken Ally er at finde i butikkerne, pris kr. 399.95. Tøjet forhandles i Aalborg Storcenter.


950 skjorter Luksus skjorter i two-ply. Strygefri bomuld/polyester. Ensfarvet i hvid, lyseblå, sort m/diagonal effekt, samt flotte stribede i lyse farver. Str. 39-48 (M-3XL).

Normalpris 399,95 1 stk

2 stk

3 stk

4 stk

150,- 250,- 350,- 450,spar 250,-

spar 550,-

spar 850,-

spar 1.150,-

Dette særtilbud gælder 4 dage, eller så længe lager haves.


8

kunst

dejkrigeren kommer til byen

Hvordan får man sit gennembrud ved at give helt almindelige mennesker ti kilo dej over ansigtet og derefter tage et portrætfoto af dem? Søren Dahlgaard har gjort det. På kort tid er han vokset ud af rollen som smal konceptkunstner til en position som en af de mest ombejlede og omtalte danske kunstnere det sidste års tid. PRESTIZE har mødt dejkrigeren til en snak om alvorlige budskaber, som gerne må formidles med humor. tekst Søren Vestland

Fakta om Søren Dahlgaard Født 1973 i København Uddannet på Slade School of Fine Art, London, 2002 Civilstand Gift med maldivisk prinsesse Børn: To søde af slagsen på et og ni år Udstillinger over hele verden; AroS, Louisianna, Arken, Statens Museum for Kunst, Tate Modern London, Moderna Museet Stockholm, Kyoto Art Center, MoMA/P.S.1 New York, Berlin, Mexico, Canada, Skotland, Finland og mange andre steder.

min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008

foto Søren Dahlgaard


9

Det hele begyndte en lørdag sidste forår. Statens Museum for Kunst og Søren Dahlgaard inviterede alle til at være model for en dag. ”Kom som du er og få taget et portræt. Vi har blot ét krav: Du skal vælge en 10 kg tung dejklump og tage den over dit ansigt.” Søren Dahlgaard fik en travl dag med kameraet. 150 mennesker i alle aldre sad model med dej, som langsomt arbejdede sig længere og længere ned over ansigtet, mens lyde og frisk luft langsomt blev lukket ude. Billederne kom i hus, og ugen efter prydede portrætterne væggene på Statens Museum for Kunst. Mediernes interesse var massiv – både DR og TV2 samt dagbladenes anmeldere stod klar til at dække begivenheden. Succesen var i hus.

Hvorfor lige dej? - Dej og brød er universelt. Det er noget, vi alle kan forholde os til. Vi ved, hvordan det laves, og hvordan det føles at røre ved, men når det optræder i kunst, kan det være svært at placere det. Og det samme med portrætfotografiet. Noget af det mest familiære. Alle har en holdning til det, men de færreste bryder sig vel egentlig om at være den, som sidder foran kameraet. Mange af dem, som jeg fotograferede, gav bagefter udtryk for, at det var en befrielse at have dejen over ansigtet, samtidig med at de følte sig intenst nærværende i fotosituationen, forklarer Søren Dahlgaard.

Hvorfor er det kunst? - Vi mennesker afkoder hinanden hele tiden. Mest af alt gennem ansigtet. Noget af det første vi genkender, når vi bliver født, er ansigter. Afkodning af ansigter er vigtig for vores omgang med andre mennesker. Stemmen kan snyde, det kan ansigtet sjældent. I mine billeder sætter jeg vores afkodningsapparat ud af spil. Jeg pirrer til sanserne, for nu skal vi aflæse personen ud fra navn, alder og tøj. Vi skal forholde os til formen på dejen, som hele tiden synes på vej ned, til kropssproget og ikke mindst hænderne. Hænderne bliver nu vigtige for vores afkodning. Du kan se hænder på alle mine dejportrætter, viser Søren Dahlgaard. - Vi afkoder et almindeligt portrætfoto på et splitsekund, men her har jeg tvunget beskueren til at stoppe op og forholde sig. Vi bliver udfordret, for vores sociale natur tvinger os til at danne en helhed ud

fra de sparsomme oplysninger, vi får. Jeg vil bare gerne pille kunsten ned til et niveau, hvor alle kan forholde sig til de ting, jeg laver. Du skal være i øjenhøjde med mine ting. Folk skal ikke være bange for at kommentere mine portrætter, for den ene reaktion er ikke rigtigere end den anden. Hvis mine billeder får nogle tanker frem i dig, så er de tanker lige så rigtige som naboens modsatte version.

aalborg før hollywood Ikke siden udstillingen på Statens Museum for Kunst har dejportrætterne været vist som en selvstændig, samlet separatudstilling. Det sker nu hos Galerie Wolfsen i Tiendeladen, Aalborg, som onsdag 6. maj har fernisering på Søren Dahlgaards serie af dejportrætter. Men trods adskillige forsøg lykkes det os ikke at lokke ud af Søren Dahlgaard, om der skal fotograferes flere dejportrætter hos Galerie Wolfsen. Dog lover han med et glimt i øjet, at det ikke bliver kedeligt. Kedeligt er det derimod, at det nok bliver sidste gang, vi ser dejportrætterne i Danmark i denne omgang. - Aalborg må vel nærmest siges at være første stop på min tur vest over til Hollywood. Til november starter jeg forfra på hele projektet. Shoshana Wayne Gallery i Los Angeles lægger lokaler til både fotografering og udstilling. Så må vi se, om der dukker en Hollywoodkendis eller to op til fotograferingen, fortæller Søren Dahlgaard, mens han ser hemmelighedsfuld ud. - Det bliver også spændende at se forskellen fra mine danske til mine amerikanske billeder. På min udstilling på Statens Museum for Kunst, slog det mig, at alle mine modeller var relativt homogent klædt. Meget casual, men det er vel sådan, vi er. Så jeg glæder mig til at se det samlede udtryk i Los Angeles. Men jeg vil da ikke lægge skjul på, at jeg vil nyde det, hvis Angelina Jolie tog min dej over ansigtet foran mit kamera, slutter Søren Dahlgaard. Udstillingen i Galerie Wolfsen, Tiendeladen 6, Aalborg åbner onsdag 6. maj kl. 19.00, hvor alle er velkommen. Søren Dahlgaard vil være til stede under ferniseringen. Læs mere på www.gw.dk.

min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008


10

Hold kæft og vis din kunst I 1908 fortalte Picasso sin gode ven Gonzales, at hvis de flade strukturer i hans malerier blev skåret i stykker og samlet igen, ville de forme en skulptur. Picasso fandt, at et maleri skulle vise objekter med sådan en fleksibilitet, at en ingeniør ville have mulighed for at forme dem i tre dimensioner. Hér hundrede år senere lever Picassos idé om maleriet videre… tekst Søren Vestland

foto Kevin Broadbery

Christopher Galvin Harrison blev født til et liv som rod. Fødslen foregik i bogstaveligste forstand i et fængsel i Birmingham. Hele barndommen var en lang turné fra institution til institution, for Galvin var vred. Vred over forældrenes svigt, vred på systemet – bare vred. Men redningen kom i form af et medfødt talent: Knægten tegnede og malede som en drøm – og det gør han stadig. PRESTIZE har mødt Galvin Harrison i hans atelier på Frederiksberg midt i det kreative kraftfelt med den krasse duft af oliemaling i næsen.

- Jeg maler ikke for at behage nogen. Jeg har ikke noget budskab til dig gennem mit maleri. Jeg maler, fordi noget inde i mig siger, at jeg skal. Det er en lang rejse, hvor jeg konstant udforsker og udfordrer mine egne grænser. Det er ikke kun med hjertet og følelserne, det er nok lige så meget med hjernen og intellektet. Nu er jeg så heldig, at mit publikum også kan lide mine værker, men det er kun en sidegevinst. Hvis jeg var rig, ville jeg beholde alle billederne for mig selv, smiler Galvin Harrison afvæbnende.

Jeg maler, fordi jeg skal

Tegning som overlevelse

Vi er omgivet af Galvin Harrisons store malerier. Det ser ud, som om malerierne er samlet af hundreder af splintrede brudstykker, sat sammen i en ny orden til en tredimensionel flade. Og ved nærmere eftersyn er fladen sammensat af så tykke malingslag, at alene maleriets struktur er en oplevelse. På Galvin Harrisons opfordring tester vi vægten af lærredet med de tykke lag. Det er tunge sager, det her. Galvin Harrison fortæller:

Men Galvin Harrison har ikke altid været kunstner af egoistiske grunde. På barndommens barske institutioner var evnerne som tegner et simpelt middel til overlevelse. - Jeg tegnede for andre. På et tidspunkt havde jeg fem venner. Der skulle afleveres en tegneopgave hver uge, så inklusiv min egen skulle jeg lave seks tegninger. Og det skulle jo være i hver sin stilart, da det skulle fremstå som individuelle løsninger. Jeg var afhængig af den

min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008


kunst

ros, det gav fra læreren. Og det betød ikke noget, at det ikke var mig, som fik den. Dengang var jeg skolens rigeste elev hver fredag – tre pennies per tegning. Jeg tror nu nok, at vi bare købte slik for alle pengene, fortæller Galvin Harrison. Livet som institutionsbarn varede helt indtil, Galvin Harrison fyldte 19 år. - Så blev jeg adopteret af et fantastisk ægtepar. De ville, at jeg skulle have en uddannelse, så jeg søgte ind på utallige kunstakademier. Men når jeg skulle fortælle om mig selv og forklare min kunst, blev jeg simpelthen så vred og aggressiv. Jeg spurgte min adoptivfar til råds, og han svarede ”Hold kæft og vis din kunst”.

Lykken ligger i Danmark Galvin Harrison kom på akademi – endda på et af de mest velrenommerede akademier i London. Talentet og uddannelsen førte til en soloudstilling hos Galleri Kampmann i København. Her møder Galvin Harrison både succes og en sød pige. Som 30-årig flytter han til Dan-

mark. Og det har han aldrig fortrudt. - Jeg har fundet ro og fred med mig selv, min familie og min kunst. Det kan man også se i mine malerier, siger Galvin Harrison og peger rundt. Da vi bagefter tager afsked foran bygningen, som huser atelieret, beder Galvin Harrison os skrive et sidste budskab: - Nej, jeg er ikke længere vred.

6. maj 2009 åbner hans soloudstilling med helt nye arbejder inden for maleri og gouacher hos Galerie Wolfsen, Tiendeladen 6, Aalborg for herefter at fortsætte med en hel række solo-udstillinger Europa rundt – blandt andet i Italien og Slovenien. Galvin Harrison vil være til stede ved ferniseringen i Aalborg.

min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008

11


FA S T L AV R E N T E PÅ EXCLUSIVE BILER

GO

VI HAR A LT I D OV E R 1 0 0 B I L E R PÅ L AG ER

D

SE

RV

ICE

Michael Hammer

HVIDE PLADER

07 VOLVO XC90 2,4 D5 185

57.000 KM ...............KR. 599.800

07 VW TOURAN 1,9 TDI 90 CONCEPTLINE 30.000 KM ..............KR. 289.800

05 AUDI A4 1,9 TDI 130 AVANT 6G

128.000 KM .............KR. 269.800

06 MERCEDES R320 3,0 CDI LANG AUT. 35.000 KM ............. KR. 899.800

04 BMW 320 2,0 D TOURING

160.000 KM .............KR. 259.800

05 VOLVO V50 1,8 5D

52.000 KM .............. KR. 199.800

03 AUDI A4 2,5 TDI 163 CABRIOLET

90.000 KM ..............KR. 379.800

FÅ MASSER AF FORDELE MED VORES KUNDEKORT

07 VOLVO C30 1,6 CELEBRATION

32.000 KM ..............KR. 229.800

03 AUDI A4 2,4 V6 CABRIOLET LÆDER

78.000 KM...............KR. 359.800

Med et kundekort hos HAMMER-HØYER BILER er du garanteret mange eksklusive fordele. Kom ind og hør mere - Der er kaffe på kanden

Amalienborgvej 53 | 9400 Nørresundby Tlf. 96 32 05 60 | Fax: 96 32 05 61 | www.hhbiler.dk

Dinnerbox.dk Friske råvarer direkte til din hoveddør

Dinnerbox.dk frisk, nemt, lækkert og billigt Pakke

Antal personer

Pris

Dinnerbox Family

2 voksne + 2 børn

Kr. 425,-

Dinnerbox Large

4 voksne

Kr. 525,-

Prøve Dinnerbox Familiy

2 voksne + 2 børn

Kr. 495,-

Prøve Dinnerbox XL

4 voksne

Kr. 595,-

Dinnerbox konceptet

Vi pakker en box hver uge til dig med nye smagsoplevelser og opskrifter. Derefter bliver boxen bragt direkte ud til dit dørtrin, klar til brug. Du har nu retter til en stor del af hverdagene. Og vi kommer igen med en ny kasse ugen efter. Læs mere på dinnerbox.dk


13

fane

Rundt om Nordkraft Nordkraft kommer blandt andet til at huse Skråen, Biffen, Den Rytmiske Dag- og Aftenskole, musikskole, Jomfru Ane Teatret, Jako-Bole Teatret, Kunstpavillionen, DGI og mange flere. Hele Nordkraft er cirka 30.000 m2.

Epoken på Strandvejen –

Eventyret i Nordkraft tekst mie arnemand nielsen

foto Presse

Skråen er kendt i det nordjyske, og spillestedet har da også efterhånden 31 år på bagen. Men bare fordi man bliver ældre, behøver man ikke blive kedelig, og selv om flytningen fra Strandvejen til det nye, store Nordkraft er lige op over, så glæder folkene bag spillestedet sig.

Bag Skråen står flere hundrede frivillige. Nogle har været med i årevis, andre er helt grønne, men én har været med lige fra begyndelsen i 1978. Men til juni bliver der stille på Strandvejen – spillestedet rykker til Nordkraft, og mens flytningen nærmer sig, tog PRESTIZE en snak med Jørgen Nissen, aka. Mr. Skråen. Manden, der har været med gennem det hele.

Fra Poul Krebs til Take That Skråen blev skabt i 1978 af en gruppe studerende fra universitetet, der på grund af en heftig rusfest stod med en slat penge. De skulle bruges på noget fornuftigt, og så blev et nyt spillested født. Gennem Skråens historie har der altid været plads til både store og små. Blandt andet har både Poul Krebs og Magtens Korridorer været blandt dem, som kunne være taknemmelige over Skråens velvilje over for flere koncerter, selv om billetsalgene svigtede ved første forsøg. Men der er også blevet plads til de helt store stjerner, og de seneste år har Skråen med succes arrangeret kæmpe koncerter i Gigantium. Blandt andet Take That der spillede to dage i træk og bad om, at der blev lavet en fest for dem, da de var ved at afslutte turnéen. Det var Skråen med på, så efter den koncert, der var på programmet på Strandvejen den aften, blev der gjort klar til en lukket fest. Vanen tro opholdt der sig flere hundrede fans uden for bandets hotel, og pressen stod også klar. - Men mens journalister og fans nærmest barrikaderede området foran hotellet, smuttede Take That lige ind og skiftede tøj, da de var »


14

skråen i Nordkraft Det nye Skråen får plads til cirka 700 mennesker, og scenen bliver omkring 100m2 imod de 40 m2, scenen på Strandvejen er nu. Derudover får Skråen endnu en stor sal, hvor der bliver plads til cirka 1500 publikummer.

færdige med koncerten i Gigantium, og så listede de ud ad garagen dernede, og gik uden videre ned til Skråen. Vi tænkte, at det nok mest var for at glæde crewet, de ville holde festen, men de blev alle fire og festede det meste af natten, og der var bare vildt gang i den. Det var skide hyggeligt simpelthen.

Plads til de største – og de mindste Jørgen Nissen og resten af Skråens medarbejdere er ikke kommet sovende til noget af det, de har i dag. For eksempel har arrangementerne i Skovdalen, Tivoli Karolinelund og Gigantium fungeret som en måde at tjene penge til sparebøssen på – en måde at forvandle Nordkraft fra drøm til virkelighed. Men det har ikke kun gået fremad med økonomien. Sidste forår mistede Skråen titlen som regionalt spillested og dermed også de 1,7 millioner kroner årligt, som regionale spillesteder får i støtte. Men selv med store omvæltninger og investeringer forude, er Jørgen Nissen optimistisk. - Her i foråret har vi skåret vores program en del ned, men det morsomme er, at vi aldrig har solgt så mange billetter, som vi gør i øjeblikket. Måske har staten tvunget os ud i en proces, hvor der skulle tænkes lidt mere økonomisk, og det er nok i virkeligheden godt for os. Fremtiden ser i hvert fald lys ud, når man ser på, hvad det nye Skråen bliver en del af. Nordkraft bliver et kæmpe samlingspunkt for kulturog bylivet i Aalborg, og ifølge Mr. Skråen er mangfoldigheden en af

min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008

projektets helt store styrker. - Jeg tror klart, Nordkraft er et vinderprojekt. Ikke kun i Aalborg, ikke engang kun i Nordjylland, men i hele Danmark, siger han og fortsætter: - Der kommer tilbud, der appellerer til alle – måske lige med undtagelse af dem, der ikke synes, at snobeffekten er stor nok. Men tilbud til alt lige fra et barn på syv år, der starter i musikskolen, til dem der går på Den Rytmiske Dag- og Aftenskole til de etablerede og professionelle, der kommer og underholder. Nordkraft rummer det hele.

Skråen – bare Skråen Efter 31 år på Strandvejen kunne man forestille sig, at det ville være vemodigt at lukke og slukke Skråen, som vi kender spillestedet i dag. - Da vi gik i gang med Nordkraft-projektet for seks og et halvt år siden, tænkte vi, at det nok ikke ville blive til noget. Det gjorde det – og nu glæder vi os bare. Oprindeligt sagde vi faktisk, at det eneste, vi ville gøre, var at smide en molotovcocktail, når vi gik herfra, men nu tager vi alligevel en masse ting med. Også for at folk kan kende det. Navnet bliver der heller ikke pillet ved. Skråen er og bliver Skråen. - Der er mange, der har spurgt, hvad det nye sted så skulle hedde, men det skal bare hedde Skråen. Sådan er det. Epoken på Strandvejen slutter med Poul Krebs-koncerten 15. maj. Men eventyret i Nordkraft begynder med den første koncert 4. juni.


portræt

Poul Krebs

– den første og den sidste koncert på Strandvejen Poul Krebs skal fylde Skråen med et brag af en koncert, før hovedafbryderen lægger lokalerne på Strandvejen i sort og lader adskillige års musikalske fodaftryk gå over i nostalgien. Han har stået der før, men denne gang er opgaven sværere. Det er den ultimativt sidste koncert på en af de scener, der har været med til at bygge ham op. Prestize mødte Poul Krebs midt mellem virkelighedens begyndelser og afslutninger. tekst mette dam

foto Presse

Den første sang? Den første sang, jeg skrev, der var typisk mig, var sangen ”Rastløs Sjæl”. Den fortæller meget om mig og handler om alle de spørgsmål, som man har, når man er 14 år, og ens far lige er død, og man ikke har nogen at spørge og derfor må lære det hele selv. En sang jeg faktisk spillede, da jeg gav min første koncert på Skråen for mange år siden.

Den sidste sang? Det er sang nummer 12, ”For det meste”, på det nye album. En sang der kræver en vis alder for at kunne skrive den, fordi man bliver nødt til at have oplevet noget for at kunne have den viden, som den sang har.

Den første kærlighed? Den varede ikke længe. Fra starten af spise-frikvarteret til det ringede ind. Hun fortrød, men jeg nåede da lige at give hende en halskæde med et vedhæng, hvor der stod ”I Love You”. Men den fik jeg tilbage. »

17


Den sidste kærlighed? Det er den, jeg har nu. Min familie. Min kvinde, Ulla, der altid står bag mig.

Den første bil? En Renaûlt 4, en afdanket, gul postbil. Det var en lille varevogn, hvor der lige akkurat var plads til et sanganlæg bagi, og som Knud Møller og jeg har kørt til Nordjylland i mange gange.

Ulrich og co., der dukkede op på scenen. Der tænkte jeg: ”sikke en rejse jeg har været på”. Jeg var på festivalen for første gang i 1987, og der stod jeg igen 12 år efter og oplevede et verdensberømt band, der normalt spiller for hundrede tusinder af mennesker, men netop denne dag havde valgt at vende op og ned på plejer.

Den første guitar? Den fik jeg af min søster, som havde slæbt den med i toget hele vejen op gennem Europa for at give den til mig.

Den sidste bil? En Volvo XC 90. Det er den, jeg har nu, og den holder. Men jeg har lige været i USA igen, og der fik jeg tilfredsstillet min entusiasme for biler og syntes, at jeg her midt i finanskrisen ville række hånden ud til General Motors, så jeg lejede sådan en i en uge.

Den sidste guitar?

Den første drøm?

Det første spillejob?

Det var en sej jakke med frynser. Sådan en som Roger Daltrey fra The Who gik i. Sådan en købte jeg for alle mine konfirmationspenge. Men jeg har den ikke mere.

Det var i Christianskirkens ungdomsklub i Århus. Jeg husker tydeligt den pressemeddelelse, jeg sendte ud, hvor der stod: ”hvis stemningen er derefter, spiller vi selvfølgelig længere til de samme penge”.

Den sidste drøm?

Det sidste spillejob?

At tage mit band med til Ocean Studierne i Los Angeles, fordi jeg tydeligt kunne mærke, at det var sådan, det skulle gøres. Jeg stolede på min intuition, og det har givet mig en autentisk fornemmelse af, at det godt kan betale sig at give sig selv lov og tid til fordybelse.

Det bliver vemodigt. Der er svedt mange liter sved på scenen på Strandvejen. Skråen har været med til at skabe grobund for mange af os, fordi de altid har ladet os prøve igen, selvom der kun kom 20 publikummer første gang, og det slet ikke løb rundt. Mange unge mennesker er gennem tiden kommet på Skråen. Ikke for at høre noget bestemt men med håb om at få en oplevelse og det er meget værd. Jeg og mit band skal nok gøre vores bedste for, at den allersidste koncert på Strandvejen bliver en oplevelse.

Den første ø? Bornholm i syvende klasse. Jeg husker ikke attraktionerne, men der var en pige fra Hasle Skole i Århus, som var pæn. Hun var faktisk rigtig pæn.

Da jeg var i Los Angeles købte jeg en gammel Gibson guitar, den har givet mig en ny lyd og en helt masse inspiration til at skrive nye sange.

Den sidste ø? Jeg håber ikke, at jeg har set den endnu. Selvfølgelig er Samsø et blødt punkt for mig og en kær station, men den næste ø, jeg vil se, er Sardinien.

Den første indsigt? Den fik jeg, da jeg spillede håndbold og i den forbindelse skulle sætte stole op til koncert i Vejlby/Risskov hallen. Min verden var på det tidspunkt skole, sport og en årlig campingtur, så det var helt vildt, da Rolling Stones´ store lastbiler kom med grej til en koncert. Jeg var med til at slæbe kasser og gear og bygge scenen op.

Den sidste indsigt? Jeg var for nylig til South by SouthWest festival i Austin i Texas, hvor man kan opleve tusinder af nye navne. Jeg var på en lille klub, der havde annonceret et ungt, norsk band ved navn Volsung, der gerne ville have pladekontrakt i USA. Men det var James Hetfield, Lars

Fakta om ANGELENO ROAD “Lige ved siden af virkeligheden” Det er det første studiealbum i næsten tre år fra Poul Krebs. Sangene på albummet er skrevet over en flerårig periode. I oktober 2008 fulgte Poul Krebs en stor drøm og rejste sammen med sit band til Los Angeles og indspillede albummet i Ocean Studios. ANGELENO ROAD er en lille gade, som Poul og bandet krydsede hver dag på vej til studiet – og tilføjelsen “Lige ved siden af virkeligheden” er ment som en hyldest til hverdagen og dens indbyggere og er en opfordring til at holde det grå og stereotype på afstand.


Hansen &este! Thoft Vi sælger RealMæglerne flsælger ere end de fl flere end de fleste!

- vælg rigtigt første gang - vælg os ! - vælg rigtigt første gang - vælg os ! SOLGT S O LG T

SOLGT

HUSK det er os med SOLGT eller Gratis *

SOLGT

SOLGT SOLGT SOLGT SOL

SOLGT SOLGT SO OLG LGT GT

*dog er tilstandsrapport/energimærke og fotograf ikke omfattet.

SOLGT SOLGT SOL SO SOLGT SOLGT LGT T

SOLGT

SOLGT

SOLGT S O LG T

S O LG T

SOLGT

SOLGT

HOS OS

SOLGT

får du den bedste

RÅDGIVNING - enten du er

SOLGT

SOLGT

GT SOLGT

KØBER eller SÆLGER

SOLGT

Vi skaber salg til de rigtige, realistiske priser og gør ikke tingene sværere end de er... Danni Thoft

Henrik Hansen

Indehaver Statsaut. Ejendomsmægler og Valuar, MDE

Indehaver og Salgsdirektør

mobil 40 999 007 dat@mailreal.dk

mobil 40 999 009 heh@mailreal.dk

RealMæglerne Hansen & Thoft Statsaut. Ejendomsmægler og Valuar, MDE Hadsundvej 56B, 9000 Aalborg Tlf. 72 100 128, 9000@mailreal.dk

RealMæglerne Hansen & Thoft


20

k u lt u r

Lad festen begynde! Gaden er scenen - du er gøgleren. Sådan har det været i de 26 år, Aalborg Karneval har været holdt. Siden er det bare vokset og vokset, og i dag er det Nordeuropas største. I år finder den store folkefest sted 23. maj med optog gennem byen og fest i Kildeparken, men hele ugen op til er der gang i byen, og Aalborg står i karnevallets tegn. tekst Mie Arnemand Nielsen

foto presse

Deltagere Karnevalsparaden tæller typisk 30.000-40.000 mennesker, mens 25.000 er med til festen i Kildeparken. Det samlede antal af deltagere og tilskuere ved karnevallet løber dog op omkring de 100.000, og i år melder mange hoteller allerede om udsolgt i karnevalsdagene mange uger i forvejen.


VINDER PÅ STIL OG BILLEDKVALITET

PHILIPS 42PFL9803H EUROPEAN LCD-TV 2008-2009 I EISA-motiveringen for Philips 42PFL9803H fremhæves især den fantastiske billedkvalitet, som er et kendetegn for Philips. TV-apparatet har bedre kontrast og en bevægelsesskarphed, som tidligere ikke var muligt i et LCD-tv. Baggrundsbelysningen består af 128 sektioner med LED-lyskilder (totalt 1.152 LEDlyskilder). Den er også udrustet med de nyeste teknologier fra Philips; eksempelvis perfect Pixel HD Engine (som optimererer billedet) og Ambilight spectra-system (som oplyser bagvæggen).

TV’ET KAN OPLEVES HOS: Sparshop A/S Østergade 37 C 9400 Nørresundby


22

k u lt u r

Karnevalsshoppen Det vigtigste ved et karneval er sjove og flotte kostumer, og her er karnevalsshoppen leveringsdygtig. Du finder alt, hvad udklædnings-hjertet begærer, lige fra parykker og hele kostumer til falske øjenvipper og ansigtsmaling. Så mangler du den helt rigtige udklædning er det oplagt at kigge fordi butikken i Danmarksgade 14 eller besøge den på nettet på www.karnevalsshoppen.dk.

Tema 2009 Hvert karneval har vanen tro et tema – i år er det ”La Dolce Vita – Det søde liv”. Et festligt tema, der nok skal give anledning til masser af spændende og idérige kostumer.

Optoget Alle kan deltage i den folkelige karnevalsparade gennem byen, og der kræves ingen tilmelding på forhånd. Efter optoget fortsætter festen i Kildeparken, hvor fede navne spiller – blandt andre Medina, Johnny Deluxe, Celina Ree og Brinck.

For børnene Søndag 17. maj er der børnekarneval, og her kan børn og familier deltage i et farvestrålende optog gennem byen og en masse festligheder hele eftermiddagen i Kildeparken.

min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008


Restaurant

Café

Lounge

Cox Orange · Jomfru Ane Gade 23 · 9000 Aalborg · Tlf. 96 33 03 32 · www.coxorange.dk


altid mere

rådgivning

www.energinord.dk

Hos Energi Nord er det enkelt at vælge din elpris Prisen på el er lav i øjeblikket. Derfor kan du med fordel låse din elpris fast i en længere periode. På hjemmesiden kan du læse alt om vores elprodukter og dine valgmuligheder. Her bestiller du også den elpris, der passer bedst til dit forbrug.

Tilmeld dig vores nyhedsmail Modtag gode tilbud og få vores rådgiveres kommentarer til elpriserne. Kundeservice besvarer dine spørgsmål alle hverdage kl. 8.00-17.30 på energinord@energinord.dk eller på telefon 7015 1670.

Over Bækken 6 9100 Aalborg Tlf. 7015 1670


Battle Professionelle karnevalsgrupper dyster hvert år om titlen som ”Årets Karnevalsgruppe” til Battle of Carnival Bands. Her kommer grupper fra hele Europa for at konkurerer, og det storslåede arrangement er et besøg værd. Det hele foregår fredag aften og byder på optog gennem byen og flotte shows i Kildeparken. En god måde at varme op til det folkelige optog lørdag.

Ruten Karnevallet er hele byens fest, og derfor begynder optoget også i flere forskellige dele af byen for så at mødes og gå af den fælles rute gennem midtbyen op til Kildeparken. NØRRESUNDBY Start kl.11.00

P23

Karneval i Aalborg 2009 Lørdag d. 23. maj kl. 10.30 - 24 ”La Dolce Vita”

HARALDSLUND Start kl.10.30

P16

Guide til en sikker parade

P22

> Indkøbsvogne er ikke tilladt i paraden. > Orienter dig om placeringen af førstehjælp og toiletter. > Undgå superbrandbare materialer i kropsnære kostumer. > Brug godt fodtøj, så undgår du skæreskader i fødderne.

WC P15

P12

P14 WC

P11

> Smid ikke flasker på vejen - andre kan træde i glasskårene. > Anvendelse af euforiserende stoffer er forbudt. Forvent ekstra fokus fra politiet

WC P21

WC

P13

> Aflever dit affald i containeren på havnen, og i affaldsfaldsbeholdere langs hovedruten. > Fest, fis og ballade - med omtanke.

P10

Rigtig god fest!

P9 P31 P8 WC

P7

P32 WC

P6

P2

WC P5

P3

P33

WC

P4 P1

P35 WC P34

WC

P36

P37 WC

P0

VEJGÅRD Start kl.11.30

WC

Info karneval_parade2009.indd 1

Læs mere på www.karnevaliaalborg.dk

24/04/09 12:16:51


www.lascalaiaalborg.dk

Teatro alla Scala di Milano - i Aalborg

Ballet:

En skærsommernatsdrøm med Teatro alla Scala Ballet Company

18., 19. & 20. oktober 2009 Koreografi: George Balanchine

Opera:

Viva la Mamma

Le convenienze ed inconvenienze teatrali med Accademia Teatro alla Scala

22., 23. & 24. oktober 2009 Musik: Gaetano Donizetti

Billet: A: 1.500,- · B: 1.200,- · C: 1.000,- · D: 800,inkl. gebyr

Europa Plads 4 · 9000 Aalborg · Billet tlf. 9935 5566 · Mandag-fredag kl. 12-17 · 24Timers billetservice: billetnet.dk · akkc.dk Støttet af:


interview

Brinck

– før slaget i Moskva Med sejren i Det Danske Melodi Grand Prix indløste Niels Brinck – eller bedre kendt bare som Brinck – en billet til den internationale sang-konkurrence i Moskva midt i maj. PRESTIZE tog en snak med sangeren om melankoli, om at synge for milliarder og om at pakke den rigtige kuffert til Moskva. tekst mette dam

foto Presse

PRESTIZE møder Brinck på Café Stygge Krumpen kort tid efter, at han har været ude på AaB’s træningsanlæg, hvor han har trillet bolde med Jeppe Curth og Michael Jakobsen under Allan Kuhns kyndige supervision. Det er rart for ham at slappe lidt af, for programmet de sidste måneder har været hårdt, og forude venter endnu en præstation, der kræver sin mand. Melodi Grand Prix-sejren med “Believe Again” skal forsvares i Moskva i maj, inden han igen kommer tilbage til Aalborg i forbindelse med karnevallet.

Hans særlige melankoli De sidste mange måneder har været en oplevelsesrig rejse for Niels Brinck, som siden han fik douze point i det danske MGP, har turneret Danmark rundt. Det er da også vindersangen, han er i Aalborg for at aflevere til et forventningsfuldt publikum på et stuvende fuldt Gammeltorv her på en solskinsdag i april. Et kamera følger Niels Brinck konstant. Dokumenterer mennesket bag vinderen til et program, som bliver sendt på DR i forbindelse med det internationale Melodi Grand Prix. Og netop dette menneske har lært et og andet om sig selv i de seneste måneder. - “Believe Again” har lært mig at være glad på en anden måde, fordi jeg virkelig har kunnet føle, hvor meget min stemning betyder for »

min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008

27


28

publikum, siger Niels Brinck, som ellers godt kan have tendens til at være melankolsk. - Jeg er eftertænksom og nok lidt nærtagende, og den kombination ender ofte i melankoli, men al den opmærksomhed, der har været i kølvandet på min MGP-sejr, har virkelig understreget, at hvis jeg møder op med et smil på læben og godt humør, så smitter det virkelig meget, fortæller han.

Synger for en milliard På trods af at Niels Brinck efterhånden glæder sig til at få tid til at skrive nye sange, så står han midt i en drøm, der er ved at gå i opfyldelse. Men det skræmmer ham også. - Selv om det er Ronan Keating, der har skrevet sangen, så er det altså mig, der skal gå ind på scenen i Moskva og klare det foran potentielt

min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008

en milliard tv-seere. Selvfølgelig er jeg nervøs for, om alt nu går efter planen, og om mikrofonen duer, ironiserer Niels Brinck. Han ved, at han ikke kommer til at sove natten op til semifinalen, fordi det er så intenst, at hvert et ord og hver en bevægelse skal gennemtænkes. - Der er tre minutter til at få afleveret sangen perfekt, og det er det. Så det er bare med at give den gas fra start, konstaterer Niels Brinck. Han tager til Moskva for at gøre det godt og for at være en modstan» der, som er svær at komme udenom.

Oplev Brinck i Kildeparken ved årets karneval 23. maj


WEEKEND OPHOLD Afslapning og forkælelse på Skagen Strand. Bo i dejlig feriebolig, gå en tur ved havet, hop i poolen, sved den af i dampbadet og nyd en dejlig middag i restauranten. Weekenden inkluderer: 1 nat i feriebolig lørdag til søndag Lørdag: 3-retters menu Søndag: Brunch Pris pr. person v/2 personer: Børnepriser: Børn 0-2 år gratis Børn 3-12 år kr. 289,50

tranevej 108 hulsig dk - 9990 skagen t: +45 9848 7222 f: +45 9848 7115 skagenstrand.dk

Kr. 939


www.cer tina.com

DS FirSt laDy DS - Dobbelt Sikkerhed Safirglas VandtĂŚt til 100 m Vejl. udsalgspris DKK 12.000 Forhandler:


31

BRINCK

- Hvad skal der i den ultimative MGP-kuffert? • Pas, penge, iPod, træningstøj og en god toilettaske. • Mit scenetøj, som jeg ikke vil afsløre noget om endnu. • Skiundertøj – det er jo Moskva, og jeg skal ikke fryse. • Min halskæde med mit navn, som jeg fik af min mor, da jeg blev to år. Jeg græd, da jeg fik den – fordi jeg hellere ville have legetøj. Men i dag minder den mig om, hvad jeg er, og hvor jeg kommer fra, og giver mig en lille smule af den kærlighed, som kun ens mor kan give en. • 50 liters dunke med vodka til konkurrenternes værelser – nå nej, vodka er blevet forbudt, damn! • Min computer med teksten til sangen. • Måske lidt sorte penge, just in case? • Og jeg ville jo gerne have haft Ronan med i kufferten også, men han kommer, hvis jeg kommer i finalen.


32

OPlevelser | kultur- og eventkalender ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ = seriearrangementer Ons. 29. april raili og reima pietilä

Utzon Center Entré: kr. 40 www.utzoncenter.dk 14. marts – 17. maj (lukket mandage) Eija-Liisa Ahtila

Utzon Center Entré: kr. 40 www.utzoncenter.dk 14. marts – 17. maj (lukket mandage) Fikserbilleder

Kunsten Entré: kr. 40 www.kunsten.dk 27. marts – 24. maj 90x120

Thomas hartmann

Kunsten Entré: kr. 40 www.kunsten.dk 29. marts – 10. maj dansens dage

Nikolaj og de akustiske piloter

X-Men Origins: Wolverine

Trekanten, kl. 20.00 Entré: kr. 105

BioCity – www.kino.dk

raili og reima pietilä

Thomas Hartmann På Skråen tager Thomas Hartmann, Simon Talbot og Torben Chris sig af hvert deres årti. 80’erne står Thomas for, 90’erne er Torbens og Simon tager sig af det første årti i det nye årtusinde. Thomas er en gammel kending på den danske stand-up scene, Simon havde sin debut i 2006 og Torben valgte at fokusere på stand-up frem for lærergerningen. Få dig et godt grin i selskab med de tre. Oplev de tre den 29. april på Skråen.

✦ Fikserbilleder ✦ 90x120 ✦ dansens dage ✦ Dukkeballet ✦

Eija-Liisa Ahtila

Fre. 1. maj Dans Dansens dag på Grand

Grand, Danmarksgade, kl. 19.00 Fri entré www.hodaalborg.dk Jazzclub Satchmo: Basement Jazzband

Huset, Salen, kl. 20.00 Entré: kr. 120 Dana LaCroix

www.dansensdage.dk 29. april – 2. maj Dukkeballet

Biografpremiere

Tors. 30. april Glasmenageriet

Husets Café, kl. 20.00 Entré: kr. 100 (på dagen) Raunchy

Skråen, kl. 21.00 Entré: 95 (+ gebyr)

Jako Bole Teatret, kl. 19.30 www.hemli.dk 23. april – 30. april

Aalborg Teater Entré: kr. 195 (+ gebyr) www.aalborgteater.dk 30. april – 29. maj 2009

Thomas Hartmann

MusikLyrikCafé

Aalborghallen, kl. 20.00 Entré: 270-370 (+ gebyr)

Skråen, kl. 20.00 Entré: kr. 125 (+ gebyr)

Husets Café, kl. 19.30 Fri entré

Biografpremiere

AaB – Brøndby I.F.

Christina Dahl Trio

Public Enemy No. 1 – del 1

Energi Nord Arena, kl. 18.00 Entré: kr. 60-135

Huset, Salen, kl. 20.00 Entré: kr. 100 (På dagen)

Porco Rosso

Four Jacks

Duplicity

aalborgs absolut største medie

PRESTIzE – tilbyder byens bedste priser og højeste kvalitet. Ring til os i dag og hør, hvad vi kan gøre for din forretning: Ditte 27 27 97 66, Katrine 27 27 97 70, Daniel 27 27 97 63, Martin 27 27 97 58 eller Anders 27 27 97 97

www.advice.dk min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008

BioCity – www.kino.dk

TAB 3 KG OG VIND 3 DAGE TIL KØBENHAVN

Vi udfordrer dig med en konkurrence... Har du tabt 3 kg til den 8. juni 2009, deltager du i lodtrækningen om 3 dage i København for 2 personer. Der er afrejse fra Aalborg fredag den 26. juni 2009 og hjemrejse igen søndag den 28. juni 2009. Alt hvad der skal til, for at deltage i konkurrencen er, at du tilmelder dig hos din bailine klinik, og at du den 8. juni 2009 har tabt 3 kg. Så deltager du i lodtrækningen. Vi trækker lod den 8. juni 2009, og vinderen får svar med det samme. Ring allerede i dag og bestil tid til en gratis prøvebehandling. Deltag i konkurrencen - det eneste du kan miste er 3 kg!

.

bailine Nørresundby - tlf. 98 10 33 21 bailine Aalborg - tlf. 98 12 33 21


www.minbyaalborg.dk raili og reima pietilä

✦ Fikserbilleder ✦ 90x120 ✦ dansens dage ✦ Glasmenageriet ✦

Eija-Liisa Ahtila

Husets Café, kl. 13.00 Entré: kr. 125 (inkl. brunch – forsalg)

– Aalborg. Symf. Aalborghallen, kl. 19.30 Entré: kr. 95-130

✦ ✦ Fikserbilleder ✦ 90x120 ✦ Torben Mersholm ✦ Eija-Liisa Ahtila

Jomfru Ane Teatret Entré: kr. 150 (Tirsdagsbillet kr. 75) Tirsdag-fredag kl. 19.30, Lørdag kl. 16.00 www.jomfru-ane.dk 2. maj – 23. maj Torben Mersholm

Ons. 6. maj Maisenberg, Mozart & Mahler

raili og reima pietilä

Lør. 2. maj Det Blå Hotel

Søn. 3. maj Jazzbrunch – Greyhounds

Man. 4. maj Salsaundervisning for begyndere, letøvede og øvede

Café Vesterå, kl. 19.30 Entré: kr. 40 Glasmenageriet

raili og reima pietilä

✦ Fikserbilleder ✦ 90x120 ✦ Glasmenageriet ✦ Det Blå Hotel ✦

Eija-Liisa Ahtila

Tors. 7. maj Hans Ulrik & Helle Lund

Huset, Salen, kl. 20.00 Entré: kr. 90

Galleri ArtMusic www.galleriartmusic.dk 2. maj- 31. maj (fre-søn)

CountryCafé – De Vilde Weste

Fanboys Ché – Argentineren: Del 1

Lær Dansens Dag Dans

Husets Café, kl. 20.00 Entré: kr. 70

Tirs. 5. maj

House of Dance, kl. 17.00-18.30 Entré: kr. 25 www.hodaalborg.dk

Hannah Montana – The Movie Mammut

Huset, Salen, kl. 20.00 Entré: kr. 90

BioCity – www.kino.dk

Dansens dag

raili og reima pietilä

Louise Plads, kl. 11.00 Fri entré

Eija-Liisa Ahtila

Europahallen, kl. 20.00 Entré: kr. 280-330 (+ gebyr)

C.W. Obels Plads, kl. 12.00 Fri entré The Dreams

Skråen, kl. 21.00 Entré: kr. 95 (+ gebyr) Four Jacks

Aalborghallen, kl.15.00 og 20.00 Entré: 270-370 (+ gebyr) Lily Electric (DK)

Studenterhuset, kl. 21.00 Entré: kr. 65 (+ evt. gebyr)

✦ Fikserbilleder ✦ 90x120 ✦ dansens dage ✦ Glasmenageriet ✦

Eija-Liisa Ahtila

mere info på

✦ Fikserbilleder ✦ 90x120 ✦ Glasmenageriet ✦ Det Blå Hotel ✦

Glasmanageriet

Aalborg Danser

raili og reima pietilä

En Stemme for livet

Hans Ulrik & Helle Lund Trio

Aalborg Danser International

Steffen Brandt & Tina Dickow

Biografpremiere

www.MinByAalborg.dk

Aalborg Teater står bag opsætningen af klassikeren Glasmanageriet – Handle with Care. Det er Tennnessee Williams’ brilliante Tragedie, som bliver taget kærligt ved hånden af teaterdirektør Geir Sveaass. Tennessee Williams skildrer i sit delvist selvbiografiske gennembrudsstykke et menneskes kamp med sin splintrede sjæl. Stykket behandler emner som løsrivelse fra en diktatorisk moder, som har overført sine ambitioner for livet på hendes børn. Om at rejse hjemmefra, og forlade familien, og sin lillesøster, om at slippe fri og om at flygte ind i en kunstig verden af skinnende glasfigurer. Stykket kan opleves i perioden 30. april til 29. maj på Aalborg Teater.

Salsaundervisning for begyndere, letøvede og øvede

Café Vesterå, kl. 19.30 Entré: kr. 40

gallerie artmusic

Koncert med Melanie Dekker

Trekanten, kl. 20.00 Entré: kr. 35 raili og reima pietilä

✦ Fikserbilleder ✦ 90x120 ✦ Glasmenageriet ✦ Det Blå Hotel ✦

Eija-Liisa Ahtila

Fre. 8 maj Nordisk Viseaften

Huset, Salen, kl. 20.00 Entré: kr. 50 Claus Lillelund m. Band

Skråen, kl. 21.00 Entré: kr. 50 Biografpremiere Star Trek

BioCity – www.kino.dk

✦ ✦ Fikserbilleder ✦ 90x120 ✦ Glasmenageriet ✦ Det Blå Hotel ✦ Torben Mersholm ✦ raili og reima pietilä Eija-Liisa Ahtila

mammut


34

OPlevelser | kultur- og eventkalender ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ = seriearrangementer Lør. 9. maj

Søn. 10. maj

Den Bedste Rapper

raili og reima pietilä

Skråen, kl. 21.00 Entré: kr. 75 (+ gebyr)

Eija-Liisa Ahtila Fikserbilleder 90x120

✦ ✦

Torben Mersholm

Papaya:

Tirs. 12. maj

Åben Korprøve

Husets gård, kl. 18.30 Fri entré raili og reima pietilä

✦ Fikserbilleder ✦ Glasmenageriet ✦ Det Blå Hotel ✦

Klassisk nordindisk koncert

Huset, Salen, kl. 20.00 Entré: kr. 110 (på dagen)

spring awakening

Eija-Liisa Ahtila

Man. 11. maj Salsaundervisning for

✦ ✦ Fikserbilleder ✦ 90x120 ✦ Glasmenageriet ✦ Det Blå Hotel ✦ Torben Mersholm ✦ raili og reima pietilä

begyndere, letøvede og øvede

Eija-Liisa Ahtila

Café Vesterå, kl. 19.30 Entré: kr. 40

Ons. 13. maj Spring Awakening

AaB – AGF

Energi Nord Arena, kl. 19.00 Entré: kr. 60-135 Glasmenageriet

Aalborg Teater Entré: kr. 45-245 (+ gebyr) www.aalborgteater.dk 13. maj – 13. juni

Stærke vintilbud

FRA KVICKLY VESTBYEN Amarone rocca Alta

italiensk supervin til superpris

donna Y Spar 109,-

Spar 80,-

Ta’ 2 flasker

129

00

tilbuddene gælder fra den 1. - 16. maj

kvickly.indd 1 min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008

Kun

99

00

Dannebrogsgade 64 · 9000 Aalborg Tlf. 99 37 81 00 · Gælder KUN i Kvickly Vestbyen HUSK: Vi holder søndagsåbent den 3. og 10.maj 27/04/09 11:18:01


www.minbyaalborg.dk Lør. 16. maj

Biografpremiere Angels & Deamons

Heksen i Bradsted

BioCity – www.kino.dk raili og reima pietilä

✦ Fikserbilleder ✦ Glasmenageriet ✦ Det Blå Hotel ✦

Eija-Liisa Ahtila

Gyden, Rebild Bakker, kl. 19.00 Entré: kr. 140 (ved døren) www.heksenibradsted.dk 16. maj – 24. maj Aalborg symfoniorkester

– Pro Musica Kunsten, kl. 14.00 Entré: kr. 80

Tors. 14. maj

✦ ✦ Fikserbilleder ✦ Glasmenageriet ✦ Det Blå Hotel ✦ Torben Mersholm ✦ Spring Awakening ✦ raili og reima pietilä

Husets Café, kl. 19.30 Fri entré

Eija-Liisa Ahtila

Huset, Salen, kl. 20.00 Entré: kr. 90 (på dagen) Koncert med Ester Brohus

Trekanten, kl. 20.00 Entré: kr. 125 raili og reima pietilä

✦ ✦ Glasmenageriet ✦ Det Blå Hotel ✦ Spring Awakening ✦ Eija-Liisa Ahtila Fikserbilleder

Fre. 15. maj 2-dages minifestival

Studenterhuset, kl. 21.00 Entré: kr. 75 (+ evt. gebyr) www.studenterhuset.dk 15. maj -16. maj Poul Krebs

Skråen, kl. 21.00 Entré: Udsolgt NB: Sidste koncert på Strandvejen Støttekoncert for Den Blå Festival

Huset, Salen, kl. 20.00 Entré: kr. 75 Biografpremiere Observe and report

BioCity – www.kino.dk

✦ ✦ Fikserbilleder ✦ Glasmenageriet ✦ Det Blå Hotel ✦ Torben Mersholm ✦ Spring Awakening ✦ raili og reima pietilä Eija-Liisa Ahtila

Man. 18. maj Husets gård, kl. 15.30 Fri entré www.karnevaliaalborg.dk Karneval 17. maj – 23. maj Glasmenageriet

✦ ✦

Tirs. 19. maj Åben Korprøve

2-dages minifestival

Husets gård, kl. 18.30 Fri entré

Søn. 17. maj børnekarneval

Parade fra C.W. Obels Plads – Kildeparken, kl. 12.00 Entré: kr. 30 www.karnevaliaalborg.dk Karneval 17. maj – 23. maj

Den originale London-opsætning af musicalen MAMMA MIA!, som blev belønnet med hele seks stjerner af Jyllands-Posten og BT vender i foråret tilbage til Danmark med fem forestil-linger i Gigantium. ABBA er og bliver populær, og tilsyneladende er populariteten stadig så stor, at musicalen MAMMA MIA! på den kommende Danmarksturné kan trække publikum overalt i landet. I Aalborg, hvor musicalen spiller fra 20.-23. maj, hvor der meldes om 15.000 solgte billetter inden påske. Det totale antal billetter til de syv musicals i Himmelfartsferien er 22.000. Så har du ikke allerede købt din billet, så skynd dig ind på AKKC’s hjemmeside, hvor du kan finde mere information. Papaya: Ellika Frisell & Solo Cissokho

Huset, Salen, kl. 20.00 Entré: kr. 130 AaB – AC Horsens

Energi Nord Arena, kl. 14.00 Entré: kr. 60-135

Spring Awakening

JazzKlub LIMBO præsenterer:

Mamma Mia JazzKlub LIMBO præsenterer:

Eija-Liisa Ahtila

Karneval – DUS med Dans

Åben Scene

Søren Møller Kvartet

✦ ✦ Fikserbilleder ✦ Torben Mersholm ✦ Heksen i Bradsted ✦ raili og reima pietilä

✦ ✦ Det Blå Hotel ✦ Spring Awakening ✦ Fikserbilleder

Glasmenageriet

mammma mia

Ons. 20. maj Mamma Mia

Gigantium Entré: kr. 415-565 Spilletider – se www.akkc.dk 20. maj – 23.maj Biografpremiere Modstand Nat på Museet 2 Nat på Museet 2 – dansk tale The Uninvited Antichrist

BioCity – www.kino.dk

✦ ✦ Det Blå Hotel ✦ Spring Awakening ✦ Heksen i Bradsted ✦ Fikserbilleder

Glasmenageriet

Tors. 21. maj Karneval – Carrus Navalis

Optog fra Gravensgade, kl. 11 www.karnevaliaalborg.dk Karneval 17. maj – 23. maj

The William Blakes (DK) + Must Go Radio (DK)

Studenterhuset, kl. 21.00 Entré: kr. 75 (+ gebyr) mere info på

www.MinByAalborg.dk

poul krebs


36

OPlevelser | kultur- og eventkalender ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ ✦ = seriearrangementer ✦ ✦ Det Blå Hotel ✦ Heksen i Bradsted ✦ Mamma Mia ✦

✦ ✦ Det Blå Hotel ✦ Torben Mersholm ✦ Spring Awakening ✦ Heksen i Bradsted ✦

Fikserbilleder

Fikserbilleder

Glasmenageriet

Glasmenageriet

NB. På Halkær Voldsted, kl. 19.00

Fre. 22. maj

Mamma Mia

Karneval – Battle of Carnival Bands

Parade fra Østerpgade – Kildeparken, kl. 18.00 Entré: kr. 30 www.karnevalgaalborg.dk Karneval 17. maj – 23. maj Studenterhuset, kl. 21.00 Entré: kr. 100 (+ evt. gebyr)

✦ ✦ Det Blå Hotel ✦ Torben Mersholm ✦ Spring Awakening ✦ Heksen i Bradsted ✦ Mamma Mia ✦ Fikserbilleder

Glasmenageriet

Lør. 23. maj

Energi Nord Arena Entré: kr. 60-135

Karneval der Kilder

Torben Mersholm Heksen i Bradsted

✦ ✦

NB. På Halkær Voldsted, kl. 19.00

Man. 25. maj Spring Awakening

Tirs. 26. maj Åben Korprøve

Husets gård, kl. 18.30 Fri entré

Kildeparken, kl. 12.00 – 24.00 www.karnevalgaalborg.dk Karneval 17. maj – 23. maj

Start kl. 10.30 www.karnevalgaalborg.dk Karneval 17. maj – 23. maj

karneval

Søn. 24. maj AaB – SønderjyskE

Fikserbilleder

Oh No Ono

Karneval - optog

Spring Awakening

Spring Awakening Så er der Danmarkspremiere på musicalen, der tog Broadway med storm. Der er tale om Spring Awakening, der havde premiere på Broadway i 2006, hvor den har spillet lige siden. Den har taget både anmeldere og publikum med storm, og har vundet hele otte Tony Awards, blandt andet for bedste musical. Der er planlagt opførelser over hele Europa, og Aalborg Teater har sikret sig danmarkspremieren på dette stykke nyskabende musikdramatik. Spring Awakening er inspireret af et af europæisk litteraturs mest kontroversielle skuespil: Frank Wedekinds Vårbrud fra 1891. Stykket blev forbudt i mange år, fordi dets indhold var for provokerende for samtiden. Det er en fortælling om ukontrollable følelser, tilbageholdt begær, den første kærlighed og benhård opdragelse. Spring Awakening har premiere 13. maj og spiller frem til 13. juni.

Ons. 27. maj Musik – Lyrik – Teater

Husets gård, kl. 15.00 Fri entré Spring Awakening

mere info på

www.MinByAalborg.dk

Exner Bent

Bestil den nye sæsonbrochure på www.jakobole.dk

Vendsyssel Kunstmuseum 24. april - 27. september

www.vkm.dk min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008

tlf. 98 12 78 33 Danmarksgade 19 · 9000 Aalborg · .jakobole.dk e-mail: jakobole@jakobole.dk · www


38

subkultur | over- og undergrund ✦ ✦ ✦ ✦ = seriearrangementer Ons. 29. april 23:40

Tors. 30. april

Dana LaCroix

Husets Café, kl. 20.00 Entré: kr. 100 (på dagen)

MusikLyrikCafé

Transformator, kl. 21.00 Entré: kr. 50 www.transformatorweb.dk 22. april – 15. maj (onsdag-fredag)

Husets Café, kl. 19.30 Fri entré

Raunchy

Skråen, kl. 21.00 Entré: 95 (+ gebyr)

Christina Dahl Trio

Thomas Hartmann

Huset, Salen, kl. 20.00 Entré: kr. 100 (På dagen)

Skråen, kl. 20.00 Entré: kr. 125 (+ gebyr)

Nikolaj og de akustiske piloter

Duplicity Public Enemy No. 1 – del 1

AaB – Brøndby I.F.

Trekanten, kl. 20.00 Entré: kr. 105

Energi Nord Arena, kl. 18.00 Entré: kr. 60-135

23:40

Biografpremiere

Porco Rosso

BioCity – www.kino.dk 23:40

Biografpremiere X-Men Origins: Wolverine

BioCity – www.kino.dk

salsa

Fre. 1. maj Anarkistisk 1. maj

1000FRYD, kl. 20.00 Fri entré

Lør. 2. maj Steffen Brandt & Tina Dickow

Europahallen, kl. 20.00 Entré: kr. 280-330 (+ gebyr)

20090421-1o.indd 1

21-04-2009 14:14:03

>> SUNaudio.dk Reberbansgade 14 9000 Aalborg tlf: 98 16 94 22


39

www.minbyaalborg.dk Ons. 6. maj

The Dreams

Skråen, kl. 21.00 Entré: kr. 95 (+ gebyr)

Maisenberg, Mozart & Mahler – Aalborg Symf.

Lily Electric (DK)

Aalborghallen, kl. 19.30 Entré: kr. 95-130

Studenterhuset, kl. 21.00 Entré: kr. 65 (+ evt. gebyr)

23:40

Man. 4. maj

Tors. 7. maj

Salsaundervisning for

Way up North2009

begyndere, letøvede og øvede

Studenterhuset www.wayupnorth.dk www.studenterhuset.dk 7. og 9. maj

Café Vesterå, kl. 19.30 Entré: kr. 40

Tirs. 5. maj

The show is the rainbow (us)

1000FRYD, kl. 21.00 Fri entré

Rae Spoon (can)

1000FRYD, kl. 20.30 Fri entré

X-men origins: Wolverine

Fernisering af udstillingen

“Jeg holder hovedet koldt” Af Torben Mersholm Lørdag 2. maj kl 12.00

MBT aktiverer hele kroppen.

En fantastisk udstilling af en kunstner, der for alvor er på vej på den danske billedkunstscene.

Forbedrer holdning og gang med 10 grader*

Øget aktivitet i rygmuskulaturen

Galleri ArtMusic Lille Kongensgade 6 | 9000 Aalborg | Telefon 2520 0505 | www.galleriartmusic.dk Åben: Fredag kl. 15-18, lørdag kl. 11-15, søndag kl. 12-15.

Sejl & spis

kr. 499,-

leri_ArtMusic_94x85.indd 2

t

men ange

r

ial-ar

6

g 7/ 9/4 o

1

Øget aktivitet i mavemuskulaturen

Aktivitet i sædemusklerne*

22/04/09 15:07:07

v. 2 personer Spec

Ilttilførsel og kalorieforbrug*

2 personer, 20. min. sejlads inkl. frokosttallerken på Restaurant “Elbjørn”

Aktivitet i baglårets muskler* Aktivitet i lægmusklerne*

Belastning af knæ- og hofteled*

For booking ring på tlf. 2539 3910 eller mail@rib-it.dk

RIB-IT

high speed sejlads • firmaer og private • polterabend • oplevelse • glæde • www.rib-it.dk

MBT SHOP AALBORG Skipper Clements Gade 3 9000 Aalborg Tlf. 98 16 00 55 www.mbt-aalborg.dk


40

subkultur | over- og undergrund ✦ ✦ ✦ ✦ = seriearrangementer Fre. 8 maj

Biografpremiere

Lør. 9. maj

Fanboys

Brutal Knights (can)

Den Bedste Rapper

Ché – Argentineren: Del 1

Locators (kbh)

En Stemme for livet

Born to die in the gutter (kbh)

Skråen, kl. 21.00 Entré: kr. 75 (+ gebyr)

Hannah Montana – The Movie

1000FRYD, kl. 21.00 Entré: kr. 40

Dance with dirt (lok)

Claus Lillelund m. Band

1000FRYD, kl. 21.00 Entré: kr. 40

begyndere, letøvede og øvede

Skråen, kl. 21.00 Entré: kr. 50

Way up North2009

Café Vesterå, kl. 19.30 Entré: kr. 40

Biografpremiere

Mammut

BioCity – www.kino.dk Salsaundervisning for

Man. 11. maj

Star Trek 23:40

BioCity – www.kino.dk 23:40

mere info på

www.MinByAalborg.dk

Way up North2009

AaB – AGF

Energi Nord Arena, kl. 19.00 Entré: kr. 60-135

Dit barns første streger forvandlet til et farverigt kunstværk Der gemmer sig næsten altid et spændende motiv i de første streger børnene tegner. Dem er vi gode til at finde og bruge til at skabe dekorative billeder. Det viste billede er 100x70 cm og på lærred. Det koster kr. 3.550,- at få malet (digitalt). Med sort svæveramme koster det kr. 4.485,-

BØRNEKUNST.dK Prinsensgade 46 · 9000 Aalborg · 98 13 00 70 post@boernekunst.dk


41

www.minbyaalborg.dk

Salsaundervisning for

Fre. 15. maj

begyndere, letøvede og øvede

JazzKlub LIMBO præsenterer:

Café Vesterå, kl. 19.30 Entré: kr. 40

2-dages minifestival

Tirs. 12. maj

Tors. 21. maj

Ons. 13. maj Biografpremiere Angels & Deamons

BioCity – www.kino.dk 23:40

Studenterhuset, kl. 21.00 Entré: kr. 75 (+ evt. gebyr) www.studenterhuset.dk 15. maj -16. maj

The William Blakes (DK) + Must Go Radio (DK)

Studenterhuset, kl. 21.00 Entré: kr. 75 (+ gebyr)

Ghetto Soul!!

1000FRYD, kl. 21.00 Fri entré

Fre. 22. maj

Poul Krebs

Skråen, kl. 21.00 Entré: Udsolgt NB: Sidste koncert på Strandvejen Biografpremiere Observe and report

Tors. 14. maj Klub Taktløs

1000FRYD, kl. 20.00 Fri entré Åben Scene

Husets Café, kl. 19.30 Fri entré 23:40

BioCity – www.kino.dk 23:40

– Battle of Carnival Bands

Parade fra Østerågade – Kildeparken, kl. 18.00 Entré: kr. 30 www.karnevaliaalborg.dk Karneval 17. maj – 23. maj

Studenterhuset, kl. 21.00 Entré: kr. 100 (+ evt. gebyr)

Lør. 16. maj Protestera (s)

Lør. 23. maj

War of Destruction

1000FRYD, kl. 21.00 Entré: kr. 40

2-dages minifestival

Karneval

Oh No Ono

Karneval – Optog

JazzKlub LIMBO præsenterer:

Start kl. 10.30 www.karnevaliaalborg.dk Karneval 17. maj – 23. maj Karneval der Kilder

Dance with Dirt Musikken beskrives bedst som hård, tidløs rock ‘n’ roll. Der er masser af nerve og kant i spillestilen samt gode melodiøse og poppede melodier. Her er ingen påtagede koncepter eller skøre påfund for at fremme succesen. Det er musikken, der står i centrum. Skarpe og klare tekster lever i god harmoni med vilde/hårde eller smukke guitarstykker og soloer. Alt imens bas og trommer leverer gode beats, der går lige i benene. Hen over sommeren 2008 blev Dance With Dirt’s første EP ’Move To The Offbeat’ indspillet og udgivet under et stort releaseparty d. 6. september 2008 på ’Det Hem’lige Teater’ i Aalborg. Siden udgivelsen har Dance With Dirt’s koncertaktivitet været stærkt stigende! Bandet spiller på 1000FRYD 9. maj og på Studenterhuset 8. maj i forbindelse med Way Up North.

Optog fra Gravensgade, kl. 11 www.karnevaliaalborg.dk Karneval 17. maj – 23. maj

Åben Korprøve

Husets gård, kl. 18.30 Fri entré

Karneval – Carrus Navalis

dance with dirt

Kildeparken, kl. 12.00 – 24.00 www.karnevaliaalborg.dk Karneval 17. maj – 23. maj

Søn. 17. maj AaB – AC Horsens

Energi Nord Arena, kl. 14.00 Entré: kr. 60-135

Disfear (s) Nine (s)

Man. 18. maj Karneval – DUS med Dans

Husets gård, kl. 15.30 Fri entré www.karnevaliaalborg.dk Karneval 17. maj – 23. maj

Tirs. 19. maj Åben Korprøve

Husets gård, kl. 18.30 Fri entré

1000FRYD, kl. 21.00 Entré: kr. 40

Søn. 24. maj AaB – SønderjyskE

Energi Nord Arena, kl. 17.00 Entré: kr. 60-135

Tirs. 26. maj Åben Korprøve

Husets gård, kl. 18.30 Fri entré

Ons. 20. maj Biografpremiere Modstand Nat på Museet 2 Nat på Museet 2 – dansk tale The Uninvited Antichrist

BioCity – www.kino.dk

mere info på

www.MinByAalborg.dk Karneval


42

- sjove oplevelser de næste 14 dage

xxx

✦✦✦✦ = seriearrangementer april ons. 29/4 90x120 Kunsten Entré: kr. 40 www.kunsten.dk 29. marts – 10. maj

Dans for DUS børn Danmarksgade, kl. 12 Fri entré tors. 30/4 90x120

maj fre. 1/5 90x120

lør. 2/5 90x120

X-Factor i Aalborg Storcenter Centertorvet, kl. 10.30 Fri entré søn. 3/5 90x120

Anna Banana Kunsten, kl. 14.00 – 15.00 Fri entré

r, at golf Undersøgelser viseed år forlænger livet m 5 Vil du prøve om golf er

noget for dig?

Aalborg Golf Klub tilbyder prøvemedlemskab i 2 måneder for kr. 1.500 (maj og juni). I prøvemedlemskabet er inkluderet træning, regelkurser m.m. Hvis du gennemfører kurset har du mulighed for at blive almindeligt medlem pr. 1. juli.

Mød op i Aalborg Golf Klub til introaften, mandag den 4. maj kl. 19.00 og hør nærmere.

Aalborg Golf Klub Jægersprisvej 35 9000 Aalborg

Mail: mail@aalborggolfklub.dk

tlf. 98 34 14 76

Web: www.aalborggolfklub.dk

maj

maj

tirs. 5/5 90x120

tors. 7/5 90x120

Børnebio (under 3 år) Trekanten, kl. 9.30 Fri entré

Biografpremiere Fanboys Hannah Montana – The Movie BioCity – www.kino.dk

Børnebio (3-6 år) Trekanten, kl. 10:30 Fri entré ons. 6/5 90x120

Cirkus Arena Fjordmarken, kl. 18.30 Entré: kr. 140-330

Nye læs-letbøger I Politikens Astronautserie er der netop udkommet tre nye læs-let-bøger. Ida-bøgerne er skrevet af Per Theil og henvender sig til børn fra otte år. Bøgerne er udgivet på Politikens Forlag. Vejl. pris, kr. 75,00 (pr. stk.)


43 xxx

✦✦✦✦ = seriearrangementer maj

maj

maj

fre. 8/5 90x120

søn. 10/5 90x120

Cirkus Arena Fjordmarken, kl. 15.00 Entré: kr. 140-330

Cirkus Arena Fjordmarken, kl. 13.00 og 16.30 Entré: kr. 140-330

Bededagsferie i Zoo Bag kulissen i Skoletjenesten Aalborg Zoo Entré: kr. 65-120 lør. 9/5 90x120

Bededagsferie i Zoo

lør. 16/5 Air Hockey med AaB Hovedbiblioteket, kl. 11.00 Fri entré

Cirkus Arena Fjordmarken, kl. 13.00 og 16.30 Entré: kr. 140-330 Bededagsferie i Zoo

Eija-Liisa ahtiLa

maj

søn. 17/5 Børnekarneval Karnevalsparade fra C. W. Obels Plads, kl. 12.00 Kildeparken, kl. 12.30-15.00 ons. 20/5 Mamma Mia Gigantium Entré: kr. 415-565 Spilletider – se www.akkc.dk 20. maj – 23. maj

tors. 21/5 Mamma Mia

Kr. Himmelfartsferie i Zoo Verdens regnskove Aalborg Zoo Entré: kr. 65–120

fre. 22/5 Mamma Mia

Kr. Himmelfartsferie i Zoo

Talent ’09 - Casting Aalborg Storcenter (Centertorvet), kl. 17.00 Fri entré lør. 23/5 Mamma Mia

Kr. Himmelfartsferie i Zoo

søn. 24/5 Kr. Himmelfartsferie i Zoo

RaiLi og REima PiEtiLä Moderne arkitekturs udfordring Velkommen til et moderne spisested forankret i nordjyske traditioner og råvarer. Nyd den enestående udsigt over Limfjorden og hele havnefronten fra vores skønne terrasse. www.utzoncenter.org

Finsk Forår 14.03 - 17.05 Raili og Reima Pietlä – Challenging Modern Architecture is produced by The Museum of Finnish Architecture

Tænk langsigtet - bliv medlem af Himmerland Kig ind på www.abhim.dk og se Nordjyllands største udvalg af gode, tidssvarende lejeboliger til alle.


44

miT aalborg

Prestize tager hver gang den aalborgensiske puls på et af byens kendte ansigter. – Hvad er deres favoritter og yndlingsaversioner i Aalborg?

Kristoffer Rom Hansen Kristoffer Rom er trommeslager i det nordjyske band Oh No Ono. I 2006 udgav de det anmelderroste album Yes, som gjorde dem kendte i branchen. Nu er de klar med deres nye plade Eggs. Tekst Nanna K. Sørensen

Hvad er dit yndlingssted i Aalborg? 1000fryd! Det har alt i samme hus: spillested, café, atelier, øvelokale, mørkekammer og så videre. Hvor meget bedre kan det blive? Det er virkelig et legendarisk sted i det miljø, jeg færder mig i, og har igennem tiderne haft enorm betydning for vækstlaget i Aalborg samt for den danske alternative musikscene.

Hvad er det bedste ved Aalborg? Nærheden i byen: Man kender alle, der har interesse for de samme ting, som én selv, og det er hurtigt at stable noget på benene sammen.

Foto Claus Peuckert

Hvilken aalborgensisk musiker gør indtryk på dig? Den tidligere modtager af Den Nordjyske Jazzpris, Christian Skjødt, synes jeg, byder på mange af de ting, som mange øvrige musikere i byen ellers er ret fattige på – ingen nævnt, ingen glemt. Han er en fantastisk trommeslager, der afsøger en masse musikalske grænser. I modsætning til mange andre trommeslagere er han heller ikke bange for andre instrumenter end hovedinstrumentet, og hvad de nu ellers lige underviser i på konservatoriet. Til sidst skal hans pladeselskab Tonometer Music også have et stort klap på skulderen.

Og det værste?

Hvilket sted vil du vise dine gæster, hvis du fik besøg fra udlandet?

I Aalborg glemmer man tit – som i resten af landet – at tilgodese andet end prestigeprojekter, kommercielle interesser og andre ensrettende instanser. Og derfor bliver der lidt langt imellem snapsene til tider.

Jeg ville tage dem med ud til industriområdet ved Aalborg Portland. Jeg arbejdede der i min spæde ungdom, i Kulmøllen, og der er nogle helt vanvittige bygninger derude, som minder mig om Blade Runner og Nazi-Tyskland på samme tid.

Hvad er din yndlingsbygning i Aalborg?

Hvis du skulle starte et kulturelt foretagende i Aalborg, hvad ville det så være?

Danmarks højeste pølsevogn: Aalborgtårnet. Jeg har en eller anden fetich for den der blikagtige retro-futuristiske måde at bygge på. Kunstmuseet er også ganske flot.

Hvad er den bedste filmoplevelse, du har haft i Aalborg? Da jeg opdagede Biffen, fandt jeg ud af, at Aalborg havde andet at byde på end store biografer med mainstream-film. Det var en fantastisk oplevelse. Det er en fabelagtig biograf, som altid har et godt program.

Hvilken aalborgenser, mener du, er interessant lige nu? Den elektroniske musiker Tone, synes jeg, er ret sej. Udover at lave god musik så har hun gang i nogle gode tiltag, der sætter fokus på copyright, copyrightens mangler og dens behov for nytænkning.

min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008

Jeg ville oprette en lokal version af Den Fri Ungdomsuddannelse. Den har haft uvurderlig betydning for mig selv og mange af mine kollegaer i den danske musikbranche. Det er synd og skam, at en masse fantastisk kunstnerisk potentiale går tabt i normaliseringens hellige navn.

Hvis du var borgmester for en dag, hvad ville du så lave om? Er det ikke noget med, at den gamle kanal løber under Boulevarden? – I så fald skulle den helt klart graves op og fyldes med husbåde. Læs mere om Kristoffer Rom og resten af Oh No Ono i det nyeste nummer af APPETIZE. Find det på byens caféer og andre hotspots i Aalborg.


Deltag i årets karneval!

Karneval i Aalborg 17. - 23. maj 2009

‘La Dolce Vita’ Børnekarneval

Søndag d. 17. maj kl. 12.00-15.00 Tag familien med til børnenes fest - fyldt med musik, dans og alverdens aktiviteter lige efter børnenes hoveder! Parade fra C. W. Obels Plads kl. 12.00 (fri entré) Fest i Kildeparken kl. 12.30-15.00 (entré 30 kr.) Kom og oplev Det Flyvende Kuffertcirkus, Dance Action, dansestudiet Move, Elisabeth, MGP Stjernerne 2008 og meget mere!

Battle of Carnival Bands Fredag d. 22. maj kl. 18.00-23.00 Storslået internationalt karnevalsshow - med storslåede karnevalskostumer, sydlandske sambarytmer og fantastiske dansere! Paradestart Østeraagade/Ved Stranden kl. 18.00 Show i Kildeparken kl. 19.00-23.00 Mød karnevalsgrupper fra hele verden - oplev bl.a. Chayé Yo fra Frankrig, Mahogany fra Caribien/London og Stelzen Art fra Tyskland.

Karneval der kilder

Lørdag d. 23. maj kl. 10.30-23.30 Nordeuropas største folkelige karnevalsparade med op mod 25.000 udklædte karnevalister og over 100.000 tilskuere! Parade fra kl.10.30-15.00 Fest i Kildeparken kl. 11.30-23.30. Kom med til festen i Kildeparken hvor finalen til Battle of Carnival Bands skal afgøres! Oplev:

Celina Ree - Medina - Brinck Johnny Deluxe og mange flere..

Festfyrværkeri i Kildeparken kl. 23.30!

www.karnevaliaalborg.dk


46

prestize anbefaler

DVD-udgivelser i maj TWILIGHT Peter Facinelli, Rachelle Lefevre, Kristen Stewarti denne romantiske ungdoms thriller. Bella møder den smukke og forførende Edward Cullen. Og det viser sig snart, at han ikke er en helt almindelig dreng » 20. maj

FRYGTELIG LYKKELIG Mød Jakob Cedergren, Lene Maria Christensen, Kim Bodnia og Lars Brygmann i denne komiske, dramatiske og groteske film » 5. maj

SEX DRIVE James Marsden, Seth Green, Katrina Bowden, Amanda Crew, Josh Zuckerma. Sex Drive er helt på linie og i stil med American Pie en veloplagt griner om 18-årige Ian, der føler sig som den sidste amerikanske “jomfru” » 5. maj

MARRIED LIFE Mød JPierce Brosnan, Patricia Clarkson i et drama som foregår i 40erne »19. maj

Aalborg City

Shopping for alle sanser i Aalborg City

Aalborg City er som en æske lækker chokolade. Den ene godbid efter den anden dukker op...

CLOSING THE RING Mød Shirley Maclaine, Christopher Plummer, Dylan Roberts i denne dramtiske historie om krig, kærlighed og venskab » 12. maj

REJSEN TIL SATURN “Rejsen til Saturn” er det første danske folkerum-eventyr i verdenshistorien. En film om ære, respekt, kærlighed og integritet » 9. maj

Day & Night i Aalborg City Torsdag 4. juni kl. 10.00 - 22.00

REPO Mød JPaul Sorvino, Paris Hilton, Bill Moseley, Anthony Head, Alexa Vega, Sarah Brightman i REPO! er lige dele ROCKY HORROR PICTURE SHOW og BLADE RUNNER - mørk fremtidsaction » 12. maj

www.aalborgcity.dk min by aalborg.dk · onsdag den 29. april 2008


MUSICAL • DANMARKSPREMIERE 13. MAJ - 13. JUNI 2009 AALBORG TEATER • STORE SCENE Helt ny Broadway musical Vinder af 8 Tony© Awards bl.a. ”Bedste Musical” Hør musikken på www.springawakening.com

B I L L E T T E R : 9 6 3 1 6 0 2 0 • A A L B O R G T E AT E R . D K • B I L L E T N E T. D K


Cyster perpetualCosmograph Submariner Cyster perpetual Daytona For more than years, Rolex Submariner hason been standard for professional diving watches. Designed to be waterproof to and At speeds over50200 mph,the professional drivers rely thethe Rolex Cosmograph Daytona for accurate lap times. A certified chronometer 300 meters, the Submariner features aTriplock crown and and hour the unidirectional bezel that Rolex pioneered half a century chronograph, it’s equipped with a sweep secondwinding hand, minute totalisatons and a tachometer bezel. Since 1963, professional ago. Today it continues to be theto quintessential sportsman’s watch, and below sea level. panel. ROLEX.COM drivers have found the Daytona be as important as the gauges onabove their on-board instrument ROLEX.COM

prestize_08_2009_low  
prestize_08_2009_low  

slukker skråen søren dahlgaard & christopher galvin harrison vind præmier for kr. 300.000 på www.minbyaalborg.dk farligt begær skråen i...

Advertisement