Page 1

Vol. 6 - september 2013

Dansk cosplaymagasin

Artikler

Cosplay opbevaring Genki conrapport Cosfluff CICAF

Tutorials

Zelda guldbælte tutorial Medusa negle - Soul Eater Front lace parykker Troll horns

Interviews Valdrein - Canada Photoshoots Både med vestlige og østlige serier

Cage - Tyskland Dino - Danmark Eli - USA

Se meget mere inde i bladet...


DKos

Indholdsfortegnelse

Vol. 6 Holdet bag DKos #6.................................................................................................. 4 Leder.......................................................................................................................... 5 Artikler Cosplay opbevaring – hvordan?................................................................................. 6 Cosfluff - Alle cosplayere er smukke........................................................................ 16 Cosfluff: Nadia Sonne Braun.................................................................................... 18 Cosfluff: Camila Rosas Brandt................................................................................. 20 Cosfluff: Simone Zimmermann................................................................................. 22 Cosfluff: Chrisanne Bertelsen................................................................................... 24 Cosfluff: Tanja Malou Westergaard.......................................................................... 26 Cosfluff: Rebecca Ris Hansen.................................................................................. 28 CICAF - En kinesisk convention............................................................................... 38 10 hurtige til cosplayeren......................................................................................... 43 Pinlige historier......................................................................................................... 46 Genki conrapport...................................................................................................... 52 Genkis cosplayshow................................................................................................. 55 Otakon conrapport.................................................................................................... 70 NCC - Nordic Cosplay Championship...................................................................... 80 AnimeCon conrapport.............................................................................................. 91 Kontaktlinse Anmeldelse.......................................................................................... 98 Japan Expo conrapport...........................................................................................117 Desucon conrapport............................................................................................... 139 2


Indholdsfortegnelse

DKos

Interviews Dino - Danmark........................................................................................................ 32 Min første convention: Amanda................................................................................ 44 Min første convention: Chrisanne............................................................................. 58 Eli - USA................................................................................................................... 74 Min første convention: Martin................................................................................... 96 Valdrein - Canada................................................................................................... 106 Min første convention: Mick.................................................................................... 126 Cage - Tyskland...................................................................................................... 130 Photoshoots Night Elf Druid T5 fra World of Warcraft................................................................... 10 Danish Cosplay........................................................................................................ 62 Ciel Phantomhive fra Black Butler............................................................................ 85 Sebastian Michaelis fra Black Butler........................................................................ 88 Anastasia fra Anastasia...........................................................................................112 Snapshots fra Japan Expo 2013............................................................................ 121 Kurosaki Ichigo fra Bleach...................................................................................... 134 Snapshots fra Genki 2013...................................................................................... 143 Tutorials Zelda guldbælte tutorial............................................................................................ 29 Front lace parykker................................................................................................... 60 Troll horns............................................................................................................... 102 Medusa negle - Soul Eater..................................................................................... 128

3


DKos

Holdet bag DKos #6

Camilla Hansen

Cecil Fogelstrøm

Emma Petersen

Julie Rønberg

Kristine Højen

Lea Olsen

Louise Larsen

Michael La Cour

Mie Roesgaard

Sabrina Pedersen

Stilling: Skribent

Stilling: Skribent

Stilling: Korrekturlæser

Stilling: Skribent chikara@live.dk

Stilling: Skribent

Stilling: Fotograf

Stilling: Fotograf michael@ simplearts.dk

Stilling: Skribent

Stilling: Redaktør & skribent

Stilling: Layouter

Freelance fotografer: Sara Houng Krüger

Freelance skribenter:

Sascha Nielsen

Stilling: Layouter, skribent & fotograf kontakt@zarsu.dk

4

Silas Kappel Staal Stilling: Fotograf niwasil@ gmail.com

Josefine Hansen Louise A. Christensen Nikoline Asta Hansen Sait Tezel


Leder

DKos

Velkommen til DKos er en kombination af DK for Danmark, og (k)os for cosplay. Visionen bag DKos er et ønske om at medvirke og opmuntre til, at alle former for cosplay i Danmark skal vokse, samt at skabe et mere åbnet miljø. Dette nummer af DKos centrerer sig omkring Genki Con 2013. Genki blev i år afholdt for 5. gang og foregik i Farum på Sjælland. Udover conrapport og streetsnaps fra Genki, har vi i dette nummer photoshoots med både østlige og vestlige serier, deriblandt Kuroshitsuji, interviews med internationale og nationale cosplayere, tutorials og en masse andet! I dette nummer af DKos har vi beskæftiget os med det amerikanske begreb cosfluff, der omhandler en fremherskende kultur omkring positive kropssyn og cosplay i det amerikanske miljø. Tusind tak til alle jer, der har kontaktet os med ris, ros eller forslag til bladet, samt alle jer der dukkede op til vores panel til Genki 2013. Hvis du har lyst til at hjælpe os med at lave DKos, eller hvis du har en god idé, så kontakt os endelig på Facebook eller via vores mail! Vi tager meget gerne imod alle idéer.

God læselyst Mvh. DKos’ redaktion

5


Artikel

Skribent: Emma Mai Petersen

Cosplay opbevaring – hvordan? Der skal ikke skabes tvivl om, hvorvidt cosplay er en skøn hobby, som kan berige en på mange måder – det kan udfordre ens kreativitet, skabe oplevelser, være en vej til at møde nye, interessante mennesker og sidst men ikke mindst: noget der kan opsluge alle dine penge, din tid og din skabsplads. De fleste cosplayere kender det; det er alt sammen meget sjovt, indtil man ejer så mange kostumer, at det ikke længere bare kan lade sig gøre at smide dem ind på en hylde i skabet. Så hvad gør man nu? Her er nogle forskellige tips og tricks fra alle os til alle jer.

6

Generel opbevaring Det er ikke just den billigste løsning, men noget som klart kan anbefales er at investere i noget PAX reolsæt fra Ikea. Det har en god størrelse, og man kan skræddersy det, som man vil med skuffer, kasser, hylder osv. Det giver super god mulighed for at sortere og opbevare systematisk, og så udnytter man også pladsen godt. Det eneste negative ved det er, at det kræver, at man har plads til et helt skab, og så er det en smule dyrt at gå ud og skaffe.


Opbevaring af cosplay - hvordan?

Opbevaring af selve kostumet Her er to forskellige muligheder, vi vil anbefale: Den første er ganske enkelt at folde kostumet pænt sammen og komme det i en plastikposte, som man så forsegler med et stykke tape og kommer en seddel på, så man kan holde styr på, hvad der er hvad. Det er meget let at holde styr på, og man roder ikke det hele til, når man leder efter et bestemt kostume.

Artikel

Den anden måde kræver lidt mere, da den er at hænge kostumer pænt på bøjle, eventuelt på et stativ og/eller i den type plastisk-opbevaring, som også bruges til jakkesæt. Det ser en del pænere ud, hvis man også lige vil blære sig med at have det stående fremme, men det kræver som regel, at man går ud og køber stativ/bøjler eller rydder en bøjlestand i skabet. Dog bliver det så ikke krøllet!

7


Artikel

Skribent: Emma Mai Petersen

Parykker Parykker er sværere at holde styr på, når det kommer til opbevaringen, da de er et vidt begreb. Hvis det er en paryk, som bare kan smækkes sammen uden at tage skade, kan man enten A) opbevare sine parykker samlet i en kasse/pose eller B) opbevare dem sammen med det tilhørende kostume. Hvis parykken er lang, kan det anbefales at flette den, inden man pakker den sammen. Er tilfældet dog sådan, at parykken er stylet på en måde, som gør det umuligt at folde den sammen, kan man have dem stående på parykhoveder/stativer, køkkenruller, eller hvad man nu lige har. Igen er det her lidt sværere at give tips, da flotte stylede parykker, som ikke må klappes sammen, generelt bare kræver noget at stå på, og dermed også plads.

8


Artikel

Rustninge og props Her er det meget svært at give tips, da props kan have alle størrelser og former. Det er altid en god idé at tænke så langt fremad som muligt, når man konstruerer sine props, så man kan være på forkant med den efterfølgende opbevaring, de kræver. Når man f.eks. laver stave, kan man sørge for, at de er lette at skille ad, så de ikke behøver så meget plads, når de bare står. Ellers er det bare at få dem smuttet ind i huller og revner, du skulle have tilgængelig, måske komme dem i flyttekasser og rykke dem i kælderrummet/under sengen/op på loftet. Har man plads til det, og føler sig lidt fancy, kan man dog også hænge sine props op på væggen. Så er der også udsmykning, der kan lede til gode historier. Hvis ingen af disse tips har hjulpet, så er en mulighed, når man er i pladsproblemer, selvfølgelig som med alting at få sorteret, smidt ud, solgt og gemt væk. Det er svært og tager tid, men der er ingen hurtige genveje, hvis man ikke har uanede kvadratmeter til at opbevare sine ting på. Vi kan kun give tips og ønske held og lykke derude med din cosplay opbevaring!

9


Photoshoot

Fotograf: Sascha Nielsen

Night Elf Druid T5 fra World of Warcraft Hvorfor har du valgt dette cosplay? Efter en 4 år lang pause, ville jeg genstarte min cosplay-hobby med et kostume, der ville udfordre mig mere end noget andet kostume. Jeg er en WoW spiller, og jeg har et nært forhold til min karakter, selvom jeg ikke spiller særlig meget længere, så derfor valgte jeg at cosplaye min egen karakter i spillet i mit yndlings-armor-sæt. Jeg havde ikke prøvet 90% af de metoder, jeg brugte i cosplayet før, så der var rigtig meget ”trial and error” i det her kostume. Det endte med at tage mig et helt år at gøre det færdig, og flere penge end jeg vil indrømme, men det var det hele værd! Hvad kan du bedst lide ved cosplayet? Det spørgsmål er lidt som at vælge et yndlingsbarn - hver eneste del af kostumet har kostet blod, sved og tårer! Men skulle jeg vælge én del, så er det nok lyset - det giver lige kostumet de sidste detaljer. Og så har jeg en matchende taske, hvilket er uundværligt til conner!

Navn: Simone Adelheid Schubert Alias: Skymone Alder: 23 år Bopæl: Aarhus Cosplay erfaring: 6 år www.skymone.dk

10


Night Elf Druid T5 fra World of Warcraft

Photoshoot

11


Photoshoot

Fotograf: Sascha Nielsen

Det endte med at tage mig et helt år at gøre det færdig, og flere penge end jeg vil indrømme, men det var det hele værd!

12


Night Elf Druid T5fra World of Warcraft

Photoshoot

13


Photoshoot

14

Fotograf: Sascha Nielsen


Night Elf Druid T5 fra World of Warcraft

Photoshoot

Anmeldelse af spillet World of Warcraft er et online multiplayer spil, hvor man har mulighed for at gøre en masse forskellige ting - man kan spille alene og udforske historien i spillet, man kan spille i grupper mod uhyrer, eller mod hinanden. Man kan udvikle sin karakter ved hjælp af professioner, så man for eksempel kan smede rustninger, lave våben, smykker osv., sågar lære at bage en dinosaur-omelet. Der findes mange klasser og racer, og der er rig mulighed for at personalisere sine figurer. Det, der gør spillet spændende, er at hvis man er træt af at dræbe orker, kan man lave noget andet uden at skulle droppe spillet. 15


Artikel

Skribent: Sascha Nielsen

Cosfluff - Alle cosplayere er smukke Mange af de største og mest populære cosplayere i verden er personer, der lever op til skønhedsidealet i Hollywood. Det er dog langt fra alle cosplayere, der kan passe en størrelse 36, og dette er noget, der kan spille ind på selvtilliden – også når det kommer til cosplays. Cosplay er en speciel hobby, og nogle gange føler cosplayere sig meget alene i hverdagen. Vi har nok alle sammen prøvet at gå på en skole, hvor vi var den eneste i klassen, der gik op i cosplay, anime og manga. Derfor er det ekstra vigtigt, at man kan finde støtte i sine cosplay venner og få nogle gode oplevelser på conventions. Der forekommer dog stadig mobning indenfor cosplay, hvor nogle cosplayere blandt andet ser ned på andre på grund af deres kropsform og vægt. Dette er noget, der forekommer mere

16

i USA end i Danmark, og det er ud fra dette, at cosfluff kom frem i dagens lys. Essensen af cosfluff er, at alle er smukke i deres cosplays, uanset størrelse og udseende, og at der skal være plads til alle! Cosfluff er et amerikansk term, der indbefatter alle cosplayere, som har en BMI på over 25, og er stolte af det de laver. Termet opstod tilbage i 2008, hvor skaberne bag cosfluff, ”Cosfluff101”, uploadede en video til YouTube, hvori de kom med råd og idéer til, hvordan cosplayere ”med lidt ekstra på sidebenene” kunne komme i gang med at cosplaye, og hvordan de kunne få selvtilliden til det. Desværre har Cosfluff101 ikke lagt særligt mange videoer op på Youtube, men til gengæld har de en side på Facebook,


Cosfluff - Alle cosplayere er smukke

Artikel

hvor de har over 2500 likes. Facebook siden bliver brugt til at poste billeder af fantastiske plus size cosplayere, og cosplayerne bruger også selv siden til at uploade deres egne billeder, spørge folk til råds og dele oplevelser med hinanden – såvel positive som negative.

ikke har nogle problemer med deres kropsforme, og som elsker at cosplaye – for dem gælder det bare om at have det sjovt!

Vi skal tillade diversitet, og ikke forlange at alle er ens. Conventions skal virke som et pusterum, hvor man kan komme lidt væk fra hverdagen, have det sjovt med sine venner og møde nye mennesker. At cosplaye er et godt udgangspunkt for dette, da man så har en fællesnævner og måske har nemmere ved at falde i snak med nye mennesker. Til denne artikel har vi været så heldige at få fat i seks danske cosplayere, der

Hvis du har kommentarer til artiklen, godt som skidt, eller vil dele dine egne erfaringer om cosfluff og mobning indenfor cosplay, så skriv venligst til os på dkoskontakt@gmail.com - vi vil meget gerne høre fra dig!

Cosfluff101 www.youtube.com/user/Cosfluff101 www.facebook.com/Cosfluff101

17


Artikel

Skribent: Sascha Nielsen

Cosfluff: Nadia Sonne Braun

Jeg tænker meget på, om et cosplay passer til min kropsform

Hvad tænker du over, når du vælger, hvilken karakter du vil cosplaye? Spiller din kropsform nogen rolle, når du skal vælge cosplays? Jeg vælger som oftest nogle karakterer fra shoujo serier, for der er det nemt at finde figurer i kjoler. For personligt synes jeg, at hvis en kjole sidder pænt på en, så er ens størrelse ikke så vigtig. Men selvfølgelig går jeg, som de fleste andre cosplayere, også efter en karakter, som jeg godt kan lide - og så må man jo prøve sig frem med snit og andet, for det er ikke alle købte kostumer, der sidder pænt på en. Så jo, jeg tænker meget på, om et cosplay vil passe til min kropsform.

18


Cosfluff - Alle cosplayere er smukke

Artikel

Du har blandt andet et Shura (fra Ao no Exorcist) cosplay. Var du nervøs, da du skulle have det cosplay på første gang? Ja, jeg var meget nervøs, da jeg skulle cosplaye Shura, da det var et kostume, der var så meget anderledes end det, jeg er vant til. Men jeg tænkte ”pyt”, og så tog jeg chancen. Jeg var meget nervøs, for det er jo ikke ligefrem en karakter, der altid har meget tøj på, men jeg gjorde mit bedste for at få lavet et kostume, der passede til mine kropsform. Det var meget grænseoverskridende for mig, for jeg er typen, der helst vil ”play it safe” med mine cosplays, og her var der meget hud synligt. Men jeg tror faktisk, at det var med til at gøre mig mere modig efter at have cosplayet Shura, fordi det fik mig til at indse, at det faktisk ikke var så slemt igen at tage chancer. Har du haft nogle gode/dårlige oplevelser i cosplay som følge af din kropsform? En af de gode oplevelser, jeg har haft, vil jeg nok sige er, at selvom at man måske er lidt stor i det, så er det faktisk ret let at cosplaye voksne kvinder. Da jeg er lidt til den store side, så har jeg nemlig også en barm. Et minus ved det er så, at det er svært at cosplaye en karakter uden en barm, og noget af det dårligste, jeg har oplevet, er nok det at købe kostumer fra nettet. For mit vedkommende er det utroligt svært at finde kostumer i min størrelse, og hvis de endelig er der i min størrelse, så sidder de måske ikke særligt godt og skal måske syes om. Det var tilfældet ved mit SeeU cosplay (fra Vocaloid). 19


Artikel

Skribent: Sascha Nielsen

Cosfluff: Camila Rosas Brandt de karakterer, der er mere i min ende af højde skalaen; samtidig har jeg også brun hud, så jeg går også efter de karakterer, der har noget farve. Men jeg har intet imod at cosplaye en høj eller hvid person, hvis det er et design, jeg virkelig godt kan lide! Temaet med hudfarve i cosplay er et ret stort og følsomt emne, men jeg synes, det er noget vrøvl, at man skal holde sig til sin egen farve.

Du cosplayer både som drenge og piger. Spiller din kropsform nogen rolle, når du skal vælge, hvilken karakter du vil cosplaye – eller spiller det ikke den store rolle? Altså min kropsform har ikke det store med mit valg at gøre, for ellers ville jeg nok ikke komme til at cosplaye meget. Vi må jo nok indse, at den animerede verden er mest fyldt med de flotte, høje og tynde karakterer, som - når det kommer til stykket - ingen af os rigtigt ligner. Det er mere min højde og hudfarve, der spiller ind, når jeg skal vælge en karakter. Jeg er meget lille, og jeg prøver derfor mere at gå efter 20

Tilpasser du kostumet til din kropsform, eller sørger du for at lave det som det originale design? Igen kommer det an på, hvordan designet ser ud. Mange kvindelige karakterer har gerne korte skørter på; der kan jeg så godt finde på at justere lidt på det og gøre det længere. Det gjorde jeg med mit Siren cosplay. Et design, som egentlig var lavet til en anden kropstype, kan jo sagtens komme til at sidde godt og se godt ud på en større person, hvis man bare lige laver nogen små justeringer, og får det til at sidde godt og måske fremhæve andre aspekter af sin krop. Man kan jo også altid snyde lidt og tage diverse former for korset på, og så sy sit cosplay efter den “nye” størrelse, man har fået. Det er ikke kun noget, de større cosplayere kan gøre! Det kan andre også gøre, bare for at stramme forskellige kropsdele op eller ind, så man ikke har små irriterende buler, men en mere fast overflade. Jeg bruger selv et, når jeg cosplayer - og så selvfølgelig en binder til når jeg skal cosplaye mænd.


Cosfluff - Alle cosplayere er smukke

Artikel

Jeg har aldrig oplevet til en con, at folk har dømt mig, fordi jeg var plus size cosplayer Har du nogen drømme cosplays, som du tøver med at lave på grund af din kropsform? Jeg kunne virkelig godt tænke mig at cosplaye Sailor Saturn fra Sailor Moon på et tidspunkt. Jeg har været fan fra helt lille af, da de viste serien på RTL2, og jeg har fornyligt genset den for at blive klar til den nye reboot serie. Det er dog et cosplay, jeg tøver med, da Sailor Moon jo er kendt for deres små korte skørter, og det er ikke et cosplay, jeg ville føle mig tilpas i på nuværende tidspunkt. Jeg føler ikke, at jeg har benene til det lige nu, og så lader jeg det altså pænt ligge til et andet tidspunkt. Vi lever jo desværre i en verden, hvor vi tænker meget over, hvad andre synes om os, og hvordan vi ser ud – men hvis nogle andre plus size cosplayere har lyst til at lave et Sailor Moon cosplay eller lignende, og de er tilpas med det, jamen så go for it! For min skyld kan folk cosplaye, hvad de har lyst til, bare de selv er tilfreds og tilpas i det! Har du haft nogle gode/dårlige oplevelser i cosplay som følge af din kropsform? Faktisk ikke rigtig, nej. Det kan være, at jeg bare har været heldig, men jeg har aldrig oplevet til en con, at folk har dømt mig, eller andre, for den sags skyld, fordi vi var plus size cosplayere - ikke hvor jeg har lagt mærke til det, i hvert fald. Jeg har langt oftere fået

kommentarer om min størrelse udenfor cosplay miljøet. Jeg tror, at folk i cosplay miljøet er mere accepterende for forskellige typer mennesker, imens verdenen udenfor er mere fokuseret på, at man skal leve op til en bestemt “standard”, før man kan være tilfreds med sig selv. Én enkelt gang har jeg fået en kommentar om det på et af mine Korra billeder på min DeviantArt profil. Om hvordan jeg nedgjorde serien ved at cosplaye en person, som jeg på ingen måde lignede, fordi jeg ikke var i lige så god fysisk stand som Korra, og om at man ikke skulle cosplaye en person, man ikke bare lignede en lille smule. Så var det ligegyldigt, hvor lang tid man havde brugt på det. Til det kunne jeg bare sige, at det var da surt for ham, hvis han skulle bruge tid på at pege fingre af alle de cosplayers, som ikke lignede deres karakterer på en prik. Cosplay er noget, jeg gør for at have det sjovt, og sådan burde det jo også være. Der er nogen, der tager det mere seriøst end andre og har en høj standard for, hvad der er okay, og hvad der ikke er. Så lad dem om det, men det skal da ikke ødelægge min sjov, som jeg har med at cosplaye og nyde det sammen med mine venner. Cosplay handler jo om at have det sjovt og vise ens kærlighed til en bestemt serie eller karakter. 21


Artikel

Skribent: Sascha Nielsen

Cosfluff: Simone Zimmermann

Dine valg af cosplays er meget forskellige, men er der noget bestemt, du tænker over, når du vælger, hvilken karakter du vil cosplaye? Jeg kunne aldrig finde på at vælge en karakter, hvis outfit f.eks. har noget med bare maver at gøre. Det er min figur slet ikke til, og jeg skal jo heller ikke skræmme livet af alle de andre con-gængere. Stramtsiddende tøj har jeg som sådan ingen problemer med, men det skal så være i et snit, der passer min kropsform. Dog foretrækker jeg alligevel noget tøj, der kan skjule de værste deller. Men i bund og grund skal det være noget tøj, jeg føler mig tilpas i rent psykisk, men også noget jeg kan holde ud at have på i lang tid af gangen, uden hverken at fryse eller svede for meget. Derudover er kriteriet, at det skal det være en karakter, jeg synes ser sød ud, eller en jeg kan relatere til personligt. 22

Tager du din egen kropsform i betragtning, når du vælger karakterer, eller tilpasser du deres kostumer, så de er flatterende på dig? Jeg vil ikke sige i allerhøjeste grad, men det er tæt på. Et problem, jeg bestemt har lagt mærke til de senere år, er mine store lår. De har altid været store, men de sidste par år har ikke gjort noget godt for dem. Derfor prøver jeg så vidt muligt også at gå uden om minimale underdele, hvilket faktisk er et større problem, end det lyder! Jeg ændrer gerne lidt på en karakters tøj, så det passer til mig - men dog ikke for meget, da jeg gerne vil gøre figuren så let genkendelig som overhovedet muligt, og så kan jeg generelt godt bare lide, når tingene ligner så godt som muligt.


Cosfluff - Alle cosplayere er smukke

Artikel

Har du haft nogle gode/dårlige oplevelser i cosplay som følge af din kropsform? Ja, jeg har både haft gode og dårlige. Mit allerførste cosplay var en lolita kjole købt på Ebay. Det kæmpe strutskørt jeg havde under kjolen, gjorde at min krop så knap så tyk ud. Jeg havde også købt nogle selvsiddende strømper, men igen pga. mine lår sad de og strammede alt for meget. Jeg kunne heldigvis bruge dem som knæstrømper i stedet, så det så stadig super ud. Min dårligste oplevelse var med mit Bloodelf cosplay. Jeg var egentlig rigtig stolt af mit cosplay, så jeg stillede mig gladelig op til fotografering. Hvad jeg imidlertid ikke havde tænkt over var, at jeg kun havde set cosplayet forfra, hvor det så okay godt ud. Jeg ville dog gerne vise så meget frem som muligt, og jeg fik derfor taget alle mine billeder fra siden. Det var en kæmpe fejltagelse, for meget af min vægt sidder på maven, og derfor havde jeg et stort stykke, der kun viste kjolen, hvilket gjorde, at min rustning så alt, alt for lille ud. Det ærgrer mig grænseløst. Derfor er det egentlig også blevet mit hadecosplay nr. 1 af de 3, jeg har, til trods for, at det er det, jeg har brugt længst tid på. Men jeg holder stadig rigtig meget af karakteren, og skal derfor have hevet dem frem igen om et par år, når jeg forhåbentlig har tabt mig lidt.

23


Artikel

Skribent: Sascha Nielsen

Cosfluff: Chrisanne Bertelsen

Du cosplayer både piger og drenge. Tænker du over din kropsform, når du vælger cosplays – eller spiller det ikke nogen rolle? Jeg tænker lidt over min kropsform, men det er ikke det, der betyder mest. For mig er det vigtigste, at jeg vælger en karakter, jeg kan lide og kan leve mig ind i. Dog er der visse undtagelser; jeg har set en del rigtig flotte cosplays, hvor kvinden har bar mave, og det føler jeg ikke selv, at jeg kan, så på den vis er min kropsform jo lidt en begrænsning. Det er dog ikke noget, jeg tænker så meget på igen.

24

Når du cosplayer dreng, går du så op i at gemme dine kvindelige former? I forbindelse med at jeg har købt og lavet de forskellige dele til mit captain Jack Sparrow cosplay, har jeg haft i tankerne at købe en chest-binder, da jeg har ret store bryster. Men da jeg ikke har fået købt en endnu, sørger jeg bare for at sætte skjorten og vesten, så det skjuler mine former mest muligt. Igen er det vigtigere for mig, at jeg føler mig tilpas i mit cosplay, og at jeg kan hygge mig og have det sjovt i det, men da jeg er ret perfektionistisk med mine cosplays, går jeg selvfølgelig også op i at ligne karakteren mest muligt.


Cosfluff - Alle cosplayere er smukke

Artikel

For mig er det vigtigste, at jeg vælger en karakter, jeg kan lide og kan leve mig ind i

Har du haft nogle gode/dårlige oplevelser i cosplay som følge af din kropsform? Mine oplevelser i cosplay er ret begrænsede, da jeg ikke har været til con før. Jeg har dog været til en walk, som jeg og en veninde arrangerede, og der følte jeg mig godt tilpas i mit cosplay. Jeg havde inden walken fået at vide af et par af mine veninder, at de syntes, jeg så godt ud i mit cosplay, og at det klædte mig, hvilket gjorde mig glad og gav mig endnu mere mod på at gå ud og vise verden mine cosplays. Da vi så gik rundt til walken, fik vi rigtig mange positive kommentarer fra folk, så det er helt sikkert noget, jeg vil prøve igen. 25


Artikel

Skribent: Sascha Nielsen

Cosfluff: Tanja Malou Westergaard

Du crossplayer oftest drenge. Finder du det besværligt at gemme dine feminine former, når du crossplayer, og hvor meget går du op i at skjule, at du er en pige? Ja, det kan være meget svært af og til at få formerne skjult, men heldigt nok gør en binder jo meget, men hofterne er ofte et problem for mig, da de er brede. Jeg gør, hvad jeg kan for at skjule det feminine ved mig selv, og jeg synes, at jeg er rimelig god til at det, hvad angår mit ansigt, men jeg vil helt klart gerne være bedre til det. Kropsmæssigt er det mine hofter, der driller mig, da drenge jo ikke har brede hofter, så det er noget, jeg er ved at finde en løsning på.

26

Er der en bestemt grund til, at du foretrækker at crossplaye? Jeg crossplayer af forskellige grunde, mest fordi jeg bedst kan sammenligne mig med de mandlige karakterer i serier og spil. Der er også det aspekt, at jeg føler mig godt tilpas i bukser, og for mig er det vigtigt, at jeg føler mig tilpas i mit cosplay, og da jeg ikke har fundet en kvindelig karakter med bukser, som jeg har syntes om, har jeg ikke følt for at cosplaye som pige. Dette har igen noget at gøre med, at jeg gerne vil føle mig tilpas i det, jeg har på. Noget så enkelt som karakteres hår kan også spille ind på mit valg af cosplay; jeg crossplayer kun drenge med kort hår, da jeg føler ubehag ved lange parykker. I bund og grund handler det for mig om, at jeg skal kunne føle mig tilpas i kostumet.


Cosfluff - Alle cosplayere er smukke

Artikel

Når du vælger cosplay, tager du så din kropsform i betragtning – eller spiller det ikke den store rolle? Selvfølgelig tager jeg min kropsform i betragtning, på den måde at jeg altid vælger et cosplay, som ikke sidder tæt på kroppen, dette er især på grund af, at det så ikke sidder og viser mave og hofter så meget, og så at det at jeg, som halv stor pige, ikke føler det behageligt med tøj, der viser de steder, som man gerne vil skjule. Dog går jeg ikke op i, om jeg er for høj eller for lav, eller om jeg er for tyk eller tynd, eller at min krop på anden vis ikke matcher karakterens, da jeg føler, at man skal have lov til at cosplaye den, man gerne vil. Har du haft nogle gode/dårlige oplevelser i cosplay som følge af din kropsform? Jeg har, så vidt jeg husker, ikke oplevet noget dårligt i forhold til min krop og cosplay. Jeg har haft mange gode oplevelser, eksempelvis er der folk, der er kommet til mig og fortalt mig, at de synes, jeg var sej, og at det er fedt, at jeg tør, når jeg nu ikke er en str. 36-38 - og jeg synes selv, at det er fedt at få komplimenter for, at man har et godt cosplay, selvom man ikke lige kropsmæssigt ligner karakteren.

Jeg crossplayer af forskellige grunde, mest fordi jeg bedst kan sammenligne mig med de mandlige karakterer i serier og spil 27


Artikel

Skribent: Sascha Nielsen

Cosfluff: Rebecca Ris Hansen Du skjuler gerne ansigtet bag en heldragt. Er der en bestemt grund til, at du foretrækker at cosplaye på denne måde? Det er ikke fordi, jeg ikke vil vise mit ansigt, eller fordi jeg er genert. Grunden til at jeg gemmer mit ansigt bag en maske ved f.eks. mit Flygon cosplay, er fordi det lavet som en fursuits. Jeg er nemlig en Fursuiter, og jeg har lavet mit Flygon kostume lidt efter det princip – at man ikke skal kunne se noget af min egen hud. Ved mit Slendergirl cosplay har jeg ikke rigtig tænkt over, at jeg skjuler mit ansigt. Jeg kan bare godt lide Slenderman, og jeg ville derfor lave en genderbend version af ham. Tænker du over din kropsform, når du vælger cosplay? Ja, det gør jeg, eftersom jeg er bange få at se dum ud, f.eks. hvis jeg tager noget for tætsiddende tøj på, eller hvis jeg tager for lidt tøj på - altså en trøje, der ikke går ned og dækker maven, eller bukser der sidder langt oppe. Jeg prøver hele tiden på at finde en karakter at cosplaye, som passer med min størrelse, eller som jeg ikke vil se dum ud som, selvom jeg er lidt større end karakteren. Har du haft nogle gode/dårlige oplevelser i cosplay som følge af din kropsform? Nej, ikke som jeg kan huske. Kun at jeg ikke føler, at jeg kan cosplaye dem, jeg rigtig gerne vil være, fordi jeg er lidt for stor i min kropsform. 28


Zelda guldbælte tutorial

Tutorial

Zelda guldbælte tutorial

Matrerialer: 19 flade træcirkler 19 rundede træcirkler En boremaskine Trælim Guldmaling Metallisk guld spraymaling Lak 20 tynde metalringe (også kaldet O-ringe) 1 lås til smykker

1

Start med at tegne en streg gennem midten på de flade træcirkler, og marker hvor du vil have hullerne til ringene.

29


Tutorial

Freelancer: Nikoline Asta Nielsen

2

Bor huller i alle de flade træcirkler. Slib efterfølgende bagsiden for at sikre et glat resultat.

3

Lim de rundede træcirkler fast på de flade med trælim og lad dem tørre – gerne under pres af eksempelvis en stak bøger.

4 30

Når de er tørre, mal da alle cirklerne guld og lad malingen tørre.


Zelda guldbælte tutorial

Tutorial

5

Spraymal alle cirklerne med den metalliske guldmaling og lad dem endnu engang tørre. Læg evt. et lag lak for at beskytte malingen og give et ekstra shine.

6

7

Sæt cirklerne sammen med metalringene og sæt låsen på.

Tadah! Dit bælte er nu færdigt!

31


Interview

Skribent: Kristine Sofie Højen

Dino - Danmark Navn: Dino Coralic Alder: 19 år Bopæl: Grenaa Cosplay erfaring: 3 ½ år www.facebook.com/CockPrinceCosplay

Hvordan blev du interesseret i cosplay? Det begyndte, ligesom for de fleste, med at jeg begyndte at komme mere på internettet, da jeg var yngre. Jeg så folk, der klædte sig ud som figurer, jeg kendte, og jeg syntes, det var vildt fedt, og det var så mere eller mindre, hvor det startede. Hvad er dit yndlings cosplay og hvorfor? Mit yndlings cosplay er nok helt sikkert mit genderbend God Tier Vriska fra Homestuck. Den største grund er, at det er det første cosplay, jeg udelukkende selv har lavet. Jeg har selvfølgelig fået hjælp, men det hele blev lavet af mig! Der er sindsygt mange fejl i selve kostumet, som stadig piner mig, men det er typisk fejl, kun jeg kan se, og som andre slet ikke lægger mærke til. Det vigtigste for mig er, at jeg selv har lavet det. Selve cosplayet er utroligt behageligt og let at have på, men de eneste ”problemer” er dog bare alt den hudmaling, man skal have på, og at jeg har et pandebånd under min paryk pga. hornene, hvor jeg samtidigt skal have et par briller på, 32

Trickster John - Homestuck som gør sindsygt ondt efter en times tid! Tror du, at du bliver modtaget anderledes i miljøet, end hvis du var en pige, der cosplayede? Jeg tror ikke, at jeg får en anden form for opmærksomhed, fordi jeg er en dreng. Noget der er let at konkludere hvis vi tager det danske cosplay miljø som eksempel - er, at der er sindsygt mange flere piger, end der er drenge. På en måde er drenge, der cosplayer, mere interessante end piger, men jeg tvivler på, at der bliver gjort den store forskel. Jeg har ikke selv oplevet det.


Dino - Danmark

Interview

Trickster John - Homestuck 33


Interview

Skribent: Kristine Sofie Højen

En dårlig vane jeg har er, at jeg vælger at prøve at lave cosplays, som er alt for svære til en cosplayer på mit niveau

Hvordan vælger du, hvilke karakterer du cosplayer? Jeg vælger sjældent en karakter på baggrund af personlighed, eller om jeg faktisk kan lide karakteren. Jeg vælger næsten altid et nyt cosplay på baggrund af, hvor meget jeg kan lide designet på en karakter. En dårlig vane jeg har er, at jeg vælger at prøve at lave cosplays, som er alt alt for svære til en cosplayer på mit niveau. Foretrækker du at sy eller crafte, når du laver cosplays? Jeg er lige dårlig til begge, men jeg synes nu alligevel, at crafte er mere interessant. Der er bare så mange flere muligheder, når det kommer til at lave små eller store props. Gode props eller noget godt craft-arbejde kan virkelig ændre kvaliteten af et cosplay, hvis man spørger mig. Selvfølgelig kan et cosplay også være fantastisk, hvis det kun er syet og er uden props, men jeg synes bare, at man virkelig tilsætter en WOW-faktor, hvis det lykkes en at lave nogle flotte props!

34

Hvordan har hele Tumblr fællesskabet styrket din interesse for cosplay? Tumblr er nok det, der virkelig har været kickstartet, at jeg har taget cosplay mere seriøst det sidste års tid. Jeg har mødt og snakket med virkelig mange gode cosplayere derinde, som også i dag inspirerer mig til at blive ved med at cosplaye og til at blive bedre. Dog er den største ting, der har givet mig selvtilliden til at blive ved med cosplay, at mine cosplay billeder har fået vildt meget opmærksomhed på Tumblr. Jeg begyndte på Tumblr for måske 1 ½ til 2 år siden, og det var dengang, Homestuck ikke var populært, som det er i dag. Det var dog også der, hvor jeg selv var begyndt at cosplaye fra Homestuck sammen med to venner, og efter SVS-con 2011 satte jeg nogle billeder ind af os derfra, og de fik en del notes, når man tænker på, hvor lille Homestuck fanbasen var dengang. Og sådan blev det egentlig ved. Vi var til en con → Tog billeder → Lagde dem på Tumblr → Profit (i form af notes og followers). Det har været en øjenåbner, at folk har kunne lide mine cosplays, og det motiverer jo mig også bare til at blive ved!


Dino - Danmark

Interview

God Tier Vriska - Homestuck 35


Interview

Skribent: Kristine Sofie Højen

Jake - Adventure Time 36


Dino - Danmark

Størstedelen af dine cosplays er fra Homestuck. Hvad har dette gjort for dig? Da jeg begyndte at cosplaye fra Homestuck, havde jeg kun cosplayet et års tid, og jeg var ikke specielt meget opsat på at blive en bedre cosplayer. De fleste Homestuck cosplays er ret simple, hvilket gør, at det meste af det bare skal købes, og en smule så skal laves selv. De dele, der skal laves, er ofte ret lette; noget en nybegynder indenfor cosplay kan gøre godt. Homestuck har for mig nok været det perfekte sprængbræt, fordi jeg kunne cosplaye noget, der ikke var for svært, men som alligevel var udfordrende at få til at se godt ud!

Interview

Hvad synes du om genderbending i cosplay - er det noget, du selv gør, og hvad synes du om, at andre gør det? Hele mit første cosplay-år var det hele fra Touhou. Eftersom alle karakterene er piger, var jeg nærmest nødt til at genderbende dem! Jeg synes, at genderbending er en helt okay måde at cosplaye en karakter, hvis køn ikke er dit eget. Jeg kender mange fyre som mig selv, der ikke lige er til at hoppe i en kjole og så cosplaye en pige. Derfor er det godt, at der findes genderbending! Det er også en fed måde at se, hvordan nogen mennesker tænker, at en bestemt karakter ville se ud, hvis de var af det modsatte køn!

Når jeg tænker tilbage på det, er det faktisk ret vildt, at jeg har cosplayet fra kun én serie de sidste 2 år. Det er bare sådan, at hver karakter i Homestuck mindst har 4 andre outfits, som alle er ligeså seje som det første, for ikke at nævne alle de AU’s jeg har cosplayet fra. (AU betyder Alternative Universe, som er et fan-univers nogen har skabt med f.eks. Homestuck karakterer i et andet miljø/en anden verden) At cosplaye fra Homestuck i så lang tid har selvfølgelig gjort mig meget mere erfaren, når det kommer til at sy og crafte, men jeg har også fået så utroligt mange nye venner, specielt nu hvor Homestuck er begyndt at blive så populært.

Black King - Homestuck 37


Artikel

Skribent: Lea Olsen

CICAF - En kinesisk convention Fra 26. april til 1. maj 2013 blev den kinesiske convention CICAF (Chinese International Cartoon and Animation Festival) afholdt i Hangzhou, en by der ligger omkring 4 timers kørsel fra Shanghai. Med sine 2,8 millioner besøgende i år kan den vist godt blive betegnet som en af de største conventions i verden, rent besøgstalmæssigt; det er i hvert fald den største i Kina. Alligevel er den ikke så kendt uden for Kina (i hvert fald ikke blandt con-gængere), da den ikke har gjort noget som sådan for at række ud over landets grænser; med et besøgstal i den liga, har det vist heller ikke været så nød-

38

vendigt. Men fra 2013 lader det til, at det er noget, de vil gøre mere ud af. På de næste par sider vil jeg forsøge at beskrive nogle af de markante forskelle, vi oplevede, i forhold til danske conventions, men det er ikke muligt at få alt med; for på samme måde som Kina og Danmark fundamentalt er forskellig i kultur, sprog etc., så er der også stor forskel på conventions, de mennesker der besøger dem, og i det hele taget hele indstillingen til cosplay. Desuden er meget af det subjektive oplevelser og antagelser, så I må ikke hænge mig op på, om det er 100% objektivt korrekt eller ej.


CICAF

Selve connens opbygning og formål Alle, der har været til en dansk convention, er sikkert enige om, at ordet ”hygge” er en del af beskrivelsen; man hygger sig med venner og bekendte, ser folk som man ellers ikke ser så tit, og man møder nye mennesker. Til CICAF fik vi slet ikke fornemmelsen af, at dette var formålet; for at være rimelig, så er det nok også lidt svært med 2,8 millioner mennesker. Det var ikke så meget et sted, hvor man kom for at snakke med de andre gæster, her kom man, fordi man havde interesse i, hvad der foregik på den ene eller

Artikel

anden måde, og lavede en dagstur ud af at kigge rundt på det store område. Var man almindeligt besøgende, var der boder og forhandlerrum, et lige så stort område med reklamestandere for firmaer og organisationer, udstillinger af diverse figurer, autografsessions med populære cosplayere fra Kina og selvfølgelig cosplayshowet. For lidt mere lukkede døre foregik der blandt andet kontraktindgåelser mellem firmaer og organisationer. I 2012 blev der skrevet kontrakter for 1.65 milliarder dollars, så det er bestemt ikke en lille del af CICAF!

39


Artikel

Fotografer: Sabine Larsen, Morten Walk & Lea Olsen

Con gæster I Danmark er man vant til, at de fleste deltagere til en convention er i en eller anden form for cosplay. Normalt er det også overordnet teenagere og op til 30 år, der er besøgende (der er naturligvis ingen regel uden undtagelser) og man er oftest med alle dagene. I Kina så vi dog overordnet voksne mennesker, 25+, der var taget afsted sammen med deres børn. Og det var ikke teenagebørn, men børn på måske 4-5 år. Så udover de officielle gæster og deltagere fra diverse organisationer og firmaer, så var den almindelige gæst, familier. Og der var næsten ingen cosplayere, der bare gik rundt på connen; der var nogle få, men slet ikke værd at sammenligne med Danmark! VIPs og cosplay idols ”Idols” er ikke som sådan et begreb, der knytter sig til nogle danske cosplayere. Men dem var der altså nogle stykker af til CICAF. En stor del af dem var både dommere til et af cosplay showene og havde deciderede autografsessions, hvor der i nogle tilfælde

40

skulle købes billet til. Købes billet. Til at få en autograf. Af en cosplayer. Ja , jeg kan ikke sige det nok gange, men det var meget anderledes i forhold til Danmark!


CICAF

Det kinesiske cosplay show Mængden af cosplayere, der ikke gik rundt på selve conventionen, blev til gengæld vejet op af alle dem, der deltog i showet. CICAF er vært for det kinesiske mesterskab, hvor vindere fra andre conventions fra hver region af Kina kommer for at deltage. Det er virkelig svært for mig at gøre det her kort, for der var bare så meget, som var anderledes! For det første varede hver optræden normalt omkring 15-20 minutter (der var ingen tidsbegrænsning, den eneste regel var, at det skulle vare minimum 3 minutter) og så var der oftest mellem 15-25 cosplayere på scenen ad gangen i overvældende kostumer, med store props og baggrunde, så scenen blev bragt til live som, på trods af sin massive størrelse, nærmest så for lille ud. Der var alt lige fra ”League of Legends” og ”Alice: Madness returns” til klassiske kinesiske. ”Overvældende” virker ikke helt

Artikel

som et ord, der dækker det, men på trods af, hvor visuelt flot det så ud, og hvor super dygtige de var, så må det nok indrømmes, at man efter en time kunne blive lidt tung i hovedet. Det blev nemlig nogle gange meget det samme, og når det hele var på kinesisk, så var der grænser for, hvor meget man rent faktisk forstod som dansker, når man på ingen måde er i besiddelse af kinesisk-kundskaber. Og så strakte showet sig over 8-9 timer - tre dage i træk! Den første dag var en ”lokal” konkurrence, for byen og omegn. Her blev der valgt en vinder, der skulle stille op en af de andre dage, sammen med deltagere fra alle de andre regioner i Kina; altså en form for landsmesterskab. Dette er den største cosplay konkurrence i Kina og også den mest præstigefyldte.

41


Artikel

Skribent: Lea Olsen

Cosplayerne fremstod som meget målrettede mod at vinde; det virkede ikke så meget som om, de stillede op for at lave et godt show for tilskuerne, de gjorde det i håb om at vinde. De satte deres ting op, optrådte, tog det ned igen og tog nærmest hjem med det samme (de gik i hvert fald ikke rigtigt rundt på conventionen, efter hvad vi så). Ret skal være ret, publikum var heller ikke synderligt motiverende. Fordi showet varede så længe, var det lavet sådan, at publikum kunne komme og gå, som de ville. I Danmark er der en form for indforstået opfattelse af, at man lydløst nyder showet, klapper og hepper på dem der optræder. Her blev der snakket under showet; kommenteret på om det var godt eller skidt, og der blev kun klappet, hvis der var blevet vist noget, som de kunne lide. ”Høflighedsbifald” var der ikke noget

42

af. Så hvor cosplay showet i Danmark er et show og en optræden, så er det i Kina mere en konkurrence, hvor man vinder eller taber. Alt i alt var CICAF en fantastisk convention. Den var markant anderledes fra danske conventions, men det gjorde den på ingen måde værre, bare meget anderledes. Menneskene var søde og imødekommende, cosplayerne dygtige og talentfulde, og gæstfriheden var helt i top. Der var hele tiden noget interessant at kigge på, og hvis man kedede sig et sted som CICAF, så var det ens egen skyld, for arrangører og sponsorer havde gjort et fantastisk stykke arbejde med at stable så stort et projekt på benene og få det til at forløbe uden problemer, hvilket bestemt ikke kan have været en nem opgave.


Skribent: Louise Hjuler Larsen

Artikel

10 hurtige til cosplayeren Her har vi samlet 10 blandede tips og tricks til den regulære cosplayer! Vi håber, at du kan bruge dem!

1

6

2

7

3

8

4

9

Har du mange cosplay planer på kort tid, så lav lister og planlæg din tid, så du undgår stress og jag lige inden connen.

Laver du armor og vil opnå hurtigere resultater, end du gør med en føntørrer, så invester i en varmepistol. Nogle gange er der flere versioner af same karakter; beslut hvilken version du vil lave, og forbered referencer inden du starter på at sy/ crafte.

5

Gem så vidt muligt de poser og net, parykkerne kommer i. De er god hjælp til opbevaring!

Husk nål og tråd til connen, gerne i alle de farver, der passer til dit kostume. Det er ærgeligt at være nødt til at reparere blå bukser med hvid tråd.

Bananer suger vand til sig, så er det svært at komme på toilettet i dit cosplay, så spis et par af dem i løbet af dagen! Øv dig op til en con. Om det er i at have linser i, binder eller korset på, eller om du bare skal gå i høje hæle – hvis du øver dig, gør det alting mere komfortabelt, når du skal gå rundt med det en hel dag. Bruger du worbla og skal lave flere lag, så er mosgummi en god stabilisator, og så giver det også lidt fylde.

Gå jævnligt i genbrug. Man ved aldrig, hvornår der dukker en skjorte, nogle sko eller noget helt andet op, som bare ville gøre dit liv meget lettere.

10

Bestil, så vidt muligt, altid alting i god tid - der kan ske noget uforudset, som for eksempel at toldbehandling kommer til at tage tid.

43


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Min første convention: Amanda

Navn: Amanda Haucke Tophøj Jørgensen Alder: 16 år Alias: Fionna the Human www.amandafis.wix.com/haucke

Hvorfor har du valgt at tage til Genki? Jeg gik og overvejede i et stykke tid, om jeg skulle tage med, og om det overhovedet var noget for mig. Men så valgte jeg at sige, “jeg kan da lige så godt prøve”, og jeg kan kun sige, at jeg glæder mig sindssyg meget! Jeg havde 44

ikke rigtig hørt så meget om Genki og andre cons før, så det var mest fordi, Genki er nærmest, at det er den, jeg valgte. Skal du følges med nogen til connen? Jeg skal følges med min kusine derind. Det er også hendes første con. Jeg kender to, jeg har gået i klasse med, der også skal derind, og som jeg højst sandsynligt møder, og så skal jeg mødes med min kæreste derinde.


Min første convention

Interview

Skal du cosplaye til Genki? Ja, jeg skal cosplaye. Jeg skal være Fionna the Human fra Adventure Time. Mest fordi jeg ikke vidste, hvad jeg skulle være, og jeg ville ikke vælge en figur, jeg ikke kendte, det synes jeg ikke rigtig gav mening. Desuden er det en mindre aftale med min kæreste, da han skal være Marshall Lee, og vi kommer som et “cosplay-par”, hvis man kan sige det på den måde. Og så synes jeg bare, at Fionna er utrolig sød og rimelig hardcore - på sin egen måde. Levede Genki op til dine forventninger? Jeg synes, connen gik super godt. Jeg havde måske lidt høje forventninger, da jeg havde hørt så mange ting, der skete sidste år, som ikke var der i år, f.eks, Nerf Battle, Paraden osv. Andre der havde været til Genki sidste år sagde også, at det var lidt bedre, men bortset fra det, var det så fantastisk! Jeg gik rundt med et “Free Hugs” skilt og fik så mange kram fra søde mennesker, og man vinkede glad, når man så et cosplay fra den serie, man selv cosplayede, eller en der var den selv samme karakter. Så ja, det var helt klart nemmere. Folk var også så åbne! Min bedste oplevelse på connen var nok den fantastiske stemning og de søde og åbne mennesker - og nogle helt fantastiske cosplays. Alt i alt synes jeg, at det hele var ret så fantastisk. Det var en rigtig god første con, og det bliver helt sikkert ikke min sidste! 45


Artikel

Skribent: Kristine Sofie Højen

Pinlige historier Kender du det, hvor noget er så pinligt, at man ikke har andet valg end at krumme tæer? Eller når noget er så pinligt, at det ikke kan undgås at være sjovt? DKos har spurgt vores læsere, om de har nogen historier, og vi er så heldige, at vi har fået disse fire!

Jill Fjeldgaard Jeg bliver faktisk tit smidt ud af pigetoiletterne eller kigget skævt til, når jeg er der. Det sker dog også til hverdag, uden at jeg har kostume på. Med det sagt var der en sød lille Miku cosplayer, der blev MEGET fornærmet til en con over at “drengene ikke kunne gå ind på drengenes eget wc”. Jeg valgt at overhøre hende, da jeg ikke troede, at det var mig, hun hentydede til, før hun råbte, at jeg skulle gå ud, fordi pigerne skiftede derinde. Jeg måtte pænt forklare hende, at jeg da godt vidste det, og spurgte hvorfor jeg lige skulle det, hvorpå hun blev helt rød i hovedet og undskyldte meget. Det var ret akavet, men meget sjovt at tænke tilbage på nu.

Kathrine Yen Jeg har cosplayet i cirka 3 år, og jeg skulle til Genki 2011. Min kusine og jeg var Zero Kiriyu og Yuki Kuran fra Vampire Knight. I ferien havde jeg lavet den vildeste le til Yuki. Den er mega flot, af træ, 1,3 meter høj, og bladet er næsten 1 meter langt! Da vi sad i toget, faldt mange over staven eller fik den i hovedet - det var så PINLIGT at måtte sige undskyld hver gang, og der var en flot fyr, som også faldt over den, og jeg var helt rød i hovedet til sidst.

46


Pinlige historier

Artikel

Niklas Frandsen Det var ikke så længe efter min første con. Min far fyldte 50, så hele familien var samlet hjemme ved os. De havde allesammen set de billeder, jeg havde lagt op på Facebook, og de ville gerne høre mere om det. Der var en der spurgte, om de ikke måtte se mit cosplay, så det hentede jeg. Derefter bad de mig om at tage det hele på, så de kunne se det. Jeg gik ud på badeværelset og skiftede. Da jeg så kom ud, stod de allesammen med deres mobiler og kameraer og tog billeder, lige så snart jeg kom ud af døren. Så stod jeg ellers der i et Sora cosplay til min fars 50 års fødselsdag med hele familien og deres kameraer.

Emma Mai Petersen

Så kom tidspunktet til SVScon 2013 hvor jeg og nogle veninder besluttede, at vi skulle cosplaye fra Winx Club, og jeg valgte at cosplaye Techna. Kostumet var hovedsageligt et bodysuit, og selvom jeg havde dobbelt og tribbelt-syet syningerne i min trikot, så skete det altså at... ja, mine bukser revnede. I numsen. Og fordi kostumet var så kompliceret at få af og på, blev jeg syet af en veninde med nål og tråd, mens jeg havde det på. I numsen. Mens jeg stod bøjet forover.

47


Photoshoot

Freelance fotograf: Sarah Houng Krüger

Navn: Mette Skovly Aaes Alias: Angel Aaes Alder: 26 år Bopæl: Grenå Cosplay erfaring: ca. 5 år  www.bloody-danish.deviantart.com Hvorfor har du valgt dette cosplay? Jeg sad og nørdede gamle Silly Symphony tegnefilm af Disney. Da jeg så kom til Cookie Carnival, som altid har været min yndlings, så tænkte jeg med det samme, at den måtte vi bare lave. Da jeg foreslog det for Christina, var hun straks med på den. Hvad kan du bedst lide ved cosplayet? Jeg elsker min smukke kjole - og specielt de søde sukkerhjerter. 

48


Cookie Carnival

Photoshoot

Navn: Christina Andersen Alias: Shefura Alder: 27 år Bopæl: Herning Cosplay erfaring: on and off siden 2003 Hvorfor har du valgt dette cosplay? Mette og jeg var ude og spise sammen, og så viste hun mig filmen på Youtube. Lige den film er en af dem, jeg husker bedst, og det er en af mine favoritter. Det tog hende ikke længe at overtale mig til at cosplaye derfra - hvis hun overhovedet behøvede at overtale mig. Der var heller ikke nogen tvivl om, hvem der skulle være hvem. Hvad kan du bedst lide ved cosplayet? Min butterfly! Den er en dejlig stor rød pude, som er lige til at kramme. Bow ties are cool!

49


Photoshoot

Freelance fotograf: Sarah Houng Kr端ger

Location: De geometriske haver ved Teko Center Danmark i Herning.


Cookie Carnival

Photoshoot


Artikel

Skribent: Kristine Sofie Højen

Genki conrapport

Navn: Genki Dato: 30. august – 1.september Sted: Farum Arena Pris: 300 kr + 50 kr for sovesals billet www.genki.dk Check-in Check-in til Genki i år forløb desværre ikke smertefrit, da der ikke var taget højde for vejret i slut-august/start-september. Farum Arenas udendørs areal er ikke overdækket, og derfor blev deltagerne på grund af regn gentagende gange nødt til at stuve sig sammen i indgangsområdet, hvor der på ingen måde var plads til alle. Derudover var garderoben ikke åben før sent, så 52

mange deltageres bagage var også i indgangsområdet. Genki havde dog en scanner, der scannede biletterne, så køen kunne have bevæget sig langsommere. Sovefaciliteter Sovesalene til Genki skulle oprindeligt have åbnet kl. 16, men de blev først åbnet hen mod 22:00 fredag aften. Stafferne var ikke bekendt med skolen, der blev brugt som sovesalsområde, hvilket tydeligt kunne mærkes på organisationen og behandlingen af ting, som f.eks. lys der ikke blev slukket. Sovesalen var placeret ca. 3 minutters gang fra Farum Arena.


Genki conrapport

Artikel

Badefaciliteter Badefaciliteterne i sovesalen var fine. Skolen, der blev benyttet som sovesal, havde egen idrætshal, hvilket gjorde, at der var bade at benytte. Toiletterne på selve connen var direkte ulækre gennem næsten hele weekend. Der var enkelte, der ikke var beskidte, men det var undtagelsen mere end reglen, at det toilet, du kom ind på, var rent. Madtilbud Farum Bytorv var omkring 10 minutter væk fra connen til fods. I bytorvet var der en bager, pizza steder, Netto, Kvickly og Irma. På connen var der maid caféen, som serverede drikkevarer og kage, samt en café der serverede nudler til 15 kroner og asiatisk inspirede retter til omkring 50 kr. De asiatiske retter var lækre og varme, da de blev serveret. Caféen serverede desværre ikke kaffe og andre varme drikkevarer i de tidsrum, maid caféen var lukket. Dealer room og artist alley Dealer rummet og artist alley befandt sig samme sted i år, hvilket var en positiv ting for sælgerne i artist alley. Dealer rummet havde et stort udvalg; der var blandt andet en hel butik fyldt med nuttede ting, en butik der solgte retro spil, og der var som sædvanelig rig mulighed for at købe manga, anime og figurer.

53


Artikel

Skribent: Kristine Sofie Højen

Events Genkis program blev desværre ikke delt ud før lørdag morgen. Programmet kunne findes på et white board ved infoskranken og på sedler, der blev klistret op forskellige steder på connen. Der var dog flere events, som blandt andet anime dating game, lyd quizzer og selvfølgelig DKos’ eget panel! Opsummering Alt i alt var der mange organisatoriske ting til Genki, der kunne have været gjort meget bedre, men den generelle stemning til connen var positiv, og deltagernes humør var højt.

54

Billederne i denne artikel er taget af nogle af DKos’ læsere: Art by Løvstrøm, Johnny Egelund & Laura Issing Køster.


Genkis cosplayshow

Artikel

Genkis cosplayshow

Genkis cosplayshow blev afholdt lørdag med start kl 16. Der var 16 grupper tilmeldt. Genki havde i år sammensat et yderst morsomt Pokémon team, som underholdning under sceneskift, hvor en underdeling af Team Rocket forsøgte at blive gode skurke og samtidig optræne publikum. Der blev i år til Genki givet følgende præmier ud; Publikumsfavorit, Lårklasker, Scenografi, Most Genki og Alpha & Omega.

55


Artikel

Skribent: Kristine Sofie Højen

Publikumsfavorit og Scenografi Gik til gruppe nummer 6, Inspirationens Kilde, der optrædte som muserne fra Herkules med et danse- og sangact, der centerede sig omkring en multisproget opførsel af den musikalske åbningsscene i filmen.

56

Lårklasker Gik til gruppe nummer 12, Baka 1 og Baka 2, der med deres humoriske Monster High optræden fik salen til at trække på smilebåndet! Der var både dans og god gammeldags jydsk sproggøjl.


Genkis cosplayshow

Most Genki Blev givet til gruppe 2, som kaldte sig selv Fury’s Secret Boyband. Deres optræden var en burlesque inspireret dans, hvor genderbendede versioner af vores yndlings Marvel helte fra Avengers måtte danse for at skaffe penge til genopbyningen af New York. Actet var originalt og en ren fornøjelse af se!

Artikel

Alpha & Omega Blev vundet af gruppe nummer 5, Coleslaw Med Konfekt, der cosplayede fra serien Amatsuki med et dynamisk kampact, hvorunder der skete adskellige transformationer på scenen. Der var dæmoner, tårer og blod, hvilket er alt, der kan ønskes af et ægte action act! 57


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Min første convention: Chrisanne Hvorfor har du valgt at tage til Genki? For det første har jeg sparet sammen til det i lang tid, og nu havde jeg så endelig råd. For det andet, så har jeg bestemt mig for, at siden jeg kommer hele vejen fra Bornholm, vil jeg kun tage til conner, der ligger på Sjælland, og da jeg har hørt, at J-Popcon kan være lidt for stort og forvirrende for en førstegangs con-goer, så faldt valget på Genki.

Navn: Chrisanne Bertelsen Alder: 20 år Alias: Luna, Tonks, Jack www.punkychris.deviantart.com

58

Skal du følges med nogen til connen? De fleste af mine cosplay-venner plejer at tage til Genki, så jeg havde regnet lidt med, at vi skulle følges, men de fleste har ikke haft råd eller tid i år, så måske skal jeg følges med en eller to stykker, det ved jeg ikke helt endnu. Ellers har jeg overvejet at skrive i nogle af grupperne på Facebook og se, om der er nogen, der kan og vil følges. Der er to, jeg ved, at jeg skal mødes med til connen, fordi jeg skal købe noget af dem, som de har lavet til mig. Udover det ser jeg, hvad der sker, og jeg håber at møde nogen, der er flinke nok til at lade mig gå rundt sammen med dem. Skal du cosplaye til Genki? Ja, jeg har planlagt at cosplaye Luna Lovegood fra Harry Potter, og Captain Jack Sparrow fra Pirates of the Caribbean. Jeg har faktisk valgt at tage til con, fordi jeg cosplayer, for at møde andre cosplayere og hygge mig sammen med en masse nye folk, og forhåbentlig få en masse nye venner.


Min første convention

Interview

Levede Genki op til dine forventninger? Det vil jeg sige, at den har. Jeg har talt med en del andre, der har været til andre conventions, og ud fra det, de har fortalt mig om conventions, så vil jeg sige, at Genki har levet op til det. Man kan jo ikke leve igennem andres historier, så der har selvfølgelig været en masse ting, jeg er blevet overrasket over. Nogle af de mindre positive ting var køer og organiseringen om fredagen, som jeg fandt meget forvirrende. Selvom jeg ikke har cosplayet en karakter fra en anime, føler jeg, at jeg stadig er blevet taget rigtig godt imod – der har været tre andre Jack Sparrow cosplayere, som jeg har gået rundt med og fået taget billeder sammen med. Der er mange, som har taget billeder af mig, og som er kommet med kommentarer til mit cosplay, så det har været fedt. Den bedste oplevelse på connen var uden tvivl cosplay showet. Det var meget federe, end hvad jeg havde forestillet mig, selvom jeg har set videoer fra tidligere cosplay shows. Det har været så meget federe at se de forskellige acts i virkeligheden end bare i videoer!

59


Tutorial

Skribent: Emma Mai Petersen

Front lace parykker Måske har du hørt udtrykket før, måske kender du det, måske ikke. En front lace paryk er en speciel form for paryk med ”tilbagetrukket” pandehår, som giver en naturlig overgang fra pande til hår. De bruges typisk til karakterer, som ikke har pandehår, der hænger ned, men opadgående pandehår, eller bare helt tilbagestrøget hår. Fantastisk fænomen, ikke? Den eneste hage ved disse parykker er dog prisen. De er dyrere end almindelige parykker, og også sværere at opdrive. Måden de ”fungerer på”, er at der ved panden er noget tyl (på engelsk lace), hvori der er prikket/flettet hårfibre ind, deraf navnet front lace. Det er det, som gør, at hårgrænsen ser naturlig ud, da det gør det muligt at rede håret direkte tilbage og lægge sig fladt til panden. Når man modtager en front lace paryk, er tyllen ikke klippet til, så det skal man også gøre selv. Det gælder blot om at klippe tæt, men uden at kappe hårene - så kan man ikke gå helt galt i byen!

60


Front lace parykker

Tutorial

Jeg kan oplyse to steder, hvor jeg ved, de sælger front lace parykker: Arda Wigs www.arda-wigs.com Arda wigs er en amerikansk paryk-side lavet af cosplayere til cosplayere. De er ikke super billige, men til gengæld er de kendt vidt og bredt for deres gode kvalitet på grund af tykkelsen af deres parykker. Jeg har selv bestilt denne paryk inde fra Arda wigs, som jeg er yderst tilfreds med. Farven er rigtig skøn og naturlig, det er gode tykke fibre, og så ser pandehåret jo rigtig godt ud.

Når man har parykken på, bruger de fleste cosplayere enten hudlim til at holde den fast (den skal jo sidde ret høj oppe ved den naturlige hårgrænse), eller noget kaldet front lace tape. Front lace tape er en dobbeltsidet tape beregnet til huden, og den er ikke ulig den hudtape, der kan købes i danske butikker brugt til at holde stropløse kjoler oppe. Dette som ses her er et lille stykke front lace tape, købt hos ardawigs for 1$ (der var mange stykker i posen). De kan klart anbefales at købe med, hvis man alligevel bestiller en paryk.

1982bigdreamer på Ebay www.stores.ebay.com/1982bigdreamer Denne Ebay-butik sælger også langhårede front laces, og det til en meget billigere pris. Jeg kender dog ikke kvaliteten af deres parykker, men jeg ville ikke selv være alt for bange for at bestille derfra. Man kan også have held med at finde andre Ebay-butikker, som har billigere front lace parykker. Held og lykke med det derude!

61


Photoshoot

www.danish-cosplay.deviantart.com

http://usaginess.deviantart.com 62


Photoshoot

http://zexionnrvi.deviantart.com

http://chrixty.deviantart.com

http://xshinjix.deviantart.com

http://sirup-chan.deviantart.com

Danish Cosplay

63


64

http://dianajones.deviantart.com

http://lazyoktober.deviantart.com http://princeskye.deviantart.com

Photoshoot www.danish-cosplay.deviantart.com

http://fullmetal-itachi.deviantart.com


http://xaceofbloodx.deviantart.com

http://feliroma.deviantart.com

http://ozzyflop.deviantart.com http://yaminoshadow.deviantart.com

Danish Cosplay

Photoshoot

65


66

http://xxmyxwouldxx.deviantart.com

http://demonmichi.deviantart.com

http://ladydeadwood.deviantart.com

Photoshoot www.danish-cosplay.deviantart.com

http://kida-takashi.deviantart.com


Danish Cosplay

Photoshoot

http://millupigen.deviantart.com 67


www.danish-cosplay.deviantart.com

http://taya-naja.deviantart.com

Photoshoot

68


http://rkawaii.deviantart.com

http://sirup-chan.deviantart.com

http://aabenhuus.deviantart.com

Danish Cosplay

Photoshoot

http://77flower77.deviantart.com

http://felixnyuu.deviantart.com

69


Artikel

Skribent: Lea Olsen

Otakon conrapport

Navn: Otakon Dato: 9. august til 11. august 2013 Sted: Baltimore, Maryland, USA Pris: $80 for hele weekenden www.otakon.com

70

Check-in Sidste år var der 30.000 besøgende til Otakon og i år sikkert endnu flere, så det har krævet en del koordinering at få alle ind på den bedst mulige måde. Torsdag aften var der mulighed for at hente sin billet, hvis man havde bestilt online forinden. Fredag, hvor connen åbnede kl 9:00, var der tre køer: en til dem, der havde hentet billetter dagen før, en til dem, der havde bestilt online, men ikke hentet endnu, og til sidst en til dem, der ikke havde bestilt eller betalt. Sjovt nok var det den sidste kø, der var den korteste, og man kom derfor hurtigere ind i centeret end dem, der havde bestilt på forhånd.


Otakon conrapport

Artikel

Badefaciliteter Der var ikke mulighed for at gå i bad på connen. Der var dog i overflod af toiletter rundt omkring, og det var nemt at finde et, hvor der ikke var mange mennesker; jeg stod i kø højest en eller to gange i løbet af weekenden. Derudover var det de reneste toiletter, jeg til dags dato har oplevet til en con – og det var hele weekenden igennem! Der var rent og lækkert, som man ville forvente det af et mangestjernet hotel/ convention center, og det var ikke til at se, hvor mange besøgende, der faktisk var.

Sovefaciliteter Området omkring connen havde en del hoteller, og Otakon havde fået en række fordelagtige aftaler med dem i hus. Man skulle dog være hurtigt ude, hvis man skulle have et hotel værelse, da der hurtigt var udsolgt; folk fra andre stater kom for at være med til Otakon, og med 30.000 mennesker var der vist ikke plads til på de omkringliggende hoteller.

Madtilbud Der var mulighed for at spise forskellige steder rundt om på connen, og der var hele tiden kø ved kioskerne. Udenfor convention centeret skulle man heller ikke gå længe, før man stødte på restauranter eller Subway. Starbucks havde en bod, der ikke normalt var i centeret, i forbindelse med indregistreringen, og så var der automater med drikkevarer og snacks stort set over det hele - og der blev ikke løbet tør for noget nogen steder i løbet af weekenden!

Sidste år var der 30.000 besøgende til Otakon og i år sikkert endnu flere 71


Artikel

Skribent: Lea Olsen

Dealer room og artist alley Dealer rummet bugnede med boder af den ene eller anden art; der blev solgt kontaktlinser, parykker, merchandise, cosplay tilbehør, mangaer, animeer og alt hvad en otakus hjerte ellers kan begære. Der var hele tiden mange mennesker, der gik rundt og shoppede, og på trods af alle de timer, jeg selv brugte der, er jeg ikke sikker på, at jeg nåede hele vejen rundt. Artist alley var omkring lidt mindre end halv størrelse af dealer rummet, men stadig stort. Der var alt lige fra comic artister til mere traditionelle manga tegnere til noget, der lignede traditionel japansk kunst. Der var en god blanding af fanart og originalt imellem det hele, og der blev solgt alt lige fra store lærreder til nøgleringe, og fra bøger til plushies. Enkelte boder havde hæklede ting eller tasker, så der var et stort udvalg. Derudover var der en auktions-afdeling. Billeder, fra kunstnerne i hallen, hang imellem hinanden, så gæsterne kunne gå rundt imellem og 72

byde den pris, de ville. Nogle billeder var artisternes originaler, andre af dem var prints. De billeder, der var blevet budt flest gange på, blev om søndagen taget op til en auktion med håndsoprækning, for at man fik en sidste chance for at byde på dem. Events Der var hele tiden nærmest fem events, der foregik på samme tid. Alt lige fra workshops, til paneler, til autografsessions. Man kedede sig ikke, og der var hele tiden noget, man kunne tage sig til; det eneste problem kunne være, at man gerne ville to ting på samme tid. Samtidig var der nogle af de forskellige events, hvor det var nødvendigt at stå i kø for at komme ind. Dette var især tilfældet for en række af autograf sessionerne. Udover de ”mindre events”, der foregik hele tiden, var der to koncerter (en lørdag og en søndag) sammen med cosplay showet, der her blev kaldt for ”Cosplay Masquerade”. Home Made Kazoku og TM Revolution spillede lørdag og fik pub-


Otakon conrapport

likums råb og bifald til at fylde et helt ishokey stadion: for det var nemlig der, den store scene var. På trods af alle tilskuerne, der kom for at se dem (og det efterfølgende cosplay show), blev alle tribunepladserne ikke fyldt op; så stort var stadionet. Hvad angår cosplay showet, så var der et par grupper mere, end hvad der normalt er maksimum til danske conventions. Antallet af grupper til Otakons show var 38. En stor del af optrædenerne indeholdte dans eller humor, det var de færreste af dem, der var seriøse eller triste. Det var generelt et godt show med masser af kreative og fantastiske indslag, der kun blev gjort bedre af den fantastiske scene og publikums entusiasme.

Artikel

hvilket man ofte kunne komme til. Det var meget stort, en helt anden skala end hvad man er vant til fra danske conventions, hvilket krævede en smule tilvænning. Men når man havde vænnet sig til det, var mange af grundidealerne og oplevelsen af det hele, meget velkendt; fantastiske nørder, der hyggede sig med, hvad de hver især elskede og havde passion for.

Opsummering Otakon var en meget anderledes og interessant oplevelse, også fordi den amerikanske kultur er så anderledes. Det var nemt at komme til at snakke med folk, især når man stod i kø, 73


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Eli - USA

Asuna - Sword Art Online Navn: Eli Ebberts Alder: 18 år Cosplay erfaring: 6 år Bopæl: Washington State, USA www.ohmycosplay.com www.eli-cosplay.deviantart.com www.facebook.com/pages/EliEbberts/227107634077926?ref=hl Hvornår started du med at cosplaye, og hvordan blev du interesseret i det? My første anime convention var i 2006. Jeg var kun af sted en enkelt dag, men atmosfæren og følelsen af ren lykke, som synet af de andre cosplayere gav mig, gav mig lysten til også at blive cosplayer! Året efter tog jeg mit eget cosplay med til en convention. 74

Hvordan vælger du de karakterer, du gerne vil cosplaye? Alle de karakterer, jeg cosplayer, er nogle, jeg føler en form for forbindelse eller tiltrækning til. Nogle gange er det en følelse, jeg får, mens jeg sidder og ser en serie eller spiller et spil, andre gange er det fordi, karaktereren minder mig utroligt meget om mig selv. Hvilket af dine kostumer er din egen favorit? Dette skifter hele tiden for mig, og normalt er det faktisk bare mit nyeste kostume, der er mit favorit. Derfor er det lige nu mit Princess Zelda cosplay, fra The Legend of Zelda: Twilight Princess. Jeg elsker, hvor kompliceret kostumet er, samt alle detaljerne og det hårde arbejde, jeg har lagt i at lave det.


Eli - USA

Interview

Princess Zelda - The Legend of Zelda

75


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Katara - Avatar, The Last Airbender

Hvad kan du bedst lide ved at lave et kostume? Min favorit del ved at lave et cosplay må være at lave de små detaljer. På et eller andet tidspunkt når du det punkt, hvor du ikke længere laver noget nyt, når du syer selve kostumet, fordi du har syet lignende ting tidligere – hvilket måske gør det mindre spændende. Til gengæld er der ikke særligt mange kostumer, som har ens tilbehør og detaljer, f.eks. armor, bælter, halskæder, parykker, våben osv. Jeg elsker at lave ting som sværd og bælter, bare fordi det ser vildt godt ud og giver rigtig meget til kostumets udseende. Tilpasser du snittet i et cosplay til din egen kropsform i stedet for at lave kostumet 100 % akkurat? Ja, ja og ja! Personligt synes jeg, at dette er den vigtigste ting, når man laver et kostume! Jeg har en meget høj talje, så hvis jeg ikke tilpasser et kostume til min egen krop, vil min torso ende med at se virkelig lang ud, og mine ben ville virke meget korte. F.eks. med kostumer som Kataras fra Avatar; the Last Airbender flyttede jeg taljelinjen op til min egen naturlige talje, og så forkortede jeg kostumet, så det ville se korrekt ud på min krop.

Pinky Pie - My Little Pony

76


Eli - USA

Hvilket kostume er dit drømme cosplay? Dette er igen noget, der hele tiden ændrer sig, fordi jeg altid ender med at lave det, der på tidspunktet var mit drømme cosplay. Lige nu er mit drømme cosplay dog Beatrice from Umineko no Naku Koro Ni. Jeg har altid været en stor fan af serien og ville elske at lave en karakter så kompleks og sej som Beatrice. Har du nogensinde haft nogen ubehagelige oplevelser i cosplay på grund af din kropsform? Selvfølgelig har jeg oplevet det. Det tror jeg, alle har, også selvom de er tynde. Jeg er blevet kritiseret for at ”være for stor” til at cosplaye Yoko fra Tengen Toppa Gurren Lagann, jeg er blevet kritiseret for at cosplaye Stocking fra Panty & Stocking with Gaterbelt, fordi jeg var større end min cosplay

Interview

partner, der var Panty. Men heldigvis er der en overflod af gode kommentarer sammenlignet med de negative. Har du nogen råd til, hvordan plus size cosplayere kan håndtere dårlige kommentarer omkring deres vægt? Der er desværre mange idioter derude, og mange af dem bruger al deres tid foran computeren, hvor de gør grin med folk, og det er der ikke noget, du kan gøre ved. Men du skal ikke lade dig gå på af dem! Så længe du har det godt med dig selv og din krop og lægger en passion i dine kostumer, så vil du være fantastisk i dit cosplay, og intet af det, de siger, vil ændre på det! Selvtillid er din bedste ven. - Men hvis du får nogle virkelig grove kommentarer online, så skal du bare anmelde dem, for chancen for at de bliver bannet fra hjemmesiden er stor.

Kiki - Kiki’s Delivery Service 77


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Mami Tomoe - Puella Magi Madoka Magica 78


Eli - USA

Interview

Alle kan være en fantastisk cosplayer, det kræver bare hårdt arbejde og dedikation

Hvilken cosplay oplevelse er din favorit? Jeg har oplevet så mange fantastiske ting, at det er svært bare at vælge én! Uanset hvilken convention du tager til, vil der altid være ”normale mennesker”, som glor på dig, og spørger ind til hvorfor alle er klædt ud. En gang var jeg til en convention sammen med min Tengen Toppa Gurren Lagann gruppe, hvor en brud stoppede os, spurgte ind til hvad vi lavede, og ville have taget sit billede med os. Det er ikke noget, man oplever særligt ofte! Har du nogle råd til nye cosplayere? Du må aldrig opgive din lidenskab – uanset hvad der sker! Alle kan være en fantastisk cosplayer; det kræver bare hårdt arbejde og dedikation. Hvis noget ikke fungerer første gang, så lav det igen og igen, indtil du er tilfreds med det – du må ikke bare give op!

Asuna - Sword Art Online 79


Artikel

Skribent: Kristine Sofie Højen

NCC - Nordic Cosplay Championship

Nordic Cosplay Championship er en craftkonkurrence for de nordiske lande, der bliver afholdt af Närcon i Sverige. Konkurrencen har til hensigt hvert år at kåre de bedste nordiske cosplayere. Deltagere i konkurrencen har mulighed for at kvalificere sig til conventions i Sverige, Norge, Finland og Danmark, og da de bliver valgt på baggrund af deres kostumer, er et af kravene til konkurrencen derfor, at kostumerne skal være hjemmesyede og props hjemmelavede.

80

Craftmanship konkurrencen blev i år afholdt for anden gang til Genki med 17 deltagere, der havde tilmeldt sig på forhånd. Deltagerne blev bedømt en af gangen af tre dommere, hvor hver deltager havde 5 minutter til at fortælle om deres kostumer og svare på spørgsmål fra dommerne. Dommerne var i år Elffi fra Finland, Risa Itsuki fra Danmark og Emma Mai Petersen, som også er fra Danmark. Vinderne blev kåret søndag til Genki før den store cosplay catwalk, hvor alle deltagerne kom på scenen og viste deres kostumer frem. Efter deltagernes catwalk annoncerede dommerne de tre vindere, som I kan møde på næste side.


NCC - Nordic Cosplay Championship

Artikel

1. Pladsen Marie Hedegaard Haldan www.yaydei.deviantart.com Yndlings del af kostumet Min yndlingsdel er ærmelukningerne. Det tog virkelig lang tid, men det endte med at blive virkelig fint. Hvad følte du, da du fik at vide, at du havde vundet? Jeg følte mig vildt forvirret; jeg havde været meget nervøs over at stille op, og pludselig står jeg på scenen og har vundet. Det gik simpelthen så hurtigt, at jeg nærmest ikke nåede at forstå det. Jeg er stadig virkelig glad, men giv mig nogle dage, så bliver jeg nok nervøs over, at jeg gik videre! 81


Artikel

Skribent: Kristine Sofie Højen

2. pladsen Mie Lorenzen www.yaminoshadow.deviantart.com Yndlings del af kostumet Top delen af kostumet; den var virkelig besværlig, og jeg er meget tilfreds med resultatet. Hvad følte du, da du fik at vide, at du havde vundet? Jeg blev meget overrasket og glad. Det tog lang tid, før jeg fattede, at jeg havde vundet, og jeg begyndte at græde, da jeg kom ned fra scenen.

82


NCC - Nordic Cosplay Championship

Artikel

3. pladsen Mie Roesgaard www.mie-rose.deviantart.com Ynglingsdel af kostumet Det er nok uafgjort mellem hatten og nederdelen. Nederdelen har bare den helt rigtige form i forhold til, hvad jeg forstillede mig. Hatten på den anden side var en stor udfordring at konstuere, så den passede og balancerede rigtigt. Hvad følte du, da du fik at vide, at du havde vundet? Først kunne jeg ikke helt forstå, at alle de pæne ting, der blev sagt, var om mig. Jeg er glad for, at jeg ikke skulle sige noget på scenen, for jeg blev bare så overrasket over at høre mit navn, når jeg så på alle de andre fantastiske deltagere. Og da jeg så havde sagt tak til dommerne og skulle have taget billede på scenen, gik det op for mig, at jeg havde vundet 3. pladsen, og så blev jeg bare helt vildt glad! 83


Photoshoot

84

Fotograf: Sascha Nielsen


Black Butler

Photoshoot

Ciel Phantomhive fra Black Butler Navn: Karitas Eir Gudmundsdottir Alias: Karitas Eir Alder: 21 år Bopæl: Aarhus Cosplay erfaring: 1 år www.karitaseircosplay.tumblr.com Hvorfor du har valgt dette cosplay? Jeg er helt vild med Black Butler og følte, at mit debut ind i cosplay verdenen burde være fra min yndlings manga. Angående karaktervalget, så var Ciel en af de karakterer i Black Butler, jeg syntes bedst om, og han passede bedst højdemæssigt. Hvad kan du bedst kan lide ved cosplayet? Min egen drejning på karakteren. Jeg har taget udgangspunkt i slutningen af animéen, hvor Ciel bliver til en dæmon, så jeg har kombineret et outfit fra mangaen med æstetikken af Ciels dæmonform; de røde øjne og det sorte tøj.

85


Photoshoot

86

Fotograf: Sascha Nielsen


Black Butler

Photoshoot

87


Photoshoot

Fotograf: Sascha Nielsen

Sebastian Michaelis fra Black Butler Navn: Nicolai Skjoldborg Isaksen Alias: Niffan Alder: 20 år Bopæl: Aarhus Cosplay erfaring: 1 år

Hvorfor har du valgt dette cosplay? Min kæreste introducerede mig til Black Butler, og jeg blev hurtigt opslugt af den. Jeg følte, at Sebastian ville være det naturlige valg for mit cosplay, fordi han er min yndlingskarakter, og at jeg føler, at der er noget majestætisk over ham. Hvad kan du bedst kan lide ved cosplayet? Jeg kan rigtig godt lide Sebastian, fordi han er en meget elegant karakter, og samtidig har han en rå kant, fordi han er en dæmon. Derfor er det nok essensen i karakteren, jeg bedst kan lide ved cosplayet.

88


Black Butler

Photoshoot

89


Photoshoot

Fotograf: Sascha Nielsen

Anmeldelse af serien Hvis man godt kan lide en god blanding af dæmoner, engelske adelsmænd, Victoria tidens London og mystiske intriger, både på en seriøs måde, men også med et godt comic relief, så er Black Butler lige i øjet. Black Butler omhandler primært den faustianske kontrakt mellem dæmonen Sebastian 90

Michaelis og den unge adelsmand Ciel Phantomhive, som i bytte for sin sjæl bruger Sebastians dæmoniske evner, både til at tjene under dronningen og til at nå nærmere at hævne sin afdøde familie. Location: Den Gamle By, Aarhus


AnimeCon conrapport

Artikel

AnimeCon conrapport

Navn på connen: AnimeCon Dato: 31. maj - 2. juni Sted: World Forum Haag, Holland www.animecon.nl

Praktisk info AnimeCon er en hollandsk convention, der til næste år kan fejre 15 års jubilæum, og som i 2013 rykkede til nye lokaler i World Forum i Haag. Vi valgte at flyve til Amsterdam og derefter tage et tog fra lufthavnen til Den Haag (som hollænderne siger). Billetten kostede ca. 7 € pr. person, og i Haag skulle man så tage en sporvogn ud til World Forum – pris ca. 3 €. En ting man skal være obs. på i dette nye område er, at det ligger lige midt i et højsikkerhedsområde med Europol og krigsforbryderdomstolen som naboer, men dette følte jeg ikke skabte problemer for folk, der ville lige uden for conventionen og tage nogle billeder, når bare det blev gjort på en ordentlig måde.

Check-in Check-in foregik ved, at man modtog en e-mail, hvori der var en stregkode, som blev scannet ind i receptionen. Hos AnimeCon kunne man vælge at få sat sit ”online” navn på under sit rigtige navn, så folk kunne genkende en udenfor internettet. Der var også farvekoder for, om man var inviteret gæst, dealer, gopher eller almindelig betalende. Hos de internationale gæster var der yderligt beskrevet kort, hvad de havde deltaget i. Så på mit kort stod der f.eks.”Josefine Hansen, WCS Team Denmark 2012”, så man kunne finde ud af, hvem var der hvem. Da vi ankom omkring åbningstid, var der lange køer udendørs, så vi valgte at tjekke ind på hotellet først, og nogle timer senere da vi kom ned, var der ingen kø tilbage, så det hele har kørt meget hurtigt.

91


Artikel

Freelancer: Josefine Hansen

Sovefaciliteter Connen har ikke selv sovepladser, men der er et godt udvalg af hoteller lige i området, også ovenpå conventionen på hotel Novotel World Forum, hvilket helt klart kan anbefales, da værelserne er gode og store, og morgenmadsbuffeten også kan anbefales. Badefaciliteter Da jeg selv benyttede mig af hotelværelsets udmærkede badeværelse, lagde jeg ikke helt mærke til, om der var badeforhold på conventionen, men der var etableret omklædningsrum opdelt i mænd og kvinder for cosplayere, der ville skifte i eller ud af deres kostumer og dermed slap for at gøre dette på et toilet.

92


AnimeCon conrapport

Artikel

Garderobe og reception Garderobe lagde jeg personligt heller ikke mærke til, men siden man ikke måtte have mad/drikkevarer og større tasker med ind i f.eks. dealer området eller i show salen, må der have været et sted at kunne afsætte sine ting. Receptionen var meget behjælpelig med at guide en, hvis man lige var i tvivl, og jeg fik yderligere hjælp, da sikkerhedsnålen på min badge gik i stykker, og det faldt af. På ingen tid skaffede de mig et nyt uden problemer! Mad tilbud Det var muligt at købe færdiglavet mad på conventionen – mest asiatisk inspireret og typisk fastfood, som nemt kunne koste 5€ eller mere. Man kunne gå hen til enten små kiosker eller tankstationer og købe drikkevarer og snacks billigere. Hvis man ville have noget ordentlig aftensmad, var det muligt at tage en sporvogn/taxi ind til Haag centrum, hvor der er et større udvalg af madsteder. Vi prøvede restaurant Vapiano, som helt klart kan anbefales – en lækker italiensk restaurant med gode retter til omkring 6-7€, og som mætter virkelig godt.

93


Artikel

Freelancer: Josefine Hansen

Dealer room og artist alley Disse to var blandet sammen, så man så både artister, der solgte deres værker, side om side med dealers indenfor både japansk anime men også amerikanske serier/comics. Der var det typiske udvalg af figurer, dvd’er, manga, merchandise osv., men også våben var blevet ret populær, særligt et sted hvor de solgte sværd fra større film/serier som bl.a. Lord of the Rings eller Game of Thrones, og det gode ved dem var, at man ikke skulle have tilladelse til at eje dem, da de ikke er skarpe, så her blev der købt noget ind. Events Her var der noget for enhver smag, med både sang/talent konkurrencer til paneler omkring hvordan man syer et cosplay, til sushi workshop eller whisky smagning. Den folder man fik udleveret sammen med sin badge gav et godt overblik over, hvornår hvilke ting skete. Hver kategori havde sin farve, så alt der havde med musik at gøre var én farve, alt der havde med cosplay en anden, og spil-relaterede events en tredje. Herudover var folderen også fyldt med interviews af de internationale dommere, små tegneserier – bl.a. om en journalist der besøger AnimeCon – samt små billeder af diverse events eller beskrivelser, så folk kunne få en forståelse af tingene og derefter udvælge, hvad de ville se.

94


AnimeCon conrapport

Cosplay shows AnimeCon havde et cosplay show hver dag i deres nye store teatersal. Om fredagen lagde de ud med udtagelserne til WCS, ECG (group) og CICAF, hvor der var mange forskellige serier, både fra anime og spil. Lørdag var der det normale cosplay show samt den nye internationale konkurrence BorderCos, hvor folk på tværs af lande kunne danne en cosplay gruppe og fremføre et act. Om søndagen var der både Cosplay Catwalk samt udtagelserne til EuroCosplay, ECG (solo) og en ny international konkurrence – kun for soloer; Yamato Cup i Brasilien. En speciel ting, jeg lagde mærke til i alle konkurrencerne var, at deltagere kunne benytte en stor videoskærm i baggrunden. Nogle havde et billede eller en video fra deres serie som en slags baggrund – f.eks. en skov fra Guild Wars – mens andre brugte brudstykker fra deres serie, som de agerede ud fra. Der var endda en gruppe, som havde lavet deres egen video til et act fra Alice Madness Returns.

Artikel

ikke kunne huske halvdelen af dem, der vandt, fordi de ikke var i kostumer, og fordi man havde siddet og set 3 forskellige konkurrencer i løbet af de sidste par dage. Opsumering Alt i alt vil jeg sige, at AnimeCon er en rolig convention og nok meget god, hvis man vil prøve en udenlandsk convention for første gang. Folk er flinke, meget behjælpelige og nogenlunde gode til engelsk, og flere af panelerne/ events minder lidt om dem, vi har i Danmark. Der er også en god variation af cosplays, med alt fra mainstream serier til vestlige serier, og virkelig veludførte rustninger eller lignende. Så jeg synes, at man skal tage til AnimeCon, hvis man gerne vil se, hvad udlandet kan byde på af conventions, uden at man bliver blæst helt omkuld!

Desværre var lyd/lysmændene ikke de bedste, og ved mange acts kunne man næsten ikke høre, hvad der blev sagt eller spillet af musik, og man kunne også risikere, at lyset ikke fungerede, som det skulle – lyset slukkede for hurtigt, eller spotlyset fulgte ikke ordentligt, så det trak lidt ned på de forskellige optrædener. Præmieoverrækkelsen var først om søndagen efter solo konkurrencen, og det eneste minus ved dette var, at man 95


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Min første convention: Martin

Navn: Martin Fredskov Alder: 21 år Alias: Fredskov www.facebook.com/artoffredskov

Hvorfor har du valgt at tage til Genki? Jeg valgte netop Genki som min første con af flere grunde; først og fremmest fordi det var en af de første, jeg fandt i Danmark, og så fordi de havde en artist alley, der kunne være god at 96

komme frem på med min nyligt startede virksomhed, der i længden skal fokusere på at tegne og illustrere. Og så er det i det hele taget noget, jeg har ville længe. Skal du følges med nogen til connen? Jeg skal ikke følges med nogen til connen, men jeg har aftaler med et par stykker om at mødes der henne, blandt andet ham, der referede connen til mig.


Min første convention

Skal du cosplaye til Genki? På connen skal jeg cosplaye en light udgave af min avatar, som jeg bruger som fast del af brandingen af Art of Fredskov. Min avatar var originalt et selvportræt, men er senere blevet en karikatur af mig selv, en avatar der kan gøre ting, jeg ikke selv nødvendigvis kan. Og så har jeg længe leget med tanken om at lave en tegneserie baseret på mit eget liv, omend i en mere ekstrem udgave. Levede Genki op til dine forventninger? Connen har helt bestemt været en oplevelse. Jeg har siddet i artist alley

Interview

og har desværre ikke solgt lige så meget, som jeg gerne ville, men det har helt bestemt været en oplevelse, og jeg skal klart med til en convention igen. Jeg har cosplayet min egen karakter igennem weekenden, og jeg synes, det kostume er blevet taget godt imod. Noget af det fedeste på connen var en cosplayer, der var klædt ud som Zee Captain fra Romantically Apocalyptic, og han var ret fed. Generelt set så har der været en del, som har genkendt mit navn fra internettet, og det har været ret fedt, at jeg har sat mit et præg på andre.

97


Artikel

Anmelder: Mie Roesgaard

Kontaktlinse Anmeldelse Vassen Jewel Blue Diameter: 14,5mm Basis Kurve: 8,6mm Holdbarhed: 1 år www.pinkyparadise.com Dækning En flot, lys blå farve! Jeg er rigtig glad for de her linser, fordi farven er så klar og ikke bliver mørk, som andre blå linser jeg har prøvet. Dog er overgangen mellem linsens farve og den naturlige øjenfarve meget synlig. Da den sorte ring også er så smal, og linsen så stor, er der risiko (eller chance) for den såkaldte ”halo effekt” hvor man får en lys kant, fordi man kan se det hvide i øjet igennem linsen. Komfort Det er en halv-tyk linse, men den er super behagelig at have i! Den tørrer stort set ikke øjet ud for mig, og jeg bemærker slet ikke, at jeg har dem i. Rating

Farven er super flot, og de er så rare at have i, at det er helt fjollet. Dog ville jeg gerne have en lidt blødere overgang mellem linse og iris, hvis den skulle have topkarakterer.

98

Én linse i

Uden flash

Med flash


Kontaktlinse anmeldelser

Artikel

Super Pinky Bright Red Diameter: 14,5mm Basis Kurve: 8,6mm Holdbarhed: 1 år www.pinkyparadise.com Dækning Et par linser, der har en god lys farve selv når de kommer på! Deres meget tynde (og ikke sorte) yderkant får dem til at se mere diskrete ud, så på trods af den meget klare røde farve og deres størrelse, så er de ikke super voldsomme.

Én linse i

Uden flash

Komfort Tynde og behagelige at have i. Lige i starten kan de dog godt irritere en lille smule. Rating

Med flash

Igen er overgangen mellem iris og linse er ikke så elegant (i hvert fald på lyse øjne, mørke øjne er straks en anden sag!), men de formår alligevel at gøre ens øjne en pæn klar rød, og forstørre hvad de nu skal.

99


Artikel

Anmelder: Mie Roesgaard

EOS Dolly Eye Brown Diameter: 14,2mm Basis Kurve: 8,6mm Holdbarhed: 1 år www.pinkyparadise.com Dækning En meget intens farve, der ikke lader noget at ønske i forhold til dækning! De har en undertone til sig, der nærmest giver en lysende gul effekt, når de er i. Komfort Hullet til pupillen er meget lille, så man kan rigtig ofte få tunnelsyn med en gul kant. Derudover er de også ret tykke og hårde, så de kan godt klø en smule i løbet af dagen. Rating

De er ikke de mest behagelige linser, jeg har været udsat for, men deres farve er super god til karakterer med gule øjne, så har man nogle øjendråber, er det til at holde ud!

100

Én linse i

Uden flash

Med flash


Kontaktlinse anmeldelser

Artikel

GEO Bella Brown Diameter: 14,0mm/14,2mm Basis Kurve: 8,6mm Holdbarhed: 1 år www.pinkyparadise.com Dækning Farven er meget sparsommeligt placeret på linsen, så den dækker ikke din øjenfarve 100%, men alligevel giver den indtrykket af, at du har brune øjne. Jeg er selv rigtig glad for denne effekt , og på trods af den lille størrelse, giver linserne en rigtig god forstørrende effekt. Komfort Rare at have i, nogle gange lidt for rare! Det sker en gang imellem, at jeg helt glemmer, at jeg faktisk har linser i, når det er dem her.

Én linse i

Uden flash

Med flash

Rating

De tilpasser sig øjenfarven på en virkelig flot måde efter min mening, selv om dette måske ikke er alles kop te. Den der ud over høje komfort og gode forstørrende effekt høster topkarakter fra mig af!

101


Tutorial

Freelancer: Sait Tezel

Troll horns Har du lyst til at lave horn men ved ikke hvordan? Så læs følgende tutorial med horn fra webserien Homestuck.

1

Først klipper du dit mønster ud på papir, og derefter tegner du det op to gange på noget, som er mere stabilt end papir. Selv brugte jeg pappet fra en tom cornflakes pakke.

2

Derefter bruger du tape til at klistre dem sammen, så det bliver endnu mere stabilt. Det er vigtig at stabilisere, da udvidelsesskum kan ende med at bøje hornene. De ekstra lag tape hjælper til at holde formen symetrisk, når hornene skal skæres.

102


Troll horns

Tutorial

3

Find et underlag, inden du begynder at arbejde - jeg foreslår papir eller en avis. Ryst dåsen med udvidelsesskum inden du bruger det, og spray det derefter på dit mønster til det hele er dækket. Alt efter mængden skal du lade det ligge og tørre i nogle timer. Jeg lød mine tørre i cirka 5-6 timer.

4

Når skummet er størknet, og du skærer i det, vil det se sådan her ud.

5

Vend hornene om og riv papiret/ avisen af, så du kan se din skabelon. Skabelonen vil hjælpe med at give dig en forestilling om, hvor og hvor meget du skal skære af.

6

Som I kan se her, havde jeg desvære ikke ladet den tørre længe nok, og skummet har ikke udvidet sig. Hvis det sker for dig, kan du bare spraye lidt mere skum på og lade det ligge, indtil det er helt tørt, inden du fortsætter. 103


Tutorial

Freelancer: Sait Tezel

7

Når den ene halvdel er nogenlunde skåret i form, vender du den om og sprayer skummet på den anden halvdel. Efter det hele er tørt, kan du begynde at skære i det igen. Fordi du havde skåret den første halvdel i form, har du nu en god idé om, hvor meget du kan skære, og hvor du skal være forsigtig med den anden side.

8

Når du har skåret det hele i form, vil dine horn se sådan her ud.

9

Næste skridt er at tape dem. Det hjælper med at afrunde kanterne og give dem en mere rund form (det kan dog springes over).

10

Derefter giver du dem et lag papmache, for at de holder sig endnu bedere. Lad det ligge og tørre.

104


Troll horns

Tutorial

Efter dit lag af papmache er tørt, kan du vælge, hvad du nu vil gøre; du kan vælge at male dem allerede, eller først kan du give dem et lag spartelmasse, papmachepulver eller gesso (flere lag er anbefalet). De forskellige materialer er alle gode; Spartel masse er meget hårdt og vejer mere. Papmachepulver er hårdt men lettere. Gesso er mindre hård og lettest.

Hvis du vælger at vente med at male hornene, fortsætter instruktionerne her!

11

Efter du har givet det et lag med spartelmasse, papmachepulver eller flere lag gesso, lader du det tørre.

12

Til sidst bruger du sandpapir til at slibe dine horn, så de bliver glatte. Nu kan du male dine horn!

105


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Valdrein - Canada

Gambit - X-Men Navn: Courtney Tibert Alder: 25 år Cosplay erfaring: 8 år Bopæl: Vancouver, Canada www.valdrein.deviantart.com www.twitter.com/Valdrein www.valdrein.tumblr.com Hvornår startede du med at cosplaye, og hvordan blev du interesseret i det? Jeg blev opmærksom på conventions og cosplay fra en pige i min high school kunst-klasse. Hun lærte mig alt om anime, manga, RPG’s osv. Efter at have suget viden til mig i et års tid tog hun mig og en anden ven med til en lokal anime convention (Anime Evolution 2005). Jeg lavede et MEGET trist cosplay fra Red XIII, fra Final Fantasy 106

VII, og havde en fantastisk weekend. Dette er dog stadig et kostume, mine venner og jeg griner over! Hvordan vælger du de karakterer, du gerne vil cosplaye? Jeg vælger cosplay baseret på min kærlighed til karakteren og serien. Eftersom jeg bruger meget tid og mange penge på mine kostumer, sørger jeg altid for først at være sikker på, at det er et kostume, jeg virkelig har lyst til at lave. Jeg har dog også cosplayet karakterer for venner, eller matchet mine venners kostumer, eftersom jeg elsker at gøre ting for mine venner og gøre dem glade – det gør også mig selv glad!


Valdrein - Canada

Interview

Hvilket af dine kostumer er din egen favorit? Det er lidt ligesom “Sophie’s Choice”, det er svært at vælge ét, som jeg elsker mere end de andre. Men blandt mine favoritter er der Yuri fra Shadow Hearts, Lulu fra Final Fantasy X, og Gakupo Sandplay version fra Vocaloid. Jeg har haft alle disse cosplays på mange gange, og jeg ved, at kostumerne er godt lavet og nemme at have på en hel dag. Hvad kan du bedst lide ved at lave et kostume? Jeg er faktisk mest bare begejstret over det faktum, at jeg kan tage stof, byggematerialer og tilfældige objekter, jeg finder på udsalg, og lave det op til kostumer! Selvom jeg nok må indrømme, at jeg mest er til at sy. Jeg elsker at presse mine sømme, lave flotte stikninger, tilføje usynlige lommer til min telefon, og jeg elsker at erobre et bord i stof butikken, hvorpå jeg lægger alt den stof, jeg overvejer at købe, for at se hvordan kombinationen af farver og materialer fungerer.

Jeg vælger cosplay baseret på min kærlighed til karakteren og serien Cygnus Hyoga - Saint Seiya 107


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Yuri Hyuga - Shadow Hearts Covenant 108


Valdrein - Canada

Interview

Tilpasser du nogensinde snittet i et cosplay til din egen kropsform i stedet for at lave kostumet 100 % akkurat? Selvfølgelig! Jeg tilretter taljen, retter på længden, ændrer på beskæringen. Proportioner er nøgleordet til et flatterende kostume. Et godt eksempel er mit Mephisto, fra Blue Exorcist, cosplay. Han har knæhøje støvler på, stribede strømpebukser og hvide shorts. Hvis jeg havde valgt at lave shortsene i en standard længde, ville jeg næsten ikke have haft noget ben tilbage. Derfor valgte jeg at lave shortsene meget kortere end det originale design, for at proportionerne af mine ben var korrekte i forhold til mine støvler.

talje. Og jeg ved efterhånden – takket være en masse forsøg og fejl – hvilke kostumer, der dækker de rigtige dele af mig, og hvilke vinkler billeder skal tages fra for at få mig til at ligne en mand.

Et godt råd, hvis du er meget selvbevidst, er at søge efter andre cosplayere, der har lavet det kostume, du vil til at i gang med at lave. Du skal nok kunne finde en anden cosplayer derude, som har nogenlunde den samme kropsform som dig selv, og så kan du nemmere afgøre, hvad der fungerer og ikke fungerer ved designet.

Har du nogensinde haft nogen ubehagelige oplevelser i cosplay på grund af din kropsform? Jeg tror, at alle er blevet kritiseret enten online eller ansigt til ansigt på et tidspunkt, og jeg er ikke nogen undtagelse. Nogle kommentarer har været målrettet mod min vægt, andre imod at jeg har været for bleg, eller at jeg har haft et halstørklæde, som var for stort. Derfor har jeg lært ikke at tage noget personligt. Kenshiro fortalte os, at alle har en forestilling om en karakters udseende oppe i deres hoved. Alle fortolkninger er forskellige, og du kan ikke være dem alle – derfor vil du aldrig kunne leve op til alles idealer.

Synes du nogensinde, det er besværligt at crossplaye? Jeg synes i hvert fald, det kan være meget smertefuldt til tider! Men henover de sidste par år har jeg fundet tips og tricks, som f.eks. kan udligne min krop bedre og reducere min barm og

Hvilket kostume er dit drømmecosplay? Uden tvivl God Armor Hyoga fra Saint Seiya. Den serie er min favorit, og jeg ville elske at lave noget virkelig stort fra serien for at vise mere kærlighed til Saint Seiya. Men jeg ved, at kostumet ville tage næsten et år at lave, og jeg ville ikke være i stand til at gå indenfor, når jeg er iført kostumet. Så det bliver nok ikke lige foreløbig!

109


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Cain Nightroad - Trinity Blood Har du nogen råd til, hvordan plus size cosplayere kan håndtere dårlige kommentarer omkring deres vægt? Det er aldrig nemt at håndtere negativ opmærksomhed, og der er ikke noget trick, som vil trylle det væk eller give dig et selvtillids-boost. Det, som jeg tror, plus size cosplayere tit glemmer, er at de ikke er alene. Du skal ikke føle dig som en outsider, eller som om du ikke burde cosplaye. Det er hverken lettere eller sværere for en plus size cosplayer at være Fai fra Tsubasa, end det er for en tynd person at være Goku fra Dragon Ball Z. Alle vil på et tidspunkt blive kritiseret – det vigtige er, at du ikke lader det stoppe dig. Negative ord har ingen betydning – med mindre du lader dem have det! 110

Hvilken cosplay oplevelse er din favorit? Der er altid to ting, som hopper frem i mit hoved, når jeg får dette spørgsmål! Den ene er det første år, jeg tog til Fanime med min ven Max, hvor vi droppede alle vores cosplay planer på connen, og bare var iført vores Magnet cosplays, så vi nemmere kunne rende rundt og finde den stakkels mand, der solgte Churros, fire dage i træk. Den anden er da jeg cosplayede Stein fra Soul Eater, og min gigantiske le-klinge faldt ud over en balkon og spiddede næsten en gruppe cosplayere – mens jeg var i gang med at få taget et billede! Hele chokket over at tabe mit våben og kaste mig over balkon-hegnet for at gribe leen får mig stadig til at grine.


Valdrein - Canada

Interview

Har du nogle råd til nye cosplayere? Hav det sjovt! Husk, at du skal behandle dine venner som guld; venner kommer først, cosplay partnere kommer som nummer to. Smil og hils på folk, hvis de er klædt ud som det samme som dig – vær begejstret over, at nogen elsker den samme karakter/ serie, og se det ikke som en konkurrence. Start med at lave simple kostumer, og lad være med at lave et dyrere kostume, end dit budget kan håndtere. Merida - Brave 111


Photoshoot

Fotograf: Silas Kappel Staal

Anastasia fra Anastasia

Navn: Nikoline Asta Nielsen Alias: Niko Alder: 20 år Bopæl: Brøndby Cosplay erfaring: 3½ år www.facebook.dk/EnilokinCosplay

Hvorfor har du valgt dette cosplay? Jeg er en kæmpe fan af mange af Don Bluths film, og Anastasia er nok en af mine absolutte favoritter! Udover det så elsker jeg hendes personlighed og attitude. 112

Jeg valgte at lave den blå kjole, hun har på i operaen, af flere årsager; dels fordi jeg har ville eje den kjole, siden jeg så filmen som barn, og dels fordi jeg vidste, at jeg skulle til Paris og kunne få billeder i operaen. Hvad kan du bedst lide ved cosplayet? Det må nok være mit slæb. Det kan godt være, at det tog en mindre krig at sætte alle de sten fast, men resultatet blev simpelthen så fint, da jeg omsider blev færdig med det!


Anastasia fra Anastasia

Photoshoot

113


Photoshoot

114

Fotograf: Silas Kappel Staal


Anastasia fra Anastasia

Photoshoot

Jeg elsker Anastasias personlighed og attitude

Anmeldelse af filmen Da revolutionen i Rusland begynder, undslipper den royale families yngste datter, Anastasia, sammen med sin bedstemor paladset, men i panikken falder Anastasia og bliver slået bevidstløs af et slag til hovedet. Ti år senere kender Storhertuginden sig kun ved navnet Anya grundet hukommelsestab, forårsaget af slaget til hendes hoved den nat. Men Anya har stadig svage, fjerne minder om en fortid fuld af paladser og fester. Hendes eneste spor er den halskæde, hun fik af sin bedstemor, hvor der står ”vi ses i Paris”. For at finde sin familie rejser hun til Paris med to fupmagere: Dimitri og Vladimir, der planlægger at fremstille hende som Anastasia for at modtage belønningen, som udloves af Enkekejserinden for at finde hendes barnebarn. Men hvad de ikke ved er, at de faktisk har den rigtige Anastasia. Og hvad værre er: Rasputin, den tidligere rådgiver til zaren, vil ikke hvile, før han ser den sidste Romanov død. Filmen er en vidunderlig fortælling med fantastiske sange. Hvis man er til Don Bluths andre film eller Disney film, er den helt sikkert værd at se! 115


Photoshoot

116

Fotograf: Silas Kappel Staal


Skribent: Camilla Hansen

Artikel

Japan Expo conrapport

Connen modtog i omegnen af 230.000 mennesker på deres 246.000 km2 store område

Navn: Japan Expo Dato: 4.-7. Juli 2013 Sted: Paris-Nord, Frankrig Pris: 40 € for 4 dage (normal billet) www.japan-expo.com

Japan Expo slog i år dørene op for sin hidtil største convention. Kombineret med Comic Con modtog connen i omegnen af 230.000 mennesker på

deres 246.000 km2 store område. Når man har så mange mennesker på et så stort område, så skal der også være styr på det – og det har de!

117


Artikel

Japan Expo 2013

Check-in Når man går igennem kø-hallerne om torsdagen med viden om, at det er den mest stille dag, så frygter man for at skulle stå i kø flere timer alle dage - specielt når man når selve køen og står ret langt tilbage. Men denne frygt er ubegrundet! Check-in går super hurtigt, eftersom man bare skal bippes igennem og ikke have armbånd på. Det eneste problem, der kan være, er at man kan få smidt billetten væk (den skal bruges alle 4 dage for at komme ind). Billetten Til Japan Expo er der flere forskellige billetter, man kan købe. Der er den normale billet til 40€, som giver dig adgang til connen og ikke rigtig mere end det. Udover dette er der Zen-, Silver-, Gold- og Platinum billetter, der giver forskellige fordele til connen, blandt andet at man kan komme ind før til connen, komme foran i køerne og midlertidigt kan forlade con området. Japan Expos hjemmeside har et godt hjemmeside med et godt detaljeret skema over, hvilke fordele man får med hvilke billet-typer. Events Mangler du noget at lave til Japan Expo, så er det højest sandsynligt din egen skyld, for events er der nok af! De kunne tilbyde både traditionelle japanske shows, brydning, bueskydning, kendo og meget mere! Hvis der er mange ting, man vil, så skal man være klar til at prioritere, for der ligger mange ting oveni hinanden. 118


Skribent: Camilla Hansen

Artikel

Mad tilbud Når man først var inde på connen, så kunne man ikke bare gå ind og ud, som man ville, og det kunne man også godt se på priserne på maden derinde. Til gengæld gjorde de op for de lidt høje priser ved at have et kæmpe udvalg af forskellig mad, både asiatisk og vestlig.

Dealer room og artist alley Der er ikke et decideret dealer room og artist alley, som vi kender det her hjemme fra; her var der både scener, forretninger og intiativboder blandet sammen, og artist alley var fordelt ud over både Comic Con området og Japan Expo området.

Garderobe og information Både i garderoben og i informationen var folk rigtig flinke til at hjælpe en. I garderoben kostede det 3€ at få sine ting ind, og så kunne man hente og aflevere det flere gange, hvis man huskede at beholde sit nummer. Vi var så uheldige at miste en pung på connen med nummeret i, men dem i informationen var rigtig gode til at hjælpe os (og vi fik faktisk også pungen igen!)

Cosplay shows Der var 3 store cosplay shows; WCS kvalifikationer (fredag), ECG finale (lørdag) og de franske ECG kvalifikationer (søndag). Vi var imponerede over, hvor godt styr der var på teknikken til disse shows. Lysshowet var fantastisk, og de ti kameraer der sendte billeder til de tre storskærme fungerede perfekt! Her var der også åben cosplay-hal, så man kunne gå ind flere timer før showet for at sikre sig gode pladser, og så bare vente og se de andre shows der foregik inden selve showet. 119


Artikel

Japan Expo 2013

Transport Der gik både tog og busser til Expo’en, så uanset hvor man kommer fra, så er det muligt at finde en forholdsvis direkte rute dertil. Dog vil det være klogt at finde en bus, da rigtig mange mennesker tager toget, så der er ret proppet. Tager man bus, så skal man også huske at tjekke tiderne og komme i god tid, da busserne også kan være ret fyldte (dog ikke så fyldte som togene). Opsummering Alt i alt var Japan Expo langt over forventning! Det var meget professionelt, og der var styr på alt. Vi oplevede heller ikke, at der var nogen betydelige forsinkelser i programmet nogensinde. For hele turen inklusiv mad, hotel og flybilletter, kommer det nok til at koste en 4000-4500 kroner at komme af sted (husk at bestille flybilletter i god tid) så spar op og tag med! Det er alle pengene værd! 120

Gode råd til Japan Expo

1 2 3 4 5

Køb din billet hjemmefra, da der er kæmpe kø ved On Site Tickets. Hav en madpakke og drikkevarer med ind, hvis du vil spare nogle penge.

Drik rigeligt med væske! Det er varmt, og der er mange mennesker. Tag bussen! Togene er endnu mere fyldte.

Planlæg dine cosplays med omhu! Både i forhold til varmen og vægten på indchekket bagage i flyet!


Japan Expo 2013

Snapshots Snapshots

Snapshots fra Japan Expo 2013

Shahrazad Al Rahman - Trinity Blood Kim, erfaring: 1 år Esther - Trinity Blood Mouk, erfaring: 3 år Ion - Trinity Blood Tsu, erfaring: 2 år

Jane J. Jocelyn - Trinity Blood Youkai, erfaring: 2 år

www.facebook.com/YoukaiBreathOfCosplay

Mirka - Trinity Blood Roll, erfaring: 2 år www.facebook.com/RollCosplay Astharoshe - Trinity Blood Sana, erfaring: 3 år www.facebook.com/sanakujacosplay 121


Snapshots

Japan Expo 2013

LOVE

S

Margeary - Game of Thrones Manon, erfaring: 4 år www. fakesinatra.deviantart.com

Mr Fantastic - Fantastic 4 Guillaune Moore, erfaring: 8 år

LOVE

S

Menace – Queen’s Blade Claudia, erfaring: 4 år 122

Mahmut – Shoukoku no altair Lettie, erfaring: 4 år www.facebook.com/TsupoCosplay


Japan Expo 2013

Snapshots Snapshots

Ragnarok Online - Bishop Ragnarok Sofia, erfaring: 6 책r www.facebook.com/MiyabisCosplay 123


Snapshots

Fotograf: Julie Rønberg

Geppetto - Pinocchio Mousseron Laurant, erfaring: 4 ĂĽr 124


Snapshots

Fotograf: Julie Rønberg

LOVE

S

Merida - Brave Aurore Lamotte, erfaring: 3 år www.cosplay-it.com/minakochan

Fem Loki - Avengers Artena, erfaring: 5 år www.lsine.deviantart.com

LOVE

Zelda - The Legend of Zelda Justine, erfaring: 4 år www.facebook.com/juh.gribouilli

S

Ahri - League of Legends Priscilla, erfaring: 1 år www.facebook.com/sia.sona 125


Interview

Skribent: Sascha Nielsen

Min første convention: Mick Hvorfor har du valgt at tage til Genki? Jeg har altid godt kunne lige manga stilen, og da jeg spiller rollespil på 8. år, ville jeg prøve cosplay for at se, om det også var noget, man skulle begynde på. Og eftersom jeg har flere venner som cosplayer, valgte jeg at prøve det i år, da flere af mine venner mente, at Genki ville være det bedste sted at starte som ny i det her milijø, da den ikke er ikke lige så stor som J-Popcon. Skal du følges med nogen til connen? Ja, mig og en anden fra min klasse besluttede at tage af sted sammen, da vi begge er førstegangs cosplayere. Der er også andre, som jeg skal mødes med til Genki, og nok også ender med at gå rundt sammen med, men jeg håber da, at jeg kan få nogle nye venner til connen. Navn: Mick R. Bundgaard Alder: 22 år Alias: Ulrick præsten Thorbjørn www.facebook.com/mick.bundgaard

126

Skal du cosplaye til Genki? Ja, jeg kommer udklædt for at være endnu mere inde i det end bare at møde op i ‘’hverdagstøj’’. Jeg har valgt en af mine rollespils karakterer, som jeg spiller fast 1 gang om måneden, og jeg valgte karakteren, fordi jeg kan godt lide og spille den rolle i forhold til andre roller, jeg igennem tiden har spillet.


Min første convention

Levede Genki op til dine forventninger? Jeg er en smule skuffet over, hvordan Genki har været dårlig til at formidle informationer ud til os deltagere – men det er også den eneste skuffelse, jeg har oplevet, for ellers har det været hyggeligt. Jeg havde dog et lille uheld lørdag, hvor jeg forstuvede min hånd. Jeg har nydt connen og elsket at være her, og jeg kommer helt sikkert tilbage

Interview

næste år. På trods af at jeg kommer som min rollespilskarakter, har der alligevel været mange, som har henvendt sig til mig, og mange har taget billeder af mig. Det har været en smule svært at komme i kontakt med nye mennesker, fordi de nok tænker ”han er ikke en cosplayer”, men alt i alt har det været en god weekend. Jeg håber på at komme i et endnu federe kostume næste år! 127


Tutorial

Freelancer: Louise A. Christensen

Medusa negle - Soul Eater Medusa fra animeen og mangaen Soul Eater har altid haft et utrolig sejt negledesign, nemlig gule pile! Men hvordan laver man lige sådan nogen? Dette er en nem og overskuelig tutorial, der viser, hvordan netop du kan lave ”Medusas pile”, om det så skal være til hendes cosplay eller bare til hverdagen!

Materialer: Basecoat: Mavala – ”Base Coat” Bund: Maybelline Colorama – ”23 Dark Chocolate” Gul: Nail Deco - ”Gul” Topcoat: Sally Hansen - ”Diamond Flash Top Coat”

1

Du starter ud med at lægge en basecoat for at beskytte dine rigtige negle, og for at få neglelakken til at holde længere. Så vælger du en hvilken som helst sort, i dette tilfælde er det Maybelline Coloramas ”23 Dark Chocolate”, til at lægge bundfarven.

2

Nu skal du til at lave pilene på Medusas negle. Til dette trin er det en god ide at have en neglelak med en såkaldt ”Nail Art” pensel, hvilket vil sige, at penslen til neglelakken er tynd i forhold til dem i normale neglelakker. Der kan også bruges en tandstik, men det er svært til lige streger. Du skal bruge den gule Nail Art neglelak til at lave en lige linje, som skal udgøre spidsen til pilen og midten af pilens bund. Nu da der markeres til, hvor pilens spids er, bliver det langt nemmere at tegne den!

128


Medusa negle - Soul Eater

Tutorial

3

For at du kan orientere dig om, hvor pilens trekant kommer til at ende, kan du lave to prikker på hver side af stregen, som udgøre trekantens to andre kanter.

4

I fri hånd skal trekanten på pilen derefter tegnes. Det kan være svært, hvis man f.eks. ikke er øvet. Det er derfor, du tidligere lavede hjælpeprikker, for de skal nu bruges til at lave en flot pilespids! Du skal lave en streg fra toppen af den første lige linje, som du tegnede tidligere, og hen til den ene prik, som så bliver den næste spids. Hust at støtte hånden, du tegner med, mod bordet – det giver en fastere streg. Det gøres på begge sider af den lige linje, så det bliver til en smal pil.

5

Da der nu er en pil, forbindes de to punkter i trinnet, så der opstår en trekant. For at pilens bund ikke skal se alt for tynd ud i forhold til trekantspidsen, giver du den lige to ekstra gule linjer på hver sin side af den allerførste lige linje, du tegnede.

6

Så udfylder du hele pilen med et ekstra lag gul neglelak. Når det er tørt, lægger du en topcoat for at bevare Medusas negle længere og for at give ekstra shine, så man virkelig kan se de seje pile i lyset! 129


Interview

Skribent: Camilla Hansen

Cage - Tyskland

Judal - Magi the Labyrinth of Magic

Navn: Carla Exner Alder: 22 Cosplay erfaring: 8 år Bopæl: Bremen - Tyskland http://www.ca-g-e.deviantart.com

Hvordan blev du interesseret i cosplay? Jeg besøgte en stor convention i Tyskland, kaldet Konnichi, og så mange cosplayere der. De fortalte mig, at jeg skulle oprette en bruger på Animexx, en tysk cosplay og fandom hjemmeside. Her så jeg mange flere kostumer og tænkte ”Jeg er nødt til at gøre det!” 130

Hvilket af dine cosplays er dit yndlings, og hvorfor? Jeg har mange favoritter – det skifter hele tiden, men jeg tror, at det lige nu er mit Anri, for jeg kan virkelig godt lide karakteren. Det er min yndlings form for karakter. Hvad ser du efter, når du vælger karakterer? Jeg vælger ikke nødvendigvis karakterer, jeg læser bare mangaer, og så er der karakterer, hvor jeg tænker ”Det her er min!”


Cage - Tyskland

Interview

Har jeg ikke råd til et bestemt kostume, så gemmer jeg det væk til senere. Hvilke materialer kan du bedst lide at arbejde med? Jeg kan godt lide at arbejde med læder og stretch velour. Jeg har også for nyligt prøvet Worbla, og jeg synes, det er et fantastisk materiale – specielt fordi hvis man laver fejl, kan man bare smelte det om og starte forfra. Hvad er den bedste erfaring, du har haft i cosplay? Jeg synes, det at møde nye mennesker og få nye venner er det bedste. Specielt til udenlands conventions – det er fantastisk at få venner over hele verdenen. Har du nogensinde deltaget i cosplay-konkurrencer? Nej aldrig. Jeg har det bare sjovt i cosplay, og jeg tror, at konkurrencerne vil være for stressende. Jeg har heller ikke lyst til at gå på scenen alene, og mine venner er – som jeg selv – en smule dovne. Men det kan være, jeg deltager i noget næste år, da jeg virkelig gerne vil opleve det. Jeg kan bedst lide konkurrencer uden en præmie – lidt som ECG, for selvom man vinder en tur til Japan, så er der mange der af gode grunde ikke får dem brugt , hvilket vil sige, at det de egentlig kæmper om er titlen, og det kan jeg godt lide.

Gunji - Togainu No Chi Hvad laver du udover cosplay, og hvordan finder du pengene til dine kostumer? Jeg er nylig færdiggjort medie designer, så jeg er faktisk professionel, så nu vil jeg til at studere og designe. Jeg ved faktisk ikke, hvor jeg finder pengene, men jeg køber materialer over hele året – i små doser. Og når jeg så har det hele, så laver jeg cosplayet. Jeg har dog ret meget stof derhjemme, og det sker, at jeg har alle materialerne til at lave et kostume allerede. Har jeg ikke råd til et bestemt kostume, så gemmer jeg det væk til senere. 131


Interview

132

Skribent: Camilla Hansen


Cage - Tyskland

Hvad kan du bedst lide ved at lave et kostume? Jeg kan godt lide at style parykker – for det meste. De kan virkelig være et mareridt nogen gange! Men for det meste elsker jeg det. Jeg kan også godt lide at putte små detaljer på kostumer, der gør dem ekstra flotte. Hvad er dit drømme cosplay og hvorfor? Jeg har altid et drømme cosplay, og det er så det næste cosplay, jeg går i gang med. Men jeg har ikke et drømmecosplay over flere år. Lige nu er der Thranduil fra Hobitten, så jeg er i gang med at søge efter sølv materialer overalt, og jeg kan ikke vente med at komme i gang! Jeg valgte at lave ham, fordi jeg så filmen, og selvom han kun var med i sådan cirka 10 sekunder, så vidste jeg, at han var min type karakter.

Gauche - Tegami Bachi

Interview

Hvorfor foretrækker du at cosplaye fyre? Jeg foretrækker ikke nødvendigvis at cosplaye fyre, jeg forelsker mig bare oftest i de mandlige karakterer. Også det at jeg er meget høj spiller en rolle; eftersom jeg ofte cosplayer i grupper, så får jeg de højeste karakterer. Jeg har dog nogle kvinder, som jeg måske vil cosplaye i fremtiden. Foretrækker du at cosplaye alene eller i grupper? Jeg foretrækker at cosplaye i grupper. Jeg tror, grunden til at jeg altid cosplayer i grupper er for at tage billeder med mine venner, og at der er mulighed for at samle store grupper med fremmede. Det er også sjovere at rende rundt som en stor gruppe end at rende rundt alene til conventions – selvom det også kan være stressende. Grupper er også bedre til at skildre karakteren.

Anri - Adekan 133


Photoshoot

Fotograf: Michael La Cour

Kurosaki Ichigo fra Bleach Hvorfor har du valgt dette cosplay? Siden første episode af Bleach har jeg været fanget af Ichigos stærke personlighed. Selvom han udadtil ser ud som en rebel med orange hår og et hårdt blik, så er han indadtil ret følsom. Han går gerne gennem ild og vand for at beskytte sine venner og redde verdenen. Jeg har valgt dette cosplay, da det er fra det tidspunkt i animeen, hvor man ser Ichigos vilje blive endnu stærkere. Jeg følte, at det var utroligt inspirerende; selve princippet med at man kan opnå, det man vil, hvis bare man arbejder hårdt for det. Men jeg havde ikke lige højden eller de brede skuldre til at være en rigtig Ichigo, så det blev altså en kvindelig version!

Navn: Na Na Lin Alder: 17 år Bopæl: København Cosplay erfaring: ca. 9 måneder www.nanatop.deviantart.com

134

Hvad kan du bedst lide ved cosplayet? Helt klart det gigantiske, fede sværd Zangetsu - som gør hele cosplayet fantastisk! Det tog en del tid at lave det, da det ikke er noget, jeg har prøvet før, men jeg tog udfordringen op, og det endte godt! Zangetsu var nok den mest krævende del af cosplayet, da det kostede mig 5 dåser spraymaling, en masse slibning og arbejdstid i det hele taget. Men jeg må sige, at jeg er ret tilfreds med resultatet, selvom jeg var så dum at gå ind i dørkammen, mens jeg holdt sværdet, så der skulle en del reparationer til, før det var klar igen.


Kurosaki Ichigo fra Bleach

Photoshoot

135


Photoshoot

136

Fotograf: Michael La Cour


Kurosaki Ichigo fra Bleach

Photoshoot

Siden første episode af Bleach har jeg været fanget af Ichigos stærke personlighed

137


Photoshoot

Fotograf: Michael La Cour

Anmeldelse af serien Bleach er en supernaturlig action serie, der foregår i en verden som vores. Vi følger hovedpersonen, Kurosaki Ichigo, en high-schooler, der har kunne se spøgelser, siden han var helt lille. Ichigos liv bliver ændret for altid, da hans to søstre en dag bliver angrebet af en ondskabsfuld ånd. Da alt ser sort ud, kommer der pludselig en redning: Kuchiki Rukia, som er en dødsgud – en shinigami – kommer dem til undsætning. Hun bliver dog skadet under kampen og må derfor overdrage 138

halvdelen af sine kræfter til Ichigo. Uventet sker der dog det, at Ichigo overtager Rukias kræfter næsten fuldstændigt, og herfra skal han tage sig af Rukias shinigami pligter, der fører til, at han begynder på en farefuld rejse. Bleach er bare en serie man SKAL se, hvis man kan lide action! Serien har alt hvad man kan ønske sig. Tidspunkter hvor man græder, hvor man er ved at sprænges af spænding og tidspunkter, hvor man ligger på gulvet flad af grin. Den kan helt klart anbefales!


Skribent: Sascha Nielsen

Artikel

Desucon conrapport Desucon er Norges største convention med over 3000 besøgende. Connen var i år flyttet til nye lokaler i en lille by, der ligger 10 minutter uden for Oslo. Den nye beliggenhed betød masser af plads på connen, så man følte aldrig, at der var så mange besøgende. Connen foregår over 2 dage og har lukket om natten.

Navn på connen: Desucon Dato: 29. – 30. juni Sted: Lillestrøm, Norge Pris: 300 NOK weekend billet og 500 NOK for VIP billet. www.desucon.no

Check-in Der var to forskellige check-ins til Desucon; nemlig for de almindelige congængere, og for dem, der havde købt VIP billetter. Dette betød, at der ingen kø var for dem, der havde VIP billetter. Ud over dette åbnede connen også en time tidligere for VIPs om lørdagen. Indtjekningen i den almindelige kø gik også utroligt hurtigt, og der gik ikke mere end en halv times, tid før hele indtjekningskøen var væk.

139


Artikel

Desucon conrapport

Desucon er Norges største convention, med over 3000 besøgende

Sovefaciliteter Desucon tilbød i år, for første gang, en sovesal. Dette var igen noget, som var forbeholdt folk, der havde købt VIP billetter. Sovelokalet var ét stort rum, hvis indgang konstant var tilset af sovesalsvagter. Der var stor sikkerhed omkring sovesalen; der gik nogle security folk rundt og tjekkede, at alle i salen havde sovebillet. Der var ikke specielt mange, som benyttede sig af sovetilbuddet, så der var masser af plads i det enorme lokale. Desværre slukkede lyset dog først kl. 2 lørdag nat og blev tændt igen ved 9-tiden søndag morgen. Både lørdag og søndag lukkede sovesalen i dagstimerne. 140

Badefaciliteter Noget af det bedste ved Desucons beliggenhed er, efter min mening, at connen har utroligt mange toiletter. Jeg stod på intet tidspunkt i kø til et toilet – ikke engang søndag morgen, hvor alle de overnattende gæster ellers gjorde sig klar og klædte om på toiletterne. Desværre var der ikke mulighed for at tage et bad.


Skribent: Sascha Nielsen

Madtilbud Før du tager til Desucon, skal du have noget i baghovedet: madpriserne i Norge er ca. 20 % højere end i Danmark. Dette betyder, at maden vil være dyr, uanset om du vælger at spise på connen, på restaurant eller i 7-Eleven. Connen tilbød nogle forskellige madsteder, hvor priserne gik fra 35 NOK (for én muffin) og opefter. Desværre var der kun fast food, så hvis man vil have lidt mere nærende mad, skal man bevæge sig udenfor connen. Dealer room og artist alley Desucons nye beliggenhed betyder også, at de lige skal vænne sig til alt den plads, de nu har fået. Dette kunne især mærkes i den hal, hvori dealer room og artist alley lå. Der var super meget plads imellem butikkerne og bordene, og lokalet virkede en anelse tomt, som om det ikke var fyldt helt ud. Dette var dog også et plus i min

Artikel

bog, da det betød, at det var nemmere at tage billeder af andre cosplayere i lokalet, når man stødte ind i dem. I et af hjørnerne var der desuden opstillet en fotostand, hvor cosplayerne kunne få taget deres billeder, som senere kommer op på Desucons hjemmeside. Events Desucon tilbød adskillige events – lige fra paneler til spilkonkurrencer og diskotek. Mange af de forskellige events lå oveni hinanden, men så snart et event var overstået, gik der mindst 30 minutter, før et nyt startede op i samme lokale. Selv var jeg blandt andet til et panel omkring at lave armor og props ud af Worbla, hostet af cosplayeren ”Elffi”, samt et panel omkring dét at bruge lys i kostumer samt programmeringen af lyset i kostumerne.

141


Artikel

Desucon conrapport

Cosplay shows Show kulturen til Desucon er meget anderledes, end hvad vi er vant til i Danmark. Lørdag blev CLASSY (Cosplay Live Action Super Show Yeah), hvilket er det, som vi danskere vil betegne som et cosplay show, afholdt. Der var kun fem grupper, og showsene var et par år bagud i forhold til Danmarks standarder. Tre af actsene var sjove, og de andre to var sang-acts. Showet blev afsluttet af den danske cosplaygruppe ”The Mustacheers”. Søndag var den store cosplay show-off dag. Hele dagen var udfyldt med den egentlige cosplay konkurrence, hvor deltagerne gik op på scenen én efter én, fortalte lidt om deres kostume og imens blev bedømt af et dommerpanel. Der var to indledende runder, hvor de bedste gik videre til den tredje og sidste runde, hvorefter vinderne blev fundet. Opsummering De norske congængere er utroligt søde og imødekommende, og Desucon er bestemt et besøg værd. Men connen trækker mere på det sociale end på de forskellige events. Connen havde i år tre kendte cosplayere som æresgæster; Elffi fra Finland, Kamui fra Tyskland og Calssara fra Tyskland. Sidst, men ikke mindst – husk at medbringe mange penge til mad, hvis du vælger at tage af sted!

142


Fotografer: Sascha Nielsen & Emma Mai Petersen

Snapshots

Snapshots fra Genki 2013

Naoe - Samurai Girls Wolfy, 24 책r www.ninja-wolfs.deviantart.com

LOVE

S 143


Snapshots

Genki 2013

LOVES = cospla yerens egen fa vorit del LOVE

S

11. doctor - Doctor Who (genderbend)

Elisabeth Green, 17 år www.noodlewastaken.deviantart.com

LOVE

S LOVE

S

Luna Lovegood - Harry Potter Kamille Bundvad, 15 år www.kamkellie.tumblr.com 144

Tardis - Doctor Who Zoë, 15 år www.livinglace.tumblr.com


Snapshots

Fotografer: Sascha Nielsen & Emma Mai Petersen

LOVE

S

Son Gohan - Dragon Ball Z Rasmus Munkebo, 15 책r www.xrallemangafreak.deviantart.com

Son Goku - Dragon Ball Z Jesper Laursen, 24 책r www.zerohunter112.deviantart.com

LOVE

S

LOVE

S

Alice Lidell - Alice In Wonderland Mia Louise Taarup, 16 책r

www.someone-you-do-not-know.tumblr.com

MojoJojo - Powerpuff Pigerne Cecilie Eriksen, 18 책r 145


Snapshots

Genki 2013

LOVE

S

LOVE

S

Daenerys Targaryen - Game Of Thrones

Cindy Vorre, 19 år www.angels-leaf.deviantart.com

Chesire Cat - Alice I Eventyrland Celina Rosenlyst, 19 år

LOVE

S LOVE

S

Misaka Ackerman - Attack on Titan Sophia Møller, 16 år

Sasha Blouse - Attack On Titan Camilla Ebbesen, 18 år

Korporal Levi - Attack On Titan Caroline Ahrensberg, 16 år www.yukinobaka.deviantart.com

Armin Alert - Attack On Titan Louise Ebbesen, 19 år www.kitten-renemi.deviantart.com

www.fiastuckinwonderland.deviantart.com

146


Fotografer: Sascha Nielsen & Emma Mai Petersen

Snapshots

LOVE

S

Mulan - Disney’s Mulan Helena, 8 år 147


Snapshots

Genki 2013

LOVE

S

LOVE

S

Naruko - Naruto Akira, 15 år

Mable - Gravity Falls Irina Kalhoum, 19 år www.TsDoH.deviantart.com

LOVE

S

LOVE

S

Phoenix Wright - Phoenix Wright Michael Eriksson, 21 år www.youtube.com/MichaelEriksson 148

Ailee – Monster Hunter Orage Nina Hansen, 19 år

www.facebook.com/ninawestgard.hansen


Fotografer: Sascha Nielsen & Emma Mai Petersen

Snapshots

LOVE

S

Envy - Full Metal Alchemist Skye Timelin, 18 år www.sleepytailor.tumblr.com

Sakura - Tsubasa Chronicles Sandra Banzon, 21 år

www.facebook.com/sandra.banzon?fref=ts

LOVE

S

Peter Pan - Peter Pan Sandie Hovmand, 15 år www.spacelightning.deviantart.com Klokkeblomst - Peter Pan Emma Aamand, 15 år

Peter Pans Skygge - Peter Pan Emma Wallin, 15 år 149


Snapshots

Genki 2013

LOVE

S

Fluttershy - My Little Pony Sophia Feilberg, 14 책r

LOVE

LOVE

S

Female Kirk - Star Trek, org. serie Signe Vonger-Lorenzen, 17 책r www.lordless.tumblr.com 150

Cid Highwind - Final Fantasy VII Kenneth Suhr, 25 책r www.facebook.com/kenneth.suhr.37

S

Female Spock - Star Trek, org. serie Emma Dalgaard Jensen, 17 책r www.cantowns.tumblr.com


DKos

Har du lyst til at hjælpe os? Vi søger folk til at hjælpe med, når DKos skal skabes! Vi søger både fotografer, modeller, cosplayere med meninger eller bare gode idéer til indhold. Skriv til os: DkosKontakt@gmail.com www.facebook.com/DKosMagasin

151


For at næste nummer af DKos bliver mindst lige så godt som dette, har vi behov for frivillige hjælpere. Vi søger både fotografer, modeller, cosplayere med meninger eller bare gode idéer til indhold. Skriv til os: DkosKontakt@gmail.com www.facebook.com/DKosMagasin

Vol. 7 udkommer til december!

DKos vol. 6  

Sjette udgave af det danske cosplay magasin, der fokuserer både på asiatiske og vestlige cosplays, og som skal virke som en inspiration for...

DKos vol. 6  

Sjette udgave af det danske cosplay magasin, der fokuserer både på asiatiske og vestlige cosplays, og som skal virke som en inspiration for...

Advertisement