Page 1

Wij helpen u om uw energiekosten te verlagen.

ZONNE-ENERGIE

THUISBATTERIJ

LAADOPLOSSINGEN


ZONNE-ENERGIE

Ensoltec voorziet uw woning of tuin van kwalitatieve zonne-energie installaties. Ons team van professionele en ambitieuze mensen zoekt sinds 2009 actief naar nieuwe technologieën die de gedecentraliseerde energiewereld van morgen dichter bij uw woning kunnen brengen. De eenvoudigste manier om uw energiefactuur te verlagen, is door gebruik te maken van gratis zonlicht. Deze onuitputtelijke en ecologische energiebron wordt met behulp van zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd, omgezet in elektriciteit. • • • • • •

Minder betalen voor uw energiefactuur! Word ongevoelig(er) voor prijsstijgingen van uw energieleverancier! Zonnepanelen blijven renderen lang na de terugverdientijd. Verwerf een hogere verkoop-/verhuurwaarde van uw woning! 100% groene energie. Draag bij aan de CO2-vermindering (180kg/10m² op jaarbasis of 4,5 ton CO2 op 25 jaar).

WIJ ONTWERPEN

WIJ INSTALLEREN

1 Onze ontwerpers maken 3 ontwerpen voor u. U hoeft slechts te kiezen welk alles-in-één systeem het best aansluit bij uw situatie.

U GENIET

2 Uw taak zit erop, wij regelen alles van begin tot eind. We zorgen ervoor dat onze installateur het systeem binnen ca. 8 weken monteert.

3 Geniet van elke zonnestraal. Via de monitoring-app kan u controleren hoeveel u produceert en bespaart.


THUISBATTERIJ

Ensoltec maakt u klaar voor de slimme meter en voorziet batterijopslag op maat. In de toekomst zal men meer en meer zonnestroom opslaan om deze op een later tijdstip te gebruiken zonder daarvoor de slimme meter te passeren.

Photovoltaic Yield

Hybride toestellen gekoppeld met batterijen zijn de omvormers van de toekomst.

Charging Battery

Ensoltec installeert hiervoor zowel nikkel-lithium batterijen van LG Chem als zoutwaterbatterijen. Deze worden gekozen i.f.v. het verbruikprofiel van de klant.

Grid Feed - In

Example Load Profile Use of stored energy Direct Consumption Grid 00:00

02:30

05:00

07:30

10:00

12:30

15:00

17:30

20:00

22:30

Het hybride systeem bevat bovendien een intelligente regeling die bepaalt of de stroom naar verbruikers gaat of opgeslagen wordt in de batterij. Deze regeling zorgt bovendien voor het optimaal laden of ontladen van de batterij. Een bijkomende slimme regeling kan huishoudelijke toestellen intelligent aansturen door ze op gepaste tijdstippen automatisch in te schakelen. Dit kan uiteraard enkel met “slimme� toestellen. Deze actieve vraagsturing van het energiebeheersysteem ontlast bovendien de batterijen en verlengt zo hun levensduur. Bestaande PV-installaties kunnen uitgebreid worden met diverse modules voor opslag, intelligent energiebeheer en een noodstroomsysteem.


LAADOPLOSSINGEN

Ensoltec helpt u om uw elektrische wagen veilig en snel op te laden! Onze laadoplossingen bieden u de mogelijkheid om uw elektrische wagen te laden met het surplus aan energie, geproduceerd door uw zonnepanelen of opgeslagen in uw thuisbatterij. Ze stellen u bovendien in staat om een maximale efficiĂŤntie uit uw micro-energie productiesysteem te halen. Vanaf de installatie kan u uw wagen opladen met het surplus aan energie en kan u uw verbruik bekijken op het grafisch display of de app met alle gegevens van uw laadsessies. Indien u nog niet over zonnepanelen of een thuisbatterij beschikt, kan Ensoltec een EV-lader installeren. Op deze manier bent u klaar om groener en efficiĂŤnter te laden indien u later beslist om uw eigen micro-energie productiesysteem te plaatsen. Heeft u te weinig aansluitvermogen om uw verbruik in de woning samen met uw wagen te laden? Ensoltec biedt u een oplossing met intelligente laadstations die hier rekening mee houden. Zo bespaart U kosten voor een zwaardere netaansluiting. Ensoltec plaatst uw laadstation conform de regelgeving, voorziet hiervoor de verplichte DC-verliesstroombeveiliger en past de bekabeling van de zekeringkast aan indien nodig. Onze mobiele laad-oplossing stelt u in staat om overal op een veilige manier te laden.


OPLOSSINGEN ZONNE-ENERGIE

Ensoltec installeert kwalitatieve zonnepanelen voor particuliere woningen en KMO’s. Ons team heeft uitgebreide kennis en ervaring. We volgen de nieuwe trends en ontwikkelingen op de voet. Dankzij onze know-how bieden wij U de beste technische oplossing.

WARMTEPOMP

Een warmtepomp is de meest geavanceerde technologie om efficiënt te klimatiseren met een minimale CO2 -uitstoot. Niet alleen zal ons milieu er baat bij hebben, maar ook zal uw energiekost minimaal zijn.

LAADPALEN

ENERGIE-OPSLAG

Het gebruik van laadpalen voor normaal laden is momenteel de meest gangbare methode om elektrische voertuigen op te laden. Het is een goede oplossing om voertuigen die langere tijd stil staan op te laden.

Zonne-energie gecombineerd met een energieopslagsysteem helpt het eigen verbruik en de zelfvoorziening te verhogen. Zonne-energie is namelijk onvoorspelbaar en verbruikers zijn meestal niet op hetzelfde tijdstip actief. Wij combineren daarom energieopslag met een omvormer die de belasting beheerst.

WKK & BRANDSTOFCELLEN

ADVIES & MONITORING

Dankzij deze mini-energiecentrale wekt u zelf CO2-neutrale energie op, aan een lagere en stabielere prijs dan u gewoon bent. Zo wekt u enkel op wat u nodig heeft!

Via een mobiele app en een portaalsite krijgt u een realtime overzicht van het energieverbruik van één bepaalde site of van de onderneming in zijn geheel. Bovendien krijgen gebruikers specifieke tips en advies om hun elektriciteitsverbruik zo laag mogelijk te houden.

De Vlaamse overheid ondersteunt financiële investeringen in energiebesparende technologie en het gebruik van hernieuwbare energie-technologieën. Zo zijn er verhoogde investeringsaftrek, groenestroomcertificaten, gemeentelijke subsidies,.. voorhanden om uw investering op een aanvaardbare termijn in een terugverdienmodel te kunnen gaan plaatsen.


www.ensoltec.be Uw huidige elektriciteitsfactuur

Uw eigen energie opwekking Vaste Kost Energiekost

Energiekost

Onderhoud

18 %

Taxen & heffingen 8%

2%

10% 7%

2%

Vaste kost

36%

37%

80 %

Financieel voordeel

Taxen & heffingen

Investering

Elk project wordt in volledige transparantie uitgewerkt en uitgevoerd

1

2

3

4

BEZOEK & ANALYSE

OPLOSSING

UITVOERING

OPVOLGING

We komen samen en bespreken de mogelijkheden i.f.v. uw energiebehoeften.

We stellen u de meest optimale investering voor.

We installeren de technologieën met een ijzersterke garantie op energiebesparing.

We volgen de geïnstalleerde technologieën op en optimaliseren uw energiebesparingen.

Bel ons voor een afspraak 09 227 39 22

BRUGGE

ENSOLTEC BVBA Bierweg 30 9880 Aalter info@ensoltec.be

VEURNE

AALTER ANTWERPEN

09 227 39 22 GENT

www.ensoltec.be BE0818.470.855

KORTIJK

BRUSSEL

Ensoltec NL  
Ensoltec NL