Page 1

NR. 10

I FEBRUAR 2013

www.eikfotball.no

KJØP OG SALG AV JERN OG METALLER


Fotografen AS

Vi støtter tigrene som med vilje stål stormer opp te Husabø.

KJØP OG SALG AV JERN OG METALLER DRAMMEN - SOLA - EGERSUND Telefon: 32 24 46 50, 98 03 22 34 2

www.eikfotball.no

av


Foto: Hugo Lütcherath

‘Opp te Husabø’ - et magasin fra EIK fotball Nr. 10

I

februar 2013

INNHOLD

Damefotballen ruller i EIK igjen s.10. Tigerens år s.18. A-laget - Vi er i gang s.26. Vi blar i mimreboka med Stein Vasbø s.34. Tilbake på Slettebø der alt startet s.45. Pokaldryss s.52. EIK info s.62. Adelskalenderen s.75. Ansvarlig redaktør: Kenneth N. Andersen Layout: DesignStrek Forsidefoto: Hugo Lütcherath Trykk: Grafo Trykkeri Opplag: 5.700 Distribusjon: Posten, uadressert til husstander og bedrifter i Eigersund kommune. Har du reservert deg mot postreklame? Magasinet kan lastes ned fra våre nettsider www.eikfotball.no På forsiden: Gunhild Olsen, Lise Vigrestad og Sara Skjelbred EGERSUNDS IDRETTSKLUBB, FOTBALL Postboks 366, 4379 Egersund Leder: Atle Skailand Telefon: 40 24 22 67 E-post: eikfotball@hotmail.com Daglig leder: Kenneth N. Andersen Telefon: 959 19 159 E-post: kenneth@eikfotball.no Nestleder: Espen Andersen Økonomiansvarlig: Per T. Årstad Styremedlemer: Frode Skogen, Anita Lindø, Marianne Bakken og Terje Tengesdal. Samt representant for ung.avd; Bjørn Even Karlsen For mer info om klubben, se våre nettsider:

www.eikfotball.no

Da var endelig 2013 i gang. Et år vi i EIK Fotball har store forventninger til. Grunnene til det er mange, noe som gjenspeiler den enormt høye aktiviteten som er i klubben pr. i dag. Undertegnede har i skrivende stund vært ansatt som daglig leder i tre år. Når jeg ser tilbake lurer jeg på hvor årene har blitt av. Dager har blitt til måneder og måneder til år. Samtidig synes jeg vi har fått utrettet utrolig mye på kort tid. Og enda mer skal det bli de neste dagene, månedene og årene. Først og fremst gleder vi oss til at banen på Bakkebø skal bli ferdigstilt. Dette vil bli et enormt løft for klubben. Slik situasjonen er i dag har vi rett og slett ikke kapasitet til alle våre 750 spillere. Når banen står klar har vi doblet vår kapasitet, med en topp moderne kunstgressbane. De som vil dra mest nytte av dette vil være våre spillere fra 4-15 år som fremover kan få mer enn doblet sin treningsmengde. Nettopp derfor har klubben valgt å bruke 5 millioner kroner for å legge forholdene best mulig til rette for de kommende generasjoner. Vi satser på at banen skal stå klar i løpet av mars måned. April blir også en spennende måned. Da er det nemlig seriestart for vårt A-lag. Bengt Sæternes har etter en lang karriere på høyeste nivå i inn- og utland vendt hjem for å trene Tigrene. Med seg får han Jørgen Tengesdal som også har vært med de to siste sesongene. På spillerfronten ser det også spennende ut, og vi får blant annet et gjensyn med Kai Ove Stokkeland i EIK-drakten, etter 15 år i Bryne FK. Ellers har vi fått solide forsterkninger i alle ledd, noe som gjør at vi både håper og tror at vi kan være med å kjempe helt i toppen av Oddsenligaen dette året. Selv om vi i år har valgt å øke satsningen på A-laget betyr det ikke at vi gjør dette uten å ha tenkt oss godt om. Vi har i denne prosessen gitt oss selv og våre medlemmer to lovnader. Punkt 1 er at vi ikke skal bruke penger vi ikke har. Punkt 2 er at en satsning på A-laget ikke skal gå ut over våre lag på aldersbestemte nivå. Vi har også lagt oss på et svært edruelig nivå, og som flere av spillerne som har signert for oss har uttalt så ville de tjent mye mer penger hos våre konkurrenter. Klubben har vært klare på at vi ønsker spillere som ser på oss som en utviklingsarena, ikke en plass og heve lønn. Vi håper også at tilskuerne møter like flittig opp i år som i fjor. EIK var den klubben med suverent høyest tilskuerantall i vår pulje, og blant topp 4 blant klubber fra hele Norge på

vårt nivå. Dette er noe vi håper skal fortsette denne sesongen også. I artikkelen om Tigerflokken finner du blant annet informasjon om hvordan du melder deg inn i supporterklubben vår. Endelig har klubben også et damelag igjen. Under Lars Arne Stavnheims kyndige ledelse er undertegnede spent på hva laget kan utrette i 3. divisjon denne sesongen. Hele ni spillere har kommet fra Eiger FK, samt at flere spillere har signalisert sin interesse fra andre klubber. Med en spennende og treningsvillig stamme i laget tror vi at de skal bite fra seg slik som tigre gjør. Vi håper at publikum også kjenner sin besøkelsestid her, slik at jentene får den støtten som de fortjener. Mai måned blir ekstra hektisk for klubben da skal vi ha ansvaret for både Andeløpet og 17. mai. To arrangementer som vi gleder oss veldig til å ha ansvaret for. Planleggingen er allerede i full gang, og vi håper at vi skal klare å skape to flotte arrangementer for byens befolkning. Det er seks år siden klubben sist hadde ansvaret for 17. mai, og går det seks år til neste gang så vil vi faktisk fylle 100 år neste gang det er vår tur. Dette er bare noe av det som skjer i månedene fremover vi får virkelig noe å henge fingrene i. Men det er dette som er kjekt. Det å kunne gå til Husabø, og snart Bakkebø, for å se alle de glade ungene som koser seg med fotballen, den gode drøsen med engasjerte supportere og felleskapet du opplever i EIK om dagen, ja det er det som gjør at vi hele tiden står på litt ekstra for klubben i våre hjerter. Jeg vil også denne gangen få rette en stor takk til alle våre spillere, trenere, foreldre, sponsorer og alle andre EIKsympatisører. Det gleder et EIK-hjerte å se hvordan dere støtter opp om klubben på alle mulige vis. Uten dere hadde vi ikke vært der vi er i dag! Og til dere som leser dette magasinet, ta en titt på våre sponsorer sine annonser, og bruk dem neste gang dere trenger en vare eller tjeneste. Støtt dem, de støtter oss. Sportslig hilsen

Kenneth Andersen Daglig leder

3


Klare for innsats!

Eiendomsmegler 1 Egersund har i flere å vært en støttespiller til EIK fotballavdeling. Vi gratulerer med arbeidet som er gjort både på toppnivå i klubben og på de aldersbestemte lagene i 2012. Vi gleder oss til å bidra også i 2013 .

Vi vokser i Dalane og ønsker Anita Skeide Skailand og Tone Christensen Figved velkommen på laget! Begge er autoriserte fi nansrådgivere med solid erfaring fra bank og finans og er allerede på plass på torget i Egersund. Ring oss på telefon 02002 for å sette opp en avtale i dag!

Velkommen til oss!

FOTO: Fotografen AS

Foto: Fotograf Hugo Lütcherath

Til alle EIK tilhengere og innbyggere i Egersund! Skal du selge? Vis til denne annonsen og du får 1/2 pris på boligsalgsrapporten. Samtidig gir vi 2.000 kroner til EIK fotballavdeling for hvert mottatt salgsoppdrag. Tilbudet gjelder for oppdrag tegnet innen 15. mars 2013.

4

www.eikfotball.no


Take a Take a position positionon onthe the future of oil and gas future of oil and gas Vi etter mennesker Viser søker personer somsom tør åtør ta åetinnta standpunkt. en stilling. Ikkeman bareskal innta Ikke bare om blien enstilling del avhos Aker Solutions, menmen ogsåogså vågetaåstilling bli en del av de Aker Solutions, til de spennendeutfordringene globale utfordringene oljeog og spennende den globale oljegassbransjen står fremtiden. gassindustrien står overfor. overfor. Nå og i framtiden. Aker Solutions har spesialisert seg Aker Solutionsi iEgersund Egersund har spesialisert innenfor subsea, modifikasjonog nybyggseg innenfor subsea, modifikasjon- og markedet. Vi trengerVidyktige ogdyktige motiverte nybyggmarkedet. trenger og medarbeidere som kan ta på seg krevende og motiverte medarbeidere som kan ta på seg selvstendige arbeidsoppgaver. Aker Solutions er krevende og selvstendige arbeidsoppgaver. kjent for utvikling av egne medarbeidere, og i Egersund er majoriteten av ledere og nøkkelStort bemanningsbehov personell rekruttert og utviklet internt. Utfordrende Aker Solutions sterk vekst, oppgaver står i er kø,etogselskap det gir ipersonlige ogog ansatte omlag 2 500 medarbeidere globalt i karrieremessige utviklingsmuligheter for de som 2011, hvorav 1 100 i Norge. Vi trenger like mange vil og kan. nye medarbeidere i år. Aker Solutions i Egersund er innenfor flere segmenter, og Vi godt er påposisjonert jakt etter følgende: • vunnet Ingeniører (7251) har mange prestisjetunge kontrakter de • MC ingeniører (7255) siste årene. • Planleggere (7256) • 2012 Sveiseingeniør (7253) Fra til 2014 vil det være rekordhøy aktivitet • Business manager (7257) ved bedriften, og bemanningsbehovet er stort. I • QA rådgiver (7262) dag jobber om lag 700 personer innenfor portene. • Platearbeidere (7265) Etter sommerferien vil antallet nærme seg 2 000. • Industrirørleggere (7266) Mange vil være midlertidig innleide, men behovet • Sveisere (7268) for dyktige fagfolk i permanente stillinger er stort. • Stillasarbeidere (7263) • Industrimekanikere (7264)

Take a position.indd 1

Akertilby: Solutions er kjent for utvikling av egne Vi kan I Egersund er majoriteten • medarbeidere. Kjekke kollegaer i en industri med positive framtidsutsikter av ledere og nøkkelpersonell rekruttert og • utviklet Et miljøinternt. hvor du oppmuntres til å utvikle Utfordrende oppgaver stårdine i ferdigheter dele din kunnskap med dine kø, og det girogpersonlige og karrieremessige kollegaer utviklingsmuligheter for de som vil og kan. • Konkurransedyktige betingelser og fokus på å finne en riktig balanse mellom jobb og fritid Vi er på jakt etter personell innen ledelse, ingeniørtjenester, innkjøp, økonomistyring Mer informasjon om stillingene finner du på og kontrakt. I tillegg kommer eller personell www.akersolutions.com/career, ved å innenfor HMS og kvalitet. Vi trenger også kontakte Roy Hovland: flere dyktige fagarbeidere og lærlinger. E-post: roy.hovland@akersolutions.com Vi har en gruppe som jobber deler av Telefon: 51 46fagarbeidere 91 55 året på verftet, og deler av året offshore. Vi Akertrenger Solutionsflere leverer produkter, systemer og tjenester til i denne gruppen. oljeindustrien globalt. Selskapets kompetanse og teknologier strekker seg fra reservoaret til produksjonsfasilitet gjennom et oljefelts levetid.

Aker Solutions kombinerer og tilbyr oljeindustrien både Høres AkerogSolutions enfeltutbygginger spennende og ingeniørtjenester teknologierut forsom boring, produksjon. Selskapet syssel-setter rundt 25 000 ansatte i mer arbeidsplass? enn 30 land. Medarbeiderne bruker sin kunnskap og skaper og anvender teknologier sominformasjon. leverer løsningene som selskapets Ta kontakt for mer kunder har behov for.

e-post: roy.hovland@akersolutions.com Telefon: 51 46 91 55

Full utlysningstekst for alle stillinger i Aker Solutions finnes på: www.akersolutions.com/career

5

23/01/2012 11:54:54


Rehabilitering og vedlikehold av store og små oppdrag til privat- og bedriftsmarkedet. Vi ønsker å gi tilbake til lokalmiljøet - derfor sponser vi den lokale idretten og det postive sosiale miljøet som skapes av EIK på og utenfor fotballbanen. Seglem & Åse AS - Storevollsveien 11, 4370 Egersund Kontakt: Helge Åse 976 86 110. Helge Åse. helge.ase@dabb.no

6

www.eikfotball.no


Over 1.000 medlemmer i Fotballavdelingen. Over 700 aktive spillere. 439 spillere mellom 6-12 år.

ØNSKER DU Å PROFILERE DIN BEDRIFT GJENNOM EIK FOTBALL OG STØTTE ALT ARBEIDET SOM LEGGES NED I KLUBBEN PÅ ALLE NIVÅ? Hvorfor samarbeide med EIK Fotball? En klubb med stort lokalt engasjement utover fotballen! •

54 lag påmeldt i seriesystemet 2012 •

180 frivillige trenere, ledere, oppmenn, styremedlemmer osv.

18.000 timer frivillig arbeid blir lagt ned hvert år. Hver 3. ungdom i Egersund som driver i lag og forening er medlem i EIK.

Offisiell samarbeidspartner med Frelsesarmeen om fotballag for rusmisbrukere. Sesongen 2012 stilte EIK lag i NM i Tromsø sammen med lag fra hele Norge. Initiativtakere og ansvarlig for pilotprosjekt med integrering av flyktninger i idrettslag. Klubben har pr i dag en 50 % stilling i samarbeid med Eigersund kommune og Folkepulsen. Langvarig samarbeidspartner med flyktningkontakten i Eigersund kommune, slik at fotball skal bli et lavterskeltilbud for flyktninger. Medlem i Opplevelseskortet til Eigersund kommune slik at økonomisk vanskeligstilte får mulighet til å delta på arrangementer på lik linje med andre. Samarbeidspartner til HÅP. Veldedig organisasjon som hjelper barn til å få drive med fritidsaktiviteter.

En klubb med klare mål og fremtidsvisjoner med sterkt fokus på barn og unge •

• • • •

Driver Fotballfritidsordning 4 dager pr uke. Over 60 barn er påmeldt. Fritidsordningen er kvalitetsstemplet av NFF og kan derfor som en av 30 klubber i Norge kalle seg Telenor X-TRA. Arrangør av 3 årlige fotballskoler. Gjennomsnitt 120 barn pr fotballskole. Pådriver av intern skolering av trenere. E-I-K modul i 3 deler. Del 1 er obligatorisk. Teknisk arrangør av DNB Talent. Samler de beste spillerne fra Nærbø til Flekkefjord. Sesongen 2012, Kretsmester J-13, J-15 og Menn 5 divisjon. Juniorlag Puljevinner 1 divisjon. G-15 puljevinner 1. divisjon, G-14 3. plass Elite, G-13 2. plass 2 divisjon, J-13 3. plass Elite.

En klubb med lojale støttespillere på og utenfor banen •

• • •

EIK er den 2. divisjonsklubben i Gruppe 3 med flest tilskuere på hjemmekamp. Gjennomsnitt på 600 tilskuere. Kamper med over 800 tilskuere i vårsesongen. Over 140 bedrifter støtter EIK med alt fra skiltreklame til større avtaler. Over 200 enkeltpersoner har kjøpt supporterandel i klubben. Lojale spillere på banen, der de aller fleste har spilt i klubben siden barndommen.

En klubb som er opptatt av å gi tilbake til sine sponsorer

EIK Fotball har gjennom de siste årene sett viktigheten av at sponsorene føler de får profilert seg på en skikkelig måte gjennom klubben. EIKmagasin av høy kvalitet, produsert av profesjonelle aktører. En hjemmeside som ligger inne på topp 25 i alle kåringer på www.fotball.eu. Et kampprogram laget av entusiaster som holder minst Tippeliganivå.

Vi tilbyr en rekke ulike sponsorpakker: • • • • • • •

Hovedsponsor EIK Business Samarbeidspartner Gullsponsor Sølvsponsor Bronsesponsor Skiltsponsor

Pakkene inneholder ulike former for profilering av din bedrift som for eksempel: reklameskilt på kamparena, logo med link på våre nettsider, annonse i EIKmagasinet Opp te Husabø, sesongkort til A-lagets hjemmekamper. Ønsker du å profilere din bedrift gjennom EIK og samtidig støtte opp om alt arbeidet som legges ned i klubben på alle nivå - ta kontakt for mer informasjon om våre pakker. Kenneth Andersen: 959 19 159, kenneth@eikfotball.no Owe Salvesen: 982 21 076, owe@eikfotball.no

7


NorDan NTech er markedets best isolerende vinduer. Den lave U-verdien* gjør det mulig å redusere energiforbruket og mengden byggematerialer i nybygg uten å måtte inngå kompromiss med de nye byggeforskriftene. Resultatet er lavere utgifter, lavere energiforbruk og et jevnere, sunnere inneklima. Du sparer penger i dag. Du sparer i morgen. Og du sparer miljøet for framtiden. Smart. Er det rart vi kaller det neste generasjon vinduer?

* U-verdi angir et vindus evne til å isolere, og måles i W/m2K. NorDan NTech Lavenergi med 2-lags glass har U-verdi på 1,2 og 3-lags glass en U-verdi på 1,0. NorDan NTech Passiv med 3-lags glass har markedets laveste U-verdi på 0,7.

8

www.eikfotball.no


find fast

opplev nyheten adizero f50

1.5 mm SPRINTSKINTM er et unikt material fra adidas for bedre ballfølelse og redusert vekt. SPRINTFRAMETM konstruksjonen bruker geometriske sannheter i formene for å gi en perfekt balanse mellom lett vekt og stabilitet. TRIAXION 2.0 knottener for maksimum grep og aksellerasjon. SPRINTWEB gir bedre stabilitet ved bevegelser i høy hastighet. 3D tekstur for bedre kontroll ved høy hastighet. Gir økt slitestyrke. miCoach SPEED_CELLTM gjør det mulig for deg å måle dine resultat. Måler: distanse, hastighet, hastighetssoner, antall spurter. Voksen modell adizero f50 trx fg (inkl miCoach) kr 2799,- predator lz trx ag kr 2499,Barnemodell adizero f50 trx fg kr 1499,- f10 trx ag j kr 599,-

World cup kr 1399,Klassisk sko som er og har vært mange profesjonelle spilleres favoritt i mer enn 20 år. Skruknotter for myke underlag.

Copa mundial kr 1299,Verdens mest populære fotballsko i over 20 år. Slitesterk yttersåle tilpasset hardt underlag. For spillere på alle nivå.

Mundial Team kr 1199,Svært populær fotballsko av beste kvalitet med mange knotter. PU mellomsåle for stabilitet og slitestyrke.

9


10

www.eikfotball.no


’’Tempo og kvalitet i pasningene. Bevegelse!’’. Beskjedene er klare og tydelige. Klangen fra Varberg og Nons gjør dem enda tydeligere – om mulig. Damefotballen ruller i EIK igjen. Etter noen års med stillstand på damelagssiden kan EIK igjen skilte med A-lag for damer. Store og gode kull fra egne rekker, supplert med nye spillere, som ønsker å spille fotball for klubben vår gjør at det igjen kan satses på damefotball. Sesongen 2013 blir forhåpentligvis starten på en mulighet også for jenter til å spille fotball etter passert junioralder.

De gikk til topps i Stabæk Toppfotballs eliteturnering i fjor vår etter å ha slått ut toppseriekvinneklubber på rekke å rad. ’’I all beskjedenhet så har vi et av landets beste -97 kull. De har virkelig sett effekten av trening’’ sier Stavnheim. I J19 serien stiller klubben med 2 lag. Et 11´er lag og et 7´er lag. Her er det også mange spennende spillere. Dette vises igjennom deres representasjon på blant annet Team Rogaland. Begge J19 lagene skal spille i 1.divisjon. 7´er laget representerer breddelaget på jentesiden da noen ikke ønsker like mye trening som andre. Alle skal ivaretas på best mulig måte. Damelaget var i utgangspunktet tiltenkt en plass i 4. divisjon siden laget er nyopprettet. Men da klubben mottok beskjed fra Svein Hermansen i RFK om at det var blitt en ledig plass i 3. divisjon takket de ja til den og spiller dermed et nivå høyere en først tiltenkt. ’’Spennende. Tror jentene skal få brynt seg’’ sier Stavnheim.

de 9 nye Eigerspillerne i flere år på «Øyne» og kjenner dem godt. ’’Å få Tore med på laget var definitivt en bonus. Han besitter mye kunnskap som han har opparbeidet seg gjennom årene’’ sier Stavnheim. Damegruppen har 4 treninger i uken. 3 dager på B&G banen og 1 dag inne i gymsalen på Lagård. Innetreningen er ren styrketrening og skal legge grunnlaget for sesongen som kommer. ’’Vi trener mest mulig sammen. På tvers av alder og lag. Dette gjør at gruppen som helhet blir mer sveiset og de nye spillerne integreres på best mulig måte. Det har fungert bra til nå’’ sier Stavnheim.

Flest mulig - best mulig - lengst mulig ’’Vi ønsker å gi flest mulig et tilbud. Vårt motto er flest mulig, best mulig, lengst mulig. Det føler Høsting av sådde frø vi at vi viser til gangs gjennom denne sesongs Det gror også godt nedover i systemet på jentesatsning på damesiden’’ sier Kenneth Andersen, siden i klubben. ’’Vi ser etter hvert resultatet daglig leder i EIK fotballavdeling. av flere års systematisk jobbing på jentesiden. Denne kalde januarkvelden er det om lag 30 Nedenfra kommer det store gode kull av jenter ivrige spillere som gjennomfører dagens økt. som har alle forutsetninger for en dag å aksle Det er omtrent halvparten av de damelagsdrakta. Vi har dedikerte spillerne som skal bekle 4 lag i trenere langt ned i alderstrinnene som seriesystemet fra J16 til og med gjør en enorm jobb for klubben. De Damelaget. fleste av dem har også vært igjennom I all beskjedenhet så har vi et av landets beste ’’Det er viktig å ha flest mulig med. vår egen trenerutdanning, EIK-97 kull. De har virkelig sett effekten av Ikke alle har anledning til å trene like Modulen, og flere har deltatt på UEFA trening. - trener Lars Arne Stavnheim. mye grunnet jobb, skole og andre C kurs i kretsens regi. Vi er godt stilt sesongaktiviteter som for eksempel i en etter hvert veldreven klubb’’ håndball, men det er helt i orden. sier Andersen. Treningsfremmøtet har vært fantastisk så langt Menneskelige ressurser og det er ingen grunn til å tro at det skal bli Med seg i trenerteamet har Stavnheim en Lykke til med sesongen dårligere etter hvert som gradestokken kryper enorm ressurs i personer som har fulgt jentene EIK ønsker damelaget lykke til i sin debutsesong oppover’’ sier Lars Arne Stavnheim som har gjennom flere år. Marianne Sæstad Bakken, Odd i 3.divisjon. Alle andre jentelag får også klubbens hovedansvaret for damelaget. Tore Olsen, Rune Skjelbred, Ottar Folland, Jone lykkeønskninger for sesongen som kommer. Ørjansen, Maggi Smørholm og Tore Tollefsen. ’’Dere er gode ambassadører for klubben vår’’ Sesongen 2013 ’’Det er en fryd å gjennomføre treninger med så sier Andersen. J16 spiller sesongen 2013 i Eliteserien. Det er mange dedikerte mennesker rundt seg – det gir det høyeste nivået i fylket på deres alderstrinn. energi!’’ sier Stavnheim. Til slutt en oppfordring til den FANTASTISKE De er for øvrig kretsmestre to år på rad (2011 Spesielt hyggelig er det at Tore Tollefsen er Tigerflokken. Kjenn deres besøkelsestid – all og 2012) det siste året som J15 i J16 serien. tilbake i klubben på trenersiden. Han har fulgt støtte mottas med en gedigen TAKK!

11


Årets viktigste bilnyhet

NYE Auris Hybrid I tråd med Toyotas filosofi “Always a better way”, jobber vi stadig med å forbedre oss. Vi lanserer nye Auris og Auris Hybrid - en favoritt i kompaktklassen som nå også representerer Toyotas nye formspråk. Elegante linjer og lavt tyngdepunkt kombineres med et dynamisk grilldesign og LED-kjørelys. Auris Hybrid byr på alt det som har gjort Toyotas hybridteknologi anerkjent og populær. Stillegående, lettkjørt og usedvanlig drivstofføkonomisk. Det er kanskje derfor våre hybridbil-eiere er våre mest fornøyde kunder. Auris Hybrid Active har utstyr som : • Automatgir • Automatisk klimaanlegg • Ryggekamera • Cruise Control • Fjernstyrt dørlås • Toyota Touch multimedia berøringsskjerm • El. justerbare vinduer • DAB + digitalradio • LED baklys og kjørelys • Aluminiumsfelger + mye, mye mer. Veil pris Auris Hybrid fra 261 900,- inkl. frakt, lev- og reg. omkostninger Forbruk blandet kjøring, utslipp CO2 og NOx: Auris Hybrid: fra 0,38 l/mil, fra 87 g/km, fra 5,7 mg/km. Avbildet modell kan ha ekstrautstyr.

Lanseringstilbud

Nye Auris Active

Toyota Touch & Go Navigasjon uten tillegg i prisen

Verdi 6 400,-

12

www.eikfotball.no


NYE RAV4 Premiere mars 2013 Fra kr 301 200,-

Lavere, lengre og enda tøffere i Toyotas nye designspråk. Nye RAV4 kommer både som 2WD og 4WD. Økt plass, komfort og bagasjekapasitet for aktive familier. Nye drivlinjer, økt ytelse og redusert drivstofforbruk og utslipp. Nytt intergrert Dynamic Drive System sikrer fremragende dynamiske ytelser og sikrere kjøring

NYE Verso Premiere februar 2013 Fra kr 303 700,-

Nye Verso 7-seter løfter allsidigheten, funksjonaliteten og romsligheten fra dagens modell til et nytt nivå. Sammen med Auris og Auris Touring Sports fremmer den Tyotas nye formspråk: Tøffere, mer elegant og enda mer dynamisk.

Nye VERSO Toyota Touch & Go Navigasjon uten tillegg i prisen. Verdi 6 400,-

NYHET ProAce Preimiere juni 2013

Toyota in Biusiness har et omdømme for kvalitet, miljø, kundetilfredshet og god økonomi. Ta kontakt med oss og hør hva vi kan gjøre for deg og din bedrift. Vil du bli kontaktet om PROACE Send SMS kodeord PROACE til 2030

Fossveien 3 på Tengs, Egersund Telefon: 51 46 17 00 www.toyotaegersund.no 13


sjekk ut vår nye nettside:

– Et tastetrykk til bedre helse! • Full oversikt over vårt treningstilbud • Alltid oppdatert timeplan • Oversikt over kurs og workshops www.pulsegersund.no Er du mEdl mEdlEm iP Emsr abat uls får • 20 % d t På mX-s u raba P ort P tt As • 15% ics og å EgE på or r! Craft sorti d inær t i l men e e n • To m tet i butikkprisen på h hver tid. e ele en. med dlemskv e ekstr a god lder per år e tilb ud.

- trening for alle 14

www.eikfotball.no


ny designkolleksjon på velkjente VEGGpaneler.

MASKIN BORSKRUTREKKER 18V DS 18DSL 3.200,-

Verktøyfeste 13 mm hurtigchuck. Kapasitet i tre/stål 36/13 mm. Hastighet ubelastet 0 - 400, 1.400 /min Maks moment 45 Nm. Vekt 1,8 kg (inkl. batteri) Leveres med 2 stk 3,0 Ah Li-ion slide batterier, kombilader (12V / 230V) og maskinkoffert

Grafitti design: Forever

BASIS

Panelvegger med vakker dekor for effektfulle vegger. Huntonit Designpanel leveres nå med bilder trykket på platene. Skap en unik kontrastvegg i gangen, på barnerommet eller kontoret - din fantasi - ditt valg! Vi har beholdt alle de kvalitetsmessige fordelene til Huntonit veggpanel og lagt til en lekker visuell overflate. Leveres med not og fjær og skjult spikring. Platene kan kombineres med Huntonit ferdigmalte veggpaneler eller eksisterende vegg av annet slag. Monter platene rett på veggen eller sett dem opp mot stenderverket i nye vegger. Anbefales av Norges Astmaog allergiforening. Kombiner designpanelene med kostemal veggpanel med nøytrale farger eller nyhetene i Colour Collection.

VINKELSLIPER 18V 995,-

G 18DSL (KUN MASKIN)

HVIT

SLAGSKRUTREKKER 18V 1.675,WH 18DBDL (KUN MASKIN)

MUTTERTREKKER 18V 1.675,-

WR 18DBDL (KUN MASKIN)

FROST

CAFFELATTE AZUR

OLIVE

PURPLE

PEPPER

Baderomspanel fra Fibo Trespo. Nå med nye farger for interiørdesignere, arkitekter og kreative sjeler. Om målet er enkel minimalisme og drømmen om fargespill fra himmel og hav - eller målet er kraftfull maksimalisme og drømmen om fargespill fra primærfarger - så finnes alternativet her. Om målet er noe midt imellom dette og drømmen er noe som ikke finnes på andre ferdigmalte veggpanel - så finnes det også selvsagt et alternativ her.

SIRKELSAG 18V 1.500,-

C 18DSL (KUN MASKIN)

STIKKSAG 18V 1.190,CJ 18DSL (KUN MASKIN)

BORHAMMER 18V 1.500,DH 18DSL (KUN MASKIN)

BAJONETTSAG 18V 1.675,CR 18DSL (KUN MASKIN)

is. Vi leier at gr er r ge en lh ti av n lå og d rå Gode tips, stol anlegg! pi er ik sp og øy kt er ov tr ek el l de også ut en BYGGVELL Jernbaneveien 30, Egersund. Telefon: 51 49 28 68, egersund@byggvell.no www.byggvell.no ÅPENT: Man. - fre.: 7 - 16, Tors.: 7 - 18, Lør.: 9 - 14

15


Opp til Husabø vi dro avsted, alle byens piker fulgte med. Smil og liv, varme blikk M&G’s ansatte en masse fikk. Hvem er det, ja hvem er det. Ja hvem er det som kommer der. Jo, det er guttene fra M&G.

Gi boligen din en Fastelektriker Våre Fastelektrikere hjelper deg med å utøve ansvaret for det elektriske anlegget i boligen din, enten el-anlegget er nytt eller gammelt. Det eneste du forplikter deg til er at vår Fastelektriker gjennomfører en el-kontroll og utbedrer det som er farlig.

M&G Elektro AS har siden sist ansatt 2 nye medarbeidere. Ove Mellemstrand er vår mann i Bjerkreim og Vikeså. Alf Dybing er ny mann i Egersund og Helleland. Alf er elektromontør og hvitevarereparatør.

Etter el-kontrollen vil vi fortelle deg hva du må gjøre noe med, fordi det er farlig og hva du bør gjøre fordi det kan være lønnsomt og gir en ekstra trygghet. Vi gir deg også gode råd om energisparing, belysning og andre installasjoner som kan gjøre boligen enda mer funksjonell og trivelig. Ta kontakt med oss for et tilbud om Fastelektrikeravtale og el-kontroll. Les mer på www.fastelektriker.no

M & G Elektro AS, Kvellurveien 1A, 4370 Egersund E-post: post@mgelektro.no, www.mgelektro.no Tlf.: 51 49 49 10 (24t vakttelefon), Faks: 51 49 49 11 Åpningstider butikk: Mandag - Fredag: 9 - 15, Lørdag: Stengt

16

www.eikfotball.no


Leie av container i ulike størrelser. Avfallshündtering for bedrift- og privatmarkedet - for bestilling ring 94 00 64 00

17


18

www.eikfotball.no


Tekst: Eivind Olsen, leder Tigerflokken

Kalenderen sier midten av januar. Rimet ligger på B&G og skolebanen, og det er kaldt. Et meget idyllisk bilde. Men det blir mye vakrere når banene fylles av livlige unger, damer og herrer. Det er full fart på Husabø med fotballen i sentrum. Jeg er så heldig som har tre gutter i ungdomsavdelingen. Tre herlige gutter som gleder seg til hver eneste trening. De får treffe sine kompiser samtidig som de får holde på med noe av det kjekkeste de vet - fotball. I det kjempestore 2002 kullet for gutter (56 stk), er jeg ekstra heldig. Her får jeg være en av brikkene i trenerteamet.

sammen med andre foreldre og en får se hva som skjer andre steder i klubben når andre lag trener på andre banehalvdel på B&G. Gutter i slutten av tenårene bør ta seg en tur når den nye jente/dame gjengen trener. Her er en kjempe gjeng samlet av flotte ungdommer og damer. Veldig gledelig at klubben igjen har et tilbud til alle. Fra 4-5 åringene som leker med ball til senior og oldboys.

positive, i hvert fall for de som samler på baner, er at vi får treffe flere nye steder. Alltid gøy og spennende med ny bane. Se hvordan andre arrangerer, hvordan er publikum, treffe nye folk med den samme interessen, kjøre seg bort for så lykkelig og stolt rekke kampen i siste liten. Hvordan er stadionmaten? Selv om det blir mye reising hvis en vil se alt, så blir det ufattelig moro.

Etter hvert som spillerstallen ble satt og A-troppen tatt ut så en fort at dette kan bli en historisk gjeng. Og mengder av motivasjon til å drive Tigerflokken videre kom. Jeg skal ærlig innrømme at det var tungt til tider i fjor. Vi gir oss ikke. Fatene skal bli dratt frem og vi skal produsere så mye Men det er trangt om plassen. Alle lag vil ha lyd vi får til i år og. Vi på tribunen forlanger at mest mulig treningstid. Og for at vi skal få den spillerne skal gå på løp og jobbe hjem i forsvar. tid vi ønsker går en av øktene på skolebanen. Da kan de utpå forlange at tribunen står frem 30 gutter på den lille tumle plassen krever sitt. og hjelper gutta med den støtte vi kan. Ikke bare Trenerne lærer i rekordfart. Situasjonen endrer vill og hemningsløs jubel ved hvert mål og seier. seg fra god plass på B&G til mindre rammer. Tribunen må være tilstede de dager det går litt Heldigvis har vi gått EIK-skolen, og er løsningstrått. Det er de dagene supporterne må trøkke orienterte. EIK satser på å få så bra til. Da kan vi snu dårlige trender trenere som mulig over hele fjøla, og vi får den etterlengtede og gir kurs gjennom RFK med guru uavgjorten på utebane eller Salvesen som instruktør. ett måls seieren hjemme. Jeg Klubben kan snart skryte av enda håper og tror at i år så tørr Med stallen EIK har nå er det lov flere trenere med C-lisens. Herr Egersunderne å være med på til å ha høye forventninger. Salvesen bør få en ekstra honnør gjentatte «Heia EIK!». Idrettsbare fordi han er den han er. Han parken omvandles til FORT Drømmen om et opprykk er gått er den mest inspirerende foredragHUSABØ, og våre motstandere over til troen på opprykk. sholder jeg noen gang har vært på skal få kjenne at her var det tøft kurs med. å spille. Hele klubben venter på mildværet. Tigerflokken har redusert Ski og akebrett får bare ligge på medlemsavgiften. Vi har sunn øverste hylle i garasjen, vi vil ha økonomi og vi håper at vi får mildvær. I hvert fall så lenge at de får lagt det nye laget. Med stallen EIK har nå er det lov til å ha utviklet organisasjonen videre. Vi har masse dekket på Bakkebø. Det skal bli skikkelige greier. høye forventninger. Drømmen om et opprykk er arbeid foran oss for å strekke oss etter En full 11´er bane til med kunstgress. Da får alle gått over til troen på opprykk. Jeg gleder meg drømmene og visjonene våre. Ønsker du å delta lag tid til den trening de ønsker. bare så utrolig masse til 13. april kl. 16:00. Da med et eller annet håper vi du tar kontakt. Se vår sparkes det hele i gang i Arendal. hjemmeside www.tigerflokken.no for informasjon. Som nevnt i starten av innlegget er jeg så heldig å ha TRE gutter i fotballen. Så det blir mange Jeg er en smule misfornøyd med pulja vi er i. 10. februar 2013 sier kineserne at vi går inn i timer for å se de trene. Masse sosial tid Seks turer til Bergen blir tidkrevende. Det slangens år. TULL! 2013 blir Tigerens år. A-laget. Kjenner munnvikene strammer seg til et smil. Jeg gleder meg til å følge A-laget i år. Et trenerteam med erfaring fra toppnivå som spillere og med et gedigent nettverk. Høstsesongen 2012 gikk ikke helt som en håpet. Gutta spilte finfin fotball, men resultatene uteble. Det kom færre og færre på hjemmekampene og en negativ stemning begynte å bre seg. Men etter sesongslutt begynte ting å skje. Først kom Bengt Sæternes surfende opp fra de kanariske øyer. Og spiller på spiller kom inn. Og ikke bare helt ordinære spillere. Spillere som forsterker

19


Profesjonell innvendig og utvendig bilpleie og lakk forsegling Antirustbehandling og sandblĂĽsing Kontakt Bil-Tec pĂĽ tlf: 51 49 44 88 God service, lang erfaring, alltid til tjeneste - 24 timers kranbilservice.

Vi ønsker nye og gamle kunder velkommen til oss! EGERSUND 20

www.eikfotball.no


- Sandblåsing - Tørrisblåsing - Metallisering - Maling

Dalane Sandblåsing AS Tengsareidveien 6, 4370 Egersund Telefon: 951 27 997

21


ALT TIL KONTORET Itkon AS er en totalleverandør av kontorutstyr til bedrifter og offentlige institusjoner i Sør-Rogaland. Vi kan tilby alt innen: kontormaskiner, data/kontor rekvisita, kontormøbler og profilering. Vi spiller på lag med EIK. Ta kontakt med en av våre selgere hos team itkon as for hjelp. Kai Ove Stokkeland Selger Tlf.: 959 82 716 E-mail: kai.ove@itkon.no

Stine Mathiesen Selger Tlf.: 479 70 064 E-mail: stine@itkon.no

Ronny R. Arntsen Daglig leder/ selger Tlf.: 982 83 400 E-mail: ronny@itkon.no

Gartnerveien 1. 4374 Egersund

22

www.eikfotball.no

Gode løsninger, enklere hverdag.


Selge eller kjøpe bolig?

Sjekk gratis med oss hva du kan få for boligen din.

Vi i FAST EIENDOMSMEGLING AS har en stor markedsandel i omsetning av brukte boliger for Egersundsområdet. Vi har også betydelig andel av attraktive fritidseiendommer i distriktet. Ta kontakt for en gratis verdivurdering! Frank Wetteland: 936 60 001

Nytorget 6 Sentrumsgården, 4370 Egersund www.advokatene-egersund.no

23


markedsavdelingen reklamebyrå

TRYGG FRAMTID OG FAGLIG UTVIKLING

JOBB I EN AV LANDETS STØRSTE

HÅNDVERKSBEDRIFTER EN UTDANNELSE SOM RØRLEGGER GIR DEG MULIGHETER LANGT INN I FRAMTIDEN! Rørleggerfaget har hatt stor vekst, og har fått økt betydning. På byggeplasser, i industri- og kontorbygg og i boligene våre lages noen av de råeste og mest moderne løsningene av oss. Økt fokus på alternative energi- og miljøløsninger betyr også økt fokus på det vi jobber med. Som rørlegger hos oss får du en spennende, variert hverdag med nybygg, industrianlegg og

fornying av bad. I 2012 deltok vår lærling Espen Mortensen i YrkesNM med flott resultat - det er vi stolte av. Bli med på laget! Du finner oss i Håndverkhuset Gamle Sokndalsvei 38 Telefon 51 46 39 90

www.sig-halvorsen.no

24

www.eikfotball.no


Hva er din boligdrøm? Stor, solrik og sentrumsnær leilighet? Enebolig med sjøutsikt og båtplass? Eller er drømmen å nyte late dager på hytten på Kjeøy? Vi kan oppfylle dine drømmer. 4 store horisontaldelte leiligheter på Jernbanveien under bygging. Ta kontakt for prospekt

3 solgt - KUN 1 IGJEN!

6 prosjekterte leiligheter Langgårdsfeltet - Nyeveien, Egersund kommer for salg. 1. etasje 2 stk leiligheter kr. 2.250.000 pr. stk. 2. etasje 2 stk leiligheter kr. 2.790.000 pr. stk. 3. etasje 2 stk leiligheter kr. 3.190.000 pr. stk. Kontakt Axept Eiendomsmegler for prospekt.

Leilighetene er på 123 kvm og ligger sentrumsnært på Jernbaneveien. Solrikt med fin utsikt og terrasse på hele 37 kvm. 3 soverom. To garasjer til hver leilighet. Sportsbod på 23 kvm og heis i bygget. Leveres nøkkelferdig. Innflyttingsklare sommeren 2013.

4 solrike enebolig tomter med båtplass for salg i Trosavigveien, Hellvik. Nærhet til skole, barnehage, butikk og jernbane. 15 min å kjøre til Egersund og 1 time til Stavanger. Byggesøknad for enhetlig utforming av feltet er ikke utformet - vær tidlig ute og du kan påvirke stil og tone for feltet. Priser fra 1.200.000.

3 hytter på idylliske Kjeøy i Egersund. Hyttene er fra 70 kvm med båtplass og mulighet for båthus. Priser fra 2.890.000.

Skal du bygge nytt hus? Ta kontakt for gratis befaring og prisoverslag. Vi bygger etter dine ønsker og krav. Velger du oss får du kjøkken til en verdi av 35.000! Har du et lite oppdrag - for eksempel sette inn en dør eller bytte en list? Vi har en egen servicebil til mindre oppdrag som rykker ut innen 14 dager. Alt innen tømmerarbeid: Nybygg • Rehabilitering • Hytter • Leilighetsbygg

KVALITET TIL RIKTIG PRIS!

Kvellurveien 1, 4370 Egersund, Tlf: 415 99 959, aes@pad.no

www.pad.no 25


A-LAGET

2013 Asle Sirevåg Arild Nodland Kristian Koldal Espen Stene Rasmussen Kenneth Grande Martin Håland Jan Eric Torres Gløpstad Mathias Kvåle Perttamo Marius Andersen Eirik Aadnøy Gohn Stian Sleveland Jan Eric Wetteland Ole Thomas Herrem Stian Vigrestad Jostein Salvesen William Meyer Thomas Leidland Emmanuel Amarh Kai Ove Stokkeland Fredrik Stray Tjaum Miguel Olivenca Diez Kim Robert Nyborg Vegard Stapnes

26

www.eikfotball.no


Tekst: Stian Vigrestad

Så var det nye året her, med den bitende kulden og vinden som bare Egersund kan tilby. Banene er knallharde, og vinden tapper krefter fra selv de aller tøffeste. Men hvem bryr seg om det, når tigrene nådde sin målsetning om å beholde plassen i Oddsenligaen i fjorårets sesong. Sesongen er for lengst et minne for livet, men jeg vil allikevel ta oss tilbake i tid, og mimres de gode øyeblikkene. Sesongen 2012 ble en stor opptur for laget så vel som klubben, og sesongen startet med et brak. Solide prestasjoner ble melodien både på hjemme og bortebane. Et av høydepunktene før sommeren kan vel sies å være bortekampen mot Nest Sotra, da vi på hengende håret dro 3 poeng, og en blodig Jan Eric Wetteland med hjem i busslasset. Her ble alt ofret for å sikre poengene, og etter en lang busstur til Sotra var det en fantastisk stemning i bussen da vi endelig trillet hjemover. Oppturen fortsatte, vi spilte fantastisk fotball og publikum møtte opp i hopetall på Idrettsmarka for å se tigrene i aksjon. Det var deilig å være fotballspiller, etter alt arbeidet med å rykke opp til 2. divisjon viste vi endelig hvor vi hørte hjemme. Vi var i flytsonen! Gode resultater fulgte også i cupen, der vi slo ut Vidar på straffespark konkurranse og skulle få møte Haugesund i neste runde.

Foto: Hugo Lütcherath

TRENINGSKAMPER 15. februar EIK - Klepp 18:00 1. mars EIK - Vidar 18:00 13. mars EIK - Viking 2 18:00 1. april Bryne - EIK 18:00 6. april Ålgård - EIK 14:00

13. april Arendal - EIK 16:00 20. april EIK - Fana 16:00 27. april Flekkerøy - EIK 16:00 4. mai EIK - Åsane 16:00 11. mai Vidar - EIK 16:00 18. mai EIK - Nest-Sotra 16:00 25. mai Notodden - EIK 16:00 1. juni EIK - Ålgård 16:00

sesongen gått over all forventing. Vi kunne nesten ikke vente på at den nye sesongen skulle sparkes i gang. Tilbake i januar der jeg nå sitter på forblåste Idrettsmarka å skriver dette, er vi veldig godt i gang med forberedelsene til en ny sesong. Grønt gras og shorts er nå blitt byttet ut med stilongs, vann som fryser til is før du får drukket det, og baller så harde at headinger sender deg på legevakten. Men dette er livet til en fotballspiller, og vi ville ikke hatt det på noen annen måte. Vi startet opp i desember med trening, for å legge grunnlaget før hardkjøret som nå har startet. Etter hvert som ukene har gått har nye navn blitt notert ned på lista over forsterkninger til laget som snart skal kjempe for nye poeng. Noen har takket for seg, som den mest jærske jærbuen jeg noen gang har møtt. Jeg snakker selvfølgelig om Marius Bjorheim, en staut kar med glimt i øyet. Du kommer til å bli savnet! Trenerkabalen ble også lagt rett før det nye årets skulle ringes inn, etter at vår alles Jone gav seg som hovedtrener. Til alles overraskelse var det Bengt Sæternes som tok tømmene, og som sammen med Jørgen Tengesdal skulle dra lasset videre. Og inntrykket Bengt har gjort, har utelukkende vært utrolig positivt. Sammen med Jørgen har jeg stor tro på at Bengt kan dra klubben og laget videre i den retningen vi nå er inne i. Og tro meg når jeg sier, at sesongen 2013 kommer til å bli en sesong EIK aldri har sett maken til.

Etter hvert kom også sommeren, og lite visste vi at høsten skulle bli mer spennende enn vi hadde forventet. I fotballen er det ofte slik at dårlige perioder skiller ut de gode lagene fra de beste. Grønt gras og shorts er nå blitt byttet ut Gode lag sliter i motgang, med stilongs, vann som fryser til is før du men er veldig gode i medgang, mens de beste lagene får drukket det, og baller så harde at headpresterer jevnt bra over hele inger sender deg på legevakten. Men dette sesongen. Dessverre var ikke er livet til en fotballspiller, og vi ville ikke EIK et av de beste lagene, men vi var gode. Vi begynte å tape hatt det på noen annen måte. noen kamper, treningene ble tyngre og kampene som i vår gav 3 poeng gav nå 0 poeng. Dette gjør noe mentalt med en fotballspiller, det Til slutt vi jeg takke alle som bidro til den fantastiske ligger å gnager i hodet og for hver kamp som gikk sesongen vi hadde i fjor, og gjorde sesongen til et ble selvtilliten mindre og mindre. Det tok lang tid, minne for livet. Kunne jeg takket alle skulle jeg gjort for lang tid til å henge med i toppen før vi dro oss ut det, men dere skal vite at vi spillere setter utrolig av søla og begynte å spille god fotball igjen. Det skal pris på alle som hjelper til rundt laget, og støtter sies at sesongen 2012 nok går inn i historiebøkene laget fra tribunen slik at motstandere gruer seg til å som en av de jevneste sesongene som noen gang spille mot de gule og svarte. Nå ser vi fram mot en har vært, da noen få poeng skilte tigrene fra å havne ny sesong, den kommer til å bli tøff, men jobber vi på en topp 5 plassering. Allikevel tok klubben og sammen kan vi klare akkurat det vi vil! Så jeg håper laget enorme skritt i året 2012, vi ble en veldig inderlig at dere fortsetter å støtte opp om laget, sammensveiset gjeng og EIK som klubb ble mer pro- både i medgang og i motgang slik at vi sammen kan fesjonell. Da sesongen var slutt kunne vi endelig ferie gjøre dette året fra noe bra til noe fantastisk! Lykke at målsetningen var nådd, og alt i alt hadde til alle sammen.

27


Illustrasjonsbilde

Vi fo r

skal

er n

este n

alt.

Vi sten alt. r ne ure m

Illustrasjonsbilde

H책ndverkshuset Gamle Sokndalsv. 38, 4370 EGERSUND Tlf.: 51 49 50 73 - Mob.: 90 11 47 35 post@espelandas.no - www.espelandas.no

H책ndverkshuset Gamle Sokndalsv. 38, 4370 EGERSUND Tlf.: 51 49 50 73 - Mob.: 90 11 47 35 mt@espelandas.no - www.espelandas.no

28

www.eikfotball.no


Illustrasjonsbilde

rerer neste o k e na Vi d lt.

Håndverkshuset Gamle Sokndalsv. 38, 4370 EGERSUND Tlf.: 51 49 49 00 - www.reklamehus.no E-post: post@reklamehus.no

Vi har et arsenal av utleiemaskiner. Vi har også massevis av småverktøy til leie, også til private!

Kielland Kjellandsveien 44, 4373 EGERSUND Tlf.: 51 49 06 04 - www.espelandsenteret.no E-post: post@espelandsenteret.no

29


Byens største utvalg av ute/innemøbler i vedlikeholdsfri kunstrotting. I tillegg til konkursbo har vi startet samarbeid med 2 store leverandører, så butikken bugner av gode tilbud.

Velkommen!

Eger Stormarked, 2. etasje Lindøyveien 8, 4373 EGERSUND Tlf.: 51 49 20 20 E-post: post@espelandsenteret.no

Vi har et stort steinsenter. Kielland Kiellandsveien 44, 4370 EGERSUND Tlf.: 51 49 06 04 - www.espelandsenteret.no E-post.: post@espelandsenteret.no

30

www.eikfotball.no


KIWI EGERSUND SPONSER WINDBREAKERS TIL EIKs FFO!

Vi i Kiwi Egersund sier JA til sunn og billig mat og vi er stolt av å være leverandør av sunt og godt kosthold satt opp av ernæringsfysiologer hos BAMA. Derfor var det naturlig for oss å inngå et samarbeid med EIKs Fotball Fritids Ordning. 31


Noen som bryr seg om bedriften min. Den følelsen. Vi som jobber i Telehuset har ett mål: Vi skal få hverdagen din til å sveve. Vi gir gode råd og foreslår trygge, riktige og kostnadseffektive kommunikasjonsløsninger. Resultatet er fleksible og effektive ansatte som har «oppetid» hvor som helst og når som helst.

Bøchmansgate 1, Egersund. Telefon 982 07 000. www.telehuset.no 32

www.eikfotball.no


Foto: Norwegian Seafood Export Council / Johan Wildhagen, Tom Haga og Synøve Dreyer

Fiskeri og havbruksprodukter fra Egersund Group

Egersund Group er aktiv innenfor hele verdikjeden når det gjelder å skape fremtidens teknologi for not og trål. Vi bidrar aktivt for å skape en miljøvennlig og bærekraftig vekstnæring som produserer sunn sjømat til et globalt marked.

Egersund Group produserer spesialiserte fiskeredskaper og utstyr til fiskeri- og havbruksnæringen. Konsernets hovedlokaler ligger i Svanavågen, Egersund, men er i de senere årene etablert med flere datterselskap, både langs norskekysten og utenlands. Konsernet Egersund Group, som blant annet består av Egersund Trål og Egersund Net, sysselsetter i dag over 450 medarbeidere.

Vi sysselsetter dyktige medarbeidere i alle ledd, innen en rekke ulike fagområder • Produksjon og service • Elektriker • Prosessteknikk • Mekanisk, plate og sveis • Lager • Logistikk • Ledelse • Administrasjon • Økonomi • Innkjøp • IT • Salg • Markedsføring • HMS • Produktutvikling • Teknisk tegning Egersund Group Svanavågen, 4370 Egersund Tlf.: 51 46 29 00 Faks: 51 46 29 01. post@egersundgroup.no

www.egersundgroup.no 33


TEKST: KJELL ÅVENDAL

På vei til kamp lørdagen etter kom politet og skulle hanke meg inn fra tjuvpermen. Men politimannen, som jeg ikke vil si navnet på, var grei, og lot meg reise til Randaberg og spille kampen først.

Stein Vasbø (64), spilte 133 A-kamper for EIK i en karriere som varte mellom 196678, med en slenger sesongen 1985. Han har mye å fortelle etter å ha vært medlem i klubben i snart seksti år. Vi treffer ham hjemme i barndomshjemmet på toppen av Kjeld Bugges Gate, der han og kona Sigrunn flyttet etter å ha bodd på Lagård mens barna vokste opp. I likhet med de fleste husabøgutter ble det vel en tidlig start med fotball på deg også? – Ja, i vårt nabolag var det fotball som gjaldt da jeg vokste opp, sammen med kriging i Varberg og Kontrari. Sammen med andre jevnaldrende gutter som Jan Egil Wersland, Jan Arne Eik og Leif Nygård ble det fotball både seint og tidlig. Far til Jan Egil var banemester, så det hendte faktisk at vi fikk slippe til på hovedbanen, som på den tiden var nærmest som hellig mark å regne. Ellers spilte vi i krysset mellom Kjeld Bugges Gate og Fløygaten, og en tid hadde vi også oppe hjemmesnekrede mål på et jorde som Gerner Tengesdal eide, sør for treningsbanen. Men den beste gressmatta av alle hadde vi på plenen til min onkel Johannes Vasbø nede i Fløygaten. Mitt søskenbarn Odd var også veldig ivrig og hadde altså sin egen private treningsbane med små mål i hagen. Jeg begynte i EIK allerede som 6-åring. Håkon Iversen og Anders Egebakken var trenere, og jeg husker vi bare spilte en kamp det året, i Jadarcupen i Sandnes. Senere har jeg et minne om at to tjekkere var her og trente A-laget en sommer. Vi guttunger syntes det var veldig spennende, og vi lærte veldig mye av de to. Ellers var det mye fokus på NFFs fer-

34

www.eikfotball.no

dighetsmerker. Vi trente veldig mye på å trikse, og hadde vel egentlig nokså god teknikk, i hvert fall sett med den tids standard. I dag har unge spillere helt andre muligheter med flotte kunstgressbaner, så det er vel kanskje ikke så rart at dagens unge har både bedre fart og blir bedre spillere enn vi ble. Ellers husker jeg det var veldig spennende å få komme inn i garderobene når A-laget trente. Dette var på slutten av 1950-årene da EIKs lag var veldig bra og de spilte i Landsdelsserien. Vi gutter fikk også sitte på i bussen til bortekampene, noe som gjorde at vi fikk sett oss rundt omkring i en tid da veldig få hadde privatbiler. Det store målet vårt var jo å en gang komme på A-laget selv. Et annet godt minne er da Thor Martin Pettersen dro fram gitaren i garderobene etter B-lagets treninger. Det skapte alltid god stemning. Når kom du med på A-laget selv? – Jeg fikk mine første kamper mot slutten av 1966-sesongen, og scoret i de to siste seriekampene det året mot Vigrestad og Sola, noe som var stort. Da hadde jeg allerede spilt en del på B-laget sammen med Leif Stokkeland og de andre veteranene fra storhetstiden på slutten av 50-tallet. Noen av disse spillerne, som Hans Helvig, Terje Jørgensen og Arne Svindland, hang fremdeles med på A-laget, men ellers var laget inne i et generasjonsskifte på den tiden. Andre unge spillere som kom med var Leif Nygård, Tor Tollefsen og Jan Petter Rasmussen. Vi spilte på nivå fire og gjorde det bare sånn middelmådig. Men etter at Gaute Skrud-


Lagbilde fra våren 1978. Bak fra venstre: Willads Kydland (oppmann), Gunnar Storm Nielsen, Jan Petter Rasmussen, Alf Vidar Mellemstrand, Reidar Stokkeland, Arve Sandve, Arild Andreassen, Roald Børve, Egil Eriksen og Tedd Harry Larsen (trener). Foran fra venstre: Stein Vasbø, Karl Johan Tuen, Henry Skogen, Richard Blitzner, Geirulv Albrethsen og Odd Steinar Eik.

land fra Bryne kom inn som trener i 1967 begynte det å gå bedre. Han forandret mye, endret spillesystemene og fikk etter hvert laget til å fungere godt. Ja, dere rykket opp i 1968! – Jeg fikk bare med meg deler av opprykksesongen, for det året var jeg i militæret på Andøya i Nord-Norge. Jeg ble imidlertid hentet hjem til den avgjørende kampen på Randaberg for å erstatte Leif Nygård, som hadde blitt utvist i den første kvalifiseringskampen mot Stord. John Stokkeland, som var fra nabohuset hjemme på Husabø, var flyger og fikk ordne det slik at jeg fikk sitte på med et transportfly til Sola på kampdagen. Men så hadde det kommet så mye regn at kampen ble avlyst. Da var det på tide å dra en spansk en. Min far var formann i EIK på den tiden, og vi prøvde å komme oss på sjukehuset ved å fortelle at ryggen min var dårlig. Men jeg ga ikke beskjed til Forsvaret, og da jeg var på vei nedover Kjeld Bugges Gate på vei til kamp lørdagen etter kom politet og skulle hanke meg inn fra tjuvpermen. Men politimannen, som jeg ikke vil si navnet på, var grei, og lot meg reise til Randaberg og spille kampen først. Deretter ble det to sesonger i gamle 3. divisjon. Hva husker du fra den tiden? – Den kampen jeg husker best er utvilsomt den tredje kampen i 1968-sesongen, da vi møtte Odda borte etter å ha vunnet de to første kampene. Før kampen herjet jeg og Leiv Kåre Nodland, unge som vi var, litt i trappene på hotellet, noe som gjorde at vi ble kastet ut og fikk beskjed om at vi bare kunne se oss etter en annen plass å sove. Dette opprørte reiseleder Aage Storm Nielsen, som fikk mye ekstra arbeid med å finne nytt hotell. Men Aage fikk sin revansj da han i stillhet fjernet alt av drikkevarer som vi spillere skulle kose oss med på bussen hjem etter kampen. En kamp der vi ledet 3-0 etter storspill av Jan Petter Rasmussen, men tapte 4-3. Oddas vinnermål var for øvrig aldri inne. Keeper Kjell Svanes hadde blitt utspilt, men Wilhelm Olsen klarerte ballen på fem-meteren. Og hvordan dommeren «så» at ballen var inne er helt ubegripelig. Vi endte på en fin fjerde plass dette første året. Og i løpet av vinteren fikk vi jo noen flotte forsterkninger i Andreas Bjørnsgård Andersen fra Vigør og Magne Arnestad fra Molde. Avisene mente vi hadde den beste løperrekka i fylket, inkludert Vikings. Men i serien fikk vi det aldri til å gli skikkelig. Kanskje spilte vi for omstendelig, slik at den gode angrepsrekka vår aldri kom til sin rett. Men uansett rykket vi ned,

etter å ha utbasunert at opprykk var målet før sesongstart. Trolig et klassisk eksempel på at hovmod står for fall.

mye tid med i og med at jeg måtte prioritere skolen både på kvelder og i helgene. Så dermed ble det at jeg ga meg etter 1973-sesongen. Jeg prøvde å komme tilbake som spiller våren 1978, da Tedd Harry Larsen var trener i EIK. Men jeg hadde vært for lenge borte, var blitt 30 år gammel, og hadde verken steget eller gutsen lenger.

Ellers husker jeg at vi hadde noen harde og jevne oppgjør med Vidar. Og mot Flekkefjord var det alltid krig. De hadde en god spiller i Børge Rannestad fra Moi. Og tar jeg ikke feil spilte tidligere EIK-gutt Karl Gunnar Klippenberg også for Flekkefjord i de årene En morsom episode jeg kommer på fra den vi var i tredje divisjon. Klippenberg var for øvrig siste tiden min som spiller er da vi skulle en veldig god spiller, som spille kamp på Moi. Men kona mi gikk gravid brukte hele kroppen til å og det var på tide å dra til fødeklinikken. finte bort motstanderne.

Instinktivt pakket jeg også fotballskoene med

Selv om vi jo var amatører meg da vi reiste innover til Stavanger. alle mann den gangen, fikk vi faktisk bonuser for hvert poeng vi tok. Jeg mener at det var 50 kroner for seier og 25 for uavgjort som En kamp jeg husker spesielt er cupkampen mot var satsen som ble brukt. Men selv slike bonuser Viking i pøsregnet på treningsbanen våren 1971. hindret ikke at jeg ofte måtte arbeide om morgenen Reidar Omdal var trener, og vi fikk klare instrukser på kampdagene. Jeg var med og losset båter på om hvordan vi skulle markere Vikings spillere. Men Sildoljefabrikken, noe som jeg selv mente ville gjøre så begynte Vikings trener Kjell Schou Andreassen beina sterke. Og selv om det nok ikke var ideell å rotere på spillerne under kampen, noe som førte oppladning til kamp var det en kjekk jobb. til fullstendig forvirring hos oss. Vi ble overspilte og Kollegaene mine tillot alltid at jeg gikk hjem ved tapte hele 9-0. Men husk at Viking hadde et veldig middagstider, og de fleste av dem kom på Idrettsgodt lag, med landslagsspillere som Olav Nilsen, parken som tilskuere når kampene begynte. Svein Kvia, Sigbjørn Slinning, Sverre Andersen og Reidar Goa. Dessuten hadde de en veldig god spiss En annen ting jeg husker godt fra disse årene i Leif Bugge Aarøe. er alle gangene folk i EIK-miljøet samlet seg i bakrommet på Arbeidskontoret for å diskutere Samme året hadde jeg forresten vært med på å slå fotball. Det var jo Aage Storm som regjerte der, mange av de samme vikingspillerne i en vintersom han gjorde i klubben. Og det nyttet aldri for turnering. Reidar Omdal fikk meg med på et lag arbeidssøkende å komme på kontoret når Aage bestående av spillere fra Bryne, kalt Red Devils. Og var opptatt med fotball. Da fikk de klar beskjed om jeg husker vi vant finalen på en grusbane ved siden å finne seg arbeid selv. Vi hadde forresten alltid et av gamle Stavanger Stadion. Det er eneste gangen spesielt ritual der i forkant av kampene. Aage var jeg spilte for andre enn EIK. nok litt overtroisk, og vi hadde tre fyrstikkesker som det stod skrevet seier, uavgjort og tap på. Det som En morsom episode jeg kommer på fra den siste gjaldt var at flest trakk den eska med seier på! Jeg tiden min som spiller er da vi skulle spille kamp på har for øvrig god kontakt med Aage ennå, og han er Moi. Men kona mi gikk gravid og det var på tide jo fremdeles like opptatt av klubbens ve og vel. Da å dra til fødeklinikken. Instinktivt pakket jeg også han fylte 90 år i fjor høst var han mest opptatt av at fotballskoene med meg da vi reiste innover til EIK måtte gi ham tre poeng i presang da de møtte Stavanger. Min svigerfar var sint og spurte om Mandalskameratene samme dag som han feiret jeg var riktig vel bevart, og kunne nesten ikke tror dagen! det han så. Vel inne på fødeavdelingen spurte jeg en doktor om han trodde fødselen var nær Du var med på A-laget et par sesonger til, men forestående. Jeg fikk det nei-svaret jeg håpet på, og ga deg ganske tidlig i en alder av 25 år? – Ja, dro til Moi for å spille kamp! Der hadde forresten jeg fikk meg arbeid på Kværner da de kom til byen, treneren glemt å ta med buksene, så det ble til at under forutsetning av at jeg tok Teknisk Fagskole. jeg spilte i hvite underbukser! Jeg prøvde å henge med en stund, men det gikk for >>>

35


Mot Vard i 1969: Stein (nummer 6) header ballen bort fra eget mål under en kamp mot Vard på Haugesund Stadion i juni 1969. Vi gjenkjenner også keeper Kjell Svanes og Tor Tollefsen på bildet.

Du spilte sammen med mange gode spillere i de årene du var med på A-laget. Hvem var den beste? – Leif Nygård var helt unik og veldig flink. Det er bare så synd at han aldri kom til sin rett da han havnet i Frigg i Oslo. Problemet hans var nok at han ikke klarte å innrette seg i et system med mye jobbing defensivt, for offensivt hadde han klart seg bra på øverste nivå. Det viste han blant annet da han satte Tom Lund i skyggen da de spilte sammen på juniorlandslaget. Leifs eldre bror Kåre Bjørn var også en god spiller, men han brukte helst fysikken, noe også Steinar Helleren gjorde. Reidar Omdal

og hadde aldri problemer med å løpe i to omganger. Når det er sagt var vel min største svakhet at jeg var noe treg.

Men du fortsatte i fotballen også etter at din egen aktive karriere var over? - Ja, jeg har vært mye med og trent lag i ungdomsavdelingen i klubben. Første seniorlag jeg trente var Sokndal, rundt 1980. Deretter var jeg trener i Eiger i to sesonger på begynnelsen av 1980-tallet. Vi rykket opp til nivå fire andre året jeg var der, men tapte KM-finalen mot Staal. Jeg trente også Eiger i 1999 og 2000. Dessuten var jeg hjelpetrener i EIK i en Samtidig må jeg rette mye ros til de som periode midt på 1980tallet. Nå for tiden bruker styrer klubben i dag. Jeg tror Bernt Andreas jeg en del tid på å følge opp hadde vært mektig stolt om han hadde fått barnebarna, og var blant oppleve det arbeidet Kenneth gjør som daglig annet og så dem spille i Plussbank-Cupen i Vennesla leder. i fjor sommer.

var også veldig god, og jeg husker han brukte oss yngre gutter til å stå mur mens han øvde på å slå direkte frispark. Mitt søskenbarn Odd var også en god spiller, men han ødela kneet første sesongen vi var i tredje divisjon, og måtte gi seg. Senere flyttet han til Grimstad der han ble aktivt med i Jerv. Han var for øvrig på besøk her da Jerv spilte mot EIK i fjor, og ble også gjenkjent av mange egersundere da EIK spilte i Grimstad senere på høsten. En annen som bør nevnes spesielt fra min tid som aktiv er Gunnar Hagen, som var både styremedlem og materialforvalter. Han gjorde alltid en fremragende jobb, og hadde alltid ting hundre prosent i orden, enten det var drakter, baller eller annet utstyr vi trengte. Dine egne styrker og svakheter som spiller? – Jeg tror jeg hadde god teknikk, men den aller største styrken min var nok god kondisjon. Jeg var alltid opptatt av kondisjonstreningen om vinteren,

36

www.eikfotball.no

Du ble aldri hovedtrener i EIK. Var det noe du ønsket selv? – Nei, jeg følte aldri jeg hadde den rette teoretiske ballasten til å ta den jobben. Selv om jeg har gått en del kurs i regi av Rogaland Fotballkrets, og vært på seminar ledet av både Kjell Schou Andreassen, Nils Arne Eggen og Drillo. Jeg synes for øvrig at den aller beste instruktøren kretsen hadde var Bjarne Berentsen, som var veldig god til å lede disse samlingene. Men du følger godt med på det som rører seg i klubben ennå? – Ja, jeg prøver å få med meg det som er av hjemmekamper og også noen på bortebane. Vi har hytte på Sørlandet, og fikk blant annet med oss bortekampen mot Vindbjart i fjor mens vi var på hytta. Jeg er i likhet med andre EIK-sympatisører veldig godt fornøyd med det vi fikk se i fjor, selv om resultatene dabbet av på høsten. Med Bengt som ny trener og mange gode spillersigneringer kan det gå mot en veldig spennende sesong også i år.

Samtidig må jeg rette mye ros til de som styrer klubben i dag. Jeg tror Bernt Andreas hadde vært mektig stolt om han hadde fått oppleve det arbeidet Kenneth gjør som daglig leder. Bare se på den jobben som gjøres med sponsorer. Det er milevis fra slik det var for bare få år siden. Jeg synes også det er flott å se på ungdomsavdelingen, og hvor fint uniformerte spillerne og trenerne er. Jeg tror klubben har gjort en bra prioritering på det området. Det er slikt som legges merke til. Hva har alle årene i fotballmiljøet gitt deg, bortsett fra gode minner? – Først og fremst et stort sosialt nettverk, der jeg har hatt gleden av å bli kjent med mange personer fra mange forskjellige steder. Fortsatt treffer jeg både titt og ofte folk på kamp, som jeg kanskje ikke har sett på mange år, men som jeg får et hjertelig gjensyn med. Dette er også noe av grunnen til at jeg prøver å bakke opp barnebarna til å bli med i idretten. For jeg vet at de vennskapene de får på den arenaen er gull verdt senere i livet. Etter en yrkeskarriere som i tillegg til ti år på Kværner også inneholdt fem år på cruisebåter og sytten år som lærer på den Videregående Skolen er Stein i dag pensjonist. Som en del vet har han i lengre tid slitt med en lungesjukdom, som dersom den utvikler seg videre kan føre til alvorlige komplikasjoner. – Også der har nok fotballen bidratt til at jeg har klart å leve såpass lenge med sjukdommen som jeg har. Jeg vet ikke hva som ligger rundt neste hjørne, eller når sjukdommen eventuelt forverrer seg. Men uansett har jeg hatt et langt godt liv, og jeg har fortsatt mye glede av å følge med i fotballen, både på A-lagsnivå og de yngre årsklassene.


Nytt og attraktivt boligfelt med flott sjøutsikt under opparbeidelse i Hestnesmarka. Feltet består av 32 tomter. Det vil være både prosjekterte boliger og tomter der hver enkelt kan være med å bestemme eget hus. Feltopparbeidelsen er igangsatt og det vil være byggeklare tomter til sommeren 2013. Tomtene ligger flott til med nærhet til barnehager i Hestnes, skolen på Rundevoll og flotte turområder. For mer informasjon kontakt Tor-Inge Larsen på telefon: 907 72 650 eller larsen@larsenogbjorkeland.no

HØRES DETTE SPENNENDE UT? TA KONTAKT

Gamle Sokndalsvei 38, 4370 Egersund Telefon 51 49 65 00. larsen@larsenogbjorkeland.no www.larsenogbjorkeland.no

37


Gamleveien 87, 4315 Sandnes Telefon: 51 63 31 11, faks: 51 63 31 12 post@jkk.no - www.jkk.no

Når kvalitet og leveringsdyktighet betyr noe Leverandør av:

Arbeidsklær • Vernesko • Personlig verneutstyr • Profilartikler

• • • • • • • • • • • •

RW Style 3282: 8-inch Speed Lace

ISOEN 345 S3 Puncture Resistant via a Composite Midsole RW Composite Toe Cap 33% Lighter and 44% more Volume 100% Water Proof – One Year Chemical Proof Oil & Gas Resistant upper and outsole Ballistic Nylon Cordura Upper Water-Proof Internal Bootie Construction with RW Dry Bootie Membra Boa / RW Designed Internal Speed Lace System Dual Density Vibram Outsole with Rubber Skin SD – Static Dissipative Anti-Microbial Treated Spacer Mesh Lining for Moisture Management Bacterial Growth

SIZES: EU 36 – 46

www.redwingsafety.com 38

www.eikfotball.no


· ARKITEKT

· BYGGETEKNIKK · BRANNTEKNIKK

· BYGGELEDELSE

· PROSJEKTLEDELSE · BYGGESØKNAD

JOBB I EGERCONSULT? Er du bygningsingeniør eller under utdanning? Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale vedrørende jobbmuligheter i Egerconsult. Se www.egerconsult.no for nærmere detaljer.

Vi har bred faglig erfaring i de fagområder vi tilbyr vår bistand på. Våre tjenester er, og skal være, preget av kvalitet, hurtighet og service. Egerconsult AS Elvegaten 2, 4370 Egersund. Tlf.: 51 49 88 60. www.egerconsult.no

39


Konfirmasjonsfotografering 2013 • Fotografering på location • 20-30 bilder levert på minnepenn i høy oppløsning og lav oppløsning til nettbruk. • Alle bilder uten logo og vannmerke til fri bruk. • 30 takkekort inklusiv konvolutt. KR 4990.40

www.eikfotball.no


RENDER.NO /// Foto: Dag Magne Søyland

Kvindesland & Skjæveland

IL T R E ! M D M KO ERSUN EG

Kvindesland & Skjæveland

“Mann te mann metoden”, revyforestilling med Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland på Grand Hotell. 15. og 16. mars kl. 19.00.

GRAND HOTELL

En sprudlende revy med de to kjente radioprofilene, sett av ca 1800 publikummere. Per Øystein og Bjørn Olav har vært programledere i NRK Rogaland en rekke år. De har etter hvert bygget seg opp en stor fanskare med sin lune humor på morgenkvisten. I fjor fikk de også sitt eget program på NRK P1 riksradio, programmet Utakt som går på mandagskveldene. De har også hatt en runde med faste innslag på Norge Rundt. Forestillingen deres er basert på den samme lune humoren, og de fikk, som sagt, veldig bra tilbakemelding!

T ER D M SUN KOM R E EG

GRAND HOTELL 15. og 16. mars kl 19:00 15. og 16. mars kl 19:00

Revybillett kr 300,- + billettavgift Tapasbuffet kr 295,-

booking@grand-egersund.no. Tlf: 51 49 60 60. www.grand-egersund.no

41


Wrap med matjes fra Sir Fish

Norwegian Seafood Council / Tom Haga

Dette trenger du til 4 porsjoner: 8 fileter matjessild 4 tortilla wraps 1 avokado i tynne båter 2 kokte egg i skiver 1 rød løk i tynne skiver 2 tomater i skiver 4 ss lettrømme Salat og pickles etter ønske

42

Slik gjør du: Skjær matjessilden i strimler. Fordel ingrediensene sammen med pickles og salat på tortilla wraps. Drypp over litt rømme og rull sammen. Del i passende biter.

Leverandør av Matjes www.eikfotball.no


Nytt Aubo-kjøkken?

Velkommen innom for en kjøkkenprat. Mange nye og flotte modeller! Dansk design og kvalitet! Montér Egersund Sokndalsveien 140, 4370 Egersund Tlf. 47 65 20 00. Åpningstid 7-17 (tors 19) 8-14

43


spooling applications for the offshore industry for safe material handling.

Foto: Hugo Lütcherath

BULK LOADING STATIONS

STAINLESS STEEL FRAME

UNIQUE Convex DESIGN

COMPOSITE

Be paRT OF TEAM HYMEK VACANT POSSITIONS:

project managers and AssistANT project managers with experience from the offshore industry. For more information, please contact HYMEK: POST@hymek.no. TEL.: +47 51 46 18 40.

www.hymek.no 44

www.eikfotball.no

– we make the reel thing


Tekst og foto: Espen Andersen

Siden november har det pågått hektisk arbeidsvirksomhet på Bakkebøbanen, kun avbrutt av de periodene det har vært snø. Håpet om at banen skulle stå klar til januartreningene tok til, skulle vise seg å bare bli med et håp. Likevel vil nok banen være klar i god tid før sesongstart.

som står sentralt i klubbens historie. Det var nemlig på Slettebø at klubben spilte sine første kamper, tilbake i 1919. Da ble det leid et jorde av statslege Øxnevad, og leiesummen var på 500 kroner den første tiden. Første kamp ble spilt den 7. september, etter at slåtten var unnagjort. Første motstander var Ålgård. De unge egersunderne slo det mer rutinerte laget fra Gjesdal hele 5-0. Rundt 300 tilskuere hadde funnet veien til Slettebø. Helgen etterpå stod Ulf-Sandnes på motsatt banehalvdel, og da hadde hele 900 tilskuere tatt turen for å på ny se egersundsguttene vinne, denne gangen med 6-1.

Banekapasitet har vært en av klubbens store utfordringer den siste tiden. Stadig økende medlemsmasse, spesielt blandt barn og unge, har ført til atkapasiteten på Husabø har vært sprengt. Dette har resultert i at lag ikke har fått trene så mye som man ønsket. Og i tillegg har det vært dårlig med plass for de som ønsker å spille fotball utenfor ordinær treningstid. Vi har kommet i den Etter dette fungerete banen på Slettebø som EIKs situasjonen at grusbaner ikke lenger står høyt i arena helt frem til 1924 da vi fikk vårt nåværende kurs hos noen. Etter at bruken av kunstgress for hjem på Husabø. alvor skjøt fart for snart ti år siden, har byens grusbaner og balløkker stått tomme og forlatte. Dette er noe vi bare På Bakkbøbanen vil det nå bli lagt må akseptere, og i stedet fortopp moderne kunstgress, som vi også søke å følge med i utviklingen.

finner brukt i Tippeligaen.

Et av de første bildene som eksisterer fra en EIK-kamp, tatt på Slettebø under en kamp mot Stavanger BK høsten 1919.

På grunnlag av dette har EIK Fotball besluttet å invisetere 5 millioner kroner i anlegget på Bakkebø. Et topp moderne anlegg med kunstgress, som vi også finner brukt i Tippeligaen, samt at det vil bli montert flomlys slik at banen kan brukes hele året så sant det er snø- og isfritt. Dette betyr en ny hverdag for klubben, og nå kan alle få det tilbudet av treningstid som man ønsker. Selv om det “nye” anlegget ikke ligger på Husabø der vi har samlet all vår aktivitet den siste tiden, er det likevel kjekt at det nå blir full EIK-aktivitet i et område

Det er derfor med en viss stolthet at vi nå kan si at klubben har funnet veien tilbake til sine tidligste røtter, selv om hovedaktiviteten fortsatt vil være på Husabø. Til sist vil vi også benytte anledningen til å takke Eigersund kommune, B&G, M&G Elektro og SpareBank 1 SR-Bank for et godt og nært samarbeid med vår realisering av Bakkebø banen.

45


NYHET

Stor utstilling med måltilpasset solskjerming fra Vista LAMELL • PLISSÉ • RULLEGARDIN • PERSIENNE

Lamellgardiner er vertikale tekstiler som kan åpnes og lukkes etter behov, eller skyves helt til side. Lamellgardiner leveres fra bredde 15cm - 600cm, og høyde fra 13cm 480cm. Lamellene leveres i bredde 89mm samt et mindre utvalg i 127mm. Lamellgardiner passer utmerket til store vindusflater, til store skråvinduer og som romdeler. Plisségardiner er det mest fleksible produkt som passer til de aller fleste vinduer, både loddrette-, skrå og takvinduer. Det finnes en rekke modeller med forskjellige egenskaper. Tekstilutvalget er stort, fra lette transparente tekstiler til helt mørkleggende tekstiler, levert med enkle plisséfolder eller med doble folder, såkalt duette (se bilde og tekst over). Plisségardiner bygger svært lite når de er trukket helt opp, og gir et mykt og behagelig uttrykk når de henger ned i vinduet. Plisségardiner passer fint til små og mellomstore vinduer.

Rullegardiner brukes tradisjonelt i Norge mest på soverom for mørklegging, men det kan fint brukes til andre rom som stuer og spisestuer. Rullegardiner gir et stramt uttrykk med rette linjer. Alle Vista rullegardiner leveres med aluminium underlist uten tillegg i prisen. Rullegardin for mørklegging eller med insektscreen leveres i et eget konsept med kassett, sideskinner og børster. Kun for montering i nisje. Persienner er et klassisk produkt som fortsatt er et av de beste produktene for regulering av sollyset. Alle persienner produseres etter kundens mål, slik at vindusåpningen blir dekket optimalt. Persienner kan leveres med bredde fra 23cm til 300cm, og høyde opptil 350 cm. Persienner passer fint til små og mellomstore vinduer.

La deg inspirere på vistanorge.no

Perrongen Interiør as Jernbaneveien 22, Egersund, Telefon: 51 46 18 50 Åpent: Man. - fre. 9 - 17, Tors. 9 - 18, Lør. 9 - 15. www.nordsjoidedesign.no

Tips • Trender • Informasjon • Kunnskap • Følelser • Inspirasjon • Tips • Trender • Informasjon • Kunnskap • Følelser • Inspirasjon • Tips • Trender • Informasjon • Kunnskap • Følelser • Inspirasjon

46

www.eikfotball.no


HER ER DET NYE BADET DITT!

KAN DU DRØMME DET, KAN VI GJØRE DET VIRKELIG. Har du et drømmebad i tankene men klarer ikke helt å visualisere det? Kom til våre fine butikker i Egersund og Sokndal med mange flotte utstillinger og nyt litt inspirasjon eller ta med en målsatt skisse av drømmebadet ditt, så kan vi tegne forslag til deg.

Vi jobber med alt av rørarbeider i bolighus, bad, varmeanlegg, varmepumper, gulvvarme, bedrifter og landbruk. Spør oss om en god totalpakke når du skal pusse opp badet ditt, slik at du kan lene deg tilbake mens vi gjør hele jobben.

Lindøyveien 6 EGERSUND • Industriveien 2 HAUGE I DALANE 51 47 22 00 • vb.no • man. - fre. 9 - 16, og lør. 9 - 13. VARME & BAD - NORGES ENESTE LANDSDEKKENDE RØRLEGGERKJEDE FOR PRIVAT- OG BEDRIFTSMARKEDET

47


Banebrytende nytenkning Fagfeltet Subsea er på fremmarsj, et område som åpner for muligheter og banebrytende nytenkning. Oceaneering ønsker å være en ledende leverandør av fremtidens undervannsløsninger med stor satsning på nyskapning. Dersom du synes det som skjer under havets overflate er spennende, er det du som skal være med å forme Oceaneerings framtid. Oceaneering AS er et subsea teknologiselskap med over 1300 ansatte i Norge. Den spennende og vidunderlige verden under havets overflate stiller oss ovenfor nye utfordringer hver eneste dag. Vi er derfor på kontinuerlig utkikk etter ambisiøse mennesker som skal være med å sikre vår framtidige suksess. Vår kultur er bygd rundt verdier og holdninger som er definert og skapt av våre ansatte, støttet og

etterlevd på alle nivå. De er sjelen i vårt selskap. Vil du være en del av laget som skal forme framtiden til subseaindustrien? Mer informasjon om oss finner du på vår hjemmeside.

Våre Kjerneverdier: HUMOR | LAGSPILLER | PÅLITELIG | RESPEKT | NYTENKENDE

ROV Operations

Deepwater Technical Solutions

NCA

Asset Integrity

Jåttåvågen, Hinna - P.O.Box 8024 - 4068 Stavanger, Norway Phone: +47 51 82 51 00 - www.oceaneering.no

48

www.eikfotball.no

Rotator Valves

Umbilical Solutions


Tapeter for enhver smak Vi har alt fra klassiske fototapeter til pedagogiske tapeter for barn. Hvorfor begrense seg til fondvegger? Hvorfor ikke tapetsere hele gjestebadet, taket på soverommet eller klesskapet? Du kan også bruke tapet til å bedre utsikten og skape større romfølelse i små rom. Utvalget er stort og spennende. Finner du ikke motivet du er på jakt etter kan du få ditt eget bilde på tapet.

Våre 15 dyktige håndverkere fikser alt innen: Maling. Tapetsering. Gulvbelegg. Fliselegging. Epoxy - privat og industri. Sprøytemaling. Montering av ovn. Pussing og forblending av piper. MOTIP CARAT - En verden av høykvalitets spraylakk med egenskaper tilsvarende billakk. God dekkevne og hurtigtørkende. Kan brukes både innendørs og utendørs.

AKTUELT AKKURAT NÅ

I butikken vår i Årstaddalen finner du inspirasjon og gode ideer. Våre fagfolk kan gjøre jobben for deg om du ønsker hjelp. I disse dager jobber vi med prosjekter som: Restaurering og ombygging av Grand Hotell Egersund med 18 hotellrom, konferansesal og auditorium. ATOS leiligheter/SR-Bank/Rema 1000 i Flekkefjord. Lund Svømmehall. Leiligheter i Vågsgaten og Elvegaten 10 i Egersund. Vikeså Skole. Tannlege Fartein Fluge. Kontorbygg i Langgaten, Sandnes sentrum.

Velkommen til oss i Årstaddalen for inspirasjon eller en fagprat. Du finner oss like ved Rema1000 Malermester Jan skårland

jan@malernegersund.no

www.vakrehjem.no

Maler’n Egersund Gamle Sokndalsveien 53, 4370 Egersund Telefon 51 49 71 01. Åpnigstider: Man. - fre. 9-16 Tors. 9-18 og lør 9-14

Maler’n Vikeså Store Svela, 4389 Vikeså Telefon: 51 45 24 40 Åpnigstider: Man. - fre. 9 - 16.30 Tors. 9 - 17.30 og lør. 9 - 12

49


Det finnes ingen snarvei til seier - eller god smak. Helt siden 1895 har vi i Berentsens satset på våre stjernespillere som er friske, naturlige råvarer av ypperste kvalitet. Det finnes ingen snarvei til seier. Sett deg delmål for å nå fotballdrømmen. Premier deg selv etter de små hverdagslige seierne med forfriskende ekte smak - en smak du aldri blir lei av.

Oppskrift til rask energi

Berentsens AXA versjon Ufiltrert - Ca 2 dl AXA Bjørn Havregryn Lettkokte. - En liten neve rosiner. - Et dryss med kanel. - Fyll opp med ca 1,5 dl Berentsens Ufiltrert Eplemost.

Vinneroppskrift!

www.berentsens.no 50

www.eikfotball.no


e rol G BI a ys pla le sty vy na e th d an r ea sw ort Sp x in neon colors for in the trend thanisd seenasergonet. icMisp ot on look! a cool

SPRING R E M M U S

COLLECTION #13 DAME LEE

ICHI LEVIS FLOYD FUNAKI SORBET INWEAR B-YOUNG FREEQUENT OUTFITTERS NATION WEARHOUSE Modstrøm HERRE LEE LEVIS WESC Solid BLEND GABBA DIESEL HUMØR ICEMAN BERTONI FQ 1924 OUTFITTERS NATION BJÖRN BORG LJUNG SIR Björkvin vannucchi BØLGER

Elvegaten 7, Egersund, Telefon 51 49 25 57

51


Tradisjonen tro ble det i november 2012 avholdt avslutning med pokalutdeling, pizza og brus. EIK Fotball har nå vokst seg så stor at avslutningene må avholdes i tre omganger. Først ble 500 spillere fra barneavdelingen (6-12år) samlet i Egersundshallen. For disse spillerne er det lik premiering for flott innsat og deltakelse. Etter fylte 13 år får spillerne pokaler etter prestasjoner gjennom sesongen.

Først var 13-14 åringene samlet i Klubbhuset etterfulgt av 15-16 åringene. Alle lag har vist god innsats gjennom sesongen der blant annet J16 ble Kretsmestere i sin klasse. Det er gledelig for klubben å se så mange talenter nedover i klassene - dette lover godt for fremtiden.

Bak fra venstre: John Toning Heglstad Buerskog (Årets spiller G-13), Sebastian Farkas (Innsatspokal G-13), Sander Andersen (Treningspokal G-13 75 av 78), Vebjørn Karlsen (Innsatspokal G-14-1), Ørjan Helvig (Treningspokal G-14 74 av 74), Julian Eia Toks (Scoringspokal G-14 16 mål), Ingrid Olsen (Treningspokal J-13 89 av 90, Scoringspokal J-13-1 59 mål og Scoringspokal J-13-3 60 mål), Charlotte Olsen (Scoringspokal J-13-1 59 mål). Foran fra venstre: Camilla Fardal (Scoringspokal J-13-2 29 mål), Kerry Helvig (Innsatspokal J-13-3), Asle Andre Tveida (Treningspokal G-13 75 av 78), Bjørn S. Stapnes (Scoringspokal G-13), Einar Ludvigsen (Årets spiller G-14), Kristian Høien (Innsats pokal G-14-2), Regine Asbjørnsen (Innsatspokal J-13-2), Tamila Bisultanova (Årets spiller J-13 og Innsatspokal J-13-1).

Bak fra venstre: Aina M. Bjørnø, Kine Øverland, Iselin R. Kjønnø, Grete Egeland, Jorunn T. Stavnheim, Elise S. Folland, Linea Ågesen, Kamilla Øvrevik, Yvonne Nevland, Ragnhild L. Øgrey og Lone Hovland. Midten fra venstre: Ida Ø. Nilsen, Sofie S. Ollestad, Celine Olsen, Sara Skjelbred, Vilde Rasmussen, Ida A. Bjørnø, Hilde S. Bakken og Stine Nuland. Foran fra venstre: Eline S. Utheim, Cathrine Randen, Silje Kvamsø.

52

www.eikfotball.no


Bak fra venstre: Kaja Myklebust (Årets spiller J16), Fredrik Netland (Årets spiller og innsatspokal G162), Asbjørn Mong (Årets spiller og innsats G16-3), Leidulf Olsen (Scoringspokal G16-3), Kjetil Bø Olsen (Treningspokal G16), Ole N. Østebrød (Treningspokal G16) og Jorunn T. Stavnheim (Årets spiller J16, scorings pokal og innsats pokal).

J16), Live Jørgensen (Scoringspokal J16), Marius Koldal (Årets spiller, scoringspokal G16-1), Oda L. Pedersen (Innsatspokal J16), Lone Hovland (Treningspokal J16).

Foran fra venstre: Betina N. Tollefsen (Treningspokal J16), Tonita N. Tollefsen (Treningspokal

Ida Homme (Årets spiller), Jenny Vinningland (Treningspokal), Elin Haugstad (Innsatspokal),

Gunhild Olsen og Silje Brobakken (Scoringspokal) alle jr-dame.

Ikke tilstede: Simon Brunel (Innsats G16-1) og Erik Nordvoll (Scoringspokal G16-2).

53


Bestill din neste turbuss hos oss!

Skoleturer, firmaturer, blüturer etc. Vi tilbyr busser fra 4 – 79 passasjerer. Bestilling hos tur@boreal.no Telefon 51 47 07 72 eller 51 59 90 60 54

www.eikfotball.no


CONTAINER I SYV DAGER UTEN LEIE! tilbudTIL tilKLUBBMEDLEMMER: Eik medlemmer: TILBUD

12% RABATT PÅ TRANSPORT 3 AV 10m CONTAINERE!

* FARLIG AVFALL, EE-AVFALL OG DEKK SKAL IKKE KASTES I CONTAINER.

BESTILL Ii DAG: Bestill dag: Telefon 51 64 79 40 11 00 90 FORUSBEEN 204 POSTBOKS 1002 4391 SANDNES Kyrkjeveien 470, 4362 Vigrestad

www.westco.no www.westco.no

Jæren & Dalane 55


Åpningstider: Man.-tor.: 08 - 21. Fre.: 08 - 20. Lør.: 10 - 17. Søn.: 12 - 17. Spinneriet Treningssenter, Spinnerigaten 13, 4370 Egersund Tlf.: 51 49 42 66 / 97 01 41 02 www.spinneriet-treningssenter.no

NYTTÅRSKAMPANJE

Trening i sentrum Virtual spinning med live puls på

trening for

kun 99

uten binding. Registrering innen 15. feb

Foto: Hugo Lütcherath

storskjerm. Animerte pulsprofiler og video. Last ned appen - og du kan konkurrere mot andre. TRX - slyngetrening både i gruppetimer eller som egentrening. Mye nytt utstyr i styrke- og apparatsalen. Personlig veiledning. Kosttilskudd. Gruppetimer. Barnepass. Badstu og solstudio. Se vår timeplan og tilbud på www.spinneriet-treningssenter.no

1 mnd

56

www.eikfotball.no


Team DNB spiller på lag med idretten.

Berit Ur

Tor Hugo Mellemstrand

Tore Molnes

Aud Torunn Tronerud

Steinar Stornes

Rune Andersen

Randi Torgersen

Norunn Malmin

Anne Marie Langemyr

Johnny Nicolai Olsen

Lisbeth Aarthun

Christine Bjørnemo

SMB

Banksjef

Finansrådgiver

Eiendomsmegler

STK

Finansrådgiver

Kundeansvarlig daglig bank

Eiendomsmegler

SMB

Finansrådgiver

Kundeansvarlig kreditt

Eiendomsmegler

Våre team på bedrift, privat og eiendomsmegling har spisskompetanse innen sine fagfelt. Velkommen inn for en uforpliktende prat! DNB Egersund. Nytorget 6, 4370 Egersund. Sentralbord 03000. Kundeservice 04800 (24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året) DNB Eiendom 954 63 000, egersund@dnbeiendom.no

dnb.no

57


www.pwc.no

Lokal tilstedeværelse, global kunnskap

I Egersund er vi tilstede med både lokale revisorer og regnskapsførere. Det betyr at hos oss får du lokal revisjon som er tilpasset det unike i din bransje og bedrift. Våre regnskapstjenester kombinerer det fremste innenfor teknologi og regnskap med vår eksisterende ekspertise innen et bredt spekter av bedriftsøkonomisk og juridisk rådgivning. Kontakt PwC Egersund: Per Trygve Årstad Partner Tlf: 952 61 160 E-post: per.t.arstad@no.pwc.com

Virksomheten kaller vi for PwC Accounting, en premissleverandør til din bedrift som overgår det du forbinder med et tradisjonelt regnskapsbyrå. Vårt motto er at enhver bedrift kan forbedres.

© 2013 PwC. Med enerett. I denne sammenheng refererer ”PwC” seg til PricewaterhouseCoopers AS, Advokatfirmaet PricewaterhouseCoopers AS, PricewaterhouseCoopers Accounting AS og PricewaterhouseCoopers Skatterådgivere AS som alle er separate juridiske enheter og uavhengige medlemsfirmaer i PricewaterhouseCoopers International Limited. Foto: Annette Larsen

58

www.eikfotball.no


*Alarm *Vakt tjenester *Skade sikring *Lås og sikring *Adgangskontroll *ID kort - kortproduksjon *Videoovervåking Helt siden 1989 har vi i NVC Security gjort vårt for å sikre private hus, bedrifter og butikker. I dag har NVC Security vel 2500 fornøyde kunder innen nærings- og privatmarkedet. Vi tilbyr alle tjenester innen sikkerhet, med unntak av pengetransport. NVC vektlegger service fremfor volum og tar derfor selv hånd om hele verdikjeden fra salg, via installasjon, beredskap og aksjon til fakturering. Vårt personale innehar nødvendig sertifisering. NVC har kvalifiserte vektere i samtlige kommuner i hele Sør-Rogaland. ALARM PowerMaster-10 er et ultra-kompakt trådløst alarmsystem som både kan brukes til avanserte installasjoner med spesielle behov samt til mindre, enklere installasjoner. Du får full to-veis trådløs funksjonalitet med alt av tilbehør. PowerG som system har en enestående rekkevidde, forlenget batteri-levetid og en unik trådløs kommunikasjonsform med høy grad av sikkerhet. PowerMaster-10 lever opp til de høyeste kravene som sikkerhetsindustrien står ovenfor i dag, så vel som morgendagens utfordringer. Ønsker du et uforpliktende tilbud på Boligalarm eller til din bedrift? Ta kontakt slik at vi sammen kan finne den beste løsningen! NVC SECURITY Fabrikkplassen 2, 4370 Egersund. Telefon: 51 46 11 90 post@nvc.no. www.nvc.no Føg oss på Facebook

59


Besøksadresse Storgaten 39, Egersund Telefon 51 46 35 00 E-post post@advokat-stokkeland.no. www.advokat-stokkeland.no

ADVOKAT OG MEGLERHUSET I STORGATEN Asbjørn Stokkeland

Ove Sørensen

Brian N. Skjefrås

Advokat Fast forsvarer ved Dalane tingrett. NAF-advokat SørRogaland. Kontrakts- og entrepriseforhold – bygg og anlegg. Faste eiendommers rettsforhold. Styrearbeid.

Advokat Faglig leder av Axept Eiendom AS. Avhendingsrett og kjøpsrett. Arverett. Faste eiendommers rettsforhold. Forvaltningsrett.

Advokat Selskapsrett. Styrearbeid. Lov og rett i landbruket. Familie, barn og barnevern. Gjeldsforhandling og konkurs.

Merete Bjørkelund

Lars Martin Ramsland

Espen Andersen

Advokat Fast bistandsadvokat ved Dalane tingrett. Erstatningsrett (personskade). Trygderett. Familie, barn og barnevern.

Advokat Arbeidsrett. Avtalerett. Arv, skifte og dødsbo. Familie, barn og barnevern. Kjøpsrett.

Advokat Forbruker og kjøpsrett. Arv, skifte og dødsbo. Familie, barn og barnevern. Strafferett. Opphavsrett.

Solfrid Helvik

Hilde Ramsland

Wenche Svela

Advokatassistent / Megler Fast eiendom og oppgjør. Arv, skifte og dødsbo. Økonomi og administrasjonsarbeid.

Advokatassistent / Megler Fast eiendom og oppgjør. Arv, skifte og dødsbo. Økonomi og administrasjonsarbeid.

Advokatsekretær / Megler Fast eiendom og oppgjør. Inkasso. Sentralbord og sekretær.

Alf Hansen Megler Daglig leder av Axept Eiendom AS. Salg av fast eiendom. Tlf.: 952 21 701

Trenger du juridisk bistand? Advokatene i Storgaten har i over 30 år drevet allmenn advokatpraksis. Vi har god kompetanse innen en rekke ulike fagområder.

Meglerhuset i Storgaten Telefon 51 46 35 10. alf@axepteiendom.no

60

www.eikfotball.no


Persontransport 1-16 personer. Kontakt oss for et tilbud neste gang du skal til flyplassen! Vi henter og bringer deg dit du skal. Bestilling: 51 49 00 00 Maksitaxi: 99 59 50 50 egersund.taxi@gmail.com 61


A-lag: Man. 19.00–20.30 B&G banen.
 Tirs. 19.00–20.30 B&G banen.
Ons. 19.00–20.30 Fysisk trening.
Tors. 19.00–20.30 B&G banen.
 Fre. 17.30–19.00 B&G banen. Rekruttgruppe: Man. 17.30–19.00 B&G banen.
 Tirs. 17.30-19.00 B&G banen.
Tors. 20.30–22.00 B&G banen.

Old Boys: Man. 20.30–22.00 Skolebanen.
 Tors. 20.30–22.00 Skolebanen. C-lag: Ons. 20.00–21.30 Skolebanen. 
Fre. 18.00–20.00 Skolebanen. Damelag: Man. 20.30–22.00 B&G banen.
 Tirs. 20.30–22.00 B&G banen.
 Ons. 19.00–20.30 B&G banen.

G-15+16: Tirs. 16.00–17.30 B&G banen.
 Ons. 20.30–22.00 B&G banen.
Tors. 16.00–17.30 B&G banen.

Jr. dame: Tirs. 20.30–22.00 B&G banen.
Tors. 20.30–22.00 B&G banen.

G-14: Man. 16.00–17.30 B&G banen.
Tors. 17.30– 19.00 B&G banen.
Søn. 19.30–21.00 B&G banen.

J-16: Man. 20.30–22.00 B&G banen.
Tirs. 20.30– 22.00 B&G banen.
Ons. 19.00–20.30 B&G banen.

G-13: Man. 16.00–17.30 B&G banen.
Ons. 18.30– 20.00 Skolebanen.
Søn. 19.30–21.00 B&G banen.

J-14: Tirs. 17.30–19.00 B&G banen.
Tors. 17.30– 19.00 B&G banen.
Fre. 16.00–17.30 B&G banen.

G-12: Tirs. 19.30–21.00 Skolebanen.
 Ons. 17.30–19.00 B&G banen.

J-13: Man. 19.00–20.30 Skolebanen.
 Tors. 19.00–20.30 Skolebanen.

G-11: Ons. 16.30–17.30 B&G banen.
 Tors. 16.00–17.30 Skolebanen Gruppe 1.
 Tors. 17.30–19.00 Skolebanen Gruppe 2.

J-12: Man. 17.30–19.00 Skolebanen.
 Ons. 17.30–19.00 B&G banen. J-11: Man. 17.30–19.00 B&G banen.

G-10: Ons. 17.30–18.30 Skolebanen J-10: Tirs. 16.30–17.30 Skolebanen. G-9: Tirs. 18.30–19.30 Skolebanen G-8: Man. 18.00–19.00 Tennishallen

J-8+9: Tirs. 16.45–17.45 Lagård Ungdomsskole Gymsal

G-7: Man. 16.30–17.30 Skolebanen

J-7: Ons. 17.00–18.00 Rundevoll skole.

G-6 : Tirsdag 17.30–18.30 Skolebanen

J-6: Man. 18.00–19.00 Rundevoll skole.

Ball-lek gutter: Man. 17.00–18.00 Tennishallen

Ball-lek jenter: Man. 17.00–18.00 Rundevoll skole.

For noen uker siden ble en av EIKs ivrigste supportere markert i klubbhuset da Jan Kåre Ramsland ble 50 år. Omkranset av venner og familie overrasket EIK jubilanten med flotte gaver. I tillegg til EIK jakke og signert spillertrøye fra A-laget kunne klubben overrekke beviset på at han som eneste tilskuer har fått sitt eget reserverte sete under taket på tribunen på Husabø. Jan Kåre har opp igjennom årene blitt et kjent ansikt i fotballrogaland, til glede for våre egne supportere og til skrekk for motstandere, dommere og linjemenn. Nå håper vi at Jan Kåre får mye og juble for også i 2013 sesongen.

62

www.eikfotball.no


Kvalitet og presisjon

Er du opptatt av kvalitet og presisjon, så er vi ganske enkelt de rette. Vi utfører jobben raskt, rimelig og til avtalt tid. Gode medarbeidere og en oppdatert maskinpark gjør at vi raskt kan bistå deg i både store og små oppdrag innen bl.a. riving, betongsaging, meisling og kjerneboring.

Tlf.: 911 06 046. daginge@svbs.no. www.svbs.no

Betongsaging

Kjerneboring

Innvendig riving

Utstyret er blitt lettere og mer håndterlig, og arbeidet enda mer effektivt. Våre håndsager, vegg- og gulvsager kommer til der det er behov, og våre medarbeidere yter alltid sitt ytterste for å levere nøyaktig arbeid.

Vi borer hull til bl.a. kabler, rør, ventilasjonskanaler m.m. Vi har lang og god erfaring i dette, og kan kjernebore i alle retninger ect; kjerneboring i tak, kjerneboring på skrått osv. Våre maskiner har kapasitet til å bore opptil ø 1300.

En god maskinpark med avansert og godt utstyr gjør rivingen kjapp, trygg og effektiv. Våre rivingsroboter kommer til de fleste plasser, gjør jobben lettere, og gir ikke fra seg avgasser.

- vår spisskompetanse

- mange muligheter

- det beste utstyret.

Blant de beste i landet

Vår maskinpark er blandt de beste i landet, og der skal vi være. Vi jobber hele tiden med å utvide og forbedre vårt utstyr, men vi har allerede et godt utvalg i rivingsroboter, bobcat’er, minikran, kjerneboringsutstyr, håndsager, gulv- og veggsager, fyldige arbeidsbiler m.m. Minikran - gjør jobben enklere Den bistår våre medarbeidere der det er behov for det, og gjør større prosjekter lettere og gjennomføre. Minikranen pakkes godt sammen, og kommer inn nesten over alt! Den flytter kjapt store betongdeler dit vi ønsker, og jobben utføres rensligere og ikke minst sikrere. Den har en rekkevidde på 15 m, og kan løfte opptil 4 tonn. Rivingsroboter - med fokus på miljøet Vårt utvalg i rivingsroboter varierer fra de minste til de største. Robotene er fjernstyrte og utstyrt med både meisel, skuffe og saks. Rivingssaksen klipper betong med tykkelse opptil 60 cm tilnærmet lydløst. Robotene er elektriske, noe som gjør arbeidsmiljøet meget HMS-vennlig. De egner seg også utmerket til graving innendørs.

63


Apotek1 Bare barn Bik Bok Brilleland Coop ByggMix Coop Cafè Fayancen Coop Mega Cubus Din Ztil Dressmann Eurosko Expert Floriss

G-sport Våre Gullfunn KappAhl butikker Kitch’n Lindex Modern Design Notabene Princess Skin Tonic Skoringen Vita Wagner & Savoy Yes! Vi leker

AMFI EIKUNDA SENTERET I SENTRUM ÅPENT 10-20 (18) DAGLIGVARE 08-21 (09-20) AMFI-EIKUNDA.NO

Sealing Solutions & Machining for the oil and gas industry Norwegian Seals continuously search for the optimal solution. In close co-operation with our customers, and by using the latest innovations in materials and technology, we can handle most challenges. The high standards we set for ourselves are stated in our main business objective: «Norwegian Seals aims to be the most competitive distributor, producer and supplier of quality, high performance seals technology and machined parts, for the industry.» Experience and innovation Our sealing products have our unique combination of experience and innovation built right in, and we are able to supply them quickly and cost effectively to fit virtually and any application you can think of. Sealing Environment: • Aggressive chemicals, including H2S (sour gas and sour oil), hydrocarbon concentrated bases, amines, formats and polar solvents. • High pressures to 345 MPa (50,000psi) • Elastomer temperatures to 320 Celsius (608 F) • Metal seal temperatures to 1090 Celsius (2000 F)

64

www.eikfotball.no

Continuous exposure to sea water, steam, steam/ oil mixes, petroleum oils, drilling mud, waves, wind, shock, vibration,abrasion,rapid decompression, and rotary cycling. Production and drilling risers and valves, blowout preventors, wellhead equipment, mud pumps, tricone drilling bit seals, compressors and controls.

Insight & support Norwegian Seals has a well trained and experienced staff, with a deep and detailed knowledge about their field of profession. Due to years of experience and excellent service from our vendors, we can provide our customers with individual and comprehensive support. Norwegian Seals is the sole distributor in Norway for Parker Seal Group, CDI Seals, Sub-drill and Flexitallic.

Kjøpmannsbrotet 7, 4352 Klepp Tlf: 51 78 60 30. Faks: 51 78 60 31 firmapost@norwegianseals.no www.norwegianseals.no


Vi har levert stålkonstruksjonen til tribunen i idrettsparken på Husabø. Vi gratulerer EIK med nytt og flott anlegg!

Velkommen til O.C. Roxman. Vi feirer i år vårt jubileum og har i 40 år servert våre rykende ferske fristelser i Storgaten i Egersund.

65


Trenger du hjelp til å lage ny hage? eller renovere din gamle?

Vi planerer og gjør det meste av grovarbeidet

Dalane Hageservice A/S Ytre Torvhusvei 11, 4370 Egersund

www.dalane-hageservice.no

Plantevern Beplantning Løing av forstøtningsmur Salg av singel, grus, mold osv. Salg av bark og duk Salg av ferdig plen

51 49 12 50

Energisk og kraftfull støttespiller! 66

www.eikfotball.no

12 års erfaring Levering & frakt Utleie av div. maskiner Trefelling - beskjæring Vekkjøring av greiner Graving og transport


Hvorfor velge vårt firma som revisor? Revisjonen utføres i tråd med de krav lovgivning, god revisjonsskikk og etiske retningslinjer stiller. Revisjonens utførelse ivaretar de ønsker og behov eierne og ledelsen har. Risikoen for uønskede overraskelser i ettertid reduseres. Revisjonen utføres på en effektiv måte (bruk av moderne revisjonsverktøy, teknologiske hjelpemidler og analyseverktøy) 1. Våre erfaringer og tilbakemeldinger viser at vi i stor grad lykkes med målsettingen om å være proaktive og løsningsorienterte. 2. Med mange års praktisk erfaring har vi opparbeidet høy kompetanse innenfor mange områder blant annet: • Selskapsmessig restrukturering • Fusjon/fisjon • Arv/generasjonsskifte • Skatte- og avgiftsoptimalisering • Kvalitet på løpende rapportering av tidsriktig økonomisk informasjon/nøkkeltall 3. Offentlige regler og forskrifter innenfor regnskaps-, skatte- og avgiftsområdet er gjenstand for hyppige endringer. Vi stiller store krav til oss selv med å ivareta våre kunders interesse i forhold til dette gjennom: • Aktiv og bevisst holdning til faglig oppdatering av egne medarbeidere • Løpende informasjon til kundene • Å delta som diskusjonspartner for å oppnå optimale løsninger når forretningsmessige beslutninger kan tenkes å ha skatte- og avgiftsmessige konsekvenser.

REVISJON OG RÅDGIVNING Torvgården, 4370 Egersund. Telefon: 51 46 32 60 www.iversen-revisjon.no

Vi jobber for å unngå skade på

MENNESKELIV OG MILJØ Rådgivning, inspeksjon og prosjektledelse

Vartdal Veggsystem ® Det geniale byggjesystemet for grunnmur og vegger

Vi er etablert i Egersund og er:

STOLT SPONSOR AV EIK

- U-verdi = 0,16W/m2K - Tørr og lun bukomfort - Ingen kuldebruer

- Kledning kan skruast direkte på vegg - Teknisk godkjenning

Lykke til videre i sesongen!

frost media

sveiseteknologi inspeksjon og konsulent tjenester

sveiseteknologi.no

www.vartdalplast.no

67


sxc.hu. Istockphoto

www.lino.as

®

Istockphoto

Gamle Eigerøyveien 33. Telefon 51 46 70 20. rune@lino.as

Maling, sparkel, flis, snekkerarbeid, betongarbeid, oppussing, renovering og hagearbeid.

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud

Gamle Eigerøyveien 33. Tlf.: 51 49 46 17

68

www.eikfotball.no


Vi tilbyr et bredt spekter av varer og tjenester innen ventilasjon, tak og fasade til entreprenører, byggfirma og privatpersoner.

Velkommen inn til oss i underetasjen i Håndverkshuset

www.partnerblikk.no - post@partnerblikk.no Telefon: 51 49 19 59

Varbergveien 1, 4370 Egersund 51 46 49 49 egersund@tess.no - www.tess.no

Slitte slanger skifter ham Først i Norge: Retur av slanger og kuplinger Fiskerinæringen lever av naturen, og fokus på miljøvennlig drift er selvsagt. Nå bidrar Hydroscand til ytterligere miljøskjerping, med en unik returordning for hydraulikkslanger. Oljen, kuplingene og selve slangene sorteres, resirkuleres eller gjenvinnes. Kasserte slanger er ikke lenger søppel. kontakt oss for mer informasjon. www.hydroscand.no

Tlf.: 51 46 58 00 Faks: 51 46 59 00

Telefon: 38 32 76 00 flekkefjord@arkkso.no • www.arkkso.no

69


RIKTIG

UTSTYR! PAKKEPRIS

EGER

BYGG a.s

Bøckmans gate 18, 4370 Egersund. Telefon 51 46 12 80

www.egerbygg.no

KOMPLETT CARVINGPAKKE TIL DAME OG HERRE

Head Xenon SC carvingski med SL 100 binding Lettkjørt og svingvillig carvinpakke fra Head, verdensledende i racingsirkuset. Xenon SC kombinerer stabilitet og kontroll med en behagelig og morsom svingradie som hjelper alle fra nybegynnere til viderekommende å carve herlige svinger. Nordica One 40/45 støvel Superkomfortabel carvingstøvel fra Nordica. Ekstra bred og komfortable lest. Varm og god innerstøvel. For nybegynnere. Dame og herremodell.

AS SPORTY Egersund. Tlf 51 49 02 75

Time is money… The Simrad AP70 Autopilot is like having a skilled crew member ready to steer at any given time. The AP70 is smart, we’re back to port much sooner… there are countless advantages that Simrad’s new autopilot has brought to the boat - efficiency is one of them.

Global Professional Service

Global professional service for the Simrad AP70/AP80 series is provided by a network of qualified Master Distributors and Certified Partners. Dedicated support engineers are located in key ports in over 50 countries worldwide ready to provide spare parts and on-board service to ensure prompt and efficient service.

Alltid på plass T Stangeland Maskin AS er landets største og mest moderne maskinentreprenør, med hovedvirksomhet innen grunnarbeid. Vi disponerer ca. 500 maskinenheter, hvorav bl.a 100 gravemaskiner, 65 dumpere/lastebiler, 20 hydrauliske borerigger og 30 dozere/ hjullastere. Vårt utstyr er topp moderne og blir hele tiden oppdatert og fornyet. Vårt mål er å sikre kvalitet gjennom gode medarbeidere og systemer, og det mest oppdaterte utstyret.

tlf.: 51 44 41 00, nordiccranegroup.com 70

www.eikfotball.no


ACTIONBEACH – ACTIONGRILL – ACTIONGREEN SPENSTIGE ARRANGEMENTER FOR GRUPPER FRA 10 TIL 600 PERSONER

Booking 909 43 000 Dyre Vaa’s vei 61 4317 Sandnes www.actionball.no

www.sfp.no

Pizza & kebab house Storgaten 24. Egersund Tlf.: 51 49 40 30

www.multiblokk.no

71


Jernbaneveien 22, 4370 Egersund Telefon: 400 01 831

BYGG

AS

Åpent alle årets dager!

www.leoslekeland.no

Fardal Bil AS Eie, 4370 EGERSUND Telefon 51 46 10 00 www.fardalbil.no

Oasen Flora-Dekor Hauen/Torget, 4370 Egersund Tlf 51 49 09 04

Gamle Sokndalsvei 38, 4370 Egersund, Tlf: 51 49 60 00

Hovlandsveien 70, 4370 Egersund Telefon: 51 49 00 28

Telefon: 51 49 32 09 Storgaten 17, 4370 Egersund Telefon: 51 49 09 67

Sandakergaten 1, 4370 Egersund Telefon: 51 46 18 20

Hovlandsveien 52, 4370 Egersund Telefon: 51 46 47 00

Elvegaten 5, 4370 Egersund Telefon: 51 46 77 11

- på lag med naturen! Tlf: 51 79 17 80 post@sjt-miljo.no www.sjt-miljo.no

Regnskap, skatt og økonomisk rådgivning okonomihuset.dalane@consis.no

ÅPNINGSTIDER 10-20 (18) MATÅPENT 10-22 (20)

Svanedalsgården, Egersund

Årstaddalen Tlf.: 51 49 29 80 Åpningstider: Man-fre: 0800 - 2200 Lørdag: 0900 - 2000 www.rema.no

Nyeveien 70, 4370 Egersund Telefon: 51 49 35 60

komplettvindu.no - vinduer i tre og PVC - rekkverk i glass og stål - trapper i alle design

Fabrikkplasen 5, 4370 Egersund Tlf.: 51 49 58 00 www.byggservice-egersund.no

Telefon: 52 90 92 30 post@komplettvindu.no

www.hovlandtrevare.no

Gamle Eigerøyveien 33, 4370 Egersund Telefon 51 46 33 00

Dalane Manuell- og Fysioterapi Nytorget 9, 4370 Egersund

Kjellandsveien 23, 4370 Egersund Telefon: 906 59 493

SKADBERG HANSEN Telefon: 909 50 448

Nytorget 2, 4370 Egersund. Telefon 51 49 03 94


4387 Bjerkreim. Tlf: 51 45 96 00. Faks: 51 45 96 01.

www.covent.no

Sandakergt. 5, Egersund. Telefon 51 46 19 10

www.viatravel.no www.viatours.no

Kvellurveien 1B, 4370 Egersund Tlf.: 51 49 38 06 Åpningstider: Man-fre: 0800 - 2200 Lørdag: 0900 - 2000 www.rema.no

ISOTEK Teknisk isolering Overflatebehandling Plate og Sveis

www.isotek.no

Telefon: 51 79 92 20 post@kvia-as.no. www.kvia-as.no

www.vikingsupply.com

Telefon: 99 16 90 40

Gamle Eigerøyvei 87, 4370 Egersund Telefon: 47 47 30 00

www.etman.no

Telefon: 982 46 975 hans.hadland@dabb.no

Kaupanesveien 50, 4370 Egersund. post@ervikship.no www.ervikship.no

Økonor Dalane - Lund Regnskapskontor AS Avd. Egersund Sokndalsveien 15, 4370 Egersund Tlf: 51 40 94 20 Avd. Helleland Landbrukssenteret på Helleland. Tlf: 51 40 94 15 Hovedkontor på Moi Tlf: 51 40 94 00. E-post: dalane@okonor.no


VI FLYTTER FJELL

B&G anlegger kunstgressbane for EIK på Bakkebø

Foto: Hugo Lütcherath

I tillegg jobber vi med en rekke andre spennende prosjekter lokalt og nasjonalt. Ordrereserven er rekordstor og vi trenger stadig flere medarbeidere. Vil du være med på laget som flytter fjell?

BERTELSEN & GARPESTAD AS er et ledende maskinentreprenørfirma innen bygg og anlegg. Firmaet omsetter årlig for ca 300 millioner og har 95 ansatte. Typiske prosjekter for oss er veibygging, kraftanlegg, masseflytting, sprengningsarbeider, tomtearbeider og opparbeidelse av hyttefelt. Vi tar på oss oppdrag i hele Sør-Norge.

Vi får stadig nye, utfordrende og spennende oppdrag. Se våre nettsider for ledige stillinger. Bertelsen & Garpestad AS, Hovlandsveien 70, 4374 Egersund. E-post: post@bg.no. www.bg.no

74

www.eikfotball.no


EGERSUNDS IDRETTSKLUBB Organisasjonsnummer: 970531645

32774970531645

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan velge ett lag eller én forening som du ønsker å støtte - din Grasrotmottaker. Vi oppfordrer deg til å støtte oss i EGERSUNDS IDRETTSKLUBB! Tenk deg at du kan spille favorittspillene dine - Lotto, Tipping og Joker for eksempel - og samtidig gi noe mer til det laget eller den foreningen du selv ønsker å støtte. Dette er mulig via Grasrotandelen. Ved spill hos Norsk Tipping vil 5 % av innsatsen gå direkte til ditt lag eller forening (gjelder ikke Extra og Flax). Merk at Grasrotandelen ikke på noen måte går ut over innsatsen eller premien din - du blir ikke belastet noe for å være grasrotgiver. Du trenger Norsk Tipping Spillerkort for å knytte deg til Grasrotandelen. Spillerkort får du kjøpt hos kommisjonær, eller du kan bestille det på www.norsk-tipping.no. Vi oppfordrer deg til å knytte deg til ordningen allerede i dag, og du gjør det på en av følgende måter: 1. Hos Kommisjonær: Ta med deg strekkoden og ditt spillerkort til en av Norsk Tippings mange kommisjonærer. 2. SMS: GRASROTANDELEN 970531645 til 2020 (tjenesten er gratis). 3. Internett: grasrotandelen.no eller norsk-tipping.no. 4. Norsk Tipping Mobilspill. Mer info på www.grasrotandelen.no. Her vil du også kunne følge med på hvor mye Grasrotandelene genererer for de enkelte Grasrotmottakerne. Takk for at du støtter oss via Grasrotandelen! Hilsen EIK håndball, friidrett og fotball avdeling.

Listen er hentet fra boken ‘Guttene fra E-I-K’ og oppdatert sommeren 2004 etter at noen protokoller fra slutten av 1960-tallet kom til rette. Listen er i tillegg oppdatert t.o.m sesongen 2011 for de spillerne som fremdeles er aktive.

Jostein Kvernes Salvesen Håkon Lædre Jr Jonas Mong Gunleif Karlsen Christian Carlsen

Spiller Kamper År Stian Stapnes Hunnestad 450 (1997-2012) Jan Kjell Skulstad 441 (1975-92) Arnt Ove Ivesdal 434 (1997-2011) Rune Eik 428 (1995-2011) Bjørn Larsen 424 (1980-91) Atle Tveit 392 (1985-2007) Oddvar Olsen 368 (1995-2011) Stein Erik Koldal 364 (1990-2007) Vidar Nodland 363 (1998-2012) Gunnar Storm Nielsen 356 (1966-81) Asle Sirevåg 345 (1994-2012) Hans Jonny Skåtøy 340 (1986-2005) Kåre Skogen 338 (1976-89) Hans Helvig 330 (1952-67) Magnus Salvesen 326* (1928-52) Olaf Hovland 302 (1975-89) Jan Eric H Wetteland 290 (1997-2012) Bjørn Reidar Berentsen 289 (1957-75) Arve Sandve 280 (1975-85) Tor Tollefsen 278 (1966-79) Karl Johan Tuen 277 (1971-80) Arne Svindland 276 (1954-68) Per Arne Larsen Berge 274 (1986-94) Arne Magnar Sleveland 262 (1994-2004) Espen Furuløkken 260 (1990-2005) Harry Myklebust 259 (1975-87) Kjell Iversen 253 (1975-89) Jan Petter Rasmussen 244 (1963-79) Børge Hansen 239 (1999-2010) Erik Hestnes Sæstad 237 (1980-90) Egil Jacobsen 234* (1928-47) Arne Iversen 229 (1948-62) Terje Jørgensen 225 (1955-67) Reidar Stokkeland 219 (1968-81) Gunleif Olsen 218* (1929-48) Johannes Dubland 218 (1956-66) Gunnar Eriksen 217 (1979-91) Wilhelm Olsen 217 (1958-75) Bjørn Peder Bjørkeland 216 (1985-91) Arild Nærem 212 (1980-96) Roger Lagård 212 (1997-2005) Espen Rasmussen 211 (2004-12) Espen Nilsen 210 (1988-97) Olaf Omdal 209 (1971-79) Alf Hetland 203 (1979-85) Arild Nodland 201 (1999-2012) Richard Zahl Larsen 201 (1973-80) Kristian Koldal 200 (2006-2012) Ivar Nilsen 200 (1953-67) Leif Stokkeland 192 (1951-64) Frode Tengs Lorentzen 190 (1980-88) Steinar Helleren 188 (1960-72) Askild Hagen 177 (1965-83) Svein Harald Vigrestad 175 (1982-96) Egil Eriksen 170 (1979-85) Terje Steinskog 165 (1987-93) Lars Arne Stavnheim 164 (1994-2007) Petter Nodland 163 (1935-50) Sigmund Strømstad 163 (1950-60) Martin Håland 162 (2005-12)

Spiller Mål År Jan Kjell Skulstad 241 (1975-92) Gunnar Storm Nielsen 196 (1966-81) Egil Jacobsen 165* (1928-47) Hans Jonny Skåtøy 159 (1986-2005) Stian S Hunnestad 155 (1997-2012) Johannes Dubland 152 (1956-66) Bjørn R Berentsen 133 (1957-75) Kåre Skogen 128 (1976-89) Martin Håland 102 (2005-12) Karl Johan Tuen 100 (1971-80) Rune Eik 94 (1995-2011) Espen Rasmussen 92 (2004-12) Leif Stokkeland 67 (1951-64) Anders Egebakken 64 (1948-55) Aage Storm Nielsen 63 (1938-51) Svein Harald Vigrestad 62 (1982-96) Kjell Garpestad 61 (1985-97) Gunleif Karlsen 58 (1931-45) Stein Erik Koldal 56 (1990-2007) Mathias Kvåle Perttamo 55 (2008-12) Per Arne Larsen Berge 53 (1986-94) Åge Hetland 52 (1953-62) Bengt H Sæternes 51 (1991-94) Christian Carlsen 50* (1920-35) Jan Petter Rasmussen 50 (1963-79) Jørgen Carlsen 49 (1951-59) Oddvar Olsen 47 (1995-2008) Bjørn Larsen 45 (1980-91) Kim Morten Vamråk 44 (2001-09) Kai Ove Stokkeland 43 (1995-97) Arne Magnar Sleveland 43 (1994-2004) Leif Omdal 42 (1939-51) Ronny Arntsen 41 (1992-2002) Ivar Nilsen 40 (1953-67) Jan Eric Torres Gløpstad 39 (2003-12) Gunnar Eriksen 38 (1979-91) Steinar Helleren 36 (1960-72) Frode T Lorentzen 36 (1980-88)Olaf Omdal 33 (1971-79) Gunleif Olsen 31* (1929-48) Stian Sleveland 30 (2010-12) Annfinn Nielsen 30 (1975-80) Arve Sandve 30 (1975-85) Bjørn Peder Bjørkeland 30 (1985-91) Egil Eriksen 29 (1979-85) Asle Sunde 29 (1992-93) Kristian Koldal 28 (2006-12) Torfinn Hadland 28 (1958-64) John Tuen 28 (1969-80) Kim Josef Haaland 27 (2006-12) Sigmund Strømstad 27 (1950-60) Ove Tengesdal 27 (1980-87) Hans Kristian Mong 27 (1982-84) Kurt Waldeland 26 (1950-63) Reidar Omdal 26 (1959-72) Einar Lædre 26 (1967-76) David Gordon 26 (1981) Lars A. Stavnheim 26 (1994-2006)

159 157 155 150 149*

(2001-12) (1994-2001) (2006-10) (1931-45) (1920-35)

* cirkatall - nøyaktig tall foreligger ikke

75


NYBYGG BYGG

NYBYGG NYBYGG

NYBYGG

SANDBAKKVEIEN 11 SANDBAKKVEIEN 11 Tomannsbolig under oppføring i sentrum.11 11 SANDBAKKVEIEN SANDBAKKVEIEN NDBAKKVEIEN 4 soverom. Mulighet for "alt" på en11 flate.

Tomannsbolig under oppføring i sentrum. StipulertTomannsbolig ferdig 2. kvartal 2013. under oppføring i sentrum. 4 soverom. Mulighet for "alt" påi sentrum. en flate. Tomannsbolig under oppføring 4 soverom. Mulighet for "alt" på en flate. Stipulert ferdig 2. kvartal 2013.på en flate. nsbolig under oppføring i sentrum. 4 soverom. Mulighet "alt" Sandbakkveien 11 A og B for Stipulert ferdig 2. kvartal 2013. Stipulert ferdig 2. med kvartal 2013. rom.Visning: Mulighet for "alt" på en flate. Ta kontakt i dag Etter avtale megler/selger. Sandbakkveien 11 A og B

for innføring i prosjektet. Sandbakkveien 11 A og B rt ferdig 2. kvartal 2013. Visning: Etter avtale med megler/selger. Ta kontakt i dag

Sandbakkveien 11 A og B Visning: Etter avtale med megler/selger. Ta kontakt i dag for innføring i prosjektet. for innføring i prosjektet. Størrelse: p-rom: 105 med kvm, bra: 115 kvm Ta kontakt i dag Visning: Etter avtale megler/selger. kveien 11 A og B for innføring i prosjektet. p-rom: 105 kvm,105 bra: 115bra: kvm115 kvmi dag Størrelse: p-rom: kvm, EtterStørrelse: avtale med megler/selger. Ta kontakt Kontakt: ring iStørrelse: prosjektet. p-rom: 105 kvm, bra: 115 kvm DNB Eiendom Egersund Kontakt: Kontakt: Johnny Nicolai Olsen DNB Eiendom Egersund DNB105 Eiendom Egersund e: p-rom: kvm, bra: 115 kvm Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig Kontakt: Johnny Nicolai Olsen Johnny Nicolai Olsen Tlf. 40Eiendom 24Eiendomsmegler 11 27 Egersund MNEF / Fagansvarlig DNB Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig www.dnbeiendom.no Johnny Nicolai Olsen Tlf. 40 24 11 27 t: Tlf. 40 24 11 27 Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig www.dnbeiendom.no Hellvik Hus www.dnbeiendom.no endom Egersund Tlf. 40 24 11 27 Hellvik Hus Kim K. Årstad Nicolai Olsen www.dnbeiendom.no Hellvik Hus Selger Kim K. Årstad msmegler / Fagansvarlig Kim47 K.MNEF Årstad Selger Tlf. 45 15 70 Hellvik Hus 24 11 27 Tlf. 47 45 15 70 Selger www.hellvikhus.no Kim K. Årstad www.hellvikhus.no nbeiendom.no Tlf. 47 45 15 70 Selger www.hellvikhus.no Tlf. 47 45 15 70 Hus www.hellvikhus.no

Årstad

SALGET ER I GANG SALGET ER I GANG SALGET SALGET SALGET ER ER IGANG GANG ER I IGANG

EIKmagasinet  

Opp te Husabø nr. 10 - et magasin fra EIK fotball.

EIKmagasinet  

Opp te Husabø nr. 10 - et magasin fra EIK fotball.