InfoRegio 3 - oktober 2020

Page 1

INFO REGIO Oktober 2020 * nummer 3 * jaargang 21

3ICT ICT sexy? Echt wel!

Jeanet van Antwerpen SADC

Toon van Dooijeweerd YourGift Cards

Zakelijk magazine voor regio Haarlemmermeer en Schiphol

Inmiddels zijn er al vele infrastructuren opgezet en het is hoog tijd om klanten aan het woord te laten.

Daphne Hoogland Restaurant Lieveling

Gerco Tolsma MeerBusiness Haarlemmermeer


Te huur Spaarnwouderweg 50-52 te Vijfhuizen

te HUUR

Het betreft een bedrijfspand van circa 800 m2 met een zeer ruim en afsluitbaar buitenterrein van circa 1.900 m2. Het bedrijfspand is centraal gelegen nabij de op- en afritten van de Rijksweg A9 (Alkmaar – Amsterdam). Het bedrijfspand is als volgt verdeeld: begane grond vloer circa 640 m2 bedrijfsruimte inclusief entree en toiletgroep met wasruimte en twee entresolvloeren van elk circa 80 m2. Huurprijs : € 5.000,- per maand, te vermeerderen met BTW.

Te huur Spaarneweg 12F te Cruquius

te HUUR

te HUUR

Bedrijfspand van totaal circa 520 m2 kantoor- en bedrijfsruimte en voorgelegen parkeerplaatsen. Het pand is gelegen in een zijstraat van Woonboulevard Cruquius. Op Woonboulevard Cruquius vindt u vooral woonwinkels, bouwmarkten, life-stylewinkels en winkels met tuinartikelen. Het bedrijfspand is als volgt verdeeld: circa 400 m2 bedrijfsruimte, circa 75 m2 kantoorruimte op de begane grond en circa 45 m2 kantoorruimte op de 1e verdieping. Huurprijs: € 3.500,per maand, te vermeerderen met BTW.

Te huur Antareslaan 1-27 te Hoofddorp Het ‘Centre Court gebouw’ is op een opvallende plaats gelegen direct aan de Provincialeweg N201. In de directe omgeving zijn o.a. bedrijven gehuisvest zoals Nokia, Young Capital, Hertz en Sanoma Uitgevers. De kantoorruimte in toren A is circa 822 m2 en in toren B circa 1.436 m2, in units vanaf circa 290 m2. Op het voorgelegen parkeerterrein zijn 23 plaatsen beschikbaar en in de parkeergarage zijn nog eens 84 parkeerplaatsen beschikbaar. Kantoorruimte: € 155,- per m2 per jaar, te vermeerderen met BTW en servicekosten. Parkeerplaatsen: € 1.000,- per plaats per jaar, te vermeerderen met BTW.

Te koop Meer en Duin 58B te Lisse

te KOOP

Representatieve bedrijfsunit gelegen aan de Meer en Duin 58B te Lisse. De unit bestaat uit circa 70 m2 bedrijfsruimte gelegen op de begane grond en circa 70 m2 kantoorruimte gelegen op de eerste verdieping. Het is gunstig gelegen op bedrijventerrein Meer en Duin, nabij de provinciale weg N207 welke direct aansluit op de Rijksweg A4 (Amsterdam-Schiphol-Leiden-Den Haag-Rotterdam). Tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer; er is een bushalte bij de entree van het bedrijventerrein. Vraagprijs: € 190.000,- k.k., te vermeerderen met BTW.

Uw Vastgoedexpert in regio Haarlemmermeer en Schiphol www.schenkmakelaars.nl | 023 - 557 2288


3

VOORWOORD Verzet de bakens Voor u ligt alweer nummer drie van het InfoRegio magazine in 2020. Ook deze editie weer met nieuwe deelnemers. Vooral na de eerste editie dit jaar is het stil geworden voor wat betreft een aantal netwerk events. In juli zijn er via MeerBusiness weer snel een aantal kleinschaliger events georganiseerd, nadrukkelijk ook in samenwerking met lokale leden (La Floria, Restaurant Lieveling en Novotel). Al deze events waren maximaal conform de richtlijnen volgeboekt. Uiteraard ligt dit magazine bij al deze events. Nummer vier van dit magazine zal in december verschijnen, niet zoals gebruikelijk tijdens het MeerBusiness gala, maar tijdens een ander event. Het gala gaat helaas niet door. Onder andere omdat de verkiezing Ondernemer van het jaar Haarlemmermeer 2020 geen doorgang kan vinden. De jurybezoeken kunnen niet goed afgelegd worden (veel thuiswerkers) en een echt feestje van maximaal 100 in plaats van 298 personen op gala niveau wordt het ook niet. Zoals al de bedoeling was, zal er wel door de jury aandacht geschonken worden aan die ondernemers/ondernemingen in Haarlemmermeer, die zich juist dit jaar hebben onderscheiden. Die de bakens hebben verzet, die andere producten/diensten zijn gaan verkopen, die juist zijn gaan omdenken en/of de samenwerking met “concurrenten” zijn gaan zoeken. Ik ken zeker wel van deze ondernemers, u ook? Mail mij de namen (gerco@meerbusiness.nl) en motivatie waarom deze ondernemers/ondernemingen bij de jury in beeld zouden moeten komen. Want, zoals blijkt uit de maximale opkomst tijdens events en zoals blijkt uit het groeiend aantal deelnemers aan dit magazine: niets doen is geen optie, “in beeld komen en blijven” en “de bakens verzetten” is onveranderd een must.

Gerco Tolsma Uitgever

OKTOBER 2020 INFO REGIO


Zie jij jezelf hier binnenkort zitten met je collega’s?

Organiseer je vergadering of zakelijk event op anderhalve meter in de Arendshoeve – the Garden of Amsterdam. De perfecte locatie vlakbij Amsterdam. Goed bereikbaar en gratis parkeren. Ingericht volgens de voorschriften van de overheid.

info@arendshoeve.com

www.arendshoeve.com


ericvanlimpt.nl


Aandacht voor de ondernemer, samen vooruit

Wij zijn CROP accountants & adviseurs en zeggen niet voor niets: onze mensen maken CROP. Een no-nonsense aanpak, persoonlijk en met oprechte aandacht. Dat voel je. Wij bieden zekerheid, hebben een duidelijke visie op de toekomst en vele specialismen onder ĂŠĂŠn dak. Of het nou gaat om de jaarlijkse controle, een financiering, je groeiplannen of je organisatie IT-proof maken: wij helpen je graag vooruit.

CROP.NL


INHOUD Colofon

GTZD GERCO TOLSMA Zakelijke Dienstverlening

Uitgave: VB Facility Services Haarlemmermeer B.V.

INFO REGIO 3

Voorwoord Gerco Tolsma

8

3ICT – ICT sexy? Echt wel!

11

PIT, Sales met een bite

14 Schenk makelaars – 1e paal voor Nippon Express

en GTZD

16 Personal Touch Travel - oplaadmoment

Wegalaan 14, 2132 JC Hoofddorp

18 SWDV – Nieuwe toplocatie

www.vbfacilityservices.nl en GTDZ. Redactie en vormgeving: Designmasters Gerco@inforegio.nl info@inforegio.nl

21 Hyatt Place laat zich niet van zijn stuk brengen 23 Toon van Dooijeweerd – Blijf nieuwe mensen ontmoeten 25 Boekhandel De Vries van Stockum – leuk vak, ondernemen 26 Selectie zakelijke toppers 28 Kien - Familiestatuut

Copyright Het magazine wordt vier keer per jaar verspreid

30 Slimme gadgets

in de regio Haarlemmermeer/Schiphol. Ondanks

33 Amolé – Een team dat in oplossingen denkt

de uiterste zorg, die wij hebben besteed aan deze uitgave van InfoRegio en de daarin opgenomen gegevens, kan de uitgever VB Facility Services Haarlemmermeer B.V. niet instaan voor de volledig-

34 Het Cultuurgebouw – Unieke programma’s onder één dak 39 Schenk makelaars en Heembouw – GreenPark Aalsmeer

heid, juistheid of voortdurende actualiteit van de

41 Liefs uit Haarlemmermeer

gegevens en de inhoud van deze uitgave. VB Facility

43 Valuedge – Bidden voor Biden

Services Haarlemmermeer B.V. aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of

44 Akoestiek Comfort – Covid 19

indirecte schade, van welke aard ook, die voortvloeit

45 Connecting Energy – vertrouwen

uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van informatie uit de InfoRegio. Beweringen en meningen, geuit in artikelen en mededelingen in de InfoRegio, zijn die van de auteur(s) en niet (noodzakelijkerwijs) die van de uitgever. VB Facility Services Haarlemmermeer B.V. kan op geen enkele manier

49 Restaurant Lieveling – Creatief en blijven omdenken 51 Steyn & Allberg – Vragen? Vragen! 53 Hmore Headlines

verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud

54 Share Award 2020

hiervan en is niet aansprakelijk voor enigerlei directe

57 Meerwaarde – help lokale ondernemers

of indirecte schade die mogelijk voortvloeit uit de betreffende uitingen.

58 Kruiswoordpuzzel 59 RedFoxBlue – Online visitekaartje 60 Agenda en events


8

ICT sexy? Echt wel!

“Professioneel, betrouwbaar en flexibel”

3ICT, gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren, beheren en onderhouden van ICT infrastructuren maakt ICT dusdanig sexy, dat we allemaal smachten naar de allerbeste ICT oplossingen.

Eigenaren Aniel, Martijn en hun team, zorgen er eigenlijk voor dat ondernemingen ICT-technisch dusdanig zijn ingericht dat je daar een warm gevoel bij krijgt. Eén ding is in ieder geval zeker: het hele 3ICT team krijgt kriebels in de buik als er weer een onderneming is voorzien van de allerbeste ICT oplossingen. Voor degene die denkt dat ICT stoffig is en ingewikkeld; dan weten we 100% zeker dat zij de passie en de bevlogenheid voor ICT nog niet hebben besproken met deze “Chippendales”. Want wat zij bedenken, uitvoeren en

www.inforegio.nl

onderhouden is dusdanig goed, dat het gewoonweg sexy is. Per slot van rekening gaat het om de binnenkant en voorzien zij daarmee in verlangen naar een perfecte ICT inrichting. Even voor de duidelijkheid; Aniel, Martijn en hun team van specialisten staan op een natuurlijke en eigen manier in het leven, waardoor ze ICT aantrekkelijk en dus sexy maken voor de eindgebruiker. Inmiddels zijn er al vele infrastructuren opgezet en het is hoog tijd om een aantal klanten aan het woord te laten.


9 Ruud Bouman van Activa Groep Ruud Bouwman van Activa Groep heeft voor zijn team van accountants en belasting adviseurs een stabiele ICT omgeving nodig. Gegevens van klanten moeten vooral veilig en goed benaderbaar zijn voor onze medewerkers. “Dit is van cruciaal belang voor ons en onze klanten”, aldus Ruud, als wij hem vragen waarom zij voor 3ICT gekozen hebben. “De persoonlijke klik die er is met het hele team heeft een stabiele ICT omgeving opgeleverd. Inmiddels kennen wij alle medewerkers, na onze jaren-lange (sinds 2009) relatie persoonlijk. Dat geeft een goed en vertrouwd gevoel”. Ook op ongepaste tijden is 3ICT bereikbaar Ruud vervolgt het gesprek door aan te geven wat voor Ativa Groep van groot belang is; “Belangrijk is, dat 3ICT ook beschikbaar is om werkzaamheden uit te voeren als die buiten onze reguliere werktijden vallen. Op die manier kunnen wij ongestoord werken en zijn wij er zeker van dat onze ICT omgeving helemaal up-to-date is en blijft”. Het snel oplossen van problemen en de klantvriendelijkheid zijn waardevolle aspecten die voor ons cruciaal zijn. Wie goed doet, die goed ontmoet Op de vraag of Ruud de services van 3ICT zou aanbevelen bij zijn relaties is hij kort maar krachtig; “Ik gun iedereen net zo’n ICTomgeving als die van ons, dus natuurlijk prijs ik 3ICT aan zodra hiervoor aanleiding is. Overigens delen Aniel, Martijn en Mark ook mijn expertise in hun netwerk, zo werkt het van beide kanten goed.” Procedures worden vastgelegd in protocollen Tot slot voegt Ruud nog een punt toe, waardoor hij vol vertrouwen de toekomst in gaat met 3ICT: “Doordat de werkwijze deskundig is, worden eventuele problemen altijd op een vakkundige wijze opgelost. De korte lijnen binnen 3ICT zorgen ervoor dat ook bij afwezigheid van onze vaste relatiebeheerder er altijd iemand is, die ons kan helpen. De procedures van alle relaties worden vastgelegd door de protocollen die 3ICT heeft.”

“De persoonlijke band en technische know-how is voor ons doorslaggevend”

Niels van Straaten en Laurens Hoeve van Van Straaten Niels van Straaten en Laurens Hoeve van Van Straaten zijn met een succesvolle onderneming in visual branding gebaat bij een strakke en goed functionerende ICT-omgeving. Zowel op kantoor als de thuis werkende medewerkers moeten veilig en gestructureerd kunnen blijven werken. Snel handelend, efficiënt en kostenbewust Op de vraag waarom Van Straaten voor 3ICT koos hoeven Niels en Laurens niet lang na te denken: “Wij zochten een bedrijf wat bij ons familiebedrijf past. Snel handelend, efficiënt en kostenbewust, precies zoals wij zelf ook zijn

OKTOBER 2020 INFO REGIO


10

“ 3ICT is eerlijk, oprecht en denken mee met de situatie bij de klant voor de beste ICT oplossing”

en dat werkt prettig. 3ICT matcht op alle drie de punten. Het werken met een klein team zorgt ervoor dat de lijnen kort zijn, zodat onze infrastructuur precies is wat wij voor ogen hadden”. Betrouwbaar partnership “Wij zoeken altijd naar partnerships, die goed en betrouwbaar voelen. In onze dagelijkse operatie is integriteit belangrijk, wat in combinatie met ICT vraagstukken die wij hebben van grote betekenis is. Het is prettig om te weten dat wij altijd een beroep kunnen doen op de expertise van

3ICT en dat zij ons met groot gemak en hart voor onze omgeving helpen.” Vertelt Niels die uiterst tevreden is over de samenwerking met 3ICT. Direct en persoonlijk contact Laurens voegt tijdens het gesprek toe; “ Het persoonlijke contact is zeer prettig, daarbij wordt er snel geschakeld en wordt er in oplossingen gedacht. Geen vraag is te gek of het 3ICT team komt met een oplossing waar wij snel mee geholpen zijn. Zonder poespas en doelmatig in het creëren van een uitkomst die past bij Van Straaten”.

Toon van Dooijeweerd van YourGift Cards Toon van Dooijeweerd maakt sinds kort gebruik van de ICT diensten van 3ICT. YourGift Cards is mede door de ICToplossingen en hun ISO27001 certificering in staat zich in te schrijven op grote aanbestedingen. Dit betekent uiteindelijk een groei voor een platform dat naast de eigen YourGift Cards ook cadeaukaarten aanbiedt voor A-merken.

YourGift Cards een nog verdere professionaliseringslag is geweest. Wij werken met grote partijen, waaronder de landelijke overheid en dan is het toch een pré als de gehele ICT dienstverlening bij een professionele partij is ondergebracht”, vertelt Toon tot slot.

Vertrouwen als basis Goedlachse en altijd vriendelijke Toon van Dooijeweerd vindt vertrouwen en een persoonlijke klik altijd de basis om een samenwerking aan te gaan. “Het feit dat ik een persoonlijke klik had met Aniel, Martijn en Mark, een prima presentatie plus de voor ons belangrijke ISO27001 certificering, maakte de keuze gemakkelijk. Ik kan dan ook niet anders vertellen dan dat ik trots ben op de samenwerking en het resultaat.” Aldus Toon, die uiterst tevreden is met zijn ICT-omgeving. ISO Certificering Met een ISO27001 certificaat toon je klanten en prospects dat er voldaan is aan internationale normen op gebied van informatiebeveiliging. “Ook de ICT-omgeving van YourGift moest voldoen aan de hoge normen, daarvoor heeft 3ICT een prachtige omgeving ingericht. Een belangrijke stap in onze groei, waardoor wij kunnen inschrijven op grote aanbestedingen. Door deze certificering worden wij zowel nationaal als internationaal een nog belangrijkere speler in de cadeaukaarten.” Vertelt Toon zichtbaar trots. Professionalisering geeft rust “De samenwerking met 3ICT is nog pril, maar ik merk dat het mij een niet onbelangrijke rust geeft en dat het voor

www.inforegio.nl

“De ISO27001 certificering van 3ICT is heel belangrijk, hierdoor kunnen wij nu goed meedoen met grote aanbestedingen”.


Acquisitie met maatschappelijke meerwaarde is gestart! Mark, Aniel en Martijn zijn vanaf 14 mei de trotse eigenaren van PIT Sales met een bite. Bij PIT worden commerciële talenten getraind en opgeleid naar startende salesprofessionals voor de arbeidsmarkt. Er wordt zorg gedragen dat deze toekomstige medewerkers binnen de regio zich nu al gaan professionaliseren en bewijzen om zich zodoende te binden aan de lokale arbeidsmarkt. En door het inzetten van mensen met bijvoorbeeld een afstand tot de arbeidsmarkt, de verborgen talenten, wordt het verschil gemaakt bij PIT. Kort gezegd zal PIT zorgdragen voor het maken van gekwalificeerde afspraken/ online meetings voor het behalen van uw verkoopdoelstellingen. Wilt u meer weten? Bel of mail om een afspraak te maken of kom gewoon even langs. PIT is gevestigd aan de Haverstraat 66 te Nieuw-Vennep.

New Business trajecten: • Afspraken maken • Social Media • Video

Haverstraat 66 • 2153 GB Nieuw-Vennep • T 0252 714 234 • M 06 232 664 99 E mark@salesmetpit.nl • salesmetpit • @salesmetpit

www.salesmetpit.nl


Heeft u een productie- of verpakkingsklus? AM match doet het snel en nauwkeurig. Etiketteren, sorteren, monteren, verpakken en klaarmaken voor verzending: onze medewerkers doen het snel en nauwkeurig. Maatschappelijk betrokken, en tegen een goede prijs. We hebben alle mogelijkheden in huis om uw producten handmatig of machinaal te in-, om- en verpakken. Ontdek wat we voor u kunnen betekenen via ammatch.nl of besteed direct werk uit via Ralph Nijhuis: 023 – 5661 566, nijhuis@ammatch.nl.

Lees meer over de pa rticip atiew en ho et e u ie m diens and i n t kun t nem op am en matc h.nl. AM match biedt perspectief Samen met ondernemers biedt AM match mensen die niet vanzelfsprekend een baan vinden een nieuwe kans op betaald werk. AM match begeleidt en ontzorgt het hele traject bij een korte of duurzame plaatsing, van kennismaking tot subsidie.


Wij werken onder andere voor:


14

Schenk makelaars & Partners

de eerste paal voor

Nippon express

Tijdens een feestelijke bijeenkomst waarbij de heer Masahiro Murakami (President) en de heer Ruud Drijsen (Vice President) samen met wethouder Marja Ruigrok (Economie & Innovatie) de eer hadden de officiële handelingen te verrichten. Ook willen wij het team van SADC bedanken voor hun bijdrage en dan speciaal Jeanet van Antwerpen en Rob de Wit. Nippon Express (Nederland) B.V. is gestart met de bouw van een modern logistiek bedrijfs- en kantoorcomplex op deze zichtlocatie aan de Rijksweg A4 (Amsterdam-Den-Haag). Schenk Makelaars heeft het hele traject mogen begeleiden namens Nippon Express, van idee tot uitvoering. Nippon Express, één van de grootste logistieke dienstverleners in de sector wereldwijd, is trots op deze nieuwbouw. Deze uitbreiding in Nederland staat zeker niet op zichzelf en met deze nieuwbouw laat Nippon Express duidelijk zien klaar te zijn voor de toekomst, ook in Nederland. ‘Ons wereldwijde netwerk bestaat uit vele routes en is uitgevoerd met ultramoderne faciliteiten, dat ons in staat stelt de kwaliteit en betrouwbaarheid te waarborgen in al onze processen en diensten’, aldus Drijsen.

Circulair en energieneutraal Binnen het programma van eisen was een duidelijke focus op Pharma die direct tijdens de nieuwbouw zal worden gerealiseerd conform de modernste en laatste technieken. Voor Nippon Express gelden een visie en missie waarbij het sociale aspect hoog in het vaandel staat. Daarbij zijn wij in staat overal in de wereld partijen, bedrijven en regio’s met elkaar te verbinden. Corporate Social Responsibility, Quality, Security en Environment zijn daadwerkelijk meegenomen in het gehele proces van ontwerp tot uitvoering. Nippon Express heeft voor de nieuwbouw dan ook een BREEAM Excellent duurzaamheidsambitie. Het gehele complex wordt energieneutraal en verwarmd door middel van een gasloze

www.inforegio.nl

Op een mooie zomerdag is officieel de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Nippon Express op Schiphol Trade Park door de Japanse en Nederlandse directie van Nippon Express.

waterpomp. Andere maatregelen zijn onder andere de toepassing van grote glasoppervlakken, waardoor een hoge daglichttoetreding in het kantoor bereikt wordt. Ook zorgt een goede klimaatinstallatie voor een hoge mate van thermisch binnen comfort in zomer- en wintersituatie. Daarnaast worden er hoogwaardige Ledverlichting en verlichtingswaarden gebruikt zowel binnen als buiten het gebouw.


15

Ontwerp en begeleiding, voorbeeld van lokale samenwerking Het logistieke complex, dat wordt gebouwd op het Schiphol Trade Park, ongeveer 7 km ten zuidwesten van Amsterdam Schiphol Airport, is totaal ruim 12.500 m2 groot. De nieuwbouw is ontworpen door M-Architects en bestaat uit een bedrijfshal met 17 docks en een kantoor van ruim 2.500 m2. Daarnaast wordt er een parkeergarage gerealiseerd van vier lagen met ruimte voor meer dan 160 auto’s en fietsenstallingen. VB Vastgoed management samen met SVGM verzorgt het bouwmanagement en is onderdeel van Schenk & Partners. Hercuton uit Nieuwkuijk heeft opdracht gekregen om het gebouw turn-key te realiseren. Juni 2021 zal naar verwachting de bouw klaar zijn en het nieuwe pand worden opgeleverd.

Wij wensen Nippon Express goede zaken op dit uiterst moderne bedrijventerrein! OKTOBER 2020 INFO REGIO


16

personal touch travel

een oplaadmoment in de herfst

Na een heerlijke warme zomer zijn we inmiddels in de herfst aanbeland. De hittegolf heeft plaatsgemaakt voor regen en gure dagen. De herfstvakantie ligt in het vooruitzicht. Hoe ga jij die invullen? Genieten met de familie in een bungalowpark, een paar dagen er tussenuit in een hotel of tóch met het vliegtuig richting de zon? Wist je dat je voor al dit soort vakanties bij mij terecht kunt? Uitgebreide rondreizen door landen als Amerika en Zuid-Afrika zijn nog niet mogelijk, maar dichterbij huis zijn er ook mooie plekken te ontdekken. Denk bijvoorbeeld eens aan een sfeervolle hoeve in het Zuid-Limburgs heuvelland. Na een lange wandeling door het bos steek je bij thuiskomst de open haard aan. Quality time met je gezin en echt genieten! Als je toch voor wat meer zongarantie kiest en graag het vliegtuig pakt naar zonnige oorden, kun je erop vertrouwen dat ik er alles aan zal doen om de reis zorgeloos te laten verlopen. Personal Touch Travel is aangesloten bij de ANVR en SGR, wat de reizigers zekerheid biedt wanneer het reisadvies plotsklaps wijzigt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ik leg het je graag uit. Natuurlijk kun je de herfstvakantie ook gebruiken om plannen voor volgend jaar te maken. Als je dan toch bij die open haard zit, mag je best dromen over die camperreis naar Canada, een cruise door de Noorse fjorden of over het noorderlicht in Lapland. Als je dan benieuwd bent hoe zo’n reis met jouw gezin eruit kan zien, maak ik met veel plezier een reisplan voor je! Contact & meer reisinspiratie:

06-23786445 Esther.vanderlinden@personaltouchtravel.nl www.facebook.com/PTTEsther

www.inforegio.nl


VLIEGENSVLUG FIRST CLASS DRUKWERK NODIG?

GROEN.NL


18

SWDV ADVOCATEN

op nieuwe toplocatie in Haarlemmermeer Vanaf 3 augustus 2020 opereert SWDV vanuit haar nieuwe hoofdvestiging aan de Taurusavenue 181 in Hoofddorp: een splinternieuw, fris, duurzaam gebouwd kantoor. Vanuit de verte ziet u in de gebouwen het silhouet terug van de aardappelschuren die vroeger op deze plek aan de Rijnlanderweg naast restaurant Den Burgh stonden. Een mooie plek, van waaruit SWDV met dezelfde visie en aanpak samen met haar klanten het maximale uit hun onderneming of organisatie haalt. De officiële opening volgt later in het jaar, maar als u alvast een kijkje wilt komen nemen, bent u van harte welkom.

Satellietvestigingen in Haarlem en Purmerend Enkele maanden geleden is ook de vestiging in Purmerend verhuisd. In een nieuw aangebouwd deel van het oude schoolgebouw De Ark heeft SWDV een kantoorruimte betrokken, die goed matcht met het DNA van kantoor. Een industriële ruimte met veel glas en staal, gecombineerd met de verweerde stenen van het oude gebouw. Het is een prachtige ruimte waar met veel plezier wordt gewerkt.De Haarlemse vestiging van SWDV blijft gehuisvest in het vertrouwde pand aan de Dreef 48.

Uitbreiding van het team Vanaf 1 juli 2020 versterken twee zeer ervaren advocaten, Dolf van Gaalen en René de Bondt, het team Ondernemen van SWDV. Dolf en René hebben een op ondernemers gerichte praktijk, met een accent op de transport- en logistieke sector. René werkt zowel voor opdrachtgevers als dienstverleners in de op- en overslag, expeditie en transport. Bedrijven kunnen bij René terecht voor advies op het gebied van imen export, contracten, ladingschade, verzekeringskwesties en alle andere zaken waar bedrijven binnen handel, transport en logistiek mee geconfronteerd worden. Dolf heeft ruime ervaring in het civiele en ondernemingsrecht. De nadruk ligt in zijn praktijk op incasso-zaken,

www.inforegio.nl

handelsrecht, herstructureringen (relatie met banken) en geschillen tussen vennoten en aandeelhouders. Per 1 september 2020 is een vertrouwd gezicht teruggekeerd bij het team Overheid van SWDV Advocaten: Sanne van der Horst. Sanne adviseert gemeenten en ondernemingen en staat hen bij in procedures op het gebied van zowel het bestuurs- als civiel recht. Meer in het bijzonder gaat het om vraagstukken die spelen inzake bestemmingsplanprocedures, omgevingsvergunningen, gebiedsontwikkeling, aanbestedingen, eigendomssituaties, (anterieure) overeenkomsten en huur/verhuur.


Blij met deze mooie ontwikkelingen

“Samen met Schenk Makelaars hebben we alles op alles gezet. We hadden echt een hotline.”

Anna Paternotte en Christian Hartsuiker, bestuurders van SWDV Advocaten, kijken terug op een hectische periode. Anna: “Samen met Schenk Makelaars hebben we alles op alles gezet. De lijnen met Laurens waren al kort, maar de afgelopen maanden hadden we echt een hotline. We zitten goed op één lijn, wisten wat we op deze locatie wilden neerzetten en zijn daar vol voor gegaan, met een prachtig resultaat waar we heel blij mee zijn!

“We zijn blij dat we voor klanten, relaties en alle collega’s alles in goede banen hebben kunnen leiden,” vertelt Chris. “Dat heeft er echt af en toe om gespannen, maar klanten hebben daar weinig tot niets van gemerkt. En zo hoort dat ook!”

Er is extreem hard gewerkt, niet alleen door de aannemer en zijn crew, maar ook binnen SWDV. Met een strakke planning kwam in de laatste week van juli alles bij elkaar. En ja, dan sta je dus in het weekend wel zelf nog de laatste computers aan te sluiten en de vloer nog een keer te dweilen. Maar als je dan met het hele team op maandag 3 augustus kan proosten op de eerste werkdag in het nieuwe pand, dan kijk je elkaar aan met de blik: “We hebben het toch mooi voor elkaar”.

En is de rust nu weergekeerd? “Op een advocatenkantoor is het (gelukkig) nooit rustig,” lacht Chris. “De komende weken worden, voornamelijk met betrekking tot het buitenterrein nog de nodige puntjes op de i gezet. Daarna hadden we graag op korte termijn de opening van onze nieuwe hoofdvestiging groots gevierd. Corona trekt daar een dikke streep doorheen. Maar zodra de mogelijkheden er zijn, heffen we graag met onze relaties het glas op het nieuwe pand!”

OKTOBER 2020 INFO REGIO

19


HERKENBAAR EN ZICHTBAAR MET GEVELRECLAME vergroot uw naamsbekendheid

BLS Reclame vertaalt huisstijlen naar reclame-uitingen zoals gevel- en lichtreclames, waaronder lichtbakken, doosletters, freesletters, zuilen, LED verlichting, bewegwijzeringssystemen, digitaal printwerk, panelen en autobeletteringen. Ons doel is onze klanten te helpen bij herkenbaar, zichtbaar en vindbaar te zijn. Creativiteit en technisch inzicht zijn daarbij onze grote kracht. BLS Reclame adviseert, ontwerpt, fabriceert en monteert de reclames in eigen bedrijf. Bovendien beschikken wij over een uitgebreid wagenpark (inclusief hoogwerkers) waardoor alle reclames door ons team van enthousiaste vakmensen bij u gemonteerd kunnen worden.

Wij bieden meer... BEDRIJFSRECLAME

Bij BLS reclame ontwerpen, produceren en monteren we vele soorten bedrijfsreclame. Van grote gevelbelettering tot full color raamstickers en van beach flags tot visitekaartjes, wij staan graag voor u klaar!

AUTORECLAME

Bedrijfsvoertuigen zitten voortdurend op de weg tussen allerlei potentiële klanten en zijn zeer geschikt voor reclameboodschappen. Door het voertuig te voorzien van autobelettering in de vorm van bestickering valt het bedrijf op.

INTERIEUR

Interieur is belangrijk voor de sfeer en beleving van de ruimte. Een goed passend interieur kan zelfs voor een omzetverhoging zorgen! Het kan zowel het koopgedrag van klanten beïnvloeden als een positieve en motiverende sfeer voor werknemers creëeren.

DIGITALE RECLAME

BLS Reclame levert Digitale Reclame (Digital Signage of Narrow Casting) oplossingen in veel varianten. Digitale Reclame is overal inzetbaar: Showrooms, etalage, winkels, openbare ruimtes, ziekenhuizen, horeca, kantoren, winkelcentra etc.

WAYFINDING

Wayfinding is de beste manier om bezoekers en klanten de juiste kant op te wijzen of om ze te informeren. Soms is een klein detail genoeg om duidelijkheid te verschaffen.

BLS RECLAME B.V. | LUZERNESTRAAT 75 | 2153 GM NIEUW-VENNEP | 0252 62 94 40 | INFO@BLS.NL | WWW.BLS.NL


21

HYATT PLACE AMSTERDAM AIRPORT

LAAT ZICH NIET VAN ZIJN STUK BRENGEN 2020; wat een veelbelovend jaar leek te worden, met de terugkeer van de Formule 1 en als kers op de taart het verwelkomen van het Eurovisie song festival, bleek sinds maart toch een heel ander jaar te worden. Als hotel mocht het Hyatt Place Amsterdam Airport open blijven en is dit ook iets waarvoor zij hebben gekozen. Al snel werden er extra hygiene en veiligheidsmaatregelen ingevoerd. Deze werden gepresenteerd in een video die inmiddels op de verschillende social media kanalen van het hotel te vinden is. “Nieuwe maatregelen en richtlijnen volgden elkaar in rap tempo op. Er moest gekeken worden hoe collega’s vanuit huis konden werken, wat in

onze industrie niet zo gebruikelijk is. Vanuit huis moest de stortvloed aan annuleringen worden behandeld en al snel was het hotel bijna net zo stil als voor de opening. In een digitale wereld werd vanaf dat moment druk gewerkt aan een herstel plan voor het hotel” aldus Floris-Jan König Director of Sales van het hotel. Het Hyatt Place Team begreep al snel dat het virus voorlopig zou blijven en er ook nu weer naar creatieve oplossingen gezocht moest worden.

Er onstonden een hoop nieuwe Ideeën tijdens verschillende online brainstorm sessies.

Één daarvan ontstond uit een persoonlijke situatie. In april 2020 is Floris-Jan voor de eerste keer vader geworden. Door de richtlijnen vanuit het RIVM werd het kraambezoek al snel een ‘raambezoek’. Zodoende kwam Hyatt Place op het idee om de deuren van ‘connecting rooms’ te vervangen voor plexiglas. Op die manier konden de -jonge ouders- in alle rust, comfort, privacy én veiligheid hun dochter laten zien aan familie en vrienden. Al snel bleek dat deze kamers ook konden worden gebruikt om veilig 1-op-1 meetings of bijvoorbeeld een solicitatie gesprek te houden. Steeds meer werd duidelijk over het virus en Hyatt

implemteerde the ‘Global Cleanliness GBAC STAR™’ accreditatie. Hyatt onderscheidt zich als de hotelketen die het beste klantvriendelijke en klantveilige beleid heeft ingevoerd tijdens de COVID-19-pandemie, zo blijkt uit een nieuwe analyse. Onderdeel van deze accrediatie is, los van alle standaard maatregelen, er één ‘maatregel’ die bijzonder in het oog springt: de hygiëne manager. De rol wordt vervuld door Marijn de Waard: “Mijn huidige rol is een hele bijzondere, niet alleen omdat het continu aan vele veranderingen onderhevig is, maar juist om alle aanpassingen dusdanig te implementeren dat we onze gasten tóch gastvrijheid laten beleven;

het tilt hospitality naar een ander niveau.” “De wekelijkse internationale evenementen keren niet snel terug en ook hier hebben we iets op bedacht” vertelt Bobby van Polanen Petel, Sales Manager, vol trots. “Zo is onze grootste Event Space in samenwerking met onze Audio & Visual partner KFP B.V. omgetoverd tot een volledig ingerichte studio waar bedrijven bijvoorbeeld hun hybride of virtuele events kunnen opnemen of zelfs live uitzenden.” Een dergelijke studio is dan een mooie oplossing, echter vraagt die de nodige investering; het grote voordeel van de Hyatt studio is dat deze wordt bemand door professionals en voor een vast instap tarief kan worden geboekt zonder de opstart en afbouw kosten. “Daarnaast spelen bereikbaarheid, flexibiliteit, de beschikbaarheid van hotel kamers en meerdere ruimtes een belangrijke rol bij het plannen van een dergelijk event” aldus Arjen Buijs, Managing Director KFP B.V. “De afgelopen maanden zijn voor ons erg uitdagend geweest en wensen iedereen gezondheid en hopelijk snel weer gastvrijheid toe” aldus Stefan Bloemker, General Manager, Hyatt Place Amsterdam Airport. De veiligheid en gezondheid van onze gasten zijn prioriteit van Hyatt. Uitgebreide informatie kunt u vinden op amsterdamairport.place.hyatt.com.

OKTOBER 2020 INFO REGIO


EEN BEDRIJFSFEEST, BORREL, VERGADERING, PRESENTATIE OF LUNCH ORGANISEREN? Restaurant De Beren Hoofddorp leent zich perfect voor een lunch of diner met collega’s, klanten of zakenpartners. Bij ons kun je ongestoord werken in onze sfeervolle zithoekjes of afspraken inplannen met klanten en/of collega’s. In een rustgevende ambiance werk je lekker door en maak je gratis gebruik van de snelle wifi. Er zijn stopcontacten genoeg om de laptop op te laden.

3 GANGEN SEIZOENSMENU

Ieder seizoen serveren wij een wisselend driegangenmenu met gerechten die perfect passen bij de tijd van het jaar. En dat voor slechts € 23,00!

Wij bieden aantrekkelijke groepsarrangementen aan en onze locatie is uitermate geschikt voor het organiseren van een diner, feest, vergadering, presentatie of groepsborrel wanneer de situatie dat weer toe laat. Wij nemen graag de gehele organisatie en eventuele decoratie voor je uit handen. Interesse in een offerte op maat? Wij stellen deze vrijblijvend voor je op! Kijk voor ons online offerteformulier op WWW.BEREN.NL

LEKKER SNEL LUNCHEN!

In jouw pauze kun je genieten van onze lunchgerechten zodat je daarna weer met een goed gevulde maag aan het werk kan. Bekijk hier alvast de lunchkaart: www.beren.nl/menu/lunch

KOM DINEREN

Sluit jouw werkdag af met een heerlijk diner. Met onze uitgebreide kaart is er genoeg keuze voor iedereen. Wat dacht je van een malse tournedos of een op de huid gebakken zeebaars met gegrilde gamba’s?

Restaurant De Beren Hoofddorp

Raadhuisplein 3 • 023-2071005 • WWW.BEREN.NL


23

toon van dooijeweerd yourgift “Blijf nieuwe mensen ontmoeten, ga in gesprek en kijk waar de connectie ligt”

BIJZONDERE LINK Als Amsterdamse ondernemer heeft Toon van Dooijeweerd - CEO van YourGift - vele connecties in de MRA regio. Hij bezoekt regelmatig en veel verschillende netwerken. Met enige verbazing kwam hij erachter dat juist met de bedrijven in Haarlemmermeer een bijzondere link is ontstaan. “Via vele netwerken doe je zaken, zoals Meerbusiness in Haarlemmermeer en ik kwam erachter dat ik me in dat netwerk dichterbij de mensen voel, het is persoonlijker. Ik merkte dat ik al snel keuzes maakte om ook met Haarlemmermeerse bedrijven zaken te doen op het vlak van bijvoorbeeld fotografie, ICT, vormgeving en tekstschrijvers” vertelt Toon enthousiast. “Dat netwerken miste ik heel erg in Corona tijd en dus belde ik elke dag een bekende ondernemer om te vragen hoe hij of zij erdoor heen kwam, om van te leren en om betrokkenheid te tonen. Een luisterend oor te bieden over en weer. Die betrokkenheid voel ik duidelijk hier, het pakt me meer dan ik dacht en dat is een goed gevoel” vervolgt Toon.

worden en uitbreiden. Mensen kijken anders tegen dingen aan, zijn innovatief en creatief geworden, misschien is dat wel beter. Gaan we terug naar het oude? Ik denk het niet maar vraag me dat over een jaar nog eens” lacht Toon. Zijn tip voor alle ondernemers: “Blijf nieuwe mensen ontmoeten, ga in gesprek en kijk waar de connectie ligt”.

YourGift en het DONATIEMODEL YourGift Cards is zeer maatschappelijk betrokken en hanteert het ‘donatie model’. Van elke verkochte cadeaukaart gaat 3% naar een goed doel of event naar keuze. Dat kan zijn Adamas, Hospice Bardo of het Cultuurgebouw. De klant kiest en wij doneren. Een vorm van crowd funding die zeer gewaardeerd wordt! www.yourgift.nl

STRATEGISCHE KRACHT Hoe kijk je naar de nabije toekomst? We hebben gezien dat onze regio economisch het hardst getroffen is, mede door de afhankelijkheid van Schiphol. “We zullen zeker niet zonder schade herstellen, maar de strategische kracht van Schiphol en alle ondernemers hier is groot. Zij aan zij moeten we weer opbouwen want die energie is er, die voel ik overal om me heen. Kleine bedrijven zonder buffers worden hard geraakt en dat is triest. We moeten eerst weer naar de micro economie kijken, lokale bedrijven bewust blijven ondersteunen. Daarna kunnen we weer schaalbaar

OKTOBER 2020 INFO REGIO25

boekhandel De Vries Van Stockum

leuk vak, ondernemen Carla Leonhardt - Manager zakelijke markt

leuk vak, ondernemen Een ondernemer (ook: zakenman, zakenvrouw of entrepreneur) is eenieder die economische activiteiten ontplooit met winstoogmerk, gebruikmakend van eigen (of geleend) vermogen.” Dit lees ik op Wikipedia. En ook: “Ondernemer zijn betekent initiatief nemen en marktkansen najagen”. Maar hoe gaat het nu met u? Als ondernemer? Kunt u de veranderingen bijbenen en de maatregelen wel opvolgen binnen uw onderneming? Er wordt nu wel heel veel flexibiliteit gevraagd van organisaties. Je moet het nieuws goed bijhouden en de regels worden steeds weer aangepast. Dat valt niet mee. Qua tijd én kosten. Er wordt nu echt een beroep gedaan op je vindingrijkheid om een onderneming winstgevend te laten zijn. Vooruitdenken en mee veranderen zijn de sleutelwoorden wil je zakelijk nog een toekomst hebben. Dat moest altijd al natuurlijk maar nu is het een must. Afwachten kan niet meer en het gaat ook niet meer vanzelf. Maar dat is wat ondernemen in de essentie ook is. Je klanten verleiden en iets bieden waar behoefte aan is. Om je daarmee te helpen en te inspireren hebben wij weer een aantal interessante boeken uitgelicht op de volgende pagina. Ik weet zeker dat er een bij zit waar je wat aan hebt. Leuk vak ondernemen!

Boekhandel De Vries Van Stockum is bij velen bekend vanwege de prachtige historische panden aan de Gedempte Oude Gracht en de Jacobijnenstraat in Haarlem of vanwege de mooie, industriële winkel in Den Haag aan het Spui. Zij zijn al sinds 1833 actief in de boekenbranche en behoren tot een van dé boekenspecialisten van Nederland. Ook worden er in de winkels regelmatig lezingen gegeven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Door het brede assortiment én kennis van hun medewerkers vind je hier altijd wat je zoekt. Daarnaast ontzorgen de medewerkers van de afdeling zakelijke markt bedrijven en instellingen op het gebied van abonnementenbeheer, adviseren en attenderen zij ondernemers actief op het gebied van management-, marketing-, technologische- of juridische titels. Als voorproefje hebben ze op de volgende pagina een mooie selectie verzameld die wellicht bij jouw business aansluit. Alle boeken zijn tot 23:00 uur online te bestellen op www. devriesvanstockum.nl. Je hebt het boek dan de volgende dag in huis en anders ontvangen zij je graag in een van hun boekhandels voor advies.

Een mooi boekenpakket cadeau geven? Wij maken graag een passende selectie en verpakken dit tot een prachtig cadeau. Het boekenpakket laten afleveren kan ook, dan versturen wij dit met een mooi kaartje. Denk aan je medewerkers of business partners rond de feestdagen, maar ook bij jubilea, fusies, overnames en bijvoorbeeld bij afronding van projecten is een persoonlijk geschenk altijd welkom. Dit kan door ons ook automatisch verzorgd worden bij bijvoorbeeld verjaardagen van medewerkers. Of geef jouw bedrijfsborrel bij ons in de boekhandel en laat iedereen onder het genot van een hapjes & drankje lekker ‘snuffelen’ tussen de boeken en zijn eigen boekenbon verzilveren. Ook voor meetings, workshops, lezingen en zelfs private dinners zijn onze boekhandels als locatie zeer geschikt. Geïnteresseerd? Bel met Carla Leonhardt voor de mogelijkheden op 085 006 2099 of stuur een email met je wensen naar zakelijk@devriesvanstockum.nl.

OKTOBER 2020 INFO REGIO


26

selectie van Fantoomgroei

op jacht naar de perfecte klant Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? En waarom accepteren we dat? ‘Dit boek is een zoektocht naar een nieuw verhaal over een economie voor een andere, betere wereld. En als we die wereld kunnen schetsen, willen we deze ook realiseren, dat en niets minder is de ambitie van deze vertelling.’ - Sander Heijne en Hendrik Noten

50 misverstanden over de AVG Deze titel legt de basis van gegevensbescherming op een praktische manier uit. De auteur slaagt erin om de 50 meest voorkomende misverstanden rondom de AVG in kaart te brengen én deze uit de wereld te helpen. Waar andere publicaties veelal vanuit de wet redeneren, bevat deze uitgave volop praktijkvoorbeelden.

www.inforegio.nl

Hoe growth marketing, influencers en buyer personas jou kunnen helpen bij het versnellen van de groei van je onderneming leer je in “Op jacht naar de perfecte klant”. De makers van Sprout bieden een compacte gids met praktisch toepasbare wetenschappelijke inzichten en de nieuwste tools en methodes.

onweerstaanbaar ondernemen Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Auteur Pedro van Helden helpt al meer dan tien jaar ondernemers aan meer klanten. Hij is een veelgevraagd spreker en directeur van Sparreo, dat gegarandeerde groei realiseert voor iedere ondernemer.

Wacht niet op de wind, ga roeien!

pitchen op de werkvloer

In zijn nieuwste boek “Wacht niet op de wind, ga roeien!” geeft bestsellerauteur en veelgevraagd spreker Jos Burgers praktische adviezen om in uitdagende tijden bestaande klanten aan je te binden en nieuwe klanten te werven. Zonder daarbij meteen naar het prijswapen te grijpen waardoor de ellende alleen maar groter wordt.

Vind je het lastig om collega’s te overtuigen van je idee? Heb je moeite om klanten uit te leggen wat je voor hen kunt betekenen? Wil je leren hoe je direct de aandacht grijpt bij een presentatie? Zou je graag korter vergaderen? Of wil je dat je sollicitatie gelijk raak is? Alles begint met een goede pitch!


27

zakelijke toppers www.devriesvanstockum.nl

HANDBOEK WERKGELUK Graag nodigen we je uit onderdeel te worden van een beweging waarin werkgeluk een centrale rol speelt. Organisaties worden op dit moment geteisterd door steeds meer stress, burn-out en onverschilligheid. Creëer samen meer betekenis, autonomie, verbondenheid, competentie, voldoening en plezier. Als we oog hebben voor de talenten, behoeften, wensen en problemen van collega’s, lukt het ons samen een werkomgeving te creëren waarbinnen we kunnen floreren.

100 dagen coronacrisis Een crisis kent zo veel verschillende dynamieken dat CEO’s telkens voor nieuwe vraagstukken komen te staan. Week in week uit. En waarin ze dus ook heel snel heel veel leren. Dit boek geeft een uniek inkijkje in gedrag, gevoelens en gedachten van leiders tijdens deze ongekende periode. Het is een boek voor leiders en managers om te reflecteren op de coronacrisis en er lessen uit te trekken voor een volgende crisis. de jonge ontwerpster Astrid Yperlaan.

REMOTE LEIDERSCHAP Het thuiswerken op grotere schaalt dwingt organisaties om hun manier van werken drastisch te veranderen. Werken op afstand is meer en meer de norm, neemt blijvend een prominente plaats in in ons werkende leven. Cultuur en mentaliteit spelen daarbij een belangrijke rol. Remote leiderschap is een boek met visie en schetst de toekomst van ons werk. Er blijkt veel meer mogelijk dan we denken. Zolang we het maar belangrijk genoeg vinden en écht willen, dan kunnen we het ook.

De wereld is rond Managementboek van het jaar Een optimistisch pleidooi om problemen holistisch te gaan benaderen en aan te pakken. Al meer dan twintig jaar veranderen sectoren onder impuls van digitale disruptie. Banken, retailers, de media, taxibedrijven en zovele andere organisaties ervaren vandaag de kracht van digitalisering en de uitdagingen die ermee gepaard gaan. Alle sectoren bevinden zich in hun eigen storm waarbij digitale krachten hen dwingen om een nieuwe positie in te nemen. Maar wat als dat slechts het begin is? Wat als het onvoldoende blijkt om alleen vanuit de eigen industrie op zoek te gaan naar een toekomstgericht transformatieplan? Wat als onze maatschappij zelf in de kern verandert, door grote vraagstukken over de toekomst van werk, wonen, mobiliteit, klimaat, gezondheid, onderwijs, globalisering en bevolkingsaangroei. In “De wereld is rond” gaat Jo Caudron op zoek naar de verbanden tussen elk van deze maatschappelijke transformaties. Slagen we daar in, dan wacht ons een toekomst die meer dan de moeite waard is.

OKTOBER 2020 INFO REGIOH Y D E P A R K I S H E R E Premium apartments & penthouses, 12 minutes from the Zuidas.

A

N E W

H U B

F O R

L I V I N G

S U B S C R I B E N O W AT H Y D E PA R K I S H E R E . C O M

&

L E I S U R E


30

slimme Gadgets voor de

thuisWERKERS weg met de herrie! Wil je je graag even afzonderen van alle geluiden om je heen? Van de buurman die aan het klussen is, je partner die in de kamer naast je aan het bellen is of een van de kinderen die aan het gamen is. Het is dan fijn dat je toch ongestoord kunt werken. Met de noise-cancelling headphone van Sony kan dat. Geniet van uw muziek zonder afleidingen. Van oortelefoons met Wireless Noise Cancelling tot modellen met Bluetooth® voor draadloos streamen: u vindt altijd het juiste model waarmee u kunt genieten van een ononderbroken luisterervaring. www.sony.nl

ruimtebesparend

handig hulpje De Google Home speaker speelt jouw favoriete muziek af en is jouw handsfree hulp in huis. Je krijgt de meest actuele informatie over diensten zoals het weer en het nieuws. Geef opdrachten om muziek af te spelen of dim je het licht van je smart lampen. Dankzij de spraakherkenning maak je met max. 6 mensen gebruik van de speaker. Verbind de speaker via Bluetooth met de Google Home app op je smartphone. Verkrijgbaar bij o.a. Coolblue, in diverse kleuren, vanaf € 89,-.

Samsung introduceert de Space Monitor, een nieuwe innovatieve monitor die meer werkruimte biedt en je efficiency verhoogt. Wanneer je de Samsung Space Monitor niet gebruikt, kun je hem plat tegen de muur plaatsen en heb je weer de beschikking over je hele werkoppervlak. Dankzij het minimalistische ontwerp van de standaard heb je 93% minder dode ruimte vergeleken met bestaande monitors en 40% meer werkruimte. De Zero Level HAS (Height Adjustable Stand) kan heel snel en eenvoudig in hoogte worden versteld en zorgt ervoor dat je het scherm heel eenvoudig kunt instellen voor optimaal comfort en gemak. Je kunt de Monitor ook als tweede scherm gebruiken op dezelfde ooghoogte als je laptopscherm. www.samsung.com

Lichtgewicht laptopstandaard met stijl Het is heel gemakkelijk om de MOFT-standaard te gebruiken en er is maar één seconde voor nodig om deze te openen en te sluiten. De standaard kan op jouw laptop worden bevestigd en verwijderd zonder enige kras of lijmrest achter te laten. Verwijder hem en kleef ‘m weer opnieuw vast met dezelfde effectiviteit. De standaard weegt slechts 65.7 gram,is maar 3.04 mm dik en is gemaakt van uniek PUen glasvezelmateriaal, wat betekent dat het zo sterk en stabiel is als andere zwaardere computer standaards. Draagt 8 kg en past op laptops tot 15,6 inch. De standaard is uitgerust met twee hoogteaanpassingen voor een gezonde houding. Het is gemakkelijk om de ideale hoogte en comfort te vinden voor jouw zithouding, alsmede de polshouding. Verkrijgbaar bij o.a. www.bol.com vanaf € 24,95.

www.inforegio.nl


vยง


Waarom direct mail

• Hoge conversie • Persoonlijk • Trefzeker

Het direct mail marketing platform

Verstuur zelf marketing campagnes per post

Waarom Mailwriter • Selecteer je doelgroep • Verstuur een mailing • Meet resultaten

Meer leden meer klanten meer naamsbekendheid

www.mailwriter.com

Scan de QR-code met de camera van je telefoon


33

belastingadvies- en administratiekantoor Amolé BV

Een team dat in oplossingen denkt en snel reageert Dat is wat het eerst naar boven komt bij Mariëtte Bos van belastingadvies- en administratiekantoor Amolé BV, op de vraag waarom dit kantoor zo anders is. Mariëtte legt uit: “we horen van klanten altijd terug dat we zo snel antwoorden op e-mails en dat er veel en prettig telefonisch contact is. Wat ons betreft is dat ook echt dé manier om goed met een klant mee te kunnen denken. We maken altijd heel duidelijk wat we doen en dat geeft ook heldere prijsafspraken. Natuurlijk investeren wij ook, want in het begin geef je altijd wel wat uren weg om een bedrijf echt goed te leren kennen. Maar dat resulteert ook in een zeer loyaal en blijvend klantenbestand”.

dat resulteert ook in een zeer loyaal en blijvend klantenbestand

De Boekhouder Mariëtte vervolgt enthousiast: “ons kantoor is laagdrempelig (‘de boekhouder’) en dat willen we ook uitstralen, veel zaken zijn al complex genoeg. Wij verzorgen geen boekhouding, maar ontzorgen onze klanten op administratief gebied. Wij adviseren niet, maar zorgen dat onze klanten de juiste fiscale beslissingen kunnen nemen. Onze klanten bevinden zich in diverse branches, van automotive, de medische branche, zakelijke dienstverlening, horeca, retail tot vastgoed. Wij hebben niet voor niets gekozen voor Amolé – ‘de boekhouder voor het MKB’. Deze slogan geeft namelijk precies weer hoe onze klanten ons graag benaderen”.

Voorstelrondje “Als er een nieuwe klant binnenkomt, doen we altijd een voorstelrondje met het hele team. Het contact wordt zoveel persoonlijker als je weet wie je aan de lijn hebt. Ook proberen wij (compagnon Kees Tuip en Mariëtte Bos) de belangrijke zaken die spelen bij de klant te delen met ons team. Zodat iedereen in grote lijnen op de hoogte is. Alle informatie moet toegankelijk zijn voor iedereen, het team is erg betrokken” vertelt Mariëtte. “Onze doelgroep MKB klanten zijn qua bedrijfsgrootte ongeveer tot 50 mensen personeel met een omzet tot ongeveer 7 miljoen. Dan is er geen verplichte accountantscontrole nodig en deze groep kunnen wij goed begeleiden op fiscaal, arbeidsrechtelijk en administratief gebied. Buiten alle reguliere werkzaamheden - zoals het verwerken en reviewen van de administratie; het verzorgen van alle aangiften en het samenstellen van jaarrekeningen/ publicatierapporten - bent u vooral ook aan het juiste adres voor begeleiding en coaching op ondernemersgebied. “Want dat vind ik toch het allerleukst om te doen”, besluit Mariëtte blij.

www.amole.nl. – lid NOAB en erkend RB kantoor

DÉ BOEKHOUDER VOOR HET MKB

v l n r B O va n t o l | a n g e l i q u e d e g r a a u w | b e n d e r o o i j | J e r ry G r ü t e r | K e e s T u i p | M a r i e t t e B o s Alle medewerkers van team Amolé zijn betrokken bij onze klanten. Allemaal zijn zij goed opgeleid in fiscale en administratieve zaken om de ondernemer optimaal bij te kunnen staan. OKTOBER 2020 INFO REGIO


34

het cultuurgebouw

UNIEKE PROGRAMMA’S ONDER ÉÉN DAK

Het Cultuurgebouw is een bijzonder complex van voorzieningen in Haarlemmermeer met prachtige culturele programma’s van schouwburg De Meerse, Pier K - centrum voor kunst en cultuur, de Bibliotheek Haarlemmermeer, het Podium voor Architectuur, Poppodium Duycker en het Duyckercafé. Er is veel te beleven, te genieten en er valt heel veel te leren. Dat kan in vijf podiumzalen, een popcafé, diverse vergaderlocaties, een bibliotheek met lees-, leer- en werkplekken, talrijke dansstudio’s, ateliers, muzieklokalen en oefenstudio’s.

Bibliotheek Haarlemmermeer

Er zijn vijf bibliotheekvestigingen in Haarlemmermeer waar je – natuurlijk - terecht kunt voor een schat aan boeken, tijdschriften en kranten. Leden hebben toegang tot duizenden e-books en luisterboeken voor een prikkie. Maar in de Bibliotheek zijn ook elke week kindervoorstellingen, taallessen, schrijfworkshops en er zijn werk- en studeerplekken. En dit is bijna altijd gratis.

Op andere locaties in de gemeente Haarlemmermeer zijn nog vier bibliotheken en een goed geoutilleerd centrum voor kunst en cultuur in Nieuw-Vennep. Onze panden zijn allemaal zo ingericht dat u veilig kunt genieten van cultuur met inachtneming van de coronamaatregelen. Meer informatie hierover staat op onze websites. Op deze pagina een greep uit het rijke aanbod, kom vooral eens langs of kijk op onze websites voor de volledige agenda!

tijdens de Kinderboekenweek (30 september) en de Nationale Voorleesdagen (20 januari). Werken en studeren Ook kun je in een ontspannen sfeer studeren, werken of overleggen. Er zijn verschillende soorten werkplekken, waar je alleen of in een groepje kunt werken. Er zijn computers, kopieer- en printfaciliteiten en overal is er gratis toegankelijke WIFI, en koffie en thee. En natuurlijk alle mogelijke informatie en inspiratie uit boeken, zo voor het grijpen. Het Taalhuis Het Taalhuis Haarlemmermeer is gevestigd in de Bibliotheek in Hoofddorp Centrum, Badhoevedorp en Nieuw-Vennep, en is bedoeld voor alle volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Het is een plek waar volwassenen beter kunnen leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Bezoekers kunnen gratis cursussen volgen en worden indien nodig doorverwezen naar andere instellingen. Er is hier ook plek voor mensen die anderen willen helpen, in de vorm van vrijwilligers.

Cursussen en activiteiten in de bibliotheek Je kunt allerlei cursussen (voor jong en oud) volgen en leuke activiteiten bijwonen. Zo kun je terecht voor (literaire) lezingen van bekende auteurs, computercursussen voor senioren en bijvoorbeeld netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Voor kinderen zijn er regelmatig leuke (voorlees)activiteiten en theatervoorstellingen, bijvoorbeeld

www.inforegio.nl

Educatie Tenslotte heeft de Bibliotheek Haarlemmermeer een uitgebreid educatief aanbod van producten en diensten voor kinderdagverblijven en het primair- en voortgezet onderwijs. De Bibliotheek Haarlemmermeer zet hierbij vooral in op het vergroten van het plezier in lezen. En met lezen begin je nooit te vroeg, dus baby’s en peuters kunnen gratis lid worden, en krijgen dan een zogenaamd ‘BoekStart’ koffertje met een paar boekjes cadeau.


DE MEERSE

Comedytrain on Tour - cabaret 12 oktober 19:00 uur - 21:00 uur - E 23,25

De top van de Nederlandse stand-up comedians. Vanuit hun eigen roemruchte comedyclub Toomler in Amsterdam trekken de comedians van Comedytrain ook dit jaar door het land. Velen, zoals Theo Maassen, Ronald Goedemondt, Najib Amhali, Patrick Laureij, Jan Jaap van der Wal, Roué Verveer en Daniël Arends, vonden via Toomler en Comedytrain de weg naar een succesvolle solocarrière. Comedytrain on Tour is een mix van aanstormend talent en gevestigde namen, die met elkaar gemeen hebben dat ze overrompelende comedy brengen. Stand-up zoalshet bedoeld is. Jan Beuving & Patrick Nederkoorn – cabaret De andere oudejaars 28 oktober 19:00 - 21:30 uur - € 21,75 Wordt 2020 een extreme piek in de wereldgeschiedenis? Of een niet te onderscheiden knikje in de curve van de tijd? Over 100 jaar zullen we het antwoord weten. Maar daar kunnen Jan Beuving en Patrick Nederkoorn natuurlijk niet op wachten. Dus leggen zij het jaar nu vast aan de beademing. Wie verdient een standbeeld en wie trekt het weer omver? Alle tijd die de geest gaf, komt nog één keer langs. Jan Beuving en Patrick Nederkoorn maakten in 2018 en 2019 samen een programma over de Belastingdienst. Het resultaat was volle zalen, een Annie M.G. Schmidtprijs en het ontslag van de staatssecretaris van financiën. Nu nemen Jan en Patrick, met Tom Dicke weer aan de piano, 2020 onder handen. U mag dus verwachten dat ook daar geen seconde van overblijft

nu al memorabele jaar. Javier Guzman is cabaretier, stand-up comedian en acteur. Hij is geboren op Gran Canaria en is op jonge leeftijd met zijn moeder en broertje Emilio naar Nederland geëmigreerd. In 1998 studeerde hij aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. In het derde jaar van deze opleiding (2002) won hij zowel de jury als publieksprijs op het Leids Cabaretfestival. In 2003 studeerde hij af en zette hij zijn carrière voort op de planken,televisie en het witte doek. Hij is ondertussen niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Vlaamse theaterscene. Edward Reekers, Astrid Akse, Lydia van der Meer, Peter Krako - theaterconcert The Best of the Carpenters 12 december 19:30 - 21:30 uur - € 27,50 In de jaren ’70 waren ze een begrip in de internationale muziekwereld. Broer en zus Richard en Karen Carpenter. Met hun fantastische en herkenbare songs en prachtige harmonieën bestormden The Carpenters alle hitlijsten en verkochten jarenlang miljoenen platen. Hun samenwerking met componist Burt Bacharach is legendarisch. Een bloemlezing uit het rijke repertoire van The Carpenters is nu eindelijk in het theater te beleven, een voorstelling om heerlijk bij weg te dromen uitgevoerd door vier van de beste zangers/muzikanten van ons land. Zanger Edward Reekers: “Muziek is emotie. Dat komt in de nummers van The Carpenters uitzonderlijk mooi tot uitdrukking. Het is muzikaal gezien van bijzonder hoog niveau en spreekt enorm veel mensen van verschillende generaties nog steeds aan. Het raakt je en komt dicht bij je gevoel. Daarom is het ook zo geweldig om juist die songs in een intieme setting met het publiek te delen.” Met wereldberoemde songs als: Top of The World, Yesterday Once More, Jambalaya, I Won’t Last a Day Without You én natuurlijk Close to You. Dit aangevuld met een seletie “The Best of Ballads” in de sfeer van The Carpenters.

Javier Guzman - cabaret Oudejaarsconference 2020 Raspopulist 12 november 19:00 - 21:15 uur - € 22,50 Inmiddels heeft cabaretier Javier Guzman maar liefst zes sinterklaasconferences, twee oudejaarsconferences en negen avondvullende theaterprogramma’s op zijn naam staan. Aanvankelijk zou Javier geen oudejaarsconference maken. Maar dit jaar verloopt dusdanig exceptioneel dat hij geen andere keuze heeft. Deze editie wordt anders vanwege het

OKTOBER 2020 INFO REGIO

35


36

PIER K

Pier K Kinderkunstdagen- Hoofddorp 13-14-15 oktober - 10-16 uur € 28 voor 1 dag | € 75,25 voor 3 dagen Diverse leuke creatieve workshops voor kinderen van 6-12 jaar. Dit keer is het thema: Pyjama Party. Je kunt je los aanmelden voor één dag, maar je krijgt korting bij inschrijving voor alle drie de Kinderkunstdagen.

West Side Story 10 oktober 20 uur | 11 oktober 14.30 en 20 uur | 12 oktober 20 uur | 13 oktober 20 uur - Pier K Hoofddorp € 16,50 en€ 8,50 voor kinderen t/m 12 jaar De musicalproductiegroep 15-25 jaar van presenteert Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer van Pier K presenteert de Broadwayklassieker ‘West Side Story’. West Side Story vertelt het tijdloze verhaal van twee jonge geliefdes in de achterbuurten van New York in de jaren ’50.

VERHUUR Geef uw evenement een cultureel tintje in Het Cultuurgebouw Of het nu gaat om een bedrijfsfeest, congres, seminar, bedrijfsevenement of workshop; bij Het Cultuurgebouw bent u aan het juiste adres. Met de sfeervolle uitstraling van onze theater- en concertzalen en faciliteiten zorgen wij samen met u voor een succesvol evenement in één van onze inspirerende ruimtes. Zo hebben wij meerdere ruime zalen waar sfeervol kan worden vergaderd en de coronamaatregelen goed kunnen worden gehandhaafd.

www.inforegio.nl

Cursusaanbod Pier K Pier K is het centrum voor kunst en cultuur voor jong en oud in Haarlemmermeer. Dit bloeiende instituut voor cultuuronderwijs organiseert jaarlijks honderden projecten, workshops en cursussen in alle kunstvakken zoals muziek & zang, dans, theater & musical, fotografie & media en beeldende kunst. De lessen worden gegeven door professionele kunstenaars/docenten. Instromen op cursussen die al zijn gestart is gewoon mogelijk. Kijk op www.pier-k.nl voor het volledige aanbod. Filmhuis Pier K Nieuw-Vennep Iedere vrijdagavond 20 uur, € 9,15 en € 7,50 voor CJP en 65+ Iedereen is op vrijdagavond welkom om bijzondere, mooie, grappige en aangrijpende films te bekijken. Elke laatste vrijdag van de maand wordt de filmavond afgesloten met live muziek in het Pier K Kafé. Een kaartje koop je via www.pier-k.nl.

Op onze centraal gelegen locaties vlakbij Schiphol zijn alle faciliteiten aanwezig voor bijeenkomsten van 20 tot 50 personen (aantallen kunnen veranderen) en al dan niet inclusief catering.


DuYcker

37

De Duivel Ligt Altijd Op De Loer Zondag 29 november – 15:00 uur

Night of the Guitars Zaterdag 24 oktober – 20 uur Deze avond brengt de vooraanstaande gitaristen Lulo Reinhardt, Stephanie Jones, Alexandr Misko, en Yuliya Lonskaya samen om hun muzikale ideeën uit te wisselen, samen te spelen en het publiek te verrassen met akoestische improvisaties, een intiem optreden!

Het boek ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’ van journalist Harry de Jong is een bestseller waarin de lezer hem op de voet volgt kris kras door 45 jaar rock and roll geschiedenis. Het verhaal brengt je langs Mick Jagger, John Lee Hooker, Joe Cocker en Joni Mitchell. De gelijknamige voorstelling trakteert het publiek op een avondje onversneden pophistorie met persoonlijke anekdotes waarin singer-songwriter Ivo Poelsma songs speelt die horen bij de verhalen.

Philip Kronenberg Vrijdag 27 november – 20 uur Philip Kronenberg tourt met zijn nieuwe album ‘Some More Time’ in Nederland. De teksten schreef deze ‘rootsy’ americana-veteraan in wachtkamers van ziekenhuizen, waar hij wachtte terwijl zijn vrouw werd behandeld. Dit maakt ‘Some More Time’ één van zijn meest persoonlijke albums tot nu toe!

Galerie De Meerse

Tentoonstelling Eigentijds Erfgoed - Serge Schoemaker | MWA Hart Nibbrig | Kees van der Veer | Gijs de Waal | Ton van Vliet | Loek van Vliet Architecten en fotografen tonen hun interactie met erfgoed – landschap en monumenten. Door erfgoed (nieuwe) waarde toe te kennen voor eigentijds gebruik, voegt erfgoed extra identiteit en betekenis toe aan de leefomgeving. Geschiedenis en heden staan binnen de transformatie van Fort van Hoofddorp niet naast elkaar als twee gescheiden, statische entiteiten. Architect Serge Schoemaker transformeerde dit werelderfgoedmonument tot een unieke ontmoetingsplek met stadspark en ruimte voor culturele en educatieve activiteiten. Fotograaf MWA Hart Nibbrig portretteerde het fort en polderfotograaf Kees van der

Veer volgde de ontwikkeling en maakt ons deelgenoot van een jarenlang proces. Architect Gijs de Waal transformeert de Gerritshoeve tot horecagelegenheid. Deze vormt de entree van de nieuwe wijk Hyde Park, het voormalige Beukenhorst West. Fotografen Ton en Loek van Vliet, vader en zoon, zijn beiden landschaps- & architectuurfotograaf. Zij reisden door de polder en fotografeerden het vaak ongeziene erfgoed. Datum en tijd: 3 sept-30 okt 2020. De galerie is geopend van do t/m vr van 14:00 - 17:00 uur en voor, tijdens en na voorstellingen en op afspraak. Voor een afspraak kunt u bellen met Ellen Witsen Elias 023-5563700 of mail: galerie@demeerse.nl

Voor meer informatie over onze activiteiten zie www.hetcultuurgebouw.nl. De Informatie en Tickets balie is gevestigd in de passage van Het Cultuurgebouw en is telefonisch te bereiken via 023 55 63 700 en per e-mail via info@hetcultuurgebouw.nl Het Cultuurgebouw | Raadhuisplein 3-9 | 2132 TZ Hoofddorp

HET

C U LT U U R G E B O U W

OKTOBER 2020 INFO REGIO


BLIJF ZICHTBAAR en aanwezig

Hoe bereiken we elkaar en onze relaties? Blijf zichtbaar en aanwezig. Wij helpen en denken mee, voor elk beschikbaar budget. Websites en SEO Huisstijl- en logo-ontwerp Redactie en vormgeving Magazines Digitale nieuwsbrieven Interviews & copywriting organisatie events

&


Schenk makelaars in Samenwerking met Heembouw in Greenpark Aalsmeer Stephan Spillenaar is blij met dit nieuwe project in Aalsmeer en gaat voortvarend aan de slag met de verkoop van deze gewilde bedrijfsruimtes. Tijdens de succesvolle open dag van 23 september jl. was er veel belangstelling en konden we al een aantal mensen goed te woord staan. We spreken Dennis Manting, de verantwoordelijke man bij Heembouw. Ook hij is enthousiast over deze nieuwbouw. “Voordat corona begon was de belangstelling al groot maar toen viel alles stil. Maar we zien gelukkig het vertrouwen weer terugkomen. Inmiddels is 50% van deze units al verkocht. Bij Heembouw vliegen de aanvragen gek genoeg weer door het plafond, lacht Dennis blij”.

“De units op het in het ontwikkeling zijnde Greenpark in Aalsmeer zijn erg geschikt voor kleine of startende ondernemers. In de komende jaren groeit deze locatie verder door, grootschalig en kleinschalig. Het wordt een mooie balans” aldus Dennis. “De directeuren van Schenk en Heembouw komen elkaar regelmatig tegen dus een samenwerking lag voor de hand. Maar het allerbelangrijkste is dat Schenk veel kennis van de markt heeft, vervolgt Dennis. We zijn erg blij met deze samenwerking”.

centrale locatie in Aalsmeer. De begane grond varieert in oppervlakte van circa 52 m2 tot 82 m2 en leent zich uitstekend voor gebruik als bedrijfsruimte, opslagruimte en/ of kleinschalige productieruimte. De verdiepingsvloeren starten al vanaf circa 36 m2 en kunnen worden gebruikt als kantoor- of praktijkruimte, maar ook opslagruimte op de verdieping is een goede mogelijkheid. De duurzame en moderne bedrijfsunits (gasloos en voorzien van zonnepanelen) zijn een ontwikkeling van Heembouw en getekend door Architectenbureau Guido Bakker en vormen een courante nieuwbouw propositie voor zowel eigenaar-gebruikers als investeerders. Locatie De Nieuwe Punt ligt op een uitstekende locatie op

het Bedrijvenpark ‘Green Park Aalsmeer’. Het gemengde terrein voor innovatieve sierteelt en logistieke bedrijven is een toplocatie in de Randstad, min of meer gelegen naast bloemenveiling FloraHolland. Het project heeft een zichtlocatie vanaf de Molenvlietweg (tussen de Middenweg en Aalsmeerderweg) en bevindt zich op korte afstand van de meerdere uitvalswegen en diverse voorzieningen, zoals winkels en groen. Voor informatie kunt u terecht bij Schenk Makelaars. www.schenkmakelaars.nl | 023 - 557 2288

Het nieuwbouwproject ‘De Nieuwe Punt’ bestaat uit 29 multifunctionele en hoogwaardige bedrijfsunits op een

OKTOBER 2020 INFO REGIO

39


40

DRIVE TOGETHER

M A Z D A M X- 3 0

GROOT NIEUWS.

NU IN DE SHO WROO FIRST E M: VOOR DITION € 3 3 .9 90

Onze eerste 100% elektrische crossover

. Imposant van buiten . Ruim van binnen . Royaal in materiaalkeuze

De nieuwe Mazda MX-30 is in Nederland te bestellen vanaf 23 oktober 2019. Genoemde prijs voor de Mazda MX-30 First Edition is inclusief BTW en kosten rijklaar maken, excl. metallic 3-tone lak. Bijtelling op basis van belastingschaal 37,35% en 8% bijtelling in 2020. De MX-30 is tijdelijk als First Edition verkrijgbaar in gelimiteerde oplage en te bestellen zolang productieplaatsen beschikbaar zijn. Verbruikscijfers en waardes zijn nog niet beschikbaar. Afgebeeld model kan afwijken van de daadwerkelijke specificaties. Prijswijzigingen voorbehouden. Zie voor de meest recente informatie en voorwaarden: www.mazda.nl.

90446 Mazda Hartgerink & Klomp - Mazda MX-30 - A4 [opmaak 01].indd 1

www.inforegio.nl

B I J T E L L I N G VA N A F € 82 PE R M A A N D

HARTGERINK EN KLOMP Opaallaan 22-26 | 2132 XT Hoofddorp | 023 - 5543838 www.h-klomp.nl | /HartgerinkenKlomp

01-11-19 10:55


41

HOOFDDORP CITYBLOG wordt

LIEFS uit haarlemmermmeer De zomer liep voor velen anders dan anders. Op (aangepaste) zomervakantie naar het buitenland, een staycation in eigen land of - zoals ik - genietend in het populaire Tuinesië. Op mijn blog schrijf ik graag over events en leuke plekken om te eten, drinken, winkelen enz. Afgelopen maanden werd me opvallend vaak gevraagd naar plekken om te slapen, maar ook dingen om te zien en te doen in Haarlemmermeer. Voor mij een goede reden om de omgeving eens door de ogen van een toerist te bekijken. Geloof me als ik zeg dat er enorm veel mooie plekken zijn

Over strand gesproken…wist je dat Haarlemmermeer drie strandtenten heeft? Daarvoor hoef je dus echt niet in de file te staan naar Zandvoort, Egmond of Noordwijk. We kennen allemaal Papa’s Beach House, maar sinds deze zomer is het Haarlemmermeerse Bos een strandpaviljoen rijker: Paviljoen La Floria. Een oude strandtent is omgebouwd tot een uniek paviljoen. Middenop het terrein waar normaal gesproken Mysteryland zou plaatsvinden. En last but zeker not least: Q Beach Badhoevedorp. Nog zo’n gezellige strandtent op de plek waar voorheen het viaduct van de A9 stond. Beach vibe genoeg! Voor een lekker drankje ging ik afgelopen zomer vaak naar het gezellige Stadsterras Hoofddorp, een initiatief van de gezamenlijke horeca op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Wat ik vooral ontdekt heb is hoe prachtig Haarlemmermeer is vanaf het water! Ik kan iedereen aanraden om eens een bootje te huren en de Ringvaart van dichtbij te bekijken. Zit je liever op een terras kijkend naar bootjes op de Ringvaart? Dan is het nieuwe Lowietje aan de Kaag in Abbenes een aanrader.

waarvoor je echt niet de grens over hoeft. Ik snap dat je Haarlemmermeer niet meteen als vakantieadres voor je ziet, maar de groene omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen en lange fietstochten. Tel daar een rijke historie, mooie waterpartijen en genoeg leuke horeca bij op en je hebt wat mij betreft alle ingrediënten voor een geslaagde mini- of thuisblijfvakantie. Meer ondernemers speelden afgelopen zomer in op de verhoogde staycation vraag. Want ja, wat doe je bijvoorbeeld als 90% van je zakelijke klanten wegblijft? Hotels die normaal gesproken alleen zakelijke gasten hebben, verwelkomden nu gezinnen en boden o.a. fietsverhuur aan. Het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp werd het all inclusive Costa Holanda. Inclusief gratis shuttle service naar het Zandvoortse strand. Briljant toch?!

Ga je volgende keer ook toerist in eigen omgeving spelen? Voor vragen ben je welkom bij deze Haarlemmermeer staycation expert. En vergeet dan niet vanaf jouw mini vakantieadres een kaartje te sturen met liefs uit Haarlemmermeer. Liefs uit Haarlemmermeer, Daniëlle

Daniëlle Meijer is ondernemer in marketing & communicatie en deelt haar tips over leuke hotspots en events van Hoofddorp en omgeving op haar blog liefsuithaarlemmermeer.nl.

OKTOBER 2020 INFO REGIO


OP JAN© KUN JE REKENEN!

Accountancy, Belastingen, Pensioen, Recht, Bedrijfsadvies, Personeel, Salarissen en Optimalisatie. communicatie@jan.nl | 088 220 2200 | www.JAN.nl


43

valuedge

Bidden voor biden

Dit is onze eerste column voor InfoRegio, waaraan wij vanaf nu elk kwartaal een bijdrage leveren. Wij zijn de partners van Valuedge, een dynamische vermogensbeheerder uit Hoofddorp. Door actief in te spelen op de ontwikkelingen op de financiële markten zijn wij beter in staat om met minder risico het vermogen van klanten te laten groeien. Omdat we een sterke klik met ondernemers hebben is de link naar dit magazine snel gemaakt! Wij communiceren onze beleggingsvisie met klanten en geïnteresseerden door middel van ongeveer acht publicaties per jaar (zie website). Daarnaast schrijven we onder de naam ‘Lincoln’s hat’ op onze LinkedIn bedrijfspagina korte berichten over ontwikkelingen die wij belangrijk vinden.

Op moment van schrijven heeft Biden al geruime tijd een grote voorsprong in de peilingen en bij de bookmakers. Dat vertaalt zich in zo’n 30% kans dat Trump herkozen wordt. Uiteraard kan er in de komende weken nog veel veranderen en het is daarom zeker geen gelopen race. De afgelopen vier jaar zijn zeer turbulent geweest en hebben veel geopolitieke spanningen opgeleverd. Wat ons betreft keert de rust snel terug. Bidden voor Biden! Renco van Schie 06 - 4635 8634 www.valuedge.nl

Het is nog enkele weken tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De uitkomst heeft grote invloed op het politieke landschap en financiële markten in de komende jaren. Met Donald Trump zou de wereld nog veel meer ‘America First’ krijgen en zal de verwijdering van China versneld plaatsvinden. Een eerste termijn van Joe Biden zou leiden tot een minder impulsief Amerikaans leiderschap en een minder vijandige buitenlandpolitiek. Kort gezegd, wij denken dat een Trump overwinning goed is voor Amerikaanse beleggingen terwijl een Biden overwinning goed is voor beleggingen in de rest van de wereld.

OKTOBER 2020 INFO REGIO


exper;se om geluidshinder in gebouwen te veranderen van geluidshinder naar akoes;sch comfort.

44

AKOESTISCH COMFORT en covid-19 Iedereen heeft te maken met COVID-19. Ook ervaart iedereen bewust of onbewust akoestiek. De laatste tijd vooral thuis, maar ook op het werk, bijvoorbeeld op kantoor. Maar ook in de horeca is akoestiek een thema. In verband met COVID-19 zijn diverse maatregelen genomen die goed samengaan om tegelijkertijd ook het akoestisch Maatwerk comfort te verbeteren. Organisaties bezinnen zich over Akoes;ek Comfort richt zich op het verbeteren de manier en het moment van opschalen in gebruik van van de akoes;ek binnen kantoor-, zorg- en de werkomgevingen. Daarnaast moeten vragen worden horecaomgevingen. ‘De akoes;sche oplossing beantwoord over de inrichting. Juist nu is het moment wordt al;jd afgestemd op het bedrijf, de de werk- of ontmoetingsomgeving te heroverwegen. specifieke func;e van een ruimte en het Akoestiek Comfort richt zich op het structureel beschikbare budget. Een callcenter hee0 verbeteren van de akoestiek binnen kantoor-, zorg- en bijvoorbeeld een andere aanpak nodig dan een horecaomgevingen en helpt u daarbij graag!

bibliotheek’, aldus Gijs. ‘Er is niet één soort oplossing. Onze dienstverlening start vanaf de Ontwerp aanpassen beoordeling op de loca;e en het advies met Naast het horen, wordt gezien worden ook als belangrijk enkele oplossingsmogelijkheden tot de montage ervaren. Een bepaalde mate van privacy is wenselijk. Met devan de oplossing van het probleem. We bieden COVID-19-maatregelen moet onder meer fysiek een totaaloplossing en dat kan bij zowel meer ruimte worden gecreëerd. Dat komt de akoestiek nieuwbouw- als renova;eprojecten.’ We komen ook ten goede. En in plaats van tijdelijke maatregelen te treffengraag langs voor vrijblijvende kennismaking en kan beter worden geïnvesteerd in een structurele aanpakbeoordeling van uw akoes;sch vraagstuk. met oplossingen. De afbeeldingen op deze pagina zijn van een gerealiseerd project van een werkAkoes0sch comfort zelf ervaren? omgeving van kantoor. Daarbij zijn glaswanden (enkel Als partner van Meerbusiness Haarlemmermeer glas) met akoestische panelen ingezet. Toch is sprake wordt op vrijdag 2 oktober een presenta;e en van zichtbaarheid met de mogelijkheid voor privacy. In rondleiding verzorgd over het thema akoes;ek. het ontwerp van deze werkomgeving zijn geen deuren toegepast. Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen

in het kantoor van de Douane in het gebouw The

Maatwerk Outlook op Schiphol. Meerbusiness Akoestiek Comfort richt zich op het verbeteren van de Haarlemmermeer verzorgt de inschrijving akoestiek binnen kantoor-, zorg- en horecaomgevingen. hiervoor. ‘De akoestische oplossing wordt altijd afgestemd op het bedrijf, de specifieke functie van een ruimte en het Contact beschikbare budget. Een callcenter heeft bijvoorbeeld info@akoes;ekcomfort.nl een andere aanpak nodig dan een bibliotheek’, aldus www.akoes;ekcomfort.nl Gijs. ‘Er is niet één soort oplossing. Onze dienstverlening start vanaf de beoordeling op de locatie en het advies met enkele oplossingsmogelijkheden tot de montage van de oplossing van het probleem. We bieden een totaaloplossing en dat kan bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.’ We komen graag langs voor vrijblijvende kennismaking en beoordeling van uw akoestisch vraagstuk. Akoestisch comfort zelf ervaren? U bent van harte welkom op ons kantoor in het gebouw The Outlook op Schiphol. info@akoestiekcomfort.nl | www.akoestiekcomfort.nl

www.inforegio.nl

Gijs van Wijk, directeur van Akoes;ek Comfort, woont in Hoofddorp en is met Akoes;ek Comfort partner van Meerbusiness Haarlemmermeer.

Gijs van Wijk, directeur van Akoestiek Comfort, is met Akoestiek Comfort partner van MeerBusiness Haarlemmermeer.


Vertrouwen is als een pot met knikkers Samen gemakkelijk resultaten behalen. Werken in een goede sfeer. Feedback krijgen van je collega. Je collega even helpen. Uitgaan van de goede bedoeling van de ander. Zomaar een paar voorbeelden van onderling vertrouwen: het fundament voor een optimaal presterend team. Zonder onderling vertrouwen, ontstaat een ongewenste situatie. Je herkent het aan schijnbare harmonie, vage afspraken, achterblijvende resultaten en vooral een koele en soms grimmige sfeer. Je hebt het als leidinggevende dan druk, want iedereen komt klagen over een ander. Internationaal gecertificeerd team coach Angela van Dorssen vertelt over haar dagelijkse praktijk.

Tekst May-lisa de Laat | Foto Martine Goulmy

De Amerikaanse hoogleraar Brené Brown gebruikt in haar TED-talk ‘De kracht van kwetsbaarheid’ de metafoor van de knikkerpot. Als je vertrouwen ervaart in relaties, gooi je een knikker in de glazen pot. Wordt het vertrouwen geschaad, dan verdwijnen er knikkers of kan de pot zelfs breken. Want als barstjes scheuren worden, valt een team uit elkaar. Vertrouwen is dus niet in cement gegoten. Het hoort op de agenda, net als je financiën. Door alert te zijn op vertrouwen in je team, zorg je dat de knikkerpot voor meer dan de helft gevuld blijft met knikkers. Is de bodem eenmaal in zicht, dan ben je eigenlijk te laat. Helaas word ik nog te vaak pas op dat moment ingeschakeld. Wat al stuk is, is niet altijd meer te lijmen. Vertrouwen managen Vertrouwen opbouwen kost tijd, terwijl vertrouwen afbreken zo gebeurd is. Ieder teamlid is verantwoordelijkheid voor zijn eigen impact op het team. Tijdens team coaching druk ik op de pauzeknop en begeleid ik teamleden om ook persoonlijke zaken met elkaar te delen. Dat helpt om je kwetsbaar op te stellen en elkaar beter te leren kennen. Zo ontstaat direct meer begrip en vertrouwen. De leidinggevende heeft een voorbeeldfunctie bij het opbouwen en in stand houden van vertrouwen. Ik begeleid hem of haar daarbij en ik help de teamleden om vertrouwen bespreekbaar te maken en te vergroten, ook als ik weer weg ben. Dat doe ik door onder andere met het team een teamcontract te maken met afspraken over vertrouwen en samenwerken. In deze coronatijd staat onderling vertrouwen extra onder druk. Net als bij andere ingrijpende omstandigheden zoals een reorganisatie. Omgaan met emoties in een zakelijke context vinden veel mensen moeilijk of niet professioneel. Toch is het noodzakelijk om emoties bespreekbaar te maken. En de onderliggende vraag of behoefte naar boven te halen. Mijn advies is om het gewoon te doen. Vertrouwen is als een vliegwiel in teams. Dat zie je terug in de resultaten.

LET’S CONNECT! Connecting Energy Angela van Dorssen Componistenlaan 233, 2215 SR Voorhout +31619850504 info@connectingenergy.nl www.connectingenergy.nl


EFFECTIEF AFVALLEN MET ONLINE LIFESTYLE PLAN Jouw personal trainer op je smartphone die je helpt met een persoonlijk trainings- en voedingsplan! Zelfs wanneer je weinig tot geen ervaring met fitness hebt.

Vanaf ₏19,95 per 4 weken Ieder personeelslid een persoonlijk fitness- en voedingsplan App met jouw persoonlijke plan Lezing voor deelnemers Lifestyleplan obv hormoondisbalans Voedingsplan Menuplanner met boodschappenlijst Gepersonaliseerde trainingsschema’s Chatten met coaches Elke 4 weken aanpassingen Trainen in je eigen sportschool Ga naar www.onlinelifestyleplan.nl en start direct of neem contact met ons op via marc@onlinelifestyleplan.nl


2 juli 2020, “Gisteren was alles anders” Dit zelfportret heb ik gemaakt op 1 juli 2020. Toen was alles anders voor mij. Ja, met zijn allen hadden we al te maken met Corona en alle gevolgen daarvan. Toch was mijn leven redelijk zorgeloos en vanzelfsprekend. Ik had (en heb) mooie fotografie opdrachten, ik heb een fijn gezin, ik haal veel inspiratie en werk uit mijn netwerk en de vakantie met onze camper zat er aan te komen. Alles veranderde voor mij en mijn gezin op 2 juli 2020. Er werd borstkanker bij mij geconstateerd. Wat in eerste instantie een ontsteking leek, bleek bij nader onderzoek borstkanker te zijn. Het bericht deed mijn wereld wankelen. De benodigde chemotherapie zou mijn haar doen uitvallen. De amputatie van mijn linkerborst is onvermijdelijk. Als “hakjes en jurkjes” meisje is dat een enorme aanslag op mijn vrouw-zijn.

Boek “Ondernem

en en Creativite it” voor € 30,- incl . 9% BTW (excl. ve rzendingskosten)

€ 20,- euro naa r P ink Ribbon en Adamas inloop huis

Ga naar... esign.nl/ www.goulmyd en/ boek-ondernem

Wie mij kent weet dat het glas bij mij altijd halfvol is. Ik kijk alweer naar de toekomst. Er zijn al vele dokters- en ziekenhuisbezoeken geweest en er zullen er nog vele volgen. Ik ben, weliswaar in een vroeg stadium, weer op weg naar herstel. Over borstkanker is al veel bekend. Toch blijft er onderzoek nodig. Ik wil graag helpen om dat mogelijk te maken door een donatie te doen aan Pink Ribbon. De missie van Pink Ribbon is “Een beter leven voor borstkankerpatienten in alle fases van de ziekte.” Ook wil ik graag mijn steentje bijdragen aan het Adamas inloophuis. Ik realiseer me namelijk dat niet iedereen het vangnet heeft van familie en vrienden zoals ik dat heb. En zelfs als je dat wel hebt kan een lokale organisatie als Adamas inloophuis soms een extra ruggesteun zijn voor kankerpatiënten en hun familieleden. Vorig jaar heb ik het boek “Ondernemen en Creativiteit” uitgegeven. Daarin staan 110 creatieve ondernemers geportretteerd. Van dit boek is nog een beperkt aantal exemplaren beschikbaar. Het fraaie fotoboek kost € 30,incl. 9% BTW (exclusief verzendingskosten). Van ieder verkocht boek zal € 20,- gedoneerd worden aan Pink Ribbon en Adamas inloophuis. Hopelijk kunnen we aan het eind van het jaar een mooi bedrag overmaken aan beide organisaties.

Tip! voor de feestdagen aan het eind van het jaar: Het boek vormt een prachtig relatiegeschenk voor uw klanten en werknemers.


Al klaar voor de feestdagen?

Shop je HielZ op www.hielzbyjes.nl info@hielzbyjes.nl


49

creatief blijven en omdenken Bijna elke Haarlemmermeerder kent Restaurant Lieveling aan de Toolenburgerplas in Hoofddorp. Het is één van de mooiste restaurantlocaties aan het water. Sinds 2014 wordt het Hoofddorpse restaurant gerund door Yordy Hoogland. LOCKDOWN 2020 hadden wij ons anders voorgesteld. Het bedrijf zat in een positieve flow en toen kwam de lockdown. Dat hakte er behoorlijk in, maar zoals altijd pakte wij het ondernemen weer direct op. Je kunt erin blijven hangen of toch proberen er iets moois van te maken. Het jaar was volgeboekt met mooie feesten, bruiloften en zakelijke diners. Alles werd van de één op de andere dag stopgezet. Al snel pakten wij het afhalen en bezorgen op, dit was voor deze tijd een prima idee. Schoonmaak van het pand, weer nieuwe plannen en ideeën, de zon scheen zo goed als elke dag. Ons terras had deze maanden vol moeten zitten. Het maakte ons op zulke dagen verdrietig en teleurgesteld. 1 juni mocht alle horeca weer open, onze locatie staat er weer prachtig bij. Alles volgens de richtlijnen van het RIVM. Heel langzaam reserveerde de gasten weer. Maar zoals het was, is het nu niet meer. Feesten en partijen worden niet geboekt. Onze gasten hebben hun event van dit jaar naar 2021 omgeboekt of afgezegd. Gelukkig zijn wij creatief en bedenken wij altijd opties om dingen wel te kunnen doen. Wij merken dat de business heel langzaam weer terugkomt. ZAKELIJKE MARKT OP EEN A LOCATIE Groepjes reserveren weer, houden de 1,5 meter aan en iedereen moet blijven zitten. Normaal ben ik fulltime bezig om alles voor onze gasten te organiseren op de achtergrond. Deze werkzaamheden doe ik nu maar één dag in de week. Het voordeel is, dat jullie mij vaker op de werkvloer zien en het contact met de gasten is erg leuk. Natuurlijk moest ik in deze tijd omschakelen en anders gaan denken. Dat is gelukt, maar zoals velen met mij hoop ik echt begin volgend jaar de business weer helemaal op te pakken. Lieveling is een zeer representatieve locatie voor bedrijfsjubilea, teambuildingactiviteiten en andere zakelijke bijeenkomsten.

SAMENWERKEN Wij staan altijd open voor samenwerking. Het is in het leven niet alleen halen, maar ook brengen. Wij investeren graag in een goede relatie. Laatst hebben wij meegedaan aan het programma “Make a Wish” . Deze organisatie regelt voor zieke kinderen dé dag van hun leven. Restaurant Lieveling deed daar graag aan mee. GASTVRIJHEID Lisa Bergman bedrijfsleider; Veel gasten komen juist nu terug vanwege onze uitstekende service. De bediening is attent en deskundig, maar vooral vriendelijk en gastvrij. En dat merken wij aan alle gewaardeerde gasten die weer langskomen. Ons hoogseizoen zit er helaas alweer weer op. De nieuwe menu-kaart staat op de planning voor het najaar. Leuk om hier weer mee bezig te zijn samen met onze leveranciers. En natuurlijk blijven wij nadenken over nieuwe opties voor de toekomst. Wij zijn al jaren succesvol op deze prachtige locatie aan de Toolenburger plas. Wij volgen nog steeds ons eigen pad en kijken zelden naar anderen. En met succes. Niets is vanzelfsprekend en wij blijven aan de weg timmeren om onze gasten optimaal welkom te heten. Altijd iets goed doen en blijven verrassen is wie wij zijn. 2021 hopen wij weer te mogen knallen! De wereld is misschien veranderd maar het hart van Lieveling niet. Onze locatie is elke dag geopend vanaf 10.00 uur voor koffie en gebak, lunch, borrel en diner. Daphne Hoogland.

Ons adres: Redenburgsingel 110 2132 AC Hoofddorp 023 - 555 6080 www.restaurant-lieveling.nl

OKTOBER 2020 INFO REGIO


Ovenverse broodjes, smakelijk vers bereid Uw lekkerste broodjes binnen handbereik! Wij heten u graag van harte welkom in DeBroodjesshop waar de versgemalen bonenkoffie voor u klaar staat. Voor uw ontbijt, lunch en/of broodmaaltijd kunt u natuurlijk moeiteloos bestellen via onze website www.debroodjesshop.nl Bellen of een email sturen kan natuurlijk ook altijd. Wij bezorgen dit graag bij u thuis, op kantoor en/of op locatie.

Hoofdweg 662 Hoofddorp 023 - 230 20 56 • info@debroodjesshop.nl

www.debroodjesshop.nl


51

steyn & allberg

Vragen ? Vragen ! Je wil meer klanten of een hogere marge.

Meer rust in de tent, minder verloop van personeel en minder klachten.

Hoe doe je dat ?

Betere website, adverteren, etalage vernieuwen, social media, betere voorwaarden, hoger salaris? Vraag je jezelf ook wel eens af waarom het ene bedrijf in dezelfde branche, met hetzelfde product meer verkoopt dan het andere bedrijf? Hoe komt dat nou? Prijs, gemak, service, zeker! Maar meer nog dan dat: Aandacht. Hoe doe je dat nu, kan het beter? Wat investeer jij in je mensen, of in jezelf? Hoe verbeter je jezelf? Ik kwam in aanraking met een bedrijf met buitendienstwerknemers/accountmanagers. Zij verkochten allemaal dezelfde producten. Afspraken werden vanuit kantoor gemaakt. Het verschil in omzet stond in de verhouding 1:4. De beste verkoper verkocht dus 4x zoveel als de minst verkopende. De kortste weg is natuurlijk de minst verkopende te ontslaan. Maar goed, dan is een ander de minst verkopende en zie maar weer eens iemand te vinden.

Hoe? Simpel: Vragen stellen en oprechte interesse tonen. Door vragen te stellen komt deze verkoper er achter wat de klant wenst, nodig heeft, anders wil. Is dat alles? Ja! Makkelijk toch? Nee dus. Als het zo makkelijk was zou iedereen een topverkoper zijn. Welke vragen stel je om voor jou relevante informatie te vergaren? Hoe ga je om met bezwaren en tegenwerpingen. Wat is je houding, gedrag, inlevingsvermogen? Is dat te trainen? Jazeker. Waarom trainen sporters om topsporter te worden en trainen bedrijven hun medewerkers niet en denken toch een topbedrijf te worden?

Beter echter is te kijken naar de oorzaak en dit te verhelpen. Het verschil in resultaat tussen de beste en minst presterende werknemer werd een stuk kleiner. In alle jaren dat ik een bedrijf heb gehad en training heb gegeven zie ik een aantal zaken terugkomen. De best verkopende verkoper vindt bij de klant/gast/ prospect, altijd een motivatie, of wens om iets te kopen. Dat geldt in de horeca, detailhandel, B2B, overal.

Meer weten? Bel, app: 06-51071017, of mail R.smit&Steynallberg.com. Steynallberg.com

OKTOBER 2020 INFO REGIO


FIJNSTE PLEKJES Ontdek ze allemaal!

EVEN LEKKERÂ ONTSPANNEN EN GENIETEN? HUUR EEN VAKANTIEHUISJE OP DE FIJNSTE PLEKJES!

WWW.FIJNSTEPLEKJES.NL info@fijnsteplekjes.nl Facebook / Instagram / LinkedIn


53

headlines Hmore Moves On(line) x 2 Omdat het Hmore Moves event geen doorgang kon vinden toen de lockdown begon, hebben we andere manieren bedacht om elkaar te ontmoeten in de afgelopen, afstandelijke periode. We hebben zeven keer met veel enthousiasme en mooie reacties Hmore Moves Online georganiseerd. Wel konden we voor de zomer afsluiten tijdens een Hmore Moves Outside event op de Olmenhorst. We zijn ook trots op onze nieuwe Hmore Podcast. Onder leiding van Ron Leegwater, brengen we steeds members voor het voetlicht met hun verhaal aan de hand van hun favoriete muzikale keuzes. Tot nu toe hebben Jeanet van Antwerpen (SADC) en John Moors (Horsman&Co) aan de hand van hun favoriete muziek voor leuke podcasts gezorgd. Zeker de moeite waard om te luisteren. U vindt de podcast op Spotify of kijk op hmore.nl/podcast.

nieuwe antwoorden op complexe vragen te komen. In deze tijd zijn de complexe vragen van directeuren uit alle branches in onze regio enorm toegenomen: • Hoe kunnen we ons bedrijf vernieuwen als alles verandert? • Wat vraagt onze klant nu van ons? • Welke strategie helpt me door tijdelijke stilstand heen? Tijdens een wandeling op het Wereld Unesco monument Fort bij Aalsmeer, wisselen ondernemers van gedachten over beide vragen.

Hmore Magazine; beauty en betekenis De voorbereidingen voor de nieuwste editie van Hmore magazine zijn in volle gang. Op 23 november zal deze verschijnen. Er staan verhalen in van ondernemers, hun medewerkers, relaties en doelgroepen.

Hmore members bieden New Perspectives Hmore gelooft in diversiteit van perspectieven om tot

Heeft u interesse? Wilt u graag member worden? Mail naar: info@hmore.nl www.hmore.nl OKTOBER 2020 INFO REGIO


54

Uitreiking SHARE AWARD 2020

tijdens interessant programma

UITNODIGING | SHARE Meets SHARE AWARD 2020 donderdag 8 oktober - 14.30 - 17.00 uur Donderdag 8 oktober vindt de uitreiking van de SHARE AWARD 2020 plaats bij de Rabobank Regio Schiphol. Het programma staat in het teken van innovatieve ontwikkelingen en spraakmakende cases en bedrijven. De SHARE AWARD wordt voor de negende keer uitgereikt en is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt in de regio Haarlemmermeer op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. Na het welkom door moderator Ruud van Hecke en IIknur DĂśnmez, volgt een interview met Robert Baard, COO en oprichter Algae Innovations. De SHARE AWARD 2019 winnaar produceert micro-algen in grote waterbassins in Rijsenhout. Algae Innovations zet deze microscopisch kleine plantjes in als plantenvoeding van natuurlijke oorsprong. Kwekers uit de regio gebruiken een specifieke micro-alg om de weerbaarheid van hun gewassen te verbeteren en beter te laten groeien. Door de coronacrisis liep dat anders want de kwekers konden hun omzet niet kwijt en Algae Innovations moest andere wegen inslaan. Nu gaat het bedrijf na in hoeverre deze specifieke micro-alg kan worden toegepast in sectoren waar minder klappen vallen. Dan komt Elske van Gent van Rabobank Metropoolregio Amsterdam aan het woord. Het sustainable Business Advisory team van de Rabobank ontzorgt ondernemers van A tot Z bij duurzaam en innovatief ondernemen en groeien. Bas van Haastrecht, HeelHaarlemmermeer vertelt de verhalen achter sociale en groene duurzame initiatieven in Haarlemmermeer. Wido van den Bosch, directeur van Brink Industrial is koploper op het gebied van circulair produceren. Alle producten van de specialist in dunne plaat onder het eigen merk Lune (afvalbakken) zijn circulair.

www.inforegio.nl

Isaac Roeterink, Project manager Schiphol Trade Park De showcase van SADC voor het meeste duurzame en innovatieve bedrijventerrein van Europa. Het terrein kreeg in 2014 een vier sterren BREEAM-certificering toegekend. Duurzaamheid is vervlochten in alle inrichtingsmaatregelen. Dit jaar zijn de eerste gebouwen in gebruik genomen. Hoe zijn de duurzaamheidsambities in resultaten vertaald? Er wordt continu gezocht naar het toepassen van nieuwe innovaties en mogelijkheden om de markt uit te dagen. C-Bèta, een onderdeel van Schiphol Trade Park, is in 2018 tot leven geroepen om hieraan bij te dragen. Dan uiteindelijk volgt de uitreiking SHARE AWARD 2020 door Marja Ruigrok, wethouder Economische zaken en Innovatie Haarlemmermeer.

Founders share haarlemmermeer: Marja Ruigrok Denise Pronk Jacco Bartelds Age Vermeer Adelbert de Vreese Mart Pfeiffer Danielle Strating-Geijteman Jozien van der Wal Laurens Schenk

Gemeente Haarlemmermeer Royal Schiphol Group Royal Schiphol Group Dura Vermeer Dura Vermeer Rabobank Regio Schiphol Rabobank Metropool Regio Amsterdam SADC Schenk Makelaars


Whiz, de wereldwijd eerste cobot-stofzuiger

de revolutionaire autonome robot stofzuiger die met je samenwerkt aan een gezonde werk- en leefomgeving! www.meetwhiz.com

www.icerobo.com


IJK L E T RGE EN E V ON DER A G VER SEN TUS L VINY

EXCLUSIEF – CREATIEF – INFORMEEL – HUISELIJK – FLEXIBEL

EEN UNIEKE EN INSPIRERENDE VERGADERLOCATIE IN HET OUDE DORP VAN AMSTELVEEN Boardmeeting?

Training?

Brainstormsessie?

Workshop?

Kick-off?

Feestje?

In het gezellige Oude Dorp van Amstelveen bevindt zich de Music Meeting Lounge op een steenworp afstand van de Poel en het Amsterdamse bos. Een locatie waar alles klopt qua sfeer en beleving, waar muziek verbindt, stimuleert en inspireert. Niet voor niets bekroond met de Provincie Award voor de beste en meest gastvrije kleinschalige vergaderlocatie en een 9,4 op MeetingReview.

DON'T YOU FORGET ABOUT ME! 020 - 345 2322 | vergaderen@musicmeetinglounge.nl | www.musicmeetinglounge.nl


57

Help lokale ondernemers én hun medewerkers door de coronacrisis De regio Groot-Amsterdam, waar Haarlemmermeer onder valt, wordt economisch hard geraakt door de coronacrisis. Volgens het UWV is het een van de regio’s in Nederland die het zwaarst getroffen wordt qua werkgelegenheid. Denk aan de duizenden banen die in de luchtvaart verdwijnen, maar ook dienstverleners en horecabedrijven die als gevolg van de coronamaatregelen het hoofd niet meer boven water kunnen houden.

RENATA FIDELI, DIRECTEUR-BESTUURDER

“Kies voor lokaal. Dat is goed voor de economie, werkgelegenheid én levendige winkelstraten en bedrijventerreinen. Door hierin met MeerWaarde op te trekken, maken we samen impact.” MeerWaarde Coronapunt 023 – 30 34 100 Maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur

Gelukkig hebben gemeenten en sociale partners, UWV en private partijen al in het begin van de crisis een Regionaal Werkcentrum geopend. Dit centrum verbindt werkgevers die geen werk meer hebben voor hun medewerkers met werkgevers die juist hard op zoek zijn naar personeel. Vraag en aanbod in de arbeidsmarkt worden zo snel bij elkaar gebracht. Maar wat kunnen wij in Haarlemmermeer nog meer doen om te zorgen dat ook onze ondernemers zelf de crisis overleven? Het antwoord op deze vraag is simpel én duidelijk: Koop lokaal! Consumenten én bedrijven in Haarlemmermeer kunnen nu het verschil maken door bij de aankoop van producten en diensten te kiezen voor een lokale ondernemer. Door dit massaal te doen verkleinen we de kans dat deze, vaak kleinere bedrijven die bijna geen buffer hebben, over de kop gaan. En mensen uit onze buurt en familieleden of partners van onze medewerkers die daar hun brood verdienen, op straat komen te staan. Een onwenselijke situatie die we koste wat het kost moeten voorkomen. Dus ‘Koop lokaal’ en help mee om persoonlijk leed, faillissementen en de verdere opmars van spook-winkelstraten en –kantoorpanden te voorkomen! Door meer in onze lokale economie te investeren zorgen we voor elkaar en vormen we samen een vangnet voor de kwetsbaren in deze coronatijd. En sluit aan bij MeerWaarde en andere maatschappelijke organisaties. Door onze krachten te bundelen kunnen we de strijd aan tegen de economische en maatschappelijke impact van de crisis.

OKTOBER 2020 INFO REGIO


INforegio puzzel

58 1

2

10 16

3

4

5

11

6

12

17

7

13 19

15 20

21

23

25

24

26

27

28

30 33

9

14

18

22

8

29

31

34

35

39

36

40

41

44

32 37

38

42

43

45 46

47

48

49

54

50

51

55

59

52

56

60

57

61 64

66

71

67 72

75

58

62

63 65

53

68

69

70

73

74

76 80

77

78

79

81

82

84

Breng letters uit de puzzel over naar de hokjes met hetzelfde cijfer en

83

win een weekend weg!!

85

Mail de oplossing naar info@inforegio.nl.

Š www.puzzelpro.nl 20

44

74

9

30

75

34

47

79

16

5

67

Horizontaal: 1. erg vertrouwelijk 6. duister 11. loofboom 12. dopingmiddel 14. voedingsstof 16. verheven stand 18. strijdgewoel 20. lol 22. grappenmaker 23. kort verhaal 24. kloosterzuster 25. decimeter 27. huisbediende 29. numero 30. beweging met de tong 31. gestremde melk 33. jonge vrouw 35. klungel 37. heldere ster 39. mager 40. gesloten 41. ordinaire vrouw 43. blank 44. beroep 45. van dezelfde soort 46. overdreven 47. kleinkunst 51. bij opbod verkopen 54. deel v.e. korenhalm 55. op de wijze van 56. krap 57. graanafval 59. kleine schroefboor 61. puntenaantal 62 .half (in samenst.) 63. vreemd grappig 64. vrouwelijke kip 65. motorraces 67. manifestatie 70. personal computer 71. woonboot 73. dot 74. over 75. zonderling persoon 77. pluralis 78. slee 79. riv. in Rusland 80. behoeftig mens 82. melkklier 84. dorp in de Haarlemmermeer 85. zelfzuchtig mens. Verticaal: 2. inwendig orgaan 3. moment 4. Internet Protocol 5. gelukje 6. bedoeling 7. naamloze vennootschap 8. houten wig 9. zich voeden 10. wereldwijde verspreiding van een besmettelijke ziekte 13. plaats 15. vernieuwing 17. waterkering 18. muziekteken 19. Bijbelse priester 21. elektrisch geladen deeltje 26. abonnee 28. naaldboom 30. lichtpaars 32. vruchtendrank 34. te nuttigen 35. frisheid 36. vreemde munt 38. land in AziĂŤ 40. bruinrode kleur 42. soepel 47. eettent 48. geelbloeiende struik 49. loofboom 50. diplomatiek 51. aanbouw 52. een zeker iemand 53. ontschorsen 58. de fiscus betreffend 60. draagzak 62. droog (van wijn) 66. boomloze zone 67. grammofoonplaat 68. en dergelijke 69. naar achteren 70. metalen staafje 72. schaaldier 74. lied 76. glorie 79. grijs gesteente 81. met name 83. in opdracht.

www.inforegio.nl


59

REDFOXBLUE - remco rijgersberg, helpt bedrijven met online zichtbaarheid

Hoe gaat het met jouw online visitekaartje? Als ik iemand nog niet ken, dan Google ik altijd wel even naar deze persoon. Waarschijnlijk ben ik daar niet de enige in. Dit kan je natuurlijk ook met je eigen naam doen. Wat opvalt is dat LinkedIn meestal wel bij de eerste 2 à 3 zoekresultaten zit. Ook als je bijna niets doet met LinkedIn. Dan kan je er maar beter voor zorgen dat deze pagina ook direct een goede indruk van je geeft. LinkedIn staat daarmee in veel gevallen aan het begin van de salesketen. Is het allesbeslissend? Dat zeker niet, maar

een goede eerste indruk doet het altijd goed. Je hebt je eigen website ook zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt voor bezoekers en als je op gesprek gaat dan kleed je je ook netjes voor een goede indruk. Waarom wordt er dan relatief weinig aandacht besteed aan je online visitekaartje? Een antwoord op die vraag is mij niet bekend, maar ik kan je wel 6 tips geven om je visitekaartje een update te geven.

Tip 1 - Omslagfoto Het komt veel voor dat iemand geen omslagfoto heeft. Je ziet dan de blauwe achtergrond van LinkedIn. Met de gratis tool Canva.com kan je een professionele uiting maken met bijvoorbeeld je eigen logo. Bij Canva.com kan je de optie “Omslagfoto LinkedIn” kiezen. Dit is een sjabloon zodat je zeker het juiste formaat hebt. Tip 2 - Profielfoto Uit onderzoek is gebleken dat je je eigen foto niet goed kan beoordelen. Op photofeeler.com kan je je eigen foto plaatsen om deze door anderen te laten beoordelen. Als je zelf ook veertig andere foto’s beoordeeld dan is dit helemaal gratis. Je weet dan direct hoe jouw foto bij anderen overkomt. Krijg je geen goede score? Ga dan zeker naar een fotograaf die ervaring heeft met het maken van foto’s voor LinkedIn. Tip 3 - Koptekst Dit is de regel onder je naam. Vaak lees ik hier de standaardinstellingen van LinkedIn. Dat is je functie plus je bedrijfsnaam. Echter kan je daar veel meer mee. Wat doe je en welk probleem los je op? Dat zegt veel meer over jou. Je functie en je bedrijf staat, als het goed is, al bij je ervaring. De woorden die je hier plaatst zijn ook belangrijk voor de zoekfunctie van LinkedIn zelf. Waar wil je op gevonden worden? Zet dat er ook zeker bij. Tip 4 - Info Info is een kans om informatie te geven over wie je bent en wat je doet. Het is jouw pitch. Je hebt 300 tekens, op desktop, om iemands aandacht te trekken. Vanuit daar kan de bezoeker via “meer weergeven” de rest lezen. Zorg dat de bezoeker weet wat je doet en waar je mee kan helpen. Het is ook mogelijk om je contactgegevens erbij te plaatsen. Dit is niet voor iedereen noodzakelijk. Dat ligt aan je doel van je LinkedIn gebruik. Tip 5 - Instellingen Er zijn veel instellingen mogelijk bij LinkedIn. Het is zeker de moeite waard om daar een keer goed langs te lopen. Vooral de instelling “Gebruikers die dit profiel bekeken, bekeken ook” is aan te raden om uit te zetten. Hiermee is je profiel helemaal voor jezelf en zijn je collega’s en concurrenten niet zichtbaar op jouw profiel. Kijk maar eens rechts van je scherm op je profiel of scroll helemaal naar onderen in de app. De kans is groot dat jij dit nog niet uit hebt gezet. Tip 6 - Maak een connectie met mij op LinkedIn LinkedIn is een platform van kennis delen. Dat is dan ook exact wat ik doe. Iedereen die mij een connectieverzoek stuurt geef ik altijd nog wat extra tips. Heb je vraag? Dan kan je die ook altijd stellen.

Planetenweg 5, 2132 HN Hoofddorp Telefoon (088) 520 54 54 Email info@redfoxblue.nl www.redfoxblue.nl www.linkedin.com/company/redfoxblue

OKTOBER 2020 INFO REGIO


Info over en uit de Regio

60

AGENDA

Vast wat zakelijke en feestelijke evenementen die interessant en tevens gezellig en waardevol voor u kunnen zijn. Check de desbetreffende websites of/en wanneer u zich moet inschrijven voor een event of bezoek.

Ondernemervereniging Haarlemmermeer Zuid: Op Bezoek Bij De Hooifabriek 26 Nov 2020 17:00 tot 20:00 Een nieuw onderdeel van Nijssen Fourages is de Hooifabriek. Aan de Leimuiderdijk 200 in Burgerveen kunnen kleinere klanten en particulieren kiezen uit een compleet assortiment. Vele soorten, merken en prijzen maken het gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Zo is er bijvoorbeeld weide hooi, Duits kruidenhooi, tarwehooi en verschillende merken ruwvoer. Alles altijd op voorraad en gemakkelijk op te halen door de ruime parkeergelegenheid. Als extra service kan mest gratis gestort worden. De Hooifabriek bedient klanten uit de Randstad. Ook benieuwd naar het nieuwe zusje van Nijssen Fourages? Meld u zich dan snel aan voor een rondleiding, zodat ook u een kijkje kunt nemen achter de schermen van de Hooischuur. www. ovhz.nl

Haarlemmermeer on Stage Beroependag 6 Feb 2021 12:00 - 16:00 in de Van Zanten Hal De Beroepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio’s in het land gerealiseerd en wij horen daarbij! VMBO On Stage is (letterlijk) een Beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Zij gaan met elkaar in gesprek over beroep en werkdag, en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag enkele weken later. On Stage is geen ‘speeddating’ maar is gericht op het opbouwen van een helpend (beroeps)netwerk. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding. Voor bedrijven/beroepsbeoefenaren en matchmakers is deelname kosteloos. De tijdsinvestering voor bedrijf/beroepsbeoefenaar is (ca. 20 uur): informatiebijeenkomst bijwonen (1,5 uur), briefing Beroepenfeest lezen (0,5 uur), Beroepenfeest (middag), afstemming met leerlingen over gemaakte afspraken (2 uur), programma Doe Dag voorbereiden (2 uur), Doe Dag (dag). De tijdsinvestering voor een matchmaker is (ca. 8 uur): informatiebijeenkomst bijwonen (1,5 uur), briefing Beroepenfeest lezen en bedrijven op website bekijken (1,5 uur), Beroepenfeest (middag). Voor meer informatie kijk je op: www.haarlemmermeeronstage.nl

www.inforegio.nl


Info over en uit de Regio

61

OKTOBER 2020 INFO REGIOte HUUR

Te huur Crommelinbaan 55-57-59 te Cruquius Zeer representatieve en duurzame nieuwbouw bedrijfsunits; 13 units vanaf 225 m2. Ze worden zeer compleet opgeleverd en zijn o.a. voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen, elektrische overheaddeur en 3 eigen parkeerplaatsen. Gelegen op bedrijventerrein Cruquius-Zuid, met veel lokale/regionale en kleinschalige bedrijven en ligt ten oosten van woonboulevard Cruquius. Prima bereikbaar vanaf de N201. De units zijn onderling te schakelen, zodat er flexibele metrages ontstaan. Vanaf ca. 150 m2 bedrijfshal op de begane grond en ca. 75 m2 kantoorruimte op de 1e verdieping, inclusief pantry en toiletruimte. Huurprijs: vanaf € 1.950,- per maand, te vermeerderen met BTW en servicekosten. Te huur Haverstraat 76 te Nieuw-Vennep

te HUUR

Kantoorruimte van in totaal circa 225 m2 gelegen op de 1e verdieping met parkeergelegenheid op eigen terrein. Deelverhuur is mogelijk vanaf circa 30 m2. Het object is uitstekend bereikbaar via de nabij gelegen provinciale weg N207, welke aansluit op de rijksweg A4 Amsterdam-Rotterdam. Diverse bushaltes en het NS treinstation van Nieuw-Vennep bevinden zich op een paar minuten loopafstand. Luchthaven Schiphol is binnen 15 autominuten bereikbaar. Huurprijs: € 100,per m2 per jaar, te vermeerderen met btw en servicekosten.

Te huur Siriusdreef 66-68 te Hoofddorp

te HUUR

Het betreft circa 897 m2 kantoorruimte met industriële uitstraling, gelegen op de 1e verdieping alsmede circa 20 m2 archiefruimte gelegen in de kelder onder bouwdeel A alsmede 26 parkeerplaatsen gelegen onder/deels achter het gebouw en 1 parkeerplaats op het dek. De bereikbaarheid is zonder meer uitstekend te noemen met A4/A44 (Amsterdam – Den-Haag – Rotterdam), en de A5 op enkele autominuten afstand. Huurprijs: op aanvraag.

Te huur Taurusavenue 185 te Hoofddorp

te HUUR

Kantoorruimte van totaal circa 330 m2; Begane grond: ca. 200 m2 v.v.o. kantoorruimte, eerste verdieping: ca. 130 m2 v.v.o. kantoorruimte. De bereikbaarheid van dit object per auto is zeer goed met de Rijksweg A4 op steenworpafstand. Per openbaar vervoer is het object eveneens zeer goed bereikbaar met het NS-station en een Zuidtangent-halte op slechts enkele minuten loopafstand. Het object zal casco door verhuurder worden opgeleverd. Er zijn 4 parkeerplaatsen op eigenterrein beschikbaar. Huurprijs: € 215,- per m2 per jaar, te vermeerderen met BTW en servicekosten. Parkeerplaats: € 1.500,- per parkeerplaats per jaar.

Uw Vastgoedexpert in regio Haarlemmermeer en Schiphol www.schenkmakelaars.nl | 023 - 557 2288


Dé cadeaukaart voor de zakelijke markt 100% saldo garantie door EGI-Waarborg Aangesloten bij Keurmerk Cadeaukaart Ruime geldigheidsduur Is in delen te besteden Volledig te personaliseren

ACCEPTANTEN

GOEDE DOELEN

CADEAUKAARTEN

Friendship Sports Centre

YourGift Cards T 085 - 273 47 20 E sales@yourgift.com www.yourgift.nl


Articles inside

Agenda en events article cover image

Agenda en events

4min
pages 60-64
RedFoxBlue – Online visitekaartje article cover image

RedFoxBlue – Online visitekaartje

3min
page 59
Meerwaarde – help lokale ondernemers article cover image

Meerwaarde – help lokale ondernemers

1min
page 57
Share Award 2020 article cover image

Share Award 2020

2min
pages 54-56
Hmore Headlines article cover image

Hmore Headlines

1min
page 53
Restaurant Lieveling – Creatief en blijven omdenken article cover image

Restaurant Lieveling – Creatief en blijven omdenken

3min
pages 49-50
Steyn & Allberg – Vragen? Vragen article cover image

Steyn & Allberg – Vragen? Vragen

1min
pages 51-52
Connecting Energy – vertrouwen article cover image

Connecting Energy – vertrouwen

5min
pages 45-48
Akoestiek Comfort – Covid 19 article cover image

Akoestiek Comfort – Covid 19

2min
page 44
Liefs uit Haarlemmermeer article cover image

Liefs uit Haarlemmermeer

2min
pages 41-42
Schenk makelaars en Heembouw – GreenPark Aalsmeer article cover image

Schenk makelaars en Heembouw – GreenPark Aalsmeer

2min
pages 39-40
Het Cultuurgebouw – Unieke programma’s onder één dak article cover image

Het Cultuurgebouw – Unieke programma’s onder één dak

10min
pages 34-38
Valuedge – Bidden voor Biden article cover image

Valuedge – Bidden voor Biden

1min
page 43
Slimme gadgets article cover image

Slimme gadgets

2min
pages 30-32
Amolé – Een team dat in oplossingen denkt article cover image

Amolé – Een team dat in oplossingen denkt

2min
page 33
Selectie zakelijke toppers article cover image

Selectie zakelijke toppers

3min
pages 26-27
Boekhandel De Vries van Stockum – leuk vak, ondernemen article cover image

Boekhandel De Vries van Stockum – leuk vak, ondernemen

2min
page 25
Hyatt Place laat zich niet van zijn stuk brengen article cover image

Hyatt Place laat zich niet van zijn stuk brengen

4min
pages 21-22
SWDV – Nieuwe toplocatie article cover image

SWDV – Nieuwe toplocatie

4min
pages 18-20
3ICT – ICT sexy? Echt wel article cover image

3ICT – ICT sexy? Echt wel

5min
pages 8-10
Toon van Dooijeweerd – Blijf nieuwe mensen ontmoeten article cover image

Toon van Dooijeweerd – Blijf nieuwe mensen ontmoeten

2min
pages 23-24
PIT, Sales met een bite article cover image

PIT, Sales met een bite

1min
pages 11-13
Schenk makelaars – 1e paal voor Nippon Express article cover image

Schenk makelaars – 1e paal voor Nippon Express

2min
pages 14-15
Personal Touch Travel - oplaadmoment article cover image

Personal Touch Travel - oplaadmoment

1min
pages 16-17
Voorwoord Gerco Tolsma article cover image

Voorwoord Gerco Tolsma

3min
pages 3-7
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.