InfoRegio I - april 2021, jaargang 22

Page 1

Zakelijk magazine voor regio Haarlemmermeer en Schiphol

April 2021 * nummer 1 * jaargang 22

INFO REGIO

Mona Keijzer

Marja Ruigrok

Lex Vonk

Bernard Perdaan


te HUUR

te HUUR

te HUUR

te KOOP

Te huur Spieringweg 603L te Vijfhuizen Hoogwaardige bedrijfsunit met kantoor-/showroomruimte en entresol gelegen aan de Spieringweg 603L. Het betreft totaal ca. 260 m2 als volgt verdeeld: ca. 125 m2 bedrijfsruimte; ca. 50 m2 vergaderruimte-/ kantine-/entree; ca. 50 m2 kantoorruimte en ca. 35 m2 entresolvloer. Er zijn 3 parkeerplaatsen op eigen terrein beschikbaar. Vijfhuizen is centraal gelegen in de gemeente Haarlemmermeer. Steden als Amsterdam, Haarlem en de luchthaven Schiphol zijn in circa 15 minuten per auto bereikbaar via goede uitvalswegen en via de R-net busverbindingen, die 24 uur per dag een snelle verbinding heeft naar o.a. Haarlem, Schiphol, Amsterdam en Hoofddorp. Te huur Capronilaan 12-20 te Schiphol-Rijk Te huur totaal circa 420 m2, in units vanaf circa 25 m2 v.v.o., in een representatief logistiek bedrijfsgebouw gelegen in RichPort (voorheen Business Park Schiphol-Rijk) in het zuiden-/zuidoosten van het Schiphol luchthaven gebied. RichPort is een zeer gunstig gelegen bedrijvenpark met internationale allure. De nabijheid van Schiphol Airport zorgt voor een goede verbinding naar het buitenland. RichPort wordt omringd door een dicht en dynamisch infrastructureel netwerk van wegen en openbaar vervoer, voor de beste bereikbaarheid. In RichPort hebben tal van internationale, gerenommeerde ondernemingen hun Europese hoofdkantoor dan wel distributiecentrum gevestigd. Te huur Opaallaan 1180 te Hoofddorp Te huur turn-key kantoorgebouw gelegen op bedrijventerrein Graan voor Visch - Zuid in Hoofddorp, bestaande uit begane grond en 3 verdiepingen, met een v.v.o. van ca. 6.488 m2, verdeeld als volgt. Begane grond: kantoorruimte ca. 822 m2, kantine/keuken ca. 156 m2, expeditie ca. 870 m2. 1e verdieping: kantoorruimte ca. 905 m2, opslag ca. 895 m2. 2e verdieping: kantoorruimte ca. 888 m2, opslag ca. 870 m2. 3e verdieping: kantoorruimte ca. 870 m2 en een magazijn ca. 212 m2. De locatie is bijzonder goed bereikbaar via rijksweg A4, Amsterdam – Schiphol – Den Haag en de A5 richting Haarlem. Direct voor het pand vertrekt de Zuidtangent en is treinstation Hoofddorp binnen 5 minuten te bereiken. Te koop Venneperstraat 3 te Nieuw-Vennep Te koop totaal circa 170 m2 winkelruimte op de begane grond, alsmede een bovenwoning van circa 260 m2 verdeeld over de eerste en tweede etage gelegen in het centrum van Nieuw-Vennep. De mogelijkheid bestaat de locatie te herontwikkelen naar 4 tot mogelijk 6 appartementen (in overleg en met toestemming gemeente Haarlemmermeer). Het pand is gunstig gelegen in het winkelcentrum Venneperhof, dat direct aansluit op het overdekte winkelcentrum De Symfonie. De Venneperstraat en omgeving worden momenteel door de gemeente gerenoveerd. Ook komen er winkels en woningen tussen de Venneperstraat en Poststraat. Kijk voor meer informatie over alle winkels op www.de-symfonie.nl.

Uw Vastgoedexpert in regio Haarlemmermeer en Schiphol www.schenkmakelaars.nl | 023 - 557 2288


3

SAMENWERKEN Iedereen kent de oneliners wel: “1 + 1 is 3”, “Waarom moeilijk doen als het samen kan” (Loesje), #samensterk, #kooplokaalhlmr, “2 weten meer dan 1” enzovoorts. Het uitbrengen van dit nummer is hier, met name dit kwartaal, ook weer een voorbeeld van: samenwerking tussen Hmore en InfoRegio en nu ook met BDU, aantoonbaar effectief. Het onderling samenwerken juist tijdens deze crisis is niet alleen handig, vaak zelfs noodzakelijk. Dat geldt misschien nog wel meer voor het “omdenken”. Aantoonbaar zijn er bedrijven die in 2020 snel hebben gehandeld. Welke producten kunnen we nog meer verkopen? Welke investering naar voren halen? Welke dienst kunnen we nog meer leveren? Welke plannen hebben we nooit ten uitvoer gebracht, is dan nu de kans op een doorbraak? Ik noem een paar bedrijven die door de jury van de Ondernemersprijs HLMR 2020 zijn benoemd: BLS Sign & Print (nieuwe producten/diensten) Claus Parc Collection (naar voren halen investering en nieuwe producten/diensten) Corendon Village Hotel (nieuw product) Zien! Optiek (nieuw product: Lenns Bakery). Er zijn zeker meer voorbeelden te noemen, Haarlemmermeer was en is een ondernemende gemeente. Dit is een 100% lokaal magazine, dat was zo, dat is zo en dat blijft zo. Laten we blijven samenwerken, blijven omdenken en elkaar blijven bevragen (naast lokale support): “wat kan ik voor je doen?”. Er staan bijvoorbeeld vrijwilligers van de Kredietunie HLMR e.o. voor u klaar! Denk ook aan het corona steunpunt van MeerWaarde, aan de mogelijkheden via de gemeente en KvK. Heeft u geen idee waar te beginnen, neem dan contact op, met wie dan ook, laten we het “lokaal” echt in de praktijk brengen. Een heel treffend praktijkvoorbeeld: ondernemer x heeft een openstaande factuur bij ondernemer y, beiden in Haarlemmermeer, de betalingstermijn is verlopen. Door een “walk & talk” (om meerdere redenen nuttig kan ik u vertellen) was ca. 90% van de ruis eigenlijk vlot opgeklaard en werd tijdens de “walk” 90% van de factuur voldaan. Veel leesplezier en zorg dat u elkaar vindt. Gerco Tolsma Uitgever InfoRegio magazine Directeur MeerBusiness Haarlemermeer & Schiphol Lid Rvc Kredietunie HLMR e.o.

APRIL 2021 INFOREGIO


4

VAN POELGEEST IN HAARLEMMERMEER, BE THE LOCAL HERO.

Amstelveen Burg. A. Colijnweg 6-8 1182 AL Amstelveen T (020) 503 23 00 I www.van-poelgeest.nl E info@van-poelgeest.nl

www.inforegio.nl

Heemstede Cruquiusweg 25 2102 LS Heemstede T (023) 528 52 84


5 Maakt Rijden Geweldig

ULTIEME LUXE ONDERWEG. Rijd door de prachtige uitgestrekte natuur. Geniet van iedere meter op de weg met de BMW 8 Serie, een luxe vierdeurs coupé die kracht en luxe uitstraalt. Jaag de toerenteller de hoogte in en laat uw hartslag stijgen. De exclusiviteit van de BMW Luxeklasse biedt u uitzonderlijke rijervaring. Kom langs in de showroom bij Van Poelgeest en maak kennis met de zeer elegante BMW 8 Serie Gran Coupé.

APRIL 2021 INFOREGIO


DRIVE TOGETHER

HARTGERINK

EN KLOMP

VOORR AAD

VOOR DEEL

Onze showroom is tijdelijk gesloten, maar tijdens de lockdown gaat de verkoop bij Hartgerink en Klomp gewoon door. Een kwestie van service en flexibiliteit, uiteraard met inachtneming van de veiligheidsnormen van het RIVM. Gezondheid voor alles. Scan de QR code en kijk op onze website hoe we u ook nu van dienst kunnen zijn.

NU M E T HOGE VOOR R A A DKORTING EN BPM VOOR DEEL

HARTGERINK EN KLOMP Opaallaan 22-26 | 2132 XT Hoofddorp | 023 - 5543838 www.h-klomp.nl | /HartgerinkenKlomp

Mazda2 vanaf € 17.990. Gemiddeld verbruik Mazda2 2020 van 5,3 tot 5,9 liter per 100 km / van 18,9 tot 16,9 km per liter / CO2-uitstoot van 120 tot 133 g/km. Mazda CX-30 vanaf € 30.990. Gemiddeld verbruik Mazda CX-30 van 5,6 tot 6,6 liter per 100 km / 17,9 tot 15,2 km per liter / CO2-uitstoot 127 tot 149 g/km. Mazda3 Hatchback vanaf € 27.990. Mazda3 Sedan vanaf € 28.390. Gemiddeld verbruik Mazda3 van 5,0 tot 6,1 liter per 100 km / van 20 tot 16,4 km per liter / CO2-uitstoot van 114 tot 140 g/km. De vermelde WLTP waarden voor het gecombineerde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de nieuwe WLTP-testmethodiek. Prijzen incl. BPM, BTW en kosten rijklaar maken, excl. metallic/mica lak en opties. Actie alleen geldig bij particuliere/zakelijke aanschaf van voorraadmodellen. Neem contact op voor actuele beschikbaarheid. Afgebeeld model kan afwijken van de daadwerkelijke specificaties. Prijswijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en voorwaarden: www.mazda.nl.


INHOUD Colofon

INFO REGIO 3

Voorwoord Gerco Tolsma

7 Inhoudsopgave 8

BLS – Uniek, opvallend en maatwerk

10 Kvik keukens – Groei verlangt ruimte Uitgave: VB Facility Services Haarlemmermeer B.V.

13

Amolé – bijzondere dame in nieuwe rol

en GTZD

14 40 jaar Intersecretary service

Taurusavenue 183, 2132 LS Hoofddorp

16 Even sparren met Kien

www.vbfacilityservices.nl en GTDZ. Redactie en vormgeving: Designmasters & FienDesign

17

Unieke ervaring met Personal Touch Travel

19 Column Vastgoed met Laurens Schenk

Gerco@inforegio.nl

20 Veel zonnestroom van Tegenstroom

info@inforegio.nl

22 Het stokje overdragen – 3ICT en Sales PIT 24 Kriebelende Lente Gadgets 26 Karhof carrosserieën wil hard doorgroeien

Copyright

28 BDU media en InfoRegio gaan samenwerken

Het magazine wordt vier keer per jaar verspreid

31

in de regio Haarlemmermeer/Schiphol. Ondanks

33 Nippon Express op Schiphol Trade Park

de uiterste zorg, die wij hebben besteed aan deze

Meerwaarde – Moedige dialoog

uitgave van InfoRegio en de daarin opgenomen

36 Hmore houdt verbinding

gegevens, kan de uitgever VB Facility Services

36 Your support heroes

Haarlemmermeer B.V. niet instaan voor de volledigheid, juistheid of voortdurende actualiteit van de

38 Kruiswoordpuzzel

gegevens en de inhoud van deze uitgave. VB Facility

39 Liefs uit Haarlemmermeer

Services Haarlemmermeer B.V. aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor enigerlei directe of

40 RedFoxBlue – bijzondere winkel

indirecte schade, van welke aard ook, die voortvloeit

44 Strakke lijnen van OVHZ

uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van informatie uit de InfoRegio. Beweringen en

45 HOP – krachten en kennis bundelen

meningen, geuit in artikelen en mededelingen in de

46 OH – verjaardag zonder feest

InfoRegio, zijn die van de auteur(s) en niet (noodza-

51 ARVO protect – onmogelijke klussen bestaan niet

kelijkerwijs) die van de uitgever. VB Facility Services Haarlemmermeer B.V. kan op geen enkele manier

54 Connecting energy – geen kop in het zand

verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud

56 Valuedge – Prijzenslag

hiervan en is niet aansprakelijk voor enigerlei directe of indirecte schade die mogelijk voortvloeit uit de

58 #Hartelijk Haarlemmermeer

betreffende uitingen.

60 Share meets – Smart City 62 AM Match – begin met sociaal ondernemen 63 Politics in de regio – Marja Ruigrok 64 Hoe een droom Sogno werd 65 Taste of Heaven 68 Winnaar Cruquius penning


8

Uniek, opvallend & maatwerk

Of het nu om de binnen- of buitenkant van uw onderneming gaat, de uitstraling is belangrijk. Herkenbaarheid en continuïteit zijn daarbij een groot goed. Bij BLS sign & print ontwerpen, produceren en monteren we vele soorten reclame. Dennis & Cindy Been

Foto: Martine Goulmy

BLS Sign & Print vertaalt huisstijlen naar reclame-uitingen. Ons doel is onze klanten te helpen bij herkenbaar, zichtbaar en vindbaar te zijn. Wij adviseren, ontwerpen, fabriceren en monteren de reclames onder één dak. Bovendien beschikken wij over een uitgebreid wagenpark (inclusief hoogwerkers) waardoor alle reclames door ons team van enthousiaste vakmensen bij u gemonteerd kunnen worden. Tevens beschikken wij over de meest geavanceerde, gespecialiseerde apparatuur, werken wij met een vast enthousiast team vakmensen en uitstekende toeleveranciers, waardoor de afwerking en de kwaliteit van uw reclame gegarandeerd is.

Bedrijfsreclame Dit is het visitekaartje voor elke onderneming. Of het nu om de binnen- of buitenkant van uw bedrijf gaat, de uitstraling is belangrijk voor potentiële en bestaande klanten. Herkenbaarheid en continuïteit zijn daarbij een groot goed. Bij BLS Sign & Print ontwerpen, produceren en monteren we vele soorten bedrijfsreclame. Onder andere autoreclame, belettering, carwrapping, raamfolie, reclame, bewegwijzering, binnenreclame, buitenreclame, digital sign (digitale reclame), printing, 3D-printen, canvas printing, drukwerk, gevelreclame, reclamebord, LED reclame, lichtreclame, neonreclame, vlaggen en banieren etc.

www.inforegio.nl


9 (Auto)belettering Beletteringen zijn er in vele soorten en maten. Van simpele uitingen tot complete wrapping, van kleine bestickering tot enorme vlakken. Voor elke wens is er een passende oplossing. BLS Sign & Print plakt niet alleen kant-en-klare logo’s en vlakken, maar ontwerpt en verzorgt ook complete designs, helemaal naar uw smaak en wens. Complete auto een andere kleur? Geen probleem! Het ontwerp, de materiaalkeuze en uitvoering zijn van groot belang voor de kwaliteit en het rendement van autobelettering. Wij zijn een door SI’BON erkend signbedrijf. Hierdoor kunt u rekenen op professionaliteit en het gebruik van de nieuwste technieken en materialen.

Zorgde in het verleden de schilder voor een frisse kleur op een wand of de architect voor een creatie tegen de muur, nu is er het signbedrijf dat voor een metamorfose in een bedrijfsruimte of winkelpand kan zorgen.

digitale reclame (digital signage) Dit biedt een wijd spectrum aan toepassingen en mogelijkheden. Zo kan deze bijvoorbeeld worden ingezet om tijdelijke acties en reclames weer te geven, menukaarten op een heldere en frisse manier in een horecazaak te laten zien, nieuwe artikelen of diensten aan te bieden en levert het een levendige vorm van adverteren. Het makkelijke aan de schermen (digitale reclame) die BLS Sign & Print aanbiedt, is dat ze worden geleverd met een passend CMS-systeem, waardoor het instellen en gebruik zeer eenvoudig is. Bovendien zijn deze digitale schermen zowel binnen als buiten toepasbaar.

Bewegwijzering (wayfinding) Wayfinding is de beste manier om bezoekers en klanten de juiste kant op te wijzen of om ze te informeren. Soms is een klein detail genoeg om duidelijkheid te verschaffen. Onze wayfinding oplossingen zijn zelfs te combineren met digitale reclame!

bls sign & print B.V. Luzernestraat 75 2153 GM Nieuw-Vennep (Haarlemmermeer - Schiphol)

interieur & styling Aankleding en (re)styling van een interieur zijn van essentieel belang om een goede sfeer te creëren. Een goed passende sfeer zorgt op zijn beurt weer voor een positieve ervaring. Het is vaak de eerste indruk van klanten of bezoekers. Een nette en verzorgde uitstraling wekt bij de meeste mensen ook vertrouwen op. Bij BLS Sign & Print ontwerpen, produceren en monteren we de interieurdelen niet alleen, we denken ook graag mee met de behoeften van uw bedrijf of onderneming, hoe groot of klein ook.

0252 - 62 94 40 www.bls.nl

“na een jaar vol uitdagingen en oplossingsgericht denken gaan we in 2021 uitbreiden met een aanvulling op het machinepark.”

APRIL 2021 INFOREGIO


10

GROEI VERLANGT RUIMTE

Foto: Ton Hofstra

Ron Kramer staat elke dag in de keuken. Niet vreemd als je als zelfstandig ondernemer bent aangesloten bij Kvik, de Deense franchiseformule voor keukens, badkamermeubels en garderobekasten. Sterke toename van de logistieke activiteiten noopte Kramer tot het huren van een grotere magazijnruimte om de groei blijvend te kunnen pareren. Een kijkje in de Kvik-keuken. Als storemanager was Ron al langer werkzaam in de Kvik-vestiging in Cruquius tot hij in 2015 de winkel overnam. Het aantal werknemers groeide vervolgens van vier naar 22, die werkzaam zijn in verkoop, logistiek en voor-montage. Achter de winkel beschikt Kramer over ca. 200 m2 magazijnruimte, die tot voor kort zowel voor zijn winkel in Cruquius werd gebruikt als ook voor de Kvik Citystore in Haarlem, waar zijn 23-jarige zoon de winkel leidt.

Blij met groter magazijn ‘Met de toename van het aantal bestellingen, groeide ook de behoefte naar een groter magazijn, aldus Ron. ‘Plannen voor meer ruimte bestonden al langer, maar in verband met corona hebben we lang getwijfeld.

www.inforegio.nl

Uiteindelijk tipte één van onze monteurs me, dat er dichtbij onze winkel in Cruquius ruimte beschikbaar was. Ideaal, want ver weg van je winkel een magazijn hebben is niet echt efficiënt. Vervolgens hebben we het aanbod op de website van Schenk Makelaars bekeken en is de ruimte na afspraak bezocht. Het is erg moeilijk om hier dichtbij iets geschikts te vinden’ vindt Kramer. ‘Dus we hoefden niet lang na te denken en hebben we dezelfde middag nog een mailtje naar Schenk gestuurd. Er bleken meer gegadigden, maar door snel te handelen zijn we het uiteindelijk gelukkig toch geworden. Binnen de kortste tijd was het huurcontract getekend. Er is nu 420 m2 magazijnruimte gehuurd, om elke week de tientallen keukenapparaten te ontvangen en om alle losse onderdelen van de kasten, zoals panelen, fronten, lades, scharnieren, glijders en meer in elkaar te zetten, verzendklaar te maken, om alles uiteindelijk voorgemonteerd bij de klant te plaatsen. We zijn blij dat we de keuze voor meer ruimte toch hebben gemaakt, anders waren we nu tegen forse capaciteitsproblemen aangelopen’, voegt Ron toe.


11

RON KRAMER, KVIK

Kvik: strak en modern Deens design Al meer dan 30 jaar levert Kvik Deens design tegen lage prijzen. Het innovatieve design, een snelle levering en een bovenmatig goede prijs/kwaliteitverhouding, hebben naar Kramer’s zeggen een revolutie teweeggebracht in de keukenbranche. De Deense formule kent thans 180 winkels in Europa, waarvan ca. 20 in Nederland. De smalle collectie is strak, modern, veelal greeploos en het kent enkele basiskleuren zoals wit, grijs, zwart en hout, maar ook een fraaie groene natuurtint. Door een beperkt assortiment, kan snel met ca. 3 weken worden geleverd. ‘Kvik betekent in het Deens ‘quick’ en ook slim’, legt Kramer uit. ‘In Denemarken ligt daarom voor vijf weken voorraad voor alle onderdelen. De werkbladen voor de keukens worden grotendeels in Denemarken bij onze dochtermaatschappij vervaardigd. De composieten-, natuursteen- en keramiekbladen, komen uit Nederland

en worden ook op maat gemaakt. De klant is hier overigens niet verplicht om een complete keuken met apparatuur bij ons te kopen. Voor de montage heeft men de keuze uit Doe het zelf, Doe het leuk of Doe het makkelijk, afhankelijk van de mate van gemak waar de opdrachtgever voor kiest.’ Kramer voegt met enige trots nog toe, dat alle Kvik-verkopers in de Kvik-Academy een unieke formule-opleiding volgen. Ook een driedaags fabrieksbezoek in Denemarken behoort tot de professionele training. Kvik Cruquius - Hoofddorp Woonboulevard Cruquius Spaarneweg 55 2142 EP Cruquius Tel: 023 547 9563 ronkramer@cruquius.kvik.nl

“De hele week gun ik mijn vrouw het plezier van onze Kvik-keuken, maar op woensdag en in mijn spaarzame vrije weekenden kook ik er ook heel graag zelf!”

APRIL 2021 INFOREGIO


Niet de letter van de wet maar de juiste interpretatie

HEEREBOUT

Advocaat in schaapskleren De meeste advocaten kennen de wet op hun duimpje maar verliezen zaken omdat ze de regels niet goed interpreteren. Dat pleit ervoor om contact op te nemen met Heerebout Advocatuur. Advocaten die bekend staan om hun inlevingsvermogen, hun kennis en schat aan ervaring met de interpretatie van de wet. Maar ook omdat zij nooit opgeven. Want achter die rustige verschijning en aimabele presentatie schuilt een advocaat in schaapskleren. Meestal tot grote verrassing van de verliezers.

Boslaan 4 2132 DX Hoofddorp tel 0252 620 557

info@heerebout-advocatuur.nl heerebout-advocatuur.nl


13

belastingadvies- en administratiekantoor Amolé BV

Een bijzondere dame in een nieuwe rol “Het komt niet vaak voor in deze branche, de functie van accountmanager”, begint Virginia enthousiast te vertellen. Sinds november 2020 is zij begonnen bij Amolé om het contact met bestaande klanten te onderhouden en nieuwe klanten te werven. “Het is heel anders om bij een belastingadvies- en administratiekantoor te werken ten opzichte van de automotive en de arbeidsbemiddeling waar ik vandaan kom. Ontzettend afwisselend. Ik hoor veel persoonlijke verhalen, die momenteel niet altijd positief zijn, ik probeer goed te luisteren en waar mogelijk te helpen. Je hoort vaak dat mensen het moeilijk vinden om ‘koud’ te bellen. “Ik niet”, vertelt Virginia, “ik vind dat zo ontzettend leuk om te doen. Ik probeer altijd het ijs te breken en wat nu een ‘nee’ is, wordt in de toekomst misschien wel een ‘ja’. Als straks de economie van het slot gaat, kan ik ook actiever gaan netwerken en mijn gezicht laten zien op bijeenkomsten.”

Amolé op TV De hele corona periode maakt het lastig om vooruit te kijken. Wat gaan we doen en waar willen we heen? Alles on hold zetten of gewoon doorgaan met plannen maken? Voor het laatste is gekozen. De nieuwe accountmanager Virginia Grüter legt uit: “Het zijn onzekere tijden door Covid19. Ook voor ons geldt dat wij niet precies kunnen voorspellen hoe de toekomst eruit komt te zien. Wat wij wel weten is dat wij zichtbaar willen blijven als Amolé in deze moeilijke periode. Hoe doen we dat? We gaan een film opnemen die bij Ondernemerszaken op RTLZ op televisie komt” besluit Virginia trots.

Het kan vaak verhelderend werken om ons werk te visualiseren. Wat doe je nu precies? De Film Mariëtte Bos is blij met de komst van Virginia die het team op een belangrijk punt komt versterken. Zij gaat ook een stuk marketing doen en dat kwam meteen goed van pas bij het produceren van de bedrijfsfilm. Het idee speelde al wat langer om dit te gaan doen. “Het kan vaak verhelderend werken om ons werk te visualiseren. Wat doe je nu precies? Het blijft voor veel ondernemers een brij van niet-tastbare informatie. Virginia en Mariëtte hebben het concept verder uitgewerkt en samen met de inspirerende mensen van Ondernemerszaken is het een mooi resultaat geworden. Een beleving op zich het maken van zo’n film.” De film is te zien in de maanden maart en april bij ondernemerszaken op RTLZ en RTL7, uiteraard ook online op https://www.lvm.digital/ondernemerszaken.

Binderij 7 K, 1185 ZH Amstelveen NL Telefoon:+31 20 737 18 68 DÉ BOEKHOUDER VOOR HET MKB

www.amole.nl

APRIL 2021 INFOREGIO


14

Lisa Morsch, de oprichtster van INTERSECRETARY SERVICE vertelt over

40 jaar Intersecretary Service! 1981-2021

1981, het jaar waarin de TV Show van Ivo Niehe voor het eerst werd uitgezonden en Paris Hilton, Beyoncé en Britney Spears werden geboren, waarin Bob Marley en scheepsbouwer Cornelis Verolme overleden, waarin Paus Johannes Paulus II en Anwar Al Sadat werden neergeschoten en waarin meer dan 400.000 mensen in Amsterdam demonstreerden tegen de plaatsing van kruisraketten door de NAVO. In dát jaar werd Intersecretary Service opgericht!

een terugblik Lisa Morsch, de oprichtster van Intersecretary Service vertelt: ‘Het begon ermee dat ik als directiesecretaresse in loondienst graag een eigen bedrijf wilde starten, maar alleen het vak van secretaresse beheerste. Daar moest ik het dus mee doen.’ In een tot kantoor omgebouwde slaapkamer met een tweedehands elektrische typemachine, een bureau dat ze van iemand had overgenomen en 500 gulden aan kasgeld waagde ze de sprong. Ze was ervan

In een tot kantoor omgebouwde slaapkamer met een tweedehands elektrische typemachine, waagde ze de sprong. overtuigd dat kleine ondernemingen zaten te springen om een flexibele secretaresse die hun correspondentie en offertes netjes kon uitwerken. Maar dat viel in het begin toch wel tegen. Lisa gaat verder: ‘Om aan klandizie te komen heb ik vanuit het telefoonboek Hoofddorp alle bedrijven gebeld. Letterlijk vanaf de letter A. Tussen de bedrijven door moest typewerk in opdracht van een handelsinformatiebureau ervoor zorgen dat ik aan mijn hypotheekverplichting van 1.000 gulden per maand kon voldoen. In Duits vertaald en foutloos getypt leverde dat 1,80 gulden per formulier op….’ Of er ook bij de klant ter plekke kon worden gewerkt? Met flexibiliteit hoog in het vaandel was dit voor haar geen enkel probleem. De zelfstandig secretaresse zonder personeel was geboren. Van een ZZP’er had toen nog niemand gehoord. In 1986 kwam de eerste kloon van de IBM personal computer op de markt met een verkoopprijs van net onder de 10.000 gulden. Zonder ‘harde’ schijf, maar met twee diskettestations waarin een kartonnen ‘floppy’ met een geheugencapaciteit van elk 720 KB kon worden geschoven. ‘De drie vuistdikke Engelse handboeken van de bijgeleverde programmatuur – tekstverwerking, calculatie en database – heb ik doorgeworsteld en

www.inforegio.nl

teruggebracht tot begrijpelijk Nederlandse overzichtjes’, vervolgt Lisa. Door met deze zelfgeschreven cursus de markt op te gaan, speelde Intersecretary Service in op de behoefte van de nieuwe gebruikers. De gezinssituatie met een peuter en een baby maakte het voor haar steeds lastiger om erop uit te gaan. Een telefoonantwoordservice vanuit haar thuiskantoor bleek de oplossing. Een abonnement om de telefoon aan te nemen voor ondernemers die zelf niet beschikbaar waren. Gecombineerd met de verhuur van een zogenaamd ‘doorschakelapparaat’, waardoor de ondernemer gewoon op zijn eigen nummer kon worden gebeld. Dat betekende wel dat het kantoor van Intersecretary Service op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur permanent bezet moest zijn. Om de bezetting te waarborgen moest er assistentie komen. Zo kwam het eerste personeelslid in dienst. ‘Behalve de vaste telefoon, de semafoon waarmee de klant in spoedgevallen werd ‘opgepiept’ en de fax die de telex verving, waren er toen geen andere communicatiemogelijkheden’, aldus Lisa.


15

Dat geen enkel telefoontje opgaat in de massa. Natuurlijk worden uw gesprekken via onze nieuwe telefooncentrale aangenomen met uw eigen bedrijfsnaam en kunnen de gesprekken naar u worden doorverbonden. Waar u zich ook maar bevindt.

Er blijkt toch grote behoefte te bestaan aan puur menselijk contact. 40 jaar later We zijn nu 40 jaar verder. Intersecretary Service heeft in de loop der jaren een eigen kantoorpand aan de Hoofdvaart betrokken en is met haar huidige team van acht fantastische medewerksters nog steeds een gevestigde naam voor betrouwbare kantoorondersteuning. Ofschoon de communicatiemogelijkheden intussen flink zijn uitgebreid met internet, smartphone en talrijke nieuwe computermogelijkheden, blijkt er toch grote behoefte te bestaan aan puur menselijk contact. Met name waar het gaat om telefoonbeantwoording als u zelf niet beschikbaar bent om uw telefoon aan te nemen omdat u in een online-bespreking zit. Of omdat u druk bezig bent met de voorbereiding van ingewikkelde stukken. Of gewoon even de deur uit bent. Of omdat er niemand op kantoor is om de centrale telefoon aan te nemen als iedereen thuis aan het werk is. Op die momenten is Intersecretary Service de ideale vervanger. Die uw telefoon vriendelijk en met kennis van zaken aanneemt. Die goed luistert, die vragen beantwoordt, die hulpvaardig is, die de spoedeisende van niet-spoedeisende berichten kan onderscheiden en die de ontvangen berichten kort en bondig samenvat. U heeft ons vooraf precies verteld wat u belangrijk vindt. Het team van Intersecretary Service dat zich in uw bedrijf heeft verdiept, zorgt er dan voor dat elk telefoontje op unieke wijze wordt afgehandeld.

Het wordt u nog gemakkelijker gemaakt als u Intersecretary Service ook inschakelt voor: - Agendabeheer: maken en wijzigen van afspraken, reserveringen, boekingen - Postservice: gebruik van ons adres voor het in ontvangst nemen van de dagelijkse post en pakketjes - Mailingen: inpakken en versturen van mailingen en relatiegeschenken - Adresbestanden: wij maken een adresbestand op maat en houden dat up-to-date - Scanservice: vanaf nu geen papieren archief meer, maar door ons gescand en op voor u logische wijze opgeruimd - Klantvriendelijkheidsonderzoeken en nabellen van debiteuren. Voor welke bedrijven is Intersecretary Service interessant? Alle bedrijven - groot en klein - in alle beroepsgroepen kunnen bij Intersecretary Service terecht. Om er een paar te noemen: advocaat, tandarts, fysiotherapeut, makelaar, hovenier, bewindvoerder, woningbouwvereniging, hypotheekadviseur, installatiebedrijf en ga zo maar door. Beroepsgeheim is voor ons uiteraard vanzelfsprekend! Wilt u meer weten? Pak de telefoon en bel ons. Dan ervaart u meteen hoe wij u te woord staan.

Intersecretary Service 40 jaar 1981 - 2021

Gebouw Ryanstaete Hoofdweg 667-A 2131 BB Hoofddorp 023 5540700 info@intersecretary,nl www.intersecretary.nl

APRIL 2021 INFOREGIO17

EEN UNIEKE ERVARING Na 11 jaar afwezigheid keert de Venice Simplon-Orient-Express terug naar Amsterdam! Stap aan boord van de prachtig glimmende rijtuigen van de legendarische Venice Simplon-Orient-Express en herleef de glorietijd van het reizen per trein. In dit ‘Grand Hotel op Wielen’ geniet je van alle comfort en luxe die begin vorige eeuw slechts was voorbehouden aan royalty, aristocraten, filmsterren en... schrijvers. Zo vormde deze trein het decor van de beroemde film “Murder on the Orient-Express” Alle 17 rijtuigen zijn met veel zorg in hun oude glorie gerestaureerd. De stewards serveren het ontbijt en de middagthee in de coupé en zij zorgen ervoor dat het aan niets zal ontbreken tijdens deze reis. De trein telt 3 prachtig gedecoreerde restaurants. Tijdens het diner en de lunch geniet je van het beste wat de Franse keuken te bieden heeft. Het wijnaanbod verrast zelfs de meest verwende kenner. In het barrijtuig zorgt een pianist voor de muzikale omlijsting. De bar blijft natuurlijk open tot de laatste gast naar bed gaat…. Stap aan boord en beleef de reis van je leven! Geniet van het prachtige landschap van de Alpen, terwijl je wordt verwend aan boord van één van ‘s werelds mooiste en beroemdste treinen; de Venice Simplon-Orient-Express. In 2021 doet deze trein slechts 2x Amsterdam aan: 22 juni aankomst vanuit Venetië (vertrek 21 juni) 24 juni vertrek naar Venetië (aankomst 25 juni) Op andere data vertrekt deze trein ook vanaf o.a. Londen en Parijs. Zou je graag een reisvoorstel willen ontvangen waar deze unieke treinreis onderdeel van is, of wil je meer informatie over de mogelijkheden en routes? Neem dan contact met mij op.

06-23786445 Esther.vanderlinden@personaltouchtravel.nl www.personaltouchtravel.nl/esther-van-der-linden

APRIL 2021 INFOREGIO


te HUUR

te HUUR

te HUUR

VERKOCHT

Te huur Antareslaan 1-27 te Hoofddorp Het ‘Centre Court’ is een opvallend kantoorpand gelegen nabij Schiphol, de weg N201 en de Rijksweg A4. In totaal is er circa 2.258 m2 kantoorruimte beschikbaar, in units vanaf circa 290 m2. Huurprijs kantoorruimte: € 155,- per m2 per jaar, exclusief BTW en servicekosten. Parkeerplaatsen: € 1.000,- per plaats per jaar, exclusief BTW. Centre Court ontleent haar naam aan een tennisbaan die was aangelegd op het dak van de laagbouw. De tennisbaan is weg, maar het dak is nog steeds berekend op het inrichten van sportmogelijkheden. De parkeernorm is 1:40 m2 v.v.o.. Op het parkeerterrein zijn 23 plaatsen beschikbaar en in de parkeergarage 84 parkeerplaatsen.

Te huur Pondweg 1 te Nieuw-Vennep Op Businesspark Nieuw-Vennep Zuid is aan de Pondweg 1 op de tweede verdieping van een markant gebouw kantoorruimte te huur van circa 620 m2. De unieke architectuur en de hoogwaardige faciliteiten die beschikbaar zijn, maken het een plek waar ondernemerschap alle ruimte krijgt en waar je met trots gasten kunt ontvangen. Door de ideale ligging, vlakbij de A4/A44 is bedrijventerrein Nieuw-Vennep Zuid zeer goed bereikbaar. Op het park zijn diverse bushaltes richting NS stations, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Schiphol, de Bollenstreek en Den Haag. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op ongeveer 3 minuten loopafstand. Huurprijs kantoorruimte: vanaf € 100,- per m2 per jaar. Er zijn 30 parkeerplaatsen op eigen terrein beschikbaar Te huur Graftermeerstraat 26A te Hoofddorp Op Bedrijvenpark Hoofddorp-Noord is aan de Graftermeerstraat 26A een bedrijfshal te huur van totaal circa 740 m2, inclusief inpandige kantoorruimte en wachtruimte. Bedrijvenpark Hoofddorp-Noord is een werklocatie voor middelgrote bedrijven. Het pand is tevens voorzien van lichtstraten, overheaddeuren en heaters en heeft een vrije hoogte van 6 m. De bereikbaarheid van het pand is zowel per auto als per openbaar vervoer uitstekend. Schiphol en de rijkswegen A4 en A5 zijn op enkele autominuten afstand gelegen. Huurprijs: € 55.000,- per jaar exclusief BTW.

Verkocht Oude Kruisweg 27 te Cruquius Te koop, bedrijfsgebouw voor maatschappelijke doeleinden, gelegen aan de Oude Kruisweg 27 te Cruquius. De bereikbaarheid van dit object per auto is redelijk tot goed. Middels de op een steenworp afstand gelegen N201 zijn de rijkswegen A9 en A4 goed aan te rijden en liggen de stad Haarlem. Het bedrijfsgebouw, gebouwd in 1988, bestaat uit 2 bouwlagen. Het pand beschikt over parkeergelegenheid op eigen terrein en heeft een vloeroppervlakte van circa 463 m2. Het is als volgt verdeeld: begane grond van circa 320 m2 kantoor-/praktijkruimte, eerste verdieping van circa 143 m2 kantoor-/praktijkruimte. Vraagprijs: € 875.000,- k.k. (omzetbelasting is niet van toepassing).

Uw Vastgoedexpert in regio Haarlemmermeer en Schiphol www.schenkmakelaars.nl | 023 - 557 2288


19

Column

vastgoed

Laurens schenk

Allereerst: wat een eer dat ik een column mag schrijven, dat het dan over vastgoed gaat lijkt logisch. Alhoewel ik onlangs, naast vastgoed, met een aantal ondernemers nog meer leuke dingen mocht doen. Bijvoorbeeld het meedenken over hoe we lokaal inkopen en samenwerking kunnen promoten en elkaar kunnen ondersteunen; niet alleen via #Hartelijk Haarlemmermeer, maar ook met Circulair West en Heel Haarlemmermeer. En niet te vergeten de vele actieve ondernemersverenigingen in Haarlemmermeer. Gaaf om dat allemaal te mogen en te kunnen doen naast mijn hobby werken bij Schenk Makelaars & Partners, nu al bijna 20 jaar. En ja: er is een tekort aan bedrijventerreinen voor lokale ondernemers en directeur groot aandeelhouders (DGA’s) die een eigen bedrijfspand willen bouwen. Kantoorterreinen zijn er genoeg, zowel bestaande als toekomstige nieuwe terreinen. Zeker als de overheid straks ruimte geeft aan Beukenhorst Oost Oost direct achter onze eigen nieuwe “schuur”, een prachtige en duurzame kantoorontwikkeling. Wij noemen het zelf trots - DenburghOffices.nl – met nogmaals dank aan de gemeente Haarlemmermeer. En voor alle duidelijkheid ‘plan’ voorraad (ook voor kantoren) is nodig. Dat zie je nu op de bedrijventerreinen. Te laat geanticipeerd, is mijn conclusie. Maar zijn kantoorlocaties dan iets anders dan bedrijventerreinen? Jazeker! Een bedrijfslocatie is een gebied waar dus geen solitaire kantoren - kantoorgebouwen staan of komen en waar sprake is van gemengde bedrijven. Dus een bedrijf met kantoor- en bedrijfsruimte, bijvoorbeeld Graan voor Visch Zuid en De President in Hoofddorp. Maar ook Lijnden en Schuilhoeve in Badhoevedorp. Andere voorbeelden zijn Spoorzicht in Nieuw-Vennep, De Weeren in Zwanenburg en natuurlijk vergeet ik de Kruisbaak in Lisserbroek niet. Een weetje: in Haarlemmermeer zijn meer dan 60 kantoor- en bedrijventerreinen!

Momenteel is er al een groot tekort, want ook logistieke partijen, diverse directe relaties en opdrachtgevers van ons kantoor, zoeken per direct gronden waar ze voor eigen gebruik zelf een logistiek centrum kunnen bouwen. Het is niet mogelijk! Maar ook ondernemers die een bedrijfsgebouw met een klein kantoor willen bouwen komen van een koude kermis thuis. Het kan bijna niet meer! Naast de stroomproblematiek is er nagenoeg geen grond beschikbaar voor uitgifte. Er zijn wel gronden, maar deze zijn niet bestemd. Dat wil zeggen dat het bestemmingsplan niet gereed is voor een aanvraag omgevingsvergunning. Simpele samenvatting: je mag en kan binnen 12 weken niet bouwen c.q. een vergunning krijgen. Dat het tekort nog groter gaat worden, blijkt als wij kijken naar de plannen die er zijn voor De Pionier in Nieuw-Vennep en bedrijventerrein Noord in Hoofddorp. Deze terreinen zullen in de toekomst verkleuren. Met andere woorden een andere bestemming krijgen: namelijk woningbouw. Wij ondersteunen dit overigens van harte, als er maar goede alternatieven zijn! Maar waar gaan de bedrijven dan wel naartoe? Wij zijn al jaren bezig voor actie en visie en vooral voor veel meer overleg en samenwerking met marktpartijen. Eerst via eerste pilot project in Nederland “De Beuk Erin” voor kantorenlocaties De Beukenhorsten samen met Joost Valk en Paul Bos en nu dus voor alle bedrijventerreinen. Ik nodig graag de verantwoordelijke politici uit voor overleg, introductie en kennismaking met onze relaties die op zoek zijn naar meer dan 100.000 m2 grond. SADC is op de hoogte van de vraag en ook met hen willen wij graag vaker op een constructieve manier dit probleem van nu, maar zeker ook voor de toekomst, bespreken. Ook zijn andere ideeën, positieve mensen en friskijkers welkom. Het Haarlemmermeers Ondernemers Platform zal zeker aansluiten en ik verwacht ook nog individueel een aantal ondernemersverenigingen. In de volgende editie hoop ik goed nieuws te kunnen melden voor de lokale ondernemers. Want juist in deze tijd moeten wij met elkaar zorgen dat ondernemers echt Haarlemmermeerse ondernemers blijven en niet vertrekken! De regio heeft dat nu nodig!

Tijd voor overleg en actie, zou ik zeggen!!

“In haarlemmermeer zijn meer dan 60 kantoor- en bedrijventerreinen!”

Laurens Schenk

APRIL 2021 INFOREGIO


20

STEEDS MEER HAARLEMMERMEERSE ONDERNEMERS WEKKEN ZELF ZONNESTROOM OP, VOOR ZICHZELF ÉN VOOR DE BUURT #KOOPLOKAAL

STEEDS MEER HAARLEMMERMEERSE ONDERNEMERS WEKKEN ZELF ZONNESTROOM OP, VOOR ZICHZELF ÉN VOOR DE BUURT.

Er komen steeds meer zonnepanelen bij op grote bedrijfsdaken in Haarlemmermeer. Niet gek, want naast een gezonde business case, maak je ook maatschappelijke impact. Nog leuker wordt het als je de stroom die je over hebt, kan leveren aan buurtbewoners. Dat zegt ook Timo Steenwijk, die eind vorig jaar zijn dak vol heeſt gelegd met zonnepanelen. De stroom die hij over heeſt, levert hij aan het lokale energiebedrijf Tegenstroom, die het levert aan haar klanten. Klanten van Tegenstroom gebruiken thuis 100% lokaal Er komen steeds meer zonnepanelen bij op grote bedrijfsdaken in Haarlemmermeer. Niet gek, want naast een gezonde opgewekte zonnestroom. De animo bij bedrijven om zelf stroom op te wekken en te leveren aan de buurt business case, maak je ook maatschappelijke impact. Nog leuker wordt het als je de stroom die je over hebt, kan leveren aan

buurtbewoners. Dat zegt ook Timo Steenwijk, die eind vorig jaar zijn dak vol heeft gelegd met zonnepanelen. De stroom die Nu ook zonnestroom uit Abbenes Z hij over heeft, levert hij aan het lokale energiebedrijf. Tegenstroom, die het levert aan haar klanten. Klanten van Tegenstroom ON Op het dak van de schuur van STR NE gebruiken thuis of op het werk 100% lokaal opgewekte zonnestroom. OO zomerbloemenkwekerij Steenwijk in Abbenes M O VER liggen sinds eind vorig jaar 650 zonnepanelen. Nu ook zonnestroom uit Abbenes

Timo Steenwijk: “Ik gebruik vooral in de zomer Op het dak van de staan schuurmijn van bloemen in de veel stroom. Dan zomerbloemenkwekerij Steenwijk in enorme koelcel. Die krijgt zijn stroom straks Abbenes liggen sinds eind vorig jaar 650 rechtstreeks van de zon op mijn dak. Dat is zonnepanelen. Timo Steenwijk: “Ik gebruik mooi toch?” De panelen wekken ruim 200.000 vooral in de zomer veel stroom. Dan staan kWh op. Daarvan is 130.000 kWh voor eigen mijn bloemen in de enorme koelcel. Die gebruik. Timo: “Wat we zelf niet gebruiken, krijgt zijn stroom straks rechtstreeks van leveren we aan Tegenstroom. We hebben bij de zon op mijn dak. Dat is mooi toch?” De meerdere energieleveranciers offertes panelen wekken ruim 200.000 kWh op. aangevraagd. Tegenstroom deed Daarvan is 130.000 kWh voor eigengewoon de beste aanbieding. ik alles wat ik over gebruik. Timo: “WatNu welever zelf niet heb, aan mensen in de buurt. Dat vind ik echt gebruiken, leveren we aan Tegenstroom. extra leuk!”bij meerdere energieleveranWe hebben

zonne stroom over

ciers offertes aangevraagd. Tegenstroom Tegenstroom heeſt zonnestroom over deed gewoon de beste aanbieding. Nu lever

Door corona is er meer aandacht voor lokale producten. Het lokale energiebedrijf heeſt in 2020 dan ook vier nieuwe ik alles wat ik over heb, aan mensen in de productielocaties kunnen aansluiten. Haarlemmermeerse ondernemers wekken nu samen meer zonnestroom op dan buurt. Dat vind ik echt extra leuk!” Tegenstroom voor haar huidige klanten, bewoners en bedrijven, nodig heeſt. Als je nu overstapt naar Tegenstroom dan krijg je lokale stroomheeft van de daken van Haarlemmermeerse ondernemers uit Hoofddorp, Zwanenburg, Nieuw Vennep, Rijsenhout Tegenstroom zonnestroom over of Abbenes. Elke nieuwe klant helpt Tegenstroom om meer lokale opwekkingheeft te realiseren. Zoook zorgen we metproductieelkaar voor de Door corona is er meer aandacht voor lokale producten. Het lokale energiebedrijf in 2020 dan vier nieuwe overgang van fossiele naar schone energie. locaties kunnen aansluiten. Haarlemmermeerse ondernemers wekken nu samen meer zonnestroom op dan Tegenstroom voor haar huidige klanten, bewoners en bedrijven, nodig heeft. Als je nu Hoe werkt het? overstapt naar Tegenstroom dan krijg je lokale stroom van de daken van

De ondernemers realiseren hun eigen Haarlemmermeerse ondernemers uit Hoofddorp, Zwanenburg, Nieuw Vennep, zonnestroominstallatie. De belangrijkste stappen zijn: Rijsenhout of Abbenes. Elke nieuwe klant helpt Tegenstroom om meer lokale Offertes aanvragen, subsidie aanvragen de overheid opwekking te realiseren. Zo zorgen we met bij elkaar voor de overgang van (SDE++, 15 jaar lang een bedrag per opgewekte kWh), fossiele naar schone energie. aansluiting in orde maken (bij Liander) en opdracht geven aan een installateur voor de aanleg van de Hoe werkt het? panelen. Tegenstroom kanhun helpen deze stappen. De ondernemers realiseren eigenbij zonnestroominstallatie. De belangrijkste Wek je meer op dan je zelf gebruikt, danaanvragen kan stappen zijn: Offertes aanvragen, subsidie bij de overheid (SDE++, 15 jaardie lang een bedrag kWh), aansluiting in orde Tegenstroom stroom kopenper enopgewekte leveren aan haar maken (bij en opdracht aan een installateur voor de aanleg klanten. DeLiander) businesscase draaitgeven op twee van de panelen. Tegenstroom bij deze stappen. Wek je meer op inkomstenstromen: subsidiekan en helpen de stroomverkoop. dan je zelf gebruikt, dan kan Tegenstroom die stroom kopen en leveren aan Samen levert dat voldoende op om de investering haar klanten. De businesscase draait op twee binnen ongeveer 8 jaar terug te verdienen.inkomstenstromen: subsidie en de stroomverkoop. Samen dat mee, voldoende de investering binnen Zonnepanelen gaan 20 totlevert 25 jaar tel uitopjeom winst. ongeveer 8 jaar terug te verdienen. Zonnepanelen gaan 20 tot 25 jaar mee, Zo maakt het maatschappelijke én financiële impact.

tegenstroom

Heeſt jouw bedrijf ook een groot dak en wil je zo’n gezonde businesscase met zonnepanelen? We komen graag langs om je te helpen! En als je thuis of met je bedrijf de lokale energie van lokale ondernemers wil gebruiken, dan kun je ook gewoon klant worden. Meld je aan op Tegenstroom.nl en dan regelen we samen de overstap. Tegenstroom levert stroom én gas, ook aan bedrijven. Je energie wordt CO2 neutraal geleverd. Goed voor de planeet en tegelijkertijd een mooie boodschap naar je klanten toe.

tel uit je winst. Zo maakt het maatschappelijke én financiële impact.

energie voor Haarlemmermeer

tegenstroom.nl 023 20 40 400 #KOOPLOKAAL

www.inforegio.nl


Zeg wat je wilt laten zien Laat zien wat je wilt zeggen Jij en ik samen een klik Portret - Reportage - Bedrijfsfotografie - Interieur - Story-telling - Fotografie www.GoulmyDesign.nl - info@goulmydesign.nl - 06-273 460 46 Aangesloten bij Dutch Photographers, Dupho: de beroepsorganisatie voor professionele fotografen.


22

NIEUwe accountmanager 3ICT neemt stokje over van

Een nieuwe Accountmanager New Business bij 3ICT In 2021 heeft Kevin Hamer het stokje overgenomen van Mark Brons en versterkt hij 3ICT met zijn kennis en kunde. Kevin stelt zich graag persoonlijk aan u voor. “Na mijn studie Commerciële Economie heb ik een gevarieerd pakket aan werkervaring opgedaan: zeven jaar Marketing, één jaar Sales en drie jaar ICT. In mijn laatste functie als ICT manager bij een toonaangevende Automotive leverancier in Nieuw-Vennep, was ik verantwoordelijk voor de strategische ICT planning van twee vestigingen, de correcte werking van de gehele ICT-omgeving (inclusief 100 werkplekken), Information Security, ICT Audits en de dagelijkse gang van zaken. Hoewel ik sinds kleins af aan een sterke affiniteit heb gehad met de technische kant van ICT, heb ik in de laatste paar jaar gemerkt dat mijn kracht schuilt in het kunnen matchen van klantwensen met de juiste (technische) oplossingen. Ik voel mij als een vis in het water als ik fungeer als verbinder tussen klant en techniek. Het geeft mij dan ook veel energie en voldoening als dit uiteindelijk resulteert in het ontzorgen van de klant.

‘Ik voel mij als een vis in het water als ik fungeer als verbinder tussen klant en techniek’ De nieuwe uitdaging als Accountmanager New Business bij 3ICT kwam voor mij dan ook op het juiste moment. In deze functie kan ik al mijn werkervaringen combineren met mijn passie voor het gezamenlijk zoeken naar ICT oplossingen. 3ICT en ik zijn overigens geen onbekenden van elkaar, de laatste drie jaar heb ik namelijk zelf aan de klant zijde van de tafel gezeten bij 3ICT. Dat 3ICT staat voor professionaliteit, betrouwbaarheid enflexibiliteit heb ik dus uit eerste hand ervaren. ICT staat nooit stil. De huidige pandemie creëert extra uitdagingen voor bedrijven en legt een nóg grotere druk op de betrouwbaarheid en veiligheid van ICT, maar ook op de afdelingen en personen die hier voor verantwoordelijk

www.inforegio.nl

zijn. Juist in deze tijd is het extra belangrijk dat bedrijven blind kunnen vertrouwen op hun ICT-omgeving. 3ICT is een expert in het ontzorgen van de klant en mijn uitdaging zal zijn dit zoveel mogelijk bedrijven te laten ervaren. In de komende periode zult u onze uitingen met betrekking tot de diensten van 3ICT dan ook regelmatig voorbij zien komen via bijvoorbeeld InfoRegio, social media en video. Daarbij maak ik, zodra het weer mag en kan, natuurlijk graag persoonlijk kennis met u en uw organisatie via de verschillende evenementen van bijvoorbeeld MeerBusiness Haarlemmermeer, OH en OVHZ. Ik kan er niet op wachten, tot snel!”


23

mark brons, eigenaar pit - sales met een bite

stedingen moesten winnen. In dit traject heb ik fouten mogen maken, ben ik onderuit gegaan en vervolgens weer opgestaan en heb zodoende heel veel geleerd. Wat heeft Haarlemmermeer een fantastisch ondernemersklimaat, een heerlijke omgeving om te werken! Ondernemers die openstaan voor gesprekken, nieuwe dingen willen bespreken en overgaan tot zaken doen. Het is en was een feest! Nu is het dan weer tijd voor nieuwe uitdagingen en wil ik mij graag ook op andere vlakken verder ontwikkelen. Na bijna vijf jaar bij 3ICT gewerkt te hebben, is het tijd voor een volgende hoofdstuk in mijn leven. Ik ga 3ICT verlaten maar ik ben niet helemaal weg! Samen met Aniel Ramdjanamsingh en Martijn Janssen (eigenaren van 3ICT) starten wij een nieuw hoofdstuk en het stokje van Accountmanager New Business bij 3ICT draag ik dan ook met veel vertrouwen over aan Kevin Hamer. Hij is absoluut de juiste persoon om het opgebouwde succes van 3ICT verder uit te bouwen. Zie het verhaal van Kevin op de linker bladzijde waarin hij zichzelf voorstelt.

Mark Brons over de start bij 3ICT en het begin van een nieuw hoofdstuk. “Nadat ik in 2012 tot geloof kwam in Jezus Christus, in 2014 trouwde met mijn grote liefde en inmiddels twee prachtige zonen verder ben, lacht het leven mij toe. Met mijn geloofsovertuiging zag ik de kans om bij 3ICT aan de slag te gaan als een geschenk uit de hemel. Deze kans heb ik dan ook met beide handen gegrepen” lacht Mark Brons. “De opdracht was duidelijk: New Business opzetten voor 3ICT; nieuwe klanten binnenhalen. “Maar wel klanten die bij 3ICT passen” werd er duidelijk bij verteld. In mijn jacht naar nieuwe klanten/relaties in Nieuw-Vennep heb ik heel veel gebeld om kennismakingsgesprekken in te plannen en ben ik actief gaan netwerken via de OVHZ, OH, Junior Kamer en MeerBusiness Haarlemmermeer. Het harde werk loonde, New Business van 3ICT kwam van de grond. Gedurende deze periode ben ik veel bezig geweest met klanten van verschillende groottes; van zelfstandige ondernemers met minimaal twee geautomatiseerde werkplekken tot aan ondernemingen die wij via aanbe-

‘PIT staat voor acquisitie met een maatschappelijke meerwaarde.’ Samen met Aniel en Martijn ben ik PIT - Sales met een bite gestart. PIT ontzorgt haar klanten van New Business trajecten middels Social Selling en het telefonisch opvolgen van de lauwe leads naar B2B afspraken. Het is de sales organisatie van Haarlemmermeer met nationale doelstellingen, die de komende jaren neergezet gaan worden. PIT staat voor acquisitie met een maatschappelijke meerwaarde. Een commerciële instelling die iets terug doet voor mensen met onder andere een afstand tot de arbeidsmarkt en die commerciële stagiaires een goede en leervolle stage biedt. Uiteraard vertel ik u in komende uitingen meer over PIT en de toegevoegde waarde voor uw organisatie. Ik ben iedereen dankbaar die ik afgelopen jaren heb leren kennen en waar ik mooie relaties mee heb opgebouwd. Mijn dank gaat in het bijzonder uit naar Gerco Tolsma van MeerBusiness Haarlemmermeer. Dus voor mij geen tot ziens maar tot snel!”

APRIL 2021 INFOREGIO


24

Kriebelende lente

Gadgets swingende parasol

Lezen in de voorjaarszon De roman “Wij zijn licht” van Gerda Blees heeft de Nederlandse Boekhandelsprijs 2021 gewonnen. Dat is op 4 maart bekendgemaakt bij de uitreiking van de prijs aan de auteur van het winnende boek. De jaarlijkse literaire prijs is een uitverkiezing onder alle boekverkopers van Nederland en bestemd voor een werk dat in hun ogen meer aandacht verdient. Bestel bij www.boekhandelstevens.nl voor € 21,-

De ION Patio Mate is een waterdicht parasollicht en bluetooth speaker, ontworpen om te worden gemonteerd op de parasolpaal. Deze beschikt over twee full-range, stereo speakers met hoge kwaliteit audio. Je kunt ook draadloos muziek streamen dankzij de geïntegreerde Bluetooth connectiviteit. De Patio Mate beschikt over 8 superheldere LED’s die in hoog en laag verlichting is in te stellen. Hij is eenvoudig te installeren, past op elke conventionele parasol en heeft een uiterst stevige waterbestendige behuizing. De oplaadbare batterij gaat zeker 6 uur mee. Verkrijgbaar bij bol.com voor € 24.95.

Voor de culinaire liefhebber Na maanden van appels en peren komen er in de lente eindelijk weer zoveel verse, nieuwe ingrediënten bij om in je mandje te stoppen (aardbeien, kersen, perziken). Hamsteren dus. En alvast een voorraadje aanleggen. Hoe? Door al dat lekkers te drogen in een voedseldroger bijvoorbeeld. Daarmee maak je gezonde snacks of toppings voor je bakje yoghurt. Maar je kunt er ook gerust beef jerky in maken. Verkrijgbaar bij Bijenkorf voor € 162,-

mooie manier om veilig te blijven Een blusdeken moet je in 3 seconden kunnen pakken. Dus waarom maak je er niet een kunstwerk van? De blusdekens van Naaais fleuren elke ruimte op en zijn verkrijgbaar in verschillende designs en vegan leather. We produceren Naaais in samenwerking met duurzame bedrijven en de dekens zijn volledig goedgekeurd. Ontvlammende opladers, kaarsen of keukenbrandjes: je hebt ze zo geblust. Met een blusdeken van Naaais voor € 39,95. www.naaais.com

geurende cocktails brengen vakantiegevoel Cocktailheld Tess Posthumus heeft vanwege de lockdown nagedacht over een manier om het escapisme, dat je ervaart in hun bar Flying Dutchmen Cocktails, naar je huis te brengen. En dat zijn geworden de eigen gemaakte geurkaarsen en wax melts met je favoriete cocktailgeuren. Er zijn bijvoorbeeld geurkaarsen die ruiken naar een ‘Pomegranate Margarita’ met warme tonen en roze peper of een ‘Koko Klapa’, die geurt naar kokos, limoen en passievrucht. Er zijn 7 verschillende cocktail geurkaarsen te bestellen, verpakt in een leuk apothekerspotje van 250 gram. De kaarsen branden zo’n 60 à 80 uur. Verkrijgbaar op flyingdutchmencocktails.shop voor € 14,95.

www.inforegio.nl


BLIJF ZICHTBAAR en OPVALLEN

Hoe bereiken we elkaar en onze relaties? Wij helpen en denken mee, voor elk beschikbaar budget. COMMUNICATIE | Websites | Online exposure en korte filmpjes | Magazines- digitaal of hard copy

&


26

Karhof Carrosserieën wil hard doorgroeien

Foto: Ton Hofstra

NIEUW BEDRIJFSPAND BIEDT GROTE MOGELIJKHEDEN ‘Zonder uitbreiding op de Noorderdreef, hadden we langere levertijden moeten afgeven naar onze klanten. In tijden waarin het ons meezit en we veel orders krijgen voor carrosseriebouw, was de situatie bijna onhoudbaar geworden. We willen immers hard doorgroeien, daarom zijn we blij met dit pand, dat ons daartoe de mogelijkheden geeft’.

tafel met Schenk, de eigenaar én de onderverhuurder DS Groep. Ze wilden graag in zee met ons bedrijf, dat financieel zeer gezond is, hard wil doorgroeien en daarmee als huurder continuïteit kon bieden. Schenk stelde voor ons daarna de huurcontracten op en zorgde dat deadlines werden gehaald en alle gemaakte afspraken tussen partijen werden nagekomen.

Tim Visser, ooit begonnen als stagiair bij het bedrijf en thans directeur Karhof Carrosserieën, praat vol enthousiasme over de nieuwe bedrijfslocatie in NieuwVennep, die kortgeleden via Schenk Makelaars werd gehuurd. Het ruim 80 jaar bestaande bedrijf ontwikkelt, bouwt, spuit en herstelt voor elk vervoersvraagstuk gesloten en open laadbakken in serieproductie of op maat. ‘We zagen een fors ruimtegebrek aankomen, waardoor de levertijd van de carrosseriebouw sterk opliep. We huurden al een pand via Schenk in de Roggestraat, maar het pand was te klein om onze groei aan te kunnen. We ontdekten dat het pand aan de Noorderdreef te huur was en zaten al snel om de

Ruimte voor groei

www.inforegio.nl

Kort na het eerste contact werden door Karhof tekeningen opgevraagd en zijn door de eigen engineers de wensen met betrekking tot de productielijn ingetekend. Verder werd bekeken wat de meest efficiënte en optimale routing was. ‘We waren snel enthousiast’, vertelt Visser. ‘In deze ruimte kunnen we snel opschalen en opstarten. Ook de werkomgeving was uitstekend. Lekker licht, hoog en niet benauwd. Begin januari gingen de kantoren al over waaronder het bedrijfsonderdeel Wagenpark- en schadebeheerbedrijf. Half januari werd de hal leeg opgeleverd. Daarna zijn we met de inrichting van onze werkruimte en de productielijn


27

Op onze nieuwe locatie doen we nu de grote serieproducties. Daar bouwen we zo’n twintig “4x2x2 bakkies” per week voor Albert Heijn en Coolblue. met alle voorzieningen begonnen. In het pand zijn nu krachtstroom en luchtvoorzieningen aangebracht, hefkolommen en bruggen geplaatst om de auto’s omhoog te krijgen en de bak te monteren. Er komt nog een grote bovenloopkraan. Op onze nieuwe locatie doen we nu de grote serieproducties. Daar bouwen we zo’n twintig “4x2x2 bakkies” per week voor onder andere Albert Heijn en Coolblue. Op de andere locatie bouwen we de bakken in stuksproductie voor de bakker of de slager om de hoek, van één tot tien stuks. Daar werken we ook aan de opbouw die gespoten moet worden of een complexe uitvoering kent.’

De nieuwe carrosserie: lichter, duurzamer, betere kwaliteit Het gebruik van aluminium wordt door nieuwe en lichtere materialen bij de carrosseriebouw verdrongen. ‘Vroeger hadden we een aluminium opbouw, maar het is zwaar en gaat snel stuk, daarom is een ander materiaal bedacht’, legt Visser uit. ‘Er gaat tegenwoordig hooguit een aluminium vloer in, verder is alles kunststof. We lijmen ook alles en schroeven niets meer. In onze andere vestiging bouwen we overigens de forsere vrachtauto’s op. Traditioneel groot, sterk, zwaar, met houten wanden, want die moeten minstens acht jaar mee, daar gaan

palletwagens in en worden vele tonnen mee vervoerd. We zijn bij de carrosserie-opbouw tot 3,5 ton qua uitvoering de lichtste en hebben daarom vaak de voorkeur. We zijn niet de goedkoopste, onze prijs ligt wel hoger dan de concurrentie, maar wij gebruiken andere materialen, leveren grotere duurzaamheid en een betere kwaliteit. In de Benelux zijn we het enige bedrijf, dat exclusief bij de opbouw de allerlichtste panelen verwerkt. Dat heeft met samenstelling van materiaal te maken. We gebruiken sandwichpanelen, een binnen- en buitenhuid van glaspolyester met een binnenkant van schuim en een unieke innoverende manier van lijmen. Met de samenstelling en toepassing van die technieken wordt veel gewicht bespaard. Op een bak bespaar je zo al snel 50 kg gewicht. We slaagden erin om ook nog 30 kilo in de vloer te winnen. Kortom, we sleutelen steeds weer aan de onderdelen van de bak, om het gemak duurzaam te verhogen en brandstof te besparen.’

Ambities ‘Hopelijk blijven we hier niet 10 jaar zitten’ lacht Visser. ‘We willen graag ooit naar één groot mooi nieuw complex toegroeien, helemaal ingericht naar onze eigen wensen, eisen en visie. Dat wordt waarschijnlijk nieuwbouw. Op een mooie locatie, niet direct in deze buurt vermoed ik, omdat de grondprijzen hier relatief hoog zijn. We willen graag 10.000 m2 fabriek én 10.000 m2 parkeerterrein. En dat worden dan hier hele dure meters’.

Karhof Carrosserieën bestaat sinds 1938 en heeft drie vestigingen in Assen, Purmerend en Nieuw-Vennep. Het bedrijf biedt met circa 100 medewerkers een scala van full-service diensten, waaronder carrosseriebouw, advies vervoersmogelijkheden, snel schadeherstel en -reparatie, voertuigcontrole en onderhoud, spuitwerk, alsmede wagenpark- en schadebeheer. www.karhof.nl Tel: 0299-412 444

APRIL 2021 INFOREGIO


28

Toekomstbestendige samenwerking

BDU media & InfoRegio

Er waren al eerder wat gesprekken geweest over mogelijke samenwerking tussen de uitgevers BDU en InfoRegio en dat is nu tot een daadwerkelijke uitwerking gekomen. De beide uitgevers gaan een unieke samenwerking aan die toekomstbestendig is. Lokale media zijn van groot belang, immers iedereen wil graag op de hoogte blijven van alles wat er speelt in deze mooie polder Haarlemmermeer. Waar InfoRegio echt een businessmagazine is, richten HC Nieuws en het Witte Weekblad zich meer op de particulieren. “Toch zit er altijd een grote overlap in de doelgroep,” vertelt Patrick Onsia, verkoop coördinator. “We kunnen elkaar beter ondersteunen in deze toch al moeilijke tijden” gaat Patrick verder.

Sinds 1871 lokaal nieuws “Al sinds de oprichting is BDUmedia dé partij die het lokale nieuws brengt in de regio. Het bereik van de lokale kranten geeft ondernemers, gemeentes en instanties de mogelijkheid om dit bereik te benutten door middel van onze sterk uiteenlopende marketingkanalen. BDUmedia brengt het lokale nieuws al sinds 1871. Heel veel ervaring dus en dat zorgt ervoor dat we al zoveel jaren het nieuws kunnen brengen in alle dorpen en kernen” besluit Onsia enthousiast. Ondanks de digitale wereld waar je tegenwoordig alles kunt vinden wat je zoekt, zijn de geprinte media nog onverminderd populair. Het is toch lekker om even met de krant op de bank te zitten of een magazine door te bladeren met een kopje koffie. Ook het team van InfoRegio is enthousiast over de samenwerking. Voor de adverteerders is het mogelijk om een combinatie te maken omdat advertenties in beide uitgaves kunnen worden geplaatst. InfoRegio komt vier keer jaar uit en is met 72 pagina’s een handzaam magazine voor ondernemers boordevol informatie, weetjes, gadgets en artikelen over lokale ondernemers. En ook InfoRegio bestaat al dik 20 jaar.

www.inforegio.nl

Er waren al eerder wat over mogelijke samenwe uitgevers BDU en InfoR een daadwerkelijke uit


t gesprekken geweest erking tussen de Regio en dat is nu tot twerking gekomen.

29

We willen onze lezers elke keer weer verrassen met reportages over indrukwekkende bedrijven, nieuwe ondernemende gezichten, professionele bedrijfsen netwerkevenementen en de nooit stilstaande economische ontwikkelingen. Verder schromen we ‘de mening’ niet. In tal van columns, geschreven door plaatselijke ondernemers, wordt beargumenteerd wat goed is en wat beter kan. Directeuren, ondernemers, bestuurders en bedrijven in Haarlemmermeer kunnen partner worden van InfoRegio, wat vele voordelen heeft. Het doel van InfoRegio is om ondernemers dichterbij elkaar te brengen, zodat zij zich bewust worden van het feit dat er in de eigen regio ook goed zaken gedaan kan worden. InfoRegio is een 100% lokaal magazine. Redactie, opmaak, druk; alles wordt gedaan in Haarlemmermeer. Dat is altijd al belangrijk geweest, maar juist nu! InfoRegio draagt op deze manier een steentje bij aan het stimuleren van de lokale economie. Kortom, een samenwerking die voordelen heeft voor de beide uitgevers en zeker ook voor de lezers en adverteerders! BDU media en InfoRegio voorzien u van lokaal (ondernemers)nieuws!

INFO REGIO

APRIL 2021 INFOREGIO


Professionele bedrijfskleding De juiste werkkleding voor iedere branche. Bedrijfskleding is een onderdeel van uw bedrijf en uw imago. Het geeft uw bedrijf een uniforme en professionele uitstraling. Daarnaast zorgt kwalitatieve bedrijfskleding ook voor bescherming, hygiëne en comfort. Kies voor kwaliteit en duurzaamheid. U wilt natuurlijk dat de bedrijfskleding voor langere tijd meegaat en er professioneel uit blijft zien. Ook bent u op langere termijn voordeliger uit dan wanneer u continu nieuwe bedrijfskleding moet bestellen omdat deze niet voldoet aan de kwaliteitsstandaard. Last van vermoeide en pijnlijke voeten? Wij zijn de 1e geautoriseerde dealer in Nederland met de Foot Stop Service voetscanner by Jalas!. Met deze mobiele 3D voetscanner kunnen wij in één oogopslag zien welk deel van uw voet de meeste belasting draagt. Foot Stop Service functioneert als een vorm van preventieve gezondheidszorg. De anatomische inlegzolen van JALAS lossen veel problemen op, maar niet allemaal. In veel gevallen kunnen individueel ontworpen orthopedische zolen worden vermeden door het gebruik van JALAS FSS-inlegzolen – beschikbaar voor lage, middelgrote en hoge voetholtes.

MVEA bedrijfskleding is Specialist in: Werkkleding – Beroepskleding Regenkleding High Visible werkkleding Veiligheidskleding Werkschoenen Werklaarzen Werkhandschoenen Bedrukken en borduren Bedrijfs- & Beroepskleding voor o.a.: • • • • • • • • • • • •

Automotive Horeca Zorg & Wellness Kappers Hospitality Hoveniers & groenvoorziening Bouw & Infra Installatietechniek Transport & Logistiek Beveiliging & Handhaving Verkeersregelaars Scholen & beroepsopleidingen

*Afspraken conform de RIVM richtlijnen of digitaal

Crommelinbaan 3, 2142 EX Cruquius, 023 3690 991

www.mvea-bedrijfskleding.nl

Info@mvea-bedrijfskleding.nl


31

‘Moedige dialoog Haarlemmermeer’ afgetrapt:

werken aan financieel fitte medewerkers Financieel fitte medewerkers. Dat willen we in Haarlemmermeer. Nu heeft nog één op de drie ondernemingen werknemers met grote geldzorgen in dienst. Maar verwacht wordt dat dit aantal alleen nog maar groter wordt. Dit komt door de verwachte stijging van het landelijk aantal huishoudens dat met geldzorgen kampt. Waren dat er in 2020 1.4 miljoen, in 2021 zijn dit er waarschijnlijk 825.000 meer.

RENATA FIDELI, DIRECTEUR-BESTUURDER

“Laten we er samen voor zorgen dat dit mooie en krachtige initiatief zich als een olievlek over Haarlemmermeer verspreidt.”

Medewerkers met geldzorgen melden zich over het algemeen vaker ziek en hebben vaker concentratieproblemen op het werk. Dit leidt weer tot extra kosten voor de werkgever. Bij veel bedrijven is er daarom grote bereidheid om medewerkers bij geldproblemen te helpen. Om zo oplopende schulden, geldstress en verzuimkosten te voorkomen. Maar hoe weet je als organisatie dat deze problematiek onder jouw personeel speelt? Want veel mensen houden hun geldproblemen liever voor zichzelf omdat ze zich hiervoor schamen. Doordat ze te lang doormodderen, doen zich soms gezinsontwrichtende situaties voor.

De regio financieel vitaal Op initiatief van welzijnsorganisatie MeerWaarde en de Rabobank is recent de Moedige Dialoog Haarlemmermeer afgetrapt naar aanleiding van succesvolle voorbeelden in andere steden. Bedrijven, overheden, onderwijs, maatschappelijke organisaties én inwoners van Haarlemmermeer gaan de dialoog aan hoe we onze regio vitaal kunnen maken en houden,

met werknemers die in balans en financieel zelfredzaam zijn. En waar we het taboe op schulden en armoede doorbreken en bespreekbaar maken. In de twee dialoogsessies die inmiddels zijn geweest, deelden de deelnemers hun persoonlijke ervaringen met geldzorgen en voorbeelden uit hun omgeving. In een sfeer waarin iedereen zich kwetsbaar durfde op te stellen, werden ervaren gevoelens van machteloosheid en uitsluiting uitgesproken. Deze pure manier van communiceren leidde tot nieuwe inzichten bij alle aanwezigen. Aan het eind van de dialogen overheerste het gevoel dat door samen de mouwen op te stropen er echt stappen gezet kunnen worden in de aanpak van schulden en armoede. Wordt vervolgd.

Ondersteunen van werknemers bij geldzorgen Voor meer informatie over de Moedige Dialoog, kijk op www.moedigedialoog.nl. Hier staat ook een casus over wat organisaties kunnen doen om hun werknemers bij geldzorgen te ondersteunen en een win-win situatie te realiseren.

Wilt u zich bij de Moedige Dialoog Haarlemmermeer aansluiten? Neem dan contact op met Monique Kuik, monique.kuik@meerwaarde.nl.

APRIL 2021 INFOREGIO


OP JAN© KUN JE REKENEN!

Accountancy, Belastingen, Pensioen, Recht, Bedrijfsadvies, Personeel, Salarissen en Optimalisatie. communicatie@jan.nl | 088 220 2200 | www.JAN.nl


33

Olav Steffers van SADC interviewt Ruud Drijsen, Vice President van Nippon Express Global Forwarding Nederland B.V. op hun

nieuwe locatie op Schiphol Trade Park te verhuizen. Op Schiphol Trade Park ligt de lat erg hoog wat betreft duurzaamheid van de panden die er gebouwd worden. Het nieuwe pand is echt van deze tijd: zeer duurzaam, met zonnepanelen, ledverlichting en een uniek luchtverversingsysteem.

Vice president Ruud Drijsen is trots: logistiek dienstverlener Nippon Express hield ondanks alles in 2020 zijn logistieke dienstverlening op vertrouwd hoog niveau. De uitdaging van 2021 is de verhuizing, naar een nieuw, zeer duurzaam pand op Schiphol Trade Park. Al sinds de jaren zeventig is Nippon Express vertegenwoordigd in Nederland. De grote Japanse logistieke dienstverlener verzorgt zowel zeevracht als luchtvracht, dus zijn er vestigingen op de mainports in ons land: luchthaven Schiphol en zeehaven Rotterdam. Ik spreek Ruud online, noodgedwongen werkt ook hij veel thuis. Eerst maar de roze olifant, dan hebben we die afgehandeld. “Ook voor Nippon is het natuurlijk een heel bijzondere tijd, door covid-19. Het is voor een aantal sectoren die wij tot onze clientèle rekenen een zeer spannende tijd. Dat heeft ook effect op ons, maar we hebben gelukkig een brede spreiding qua klantenkring. In een aantal sectoren gaat het heel goed, hightech, medicals en food bijvoorbeeld. De stijging in werk voor die sectoren vangt de afname uit andere sectoren, zoals aerospace en automotive, op. Per saldo gaat onze business dus goed, maar de volumes zijn gedaald. En 2021 wordt het jaar van de verhuizing! “Klopt, vorig jaar augustus is de bouw van ons nieuwe bedrijfspand op Schiphol Trade Park begonnen. Ondanks dat de bouw wat vertraging heeft opgelopen, verwachten we toch eind juni

Wat is de komende tijd jullie grootste gamechanger? “Onze klanten eisen continuïteit, kwaliteit én steeds meer flexibiliteit. Flexibel meeschakelen met klanten wordt onze grote gamechanger. We zullen de hele organisatie meer moeten inrichten op die grillige flexibiliteit.”

‘Onze klanten eisen continuïteit, kwaliteit én flexibiliteit’

Hoe kijk je naar de toekomst, los van alle onzekerheden? Lachend: “Wij zijn ondernemend en zien altijd nieuwe kansen. Uiteraard zien wij de groei in de life sciencessector en daar spelen we op Schiphol direct op in. Nu nog voor doorvoer maar misschien op korte termijn ook voor temperatuurgekoelde opslag. En verder houden we de gevolgen van de Brexit natuurlijk nauwlettend in de gaten. Wij zien daar veel nieuwe kansen doordat supplychains de komende tijd echt anders georganiseerd zullen moeten worden. Daar gaan wij een rol in spelen.”

Olav Steffers, SADC

APRIL 2021 INFOREGIO


VLIEGENSVLUG FIRST CLASS DRUKWERK NODIG?

GROEN.NL


35

Hmore houdt verbinding met de founders en members, ook in deze tijd van beperkingen. Ard van Berkel - Rabobank - is geboeid

Met twee of drie personen - op grote afstand en op vele locaties - bespraken founders en members het thema voor dit jaar: Impact maken. Verderop in het magazine leest u alles over één van die initiatieven: #Hartelijk Haarlemmermeer. Onder het genot van een heerlijke maaltijd, verzorgd door Restaurant Den Burgh, spraken founders en members met elkaar over diverse initiatieven. www.hmore.nl info@hmore.nl

verdeeld maar toch samen

aandacht CONNEctie

juist nu moet je samenwerken en verbinden. Fotografie: Corine Zijerveld

Diner van Restaurant Den Burgh

APRIL 2021 INFOREGIO


36

your support heroes

PAS JIJ JE AAN?

Aanpassingsvermogen is één van de belangrijkste eigenschappen van een ondernemer. Het zit standaard in het DNA van ondernemers en wordt vaak onbewust en meestal direct ingeschakeld op het moment dat het nodig is. Darwin zei niet voor niets:

“Het is niet de sterkste of de meest intelligente soort die overleeft. Het is de soort die zich het meeste kan aanpassen bij veranderingen.” Aanpassingsvermogen is het nieuwe normaal voor ondernemers. Van retail en horeca tot vele andere ondernemers. Het is bewonderenswaardig welke initiatieven er zijn ontstaan door en voor ondernemers gedurende het afgelopen jaar. Het toont naast het aanpassingsvermogen een flinke dosis flexibiliteit en wendbaarheid. Direct na de eerste lockdown startte ‘Support Your Locals’. Een actie om consumenten te stimuleren bij de lokale winkeliers te kopen Daarnaast waren er horecaondernemers die binnen no time bezorgopties zijn gaan aanbieden en creatieve oplossingen bedenken om hun personeel aan het werk te houden en toch nog wat omzet te kunnen draaien.

Andere voorbeelden van mooie initiatieven zijn: #Hartelijk Haarlemmermeer, waarbij maaltijden bij de lokale horecaondernemers worden besteld en gedoneerd worden aan de voedselbank, bloemen van de lokale bloemisten die bezorgd worden bij het Spaarne Gasthuis, cadeautjes die bij lokale retailers worden gekocht voor Stichting Jarige Job en kinderpartijtjes voor Stichting Make a Child Happy. Met een positieve benadering, servicegerichtheid, digitale hulpmiddelen, slimme analyses van kansen en het aanpassen van hun activiteiten laten ondernemers zich niet uit het veld slaan. Het zijn slechts enkele voorbeelden van wat ondernemers met hun aanpassingsvermogen mogelijk maken. Het zijn ook voorbeelden van initiatieven die ons trots maken deel uit te mogen maken van het Haarlemmermeerse ondernemersklimaat. De stappen die we in deze transitie met elkaar zetten, zullen er uiteindelijk toe bijdragen dat we sterker uit de crisis komen.

Heeft jouw aanpassingsvermogen support nodig? Hier vijf tips om je aanpassingsvermogen te vergroten:

1. 2. 3. 4. 5.

Sta open voor verandering; dat lijkt makkelijk gezegd, maar als je flexibel bent en meebeweegt zul je zien dat het nieuwe kansen en mogelijkheden creëert. Daarnaast groei je in je ontwikkeling als mens én ondernemer. Ga regelmatig in gesprek met andere ondernemers. Deel wat je bezighoudt en vraag hen wat zij in een soortgelijke situatie zouden doen. Een frisse blik op de zaak geeft vaak verrassende oplossingen. Plan ontspanningsmomenten in. Wanneer je even afstand neemt en rust hebt in je hoofd, ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. Ben je starter, dan is het misschien extra moeilijk om je aan te passen. Je bent immers nog maar net begonnen. Onthoud dat focus altijd belangrijk is. Het aanpassen van je oorspronkelijke ideeën betekent niet dat je doelloos bent, maar wel dat je je focus bij moet stellen. Vraag hulp als je er zelf even niet meer uitkomt. Schakel iemand in met een expertise die jij nodig hebt en misschien zelf niet bezit.

www.yoursupportheroes.nl

www.inforegio.nlINforegio puzzel

38 1 10 16

2

3

4

5

11

6

12

17

7

13 19

20

26

27

28 31

34

35

39

36

40

44

45

47

48

49

42

51

52

53

62

55

59 64 66 69

74

77

70

71

72

75

76

78

79

80

81

83

Breng letters uit de puzzel over naar de hokjes met hetzelfde cijfer en

82

win een weekend weg!!

84

Mail de oplossing naar info@inforegio.nl.

© www.puzzelpro.nl 84

56

60

63

68

73

38 43

54

65 67

32 37

41

58

61

29

46

50 57

21 24

30 33

15

23

25

9

14

18

22

8

9

52

13

83

63

44

1

46

75

Horizontaal: 1 speelhuis 6 kledingstuk 11 kerkstraf 12 niet tegen 14 abonnee 16 melkklier 18 vlot 20 schaapkameel 22 mager 23 brompot 24 spinachtig insect 25 motorraces 27 krachtig 29 Frans lidwoord 30 vallei 31 mannetjesschaap 33 maatstaf 35 bede 37 populair 39 biljartstok 40 blauwwit metaal 41 Amerikaanse inlichtingendienst 43 aarden kruik 44 sieraad 46 pl. in Haarlemmermeer 47 spil 48 onder andere 49 verkoopruimte 53 slotopener 57 als onder 58 moment 59 onderricht 60 een zeker iemand 61 slimheid 63 gebied 64 Himalayamonster 65 zangnoot 66 onverschrokkenheid 67 karaat 69 huurvorm (Engels) 72 kunstmatige inseminatie 73 reeks 75 geneigdheid 76 korenzeef 77 beroep 79 afscheiding 80 wit miskleed 81 Arabische vorst 83 karakteristieke eigenschap 84 eigenaardig. Verticaal: 2 broer van Kaïn 3 plaaggeest 4 modern 5 waakzaam 6 tegenslag met de auto 7 namelijk 8 duivenhok 9 pl. in NoordHolland 10 pl. in de Haarlemmermeer 13 godsdienstig gebruik 15 levering van maaltijden 17 een weinig 18 vlezige vrucht 19 kous 21 lengtemaat 26 waterkering 28 jockeypet 30 benzineblik 32 deel v.e. jas 34 heel eentonig 35 Engelse graanjenever 36 projectieplaatje 38 aanwezig 40 lekkernij 42 alle dingen 45 dierengeluid 50 Limburgse klei 51 Europeaan 52 bestanddeel 53 spraakgebrek 54 pausennaam 55 wijfjeshond 56 boom langs latwerk 61 op goede geluk 62 spits 64 Engelse bevestiging 68 zenuwtrek 69 tijdelijk gebruiker 70 eerste man 71 computertoets 72 grote beker 74 medische foto 75 metalen kokertje 76 hartelijk 78 loofboom 79 vragend vnw. 82 mobiele eenheid.

www.inforegio.nl


39

LIEFS UIT HAARLEMMERMEER CITYBLOG

NIET LOPEN Wandelen was nooit echt mijn ding. Voor mijn lol een rondje lopen in het bos…hoezo? Lopend boodschappen doen? Ik verklaar je voor gek. Ik heb niet voor niks een auto voor de deur staan en het is geen toeval dat in mijn kenteken NL staat. Niet Lopen dus. 10.000 stappen? Nog nooit gehaald. Ik ga er graag op uit om foto’s te maken. Hup in de auto, ergens naar toe rijden, uitstappen, foto’s maken en weer verder met de auto. Natuurlijk weet ik wat de gevolgen zijn van veel stilzitten, maar misschien ben ik gewoon liever lui dan moe.

te veel meeneem, omdat ik van lopen honger krijg en ik me vervolgens een breuk sleep, is weer een ander verhaal (dan verlang ik wel naar mijn Niet-Lopen-auto). Onlangs liep ik twaalf kilometer over de Geniedijk vanaf Vijfhuizen tot aan de Aalsmeerderdijk. Nee, het is geen Nijmeegse Vierdaagse (ik denk ook niet dat ik daar ooit aan mee ga doen), ik heb geen speciale loopschoenen en geen Fitbit, maar ik vind dat ik goed bezig ben. Wist je trouwens dat de Geniedijk onderdeel is van de Stelling van Amsterdam? Dit is een bijzondere verdedigingsring rondom Amsterdam en de Geniedijk, aangelegd tussen 1888 en 1903, was de hoofdverdedigingslijn. Langs de groene Geniedijk kom je vele restanten uit het verleden tegen zoals het Kunstfort bij Vijfhuizen, Fort van Hoofddorp en het Fort bij Aalsmeer. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat de Stelling UNESCO Werelderfgoed werd, erfgoed dat wordt beschouwd als uniek en onvervangbaar. Een groot deel van dit erfgoed ligt in Haarlemmermeer. Iets om trots op te zijn. Wandelend ontdek ik meer van Haarlemmermeer en dat is precies waar ik blij van word. Jij ook? Liefs uit Haarlemmermeer, Daniëlle

Sinds corona ziet de wereld er anders uit. Ook mijn wereld. Ik werk veel meer vanuit huis en omdat ik helemaal klaar was met het vele video-bellen, ben ik (geïnspireerd door een zakelijke relatie) meer wandelafspraken gaan maken. Nou ben ik sowieso meer van de fysieke afspraken, maar dat terzijde. Een zakelijke afspraak, lopend door het Haarlemmermeerse bos en tussendoor even zitten op anderhalve meter op een bankje met een take away cappuccino van La Floria of de foodtruck van Papa’s Beach House. Heerlijk! Een gezellig rondje Groene Weelde met een vriendin met een hond nadat ik uren zittend achter mijn bureau heb doorgebracht. Wat een verademing!

HET is geen toeval dat in mijn kenteken nl staat. niet lopen dus! Daniëlle Meijer is ondernemer in marketing & communicatie en deelt haar tips over leuke hotspots en events van Haarlemmermeer op haar blog liefsuithaarlemmermeer.nl.

Sinds kort ben ik om. Ik loop meer dan ooit en ja, ook doe ik regelmatig lopend boodschappen. Dat ik dan weer veel

APRIL 2021 INFOREGIO


40

Op weg naar een succesvolle winkel in de Hoofdstraat! redfoxblue, remco rijgersberg

Je hebt een website, maar er komen geen bezoekers. Geen bezoekers betekent geen mogelijkheden om je diensten en/of producten te verkopen. Gelukkig kan je heel veel optimaliseren zodat die bezoekers jou wel weten te vinden. Veel websites zijn te vergelijken met een achteraf winkeltje in een doodlopende winkelstraat. Daar komt bijna niemand langs. Alleen klanten die eerder al een aankoop hebben gedaan, bezoeken je winkel. Van new business is dan ook geen sprake. Herkenbaar? Gelukkig is het mogelijk een bord in een mooie winkelstraat te zetten. Op die manier weten meer mensen jouw winkel te vinden. Op social media kan je ook een mooi bord zetten om meer bezoekers naar je website te trekken. Dat is fijn, maar ze hebben niet allemaal behoefte aan jouw dienst/product. Hoe mooi je het bord ook maakt. Iedereen in de winkelstraat loopt er langs en enkele komen ook wel in de winkel om een kijkje nemen. Maar met weinig resultaat.

jouw dienst of product daar op aansluit is dat natuurlijk geweldig. Maar hoe doe ik dat dan? Het is handig om te weten dat Google een computer is en daardoor anders kijkt naar je website. In de code van de website kan je heel goed aangeven wat belangrijk is. Dit zijn onder andere bij H1 en H2 (de afdelingen van je winkel), metadescription (korte samenvatting van de afdeling) en alt-teksten (beschrijving van het product). Daarnaast houdt Google van een knusse winkel waarbij alles met elkaar verbonden is en naar elkaar verwijst. Het spinnenweb van de website. Zo is het mogelijk dat een winkel in een doodlopende straat een mooie winkel in de Hoofdstraat wordt met heel veel nieuwe bezoekers. Correct inrichten van je online winkel is dan wel van belang. Wil je hier meer over weten? Ik vertel je hier graag meer over. Neem gerust contact met mij op. Remco Rijgersberg

Is dat alles wat je kan doen? Zeker niet! Mensen gaan ook vragen stellen aan iemand die alles weet. Google heeft een antwoord op zo goed als iedere vraag. Als jouw website

volgens Google het beste antwoord geeft, dan kan je veel bezoekers trekken. Er is zelfs bekend hoe vaak, welke vraag gesteld wordt. Je kan hier op inspelen door jouw antwoorden zo compleet mogelijk te maken. Je helpt deze bezoekers dan echt met zijn of haar zoekvraag. Als

www.inforegio.nl

Fort Salesconsultancy van Hoofddorp | Hoofdweg 739 | 2131BD Hoofddorp – Verkooptrainingen – Leiderschapstrainingen Tel: 06 –38187044 Coaching Werving & Selectie Salesmanagement – Interim salesmanagement remco.rijgersberg@redfoxblue.nl LinkedIn: www.linkedin.com/in/remcorijgersberg/ RedFoxBlue Planetenweg 5, 2132 HN Hoofddorp Tel.;(088) 520 54 54 - info@redfoxblue.nl - ww.redfoxblue.nl


Cor Millenaar. Officieel Mercedes-Benz Dealer & Classic Partner •Alle kennis, diagnose apparatuur, speciaal gereedschap en documentatie in huis. • Reparatie, onderhoud en restauratie door Erkende dealer is waarde behoud. • Unieke selectie kwaliteitsklassiekers in onze showroom. • Met uw Mercedes-Benz ClubCard verlenen wij korting op originele onderdelen.

Oosteinderweg 340, 1432 BE Aalsmeer Tel: 0297 33 00 11 info@cormillenaar.nl, www.cormillenaar.nl

Een dag om je ergens in vast te bijten? Bestel op www.broodjesboetiek.nl!

B&B Broodjes Boetiek vind je op: Station Nieuw-Vennep Venneperweg 301 | Nieuw-Vennep 0252 673311 Station Hoofddorp Mercuriusplein 30 | Hoofddorp 023 2100333

Wij maken van elk(e) ontbijt, lunch, catering, vergadering, verjaardag, jubileum, cursus, vrimibo, event een feestje bij u thuis of op het werk. Meer dan alleen een broodje…


COMING SOON

Bent u op zoek naar een unieke locatie voor een vergadering, bruiloft, diner of feest? Bij The B House bent u aan het juiste adres! Deze prachtige evenementenlocatie is onderdeel van Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Kijk voor meer informatie op www.thebhouse.nl. Taurusavenue 12, 2132 LS , Hoofddorp.


43

FIJNSTE PLEKJES

TIJD VOOR ONTSPANNING EN GENIETEN IN EIGEN LAND? HUUR EEN VAKANTIEHUISJE OP DE FIJNSTE PLEKJES!

Vrij van ruis en volop genieten van groen en natuur. Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben de fijnste plekjes voor je, waar je juist dat kunt doen! Heerlijke chalets op een park met de juiste voorzieningen in een geweldige, rustgevende omgeving. Alles is mogelijk in de directe omgeving van Giethem, er is veel te doen. Met Ommen naast de deur en de Vecht bijna in de achtertuin, is het een ideale omgeving om er op uit te gaan. Naast wandelen, fietsen, winkelen, een terrasje pakken zijn er ook bekende pretparken om de hoek. Een dag geen zin? Lekker bij het chalet blijven en in de ruime tuin genieten is natuurlijk ook zeer aangenaam. Wil je weten wat er allemaal te beleven is? Bekijk de website, lees onze Blog of volg ons op sociale media. Bekijk de website voor de beschikbaarheid. Wij hopen dat jouw datum nog vrij is en verwelkomen je graag!

WWW.FIJNSTEPLEKJES.NL INFO@FIJNSTEPLEKJES.NL FACEBOOK / INSTAGRAM / LINKEDIN APRIL 2021 INFOREGIO


Nieuws uit de Regio

44

ondernemersvereniging haarlemmermeer zuid

Haarlemmermeerse lijnen of Lijnenspel van HLMR

Het landschap van onze Haarlemmermeer is opgebouwd uit strakke lijnen, vanuit de lucht een spektakel om te zien. Aan dit erfgoed wordt wel degelijk vastgehouden. Niet in de minste zin door het bestuur van Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid.

Korte lijnen Ondanks de lange polderlinten die wij rijk zijn, houden wij onze lijnen altijd kort. Het is namelijk communicatie-technisch gewoon goed om bereikbaar te zijn en precies te weten met welke vraag je waar terecht kunt. Onze leden weten ons dan ook uitstekend te vinden als het gaat om zowel kleine als grote

Eén lijn trekken Lijnen die getrokken moeten worden om bijvoorbeeld de verkeerssituatie in de gehele Haarlemmermeer soepel te laten verlopen. Wij houden niet van stilstaan en ook op de fiets, het OV, te voet of met de auto moeten wij in beweging blijven. Daarom maken wij ons enorm druk over de meters asfalt waar werknemers en werkgevers gebruik van maken. Eerst bewegen en dan bouwen is het devies, waar wij zorgen dat ook die lijnen recht en goed bereikbaar blijven.

vraagstukken. Vervolgens zijn onze lijnen met gemeente en ondernemersorganisaties ook dusdanig kort, dat een antwoord, een tip of een advies betrekkelijk snel gegeven is.

In grote lijnen De grote lijnen volgen wij dan ook nauwlettend van alles wat er zich afspeelt in het warme zuiden van Haarlemmermeer. Wij participeren, vergaderen, netwerken en praten onze stemmen schor om alle details te weten te komen, zodat wij onze leden kunnen informeren en op veel vragen een antwoord weten.

www.inforegio.nl

Binnen de lijntjes OVHZ is er voor haar leden in voor- en tegenspoed, wij kleuren binnen de lijntjes, volgen de juiste wegen en kennen het ondernemers klimaat, doordat wij begaan zijn met onze ondernemers. Bovendien is onze band met de gemeente warm doch kritisch, uiteraard wel binnen de lijntjes! www.ovhz.nl info@ovhz.nl


Nieuws uit de Regio

45

HOP - Haarlemmermeers Ondernemers Platform

krachten en kennis bundelen

even voorstellen van enkele leden van het HOP: Staand: vlnr Rob Koster, Ben Perdaan, Petra Tiel en Ivo Berkhoff. Zittend: wethouder Marja Ruigrok en Dick Hulsebosch.

In samenspraak met Arthur van Dijk, destijds wethouder Economische Zaken in Haarlemmermeer, werd in 2005 het HOP opgericht. Het is een platform waarin vrijwel alle ondernemers- en winkeliersverenigingen in Haarlemmermeer samenwerken met VNO-NCW West, MKB Haarlemmermeer-Schiphol, Koninklijke Horeca Nederland en Schiphol om de gemeenschappelijke belangen te behartigen. Ondernemend Hoofddorp overlegt vier keer per jaar met verschillende ambtenaren en de andere ondernemersverenigingen, waaronder OV Haarlemmermeer-Zuid, OV Halfweg-Zwanenburg e.o., Bedrijvenclub Badhoevedorp en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Haarlemmermeer. Daarnaast is er vier keer per jaar overleg met de wethouders Economische Zaken van de gemeente. “Tijdens dit wethouderoverleg worden onderwerpen uitgewisseld die breed van aard zijn”, vertelt Dick Hulsebosch.

“Vanwege de coronacrisis werd in 2020 het HOP-overleg behoorlijk geïntensiveerd.” “Bijvoorbeeld bereikbaarheid en mobiliteit, de toekomst van de bedrijventerreinen of de arbeidsmarkt. Vanwege de coronacrisis werd in 2020 het HOP-overleg behoorlijk geïntensiveerd. Gedurende een aantal weken was er zelfs om de veertien dagen (digitale) afstemming met de gemeente én met de verenigingen onderling. Uiteraard ging het daarbij om alle (on)mogelijkheden op lokaal niveau binnen

de grenzen die door de Rijksoverheid waren gesteld. Het is niet verbazingwekkend dat het hierbij regelmatig om de horeca ging, een sector die zeer zwaar is getroffen. De gemeente was van goede wil en heeft gekeken waar zij ondernemers tegemoet kon komen. Zo kwam er verruiming van de terrassen zonder extra precario te heffen en werd de toeristenbelasting opgeschort. De sector wilde meer, maar de gemeente was gebonden door de landelijke richtlijnen. De problemen bij de horeca kwamen ook aan de orde bij een extra digitaal overleg tussen horecaondernemers en burgemeester Schuurmans, die tevens voorzitter is van de Veiligheidsregio Kennemerland. Ook de verschillende steunpakketten voor het bedrijfsleven zijn diverse keren besproken.”

Belangrijke onderwerpen Hoewel door de huidige onzekerheden het beleid van de gemeente hier en daar stagneert, staan er nog steeds beleidsthema’s op de agenda. Voor Ondernemend Hoofddorp zijn dat de ontwikkelingen in het Stadcentrum. Maar ook het gedeeltelijk schrappen van de Duinpolderweg, de Omgevingsvisie Haarlemmermeer, het toeristisch beleidsplan, het hotel- en accommodatiebeleid en de uitvoeringsplannen Detailhandel zijn allemaal onderwerpen die regelmatig bij het HOP-overleg aan de orde komen. Voor vragen en opmerkingen is Dick Hulsebosch, voorzitter Ondernemend Hoofddorp en daarbij ook voorzitter van het HOP beschikbaar. Dick is bereikbaar via het secretariaat van Ondernemend Hoofddorp: info@ondernemendhoofddorp.nl.

APRIL 2021 INFOREGIO


Nieuws uit de Regio

46

ondernemend hoofddorp

Ondernemend Hoofddorp is jarig, maar voorlopig geen feestje Ondernemend Hoofddorp werd opgericht op 6 oktober 1976 als Ondernemers Vereniging Hoofddorp (OVH). In eerste instantie waren hoofdzakelijk de winkeliers lid, later vond er een splitsing plaats. Vandaag de dag bestaat het ledenbestand uit een aantal winkeliers en veel ondernemers uit het mkb en zzp’ers. “Belangenbehartiging, netwerken en gezelligheid. Daar draait het om”, vertelt voorzitter Dick Hulsebosch. “Wij bieden onze leden de mogelijkheid om te netwerken en contacten uit te breiden. Daarnaast organiseren wij ook inhoudelijke bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken. De vereniging telt zo’n 250 leden en bijna alle branches zijn er in vertegenwoordigd. Als zelfstandig ondernemer is het fijn om af en toe ervaringen en adviezen met andere ondernemers uit te wisselen. Dat kan uitstekend binnen Ondernemend Hoofddorp.”

toen de horeca moest sluiten. Acht jaar lang hebben wij een congres georganiseerd. Ook dat kon vorig jaar niet doorgaan en zo liggen er heel veel evenementen ‘op de plank’ voor als het straks wel weer mag. Het zou toch wel leuk zijn als we in oktober, want dan bestaan we 45 jaar, weer iets mogen organiseren. Nu doen we het met kleine lunchwandelingen en dat is ook heel leuk.” Omdat er vorig jaar bijna niets kon worden georganiseerd, werd begin december een bijzondere actie op touw gezet. Alle leden ontvingen een bedrukte fles Cava én een horecabon ter waarde van 45 euro, te besteden bij de aangesloten horeca-leden. Het werd door de leden én de lokale horeca bijzonder gewaardeerd. Ook lid worden? “Waarom niet? Wij denken dat het voor ondernemers nuttig en leuk is om af en toe samen te sparren. Jij bent goed in je vakgebied, een ander is weer een expert in zijn vakgebied. Door elkaar te ontmoeten, kun je elkaar en elkaars netwerk versterken. Zo sta je nooit alleen met je eventuele vragen en ideeën”, besluit Dick. “Daarnaast is het gewoon leuk om elkaar in informele sfeer te ontmoeten. Samen het glas heffen, bij te praten en van elkaar te leren. We merken dat veel ondernemers van totale vreemden goede kennissen en soms zelfs zakenpartners zijn geworden. Dat is kenmerkend aan onze club: leden gunnen elkaar veel.” Meer informatie? www.ondernemendhoofddorp.nl

Op de plank Dick vervolgt: “Het laatste jaar viel er door corona alleen weinig te organiseren. Als er even een gelegenheid was, dan werd er ook direct iets gedaan. We hebben een aantal kleine lunchbijeenkomsten gehouden, maar dat hield op Foto: Martine Goulmy

www.inforegio.nl

“de cava en horecabon-actie werd door de leden en de lokale horeca bijzonder gewaardeerd.”


ericvanlimpt.nl

47

APRIL 2021 INFOREGIO


48

partners van inforegio waar wij op kunnen bouwen

shout out voor onze partners CTS GROUP Master Totaalinrichting Millenaar Adviesgroep Schenk Makelaars SWDV Advocaten

Adviselab JAN© Accountants AW Groep Hmore FienDesign

Bouwgroep Horsman & Co RD ICT Events YourGift Card Claus Park Collection Connecting Energy AM Match Cruquius Museum KSH / school Businesspark Nieuw-Vennep Zuid

Head Candy Boer Bos Fijnste Plekjes Spaarne Gasthuis Broodjes Boetiek

Doelen Coach Timpaan Copy Partners BLS Sign & Print Macchiato cafe

3 ICT Share C-Beta Novotel Sogno

MeerBusiness Haarlemmermeer The Curiosophy Collective Eric van Limpt Meerwaarde De Meerkerk

Drukkerij Groen Meijer tegels en sanitair BMW van Poelgeest Hyde Park Rabobank Regio Schiphol ...en meer.

Activ outdoorsport Liefs uit Haarlemmermeer Designmasters BDU Media

www.inforegio.nl

Wordt ook partner!


49

wil je ook partner worden? InfoRegio was vanaf de jaren ‘90 tot ver in 2000 een veel gelezen zakelijk magazine. Het werd niet alleen door ondernemers maar ook door consumenten zeer gewaardeerd. Informatie over de regio waar je woont, werkt en ook winkelt en kantoorartikelen inkocht. Toen was het nog niet zo gebruikelijk om veel online te bestellen dus de detailhandel adverteerde ook veel in dit magazine. De verhalen over ondernemers, hun interesses en de lokale politiek vonden hun weg naar een groot publiek. Ook in tijden van crisis bleef het magazine bestaan, hoewel de toenmalige eigenaars in zwaar weer hebben gezeten. Want het eerste wat vooral kleine bedrijven doen, is snijden in het reclame- en advertentie budget. Dat levert hoofdbrekens op, immers het magazine bestaat mede door de adverteerders en de ondernemers die graag hun verhaal vertelden. Een print magazine maken blijft een enorme uitdaging. Vaak horen we dat print voorbij is, dat iedereen alles online leest. Dat is gedeeltelijk waar. Het dagelijkse, vluchtige nieuws leest men door de dag heen in korte berichtjes op social media en op nieuwssites, maar de verdieping volgt altijd later pas. Echt even rustig zitten met een fysiek exemplaar voor je neus. Het omslaan van de bladzijden heeft iets rustgevends en is veel prettiger dan het swipen op een telefoon of tablet. Wij weten dat er altijd behoefte zal blijven aan print. InfoRegio, in samenwerking met BDU, Hmore en al onze partners, blijven je met veel enthousiasme en passie voorzien van lokaal ondernemersnieuws uit onze mooie en sterke gemeente Haarlemmermeer. Sluit je ook aan als member voor 95 euro per jaar. Mail naar stephan@inforegio.nl of bel 06 - 1477 4077. Hij legt u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.

APRIL 2021 INFOREGIO


Whiz, de wereldwijd eerste cobot-stofzuiger

de revolutionaire autonome robot stofzuiger die met je samenwerkt aan een gezonde werk- en leefomgeving! www.meetwhiz.com

www.icerobo.com


51

ARVO protect bv

Onmogelijke klussen bestaan niet voor ons

ARVO Protect BV is een professioneel bedrijf in ongediertebestrijding, dat alle soorten plaagdieren aanpakt. Wij werken met de modernste, meest uitgekiende beheerssystemen die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen en milieuvriendelijk zijn. Arvo Protect BV heeft in de loop der jaren een enorme expertise opgebouwd op het gebied van ongediertebestrijding. Die kennis en ervaring delen we graag met u, om overlast door ongedierte tot een minimum te beperken of helemaal te voorkomen. WIj werken voor bedrijven in de voedselbranche zoals grootbakkerijen en Horeca. Maar ook verzorgings- en verpleeghuizen doen regelmatig een beroep op ons evenals theaters, kantoren bibliotheken, winkelcentra en tal van andere bedrijven. LANDELIJK INZETBARE PROFESSIONALS Onze medewerkers zijn gediplomeerd en ervaren allrounders die voortdurend op de hoogte blijven van de nieuwste bestrijdingsmethoden. Voor heel specifieke werkzaamheden hebben wij gespecialiseerde vaklieden in dienst. Ons kantoor zit in Nieuw-Vennep, maar onze bestrijdingsteams zijn overal in het land binnen 24 uur ter plekke voor een gratis inspectie. MAATWERK DOOR SAMENWERKING Arvo Protect BV vat geen enkele behandeling op als een routineklus. Om voor uw situatie de beste oplossing te vinden, werken we graag constructief met u samen. U kent uw productieproces, uw manier van werken en de ruimte waar u werkt. Wij weten alles van ongedierte, plagen, bestrijdingsmiddelen en behandelmethoden. Door al deze kennis samen te voegen, komen we uit bij de beste behandeling. WIj doen de klus op het moment dat u het beste uitkomt. Zo ondervindt uw bedrijf zo weinig mogelijk hinder van onze werkzaamheden.

CONTROLE, SERVICE EN PREVENTIE Om plagen ook in de toekomst te voorkomen, kunt u bij ons een servicecontract afsluiten, dat speciaal voor uw bedrijf wordt opgesteld. Wij controleren dan regelmatig op sporen van ongedierte, gaan na hoe groot het risico van een nieuwe plaag is en adviseren u over maatregelen. Arvo Protect BV helpt u graag bij de voorbereiding van audits voor HCCPBRC- AIB- en/of IFS-certificering.

Wij bestrijden en brengen wering aan ter bestrijding en voorkoming van muizen en bruine ratten. Wij leveren diverse soorten vliegenlampen met lijmplaten, brengen vogelwering aan (netten, pennen, elektra zwakstroom systemen) en doen aan houtworm- zwam- en insectenbestrijding. WAAROM ARVO PROTECT BV? • Gespecialiseerde medewerkers • Binnen 24 uur ter plaatse, 365 dagen per jaar inzetbaar. • Landelijk inzetbaar • Gratis eerste inspectie • Milieuvriendelijke behandelmethoden • Aandacht voor preventie • Lage tarieven Lireweg 52 2153 PH Nieuw Vennep info@arvoprotect.nl www.arvoprotect.nl Tel: 023-5572166

APRIL 2021 INFOREGIO


52

www.inforegio.nl


53

HET

C U LT U U R G E B O U W

APRIL 2021 INFOREGIO


Je kop in het zand steken heeft geen zin Internationaal gecertificeerd team coach Angela van Dorssen vertelt over haar dagelijkse praktijk. “Toen ik begon als leidinggevende in dit team, zei ik tegen hen dat ik in de vergaderingen alleen positieve dingen wil horen.” Een quote van een senior leidinggevende tijdens een training. De week ervoor had ik toevallig een aantal van zijn medewerkers in training, die in vertrouwen hun frustraties en angsten hadden geuit. Uit oprechte nieuwsgierigheid vroeg ik: “Waar kunnen jouw medewerkers terecht met hun emoties?” Het werd stil … We gingen verder met de training.

Foto Martine Goulmy

Een paar weken later belde een Young professional in tranen en paniek. Haar leidinggevende was fi naal tegen haar uitgevallen via de app. Ze voelde zich niets meer waard en dacht dat het allemaal haar schuld was. Ze wist niet meer wat ze moest doen en was bang voor de gevolgen. De appjes lezend die zij mij in vertrouwen doorstuurde, lieten minachting zien en machtsmisbruik. Ja, mogelijk had ze de opdracht verkeerd begrepen EN dat is geen enkele legitimatie voor dit gedrag. Ook leidinggevenden worden moe Als leidinggevende is je impact enorm en ik zie dat in tijden van crisis het op sommige plekken vergeten wordt. Eigenlijk niet zo gek. Leidinggevenden hebben een extra pittige klus in deze tijd. Ook zij missen contact en hebben ook hun eigen stapel werk te managen voornamelijk vanuit een thuissituatie. Ook zij verliezen naasten en klappen midden in de afwikkeling van een begrafenis toch maar hun laptop open voor die belangrijke online meeting. Zij voelen de eindverantwoordelijkheid voor het resultaat in een tijd waarin de economie onder druk staat en elke euro gewenst is om bedrijfscontinuïteit te borgen. Daar worden ze dagelijks aan herinnerd door hun leidinggevende. De druk neemt toe …

LET’S CONNECT! Connecting Energy Angela van Dorssen Componistenlaan 233, 2215 SR Voorhout +31619850504 info@connectingenergy.nl www.connectingenergy.nl

We zijn geen robots Ik heb het al eerder gezegd, we kunnen niet meer zonder een gesprek over emoties. We zijn geen robots die je gewoon de volgende dag kunt resetten en dan doen we het wel weer. Wat we nodig hebben is ruimte, ventileren en een flinke dosis menselijkheid met steun, zorg voor elkaar en begrip. Het mooie is, menselijkheid is gratis en nooit op! Wat is daarop uw antwoord? Ik voel soms de onmacht van aan de zijlijn staan. Ik mis weleens mijn oude vak als manager. Niet lang, want meestal in zo’n week komt er vanzelf een gesprek waarin mensen de magie van zelfregie ervaren. Zich vanuit hun waarden herinneren waar zij voor staan. Zij maken moedige keuzes, ook al zijn er zorgen. Leiders die met tranen in hun ogen zich blijven inzetten voor een branche die het zwaar heeft. Dat is voor mij leiderschap. Wat is daarop uw antwoord...?


H Y D E P A R K I S H E R E Premium apartments & penthouses, 12 minutes from the Zuidas.

A

N E W

H U B

F O R

L I V I N G

S U B S C R I B E N O W AT H Y D E PA R K I S H E R E . C O M

&

L E I S U R E


56

VALUEDGE

Prijzenslag

Prijzenslag was een spelshow onder leiding van Hans Kazan die aan het begin van de jaren negentig op tv te zien was. Uit het publiek werden 4 kandidaten gekozen die moesten raden wat er voor een bepaald product toen nog in guldens - was betaald. Als je de prijs te hoog inschatte dan deed je niet meer mee. Dit spel heeft een overeenkomst met het dagelijks leven. Consumenten maken voorspellingen over wat producten en diensten in de toekomst gaan kosten. Deze voorspellingen spelen een belangrijke rol, omdat ze invloed hebben op bestedingen (nu kopen of wachten?). De afgelopen 20 jaar hebben we het grootste gedeelte van de tijd prijsstijgingen gezien van tussen de 1,5 - 2,5% per jaar. Hierdoor durven we waarschijnlijk onze prijsverwachtingen niet meer hoog in te zetten. We willen blijven meedoen met het spel. Wij denken dat de inflatie dit jaar sterk kan stijgen tot ruim boven de 3%. Een jaar na de implosie van de wereldeconomie is de vergelijkingsbasis laag. De pandemie heeft geleid tot veel knelpunten in de economie (met name aan de aanbodkant), die volgens ons gaan leiden tot duidelijk hogere prijzen. Neem als voorbeeld de sterk hogere ‘shipping rates’ voor containers, die met meer dan 50% gestegen zijn sinds het tweede kwartaal van 2020. Door de lockdowns en de daaropvolgende sterke steun van Centrale Banken en overheden is er veel geld

www.inforegio.nl

beschikbaar om uit te geven als economieën weer openen. We denken dat er met name in het tweede halfjaar een sterke onbalans tussen vraag en aanbod op kan treden die de prijzen opdrijft. Een van de gevolgen is dat de koopkracht van spaargeld nog sneller achteruit holt. Wat doet u? Lijdzaam toekijken hoe uw geld snel minder waard wordt of gaat u actief op zoek naar alternatieven?

Renco van Schie 06 - 4635 8634 www.valuedge.nl


57

088 50 10 592

Foto: Martine Goulmy

VOOR IEDER PROBLEEM DE JUISTE OPLOSSING

APRIL 2021 INFOREGIO


58

#Hartelijk

#Hartelijk Haarlemmermeer is een initiatief van Laurens Schenk in samenwerking met InfoRegio en Hmore. Mede dankzij de members van Hmore en diverse ondernemers is er een een mooi bedrag beschikbaar gesteld om met de actie van start te gaan. Er worden maaltijden, of tegoedbonnen besteld bij de lokale horeca en geleverd bij de Voedselbank Haarlemmermeer. Of lokaal gekochte bloemen worden bezorgd bij het Spaarne ziekenhuis ter waardering! Speelgoed en cadeautjes voor kinderen: Stichting Jarige Job en een kinderpartijtje of dagje uit voor kinderen: Stichting Make a Child Happy Haarlemmermeer. Zo helpen we de lokale ondernemers en maken we velen blij. Members van Hmore en partners van InfoRegio doneren ook gul. Doe ook mee! We hopen uiteraard dat we voldoende ophalen, zodat

velen in Haarlemmermeer hiervan kunnen meegenieten. Het idee is om minimaal 750 ‘take away’ maaltijden als lunch beschikbaar te stellen. Deze worden dan in drie opvolgende weken afgegeven bij de Voedselbank.

EEN FLEURIGE OPKIKKER VOOR ALLE HARDE WERKERS IN DE ZORG Op een vroege dinsdagochtend in maart ging het team van #Hartelijk Haarlemmermeer op pad met een wagen vol met bossen tulpen. Het vervoer werd kosteloos geregeld door Rob van Haaster, die op deze manier zijn inzet toont voor dit mooie initiatief.

#Hartelijk Haarlemmermeer. Zo ontstond het idee om de tulpen in te kopen bij een Haarlemmermeerse ondernemer en ze te overhandigen aan de medewerkers van het Spaarne Gasthuis. Van een beetje lente in huis of op het werk, wordt iedereen blij.

Samen met bestuursvoorzitter van het Spaarne Gasthuis – Ivo van Schaik, werden vele bossen tulpen uitgedeeld aan de verbaasde en zeer verraste medewerkers. “De zorgmedewerkers staan al lange tijd onder zware druk en verdienen het om in het zonnetje te worden gezet”, aldus Laurens Schenk, initiatiefnemer van

Ook een steentje bijdragen aan deze acties? Elke euro is welkom. Meer informatie vindt u op www.inforegio.nl/goededoelen en www.hmore.nl.

www.inforegio.nl


59

haarlemmermeer

De actie is mogelijk gemaakt door vele actieve ondernemers en politieke partij VVD Haarlemmermeer, die onze actie steunen. Dank aan onder andere:

APRIL 2021 INFOREGIO


60

SHARE Meets in teken ‘Smart City’

Welke perspectieven en innovatieve ontwikkelingen zijn er? SHARE Meets heeft de antwoorden. Foto: Jur Engelchor

Nederland staat voor een groot aantal maatschappelijke uitdagingen op gebied van werk, mobiliteit, veiligheid, milieu, energietransitie en duurzaamheid. De vraagstukken hebben met elkaar gemeen dat hun oplossing de betrokkenheid van meerdere partijen vereist. Smart City-projecten zijn een manier om de vereiste samenwerking op gang te brengen, daarover ging SHARE Meets op 24 maart.

Wat is een Smart City? Wat zijn kansen? Welke organisaties zijn hiermee bezig? Hoe kun je aanhaken? Gespreksleider waren dit keer Jeanet van Antwerpen (CEO SADC) en Marja Ruigrok (wethouder gemeente Haarlemmermeer). Zij gingen in gesprek met de sprekers en via de chat met de gasten.

Amsterdam Smart City Innovatieplatform Metropoolregio Amsterdam verkent samen met verschillende partners technologische en sociale innovatieprojecten om tot een toekomstbestendige Metropoolregio te komen. Leonie van den Beuken, programmadirecteur Amsterdam Smart City vertelde dat met nieuwe vormen van samenwerking en een andere manier

www.inforegio.nl

van kijken, innovatieve oplossingen worden gevonden voor grootstedelijke vraagstukken met en voor de bewoners van de stad. Een stad die aangenaam is, duurzaam, bruist en waar je makkelijk van A naar B komt. Waar je elkaar ontmoet, cultuur beleeft, woont, speelt en werkt. Welke voorbeelden zijn er in Metropoolregio Amsterdam, in Nederland? En internationaal?

Energiedistributie Schneider Electric (energiebeheerssystemen) met een vestiging in Hoofddorp is uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld. De focus ligt op Duurzaamheid, Connectivity en Innovatie.


61

Wat is de duurzaamheidsstrategie van Schneider Electric in plaats van deze Franse multinational met wereldwijd ruim 135.000 werknemers? Welke slimme oplossingen zijn er ten aanzien van een energiedistributienetwerk zonder broeikasgassen? Welke perspectieven en innovatieve ontwikkelingen zijn er? Gert Pater, Business Developer Smart Building, geeft er een antwoord op.

Verbetering binnenklimaat Het binnenklimaat in kantoren, scholen, dorpshuizen en sportzalen kan veel beter. Studies laten zien dat een matig binnenklimaat procenten productiviteit kost en het ziekteverzuim verhoogt. Tegelijkertijd heeft de gebouwde omgeving een verduurzamingsuitdaging. Hoe kan het binnenklimaat worden verduurzaamd en de kosten worden verlaagd? Een snelle en kosteneffectieve manier is door de installaties aan te laten sturen door de Hero Balancer. Een computer stuurt de installaties in een gebouw 24 uur per dag aan onder andere op basis van de weersvoorspelling, het gebruikspatroon en het binnenklimaat. Stefan Kloosterboer, CCO Hero Balancer en winnaar van de SHARE Award 2020 ging in op succesvolle voorbeelden.

Vraag en aanbod koppelen Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam legt via twintig accountmanagers de verbinding tussen werkgevers met onder- en overcapaciteit in de regio. Jasperina Grootveld vertelt: “Veel werkgevers hebben nu te weinig werk voor hun personeel. Daardoor zitten steeds meer mensen zonder baan. Er zijn ook werkgevers die juist nu medewerkers zoeken. We verbinden werkgevers die werknemers van werk naar werk willen helpen en we creëren samen oplossingen. Zo dragen we eraan bij dat mensen hun baan en salaris behouden, zich waardevol blijven voelen en de economie zo goed als het kan doordraait.” Hoe kunnen organisaties hierop aanhaken?

Terugkijken De livestream van SHARE Meets Smart City is terug te kijken via www.sharehaarlemmermeer.nl

“We verbinden werkgevers die werknemers van werk naar werk willen helpen en we creëren samen oplossingen.“

APRIL 2021 INFOREGIO


62

Begin vandaag nog met sociaal ondernemen. Heeft u vacatures?

Denk ook eens aan mensen met een arbeidsbeperking, velen zitten nu werkloos op de bank. Samen kunnen we daar verandering in brengen! In de regio Amstelland en Meerlanden zorgen wij al jarenlang voor succesvolle plaatsingen, jobcoaching en advies over subsidies. Neem contact op met AM matchwerkcoach Bjarne van Wijk: ammatch.nl 06 - 4336 9778 Fotografie: Jur Engelchor

www.inforegio.nl


63

Politics in de regio

Ook in deze tijden herken ik de ondernemerszin

te vragen voor ondernemers die tussen wal en schip dreigen te vallen met alle overheidssteun. Zonder die steun zouden de meeste organisaties en bedrijven het niet redden. Maar ik kan ook een dansje doen als we toestemming kunnen geven aan een restaurant om daar de maaltijden ter plekke in de auto op te eten.

Wat zijn het zware tijden voor de meeste ondernemers! We zitten al een jaar in een onwerkelijke situatie waar niks meer op het oude normaal lijkt. De maatregelen rollen over ons heen en we moeten ons steeds weer opnieuw aanpassen. Vanaf het begin van de crisis heb ik intensief contact met ondernemers en de cultuursector in onze gemeente. Juist in de branches waar de grootste klappen vallen (cultuur, horeca, evenementen, retail, MKB) zie ik ook de meeste ondernemerszin. Er wordt niet bij de pakken neergezeten, maar er wordt gezocht naar wat er wél kan. Zo boden hotels kamers aan voor mensen die even aan de thuissituatie moesten ontsnappen, werd er heel veel cultuur online aangeboden, werd een opticien aanvullend ook een banketbakker, een designstudio een stickerproducent en gooiden hoteleigenaren hun hele concept om voor de lokale bezoeker. Omdenken dus, met veel ondernemerszin. Want ook al kennen we in onze gemeente de grootste krimp, we doen er met elkaar alles aan om ook weer de grootste groei te realiseren als dat weer mogelijk is. Als wethouder zoek ik ook steeds naar wat er wel kan in alle maatregelen. Bijvoorbeeld in het verruimen van de terrassen, want dat hebben we nodig. En het promoten van alle mooie plekjes in de gemeente om lokale bezoekers te trekken. En vanzelfsprekend de campagne om iedereen te stimuleren lokaal te kopen.

mooie initatieven: uiteten met gezin in eigen auto bij rEstaurant de parel Als iedereen de veiligheid voorop zet, zijn er ook zaken mogelijk waar je anders niet aan zou denken (zoals lekker in je eigen auto met de playlist en het lampje van het restaurant een maaltijd eten met uitzicht op het parkeerterrein, en leuk dat het was!).

MOUWEN OPSTROPEN EN dOORRRR...

Of door het aankloppen bij de staatssecretaris om aandacht Ook hopen we dat er snel meer duidelijkheid komt over de mogelijkheden voor de culturele sector. Na de gelukkig goed verlopen test in Utrecht en de twee testfestivals die MoJo en ID&T opgezet hebben in Bidddinghuizen, zie ik mogelijkheden voor de toekomst. De mentaliteit die me opviel toen ik in Haarlemmermeer kwam, zie ik nu overal terug. Mouwen opstropen en doorrrrr..... Samen komen we ook hier doorheen. Marja Ruigrok Wethouder Economie & Innovatie, Verkeer & Vervoer en Cultuur

bezoek retail en horeca met Mona Keijzer APRIL 2021 INFOREGIO


Hoe een droom sogno werd

64

Van jongs af aan was ik al gefascineerd door mooie kleding en schoenen en ik nam me als klein meisje al voor om alles over het modevak te leren wat er te leren was. Met hard werken en doorzetten, eigenschappen die ik van mijn Marokkaanse ouders heb meegekregen, zou ik mijn droom kunnen bereiken en mijn beroep maken van fashion en styling. Mijn sogno (Italiaans voor droom), begon ruim zeventien jaar geleden met de opening van mijn eerste winkel in Nieuw-Vennep. Bij Sogno Shoes verkochten we een prachtige collectie exclusieve damesschoenen en accessoires die ik met groot plezier zelf selecteerde en inkocht. Niet lang daarna opende ik een tweede filiaal waar ook heren terecht konden voor stijlvolle kwaliteitsschoenen. Met de opening van twee damesmodezaken was mijn modeplaatje compleet. Ik houd er van om zelf de inkoop te doen, kleding, schoenen en accessoires uit te zoeken en met mijn eigen handen de materialen te kunnen voelen. Het is zo belangrijk om te weten wat je verkoopt! Maar hoe heerlijk ik het ook vond om bezig te zijn met zoveel verschillende soorten mode, ik merkte ook dat daardoor minder tijd over bleef voor mijn grootste passie: zelf op de winkelvloer bezig zijn met het helpen en stylen van klanten. Ik nam toen het besluit om me volledig te richten op Sogno Fashion, mijn damesmodezaak in Hoofddorp.

manier is geproduceerd. Zo heb ik tegenwoordig ook een aantal vegan producten in de winkel liggen. Ik hecht veel waarde aan service, zorg en aandacht. Daarom neem ik altijd ruim de tijd om de dames die bij mij komen winkelen te helpen zoeken naar het juiste kledingstuk of de perfecte accessoire. Als ik weer een tevreden vrouw de winkel zie verlaten geeft me dat zo’n enorm gevoel van voldoening! Het allerleukst vind ik het om voor een dame een complete outfit van A tot Z samen te stellen die perfect past bij haar persoonlijkheid. Maar of iemand nu komt voor een blouse of een hele garderobe, iedereen krijgt van mij net zo veel zorg en aandacht en altijd een eerlijk advies. Voor mij is elke vrouw bijzonder en heeft zij haar eigen unieke schoonheid. Ik zie het als mijn missie om vrouwen te helpen hun schoonheid naar buiten te brengen met goede adviezen en kleding die haar er nog beter uit laat zien. Ik ben dan ook dagelijks in de winkel vinden, behalve als ik op reis ben om nieuwe items voor de collectie in te kopen. Ook ben ik te boeken voor individueel stylingadvies of een stylingdag in groepsverband. Inmiddels zijn er een flink aantal dames die zich regelmatig door mij laten kleden en voor wie ik speciaal op zoek ga om de perfecte outfit te vinden!

Liefs, Jennifer Jennifer (Faouzia) de Vries-Boughaidan Winkelcentrum Vier Meren, Hoofddorp Centrum

Met Sogno Fashion richt ik me op de zelfbewuste vrouw die kwaliteitskleding als een verlengstuk van haar identiteit ziet. Met exclusieve labels en betaalbare kwaliteitsmerken bied ik een totaalconcept waarin voor elke vrouw iets van haar gading te vinden is. Ik doe zelf alle inkoop en reis daarvoor regelmatig naar Frankrijk en Italië. Bij het selecteren van een nieuwe collectie let ik niet alleen op kwaliteit en duurzaamheid maar ook of deze op een verantwoorde

“Het allerleukst vind ik het om voor een dame een complete outfit van A tot Z samen te stellen die perfect past bij haar persoonlijkheid.” www.inforegio.nl


65

Bonbons Bijzondere Smaken Workshops Exclusieve dozen met logo Mob. 06 - 188 188 04 Tel. 085 - 003 06 66 info@tasteofheavenbonbons.com www.tasteofheavenbonbons.com

Wilt u uw medewerkers bedanken of iemand een hart onder de riem steken? Het begint bij Taste of Heaven Bonbons met unieke postpakketbonbons. Naast al de feestdagen kunt u ten alle tijden, voor dagverse bonbons met bijzondere smaken, terecht bij Taste of Heaven bonbons. Wij hebben mooie exclusieve doosjes bonbons die wij voor u kunnen personaliseren met een Private label, Custom Made. We kunnen uw logo, teksten of zelfs een foto op de bonbons maken. Tijdens corona hebben wij een nieuwe service opgezet. Postbonbons. Dit houdt in: - U bestelt doosjes bonbons, al verkrijgbaar vanaf twee tot twintig bonbons. - U levert, indien van toepassing, het logo en/of teksten/foto aan. - Wij ontvangen de adressen naar wie het toe moet (de adressen worden éénmalig gebruikt en daarna vernietigd). - Wij zorgen ervoor dat de doosjes op het juiste moment bij de geadresseerden worden geleverd. (De verzendkosten komen voor uw eigen rekening.) - Vraag gerust naar onze grenzeloze mogelijkheden. Wij maken graag een vrijblijvende offerte, op maat en met het gewenste budget. Taste of Heaven bonbons maakt al 16 jaar lang handgemaakte bonbons op ambachtelijke wijze. We hebben ruim 1.000 smaken met én zonder likeur. We doen dit al voor gerenommeerde bedrijven zoals Rabobank, ABN AMRO, ING, AUDI, Mercedes, BMW, Peugeot, Christian Dior, Aqua di Parma, AFC Ajax, Feyenoord, ADO etc. U heeft al kennis met ons gemaakt tijdens het Gala en Haringparty van Meerbusiness Haarlemmermeer Schiphol. Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie en onze mooie geschenkpakketten: www.tasteofheavenbonbons.com

APRIL 2021 INFOREGIO


66

www.inforegio.nl


'ALS JE ONLINE NIET GOED VINDBAAR BENT, DAN TEL JE EIGENLIJK NIET MEER MEE'

CLIC2CONNECT Door: Heleen van der Willigen

Bedrijven steken veel energie in het ontwikkelen van een website. Mooi! Dat is belangrijk. Je betaalt een paar duizend euro, en dan is je website officieel ‘live’. Na een aantal weken blijkt dat je website niet hoger rankt in de zoekresultaten, en niet meer bezoekers oplevert, laat staan nieuwe klanten. Jammer en onnodig! clic2connect is een online bureau dat juist niet de gebaande paden bewandelt. Wij vinden websites ouderwets en praten liever over jouw ‘online omgeving’. Waarom? Omdat een website niet op zichzelf staat. Ook je bewegingen als bedrijf op sociale media behoren bij je online aanwezigheid. Het zijn juist al die componenten die complementair aan elkaar moeten zijn voor een optimale online presentatie. De sleutel naar online succes zit volgens ons in een paar belangrijke uitgangspunten: het continu creëren van unieke content die aan elkaar gerelateerd is; snelle pagina’s, zowel op computer als mobiel (AMP is een must!); consistent zijn in je uitingen… op de radar blijven bij je potentiële klanten; en de belangrijkste: vertellen wat je klanten willen horen, niet wat jij kwijt wil! Laten we die even uitleggen: stel je zoekt via Google naar ‘bloemetjesbehang’ en je klikt op één van de eerste resultaten - een online behangwinkel. De pagina waar je terechtkomt is een homepage, waar je opnieuw

moet zoeken... en dan haak je af. Want ja, als je bloemetjesbehang zoekt, wil je op een pagina landen die ook bloemetjesbehang laat zien, of erover vertelt.

‘Niemand kent jouw url… dat wist je toch wel?’ (oké... tenzij je bol.com heet natuurlijk…)

Daarom is onze filosofie: waar jouw bezoeker (en dus potentiële klant) terechtkomt, is voor hem dé homepage (dat noemen wij dus liever een landingspagina). En zo moet je dus ook je online omgeving inrichten! Vanuit die gedachte is het ook logisch, tenminste voor ons, dat jouw ‘website’ geen menu heeft. Misschien zijn we een tikkeltje rebels, maar wel altijd tien stappen voor op de menigte. Zodat jij met jouw bedrijf online de blits maakt. Wij spinnen een web dat bol staat van unieke content, zodat jouw bedrijf binnen no-time op de radar van potentiële klanten is. KORTOM, WIL JE EEN DURE, GELIKTE WEBSITE DIE NIEMAND BEZOEKT?OF WIL JE ONLINE STERKER ZIJN?

ZOEK ONS VIA GOOGLE OP 'MEERWAARDE CONTENT'

clic2connect - online marketing - contentcreatie - social media specialist

APRIL 2021 INFOREGIO

67


68

Winnaar Cruquius Penning: Machteld Huber & 1852 Lezing door ondernemer muriel arts

De vijfde Cruquius Penning is woensdag 10 maart uitgereikt aan Machteld Huber. De bijeenkomst vond deze keer digitaal plaats via een livestream. Machteld Huber kreeg de penning voor haar werk aan het concept ‘positieve gezondheid’. De lezing van Muriel Arts ging over collectief leiderschap. Bij zowel Huber als bij Arts is er een belangrijke rol voor de omgeving. “In Haarlemmermeer staan de stoomgemalen Cruquius en Leegwater nog altijd symbool voor vernieuwing, creativiteit en ondernemerschap”, aldus burgemeester Schuurmans in haar welkomstwoord.

Mentaal stoomgemaal “Ook nu staan we weer op de drempel van nieuwe ontwikkelingen, die een nieuw normaal met zich mee zullen brengen. De winnaars van de Cruquius Penning zijn stuk voor stuk ‘mentale stoomgemalen’, vernieuwers, omdenkers en inspirators”, volgens de burgemeester.

ondernemer Muriel Arts. “Collectief leiderschap betekent onder meer dat je als leider je bewust bent van het systeem waarin je functioneert. Dat je korte en lange termijn kan verenigen. Verbondenheid is cruciaal, we zijn verbonden met elkaar en we moeten samenwerken. Dat vraagt onder meer focussen en het lef hebben om keuzes te maken,” zegt Muriel Arts. “Het betekent dat je kijkt naar triple value: de kracht van een bedrijf, waarmee je inspeelt op een marktkans en daaraan de behoeft van de planeet verbindt.”

Winnaar Cruquius Penning: Machteld Huber Machteld Huber ontving de Penning voor haar werk aan het concept ‘positieve gezondheid’. “Als je naar echte gezondheid gaat kijken, dan moet je anders gaan denken,” aldus Huber. “Als arts ben ik opgeleid met de gedachte dat ziekte een verstoring van evenwicht is. Die moet je in toom houden met zorg en medicatie.” Huber is na onderzoek uitgekomen bij een concept van gezondheid waarin heel veel factoren een rol spelen. “Het gaat om veerkracht. We moeten naar de hele mens kijken en naar betekenisvol leven,” aldus Machteld Huber. Thomas Rau, voorzitter van de jury van de Cruquius Penning, noemde Huber “een pionier op het gebied van gezondheid. Met de praktische boodschap dat ieder mens zijn eigen gezondheidsbalans heeft.”

1852 Lezing Muriel Arts over collectief leiderschap Op een andere manier kwam de omgeving aan bod in de 1852 Lezing over collectief leiderschap, uitgesproken door

www.inforegio.nl

Inspiratie Wethouder Mariëtte Sedee sloot de bijeenkomst af met een blik op wat de ideeën van Machteld Huber en Muriel Arts betekenen voor Haarlemmermeer. Sedee bedankte Huber en Arts voor de manier waarop zij hun publiek hebben geïnspireerd met hun bijdragen. Alles is terug te zien door in Google in te tikken: 1852 Lezing Haarlemmermeer.
Haverstraat 70, 2153 GB Nieuw-Vennep www.meijer-sanitair.nl


Uw Vastgoedexpert in regio Haarlemmermeer en Schiphol. Nieuw pand, duurzaam & circulair - www.denburghoffices.nl - 023 - 557 2288

Stagiairs en nieuwe collega’s zijn welkom! Wij zijn trotse initiatiefnemers van

Leerbedrijf Impact Makers & #HartelijkHaarlemmermeer www.schenkmakelaars.nl Verleden 1861 - 1988