Page 1


LAGUNINI HITOVI Dr Nele Karajlić SOLUNSKA 28 O PRIJATELJSTVU I IZDAJI Roman posvećen ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na samoj obali Dunava tokom nemačke okupacije Beograda u Drugom svetskom ratu. Nastavak monumentalne sage o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta još jednom potvrđuje da je naša književnost u Dr Karajliću dobila jedan nov, drugačiji i hrabar glas. 13 x 20 cm, 384 strane 799 din., s popustom i do 575 din. Vedrana Rudan PLES OKO SUNCA U autobiografiji Ples oko Sunca, iskreno i bez ulepšavanja, Vedrana Rudan piše: o svom nimalo bezbrižnom detinjstvu, o deci i unucima, o putu koji je prešla od prodavačice sladoleda na rivi do najčitanije spisateljice u regionu. O tome zašto je u socijalizmu bilo nemoguće dobiti otkaz i kako je ona postala prva novinarka kojoj je to uspelo u novom hrvatskom demokratskom režimu. 13 x 20 cm, 256 strana 699 din., s popustom i do 503 din.

Jelena Bačić Alimpić NJEGOVE BELE RUKAVICE Jelena Bačić Alimpić, nagrađivana autorka najčitanijih romana u Srbiji, u knjizi Njegove bele rukavice donosi potresnu i uzbudljivu ispovest jedne neobične, hrabre i uporne žene i majke koja neće podleći nedaćama, već će se hrabro uhvatiti ukoštac sa životom i istrajati u toj borbi do samog kraja. 13 x 20 cm, 272 strane 799 din., s popustom i do 575 din.

Napomena: Cene su knjižarske sa uračunatim PDV-om. U cene sa popustom uračunati su maksimalni članski i količinski popusti. Izdavač zadržava pravo promene cena.

Dragan Velikić ADRESA Novi roman dvostrukog dobitnika Ninove nagrade. Na srednjoevropskoj mapi Velikićeve književne geografije Beograd se često pojavljivao, ali je u romanu Adresa prestonica Srbije glavni tragičar ove savremene povesti. U svesti glavnog junaka, dokumentariste u Muzeju pošte, javljaju se slike grada koji je prolazio kroz raznolike faze razaranja, od turskih vremena do danas. 13 x 20 cm, 256 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

1


L AGU N I N I H I TOV I

• KATALOG 2019. E L Džejms GOSPODIN Novi roman autorke planetarnog bestseler serijala Pedeset nijansi. Iz srca Londona preko divljeg, zabačenog Kornvola do tmurne, zastrašujuće lepote Balkanskog poluostrva, Gospodin je rolerkoster opasnosti i požude, koji će držati čitaoce sve vreme bez daha.

Sofija Lundberj UPITNIK JE POLA SRCA Sjajan roman Sofije Lundberj, autorke bestselera Crveni adresar. Upitnik je pola srca je priča o prevazilaženju stida i krivice, o istini i prihvatanju svoje prirode, ali pre svega o tome kako da volimo. Sofija Lundberj je ponovo napisala knjigu koja će odmah osvojiti vaše srce.

13 x 20 cm, 536 strana 1199 din., s popustom i do 863 din.

13 x 20 cm, 376 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

Lusinda Rajli U SENCI MASLINE Kad se Helena slučajno sretne sa svojom ljubavi iz mladih dana, pokrenuće se lanac događaja koje nije priželjkivala. Ali već je otvorila Pandorina vrata i tajne počinju da se razotkrivaju... Izvanredan roman o složenim odnosima u savremenoj porodici iz pera autorke bestselera Sedam sestara.

Mirjana Bobić Mojsilović OBEĆAO SI MI i druge pesme Kako se Silvija Plat osećala čitajući poeziju: „Naježila sam se. Ne znam kako i zašto. Nije mi bilo hladno. Je l' prošao neki duh? Ne, to je bila poezija“, to ćete i vi doživeti u pesmama Mirjane Bobić Mojsilović. 13 x 20 cm, 184 strane 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 512 strana 1199 din., s popustom i do 863 din.

Isidora Bjelica POSLEDNJI PUT Brutalno iskrena pripovest o danima koje je Isidora provela u Peruu. Oni koji tragaju za ezoterijskim znanjem u ovoj knjizi će proniknuti u tajne o kojima niko drugi nije pisao. Oni koji žele avanturu putovaće sa Isidorom na najčudesnije mesto na svetu. Oni koji traže odgovore na suštinska životna pitanja dobiće iznenađujući i neočekivan odgovor. I sve to uz čudesnu kombinaciju smeha i suza! 13 x 20 cm, 184 strane 699 din., s popustom i do 503 din.

2

Domeniko Starnone PERTLE Šta smo spremni da žrtvujemo samo zato da se ne bismo osećali kao da smo u klopci? Jer ništa nije radikalnije od napuštanja porodice. Dirljiva priča o ljubavi, porodici i posledicama koje snosimo kada pod pritiskom životne rutine olako donesemo pogrešne odluke. 13 x 20 cm, 168 strana 499 din., s popustom i do 359 din.


L AGU N I N I H I TOV I

• KATALOG 2019.

Tea Obreht UNUTRAŠNJOST Dugoočekivani drugi roman autorke svetskog bestselera Tigrova žena i dobitnice nagrade Orindž. Na ovako vešto isprepletenom realizmu sa fantastičnim momentima pozavideo bi i sam Gabrijel Garsija Markes. Roman će vas apsolutno očarati.

Trejsi Ševalije JEDNA NIT Novi roman autorke svetskog bestselera Devojka sa bisernom minđušom. Jedna nit je bezvremena priča o prijateljstvu, o ljubavi i o ženama koje same kroje svoju sudbinu, i potvrđuje Trejsi Ševalije kao jednu od najboljih savremenih književnica na vrhuncu svog stvaralaštva.

13 x 20 cm, 464 strane 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 320 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

Fredrik Bakman BRIT-MARI JE BILA TU Od autora bestselera Čovek po imenu Uve i Moja baka vam se izvinjava. Zabavna, dirljiva i zanosna priča o ljubavi i novim prilikama, ali i o neočekivanim prijateljstvima koja nas mogu naučiti tome ko smo zaista i šta smo sve u stanju da uradimo.

Fredrik Bakman PUT DO KUĆE SVAKOG JUTRA SVE JE DUŽI Mala knjiga sa velikom porukom koja će dugo ostati u srcima čitalaca. Pisana sa razumevanjem i saosećanjem, ova divna priča o čoveku koji se trudi da zadrži svoje najdraže uspomene podseća nas da su svakodnevne sitnice često naše najveće blago.

13 x 20 cm, 384 strane 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 18 cm, 88 strana, tvrd povez 599 din., s popustom i do 431 din.

Vanja Bulić TEODORIN PRSTEN Pripremajući se za modnu reviju na kojoj će manekenke nositi i srednjovekovni srpski nakit, novinar Novak Ivanović odlazi u manastir Banjsku i tamo nazire strašnu tajnu i staru legendu o prstenu vizantijske princeze i potom srpske kraljice Teodore, majke cara Dušana Silnog: umreće brzo svako ko ga stavi na ruku! 13 x 20 cm, 312 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

Ju Nesbe NOŽ Dvanaesti roman u serijalu o Hariju Huleu, prodatom u više od četrdeset miliona primeraka. Hari očekuje ostvarenje svoje najveće more – napad na porodicu s kobnim ishodom. A onda se jednog jutra budi sa jezivim mamurlukom prekriven krvlju… 13 x 20 cm, 568 strana 1199 din., s popustom i do 863 din.

3


• KATALOG 2019.

OBAVEZNO U SVAKOJ BIBLIOTECI Alfred Kubin DRUGA STRANA Jedan od prvih romana u istoriji svetske književnosti koji je uveo distopijsku viziju sveta. Alfred Kubin, koga u kritici još nazivaju i „Kafkom pre Kafke“, svojim opisom imaginarne Zemlje snova u koju je smeštena radnja romana, oštro je kritikovao Austrougarsku monarhiju i gotovo vizionarski predvideo Prvi svetski rat.

Edicija Feniks je nastala da bi savremenoj publici učinila dostupnim dela novootkrivenih klasika svetske književnosti kao i zaboravljena dela već priznatih pisaca. Čitaoci će imati priliku da se prvi put upoznaju sa nekim od najvećih dometa svetske književnosti i uživaju u čarima prvoklasne literature koja dosad nije bila dostupna.

Mario Vargas Ljosa RAJ NA DRUGOM ĆOŠKU Raj na drugom ćošku je retko umešna studija strasti i ambicija dve čuvene ličnosti: impresionističkog slikara Pola Gogena i revolucionarke Flore Tristan. Strasna, beskompromisna potraga za idealnim u romanu dobitnika Nobelove nagrade za književnost. 13 x 20 cm, 440 strana 1099 din., s popustom i do 791 din.

13 x 20 cm

Žoze Saramago PRIRUČNIK O SLIKARSTVU I KALIGRAFIJI Poslednje godine Salazarove diktature… Osrednjeg slikara angažuje bogati klijent da naslika njegov porodični portret; dok slika idealizovan portret privilegovanih naručilaca, slikar razmišlja o smislu svoje umetnosti, o svom umetničkom poštenju i izneveravanju umetničke istine… Prvi od 16 Saramagovih romana koji će ga proslaviti. 13 x 20 cm

4


OBAVEZNO U SVAKOJ BIBLIOTECI

• KATALOG 2019. Dž. M. Kuci FO Nobelova nagrada za književnost. Remek-delo bez preteče i uzora. Ne možemo ga prepričati a da time ne narušimo njegovu misteriju. Recimo tek toliko da je pripovedač žena, brodolomnica koja na pustom ostrvu upoznaje Krusoa i njegovog nemog slugu Petka. Fo je blesak genijalne Kucijeve imaginacije.

Dž. M. Kuci ŽIVOT I VREME MAJKLA K U zemlji podeljenoj građanskim ratom, nezaposleni vrtlar Majkl K izmiče istoriji gajeći bundeve negde u zaleđu Rta dobre nade. Kad ga uhapse pod sumnjom da je pomagao gerilce, K pruža otpor koji žesti, zbunjuje i naposletku zadivljuje njegove tamničare. Ova mitska priča o slobodi izbora ovenčana je Bukerovom nagradom.

13 x 20 cm, 176 strana 599 din., s popustom i do 431 din.

13 x 20 cm, 210 strana

Dino Bucati PRODAVNICA TAJNI Integralno izdanje prvi put na srpskom jeziku! U ovim pripovetkama gde se fantastično i začudno smenjuju sa humorom i ironijom Bucati ukazuje na ono bizarno koje se krije iza banalnog, na tajne koje okružuju savremenog čoveka – osvetljavajući tako košmarnu stranu naše svakidašnjice.

Dino Bucati TATARSKA PUSTINJA Klasik italijanske književnosti! Čudesna priča o katkad užasnim posledicama naših ambicija. Mladi poručnik Drogo po dužnosti stiže u Tvrđavu Bastijani. Iza zidina tog negostoljubivog zdanja prostire se Tatarska pustinja. Koja je svrha ovog garnizona na mrtvoj granici? S vremenom, Drogo počinje da shvata strašnu istinu Tvrđave Bastijani.

13 x 20 cm, 256 strana 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 280 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

Horhe Luis Borhes KNJIGA O IZMIŠLJENIM BIĆIMA Uz dvadeset ilustracija Bojane Stojanović, Borhesov bestijarijum sadrži više od stotinu „neobičnih stvorova“. Inspirisan svetskim mitologijama, ali i književnošću, pisac je u svoju čudesnu enciklopediju uvrstio i imaginarna bića potekla od Homera, Šekspira, Luisa Kerola, Kafke... 13 x 20 cm, 200 strana 599 din., s popustom i do 431 din.

Andrej Makin FRANCUSKO ZAVEŠTANJE Roman frankofonog ruskog pisca Andreja Makina koji govori o njegovom odnosu sa Francuskom, ali predstavlja i tragičnu fresku života ljudi u Sibiru u sovjetskoj eri. U ovom romanu, nagrađenim Gonkurom, prepliću se glad, ekstremni životni uslovi, beda, ali i toplina ljudskih odnosa, prve ljubavi, radost i nada. 13 x 20 cm, 296 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

Horhe Luis Borhes KNJIGA OD PESKA Poslednja Borhesova zbirka koja sadrži trinaest kratkih priča. To su fantastične pripovesti, snoviđenja, čak susreti sa sablasnim prikazama: sa svojim dvojnikom; sa Ulrikom, dalekim odjekom nordijske sage; sa starcem, koji dolazi iz budućnosti gde se uči umeće zaboravljanja. 13 x 20 cm, 154 strane 599 din., s popustom i do 431 din.

Miloš Crnjanski ROMAN O LONDONU Pričom o sudbini ruskog emigranta i njegove žene u Londonu posle Drugog svetskog rata Crnjanski opominje modernog čoveka na njegovu sopstvenu bezdomnost u komešanju savremenog doba. 13 x 20 cm, tvrd povez I tom: 404 strane 899 din., s popustom i do 647 din. II tom: 404 strane 899 din., s popustom i do 647 din. 5


KLASICI SVETSKE KNJIŽEVNOSTI

• KATALOG 2019.

Fjodor Dostojevski IDIOT Roman koji je od svih autoru bio najdraži. U liku kneza Miškina Dostojevski je hteo da prikaže apsolutno dobrog čoveka, a predočio je tragediju nesvakidašnjeg junaka.

Fjodor Dostojevski ZLOČIN I KAZNA Remek-delo ruske književno­sti, Zločin i kazna svrstalo je Dosto­ jevskog u red najznačajnijih svet­ skih romanopisaca. Oslanja­jući se na sopstveno iskustvo iz zatvorskih dana, autor pripo­veda priču o Raskoljnikovu – siromašnom studentu mučenom nihilizmom i borbom između dobra i zla.

13 x 20 cm, ćirilica, tvrd povez I tom: 488 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 714 strana, ćirilica, tvrd povez 999 din., s popustom i do 719 din.

II tom: 420 strana 799 din., s popustom i do 575 din. Fjodor Dostojevski ZAPISI IZ PODZEMLJA Po mnogima jedan od prvih egzistencijalističkih romana u istoriji svetske književnosti, Zapisi iz podzemlja predstavljaju zabeleške gorkog, izolovanog i nepouzdanog pripovedača. Čovek iz podzemlja je u socijalnom smislu neprihvaćen, neostvaren, siromašan, ali je u duhovnom i intelektualnom pogledu superioran u odnosu na ostale.

Lav Tolstoj ANA KARENJINA Roman koji je Fjodor Dosto­ jevski smatrao besprekornim, a Vilijam Fokner nazvao najboljim romanom koji je ikada napisan, Ana Karenjina je monumentalno delo Lava Tolstoja koji daje sveobuhvatan prikaz ruskog društva devetnaestog veka, od aristokratskih salona do seoskih gazdinstava. 13 x 20 cm, tvrd povez

13 x 20 cm, ćirilica, tvrd povez Viktor Igo BOGORODIČINA CRKVA U PARIZU U središte Igoovog monumentalnog dela i jednog od najznačajnijih romana francuske književnosti nalaze se tri izuzetna lika uhvaćena u mrežu strasti i osvete. Zvonar Bogorodičine crke u Parizu, Kvazimodo, arhiđakon Klod Frolo i prelepa Esmeralda junaci su jedne od najemotivnijih i najpotresnijih priča u istoriji svetske književnosti.

Luiza Mej Olkot MALE ŽENE DOBRE SUPRUGE Jedna od najvoljenijih i najčitanijih knjiga svih vremena. Priča o sestrama Marč i njihovim kućnim avanturama, pokušajima da uvećaju porodične prihode, njihovim poznijim ljubavima i prijateljstvu sa susedima Lorensima i dan-danas je sveža i zavodljiva. 13 x 20 cm, 632 strane, tvrd povez 1199 din., s popustom i do 863 din.

13 x 20 cm, 648 strana, tvrd povez

6

Oskar Vajld SLIKA DORIJANA GREJA Faustovski pakt kojim Dorijan Grej prodaje dušu za mladolikost i njegova narcisoidna zagledanost u portret kao refleksiju lepote svog tela, a potom i kao hroniku propasti svoje duše, predstavljaju mitski okvir u koji Vajld smešta svoju sliku o autodestruktivnom porivu viktorijanske kulture.

Bertolt Breht ODABRANE DRAME Odabrane drame najzna­ čajnijeg nemačkog dram­skog pisca XX veka: Čovek je čovek, Opera za tri groša, Majka Hrabrost i njena deca. Ova tri dramska teksta temelj su Brehtovog stvaralaštva i najvažniji razlog za uspeh njegovog pozorišta u svetu.

13 x 20 cm, 298 strana, tvrd povez 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 332 strane, tvrd povez 599 din., s popustom i do 431 din.


ED I C IJ A AM ERI K ANA

• KATALOG 2019.

Književna dela koja iz različitih perspektiva osvetljavaju američki način života, američke vrednosti i njihov uticaj na savremeni svet.

Dejvid Van LEGENDA O SAMOUBISTVU Dobitnik 11 međunarodnih nagrada. Legenda o samoubistvu je delom autobiografska proza u čijem je središtu mladić koji se suočava sa bolom i krivicom zbog očevog samoubistva. Roman autora proglašenog „bitnim novim glasom američke književnosti“.

Džordž Sonders DESETI DECEMBAR Jedna od najvažnijih zbirki pripovedaka objavljenih u poslednjoj deceniji, koja je donela Džordžu Sondersu svetsku slavu. Njegova satirična vizija Amerike, istovremeno mračna i duhovita, pruža odgovor na univerzalno pitanje šta znači biti čovek.

13 x 20 cm, 256 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 248 strana 799 din., s popustom i do 575 din. Filip Rot PROFESOR ŽUDNJE Od ušuškanosti detinjstva do razuzdanih erotskih mogućnosti, od ljubavnog trougla u Londonu do duboke usamljenosti u Njujorku, junak se suočava sa osnovnim nedoumicama o zadovoljstvu: kako pomiriti požudu i dostojanstvo, kako odoleti iskušenjima poroka.

Filip Rot SABATOVO POZORIŠTE On je neumorni inadžija. On je neverovatan razvratnik. On ima nezajažljivu sklonost prema svemu nečuvenom. On je Miki Sabat, ostareli, razjareni bik od čoveka čija su neobuzdana bestidnost i posprdna drskost u srži čudesnog romana Filipa Rota.  13 x 20 cm, 512 strana 1499 din., s popustom i do 1079 din.

13 x 20 cm, 296 strana 899 din., s popustom i do 647 din. Džejms Elroj AMERIČKI TABLOID Nalazimo se u svetu gde CIA, mafija, Džej Edgar Huver, Hauard Hjuz, Džimi Hofa, kubanski izgnanici, razni odmetnici i usijane glave kuju složene zavere... Gde dva agenta FBI-ja i jedan egzekutor oblikuju događaje koji će zauvek izmeniti tok istorije...

Džejms Elroj MOJA MRAČNA MESTA Kriminalistički memoari iz LA. Najveći američki pisac trilera istražuje ubistvo svoje majke. Džejms Elroj je imao deset godina kada je ostao bez majke. Odrastao opsednut ubijenim ženama i bizarnim zločinima, postao je pisac mračnih i kontroverznih kriminalističkih romana.

13 x 20 cm, 680 strana 1599 din., s popustom i do 1151 din. Norman Majler DŽELATOVA PESMA Remek-delo dokumentarno­-kriminalističke proze nagra­ đeno Pulicerom. Priča o Gariju Gilmoru, dvostrukom ubici, koji je insistirao da se nad njim sprovede smrtna kazna. 13 x 20 cm I knjiga: 632 strane 1599 din., s popustom i do 1151 din. II knjiga: 680 strana 1599 din., s popustom i do 1151 din.

13 x 20 cm, 512 strana 1399 din., s popustom i do 1007 din. Džon Kenedi Tul ZAVERA BUDALA Pulicerova nagrada za knji­ ževnost. Upoznajte Ignacija Ž. Rajlija, intelektualca nezainteresovanog za ljubav i zaposlenje, plemenitog krstaša u ratu sa američkim snom. Jedna od najduhovitijih knjiga ikada napisanih. 13 x 20 cm, 448 strana 1099 din., s popustom i do 791 din.

7


ST R A N I B ESTS ELERI

• KATALOG 2019. Majkl Ondači RATNO SVETLO Prošlost nikada ne ostaje u prošlosti…

Rejčel Kušner MARSOVA SOBA Najuži izbor za Bukerovu nagradu. Marsova soba dočarava apsurd institucionalizovanog života u priči o ženi koja izdržava dve doživotne zatvorske kazne. Napolju: svet i porodica od kojih je odsečena. Unutra: nova stvarnost borbe za potrepštine nužne da se preživi.

Elegičan, snolik roman o uspomenama, porodičnim tajnama i lažima. Uzbudljiv, briljantan roman Majkla Ondačija, svetski priznatog pisca Engleskog pacijenta. 13 x 20 cm, 288 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 360 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

Edmundo Pas Soldan DANI KUGE Kasona je mnogo više od zatvora: to je mikrokosmos u kojem svako, od upravnika i čuvara do zatvorenika, pomirljivo prihvata svoju sudbinu. Religija kao spas, zabranjeni kult i kuga ujedinjuju te raznolike osobe u skrivenom kutku sveta.

Fernando Valjeho PROVALIJA Dinamična pripovest o životu dvojice braće, o srljanju Kolumbije, pa i čitavog sveta, u civilizacijsku propast. Valjeho je za ovaj roman dobio nagradu „Romulo Galjegos“, jedno od najvećih latinoameričkih književnih priznanja.

13 x 20 cm, 344 strane 999 din., s popustom i do 719 din.

13 x 20 cm, 184 strane 599 din., s popustom i do 431 din.

Džon Irving SVET PO GARPU Ovo je prikaz života i smrti čuvene majke i njenog zamalo čuvenog sina. Oni žive u svetu seksualnih ekstremnosti. Ovo je roman pun „ludila i tuge“, a opet, mračni i nasilni događaji ove priče ne umanjuju osećaj katkad pomalo vulgarnog, a ponekad i robusnog humora.

Džon Irving TUĐA PRAVILA Priča o doktoru Vilburu Larču – svecu i ginekologu, upravniku sirotišta, o čoveku koji vrši abortuse i drogira se etrom. Ovo je priča i o omiljenom siročetu doktora Larča, dečaku koga niko neće usvojiti. Roman prepun likova koje ćete zavoleti – svi u romanu krše sva pravila, a ipak ostaju plemeniti i slobodnog duha.

13 x 20 cm, 600 strana 1299 din., s popustom i do 935 din.

8

13 x 20 cm

Peter Handke VELIKI PAD Veliki pad obuhvata jedan dan u životu ostarelog glumca koji iz predgrađa metropole kreće u centar da mu predsednik države uruči nagradu. Junakova šetnja je delom hodočašće delom krstaški pohod ispunjen dubokim promišljanjem o svetu u kojem živimo.

Džon Makgregor JEZERO BR. 13 Nagrada Kosta za najbolji roman. Ovaj neobičan i dirljiv roman retko je i očaravajuće književno dostignuće, ali takođe razobličuje našu čitalačku želju za dramom, koja nam otežava da vidimo stvarne, sudbonosne i lepe događaje svuda oko nas, u svakom trenutku.

13 x 20 cm, 216 strana 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 288 strana 799 din., s popustom i do 575 din.


DO M AĆ I B ESTS ELERI

• KATALOG 2019.

Srđan Valjarević KOMO Pripovedač ovog kultnog romana osobenim senzibilitetom uvlači čitaoca u jedinstvenu atmosferu jednog svog boravka na jezeru Komo u podnožju Alpa. Prekrasan roman, intimna hronika jednog nepokajanog ljubitelja kapljice koji naoko jednostavnim pripovedanjem stvara moćnu literaturu.

Srđan Valjarević DNEVNIK DRUGE ZIME Neopterećen balastom stilskih i retoričkih figura, usamljenik koji vodi dnevnik o svom lutanju Beogradom, dok se oporavlja posle teške bolesti, promišlja svakodnevne prizore grada tokom zime 2004/2005. godine i tako iscrtava istovremeno topografiju sopstvene duše i upečatljivu sliku svoga vremena.

13 x 20 cm, 240 strana 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm

Milisav Savić HLEB I STRAH Ninova nagrada za roman godine. Priča o mladosti glavnog junaka odraslog u Raškoj prerasta u povest o paradoksima nestajanja jedne države i njenih vrednosti i utoliko je ključ za razumevanje kako Titove epohe tako i specifične balkanske tranzicije koja je usledila i pratećih preobražaja u glavama ljudi.

Dragoslav Mihailović TREĆE PROLEĆE U Mihailovićevom opusu Treće proleće je donekle izuzetak po urbanom ambijentu i dramatičnom ljubavnom zapletu. Ovo delo dokazanog majstora srpske proze dočarava vreme političkih pritisaka u kulturi i pravosuđu, verbalnog delikta, disidenata i sveprisutne Udbe, prividnog izobilja i moralne oskudice u decenijama pred raspad Jugoslavije.

13 x 20 cm, 192 strane 599 din., s popustom i do 431 din.

13 x 20 cm, 288 strana, ćirilica 799 din., s popustom i do 575 din.

Goran Petrović ATLAS OPISAN NEBOM Atlas ne svedoči o istorijskoj sadašnjosti, nego o sveukupnoj istoriji, ne o sitnodušnoj želji za osvajanjem i za ličnom vlašću, nego o jednoj mnogo većoj ambiciji: osvajanju sveukupnog prostora i sveukupnog vremena. Možda upravo zato i sanjamo, zamišljamo budućnost, možda zato čitamo raskošne fikcije kao je što je ovaj Atlas opisan nebom.

Goran Petrović UNUTRAŠNJE DVORIŠTE Pričama u ovoj knjizi Goran Petrović uverljivo je omeđio svoj razuđeni pripovedački prostor, a njegovi književni junaci oblikuju jedan čudesan, sanjani svet – svi oni teže da izađu iz bezlične svakodnevice, zakorače u predeo mašte i tako ožive jedinstven književni mikrokosmos u srpskoj književnosti na prelazu dva veka.

13 x 20 cm, 288 strana, ćirilica 999 din., s popustom i do 719 din.

13 x 20 cm, 352 strane, ćirilica 1099 din., s popustom i do 791 din.

9


DO M AĆ I B ESTS ELERI

• KATALOG 2019. Igor Marojević ROMAN O PIJANSTVIMA Evo jednog novog, drugačijeg, iznenađujućeg Marojevića. U džez klubu na Vračaru dva prijatelja razrađuju uređivačku strategiju za književni časopis. Situacija je nakon dve rakije izmakla kontroli. Tako započinje roman čiji glavni junak, pisac zavisan od alkohola, promiskuitetan i sklon tuči, pokušava da izroni iz problema.

Nenad Racković BIBLIJA Pred čitaocima je jevanđelje po psihijatru Nenada Rackovića. Rackovićev apostol marljivo je hvatao njegove rastrzane misli, pretvarajući ih u psihotične psalme o ljubavnim lavirintima, apstinentskim krizama, recidivskim iskušenjima, te hroničnoj izgubljenosti u godinama kada je smrt sve bliža, a današnjica košmar bez buđenja.

13 x 20 cm, 224 strane 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 304 strane 699 din., s popustom i do 503 din.

Julijana Adamović DIVLJE GUSKE Dve šestogodišnje bliznakinje pripovedaju u prvome licu množine o traumatičnom detinjstvu u mračnoj panonskoj ravnici sedamdesetih godina 20. veka. Neočekivano remek-­ -delo ispisano raskošnim jezikom, poetično i začudno, bez trunke patetike!

Ivana – Vonka Prokić ROVINJSKA VRATA Sedamdesetih godina 20. veka, u vreme kad je Velika Jugoslavija bila najveća, jedna devojčica je u svoje srce ucrtavala najznačajnije slike svog života. Duhovitost i uzbudljiva naracija, udruženi sa melodičnim jezikom koji budi nostalgiju, otvaraju Rovinjska vrata svakome ko je dovoljno odrastao da dopusti svom detinjstvu da ga povede svojim stazama.

13 x 20 cm, 232 strane 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 344 strane 899 din., s popustom i do 647 din.

Marko Krstić MUNDO LIBRE Od dobitnika Ćopićeve nagrade stiže nam intimna i dosad neispričana priča o poslednjim danima legendarnog revolucionara Ernesta Če Gevare. Marko Krstić je svojim romanom dao doprinos jednom novom pogledu na čoveka za koga su mnogi čuli, iako je sve manje onih koji o njemu išta znaju. 13 x 20 cm, 232 strane 599 din., s popustom i do 431 din.

Marko Vidojković PLES SITNIH DEMONA Osamnaest godina posle prvog izdanja, Ples sitnih demona otkrivaju nove generacije koje u odrastanju Bobana Šestića na beogradskim ulicama prepoznaju i svoje sazrevanje. A kad se punoletstvo jedne knjige može ispratiti istim rečima koje su dočekale njeno rođenje, onda to već nešto govori o sudu vremena i sudbini knjige. 13 x 20 cm, 248 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

11


LI T ER A RN I Z A LOG AJ

• KATALOG 2019.

Vladimir Kecmanović FELIKS Nagrada „Branko Ćopić“ Srpske akademije nauka i umetnosti. Pisan u maniru trilera, napet od početka do kraja, Feliks je istovremeno variranje biblijskog motiva sukoba oca i sina, koji je u svakoj kulturi i svim vremenima isti, a koji se ispoljava uvek na različit način.

Vuk Drašković NOŽ Uzbudljiva priča o zameni identiteta na našim prostorima, koja je, u vreme raspirivanja nacionalizama posle Titove smrti, uzburkala duhove i uprkos zabranama postala bestseler. Pisac problematizuje predrasude da puko rođenje i pripadnost nekoj veri ili naciji određuje čovekovu sudbinu...

13 x 20 cm, 264 strane 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm

Ivan Ivanji VILA NA DEDINJU Uzimajući kao lajtmotiv svog novog romana istoriju jedne vile, Ivan Ivanji ispisuje uzbudljivu priču o poreklu, samospoznaji i istini koja na kraju uvek izađe na videlo bez obzira na sve pokušaje da se zataška. Ivanji kroz priču o jednoj vili u elitnom delu Beograda ispisuje svedočanstvo o jednom strašnom veku.

Jovica Aćin PILOT TRAMVAJA Sa nasmrt bolesnim ocem i mladićem izbeglim s Galipolja pripovedač je kao dečak prešao albanske planine. U Marseju se skrasio kao vozač tramvaja. Pokušavajući da razotkrije zagonetni zločin, on odaje počast mrtvom prijatelju, kao i drugima koji su mu bili bliski, a život im je oduzet. 13 x 20 cm, 272 strane 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 536 strana 1499 din., s popustom i do 1079 din.

Venko Andonovski PUPAK SVETA Savremeni klasik makedonske književnosti. To je očaravajuća priča o ljubavi, o božjem poretku i strasti prema otkrivanju misterija, o ubistvenoj zavisti i o sukobu pojedinca i mase opijene ideologijom. Roman se može porediti sa delima Umberta Eka i Milana Kundere, stoji u predgovoru ruskog izdanja. 13 x 20 cm, 328 strana, ćirilica 899 din., s popustom i do 647 din.

12

Goce Smilevski SESTRA SIGMUNDA FROJDA Nagrada Evropske unije za književnost. Preplićući sudbine junakinje Adolfine i njenog brata Sigmunda, pokazujući njihovu bliskost u detinjstvu, njeno druženje sa sestrom Gustava Klimta u bečkoj psihijatrijskoj bolnici, njene snove i razmišljanja, Smilevski donosi složenu, poetsku fugu o našoj civilizaciji. 13 x 20 cm, 272 strane 799 din., s popustom i do 575 din.


LI T ER A RN I Z A LOG AJ

• KATALOG 2019.

Ljubica Arsić ČETIRI KIŠE Prateći istoriju dve porodice u bezbrižno vreme raspusta i letovanja, Ljubica Arsić u svom novom romanu postupkom smenjivanja naratora prati periode formiranja svojih junaka, i istovremeno diskretno evocira jednu proteklu epohu i nestalu zemlju.

Marija Jovanović ZVUCI IZ PODMORNICE Autorka bestselera Spletkarenje sa sopstvenom dušom donosi nam priču o čoveku koji nakon gubitka voljene žene rezimira svoj život. Ponirući u prošlost, dolazi do zapanjujućih otkrića o sebi i o ženi koja se, kako je to kasno shvatio, u braku gušila pod teretom neispoljenih emocija.

13 x 20 cm, 264 strane 799 din., s popustom i do 575 din.

Mirjana Bobić Mojsilović HAPPY END Neodoljiv ljubavni roman autorke bestselera Azbuka mog života i Traži me. Ovo je priča o idealnom muškarcu, o knjigama, čitanju, o potrazi za piscem jednog romana koji menja živote glavnim junacima. Ovo je priča koja se završava happy endom. Jer svima je potreban srećan kraj.

13 x 20 cm, 256 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

Mirjana Bobić Mojsilović MAJKE MI, BAJKA A šta ide posle Happy Enda? Onda se desi potpuni obrt. Bude, majke mi, bajka. Kroz galeriju urbanih likova Mirjana Bobić Mojsilović nam pokazuje koliko su dvoličnost, lažna prijateljstva, licemerje i međusobne podvale deo našeg života. 13 x 20 cm, 254 strane 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 232 strane 799 din., s popustom i do 575 din.

Lara Đorđević BOJA BESKRAJA Lenka već godinama traži utočište u umetnosti. Iz beogradskog kruga pesnika i slikara odlazi u Pariz, a zatim je nemirni duh vodi u Beč na izložbu njenog prijatelja Pavla Jovanovića. Vodeći nas kroz umetnička stremljenja Beča, Pariza i Beograda početkom 20. veka, Lara Đorđević priča o neizbežnim suprotnostima i životnim prekretnicama.

Biljana Gojković VELIKI KNEZ Još u desetom veku na prostorima nastanjenim srpskim narodom naziru se obrisi države koja će dvesta godina kasnije doživeti procvat za vreme dinastije Nemanjića. U središtu zbivanja je Petar Gojniković, srpski veliki knez iz dinastije Višeslavića. 13 x 20 cm, 240 strana, ćirilica 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 416 strana, ćirilica 1199 din., s popustom i do 863 din.

13


M AJSTO RI N A PE TOST I

• KATALOG 2019. Milomir Đukanović MANASTIR Potraga za mladalačkom ljubavlju glavnog junaka u isti mah je traganje za izgubljenim smislom njegovog života, ali i istraživanje nesreće zataškane prilikom gradnje Narodne skupštine, što razrešava sudbinu glavnog junaka i ukazuje na usud posrtanja našeg naroda.

Mario Liguori SAMO UBISTVO U naizgled idiličnom gradiću u okolini Vezuva dogodila se tragedija. Da li je reč o samoubistvu ili o samo još jednom ubistvu u ovom opasnom kraju, moraće da otkrije inspektor Andrea Vale. Dovodeći sopstveni život u opasnost, on će se uhvatiti ukoštac sa jednom od najopasnijih mafija na svetu, napuljskom Kamorom.

13 x 20 cm, 368 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 232 strane

Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović BUNKER PATKA Nimalo običnu emigrantsku porodicu iz ulice Bunker u Čikagu čine ženska glava i tri muškarca od kojih se ne dâ skrpiti jedan ceo muž. Vraćaju se u Kraljevinu Jugoslaviju s koferima prepunim dolara, zarađenih u doba prohibicije na ilegalnoj rakiji. I tu počinju mutni poslovi…

Mladen Stevanović HIPOKRATOVA DECA Jedna priča o potomstvu i lekarskoj etici, vlasti i kriminalu, lažnim smrtima i trgovini životima otkriva prirodu jezive drame čije će tragove, baš kao i gene svojih predaka, nositi generacije. Novi roman autora bestselera Sudbine plešu tango. 13 x 20 cm, 256 strana, ćirilica 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 320 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

Vanja Bulić DUŠANOVA KLETVA U posebnom izdanju ovog romana Vanja Bulić približava čitaocima istoriju i sadržinu Dušanovog zakonika i podseća na martovske pogrome na Kosovu 2004. godine, kao i na zaslužne ličnosti ranijih vremena koje su ostavljale svojoj otadžbini trajne zadužbine i značajna kulturna dobra. 13 x 20 cm, 386 strana, ćirilica, tvrd povez 1199 din., s popustom i do 863 din.

14

Nikola Lekić PERSSON Roman nas vodi u skriven svet iza vrata i zidova jednog salonskog stana i snolike dane koje u njemu proživljava njegov stanar. Suptilno pripovedajući o borbi za fizičku slobodu i slobodu duha, stvarajući filmsku atmosferu Polanskog i Hičkoka, Persson izrasta u uzbudljivu savremenu priču o samoći, unutrašnjim lomovima i ljubavi. 13 x 20 cm, 208 strana 599 din., s popustom i do 431 din.


M AJSTO RI N A PE TOST I

• KATALOG 2019.

Dejan Stojiljković KONSTANTINOVO RASKRŠĆE Bestseler prodat u više od 70.000 primeraka samo u Srbiji, roman Konstantinovo raskršće pojavio se prvi put pred čitaocima 2009. godine i od tada ne prestaje da pleni njihovu pažnju. Ovo jubilarno izdanje je upotpunjeno dodatnim glavama i scenama, piščevim predgovorom i ilustracijama Dragana Paunovića, autora strip-adaptacije romana.

Branislav Janković GVOZDENI OBLACI Neko ubija žene u haremu Zekerija-paše, jednog od zapovednika Niša. Pošto ne može da sam pronađe ubicu, paša traži pomoć od Uzun-age, svog najvećeg neprijatelja, da pronađe i dovede raspopa Jevrema Utvića, razvratnika i ubicu, pripadnika Obrenovićeve tajne policije. 13 x 20 cm, 320 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 336 strana, ćirilica, tvrd povez 1299 din., s popustom i do 935 din.

Dragiša Ivelja RELJA Avanture Titovog špijuna Knjiga pred vama je skup najrazličitijih špijunskih zadataka neustrašivog Titovog obaveštajca koga su strane obaveštajne službe beležile pod kodnim imenom Relja R 7.3: saradnja sa Mosadom, otmica svetski poznate manekenke, pregovori o atomskoj bombi, šverc dijamanata u Parizu, saradnja sa italijanskom mafijom i još mnogo toga...

Siniša Soćanin UBISVET Ubisvet počinje kao originalni psihološki triler, a prerasta u jedinstveni spoj žanrova, koji stilom i strukturom prevazilazi poznate postupke i postaje mnogo više od krimi priče kakve ste dosad čitali – postaje metafora današnjeg društva. 13 x 20 cm, 304 strane 599 din., s popustom i do 431 din.

13 x 20 cm, 328 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

Domaći romani o onome što izlazi iz tame na svetlo, o stanju pomračenja, o istini koja izmiče iluzijama. Žanrovski raznoliko, stilski originalno, snažno i nezaboravno.

EDICIJA

Vlada Arsić OSINJE GNEZDO Arheolog Jovan Gligorijević je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Pošto je bio na tragu nečeg epohalnog, njegov brat Goran i bivša devojka Vesna misle da je u pitanju ubistvo. Izuzetnom erudicijom i širokim potezima, Vlada Arsić stvara jedinstveni triler, čija srž preispituje mit o moštima Svetog Save i postavlja mnoga pitanja u vezi sa našom sudbinom.

Ivan Josimov VREME OD VOSKA Nakon iznenadne smrti velikog glumca Emila, njegov sin pokušava da otkrije da li su i njegova ljubavnica Roza i supruga Kaća takođe izvršile samoubistvo. Time izazvano preispitivanje junaka stvara uragansku pijavicu i vrtlog sećanja koji vodi ka isceljenju, perfektnu priču poput isečaka savršeno montiranih u film iz kojeg nema bekstva.

13 x 20 cm, 344 strane, ćirilica

13 x 20 cm, 272 strane

15


UZN EM I RUJ U Ć I T RI LERI

• KATALOG 2019. Selest Ing NA SVE STRANE MALI POŽARI Roman godine na sajtu Amazon. Upečatljiv roman koji prati isprepletane sudbine besprekorne porodice Ričardson i zagonetne majke i ćerke koje im iz korena menjaju život. Kada je savršeno samo na korak od potpunog haosa.

Elizabet Maknil FABRIKA LUTAKA Britka, zastrašujuća, zanosna priča o ljubavi, umetnosti i izopačenosti čoveka čija se mračna opsesija nadvila nad sudbinom devojke koja teži ka tome da postane slikar. Ovaj napeti triler smešten u viktorijanski London oduševiće sve ljubitelje priča o Džeku Trboseku ili romana Alijenista.

13 x 20 cm, 368 strana 999 din., s popustom i do 719 din.

13 x 20 cm, 376 strana 999 din., s popustom i do 719 din.

Robert Heris MINHEN Heris nam prikazuje događaje od velike istorijske važnosti. Na scenu je izveo Hitlera, Čemberlena, Musolinija, Daladjea – i postavio ih u srce napetog špijunskog trilera, koji se odvija u doba sudbonosne minhenske konferencije u septembru 1938.

Ahmed Sadavi FRANKENŠTAJN U BAGDADU Roman koji je sa užasom i crnim humorom uhvatio nadrealnu stvarnost savremenog Iraka. Hadi sakuplja i sastavlja delove ljudskih tela ne bi li vlada u njima ponovo prepoznala ljude koje treba sahraniti. Ubrzo shvata da je stvorio čudovište koje se hrani ljudskim mesom da bi opstalo. Upečatljiva alegorija o besmislu, haosu i tragediji rata. 13 x 20 cm, 288 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 344 strane 899 din., s popustom i do 647 din.

Matijas Edvardson SASVIM OBIČNA PORODICA Genijalan psihološki triler koji prikazuje noćnu moru svakog roditelja. Priča o osamnaestogodišnjoj Steli koja živi sa roditeljima naizgled sasvim običnim životom dok jednog dana ne pokuca policija i ona se nađe u sudnici, optužena za ubistvo.

Elvedin Nezirović NIŠTA LAKŠE OD UMIRANJA Ispisujući biografiju Džonija Akera, švedskog plaćenika i ratnog zločinca u vojsci HVO, Elvedin Nezirović istražuje gde su koreni, priroda i granice zla. Elvedin potvrđuje svoj pripovedački talenat već dokazan njegovim prethodnim romanom Boja zemlje.

13 x 20 cm, 528 strana 1299 din., s popustom i do 935 din.

13 x 20 cm, 240 strana 699 din., s popustom i do 503 din.

Hari Slipičević KLJUČ BESMRTNOSTI Roman vodi čitaoca kroz živopisne ambijente Njujorka, Aleksandrije, Istan­bula i Mediterana. Egipatski bogovi, drevne vojske, istorijske ­ličnosti i savremeni avanturisti prepliću se u pla­menu velikih zavera, miste­rioznih simbola i drevnih zagonetki.

Kloe Espozito OPAKA Drugi deo trilogije Luda, Opaka i Opasna. Kada Alvi otkrije da je njen momak plaćeni ubica pobegao s lamborginijem i dva miliona evra, ona radi ono što bi svaki napušteni ubica-amater slomljenog srca uradio – popije sve iz mini-bara i rasturi hotelsku sobu. A onda se baci na posao.

13 x 20 cm, 232 strane 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 344 strane 999 din., s popustom i do 719 din. 17


UZN EM I RUJ U Ć I T RI LERI

• KATALOG 2019. Erin Keli KAŽE ON, KAŽE ONA Roman Kaže on, kaže ona je fascinantan triler o lažima koje govorimo da bismo se spasli, istinama koje nismo kadri da priznamo i o tome koliko smo daleko spremni da idemo ne bismo li naterali druge da poveruju u našu stranu priče.

Lora Lipman OPEKOTINE Savremeni noar roman inspirisan klasičnim delima Džejmsa M. Kejna kao što su Poštar uvek zvoni dvaput i Mildred Pirs. Lora Lipman je genijalna spisateljica, neustrašivi hroničar savremenog života u Americi. Zlokobna neizvesnost sve vreme visi u vazduhu i ne dozvoljava vam da knjigu ispustite iz ruku.

13 x 20 cm, 456 strana 1099 din., s popustom i do 791 din.

Mark Elzberg POMRAČENJE Pjero Mancano istražuje uzrok nestanka struje. Pretpostavlja da je reč o hakerskom napadu i jasno mu je da je neprijatelj izuzetno lukav i nemilosrdan. A sve to vreme Evropa i Amerika suočavaju se u mraku sa najvećim mogućim izazovom: preživljavanjem.

Nele Nojhaus VETAR I OLUJA Da li to neko gazi preko leševa kako bi ostvario profit? Što više istražuje, Pija otkriva sve više sumnjivih; motivi sežu od pohlepe i želje za osvetom do puke mržnje. Ako vam se svidela Snežana mora umreti, još više ćete uživati u novom romanu Nele Nojhaus.

13 x 20 cm, 408 strana 1099 din., s popustom i do 791 din.

13 x 20 cm, 496 strana 1299 din., s popustom i do 935 din. Agata Kristi RANI SLUČAJEVI HERKULA POAROA Herkul Poaro je uvek raspoložen da svima objasni kako je on verovatno najbolji detektiv na svetu. Ali kako je to postao? Vratimo vreme unazad i upoznajmo se sa osamnaest slučajeva koji su Poarou pomogli da stekne profesionalni ugled i slavu. 13 x 20 cm, 336 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

18

13 x 20 cm, 320 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

Agata Kristi UBISTVO RODŽERA AKROJDA Rodžer Akrojd je bio čovek koji je previše znao. Znao je da je žena koju voli otrovala svog prvog muža. Znao je da nju neko ucenjuje, a sada zna i da je ona sebi oduzela život. Uskoro će mu stići odgovor na pitanje ko je tajnoviti ucenjivač. Ali Akrojd je umro pre nego što je stigao da dovrši čitanje poruke. 13 x 20 cm, 296 strana


UZN EM I RUJ U Ć I T RI LERI

• KATALOG 2019. Sara Bledel ZABORAVLJENE DEVOJČICE Telo nepoznate žene pronađeno je u šumi. Žrtva je Lisemete,„zaboravljena devojčica“, koju je porodica napustila. Ali Lisemete je imala bliznakinju, a smrtovnice za obe devojčice izdate su još pre tridesetak godina. Odličan roman kraljice nordijskih krimića.

Toni Parsons #OTETA Šesti roman u serijalu o detektivu Maksu Vulfu. Mislili su da otimaju ljubavnicu jednog od najmoćnijih gangstera Lon­ dona. Ali odveli su pogrešnu devojku. I razljutili pogrešnog detektiva. Traganje za otetom devojkom odvodi Vulfa do neizrecivo mračnih nedela počinjenih decenijama ranije.

13 x 20 cm, 312 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 336 strana 899 din., s popustom i do 647 din. Karin Sloter TRIPTIH Više od 35 miliona prodatih primeraka širom sveta. Svetski bestseler serijal o agentu Vilu Trentu stigao je u Srbiju! U ovom napetom romanu autorka majstorski prepliće niti slo­žene priče, a neke scene su tako jezive da bi se trgao i Hanibal Lektor.

Karin Sloter IZLOMLJENO U jednoj glamuroznoj vili devojka je surovo ubijena. U hodniku, usred razbijenog stakla, stoji njena užasnuta majka. Golim rukama je ubila napadača svoje ćerke. Trent preuzima slučaj, siguran da je nestala još jedna tinejdžerka i da je pravi ubica na slobodi.

13 x 20 cm, 488 strana 1199 din., s popustom i do 863 din.

13 x 20 cm, 448 strana 1199 din., s popustom i do 863 din.

Džejms Paterson SREĆAN BOŽIĆ, ALEKSE KROSE Detektiv Aleks Kros je dobio poziv na Badnje veče – i biće srećan ako dočeka Novu godinu… Tačno je da Srećan Božić, Alekse Krose ima prazničnu atmosferu, ali ovo je triler za sva godišnja doba… jedna od najboljih Patersonovih knjiga.

Harlan Koben BEŽI Novi triler autora bestselera prodatih u više od šezdeset miliona primeraka u svetu. Sajmon je zabrinuti otac koji traži svoju ćerku. Veruje da je u lošem društvu i da je zavisna od droge. Kreće za njom u mračni i opasni svet dok su mu na kocki i porodica i život.

13 x 20 cm, 296 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 416 strana 999 din., s popustom i do 719 din.

Huan Gomes-Hurado OŽILJAK Dok nas vodi od predgrađa Čikaga do planina Avganistana, preko Ukrajine i ruske stepe, autor nam nameće pitanje: Da li zaista dobro poznajete osobu s kojom spavate? Neodoljiva priča najpopularnijeg španskog pisca trilera u svetu.

Jern Lir Horst ČOVEK IZ PEĆINE Kriminalistički roman o inspektoru Vilijamu Vistingu. Važan dokaz pronađen na telu žrtve pokreće jednu od najvećih potera u istoriji norveške kriminalistike. Policiju mogu omesti jedino novinari ako naslute šta se sprema.

13 x 20 cm, 408 strana 999 din., s popustom i do 719 din.

13 x 20 cm, 376 strana 999 din., s popustom i do 719 din. 19


PRIČE KOJE ĆETE VOLETI

• KATALOG 2019. Dušan Kovačević BALKANSKI ŠPIJUN „Gledajući sva ta burna Kovačevićeva preterivanja, te hiperbole, te neverovatne i apsurdne situacije, mi se u pozorištu grohotom smejemo“ (Lj. Simović). Pored slavnog Balkanskog špijuna u knjizi su i Proleće u januaru, Limunacija i Zvezdana prašina.

Dušan Kovačević SABIRNI CENTAR Šta sve može proizaći iz susreta živih i mrtvih, iz prijateljstva čoveka i psa, iz probe samoubistva ili groteskne drame u kojoj se gledaoci klade u redosled umiranja radnika koji štrajkuju glađu – saznaćemo u trećoj knjizi drama iz sabranih dela Dušana Kovačevića, koja obuhvata Sabirni centar, Generalnu probu samoubistva, Život u tesnim cipelama i Kumove.

13 x 20 cm, 296 strana, ćirilica 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, ćirilica

Vule Žurić FORENZIKA ITAKE Najbolje i nove priče jednog od najznačajnijih savremenih srpskih pisaca. Književni sladokusci konačno su u prilici da na jednom mestu uživaju u parodičnim, duhovitim, ali često i gorkim slikama vremena u predvečerje i u jeku raspadanja zemlje koja i dan-danas, uprkos tolikim naporima, tvrdoglavo odbija da umre. 13 x 20 cm, 344 strane, ćirilica 799 din., s popustom i do 575 din.

20

Vuk Karadžić PRIČE O REČIMA Male priče iz Vukovog Rječnika i Srpskih narodnih poslovica, koje se s punim pravom mogu smatrati kako dopunom narodnog blaga objedinjenog u njegovim narodnim pripovetkama, tako i još jednim dokazom Vukovog pripovedačkog dara. 13 x 20 cm, 344 strane, ćirilica 699 din., s popustom i do 503 din.


PRIČE KOJE ĆETE VOLETI

• KATALOG 2019. Etgar Keret IZNENADA NEKO POKUCA NA VRATA Etgar Keret je jedan od majstora savremene kratke proze. Paradoksalan poput Kafke, ironičan poput Vonegata, komedijaš poput Vudija Alena, a ipak autentičan, urnebesan, pronicljiv i uvek neobičan.

Etgar Keret SEDAM DOBRIH GODINA Krećući se vešto od ličnog do političkog, od razigranog do mudrog, Sedam dobrih godina iskazuju afirmativan pogled na našu potrebu da i na najneočekivanijim mestima tragamo za dobrotom i stvaramo priče koje ovom hirovitom svetu daju smisao.

13 x 20 cm, 264 strane 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 192 strane

Tom Henks NETIPIČAN TIP Ova zbirka od sedamnaest izvanrednih priča dokazuje da je dvostruki oskarovac Tom Henks talentovan i kao pisac. Odigravaju se u različita vremena, na različitim mestima, ali sve pokazuju snažan smisao za atmosferu, prijateljstvo, porodicu i život uopšte.

Česlav Miloš ZAPISI NA SALVETI Prvi put na srpskom jeziku! Ove eseje povezuje kritički odnos prema civilizaciji s kraja veka, prema njenoj površnosti i lažnim vrednostima. Pored promišljanja o nemoralnosti umetnosti, ovde nalazimo i Miloševe uspomene, portrete prijatelja i poznanika. 13 x 20 cm, 304 strane 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 408 strana 1099 din., s popustom i do 791 din. Ivana Dimić SVE U SVEMU Knjiga izabranih i novih priča Ivane Dimić nosi čitaoca kroz vreme, istoriju, kulturu, život, uspomene, spajajući humor i tugu. „Ja neobično volim priče“, beleži u ovoj knjizi jedna od najboljih savremenih srpskih spisateljica i dobitnica Ninove nagrade.

Dušan Radović PLAVI ŽAKET Radović je izuzetno duhovit u nadrealnim pričama, maestralan stilista u žanrovskom mešanju i poeziji, savršeni pesnik u dramskim minijaturama. Otuda nije čudno što su mnogi njegovi tekstovi zaživeli u našoj svakodnevici, pa im se vraćamo kao starim, bliskim prijateljima.

13 x 20 cm, 280 strana 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 184 strane 699 din., s popustom i do 503 din.

Ivana Stanković STRAST U autobiografskoj knjizi Strast Ivana Stanković, srpski top-model devedesetih godina, koja je u bogatoj karijeri bila devojka sa naslovnice Voga i Armanijevo zaštitno lice, otvoreno piše o svojim iskustvima u modelingu.

Maja Lalević Piščević TAMO JE OVDE Ovo nije vodič za snalaženje u Njujorku, ovo je vodič za put ka sebi. Nema povratne karte na liniji Beograd–Njujork–Beo­ grad po povoljnijoj ceni od ove knjige. Kako bi to na 97. stranici rekle Hana i Joja: U Njujorku si stranac samo ako se ti tako osećaš. Isto važi i za Beograd.

13 x 20 cm, 312 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 256 strana 799 din., s popustom i do 575 din. 21


POG LED U PROŠ LOST

• KATALOG 2019. Heder Moris TETOVAŽER IZ AUŠVICA Vredno istorijsko svedočanstvo, podsetnik na užase Holokausta i pohvala ljudskoj izdržljivosti. Heder Moris pažljivo rekon­struiše putovanje jednog čoveka kroz jedno od najgorih vremena i mesta na svetu, dok se trenuci volje, istrajnosti i nade preobražavaju u dug i dragocen život.

Alvaro Arbina SIMFONIJA VREMENA Nagrada Hislibris za ­najbolji istorijski roman. Ovo je uzbudljiva ljubavna priča, sjajna porodična saga i sna­žna istorijska spletka. Fascinantno putovanje u vreme čelika i uglja, zgrada od gvožđa i stakla, industrijskog i naučnog napretka, društvene nejednakosti i prefinjenosti više klase.

13 x 20 cm, 280 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 560 strana 1399 din., s popustom i do 1007 din. Adelaid de Klermon-Toner POSLEDNJI OD NAS Velika nagrada za roman Francuske akademije. Priča o zabranjenoj ljubavi u vremenu kada je sve bilo dozvoljeno. Jesmo li odgovorni za gre­ ške naših predaka? Kada nas prošlost i odluke naše porodice sprečavaju da nasta­ vimo dalje i živimo svoj život?

Meri Lin Brakt BELA HRIZANTEMA Potresna priča o Koreji i dve sestre razdvojene vihorom Drugog svetskog rata. Pripovedajući priču o Hani i Emi, roman nas vodi u mračan kutak istorije. No na svetlost nas ponovo izvode ove dve žene čija je ljubav dovoljno jaka da pobedi ratno zlo.

13 x 20 cm, 388 strana 1099 din. s popustom i do 791 din.

13 x 20 cm, 336 strana 899 din., s popustom i do 647 din. Danijel Mejson ZIMSKI VOJNIK Od bečkih balskih dvorana do šuma Istočnog fronta, od sklepanih operacionih sala do tutnjave kozačke konjice na bojištu, ovo je priča o ratu i medicini, o porodici, o pronalaženju ljubavi, a pre svega o greškama koje pravimo i dragocenim prilikama za iskupljenje.

Ralf Rotman UMRETI U PROLEĆE Na živopisan i gotovo filmski način, višestruko nagrađivani književnik Ralf Rotman prikazuje nemačke zločine, ali i patnju sopstvenog naroda u poslednjim danima Drugog svetskog rata. 13 x 20 cm, 240 strana 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 352 strane 899 din., s popustom i do 647 din.

Edvard Raderfurd SARUM U ovom raskošnom trotomnom romanu čitava istorija britanske civilizacije odvija se kroz priču o jednom mestu, Solzberiju, od pamtiveka do današnjih dana. 13 x 20 cm, I tom: 584 strane 1399 din., s popustom i do 1007 din. II tom: 464 strane 1199 din., s popustom i do 863 din. III tom: 400 strana 1099 din., s popustom i do 791 din.

E. M. Forster PUT U INDIJU Jedan od najboljih romana 20. veka, preto­ čen u film koji je osvojio dva Oskara. Aktuelan u oživljavanju opasnosti i protivrečnosti kolonijalizma, roman govori o nečemu širem od politike, o potrazi ljudskog roda za trajnim domom. 13 x 20 cm, 368 strana 899 din., s popustom i do 647 din. 23


SAV REM EN A K NJ IŽE V N OST

• KATALOG 2019. Adelin Djedone STVARNI ŽIVOT Laureat 14 književnih nagrada. Beskompromisno i blistavo pero Adelin Djedone oživljava hrabru junakinju dok se bori da preživi u neprijateljskom okruženju u ovom mračnom i gorkom romanu u kojem je stvarni život zapravo onaj koji želimo i o kom maštamo.

Eduar Luj ISTORIJA NASILJA Sa dvadeset godina, pisca ovog autobiografskog romana opljačkao je, silovao i pokušao da ubije mladić koga je na Badnje veče pozvao u svoj stan. Njegovi pokušaji da povrati kontrolu nad sopstvenom prošlošću dovešće do oštroumnih uvida u to kako se nasilje reprodukuje unutar zajednice.

13 x 20 cm, 232 strane

13 x 20 cm, 224 strane 699 din., s popustom i do 503 din. Jonas Karlson CIRKUS Gde je mogao da nestane Markus Gabrijelson? Njegov prijatelj kreće u potragu koja će ga voditi do nepostojećih adresa, misterioznih telefonskih razgovora i jezivo neprijatnog očajavanja nad činjenicom da i on sam iz dana u dan sve više čili.

Olga Grjaznova BOG NIJE STIDLJIV Potresna i nezaboravna knjiga. Grjaznova piše o dvoje mladih ljudi, koji u Siriji proživljavaju revoluciju i rat, i u jednom trenutku, preko Turske i balkanskom izbegličkom rutom, beže u Nemačku. 13 x 20 cm, 288 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 200 strana 599 din., s popustom i do 431 din.

24

Žilijen Sandrel SOBA ČUDA Neočekivan, dirljiv, zabavan i pomalo sulud pokušaj majke da probudi sina iz kome tako što ostvaruje njegove snove. Knjiga koja spaja generacije, roman o adolescenciji, dečjim snovima, razbijanju roditeljskih iluzija, potrebi da se uživa u sadašnjem trenutku.

Mira T. Li SVE JE OVDE DIVNO Sve je ovde divno je potraga mlade žene za ispunjenjem i za životom koji nije sputan bolešću. Nezaboravna, veoma dirljiva priča o tome kako se žrtvujemo za nekog koga istinski volimo i o tome kada briga o nama samima mora da prevlada sve ostalo.

13 x 20 cm, 232 strane 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 424 strane 999 din., s popustom i do 719 din.

Federika Bosko VIDIMO SE OVIH DANA Oda prijateljstvu i ljubavi. Katerina je vulkan energije i ničeg se ne boji, dok je ceo Ludovikin život u znaku reči strah, istetovirane na njenom srcu. Priča o isprepletenim sudbinama dve potpuno različite žene i putovanju koje će im zauvek promeniti život.

Rafael Žordano DRUGI ŽIVOT POČINJE KAD SHVATIŠ DA IMAŠ SAMO JEDAN… Kamij ima naizgled sve što je potrebno da bi bila zadovoljna. Zašto onda ima osećaj da joj sreća izmiče? Sledeći neobična uputstva rutinologa, ona će početi da sledi svoje snove…

13 x 20 cm, 352 strane 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 256 strana 799 din., s popustom i do 575 din.


OT K RIJ T E N EOT KRI V EN O

• KATALOG 2019.

Min Džin Li PAČINKO Iz vreve uličnih pijaca preko dvorana japanskih univerziteta do salona za igranje pačinka kojim upravlja zločinačko podzemlje, kompleksni likovi Lijeve preživljavaju i napreduju spram ravnodušnih istorijskih zbivanja.

Marta Hol Keli JORGOVAN UVEK CVETA POSLE ZIME Inspirisan životom stvarne heroine iz Drugog svetskog rata, ovaj hvaljeni roman otkriva nam priču o ljubavi, iskupljenju i strašnim tajnama koje su decenijama bile skrivene. Ova impresivna priča sigurno će oduševiti ljubitelje knjige Sva svetlost koju ne vidimo Entonija Dora.

13 x 20 cm, 576 strana 1399 din., s popustom i do 1007 din.

13 x 20 cm, 512 strana 1299 din., s popustom i do 935 din.

Mari Benedikt DRUGI AJNŠTAJN Mileva Marić je fascinantna i briljantna fizičarka. Ona je drugi Ajnštajn. Roman koji vam otkriva tajne Milevinog srca, njene misli i pasioniran duh naučnice – žene koja se bori za svoje mesto u svetu nauke kojim vladaju muškarci.

Lara Preskot TAJNE KOJE SMO ČUVALE Uzbudljiva priča o sekretaricama koje su se preobratile u špijunke – inspirisana istinitom pričom o zaveri CIA, koja je iskoristila jedan od najvećih ljubavnih romana svih vremena, Doktora Živaga, da u srce Sovjetskog Saveza infiltrira svoju propagandu.

13 x 20 cm, 344 strane 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 400 strana

Liza Vingejt DOK JOŠ NISMO BILE VAŠE Roman prodat u više od 1.500.000 primeraka, koji je proveo 47 nedelja na prvom mestu bestseler liste Njujork tajmsa. Zasnovana na istinitim događajima, priča o ljubavi i tajnama koje uzimaju danak. Jedna od najpotresnijih knjiga koje ćete čitati ove godine.

Zejn Džuhadar KARTA SOLI I ZVEZDA U tradiciji Lovca na zmajeve, sudbina porodice u potrazi za mirom i slobodom ispre­ pletena je sa sudbinom znamenitih kartografa 12. veka. Priča o putovanju i egzilu koja se kreće između savremene zaraćene Sirije i karavan-sarajâ i hanova njene iščezle prošlosti.

13 x 20 cm, 432 strane 999 din., s popustom i do 719 din.

Karolina Seterval NADAJMO SE NAJBOLJEM Izuzetno dostignuće u oblasti autobiografske proze kojom nam Katarina Seterval pripoveda o zaljubljivanju u svog partnera, i šoku kada ga jednog jutra pronađe mrtvog. Potresan obračun, ne samo sa smrću već i sa ljubavlju i roditeljstvom, sa modernim vezama i očekivanjima. 13 x 20 cm, 384 strane 1099 din., s popustom i do 791 din.

13 x 20 cm, 400 strana 1099 din., s popustom i do 791 din. Barbara Kingsolver BEZ ZAKLONA Dobitnica nagrade Orindž i autorka bestselera Biblija otrovne masline i Lakuna. Impresivan i pronicljiv roman koji prepliće prošlost i sadašnjost kako bi istražio koliko su ljudi otporni i saosećajni u vremenima velikih promena. 13 x 20 cm, 488 strana 1399 din., s popustom i do 1007 din. 25


IS PO D V EL A TAJ N I

• KATALOG 2019. Sara Lark ZOV KIVIJA Čaroban završetak sage o Novom Zelandu koja je osvojila srca miliona čitalaca širom sveta. Čudesna priča o ljubavi, gubitku i iskupljenju, koja vodi čitaoca od bujnih pašnjaka novozelandskog ostrva do krvavih obala Galipolja, preko severnih teritorija Australije...

Sofija Lundberj CRVENI ADRESAR Da bi sačuvala svoja sećanja, Doris uzima olovku u ruke i počinje da ih zapisuje prelistavajući imena iz adresara. Međutim, prisećanja će dovesti do otkrića da ljubavna priča njenog života još nije završena… Roman o životnoj radosti koja nas može preplaviti u svakom trenutku.

13 x 20 cm, 720 strana 1699 din., s popustom i do 1223 din.

13 x 20 cm, 336 strana 899 din., s popustom i do 647 din. Iskender Pala ISTANBULSKA LALA Dok u priču upliće mnoštvo istorijskih i folklornih detalja, Iskender Pala tka očaravajuću tapiseriju sjaja i poroka Istanbula, vodi nas od sultanovog dvora i derviških loža do kafana i hamama, kroz svet intriga, zavera, ljubavnog zanosa.

Dženifer Lam IZGUBLJENO DOBA LJUBAVI I SNEGA Nezaboravna priča o prelepoj ženi Aleksandra Puškina kojoj su se mnogi divili samo da bi je kasnije ismevali. Priča o borbi Natalije Gončarove da zadrži dosto­janstven položaj uprkos opasnim intrigama carskog dvora.

13 x 20 cm, 488 strana 1099 din., s popustom i do 791 din.

13 x 20 cm, 344 strane 999 din., s popustom i do 719 din. Rozalind Lejker VENECIJANSKA MASKA Sjaj i dekadencija Venecije osamnaestog veka oživljavaju kroz priču o krvnim osvetama i neraskidivim prijateljstvima. Novi roman autorke bestselera Zlatna lala i Na balu s kraljem.

Dima Drubi KAIRSKA SULTANA Ko je ta lepa i senzualna žena koja 1250. godine staje na čelo egipatske vojske i pobeđuje francuskog kralja Svetog Luja za vreme sedmog krstaškog pohoda? Priča o Šadžarat al Dur, jedinoj ženi koja je vladala muslimanskom zemljom.

13 x 20 cm, 480 strana 1299 din., s popustom i do 935 din.

13 x 20 cm, 312 strana

Milica Janković Julka Hlapec Đorđević NOVE LJUBAVI Knjige otrgnute od zaborava. Prvi roman koji se bavi preljubom udate žene u istoriji naše književnosti bio je Plava gospođa (1924) Milice Janković, a naredni koji razrađuje ovu temu Jedno dopisivanje (1932) Julke Hlapec Đorđević.

Mišel Marli GOSPOĐICA KOKO I MIRIS LJUBAVI Roman o Koko Šanel i njenoj potrazi za „mirisom ljubavi“. Kada je poginuo njen ljubavnik Boj Kapel, tuga je ugasila stvaralački poriv Koko Šanel. Novu snagu da nastavi s radom ulila joj je tek želja da parfemom oda počast svojoj ljubavi.

13 x 20 cm, 352 strane 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 376 strana 999 din., s popustom i do 719 din. 27


• KATALOG 2019.

S ENZUA LN O I EROT I Č N O

Keri Čin NEDOSTIŽNA Naviknuta da se poigrava s ljubavnicima, Dubravka se upušta u kratku aferu sa Mojsijem i ne pomišljajući da će joj tih nekoliko dana potpuno izmeniti život. Mojsije prihvata njenu igru ne sanjajući da će od lovca postati plen.

Džodi Elen Malpas S MOJIM MUŠKARCEM Džodi Elen Malpas vraća nas nezaboravnoj ljubavi Džesija i Ave, ali iz njegovog ugla – 12 godina kasnije. Očekuje ih najteža borba otkako su se upoznali, očajnička borba pred kojom fizički izgled, stalna nadmudrivanja i žestoka seksualna privlačnost postaju nevažni ostaci „života pre nesreće“. 13 x 20 cm, 480 strana 1199 din., s popustom i do 863 din.

13 x 20 cm, 296 strana 699 din., s popustom i do 503 din.

Keri Čin NEDOSTOJNA Roman o ljubavi, biznisu i podzemlju. Može li ljubav da pobedi strahove, planove moćnih ljudi, izleči ranjeno srce, preplete svetove i pomiri razlike? Može li ružna prošlost da izgradi lepšu budućnost? Odgovore krije Nedostojna. 13 x 20 cm, 338 strana 699 din., s popustom i do 503 din.

30

Džodi Elen Malpas MOJ MUŠKARAC 13 x 20 cm, 472 strana 1099 din., s popustom i do 791 din. MOJ MUŠKARAC – KAZNA 13 x 20 cm, 528 strana 1199 din., s popustom i do 863 din. MOJ MUŠKARAC – OPSESIJA 13 x 20 cm, 584 strane 1099 din., s popustom i do 791 din.


PRIČE KOJE ĆE VAM ZAGREJATI SRCE

• KATALOG 2019. Dž. S. Skot SINKLEROVA STRAST Tvrdoglavi Dante, seksi milijarder, Sarin je pacijent. Njih dvoje su sušte suprotnosti, no ipak je nemoguće ignorisati strasti koje se rasplamsavaju. Iznenada, prošlost koja progoni Saru pokuca na vrata. Može li se Dante oporaviti od tuge nakon gubitka prijatelja i na vreme otkriti Sarine tajne da bi je zaštitio?

Hejzel Prajor HARFA ZA ELI Ponekad je potreban samo slučajan susret da biste otkrili kakav može da vam bude život, ako imate hrabrosti da krenete tamo kuda vas srce vodi. Lirska, gotovo bajkovita knjiga, zvučna i misteriozna kao keltska harfa. 13 x 20 cm, 336 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 288 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

Vaj Kiland Penelopi Vord GOSPODIN NADMENI Ljubavno-erotski roman o slučajnom susretu jedne snažne i neposredne žene i nadmenog frajera, koji će brzo prerasti u strastvenu vezu. Roman su napisale bestseler autorke Njujork tajmsa, koje su prodale milionske tiraže svojih knjiga.

Dženet Maklaud Troter KĆI PLANTAŽERA ČAJA Ljubavni roman i dirljiva porodična saga prožeta bojama i mirisima kolonijalne Indije. Dok porodična plantaža čaja propada, Klarisa je prinuđena da se iz Indije preseli u Englesku i tamo bori sa nedaćama. Hoće li se vratiti brdima Asama nakon što otkrije šokantnu istinu iz prošlosti?

13 x 20 cm, 328 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 432 strane 999 din., s popustom i do 719 din.

Ketrin Kukson DEVOJKA Roman o ljubavi, ponosu i istrajnosti. Knjige Ketrin Kukson prodate su u više od 130 miliona primeraka, a 17 godina je bila najtraženiji autor u britanskim bibliotekama. Ovo je priča o Hani Bojl, koja će za ljude iz sela uvek će biti samo „Devojka“ – kopile Metjua Torntona. 13 x 20 cm, 352 strane 899 din., s popustom i do 647 din.

Vaj Kiland ON MI JE SVE Zabavan ljubavni roman pun erotskog naboja u kojem Ris, savremena njujorška devojka, igrom slučaja upoznaje dopadljivog neznanca, da bi se mesec dana nakon susreta na razgovoru za posao ispostavilo da će joj on biti novi – šef. 13 x 20 cm, 324 strane 799 din., s popustom i do 575 din.

31


I G RE SU D B I N E

• KATALOG 2019. Nikolas Sparks SA SVAKIM DAHOM Roman Sa svakim dahom istražuje bezbrojna lica ljubavi koja zahtevaju od nas najdublju odanost – i postavlja pitanje koliko dugo može da opstane jedan san. Nikolas Sparks je bestseler autor Njujork tajmsa sa više od 105 miliona prodatih primeraka svojih knjiga u svetu.

Sofija Rej ČEKAJ ME NA POSLEDNJOJ STANICI Ova knjiga nam pokazuje da sa pogrešnom osobom i sami postajemo nezadovoljni, kao i da nam život uvek pruža drugu šansu, samo treba pronaći pravu knjigu. Neke dođu kao melem na ranu, neke dovode do pročišćenja, neke uspevaju da nas razvesele, a neke pomažu da se izborimo s tugom.

13 x 20 cm, 312 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 256 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

Kristin Fere-Fleri DEVOJKA KOJA JE ČITALA U METROU U duhu Čudesne sudbine Amelije Pulen i Čekaj me na poslednjoj stranici – moderna bajka o mladoj ženi čiji će se život preokrenuti kad se pridruži igri Knjige bez granica. Lepa i luckasta priča, za sve one koji žele da zatvore knjigu sa osmehom na usnama.

Mark Levi PONOVO ZAJEDNO Četiri godine nakon prvog susreta Artur i Loren, neza­ boravni junaci romana A ako je to ipak istina, ponovo su zajedno, i to sasvim slučajno. Duhovita i nepredvi­ diva avantura autora najči­ta­ nijih savremenih francuskih romana na svetu, prodatih u više od 35 miliona primeraka.

13 x 20 cm, 184 strane 599 din., s popustom i do 431 din.

13 x 20 cm, 264 strane 699 din., s popustom i do 503 din. Havijer Bosk VOLETI NEKOG POPUT TEBE Sudbina je htela da Paulina dođe u Pariz i sretne Žan‑Pjera. Mnogo godina nakon Paulinine smrti, njena ćerka Gina pronalazi vizitkartu na kojoj piše: pozovi me. Prateći trag vizitkarte Gina će otkriti majčinu veliku, tajnu ljubav.

Mona Kasten NOVA PRILIKA Najdublja želja Eli Harper kada se preselila u Vudshil bila je nova prilika. Budući da je htela u potpunosti da se posveti studiranju, uopšte joj se nije svidelo što joj je cimer nadmeni Vajt, koji ju je odmah uslovio čitavim nizom pravila. Najvažnije od njih bilo je: nikada se nećemo smuvati!

13 x 20 cm, 312 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

32

13 x 20 cm

Suzan Bišop Krispel ČOKOLADNI SNOVI Roman zaslađen čarolijom. U svetu u kojem vas slane karamele nagone da govorite istinu, a čokoladni tartufi izazivaju osećaj čistog blaženstva, prava čarolija ove nežne priče krije se u ljubavi koju junaci imaju jedni za druge.

Dž. P. Moninger MAPA KOJA VODI DO TEBE Mapa sveta Heder Malgru je iscrtana: posle koledža će putovati, u septembru će se vratiti kući, gde je čeka sjajna karijera. A onda je u vozu upoznala Džeka, pustolova koji će joj promeniti pravac putovanja i života.

13 x 20 cm, 344 strane 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 392 strane 999 din., s popustom i do 719 din.


I G RE SU D B I N E

• KATALOG 2019.

Bet O’Liri ZAJEDNO U STANU Romantična komedija, priča o Tifi i Leonu, koji se nikad nisu sreli, a žive u istom stanu. Oni počinju da se upoznaju preko cedulja koje ostavljaju jedno drugom po stanu. Može li prava ljubav procvetati i pod najneverovatnijim okolnostima?

Kevin Kvan SULUDO BOGATI AZIJCI Urnebesno smešan roman koji vas uvodi u svet raskoši kakvu i ne sanjate, Suludo bogati Azijci je insajderski prikaz azijskog džet-seta. On savršeno prikazuje sukob između starih i novih bogataša, ali i to šta znači biti mlad, zaljubljen i basnoslovno, suludo bogat.

13 x 20 cm, 416 strana 999 din., s popustom i do 719 din.

13 x 20 cm, 488 strana 999 din., s popustom i do 719 din.

Sofi Kinsela DUGUJEM TI Fiksi je devojka koja mora stalno nešto da „popravlja“ – ponekad sa katastrofalnim posledicama. Međutim, ona uviđa kako bi mogla da počne da popravlja stvari ne samo drugima, već i sebi… Kinselini brojni obožavaoci sigurno će uživati u ovoj urnebesno zabavnoj knjizi. 13 x 20 cm, 424 strane 999 din., s popustom i do 719 din.

Amabile Đusti IMAM TRIDESET GODINA… I TAKO IZGLEDAM Konačno su i pred nama ljubavne dogodovštine neodoljive šeprtlje Karlote. Upadajući u smešne situacije, Karlota, koja mora da pronađe posao i izbori se sa groznom majkom i ljubomornom sestrom, otkriva da je najvažnije verovati u sebe… 13 x 20 cm, 312 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

Elisabet Benavent PRAVA VALERIJA Seks i grad na madridski način. Priča o Valeriji i njenim drugaricama brzo je postala fenomen koji iz dana u dan osvaja hiljade čitalaca. Sada kada je pred vama i poslednji nastavak, obradujte sebe i proverite u čemu je tajna uspeha Sage o Valeriji. 13 x 20 cm, 456 strana 1199 din., s popustom i do 863 din. Elisabet Benavent NA VALERIJINOM MESTU VALERIJA U OGLEDALU VALERIJA U CRNO‑BELOM 13 x 20 cm, 899 din., s popustom i do 647 din. 33


IZUZE T N E LI Č N OST I

• KATALOG 2019.

Rej Konoli BITI DŽON LENON Biografija jednog od najvećih i najopevanijih muzičara dvadesetog veka. Iako je u istoriji rok muzike bilo glamuroznijih zvezda, čak i u okviru samih Bitlsa, pojava Džona Lenona uhvatila je i definisala duh tog vremena na najupečatljiviji način.

Mark Blejk QUEEN DA LI JE OVO PRAVI ŽIVOT? Grupa Queen je ostala jedan od najomiljenijih rok sastava na planeti, sa trista miliona prodatih albuma. Ipak, čitava priča o njihovom izuzetnom usponu i istinama iza enigmatičnog Merkjurija dosad nikada nije bila otkrivena.

13 x 20 cm, 560 strana 1499 din., s popustom i do 1079 din.

Suzan Orlin KRADLJIVAC ORHIDEJA Kradljivac orhideja, savremeni klasik dokumentarističke proze po kojem je snimljen film Adaptacija, bezobrazno je zabavna, elegantna i opojna priča o čudesnoj opsesiji orhidejama.

13 x 20 cm, 504 strane 1199 din., s popustom i do 863 din.

Ivan Ivačković IZMEĐU KRAJNOSTI Džoni Štulić i Azra načinili su početak osamdesetih zlatnim dobom jugoslovenskog rokenrola. Rok kritičar Ivan Ivačković daje objektivan pogled na njihovu diskografiju i slavi Džonija kao najvećeg generacijskog pesnika i glasnogovornika.

13 x 20 cm, 336 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 296 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

Volter Ajzakson LEONARDO DA VINČI Na osnovu hiljada stranica iz Leonardovih neverovatnih beležnica i na osnovu novih otkrića o njegovom životu i radu, Volter Ajzakson nam razotkriva velikog umetnika i naučnika. Najkreativnijeg genija otkad je sveta i veka.

Ričard Manson TESLA: PRONALAZAČ MODERNOG I Lari Pejdž i Ilon Mask – milijarderi i vrhunski pronalazači – smatraju da je Nikola Tesla pokrenuo novo doba elektriciteta, radija i robotike. Za njih je on pronalazač nad pronalazačima, neka vrsta urbane legende. Ova knjiga pokazuje ko je zaista bio ovaj dalekovidi, mada potcenjeni genije.

16,5 x 24 cm, 464 strane, tvrd povez, ilustrovano 1999 din., s popustom i do 1439 din. Andrea di Robilant JESEN U VENECIJI Ernest Hemingvej i njegova poslednja muza. Jedna od najskandaloznijih ljubavnih priča u svim književnim biografijama koju Di Robilant rekonstruiše s upečatljivom preciznošću. 13 x 20 cm, 320 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 320 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

Fil Najt UMETNOST POBEDE Memoari Fila Najta, osnivača i direktora Najkija, u kojima prvi put otkriva priču o počecima kompanije koja je s vremenom postala jedan od najprepoznatljivijih svetskih brendova. Pošten i iskren prikaz puta ka poslovnom uspehu. 13 x 20 cm, 464 strane 1399 din., s popustom i do 1007 din. 35


M OT I VAC IJ A I PO M OĆ

• KATALOG 2019.

Emili Nagoski BUDI TAKVA KAKVA JESI Temeljan prikaz prirode ženske seksualnosti i načina na koji ona funkcioniše, koji će vas naučiti kako da seksu pristupate samouvereno i s radošću – zasnovan na revolucionarnim istraživanjima i neuronauci.

Ramani Durvasula OSTATI ILI OTIĆI Autorka opisuje osnovne pokazatelje narcisoidnog poremećaja i daje uputstva za snalaženje u teškim situacijama koja će vam pomoći da lakše razumete ponašanje svog partnera. Bilo da odlučite da ostanete ili da odete, ova knjiga će vam pomoći da se lakše vratite na pravi put.

13 x 20 cm, 432 strane 1099 din., s popustom i do 791 din.

13 x 20 cm

Gari Džon Bišop DAJ, NE SMARAJ SE Priručnik za rezignirane i smorene svakodnevicom, nenašminkani manifest istinske životne promene. Pomoći će vam da ućutkate svoje mrske, kritizerske monologe i da probudite pozitivna osećanja o sebi i svom životu.

Rejčel Holis ODMAHNI RUKOM I KRENI DALJE Jesi li ikad pomislila da svi ostali znaju šta će sa svojim životom dok ti nemaš predstavu? Ako je tako, Rejčel Holis ima nešto da ti kaže: to je laž. Svetski bestseler blogerke koja je zapalila društvene mreže.

13 x 20 cm, 216 strana 599 din., s popustom i do 431 din.

13 x 20 cm, 240 strana 699 din., s popustom i do 503 din.

Ridiger Dalke i Fajt Lindau OMEGA Dalke i Lindau pokazuju put koji vodi ka svesti o obilju. Reč je o procesu koji počinje u srcu i ima moć da duboko preobrazi život i učini ga mestom ljubavi i velikodušnosti. Upravo to je OMEGA: revolucija u našem razmišljanju i osećanju.

Štefani Štal DETE U TEBI MORA DA PRONAĐE SVOJ ZAVIČAJ „Unutrašnje dete“ je zbir svega što je u detinjstvu ostavilo snažan pečat u nama. Štefani Štal smatra da dete u nama mora ponovo da pronađe zavičaj. Jer onaj ko nema unutrašnji zavičaj ne može da ga pronađe ni u spoljašnjem svetu.

13 x 20 cm, 360 strana 1099 din., s popustom i do 791 din.

36

13 x 20 cm, 288 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

Isidora Bjelica ŠTA ŽENE ŽELE Priručnik koji će pomoći ženama da prevaziđu kolektivne i lične destruktivne navike i da se otisnu u carstvo svojih istinskih želja. Knjiga nastala kao odgovor na pitanja čitateljki o ljubavi, strasti, braku, o seksu, sreći i svemu onom što se prećutkuje.

Siniša Ubović 100% JA Najjednostavniji program za postizanje lične sreće i uspeha. Kada svakog dana osećamo veliki pritisak, kada smo zatrpani obavezama, ili kada smo u odnosima koji nas opterećuju, u knjizi 100% JA naći ćemo pouke kako da se vratimo na pravi put.

13 x 20 cm, 192 strane 749 din., s popustom i do 539 din.

13 x 20 cm, 148 strana 599 din., s popustom i do 431 din.


ZD R AV I I S REĆ N I

• KATALOG 2019.

Džozef Merkola MASTI: GORIVO VAŠEG ORGANIZMA Revolucionarna dijeta za borbu protiv raka, uspešniji rad mozga i povećanje energije. Dva miliona poseta dnevno ima sajt dr Džozefa Merkole, koji se zalaže za održavanje zdravlja prirodnim putem – bez lekova. 

Violeta Orešković Ćurčić ČAROBNA KUHINJA ZA OSOBE SA DIJABETESOM Ovaj specifični kuvar predstavlja obilje zdravih, uravnoteženih, raznovrsnih i ukusnih jela. Koliko je namenjen osobama sa dijabe­ tesom, toliko je upućen svakom ko je odlučio da promenom ishrane unapredi svoj život. 19 x 19 cm, 240 strana, tvrd povez 1699 din., s popustom i do 1223 din.

13 x 20 cm, 376 strana 1099 din., s popustom i do 791 din. Andreas Mihalsen LEČENJE SNAGOM PRIRODE Fascinantna knjiga u kojoj autor daje praktične savete za lečenje različitih bolesti. Mihalsen u svojoj knjizi iznosi zasnovane argumente protiv podele medicine, a u prilog jednoj modernoj prirodnoj medicini.

Dipak Čopra i Rudolf E. Tenzi SAM SVOJ ISCELITELJ Čopra i Tenzi u ovoj knjizi prikazuju čitaocima najnovija istraživanja i otkrića o odno­ sima: um – telo, um – geni i um – imunitet, jer smatraju da je danas odgovornost za vaše zdravlje isključivo na vama. Otkrivaju prirodan način za jačanje imuniteta.

13 x 20 cm, 336 strana 999 din., s popustom i do 719 din.

13 x 20 cm, 384 strane 999 din., s popustom i do 719 din.

Naoki Higašida PADNEM SEDAM PUTA, A USTANEM OSAM Izvanredan autoportret mla­ dića koji boluje od autizma. Naoki Higašida se sa svakim svojim izazovom hvata ukoštac odlučno i sa mnogo humora. Bez obzira na to koliko često pada, on ponovo ustaje.

Katarina Bahman VITKI BEZ SPORTA Postanite za kratko vreme vitki i zdravi – i to bez bavljenja sportom i napada gladi! Pomoću detaljnog plana za detoksikaciju i podsticanje organizma da ubrza metabolizam, moći ćete da smršate i poboljšate svoje zdravlje.

Elizabet Gilbert JEDI, MOLI, VOLI Svetski bestseler po kojem je snimljen istoimeni film. Ova mudra knjiga govori o tome kako je autorka nakon bolnog razvoda ostavila uobičajeni zapadnjački način života i krenula da istraži tri različita aspekta svoje prirode u okruženju tri različite kulture.

13 x 20 cm, 312 strana

13 x 20 cm, 488 strana

Mateo Busola BESANE NOĆI I POLJUPCI ZA DORUČAK Šarmantne i duhovite priče o očinstvu. Ponekad dirljivi, često veoma zabavni, ovi zapisi podsećaju ljude da uživaju u trenutku i da cene jednostavne stvari u životu. 13 x 20 cm

13 x 20 cm, 224 strane 699 din., s popustom i do 503 din. 37


D RU G AČ IJ E LI C E SV E TA

• KATALOG 2019. Reza Aslan BOG: LJUDSKA ISTORIJA Reza Aslan promišljeno i pristupačno govori o istoriji našeg verovanja. Bilo da verujete u jednog boga, u mnogo bogova ili da ne verujete ni u kakvog boga, ova knjiga promeniće vaš način razmišljanja o ulozi božanskog u svakodnevnom životu.

Tom Filips LJUDSKI ROD: KAKO SMO SJE*ALI SVE ŠTO SMO MOGLI Uzbudljivo putovanje kroz najkreativnije i najrazornije budalaštine u ljudskoj istoriji: od austrijske vojske koja napada samu sebe jedne pijane noći do vodeće svetske supersile koja za predsednika bira zvezdu TV rijalitija.

13 x 20 cm, 320 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

Tim Maršal ZATOČENICI GEOGRAFIJE Koristeći deset mapa, višestruko nagrađivani novinar, analitičar i politički izveštač Tim Maršal govori nam sve što treba da znamo o globalnoj politici. Sažet i koristan uvod u geopolitiku i kritički osvrt na jedan od odlučujućih faktora u svetskim poslovima.

Osne Sejerštad JEDNA OD NAS Vrhunska dokumentaristička proza. Poput Dželatove pesme Normana Majlera i Kapoteovog Hladnokrvnog ubistva i ovde nam autorka iznosi priču o brutalnom ubistvu i implicitno skreće pažnju na društvo koje je delimično i samo odgovorno za počinjeno nasilje.

13 x 20 cm, 340 strana 999 din., s popustom i do 719 din.

13 x 20 cm, 568 strana 1399 din., s popustom i do 1007 din.

Juval Noa Harari 21 LEKCIJA ZA 21. VEK Šta se danas događa u svetu i koji je najdublji smisao ovih događaja? Harari nas pri­ prema za budućnost koja će se mnogo razlikovati od ovog trenutka i ukazuje nam koja pitanja treba da postavimo sebi da bismo preživeli. 13 x 20 cm, 434 strane, tvrd povez 1099 din., s popustom i do 791 din. 38

13 x 20 cm, 304 strane 799 din., s popustom i do 575 din.

Danijele Ganzer PROTIVZAKONITI RATOVI Ova knjiga opisuje protivzakonite ratove vođene u prošlosti i one koji se još uvek vode. U njoj je opisano na koji način su podrivana osnovna načela Ujedinjenih nacija, kako je svesno gažena zabrana rata i kakvu nedoličnu ulogu u svemu tome igraju zemlje članice NATO-a.

Di Braun SAHRANITE MI SRCE KOD RANJENOG KOLENA Kontroverzna knjiga koja govori o sistematskom uništavanju Indijanaca na američkom zapadu 1860–1890. Bile su to godine pogaženih obećanja, razbijenih iluzija, prljavih ratova i masakra nad starosedeocima kontinenta.

13 x 20 cm, 504 strane 1499 din., s popustom i do 1079 din.

13 x 20 cm, 520 strana 1199 din., s popustom i do 863 din.

Stiven Pinker PROSVEĆENI SVET Pro­sve­ćeni svet iznosi argumente i činjenice u korist humanizma, razuma, nauke i napretka, i nedvosmisleno ukazuje na jasan put koji nas vodi u budućnost. 13 x 20 cm, 696 strana 1699 din., s popustom i do 1223 din.


SA ZN AJ T E V IŠ E

• KATALOG 2019.

Dejvid Kristijan POSTANAK Velika istorija svega: od Velikog praska do prvih zvezda, Sunčevog sistema, života na Zemlji, dinosaurusa, homo sapijensa, poljoprivrede, ledenih doba, carstava, fosilnih goriva, sletanja na Mesec i globalizacije. I šta će se dešavati dalje.

Mark Miodovnik SKRIVENI SVET OKO NAS Od čelika u nožiću brijača, preko porcelana šoljice za čaj do pene u patikama, knjiga Skriveni svet oko nas puna je fascinantnih priča o inženjerskim čudima i navešće vas da posmatrate stvari oko sebe na potpuno nov način. 13 x 20 cm, 288 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 408 strana

Karlo Roveli POREDAK VREMENA Niko ne piše o kosmosu kao Roveli, a njegova nova priča o vremenu je elegantna i lucidno ispripovedana, bilo da otkriva činjenice ili da se upušta u romantične filozofske spekulacije o prirodi vremena. Pred vama je novi Stiven Hoking.

Metju Voker ZAŠTO SPAVAMO Voker objašnjava kako mo­ žemo da iskoristimo spavanje da bismo podigli raspoloženje, povećali nivo energije, regu­ lisali hormone i sprečili pojavu raka, Alchajmerove bolesti i dijabetesa, ali i usporili sta­ renje i produžili život. Ujedno daje praktične savete o tome kako bolje spavati noću.

13 x 20 cm, 208 strana

13 x 20 cm, 440 strana 1199 din., s popustom i do 863 din. Nil de Gras Tajson Majkl A. Straus  Džon Ričard Got DOBRO DOŠLI U SVEMIR Ekspedicija do dalekih prostora iza galaksija i velikih teorija moderne nauke na koju vas vode tri najbolja astrofizičara.

Peter Voleben SKRIVENI ŽIVOT ŽIVOTINJA Ljudi smatraju da su oni jedina bića sposobna da osećaju. Međutim, jeste li se ikada zapitali šta se događa u glavi neke životinje? Nova knjiga pisca bestselera Tajni život drveća. 13 x 20 cm, 256 strana 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 560 strana 1999 din., s popustom i do 1439 din.

Katarina Kacer SAJBERPSIHOLOGIJA Nova oblast psihologije koja istražuje psihičke promene nastale usled korišćenja interneta i digitalnih tehnologija: poremećaj pažnje, brzo zaboravljanje, nove vrste voajerizma, iluziju zajedništva, virtuelni osećaj slobode i povezanosti...

Hana Fraj ZDRAVO, SVETE Dobro došli u doba algoritma, priču o budućnosti gde su mašine vrhunski vladari koji donose važne odluke u zdravstvu, transportu, finansijama, izboru onoga što gledamo, pa čak i koga šaljemo u zatvor. Koliko bi trebalo da se oslanjamo na njih?

13 x 20 cm, 424 strane 1199 din., s popustom i do 863 din.

13 x 20 cm, 296 strana 999 din., s popustom i do 719 din. 39


PU T E V I ISTO RIJ E

• KATALOG 2019.

Luka Mičeta ZAVEŠTANJE SVETOG SAVE Povodom osam vekova autokefalnosti Srpske crkve, Luka Mičeta je napisao najpotpuniju biografiju Svetog Save. To je knjiga koju treba da ima svaka srpska kuća, knjiga kojoj bi se, kao svojevrsnom podsetniku, trebalo povremeno vraćati.

Nepoznati pisac MEMOARI KRALJA MILANA Knjiga objavljena na nemačkom 1902. više od sto godina ostala je neprimećena u našoj istoriografiji i, uprkos nekim nepreciznostima i spornim sudovima o srpskoj istoriji, predstavlja dragocenu građu i sliku vremena iz epohe poslednjih Obrenovića. 13 x 20 cm, 248 strana 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, ćirilica

Priredio Petar Žebeljan SABOR JUNAKA U pričama, anegdotama, sećanjima, u predanjima i legendama, istorijskim spisima i pesmama, sazna­ ćemo ko su bili i kakvi su bili ti naši preci, kakvo je bilo vreme i kakve su bile prilike u kojima su živele ličnosti čija dela nikada nećemo zaboraviti.

Svetislav Basara POČETAK BUNE PROTIV DAHIJA U formi između romana i satiričnog eseja, na temu srpske istorije, Basara za polazište uzima istoimenu narodnu pesmu, duhovito dekonstruišući nacionalne mitove u vezi sa Prvim i Drugim srpskim ustankom. 13 x 20 cm, 262 strane 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 328 strana, ćirilica 799 din., s popustom i do 575 din. Helen Rapaport TRKA ZA SPASENJE ROMANOVA Ubistvo carske porodice i dalje privlači veliku pažnju, ali ono što nikada nije detaljno istraženo jesu zakulisni planovi i zavere za spas Romanova. Istoričarka Helen Rapaport otkriva okolnosti i događaje zbog kojih nije sprečeno njihovo smaknuće.

Luka Mičeta ODJEK PROŠLOSTI Zanimljive priče iz svetske i domaće istorije. Knjiga pruža uvid u neka istorijska zbivanja i procese, i osvetljava određene aktere koji su ostavili značajan trag u istoriji, ne samo našoj. Dragocen doprinos našem sazrevanju u težnji da od prošlosti učimo, a ne da je mistifikujemo.

13 x 20 cm, 464 strane 1199 din., s popustom i do 863 din.

13 x 20 cm, 432 strane 1199 din., s popustom i do 863 din.

Suzan Vajs Bauer ISTORIJA STAROG SVETA Istorija starog sveta u tri toma prikazuje razvoj prvih civiliza­cija od Mediterana, preko Bli­skog istoka i Indije sve do istočne Azije i obala današnje Kine.

Suzan Vajs Bauer ISTORIJA SREDNJO­ VEKOVNOG SVETA Majstorski prikaz srednjeg veka u dva toma, doba u kojem je religija postala oružje kraljeva širom sveta.

13 x 20 cm I tom: 496 strana 1199 din., s popustom i do 863 din.

13 x 20 cm I tom: 552 strane 1399 din., s popustom i do 1007 din. II tom: 624 strane 1599 din., s popustom i do 1151 din.

II tom: 432 strane 1199 din., s popustom i do 863 din. III tom: 432 strane 1199 din., s popustom i do 863 din. 40


PU T E V I ISTO RIJ E

• KATALOG 2019.

Jelena J. Dimitrijević NOVI SVET ILI U AMERICI GODINU DANA Pre tačno jednog veka, 1919, Jelena Dimitrijević otisnula se na putovanje u Novi svet. Bilo je to vreme gradnje oblakodera, zabrane alkohola, vreme kad su žene dobile pravo glasa, a imućne porodice poslugu zamenile kućnim aparatima.

Priredio Džon Džulijus Norič VELIKI GRADOVI KROZ ISTORIJU Od Uruka i Tebe do Tokija i Sao Paula, autori evociraju karakter svakog tog mesta – njegovih ljudi, specifičnih umetnosti i arhitekture, njegove vlasti. Bogato ilustrovana fotografijama, slikama, mapama i planovima, ova knjiga je pravi portret naše civilizacije.

13 x 20 cm, 464 strane 799 din., s popustom i do 575 din.

Ana Šerman ZVONA STAROG TOKIJA Meditacija o životu zaode­ vena u priču o obilasku grada i upoznavanju s njegovim žiteljima. Opčinjavajućom prozom Ana Šerman prikazuje potragu za velikim zvonima koji su u doba šoguna stanovnicima Eda, današnjeg Tokija, govorila koliko je sati.

Piter Frankopan NOVI PUTEVI SVILE Nova knjiga Pitera Franko­pana na originalan način posmatra rađanje mreže odnosa duž puteva svile danas. Svet se dramatično menja, a u doba Bregzita i Trampa teme izolacije i rasparčavanja stoje u oštroj suprotnosti sa uspostavljanjem saradnje duž puteva svile.

13 x 20 cm, 352 strane 899 din., s popustom i do 647 din.

Donald P. Rajan 24 SATA U STAROM EGIPTU Tokom jednog dana susre­ ćemo Egipćane iz svih slojeva društva – od cara do hlebara, od sveštenice do ribara, od vojnika do babice i kroz njihove oči posmatramo kako je tekao dan u starom Egiptu. Izuzetno putovanje kroz svet starih civilizacija. 13 x 20 cm, 248 strana 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 400 strana

13 x 20 cm, 264 strane 799 din., s popustom i do 575 din. Stefan Talti CRNA RUKA Istinita priča o najsmrtonosnijem tajnom udruženju u istoriji Amerike. Uzbudljiva priča o kriminalu, predrasudama, žrtvovanju i časti u Americi na početku 20. veka. Epska bitka između genijalnog detektiva, italijanskog Šerloka Holmsa, i prvobitnih oblika italijanske mafije.

Piter Frankopan PUTEVI SVILE Putevi svile nisu bili egzotični niz puteva, nego mreže koje su povezivale kontinente i okeane. Po toj mreži putovale su ideje, roba, bolesti i smrt. Tu su se carstva osvajala i gubila. Frankopanovo delo, plod dugogodišnjih istraživanja, temeljno menja sliku koju imamo o istoriji sveta.

13 x 20 cm, 336 strana 899 din. s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 640 strana 1599 din., s popustom i do 1151 din.

Filip Metizak 24 SATA U STAROM RIMU Upoznajte pravi Rim tokom uzbudljiva dvadeset četiri sata iz života njegovih stanovnika: od sveštenice do bludnice, od roba do senatora, od vestalske device do stražara – obični građani koji živopisno predstavljaju taj drevni grad. 13 x 20 cm, 264 strane 699 din., s popustom i do 503 din. 41


NAJLEPŠI POKLON

• KATALOG 2019. Nenad Novak Stefanović BEOGRAD KROZ KLJUČAONICE 100 KUĆA Nenad Novak Stefanović nas vodi u nesvakidašnje razgledanje srpske prestonice. Kroz istoriju sto beogradskih zdanja autor daje panoramu grada na ušću dveju reka, raskrsnici Istoka i Zapada. 13 x 20 cm, 624 strane 1299 din., s popustom i do 935 din.

Jovan Đorđević BEOGRAD NAŠE MLADOSTI Priredili Branka Nakaniši i Dragoljub Gajić Izvanredna prilika da se stariji čitaoci podsete, a mlađi upoznaju sa Beogradom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka. Umetničke fotografije Jovana Đorđevića pravo su otkrovenje i izvor sentimentalnih emocija.

24 x 22 cm, 74 strane, tvrd povez 999 din., s popustom i do 719 din.

Živojin Petrović NESTVARNO, A STVARNO Priče iz naše prošlosti – heroj­ ske, duhovite, zapanjujuće ili bizarne – često mogu da nas iznenade i zaprepaste. Da li ste čuli za prvog Srbina na Severnom polu? Ili za prvog Srbina koji je u stomaku nosio blizance? Znate li ko su bili jahači torpeda? 13 x 20 cm, 304 strane, ćirilica 699 din., s popustom i do 503 din.

24 x 23 cm, 272 strane, foto-monografija, ćirilica Vidoje Golubović MEHANE I KAFANE STAROG BEOGRADA Mehane i kafane će nas upoznati sa duhom prošlih vremena i nadaleko čuvenim posebnostima naše gradske kulture. Kafane su bile centri javnog života, slobodne misli i hedonizma. U njima su se kovale zavere, rušile vlade, pisali zakoni, proslavljali uspesi i oplakivali porazi.

Dušan Radović BEOGRADE, DOBRO JUTRO Izbor tekstova iz emisije Prvog programa Studija B – Beograde, dobro jutro. Setni tragovi jednog vremena, duhovite žaoke koje su uvek aktuelne i zrna mudrosti kojima vreme ništa ne može. 13 x 20 cm I knjiga: 400 strana 999 din., s popustom i do 719 din. II knjiga: 400 strana 999 din., s popustom i do 719 din. III knjiga: 464 strane 999 din., s popustom i do 719 din.

17 x 23 cm, 352 strane, ćirilica 999 din., s popustom i do 719 din.

42

Momo Kapor ONDA Vanja je prevario Sanju, ali nije nikada prestao da je voli. To je shvatio tek onda kada ju je zauvek izgubio. Zar to nije priča mnogih? Ova romantična, urbana bajka podseća nas da večna ljubav postoji i da oni koje volimo, i onda kada nisu više tu, ostaju zauvek sa nama.

Vladeta Janković IMENIK KLASIČNE STARINE U blizu hiljadu odrednica začinjenih ilustracijama pred nama se otvara čudesan i neodoljiv svet antičkih legendi, umetničkih i naučnih dostignuća, običaja i verovanja starih Grka i Rimljana.

Dušan Radović SVAŠTARA Pošto prvi put donosi sadržaj razglednica i pisama koje je Dušan slao svom sinu Milošu, zbirka Svaštara prikazuje velikog pisca i u ulozi izvanrednog oca. U ovoj knjizi nalazi se sve ono bez čega bi portret Dušana Radovića bio nepotpun.

13 x 20 cm, 408 strana, tvrd povez 1299 din., s popustom i do 935 din.

13 x 20 cm, 152 strane 999 din., s popustom i do 719 din.


B R ZO DO ZN A NJ A

• KATALOG 2019.

Torsten Hofman FBI PRINCIP Primenljiva i delotvorna uputstva kako da u svojoj svakodnevici uspešno pregovaramo i kako da u teškim situacijama lakše ostvarimo svoje ciljeve. Hofmanove strategije pregovaranja temelje se na tehnikama kojima se služi FBI i najnovijim saznanjima iz oblasti neuropsihologije.

Denis Bukin ŠKOLA ZA ŠPIJUNE Da li ste dovoljno bistri da budete agent KGB-a? U ovoj knjizi ćete naučiti kako da unapredite svoje pamćenje i izoštrite um pomoću niza vežbi razvijenih tokom mnogo godina, koje su korišćene za obuku najsposobnijih špijuna na svetu.

13 x 20 cm, 288 strana 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 272 strane 799 din., s popustom i do 575 din.

Džulija Enas ANTIČKA FILOZOFIJA Autorka se usredsređuje na važne odlike ove filozofije, predstavlja debate vođene u antičko doba, obrađuje mnoštvo tema koje su pokretali tadašnji filozofi i stilove njihovih razmišljanja, izlažući osnovne principe antičke filozofije koja i danas ima svoju vrednost. 12 x 20 cm, 184 strane 499 din., s popustom i do 359 din.

Edvard Krejg FILOZOFIJA Kratko, jasno, sveobuhvatno. Autor daje širok pregled mnogih oblasti filozofije i upućuje čitaoca u filozofiju izlaganjem konkretnih primera kroz analizu Platonovih, Hjumovih, Dekartovih, Darvinovih dela i tekstova budističkih i indijskih mislilaca. 12 x 20 cm, 192 strane 499 din., s popustom i do 359 din.

SAŽETI PRIRUČNICI Timoti Gauers MATEMATIKA Autor ovog u svetu najprodavanijeg Oksfordovog sažetog priručnika jasnim jezikom, razumljivim laiku, bez uranjanja u tehničke pojedinosti, koncizno objašnjava razliku između naprednog, istraživačkog nivoa matematike i one matematike koju učimo u školi.

Frenk Klouz FIZIKA ELEMENTARNIH ČESTICA Zadivljujuća priča o tome kako se zapravo dospevalo do otkrića u fizici elementarnih čestica i koliko su ona radikalno promenila našu sliku o svetu. Klouz nam pruža svojevrstan uvod u poznavanje prirode čestica, materije i antimaterije.

12 x 20 cm, 200 strana 499 din., s popustom i do 359 din.

12 x 20 cm, 192 strane 499 din., s popustom i do 359 din.

Dejvid Norman DINOSAURI Autor nam objašnjava kako su dinosauri otkriveni i koliko se naše razumevanje ove vrste promenilo u proteklih dvesta godina. On analizira nova saznanja koja smo stekli o njihovoj prirodi i ponašanju, razmatrajući neka od najvažnijih pitanja u biologiji dinosaura.

Isidora Bjelica OD A DO Š Neobičan brevijar životne filozofije. Najinteresantniji odlomci iz razgovora, intervjua i lične arhive Isidore Bjelice. Kada imate bilo koji problem, kad vam treba pomoć, ili prosto njen humor, dovoljno je da pod određenim slovom pronađete temu koja vas interesuje.

12 x 20 cm, 216 strana 499 din., s popustom i do 359 din.

13 x 20 cm, 248 strana, ćirilica 799 din., s popustom i do 575 din.

43


Z A LJ U B I T ELJ E FA N TA ST I K E

• KATALOG 2019.

Uroš Petrović AVEN Čudesna povest o Avenu sada i na engleskom jeziku. To je put kroz veliki i složen svet i, istovremeno, put inicijacije. Ne pamtimo da je kod nas neko pre Uroša Petrovića stvorio tako razvijen fantastični svet, sa toliko neobičnih zemalja i bića.

Ed Makdonald CRNO KRILO Mračna fantazija o odbrojanim danima jednog naroda. Ljudi se udružuju s vračevima, bore protiv čarobnjaka, kao i protiv izdajnika u svojim redovima. Vrana širi crna krila već na prvoj stranici i uvlači čitaoca u nestvaran svet vradžbina, borbi i pohlepe, ali i izuzetne hrabrosti.

13 x 20 cm, 304 strane

13 x 20 cm, 400 strana 1099 din., s popustom i do 791 din.

Teri Pračet SLOBODA NARODU! Naoružana tiganjem i zdravim razumom, Tifani mora da odbrani dom od čudovišta iz Vilinske zemlje. Na sreću, ima vrlo neobične pomagače: Nak Makfiglove – Slobodni narod – klan žestokih ovcokradica naoružanih mačevima; samo, plavokoži su i visoki petna­ estak centimetara...

Džordž R. R. Martin VATRA I KRV Tri stotine godina pre Igre prestola Vesterosom su vladali zmajevi. U ovom maestralnom delu autora Pesme leda i vatre, koja je poslužila kao inspiracija za televizijsku seriju kanala HBO Igra prestola, oživela je uzbudljiva istorija Targarjena. 17 x 24 cm, 568 strana, tvrd povez 1299 din., s popustom i do 935 din.

12 x 18 cm, 296 strana 799 din., s popustom i do 575 din. Teri Pračet NEVIDLJIVI AKADEMICI Fudbal je stigao u drevni grad Ank-Morpork. Čarobnjaci s Nevidljivog univerziteta moraju da odigraju utakmicu – i da pobede – ali bez magije. Zato odlučuju da prvo isprobaju sve drugo. Inteligentno, drsko ljubavno pismo upućeno fudbalu, navijačima i sportu kao nečemu što ima moć da nas ujedini.

Džordž R. R. Martin Ilustrovao Luis Rojo LEDENI ZMAJ Očaravajuća priča iz sveta Pesme leda i vatre o prijateljstvu mlade devojke i njenog zmaja, o hrabrosti i o požrtvovanju. Knjiga koju apsolutno svaki Martinov fan mora imati. 17 x 24 cm, tvrd povez

12 x 18 cm, 512 strana 1199 din., s popustom i do 863 din. Teri Pračet NAROD IZ TEPIHA Posebno izdanje sa autorovim predgovorom, ilustracijama Marka Biča i bonus pričom. U Tepihu žive raznorazna plemena i narodi, i tamo upravo sada nastaje priča o Grozi, koja seje pustoš po Tepihu, o krtarima žednim moći i o dva brata koja kreću u pustolovinu nad pustolovinama. 12 x 18 cm, 240 strana 44

Mark Lorens LOKIJEV KLJUČ Drugi roman trilogije Rat Crvene Kraljice. Ratnik Snori ver Snagason je spreman da izazove sam Pakao kako bi vratio svoju ženu i decu u svet živih. Ima Lokijev ključ – sada još samo da pronađe prava vrata. 13 x 20 cm, 632 strane 1499 din., s popustom i do 1079 din.


Z A LJ U B IT ELJ E FA N TA ST I KE

• KATALOG 2019 .

Danijel Kiz CVEĆE ZA ALDŽERNONA Jedan od najpoznatijih romana iz zlatnog doba naučne fantastike, ovenčan nagradama Hugo i Nebula. Priča koja ne prestaje da izaziva polemike i jedan od najčešće zabranjivanih romana na cenzorskoj listi Udruženja američkih biblioteka.

Liju Cisin PROBLEM TRI TELA Dobitnik nagrade Hugo. Prvi roman trilogije Besede o Zemljinoj prošlosti. Nakon niza nerazjašnjenih ubistava koja potresaju naučnu zajednicu, fizičar Vang Miao pokušava da u virtuelnom svetu, koji naseljavaju Galileo, Njutn, Konfucije, Ajnštajn, reši astrodinamički problem tri tela.

13 x 20 cm, 272 strane 799 din., s popustom i do 575 din.

13 x 20 cm, 448 strana 1199 din., s popustom i do 863 din.

Ričard Morgan DIGITALNI UGLJENIK 13 x 20 cm, 560 strana 1199 din., s popustom i do 863 din. Ričard Morgan SLOMLJENI ANĐELI 13 x 20 cm, 560 strana 1299 din., s popustom i do 935 din.

Ričard Morgan PROBUĐENE FURIJE Završni deo serijala Digitalni ugljenik. Ričard K. Morgan se vraća svojoj sagi o izdaji, misteriji i osveti kada se Ta­keši Kovač udružuje sa tajanstvenom ženom dovoljno jakom da zauvek razori Harlanov Svet. 13 x 20 cm, 664 strane 1599 din., s popustom i do 1151 din.

KALIBANOV RAT 1299 din., s popustom i do 935 din.

Džejms S. A. Kori USPON PERSEPOLISA Sedma knjiga Prostranstva, bestselera Njujork tajmsa, po kojem je snimljena TV serija. Uspon Persepolisa zatiče starog neprijatelja na povratku kući sa više moći i tehnologije nego što je iko mislio da je moguće, a posada ostarelog bojnog broda Rosinante pokušava da okupi snage koje će se odupreti novoj invaziji.

BUĐENJE NEMANI 1199 din., s popustom i do 863 din. ABADONOVA KAPIJA 1299 din., s popustom i do 935 din. SIBOLA U PLAMENU 1299 din., s popustom i do 935 din. NEMEZINE IGRE 1499 din., s popustom i do 1079 din. PEPEO VAVILONA 1499 din., s popustom i do 1079 din.

13 x 20 cm, 592 strane 1599 din., s popustom i do 1151 din. Holi Kejv ODAJA SEĆANJA Izobel je rajski arhitekta i pomaže ljudima na samrti da stvore zagrobni život od svojih uspomena. Kad se zaljubi u Jareka, svog oženjenog klijenta kome se bliži smrt, zna da ne može da ga spase, ali zato može da mu napravi najlepši raj samo za njega.

Giljermo del Toro Danijel Kraus OBLIK VODE Nagrađen Oskarom za najbolji film, Oblik vode je sada i svetski bestseler roman. U središtu ove priče – istovremeno potresne i bezosećajne, plemenite i lude, veličanstvene i gnusne – nalazi se tajanstveno biće iz vode, božanstvo sa škrgama, poslednji svoje vrste...

13 x 20 cm, 312 strana 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 456 strana 1099 din., s popustom i do 791 din.

45


Z A T I N EJ DŽERE

• KATALOG 2019. Jana Dačović KREATIVNI DNEVNIK JANE DAČOVIĆ KreativnI dnevnik jedne od najpopularnijih vlogerki u Srbiji. Uživajte popunjavajući ga i pustite mašti na volju. Ne zaboravite da pošaljete Jani fotografije popunjenih stranica!

Zoi Sag NAJBOLJI PROVOD Puna inspiracije za sve prilike – male i velike – preko cele godine, ova knjiga slavi okupljanja i ono malo truda neophodnog da bi sve bilo posebno. Ovde su saveti i trikovi Zoi Sag, čuvene svetske vlogerke, za uređenje prostora, spremanje hrane, dodavanje ličnog pečata i stvaranje nezaboravnih okupljanja.

16 x 24 cm, 160 strana

19 x 25 cm, 256 strana, tvrd povez Momo Kapor HEJ, NISAM TI TO PRIČALA Nastavak evergrina Beleške jedne Ane. Kroz usta svoje prividno naivne junakinje Kapor kritikuje tadašnje društvo koje, u nekim aspektima, i dalje prepoznajemo, ali nas u isto vreme i uči da pronalazimo lepotu u malim stvarima i da budemo svesni neponovljivosti svakog trenutka koji živimo.

Rejčel Lipinkot NEPREMOSTIVA BLIZINA Stela je lepa, pametna, odgo­ vorna. Njen život se vrti oko spiskova i poštovanja pravila. Vil je lep, pametan i neodgovoran. Njegov život se vrti oko prkošenja pravilima. Ipak, ovo dvoje tinejdžera imaju nešto zajedničko. Priča o ljubavi, gubitku i borbi za život. 13 x 20 cm, 272 strane 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 312 strana 799 din., s popustom i do 575 din. Sonja Ćirić NEĆU DA MISLIM NA PRAG Nežna i suptilna priča o prijateljstvu i složenim društvenim odnosima koji utiču na porodicu, pre svega na decu, ali i snažan roman o tome kako nas onim što jesmo čine strast i posvećenost talentu koji svako od nas nosi u sebi.

Gradimir Stojković HAJDUK PROTIV VETRENJAČA Četvrti nastavak legendarnog serijala! Hajduk ide u drugi razred gimnazije i neprestano se sukobljava sa razrednim starešinom. Situacija se pogoršava kada sazna da mu otac odlazi u inostranstvo da radi. A do eksplozije će doći kada se pojave nov nastavnik i zloglasna braća Vranić!

13 x 20 cm, 160 strana 499 din., s popustom i do 359 din.

Inti Čaves Peres RESPEKT Muški vodič za ljubav, seks i poštovanje, ali i prvi vodič za ljubav i seksualno vaspitanje izgrađen oko pojma poštovanja. Ovaj priručnik svakome od 12 do 18 godina otkriva šta treba da zna i nudi ono šta bi svako u tom uzrastu hteo da zna. 13 × 20 cm, 200 strana 499 din., s popustom i do 359 din.

13 x 20 cm, 176 strana, ćirilica 699 din., s popustom i do 503 din.

Gradimir Stojković HAJDUK SA DRUGE STRANE Peti nastavak legende o Hajduku. Hajduk se vratio u svoju osnovnu školu, ali ovoga puta je sa druge strane katedre kao profesor biologije! Gligorije je razredni starešina i naizgled sve se ponavlja: sukobi, humor, želje, veze, razočaranja, pobede... 13 × 20 cm, 184 strana, ćirilica 47


U M AG I Č N O M D RUŠT V U

• KATALOG 2019.

Prepričala Stefanija Leonardi Hartli NAJLEPŠE ANDERSENOVE BAJKE Prelepa knjiga puna divnih ilustracija i nezaboravnih junaka koji će decu povesti u čudesan svet Andersenovih bajki: Olovni vojnik, Devojčica sa šibicama, Carevo novo odelo…

Prepričala Stefanija Leonardi Hartli NAJLEPŠE PRIČE O ČAROLIJAMA I ČINIMA Zabavne priče pune avantura i neobičnih junaka koji deci otkrivaju jedan novi, čarobni svet. Bogato ilustrovana knjiga uz koju mališani mogu lako da urone u san. 22 x 28 cm, 128 strana, ćirilica, tvrd povez 1499 din., s popustom i do 1079 din.

22 x 28 cm, 128 strana, ćirilica, tvrd povez 1499 din., s popustom i do 1079 din.

Prepričala Kjara Čoni 101 BAJKA I BASNA ZA DECU Prelepa knjiga koja donosi bajke, basne, narodne priče, mitove i legende iz celog sveta. Raskošne ilustracije pomažu da čudesni svetovi čarobnih junaka lako ožive u mašti svakog mališana.

Prepričala Stefanija Leonardi Hartli 101 PRIČA ZA LAKU NOĆ Zbog svoje sažetosti zgodne su kao priče za laku noć, za malene čitaoce ili prosto da nakratko pobegnete u zabavan svet mašte. Sigurno će opčiniti svakog člana porodice.

22 x 28 cm, 128 strana, ćirilica, tvrd povez 1499 din., s popustom i do 1079 din.

22 x 28 cm, 128 strana, ćirilica, tvrd povez 1499 din., s popustom i do 1079 din.

Grupa autora BILA JEDNOM JEDNA PREDSTAVA Napravi pozorište i igraj se. Knjiga sadrži: • priču • scenu • likove

CRVENKAPA 26 x 26 cm, 20 strana, ćirilica 599 din., s popustom i do 431 din.

48

Pusti da te ova priča i predstava povedu u očaravajuću avanturu u kojoj ćeš moći da glumiš dok se igraš i čitaš. Napravi pozorište, postavi likove, scenografiju i… Predstava može da počne!

TRI PRASETA 26 x 26 cm, 20 strana, ćirilica 599 din., s popustom i do 431 din.


KU TA K Z A N AJ M L A Đ E

• KATALOG 2019.

1000 PROZORČIĆA Mališani će satima uživati dok budu otvarali prozorčiće i učili prve pojmove i reči pomoću zabavnih igara asocijacija: pravljenje parova reči, povezivanje reči i slika, otkrivanje silueta, slaganje slova u reči...

Grupa autora 1000 PROZORČIĆA SA ŽIVOTINJAMA 26 x 27 cm, 12 strana, ćirilica, tvrd povez 999 din., s popustom i do 719 din.

Grupa autora 1000 PROZORČIĆA U ŠKOLI 26 x 27 cm, 12 strana, ćirilica, tvrd povez 999 din., s popustom i do 719 din.

Jelena Ćulvezan Milković SVEZNALKOV REČNIK POSLOVICE I IZREKE Društvena igra za 1–7 igrača, koja će pomoći mališanima da kroz igru shvate i nauče značenje narodnih poslovica i izreka, uz podsticanje boljeg opažanja i asocijativnog povezivanja.

Napravi sopstveni zastrašujući model ti‑reksa. U kompletu ćeš naći knjižicu sa detaljnim uputstvima, punu zastrašujućih činjenica o tiranosaurusu. Bez lepka, bez makaza, bez nereda. Lako je – samo izvadi delove i sklopi model.

Skot Forbs SKLOPI MODEL: DINOSAURUS

10 x 13 cm, 24 strane, 60 kartica, kutija, ćirilica 1199 din., s popustom i do 863 din.

23 x 28 cm, 16 strana, delovi za sklapanje, ćirilica, tvrd povez 1599 din., s popustom i do 1151 din.

BOJANKE GREBALICE Grupa autora DINOSAURUSI Zagrebi crne strane pločicom u obliku dinosaurusa i otkrij šareni svet praistorijskih životinja. U knjizi te čekaju i stranice za bojenje i mnogo zanimljivih podataka o dinosaurusima. 16 x 22 cm, 40 strana, ćirilica, tvrd povez 1299 din., s popustom i do 935 din.

Grupa autora MAGIČNA BIĆA Zagrebi crne strane pločicom u obliku jednoroga i otkrij čarobni svet u bojama duge. U knjizi ćeš naći i stranice za bojenje na kojima se kriju mnoga magična bića. 16 x 22 cm, 40 strana, ćirilica, tvrd povez 1299 din., s popustom i do 935 din.

49


N A KRI LI M A M A ŠT E

• KATALOG 2019. Andrija Milošević Ilustrovao Nemanja Ristić MAČAK I SKAKUTAVO JAJE Da li ste čuli za jaje koje je skočilo čak do svemira? Znate li šta je uradio dobri vampir Boža? Jeste li čuli za bezobraznu bubamaru? Ili za čudesnu devojčicu Đeđu? Uživajte u pesmicama i u divnim ilustracijama, a kroz smeh ćete shvatiti svu vrednost i lepotu dečje mašte.

Helen Dokerti, Tomas Dokerti KNJIGOZDRP U svakom domu i u svakom krevecu, pričama iz knjiga uspavljuju decu... Ali odjednom, knjige svih životinja počele su da nestaju. Da li je to knjigokradica? I ko bi to mogao da bude? Jedna hrabra zečica usudiće se da reši ovu zagonetku...

23 × 23 cm, 36 strana, tvrd povez, ćirilica 699 din., s popustom i do 503 din.

24 x 28 cm, 32 strane, ćirilica 499 din., s popustom i do 359 din.

Kori Dorfeld ZEKA JE SLUŠAO Kada se nešto tužno dogodilo Tići, sve životinje su pomislile da znaju kako da mu pomognu. Ali Tići nije bilo bolje. Sve dok nije došao zeka... a on je znao šta treba da uradi. Nekad je zagrljaj rečitiji od onoga što izgovaramo.

Dušan Radović POŠTOVANA DECO Zbirka pesama Poštovana deco objavljena je 1954. godine i u ovoj knjizi nalazi se u svom originalnom obliku. Strašnom lavu i Plavom zecu društvo prave i pesme Zamislite, Najbolja mama na svetu, Pouka i mnogi drugi dragulji jednog od najvećih srpskih pesnika za decu.

23 x 23 cm, 36 strana, ćirilica, tvrd povez 499 din., s popustom i do 359 din.

13 x 20 cm, 88 strana, ćirilica 499 din., s popustom i do 359 din.

Zoran Penevski Ilustrovao Aleksandar Zolotić SELENA SE BUDI Priče za one koji maštom otkrivaju svet. Selena se budi je očaravajuća zbirka priča koja nas vodi do spoznaje da je otkrivanje sveta lepše u društvu, da smo bez drugih samo polovina razlomka, bića izgubljena u svetu kao „guske u magli“. 23 x 23 cm, 36 strana, ćirilica, tvrd povez 699 din., s popustom i do 503 din. Sofi Kinsela MAMA VILA I JA Ela ima jednu veliku tajnu. Njena mama ume da izvodi neverovatne čarolije svojim mobištapićem. Ali ponekad čarolije krenu kako ne treba i tada joj Ela pritekne u pomoć. 13 x 20 cm, 172 strane, ćirilica 499 din., s popustom i do 359 din.

50

Dejan Aleksić Ilustrovao Kosta Milovanović JANUAR U ŽIRAFI Da li vas zanima kako je moguće da januar završi u žirafi? Da li ste čuli za slonče sa štamparskom greškom? A za problem sa starim Grcima i mladim lucima? Sagledajte svet i čudnovate probleme u njemu iz neočekivanog ugla koji će vam proširiti vidike! 19 x 19 cm, 86 strana, ćirilica, tvrd povez 899 din., s popustom i do 647 din. Ljubivoje Ršumović Ilustrovao Aleksandar Stojšić FAZONI I FORE 2 Saznajte šta znače uzrečice i nizrečice, otkrijte nove spra­ vice neverovatnog pronala­ zača Raše i čitajte viceve svojim roditeljima da biste im vratili osmeh na lice. 19 x 19 cm, 96 strana, ćirilica, tvrd povez 1099 din. s popustom i do 791 din.


U Č ENJ E KROZ I G RU

• KATALOG 2019.

OBJASNI MI... Knjige koje odgovaraju na pitanja dece koja žele sve da razumeju! Ilustracije sa pitanjem koje se postavlja u datoj situaciji. Odgovori ispod preklopa. Informativni dodatak za male radoznalce koji hoće da saznaju još više.

Grupa autora ZAŠTO KRAVA DAJE MLEKO? 20 x 21 cm cm, 30 strana, ćirilica, tvrd povez 999 din., s popustom i do 719 din.

Grupa autora LAROUSSE: ENCIKLOPEDIJA ZA MALIŠANE – TELO Prva enciklopedija koja omogućava mališanima da usvoje osnovna znanja o ljudskom telu. 21 x 24 cm, 94 strane, ćirilica, tvrd povez 1799 din., s popustom i do 1295 din.

Helen Pirsi STUDIO ZA ANIMACIJU U ovom mini-kompletu naći ćeš sve što ti je potrebno za snimanje prvog animiranog filma. Svetla! Kamera! Akcija!

Grupa autora ZAŠTO PUŽ NEMA NOGE? 20 x 21 cm cm, 30 strana, ćirilica, tvrd povez 999 din., s popustom i do 719 din.

Grupa autora URNEBESNA HEMIJA Iskustva hemičara i drugih naučnika pokazuju da je onima koji čitaju i misle život mnogo zanimljiviji nego onima koji ne čitaju i ne misle. Bez obzira na to da li ste je kupili, pozajmili ili dobili na poklon, definitivno postoji neka hemija između ove knjige i vas! 13 x 20 cm, 176 strana 499 din., s popustom i do 359 din.

Barb Viter, Glen Singlton 101 SUPER MAĐIONIČARSKI TRIK Želiš li da naučiš trikove sa kartama i novčićima? Želiš li da se predmeti čarobno pojavljuju ili nestaju? Oduvek želiš da čitaš misli? Onda ćemo te naučiti majstorskoj magiji! 16 x 24 cm, 208 strana 999 din., s popustom i do 719 din.

18 x 25 x 16 cm, 32 strane, kutija 2299 din., s popustom i do 1655 din.

51


Z A B R ZE V IJ U G E

• KATALOG 2019.

Aleksandra Mihajlović Ilustrovao Mihailo Gačić SOFIJINE MUDROLIJE S MARKOM KRALJEVIĆEM Ovo je knjiga o najvećem srpskom junaku, ali i više od toga: ona traži da se upoznaš i sa istorijskim okolnostima, i sa narodnim predanjem, i da upotrebiš svoju kreativnost. Zabavi se učeći o Marku Kraljeviću i njegovom dobu na originalan način.

Sali Morgan SLUČAJEVI ŠERLOKA HOLMSA Igra je počela, a najboljem detektivu na svetu potrebna je tvoja pomoć. Votson nije tu, a Holms ima četiri zamršena slučaja i potrebna mu je tvoja moć zaključivanja da odgonetne misterije. VIŠNJA U TORTI 19 x 24 cm, 64 strane, ćirilica 699 din., s popustom i do 503 din.

19 x 19 cm, 96 strana, ćirilica, tvrd povez 899 din., s popustom i do 647 din.

BASKERVILSKA ŠINTERNICA 19 x 24 cm, 64 strane, ćirilica 699 din., s popustom i do 503 din.

Zagonetke za male genijalce namenjene su školarcima avanturistima koji će kroz niz zabavnih mozgalica unapređivati svoju sposobnost zaključivanja i logičko mišljenje.

13 x 20 cm, 96 strana, ćirilica

G L AVO LO M KE Z A M A LE G EN IJ A LC E Glavolomke za male genijalce namenjene su školarcima avanturistima koji će kroz niz zabavnih aktivnosti razvijati svoje sposobnosti zaključivanja i učiti o svetu kroz igru i zabavu.

13 x 20 cm, 80 strana, ćirilica 799 din., s popustom i do 575 din.

52


Z A B R ZE V IJ U G E

• KATALOG 2019.

Mensa klinci: VEŽBAJ MOZAK SKLEKOVI ZA VIJUGE Vežbanje je dobro za mozak koliko i za telo! Mozgalice u ovoj knjizi sastavila je Mensa, društvo koje okuplja natprosečno inteligentne ljude, da bi ispitala logičko razmišljanje, ali i da zabavi.

Mensa klinci: VEŽBAJ MOZAK BILDUJEMO VIJUGE Mozgalice će ti pomoći da usavršiš znanja iz matematike, logiku i moć zapažanja. Razmišljaj i zabavi se! 13 x 20 cm, 96 strana, ćirilica 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 96 strana, ćirilica 699 din., s popustom i do 503 din.

Dženi Džejkobi SAGRADI SVOJ MUZEJ DINOSAURUSA Stigao ti je sanduk sa fosilima i pronalascima iz celog sveta. Možeš li da pomogneš i dovršiš sve eksponate u Muzeju dinosaurusa? 26 x 28 cm, 24 strane, ćirilica, tvrd povez 1999 din., s popustom i do 1439 din.

Grupa autora OVA KNJIGA MISLI DA SI TI NAUČNIK Na stranicama ove knjige radićeš sve što rade naučnici: posmatraćeš, postavljaćeš pitanja, preispitivaćeš. Radićeš i ponešto što naučnici inače ne čine: ješćeš svoje eksperimente, nateraćeš spajalice da lebde i sviraćeš na slamčici kao na oboi. 19 x 25 cm, 96 strana, ćirilica 799 din., s popustom i do 575 din.

Grupa autora OVA KNJIGA MISLI DA SI TI MATEMATIČKI GENIJE Na stranicama ove knjige čekaju te brojne matematičke avanture, ni nalik zadacima sa časova matematike u školi. Razbijaćeš šifre, crtaćeš super šare, krenućeš u lov na razne predmete i pokvasićeš noge. 19 x 25 cm, 96 strana, ćirilica 799 din., s popustom i do 575 din.

IZLOŽBA Zakorači u živopisni svet dinosaurusa i upoznaj najčudnije životinje na svetu. Otcepi označene delove i napravi izložbu životinja i praistorijsku izložbu! Mojra Baterfild ČUDESNI SVET ŽIVOTINJA 19 x 25 cm, 62 strane, ćirilica, tvrd povez 1599 din., s popustom i do 1151 din. Pet Džejkobs STRAŠNI SVET DINOSAURUSA 19 x 25 cm, 62 strane, ćirilica, tvrd povez 1599 din., s popustom i do 1151 din. 53


O M I LJ EN E AVA N T U RE

• KATALOG 2019.

Uroš Petrović Ilustrovao Aleksandar Zolotić ZAGONETNA POTRAGA Upoznajte dečaka Lantana koji dolazi u Dom za domišljatu decu „Ludi Šeširdžija, Martovski Zeka i pajac Alfred Kikli“. Da bi Lantan i još četvoro dece mogli upisati novu školsku godinu u Domu, moraju ispuniti cilj zagonetne potrage. Pridruži im se!

Uroš Petrović Ilustrovao Aleksa Gajić STRAHOVITA KNJIGA Knjiga o tome zbog čega je važno da se ponekad, dok smo još mali, pošteno isprepadamo i kako nam takva strahotna iskustva pomažu da izrastemo u hrabre ljude. Zabavna da pukneš od smeha i strašna da se slediš od jeze – knjiga za sve generacije.

13 x 20 cm, 88 strana

13 x 20 cm, 88 strana 799 din. s popustom i do 575 din.

Selina Lovren Ilustrovao Aleksa Gajić MALO ZELENO DRVO Maja i Malo zeleno drvo kreću u uzbudljivu avanturu u dubini šume. Bajkolika priča za sve koji veruju da čuda prirode ne mogu da se dogode bez naše pomoći!

Aleksandra Filipović O KRILIMA I ČUDIMA Gusenica sa kamašnama, bubamara bez tufni, trut koji brka jezike, hrčak žderonja, falična glista i žir koji smišlja aforizme postaće junaci urnebesne sage o spasavanju leptirice od najstrašnijeg užasa – od Špenadle!

13 x 20 cm, 136 strana, ćirilica 499 din., s popustom i do 359 din.

54

13 x 20 cm, 208 strana 599 din., s popustom i do 431 din.

Robert Takarič ŽURKE U NAŠOJ ŠKOLI Roman i apsolutni vodič za žurke iz pera autora koji odlično poznaje lepotu i probleme odrastanja. Neizostavna knjiga za junake koji hoće da naprave dobru žurku. Ocena knjige: Dva... puta da je pročitate, neće vam biti dovoljno.

Jana Bauer Ilustrovala Kerolajn Tou GROZNIĆ VILA U STRAŠNOJ ŠUMI Te oblačne subote u Strašnu šumu je doleteo mali, zakrpljeni balon s limenim čajnikom umesto korpe. Bila je to groznić vila u letnjoj haljinici i s kapicom iz koje su rasle nekakve račve. Niko od stanovnika Strašne šume nije znao šta ih čeka!

13 x 20 cm, 144 strane 499 din., s popustom i do 359 din.

13 x 20 cm, 114 strana, ćirilica, tvrd povez 599 din., s popustom i do 431 din.

Oto Oltvanji Ilustrovao Mihailo Gačić KAKO SAM POSTAO DETEKTIV Teo je pametan i radoznao dečak, ali u goste dolazi njegova tetka Elena koja je nekad radila u policiji. Deset neobičnih i originalnih slučajeva koje moežte i vi da rešavate na osnovu poznatih činjenica.

Morea Banićević TRAGOVIMA CRNOG PETRA Od autorke romana Demon školske biblioteke i Dvojnici iz tame. Dobro poznatu ekipu očekuje novo iskušenje u gradskom parku. Da bi ispunili zadatak, moraju da zaustave vreme. Ali njihov park čuva Crni Petar...

13 × 20 cm, 264 strane, ćirilica 699 din., s popustom i do 503 din.

13 x 20 cm, 232 strane 599 din., s popustom i do 431 din.


M A L A L AGU N A PREPO RU ČUJ E

Grupa autora 20 IZUZETNIH DEVOJČICA KOJE SU PROMENILE SVET 24 x 27 cm, 90 strana, ćirilica, tvrd povez, ilustrovano 1799 din., s popustom i do 1295 din.

• KATALOG 2019.

Liz Pišon TOM GEJTS: TOTALNO SAVRŠENI GODIŠNJAK Ova knjiga je stvarno korisna iz mnogo razloga. Krcata je super stvarima za čitanje i igranje – što je dobro ako tražiš nešto što bi te zanimalo dok izbegavaš... gunđavu sestru, domaće zadatke ili spremanje sobe.

Elejn Vikson Ilustrovao Kris Džadž PLANETA ZVANA STANKO Urnebesno smešna priča o jedanaestogodišnjem Stanku i njegovom mlađem bratu Fići. Nadamo se da ćete ovde pronaći neke korisne savete za preživljavanje, ali čak i da ih ne nađete, makar će vas obradovati spoznaja da je vaš život daleko manje haotičan od Stankovog!

21 x 29 cm, 64 strane tvrd povez, pun kolor, ilustrovano 899 din., s popustom i do 647 din.

13 x 20 cm, 240 strana 599 din., s popustom i do 431 din.

Grupa autora 20 IZUZETNIH UMOVA KOJI SU PROMENILI SVET 24 x 27 cm, 90 strana, ćirilica, tvrd povez, ilustrovano 1799 din., s popustom i do 1295 din. Priče o dečacima i devojčicama sa velikim snovima, ogromnim talentom i čudesnom istrajnošću, koji su postali znameniti ljudi!

Grupa autora 20 IZUZETNIH DEČAKA KOJI SU PROMENILI SVET 24 x 27 cm, 90 strana, ćirilica, tvrd povez, ilustrovano 1799 din., s popustom i do 1295 din.

Džafet Ašer DNEVNIK DUHOČUVARA Nagrada „Knjiga budućnosti“ za inovacije u izdavaštvu. Dnevnik duhočuvara nije nalik nijednoj knjizi koju si ikad pročitao. Zađi među ove stranice i doživi sasvim novo, originalno iskustvo. Dok čitaš priču, skeniraj svaku stranicu pomoću besplatne aplikacije „Duhomatik“ i otkrij tajanstveni svet duhova i prikaza. 19 x 26 cm, 144 strane, tvrd povez 1999 din., s popustom i do 1439 din.

55


Klubovi čitalaca Pravo mesto za kupovinu knjiga sa najvećim popustom! Klubovi čitalaca Beograd

Klubovi čitalaca Novi Sad

Klub čitalaca Požarevac

Klub čitalaca Užice

Terazije 38 011/3612-906

Big Shopping centar (Sentandrejski put 11) 021/2701-702, 011/7155-807

Stari Korzo 2 012/531-203

Trg Svetog Save 46 011/7155-812

Zmaj Jovina 12 021/661-4287

Klub čitalaca Sremska Mitrovica

Klub čitalaca Nikšic

Klubovi čitalaca Niš

TC Rodić, Trg Svetog Stefana 32 022/615-656

Knez Mihailova 48 011/3281-961 Makedonska 12 011/7155-044 Resavska 33 011/3341-711 Bulevar kralja Aleksandra 92 011/2437-482 Bulevar kralja Aleksandra 146 011/2456-126 TC Aviv Park Zvezdara Živka Davidovića 86 011/7155-804 Bulevar Mihajla Pupina 181 011/3196-463 TC BIG FASHION, Višnjička 84 011/4044-106; 011/4044-107 Tržni centar SHOPPI Bratstva i jedinstva 2g 011/770-4324

Voždova 4 018/247-485 Bulevar Medijana 21g 018/45-22-332 Obrenovićeva 3 018/511-567 Klub čitalaca Kragujevac

City Mall (Cetinjski put bb.) 020/512-974

Kralja Petra I 18 025/44-33-99

TC Bazar, Blaža Jovanovića 8 020/232-100

Klubovi čitalaca Subotica

Novaka Miloševa 12 020/232-230

Ritejl park Stop Shop Segedinski put 88, Subotica 024/4101-624

Klubovi čitalaca Zrenjanin

Korzo 4 024/553-001 Klub čitalaca Valjevo

Trg Slobode 7 023/510-071

Kneza Miloša 31 014/220-078

Klub čitalaca Gornji Milanovac

Klub čitalaca Vršac

Ruzveltova 33 011/3313-195

Vojvode Milana 4 032/713-850

Trg Sv. Teodora Vršackog 5 013/830-530

RK Beograd Miljakovac Vareška 4 011/3535-813

Klubovi čitalaca Jagodina

Klub čitalaca Zaječar

Stanoja Glavaša 1 011/3224-545

Immo Outlet centar Gandijeva 21 011/2179-002 Požeška 118a 011/3548-755

VIVO shopping PARK lokal A8, Vuka Bojovića bb. 035/8100-183 Kneginje Milice 83 035/8221-790 Klub čitalaca Kraljevo

Svetozara Markovića 26 019/424-791 Klub čitalaca Čačak Gradsko šetalište bb. 032/342-330

Glavna 20 011/2613-653

Omladinska 37 036/324-790

Klub čitalaca Lazarevac

Klub čitalaca Leskovac

Gospodar Jevremova 18 015-341-600

Železnička bb. 011/6304-590

Bulevar oslobođenja 89 016/21-22-62

Trg đačkog bataljona 15 015/347-306

Klub čitalaca Smederevo

Klub čitalaca Pančevo

Klub čitalaca Kruševac

Karađorđev dud 2e 026/462-57-43

TC BIG, Miloša Obrenovića 12 013/333-156

Vidovdanska 89 037/444-922

LAGUNA - Katalog 2019/20

Tiraž: 70.000

Za izdavača: Dejan Papić Adresa: Resavska 33, 11 000 Beograd Telefoni: 011 / 3341 - 711, 011 / 7155-055 e-mail: info@laguna.rs www.laguna.rs

Beograd, 2019. Štampa: Rotografika Subotica

Klubovi čitalaca Podgorica

Klub čitalaca Sombor

Kralja Petra I 12 034-356-686

TC Aviv park, Bagljaš Zapad 5 023/521-114

TC Laković, Bulevar 13. jul 069/341-608

Klubovi čitalaca Šabac

Klub čitalaca Bijeljina TC Emporium, Trg Kralja Petra Karađorđevića 1 055/490-204 Klubovi čitalaca Banja Luka Kralja Petra I Karađorđevića 83 051/215-571 TC Konzum, Aleja Svetog Save 69 051/344-720 Jovana Dučića 25, TC Emporium 051/325-420 TC Delta Planet, Bulevar Srpske vojske 8 051/215-571 Klubovi čitalaca Sarajevo TC Importane, Zmaja od Bosne 7 033/718-180 Alta Shopping Center, Franca Lehara 2 033/592-560 Klub čitalaca Tuzla TC Bingo City Center Mitra Trifunovića Uče 2 035/360-750

CIP - Каталогизација у публикацији Народна библиотека Србије, Београд 017.42:655.41(497.11)”2019” ЛАГУНА (Београд) Laguna : knjige o kojima se priča : katalog 2019 / Laguna. - Beograd : Laguna, 2019 (Subotica : Rotografika). - 56 str. : ilustr. ; 29 cm Tiraž 70.000. ISBN 978-86-521-3570-7 a) Лагуна (Београд) - 2019 - Књижарски каталози COBISS.SR-ID 279817740


VAS MIRAN DOM U SRCU GRADA


CITY

RESIDENCE VRACAR

,,�

INVESTITOR

CONSTRUCT INVEST DOO BEOGRAD

EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK ZA PRODAJU

111 11111

11111

CUSHMAN & WAKEFIELD

CBS INTERNATIONAL

REG N2 040

GOSPODARA VUCICA 1 011/242 52 85 www.cityresidence.rs 062/30 30 21


Stan po meri vaše porodice

063 208 280 011 63 03 033 OD INVESTITORA

www.MojAviv.rs prodaja@mojaviv.rs EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK ZA PRODAJU

R E G # 0 4 0

PRODAJNA KANCELARIJA Aviv Park Zvezdara 2. sprat


Profile for Laguna

Laguna Katalog 2019.  

Laguna Katalog 2019.  

Advertisement