Page 1

Каталог 2019.

Дејан Алексић Илустровао Коста Миловановић ЈАНУАР У ЖИРАФИ Да ли вас занима како је могуће да јануар заврши у жирафи? Да ли сте чули за слонче са штампарском грешком? А за проблем са старим Грцима и младим луцима? Сагледајте свет и чудновате проблеме у њему из неочекиваног угла који ће вам проширити видике! Својим врхунским умећем, Дејан Алексић дарује деци и домаћој књижевности незаобилазно дело, док Коста Миловановић својим илустрацијама досеже истоветну вредност. 19 × 19 цм, 84 странице, ћирилица, тврд повез 899 дин., са попустом и до 647 дин.

Драгана Петровић Косановић, Андреја Лесковац, Бранко Стевановић, Зоран Пеневски Илустровао Александар Стојшић УРНЕБЕСНА ХЕМИЈА Експерименти са мућкањем. Ако сте помислили да ћете из ове књиге дознати нешто више о производњи хемијских оловака, о хемијском чишћењу одеће, о хемијским производима за негу украсних биљака... грешите, али – одлично! Искуства хемичара показују да је онима који читају и мисле живот много занимљивији! Проверите каква хемија постоји између вас и ове књиге! 13 × 20 цм, 176 страница, латиница 499 дин., са попустом и до 359 дин.

Андрија Милошевић Илустровао Немања Ристић КИШНИ ГЛИСТАЦ Шта се догодило са храбрим кишним глисцем који је кренуо да испита који то страшни створ живи у шуми? Како се ћуре нашло усред буре? Ко је пронашао златног змаја? Уживајте у забавним песмицама Андрије Милошевића и дивним илустрацијама Немање Ристића, а кроз смех ћете схватити сву важност и снагу искреног пријатељства. 23 × 23 цм, 38 страница, ћирилица, тврд повез 699 дин., са попустом и до 503 дин.


УЗРАСТ ДО 3 ГОДИНЕ

Група аутора МАЛИ ЗЕКА – РОЂЕНДАН МАЛИ ЗЕКА – ПОМАЖЕМ МАМИ МАЛИ ЗЕКА – СУПРОТНОСТИ Олга Уткина МОЈЕ ОМИЉЕНЕ ЖИВОТИЊЕ Овај комплет од 15 књижица представља бебину прву енциклопедију која ће увести малишане у свет животиња. Књиге су направљене да одговарају ручицама, а листање картонских страница добро је за развој фине моторике.

МАЛИ ЗЕКА – МОЈ ДАН

17 × 26 цм, 15 књижица по 10 страница, ћирилица, тврд повез 1899 дин., са попустом и до 1367 дин.

Посетите наш сајт www.malalaguna.rs

Забавне сликовнице са налепницама. Помажу развој координације око-рука, развијају концентрацију и графомоторику малишана, подстичу логичко размишљање и боље памћење! 22,5 × 22,5 цм, 12 страница + налепнице, ћирилица 299 дин., са попустом и до 215 дин.


УЗРАСТ ОД 4 ДО 6 ГОДИНА Група аутора НАЂИ БРОЈ, ПА ОБОЈ БОЈАНКА СА НАЛЕПНИЦАМА Ова креативна бојанка препуна је дивних животиња, сјајних звездица, снажних диносауруса и тркачких аутомобила. Осим што садржи бројне задатке, фигурице од папира и више од 1000 налепница, књига ће сатима заокупљати малишане и бити изузетно место за усавршавање нових вештина. 21,5 × 26,5 цм, 48 страница + налепнице и картонске фигурице, ћирилица 799 дин., са попустом и до 575 дин.

Група аутора ШКОЛА ЛЕПИХ МАНИРА ГОСПОЂИЦЕ МИЛЕ Упознајте Васу, малог ракуна, који је био прилично неваспитан… све док једног дана није случајно наишао на Школу лепих манира госпођице Миле. Пратите са Васом лекције у школи госпођице Миле док он учи да обраћа пажњу у лабораторији за пажљиво слушање, док истражује библиотеку лепог изражавања, док учи како се понаша за столом у трпезарији пристојности и на крају постаје фер играч на Дан фер-плеја. 23 × 25,5 цм, 34 странице, ћирилица, тврд повез 799 дин., са попустом и до 575 дин.

Посетите наш сајт www.malalaguna.rs

Стив Смолман Илустровала Керолајн Педлер НИСАМ ГУНЂАЛО! На крају шуме живи мрзовољан миш. Зановета, дури се и никад му ништа није по вољи. Рекло би се да је право гунђало. Али то ће се променити кад упозна малог, изгубљеног јазавца, коме је потребна његова помоћ. Дирљива прича о томе како наизглед непоправљива гунђала могу да стекну пријатеље. 24,5 × 28 цм, 32 странице, ћирилица


УЗРАСТ ОД 4 ДО 6 ГОДИНА Група аутора ПРИЧЕ О МАЦАМА Упознајте неодољиве и радознале маце у ових пет петоминутних прича. Помозите Алекси и Соњи да пронађу закопано благо, научите са Машом да понекад и није лоше бити најмањи, и још много тога. У ових пет узбудљивих причица уживаћете кад год им се будете вратили. 19,5 × 23 цм, 48 страница, ћирилица, тврд повез

Група аутора ПРИЧЕ О КУЦАМА Упознајте неодољиве и несташне куце у ових пет петоминутних прича. Помозите Дуњи и Дарку да удруже снаге, пронађите одбегле овчице са Остојом, стекните са Иваном нове пријатеље, и још много тога. У ових пет узбудљивих причица уживаћете кад год им се будете вратили.

Група аутора МОЈ СВЕТ: АТЛАС С НАЛЕПНИЦАМА Отисни се на пустолован пут око света. У овој забавној књизи наћи ћеш мноштво налепница и мапа да их истражиш и сазнаћеш много занимљивих података.

19,5 × 23 цм, 48 страница, ћирилица, тврд повез

21 × 28 цм, 24 странице + 4 с налепницама, ћирилица 699 дин., са попустом и до 489 дин.

Посетите наш сајт www.malalaguna.rs


УЗРАСТ ОД 7 ДО 9 ГОДИНА Марин Дивулди 50 АКТИВНОСТИ ЗА ПОБОЉШАЊЕ ПАМЋЕЊА Једноставне игре које поступно уче дете да добро памти. Материјал за вишекратну употребу која се исеца на крају књиге: игре памћења, спајање појмова у причу... Захваљујући овој књизи, ваше дете ће научити да користи визуализацију, повезивање појмова, вербализацију, експериментисање и осећања како би нешто лакше запамтило. Откриће такође трикове за развијање памћења и савете како да научи и запамти градиво кроз игру! 22,5 × 22,5 цм, 96 страница, ћирилица 699 дин., са попустом и до 503 дин.

Милан Бјекић Илустровао Михаило Гачић ГУСАРИ И ЗЛАТНО ЈАЈЕ Анка капетанка, Минка, Ангелина, Марела, Сара и Калиста гусаре реком Савом (зато што је та река женског рода). С друге стране, капетан Риђобради, Јанко, Станко, Бранко и кувар гусаре Дунавом (природно, јер је мушког рода). Проблем настаје кад гусари открију да принцеза из Истанбула тражи мужа, а то ће бити само онај који јој донесе јаје златне гуске. Предивна поетска заврзлама која ће вас очарати сјајним стиховима, храбрим хумором и изванредним илустрацијама, а завршиће се – не бисте ни помислили да ће бити другачије него – еколошким пријатељством!

Марин Дивулди 50 АКТИВНОСТИ ЗА ПОБОЉШАЊЕ КОНЦЕНТРАЦИЈЕ Једноставне игре које поступно уче дете да се добро концентрише. Материјал за вишекратну употребу који се исеца на крају књиге: игре које захтевају способност запажања, брзо реаговање… Није довољно рећи детету да се концентрише, па да оно успе у томе! Може, међутим, да научи како се то ради. Супротно ономе што би се могло помислити, учење је успешније ако знање стичемо забављајући се. 22,5 × 22,5 цм, 96 страница, ћирилица 699 дин., са попустом и до 503 дин.

22,5 × 22,5 цм, 38 страница, ћирилица, тврд повез 699 дин., са попустом и до 503 дин.

Посетите наш сајт www.malalaguna.rs


УЗРАСТ ОД 7 ДО 9 ГОДИНА Приредила Гордана Малетић НИЈЕ ЧОВЕК, НИЈЕ ЧИГРА Избор ауторских загонетки. У књизи се налази избор загонетки у виду дивних стихова, забавних причица и игара речима. Више од тридесет сјајних домаћих писаца и песника за децу потрудило се да малишанима смисли необичне питалице. А нема знања – без питања! 13 × 20 цм, 176 страница, ћирилица, двобојно 499 дин., са попустом и до 359 дин.

Оливер Јанковић Илустровала Милица Мастелица СРЕЋАН КРАЈ Десило се нешто чудно након струјног удара у штампарији: из књиге прича за децу искочио је дечак од папира. На дечаковим грудима могле су се јасно прочитати две речи: срећан крај. Откривајући свет око себе, дечак Срећан Крај покушаваће из авантуре у авантуру да проблеме оних које упознаје реши на задовољавајући начин, али то неће бити тако једноставно... Да бисмо били срећни, треба да откријемо најпре шта је срећа и шта је то што нас чини срећним. Овај роман ће нам, срећом, помоћи у томе... 13 × 20 цм, 128 страница, ћирилица 499 дин., са попустом и до 359 дин.

Посетите наш сајт www.malalaguna.rs


SAZNAJ TAJNE LEPOTE I USPEHA! MI SMO TU DA TE INSPIRIŠEMO I POKAŽEMO TI KAKO. Postani povlašćeni kupac ili Avon Dama i iskoristi niz mogućnosti za dodatnu uštedu. KONTAKTIRAJ NAS! Informacije: 011 222 00 00 • www.avon.rs

Kompanija za žene koja pruža mogućnost svim ženama da budu finansijski nezavisne.


УЗРАСТ ОД 10 ДО 12 ГОДИНА Група аутора 101 ЧИЊЕНИЦА КОЈУ ТРЕБА ДА ЗНАШ О ТОМЕ КАКО СВЕ РАДИ Наука је свуда око нас. Од тренутка када ујутру устанемо па све док увече не одемо на спавање, користимо многобројне апарате и помагала који нам живот чине лакшим. Служимо се великим изумима који су настали у скорије време или су откривени пре више стотина година, и они нам помажу да путујемо, комуницирамо са великих раздаљина или да се боље хранимо. Желиш ли да сазнаш нешто више о њима?

Група аутора 101 ЧИЊЕНИЦА КОЈУ ТРЕБА ДА ЗНАШ О ИЗУМИМА И ОТКРИЋИМА Када је откривена ватра? Како се добија свила? Када је направљен бицикл? Књига ти нуди одговоре на та и многа дуга питања. Ове странице ће те упознати са великим проналазачима, њиховим изумима и откриће ти нека од најбитнијих достигнућа у историји човечанства. 17 × 22 цм, 50 страница, ћирилица 399 дин., са попустом и до 287 дин.

17 × 22 цм, 50 страница, ћирилица 399 дин., са попустом и до 287 дин. Група аутора 101 ЧИЊЕНИЦА КОЈУ ТРЕБА ДА ЗНАШ О ЕКСПЕРИМЕНТИМА И НАУЦИ Наука највише напредује захваљујући експериментима, а без науке човек никада не би могао да лети, да упозна људско тело, да снима филмове или да осваја свемир. Најкориснији изуми и највећа открића у историји човечанства настали су након много проба и тестирања. Желиш ли да сазнаш нешто више о њима? 17 × 22 цм, 50 страница, ћирилица 399 дин., са попустом и до 287 дин.

Посетите наш сајт www.malalaguna.rs

Група аутора 101 ЧИЊЕНИЦА КОЈУ ТРЕБА ДА ЗНАШ О ПОЗНАТИМ НАУЧНИЦИМА У току историје бриљантни проналазачи, одважни истраживачи и велики научници допринели су развоју нашег света и помогли у решавању бројних проблема свакодневице. Ова богато илустрована књига помоћи ће ти да сазнаш ко су они били и чиме су се бавили. 17 × 22 цм, 50 страница, ћирилица 399 дин., са попустом и до 287 дин.


УЗРАСТ ОД 10 ДО 12 ГОДИНА Лора Елен Андерсон АМЕЛИЈА ЗУБИЋ И ВАРВАРСКИ БАЛ Упознајте Амелију Зубић! Амелија воли да се игра гоблинске шугице и да се мази са својом бундевом љубимицом Лудајом. А мрзи да иде на досадан варварски бал који приређују њени мама и тата. О, и још нешто – Амелија је вампирица. Кад размажени принц Ноктурније заточи Лудају, Амелија мора да смисли смео план да је спасе. Али у Краљевству таме није све онако како се на први поглед чини… 13 × 20 цм, 228 страница, ћирилица 599 дин., са попустом и до 431 дин.

Лора Елен Андерсон АМЕЛИЈА ЗУБИЋ И ГОСПОДАРИ ЈЕДНОРОЗИ Амелија и њени другари морају да напусте Ноктурнију и отисну се у Краљевство светлости да спасу краљицу Вилинчицу. Али уз страшне анђеоске мачиће и једнороге који вребају иза сваке дуге, коме смеју да верују? И хоће ли открити правог зликовца који кује план да заузме њихов свет? 13 × 20 цм, 228 страница, ћирилица 599 дин., са попустом и до 431 дин.

Посетите наш сајт www.malalaguna.rs


УЗРАСТ ОД 10 ДО 12 ГОДИНА Елиза Пуричели Гвера АНА ФРАНК, ГЛАС СЕЋАЊА Ана је у очима носила искру живота. У срцу сан о срећној будућности. У перу речи којима прича о свом суморном свету, једини траг њеног постојања који зло није успело да уништи.

Алесандро Гати КРИСТИФОР КОЛУМБО, ПУТНИК БЕЗ ГРАНИЦА Велика судбина коју је исписало море. Смело путовање, прекрасно и сурово у исти мах. Путовање дуго као живот и велико као историја.

13 × 20 цм, 80 страница, ћирилица 299 дин., са попустом и до 215 дин.

13 × 20 цм, 80 страница, ћирилица 299 дин., са попустом и до 215 дин.

Анализа Страда ГАЛИЛЕО ГАЛИЛЕЈ, ИСТРАЖИВАЧ НЕБА Галилео Галилеј је био астроном, научник и један од најоригиналнијих мислилаца свог времена. Иако су само малобројни имали храбрости да га подрже, својим теоријама је променио начин на који посматрамо свет. 13 × 20 цм, 80 страница, ћирилица 299 дин., са попустом и до 215 дин.

ЕДИЦИЈА Томазо Перчивале АРХИМЕД, ЧАРОБЊАК С БРОЈЕВИМА Невероватна прича о највећем научнику антике. О необичном и загонетном генију који је заборављао да једе или да се окупа, али је наоружан шестаром заувек променио свет. 13 × 20 цм, 80 страница, ћирилица 299 дин., са попустом и до 215 дин.

Гвидо Згардоли МАРКО ПОЛО, ОТКРИВАЊЕ ЧУДА Знатижељан по природи и пажљив посматрач, Марко Поло се није бојао да пређе границе познатог света. Пловио је морима, путовао преко планина, прелазио пустиње и остао запамћен као један од највећих путника свих времена. 13 × 20 цм, 80 страница, ћирилица 299 дин., са попустом и до 215 дин.

Посетите наш сајт www.malalaguna.rs

Јакопо Оливијери НАПОЛЕОН, ОД ВОЈНИКА ДО ЦАРА Био је и поборник новина и конзервативац, победник који је претрпео тешке поразе, далековид човек кога је спутавало сопствено частољубље. Једноставно – Наполеон Бонапарта! 13 × 20 цм, 80 страница, ћирилица 299 дин., са попустом и до 215 дин.


УЗРАСТ ОД 10 ДО 12 ГОДИНА

LIFE CONCEPT

Кристијан Хил Илустровао Фабио Византин ВЕЛИКИ НАРОДИ ИЗ ПРОШЛОСТИ – РИМЉАНИ Откриј тајне и чуда великих старих цивилизација! Прочитај причу обогаћену мноштвом занимљивих података. Инжењери из антике: Римљани су поставили темеље модерног света. Унели су новине у војно умеће и били вешти инжењери, архитекте и градитељи водовода. Пођимо с младим шегртом Нумеријем у вилу у којој се десила крађа. Хоће ли успети да докаже своју невиност и пронађе кривца?

životno osiguranje

NutriFit (nutrigenetička DNK analiza)

Čuvaj sebe, voli život!

Redovna provera zdravstvenog stanja

Finansijska nadoknada za teže bolesti

13 × 20 цм, 112 страница, ћирилица 399 дин., са попустом и до 287 дин.

Кристијан Хил Илустровао Фабијано Фјорин ВЕЛИКИ НАРОДИ ИЗ ПРОШЛОСТИ – ГРЦИ Откриј тајне и чуда великих античких цивилизација! Прочитај причу обогаћену мноштвом занимљивих података. Оснивачи цивилизације: Грци су осмислили правила која и дан-данас обликују наше друштво. Они су прекаљени војници, велики математичари, одлични мислиоци... и спортисти. Навијајмо за младог тркача Андрипа на Олимпијским играма. Хоће ли успети да се врати као победник и порази немилосрдног Спартанца? 13 × 20 цм, 112 страница, ћирилица 399 дин., са попустом и до 287 дин.

Kontakt centar: 011 222 0 555

generali.rs

Посетите наш сајт www.malalaguna.rs


УЗРАСТ ОД 10 ДО 12 ГОДИНА Кристијан Хил Илустровала Сара Нот ВЕЛИКИ НАРОДИ ИЗ ПРОШЛОСТИ – ЕГИПЋАНИ Откриј тајне и чуда великих старих цивилизација! Прочитај причу обогаћену мноштвом занимљивих података. Чувари тајне: Египћани су основали царство које је трајало три миленијума. Њихови споменици, подигнути да би обезбедили опстанак душе после смрти, остављају данашње инжењере у чуду. Истражимо, заједно са младим клесаром Сабуом, долину у којој се налазе краљевске гробнице. Хоће ли успети да спасе лопова од фараоновог гнева?

УЗРАСТ ОД 12 ДО 15 ГОДИНА

Градимир Стојковић ХАЈДУК ПРОТИВ ВЕТРЕЊАЧА Четврти наставак легендарног серијала! Хајдук иде у други разред гимназије и непрестано се сукобљава са разредним старешином кога зову Фриц. Ситуација се погоршава када сазна да му отац одлази у иностранство да ради. А до експлозије ће доћи када се појаве нов наставник и злогласна браћа Вранић! Узбудљив роман о сазревању и борби за правду која нема увек лице које бисмо очекивали. 13 × 20 цм, 176 страница, ћирилица 699 дин., са попустом и до 503 дин.

13 × 20 цм, 112 страница, ћирилица 399 дин., са попустом и до 287 дин.

Том Флечер Илустровао Шејн Деврис ШКРИПАВЦИ Једног јутра нестали су сви родитељи у граду! Бића која живе испод кревета излазе ноћу и скупљају отпад. Како ће малишани без родитеља? Уживаће... али не задуго. Страшна и смешна авантура о другарству, значају породице и развоју еколошке свести. Светски бестселер који ће вас одушевити! 13 × 20 цм, 359 страница, ћирилица 799 дин., са попустом и до 575 дин.

Игор Коларов КУЋА ХИЉАДУ МАСКИ Шта је то пријатељство? Од каквог се ручка топе обрве? Шта то има између две тишине? Ко је Ханибал Први? Да ли је искоришћена шибица и даље шибица? Девојчица Ефи одраста без својих родитеља и живи код тетке. Али стварност има многа лица... и многе маске. Кућа хиљаду маски је бриљантан роман, саткан од оригиналних поетских цртица од којих је сачињена танка линија живота између игре и самоће. Добитник књижевне награде „Политикиног Забавника“ и регионалне награде „Мали Принц“. 13 × 20 цм, 184 странице, латиница

Посетите наш сајт www.malalaguna.rs


УЗРАСТ ОД 12 ДО 15 ГОДИНА Урош Петровић Илустровао Алекса Гајић СТРАХОВИТА КЊИГА „Да се нисмо препадали, можда бисмо пре падали“, каже нам Урош у својој новој књизи о страховима, о томе због чега је важно да се понекад, док смо још мали, поштено испрепадамо и како нам таква страхотна искуства помажу да израстемо у храбре људе. Забавна да пукнеш од смеха и страшна да се следиш од језе – књига за све генерације. 13 × 20 цм, 88 страница, латиница

Владислава Војновић ПРИЧЕ ИЗ ГЛАВЕ Каква је ово књига? Овде једној Милици мама „чита“ из главе, тј. прича јој приче у чекаоници испред лабораторије, пред пут на рекреативну наставу, на плажи, док иду из позоришта кући, носе мачку ветеринару или на брзину пре спавања. Милица се меша у мамине веселе и разбарушене приче баш онако како би се и остали млади читаоци мешали. Иако се ту пушта машти на вољу, ипак је све као и у стварном животу. Низ сјајно исприповеданих и незаборавних догодовштина – попут генијалне приче „Намргођеност“ – води нас до кључног сазнања: читање је увек поучно, али и забавно. 13 × 20 цм, 168 страница, латиница

Посетите наш сајт www.malalaguna.rs


УЗРАСТ ОД 12 ДО 15 ГОДИНА Ана Велтман ОВО НИЈЕ КЊИГА О МАТИШУ Математичка цртанка. Уметност и матиш су нераздвојни – само што ти то још не знаш! Закорачи у свет образаца, симетрије и облика. Покушај да црташ савршене кругове и троуглове, правиш спирале и супер мандале. Без обзира на то јеси ли тата-мата за матиш или само обожаваш да црткаш, ова књига је твој графички водич од математике до сликарства. Не заборави – ово НИЈЕ књига о матишу. Или можда јесте?

Синиша Соћанин БАНДОГЛАВИЋ СТРАХИЊА Ко је усред ноћи провалио у школу и испретурао све учионице и кабинете? Шта је тражио? Да нису умешани озлоглашени осмаци? Да ли ће шестак Страхиња коначно награбусити због њих? Ко му шаље мистериозне претеће поруке на Инстаграму? А ко љубавне? Може ли непријатељство с фудбалерима из разреда да се претвори у другарство? И какве све то везе има с Бановић Страхињом, кога мама зове највећим фрајером 14. века? Савремена тинејџерска драма с много преокрета и духовитих дијалога, емотивна и узбудљива школска прича у којој се преплићу две загонетке: једна крими и једна љубавна, и једна о мржњи. Добро, то су три.

21,5 × 28 цм, 80 страница, ћирилица 999 дин., са попустом и до 719 дин.

13 × 20 цм, 176 страница, латиница 499 дин., са попустом и до 359 дин.

Н А Г РАЂ Е Н Е К Њ И Г Е

Књижевна награда „Политикиног Забавника“ за 2018. Награда „Трга од књиге“ у Херцег Новом Мала Лагуна каталог 2019

Награда „Раде Обреновић“ Змајевих дечјих игара за најбољи роман за децу и младе у 2108. Награда „Плави чуперак“ За издавача: Дејан Папић Издавач: Лагуна, Београд

Награда „Невен“ за илустрацију Награда „Гордана Брајовић“

Телефони: 011/3341-711, 011/7155-055 www.laguna.rs, info@laguna.rs

Тираж: 40 000 Штампа: Ротографика, Суботица

Награда „Добра сликовница“

CIP - Каталогизација у публикацији Народна библиотека Србије, Београд 017.42:655.41(497.11)"2019"

Награда „Расковник“

ISBN 978-86-521-3351-2 COBISS.SR-ID 275519500


Profile for Laguna

Mala Laguna – Katalog 2019.  

Mala Laguna – Katalog 2019.  

Advertisement