Berlingske - Knivskarpt design til designekspertens eget køkken

Page 1

Annoncetillæg til Berlingske oktober 2015

p/

Annoncetillæg til Berlingske oktober 2015

84

85

p/

Minimalistisk, stringent og grafisk skarpt. Form2køkkenet fra Multiform matcher arkitekturen i den smukke villa fra 1926. Fronterne er i sortbejdset egefiner med en fortløbende åretegning, som giver en smuk organisk fornemmelse og samtidig understreger det elegante horisontale look i det sort-hvide køkken.

tekst af:

kåre peitersen

Knivskarpt design til designekspertens eget køkken

Der er visuel forbindelse ind til spisestuen, og det har derfor været vigtigt at køkkenet matchede perfekt i stilen. Køkkenelementernes møbelagtige udtryk skaber den helt rigtige overgang mellem de to rum.

DESIGNER, LIVSSTILSEKSPERT OG INDRETNINGSKONSULENT BIRGIT TARP VALGTE ET SORT FORM2 KØKKEN FRA MULTIFORM DA HUN OG FAMILIEN SKULLE MODERNISERE KØKKENET I DERES SMUKKE VILLA FRA 1926. RESULTATET ER ET GRAFISK OG SKARPT KØKKENMILJØ MED PLADS TIL BÅDE KULINARISKE UDFOLDELSER OG FAMILIELIV.

Hvad vælger designeksperten, når hun skal modernisere sit eget hjem? Opgaven er aldrig let, specielt ikke når man ved, hvor mange muligheder der findes – og det ved indehaveren af Design Circus, Birgit Tarp, om nogen. Den garvede indretnings- og stylingkonsulent fik dog hurtigt sporet sig ind på Multiforms Form2-køkkenkoncept, da hun og familien skulle renovere køkkenet i deres smukke villa fra 1926. ”Valget faldt på Multiforms Form2-kollektion, model LK i sortbejdset egetræ. Blandt andet fordi fronterne har synlig træstruktur, som giver en god fornemmelse af noget organisk, og fordi der er tale om godt snedkerhåndværk”, fortæller Birgit Tarp, der til daglig beskæftiger sig med rådgivning og indretning.

Smukke linjer i FORM2 Form2 fra Multiform er et køkken baseret på rendyrket minimalisme med smukke horisontale linjer. Alle skuffer er håndlavede og tappet sammen med svalehalezinkning og har sider fremstillet af håndsorteret ahorn. For at sikre en smuk og ensartet overflade er låge- og skuffefronter beklædt med et 3 mm tyndt lag finer. Man kan vælge mellem flere varianter, bl.a. bejdset europæisk eg, som Birgit Trap valgte. ”Den fine balance mellem farve, form og materialer, samt matchet mellem det stringente køkkendesign og villaens oprindelige arkitektur, blev afgørende for valget”, forklarer Birgit Tarp, der understreger, at funktionaliteten også har været i spil. Birgit Tarp ønskede et køkken, hvor hele familien kunne finde sig til rette – også de to

døtre, der gerne giver en hånd med, når maden skal tilberedes.

Multiform – klassisk møbeldesign Et Multiform-køkken skræddersys altid fra bunden af på fabrikken i Kibæk i Midtjylland efter klassiske snedkerprincipper og med en sjældent set kærlighed til håndværket og materialerne.


Annoncetillæg til Berlingske oktober 2015

p/

86

Grundtanken hos Multiform har alle dage været at opløse det klassiske skel mellem køkken og stue, og det var en vigtig faktor for Birgit Tarp: ”Der er etableret en halvmur mellem køkken og spisestue og det var derfor vigtigt, at køkkenet visuelt kom til at spille sammen med indretningen og stilen i spisestuen. Den transparente opdeling mellem de to rum giver optimale muligheder for at udfolde sig i et dynamisk madværksted, mens spiseafdelingen byder på ro og afslapning for familie og gæster”. For at opnå det ønskede skarpe look, valgte hun fronter i planskåret, sortbejdset egetræsfinér og en bordplade af en blot 20 mm matsleben Nero Assoluto natursten. På den måde smelter front og bordplade visuelt sammen, og udtrykket bliver skulpturelt og slankt – en oplevelse, der understreges af en underlimet vask og kogeplade. Køkkenets sorte underskabe suppleres med to hvide højskabe, som går helt til loftet og som blandt andet rummer køleskab, integreret kaffemaskine og ovn. ”De glatte flader, de grebsløse skuffer og det slanke udtryk forsyner elementerne med et klædeligt møbellook, som giver visuel plads til husets byggestil, og som matcher vores forholdsvis minimalistiske indretning”, siger Birgit Tarp.

Se mere på www.multiform.dk

Multiform – køkkenet som designermøbel Multiform blev grundlagt i 1982 ud fra en vision om at opløse det traditionelle skel mellem stuens designermøbler og køkkenets funktionelle elementer. I dag står de tidløse køkkener stærkere end nogensinde og forhandles igennem 11 designcentre i Danmark, 7 i Norge samt et i London og et i Antwerpen. Et Multiform-køkken tegnes, skræddersys og fremstilles altid i hånden i Danmark. Se mere på www.multiform.dk

Fra spisestuen ses kun de to hvide højskabe og den flisebeklædte marmorvæg. For at skabe et harmonisk og roligt helhedsindtryk er emhætten også beklædt med fliser.

ANNONCE