Page 1

WEEK VAN DE PATEEKES

2–11 FEBRUARI 2018

meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass


COLOFON & AGENDA PATEEKES WEEK

Antwerpen Koekenstad dompelt je jaarlijks onder in een wereld van koekjes en chocolade. Dit beleef je in een expo, twee proeverroutes – Pateekes Week en Chocolate Week – en de Antwerpse Handjes illustratiewedstrijd. De heren Eddy Van Tittelboom van het huis Lints en Bernard Proot van het huis DelReY zijn ambassadeurs van Antwerpen Koekenstad.

vrijdag 2 februari t.e.m. zondag 11 februari 2018

CHOCOLATE WEEK

vrijdag 2 maart t.e.m. zondag 11 maart 2018 Chocolate Week is een ontdekkingsroute voor iedereen die van chocolade en pralines houdt. Ambachtelijke koffiebranders en thee-speciaalzaken hebben zich ook dit jaar aangesloten bij deze route. Voor beide routes kan je een speciale pas kopen waarmee je dubbel profijt doet.

Fotografie

De productbeelden zijn afkomstig van Koekenstad, studenten van Karel de Grote Hogeschool en van de deelnemende patissiers en chocolatiers.

EXPO ZOUT & ZOET

vrijdag 2 februari t.e.m. zondag 11 maart 2018 Ex-postgebouw Groenplaats, boven Mercado Tuc is wellicht het bekendste Antwerpse koekje. Geen zoet, maar zout dat in de jaren 1960 het daglicht zag. En Louis Parein was één van bedenkers. Biscuiterie Parein was echter vooral bekend door het zoete. Cent Wafer was het volkswafeltje van één cent. Een geschiedenis om van te smullen!

Campagnebeeld (cover)

Zhivko + Piet De Lombaerde

Ontwerp

Studio Pieter Boels

Verantwoordelijke uitgever

TENTOONSTELLINGSBEZOEK MET GIDS

Koekenstad vzw Piet De Lombaerde Elisabethlaan 1a 2600 Berchem

vrijdag 2 februari t.e.m. zaterdag 31 maart 2018 Laat je verrassen door de interessante geschiedenis en extra anekdotes zout en zoet. De rondleiding duurt 1 à 1,5 u en kan geboekt worden van 2 februari 2017 tot en met 31 maart, van woensdag tot maandag. De prijs voor de rondleiding bedraagt € 80 voor een groep van maximum 20 personen. De inkomprijs voor de tentoonstelling Zout & zoet is hierbij niet inbegrepen (groepstarief € 5 per persoon, ter plaatse te betalen). Voor meer info of boekingen: tours@antwerpenkoekenstad.be. Vermeld je naam, het aantal personen, de datum en het gewenste startuur.

2


INTRO De Pateekes Week zet de patissiers en tearooms van Antwerpen in de kijker. Het is een ontdekkingsroute speciaal voor iedereen die van pateekes, zoete delicatessen, koffie en thee houdt. Deze editie loopt vrijdag 2 februari tot en met zondag 11 februari 2018.

Pateekes Pass

Als je wil deelnemen koop je een Pateekes Pass. Deze pas is vanaf half januari 2018 verkrijgbaar bij alle deelnemende zaken en is geldig tijdens de Pateekes Week. De pas bevat tien coupons waarmee je bij de deelnemende zaken van lekkers kunt genieten. Met de Pateekes Pass van 10 euro krijg je het dubbele in aankoopwaarde terug. Je kan maximaal twee coupons per Pateekes Pass bij eenzelfde winkelier verbruiken. Het is bij de meeste zaken niet voorzien dat men de producten in de winkel nuttigt. Indien het eerste aanbod uitgeput is, wordt er bij de meeste handelaars een alternatief voorzien. Bij aankoop van een pateekespas ontvang je deze brochure ĂŠn een inkomkaart (ter waarde van zeven euro) waarmee je gratis de tentoonstelling Zout & Zoet kan bezoeken in het voormalige postgebouw aan de Groenplaats, boven Mercado. Deze expo loopt van vrijdag 2 februari tot en met zondag 11 maart 2018.

www.antwerpenkoekenstad.be www.perrette.be www.antwerphands.com

3


ZOETE ZOUTE ZONDE Elk jaar, ergens midden december, krijg ik de eerste informatie binnen rond de nieuwste edities van de Pateekes Week en de Chocolate Week. We schrijven woensdag 13 december en het land heeft al twee dagen plat gelegen onder de sneeuw. Veel miserie en ellende op de weg, de winter is nu wel definitief in het land en het is verdomd koud. En plots word je week weer helemaal goed wanneer je voor het eerst de brochure van de Week van de Pateekes in je mailbox ziet verschijnen. Wat heb ik mooie herinneringen aan de afgelopen edities: al die prachtige zaken gaan bezoeken en met mijn couponnetje mogen kiezen uit een ruim assortiment pateekes en andere zoete lekkernijen. De keuze hebben uit een enorm aanbod aan taarten en reuzebenieuwd zijn naar het ‘gebakje van de dag’. Afsluiten met een heerlijk kopje koffie of thee. Oh ja, het aftellen naar februari is nu wel begonnen. Meestal worden onze banketbakkers in de eerste plaats geassocieerd met zoet en fijne patisserie. Maar ook voor hartige snacks kan je er terecht. Denk maar aan worstenbroden, hartige warme hapjes, pizza’s, mini-videetjes enz. Eén van de laatste voedingstrends die overgewaaid is uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten is de zoete zoute zonde. Warme suikerwafels met spek en stroop bij het ontbijt zijn er de normaalste zaak van de wereld. Creatieve bakkers hebben heel wat mogelijkheden, naast die heerlijke klassieke brownies, cheesecake en quiches. Kortom, elke liefhebber komt aan zijn trekken. Bezoek ook zeker de prachtige expo Zout & zoet in het voormalig postgebouw op de Groenplaats, boven Mercado.

EXPO ZOUT & ZOET

vrijdag 2 februari t.e.m. zondag 11 maart 2018 Ex-postgebouw Groenplaats, boven Mercado Deze tentoonstelling focust op de boeiende geschiedenis van Tuc en Cent Wafer. Tuc is wereldwijd heel populair en daarom wellicht het bekendste product van Antwerpen. Louis Parein was één van bedenkers. In de jaren 1960 verhuisde de Biscuiterie naar Beveren waar voor Tuc een eerste moderne productielijn werd gebouwd. Het allereerste gebakken koekje uit deze nieuwe fabriek kan je op de expo bekijken. Biscuiterie Parein was echter vooral bekend door het zoet. Cent Wafer was het volkswafeltje van één cent.

Fijne pateekesweek gewenst! Bruno Kuylen Directeur Bakkers Vlaanderen

4


AVENIDA PAULISTA sendoortje. De Braziliaan doet daarom steevast een flinke scheut suiker in zijn koffie. Dona Antonia wil delen met kinderen uit de Cidade Nova, een township bij de stad Itu. Ze ondersteunt er families met voedsel en kledij en door het opzetten van drugpreventieve acties. Je kan hier deel van uitmaken door aankoop van een doos koeken ter waarde van 5 euro.

Dona Antonia is al meer dan 20 jaar een gevestigde Braziliaanse horecadame in Antwerpen. Ze baatte verschillende herbergen en restaurants uit. Ze is intussen met rust maar begeleidt vandaag Avenida Paulista, een ontmoetingshuis voor Braziliaanse vrienden. Avenida Paulista is de naam van een belangrijke laan in haar geboortestad São Paulo. Je kan hier genieten van typische hapjes en drankjes, waaronder een Portugese koffie Camelo. Dit is een kleine sterke koffie, het dagelijkse nood van Brazilianen en Portugezen. Dit koffietje wordt ook ‘bica’ genoemd en dat staat voor ‘Beba isto com açúcar’ of ‘Drink dit met suiker’. Deze slogan werd oorspronkelijk gebruikt omdat de zwarte koffie te bitter smaakt. Wat zoeter wordt het een lekker tus-

Italiëlei 117 2000 Antwerpen 0499 24 54 66 Open elke dag 8u–19u max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 kopje Portugese koffie

5


8TEA5 8tea5 is een bubble tea-conceptwinkel aan de trendy Korte Klarenstraat in hartje Antwerpen. Ze serveren authentieke Taiwanese bubble tea. Bubble tea is het nationaal product van Taiwan dat in de jaren tachtig is ontstaan. De thee wint enorm aan populariteit in Europa, en nu dus ook in België. Het product wordt gemaakt op basis van verse thee, gemixt en geshaket met smaken en wordt afgemaakt met verschillende soorten bubbels als toppingen. Een volledige bubble tea-ervaring gegarandeerd. Korte Klarenstraat 15 2000 Antwerpen www.8tea5.com Open van ma tot za: 10u30–19u Zondag: 12u–18u meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 mini bubbletea (100 cc) naar keuze uit het basisassortiment fruitsmaken

6


AZUMAYA thee op de echte Japanse manier, zodat de fijne en geraffineerde smaken volledig tot hun recht komen. We delen graag onze expertise met u, zodat u ook thuis een perfect kopje Japanse groene thee kan zetten. Ontdek de buitengewone smaken van de Japanse groene thee bij Azumaya!

Of je benieuwd bent naar de kunst van Japanse groene thee, haar gezonde eigenschappen, of gewoon wil ontspannen en genieten van een heerlijk kopje groene thee van topkwaliteit… Azumaya brengt u steeds een authentieke ervaring. Onze experts selecteren persoonlijk de beste Japanse groene thees voor ons theecafé en -winkel. Door rechtstreeks met de producenten te werken, met veel aandacht voor de verpakking en verzending, kunnen wij een unieke en ongewoon verse selectie groene thee aanbieden. In het Azumaya theecafé ben je steeds welkom voor een kopje thee met gebak of sushi, een thee-degustatiemenu en zelfs om een thee-workshop te volgen. Wij bereiden de

Leopoldplaats 12 2000 Antwerpen 03 633 86 99 www.azumaya.be Open di tot vrij: 13u–18u Zaterdag: 11u–18u Zon, ma en feestdagen gesloten meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 geroosterde groene thee

7


BAKKERIJ LEBLEU Elke dag verse boterhammen uit eigen atelier. Daar staan wij voor! Onze gebakjes zijn echte ambachtelijke producten, met passie gemaakt en met toewijding verkocht. Klassieke pateekes zoals méringue, een tompoes, carré confituur, een frangipanneke en een frambozentartelet zijn nog steeds onze favorieten. Bakkerij Lebleu, de warme bakker, staat voor kwaliteit en service, elke dag opnieuw. Schomstraat 14 2600 Berchem 03 239 05 50 www.bakkerijlebleu.be Open van woe tot vrij: 7u–18u Za en zo: 7u–16u Gesloten op ma en di meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 rijsttartelet, carré confituur, frambozentartelet of éclair

8


BAKKERIJ VERVECKEN Op zoek naar een lekker pateeke voor bij de koffie? Bij Bakkerij Vervecken op het Antwerpse Zuid vind je zonder twijfel je goesting. De ambachtelijk gemaakte gebakjes (boterroom, chocolade, slagroom, bavarois, diplomate, fruit …) zijn een lust voor het oog en vooral onweerstaanbaar lekker. Wie een bezoek brengt aan Bakkerij Vervecken kan dan ook niet anders dan likkebaardend zijn ogen uitkijken. Toegegeven, kiezen wordt moeilijk want de keuze is enorm. Maar of je nu gaat voor een klassieker zoals een tompoes of carré confituur of voor een specialleke van het huis, genieten zal je! Laat het smaken.

Volkstraat 12 2000 Antwerpen 03 237 54 80 www.bakkerij-vervecken.be Open ma­–woe en za: 7u–18u Zondag: 7u–17u Do en vr gesloten meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 gebakje van de dag

9


BAKKERIJ XAVIER Bakker Xavier, afkomstig uit het Zoete Land van Waas, vestigde zich tien jaar geleden aan de Tunhoutsebaan, wellicht de meest multiculturele straat van Antwerpen. Hij heeft zich met brood en gebak prima geïntegreerd. Naast het klassieke aanbod laat hij zijn creativiteit los op het bakkerserfgoed van de streek. Hij maakte al een aparte versie van het Antwerpse Handje: twee traditionele koekjes worden beslagen en verenigd met de fijnste marsepein. Nu heeft Xavier de handen uit de mouwen gestoken voor de Borgerhoutse reuzekes. Met een antieke houten koekenvorm en het origineel recept stelt hij deze lokale legende met trots voor. En lekker...

Turnhoutsebaan 108 2140 Borgerhout 03 236 29 76 www.bakkerij-xavier.be Open van di tot za: 7u–18u Zon- en feestdagen: 7u–16u Gesloten op maandag meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 2 reuzekoeken (alt: ander ambachtelijk koekje)

10


BUBBLE WAFFLE CAFÉ Wij serveren in ons Bubble Waffle Café ook heerlijke home made desserten, taarten en all day breakfast. Wat smaakt er beter dan een brunch om je dagje te starten? Healthy of guilty… voor elk wat wils! Ook voor de lunch kan je bij ons terecht.

In het Bubble Waffle Café kan je terecht voor de heerlijke Bubble Waffles en koffie, take away or eat in! Kom de traditionele Hong Kong street food proberen met een Belgische twist. We hebben ons eigen recept ontwikkeld voor deze wafels, zacht van binnen en lekker krokant van buiten met een heerlijke fijne vanillesmaak. Create your own Bubble Waffle! Kies je voor onze Original met suiker en een lekker sausje of liever de Tasty met een bolletje artisanaal ijs erbij ? En als kers op de taart mag je deze creatie nog afwerken met een topping …

Wijngaardbrug 2 2000 Antwerpen 0477 26 36 11 www.bubblewaffle.be Open van woe tot vrij van 8u–18u zaterdag en zondag van 8u30–18u meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 original bubble waffle

11


CUPERUS te halen. De barista’s helpen je graag om een keuze te maken of je wat uitleg te geven bij hoe je thuis best koffie of thee zet. Bij Cuperus gaat het nog steeds over kwaliteit, productkennis en service, en dat merk je.

Cuperus, de oudste koffie- en theebar van Antwerpen, bestaat al sinds 1823. Onder de leiding van Glenn en Ellen – die het in 2011 overnamen – verhuisde Cuperus naar de Sint-Katelijnevest waar het ooit begon. In de Sint-Katelijnevest kan je zowel in de bar als de winkel kiezen uit diverse koffies, thees en zoetigheden. Ellen geeft er koffie-workshops en het materiaal om zowel koffie als thee op een juiste manier te zetten wordt er ook aangeboden. Binnenkort worden er zelfs theecursussen aangeboden. Je begrijpt het al, als je iets wil weten over koffie of thee, dan ben je hier aan het juiste adres. De koffie wordt gebrand door Glenn, vierde generatie koffiebrander, die naast de geërfde ambachtskennis ook de nieuwe technologie beheerst om zo de beste smaken uit de koffie

Sint-Katelijnevest 51 2000 Antwerpen Open van ma tot za: 8u30–18u Gesloten op zondag Paardenmarkt 28 2000 Antwerpen Open van ma tot vrij: 8u30–17u30 Zaterdag: 10u–17u30 Gesloten op zondag 03 233 25 89 www.cuperuskoffie.be meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 filterkoffie

12


DELLAFAILLE Opgericht in 1938 in Schoten staat bakkerij Dellafaille nu al tachtig jaar lang voor kwaliteit en originaliteit. Producten van hoogwaardige kwaliteit samen met nieuwigheden en de klassieke specialiteiten garanderen dat u als klant elk dag opnieuw verwend wordt. In maart 2010 kwam er een nieuwe zaak op het Zuid, waar u dezelfde service en dezelfde specialiteiten kan vinden zoals in Schoten. Anders dan in Schoten is er op het Zuid ook een kleine koffiebar. Vele klanten starten hier de dag met een koffietje, een croissant en een krant. Ook voor een vieruurtje is het dé ideale plaats om even tot rust te komen en kan u kiezen uit een ruim assortiment pateekes en andere zoete lekkernijen.

Museumstraat 2 2000 Antwerpen 03 257 37 08 www.dellafaille.net Open van woe tot vrij: 7u30–18u30 Maandag en zaterdag: 7u30–18u Zondag: 7u30–16u30 meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

2 coupons: 1 éclair chocolade of mokka

13


DELREY bij DelReY… al hun patisserie en befaamde pralinencollecties worden steeds zorgvuldig met de hand gemaakt in eigen atelier.

DelReY is een ambachtelijke chocolatierpatissier gelegen in de prestigieuze diamantwijk van de Antwerpse koekenstad. Ze werd in 1983 overgenomen door Bernard Proot en zijn echtgenote Anne Seutin. Met een gedegen opleiding en hands-on ervaring bij Lenôtre in Parijs en Wittamer in Brussel, en omringd door een team van gedreven medewerkers, mag DelReY zich rekenen tot één van de 100 beste patissiers ter wereld. Getuige daarvan het jarenlange lidmaatschap bij Relais Desserts. Als snel groeiend bedrijf is DelReY steeds op zoek naar innovatie. Zo reizen ze de wereld rond om zich te laten inspireren en hiermee het beste van verschillende continenten te combineren. Dit steeds met volle overgave en passie voor het vak. Want daar draait het om

Appelmansstraat 5 2000 Antwerpen 03 470 28 61 www.delrey.be shop@delrey.be Open van ma tot za: 9u–18u30 Gesloten op zon- en feestdagen Chocolate Lounge Open van ma tot za: 10u–18u Gesloten op zon- en feestdagen meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

2 coupons: 3 Bouboules

14


DÉSIRÉ DE LILLE specialiteit, die herkenbaar is aan dit beeldmerk, aan op kermissen, in tearooms of in verkooppunten in België en in het buitenland.

Toen Désiré Smidts nog een leerjongen was in de banketbakkerij Lacquemant in het NoordFranse Lille (Rijsel), creëerde hij zelf een nieuwe lekkernij. Uit een bolletje deeg dat hij in een wafelijzer stopte, toverde hij een ronde, platte koek die hij opvulde met een heerlijke siroop waarvan hij enkel het recept kende. Deze lekkernij doopte hij ‘Lacquemant’, naar de naam van zijn werkgever. Deze Lacquemant kende van meet af aan een enorm succes en is ook nu nog – honderd jaar later – een culinair begrip dat in België op de grootste kermissen aan de man wordt gebracht door Désiré, ondertussen ‘Desiré de Lille’ geworden. Marc Stoffels, zijn kleinzoon, zet deze familiale traditie met een onverminderd enthousiasme verder en biedt deze culinaire

Schrijnwerkersstraat 16 2000 Antwerpen 03 233 62 26 www.desiredelille.be info@desiredelille.be Alle dagen open: 9u–19u meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 Luikse of Brusselse wafel met suiker

15


EUGENE Als u naast de meest voorkomende allergenen nog andere ‘verboden’ producten heeft zoeken we dat uit en proberen steeds een passend product te creëren.

Eugène is de 100% glutenvrije artisanale bakkerij te Antwerpen. Sinds 2002 kunnen we u een gamma aanbieden dat qua smaak en structuur gelijkend is aan gewoon brood en gebak. Naast dit gamma worden in onze bakkerij geen andere producten bereid. Onze producten zijn dus 100% glutenvrij. Dat de bakker zelf coeliakie heeft en daarnaast ook een koemelkallergie is een groot voordeel. Bijna al onze producten zijn vrij van koemelk en volledig plantaardig. We zoeken steeds verder naar nieuwe producten en bereidingen die onze slogan alle eer aan doen: “Een smaak van het goede leven” We gaan hier zelf nog een stuk verder, we maken als het ware brood en gebak op maat.

Volkstraat 15 2000 Antwerpen 03 233 19 89 www.zondergluten.be bestelling@zondergluten.be Open dinsdag: 14u–18u Woe–vrij: 11u­–18u Zaterdag: 11u—17u Di, woe, vrij en za zijn bakdagen Gesloten op zo, ma en feestdagen meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 financierscakeje (gluten- en koemelkvrij)

16


FOUBERT Naast hun salon in St-Niklaas openden broers Jan en Carlos Foubert in 2015 een tweede permanent ijssalon in het hartje van Antwerpen. Op amper drie jaar tijd groeide het uit tot een mekka voor ijsliefhebbers. Het assortiment telt zestien vaste smaken roomijs en sorbet, en de vier smaken van de week wisselen het hele jaar door. Met namen als meloen, dinosauruskoeken, banana colada, amaretto, groene appel of mojito lichten we alvast een kleine tip van de sluier op. Op de kaart staat ook een uitgebreid en origineel aanbod ijscoupes, verse pannenkoeken en huisbereide brownies.

Grote Markt 31 2000 Antwerpen 03 336 23 80 www.foubert.eu Alle dagen open: 14u–23u meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

2 coupons: 1 ijspateeke

17


G. BASTIN PAARDENMARKT Bastin bestaat al meer dan 100 jaar. Theofiel Adriaenssens opende in 1908 een snoepwinkel op de Paardenmarkt 108, maar pas na de Tweede Wereldoorlog specialiseerde nazaat Gilbert Bastin zich in eigen chocolade- en patisserie creaties. De zonen, Raymond en Ronny, zetten intussen de zaak verder en hebben in 1999 een tweede winkel geopend aan de voet van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Sinds april 2014 openden zij een filiaal in de Stationstraat te Sint-Niklaas, “the complete chocolate experience”, hier worden al je zintuigen geprikkeld. Je kan er ook terecht voor desserts, negen verschillende soorten chocomelk en warme dranken. Al ons gebak wordt dagvers aangeboden aan onze klanten, en wordt met verse slag-

room, eieren en roomboter vervaardigd. Het klassieke palet van fijne slagroomgebakjes wordt aangevuld met een hedendaags assortiment van mousses en designs. Bovendien wordt een ruim assortiment aan dessertkoekjes aangeboden, die met de meeste zorg worden bereid.

Paardenmarkt 106–108 2000 Antwerpen 03 233 02 47 www.g-bastin.com Open ma­tot vrij: 9u–18u Zat: 9u–17u Gesloten op zondag meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 Antwerps Toreke (alt: 1 pakje Antwerpse Handjes)

18


GEWAEGD Patisserie Gewaegd staat voor verse, vernieuwende maar vooral voor lekkere zoetigheden. We werken seizoensgebonden, dit geeft de mogelijkheid om kwaliteitsvolle producten aan te bieden. Onze eigen creaties maken we dan ook met de grootste zorg en oog voor detail. We ontvangen jullie graag in onze nieuwe winkel om ons volledig assortiment te komen ontdekken. Buiten taart en gebak bieden we ook koekjes, truffels en ijs aan. Lange Lozanastraat 129 2018 Antwerpen 03 345 22 28 www.gewaegd.be Open di tot zat: 10u–18u Zondag gesloten meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

2 coupons: 1 citroentaartje

19


GOOSSENS kan je bij ons vinden. Uitmuntend is ook de dikke speculaas, naar aloud recept gemaakt in een antieke hartvorm, die nog steeds de initialen PH van onze stichter, draagt. We hebben ook zoute hapjes zoals de Goossens Pizza. Deze werd in de jaren 1950 na een Italiereis door onze chef patissier speciaal voor de Antwerpse fijnproever uitgedacht. In die tijd waren pizza’s veel minder bekend en populair dan vandaag.

Bakkerij Goossens werd in 1884 door Philippe Goossens gesticht. Vandaag produceert de vierde generatie bakkers samen met bekwame medewerkers op dezelfde plek artisanale producten, volgens authentieke recepten en op ambachtelijke wijze. Trage kneedprocessen, langdurige en veelvuldige rijstijden en een traditionele vloeroven zijn ons geheim. Onze specialiteiten zijn verscheidene broodsoorten waaronder het overheerlijke roggeverdommeke en een resem van speciale broden als suikerbrood, stollen, succadebrood, chocolade brood,… Patisserie kan uiteraard niet ontbreken. We bieden klassieke boterdesserts aan, vaak vermengd met de beste chocolade ter wereld. Traditionele gebakjes als sneeuwpateekes, marmercake, alcazar, kaastaarten en appelgebak

Korte Gasthuisstraat 31 2000 Antwerpen 03 226 07 91 Open di tot za: 7u–19u Zondag en feestdagen gesloten meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

2 coupons: 2 grote rochers of 1 Goossens pizza

20


HELIOS zetten in de jaren 20 de cinema’s verderop in de straat de toon met hun Grieks klinkende namen als Flora, Lion en Palace? Een ding is zeker: de confiserie en chocolaterie smaakt net zo goddelijk als de naam Helios doet vermoeden. Nougat Feliz is een Antwerpse ambachtelijke nougat, gemaakt van natuurlijke ingredienten én met echte Kandij Cassonade suiker uit Merksem.

Helios begon in 1925 als koffiebranderij met een assortiment aan thee, cacao, chocolade en confiserie. Doorheen de jaren werd dit uitgebreid met snoep, honing, confituren, koekjes, Italiaanse specialiteiten en doopsuiker. Juliette Mosca en Feliciano De Luca zijn de vierde generatie die met een glimlach uw geschenkmandje samenstellen met heerlijke vers gebrande koffie en ander lekkers. Ambachtelijke en echte producten is waar ze voor staan. In 2010 werden ze bekroond met de gouden glimlach en mochten zich voor een jaar ‘de beste buurtwinkel van t’stad noemen’. Waaraan het delicatessenwinkeltje zijn exotische naam te danken heeft, is een onopgelost raadsel. Lieten Juliettes voorouders zich inspireren door hun verre reizen naar het Zuiden of

Statiestraat 13 2600 Berchem 03 239 24 54 www.heliosberchem.be Elke dag open: 9u–18u Gesloten op zondag meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 Feliz nougat

21


33

MAS

26

skaa

i

Oude Leeuwenrui

aen

1

Jord

Sch

ui

rsr de roe erb nd

14

i ItaliĂŤle

8

Mi

elde

St-Jans plein

Paardenmarkt

Gr. Markt

an D ijckk

a ai

A

13

7

23 24

St-Katelijnevest

27

E. v

Kipdorp

28

Groen plaats

B

2

St-Jaco

bsmar

Lange Nieu

kt

wstr.

8

Rooseve plaats lt

Meir

11

De Ke

21 16 27

yserle

10

Hopland

Oudaan

kaa

i

18

lei kr ijk Fr an

Mechelse plein

nales

Sc

traat

he lde

Pla ntin

Theater plein

Natio

22

3

Stadspark

Vo lk

i

sele

Brit

La

ng

eL ee

m

str aa

t

g

nwe ĂŤle

i

str. lgi

Am

a erik

lei

na Loza Lge.

is

Pale

aat str

stee else

h Mec

Museum Schone Kunsten

Be

am se

9

Vla

W aa

lse

ka

ai

ka

ai

32

str a

at

5 12

15

31 25 17 4

30

i

3


Park Spoor Noord

DEELNEMERS PATEEKES WEEK

Astrid plein

34

Car

not

stra

at

A Centraal Station

Zoo

Provinciestraat

6

20 Plantin en

Moretuslei

29 19 5

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 A B

Avenida Paulista 8Tea5 Azumaya Bakkerij Lebleu Bakkerij Vervecken Bakkerij Xavier Bubble Waffle Café Cuperus (2 locaties) Dellafaille DelReY Désiré de Lille Eugene Foubert G. Bastin Paardenmarkt Gewaegd Goossens Helios Hoeked Doughnuts Ijssalon Pinguin Kleinblatt La Maison du Chocolat Belge Lints MoMade Cupcakes Nata Lisboa Neirynck Pelican Rouge Experience Shop Philip’s Biscuits (2 locaties) Quetzal Roché Schoenaers The Bakery The Ice Shop Toon De Klerck Van Opstal–Van Boxel Dienst Toerisme Stad Antwerpen Grote Markt 13 & Centraal Station Expo Zout & Zoet Mercado Groenplaats

p. 5 p. 6 p. 7 p. 8 p. 9 p. 10 p. 11 p. 12 p. 13 p. 14 p. 15 p. 16 p. 17 p. 18 p. 19 p. 20 p. 21 p. 24 p. 25 p. 26 p. 27 p. 28 p. 29 p. 30 p. 31 p. 32 p. 33 p. 34 p. 35 p. 36 p. 37 p. 38 p. 39 p. 40


HOEKED DOUGHNUTS ‘Zullen we eens een donutshop openen in Antwerpen?’ zei Joris uit het overzeese Waasland. ;En waarom maken we die ronde dingetjes niet eens hoekig?’ Met meer dan 20 jaar ervaring en veel goesting in iets nieuws was het voor Joris een fantastische uitdaging om de pateekes vaarwel te zeggen en de donuts te omarmen. Bij Hoeked Doughnuts word je niet alleen bekoord door het gezellige en verfrissende interieur, maar vooral door de hoekige lekkernijen waarin, zoals we van een bakker/patissier in hart en nieren niet anders verwachten, de goede rijke grondstoffen zoals boter en vanille worden verwerkt. Get Hoeked en Stay Hoeked…. Ook vegan verkrijgbaar.

Oudaan 4 2000 Antwerpen 03 232 38 47 www.hoekeddoughnuts.be Open di–vrij: 11u–18u30 Zaterdag: 10u30–18u30 Zo en ma gesloten meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

2 coupons: 1 CrèmeBrûlée, HoekedBerliner of gevulde confituurdonut

24


IJSSALON PINGUIN gedraaid van zelf gemaakte basisproducten, en onze echte Brusselse wafels worden nog op een gasvuur gebakken: krokant vanbuiten en zacht vanbinnen, zoals het hoort! Alles gebeurt nu met een moderne insteek, maar met respect voor de originele recepten en methoden. Of het nu voor een ijsje of een snack is, mensen komen nog steeds voor ons authentiek karakter en de gezelligheid.

Ijssalon PINGUIN is al meer dan 80 jaar the place to be voor ijsliefhebbers, en bovendien een echte familiezaak met ijs en wafels volgens het originele recept van de overgrootmoeder. Ze begon met een grote pot naast een klein diepvriezertje in de hal van haar woning, later uitgebreid met twee tafeltjes waaraan de klanten hele middagen zaten te kletsen. Ook bij de bezoekers van de cinema om de hoek werd ze enorm succesvol. Vandaag neemt het ijssalon drie naast elkaar liggende woningen in beslag. Inmiddels heeft de vierde generatie haar intrede gedaan en wordt Carine als zaakvoeder bijgestaan door haar kinderen. De PINGUIN groeide uit tot een heuse horecazaak, met naast ambachtelijk ijs en wafels ook pannenkoeken, broodjes en snacks. Elke dag wordt vers ijs

Herentalsebaan 268 2100 Deurne 03 321 42 14 www.pinguin-ijssalon.be Open di–za: 11u–18u30 Zondag: 12u–18u30 Gesloten op maandag meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 Brusselse wafel met slagroom

25


KLEINBLATT deegwaren. Je vindt Kleinblatt’s producten, naast in haar eigen winkel, ook in een 20-tal andere winkels in Antwerpen en Brussel. Interessant om weten is dat Kleinblatt een grote diversiteit aan lactosevrije gebakjes maakt en dat alle broden en broodjes lactosevrij zijn.

De Joodse bakkerij Kleinblatt opende voor het eerst haar deuren in 1903, in Polen. Rond 1920 emigreerde de familie naar Antwerpen en opende hier een nieuwe bakkerij. Zij vestigden zich dicht bij het Centraal Station, waar zij tot vandaag verblijven. Al 110 jaar lang zit de familie in het vak en dat merk je aan hun internationale bekendheid. Vandaag wordt de zaak geleid door de kleinkinderen, de schoonkinderen en de achterkleinkinderen. En dit met de steun van een 20-tal medewerkers. Naast het enorme assortiment aan eigen specialiteiten van brood en gebak is Kleinblatt ook befaamd om zijn kaastaart (‘beste van Antwerpen’ volgens GVA), kaaskoeken, koffiekoeken, pralines, feesttaarten, ijs en huisgemaakte

Provinciestraat 206 2018 Antwerpen 03 233 75 13 www.kleinblatt.be Open van ma tot do en zo: 6u—18u30 Vrijdag: 6u—16u Gesloten op zaterdag meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

2 coupons: gebak naar keuze

26


LA MAISON DU CHOCOLAT BELGE alleen gebruik maken van de puurste ingrediënten. Concreet betekent dit dat wij geen gebruik maken van bewaarmiddelen, kleur- en kunstmatige smaakstoffen. Ouderwets denk je? Wij zien het als een compliment! Wij verwelkomen u met veel plezier in onze flagship store waar u naast onze vaste gamma tevens beroep kunt doen op onze ‘speciale editie’ producten..

La Maison du Chocolat Belge is een nieuw concept die je unieke Belgische chocolade en de heerlijke Belgische koekjes van Jules Destrooper leert kennen. Dankzij onze passie kunnen wij u het perfecte aanbod van chocolade (i.e. pralines, truffels, Antwerpse handjes, tabletten, etc.) en koekjes aanbieden. La Maison du Chocolat Belge is dé leverancier bij uitstek voor gepersonaliseerde producten, waarbij u steevast kan rekenen op kwaliteit, flexibiliteit en hoogstaande service. Het is 1886. Jules Destrooper werkt in stilte en vol passie aan de recepturen van zijn ondertussen wereldvermaarde lekkernijen. De originele Jules Destrooper recepten blijven tot op vandaag een goed bewaard geheim, al geven wij je graag mee dat we voor al onze koekjes

Meir 78 2000 Antwerpen 03 232 31 23 www.belgiumchocolate.eu Open van ma tot za: 10u–18u30 Zondag gesloten meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 doosje Natuurboterwafels

27


LINTS Al 23 jaar staat Lints voor kwaliteit en versheid. Naast het atelier en de winkel kunnen de klanten hier ook terecht voor ontbijt, lunch of gebak in het verbruikssalon. Liefhebbers van zoet komen hier zeker aan hun trekken en hebben de keuze uit een enorm aanbod aan taarten, waarvan er vele uitgestald zijn in de winkel, maar indien je wenst kan je ook nog heel wat andere taarten bestellen. Daarnaast is er een enorme keuze aan pralines, koekjes, brood en koffiekoeken. In de winkel staat bovendien een klein assortiment aan huisgemaakte ijstaarten bereid met ambachtelijk roomijs.

Vleminckveld 68 2000 Antwerpen 03 226 91 34 www.lints.be Open van di tot za: 7u–18u Zondag: 7u–16u30 meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

2 coupons: 1 tarte tatin caramel salée

28


MOMADE CUPCAKES Momade Cupcakes is een cupcake-oase gelegen in de Reyndersstraat in hartje Antwerpen. Wanneer je het winkeltje betreedt, word je gewaar van de geur van verse cupcakes die Mo Lamkoref elke dag met liefde bereidt. Hij is patissier van opleiding en dat proef je. Dagelijks kan je genieten van een uitgebreid assortiment aan creatief versierde cupcakes. De smaken gaan van de klassieke vanille tot de ietwat verslavende Oreo en Red Velvet. Daarnaast is er elke dag ook een gevarieerde keuze aan heerlijke fruitsmaken. Je kunt gerust zeggen dat er voor ieders goesting wel een cupcake is! Bovendien kan je jezelf ook verwennen met de verrukkelijke macarons, pralines en supergezonde Strong Cookies. Momade Cupcakes doet verlangen naar meer!

Reyndersstraat 37 2000 Antwerpen 03 233 33 23 www.momadecupcakes.be info@momadecupcakes.be Open van di tot zo: 10u—18u30 Gesloten op maandag meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 medium cupcake

29


NATA LISBOA aan een ambachtelijke Fábrica de Pastéis de Belém. Daarom wordt het gebakje ook wel Pastel de Belém genoemd. Deze fabriek bestaat nog steeds. Maar je hoeft niet per se naar ginder om dit roomtaartje, besprenkeld met kaneel en poedersuiker, te proeven. Hier bij Nata Lisboa is het heerlijk met een stevig kopje koffie.

Pastel de Belém of pastel de nata (gebakje uit Belém of roomgebakje) is een van de bekendste zoetigheden uit de Portugese keuken. Het oorspronkelijke recept is het slechtst bewaarde geheim van Portugal, want je kan het gebakje zowat overal waar Portugezen wonen verkrijgen. Het taartje zou ontstaan zijn rond de 18de eeuw in het klooster van Jerónimos te Belém in Lissabon. Het was toen heel gewoon dat kloosters veel eieren produceerden. De eiwitten werden gebruikt om de habijten mee te stijven en de wijnen te klaren. De eigelen die overbleven, werden verwerkt in zoete lekkernijen. De Liberale Revolutie van 1820 leidde tot de sluiting van het klooster. In 1837 gaven de monniken het recept van pastel de nata door

Nationalestraat 6 2000 Antwerpen 0494 46 00 85 www.natalisboa.com Open van ma tot za: 8u–18u Zondag gesloten meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 pastel de nata

30


NEIRYNCK In de gezellige wijk Pulhof is Patisserie Neirynck sinds 1992 een gevestigde waarde. Behalve voor je dagelijks vers brood kan je bij Neirynck ook terecht voor een uitgebreid en kwaliteitsvol assortiment patisserie. Dit gaande van klassieke tot moderne creaties in een eigentijds jasje. Philip leerde na zijn studies op Ter Groene Poorte en bij bekende Brusselse patissiers het vak: Mahieu, Wittamer en Debaere. Patisserie Neirynck is één van de nog weinige warme bakkers. Brood, patisserie, confiserie en chocolade worden met veel liefde gemaakt in het eigen atelier bij de winkel. Bij Patisserie Neirynck proef je de liefde voor het vak!

Marie-Joséelaan 62 2600 Berchem 03 230 34 59 Elke dag open: 7u—18u Gesloten op woensdag meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 medium cupcake

2 coupons: 1 Camiel gebak

31


PELICAN ROUGE COFFEE EXPERIENCE SHOP In de Pelican Rouge Coffee Experience Shop kan u komen genieten van de heerlijkste koffievariëteiten. En dit in de schaduw van waar het in 1863 voor Pelican Rouge ooit allemaal begon. Pelican Rouge was onder de oorspronkelijke merknaam ‘Roode Pelikaan’ één van allereerste koffiebranders in onze Koekenstad. Vandaag, meer dan 150 jaar later, putten wij nog steeds uit onze rijke geschiedenis en ons vakmanschap om u uitzonderlijke koffies aan te bieden. Wij koesteren als ambachtelijke koffiebrander onze geschiedenis, maar zijn helemaal klaar voor de toekomst. Breng ons dus zeker een bezoekje en laat je verrassen door dit stukje Antwerpse koffiegeschiedenis, maar vooral… kom genieten van een heerlijke Pelican Rouge koffie. Je vindt ons vlak over het MAS.

Sint-Aldegondiskaai 36 2000 Antwerpen 0499 05 67 72 www.pelicanrouge.be Alle dagen open van 10u–16u meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 single origin guatamala koffie

32


PHILIP’S BISCUITS

ARTISANALE BEREIDING

Een écht koekjesparadijs, dat is Philip’s Biscuits. Je vindt er een ruim assortiment van artisanale koekjes en verschillende soorten speculaas, allemaal van eigen makelij. Het huis staat vooral ook bekend om zijn Antwerpse Handjes, het bekendste koekje van de Korte Gasthuisstraat 39 Koekenstad. 2000 Antwerpen 03 231 26 60 Buiten de heerlijke koekjes, is Philip’s Biscuits bovendien een lust INFO@PHILIPSBISCUITS.BE voor het oog, waar aan elk klein detail aandacht werd besteed. Uw bezoekje meer dan waard!

Koekjes met liefde en passie vervaardigd Oude Koornmarkt 8 2000 Antwerpen Korte 03 227 15 10

Gasthuisstraat 39 2000 Antwerpen 03 231 26 60 WWW.PHILIPSBISCUITS.BE Open van ma tot za: 10u—18u Zondag gesloten Oude Koornmarkt 8 2000 Antwerpen 03 227 15 10 Open van ma tot vrij: 10u–18u Zaterdag en zondag: 11u–19u

Advertentie_PhilipsBiscuits_003.indd 1

www.philipsbiscuits.be meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: een zakje mini-abdijspeculaasjes

33

24/11/17 12:06


QUETZAL Quetzal is dé chocoladebar met een ontembare passie voor chocolade, zijn cultuur en geschiedenis. Hun producten worden dagelijks vers en op artisanale wijze gemaakt. Quetzal staat bekend om hun diverse soorten heerlijke chocolademelk en choctails. Maak kennis met hun origine-chocolades uit Ghana, Ecuador, etc. Deze ervaringen, deze mix van geuren en smaken is hun passie. Een passie die zij met jou willen delen. “There’s more to life than chocolate, but not right now.”

Lijnwaadmarkt 11 2000 Antwerpen 03 344 04 41 www.quetzal.be Open van ma tot za: 12u–22u Zondag: 12u–18u meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 brownie

34


ROCHÉ Bakkerij Roché deelt graag al zijn passie met u. U kunt bij Bakkerij Roché terecht voor ambachtelijk brood en de fijnste patisserie. Ontdek ook het Deurns Smullerke, de streekspecialiteit van Deurne. Het Deurns Smullerke is een zanddeegkoekje met limoensmaak overtrokken met een dun laagje marsepein en dit in de vorm van een blaadje. Bakkerij Roché is eveneens winnaar van de Gouden Glimlach 2014, verkozen tot de beste buurtwinkel van Stad Antwerpen.

Herentalsebaan 241 2100 Deurne 03 321 16 10 www.deurnssmullerke.com Alle dagen open van 7 tot 18u Gesloten op woe en do meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 zakje Deurnse Smullerkes

35


SCHOENAERS Schoenaers maakt als patisserie in het Antwerpse al naam sedert 1912. Onze specialiteiten zijn huwelijkstaarten, themataarten alsook gepersonaliseerde verjaardagstaarten en niet te vergeten ons zelfgemaakt ijs! Al uw wensen kunnen door de kunstige handen van Dirk en zijn team gecreëerd worden. Zijn liefde voor finesse is een streling voor het oog en uw maag! Kom gerust een kijkje nemen.

Belgiëlei 109 2018 Antwerpen 03 230 71 98 www.schoenaers.be Open van woe tot vrij: 7u30–18u Zaterdag: 7u30–17u Zondag: 7u–16u Gesloten op maandag en dinsdag meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

2 coupons: 1 javanais, mousse passievruchten of Charlotte russe

36


THE BAKERY wordt gebakken en de kelder, waar de patisserie gemaakt wordt. In de winkel staat trouwens een kleine oven die later gebruikt zal worden. “Antwerpen voelt als thuiskomen voor mij. Alles is dichtbij en toch heeft alles en iedereen een eigen identiteit. Ik heb jarenlang in Brussel gewerkt, maar hier op de brouwerij voel ik me pas écht goed.”

Het vak leerde hij bij Domestic – de bakkerij van sterrenrestaurant Dôme – en Yves Guns, grote namen in de bakkerswereld. Maar nu gaat Kenney Van Hoorick zijn eigen weg. Op de site van Brouwerij De Koninck opende hij The Bakery. In de bakkerstoog: bierbrood, roggedesembrood en steengemalen brood. Zuurdesembrood maken is een vak op zich en best moeilijk en complex, maar door het trage rijpingsproces is de smaak van het brood veel sterker. Niet alleen de smaak is voller, ook de korst is knapperiger, het brood heeft een langere houdbaarheid en het zorgt voor een goede spijsvertering. Een brood met gist maak je in twee uur. Een zuurdesembrood maken kost je dagen. Er is de winkel, het atelier waar het brood

(Stadsbrouwerij De Koninck) Boomgaardstraat 1 2018 Antwerpen 03 230 12 01 www.thebakeryantwerpen.be Open van di tot vrij: 7u30–18 Zaterdag: 7u30–17u Zondag: 7u30–13u30 meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

2 coupons: 1 chocoladen gebak

37


THE ICE SHOP De crémerie zoals het vroeger was maar met trendy accenten. Het sociaal medium van weleer waar mensen komen levensgenieten. Snoepen als tijdverdrijf, chillen met een Dame Blanche, een Brusselse wafel met slagroom of een versgebakken pannenkoek. Voor de hongerige magen, bagels & burgers! Een vriendelijke ontvangst en een praatje met de tafel ernaast horen er ook bij. Gewoon anders dan een klinische ijsroomfabriek of een anoniem meeneemsysteem met kartonnen potjes. Service en kwaliteit hoog in het vaandel. Waar klanten zich thuis voelen en een stuk van de familie worden.

Vlaamsekaai 31 2000 Antwerpen 03 237 10 03 www.the-iceshop.com Open van don tot zat: 11u–22u Woensdag en zondag: 11u–19u Maandag en dinsdag gesloten meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

2 coupons: 2 bolletjes ijs naar keuze

38


TOON DE KLERCK In de schaduw van ‘t MAS ligt de authentieke ambachtelijke bakkerij van Toon De Klerck, die elke morgen klaarstaat voor jullie met zijn heerlijke patisserie en ovenvers brood. Toon deed zijn basiskennis op in Brugge op Ter Groene Poorte. De jaren ernà breidde hij zijn vakkennis uit in Parijs en bij verschillende grote namen in België waaronder sterrenrestaurants Dôme en Hof van Cleve. Gedreven als hij is, besloot hij na al deze fantastische ervaringen zijn eigen zaak te starten op ‘t Eilandje. Als je benieuwd bent naar wat bakkerij Toon De Klerck te bieden heeft, kom dan zeker het open-appelgebakje eens proeven tijdens de Pateekesweek! Welkom!

Kattendijkdok – Westkaai 28 2000 Antwerpen 03 225 36 57 www.bakkerijtoondeklerck.be Open van ma tot vrij: 7u–18u Zaterdag: 7u–17u Zondag: 7u–15u Gesloten op dinsdag meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

2 coupons: 1 open appelgebakje

39


VAN OPSTAL–VAN BOXEL Van Opstal-Van Boxel is een moderne, ambachtelijke bakkerij. Hun creaties zijn gemaakt volgens de traditionele recepturen van de familie van Opstal. Het is een uitgebreid assortiment artisanale producten: smaakvolle broden, heerlijke patisserie, drooggebak en rijkelijk belegde broodjes. In de Noorderkempen zijn ze met hun zes winkels al meer dan vijftig jaar een begrip in de streek. Enkele maanden geleden besliste dochter Siem Van Opstal om een winkel open te doen op de De Keyserlei. De ambachtelijke producten zijn bewaard gebleven, alleen het winkelconcept is in een ‘stedelijker’ jasje gestoken: een deel van de producten kan je namelijk nemen in zelfbediening en de koffiekoeken en een deel van de pateekes worden ter plaatse gemaakt.

De Keyserlei 49 2018 Antwerpen 03 226 26 83 www.vanopstal-vanboxel.be Open van ma-za : 07u – 19u zondag : 08u – 17u meeneemconsumptie – max. 2 coupons per pass

1 coupon: 1 rijstvlaaike of appelflap

40


MAAK KENNIS MET KOFFIETCACAO MAGAZINE! HET LIFESTYLE MAGAZINE VOOR LIEFHEBBERS VAN KOFFIE, THEE EN CACAO.

g* n a l r a a j Een zine KTC maga hts nu slec € 19,9523,96 norma le

pri js €

KTC magazine voor jezelf of als cadeau!

Regelen doe je op nement koffieTcacao.nl/koeken-abon * Een jaar lang = 4 nummers.


Eén bezoekje zegt meer dan duizend advertenties meer info: www.kdg.be/infodag

Koekenstad wil meer bekendheid geven aan het industrieel erfgoed van koekjes, chocolade, snoep, gebak, koffie, thee en ijs. We maakten al boeken over Biscuits Parein, De Beukelaer’s Fabrieken en Antwerpse koffie, net als brochures over de geschiedenis van Prince, Tuc en Cent Wafer. We geven affiches, emaille borden, DVD’s over koffie en andere mooie collector’s items over dit lekkers uit. Perrette, sinds 1904 de eerste Belgische chocoladereep, werd inmiddels ook door ons opnieuw gelanceerd. Van interessante weetjes tot pure nostalgie, je kan het allemaal bekijken en kopen bij: Visit Antwerpen – Stadswinkel Grote Markt 11–13, 2000 Antwerpen Sinjoor Store Vlasmarkt 26, 2000 Antwerpen


STRATEGY INNOVATION DESIGN DEVELOPMENT www.artcoresociety.com +32 (0)3 450 71 30 info@artcoresociety.com


•SPAARKAART• Perrette is het oudste Belgische merk van chocoladerepen. Het werd in 1904 gecreëerd door Meurisse, stichter van de eerste Belgische chocoladefabriek. Perrette wordt vandaag gemaakt door lokale ambachtelijke chocolatiers en verkocht bij chocolatiers, patissiers en delicatessezaken uit uw regio. Naast de oorspronkelijke melkchocolade hebben ze ook een eigen Perrette Maison gemaakt: met nootjes, speculaaskruiden, nougat, karamel, koffie … Op elk pak Perrette staat een beerbon die je op deze spaarkaart kan kleven. Je kan ook vier bonnen uit de kranten De Zondag/Deze Week gebruiken. Volle spaarkaarten geven recht op gratis producten* zoals chocolade, strips, spintops, emaille borden, … De spaaractie loopt tot 31 mei 2018. Voor meer info zie www.perrette.be. *De prijzen kunnen worden opgehaald bij Sinjoor Store, Vlasmarkt 26, 2000 Antwerpen

Pateekes Week 2018  
Pateekes Week 2018  

A unique tasting tour to discover the best patisseries, bakeries, ice creameries and dessert havens in the city of Antwerp. A delicious expe...

Advertisement