Page 1

PREMIÈRES

PREMIÈRES VANAF DO 14 FEB IF BEALE STREET COULD TALK BARRY JENKINS Een meeslepend, romantisch drama van de regisseur van Oscarwinnaar ‘Moonlight’. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin en speelt zich af begin jaren 70 in Harlem, New York. Clementine ‘Tish’ (KiKi Layne) en Alonzo ‘Fonny’ (Stephan James) dromen van een toekomst samen. Alles gaat goed, tot Fonny onschuldig in de gevangenis belandt. Tish doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen. Ondanks alles houdt ze hoop en vertrouwt op de liefde.

DE LIEVE VROUW Lieve Vrouwestraat 13 3811 BP Amersfoort Postadres: Postbus 1301 3800 BH Amersfoort

TICKETINFORMATIE Koop je tickets veilig en snel online, tot een uur voor aanvang. Bij de kassa kun je terecht met pinpas, creditcard en diverse bonnen en cadeaupassen.

T kassa: 033 422 65 55 T café: 033 422 65 68 T kantoor: 033 422 65 50

FILMPRIJZEN Regulier: € 11,00 / € 9,00 (met DLV-Pas) Weekend: vrij avond t/m zo middag € 11,25 / € 9,25 (met DLV-Pas) Jeugdfilm: € 7,50 (voor kinderen én volwassenen)

www.lievevrouw.nl DeLieveVrouw PLAN JE BEZOEK Bekijk de openingstijden op onze website.

VOORDELIG NAAR DE FILM Filmpremières op donderdag: na 18.00 uur € 9,00 / € 7,50 (met DLV-Pas) Daltarief: ma avond en di middag vóór 18.00 uur € 9,00 / € 7,50 (met DLV-Pas)

VANAF DO 7 FEB AT ETERNITY’S GATE JULIAN SCHNABEL

DE LIEVE VROUW PAS Een De Lieve Vrouw Pas kost € 19,95 per jaar. Je krijgt dan de volgende kortingen op tickets: Theaterkorting: € 2,50 / Jeugdtheater: € 1,00 Filmkorting: regulier en weekend: € 2,00 Ma avond, di middag en premières op do: € 1,50

Vincent van Gogh leert in 1886 een groep kunstenaars kennen waaronder Paul Gauguin. Maar in zijn zucht naar hun erkenning, verliest hij zich in een wereld van ziekte en depressie. Regisseur Julian Schnabel (‘Basquiat’, ‘The Diving Bell and the Butterfly’) verkent de worsteling van Van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar. Willem Dafoe zet Vincent zo overtuigend neer, dat hij de award won voor beste acteur tijdens het filmfestival in Venetië. Met verder o.a. Rupert Friend (‘Homeland’) en Mads Mikkelsen (‘Jagten’).

LIEVER WEL, LIEVER NIET De zaal gaat ongeveer tien minuten van te voren open. Je kunt zelf je plaats uitkiezen. Wees op tijd, want als de deuren gesloten zijn, word je niet meer toegelaten. Restitutie is dan niet mogelijk. Neem gerust een drankje uit ons theatercafé mee in de filmzaal. Eten is niet toegestaan. Foto-, film-, video- en/of geluidsopnames mag je uiteraard niet maken.

Studenten krijgen vanaf 1,5 uur voor aanvang korting.

VANAF DO 21 FEB VOX LUX BRADY CORBET

VANAF DO 7 FEB UN AMOUR IMPOSSIBLE CATHERINE CORSIN

Tienerzusjes Celeste en Eleanor overleven in 1999 een schietpartij. Naar aanleiding hiervan schrijven ze een lied en worden instant beroemd. De film volgt de zangcarrière van Celeste die onder leiding van haar manager (Jude Law) wereldberoemd wordt. Jaren later is de nu 31-jarige Celeste (Natalie Portman) moeder van een tienerdochter. Ze bereidt zich voor op een comeback. Raffey Cassidy, die zowel de jonge Celeste speelt als haar dochter, is een actrice om in de gaten te houden! De liedjes in de film zijn gemaakt door singersongwriter Sia.

Rachel is typiste in het Frankrijk van de jaren 50. Ze krijgt een relatie met Philippe; een charmante intellectueel van goede komaf. Al snel krijgen ze een dochter, maar Philippe wil niet beneden zijn stand trouwen en erkent zijn dochter niet. Na meer dan tien jaar eigent hij zich opeens meer toe dan zijn vaderrol. Het heeft voor alle betrokkenen ingrijpende gevolgen. Dit meeslepende drama van Catherine Corsini (‘La belle saison’) is gebaseerd op de gelijknamige roman van de succesvolle schrijfster Christine Angot.

VANAF DO 21 FEB RETROSPEKT ESTHER ROTS Dit psychologische drama vertelt op fragmentarische wijze het verhaal van de 37-jarige Mette die in een opvanghuis voor mishandelde vrouwen werkt. Tegen beter weten in biedt ze één van de vrouwen onderdak in haar eigen huis. Deze beslissing heeft een dramatische impact op haar leven. Esther Rots maakte eerder de prijswinnende film ‘Kan door huid heen’. In haar nieuwste film zijn verschillende verhaallijnen uit het leven van Mette met elkaar verweven en lijkt de tijd achterstevoren weg te tikken.

zo 27 jan, za 02 feb & di 12 feb Laat je verrassen door een aantal van de beste documentaires van IDFA 2018! Koop snel je tickets via de website. Ook mogelijk als arrangement met een lekkere festival-lunch.

SELECTIE

FILM LIEVELINGEN

FEBRUARI 2019 Voor het complete programma:

www.lievevrouw.nl

VANAF DO 14 FEB DOUBLES VIES OLIVIER ASSAYAS Uitgever Alain ploetert met de digitalisering binnen zijn vakgebied en zijn midlife crisis. Zijn verstandhouding met schrijver Léonard loopt een deuk op omdat hij zijn nieuwste semi-autobiografische roman niet wil publiceren. Deze afwijzing heeft niet alleen invloed op Alain en Léonard, maar ook op de relaties met de vrouwen om hen heen. Juliette Binoche speelt de ontevreden echtgenote van Alain in deze enorm vermakelijke satirische komedie van Assayas (‘Personal Shopper’).


PREMIÈRE

MOVIES THAT MATTER

THE ROYAL BALLET

KLASSIEKERS

DOCUMENTAIRES VANAF DO 28 FEB PETERLOO MIKE LEIGH

VANAF DO 7 FEB HET WONDER VAN LE PETIT PRINCE MARJOLEINE BOONSTRA

De nieuwe film van Mike Leigh (‘Vera Drake’) speelt zich af in het Manchester van 1819 ten tijde van de industriële revolutie. Het volk zucht onder armoede en klassenongelijkheid en daarom wordt een grote demonstratie georganiseerd. Als de vreedzame betogers bestormd worden door cavaleriesoldaten, leidt dat tot een enorm bloedbad. Rory Kinnear speelt Henry Hunt; een van de politici die aanzette tot hervorming. Hunt is een vermaard Shakespeare acteur, maar ook bekend als Bill Tanner in de James Bond-films.

Na de Bijbel is ‘Le Petit Prince’ het meest vertaalde boek ter wereld; het verscheen in meer dan 375 talen waaronder enkele bijna uitgestorven talen zoals Sámi en Nawat. Waarom kiezen mensen wereldwijd juist dit boek om hun bedreigde talen en culturen in leven te houden? Kunstenaar en filmmaker Marjoleine Boonstra reist naar de vertalers van dit kleine meesterwerk en legt persoonlijke verhalen vast, soms net zo bizar, menselijk of pijnlijk als de belevenissen van de prins.

MA 11 FEB 19.15 UUR – MET NAGESPREK WELCOME TO SODOM CHRISTIAN KRÖNES, FLORIAN WEIGENSAMER

VANAF DO 14 FEB GOEDE BUREN STELLA VAN VOORST VAN BEEST

OVERZICHT VANAF ZO 3 FEB RETROSPECTIEF TSAI MING-LIANG Digitaal gerestaureerde moderne klassiekers van de Taiwanese grootmeester. > REBELS OF THE NEON GOD – ZO 3 FEB Een soms ironische schets van vriendschap in een metropool. > VIVE L’AMOUR – ZO 10 FEB Over intens eenzame en verloren jonge mensen in Taipei. Winnaar Gouden Leeuw in Venetië. > THE RIVER – ZO 17 FEB Een vader, moeder en zoon ondergaan de loop der dingen zwijgend en emotieloos. Winnaar Zilveren Beer voor beste regie in Berlijn.

JEUGD

VANAF WO 6 FEB ERNEST & CELESTINE WINTERPRET (AL) JULIEN CHHENG, JEAN-CHRISTOPHE ROGER

Waar blijft je weggegooide telefoon of computer als je een nieuwe hebt gekocht? Waarschijnlijk komt hij terecht in Agbogbloshie in Ghana. Deze gigantische stortplaats voor elektronisch afval is een van de meest giftige plekken ter wereld. Op deze gevaarlijke plek werken en leven meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen. Zij noemen het Sodom, naar de verdorven plaats uit de Bijbel. Deze prachtig geschoten docu vertelt de persoonlijke verhalen van verschillende mensen voor wie deze plek een thuis vormt.

Toen de Rotterdamse Bep de Bruin na 10 jaar dood in haar woning werd gevonden, was de stad in shock. Hoe kon dit gebeuren? In deze IDFA-publiekslieveling volgen we Ada en Wilma die vrijwillig eenzame ouderen bezoeken zoals Jan die al zeven jaar zijn huis nauwelijks uitkomt en de koppige Til die alle hulp weigert. Maar kun je iemand wel uit zijn eenzaamheid bevrijden? En waar ligt de grens tussen zorg en bemoeienis? ‘Goede Buren’ laat het dagelijks (samen)leven zien in een mix van rauwe realiteit en humor.

Ernest is een grote beer die graag muziek maakt en jam eet. Hij deelt zijn huis met Celestine, een vrolijk en vastberaden weesmuisje. De twee vrienden vervelen zich nooit. Ze moeten bijvoorbeeld hun geadopteerde gans Bibi leren vliegen voor de grote trek. En natuurlijk koekjes bakken voor Ernest, zodat hij met een volle buik aan zijn winterslaap kan beginnen. Geniet van vier korte animatiefilmpjes gebaseerd op de prentenboeken van de wereldberoemde Belgische Gabrielle Vincent.

WO 19 FEB 20.15 UUR - WO 6 MRT 12.00 UUR DON QUIXOTE CARLOS ACOSTA, MARIUS PETIPA

VANAF DO 21 FEB TEA WITH THE DAMES ROGER MICHELL

VANAF WO 13 FEB MAYA: DE HONINGSPELEN NOEL CLEARY, SERGIO DELFINO

Het verhaal over de klunzige ridder Don Quichot van de Spaanse schrijver Cervantes inspireerde al talloze choreografen, musici en beeldend kunstenaars. Carlos Acosta koos deze vrolijke klassieker als zijn eerste productie voor The Royal Ballet. Het verhaal volgt Don Quichot op zijn dwaze onderneming om goede daden te verrichten ter ere van zijn imaginaire geliefde Dulcinea. Zonnig, charmant, grappig en aandoenlijk; ‘Don Quixote’ loopt over van positieve energie en verbazingwekkende danshoogstandjes.

Zestig jaar geleden veranderde het Britse culturele establishment door een explosie van creativiteit en talent. Regisseur Roger Michell (‘My Cousin Rachel’, ‘Notting Hill’) haalt herinneringen op met acteerlegendes Maggie Smith, Judi Dench, Eileen Atkins en Joan Plowright. Ze blikken onder meer terug op hun iconische rollen en ontelbare awards. De ‘dames’, een Britse adellijke titel, delen hun openhartige en soms oneerbiedige gedachten over alles. Dit is zonder meer een van de grappigste documentaires ooit.

Maya (Vajén van den Bosch), het vrolijke en nieuwsgierige bijtje, haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Als ze verliezen, gaat de hele honingoogst naar de grote keizerin van Zoemtropolis (Ilse Warringa). Kan team Maya deze spelen winnen? Het is een spannend avontuur! In deze animatiefilm zijn ook Coen & Sander en Olcay Gulsen te horen.

NOG TE ZIEN

SPECIALS

> > > > > > > > > >

BEST OF IDFA 2018 ZO 27 JAN, ZA 2 & DI 12 FEB - VANAF 12.30 UUR Een middag lang prijswinnende IDFA-documentaires kijken en lekker lunchen in ons café. > Meer info op www.lievevrouw.nl

The Wife / Björn Runge The Favourite / Yorgos Lanthimos Stan & Ollie / Jon S. Baird Das schweigende Klassenzimmer / Lars Kraume Blaze / Ethan Hawke Werk ohne Autor / Florian Henckel von Donnersmarck Kabul, City in the Wind / Aboozar Amini D Climax / Gaspar Noé Green Book / Peter Farrelly Capharnaüm / Nadine Labaki

PREMIÈRES & NIEUW VANAF DO 7 FEBRUARI > At Eternity’s Gate / Julian Schnabel > Un amour impossible / Catherine Corsini > Doubles vies / Olivier Assayas > Het wonder van Le Petit Prince Marjoleine Boonstra D VANAF DO 14 FEBRUARI > If Beale Street Could Talk / Barry Jenkins > Goede Buren / Stella van Voorst van Beest VANAF DO 21 FEBRUARI > Vox Lux / Brady Corbet > Retrospekt / Esther Rots > Tea With the Dames / Roger Michell

D

D

VANAF DO 28 FEBRUARI > Peterloo / Mike Leigh VERWACHT IN MAART > > > > > > > > > >

Sauvage Sunset High Life Før Frosten Maurice Posoki Pájaros de verano Lazzaro felice The Aftermath The Mule

JEUGD VANAF WO 6 FEB > Ernest & Celestine winterpret / Julien Chheng, Jean-Christophe Roger VANAF WO 13 FEB > Maya: De Honingspelen / Noel Cleary, Sergio Delfino

GAY ZO 3 & ZO 17 FEB > Hard Paint / Filipe Matzembacher, Marcio Reolon MODERNE KLASSIEKERS In februari een retrospectief van de Taiwanese grootmeester Tsai Ming-Liang. ZO 3 FEB 18.50 UUR > Rebels of the Neon God ZO 10 FEB 18.50 UUR > Vive l’amour ZO 17 FEB 18.50 UUR > The River MOVIES THAT MATTER Met verdiepingsprogramma i.s.m. Amnestygroep Amersfoort. MA 11 FEB 19.15 UUR > Welcome to Sodom / Christian Krönes, Florian Weigensamer D CINESINGLE ZO 17 FEB 12.00 UUR > Capharnaüm / Nadine Labaki Inloop vanaf 11.00 uur. ROYAL OPERA HOUSE Bij ons geniet je van de beste opera en het mooiste ballet van ‘Royal Opera House’ uit Londen. DI 12 FEB 12.00 UUR ENCORE > La Traviata / Giuseppe Verdi THE ROYAL OPERA WO 19 FEB 20.15 UUR LIVE WO 6 MRT 12.00 UUR ENCORE > Don Quixote / Carlos Acosta THE ROYAL BALLET D

= documentaire

TE ZIEN OP PICL, ONZE ONLINE FILMZAAL Kijk de nieuwste films en documentaires vanaf je eigen bank. In februari o.a.: > > > >

Buddy Something Useful Das schweigende Klassenzimmer Ernest & Celestine winterpret

Profile for De Lieve Vrouw

Filmflyer februari 2019  

Filmflyer februari 2019  

Advertisement