Page 1

PREMIÈRES

PREMIÈRES VANAF DO 7 MRT PÁJAROS DE VERANO CIRO GUERRA, CRISTINA GALLEGO Colombia, eind jaren 60: Rapayet laat tijdens een dorpsceremonie op een woestijnvlakte zijn oog vallen op de mooie Zaida. Om met haar te kunnen trouwen, is een grote bruidsschat nodig en daarom storten Rapayet en leden uit een bevriende familie zich op de handel in marihuana. Met de drugs en het verdiende geld, komt ook het geweld. In vijf adembenemend gefilmde hoofdstukken zie je het traditionele Colombia veranderen in een arena van drugs, hebzucht en wraak.

DE LIEVE VROUW Lieve Vrouwestraat 13 3811 BP Amersfoort Postadres: Postbus 1301 3800 BH Amersfoort

TICKETINFORMATIE Koop je tickets veilig en snel online, tot een uur voor aanvang. Bij de kassa kun je terecht met pinpas, creditcard en diverse bonnen en cadeaupassen.

T kassa: 033 422 65 55 T café: 033 422 65 68 T kantoor: 033 422 65 50

FILMPRIJZEN Regulier: € 11,00 / € 9,00 (met DLV-Pas) Weekend: vrij avond t/m zo middag € 11,25 / € 9,25 (met DLV-Pas) Jeugdfilm: € 7,50 (voor kinderen én volwassenen)

www.lievevrouw.nl DeLieveVrouw

VOORDELIG NAAR DE FILM Filmpremières op donderdag: na 18.00 uur € 9,00 / € 7,50 (met DLV-Pas) Daltarief: ma avond en di middag vóór 18.00 uur € 9,00 / € 7,50 (met DLV-Pas) Studenten krijgen vanaf 1,5 uur voor aanvang korting.

VANAF DO 7 MRT ON THE BASIS OF SEX MIMI LEDER

PLAN JE BEZOEK Bekijk de openingstijden op onze website. DE LIEVE VROUW PAS Een De Lieve Vrouw Pas kost € 19,95 per jaar. Je krijgt dan de volgende kortingen op tickets: Theaterkorting: € 2,50 / Jeugdtheater: € 1,00 Filmkorting: regulier en weekend: € 2,00 Ma avond, di middag en premières op do: € 1,50

Recentelijk kon je bij ons de docu ‘RBG’ zien over de Amerikaanse juriste Ruth Bader Ginsburg; één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld. Ze betekent veel voor vrouwenrechten en emancipatie. In ‘On the Basis of Sex’ speelt Felicity Jones de vrouw die knokte in een wereld waarbij het recht van de vrouw voornamelijk het aanrecht was. Ginsburg stuit met haar man (Armie Hammer) op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed kan veranderen.

LIEVER WEL, LIEVER NIET De zaal gaat ongeveer tien minuten van te voren open. Je kunt zelf je plaats uitkiezen. Wees op tijd, want als de deuren gesloten zijn, word je niet meer toegelaten. Restitutie is dan niet mogelijk. Neem gerust een drankje uit ons theatercafé mee in de filmzaal. Eten is niet toegestaan. Foto-, film-, video- en/of geluidsopnames mag je uiteraard niet maken.

> zie ook coverfoto VANAF DO 14 MRT HIGH LIFE CLAIRE DENIS

VANAF DO 7 MRT O.V. THE MULE CLINT EASTWOOD

Sciencefictionfilm over Monte (Robert Pattinson), een eenzame man met een strikte zelfdiscipline. Hij en zijn dochter Willow zijn onderdeel van een bont gezelschap gevangenen dat de ruimte in moet, schijnbaar om een energiebron te exploiteren in een zwart gat. Ze blijken echter proefkonijnen in de seksuele experimenten van hun arts (Juliette Binoche, als pure heks). Regisseur Denis creërde met ‘High Life’ een fascinerend werk over de vraag hoe je je menselijkheid behoudt in de ruimte.

In zijn nieuwste film met grote namen, speelt Eastwood zelf de hoofdrol als Earl Stone; een eenzame man van in de tachtig met geldproblemen. Hij accepteert een simpel baantje waar hij alleen voor hoeft te rijden, maar het blijkt te gaan om een job als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel. Dat doet hij goed, maar fouten uit zijn verleden en DEA-agent Colin Bates (Bradley Cooper) zitten hem op de hielen. Andy Garcia (‘The Godfather: Part III’) speelt de baas van het kartel.

VANAF DO 14 MRT SUNSET LÁSZLÓ NEMES De nieuwe film van Oscarwinnaar László Nemes (‘Son of Saul’). Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog keert de 20-jarige Írisz (Juli Jakab) terug naar het onrustige Budapest, haar geboorteplaats. Hier solliciteert ze in de hoedenshop die ooit van haar ouders was die ze op jonge leeftijd is verloren. Wanneer ze erachter komt dat ze een broer heeft, zet ze alles op alles om hem te vinden. Ook als donkere geheimen uit het verleden komen bovendrijven.

SELECTIE

op cursus lm fi e ril! Nieuw n 23 ap e 6 1 , 9 dinsdag

FILM LIEVELINGEN

MAART 2019 Voor het complete programma:

> Meer info op www.lievevrouw.nl/filmcursus

www.lievevrouw.nl

VANAF DO 7 MRT POSOKI STEPHAN KOMANDAREV Een mozaïekfilm over taxichauffeurs en hun passagiers in de straten van de Bulgaarse stad Sofia. Eén van hen is Misho, een zakenman met schulden die daarom bijklust als chauffeur. Als hij de bankier ontmoet die zijn zaak in beslag wil nemen, pleegt hij een wanhoopsdaad die andere taxichauffeurs in de stad via de radio horen. Dit aangrijpende portret van het hedendaagse Bulgarije toont een land getekend door vreugde, misère en hoop.


PREMIÈRES

PREMIÈRE

OVERZICHT

VANAF DO 28 MRT THE AFTERMATH JAMES KENT

VANAF DO 3 MRT SAUVAGE CAMILLE VIDAL-NAQUET

Snelle seks of echte liefde, iPhone of natuur, Europees paspoort of Joegoslavische ziel? De Nederlandse tiener Alma brengt een snikhete zomer door in Bosnië, het land van haar ouders. Maar niets gaat zoals verwacht. Vastberaden om een connectie met het land te maken, komt ze van de ene in de andere absurde situatie terecht. ‘Take Me Somewhere Nice’ is de eerste speelfilm van Ena Sendijarevic die meerdere prijzen won voor haar korte films.

Aan het eind van 1946 arriveert Rachael Morgan (Keira Knightley) in het na-oorlogse Hamburg. Haar man Lewis is een Britse kolonel die de verwoeste stad moet herbouwen. Tot haar schrik ontdekt ze dat Lewis heeft besloten hun huis te delen met de vorige eigenaars; een Duitse weduwnaar en zijn getraumatiseerde dochter. Vijandigheid en verdriet maken de weg vrij voor passie en verraad. Gebaseerd op de bestseller ‘Het Huis in Kreiss Pinneberg’ van Rhidian Brook.

De 22-jarige Leo zit in de prostitutie. Ondanks de risico’s denkt hij niet aan stoppen. Hij is verliefd op zijn collega Ahd, maar die moet niets van hem hebben. In tegenstelling tot Leo, die in zijn werk een beetje liefde en tederheid hoopt te vinden, hoopt Ahd het werk zo snel mogelijk te ontvluchten. Dan wordt de Canadese zakenman Claude gek op Leo. Er ontstaat een relatie en Claude bekommert zich liefdevol om Leo, maar is die in staat om zich te binden?

VANAF DO 21 MRT VOORPREMIÈRE CINESINGLE ZO 17 MRT LAZZARO FELICE ALICE ROHRWACHER Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte in dit prachtige moderne Italiaanse sprookje. Alice Rohrwachter won met haar wonderbaarlijke vertelling de prijs voor het Beste Scenario in Cannes. Haar acterende zus Alba (‘Figlia mia’) speelt ook een rol.

KLASSIEKER

GAY FILM

VANAF DO 21 MRT TAKE ME SOMEWHERE NICE ENA SENDIJAREVIC

VANAF DO 28 MRT BON DIEU 2 PHILIPPE DE CHAUVERON

DOCUMENTAIRE

Na het succes van ‘Bon Dieu’! zijn de families Verneuil en Koffi terug. De vier schoonzonen van Claude en Marie Verneuil (een moslim, een jood, een katholiek en een Chinees) willen met hun gezin in het buitenland wonen. Maar dat laten Claude en Marie niet gebeuren! Ondertussen landt de Afrikaanse familie Koffi in Frankrijk voor het huwelijk van hun dochter. Ook hen wacht een aantal pittige verrassingen… Kortom: een lekkere Franse komedie.

VANAF DO 21 MRT MAURICE (1987) JAMES IVORY

VANAF DO 28 MRT WAJIB ANNEMARIE JACIR

De film is een bewerking van het gelijknamige boek van E.M. Forster waarin hij zijn eigen studententijd en zijn ontluikende homoseksualiteit beschrijft. Hij schreef het boek al rond 1914, maar durfde het pas in 1971 uit te geven. Begin 1900 stond openlijk gay zijn nog garant voor sociale zelfmoord en was bovendien strafbaar. Hugh Grant en James Wilby kregen op het filmfestival van Venetië samen de prijs voor beste acteur. James Ivory hoefde zijn prijs voor beste regie niet te delen.

De Palestijnse Shadi keert vanuit Italië terug naar Nazareth om zijn zus te helpen met de voorbereidingen voor haar bruiloft. Het is traditie dat vader en zoon (ook vader en zoon in het echte leven) de uitnodigingen persoonlijk overhandigen. In de miniatuur-roadmovie die hierop volgt, reizen ze samen door de stad. Het blijkt dat ze uit elkaar zijn gegroeid en dat de opvattingen van Shadi behoorlijk botsen met de conservatieve ideeën van zijn vader.

VANAF DO 21 MRT ‘NU VERANDERT ER LANGZAAM IETS’ MINT FILM OFFICE Deze docu onderzoekt de hedendaagse coachings- en trainingscultuur. Zonder hoofdpersonen, interviews of voice-overs, observeert de film onder meer therapiesessies met dieren, een les in geluk voor kinderen, een training ‘omgaan met spanning en agressie’ en een vlogger die haar gestreste volgers wil kalmeren met ontspannende geluiden. Het is aan jou om te bepalen of deze mindfulness programma’s en trainingen symbool staan voor iets groters. Verkozen tot beste Nederlandse documentaire op IDFA.

DOCUMENTAIRE

VANAF DO 28 MRT DRØMMELAND JOOST VAN DER WIEL De 60-jarige Noorse Nils Leidal besluit de maatschappij gedag te zeggen en vertrekt naar een hutje zonder stroom en stromend water in het uitgestrekte Hardangerviddagebergte. Temidden van de stilte in de paradijselijke natuur klinkt de ringtone van zijn iPhone oorverdovend. Nils heeft, tegen zijn eigen verwachting in, de behoefte om zijn leven te delen. Deze documentaire observeert hoe Nils de balans probeert te vinden tussen het contact met zichzelf, de natuur en de buitenwereld.

SPECIALS

NOG TE ZIEN O.A. > > > > > >

If Beale Street Could Talk / Barry Jenkins Goede Buren / Stella van Voorst van Beest Tea With the Dames / Roger Michell D Peterloo / Mike Leigh Minding the Gap / Bing Liu Ray & Liz / Richard Billingham

D

PREMIÈRES & NIEUW VANAF DO 7 MAART > Posoki / Stephan Komandarev > Pájaros de verano / Ciro Guerra, Cristina Gallego > The Mule / Clint Eastwood (o.v.) > On the Basis of Sex / Mimi Leder VANAF DO 24 MAART > Sunset / László Nemes > High Life / Claire Denis VANAF DO 21 MAART > Før Frosten / Michael Noer > ‘Nu verandert er langzaam iets’ D > Lazzaro felice / Alice Rohrwacher > Take Me Somewhere Nice / Ena Sendijarevic > Maurice / James Ivory (klassieker) VANAF DO 28 MAART > Beast in the Jungle / Clara van Gool > Drømmeland / Joost van der Wiel D > The Aftermath / James Kent > Bon Dieu 2 / Philippe de Chauveron > Wajib / Annemarie Jacir

GAY TE ZIEN OP ZO OF DI IN MRT & APR > Sauvage / Camille Vidal-Naquet ROYAL OPERA HOUSE Bij ons geniet je van de beste opera en het mooiste ballet van ‘Royal Opera House’ uit Londen. WO 6 MRT 12.00 UUR ENCORE > Don Quixote / Carlos Acosta THE ROYAL BALLET CURSUS FILMPREMIÈRES DI 9, 16, 23 APR VANAF 19.30 UUR De allernieuwste films bekijken, analyseren en beoordelen. Onder enthousiaste begeleiding van filmdocent Mark Meuldijk. > Meer info op www.lievevrouw.nl/filmcursus > Check ook de filmcursus Sovjet-films in retrospectief van HOVO Utrecht in De Lieve Vrouw. TE GAST ZO 3 & MA 18 MRT > The Fellowship / Sven Jansen Deze satire van Nederlandse bodem is een vrolijke mix tussen ‘The Lord of the Rings’ en ‘Monty Python’. RETROSPECTIEF TSAI MING-LIANG. > Rebels of the Neon God > Vive l’amour > The River

JEUGD

FILM & ARCHITECTUUR DO 21 MRT 19.15 UUR > The Experimental City / Chad Freidrichs I.s.m. FASadE

NOG TE ZIEN > Ernest & Celestine winterpret / J. Chheng, J.C. Roger > Maya: De Honingspelen / Noel Cleary, Sergio Delfino

MOVIES THAT MATTER Met verdiepingsprogramma i.s.m. Amnestygroep Amersfoort. MA 11 MRT 19.15 UUR – VOORPREMIÈRE > Yomeddine / A.B. Shawsky

VERWACHT IN APRIL

CINESINGLE ZO 17 MRT 12.00 UUR - VOORPREMIÈRE > Lazzaro felice / Alice Rohrwacher Inloop vanaf 11.00 uur.

> La forza del destino > Faust > Le Grand Bain > Vox Lux > La terra dell’abbastanza TE ZIEN OP PICL, ONZE ONLINE FILMZAAL Kijk de nieuwste films en documentaires vanaf je eigen bank. In februari o.a.: > Het wonder van Le Petit Prince > Goede Buren > Donbass > Retrospekt

VIVA L’ITALIA De komende weken extra veel Italiaanse titels. Van premièrefilm tot docu en van moderne klassieker tot opera. Het totale programma vind je op onze website. > De Toorts: La Vita Bella di Caspar van Wittel > Canaletto & The Art Of Venice I.s.m. FASadE, Dante Alighieri, Kunsthal KAdE, Museum Flehite, en Stichting Vrienden van Caspar van Wittel.

Profile for De Lieve Vrouw

Filmflyer maart 2019  

Filmflyer maart 2019  

Advertisement