De Jolige Druif - Programmaboek 2022-2023

Page 1

Kindermiddag: Rogier De Avonturier

Orde van de Glazenstad

Prins Wilco den 55ste & Page Diana

Jeugd-Prins Brayn & Adjudant Gino

Al meer dan jaar feest in Wateringen en Kwintsheul!

Carnavalsvereniging “De Jolige Druif” zet zich nu al voor het 56e jaar in op sociaal gebied voor jong en oud. Dit doen wij door het organiseren van een grootse kindermiddag (ca. 1.000 kinderen), een kinderspelenmiddag (ca. 450 kinderen) en een Seniorenmiddag (ca. 600 Senioren) in de Velo Sporthal.

Daarnaast verzorgen wij in 6 tehuizen voor ouderen en/of gehandicapten een compleet verzorgde middag of avond. Het programma dat wij hier brengen, evenals het programma op de

Seniorenmiddag, wordt geheel verzorgd door vrijwilligers uit onze eigen vereniging. Een druivenrank is de basis voor de druif. Meerdere jaren groeien er druiven aan de rank.

Zo gaat het ook met sponsoring van De Druivenrank. Onderstaande bedrijven en personen hebben zich voor tenminste 3 jaar met een bijdrage van minimaal € 500,- per jaar verbonden aan onze carnavalsvereniging. Mede hierdoor is het mogelijk dat wij onze sociale doelstelling kunnen blijven uitvoeren.

Wilt u ook lid worden van De Druivenrank en uw naam verbinden aan het sociale werk van onze vereniging, neem dan contact op met:

Jeroen Flipsen 06-22001359 jeroen_flipsen@hotmail.com André en Anke van der Goes Auto Ruiter Honda Eetcafé de Bonte Haas Euro West ’t Feesthuis Goes Groep Molenaar Service Roel van der Zwaan ’n Hoofdzaak Ron en Ineke Nieuwenhuizen The Chief Architects Venéco BV

Inhoudsopgave

Beste Bieringers,

In gesprekken met collega-bestuurders uit andere delen van het land willen de wenkbrauwen nog weleens gaan fronsen als ik zeg dat ik de sleutel van het gemeentehuis heb overgedragen aan Prins Carnaval. Symbolisch natuurlijk, zeg ik er dan achteraan, zoals dat op veel plekken in Nederland in deze periode gaat. Tijdens carnaval gaat veel net even anders. Dat doe ik overigens met een gerust hart, het is een mooie traditie.

het weer volop tijd voor saamhorigheid, gezelligheid, ontmoetingen en muziek. We zeiden het vorig jaar al: het carnavalsgevoel wordt met de paplepel ingegoten en zit dus helemaal in ons DNA. Ik weet zeker dat velen er naar uit kijken om weer samen met jong en oud carnaval te vieren.

Het carnavalsfeest gaat weer losbarsten, een paar dagen ons kent ons! Met een vleugje zelfspot en relativeringsvermogen. Carnaval kent trouwens ook prachtige, niet zo alledaagse woorden en rangen: de Vorst en de President, de Prins en Page, maar ook de Senaat met oud-Prinsen en bestuurders en niet te vergeten Officieren. Met als hoogste onderscheiding de Orde van De Glazen Stad. Dit en nog veel meer maakt het carnavalsfeest authentiek, en zeg nou zelf, daar wil je toch onderdeel van zijn?

Carnavalsvereniging De Jolige Druif laat elke keer weer zien een topprogramma in elkaar te kunnen zetten. We hebben het de afgelopen twee jaar wel moeten missen, maar nu is

Namens het gemeentebestuur wil ik alle vrijwilligers van harte bedanken voor hun inzet. Zonder jullie is dit alles niet mogelijk. Op naar een mooi en onvergetelijk feest. Het kan immers weer: Alaaf! Alaaf! Alaaf!

Bouke Arends

Burgemeester Westland

De Jolige Druif 1
Beste Bieringers, blz. 1 Een feestelijk Carnavalsweekend voor de kids! blz. 23 Van de bestuurstafel... blz. 3 Tijd voor een groot feest in het carnavalsweekend! blz. 25 Afscheid Prins en Page blz. 5 55 Jaar De Jolige Druif in beeld blz. 27 Afscheid Jeugd-Prins en Jeugd-Page blz. 7 Orde van de Glazenstad blz. 28 Prins Wilco den 55ste en Page Diana blz. 9 Orde van de Glazenstad 2019 blz. 29 Prins Wilco den 55ste in Coronatijd blz. 11 Kennismaken met de Jeugd van De Jolige Druif blz. 31 Jeugd-Prins Brayn en Adjudant Gino blz. 13 Dansgarde De Jolige Druif blz. 33 Carnavalsoptocht blz. 17 Jeugd van De Jolige Druif: De Musketiers blz. 35 De Eigen Inbreng van De Jolige Druif blz. 19 Club van 111 blz. 39 Programma 2023 blz. 21 Colofon / Informatie / Extra blz. 40
De Jolige Druif 2 COLLEGA
Turfschipper 92 2292 JB Wateringen 0174 226 221 0174 226 333 info@alblasvanmeurs.nl www.alblasvanmeurs.nl adres tel fax e-mail web
GEZOCHT

Van de bestuurstafel...

Yes, we mogen weer. De vooruitzichten zijn vooralsnog gunstig, dus gaan we ons weer opmaken voor een ouderwets carnavalsseizoen (hopelijk) zonder beperkingen. En daar zijn wij en ik hoop ook jullie wel weer aan toe. Vorig jaar bestond De Jolige Druif 55 jaar en dat is normaliter reden om een mooi jubileumfeest te houden. Echter, door corona hebben we dit jubileum niet kunnen vieren. Begin november 2022 hebben we ons uitgestelde jubileumjaar ingeluid met een Prinsenbal.

(avonturen) show op het podium. Dit jaar worden de kinderen meegenomen door mooie verhalen van Rogier de avonturier. Op zaterdagavond is het programma compleet anders dan wat je van ons als carnavalsvereniging gewend bent. Een compleet nieuw concept. We gaan dan echt ‘out of the box' met een onvervalste Flügel Hardstyle Carnavals Party met o.a. DJ Youp feest DJ Wesley, Bass Chaserz en Outsiders. De verwachting is dat dit een fantastisch feest gaat worden.

Maar ook op zondagmiddag is er aan de allerkleinsten gedacht. Ook dan is Rogier de avonturier aanwezig en kunnen de kinderen weer leuke spelletjes spelen.

En als je dit leest dan is het over enkele weken zover en barst het feest weer los in de voor velen bekende Bierkuil (de Velohal). En ook dit jaar proberen wij een programma neer te zetten voor de jeugd, de oudere jeugd, volwassenen en ouderen. Kortom we maken er een gezellig feestje van voor alle doelgroepen. Dus ga alvast maar op zoek naar je mooiste outfit om samen met ons er weer een leuk feest van te maken. En ja, het is alweer drie jaar geleden dat we echt carnaval hebben kunnen vieren en het zal even wennen zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen.

En natuurlijk hoort er bij het vieren van een feestje een biertje of een ander alcoholisch drankje echter als carnavalsvereniging zijn wij verantwoordelijk dat alles goed verloopt. Zo zal er ook dit keer weer op de vrijdagavond een controle zijn op het drankgebruik. Hiermee willen we voorkomen dat de jeugd onder de 18 jaar al “een slokje op heeft” voordat ze naar het feest toe komen. We willen er tenslotte met z’n allen een gezellig feestje van maken.

We beginnen ons feestweekend traditioneel met op vrijdagavond de Limo-Party voor de jeugd van 9 t/m 12 jaar. Daarna is het beurt aan de jeugd vanaf 13 jaar voor een ouderwets avondje Westlands Carnaval. De kindercarnavalsmiddag op zaterdag belooft weer een feest te worden met een mooie

Traditioneel sluiten we het feestweekend af in de Bierkuil met de seniorenmiddag op de maandagmiddag. Een middag speciaal voor de ouderen van Wateringen en omstreken. Er wordt dan weer een heel mooi programma neergezet door de groep Eigen Inbreng. Ik nodig dan ook alle ouderen uit om op de maandagmiddag gezellig naar de Velohal te komen. Verderop in dit boekje kan je het complete programma van het carnavalsweekend lezen.

Eén ding is zeker, onze Jubileum-Prins, Prins Wilco den 55ste, Page Diana, Adjudant Hans en de (jubileum) JeugdPrins Brayn en zijn adjudant Gino hebben er heel veel zin in. We vieren tenslotte maar één keer ons 55-jarig jubileum.

De Jolige Druif 3
De Jolige Druif 4 • STALLING • ONDERHOUD • SCHADEHERSTEL • WASSERVICE • BANDENOPSLAG • CHECKS CARAVANSTALLINGVANVLIET.NL g 16 • 2291 HX Wateringen • 0174 - 293910 ’s-Gravenzandseweg 15 2291 PE Wateringen Tel 0174-293109 - Fax 0174-290310 www alleblasstukadoors nl alleblas stukadoors Thuis in renovatie en onderhoudswerk  

Lieve Narren en Narrinnen,

Na een uitzonderlijke en lange regeringsperiode van twee jaar hebben we onze verantwoordelijkheid overgedragen aan Prins Wilco den 55e op 20 november 2021.

We wensen Prins Wilco en zijn Page Diana en Adjudant Hans en de Jeugd-Prins Brayn den Eerste en Adjudant Gino een geweldig seizoen toe in dit feestelijke 55-jarige jubileumjaar. Met elkaar vierden wij carnaval in Bieringen in het seizoen 20192020 en bleven we vanwege de Corona-crisis aan in het seizoen 2020-2021. In ons eerste seizoen konden we het gehele feest meevieren tot en met het bezoek dat we brachten aan de Bolhoedjes in Eindhoven aan toe. Het was puur genieten.

Niet volledig bekend met de gebruiken en inzet van de Prins bij Carnaval hadden we een geweldige steun aan Adjudant Roel (Atje) die ons werkelijk alle kanten van het Carnaval heeft laten zien. Daarnaast de inzet van veel mensen om ons heen die het mogelijk maakten dat wij konden vieren en voorop in de polonaise mochten lopen zonder dat we ons om andere zaken hoefden te bekommeren.

Namen noemen is lastig, maar dankjewel Richard voor het chauffeur willen zijn, dank je wel Raad van Elf voor de positieve insteek en het steeds weer mee willen gaan, dank je wel Senaat voor de morele ondersteuning en het handjes toesteken, dank je wel Ben en anderen voor de muziek en “sfeer-brengen” met jouw geweldige muziekkar. Dank je wel “eigen inbreng”; nog steeds kijken we terug op geweldige bezoeken aan bejaardentehuizen en verzorgingshuizen, aan centra voor dagbehandeling

Prinsenconvent

1967-1968 Prins Cornelis I Cor de Bruin

1968-1969 Prins Hendrik I Henk Mulder

1969-1970 Prins Pieter I Piet de Vette

1970-1971 Prins Cornelis II Cees van Paassen

1971-1972 Prins Frans I Frans de Wit

1972-1973 Prins Andre I Andre Grootscholten

1973-1974 Prins Diederik I Dick Schalke

1974-1975 Prins Antonio I Ton Duynisveld

1975-1976 Prins Jan I Jan Knijnenburg

1976-1977 Prins Cesare I Kees Prins

1977-1978 Prins Willem I Wim Berendse

1978-1979 Prins Willem II Wim de Ruyt

1979-1980 Prins Bernard I Ben van der Helm

1980-1981 Prins Willem II Wim de Ruyt

1981-1982 Prins Jan II Jan van der Kraan

1982-1983 Prins Martin I Martin van Wegen

1983-1984 Prins Nicolai I Nico van Geest

1984-1985 Prins Franz II Franz van de Zand

1985-1986 Prins Jan III Jan Olierook

1986-1987 Prins Antonius I Ton de Gier

1987-1988 Prins Antonio I Ton Duynisveld

1988-1989 Prins Theo I Theo Verhoeven

1989-1990 Prins Dave I David Hartman

1990-1991 Prins Leonardo I Leo van der Goes

1991-1992 Prins Thijs Johannes I Jan van der Zanden

1992-1993 Prins Johannes I Joop van Deursen

1993-1994 Prins Ricardo I Richard Kerklaan

of op de Mytyl-Tyltylschool. Bij de laatste wisten we dat de Prometoeters werkelijk voorop moesten lopen, Melchior wist met de kapel écht de sfeer te maken om er een goed feestje van te bouwen. Dank je wel bestuur van De Jolige Druif voor het vertrouwen in ons. We vonden het leuk om voorop te mogen lopen en de vereniging te representeren.

Carnaval vieren, zo werd ons duidelijk is veel meer dan alleen met een verkleedpak aan bier drinken. Het gaat om het meevieren, om het meezingen, om iemand bij de hand te durven nemen, om op te treden voor mensen die misschien een hele andere manier van hun dag invullen kennen. Voor mensen die eenzaam zijn of behoefte hebben aan even wat afleiding in hun bestaan. Met veel plezier hebben we dat gedaan!

Dank je wel Jolige Druiven

Prins Martinus den Eerste, Page Jacqueline en Adjudant Roel

1994-1995 Prins Sjaak I Sjaak van der Meer

1995-1996 Prins Johannes II Hans Kerklaan

1996-1997 Prins Arjanus I Arjan Verrijp

1997-1998 Prins Nico I Nico van der Hoeven

1998-1999 Prins Hubertus I Ben Gardien

1999-2000 Prins Toine de 33ste Ton Berendse

2000-2001 Prins Dirrick Dick Klaverkamp

2001-2002 Prins Hans I Hans Kerklaan

2002-2003 Prins Pieter II Piet Baak

2003-2004 Prins Patrick I Patrick Peters

2004-2005 Prins Hans II Hans van der Valk

2005-2006 Prins Pyrus Wim van der Zeeuw

2006-2007 Prins Ed I Ed Bloemendaal

2007-2008 Prins Hans III Hans Kok

2008-2009 Prins Wilhelmus Wim van der Meer

2009-2010 Prins Tom I Tom Dorlas

2010-2011 Prins Ronald I Ron Nieuwenhuizen

2011-2012 Prins Roelof I Roel van der Zwaan

2012-2013 Prins Wilbert I Wilbert Nederpelt

2013-2014 Prins Gerardus I Gerard van Veen

2014-2015 Prins Peet I Peet van Adrichem

2015-2016 Prins Ben I Ben van Nierop

2016-2017 Prins Paredes Paul Paredes

2017-2018 Prins Burgersdijk Bob Toussaint

2018-2019 Prins Abraham I Bram Meijer

2019-2021 Prins Martinus I Martin Wolf

2021-2022 Prins Wilco den 55ste Wilco van der Hee

De Jolige Druif 5
De Jolige Druif 6 Voor CV en Airconditioning Turfschipper 2 2292 JA Wateringen T 0174 292 386 0174 316 140 F 0174 226 280 www.verkadeklimaat.nl Het ideale klimaat • Tanken • Autowas • Verse broodjes • Bandenreparatie • Aanhanger verhuur Vliethof 13 2291 RX WATERINGEN Tel. 0174-294581 www.dejongoptiek.nl

Beste Narretjes & Narrinnetjes

Ik heb ontzettend genoten van het carnavalsjaar samen met Page Zinzi en Adjudant Julia. Ook al ben ik al wat dingen vergeten, omdat we twee jaren hebben overgeslagen, vond ik het alsnog super leuk. Zoals de kar opbouwen, naar sponsoren te gaan, op de kar te staan in de storm en in de polonaise te lopen met iedereen. Ook wil ik nog Lorena bedanken, omdat ik gekozen werd als Jeugd-Prins en dat ze ons geholpen heeft tijdens de carnaval. Ook hoop ik dat Prins Brayn en Adjudant Gino er een super leuk jaar van gaan maken! 3x Alaaf!

Jeugd-Prins Kick den 1e

Seizoen 2019/2020 mocht ik als Page van Prins Kick starten, samen met Adjudant Julia en natuurlijk onze Prins Martin, Page Jaqueline en Adjudant Roel. Het was echt een top jaar. Niet wetende dat het verlengd zou worden met een jaar door de vervelende Corona-lockdown. Als eerste begonnen we met het opbouwen van de Prinsenkar, waarvoor we gelukkig binnen mochten staan bij het bedrijf van de vader van de Prins. Ook kregen we super veel hulp van onze ouders en niet te vergeten Kimberley. Een super muziekinstallatie werd

Jeugd-Prinsenconvent

1967-1968 Mini-Prins Cornelis I Cor Hagen

1968-1969 Mini-Prins Henk I Henk Thoen

1969-1970 Mini-Prins Emile I Emile Tervooren

1970-1971 Mini-Prins Willem I Wim Hofstede

1971-1972 Mini-Prins Jan I Jan Vis

1972-1973 Mini-Prins Rene I Rene Gardien

1973-1974 Mini-Prins Eric I Eric Steekelenburg

1974-1975 Mini-Prins Peter I Peter Donk

1975-1976 Mini-Prins Peter II Peter Kool

1976-1977 Mini-Prins Kees I Kees Franke

1977-1978 Mini-Prins Edwin I Edwin van Nieuwkerk

1978-1979 Mini-Prins John I John Onings

1979-1980 Mini-Prins Robbert I Robbert Duynisveld

1980-1981 Mini-Prins Ronald I Ronald Schuring

1981-1982 Mini-Prins Stefan I Stefan Berendse

1982-1983 Mini-Prins Peter III Peter Hofstede

1983-1984 Mini-Prins Marco I Marco Vijverberg

1984-1985 Mini-Prins Robert II Robert Zuijderwijk

1985-1986 Mini-Prins Marco II Marco van den Abbeele

1986-1987 Mini-Prins Marcel I Marcel Knijnenburg

1987-1988 Mini-Prins Gert-Jan I Gert-Jan van der Haas

1988-1989 Mini-Prins Joeri I Joeri Olierook

1989-1990 Mini-Prins Arthur I Arthur Kerklaan

1990-1991 Mini-Prins Sander I Sander Nieuwenhuizen

1991-1992 Mini-Prins Boris I Boris But

1992-1993 Mini-Prins Paul I Paul Verhoeven

1993-1994 Mini-Prins Tim I Tim But

door Paul Zuiderwijk van Westcoast Sound & Light op de kar gezet. En ik kreeg een super outfit van Mascha Nederpel en Lexie Louwerens van ByMas & Lexie! De optocht en alle bezoeken waren echt iets waar ik enorm naar uitkeek en waren nog beter dan ik had durven dromen. Het absolute hoogtepunt was natuurlijk ons eigen feest op Velo. Zo top om alles nu eens van een andere kant mee te mogen maken! Ik wil iedereen van De Jolige Druif en daarbuiten die ons heeft bijgestaan en geholpen heel hartelijk bedanken. Een jaar om nooit te vergeten!!

Jeugd-Page Zinzi

Ik heb genoten van de carnavalstijd. Ik ben blij dat we zo veel mensen blij heb kunnen maken in verzorgingstehuizen met onze komst. De bezoeken aan de scholen en de optocht vond ik ook super leuk. Ik wens onze opvolgers veel plezier!

Jeugd-Adjudant Julia

1994-1995 Mini-Prins Roy I Roy van Meel

1995-1996 Mini-Prins Patrick I Patrick van de Ende

1996-1997 Mini-Prins Jillis I Jilles But

1997-1998 Mini-Prins Mark I Mark van Meel

1998-1999 Mini-Prins Rick I Rick van Nierop

1999-2000 Mini-Prins Jacky I Jacky Vis

2000-2001 Mini-Prins Leon I Leon van der Valk

2001-2002 Mini-Prins Dennis I Dennis Mulder

2002-2003 Mini-Prins Remco I Remco Vis

2003-2004 Mini-Prins Thomas I Thomas Toussaint

2004-2005 Mini-Prins Peter IV Peter Waaijer

2005-2006 Mini-Prins Robin I Robin Kok

2006-2007 Mini-Prins Tom I Tom Waaijer

2007-2008 Mini-Prins Stefan I Stefan Bloemendaal

2008-2009 Mini-Prins Ivo I Ivo Kerklaan

2009-2010 Mini-Prins Nigel I Nigel Zuyderwijk

2010-2011 Mini-Prins Jasper I Jasper Nederpelt

2011-2012 Jeugd-Prins Thimo I Thimo Kerklaan

2012-2013 Jeugd-Prins Joep I Joep de Raaf

2013-2014 Jeugd-Prins Daan I Daan Koek

2014-2015 Jeugd-Prins Tommy I Tommy Olierhoek

2015-2016 Jeugd-Prins Kees II Kees de Raaf

2016-2017 Jeugd-Prins Youp I Youp van den Abbeele

2017-2018 Jeugd-Prins Justin I Justin van Ruijven

2018-2019 Jeugd-Prins Kayn I Kayn Bubbert

2019-2021 Jeugd-Prins Kick I Kick Vis

2021-2022 Jeugd-Prins Brayn I Brayn van Leeuwen

De Jolige Druif 7

ARBEIDSBEMIDDELAAR GERICHT OP WERVING EN SELECTIE / UITZENDEN

Patijnenburg 12, 2671 JD Naaldwijk westland@werktalent.com | werktalent.com

Voor al uw bloemwerk waaronder ook bruids- en rouwarrangementen.

Noordweg 46 2548 AC Den Haag Tel. 0174 - 293834

Voor een vakkundig en voordelig advies.

Tevens: heesters, coniferen, fruitbomen en vaste planten

De Jolige Druif 8 Voor: Banden (auto en motor) A.P.K. benzine gas en diesel Onderhoud groot en kleine beurt ‘s Gravenzandseweg 50 2291 PE Wateringen Telefoon 0174 - 221 331

Beste Narren en Narrinnen,

Wij, Prins Wilco den 55ste en Page Diana, willen ons via deze weg voorstellen aan eenieder die daar inte resse in heeft.

Diana en ik hebben twee dochters, Fleur (21) en Fem ke (18). Wij wonen sinds januari 1999 erg naar ons zin, in het mooie Wateringen Essellanden.

Momenteel ben ik werkzaam bij de veiligheids regio Haaglanden als Coördinator bij de afde ling Vakbekwaamheid. Mijn werkzaamheden bestaan uit het instructie geven aan nieuwe manschappen en het coördineren van grote én langdurige oefeningen. Naast mijn vaste baan bij Vakbekwaamheid ben ik ook nog Communicatie Adviseur CoPI, Woordvoer der Brandweer. Naast mijn beroepsfunctie ben ik al 31 jaar vrijwillig brandweerman, waarvan 26 jaar aan de kazerne Waterin gen.

Diana is al ruim 34 jaar werkzaam bij Hoogvliet en heeft daar in al die jaren verschillende functies doorlopen.

Ik ben sociaal en maatschappelijk be trokken in Wateringen; jaarlijks Devo na kamp, Maxikamp Venéco Hand

Proclamatie

bal, EHBO vereniging Wateringen, AED Westland en de oudere jeugd kent mij als de reus van de Mariaschool. In de periode toen mijn dochters op school zaten, heb ik 10 jaar lang mogen genieten van de groep 8 kampen. Menig oud leerling van toen heeft daar nog goede maar ook angstige

Wij voelen ons zeer vereerd om dit seizoen het boegbeeld te mogen zijn van De Jolige Druif.

Wij hopen van harte U allen te mogen ontmoeten tijdens één van de activiteiten van onze vereniging.

Prins Wilco den 55ste, & Page Diana.

Wij, Wilco den 55ste, Prins bij Gratie van Alle Jolige Druiven, Groothertog van Bieringen, Graaf van Essellanden, Beschermheer van de Brandweer. Ridder van Onafhankelijkheid, Kwetsbaarheid en Tevredenheid, maken, samen met mijn Page Diana en ondersteund door Adjudant Hans, bekend dat gedurende dit Carnavalsseizoen het volgende zal leiden tot een vlammend en flitsend carnaval.

Ten 1e Dit jubileumjaar zal het er vlammend en flitsend aan toe gaan.

Ten 2e Tijdens dit jubileumjaar zal ons feest in Bieringen als een lopend vuurtje door het hele Westland gaan.

Ten 3e Wij hebben respect voor elkaar en voor de ander, daarom zullen wij zorgdragen dat de vlam niet in de pan slaat tijdens dit jubileumjaar..

Ten 4e Wij zullen een flitsende en onvergetelijke middag/avond organiseren voor de ouderen en bewoners van verzorgingstehuizen.

Ten 5e Op vrijdagavond zal in de bierkuil de jeugd ontvangen worden en zullen wij samen met hen er een flitsend feest van maken.

Ten 6e Tijdens de optocht zullen we samen met iedereen die dat wil, het vuur uit onze sloffen lopen en er weer een mooi schouwspel van maken.

Ten 7e De Eigen inbreng zal dit seizoen weer een schitterende show ten tonele brengen, waarbij het er weer flitsend aan toe zal gaan.

Ten 8e Samen met de Jeugd-Prins en Adjudant zullen we een feest van formaat gaan creëren.

Ten 9e Wij genieten van onze dansgarde. Wanneer het bij hun optredens te heet wordt onder hun voeten zullen we ze aanmoedigen.

Ten 10e Wij zullen tijdens dit jubileumjaar ook zorgen voor de medemens en er een mooi jubileumfeest van maken.

Ten 11e Waar rook is, is vuur. Waar vuur is, is temperatuur. Deze temperatuur zullen we tijdens de feesten met gerstenat of ander vocht moeten laten dalen.

Voor het eerst bekend gemaakt op de 20ste dag van de 11de maand van het jaar 2021 in het 55e jaar van De Jolige Druif te Bieringen.

Prins Wilco den 55ste, Page Diana & Adjudant Hans

De Jolige Druif 9
De Jolige Druif 10 Buiten Carnaval om nog iets te vieren ??? De Zus van de Haas (onderdeel van Eetcafé de Bonte Haas) themafeesten, vergaderingen, Voor groepen vanaf 40 tot 120 personen een aparte ruimte met privé terras. Wij wensen u een feestelijk carnaval in het mooie Wateringen! www.olsthoornmakelaars.nl aankoop - verkoop - nieuwbouw - taxaties Patijnenburg 16 2671 JD Naaldwijk 0174 70 60 20 Santiagosingel 1 2548 HN Den Haag 070 308 46 56 Appelstraat 201 2564 EE Den Haag 070 308 46 52

Prins Wilco den 55e in Coronatijd.

Ik kreeg de vraag hoe het nu is om Prins carnaval te zijn in Corona tijd....... ik heb daar even goed over nagedacht en ik kom tot de volgende conclusie.

Toen de prinsbepalingscommissie in juli 2021 mij de vraag stelde of ik Prins carnaval wilde zijn, heb ik volmondig ja gezegd wetende dat het wel eens een heel gek seizoen kon gaan worden in Corona tijd. (Een tijd met een lach en een grote traan)

De ene lockdown na de andere lockdown, PCR test hier PCR test daar en de avondklok. Dat alles vond plaats in mijn Prinsen jaar.

Januari 2022 is besloten dat het Carnaval van De Jolige Druif niet kon doorgaan, omdat het gewoon tekort dag was om een mooi feest en de vergunningen te organiseren.

Als Prins heb ik ergens in februari 2022 mijn eerste officiële uitoptreden gehad bij de DamZwabbers in Leidschendam, gewoon omdat het kon. Er is in die periode ook aan mij gevraagd of ik nog 1 seizoen wilde doorgaan als Prins. Ik, en uiteraard ook mijn vrouw Diana, heb daar natuurlijk Ja op gezegd in de hoop dat seizoen 2022/ 2023 wel gewoon normaal kan worden gevierd.

Langzaam ging het land weer terug naar gewoon, uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen, maar goed er konden weer kleinschalig activiteiten georganiseerd worden. Verschillende commissies hebben laten zien dat ze in staat zijn om snel te schakelen en alsnog iets voor de leden te organiseren. Dit in de vorm van een jeugdmiddag en een volwassenavond gezellig in Nederland 3, gewoon lekker even niet met Corona bezig zijn.

De Dansgarde heeft ook in deze periode de Dans-draad weer opgepakt en zijn weer gaan trainen. De wedstrijden werden

weer georganiseerd, zodat onze grote en kleine dames weer lekker konden gaan doen waar ze in uitblinken. Dansen en Prijzen in de wacht slepen! Weliswaar zijn de meeste optredens gedaan zonder publiek, maar dat mocht de pret niet drukken en ze hebben het ver geschopt tot aan Europees toe.

De zomervakantie kwam eraan, de besmetting cijfers daalde en alles werd weer mogelijk. Uiteraard met de nodige voorzichtigheid, want het virus was nog niet uitgebannen. Dit werd ook duidelijk toen de temperatuur weer iets daalde en de herfst zijn intreden deed, toen zagen we dat de besmetting cijfers weer opliepen. Gelukkig is dit weer rustig gaan afzwakken en in November 2022 was het mogelijk om ons 55-jarige jubileumfeest op Velo te vieren. Daarna hebben we als Prins en Page diverse uitoptredens mogen bijwonen. Blauwkonters uit Poeldijk, Theebukkers uit De Lier en de Rooije Rijers uit Delft bedankt voor de gezellige avonden. De verschillende commissies van De Jolige Druif zijn weer keihard aan de slag gegaan om weer een mooi carnaval te presenteren voor jong en oud. Bieringen zal in de maand Februari weer bruisen, diverse tehuizen bezoeken, vrijdagavond voor de jeugd, zaterdag optocht, zaterdagavond een super toffe harde avond voor de oudere jeugd en jong bejaarden. Al met al de corona tijd hebben we doorstaan en we gaan er in Bieringen een mooi feest van maken!

Tot snel!

Prins Wilco den 55ste, & Page Diana.

Wilco van der Hee – Het beroep van de Prins

Wilco is met veel, heel veel, dingen bezig. Eigenlijk kan hij nooit stil zitten. Een van die dingen is de brandweer.

Wilco is werkzaam bij de Veiligheidsregio Haaglanden op de afdeling vakbekwaamheid. Bij vakbekwaamheid leidt hij nieuwe brandweermensen op (beroeps en/of vrijwilligers, dat maakt niet uit). Hij zorgt samen met zijn collega’s ervoor dat een stelletje prutsers ruim genoeg kennis tijdens de opleiding opdoen. Hij broedt de eitjes uit, zodat er kuikens overgedragen kunnen worden aan de kazernes waar ze daarna verder kunnen groeien. Daarnaast spijkert Wilco bestaande brandweermensen bij met de nieuwste protocollen.

Tevens is Wilco woordvoerder, dat past zeer goed bij hem, hij houdt van praten (is hij wel eens stil?). Bij grote incidenten kan de pers bij hem terecht voor een interview. De functie woordvoerder is een piket dienst, samen met een groep collega’s zorgen ze ervoor dat bij de diverse incidenten er een aanspreekpunt is.

Wilco is ook vrijwilliger op de kazerne Wateringen. Hier vervult hij diverse taken. Als een brandweerauto op weg naar een incident gaat, is deze gevuld met de volgende personen: Chauffeur, bevelvoerder, 4 manschappen.

Wilco vervult een van de volgende taken: bevelvoerder of manschap. De bevelvoerder voert het woord tussen de alarmcentrale en neemt de uiteindelijke beslissing welk plan van aanpak er uitgevoerd gaat worden door de manschappen bij het incident. Hij is op dat moment de verantwoordelijke op de brandweerauto.

Kortom, een vurige man die Prins.

De Jolige Druif 11
De Jolige Druif 12 Leon van Leeuwen Oud ijzerhandel et ophalen van alle metalen! 06 384 19 250 Totaalonderhoud voor bedrijven en particulieren Turfschipper 80, 2292 JB Wateringen 0174 - 22 14 32 info@bpmanagement.nl bpmanagement.nl Personeel gezocht Herenstraat 62 2291 BH Wateringen Tel. 0174 - 221315 VERZEKERINGEN - HYPOTHEKEN info@edvanzundert.nl www.edvanzundert.nl ED VAN ZUNDERT R ISI C O B E H EE R MAGAZIJN EN SHOWROOM 4e Industriestraat 45 Vlaardingen Telefoon 010 - 434 20 97 | Fax 010 - 435 76 51 | WWW.KNAAPHORECA.NL Het wereldwijde succes van Coca-Cola is bekend, maar ook al onze andere merken in de horecafles dragen bij aan meer beleving en rendement in uw zaak. Fanta is frisdrank nummer 3 in Nederland, Minute Maid behoort tot een van de grootste sapmerken ter wereld en Chaudfontaine is het derde mineraalwater van de ‘Out of Home’-markt. U proeft de voordelen van logistiek gemak en uitstekende marges. En uw gasten verdienen deze wereldtoppers in de mooie horecafles. En u? U verdient het beste. PROEF HET GEMAK VAN STERKE MERKEN UIT ÉÉN KRAT. www.CocaColaEnterprises.nl Coca-Cola Enterprises Nederland B.V., Watermanweg 30, 3067 GG Rotterdam, Nederland. “Coca-Cola”, ‘Coca-Cola Zero”, “Coca-Cola light”, “Fanta”, “Sprite”, “Kinley”, “Minute Maid”, “the “Coca-Cola script logo”, the design the “Coca-Cola Contour“ Bottle” and the “Coca-Cola dynamic ribbon device” are registered trademarks The Coca-Cola Company. 2008 The Coca-Cola Company. 2008 MMJ, “Chaudfontaine” registered trademark of MMJ. “Nestea” registered trademark of Société des Produits Nestlé S.A. © 2008 Beverage Partners Worldwide SA all rights reserved 2008. • Bieren • Sport- en frisdranken • Melkprodukten • Koffie, thee, suiker • Zoetwaren Gedistilleerd • Wijnen, aperitieven
Koel- en diepvriesprodukten
Schoonmaakartikelen
Non-food
Relatiegeschenken Glaswerk MAGAZIJN EN SHOWROOM 4e Industriestraat 45 Vlaardingen Telefoon 010 - 434 20 97 Fax 010 - 435 76 51 | W W W.KN A AP H O R E C A . N L | | | www.matthewsimons.nl

Beste Narren en Narrinnen,

Hallo,

Ik ben Brayn van Leeuwen en ik ben 15 jaar. Ik woon in Wateringen. Ik zit in de 2e van het ISW Ho ge Woerd. Mijn hobby's zijn voetballen bij Verburch en gamen met vrienden. Ik ben al jaren lid van De Jolige Druif met mijn hele familie. Nu ik JeugdPrins van De Jolige Druif ben met Adjudant Gi no aan mijn zijde, zijn wij klaar om van het ju bileumjaar een topjaar te gaan maken!

Terugblik:

Het seizoen 2021/2022 dat ik werd verkozen tot Jeugd-Prins is niet helemaal verlopen zoals ik verwacht had. Want door corona ging het niet door zoals alles. Zelf heb ik het jaar ervaren als niet leuk. Op school was veel di gitaal en continu testen. Toch is alles nu weer redelijk normaal en heb ik zin in het Carna valsseizoen! Hopelijk tot snel!

3x Alaaf, Jeugd-Prins Brayn Den eerste.

Proclamatie

Ik ben Gino Noordermeer, ik ben 14 jaar en woon in Wateringen. Ik zit in de 3e sportklas van het FloraCollege. Mijn hobby's zijn voetballen en gamen.

Laten we er een gaaf feestje van maken, we hebben 3 jaar in te halen!!

Adjudant Gino

Ik, Prins Brayn den 1e, Jeugdprins bij de gratie van alle Jolige Druiven, Groothertog van Bieringen, Beschermheer over de velden van Verburch, Keizer van de Games, Jonkheer van het ISW Hoogeland, Oppergraaf over de leden van de Jeugd-Raad.

Maak mede namens mijn Adjudant Gino, het volgende aan alle narretjes en narrinnetjes bekend:

Ten 1e Na een jaartje carnaval te hebben moeten overslaan, kunnen we er nu weer voor de volle 200% tegenaan.

Ten 2e Onze games en voetbal bergen we op, want wij gaan met z’n tweeën in de polonaise voorop.

Ten 3e Samen met elkaar beleef je de grootste lol, wij gaan dan ook met iedereen uit ons bol.

Ten 4e Willen wij dat jong, maar ook oud met ons mee zullen zingen en springen.

Ten 5e Feesten zit mij als Raad van Elf lid al jaren in het bloed, carnaval met mij als prins komt dus wel goed!

Ten 6e De limoparty is er voor ons als kinderen, daarbij zal geen ouder ons feestje hinderen.

Ten 7e We gaan van links naar rechts en van voor naar achter, nee de muziek die mag niet zachter!

Ten 8e Tijdens de optocht is er een gezellig oponthoud, want dan is er plezier voor jong en oud.

Ten 9e Als echte feestbeesten zullen wij vooropgaan tijdens het feest, en weet iedereen dat zij langs zijn geweest.

Ten 10e 5x11 jaar zolang bestaan wij al, De Jolige Druif is het beste in feest vieren tijdens carnaval.

Ten 11e Tot slot zeggen wij 3x alaaf, want dit jubileumjaar wordt supergaaf!

De Jolige Druif 13
Gedaan te Bieringen, op de 20e dag van de 11e maand in het jaar 2021. Prins Brayn den 1e en Adjudant Gino.
De Jolige Druif 14 www.vastgoedprofs.com Prinsenland Honselersdijk De Dirigent Naaldwijk Lely Campus Maassluis sinds 1938 Haags vloeren bedrijf Wij leveren o.a. antiek look parket renoveren traditioneel parket dealer Kahrs dealer Laura Ashley laminaat Slachthuiskade 26 Poeldijk www.haagsvloerenbedrijf.nl Openingstijden: dinsdag - woensdag 12:00 - 16:00 uur vrijdag 13:00 - 16:00 zaterdag 10:00 - 12:00 uur Op andere dagen of tijdstippen op afspraak Tel: 0174- 243914 Mob: 06- 51155346 K ER K S T R A AT 2 B KWI N TS H EU L B OUT K ANTWEEW I E L ER S .N L

Weboma bouwt aan geluk

Dat kun je wel zeggen

Weboma is een bedrijf met een bijzondere missie: Weboma bouwt aan geluk. Wij ontwikkelen, bouwen en zorgen voor huizen, wijken, leefomgevingen en werkplekken die mensen gelukkig maken. Door ons goed in te leven in de wensen van mensen en door alles in te zetten wat we in huis hebben aan vakmanschap, ervaring, kwaliteitsstreven en creativiteit. Zo bouwen we samen met onze klanten voortdurend aan iets heel moois. En daar worden we zelf ook heel gelukkig van.

Uw ontwikkelende bouwer weboma.nl

Voorraadhoudende groothandel

kappers

De Jolige Druif 15 Herenstraat 4 - 2291 BG Wateringen www.carell-kappers.nl Tel. 0174 - 298176 CARELL
Openingstijden di en wo donderdag vrijdag zaterdag 09.00 - 17.30 uur 09.00 - 21.00 uur 09.00 - 18.00 uur 09.00 - 16.00 uur HAIRSTYLING & VISAGIE DAMES & HEREN KAPSALON
Maatwerk voor bedrijven en
Dorpskade 37 Wateringen (0174) 296940 verkoop@cmstaal.nl www.cmstaal.nl
Staal Aluminium RVS
particulieren

Inleven in de wensen van de klant, pro-actief meedenken en hierop inspelen. Gebouwen en omgevingen realiseren waar de gebruiker optimaal kan presteren.

Met onze betrokkenheid bij de drive van sporters dragen we bij aan een dynamische woon-, werk- en leefomgeving, die aansluit bij de behoeften.

Van Mierlo ontwikkelt, bouwt en denkt mee! Bent u benieuwd waar wij nog meer bij betrokken zijn?

Beleef wat wij realiseren:

De Jolige Druif 16 Dijkstraat 61 Honselersdijk 0174 628 020 info@slagerijgroenewegen.nl www.slagerijgroenewegen.nl Slagerij Aad Groenewegen www schoorpartners.nl Pens ioe n e n Hy p oth e ke n Ver ze ke ri n ge n Inleven. Realiseren. Beleven. BOUW & ONTWIKKELING
Inleven
Streven naar topprestaties!
wordt beleven
1e Flagship Store Mercedes-Benz Den Haag Winkelcentrum Koningshoek Maassluis
www.vmierlo.nl
Woonparel Nieuw Ambacht ‘s-Gravenzande
Van Mierlo...

Carnavalsoptocht

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het dan weer mogelijk. Carnaval 2023 wordt een gigantisch succes. Jeugd-Prins Brayn, Adjudant Gino, Prins Wilco en Page Diana hopen er een groot feest van te maken. Een ding is zeker: We gaan vlammen!

Dit kunnen wij natuurlijk niet zonder jullie………. Dus……….. Haal het creatieve in jezelf naar boven en geef je op! Gezellig met al je buren, collega’s, vrienden, of met je hok. En maak er samen met ons een fantastische optocht van.

Jij wilt natuurlijk ook meedoen in de feestelijke optocht van Wateringen en Kwintsheul....

Voor meer informatie en aanmelden: neem contact op met het secretariaat van CV. De Jolige Druif: secretariaat@dejoligedruif.nl

1De prominenten van onze vereniging zullen hun stemmen uitbrengen. Deze stemmen tellen voor 1/3 mee.

2Het publiek langs de route van de optocht zullen middels een briefje, welke voorafgaand aan de optocht uitgedeeld zal worden door leden van De Jolige Druif, hun stem uitbrengen. Dit briefje kan na de laatste praalwagen worden ingeleverd bij de ‘bezemwagen’. Deze stemmen zullen ook voor 1/3 meetellen.

3Op zaterdag 18 februari a.s. zullen van alle wagens foto’s gemaakt worden welke op de facebook- pagina van De Jolige Druif geplaatst zullen worden. Iedereen kan dan t/m dinsdagavond 21 februari a.s. 17:00 uur op de praalwagens stemmen. En deze ‘likes’ op de praalwagens zullen dan ook meetellen voor 1/3.

Hoe kan ik een prijs winnen?

Uiteindelijk zullen er een eerste, tweede en derde plaats bekend gemaakt worden aan de hand van het totaal van de 3 stem-manieren die hiernaast beschreven staan.

Via Facebook zullen de plaatsen 4 en verder bekend gemaakt worden, als ook de genomineerden voor de plekken 1, 2 en 3. Waarna tijdens de slotavond de prijzen uitgereikt zullen worden aan de winnaars.

Route Carnavalsoptocht

De Jolige Druif 17
VELO Noordweg kerklaan kerklaan
Hofzicht Ten Hove Heulweg Dorpskade Plein
Willem III straat Harry Hoekstraat Dr. Schaepmanstraat Het Tolland Herenstraat Start / Einde

Schipluidenseweg 15 t/m 17

2291 PC Wateringen

Tel. (0174) 29 89 00

E-mail: info@ceilcon.nl

www.ceilcon.nl

Ambachtstraat 1C

2671 CN Naaldwijk

T (0174) 623405

info@autoschadenaaldwijk.nl

www.autoschadenaaldwijk.nl

De Jolige Druif 18 Full UITVAARTBEGELEIDING
de mensen die je
het afscheid van hun leven Dukky Schreiber De Maroc 31 2291 JX Wateringen 0174 - 29 59 09 06 - 12 47 74 96 info@limoer.nl www.limoer.nl
Geef
lief hebt
info@sdscleaning.nl | www.sdscleaning.nl Kruisbalk 6 | 2291 ME Wateringen
Tel:06-14022328
|

De Eigen Inbreng van De Jolige Druif

Onmisbaar voor het senioren carnaval

Na in de beginjaren van De Jolige Druif entertainment te hebben ingehuurd voor de seniorenmiddag, dachten enkele leden….dit kunnen wij ook.

Deze gedachte is uitgegroeid tot een grote groep vrijwilligers van De Jolige Druif, die een programma vol zang, dans en muziek verzorgen voor de senioren in het Westland en omstreken.

De maandagmiddag tijdens groot carnaval is voor ons de grandfinale. Na optredens in 7 verzorgings-tehuizen, waar we ruim 2 weken voor het carnaval het programma brengen, in een wat kleinere setting. Je ziet de mensen genieten van het programma met vaak een blik van herkenning van een nummer uit die tijd.

Juist in de coronajaren had dit zo fijn en belangrijk geweest voor die mensen, maar helaas zat alles op slot. We hebben in veel mogelijkheden gedacht, maar helaas was dit voor de tehuizen en ons niet haalbaar.

Maar gelukkig kunnen en mogen we weer! We hebben het gemist en hopen weer op dezelfde voet verder te gaan. Veel glimlachen op de gezichten, want hier doen we het voor.

Bent u nieuwsgierig geworden…..? Kom gerust langs op de seniorenmiddag op maandag 20 februari vanaf 13.30 uur ( start programma 14.00 uur) in de Velohal. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in om u een gezellige middag te verzorgen.

Groetjes en graag tot maandag 20 februari!

Stefka, Piet en Elly

De Eigen Inbreng-commissie

De Jolige Druif 19
20 Het leukste Carnavalsfeest voor de jeugd van 9 tot 13 jaar! • 17 februari • DJ Yoranty Tickets € 5,(incl. één consumptie) VERKRIJGBAAR BIJ ‘T FEESTHUIS 19:00 - 21:00 uur Velohal Wateringen Ouders die mee willen genieten van dit gezellige feest zijn (gratis) welkom! VRIJDAG 17 FEBRUARI TOEGANG VANAF 13 JAAR! TICKETS INCLUSIEF SERVICEKOSTEN €15 BESTEL JE TICKETS! VELOHAL | WATERINGEN DJ YOUP & DJ YORANTY VAN 21:00 - 02:00 U

PROGRAMMA 2023

Vrijdag 17 februari

Limo & Carnaval

DJ Yoranty

19:00 - 21:00 uur, Toegang € 5,- (incl. 1 consumptie)

Doelgroep: Kids van 9 t/m 12 jaar.

Westlands Carnaval

DJ Youp / DJ Yoranty

aanvang 21:00 uur, Toegang € 15,- (incl. servicekosten)

Doelgroep: Jeugd vanaf 13 jaar.

Zaterdag 18 februari

Carnavalsoptocht

aanvang 13:00 uur

Kinder Carnavalsmiddag

Rogier de avonturier

aanvang 15:00 uur, Toegang gratis

Hardstyle Carnavals Party

met Feest DJ Wesley, Bass Chaserz en Outsiders

aanvang 21:30 uur, Toegang aan de deur € 30,- (incl. servicekosten)

Doelgroep: 18+

Zondag 19 februari

Kinderdisco DJ Rogier de avonturier

aanvang 14:00 uur, Toegang € 1,-

Maandag 20 februari

Senioren Carnaval

m.m.v. De “Eigen Inbreng” van De Jolige Druif

aanvang 14:00 uur, Toegang gratis

Dinsdag 21 februari

Prijsuitreiking Optocht & Slotavond

aanvang 19:30 uur, Toegang gratis

De Jolige Druif 21
Zoals altijd: legitimatie verplicht!
De Jolige Druif 22

Een feestelijk Carnavalsweekend voor de kids!

Zaterdagmiddag: Kindershow van Rogier de avonturier

Rogier viert feest!

Rogier de avonturier vertelt heel graag over zijn verjaardagsfeest. Hij heeft op zijn verjaardag veel vrienden op visite, waar hij de gekste avonturen mee beleefd. Dit vertelt hij maar al te graag aan alle kinderen. Zo komt er wel eens een goochelaar die Rogier de avonturier zijn trucjes leert. Vaak neemt hij dan ook een cadeau mee voor Rogier.

Ben jij benieuwd wat Rogier de avonturier krijgt voor zijn verjaardag en wat hij zoal beleefd? Kom dan gezellig mee avonturieren.

Stil zitten zit er voor de kinderen dus niet in, want tijdens een feestje wordt er altijd wel even gedanst en gefeest.

En wie jarig is…. trakteert

Tot de 18e!!

Aanvang 15.00 uur

Toegang gratis!

Zondagmiddag: Kinderdisco DJ Rogier de avonturier

Disco met vette hitjes, toeters en bellen.

Een echte kinderdisco is geen knalfeest zonder de enige echte Rogier de avonturier. Elke keer weet hij er weer een onvergetelijk feest van te maken. De kinderen doen niet alleen spelletjes en opdrachten, maar ook horen ze de coolste en vetste hitjes van het moment. Wie weet mogen de ouders ook nog wel even mee feesten!

Tijdens deze middag zijn er springkussens, zal er een actief spel gespeeld worden, is er popcorn en suikerspin en kan je je laten schminken.

De entree voor deze middag is €1,-.

Tot de 19e!!

Aanvang 14.00 uur

Toegang €1,-

De Jolige Druif 23
De Jolige Druif 24

Tijd voor een groot feest in het carnavalsweekend!

Een nieuwe invulling voor de zaterdagavond

Ja wel… ook wij kunnen én mogen jullie weer laten ervaren hoe fantastisch onze feesten tijdens het grote carnavalsweekend altijd zijn!

Zoals gebruikelijk zien jullie in dit mooie jaarlijkse programmaboekje ook altijd een aantal affiches voor onze grote Feesten in het carnavalsweekend voorbij komen. Op vrijdagavond beginnen we al weer een aantal jaren met het Limonade-carnaval voor de jongere jeugd, met aansluitend het Westlands Jeugdcarnaval voor de wat oudere jeugd. En dan op de zaterdagavond een mooi feest voor de 18+ doelgroep.

Corona heeft er voor gezorgd dat wij in de jaren 2021 en 2022 helaas niets hebben kunnen organiseren maar… dat wil natuurlijk niet zeggen dat we, als Vrijdag- en Zaterdagavond-commissie, hebben stil gezeten. Er is druk overlegd en met elkaar hebben we de feesten van de afgelopen jaren geëvalueerd. En niet onbelangrijk nagedacht over wat we zouden willen organiseren in het seizoen dat we als vereniging 55+1 jaar bestaan.

Waar we snel over uit waren; het Limonade-carnaval staat als een huis. Is al die jaren zeer geslaagd geweest en zullen we daarmee ook gewoon blijven organiseren. De term Limonade-carnaval zegt genoeg… fantastisch om de jongere jeugd met hun ouders daar een feestje te zien vieren. En ook het enige echte Westlands Jeugdcarnaval op de vrijdagavond is een graag geziene avond bij de wat oudere jeugd… Veelal een zaal met 1.000 of meer aanwezigen die heerlijk los gaan op de muziek van onze Dj’s, dit jaar Dj Youp en Dj Yoranty.

Over de zaterdagavond waren we het als commissie snel eens. Tijd voor weer eens wat nieuws… Na een zeer succesvolle periode met Backtotheseventies (wie kent het niet), zijn we via ‘Het Voute Feest’ overgestapt naar een aantal jaren ‘Holland viert Feest’. Artiesten zoals bijv. Anita Meijer, Wolter Kroes, Danny Froger, Frans Duits, De Sjonnies, Samantha Steenwijk en Dries Roelvink zijn de revue gepasseerd en hebben er een feestje van gemaakt in de Velo-hal. Toch willen we dit jaar weer eens een andere richting op. Meer de richting van de grotere feesten met het bijbehorende ‘Festival-publiek’ voor de 18+ doelgroep. Een mix van echte Feestmuziek en Nederlandstalig, maar dan in een net iets ander jasje.

Dit jaar gaat onze zaterdagavond door het leven als de Flügel Hardstyle Carnavals Party. Wij persoonlijk kunnen niet wachten, want de artiesten die hier zullen gaan optreden spelen een ware thuiswedstrijd; Feest Dj Wesley, Bass Chaserz en Outsiders. Deze lokale helden staan garant voor 100% Feest.

Zoals jullie zien en lezen volop keuze voor zowel het jongere als het wat oudere publiek. Voetjes van de vloer en feesten maar… Jullie komen toch ook?

Tot snel in de bierkuil!

Kelly, Youp, Ruben, Bart, Patrick en Patrick Commissie Vrijdag & Zaterdagfeesten

De Jolige Druif 25
excl.17,50 Servicekosten Velohal Wateringen Ronnie Ruysdael Dries Roelvink Feest dj Aad en Dj Emiel 22 februari

*Lid van Bouwgarant

*Adres Westlandse weg 7 Wateringen

*Site www.3-bouw.nl

*email : info@3-bouw.nl

*Tel nr 0174296795

Specialist in al uw bouw -en verbouwwerk in, op en om uw woning

’s-Gravenzandseweg 15

2291 PE Wateringen

Tel. 0174-293109 - Fax 0174-290320

www.vehoecaannemers.nl

De Jolige Druif 26
vehoec aannemers
Thuis in renovatie en onderhoudswerk  

De Jolige Druif

De Jolige Druif

De Jolige Druif

Orde van de Glazen Stad

Bij Carnaval hoort ook de gebruikelijke lintjesregen. Vele onderscheidingen worden in de loop van het seizoen omgehangen bij vele medewerkers, vrijwilligers, Prinsen, enz. Enkele van deze uitreikingen worden met wat meer ceremonieel omkleed.

Onze hoogste onderscheiding de “Orde van de Glazen Stad” kreeg zijn naam naar aanleiding van het succesvolle T.V.–spel “De Glazen Stad” onder leiding van W. van Hemert en het lied van de Glazen Stad en het Westland door P. Struyk, P. Bot en W. van Hemert.

Deze onderscheiding wordt éénmaal per jaar uitgereikt aan een persoon, die zich op sociaal, cultureel of maatschappelijk vlak verdienstelijk heeft gemaakt in het gebied dat wordt bedoeld met “De Glazen Stad”. Met het uitreiken van deze onderscheiding willen wij hulde brengen aan een ieder die woont en werkt in deze Glazen Stad. De voordracht tot toekenning van deze Orde geschiedt door een commissie bestaande uit dragers van De orde van De Glazen Stad. Het besluit tot toekenning wordt genomen door Vorst en Senaat in overleg met het bestuur van C.V. De Jolige Druif.

De onderstaande personen mochten deze orde reeds ontvangen:

22 februari 2020 M. de Bruin, Div.taken bij tal van vrijwilligersorganisaties, o.a. jongerenvereniging Oikos en medeoprichter Bridgeclub Wateringen

2 maart 2019 S. van der Tak, Oud-Burgemeester van gemeente Westland in de jaren 2004 tot en met 2017

10 februari 2018 H. Kerklaan, Div. taken bij tal van vrijwilligersorganisaties

25 februari 2017 A. van den Berg, Voormalig directeur-bestuurder woningcorporatie Wonen Wateringen

6 februari 2016 P. Vijverberg, diverse bestuurlijke functies bij ’t Wateringse Wielercomité en Sportvereniging VELO

14 februari 2015 P. Samwel, financieel directeur KP Holland - voorzitter SEA Velo en Samenloop voor Hoop - Carma huis

1 maart 2014 T. Berendse, in leven oud-president C.V. De Jolige Druif, te Wateringen

9 februari 2013 C. Mostert, oud voorzitter Flora Holland / voorzitter Varend Corso Westland

18 februari 2012 T. Immerzeel, conservator van het Westlands Museum

5 maart 2011 A. van Daalen, o.a. initiatiefnemer Transport Centrum Westland, oud-directeur v. Daalen Transport

13 februari 2010 Ir. P.A.M. van der Valk, o.a. voorzitter SVO, oud-directeur van Bouwbedrijf Van Mierlo

21 februari 2009 M.W. van der Kraan

2 februari 2008 J. Kleyberg

17 februari 2007 N. van Dijk-Koffeman

25 februari 2006 J. Teelen

5 februari 2005 A.J.J.M. van der Goes-van Kester

21 februari 2004 T.J.W. Verhoeven

1 maart 2003 J. Gardien

9 februari 2002 W.A. van den Burg

24 februari 2001 M.C.van Steekelenburg-Schoutsen

4 maart 2000 G.L. van Woerden

20 februari 1999 L. van der Goes

21 februari 1998 Drs. W. van den Bos Czn.

8 februari 1997 J.H.A. van Broeckhuijsen

17 februari 1996 H.A.M. Schalke

25 februari 1995 F.J. Berendse

12 februari 1994 C.J. Persoon-v.d. Beek

20 februari 1993 J.E.C. Spithoven

29 februari 1992 A.J. van Marrewijk

12 februari 1991 E.A.M. van Nieuwkerk

24 februari 1990 A.J. Kouwenhoven

4 februari 1989 J.J.M. van Kester

13 februari 1988 M.E. Bot v.d. Doel

28 februari 1987 H.A. Barendse

8 februari 1986 H.J. Ouwerling

16 februari 1985 J.H.J. Reincke

3 maart 1984 L.J. Barendse

12 februari 1983 S.P.H. van Holstein

20 februari 1982 A.J.C. Berendse

28 februari 1981 J.J. Schijven

16 februari 1980 J. de Bruin

24 februari 1979 P. van den Bos

4 februari 1978 J. Veenman

19 februari 1977 Ir. W. van Soest

28 februari 1976 P. Enthoven

8 februari 1975 H. Burgersdijk

23 februari 1974 Drs. F.K. Langemeijer

4 maart 1973 P. Lipman

12 februari 1972 P. Struyk

20 februari 1971 Adr. van der Voort

17 februari 1970 A.C.B. Onstenk

15 februari 1969 Dr. M.P.A. Meissen

28

Orde van de Glazen Stad 2020

Beste Narren en Narrinnen van Bieringen,

Het is alweer drie jaar geleden dat mij de grootste Westlandse eer te beurt viel, om opgenomen te worden in de Orde van de Glazen Stad. Drie jaar.... tja, dat betekent dat we in 2021 door die vreselijke Covid-19 pandemie geen Carvaval in ons Bieringen hebben mogen beleven. En ook in 2022 kon carnaval in Bieringen geen doorgang vinden door de pandemie. We moeten het doen met onze mooie herinneringen uit 2020. En die waren overweldigend.

Voor mij, mijn vriendin en familie begon het allemaal in zorginstelling ‘De Ark’. Waar de Orde van de Glazen Stad 2020 aan mij werd uitgereikt door Prins Martinus den Eerste, onder toeziend oog van zijn Page Jacqueline en Adjudant Roel. Prachtige toespraken volgden. Ik moest er zelfs van blozen, als er zoveel mooie dingen achter elkaar over jezelf worden gezegd. Maar er werd ook heel veel gelachen. En plezier maken, elkaar respecterend in gelijkheid en verscheidenheid, daar gaat het mijn inziens vooral om bij Carnaval.

Na dit officiële gedeelte hebben we eerst nog genoten van een uitstekend verzorgde lunch bij Velo. De optocht met de prachtige praalwagens onder begeleiding van muziek en dansmariekes volgde. Via de sleuteloverdracht aan onze Prins Martinus den Eerste, ging de optocht naar Velo voor het kindercarnaval. Het is echt een genot om al die kleine kinderen te zien, die plezier maken en genieten van een prachtig kinderprogramma.

De Jolige Druif verdient echt ons aller respect. Voor zowel de kinderen als de Senioren is het aangeboden programma helemaal gratis. Daarnaast verzorgen zij ook nog carnavalsavonden en -middagen in heel veel zorgcentra voor ouderen. Dat verdient niet alleen mooie woorden, maar ook onze steun. Bij deze dan ook een oproep aan een ieder om voor een bescheiden bedrag van €51,11 lid te worden van de sponsor-groep van de Jolige Druif, de ‘Club van 111’.

Afsluitend kan ik alleen maar zeggen: dank Mijn Prins, Uw Page en Adjudant, dank Jeugd-Prins, uw Page en Adjudant, dank (Jeugd-) Raad van Elf en een ieder van De Jolige Druif, dank Boerenkapel de Prometoeters, dank Dansmariekes en Musketiers en dank aan alle Bieringers voor deze voor mij super en onvergetelijke belevenis van het Carnaval 2020.

En met een driewerf alaaf, hoop ik u allen weer te mogen treffen op een spetterend Carnaval 2023 in ons mooie Bieringen.

Voor mij ging het op maandagmiddag verder bij het Senioren Carnaval in een overvolle Velo-hal. Gezien mijn jeugdige leeftijd was dit mijn eerste keer, maar wat een fantastisch optreden was dat. Heel knap hoe ‘De Eigen Inbreng’ van De Jolige Druif zo’n professioneel programma heeft kunnen neerzetten. Prachtige zelfgemaakte decors, super zelf bedachte en uitgevoerde live acts en veel dans en muziek. Na afloop had ik zelfs blaren van de vele polonaises. Super gedaan Jolige Druif.

De Jolige Druif 29
Michael de Bruin Prominent 2020

Wij hebben als team één duidelijk doel: u begeleiden met de route naar blije cijfers.

Door ons blije cijfers aanpak, houdt u focus en passie voor uw onderneming

De Jolige Druif 30 totaalonderhoud schilderwerken behangwerk beglazing renovatie www.ros-schilders.nl ROS Schilderwerk & Onderhoud Tel. 0174 - 29 23 57 Herenstraat 90 2291 BJ Wateringen 0174422180 wateringen@11teamsports.nl De Lier - 0174 520100 info@boekestijn-administratiekantoor nl www boekestijn-administratiekantoor nl De route naar blije cijfers naa

Kennismaken met de Jeugd van De Jolige Druif

Begeleiding Jeugd-Prins & Page

Stilzitten is voor ons carnavalsmensen een moeilijk gegeven. Des te meer zin hebben wij om eindelijk weer keihard te mogen gaan knallen tijdens dit carnavalsseizoen!

Wij zullen ons even voorstellen, wij zijn Nikki en Sanne en samen begeleiden wij de Jeugd-Prins, (Page) en Adjudant. Als begeleiding zijn wij onderdeel van de jeugdcommissie, deze commissie zet zich in en regelt alles voor de jeugdleden van De Jolige Druif.

Al ruim voordat het carnavalsseizoen begint gaan wij met z’n tweeën hard nadenken wie wij als Jeugd-Prins zullen vragen voor het komende seizoen. De Jeugd-Prins zelf mag daarna kiezen wie hij als Page en Adjudant vraagt om hem op het podium te vergezellen. Samen met hen begint dan alle voorpret en dat is al rond de zomervakantie. Er moet namelijk worden nagedacht over o.a. de kleding, de prinsenmedaille, er worden statiefoto’s gemaakt en samen schrijven we de proclamatie. Daarnaast regelen wij alles op de achtergrond om ervoor te zorgen dat de Jeugd-Prins en zijn gevolg een onvergetelijk seizoen hebben!

Maar wat doet die Jeugd-Prins dan allemaal? Uiteraard gaat hij tijdens alle feesten voorop in de polonaise, maar we gaan ook langs bij allerlei verzorgingsinstellingen, scholen en werkplaatsen om de mensen daar een leuke middag te bezorgen. Als Jeugd-Prins ben jij het middelpunt van het hele carnaval seizoen. Bij de optocht sta je hoog op het torentje van de praalwagen, ben je tijdens het carnavalsweekend de baas over alle regels die gelden tijdens het jeugdcarnaval en

De Jeugd-Raad van 11

Mijn naam is Michelle. Ik ben 27 jaar oud en ik woon in de Lier. Vanaf mijn 9de jaar zit ik al bij carnavalsvereniging De Jolige Druif. Ik begon als dansmarieke en ben erna doorgestroomd naar de musketiers. Op mijn 21 ste ben ik bij de medewerkers gegaan. Al 18 jaar doe ik met veel plezier mee met de vereniging. Vanaf dit jaar ben ik gevraagd als een van de begeleiders van de Jeugd-Raad van 11. Ik heb er super veel zin in om deze taak te mogen uitvoeren. We gaan er weer een super mooi Carnaval van maken!! Wie weet zie ik je nog verschijnen tijdens het carnavalsweekend!!

Michelle

Begeleiding Jeugd-Raad van 11

beleef je met alle kinderen van Wateringen en omstreken de leukste feestjes in de Bierkuil. Kortom, een groot feest!

Na twee jaar lang geen feestjes gaan we er dit jaar samen met Jeugd-Prins Brayn en Adjudant Gino een te gek jaar van maken! Zien we jullie ook allemaal bij de optocht en feesten in de Bierkuil?

Nikki & Sanne

Begeleiding Jeugd-Prins & Jeugd-Page

Lijkt het jou nou ook leuk om ooit Jeugd-Prins of wellicht wel Page te worden?

Geef je dan op om lid te worden van de Jeugd van De Jolige Druif. Dit kan als onderdeel van de Jeugd-Raad, Dansmariekes of Musketiers (jongerengroep).

Voor meer informatie neem contact op met het secretariaat van CV. De Jolige Druif. secretariaat@dejoligedruif.nl

Ben jij een stoere / gezellige, jongen of meisje tussen de 6 en 14 jaar oud en lijkt het jou leuk om ook deel uit te maken van deze leuke groep?

Meld je dan aan bij ons secretariaat (secretariaat@dejoligedruif.nl) zodat we binnenkort samen een feestje kunnen vieren!

De Jolige Druif 31

's Gravenzandseweg 60H 2291 PE Wateringen Tel 0174-221477

Mail info@amer tens.nl

w w w.amer tens.nl

CAFESCRUMPY

ven een bakkie, lekker lunchen, een gezellige borrel, heerlijk dineren of nog een laatste afzakkertje. De mogelijkheden bij Scrumpy zijn eindeloos!

Vliethof 89 Tel. 0174 270991

De meest verrassende beautywinkel van Nederland

De Jolige Druif 32

Een kennismaking met de Jeugd van De Jolige Druif

Dansgarde De Jolige Druif

Na een corona pandemie van 2 jaar, eindelijk weer een echt boekje en zoals het er nu uitziet gewoon weer carnaval vieren, wij zijn blij!!

Verlost van buiten trainingen, trainingen in clusters en de diverse maatregelen waar we mee te maken hadden als dans- groepen. Afgelopen seizoen geen carnaval voor ons, maar gelukkig konden wij wel een wedstrijd seizoen draaien bij onze bond NDO, waarin wij hele mooie doelen hebben behaald.

Diverse solisten zijn gepromoveerd naar de sportklasse en zo ook onze Cheerful Dancers. Daarnaast zijn de Joyful Dancers Nederlands Kampioen geworden! De Cheerful Dancers, Joyful Dancers en de Druifjes hebben zich weten te kwalificeren voor het EK dat gehouden werd in Den Bosch!

In een sterk deelnemersveld hebben de Cheerful Dancers zich staande gehouden en hebben de Joyful Dancers en de Druifjes zelfs de 2e plaats weten te behalen! Nog nooit heeft onze vereniging deelname aan een EK bereikt en dan op deze manier te presteren…….. u kunt zich voorstellen…. Wij zijn ENORM TROTS!

Na een kleine reorganisatie binnen onze solisten en groepen, kunnen wij u vertellen dat wij dit seizoen, wederom 8 dansen presenteren!

Hanna v/d Goes Garde solo junioren vrije klasse

Nanda Nederpel Garde solo junioren vrije klasse

Lizz Splinter Garde solo jeugd sportklasse

Krentjes Garde polka junioren vrije klasse

Rozijntjes Garde polka junioren small-group

Druifjes Garde polka hoofdklasse small-group

Cheerful Dancers Show modern junioren small-group

Joyful dancers show modern hoofdklasse small-group

Wij hebben super veel zin in het carnaval en gaan proberen onze nieuwe doelen te behalen op de wedstrijden, maar vooral gaan we genieten van het feestje, het dansen en de gezelligheid met elkaar!

Tevens zijn wij altijd op zoek naar nieuwe leden, dus mocht je een keer een kijkje willen nemen op onze training, je bent welkom! Of wellicht zien we je op onze carnavalsfeesten op Velo!

Check onze socials:

Dansgarde De JoligeDruif

Dansgardedejoligedruif

Dansgarde_dejoligedruif

Of neem contact op met Barbara:

06-28427330

De Jolige Druif 33
De Jolige Druif 34 Molen Windlust oor al uw dierenbenodigdheden
GEBROEDERS
8 Wateringen Telefoon: 0174 - 292274 Dat is balen... Moet ik mijn eten zelf halen.... Maar ik ben niet stom Ik ga lekker naar gebr.Bom
61 - Wateringen - 0174 296 690 - www.fleur89.nl TOPNIVEAU SPECIAAL TRANSPORT GOESGROEP.NL VOOR EEN GESMEERDE START GOESGROEP.NL GOES-Combi-ADV-Carnaval.indd 1 11-12-18 16:33 TOPNIVEAU SPECIAAL TRANSPORT GOESGROEP.NL VOOR EEN GESMEERDE START GOESGROEP.NL GOES-Combi-ADV-Carnaval.indd 1 11-12-18 16:33
OEDERHANDEL
B OM Heulweg
Vliethof

Een kennismaking met de Jeugd van De Jolige Druif

De Musketiers

Na 3 jaar eindelijk weer een boekje in de bus, het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat we carnaval hebben gevierd!! Er zijn deze periode wat musketiers die de groep verlaten hebben en hierbij willen we ze bedanken voor hun inzet in de tijd dat ze meededen aan dit carnavalsfestijn.

Dit jaar gaan we ook weer met een groep musketiers carnaval vieren. We hebben weer nieuwe aanwas die de groep nog gezelliger maken en weten wat een feestje bouwen inhoud. Ze hebben er veel zin in en zijn al druk bezig met het thema voor de kar, waar ze tijdens de optocht aan meedoen. Deze kar staat nu ergens overdekt in een stalling en moet hoogst waarschijnlijk binnenkort een andere plek krijgen. Mocht u een plekje hebben, laat het ons dan weten, alvast bedankt hiervoor.

Wij, als musketiers, hebben gezamenlijk voetbal gekeken en gaan nog meer activiteiten verzinnen dit jaar om samen te doen buiten het carnavalsseizoen.

Tijdens de carnaval helpen we waar het nodig is. Denk aan de uitoptredens in de diverse huizen voor ouderen, het oprui-

men van de hal na de kindermiddag op zaterdag en de zondag helpen met de kindermiddag waar weer van alles te doen is.

Lijkt je dit nu ook leuk om hier aan mee te werken, stuur dan een mailtje naar secretariaat@dejoligedruif.nl.

Dit groepje enthousiaste jongelui mag ik gaan begeleiden vanaf dit jaar. Ik ben zelf begonnen als dansmarieke van ‘81 tot ‘89, later is mijn zoon bij de Jeugd-Raad gekomen en ben ik als Party Popper carnaval gaan vieren. Later ben ik ook lid geworden van de carnavals vereniging, waar ik met plezier meewerk om er elk jaar weer iets leuks van te maken.

De Jolige Druif 35
Wendy Begeleiding Musketiers Bij de Jeugd van De Jolige Druif is het altijd één groot feest!
De Jolige Druif 36 info@dakned.nl www.dakned.nl Dakned • Den Bosch Ketelaarskampweg 8 5222 AL ’s-Hertogenbosch 073 6271250 Dakned • Rotterdam Kiotoweg 407 3047 BG Rotterdam 010 2687014 DAKNED LEVERT KENNIS, KUNDE & KWALITEIT. DAKNED LEVERT. ALTIJD. JOUW VAKGROOTHANDEL VOOR HET PLATTE DAK MET KENNIS, KUNDE & KWALITEIT VOOR IEDERE VRAAG DE JUISTE OPLOSSING DE 125,2 CC KOFFIE STAAT KLAAR! ALS U EEN ACCOUNTANT ZOEKT DIE NOGAL PRECIES IS HOOGERBRUGGE & PARTNERS MIDDEL BROEKWEG 67 2675 KG HONSELERSDIJK TEL. 0174 506973 INFO @ HNP-ACCOUNTANTS.NL WWW.HNP-ACCOUNTANTS.NL

tel: 0647990220

Bezoek onze showroom Energiestraat 8 Naaldwijk www.boetersserrebouw.nl

Dè specialist voor verhuur van professionele licht- en geluids systemen

fw s ound e n l igh t. n l

De Jolige Druif 37
De Jolige Druif 38 FINANCIERINGSGILDE WESTLAND Werkkapitaal Vastgoed en belegging Machines en inventaris Bedrijfsovername Voor elke vorm van bedrijfsfinanciering óók voor glastuinbouw (085) 482 93 24 | Herckenrathstraat 52, Monster | westland@financieringsgilde.nl WIJ REINIGEN VOOR BEDRIJVEN / INSTELLINGEN, SPORTVERENIGINGEN EN PARTICULIEREN Voor uw totale textielverzorging Herenstraat 8, Wateringen Telefoon 0174 - 295129 TEXTIELREINIGING De Molerette Sloopwerken Boren & zagen met diamant Specialist op het gebied van: Grote waard 25A • 2675 BX Honselersdijk • 06 - 538 64 688 www.aadvdhelmsloopwerken.nl / aadvdhelmsloopwerken info@aadvdhelmsloopwerken.nl @ 0174 29 80 22 ● www timetodance.eu Kwaklaan 6 ● 2291 AV Wateringen Danswinkel in Wateringen ballet & dans kleding Tijdelijk een toilet nodig? 0174 - 241 122 Monster Tijdelijk een toilet nodig? 0174 - 241 122 Monster

Club van 111

De Club van 111 is een sponsorgroep welke voor iedereen toegankelijk is.

Door ieder carnavalsseizoen € 51,11 aan ons over te maken steunt u onze carnavalsvereniging!

Als Carnavalsvereniging "De Jolige Druif" zijn wij reuze blij met de Club van 111, want deze "sponsoring" gebruiken wij enkel en alleen voor de organisatie van de Zaterdag- en Maandagmiddag!

De Zaterdagmiddag is een geweldige kindermiddag (voor iedereen vrij toegankelijk), waar ieder jaar weer zo'n ± 750 kinderen aanwezig zijn, met vaak een veelvoud aan ouders, opa's en oma's. Voorafgaand aan deze middag is er een grandioze carnavalsoptocht!

Op de Maandagmiddag is er speciaal voor alle Senioren het Seniorencarnaval, met ook hier kosteloos een compleet verzorgde middag met een fantastisch "Eigen Inbreng" programma, inclusief een hapje en een drankje voor alle aanwezige Senioren.

Dankzij de leden van de Club van 111 zijn wij ieder jaar weer in staat deze carnavalsmiddagen voor jong en oud te organiseren. Onze hartelijke dank!

Door middel van uw lidmaatschap heeft u altijd recht op één gratis toegangskaart, en wordt u altijd in de gelegenheid gesteld er eventueel een tweede toegangskaart bij te kopen voor het 'Westlands Jeugd Carnaval' op vrijdag 17 februari a.s. en de 'Flügel Hardstyle Carnavals Party' op zaterdag 18 februari a.s.!

Als teken van uw lidmaatschap krijgt u na uw betaling ieder jaar een schitterende club van 111 speld die, door middel van de daarop vermelde jaartallen van het betreffende carnavalsseizoen, seizoensgebonden is.

Genoeg redenen dus om lid te worden van de Club van 111 en dit mooie stukje carnaval te ondersteunen!

Meldt u dus aan bij één van de mensen van het bestuur of via www.dejoligedruif.nl

Zie voor meer foto’s: www.dejoligedruif.nl en De Jolige Druif Facebook pagina!

De Jolige Druif 39

Interesse!

Bent u na het lezen van dit programmaboekje ook geïnteresseerd geraakt in wat er te doen is binnen De Jolige druif? Wilt u graag weten welke vrijwilligerstaken er zijn? Lijkt u het leuk om een handje te helpen binnen de vereniging?

Kijk snel op www.dejoligedruif.nl of meld u bij het secretariaat: secretariaat@dejoligedruif.nl

Vele handen maken licht werk en met elkaar zorgen we voor een pracht feest!

Bezoeken in 2023

En daarbij zijn wij te vinden, gepland of ongepland, op talloze scholen, winkels, recepties, facebook, etc. Want er is geen aangenamere val dan Carnaval!

Carnaval de komende jaren

Voor meer foto’s & Informatie: www.dejoligedruif.nl en De Jolige Druif Facebook pagina!

Colofon

Uitgave:

56e jaargang

Oplage: 9000 stuks

Verspreiding: Wateringen en Kwintsheul

Secretariaat:

C.V. De Jolige Druif

Zwanenpad 4

2295 PC Kwintsheul

www.dejoligedruif.nl

E-mail: secretariaat@dejoligedruif.nl

Redactie: El Nederpelt en Saskia Peters

Vormgeving: Bas Odems en Bob Toussaint

Advertenties:

Jeroen Flipsen

Fotografie: Ron Nieuwenhuizen, Bas Odems, Chantal Boon, Marco Broeshart en Ronald van Meel.

De Jolige Druif 40
57e seizoen 2023 – 2024 9 feb t/m 13 feb 2024 58e seizoen 2024 – 2025 28 feb t/m 4 mrt 2025 59e seizoen 2025 – 2026 13 feb t/m 17 feb 2026 60e seizoen 2026 – 2027 5 feb t/m 9 feb 2027
Like De Jolige Druif!
WZH De Strijp Polanenhof 252 2548 MP Den Haag 3 februari Careyn De Ark Herenstraat 85 2291 BD Wateringen 5 februari Florence Steenvoorde Generaal Spoorlaan 62 2285 CH Rijswijk 8 februari WZH Sammersbrug Lichtenbergweg 150 2532 AK Den Haag 10 februari HWW zorg Houtwijk Architect Duikerstraat 19 2552 ZV Den Haag 12 februari Saffier De Drie Linden Westhovenplein 139 2532 BE Den Haag 15 februari
Sloop de sleur. Bouw een feestje! MOLE-Carnaval-ADV-2019.indd 1 04-12-19 14:44 Honderdland 241 2676 LV Maasdijk Telefoon 0174-615415 info@veneco.nl www.veneco.nl Automatisering • Telecommunicatie • Beveiliging
‘t Feesthuis ballondecoraties | cadeau- en feestartikelen | grime en make up Herenstraat 114 | 2291 BK Wateringen | 0174 290 115 | info@feesthuis.nl | www.feesthuis.nl Carnavals Feestje? Eerst even naar ‘t Feesthuis!