Page 1

Een uitgave van Weekblad De Heraut BV

www.herautonline.nl

Woensdag 13 september 2017

Jaargang 44 Nr. 37 Oplage 24.500 ex. Verschijnt gratis huis-aan-huis in de gemeente Lansingerland: Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk

21 3 6 29 Voornemen tot fusie Leo Ammerlaan, Van der Lugt en de Grow Group Iedereen kan meestemmen

De 45e ACR rommelmarkt wordt weer groots

40 jaar TOGB Handbal

Gezond & Welzijn

Lansingerland - Plantenkwekerij Leo Ammerlaan, plantenkwekerij Van der Lugt en de Grow Group hebben bekend gemaakt per 1 januari 2018 te willen fuseren. De combinatie presenteert zich onder de groepsnaam Plantise. In de komende maanden wordt er verdere invulling gegeven aan de voorgenomen fusie en wordt deze in detail uitgewerkt met stafmedewerkers, medezeggenschaps- en ondernemersraden, banken en fiscus. Slagvaardigheid, geleidelijkheid én zorgvuldigheid zijn daarbij belangrijke vertrekpunten. De plantenkwekerijen Leo Ammerlaan, Van der Lugt (beide uit Lansingerland) en de Grow Group (uit Naaldwijk met vestigingen in Bergschenhoek, Baarlo en Kessel) worden met een fusie één van de grootste marktpartijen in Nederland met een gezamenlijk kasoppervlakte van circa 55 hectare. Samen is er zeer veel expertise in de opkweek van groenten- en sierteeltplanten, in binnen- én buitenland. De afgelopen maanden is samen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en er is bij de drie directies vertrouwen gegroeid en enthousiasme ontstaan over de kansen bij een vergaand samenwerkingsverband met voor ieder gelijkwaardig zeggenschap.

Inbraak in bedrijfspanden De directieleden van Plantise partners, v.l.n.r. Fred van Hezel, Ilone Ammerlaan, Bert van der Lugt, Hans Grootscholten, Jos Stoit en John Ammerlaan.

Kansrijke samenwerking De drie partijen werken de komende maanden aan een volledige fusie op basis van gelijkwaardigheid. De fusieonderneming zal beter kunnen inspelen op marktontwikkelingen, benodigde expertise, kennisdeling en

hogere kwaliteitsnormen vanuit een efficiënte schaalgrootte, scherpere inkoop en met ambities voor verder gaande internationalisering en ontplooiingskansen voor medewerkers. Zo wordt een stevige basis voor groei gelegd, die de volledige instemming heeft van de directies, aandeelhouders en aan hen én aan de medewerkers

nieuwe kansen biedt, ook als de vertrouwde omgeving na soms meer dan 100 jaar familiebedrijvigheid straks gaat veranderen. Voor dit traject is Jos Stoit vrijgemaakt als fusiedirecteur. Hij blijft daarnaast voor een beperkt aantal uren ook algemeen directeur bij Van der Lugt.

Wat vindt u het beste idee voor Lansingerland?

Freek J. Zijlstra Negen inwoners presenteerden op 9 maart jongstleden hun ludieke, praktische of baanbrekende ideeën. Op de website van de gemeente zijn deze pitches nog eens terug te zien. Men kan eenmalig tot 20 september stemmen op een favoriet idee. Op 31 oktober beslist de gemeenteraad welk initiatief of initiatieven een aanmoedigingsbedrag ontvangen. Dat is per definitie de helft van de geraamde kosten. We vatten nog even de negen ideeën samen bij het maken van een keuze.

HUIS VERKOPEN? 010-5110545

Stemmen kan tot 20 september 2017

Lansingerland - Stem op het mooiste, leukste of beste Lansingerlands initiatief! Dat is de oproep waaraan u nog een week lang gehoor kunt geven. In februari van dit jaar werden initiatiefnemers opgeroepen ideeën in te dienen, waardoor de woonomgeving mooier, socialer, duurzamer of groener zou kunnen worden. U kunt nu uw voorkeurstem uitbrengen via de website van de gemeente Lansingerland, www.lansingerland.nl. Dit kan tot 20 september aanstaande.

41

Natte editie van de Ster van Berkel

Kerstbomenbos Tjally Richardson heeft het idee om elk jaar van de kerstbomen met kluit op den duur een heus bos te creëren in het Annie M.G. Schmidtpark. Ze ziet het over een paar jaar helemaal voor zich: ter plaatse een kerstmarkt met een glaasje glühwein en gezellig kerstliedjes zingen.

Knusser Bleiswijk Kees Colin vindt dat de dorpskern van Bleiswijk wel een gezelligheidsimpuls mag krijgen. Hij wil dat realiseren door bloembakken, hanging baskets en meer kleur in de winkelstraten aan te brengen. Dan nog wat platanen en voilà, de kale plekken zijn er niet meer!

Zangfietspad Silvia Wessels wil het iedereen tijdens het fietsen wel toezingen dat het best allemaal wat vrolijker mag. Ze gooit alle remmen los op het zangfietspad dat haar redding is om de schaamte voorbij te zijn. Wilt u dat ook, dan kunt u op haar initiatief stemmen.

Veilig op weg naar de natuur Wim Hoogland houdt een warm

pleidooi om van de ons omringende natuur te genieten, zoals de grutto’s, kieviten, kluten, aalscholvers, velduilen of zelfs de lepelaar. Om dat vogelparadijs veilig te kunnen bereiken moet de route ernaar toe via de Molenweg veiliger.

omgeving. Ze wil dat onder andere realiseren door het gebruik van zonnepanelen te stimuleren voor inwoners die onvoldoende middelen hebben om zelf een investering te doen. Dat kan nu via Lansinger Energiebank.

Kinderboerderij

Belevingscentrum Lansingerland

Marc van Nassau wil dicht bij huis een plek om geitjes te voeren, konijnen te knuffelen of schapen te verzorgen, eigenlijk gewoon een kinderboerderij waar kinderen en volwassenen op een educatieve en recreatieve manier in aanraking komen met dieren en natuur.

Monique Spek wil een ontmoetingsplek waar ruimte is voor theater, dans, film, cursussen, workshops, lezingen en amusement. Alles bij elkaar op één locatie waar veel te beleven is. Maar waar je ook gewoon kunt zijn, praten en luisteren, jong en oud.

Berkel en Rodenrijs – Twee bedrijven aan de A.H. Verweijweg zijn in de vroege ochtend van woensdag 6 september het doelwit geweest van inbrekers. De eigenaar van het eerste bedrijf kon de twee daders verjagen voordat zij iets hadden kunnen meenemen. Even later lukte het dit tweetal blijkbaar wel toe te slaan in een naburig pand. De eigenaar hiervan zag bij aankomst dat een buitendeur was geforceerd en een aantal ruimtes was doorzocht. Behalve gereedschap gingen de daders er ook vandoor met contant geld en diverse andere zaken.

Fietsen gestolen Berkel en Rodenrijs – Woensdag 6 september werden in Berkel en Rodenrijs twee fietsen gestolen. Vanaf de Stationssingel werd een damesfiets weggenomen die stond gestald nabij het metrostation. Een tweede fiets werd gestolen vanaf een schoolplein op de Oudelandselaan.

Rolstoel 2-daagse afgelast Berkel en Rodenrijs - De rolstoel 2-daagse die deze week gehouden zou worden voor bewoners van Huize Sint Petrus en de Oudelandse Hof gaat vanwege de slechte weersverwachting niet door. Voor de bewoners zullen andere activiteiten binnenshuis worden georganiseerd.

Het labyrint Koos Zijlstra zoekt een plek waar hij in het Annie M.G. Schmidtpark een beetje kan verdwalen, of beter gezegd zijn (levens)weg volgt in een labyrint van lijnen op een plateau waarvoor iedereen wordt uitgenodigd. Een plek om speels of serieus na te denken over de volgende stap.

Van inspiratie tot genieten bij Baderie Bleiswijk

Alfred Nobelstraat 7, Bleiswijk Telefoon 010 521 8434 www.baderie-bleiswijk.nl

Tol ’t Meerhek Cor Overmeer ziet de terugkeer van het historische tolhek dat ooit tussen Berkel en Pijnacker stond, wel zitten en wil dat in ere herstellen. Met dit initiatief wordt in de Groenzoom iets van de historie weer zichtbaar gemaakt: de tol keert gelukkig niet terug, maar het bijbehorende tolhek wel.

LansingerZon Martine van der Post breekt een lans voor het verduurzamen van de leef-

Haardhout actie Noordeindseweg 330 2651 LM Berkel en Rodenrijs

Nu 30 kilo voor € 10,-

T: 085 065 3798 E: info@janhout.nl facebook.com/janhout.nl

www.janhout.nl

10kg


2

De Heraut woensdag 13 september 2017

Flinke upgrade voor design, technologie en prestaties

Nieuwe Nissan Qashqai nú in showroom Cas Lamens Berkel en Rodenrijs – Ze zijn zo trots als een pauw, René Lamens en John Lammers, op de Nissan Qashqai die sinds deze week in de showroom van Autobedrijf Cas Lamens staat. De Qashqai is op vele fronten verbeterd en gewijzigd. De eerste belangstellenden hebben zich al in de showroom van het autobedrijf aan de Rodenrijseweg 57 in Berkel en Rodenrijs gemeld. “En zij komen niet bedrogen uit”, weet John Lammers. “De nieuwe Qashqai is op vier fronten verbeterd en gewijzigd. Het aangescherpte design is nog tijdlozer. Het interieur oogt kwalitatief hoogwaardiger. De prestaties zijn verbeterd en Nissan heeft nieuwe intelligente mobiliteitstechnologie toegevoegd.”

nappalederen bekleding en luxe 3D stiknaden. De bestuurdersstoel heeft viervoudig elektrisch verstelbare luchtcompartimenten. Bij het instappen valt onder meer het nieuwe stuurwiel op, dat qua design sterke overeenkomsten vertoont met dat in de nieuwe Micra en X-Trail. Het heeft nu een sportieve D-vorm met een afgevlakte onderzijde. In de dakconsole met de interieurverlichting is nu ook de microfoon voor handsfree bellen geintegreerd. Verder biedt het ruime en veelzijdige interieur allerlei slimme bergruimtes. De uitvoeringen Tekna (optioneel) en Tekna+ hebben een volledig nieuw BOSE Premium audiosysteem met acht luidsprekers. Het is het meest uitgebreide audiosysteem

ooit in een in Europa geleverde Nissan. Nieuw voor Nissan is dat de lichtbundels bewegen in de bocht mee, afhankelijk van de snelheid en de stuurinput.

Opties en accessoires Elke nieuwe Nissan Qashqai heeft zes airbags, handbediende airconditioning, Tyre Pressure Monitoring System, DAB+ digitale radio, Bluetoothconnectiviteit, cruise control met snelheidsbegrenzer en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels. Afhankelijk van de uitvoering is de QASHQAI ook voorzien van klimaatcontrole met twee zones, automatisch inschakelende koplampen

en ruitenwissers, elektrisch inklapbare buitenspiegels en privacyglass achter. Tot de vele opties behoort een panoramadak met elektrisch oprolbare zonwering, side styling bars, een hondenrek, dakrails en een elektrisch uitklapbare trekhaak.

Bezoek de showroom De nieuwe Qashqai is dé blikvanger in de showroom van Autobedrijf Lamens waar John en René klaar staan om u te ontvangen en onder het genot van een lekker kopje koffie uitgebreid kunnen informeren over deze nieuwe Qashqai. Uiteraard staan in de showroom nog tal van andere Nissan modellen en occasions op u te wachten.

Ervaringen De wijzigingen zijn voor een belangrijk deel ingegeven door de ervaringen van Qashqai rijders. Nissan wil de leidende positie van dit model in zijn segment vasthouden. In dat kader wordt ook een nieuwe uitvoering Tekna+ geïntroduceerd, die met uitrusting en luxe toonaangevend is in het C-Cross-segment. “Bij de introductie in 2007 was de Qashqai een ware pionier”, zegt René Lamens. “De auto is altijd geprezen om zijn vertrouwde rijgedrag. Door een flink aantal verbeteringen stuurt het nieuwe model nog scherper en verfijnder. Er zijn innovatieve technologieën toegevoegd en de veiligheid is naar een hoger niveau getild.”

Vijfde uitvoering De Tekna+ is de vijfde uitvoering van de nieuwe Qashqai, een topversie boven de uitvoeringen Visia, Acenta, NConnecta en Tekna. De Tekna+ biedt nieuwe premium stoelen met

René (rechts) en John vertellen u graag meer over de nieuwe Qashqai.

INTELLIGENT NOODREMSYSTEEM

NIEUWE NISSAN

INTELLIGENTE RIJBAANASSISTENT

Getoond model: Nissan QASHQAI TEKNA DIG-T 115

QASHQAI E X PEC T MO RE

CONSUMENTENADVIESPRIJS: € 26.690 Introductiekorting: - € 1.000(1)

ACHTERUITRIJASSISTENT

Maak tijdens de Ontdekkingsdagen van 14 t/m 23 september kans op het TERUGWINNEN VAN UW AANKOOPBEDRAG! Kijk op nissan.nl/ontdekkingsdagen voor de actievoorwaarden.

NETTOPRIJS: Inruilpremie:

ACTIEPRIJS:

€ 25.690 - € 1.000(2)

€ 24.690

(3)

OF PRIVATE LEASE VANAF € 399/MAAND(4)

KOM PROEFRIJDEN IN DE NIEUWE NISSAN QASHQAI Kijk voor de acties op al onze modellen op nissan.nl/ontdekkingsdagen of informeer in onze showroom.

Automobielbedrijf Cas Lamens Rodenrijseweg 57, 2651 BN Berkel en Rodenrijs Tel: 010 - 511 23 99

www.nissanlamens.nl

(1) Introductiekorting van € 1.000 geldig van 01/09/2017 t/m 30/09/2017 bij aankoop van een nieuwe Nissan QASHQAI. (2) Inruilpremie enkel geldig voor particulieren bij aankoop van de Nissan QASHQAI van 01/09/2017 t/m 25/09/2017. (3) De actieprijs is op basis van de meest recente prijslijst incl. btw, BPM, eventuele toepasbare kortingen en kosten rijklaar maken, maar excl. metallic lak. Actie niet geldig voor fleet en (private) lease orders en niet inwisselbaar tegen contanten. Optionele pakketten en/of uitrusting zijn altijd de keuze van de consument en kunnen desgewenst tegen meerprijs geleverd worden. (4) Private Lease prijzen o.b.v. 60 maanden, 10.000 km/jaar, tarief geldig van 01/09/2017 t/m 30/09/2017. Alle wijzigingen voorbehouden aan Nissan Nederland.

QASHQAI

99 -134 G/KM

3,8- 5,8 L/100 KM

NISSAN.NL


3

De Heraut woensdag 13 september 2017

Iedereen kan meestemmen in ‘Lansingerland door jouw ogen’ Lansingerland – Tijdens de zaterdag 9 september gehouden Open Monumentendag zette ook het gemeentehuis van Lansingerland de deuren open voor publiek. Er waren tal van activiteiten georganiseerd, maar er werd ook een expositie geopend: ‘Lansingerland door jouw ogen’. Trees Borkus-Henskens Meteen al bij het betreden van het gemeentehuis kon de bezoeker genieten van een lange rij van tentoongestelde werken van de wedstrijd. Maar er was meer. De Oudheidkundige Vereniging en Museum Bleiswijk bracht een deel van de tentoonstelling ‘Geketende Burgemeesters’ naar het gemeentehuis om het daar tijdelijk te laten bewonderen. Ook hingen er in het gemeentehuis fraaie kaarten van ‘toen’ als cultureel erfgoed, foto’s en werd een filmpje getoond. Tal van bezoekers vonden het een uitgelezen kans om zaterdag iets meer van het gemeentehuis zelf te kunnen bekijken tijdens de diverse rondleidingen die werden verzorgd. Met een bezoekje aan de trouwzaal, de raadzaal en de werkkamers van zowel de burgemeester als de wethouders. Prachtig vonden ze bovendien het mooie uitzicht vanaf het dakterras met het wijdse overzicht over een groot deel van de gemeente.

Tentoonstelling Om één uur opende de wethouder de

ZAL IK UW HUIS VERKOPEN?

Jong en oud stuurde werk in dat nog tot en met 29 september in de hal van het gemeentehuis staat en waarop gestemd kan worden. tentoonstelling ‘Lansingerland door jouw ogen’. In totaal 22 kinderen en 27 volwassenen gingen de uitdaging aan iets te maken rond het gestelde thema. Het leverde een diversiteit aan werken op: geschilderd, getekend, gefotografeerd, maar ook driedimensionaal in groepswerk. Daarover vertelde Jip, een van de

makers bij Kunstbreak: “We gingen eerst takjes zoeken en toen een gezamenlijk werkstuk maken. Ik maakte

HUIS VERKOPEN? HUIS VERKOPEN? HUIS VERKOPEN?

van die takjes mijn eigen familie; m’n vader, moeder, oudere zusje en mezelf. Ik kleedde ze leuk aan en gaf ze een plekje. Met het werk van de anderen uit de groep is het iets moois geworden dat we hier graag wilden laten zien.”

Publieksjury Bij de entree van het gemeentehuis liggen tot en met 29 september lijsten waarop elke bezoeker kan aangeven welk werk van zowel de kinderen als de volwassenen als beste aangemerkt zou kunnen worden. De uitslag wordt op vrijdagavond 6 oktober bekend gemaakt tijdens de start van de Kunsttoer Lansingerland.

Leed en plezier

We hebben allemaal gezien wat de orkaan Irma heeft aangericht in het Caraïbisch gebied. De verwoesting op een eiland als Sint Maarten is enorm. De hulpverlening is op gang gekomen. Puin ruimen, zo snel mogelijk de watervoorziening herstellen en de bewoners de hand reiken om het leven weer op te bouwen. Ellende. Toeristen die zich verheugden op een paar mooie weken op dit eiland staan te popelen om naar huis te gaan. En het zal wel even duren voordat ze weer een reisje naar Sint Maarten boeken. Je hebt er als toerist nu niets te zoeken, er is geen aardigheid aan. Het is te hopen dat Sint Maarten er weer snel bovenop komt, zodat die toerist de weg weer vindt naar dit prachtige eiland. In een landelijk dagblad zag ik een dubbele pagina waarop de lezers in grote letters werden toegeschreeuwd vooral nu met vroegboekkorting een wintervakantie naar Aruba en Bonaire te boeken. Eerst bekruipt je een gevoel van ‘moet dat nu juist op dit moment?’. Een moment waarop andere eilanden in puin liggen en de bewoners op Sint Maarten zich afvragen of er ooit nog een toerist naar het eiland komt. Wat liggen leed en plezier dan dicht bij elkaar. Want vakantieplezier is niet alleen goed voor de vakantieganger, maar juist ook voor de toeristenindustrie op deze eilanden in het Caraïbisch gebied. Het brengt er geld en daarmee een bestaan. Een bestaan dat Sint Maarten straks weer hoopt terug te vinden. Vrijdag organiseren de publieke omroepen een radio- en tv-actie voor hulp aan de getroffen eilanden van ons Koninkrijk. Laten we alvast een voorschotje nemen op onze vakantieuitgave en de actie en daarmee de bewoners van onder andere Sint Maarten steunen.

Annette Docter

Informatieavond Stichting SchuldHulpMaatje

www.moerman-dejong.nl

Theo Thijssensingel 17 | 2652HM Berkel en Rodenrijs Theo Thijssensingel 17 | 2652HM Berkel en Rodenrijs T: 010 203 83 38 | W: www.woongelukmakelaardij.nl T: 010 203 83 38 | W: www.woongelukmakelaardij.nl

Nieuws- en advertentieblad voor Lansingerland

Verschijnt elke woensdag in: Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk en Kruisweg. Oplage 24.500 ex. Advertentie verkoop en administratie Weekblad De Heraut Berkelse Poort 55 2651 JX Berkel en Rodenrijs Postbus 43 2650 AA Berkel en Rodenrijs Telefoon: 010 - 511 88 92 Fax: 010 - 511 48 65 E-mail: advertentie@de-heraut.nl WWW: www.herautonline.nl Advertentieverkoop: Simone Roodenberg Franka v/d Stap Sofie van der Linde Inzendtermijn advertenties: Uiterlijk tot maandag 17.00 uur. Redactie: Annette Docter Berkelse Poort 55 2651 JX Berkel en Rodenrijs Telefoon: 010 - 511 88 92 Fax: 010 - 511 48 65 E-mail: redactie@de-heraut.nl Inleveren kopij uiterlijk vrijdag 13.00 uur, sport maandag 11.00 uur. Nabestellen foto’s: Trees Borkus-Henskens, nabestellingen kleurenfoto’s e 5,Telefoon: 010 - 511 67 10 Klachten bezorging: Bellen tot donderdag 12.00 uur: Telefoon: 06 - 25 58 73 61 Internet: www.herautonline.nl Volg ons ook op:

www.moerman-dejong.nl www.moerman-dejong.nl

Lansingerland - Het Diaconaal Kerkelijk Platform Lansingerland organiseert in samenwerking met Stichting SchuldHulpMaatje inloopavonden op 19 en 21 september. De avonden zullen plaatsvinden op 19 september in De Bron (Rodenrijseweg 97) in Berkel en Rodenrijs en in Bleiswijk op 21 september in De Rank (Kerkstraat 13). Een avond in Bergschenhoek (Hervormde kerk) vond op 12 september plaats. Alle avonden starten om 20.00 uur en zijn afgelopen rond 22.00 uur. Tijdens deze informatieavond zullen onder andere enkele filmpjes getoond worden die de problematiek rondom geldzorgen en schulden belichten. Daarnaast zullen enkele vrijwilligers een toelichting geven op hun werk als schuldhulpmaatje. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Meer informatie: www. schuldhulpmaatje.nl/locaties/lansingerland. Dorpsstraat 34 Bergschenhoek Dorpsstraat Tel: 010 - 521 65 34 71 www.Rob-Business-Casual.nl Dorpsstraat 34 Bergschenhoek

Dorpsstraat 34 Bergschenhoek Bergschenhoek robbusinesscasual Tel: 010 Tel:rob 010 - 521 65- 521 7165 71 business+casual Tel: 010 - 521 65 71 www.Rob-Business-Casual.nl www.Rob-Business-Casual.nl www.Rob-Business-Casual.nl robbusinesscasual robbusinesscasual

rob business+casual

robbusinesscasual

rob business+casual

rob business+casual


4

De Heraut woensdag 13 september 2017

Op deze pagina publiceert De Heraut nieuws uit de gemeente Lansingerland. Wij gebruiken berichten die afkomstig zijn van de website van de gemeente Lansingerland en daarnaast vergaren wij via andere kanalen nieuws dat verband houdt met activiteiten in de gemeente. Wilt u reageren op deze pagina? U kunt mailen naar redactie@de-heraut.nl of bel Annette Docter van de redactie, tel. 010 – 511 88 92 (keuze 2). Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De Heraut

Wegwerkzaamheden gemeente Lansingerland In de gemeente Lansingerland vinden de komende weken/maanden diverse wegwerkzaamheden plaats. Een volledig overzicht is te vinden op de website van de gemeente Lansingerland. Berkel en Rodenrijs Gemeentewerf: werkzaamheden fietspad t/m 22 september 2017. Er wordt een nieuwe waterleiding gelegd onder het fietspad aan de zijde van de Warmoezerij. Het fietspad is geheel afgesloten en de rijbaan is ter plaatse voor

de helft afgesloten. Er wordt gewerkt in werkvakken van maximaal 40 meter. De oversteken worden half-om-half gedaan. Bleiswijk Facetlaan (fietspad): tot en met 24 november 2017 afgesloten vanwege de realisering van een 380 kV mast. Gebruikers worden ter plekke omgeleid. Anthuriumweg: tot en met 18 oktober 2017 asfalterings- en rioleringswerkzaamheden.

Nationale Fiets Telweek: fietst u mee?

Adviesraad Sociaal Domein timmert aan de weg Lansingerland - De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) in Lansingerland was zaterdag 2 september met een stand aanwezig op de jaarmarkt in Berkel en Rodenrijs. Doel van hun aanwezigheid was enerzijds bekendheid te geven aan de rol en het werk van de ASD, maar ook om in contact te komen met de inwoners van Lansingerland. De ASD adviseert het college van b. en w. gevraagd en ongevraagd over onderwerpen binnen het sociaal domein. Denk hierbij aan de Wmo-, Jeugden Participatiewet. Jos Thewessen, voorzitter van de ASD Lansingerland, benadrukt dat voor gedegen adviezen het van groot belang is dat er goede contacten zijn met maatschappelijke organisaties actief in Lansingerland, maar bovenal de inbreng van inwoners cruciaal is. Vandaar dat de ASD in juni aanwezig was op de braderie in Bleiswijk en deze keer ook op de jaarmarkt in Berkel en Rodenrijs. Om op een speelse en laagdrempelige manier in gesprek te gaan met de inwoners heeft de ASD een zogenaamd ‘Burgemeesterspel’ ontwikkeld, waarmee inwoners kunnen aangeven wat voor hen de onderwerpen zijn waaraan in Lansingerland (extra) aandacht moet worden besteed. Veel bezoekers van de jaarmarkt maakten gebruik van deze mogelijkheid. Onderwerpen die hoog scoorden waren: Eenzaamheid, wachtlijsten en toegankelijkheid Jeugdhulp en beschikbaarheid van voldoende (betaalbare) woningen. De ASD

zal de diverse opmerkingen meenemen in hun contacten met de gemeente en waar mogelijk verwerken in hun gevraagde en ongevraagde adviezen. Themabijeenkomst Ook was er veel belangstelling voor de eerstvolgende themabijeenkomst van de ASD. Op maandag 9 oktober organiseert de ASD onder de noemer “Lansingerland voor iedereen!” een bijeenkomst over het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. Dit verdrag is in 2016 door Nederland ondertekend. Centraal in het verdrag staat het bevorderen van participatie van mensen met een handicap, een samenleving waarin iedereen mee kan doen. De gemeente, bedrijven, zorg- en welzijnsorganisaties en scholen moeten aan de slag om de regels uit het verdrag uit te voeren. Hoe dit kan, met voorbeelden uit de praktijk komt tijdens de themabijeenkomst aan de orde onder de leiding van dagvoorzitter Jan Troost. Meer informatie over de themabijeenkomst op de website van de ASD: www.asd-lansingerland.nl.

Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland. Van 18 tot en met 24 september wordt gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Dit jaar biedt de vernieuwde Fiets Tel-app de mogelijkheid om nog meer te weten te komen over de gereden ritten. Als deelnemer kun je nu ook je persoonlijke ervaringen delen door het beoordelen van fietsroutes. Zo draag je bij aan een veiliger en comfortabeler fietsnetwerk. Opdrachtgevers (o.a. provincies, metropoolregio’s en het ministerie) geven bij de organisatie van de Fiets Telweek aan welke (knel)punten deelnemers kunnen beoordelen. Dit levert een nog completer beeld op van de situatie.

Fiets Tel-app Meten is weten én verbeteren. Hoe meer deelnemers, hoe meer waardevolle informatie. Download de Fiets Tel-app via de Apple Store of Google Play en deel het ook met uw vrienden. Op 18 september begint de app het persoonlijke fietsgedrag te meten. Deelnemers maken bovendien kans op één van de 50 Rains-jassen, één van de 5 Garmin-fietscomputers of een Batavus Brite E-go.

Op zoek naar maatschappelijke stage? Lansingerland - Zoek je een maatschappelijke stage? Er zijn in Lansingerland veel mogelijkheden. Verenigingen en maatschappelijke organisaties bieden graag een leuke plek aan. Maar hoe vindt je de plek die je zoekt? Korte klussen zijn vaak geschikt voor een maatschappelijke stage. Je kunt daarop reageren via de vrijwilligers vacaturebank. De maatschappelijke organisatie neemt dan contact met je op. Je kunt ook langskomen tijdens een open inloop van het VIP Lansingerland. Op 14 en 28 september tussen 10.30 en 11.30 uur zijn de eerstvolgende (Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek). Een handige manier is ook om langs te gaan bij de Vrijwilligersmarkt op 22 september van 14.00 tot 16.00 uur in de hal van het gemeentehuis.

Informatie: Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland, info@viplansingerland.nl of tel. 010 - 5225545. Op viplansingerland.nl vind je uitgebreide informatie over vrijwilligerswerk, mogelijkheden, workshops en themabijeenkomsten en wetenswaardigheden.

Buurtbemiddeling Onenigheid met of overlast van je buren? De bemiddelaars van Buurtbemiddeling Lansingerland staat voor u klaar. Zij helpen u graag met het zoeken naar een oplossing voor uw situatie. Neem contact via tel. 010-5225545 of info@buurtbemiddelinglansingerland.nl.

Bij het ‘Burgemeesterspel’ konden inwoners aangeven wat voor hen de onderwerpen zijn waaraan in Lansingerland (extra) aandacht moet worden besteed.

Startbijeenkomst NLdoet Lansingerland - Op 9 en 10 maart 2018 is er weer het jaarlijkse NLdoet weekeinde. Deze dagen worden veel klussen geklaard en mooie activiteiten uitgevoerd. Omdat een goede begin het halve werk is komen klusaanbieders en groepen die willen klussen op 9 oktober bij elkaar. Kennismaken, afstemmen en ideeën uitwisselen…. Het kan allemaal. Maatschappelijke organisaties die tijdens NL doet een klus aanbieden of groepen (bijvoorbeeld een schoolklas of verenging) die willen gaan klussen, zijn van harte welkom op dit startoverleg, dat om 16.15

uur begint en wordt gehouden in Wel-Kom!, ds. van Koetsveldstraat 3 te Berkel en Rodenrijs. Er is gelegenheid kennis te maken met de andere organisaties die meedoen, groepen die klussen zoeken en meedenken over de publiciteit. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Informatie/aanmelding: Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland via info@viplansingerland.nl of 010 - 5225545. Op viplansingerland.nl is uitgebreide informatie over vrijwilligerswerk, mogelijkheden, workshops en themabijeenkomsten en wetenswaardigheden te vinden.

WWW.LANSINGERLAND.NL WWW.LANSINGERLAND.NL


5

De Heraut woensdag 13 september 2017

Ammerlaan Authentiek heerlijk en puur brood

Een spannende demonstratie van de politie waarbij een verdacht persoon in zijn auto werd aangehouden.

Ook de zon liet zich even zien tijdens Hoekse Veiligheidsdag Bergschenhoek – De derde Veiligheidsdag in Bergschenhoek werd er een van informatie, gezelligheid, elkaar leren kennen, maar ook van natte jasjes die uithingen aan openstaande deuren van brandweerwagens, van paraplu’s en van publiek dat graag kwam kijken als de regen zich even niet liet zien. Trees Borkus-Henskens Het plein in het centrum van Bergschenhoek werd ingenomen door tal diensten en organisaties die samen zorgen voor veiligheid van burgers en omgeving. Nadat enkele duikers van de Bleiswijkse brandweer een demonstratie hadden verzorgd in het water van De Leeuwen-

kuil speelden de overige activiteiten en demonstraties zich in het centrum af. De bezoekers konden een kijkje nemen in tal van voertuigen, maar er waren ook kramen en tenten opgesteld waarin informatie verkrijgbaar was. De EHBO, het Rode Kruis, Buurttoezicht, de politie, de brandweer; ze waren er allemaal en gaven informatie over hun werk. Verspreid over de dag werden enkele demo’s gegeven door politie en brandweer. Er werd een auto open gezaagd om daar vervolgens een slachtoffer uit te bevrijden, de vlam sloeg in de pan met een grote steekvlam tot gevolg en de politie liet zien hoe verdachte personen worden aangehouden. Op het plein bij de kerk stond het Mobile Media Lab van de politie waar ook iedereen even naar binnen mocht. Bergschenhoek werd er weer een stukje veiliger en wijzer door.

Repetities Jeugdmusical Esther gestart Berkel en Rodenrijs - Eerder dit jaar was in deze krant te lezen dat er binnen Lansingerland een geweldige musical op stapel staat. Het gaat om de prachtige musical Dagboek van Esther. De voorstelling is een co-productie van de Dorpskerk en de Ark en wordt op 27 en 28 januari opgevoerd. De spelers, zangers en een paar van de muzikanten zijn 8 tot 15 jaar. Op vrijdag 1 september zijn de repetities begonnen. Na een korte kennismaking is er gelijk ingezet op de liedjes. Het enthousiasme spatte er vanaf, veel spelers hebben de zomervakantie gebruikt om de

liedjes te oefenen met behulp van de cd. Sommige kinderen kennen zelfs hun tekst al uit het hoofd. De grote rollen zijn verdeeld, maar we kunnen nog volop hulp gebruiken. Zo zoeken we nog naar koorleden, zodat de liedjes goed te horen zullen zijn. Ook is er nog één jongens hoofdrol vrij en kan men nog wat buikdanseressen gebruiken. Dus mocht je nog mee willen doen, geef je dan snel op via dagboekvanesther@hotmail. com.Dit emailadres kan ook gebruikt worden voor het reserveren van kaarten. Er komt een voorstelling op zaterdag 27 januari 2018 om 19.30 uur en een op zondag 28 januari 2018 om 18.00 uur. Kaarten zijn gratis, aan het einde van de voorstelling zal er een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten.

Appelmeisje Speculaasbrokken

De aanbiedingen gelden van 14 t/m 20 september

www. bakkerammerlaan.nl

Al meer dan 35 jaar de lokale kabelaanbieder in Bleiswijk met een eigen glasvezelnetwerk H Vanaf 13,25 per maand op alle TV/Radio aansluitingen in huis perfect beeld- en geluidontvangst. H Ontvangst op alle toestellen in huis, zonder extra ontvanger! H Door de samenwerking met Ziggo is het pakket uit te breiden met supersnel internet, vaste en zelfs mobiele telefonie voor een aantrekkelijke prijs. Als klant van Ziggo In combinatie met mobiele telefonie van Vodafone veel extra’s zoals extra TV pakketten, meer internet data en beveiligingspakket.

INFORMATIE: WWW.CAI-BLEISWIJK.NL OF BEL 010 521 72 78

OP = OP. Vraag naar de voorwaarden in de winkel of kijk op silvana.nl

Kom ook en doe mee met de Jeugdmusical Esther.

1,25 2,25

Noordeindseweg 134 - Berkel en Rodenrijs tel.: 010 - 511 23 21 - www.wiltwoninginrichting.nl


6

De Heraut woensdag 13 september 2017

De 45e ACR rommelmarkt wordt weer groots Berkel en Rodenrijs – Op vrijdag 15 en zaterdag 16 september staat zalencentrum Rehoboth weer helemaal in het teken van de jaarlijkse grote rommelmarkt van het ACR (Actie Comité Rehoboth). Alle zalen gevuld met spullen die een tweede leven verdienen. Wees er snel bij, want op=op! Als vrijdagavond de deuren om zeven uur open gaan – de entree is overigens voor iedereen gratis – is er door de grote groep vrijwilligers al heel wat werk verzet. Alle artikelen zijn onderverdeeld in groepen en ook zo uitgestald, zodat het voor de bezoekers makkelijker kijken en zoeken is. Speelgoed, huishoudelijk, glaswerk, boeken, cd’s, elektro, schoenen, een aparte kerstverzameling, potten, pannen, houtwerk, riet en rotan en de grote spullen buiten voor de deur. Planten, levensmiddelen, vers gebakken oliebollen en een kraam van de Vrienden van de dorpskerk. Het is er weer allemaal en de keuze is groot. Er is weer een heel jaar gespaard om - naast de vele dagelijkse en leuke spullen - de mooiste kavels bijeen te brengen op het podium en die met opbod te verkopen. Dat gebeurt zowel vrijdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur als zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur. Op de site www.acrberkel. nl zijn de kavels al te bekijken. Wie vooraf een bod wil uitbrengen kan een briefje inleveren bij het podium in de grote zaal. Ook op de facebookpagina acrrommelmarkt is alle informatie te volgen.

De vrijwilligers maken ook dit jaar weer een groots festijn van de ACR rommelmarkt.

Openingstijden Vrijdag 15 september is de rommelmarkt geopend van 19.00 tot 23.00 uur en zaterdag 16 september van

de rommelmarkt. Maar vanaf de 21ste kan iedereen weer spullen komen halen en brengen; elke donderdag tussen 19.00 en 21.30 uur en elke zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur.

10.00 tot 17.00 uur. Deze week (donderdag 14 september) blijven de deuren voor halen en brengen gesloten, omdat de vrijwilligers dan volop bezig zijn met de voorbereidingen van

Bergschenhoek – Enkele jonge ondernemers met elk een eigen bedrijf in gebouw De Weide aan de Noorderparklaan zetten woensdagmiddag 6 september de deuren wagenwijd open voor belangstellenden. Maar dat niet alleen; ze plaatsten tevens tal van kramen, waardoor ook buiten de sfeer er al snel goed in zat. Trees Borkus-Henskens

Nazomersfeer De ondernemers toverden het pand

Gezellig snuffelen langs de kramen, maar ook bij de ondernemers binnen. woensdag tussen een en half zeven om tot een gezellige markt-winkelstraat en het grote plein van het gebouw benutten zij voor leuke activiteiten, een rommelmarkt, een springkussen en een ijswagen en dat alles begeleid door

Lansingerland – Het zit al een tijdje in de planning dat er geluidsschermen langs de N209 komen. Nu het project in de uitvoerende fase terechtkomt doemen er praktische problemen ter hoogte van het traject Bleiswijk op. “Het gaat door, maar het loopt wel vertraging op,” vertelde wethouder Simon Fortuyn. Wethouder Fortuyn spreekt van ‘ruis op de lijn’. “Er is gesproken met be-

Berkel en Rodenrijs/regio - Op vrijdag 8 september heeft Robbert Willems, voorzitter van ondernemersvereniging RVOZ, bij het bestuur te kennen gegeven dat hij zijn functie als voorzitter neer zal leggen. Als voorzitter was Willems de afgelopen jaren het gezicht en aanspreekpunt voor ondernemers, inwoners en gemeente namens de Raad Voor Ondernemend Zoetermeer, een functie die hij tot op heden met veel plezier heeft mogen vervullen. Robbert Willems wil benadrukken dat de redenen om te stoppen van persoonlijke aard zijn en niets te maken hebben met gezondheid of iets dergelijks. Er zijn nieuwe uitdagingen op zijn pad gekomen die zijn aandacht kunnen vragen. “Ik heb mij altijd met veel plezier in hoge mate ingezet voor de ondernemers en inwoners van de stad Zoetermeer en daarbuiten. Als ik die inzet niet meer volledig zou kunnen geven dan vind ik dat je het stokje moet overdragen. RVOZ heeft een beweging in gang gezet die niet meer te stoppen is. Zoetermeer is een stad om trots op te zijn en beseft dat nu ook. Ik ben blij en trots dat ik daar als voorzitter onderdeel van mocht zijn.”

Bijeenkomst Longpunt

een gezellig muziekje; een echt nazomersfeertje voor zowel ondernemers als bezoekers. Elke bezoeker ontving een grote supermarkttas en kon daar allerlei leuke

verrassingen in stoppen die door de deelnemende ondernemers werden uitgereikt. De Weide mag verder groeien tot een leuk centrum, want er werken bruisende ondernemers met veel talent; dat bleek die dag overduidelijk.

Plaatsen geluidsschermen in Bleiswijk loopt vertraging op Freek J. Zijlstra

Regio - In de maand augustus heeft Rotterdam The Hague Airport een recordaantal reizigers mogen verwelkomen. In augustus reisden 200.255 passagiers van en naar de Rotterdamse luchthaven. De maand augustus heeft ten opzichte van 2016 ruim 20% meer passagiers opgeleverd. In de periode van januari tot augustus hebben ten opzichte van 2016 dit jaar ruim 8% meer passagiers gebruik gemaakt van Rotterdam The Hague Airport. De groei in aantal passagiers is mede het gevolg van het nieuwe Transavia bestemmingen netwerk, waarin zij grotere toestellen hebben ingezet. Ook TUI heeft aan de groei bijgedragen. Daarnaast vervoerde British Airways 42% meer passagiers naar Londen City dan in 2016. Om alle passagiers te kunnen faciliteren is de luchthaven volop in beweging en zijn diverse verbouwingen in volle gang. In juni is het nieuwe bus- en taxiplein in gebruik genomen en is het gerenoveerde hoofdplatform officieel geopend. Inmiddels is ook het geheel vernieuwde voorterrein (Airportplein) geopend. Momenteel wordt gebouwd aan een nieuwe bagagehal en in november zal gestart worden met een verdere uitbreiding van de vertrekhal.

Robbert Willems stopt als voorzitter RVOZ

Jonge ondernemers presenteren zich

“We merken om ons heen dat er nog steeds heel veel mensen zijn die niet weten dat dit gebouw een hele bijzondere parterre huisvest,” aldus fotograaf Vicky die er een studio heeft. Voorheen was hier een school gevestigd en in de bouw was er al rekening mee gehouden dat – zodra de school zou verhuizen – er mooie locaties vrij zouden komen voor startende ondernemers. “We staken de koppen bij elkaar en organiseerden deze gezellige en bruisende Crazy Summer Market. Ook andere lokale ondernemers werden uitgenodigd om hun bedrijf hier te promoten en te laten zien waar ze goed in zijn.”

Recordaantal passagiers luchthaven

woners en het project staat helemaal niet op losse schroeven. Het gaat écht door! Dat wil ik benadrukken,”

zegt Fortuyn. De kosten van het traject Bergschenhoek en Bleiswijk wordt begroot op € 5 miljoen. Voor het traject ter hoogte van Kruisweg worden de kosten van € 1 miljoen opgehoest door Lansingerland, de provincie en Prisma. “Vooraf is onvoldoende goed naar mogelijke knelpunten ter hoogte van

Bleiswijk gekeken, zoals de ligging van sloten en niet te verplaatsen bomen. Daardoor moet een nieuw ontwerp gemaakt worden met de beste positie van de geluidsschermen om door versmalling filevorming te voorkomen en onvermijdelijk zullen de kosten hoger uitvallen, waarvoor de financiën eerst geregeld moeten worden.”

Lansingerland/Rotterdam - Als longpatiënt heb je veel aan je arts of de verpleegkundige. Maar wat je van andere patiënten hoort, is minstens zo waardevol. Je leert van andermans ervaring. Dat kan bij Longpunt Rotterdam-Noord, de ontmoetingsplek die het Longfonds (voorheen Astma Fonds) organiseert voor longpatiënten en hun omgeving. Longpunt Rotterdam-Noord start op dinsdag 19 september 2017 met een feestelijke heropening van 14.00 tot 16.00 uur in het Kerkelijk centrum De Open Hof, Hesseplaats 441 te Rotterdam Ommoord. Het thema van de bijeenkomst is “Vraag het de longarts”. Dr. In ’t Veen, longarts in het Sint Franciscus Gasthuis, zal na een introductie algemene vragen beantwoorden. Er zal niet op individuele gevallen worden ingegaan. Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt Rotterdam-Noord. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Nieuws- en advertentieblad voor Lansingerland

Telefoon 010-511 88 92 E-mail redactie@de-heraut.nl


7

De Heraut woensdag 13 september 2017

SALADE MET GEITENKAAS, APPEL EN BALSAMICODRESSING INGREDIËNTEN:

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

✔ 2 el. olijfolie, bijv een Malaga olijfolie ✔ 5 tl. balsamico azijn, wij gebruikte een lekkere ingekookte balsamico ✔ 1,5 tl. sap van een citroen ✔ 1 teen knoflook (geperst)

Boerenkaas

Boerenambacht

Extra belegen Uit Rijpwetering

Jong belegen Uit de Vlist

AANBIEDINGEN 6 MONNIKENPUNTJES BLOND van € 2,20 voor € 1,50 van € 2,95 voor € 2,50

WEER TERUG: RED VELVET CAKE voor € 4,95

Cauliflower Salade Geroosterde bloemkool, bleekselderij, ei, rode ui, kerrie, yoghurt

Per 100 gram

Verse Fruitsalade Per 100 gram

0.95 1.15

Hollandse Bloemkool Per stuk

Hollandse Kleine Spruiten Per 500 gram

1. 1.09

49

5,69

Luxe notenmix

De allerlekkerste

Vers gebrand

2,29

250 gram

5,29

Kwaliteit is onze keuze - www.kaazaak.nl - Dorpsstraat 67 - Bleiswijk - 010-5248215 Dorpsstraat 70 I 2665 BK Bleiswijk I Tel. 010 - 521 25 37 I www.dewith.keurslager.nl

De With, keurslager

Dorpsstraat 68 2665 BK Bleiswijk Tel. 010 - 521 86 93 www.dewithvers.nl GELDIG VAN WOENSDAG 13 SEPTEMBER T/M DINSDAG 19 SEPTEMBER

500 gram

Verse aioli 150 gram

DEZE AANBIEDINGEN ZIJN GELDIG VAN MAANDAG 11 T/M ZATERDAG 16 SEPTEMBER EN ZOLANG DE VOORRAAD STREKT.

Aanbiedingen

6,69

500 gram

SPECULAASBROKKEN per 2 stuks

DAT SMAAKT NAAR MEER!

DRESSING:

175 gram gemengde groene salade 2 frisse appels 3 el. fijngehakte walnoten handjevol rozijnen handvol druiven 75 gram geitenkaas

AANBIEDINGEN

GELDIG VAN WOENSDAG 13 SEPTEMBER T/M DINSDAG 19 SEPTEMBER

Kalfsgehaktballen

Fijne riblappen

4 halen = 3 betalen

500 gram

Shoarmapakket

Verse kiprollade

7.

50

500 gram

6. 98 5. 75

RESTAURANT OMEGA VOOR IEDEREEN DIE VAN LEKKER ETEN HOUDT RESTAURANT OMEGA MEDITERRANEAN CUISINE HOOGSTAAND CULINAIRE KWALITEIT!

OMEGA

Restaurant Omega staat garant voor puur en intens genieten. Hoogstaande kookkunsten gemixt met een tikkeltje eigenwijsheid, maar met oog voor detail. Bent u op zoek naar kwaliteit in een ontspanning omgeving, dan voelt u zich bij Restaurant Omega in Hillegersberg direct thuis!

Mediterranean Cuisine

Bij binnenkomst kijk je direct in onze strak ingerichte keuken en zo neem je letterlijk een kijkje ‘in de keuken van

Freericksplaats 24-26 3054 GN Rotterdam-Hillegersberg

Openingstijden

OMEGA

Mediterranean Cuisine OMEGA

Freericksplaats 24-26 3054 GN Rotterdam-Hillegersberg T

010 418 92 00

Restaurant Omega’. Bij ons draait alles om puurheid, authenticiteit en kwaliteit; lekker en stijlvol uit eten in een ontspannen en vriendelijke sfeer. De basis is een betaalbare en toegankelijke kaart die zich culinair onderscheidt op versheid, creativiteit en een unieke smaakbeleving.

T 010 418 92 00 Maandag Gesloten E info@restaurantomega.nl Dinsdag - Vrijdag 16:30 - 22:00 W www.restaurantomega.nl Zaterdag - Zondag 16:30 - 23:00

OMEGA

Mediterranean Cuisine

Freericksplaats 24-26 3054 GN Rotterdam-Hillegersberg

T T E W

geldig van 14 september t/m 20 september

VERS uit Bleiswijk

Recept van de week!

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de appels in stukjes en halveer de druiven. Doe de sla, appels, rozijnen en druiven in een grote kom. Schud, in een afgesloten jampotje (of ander bakje), de ingrediënten van de dressing goed door elkaar. Schenk over de salade en meng voorzichtig, zodat alles bedekt is. Strooi er de verkruimelde geitenkaas en fijngehakte walnoten over.

010 870 15 41 010 418 92 00 info@restaurantomega.nl www.restaurantomega.nl

KOMT U MET 4 PERSONEN ETEN?

OMEGA

DAN KRIJGT U €20 KORTING OP DE GEHELE REKENING, TEGEN INLEVERING VAN DEZE BON.


8

De Heraut woensdag 13 september 2017

ELBURG BREUGEM ELBURG BREUGEM

VA N V R A C H T WA G E N T O T K E U K E N K A S T J E Het werk van Visser en Zonen komt u overal tegen. Van vracht- en

Bedrijfswagenschadeherstel

bedrijfswagens tot (gerestylde) keuken- en interieuronderdelen. In

• Schadeherstel aan alle bedrijfsvoertuigen

onze moderne werkplaats/spuiterij ontvangen wij uw bedrijfsvoer-

• Spuitwerkzaamheden aan bedrijfsvoertuigen

tuigen voor zowel schadeherstel als decoratie. Tevens zijn wij hét

• Stralen van chassis en constructies

adres om interieuronderdelen als keukens, radiatoren, deuren, etc.

• Richten van cabine en chassis

over te spuiten in de door u gewenste kleur. Bedrijfswagendecoratie • Restylen van uw wagenpark • Leveren en aanbrengen van reclame

Wilt u meer weten? Bel 010 511 70 64 of kom

ELBURG BREUGEM ELBURG BREUGEM

Complete pechhulp Complete pechhulp Complete pechhulp voor slechts voor slechts €49,95 Complete€49,95 pechhu * *

voor slechts €49,95

*

voor slechts €49,9

eens langs bij onze vestiging in Berkel en Rodenrijs.

NIEUW BIJ VISSER EN ZONEN (Her)spuiten van interieuronderdelen • Restylen van o.a. keukens, radiatoren, deuren, etc.

Industrieweg 27 • 2651 BC Berkel en Rodenrijs • Tel: 010 511 70 64 / 511 74 08 • Fax: 010 511 63 98 • post@autoschadevisser.nl • www.autoschadevisser.nl

Bespaar en klustips zie: www.practicalsolution.eu

T.K. Houten hobbelpaard Niet T.K.alleen Bedladen voor wit uw €20 per 2 z.g.a.n. T 06 81713796 identiteitsbewijs, stuks T 010 5221362 maar

Voor een goed camera-advies (foto- of videocamera) kunt u altijd terecht bij

ook voor uw familie:

voor pasfoto’s naar

RUSSISCHE TAALLIEFHEBBERS OPGELET.

Dorpsstraat 33 - Bergschenhoek Op donderdag 21 september a.s. gaan in Berkel en Rodenrijs cursussen Russisch van start. tel. (010) 522 13 44 Tijdens beginnerscursus leert u het Russische alfabet en raakt u met behulp van eenvoudige teksten en oefeningen vertrouwd met de Russische taal en cultuur. Er zal veel nadruk worden gelegd op spreken. Ideaal voor degenen die Rusland als vakantieland willen ontdekken. De cursus duurt 15 weken, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Wij volgen de Paspoort-voor-Rusland methode, deel 1. Uitgeverij Pegasus.

Groep Russisch voor gevorderden start op donderdag 28 september a.s.om 20.00 uur. Belangstellenden voor de cursus Russische literatuur zijn welkom iedere maandagavond vanaf 25 september a.s. vanaf 19.30 uur. Alle lessen vinden plaats op de Klapwijkseweg 37, 2651 CH Berkel en Rodenrijs. Voor contact bel 06 14800316 of mail naar ivzlobina@gmail.com, Irina Zlobina.

Dorpsstraat 33 - Bergschenhoek tel. (010) 522 13 44

Voor foto- & video-accessoires én afdrukken van uw (smartphone-)foto’s, is dit het juiste adres:

*Vraag de de voorwaarden *Vraag voorwaarden *Vraag naarnaar denaar voorwaarden

Dorpsstraat 33 - Bergschenhoek

tel. (010) 522 13 44 KIJK VOOR ONZE ACTIES ACTIES &&&DIENSTEN OP:OP: KIJK VOOR AL DIENSTEN OP: KIJK VOOR ALALONZE ONZE ACTIES DIENSTEN WWW.VAKGARAGEBREUGEM.NL WWW.VAKGARAGEBREUGEM.NL WWW.VAKGARAGEBREUGEM.NL

*Vraag naa

Gebr. van der Voort

contant geld voor karton/ papier

Burg. van Oostenweg 7-11 | 2661 HN Bergschenhoek

Burg. 2661HN HN Bergschenhoek Bergschenhoek Burg.van vanOostenweg Oostenweg 7-11 7-11 | 2661

Tel. 010-5118867

www.gebrvandervoort.nl

KIJK VOOR ONZE ACTIES & DIENSTEN (010) 521 24 07 |AL info@vakgaragebreugem.nl

(010) (010)521 52124 2407 07 || info@vakgaragebreugem.nl info@vakgaragebreugem.nl

WWW.VAKGARAGEBREUGEM.N

Burg. van Oostenweg 7-11 | 2661 HN Bergschen

(010) 521 24 07 | info@vakgaragebreugem.n

Salon de Promotion t/m 24 september 2017

Profiteer tijdelijk van de BeslisBonus tot wel € 3.000,-* Beslis daarom nu, want op=op!

Delft Pro+Center, Exportweg 2, Delfgauw, tel. (015) 256 44 00 Den Haag Loosduinseweg 1, tel. (070) 364 38 30 Leiden Lammenschansweg 138e, tel. (071) 579 32 00

Naaldwijk Pro+Center, Klompenmakerstraat 30, tel. (0174) 21 03 30 Noordwijk Keyserswey 75, tel. (071) 364 05 40 Zoetermeer Van Aalstlaan 10, tel. (079) 331 66 00

*De BeslisBonus van € 3.000,- voordeel is gebaseerd op de Renault MÉGANE, KADJAR, TALISMAN en ESPACE. Het vermelde voordeel is incl. btw en alleen geldig voor particuliere orders. Deze actie is geldig op geselecteerde modellen van 14 t/m 24 september 2017 met uitersteregistratiedatum 30 november 2017. Zie actievoorwaarden op renault.nl/actievoorwaarden. Bepalend is de datum waarop de aankooporder bij Renault Nederland binnenkomt. Schrijf- en drukfouten voorbehouden. Voor meer informatie bel gratis 0800-0303 of kijk op renault.nl/verkoopvoorwaarden voor de verkoopvoorwaarden. Officiële brandstof- en CO2 gegevens: min./max. verbruik: 3,7-6,2 l./100 km. resp. 31,3-16,1 km./l. CO2: 82-156 gr./km.

www.autohaagzeeuw.nl


9

De Heraut woensdag 13 september 2017

Onderzoek: gemeente krijgt een dikke 7

College van b. en w. is tevreden over viering 10 jaar Lansingerland Lansingerland – In het kader van het tienjarig bestaan van Lansingerland werden er twee weekenden op rij mega grote evenementen door de gemeente georganiseerd. Het college van b. en w. kijkt met tevredenheid terug op de goed bezochte activiteiten waar op geen enkele manier ongeregeldheden of vervelende calamiteiten zijn opgetreden. De resultaten van het cliëntervaringsonderzoek over 2016 zijn gepubliceerd. De gemeente krijgt een dikke 7. Freek J. Zijlstra

10 jaar Lansingerland Burgemeester Pieter van de Stadt is niet alleen een sportieve man, maar ook een tevreden burgervader. Met gemak fietste hij de 100 km tijdens de Ride for the Roses en bij het foodtruckfeest had hij het uitstekend naar zijn zin. “Ik heb met smaak een ambachtelijk gemaakte hamburger voor een schappelijke prijs gegeten”, aldus een burgemeester die zichtbaar opgelucht was dat de evenementen zonder incidenten zijn verlopen. Tijdens het maandelijks gesprek van het college met de pers uitte hij zijn dankbaarheid over het mooie weer, de grote aantallen bezoekers en deelnemers. “Naar schatting 35.000 mensen bezochten het truckersweekend, er was een goede sfeer; op en top een dorpsfeest voor alle leeftijden!” Aan de Ride for the Roses deden 7100 fietsers mee. Hieraan is door een grote groep vrijwilligers maandenlang gewerkt en met succes. “Het is een regio-breed evenement geworden, met

een recordhoge opbrengst. Ook hier zijn geen ongelukken of vervelende incidenten geweest. Ik wil natuurlijk niet onvermeld laten de eveneens fantastisch verlopen Halve Marathon Oostland. Bedankt allemaal voor jullie inzet! Jammer dat het nu allemaal weer voorbij is,” aldus Van de Stadt.

Cliëntervaringsonderzoek Wethouders Jeroen Heuvelink en An-

kie van Tatenhove rapporteerden een dikke voldoende voor het recent gehouden cliëntervaringsonderzoek naar de toegankelijkheid en het gebruik van Jeugdhulp en de Wmo. In totaal 1.928 cliënten werden benaderd die in 2016 gebruik maakten van ondersteuning in het kader van Jeugdhulp of de Wmo. Respectievelijk 17% (157 van 928) en 42% (423 van 1000 ) van de cliënten namen aan het onderzoek deel. Van de Jeugdhulp-cliënten weet 70%

hulp op de goede plek te vinden. Toch vindt 36% dat ze niet snel genoeg geholpen worden. Men is positief (89%) over de respectvolle bejegening door de hulpverleners en dat hun vraag serieus genomen wordt. Driekwart van de jeugdcliënten voelt zich beter door de ontvangen hulp. Men kan het verhaal kwijt en er wordt naar ze geluisterd. Een verbeterpunt is de lange wachttijd voordat (de juiste) zorg wordt geleverd.

Van de Wmo-cliënten wist 70% waar men met de hulpvraag terecht kon. Men is te spreken over de deskundigheid van de medewerker en de snelheid waarmee men geholpen werd. Slechts 30% was op de hoogte van de mogelijkheid van onafhankelijke cliëntondersteuning. Driekwart is tevreden over het uiteindelijke resultaat dat zorgt voor positieve effecten in het dagelijks leven.

Taallunch Bibliotheek Oostland

“Aandacht voor mensen die problemen hebben met de Nederlandse taal” Bergschenhoek - Maandag 4 september was er, als start van de Week van de Alfabetisering, een Taallunch in de bibliotheek van Bergschenhoek, georganiseerd door Bibliotheek Oostland en haar samenwerkingspartners zoals Vluchtelingenwerk, voor onder meer deelnemers van de ontmoetingen van Taalhuis Oostland en haar vrijwilligers die daarbij helpen. Ahmad Mahmod Esther de Wit, vakteamhoofd volwassenen van Bibliotheek Oostland, verwelkomde de aanwezigen en zei: “In deze week vragen we landelijk aandacht voor mensen die problemen hebben met de Nederlandse taal en in het bijzonder de mensen uit andere landen die hier nu wonen en de Nederlandse

De Taallunch vond iedereen erg gezellig. Foto: Ahmad Mahmod.

taal nog niet beheersen”. In Lansingerland worden door Taalhuis Oostland ontmoetingen georganiseerd, waarbij vrijwilligers al die mensen helpen met het lezen schrijven van de Nederlandse taal. Het blijkt namelijk dat ook veel mensen die in Nederland zijn geboren en hier heel hun leven wonen, moeite hebben met lezen en schrijven. Ook zij zijn welkom bij de ontmoetingen die Taalhuis Oostland organiseert! Volgens Esther is het beheersen van de taal belangrijk om je ergens thuis te voelen en om te kunnen begrijpen wat er om je heen gebeurt. “Gelukkig zijn er vrijwilligers die hen daarbij willen helpen, maar we kunnen er nog veel meer gebruiken bij Taalhuis Oostland!” Esther de Wit was blij met de goede opkomst voor deze taallunch, want er namen ongeveer 50 mensen aan deel. De lunch was uitstekend verzorgd door vrijwilligers van Stichting Welzijn Lansingerland en was “heel gezellig”, aldus alle aanwezigen.

Ons volkorenbrood

als beste getest

Ieder tweede brood voor 1,50

in de Consumentengids van juli 2017! Volkoren brood wordt gemaakt van de hele graankorrel. Het bevat van nature de meeste vezels, vitamines en mineralen.

www.bakkerammerlaan.nl


10

De Heraut woensdag 13 september 2017

Gratis meer ruimte!

Nu rijklaar vanaf

â‚Ź

20.495

Nu tijdelijk de Hyundai i30 Wagon voor de prijs van een Hyundai i30 Hatchback! Nu rijklaar vanaf ₏ 20.495. Dat betekent tot ₏ 1.500 voordeel! Kom vrijblijvend langs voor een proefrit. Tot snel! De nieuwe Hyundai i30 Wagon. O.a. leverbaar met: • Blinde Hoek Detectie • Navigatiesysteem met gratis kaartupdates* • Autonomous Emergency Braking (AEB) • Apple Carplay • Draadloos opladen (smartphone)

Ziet u ook zoveel Hyundai’s de laatste tijd?

Ontdek meer op vanderwel.hyundai.nl Leo van der Wel Bergschenhoek: Bergweg Zuid 92a, tel. 010 - 418 9513 Gecombineerd brandstofverbruik: 3,7 - 5,5 (l/100 km) / 29,4 - 18,2 (km/l); CO2 - emissie: 96 - 129 (g/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. Afgebeeld model kan afwijken van standaard uitvoering. Actie geldig van 01-09-2017 tot en met 31-12-2017 met uiterste kentekenregistratiedatum van 31-12-2017. *Gratis navigatiekaartupdates alleen op Hyundai-/LG-fabrieksnavigatiesystemen en alleen i.c.m. onderhoud bij uw Hyundai Erkend Reparateur. Zie voor kosten en voorwaarden www.hyundai.nl of vraag ernaar in de showroom. Druk-en zetfouten voorbehouden. De Hyundai 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking is alleen van toepassing op Hyundai voertuigen die initieel aan een eindgebruiker zijn verkocht door een Erkend Hyundai Dealer. De gedetailleerde garantievoorwaarden zijn per 01-01-2017 beschreven in het service & garantieboekje.

Nu ook Suzuki Service Dealer voor Lansingerland

AUTOBEDRIJF

LEO VAN DER WEL B.V.

Bergschenhoek

SERVICE

Niet alleenGebr. voor uw van der Voort Voor een goed identiteitsbewijs, maar camera-advies AFVALCONTAINER ook voor uw familie: (fotoof videocamera) BESTELLEN? kunt u altijd terecht bij voor pasfoto’s naar GEBR. VAN DER VOORT BELLEN!

 

Tel. 010-5118867

 Dorpsstraat 33 - Bergschenhoek Dorpsstraat 33 - Bergschenhoek www.gebrvandervoort.nl tel. (010) 522 13 44

preventief diergezondheidscentrum

De betaalbare dierenarts NAJAARSACTIE: 10% korting op alle vaccinaties Bel of maak online een afspraak op

www.pdc-berkel.nl Agaat 11 ¡ 2651 SB ¡ Berkel en Rodenrijs

Openingstijden: Ma-Do 19:00 - 21:30 Vrij 16:00 - 21:30 Zat 09:30 - 16:30 uur Actie is geldig tot en met 31 oktober 2017

T.K. Kristallen hanglamp met pegels 51 cm breed T 010 5248788 T.K. 2 x 2,5 zitsbankstel terracotta T 010 5248788

 

tel. (010) 522 13 44

 

     !! "! " $%$!

!"  "$"$" # 

"$ %!"

Vakkundige aanleg & bestraten

Voor foto- & video-accessoires Ên afdrukken van uw (smartphone-)foto’s, is dit het juiste adres: Dorpsstraat 33 - Bergschenhoek tel. (010) 522 13 44

T.K. scootmobiel (rood) shoprider 9k10, 4 wielen, kan uit elkaar voor in de auto, met nieuwe accu T 06 43155946

WOENSDAGMIDDAG / KINDERKNIPMIDDAG

Ook voor onderhoud en snoeiwerk.

Gratis prijsopgave! Voor info: Tel. 06-45129254

Uiteraard ook voor uw Suzuki altijd onderhoud op maat

NU OOK ONLINE TE RESERVEREN VIA HAAR-HAAR.COM

â‚Ź 10,-

KINDEREN T/M 12 JAAR

GRATIS KLEURTJE & SNOEPJE

Plaats 1 2665 CM Bleiswijk ✆ 010 521 66 10


11

De Heraut woensdag 13 september 2017

Opening Boekstart bij de Zonnestraaltjes

Bewezen de goedkoopste!

500 GRAM

Bleiswijk - Dinsdag 5 september vond bij kinderdagverblijf de Zonnestraaltjes - in samenwerking met Bibliotheek Oostland - de officiële opening plaats van Boekstart. De hoek is helemaal ingericht op (voor)lezen. Vanuit de bibliotheek was er een leuke activiteit, er werd voorgelezen uit het vertelkastje. De kinderen luisterden aandachtig en vonden het reuze interessant! Daarna werd het lintje doorgeknipt en werd de Boekstarthoek officieel geopend. Het doel van deze hoek is om alle Zonnestraaltjes in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, hun ouders en de pedagogisch medewerksters van het kinderdagverblijf intensief met boeken en het lezen daarvan in aanraking te brengen.

Theater wordt bereikbaar voor iedereen door het Jeugdcultuurfonds Zuid-Holland. Foto: Jan Buteijn.

Jeugdcultuurfonds Zuid-Holland maakt theaterlessen bereikbaar Lansingerland - Het Jeugdcultuurfonds Zuid-Holland ondersteunt kinderen en jongeren (van 4 tot 18 jaar) die graag willen toneelspelen, maar bij wie thuis geen geld is voor de lessen. Het fonds geeft deze kinderen graag een financieel steuntje in de rug. Aanvragen worden gedaan door onafhankelijke intermediairs die betrokken zijn bij het gezin. Zo wordt bijvoorbeeld theaterles bij Jeugdtheaterschool Hofplein bereikbaar voor iedereen. Jeugdtheaterschool Hofplein is voor veel kinderen dé springplank voor de rest van hun leven. Theater gaat over meer dan alleen spelen op toneel. Of je nou de clown van de klas bent of juist wat stiller en meer op de achtergrond: bij Hofplein verken je grenzen en soms verleg je er nog een ook, want ervaren theatermakers helpen je alles uit jezelf te halen. Zoek je avontuur, plezier en vriendschappen? De inschrijving voor het nieuwe seizoen is gestart. Je kunt ook eerst nog een proefles volgen op woensdag 20 september bij Hofplein Lansingerland om te kijken of theater wat voor je is. Je hoeft je niet op te geven, kom gewoon langs! De proefles wordt gegeven door Theater Hofplein Lansingerland, in het Wolfert Lyceum, De Zijde 5 in Bergschenhoek. Op woensdag 20 sep-

2.

49

Hollandse aardbeien Schaal 500 gram

SPAAR

Per kilo 4.98

alle 140 stickers en 7 Ocean Buddies

Tot en met dinsdag 10 oktober 2017 spaar je 140 verschillende gratis stickers, die je in het speciale Ocean Buddies stickeralbum kunt plakken. Ook kun je de 7 superzachte Ocean Buddies knuffels verzamelen. Veel spaarplezier! Ontdek alles over Ocean Buddies op Hoogvliet.com/oceanbuddies.

tember van 16.00 tot 17.00 uur voor kinderen van 6 - 8 jaar en van 19.15 tot 20.45 uur Practice 12+ (let op: dit is in de reguliere les, geen kijkers mogelijk). Kijk voor meer informatie over het Jeugdcultuurfonds op www. jeugdcultuurfonds.nl. En wie meer wil weten over Jeugdtheaterschool Hofplein kan een kijkje nemen op de website www.hofpleinrotterdam.nl.

3 EXTRA ZAKJE S

Dierenberichten Lansingerland - Wie wil reageren of zelf een vermist/gevonden dier (gratis) wil laten registreren, kan contact opnemen met de Dierencentrale Nederland, tel. 0186-601199 of www. dierencentrale.nl. De Egelopvang Zoetermeer (voor advies over een gevonden gewonde egel) is te bereiken via: 06 – 28412700. Voor algemene dierenbeschermingszaken kan men bellen naar: 088 - 3437112. Dierenambulance (24 uur per dag en 7 dagen per week): 0900–1120000.

Goed huis gezocht voor: -twee lieve katjes van 4,5 maand. Ze zijn zwart/wit en cypers wit. Erg aanhankelijk en kunnen bij kinderen; -jonge katjes. Informatie over de Stichting Zwerfkatten Rijnmond is te vinden op: www.zwerfkattenrijnmond.nl, tel. 010-5221528.

3 STUKS

Ariel wasmiddel 3 pakken met 13 – 16 stuks, 1125 gram of flessen 1170 ml

16.59 – 20.85

8.

99

Geldig van woensdag 13 t/m dinsdag 19 september 2017 Bestel ook je boodschappen online op hoogvliet.com. Zet- en drukfouten voorbehouden.


12

De Heraut woensdag 13 september 2017

E E R T N E J I VR

GRANDIOZE

ROMMELMARKT OP VRIJDAG 15 EN ZATERDAG 16 SEPTEMBER A.S. TE BERKEL EN RODENRIJS

in en om het Zalencentrum Rehoboth, “het Hart van Berkel”, enorme voorraad én keuze in o.a. meubelen, boeken, huishoudelijke artikelen, glaswerk, schilderijen, radio/TV, oliebollen, levensmiddelen, groenten en planten, enz. enz.

Dit mag u beslist niet missen!! T Tevens op vrijdagavond en op zaterdagmiddag de bekende verkoop bij opbod-manifestatie met waardevolle en antieke spullen..... Donderdag 14 sept. gesloten ivm voorbereidingen Like ons op facebook Acrrommelmarkt

Aanvang: vrijdag 15 september van 19.00 uur precies tot 23.00 uur. Zaterdag 16 september van 10.00 tot 17.00 uur.

Zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2, Berkel en Rodenrijs, www.acrberkel.nl

Tijdelijk extra scherp tarief. De Audi A4 nu vanaf € 425,-* p.m. Audi Private Lease

De voordelen van Audi Private Lease Profiteer nu van het tijdelijke en extra scherpe Private Lease tarief op de Audi A4 Limousine en Avant. Zo rijdt u een stijlvolle en dynamische Limousine 1.4 TFSI (110 kW/150 pk) al voor een vast maandbedrag vanaf € 425,-*. Voorzien van o.a. lichtmetalen velgen, MMI Radio Plus & Bluetooth, lederen multifunctioneel sportstuurwiel, Xenon verlichting met LED dagrijverlichting en Audi pre sense city.

Een vast bedrag per maand Geen investering, geen aanbetaling

Audi Private Lease staat voor zorgeloos rijden in een nieuwe, sportieve en zeer complete Audi. U hoeft nergens naar om te kijken. Bereken direct uw voordeel op privatelease.audi.nl of neem contact op met onze Audi adviseurs via telefoonnummer 010 - 45 99 450.

Verzekerd van reparatie en onderhoud door de officiële Audi dealer

M. de Koning

Inclusief verzekering & wegenbelasting en geen onverwachte autokosten

Wormerhoek 5-7, 2905 TX Capelle a/d IJssel Telefoon: 010 - 45 99 450 www.mdekoning.nl

24

Vervangend vervoer na 24 uur

Gem. brandstofverbruik: 3,7 - 6,6 l/100 km, gem CO2-emissie: 95 - 150 g/km. *Audi Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Audi Financial Services, handelsnaam van Volkswagen Leasing B.V., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Na jaar 1 bedraagt de tussentijdse opzegvergoeding maximaal 40% van de resterende leasetermijnen. Aanbod geldig tot en met 30 september 2017, zolang de voorraad strekt. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid.


13

De Heraut woensdag 13 september 2017

Architect bouw schoolgebouwen Rodenrijs is bekend Lansingerland - Architect Huub Frencken van architectenbureau Frencken Scholl uit Maastricht heeft de overeenkomst met gemeente Lansingerland getekend om te komen tot een ontwerp voor de vervangende nieuwbouw van basisscholen Prins Willem-Alexander en De Kwakel in Rodenrijs, de buitenschoolse opvang Prokino en stichting Kinderspeelzaal.

Nog een paar jaar Van het architectenbureau wordt in 2018 een definitief ontwerp verwacht, waarna met de bestemmingsplanprocedure begonnen kan worden. Nadat een aannemer is geselecteerd, start het bouwproces van ongeveer anderhalf jaar. Huub Frencken is blij met de opdracht en vierde dat als echte Limburger door stukken vlaai uit te delen. “Hoe gaat de school er uit zien? Frencken: “Dat weet ik nog niet. Er is een programma van eisen opgesteld waaraan de

010 - 521 66 55

www.absdehaan.nl

Christiaan Huygensstraat 12 2665 KX BLEISWIJK

Outlet Zoetermeer gaat niet door

Freek J. Zijlstra In het voorjaar van 2017 is de gemeente met de selectie van een architect gestart. De keus is op bureau Frencken Scholl gevallen door een combinatie van prijs, het inpassen van duurzaamheid, de gefaseerde planning en de bureaupresentatie. Wethouder Jeroen Heuvelink: “Bij de bouw van deze school wordt scherp gelet op aspecten van duurzaamheid. Het budget is krap. Over enkele jaren gaat de woonwijk waar de scholen staan op de schop. We gaan niet alleen een nieuw gebouw neerzetten, maar de inrichting van het schoolplein, de directe omgeving, en niet onbelangrijk de aanrijroutes voor auto- en fietsverkeer worden in gezamenlijkheid aangepakt.”

KRASJE? WELK KRASJE?

In het midden architect Huub Frencken (links) met daarnaast wethouder Jeroen Heuvelink en vertegenwoordigers van beide scholen en de buitenschoolseopvang. nieuwbouw moet voldoen. Dat staat vast. Vervolgens ga ik met de besturen, directies, gebruikers en andere betrokkenen in gesprek. Ik ga vooral goed luisteren en probeer hun wensen praktisch vorm en inhoud te geven. Dat leidt tot een concept en daarover gaan we dan weer brainstormen, net zo lang tot er een goed doortimmerd bouwplan op tafel ligt voor een geïntegreerd schoolgebouw van de toekomst.” U kent de situatie nog niet? Frencken: “Een voorwaarde tijdens de selectieprocedure is dat kandidaten niet in gesprek gaan met besturen en directies en niet in de oude school gaan kijken. Ik ben ook benieuwd wat het uiteindelijke resultaat wordt. Natuurlijk heb ik wel ideeën hoe een school er

in 2020 uit zou kunnen zien. Ik ben bovendien geen onbekende in Berkel en Rodenrijs, waarvoor ik in de Westpolder de scholen De Klipper en De Gouden Griffel ontworpen heb.”

Technische snufjes Behalve strikte afspraken over duurzaam bouwen, zoals energieneutraal verwarmen van het gebouw, speelt ook de techniek van computergestuurde ventilatie een belangrijke rol. Frencken: “Wij implementeren het idee dat een ruimte waarin weinig personen aanwezig zijn een lagere luchtverversingsgraad nodig heeft dan een vol lokaal. CO2-sensoren sturen

dat proces aan. Verwarming en luchtverversing zullen zo goed mogelijk afgestemd worden op de seizoenen.” Dat zal ten opzichte van de huidige noodbouwlocatie vooral in warme zomers een enorme verbetering geven. Frencken: “Dan ben je liever in school dan buiten op het plein!” Frencken heeft voor Harmelen een zogenaamde ‘all electric school’ ontworpen. Hier zijn al lucht verwarmde en gekoelde lokalen gerealiseerd, die per ruimte instelbaar zijn en CO2 gestuurd worden. In de overige ruimten wordt vloerverwarming toegepast. In dat gebouw is LED verlichting toegepast op basis van een daglicht regeling. PV panelen op het dak zorgen voor de eigen energiebehoefte.

Koppert introduceert educatiepakket ‘Hulptroepen uit de natuur’ De natuurlijke tastbare onderdelen maken het lesprogramma uniek. Kinderen ontmoeten een echte hommel en ontdekken hoe bestuiving werkt, planten zelf zaadjes, experimenteren met een aardbeienplant, gaan buiten op zoek naar sporen in de natuur en zien de insecten - de hulptroepen uit de natuur - in het echt. Basisscholen kunnen het lespakket voor 25 euro bestellen via www.hulptroepenuitdenatuur.nl.

Zoetermeer - Maandagavond 11 september hebben de gemeenteraad en het college van b. en w. van Zoetermer de komst van de Holland Outlet Mall (HOM) definitief afgeblazen. Eerder deze week besloot projectontwikkelaar Provast zich al terug te trekken. Er bestond veel verzet tegen het winkelcentrum, dat maximaal 31.000 vierkante meter groot moest worden en de bestaande meubelboulevard zou moeten vervangen. Ook in Lansingerland keek de middenstand met argusogen naar de plannen.

Run for the Message Bergschenhoek - Op zaterdag 23 september zal vanaf 11.00 uur in het Annie M.G. Schmidtpark (aan de kant van sporthal de Ackers) de Run for the Message gehouden worden. Dit is de jaarlijkse sponsorloop van Operatie Mobilisatie. In Lansingerland wordt voor twee projecten gelopen: het werk van Renske Maasland op de Logos Hope, waarover een aantal weken een uitgebreid artikel in De Heraut stond en voor Dock3B. De vrijwilligers van Dock3B doen jongerenwerk in Lansingerland door projecten als Park in Actie en Action for Impact in Bergschenhoek, Sonrise in Berkel en DockSport in Bleiswijk. Iedereen mag meedoen: rennend, lopend, met kinderwagen of rolstoel. Het doel is om geld op te halen voor een van bovengenoemde projecten. Deelnemers kunnen kiezen voor de 2,1-, 4,2of 6,3-kilometerloop. Opgeven en sponsoren kan via www.runforthemessage.nl/renske (voor het team van Renske) of www.runforthemessage.nl/lansingerland (voor het team van Rianne, Dock3B). Ook supporters zijn van harte welkom!

Wat is uw positie bij een arbeidsgeschil, ontslag of reorganisatie?

Dolores Leeuwin lanceerde het lespakket in een zaal vol belangstellenden.

Berkel en Rodenrijs - Basisschoolleerlingen uit groep 4, 5 en 6 kunnen vanaf nu alles leren over hoe groenten en fruit gezond groeien, welke insecten hierbij kunnen helpen en hoe belangrijk hommels zijn. Het bijzondere en unieke lespakket ‘Hulptroepen uit de natuur’ werd zaterdag 9 september gelanceerd door en bij Koppert Biological Systems in Rodenrijs.

Het familiebedrijf viert dit jaar haar 50-jarig bestaan en ontwikkelde speciaal daarvoor het educatiepakket. “We zoeken voor onze producten naar oplossingen die in de natuur voorkomen om daarmee vervolgens de land-, tuin- en akkerbouw te helpen bij het produceren van gezond voedsel. De natuur is voor ons vanzelfsprekend erg belangrijk.

Zaterdag 16 september

70’s - 90’s DISCO PARTY

We willen daarom graag bijdragen aan de bewustwording van kinderen voor de natuur en hen inspireren voor en

TIM & FAAB Hit History Show & 2e zaal DJ Ron

Het Witte Paard, Event & Party - NOOTDORP Aanvang 21.30 uur - Toegang vanaf 25 jaar

door de natuur,” vertelde Agnes van den Berg, projectleider bij Koppert.

Dolores Het pakket werd zaterdag gelanceerd door Dolores Leeuwin, onder meer bekend van Het Klokhuis. De aanwezige kinderen waren zichtbaar onder de indruk van de levende insecten en de opgezette hommel en reageerden er heel enthousiast op. Na de lancering konden ze zelf verschillende onderdelen uit de lessen ervaren. Ze leerden in een interactieve quiz spelenderwijs over bestuiving en Dolores nam hen mee in de ontwikkeling van zaadje tot een tomaat. Het zeven lessen tellende programma werd samen met Naturalis Biodiversity Centre ontwikkeld. Welk voedsel in de broodtrommel komt uit de natuur? Waarom zijn hommels zo belangrijk? Wat zijn goede en wat zijn slechte insecten? Dat zijn enkele van de vragen die worden beantwoord tijdens de lesperiode.

Spreekuur ’gratis juridisch advies arbeidsrecht’ in Lansingerland Er is niets vervelender voor een werknemer en werkgever dan uitzicht op een juridisch arbeidsconflict. Wat zijn de rechten en plichten? Wat moet u doen om zaken goed te regelen? En wat doet u als u lijnrecht tegenover elkaar komt te staan? Arbeidsrecht is een van de meest georganiseerde rechtsgebieden van Nederland. Over het algemeen stellen de wet (WWZ) en het UWV duidelijke voorwaarden. Maar wordt het in uw geval wel zo correct toegepast? Wat is billijk in een situatie en wat niet? Of wellicht wilt u gewoon weten waar u staat of wat u moet doen. Kom dan langs op het spreekuur van Advocatenkantoor Bloem. De arbeidsrechtspecialist in uw regio. Advocatenkantoor Bloem is een kantoor dat zowel voor MKB-ondernemingen als particulieren werkt. Door deze multidisciplinaire aanpak kunnen we snel een inventarisatie maken van de belangen en de uitkomst van procedures realistisch inschatten. Hierdoor wordt niet onnodig

veel tijd besteed aan zaken die niet relevant zijn. U krijgt snel, to the point, duidelijk en eerlijk advies waar u iets aan heeft. Heeft u een arbeidsgeschil of voorziet u een geschil? Kom dan vrijblijvend langs op het gratis spreekuur in het Business Center Lansingerland. U dient wel een afspraak te maken. Spreekuur op vrijdag van 9.00 tot 11.00 uur. Business Center Lansingerland, Tobias Asserlaan 7 te Bergschenhoek. Voor eventuele vragen buiten dit spreekuur om kunt u terecht op www.advocatenkantoorbloem.nl. Om privacy tijdens het gratis spreekuur te garanderen, verzoeken wij u vooraf telefonisch een afspraak te maken via 010-2614041.


14

September 2017

De Heraut woensdag 13 september 2017

Feesttaart voor iedereen Berkel en Rodenrijs – Winkelpromenade Berkel Centrum liet zich door een regenbui niet uit het veld slaan en begon zaterdag 9 september in een feesttent en met drie levensgrote taarten aan het 20-jarig jubileum. Iedereen kon komen meefeesten!

Trees Borkus-Henskens Nadat de drie taarten van de drie Berkelse bakkers – Ammerlaan, Breggen en Van Maanen – een plek hadden gevonden in de tent hanteerden burgemeester Pieter van de Stadt en voorzitter van de winkeliersvereniging Ronald Vedder samen het mes om de taarten aan te snijden. 1500 stukken Dick van der Breggen kwam de taart persoonlijk afleveren, maar dat niet alleen. “Ik heb hem ook zelf gemaakt, want ik vind het een leuke uitdaging. Maar het snijden laat ik met een gerust hart aan een ander over.”

De van origine puur Berkelse bakker had een leuke Berkeldag, want ’s middags stond hij op de pedalen als deelnemer van het Berkelse wielerfestijn. Bakker Jacques Ammerlaan wist: “Vijf jaar geleden maakten we bij het 15-jarig bestaan ook al van die lekkere taarten (toen ietsje kleiner, we groeien met het centrum mee), dus het lijkt een goede traditie te worden. We kunnen vandaag drie keer 500 bezoekers van het centrum verrassen met kersverse en lekkere taart, maar dan mag het wel droog worden.” Waarna hij verder ging met het assisteren

Nadat de taarten waren aangesneden kon iedereen genieten van een stukje feesttaart, aangeboden door de jubilerende winkeliers.

bij het verder aansnijden van de taarten waar eveneens voor iedereen een lekker kopje koffie bij werd gepresenteerd. Berkel Cadeaubon in nieuw jasje! Naast het aansnijden van de taart, nam de burgemeester ook nog symbolisch de eerste

vernieuwde Berkel Cadeaubon in ontvangst. De Berkel Cadeaubon is een uniek cadeau en kan besteed worden bij ruim 90 winkeliers in Berkel Centrum. De vernieuwde cadeaubon is vanaf heden te koop bij Primera van der Poel, Kantoor-Boekhandel van Atten, Kantoor-Boekhandel Janneke en Cigo Nimowist.

20 jaar Berkel Centrum Woensdag 13 september

Strippenkaart met acties en kortingen in de Heraut

Woensdag 20 september

Strippenkaart met acties en kortingen in de Heraut

Zaterdag 23 september

Straatkunstenaar. 12.00 - 15.00 uur. Locatie: Versplein

Zaterdag 30 september

Mode Event + Jubileumfeest met optredens van o.a. Lange Frans en Andrea Hazes (de vrouwelijke lookalike) 13.15 - 22.00 uur. Locatie: Plein bij ‘t Vierkantje Kinderactiviteiten Springkussen en kinderworkshop 12.00 - 16.00 uur. Locatie: Westerwater

Schrijf u in voor de Berkel Centrum nieuwsbrief winkelcentrumb erkel.nl en maak kans op €50 shoptegoed in Berkel Centrum! Lever deze bon vóór eind september in bij Cigo (Westerwater 16) of Oost West (Kerkstraat 20).

E-MAIL : NAAM

: Winnaars worden persoonlijk benaderd, over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

www.winkelcentrumberkel.nl


De Heraut woensdag 13 september 2017

20 jaar Berkel Centrum Voordeelstrippenkaart

op!

@berkelcentrum /BerkelCentrum berkelcentrum

Heel veel voordeelstrippen die u kunt inwisselen in Winkelpromenade Berkel Centrum (Geldig van 13 september t/m 19 september) 1 familiezak kibbeling met saus

25% korting op één glas bij aankoop van een complete bril

7,95

van 9,85 voor

14/09 tm 20/09

Westerplein 98, Berkel en Rodenrijs T: 010 - 511 29 75 www.visshopberkel.nl

Batterijen 2e pakje halve prijs Wilhelminastraat 24, 2651 DL Berkel en Rodenrijs

SMAAQ SMEUIGPIKANT

6 krentenbollen

Kleinbrood naar keuze 2+1 gratis Keuze uit alle soorten zachte broodjes, eierkoeken, rozijnenbollen, etc.

2,00

Alleen geldig in onze winkel aan de Herenstraat 3, Berkel & Rodenrijs.

20% korting op onze Belgische bonbons

www. bakkerammerlaan.nl

woensdag 13 t/m dinsdag 19 september 2017

LEKKER ROMIG EN PIKANT

d en kaar-

op!

15

9,95

Actie 1AAN EEN STUK..... 1 KILO

Gratis armband of ketting bij uw aankoop vanaf 25 thuiskantoor euro! TELEFOON : 0105190168

ruimt op!WWW.DEKAASWAAG.NL

WESTERWATER 3

Actie2 25% korting op 1 artikel naar keuze

Heineken blik actie tray voor €11 4 x 6-pack 330 ml

Twee Bertoni of Denmark truien naar keuze van €139,95 voor €99,95.

25% korting op 1 artikel naar keuze

€50,- korting op een complete bril

brievenbakje 4 stuks + 1 gratis

6,50

Na besteding vanaf €10.00 (uitgezonderd food enthuiskantoor kaarten) korting dobbelen. Per oog 5%.

ruimt op!

20% korting op het stomen van uw pantalon

brievenbakje 4 stuks + 1 gratis

6,50

Windlicht mango wood van €69,95 voor €29,95 op=op

thuiskantoor

20% korting op wenskaarten

Wilhelminastraat 3a - Berkel en Rodenrijs - tel.: 010 512 04 50

10% korting

op alle

ruimt op!

20% korting op onze ambachtelijke bonbons brievenbakje brievenbakje

6,50

van der Poel

Centrumpassage 7thuiskantoor 2651 JP Berkel en Rodenrijs / 010 5113878

ruimt op!

4 stuks + 1 gratis

Geldig van 14/09 t/m 20/09. Vraag in de winkel naar de voorwaarden

www.zoet-ijs-chocolade.nl 4 stuks + 1 gratis

jeans

Actie: Bij knippen van volwassene, 1 kind (t/m 12 jaar) gratis geknipt.

6,50

20 % korting

Gratis kopje koffie voor 12 uur

op één horloge naar keuze.

Juwelier Goudsmederij

Ingrid Pruisken Westerwater 5, 2651 JN Berkel en Rodenrijs, Telefoon 010 5121021

Gratis shopper bij besteding van 25 euro aan BLOND amsterdam Kerkstraat 19, 2651 CD Berkel en Rodenrijs

€ 2,50 korting op cartridges

Restaurant Naar Beneden Westerwater 8 - Berkel Centrum www.restaurantnaarbeneden.com Telefoon : 010 512 12 66

10% KORTING OP ALLE JEANS

10% korting op uw inlijstwerk Woensdag en zaterdag geopend

B

SUITHOME

®

Hele gegrilde gildehoenkip Indien warm graag even bellen

6.50

www.leonvandenberg.nl - 010-5190300 - Westerwater 1

Kroket

0 75

Tevens het adres voor Kledingvermaak & stomerij

Telefoon 010 511 54 88 www.vanattenkantoor.nl | www.vanattenboek.nl

24 uur service (voor 12 uur gebracht) Opening zaterdag 30 januari

Westerwater 22 - 2651 JN Berkel en Rodenrijs - 010 - 21 09 876

Kostuums van de echte tailor. Nergens anders verkrijgbaar. Slim-fit, lengtematen en regular. Trendy design van Bulent! Gratis zijden stropdas

Verhage Berkel en Rodenrijs Westerwater 42 2651 JN Berkel en Rodenrijs

VERHAGE


16

De Heraut woensdag 13 september 2017

Boze bewoner aan Freesiastraat in Rodenrijs

Fors betalen voor gebruik van gemeentegrond? Reactie college

Lansingerland – De gemeente Lansingerland heeft een aantal bewoners van de Freesiastraat in Rodenrijs voor het feit gesteld: jaarlijks een marktconform huurbedrag betalen voor het gebruik van gemeentegrond, of de grond in de oorspronkelijke staat teruggeven aan de gemeente. Als men de grond wil (blijven) huren, moeten bouwsels en diepwortelende beplanting verwijderd worden. Onder de gemeentegrond ligt namelijk een hogedruk gasleiding, waardoor verkoop van percelen niet kan. Bewoners maken al tientallen jaren gebruik van hun vergrote tuin. Arie van der Zee sprak met de krant en wethouder Albert Abee gaf de visie van de gemeente weer. Freek J. Zijlstra Er viel een dikke brief van gemeente Lansingerland op de deurmat bij acht woningen aan de Freesiastraat. De gemeente constateert dat inwoners van Lansingerland bewust of onbewust gebruik maken van gemeentegrond. Men trekt een stukje bij de tuin en dat grondgebruik is soms in een overeenkomst vastgelegd. Dat is in een ver verleden wel gebeurd voor het rijtje woningen aan de Freesiastraat 2 t/m 10 in Rodenrijs. Arie van der Zee vertelt dat voor zijn perceel jaarlijks het symbolische huurbedrag van € 4,65 betaald moet worden. “Wij hebben dit huis met vergrote tuin en tuinhuisje zeven jaar geleden gekocht.”

Nieuwe situatie Volgens het huidige beleid wordt gemeentegrond slechts uitgegeven in een

Wethouder Albert Abee geeft aan dat de gemeente het gebruik van gemeentegrond goed wil regelen. “Daarbij is het bestrijden van rechtsongelijkheid van zowel grondgebruik als huurprijzen van belang,” aldus de wethouder. “Zo willen wij komen tot een eerlijker gebruik van gemeentegrond waarbij voor iedereen dezelfde regels gelden.” De gemeente heeft tijdens informatiebijeenkomsten in 2013 gebruikers van gemeentegrond geïnformeerd over gewijzigd beleid dat is vastgelegd in het ‘snippergroenbeleid’. De bewoners zijn ervan op de hoogte dat zij marktconforme huren moesten gaan betalen. Gebruikers van de gemeentepercelen worden gefaseerd per brief geïnformeerd over het nieuwe beleid. “Uiteraard proberen wij daarbij maatwerk te leveren,” legt Abee uit. “Het direct ontruimen van percelen en tuinhuisjes en andere bouwwerken afbreken, is ingrijpend. Dat beseffen wij goed. Daarom willen wij in overleg met de bewoners afspraken maken over de verhuur van de grond en de oplevering.”

Dichte bebouwing en begroeiing tot aan de sloot. huur- of verkoopovereenkomst tegen marktconforme prijzen, en niet langer voor een symbolisch bedrag. Daarom vinden er nu omzettingen plaats van de huurovereenkomsten. Omdat er onder de gemeentegrond een hogedruk gasleiding ligt, kan de grond per definitie niet verkocht worden. Toenmalige overeenkomsten werden op persoonlijke titel vergeven en gaan bij verkoop niet automatisch over. Nu biedt de gemeente eenmalig de mogelijkheid een perceelstrook te huren. In het geval van de heer Van der Zee betaalt hij voor de extra 94 m2 jaarlijks een bedrag van € 752. Bij anderen loopt de huurprijs op tot bijna € 1500. Er is een ‘maar’: er mag niet gebouwd worden op de gemeentegrond of diepwortelende begroeiing geplant. Er geldt een uitgestelde ontruimingsplicht

Zo ziet het er een stukje verderop uit.

als men zich in de loop der jaren niet aan de afspraak heeft gehouden. De bebouwing moet dan weg als het huis verkocht wordt. Accepteert men het voorstel van de gemeente niet? ‘Dit betekent dat u alle eventuele hek- en of bouwwerken, bestrating en beplanting moet verwijderen binnen drie maanden moet verwijderen, zodat de gemeente dit perceel weer kan inrichten als openbare voorziening’ schrijft de gemeente. De kosten van niet ontruimde gemeentegrond worden verhaald op betrokkene. Er is geen bezwaar of beroep tegen deze beslissing mogelijk.

Reünie 6e klas Hervormde Lagere School Berkel 1962/1963 Berkel en Rodenrijs - Marina de Mol-Hoogerbrugge zette ooit de namen van de kinderen op deze foto in haar plakboek. Nu is ze samen met Elly Voorwinden en Corry Koppert op zoek naar deze klasgenootjes van de 6e klas jaargang 1962/1963 op de Hervormde Lagere School in Berkel en

Rodenrijs. Ben jij één van de leerlingen of ken je een leerling? Stuur een mail naar Elly Voorwinden: nvoorwinden@ lijbrandt.nl. In het najaar van 2018 wil het drietal een reünie organiseren. Als je daarin geen interesse hebt, ook graag een berichtje, dan zoeken ze niet verder naar je.

Niet gehoord Waarover bent u nou zo verontwaardigd? Arie van der Zee: “Gedurende tientallen jaren hebben bewoners hun tuin ingericht en onderhouden. Er is veiligheid gecreëerd omdat niemand achterom de huizen kan bereiken. Het gaat hier om een bizarre huurverhoging en kosten bij het schoon opleveren van het perceel bij verkoop van het huis. De halvering van de tuin heeft, denk ik, invloed op de verkoopwaarde van de woning.” Waarom dat onbegrip? Arie: “Dit alles werd plompverloren in een brief meegedeeld. Waarom op die manier? Kom langs en praat er met elkaar over! Bovendien, ik begrijp niet dat bebouwing wordt gedoogd als je doorgaat met huren tegen een sterk verhoogd tarief, maar dat alles weg moet als je de overeenkomst niet wilt voortzetten. Tot slot, de gemeente schrijft dat de perceelstrook vanaf de sloot tot plusminus twee meter op de wal eigendom is van het Hoogheemraadschap van Delfland. Zij hebben toegang nodig in verband met onderhoud aan de watergang. Toch hebben alle achterburen aan de overkant van de sloot het hele perceel bij de bouw van hun huis kunnen kopen tot aan de sloot. Onbegrijpelijk!”

Klas 6 1962/1963 met v.l.n.r.: Jaap v.d. Tas, Peter de Vogel, Teun Goederburen, Herman Veenman, Wouter van Maaren, Henk Luyken (†), Dick van Lienden, Gina de Leeuw, Nel van Herk, Ineke Schippers, Marina Hoogerbrugge, Meester van Eck (†), Anneke Morijn, Dineke de Hoog, Elly Molenaar, Hanny Holstege, Anneke Klapwijk, Corry Koppert, Willy Schipper, Leny de Keyzer, Elly Voorwinden, Marleen v.d. Torre, Anneke Kruit, Gretha Lamberts, Bert van Noordennen, Cornelis van Oosten, Frank Hulst, Gert Blok, Daan de Keyzer, Arie Stigter, Teun v.d. Nat, Arie Koppert, Ronald Turk, Dick v.d. Slik, Rob v.Campenhout en Nico Treurniet.

WAT KUNNEN WIJ VOOR U BETEKENEN?

SALON GROESBEEK “BEAUTIFUL JEWEL”

KAPSALON SCHOONHEIDSSALON PIJNACKER

WWW.SALONGROESBEEK.NL

Fotografie: Tim Geers


17

De Heraut woensdag 13 september 2017

HUIS VERKOPEN? Schaefer NVM-makelaars heeft onophoudelijk veel vraag naar: 1. Rijenwoningen, prijsklasse € 200.000-300.000,-2. 2/1Kap-huizen, kleinere type (€ 300.000-400.000,-) alsmede grotere type (€ 400.000,- 500.000--) 3. Starterwoningen, alle typen, tot ca. € 270.000,--

Kom kijken, luisteren en ontdekken

16 SEPTEMBER OPEN DAG 11:00 -17:00 uur Industrieweg 35, Berkel en Rodenrijs

Wat kan het team van Schaefer voor u betekenen? a. Full-service bieden, volledige begeleiding, u kunt zorgeloos achterover leunen. b. U een zeer scherp tarief bieden, omdat wij de woningen meestal zeer snel verkopen, soms al voor de markt uit… c. Niet alleen de hoogste bieder maar ook de beste koper voor u vinden, wij hebben een enorm bestand aan woningzoekers. d. Door onze grote ervaring en vakkennis kunnen wij ook de moeilijke zaken doen, bijvoorbeeld bij nalatenschappen en boedelverdelingen. e. U laten profiteren van ons enorme netwerk, hierbij gesteund door de NVM, de vereniging van vakbekwame makelaars. Huis verkopen? Maak eens een vrijblijvende afspraak voor een helder gesprek. Het kost u niets, maar levert u wel veel op. P.S. Kijk ook eens op Facebook bij Makelaarskantoor Schaefer, recensies. Hier ziet u hoe klanten ons beoordelen. Zijn we erg blij mee!

Dé muziekschool waar jij de baas bent!

w w w.hetmuziek pand.nl

Hans Schaefer, NVM-makelaar, VgC-gecertificeerd. Beëdigd taxateur o.g. 010-521 73 77 • 06 53 95 10 49 info@makelaarskantoorschaefer.nl www.makelaarskantoorschaefer.nl

NEEM DEZE BON MEE EN KOM GEZELLIG UIT ETEN VOOR 19,50 p.p.! Vier Starters & Bites met broodplankje voor 19,50 p.p. is geldig als u tot 18.30 komt eten. U krijgt een broodplankje. Daarna mag u vier Starters & Bites gerechten uitkiezen. Dit is inclusief salade, rozemarijn aardappels en frites. Geldig t/m 8 oktober 2017 reserveren 010-5121266 Na 18.30 serveren wij ons concept aan “zoveel u wenst” keuze uit meer dan 30 gerechten voor  25,50 of  vrij/za 28,50

Contact

Westerwater 8 010-5121266 restaurantnaarbeneden.nl


18

De Heraut woensdag 13 september 2017

Bakker Breggen viert kennismakingsfeestje Bakker Breggen – voor Lansingerland geen onbekende – is nu ook neergestreken in Bergschenhoek. Inmiddels hebben al heel wat Hoeksenaren kennis gemaakt met zowel de producten als de medewerkers in de winkel aan de Dorpsstraat waar voorheen al een andere bakker gevestigd was. Pieter van der Breggen is binnen het van origine Berkelse familiebedrijf verantwoordelijk voor de winkels. De winkel in Bergschenhoek was de nummer dertien en inmiddels is de veertiende ook een feit. “De taken binnen de familie zijn goed verdeeld,” lacht Pieter als introductie. “Mijn vader Dick is de bakker en houdt zich veel bezig met nieuwe producten. Mijn moeder Ineke is hoofd personeelszaken en broer Christiaan is op kantoor de schakel tussen de klanten en de bakkerij.” Vertrouwd De winkel en de medewerkers in Bergschenhoek zijn dezelfde gebleven; alleen de producten worden nu gemaakt bij en door Bakker Breggen. Medewerkster Anneke: “Ik heb het helemaal naar m’n zin. Met veel en lekker gebak en het bekende hazelnoottaartje voor

de klanten. En gelukkig kan ik mezelf goed beheersen! Het is wel heel leuk om te adviseren.” Feestweek In de feestweek – die maandag al begon – kunnen de klanten elke dag genieten van een bijzondere aanbieding. Van een product dat in alle Bakker Breggen winkels bekend is en veel gevraagd. “Zo kan iedereen meteen met de toppers van onze bakkerij kennis maken. Vandaag (woensdag) is dat de gedipte Donut, donderdag wachten de mini eierkoeken, vrijdag de boterkoek Het Hoekse team van Bakker Breggen met de Abraham en zaterdag de smikkelrol.” vaste krachten Anneke, Maryjam en Sylvana, de Bakker Breggen heeft een traditie vanaf 1911 en zaterdagkrachten Margo, Simon, Tessa en Tess verhuisde ruim twintig jaar geleden met de bakkerij naar en Pieter van der Breggen. Spijkenisse. Gelukkig bleef de winkel in Lansingerland en kunnen nu ook de inwoners van Bergschenhoek genieten van hun bakkerskunsten!

OPRUIMING HOGE KORTINGEN

Manden, kaarsen, aardewerk enz...

g a d r e t a z e d n a a t s n a A

jaarmarkt k e o h n e h c s g r e B

Neem deze advertentie mee en ontvang bij je aankoop

10% KORTING op een artikel naar keuze Alléén zaterdag 16 september geldig

DE VLASHOECK 10-12 | 2661 LM BERGSCHENHOEK | WWW.IVYFASHION.NL

raam k e z n o est in e f r a a j het tijdens

Leden van Bruisend Bergschenhoek : A.J. van Velzen Herenkapsalon Asya Döner Bakker Ammerlaan Benu Apotheek Bergschenhoek Bloemen &zo Bon Chef Coupe de Ville Daan’s Optiek De Fotograaf Bergschenhoek Dierenspecialist Linda Eterij & Tapperij De Kruin Fietswereld Michel van Dijk Hoeckse Vis- en Zeebanket IVY Womenswear

Jumbo Veltrop Kaasspeciaalzaak Zuivelland Kruidvat Maison Sjokola Martin van der Wel Tweewielers Monroe’s Lounge My Way Hair & Skin Plus Koelhuis Primera Bergschenhoek ROB B+C Schoenmakerij Bik en zoon Slagerij De Rooy VakantieXperts Estee


19

De Heraut woensdag 13 september 2017

Wij zijn dealer van: Gazelle Sparta Koga Batavus Peper

Dorpsstraat 71 Bergschenhoek T 010 521 40 68

NIEUW!

Dorpsstraat 85 2661 CE Bergschenhoek 010 521 92 16 info@coupedeville.nl www.coupedeville.nl

Openingstijden:

Wilier, Bezoek onze ! Triestina shop

Di. t/m Vr. 08.30 - 17.30 uur Zat. 08.00 - 16.00 uur Donderdag, vrijdag en zaterdag werken wij op afspraak.

Uw E-bike

De Scootershop

Sparta Giant Riese & Müller Flyer

Kymco Vespa Sym Piaggio

specialist!

Voor onderhoud en accessoires van uw elektrische, race, ATB, fiets bent u bij ons op het juiste adres.

‘Waar gaan we dit jaar dit jaar naar toe op vakantie?’

L N DER WLEERS MARTIN VA IE W TWEE

Dorpsstraat 73-75 • 2661 CE Bergschenhoek T 010 521 41 83 •www.vanderweltweewielers.nl

kantie?’

EsteeEsteeEstee

Michel van Dijk

Dorpsstraat 52-54, Dorpsstraat 2661 CH52-54, Dorpsstraat Bergschenhoek 2661 CH 52-54, Bergschenhoek 2661 CH Bergschenhoek

Dorpsstraat 52-54, 2661 CH Bergschenhoek t: 010 522 10 33

e: estee@reisopmaat.nl

t: 010 522 10 33 e: estee@reisopmaat.nl

www.reisopmaat.nl

Julianalaan 10 • Bergschenhoek • 010 522 26 22 www.mvandijktweewielers.nl Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag: 09.00 - 18.00 uur. Zaterdag: 09.00 - 17.00 uur

BIJ ONS STAAT U ER ALTIJD GOED OP! PASFOTO’S 4 STUKS 10,-

Bergschenhoek Dorpsstraat 21, Bergschenhoek, 010-5298278

in de regio!

Dorpsstraat 24B 2661CG Bergschenhoek Tel. 010 - 522 24 34

BREAKING NEWS! Vanaf a.s. zondag 17 september zijn wij voortaan iedere zondag geopend van 12.00 tot 19.00 uur!!!

Speciaal voor de zondag krijgt u :

2 MENU’S

Keuze uit kibbeling, lekkerbek, gebakken mosselen, calamaris of garnalenkroket. compleet met frites, saus en zalmsalade

van 13,90 voor

10,

www.bruisendbergschenhoek.nl

00

Volg ons ook op:

Bijdrage zeer welkom voor behandeling ziekte van Lyme

De Ster van Berkel overhandigt Amber mooie cheque Berkel en Rodenrijs - Geruime tijd geleden al, stond er in De Heraut een interview met Amber Halkes uit Bleiswijk. Zij heeft de ziekte van Lyme in ernstige mate. Om de zeer kostbare behandelingen, totaal minstens € 10.000,-, te kunnen betalen is zij in 2014 een actie gestart. Zaterdag 9 september mocht zij het startschot lossen voor de Funklasse tijdens de wielerronde van Berkel.

een zuurstoftank. Ze moet alles zelf betalen. Op dit moment is ze al af en toe onafhankelijk van de rolstoel, dus er zit enige verbetering in. “Ze slikt nog heel veel pillen per dag”, aldus haar moeder die de verslaggever van De Heraut te woord stond omdat dit voor Amber te vermoeiend was. Een kort moment te gast zijn bij de wielerronde was voor Amber al voldoende voor die dag. Heel knap: dit jaar heeft ze wel vier vakken van de Havo-opleiding gedaan. Maar er is

nog een hele weg te gaan en er zullen nog veel speciale behandelingen nodig zijn. Uit handen van Leon Brabander, voorzitter van De Ster van Berkel, kreeg zij een cheque van € 250,- overhandigd. Een mooi gebaar en hopelijk zullen nog veel acties volgen om Amber te helpen genezen. Aanmelden dus voor de loop in april 2018 ! U mag ook een financiële bijdrage geven: bankrekening IBAN NL20 TRIO 2024579507 t.n.v. P. van Velzen Lyme.

John Hofman Amber is heel snel vermoeid, dus kon zij niet lang blijven om van de wielerronde te genieten. Op haar Facebookpagina ‘Amber strijdt tegen lyme’ startte zij een actie om geld bijeen te krijgen voor de dure behandelingen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar. In april 2016 werd er een ‘Lopen Voor Lyme’ dag georganiseerd en in april 2018 komt er opnieuw zo’n dag. Liesbeth van Velzen, Amber’s moeder, roept iedereen (wandelaars en hardlopers) op om zich te laten sponsoren en mee te lopen voor het goede doel. Aanmelden kan via de genoemde facebookactie of via tel 06 - 51192322. Vorig jaar kreeg Amber reeds 22 antibiotica-infusen en lag ze 38 keer in

Kleinkoor Shine.

Kleinkoor Shine zingt in IKO Vredesdienst Bleiswijk - De Vredesweek 2017 wordt traditiegetrouw gehouden in de derde week van september. De oecumenische gebedsdienst in Bleiswijk vindt plaats op zondagavond 17 september in de O.L.V. Visitatiekerk aan de Hoefweg 57, aanvang 19.00 uur.

Amber kreeg een cheque van € 250, - uit handen van Leon Brabander. Foto: John Hofman.

De Vredesweek wordt dit jaar voor de vijftigste keer gehouden in parochies en kerkelijke gemeenten. In al die jaren is de Vredesweek uitgegroeid tot een traditie. Niet alleen in Nederland maar ook in diverse andere landen in Europa, Afrika en Latijns-Amerika is de Vredesweek een jaarlijks terugkerend moment van actie en bezinning. Dit jaar is als thema gekozen: de kracht van verbeelding. De liturgie voor de oecumenische

gebedsdienst is opgesteld aan de hand van landelijk aangereikt materiaal. Daarbij wordt actief deelgenomen door leden van de R.K.-Parochie, de Hervormde wijkgemeente Dorpskerk, de Gereformeerde Kerk Open Hof en de Evangelische Gemeente. Het kleinkoor Shine o.l.v. Ronald Kouwenhoven verleent medewerking aan de dienst. Een meditatie wordt gehouden door ds. Hans Wulffraat, Evangelisch voorganger in de ChineesNederlandse kerk en bruggenbouwer tussen culturen en generaties. Piet Kooij begeleidt de samenzang. Het InterKerkelijkOverlegorgaan Bleiswijk nodigt een ieder van harte uit voor het meevieren van deze Vredesdienst. Na afloop is er gelegenheid voor onderlinge ontmoeting.


20

De Heraut woensdag 13 september 2017

Particuliere verkoop van

Orchideeën Iedere zaterdag van 9.00 uur tot 15.00 uur Anthuriumweg 4, 2665 KV Bleiswijk

GEVELRENOVATIE

- Nieuwbouw - Verbouw - Renovatie - Onderhoud Venus 30 • 2651 HS Berkel en Rodenrijs T.: 06 - 12 03 26 32 • E-mail: r.berg83@kpnmail.nl Bel of mail gerust voor een afspraak of een vrijblijvende prijsopgave!

TE HUUR OPSLAGRUIMTE Van 150m2 tot 300m2 Rutten Bleiswijk ✆ 010-5212358 rutten-bleiswijk@outlook.com

Autorijschoo

M.Graaf

L and

Rijlessen voor personenwagen Een tevreden klant lest bij Autorijschool M. Graafland www.autorijschoolgraafland.nl 06-22321944 AANNEMERSBEDRIJF

Gebr. van der Voort AAD VAN WINDEN Voor al uw verbouwingen CONTANT GELD AAD WINDEN 66: VAN \6O ^DO:<O VOOR UW Industrieweg 31 â&#x20AC;¢ 2651 BCOUDE Berkel en Rodenrijs METALEN Voor al Â&#x201C;Â&#x203A; uwÂ&#x161;sÂ&#x152;oÂ&#x2026;Â&#x201C;Â&#x203A;yÂ&#x192;usÂ&#x192; verbouwingen \Â&#x2026;Â&#x2026;Â&#x152; m~ Telefoon: 010 - 511 79 61 IN BERKEL Telefax: 010 - 512 03 76 Tel. 010-5118867 Al 25 E-mail: info@aadvanwinden.nl

AANNEMERSBEDRIJF 66NN<L<TU8<:TDG>

r uw 0 jaa e Al 3 d u o r w Industrieweg 31 â&#x20AC;¢ 2651 BC Berkel vert ! s e adr Wilt u gaan verbouwen,

en

jaar uw www.gebrvandervoort.nl vertrou Rodenrijs wde Internet: www.aadvanwinden.nl adres!

Telefoon: 010 - 511 79 61

T.K. Autokinderstoelje + rugleuning T 010 5221996 T.K. Electirische grasmaaier â&#x201A;¬40 T 06 42627481 Gratis 2 buro + 1 burostoel T 06 42627481 T.K. Hondenbench afmetingen 90 x 65 cm â&#x201A;¬20 T 06 41623589

Bijles / examentraining wiskunde en economie Info: 010 - 521 13 31 of www.bijspijker.com

T.K. Fietsdrager voor op auto â&#x201A;¬50 T 06 51709841 T.K. Broodbakmachine â&#x201A;¬20 T 06 20311827 Gevraagd spitriek onderkant dicht T 06 53245072 T.K. hoekbanktafel tv meubellamp z.g.a.n. T 06 23579153

dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Telefax: 010 - 512 03 76

E-mail: bestaan info@aadvanwinden.nl Onze werkzaamheden o.a. uit: % .!!% !Internet: *" % $!-" % www.aadvanwinden.nl $!--!%..% %% #)*'*% (!!(%, % !*% ! #0.%% *(% "!$-!0% *.%% -%-%, ..% -0%$% *00% %-!!0)%$%, ..% -0%$% .$(*%% %-!!0)%$%, ..% -0%$% %.%-! %-!!0)%$%, % (%%%%%$ %%0 $! %. #!# % *+ )%.% (!!( %$%/ $*% %(   %-%. % $%*+ %.%'  &  %.%'!   

0!*. *'!!$ ! *$%,. Internet: www.aadvanwinden.nl

Meld je aan via info@focustennisacademy.nl

Niet alleen voor uw identiteitsbewijs, maar ook voor uw familie:

voor pasfotoâ&#x20AC;&#x2122;s naar Dorpsstraat 33 - Bergschenhoek tel. (010) 522 13 44


★ 40 JAAR ★

handbal Handbal; als het je raakt laat het je niet meer los

TOGB Handbal jubileert! Op 16 september viert de vereniging het 40-jarig bestaan van actief handbal op Berkelse bodem. Nadat er eerst een half jaar werd proefgedraaid door de eerste groep leden – veelal afkomstig van verenigingen uit omliggende gemeenten als Oliveo en De Meeuwen – verleende de bond toestemming en kon de Berkelse handbalvereniging officieel van start. Ingrid Ficken-Maas was lid nummer 23, present tijdens de oprichtingsvergadering en dus behorend bij de groep pioniers. Ze hanteert inmiddels – ooit als opvolger van Martin v.d. Werff - al weer vele jaren de voorzittershamer (momenteel a.i.) van de vereniging die eerder nog TOG heette als onderdeel van Omnisport2B, maar nu weer de naam TOGB draagt. Ze heeft dus bijna ‘levenslange ervaring’ bij de handbal, is lid van verdienste en vervolgens tot erelid benoemd en kan er veel over vertellen.

Speelplekken “We mochten in de veiling van Rodenrijs gaan handballen en in het buitenseizoen fietsten we naar een veld van BVCB in Bergschenhoek en later naar een grasveld langs de Oostersingel; de plek naast het terrein waar nu basisschool De Poolster staat. We mochten onze spullen opslaan in een ruimte bij de Spar die eveneens vlakbij het veld stond. Toen sporthal De Sterrenhal werd gebouwd konden we daar naartoe verhuizen tijdens het zaalseizoen. Die hal was eigenlijk te klein gebouwd, maar we kregen dispensatie van de bond.” Sportpark Het Hoge Land kwam in beeld. Met veel ontwikkelingen en meer mogelijkheden voor de verschillende verenigingen. Ook de handbalvereniging zag haar kans schoon om zowel een eigen veld als een kantine aan te leggen. De Blokhut werd de nieuwe accommodatie met daarnaast een geasfalteerd veld. Eindelijk een eigen plek; een plek waar bij de viering van het 25-jarig bestaan afscheid van werd genomen.

Voorzitter a.i. Ingrid Ficken-Maas.

Samengaan Samen met TOGB Voetbal, eveneens op Het Hoge Land gevestigd, werden plannen gemaakt om te komen tot een sportvereniging met verschillende takken: voetbal, tennis, biljart en handbal. In de tijd dat het terrein een herindeling onderging met nieuwe velden, nieuwe kantines/clubhuizen en voor TOGB tevens een nieuwe sporthal die de naam Vermeulen Sporthal kreeg.

“We beschikken hier over één veld en dat is op dit moment voldoende. Sinds we hier zitten is het ledenaantal gegroeid van 60 naar ruim 165 en we maken nog steeds een groei door. We spelen in Zuid-Holland en hebben momenteel uitsluitend dames- en meisjesteams en een paar jongens die daar in mee spelen. Komen er voldoende jongens bij, dan vormen die weer een eigen team. We zijn een vereniging van

veel enthousiaste leden die zich nauw verbonden voelen en voor het merendeel heel lang lid zijn of na een afwezigheid weer terugkomen. Bovendien een vereniging waar je zowel ouders als kinderen ziet spelen; ook mijn beide dochters kozen ervoor. Bovendien een vereniging met heel veel vrijwilligers in alle leeftijden; zowel spelers als ouders die een handje helpen waar nodig. Een trots voorzitter a.i. dus!”

Heidi

Vanaf haar zesde is Heidi lid van de handbalvereniging. Zelfs toen ze al twee kinderen had speelde ze in Dames 1. “Maar met de derde op komst werd het allemaal toch wat drukker. Nu speel ik in Dames recreanten 1; puur recreatief, maar ik moet na afloop van de wedstrijd wel een rood hoofd hebben; dan is het goed. Ik vind handbal nog steeds een leuk spelletje en zo lang ik niet geblesseerd raak ga ik door. De woensdagavond is voor de handbal; naast sport en gezelligheid is het ook goed een activiteit voor jezelf te hebben.” Heidi is de grote drijfveer achter het jaarlijkse kamp. “In 2004 hier in de kantine, 2005/2006 en 2007 in een Haags scoutinggebouw – toen nog met een groepje van 25 – en vervolgens door de grote toename van het aantal leden de laatste jaren naar Kamp Ahoy in Oosterhout met inmiddels rond de 100 deelnemers.”

★ 40 JAAR ★


★ 40 JAAR ★

handbal ➜

Helma

Sinds 2009 is Helma trainster bij TOGB; de vereniging waar ze zelf als 10-jarig meisje ging spelen en waar inmiddels ook haar dochter lid van is. Ze is de officiële trainster van de B-jeugd op dinsdag en van de E-jeugd en af en toe van Dames 1. “Ik heb in de loop der jaren veel trainingscursussen gevold, maar doe hier de trainingen als vrijwilliger. Mijn passie ligt bij het opleiden; de jeugd het handballen leren. Zelf speel ik niet meer, maar ik kan er nog elke dag mee bezig zijn. Ik ben ook naar de wedstrijden van Oranje geweest en wat hebben we daarvan genoten. Laagdrempelig en goed. We hebben enkele wedstrijden op tv met elkaar bekeken en we leefden allemaal mee.” Vorig jaar begon Helma ook op kleine schaal met beachhandbal. “Met minder mensen in het veld, met andere spelregels, maar ook hier vormt plezier de hoofdmoot.”

Marjolein

Samen met haar vriendin kwam Marjolein eind tachtiger jaren van Oliveo naar de Berkelse handbalvereniging waar ze bij de pupillen begon en nooit meer wegging. “Ik heb in alle teams gehandbald. Aan de Esdoornlaan, in De Sterrenhal, Rijneveen, de Oostmeerhal en het veld bij de blokhut naast de hal van de schietvereniging op Het Hoge Land. Tot we ons eigen veld kregen bij TOGB. Na een korte periode in Dames 1 gespeeld te hebben stapte ik over naar de recreanten op de woensdagavond, maar na een blessure stopte ik met spelen en werd ik coach en trainer van verschillende teams, ik verzorgde het wedstrijdsecretariaat en was lid van het activiteitencomité. Ik ging jaren mee op kamp en mijn dochter heeft eveneens het ‘handbalbloed’ meegekregen. Ook de organisatie van de Grote Clubactie vond ik jaarlijks een uitdaging; we wilden er steeds meer verkopen. Mijn hart ligt bij de handbal!”

Yvette

Binnen de handbal richt Yvette zich op de scheidsrechters. “Als lid word je eerst spelleider, vervolgens jeugdscheidsrechter en daarna fluit je op recreatief niveau. Als je wilt kun je door voor de opleiding tot bondsscheidsrechter, waarna je ook bij andere verenigingen de eerste teams mag fluiten.” Uit ervaring weet ze: “Je ziet een groot verschil in fluiters; de een is zelfverzekerd, de ander enthousiast. Ik maak de roosters op en kijk welke twee – ze fluiten hier altijd samen – goed bij elkaar passen. Wat ervarener fluiters staan bij de F-jes; daar moet je veelal nog uitleggen waarom je floot. We hebben ook een groepje ouders dat wil fluiten. Ze komen meestal naar hun kinderen kijken en zetten zich in om de wedstrijd te fluiten. We zijn daar uiteraard heel blij mee.” TOGB Handbal is net begonnen de spelleiderscursus al vanaf de C (13/14 jaar) aan te bieden. Ook die verzorgt Yvette.

Kim

Niet alleen Kim werd lid van de handbal; ze bracht tevens haar drie dochters mee. Ook Senna, Lynn en Jess hebben plezier in de sport. Lachend: “De handbal stroomt door onze aderen, het is een soort virus. Na het zwemdiploma ging de oudste een sport zoeken en dat werd handbal; inmiddels zitten er van haar klasgenootjes nu al zes op de handbal. Zelf volgde ik in hetzelfde seizoen en de beide jongere dochters volgden eveneens. Maar de jongste telg is een knul en die koos voor de voetbal.” Kim speelt al vanaf haar vijfde, maakte vier jaar geleden kennis met TOGB en staat in Dames 1. “Daarnaast geef ik zowel dinsdag als donderdag training en ben ik veel in de weer met de drie dochters. We hebben de hele buurt al enthousiast gemaakt voor handballen en er zijn er al heel wat komen kijken.”

★ 40 JAAR ★


★ 40 JAAR ★

handbal ➜

Stefanie

Al een paar jaar maakt Stefanie onderdeel uit van het eerste elftal. Ze kwam een jaar of zestien geleden samen met een vriendinnetje naar de handbal om er eens een kijkje te nemen en ze bleef. “We vormen al jaren een leuk team; er valt er eens een weg en er komt er een bij, maar het plezier in Dames 1 is groot. Het leuke aan handbal is de actie en spelen in een team; je moet er met z’n allen voor willen knokken om iets goeds neer te zetten.” Het team traint elke dinsdag en donderdag. “Dinsdag samen met het B-team, want we zijn naarstig op zoek naar een eigen trainer. Op zondag spelen we de wedstrijden.” Stefanie traint daarnaast de C-jeugd, ze maakt deel uit van de ledenraad en van het wedstrijdsecretariaat. Naast spelen in de competitie (tweede klasse) zet ze zich dus op meer plekken in.

Annika

“Een actieve sport waarin je lekker veel kunt doen.” De spontane mening van de 14-jarige Annika die lid werd van TOGB; dezelfde vereniging waar haar moeder keepster was en evenals haar tante zowel spelend als actief vrijwilliger. “Ik speel in C1 en heb meestal een hoekplaats of midden opbouw, maar keepen trekt mij niet. Iedereen mag scoren en het blijft meestal spannend van begin tot eind, omdat handbal een snelle sport is die niet verveelt.” Maar Annika heeft zich ook al ontpopt tot een goede vrijwilliger, want ze helpt graag mee bij de Pieten- en de kinderdisco, bij het bakken van poffertjes, achter de bar bij het uitgeven van muntjes en op sportief gebied bij het trainen van de F-jes en fluiten bij zowel F als E. “Ik heb nog even voetbal overwogen, maar ik weet zeker dat ik de handbal dan zou gaan missen.”

Joyce

De familie van Joyce was al veelvuldig op de velden van TOGB te vinden en ook zij kwam eens met een schoolmaatje mee. Ze koos voor de handbal en heeft de liefde hiervoor inmiddels overgedragen aan haar dochter. Dat handbal bindt blijkt overduidelijk. “Ik speel niet meer, maar val af en toe nog eens in. Wel train ik een jeugdteam en ik zie om me heen veel bekende gezichten. Soms vliegen leden uit, maar ze blijven toch de handbalband houden en komen. En als je er bent en je dochter speelt er, dan ga je vanzelf weer helpen. Ik train en coach de F-jes; kinderen in de leeftijd van 5 tot 7 jaar en probeer elke week iets nieuws voor ze te bedenken. Ik zie het als mijn taak ze enthousiast te maken voor de sport en te zorgen dat ze er wegwijs in raken.”

Mandy

Toen ze tien jaar geleden in Lansingerland kwam wonen ging Mandy met haar dochter op zoek naar een sport. “Ze wilde een felle sport en vond die in de handbal waar ze een plekje kreeg in een F-team. Veel kinderen maken via het scholenhand- en voetbaltoernooi kennis met de handbalsport en ook die komen regelmatig een kijkje nemen. TOGB is een vereniging waar je je meteen welkom voelt. Met bovendien een grote inzet van zowel de leden als de ouders. En dus werd ik meteen vrijwilliger! Als coach en helpen bij de trainingen en het fluiten. Aan het begin van het jaar help ik met het maken van de scheidsrechtersroosters, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de wensen van de fluiters. Die hebben allemaal een ‘ruilapp’ zodat ze onderling eenvoudig een vervanger kunnen regelen als ze zelf niet kunnen. Alles staat goed op de rit en werkt soepel.”

★ 40 JAAR ★


★ 40 JAAR ★

handbal Historie De blokh

ut die h

eel wat

jaartjes

als club

huis die

nde.

geleiding n plus be Vermeulenhal. e d le d g u Alle je ptember in de op 10 se

82.

Een team uit 19

007, se in 2 gen Oa e regio. e t d ij r s s st De wedd in de 1e kla spelen

Allem als ju aal een h bileu mver andtekenin rassin g. g van Tes s

Kamp Ahoy in Ooste

rhout, zo’n dertig jaa

★ 40 JAAR ★

ingsvraagstu ilig kk ve en be

ducten pro en

Uw par tne ri n

bedankt alle sponsors!

w w

w

. in

w.

eg int

lut -so ed rat

l s.n ion

.n l

ww

tegr

a te d - s o l u

ns ti o

oosterlaan | architectuur & vormgeving

DUTCH UTCH S SALADS ALADS D

★ 40 JAAR ★

r geleden.


25

De Heraut woensdag 13 september 2017

Ad Somers bracht een jaar geluidsmetingen en vliegroutes in beeld

Hoezo, afwijkende vliegroutes? Lansingerland – Op dinsdagavond 5 september jl. presenteerde Bergschenhoeker Ad Somers de resultaten van de data die hij een jaar lang verzamelde van vliegtuigen die buiten de aangegeven vliegpaden Rotterdam The Hague Airport verlieten of aan kwamen vliegen. Zwaartepunt van deze beeldvormingsavond was de (geluids)overlast die vliegverkeer in ons woongebied veroorzaakt. Betrokken deskundigen kwamen aan het woord in een paneldiscussie met commissieleden van plaatselijke politieke partijen en een raadszaal vol verontruste inwoners van Lansingerland. Freek J. Zijlstra Ad Somers hanteerde voor zichzelf de stelregel dat een passerend vliegtuig geluidsoverlast veroorzaakt als een normaal gesprek niet meer mogelijk is of dat de tv of geluidsapparatuur flink harder gezet moet worden. Dan wordt er een melding gedaan bij DCMR Milieudienst Rijnmond en later vraagt hij de gegevens van betreffende vlucht op.

Een wolk van overlast De geluidssterkte wordt bepaald door het type vliegtuig, de hoogte waarop het vliegt, de afstand tot het waarnemingspunt, de weersomstandigheden, de windrichting en de dichtheid van de bebouwing. Somers zette een jaar lang alle verzamelde gegevens in een spreadsheet en concludeerde dat 260

belangen van Schiphol altijd bepalend zijn. Dat kan er bijvoorbeeld toe leiden dat bij het opstijgen tot 2000 voet (600 m) doorgeklommen in plaats van 3000 voet en sneller van het vliegpad afgezwenkt wordt. Dat leidt tot meer geluidsoverlast en bovendien tot meer uitstoot.

De overheid kijkt toe

De vliegpaden en alle afwijkende vliegbewegingen in kaart gebracht (Uit de presentatie van Ad Somers). van de 800 vluchten die hij in beeld bracht afweken van de aangegeven vliegpaden. In bijgeplaatste print is te zien dat de spreiding enorm is en daarmee het hele woongebied van Lansingerland treft. De grootste veroorzakers zijn de 737-700 toestellen waarmee Transavia vliegt, gemiddeld 77-78 dB aan geluid op de drie meetpunten die Somers voor zijn onderzoek gebruikt heeft. Ergerlijke uitschieters zijn de ‘lawaai papagaaien’ Piaggio Avanti P-180 toestellen, die volgens Somers door ‘cowboys’ gevlogen worden en ons voortdurend pesten. De meeste meldingen door bewoners die ernstige geluidsoverlast ervaren vindt tussen 7 en 8 ’s morgens plaats. Een goede tweede plaats nemen de avondvluchten in na 11 uur en vooral tussen 11 en 12 uur.

Afwijken van de regels mag Mag dat nou allemaal maar gewoon? Ja, en dat komt omdat de afgesproken marge van de vliegpaden groot is en bovendien afwijkingen buiten die zogenaamde tolerantiegebieden mogelijk zijn door toestemming van de luchtverkeersleiding. Los daarvan mag de piloot zelf beslissen af te wijken om voor hem belangrijke redenen. Dat vertelde Jan van Duin, teamleider luchtverkeersleiding van vliegveld RTHA. Het is de taak van de verkeersleiding de veiligheid in het luchtruim van RTHA te waarborgen, efficiënte vliegroutes aan te bieden en binnen de milieuwetten te blijven. Hij vertelde ook dat de luchtruimen van Schiphol en RTHA elkaar overlappen en dat de

Doet de overheid dan niets als er overtredingen zijn? Ruud Molendijk van de Inspectie Leefomgeving en Transport controleert vooral op nachtvluchten en les- of oefenvluchten. Op basis van een aantal handhavingspunten berekent de inspectie het geproduceerde geluid. Tot groot ongeloof van de aanwezigen in de zaal vertelde Molendijk dat de inspectie tot op heden geen ernstige overtredingen heeft geconstateerd die tot het uitdelen van boetes hebben geleid. Grijpt de luchthaven dan zelf in als er onevenredige overlast is? Steven van der Kleij (RTHA) haastte zich te melden dat men alleen verantwoordelijk is voor de infrastructuur van de luchthaven. Men heeft geen zeggenschap over vliegroutes die daadwerkelijk afgelegd worden.

De inwoners Behalve een vijftiental commissieleden van de gemeenteraad was een kleine veertig inwoners op de publieke tribune aanwezig. Ze kregen van voorzitter Jan Pieter Blonk om beurten gelegenheid een vraag te stellen aan het panel waaraan namens de DCMR geluidsexpert Richard Spaans had plaatsgenomen. Verbazing over het feit dat slechts

rond RTHA geluidsmeters staan en in de bewoonde gebieden waarover men vliegt geen metingen worden gedaan maar berekeningen worden uitgevoerd. Het geluid wordt berekend op basis van de radartracks van een bepaald vliegtuig. Jan Jumelet (WIJ Lansingerland) vroeg het nog maar een keer: “Hoe vaak heeft de inspectie nu daadwerkelijk ingegrepen?” Molendijk: “Er zijn geen overtredingen geconstateerd.”

De wet en de realiteit Helemaal aan het eind van de beeldvormingsavond werd pas duidelijk hoe het kan dat vluchten niet beboet worden. De gemiddelde hoeveelheid geproduceerd geluid wordt van alle vluchten over een periode van 24 uur berekend. Dus, vluchten die een enorme piekbelasting aan geluid veroorzaken of ruim buiten de tolerantiegebieden vliegen, vallen in die gemiddelde berekening weg. Eigenlijk is dat hetzelfde als de berekening van luchtverontreiniging in de ‘ruit van Rotterdam’ (De A20, de A13 en de aan te leggen A16-Rotterdam) waar naar het gemiddelde over dat hele gebied gekeken wordt. Interessant is de uitspraak van de rechter die afgelopen week Milieudefensie in het gelijk stelde bij de eis om schone lucht. De rechter zegt dat er geen enkele plek bij mag komen waar de kwaliteitseisen van de lucht niet gehaald gaan worden. De aanleg van de A16-Rotterdam en daarbovenop de gewenste uitbreiding van vliegveld RTHA zou wel eens te veel kunnen zijn zolang er geen schone vliegtuigen zijn.

Huldiging oud-voorzitter HCM

Bob van der Ploeg viert 50-jarig jubileum met koor en familie Berkel en Rodenrijs - Het was maandag 4 september wel even slikken voor Bob van der Ploeg, oud-voorzitter van het Hollands Christelijk Mannenkoor (HCM), toen aan het begin van de wekelijkse oefenavond zijn echtgenote en naaste familie de kerkzaal van De Ark binnenkwamen. Een vooropgezet plan, zo bleek al snel.

geweest. Bob zei, in zijn dankwoord, blij te zijn dat het koor altijd de boodschap van het evangelie zingend heeft uitgedragen. “We hebben in al die jaren heel wat meegemaakt. Inmiddels is ons een aantal leden ontvallen door leeftijd en/of ziekte. De medewerking aan kerkdiensten en dergelijke was vroeger een stuk minder dan nu het geval is. Die is sterk verbeterd”, aldus Van der Ploeg die meedeelde dat hij eind dit jaar zal stoppen bij het koor, mede gezien zijn leeftijd. “We waren vaak samen in de oppositie, maar wel

John Hofman Van der Ploeg (81) is al 50 jaar lid van het koor, waarvan ongeveer 35 jaar als voorzitter. Zo’n jubileum kun je niet ongemerkt voorbij laten gaan, dus zong het koor, en Bob deed uiteraard enthousiast mee, vooraf enkele mooie liederen zoals het ‘Wohl Mir Dass ich Jesum habe’, van J.S. Bach en een van Bob’s favoriete zangnummers. Op 1 september 1967 werd hij lid van het toenmalige Hillegersberg Christelijk Mannenkoor. In 1984 kwam het koor definitief naar Berkel en Rodenrijs, kreeg de naam Hollands Christelijk Mannenkoor, ook vanwege het te aantal leden uit (nu) Lansingerland en werd haar oefenruimte De Ark. In 1989 kwam de huidige dirigent Arjan

Bob en zijn echtgenote Edith, die meedeelde in de feestvreugde. Foto: John Hofman.

VAN HARTE....! Iemand feliciteren of bedanken kan in De Heraut al vanaf e25,De afmeting van de advertentie is 10 cm breed en 4 cm hoog. Een grotere advertentie is uiteraard mogelijk. Ga hiervoor naar:

www.herautonline.nl

Breukhoven het koor leiden en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven, tot grote vreugde van het hele koor dat inmiddels al 64 jaar bestaat. In 2014 werd Bob tot erevoorzitter benoemd. Hij heeft tevens aan de wieg gestaan van de Kerst-Inn , elk jaar gehouden in de bedrijfsgebouwen van Royal Lemkes in Bleiswijk.

Huldiging Maandag werd Bob in het zonnetje gezet en werd hem door voorzitter Dirk Beerta een beeldje overhandigd, als dank voor zijn tomeloze inzet al die jaren voor het HCM. Echtgenote Edith deelde mee in de feestvreugde en kreeg een boeket bloemen. Zij is haar man al die jaren tot steun geweest in zijn werk voor het koor. Dirigent Breukhoven zei dat hij prima had samengewerkt met Bob als voorzitter en dat er altijd wederzijds respect voor elkaar was

altijd in het belang van het koor.” Aan het einde van de huldiging werd hij nog toegezongen met het bekende ‘De Heer zal u uitkomst geven’. Daarna bleef men nog gezellig bij elkaar om wat te drinken en bij te praten. Overigens zijn nieuwe leden van harte welkom bij het koor! Komt u gerust eens op een maandagavond vanaf 19.30 uur even naar De Ark aan de Oranjestraat, om te luisteren naar het koor. Wellicht wordt u ook enthousiast!


26

De Heraut woensdag 13 september 2017

Kerkdiensten

De strijd is gestreden met telkens weer nieuwe moed, verbazingwekkend krachtig. Het is op, zo is het goed!

LANSINGERLAND - Uitzendingen (meeste) diensten via internet (ook achteraf) via www.kerkomroep.nl. Elke zondagochtend is er een uitzending van een van de vieringen via Lansingerland FM.

Dankbaar voor alle liefde en humor die zij ons tot het einde heeft gegeven, hebben wij bij het aanbreken van de nieuwe dag afscheid genomen van

Marjos Voorham - van Veen

BLEISWIJK RK Kerk – zo. 17 sept. 11.00 uur Thema- / Eucharistieviering m.m.v. Lesito, 19.00 uur IKO Vredesdienst in O.L.V. Visitatiekerk; di. 19 sept. 09.00 uur Eucharistieviering in de pastorie, na afloop koffie drinken. Herv. Wijkgemeente Dorpskerk – zo. 17 sept. 10.45 uur ds. F.J. van Harten, Scheveningen, 19.00 uur IKO Vredesdienst, in O.L.V. Visitatiekerk. Herv. Wijkgemeente Het Anker – zo. 17 sept. 09.00 uur ds. M.M. van Campen, Rotterdam, 17.00 uur ds. P. Nobel, Monster. Geref.Kerk Open Hof – zo. 17 sept. 09.30 uur ds. D. van Duijvenbode, Monster, 19.00 uur IKO Vredesdienst, in O.L.V. Visitatiekerk. Evangelische gemeente De Driehoek (schoolgebouw Hoekeindseweg 7a, Bleiswijk) – zondag 17 september 10.00 uur samenkomst, uitzending Lansingerland FM, 19.00 uur IKO Vredesdienst in O.L.V. Visitatiekerk. Ger.Kerk (hersteld) Lansingerland – zo. 17 sept. 09.30 en 16.30 uur leesdienst (Rembrandtlaan 42).

BERGSCHENHOEK RK Kerk – elke do. 08.45 uur rozenkrans en 09.00 uur Eucharistieviering; za. 16 sept. 19.00 uur geen viering; zo. 17 sept. 09.15 uur Eucharistieviering m.m.v. Caeciliakoor. Herv.Gem. – zo. 17 sept. 10.00 uur opening winterwerk, ds. A.D.L. Terlouw, 18.30 uur themadienst, ds. T. Jacobs, Leiden. Geref.Kerk Vrijgem. – zo. 17 sept. 09.30 uur ds. A.M. Leeftink, Barendrecht, 16.30 uur br. A.P. Oostdijk. Geref.Kerk – zie onder Berkel en Rodenrijs.

BERKEL EN RODENRIJS RK Kerk – elke do. 19.00 uur Rozenkrans (O.L.V. Geb. kerk); za. 16 sept. 19.00 uur Woord- en Communieviering (Pius X kerk); zo. 17 sept. 09.30 uur viering (Huize St. Petrus); 11.00 uur Woord- en Communieviering m.m.v. De Juiste Stemming (O.L.V. Geb.kerk). Herv.Gem. (Dorpskerk) – zo. 17 sept. 10.00 uur viering Heilig Avondmaal, ds. A. Gooijer, 19.00 uur voortzetting en dankzegging H.A., ds. G.J. Stougie. Geref.Kerk B&R/B’hoek – zo. 17 sept. 10.00 uur startzondag, ds. A. v.d. Wel en ds. R. Davelaar. Geref.Kerk Vrijgem. – zo. 17 sept. 10.00 uur ds. H. v.d. Berg, 16.30 uur ds. G. Oosterhuis. Wijnstokgem (Rodenrijseweg 295) – elke zondag 10.00 uur samenkomst, clubs en crèche.

* Wassenaar, 20 maart 1952 Ton De vorige bijeenkomst van SeniorWeb trok een groot aantal bezoekers.

Maureen en Chris Eelco en Sjoerd

Informatieavonden SeniorWeb over tablets Lansingerland - Voor wie nog niet thuis is op de tablet en overweegt er een te kopen of hem net cadeau heeft gekregen organiseert SeniorWeb in samenwerking met Bibliotheek Oostland informatieavonden over iPad/ Android tablets. Op woensdag 20 september in de bibliotheekvestiging in Bleiswijk, Dorpsstraat 7 en op woensdag 27 september in de bibliotheekvestiging in Berkel en Rodenrijs, Nieuwstraat 25. De avond start om 20.00 uur. Men hoeft zich niet vooraf aan te melden en de toegang is gratis.

Mark en Kirsten Jelle en Nienke

Voor iedereen die meer wil weten over iPads of Android tablets is dit een unieke kans. Tijdens de informatieavond gaan vrijwilligers van SeniorWeb in op de werking van een aantal verschillende tablets en geven ze een demonstratie wat er allemaal mee kan. Zo krijgen de deelnemers te zien hoe ze op een makkelijke manier foto’s kunnen bekijken, boeken en kranten kunnen lezen, kunnen internetten, e-mailen etc. Om deel te nemen aan de informatieavond hoeft men niet in het bezit te zijn van een tablet.

Familieberichten Gevoel voor mensen, verstand van zaken

Correspondentieadres: Monuta Puravida T.a.v. Familie Voorham Marnix Gijsenstraat 10 2652 KL Berkel en Rodenrijs De crematie heeft inmiddels plaatsgevonden.

Samen vertalen we uw wens in een liefdevolle herinnering.

Monuta Puravida Marnix Gijsenstraat 10, Berkel en Rodenrijs T: 010 - 511 55 97 I: www.monutapuravida.nl

Zeker van kwaliteit, keuzevrijheid, zorg en aandacht.

Byanca Beijersbergen

Marian Jongenotter

˜

Sonja Klozing

Sinds 1888

˜

Als u afscheid moet nemen van een dierbare, staan wij naast u. Vanuit hart en ziel creëren wij samen met u een passend afscheid.

Telefoon 010-8413324 (24/7)

www.lichtuitvaartzorg.nl

Ronald Schens

Uitvaartadviseur

’Het verwerken van een verlies begint met een waardig en respectvol afscheid. En dat is iets waarin ik daadwerkelijk iets kan en wil betekenen.’

REGIO Evangeliegemeente Morgenstond Pijnacker - Elke zondag 10.00 uur samenkomst (Stanislas College, Sportlaan 3a, Pijnacker). Baptistengemeente Zoetermeer (Moeder Teresasingel 100, Zoetermeer) – elke zondag dienst 09.15 uur. Evang. Gem. Parousia (Wattstraat 64, Zoetermeer) – elke zondag 10.00 uur samenkomst. Harvest Ministries (Turfschipkade 1, Zoetermeer) - elke zondag dienst 11.00 uur. Harvest Ministries (Rosestraat 1025, Rotterdam) - elke zondag dienst 11.00 uur. Doopsgezinde Gemeente Rotterdam (Noordmolenwerf 1-3, Rotterdam) - elke zondag dienst 10.15 uur.

† Den Haag, 5 september 2017

010 447 99 00

www.vanderspekuitvaart.nl

“Een goed verzorgde uitvaart is een afscheid maar ook een goede start van het leven na een verlies. Dat gunnen wij iedereen…”

Wanneer iemand in uw omgeving overlijdt zijn wij er graag voor u. Wij zijn dagelijks 24 uur bereikbaar.

010-5216558 | 06-14697174 info@werneruitvaart.nl | www.werneruitvaart.nl

Houder van Keurmerk Uitvaartzorg


27

De Heraut woensdag 13 september 2017

Familieberichten

Medische diensten

de alledaagse dingen zijn veelzeggend

Huisartsen: Bleiswijk - Spoedeisende huisartsenhulp buiten kantooruren: 17.00-08.00 uur (werkdagen) en zaterdag, zondag en feestdagen: SpoedZorg Midden-Holland, Bleulandweg 10, 2803 HH Gouda, tel. 0182–322488 (na telefonische afspraak). Volg de borden Groene Hart Ziekenhuis Bleulandlocatie. U kunt eerst de patiënt afzetten en daarna (betaald) parkeren op het parkeerterrein Groene Hart Ziekenhuis. Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs – Spoedeisende hulp in het weekend en van 17.00-08.00 uur tijdens werkdagen (na telefonische afspraak): Huisartsenpost Franciscus Gasthuis (HAP), Kleiweg 500, 3045 PM Rotterdam: 0104669573.

Intens verdrietig, maar met diep respect voor de geweldige strijd die hij de laatste jaren heeft geleverd om bij ons te blijven, delen wij u mee dat rustig is ingeslapen onze lieve papa, opa en schoonvader

Gerard Goud * 21 augustus 1936 Miep † Yvonne en Peter Tim Lotte Jolanda en Hennie Jara Koninginnetuin 25 2665 TV Bleiswijk

Apotheken Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek: -Apotheek Adelheid (Kerksingel 25, B&R, 010 - 5116740) maandag t/m vrijdag van 8.30-18.00 uur en zaterdag van 10.00-13.00 uur; -Apotheek Meerpolder (Boerhaavestraat 15, B&R, 010 5110270) maandag t/m vrijdag 8.00-18.00 uur; -Apotheek Bergschenhoek (Dorpsstraat 37, Bergschenhoek, 010 - 5212249) maandag t/m vrijdag van 8.15-18.00 uur en zaterdag van 09.00-13.00 uur; -Apotheek Klapwijk (Klapwijkse Zoom 97, B&R, 010 - 7523079) maandag t/m vrijdag van 8.0018.00 uur en tussen de middag gesloten van 12.30-13.30; -Apotheek Parkzoom (Tjeerd Kuipersstraat 5, Bergschenhoek, 010 - 5249414) maandag t/m vrijdag 8.00-18.00 uur en zaterdag 10.0011.00 uur. Werkdagen 18.00-08.00 uur en zon- en feestdagen: dienstapotheek Rotterdam Noord, Sint Franciscus Gasthuis, Kleiweg 500, 3045 PM Rotterdam, tel. 010 – 4617878, fax. 010–4617061, e-mail: dapnoord@sfg.nl . Apotheek Bleiswijk: Adreas: Gezondheidscentrum De Tuinen, Oranjetuin 128, tel. 010– 5214262. Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.00-18.00 uur, zaterdag 10.30-12.00 uur. Buiten deze openingstijden wordt voor spoedeisende apotheekhulp waargenomen door de Dienst Apotheek Midden Holland, Bleulandweg 10, 2803 HH Gouda (bij de HAP), tel. 0182–698820. Route: zie onder huisartsen Bleiswijk.

Bloedprikken:

STAR-MDC Bloedafname: -Prikpoli Zorgcentrum De Tuinen, Oranjetuin 124-126 in Bleiswijk op wo. 08.30-09.00 uur. -Huisartsencentrum, Oosteindseweg 1, Bergschenhoek: ma. t/m vr. 09.15-10.00 uur, di. en do 17.0017.45 uur. -De Zorghoek, Verzetstraat 12, Bergschenhoek, ma. t/m vr. van 07.30 – 08.30 uur. -Berkel en Rodenrijs, van Naeldwijcklaan, entree t.o. Dr. Vlamingstraat (via een tuinhek waar bord met STAR logo en tekst Bloedafname staat. Ingang NIET via Huize Petrus!), ma. en wo. 09.30ng 10.15 uur, di. en vr. 07.30-08.30 uur, di. en do. 18.15-19.00 uur. Polikliniek LangeLand Bergschenhoek: -Gezondheidscentrum Parkzoom, Tjeerd Kuipersstraat 17, Bergschenhoek, tel. 079 - 346 43 33, maandag t/m vrijdag van 08.00– 10.00 uur. Locatie Franciscus Berkel: Inwoners van Lansingerland e.o. kunnen uitgebreide en kwalitatief goede medisch specialistische zorg uw krijgen in Sint Franciscus Gasthuis Locatie Berkel. Deze bestaat uit een polikliniek en een diagnostisch centrum en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. Bloedafname kan de hele dag tussen 07.30 en 16.30 uur.

9 5,

† 8 september 2017

Er is gelegenheid om afscheid van Gerard te nemen op donderdag 14 september van 14.30 tot 14.45 uur in de aula van crematorium Hofwijk, Delftweg 230 te Rotterdam waarna om 15.00 uur de crematieplechtigheid zal plaatsvinden. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren en samenzijn in de ontvangstruimte van het crematorium.

De vele vormen van medeleven die wij hebben mogen ervaren na het overlijden van mijn optimistische man, onze vader, schoonvader en opa ’Sterven is het uitdoven van een lamp in het ochtendlicht, niet het uitdoven van de zon.’

Theo Lexmond waren hartverwarmend en hebben ons bijzonder getroost.

Tagore (1861-1941)

Graag willen wij u hartelijk bedanken voor de vele blijken van medeleven die wij hebben ontvangen tijdens het ziekbed en na het overlijden van

Wij willen iedereen hiervoor hartelijk bedanken. Ria Lexmond-Wooning Kinderen en kleinkinderen

Anneke van der Pijl-Slootmans Rotterdam, 1940

September 2017

Bleiswijk, 2017

Uitvaartverzorging van den Bogerd

Wij voelen ons hierdoor gesterkt en weten dat zij niet zal worden vergeten. Familie Van der Pijl Familie Olivier

Wanneer de tijd voor u even stil staat nemen wij voor u alle tijd Ireneweg 17

TIM MERMAN NATUURSTEEN

2665 AN - Bleiswijk

grafgedenkstenen

010 - 522 27 90

traditioneel en eigentijds | in alle prijsklassen | deskundig advies

hoofdvestiging Vierbannenstraat 1 4306 BH Nieuwerkerk telefoon 0111– 641 798 info@timmerman-natuursteen.nl

bel 010 – 413 69 10 voor

www.uitvaartverzorgingvandenbogerd.nl • info.uitvaart@kpnmail.nl

een vrijblijvend gesprek bij Van der Spek Uitvaart

Berkelse Poort 33 B 2651 JX Berkel en Rodenrijs

meer informatie en gerealiseerde monumenten op timmerman-natuursteen.nl

10 jaar

‘Zoals de overledene het zelf U I T VA A R T V E R Z O R G I N G heeft bepaald of gewild, of zoals ‘Betrokkenheid en respect de nabestaanden het wensen’

Familiebedrijf Teeuw Uitvaartverzorging In 1989 is Teeuw Uitvaartverzorging opgericht door Theo en zijn echtgenote Wil Teeuw. Ook zoon Lucas en dochter Angélique zijn in het bedrijf actief. Theo zegt over de achterliggende 25 jaar:

Persoonlijk en betrokken Direct contact

010 - 524 01 23

‘Wij zijn met de tijd meegegaan zonder onze waarden en het respect en begrip voor andermans waarden te verliezen. Daardoor wordt ons familiebedrijf gewaardeerd door kerkgenootschappen in de regio en daarbuiten. In de wijde omgeving kent men ons als een vertrouwde, sociaal en maatschappelijk betrokken organisatie. Wij onderhouden goede contacten met collega-ondernemers. Met iedereen maken wij duidelijke afspraken. Ook wanneer de uitvaart voorbij is en de rust weerkeert of de stilte en leegte toeslaan blijven wij beschikbaar.’

voor persoonlijke wensen

vinden wij belangrijk’

Kantoor en Showroom Bleiswijk Hoekeindseweg 61

dag en nacht bereikbaar

WWW.UITVAARTVERZORGINGSERRY.NL

Uitvaartcentrum Bleiswijk

Familie Teeuw, met v.l.n.r. Hoekeindseweg 23 • Gespecialiseerd in thuis opbaren Angélique, Wil, Lucas en Theo Teeuw • Verzorgen van o.a. kerkelijke uitvaarten Uitvaartcentrum Berkel • Vooraf vastleggen van uw uitvaartwensen U I T VA A R T V E R Z O R G I N G Plein 1945 - 1995 nr 4 • Opbaren in uitvaartcentrum naar keuze Bleiswijk Berkel en Rodenrijs Teeuw Uitvaartverzorging, Rouwcentrum Berkel, Plein 1945–1995, • Uitvaarten in de gehele regio Hoekeindseweg 61, 2665 KB Bleiswijk. 2651 JZ Berkel en Rodenrijs. Telefoon: 010 - 521 60 16 Telefoon: 010 – 512 05 90 • Nazorg E-mail: info@teeuwuitvaartverzorging.nl

Zoals de overledene het zelf

heeft bepaald of gewild, of zoals www.teeuwuitvaartverzorging.nl de nabestaanden het wensen.

Website: www.teeuwuitvaartverzorging.nl

Postbus 79 • 2660 AB Bergschenhoek • info@uitvaartverzorgingserry.nl

Dag en nacht bereikbaar 010 - 521 60 16

Showroom op afspraak op werkdagen en ’s avonds te bezoeken.

Z h d


Adres: Smitshoek 18a inDeBergschenhoek Heraut woensdag 13 september 2017

28

KAPSALON

Dorpsstraat 18 Bleiswijk 010 521 86 82

Locatieplan ondergrondse containers fase 1a Het college van B&W maakt bekend dat op 29 augustus 2017 besloten is het ontwerplocatieplan ondergrondse containers (milieuparken) fase 1a vast te stellen en vrij te geven voor inspraak. Bij de besluitvorming wordt de uniforme openbare voorbereidingsprocedure gevolgd, zoals beschreven in de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

www.simonesstyle.nl

Beschrijving ontwerpbesluit Het betreft het plaatsen van ondergrondse containers ten behoeve van het inzamelen van de grondstoffen; glas, PMD (plastic, metaal en drankkartons), oud papier/karton en textiel op de volgende locaties: Berkel en Rodenrijs BR 2 t/m BR 7 - Rozenoord (alle stromen) BR 9 - Donjon / Lunet (glas) BR 27 - Havenstraat (glas) BR 42 - Oostersingel (glas)

Bergschenhoek BR 11 - Van Vredenburchlaan (glas) BR 14 t/m BR 20 - Rondom (alle stromen) BR 23 - Struisvaren (glas)

Inzage U kunt het ontwerp-locatieplan Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs vanaf 11 september 2017 tot en met 23 oktober 2017 inzien via www.lansingerland.nl/bekendmakingen. U kunt ook telefonisch een afspraak maken met vakgroep afval en schoon van de afdeling Beheer en Onderhoud via telefoonnummer 14 010.

Slaap 4 all

De webshop voor al uw bedtextiel

Iedere woensdag op uw markt in Berkel Voor uw overtrekken, hoeslakens, molton, splittoppers, gewone lakens, enz info@slaap4all.nl

www.slaap4all.nl

06 18 44 53 66

Zienswijze Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen aan gemeente Lansingerland, ter attentie van burgemeester en wethouders, afdeling Beheer en Onderhoud, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs o.v.v. zienswijze BW1700142. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met vakgroep afval en schoon via telefoonnummer 14 010. Bij uw zienswijze vermeldt u in ieder geval uw naam en adres, de datum, op welk besluit uw zienswijze betrekking heeft, de containerlocatie waarop uw zienswijze gericht is en de reden(en) van uw zienswijze. Het college zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het definitieve locatieplan ondergrondse containers fase 1a. Alleen belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen indienen over een voorgenomen ontwerpbesluit kunnen later beroep bij de Raad van State aantekenen tegen een definitief besluit.

Power Academy Lansingerland is er voor jou! Lansingerland – Met de meeste kinderen gaat het goed. Maar, soms loopt het even niet lekker, dan gaat het niet goed thuis of op school. Bijvoorbeeld omdat een kind onzeker is, bang is om fouten te maken, vaak ruzie heeft of gepest wordt. Extra ondersteuning kan dan helpen, bijvoorbeeld door een training via de Power Academy Lansingerland, kortweg PAL. De gemeente Lansingerland maakt het mogelijk dat deze trainingen voor kinderen en jongeren uit Lansingerland gratis zijn. Iedereen die in de gemeente woont kan zich aanmelden. Ook dit jaar biedt FlexusJeugdplein via PAL weer diverse trainingen voor kinderen en jongeren aan op het gebied van sociale vaardigheden, weerbaarheid, faalangst en scheiding. De trainingen zijn erop gericht om kinderen, jongeren én hun ouders sterker

te maken. Iedere training is afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van de deelnemers en op wat zij nodig hebben. Joke Dubois, trainster en schoolmaatschappelijk werker in Lansingerland: “In de trainingen koppelen we wat de

Gratis trainingen voor kinderen en jongeren om ze sterker te maken.

kinderen hier doen met ‘buiten’. We laten ze ervaren dat ze iemand zijn, dat ze welkom zijn en kracht in zichzelf hebben. Het met gerichte aandacht op zoek gaan naar hun eigen kracht zit in elke training. Kinderen worden gewezen op de dingen die ze al wel kunnen en op vaardigheden die ze kunnen uitbreiden of aanleren. Het merendeel gaat in groepsverband, maar er passen ook individuele stukjes in de training. Centraal staat altijd dat ‘ik kan niet’, wordt omgezet in ‘veel dingen kan ik wel, dus wat ik nog moet leren, gaat me ook wel lukken!’.”

In de JuSoVa training, bijvoorbeeld, worden sociale elementen van judo gebruikt om kinderen te leren hoe zij hun gedrag kunnen bijsturen. Dit najaar start ook weer een training voor kinderen die te maken hebben met de scheiding van hun ouders: Dappere Dino’s. Deze training is voor kinderen tussen 6 en 8 jaar. De kinderen leren hierin door middel van spel omgaan met problemen en emoties rond de scheiding. De gemeente Lansingerland betaalt de training. Iedereen is welkom, maar vooraf wordt wel samen met de ou-

ders en jongere gekeken of de training bij hen past. Een training bestaat uit 8 tot 12 bijeenkomsten (afhankelijk van de training) en één of meer ouderavonden. Er wordt in kleine groepen, van circa 10 deelnemers per training, getraind. Bij voldoende aanmeldingen gaat een training van start.

Informatie en aanmelden: http://www.flexusjeugdplein.nl/jongeren-ouders/trainingen-lansingerland of neem contact op met het secretariaat Trainingen, tel. 010 - 2211999.


Een uitgave van Weekblad De Heraut BV

www.heraut-online.nl

Woensdag 13 september 2017

De Parkzoom-Lionsloop komt er weer aan Bergschenhoek – Gezondheidscentrum Parkzoom en Lionsclub Bergschenhoek organiseren op zondag 24 september samen de vijfde editie van de inmiddels bekende Parkzoom-Lionsloop door Bergschenhoek; een loop voor alle leeftijden. Trees Borkus-Henskens

Oktober is borstkankermaand. Om hieraan aandacht te besteden organiseert de Franciscus Borstkliniek een informatieavond voor borstkankerpatiënten, naasten en andere geïnteresseerden. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 oktober 2017 van 19.00 tot 21.30 uur in Franciscus Vlietland, Schiedam. Tijdens de informatieavond wordt aandacht besteed aan verschillende onderwerpen: Erfelijkheid en klinisch genetisch onderzoek en hoe gaan kinderen om met kanker in hun omgeving. Ook bestaat de mogelijkheid om ervaringsverhalen te delen met andere patiënten. De avond wordt afgesloten met een lingerie- en badmodeshow. Vanaf 18.30 uur zijn belangstellenden van harte welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond.

Het jaarlijkse hardloopevenement kent dit jaar drie afstanden: de kidsrun (4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar), de 5 kilometer loop en de kwart marathon van 10,5 kilometer. Er is ook weer een goed doel aan de loop gekoppeld. Dit jaar is gekozen voor het G hockey bij HVB te Bleiswijk. Extra kracht Met de komst van de Lions Bergschenhoek heeft de Parkzoomloop er organisatorisch weer wat extra mankracht bij gekregen. Vorig jaar waren zij al van de partij, maar ditmaal zijn ze ook betrokken bij de organisatie. Het past helemaal bij het Lionsdenken: lokale inzet met daaraan een goed doel gekoppeld. Rond de start- en finishplek – ditmaal op het terrein bij zwembad De Windas – zullen banners van de sponsoren een erehaag gaan vormen voor de deelnemers. De routes lopen voor een belangrijk deel door het groengebied (onder andere het Annie M.G. Schmidtpark),

Informatieavond voor borstkankerpatiënten

Aanmelden

Inmiddels zijn de posters overal verspreid en kan er ingeschreven worden op de verschillende afstanden.

er is een waterpost onderweg, evenals een aantal verkeersregelaars en bij aankomst wacht – naast een groot aantal familie en vrienden - weer water en fruit.

Motto Het motto van dit jaar luidt ‘Loop voor het goede doel, maar ook voor jezelf door meer te bewegen’. Vorig jaar ging

het aantal inschrijvingen de 300 voorbij, maar de organisatie rekent ditmaal op nog meer enthousiaste lopers. Inschrijven kan via www.gcparkzoom. nl.

Aanmelden voor deze informatieavond kan via het secretariaat Oncologiecommissie, tel. 010 - 461 7122 of stuur een e-mail naar oncologiebijeenkomst@ franciscus.nl o.v.v. informatieavond borstkanker.

Kliniek voor tandheelkunde tanDent vestigt zich in het centrum Altijd bereikbaar

Bergschenhoek – Tandarts Jeannette Tan-Lie, die in 2015 de tandartsenpraktijk aan de Blankvoorn in Bergschenhoek overnam, heeft de stap gezet naar een splinternieuwe praktijk op de hoek van de Kerkstraat en het Rondom in het centrum van Bergschenhoek. Daar opende zij tanDent, kliniek voor tandheelkunde. “Een heel nieuw pand, centraal gelegen, makkelijk te bereiken, parkeerplaatsen voor de deur en bovendien compleet gerealiseerd op de begane grond. We zijn er heel blij mee deze mooie locatie gevonden te hebben. Inmiddels zijn twee behandelkamers compleet ingericht en in gebruik. Met de verhuizing kwam er meteen ruimte voor een tweede tandarts die wij vonden in Doro Kurzielewiz. Zij werkte vele jaren in een praktijk te Pijnacker en is bovendien een goede bekende van Coen, de tandarts die ruim tien jaar aan de Blankvoorn werkte.”

Doordat tanDent ook deelneemt aan de weekenddiensten is er altijd een tandarts bereikbaar. ‘Bovendien hebben wij de beschikking over gediplomeerde preventie-assistentes die uitgebreide gebitsreinigingsbehandelingen kunnen uitvoeren bij patienten die dit nodig hebben. Zij kunnen hierbij hulp bieden om de eigen mondhygiëne waar nodig te verbeteren; door voorlichting en instructies, ook bij kinderen. Open Dag Op zaterdag 23 september tussen 12.00 en 15.00 uur zet tanDent tijdens een Open Dag de deuren open voor belangstellenden die in de praktijk een kijkje kunnen komen nemen en kennis maken met zowel de praktijk als de medewerkers en de vele mogelijkheden.

Het team van tanDent.

Geen lange wachttijden en ruimte voor nieuwe inschrijvingen zijn enkele pluspunten van de verhuizing, maar er

is meer. De tandarts vertelt: “We kunnen nu meer behandelingen uitvoeren en beschikken over de nieuwste appa-

ratuur voor preventie, mondhygiëne, kleine chirurgische ingrepen en volgend jaar komt daar implantologie bij.”

Tijdens de Open Dag bestaat tevens de mogelijkheid voor nieuwe patiënten om zich bij tanDent in te schrijven.


30

De Heraut woensdag 13 september 2017

Sporters opgelet!! Uit enthousiasme uw grenzen overschreden? Een blessure ontstaat ook als u een (soms niet bekende) fysieke beperking heeft. Voor het onderzoeken en behandelen van deze klachten kunt u terecht bij uw podotherapeut.

Voetzorg Lansingerland

Sportpodotherapie • Podotherapie • Kinderpodotherapie

Elke sport heeft zijn eigen kenmerken en daarmee ook zijn blessures. Voetzorg Lansingerland kent deze blessures en kan u daarbij helpen.

Meer hulp nodig in huis? Dat kan ! Bel een doordewijker. • Handige hulp in en om het huis. • U heeft geen indicatie nodig en er is geen wachtlijst. • U kunt Uw doordewijker zelf uitkiezen of bellen met de coördinator van Doordewijks. • Er is een vast uurtarief. De oplossing is dichterbij dan u denkt.

Goed om te weten

Weet wat u doet bij een blessure

- Voetzorg Lansingerland maakt alleen gebruik van de meest geavanceerde technologieën om u te onderzoeken. - Voetzorg Lansingerland beschikt over ruim opgezette onderzoeksruimtes. Ruim 12 meter loop/renruimte om uw bewegingen goed te kunnen analyseren. - U heeft bij Voetzorg Lansingerland een vaste behandelaar. - U kunt bij ons ook terecht zonder verwijzing van uw huisarts. - Een podotherapeut is de enige “voetbehandelaar” met een afgeronde HBO-opleiding - Een podotherapeut staat als enige “voetbehandelaar” BIG-geregistreerd

Meer informatie kunt u vinden op de website

www.doordewijks.nl

Ook als u zich wil aanmelden als DoorDeWijker.

Lansingerland@doordewijks.nl • 06 5718 51 21

We nemen nog nieuwe patien ten aan

Praktijkadres

Rodenrijseweg Een tennispartij, een 4 A (centrum Berkel en Rodenrijs) voetbaltoernooi, een rondje Gratis parkeerplaatsen voor de deur hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk! Maar wat als u ineens last krijgt van Meer informatie uw voet, enkel of knie? www.voetzorglansingerland.nl Uw podotherapeut weet raad.

Bel of mail voor een afspraak naar De podotherapeut is een 010 – 888 77op02 erkend specialist het gebied van de voet en info@voetzorglansingerland.nl behandelt deze klachten.

Ook avondafspraken mogelijk Informatiefolder podotherapie en sportblessures

Algemene Tandkunde Orthodontie (in eigen huis) Implantologie (in eigen huis) Prothesewerk Reparaties Mondhygiëne En nog veel meer...

geepeedent.com Zilvergracht 119 Berkel en Rodenrijs (010) 218 93 90

Zorg van Generaties Franciscus Berkel Wat is oud? En welke zorg heeft u dan nodig? Er zijn heel wat 70jarigen die zich nog geen ‘senior’ voelen. Toch valt niet te ontkennen dat mensen van 70 andere zorg nodig hebben dan bijvoorbeeld een 30-jarige. En een 30-jarige heeft weer andere zorg nodig dan een kind of baby. Omdat wij begrijpen dat u, ongeacht uw leeftijd, toch graag de juiste zorg dicht bij huis wilt hebben, bieden wij Franciscus Berkel. Franciscus Berkel biedt inwoners in de regio Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp kwalitatief hoogwaardige zorg, zoals u gewend bent van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Gelegen in Berkel en Rodenrijs, kunt u terecht voor spreekuren, ingrepen en onderzoeken. Enthousiast team Het enthousiaste team van poliklinieklocatie Franciscus Berkel, staat op alle werkdagen voor u klaar. Zij bieden snelle service en korte wachttijden. Heeft u van uw huisarts een doorverwijzing voor het ziekenhuis? Dan kunt u altijd vragen of u op het spreekuur in Berkel en Rodenrijs terecht kunt. Het team van medewerkers en artsen biedt u persoonlijke aandacht, wat versterkt wordt door de kleinschaligheid van de locatie. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met de andere zorgaanbieders die in het gezondheidscentrum zijn gevestigd.

16 specialismen In Franciscus Berkel zijn maar liefst 16 specialismen vertegenwoordigd. Voor bloedprikken, ECG’s (hartfilmpje) en röntgenfoto’s kunt u zonder afspraak langskomen. Ook is er een behandelkamer voor kleine poliklinische ingrepen. U kunt terecht bij de volgende specialismen: • Allergie • Kinder• Cardiologie geneeskunde • Chirurgie • Longziekten • Dermatologie • Maag-, • Geriatrie Darm- en • Gynaecologie/ Leverziekten Verloskunde • Neurologie • Orthopedie • Interne Geneeskunde • Radiologie • Keel-, Neus- en • Reumatologie Oorheelkunde • Urologie Op www.franciscus.nl/berkel vindt u een actueel overzicht van de dagen waarop een specialist spreekuur houdt. Op meerdere dagen is een orthopedisch instrumentenmaker aanwezig. Iedere vrijdag is er een orthoptist aanwezig. Goed bereikbaar Parkeren is mogelijk voor het gebouw. Met uw parkeerschijf parkeert u drie uur gratis.

De bus rijdt elk half uur en heeft een halte nabij Franciscus Berkel. Telefonisch kunt u de medewerkers van Franciscus Berkel van maandag t/m vrijdag tussen

8.00 en 16.30 uur bereiken via telefoonnummer 010 - 461 77 00. Op deze tijden is de locatie ook geopend. Op www.franciscus.nl/berkel vindt u overige informatie.


31

De Heraut woensdag 13 september 2017

Fonds verstandelijk gehandicapten vindt doel dichtbij rond de tafel om in actie te komen. Diertjes pakken, een blad of bloem laten groeien door het aan te raken. Via een kleine projector die aan het plafond wordt bevestigd worden op tafel allerlei beelden geprojecteerd; zwemmende vissen, vallende sterren, maar ook spreekwoorden. De beelden reageren op hand- en armbewegingen waardoor de zintuigen worden geprikkeld en er gesprekken ontstaan rond de tafel. “De Tovertafel wordt in de ruimte voor dagbesteding in De Rozenhoek geplaatst, maar is tevens te gebruiken door bewoners van De Handpalm, De Lansingh, De Rozenhoek en anderen.”

Lansingerland – Als in de week van 25 tot 30 september de collectanten van het Fonds verstandelijk gehandicapten huis aan huis bij de inwoners van Lansingerland aanbellen is het leuk te weten dat een belangrijk deel van de collecteopbrengst naar een goed doel binnen de gemeente gaat. Maar liefst 50% gaat direct naar een concreet doel in Lansingerland. Trees Borkus-Henskens Was dat vorig jaar een mooie kast en een deels vernieuwde keuken in De Rozenhoek te Bergschenhoek en een jaar eerder de aanschaf van enkele computers voor De Handpalm, ditmaal staat een Tovertafel op het wensenlijstje voor de dagopvang in De Rozenhoek aan de Laan der Vrijheid in Bergschenhoek. Extra zaken die niet betaald worden uit de zorg.

Pilotproject

Bovenaan Plaatselijk coördinator van de collecte (die altijd voor de laatste week van september in de agenda staat) Jan Otter is een trots man als hij stralend praat over de collecte, de collectanten en het goede doel. “We staan qua opbrengst bovenaan op de lijst van heel Zuid-Holland en dat is mede te danken aan het grote enthousiasme en het goede netwerk. We mogen altijd zelf een doel kiezen en dat ter goedkeuring insturen. Omdat er aan de

Jan Otter met enkele bewoners van De Rozenhoek die in de laatste week van september meewerken aan de collecte.

collecte een belangrijk plaatselijk doel gekoppeld zit vinden zowel de collectanten als de mensen waar ze aanbellen dat leuk. Onder de collectanten zitten ook enkele bezoekers van de dagop-

vang en bewoners van De Rozenhoek. Dinsdag zijn we op de markt in Bergschenhoek te vinden, woensdag op de Berkelse markt en zaterdag in Berkel Centrum.

Kan je met kinesiologie van allergieën af komen? Lansingerland - In een serie artikelen vertelt Merel Slotboom van praktijk Movimento in de Gezond en Welzijn bijlage meer over kinesiologie. Dit keer stellen we de vraag ‘Kan je met kinesiologie van allergieeën af komen?’ Regulier gezien kun je kijken of je een allergie hebt door provocatietesten. Het verdachte stofje (een allergeen) moet je dan innemen of wordt met krasjes op je huid gebracht of met een naald onder je huid gesproken. Dit zijn geen fijne testen”, licht Merel toe. Spiertest

“Ja, dat kan. Wij werken met de TAT, Transformerende allergie Technieken of met de NAET, Nambudripad’s Allergy elimination Technique. Dat zijn heel moeilijke woorden voor methodes waarmee we overgevoeligheid weg kunnen halen. Een allergische reactie is een overdreven reactie van het immuunsysteem op een op zichzelf onschadelijke stof zoals ei, suiker of pollen.

“Gelukkig kan een kinesioloog dat veel zachtaardiger doen. Wij werken immers met de spiertest. Deze test laat zien of stofjes je goed doen of je energie kosten. Bij een allergie gaat je arm naar beneden. Zo kunnen we zonder pijn en irritatie veel verschillende stoffen achter elkaar testen. Wanneer je weet waar je allergisch voor bent kunnen we deze heel vaak weg halen. We halen alle stress van je systeem ten opzichte van het stofje, zodat het lichaam voortaan geen histamine meer maakt wanner je het eet, ruikt of drinkt. Vaak heb je na de balans nog

een vermijdingstijd van een aantal dagen. Daarna mag je het langzaam weer gaan invoeren in je eetpatroon. Wat een kinesioloog ook kan testen is of je stofjes tekort komt. Dat kunnen zijn macro nutrienten zoals eiwitten, koolhydraten en vetten, maar ook vitamines en mineralen. Daarbij kunnen wij voor je uittesten welke voeding of supplement je zou kunnen helpen om je probleem op te lossen.” Veel voorkomende tekorten zijn magnesium (krampen), jodium (trage schildkier), probiotica (slechte spijsvertering), vitamine C (ontstekingen), L-glutamine (verstoorde slijmvliezen) en vitamine D (winterdepressie door dopamine tekort). “Mijn naam is Merel Slotboom en ik voer mijn praktijk Movimento sinds 2005. Ik ben kinesiologie gaan studeren, omdat het mij van dyslexie heeft afgeholpen en ik er alles van wilde weten, leren, toepassen en doorgeven. Vandaar dat ik heel graag deze kans benut om te vertellen over mijn mooie vak en hoop jullie net zo enthousiast te krijgen als dat ik zelf ben.”

De Tovertafel Een Tovertafel projecteert blaadjes, ballen en andere beelden op tafel, zodat ouderen, maar ook kinderen ermee kunnen spelen. Het activeert de spelers

Tien collectanten zullen ditmaal zijn uitgerust met een nieuwe collectebus waarbij de gever kan pinnen. “Een pilotproject dat vorige maand van start is gegaan en waar ook wij in een kleine setting aan meewerken met enkele pinbussen. Met name fijn voor mensen die geen (klein)geld in huis hebben en toch graag meedoen aan deze (half lokale) collecte.” Coördinator Jan is nog wel op zoek naar uitbreiding van het collectantenteam. “Hoe meer collectanten er mee doen met onze collecte des te kleiner zijn de wijken die ze lopen en des te leuker blijft het voor iedereen om mee te doen. Dus; hoe weinig tijd je er ook voor hebt, alle collectanten zijn van harte welkom en kunnen zich melden via fondslansingerland@gmail.com We komen er aan!”

Cursus Ziekenverzorging thuis voor mantelzorgers Lansingerland - Het thuis verzorgen van een zieke is geen gemakkelijke opgave. Voor wie hulp krijgt van een wijkverpleegkundige en/of een verzorgende blijft er nog heel wat werk en zorg over. Om het thuis verzorgen van een zieke gemakkelijker te maken organiseert het steunpunt Mantelzorg samen met Buurtzorg de cursus Ziekenverzorging thuis. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Deelnemers leren bijvoorbeeld hoe zij een bed kunnen verschonen terwijl de zieke erin ligt en hoe problemen als gevolg van bedlegerigheid kunnen worden voorkomen. Daarnaast wordt ingegaan op hulpmiddelen in en rondom het huis, voeding en medicatie. Ook de psychische aspecten van ziek zijn komen aan de orde, zowel met betrekking tot de zieke als wat het voor de familie kan betekenen. Wat zijn de gevolgen als iemand te horen krijgt dat hij ziek is en niet meer be-

ter kan worden. Bij een chronische ziekte kan het leven en de daarbij behorende toekomstplannen veranderen. Wat kan de omgeving dan betekenen voor een zieke? Aanmelding De cursus Ziekenverzorging thuis is bedoeld voor (aankomende) mantelzorgers. Belangstellenden die meer willen weten over zorg. De cursus wordt gegeven door twee wijkverpleegkundigen van Buurtzorg en bestaat uit vier bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur. De cursus zal plaatsvinden in het najaar van 2017. Locatie: Notaris Kruytstraat 36 te Bergschenhoek. Belangstellenden voor de cursus kunnen een mail sturen naar: w.hoek@buurtzorgnederland.com of bellen met tel. 06-51423473 (Winnie Hoek van Buurtzorg), bereikbaar op maandag en woensdag tussen 13.00 en 18.00 uur. Geef hierbij aan of de voorkeur uitgaat naar een cursus in de avond of in de middag. Kosten: € 15,- voor de totale cursus.


32

De Heraut woensdag 13 september 2017

Emergo vergroot zelfredzaamheid bij jong en oud Lansingerland - Reden voor een feestje bij Gezondheidscentrum Klapwijk, ergotherapiepraktijk Emergo startte een jaar geleden de praktijk in Lansingerland.

andere veters die het moeilijker maken. “Ik werk in de klas nauw samen met de juf of meester om bijvoorbeeld de schrijfvaardigheid te verbeteren. Wanneer er specifieke hulpmiddelen of aanpassingen nodig zijn, kan ik ouders adviseren en ondersteunen in het aanvragen hiervan”, aldus Nirja. Het doel is dat een kind vertrouwen krijgt in zijn mogelijkheden en succes ervaringen opdoet!

Ergotherapie is een wat minder bekende paramedische discipline, terwijl in deze tijden waarin ouderen gestimuleerd worden om steeds langer thuis te blijven wonen, de ergotherapeut vaak de aangewezen professional is om hierin te ondersteunen. Op scholen horen we ook steeds vaker Ergotherapie voor ouderen signalen dat kinderen onvoldoende mee kunnen komen en extra begeleiding nodig Als Jochen in Berkel en Rodenrijs rondhebben. “Ons vak is er op gericht zelfstandig en veilig functioneren te verkrijgen of te behouden”, vertellen Jochen en Nirja. “We bezoeken onze cliënten bijna altijd aan huis of op school omdat juist daar de dagelijkse activiteiten moeilijker gaan.”

kijkt valt hem op dat er veel ouderen met een rollator lopen, maar dat een juiste afstelling en instructies vaak ontbreken. “Ik zie het echt als een missie om alle ouderen goed en veilig met de rollator te laten lopen, zodat de kans op vallen afneemt.” Jochen komt ook veel bij ouderen die niet (meer) afhankelijk willen zijn van anderen voor het aan- of uittrekken van hun steunkousen. “Uittrekken kan bijna iedereen en voor velen lukt het met het juiste hulpmiddel en goede instructies ook om de steunkousen zelf aan te trekken”, zegt Jochen. Naast allerlei praktische tips, hulpmidde-

len en aanpassingen kan de ergotherapeut ook begeleiding bieden bij cognitieve problemen die bijvoorbeeld voorkomen bij de ziekte van Alzheimer of een beroerte. “We richten ons op de dingen die iemand nog wél kan, zodat de zelfstandigheid zoveel mogelijk behouden blijft en iemand het gevoel heeft iets te kunnen betekenen.” Ergotherapie wordt voor 10 uur per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Meer informatie op www.emergotherapie.nl, via info@emergotherapie.nl of 06-81091084 (Jochen) of 06-81089632 (Nirja).

Ergotherapie voor kinderen Kinderergotherapie is volledig nieuw in de regio en richt zich op het vergroten van de mogelijkheden van het kind in de dagelijkse taken die op hem of haar afkomen. “Zelfstandig boterhammen smeren, je in de klas kunnen concentreren op een opdracht of kunnen touwtje springen op straat”, geeft Nirja als voorbeelden. Een ergotherapeut bekijkt welke aspecten allemaal invloed hebben op het uitvoeren van de taak en gaat daarmee aan de slag. Zo kan het zijn dat een kind thuis wel zijn veters kan strikken, maar dat het tijdens de gymles niet lukt. Mogelijk is er te veel afleiding, is de uitgangshouding niet goed of hebben de gymschoenen

Nirja en Jochen van ergotherapiepraktijk Emergo.

Kan chiropractie ook ú helpen?

Lid ANBOS

Neem snel een kijkje op onze geheel vernieuwde site! Nu ook online reserveren*. Reserveer nu uw medische specialisaties voor 6 oktober, 10 november en 15 december: Het weghalen van kleine / middelgrote spataderen d.m.v. droogspuiten

Gormley Chiropractie helpt mensen al jaren met het bevorderen van hun gezondheid. Deze maand nodigen wij u uit voor een gratis screening. Deze screening bestaat uit een intakegesprek en een basisonderzoek en is geheel vrijblijvend. Kunnen wij u helpen, dan zal de chiropractor de mogelijkheden met u bespreken. Wanneer uit de screening blijkt dat u bij ons niet aan het juiste adres bent, dan vertellen wij u dat uiteraard ook.

Gaat een stuk beter met ons. Zonder rugpijn en zonder migraine. Voor ons is een nieuwe wereld opengegaan.

Na de eerste behandeling stond ik ‘s avonds met veel meer gemak en zonder die vreselijke rugpijn op vanuit mijn stoel. De medicijnen heb ik direct aan de kant geschoven..

“ “

Ik wist niet van chiropractie en wat het voor je kon doen. Ik ben heel positief verrast en helemaal voor deze methode om klachten te bestrijden/voorkomen.

IS GRAT ING N E E R C S

* Niet mogelijk op de medische specialisaties. Deze dient u telefonisch of per mail te boeken.

Imkerstraat 12 - 2651 KA Berkel en Rodenrijs - 06 1588 4272 - info@salonsirene.nl

Gormley straalt rust en vertrouwen uit, heeft specifieke aandacht voor patiënten en is duidelijk over de belangrijke aspecten van de behandeling.

Laseren van kalknagels

Gaat u mee op ontdekkingstocht bij Salon Sirène? Geniet van de heerlijke geuren, luxe texturen, pure ontspanning en écht resultaat. Anti-ageing behandelingen, massages, innovatieve technieken, vakkennis, passie en persoonlijke aandacht. Het zijn dé ingrediënten die een bezoek aan Salon Sirène tot een succes maken.

Ik kan bijna alles weer. Ik hoop nog jaren plezier van jullie praktijk te mogen hebben!.

Boezemweg 75 2641 KG Pijnacker T 015 - 380 74 99 F 015 - 380 74 90 E info@gormley.nl www.gormley.nl

Onze assistentes Wanda, Gerdy, Caroline, Anita of Andy staan u graag te woord om uw gratis en vrijblijvende screening afspraak in te plannen.


33

De Heraut woensdag 13 september 2017

Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg

Terminale zorg door vrijwilligers bij u thuis Lansingerland - Het klinkt misschien wat zwaar en tegelijk is het een natuurlijk proces. Sterven, dood gaan, overlijden. We hebben er diverse benamingen voor. Het is het enige in het leven waarvan we zeker weten dat het gaat komen. En toch kan het ons overvallen. Onbekendheid met wat komen gaat, angst voor pijn, verdriet, moeten loslaten, het komt zo vroeg, het doet zo zeer, het komt maar niet… Als de dood op ons pad komt, moet er van alles. Komen er vaak veel emoties los, is er zoveel te regelen en verwerken. Het is daarom goed om daar op zijn/ haar eigen tijdstip vast bij stil te staan. Het in zichzelf toe te laten en daarna ruimte te maken voor vragen als: wat zou ik willen, wat zou ik nodig hebben, wat heeft mijn omgeving nodig. Iedereen heeft meestal de keuze om vast na te denken waar je wilt zijn als je ziek bent en je einde nader komt. Dan kun je daar met je geliefden (en verzorgers) over spreken en afspraken over maken. Deze duidelijkheid kan houvast bieden naast dat er al zoveel te verwerken en te regelen is. Thuis sterven De meeste voorkomende locaties waar je kunt zijn, zijn een ziekenhuis, een verpleeghuis, een hospice (waar men

hier helemaal op ingesteld is, vrijwila ligers voor opgeleid zijn en een bija naathuis situatie is gemaakt) en thuis. Het is bijna altijd mogelijk om te kiezen om thuis te blijven. Er wordt dan intena sief samengewerkt door verschillende zorgverleners zoals huisarts, thuiszorg (inclusief nachtzorg als dat nodig is), familie, Welzijn Lansingerland en faa milie. Welzijn Lansingerland kan vrija willigers inzetten die ervoor kiezen mensen in de laatste fase van hun leven te begeleiden. Vrijwilligers palliatiea ve thuis zorg worden zij genoemd. Ze hebben een speciale opleiding hiervoor gevolgd. Velen hebben een zorgacha tergrond. Ze hebben ervaring in de omgang met mensen die weten dat ze ernstig ziek zijn (en hun familie) en binnenkort gaan komen te overlijden. Ze bieden een luisterend oor, helpen met verzorging en waken. Ze voegen

zich in de situatie waar ze komen. Ze ondersteunen de zieke en diens familie bij tal van praktische taken. Soms is de familie niet zo groot, wonen ze ver weg, soms zijn er andere redea nen om ondersteuning van buiten de eigen kring erbij te betrekken. Denk aan behoefte om even uit de situatie te kunnen zijn om bij te tanken, andere dingen te doen enzovoort. De inzet van de vrijwilligers kan aangevraagd wora den door u zelf, uw familie, huisarts, thuiszorg of anderen uit uw netwerk. Er kunnen zoveel dagdelen ingezet worden als nodig is. Informatie De vrijwilliger kan ook al eerder in uw ziekteproces eens bij u thuis komen om kennis te maken en samen met u te kija ken naar waar u behoefte aan heeft. Heeft u vragen of wilt u zich aanmela den dan kunt u bellen naar Welzijn Lansingerland, tel. 010 a 522 55 45 en vraag naar Maria Boersma of een van de ouderenadviseurs. Het mailadres is: cih@swsl.nl. Facebook: informelehulpa welzijnlansingerland.

Wereldreumadag bij Franciscus Rotterdam.

Aandacht voor reuma bij Franciscus Gasthuis & Vlietland Regio - Pijn en stijfheid in gewrichten of spieren, vermoeid zijn en moeilijk kunnen bewegen. Bijna twee miljoen Nederlanders, jong en oud, hebben dagelijks te maken met deze vervelende klachten omdat ze reuma hebben. Deze chronische aandoening kan het dagelijks leven veranderen. De ene dag lukt alles en de andere dag is een stukje wandelen al te veel. Franciscus Gasthuis in Rotterdam ora ganiseert tijdens de Wereld Reuma

Vindt u het lastig om te bepalen uit welke richting het geluid komt? Maak dan een afspraak voor een gratis gehoortest. Wij nemen graag de tijd voor u om uw gehoor te meten en te evalueren. Neem contact met ons op via telefoonnummer: 010 – 892 92 90.

Welzijn Lansingerland kan vrijwilligers inzetten die ervoor kiezen mensen in de laatste fase van hun leven te begeleiden.

HOORSTUDIO LANSINGERLAND - GEZONDHEIDSCENTRUM PARKZOOM Tjeerd Kuipersstraat 31, 2662 GM Bergschenhoek, 010 – 892 92 90 hoorstudiolansingerland@gmail.com, www. hoorstudiolansingerland.nl

Dag op donderdag 12 oktober 2017 verschillende activiteiten om aandacht te vragen voor reuma. Tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen belangstellenden langs informatiepunten van reumacona sulenten, de Reuma Patiënten Verenia ging Rotterdam en de orthopedisch schoenmaker. Van 13.00 tot 14.00 uur verzorgt Scapino Ballet Rotterdam een beweegworkshop. De workshop staat in het teken van beperkingen die mensen met reuma in hun mobiliteit ondervinden. Bezoekers worden uitgea nodigd om te komen ervaren, dat ook met beperkingen kan worden deelgea nomen aan verschillende bewegingsaca tiviteiten. Kijk voor meer informatie over het programma op www.franciscus.nl/reua madag. Ook op de Schiedamse locatie, Franciscus Vlietland, vinden er diverse activiteiten plaats.

DoorDeWijks geeft visitekaartje af in Lansingerland Lansingerland - DoorDeWijks staat voor betaalbare hulp binnen de wijk. Dit levert werkgelegenheid op en biedt hulp aan degene die wat ondersteuning of gezelschap kan gebruiken, ook zonder indicatie. Doordewijkers in Lansingerland hebben zich de afgelopen jaren met name sterk gemaakt om ouderen te ondersteunen die langer thuis blijven wonen. “Door soms met meerdere doordewija kers bij een klant te zijn, kan de cona tinuïteit worden gewaarborgd”, vertelt coördinator van DoorDeWijks Lansina gerland, Juliëtte Pronk. “Tevens heba ben we nu een medewerkster in dienst die hulp in het onderhoud van de tuin biedt, maar ook klussen in en rondom het huis doet. “Wijkbewoners die tijd beschikbaar hebben, kunnen zich als doordewijker inschrijven bij onze stichting om vera volgens betaalde hulp binnen de eigen wijk te gaan verrichten. Dit tegen een vast tarief. Behalve dat DoorDeWijks werkgelegenheid creëert en de sociale cohesie binnen de wijk

lijks inschrijfgeld van de doordewija kers, waarmee de naamsbekendheid gebruikt kan worden en van waaruit de begeleiding zal worden betaald. DoorDeWijks zorgt voor de contacten bij thuiszorg, kraamzorg, gezondheidsa

centra, apothekers etc. om zoveel moa gelijk verwijzingen te krijgen. Zij draa gen ook zorg voor de bezorging van het Doordewijkertje (krantje) in hun wijk, dat om de drie maanden uitkomt.” DoorDeWijks is bedoeld voor bijvoora

bevordert, is het ook een voordeel dat de doordewijkers hun eigen baas zijn. Bij al het werk is de sociale instelling zeer belangrijk, dus behalve dat er saa men thuis werk wordt verricht, is er ook tijd voor een kopje koffie, een praa tje en een hoop lol. Iedere doordewija ker kan aangeven wat voor werk hem/ haar aanstaat, dit kan licht huishoudea lijk werk zijn maar ook administratie, tuin bijhouden, boodschappen doen, naar het theater gaan etc. Betaling gaat rechtstreeks van de klant naar de doora dewijker.” Contacten De organisatie ontvangt alleen jaara

Een aantal van de doordewijkers in Lansingerland. Foto: Sjoerd Keizer.

beeld alleenstaande ouderen, nog wel zelfstandig wonend, herstellende ziea ken en verlichting van de mantelzorg (iemand inhuren om voor je familie te zorgen, omdat je het zelf te druk hebt of te ver woont). “Doordewijkers zijn gewend om regela matig evaluatiemomenten aan te gaan om goed door te nemen of alles nog naar wens is. Je kunt het thuis allemaal een stuk beter aan en zult een vrienda schap opbouwen met de doordewijker, die woonachtig is in haar/zijn omgea ving. Het werk van doordewijkers kan vera schillen door de grote variatie van talenten van de doordewijkers en de verschillende vragen van de klanten. Samen kom je vast tot een fijne samena werking”, aldus Juliëtte. Informatie/aanmelding: Stichting DoorDeWijks, www. doordewijks.nl, email: lansingerland@doordewijks.nl, tel. 06 a 57185121.


34

De Heraut woensdag 13 september 2017

Voet en/of houdingsproblemen? Uw klacht verhelpen/verbeteren door op maat gemaakte inlegzolen.

We kunnen u helpen bij o.a.: Voorvoetklachten Hielklachten Zenuwklachten in de voet

• • • • • • • •

• Teenafwijkingen • Houdingsklachten

(knie, heup, rug en nek)

Echografie in de praktijk Ook specialiatie voor kinderen en sporters Dunne zolen mogelijk voor nomaal schoeisel Lid van stichting LOOP en OPGen Vergoeding door zorgverzekeraars in de aanvullende pakketten

Praktijken in Gezondheidscentrum Parkzoom te Bergschenhoek en in De Tuinen te Bleiswijk

Tennis, voetbal, hockey, handbal of een rondje hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk! Maar wat als u ineens last krijgt van uw voet, enkel, knie of rug?

Maak een afspraak via één van de bovenstaande telefoonnummers of plan zelf uw afspraak gemakkelijk via onze website. Vestigingen in Lansingerland en Zoetermeer. Meer informatie? Kijk op www.podo-start.nl

Vraagbaak 67+ | Ouderenadvies Activiteiten | Informele hulp Mantelzorg | Vrijwilligerswerk Buurtbemiddeling

In 2017 heb ik de 2 jarige post-HBO opleiding sportpodotherapie succesvol afgerond. Naast podotherapeut ben ik ook fysiotherapeut. U kunt dus met sportblessures prima bij mij terecht! Ik help u ook graag om blessures in de toekomst te voorkomen. U kunt zonder verwijzing van uw huisarts een afspraak maken. Graag tot ziens in een van de vestigingen! Paul Docter

Kijk voor meer informatie op www.welzijnlansingerland.nl of bel 010-5225545

VERZORGING VERPLEGING ONDERSTEUNING EN BEGELEIDING

Movimento

IN UW EIGEN VERTROUWDE OMGEVING

Praktijk voor professionele kinesiologie

Omdat je weet dat het beter kan dan het nu gaat.

TAJ

Edisonlaan 28a, Bleiswijk

Bureau voor Zorg en Welzijn

www.movimento.nl

06-13047395

“Live to the Max!”

ZORG VOOR PARTICULIERE, PGB WLZ EN PALLIATIEVE ZORG Wij verlenen zorg in Lansingerland, Zoetermeer, Pijnacker en Rotterdam. Voor meer informatie: Jelka van den Baard Gorterlaan 26 • 2662 AE Bergschenhoek • 06-46205680 • www.taj-zorg.nl

Schoonheidsbehandelingen Permanente make -up Pedicure Wimperverlenging One By One

Marnix Gijsenstraat 26 2652 KL Berkel en Rodenrijs 0645782820

in Lansingerland Wilt u ook adverteren in deze bijlage? Neem contact met ons op: advertentie@de-heraut.nl 010 - 5118892

Volg ons op :

Facebook@gezondenwelzijninlansingerland


35

De Heraut woensdag 13 september 2017

Hoofdvestiging: Tjeerd Kuipersstraat 19, 2662 GM, Bergschenhoek Tel.: 010 - 519 09 85 www.vclverloskundigen.nl Afspraak maken op maandag t/m donderdag van 09.00 - 14.30 uur

Logopediepraktijk Berkel en Rodenrijs/Bergschenhoek Tel.: 010 - 511 88 42 www.logopedieberkelenrodenrijs.nl Vestiging Bergschenhoek: ‘De Driesprong’ • Landmeterplein 1 2661 SX Bergschenhoek Tel.: 010 - 521 13 66 De praktijk is op werkdagen geopend van 08.30 tot 18.00 uur.

Huisartsenpraktijk De Tol Tel.: 010 - 707 45 00 Fax: 010 - 707 45 09 Spoednummer: 010 - 707 45 02 www.gbrzorg.nl E-mail: praktijk@gbrzorg.nl

Polikliniek en diagnostisch centrum Boerhaavestraat 19, 2652 EP Berkel en Rodenrijs 010 - 461 7700, www.sfg.nl/locatieberkel

Tel.: 010 – 521 69 74 www.fysiokidslansingerland.nl E-mail: info@fysiokidslansingerland.nl

Verloskundigenpraktijk Lansingerland nu nog dichter bij jonge gezinnen Na jaren met veel plezier in het gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs een locatie gehad te hebben besloot het team van Verloskundigen in Lansingerland zich nog dichter bij de jonge gezinnen te vestigen en een locatie te openen in Het Gouden Hart in de Westpolder van Berkel en Rodenrijs. Parkzoom in Bergschenhoek blijft de hoofdlocatie. Op deze locatie bestaat de mogelijkheid tot het maken van echo’s en een afspraak op maandagavond. Op woensdagochtend is er spreekuur in het Medisch Hart te Bleiswijk en op vrijdag in Het Gouden Hart. “We hebben afscheid genomen van het Mozaïek, maar veel bewoners uit de Gouden Buurten zijn blij met de komst naar Het Gouden Hart. Evenals op de andere locaties gaat ook hier alles op afspraak.”

Vast team

Al weer veertien jaar werkt een vast team van verloskundigen - Hester,

Caroline, Celine, Erica en Monique – met veel plezier in de praktijk. Aangevuld met waarneemsters voor vakanties en bij drukte. “In onze verloskundigenpraktijk proberen we zoveel mogelijk aan individuele wensen te voldoen, zoals bijvoorbeeld een badbevalling een mogelijkheid is in het Reinier de Graaf Gasthuis. We werken nauw samen met zowel het Franciscus Gasthuis als het Lange Land Ziekenhuis. Bovendien mag iedereen een eigen geboorteplan schrijven dat besproken wordt. De praktijk heeft een goede samenwerking met Vrouw en Zorg en er zijn verspreid over het

jaar diverse voorlichtingsavonden over onder andere borstvoeding door lactatiekundige Cora Moerman, hypnobirthing van Esther Hut en zwangerschapscursussen van ECB Sport.”

Stabiel

Het geboorteaantal blijft in de Lansingerlandse praktijk redelijk stabiel. Er wordt nog steeds thuis bevallen wat ook veilig is en prima gaat. “Anders zijn we snel in het ziekenhuis. In de loop van de jaren zien we wel een verschuiving naar bevallen in het ziekenhuis. Poliklinisch, waarbij de verloskundige meegaat.”

Apotheek Meerpolder Boerhaavestraat 15 2652 EP Berkel en Rodenrijs tel. (010) 511 02 70 www.apotheekmeerpolder.nl info@apotheekmeerpolder.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.00 - 18.00 uur

Praktijk voor Fysiotherapie en Manuele therapie Houwaart Boerhaavestraat 11 | Tel.: 010-511 33 80 | Fax: 010-511 88 31 www.fysiohouwaart.nl E-mail: informatie@fysiohouwaart.nl

Elina Hoogendoorn Psychologiepraktijk Hoogendoorn GZ-Psycholoog in de Generalistische Basis GGZ Cognitief Gedragstherapeut i.o. 06-12330514 www.psychologiepraktijkhoogendoorn.nl

Ik werk op woensdag en donderdag in het gezondheidscentrum. Ook voor EMDR.

Op de hoofdlocatie in Parkzoom bestaat de mogelijkheid tot het maken van echo’s.

Voor meer informatie www.gbrzorg.nl


36

De Heraut woensdag 13 september 2017

De mooiste Profiteer nu van

keukens vindt u bij Koolschijn

25% KORTING

* op alle SieMatic keukens en de complete Koolschijn Collection *vraag naar de voorwaarden

GROOTSTE COLLECTIE WAND- EN VLOERTEGELS!

Meer dan 40 badkameropstellingen

Rotterdamseweg 352 2628 AT DELFT Tel: 015 - 251 71 71

Showroom 2500m2

www.koolschijn.nl

KEUKENS | BADKAMERS | WAND- EN VLOERTEGELS | HAARDEN | BOUWMATERIALEN

Gebr. van der Voort ZAND EN GROND BESTELLEN? GEBR. VAN DER VOORT BELLEN!

Tel. 010-5118867 www.gebrvandervoort.nl

T.K gevraagd singletjes uit de jaren 60 en begin 70.Tel.010-2232931. FILM/VIDEO naar DVD. Uw kostbare herinneringen van video / smalfilm / dia / camcorder professioneel naar DVD. Ook voor geluidsopnamen.

✆ 070 3176600 www.shadowworldwide.nl

T.K competition adult krokant hondenvoer 3x10 kg. voor 30,- tel. 0630291706 Gevraagd Gevr.: Oude singeltjes. tel.5120168/0650886732

BON

Gevonden sleutels op Westpolderplein en afgegeven bij de bloemenwinkel Tel. 010-7371611. T.K. Halfhoogslaper + bureau + kast STOMPA Prijs n.o.t.k. T 010 5121309

s Hair@Home by Rianne. Ik kom bij u thuis! Knippen volw. € 11,50 / kids € 7,50. Interesse?? Bel. 0611834843. Gevraagd gratis fietsen om op te knappen T 06 14376511 Gevr: oude singeltjes. Tel.5120168 T.K. Prima weidehooi Kleihoogt 60 T 06 10736019 Gevraagd Snorfiets Sparta met saxonette T 06 29413293 T.K. Fietsendrager twinny load T 06 81713796

VOOR EEN GRATIS HERAUTJE Particulieren in Lansingerland, die iets te koop vragen of aanbieden, kunnen één GRATIS rubrieksadvertentie* tot 3 regels (maximaal 42 letters) in De Heraut plaatsen. De 4e regel kost € 6,00 en voor elke volgende regel betaalt u € 0,90 (Met uitzondering van personeel en onroerend goed, tenzij er € 6,00 of meer wordt bijgesloten).

▲ PRIMERA BERGSCHENHOEK, Dorpsstraat 21, Bergschenhoek. ▲ KANTOORBOEKHANDEL VAN ATTEN, Kerkstraat 8, Berkel-Centrum. ▲ HUBO BLEISWIJK, Hazenweg 2, Bleiswijk.

van Weekblad

De Heraut

Nr. 3150 Oplage

BV

Woensdag

28 december

2016

24.500 ex.

Verschijnt gratis huis-aan-huis in de gemeente Lansingerland: Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk

3

www.herautonline.

nl

‘Vergeet mij nietjes’

11

Nieuwjaarspuzzel

Kinderen delen kerststukjes uit

55

in

Juf Gerry neemt afscheid met muziek

62 EEN PAASHEER

Vanaf januari kunt u elke week komen genieten

LIJKE DAG!

van een overheerlijke middagschotel.

Deze is te bestellen in het restaurant tot 17.00 uur

Tweede Paas BRUNCH dag

Landgoed

van Vidaa Hoeksekade 160, 010-5296091, Bergschenhoek www.vidaa.nl

Ze kwamen gestoken in hem uit de raadzaal ten ook zo’noude uniformen en halen, brachoudje voor er bijna inpaste. Leon Voor de deur mee die gemeentehuis van het wachtte weerauto, maar ook de oude brandbrandweerwagens een aantal andere die den naar de brand die hem vergezelin het Polderhuis bleek te woeden te Bergschenhoek. Aan de Bergweg-Noord werd al snel duidelijk aangekomen melding’ dat de ‘brandwoonhuis vanuit het naastgelegen was gekomen; lie Hoek! van de famiEchtgenote dochters werden met Mieke en de drie uit het huis de hoogwerker lang onrustiggehaald, waarna het nog bleef in samen met huize Hoek; van toen en een groot aantal collega’s nu.

vanaf 11:00

Geniet met elkaar van een dag eten. vol gezelligheid Overheerlijke

Valse sleutel en lekker

Berkel en paasbrunch Rodenrijs • Verse–croissantjes met o.a.: van 23 In de op •24 Sandwiches december nacht door onbekenden is ingebroken er • Broodsoorten een woonhuis in aan de Klapwijkse met Zoom. De • Onbeperkt divers daders gebruikten koffie, thee beleg waarschijnlijk • een Onbeperkt valse sleutel het pand vruchtensappen binnen om komen. diverse zaken• Entenatuurlijk zijn eitje! meegenomen, Ereen Slechts onder computerapparatuur. € 23,- waarp.p.

Kinderen

t/m

12 jaar € Lantaarnpaal 10,- p.p. Zoek het beschadigd gouden ei en maak

kans

uur

Reserveer snel

010-5296091

op ons landgoed

op een Artihove Stoppen Bleiswijk – Een 58-jarige beeld! bilist uit Bleiswijk Speciaal voor automo“Vroeger verloor op alle paashaasjes: kerstdag was 55 de eerste in • deSpannende Jan van derpaasspeurtocht je bij de denstraat Nadat Leon vrijwillige leeftijd waarop Heydoor • Kleurrijke een lekke brandweer en dat heb de macht door het bos wagen die een oud brandweeruniform voorband paasmaskers ik altijd in stopte over (€ 2,50) zijn stuur. • Een den,” verklaart gedachte gehouhierdoor maken en gestuurd hem op kwam halen had aangetrokken Hij reed tegen eencadeautje versieren die bij hem Leon zijn voor alle speurneuzen officieel op Door de lantaarnpaal. afscheid dat thuis bleekbij het gemeentehuis, mocht botsing raakte te zijn. komt ook, 1 januari ingaat. “Daarbij waarna hij hij plaats nemen en de lantaarnpaal Vidaa • Hoeksekade zijn auto met collega’s in de weer zijn dat het vrijwillige tijd over een beschadigd. 162 man liep geen naar een oude brandweerer tegenwoordig brandkleine • 2661 JL De letsel op. brandmelding vak naast Bergschenhoek bijna een to’s en we hadden garage en twee auis werd het druk van genoten,geworden. Ik heb de achttien • www.vidaa.nl met rond zaamheden in de eigen er altijd Voordelige jeugd de kans.”maar geef nu graag als zoveel uitrukken per we ook vaak gemeente Lansingeland deden zich mee aan wedstrijden de leidingen anderen volgde jaar. Net bovendien Zelf kwam Actiefpas samen met ik de opdie enkele de vrijwilligehij op jonge leeftijd brandmeester,nodig waren; tot elkaar op gingen we regelmatig en voor de jeugdbrandweer. collega’s in stap. en naar bevelvoerder waarna hoek samen brandweer in BergschenLansingerland ik twintig met eens geintjes Daarbij werden nogmet ik met plezier “Daar kijk uitgehaald met wat al ze niet op bleef er hangen, de avonduren was. Alles gebeurdejaar heel wat afgelachen.” gerland biedt - Welzijn Lansinvrienden. en we hebben alleen op, terug. We leidden “Ik was en op donderdagavond in als een jongensdroom maar gingen ‘dat je bij kamp en voor € 12,50. de Actiefpas nu de oefenavond.” naar ook de brandweer aan De pas Hoekse brandweer Indruk van de jeugd wedstrijden. Een op tot 1 mei wilde’. De Uit de Hoekse 2017. Met is nog geldig deel stroomde periode vertelt “We beschikte brandweer kan men de Actiefpas in die club vormden in die Leon: en is daar door naar de ger of beroepsmatig deelnemen gratis of met korting nu als vrijwillivan Hoeksenaren. tijd een hechte De grote Rogambrand aan allerlei leukste actief Naast de werk- het korps en evenementen van 1986 activiteiten zal voor was? Die gasten in. Wat het bij Welzijn ging heel niet snel vergeten. singerland. hard, want Lan“Dat om de brandweer! Een warm maken zaten aan aangeschaft De pas kan worden ze iets te prachtleeftijd verschillendede vuurhaarden laten betekenen gebouw. Het groep downloaden door het formulier kanten van voor de het Met en de samenleving.” te van de website waarbij tal was een hele belevenis welzijnlansingerland.nl de komst www. van de Veiligheidsregio assistentie van korpsen uit de en . verleenden. regio en de samenvoeging van Van der Klugt De brand het Berkelse het Hoekse bij veel was eveneens korps veranderde maar toen voor de enorm, was ik op maakten “De korte leden van de brandweer.er met elkaar vakantie. We ongelukken verdwenen lijntjes van voorheen en mee. Eentje ook heftige ook zijn vergeten; ervaren dat we hebben inmiddels zal ik nooit op 5 december groter niet een moeder altijd beter overleed hoeft te zijn. Daarnaast op de N209 kinderen veranderen konden worden terwijl haar zowel de branden auto vol Sinterklaascadeautjes. en de optredens; als de uitrukken gered uit de professioneler die worden gezin dat door omstanders En het steeds en uit de Noordeindsevaart. werd gered dat je er bijna eendat betekent meteen voor het eerst Het was hebt als vrijwilliger. tweede beroep bij Een goede water redden. dat we een baby afscheid te tijd om nemen en De noodlanding uit het ren vliegtuig me te concentreop mijn in van een was ook een een Hoeks spruitenveld het Educatiefbaan als schoolleider belevenis Centrum Rotterdam van vergeet.” daarin leerlingen die je niet snel jaar. met En bovendientussen de 15 en 18 op mijn hernieuwJeugdbrandweer de politieke waar ik voor plek in Lansingerland Ruim twintig gemeenteraad WIJ Lansingerland in de zit.” jaar zette Leon Hoek Kortom: “Ik kijk terug rende tijd waarin we op een schittemet elkaar veel lief en Riool problemen? hebben gedeeld, leed gelachen en waarin onvergetelijkegehuild is, maar periode was.” wat een

HUIS VERKOPEN?

Allemaal in oude pakken gemeentehuis met Leon gestoken verliet de groep voorop. na de ‘inval’ het Heraut_week_52_2016.indd 1

010-5110545

Hoveniersbedrijf

www.rioolservice

-sos.nl 0900 767 1234 06 11533025

tel 010-5117778

www.tongreevegro

en.nl

sos-delftsepost40x50.indd 1

9-10-2009

13:00:12

27-12-16

13:35

Rubrieksadvertenties kunnen ingeleverd worden bij:

Een uitgave

Stralende gezichten tijdens kerstviering

Brandalar Veel lief en leed samen gedeeld 23 luidt afschm eid van Leon Hoek

Lansingerland nes beloofden – Brandweersire22 december donderdagavond maar al snel niet veel goeds, het hier om werd duidelijk dat Tijdens de een afscheid ging. laatste raadsvergadering van dit jaar werd – naast brandweerman Leon Hoek raadslid – tevens verrast aantal collega’s met een fiks die hem kwamen halen om afscheid te de brandweer nemen waar hij zich van 1981 als vrijwilliger sinds voor inzette. Trees Borkus-Henskens

Contant betaalde rubrieksadvertenties kunnen in een gesloten envelop ook op bovenstaande adressen ingeleverd worden. U vult op onderstaande bon uw advertentietekst in. Plaats in elk vakje slechts één letter of leesteken en houd tussen twee woorden één vakje open.

Personeel

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een

VOORBEWERKER/ AUTOSPUITER Interesse? Mail naar: admin@autohofman.nl

S.v.p. niet per e-mail of fax inleveren.

€ 6,00 € 6,90 € 7,80 € 8,70

U kunt bij Autoschade Bergschenhoek terecht voor alle schadeherstel! Voor Tesla zijn wij approved body shop.

€ 9,60 Naam: ........................................................................ Tel.: .................................................... Straatnaam: ............................................................................................................................

Rottekade 179, 2661 JT Bergschenhoek, 010-5214740

Postcode ................ Woonplaats: ..................... ................

Herautjes kunt u ook opgeven via de website!!

www.herautonline.nl

Personeel

Ook elke week op de heraut-online.nl


37

De Heraut woensdag 13 september 2017

’t Web gaat een nieuwe toekomst tegemoet Bleiswijk – Met een ferme stap door een ingelijst web, vastgehouden door de directeur van Bibliotheek Oostland Petra Togni en ‘Theaterdirecteur’ Mario van Vliet, opende wethouder Ankie van Tatenhove zaterdag 9 september cultuurhuis ‘t Web nieuwe stijl aan de Nachtegaallaan te Bleiswijk.

kwijt kunnen.” Er was muziek van het Lansing Jazz Combo, van de Wijsbleikers, iedereen kon een rondleiding krijgen door het gebouw en er waren workshops. “Maar er waren ook hele leuke ontmoetingen en gesprekken,” heeft Mario meteen de eerste dag al ervaren. Dat geeft veel energie aan het bestuur van de stichting – naast voorzitter Mario zijn dat secretaris Louis Sloot en penningmeester Cock van Yperen – om aan de slag te gaan.

Programmering

Trees Borkus-Henskens Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van het gezamenlijk cultuurhuis van Bibliotheek Oostland en Stichting Behoud ’t Web. Daarbij is Bibliotheek Oostland de nieuwe eigenaar en exploitant van ’t Web; de bibliotheek zal na januari 2018 verhuizen vanuit De Snip naar ‘t Web. Stichting Behoud ’t Web/Theater ‘t Web zorgt vanaf december voor de culturele programmering. Het grote aantal belangstellenden dat zaterdag present was bij de opening en een kijkje kwam nemen tijdens de workshops en de optredens trof blije gezichten. Niet alleen van de initiatiefnemers, maar tevens van de huurders. Logisch, want het zwaard van Damocles en de angst om op straat te komen hangen niet meer boven het hoofd van de huurders. Ze kunnen allemaal blijven en gaan zelfs minder huur betalen, waardoor er binnen de clubs weer meer leuke dingen mogelijk zijn.

Met een ferme stap door een web opende de wethouder het nieuwe cultuurhuis ’t Web te Bleiswijk. Maar daar zal het niet bij blijven, want ’t Web gaat zich tevens ontwikkelen als theater met optredens voor jong en oud.

Overdracht Zaterdag 9 september droeg de gemeente ’t Web over aan Bibliotheek Oostland en dat werd tevens de start van de nieuwe toekomst. “We kenden met elkaar een lange aan-

looptijd,” wist de wethouder. “Er was volop discussie over vastgoed binnen de gemeente, maar ’t Web is en bijzonder pand. Mario werd van ‘gewone’ buurtbewoner een initiatiefnemer van het burgerinitiatief Behoud ’t Web en het is mede daaraan te danken dat we hier nu zo blij staan met elkaar. We zijn twee jaar verder en Petra en Mario hebben elkaar gevonden! Ze staan voor de toekomst van ’t Web en nu al is er meer aanbod dan ze

Theater ’t Web start komende winter met het programmeren van theater, muziek, film, literatuur en nog veel meer in ’t Web. Hierbij een beknopt overzicht: 9 december Theater, 16 dec. Jeugdtheater, 6 jan. Film plus, 20 jan. Uit de buurt, 3 febr. Film junior, 17 febr. Theater, 3 maart Film plus, 17 maart Bleiswijks Boekenbal, 7 april Film junior, 21 april Jeugdtheater, 5 mei Film plus, 19 mei Uit de buurt, 2 juni Film junior en 16 juni Theater. De meeste items zullen nader worden ingevuld en bekend gemaakt. Informatie en kaartverkoop kunnen binnenkort worden verwerkt via TheaterWeb.nl Er bestaan voor iedereen twee mogelijkheden om nog meer betrokken te raken bij het wel en wee van Theater ’t Web. Dat kan door Vriend te worden of een aanmelding als vrijwilliger. Voor meer informatie: info@TheatertWeb.nl.

Geslaagde Monumentendag in Dorpskerk Bleiswijk Bleiswijk - Een groot aantal belangstellenden bracht op Monumentendag verspreid over de dag een bezoek aan de Dorpskerk Bleiswijk. De circa 45 bezoekers werden rondgeleid door leden van de Historiegroep Dorpskerk Bleiswijk. Tijdens de dag werd door vier plaatselijke organisten het gerestaureerde orgel bespeeld. Er werden rondleidingen gegeven waarbij de heer J. van Spengen vertelde over de geschiedenis van de Dorpskerk, de heer K. van Schie inging op de aanpak en de inrichting van de Bijbelse kerk (met 50 verschillende soorten planten) en de heer E. Kraayenbos orgelliefhebbers informeerde over de geschiedenis van het orgel. Het orgel is gebouwd in 1842 door vader Leonard en zoon Matthias van den Brink, orgelbouwers te Amsterdam.

Tekenwedstrijd Anne Frank School Op 10 mei jl. heeft Jan van Spengen in het kader van het godsdienstonderwijs aan openbare scholen een rondleiding in de kerk verzorgd voor 41 kinderen uit groep 7 (begeleid door vier leer-

krachten) van de Anne Frank School te Bleiswijk, waarna de kinderen werd verzocht een tekening te maken van een fragment uit de kerk en deze later verder uit te werken. De ingezonden tekeningen zijn door de Historiegroep Dorpskerk beoordeeld, en op Monumentendag worden elk jaar prijzen uitgereikt voor de mooiste tekeningen. De prijswinnaars zijn: 1e prijs: Froukje Diepstraten (tekening van de preekstoel uit 1622 in kleur); 2e prijs: Dico Kouwenhoven uit Bleiswijk (tekening van koperen slang, de houder van collectezakken); 3e prijs: Emma van Vliet (tekening van de Paaskaars in kleur); de Orgelprijs: Isabel van Deursen (tekening van de achterzijde van het orgel). De prijswinnaars ontvingen van mevrouw T. Bogaard-Arnoldus, lid van de Historiegroep, na een korte toespraak een prachtig leesboek. Bij de prijsuitreiking waren drie prijswinnaars aanwezig, samen met broertjes en zusjes, ouders en grootouders. De vierde prijswinnaar, Emma, ontving haar prijs apart. Al met al was de dag voor de Historiegroep zeker geslaagd te noemen, ook gezien de vele bezoekers uit Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Rijswijk, Heerde (Gelderland) en Canada (Toronto en Vancouver).

Berkel en Rodenrijs - In heel Nederland collecteren van 17 tot en met 23 september duizenden vrijwilligers voor de Nierstichting tijdens de landelijke collecteweek. Ook in Berkel en Rodenrijs. Alle bijdragen helpen om nierpatiënten hun leven terug te geven. En dat is hard nodig, want dialyseren is geen leven, maar overleven. Daarom zet de Nierstichting alles op alles voor de draagbare kunstnier. Met de collecteweek in zicht, zoekt de Nierstichting in Berkel en Rodenrijs nog nieuwe collectanten. “Collecteren neemt hooguit twee uur van uw tijd in beslag. De inkomsten uit de collecte zijn erg belangrijk voor de Nierstichting”, zegt Anneke Woutersen, Nierstichting collectecoördinator van de Nierstichting in Berkel en Rodenrijs. Belangstelllenden kunnen zich aanmelden via www.nierstichting.nl//2uur.

Maandactiviteit Actiefpas

Lansingerland - Welzijn Lansingerland organiseert op 22 september weer een maandactiviteit voor Actiefpashouders. Hans Sanders van de Rotta en Cees van der Burg, voorzitter van de Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs, nemen u op de fiets mee naar schapenboerderij Oosthoek en gaan via de Bovendijk terug via bergboezem en de Groenzoom. Onderweg zullen zij hun kennis van het prachtige landschap en geschiedenis met u delen. Het verzamelpunt is in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Daar staat de koffie met wat lekkers klaar. Verzamelen om 09.45 uur. Kosten: € 4,- voor mensen met een Actiefpas of € 5,- zonder pas. Opgeven kan via bij Welzijn Lansingerland via tel. 010-5225545 of via email bd@swsl.nl. De nieuwsbrieven van de actiefpas liggen weer in de vestigingen van Welzijn Lansingerland: WelKom!, Onmoet! en De Leeuwerik. Informatie: www.welzijnlansingerland.nl of neem contact op via 010 - 5225545.

Najaars Trucktour De prijswinnaars Froukje Diepstraten, Dico Kouwenhoven en Isabel van Deursen ontvingen hun prijs uit handen van mevrouw T. Bogaard-Arnoldus, lid van de Historiegroep. Emma van Vliet ontving haar prijs op een later moment.

Najaarsmarkt voor het goede doel Bleiswijk - Zaterdag 16 september vindt de jaarlijkse najaarsmarkt van de Dorpskerk in Bleiswijk plaats in en rond de Kerkstraat. Van 10.00 tot 16.00 uur kan er worden gesnuffeld tussen boeken, kleding, speelgoed, huisraad, curiosa, elektronica en nog veel meer. Voor de inwendige mens zijn er onder andere oliebollen en patat gemaakt van aardappels van eigen bodem. Fruit en groente wordt er ook verkocht. De kinderen kunnen zich

vermaken op het springkussen en zich laten schminken. Zoals gewoonlijk is een deel van de opbrengst bestemd voor het onderhoud van de Dorpskerk. Dit jaar is Zorgboerderij BuitenGewoon als tweede doel gekozen. Voor de markt kan de organisatie nog steeds hele en schone spullen gebruiken. Neem hiervoor contact op met Wieke van der Spek, tel. 079-5933833. Kom gezellig een kijkje nemen, er is altijd wat van uw gading bij!

Crescendo speelt in Bleiswijkse dorpskerk Bleiswijk - Op zaterdag 23 september is er in de Bleiswijke dorpskerk een optreden van de Harmonie Crescendo onder leiding van dirigente Anne Groenewegen. Er zal een gevarieerd repertoire ten gehore worden gebracht. Aanvang 20.00 uur, de kerkdeuren zijn vanaf 19.30 uur geopend. In de pauze wordt gratis koffie of thee geserveerd. Ook de toegang is gratis. Wel wordt er bij het verlaten van de kerk een collecte gehouden ten behoeve van de doelstellingen van de stichting gehouden.

Nierstichting zoekt collectanten

Er kan weer gesnuffeld worden op de jaarlijkse Najaarsmarkt in Bleiswijk.

Berkel en Rodenrijs - Zaterdag 16 september staat de 22e editie van de Najaars Trucktour op het programma. Een tocht van trucks door de omgeving voor mensen met een beperking. De stoet vertrekt om 12.00 uur bij Transportbedrijf GS van der IJssel aan de Wilgenlaan en rijdt via het centrum van Berkel naar Bergschenhoek en Bleiswijk met als doel een koffiestop in Waddinxveen. Bij het gemeentehuis van Bergschenhoek zal een Engelse lus op de Boterdorpseweg worden gemaakt. Ook wethouder Simon Fortuyn rijdt mee. Rond de klok van 17.00 uur zal zeker te horen zijn dat de trucks weer terugkomen. Via Zoetermeer, Rijswijk, Nootdorp en Pijnacker gaat het richting Berkel. Ook dan wordt op de rotonde bij het gemeentehuis een Engelse lus gemaakt en rijdt men langs het zwembad naar de Wilgenlaan. Het is altijd een prachtig gezicht met publiek langs de route. De route is ook te vinden op: najaarstrucktour.nl.

Fietstocht ChristenUnie

Lansingerland - Al enkele jaren organiseert de fractie van de ChristenUnie in Lansingerland een fietstocht. Op zaterdag 16 september is het weer zover en zal de fractie een fietstocht organiseren in de gemeente. Dit jaar is het thema ‘Kunst in Lansingerland’. Onder leiding van de ChristenUnie fractie wordt Lansingerland verkend en onderweg wordt op diverse plaatsen stil gestaan bij de kunst in de openbare ruimte. De tocht vertrekt om 10.00 uur vanaf het gemeentehuis, Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek. Uiterlijk om 13.00 uur zal de tocht weer eindigen bij het gemeentehuis. Halverwege de route is er gelegenheid om met elkaar een kop koffie te drinken. Houd het weer wel goed in de gaten, want bij regen gaat de fietstocht niet door. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te fietsen op 16 september. Vooraf aanmelden is niet nodig.


38

De Heraut woensdag 13 september 2017

AUTOHOFMAN.NL KIJK VOOR ONS COMPLETE AANBOD VAN 350 AUTO’S OP VAN AUTOHOFMAN.NL KIJK VOOR ONS COMPLETE AANBOD 250 AUTO’S OP AUTOHOFMAN.NL

Alfa Romeo Guilietta 1,4 170PK TCT Limeted Sport Edition Navi, PDC, Half Leer, Climate control, Cruise control, Regensensor JUL-13

Audi A3 Sportback 1,6 Attraction, Climate control, Cruise control, LM-velgen, Radio/cd-speler SEP-07

€ 13.790 MERK

BMW 116I 5Drs 116I 136PK Business Sport, Navi, Xenon, Leer, Airco, Sportstoelen, CruiLtd Edition 3Drs, Navi, Leer, Cruise-control, se control, 16 Inch Lm-velgen JUL-13

Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Eco

Audi A8 4,2 Quattro Pro Line, Full Options MRT-05

Clima, Achterspoiler, LM-velgen, Aug-13

� € 10.940 16.490

€ 6.990

Fiat Panda

Editione Cool, Airco, Radio/ Audi A4 Avant 1,8 Autom. Pro Line 1,2PEUGEOT 208 5DRS 1.0 VTI

Clima, Navigatie, Lm-wielen, Cruise-control, leer, Apr 2012

€�18.890 12.940

cd-speler, Elektr.ramen MEI-10

Blue Lease, Navi, Airco, Cruise-contrlol, Mistlapen voor, Bluetooth , Sep-13

€�9.940 3.940

TYPE

Audi BMW Chevrolet Citroen Fiat Ford Ford Jaguar Kia Kia Nissan Mini Mercedes Mercedes Opel Opel

Ford Fiésta 5Drs 1,0 Style Airco, Navi, Elektr.ramen, Stuurbekr, Leer stuur, Regensensor Navi, Cruise-Control, Clima, 17”LM-velgen, MEI-15

BMW 118I Cabrio M-Sport Ed. Leer, Sportlampen, Jul-12

€�23.940 9.940 JAAR

PRIJS

MERK TYPE JAAR PRIJS Infinty FX35, 3,5 Autom. 280PK, Leer, Opendak, Clima, A3 Sportback, 1,4 TFSI S-Tronic G-Tron Atraction Proline +, Navi, Xenon, Clima, Cruise control, LM-velgen Dec-14 Cruise control, Radio/cd-speler May-05 € Audi A3 sportback,Leer, 1,2TFSI, 105PK Ambition, ClimateNavi, ctl., Inkl.Trekh, Sportstoelen, 520I Touring Autom., 520I 184PK Last minute Edition, Xenon, PDC, Alarm Jun-14 € Mitsubishi Outlander, 2,0 Intro Edition, Navi, PDC, Clima, Lm-wielen,control, Cruise-control, Aug-11 PDC 11.890achter, Stoelverwarming Half leer, LM-velgen, Trekhaak, Keyless Jun-07 Feb-12 € Epica, 2,0 V6 Executive Limited Edition, ClimateRadio/cd-speler, control, Cruise Trekhaak, DS 3, 1,2 VTI Chic Pack Pefro, Navigatie, control, control, PDC, Alcantara Mar-14 € Mini Countrymen, 1,6 One, LM-velgen, Audi Climate A5, 2.0 TFSI pro lineCruise S handgesch., Climaat-control, Cruise-control, Navigatie, Clima, Leer Jan-12 Apr-12 € Cruise-control, LM-wielen, Parkeersenoren 21.940 Bravo, 1,4 140PK Business, PDC, LM-velgen, Radio/c, Clima, Cruise control Mar-11 Mercedes B klasse, B200 1,6, Clima, Regens., Navi, Bluetooth Mar-12 € BMW Elektrische 116I Autom. 3Drs Businessvoor, Plus, Navi, Cruise- vergrendeling Fusion, 1,4 16V Cool & Sound, Airco, PDC, ramen Centrale Mar-08 C klasse Estate, C180 Prem. Edit.AvangardeApr-10 Autom. Focus Wagon, 1,8 Limited, Navigatie, PDC achter, Vaste trekhaak, controlMercedes € control, Clima, PDC achter, Leer, Regensenor, Sportstoelen Nov-12Cruise 15.840 Leer, Navi, PDC v+a, Cruise, 17”LM-velgen,Nov-05 Trekh., Aug-12 € X Type sedan, 2,5 V6 AWD Executive, PDC, Leer, ramen CitroenClima, DS 3,Cruise, 1,2 VTI Chic Pack Pefro,Elektrische Navi, Nissan Almera, 1,5 Visia, Clima, radio/cD, elektr.ramen Dec-06 € Climate control, Cruise control, PDC, Alcantara Mar-14 13.740 Rio 5Drs, 1,2 Dynamic Plus Pack, Navi, Airco, Cruise control, Bluetoot, LM-velgen May-13 Nissan X-Trail, 2,0 4x4 Comfort, Climate control, Jan-13 € Daihatsu afn., Sirion, 1,0 12V 5Drs Trend, Airco, Stuurbekr., Sportage, 1,6 GDI Plus Pack, Clima, Trekhaak PDC, Alarm Elektrische ramen, LM-velgen, Radio/cd Sep-07 Apr-04 € Elektr.ramen voor May-07 4.640 Quashqai, 1,6 Accenta, Navi, Trekhaak, ClimateRadio/cd-speler, control, Cruise control, Elektr.ramen Opel Astra, 1,6 Twinport Enjoy 5Drs, ABS, Airco,May-12 € Fiat Grande Punto, 3Drs, Cruise 1,4 8V Dynamic, Airco, Cooper S, 1,6 S 184PK, Clima, Regensensor, Sportstoelen, control Cruise control, Elektr.ramen voor, Radio/cd-speler oct-04 € ramen Regensensor May-07 3.440 CLA, 180 Urban Ambition, Navi, Clima, Cruise, Radio/cd-speler, PDC, Half Elektrische leer, Xenon, Mar-15 Volkswagen Up! 1,0 Move Up! 5drs, Airco, Radio/cd-speler, Ford HalfC-Max, 1,6 16V Trend, Climate control, trekhaak, CLC, 180 Kompressor, Navi, Clima, Cruise, leer, Alarm Jul-08 € Elek. Ramen voor, Stuurbekrachtiging Mar-07 Dec-13 € Cruise control, Radio/cd-speler May-10 Agila, 1,2 16V Maxx, Airco, LM-velgen, Stuurbekrachtiging, Elektrische ramen voor 10.940 Insignia Station, 2,0 Turbo Autom.220PK Edition Ambition, Alarm, PDC, Navi, Clima, LM-velgen, Cruise control May-12 €

NU

RIJDEN!

16.490 3.940 34.900 15.940 3.240 11.740 16.790 8.290 17.440 5.440 8.940 21.940 4.490 4.490 9.240 15.740 6.740 7.740 16.990 3.940 27.940 11.990 7.940 3.240 18.990

Rottebandreef 38 • 2661 JK Bergschenhoek • info@autohofman.nl

Kijk voor ons totale aanbod van 650 auto’s op

AUTOHOFMAN.NL • 010 521 94 82

Personeel

Wij zijn op zoek naar nog

1 JONGE DAME OF HEER

vanaf 20 jaar die ons team nog kan aanvullen op de zaterdagavond. Ben jij een horeca persoon of iemand die snel leert??

Dan zoeken wij jou!!!

Neem gerust contact met ons op, voor meer informatie.

AUTOHOFMAN.NL AUTOHOFMAN.NL AUTOHOFMAN.NL Zoekt wegens uitbreiding van ons team een:

Ristorante Pizzeria Deliziosa Plaats 15 Bleiswijk T.: 010 522 17 29

KIJK AUTO’S OP OP AUTOHOFMAN.NL AUTOHOFMAN.NL KIJKVOOR VOORONS ONSCOMPLETE COMPLETE AANBOD AANBOD VAN 250 AUTO’S APK VOOR € 19,95 KIJK VOOR COMPLETE AANBOD VAN 250 AUTO’S OP AUTOHOFMAN.NL AUTOHOFMAN.NL KIJK VOORONS ONSAANBOD COMPLETE AANBOD OP COMPLETE VAN 250 AUTO’S AUTO’S OPAUTO’S AUTOHOFMAN.NL KIJKVOOR VOORONS ONS COMPLETE AANBOD OP AUTOHOFMAN.NL APK VOOR € 19,95KIJK R € 19,95

FULLTIME 2 BA AUTOVERKOPER M/V ND 2

Gespot!

e

50% ND 50% TING 5 0 K KO % ORTIN 2 e BA

Je

e

SEAT Mii 5drs Volkswagen Up! Toyota Aygo 5drs Skoda, Citygo 5drs 1,0BMW Chill 118I Out, LM-velgen, Airco, Ed. 1,0 Up! 3drs, 1,0 12 VT-I Plus, ABS, Airco 2xPro Airbag Greentech AlfaEasy Romeo Mito Airco, 1.3 JTDM Eco Audi A4 Avant 1,8 Autom. Line 1,0PEUGEOT 208Active 5DRSPro1.0Comfort, VTI Cabrio M-Sport Mistlampen stuurbekrachtiging, Airbags Radio/CD Centr vergr elec ramen Airco, Radio/cd-speler Ltd Edition 3Drs, Navi, Leer, Cruise-control, Clima, Navigatie, Lm-wielen, Cruise-control, leer, Blue Lease, Navi, Airco, Cruise-contrlol, Mistlapen Navi, Cruise-Control, Clima, 17”LM-velgen, JAN-14 DEC-14 SEAT Mii 5drs Jun-13 FEB-13 Volkswagen Up! Toyota Aygo 5drs Skoda, Citygo 5drs Clima, Achterspoiler, LM-velgen, Aug-13 Apr 2012 voor, Bluetooth Leer, Sportlampen, Jul-12 SEAT Mii 5drs, Sep-131,0BMW Toyota Aygo 5drs Skoda, Citygo 5drs Chill 118I Out, LM-velgen, Airco, Ed. 1,0 Up! 3drs, Airco, 1,0 12 VT-I Plus, ABS, Airco 2x Airbag Greentech Active Pro AlfaEasy Romeo Mito 1.3 JTDM Eco Audi A4 Avant 1,8 Autom. Line 1,0PEUGEOT 208 5DRS 1.0Comfort, VTIen Cabrio M-Sport adviseert 1,0 klanten bij de aankoop van een gebruikte auto in vergr zowel deProparticuliere, zakelijke export markt. Mistlampen 1,0 Chill Out, LM-velgen, Airco, stuurbekrachtiging, Airbags Radio/CD Centr elec ramen Radio/cd-speler Easy Up! 3drs, Airco, 1,0Leer, 12 VT-I Plus, ABS, Airco Airbag 1,0 Greentech Active Airco, Pro Ltd Edition 3Drs, Navi, Cruise-control, Clima,2x Navigatie, Lm-wielen, Cruise-control, leer, BlueComfort, Lease, Navi, Airco, Cruise-contrlol, Mistlapen Navi, Cruise-Control, Clima, 17”LM-velgen, JAN-14 Jun-13 FEB-13 Mistlampen stuurbekrachtiging, Airbags Radio/CD Centr vergr elec ramen Airco, Radio/cd-spelerDEC-14

B AN KD OR Volkswagen Up!

Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Eco

De functie

Audi A4 Avant 1,8 Autom. Pro Line PEUGEOT 208 5DRS 1.0 VTI

BMW 118I Cabrio M-Sport Ed. € 10.940 € 18.890 € 9.940 € 23.940 6.490 6.940 7.690 8490 voor, Bluetooth , Sep-13 Leer, Sportlampen, Jul-12 MERK TYPE JAAR PRIJS € 10.940 € 23.940 MERK TYPE € 18.890 PRIJS Infinty FX35, 3,5 Autom. 280PK, Leer, Opendak, Clima, 6.490 6.940 JAAR € 9.940 7.690 8490

Clima, Achterspoiler, LM-velgen, Aug-13 Apr 2012 leer, voor, Bluetooth , Sep-13 Navi, Cruise-Control, Sportlampen, Jul-12 Ltd Edition 3Drs,en Navi, adviseert Leer, Cruise-control, Clima, Navigatie, Lm-wielen, Cruise-control, Blue Lease, Navi, Airco, Cruise-contrlol, Mistlapen Clima,Leer, 17”LM-velgen, Je begeleidt de klant JAN-14aflevering. DEC-14 van aankoop tot en met Jun-13 FEB-13tijdens het gehele proces

RTIN G G € 10.940 ✓ Onderhoud en reparatie alle merken

Clima, Achterspoiler, LM-velgen, Aug-13

Apr 2012

€ 18.890 € 9.940 € 23.940 Cruise control, Radio/cd-speler May-05 6.490 MERK TYPE 6.940 7.690 8490 Audi De A3kandidaat sportback, 1,2TFSI, 105PK Ambition, Climate ctl., Mitsubishi Outlander, 2,0 Intro Edition, Navi,PRIJS PDC, Clima, JAAR ✓ Airco service MERK TYPE JAARCruise-control, PRIJS Aug-11 Infinty 11.890FX35, 3,5 Autom. 280PK,Half Leer, Opendak, Clima, Radio/cd-speler, Lm-wielen, LM-velgen, Trekhaak, Keyless Feb-12 Als jij daadkrachtige, gevoel voorleer,klanten MERK TYPE enthousiaste, communicatief vaardige teamspeler bent met JAAR PRIJS May-05 3.940 ✓ Onderhoud en✓reparatie alleeen merken MERK TYPE JAAR 3 Jaar garantie en onderhoud mogelijk Infinty FX35, 3,5 Autom. 280PK,Cruise Leer, control, Opendak, Clima,Countrymen, 1,6 One, LM-velgen, Mini Radio/cd-speler Audi A5, 2.0 TFSI proPRIJS line S handgesch., Climaat-control, Audi A3 sportback, 1,2TFSI, 105PK Ambition, Climate ctl., Mitsubishi Outlander,zijn. 2,0 Intro Edition, Navi, PDC, Clima, Cruise-control, Navigatie, Clima, Leer Apr-12 Cruise-control, LM-wielen, Parkeersenoren Mar-11 21.940zoek Cruise control, Radio/cd-speler May-05 3.940 en nieuw aanwijsbare affiniteit met auto’s, ben jij degene waarnaar wij op ✓ie alle Aircomerken service✓ Private Lease alle merken Radio/cd-speler, Lm-wielen, Cruise-control, Aug-11 11.890 en gebruikt Half leer, LM-velgen, Trekhaak, Keyless Feb-12 15.940 Audi A3 sportback, 1,2TFSI, 105PK Ambition, BMW Climate ctl., 116I Autom. 3Drs Business Plus, Navi, Cruise-Outlander, 2,0 Intro Edition, Navi,Mercedes Mitsubishi PDC, Clima, B klasse, B200 1,6, Clima, Regens., Navi, Bluetooth Mar-12 ✓ 3 Jaar garantie en onderhoud mogelijk Mini is een Countrymen, 1,6 One, LM-velgen, Audi A5, TFSI pro line S handgesch., Climaat-control, De Radio/cd-speler, beheersing van Cruise-control, de2.0 Engelse en Duitse taalLeer, enSportstoelen ook ervaring pré. Lm-wielen, Aug-11 11.890 Mercedes C klasse Estate, C180 Prem. Edit.Avangarde Autom. control, Clima, PDC achter, Nov-12 15.840 Half leer, LM-velgen, Trekhaak, Keyless Feb-12 15.940 Cruise-control, Navigatie, Clima, Leer Apr-12 16.790 Cruise-control, LM-wielen, Parkeersenoren Mar-11 21.940 Leer, Navi, PDC v+a, Cruise, 17”LM-velgen, Trekh., Aug-12 ✓ Privatemogelijk Lease alle merken nieuw en gebruikt Citroen DS 3, 1,2 VTI Chic Pack Pefro,Mini Navi, derhoud Countrymen, 1,6 One, LM-velgen, Audi A5, 2.0 TFSI pro line Mercedes B klasse, B200 1,6, Clima, Regens., Navi, Bluetooth Mar-12 17.440 BMWS handgesch., 116I Climaat-control, Autom. 3Drs Business Plus, Navi, Cruise-

NU NU

Almera, 1,5 Visia, Clima, Climate control, Cruise control, PDC, Alcantara Mar-14 Navigatie, 13.740 Clima,Nissan Cruise-control, Leer Apr-12 16.790radio/cD, elektr.ramen Cruise-control, LM-wielen, Parkeersenoren Mar-11 21.940 Mercedes C klasse Estate, Prem. Edit.Avangarde Autom.Climate control, control, Clima, PDC achter, Leer, 15.840 NissanC180 X-Trail, 2,0 4x4 Comfort, Sirion, 1,0Sportstoelen 12V 5Drs Trend,Nov-12 Airco, Stuurbekr., Mercedes B klasse, B200 1,6, Clima,Leer, Regens., Bluetooth Mar-12 17.440 Aug-12 BMW 116I Autom. 3DrsCitroen Business Plus, Navi, Daihatsu CruiseNavi, Navi, PDC v+a, Cruise, 17”LM-velgen, DS 3, 1,2 VTI Chic Pack Pefro, Navi, Elektrische ramen,Trekh., LM-velgen, Radio/cd21.940 Radio/cd-speler, Elektr.ramen voor May-07 4.640 Mercedes 13.740 C klasse Estate, Edit.Avangarde Autom. control, Clima, PDC achter, Leer, Sportstoelen NissanC180 Prem. Almera, 1,5 Visia, Clima, radio/cD, elektr.ramen Dec-06 Climate control, CruiseNov-12 control, PDC,15.840 Alcantara Mar-14 Opel Astra, 1,6 Twinport Enjoy 5Drs, ABS, Airco,4.490 Fiat Grande Punto, 3Drs, 1,4 8V Dynamic, Airco, Een boeiende functie een plezierige werksfeer in een klant- enLeer, servicegerichte onderneming. 17”LM-velgen, Trekh.,Climate Aug-12 21.940 Navi,Nissan PDC v+a, Cruise, Citroen DS 3, 1,2 VTIin Chic Pack Pefro, Navi, 1,0 12V 5Drs X-Trail, 2,0 4x4 Comfort, control, Daihatsu Sirion, Trend, Airco, Stuurbekr., Cruise control, Elektr.ramen voor, Radio/cd-speler Radio/cd-speler, Elektrische ramen May-07 3.440 Nissan 4.640 Almera, 1,5 Visia, Clima, Elektrische radio/cD, elektr.ramen Dec-06 4.490 Apr-04 Climate control, Cruise control, PDC, AlcantaraElektr.ramen Mar-14 voor 13.740 ramen, LM-velgen, Radio/cd 6.740 Radio/cd-speler, May-07 Volkswagen Up! 1,0 Move Up! 5drs, Airco, Radio/cd-speler, Ford C-Max, 1,6 16V met Trend, Climate control, trekhaak, op gepast niveau. Een goed arbeidsvoorwaardenpakket een salaris Nissan X-Trail, 2,0Opel 4x4 Comfort, Climate Daihatsu Sirion, 1,0 12V 5Drs Stuurbekr., 1,6 control, Twinport EnjoyElek. 5Drs,Ramen ABS, Airco, Fiat Trend, Airco, Grande Punto, 3Drs, 1,4Cruise 8V Dynamic, voor, Stuurbekrachtiging control,Airco, Radio/cd-speler May-10 10.940Astra, Cruise control, Elektr.ramen voor, Radio/cd-speler 3.940 Elektrische May-07 3.440 Elektrische ramen, LM-velgen, Radio/cd Apr-04 6.740 oct-04 Radio/cd-speler, Elektr.ramenRadio/cd-speler, voor May-07ramen 4.640 1,0 Move 5drs, Airco, Radio/cd-speler, Ford 1,4 8V Dynamic, C-Max, 1,6 16V Trend, Climate control, trekhaak, Opel Astra, 1,6 Volkswagen Twinport EnjoyUp!5Drs, ABS, Up! Airco, Fiat Grande Punto, 3Drs, Airco, Spreekt deze vacature je aan? Stuur of mail je sollicitatie en C.V. naar: Elek. Ramen voor, Stuurbekrachtiging Dec-13 7.940 Cruise control, Radio/cd-speler May-10 10.940 Cruise control, Elektr.ramen voor, Radio/cd-speler oct-04 3.940 Radio/cd-speler, Elektrische ramen May-07 3.440 Volkswagen Up! 1,0 Move Up! 5drs, Airco, Radio/cd-speler, Ford C-Max, 1,6 16V Trend, Climate control, Rottebandreef trekhaak, 38 • 2661 • info@autohofman.nl admin@autohofman.nl, t.a.v. Dhr.JK A.Bergschenhoek Gelton. Elek. Ramen voor, Stuurbekrachtiging Dec-13 7.940 Cruise control, Radio/cd-speler May-10 10.940 Kijk voor ons totale

rken nieuw en gebruikt

NU N U RIJDEN!

RIJDEN!

NU NU

RIJDEN! RIJ DEN!

RIJDEN! RIJ DEN!

Geboden

3.940

15.940 16.790 17.440

Dec-06

21.940 4.490

Apr-04

6.740

oct-04

3.940

Dec-13

7.940

AUTOHOFMAN.NL • 010 521 94 82

aanbod van 650 auto’s op Rottebandreef 38 • 2661 JK Bergschenhoek • info@autohofman.nl or ons totale Rottebandreef 38 • 2661 JK Bergschenhoek • info@autohofman.nl d van 650 auto’s op

WIM HOFMAN AUTO’S B.V. AUTOHOFMAN.NL • 010 521 94 82 Rottekade 179 - 2661 JT Bergschenhoek.

Meer informatie? 010-5219482 AUTOHOFMAN.NL • 010Tel.521 94 82

Personeel

Ook elke week op de heraut-online.nl

Berkel en Rodenrijs - Marieke Grijpink spotte deze drie prachtige dames genietend van de nazomer, gelukzalig met ieder een ijsje. Met ieders toestemming werd de foto naar onze redactie gestuurd. Wij willen u dit mooie plaatje niet onthouden.


39

De Heraut woensdag 13 september 2017

Nieuwe TOGB-trainer Ronald Ermes

“Deze club stond bovenaan mijn lijstje” Berkel en Rodenrijs – Waar voetbalvereniging TOGB de laatste jaren trainers had met vooral ervaring als zelfstandig trainer bij een hoofdmacht, daar is de club voor komend seizoen een samenwerking aangegaan met Ronald Ermes (36). Een trainer die zoals hij zegt ‘ambitieus is, van verzorgd voetbal houdt en veeleisend is voor de groep en voor zichzelf’. “En na mijn eerste weken van kennismaking durf ik te zeggen dat ik bij een fijne club werk met een goede staf en een fijne spelersgroep. Deze club stond ook bovenaan mijn lijstje.” Rien Kuyvenhoven De oefenmeester die van Excelsior Maassluis komt waar hij als trainer werkzaam was op het hoogste niveau in de reserve klasse blijkt echter nog meer noten op zijn zang te hebben wat betreft zijn werkzaamheden als trainer. “Ik hecht ook veel waarden aan het verenigingsleven bij een club waar ik wil werken. Ook bij Excelsior Maassluis hield ik van gezelligheid met een clubavond op bijvoorbeeld donderdagavond.” Met deze werkwij-

Voetbal TOGB - DSO: 2-5

Berkel en Rodenrijs - Tegen de Zoetermeerse tegenstander heeft TOGB te weinig goede momenten gekend om een vuist te maken in het bekertoernooi. De wedstrijd komende zondag tegen RKDEO is eigenlijk niet meer van belang. Op een ongelukkig manier kwam de Berkelse ploeg al voor de rust op een 0-2 achterstand. Mede doordat tegenstanders ongedekt stonden. De tweede helft zou de ploeg van TOGB-trainer Roland Ermes proberen de zaken enigszins recht te zetten. Echter persoonlijke fouten stonden aan de basis van de 0-5 voorsprong die DSO toen kon nemen. De eer werd in de slotfase gered door een doelpunt van Vince Luyken die de aanval zelf had opgezet. Het tweede Berkels doelpunt kwam via Emirican Bagcan tot stand die de bal van een tegenstander wist te ontfutselen. TOGB zal in het vervolg de thuiswedstrijden tijdens de komende competitie om 14.30 uur laten beginnen in plaats van de gebruikelijke 14.00 uur.

Friday Night Kayak Bergschenhoek - In de maanden juni t/m september is er iedere laatste vrijdag van de maand een kanotocht vanaf de Kanoshop, Hoeksekade 141 te Bergschenhoek. Vertrek 19.00 uur, terugkomst 21.00 uur. Vrijdag 29 september is de volgende Friday Night Kayak en peddelen de deelnemers vanaf de Kanoshop naar het Lage Bergse Bos. Dit keer met open kano’s. Bij terugkomst is er gelegenheid onder het genot van een hapje en drankje nog te praten bij de vuurkorf. Deelname kost € 2,50, inclusief hapje en drankje bij terugkomst. Opgeven kan via: info@kanoshop.nl. Geef daarbij aan of je met eigen boot komt en met hoeveel personen je in wilt stappen in een kano (inclusief peddel en zwemvest van de Kanoshop).

ze hoopt hij ook buiten de trainingen een visitekaartje af te geven. Ronald Ermes, werkzaam bij AKD Advocaten, had voordat hij dit seizoen bij de Berkelse zondag tweedeklasser begon, alle tijd om op zondagmiddag een kijkje te nemen bij TOGB. Hij trof volgens zijn zeggen een mix aan van ervaring en jong talent. Dat laatste vond hij ook bij de jeugdafdeling op het Berkelse sportpark Het Hoge Land. “Voor ik mijn jawoord gaf had ik voldoende gezien. Geen uitdijende groep, maar wel veel talent want we hebben nu ook drie spelers uit de eigen jeugd van TOGB bij de selectie. En naar wat ik gezien heb, komt er nog meer aan uit de groep die verleden jaar met de B-junioren kampioen werden”, is Ermes tevreden met wat hij geconstateerd heeft. “Ik ben wel een trainer die graag bouwt en de eigen jeugd opleidt. Je ontkomt er niet aan dat je gericht wel eens een speler haalt. Maar schieten met hagel zoals andere clubs doen dat moet niet. Ik heb het gevoel dat het op mijn lijf geschreven is jonge spelers beter te maken, maar dat geldt ook oudere voetballers. Zelf leer ik hier ook nog veel van. Noem het maar: samen tot iets komen.”

Leerproces Ermes heeft ervaring als trainer bij de jeugd van Excelsior Maassluis en Alphense Boys waar hij de jeugd van onder negentien jaar onder zijn hoede had. Tevens was hij werkzaam bij ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht als hoofdtrainer van de jeugd en zowel bij IJsselmeervogels als Alphense Boys als assistent van de hoofdtrainer.

Ronald Ermes geconcentreerd op de bank. Foto: John Hofman. Trainer zijn bij een tweede selectie bij een voetbalclub noemt Ronald Ermes een mooi leerproces, omdat op het laatste moment vaak één of twee spelers door de hoofdtrainer voor het eerste elftal kunnen worden opgeëist. “Als je daarmee kunt omgaan en snel kunt schakelen dan is dat in je voordeel. Daarom heb ik ook gekozen voor de weg van de geleidelijkheid. Eerst jeugd bij diverse verenigingen en een tweede elftal. Uiteindelijk ben ik na acht jaar trainerschap nu zelfstandig aan het werk.” Ermes kijkt uit naar opnieuw een seizoen in de tweede klasse voor TOGB.

Marijn den Hartog presteert niet foutloos, wel bijna perfect! Berkel en Rodenrijs - Schaaktalent Marijn den Hartog nam het dinsdag 6 september op tegen 14 tegenstanders tegelijkertijd in een simultaan bij schaakvereniging 3-Torens. Marijn is nog steeds lid van 3-Torens, maar speelt inmiddels zijn competitiewedstrijden in de Meesterklasse (de eredivisie voor schaakteams). Qua speelsterkte kan geen speler van 3-Torens onder normale omstandigheden tippen aan Marijn, maar in een simultaan is veel mogelijk, Marijn moest zich immers op meerdere borden concentreren. Na afloop moest Marijn constateren dat hij zware tegenstand had gehad. Hij begon nog wel met een winstpartij na een paar mooie trucs tegen Henk Springer, maar daarna moest hij na 18 zetten opgeven

Delft - De ploeg van trainer Cor den Daas heeft het op alle fronten laten afweten tegen zondag tweedeklasser Wippolder. De trainer die zegt geschrokken te zijn over wat de ploeg liet zien moest toezien hoe zijn ploeg moeizaam tot kansen kon komen. Kansloos was Berkel vooral in de eerste vijfenveertig minuten toen Berkel al op een 3-0 achterstand kwam te staan. Het eerste doelpunt kwam al na drie minuten tot stand toen Berkel nog helemaal niet bij de les was. De enige goede kans voor Berkel kwam via Talib Azaroiali tot stand. De Delftse formatie zou in de tweede helft nog een doelpunt scoren. Den Daas was slecht te spreken over het vertoonde spel deze middag. “Het was niets of weinig reageren op sommige situaties. Natuurlijk heeft Wippolder een aardige ploeg. En misschien moet ik zelf ook in sommige dingen duidelijker zijn. Want in wezen doen we het met z’n allen.”

Voetbal Soccer Boys Hillegersberg: 4-1 Bleiswijk - Met de Bleiswijkse ploeg die deze wedstrijd verre van compleet was wisten de voetballers van Soccer Boys een goed vervolg te geven aan de bekercompetitie. De ploeg die niet het niveau haalde van eerder in de week toen Floreant met 6-1 werd verslagen bleek toch duidelijk te sterk voor de zaterdagformatie van Hillegersberg. Verleden jaar kwamen de Bleiswijkers nog uit in de tweede klasse en de gasten beginnen dit jaar in de vierde klasse waardoor Soccer Boys trainer Robert Linthorst kon constateren dat het verschil wel erg groot was. Ferry Bross tweemaal, Wilmar Zeelenberg en tevens Kerin Kocak waren in deze eenzijdige wedstrijd de schutters voor de thuisploeg na een 0-0 ruststand. Die eerste fase voor de rust waar Soccer Boys wel tweemaal op de paal schoot. Voor Soccer Boys de kans om naar de volgende ronde te gaan met twee winstpartijen. Zaterdag komt Zwarte Pijl op bezoek.

Voetbal RKDEO - BVCB`: 1-3

De laatst overgebleven deelnemer was Egbert Berghout. Rechts Marijn den Hartog.

‘Voetjes van de vloer’ met turnkamp Omnisport 2B

NK Classic bij MCC Bleiswijk Bleiswijk – Op het terrein van MCC Bleiswijk wordt zaterdag 23 september de NK Classic voor oude motoren van voor 1995 georganiseerd. Naar verwachting zullen er rond de 150 rijders aan de meet verschijnen. De dag wordt vergelijkbaar met de Pinkstercross. De grootste opkomst zal zijn van de pre rijders met motoren van voor ‘90/’95 die in serie rijden in een A en B groep. Vervolgens zijn er de categorieën classic 60+/60-, classic 50cc en de twinshock 50+/50-. Geen zijspanrijders, want daar is de baan te klein voor. Wel brommers: automaten, standaard, vario en MX klasse. Na de training staat de eerste start gepland rond de klok van twaalven.

“We hebben als doel bovenin mee te draaien. De afgelopen jaren kwam TOGB ook tot een hoge klassering. De club heeft ambities en die heb ik ook. Ik heb al horen fluisteren dat TOGB een titelpretendent is. Maar dat wil ik voorlopig als een compliment zien. Het scoren was verleden jaar maar zo zo. Ook nu hebben we het lek nog niet boven. En dat moeten we niet als een manco van de spitsen zien, maar van de hele ploeg. Net zoals je een tegendoelpunt krijgt. Dat is ook niet alleen de schuld van verdedigers. Verantwoordelijk voor de resultaten zijn we allemaal, spelers en trainers.”

Voetbal Wippolder - Berkel: 4-0

Lansingerland - Op 16 augustus stond het eerste turnkamp van Omnisport 2B op het programma. Vanaf het verzamelpunt op de parkeerplaats bij Charlie’s reden ouders de kinderen naar de kamplocatie, de Woensberg in Huizen, waar na het afscheid het feest kon beginnen. Het thema was ‘Voetjes van de vloer’. Nadat de huisjes waren ingedeeld begonnen de 38 meiden, variërend in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar, met het inrichten en versieren van hun slaapvertrekken. Tijdens de drie kampdagen werd veel georganiseerd, zoals een natuurbingo, levend stratego, zeskamp, bbq, bonte avond, kampvuur en een smokkelspel. En natuurlijk activiteiten die bij het thema pasten, zoals een muziekbingo, disco en een lipdub! Alhoewel het weer niet altijd meewerkte, hebben zowel de leiding als de kinderen topdagen gehad, op naar volgend jaar!

tegen wedstrijdleider Arjan Drenthen. Ook op andere borden zag het er op een gegeven moment zodanig moeilijk uit voor Marijn dat winst of remise voor zeker vier van de deelnemers tot de mogelijkheden behoorde. Bij een simultaan gaat de simultaangever (Marijn) alle borden in volgorde langs en doet een zet. Een van de regels bij een simultaan is dat je als deelnemer verplicht bent een zet te doen op het moment dat Marijn voor je verschijnt. Doordat veel partijen op een gegeven moment afgelopen waren ging het tempo omhoog en dan blijkt Marijn gewoon iets handiger en sneller dan de meeste spelers. Zo eindigde Marijn op de geweldige score van 13 uit 14, maar veel deelnemers kunnen ondanks de nederlaag toch terugkijken op hele mooie partijen tegen een hele sterke tegenstander. Schaakvereniging 3-Torens schaakt elke week op dinsdagavond in het gebouw van de Wijnstokgemeente op de Rodenrijseweg 295 in Berkel en Rodenrijs. Kom gerust eens langs als je interesse hebt om te gaan schaken. Binnenkort start ook weer een schaakcursus voor volwassenen, kijk op www.3-torens.nl voor meer informatie.

Nootdorp - In Nootdorp op bezoek bij RKDEO zou BVCB zijn tweede overwinning boeken in het bekertoernooi. Tegen DSO aanstaande zaterdag kan BVCB de volgende ronde veilig stellen. BVCB kreeg vroegen in de wedstrijd, na de zesde minuut, de eerste mogelijkheid maar zag het schot Jeremy Stork in het zijnet verdwijnen. Doelman Wesley van der Molen namens BVCB moest hierna zijn talenten aanspreken. De sluitpost kon met moeite de bal uit de kruising houden. Niet veel later werd een hoekschop van BVCB niet goed weggewerkt bij de eerste paal. Rob Rutten kon de bal binnen tikken, 0-1. Halverwege deze eerste helft was BVCB opnieuw trefzeker. Yousif de Kock kon alleen richting de doelman van RKDEO lopen en schoot de bal binnen: 0-2. In het vervolg van de eerste vijfenveertig minuten werd niet meer gescoord ondanks inzetten van Yousif de Kock en Jeremy Stork. Denzel Medar schoot de bal via de handen van de thuisdoelman de 0-3 binnen. In de blessuretijd kreeg RKDEO toch nog een treffer op het bord. Tommy Simonis redde de eer voor de Nootdorpers en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.

Voetbalprogramma voor het weekeinde Zaterdag: BVCB - DSO 14.30 uur (beker) Laakkwartier - Berkel 17.00 uur (beker) Soccer Boys - Zwarte Pijl 14.30 uur (beker)

Zondag: TOGB - RKDEO 14.30 uur (beker)


40

De Heraut woensdag 13 september 2017

Gezocht

Automonteurs

‘Ready for the next level’

Advies en Ontwerp

Elektrotechniek

Data Netwerken

Brandmeldinstallaties

Beveiligingsinstallaties

Service en Onderhoud

Passie voor auto’s, autorijden én autotechniek, dat is waar het bij ons om gaat. Heb jij dat ook? Bij Cas Lamens, de Nissan dealer in Lansingerland, komen we graag in contact met automonteurs die gek zijn op hun vak en graag een volgende stap willen...

Cas Lamens in een familiebedrijf en Cas Lamens is de officiële Nissandealer voor groot Lansingerland. Wij verkopen nieuwe Nissan personenwagens en zijn ook de Nissanbedrijfswagen dealer voor dit gebied. De sfeer is dynamisch, modern en buitengewoon klantvriendelijk. Ons team kenmerkt zich door professionaliteit en ambitie.

Onze service maakt het verschil. Automobielbedrijf Cas Lamens BV

Rodenrijseweg 57 2651 BN Berkel en Rodenrijs T (010) 511 23 99 I www.lamens.nl

Zo ziet jouw functie van automonteur bij Cas Lamens eruit: Bij ons onderhoud en repareer je nieuwe en gebruikte automobielen. En dat is met de vele modellen altijd afwisselend. De nieuwste auto’s worden uitgelezen met behulp van de modernste technologie. Hoogstaande techniek vraagt om autotechnici die net zo goed zijn met bits en bytes als met schroeven en olie. Je bent dan ook een automonteur van de nieuwe generatie ofwel je hebt de intentie om daarvoor door ons opgeleid te worden. Wat wij van je vragen In de functie van automonteur staat klantgerichtheid en kwaliteitsbewustzijn hoog in ons vaandel. Daarnaast: • beschik je over MBO werk- en denkniveau; • heb je een afgeronde opleiding 2e autotechnicus met aantoonbare werkervaring; • heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal; • ben je in het bezit van rijbewijs B; • ben je woonachtig in of in de omgeving van Lansingerland.

Dit bieden we jou Je komt te werken in een team dat gewend is klantgericht doelstellingen te realiseren. Persoonlijkheid is bij ons zeker zo belangrijk als kennis en kunde. Tevens maken teamprestaties het succes. Verder: • bieden we je een aantrekkelijk salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden; • kom je te werken in onze goed uitgeruste werkplaats met modern gereedschap en apparatuur; • En kun je via Nissan Academy Team cursussen volgen en de ontwikkelingen op je vakgebied bijhouden.

Industrieweg 79 - Berkel en Rodenrijs - Tel: 010 - 511 37 66

www.pruisken.biz

300 stuks diepvrieskisten koel- vrieskasten was- droogmachines

Koffie&Kids op woensdagavond 27 september. Gevoeligheid en een sterke eigen wil.

ook inbouw Mog. schoonheidsfoutje bekende merken 2 jaar volledige garantie

Nicole de Gruijter Opvoed en Kindercoach www.intensekinderen.nl 06-41431279 Volg mij op

Fa. van willigen voorheen Fa. MoerMan dinsdag gesloten. Bergweg noord 383 Bergschenhoek Telefoon 010 - 5213063

Aannemersbedrijf • Timmerfabriek • Interieurbouw

Aannemersbedrijf • Nieuwbouw

Geïnteresseerd? Ben jij de automonteur die zich herkent in bovenstaand profiel? Heb je passie voor autotechniek? Solliciteer dan direct door het sturen van je CV en motivatiebrief naar Rene@lamens.nl. Voor vragen of meer informatie kun je bellen met Rene Lamens via 010-5112399. Ook nodigen we je van harte uit om eens binnen te lopen om een kijkje te nemen.

• Verbouw • Aan- en dakopbouwen • Renovatie

A ANNEMERSBEDRIJF

• Restauratie • Timmerwerken • Onderaanneming

We g en B os 78, 2661 GZ B ergs chen ho ek, info@b ouw b e drijfg ro ene we gen.n l | 010 - 52 19 328 w w w.b ouw b e drijfg ro ene we gen.n l

Problemen met uw kunstgebit? Voor reparatie of nieuw

A.P.M. v. Hartevelt Tandprotheticus Dagelijks open spreekuur voor advies of info van 9-12 uur. Andere tijden op afspraak. Tandprothetische praktijk Berkel en Rodenrijs Kerksingel 16, 2651 CC Berkel en Rodenrijs Tel.: 010 - 511 17 00 T.K. Tuintafel + 3 stoelen €15 T 06 42627481 Gevraagd gratis postzegels om af te weken T 06 14376511 T.K. konijnenhok €25, konijnenren €22,50 T 010 5216232

T.K. winterbanden + ketting 205/60/16 T 06 41679922 T.K. Hondenbench voor grote hond €30 T 06 37521972 T.K. Opknaptuinbank hout €15 T 06 40112445 T.K. 40 delig porselijn servies €60 T 010 5224642

Wilt u pianoles?

Pianoschool van der Wallen biedt die mogelijkheid. Elly van der Wallen (Gediplomeerd pianodocente) Informatie: website: www.depianojuf.nl tel: 06 12 22 04 12 e-mail: info@depianojuf.nl leslokatie: Noordeindseweg 210 Berkel en Rodenrijs


41

De Heraut woensdag 13 september 2017

Voorzitter Leon Brabander: “Volgend jaar zijn we terug”

Natte editie van de Ster van Berkel Berkel en Rodenrijs - Natuurlijk hadden ze het ook anders gewild. De organisatie van de 62e Ster van Berkel waar een heel jaar hard aan gewerkt was, werd er één waar niemand op zat te wachten. De regen was spelbreker op het jaarlijks terugkerend sportevenement. Maar het Berkelse wielercomité was - bij monde van Pierino van der Burg - positief over de toekomst. “Ze zeggen dat je eens per jaar zo’n dag er tussen hebt. Dus we zijn de komende jaren van die regen af.” Rien Kuyvenhoven Natuurlijk zijn de vijf bestuursleden de nacht voor de Berkelse ronde stiekem uit hun bedje gekropen om te kijken hoe de stand van zaken was wat betreft de buien die onze omgeving teisterden. De opbouw van het wedstrijdparcours vond zaterdag plaats onder weersomstandigheden die niet gewenst waren. Pieter Zuijderwijk zette in de middag - toen alsnog het zonnetje doorkwam uiteen wat het slechte weer voor extra werk voor de organisatie meebracht.

“We moesten er met rijplaten voor zorgen dat er niet al te veel schade ontstond bi het aan- en wegrijden in het Huijgensplantsoen. Tijdens de eerste wedstrijden vielen de weersomstandigheden nog wel mee, maar tijdens de Dikke Bandenrace ging het allemaal los. We moesten het zelfs onderbreken in verband met onweer. Jammer, dat er ook enkele valpartijen waren waarvoor de EHBO in actie moest komen”. De laatste categorie, de Sportklasse, was gezegend met beter weer waardoor de toeschouwers toch nog een wedstrijd te zien kregen die op de rechte stukken de snelheid tot boven de vijftig kilometer deed oplopen.

Ontsnapping De twee koplopers Henk de Jong uit Nieuwveen en uit Bergschenhoek Tjalle de Jong gaven deze wedstrijd kleur met een ontsnapping die de achtervolgers deed rillen. Opgezweept door speaker Henk van der Linden konden ook de achtervolgers geen vat krijgen op het tweetal waar uiteindelijk Henk de Jong uit Nieuwveen de sterkste bleek. Hij kwam met een grote grijns over de streep en wilde ook het Berkelse publiek zijn ontlading niet onthouden. “Ja, ik moet bekennen dat ik wel heel blij ben met deze eerste

Henk de Jong en Tjalle de Jong de sterke koplopers in Berkel. Foto: John Hofman. plaats”, bracht hij zijn vreugde onder woorden. “Ik ben de laatste weken goed bezig, zeker om goede uitslagen te rijden. Toen we eenmaal dat gaatje hadden geslagen wist ik dat het goed zat.” En Tjalle de Jong? Hij gaf ruiterlijk toe, dat zijn naamgenoot deze middag de sterkste was. Jan Metselaar uit Bergschenhoek kwam tot een twintigste plaats in deze categorie. Een tegenvaller was er bij de nieuwelingen waar de plaatselijke favoriet Sten Verzijl, die volgens insiders in een kansrijke positie lag, in de laatste ronde bij het doorkomen in de laatste bocht met enkele coureurs tegen de Berkels straatstenen ging. Om uiteindelijk als zesde over de eindstreep te komen lopen waar Bleiswijker Thijs Brugging tot een elfde plaats kwam. In de Masters 50+ werd Berkelaar Bert Havenaar vierde terwijl Berkels bloed Dick en Jaap van der Breggen respectievelijk tot een elfde en twintigste plaats kwamen.

Het podium bij de Sportklasse, tussen de rondemissen links Tjalle de Jong. In het midden winnaar Henk de Jong en rechts op de derde plek Nils van der Kooij. Foto: John Hofman.

Sponsors Ondanks

de

weersomstandigheden

toch tevreden gezichten bij het Berkels comité ook wat betreft de medewerking die zij kregen van de vele sponsors die al jaren de wielersport een warm hart toedragen. Pierino van der Burg: “We willen onze waardering uitspreken richting alle sponsors. We begrijpen het als er eens gezegd wordt ‘dit jaar niet want we hebben deze keer voor iets anders gekozen’. Maar we zijn gelukkig met het feit dat er nog voldoende mensen zijn die iets met de wielersport hebben”. Voorzitter Leon Brabander noemde het ondanks de weersomstandigheden een dag die goed verliep. En ook was hij blij dat een bekende naam in de wielersport, Martijn Rassenberg bij de nieuwelingen, op het podium stond met zijn eerste plaats. “Tevens vond ik het een unicum, dat wij deze dag rechtstreeks op radio en RTV Lansingerland waren. We zetten als team ook telkens stapjes vooruit. Reken er maar op, dat er volgend jaar zeker weer staan!”

Uitslagen renners Lansingerland Nieuwelingen: 06. Sten Verzijl (Ber-

Tess Wester brengt bezoek aan jubilerend TOGB Handbal Berkel en Rodenrijs – Niemand minder dan Tess Wester, de keepster van het Nederlands handbalteam tijdens de WK – waar zij bovendien werd verkozen tot beste keepster - kwam zondagmiddag 10 september naar de Vermeulen sporthal van TOGB om daar samen met alle jeugdleden van de handbal een clinic te verzorgen.

Iedereen had het zienderogen naar z’n zin, zeker toen Tess na afloop van de clinic met elk lid op de foto ging en ‘ergens’ een handtekening plaatste. Op

het shirt, de bal, een jasje of een arm; de keuze was aan degene die met haar op de foto ging. De verrassing werd zowel gerealiseerd

als aangeboden door de Business Club TOGB (BCT) als felicitatie voor het 40-jarig jubileum van de afdeling handbal.

kel en Rodenrijs), 11. Thijs Brugging (Bleiswijk). Junioren: 09 Jasper van de Broek (Berkel en Rodenrijs), 13. Maurice Sprockel (Berkel en Rodenrijs). Funklasse: 04. Bert Havenaar (Berkel en Rodenrijs). Sportklasse: 02. Tjalle de Jong (Bergschenhoek),15. Marcus Bakker (Bergschenhoek), 18. Erwin Meijer (Bergschenhoek), 20. Jan Metselaar (Bergschenhoek), 21. Mitja van Toorenburg (Berkel en Rodenrijs).

Korfbal Weidevogels – KOAG: 2116 Krimpen aan den IJssel - Weidevogels is zaterdag 9 september op bezoek bij KOAG tegen haar eerste nederlaag aangelopen. Het werd 21-16. Tijdens de voorbereiding op het seizoen hebben deze ploegen elkaar ook getroffen. Toen trok Weidevogels nog aan het langste eind. In een gelijk opgaande openingsfase waren de doelpunten spaarzaam. Waar Weidevogels een week eerder erg gemakkelijk tot scoren kwam, moest er vandaag harder voor de doelpunten gewerkt worden. KOAG had hier in de openingsfase ook mee te maken. Kort voor de rust nam KOAG toch het initiatief. Door een aantal makkelijk doorgelaten doelpunten liep de Krimpense ploeg tot de rust uit tot 12-7. De tweede helft was eveneens gelijk opgaand, waarin Weidevogels nog de hoop koesterde de aansluiting te vinden. Deze werd helaas niet gevonden en de opgebouwde marge uit de eerste helft bleef zodoende intact: 21-16 in het voordeel van KOAG. Weidevogels krijgt in het komende jaar nog driemaal de kans zich te revancheren tegen de Krimpense vereniging. Volgende week speelt Weidevogels voor haar thuispubliek tegen de Zeeuwse ploeg Atlas om 15.30 uur.

Trees Borkus-Henskens TOGB Handbal viert deze maand het 40-jarig bestaan met een feestdag voor de leden op zaterdag 16 september. Maar het bestuur had nog een verrassing in petto die langzaam maar zeker bekend werd gemaakt. Er werd in het grootste geheim een filmpje opgenomen van Tess Wester waarin zij vertelde dat ze op bezoek zou komen. Vervolgens werd dat filmpje als uitnodiging naar alle ruim 100 jeugdleden verstuurd. Het enthousiasme onder de jonge handballers was enorm. Zondag arriveerde de populaire sportvrouw op sportpark Het Hoge Land voor een clinic van drie tot vijf uur. Met in de zaal de honderd jeugdleden en een groot aantal volwassen vrijwilligers die een handje kwamen helpen en op de tribune alle belangstellende ouders kon het feest van start gaan.

Hardlopen Uitslagen Aart van Hovenloop

De jubileumclinic was een feestje voor alle jeugdleden, maar ook Tess had het naar haar zin.

Bleiswijk - Zondag 10 september stond de 3e editie van de Aart van Hovenloop op het programma. Weinig wind, een lekker zonnetje en een goede temperatuur, kortom prima loopomstandigheden. De af te leggen afstand was 10 kilometer. Bij de dames wist Tineke Stolk beslag te leggen op de eerste plaats met haar tijd van 51.36. Jolanda Langendoen werd tweede in 55.40 en Margot van Vliet de nummer drie 58.27. Harmen den Boer was weer een klasse apart bij de heren: 36.41. Waldo Karbaat wist met zijn tijd van 39.19 de tweede plaats te realiseren en Matthijs van der Beek werd derde in 40.06.


42

De Heraut woensdag 13 september 2017

Prikbord Berkel en Rodenrijs

Inloopochtend De Ark Berkel en Rodenrijs - Wie zin heeft in het maken van een praatje op een plaats waar men elkaar onder het genot van een kopje koffie kan ontmoeten, is iedere donderdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur welkom in De Ark, Oranjestraat 2. Er is geen programma, zodat men in een ontspannen sfeer met elkaar kan praten.

Activiteiten in Wel-Kom! Berkel en Rodenrijs - Naast diverse vaste activiteiten in Wel-Kom!, ds. van Koetsveldstraat 3, waaronder elke dinsdag en donderdag het Breinplein, vinden er in september nog meer gezellige activiteiten plaats. Vrijdag 15 september bingo, 14.00-16.00 uur, kosten € 3,50. Vrijdag 22 september Chinees Buffet, vanaf 17.00 uur, kosten € 11,-. Op 24 september is er van 15.00-17.00 uur zondagmiddagsoos, kosten € 2,50. Vooraf opgeven en betalen bij Wel-Kom!, tel. 010-2075894, per mail via info@swsl.nl. Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.

ACR Rommelmarkt Berkel en Rodenrijs - Op vrijdag 15 september (19.00-23.00 uur) en op zaterdag 16 september (10.00-17.00 uur) is er in en om zalencentrum Rehoboth een grote rommelmarkt. In verband met de voorbereidingen is het op 14 september niet mogelijk spullen op te halen of te brengen.

Klaverjassen CVV Berkel Berkel en Rodenrijs – Vanaf vrijdag 15 september is er tot eind april wekelijks op de vrijdagavond klaverjassen in het clubhuis van CVV Berkel op sportpark Het Hoge Land. Aanvang 20.00 uur, de kantine is vanaf 19.00 uur geopend. Iedereen is van harte welkom.

Klaverjassen Activiteitenclub De Naeld Berkel en Rodenrijs – Activiteitenclub De Naeld organiseert op dinsdag 19 september een gezellige klaverjas- en rummikub/memorymiddag in gebouw De Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan. Zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Inlichtingen: R. Huijnen, tel. 010 – 5117526.

KVG ledenavond Berkel en Rodenrijs - Op dinsdag 19 september houdt de Katholieke Vrouwen-Groep haar maandelijkse ledenavond in De Ark, Oranjestraat 2. Deze avond geeft dermatoloog dr. Stadhouder uit het Reinier de Graaf Ziekenhuis een lezing over huidkanker. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker en kan zich in verschillende delen van de huid voordoen. Kom luisteren wat zij te vertellen heeft en stel zelf uw vraag. Introducés zijn welkom, zij betalen € 3,50 entree.

De Kievit zoekt oude spullen Berkel en Rodenrijs - Speeltuin de Kievit organiseert op zaterdag 7 oktober een rommelmarkt in het Kievitsnest (ingang Sterrenweg). Ze zijn op zoek naar spullen voor deze rommelmarkt. Ze zijn blij met huishoudelijke spullen, speelgoed, boeken, cd’s/dvd’s en prullaria (geen kleding), die schoon, heel en compleet zijn. Inleveren kan t/m vrijdag 6 oktober in de speeltuin.

Bergschenhoek Bloemschikken in Trefpunt Rotta Bergschenhoek - Vanaf 11 september start een nieuwe cursus bloemschikken in Trefpunt Rotta, Hoeksekade 164. Onder deskundige leiding van Miep Bos worden alle kneepjes van het bloemschikken geleerd. Het eindresultaat mag men elke keer mee naar huis nemen. Ook zal er speciale aandacht besteed worden aan een kerststuk. Er worden twee cursussen gegeven op de maandagavond en de woensdagmorgen. Elke 14 dagen is er een cursusdeel. Duur: zes ochtenden of zes avonden. Informatie en aanmelden kan via miepbruinbos@hotmail.com, tel. 06-51388535.

Computer- en Tablet Café Bergschenhoek – Iedereen met interesse in computers en tablets is welkom bij het Computer- en Tablet Café in het gezellige leescafé van Ontmoet! in Bibliotheek Oostland, Wilhelminastraat 1a. Er zijn vrijwilligers van het SeniorWeb aanwezig die kunnen helpen wanneer de bezoekers van het café er met elkaar niet uitkomen. Het Computer- en Tablet Café is open op donderdag 14 september van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Oud papier actie Bergschenhoek Bergschenhoek - Op donderdag 14 september wordt er oud papier opgehaald door de scholen in Bergschenhoek. De papierkliko graag voor 18.45 uur op de inzamelplaatsen zetten. De opbrengst is bestemd voor de scholen. Zij hopen dat de opbrengst met de nieuwe blauwe containers omhoog gaat!

Klaverjassen Berghonk eenmalig op vrijdag

Trefpunt Rotta, Hoeksekade 164. Uiterlijk om 15.00 uur gaan ze weer naar huis. Ieder kind neemt zijn/haar eigen begeleider mee. Zorg voor goede loopschoenen en kleren die vies mogen worden. Neem ook een plastic tasje mee; er zijn allerlei vruchten te verzamelen. Deelname kost € 2,00 per kind; inclusief drinken en een koekje (begeleider gratis). Aanmelden kan via rotta.jeugd@gmail.com (graag naam en leeftijd vermelden); tel. 0105115720.

KBO soosmiddag Bergschenhoek - Op woensdag (!) 20 september start de KBO het nieuwe seizoen met een soosmiddag. Voor één keer op woensdag (i.v.m. Prinsjesdag) daarna weer zoals altijd op de 3e dinsdag van de maand. Deze middag vertelt Bianca van Eeden, ouderenadviseur van Welzijn Lansingerland, wat zij kunnen betekenen voor de senioren in Lansingerland. Er blijft voldoende tijd over voor een spelletje en een praa tje. Waar: Parochiezaal, Smitshoek 120. Tijd: 14.00 uur. Zo nodig kan men gehaald en thuisgebracht worden. Contactadres hiervoor is C. van Dijk, 010- 5216511.

een klaverjasmiddag in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. Aanvang 14.00 uur. Toegang € 4. Informatie: fam. W. v.d. Langenberg, tel. 010-5215609. Zie ook www.welzijnlansingerland.nl.

Klaverjassen KBO Bleiswijk - Dinsdag 19 september wordt er vanaf 14.00 uur geklaverjast en Rummikub gespeeld in het Parochiehuis Hoefweg 53. Ook wordt er gefietst onder leiding van Arnold Oosterlaan. De kosten zijn € 4,- voor KBO-leden en € 5,- voor niet-leden. Koffie/thee en een drankje zijn gratis. Deze soosmiddagen zijn altijd de eerste en derde dinsdag van de maand.

Bijeenkomst PCOB Bleiswijk - Woensdag 20 september houdt de PCOB Bleiswijk van 14.3016.30 uur de maandelijkse bijeenkomst in de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. De heren Olly Onnaars en Ruud van Tol laten de aanwezigen genieten van de flora en fauna van Kenia. Het is een interactieve middag, neem gerust eens iemand die alleen of eenzaam is mee. Informatie: Mieke Breugem, tel. 010 - 5213093.

Bergschenhoek – Elke week organiseert Tinus Bijnsdorp op donderdag een klaverjasmiddag in Sociëteit EchThuis in Berghonk. I.v.m. een schaaktoernooi a.s. donderdag vindt het klaverjassen deze week op vrijdag 15 september plaats. Iedereen die vroeger zijn of haar weg naar De Smitshoek kon vinden wordt hartelijk uitgenodigd nu naar de Chabotzaal van Sporthal Berghonk te komen. De kosten blijven voorlopig gelijk aan die men gewend was in De Smitshoek. Zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Informatie: Hans Dirkzwager, tel. 06 - 53613261.

Besos-loop

Vrouwen van Nu

Bergschenhoek – Op 20 september wordt de 31e Besos-loop gehouden. Dit jaar is het goede doel stichting Medical Checks for Children. De sponsorloop wordt evenals voorgaande jaren gelopen op het parcours aan de Beukvaren. De start is om 18.30 uur en de finish om 19.30 uur. Voor alle deelnemers is er natuurlijk een prachtige herinneringsmedaille en een heerlijk ijsje.

Bleiswijk - Op woensdag 20 september komen de dames van Vrouwen van Nu, afdeling Bleiswijk, bij elkaar voor de ledenavond. Op deze eerste bijeenkomst in het nieuwe seizoen vertelt Jeannette Petersen over knipkunst en verzorgt ze een creatieve avond. Ook introducés zijn welkom, zij betalen € 5,-. Neem wel een schaar mee. Aanvang 20.00 uur in het Parochiehuis, Hoefweg 53. Zaal open 19.30 uur.

Ontmoetingsmiddag Hervormde gemeente

Regio

Bridgen bij BVCB

Bergschenhoek - Op dinsdag 26 september wordt door de Hervormde gemeente Bergschenhoek de eerste ontmoetingsmiddag van het nieuwe seizoen gehouden. De middag begint om 14.30 uur en zal om ongeveer 18.15 uur afgelopen zijn. Kerkelijk werker Jan den Toom verzorgt de opening en meditatie en er zal een optreden zijn van het seniorenkoor. Na de pauze wordt een quiz gedaan. Als afsluiting van de middag gebruikt men met elkaar een broodmaaltijd.

Bergschenhoek – Vrijdag 15 september is er weer bridgen bij BVCB, Sporthoekpad 1. Aanmelden voor vrijdagochtend 10.00 uur. Aanmelding en/of informatie: Theo Vriend, tel. 06 – 51290907, 010 – 5221747, mailadres: thvriend@gmail.com. ELKE DINSDAGAVOND

KLAVERJASSEN vanaf 20.00 uur in

Café 't Centrum www.facebook.com/ CafeCentrumberkel

Wandelen met Rotta Bergschenhoek - Zaterdag 16 september wordt er van 10.00 tot 12.00 uur onder leiding van Rotta-gidsen een rondwandeling gemaakt door het Nessebos. Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats bij de Skiberg om daarna de brug over de Rotte bij de Lindehoeve over te steken en via binnendoor paadjes naar het Nessebos te lopen. Dit fraaie gebiedje en tegelijk ecologische verbindingszone kenmerkt zich door kleine bospercelen en moerasbos met wat waterpartijen. De schapen van Martin Oosthoek dragen ook hun steentje bij door stukjes van het gebied te begrazen. Er is sinds kort spontane veengroei geconstateerd en ook zien we steeds meer fraaie varens. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Park in Actie Bergschenhoek - Zaterdag 16 september is er weer een Park in Actie dag. In de speeltuin aan de Huig Maaskantstraat staat elke derde zaterdag van de maand een groene caravan met een team van jongeren die actief zijn met sport en spel, ook wordt er geknutseld. Dit werk in de wijk is gratis en is voor alle leeftijden. Het programma is van 13.30-16.30 uur. Halverwege zal er een sketch zijn en iets te eten/drinken. Iedereen is van harte welkom. Park in Actie is een onderdeel van jongerenwerk Dock3B. Informatie: stuur een mail naar parkinactie@hervormd.nl.

Rotta Kapoentjes opgelet! Bergschenhoek - Woensdag(middag) 20 september staan enthousiaste natuurgidsen van Natuur- en Vogelwacht Rotta klaar om met de Kapoentjes (kinderen 4 t/m 6 jaar) op stap te gaan voor een natuurexcursie. Verzamelen om 13.30 uur bij Natuurcentrum

Bleiswijk Inloopspreekuur SeniorWeb Bleiswijk - Wie computerproblemen heeft, kan iedere donderdag van 13.30 – 15.00 uur terecht in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2 bij Welzijn Lansingerland. Vrijwilligers van SeniorWeb helpen graag met uw tablet, smartphone of laptop, maar kunnen ook desgewenst instructie geven in het gebruik van applicaties op de apparaten.

Jeugdsoos Pecto’s Bleiswijk – Pecto’s is een jongerencentrum voor jongeren van 12 tot 23 jaar uit Lansingerland. Kom gezellig PlayStation spelen, poolen of lekker met elkaar kletsen en er is gratis internet. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 20.00 tot 23.00 uur. Ook voor kinderen vanaf 10 jaar zijn er activiteiten. Kijk op www.pectos.nl voor meer informatie.

Bingoavond bij Crescendo Bleiswijk - Op zaterdag16 september organiseert muziekvereniging Crescendo Bleiswijk een bingoavond voor het gehele gezin. De koffie en thee zijn zoals gebruikelijk gratis. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur, in MKC ‘t Web, Nachtegaallaan 4. Toegang gratis.

Najaarsmarkt Bleiswijk - Zaterdag 16 september vindt van 10.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse najaarsmarkt van de dorpskerk in Bleiswijk plaats in en rond de Kerkstraat. Voor de markt zijn nog steeds hele en schone spullen nodig, neem hiervoor contact op met Wieke van der Spek, tel. 079-5933833. Wie kleding wil aanbieden, kan contact opnemen met Ina van Elswijk, tel. 010-5217301.

Klaverjassen 55+ Bleiswijk - Welzijn Lansingerland organiseert op zaterdag 16 september

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang Lansingerland - De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt onder deskundige leiding gesport. Na afloop drinkt men gezellig een kopje koffie met elkaar. Ook niet-leden zijn welkom een keer te komen kijken en mee te gymmen. U bent al lid voor € 16 per jaar en men betaalt € 5 per maand om mee te gymen. Inlichtingen: Janny de Schepper, tel. 010–5115820.

Open inloop vrijwilligerswerk Lansingerland – Voor wie op zoek is naar vrijwilligerswerk houdt VIP – Lansingerland elke 2e en 4e donderdag van de maand een Open inloop in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek. Tijd:
 10.30-11.30 uur. De eerstvolgende open inloop is op 14 september. Informatie: Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland via info@viplansingerland.nl, tel. 010 – 5225545 of kijk op viplansingerland.nl.

Nieuws- en advertentieblad voor Lansingerland

Telefoon 010-511 88 92 E-mail redactie@de-heraut.nl Ontzorgmiddag Lansingerland - Iedere vrijdag organiseert Welzijn Lansingerland de Ontzorgmiddag voor mantelzorgers. Hier zijn mantelzorgers, samen met degene voor wie zij zorgen, van harte welkom. Er wordt altijd gestart met een gezamenlijke lunch. De middag staat in het teken van ontmoeten en het doen van activiteiten. Tijd: 12.00-16.00 uur. Locatie: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Aanmelden: tel. 010-5225545, contactpersoon is Chantal Kneppel.

Ontwikkelen van digitale vaardigheden Lansingerland - Vanaf september organiseert Bibliotheek Oostland weer een training waarmee de deelnemers

hun digitale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Klik & Tik is een cursusprogramma voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met de computer en/of internet. Tijdens deze doorlopende cursus volgt iedere cursist een eigen leerlijn waardoor er op eigen tempo gewerkt kan worden. Het programma Digisterker is ontwikkeld om te leren werken met de digitale overheid. De cursus wordt in alle kernen van Lansingerland gegeven. Het bestaat uit drie lessen van twee uur. Kosten: € 10 voor de hele cursus. Informatie/aanmelding: Kimberly Steenbergen: via K.steenbergen@bibliotheekoostland.nl of 06-45684590.

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers Lansingerland – VluchtelingenWerk komt op voor mensen die moesten vluchten voor hun leven en dat van hun geliefden. En geeft hen kans op een nieuw bestaan. Dat is wat zij willen, namelijk een normaal leven in veiligheid. VluchtelingenWerk wil dat zij meedoen in onze samenleving. Zij rekenen op VluchtelingenWerk. En VluchtelingenWerk op u. Doet u mee? Elke dag helpen de begeleiders vluchtelingen bij de eerste noodzakelijke stappen in onze maatschappij. Informatie: teamleiders VluchtelingenWerk Lansingerland, Ariel Savelberg en Bianca Vonk te bereiken via asavelberg@ vluchtelingenwerk.nl en bvonk@ vluchtelingenwerk.nl.

DIVOO; hulp bij verzorging huisdier Lansingerland - Stichting DIVOO helpt ouderen die door ziekte of andere omstandigheden niet voor hun huisdier kunnen zorgen. Wanneer familie of buren niet in de gelegenheid zijn om te helpen, proberen de vrijwilligers van DIVOO zoveel mogelijk ondersteuning te bieden. Denk hierbij aan de hond uitlaten, de kattenbak verschonen of het konijn eten te geven. De hulp is kosteloos en in principe tijdelijk en is afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen en de mogelijkheden van de vrijwilligers. Informatie/aanmelding: neem contact op met de coördinator zorg en wandelen, tel. 06-16034418.

Klussendienst Lansingerland - Voor inwoners van Lansingerland met een laag inkomen die (tijdelijk) problemen hebben om zelf kleine karweitjes in en om het huis te doen is er de klussendienst van Welzijn Lansingerland. De klussendienst kan helpen met kleine elektrische problemen, reparatie van de rollator, onderhoud van kleine tuintjes en het in elkaar zetten van klein meubilair. Voor elke klus betaalt men, naast de materiaalkosten, € 2,- als bijdrage in de kosten. Contactpersonen: voor Bergschenhoek is dat Jan van Willigen, tel. 010 – 521 42 05, voor Bleiswijk Wim van Santen, tel. 010 – 521 35 41 en voor Berkel en Rodenrijs Ondine Duchenne, tel. 010 – 511 35 54 of 06 - 14710689. Ook kan men contact opnemen met Welzijn Lansingerland, tel. 010 – 522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur of kijk op www.welzijnlansingerland.nl.

Tandem-maatjes project zoekt vrijwilligers/stagiaires Lansingerland - Inwoners van Lansingerland kunnen door allerlei omstandigheden, tijdelijk of voor langere tijd, minder goed deelnemen aan onze samenleving. Het Tandem-maatjes project van Humanitas is er om deze mensen m.b.v. een maatje te ondersteunen en zo meer uit hun sociale isolement te halen. Samen op pad of gewoon thuis wat kletsen, creatieve dingen maken of juist mee naar een instantie, helpen bij solliciteren, of het sociale netwerk vergroten. Is uw interesse gewekt, neem dan contact op met de coördinator Jacqueline Henskens: j.henskens@humanitas.nl / 06-35118716 of kijk op http://www. humanitas.nl/afdeling/lansingerland.

Filatelistisch evenement Zoetermeer - In het kader van het 40-jarig jubileum van Buurtvereniging Buytenrode te Zoetermeer organiseert postzegelvereniging ZHPV op 30 september a.s. een filatelistisch evenement. Deze happening, van 11.00 tot 16.00 uur, is voor iedereen gratis toegankelijk. De locatie is: Buurtvereniging Buytenrode, César Franckrode 60 in Zoetermeer. Info: www.zhpv.nl.


43

De Heraut woensdag 13 september 2017

| PODIUM KUNSTEN | GROOTS VIEREN | VERENIGINGS LEVEN | KLEINS VIEREN | TROUW BELOVEN | AFSPRAKEN MAKEN | TRAAN LATEN | KENNIS MAKEN | CURSUS VOLGEN | THEATER AVOND | FAMILIE FEEST | AFSCHEID NEMEN | LUNCH VERGADERING | OMA 80 | MUZIEK VOORSTELLING | LEDEN VERGADERING | OPA DAG | REÜNIE AVOND | GROOTS | VERENIGINGS | PODIUM VIEREN LEVEN | |KLEINS VIEREN | HET | PODIUM | TROUW BELOVEN HARTKUNSTEN VAN BERKEL KUNSTEN GROOTS VIEREN | AFSPRAKEN | KENNIS TROUW BELOVENLEVEN LATEN MAKEN | MAKEN CURSUS | | KLEINSMAKEN | AFSPRAKEN | VERENIGINGS VIEREN| |TRAAN TROUW BELOVEN | THEATER | FAMILIE | AFSCHEID | LUNCH VOLGENLATEN AVOND FEEST NEMEN VERGADERING | CURSUS | THEATER | KENNIS VOLGEN AVOND| FAMILIE FEEST | TRAAN MAKEN | OMA 80 |NEMEN | LEDEN| VERGADERING | OPA MUZIEK| VOORSTELLING DAG | REÜNIE|AVOND LUNCH VERGADERING OMA 80 | MUZIEK VOORSTELLING LEDEN AFSCHEID | HET HART VAN| BERKEL | PODIUM TROUW KUNSTEN BELOVEN | GROOTS VIEREN | REÜNIEKUNSTEN || PODIUM VERGADERING DAG AVOND Zalencentrum OPA Rehoboth ‘het Hart van Berkel’ verhuurt zalen om iets te | VERENIGINGS LEVEN | KLEINS VIEREN | TROUW BELOVEN | AFSPRAKEN MAKEN | vieren, afscheid te nemen, te vergaderen, verenigingsactiviteit te KENNIS MAKEN || CURSUS CURSUS VOLGEN ||een THEATER AVOND| | FAMILIE FEEST | AVOND TRAAN LATEN || KENNIS MAKEN VOLGEN THEATER hebben of een |toneelvoorstelling te |geven. AFSCHEID NEMEN LUNCH VERGADERING OMA 80 | MUZIEK VOORSTELLING | LEDEN | REÜNIE | PODIUM VERGADERING OPA DAG AVOND KUNSTEN GROOTS VIEREN Het bruist weer inDAG Berkel en dat merken we aan nieuwe || OPA | REÜNIE | HET ||PODIUM AVOND HART VAN BERKELhuurders. KUNSTEN | KLEINS | TROUW | |AFSPRAKEN VERENIGINGS LEVEN BELOVEN MAKEN | | Daarom | VERENIGINGS |die LEVEN GROOTS zijn VIEREN KLEINS VIEREN TROUW BELOVEN wij op zoek naarVIEREN collega’s onze gasten op hun wenken | THEATER | FAMILIE TRAAN LATEN | KENNIS MAKENLATEN | CURSUS VOLGEN AVOND FEEST | | CURSUS | TRAAN | KENNIS | THEATER AFSPRAKEN MAKEN MAKEN VOLGEN kunnen bedienen. | LUNCH AFSCHEID NEMENFEEST VERGADERING 80 |VERGADERING MUZIEK VOORSTELLING LEDEN | FAMILIE | AFSCHEID AVOND NEMEN| |OMA LUNCH | OMA 80 | |MUZIEK | REÜNIE AVOND | HET | PODIUM VERGADERING | |OPA DAGVERGADERING HART VAN BERKEL KUNSTEN | OPA | REÜNIE | HET HART VOORSTELLING LEDEN DAG AVOND VAN | GROOTS | VERENIGINGS VIERENKUNSTEN VIERENLEVEN | TROUW BELOVEN | PODIUM BERKEL | GROOTSLEVEN VIEREN| |KLEINS VERENIGINGS | KLEINS VIEREN| | KENNIS | CURSUS AFSPRAKEN MAKEN || AFSPRAKEN TRAAN LATEN MAKEN VOLGEN | | TRAAN | KENNIS TROUW BELOVEN MAKEN LATEN MAKEN|| THEATER CURSUS | AFSCHEID AVOND ||FAMILIE FEEST LUNCH VERGADERING | OMA 80 | MUZIEK VOLGEN THEATER AVOND | FAMILIE NEMEN FEEST || AFSCHEID NEMEN | LUNCH VERGADERING | LEDEN | OPA VOORSTELLING VERGADERING DAG | REÜNIE AVOND HET HART VAN | | LEDEN | OPA OMA 80 | MUZIEK VOORSTELLING VERGADERING DAG ||REÜNIE AVOND | PODIUM BERKEL KUNSTEN | GROOTS VIEREN | VERENIGINGS | KLEINS VIEREN | | VERENIGINGS HET HART VAN BERKEL | PODIUM KUNSTEN | GROOTS VIERENLEVEN LEVEN | TRAAN LATEN | KENNIS TROUW BELOVEN| |TROUW AFSPRAKEN MAKEN || CURSUS | Ben | AFSPRAKEN KLEINS BELOVEN MAKEN | TRAANMAKEN LATEN KENNIS jij VIEREN die spontane en enthousiaste medewerk(st)er die op VOLGEN|| CURSUS THEATERVOLGEN AVOND ||FAMILIE FEEST | AFSCHEID NEMEN VERGADERING | FAMILIE | AFSCHEID MAKEN THEATER AVOND FEEST| LUNCH NEMEN | fl exibele basis ons team wil komen versterken? | OMA 80 | MUZIEK VOORSTELLING | LEDEN | REÜNIE AVOND VERGADERING| |LEDEN OPA DAG | OMA 80 | MUZIEK LUNCH VERGADERING VOORSTELLING VERGADERING | OPA | HET| HART | VERENIGINGS VANAVOND BERKEL| |HET PODIUM KUNSTEN | GROOTS VIEREN LEVEN | PODIUM | GROOTS VIEREN DAG REÜNIE HART VAN BERKEL KUNSTEN | Werkzaamheden: | TROUW | AFSPRAKEN KLEINS VIERENLEVEN BELOVEN MAKEN | TRAAN LATEN |MAKEN KENNIS | VERENIGINGS | KLEINS VIEREN | TROUW BELOVEN | AFSPRAKEN | CURSUS | FAMILIE |etc., | MAKEN VOLGEN THEATER AVOND FEEST AFSCHEID NEMEN | FAMILIE |van | CURSUS | THEATER VOLGEN FEEST TRAAN LATEN KENNIS AVOND -serveren koffiMAKEN e, |thee, drankjes, lunches, hapjes, | MUZIEK VOORSTELLING LUNCH VERGADERING OMA 80VERGADERING VERGADERING | OPA | | AFSCHEID NEMEN ||LUNCH | OMA 80 ||LEDEN MUZIEK VOORSTELLING -op orde houden van de zalen en klaarzetten van meubilair en | PODIUM DAG | REÜNIE AVOND || OPA HET HART BERKEL GROOTS VIEREN | HET KUNSTEN | PODIUM LEDEN VERGADERING HART VAN |BERKEL DAG |VAN REÜNIE AVOND | VERENIGINGS | LEVENVIEREN | KLEINS VIEREN | TROUW BELOVEN | AFSPRAKEN | KLEINS KUNSTEN | GROOTS | VERENIGINGS LEVEN VIEREN |MAKEN TROUW toebehoren, | KENNIS MAKEN | CURSUS | THEATER | FAMILIE TRAAN LATEN VOLGEN AVOND FEEST | AFSPRAKEN | KENNIS | CURSUS | BELOVEN TRAAN LATEN MAKEN VOLGEN -flexibeleNEMEN inzetbaarheid van maandag t/m zaterdag, overdag en/of |’s | | AFSCHEID | MUZIEK | LUNCH VERGADERING OMA 80 VOORSTELLING THEATER AVOND | FAMILIE FEEST | AFSCHEID |NEMEN | LUNCH VERGADERING OMA | OPA DAG | REÜNIE LEDEN VERGADERING AVOND | HET HART VAN|BERKEL PODIUM |avonds. | LEDEN | OPA | 80 MUZIEK VOORSTELLING VERGADERING DAG REÜNIE|AVOND | KLEINS KUNSTENKUNSTEN | GROOTS VIEREN | VERENIGINGS LEVEN VIEREN | VERENIGINGS | GROOTS | KLEINS PODIUM VIEREN LEVEN VIEREN|| TROUW | AFSPRAKEN MAKEN | TRAAN LATEN | KENNIS BELOVEN KENNIS MAKEN MAKEN || CURSUS VOLGEN | Gevraagd: THEATER AVOND | FAMILIE FEEST | AFSCHEID NEMEN | LUNCH VERGADERING | OMA gastvrije en klantgerichte waardoor tevreden zijn| OPA gasten DAG || REÜNIE REÜNIE AVOND | MUZIEK 80 -Een VOORSTELLING | LEDEN houding, VERGADERING || OPA DAG AVOND | VERENIGINGS | KLEINS PODIUM KUNSTEN GROOTS VIEREN LEVEN VIEREN | TROUW |terugkomen. | GROOTS | VERENIGINGS HET HART VAN BERKEL PODIUM KUNSTEN VIEREN LEVEN en graag bij |ons | TRAAN BELOVEN AFSPRAKEN MAKEN LATEN | KENNIS MAKEN | CURSUS | | KENNIS| KLEINS |VIEREN | TROUW BELOVEN | AFSPRAKEN MAKEN | TRAAN LATEN VOLGEN -Een enthousiaste presentatie, representatief voorkomen en positieve | AFSCHEID | LUNCH | OMA| THEATER FAMILIE |FEEST | AVOND | AFSCHEID NEMEN THEATER AVOND |NEMEN MAKEN CURSUS| VOLGEN FAMILIE FEEST VERGADERING | REÜNIE AVOND | 80 |instelling. MUZIEK VOORSTELLING VERGADERING | OPA DAGVERGADERING | LEDEN | OPA MUZIEK VOORSTELLING LUNCH VERGADERING | OMA 80| |LEDEN | GROOTS | VERENIGINGS HET-Iemand HART VANdie BERKEL PODIUM VIEREN LEVEN | HET | REÜNIE | PODIUM |liefst DAG AVOND HART VAN BERKEL KUNSTEN GROOTS zelfstandig enKUNSTEN in teamverband kan werken, metVIEREN enige VIERENLEVEN | TROUW BELOVEN | AFSPRAKEN | TRAAN LATEN |MAKEN KENNIS | KLEINS | KLEINS | TROUW MAKEN | AFSPRAKEN | VIEREN BELOVEN VERENIGINGS ervaring de horeca, zo| mogelijk in bezit van FEEST het AVOND diploma Sociale | CURSUS | THEATER | FAMILIE | AFSCHEID MAKEN VOLGEN AVOND NEMEN |inKENNIS | FAMILIE FEEST| TRAAN LATEN MAKEN CURSUS VOLGEN | THEATER | MUZIEK VOORSTELLING | OPA LUNCH VERGADERING OMA 80 VERGADERING VERGADERING | | OMA 80 ||LEDEN | AFSCHEID NEMEN || LUNCH MUZIEK VOORSTELLING Hygiëne. | PODIUM DAG | REÜNIE AVOND || OPA HET HART BERKEL GROOTS VIEREN | HET KUNSTEN | PODIUM LEDEN VERGADERING DAG |VAN REÜNIE AVOND HART VAN |BERKEL | VERENIGINGS | KLEINS | AFSPRAKEN | LEVENVIEREN VIEREN | TROUW BELOVEN | GROOTS | VERENIGINGS | KLEINS KUNSTEN LEVEN VIEREN |MAKEN TROUW Meer informatie? | KENNIS MAKEN TRAAN LATEN MAKEN | TRAAN CURSUSLATEN VOLGEN | THEATER AVOND | FAMILIE FEEST | AFSPRAKEN | KENNIS | CURSUS | BELOVEN MAKEN VOLGEN Surf naar onze website: www.zalencentrumrehoboth.nl | AFSCHEID | LUNCH | MUZIEK | NEMEN VERGADERING OMA 80 VOORSTELLING | FAMILIE | AFSCHEID|NEMEN | LUNCH | OMA THEATER AVOND FEEST VERGADERING | REÜNIE | OPA |DAG | PODIUM LEDEN VERGADERING AVOND || HET BERKEL | MUZIEK | HET 80 VOORSTELLING LEDEN VERGADERING OPAHART DAG |VAN REÜNIE AVOND | GROOTS KUNSTEN VIEREN | VERENIGINGS LEVEN | KLEINS VIEREN | TROUW Interesse? | HART VAN BERKEL | TRAAN met | CURSUS BELOVEN AFSPRAKEN MAKEN LATEN KENNIS Stuur je| gemotiveerde sollicitatie CV| vóór 20MAKEN september a.s. VOLGEN | | LUNCH VERGADERING | OMA NEMEN THEATER AVOND | FAMILIE FEEST | AFSCHEID naar: Zalencentrum Rehoboth, Wim de Gier, p/a 80 | MUZIEK VOORSTELLING | LEDEN VERGADERING | OPA DAG | REÜNIE AVOND | HET beheerder@zalencentrumrehoboth.nl HART VAN BERKEL |

MEDEWERKER BEDIENING (M/V) OP OPROEPBASIS

Bedankt alle sponsors die onze

kampen mogelijk hebben gemaakt

Loonbedrijf Frans van der Burg Vleesveehouderij Gerard de Koning Vloerenbedrijf Ber-Nie G.S. van den IJssel Schep Welding & Construction Milieu Express Vollering C.V. Hydrangea Joost Kerklaan John Greeve Transport En de boeren en tuinders Prins Maasdijk De Jong Diepvries van Lansingerland Garage Langelaan West Meat Trading

EZG zoekt

een enthousiaste en gemotiveerde productiemedewerker

Verkuil & Moree is een professionele dienstverlener voor de buitenruimte waarin groen, terrein en water een centrale plaats innemen.

Voor een klein dynamisch productiebedrijf op het gebied van kunststof vacuümvormen, zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. EZG is sterk in innovatieve oplossingen en biedt met diverse kunststoffen een keur aan maatwerkproducten. Voor onze afdeling productie zoeken wij een enthousiaste en gemotiveerde productiemedewerker. Jouw taken zullen bestaan uit het bedienen van de vacuümvormmachines, zagen en afbramen van de gevormde producten, inpakwerkzaamheden en aanvullende werkzaamheden welke nodig zijn voor een goed functionerend productieproces.

Wij zijn op zoek naar uitbreiding van ons team ‘integraal groenonderhoud in Lansingerland’

Wat wij van jou verwachten: ● Inzet en een gezonde werklust ● Zelfstandig kunnen werken, maar ook een teamspeler ● Collegiale en flexibele instelling ● Geen 9 tot 5 mentaliteit ● Multifunctioneel inzetbaar ● Doorzettingsvermogen ● Enig technisch inzicht Wat wij jou bieden: ● Een afwisselende baan voor 40 uur ● Een dynamische werkomgeving ● Ruimte voor eigen inbreng en initiatief ● Een goed salaris gebaseerd op ervaring, opleiding en leeftijd ● Een informele werksfeer Zie jij productie niet als een sleur, maar als een uitdaging? Heb jij er lol in de grenzen van het productieproces op te zoeken. Is elke dag jouw einddoel een tevreden klant? Neem dan voor aanvullende informatie contact opnemen met Jurriaan van den Bos of Jos Smits via het algemene telefoonnummer 010 522 63 39. Jouw schriftelijke sollicitatie, voorzien van CV en motivatie, ontvangen wij graag per e-mail naar info@ezg.nl EZG Nederland BV | Weg en Land 3 | 2661 DC Bergschenhoek | +31 (0)10 522 63 39 | info@ezg.nl

➢ Groenvoorzieners ➢ Voorman (senior) (ondersteuning van de uitvoerder)

Direct aan de slag? Stuur dan een bericht naar: andre@verkuil-moree.nl of bel André op 06-10032921

Integrale realisatie | Integraal onderhoud | Ruwgras- en gazononderhoud | Wateronderhoud & Rietmaaien | Terrein & Infra | Plantsoenen | Onkruidbeheersing | Beschoeiing en damwanden | Vlonders, Steigers | Jachthavens | Golfbrekers, Oeverbescherming | Stuwdammen en Gemalen | Bruggen | Kunstwerken | Schoolpleinen | Boomonderhoud | Groene daken | Tuinen


44

De Heraut woensdag 13 september 2017

Versplein Berkel “De lekkerste winkels in het Centrum” Keurslager Lansingerland Westerplein 96 • Berkel en Rodenrijs Tel.: 010 - 519 99 51 KEURSLAGERSKOOPJE: 4 GEPANEERDE SCHNITZELS (DIVERS) VOOR .........................................

6.95

KEURSLAGERSKOOPJE: VARKENSHAAS 500 GRAM VOOR ...........................................................

8.25

VLEESWARENTRIO: WIJNCERVELAAT + BOERENHAM + BOTERHAMWORST SAMEN 300 GRAM VOOR ........................................................................

5.50

VLEESWARENKOOPJE: 100 GR GEBRADEN ROSBIEF + 100 GR SELLERIESALADE SAMEN VOOR ...........................................................................................

3.60

UIT EIGEN KEUKEN: BOEREN PANNETJE 500 GRAM VOOR .....................................................

4.99

SALADE VAN DE WEEK: KIPSALADE SPECIAAL 100 GRAM VOOR ................................................

1.55

MAALTIJD IDEE: BABI KETJAP 300 GRAM (MET GRATIS RIJST) VOOR .............................. BABI PANGANG 300 GRAM (MET GRATIS RIJST) VOOR ........................

4.50 4.50

Sonja’s Vitaminebron

SMAAQ SMEUIGPIKANT 500 GRAM .................................................................................................

6,25

BOEREN JUMBO 500 GRAM .................................................................................................

5,95

TRAPPISTENKAAS 200 GRAM .................................................................................................

2,50

PASSENDALER 200 GRAM .................................................................................................

2,50

VLEESWARENTRIO: RUNDERROOKVLEES, KIPFILET EN ROSBIEF 3X 100 GRAM ...........................................................................................

6,95

VERS GEBRAND: CASHEWNOTEN 250 GRAM .............................................................

4,25

VERS GEBRAND: MACADAMIAMIX 250 GRAM ..........................................................

4,50

De “R” is weer in de maand. Dat betekent... rookworsttijd!

Hollandse sperziebonen

We hebben weer heerlijke ambachtelijke, met goud bekroonde rookworst voor u gemaakt. Lekker bij de stamppot of straks weer in de erwtensoep. In de winter, met z`n lange avonden, is het weer genieten met de typische winterkost. Laat het maar een koude winter worden. Wij hebben er zin in!

e 0,98 Hollandse comice handperen kilo e 1,98

500 gram

Keurslager Lansingerland Westerplein 96 • Berkel en Rodenrijs. Tel.: 010 - 519 99 51

Telefoon 010-5117143

Word ri v enden met ons op Facebook!

WESTERWATER 3 • TELEFOON 010-5190168 WWW.DE-KAASWAAG.NL

Weekaanbieding

O Oo okk oopp m ma annddaagg aa ggeeo peenndd!! op

Aanbieding deze week:

Familiezak Kibbeling vers gebakken en met saus Nu van 9,85 voor

Vacature:

7,95

Heb jij een VMBO of MAVO diploma en wil jij graag werken en leren tegelijk? Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij bieden een leuke werkplek en een opleiding.

Westerplein 98, Berkel en Rodenrijs T: 010 - 511 29 75 www.visshopberkel.nl

BROODJE VAN DE WEEK

Pistoletje kipshoarma per stuk voor

6.00 50 3.

4 voor

3.

00

Griekse kipsalade 200 gram voor

MAALTIJD VAN DE WEEK

VLEESWAREN DUO

Gegrilde kiprollade en shoarmagehakt Elk 100 gram samen voor

Chicky ham kaas

3.

00

Indische kipschotel met bami of nasi per portie

4.75

www.leonvandenberg.nl - 010-5190300 Aanbiedingen geldig vanaf donderdag 14-09-2017

Heraut week 37 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you