Page 1

DEGOUDA DIGITAAL • DE EERSTVOLGENDE PAPIEREN VERSIE VALT 22 JUNI OP DE MAT

14 t/m 21 juni 2019 DOWNLOAD DEGOUDA APP

het verhaal van Diens Dreamteam

DWANGSOM VOOR EEN HEG

HBO OPLEIDING IN GOUDA?


HBO PRAKTIJKOPLEIDING IN SAMENWERKING MET:

INFORMATIEDAG IN HET WEESHUIS

DINSDAG 18 JUNI 2019 PRESENTATIES OM 15:00, 17:00 EN 19:00 UUR LOCATIE: SPIERINGSTRAAT IN GOUDA


Gouda.weekoverzicht Al Qalam zamelt flessen in voor Olympiadehuis

Tijdens de maand ramadan hebben de kinderen van basisschool Al Qalam lege flessen opgehaald voor het goede doel. Dit goede doel was het Olympiadehuis, een woonzorgcentrum waar ouderen met dementie of een lichamelijke beperking wonen. In de eerste week van de ramadan is een aantal kinderen met twee leerkrachten op bezoek geweest bij de ouderen. De kinderen hadden de opdracht om een bingo te organiseren. Dit was een zeer geslaagde middag die vooral draaide om de ontmoeting en gezelligheid. Hiervan is een verslag gemaakt en dit is gedeeld met alle kinderen van de school. De leerlingen van Al Qalam zijn vervolgens lege flessen gaan inzamelen. Dit heeft geresulteerd in een opbrengst van 489,07 euro Dat bedrag is op dinsdag 11 juni overhandigd aan een medewerker en een bewoner. Die dinsdag zijn tien bewoners op bezoek gekomen bij

Al Qalam. Zij zijn in twee groepen geweest. In de ene groep hebben de kinderen en de ouderen een portret van elkaar getekend. Daarna zijn zij naar de volgende groep gegaan en hebben ze daar kunnen genieten van een lekker kopje thee met overheerlijke koekjes. Ook nu stond vooral de kennismaking en het gesprek centraal. Aan het einde van de middag hebben de kinderen van de school zich verzameld in de aula. Daar zijn de ouderen toegezongen en heeft de directeur van Al Qalam de cheque overhandigd. De kinderen hebben door deze actie meegekregen dat goede daden inhoudt dat je jezelf inzet voor een ander. Zowel door geld/lege flessen in te zamelen, maar ook door betrokken te zijn bij je medemens. Door aandacht te hebben voor elkaar, zowel jong als oud. Al Qalam en het Olympiadehuis kijken terug op een geslaagde actie.

Lees dagelijks het laatste nieuws op www.deGouda.nl en www.GoudaFM.nl


Gouda.weekoverzicht Ward de Ridder wint voor tweede keer Nederlandse Biologie Olympiade

Vrijdag 7 juni heeft Ward de Ridder uit 6 vwo van het Antoniuscollege Gouda voor de tweede keer op rij de Biologie Olympiade gewonnen. Na een week lang met de beste 19 leerlingen veldwerk, practica en colleges te hebben gevolgd aan de Universiteit in Wageningen, veroverde Ward na alle testen opnieuw de eerste plaats. Hij zal samen met de andere winnaars Tim van Dijk (Nijmegen), Lars Willighagen (Eindhoven) en Berit Kooter (Amsterdam) Nederland vertegenwoordigen bij de Internationale Biologie Olympiade in Hongarije. Afgelopen week streden in Wageningen de 19 beste vwo-leerlingen van Nederland om een plek in het team van de Internationale Biologie Olympiade. Zij hebben

een lange weg afgelegd: in januari deden ze met ruim 9.500 leerlingen mee aan de voorronde op school, waarna 100 leerlingen een trainingsdag volgden bij de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Uit deze groep werden de besten geselecteerd voor de finale bij Wageningen University. Daar werden de leerlingen uitgedaagd met colleges, practica en toetsen over onderwerpen variĂŤrend van planten determineren tot neurobiologie en van ecologie tot CRISPR-Cas. Van 14 tot 21 juli nemen de vier winnaars het op tegen de beste leerlingen uit ruim 70 andere landen tijdens de Internationale Biologie Olympiade in Szeged, Hongarije.

Lees dagelijks het laatste nieuws op www.deGouda.nl en www.GoudaFM.nl


Gouda.weekoverzicht Stichting Special Heroes Nederland organiseert Atletiek Challenge

In samenwerking met Stichting Special Heroes en AV Gouda worden er eind juni en begin juli Atletiek Challenges georganiseerd. Leerlingen van de Goudse scholen SBO Het Avontuur, SBO De Oostvogel en ZMLK De Ark komen naar de atletiekbaan om te ervaren hoe leuk springen, werpen en sprinten is. Onder de noemer Sport Heroes is er een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs (6-19 jaar) gestart vanwege het feit dat kinderen en jongeren met een beperking aanzienlijk minder sporten. Het doel van het programma is niet alleen verbetering van fysieke fitheid en gezondheid, maar het zorgt ook voor meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid en uitbreiding van de leefwereld van de leerlingen. Stichting Special Heroes Nederland Stichting Special Heroes Nederland maakt zich sterk voor mensen met een beperking door een gezonde en actieve levensstijl te stimuleren en een zo groot en breed mogelijk aanbod in sport, cultuur, werk en gezondheid te creĂŤren. Het programma Sport Heroes is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs (6-19 jaar). Gestart vanwege het feit dat kinderen en jongeren met een beperking aanzienlijk minder sporten. Centraal hierbij staan de leerlingen en hun wensen en op basis daarvan worden passende sport- en beweegactiviteiten aangeboden. Van voetbal, atletiek, korfbal en judo, tot aan rolstoeldansen, hockey of freerunning. Het doel van het programma is niet alleen verbetering van fysieke fitheid en gezondheid, maar het zorgt ook voor meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid en uitbreiding van de leefwereld van de leerlingen.

De leerling staat centraal Dankzij Sport Heroes maken leerlingen kennis met diverse sport- en verenigingsactiviteiten. De activiteiten sluiten zoveel mogelijk aan bij de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Zo ervaren kinderen en jongeren in het speciaal onderwijs hoe leuk sport en bewegen kan zijn. Het programma Sport Heroes start bij de scholen, zij vormen de spil. Onder schooltijd maken de leerlingen kennis met verschillende sporten beweegactiviteiten. De kennismakingslessen worden gegeven door trainers van sportverenigingen of sportCOACHESVAN30/24s'/5$! Sport Heroes: Atletiek Challenge bij AV Gouda )NSAMENWERKINGMET!6'OUDAWORDENEREINDJUNIEN BEGINJULI!TLETIEK#HALLENGESGEORGANISEERD,EERLINGEN VAN3"/(ET!VONTUUR 3"/$E/OSTVOGELEN:-,+$E !RKKOMENNAARDEATLETIEKBAANOMTEERVARENHOELEUK springen, werpen en sprinten is. De vakleerkrachten bewegingsonderwijs van deze scholen hebben al les-ideeĂŤn toegestuurd gekregen om te oefenen met diverse atletiekonderdelen zodat de leerlingen goed VOORBEREIDAANDEOEFENINGENKUNNENBEGINNEN!LLE onderdelen worden op een speelse, actieve manier aangeboden en duren per groep maximaal 1 1/2 uur met als afsluiting een gezamenlijke afstandsloop. De slogan die Sport Heroes gebruikt is “Iedereen telt. Iedereen een held!â€? Daarom krijgen alle deelnemers aan het eind een diploma en een welverdiende medaille. ‘Gouda Goed "EZIG PARTNER!LBERT(EIJNZORGTTIJDENSDEACTIVITEITEN voor water en fruit.

Lees dagelijks het laatste nieuws op www.deGouda.nl en www.GoudaFM.nl


INFORMATIEDAG ICT PRAKTIJK ACADEMIE GOUDA DINSDAG 18 JUNI 2019 Randvoorwaarden Maar met alleen een goed inhoudelijk programma is de opleiding nog geen succes: “Wat cruciaal is, is begeleiding”, weet men. De organisatie doelt daarmee op de hoge uitval onder leerlingen, omdat selectie aan de poort te vaak tekort schiet. Maar ook op de beperkte kennis die studenten meekrijgen over het werken binnen een bedrijf. Als opleider wil zij hierop een antwoord bieden: “Wij kiezen voor een hele intensieve begeleiding, echt persoonlijk. Met relatief kleine klassen”. De opleiding is lokaal van karakter en voor de wekelijkse dag college zal zij gebruik maken van de schoolbanken van het MBO Rijnland. Informatiedag ICT Praktijk Academie Op dinsdag 18 juni zijn geïnteresseerden van harte welkom op de informatiedag van de ICT Praktijk Academie. Er zullen presentaties worden gegeven om 15.00, 17.00 en 19.00 uur. Deze wordt gehouden in het centrum, bij het voormalig Weeshuis. De opleiding hoopt in het schooljaar 2019-2020 zijn eerste leerjaar aan te bieden.

Het is al langer een vurige wens van de Goudse politiek en het bedrijfsleven om een HBO in Gouda te vestigen. Een opleiding helpt jonge arbeidskrachten aan de stad te binden en voorkomt zo dat zij wegtrekken naar andere steden. Dit kan uitkomst bieden in de krappe arbeidsmarkten van onder meer de ICT en de zorg. Eerder werd in dit kader geprobeerd een samenwerking te realiseren met de Franse ICT opleider SUP Info.


in samenwerking met deGouda en GoudaFM

voor een heg

Blijf met je tengels van het hekwerk af; laat de heg staan; plant geen struiken in je tuin. Nee, dit is geen liedje van ‘Kinderen voor kinderen’, voor veel huizenkopers is het de bittere realiteit. Mensen kopen een huis met grond, maar worden tegelijk aan allerlei regels gebonden, niet zelden afgedwongen met een stevige boeteclausule. Weekblad deGouda maakte een rondgang door Gouda en omgeving en bracht deze regels in beeld. Nederland is een land van regels. Zeker op huisvestingsbeleid zijn er vanuit de gemeente allerlei vergunningsverplichtingen. Daar komen de regels van een eventuele Vereniging van Eigenaren (VVE) bij. Maar uit een rondgang blijkt dat huizenkopers in de nieuwbouwwijken Westergouwe, Middenwillens, Koningshof en de Triangel (Waddinxveen) ook hebben getekend voor een hele ris bijkomende regels. Soms zonder dat zij zich daarvan bewust zijn. Boete De Goudse nieuwbouwwijk Westergouwe dient als lichtend voorbeeld. Gebouwd in een polder van zes meter onder NAP is er de ontwikkelaars veel aan gelegen om de omgeving groen te houden. Zo blijft de wijk leefbaar en kan het water bij zware

regenval gemakkelijk wegsijpelen. Op de website van Projectbureau Westergouwe worden bewoners er nog eens fijntjes op gewezen dat de haagjes in de voortuin, voor zover aanwezig bij aankoop, moeten blijven staan. Eigenzinnige eigenaars die ze toch verwijderen riskeren een boete van 250 euro... per dag welteverstaan! Ook uit andere, minder diep gebouwde wijken klinken geluiden van herkenning. In Middenwillens bijvoorbeeld weet een bewoner te vertellen dat de haagjes beschermd zijn. Ook daar staat er een boete op, zo vertelt de man die zelf het bedrag niet kent. Hij heeft overigens de indruk dat op deze regels niet wordt gehandhaafd. Probeert u het uit? En ook in Waddinxveen weten ze van wanten. In de nieuwbouwwijk Triangel spreken we een bewoner van een hoekhuis. Zijn tuin wordt afgebakend door een hekwerk, daar moet hij vanaf blijven. Tegen het hek groeide een beukenhaag, waarvoor hetzelfde opging. Hoewel hij begrip zegt te hebben voor de regels hebben de beukenhaagjes het uit privacyoverwegingen toch afgelegd: “Voor een hedera, want die is binnen anderhalf jaar groot, op een beukenhaag moet je 15 jaar wachten. Al die tijd is het open”, zegt de jonge man die anoniem wil blijven. In extremis


in samenwerking met deGouda en GoudaFM

voor een heg Hoe bureaucratisch regels kunnen zijn blijkt in de Koningshof, de nieuwe buurt bij de Raam. Een bewoner, die eveneens anoniem wil blijven, legt een vuistdikke archiefmap op zijn bureau. Vast onderdeel voor een appartement als het zijne is de zogenaamde splitsingsakte: 59 pagina’s juridische taal over regels, kosten en eigendomsrecht. “Je hebt geen idee wat er staat”, vertelt de bewoner. “Niemand heeft dit gelezen en toch heeft iedereen het getekend”. De splitsingsakte is verplicht onderdeel bij de aankoop van een appartement, net als de oprichting van een Vereniging van Eigenaren.

Begrip Hoewel deze regels de nodige irritatie opwekken, klinkt er ook enig begrip. De eigenaar van het hoekhuis in de Triangel bijvoorbeeld schetst een beeld van wat er gebeurt wanneer mensen de haagjes en hekken weg mogen halen: “Als mensen alles eruit halen en er bamboe neerzetten, heb je straks de hele wijk vol bamboe staan”. Niet bepaald een droombeeld. Net als de tuinen in de ouderlijke woning uit de kindertijd van ondergetekende, die in een luttele 20 jaar veranderden van open plekken in een schuttingenparadijs.

Het is bij de Koningshof ‘niet toegestaan diepwortelende beplanting, zitkuilen, vijvers en dergelijke aan te brengen’, zo meldt de akte. Het terrein is niet gesaneerd; een speciaal doek houdt de verse grond gescheiden van de vervuilde eronder. Als de bewoner door het doek boort krijgt hij een boete. Als hij deze regel niet aan een nieuwe koper doorgeeft, riskeert hij een som van 50.000 euro. Die regel is voor de zekerheid apart bijgevoegd, om te voorkomen dat hij verdrinkt in de 59 pagina’s lange juridische tekst.

In Westergouwe staat er tegenover de negatieve prikkel overigens ook een positieve impuls; het zand dat in een tuin plaats maakt voor grond kan in het eerste jaar van bewoning gratis worden afgevoerd. Wat u ervoor terugzet, dat mag u zelf weten. Foto en tekst: Peter Riphagen


DE

T TEI LI

STE KWA BE

B

ES

E!

EN

100 J AAR T E S E R VIC


Chabeli Arenberg Peeters met wethouder Bunnik

Gouds sporttalent op vernieuwde Wall of Fame in de Mammoet De sapjes staan klaar, de ballonnen zijn opgeblazen en een deel van de Wall of Fame gaat schuil onder feestelijk knaloranje inpakpapier met blauwe linten. Vanavond vond om 18:30 uur de onthulling plaats van de vernieuwde Wall of Fame in Sportcentrum de Mammoet.


Gouds sporttalent op vernieuwde Wall of Fame in de Mammoet

Boy Vogelzang

Chabeli Arenberg Peeters, Ecco van der Veer, Tom Olde Heuvelt, Frank Strooker, Mario den Edel, Julia van der Sprong en Boy Vogelzang. Allemaal hebben ze bijzondere prestaties geleverd op sportvlak en bijna allemaal hebben ze al eerder een sportpenning van de gemeente Gouda in ontvangst mogen nemen. Voor Chabeli is dit bijzondere moment vandaag aangebroken. Samen met wethouder Michiel Bunnik grinnikt ze om het feit dat hij per ongeluk het lijstje van collega Boy erbij heeft gepakt om al Chabeli’s verdiensten in de sport te benoemen. Voor de duidelijkheid: Chabeli won eerder zilver op het WK fighting system jiu jitsu en werd onlangs Nederlands kampioen in deze sport. Met een brede lach neemt ze haar penning in ontvangst om direct aan te sluiten bij haar sportmaatjes bij haar eigen prachtige bordje aan de Wall of Fame. Boy Vogelzang Boy, die al vanaf zijn vijfde judoot en op zijn zevende de overstap maakte naar jiu jitsu, heeft zich al onsterfelijk gemaakt door in 2017 het goud binnen te halen bij de World Games; hèt belangrijkste jiu jitsu-toernooi ter wereld, vergelijkbaar met de Olympische Spelen. Hij kwam vorig jaar, na een langdurige blessure, direct keihard terug in zijn gewichtsklasse -77 kg en won de Grand Slam Balkan Open. Boy werkt er nu aan om punten te verzamelen en zich uiteindelijk te kwalificeren voor de World Games in 2021. Afgelopen weekend had hij het zwaar tijdens het EK in Roemenië: ‘De tegenstanders uit de loting bevonden zich dicht bij mij in de rankings. Dan kom je er niet makkelijk in; je moet direct vol aan de bak.’ Zit zijn blessure hem nog in

de weg? ‘Het blijft een zwakke plek, mijn knie is af en toe dikker. Het weerhoudt me er niet van er helemaal voor te gaan.’ Boy richt zich nu in zijn training op kracht en krachtuithouding: ‘Dat is nodig is deze gewichtsklasse. Daar kan ik nog in groeien.’ Tenslotte vraag ik Boy waar zijn tegenstander voor vreest in een gevecht met hem: ‘Ze vrezen me in alle fases van het spel.’ En dat is de mentaliteit die je aan de Wall of Fame doet belanden. Tekst en foto’s: Jessica Vlastuin


Papieren Tijgers Politieke thriller door Johan Weeber Johan Weeber die tot voor kort in de Goudse gemeenteraad zat voor Gouda Positief baseerde zijn boek op ware gebeurtenissen tussen 2010 en 2018. “Uit respect voor sommige politici zijn bepaalde zaken in dit boek verzonnen. Uit respect voor de kiezers is al het overige zo waarheidsgetrouw mogelijk opgeschreven.” Het boek verschijnt als feuilleton in deGouda Digitaal.

52. Zwarte Kousen Er zijn best veel klanten in de winkel en op straat die me aanspreken op de “Coup” die de acht gepleegd hebben op de gevestigde partijen. De laatste dagen is hierover elke dag wel een artikel verschenen in de kranten, dus je kunt het ook bijna niet missen. Er zijn wel duidelijk twee kampen. Ik heb het idee dat klanten waarvan ik het vermoeden heb dat ze christelijk zijn, me met meer enthousiasme begroeten dan normaal. De meer progressieve klanten spreken soms hun zorgen uit: ”Mogen we straks nog wel op zondag bij jou winkelen, als deze zwarte kousen coalitie doorgaat?” Sommigen denken zeker te weten dat de stad op slot gaat met zoveel christenen aan het roer. Ook mijn

medewerker Hamza, die islamitisch is en op onze Farid gestemd heeft, net als honderden andere Solingers met Marokkaanse roots, is sceptisch over de beoogde samenwerking. Ik probeer niet inhoudelijk in te gaan op kritische persvragen, zeg slechts dat het een kwestie van onderhandelen is, en dat uitkomst nog ongewis is. Op de lokale omroep bagatelliseer ik de verschillen die er tussen de acht partijen bestaan: “Op lokaal niveau gaat politiek vooral over praktische oplossingen voor problemen, veel minder over politieke dogma’s”. Dat komt me op kritiek vanuit de fractie te staan: ”Waarom hebben we mensen dan overtuigd om vooral op ons te stemmen en niet op die anderen?”


Papieren Tijgers 52. Zwarte Kousen

Daar heeft de fractie natuurlijk een punt. Maar, ik heb geleerd dat bij het smeden van coalities het vooral zaak is op zoek te gaan naar overeenkomsten in plaats van verschillen tussen partijen. Toch heb ik zelf wel degelijk mijn twijfels of deze erg brede coalitie gaat slagen. We zitten op een mooie zaterdagmiddag op een geheime locatie, het monumentale stadhuis van Ohligs, voor de derde keer al bij elkaar onder voorzitterschap van formateur Von Kirch, de burgemeester van het stadje. Hij begint elke bijeenkomst met eerst een “rondje langs de velden”, dat wil zeggen dat iedereen mag zeggen hoe hij of zij daar nu zit. Er moet een band gesmeed worden, vindt Von Kirch. Leo Prins van Christ! trapt af met zijn zalvende stemgeluid: “Ik wil graag benádrukken hoe belangrijk ik deze bijeenkomsten vindt. Ik ben zelf vanaf mijn vijftiende politiek actief, en dit is voor mij een persoonlijk hoogtepunt. Ik ben nu alweer twintig jaar werkzaam in de financiële sector, maar heb daar nooit de passie uitgehaald die ik voor de politiek voel. Ik ben echt dag en nacht met christelijke politiek bezig. Ik ben enorm gemotiveerd om straks een rol te gaan ….” Nee toch, denk ik, hij is nu al aan het solliciteren naar een positie als wethouder straks. Ook Von Kirch merkt dat gelukkig op en kapt hem af: ”Voordat we het over rollen kunnen gaan hebben moeten we eerst nog een programma opstellen waar we ons allen in kunnen vinden, mijnheer Prins.” Ik ben aan de beurt: “Allemaal prima, maar we hebben nu twee keer allerlei persoonlijks met elkaar gedeeld. Ik wil nu wel eens zakelijk aan de bak. De verkiezingen zijn nu een maand geleden, de hele stad wacht op ons. Ik vind dan ook dat we tempo moeten draaien. Beginnen met het uitwerken van de thema’s zoals we die vorige keer geformuleerd hebben. SMART formuleren van onze doelstellingen en vervolgens op zoek naar de juiste mensen die de klus kunnen gaan uitvoeren en daarop afgerekend willen worden. ”Na deze zin kijken vooral Cora Kerkuil van de Tierpartei en Lenie Rufs van de Sozialisten me aan alsof ze het in Köln horen donderen. Doelstellingen SMART maken, afgerekend worden op…. die taal spreken ze niet. Ik schat in dat meer de helft dit ziet als een goede kans op een baan als

wethouder. Voor velen is dat een forse financiële vooruitgang, en je maakt ook nog eens een kans op een landelijke politieke positie. Dan is het goed formuleren van een resultaat in een coalitieakkoord minder belangrijk. Dan is dat zelfs éng omdat men zelf die resultaten moet behalen. Ik vind dan ook dat de onderhandelaars geen carrièremotieven mogen hebben om zo’n coalitie te laten slagen, maar ik ben waarschijnlijk een uitzondering. Huberto Rossini van het CDU zegt: ”Eens met Joop, we moeten piketpalen slaan, een stip op de horizon zetten maar ook de ruimte bieden in het proces…..” Ik haak af. Wat zegt deze man nou eigenlijk…en hij is niet de enige in het rijtje. Ik spits mijn oren pas weer als Von Kirch de draad weer oppakt waar we vorige keer gebleven waren. Het benoemen van thema’s en het uitwerken daarvan. Ambtelijk is er een voorzet gemaakt, die wat mij betreft uitblinkt in wollig taalgebruik. Ook ontbreekt er een financiële onderbouwing, zodat we wat mij betreft in het luchtledige aan het praten zijn, “wensdenken” zoals John dat altijd noemt. Ik probeer wanhopig in ieder geval de doelstellingen van mijn partij SMART te formuleren. Dat valt niet mee, want de anderen willen eigenlijk niet dat één partij al te concrete doelstellingen formuleert. Vaagheid is het toverwoord zodat het net lijkt alsof je overeenstemming hebt. Maar als Von Kirch onze politici individueel bevraagt wat met een bepaalde alinea bedoeld wordt, interpreteert eenieder dat weer op zijn eigen wijze. En start het herformuleren opnieuw, woord voor woord kruipen we verder naar een concept programma. Ik weet niet wat ik meemaak. Na uren overleg, waarin we steeds verder de details in gaan, neemt Leo Prins het woord: ”Mensen, dit gaat zo niet lukken. We moeten het veel globaler houden, en als we dan een keer aan het roer zitten, naar bevind van zaken handelen. Van geval tot geval. Als we nu te strak gaan formuleren dan krijgen we onze achterbannen niet mee en bovendien, kunnen we er zelf straks op afgerekend worden door de oppositie. En dat willen we toch niet?”


ZATERDAG 15 JUNI 2019

ZONDAG 16 JUNI 2019

Boeken- en platenmarkt Golda

VADERDAG BBQ in de Biertuin van De Goudse Eend

AGENDA ZIE DE VOLLEDIGE AGENDA OP WWW.GOUDAFM.NL OF DEGOUDA APP Jouw evenement ook in onze agenda? Mail je bericht naar: info@degouda.nl


Weekprogramma Filmhuis Gouda Vrijdag 14 t/m donderdag 20 juni THE BIGGEST LITTLE FARM Vrijdag 14 juni 18.45 uur RAFIKI Vrijdag 14 juni LES INVISIBLES Zaterdag15 juni

21.15 uur

THEY SHALL NOT GROW OLD Zondag 16 juni 16.00 uur Zondag 16 juni 20.00 uur Dinsdag 18 juni 14.00 uur Dinsdag 18 juni 20.30 uur

15.00 uur

THE WHITE CROW Maandag 17 juni

20.30 uur

MADEMOISELLE DE JONCQUIÈRES Zaterdag 15 juni 18.30 uur

THE FALL OF THE AMERICAN EMPIRE Woensdag 19 juni 20.30 uur

MINDING THE GAP Zaterdag 15 juni

21.15 uur

COLD CASE HAMMARSKJÖLD Donderdag 20 juni 20.30 uur

C’EST ÇA L’AMOUR Zondag 16 juni

11.00 uur MADEMOISELLE DE JONCQUIÈRES Ruisende rokken, kunstige kapsels en romantische tuinen vormen het prachtige decor van dit venijnige sprookje over afgewezen liefde en wraak in 18e-eeuws Frankrijk. De film wordt geprezen om de sterke acteerprestaties van Cécile de France (Le gamin au vélo, The Young Pope), Edouard Baer (Molière), Alice Isaaz (Elle), Natalia Dontcheva (Flics) en Laure Calamy (Ava). Mademoiselle de Joncquières is genomineerd voor diverse filmprijzen.

Profile for degouda

deGouda 14 juni 2019  

deGouda 14 juni 2019

deGouda 14 juni 2019  

deGouda 14 juni 2019

Profile for degouda
Advertisement