3 minute read

“Ik vind het fantastisch om mensen mooi te maken.” - Naomi van Deursen

“Ik vind het fantastisch om mensen mooi te maken”

Advertisement

NAOMI – BEAUTY, HAIR & NAILS

Een vrolijk gesprek met een vrolijke meid: Naomi van Deursen (24), kapster, visagiste en nagelstyliste. Telg uit een Nederweerter drukkersfamilie. Houdt van gezelligheid en een feestje, een echt familiemens. Van huis uit carnavalist in hart en nieren. Eind februari had ze de salon dan ook gesloten voor enkele dagen Vastelaovendj. Een mooi moment voor een gesprekje.

Ha Naomi, vertel ‘ns. Hoe is het zo gekomen?

“Ik wist altijd al dat ik kapster wilde worden, met een eigen salon. Ik heb de opleiding nagelstylist en hairstylist gevolgd. In 2017 ben ik gaan werken en heb ik ervaring opgedaan bij een aantal salons. Om het totaalplaatje te kunnen bieden, heb ik ook een visagieopleiding gevolgd. Daar ben ik in januari 2022 voor geslaagd. Tussendoor heb ik allerlei cursussen gedaan.“

Sinds wanneer ben je voor jezelf bezig?

“Op 1 november 2020 heb ik de eerste klanten in mijn eigen salon ontvangen. Het was een droom die uitkwam. Ik heb eventjes getwijfeld door corona, maar ik wilde er heel graag voor gaan. Nu werk ik met superveel plezier zes dagen en een avond per week in m’n salon aan huis. Ik heb het huislijk ingericht. De klanten vinden het heel fijn. Een kopje koffie erbij met iets lekkers op z’n tijd zorgt voor extra gezelligheid.“

Uit alle voor de hand liggende beroepskeuzes van huis uit, heb je toch gekozen voor een beroep in de wellness-sfeer.

“Ja klopt. Ik vind het fantastisch om mensen mooi te maken. Dat kan zijn voor een bruiloft, een feest of gewoon zomaar als mensen dat vragen. Op de mooiste dag van haar leven zorg ik ervoor dat de bruid er prachtig uitziet met een mooi kapsel, verzorgde nagels en passende make-up. Klanten zijn je vaak heel dankbaar. Want zeg nou zelf, ‘als je haar maar goed zit.’ Mijn specialiteit is het kleuren via balayages en het aanbrengen van highlights. Maar ik heb nog veel meer in huis.

Mijn focus ligt op het totaalplaatje. Ik merk dat klanten het fijn vinden dat ik het allemaal kan aanbieden. Ze hoeven maar naar één plek toe. Die afwisseling in mijn werk vind ik leuk. Elke dag is anders en alle klanten zijn uniek. Met ieder van hen heb ik weer een ander leuk gesprek.”

Waar sta jij over vijf jaren?

“Ik sta dan in mijn nieuwe salon. Dan hoop ik nog meer uit het vak te kunnen halen dan ik nu doe, waardoor ik mijn klanten nog beter van dienst kan zijn. Ik ga voor kwaliteit. Daarom neem ik de tijd voor de klanten en dat zal zeker zo blijven.”