3 minute read

Salon Arabesque Astrid Peeters

Moeder en dochter samen in de zaak

Hoe heerlijk moet het zijn als je dochter kenbaar maakt dat ze het leuk zou vinden om bij jou in de zaak te komen. Dat gebeurde Astrid Peeters van salon Arabesque. Moeder en dochter samen aan het werk in de salon.

Advertisement

Astrid: “Hoewel Janou altijd al interesse had in wat ik deed, had ik niet verwacht dat ze er voor zou kiezen om bij mij in de salon te komen. Ik denk dat het zaadje onder andere geplant is door haar als kind telkens mee te nemen naar beurzen. Zo heeft zij zich al vroeg een goed beeld gevormd van producten en behandelingen.” Janou (26) werkt in de gehandicaptenzorg. Bij een zorgboerderij in Leveroy begeleidt zij de dagbestedingsgroep en draait zij weekenddiensten. Op haar vrije dagen en in de avonden is Janou te vinden in de salon. Tot op heden verzorgt zij daar alleen de afslankbehandeling met de Lipo Plus. Dit is een doelgerichte aanpak om probleemgebieden, zoals heupen, billen, buik en dijen aan te pakken via laagfrequent ultrasone geluidsgolven. Vanaf het moment dat Janou haar opleiding heeft afgerond, kunnen bij haar ook gezichtsbehandelingen worden geboekt.

Behandelingen Janou: “Ik volg nu nog een opleiding bij de Wellness Academie in Eindhoven. Om nog meer te weten te komen over de huid, start ik daarna met de cursus dermatologie. In juni 2023 begin ik bij mam in de salon met gezichtsbehandelingen. Populair in mijn leeftijdsgroep zijn de esthetische behandelingen: wimperlifting en het shapen en stylen van wenkbrauwen. Door dit type behandelingen aan te bieden in de salon, komen er ook jongere klanten. Mam blijft de huidverbeterende behandelingen doen. Zij is daar heel realistisch in. Zij doet geen risicovolle behandelingen, maar biedt heel bewust verantwoorde behandelingen aan om huidveroudering te vertragen.” Volgens Astrid is het onmogelijk om huidveroudering tegen te gaan. “Op social media wordt een vertekend beeld geschetst. Vochtinbrengende crèmes bijvoorbeeld, die bestaan niet. De huid is een orgaan dat zichzelf reguleert. We kunnen wel behandelingen aanbieden om het zelfherstellend vermogen van de huid te versterken, zodat de huid er langer verzorgd uitziet.” Ondernemerschap Astrid (50) viert een bedrijfsjubileum. Twintig jaren geleden startte zij in de voormalige stoffenzaak van haar ouders aan de St. Willibrordusstraat in Nederweert. Een perfecte plek in een authentiek pand. De gemeente besliste echter dat er op die plek seniorenhuisvesting moest komen, wat betekende dat Astrid in 2007 haar boeltje moest pakken. In de aanbouw van hun woning aan de Loverstraat in Nederweert zette zij een nieuwe salon op. Dat bleek een perfecte combinatie met het gezinsleven. In de beginjaren werkte Astrid overdag en vaak ook ’s avonds. De kinderen waren dat gewend. Janou en haar zus hebben het drukke werkschema van Astrid nooit als een probleem ervaren. “Als een product moest inwerken, liet mam de klant eventjes alleen en kwam zij naar ons toe. Wij wisten dat ze er altijd voor ons was.”

Brede doelgroep Hoewel Astrid het in al die jaren soms lastig vond de balans te vinden tussen werk en privé, heeft ze er het volste vertrouwen in dat Janou heel goed in staat is daar keuzes in te maken. Het ondernemerschap werpt geen drempels op voor Janou, naast haar baan bij de zorgboerderij. Astrid: “Met Janou in de zaak creëer ik op termijn iets meer tijd voor mezelf. Daar kijk ik naar uit, hoewel ik al mijn klanten zonder uitzondering respecteer. Door de inbreng van Janou ontstaat er een leuke nieuwe . dynamiek in de salon. Zij richt zich op behandelingen voor de jongere doelgroep, ik richt me op de huidverbeterende aanpak. Samen kunnen we meer bieden aan een grotere doelgroep.”

Arabesque Salon voor Huidverzorging

INTERVIEW FRANCIS BRUEKERS FOTOGRAFIE DION ZWARTJENS