DG-asiakaslehti - uusin julkaisu

Page 1

DG JA KULJETUS PERKOLA

Ammattilainen tarvitsee luotettavat IT-työkalut

SUOMALAISTA TYÖTÄ

Meille on myönnetty Avainlippu!

HYVINVOINTI

Varmista hyvä sisäilma työpaikoilla ja kouluissa

TIETOTURVA

Miten Microsoft 365:n tietoturvaa parannetaan?

Data Groupin asiakaslehti 1/2023 DG-ASIAKASPALVELUA PARHAIMMILLAAN!

Paikallinen palvelu, koko Suomen kattava

tuki

Työnteko sujuu, kun työkalut ovat kunnossa.

Data Group -liikkeistä saat kaikki yrityksesi toimintaan sopivat ICT-palvelut ja -laitteet, jotta käyttäjien päivittäinen työ on tehokasta ja yrityksen toiminta kehittyy paremmaksi uusien mahdollisuuksien myötä. Palvelemme nopeasti ja joustavasti ympäri Suomea.

Olemme yhdessä valtakunnallinen Data Group -ketju.

Data Group -toimipisteitä on kaikkiaan 57 kpl ja niissä työskentelee 370 ICT-ammattilaista. Jäsenliikkeiden yhteinen liikevaihto on 70 miljoonaa euroa. Vahvuutemme perustuu jatkuvaan kouluttautumiseen sekä koko ketjun tietotaidon hyödyntämiseen.

Kaikille

DG-liikkeille on myönnetty Avainlippu!

IT-palvelujen tuottajat ovat usein kansainvälisiä toimijoita, ja moni Suomessakin toimiva tuttu IT-yritys on ulkomaalainen.

Data Group on 100% suomalainen, paikallisista yrittäjistä koostuva IT-ketju.

Tuotamme kotimaisille yrityksille sopivia IT-palveluita, joiden avulla yritykset voivat kehittää liiketoimintaansa paremmaksi ja tehdä asioita järkevämmin. Olemme mukana rakentamassa reilua paikallista työelämää ja turvaamassa suomalaisen yhteiskunnan toimintaa. Suosimme kotimaisia, kestäviä ja paikallista hyvinvointia lisääviä valintoja.

2
Suomalaisen Työn Liiton Nina Pohjoiskoski luovutti kaikille DG-liikkeille Avainlippu-sertifikaatit merkiksi suomalaisesta työstä.

IT-alan tuulia DG-päivillä Hämeenlinnassa

Kokoonnuimme tällä kertaa Hämeenlinnan Aulangolle yhdessä Data Groupilaisten ja kumppaneidemme kanssa oppimaan uutta ja suunnittelemaan tuoreita ratkaisuja suomalaisten yritysten arkeen. Paikalla oli noin 200 IT-ammattilaista ympäri

Suomea. Lenovon Matti Ihalainen, F9:n Riku Wickström ja DG Infotecin Pertti Suutarinen keskustelivat päätelaitteista. Targuksen Antti Lindström, DG SataIT:n Markus Latvakoski ja Jarno Kiiski WithSecuren Juha-Matti Heljaste koulutti DG-tekniikkaa tietoturva-asioissa. Pax8:n Sabrina Sandhu, Elisa Sjelvgren ja Kim Sijtsma palkitsivat DG SataIT:n Jukka Kontisen. Fujitsu esitteli uunituoreita päätelaitteita ja palveluja. Iltajuhlassa pelattiin Bingoa! Kyberturvallisuuskeskuksen Kim Waltzer päivitti, missä tietoturvatilanteessa mennään tällä hetkellä. Mukana oli 40 merkittävintä kotimaista ja kansainvälistä DG-kumppania. Optimal Performancen Joni Jaakkola kertoi hyvinvoinnin ylläpitämisestä kiireen ja stressin keskellä. Esittelytilassa oli paikalla 30 yhteistyökumppania.

Lenovo julkaisi uuden Lenovo ThinkPhone-älypuhelimen, joka on suunniteltu erityisesti yrityskäyttäjille. Puhelin vertautuu suorituskyvyltään hyvin muiden valmistajien paremman pään puhelimiin ja tarjoaa lisäksi käteviä ominaisuuksia yrityskäyttöön.

→ Pikayhteys: Puhelin ja tietokone havaitsevat, kun olet lähellä ja muodostavat yhteyden WiFin kautta.

→ Yhdistetty leikepöytä: Siirrä saumattomasti kopioitua tekstiä tai viimeisimmät valokuvat, skannatut asiakirjat ja videot laitteiden välillä liittämällä mihin tahansa sovellukseen kohdelaitteella.

→ Yhdistetyt ilmoitukset: Puhelimen ilmoitukset näkyvät heti Windowsin toimintakeskuksessa. Ilmoituksen napsauttaminen käynnistää automaattisesti vastaavan puhelinsovelluksen tietokoneen näytöllä.

→ Tiedostojen pudottaminen: Vedä ja pudota tiedostoja helposti ThinkPhonen ja PC:n välillä.

→ Sovellusten suoratoisto: Avaa mikä tahansa Android-sovellus suoraan tietokoneella.

Lenovo ThinkPhone – Tehokas puhelin

yrityskäyttöön

→ Edistyksellinen verkkokamera: Hyödynnä tehokkaita ThinkPhone-kameroita ja tekoälyominaisuuksia ja käytä sitä saumattomasti verkkokamerana kaikissa videopuheluissasi.

→ Instant Hotspot: Yhdistä Internetiin yhdellä napsautuksella suoraan tietokoneelta hyödyntääksesi ThinkPhonen 5G-yhteyksiä.

Tietoturvaominaisuuksia

Uusien uhkien kehittymisen myötä ThinkPhonessa on panostettu voimakkaasti tietoturvaan. Se sisältää kattavan valikoiman tietoturva- ja tukiominaisuuksia, jotka parantavat tietoturvaa ja etähallittavuutta. Lisäksi puhelimessa on erillinen Android-käyttöjärjestelmässä toimiva prosessori, joka lisää ylimääräisen suojauskerroksen suojaamaan paremmin älypuhelimen herkimpiä tietoja. Se eristää PIN-koodit, salasanat ja kryptografiset avaimet ja tallentaa ne peukaloinnin estävään ympäristöön, joka suojaa tietoja.

Kestävä kuori

Puhelimen rakenteessa on käytetty kevlaria, laitteen runko on alumiinia ja näytön

suojalasi Gorilla Glass Victusta. Laitteelle luvataan niin IP68-sertifikaatti kuin myös MIL STD 810H -sertifikaatti ja pudotuskestävyys 1,25 metrin korkeudelta.

Akun kesto jopa 36 tuntia

Akun kestoksi luvataan jopa yli 36 tuntia. Thinkphonessa on 68 W-yleislaturi, joka antaa virtaa koko päiväksi vain minuuteissa. Kevyt taskulaturi on niin tehokas, että se pystyy myös syöttämään kannettavaa tietokonetta tai mitä tahansa muuta tehoa vaativaa USB-C-laitetta.

Kehitämme suomalaisille yrityksille sopivia palveluita yhteistyössä Lenovon kanssa.

Meiltä saat kaikki Lenovo-tuotteet ja palvelut. Autamme valitsemaan tarpeisiisi sopivat laitteet, sovellukset ja palvelut, sekä huolehdimme että kaikki perusasiat ovat kunnossa, jotta pääset suoraan työntekoon!

4

Varmista hyvä sisäilma työpaikoilla ja kouluissa

Sisäilma vaikuttaa terveyteemme, työsuoritukseemme ja hyvinvointiimme

Koska vietämme paljon aikaa sisällä sekä kotona että töissä, suurin osa elämästämme tapahtuu sisätiloissa. Siksi on erittäin tärkeää, että hengittämämme ilma on laadultaan hyvää.

Ilmanvaihdon tehtävänä on poistaa tiloista muun muassa kosteutta ja erilaisia epäpuhtauksia ja tuoda riittävä määrä korvaus- tai tuloilmaa rakennuksen. Silti sekä kodeissa että työpaikoilla voi olla sisäilmaongelmia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemän Finterveys 2017 -väestötutkimuksen mukaan yli kolmannes suomalaisista naisista ja yli viidennes miehistä on kokenut oireita huonon sisäilman laadun vuoksi.

Työpaikoilla on monia mahdollisuuksia ehkäistä ja ratkaista sisäilmaongelmia

Nykyisin käytössä olevilla menetelmillä on mahdollista tunnistaa rakennusten huono

sisäilman laatu ja mahdolliset haitalliset tekijät, jolloin puutteet voidaan korjata ja sisäilman laatua parantaa. Sisäilman epäpuhtauksien aiheuttamat terveysoireet ovat yleensä ohimeneviä ja yleensä vähenevät olosuhteiden parantuessa, mutta siksi on myös tärkeää, että epäpuhtaudet tunnistetaan ja niihin puututaan. Esimerkiksi liiallinen hiilidioksidipitoisuus aiheuttaa tunkkaisuuden tunteen, väsymystä, päänsärkyä ja työtehon alenemista.

Sisäilman tasoa voidaan valvoa ja seurata pienillä antureilla, joiden ominaisuuksiin kuuluvat kauko-ohjaus, reaaliaikaisen tiedon kerääminen ja analysointi, rutiinitehtävien automatisointi sekä inhimillisten virheiden poissulkeminen.

Sisäilman laatua voidaan valvoa mm. seuraavien asioiden osalta:

→ Lämpötila

→ Ilmankosteus

→ Hiilidioksiditaso

→ Ilmanpaine

→ TVOC-arvo

→ Ilmapartikkelien määrät

Mittarit ovat pieniä laitteita, jotka eivät vaadi internetyhteyttä. Pienillä langattomilla sensoreilla voi seurata, onko ilmankosteus liian korkea tai liian matala, onko sisäilma tunkkainen tai jos ilmassa on hengitystä vaikeuttavia partikkeleja. Laitteiden tiedot siirtyvät automaattisesti pilvisovellukseen, jonka avulla kaikkien rakennuksen tilojen ilmanlaatua voidaan seurata reaaliaikaisesti. Mikäli joitakin poikkeamia ilmenee, toimenpiteisiin on mahdollista ryhtyä välittömästi saatujen tietojen perusteella.

Sisäilman laadun mittaus kuukausihinnalla Tarjoamme tarvittavat sensorit viiteen eri tilaan ja seurantasovelluksen alkaen 50 € / kk.

5
Pilvisovelluksessa kaikkien rakennuksen tilojen ilmanlaatua voidaan seurata reaaliaikaisesti.

Haluatko kattavan kuvan yrityksesi tietoturvan nykytilanteesta?

Hyvin huolehdittu tietoturva tuo mukanaan täsmällisyyttä kaikkeen yrityksen tekemiseen ja tarjoaa parempaa sekä turvallisempaa palvelua asiakkaalle.

Moniin ongelmakohtiin löytyy usein jo pienillä toimenpiteillä suuria parannuksia, kunhan tiedetään mitkä asiat vaativat kiireellisimpiä toimia.

Tietoturvakartoituksessamme käydään kattavasti läpi kaikki tietoturvan osa-alueet:

→ Hallinnollinen tietoturva – Tietoturvan johtaminen ja hallinnointi

→ Henkilöstön tietoturva – Henkilöstön vastuut, roolit ja ohjeistus

→ Toimitilojen tietoturva – Toimitilojen ja laitteiden fyysinen suojaaminen

→ Laitteiden tietoturva – Käytettävien laitteiden yleinen suojaaminen

→ Ohjelmistojen tietoturva – Käytettävien ohjelmistojen tietoturva

→ Tietoliikenteen turvallisuus – Tiedon siirtoon liittyvä turvallisuus

→ Tietoaineiston turvallisuus – Tietoa sisältävien dokumenttien käsittely

Saat kartoituksen pohjalta raportin yrityksesi tietoturvan nykytilanteesta sekä ehdotukset toimenpiteistä, joiden avulla tietoturva saadaan halutulle tasolle.

6

Miten Zero Trust -mallilla parannetaan Microsoft 365:n tietoturvaa?

Jos ennen riitti, että palomuuri piti epäilyttävän verkkoliikenteen loitolla ja virustorjuntaohjelmisto skannasi viruksia tietokoneelta ja puhelimesta, nyt uudenlaiset uhat edellyttävät edistyneempiä suojauskeinoja.

Verkkorikollisuudesta on tullut taloudellisesti kannattavaa yritysmäistä toimintaa, jossa rikollisella taholla on käytössään paljon resursseja sekä monenlaisia keinoja, joihin perinteiset suojauskeinot eivät enää tepsi. Myös tietotyö on muuttunut paljon viimeisien vuosien aikana. Yhä useampi tekee töitä kotoaan erilaisilla laitteilla: läppäreillä, tableteilla ja kännyköillä. Samaan aikaan monet tuotantolaitteet ovat yhteydessä internetiin ja välittävät tietoa toiminnasta pilvipalveluun tai laitteen valmistajalle. Nämä ovat lisänneet hyökkääjän mahdollisuuksia.

Zero Trust, eli suomeksi ”Älä luota mihinkään” -periaate on noussut esille yrityksissä tietoturvauhkien kehittymisen myötä.

Zero Trust on tietoturvamalli, jossa laitteisiin tai käyttäjiin ei luoteta oletusarvoisesti, vaan jokaista niiden tekemää toimenpidettä epäillään ja oikeuksia palveluihin ja tietoihin annetaan vain tarvittavien kriteerien täytyttyä. Erityisesti nopeasti yleistyvät identiteettivarkaudet ovat vauhdittaneet periaatteen käyttöönottoa yrityksissä.

Miten Zero Trust -mallilla parannetaan yrityksen tietoturvaa?

Identiteetit

Jos käyttäjän tunnus ja salasana päätyvät vääriin käsiin, pääsee hyökkääjä suojaamattomassa ympäristössä pahimmassa

tapauksessa käsiksi kaikkiin yrityksen tietoihin.

Zero Trustissa oletetaan, että käyttäjän tunnukset on voitu varastaa. Kun joku yrittää kirjautua yrityksen palveluihin, varmistetaan aina, onko käyttäjä se kuka väittää olevansa. Käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi käyttäjät tarvitsevat jonkin muun tunnisteen, kuten puhelinsovelluksesta tehtävän varmistuksen tai biometrisen tunnistautumisen.

Lisäksi voidaan nähdä, mistä maantieteellisestä sijainnista käyttäjä kirjautuu, millä laitteella, mihin aikaan ja arvioida sen perusteella oikeuksien myöntämistä. Turvallisuusvaatimuksia voidaan kiristää arkaluontoisempien järjestelmien kohdalla. Kaikki kirjautumisyritykset ja toimenpiteet kirjataan ylös ja tarvittaessa jälkeenpäin voidaan selvittää, mitä toimenpiteitä käyttäjä on tehnyt.

Laitteet

Kaikille laitteille noudatetaan samaa periaatetta kuin käyttäjillekin. Mihinkään laitteeseen ei luoteta sokeasti, vaan kirjautumisen yhteydessä arvioidaan voiko laitetta päästää käsiksi haluttuun palveluun.

→ Millainen laite on kyseessä?

→ Onko laite yrityksen hallinnassa?

→ Milloin päivitykset on asennettu?

→ Käytetäänkö laitteella asianmukaista tietoturvasovellusta?

→ Miten itse laitteeseen on tunnistauduttu?

Palveluihin voidaan päästää ainoastaan tietyt kriteerit täyttävät laitteet, jotta ne eivät aiheuta riskiä. Kirjautumissäännöt voidaan päättää yrityksessä tapauskohtaisesti esimerkiksi tietojen tai sovelluksen arkaluonteisuuden mukaan.

Valvonta ja reagointi

Jos joku sattuisi tiukasta seulasta huolimatta pääsemään sisään yrityksen järjestelmään, on tähän varauduttu. Yrityksen järjestelmiä valvotaan jatkuvasti automatiikan avulla, poikkeavuudet tunnistetaan ja niihin reagoidaan reaaliajassa saatavilla olevien tietojen ja analytiikan avulla.

Miten Zero Trust toteutetaan

Microsoft 365:ssä?

Microsoft 365 -ympäristössä Zero Trust -periaate voidaan toteuttaa esimerkiksi seuraavasti:

→ Kun käyttäjä kirjautuu ensimmäistä kertaa laitteelle, otetaan laite osaksi yrityksen laitehallintaa. Laitteelle asennetaan automaattisesti yrityksen politiikan mukaiset määritykset ja käyttäjän tarvitsemat sovellukset.

→ Sovelluksia ja tietoja käytetään pilvestä. Kun käyttäjä avaa ensimmäistä kertaa sovelluksen, tarkistetaan tunnistautuminen, laite ja sen asetukset sekä sovellukset ennen sisälle pääsyä.

→ Oletetaan, että yrityksen järjestelmissä saattaa olla tunkeilijoita. Siksi yrityksen Microsoft 356 -ympäristössä tapahtuvia toimenpiteitä ja tietoja valvotaan aktiivisesti tietoturvatyökaluilla ja uhkiin reagoidaan automaattisesti.

→ Varaudutaan säännöllisellä varmuuskopioinnilla siihen, että Microsoft 365:ssä olevia tietoja saatetaan poistaa vahingossa tai tahallaan.

Tarkempi toteutus riippuu yrityksen toiminnasta ja erityistarpeista.

7

Logistiikan ammattilainen tarvitsee luotettavat IT-työkalut

Kuljetus-Perkola Oy on kotimainen perheyritys, joka tarjoaa asiakkailleen korkealaatuisia, vahvasti erikoistuneita kuljetus- ja varastointipalveluja vuosikymmenten kokemuksella.

Kuljetuksien lisäksi yritys tarjoaa monipuolisia varastointipalveluita ja asiakkaiden toimintavarmuutta tehokkaasti tukevia huoltopalveluita. Kuljetus-Perkolan asiakkaat arvostavat sitä, että saavat nopeasti hyvää palvelua kiireellisissäkin tilanteissa.

– Olemme erikoistuneet elintarvike-, eläin- ja kappaletavarakuljetuksiin, sekä varastointiin. Yritys toimii isossa osassa Suomen huoltovarmuuskenttää, kertoo Kuljetus Perkola Oy:n toimitusjohtaja Juuso Perkola

– Data Groupilta on ostettu meidän tietoliikennepalvelut, laitteet ja niiden ylläpito kokonaispalveluna. Yhteistyön myötä meidän ongelmat on poistuneet 99, ellei 100 prosenttisesti. Ennen oli usein katkoja ja pätkimisiä ja ehkä meidän laitteet ei siihen

aikaan olleet ajan tasalla. Henkilökunnalta tuli jossain vaiheessa ehdotus, että ehkä voisimme ostaa osaamisen muualta.

Data Group -liike JH Computerin toimitusjohtaja Jouni Hujo kertoo yhteistyön alkamisesta.

– Päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, että toteutetaan pilveen siirtyminen tänne meidän omaan konesaliin Sastamalaan. Toteutus tehtiin aika nopealla aikataululla, noin muutamassa viikossa. Näin saatiin kaikki toimimaan hyvin etänä.

Perkola korostaa etätyön toimivuuden tärkeyttä.

– Kyllä henkilökunta on ottanut tämän uudistuksen ilolla ja autuudella vastaan. Oli missä tahansa, niin konttori on siellä ja yhteydet toimii. Ensimmäiseen puheluun vastataan aina. Jos tarvitaan lisää kalustoa, täällä on yleensä seuraavana aamuna pakettiauto pihassa ja ratkaisu rakennettu.

– Yhteistyö on erittäin helppoa. He ovat perehtyneitä meidän liiketoimintaan,

ja osaavat ehdottaa meille hyödyllisiä parannuksia. On hyvä, että meidän ei tarvitse käyttää omia resursseja esimerkiksi tietoturvan hoitamiseen, kehuu Perkola.

Dellin palvelinratkaisu

mahdollistaa tehokkaat ja luotettavat pilvipalvelut

Palvelinjärjestelmien teknologian ja toteutustapojen kehittyessä oman palvelimen käyttöönotto on helpottunut ja nopeutunut, ja järjestelmät pystyvät yhä nopeampaan käyttäjien palveluun. Pienimmätkin yritykset voivat hyödyntää teknologiaa kustannustehokkaasti.

Tutustu myös muihin asiakastarinoihimme.

KULJETUS-PERKOLA OY –
8

Avaimet käteen -palvelin

Nyt ja tulevaisuudessa kerättävän tiedon merkitys kasvaa entisestään, ja siitä muodostuukin yksi keskeisimmistä menestyksen tekijöistä. Tiedon avulla rakennetaan uusia mullistavia tuotteita ja palveluita, jotka vaikuttavat suuresti elämäämme sen jokaisella osa-alueella.

Oma palvelimesi toimii kuten ”oma pilvipalvelu” kiinteällä kuukausikustannuksella, mutta yritys ei ole riippuvainen ulkopuolisesta pilvipalvelun tarjoajasta. Oma palvelin voi usein tulla pidemmällä aikavälillä halvemmaksi kuin pilvipalvelu, kun kaikki kulut lasketaan yhteen. Omat tiedot ja kapasiteetti ovat omassa hallinnassa ja toiminta voidaan tarvittaessa rajata omaan sisäverkkoon.

Huolehdimme kaikkeen palvelinkokonaisuuteesi liittyvästä yhteistyössä alan johtavan toimittajan Dellin kanssa.

→ Saat käyttöösi juuri yrityksesi toimintaan sopivan laitteiston ja yhteydet

→ Vikatilanteet ennaltaehkäistään säännöllisillä päivityksillä sekä valvonnalla ja tarvittaessa huolto järjestyy sopimuksen mukaan nopeasti

→ Tietosi ovat turvassa ja säännöllisesti varmistettu

→ Palvelintilat ja yhteydet ovat asianmukaiset, tarvittaessa kumppanin tilat

→ Saat palvelimen kiinteillä kuukausittaisilla kustannuksilla

Mitä tulisi huomioida oman palvelimen hankinnassa?

Millainen ratkaisu olisi järkevin, ja mistä se kannattaa hankkia?

Oppaassamme käymme läpi palvelimien käyttötarkoituksia, toteutustapoja ja hankintaan liittyviä huomioita.

Tutustu palvelinhankintaoppaaseemme tästä.

9
Kun kaipaat apua, kysy lisää!

Monien meistä työskentelytavat ovat peruuttamattomasti muuttuneet

Kun kotoa ja pienemmässä toimistoympäristössä työskentelystä halutaan saada kaikki irti – niin loppukäyttäjät kuin yritysten omistajat tarvitsevat paikkaan katsomatta samat korkealaatuiset laitteet – mukaan lukien yritystason tulostimet.

Canonin tulostinvalikoimasta löytyy sopiva laite eri työpaikoille, ja tuottavuusominaisuuksia voidaan sovittaa käyttäjien tulostustarpeiden mukaan – olipa kyseessä satunnainen tulostaminen tai päivittäiset tulostus-, skannaus, kopiointi- tai jopa jakamistarpeet.

Tulostuspalvelu kiinteällä kuukausihinnalla

Canon Easy-tulostuspalvelu on järkevämpi tapa tulostaa, kopioida ja skannata vapaasti kiinteällä kuukausihinnalla. Kiinteähintainen tulostusveloitus yksinkertaistaa asioita ja parantaa tulostusympäristön käytettävyyttä, käyttäjätyytyväisyyttä ja tehokkuutta.

Riippumatta yrityksesi tulostustarpeen muutoksista, tulosteiden määrästä, väriaineen kulutuksesta tai esimerkiksi huollon tarpeesta, tiedät aina tulostuspalvelusi kuukausikustannukset.

Canon Easy -sopimus sisältää:

→ Canon-monitoimilaite valituilla lisävarusteilla

→ Ylläpitosopimuksella, joka sisältää huollot ja varaosat

→ Rajaton tulostusmäärä

→ Ennakoiva väriainevarasto ja niiden toimitus

→ Laitteiden kalibrointi, päivitys, valvonta ja ennakoiva huolto

MAXIFY - Pientoimistokäyttöön suunnitellut asiakirjatulostimet

→ Pienikokoinen monitoimilaite tulostaa, kopioi, skannaa sekä faksaa

→ Tukee mobiili- ja pilvipalvelujen käyttö

→ Tukiasematilassa käyttäjät voivat muodostaa yhteyden älylaitteillaan myös ilman Wi-Fi-verkkoa. Nopea 24 sivun tulostusnopeus minuutissa

→ Käyttökustannukset voidaan minimoida riittoisilla uudelleentäytettävillä mustesäiliöillä, joilla voidaan tulostaa 6 000 mustavalkosivua ja 14 000 värisivua

i-SENSYS – Nopeat toimistotulostimet suuremmille tulostusmäärille

→ Kaksipuolinen tulostustoiminto

→ Skannaus ja faksaus

→ Nopea väritulostus, 33 sivua minuutissa

→ 12,7 cm:n värillinen kosketusnäyttö

10

Konttorityötä terveellisellä tavalla

Kun töitä tehdään seisaaltaan, lihakset saavat paremmin happea. Jatkuva seisominenkaan ei ole kuitenkaan hyväksi selälle ja jaloille, vaan säännöllinen asennon vuorottelu ja välijumpat antavat keholle vaihtelua ja lepoa. Aurdel tarjoaa näppäriä apuvälineitä, joilla voidaan parantaa työasentoa ja saada lisätilaa toimistoon.

Jalkatuki istumatyöhön

Välillä on mukava lepuuttaa jalkoja seisomiselta. Ergonominen jalkatuen avulla saa ehkäistyä jalkojen lihasjäykkyyttä ja tehostettua niiden verenkiertoa. Se soveltuu käyttökohteisiin, joissa seistään pitkiä aikoja kerrallaan. Näitä ovat esim. erilaiset konttorit ja oppilaitokset. Jalkatuessa on kallistusmahdollisuus sekä liukueste, joka pitää sen paikallaan ja suojaa lattiaa naarmuuntumiselta.

DELO-0300, OFFICE jalkatuki, kallistusmahdollisuus, terästä, musta

Lisää pöytätilaa toimistoon

Vapaasti seisovien näytönvarsien avulla lisänäytöt on mahdollista sijoittaa sopivalle korkeudelle ja pöydältä vapautuu arvokasta tilaa muuhun käyttöön. Varsia on mahdollista taivuttaa tarpeen mukaan, ja niissä on näppärä kaasujousimekanismi.

Lisää pöytätilaa toimistoon

Vapaasti seisovien näytönvarsien avulla lisänäytöt on mahdollista sijoittaa sopivalle korkeudelle ja pöydältä vapautuu arvokasta tilaa muuhun käyttöön. Varsia on mahdollista taivuttaa tarpeen mukaan, ja niissä on näppärä kaasujousimekanismi.

ARM-0311, OFFICE vapaasti seisova 2 näytön pöytäteline, 17” - 27”, musta

ARM-0310, OFFICE vapaasti seisova näytön pöytäteline, 17” - 32”, musta

DELO-0200, OFFICE jalusta tabletille tai kannettavalle tietokoneelle, 5 korkeutta

11

370 ASIANTUNTIJAA

Paikallinen

palvelu, koko maan kattava tuki

12

Microsoft 365 Copilot – Työskentelyn uusi tekoälyapuri

Microsoft 365 Copilot on uusi tekoälypohjainen avustaja, joka auttaa käyttäjiä löytämään nopeasti tärkeää tietoa ja suorittamaan erilaisia tehtäviä, jolloin työskentely sujuu Microsoftin mukaan tehokkaammin ja tuottavammin. Copilot on nyt testikäytössä ja tulee lähiaikoina kaikkien Microsoft 365 -käyttäjien saataville. Copilot toimii tutuissa Office 365 -työkaluissa, kuten Outlookissa, Teamsissa, Wordissa, Excelissä ja Powerpointissa. Seuraavassa muutamia esimerkkejä Copilotin ominaisuuksista.

Outlook

→ Avustaa kirjoittamaan sähköposteja kirjoitettujen ohjeiden ja Microsoft 365:stä haettujen tietojen perusteella

→ Auttaa hallitsemaan Saapuneet-kansiota

→ Poimii olennaiset asiat ja tekee tiivistelmiä pitkistä sähköpostiketjuista

Word

→ Kirjoittaa, muokkaa ja tiivistää tekstejä käyttäjän toiveiden mukaan

→ Kääntää sisältöä muille kielille ja tarkistaa oikeinkirjoituksen

PowerPoint

→ Tekee esitysluonnoksia käyttäjän toimittamien ohjeiden (sisältö, tyyli, kuvat, animaatiot) ja käyttäjän muista Microsoft 365 -sovelluksista löytyvien tietojen perusteella

→ Muuttaa Word-dokumentin Powerpoint-esitykseksi

→ Tekee puhujanmuistiinpanot esitystä varten

Excel

→ Auttaa analysoimaan lukuja, tunnistamaan trendejä tai luomaan datavisualisointeja

→ Löytää tiedoista merkittäviä havaintoja

→ Vastaa kysymyksiin tiedoista ja analyyseista

Teams

→ Tekee yhteenvedot kokousten sisällöistä

→ Kääntää reaaliaikaisesti osallistujien puheenvuoroja palaverissa

→ Vastaa kysymyksiin kokousten sisällöistä, esimerkiksi miksi tietty päätös tehtiin

Power Platform

→ Auttaa kaikentasoisia kehittäjiä nopeuttamaan sovelluskehitystä

Business Chat

→ Kokoaa yhteen dataa asiakirjoista, esityksistä, sähköpostista, kalenterista, muistiinpanoista ja yhteystiedoista, jotta voit tehdä yhteenvedon keskusteluista, kirjoittaa sähköposteja, löytää tärkeimmät päivämäärät tai jopa kirjoittaa suunnitelman muiden projektitiedostojen perusteella

Microsoft 365 Copilot julkaistaan vuoden 2023 aikana. Työkalu tulee varmasti muuttamaan ja tehostamaan sisällöntuotantoa, ja se kannattaakin ottaa haltuun heti alusta alkaen.

13

Tyytyväisempi työntekijä kahvikupin hinnalla

Yksittäisen työntekijän kustannukset työnantajalle ja yhteiskunnalle vaihtelevat arvioiden mukaan noin 300 – 500 €:n välillä.

Olipa työpiste toimistolla tai kotona, työpäivät ovat aivan yhtä tärkeitä, niin työnantajalle kuin työntekijällekin. Työntekijän tyytyväisyyteen ja tuloksiin vaikuttavat olennaisesti käytössä olevat työvälineet. Missä työntekijä ikinä työskenteleekin, käytössä tulisi olla mahdollisimman hyvät välineet.

Laitteen tyypillinen käyttöikä on 3 vuotta eli noin 1000 päivää. Tälle ajalle jakautuen esimerkiksi kannettavien kustannukset ovat muutamia euroja.

Usein hankinnoissa haetaan säästöjä, vaikka marginaalisen pienellä investoinnilla työhön saataisiin mielekkyyttä, tehokkuutta ja tietoturvallisuutta.

Oletetaan, että esimerkissä käytetty henkilö (kulut 420 €/päivä) kokee olevansa tehokkaampi ja/tai tyytyväisempi kun hänellä on parhaat mahdolliset työvälineet, jotka ovat varmatoimisia ja turvallisia. Heikommilla välineillä työskentely saattaa aiheuttaa kymmenien minuuttien ylimääräistä työtä tai odottelua päivittäin, mikä vaikuttaa olennaisesti myös työtyytyväisyyteen ja tuottavuuteen. Jos lisäksi pitää vielä itse säätää asetuksia, asentaa sovelluksia sekä huolehtia vikatilanteista ja päivityksistä, kärsivät työnteko ja tietoturva.

Millainen on oma tai työntekijöidesi työprofiili?

Erilaiset käyttötarpeet sanelevat, millainen laite on paras kullekin työntekijälle. Seuraavana on kuvattu muutama yleinen tietotyön profiili.

Paljon liikkuva työntekijä

Henkilöt, jotka tekevä työtään useissa eri paikoissa; kotona, toimistolla, kahvilassa, asiakkaan tai yhteistyökumppanin luona. Heille tärkeää on laitteen keveys, tietoturva, akunkesto, tietoliikenneyhteydet, sisäänrakennetut liittimet ja helppo kytkettävyys isompaan näyttöön kotona ja toimistolla

Liikkuva työntekijä

Useimmat meistä tekevät työtään joko toimistolla tai kotona, jonkinlaisen työpisteen ääressä. Joihinkin palavereihin otetaan laite mukaan, mutta pääasiassa liikutaan parin työpisteen väliä. Tällöin helppo kytkettävyys näyttöihin ja latauslaitteeseen on tärkeää.

Toimistotyöntekijä

Henkilö, joka käyttää omaa tai yhteiskäyttökonetta tietojen syöttämiseen ja raporttien tekemiseen. Laite on tietyssä pistees-

14

sä ja sille voi olla pääsy usealla käyttäjällä. Laite voi olla kannettava tai sitten pöytäkone. Itse pöytäkone voidaan piilottaa näytön takana olevaan jalkaan.

Tietoturva erityinen vaatimus

Erityisen korkeaa tietoturvaa vaativat työt, kuten henkilöstöhallinto, terveydenhoitoala, taloushallinto ja tuotekehitys asettavat niin työpisteille kuin laitteille erityisiä vaatimuksia

→ Kirjautuminen

→ Tiedon suojaaminen

→ Tiedon turvallinen siirto

→ Näytön suojaaminen

→ Keskustelujen suojaaminen

Suurta tietoteknistä tehoa vaativa työ

→ Erityinen tehon tarve yleensä määräytyy joko käytettävien ohjelmistojen ja/ tai tiedostojen koon mukaan.

→ Suunnitteluohjelmistot (CAD, AI, video-editointi jne)

→ Taloushallinnon palvelut (pörssi jne)

→ Suuret excelit

→ Videovalvonta

Olipa työpiste toimistolla tai kotona, työpäivät ovat aivan yhtä tärkeitä, niin työnantajalle kuin työntekijällekin.

IT-PalveluPakettimme sisältää kaikki työntekijän ja yrityksen toimintaa tehostavat IT-välineet palveluna kuukausihinnalla. Palvelu mukautuu joustavasti muuttuvien tarpeiden sekä henkilöstömäärän mukaan ja maksat vain tarpeellisesta. Kuukausimaksu on helposti budjetoitavissa ennakkoon, eikä suuria kertainvestointeja tarvitse tehdä.

Palvelu sisältää:

→ IT-ympäristösi nykytilan kartoituksen

→ Käyttövalmiit Fujitsu-laitteet työntekijöille, esimerkiksi yritystietokoneet ja näytöt

→ Tietoturvaratkaisun ja tietojen varmuuskopioinnin

→ Pilvipalvelut, kuten Microsoft 365

→ Paikallisen ylläpito- ja tukipalvelun

→ Säännölliset kehitystoimenpiteet

→ Vanhojen laitteiden tietoturvallisen käytöstä poiston ja kierrätyksen

Palvelun edut:

→ Investoinnin kustannukset jakautuvat laitteen koko käyttöajalle

→ Yrityksen pääoma vapautuu sen varsinaisen liiketoiminnan käyttöön

→ Käytössäsi on aina ajanmukainen ja tietoturvallinen laitteisto

→ Yrityksen toiminta kehittyy uusien mahdollisuuksien myötä

→ Kuukausihinta helpottaa budjetointia

Fujitsun laitteiden päivähintoja jaettuna tyypilliselle kolmen vuoden käyttöajalle. Lue asiakkaidemme
palvelusta
Edullinen businessluokan kannettava 0,80 € / päivä Kevyt liikkuvan ammattilaisen kannettava 0,90 € / päivä 2-in-1 kannettava + 34” telakkanäyttö 2,85 € / päivä Kuppi kahvia kahvilassa 2,85 € Lounassetelituki 3,00 € 15
kokemuksia
ja tutustu tarkemmin.

DG TIETOTURVAKARTOITUS

Varaa tästä tietoturvakartoitus, jossa selvitämme yhdessä yrityksesi kanssa, kuinka voisitte parantaa tietoturvaanne.

DATA GROUPIN ASIAKASLEHTI

Julkaisija: Data Group Finland Oy, Ylistönmäentie 31, 40500 Jyväskylä. Päätoimittaja: Jarno Hämäläinen.

Painosmäärä: 15 000 kpl. Painopaikka: PunaMusta Forssa. Ulkoasu ja taitto: MAK Media Oy.