__MAIN_TEXT__

Page 1

E TÄT YÖ L I S Ä Ä N T Y Y

Näin suunnittelet toimivan ja terveellisen etätyöpisteen MICROSOFT 365

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS

KILPAILUKYKY

Auttaa olemaan läsnä myös virtuaalisesti

Miten huomioit ympäristön IT-laitteiden hankinnassa?

IoT hyväksikäyttää dataa ja tuo liiketoimintaan uusia avauksia

Data Groupin asiakaslehti 1/2020

DG-ASIAKASPALVELUA PARHAIMMILLAAN!


Paikallinen palvelu, koko Suomen kattava tuki Työnteko sujuu, kun työkalut ovat kunnossa. Saat meiltä käyttöösi parhaat palvelut ja laitteet, jotta päivittäinen toimintasi olisi mahdollisimman helppoa ja kustannustehokasta. Ongelmatilanteissa asiantunteva paikallinen apumme toimii nopeasti.

Olemme osa vuonna 1992 perustettua maan suurinta IT-erikoisliikkeiden muodostamaa Data Group -ketjua. Kilpailukyinen hinta, luotettava laatu sekä asiantunteva palvelu ovat toimintamme keskeisiä arvoja. Näille hyvän pohjan antavat Data Groupin 370 asiantuntijan tuki sekä erinomaiset suhteet tärkeimpiin laitevalmistajiin ja maahantuojiin.

Data Group -ketju vahvistui! Toimivien IT-ratkaisujen toteuttamiseen tarvitaan monenlaista osaamista ja kasvavat tarpeet vaativat erikoistumista. Laaja osaamisverkostomme takaa, että kaikkiin tarpeisiisi löytyy sopiva ratkaisu. Uutena tulokkaina Data Group -ketjuun on liittynyt hiljattain Tampereen alueella toimiva TTL Systems, joka on talous- ja kassapalveluiden asiantuntija. Vankkaa Taloushallintojärjestelmä- ja IT-osaamista tuo Keski-Suomessa toimiva DG AlhoIT.

TERVETULOA MUK A AN!

2

TTL Systems DG AlhoIT


Syväosaaminen on aina asiakkaan etu Syväosaaminen on tärkeää erityisesti silloin, kun asiakkaalla on ongelma. Tuotteet ja sen ominaisuudet pitää osata, jos aikoo menestyä kilpailussa. Databros on pohjalainen yksityinen ITalan toimija, joka on perustettu vuonna 2006 Seinäjoella. Data Group -ketjuun Databros liittyi 2009. Yritys tarjoaa palveluita perustietotekniikasta, kuten tietokoneista ja ohjelmistoista, IT-tuesta ja -huollosta sekä tietoturvasta raskaamman sarjan palveluihin, kuten palvelimiin ja IT-ulkoistuksiin. DATABROS ON tehnyt pitkään yhteistyötä Fujitsun kanssa. Databros Services Oy:n toimitusjohtaja Harri Vuolle kertoo, että vuosikausien yhteistyö on tuonut laaja-alaista syväosaamista Fujitsun palveluista aina laitteiden myynnistä huoltoon. – Olemme myyneet Fujitsua pitkään ja kouluttautuneet palveluihin. Fujitsu taas on vastavuoroisesti antanut meille työkaluja ja arvostanut meidän tekemistämme. Syväosaaminen on meille todella tärkeää, tuotteet ja sen ominaisuudet pitää osata, jos aikoo menestyä kilpailussa, hän kertoo. HARRI VUOLTEEN mukaan syväosaaminen on aina myös asiakkaan etu. Hän korostaa, että syvällinen ja

laaja osaaminen tuotteesta tulee erityisen hyödylliseksi silloin, kun asiakkaalla on ongelma, joka pitää ratkaista. – Siinä on monta pointtia. Yksi on ihan käytännön rautaosaaminen: tiedämme, mikä rauta tai alusta toimii asiakkaan tarpeisiin parhaiten. Tällöin asiakas saa tarvettaan vastaavan ratkaisun, teknisen tuen, takuuhuollon ja varaosat. Myös raskaampiin ratkaisuihin löytyy oikea tapa, kun tunnemme levyjärjestelmät ja palvelinratkaisut sekä niiden lisensoinnit. Osaamme valita ja rakentaa oikeanlaiset järjestelmät raudan ympärille, hän opastaa.

Tiedämme, mikä rauta tai alusta toimii asiakkaan tarpeisiin parhaiten.

YHTEISTYÖ FUJITSUN kanssa on tuonut Databrosille myös tunnustusta. Databros palkittiin viime vuonna Fujitsu Forumissa nimityksellä ”Partner of the Year 2019” Pohjoismaiden ja Baltian alueella.

LIFEBOOK 9310X

Markkinoiden kevein kannettavatabletti Fujitsun Lifebook 9310X on markkinoiden kevein kannettava-tabletti, jossa on myös tarkka kosketuskynä. Se on taitettavissa 360 astetta, jolloin se muuntautuu hetkessä kannettavasta tietokoneesta litteäksi tabletiksi. Tehokas, monipuolisesti yhdistettävissä oleva kannettava-tabletti sisältää yrityskäytössä tarpeellisia ominaisuuksia, kuten kattavan tietoturvan. Laite on suojattu infrapunakameralla ja PalmSecuren kämmentunnistuksella yritysten tietoturvatarpeisiin soveltuen. Akku kestää tyypillisessä käytössä koko työpäivän. Tuote on saatavilla DG-palvelupakettina, eli tarpeisiin soveltuvilla laitteilla ja palveluilla kuukausihinnalla.

3


Voiko IT-laite olla ympäristöystävällinen? Oletko joskus ihmetellyt miksi toiset IT-laitteet maksavat enemmän ja toiset vähemmän? Mitä muuta uutta laitetta hankittaessa tulisi huomioida kuin hinta? Uutta IT-laitetta valitessa on helppoa tuijottaa pelkästään hankintahintaa. Mutta tuleeko pitkällä tähtäimellä edullisemmaksi valita hankintahinnaltaan halpa tuote vai tuote, jossa komponentit on suunniteltu kestämään pitkää ikää? Jälkimmäisissä usein valmistaja on myöntänyt tuotteille myös kattavan huoltotakuun. Paras ratkaisu voi olla jotain näiden kahden väliltä.

Elektroniikkatuotteiden kertakäyttökulttuurin kitkeminen säästää sekä luontoa että lompakkoa.

YLEENSÄ JÄRKEVINTÄ on valita sekä käyttökustannusten että ympäris-

tön kannalta laadukas ja pitkäikäinen vaihtoehto. Säästöä syntyy, kun tuote palvelee käytössä pidempään ja käyttökatkoja tulee harvemmin. Kun laitetta käytetään pitkään, pitenee sen elinkaari ja komponenttien käyttöikä, mikä pienentää myös laitteen aiheuttamaa ympäristökuormaa. EU:SSA ON tehty paljon töitä elektroniikkatuotteiden kertakäyttökulttuurin kitkemiseksi. Vuoteen 2021 mennessä voimaan tulevat määräykset edellyttävät muun muassa, että laitteet on kyettävä avaamaan korjaamista varten ja tietyt osat on voitava irrottaa. Tämä on hyvä asia sekä luonnolle, asiakkaille että tuotteen myyjille. Laitteita voidaan valmistaa vähemmän, mutta laadukkaammin. Asiakkaat taas saavat paremman laitteen, pidemmän käyttöiän ja myyjien on mahdollista huoltaa laitteita joustavammin.

Kysy nämä asiat itseltäsi, kun olet hankkimassa uutta IT-laitetta 1. Tarvitsetko välttämättä uutta laitetta vai voitaisiinko vanha korjata tai päivittää? 2. Vastaako tuote tarpeitasi sen tulevan käyttöiän ja -kustannusten näkökulmasta? 3. Kuinka pitkään voit tehdä töitä samalla tuotteella ja voitaisiinko sen käyttöikää pidentää jollain tavalla? 4. Onko tuote korjattavissa ja huollettavissa? 5. Millaisia ympäristöarvoja tuotteen valmistajalla on?

Lue lisää ympäristöystävällisten laitteiden hankinnasta:

4


Tutkimusten mukaan useamman näytön käyttäminen lisää työn tuottavuutta 20%.

Toimiva etätyöpiste lisää työtehoa ja taipuu etäpalavereihin Kotona työskentelyn ei tarvitse olla ongelma, vaikka työhuonetta ei löytyisikään. Dell tarjoaa modernin etätyön välineet koko etätyöympäristöön: kannettavat, näppäimistöt, hiiret, lisänäytöt ja äänen. Dellin tuotemarkkinointipäällikön Onni Vuorion mukaan yksi pieni läppärin näyttö ei välttämättä riitä tehokkaaseen etätyöskentelyyn. Etätyön tehokkuutta ja toimivuutta voidaan parantaa lisänäytöillä. – Erillisissä näytöissä on nykyisin usein myös virransyöttö koneelle. Tällöin USB-C-liitännän kautta saadaan kone ja näyttö sekä virransyöttö liitettyä vain yhdellä kaapelilla. KÄYTTÄJÄTUTKIMUKSET OSOITTAVAT, että useamman näytön käyttäminen lisää työn tuottavuutta noin viidenneksen. Etätyössä kaksi näyttöä palvelee erinomaisesti esimerkiksi videoneuvotteluissa. – Toisella näytöllä voi olla näkyvissä esitysmateriaali ja toiselta näytöl-

tä näkee videopalaverin. Kun olet itse vuorossa ja esität, on hyvä nähdä oma esitysaineisto sekä osallistujat. Monesti yhdeltä näytöltä saa vain saman näkymän kuin muilla palaveriin osallistujilla, Vuorio toteaa. AIVAN UUDENLAINEN tapa tehdä siisti, integroitu työpiste kotitoimistolle on OptiPlex Ultra PC. Se tarjoaa ominaisuuksineen käyttäjälle kokonaisvaltaisen työpöydän ilman johtoviidakkoa: vain yksi johto kiinnitetään seinään. OptiPlex 7070 Ultra -keskusyksikkö voidaan sijoittaa näytönjalan sisään tai näytön taakse. Molemmissa ratkaisuissa voi valita haluamansa näytön. – Jos ihmisillä ei ole työhuoneita, työpisteratkaisun pitää olla helppo pystyttää vaikka keittiön pöydälle ja laittaa työpäivän päätteeksi pois. Jos käyttäjällä on oma kone käytössä työssään, on tärkeä tarjota myös resursseja tietoturvaan. Tietoa voidaan lähettää ja käsitellä turvallisesti esimerkiksi suojatun yhteyden ja pilven kautta.

lokkeet ovat hyvä vaihtoehto, kun palaveriin osallistutaan yksin. Jos osallistujia on useampia, tarvitaan erilainen ratkaisu. Dellin vuoden 2020 lippulaivaläppäri Latitude 9510 tarjoaa laadukkaat kaiutinelementit näppäimistön molemmin puolin. Kaiutinelementtien lisäksi useampi mikrofoni mahdollistaa ympäröivän äänen tarkkailun. – Näin mukanasi kulkee aina neuvotteluhuonevalmius. Äänentoisto on saatu integroidussakin laitteessa sellaiselle tasolle, että ääni kuuluu paremmin. Mikrofoneista osa mittaa ja kuuntelee puhetta, joka on tarkoitus saada toistettua linjan yli. Toiset kuuntelevat ympäröivää hälyä ja vaimentavat sitä, Vuorio kertoo. Ratkaisu toimii parhaiten noin kuuden hengen neuvottelutilaan.

ETÄPALAVEREISSA HAASTEEKSI voi muodostua ääni. Mikrofonilla varustetut langattomat kuu-

5


5 Viisi vinkkiä terveelliseen etätyöhön 1. Käytä eri asentoja

Ei ole olemassa yhtä oikeaa työasentoa. Tärkeintä on, että asento on rento, eikä mitään kehon osaa joudu jännittämään. Työasentoa kannattaa vaihtaa usein, vähintään tunnin välein. Olisi hyvä, jos käytössäsi on kotona kaksi tai useampi työpistettä, jolloin asennon vaihtaminen tapahtuu automaattisesti paikkaa vaihtamalla. Koita vähentää istumista niin paljon kuin mahdollista.

2. Pidä säännöllisesti taukoja

3. Täydennä työpistettä sopivilla välineillä

Kunnollisen tauon pitäminen ei ole lintsaamista, vaan se parantaa keskittymistä. Usein myös hyvät ideat syntyvät, kun aivot saavat hetken lepoa puurtamisesta. Tauoilla voit jumpata, käydä kävelyllä tai tehdä jotain fyysistä. Paras tapa saada enemmän aikaiseksi, on pitää keho virkeänä ja aktiivisena pitkin päivää.

Vaikka kaikki välineet eivät ole välttämättömiä, voi niistä olla apua tiettyihin vaivoihin. Esimerkiksi lisänäytöllä silmiä ei tarvitse siristellä ja niskan asento on parempi. Pystyhiiri taas ehkäisee käsivaivoja ja selkävikaiselle sopii sähköpöytä. Ja löytyypä markkinoilta jopa kuntopyörän ja työpisteen yhdistelmiäkin, jos työpäiviinsä haluaa aktiviteettia.

4. Lisää liikuntaa päivään Nykyisin suositellaan ripottelemaan liikuntaa pitkin päivää. Se on terveydelle jopa hyödyllisempää kuin tunnin juoksulenkki yhdistettynä loppupäivän passiivisuuteen. Satsaa siis arkiliikuntaan ja käy vaikka aamulla kävelemässä ja ripottele pieniä aktiviteetteja pitkin päivää.

Paras tapa saada enemmän aikaiseksi, on pitää keho virkeänä ja aktiivisena pitkin päivää.

6

5. Järjestä palaverit liikkuen Kokeile järjestää palaverit kävellen. Lähes kaikki kokoussovellukset, kuten Microsoft 365 Teams, ovat saatavina puhelinsovelluksina, jolloin etäpalaverejakaan ei tarvitse istua koneen ääressä. Voit ottaa myös tavaksi nousta ylös tai jaloitella aina, kun puhelin soi.


KONTTORI KUNTOON KOMPAKTILLA SÄHKÖPÖYDÄLLÄ Nykytrendinä toimistotilojen suunnittelussa on, että tilaa on yhä vähemmän yhtä työntekijää kohti. Tämä asettaa vaatimuksia erityisesti työpöydälle, jolle on mahduttava kaikki tarpeelliset työnteon välineet ergonomiaa unohtamatta.

Deltaco on lanseerannut markkinoille uuden kokonaisuuden Deltaco Officen. Sen tavoitteena on tehdä toimistotyöstä mukavaa ja tehokasta edullisesti. Deltacon kompakti DELO-0100 -sähköpöytä on sekä edullinen että toimiva ratkaisu, kun tilaa ei ole liikaa. Sähköpöydässä hienoa on, että sen pöytätasoa on mahdollista kallistaa. Pöydässä on myös LED-ohjauspaneeli, jonka muistipaikkoihin voi tallentaa kolme eri korkeutta. Lisäksi pöytä on hiljainen, mutta jaksaa nostaa jopa 55 kiloa tavaraa. – Olemme kehittäneet kiskoasennusmenetelmän, joka säästää arvokasta työpöytätilaa. Kiinnityskiskoihin on helppoa ja vaivatonta asentaa uusia tarvikkeita, esimerkiksi näyttövarsia, lomakelaatikoita sekä kynätelineitä, Deltacolta kerrotaan. PÖYTÄÄN ON saatavilla liuta lisätarvikkeita. Esimerkiksi kaapelit saa hyvin piiloon erilaisilla kaapelinkerääjillä tai -kouruilla. Valikoimassa on myös leveä hiirimatto, jonka kulmassa voi ladata älypuhelimen. Tableteille ja kannettaville taas löytyy jalustoja, joissa on jopa viisi eri korkeusasetusta. ERGONOMIAN KANNALTA toinen tärkeä hankinta on työtuoli. Deltacolta löytyy myös uudenlainen vaihtoehto, ergonominen seisomatuoli DELO-0302. – Tuote soveltuu sellaiselle, joka haluaa kokeilla jotain istumisen ja seisomisen väliltä. Tuoli tehostaa verenkiertoa ja vähentää jalkoihin koh-

distuvaa rasitusta. Tuotteeseen sisältyy myös työpistematto, Deltacolta kerrotaan. Valikoimassa on myös perinteisempi työtuoli DELO-0304 sekä istumaja seimomatuoli DELO-0303.

Oman unelmakonttorinsa voi rakentaa Deltacon suunnittelutyökalulla, joka soveltuu niin kotikonttorin kuin kokonaisen yrityksenkin tarpeisiin.

D E LTA C O N VÄ L I T TÄ Ä M YÖ S Y M PÄ R I S T Ö S TÄ Deltacon arvioi ja kouluttaa tavarantoimittajia, jotta ympäristökäytäntöjä ja eettisiä ohjeita pystytään noudattamaan. Deltacon on mukana Forest Stewardship Councilissa, minkä avulla varmistetaan, että pakkaukset valmistetaan kestävän metsätalouden periaatteiden mukaisesti. Pakkaukset suunnitellaan niin, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän jätettä. Kuormalavojen tilavuus pyritään maksimoimaan, jotta logistiikan aiheuttamaa ympäristövaikutusta voidaan pienentää. Myös kuljetusmenetelmiä ja -reittejä tehostetaan koko ajan.

Sähköpöytä DELO-0100 on myös hyvinvointivalmentaja. Pöydässä on toiminto, joka kehottaa nousemaan tuolilta tietyin väliajoin.

7


OLE LÄSNÄ MYÖS VIRTUAALISESTI Etätyöskentely haastaa myös tapamme viestiä ja kommunikoida työkavereidemme kanssa. Miten pysyn perillä projektin kulusta, kun en näe työkavereitani? Miten tavoitan tiimini helpoiten tai jaan heidän kanssaan tiedostoja ilman, että ne hukkuvat sähköpostivirtaan?

Kaikessa tässä yritystäsi auttaa Microsoft 365. Se tarjoaa niin videoneuvottelut, pikaviestinnän, dokumenttien yhteiskäytön, pilvitallennuksen kuin tutut Officeohjelmatkin. Poimi parhaat vinkit parempaan etätyöskentelyyn.

8

1. Suunnittele ja kommunikoi Tee itsellesi tehtäväluettelo, mitä haluat saada aikaiseksi etätyöpäivän avulla. Päätä milloin keskityt pelkästään työasioihin ja kerro työkavereillesi, milloin olet tavoitettavissa. Kerro jatkuvasti missä mennään. Voit hyödyntää tiimityöskentelyssä esimerkiksi Microsoft 365 Teamsia, josta löydät samasta paikasta muun muassa keskustelut, etäpalaverit ja tiedostojen jaon.

2. Osallista kokoukseen osallistujat Etäkokoukset eivät ole aina helppoja. Tavallisissa kokouksissakin osa ihmisistä osallistuu aktiivisesti, osa seuraa enemmän sivusta ja kolmas puuhaa jopa omiaan. Etäkokouksissa tämä piirre korostuu. Jotta etäkokouksesta saadaan kaikki irti, on tärkeää, että kokoukseen osallistuvat oikeat ihmiset ja he ovat virtuaalisesti ”läsnä” kokouksessa. Rohkaise heitä osallistumaan! Pidä jatkuvasti taukoja ja kysy muiden mielipiteitä asioihin joko puhumalla tai keskusteluikkunan kautta. Jotkin kokoukset voi olla mukava pitää esimerkiksi kävellen.

3. Pysy yhteydessä Usein parhaat ideat syntyvät vapaamuotoisissa käytäväkeskusteluissa tai kahvilla taukotilassa. Monella etätyöläisellä onkin ikävä näitä hetkiä. Pysy yhteydessä työkavereihin, vaikka varsinaista palaveria ei olisikaan. Voit esimerkiksi soittaa työkaverille ja kysyä kuulumisia sekä tarvitseeko hän apua jossain asiassa. Voit jakaa muille uutisen, mielipiteen tai järjestää vaikka kuvakilpailun.


DG MICROSOFT 365 - PA LV E L U N E D U T Käytössä on aina uusimmat Microsoft 365 -palvelun ominaisuudet Teemme asennukset ja muutokset nopeasti ja joustavasti Sopimuksemme ovat reiluja Paikallinen asiantuntija-apu on lähellä Kokonaisvaltainen palvelu, kaikki palvelut ja laitteet samasta paikasta

1 Aina sopivat ominaisuudet käytössä Microsoft 365 -palvelu kehittyy jatkuvasti ja mahdollistaa uusia tehokkaampia työtapoja. Huolehdimme, että yrityksesi ottaa käyttöön toimintaanne eniten hyödyttävät ominaisuudet sopivalla hetkellä. Oikein valituilla työkaluilla on mukava työskennellä ja tuottavuus paranee.

2 Osaaminen ja koulutus

Parempaa yhteistyötä Microsoft 365:n avulla Etätyön yleistyminen on muuttanut työn tekemisen tapoja. Samalla työskentelyä helpottavat ratkaisut kehittyvät jatkuvasti. Microsoft 365 -palvelumme sisältää kaikki tarvittavat toimisto- ja viestintäominaisuudet paremman yhteistyön tekemiseen yrityksissä. • Tutut Office-sovellukset: Outlook, Word, Excel, PowerPoint ja OneNote • Teams-verkkotapaamiset ja tiimityö • Sähköposti ja kalenteri • Tiedostojen jakaminen ja yhteiskäyttö • Laitehallinta – uusien työasemien vaivattomat asennukset, hallinta ja ylläpito • Ohjelmistosi ja palvelusi pysyvät aina ajan tasalla • Paikallinen osaajamme suorittaa Microsoft 365:n käyttöönoton puolestasi ja tukemme hoitaa mahdolliset ongelmatilanteet nopeasti

Jotta käyttäjät saavat työkaluista hyötyä päivittäiseen työhönsä, on myös huolehdittava osaamisesta. Meiltä saat tukea käyttöönottoon ja työkalun ominaisuuksien hyödyntämiseen myös koulutuksen muodossa.

3 Oikean kokoinen IT-ratkaisu yhdeltä ovelta Microsoft 365 on myös osa PalveluPakettiamme, jossa saat toimintaasi sopivat IT-palvelut ja -laitteet yhdellä kuukausihinnalla. Paikallinen asiantuntijamme huolehtii yrityksesi laitteista, ohjelmistoista, palveluista, tietoturvasta, sekä muista yrityksesi IT-tarpeista ja tarjoaa nopeasti apua mahdollisissa ongelmatilanteissa. Käytössäsi on paikallisen palvelun lisäksi 370 asiantuntijaa ympäri Suomea.

• Tietoturvallinen työympäristö

9


IoT – säästöjä ja uusia mahdollisuuksia liiketoimintaan IoT hyväksikäyttää dataa ja tuo liiketoimintaan aivan uudenlaisia avauksia erilaisilla älyratkaisuilla. IoT (Internet of Things) tarkoittaa ”esineiden internetiä” eli verkkoon kytkettyjä esineitä, laitteita ja ajoneuvoja. Hankalasti ymmärrettävän sanalyhenteen takaa löytyy useita liiketoimintaa eri tavoin auttavia asioita. IoT:n avulla karsitaan turhaa työtä ja kustannuksia, tehostetaan toimintaa, parannetaan kilpailukykyä sekä jopa luodaan uutta liiketoimintaa ja

palveluja. Sen avulla voidaan kerätä suuria datamääriä reaaliaikaisesti sekä ennaltaehkäistä ja hallita riskejä. KÄYTTÖKOHTEITA ON useita ja uusia kannattaa lähteä pilotoimaan rohkeasti. IoT-sensoreilla voidaan mitata esimerkiksi, kuinka monta ihmistä tilassa on, minkälainen on ilmanlaatu, onko parkkiruudussa autoa, kuinka täynnä roskakori on tai onko jokin

laite päällä. Ideana on yksinkertaistettuna kerätä dataa, jota käyttämällä yrityksen toimintaa voidaan ymmärtää syvällisemmin ja tätä kautta päästä kiinni kehityskohteisiin, aikasyöppöihin ja tehdä korjausliikkeitä. Jos yrityksessä tehdään esimerkiksi toistuvia ja manuaalista työtä vaativia mittauksia, voidaan ne todennäköisesti automatisoida.

Tekniikan kehittymisen

KO N KREET TI S I A K ÄY T T Ö K O H T E I TA Asiakas-WC: Oven käyttömäärän perusteella tiedetään paljonko tilassa käy henkilöitä ja mihin aikaan. Tiedon avulla voidaan kustannustehokkaasti varmistaa, että tila on aina puhdas ja paperia riittävästi.

Toimistot: Tunnistetaan milloin tiloissa on ihmisiä ja kytketään laitteita pois päältä. Kalenterivarausten perusteella voidaan säätää myös esitystekniikkaa.

Maatalous: Mitataan kasvien kasvattamiseen vaikuttavia arvoja, kuten lämpö, sademäärä ja valonmäärä. Tulosten avulla voidaan tulkita, miten arvot vaikuttavat tuotantoon ja ennustaa, milloin on oikea aika korjata sato.

Myymälät: Voidaan seurata kassajonoja ja ohjata asiakkaita oikeille kassoille infonäyttöjen avulla. Myös hyllypaikkoja voidaan optimoida tai kertoa asiakkaille parkkitalossa tyhjistä parkkiruuduista.

10

myötä IoT-ratkaisut ovat yhä useamman yrityksen saatavilla ja niillä voidaan luoda merkittävää kilpailukykyä. Kysy rohkeasti lisää!


Reolink tarjoaa kaksi erilaista pakettia: neljän kameran peruspaketti RLK4 tai räätälöitävämpi, jopa kahdeksalla kameralla toimiva RLK8 vastaavat erilaisten käyttäjien tarpeisiin.

Tämän päivän ja vähän tulevaisuudenkin kameravalvontaa Reolink tekee valvontakameroiden käyttöönotosta helppoa. Myös kuva on tätä päivää, ei enää epäselvää pikselimössöä. Nykyaikaisissa valvontajärjestelmissä ensiluokkainen toimivuus alkaa jo käyttöönotosta. Siinä, missä ennen vanhaan piti hankkia asentaja, Reolinkin myötä päästään maailmaan, jossa asennukseksi riittää ”paketti auki ja virrat päälle”. Käyttöönottoon menee vain minuutteja.

Käytännössä järjestelmä asentaa itsensä.

– Käytännössä järjestelmä asentaa itsensä. RLK8-paketti sisältää kaiken tarvittavan eli tallentimen, kame-

rat, kaapelit ja hiiren. RLK4-paketti ei sisällä kiintolevyä. Toimistolta tai muusta valvottavasta kohteesta tarvitaan vain ulkoinen näyttö, johon laitteet liitetään. Se on siinä, Sandcomin Account manager Kim Sahlstedt opastaa. VANHANAIKAISISSA valvontajärjestelmissä ongelmana on usein kuvanlaadun heikkous – pikselimössöstä hädin tuskin tunnistaa, mitä kameran edessä on liikkunut. Reolinkin kuvanlaatu on erittäin tarkka myös pimeässä, minkä lisäksi kamerat toimivat sekä sisä- että ulkokäytössä. Niitä voi käyttää monenlaisissa ympäristöissä kotoa toimistoihin tai halleihin. RLK8-paketissa kameroiden määrää

voidaan kasvattaa jopa kahdeksaan. Valvonta voidaan toteuttaa langattomasti tai PoE-periaatteella, jossa sekä virta että data siirretään yhden kaapelin kautta, tai yhdistelemällä näitä kahta. Tallennus toimii automaattisesti 24/7, eikä käyttäjän tarvitse tehdä käytännössä enää mitään asennuksen jälkeen. – Neljän kameran peruspakettiin mahtuu noin puolitoista viikkoa hyvälaatuista tallennusta. Kun tila tulee täyteen, järjestelmä tallentaa automaattisesti edellisen materiaalin päälle, eli käyttäjän ei tarvitse poistaa vanhoja materiaaleja. Yleensä jos tapahtuu jotain, se tapahtuu edellisenä yönä tai edellisenä viikonloppuna, Sahlstedt sanoo.

R E O L I N K I N PA R H A AT P U O L E T PÄ H K I N Ä N K U O R E S S A + Asennus – puhutaan minuuteista, eikä tunneista + Kuvanlaatu erittäin tarkkaa + Luotettavuus + 24/7-tallennus

11


I T- PA LV E L U T

HELPOSTI YHDELLÄ KUUKAUSIHINNALLA Hajosiko tietokone yllättäen ja nyt täytyisi työkiireiden lomassa ehtiä perehtyä uuden hankintaan? Entä tietoturva ja apu ongelmatilanteissa? Nyt voit huokaista, sillä tämän helpompaa IT-laitteiden ja -palveluiden hankinta ei voi enää olla. Data Group tarjoaa valmiiksi pureskellut ja paketoidut IT-palvelukokonaisuudet uudistetuissa PalveluPaketeissa. – Jos yritykseen tulee esimerkiksi uusi työntekijä, saa hän kaiken tarvitsemansa samasta Palvelu-

12

Paketista yhdellä kuukausihinnalla. Yrittäjälle on helppoa, kun hän tietää tarkalleen, mistä maksaa, eikä kuukausihinnan lisäksi tule mitään erillisiä piilokuluja asennuksista tai muusta, kertoo Jarno Hämäläinen Data Groupilta.


KAIKKIIN PALVELUPAKETTEIHIN kuuluu muun muassa laaja Microsoft 365, viimeisin Windows-käyttöjärjestelmä, etätuki ongelmatilanteissa, ennakoiva huolto sekä tietoturva ja tiedostojen varmuuskopiointi. – Tarjolla on erilaisia PalveluPaketteja, jotka räätälöidään aina joustavasti yrityksen ja työntekijän tarpeisiin sopiviksi. Työntekoa sujuvoitetaan valitsemalla pakettiin esimerkiksi oikeat sovellukset, muut oheistarvikkeet, kuten lisänäyttö, tai toimialaan liittyvät ohjelmistot. Tarvittaessa pakettiin voidaan valita uusi kannettavakin, Hämäläinen kertoo.

Yrittäjälle on helppoa, kun hän tietää tarkalleen, mistä maksaa.

UUTTA OVAT koko yrityksen käyttöön tarjottavat paketit – nämäkin helposti ja selkeästi yhdellä kiinteällä kuukausihinnalla. – Ne voivat kattaa esimerkiksi langattoman verkon, tulostusratkaisut, palvelintilan tai nettisivualustan. Muita tarpeita voivat olla infonäytöt, kulunvalvonta, kassaratkaisu tai esitystekniikka, Hämäläinen kertoo.

Tutustu PalveluPaketteihin:

13


Kaarevaa näyttöä on myynnissä eri kokoja. Näistä tarkempi ja suurempi on CH89-malli, eli 34-tuumainen näyttö ja CH80mallin 27-tuumainen näyttö.

Kaareva näyttö vie työnteon uudelle tasolle Samsungin kaareva näyttö on jotain, mistä et ole osannut edes haaveilla. Se on vertaansa vailla isojen kokonaisuuksien hallitsemisessa yhdellä ja samalla näytöllä. Samsungin kaareva näyttö on kuin kaksi näyttöä yhdessä ekstraleveässä näytössä. Se sopii ihanteellisesti kaikille, jotka tekevät useampia asioita kerralla ja tarvitsevat enemmän näyttötilaa. Näytössä on myös Samsungin Picture-by-Picture -toiminto (PBP), jonka avulla näyttöön voi liittää kaksi laitetta samaan aikaan ilman, että kuvanlaatu kärsii. Toisen kuvan kokoa voi säätää kattamaan enintään 25 prosenttia näytön pinta-alasta. Voit siis esimerkiksi videopalaverissa pitää videokuvan pienenä alareunassa ja päänäkymän käsiteltävissä palaverimateriaaleissa. KAAREVAN NÄYTÖN kuvan tarkkuus on myös omaa luokkaansa – se on jopa 2,5 kertaa tarkempi kuin Full HD. Näet enemmän yksityiskohtia kerralla, etkä joudu selaamaan ja zoomaamaan niin paljon. Kaareva näyttö on ihanteellinen myös silmillemme. Näytön kaarevuus vastaa ihmissilmien luonnollista kaarevuutta, mikä tekee katselukokemuksesta mukavan ja jopa kiehtovan. Näytössä on myös sinistä valoa

14

vähentävä Eye Saver Mode -tila sekä Flicker Free -teknologia. Tämä lisää katselumukavuutta ja vähentää silmien väsymistä. Näyttöä voi säätää korkeussuunnassa, kallistaa, taivuttaa ja kääntää, joten se mukautuu monenlaisiin työasentoihin. IT-LAITTEISSA USEIN eniten harmaita hiuksia aiheuttavat johdot ja niiden runsaus. Samsungin kaareva näyttö saa pisteet tämänkin seikan huomioinnissa. USB Type-C -liitännän kautta siirtyy niin virta, data kuin näyttö-

signaalikin – et tarvitse kuin yhden johdon. Näin työympäristösi pysyy siistinä. Näyttö myös tunnistaa välittömästi siihen liitetyt laitteet. Esimerkiksi tiimityöskentelyssä on helppoa vaihtaa, kenen kannettava näyttöön liitetään. Näyttöön voi yhdistää minkä tahansa tietokoneen, myös MacBookit ja mobiililaitteet.


370 asiantuntijaa

Paikallinen palvelu, koko maan kattava tuki

15


DG TIETOJENPALAUTUS Kadotitko tietoja tai tiedostoja mistä tahansa tallennusvälineestä tai tallennusjärjestelmästä? Ota pikaisesti yhteyttä, me autamme palauttamaan tiedot.

Lue toimintaohjeet:

D ATA G R O U P I N A S I A K A S L E H T I Julkaisija: Data Group Finland Oy, Ylistönmäentie 31, 40500 Jyväskylä. Päätoimittaja: Jarno Hämäläinen. Painosmäärä: 15 000 kpl. Painopaikka: Painotalo Plus Digital, Lahti 2020. Ulkoasu ja taitto: Kamua Oy.

Profile for Data Group

DG Asiakaslehti - Uusin  

DG Asiakaslehti - Uusin