{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

T U R V A L L I N E N I T -Y M P Ä R I S T Ö

Miksei hyvää tietoturvaa rakenneta etukäteen? TYÖN MURROS

VIESTINTÄ

TIETOTURVA

Toimistotyöntekijä tarvitsee hyvät it-työkalut

Onko sähköposti järkevin tapa hoitaa kommunikointia?

Suojaa yritysesi kriittiset tiedot

Data Groupin asiakaslehti 2/2019

DG-ASIAKASPALVELUA PARHAIMMILLAAN!


Paikallinen palvelu, koko Suomen kattava tuki Työnteko sujuu, kun työkalut ovat kunnossa. Saat meiltä käyttöösi parhaat palvelut ja laitteet, jotta päivittäinen toimintasi olisi mahdollisimman helppoa ja kustannustehokasta. Ongelmatilanteissa asiantunteva paikallinen apumme toimii nopeasti.

Olemme osa vuonna 1992 perustettua maan suurinta IT-erikoisliikkeiden muodostamaa Data Group -ketjua. Kilpailukyinen hinta, luotettava laatu sekä asiantunteva palvelu ovat toimintamme keskeisiä arvoja. Näille hyvän pohjan antavat Data Groupin 370 asiantuntijan tuki sekä erinomaiset suhteet tärkeimpiin laitevalmistajiin ja maahantuojiin.

Kuvassa Jarkko Pippola / DG SataIT, Pertti Suutarinen / DG Hyvinkää, Timo Vilenius / DG Finland

Data Group Hyvinkää on valittu vuoden DG-jäsenliikkeeksi! Hyvinkään alueella palveleva IT-Infotec tarjoaa kaikki toimisto- ja IT-tekniikan ratkaisut 30 vuoden kokemuksella. Laitteiden lisäksi palveluun kuuluvat kattavat tuki- ja ylläpitopalvelut, räätälöitynä juuri oman yrityksenne tarpeisiin. –IT-Infotecin aktiivinen keskustelu muiden liikkeiden kanssa on tukenut ketjun sisäistä yhteisöllisyyttä sekä osaamisen jakamista. Heidän vahva halunsa kehittää omaa paikallista ja samalla myös koko Data Group -yhteisön toimintaa, on ollut esimerkillistä, kertoo ketjun toimitusjohtaja Timo Vilenius.

2

Data Group IT-Infotec Oy Hyvinkää Torikatu 2 05800 Hyvinkää +358 19 426 6200 myynti@infotec.fi


DELLIN UUSI ULTRA YHDISTÄÄ TYYLIN JA ERGONOMIAN Tuotemallistoissa kevät ja kesä ovat julkistusten aikaa, mutta syksylläkin saadaan uusia tuotteita. Yksi uusista on Dellin työasemia uudistava tyylikäs OptiPlex 7070 Ultra. Tuotemarkkinapäällikkö Onni Vuorio Delliltä kertoo, että syyskuussa lanseeratussa Ultrassa on ajateltu käytettävyyttä, tyyliä ja ergonomiaa. Ultran keskusyksikkö sijaitsee näytön jalan sisällä eli koko pöytäkone on käytännössä kompaktisti osa pöydällä olevaa näyttöä. Pöytäkoneille tyypillistä johtosotkua ei tässä ratkaisussa Vuorion mukaan ole mahdollista saada aikaan,

kun johtoja on käytännössä vain yksi seinästä näyttöön. Kokonaisuus voidaan viimeistellä langattomasti yhdistettävillä näppäimistöllä ja hiirellä. -Ratkaisu on helppo siirtää paikasta toiseen ja työskennellä olohuoneen sohvallakin ergonomisessa asennossa pöydän ääressä, kun tähän asti on oltu läppäri sylissä ja niska mutkalla, kertoo Vuorio.

Data Group – yhteistyön rikkaus on yritysten erilaisuus

DELL OPTIPLEX 7070 Ultraa ei hävetä nostaa olohuoneeseen. Se on tyylikäs ratkaisu. -Aina 27” saakka tuetut valinnaiset näytöt takaavat valinnanvaran ja tuottavuuden. Suurempien näyttöjen kanssa voidaan käyttää erilaista telinettä ja sijoittaa Ultra näytön taakse, ohjeistaa Vuorio.

Ratkaisu on helppo siirtää paikasta toiseen.

Vuorion mielestä Data Group –yhteistyön parasta antia on ketjussa toimivien yritysten erilaisuus. Kullakin ketjun yrityksellä on omat vahvuutensa ja osaamisalueensa. Dellin kaltaisen valmistajan kannalta on mainio asia, että Data Group –ketjusta löytyy vaikkapa sellaisia toimittajia, jotka ovat erikoistuneet esimerkiksi kenttäolosuhteissa toimivien tietokoneiden toimittamiseen.

3


Askeleet parempaan tietoturvaan

1

Laadi käytännöt ja roolit, kouluta henkilöt Kun kaikilla yrityksen työntekijöillä ja kumppaneilla on tiedossa selkeä toimintasuunnitelma ja ohjeet eri tilanteiden varalle, se vähentää riskejä ja selkeyttää ja nopeuttaa työn tekemistä, sekä toimintaa odottamattomissa tilanteissa. Kartoita, mikä tieto on arvokasta, kuka tietoa käsittelee ja mitä vaatimuksia yrityksellänne on käytännöille, välineille ja tietoturvatasolle.

2

Yksinkertaista tiedon hallintaa Mieti, mitä tietoja yrityksesi on järkevää tallentaa ja mihin, sekä kuinka tietoa jaetaan.Mitä vähemmän tiedon tallennuspaikkoja on, sitä helpompi tietoa on hallinnoida, turvata ja poistaa. Esimerkiksi arkaluontoisia tietoja ei voi käsitellä julkisissa tiloissa, tai lähettää salaamattomana sähköpostilla. Tarpeettomat arkaluontoiset tiedot on järkevää ja joissakin tapauksissa pakollista tuhota, kun niitä ei enää tarvita.

3

Hallitse ratkaisuja keskitetysti Keskitetty hallinta mahdollistaa laitteiden ja palveluiden helpomman käyttöönoton, jatkuvan seurannan, sekä automaattisen päivittymisen tarvittavien profiilien mukaisesti. Automatiikka ja asetukset vähentävät inhimillisten erehdysten määrää. Kiinnitä erityistä huomiota, että myös mobiililaitteet, verkkolaitteet ja IoT-laitteet ovat asianmukaisesti suojattu, asetukset oikein ja oletussalasanat on vaihdettu.

4

Varaudu ongelmatilanteisiin Mitä tapahtuu, jos kiristyshaittaohjelma salakirjoittaa tiedot, arkaluontoisia tietoja vuotaa yrityksen ulkopuolelle, yrityksen palvelin hajoaa, tai tärkeitä tietoja sisältävä muistitikku hukkuu? Suunnitelmallinen ongelmatilanteisiin varautuminen nopeuttaa toimintaa, jos jotain odottamatonta tapahtuu. Varmuuskopioiden toimivuus on tärkeää testata sopivin väliajoin.

5

Kartoita ja seuraa tilannetta jatkuvasti Tietoturvaympäristö muuttuu jatkuvasti, joten laitteet, palvelut, käytännöt ja osaamisen taso on pidettävä ajan tasalla. Automatisoidut seuranta- ja kartoitustyökalut auttavat pysymään tilanteen tasalla muutoksien ja mahdollisten puutteiden osalta. On tärkeää vastuuttaa jokin asiantunteva taho huolehtimaan tietoturvasta, – joko yrityksen oma tietoturvavastaava tai ulkopuolinen asiantuntija.

4


HYVÄ TIETOTURVA SUUNNITELLAAN ETUKÄTEEN Tietoturvaa parannetaan usein silloin, kun ensiksi on tapahtunut jotain ikävää. Tietoturva-asioita on pohdittu parin viime vuoden ajan enemmän, kun EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen myötä GDPR-asetus tiukensi kuluttajan tietosuojaa. Samalla moni yritys tarkasteli omia tietoturva-asioitaan tarkemmin. Yritykset alkoivat varustautua paremmin tietomurtojen varalle ja sellaisen sattuessa kohdalle, myös raportoimaan siitä. Tämä osoitti myös sen, että varsin moni yritys tekee muutoksia vasta pakon edessä. Vaikka etukäteen suunnitellulle ja rakennetulle tietoturvalle on monta hyvää syytä.

Useat pk-yritykset ovat kyberhyökkäysten kohteena.

GDPR:N TUOMA uhkasakko on varmasti yksi hyvä syy, mutta tietojen menettäminen voi tarkoittaa yritykselle paljon enemmän. Pahimmillaan tietomurto voi pysäyttää yritystoiminnan ainakin hetkellisesti, pienimmilläänkin se voi vähentää luottamusta toimintaasi. Tietomurron arvo ymmärretään vasta, kun nähdään sen taloudelliset tai mainevaikutukset liiketoiminnalle. Jos tehtaan tuotantolinjat hiljenevät hyökkäyksen vuoksi, voidaan laskea suoraan hinta hävitylle tai viivästyneelle toimituksille. Asiantuntijayrityksissä tietomurto voi heikentää luottamusta yrityksen toimintaan, pahimmillaan siinä määrin, että kumppani halutaan vaihtaa. Nolointa on, jos tietomurto tulee julki asiakkaan kautta. Hän on voinut saada tietomurron vuoksi huonoa julkisuutta tai muita ongelmia.

KYBERHYÖKKÄYSTYÖKALUJA ON jo niin paljon, että tietoturva-asiantuntijat sanovat, että hyökkääjät pystyvät tunkeutumaan kaikkiin järjestelmiin. Varsinkin isommissa yhtiöissä on tietoa, joilla on taloudellista arvoa. Yritysmaailmassa elää vielä vahvasti luulo, että kyberhyökkääjät ovat kiinnostuneita pankeista ja isoista tuotantolaitoksista, joiden pysäyttämisessä puhutaan isoista rahoista. Vaikka pörssiyhtiöiden data kiinnostaa, useat pk-yritykset ovat päivittäin kyberhyökkäyksen kohteena. Usein tietoturvamurto havaitaan muutaman kuukauden päästä, keskimäärin noin sadan vuorokauden kuluessa. Sen vuoksi yrityksen tulisi tunnistaa tietomurtoihin liittyvät riskit ja varautua niihin riittävin keinoin. Tietoturvamurto olisi hyvä tunnistaa jo tunneissa.

5


Millä korkeudella työpöytäsi on? Ovatko kädet 90-asteen kulmassa? Riittääkö valaistus? Contour Designin asiantuntijat tarjoavat apua myös koko työpisteen ergonomian kartoitukseen.

Yritysten pitäisi nähdä työntekijöiden ergonomiaan panostaminen enemmänkin investointina kuin kuluna

TOIMISTOTYÖNTEKIJÄKIN TARVITSEE HYVÄT TYÖKALUT Ovatko niskat ja hartiat taas aivan jumissa? Vaivaako hiirikäsi? Moni suomalainen kiinnittää työpisteen ja -välineiden ergonomiaan huomiota vasta siinä vaiheessa, kun lääkäri on kertonut diagnoosin. Moni diagnoosi voitaisiin jättää tekemättä, jos ennakointiin kiinnitettäisiin enemmän huomiota työpaikoilla. Countour Designin Account Manager Joonas Ruuskasen mielestä suomalaiset ovat tässäkin asiassa liian vaatimattomia, vaikka kyse on omasta hyvinvoinnista. – Emme kehtaa pyytää ergonomisempia työvälineitä, ennen kuin lääkäri määrää. Mutta onko joku joskus saanut potkut sen vuoksi, että on pyytänyt ergonomisemman näppäimistön ja hiiren itselleen. Enpä usko, Ruuskanen sanoo.

tuurissa, jossa usein kaikkia mahdollisia kuluja vältetään niin pitkälle kuin mahdollista. – Kaikki palvelut kilpailutetaan, jonka tuloksena valitaan edullisimmat ratkaisut ja työkaluiksi valikoituvat perusmallit. Niillä toimistotyö kyllä hoituu jonkun aikaa, mutta ergonomia on niistä kaukana. Pikkuhiljaa ongelmia ja rasitusvammoja alkaa syntyä, kun ergonomiaan ei panosteta. Yritysten pitäisi nähdä työntekijöiden ergonomiaan panostaminen enemmänkin investointina kuin kuluna, Ruuskanen muistuttaa.

ONGELMA ON Ruuskasen mukaan myös suomalaisessa työnantajakult-

ERGONOMIAAN VAIKUTTAVAT välineiden lisäksi niin valaistus kuin

6

työasentokin. Työvälineiden säädettävyys on kuitenkin avainasemassa ja hyvään alkuun päästään Contour Designin Balance keyboardilla, jonka näppäimistön takimmaista reunaa pystyy kallistamaan. Kallistuksen ansiosta sormet ovat levossa, kun työntekijä ei kirjoita ja näin myös lihasjännitys vähenee. Erillisen rannetuen (Balance keyboard wrist rest) kanssa näppäimistöä voi käyttää minkä tahansa hiiren kanssa. Countour Designin valikoimasta löytyy perinteisten RollerMouse -keskihiirien lisäksi myös säädettävä pystyhiiri, Unimouse, jonka kallistuskulmaa ja peukalotukea voidaan säätää. Hiiri on saatavilla sekä oikea- että vasenkätisenä versiona.


Ihmiskeskeisyys, luotettavuus, tietoturva ja luontoystävällisyys ohjaavat Fujitsua Fujitsun laitteenvalmistamista ohjaavat neljä arvoa, jotka takaavat, että laitteita on mielekäs ja turvallinen käyttää, ja ne on valmistettu kestävästi työntekoa ajatellen. Suunnittelun lähtökohtina ovat helppo käytettävyys ja toimiva muotoilu, jotka kulkevat käsi kädessä tietoturvan kanssa. Esimerkiksi markkinoiden tarkin ja turvallisin biometrinen tunnistautumismenetelmä Palm Secure mahdollistaa nopean kirjautumisen työpisteelle, kun käyttäjän ei tarvitse syöttää salasanaa, vaan hänet tunnistetaan suoraan kämmenestä. Kun laitetta ei käytetä, käyttäjä kirjataan automaattisesti ulos. Kannettavissa

tärkeä ominaisuus on myös telakoitavuus, jonka avulla laitteet on helppo kytkeä toisiinsa yhdellä johdolla. Kun kannettava tuodaan toimistolle, se kiinnitetään johdolla telakkaan, jolloin saadaan käyttöön vaikkapa kaksi isoa näyttöä, ergonominen näppäimistö ja hiiri, sekä muut oheislaitteet. FUJITSUN KORKEALAATUINEN insinöörityö, laadukkaat komponentit ja täytetyt sertifikaatit takaavat, et-

tä laite kestää käytössä. Fujitsulla on markkinoiden matalimmat vikaantumisasteet. Työaika on arvokasta, ja kun teknisistä ongelmista johtuvia katkoja saadaan vähennettyä, tuottavuus paranee. On tärkeää, että työntekijä nauttii työstään, eikä hänen tarvitse käyttää aikaansa säätämiseen. KORKEAN LAADUN ja helpon huollettavuuden ansiosta tuotteiden elinkaarta saadaan pidennettyä merkittävästi, jolloin laitteita ei tarvitse uusia niin usein. Fujitsu panostaa ympäristöohjelmassaan energiatehokkuuteen, hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, ja kierrätettävyyteen. Fujitsun tuotteissa käytetäänkin runsaasti kierrätysmuovia ja tuotteiden uudelleenkierrätysmahdollisuudet ovat hyvät. Fujitsu ja Data Group kehittävät yhteistyössä suomalaisille yrityksille sopivia ratkaisuja. Pitkäaikainen yhteistyö tuo luottamusta: Kun ratkaisuja suunnittelevat henkilöt tuntevat ja luottavat toisiinsa, palautteen avulla voidaan kehittää uusia parempia ratkaisuja ja yhteistyöllä vaikeammatkin toteutukset ovat mahdollisia.

SELECT Expert

SELECT Expert

7


ONKO SÄHKÖPOSTI JÄRKEVIN TAPA HOITAA KOMMUNIKOINTIA? Monet modernit sovellukset, kuten Office 365 Teams, tarjoavat tietoturvallisemman ja järkevämmän tavan viestiä sekä lähettää tietoa oman tiimin kesken. Sähköposti on kuin postikortti, siinä ei ole yksityisyyttä. Sähköposti on ulkopuolisten luettavissa yhtä helposti kuin postikortti. Matkallaan tavallinen sähköposti kulkee verkossa useiden palvelimien ja välityspalvelimien kautta selkokielisenä, ja on kenen tahansa luettavissa lähettäjän ja vas-

taanottajan siitä tietämättä. Jokaisella yrityksellä on ainutlaatuista ja arkaluonteista tietoa, joka pitää salata. Viestinnässä liikkuu usein myös muille yrityksille tärkeitä tietoja, joten on tärkeää, että tällaisten tietojen lähetys hoidetaan salatusti. Aina kun lähetät tietoa salaamattomana,

mieti haluaisitko sen päätyvään julkiseen levitykseen. Myös asiakkaat luottavat yritykseesi, joten on tärkeää käsitellä heidän tietojaan turvallisesti. Kun lähetetään henkilötietoja, käyttäjätunnuksia tai muita henkilöiden liittyviä tietoja, on syytä käyttää salausta.

Sähköpostin suojaus salaa tietosi Eduskunnan oikeusasiamies on todennut ja myöskin tietosuojavaltuutetun mukaan salassa pidettäviä tietoja ei saa lähettää suojaamattomassa sähköpostissa. Luottamuksellisia ovat esimerkiksi potilastiedot ja henkilötiedot. Tietojen luottamuksellisuutta säätelevät myös lait, kuten julkisuuslaki ja henkilötietolaki. Myös rekisterien ylläpitäjien tulee suojata henkilötiedot ja käsitellä niitä huolellisesti. Henkilötiedoksi katsotaan esimerkiksi henkilötunnuksen ja nimen yhdistelmä. Sähköpostin salaus suojaa tietoja, kuten luottokortin numerot, tilinumerot, sosiaaliturvatunnukset ja potilastiedot. Salaus voidaan laittaa automaattisesti päälle, jos viestissä havaitaan salausta tarvittavia tietoja, jolloin käyttäjä ei lähetä niitä vahingossa salaamattomana.

On tärkeää käsitellä asiakkaan tietoja turvallisesti. 8


HP Elitebook-sarja vastaa työnteon murrokseen Työnteko on murroksessa ja uuteen tapaan työskennellä tarvitaan siihen sopivat laitteet. Työtä tehdään yhä useammin eri paikoista: puistot, kahvilat, lentokentät ja junat ovat tämän päivän konttoreita. Milleniaalit, joita globaalista työväestöstä vuonna 2020 on jo noin 50 prosenttia ja vuonna 2025 75 prosenttia, ovat tottuneet työskentelemään muualla kuin konttorilla. Heistä 81 prosenttia sanoo työn tuottavuuden parantuvan, kun työpaikan ja -ajan saa valita itse.

52 prosenttia Milleniaaleista sanoo laitteen designin olevan hyvin tärkeä osa työvälineen, kuten kannettavan PC:n, valintaa. Liikkuva työskentely asettaa uudenlaisia vaatimuksia käytettäville laitteille: kuinka suojataan data ohikulkijoiden katseilta? Entä jos käytetään avoimia, haavoittuvia WLAN-verkkoja? Uusia haittaohjelmia, joilla voi jopa kaapata tietokoneen käyttäjän tietämättä, ilmestyy jopa yli puoli miljoonaa vuorokaudessa. Vaikka yritys tai käyttäjä käyttäisi modernia palomuuri- tai virustorjuntaratkaisua, se ei pelkästään riitä. Laitteessa itsessään olisi hyvä olla suojausmekanismi. HP:n Elitebook-sarjan koneet on

varustettu Endpoint Security Controller-piirisarjalla, jolla valvotaan laitteen eri kerroksissa tapahtuvia tietoturvauhkia. Esimerkiksi koneen BIOS/ UEFI:in kirjoittuvaa haittaohjelmaa normaalit virustutkat eivät havaitse, eikä haittaohjelma lähde, vaikka vaihtaisi tai formatoisi kovalevyn. Näytönsuojakalvoa käytetään vähentämään arkaluontoisen tiedon näkymistä ei-toivotuille silmille. Vaikka muu muistettaisiin suojata, monesti tämä yksi helpoimmin tietoa vuotavista kohdista jää huomiotta. Sarja tarjoaa sähköisen näytönsuojakalvon, joka on rakennettu näytön sisään jo tehtaalla. Se aktivoidaan päälle ja pois yhden näppäimen painalluksella.

Voiman tuottaa Intel® Core™ i5 prosessori

9


MITÄ JOS TIETOSI KATOAISIVAT Vahingon tapahduttua ei ole aikaa selvitellä mahdollisia toimintatapoja, silloin pitäisi jo toimia. Jokainen tunti maksaa, ja joillekin yrityksille tietojen menetys voi olla kohtalokas. Syynä tietojen menetykseen voivat olla esimerkiksi käyttäjän tekemät virheet, varkaudet, ransomware-ohjelmat tai laiteviat. Keskimäärin noin 18 prosenttia yrityksen kannettavista tietokoneista vaatii jonkinlaista korjausta vuosittain. 24 prosenttia on menettänyt tietoja laiterikon tai vastaavan takia. Merkittävimmät liiketoiminnalle aiheutuneet kustannukset ovat tuottavuuden heikentyminen, työntekijöiden turhautuminen ja menetettyjen tietojen arvo. MICROSOFT OFFICE 365 ei tarjoa omaa varmistusta, ainoastaan roskakorin ja versiohistorian rajoitetulta ajalta. Tämä voi aiheuttaa tietoturvariskejä. Kiristyshaittaohjelmien kohteeksi voivat joutua kaikki pilvipalveluissa olevat tiedostosi. Voit myös

10

esimerkiksi poistaa vahingossa tärkeän sähköpostin. Office 365:n varmuuskopiointi mahdollistaa tärkeiden tietojen nopean palautuksen ja pääsyn tietoihin myös, kun Office 365:ssa on teknisiä ongelmia. Miksi tietoja menetetään, vaikka jonkinlainen varmuuskopiointi olisikin käytössä? Johtavan tietojenpalautuksen asiantuntijan Ibas Ontrackin kysely tiedonpalautusasiakkaille paljasti, että 98 prosentilla tietoja menettäneistä asiakkaista oli jonkinlainen varmuuskopiointi käytössä. Yleisimmät syyt tietojen menetykseen, vaikka varmuuskopiointi on käytössä, ovat seuraavat: Varmistusohjelma on väärin asennettu tai konfiguroitu, tai se ei kata kaikkia tärkeitä tiedostokansioita. Viimeisin varmuuskopio voi olla jo liian vanha tai alkuperäinen tieto on korruptoitunut ja siten myös varmuuskopio.

J O T TA T I E T O S I P Y S Y VÄT T U R VA S S A , VA R M I S TA E T TÄ Kaikki tarvittavat tiedot varmuuskopioidaan pilvipalveluun Varmuuskopiointi on automaattinen ja ei rasita tietokonetta Tietojen palautus on nopea ja helppo toimenpide, ja myös tiedoston aiempia versioita voidaan palauttaa Office 365 -tiedot (Onedrive, sähköposti, kalenteri jne.) on varmuuskopioitu Tiedät miten toimia, jos tietoja menetetään


Suojaa yrityksesi kriittiset tiedot 32 prosenttia yrityksistä on kadottanut tietoa pilvipalveluissa. Voit suojata yrityksesi kriittiset tiedot Microsoft Office 365:ssä automaattisella varmuuskopioinnilla. Palvelussa käytössäsi ovat välitön tiedon palautus, GDPR-yhteensopivuus, turva käyttäjän virheitä sekä haittaohjelmia vastaan. Tietosi ovat aina turvassa ajasta ja paikasta riippumatta. - Kun Office 365:ssa on teknisiä ongelmia, voit silti päästä heti käsiksi

tiedostoihisi. Tiedäthän, että pelkkä Microsoft Office 365 ei tarjoa omaa varmistusta, ainoastaan roskakorin ja versiohistorian rajoitetulta ajalta. Tämä voi aiheuttaa sinulle ja yrityksellesi turvallisuusriskejä. Shield Backup hoitaa varmistuksen kaksi kertaa päivässä. Tietosi ovat aina turvassa ajasta ja paikasta riippumatta.

M I K S I T I E T O J E N T U R VA A M I N E N O N TÄ R K E Ä Ä

Ei omaa varmistusta

Microsoft Office 365 ei tarjoa omaa varmistusta, ainoastaan roskakorin ja versiohistorian rajoitetulta ajalta. Tämä voi aiheuttaa turvallisuusriskejä.

Ransomware

Kiristyshaittaohjelmien kohteeksi voivat joutua kaikki pilvipalveluissa olevat tiedostosi. Tiedostonjakopalvelut pahentavat tilannetta entisestään.

Palvelukatkokset

Kun Office 365:ssa on teknisiä ongelmia, voit kirjautua Nexeticin portaaliin ja päästä heti käsiksi tiedostoihisi.

Loppukäyttäjän tekemät virheet

Melkein 60 prosenttia tietojen katoamisista pilvipalveluissa johtuu käyttäjän virheistä. Käyttäjä voi poistaa tiedostoja vahingossa tai tehdä jaettuihin tiedostoihin ei-toivottuja muutoksia, mistä voi aiheutua paljon haittaa.

GDPR

Tiedot on varmuuskopioitu ja ne säilytetään EU:n alueella. Voit palauttaa tiedot nopeasti ja luotettavasti.

Sähköpostien arkistointi

Haittaohjelmien tekemä tietojen tuhoaminen on yleinen ongelma. Koska hyvänsä voi myös tulla tarve palauttaa vanha sähköpostiviesti oikeudellisista syistä.

11


Hyödynnä tekniikan tuomia uusimpia mahdollisuuksia.

KOKO TOIMISTO YHDELLÄ KUUKAUSIHINNALLA Data Groupilta saat tehokkaan tavan hoitaa yrityksesi tietotekniikan, laitteet, palvelut, kehityksen ja tuen yhdellä kuukausihinnalla. Kun yritykset listaavat toiveitaan it-palveluille, ykköseksi nousee ratkaisu, joka on huoleton ja skaalautuu yrityksen muuttuviin tarpeisiin. Lisäksi yritykset toivovat ratkaisua, joka on helppo budjetoida, ja jonka ominaisuuksia ja kustannuksia on helppo vertailla.

12

It-ratkaisuiden halutaan taipuvan sekä isojen että pienempien yritysten tarpeisiin. Kerromme myös, miten välineitä käytetään, jotta asiakas ei jää uusien ratkaisujen kanssa oman onnensa varaan. Kun yrityksessä saadaan uusia mahdollisuuksia vaik-

kapa asiakaspalveluun, saadaan ratkaisuja asioiden sujuvuuteen ja kokonaisuus toimii jouhevasti. Näillä voidaan saada aikaiseksi huomattaviakin säästöjä. Kun kaikki tarpeellinen on mukana, saat sen yritykseesi valmiiksi asennettuna työpöydällesi saakka.


Parempaa IT-palvelua. Saat paikallisen tuen, apu on aina lähellä. Lisäksi meillä 370 it-asiantuntijaa

Tarjoamme liiketoimintaasi tukevan,joten ainasaat oikeankokoisen IT-ratkaisun, ympäri Suomen, ongelmiisi aina vastauksen.-kaikki mitä tarvitset! Paikalliset asiantuntijamme huolehtivat, että kokonaisuus on hallinnassa ja saat apua nopeasti.

KEHITYS JA YLLÄPITO

LAADUKKAAT YRITYSLAITTEET

TIETOTYÖN RATKAISUT

TURVALLISUUS JA HALLINTA

IT-INFRA

Helppoa paikallisen it-kumppanin avulla KEHITYS JA YLLÄPITO • Sopiva ratkaisu määritetään aina tarpeidesi perusteella, ja se skaalautuu tilanteen mukaan. • Kokonaisuutta kehitetään liiketoimintasi ehdoilla ja toiminnasta huolehditaan taustalla. • Tukea ja apua saat ongelmiin nopeasti, kun sitä tarvitset.

L A A D U K K A AT Y R I T Y S L A I T T E E T • Hyväksi havaituilla yrityslaitteilla on mukava työskennellä ja vikojen ennakointi vähentää käyttökatkoja. • Kaikki laitteet asennetaan työpöydälle käyttövalmiiksi.

T I E T O T YÖ N R AT K A I S U T • Kun tieto kulkee tehokkaasti ja turvallisesti, työt sujuvat jouhevammin.

T U R VA L L I S U U S J A H A L L I N TA • Tietoturva ja tärkeiden tietojesi suojaus on aina ajan tasalla, ja laitteiden käyttö on turvallista. • Kokonaisuutta voidaan hallita keskitetysti.

I T- I N F R A • Käyttötarpeisiisi sopivan kokoiset verkko-, maksujärjestelmä-, palvelin- ja erikoisratkaisut.

13


YHTEISTYÖ LUO PAREMPAA ARKEA IT-ala muuttuu nopeasti, ja uusia teknologioita putkahtelee saataville kovaa vauhtia. Pelkän ohjelmiston tai laitteen tarjoaminen on helppoa, mutta kun tekniikkaa valjastetaan toimivaksi kokonaisuudeksi omaan käy-

14

tännön toimintaan, kasvaa verkostoitumisen ja tiiviin yhteistyön merkitys. Data Groupin 370 asiantuntijaa kokoontui tällä kertaa Hämeenlinnaan yhdessä kumppaneidemme kanssa hiomaan uusia kuvioita tulevaisuuteen.

Lue lisää DG-päivien tunnelmista:


370 asiantuntijaa

Paikallinen palvelu, koko maan kattava tuki

15


DG SALATTU SÄHKÖPOSTI Helppo ja edullinen tapa lähettää sekä vastaanottaa luottamuksellista tietoa.

Näin lähetät salattua sähköpostia:

D ATA G R O U P I N A S I A K A S L E H T I Julkaisija: Data Group Finland Oy, Ylistönmäentie 31, 40500 Jyväskylä. Päätoimittaja: Jarno Hämäläinen. Painosmäärä: 15 000 kpl. Painopaikka: Painotalo Plus Digital, Lahti 2019. Ulkoasu ja taitto: Kamua Oy.

Profile for Data Group

DG Asiakaslehti - Uusin  

DG Asiakaslehti - Uusin