__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

FORTUNA – 50-årig i eksplosiv fremgang på vej mod den europæiske top


21966-2016

Dana Cup er nærmest blevet til en folkebevægelse, som fylder hele kommunen med glade mennesker til en uges fodboldfest.

Forening og forretning under samme tag Der er sket mangt og meget, siden fodboldpigerne i AIK Frem besluttede sig for at få deres egen klub. En klub, hvor pigerne var i fokus og ikke måtte stå bagest i køen efter drengene. Siden er Fortuna Hjørring stille og roligt blevet større og stærkere. I de sidste 25 år er klubben ikke bare blevet en magtfaktor i dansk kvindefodbold med et bugnende pokalskab som det synlige bevis. Fortuna er i de seneste år også blevet en fast bestanddel af kvindernes Champions League. I år er Fortuna-pigerne med mellem de sidste otte i den prestigefyldte turnering. I selskab med klubber, som alle fodboldelskere kender og respekterer: Bayern München, Barcelona, Manchester City, Lyon, Paris Saint-Germain og Wolfsburg.

Det er europæiske storklubber med en milliardomsætning. Ene og alene takket være de mange penge, der er i herrefodbolden. Fortuna har en omsætning i millionklassen, men eliteholdet i sig selv er ikke nogen millionforretning. Ikke engang for de forsvarende danske mestre og pokalvindere. Og der er ikke de samme millioner at hente i UEFA Women’s Champions League som i mændenes. Langtfra. Når Fortuna alligevel er en god forretning, så skyldes det et af Europas største fodboldstævner. Det er Dana Cup, der hvert år skaber en fantastisk omsætning. De seneste år er Dana Cup blevet så stor, at det er nødvendigt med en stor og professionel organisation bag det kæmpestore arrangement.


1966-20163

I spidsen for det hele sidder Jette Andersen, der i mange år var en stor del af Fortunas førstehold, men i de seneste årtier har været klubbens førstedame. Direktøren er stolt over, hvad Fortuna har nået fra den spæde start i Frem Parken for 50 år siden. Både de sportslige triumfer og hele projektet med Dana Cup. Hun er også stolt af den organisation, som er blevet bygget op omkring Fortuna og Dana Cup. Her arbejder dygtige og håndplukkede mennesker hver dag for at gøre Fortuna endnu bedre. Hun er dog allermest stolt af og glad for det netværk af frivillige, som er så vigtig en del af Fortunas og Dana Cups DNA. - Uden de mange, mange frivillige kunne det slet ikke lade sig gøre at gennemføre Dana Cup, erkender hun. Netværket gælder ikke bare Fortunas hær af frivillige, men også en lang række klubber spredt rundt i hele kommunen, der hvert eneste år har deres frivillige i sving for at hjælpe under Dana Cup. De mange frivillige arbejder side om side med Fortunas fuldtidsansatte, der selvfølgelig også tager deres tørn i uge 30. Og det sker uden problemer eller misundelse. Det må være unikt selv i ForeningsDanmark, at en millionforretning som Fortuna kan trække på hundreder af frivillige hvert eneste år. Der må være noget, de gør rigtigt i Fortuna…

Champagnepropperne er ofte sprunget sidst på sæsonen. Der er sikret masser af sportslige triumfer igennem de seneste mange sæsoner.


41966-2016

Kommunens sportslige flagskib - Fortuna er jo vores flagskib! Der er ingen politisk slinger i valsen, når Arne Boelt skal sige sin ærlige mening om Fortuna Hjørring. Stoltheden over den 50-årige klub skinner igennem hos borgmesteren. - Det kan godt være, at nogen vil sige, at det er da damefodbold, men hvis man begynder at smage lidt på det, så havde vi jo alle været i ekstase, hvis det havde været AaB, der skulle møde Manchester City i en Champions League-kvartfinale. Så havde tyren været malet rødt, smiler Arne Boelt. - Jeg kniber mig selv i armen over Fortunas succes. Det betyder rigtigt, rigtigt meget for Hjørring Kommune og Hjørring By at have en klub som Fortuna. Den fodboldglade borgmester med en fortid som fodbolddommer har da også oplevet, at Fortuna også er kendt i de højere luftlag. - Når jeg en gang imellem bliver inviteret i Parken til fodbold, kan jeg høre, at selv de store fodboldbosser er klar over, at vi har Fortuna i Hjørring, siger han pavestolt. Han er sikker på, at han – om overhovedet muligt – bliver endnu mere stolt i fremtiden, når Fortuna får sit nye akademi til at køre. - Bare tænk på, at vi måske i Hjørring kommer til at udklække nogle af fremtidens store stjerner. Det er næsten ikke til

at forstå, at vi nu får noget, som mange større byer vil være misundelige over, siger Arne Boelt. - Det kan jo kun lade sig gøre, fordi Fortuna har bygget noget op igennem mange år. De har skabt det helt rigtige miljø i og omkring klubben. Han giver Fortuna-direktør Jette Andersen en stor del af æren for Fortunas succes. - Jette er en meget sød pige, som lever og ånder for Fortuna. Og ikke bare eliteholdet. Jeg har siddet til mange møder med hende, hvor hun har sagt, at nu skal vi ikke glemme bredden, siger Arne Boelt. Fortuna-ånden gennemsyrer også Dana Cup, hvor klubben ikke bare kan trække på egne frivillige, men også mange andre klubbers frivillige. Jo, borgmesteren er stolt over, hvad Fortuna og Dana Cup betyder for Hjørring – både byen og kommunen. - De er toppen af cremen! ”En gang imellem må jeg knibe mig selv i armen for at forstå, hvad Fortuna og Dana Cup har præsteret. At det ikke bare er en drøm”

Arne Boelt elsker fodbold og har selv en aktiv karriere som både spiller og dommer bag sig, så det er helt naturligt, at borgmesteren glæder sig over Fortunas sportslige succes ... og gerne deltager i guldfesten.


1966-20165

Både i fodbold og i revision står der et hold bag holdet

Vi hjælper vores kunder med at skabe resultater. At være med til at skabe fremgang og vækst for mindre og mellemstore virksomheder er ledetråden for alle i Beierholm. Vi vil gerne have, at vores kunder siger: ”Beierholm er en professionel sparringspartner, der forstår at sætte sig ind i

vores virksomhed.” Derfor møder du engagerede og kompetente medarbejdere hos os, både i det daglige samarbejde og i samarbejde med vores hold af specialister inden for skat, moms og afgifter samt på it-området. Kontakt Beierholm Hjørring på telefon 98 92 18 11.

Læs mere – og se vores kundefilm – på www.beierholm.dk


61966-2016

Lene Madsen er en af alle tiders mest scorende spillere i europæisk kvindefodbold, men den tidligere topangriber stortrives i rollen som hjælpetræner for U8-pigerne i Fortuna.

Fra topangriber til kegledronning Op igennem 90’erne og 00’erne var Lene Madsen en af dansk damefodbolds skarpeste angribere. En målmaskine, der skaffede Fortuna en række danske mesterskaber og pokaler. I dag er hun – med sine egne ord – kegleflytter for Fortunas U8-piger. Hun er bare en af de mange tidligere topspillere, der efter karrieren på grønsværen har fundet en rolle i klubben som frivillig. - Det er helt unikt, hvad Fortuna kan præstere. Hvor alle andre klubber har svært ved at finde frivillige til opgaverne, så kan Fortuna bare blive ved med at finde nogen, der gerne vil hjælpe, siger Lene Madsen. For hende er det en helt naturlig ting at være hjælpetræner for U8-pigerne, hvor hendes datter spiller. - Dengang jeg flyttede herop, var jeg bare 20 år og ikke ret gammel. Det var ikke nemt at komme så langt hjemmefra, men der har altid været en tryghed i at være i Fortuna, fortæller den gæve vestjyske pige.

- Der har altid været nogen, der tager sig af en, når man kommer som ny spiller. Der er mange, der snakker om Fortuna-familien, for det er som at få en ny familie. Derfor nyder hun også, at hun nu kan betale tilbage ved selv at være en slags mor for de små piger på U8-holdet, selv om det har nogle udfordringer for den konkurrenceivrige Lene Madsen. - Det er lidt af et tålmodighedsprojekt ind imellem Konkurrencegenet bliver sat på standby nogle gange, smiler hun. For de små piger er ikke så ivrige efter at vinde som den ”gamle” målræv. Hun skal nu nok få sine sejre. - Vi prøver at få konkurrencen ind i pigerne, siger hun. Det er da også så småt ved at lykkes at få sejrsviljen frem i mange af pigerne. Det udnytter Lene Madsen smart, når hun altid får lov til at stille holdene til træning. Hun snupper de bedste og mest konkurrenceprægede piger til sit hold. - Så jeg vinder de fleste kampe over Anni Brix, der er træner på holdet, griner Lene Madsen.


1966-20167

DS Gruppen - stærk i stål og beton

DS Gruppens virksomheder spænder over mange forretningsområder, som har en fælles værdiforståelse og erfaring inden for projektering, produktion og montage af komponenter i stål og beton. DS Stålkonstruktion Stålkonstruktioner til landbrug, institution og erhverv. DS Flexhal Fleksible erhvervsbyggerier i beton og stål. DS Stålprofil Stålbeklædning til tag og facade. DS Elcobyg Betonelementer til administrations- og industribyggerier.

DS Gruppen/026516/TJA

www.ds-gruppen.dk

D S Industrivej 6 · DK-9500 Hobro · E-mail: ds@ds-gruppen.dk Tlf.: +45 96 57 60 60 · Fax: +45 96 57 60 70


81966-2016

G DT GÅET!

PIGER i GRØNT

Et stort tillykke med jubilæet og de fantastiske resultater i 2016

ERHVERVSSERVICE:

mail@hjec.dk hjec.dk

ERHVERVSFORENING:

kontakt@erhvervhjoerring.dk erhvervhjoerring.dk

Amtmandstoften 1 · 9800 Hjørring · Tlf. 9623 2600 · facebook.com/hjec.dk

2015 Prisliste 2016 Firma-/foreningsaftale Under 15 år* Under 25 år Over 25 år Pensionister/efterlønnere

PBS/ pr md Kr. 209,Kr. 100,Kr. 149,Kr. 249,Kr. 180,199,-

*Pris gældende ifølge med mindst én betalende forælder.

OBS: Oprettelsesafgift Oprettelsesafgift til PBS 0 indtil 31.10.2015. OBS: til PBS kr. 0kr. indtil 31.10.2016 PLUS - Ung u/25 år Køb 4 mdr. og betal for 3 mdr. kr. 450 tilbuddet gælder indtil 1. oktober

v/ John Leo Jensen

Ilbro Tømrer Ilbro Tømrer Maskinsnedk Maskinsnedk

v/John L. Jensen Ilbro Byvej 103 ∙ 9800 Tlf. 40 27 Ilbro Byvej 103Hjørring . 9800∙ Hjørring

Tlf. 98 96 30 1

www.ilbro-toemrer.dk - info@ilbrotoemr

Biltlf. 40 27 02 05

TØMRERARBEJDE:

• Vinduer/døre • Bjælkehuse Ilbro Tømrer- og • Restaurering Maskinsnedkeri • Tilbygning / Ombygning v/John L. Jensen Ilbro Byvej 103 . 9800 Hjørring • Glas Tlf. 98 96 30 16 • Termoruder Biltlf. 40L.27 02 05 v/John Jensen • Solaventi solfangere Ilbro Byvej 103 . 9800 Hjørring

VI HAR FOKUS PÅ DIN TRÆNING TJEK HOLDPLANER OG INSTRUKTØRTIDER PÅ WWW.VENDIAFITNESS.DK

Thomas Morildsvej 11 . 9800 Hjørring . Tlf. 5153 1981

Tlf. 98 96 30 1 A TUN

FOR 40 27 VI ØNSKER Biltlf. LÆET I B U J D E M TILLYKKE

02 05


1966-20169

En blomstrende ungdomsafdeling I en tid, hvor de fleste danske idrætsklubber sukker over færre medlemmer og manglende frivillige, så kan 50-årige Fortuna Hjørring juble over fremgang. Det hele begynder i en blomstrende ungdomsafdeling, hvor Fortuna kan tælle omkring 400 spillere fra de små U7-piger til U18-spillerne. Det er ikke mindre end imponerende, men en stor del af forklaringen er det stærke team af frivillige, der tager hånd om børnene og de unge piger. Ungdomsafdelingen tæller en god blanding af gamle spillere, der gerne vil give deres for at nye spillere kan få de samme oplevelser i Fortuna, som de selv havde, og unge trænere, der brænder for at lære fra sig.

Og så er der jo en sand kapacitet som Torben Kjeldsen, der igennem næsten 30 år har været træner i Fortuna og stadig nyder at komme og lære unge spillere op i spillets tekniske og taktiske finesser. Den blomstrende ungdomsafdeling har igennem mange år givet en masse oplevelser til alle pigerne, for selv om Fortunas førstehold hører til i toppen af Europa, så er der også plads til de piger, der bare nyder at spille bold og være en del af Fortunafamilien. Heldigvis er der også piger imellem, som får talentet til at blomstre og ender med at blive en del af førsteholdet og ofte landsholdet. Den stærke ungdomsafdeling har i mange år været fødekæde for eliteholdet med unge talenter.

Fortuna har en blomstrende ungdomsafdeling, som i øjeblikket tæller omkring 400 fodboldglade piger. Mange af trænerne er gamle førsteholdsspillere. De hjælper gerne som frivillige i den klub, som har givet dem så mange store oplevelser.


101966-2016

Det gælder om at holde på stjernerne, men selv om Nadia Nadim søgte nye udfordringer forud for denne sæson i USA, så ser alt ud til, at Fortuna i denne sæson er mindst lige så stærke som sidste sæson ... hvor det blev til både et dansk mesterskab og en pokaltitel. Foto: Fodboldfoto.dk

En spændende fremtid rent sportsligt Fortuna er forsvarende danske mestre, pokalvindere og i Champions League-kvartfinalen mod Manchester City, så der er meget spændende at se frem imod i den nærmeste fremtid. Cheftræner Brian Sørensen ser dog også længere ude i horisonten nogle store muligheder for Hjørring-klubben. - Konkurrencen på kvindesiden bliver hårdere og hårdere, men vi har formået at få nogle udenlandske spillere til nogle meget fornuftige penge i forhold til deres markedsværdi. Samtidig har vi nogle sindssygt dygtige danskere på elitedivisionsholdet, siger han. Når Fortuna kan lokke dygtige spillere til Hjørring, så skyldes det ikke bare held eller penge. Hvis man sammenligner Fortunas spillerbudget med eksempelvis budgettet i Manchester City, som Fortuna skal møde i Champions League-kvartfinalen, så er

Brian Sørensen er sikker på, at Fortuna har en spændende fremtid foran sig med det yngste hold af alle i Champions League-kvartfinalerne. Foto: Fodboldfoto.dk


1966-201611

Fortunas kun ganske få procent af den engelske gigants. - De kommer nærmest af sig selv, fordi de i Fortuna kan se sig selv blive meget bedre på meget kort tid. Først og fremmest fordi vi bruger Goal Station til at gøre spillerne bedre, siger Brian Sørensen. Så selv om Fortuna mistede en række af holdets allerstørste profiler – blandt andre Nadia Nadim - op til denne sæson, så ser cheftræneren ikke holdet som værende ringere nu end for et år siden. - Det var godt for os at møde Brescia i ottendedelsfinalen i Champions League, fordi vi også mødte dem sidste år. De er ikke blevet ringere siden, men vi har formået at bygge på holdet, selv om vi har mistet nogle store profiler, smiler han. - Vi skal hele tiden bygge på holdet, samtidig med at vi fastholder vores niveau. Vi har det yngste hold i Champions Leaguekvartfinalerne, så kan vi bare holde på dem, så ser det rigtigt godt ud om 2-3 år. Med det nye fodboldakademi ser han muligheder for at bygge endnu mere op omkring Fortuna-holdet, når akademiet bliver fyldt med U16- og U17-talenter. - Og da der ikke er de samme penge i pigefodbold som i drengefodbold, så er det nogle unge piger, der virkelig vil spille fodbold, der vil komme på akademiet, mener han. - Vi kan tilbyde dem et fantastisk træningssetup og en rigtig god matchning … og som en gulerod en kontrakt med Fortuna, hvis de bliver gode nok.

Som enhver anden cheftræner kunne han dog godt tænke sig lidt mere at gøre med her og nu. Spillerbudgettet er omkring tre millioner kroner i Fortuna. Først og fremmest takket være nationale sponsorer. - Det var da fint, hvis nogle lokale sponsorer ville være med. Med bare en halv million kunne vi udrette mirakler, lover han.

Fortuna står foran en Champions League-kvartfinale, men det stopper ikke der. Fremtiden byder på meget mere. Foto: Fodboldfoto.dk


121966-2016

t i grøn Piger

Korte bekendtskaber

NEJ TAK

Hos Vestergaards værdsætter vi gode og årelange relationer til vores kunder – det har vi haft og har stadig med Fortuna Hjørring. Vi har fejret ”sølvbryllup” sammen da klubben rundede 25 års jubilæum – og vi har netop fejret ”guldbryllup”, nu hvor klubben har rundet endnu et hjørne, 50 års jubilæum.

1966 rring nA HJø FOrtU

Pigernt i grø

Vi er stolte over, at være fast tryksagsleverandør til Fortuna Hjørring her i blandt jubilæumsbøgerne - vi ser allerede nu frem til et godt og loyalt samarbejde gennem de næste 25 år.

- 2016

04/10/16

14.07

Piger i grønt

Frilandsvej 3 · 9760 Vrå · Fåborgvej 3 · 9220 Aalborg Ø Tlf. 9892 0500 · www.vestergaards.com Info-let og andre specialprodukter. Bøger, blade og magasiner. Løsark, foldere og flyers. Brevlinjer og visitkort. Storformatprint m.m.

Piger i grønt Fortuna Hjørring fylder 50 år den 28. oktober 2016. I den anledning udgiver klubben denne bog. Det gør vi for at minde hinanden i klubben om den fantastiske rejse, vi har tilbagelagt gennem disse 50 år. Vi gør det også for at fortælle vores omverden, hvordan det er muligt fra en såre beskeden begyndelse i en mindre købstad at skabe Danmarks mest succesfulde kvindefodboldhold kendt langt ud over landets grænser. Som det vil fremgå af bogen, har Fortuna vundet mesterskaber, medaljer og pokaler på stribe. Men Fortuna er samtidig en breddeklub i den bedste danske tradition med et stærkt socialt sammenhold. Alt det og mere til beskrives i tekst og billeder i jubilæumsbogen.

FOrtUnA HJørring 1966 - 2016

Piger i grønt

KÆMPE TILLYKKE TIL FORTUNA FRA omslag_jub50_fortuna.indd 1


1966-201613

fjordbakbyg.dk

VI ØNSKER FORTUNA TILLYKKE MED JUBILÆET OG DERES NYE BYGGERI

DEN INDIVIDUELLE KVALITETSLØSNING

Byggeri til tiden og fremtiden Lejligheder

Vi opfører lejlighedskompleks / ejerlejligheder i større og mindre enheder.

Erhvervs Byggeri

Vi opfører kontorer, velfærdsfaciliteter og butikker.

Parcelhuse

Vi bygger parcelhuse lige efter Jeres ønsker og drømme eller tegning.

Fritidshuse

Vi opfører fritidshuse/sommerhuse som totalentreprise, men giver dig stor mulighed for at præge byggeriet.

Tømrerarbejde

Vi tilbyder alle typer tømrerarbejde til ude som indedørs.

Fjordbak Byg A/S · Hirtshalsvej 246 · 9800 Hjørring · Tlf.: 2944 7701 · www.fjordbakbyg.dk


141966-2016

En drømmelodtrækning i Champions League Brian Sørensen havde allerhelst set Barcelona komme op af bowlen i Nyon, da der blev trukket lod til kvartfinalerne i Champions League, men Fortunas cheftræner er nu ganske godt tilfreds med at få de engelske mestre fra Manchester City som modstandere. - Når jeg nu ikke kan få dem, jeg helst ville have, så er det da rart at få nummer to på listen, smiler han. Brian Sørensen havde drømt om at få den katalanske storklub, fordi vendelboerne tidligere i Champions League havde elimineret de spanske mestre fra Bilbao. Derfor så han en god chance for at få en meriterende sejr over Barcelona. De samme muligheder ser han i mødet med milliardærklubben Manchester City, der med en smal 1-0 sejr hjemme og 1-1 i Brøndby slog de danske vicemestre ud i ottendedelsfinalerne.

Efter syv sæsoner i træk med ottendedelsfinaler som endestation er Fortuna endelig videre.

- De er heller ikke startet op på deres hjemlige turnering, når vi skal spille kvartfinale, så der står vi nogenlunde lige. Havde vi trukket et tysk eller fransk hold, så havde de haft en fordel, fordi deres turnering er i gang inden kvartfinalerne, siger Brian Sørensen. Med Manchester City kan man altid frygte, at de bruger vinterpausen til at forstærke sig med et par profiler. De har i hvert fald pengene i den stenrige klub. - Men det tror jeg nu ikke, at de gør. De har et stærkt og sammenspillet hold, bedømmer Fortuna-træneren. Selv om de engelske gæster på papiret er favoritter, så ser han kvartfinalerne som helt lige … og tror selvfølgelig på, at Fortuna trækker det længste strå.


1966-201615

Florentina Olar og Fortuna er klar til Champions League-kvartfinalerne mod de engelske mestre fra Manchester City.


161966-2016

Fortuna går forrest i verden Mange fodboldeksperter mener, at Barcelona har verdens bedste fodboldakademi i La Masia. Det er i hvert fald uomtvistelig, at der er sprøjtet et væld af store spillere ud fra den katalanske fodboldskole. Rundt omkring i Europa er der en række andre akademier, der er kendte og respekterede for at få talenterne til at blomstre. I Danmark er der også kommet gang i fodboldakademierne, men fælles for dem alle er, at de er for drengespillere. Der er ingen for piger. Der er nemlig ikke de samme penge i kvindefodbold som hos mændene. Hvor det kan indbringe millioner at fremavle et stortalent på drengesiden, så skal pigeklubberne være glad for en lille økonomisk kompensation, hvis en af klubbens bedste skifter til en anden klub. Alligevel vil Fortuna Hjørring nu være et internationalt flagskib og starte deres eget fodboldakademi. Også selv om der ikke umiddelbart vil kunne blive den samme millionforretning ud af at udvikle pigernes talent, som der har været ved at udvikle drenge til stjernespillere. Fortuna har haft en delegation med blandt andre cheftræner

Brian Sørensen og de to fodboldkoryfæer, Ove Christensen og Flemming Nielsen, rundt og suge lærdom til sig fra fodboldakademierne i FC København, FC Nordsjælland og FC Midtjylland. Byggeriet af det nye akademi er i fuld gang, så lige nu arbejdes der på højtryk for at lave et koncept for et akademi, hvor fokus ikke vil være så meget på at skabe en millionforretning her og nu, men mere på at udvikle nogle unge talenter til at forstærke Fortuna rent sportsligt. På sigt håber Fortuna selvfølgelig, at forholdene for europæisk pigefodbold ændrer sig, så man også kan hente nogle penge hjem på at udvikle talenter, når de – forhåbentlig - skifter til endnu større klubber rundt om i Europa og USA. Transferbeløb er ikke noget, som pigefodbold er blevet forvænt med indtil videre, men jo mere professionel pigefodbolden bliver, desto mere nødvendigt bliver det med ordnede forhold som hos mændene. Fortuna er klar til at gå i front for en bedre fremtid for ikke bare dansk, men europæisk kvindefodbold.

To af de unge Laura Frank og Caroline Møller er sammen med cheftræner Brian Sørensen med til at trække Fortuna i front.

Der er mange store fodboldakademier i drengenes fodboldverden, men nu vil Fortuna give fodboldpigerne et sted at få det maksimale ud af talentet.


1966-201617

Én kontakt til det hele - Tlf. 96 23 03 33

Vi har afdelinger i:

Aalborg, Hjørring Hirtshals og Bindslev

Barfoedsvej 2 ▪ 9800 Hjørring Tlf. 96 23 03 33 ▪ www.lytzen.dk Erik Lytzen a/s er grundlagt i 1970 og har i dag mere end 100 medarbejdere. Firmaet startede som en traditionel el-installationsvirksomhed, ...automation en del af Lytzen Gruppen men har gennem årene udviklet sig med specialiserede afdelinger indenfor VVS, ventilation og

... en del af Lytzen Gruppen

... én kontakt til det hele

... en del af Lytzen Gruppen


181966-2016

Faciliteterne er mellem Danmarks bedste Der skal en hel del til at imponere Team Danmarks direktør, Michael Andersen, men alligevel var han overrasket over at se de idrætsfaciliteter, som ikke mindst Fortuna og Hjørring Kommune igennem de seneste år har fået skabt. - Jeg havde for få dage siden den store fornøjelse at se de mange nye idrætsfaciliteter, som Hjørring Kommune - i samarbejde med de lokale klubber - har opført omkring Park Vendia. Det

er virkelig imponerende og om få måneder - når sportscollege er indviet - vil det være ét af de bedste idrætsanlæg i Danmark, skriver han i en mail til Fortunas Jette Andersen og borgmester Arne Boelt. Der er da også sket meget, siden Fortuna var gæster under beskedne rammer i AIK Frem. Siden blev Fortuna-pigerne herrer i eget hus på Landlyst,


1966-201619

men selv om der blev bygget til ad flere omgange, så kunne tilbygningerne til sidst ikke følge med behovet og det stigende medlemsantal. Hele organisationen omkring Fortuna og Dana Cup har i dag fået nogle fantastiske rammer ved Park Vendia i det tidligere vandrehjem, hvor medarbejderne måske nok sidder tæt, men trods alt ikke lårene af hinanden som på Landlyst. Og der er masser af plads til de sportslige udfoldelser. Græsbaner og kunststofbane, haller, motionsrum og en Goal Station, som er en nyskabelse til at forbedre spillernes teknik. Der mangler ikke noget for spillerne i Fortuna. Snart følger et helt unikt fodboldakademi, hvor Fortuna vil forsøge at udvikle pigespillere til stjerner, som vi kender det fra drengenes fodboldverden. Og faciliteterne omkring Park Vendia er ikke bare ideelle for fodboldspillere. Mange andre idrætsgrene kan også finde enestående træningsmuligheder.


201966-2016

Uge 30 er noget helt specielt Titusindvis af gæster og et trecifret millionbeløb lagt i butikker, overnatningssteder og restauranter fra Aalborg i syd til Skagen i nord. Uge 30 har i årtier stået i Dana Cups tegn ikke bare i Hjørring, men efterhånden også langt uden for kommunens grænser. Den store ungdomsturnering er bare vokset og vokset. Ikke bare i betydning for Fortuna, men også for en række andre foreninger i hele Hjørring Kommune og selvfølgelig byens butikker. For Dana Cup er ikke længere bare en lille turnering i Fortunas baghave, men et kæmpestort arrangement spredt ud over stort set alle kommunens fodboldbaner. Det giver travlhed i andre klubber, når de hjælper med at få tingene til at glide. Dana Cup kvitterer for hjælpen med penge til klubkasserne rundt om, så både store og små samarbejdsklubber også nyder godt af den store fodboldfest. For kommunens butikker, hoteller og spisesteder er Dana Cup også en god forretning. For det er ikke bare hundredvis af fodboldspillere, der kommer forbi i uge 30. Mange har også familien med og bliver ofte en ekstra uge for at nyde Vendsyssels smukke natur og vendelboernes lune venlighed.

Det giver et trecifret millionbeløb i omsætning alene i Hjørring Kommune … hvert år! I hjertet af Dana Cup er uge 30 også noget helt specielt. Der er mange, der igennem mange, mange år har revet den uge ud af arbejdskalenderen og tager en uges ferie for at hjælpe med at røre i kødgryderne eller få logistikken til at køre med busser rundt til de mange fodboldbaner. Og så er der en kapacitet som Ole Vang Bruun, der hvert eneste år formår at få hele turneringen til at hænge sammen på smukkeste vis. Han bruger uger på at få lavet en turneringsplan, som for andre ville kræve en god computer og et godt program, men han klarer det med sit overblik og en skarp hjerne. Han er en af de mange, som Fortuna-direktør Jette Andersen betragter som uerstattelig. Og der kommer hele tiden nye frivillige til, som langsomt, men sikkert også bliver uundværlige som en del af Danmarks største fodboldfest.

Dana Cup gør hvert år uge 30 til noget helt særligt i hele Hjørring Kommune, når de farvestrålende og glade deltagere sætter kulør på Vendsyssel.


1966-201621

De fleste ville løbe skrigende bort, hvis de skulle styre logistikken omkring et af verdens største fodboldarrangementer, men Fortuna har kompetente folk til at styre busdriften.


221966-2016

Vandhusets fine faciliteter får mange både danske og udenlandske svømmeklubber til at vælge Dana Cup SportsCenter forud for store stævner.

Fortuna tiltrækker mere end fodboldspillere Da Fortuna i 2012 købte det gamle vandrehjem ved VendiaHallen, blev der åbnet for en række nye muligheder for den fremgangsrige pigeklub. Siden er en af Fortunas mange succeshistorier fortællingen om Dana Cup SportsCenter. På få år er Hjørring og Dana Cup SportsCenter blevet målet for

mange forskellige hold og klubber, når der skal arrangeres en træningslejr. - Det er ikke bare fodboldspillere. Vi har en del svømmeklubber og håndboldklubber, der kommer år efter år for at bo her og udnytte de mange faciliteter, der er i og omkring Park Vendia, fortæller Bob Andersen, der står for Dana Cup SportsCenter.


1966-201623

Dana Cup SportsCenter trækker både danske og udenlandske sportsfolk til Hjørring. på faciliteterne, der blandt andet tæller atletikbaner.

- Næste år får vi en svensk atletikklub, der har fået øje på mulighederne for et træningsophold her. Det gamle vandrehjems værelser er blevet moderniseret med nye senge, tv og trådløst internet over alt. Og så er køkkenet blevet lidt af et hit hos de mange gæster. - Når et hold er på træningslejr, så er det ofte op til et stort og vigtigt stævne. Derfor er det meget vigtigt, at de ikke bare får noget at spise, men at det også er ordentligt mad uden risiko for et maveonde, siger Bob Andersen. - Vi vinder simpelthen på maden i forhold til at tage på træningsophold sydpå. Vi er heldige at have et rigtigt godt køkken og nogle dejlige piger i køkkenet, smiler han. Det tæller også med på plussiden for gæsterne, at der er en meget stor smidighed fra Dana Cup SportsCenters side. - Vi har en grundholdning, at kan det overhovedet lade sig gøre, så siger vi også ja. Når et norsk håndboldhold ønsker at få aftensmad klokken 22 den aften, hvor de kommer til Hjørring,

så finder vi selvfølgelig også ud af det, selv om køkkenet normalt er lukket så sent, siger han. Han glæder sig til at få det nye fodboldakademi på plads, fordi det forhåbentlig også kan give endnu mere til Dana Cup SportsCenter. Om ikke andet kan han trække på nogle af akademiets sengepladser i de perioder, hvor der er stort pres på vandrehjemmets pladser. Og der bliver flere og flere af de perioder, efterhånden som Dana Cup SportsCenters ry når ud til nye klubber i Norge, Sverige og selvfølgelig Danmark. - I starten var der lidt stille i november, december og januar, men nu er det kun november og december … og det bliver også bedre og bedre, siger Bob Andersen.


241966-2016


1966-201625

Fortuna samler hele kommunen Det er ikke bare under Dana Cup, at Fortuna kan samle hele kommunen og aktivere hundredvis af frivillige. Da Fortuna i år markerede de første 50 år med en stor jubilæumsfest, var der også gæster fra alle afkroge af kommunen. Gamle koryfæer fra tidligere tiders hold og store personligheder fra Fortunas farverige historie blandede sig med forretningsfolk og sponsorer, fodboldledere fra nær og fjern og selvfølgelig en masse af de aktive i Fortuna lige fra de mindste piger til de voksne på syvmandsholdene. Alle kom de for at fejre en 50-årig, der er langt fra færdig, men fed på den fede måde. I fremgang lige fra de mindste ungdomsspillere til eliteholdet, der banker på døren til den europæiske top.


261966-2016


kvalitetsarbejde, det betaler sig... RENT RESULTAT & FANTASTISK KVALITET • Fast personale BARE BEDRE RENGØRING • Løbende uddannelse • Stor erfaring Vi kø VI TILBYDER: • Erhvervsrengøring No rer i hele rdjyll and • PRIVATRENGØRING • Privat rengøring • Vinduespolering • ERHVERVSRENGØRING • Persiennevask • SKOLE OG INSTITIONSRENGØRING • Hjemmeservice • HÅNDVÆRKERRENGØRING • Haveservice • HOVEDRENGØRING • Håndværkrengøring • Skadeservice

1966-201627

Rengøring Nord ApS TLF. 98 92 10 55 • BIL 21 78 59 85

Tlf. 98 92 10 55

Bil 21 78 59 85

HP Byg ønsker Fortuna Hjørring tillykke med jubilæet.

RESPEKT

FAGLIGHED www.h-p.dk

HANDLEKRAFT


281966-2016

INTERNATIONAL YOUTH SOCCER IN DENMARK

THE STRONG TEAM! Danmarks bedste

ShoppingCenter

HJØRRING TURISTFART HJØRRING TURISTFART

FREDERIKSHAVNSVEJ 325

9800 HJØRRING

TELEFON 98 92 58 33

www.hosbond.dk

www.danacup.com

Profile for Dana Cup Hjørring

Fortuna Avis - 50 års jubilæum  

Fortuna Avis for 2016.

Fortuna Avis - 50 års jubilæum  

Fortuna Avis for 2016.

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded