Inventarkatalog 2022/23 DK

Page 1

Inventarkatalog 2022/23


Sengebøjler

Frithængende sengebøjle type FV1 og FL1 Dan Egtveds sengebøjle type 1 blev udformet i 1994 og formen på bøjlen er kun blevet minimalt justeret siden introduktionen. Formen er således velafprøvet i praksis, og den giver koen optimal bevægelsesfrihed både fortil og bagtil. Koen kan uhindret dreje hovedet om på siden, ligesom koens bageste del kommer i minimal kontakt med sengebøjlen.

Frithængende sengebøjle type FV2 og FL2 Dan Egtveds sengebøjle type 2 har de samme fordele som type 1 mht. koens frihed fortil. Bagtil er sengebøjlen udformet således, at koens frihed i liggepositionen er mere restriktiv. Sengebøjlens form medvirker således til, at koens liggeretning bliver mere vinkelret på lejets bagkant. Sengebøjlen type 2 har været afprøvet i mere end 15 år og er velegnet til sengebåse med sand og madrasser.

Fælles for Dan Egtved sengebøjler gælder at: • • •

2

De er udført i 2” svejste konstruktionsrør De ordreproduceres og tilpasses lejernes længder individuelt De leveres med Dan Egtveds bomstærke nakkerørsbeslag


Sengebøjler Jerseybøjlen Jersey sengebøjlen er tilpasset Jersey køer angående form og dimension. Bøjlen kan bruges i forbindelse med sand og spagnum - og ved underlag som gummi og madrasser. Bøjlen kan monteres på lodrette stolper eller vandrette ophængsrør.

Endegavl til sengebåse Sengerækken afsluttes med en stærk plastpanelplade. Den glatte overflade er nem at rengøre. Nakkerøret fastgøres til endegavlen med et kraftig beslag, der giver mulighed for nem justering af nakkerørets placering.

Data sengebøjler: Sengebøjlen: Længder: Dimension: Nakkerør: Nakkerørsbeslag:

160, 170, 180, 190, 200, 210, 220, 230, 240, 250, 260 og 270 cm 2” 1½” 100 x 6 mm fladstål, 3 styk 10 mm dragebånd

Stolper: Lodret montage: 2” og 2½” rør Vandret montage: 70x70x4 mm eller 2½” rør

Lejebegrænser

En moderne indrettet sengebås giver koen meget stor frihed. Som et supplement til lejeindretningen kan man vælge, at montere en lejebegrænser, som modvirker at koen - efter at den har lagt sig ned - “kravler” frem i lejet.

3


Foderbord

Traditionelt fanggitter Dan Egtved´s traditionelle fanggitter dækker behovet for enkle og stærke løsninger. Den enkle konstruktion giver mulighed for tilpasning af dyrepladsen, således at en række kan tilpasses til enhver staldlængde. Det traditionelle fanggitter anvendes også, hvor der er behov for svingbare sektioner f.eks. når dyr skal passere over foderbord. Det traditionelle fanggitter er den fleksible og stærke løsning, der udføres i flere rørdimensioner.

Swingover fanggitter Ud over de samme fordele som et traditionelt fanggitter har, så har Swingover fanggitteret en sikkerheds funktion, som giver dig muligheden for, at vippe fangarmen modsat, hvis et dyr skulle falde.

Klapperne til at låse fanggitterne med er fremstillet i plast for at undgå unødvendig støj i din stald. På fanggitter armene er der støjdæmper, både på gaflen og på røret den slår i mod. Et lavt støjniveau medfører mere ro i stalden. Fanggitteret kan fremstilles med aftagelige halsrør, for nem afhjælpning hvis en ko sidder fast, eller justerbar halsåbning til forskellige størrelser dyr.

Dimensioner: Mål per ædeplads: Variabel Vandret rør: 1½” rør 2” rør Lodret rør: 1” rør 1¼” rør

4

Højde: 90 cm med 1½” rør 100 cm med 1½” rør 92 cm med 2” rør 102 cm med 2” rør 110 cm med 2” rør


Foderbord 2” frontrør ved foderbord Ved den del af foderbordet hvor der ikke fodres individuelt eller fiksering ikke er nødvendig, er det tilstrækkeligt, at afspærre mod foderbord med et eller to vandrette rør. Dan Egtved anvender standardmæssigt 2” rør. Dan Egtveds frontrør fastgøres på beslag som er justerbare i højden. Beslagene fås i tre typer - en type hvor frontrøret sidder mod stolpen og to typer hvor frontrøret forskydes 16 eller 26 cm ud over foderbordet. Dimension: 2”

Fleksibel nakkerør Det fleksible nakkerør reducerer belastningen af koens nakke. Dels fordi det store plastrør giver en større anlægsflade; dels fordi røret er fleksibelt og selvfølgelig også på grund af monteringsbeslaget som gør hele røret bevægeligt. Højden/rækkevidden på nakkerøret kan indstilles med 10 cm. Maksimum rækkevidde er 40 cm fra forkant stolpe til midt nakkerør.

Støjdæmper på fanggitter armene

Minimer støjen i din stald. Med støjdæmperne på alle fanggitter arme, undgår du unødvendig støj i din stald.

5


Drikkesystemer

Fast drikketrug med Topaz ventil Dan Egtved´s faste drikketrug er kendetegnet ved en lav dybde og en stor bredde. Det store afløb (dia. 80-95 mm) sikrer en hurtig tømning fra truget. Nem og hurtig rengøring da der ingen låg er, der skal åbnes. Alt er overskueligt. Rammen til drikketruget er udført således, at fastgørelse kan ske til gulv, stolper eller væg. Tilbageløbsventil medfølger ikke. Data: Længde: Dybde: Bredde: Volumen: Tilslutning:

100, 150, 200, 250, 300, 400, 500 cm 12,5 cm 60 cm indvendig 100 - 500 liter ¾”

Vandkapacitet:

200 ltr./min. ved 3 bar

Fast drikketrug med Maxiflow ventil Dan Egtved´s faste drikketrug er kendetegnet ved en lav dybde og en stor bredde. Det store afløb (dia. 80-95 mm) sikrer en hurtig tømning fra truget. For at rengøre hele drikketruget, er der nem adgang til svømmehuset - selvfølgelig uden brug af værktøj. Rammen til drikketruget er udført således, at fastgørelse kan ske til gulv, stolpe eller væg. Drikketruget er forberedt til cirkulation. Data: Længde: Dybde: Bredde: Volumen: Tilslutning: Vandkapacitet:

6

100, 150, 200, 250, 300, 400, 500 cm 12,5 cm 60 cm indvendig 100 - 500 liter 1½” 60 ltr./min. ved 5 bar


Drikkesystemer Drikketrug model Kompakt Drikketrugene er udført i rustfrit stål. Med indbygget svømmeventil der kan give op til 40 l/min. Trugene dækker vandbehovet for 15-20 dyr. Trugene har 3/4” tilslutning i højre el. venstre side, og kan tilsluttes cirkulation med ekstra tilslutningsrør. Indhold: 30/60 ltr. Mål: 55 x 40 x 34,5 cm Mål: 100 x 40 x 34,5 cm

Drikketrug model 600 og 620 Drikketrugene er udført i rustfrit stål. Har indbygget svømmeventil der kan give op til 40 l/min. Der er 3/4” tilslutning i højre el. venstre side, og trugene kan tilsluttes cirkulation med ekstra tilslutningsrør. Model 600 dækker vandbehovet for 15-20 dyr, og model 620 med dobbelt drikkeplads dækker vandbehovet for 30-40 dyr. Mål: 40 x 42 x 49 cm Mål: 74 x 43 x 49 cm

Drikketrug model 30 Drikketruget er udført i plast. Med indbygge Maxiflow svømmer, der kan give op til 40 l/min. I bunden er der en prop for hurtig tømning, og i toppen en service prop, så man nemt kan komme ind til svømmeren. Der er 3/4” tilslutning, og det er muligt at tilslutte i både højre og venstre side. Monteret med beskyttelsesbøjle og rør for cirkulation. Indhold: 30 L. Mål: 53x49x30 cm

Svømmeventil med høj ydelse

Det er yderst vigtigt at køer kan få det vand de behøver. Det er vigtig for mælkeydelsen, at køerne ikke skal vente på der kommer vand i trugene. Dette undgår du med Topaz svømmeventilen.

7


Afspærringer

Fast eller teleskopérbare låger Faste låger anvendes oftest, hvor der kun er behov for afspærring i én retning. Teleskopérbare låger anvendes, når der skal afspærres i flere retninger, og gangene har uensartede mål. Svingbare afspærringer kan leveres med overfald og i variabel længde op til 700 cm.

Teleskoplåge - 3 rørs Den teleskopérbare 3-rørs låge er en fleksibel og let låge, som har flere anvendelsesmuligheder. Den er velegnet både i kostalden og ungdyrstalden.

Hævebar låge med kontravægt Hævebar låge kan anvendes, hvor der ikke er plads til en svingbar låge. Variabel længde op til 500 cm.

8


Afspærringer Teleskopérbar vippebom i fiberrør Det bomstærke og lidt fleksible fiberrør er, grundet sin lethed, nem at håndtere. En kontravægt letter yderligere håndteringen af de lange vippebomme. De fleksible fiberrør tåler relativt store påvirkninger, uden at teleskopfunktionen forsvinder. Variabel længde op til 575 cm.

Flytbare låger Flytbare låger udføres altid teleskopérbare. Lågerne kan anvendes flere steder i stalden - f.eks. ved opdeling til goldkøer.

Texaslåge Texas-låger anvendes i returgange, for at hindre dyrene i, at gå den “forkerte” vej. Lågen åbner når koen skubber til den og svinger automatisk på plads, når koen er gået igennem. Variabel længde op til 125 cm.

Vippebom med fiberrør

Vippebom af fiberrør: På grund af fiberrørets lette vægt er vippebommen meget nem at håndtere.

9


Kobørster

Kobørste Easycleaner Skråtstillet ”tallerken-børste”, Ø 80 cm. Den store børsteflade og de roterende børstebevægelser sørger for en ensartet massage af krop og ryg, såvel som siderne, og tilbyder køerne stor komfort. • • • • • Tekniske data: • 230 V, 50 Hz • 370 W • Børstetiden fastsat til ca. 2 min • Børstediameter: 800 mm • Mål: H/B/D: 960/830/780 mm

• • •

Optimal til forskellige størrelser dyr pga. den skråtstillede børste Solid og pladsbesparende udførelse Vedligeholdelsesfri, holdbar gearkasse med hærdede tandhjul Starter ved berøring fra dyrerne Dreje retning skifter ved hver start. Derved bliver børsterne slidt ensartet. Børstetid er fastsat til ca. 2 min. Ved overbelastning vender kobørsten og kører modsat, så koen ikke kommer til skade Kan monteres indendøre Kan monteres på væg og stolper

Køer har et behov for at kunne klø sig. Derved holder de sig selv rene, og kan rense sig for skidt. Når køerne kløer sig sætter det gang i blodcirkulationen. En kobørste er med til at øge koens kokomfort, og kan være en forudsætning for højere mælkeydelse. Dyrene bliver roligere og deres velbefinden stiger.

Kobørste Simplex • • • • • • • • •

Forbedrer dyrenes velbefinden Rengør optimal hovedet, ryggen og halepartiet Rene køer er rolige og yder mere Elektronisk tidsstyring Speciel lange og bløde børster Ved overbelastning vender kobørsten og kører modsat, så koen ikke kommer til skade Støjsvag Er velegnet til både store og små dyr Kan monteres på væg, runde og firkantede stolper

Tekniske data: • 230 V, 120 W • Børstetiden kan frit indstilles fra 3 - 10 min • Børstediameter: 500 mm • Mål: L/B/H: 860/500/850 mm

10


Kobørster Kobørste Dan-Swing En frithængende børste som uden brug af elektricitet giver dyrene muligheden for at udføre hudpleje. • • • • • •

Velegnet til dyr i forskellige størrelser Let at montere Børsten kan både rotere og svinge Velegnet til brug både ude og inde Børste: 75 cm Inkl. ophæng til væg eller stolpe (ex stolpe)

Kobørste Fixclip Sikrer ideel rengøring og pleje af pelsen • • • • • • •

Især hoved og hals kan børstes Til kvæg, kalve, geder, heste m.m. Let at montere Forskellige monteringsmuligheder - væg, hjørner stolper m.m. Børster: 5 cm Mål: H: 50 cm. B: 22 cm Materiale: Polyamid (PA)

Kobørste manuel med fjeder En frithængende børste som uden brug af elektricitet giver dyrene muligheden for at udføre hudpleje. • • • • • •

Manuel kobørste til ungdyr og kalve - enkelt eller dobbelt Dobbelt børste med fjederophæng Børste fremstillet i nylon Stabil og holdbar fjeder Velegnet til brug både ude og inde Inkl. ophæng til væg, mur eller stolpe (ex stolpe)

Enkelt kobørste

Til ungdyr og kalve så de kan dække deres behov for at kunne klø sig. Dyrene bliver roligere og deres velbefinden stiger.

11


Staldmadras

Sæt koens sundhed og velvære i højsædet Combi madras for kreaturer. Combi madrassen kombinerer høj komfort med lang holdbarhed. Combi madras med Nicolon topdug. Topdugen er en polypropylen vævning, som har vist sin holdbarhed i over 10 år. Den tætte undersidebelægning er ligeledes udført i polyethylene. Topdugens kanter som bukkes ind under Latex måtten, er ikke undersidebeklædt. Dette sikrer en ombukning hvor dugen ikke krakelerer, som følge af utallige klovafsæt. Komforten opnås ved hjælp af en Latex måtte som er 50 mm tyk. Latex er et velafprøvet produkt. Styrken og vægtfylden er specielt udviklet til anvendelse som madras til kreaturer. For at sikre, at der ikke trænger væsker ind i Latex måtten, pakkes denne ind i en plastfolie på 100 µ.Tem.

Sengebåsbagkanter Skiftet til sand fra madrasser eller gummimåtter kan gøres med Dan Egtved sengebåsebagkanter udført i enten plast, stål eller beton. Hvor det er muligt, demonteres det eksisterende liggeunderlag ikke. Hermed opnås der en reduceret dybde i lejet, og sandforbruget reduceres hermed. Plast- og stålbagkanter Plast- og stålbagkanterne kan fastgøres på to måder. Hvis det eksisterende liggeunderlag tillader det, fastgøres bagkanten oveni lejet. I de tilfælde hvor det eksisterende ikke tillader fastgørelse oveni lejet, fastgøres den i lejebagkanten. I begge tilfælde undgås modifikationer på eventuelt gødningsskraberudstyr. Bagkanterne er udført i en vinkel i forhold til lejet (koens bagparti) som reducerer risikoen for trykninger. Betonbagkanter Betonbagkanter er nemme at montere. De kan monteres ovenpå færdig støbt betongulv. Kan derfor monteres i både nybyggeri og gamle stalde. Hældningen på den indvendige side af bagkanten gør det nemt, at rense ud i båsene.

12


Gummimåtter

KEW Plus

3 varianter: • Lige kanter • Lige kanter med samleprofiler • LongLine ruller • Tykkelse: 6-7 cm

Weichbett LongLine

Tolags kombinationen. Kvalitet i endeløs format. • •

Wingflex

Wela

• •

3 varianter: • Lige kanter • Zig-zag samlinger • LongLine ruller • Tykkelse: 5 cm

Med vingeprofil. Stabil og på samme tid bevægelig. Tilpasser sig perfekt til den liggende ko. I tilfælde af punktbelastninger (stående, liggende) fjeder støttedupperne.

Trelags kombinationen giver ideel blødhed og liggekomfort.

Lige kanter med samleprofiler Tykkelse: 6 cm

KKM

KIM

3 varianter: • Lige kanter • Zig-zag samlinger • LongLine ruller • Tykkelse: 3 cm

3 varianter: • Lige kanter • Zig-zag samlinger • LongLine ruller • Tykkelse: 3 cm

Fleksibel og robust

LongLine ruller Tykkelse: 4 cm

Høj komfort - alsidig i brug. Med stabil lamelprofil.

Fleksibel og robust

Sømdybler

Til montage af gummimåtterne bruges Kraiburgs universal sømdybler. Udført i rustfri stål og med skive som undersænker hovedet på skruen, for at undgå skader på klovene.

13


Gummimåtter

profiKURA P

Optigrip overflade med indbygget slibende korund og speciel profilering. • •

Mål: 125 cm x 96 op til 500 cm i intevaller af 2 cm Tykkelse: 24 mm

profiKURA S

Optigrip overflade med indbygget slibende korund og speciel profilering. • •

14

Laves efter mål Tykkelse: 24 mm

KURA P

KARERA P

• •

Den gennemprøvede og alsidige gummimåtte til staldgange.

Mål: 125 cm x 96 op til 500 cm i intevaller af 2 cm Tykkelse: 24 mm

Universiel basis-komfort. Enkelt og solid måtte til staldgange. Faste mål (forhør nærmere) Tykkelse: 21 mm

KURA S

KURA SB

• •

• •

Den gennemprøvede og alsidige gummimåtte til spalter. Laves efter mål Tykkelse: 24 mm

Overflade med ca. 5% fald mod spalte åbninger. Med indbygget fald Tykkelse: 28 mm


Skillerum Skillerum til alle staldformer Dan Egtveds skillerum produceres efter mål således, at de er “skræddersyet” til de forhold hvorunder de skal fungere. Mange kombinationer af højder og dimensioner sikrer stor fleksibilitet. Regulerbare teleskopbeslag i rørenderne kombineret med stolpernes indstillelige beslag sikrer ligeledes stor fleksibilitet i monteringen.

Skillerum med tremmer Data: Vandret Lodret Højde 1¼” ½” 100 cm 1¼” ½” 110 cm 1½ ¾” 90 cm 1½” ¾” 110 cm 1½” ¾” 120 cm 2” 1” 120 cm

Skillerum med plastplade Data: Vandret Plade Højde 1¼” 12 mm 100 cm 1¼” 12 mm 110 cm 1½” 12 mm 110 cm 1½” 12 mm 120 cm 2” 12 mm 120 cm

Skillerum med vandrette tremmer Skillerum med vandrette tremmer til ungdyrstalde. Mange muligheder og kombinationer af antal rør og endestykker. Med dobbelt lås. Kan leveres med udsparring til drikkekopper. Mål: Længder: fra 0,9 - 7 m Højde: 115 cm

Hævbart underrør

Hævbart underrør til skillerum i dybstrøelse. Højden justeres efter dybden på dybstrøelsen.

15


Kælvningsbokse

Dan Egtved´s specielle front til kælvningsbokse Dan Egtved front til kælvningsbokse med fikseringslåge og mandehul har flere indbyggede fordele : •

Fanggitteret anvendes til fiksering af koen under behandling

I åben stilling anvendes teleskoplågen til fastholdelse af koen under behandling

Kirkestoleportalen sikrer nem og hurtig adgang til kælvningsboksen

Dan Egtved har løsningen til kælvningsbokse. Dan Egtved har flere forskellige løsningsforslag til dine kælvningsbokse. Vi kan lave og tilpasse boksene efter dine ønsker. Frontene kan laves med fanggitter efter ønske, og siderne kan laves med plade eller tremmer.

16


Ungdyr sengebøjler Frithængende sengebøjler for ungdyr Ungdyr i løsdrift med senge, er i sig selv en god løsning, der giver ungdyr de forhold, som fremtiden kræver. Men også fordi køer der er opdrættet i et sengesystem, problemløst kan indsættes i sengestalde. De frithængende bøjler medfører optimal frihed mht. valg af liggeunderlag. Der er ingen nedstøbninger, hvor madrassen eller gummimåtten skal placeres. Dan Egtved´s sengebøjler for ungdyr, udføres i fire størrelser, tilpasset ungdyr i fire grupper: •

½ til 2 måneder

2 til 6 måneder

6 til 15 måneder

15 til 22 måneder

Bøjlerne udføres i 1½” rør - dog kan bøjlen til de største dyr også udføres i 2”. Stolper udføres i 2½” eller 70x70x4 mm firkantrør. Ophængsrør i samme dimension som sengebøjler. På stolperne kan der monteres et ekstra forværksrør, for at modvirke, at kalvene går ud foran i sengene.

Ungdyrsenge

For mange kalve er ungdyrsengen det første møde med et styret leje. For at dyrene lærer at lægge sig op i sengen, er det derfor vigtigt, at ungdyrsengen er komfortabel indrettet.

17


Ungdyrfronte / låger

Fanggitterlåger Til alle staldtyper kan det være relevant, at anvende fanggitre. Dan Egtved´s fanggitre er kraftige og velfungerende. Lågerne udføres med to afspærringer, der forhindrer dyrene i at få hovedet forkert igennem til foderbordet. Længde og plads pr. dyr er variabel.

Kirkestolslåger Kirkestolslågens fordele m.h.t. minimering af foderspild samt rolige dyr er velkendte. Længde er variabel. Plads pr. dyr: 37, 43, 50 eller 60 cm

Kalvefanggitter Kalvefanggitter i 1¼” x ¾” galvaniseret rør. Kalvefanggitter kan leveres med vipbart beslag til sutspande og forskellige krybber. Længde og plads er variabel. Højde 78 cm

Palisadefront Palisadefronten udføres i 2” rør, hvor det nederste vandrette rør er med ekstra stor godstykkelse. Produceres med tilpassede halsåbninger ift. dyrenes størrelser. Højde: 110 cm

18


Ungdyrfronte / låger Combilåger Combilåger er velegnede til alle ungdyrbokse og specielt til bokse i forbindelse med dybstrøelse, samt til bokse med en uensartet dyrestørrelse. Længde er variabel. Højde: 90, 100 eller 110 cm

Diagonalgitterlåger Diagonalgitteret er alternativet til kirkestolslågen og har de samme egenskaber som denne. Længde er variabel. Højde: 90 / 100 cm

Foderfront - Tre i en “Tre i eneren” er en effektiv måde at kombinere tildelingen af hø, mælk og kraftfoder på. Sammenlignet med en traditionel måde at kombinere de tre tildelinger, er løsningen forholdsvis billig.

Foderfront - Tre i en • • • •

Skråtstillet trug Trug i rustfrit stål Kraftigt støttehjul Tragt i varmgalvaniseret stål

19


Kalvebokse

Kalvebokse model NT Kalvebokse model NT leveres som samlesæt, og kan udbygges efter behov. Boksene er sammensatte af fronte, sider og bagstykker, og kan monteres som enkeltrække, dobbeltrække eller i batteri. Boksene er lette at skille ad. Kalvebokse model NT kan monteres med bund eller direkte på gulv som vist på billedet. Bunden er udført i trykimprægneret 1” brædder på en solid bundramme. Boksene leveres med enten en 12 mm plastplade - eller tremmer. Rustfri drikkeskåle 4 l er monteret i skålholdere, hvor skålene let kan tages op for rengøring. Fronten åbnes ved at løfte et spyd i den ene side, uden brug af værktøj.

Kalvebokse model SB Kalvebokse model SB leveres som samlesæt, og kan udbygges efter behov. Boksene er sammensatte af fronte, sider og bagstykker, og kan monteres som enkeltrække, dobbeltrække eller i batteri. Boksene er let adskillelige. Kalvebokse model SB monteres direkte på gulv som vist på billederne. Boksene leveres med en 12 mm plastplade og kontaktgitter - så kalvene altid kan have kontakt med hinanden. Rustfri drikkeskåle 4 l er monteret i skålholdere, hvor skålene let kan tages op for rengøring. Fronten åbnes med et fjederbelastet spyd i den ene side, uden brug af værktøj.

20


Kalvebokse Dobbelt mobil kalveboks Den dobbelte mobile kalveboks imødekommer kravene om kalveopstaldning, og ønsket om en let håndtering af kalve og hygiejne. Dobbeltboksen har bl.a.: • Aftagelig låge mellem de to bokse • Åbning i for • Åbning i bag (tilkøbes) • Kraftig ramme med pallegaffelstyr • Sider i kraftige PVC panelplader Boksen er henholdsvis 119 cm høj udvendig og 100 cm høj indvendig, og den fås i følgende mål: Bredde: 257 cm Dybde: 160 cm

Kalvebokse Indoor Combo CalfOTel® Indoor Combo er et innovativt kalvebokse-system, som du kan sammensætte efter dine egne behov. Takket være det modulære design kan boksene både laves til individuelle bokse og til fællesbokse. På denne måde kan du lave den rigtige løsning for dine kalve. CalfOTel® Indoor Combo er baseret på en basis boks med et standardsæt af dele. Du kan derefter udvide boksene med ubegrænsede ekspansionssæt. Mellem pladerne er også lette at montere eller fjerne, for at holde kalvene individuelt eller i grupper.

Indoor Combo

Basissæt findes i 100 eller 120 cm bredde. Med eller uden bagvæg. Mål: L175 cm x B100/120 cm x H100 cm

21


Kalvehuse

Kalvehus til 6 kalve Kalvehuset er produceret i solidt galvaniseret profilrør med 12 mm finerplader. Taget er lavet af stålplader med antikondens - beskyttelse. Kalvehuset leveres med løftebeslag, så hytten kan flyttes med traktoren. Kalvehuset kan leveres med frontgitter efter ønske. Kalvehuset leveres usamlet. Størrelser: 300 x 350 cm 500 x 500 cm 500 x 600 cm Højde til kip: Højde sider:

230 cm 150 / 200 cm

Kalvehus til 3 eller 4 kalve Det mobile kalvehus er en opstaldningsløsning til 3 eller 4 kalve, som tilgodeser både kalve og kalvepasseren. Kalvene får masser af frisk luft via den åbne front, og de vindnet afdækkede udluftninger i siderne. Taget som er udført i stålprofiler, giver god skygge på varme solskins dage. Sidestykkerne, som er udført i plastplade, kan fjernes uden brug af værktøj, og dermed opnås en fællesboks til 3 eller 4 kalve. Målene for både enkeltboksene og fællesboksen imødekommer arealkravene jf. den senest reviderede udgave af Danske Anbefalinger. Det mobile kalvehus har en betjeningsvenlig højde mht. daglig pasning samt flytning af kalve. Det mobile kalvehus er flytbar med en frontlæsser. Udmugning sker forfra. Ekstra lang udhæng med forstærkning er ikke standard. Data: Højde: Dybde: Længde: Udhæng: Netåbninger:

22

200 cm 150 cm 330 / 430 cm 65 cm 40 cm


Kalvehytter Kalvehytter i glasfiber Calf-O-Tel kalvehytter er fremstillet af polyester, som kan modstå solens UV-stråler samt ekstrem varme og kulde. Hytterne er opbygget i tre lag: •

Det yderste lag er hvidt og lysreflekterende, hvilket medfører at temperaturforskellen inde og ude minimeres

Det midterste lag består af glasfiberforstærket polyester. Eftersom hytterne er lavet i ét stykke, medfører dette ekstra styrke og stivhed

Det inderste lag er udført med en meget glat overflade, hvilket sikrer nem rengøring.

Hytterne er glatte og uden blinde hjørner, hvilket betyder, at hytterne er nemme at rengøre og “tilbagesprøjt” ved højtryksrensning minimeres. Polyester har en meget lang levetid. For eksempel kendes siloer, der er produceret i polyester. Der findes siloer, der er mere end 30 år gamle. Skulle en hytte få en skade, lader skaden sig let reparere. Løbegårdene til kalvehytterne er udført med hjul og aftagelige fronter, således at den daglige håndtering er gjort så nem som muligt. Hytterne findes i 6 forskellige størrelser: • • • • • •

Small til en kalv Plus til en kalv Comfort til en kalv Hybrid hytten til 4 kalve i kombineret enkelt og fælles bokse XL til 5 kalve XXL til 10 kalve

Hybrid hytten

4 enkelt bokse bliver let til 2 fælles bokse eller 1 stor fælles boks. Skillepladerne tages nemt ud når kalvene kan gå sammen.

23


Foderhække

Rund foderhæk med kirkestole

Foderhæk med fanggitter

Foderhæk med kirkestole

Kalveskjul med kraftfoderautomat

Fangefold gitter med låge

Fangefold gitter

Foderhæk til heste og kreatur med 12 ædepladser. Mål: Ø230 cm.

Foderhæk til heste og kreaturer med 12 ædepladser. Mål: L200 x B200 cm.

• • • • •

24

Med kæde for samling Med fjeder lukning i låge Højde: 170 cm - 210 cm i åbning Længde: 300 cm Vægt: 60 kg

Foderhæk til kreaturer med 14 fanggitre. Mål: L300 x B200 cm.

Kraftfoderautomat med gitterværk der forhindrer koen i at spise kalvens kraftfoder. Mål: L300 x B200 cm.

• • • •

Med kæde for samling Højde: 170 cm Længde: 300 cm Vægt: 39 kg


Fodertrug Foderkumme type 1300

Spar minilæsseren når køerne ikke længere roder foderet væk • • • •

Foderkumme med spildkant til køer minimerer spild og overflødiggør fejearbejdet Dyrene roder ikke foder ud af krybben og derved opnås en bedre udnyttelse af foderet Spar tid - foder skal ikke længere skubbes tilbage til forværket, så køerne hele tiden har foder inden for rækkevidde Mål: L: 95 cm. D: 80 cm. H: 65/40 cm

Fodertrug på ben • • • • • • • • • •

Fremstillet i Polyethylen og galvaniseret jern Til fodring på marken eller ved bokse Trug med spildkant, for at undgå foderspild Med forstærket bund Forstærkede ben der kan justeres i højden Med forstærkning på kanter for bedre holdbarhed Trug i rengøringsvenlig plast. Kan tåle rengøring med højtryksrenser Med bundprop Mål: L: 300/400 cm B: 85 cm H: 55/80 cm Farve: grøn

Fodertrug på ben Junior model • • • • • • •

Foderring

Fremstillet i Polyethylen og galvaniseret jern Til fodring på marken eller ved bokse Forstærkede ben der kan justeres i højden Trug i rengøringsvenlig plast. Kan tåle rengøring med højtryksrenser Med bundprop Mål: L: 200/250/300 cm B: 45 cm H: 30/50 cm Farve: grøn

Foderring til heste og kreatur i plast. Anvendes til baller med hø eller wrap. Foderringen sikrer, at dyrene ikke får splittet ballen ad.

25


Agrilight

Bedre lys, bedre liv Velfærd og profit Som landmand er dine daglige bekymringer dine dyrs velfærd og deres produktivitet. Og det kan være en udfordring, at finde den rette balance mellem velfærd og optimal rentabilitet. Det er måske et aspekt, du ikke tænker over hver dag, men belysning er en vigtig komponent i udstyret i dine stalde. Når alt kommer til alt, kan du uden godt lys ikke udføre dit arbejde ordentligt, og du overser muligvis vitale signaler, der angiver dit kvægs sundhedsstatus. Og vidste du, at lys kan påvirke mælkeproduktionen fra din besætning? I mere end 15 år har Agrilight været engageret i forskning i lysets indflydelse på dyrenes velfærd og produktivitet. Videnskabelige undersøgelser udført af Wageningen University & Research (WUR) viser, at optimal dyrevelfærd opnås med lys niveauer på min. 150 lux i dagtimerne. Et lysprogram med 16 timers lys på min. 150 lux efterfulgt af 8 timers mørke (maks. 5 lux) vil forbedre kvægets velfærd og produktivitet. - 6-15% højere mælkeproduktion - forbedret fertilitet - bedre påvisning af brunst - kortere interval mellem kælvninger - bedre sygdoms påvisning - mindre skader i flokken

Indflydelsen af rødt lys Videnskabelige undersøgelser har påvist, at malkekvæg ikke opfatter rødt lys, og kan derfor ikke forstyrres af det, mens de hviler om natten. Den røde LED-lampe i armaturerne kan bruges, til at inspicere dit kvæg når det er mørkt, uden risiko for at forstyrre deres hormonbalance.

Lysprogram for malkekvæg 16 timers lys - 8 timers mørke Lys niveau: 150-200 lux

26


Ventilatorer Zefiro • • • • • • •

Stor luftmængde - lav hastighed Fra Ø 4 m til 7 m Med magnet motor - giver lavere forbrug Mindre slid på mekaniske dele og dermed lavere vedligeholdelsesomkostninger Med indbygget mekanisme til automatisk og uafhængig hastighedskontrol Med vinger i aluminium med airflap på - for større luft cirkulation 0,6 - 1,8 kW forbrug

Ventilator VS • • •

• • •

Stor luftmængde - lav hastighed Fra Ø 4 m til 7 m Det særlige træk ved denne serie af produkter er aksel aflasteren, en patenteret komponent føjet til den mekaniske del af ventilatorerne, for at eliminere friktionen genereret af vægten af tandhjulet og bladene. Det øger ventilatorernes robusthed. Med vinger i aluminium med airflap på - for større luft cirkulation Med sikkerheds komponenter - sikkerhedskabler og sikkerhedsstop 0,6 - 1,8 kW forbrug

Ventilator Vertigo • • • • • •

Stor luftmængde For vertikal ventilation Fra Ø 0,8 m til 1,3 m Inkl. sikkerhedsnet Med vinger i glasforstærket polypropylen - betyder lav støjniveau selv ved høj hastighed 0,85 - 1,00 kW forbrug

Styring & sensor CMP har designet, udviklet og patenteret en bred vifte af styreenheder. Hver kontrolenhed har en fjernbetjening til systemadministration og et elektrisk panel til elinstallation. Afhængig af kravene til den individuelle installation kan der tilkøbes en temperatur- eller en temperatur/fugtighedsmåler. En vindsensor kan installeres for at beskytte systemet mod vindstød.

Positive effekter for malkekøer

1. Forbedret foderoptagelse medfører højere ydelse 2. Bedre reproduktion 3. Bedre hygiejne betingelser 4. Forøget liggetid

27


Gardinsystemer

Gardinsystemer VVS VVS er en forkortelse af Variabelt Ventilations System, som åbner oppefra og ned. Gardinsystemet fås med manuel håndsvingsbetjening eller motorbetjent. Som ekstraudstyr, til motorbetjent, fås gardinet med en vejrstation som individuelt kan styre på vind (styrke og retning), vand (regn og sne) samt temperatur (indvendig og udvendig). Gardinets variabel åbning oppefra giver den optimale udluftning uden træk i stalden. Det fritsvævende bundrør samt de lodrette kraftige støtterør sikrer at gardinets dug holdes stramt. Støtterørene er udstyret med en indbygget gummiliste, som dæmper eventuel støj og beskytter dugen. Dugen til gardinet kan fås i en kraftig presenning standard i farverne grå, grøn og den mest populære, den transparente som tillader lysgennemtrængning. Dugen kan også fås i flere typer vindnet. Styringen til gardinet er specialudviklet kun til VVS gardinet. Styringen kan styre op til fire gardiner og den styrer på temperatur, vindretning, vindstyrke og regn/ sne. Gardinet drives af det velafprovede og patenterede “Lock Drive System” enten med en motor eller en manuel betjening.

28


Gardinsystemer Foldegardin Foldegardinet er konstrueret til brug i kvæg-, svine- og fjerkræstalde. Gardinet beskytter mod vind og vejr, og kan erstatte hele væggen eller dele af væggen og samtidigt fungere som ventilationsanlæg i stalden. Gardinet udmærker sig ved, at kunne folde sig sammen, så det ligger fladt på muren, eller på staldens sokkel. Teknisk er gardinet konstrueret i tex glass kvalitet, som på det nærmeste er uopslidelig og umulig at rive i stykker. Gardinet kan leveres i 3 forskellige farver og er behandlet mod statisk elektricitet, således at snavs ikke klæber imod matrialet. Gardinet er UV bestandig. Gardinet er ophængt i et wiresystem, som løber over ruller og afsluttes øverst med et metal rør. Wiren kan betjenes manuelt eller v.h.a. en el-motor ved åbning/ lukning af gardinet. Specielt god til stalde med sandsenge og halmstrøelse.

Lysgardin Lysgardiner anvendes i forbindelse med naturlig ventilation, og kan erstatte en stor del af den traditionelle væg, hvorved byggeomkostningerne nedbringes. Lysgardiner leveres i transparent dobbelt polycarbonat plade. Monteres med glidelejer med en udsparing, der passer ind i skinner, som monteres lodret på væggen. Leveres med enten en manuel eller en motoriseret hæve/sænke funktion. Tætningslister kan monteres.

Foldegardin

Foldegardiner er velegnet til stalde med sand eller dybstrøelse.

29


Dan Alu-Kip

Dan Alu-Kip Udgangspunktet for udviklingen af alu-kippen var at konstruere en holdbar og stærk kip, der kan modstå de belastninger som staldmiljøet og vinden udsætter den for. Derfor er aluminium og rustfri skruer/bolte valgt som materiale, og de kraftige profiler er specielt udviklet til kippen. Lyspladens overlap på tagpladerne dimensioneres altid tilstrækkeligt stort, således at vand og sne kun under ekstreme vindforhold finder vej ind i stalden. Lyspladerne er 10 mm isolerede polykarbonat plader, som har 10 års lysgennemtrængningsgaranti. Lyspladerne samles over det kraftige aluminiumsspær, og fastholdes af en aluminiumsprofil med tætsluttende gummilæber. Åbningen mellem vindafviserpladen og tagpladen kan lukkes af en børste (tilkøbes), der effektivt forhindrer vand, sne og blade i at blæse op ad tagpladen og ind i stalden. Alukippen fås i bredder op til 400 cm fra ås til ås. Standard udluftningshøjde er 80 cm (40 cm hver side), men den kan også leveres med tilpassede udluftningshøjder. Alu-kippen er nem at montere - dels fordi systemet er enkelt i sig selv, og dels fordi kippen leveres relativt færdigmonteret. Alu-kippen kan selvfølgelig også leveres med lukkeklapper, som kan justere udluftningen. Denne løsning leveres både med en manuel og en motorløsning.

30


Porte Agridoor Et sektionsinddelt rulledørssystem, hurtig betjening og med fuglesikker lukning. Hver sektion er uafhængig, hvilket giver mulighed for at vælge materiale for hver sektion. Porten kan laves med vindnet i alle sektioner, eller med presenning i f.eks. de 2 nederste sektioner og vindnet i resten. Velegnet til foderlagre, kornlagre, fodergange, malkestalde og andre bygninger. Max bredde: 6 m Max højde: 6 m

Multibay Elektrisk gardin system der kan dække flere spærfag. Åbner nedefra og op. Motordrevet. Kan laves med vindnet. Velegnet til kvæg og fjerkræsbygninger. Max bredde: 70 m Max højde: 5 m (afhængig af materiale valg)

Maxidoor Den lodrette foldedør som kan monteres på eksisterende bygningsstolper. En omkostningseffektiv løsning til store åbninger. Giver adgang i fuld bredde. Velegnet til foderlagre, kornlagre og lign. bygninger. Max bredde: 20 m Max højde: 10 m

Bayscreen

Paneler med kroge til hurtig montering på spærben. Til permanent eller midlertidig beskyttelse eller ventilation.

31


Vi er klar til at hjælpe dig!

Søren Kvist Svinget 13 9500 Hobro Mobil: 25 19 63 13 Mail: sk@dan-egtved.dk

Kim Christensen Stilhofsvej 4 6852 Billum Mobil: 42 13 25 01 Mail: kc@dan-egtved.dk

Kristen Kjeldsen Engkjærgårds Allé 9 8340 Malling Mobil: 20 40 73 10 Mail: kk@dan-egtved.dk Mogens Sørensen Hejlskovbjerg 1 6040 Egtved Mobil: +45 40 10 13 66 Mail: ms@dan-egtved.dk

Dan Egtved A/S, Hejlskovbjerg 1, 6040 Egtved, dan@dan-egtved.dk, tel: 75 55 13 66, www.dan-egtved.dk


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.