Page 1


Som LAS TOMASAS, i venim a fotre canya al Carnaval vilanoví! El nostre nom del Casal de Dones Ca La Tomasa, que fa honor a la Tomasa Cuevas Gutiérrez, lluitadora i militant comunista antifranquista, que va viure a Vilanova durant molts anys. Va ser autora d’una valuosa trilogia sobre les dones a les presons del dictador feixista. Com ella, avui les dones roges seguim lluitant contra tota opressió patriarcal i contra el feixisme. No el volem ni aquí ni enlloc, mai més! Gaudiu i acompanyeu-nos en els primers Coros Feministes de la història de Vilanova i la Geltrú. Les membres dels col·lectius que integren el Casal de Dones Ca La Tomasa són les autores de les versions musicals que teniu a la mà. Podeu col·laborar amb la lluita feminista local amb un donatiu d’1 € per aquest cançoner. Moltes gràcies! VISCA EL CARNAVAL DE VILANOVA I LA GELTRÚ!

Febrer 2018

Il·lustracions de: Prohibido Prohibir Dani Padron Midge Belickis Petit-fem.tumblr Vireta Agustina Guerrero Lilliesandroses


ELS HOMES NO PODEN (“El negro no puede”; Georgie Dann) JO SÓC LLESTA I NO UNA NINA (“Chiquilla”; Seguridad social) Al matí ben aviat m’aixeco. Toca vestir-se per ‘nar a la feina i juro que jo l’últim que penso és estar perfecta. Avui duré pantalons de chándal i uns mocasins que bé m’hi combinen, i passo si les arrels del tint queden molt poc fines. No m’he estirat els pèls del bigoti i ahir tampoc em vaig fer les ungles, i passo de polvos a la cara, semblen farina! Que jo m’estimo, i és igual com vaig vestida! Jah!

I si a mi em surt del cony m’omplire de purpurina. I si a mi em surt del cony també puc ser presumida. Que jo m’estimo, auh! i és igual com vaig vestida! I si a mi em surt del cony m’omplire de purpurina. I si a mi em surt del cony també puc ser presumida. Feminista!

Que sóc més que el meu aspecte. Jo sóc llesta i no una nina. (BIS)

Avui els homes ens expliquen els seus drames. Els homes no poden, i ja n’estem fartes! Ells ho intenten però el sistema no els deixa... Els seus privilegis no volen deixar! Estan al trono i ni un pèl es despentinen. Els homes no poden, els homes no poden! I encara que el feminisme els ho expliqui, els homes no poden, fer un pas al costat! S’espatarren al metro, i també al bus, i les dones no poden ni seure al tramvia. Avui criden per carrer: “ai, mira quin cul!” Si no els hi agraeixes, a sobre t’insultaran. Fes-li al mascle un somriure, perquè això el tranquil·litza i així podrà VIU-RE FE-LIÇ!

Feminista!

Fes-li molta pedagogia, perquè això el tranquil·litza i no li cal LLE-GIR!

***

***

A l’oficina hi ha alguns col·legues molt preocupats dels seus defectes. Sento que xerren; no són paraules del meu dialecte.

I a la feina, pels fills, no els hi pregunten. ‘Staran amb la mama..., o potser amb la iaia I encara que ells ho intenten cada dia, els seus privilegis no volen deixar!

Passat el dia, ja arribo a casa. No estic per hòsties, estic cansada!, i ja em vull treure el sostens de sobre, m’apreten massa! Em trec la roba, em faig una dutxa, vull les pantufles i el meu pijama: si fos per mi seria la roba de la setmana. Que jo m’estimo, i és igual com vaig vestida! Jah!

I van a grups de suport, també d’autoajuda. I els homes no poden ni expressar les alegries. Avui els pugen el sou, demà els promocionen. Això de ser un home és superesgotador! Fes-li al mascle un somriure, perquè això el tranquil·litza i així podrà VIU-RE FE-LIÇ! Fes-li molta pedagogia, perquè això el tranquil·litza i no li cal LLE-GIR!


FEM EL PROTOCOL (“Súbeme la radio”; Enrique Iglesias) Fem el protocol, per unes festes lliures de tots els sexismes. Participem i fem-lo nostre, Vilanova serà feminista. Fem el protocol, per unes festes lliures de tots els sexismes. El que volem és riure i ballar, poder gaudir-les amb llibertat ja. Primera trobada. Som una gentada. Si volem treballar per identificar totes les violències, des de les més visibles a les que no apreciem, Per on començarem? (BIS) Si arriba la nit i jo no m’hi veig. Si jo dic que no i el tio insisteix. Estic entre el públic i algú em magreja. Si algú s’aprofita quan jo no estic fina. Fem el protocol, per unes festes lliures de tots els sexismes. Participem i fem-lo nostre, Vilanova serà feminista. Fem el protocol, per unes festes lliures de tots els sexismes. El que volem és riure i ballar, poder gaudir-les amb llibertat ja. Volem El Tingladu i cada Nowa Reggae, les festes de l’Apol·lo i el Ferrocarril.

La Festa Major, els versots dels diables. El Carnaval, on no tot s’hi val. Volem totes les pistes, volem totes les pistes, lliures de masclistes, lliures de masclistes. Fem el protocol, per unes festes lliures de tots els sexismes. Participem i fem-lo nostre, Vilanova serà feminista. Fem el protocol, per unes festes lliures de tots els sexismes. El que volem és riure i ballar, poder gaudir-les amb llibertat ja. *** El que volem és vestir com vulguem, beure o no molt d’alcohol sense por a un abús. El que volem és lligar amb qui vulguem, arribar fins on sigui: acabar quan diem NO.

G-1: Cony rebel, toca’l bé! G-2: Ah, ah, ah, yeah!!! G-1: Cony rebel, toca’l bé! G-2: Uouh, uouh!!! G-2: Cony rebel, toca’l bé! G-1: Ah, ah, ah, yeah!!! G-2: Cony rebel, toca’l bé! G-1: Uouh, uouh!!! T: Tinc un cony rebel que té molt de pèl. No és de plàstic. És fantàstic! Puc raspallar-me’l bé o rapar-lo sencer. Imaginació és el que vol el cony. *** G1: —Oh, m’ho estic passant tan bé!! G2: Com t’estimo, Cony rebel!!!


CONY REBEL (“Barbie Girl”; Aqua)

SÓC LA REGLA (“Everybody”; Backstreet Boys)

Tinc un cony rebel que té molt de pèl. No és de plàstic. És fantàstic!

Puc raspallar-me’l bé o rapar-lo sencer. Imaginació és el que vol el cony.

Puc raspallar-me’l bé o rapar-lo sencer. Imaginació és el que vol el cony.

G-1: Cony rebel, toca’l bé! G-2: Ah, ah, ah, yeah!!!

T: Cony rebel, cony rebel! Tinc un cony rebel que té molt de pèl. No és de plàstic. És fantàstic! Puc raspallar-me’l bé o rapar-lo sencer. Imaginació és el que vol el cony. Sóc una feminista en un món patriarcal i això no és una cosa fàcil. Sóc rebel, tinc molt pèl i el meu cony, també ho és jo me’l cuido molt a diari. [El] puc tocar. Puc jugar amb ell. Puc fer el que em vingui de gust. *** Tinc un cony rebel que té molt de pèl. No és de plàstic. És fantàstic!

G-1: Cony rebel, toca’l bé! G-2: Uouh, uouh!!! G-2: Cony rebel, toca’l bé! G-1: Ah, ah, ah, yeah!!! G-2: Cony rebel, toca’l bé! G-1: Uouh, uouh!!! *** T: Dia a dia lluitem per una paritat, que sovint pensem que no arriba. Però hem de seguir —no em puc desanimar!—. Sort que el cony em dona alegries. [El] puc tocar. Puc jugar amb ell. Puc fer el que em vingui de gust. [El] puc tocar. Puc jugar amb ell. Puc fer el que em vingui de gust.

Sóc la regla, ieh! Sóc vermella, ieh! Vinc de visita un cop cada mes, ho passarem bé! El primer cop que vindré de sorpresa em presentaré. “Hola amiga, soy tu menstruación. Oloro a prats i núvols. Molo mogollón.” ‘Staràs de mala llet. Yeah! Voldràs manta i sofà. Yeah! I també comprensió. Yeah! I si veus el món molt negre fes que et donin un bombó! És la regla, ieh! Ella és vermella, ieh! Ve de visita un cop cada mes, i si no és un estrès. Estrès! Segura i neta t’has de sentir, quan tens la regla, que no ho puguin dir. Dona-li la volta, sóc la teva sang. Alça la copa i brinda amb mi.

Estic de mala llet. Yeah! Vull manta i sofà. Yeah! i també comprensió. Yeah! I si veig el món molt negre, jo em menjo un bombó! És la regla, ieh! Ella és vermella, ieh! Amb un pinzell jo pintaré un quadre de l’Amarémaré! És la regla, ieh! Ella és vermella, ieh! I si et fa fàstic i no vols follar amb mi [et] dispararé tampons usats.


SÓC FEMINISTA (“Despacito”; Luis Fonsi)

G-1: Si em vols fer un petó i et dic que no, fes el favor, respecta-m’ho.

Ai!, machitos, tremoleu!! Oh... Oh, no! Oh, no! Ei, ie!

G-2: I deixa ja de fer “el pop”: quan fas pop ja no tens stop.

Sí, saps que si em mires no m’intimidaràs pas. No, jo no tinc cap “necessitat”.

G-1: Deixa’m respirar, necessito una mica d’aire. T’estàs enganxant i et passes massa de xerraire.

Sé que amb la meva intel·ligència jo ja en tinc prou, no cal que em facis “avaluacions”.

G-2: Estàs posant a prova tota la meva paciència. I això que diuen, diuen: és la mare de la ciència.

Tu, preocupa’t de tu, no siguis paternal. No em duguis l’agenda, ets com un fiscal. No, no m’acompanyis fins al portal sempre. Ja, ja em vaig adonant que tu t’estàs passant. Crees dependències i això no és normal. Vés-te’n a cagar i fote’t una palla. Perquè... sóc de ‘Bullanga’. Som un grup de dones ben empoderades, lluitadores nates i alliberades. Som independents, no necessitem mascles. I de ‘La Frontissa’. Fa molts anys que som les reines de la pista. Et veiem venir cinquanta metres vista. De tots els defectes te’n puc fer una llista. Deixa’m ser així com sóc, de la ‘Lluna de foc’. Jo sola ja estic completa. No em facis sentir ximpleta. Deixa’m anar lliurement, així, sense coaccions. Deixa’m fer la meva vida i tu també seràs lliure.

T: Veig que no tens pressa i no pares de vacil·lar-me. A tu tot te la pela i t’agrada agobiar-me. G-1: [De] miqueta en miqueta et faré la traveta, per desenganxar-me [de] miqueta en miqueta. Perquè tu et penses que si em petoneges em xorreja el cony i perdo la xaveta. G-2: [De] miqueta en miqueta, em faré la distreta. Ja no m’interesses [de] miqueta en miqueta. Perquè si tu et penses que ja estic desfeta pel que creus “amor” és que no en tens ni idea: T: Perquè... sóc de ‘Bullanga’. Som un grup de dones ben empoderades, lluitadores nates i alliberades. Som independents, no necessitem mascles. I de ‘La Frontissa’. Fa molts anys que som les reines de la pista. Et veiem venir cinquanta metres vista. De tots els defectes te’n puc fer una llista.

Deixa’m ser així com sóc, de la ‘Lluna de foc’. Jo sola ja estic completa. No em facis sentir ximpleta. Deixa’m anar lliurement, així, sense coaccions. Deixa’m fer la meva vida i tu també seràs lliure. Perquè... sóc feminista.

Las Tomasas - Cançoner Coros Feministes 2018  

Els Coros feministes del Casal de Dones Ca La Tomasa han sortit el Dilluns de Coros, per segon any, al Carnaval de Vilanova i la Geltrú. Aqu...

Las Tomasas - Cançoner Coros Feministes 2018  

Els Coros feministes del Casal de Dones Ca La Tomasa han sortit el Dilluns de Coros, per segon any, al Carnaval de Vilanova i la Geltrú. Aqu...

Advertisement